ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2014 2015"

Transcript

1 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Απολογισμός Πεπραγμένων Σχολικού Έτους Τα βασικά θέματα του Σχολικού Έτους που απασχόλησαν το Σύλλογο ήταν τα εξής: 1.1 Διοικητικά Οργανωτικά θέματα του Συλλόγου 1.2 Πλαίσιο Συνεργασίας ΣΓΚ1ΓΜ και Συλλόγου Καθηγητών 1.3 Πρόγραμμα ERASMUS 1.4 Πρόγραμμα Μετάβασης από την ΣΤ στην Α Γυμνασίου 1.5 Επαγγελματικός Προσανατολισμός μαθητών Γ' Γυμνασίου και μετάβαση στο Λύκειο 1.6 Βελτίωση Σχολικού Κλίματος 1.7 Διάφορες Εκδηλώσεις 1.8 Επισκευές και χορηγίες Ειδικότερα: 1.1 Διοικητικά Οργανωτικά θέματα του Συλλόγου Διοικητικά, από την 19/12 ημέρα ανάληψης καθηκόντων του νέου Δ.Σ., μέχρι σήμερα 6/5, έχουν πραγματοποιηθεί: 6 συναντήσεις του Δ.Σ. 2 ανεπίσημες συναντήσεις με τον Σύλλογο Διδασκόντων (με συμμετοχή άνω των 12 καθηγητών η κάθε μία) 1 Σχολικό Συμβούλιο 3 συναντήσεις στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κατά τον πρώτο μήνα έγιναν: ii. Δημιουργία ιστοσελίδας, ηλεκτρονικής διεύθυνσης, ιστοσελίδα facebook iii. Δημιουργία λίστας μελών με ηλεκτρονικές διευθύνσεις και τηλέφωνα iv. Ηλεκτρονική καταγραφή αρχείων, επαφών, πρακτικών

2 1.2. Πλαίσιο Συνεργασίας ΣΓΚ1ΓΜ και Συλλόγου Καθηγητών Συνάντηση με τον Διευθυντή 20/1 Την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου συζητήθηκαν με τον Διευθυντή τα επίκαιρα θέματα του Σχολείου και τέθηκε το πλαίσιο συνεργασίας Συλλόγου και καθηγητών για τα Σχολικά Έτη , ως εξής : Α. Υποδομή και Διαχείριση Περιλαμβάνει σχόλια και προτάσεις για την βελτίωση του σχολικού χώρου και την συντήρησή του, την υλικοτεχνική υποδομή και τον εξοπλισμό. Β. Οργάνωση Λειτουργία Διοίκηση Συζητήθηκαν παρεμβάσεις για την οργάνωση και τον συντονισμό της σχολικής ζωής, δηλ.: Πλαίσιο και Κανόνες λειτουργίας Επικοινωνία ενημέρωση Προγράμματα εκδρομών και επισκέψεων Απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου Άλλα διοικητικά θέματα (συνεδριάσεις, ωρολόγιο πρόγραμμα, κ.λπ.) Γ. Κλίμα Σχέσεις Τέθηκαν προς συζήτηση οι άξονες για τις: Ενδοσχολικές σχέσεις Σχέση εκπαιδευτικών μαθητών Σχέσεις μεταξύ μαθητών Σχέσεις μεταξύ εκπαιδευτικών, κ.ά. Σχέσεις μεταξύ σχολείου και γονέων και συνεργασίες με άλλους εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς Δ. Διδασκαλία και Αξιολόγηση Ανάπτυξη και εφαρμογή διδακτικών πρακτικών Ανάπτυξη και εφαρμογή παιδαγωγικών πρακτικών Εκπαιδευτικά προγράμματα και καινοτομίες, υποστηρικτικές και αντισταθμιστικές παρεμβάσεις, όπως:

3 Προαιρετικά εκπαιδευτικά προγράμματα (ERASMUS, κ.λπ.) Πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες Επισκέψεις σε τόπους επιστημονικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος Διαγωνισμοί Ημερίδες, επιστημονικά συνέδρια Δράσεις για την καταπολέμηση των διαχωρισμών και του αποκλεισμού και την ενδυνάμωση της αλληλεγγύης. Ενισχυτική διδασκαλία, ατομική συμβουλευτική Τα ανωτέρω θα εξειδικευτούν τους επόμενους μήνες και βάσει αυτών το Δ.Σ. θα καταθέτει προτάσεις και θα παρεμβαίνει στο μέτρο που του αναλογεί σύμφωνα με το θεσμικό του ρόλο. Καθορίστηκε συνάντηση με το σύνολο του διδακτικού προσωπικού για την Παρασκευή 30/01/ Επιστολή προς Σύλλογο Διδασκόντων της 18/2 Ως αποτέλεσμα της συζήτησης με τους καθηγητές (της 30/01/2015) ο ΣΓΚ1ΓΜ κατέθεσε επιστολή την 18/2/2015 προς το Σύλλογο Διδασκόντων, όπου προτάθηκαν : 1. Σύνταξη Προγράμματος περιπάτων, εκπαιδευτικών επισκέψεων και εκδρομών μέχρι το τέλος του Σχολικού Έτους και την γνωστοποίησή του προς όλους τους γονείς. 2. Καθορισμός τακτικών ωρών επίσκεψης γονέων ανά καθηγητή κατά την διάρκεια του σχολικού ωραρίου σε κενές ώρες. Γνωστοποίηση του Προγράμματος Επισκέψεων Καθηγητών σε όλους τους γονείς. 3. Καθορισμός μίας (1) απογευματινής συνάντησης ανά τρίμηνο (εκτός από την ημέρα επίδοσης των Ελέγχων) με όλους τους καθηγητές, εξυπηρετώντας όσους γονείς δεν δύνανται να επισκεφθούν το Σχολείο τις πρωινές ώρες. 4. Έκδοση Κανονισμού Σχολείου και άμεση γνωστοποίηση και εφαρμογή του Παραλαβή Σχεδίου Κανονισμού του Σχολείου την 19/2 Σε συνέχεια της εν λόγω επιστολής μας δόθηκε από τον Σύλλογο Διδασκόντων Σχέδιο του Κανονισμού του Σχολείου. Στο σημείο αυτό, σχετικά με τον Κανονισμό του Σχολείου, σημειώνουμε ότι ο ρόλος του Συλλόγου Γονέων είναι καθαρά συμβουλευτικός. Η σύνταξη του Κανονισμού είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Συλλόγου Διδασκόντων. Ωστόσο στα πλαίσια του θεσμικού ρόλου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων θα κατατεθούν και επίσημα οι προτάσεις μας επί του Σχεδίου του Κανονισμού.

4 1.2.4 Συνάντηση με τον Σχολικό Σύμβουλο της Β θμιας Σε συνέχεια της επιστολής μας, πραγματοποιήθηκε επαφή με τον Σύμβουλο παιδαγωγικής της Δευτεροβάθμιας Αν. Αττικής κ.στέλιο Μαρκαντωνάκη όπου ετέθησαν θέματα οργάνωσης, λειτουργίας και διοίκησης του Σχολείου Σχολικό Συμβούλιο Παρασκευή 3/4 Σε συνέχεια των επαφών μας, ορίστηκε, για πρώτη φορά, Σχολικό Συμβούλιο του άρθρου 51 του Ν. 1566/85 για την Παρασκευή 3/4/2015 με θέματα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΤΗΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ. Στο Συμβούλιο παραβρέθηκαν οι Σύλλογοι Διδασκόντων και Γονέων, εκπρόσωποι του 15μελούς των μαθητών και ο Σχολικός Σύμβουλος Παιδαγωγικής κ.στέλιος Μαρκαντωνάκης. Συνοπτικά, στα πλαίσια του Σχολικού Συμβουλίου, διαπιστώθηκε από το σύνολο των συμμετεχόντων η ανάγκη να καθοριστεί ένα πιο ξεκάθαρο πλαίσιο κανόνων λειτουργίας του Σχολείου κυρίως μέσω του Κανονσιμού. Το Σχέδιο Κανονισμού που ενσωματώνει όλες τις προτάσεις των μελών του Δ.Σ.. μέχρι και την 01/04/2014, θα οριστικοποιηθεί με τις παρατηρήσεις όλων των μελών την 15/5 και θα κατατεθεί στη συνέχεια στο Σύλλογο διδασκόντων. 1.3 Πρόγραμμα ERASMUS Το Σχολείο από το σχολικό έτος και για 3 χρόνια συμμετέχει στο Πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών ERASMUS ACCEPTO+ με βασικό παιδαγωγικό κορμό την αποδοχή της διαφορετικότητας. Στο Πρόγραμμα προβλέπεται ανταλλαγή και επισκέψεις μαθητών μεταξύ των 9 ευρωπαϊκών χωρών που συμμετέχουν. Σε συνέχεια των δράσεων του ERASMUS, την Τετάρτη 26/2 και την Κυριακή 29/3/2015 έγιναν συναντήσεις στο Σχολείο μεταξύ μαθητών, καθηγητών και γονέων με θέμα την ενδοσχολική βία, τον εκφοβισμό και το διαδίκτυο. Στην συνάντηση της Κυριακής 29/3 συμμετείχαν περισσότερα από 30 άτομα (γονείς, μαθητές, καθηγητές).

5 Αποτέλεσμα της συνάντησης είναι η ανάληψη πρωτοβουλίας καθηγητών για την επαναλειτουργία των Συμβουλίων Τάξης με σκοπό μαθητές και καθηγητές να συζητούν και να βρίσκουν λύσεις για την εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου. Προγραμματίζεται εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών από συνεργαζόμενα Σχολεία του εξωτερικού για την εβδομάδα Μαΐου. Το Σχολείο θα επισκεφτούν 18 μαθητές και 25 συνοδοί καθηγητές από 9 χώρες. Ο Προγραμματισμός εκπαίδευσης και εκδρομών γίνεται από το Σύλλογο Διδασκόντων. Ο ΣΓΚ1ΓΜ αναλαμβάνει να στηρίξει το Πρόγραμμα και τους υπεύθυνους καθηγητές μέσω της φιλοξενίας των ξένων μαθητών καθώς και μέσω λοιπών απαραίτητων δράσεων όπως η στήριξη στις μετακινήσεις και στις εκδρομές, η οργάνωση και συμμετοχή σε γεύματα, κ.ο.κ Πρόγραμμα Μετάβασης από την ΣΤ' στην Α' Γυμνασίου Έχει ξεκινήσει Πρόγραμμα μετάβασης από την ΣΤ στην Α Γυμνασίου στο 1ο Δημοτικό Μαρκοπούλου με την υποστήριξη του αντίστοιχου Συλλόγου Γονέων και την καθοδήγηση της Σχολικής Συμβούλου Παιδαγωγικής κ.ε. Κουνέλη. Το θέμα συζητήθηκε στο σχολικό συμβούλιο, της 3/4/2015 και αποφασίστηκε να στηριχθεί και από την πλευρά του Γυμνασίου. Στα πλαίσια των δράσεων εξωστρέφειας του Σχολείου, ο Σύλλογος μας με την στήριξη των κ.κ. Σταθουλοπούλου και Δέδε, ξεκινάει διαγωνισμό Συγγραφής Μαθητικού Παραμυθιού για παιδιά Ε', ΣΤ' και Α' Γυμνασίου με διάρκεια από 30/3 έως 17/5. Το υλικό έχει συνταχθεί με την επιμέλεια του Συλλόγου. Έχει δοθεί στο Σύλλογο Διδασκόντων καθώς και σε όλα τα Γυμνάσια, τους Συλλόγους και τα Δημοτικά της περιοχής. 1.5 Επαγγελματικός Προσανατολισμός μαθητών Γ' Γυμνασίου Τον Φεβρουάριο αποφασίστηκε να προωθήσουμε δράσεις ενημέρωσης και επαγγελματικού προσανατολισμού των παιδιών της Γ' Γυμνασίου και των νέων της περιοχής. Σε συνέχεια επαφής του Συλλόγου με την Υπεύθυνη του Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού κ.κοντζίνου, οργανώθηκαν, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου: Α. Στο Γυμνάσιο: «Δραστηριότητες ευαισθητοποίησης των μαθητών/τριών σε θέματα εκπαιδευτικών επιλογών» σε 2 διδακτικές ώρες σε όλα τα τμήματα της Γ' Γυμνασίου την εβδομάδα 20/4 24/4.

6 Β. Στο Λύκειο: «Ενημέρωση για το εκπαιδευτικό σύστημα. Δραστηριότητες ευαισθητοποίησης: κριτήρια που διαμορφώνουν τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές» την εβδομάδα 20/4 24/4. Γ. Ημερίδα επαγγελματικού Προσανατολισμού για το Σάββατο 25/4/2015 με ομιλίες επαγγελματιών και : «Ενημέρωση για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια των αποφοίτων λυκείου Τα δεδομένα που έχουμε» «Δεξιότητες δια βίου διαχείρισης σταδιοδρομίας» Στην Ημερίδα συμμετείχαν περισσότερα από 120 άτομα, ενώ έγιναν ομιλίες του ΚΕΣΥΠ των ΙΕΚ, των ΕΠΑΛ και 15 επαγγελματιών διαφόρων κλάδων. 1.6 Βελτίωση Σχολικού Κλίματος Σε συνέχεια των επαφών με την Ψυχολόγο της Δευτεροβάθμιας κ.κουκούλη πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα 27/5 30/5 συζήτηση με μαθητές της Α' Γυμνασίου σε όλα τα τμήματα με διάρκεια 1 διδακτική ώρα ανά τμήμα. Επίσης σε συνεργασία με την κ.χ.νικολάου και την κ.β.σταύρου των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μαρκοπούλου προωθούμε την διενέργεια συναντήσεων ενίσχυσης των καθηγητών για τον τρόπο οργάνωσης του Συλλόγου Διδασκόντων, τον τρόπο επιβολής ποινών και τον τρόπο χειρισμού μαθητών με εξαιρετικά παραβατική συμπεριφορά. 1.7 Διάφορες Εκδηλώσεις Καθαρίζω το Σχολείο Δράση της 15/3/2015 Την Κυριακή 15/3 πραγματοποιήθηκε δράση για την καθαριότητα του Σχολείου. Στη δράση συμμετείχαν πάνω από 70 άτομα, γονείς, καθηγητές, μαθητές και φίλοι του Συλλόγου στηρίζοντας την προσπάθεια για ένα πιο ανοιχτό και καθαρό σχολείο Συναυλία για την 25η Μαρτίου Την Κυριακή 22 Μαρτίου στις 7:00 μ.μ. ο Δήμος Μαρκοπούλου, η ΚΔΕΜ, το 1ο Γυμνάσιο Μαρκοπούλου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, συνδιοργάνωσαν υποδειγματικά μία σπουδαία Συναυλία Αφιέρωμα στην 25η Μαρτίου με θέμα : "Ένα Τραγούδι, 'Ενας Χορός, Μια Ιστορία...".

7 Την εκδήλωση τίμησε και στήριξε με την συμμετοχή του ο κ. Λάκης Χαλκιάς, με ορχήστρα επαγγελματιών μουσικών. Τους συνόδευαν στο τραγούδι η χορωδία "Μουσικές Αποχρώσεις" μαθητών του 1ου Γυμνασίου, με την συμμετοχή μαθητών από το 1ο Λύκειο Μαρκοπούλου και νέων σπουδαστών που είναι απόφοιτοι των σχολείων μας. Βασικός συντελεστής και ψυχή της διοργάνωσης ήταν η καθηγήτρια Μουσικής κ.μαρία Μουσέτη, η οποία είχε και την γενική επιμέλεια. Στην εκδήλωση, που είχε ως βασικό θέμα την ιστορία της Ελληνικής μουσικής στο πέρασμα των αιώνων από την αρχαιότητα έως σήμερα, παραβρέθηκαν περισσότερα από 650 άτομα. Ο σπάνιος συνδυασμός αρχαίων κειμένων, βυζαντινής μουσικής και μικρασιάτικων ήχων μαζί με νεώτερα ρεμπέτικα και έντεχνα τραγούδια, ταξίδεψε τους παρευρισκομένους, δημιουργώντας μία ιδιαιτέρως εορταστική αλλά και συγκινητική ατμόσφαιρα. 1.8 Επισκευές και χορηγίες Το πρώτο τετράμηνο του έτους στο χώρο του Σχολείου, ο Σύλλογος σε συνεργασία με το Δήμο Μαρκοπούλου και τους καθηγητές του Σχολείου, προχώρησαν στις εξής παρεμβάσεις: Απόφραξη όλων των υδρορροών του Σχολείου και άμεση αποκατάσταση του συνόλου του προβλήματος των πλημμυρισμένων τάξεων και λοιπών κλειστών χώρων του Σχολείου Απόφραξη της σχάρας ομβρίων του προαύλιου χώρου και πλήρη αποκατάσταση του προβλήματος πλημμυρών του. Τακτοποίηση του υπογείου και προγραμματισμός για τον καθαρισμό του με ειδικά συνεργεία, Απόφραξη υδρορροών οροφής στις ταράτσες του Εργαστηρίου και του στηθαίου του Κλειστού Γυμναστηρίου και απομάκρυνση παλαιών κατεστραμμένων κλιματιστικών και μπαζών. Αποκατάσταση των υδρορροών και του πεζοδρομίου επί της οδού Παπαβασιλείου Κατά την ημέρα καθαριότητας, (15/3/2015) καθαρίστηκαν το σύνολο των τάξεων (εκτός από δύο) και όλα τα παρτέρια του προαύλιου χώρου. Σε συνεργασία με το Δήμο έγινε πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτρολογικής γραμμής της αίθουσας πληροφορικής και των δικτύων Σε συνεργασία με το Δήμο τοποθετήθηκαν νέες ηλεκτρολογικές γραμμές στην αίθουσα που χρησιμοποιείται από το ΙΕΚ και αποκαταστάθηκε πλήρως η λειτουργία των φωτιστικών της εισόδου του Σχολείου. Τοποθετήθηκαν επίσης δύο νέα φωτιστικά στην είσοδο του Σχολείου Σε συνεργασία με γονείς και καθηγητές τοποθετήθηκαν κουρτίνες

8 Προγραμματίζονται μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς : Σχετικά με χορηγίες: Η αντικατάσταση περίπου 40 θρανίων και καρεκλών Η τοποθέτηση πινάκων ανακοινώσεων στις τάξεις Σοβαντίσματα και γενικές επισκευές στις τάξεις Με ενέργειες του Συλλόγου η Εθνική Τράπεζα Μαρκοπούλου χορήγησε έναν εκτυπωτή laser στο Σχολείο. Ο Σύλλογος έχει μεριμνήσει και για την επιδιόρθωσή του εντός του Απριλίου. Με ενέργειες του Συλλόγου η ΕΤΕ Κορωπίου χορήγησε επιδαπέδιο φωτοτυπικό μηχάνημα στο Σχολείο. Γονέας χορήγησε ηλεκτρονικούς υπολογιστές αξίας 2.500, με αποτέλεσμα να εκσυγχρονιστεί πλήρως η αίθουσα πληροφορικής Έως τέλος της Σχολικής χρονιάς (Ιούνιος 2015) προγραμματίζονται : 1. Στήριξη των φιλοξενούμενων καθηγητών και μαθητών του Προγράμματος ERASMUS 2. Εκδήλωση Γονέων της ΣΤ τάξης όλων των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής με σκοπό την διευκόλυνση μετάβασης των παιδιών από την έκτη στην Α Γυμνασίου. Στην εκδήλωση θα δοθούν τα βραβεία για τον διαγωνισμό του Μαθητικού Παραμυθιού. Εκ μέρους του Δ.Σ. Ο Πρόεδρος Πάνος Καψάλης Η Γ. Γραμματέας Βάλικα Κοντοδημάκη

Α. ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Α. ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Τομέας 1. Μέσα και Πόροι Α. ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Δείκτης 1.1 Κριτήρια Σχολικός χώρος, υλικοτεχνική υποδομή και οικονομικοί πόροι Επάρκεια και καταλληλότητα σχολικών χώρων Επάρκεια και καταλληλότητα εξοπλισμού

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα

Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα Σχέδιo Έκθεσης Γενικής

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου

Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Μανιάειο 6ο Δημοτικό Σχολείο Καλύμνου Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα

Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα Διαδικασίες

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα

Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στην Προσχολική Εκπαίδευση Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Γραφείο Γενικής Διευθύντριας

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Γραφείο Γενικής Διευθύντριας ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Γραφείο Γενικής Διευθύντριας Αρ. Φακ. 15.8.01 21 Φεβρουαρίου 2014 Διευθυντές Σχολείων Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Γραφείο Γενικής Διευθύντριας

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Γραφείο Γενικής Διευθύντριας ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Γραφείο Γενικής Διευθύντριας 28 Φεβρουαρίου, 2013 Αρ. Φακ. 15.8.01 Διευθυντές Σχολείων Μέσης Γενικής, Μέσης Τεχνικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης Θέμα:

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα

Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα Διαδικασίες

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα

Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΡΟΜΑ» 2010-2012: ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΡΟΜΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΡΟΜΑ» 2010-2012: ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΡΟΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΡΟΜΑ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΡΟΜΑ» 2010-2012:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2009-2010

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2009-2010 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤ. & ΔΕΥΤΕΡ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝ. ΛΥΚΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ για την

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ για την ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ για την Οργάνωση των Περιφερειακών Υπηρεσιών Διοίκησης της Εκπαίδευσης: «Πρώτα ο Μαθητής» - «Πρώτα η Σχολική Μονάδα» Νέα Διοίκηση για το Νέο Σχολείο Αρθρο 1 Περιφερειακές υπηρεσίες του

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015 2016

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015 2016 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ Προς τις Οικογένειες ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Eugène Delacroix Ελληνικό Τμήμα ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015 2016 Ελληνογαλλική Σχολή EUGENE DELACROIX B.P. 60050-15301 ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. +30

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στην Προσχολική Εκπαίδευση

Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στην Προσχολική Εκπαίδευση ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στην Προσχολική Εκπαίδευση Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΑΙΘΠΑ / ΙΕΠ. ΕΡΓΟ : Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου της σχολικής μονάδας: Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης (ΑΕΕ) Συνοπτική Έκθεση Αποτελεσμάτων

ΥΠΑΙΘΠΑ / ΙΕΠ. ΕΡΓΟ : Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου της σχολικής μονάδας: Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης (ΑΕΕ) Συνοπτική Έκθεση Αποτελεσμάτων ΥΠΑΙΘΠΑ / ΙΕΠ ΕΡΓΟ : Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου της σχολικής μονάδας: Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης (ΑΕΕ) Συνοπτική Έκθεση Αποτελεσμάτων Δεκέμβριος 2012 Το παρόν κείμενο αποτελεί μέρος του εκπαιδευτικού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ 2010-2012

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ 2010-2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ 2010-2012 Ο Πρύτανης Τριαντάφυλλος Α.Δ. Αλμπάνης Οι Αντιπρυτάνεις Γεώργιος Δ. Καψάλης Ισαάκ Η. Λαγαρής Βενετσάνος Γ. Μαυρέας ΙΩΑΝΝΙΝΑ 15-10-2012

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : Λειτουργία σχολείων με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2006 2007

ΘΕΜΑ : Λειτουργία σχολείων με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2006 2007 Να διατηρηθεί μέχρι Βαθμός ασφαλείας Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε. ΤΜΗΜΑ Α Μητροπόλεως

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ. Να διατηρηθεί μέχρι...

Α. ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ. Να διατηρηθεί μέχρι... ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ KINDERGARTEN GRUNDSCHULE DES VEREINS FÜR GRIECHISCH-DEUTSCHE ERZIEHUNG

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ KINDERGARTEN GRUNDSCHULE DES VEREINS FÜR GRIECHISCH-DEUTSCHE ERZIEHUNG ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ KINDERGARTEN GRUNDSCHULE DES VEREINS FÜR GRIECHISCH-DEUTSCHE ERZIEHUNG Athener Schule ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 25ης Μαρτίου & Δημ.

Διαβάστε περισσότερα

Eurybase The Information Database on Education Systems in Europe

Eurybase The Information Database on Education Systems in Europe Directorate-General for Education and Culture Eurybase The Information Database on Education Systems in Europe Οργάνωση του εκπαιδευτικού συστήματος στην Ελλάδα 2005/06 European Commission 9. Αξιολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. Το Όραμά μας

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. Το Όραμά μας ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ Η Ολική Αναθεώρηση του Εκπαιδευτικού μας Συστήματος Το Όραμά μας «Σε ένα ανθρώπινο, δημοκρατικό και σύγχρονο

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : Λειτουργία σχολείων με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2006 2007. 1. Παρεμβάσεις για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

ΘΕΜΑ : Λειτουργία σχολείων με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2006 2007. 1. Παρεμβάσεις για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς Να διατηρηθεί μέχρι Βαθμός ασφαλείας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε. ΤΜΗΜΑ Α Μητροπόλεως 15 10185

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 109 Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 111 Η ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 109 Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 111 Η ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 109 Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 111 Η ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 113 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 114 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΚΟ 115 ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ Αθήνα, Απρίλιος 2015 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α: ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ... 4 Άρθρο 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ... 4 Άρθρο 2

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 48. Ψήφιση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 48. Ψήφιση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 48 Ψήφιση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου. Πρακτικό της με αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠ «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» Σχέδιο Δράσης. Για την εκπόνηση Προγραμμάτων Σπουδών & την επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στο Νέο Σχολείο

ΕΠ «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» Σχέδιο Δράσης. Για την εκπόνηση Προγραμμάτων Σπουδών & την επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στο Νέο Σχολείο ΕΠ «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» Σχέδιο Δράσης Για την εκπόνηση Προγραμμάτων Σπουδών & την επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στο Νέο Σχολείο ΥΠΔΒΜΘ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ 24/3/2011 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ...

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ Αθήνα, Φεβρουάριος 2013 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α: ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ... 4 Άρθρο 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ... 4 Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα