Στο πλευρό κάθε πολίτη!

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Στο πλευρό κάθε πολίτη!"

Transcript

1 Στο πλευρό κάθε πολίτη! ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013

2 Στο πλευρό κάθε πολίτη! Φίλες και φίλοι, Πολίτες Μοσχάτου Ταύρου Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, θέσαμε στο επίκεντρο της προσοχής μας τον άνθρωπο και τα προβλήματά του. Για εμάς η αλληλεγγύη αποτελεί στάση ζωής. Όλοι μαζί, διοίκηση, εργαζόμενοι, δημότες- εθελοντές, σύλλογοι, σωματεία, φορείς και η Eκκλησία, εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση της κοινωνική ευθύνης, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι αποτελεί το αντίδοτο στην κρίση. Είναι αξιοσημείωτο ότι μέσα από τη δράση μας ανακαλύπτουμε την ευαισθησία του καθενός και το πώς αυτή γίνεται πράξη προς όφελος των συμπολιτών μας. Όλοι εμείς στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου καταβάλουμε κάθε προσπάθεια μας για να αντιμετωπίσουμε την κρίση, για να υποστηρίξουμε κάθε συνδημότη μας, για να βλέπουμε χαμογελαστούς τους συνανθρώπους μας. Kαταφέραμε να επιτύχουμε αρκετά, όμως ο αγώνας είναι συνεχής και μας χρειάζεται όλους. Ευχαριστώ ιδιαίτερα όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους εργαζόμενους, τους συνεργάτες του Δήμου και κάθε εθελοντή για την ιδιαίτερη ευαισθησία που δείχνουν στα θέματα της Κοινωνικής Πολιτικής. Έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους και βοηθούν το συνάνθρωπό μας κάθε στιγμή που θα χρειαστεί. Νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος που είμαι Δήμαρχος σε ένα Δήμο με υψηλό αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης. Ο Δήμαρχος Μοσχάτου Ταύρου Ανδρέας Γ. Ευθυμίου

3 Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Mοσχάτου - Ταύρου φωτογραφία από ΤΟΜΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Κοντά στον πολίτη Κοινωνικό Παντοπωλείο Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Αποστολή Αγάπης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με στόχο την άμεση στήριξη ευπαθών ομάδων, (όπως άνεργοι, ΑμεΑ, άστεγοι, μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, ηλικιωμένοι, κ.λπ.), ώστε να ανταποκριθεί στα αυξημένα αιτήματα των δημοτών για υλική βοήθεια. Η επιλογή των ωφελουμένων γίνεται κατόπιν αιτήσεως και αφού προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Οι αιτήσεις των ωφελουμένων εξετάζονται από επιτροπή που απαρτίζεται από δύο υπαλλήλους της Αρχιεπισκοπής και δύο κοινωνικούς λειτουργούς του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου. Τη περίοδο αυτή εξυπηρετούνται 164 οικογένειες.

4 φωτογραφία από Τράπεζα Τροφίμων και Ειδών του Δήμου μας Μέσω της Τράπεζας Τροφίμων και Ειδών του Δήμου μας παρέχεται υλική βοήθεια σε άτομα και οικογένειες που χρήζουν άμεσης στήριξης και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (άνεργοι, ΑμεΑ, άστεγοι, μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, ηλικιωμένοι, κ.λπ.). Η Τράπεζας Τροφίμων και Ειδών του Δήμου μας βασίζεται σε χορηγίες ιδιωτών και επιχειρήσεων, που παρέχουν στην υπηρεσία μας βασικά είδη διατροφής, ένδυσης, είδη σπιτιού, σχολικά είδη, παιχνίδια, κ.λπ., τα οποία διατίθενται αποκλειστικά σε δημότες ή κατοίκους της περιοχής. Η επιλογή των ωφελουμένων γίνεται κατόπιν αιτήσεως και αφού προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Ο συνολικός αριθμός των δεμάτων που διανεμήθηκαν σε οικογένειες, από το Σεπτέμβρη του 2011 ως τον Σεπτέμβρη του 2012, ανέρχονται στα 752. Ο αριθμός των εξυπηρετούμενων για το μήνα Σεπτέμβριο 2012, ανέρχεται στις 80 οικογένειες. Οι παραπάνω οικογένειες λαμβάνουν ποσότητες ειδών, ανάλογα με τον αριθμό των μελών τους, στον χώρο της Κοινωνικής Υπηρεσίας, σε μηνιαία βάση, κατόπιν συγκεκριμένου ραντεβού και σε συνθήκες που να διασφαλίζουν το απόρρητο και να δημιουργούν κλίμα εμπιστοσύνης και ασφάλειας. Για κάθε διανομή, υπογράφεται δελτίο παραλαβής τροφίμων. Επιπλέον, από τον προϋπολογισμό του Δήμου θα διατεθεί το 2013 ειδικό κονδύλι για την έκδοση επιταγών, ώστε να αγοράζονται είδη πρώτης ανάγκης από τις οικογένειες που έχουν ανάγκη.

5 Προνοιακή στήριξη O Δήμος διενεργεί Κοινωνική Έρευνα για τη διεκπεραίωση εισαγγελικών εντολών, τη διαχείριση αιτημάτων για Πιστοποιητικά Κοινωνικής Προστασίας, βιβλιάρια ανασφαλίστων, προνοιακά επιδόματα, αιτήματα οικονομικής ενίσχυσης και ένταξης σε δομές κλειστής προστασίας. Η Γωνιά της Αλληλεγγύης Ο Δήμος μας δημιούργησε ένα νέο χώρο προσφοράς στην πλατεία Ατταλείας στον Ταύρο, στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας. Ένα χώρο για συγκέντρωση ειδών ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ, βιβλίων, παιχνιδιών, κτλ. από προσφορές πολιτών με σκοπό τη στήριξη των οικογενειών που τα έχουν ανάγκη και αδυνατούν λόγω της οικονομικής κρίσης να προβούν σε αγορά προϊόντων. Διανομή προϊόντων κατευθείαν από τους παραγωγούς Διανομή προϊόντων σε χαμηλές τιμές απ ευθείας από τους παραγωγούς. Τα προϊόντα που διανεμήθηκαν ήταν, αλεύρι, ρύζι, μέλι, λάδι και πατάτες. Συνεχίζουμε με μεγάλη ανταπόκριση από τους δημότες μας Μείωση και Απαλλαγή δημοτικών τελών Ο Δήμος μείωσε τα δημοτικά τέλη έως 23% σε κατοικίες και μικρές επιχειρήσεις ενώ απάλειψε τα δημοτικά τέλη σε ευπαθείς δημοτικές ομάδες. Κοινωνικό εισιτήριο Προσφορά τροφίμων μακράς διαρκείας αντί εισιτηρίου σε πολιτιστικά δρώμενα με στόχο την ενίσχυση της τράπεζας τροφίμων του Δήμου. Δημοτική Συγκοινωνία Οι υπηρεσίες της Δημοτικής Συγκοινωνίας παρέχονται δωρεάν, από Δευτέρα έως Παρασκευή για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των κατοίκων.

6 Πρόγραμμα Θερινών παιδικών εξοχών Συμμετοχή παιδιών του Δήμου με κοινωνικά κριτήρια στο πρόγραμμα θερινών παιδικών εξοχών σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων. Κοινωφελής εργασία Ο Δήμος, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εκτίσουν μέρος της ποινής τους προσφέροντας εργασία στο Δήμο μας. Υλοποιούμε 2 προγράμματα (ΤΟ.ΠΕ.ΚΟ.) στα οποία συμμετέχουν 190 άνεργοι. Εθελοντές Γιατροί Ο Δήμος σύστησε ομάδα από εθελοντές γιατρούς, στους οποίους απευθύνονται ανασφάλιστοι και άποροι δημότες για την κάλυψη ιατρικών αναγκών. Συμβουλευτική και Ψυχολογική Υποστήριξη Παροχή συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών σε άτομα ζευγάρια και οικογένειες με σκοπό την προαγωγή της ψυχικής υγείας και ευεξίας. Υποστήριξη στο γονεϊκό ρόλο Πρόληψη και πρώιμη διάγνωση ψυχοκοινωνικών δυσκολιών Βελτίωση της σχέσης με τον εαυτό Βελτίωση των οικογενειακών και διαπροσωπικών σχέσεων Αντιμετώπιση καταστάσεων κρίσης εξαιτίας σημαντικών γεγονότων ζωής (πένθος, ανεργία, διαζύγιο κ.λπ.) Ομάδες Γονέων & Εφήβων Περιοδικά λειτουργούν Ομάδες Γονέων και Εφήβων, με στόχο τη ψυχοκοινωνική ανάπτυξη και προσωπική εξέλιξη των μελών, την ευαισθητοποίηση και ενημέρωσή τους σε θεματολογία σχετική με κάθε ηλικία. Προώθηση προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε σχολεία του Δήμου σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ και την ΜΚΟ «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS» Διοργάνωση περιβαλλοντικού καθαρισμού στις όχθες του Ιλισού σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ και τη ΜΚΟ «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS»

7 Ενημέρωση ανέργων Ενημέρωση & συμβουλευτική υποστήριξη σε άνεργους δημότες και κατοίκους και πληροφόρηση για θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα Προγραμματισμός δράσεων για την απασχόληση και την καταπολέμηση της ανεργίας. Τοπικά σχέδια για την απασχόληση σύμφωνα με τις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας Συμμετοχή σε προγράμματα απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα σε συνεργασία με ΜΚΟ για την καταπολέμηση της ανεργίας σε τοπικό επίπεδο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» Απευθύνεται σε μη αυτοεξυπηρετούμενους πολίτες, ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ, που διαβιούν μόνοι τους δίνοντας προτεραιότητα σε αυτούς που το εισόδημά τους δεν τους επιτρέπει να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Το πρόγραμμα στελεχώνεται από Κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές και οικογενειακούς βοηθούς. Πρόληψη και αντιμετώπιση της εξάρτησης Το Κέντρο Πρόληψης και Αντιμετώπισης της εξάρτησης «ΣΤΑΘΜΟΣ» των Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου -Ταύρου έχει σκοπό την πρωτογενή πρόληψη των εξαρτήσεων και την προαγωγή της ψυχικής υγείας. Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας Αποτελεί ένα καινοτόμο συμβουλευτικό όργανο για την ανάπτυξη μιας εναλλακτικής αντιπαραβατικής πολιτικής προσαρμοσμένης στις ανάγκες και απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας τους Μοσχάτου-Ταύρου.

8

9 Συνεργασία με κοινωνικούς φορείς Ο Δήμος συνεργάζεται με πλήθος φορέων, Σωματεία, ιερούς ναούς, ΜΚΟ, νοσοκομεία, για την κάλυψη φαρμακευτικών και άλλων αναγκών ανασφάλιστων πολιτών. Αποτελεί μέλος του Δικτύου κατά της Σωματικής Τιμωρίας στα παιδιά και του του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ). Δράσεις Προαγωγής Υγείας Ο Δήμος μας δίνει έμφαση στην προαγωγή της υγείας, ιδιαίτερα στις δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που διανύουμε και αποτελεί μέλος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ). Διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας κάθε 6 μήνες και στις δύο κοινότητες Δωρεάν Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας με υπερηχογράφημα πτέρνας σε συνεργασία με το ΕΔ- ΔΥΠΠΥ Δράσεις για την πρόληψη του μελανώματος σε συνεργασία με τον Ομιλο Εθελοντών Κατά του Καρκίνου «ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ».Δωρεάν δερματολογικός έλεγχος από δερματολόγο του ομίλου Δράσεις ευαισθητοποίησης στην ηλιοπροστασία στα παιδιά σε συνεργασία με τον οργανισμό πρόληψης και αντιμετώπισης του μελανώματος «ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ» στα πλαίσια του προγράμματος «Αθλοδιακοπές» Εκστρατεία ενημέρωσης για την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη σε άνδρες άνω των 50 ετών σε συνεργασία με το το ΕΔΔΥΠΠΥ και την ελληνική ουρολογική εταιρεία Παροχή δωρεάν ψηφιακής μαστογραφίας σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες ετών σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ και το Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «οι Άγιοι Ανάργυροι» Δωρεάν κλινική εξέταση μαστού από εθελοντή γιατρό Ογκολόγο - Παθολόγο σε γυναίκες της πόλης μας Προώθηση έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού για την πρόληψη διαφόρων μορφών καρκίνου, τη διακοπή του καπνίσματος, την πρόληψη οδικών ατυχημάτων και τη σωστή διατροφή Πραγματοποίηση Αντιφυματικού εμβολιασμού στους μαθητές της Α τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Δράσεις Ευαισθητοποίησης της Τοπικής Κοινότητας με εκδηλώσεις, ημερίδες, θεατρικά δρώμενα και παιδικά εργαστήρια. Σε συνεργασία με το γραφείο αγωγής υγείας ΔΕ Α Αθήνας υλοποιούνται εκπαιδευτικές βιωματικές παρεμβάσεις ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΜΟΣΧΑΤΟ: Μιαούλη 60, Τηλ & ΤΑΥΡΟΣ: Επταλόφου, Αιθ. 1, Δημ.Σφαγείων, Τηλ ΓΩΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: Πλατεία Ατταλείας, Ταύρος, Τηλ

10 Δ.Ο.Π.Α.Κ.Α. Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής & Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Μοσχάτου -Ταύρου Φροντίδα και στήριξη πρώτης και τρίτης ηλικίας φωτογραφία από Δ.Ο.Π.Α.Κ.Α. ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ Ουσιαστική βοήθεια στην οικογένεια Στο Δήμο μας λειτουργούν 7 Παιδικοί Σταθμοί, οι οποίοι εξυπηρετούν 380 παιδιά περίπου κάθε χρόνο, δωρεάν ή με ελάχιστη οικονομική συμμετοχή. Ο ΔΟΠΑΚΑ μεριμνά για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου και με το Κέντρο Πρόληψης «Σταθμός». «Παιδαγωγική Εκπαίδευση» «Μουσική προπαιδεία» Σεμινάριο με θέμα: «Πρώτες βοήθειες σε παιδιά» που πραγματοποιήθηκε από την RSF Σεμινάριο με θέμα: «Μέτρα αντισεισμικής προστασίας, προστατεύω τον εαυτό μου» που πραγματοποιήθηκε από τον ΟΑΣΠ «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» Βιωματικές συναντήσεις γονέων Πρακτική Άσκηση Φοιτητών Πραγματοποίησε: Διοργάνωση μεγάλων ανταλλακτικών παζαριών σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «BABY FΕΕΤ» Συγκέντρωση τροφίμων με γονείς των παιδικών σταθμών (Χριστούγεννα και Πάσχα) για την ενίσχυση της τράπεζα τροφίμων του Δήμου Προσφορά και συγκέντρωση ειδών διατροφής μέσω της υπηρεσίας στους πολίτες και διάθεσή τους μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας και ΚΑΠΗ Σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «ΔΕΣΜΟΣ» ΔΟΠΑΚΑ:. ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ: ΜΟΣΧΑΤΟ: 1ος ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ: Πίνδου 43, Τηλ ος παιδικοσ ΣΤΑΘΜΟΣ: Κοραή 2, Τηλ: ος ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ: Κωνσταντινουπόλεως 31 & Αρκαδίου, Τηλ ος ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ: Πίνδου και Ιεροθέου, Τηλ ΤΑΥΡΟΣ: 1ος ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ: Μυράκτης & Παναγούλη, Τηλ ος ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ: Τηλ ος ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ: Κορυζή & Ανδρούτσου, Τηλ

11 Δ.Ο.Π.Α.Κ.Α. Κ.Α.Π.Η. Με σεβασμό στην Τρίτη Ηλικία Λειτουργούν στο Δήμο 2 ΚΑΠΗ, με εκατοντάδες ενεργά μέλη. Ο ΔΟΠΑΚΑ μεριμνά για την κάλυψη των αναγκών των ατόμων τρίτης ηλικίας σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου και με το Κέντρο Πρόληψης «Σταθμός». Στα 2 ΚΑΠΗ πραγματοποιούνται: Προγράμματα χορωδίας, χορού, γυμναστικής, χειροτεχνίας Δωρεάν μπάνια Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις & μετρήσεις με την οργάνωση Προαγωγή Υγεία Δωρεάν σπιρομέτρηση Συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και το τμήμα «Διατροφής και Διατροφολογίας», για το πρόγραμμα «Fool for Health» Εμψύχωση των μελών των ΚΑΠΗ και των γονέων των παιδικών σταθμών από το Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης ΚΑΠΗ ΜΟΣΧΑΤΟΥ: Χαλκίδη 21, Πλ. Εθνικής Αντίστασης, Τηλ , ΚΑΠΗ TΑΥΡΟΥ: Ελ. Βενιζελου 8, Τηλ Δ.Ο.Π.Α.Κ.Α. «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» Με ανθρωπιά και αλληλεγγύη Σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή καθημερινής φροντίδας σε μη αυτοεξυπηρετούμενα, πάσχοντα, μοναχικά ή και οικονομικά αδύναμα ηλικιωμένα άτομα, στα οποία παρέχεται ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη, νοσηλευτική φροντίδα και οικιακή βοήθεια. Πιο συγκεκριμένα προσφέρονται υπηρεσίες πρωτοβάθμιας κοινωνικής παροχής σε διάφορα θέματα όπως: αγωγή υγείας και πρόληψης οικογενειακή φροντίδα και ικανοποίηση καθημερινών αναγκών διαβίωσης (οικιακή καθαριότητα, ελαφρύ μαγείρεμα, προμήθεια τροφίμων, πληρωμή λογαριασμών και μικροεξυπηρετήσεις εκτός σπιτιού) φροντίδα ατομικής υγιεινής και καθαριότητας πρωτοβάθμια νοσηλευτική φροντίδα (μέτρηση πίεσης και σακχάρου, ενέσεις, συνταγογράφηση και αγορά φαρμάκων) συμβουλευτική και ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΜΟΣΧΑΤΟ: Μιαούλη 60, Τηλ , Ταύρος: Ελ. Βενιζέλου 8, Τηλ

12 Κ.Ε.Δ.Μ.Τ. Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου Ποιότητα ζωής στην πόλη μας Αποτελεί ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και έχει ως στρατηγικό στόχο να συνδράμει το Δήμο στη συνεχή βελτίωση των παρεχομένων αγαθών και υπηρεσιών προς τους πολίτες προσδίδοντας προστιθέμενη αξία στις πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις του. Οι Δράσεις της είναι: ΚΔΑΠ ΜΕΑ: Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία «ΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ»: Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 15 ετών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα, μέσα από εξατομικευμένα προγράμματα, να απασχοληθούν δημιουργικά και να κοινωνικοποιηθούν. Το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ οργανώνει εποχιακά μπαζάρ ΚΗΦΗ - Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων: Ένας χώρος κοινωνικής επαφής ατόμων τρίτης ηλικίας, που παρέχει υπηρεσίες φροντίδας και δημιουργική απασχόλησης Δημοτικά Θερινά Σινεμά Δήμου Μοσχάτου Ταύρου: Λειτουργία 2 θερινών κινηματογράφων α) ΣΙΝΕ ΚΗΠΟΣ στο Μοσχάτο και β) ΣΙΝΕ ΝΕΑ ΜΑΣΚΩΤ στον Ταύρο, δίνοντας την ευκαιρία στους δημότες να παρακολουθούν ταινίες α προβολής με χαμηλό εισιτήριο 5 ευρώ για ενήλικες και 3 ευρώ για παιδιά Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής: Πρόκειται για ένα σύγχρονο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής με σκοπό να αποτελέσει χώρο εκπαίδευσης παιδιών στα ζητήματα κυκλοφορικής αγωγής όχι μόνο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, αλλά και των λοιπών γειτονικών Δήμων. Βρίσκεται εντός του Πάρκου Ενόπλεων Δυνάμεων στον Ταύρο, σε μια έκταση 10 στρεμμάτων Συμμετοχή στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ: «Πρόγραμμα Επιχορήγησης Επιχειρήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Απασχόληση Ανέργων ηλικίας ετών», για την καταπολέμηση της ανεργίας με αποτέλεσμα να εργαστούν δημότες και κάτοικοι του Δήμου για 27 μήνες Συμμετοχή στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για απασχόληση ατόμων με ειδικές ανάγκες Στήριξη εκδηλώσεων και φεστιβάλ του Δήμου-π.χ. Απόκριες- με μουσικές παραστάσεις και εικαστικά δρώμενα Παρουσιάσεις βιβλίων Ελλήνων συγγραφέων για ενήλικες και παιδιά από το Δημ. Βιβλιοπωλείο Βιβλιογητέματα κατά την περίοδο , με σκοπό την ανάδειξη της λογοτεχνίας Συμμετοχή ως μέλος στην Αναπτυξιακή σύμπραξη ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ για την κατάρτιση ανέργων του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου με στόχο την ένταξη τους στην αγορά εργασίας. Πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ (ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑ- ΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑ- ΔΕΣ «ΤΟΠ.ΕΚΟ»). Στα πλαίσιο της δράσης αυτής πραγματοποιήθηκε ημερίδα στις 8/10/12 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου μας Λειτουργία τμήματος καλλιτεχνικής φωτογραφίας με μειωμένες τιμές. Πραγματοποιεί εκθέσεις μαθητών Έχουν υλοποιηθεί οι δράσεις: «Εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής». Εδώ και πέντε χρόνια λειτουργεί το πρόγραμμα, μέσω της ΕΕΤΑΑ. Διοργάνωση παιδικών εκδηλώσεων με δωρεάν είσοδο και προσφορά ειδών προς ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών

13 Γραφείο Παιδείας του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου Η παιδεία είναι δικαίωμα όλων Ο Δήμος υλοποιεί μέσω του Γραφείου Παιδείας Προγράμματα Κοινωνικής πολιτικής: Κοινωνικό Φροντιστήριο Ο Δήμος προσφέρει δωρεάν ενισχυτική βοηθητική και φροντιστηριακή διδασκαλία. Το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε το Μάρτιο 2012 και συνεχίζει και τη φετινή σχολική χρονιά σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και εθελοντές εκπαιδευτικούς. Τα βασικά μαθήματα ήταν αρχικά για τους μαθητές των Λυκείων: φυσική, χημεία, μαθηματικά και αρχαία ελληνικά και τα μαθήματα επεκτείνονται σταδιακά και σε μαθητές Γυμνασίων αλλά και σε άλλα μαθησιακά πεδία. Οι μαθητές που παρακολουθούν τα μαθήματα είναι 65 και έχουμε φτάσει στις 132 θέσεις εκμάθησης. Κοινωνικές Υποτροφίες Ο Δήμος εφαρμόζει καινοτόμο πρόγραμμα κοινωνικών υποτροφιών. Εκπαιδευτικοί φορείς της περιοχής παρέχουν σε αποφοίτους μαθητές των Λυκείων του Δήμου μας τέσσερις πλήρεις υποτροφίες και τέσσερις υποτροφίες κατά το ήμισυ. Σχολή Ενηλίκων Ο Δήμος ίδρυσε σχολή για ενήλικες σε συνεργασία με το Γραφείο Ενημέρωσης Ανέργων και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης. 350 άτομα θα λάβουν βασική εκπαίδευση στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, για την πράσινη ενέργεια, για την Αγγλική και Ισπανική γλώσσα, καθώς και άνεργες γυναίκες θα παρακολουθήσουν σεμινάρια για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα. Δωρεάν οδοντική εξέταση Ο Δήμος προσέφερε δωρεάν οδοντική εξέταση στα παιδιά για την έκδοση του πιστοποιητικού που είναι απαραίτητο για την εγγραφή τους στο Δημοτικό σχολείο. Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού Ο Δήμος σε συνεργασία με το ΚΕΣΥΠ και καταξιωμένους εκπαιδευτικούς στον τομέα του Επαγγελματικού Προσανατολισμού διοργάνωσε το 2012 για πρώτη φορά ημερίδα, όπου περισσότεροι από 180 μαθητές των Λυκείων του Δήμου είχαν την ευκαιρία να λάβουν όλες τις απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα που τους απασχολούν για το επάγγελμα που τους ενδιαφέρει. ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Πρώην Δημαρχείο Ταύρου, Πειραιώς και Επταλόφου, Τηλ ,

14 Τομέας Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Μοσχάτου -Ταύρου Κυψέλες Πολιτισμού Συμμετοχής και Αλληλεγγύης 12 καλλιτεχνικοί τομείς συμμετοχές μελών 38 Δάσκαλοι - Εμψυχωτές σε 10 πολιτιστικούς χώρους Με δωρεάν είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις Με χαμηλά δίδακτρα για όλους Mε μεγάλες εκπτώσεις και δωρεάν συμμετοχή για τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας

15 Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός παράγοντες κοινωνικής συνοχής Ο Δήμος μας με τα νομικά του πρόσωπα (Πνευματικό Κέντρο και Δημοτική επιχείρηση), μέσα από την αποτελεσματική λειτουργία των καλλιτεχνικών εργαστηρίων και την πραγματοποίηση εστιασμένων πολιτιστικών δραστηριοτήτων-εκδηλώσεων, αντιπαλεύει με δημιουργικό τρόπο την κρίση και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Καλλιεργώντας ένα συμμετοχικό πολιτισμό και αναδεικνύοντας κοινή αίσθηση οράματος, εφαρμόζει στοχευμένες κοινωνικές πολιτικές και δράσεις Ειδική τιμολογιακή πολιτική προγραμμάτων πολιτισμού και αθλητισμού. Ειδικές μειωμένες τιμές και δωρεάν παρακολούθηση καλλιτεχνικών εργαστηρίων πνευματικού κέντρου, αθλητικών προγραμμάτων και πολιτιστικών εκδηλώσεων για ειδικές περιπτώσεις ατόμων (άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, κ.α.) Διοργάνωση τμημάτων μαζικού αθλητισμού με δωρεάν συμμετοχή και προγράμματα αθλητικών δραστηριοτήτων και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών -Αθλοδιακοπές-με χαμηλό κόστος συμμετοχής Πρόγραμμα ανοιχτών αυλών. Πρότυπο πρόγραμμα μαζικού αθλητισμού με δωρεάν συμμετοχή για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Συμμετοχή από τους μαθητές όλων των δημοτικών σχολείων της πόλης, με σκοπό τη δραστηριοποίησή τους προς τον αθλητισμό και τη δημιουργική τους απασχόληση σε περιβάλλον απόλυτα ελεγμένο και ασφαλή, από έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό Διοργάνωση θεατρικών και άλλων παραστάσεων, φεστιβάλ και πολιτιστικών δράσεων με δωρεάν είσοδο και προσφορά ειδών για τις οικογένειες που δοκιμάζονται Συμμετοχή στο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων της Αττικής με δωρεάν είσοδο για το κοινό Δωρεάν είσοδος για ειδικές κατηγορίες πολιτών στους δύο θερινούς δημοτικούς κινηματογράφους της πόλης και ειδική μειωμένη τιμολογιακή πολιτική για τους κατοίκους της πόλης Διοργάνωση δωρεάν προγραμμάτων καλλιτεχνικών εργαστηρίων και χορευτικών τμημάτων από τη θεατρική ομάδα του Δήμου Εν Δράσει, τον Όμιλο Παραδοσιακών χορών και το τμήμα παραδοσιακών χορών Ταυρίωνες ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ TΟΜΕΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: Μιαούλη 60 στο Μοσχάτο, Τηλ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, στο Μοσχάτο, Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού, Τηλ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, π. Δημαρχείο Ταύρου, στον Ταύρο, Πειραιώς & Επταλόφου. Τηλ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, στο Μοσχάτο, Χρ. Σμύρνης 18, Τηλ ΑΙΘΟΥΣΕΣ Δ. ΣΦΑΓΕΙΩΝ, στον Ταύρο, Πειραιώς & Επταλόφου. Τηλ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ, στο Μοσχάτο, κτίριο ΒΙΜΑ, Λυκούργου & Ελευθερίας, Τηλ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΗΜ. ΩΔΕΙΟΥ, στο Μοσχάτο, Αγ. Κωνσταντίνου 7, Τηλ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ στο Μοσχάτο, Πίνδου 36, Τηλ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ στον Ταύρο, Αγ. Γεωργίου 4, Τηλ

16 ...και συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος και αφοσίωση......στο πλευρό κάθε πολίτη! Το επόμενο βήμα είναι: Κοινωνικό Ιατρείο Δημοτικός Λαχανόκηπος Επιδόματα (τυφλότητας, βαριάς αναπηρίας, παιδικής προστασίας, στεγαστικές συνδρομές κ.α.) Κατ οίκον φροντίδα συνταξιούχων του ΙΚΑ Κάρτα κοινωνικής συμπαράστασης Γραφείο Νομικής στήριξης με εθελοντές δικηγόρους Ανέγερση 2 νέων παιδικών σταθμών: στο Μοσχάτο: οδός Πάρνηθος ήδη δημοπρατήθηκε, στον Ταύρο: οδός Χρ. Σμύρνης και Κλαζομενών Δημαρχείο Μοσχάτου - Ταύρου ΕΔΡΑ: Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου (πρώην Ιθάκης) Μοσχάτο, Αθήνα Τ.Κ ΤΗΛ. ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ: ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Δημαρχείο Μοσχάτου - Ταύρου Π. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΑΥΡΟΥ Ταύρος, Πειραιώς και Επταλόφου ΤΗΛ. ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ:

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ. μοιράζομαι. νοιάζομαι. αξιοπρέπεια. φροντίζω. στηρίζω. εθελοντισμός. συμμετέχω. προσφέρω. αλληλεγγύη.

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ. μοιράζομαι. νοιάζομαι. αξιοπρέπεια. φροντίζω. στηρίζω. εθελοντισμός. συμμετέχω. προσφέρω. αλληλεγγύη. μοιράζομαι στηρίζω προσφέρω ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Δομές Αλληλεγγύης & Κοινωνικής Στήριξης Δομές Πολιτισμού & Αθλητισμού φροντίζω νοιάζομαι συμμετέχω εθελοντισμός www.aigaleo.gr αξιοπρέπεια αλληλεγγύη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.)

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.) 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα Μήνυμα Δημάρχου... 3 Εισαγωγή Προέδρου Ο.Κ.Π.Α.Π.Α... 5 Α. Κρίση και Κοινωνική πολιτική... 7 Β. Γενικές παρατηρήσεις... 9 Γ. Κεντρική υπηρεσία... 10 Γ1. Οικονομικά στοιχεία Ο.Κ.Π.Α.Π.Α...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Με κύριο γνώμονα την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τον πολίτη, οι τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές που

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΔΟΜΩΝ-ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ

ΟΔΗΓΟΣ ΔΟΜΩΝ-ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΔΟΜΩΝ-ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ 2013 Προλογικό σημείωμα Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού κου Απόστολου Παντσά 2 Εισαγωγή του Προέδρου της Κοινωφελούς

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΕΡΓΟΥ 2011 2013 ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Περιφέρεια Αττικής - Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά Έκθεση Πεπραγμένων 2011, 2012, 2013 Εισαγωγικό σημείωμα Από

Διαβάστε περισσότερα

Στο πλευρό, αυτών που μας χρειάζονται. www.maroussi.gr

Στο πλευρό, αυτών που μας χρειάζονται. www.maroussi.gr Στο πλευρό, αυτών που μας χρειάζονται www.maroussi.gr 1 Η ανάδειξη του ανθρώπινου και κοινωνικού προφίλ του Δήμου Αμαρουσίου αποτελεί προτεραιότητα. Κεντρική στρατηγική μας επιλογή, είναι να στηρίξουμε

Διαβάστε περισσότερα

2014-2016 ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ Α. ΠΡΟΪΜΙΟ

2014-2016 ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ Α. ΠΡΟΪΜΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΤΜΗΜΑ 6 «ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ (Σ.Ε.Ι.Φ.) ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Φροντιστηριακό Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ

Φροντιστηριακό Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ Φροντιστηριακό Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας ΑΘΗΝΑ Πρόγραμμα Grundtvig : 2009-1-LT1-GRU06- ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ επιμέλεια Εξάρχου Ζωή, Κοινωνιολόγος με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή Υπεύθυνη του «Θεοδωρίδειου Κέντρου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014

ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014 ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014 ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ) ΕΤΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

Δράση 1.7/10: «Εκπόνηση, έκδοση και διάχυση Οδηγού Πληροφόρησης για Υπηκόους Τρίτων Χωρών με Αναπηρία, νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα»

Δράση 1.7/10: «Εκπόνηση, έκδοση και διάχυση Οδηγού Πληροφόρησης για Υπηκόους Τρίτων Χωρών με Αναπηρία, νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα» Πρόλογος Τόσα χρόνια όλοι δυστυχώς εκπαιδευτήκαμε να λειτουργούμε ως μονάδες. Το δύσκολο πια είναι αυτό που θα έπρεπε να είναι το αυτονόητο. Η ομάδα, η ένωση. Ο Διεθνής Οργανισμός Μεταναστεύσεως στέκεται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΗΝΑ 2014-2019 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ - ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ

ΑΘΗΝΑ 2014-2019 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ - ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ Για αυτά που γίνονται και για αυτά που μπορούν να γίνουν... ΑΘΗΝΑ 2014-2019 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ - ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ Φίλες και φίλοι, Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια βρέθηκε εν μέσω μιας μεγάλης κοινωνικής, οικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

TΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΕΙΑΣ & ΚοινωνικHς ΑλληλεγγYης ΟΤΑ TEYXOΣ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2007 - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2008

TΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΕΙΑΣ & ΚοινωνικHς ΑλληλεγγYης ΟΤΑ TEYXOΣ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2007 - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2008 TΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΕΙΑΣ & ΚοινωνικHς ΑλληλεγγYης ΟΤΑ ISSN: 1790-6792 TEYXOΣ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2007 - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2008 Eκστρατεία εξοικονόμησης ενέργειας δήμων

Διαβάστε περισσότερα

Επαναπροκήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Επαναπροκήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Tεύχος Δημοπράτησης Ανοικτού (Διεθνούς) Διαγωνισμού_Mέρος Α: Μελέτη_Αντικείμενο και Προδιαγραφές Έργου: Ψηφιακές Υπηρεσίες Κοινωνικής Φροντίδας και Ιατρικής Παρακολούθησης Επαναπροκήρυξη Διαγωνισμού για

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Ολοκληρωμένο Πολυκαναλικό Σύστημα Υπηρεσιών Φροντίδας και Κοινωνικής Πρόνοιας στους Καλλικράτειους Δήμους Αμφίκλειας-Ελάτειας, Λοκρών και Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου Αναθέτουσα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2008-2010

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2008-2010 Σελιδα 1 από 10 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΟΜOΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ Tομέας Κοινωνικής Πολιτικής & Πολιτισμού ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2008-2010

Διαβάστε περισσότερα

Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης, Παιδείας και Περιβάλλοντος

Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης, Παιδείας και Περιβάλλοντος Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης, Παιδείας και Περιβάλλοντος Το κτίριο του Πολυκοινωνικού Κέντρου στην οδό Γ. Καρτάλη 2 Εισαγωγή Σε μια εποχή που η έννοια της «αλληλεγγύης» είναι περισσότερο χρήσιμη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 2012-2014

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 2012-2014 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 2012-2014 Α ΦΑΣΗ: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ 1 ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγικό κεφάλαιο... 4 Θεσμικό πλαίσιο... 4 Σκοπός του Επιχειρησιακού Προγράμματος... 4 Κύρια χαρακτηριστικά

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Οργάνωσης και Λειτουργίας Κέντρου Ημέρας

Οδηγός Οργάνωσης και Λειτουργίας Κέντρου Ημέρας ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υγεία Πρόνοια 2000-2006» Οδηγός Οργάνωσης και Λειτουργίας Κέντρου Ημέρας ΜΟΝΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΑΝΟ ΔΡΑΣΗΣ 2021 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΔΙΑΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΠΛΑΝΟ ΔΡΑΣΗΣ 2021 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΔΙΑΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΛΑΝΟ ΔΡΑΣΗΣ 2021 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΔΙΑΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ PROGRAMMA.indd 1 Μήνυμα του Υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων Άρη Σπηλιωτόπουλου Η Αθήνα μπορεί να γίνει μια σύγχρονη, ζωντανή πόλη. Η υποδειγματική

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ

ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ www.kethea.gr ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ KΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ www.kethea.gr / facebook.com/kethea / www.twitter.com/ketheagr ΑΡ. ΛΟΓ. ΔΩΡΕΩΝ: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑTΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 2012-2013

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑTΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 2012-2013 ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑTΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 2012-2013 Συντελεστές Την έντυπη έκδοση του οδηγού επιμελείται συστηματικά κάθε χρόνο η Επιτροπή Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος, την οποία ευχαριστούμε

Διαβάστε περισσότερα

νέα χρονιά Ο τόπος µας νέα Γλυφάδα υποδεχόµαστε τη Με µια Φάκελος Έργα Όταν το πρόγραµµα γίνεται πράξη

νέα χρονιά Ο τόπος µας νέα Γλυφάδα υποδεχόµαστε τη Με µια Φάκελος Έργα Όταν το πρόγραµµα γίνεται πράξη Ενηµερωτική Ηλεκτρονική Έκδοση του ήµου Γλυφάδας εκέµβριος 2011 Με µια νέα Γλυφάδα υποδεχόµαστε τη νέα χρονιά O ήµαρχος Γλυφάδας Κώστας Κόκκορης καταθέτει «Στην κρίση απαντάµε µε έργα!» Φάκελος Έργα Όταν

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνικός Απολογισμός 2005. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Η προστιθέμενη «αξία» του ΟΤΕ

Κοινωνικός Απολογισμός 2005. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Η προστιθέμενη «αξία» του ΟΤΕ Κοινωνικός Απολογισμός 2005 Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Η προστιθέμενη «αξία» του ΟΤΕ O Όμιλος ΟΤΕ Σταθερή τηλεφωνία Ο OTE είναι ο μεγαλύτερος πάροχος σταθερής τηλεπικοινωνίας στην Ελλάδα και ο βασικός

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Αλεξανδρούπολη, 30/01/2013 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 2012 Συνοπτική Απεικόνιση της οικονομικής κατάστασης των τριών Δήμων που συνενώθηκαν: α)άμεσες Απαιτητές Υποχρεώσεις: 2.743.289,09, β) Βραχυχρόνιες Μακροπρόθεσμες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ Δικαιούχος Φορέας: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ (Ε.Ψ.Ε.Π.) Οδός ΚΑΛΟΥΔΗ Αριθμός 8Β Πόλη ΙΩΑΝΝΙΝΑ. Τηλ. 2651039820. e-mail : epsep_ioa@yahoo.gr,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ : «Επιχειρησιακό Πρόγραµµα ήµου Πάρου 2011-2014» ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : ήµος Πάρου ΤΙΤΛΟΣ ΕΓΓΡΑΦΟΥ : A Στρατηγικός Σχεδιασµός ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011 ΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ 1 από 104 ΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ 2 από 104 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ο Πρώτος Δημόσιος Απολογισμός της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Ο.Κ.Α.Π.Α. Απολογισμός. Στέλιος Κυριακίδης: Ένας Αλησμόνητος Έλληνας ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ.

Ο Πρώτος Δημόσιος Απολογισμός της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Ο.Κ.Α.Π.Α. Απολογισμός. Στέλιος Κυριακίδης: Ένας Αλησμόνητος Έλληνας ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. Τεύχος 6 Ο Πρώτος Δημόσιος Απολογισμός της σημερινής Δημοτικής Αρχής Ο.Κ.Α.Π.Α. Απολογισμός ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. Ομάδες & Εργαστήρια Συμβουλευτικής Στέλιος Κυριακίδης: Ένας Αλησμόνητος Έλληνας Τεύχος #6 editorial

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕ ΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕ ΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕ ΙΟΥ ΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΤΕΛΙΚΟ ΠΑΡΑ ΟΤΕΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2008 Α ΜΕΡΟΣ... 3 Ανάλυση της υφιστάµενης κατάστασης... 3 1. Εννοιολογικές

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. Πληροφορίες για υποψήφιους προπτυχιακούς φοιτητές 2015/2016

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. Πληροφορίες για υποψήφιους προπτυχιακούς φοιτητές 2015/2016 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ Πληροφορίες για υποψήφιους προπτυχιακούς φοιτητές 2015/2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Γενικές Πληροφορίες 5 Σχολές και Τμήματα 7 Περιγραφή Προγραμμάτων Σπουδών 9 Διαδικασίες Εισαγωγής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Ιούλιος 2012 Το παρόν κείμενο παρουσιάζει το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων για την Κοινωνική Ανασυγκρότηση της Πόλης των Αθηνών

Διαβάστε περισσότερα