Εγχειρίδιο χρήσης ES 605 DW

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Εγχειρίδιο χρήσης ES 605 DW"

Transcript

1 Εγχειρίδιο χρήσης ES 605 DW

2 1) Πληροφορίες Ασφαλείας...1 2) Γρήγορος οδηγός λειτουργίας...2 Αγαπητέ Πελάτη, ιαβάστε το παρόν εγχειρίδιο ιαβάστε προσεκτικά αυτό το εγχειρίδιο πριν χρησιμοποιήσετε το πλυντήριο πιάτων, θα σας βοηθήσει να χρησιμοποιήσετε και να συντηρήσετε σωστά το πλυντήριο πιάτων. Φυλάξτε το για μελλοντική χρήση. ώστε το σε οποιονδήποτε μελλοντικό ιδιοκτήτη της συσκευής. Αυτό το εγχειρίδιο περιέχει ενότητες για τις οδηγίες ασφαλείας, τις οδηγίες λειτουργίας, τις οδηγίες εγκατάστασης και συμβουλές επίλυσης προβλημάτων κ λπ Πριν καλέσετε την τεχνική εξυπηρέτηση Ανατρέξτε στην ενότητα Συμβουλές επίλυσης προβλημάτων για να μπορέσετε να επιλύσετε κάποια κοινά προβλήματα μόνοι σας. Αν δεν μπορείτε να επιλύσετε τα προβλήματα μόνοι σας, ζητήστε τη βοήθεια επαγγελματιών τεχνικών. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: 3) Οδηγίες λειτουργίας...3 Πίνακας Ελέγχου...3 Χαρακτηριστικά πλυντηρίου πιάτων...3 4) Πριν από την πρώτη χρήση...4 A. Φόρτωση αλατιού στον αποσκληρυντή...4 B. ιανομέας γυαλιστικού...5 C. Απορρυπαντικό...6 5) Φόρτωση καλαθιού πλυντηρίου πιάτων...8 Προσοχή πριν ή μετά τη φόρτωση του πλυντηρίου πιάτων Καλάθια...9 Φόρτωση του καλαθιού...9 Καλάθι για μαχαιροπίρουνα ) Εκκίνηση προγράμματος πλυσίματος...11 Πίνακας κύκλων πλυσίματος...11 Ενεργοποίηση της συσκευής...11 Αλλαγή προγράμματος...12 Στο τέλος του κύκλου πλυσίματος ) Συντήρηση και καθαρισμός...13 Σύστημα φίλτρων...13 Φροντίδα πλυντηρίου πιάτων ) Οδηγίες εγκατάστασης...15 Τοποθέτηση της συσκευής...16 Σχετικά με τη σύνδεση με το ρεύμα...16 Σύνδεση νερού...16 Σύνδεση εύκαμπτου σωλήνα αποστράγγισης...17 Εκκίνηση του πλυντηρίου πιάτων ) Συμβουλές επίλυσης προβλημάτων Πριν καλέσετε την τεχνική εξυπηρέτηση...19 Κωδικοί σφαλμάτων...20 Τεχνικά στοιχεία...21 Ο κατασκευαστής, ακολουθώντας μια πολιτική διαρκούς ανάπτυξης και ενημέρωσης του προϊόντος, ενδέχεται να επιφέρει τροποποιήσεις χωρίς προειδοποίηση. Το παρόν εγχειρίδιο χρήστη παρέχεται επίσης από τον κατασκευαστή ή τον υπεύθυνο πώλησης.

3 1. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΟΕΙ ΟΠΟΙΗΣΗ! Όταν χρησιμοποιείτε το πλυντήριο πιάτων, λάβετε υπόψη τις παρακάτω προφυλάξεις: Αυτή η συσκευή προορίζεται για χρήση σε οικιακές και παρόμοιες εφαρμογές όπως: - κουζίνα προσωπικού σε καταστήματα, γραφεία και άλλα εργασιακά περιβάλλοντα, - αγροκτήματα, - από πελάτες ξενοδοχείων, μοτέλ και άλλων χώρων διαμονής, - περιβάλλοντα τύπου πανδοχείου (Bed and breakfast). Αυτή η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιείται από παιδιά ηλικίας από 8 ετών και άνω και από άτομα με μειωμένες σωματικές, αισθητηριακές ή διανοητικές ικανότητες ή έλλειψη πείρας και γνώσης, εφόσον είναι υπό επίβλεψη ή τους έχουν δοθεί οδηγίες για τη χρήση της συσκευής με ασφαλή τρόπο και έχουν κατανοήσει τους κινδύνους που υπάρχουν. Τα παιδιά δεν πρέπει να παίζουν με τη συσκευή. Ο καθαρισμός και η συντήρηση από το χρήστη δεν πρέπει να διεξάγονται από παιδιά χωρίς επίβλεψη.(για EN ) Αυτή η συσκευή δεν προορίζεται για χρήση από άτομα (συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών) περιορισμένης σωματικής, αισθητικής ή νοητικής ικανότητας, στερούμενα της κατάλληλης εμπειρίας και γνώσης, παρά μόνο εφόσον βρίσκονται υπό την επίβλεψη ή έχουν λάβει τις κατάλληλες οδηγίες για την χρήση της συσκευής από άτομο υπεύθυνο για την ασφάλειά τους.(για IEC ) Αυτή η συσκευή έχει σχεδιαστεί μόνο για εσωτερική οικιακή χρήση. Για να προστατευτείτε από τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας, μην βυθίζετε τη μονάδα, το καλώδιο ή το φις σε νερό ή άλλο υγρό. Βγάλτε τη συσκευή από την πρίζα πριν από τον καθαρισμό και τη συντήρηση. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί βρεγμένο με ήπιο σαπούνι, κατόπιν χρησιμοποιήστε ένα στεγνό πανί για να την σκουπίσετε.

4 Ο ΗΓΙΕΣ ΓΕΙΩΣΗΣ Αυτή η συσκευή χρειάζεται γείωση. Σε περίπτωση δυσλειτουργίας ή βλάβης, η γείωση θα μειώσει τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας, παρέχοντας μια οδό ελάχιστης αντίστασης του ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτή η συσκευή διαθέτει καλώδιο με αγωγό γείωσης εξοπλισμού και φις γείωσης. Το φις πρέπει να συνδέεται με κατάλληλη πρίζα, εγκατεστημένη και γειωμένη σύμφωνα με όλους τους τοπικούς κώδικες και διατάγματα. Η ακατάλληλη σύνδεση του εξοπλισμού με τον αγωγό γείωσης μπορεί να επιφέρει κίνδυνο ηλεκτροπληξίας. Συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο ηλεκτρολόγο ή τον αντιπρόσωπο τεχνικής υποστήριξης αν έχετε αμφιβολίες σχετικά με τη σωστή γείωση της συσκευής. Μην τροποποιείτε το φις που παρέχεται με τη συσκευή, αν δεν ταιριάζει με την έξοδο. Αναθέστε την εγκατάσταση μιας σωστής εξόδου σε ένα εξειδικευμένο ηλεκτρολόγο. Μην κακομεταχειρίζεστε, κάθεστε ή στέκεστε επάνω στην πόρτα ή το ράφι πιάτων του πλυντηρίου. Μην θέτετε σε λειτουργία το πλυντήριο πιάτων αν δεν είναι σωστά στη θέση τους όλα τα προστατευτικά. Ανοίγετε την πόρτα πολύ προσεκτικά κατά τη λειτουργία του πλυντηρίου πιάτων, γιατί ενδέχεται να εκτοξευτεί νερό. Μην τοποθετείτε βαριά αντικείμενα και μην κάθεστε επάνω στην πόρτα όταν είναι ανοιχτή. Η συσκευή μπορεί να ανατραπεί. Κατά τη φόρτωση αντικειμένων για να πλυθούν: 1) Ξεχωρίστε τα αιχμηρά αντικείμενα, ώστε να μην μπορούν να καταστρέψουν το λάστιχο στεγανοποίησης της πόρτας, 1-2

5 2) Προειδοποίηση: Τα μαχαίρια και τα εργαλεία με αιχμηρά άκρα πρέπει να φορτώνονται στο καλάθι με τις μύτες τους προς τα κάτω ή σε οριζόντια θέση. Βεβαιωθείτε ότι έχει αδειάσει η σκόνη απορρυπαντικού μετά την ολοκλήρωση του κύκλου πλύσης. Μην πλένετε πλαστικά αντικείμενα, εκτός αν επισημαίνονται ως ασφαλή για πλύσιμο στο πλυντήριο ή φέρουν άλλη αντίστοιχη ένδειξη. Για τα πλαστικά είδη χωρίς τέτοια ένδειξη, ελέγξτε τις συστάσεις του κατασκευαστή τους. Χρησιμοποιείτε μόνο απορρυπαντικά και γυαλιστικά κατάλληλα για τα αυτόματα πλυντήρια πιάτων. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ σαπούνι, απορρυπαντικό ρούχων ή υγρό πιάτων για πλύσιμο στο χέρι για το πλυντήριο πιάτων σας. Επιβλέπετε πάντοτε τα παιδιά για να βεβαιωθείτε ότι δεν παίζουν με τη συσκευή. Η πόρτα δεν πρέπει να παραμένει ανοιχτή, γιατί υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να σκοντάψετε επάνω της. Εάν το καλώδιο ρεύματος είναι φθαρμένο, πρέπει να αντικατασταθεί από τον κατασκευαστή ή τον εκπρόσωπο σέρβις ή άλλο εξειδικευμένο άτομο για να αποτραπούν κίνδυνοι. Κατά την εγκατάσταση, το καλώδιο τροφοδοσίας δεν πρέπει να είναι υπερβολικά ή επικίνδυνα λυγισμένο ή πατημένο. Μην παρεμβαίνετε στα στοιχεία ελέγχου. Η συσκευή πρέπει να συνδεθεί στην παροχή νερού με νέα σετ εύκαμπτων σωλήνων. Απαγορεύεται να ξαναχρησιμοποιηθούν παλιά σετ εύκαμπτων σωλήνων. Ο μέγιστος αριθμός σερβίτσιων που μπορούν να πλυθούν είναι 6. Η μέγιστη επιτρεπόμενη πίεση νερού εισόδου είναι 1MPa. Η ελάχιστη επιτρεπόμενη πίεση νερού εισόδου είναι 0,04MPa.

6 Απόρριψη Απορρίψτε σωστά τα υλικά συσκευασίας του πλυντηρίου πιάτων σας. Όλα τα υλικά συσκευασίας είναι ανακυκλώσιμα. Τα πλαστικά μέρη φέρουν τις τυπικές διεθνείς συντομογραφίες: PE για το πολυαιθυλένιο, π.χ. υλικό περιτύλιξης PS για το πολυστυρόλιο, π.χ. υλικό επένδυσης POM πολυοξυμεθυλένιο, π.χ. πλαστικά κλιπ PP πολυπροπυλένιο, π.χ. φίλτρο αλάτων ABS - Συμπολυμερές ακρυλονιτριλίου-βουταδιενίουστυρενίου, π.χ. πίνακας ελέγχου. ΠΡΟΕΙ ΟΠΟΙΗΣΗ! Το υλικό συσκευασίας ενδέχεται να είναι επικίνδυνο για τα παιδιά! Για την απόρριψη της συσκευασίας και της συσκευής, απευθυνθείτε σε ένα κέντρο ανακύκλωσης. Πριν την απορρίψετε, κόψτε το καλώδιο τροφοδοσίας και αχρηστέψτε το μηχανισμό κλεισίματος της πόρτας. Η συσκευασία από χαρτόνι παρασκευάζεται από ανακυκλωμένο χαρτί και πρέπει να απορριφθεί στην αποκομιδή χαρτιού για ανακύκλωση. ιασφαλίζοντας ότι το προϊόν αυτό απορρίπτεται με το σωστό τρόπο, θα βοηθήσετε στην αποφυγή ενδεχόμενων αρνητικών συνεπειών στο περιβάλλον και στην ανθρώπινη υγεία, τις οποίες θα προκαλούσε ο μη κατάλληλος χειρισμός αποβλήτων του παρόντος προϊόντος. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανακύκλωση αυτού του προϊόντος, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τις αρμόδιες τοπικές αρχές και την υπηρεσία απόρριψης οικιακών αποβλήτων. ΑΠΟΡΡΙΨΗ: Μην απορρίπτετε το προϊόν μαζί με τα υπόλοιπα οικιακά απορρίμματα. Πρέπει να συλλέγεται ξεχωριστά και να υποβάλλεται σε ειδική επεξεργασία.

7 2. Οδηγός γρήγορης λειτουργίας Για αναλυτικά στοιχεία για τη μέθοδο λειτουργίας, ανατρέξτε στο αντίστοιχο περιεχόμενο του εγχειριδίου οδηγιών. Ενεργοποιήστε τη συσκευή Πατήστε το πλήκτρο του διακόπτη ενεργοποίησης, για να ενεργοποιήσετε τη συσκευή. Ανοίξτε την πόρτα. Χώρος A: Συμπληρώστε τη θήκη απορρυπαντικού Για κάθε κύκλο πλύσης. Χώρος Β: Μόνο για προγράμματα με πρόπλυση. (Ακολουθήστε τις οδηγίες χρήσης) Ελέγξτε τη βοηθητική στάθμη ξεβγάλματος Μηχανική ένδειξη Γ. Ηλεκτρική ένδειξη στον πίνακα ελέγχου (αν διατίθεται). Ελέγξτε τη στάθμη αλάτων αναδημιουργίας (Μόνο σε μοντέλα με σύστημα αποσκληρυντικού νερού.) Ηλεκτρική ένδειξη στον πίνακα ελέγχου (αν διατίθεται). Αν δεν υπάρχει προειδοποιητική λυχνία αλατιού στον πίνακα ελέγχου (για ορισμένα μοντέλα), μπορείτε να υπολογίσετε πότε χρειάζεται να συμπληρώσετε το αλάτι μέσα στο αποσκληρυντικό από τον αριθμό των κύκλων που έχει δουλέψει το πλυντήριο πιάτων. Γεμίστε τα καλάθια Απομακρύνετε τυχόν μεγάλα υπολείμματα τροφών. Μαλακώστε τα καμένα υπολείμματα τροφών στα ταψιά, κατόπιν βάλτε τα στα καλάθια. Ανατρέξτε στις οδηγίες φόρτωσης του πλυντηρίου πιάτων. Επιλέξτε ένα πρόγραμμα Κλείστε την πόρτα, πατήστε το πλήκτρο προγραμμάτων μέχρι να φωτίσει το επιλεγμένο πρόγραμμα. ( Βλ. ενότητα «Οδηγίες λειτουργίας») Λειτουργία του πλυντηρίου πιάτων Ανοίξτε τη βρύση νερού και πατήστε το πλήκτρο Έναρξη/Επαναφορά. Η συσκευή θα αρχίσει να λειτουργεί μετά από περίπου 10 δευτερόλεπτα. Αλλαγή προγράμματος Προσθέστε ξεχασμένα πιάτα στο πλυντήριο. Αν η συσκευή απενεργοποιηθεί κατά τη διάρκεια ενός κύκλου πλύσης. 1. Ένας κύκλος λειτουργίας μπορεί να αλλάξει μόνο αν λειτουργεί για λίγο χρονικό διάστημα. ιαφορετικά ενδέχεται το απορρυπαντικό να έχει ήδη απελευθερωθεί και το νερό να έχει αποστραγγιστεί. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να γεμίσετε ξανά τη θήκη απορρυπαντικού. 2. Πατήστε το πλήκτρο Έναρξη/Επαναφορά, κατόπιν πατήστε το πλήκτρο προγραμμάτων για πάνω από 3 δευτερόλεπτα, για να ακυρώσετε το τρέχον πρόγραμμα. 3. Επιλέξτε ένα άλλο πρόγραμμα. 4. Θέστε ξανά σε λειτουργία το πλυντήριο πιάτων. ΠΡΟΕΙ ΟΠΟΙΗΣΗ! 1. Πατήστε το πλήκτρο Έναρξη/Επαναφορά για να σταματήσετε τη λειτουργία της συσκευής. 2. Ανοίξτε την πόρτα. 3. Προσθέστε τα ξεχασμένα πιάτα. 4. Κλείστε την πόρτα, πατήστε το πλήκτρο Έναρξη/Επαναφορά και το πλυντήριο πιάτων θα αρχίσει να λειτουργεί ξανά μετά από 10 δευτερόλεπτα. Ανοίξτε προσεκτικά την πόρτα. Ενδέχεται να διαφύγει καυτός ατμός όταν ανοίξετε την πόρτα! Αν η συσκευή απενεργοποιηθεί κατά τη διάρκεια ενός κύκλου πλύσης, όταν ενεργοποιηθεί ξανά, επιλέξτε πάλι τον κύκλο πλύσης και θέστε το πλυντήριο σε λειτουργία από την αρχή. Απενεργοποιήστε τη συσκευή Μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος λειτουργίας, το κουδούνι της συσκευής θα ηχήσει για 8 φορές, κατόπιν θα σταματήσει. Απενεργοποιήστε τη συσκευή από το πλήκτρο ενεργοποίησης. Καθώς η συσκευή είναι σε κατάσταση αναμονής, θα απενεργοποιηθεί αυτόματα μετά από 30 λεπτά χωρίς καμία λειτουργία. Κλείστε τη βρύση νερού και αδειάστε τα καλάθια Προειδοποίηση: περιμένετε για μερικά λεπτά (περίπου 15 λεπτά) πριν αδειάσετε το πλυντήριο πιάτων, καθώς τα πιάτα και τα μαχαιροπίρουνα είναι πολύ ζεστά και ενδέχεται να σπάσουν. Μπορεί επίσης να στεγνώσουν καλύτερα.

8 3. Οδηγίες λειτουργίας ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ Για να λάβετε την καλύτερη δυνατή απόδοση από το πλυντήριό σας, διαβάστε όλες τις οδηγίες λειτουργίας πριν το χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά. Πίνακας ελέγχου Κουμπί τροφοδοσίας: Για ενεργοποίηση της τροφοδοσίας ρεύματος. Λυχνία ρεύματος: Ανάβει όταν το κουμπί τροφοδοσίας είναι πατημένο. Προειδοποιητική λυχνία για τα άλατα: Ανάβει όταν το αποσκληρυντικό χρειάζεται συμπλήρωση. Προειδοποιητική λυχνία για το βοηθητικό ξεβγάλματος: Ανάβει όταν το βοηθητικό ξεβγάλματος χρειάζεται συμπλήρωση. Λυχνίες ένδειξης προγράμματος. Επιλογή προγράμματος πλυσίματος: Πατήστε το πλήκτρο για να επιλέξετε τους κύκλους πλύσης Πλήκτρο έναρξης/επαναφοράς: Πιέστε αυτό το κουμπί για να εκκινήσετε ή να σταματήσετε το πλυντήριο πιάτων, η λυχνία πιλοτικής επεξεργασίας θα αναβοσβήνει κατά την εκκίνηση. Χαρακτηριστικά πλυντηρίου πιάτων Εμπρός όψη Πίσω όψη οχείο αλατιού ιανομέας απορρυπαντικού Καλάθι για μαχαιροπίρουνα Μονάδα φίλτρου ιανομέας γυαλιστικού Βραχίονες ψεκασμού Ράφι φλιτζανιών Καλάθι Σύνδεσμος σωλήνα εισαγωγής Σύνδεσμος σωλήνα αποστράγγισης

9 4. Πριν από την πρώτη χρήση ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν το μοντέλο σας δεν διαθέτει αποσκληρυντή νερού, παραλείψτε αυτήν την ενότητα. A. Φόρτωση αλατιού στον αποσκληρυντή Χρησιμοποιείτε πάντοτε αλάτι κατάλληλο για το πλυντήριο πιάτων. Το δοχείο αλατιού βρίσκεται κάτω από το καλάθι και πρέπει να γεμίζεται ως εξής: Προσοχή! Χρησιμοποιείτε μόνο αλάτι ειδικά σχεδιασμένο για χρήση στα πλυντήρια πιάτων! Όλοι οι άλλοι τύποι αλατιού που δεν είναι ειδικά σχεδιασμένοι για χρήση στα πλυντήρια πιάτων, ειδικά το μαγειρικό αλάτι, θα καταστρέψει τον αποσκληρυντή νερού. Σε περίπτωση ζημιάς που προκλήθηκε από τη χρήση μη κατάλληλου αλατιού, ο κατασκευαστής δεν παρέχει καμία εγγύηση ούτε φέρει ευθύνη για τυχόν ζημιές που προκλήθηκαν. Συμπληρώνετε με αλάτι μόνο πριν από την έναρξη ενός από τα πλήρη προγράμματα πλύσης. Με τον τρόπο αυτό θα αποτραπεί η συσσώρευση κόκκων αλατιού ή νερού με αλάτι που έχει στάξει στο κάτω μέρος της συσκευής για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει διάβρωση. A. Αφαιρέστε το καλάθι και κατόπιν ξεβιδώστε και αφαιρέστε το καπάκι του περιέκτη αλάτων. B. Πριν από την πρώτη πλύση, προσθέστε 1 λίτρο νερό στον υποδοχέα αλατιού του πλυντηρίου σας. C. Τοποθετήστε το άκρο του χωνιού (παρέχεται) μέσα στην οπή και τοποθετήστε περίπου 1 κιλό αλάτι. Είναι φυσιολογικό μικρή ποσότητα νερού να βγει από το δοχείο αλατιού. D. Αφού γεμίσετε το δοχείο, βιδώστε καλά το καπάκι στη θέση του, στρέφοντάς το δεξιά. E. Συνήθως η προειδοποιητική λυχνία αλατιού θα σταματήσει να ανάβει εντός 2-6 ημερών αφού το δοχείο αλατιού γεμίσει με αλάτι. F. Αμέσως αφού γεμίσετε το δοχείο αλατιού με αλάτι, πρέπει να εκκινήσετε ένα πρόγραμμα πλύσης (συνιστούμε τη χρήση ενός σύντομου προγράμματος). ιαφορετικά, το σύστημα φίλτρου, η αντλία ή άλλα σημαντικά μέρη της συσκευής ενδέχεται να υποστούν ζημιά από το αλατόνερο. Αυτό δεν καλύπτεται από την εγγύηση. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: 1. Το δοχείο αλατιού πρέπει να ξαναγεμίζει μόνο όταν ανάψει η προειδοποιητική λυχνία αλατιού στον πίνακα ελέγχου. Ανάλογα με το πόσο καλά διαλύεται το αλάτι, η προειδοποιητική λυχνία αλατιού παραμένει αναμμένη, παρότι έχετε γεμίσει το δοχείο αλατιού. Αν δεν υπάρχει προειδοποιητική λυχνία αλατιού στον πίνακα ελέγχου (για ορισμένα μοντέλα), μπορείτε να εκτιμήσετε πότε να γεμίσετε τον αποσκληρυντή με αλάτι, ανάλογα με τον αριθμό κύκλων που έχει εκτελέσει το πλυντήριο πιάτων. 2. Αν χυθεί αλάτι, πρέπει να εκτελέσετε ένα πρόγραμμα μουλιάσματος ή ένα γρήγορο πρόγραμμα για να αφαιρεθεί το επιπλέον αλάτι. Προσαρμογή της κατανάλωσης αλατιού Βήμα 1: Εισάγετε την κατάσταση της προσαρμογής αλατιού Κλείστε την πόρτα, εντός 60 δευτερολέπτων μετά την ενεργοποίηση, πιέστε το κουμπί Εκκίνηση/Επαναφορά και κρατήστε το για 5 δευτερόλεπτα, το πλυντήριο θα μπει στη λειτουργία ρυθμίσεων.

10 Βήμα 2: Επιλέξτε ένα συγκεκριμένο επίπεδο κατανάλωσης αλατιού Πατήστε το πλήκτρο Έναρξη/Επαναφορά για να επιλέξετε την κατάλληλη ρύθμιση, ανάλογα με το τοπικό σας περιβάλλον, οι ρυθμίσεις θα αλλάξουν με την παρακάτω σειρά: H1->H2->H3->H4->H5->H6. Βήμα 3: Βγείτε από την κατάσταση της προσαρμογής αλατιού Χωρίς καμία λειτουργία εντός πέντε λεπτών, το πλυντήριο θα βγει από τη λειτουργία ρυθμίσεων και θα μπει σε λειτουργία αναμονής Υπάρχουν συνολικά 6 επίπεδα κατανάλωσης αλατιού. Συνιστάται η επιλογή του επιπέδου ανάλογα με τον παρακάτω πίνακα: Επίπεδο σκληρότητας νερού 0 dh 1) mmol/l 2) Ενεργοποίηση αποσκλήρυνσης του νερού Επίπεδα ψηφιακής οθόνης ,9 1 H1: Γρήγορο ,0-2,0 2 H2: 1 ώρα ,1-3,0 3 H3: 1 Ώρα & Γρήγορο ,1-4,0 4* H4: 90 λεπτά ,1-6, ,2-8,0 6 H5: 90 λεπτά & Γρήγορο H6: 90 λεπτά & 1 ώρα Σημείωση: 1) Γερμανική μονάδα μέτρησης για τη σκληρότητα του νερού 2) millimol, διεθνής μονάδα για τη σκληρότητα του νερού *) εργοστασιακή ρύθμιση Επικοινωνήστε με την εταιρεία ύδρευσης της περιοχής σας για πληροφορίες σχετικά με τη σκληρότητα του νερού σας B. Συμπλήρωση του διανομέα γυαλιστικού ιανομέας γυαλιστικού Το γυαλιστικό απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του τελευταίου ξεβγάλματος και αποτρέπει το σχηματισμό σταγόνων πάνω στα πιάτα. Οι σταγόνες ενδέχεται να αφήσουν σημάδια ή γραμμές. Επίσης, βελτιώνει το στέγνωμα, κάνοντας το νερό να γλιστρά από τα πιάτα. Το πλυντήριό σας έχει σχεδιαστεί για χρήση υγρών γυαλιστικών. Το δοχείο του γυαλιστικού βρίσκεται εντός της πόρτας, δίπλα στο δοχείο του απορρυπαντικού. Για να γεμίσετε το δοχείο, ανοίξτε την τάπα του και προσθέστε στο δοχείο το γυαλιστικό, μέχρι η ένδειξη στάθμης να μαυρίσει τελείως. Η χωρητικότητα του δοχείου γυαλιστικού είναι περίπου 110ml. Λειτουργία του γυαλιστικού Το γυαλιστικό προστίθεται αυτόματα κατά το τελευταίο ξέβγαλμα, εξασφαλίζοντας καλό ξέβγαλμα και στέγνωμα χωρίς λεκέδες και γραμμές.

11 Προσοχή! Χρησιμοποιείτε μόνο επώνυμα γυαλιστικά για το πλυντήριο πιάτων. Μην γεμίζετε ποτέ το δοχείο γυαλιστικού με άλλες ουσίες (π.χ., καθαριστικό πλυντηρίου πιάτων, υγρό απορρυπαντικό). Μπορεί να καταστρέψουν τη συσκευή. Πότε να γεμίσετε το δοχείο γυαλιστικού Αν δεν υπάρχει προειδοποιητική λυχνία γυαλιστικού στον πίνακα ελέγχου, μπορείτε να εκτιμήσετε την ποσότητα από το χρώμα της οπτικής ένδειξης στάθμης «C» που βρίσκεται δίπλα στην τάπα. Όταν το δοχείο γυαλιστικό είναι γεμάτο, ολόκληρη η ένδειξη γίνεται σκούρα. Καθώς το γυαλιστικό μειώνεται, το μέγεθος της σκούρας κηλίδας μειώνεται. εν πρέπει να αφήνετε ποτέ το γυαλιστικό να πέφτει κάτω από το 1/4 του δοχείου. Καθώς το γυαλιστικό μειώνεται, το μέγεθος της μαύρης κηλίδας επάνω στην ένδειξη στάθμης γυαλιστικού αλλάζει, σύμφωνα με την παρακάτω εικόνα. Γ (Ένδειξη γυαλιστικού) Γεμάτο 3 / 4 γεμάτο 1 / 2 γεμάτο 1 / 4 γεμάτο - Συνιστάται γέμισμα, για εξάλειψη των λεκέδων Άδειο Γέμισμα δοχείου γυαλιστικού 1. Για να ανοίξετε το διανομέα, στρέψτε την τάπα προς το «ανοιχτό» βέλος (αριστερό) και ανασηκώστε την. 2. Προσθέστε γυαλιστικό στο δοχείο, προσέχοντας να μην υπερχειλίσει. 3. Βάλτε ξανά στη θέση της την τάπα, εισάγοντάς την σε ευθυγράμμιση με το βέλος «ανοιχτό» και στρέφοντάς την προς το βέλος «κλειστό» (δεξί). ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Καθαρίστε το γυαλιστικό που χύθηκε κατά το γέμισμα με ένα απορροφητικό πανί, για να αποφύγετε τον υπερβολικό αφρό στην επόμενη πλύση. Μην ξεχάσετε να βάλετε στη θέση της την τάπα πριν κλείσετε την πόρτα του πλυντηρίου πιάτων. Ρύθμιση δοχείου γυαλιστικού Ρύθμιση περιστρεφόμενου διακόπτη (Ξέβγαλμα) Το δοχείο γυαλιστικού διαθέτει έξι ή εφτά ρυθμίσεις. Αρχίζετε πάντοτε με το διανομέα στο «4». Αν οι λεκέδες και το κακό στέγνωμα αποτελούν πρόβλημα, αυξήστε την ποσότητα του γυαλιστικού που διανέμεται, αφαιρώντας το καπάκι του δοχείου και στρέφοντας τον περιστρεφόμενο διακόπτη στο «5». Αν τα πιάτα εξακολουθούν να μην στεγνώνουν καλά ή να έχουν λεκέδες, ρυθμίστε τον περιστρεφόμενο διακόπτη στο επόμενο μεγαλύτερο αριθμό, μέχρι τα πιάτα σας να απαλλαγούν από τους λεκέδες. Η συνιστώμενη ρύθμιση είναι το «4». (η εργοστασιακή τιμή είναι το «4».) ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυξήστε τη δόση αν υπάρχουν σταγόνες νερού ή λεκέδες από άλατα επάνω στα πιάτα μετά το πλύσιμο. Μειώστε την αν υπάρχουν κολλώδη λευκές κηλίδες επάνω στα πιάτα σας ή μια γαλαζωπή στρώση επάνω στα ποτήρια ή στις λάμες των μαχαιριών. Γ. Απορρυπαντικό Τα απορρυπαντικά που έχουν χημικά συστατικά τα οποία είναι απαραίτητα για την αφαίρεση της βρωμιάς, την αφαιρούν και την απομακρύνουν από το πλυντήριο πιάτων. Τα περισσότερα εμπορικά ποιοτικά απορρυπαντικά είναι κατάλληλα για αυτό το σκοπό. 6

12 Κανονικά τα νέα κονιοποιημένα απορρυπαντικά είναι χωρίς φωσφορικά άλατα, επομένως δεν παρέχεται η λειτουργία αποσκληρυντικού νερού των φωσφορικών αλάτων. Σε αυτήν την περίπτωση, προτείνουμε να συμπληρώνετε με αλάτι το δοχείο αλατιού, ακόμα κι όταν η σκληρότητα του νερού είναι μόλις 6 dh. Αν χρησιμοποιούνται απορρυπαντικά χωρίς φωσφορικά με σκληρό νερό, συχνά επάνω στα πιάτα και τα ποτήρια εμφανίζονται λευκοί λεκέδες. Σε αυτή την περίπτωση, προσθέστε περισσότερο απορρυπαντικό για καλύτερα αποτελέσματα. Τα απορρυπαντικά χωρίς χλώριο λευκαίνουν μόνο λίγο. Οι έντονοι και χρωματιστοί λεκέδες δεν αφαιρούνται τελείως. Σε αυτήν την περίπτωση επιλέξτε ένα πρόγραμμα με μεγαλύτερη θερμοκρασία. Συμπυκνωμένο απορρυπαντικό Ανάλογα με τη χημική σύνθεσή τους, τα απορρυπαντικά χωρίζονται σε δύο βασικούς τύπους: συμβατικά, αλκαλικά απορρυπαντικά με καυστικά. συμπυκνωμένα απορρυπαντικά χαμηλής αλκαλικότητας με φυσικά ένζυμα. Η χρήση του Κανονικού προγράμματος πλύσης σε συνδυασμό με συμπυκνωμένο απορρυπαντικό μειώνει τη μόλυνση και είναι καλό για τα πιάτα σας. Απορρυπαντικό σε ταμπλέτες Οι ταμπλέτες απορρυπαντικών διαφορετικών κατασκευαστών διαλύονται σε διαφορετικές ταχύτητες. Γι αυτό το λόγο κάποιες ταμπλέτες απορρυπαντικών δεν μπορούν να διαλυθούν και να αναπτύξουν την πλήρη καθαριστική δράση τους στα σύντομα προγράμματα. Επομένως, επιλέξετε μεγάλα προγράμματα όταν χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά σε ταμπλέτες, για να εξασφαλίσετε πλήρη αφαίρεση των υπολειμμάτων απορρυπαντικού. ιανομέας απορρυπαντικού Ο διανομέας πρέπει να γεμίζει πριν από την έναρξη κάθε κύκλου πλύσης, σύμφωνα με τις οδηγίες που παρέχονται στον Πίνακα κύκλων πλύσης. Το πλυντήριο πιάτων σας χρησιμοποιεί λιγότερο απορρυπαντικό και γυαλιστικό σε σχέση με τα συμβατικά πλυντήρια πιάτων. Γενικά, μόνο μια κουταλιά της σούπας απορρυπαντικό αρκεί για ένα κανονικό φορτίο πλύσης. Τα πιο λερωμένα αντικείμενα χρειάζονται περισσότερο απορρυπαντικό. Προσθέτετε το απορρυπαντικό αμέσως πριν την έναρξη του πλυντηρίου πιάτων, διαφορετικά ενδέχεται να βραχεί και να μην διαλυθεί σωστά. Προσθήκη απορρυπαντικού στον διανομέα ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν το κάλυμμα είναι κλειστό: πιέστε το διακόπτη για να ανοίξει. Προσθέτετε πάντοτε το απορρυπαντικό αμέσως πριν την έναρξη κάθε κύκλου πλύσης. Χρησιμοποιείτε μόνο επώνυμα απορρυπαντικά και γυαλιστικά για το πλυντήριο πιάτων.

13 ΠΡΟΕΙ ΟΠΟΙΗΣΗ! Το απορρυπαντικό του πλυντηρίου πιάτων είναι διαβρωτικό! Φυλάσσετέ το μακριά από τα παιδιά. Κατάλληλη χρήση απορρυπαντικών Χρησιμοποιήστε μόνο απορρυπαντικά ειδικά κατασκευασμένο για χρήση στα πλυντήρια πιάτων. ιατηρείτε το απορρυπαντικό σας φρέσκο και στεγνό. Μην τοποθετείτε απορρυπαντικό σε σκόνη μέσα στο διανομέα, μέχρι να είστε έτοιμοι να πλύνετε πιάτα. Συμπλήρωση του διανομέα απορρυπαντικού Γεμίστε το διανομέα απορρυπαντικού με απορρυπαντικό. Η ένδειξη επισημαίνει τα επίπεδα δοσομέτρησης, όπως φαίνεται στα δεξιά: A. Η θέση του απορρυπαντικού της κύριας πλύσης. B. Η θέση του απορρυπαντικού της πρόπλυσης. Τηρείτε τη δοσολογία και τις συστάσεις φύλαξης του κατασκευαστή, σύμφωνα με τη συσκευασία του απορρυπαντικού. Κλείστε το καπάκι και πιέστε το μέχρι να κλειδώσει στη θέση του. Αν τα πιάτα είναι πολύ λερωμένα, τοποθετήστε άλλη μια δόση απορρυπαντικού στη θέση απορρυπαντικού πρόπλυσης. Αυτό το απορρυπαντικό θα δράσει κατά την πρόπλυση. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πληροφορίες για την ποσότητα απορρυπαντικού για τα μεμονωμένα προγράμματα βρίσκονται στη σελίδα 9. Έχετε υπόψιν σας ότι τα επίπεδα βρωμιάς και σκληρότητας του νερού ενδέχεται να επηρεάσουν το αποτέλεσμα της πλύσης. Τηρείτε τις συστάσεις του κατασκευαστή, σύμφωνα με τη συσκευασία του απορρυπαντικού. 5. Φόρτωση καλαθιών του πλυντηρίου πιάτων Σύσταση Αγοράστε σκεύη που ορίζονται ως ασφαλή για πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό απορρυπαντικό, προσδιοριζόμενο ως «απαλό για τα πιάτα». Αν είναι απαραίτητο, ζητήστε περισσότερες πληροφορίες από τους κατασκευαστές του απορρυπαντικού. Για ειδικά αντικείμενα, επιλέξτε ένα πρόγραμμα με όσο το δυνατόν χαμηλότερη θερμοκρασία. Για να αποφύγετε οποιαδήποτε ζημιά, μην βγάζετε τα ποτήρια και τα μαχαιροπίρουνα από το πλυντήριο πιάτων αμέσως μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Κατάλληλο για χρήση στο πλυντήριο πιάτων Ακατάλληλο για χρήση Μαχαιροπίρουνα με λαβές από ξύλο, κέρατο, πορσελάνη ή πέρλες. Πλαστικά αντικείμενα που δεν είναι ανθεκτικά σε υψηλές θερμοκρασίες. Παλιά μαχαιροπίρουνα με κολλημένα μέρη, που δεν είναι ανθεκτικά σε υψηλές θερμοκρασίες. Συγκολλημένα μαχαιροπίρουνα ή πιάτα. Αντικείμενα από κασσίτερο ή χαλκό. Κρυστάλλινα ποτήρια. Ατσάλινα είδη που ενδέχεται να σκουριάσουν. Ξύλινες πιατέλες. Αντικείμενα από συνθετικές ίνες. 8 Περιορισμένης καταλληλότητας Ορισμένα είδη ποτηριών μπορεί να θαμπώσουν μετά από πολλές πλύσεις. Τα μέρη από ασήμι και αλουμίνιο έχουν την τάση να αποχρωματίζονται κατά το πλύσιμο. Τα επισμαλτωμένα σχέδια ενδέχεται να ξεθωριάσουν αν πλένονται συχνά στο πλυντήριο πιάτων.

14 Προσοχή πριν ή μετά τη φόρτωση των καλαθιών του πλυντηρίου πιάτων (Για βέλτιστη απόδοση του πλυντηρίου πιάτων, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες φόρτωσης. Τα χαρακτηριστικά και η εμφάνιση των καλαθιών για μαχαιροπίρουνα ενδέχεται να διαφέρουν από το μοντέλο σας.) Απομακρύνετε τυχόν μεγάλα υπολείμματα τροφών. Μαλακώστε τα καμένα υπολείμματα τροφών στα ταψιά. εν είναι απαραίτητο να ξεβγάλετε τα πιάτα με τρεχούμενο νερό. Τοποθετήστε τα αντικείμενα μέσα στο πλυντήριο πιάτων ως εξής: 1. Αντικείμενα, όπως φλιτζάνια, ποτήρια, κατσαρόλες/ταψιά κ.λπ. τοποθετούνται ανάποδα. 2. Τα κοίλα αντικείμενα, καθώς και εκείνα με υποδοχές, πρέπει να φορτώνονται με το πλάι, ώστε το νερό να μπορεί να τρέξει από αυτά. 3. Όλα τα εργαλεία πρέπει να τοποθετούνται με ασφάλεια, ώστε να μην μπορούν να ανατραπούν. 4. Όλα τα εργαλεία πρέπει να τοποθετούνται κατά τρόπο που οι βραχίονες ψεκασμού να μπορούν να περιστρέφονται ανεμπόδιστα κατά την πλύση. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα πολύ μικρά αντικείμενα δεν πρέπει να πλένονται στο πλυντήριο πιάτων, καθώς μπορούν εύκολα να πέσουν από το καλάθι. Τοποθετήστε τα κοίλα αντικείμενα όπως φλιτζάνια, ποτήρια, κατσαρόλες κτλ. με το άνοιγμα προς τα κάτω, ώστε να μην μπορεί να συγκεντρωθεί νερό μέσα στο δοχείο. Τα πιάτα και τα μαχαιροπίρουνα δεν πρέπει να τοποθετούνται το ένα μέσα στο άλλο ή επάνω από το άλλο. Για να μην σπάσουν τα ποτήρια, δεν πρέπει να ακουμπάνε το ένα με το άλλο. Τα μαχαίρια με μεγάλες λεπίδες, όταν τοποθετούνται όρθια, αποτελούν πιθανό κίνδυνο! Τα μακριά ή/και αιχμηρά αντικείμενα, όπως τα κουζινομάχαιρα, πρέπει να τοποθετούνται οριζόντια στο καλάθι. Μην υπερφορτώνετε το πλυντήριο πιάτων. Αυτό είναι σημαντικό για καλά αποτελέσματα και ορθολογική κατανάλωση ενέργειας. Φόρτωση του καλαθιού Τοποθετήστε τα πιάτα και τα σκεύη, έτσι ώστε να μην μετακινηθούν από τον ψεκασμό του νερού. Φλιτζάνια Μεσαία μπολ Ποτήρια Πιατάκια Πιάτα Οβάλ πιατέλα Μεγάλα πιάτα Βαθιά πιάτα Πιάτα επιδορπίου Καλάθι για μαχαιροπίρουνα Κουτάλι σερβιρίσματος 9

15 Καλάθι για μαχαιροπίρουνα Τοποθετήστε τα πιάτα και τα σκεύη, έτσι ώστε να μην μετακινηθούν από τον ψεκασμό του νερού. 1 Πιρούνια 2 Κουτάλια της σούπας 3 Κουταλάκια του γλυκού 4 Κουταλάκια του τσαγιού 5 Μαχαίρια 6 Κουτάλια Σερβιρίσματος 7 Κουτάλες σάλτσας 8 Πιρούνια σερβιρίσματος ΠΡΟΕΙ ΟΠΟΙΗΣΗ! Μην αφήνετε κανένα μέρος να προεξέχει στο κάτω μέρος. Φορτώνετε πάντα τα αιχμηρά σκεύη με τα αιχμηρά άκρα προς τα κάτω! Για την ατομική σας ασφάλεια και το καλύτερο καθάρισμα, τοποθετήστε τα ασημικά στο καλάθι, ως εξής: Να μην εφάπτονται μεταξύ τους. Τοποθετείτε τα ασημικά με τις λαβές προς τα κάτω. Να τοποθετούνται τα μαχαίρια και τα ενδεχομένως επικίνδυνα εργαλεία με τις λαβές προς τα επάνω.

16 6. Εκκίνηση προγράμματος πλυσίματος Πίνακας κύκλου πλύσιματος Πρόγραμμα Πληροφορίες επιλογής κύκλου Περιγραφή Κύκλου Απορρυπαντικό Πρόπλυσης/ Κύριας πλύσης Χρόνος λειτουργίας (λεπτά) Ενέργεια (Kwh) Νερό (L) Γυαλιστικό Εντατικό Για τα πιο λερωμένα σκεύη, αλλά και για τις κανονικά λερωμένες κατσαρόλες, ταψιά, πιάτα κ.λπ. με ξεραμένες βρομιές. Πρόπλυση (50 C) Πλύση (70 C) Ξέβγαλμα Ξέβγαλμα Ξέβγαλμα (70 C) Στέγνωμα 3/15g (ή 3 σε 1) 140 0,9 10 Κανονικό Για απλώς λερωμένα σκεύη όπως δοχεία, πιατέλες, ποτήρια και ελαφρώς λερωμένες κατσαρόλες. Πρόπλυση (60 C) Ξέβγαλμα Ξέβγαλμα (70 C) Στέγνωμα 3/15g (ή 3 σε 1) 120 0,7 8 ECO (*EN5 0242) Πρόκειται για τυπικό πρόγραμμα, κατάλληλο για το πλύσιμο κανονικά λερωμένων πιατικών και το πιο αποδοτικό πρόγραμμα όσον αφορά το συνδυασμό κατανάλωσης ενέργειας και νερού για αυτόν τον τύπο πιατικών. Πρόπλυση Πλύση (50 C) Ξέβγαλμα Ξέβγαλμα (70 C) Στέγνωμα 3/15g (ή 3 σε 1) 180 0,61 6,5 90 λεπτά Για ελαφρώς βρώμικα γυαλικά και ποτήρια. Πλύση(65 C) Ξέβγαλμα(70 C) Στέγνωμα 18g (ή 3 σε 1) 90 0, ώρα Για ελαφρώς λερωμένα σκεύη που δεν χρειάζονται τέλεια απόδοση στεγνώματος. Πλύση(65 C) Ξέβγαλμα(50 C) Στέγνωμα 18g (ή 3 σε 1) 60 0,55 6 Γρήγορο Συντομότερη πλύση για ελαφρώς λερωμένα σκεύη και γρήγορη πλύση. Πλύση (40 C) Ξέβγαλμα Ξέβγαλμα (40 C) 15 g. 30 0,23 6 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: *EN : Αυτό το πρόγραμμα είναι ο δοκιμαστικός κύκλος. Οι πληροφορίες των δοκιμών σύγκρισης, σύμφωνα με το EN 50242, είναι οι εξής: Χωρητικότητα: 6 σετ Ρύθμιση γυαλιστικού: 6 Κατανάλωση ισχύος εκτός λειτουργίας είναι 0,49W σε λειτουργία αναμονής είναι 0,49W Ενεργοποίηση της συσκευής Εκκίνηση κύκλου πλύσης... Τραβήξτε προς τα έξω το καλάθι (βλ. την ενότητα με τίτλο «Φόρτωση του πλυντηρίου πιάτων»). Προσθέστε το απορρυπαντικό (βλ. ενότητα «Αλάτι, απορρυπαντικό και γυαλιστικό»). Εισάγετε προσεχτικά το φις στην πρίζα. Η παροχή ενέργειας είναι VAC 50 HZ, η προδιαγραφή της πρίζας είναι 10 A250 VAC. Βεβαιωθείτε ότι η παροχή του νερού είναι ανοιχτή με πλήρη πίεση. Πατήστε το πλήκτρο προγράμματος, το πρόγραμμα πλύσης θα αλλάξει σύμφωνα με την παρακάτω κατεύθυνση ECO->90 λεπτά>1 ώρα->γρήγορο->εντατικό->κανονικό. Μόλις επιλέξετε ένα πρόγραμμα, θα ανάψει η αντίστοιχη φωτεινή ένδειξη. Κατόπιν, πατήστε το πλήκτρο Έναρξη/Επαναφορά και το πλυντήριο πιάτων τίθεται σε λειτουργία. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όταν πατάτε το πλήκτρο Έναρξη/Επαναφορά για παύση κατά την πλύση, η λυχνία προγράμματος θα σταματήσει να αναβοσβήνει και το πλυντήριο πιάτων θα εκπέμπει ηχητικό σήμα ανά λεπτό, εκτός αν πατήσετε ξανά το πλήκτρο Έναρξη/Επαναφορά για έναρξη λειτουργίας.

17 Αλλαγή προγράμματος... Προϋπόθεση: Μπορείτε να τροποποιήσετε το πρόγραμμα πλύσης, εάν το πλυντήριο έχει δουλέψει για σύντομο χρονικό διάστημα. ιαφορετικά ενδέχεται το απορρυπαντικό να έχει ήδη απελευθερωθεί και το νερό πλύσης να έχει αποστραγγιστεί από τη συσκευή. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να συμπληρώσετε το διανομέα απορρυπαντικού (βλ. την ενότητα «Απορρυπαντικό»). Πατήστε το πλήκτρο Έναρξη/Παύση, η συσκευή θα περάσει σε κατάσταση αναμονής όταν η πόρτα είναι κλειστή. Πιέστε το πλήκτρο Προγράμματος για πάνω από τρία δευτερόλεπτα, το πλυντήριο θα είναι σε κατάσταση αναμονής, κατόπιν μπορείτε να αλλάξετε το πρόγραμμα στην επιθυμητή ρύθμιση κύκλου (βλ. ενότητα «Εκκίνηση προγράμματος πλύσης»). Η λυχνία του προγράμματος δείχνει την κατάσταση του πλυντηρίου πιάτων: α) Μια από τις λυχνίες προγράμματος είναι αναμμένη..κατάσταση αναμονής ή παύση. β) Μια από τις λυχνίες προγράμματος αναβοσβήνει.. λειτουργία. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν ανοίξετε την πόρτα κατά τη διάρκεια ενός κύκλου πλύσης, η συσκευή θα κάνει παύση. Αφού κλείσετε την πόρτα, και πατήσετε το κουμπί Έναρξη/Παύση, η συσκευή θα συνεχίσει τη λειτουργία της μετά από 10 δευτερόλεπτα. Ξεχάσατε να βάλετε ένα πιάτο; Αν ξεχάσατε να βάλετε ένα πιάτο, μπορείτε να το προσθέσετε ανά πάσα στιγμή πριν ανοίξει ο διανομέας απορρυπαντικού. 4. Πατήστε το πλήκτρο Έναρξη/Παύση. 5. Ανοίξτε λίγο την πόρτα για να σταματήσετε την πλύση. 6. Αφού σταματήσει η λειτουργία των βραχιόνων ψεκασμού, μπορείτε να ανοίξετε εντελώς την πόρτα. 1. Προσθέστε τυχόν ξεχασμένα πιάτα. 2. Κλείστε την πόρτα. 3. Πατήστε το πλήκτρο Έναρξη/Παύση και το πλυντήριο πιάτων θα τεθεί σε λειτουργία μετά από 10 δευτερόλεπτα. Στο τέλος του κύκλου πλυσίματος Μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος λειτουργίας, το κουδούνι της συσκευής θα ηχήσει για 8 δευτερόλεπτα, κατόπιν θα σταματήσει. Απενεργοποιήστε τη συσκευή από το πλήκτρο ON/OFF, κλείστε την παροχή νερού και ανοίξτε την πόρτα του πλυντηρίου πιάτων. Περιμένετε για μερικά λεπτά πριν αδειάσετε το πλυντήριο πιάτων, καθώς τα πιάτα και τα μαχαιροπίρουνα είναι πολύ ζεστά και ενδέχεται να σπάσουν. Επίσης, θα στεγνώσουν καλύτερα. Απενεργοποίηση του πλυντηρίου πιάτων 1. Απενεργοποιήστε το πλυντήριο πιάτων, πατώντας το πλήκτρο ON/OFF. 2. Κλείστε τη βρύση του νερού! Ανοίξτε προσεκτικά την πόρτα. Τα καυτά πιάτα ενδέχεται να σπάσουν. Πρέπει να τα αφήσετε να κρυώσουν για περίπου 15 λεπτά, πριν τα αφαιρέσετε από τη συσκευή. Ανοίξτε την πόρτα του πλυντηρίου πιάτων, αφήστε την ανοιχτή και περιμένετε για μερικά λεπτά πριν αφαιρέσετε τα πιάτα. Έτσι θα κρυώσουν και θα στεγνώσουν καλύτερα. Ξεφόρτωση του πλυντηρίου πιάτων Είναι φυσιολογικό το πλυντήριο πιάτων να είναι βρεγμένο μέσα. ΠΡΟΕΙ ΟΠΟΙΗΣΗ! Είναι επικίνδυνο να ανοίγετε την πόρτα κατά την πλύση, επειδή ενδέχεται να ζεματιστείτε από το καυτό νερό.

18 7. Συντήρηση και καθαρισμός Σύστημα φίλτρων Το φίλτρο δεν επιτρέπει σε μεγαλύτερα υπολείμματα τροφίμων ή σε άλλα αντικείμενα να εισέλθουν στην αντλία. Το σύστημα φίλτρου αποτελείται από ένα χονδρό φίλτρο (κύριο φίλτρο) και από ένα μικροφίλτρο (λεπτό φίλτρο). Κύριο φίλτρο Τα τρόφιμα και τα σωματίδια βρωμιάς που παγιδεύονται από αυτό το φίλτρο κονιορτοποιούνται από μια ειδική ριπή του βραχίονα ψεκασμού και ξεβγάζονται στην αποχέτευση. Λεπτό φίλτρο Αυτό το φίλτρο συγκρατεί τη βρωμιά και τα υπολείμματα τροφών στο φρεάτιο αποστράγγισης και τα εμποδίζει να ξαναπέσουν πάνω στα πιάτα κατά τη διάρκεια του κύκλου πλύσης. Χονδρό φίλτρο Τα μεγαλύτερα αντικείμενα, όπως κομμάτια οστών ή γυαλιού, που μπορούν να μπλοκάρουν την αποχέτευση, παγιδεύονται στο χονδρό φίλτρο. Για να αφαιρέσετε τα αντικείμενα που παγιδεύονται στο φίλτρο, πιέστε ελαφρά την τάπα στο επάνω μέρος του φίλτρου και βγάλτε την ανασηκώνοντάς την. Μονάδα φίλτρου Το φίλτρο αφαιρεί αποτελεσματικά τα σωματίδια τροφίμων από το νερό της πλύσης, επιτρέποντάς το να ανακυκλώνεται κατά τον κύκλο. Για καλύτερη απόδοση και αποτελέσματα, η μονάδα φίλτρου πρέπει να καθαρίζεται τακτικά. Γι αυτό το λόγο, καλό είναι να αφαιρείτε τα μεγαλύτερα κομμάτια τροφίμων που παγιδεύονται στο φίλτρο μετά από κάθε κύκλο πλύσης, ανυψώνοντας το φίλτρο και πλένοντάς το με τρεχούμενο νερό. Για να αφαιρέσετε τη μονάδα φίλτρου, τραβήξτε προς τα επάνω τη λαβή. ΠΡΟΕΙ ΟΠΟΙΗΣΗ! Μην θέτετε ποτέ σε λειτουργία το πλυντήριο πιάτων χωρίς τα φίλτρα να είναι στη θέση τους. Το πλυντήριο πιάτων δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε ποτέ χωρίς τα φίλτρα. Αν το φίλτρο δεν επανατοποθετηθεί σωστά, ενδέχεται να μειωθεί το επίπεδο απόδοσης της συσκευής και να προκληθούν ζημιές στα πιάτα και τα εργαλεία. Ανοιχτό Βήμα 1: Περιστρέψτε αντίστροφα τη μονάδα φίλτρου (Α,Β και Γ), κατόπιν ανασηκώστε την. Βήμα 2: Ανασηκώστε την Β και Γ από την Α. Βήμα 3: ιαχωρίστε τη Β και Γ. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όταν την ακολουθείτε από το βήμα 1 στο βήμα 3, το σύστημα φίλτρου αφαιρείται, ενώ όταν την ακολουθείτε από το βήμα 3 στο βήμα 1, το σύστημα φίλτρου τοποθετείται.

19 Σημειώσεις: - Επιθεωρήστε τα φίλτρα για μπλοκάρισμα μετά από κάθε χρήση του πλυντηρίου πιάτων. - Ξεβιδώνοντας το χονδρό φίλτρο, μπορείτε να αφαιρέσετε το σύστημα φίλτρου. Αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα τροφίμων και καθαρίστε τα φίλτρα με τρεχούμενο νερό. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ολόκληρη η μονάδα φίλτρου πρέπει να καθαρίζεται μία φορά την εβδομάδα. Καθαρισμός φίλτρου Για να καθαρίσετε το χονδρό και το λεπτό φίλτρο, χρησιμοποιήστε ένα βουρτσάκι καθαρισμού. Επανασυναρμολογήστε τα μέρη του φίλτρου, όπως φαίνεται στις εικόνες στην τελευταία σελίδα, και τοποθετήστε ξανά ολόκληρη τη μονάδα μέσα στο πλυντήριο πιάτων, βάζοντάς την στη θέση της και πιέζοντας προς τα κάτω. ΠΡΟΕΙ ΟΠΟΙΗΣΗ! Όταν καθαρίζετε τα φίλτρα, μην τα χτυπάτε. ιαφορετικά, τα φίλτρα μπορούν να παραμορφωθούν και να μειωθεί η απόδοση του πλυντηρίου πιάτων. Φροντίδα πλυντηρίου πιάτων Ο πίνακας ελέγχου μπορεί να καθαριστεί με ένα ελαφρώς νωπό πανί. Μετά τον καθαρισμό, στεγνώστε το καλά. Για το εξωτερικό της συσκευής, χρησιμοποιήστε ένα καλό γυαλιστικό κερί. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ αιχμηρά αντικείμενα, συρματάκια ή σκληρά καθαριστικά σε κανένα μέρος του πλυντηρίου πιάτων. Καθαρισμός της πόρτας Για να καθαρίσετε τα άκρα γύρω από την πόρτα, πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο ένα μαλακό, ζεστό και υγρό πανί. Για να μην μπει νερό στην ασφάλεια της πόρτας και στα ηλεκτρικά εξαρτήματα, μην χρησιμοποιείτε κανενός είδους καθαριστικό σε σπρέι. ΠΡΟΕΙ ΟΠΟΙΗΣΗ! Μην χρησιμοποιείτε ποτέ καθαριστικό σε σπρέι για να καθαρίσετε το πλαίσιο της πόρτας, καθώς ενδέχεται να καταστραφεί η ασφάλεια της πόρτας και τα ηλεκτρικά εξαρτήματα. εν πρέπει να χρησιμοποιούνται επιθετικά καθαριστικά και ορισμένες χαρτοπετσέτες, γιατί ενδέχεται να γρατζουνίσουν ή να αφήσουν σημάδια επάνω στην ανοξείδωτη επιφάνεια. Προστασία από το πάγωμα πάρτε μέτρα προστασίας του πλυντηρίου πιάτων από το πάγωμα το χειμώνα. Κάθε φορά μετά τους κύκλους πλύσης, ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία: 1. ιακόψτε την ηλεκτρική τροφοδοσία του πλυντηρίου πιάτων. 2. Κλείστε την παροχή νερού και αποσυνδέστε το σωλήνα εισόδου νερού από τη βαλβίδα νερού. 3. Αποστραγγίστε το νερό από το σωλήνα εισόδου και τη βαλβίδα νερού (Χρησιμοποιήστε ένα σκεύος για να συλλέξετε το νερό) 4. Επανασυνδέστε το σωλήνα εισόδου νερού στη βαλβίδα νερού. 5. Αφαιρέστε το φίλτρο στο κάτω μέρος του δοχείου και χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι για να μαζέψετε το νερό. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν το πλυντήριο πιάτων σας δεν λειτουργεί λόγω πάγου, επικοινωνήστε με έναν εξειδικευμένο επαγγελματία. 14

20 Καθαρισμός των βραχιόνων ψεκασμού Οι βραχίονες ψεκασμού μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν για συχνό καθαρισμό των ακροφύσιων για την αποφυγή πιθανού βουλώματος. Πλύνετέ τα σε τρεχούμενο νερό και τοποθετήστε τα προσεκτικά στις θέσεις τους, ελέγχοντας ότι η περιστροφική τους κίνηση δεν εμποδίζεται με κανέναν τρόπο. Πιάστε τη μέση του βραχίονα ψεκασμού, τραβήξτε τον προς τα πάνω και αφαιρέστε τον. Πλύνετέ τον κάτω από τρεχούμενο νερό και τοποθετήστε τον προσεκτικά στη θέση του. Μετά την επανατοποθέτηση, ελέγξτε εάν ο βραχίονας ψεκασμού περιστρέφεται ελεύθερα. ιαφορετικά, ελέγξτε εάν έχει τοποθετηθεί σωστά. Πώς να διατηρήσετε το πλυντήριο πιάτων σας σε καλή κατάσταση Μετά από κάθε πλύση Μετά από κάθε πλύση, κλείστε την παροχή νερού της συσκευής και αφήστε την πόρτα λίγο ανοιχτή, για να μην παγιδευτούν μέσα η υγρασία και οι οσμές. Αποσυνδέστε το φις Πριν καθαρίσετε ή κάνετε καθαρισμό, βγάζετε πάντα το φις από την πρίζα. Απαγορεύεται η χρήση διαλυτικών και σκληρών καθαριστικών Για να καθαρίσετε το εξωτερικό και τα ελαστικά μέρη του πλυντηρίου πιάτων, μην χρησιμοποιείτε διαλυτικά ούτε σκληρά καθαριστικά προϊόντα. Χρησιμοποιήστε μόνο ένα πανί με ζεστή σαπουνάδα. Για να αφαιρέσετε κηλίδες ή λεκέδες από την εσωτερική επιφάνεια, χρησιμοποιήστε ένα πανί βρεγμένο με νερό και με λίγο ξύδι ή ένα εξειδικευμένο καθαριστικό για πλυντήρια πιάτων. 8.Οδηγίες εγκατάστασης Όταν δεν το χρησιμοποιείτε για πολύ καιρό Σας συνιστούμε να εκτελέσετε έναν κύκλο πλύσης με κενό πλυντήριο πιάτων, κατόπιν να το βγάλετε από την πρίζα, να κλείσετε την παροχή νερού και να αφήσετε ελαφρώς ανοιχτή την πόρτα της συσκευής. Με τον τρόπο αυτό, τα λάστιχα της πόρτας θα κρατήσουν περισσότερο και δεν θα σχηματιστούν οσμές στο εσωτερικό της συσκευής. Μεταφορά της συσκευής Αν πρέπει να μεταφέρετε τη συσκευή, προσπαθήστε να την διατηρήσετε σε κατακόρυφη θέση. Αν είναι απολύτως απαραίτητο, μπορεί να τοποθετηθεί στο πίσω μέρος της. Λάστιχα Ένας από τους παράγοντες που προκαλεί δυσοσμία μέσα στο πλυντήριο πιάτων είναι τα τρόφιμα που παγιδεύονται μέσα στα λάστιχα. Ο τακτικός καθαρισμός τους με ένα υγρό σφουγγάρι θα το αποτρέψει αυτό. Προσοχή: Η εγκατάσταση των σωλήνων και των ηλεκτρικών εξοπλισμών θα πρέπει να πραγματοποιείται από εξειδικευμένο προσωπικό. Προειδοποίηση Κίνδυνος ηλεκτροπληξίας Αποσυνδέστε την παροχή ρεύματος πριν την εγκατάσταση του πλυντηρίου πιάτων. Σε αντίθετη περίπτωση δύναται να επιφέρει το θάνατο ή να προκαλέσει ηλεκτροπληξία. Προετοιμασία Εγκατάστασης Η θέση εγκατάστασης του πλυντηρίου πιάτων θα πρέπει να βρίσκεται δίπλα από την υπάρχουσα βρύση, έξοδο αποστράγγισης και πρίζα. Η μια πλευρά του ντουλαπιού του νεροχύτη θα πρέπει να επιλεγεί για τη διευκόλυνση της σύνδεσης των σωλήνων αποστράγγισης του πλυντηρίου πιάτων.

21 Τοποθέτηση της συσκευής Τοποθετήστε τη συσκευή στην επιθυμητή θέση. Το πίσω μέρος της πρέπει να βρίσκεται κόντρα στον τοίχο πίσω της και τα πλαϊνά στα διπλανά ντουλάπια ή τους τοίχους. Το πλυντήριο πιάτων διαθέτει εύκαμπτους σωλήνες παροχής και αποστράγγισης νερού, οι οποίοι μπορούν να τοποθετηθούν δεξιά ή αριστερά, για να διευκολύνουν τη σωστή εγκατάσταση. Σχετικά με τη σύνδεση με το ρεύμα ΠΡΟΕΙ ΟΠΟΙΗΣΗ! Για την προσωπική ασφάλεια: Μην χρησιμοποιείτε καλώδιο επέκτασης ή προσαρμογέα ρευματολήπτη με αυτή τη συσκευή. Σε καμία περίπτωση μην κόβετε και μην αφαιρείτε τη γείωση Σύνδεση του καλωδίου τροφοδοσίας. Απαιτήσεις ηλεκτρικού ρεύματος Ανατρέξτε στην ετικέτα ονομαστικών στοιχείων για να πληροφορηθείτε ποια είναι η ονομαστική τάση και συνδέστε το πλυντήριο πιάτων στην κατάλληλη παροχή ρεύματος. Χρησιμοποιήστε την απαιτούμενη ασφάλεια 10 amp, τη συνιστώμενη ασφάλεια χρονοκαθυστέρησης ή τον αποζεύκτη κυκλώματος και προβλέψτε για ξεχωριστό κύκλωμα που θα υποστηρίζει μόνο αυτή τη συσκευή. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει κατάλληλη γείωση πριν από τη χρήση Σύνδεση νερού Ηλεκτρική σύνδεση Βεβαιωθείτε ότι η τάση και η συχνότητα του ρεύματος αντιστοιχούν με τις τιμές της ετικέτας ονομαστικών στοιχείων. Να συνδέετε το φις μόνο με ηλεκτρικές πρίζες σωστά γειωμένες. Αν η ηλεκτρική πρίζα με την οποία πρέπει να συνδεθεί η συσκευή δεν είναι κατάλληλη για το φις, αντικαταστήστε την πρίζα και μην χρησιμοποιείτε αντάπτορες, καθώς είναι δυνατό να προκαλέσουν υπερθέρμανση και πυρκαγιά. Πώς να συνδέσετε το σωλήνα ασφαλούς παροχής Η συσκευή θα πρέπει να είναι συνδεδεμένη με την παροχή νερού με τη χρήση καινούργιων σετ εύκαμπτων σωλήνων. Τα παλιά σετ εύκαμπτων σωλήνων δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται εκ νέου. Η πίεση νερού θα πρέπει να είναι μεταξύ 0,04 MPa και 1 MPa. Εάν η πίεση είναι κάτω από το ελάχιστο, συμβουλευτείτε το Τμήμα τεχνικής υποστήριξης της εταιρίας μας. Τραβήξτε τελείως τους σωλήνες ασφαλούς παροχής από το χώρο αποθήκευσης που βρίσκεται στο πίσω μέρος του πλυντηρίου πιάτων. Σφίξτε τις βίδες του σωλήνα ασφαλούς παροχής στη στρόφιγγα με σπείρωμα 3/4 ιντσών. Ανοίξτε τελείως το νερό πριν θέσετε σε λειτουργία το πλυντήριο πιάτων. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΛΗΝΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΠΑΡΟΧΗΣ. Ο σωλήνας ασφαλούς παροχής αποτελείται από διπλά τοιχώματα. Το σύστημα του σωλήνα εξασφαλίζει την παρέμβασή του εμποδίζοντας τη ροή του νερού σε περίπτωση βλάβης του σωλήνα παροχής και όταν το κενό αέρα μεταξύ του ίδιου του σωλήνα παροχής και του εξωτερικού σπειροειδούς σωλήνα είναι γεμάτο νερό. ΠΡΟΕΙ ΟΠΟΙΗΣΗ! Ένας σωλήνας που προσαρτάται σε βρύση ψεκασμού μπορεί να σπάσει εάν έχει τοποθετηθεί στην ίδια παροχή νερού με το πλυντήριο πιάτων. Εάν ο νεροχύτης σας έχει τέτοια βρύση, συνιστάται η αποσύνδεση του σωλήνα και το κλείσιμο της οπής. 16

22 Πώς να αποσυνδέσετε το σωλήνα ασφαλούς παροχής Κλείστε την παροχή νερού. Απελευθερώστε την πίεση του νερού πατώντας το κουμπί απελευθέρωσης πίεσης. Το συγκεκριμένο απελευθερώνει την πίεση του νερού και προστατεύει εσάς και το δωμάτιο από σοβαρές διαρροές. Ξεβιδώστε το σωλήνα ασφαλούς παροχής από τη βρύση. ΣΥΝ ΕΣΗ ΚΡΥΟΥ ΝΕΡΟΥ Συνδέστε τον εύκαμπτο σωλήνα παροχής κρύου νερού με βιδωτό σύνδεσμο 3/4(ιντσών) και βεβαιωθείτε ότι είναι καλά σφιγμένος. Αν οι σωλήνες νερού είναι καινούργιοι ή αν δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για πολύ καιρό, αφήστε το νερό να τρέξει για να είστε σίγουροι ότι το νερό είναι καθαρό και χωρίς βρομιές. Εάν δεν ληφθούν αυτά τα μέτρα, υπάρχει κίνδυνος έμφραξης της παροχής νερού και πρόκλησης βλάβης στη συσκευή. Σύνδεση εύκαμπτου σωλήνα αποστράγγισης Εισάγετε τον εύκαμπτο σωλήνα αποστράγγισης σε ένα σωλήνα αποστράγγισης ελάχιστης διαμέτρου 4εκ ή αφήστε το νερό να τρέχει μέσα στο νεροχύτη, φροντίζοντας να μην είναι λυγισμένος ή συστραμμένος. Το ελεύθερο άκρο του σωλήνα θα πρέπει να είναι σε ύψος χαμηλότερο από 60εκ. και δεν θα πρέπει να είναι βυθισμένο σε νερό για την αποφυγή παλινδρόμησης. ΚΡΕΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΥΚΑΜΠΤΟ ΣΩΛΗΝΑ ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ Α Ή Β ΣΗΜΕΙΩΣΗ Το ύψος του εύκαμπτου σωλήνα θα πρέπει να είναι λιγότερο από 600χιλιοστά. Πάγκος Μπροστινή μεριά Σωλήνας αποστράγγισης

23 Πώς αποστραγγίζεται το επιπλέον νερό από τους εύκαμπτους σωλήνες Αν ο νεροχύτης είναι πάνω από 1000 χιλιοστά από το δάπεδο, το επιπλέον νερό στους εύκαμπτους σωλήνες δεν μπορεί να αποστραγγιστεί απευθείας στο νεροχύτη. Το επιπλέον νερό θα πρέπει να αποστραγγιστεί από τους εύκαμπτους σωλήνες μέσα σε ένα λεκανάκι ή κατάλληλο δοχείο το οποίο θα βρίσκεται εκτός και χαμηλότερα από το νεροχύτη. Στόμιο εξόδου νερού Συνδέστε τον εύκαμπτο σωλήνα αποστράγγισης νερού. Ο σωλήνας αποστράγγισης πρέπει να τοποθετηθεί σωστά, για να μην σημειωθούν διαρροές νερού. Βεβαιωθείτε ότι ο σωλήνας αποστράγγισης νερού δεν είναι συστραμμένος ή συμπιεσμένος. Σωλήνας επέκτασης Αν χρειάζεστε επέκταση του εύκαμπτου σωλήνα αποστράγγισης, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε παρόμοιο εύκαμπτο σωλήνα αποστράγγισης. εν πρέπει να έχει μήκος άνω των 4 μέτρων, διαφορετικά η καθαριστική δράση του πλυντηρίου πιάτων ενδέχεται να μειωθεί. Εκκίνηση του πλυντηρίου πιάτων Πρέπει να ελέγξετε τα παρακάτω στοιχεία πριν θέσετε σε λειτουργία το πλυντήριο πιάτων. 1. Το πλυντήριο πιάτων να είναι επίπεδο και καλά στερεωμένο. 2. Η βαλβίδα εισόδου να είναι ανοιχτή. 3. Οι συνδέσεις του σωλήνα γεμίσματος να έχουν σφιχτεί καλά και να μην παρουσιάζουν διαρροές. 4. Τα καλώδια να είναι σφιχτά συνδεδεμένα. 5. Το ρεύμα να είναι ενεργοποιημένο. 6. Οι εύκαμπτοι σωλήνες εισόδου και αποστράγγισης να είναι καλά συνδεδεμένοι. 7. Όλα τα υλικά συσκευασίας και οι ετικέτες να έχουν αφαιρεθεί από το πλυντήριο πιάτων. Προσοχή: Μετά την εγκατάσταση, φυλάξτε αυτό το εγχειρίδιο. Τα περιεχόμενα αυτού του εγχειριδίου είναι πολύ χρήσιμα για τους χρήστες.

24 9. Συμβουλές επίλυσης προβλημάτων Πριν καλέσετε την τεχνική εξυπηρέτηση Εξετάστε τους πίνακες στις επόμενες σελίδες και έτσι ενδέχεται να μην χρειαστεί να καλέσετε την τεχνική εξυπηρέτηση. Πρόβλημα Πιθανές αιτίες ιαδικασία Το πλυντήριο δεν ξεκινά Έχει καεί η ασφάλεια ή έχει κλείσει ο διακόπτης. Αντικαταστήστε την ασφάλεια ή ανάψτε τον διακόπτη. Βγάλτε από την πρίζα τυχόν άλλες συσκευές που μοιράζονται το ίδιο κύκλωμα με το πλυντήριο Η παροχή ρεύματος είναι κλειστή. Βεβαιωθείτε ότι το πλυντήριο είναι αναμμένο και ότι η πόρτα είναι καλά κλεισμένη. Βεβαιωθείτε ότι το φις είναι σωστά τοποθετημένο μέσα στην πρίζα. Τεχνικά προβλήματα Η πόρτα του πλυντηρίου πιάτων δεν έχει κλείσει καλά. Κλείστε καλά την πόρτα και ασφαλίστε την. Το νερό δεν αντλείται από το πλυντήριο πιάτων Αφρός στον θάλαμο του πλυντηρίου Συστραμμένος εύκαμπτος σωλήνας αποστράγγισης Μπλοκαρισμένο φίλτρο. Φραγμένος νεροχύτης. Ακατάλληλο απορρυπαντικό Έχει χυθεί γυαλιστικό Ελέγξτε τον εύκαμπτο σωλήνα αποστράγγισης. Ελέγξτε το χοντρό φίλτρο. (βλ. ενότητα «Καθαρισμός φίλτρου») Ελέγξτε το νεροχύτη για να βεβαιωθείτε ότι αποστραγγίζει καλά. Αν το πρόβλημα εντοπίζεται στην αποστράγγιση του νεροχύτη, ενδέχεται να χρειάζεστε υδραυλικό και όχι τεχνικό για το πλυντήριο πιάτων. Χρησιμοποιείτε μόνο ειδικό απορρυπαντικό για πλυντήρια πιάτων για να αποφύγετε τον αφρό. Αν συμβεί αυτό, ανοίξτε το πλυντήριο πιάτων και αφήστε τον αφρό να εξατμιστεί. Προσθέστε 1 γαλόνι κρύο νερό στο θάλαμο. Κλείστε και κουμπώστε το πλυντήριο πιάτων, κατόπιν ξεκινήστε οποιονδήποτε κύκλο πλύσης για να στραγγίσετε το νερό. Επαναλάβετε εάν είναι απαραίτητο. Καθαρίζετε πάντα αμέσως το χυμένο γυαλιστικό. Λεκιασμένο εσωτερικό του θαλάμου Χρησιμοποιήθηκε απορρυπαντικό με χρωστικές. Βεβαιωθείτε ότι το απορρυπαντικό σας δεν περιέχει χρωστικές. Γενικά προβλήματα Λευκή στρώση στην εσωτερική επιφάνεια Νερό με σκληρά μέταλλα Για να καθαρίσετε το εσωτερικό, χρησιμοποιήστε ένα νωπό σφουγγάρι με απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων και φορέστε πλαστικά γάντια. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ κανένα άλλο καθαριστικό εκτός από απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων, για να αποφύγετε τον κίνδυνο αφρού. Τα μαχαιροπίρουνα έχουν λεκέδες από σκουριά Τα επηρεαζόμενα αντικείμενα δεν είναι ανοξείδωτα. εν εκτελέστηκε πρόγραμμα μετά την προσθήκη αλατιού στο πλυντήριο. Ίχνη αλατιού εισήλθαν στον κύκλο πλύσης. Εκτελείτε πάντοτε το Σύντομο πρόγραμμα πλύσης χωρίς πιατικά στο πλυντήριο πιάτων και χωρίς επιλογή της λειτουργίας Turbo (αν υπάρχει), μετά την προσθήκη αλατιού στο πλυντήριο. Το καπάκι του Ελέγξτε το καπάκι. Βεβαιωθείτε ότι είναι καλά στη θέση του. αποσκληρυντικού είναι χαλαρό. Ήχος χτυπήματος μέσα στο θάλαμο πλύσης Ένας βραχίονας ψεκασμού χτυπά ένα αντικείμενο στο καλάθι. ιακόψτε το πρόγραμμα και τακτοποιήστε ξανά τα αντικείμενα που παρεμποδίζουν το βραχίονα ψεκασμού. Θόρυβος Ήχος κροταλίσματος μέσα στο θάλαμο πλύσης Χαλαρά γυαλικά μέσα στο θάλαμο πλύσης. ιακόψτε το πρόγραμμα και τακτοποιήστε ξανά τα γυαλικά. Ήχος χτυπήματος στους σωλήνες νερού Μπορεί να οφείλεται στην επιτόπια εγκατάσταση ή στη σύνδεση των σωλήνων. εν επηρεάζει τη λειτουργία του πλυντηρίου. Αν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία, επικοινωνήστε με έναν εξειδικευμένο υδραυλικό. 19

25 Πρόβλημα Πιθανές αιτίες ιαδικασία Τα πιάτα και δεν είναι καθαρά Τα πιάτα δεν φορτώθηκαν σωστά. Βλ. σημειώσεις στο κεφάλαιο «Φόρτωση καλαθιών του πλυντηρίου πιάτων». Το πρόγραμμα δεν ήταν αρκετά ισχυρό. Επιλέξτε ένα εντατικότερο πρόγραμμα. Βλ. «Πίνακας κύκλων πλυσίματος». Μη ικανοποιητικό αποτέλεσμα πλύσης εν διατέθηκε αρκετό απορρυπαντικό. Αντικείμενα μπλοκάρουν τη διαδρομή των βραχιόνων ψεκασμού. Ο συνδυασμός φίλτρων στη βάση του θαλάμου πλύσης δεν είναι καθαρός ή δεν έχει τοποθετηθεί σωστά. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μπλοκάρισμα των ακροφυσίων των βραχιόνων ψεκασμού. Χρησιμοποιήστε περισσότερο απορρυπαντικό ή αλλάξτε το απορρυπαντικό σας. Τακτοποιήστε ξανά τα αντικείμενα, ώστε ο βραχίονας να μπορεί να περιστρέφεται ανεμπόδιστα. Καθαρίστε ή/και τοποθετήστε σωστά το συνδυασμό φίλτρων. Καθαρίστε τα ακροφύσια των βραχιόνων ψεκασμού. Βλ. «Καθαρισμός των βραχιόνων ψεκασμού». Τα ποτήρια είναι θολά Συνδυασμός μαλακού νερού και υπερβολικής ποσότητας απορρυπαντικού. Χρησιμοποιήστε λιγότερο απορρυπαντικό αν το νερό σας είναι μαλακό και επιλέξτε ένα πιο σύντομο πρόγραμμα για να πλύνετε τα ποτήρια, για να καθαρίσουν καλά. Μαύρα ή γκρίζα στίγματα στα πιάτα Σκεύη από αλουμίνιο έχουν τριφτεί επάνω στα πιάτα. Χρησιμοποιήστε απαλό λειαντικό καθαριστικό ώστε να αφαιρέστε τα στίγματα. Υπολείμματα Τα πιάτα παρεμποδίζουν τα απορρυπαντικού στα δοχεία δοχεία απορρυπαντικού. διανομέα Ακατάλληλη φόρτωση Φορτώστε ξανά τα πιάτα σωστά. Φορτώστε το πλυντήριο σύμφωνα με τις οδηγίες. Τα πιάτα δεν στεγνώνουν Μη ικανοποιητικό αποτέλεσμα στεγνώματος Πολύ λίγο γυαλιστικό Τα πιάτα αφαιρούνται πολύ νωρίς. Λάθος επιλογή προγράμματος Χρήση μαχαιροπίρουνων με επένδυση χαμηλής ποιότητας Αυξήστε την ποσότητα γυαλιστικού/γεμίστε το διανομέα γυαλιστικού. Μην αδειάζετε το πλυντήριό σας αμέσως μετά την πλύση. Ανοίξτε ελαφρώς την πόρτα, για να διαφύγει ο ατμός. Αρχίστε να ξεφορτώνετε το πλυντήριο μόνο μόλις τα πιάτα είναι χλιαρά στην αφή. Αδειάστε πρώτα το κάτω καλάθι. Με τον τρόπο αυτό δεν θα στάξει νερό από τα πιάτα στο επάνω καλάθι. Στο σύντομο πρόγραμμα η θερμοκρασία πλύσης είναι χαμηλότερη. Αυτό μειώνει και την καθαριστική απόδοση. Επιλέξτε ένα πρόγραμμα πλύσης με μεγάλη χρονική διάρκεια. Το νερό φεύγει δυσκολότερα από αυτά τα είδη. Τα μαχαιροπίρουνα και τα πιάτα αυτού του είδους δεν είναι κατάλληλα για πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων. Κωδικοί σφαλμάτων Μόλις σημειωθεί κάποια δυσλειτουργία, η συσκευή προβάλλει κωδικούς σφαλμάτων για να σας προειδοποιήσει: Κωδικοί Σημασίες Πιθανές αιτίες Η λυχνία γρήγορης αναλαμπής αναβοσβήνει γρήγορα Η λυχνία 90 λεπτών αναβοσβήνει γρήγορα Μεγαλύτερος χρόνος εισόδου. Υπερχείλιση. Οι βρύσες δεν είναι ανοιχτές ή η είσοδος νερού παρεμποδίζεται ή η πίεση του νερού είναι πολύ χαμηλή. Κάποιο στοιχείο του πλυντηρίου πιάτων παρουσιάζει διαρροή. ΠΡΟΕΙ ΟΠΟΙΗΣΗ! Σε περίπτωση υπερχείλισης, κλείστε την παροχή νερού και καλέστε την τεχνική υποστήριξη. Αν υπάρχει νερό στη βάση λόγω υπερχείλισης ή μικροδιαρροής, το νερό πρέπει να αφαιρεθεί πριν από τη νέα λειτουργία του πλυντηρίου πιάτων. 20

26 Τεχνικά στοιχεία Ύψος: Πλάτος: Βάθος: Σύνολο συνδεδεμένου φορτίου: Πίεση νερού: Τροφοδοσία: Χωρητικότητα: 438 χιλιοστά 550 χιλιοστά 500 χιλιοστά βλ. πινακίδα στοιχείων 0,04-1. OMPa βλ. πινακίδα στοιχείων 6 σερβίτσια

V 50/60Hz W 1.7L

V 50/60Hz W 1.7L ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρικός Βραστήρας Μοντέλο: R-778 220-240V 50/60Hz 1850--2200W 1.7L ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Όταν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές, πρέπει να τηρείτε τις βασικές προφυλάξεις ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων

Διαβάστε περισσότερα

Nuvelle Ηλεκτρικός Βραστήρας KP 1419S ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Nuvelle Ηλεκτρικός Βραστήρας KP 1419S ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Nuvelle Ηλεκτρικός Βραστήρας KP 1419S ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή και φυλάξτε τες για πιθανή μελλοντική ανάγνωση 1 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΜΟΝΤΕΛΟ: R-920

ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΜΟΝΤΕΛΟ: R-920 ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΜΟΝΤΕΛΟ: R-920 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν λειτουργήσετε τη συσκευή και φυλάξτε τις για μελλοντική αναφορά. Η συσκευή αυτή προορίζεται για χρήση σε οικιακές και

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: KE7068. Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά.

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: KE7068. Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: KE7068 Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Διαβάστε όλες τις οδηγίες πριν τη

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης. ES 3060 inox ES σερβίτσια. Πλυντήριο πιάτων

Εγχειρίδιο χρήσης. ES 3060 inox ES σερβίτσια. Πλυντήριο πιάτων Εγχειρίδιο χρήσης ES 3060 inox ES -3060 12 σερβίτσια Πλυντήριο πιάτων 1) Πληροφορίες Ασφαλείας... 1 2) Γρήγορος οδηγός λειτουργίας...5 ιαβάστε το εγχειρίδιο Αγαπητέ Πελάτη, ιαβάστε προσεκτικά αυτό το εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

D 3101 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

D 3101 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Βραστήρας D 3101 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Προσοχή: Πριν εγκαταστήσετε και χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας, θα πρέπει να διαβάσετε αυτές τις οδηγίες εγκατάστασης και χρήσης, οι οποίες θα σας επιτρέψουν να εξοικειωθείτε

Διαβάστε περισσότερα

SWK 2510WH SWK 2511BK. GR Βραστήρας. Copyright 2016, Fast ČR, a.s

SWK 2510WH SWK 2511BK. GR Βραστήρας. Copyright 2016, Fast ČR, a.s SWK 2510WH SWK 2511BK GR Βραστήρας - 1 - GR Βραστήρας Σημαντικές οδηγίες ασφάλειας ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΤΕ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ. Η παρούσα συσκευή μπορεί να χρησιμοποιείται από παιδιά 8 ετών και

Διαβάστε περισσότερα

Ατμοκαθαριστής FA Εγχειρίδιο χρήσης [1]

Ατμοκαθαριστής FA Εγχειρίδιο χρήσης [1] Ατμοκαθαριστής FA-5141-1 Εγχειρίδιο χρήσης [1] ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Όταν χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας πρέπει να τηρούνται βασικές προφυλάξεις, συμπεριλαμβανομένου των παρακάτω: Διαβάστε όλες τις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΤΟΚΟΠΤΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. R V~ 50Hz, 550W Nom / 650W Max

ΠΑΝΤΟΚΟΠΤΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. R V~ 50Hz, 550W Nom / 650W Max ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΑΝΤΟΚΟΠΤΗΣ R-516 220-240V~ 50Hz, 550W Nom / 650W Max ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ Κατά τη χρήση ηλεκτρικών συσκευών, τηρείτε πάντα τις βασικές προφυλάξεις ασφαλείας

Διαβάστε περισσότερα

Nuvelle Μηχανή Καφέ Φίλτρου CFP 1019W

Nuvelle Μηχανή Καφέ Φίλτρου CFP 1019W Nuvelle Μηχανή Καφέ Φίλτρου CFP 1019W ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή και φυλάξτε τες για πιθανή μελλοντική ανάγνωση ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Πριν

Διαβάστε περισσότερα

GR Ηλεκτρικός βραστήρας

GR Ηλεκτρικός βραστήρας SWK 1750SS GR Ηλεκτρικός βραστήρας - 1 - GR Ηλεκτρικός βραστήρας Σημαντικές οδηγίες ασφάλειας ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΤΕ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ. Η παρούσα συσκευή μπορεί να χρησιμοποιείται από παιδιά

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ TCL ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ TCL ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ TCL ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ Πριν εγκαταστήσετε και χρησιμοποιήσετε τον αφυγραντήρα, παρακαλώ διαβάστε το εγχειρίδιο χρήστη προσεκτικά. Φυλάξτε το σε ασφαλές μέρος για μελλοντική

Διαβάστε περισσότερα

Personal Sports Blender D1202

Personal Sports Blender D1202 Personal Sports Blender D1202 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν. Φυλάξτε τες για πιθανή μελλοντική χρήση. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 1. Αυτή

Διαβάστε περισσότερα

Τοστιέρα με αποσπώμενες πλάκες τύπου γκριλ

Τοστιέρα με αποσπώμενες πλάκες τύπου γκριλ Τοστιέρα με αποσπώμενες πλάκες τύπου γκριλ Model: R-266 Power: 230V 50Hz 750W Οδηγίες λειτουργίας και ασφαλείας Model: R-263 Power: 230V 50Hz 750W - ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΜΟΝΟ ΧΡΗΣΗ - ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

DUE-1238 ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

DUE-1238 ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ DUE-1238 ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Διαβάστε το εγχειρίδιο χρήσης προσεκτικά πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν για πρώτη φορά και φυλάξετε τη συσκευή σε ασφαλές μέρος, για να

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή συσκευής ( Σχεδ. 1)

Περιγραφή συσκευής ( Σχεδ. 1) Model No: R-102 Σκουπάκι Χειρός Οδηγίες Χρήσης Περιγραφή Επαναφορτιζόµενο σκουπάκι χειρός για υγρά και στερεά. Απορροφά εύκολα σκόνη και νερό. Είναι εύχρηστο για το σπίτι και παρόµοιους χώρους. Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΤΕΛΟ: S1255BL Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και κρατήστε τις για μελλοντική αναφορά

ΜΟΝΤΕΛΟ: S1255BL Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και κρατήστε τις για μελλοντική αναφορά ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: S1255BL Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και κρατήστε τις για μελλοντική αναφορά ΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη συσκευή πρέπει να τηρείτε βασικούς κανόνες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845 Ευχαριστούμε για την αγορά του ανεμιστήρα. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν θέσετε σε λειτουργία τη συσκευή. Αγαπητέ

Διαβάστε περισσότερα

GR Πλήρως αυτόματος μάγειρας ρυζιού

GR Πλήρως αυτόματος μάγειρας ρυζιού SRM 1890SS SRM 1891RD GR Πλήρως αυτόματος μάγειρας ρυζιού - 1 - GR Πλήρως αυτόματος μάγειρας ρυζιού Σημαντικές οδηγίες ασφάλειας ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΤΕ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ. Η παρούσα συσκευή

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης για το πολυμίξερ

Οδηγίες χρήσης για το πολυμίξερ Οδηγίες χρήσης για το πολυμίξερ Περιεχόμενα Ασφάλεια του πολυμίξερ Σημαντικά μέτρα ασφάλειας 6 Ηλεκτρικές απαιτήσεις 8 Απόρριψη χρησιμοποιημένου ηλεκτρικού εξοπλισμού 8 ΜΈΡΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΆ Μέρη και

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ Model No. R-738

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ Model No. R-738 ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ Model No. R-738 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Πριν χρησιµοποιήσετε τη συσκευή για πρώτη φορά, διαβάστε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης. Φυλάξτε το παρόν εγχειρίδιο για µελλοντική αναφορά. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

PD10/16-SDE ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ

PD10/16-SDE ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ PD10/16-SDE ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά αυτό το εγχειρίδιο πριν χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά τη συσκευή. Τοποθετήστε τη συσκευή σε

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικά Ασφάλεια Ηλεκτρικού βραστήρα. Τόσο η δική σας ασφάλεια όσο και των άλλων είναι πολύ σημαντική.

Ελληνικά Ασφάλεια Ηλεκτρικού βραστήρα. Τόσο η δική σας ασφάλεια όσο και των άλλων είναι πολύ σημαντική. ΟΔΗΓΙΕΣ Ηλεκτρικού βραστήρα Πίνακας περιεχομένων ΑΣΦΑΛΕΙΑ Ηλεκτρικού βραστήρα Σημαντικά μέτρα ασφάλειας... 5 Ηλεκτρικές απαιτήσεις... 7 Απόρριψη χρησιμοποιημένου ηλεκτρικού εξοπλισμού... 7 ΜΈΡΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΆ

Διαβάστε περισσότερα

Απεικόνιση των μερών του προϊόντος. Α. Πίνακας ελέγχου

Απεικόνιση των μερών του προϊόντος. Α. Πίνακας ελέγχου ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Απεικόνιση των μερών του προϊόντος Α. Πίνακας ελέγχου 1. Πλήκτρο Power: Πραγματοποιεί ενεργοποίηση/απενεργοποίηση του προϊόντος 2. Οθόνη και ενδείξεις: Οθόνη: Εμφανίζει την υπολειπομένη

Διαβάστε περισσότερα

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Εγχειρίδιο χρήσης Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας: 1. Ελέγξτε αν η τάση της ηλεκτρικής σας εγκατάστασης είναι συμβατή με τη συσκευή αυτή, όπως φαίνεται πάνω στη συσκευή.

Διαβάστε περισσότερα

RL-PKM SLV Επιτραπέζιο Μίξερ 1900W max Royalty Line

RL-PKM SLV Επιτραπέζιο Μίξερ 1900W max Royalty Line RL-PKM1900-7-SLV Επιτραπέζιο Μίξερ 1900W max Royalty Line ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ 1.Βραχίονας 2.Κουμπί απελευθέρωσης βραχίονα 3.Διακόπτης ελέγχου ταχύτητας 4.Περίβλημα μοτέρ 5.Πόδια 6.Μύτη μοτέρ 7.Καπάκι

Διαβάστε περισσότερα

FM1100 FM2000 FM3000 Μύλος Ζωοτροφών

FM1100 FM2000 FM3000 Μύλος Ζωοτροφών FM1100 FM2000 FM3000 Μύλος Ζωοτροφών Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Οδηγίες χρήσης για μύλο ζωοτροφών Διαβάστε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης. Η μη τήρηση των οδηγιών μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΤΕΛΟ: UTF-673 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΣΤΗΛΗ

ΜΟΝΤΕΛΟ: UTF-673 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΣΤΗΛΗ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: UTF-673 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΣΤΗΛΗ Σας ευχαριστούμε για την προτίμηση σας στο προϊόν μας. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες αυτές και φυλάξτε τις για μελλοντική χρήση. Παρακαλούμε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ: Εταιρεία VALEO Formosa Office Building 4F 3, 161, Sung The Road Taipei, Taiwan, R.O.C.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ: Εταιρεία VALEO Formosa Office Building 4F 3, 161, Sung The Road Taipei, Taiwan, R.O.C. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ: Εταιρεία VALEO Formosa Office Building 4F 3, 161, Sung The Road Taipei, Taiwan, R.O.C. P/N: 700351626(09.03) ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ: Διαβάστε τις οδηγίες προσεκτικά και απευθυνθείτε στις

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΤΣΑΓΙΟΥ MOD. R-760. Οδηγίες Χρήσης

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΤΣΑΓΙΟΥ MOD. R-760. Οδηγίες Χρήσης ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΤΣΑΓΙΟΥ MOD. R-760 Οδηγίες Χρήσης I. Επισκόπηση Προϊόντος: 1. Έξυπνο σύστημα ελέγχου θερμοκρασίας, με επιλογή ανάμεσα σε 70, 80, 90, και 100. Τάση: 220-240V, Συχνότητα: 50Hz, Ισχύς:

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ Model No: AS8622 Ref. No: 857-8622 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Αυτή η συσκευή έχει σχεδιαστεί ΜΟΝΟ για οικιακή χρήση. Καμία ευθύνη δεν φέρει ο κατασκευαστής για βλάβη που προκλήθηκε από

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΣΤΙΕΡΑ ΜΕ ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: S1306SM. Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης προσεκτικά πριν συνδέσετε τη συσκευή

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΣΤΙΕΡΑ ΜΕ ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: S1306SM. Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης προσεκτικά πριν συνδέσετε τη συσκευή ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΣΤΙΕΡΑ ΜΕ ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: S1306SM Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης προσεκτικά πριν συνδέσετε τη συσκευή στο ρεύμα, για την αποφυγή βλάβης από λανθασμένη χρήση. Δώστε ιδιαίτερη

Διαβάστε περισσότερα

Αποχυμωτής R-434 Rohnson. Οδηγίες χρήσης. Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν λειτουργήσετε τη συσκευή.

Αποχυμωτής R-434 Rohnson. Οδηγίες χρήσης. Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν λειτουργήσετε τη συσκευή. Αποχυμωτής R-434 Rohnson Οδηγίες χρήσης Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν λειτουργήσετε τη συσκευή. Περιγραφή Συσκευής 1. Πιεστήρας 2.Διαφανές κάλυμμα 3. Φίλτρο αποχύμωσης 4. Βάση φίλτρου

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΞΕΡ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: HM888. Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση. και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά.

ΜΙΞΕΡ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: HM888. Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση. και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. ΜΙΞΕΡ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: HM888 Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Πριν χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική συσκευή, πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας

Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας Παρακαλούμε διαβάστε τις παρακάτω πληροφορίες για να εξασφαλίσετε τη σωστή λειτουργία του μηχανήματος. 1 Διαβάστε το εγχειρίδιο προσεκτικά πριν συνδέσετε το μηχάνημα. 2

Διαβάστε περισσότερα

ΦΡΥΓΑΝΙΕΡΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ

ΦΡΥΓΑΝΙΕΡΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΦΡΥΓΑΝΙΕΡΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: XB8053 Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. 1 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Όταν χρησιμοποιείτε μια ηλεκτρική συσκευή,

Διαβάστε περισσότερα

HERENTHAL. Tοστιέρα HT-ST Οδηγίες Χρήσης

HERENTHAL. Tοστιέρα HT-ST Οδηγίες Χρήσης HERENTHAL Tοστιέρα HT-ST750.14 Οδηγίες Χρήσης Aγαπητέ πελάτη, Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν συνδέσετε τη συσκευή στην πρίζα για την αποφυγή πρόκλησης ζημιάς από λανθασμένη

Διαβάστε περισσότερα

KQG-6617G KOR-6L773S(KOR-7G78)(그)_AMIRIDIS rxnt]]x^nsgrxnt]zyw~oἤpu GGGY YWX]TW`TW\GGG㝘䟸GXa\^a[W

KQG-6617G KOR-6L773S(KOR-7G78)(그)_AMIRIDIS rxnt]]x^nsgrxnt]zyw~oἤpu GGGY YWX]TW`TW\GGG㝘䟸GXa\^a[W KQG-6617G ΟΔHΓOΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΑΓΩΜΑ & 1 2 3 3 4 5 6 7 8 8 9 10 11 11 12 12 12 13 14 15 17 18 0,8 1 2 3 9 10 4 11 12 13 9 6 7 5 Πίνακας ελέγχου Door open button - To open the door push the door open button.

Διαβάστε περισσότερα

Μοντέλο R-539 Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε την συσκευή και αποθηκεύστε για μελλοντική χρήση

Μοντέλο R-539 Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε την συσκευή και αποθηκεύστε για μελλοντική χρήση BLENDER Οδηγίες χρήσης Μοντέλο R-539 Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε την συσκευή και αποθηκεύστε για μελλοντική χρήση Σημαντικές οδηγίες προφύλαξης Όταν χρησιμοποιείτε την ηλεκτρική

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ Κατά τη χρήση του πλυντηρίου πιάτων, λαμβάνετε τις παρακάτω προφυλάξεις: ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΓΕΙΩΣΗ Η συσκευή αυτή πρέπει να γειώνεται.

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΜΟΝΟΣΤΥΦΤΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ

ΛΕΜΟΝΟΣΤΥΦΤΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ ΛΕΜΟΝΟΣΤΥΦΤΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ Model No: JE-601A Ref. No: 859-71121 Συγχαρητήρια για την επιλογή σας να προμηθευτείτε ένα προϊόν. Η ποιότητα κατασκευής είναι εγγυημένη και οι προδιαγραφές σύμφωνες με τα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΑΠΙΕΡΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΑΠΙΕΡΑΣ www.colorato.net ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΑΠΙΕΡΑΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLDM-400A Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν τη χρήση της συσκευής και διατηρήστε τις για μελλοντική χρήση H COLORATO συνιστά

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΑΣ ΧΕΡΙΩΝ TURBO ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ

ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΑΣ ΧΕΡΙΩΝ TURBO ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ www.colorato.net ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΑΣ ΧΕΡΙΩΝ TURBO ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLHD-140W CLHD-140S Προσοχή: Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο πριν την εγκατάσταση και τη χρήση ΓΕΝΙΚΑ 1. Είναι σημαντικό να κατανοηθούν πλήρως

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. Μοντέλο: VC1153. Ευχαριστούμε για την αγορά των προϊόντων μας. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή.

Οδηγίες χρήσης. Μοντέλο: VC1153. Ευχαριστούμε για την αγορά των προϊόντων μας. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή. Οδηγίες χρήσης Μοντέλο: VC1153 Ευχαριστούμε για την αγορά των προϊόντων μας. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή. Σελ. 1 από 7 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Για να μειώσετε τον κίνδυνο πυρκαγιάς,

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα σιδερώματος με βάση ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ RL-DBST-1000

Σύστημα σιδερώματος με βάση ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ RL-DBST-1000 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ RL- Παρακαλώ πριν τη χρήση διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες χρήσης προσεκτικά και φυλάξτε τις για μελλοντική αναφορά. Οδηγίες Ασφαλείας Εάν το καλώδιο είναι κατεστραμμένο, πρέπει να αντικατασταθεί

Διαβάστε περισσότερα

Καθημερινή χρήση. Ποτέ μη χρησιμοποιείτε οινόπνευμα ή άλλους διαλύτες για να καθαρίσετε οποιοδήποτε μέρος των ηχείων!

Καθημερινή χρήση. Ποτέ μη χρησιμοποιείτε οινόπνευμα ή άλλους διαλύτες για να καθαρίσετε οποιοδήποτε μέρος των ηχείων! BeoLab 8002 Οδηγός Καθημερινή χρήση 3 Όταν ολοκληρώσετε την εγκατάσταση των ηχείων όπως περιγράφεται στις παρακάτω σελίδες, συνδέστε ολόκληρο το σύστημα στο ρεύμα. Η ενδεικτική λυχνία ανάβει κόκκινη,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΧΡΗΣΗ... 7 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 8

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΧΡΗΣΗ... 7 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 8 Εγχειρίδιο οδηγιών ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ GR ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΧΡΗΣΗ... 7 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 8 2 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ Το παρόν εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης αναφέρεται σε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΟΜΠΑ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ ΑΝΘΡΑΚΑ AR4B01

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΟΜΠΑ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ ΑΝΘΡΑΚΑ AR4B01 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΟΜΠΑ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ ΑΝΘΡΑΚΑ AR4B01 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: Διαβάστε προσεκτικά αυτό το εγχειρίδιο περιέχει σημαντικές οδηγίες για την ασφαλή τοποθέτηση, χρήση και συντήρηση. Σημαντικές οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΨΥΚΤΗ ΝΕΡΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLWD-19PW

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΨΥΚΤΗ ΝΕΡΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLWD-19PW www.colorato.net Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΨΥΚΤΗ ΝΕΡΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLWD-19PW ιαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν χρησιµοποιήσετε την καινούρια σας συσκευή. ιατηρήστε τις οδηγίες σε ασφαλές και εύκολα προσβάσιµο

Διαβάστε περισσότερα

Πλυντήριο πιάτων. Οδηγίες Χρήσης KS6111TT

Πλυντήριο πιάτων. Οδηγίες Χρήσης KS6111TT Πλυντήριο πιάτων Οδηγίες Χρήσης KS6111TT Διαβάστε αυτές τις οδηγίες χρήσης Αγαπητέ πελάτη, Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε το πλυντήριο πιάτων, γιατί θα σας βοηθήσουν

Διαβάστε περισσότερα

V-8252 Ηλεκτρική Σκούπα Οδηγίες Χρήσεως

V-8252 Ηλεκτρική Σκούπα Οδηγίες Χρήσεως V-8252 Ηλεκτρική Σκούπα Οδηγίες Χρήσεως www.zampa.gr Ο ΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Η χρήση οποιασδήποτε ηλεκτρικής συσκευής απαιτεί τους ακόλουθους βασικούς κανόνες ασφαλείας, καθώς υπάρχει κίνδυνος τραυµατισµού ή

Διαβάστε περισσότερα

ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΧΕΙΡΟΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ. Μοντέλο: HB989. Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά.

ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΧΕΙΡΟΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ. Μοντέλο: HB989. Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΧΕΙΡΟΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ Μοντέλο: HB989 Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. 1 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Πριν τη χρήση ηλεκτρικής συσκευής, πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

6. Η συσκευή αυτή δεν πρέπει να χρησιµοποιείται από άτοµα (συµπεριλαµβανοµένων και παιδιών) µε µειωµένες αισθητηριακές ικανότητες, ή χαµηλή νοητική ικ

6. Η συσκευή αυτή δεν πρέπει να χρησιµοποιείται από άτοµα (συµπεριλαµβανοµένων και παιδιών) µε µειωµένες αισθητηριακές ικανότητες, ή χαµηλή νοητική ικ ΣΙ ΕΡΟ ΑΤΜΟΥ MOD. R-390 Παρακαλούµε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και το σχεδιάγραµµα της συσκευής, πριν τη πρώτη χρήση. Προσοχή: 1. Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά το παρόν εγχειρίδιο πριν χρησιµοποιήσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΑΟΥΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΣΑΟΥΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΑΟΥΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες προσεκτικά, καθώς σας παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες ασφαλείας για την τοποθέτηση, χρήση και συντήρηση και σας βοηθούν

Διαβάστε περισσότερα

ΡΑΒΔΟ-ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΜΟΝΤΕΛΟ: R-578 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΡΑΒΔΟ-ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΜΟΝΤΕΛΟ: R-578 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΡΑΒΔΟ-ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΜΟΝΤΕΛΟ: R-578 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή, διαβάστε αυτές τις οδηγίες χρήσης προσεκτικά και κρατήστε τες για μελλοντική αναφορά. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ A. Διακόπτης ρύθμισης

Διαβάστε περισσότερα

CITRUS JUICER CJ 7280 ΕΛΛΗΝΙΚΑ

CITRUS JUICER CJ 7280 ΕΛΛΗΝΙΚΑ CITRUS JUICER CJ 7280 ΕΛΛΗΝΙΚΑ EL H A G B F E C D 3 ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Διαβάστε προσεκτικά όλο το παρόν εγχειρίδιο οδηγιών πριν χρησιμοποιήσετε αυτή τη συσκευή! Ακολουθήστε όλες τις οδηγίες ασφαλείας

Διαβάστε περισσότερα

GETTING STARTED? EASY.

GETTING STARTED? EASY. User Manual GETTING STARTED? EASY. ZDF21001WA ZDF21001XA EL Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο πιάτων ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ Πριν από την εγκατάσταση και τη χρήση της συσκευής, διαβάστε προσεκτικά τις παρεχόμενες

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. Μοντέλο: VC1154. Ευχαριστούμε για την αγορά των προϊόντων μας. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή.

Οδηγίες χρήσης. Μοντέλο: VC1154. Ευχαριστούμε για την αγορά των προϊόντων μας. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή. Οδηγίες χρήσης Μοντέλο: VC1154 Ευχαριστούμε για την αγορά των προϊόντων μας. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή. Σελ. 1 από 7 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Για να μειώσετε τον κίνδυνο πυρκαγιάς,

Διαβάστε περισσότερα

Oδηγίες χρήσεως. Σεσουάρ μαλλιών

Oδηγίες χρήσεως. Σεσουάρ μαλλιών Oδηγίες χρήσεως Σεσουάρ μαλλιών GR 8 1 7 6 2 3 4 5 2 GR Σεσουάρ μαλλιών Σύνδεση με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος Η συσκευή αυτή πρέπει να συνδέεται μόνο με γειωμένη πρίζα, εγκατεστημένη σύμφωνα με τις

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΦΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Μοντέλο αρ.: S1428GCM 220~240V 50Hz 800W

ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΦΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Μοντέλο αρ.: S1428GCM 220~240V 50Hz 800W ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΦΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο αρ.: S1428GCM 220~240V 50Hz 800W ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 1. Καπάκι 2. Διακόπτης λειτουργίας 3. Λαβή 4. Ενδεικτική λυχνία 5. Βάση 6. Σώμα 7. Στόμιο εκροής Για τη βέλτιστη

Διαβάστε περισσότερα

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Εγχειρίδιο χρήσης 1 Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας: 1. Ελέγξτε αν η τάση της ηλεκτρικής σας εγκατάστασης είναι συμβατή με τη συσκευή αυτή, όπως φαίνεται πάνω στη συσκευή.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης 2 σε 1 σκουπάκι χειρός

Εγχειρίδιο χρήσης 2 σε 1 σκουπάκι χειρός Εγχειρίδιο χρήσης 2 σε 1 σκουπάκι χειρός Μοντέλο: VC-1156 Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και κρατήστε τις για μελλοντική αναφορά ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πλυντήριο πιάτων. Οδηγίες Χρήσης

Πλυντήριο πιάτων. Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο πιάτων Οδηγίες Χρήσης Διαβάστε αυτές τις οδηγίες χρήσης Αγαπητέ πελάτη, Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε το πλυντήριο πιάτων, γιατί θα σας βοηθήσουν να το

Διαβάστε περισσότερα

Ваша инструкция AEG-ELECTROLUX F65402IM0P http://ru.yourpdfguides.com/dref/3626985

Ваша инструкция AEG-ELECTROLUX F65402IM0P http://ru.yourpdfguides.com/dref/3626985 Вы можете прочитать рекомендации в руководстве пользователя, техническом руководстве или руководстве по установке. Вы найдете ответы на вопросы о в руководстве (характеристики, техника безопасности, размеры,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ NSG-24B ΣΟΜΠΑ QUARTZ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Επισκεφτείτε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση: www.alfalamda.gr

ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ NSG-24B ΣΟΜΠΑ QUARTZ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Επισκεφτείτε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση: www.alfalamda.gr ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ NSG-24B ΣΟΜΠΑ QUARTZ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Επισκεφτείτε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση: www.alfalamda.gr Σας ευχαριστούμε που αγοράσατε το προϊόν μας. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ MOD. R-182 Περιγραφή Συσκευής 1. Καλώδιο 2. Λαβή 3. ιακόπτης λειτουργίας On/Off 4. Ρυθµιστής ισχύος 5. Μπουτόν περιτύλιξης καλωδίου 6. Πέλµα 7. Θάλαµος σακούλας 8. Μπουτόν απελευθέρωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: XB9115G

ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: XB9115G ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: XB9115G ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Όταν χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική συσκευή, πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βασικά μέτρα ασφαλείας: 1. Διαβάστε όλες τις οδηγίες. 2.

Διαβάστε περισσότερα

INSTRUCTIONS MANUAL VACUUM CLEANER MOD. R-185

INSTRUCTIONS MANUAL VACUUM CLEANER MOD. R-185 INSTRUCTIONS MANUAL VACUUM CLEANER MOD. R-185 3 Περιγραφή συσκευής A Πέλµα σκουπίσµατος B Τηλεσκοπικός σωλήνας C Εύκαµπτος σωλήνας D Ρυθµιστής αέρα E Άνω άκρο εύκαµπτου σωλήνα F Μπουτόν αυτόµατης περιτύλιξης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ (ΕΛ) Σειρά: Convection

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ (ΕΛ) Σειρά: Convection ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ (ΕΛ) Σειρά: Convection Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν από τη χρήση. Φυλάξτε αυτές τις οδηγίες για μελλοντική χρήση. Αυτές οι οδηγίες χρήσης ισχύουν για τα ακόλουθα

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρικός Φούρνος με 3 εστίες

Ηλεκτρικός Φούρνος με 3 εστίες ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρικός Φούρνος με 3 εστίες Model No.: THEO51203 Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν από τη χρήση ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Κατά τη χρήση της ηλεκτρικής συσκευής, πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΛΑΔΙΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟ: UHR-864 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ Πληροφορίες για την ασφάλεια σας ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΞΕΡ ΧΕΙΡΟΣ ΜΟΝΤΕΛΟ HM 135

ΜΙΞΕΡ ΧΕΙΡΟΣ ΜΟΝΤΕΛΟ HM 135 ΜΙΞΕΡ ΧΕΙΡΟΣ ΜΟΝΤΕΛΟ HM 135 Μίξερ χειρός AC220-240V 50Hz 350W MAX Γενικές προφυλάξεις ασφαλείας 1. Σας ευχαριστούμε για την αγορά αυτής της συσκευής. Διαβάστε προσεκτικά όλες τις οδηγίες. Φυλάξτε αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Φορητός ηλεκτρονικός αφυγραντής

Φορητός ηλεκτρονικός αφυγραντής Φορητός ηλεκτρονικός αφυγραντής Οδηγίες χρήσης ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν από τη χρήση του μηχανήματος και φυλάξτε αυτές σε ασφαλές μέρος για μελλοντική αναφορά. Η

Διαβάστε περισσότερα

EL ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ. Αποχυμωτής PAI40V

EL ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ. Αποχυμωτής PAI40V EL ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ Αποχυμωτής PAI40V Αγαπητέ Πελάτη, Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε που αγοράσατε αυτόν τον αποχυμωτή BRANDT. Για την κατασκευή της συσκευής αυτής συγκεντρώσαμε όλο το πάθος και την

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΡΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΩΝ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΡΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΡΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΩΝ Αγαπητέ πελάτη, Ελπίζουμε ότι αυτό το προϊόν, το οποίο έχει κατασκευαστεί σε σύγχρονες εργοστασιακές εγκαταστάσεις και πέρασε από αυστηρούς ποιοτικούς

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΓΡΑΦΗ ΚΟΥΜΠΙΩΝ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΠΕΡΓΡΑΦΗ ΚΟΥΜΠΙΩΝ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΕΡΓΡΑΦΗ ΚΟΥΜΠΙΩΝ 1. Γυάλινο καπάκι με πλαστική λαβή ανθεκτική στη θερμότητα 2. Επαφές για το θερμοστάτη 3. Υποδοχή για το θερμοστάτη 4. Κάλυμμα προστασίας 5. Ζεστή πλάκα 6. Θερμοστάτης 7. Αισθητήρας θερμοκρασίας-μετρά

Διαβάστε περισσότερα

(ανατρέξτε στη δεξιά στήλη για μια περιγραφή των επιλογών)

(ανατρέξτε στη δεξιά στήλη για μια περιγραφή των επιλογών) Σύντομος οδηγός αναφοράς Πίνακας ΚΟΥΜΠΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Πατήστε το κουμπί «προγραμμάτων» (επανειλημμένα) μέχρι να ανάψει η ένδειξη του απαιτούμενου προγράμματος (βλ. «Πίνακα προγραμμάτων» παρακάτω).

Διαβάστε περισσότερα

SWK 1890SS. GR Ηλεκτρικός βραστήρας μεταβλητής θερμοκρασίας. Copyright 2017, Fast ČR, a.s

SWK 1890SS. GR Ηλεκτρικός βραστήρας μεταβλητής θερμοκρασίας. Copyright 2017, Fast ČR, a.s SWK 1890SS GR Ηλεκτρικός βραστήρας μεταβλητής θερμοκρασίας - 1 - GR Ηλεκτρικός βραστήρας μεταβλητής θερμοκρασίας Σημαντικές οδηγίες ασφάλειας ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΤΕ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ. Η παρούσα

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Μίξερ µε κάδο Μοντέλο:R-557 8 7 6 5 9 4 Περιγραφή συσκευής: 10 3 1. ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑ ΟΥ 2. ΙΑΚΟΠΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 3. ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 4. ΚΟΥΜΠΙ ΒΡΑΧΙΟΝΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 5. ΚΑΛΥΜΜΑ 6. ΙΑΚΟΠΤΗΣ TURBO 7.

Διαβάστε περισσότερα

ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΜΕ ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΟ ΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΡΟΦΗΜΑΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: SB8151

ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΜΕ ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΟ ΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΡΟΦΗΜΑΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: SB8151 ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΜΕ ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΟ ΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΡΟΦΗΜΑΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: SB8151 Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης και φυλάξτε τις για μελλοντική αναφορά ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Πριν χρησιμοποιήσετε αυτή

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ Κατά τη χρήση του πλυντηρίου πιάτων, λαμβάνετε τις παρακάτω προφυλάξεις: ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΕΙΩΣΗΣ Η συσκευή αυτή πρέπει να γειώνεται.

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ MOD. R-131

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ MOD. R-131 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ MOD. R-131 1 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Όταν χρησιµοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές, πρέπει να ακολουθείτε βασικές προφυλάξεις ασφαλείας, συµπεριλαµβανοµένων και των ακολούθων:

Διαβάστε περισσότερα

Καλοριφέρ Λαδιού ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Καλοριφέρ Λαδιού ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Καλοριφέρ Λαδιού ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο UHR-835 ΜΗΝ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΖΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ. ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ Αφαιρέστε το καλοριφέρ και όλα τα παρελκόμενα από τη συσκευασία. 1. Γυρίστε το καλοριφέρ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΞΥΛΟΥ ΔΥΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ BORMANN BDX

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΞΥΛΟΥ ΔΥΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ BORMANN BDX ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΞΥΛΟΥ ΔΥΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ BORMANN BDX 2500 2 3 4 5 6 Τεχνικά χαρακτηριστικά Τάση 230V/50Hz Ισχύς 1800W Ταχύτητα 4500rpm Δυνατότητα κοπής 43mm Διάμετρος δίσκου 250mm Διαστάσεις Τραπεζιού

Διαβάστε περισσότερα

rainbowsystem.com Rexair LLC Troy, Michigan 2011 Rexair LLC R14388n-0 Printed in U.S.A.

rainbowsystem.com Rexair LLC Troy, Michigan 2011 Rexair LLC R14388n-0 Printed in U.S.A. rainbowsystem.com Rexair LLC Troy, Michigan 2011 Rexair LLC R14388n-0 Printed in U.S.A. αριθμός εξυπηρέτησης πελατών Κάθε συσκευή Rainbow AquaMate διαθέτει ένα σειριακό αριθμό εξυπηρέτησης πελατών μόνο

Διαβάστε περισσότερα

ST331L. Πλήρως εντοιχιζόμενο πλυντήριο πιάτων 60 εκ Ενεργειακή κλάση A++Α Περισσότερες πληροφορίες στο www.petco.gr

ST331L. Πλήρως εντοιχιζόμενο πλυντήριο πιάτων 60 εκ Ενεργειακή κλάση A++Α Περισσότερες πληροφορίες στο www.petco.gr ST331L Πλήρως εντοιχιζόμενο πλυντήριο πιάτων 60 εκ Ενεργειακή κλάση A++Α Περισσότερες πληροφορίες στο www.petco.gr EAN13: 8017709173418 14 σερβίτσια 10 Προγράμματα πλύσης: Μούλιασμα, Κρυστάλλινα, ECO,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΣΤΥΦΤΗ ΓΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΡΟΔΙΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΣΤΥΦΤΗ ΓΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΡΟΔΙΑ www.colorato.net ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΣΤΥΦΤΗ ΓΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΡΟΔΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ: CLOJ-S120P20 CLOJ-S120 ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν τη χρήση της συσκευής και διατηρήστε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣΙΕΡΑ ST09 ST09A ΜΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΕΣ ΠΛΑΚΕΣ Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ Χ Ρ Η Σ Ε Ω Σ

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣΙΕΡΑ ST09 ST09A ΜΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΕΣ ΠΛΑΚΕΣ Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ Χ Ρ Η Σ Ε Ω Σ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣΙΕΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ST09 ST09A Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ Χ Ρ Η Σ Ε Ω Σ Πριν τη χρήση διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσεως και φυλάξτε τις για μελλοντική χρήση. Η συσκευή είναι κατασκευασμένη

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης Επαναφορτιζόμενη ξυριστική μηχανή

Οδηγίες χρήσης Επαναφορτιζόμενη ξυριστική μηχανή Οδηγίες χρήσης Επαναφορτιζόμενη ξυριστική μηχανή Αρ. μοντέλου ES-SA40 Πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή, παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες χρήσης. Ελληνικά Σημαντικές πληροφορίες Πριν από

Διαβάστε περισσότερα

CONVECTOR MODEL:R-012

CONVECTOR MODEL:R-012 CONVECTOR Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ MODEL:R-012 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Convector δαπέδου µε µοτέρ turbo και θερµοστάτη ΙΣΧΥΣ: 2000W ΤΑΧΗ/ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ: AC 230V 50Hz ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ιαβάστε προσεκτικά όλες τις οδηγίες πριν

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Διαβάστε προσεκτικά και ακολουθήστε όλους τους κανόνες ασφαλείας και τις οδηγίες. λειτουργίας. Ψύκτης 45 φιαλών κρασιού MFC-45202

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Διαβάστε προσεκτικά και ακολουθήστε όλους τους κανόνες ασφαλείας και τις οδηγίες. λειτουργίας. Ψύκτης 45 φιαλών κρασιού MFC-45202 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ψύκτης 45 φιαλών κρασιού MFC-45202 Διαβάστε προσεκτικά και ακολουθήστε όλους τους κανόνες ασφαλείας και τις οδηγίες λειτουργίας Περιεχόμενο 1. Ο ψ ύ κ τ η ς κ ρ α σ ι ώ ν σ α ς 3 2. Τ ε

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΗΤΟ RADIO / CD / MP3 / USB / AUX / SD-MMC CARD APRC60AT

ΦΟΡΗΤΟ RADIO / CD / MP3 / USB / AUX / SD-MMC CARD APRC60AT ΦΟΡΗΤΟ RADIO / CD / MP3 / USB / AUX / SD-MMC CARD APRC60AT 1. Ασφάλεια 1.1 Χρήση Η συσκευή αυτή λειτουργεί ως φορητό Ράδιο/CD. Αναπαράγει μουσική (MP3) μέσω CD και USB. Μπορεί επίσης να αναπαράγει μουσική

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και κρατήστε τις για μελλοντική αναφορά

Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και κρατήστε τις για μελλοντική αναφορά ΦΡΑΠΙΕΡΑ Με ρυθμιζόμενο ύψος Μοντέλο: CM-6058 Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και κρατήστε τις για μελλοντική αναφορά Σημαντικές ειδοποιήσεις ΟΔΗΓΙΕΣ 1. Για να αποφύγετε τραυματισμό από κακή χρήση, διαβάστε

Διαβάστε περισσότερα

UPS ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ UPS GP-600

UPS ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ UPS GP-600 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ UPS GP-600 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 500VA/600VA/650VA 800VA/850VA Τάση Εισόδου Τάση Εξόδου Κυματομορφή Εξόδου Συχνότητα Εξόδου 145VAC~290VAC 195VAC~255VAC PWM/DC 50Hz ή 60Hz

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΦΡΥΓΑΝΙΕΡΑ: TSH-1138

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΦΡΥΓΑΝΙΕΡΑ: TSH-1138 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΦΡΥΓΑΝΙΕΡΑ: TSH-1138 Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και κρατήστε τις για μελλοντική αναφορά. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Πριν χρησιμοποιήσετε αυτή την ηλεκτρική συσκευή, πρέπει πάντα να ακολουθείτε

Διαβάστε περισσότερα

Ποτέ μη χρησιμοποιείτε οινόπνευμα ή άλλους διαλύτες για να καθαρίσετε οποιοδήποτε μέρος του ηχείου!

Ποτέ μη χρησιμοποιείτε οινόπνευμα ή άλλους διαλύτες για να καθαρίσετε οποιοδήποτε μέρος του ηχείου! BeoLab 7 1 Οδηγός Καθημερινή χρήση 3 Όταν ολοκληρώσετε την εγκατάσταση του ηχείου όπως περιγράφεται στις παρακάτω σελίδες, συνδέστε ολόκληρο το σύστημα στο ρεύμα. Προστασία ηχείου Το ηχείο διαθέτει ένα

Διαβάστε περισσότερα

Τοστιέρα µε 2 σετ αποσπώµενες πλάκες τύπου γκριλ και σάντουιτς Οδηγίες λειτουργίας και ασφαλείας Model: R-202 - ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΜΟΝΟ ΧΡΗΣΗ -

Τοστιέρα µε 2 σετ αποσπώµενες πλάκες τύπου γκριλ και σάντουιτς Οδηγίες λειτουργίας και ασφαλείας Model: R-202 - ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΜΟΝΟ ΧΡΗΣΗ - Τοστιέρα µε 2 σετ αποσπώµενες πλάκες τύπου γκριλ και σάντουιτς Οδηγίες λειτουργίας και ασφαλείας Model: R-202 - ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΜΟΝΟ ΧΡΗΣΗ - ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Κατά τη χρήση ηλεκτρικών συσκευών ακολουθείτε

Διαβάστε περισσότερα

UPS ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ UPS GP-1000

UPS ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ UPS GP-1000 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ UPS GP-1000 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 1000VA/1050VA/1200VA 1500VA Τάση Εισόδου Τάση Εξόδου Κυματομορφή Εξόδου Συχνότητα Εξόδου 145VAC~290VAC 195VAC~255VAC PWM/DC 50Hz Μπαταρίες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: XB6008H. Παρακαλούμε, διαβάστε το παρόν εγχειρίδιο πριν από τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: XB6008H. Παρακαλούμε, διαβάστε το παρόν εγχειρίδιο πριν από τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: XB6008H Παρακαλούμε, διαβάστε το παρόν εγχειρίδιο πριν από τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά Κίνα Baumarkt KIG GmbH Wandsbeker Zollstraße 91 D-22041 Hamburg

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΑ *Παρακαλώ πολύ διαβάστε τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν Αγαπητέ καταναλωτή, Είναι πολύ σημαντικό να λειτουργήσετε τον απορροφητήρα κουζίνας σωστά, ώστε να τον

Διαβάστε περισσότερα