Σας διαβιβάζουμε συνημμένως μελέτη του Γραφείου μας για τις Ισπανικές επενδύσεις στην Ελλάδα καθώς και τις Ελληνικές επενδύσεις στην Ισπανία..

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Σας διαβιβάζουμε συνημμένως μελέτη του Γραφείου μας για τις Ισπανικές επενδύσεις στην Ελλάδα καθώς και τις Ελληνικές επενδύσεις στην Ισπανία.."

Transcript

1 ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΜΑΔΡΙΤΗΣ Γραφείο Ο.Ε.Υ. Προς : Κοιν. : Μαδρίτη 11 Ιανουαρίου 2011 Αρ. Πρωτ. 2470/ 110 Υπουργείο Εξωτερικών - Β4 Δ/νση Υπουργείο Εξωτερικών Διπλ. Γρ. Υφυπουργού κ. Σ. Κουβέλη Γρ. Γ.Γ. ΔΟΣ & ΑΣ Γρ. κ. Β Γεν. Δ/ντου : Ε.Δ. Φορείς (ως πίνακας αποδεκτών) (μέσω ημών) Πρεσβεία Μαδρίτης Θέμα: Επενδύσεις Σας διαβιβάζουμε συνημμένως μελέτη του Γραφείου μας για τις Ισπανικές επενδύσεις στην Ελλάδα καθώς και τις Ελληνικές επενδύσεις στην Ισπανία.. O Προϊστάμενος Δημήτριος Χαλεπίδης Σύμβουλος Α ΟΕΥ Συν: 5 σελίδες.

2 ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ (μέσω ημών) 1. Σ.Ε.Β. org. gr 2. Σ.Β.Β.Ε. gr 3. Σ.Ε.Β.Ε. gr 4. Ε.Β.Ε.Α. gr 5. Ε.Β.Ε.Θ. gr 6. Ε.Β.Ε.Π. gr 7. Π.Σ.Ε. gr 8. Invest in Greece 9. Ε.O.E.E. gr 10. ΤτΕ gr 11. Δ.Ε.Θ. gr gr 12. HELEXPO

3 ΕΛΛΗΝΟ ΙΣΠΑΝΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ Οι Ισπανικές άμεσες ξένες επενδύσεις Την τελευταία πενταετία ( ) οι συνολικές Ισπανικές επενδύσεις (συμπεριλαμβάνονται και οι επενδύσεις στις αγορές χρήματος) έφθασαν τα 232,1 δις ευρώ. Η χώρα μας προσήλκυσε για το εξεταζόμενο χρονικό διάστημα ποσό 2,13 δις ήτοι το 0,91%. Όσο αφορά τις Ισπανικές επενδύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε-27) αυτές ανήλθαν σε 163,86 εκατ., από τις οποίες το 1,29% κατευθύνθηκαν στην Ελλάδα. Tο 2007 το συνολικό ύψος των ισπανικών επενδύσεων ανήλθε σε παγκόσμια κλίμακα στα 96,4 δις και στον χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε-27) στα 74,1 δις. Λόγω της παγκόσμιας ύφεσης μειώθηκε το 2008 για δε το σύνολο των επενδύσεων στα 33,6 δις, για δε Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε-27) σε 15,3 δις. Το 2009 οι συνολικές επενδύσεις μειώθηκαν περαιτέρω σε 7,18 δις, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου εννεαμήνου του 2010 παρουσιάζονται σημάδια ανάκαμψης των επενδύσεων οι οποίες έχουν φτάσει τα 16,6 δις. Η σημαντική μείωση των επενδύσεων αποδίδεται στην έλλειψη ρευστότητας που παρουσιάζεται στην Ισπανική οικονομία λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης από τον τραπεζικό τομέα, αλλά και στην συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητος των ανεπτυγμένων οικονομιών όπου κατευθύνονταν περίπου 70% των Ισπανικών επενδύσεων. Όσον αφορά τις συνολικές άμεσες ξένες επενδύσεις που πραγματοποιούνται στην Ισπανία, αυτές ανήλθαν για το διάστημα στα 87,6 δις ευρώ. Εξ αυτών τα 78,12 δις ευρώ προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε-27). Όμως το 2009 η εισροή επενδύσεων στην Ισπανία παρουσίασε σημαντική μείωση φθάνοντας τα 12 δις ενώ για το πρώτο εννεάμμηνο του 2010 ήταν μόλις 7 δις. Ισπανικές επενδύσεις στην Ελλάδα Από το 2009 σημειώνεται μία μείωση των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών των Ισπανών που θα μπορούσε να αποδοθεί πέραν των προαναφερομένων και στα έντονα υφεσιακά φαινόμενα που εμφανίζει τελευταίως η Ελληνική οικονομία. Οι κύριοι τομείς που έχουν έως τώρα επενδύσει οι ισπανικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα είναι αυτοί του εμπορίου, της ενέργειας, και των κατασκευών. Για την πενταετία οι Ισπανικές επενδύσεις στην χώρα μας, παρουσιάζουν την ακόλουθη εικόνα:

4 ΠΙΝΑΚΑΣ Έτος (Ιανουάριος- Σεπτέμβριος) Σύνολο Σύνολο Πηγή: Ισπανικό Υπουργείο Βιομηχανίας, Εμπορίου & Τουρισμού Γ. Δ/νση Επενδύσεων. Όπως προαναφέραμε η οικονομική κρίση μείωσε δραστικά τις Ισπανικές επενδύσεις στο εξωτερικό και όπως είναι αναμενόμενο και στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα για την διετία να είναι ελάχιστες. Έντονη ήταν η ισπανική επενδυτική δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια στην ενεργειακή αγορά και ειδικότερα στην παραγωγή αιολικής ενέργειας. Οι κυριότερες επιχειρηματικές συμφωνίες, εξαγορές αλλά και άμεσες επενδύσεις στον τομέα αυτό ήταν: Το 2004 η Iberdrola, η δεύτερη ισπανική εταιρία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συμφώνησε με την Rokas A.E, την μεγαλύτερη ελληνική εταιρία στην παραγωγή αιολικής ενέργειας, για τη εξαγορά του 49,9% του κεφαλαίου της, για 85 εκ. Ευρώ. τον Φεβρουάριο 2009 ολοκληρώθηκε η πλήρης εξαγορά της Ελληνικής εταιρείας. Σημειωτέον ότι η εταιρεία Ρόκας έχει ήδη εγκατεστημένα 15 αιολικά πάρκα σε περιοχές της Κρήτης, Εύβοιας, Θράκης, Κω και Λέρου, συνολικής ισχύος 200 MW. Η Endesa (6 η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη) ίδρυσε από κοινού με τον Όμιλο Μυτιληναίου την κοινοπραξία Endesa Hellas. Η τελευταία μεταβιβάστηκε προσφάτως στον Όμιλο Μυτιληναίου λόγω της εξαγοράς της Endesa Hellas από τον Ιταλικό όμιλο Enel Τον Μάιο του 2007 η Endesa Hellas στα πλαίσια της περαιτέρω αναπτύξεώς της, εξαγόρασε το 80% της εταιρείας Ευρωενεργειακή (θυγατρική της Γερμανικής Deutsche Erneuerbare GmbH) που εδρεύει στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης με δραστηριότητα στην αιολική ενέργεια. Το 2004, εγκαταστάθηκε στην χώρα μας η Cesa Hellas, θυγατρική της Cesa Ισπανίας που το 2005 εξαγοράστηκε από την Acciona με αποτέλεσμα η θυγατρική να μετονομαστεί σε Acciona Ενεργειακή. Το πρώτο έργο ξεκίνησε το 2005 στο Παναχαϊκό Όρος με την εταιρεία Αιολική Παναχαϊκού, θυγατρική της, σε συνεργασία με την εταιρεία ΕΝΤΕΚΑ ισχύος 34,85 MW. Στην συνέχεια το 2009 προστέθηκαν 13.6MW, συγκροτώντας ένα από τα μεγαλύτερα αιολικά πάρκα στην Ελλάδα με εγκατεστημένη ισχύ κοντά στα 50MW. Η εν λόγω εταιρεία σχεδιάζει επενδύσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ για τα επόμενα 5 χρόνια Η Gamesa μέσω της θυγατρικής της δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα της αιολικής ενέργειας τόσο στην ηπειρωτική χώρα όσο και σε ορισμένα νησιά. Έχει εγκατεστημένα 4 αιολικά πάρκα σε Κοζάνη, Ημαθία, Μαγνησία. Προσφάτως η εταιρεία OPDE, που κατασκευάζει φωτοβολταικά πάρκα, ίδρυσε στην Θεσσαλονίκη την εταιρεία Mecasolar η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή ανιχνευτών.

5 Στον χώρο του λιανικού εμπορίου οι μεγάλες εμπορικές ισπανικές αλυσίδες επεκτείνονται με γρήγορους ρυθμούς στην ελληνική αγορά. Συγκεκριμένα το 2009 τα ενδύματα και τα υποδήματα (κεφ. 61,62,64) κατείχαν το 17,9% των εξαγωγών της Ισπανίας στην χώρα μας που αντιστοιχεί σε 315 εκατ.. Η κατηγορία 62 ευρίσκεται στην 2 η θέση, η 61 η στην 4 η θέση και η 64 η στην 8 η, ενώ το σύνολο των τριών κατηγοριών καταλαμβάνει πλέον την 1 η θέση έχοντας εκτοπίσει τα οχήματα (κεφ.87). Στο ενδεκάμηνο του 2010 οι εν λόγω κατηγορίες (κεφ. 61,62,64) έχουν φτάσει τα 260 εκατ.. Σύμφωνα με σχετική συγκριτική μελέτη που πραγματοποιήσαμε διαπιστώσαμε ότι ο βαθμός διείσδυσης των εν λόγω κατηγοριών στην Ελληνική αγορά είναι ο μεγαλύτερος εξ όλων των κυριοτέρων Ευρωπαϊκών αγορών που εξάγονται τα εν λόγω Ισπανικά προϊόντα. Ο Όμιλος εταιρειών Inditex παρόλη την μεγάλη ύφεση που παρουσιάζει η Ελληνική οικονομία αύξησε τον αριθμό των καταστημάτων της από 142 καταστήματα σε 152 (Zara 44, Zara Kids 6, Pull & Bear 21, Massimo Tutti 13, Bershka 25, Stradivarius 15, Oysho 17, Zara Home 7, Uterque 4). Η εταιρεία Mango δραστηριοποιείται στον ίδιο χώρο με 13 καταστήματα σε έξι διαφορετικές πόλεις. Από το 2005 το ισπανικό πολυκατάστημα El Corte Ingles λειτουργεί 4 καταστήματα μόδας της αλυσίδας Sfera στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Παράλληλα η ισπανική εταιρεία μόδας Loewe διαθέτει τα προϊόντα της στο Golden Hall, στο Μαρούσι. H Καταλανική εταιρεία ειδών μόδας Tous δραστηριοποιείται στην Ελληνική αγορά με 5 καταστήματα στην Αθήνα και 1 στην Θεσσαλονίκη. Η εταιρία ειδών υγιεινής και πλακιδίων Porcelanosa έχει ανοίξει στην Ελλάδα δύο καταστήματα / εκθέσεις στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη. Στον τομέα των πολυκαταστημάτων τροφίμων και ποτών δραστηριοποιείται η Herba Hellas η οποία ανήκει στο μεγαλύτερο Όμιλο τροφίμων της Ισπανίας Erva Puleva. Το 2004 εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα η εταιρία UCI, (unidad de credito immobiliario) η οποία ελέγχεται από κοινού από την Ισπανική Banco Santander και την Γαλλική BNP. H τράπεζα προσφέρει στεγαστικά δάνεια μέσω ενός πολύ μικρού δικτύου με 3 καταστήματα στην Αττική και 1 στην Θεσσαλονίκη. Άλλες εταιρείες που έχουν παρουσία σε διάφορους κλάδους είναι: Η Teka Hellas στον εξοπλισμό κουζίνας με 2 εκθεσιακούς χώρους στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Η εταιρεία Urbaser (που ανήκει στον κατασκευαστικό όμιλο ACS), στον τομέα επεξεργασίας αστικών λυμάτων, προχωρά στην σύσταση κοινής εταιρείας με την ΔΕΗ με αντικείμενο την μελέτη, την εκτέλεση έργων και την παροχή κάθε είδους υπηρεσίας σχετικά με την διαχείριση αποβλήτων και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

6 Η αντιπροσωπεία της αυτοκινητοβιομηχανίας SEAT, Seat Technocar, η UEE (Union Espanola de Explosivos) στον χώρο των εκρηκτικών υλών για ειρηνική χρήση, η Aister στον εξοπλισμό ναυπηγείων, η Macpuar Hellas στον μηχανολογικό εξοπλισμό (εισαγωγή ανυψωτικών μηχανημάτων και κυλιόμενες σκάλες) και η Hellenic Tanneries στα δέρματα. Η FOMESA HELLAS Α.Ε.Β.Ε θυγατρική της Ισπανικής FOOD MACHINERY ESPANIOLA S.A, προσφέρει υπηρεσίες για την προστασία φρούτων και λαχανικών μετά την συγκομιδή καθώς επίσης και συμβουλές όσον αφορά μηχανολογικό εξοπλισμό συσκευαστηρίων για διαλογή, ταξινόμηση και συσκευασία αυτών των προϊόντων. Η ασφαλιστική εταιρεία Mapfre διαθέτει υποκατάστημα στην Ελλάδα όπου παρέχει οδική βοήθεια, ασφάλιση, ασφάλειες και ταξιδιωτική ασφάλεια. Στον τομέα των κατασκευών η κοινοπραξία των Ισπανικών εταιρειών Cintra και ACS και της Ελληνικής ΓΕΚ (με ισόποση συμμετοχή) έχει αναλάβει να κατασκευάσουν τμήματα των αυτοκινητοδρόμων 1. Ιόνια Οδός Αντίρριο- Ιωάννινα. 2. ΠΑΘΕ, περιοχή Μαλλιακού. 3. Ε-65, Κεντρική Ελλάδα. Η κοινοπραξία θα έχει την εκμετάλλευση των έργων έως το Ελληνικές επενδύσεις και συμμετοχές στην Ισπανία Το 1998 η ελληνική εταιρία Silver and Βarite Ores Mining (Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης) εξαγόρασε το 20% της Laviosa Promasa (μπετονίτης) και το 100% της Otavi Iberica (περλίτης). Η εταιρία Ελληνικοί Λευκόλιθοι (Grecian Magnesite) από κοινού με την Γαλλική εταιρία Roullier Group εξαγόρασαν την Ισπανική εταιρία Magnesitas Navarras. Η Ελληνική Elbisco Group συμμετέχει κατά 50% στο ελληνο-ισπανικό consortium HELBERICA στον τομέα των τροφίμων. Το 2006 η εταιρεία αρδευτικών συστημάτων Eurodrips ίδρυσε θυγατρική εταιρία στην Καταλονία για την επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Ισπανία. Στον τομέα του λιανικού εμπορίου η Folli-Follie, στα κοσμήματα, διακινεί τα προϊόντα της είτε αυτονόμως είτε μέσω μεγάλων πολυκαταστημάτων (shop in shop). Η Korres, στα καλλυντικά, έχει 6 δικά της καταστήματα και 8 με την μέθοδο της shop in shop. Επίσης τα προϊόντα έχουν πλέον παρουσία και σε επιλεγμένα φαρμακεία. Η Apivita μέσω του διανομέα της Apivita España διαθέτει παρουσία στα πολυκαταστήματα El Corte Inglés καθώς και σε σημαντικό αριθμό φαρμακείων. Η εταιρεία Coco-Mat προωθεί τα προϊόντα της (ειδικά στρώματα) με την μέθοδο της δικαιόχρησης στην Βαρκελώνη και στη Μαδρίτη.

7 Στον τομέα των ιχθυοκαλλιεργειών ο Νηρέας από τις αρχές του 2007, εξαγόρασε την εταιρεία Predomar που διαθέτει εγκαταστάσεις στην Αλμερία. Παράλληλα τον Μάιο του 2007 απέκτησε το 33,34% της Νορβηγικής εταιρείας MARINE FARMS ASA που παράγει τσιπούρα-λαβράκι στην Ισπανία. Τον Μάιο του 2008 η Ανδρομέδα ιχθυοκαλλιέργειες προχώρησε στην πρώτη εξαγορά του «Grupo Acuimar Alimentación», η οποία στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Αndromeda Iberica. Στην συνέχεια το 2009 απέκτησε την «Niordseas», η οποία εδρεύει στη Βαρκελώνη. Πρόσφατα η Ανδρομέδα ιχθυοκαλλιέργειες ολοκλήρωσε την τρίτη εξαγορά εταιρείας στην Ισπανία, αποκτώντας το 100% της «Piscimar», η οποία κατέχει το μεγαλύτερο ιχθυογεννητικό σταθμό και εκκολαπτήριο της χώρας, καθώς και ειδικές εγκαταστάσεις εκτροφής μεσογειακών ειδών (κυρίως τσιπούρα και λαβράκι). Στον τομέα της συσκευασίας η Crown Hellas εξαγόρασε το 2002 τις εταιρείες Crown Cork Sevilla (εργοστάσιο παραγωγής μεταλλικών δοχείων μπύρας και αναψυκτικών στην Σεβίλλη) και Crown Cork de España μαζί με την θυγατρική της Crown Cork Bebidas (Εργοστάσιο στο Agoncillo στη Β. Ισπανία). Επίσης ο Όμιλος Μαίλλη έχει με την σειρά του ιδρύσει θυγατρική εταιρεία με έδρα στην Βαρκελώνη. Στον τομέα των κεραμικών ο Όμιλος Χατζηγεωργίου μέσω της θυγατρικής του εταιρείας Venus Ceramica, εξαγόρασε το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου της Ισπανικής εταιρείας Mapisa Ceramica S.A. στην περιοχή της Βαλένθια. Ο Όμιλος Πετζετάκη έχει ιδρύσει την εταιρεία Flexiplas στην περιοχή της Βαρκελώνης. Η εν λόγω εταιρεία είναι η μεγαλύτερη παραγωγός πλαστικών σωλήνων στην Ισπανία. Η εταιρεία Frigoglass έχει θυγατρική εταιρεία στην περιοχή της Βαλένθια με την επωνυμία Frigoglass Iberica η οποία κατασκευάζει επαγγελματικά ψυγεία. Η εταιρεία Intralot μέσω της θυγατρικής της Intralot Iberia κέρδισε την άδεια για την διαχείριση του αθλητικού στοιχήματος στην αυτονομία της Μαδρίτης. Η άδεια έχει διάρκεια 5 χρόνια, με δυνατότητα αυτόματης ανανέωσης για 5 έτη κάθε φορά. Τέλος η ελληνική εταιρεία Vivartia εξαγόρασε τις παραγωγικές εγκαταστάσεις της ισπανικής εταιρείας ζαχαροπλαστικής Mildred που τελούσε υπό πτώχευση. Η ελληνική εταιρεία κατέβαλε το ποσό των 8,1 εκατ. ευρώ.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. 46 δισ.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. 46 δισ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1.OIKONOMIA ΙΣΠΑΝΙΑΣ 2009 ΑΕΠ 2009 σε σταθερές τιμές 1,1 τρις. Κατά κεφαλή ΑΕΠ 2009 14.537 Μεταβολή ΑΕΠ 2009/2008-3,8%

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΙΣΠΑΝΙΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΙΣΠΑΝΙΑΣ Μαδρίτη, 04.06.2018 ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΙΣΠΑΝΙΑΣ Ισπανικές επενδύσεις στην Ελλάδα Το σύνολο των εισροών ισπανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, την περίοδο 1993-2016, ανέρχεται σε 2,98

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ Οικονομικές Επιχειρηματικές ειδήσεις.

ΔΕΛΤΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ Οικονομικές Επιχειρηματικές ειδήσεις. ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΜΑΔΡΙΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ 2008 Οικονομικές Επιχειρηματικές ειδήσεις. Ισπανική οικονομία Το Α.Ε.Π της Ισπανίας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ. ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΠΑΡΙΣΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Τηλ.: Ε-mail:

ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ. ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΠΑΡΙΣΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Τηλ.: Ε-mail: ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΠΑΡΙΣΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Τηλ.: 00331.47.20.26.60 Ε-mail: ecocom-paris@mfa.gr ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ Παρίσι, 17 Ιουλίου 2017 ΑΠΦ.2710/ΑΣ 422 ΠΡΟΣ : Υπουργείο Εξωτερικών

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Ανάλυση διμερούς εμπορίου Ελλάδος- Ισπανίας για το 2008

Θέμα: Ανάλυση διμερούς εμπορίου Ελλάδος- Ισπανίας για το 2008 ΠΡΕΣΒΕΙΑ THΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μαδρίτη 1.04.09 Αρ. Πρωτ. Φ.2710/180 Προς : Υπουργείο Εξωτερικών - Β4 Δ/νση Κοιν. : Υπουργείο Εξωτερικών Διπλ. Γρ. Υφυπουργού κ. Μ. Βαρβιτσιώτη Γρ. Γ.Γ. ΔΟΣ & ΑΣ κ.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΜΕΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΤΟΜΕΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΙΟΛΙΚΗ Η αγορά ενέργειας στην Ελλάδα βρίσκεται στο προσκήνιο μετασχηματιστικών αλλαγών προσελκύοντας επενδυτές από όλο τον κόσμο. Ενισχύοντας την Ανάπτυξη του Τομέα Ενέργειας Η αγορά ενέργειας στην Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Jägerstr. 54-55, D-10117 Berlin Tel. 030-20626 333, Fax 030-2360 99 20 E-mail: ecocom-berlin@mfa.gr, wirtschaft@griechische-botschaft.de

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πρεσβεία της Ελλάδος Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Βουκουρέστι ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ Τηλ.: FAX: E-mail: Πληρ. Βουκουρέστι, 26 Φεβρουαρίου 2016 004 021 2100748 Α.Π. Φ. 2700/260

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ THΣ ΕΛΛΑ ΟΣ Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μαδρίτη Αρ. Πρωτ. Φ.2710/189. Υπουργείο Εξωτερικών - Β4 /νση (ηλεκτρονικώς)

ΠΡΕΣΒΕΙΑ THΣ ΕΛΛΑ ΟΣ Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μαδρίτη Αρ. Πρωτ. Φ.2710/189. Υπουργείο Εξωτερικών - Β4 /νση (ηλεκτρονικώς) ΠΡΕΣΒΕΙΑ THΣ ΕΛΛΑ ΟΣ Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μαδρίτη 5.05.11 Αρ. Πρωτ. Φ.2710/189 Προς : Υπουργείο Εξωτερικών - Β4 /νση (ηλεκτρονικώς) Κοιν. : Υπουργείο Εξωτερικών ιπλ. Γρ. Υφυπουργού κ. Σ. Κουβέλη Γρ. Γ.Γ. ΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Περίπτωση διερεύνησης: Η εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ.

Περίπτωση διερεύνησης: Η εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ. 1 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Τμήμα ΟΔΕ Μάθημα: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ, Στ Εξαμήνου Διδάσκων: Δρ. Χρήστος Α. Βασιλειάδης, Αναπληρωτής καθηγητής Περίπτωση διερεύνησης: Η εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ. e Υποσημείωση:

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΔΙΜΕΡΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟ 4ΜΗΝΟ 2015 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ KATA +19,03% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ.

ΘΕΜΑ: ΔΙΜΕΡΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟ 4ΜΗΝΟ 2015 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ KATA +19,03% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ. ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤO BOYΚΟΥΡΕΣΤΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝOMΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ Βουκουρέστι 21 Αυγούστου 2015 Τηλ.: +40-21-210 07 48/ 211 57 24 Α.Π.: Φ. 2600/ 1427 Email: ecocom-bucharest@mfa.gr

Διαβάστε περισσότερα

2. Εγχώρια κατανάλωση-διατροφικές συνήθειες.

2. Εγχώρια κατανάλωση-διατροφικές συνήθειες. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή 2. Εγχώρια κατανάλωση-διατροφικές συνήθειες. 3. Δίκτυα διανομής 4. Ενδεικτικές λιανικές τιμές 5. Παραγωγή 6. Εξωτερικό εμπόριο 7. Διμερές εμπόριο 1 1. Εισαγωγή Τα ψάρια, μαλάκια

Διαβάστε περισσότερα

Αξία (σε Ευρώ) 9μηνο 2015

Αξία (σε Ευρώ) 9μηνο 2015 Διμερές Εμπόριο Ελλάδας - Ρουμανίας κατά το διάστημα Ιανουαρίου Σεπτεμβρίου 2015 / Σημαντική αύξηση των ελληνικών εξαγωγών κατά 16,34% Με βάση τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ Οικονομικές Επιχειρηματικές ειδήσεις.

ΔΕΛΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ Οικονομικές Επιχειρηματικές ειδήσεις. ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΜΑΔΡΙΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008 Οικονομικές Επιχειρηματικές ειδήσεις. Ισπανική οικονομία

Διαβάστε περισσότερα

DOSSIER DE MEDIOS. PROINSO and MECASOLAR awarded the supply of several new solar farms in Greece with an output exceeding 7.5 MW AVANCE.

DOSSIER DE MEDIOS. PROINSO and MECASOLAR awarded the supply of several new solar farms in Greece with an output exceeding 7.5 MW AVANCE. DOSSIER DE MEDIOS AVANCE Press Release PROINSO and MECASOLAR awarded the supply of several new solar farms in Greece with an output exceeding 7.5 MW 14 de abril de 2010 1 Η PROINSO και η MECASOLAR αναλαμβάνουν

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «Συνοπτικό ενημερωτικό δελτίο μηνός Σεπτεμβρίου 2013»

Θέμα: «Συνοπτικό ενημερωτικό δελτίο μηνός Σεπτεμβρίου 2013» ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΟΔΗΣΣΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ- ΚΑΝΟΝΙΚΟ Οδησσός, 7 Οκτωβρίου 2013 Α.Π.: 2170/402 ΠΡΟΣ : ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ -Β2 Δ/νση ΚΟΙΝ: 1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Jägerstr. 54-55, D-10117 Berlin Tel. 030-20626 333, Fax 030-2360 99 20 E-mail: ecocom-berlin@mfa.gr, wirtschaft@griechische-botschaft.de

Διαβάστε περισσότερα

Θέµα: Ανάλυση εµπορίου Ελλάδος- Ισπανίας για το 2010

Θέµα: Ανάλυση εµπορίου Ελλάδος- Ισπανίας για το 2010 ΠΡΕΣΒΕΙΑ THΣ ΕΛΛΑ ΟΣ Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μαδρίτη 14.04.11 Αρ. Πρωτ. Φ.2710/173 Προς : Υπουργείο Εξωτερικών - Β4 /νση Κοιν. : Υπουργείο Εξωτερικών ιπλ. Γρ. Υφυπουργού κ. Σ. Κουβέλη Γρ. Γ.Γ. ΟΣ & ΑΣ Γρ. κ. Β

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ THΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μαδρίτη 7.05.2010. Εξωτερικό εμπόριο Ισπανίας για το 2009. Γενικά χαρακτηριστικά

ΠΡΕΣΒΕΙΑ THΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μαδρίτη 7.05.2010. Εξωτερικό εμπόριο Ισπανίας για το 2009. Γενικά χαρακτηριστικά ΠΡΕΣΒΕΙΑ THΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μαδρίτη 7.05.2010 Εξωτερικό εμπόριο Ισπανίας για το 2009 Γενικά χαρακτηριστικά Η διεθνής οικονομική κρίση, που άρχισε να πλήττει σοβαρά την παγκόσμια οικονομία από το

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΙΟΥΛΙΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ Οικονομικές Επιχειρηματικές Ειδήσεις.

ΔΕΛΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΙΟΥΛΙΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ Οικονομικές Επιχειρηματικές Ειδήσεις. ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ ΣΤΗΝ ΜΑ ΡΙΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΙΟΥΛΙΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2010 Οικονομικές Επιχειρηματικές Ειδήσεις. Ισπανική οικονομία

Διαβάστε περισσότερα

Ντίνος Μπενρουμπή Εντεταλμένος Σύμβουλος - Γενικός Διευθυντής 25/11/2010 1

Ντίνος Μπενρουμπή Εντεταλμένος Σύμβουλος - Γενικός Διευθυντής 25/11/2010 1 Ντίνος Μπενρουμπή Εντεταλμένος Σύμβουλος - Γενικός Διευθυντής 25/11/2010 1 Ποιοί είµαστε 100% θυγατρική του Οµίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, που συγκεντρώνει τη διαχείριση όλων των ενεργειακών παγίων και ενεργειακών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Βουδαπέστη, 15 Απριλίου 2008 A.Π.: 2710/0283 ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Β4 Δ/νση Διμερών Οικονομικών Σχέσεων ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : ΠΙΝΑΚΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΡΕΒΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΡΕΒΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΡΕΒΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Ερεβάν, 13 Νοεμβρίου 2015 ΑΠ.Φ. 17.150/ΑΣ 186 ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ: - ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ (μ.η.) - Γραφείο κ. Γεν. Γραμ. ΔΟΣ & ΑΣ - Γρ. κ. Β Γενικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πρεσβεία της Ελλάδος Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Βουκουρέστι ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ. Βουκουρέστι, 24 Μαρτίου 2016

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πρεσβεία της Ελλάδος Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Βουκουρέστι ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ. Βουκουρέστι, 24 Μαρτίου 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πρεσβεία της Ελλάδος Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Βουκουρέστι ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ Τηλ.: FAX: E-mail: Πληρ. Βουκουρέστι, 24 Μαρτίου 2016 004 021 2100748 Α.Π. Φ. 2700/381

Διαβάστε περισσότερα

Dossier de medios DOSSIER DE MEDIOS. Nota de Prensa

Dossier de medios DOSSIER DE MEDIOS. Nota de Prensa Dossier de medios DOSSIER DE MEDIOS Nota de Prensa PROINSO se adjudica el suministro de varios parques solares fotovoltaicos en Grecia que superan los 3,2 MW de potencia 3 de marzo de 2010 1 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Διμερές Εμπόριο Ελλάδας - Ρουμανίας κατά το διάστημα Ιανουάριος - Ιούλιος 2015 / Σημαντική αύξηση των ελληνικών εξαγωγών κατά 18,54%.

ΘΕΜΑ: Διμερές Εμπόριο Ελλάδας - Ρουμανίας κατά το διάστημα Ιανουάριος - Ιούλιος 2015 / Σημαντική αύξηση των ελληνικών εξαγωγών κατά 18,54%. ΠΡΕΣΒΕΙΑ THΣ ΕΛΛΑΔOΣ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ EMBASSY OF GREECE IN BUCHAREST OFFICE FOR ECONOMIC AND COMMERCIAL AFFAIRS Bd. Pache Protopopescu nr. 1-3, Sector 2, 021403

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ THΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μαδρίτη, 14 Μαρτίου 2017

ΠΡΕΣΒΕΙΑ THΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μαδρίτη, 14 Μαρτίου 2017 ΠΡΕΣΒΕΙΑ THΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μαδρίτη, 14 Μαρτίου 2017 ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2016 Οι εξωτερικές εμπορικές συναλλαγές της Ισπανίας διατήρησαν το 2016, για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, αυξητική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ THΣ ΕΛΛΑ ΟΣ Γραφείο Ο.Ε.Υ. Tel Fax: Μαδρίτη Αρ. Πρωτ. Φ.2710/217

ΠΡΕΣΒΕΙΑ THΣ ΕΛΛΑ ΟΣ Γραφείο Ο.Ε.Υ. Tel Fax: Μαδρίτη Αρ. Πρωτ. Φ.2710/217 ΠΡΕΣΒΕΙΑ THΣ ΕΛΛΑ ΟΣ Γραφείο Ο.Ε.Υ. Tel. 915644592 Fax: 915645932 e-mail:oeymadrid@yahoo.com Μαδρίτη 31.03.08 Αρ. Πρωτ. Φ.2710/217 Προς : Υπουργείο Εξωτερικών - Β4 /νση Κοιν. : Υπουργείο Εξωτερικών ιπλ.

Διαβάστε περισσότερα

NOTA DE PRENSA. MECASOLAR y PROINSO se

NOTA DE PRENSA. MECASOLAR y PROINSO se DOSSIER DE MEDIOS NOTA DE PRENSA MECASOLAR y PROINSO se adjudican pedidos de 14 MW para Italia, Grecia y España 25 de mayo de 2009 1 NOTA DE PRENSA Η MECASOLAR και η PROINSO λαμβάνουν παραγγελίες 14 MW

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΙΤΑΛΙΑΣ ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΙΤΑΛΙΑΣ ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΙΤΑΛΙΑΣ ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1.OIKONOMIA ΙΤΑΛΙΑΣ 2009 2.ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΕΠ 2009 σε σταθερές τιμές 1,2 τρισ. Κατά κεφαλή ΑΕΠ 2009 34.955 Μεταβολή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: Β2 Δ/νση KOIN.: Πίνακα εν κοινοποιήσει αποδεκτών Ε.Δ.: Γρ. κ. Πρέσβεως (μ.η.)

ΠΡΟΣ: Β2 Δ/νση KOIN.: Πίνακα εν κοινοποιήσει αποδεκτών Ε.Δ.: Γρ. κ. Πρέσβεως (μ.η.) ΠΡΕΣΒΕΙΑ THΣ ΕΛΛΑΔOΣ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Bd. Pache Protopopescu nr 1-3, Bucharest Tel: 004 021 210 07 48, 021 211 57 24 Fax: 004 021 211 98 93 E-mail: ecocom-bucharest@mfa.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΡΕΒΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΡΕΒΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΡΕΒΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Ερεβάν, 25 Οκτωβρίου 2013 ΑΠ.Φ. 17.150/ΑΣ 308 ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ ΠΡΟΣ: - ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ (μ.η.) ΚΟΙΝ: - Γραφείο κ. Γεν. Γραμ. ΔΟΣ & ΑΣ - Γρ. κ. Β Γενικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΡΕΒΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΡΕΒΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΡΕΒΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Ερεβάν, 27 Νοεμβρίου 2015 ΑΠ.Φ. 17.150/ΑΣ 191 ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ: - ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ (μ.η.) - Γραφείο κ. Γεν. Γραμ. ΔΟΣ & ΑΣ - Γρ. κ. Β Γενικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ THΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μαδρίτη Αρ. Πρωτ. Φ.2710/201. Υπουργείο Εξωτερικών - Β4 Δ/νση

ΠΡΕΣΒΕΙΑ THΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μαδρίτη Αρ. Πρωτ. Φ.2710/201. Υπουργείο Εξωτερικών - Β4 Δ/νση ΠΡΕΣΒΕΙΑ THΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μαδρίτη 13.04.09 Αρ. Πρωτ. Φ.2710/201 Προς : Υπουργείο Εξωτερικών - Β4 Δ/νση Κοιν. : Υπουργείο Εξωτερικών Διπλ. Γρ. Υφυπουργού κ. Μ. Βαρβιτσιώτη Γρ. Γ.Γ. ΔΟΣ & ΑΣ κ.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ THΣ EΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΝΤΥΣΣΕΛΝΤΟΡΦ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ THΣ EΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΝΤΥΣΣΕΛΝΤΟΡΦ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ THΣ EΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΝΤΥΣΣΕΛΝΤΟΡΦ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Ντύσσελντορφ, 9 Μαρτίου 2009 ΑΠ Φ.2150 / ΑΣ 150 Προς: ΥΠΕΞ - Β4 Δ/νση Κοιν.: ΥΠΕΞ - Γρ. κ. Β Γεν. Δ/ντού - Β8 Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ: Στο 1,8δισ.ευρώ το κατασκευαστικό ανεκτέλεστο

ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ: Στο 1,8δισ.ευρώ το κατασκευαστικό ανεκτέλεστο ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ: Στο 1,8δισ.ευρώ το κατασκευαστικό ανεκτέλεστο Η σημαντική αύξηση της κερδοφορίας του Ομίλου (τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 27,3 εκ. ), η διατήρηση του

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ THΣ EΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΝΤΥΣΣΕΛΝΤΟΡΦ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ THΣ EΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΝΤΥΣΣΕΛΝΤΟΡΦ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ THΣ EΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΝΤΥΣΣΕΛΝΤΟΡΦ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Ντύσσελντορφ, 17 Μαρτίου 2008 ΑΠ Φ.2152.1 / ΑΣ 42 Προς: ΥΠΕΞ - Β4 Δ/νση Κοιν.: ΥΠΕΞ - Δ. Γ. ΥΦΥΠΕΞ κ. Π. Δούκα -

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 11/2016

ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 11/2016 6 ο ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ 0 Α. ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1. Κατά την 30 η Νοεμβρίου 2016, οι ενεργές επιχειρήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του

Διαβάστε περισσότερα

Βουκουρέστι, ΑΠΦ: 2700 / 1646 ΠΡΟΣ: -Β2 Δ/νση KOIN.: Πίνακα εν κοινοποιήσει αποδεκτών Ε.Δ.: - Γρ. κ. Πρέσβεως

Βουκουρέστι, ΑΠΦ: 2700 / 1646 ΠΡΟΣ: -Β2 Δ/νση KOIN.: Πίνακα εν κοινοποιήσει αποδεκτών Ε.Δ.: - Γρ. κ. Πρέσβεως ΠΡΕΣΒΕΙΑ THΣ ΕΛΛΑΔOΣ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ EMBASSY OF GREECE IN BUCHAREST OFFICE FOR ECONOMIC AND COMMERCIAL AFFAIRS Bd. Pache Protopopescu 1-3, Sector 2, 021403 Bucharest,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΡΕΒΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΡΕΒΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΡΕΒΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Ερεβάν, 16 Οκτωβρίου 2015 ΑΠ.Φ. 17.150/ΑΣ 170 ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ: - ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ (μ.η.) - Γραφείο κ. Γεν. Γραμ. ΔΟΣ & ΑΣ - Γρ. κ. Β Γενικού

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/10/ :45.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/10/ :45. Τράτσα Μάχη Επενδύσεις χάρη στους... ανέμους και στον ήλιο Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο κέντρο του ενδιαφέροντος μεγάλων ξένων επενδυτών Οι Κινέζοι, οι Ευρωπαίοι και η ζήτηση για καθαρά καύσιμα ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «Εξέλιξη εμπορικού ισοζυγίου και ανάλυση εξωτερικού εμπορίου Ελλάδος Ρουμανίας το επτάμηνο στοιχεία Ε.Σ.Υ.Ε. και ρουμανικά στοιχεία»

Θέμα: «Εξέλιξη εμπορικού ισοζυγίου και ανάλυση εξωτερικού εμπορίου Ελλάδος Ρουμανίας το επτάμηνο στοιχεία Ε.Σ.Υ.Ε. και ρουμανικά στοιχεία» ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ EMBASSY OF GREECE IN BUCHAREST ΟFFICE FOR ECONOMIC AND COMMERCIAL AFFAIRS Alecu Russo 13-19, Et.3,Ap.6,RO 020522, Bucuresti

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ THΣ EΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΝΤΥΣΣΕΛΝΤΟΡΦ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ THΣ EΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΝΤΥΣΣΕΛΝΤΟΡΦ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ THΣ EΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΝΤΥΣΣΕΛΝΤΟΡΦ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Ντύσσελντορφ, 26 Φεβρουαρίου 2010 ΑΠ Φ.2150 / 159 Προς: ΥΠΕΞ - Β4 Δ/νση Κοιν.: ΥΠΕΞ - Γρ. κ. Β Γεν. Δ/ντού - Β8 Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ- ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ. ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2013

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ- ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ. ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2013 2013 Η οικονομία της Πορτογαλίας και οι διμερείς εμπορικές-οικονομικές σχέσεις Ελλάδος- Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ- ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ. ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ. πρωτ: 76/301 Αθήνα, 15 Μαρτίου 2009 ΘΕΜΑ: ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΟΙΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ 2009 ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Αριθμ. πρωτ: 76/301 Αθήνα, 15 Μαρτίου 2009 ΘΕΜΑ: ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΟΙΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ 2009 ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ K E O Σ Ο Ε ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Λ. ΡΙΑΝΚΟΥΡ 73, 115 23 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: (210) 6923102 6923291 6928224 FAX: (210) 6981182 e-mail : keosoe@otenet.gr Αριθμ. πρωτ: 76/301 Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

Η ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΡΕΑΤΟΣ

Η ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΡΕΑΤΟΣ 1 ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΜΑΔΡΙΤΗΣ Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μαδρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017 Η ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΡΕΑΤΟΣ Η κρεατοβιομηχανία αποτελεί τον τέταρτο μεγαλύτερο κλάδο της ισπανικής βιομηχανίας μετά την αυτοκινητοβιομηχανία,

Διαβάστε περισσότερα

3. Οικονομικές Πορτογαλίας-Ισπανίας

3. Οικονομικές Πορτογαλίας-Ισπανίας 3. Οικονομικές Πορτογαλίας-Ισπανίας 3.1 Εμπόριο Η Ισπανία είναι ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Πορτογαλίας και ο όγκος των διμερών συναλλαγών αυξάνεται σταθερά κατά τα τελευταία έτη Η Πορτογαλία

Διαβάστε περισσότερα

Σόφια, 11 Ιανουαρίου 2012 Α.Π.: ΟΕΥ 3070/1/ΑΣ 61

Σόφια, 11 Ιανουαρίου 2012 Α.Π.: ΟΕΥ 3070/1/ΑΣ 61 ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ EMBASSY OF GREECE IN SOFIA OFFICE FOR ECONOMIC & COMMERCIAL AFFAIRS Evlogi Georgiev 103, Sofia 1504, Bulgaria, tel.: (003592) 9447959,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ. ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΠΑΡΙΣΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Τηλ.: Ε-mail:

ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ. ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΠΑΡΙΣΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Τηλ.: Ε-mail: ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΠΑΡΙΣΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Τηλ.: 00331.47.20.26.60 Ε-mail: ecocom-paris@mfa.gr Παρίσι, 04 Απριλίου 2016 Φ. 2710/ΑΣ 148 Α.Π. ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣ : ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορία. Μέχρι το 2007 η εταιρία έχει την έδρα της στο Ιλιον Αττικής όπου συστεγάζονται όλες οι δραστηριότητες της.

Ιστορία. Μέχρι το 2007 η εταιρία έχει την έδρα της στο Ιλιον Αττικής όπου συστεγάζονται όλες οι δραστηριότητες της. Ιστορία Η Aλέξανδρος Ματσούκης Α.Ε ξεκίνησε τη δραστηριότητα της το 1891 και σήμερα, μετά από τρεις γενιές, αποτελεί τη μακροβιότερη εταιρία στον κλάδο των Γραφικών Τεχνών της Ελλάδας. Μέχρι το 2007 η

Διαβάστε περισσότερα

ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΕ

ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΕ ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΕ ΠΡΟΣ: Την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών, την Ethos Events και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «Εξέλιξη εμπορικού ισοζυγίου και ανάλυση εξωτερικού εμπορίου Ελλάδος Ρουμανίας το πεντάμηνο στοιχεία Ε.Σ.Υ.Ε. και ρουμανικά στοιχεία»

Θέμα: «Εξέλιξη εμπορικού ισοζυγίου και ανάλυση εξωτερικού εμπορίου Ελλάδος Ρουμανίας το πεντάμηνο στοιχεία Ε.Σ.Υ.Ε. και ρουμανικά στοιχεία» ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ EMBASSY OF GREECE IN BUCHAREST ΟFFICE FOR ECONOMIC AND COMMERCIAL AFFAIRS Alecu Russo 13-19, Et.3,Ap.6,RO 020522, Bucuresti

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΡΕΒΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΡΕΒΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΡΕΒΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Ερεβάν, 02 Μαϊου 2014 ΑΠ.Φ. 17.150/ΑΣ 82 ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ: - ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ (μ.η.) - Γραφείο κ. Γεν. Γραμ. ΔΟΣ & ΑΣ - Γρ. κ. Β Γενικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΑΛΛΙΑΣ ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. 38,9 δισ.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΑΛΛΙΑΣ ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. 38,9 δισ. 1.OIKONOMIA ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΑΛΛΙΑΣ ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 2.ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΕΠ 2009 σε σταθερές τιμές 1,6 δισ. Κατά κεφαλή ΑΕΠ 2009 30.648 Μεταβολή ΑΕΠ

Διαβάστε περισσότερα

DOSSIER DE MEDIOS AVANCE. Nota de Prensa

DOSSIER DE MEDIOS AVANCE. Nota de Prensa DOSSIER DE MEDIOS AVANCE Nota de Prensa PROINSO participa en el suministro de 35 MW de módulos para un proyecto solar fotovoltaico en Rávena (Italia) 28 de abril de 2010 1 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η PROINSO συμμετέχει

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ. Ντύσσελντορφ, 10 Μαρτίου 2010 ΑΠ Φ.2215 / 206. Υπ όψιν κας Αλεξάνδρας Κυριάκου

ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ. Ντύσσελντορφ, 10 Μαρτίου 2010 ΑΠ Φ.2215 / 206. Υπ όψιν κας Αλεξάνδρας Κυριάκου ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ THΣ EΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΝΤΥΣΣΕΛΝΤΟΡΦ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ Ντύσσελντορφ, 10 Μαρτίου 2010 ΑΠ Φ.2215 / 206 Προς: ΟΠΕ Δ/νση Εκθέσεων & Κοινοτικών Υπ όψιν

Διαβάστε περισσότερα

Νο.35 Ιούνιος 2007 Ισπανία: ο νέος μεγάλος εμπορικός μας εταίρος

Νο.35 Ιούνιος 2007 Ισπανία: ο νέος μεγάλος εμπορικός μας εταίρος Σύντομα σημειώματα για θέματα εξαγωγικού ενδιαφέροντος Νο.35 Ιούνιος 2007 Ισπανία: ο νέος μεγάλος εμπορικός μας εταίρος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ Κέντρο Εξαγωγικών Ερευνών & Μελετών Κρατίνου 11,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Περιόδου από 1 ης Ιανουαρίου 2009 έως 30 ης Σεπτεμβρίου 2009

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Περιόδου από 1 ης Ιανουαρίου 2009 έως 30 ης Σεπτεμβρίου 2009 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Περιόδου από 1 ης Ιανουαρίου 2009 έως 30 ης Σεπτεμβρίου 2009 ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΜΕΓΕΘΩΝ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΝΝΕΑΜΗΝΟΥ 2009 Κέρδη προ φόρων, 160,32 εκ. ευρώ, έναντι κερδών 2,00 εκ. ευρώ, κατά

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσµατα Οµίλου /03/2012

Αποτελέσµατα Οµίλου /03/2012 Αποτελέσµατα Οµίλου 2011 31/03/2012 Σύνοψη οικονοµικών µεγεθών για το 2011 Στην τρέχουσα δύσκολη συγκυρία, τα έσοδατου οµίλου µειώθηκαν κατά 31,3%σε 1.204,3 εκατ. κυρίως λόγω µείωσης των εσόδων της κατασκευής

Διαβάστε περισσότερα

Δείκτης Τουριστικής Δαπάνης στην περιοχή της Μεσογείου

Δείκτης Τουριστικής Δαπάνης στην περιοχή της Μεσογείου Δείκτης Τουριστικής Δαπάνης στην περιοχή της Μεσογείου Ιανουάριος - Απρίλιος Καταναλωτική δαπάνη εισερχόμενου τουρισμού σε έξι Μεσογειακές χώρες, με επιμέρους στοιχεία για την Ελλάδα Αύγουστος 2 Αύξηση

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 12/2016

ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 12/2016 7 ο ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ Α. ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1. Κατά την 31 η Δεκεμβρίου 216, οι ενεργές επιχειρήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ : ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ : ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ : ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΧΑΛΚΙ Α 10/04/2009 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΗΜΗΤΡΗΣ ΡΑΧΙΩΤΗΣ ΜΕΛΟΣ.Σ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝ ΕΣΜΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΠΕ Σε ολόκληρο τον κόσµο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΔΟΣΗΣ 1 ου 3ΜΗΝΟΥ Αποτελέσματα

ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΔΟΣΗΣ 1 ου 3ΜΗΝΟΥ Αποτελέσματα Έμφαση στην Ποιότητα Ενεργητικού και Ιδίων Κεφαλαίων Ποιότητα ενεργητικού, επάρκεια κεφαλαίων, υψηλή ρευστότητα, σημαντική συγκράτηση δαπανών ήταν οι προτεραιότητές μας για το α τρίμηνο 2009, με σκοπό

Διαβάστε περισσότερα

Επενδυτικές ευκαιρίες

Επενδυτικές ευκαιρίες Επενδυτικές ευκαιρίες Αναπτυξιακός Νόμος 3908/2011 1 Περιεχόμενα 1. Επενδυτικές Δραστηριότητες & Κίνητρα 2. Ποσοστά & Ζώνες ενίσχυσης 3. Βασικοί όροι και προϋποθέσεις 4. Κριτήρια Αξιολόγησης Σημείωση:

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 9/2016

ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 9/2016 4 ο ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ Α. ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1. Κατά την 3 η Σεπτεμβρίου 216, οι ενεργές επιχειρήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του

Διαβάστε περισσότερα

: Οικονομικές εξελίξεις στη Βουλγαρία Πορεία διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, κατά το α 6μηνο 2008 (προσωρινά στοιχεία)

: Οικονομικές εξελίξεις στη Βουλγαρία Πορεία διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, κατά το α 6μηνο 2008 (προσωρινά στοιχεία) ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ EMBASSY OF GREECE IN SOFIA OFFICE FOR ECONOMIC & COMMERCIAL AFFAIRS Evlogi Georgiev 103, Sofia 1504, Bulgaria, tel.: (003592) 9447959,

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτική παρουσίαση Αναπτυξιακού Νόμου

Συνοπτική παρουσίαση Αναπτυξιακού Νόμου Συνοπτική παρουσίαση Αναπτυξιακού Νόμου ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ Δικαιούχοι των ενισχύσεων των καθεστώτων του παρόντος νόμου είναι οι επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες ή έχουν υποκατάστημα στην ελληνική

Διαβάστε περισσότερα

Δείχνουμε το δρόμο προς το μέλλον της ενέργειας

Δείχνουμε το δρόμο προς το μέλλον της ενέργειας Πατρόκλου 5-7, Παράδεισος Αμαρουσίου Τ.Κ. 151 25 Εξυπηρέτηση πελατών Protergia: Μαρίνου Αντύπα 11, Ν. Ηράκλειο 141 21 Αθήνα Τηλ.: 210 3448500, Fax: 210 3448555 www.protergia.gr Ε.1120-6_v9_03/2018 Δείχνουμε

Διαβάστε περισσότερα

Εξελίξεις στα Βασικά Μεγέθη της Ελληνικής Ξενοδοχίας 2018 ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ

Εξελίξεις στα Βασικά Μεγέθη της Ελληνικής Ξενοδοχίας 2018 ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ Εξελίξεις στα Βασικά Μεγέθη της Ελληνικής Ξενοδοχίας 2018 ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ 2 3 Παγκόσμιο Τουριστικό Περιβάλλον, 2018 ΑΜΕΡΙΚΗ:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΡΕΒΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΡΕΒΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΡΕΒΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Ερεβάν, 30 Οκτωβρίου 2015 ΑΠ.Φ. 17.150/ΑΣ 176 ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ: - ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ (μ.η.) - Γραφείο κ. Γεν. Γραμ. ΔΟΣ & ΑΣ - Γρ. κ. Β Γενικού

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη Τύπου του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου, Παρίσι,

Συνέντευξη Τύπου του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου, Παρίσι, 3 Μαΐου 2018 Συνέντευξη Τύπου του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου, Παρίσι, 24.04.2018 Ενημέρωση απέστειλε το γραφείο ΟΕΥ της γαλλικής πρεσβείας της Ελλάδας στο Παρίσι για την συνέντευξη τύπου που

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη ΑΠΕ στη νησιωτική Ελλάδα Στέφανος Γαρυφαλάκης ( COO Eunice Energy Group )

Ανάπτυξη ΑΠΕ στη νησιωτική Ελλάδα Στέφανος Γαρυφαλάκης ( COO Eunice Energy Group ) ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΗΠΙΩΝΜΟΡΦΩΝΕΝΕΡΓΕΙΑΣ &ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ Ανάπτυξη ΑΠΕ στη νησιωτική Ελλάδα Στέφανος Γαρυφαλάκης ( COO Eunice Energy Group ) Εθνικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ.

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ. ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ. 1. Εγχώρια παραγωγή και αυτάρκεια. Η Πορτογαλία είναι σχεδόν αυτάρκης σε ελαιόλαδο, ωστόσο, η παραγωγή δεν επαρκεί για την κάλυψη της εξωτερικής ζήτησης. Κατά

Διαβάστε περισσότερα

AΡ. ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΔΕΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

AΡ. ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΔΕΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Company Profile 2015 Μεσίτης Ασφαλίσεων Α.Ε AΡ. ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΔΕΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ : 270415 Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ευάγγελος Α. Κατσίκας AΡ. ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΔΕΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ : 266324 Η Vester ΑΕ ιδρύθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Περιόδου από 1 ης Ιανουαρίου 2009 έως 30 ης Ιουνίου 2009

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Περιόδου από 1 ης Ιανουαρίου 2009 έως 30 ης Ιουνίου 2009 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Περιόδου από 1 ης Ιανουαρίου 2009 έως 30 ης Ιουνίου 2009 ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΜΕΓΕΘΩΝ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ Α! ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2009 Κέρδη προ φόρων 122,94 εκ. ευρώ για το Α! εξάμηνο του 2009 (κέρδη Β!

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Εννεαμήνου 2016

Αποτελέσματα Εννεαμήνου 2016 Αποτελέσματα Εννεαμήνου Date : 03-11- Τα αποτελέσματα του Ομίλου ΤΙΤΑΝ βελτιώθηκαν σημαντικά το εννεάμηνο του, αντικατοπτρίζοντας την άνοδο της αγοράς στις ΗΠΑ και τη βελτίωση των αποτελεσμάτων στην Αίγυπτο.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Δελτίο οικονομικών-επιχειρηματικών εξελίξεων Ισπανίας

ΘΕΜΑ: Δελτίο οικονομικών-επιχειρηματικών εξελίξεων Ισπανίας ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΜΑΔΡΙΤΗΣ Γραφείο Ο.Ε.Υ. ΠΡΟΣ : ΚΟΙΝ. : Ε.Δ. : Υπουργείο Εξωτερικών - Β4 Δ/νση - Γραφείο κ. Β Γεν. Δ/ντού - B8 Δ/νση Επιχειρηματικοί Φορείς - Ως Πίνακας Αποδεκτών (μέσω ημών) Πρεσβεία Μαδρίτης

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσµατα Οµίλου 1 ου Τριµήνου /05/2012

Αποτελέσµατα Οµίλου 1 ου Τριµήνου /05/2012 Αποτελέσµατα Οµίλου 1 ου Τριµήνου 2012 31/05/2012 Σύνοψη οικονοµικών µεγεθών για το 1 ο Τρίµηνο 2012 Τα ενοποιηµένα έσοδατου οµίλου το 1 ο τρίµηνο 2012 µειώθηκαν κατά 22,3%σε 280,7 εκατ. κυρίως λόγω µείωσης

Διαβάστε περισσότερα

Μεσίτης Ασφαλίσεων Α.Ε. ΕΤΑΙΡΙΚΟ PROFILE VESTER ΜΕΣΙΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΑΕ AΡ. ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΔΕΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ : 270415

Μεσίτης Ασφαλίσεων Α.Ε. ΕΤΑΙΡΙΚΟ PROFILE VESTER ΜΕΣΙΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΑΕ AΡ. ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΔΕΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ : 270415 ΕΤΑΙΡΙΚΟ PROFILE VESTER ΜΕΣΙΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΑΕ AΡ. ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΔΕΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ : 270415 Νόμιμος Εκπρόσωπος : Ευάγγελος Α. Κατσίκας AΡ. ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΔΕΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ : 266324 Έδρα : Βαλαωρίτου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΛΕΝΗ ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ. 5o ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΛΑΜΙΑ 24 ΜΑΪΟΥ 2018 Αξιότιμοι συμμετέχοντες, Ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσµατα Εννιαµήνου /11/2011

Αποτελέσµατα Εννιαµήνου /11/2011 Αποτελέσµατα Εννιαµήνου 2011 30/11/2011 Εξελίξεις και σύνοψη οικονοµικών µεγεθών 9Μ 2011 Πρόσφατες θετικές εξελίξεις στις 1/10/2011 ανακοινώθηκε η στρατηγική συνεργασία της European Goldfields ( EGU )

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσµατα 1 ου Εξαµήνου /08/2011

Αποτελέσµατα 1 ου Εξαµήνου /08/2011 Αποτελέσµατα 1 ου Εξαµήνου 211 31/8/211 Σύνοψη οικονοµικών µεγεθών 1H 211 Τα έσοδαµειώθηκαν κατά 24,6%σε 694,2 εκατ. κυρίως λόγω µείωσης των εσόδων της κατασκευής (κατά ~ 24 εκατ.) τα λειτουργικά κέρδη

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΦΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΩΚΕΑΝΟΣ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ. ΟΠΟΙΟΣ ΦΤΑΣΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΕΚΕΙ, ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ!

Η ΑΦΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΩΚΕΑΝΟΣ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ. ΟΠΟΙΟΣ ΦΤΑΣΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΕΚΕΙ, ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ! Η ΑΦΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΩΚΕΑΝΟΣ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ. ΟΠΟΙΟΣ ΦΤΑΣΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΕΚΕΙ, ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ! ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ Τι είναι η Η Expogroup είναι μία μεγάλη διεθνής εταιρεία διοργάνωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΜΕ ΤΟΜΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΜΕ ΤΟΜΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Γραφείο Ο.Ε.Υ. 1 Μαδρίτη, 3 Νοεμβρίου 2017 ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΜΕ ΤΟΜΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΑ Η Ισπανική αγορά είναι μία από

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 10/2016

ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 10/2016 5 ο ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ Α. ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1. Κατά την 31 η Οκτωβρίου 216, οι ενεργές επιχειρήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του

Διαβάστε περισσότερα

Συγκριτική Αναφορά Αγορών Ελαιολάδου. Γενικά

Συγκριτική Αναφορά Αγορών Ελαιολάδου. Γενικά Γενικά Η Ισπανία είναι ο μεγαλύτερος ελαιοπαραγωγός τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο όπου κατάφερε να διπλασιάσει την παραγωγή της μετά το 1990, ενώ ακολουθώντας σχεδιασμένη πολιτική παραγωγής

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΑΠΡΙΛΙΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ Οικονομικές Επιχειρηματικές ειδήσεις.

ΔΕΛΤΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΑΠΡΙΛΙΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ Οικονομικές Επιχειρηματικές ειδήσεις. ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΜΑΔΡΙΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΑΠΡΙΛΙΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2008 Οικονομικές Επιχειρηματικές ειδήσεις. Ισπανική οικονομία Κατά την διάρκεια του

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Μέτρα στήριξης των Κλάδων κλωστοϋφαντουργίας & Ειδών Ένδυσης στην Ισπανία.

Θέμα: Μέτρα στήριξης των Κλάδων κλωστοϋφαντουργίας & Ειδών Ένδυσης στην Ισπανία. ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΜΑΔΡΙΤΗΣ Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μαδρίτη, 9 Οκτωβρίου 2008 Αρ. Πρωτ.: Φ.1260/538 Θέμα: Μέτρα στήριξης των Κλάδων κλωστοϋφαντουργίας & Ειδών Ένδυσης στην Ισπανία. H πολιτική στήριξης των κλάδων της κλωστοϋφαντουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Δείκτης Τουριστικής Δαπάνης στην περιοχή της Μεσογείου

Δείκτης Τουριστικής Δαπάνης στην περιοχή της Μεσογείου Δείκτης Τουριστικής Δαπάνης περιοχή της Μεσογείου Σεπτέμβριος Δεκέμβριος 2011 Καταναλωτική δαπάνη εισερχόμενου τουρισμού σε έξι Μεσογειακές χώρες, με επιμέρους στοιχεία για την Ελλάδα Φεβρουάριος 2012

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΡΕΒΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΡΕΒΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΡΕΒΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Ερεβάν, 08 Απριλίου 2016 ΑΠ.Φ. 17.150/ΑΣ 84 ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ: - ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ (μ.η.) - Γραφείο κ. Γεν. Γραμ. ΔΟΣ & ΑΣ - Γρ. κ. Β Γενικού

Διαβάστε περισσότερα

Η MECASOLAR λανσάρει τις νέες της σταθερές βάσεις στήριξης και τους ηλιακούς ιχνηλάτες της μονού άξονα

Η MECASOLAR λανσάρει τις νέες της σταθερές βάσεις στήριξης και τους ηλιακούς ιχνηλάτες της μονού άξονα ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ SOLAREXPO-Βερόνα και INTERSOLAR-Μόναχο Η MECASOLAR λανσάρει τις νέες της σταθερές βάσεις στήριξης και τους ηλιακούς ιχνηλάτες της μονού άξονα Αυτές οι δύο νέες σειρές προϊόντων θα παρουσιαστούν

Διαβάστε περισσότερα

Η ελληνική επιχειρηματική παρουσία στη Δ. Ευρώπη

Η ελληνική επιχειρηματική παρουσία στη Δ. Ευρώπη (1 από 5) Εξωστρέφεια του Θανάση Ηλιοδρομίτη i Hod2003@yahoo.gr Η ελληνική επιχειρηματική παρουσία στη Δ. Ευρώπη To δεύτερο μέρος της μεγάλης έρευνας της Οικονομικής των ελληνικών επιχειρήσεων για την

Διαβάστε περισσότερα

TÜV HELLAS Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης

TÜV HELLAS Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης TÜV HELLAS Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης Making Our World Safer TÜV HELLAS (TÜV NORD) Η TÜV HELLASείναι Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης, μέλος του TÜV NORD GROUP. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

Κατηγορίες Επενδύσεων του νέου Επενδυτικού Νόμου Κατηγορία Αφορά Προβλέπει Ποσά ενισχύσεων Γενικά Καθεστώτα Γενική Επιχειρηματικότητα

Κατηγορίες Επενδύσεων του νέου Επενδυτικού Νόμου Κατηγορία Αφορά Προβλέπει Ποσά ενισχύσεων Γενικά Καθεστώτα Γενική Επιχειρηματικότητα Ενημερωτικό Σημείωμα 1. Νέος Επενδυτικός Νόμος Κατηγορίες Επενδύσεων του νέου Επενδυτικού Νόμου Κατηγορία Αφορά Προβλέπει Ποσά ενισχύσεων Γενικά Καθεστώτα Γενική Επιχειρηματικότητα Περιφερειακή Συνοχή

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσµατα Οµίλου 1 ου Εξαµήνου /08/2012

Αποτελέσµατα Οµίλου 1 ου Εξαµήνου /08/2012 Αποτελέσµατα Οµίλου 1 ου Εξαµήνου 2012 31/08/2012 Σύνοψη οικονοµικών µεγεθών για το 1 ο Εξάµηνο 2012 Τα ενοποιηµένα έσοδατου οµίλου το 1 ο εξάµηνο 2012 ανήλθαν σε 596,5 εκατ., µειωµένα κατά 14,1% κυρίως

Διαβάστε περισσότερα

Δέλτα Τεχνική Α.Ε. Εισαγωγή Εταιρικού Ομολόγου στην ΕΝ.Α

Δέλτα Τεχνική Α.Ε. Εισαγωγή Εταιρικού Ομολόγου στην ΕΝ.Α Δέλτα Τεχνική Α.Ε. Εισαγωγή Εταιρικού Ομολόγου στην ΕΝ.Α Αθήνα, Φεβρουάριος 2018 > ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Γνωριμία με τον Όμιλο Δέλτα Τεχνική Ομολογιακή Έκδοση Στόχοι & Προοπτικές ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ 1981-1988 Ίδρυση

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτικές για την ενδυνάμωση του ρόλου του καταναλωτή. Μιχάλης Βερροιόπουλος Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών

Πολιτικές για την ενδυνάμωση του ρόλου του καταναλωτή. Μιχάλης Βερροιόπουλος Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Πολιτικές για την ενδυνάμωση του ρόλου του καταναλωτή Μιχάλης Βερροιόπουλος Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Ενεργειακές Κοινότητες - θεσμικό πλαίσιο H Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα ανάμεσα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & EΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ. Βερολίνο, 30 Μαρτίου 2009 Α.Π. 1112/2006

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & EΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ. Βερολίνο, 30 Μαρτίου 2009 Α.Π. 1112/2006 ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & EΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Α.Π. 1112/2006 Βερολίνο, 30 Μαρτίου 2009 Προς: Σύνδεσµο Ελληνικού Οίνου ΚΕΟΣΟΕ Εθν. Διεπ/κή Οργ. Αµπέλου & Οίνου Έν. Οιν/γών Αµπελώνα Πελοποννήσου

Διαβάστε περισσότερα

DOSSIER DE MEDIOS. PROINSO abre delegación en Alemania para reforzar su presencia en el mercado alemán AVANCE. Nota de Prensa

DOSSIER DE MEDIOS. PROINSO abre delegación en Alemania para reforzar su presencia en el mercado alemán AVANCE. Nota de Prensa DOSSIER DE MEDIOS AVANCE Nota de Prensa PROINSO abre delegación en Alemania para reforzar su presencia en el mercado alemán 18 de abril de 2011 1 Η PROINSO εγκαινιάζει αντιπροσωπεία στην Γερμανία για να

Διαβάστε περισσότερα