ΛΥΚΕΙΟ ΟΜΙΛΟΙ & ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΛΥΚΕΙΟ ΟΜΙΛΟΙ & ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2015-2016"

Transcript

1 Αφίδνες, 3 Ιουνίου 2015 ΛΥΚΕΙΟ ΟΜΙΛΟΙ & ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ H «Εκπαιδευτική Αναγέννηση», πέρα από το υψηλής ποιότητας ακαδημαϊκό και παιδαγωγικό έργο της, προσφέρει στους μαθητές της τη δυνατότητα συμμετοχής σε Ομίλους και Αθλητικές Δραστηριότητες, με υπευθύνους καθηγητές από το διδακτικό της προσωπικό ή και με τη βοήθεια εξωτερικών συνεργατών, με σκοπό να καλλιεργήσει κλίσεις και ταλέντα των μαθητών της αλλά και να τους εξασφαλίσει την ευκαιρία να ασχοληθούν με κάτι για το οποίο ενδιαφέρονται ιδιαίτερα και αγαπούν. Σας ενημερώνουμε ότι από την επόμενη σχολική χρονιά οι Όμιλοι Λυκείου θα λειτουργούν αυτόνομα και σε ξεχωριστή ώρα από τους αντίστοιχους Ομίλους Γυμνασίου. ΟΜΙΛΟΙ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (για μαθητές Α, Β, Γ Λυκείου) Οι μαθητές ασκούνται στη ρητορική τέχνη και μαθαίνουν να οργανώνουν και να εκφράζουν με αυτοπεποίθηση τεκμηριωμένο προφορικό λόγο. Παράλληλα, ασκούνται στην εκφραστική ανάγνωση με μαθήματα ορθοφωνίας. Τα μαθήματα γίνονται από ειδικό εξωτερικό σύμβουλο. Μέσα από τη συμμετοχή τους στον συγκεκριμένο Όμιλο μελετούν και αναλύουν σοβαρά διαχρονικά ή επίκαιρα θέματα ευρύτερου κοινωνικού προβληματισμού και αναπτύσσουν τις ερευνητικές τους ικανότητες. ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ Ο Όμιλος αυτός δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να ανακαλύψουν μια διαφορετική πλευρά των Φυσικών Επιστημών μέσα από πρωτότυπα, ενδιαφέροντα πειράματα Φυσικής και Χημείας και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους με ευχάριστο τρόπο. Οι μαθητές συμμετέχουν σε Πανελλήνιους ή και Ευρωπαϊκούς Διαγωνισμούς, όπως ο Διαγωνισμός European Union Science Olympiad (EUSO). Στο τέλος της χρονιάς πραγματοποιείται επίδειξη των πειραμάτων, στο πλαίσιο του πολιτιστικού διημέρου Open Weekend. (για μαθητές Α, Β, Γ Λυκείου) Εκπαιδευτική Αναγέννηση Χρυσανθέμων 11, Αφίδνες Αττικής Τηλ.: Fax:

2 ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ: (για μαθητές A, B, Γ Λυκείου) Α. ΟΜΙΛΟΣ DEBATE & IMPROMPTU & ORIGINAL ORATORY (ΑΝΤΙΛΟΓΙΑ & ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΣ ΛΟΓΟΣ & ΠΡΟΤΡΕΠΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ) Β. ΟΜΙΛΟΣ DUET ACTING & ORAL INTERPRETATION (ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ) Οι μαθητές στους ομίλους αυτούς έχουν την ευκαιρία να μελετούν και να αναλύουν σοβαρά διαχρονικά ή επίκαιρα θέματα ευρύτερου κοινωνικού προβληματισμού στην αγγλική γλώσσα. Επίσης, μαθαίνουν να αναπτύσσουν τις ερευνητικές τους ικανότητες και την επιχειρηματολογία και να ασκούν με αυτοπεποίθηση τεκμηριωμένο προφορικό λόγο στα Αγγλικά ερχόμενοι σε μια πρώτη επαφή με τα διάφορα είδη των Forensics, όπως Debate, Impromptu, Duet Acting, Oral Interpretation of Literature, Group Discussion, Original Oratory. Τέλος, ανάλογα με το επίπεδο που έχουν κατακτήσει, έχουν την ευκαιρία να προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους σε διάφορους πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς και συνέδρια, εφόσον συμμετέχουν και στις ομάδες προετοιμασίας, που οργανώνονται για τις ημέρες Τρίτη ή/και Πέμπτη, μετά τη λήξη του ωρολογίου προγράμματος. ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Στον όμιλο Βιολογίας οι μαθητές Λυκείου έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Επιστήμη της Βιολογίας και τις εφαρμογές της στην καθημερινή ζωή. Καλλιέργεια μικροβίων, μικροσκοπική παρατήρηση κυττάρων, απομόνωση DNA είναι μερικά από τα πειράματα που πραγματοποιούνται. Επίσης, παρουσιάζονται σημαντικές πτυχές της Βιολογίας, όπως Γενετική, Εξέλιξη, Μεταλλάξεις, οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στο Αναλυτικό πρόγραμμα του Λυκείου.Η διερεύνηση της αιτίας ασθενειών, περιβαλλοντικά ζητήματα, σύγχρονες εφαρμογές, όπως γονιδιακή θεραπεία, κλωνοποίηση, βιοηθική είναι ζητήματα που θίγονται στον όμιλο Βιολογίας. Σκοπός του ομίλου δεν είναι μόνο η διεύρυνση των γνώσεων των μαθητών, αλλά και η καλλιέργεια του πνεύματος αναζήτησης. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Ο Όμιλος αυτός προσφέρει στους λάτρεις της Πληροφορικής επιπλέον γνώσεις και δεξιότητες μέσα από την εκμάθηση γλωσσών προγραμματισμού (html javascript - css) με στόχο την δημιουργία διαδικτυακών εφαρμογών. Μέσα από τη συμμετοχή στο συγκεκριμένο όμιλο αναπτύσσει τις δεξιότητές του σε ποικίλα προγράμματα που αποτελούν πολύτιμα εργαλεία για το μέλλον. FORMULA 1 IN SCHOOLS Η προετοιμασία για την συμμετοχή μας στον Διεθνή Διαγωνισμό Formula 1 in Schools οδηγεί τους μαθητές στην εμπειρική απόκτηση γνώσεων πάνω στις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά (βλέπετε STEM Education), καθώς και στην ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων και ικανοτήτων (προσωπικών, κοινωνικών, επαγγελματικών), χρησιμοποιώντας ένα ελκυστικό εκπαιδευτικό περιβάλλον.

3 ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ Η εκπαιδευτική ρομποτική προσφέρεται για την καλλιέργεια πνεύματος ομαδικής συνεργασίας στους μαθητές, ενώ τους ενθαρρύνει να πειραματιστούν και να εφαρμόσουν αυτά που έχουν διδαχθεί από τα γνωστικά πεδία των Μαθηματικών, της Φυσικής, της Τεχνολογίας και της Πληροφορικής. Επιπλέον, έρχονται σε επαφή με τις βασικές έννοιες του προγραμματισμού και ανακαλύπτουν τις υποσυνείδητες χρήσεις των οργάνων του ανθρώπινου σώματος και το πώς αυτές εφαρμόζονται στην τεχνολογία (π.χ κίνηση με εμπόδια, χρώμα). Οι μαθητές μέσα από τη συμμετοχή τους στον Όμιλο Ρομποτικής, ανάλογα με το επίπεδο που έχουν κατακτήσει, έχουν την ευκαιρία να προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής, προκριματικό στάδιο της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Ρομποτικής. Σημειώνουμε ότι όλα τα χρόνια της συμμετοχής στο διαγωνισμό, οι μαθητές μας έχουν κατακτήσει πρώτες θέσεις, με αποκορύφωμα την κατάκτηση της 1 ης θέσης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής και την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής το 2013 και την κατάκτηση της 7 ης θέσης στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής το ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Οι μαθητές κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και μέσα από την επεξεργασία αρχειακού υλικού, άμεσων και έμμεσων ιστορικών πηγών στη Βιβλιοθήκη του Σχολείου μας, και μέσα από την αυτοψία με κατάλληλα οργανωμένες εκπαιδευτικές επισκέψεις, θα έχουν τη δυνατότητα να ανασυνθέσουν γραπτά ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο (βίντεο, κινηματογραφική ταινία, ντοκιμαντέρ, εικαστική σύνθεση κ.ά.) ένα συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός ή μια ιστορική περίοδο. Στόχος είναι τόσο η καλλιέργεια της κριτικής σκέψης και παρατήρησης των μαθητών όσο και η εμπέδωση των αρχών του τεκμηριωμένου λόγου, απαραίτητη προϋπόθεση ομαλής επικοινωνίας στη ζωή. Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν ταξίδι σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα ανάλογη της ιστορικής περιόδου που θα μελετήσουν. Τα αποτελέσματα της προσπάθειας των μαθητών δημοσιεύονται στο περιοδικό του Ομίλου, με την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς. ΟΜΙΛΟΣ BUSINESS & MARKETING Το Marketing ως κοινωνική έννοια είναι μία συναλλαγή, η οποία έχει ως σκοπό την ικανοποίηση ανθρώπινων αναγκών ή επιθυμιών. Το Marketing εμφανίζεται κάθε φορά που μια κοινωνική ομάδα προσπαθεί να ανταλλάξει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία με κάποια άλλη κοινωνική ομάδα. Ο έντονος ανταγωνισμός στην επαγγελματική αρένα και η ανάγκη για συνεχή βελτίωση και διαφοροποίηση έχει κάνει το Marketing αναπόσπαστο εργαλείο κάθε επαγγελματία. Στον όμιλο Business και Marketing οι μαθητές μαθαίνουν να προγραμματίζουν και να οργανώνουν την σκέψη τους σε διαδοχικά στάδια μιας διαδικασίας, οι μαθητές εξοικειώνονται με την διαδικασία του marketing μέσα από βιωματική εξάσκηση (marketing plans-case studies), μαθαίνει στον μαθητή να θέτει στόχους, να σχεδιάζει την στρατηγική και το σχέδιο δράσης / υλοποίησης,

4 εξοικειώνει τον μαθητή με την διαδικασία συλλογής και αξιοποίησης πληροφοριών, εφοδιάζει επιτυχώς τον μαθητή με δεξιότητες που θα του εξασφαλίσουν κοινωνική και επαγγελματική πρόοδο, αποτελεί οδηγό για κάθε σύγχρονο μικρό ή μεγάλο μελλοντικό επιχειρηματία. Στο 1 ο στάδιο οι μαθητές χωρίζονται σε ομάδες. Κάθε ομάδα αναλαμβάνει να λανσάρει ένα προϊόν στην αντίστοιχη αγορά (prelaunch stage). Διεξάγει έρευνα αγοράς μέσω ερωτηματολογίου και χρησιμοποιεί το εργαλείο SWOT analysis. Στην launch phase καθορίζει δείκτες απόδοσης (KPI s). ρυθμίζει τον προϋπολογισμό και λανσάρει το προϊόν προτείνοντας το Marketing Plan. Στην post launch phase αξιολογεί το λανσάρισμα με βάση του δείκτες KPI s, επανεξετάζει και αναδιοργανώνει το Marketing Plan. Στο 2 ο στάδιο οι μαθητές δουλεύουν ένα υποθετικό σενάριο που οδηγεί σε πλήρη αναθεώρηση του αρχικού Marketing Plan. Οι μαθητές καλούνται να προτείνουν ένα νέο Marketing Plan για να εξασφαλίσουν την διατήρηση των πωλήσεων της εταιρείας τους, την ανάπτυξη και την βιωσιμότητα της. Στα πλαίσια του ομίλου Business and Marketing, oι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς (Young Business Talents, Σ.Ε.Ν. Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων-Εικονική Επιχείρηση) και σε επισκέψεις σε σύγχρονες επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας καταναλωτικών αγαθών ώστε να έχουν και βιωματική προσέγγιση των σταδίων παραγωγής και διάθεσης ενός προϊόντος. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Οι μαθητές, μέσα από τη διδασκαλία των βασικών χορών του τόπου μας, εξοικειώνονται με την ελληνική χορευτική παράδοση και μαθαίνουν να την αγαπούν και να την εκτιμούν. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς οι μαθητές του Ομίλου παρουσιάζουν χορευτική εκδήλωση στο πλαίσιο του πολιτιστικού διημέρου Open Weekend, αλλά και συμμετέχουν σε διασχολικά Φεστιβάλ Χορού. ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ Μαθητές που ήδη γνωρίζουν ένα μουσικό όργανο, ενώνουν με αρμονική συνεργασία το ταλέντο και τις μουσικές τους γνώσεις σχηματίζοντας σχολικά συγκροτήματα τα οποία καλύπτουν μουσικά ενδοσχολικές επετειακές εκδηλώσεις, αλλά και συμμετέχουν στο Open Weekend ή και σε διασχολικά φεστιβάλ. ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ Οι μαθητές, μέσα από διάφορες τεχνικές, μυούνται στην καλλιτεχνική δημιουργία, εκφράζουν τις ιδέες και τις ανησυχίες τους και, με πρωτότυπο τρόπο, υλοποιούν τις εμπνεύσεις τους, τις οποίες και εκθέτουν στο τέλος της σχολικής χρονιάς, αλλά και συμμετέχουν σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Ζωγραφικής και σε Διεθνή Προγράμματα Τέχνης.

5 ZUMBA Οι μαθητές, μέσα από αυτό το πρόγραμμα γυμναστικής που περιλαμβάνει αερόμπικ και χορούς, εξασκούνται σωματικά, καλλιεργούνται ψυχικά και συνειδητοποιούν την αξία της συνεργασίας και της ομαδικότητας, με στόχο την παρουσίαση χορευτικού στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Όλοι οι Όμιλοι έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν τη δουλειά τους είτε στο πολιτιστικό διήμερο Open Weekend στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς είτε μέσα από συμμετοχές σε πρωταθλήματα, διαγωνισμούς, εκθέσεις, φεστιβάλ κ.λπ. Πέρα από τους παραπάνω Ομίλους, όσοι μαθητές επιθυμούν μπορούν να συμμετάσχουν και στους παρακάτω ομίλους και προγράμματα, τα οποία θα λειτουργούν μετά τη λήξη του ωρολογίου προγράμματος : ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ (για μαθητές Α, Β Λυκείου) Ο Θεατρικός Όμιλος θα λειτουργεί ως επιπλέον Όμιλος, κάθε Παρασκευή, μετά τη λήξη του ωρολογίου προγράμματος, από τις έως τις ΟΜΙΛΟΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ (για μαθητές Α, Β Λυκείου) Ο Όμιλος Χορωδίας λειτουργεί ως επιπλέον Όμιλος, κάθε Παρασκευή, μετά τη λήξη του ωρολογίου προγράμματος, από τις έως τις ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΜΙΛΟΣ CERN Σας ενημερώνουμε ότι από την επόμενη σχολική χρονιά θα λειτουργεί το Πρόγραμμα Θετικών Επιστημών για όσους μαθητές έχουν ιδιαίτερη κλίση στα Μαθηματικά, στη Φυσική, στη Χημεία και στη Βιολογία και επιθυμούν να ασκηθούν σε πιο απαιτητικό επίπεδο αλλά και να λάβουν μέρος σε σχετικούς διαγωνισμούς. Το Πρόγραμμα θα λειτουργεί σε ομάδες (ανά τάξη και διαγωνισμό), μετά τη λήξη του ωρολογίου προγράμματος, κάθε Πέμπτη από τις έως τις Οι μαθητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα έχουν τη δυνατότητα να το δηλώσουν στην αρχή της νέας σχολικής χρονιάς.

6 MODEL UNITED NATIONS DSA MUN HMCE THIMUN (για μαθητές Α, Β & Γ Λυκείου) Για τους μαθητές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε συνέδρια προσομοίωσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, όπως D.S.A. Model United Nations, Junior Model United Nations, The Hague International Model United Nations λειτουργεί όμιλος MUN ως επιπλέον Όμιλος μετά τη λήξη του ωρολογίου προγράμματος, κάθε Τρίτη ή Πέμπτη, από τις έως τις Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή σε όλους τους παραπάνω Ομίλους αποτιμάται πολύ θετικά για όσους μαθητές έχουν βλέψεις για περαιτέρω σπουδές στο εξωτερικό. ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Οι Αθλητικές Δραστηριότητες που θα λειτουργήσουν την επόμενη σχολική χρονιά στο Σχολείο μας για τους μαθητές της Α Λυκείου είναι οι εξής : Βόλεϊ Τένις Μοντέρνος χορός - ZUMBA Μπάσκετ Καράτε Κολύμβηση Ποδόσφαιρο Αφού μελετήσετε το έντυπο αυτό, παρακαλούμε, σε συνεργασία με το παιδί σας, να επιλέξετε έναν Όμιλο και (μόνο οι μαθητές της Α Λυκείου) δύο Αθλητικές Δραστηριότητες και να επιστρέψετε στη Γραμματεία την παρακάτω δήλωση συμπληρωμένη μέχρι την Παρασκευή, 12 Ιουνίου Σημειώνουμε ότι κάθε Αθλητική Δραστηριότητα και κάθε Όμιλος πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα για μία διδακτική ώρα. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για την ομαλή διεξαγωγή των Ομίλων και των Αθλητικών Δραστηριοτήτων, δεν επιτρέπονται αλλαγές κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Κάτι τέτοιο δημιουργεί αναστάτωση στις ήδη διαμορφωμένες ομάδες και ακυρώνει τον όλο σχεδιασμό του Σχολείου. Γι αυτό η επιλογή αυτών των τομέων δράσης θα πρέπει να είναι προσεκτική και συνειδητοποιημένη.

7 ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Ο/Η κάτωθι υπογεγραμμένος/η γονέας/κηδεμόνας του/της μαθητ, που την επόμενη σχολική χρονιά θα φοιτά στην Λυκείου, επιθυμώ το παιδί μου να συμμετέχει : στον Όμιλο α επιλογή β επιλογή (μόνο σε περίπτωση που είτε λόγω έλλειψης συμμετοχής δε σχηματιστεί κάποιος Όμιλος, είτε λόγω υπεράριθμης συμμετοχής θα πρέπει κάποιοι μαθητές να κατευθυνθούν σε άλλο Όμιλο) στις Δραστηριότητες (Μόνο οι μαθητές της Α Λυκείου να επιλέξουν δύο δραστηριότητες) Προαιρετικά, επιλέγετε και Πρόγραμμα θετικών επιστημών (ΟΜΙΛΟΣ CERN) ή/και έναν από τους παρακάτω επιπλέον Ομίλους: Θεατρικός Όμιλος Χορωδία MUN Ο/Η γονέας/κηδεμόνας

ΟΜΙΛOI ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014

ΟΜΙΛOI ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014 ΟΜΙΛOI ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014 ΟΜΙΛΟΙ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΗΝ 5η ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ ΟΜΙΛΟΙ ΤΕΧΝΗΣ 1 ΟΡΧΗΣΤΡΑ Οι μαθητές αναπτύσσουν τις μουσικές τους δεξιότητες ώστε να εκφραστούν

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛOI ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014

ΟΜΙΛOI ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014 ΟΜΙΛOI ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014 ΟΜΙΛΟΙ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΗΝ 5η ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ ΟΜΙΛΟΙ ΤΕΧΝΗΣ 1 ΟΜΙΛΟΣ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτική έκδοση Γενικού Κανονισμού της Ιονίου Σχολής. Σεπτέμβριος 2012. www.ionios.gr

Συνοπτική έκδοση Γενικού Κανονισμού της Ιονίου Σχολής. Σεπτέμβριος 2012. www.ionios.gr Συνοπτική έκδοση Γενικού Κανονισμού της Ιονίου Σχολής Σεπτέμβριος 2012 www.ionios.gr Η Ιόνιος Σχολή σας καλωσορίζει... Αγαπητοί φίλοι, παιδιά, γονείς, Στο «κατώφλι» της Ιονίου Σχολής ξεκινά το πιο καθοριστικό

Διαβάστε περισσότερα

International Baccalaureate Diploma Programme Entry 2013

International Baccalaureate Diploma Programme Entry 2013 International Baccalaureate Diploma Programme Entry 2013 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1: ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ MODERN GREEK A: LITERATURE (SL/HL) Στο μάθημα της Λογοτεχνίας οι μαθητές διδάσκονται 13 αυτοτελή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ Διδασκαλία Συνεργασία με γονείς Δραστηριότητες ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1963 Ηράκλειο 2003 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛOI ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014 2015

ΟΜΙΛOI ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014 2015 ΟΜΙΛOI ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014 2015 ΟΜΙΛOI ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014 2015 ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΗΝ 5η ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ Α. ΟΜΙΛΟΙ ΤΕΧΝΗΣ 1 ΟΜΙΛΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ: Οι μαθητές

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Μαθητών-Γονέων

Εγχειρίδιο Μαθητών-Γονέων Εγχειρίδιο Μαθητών-Γονέων ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ 2.1 Mission Statement 2.2 Ακαδημαϊκός στόχος 3. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΙΒ (ΙΒΟ) 3.1 Αποστολή του οργανισμού ΙΒ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΟΙ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΟΜΙΛΟΙ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΟΜΙΛΟΙ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Γιορτής Χριστουγέννων Ο Όμιλος Γιορτής Χριστουγέννων απευθύνεται στα παιδιά της Γ Λυκείου και του ΙΒ2 τα οποία με αφορμή τα Χριστούγεννα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν

Διαβάστε περισσότερα

Βιβλίο δασκάλου «Ταξίδι στο Χρόνο με Νόημα» Ιστορία Γ, Δ, Ε & ΣΤ Δημοτικού

Βιβλίο δασκάλου «Ταξίδι στο Χρόνο με Νόημα» Ιστορία Γ, Δ, Ε & ΣΤ Δημοτικού Βιβλίο δασκάλου «Ταξίδι στο Χρόνο με Νόημα» Ιστορία Γ, Δ, Ε & ΣΤ Δημοτικού Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Γλώσσα, επικοινωνία και εκπαίδευση κωφών μαθητών... 3 Οι νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση του κωφού

Διαβάστε περισσότερα

Απόψεις ΣΥ.ΚΑ.Π. Σχετικά με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα Γυμνασίων και Λυκείων και με το Σύστημα Πρόσβασης στα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα

Απόψεις ΣΥ.ΚΑ.Π. Σχετικά με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα Γυμνασίων και Λυκείων και με το Σύστημα Πρόσβασης στα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Απόψεις Σχετικά με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα Γυμνασίων και Λυκείων και με το Σύστημα Πρόσβασης στα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Σύνδεσμος Καθηγητών Πληροφορικής (ΣΥ.ΚΑ.Π) Λευκωσία, Ιανουάριος 2015 Περίληψη

Διαβάστε περισσότερα

Επιλέγω. Saint-Paul ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΔΡΑΣΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ. σχολικό έτος 2014-15

Επιλέγω. Saint-Paul ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΔΡΑΣΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ. σχολικό έτος 2014-15 Επιλέγω Saint-Paul ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΔΡΑΣΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ Τμήματα Εμπέδωσης σχολικό έτος 2014-15 Η πολύχρονη εκπαιδευτική εμπειρία των εκπαιδευτηρίων Saint-Paul έχει επενδύσει στη διάπλαση μαθητών

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ Θ. ΣΟΦΟΥΛΗ 2 171 22 ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΤΗΛ. 2109418011 FAX 2109418079, 2109426570 Email: leontiosns@leontios.gr http://www.leonteios.gr ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2012-2013 Προς τους Γονείς και Κηδεµόνες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛOI ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015

ΟΜΙΛOI ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 ΟΜΙΛOI ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 ΟΜΙΛΟΙ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΗΝ 5η ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ ΟΜΙΛΟΙ ΤΕΧΝΗΣ 1 ART DECO CLUB -Οι μαθητές, εμπνευσμένοι από έργα Τέχνης, θα έχουν την ευκαιρία

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 3. Εκπαίδευση 3.. 3... 3... Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Η Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Το Ελληνικό Πρωτοβάθμιο Σχολείο και η Νέα Πρόκληση των ΤΠΕ Η ταχύτατη ανάπτυξη των Επιστημών και Τεχνολογιών

Διαβάστε περισσότερα

08/07/2015. Ονοματεπώνυμο: ΜΥΛΩΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ. Ιδιότητα: Σχολικός Σύμβουλος

08/07/2015. Ονοματεπώνυμο: ΜΥΛΩΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ. Ιδιότητα: Σχολικός Σύμβουλος Πράξη: «Ανάπτυξη μεθοδολογίας και ψηφιακών διδακτικών σεναρίων για τα γνωστικά αντικείμενα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης» Άξονες Προτεραιότητας 1-2-3 Οριζόντια

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Γ Τάξη. Οδηγός για τον Εκπαιδευτικό

ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Γ Τάξη. Οδηγός για τον Εκπαιδευτικό ΕΣΠΑ 2007-13\Ε.Π. Ε&ΔΒΜ\Α.Π. 1-2-3 «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21 ου αιώνα) Νέο Πρόγραμμα Σπουδών, Οριζόντια Πράξη» MIS: 295450. Με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε. Κ. Τ.) ΒΙΟΛΟΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Νηπιαγωγείο «Le Petit La Salle» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Νηπιαγωγείου Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» Νηπιαγωγείο «Le Petit La Salle» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ Σκοπός του Νηπιαγωγείου είναι να

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Διδυμοτείχου 14, 104 44 Αθήνα Τηλ/Fax: 210-5138873 κιν.: 6977749143 E-mail: info@sygeke.gr TsatirisB@aua.gr, Αθήνα 15-3-2011 Αρ. Πρωτ.: 20 ΘΕΜΑ: Η θέση του Συλλόγου

Διαβάστε περισσότερα

3.1.1. Η Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

3.1.1. Η Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 3. Εκπαίδευση 3.1. Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 3.1.1. Η Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 3.1.1.1. Το Ελληνικό Πρωτοβάθμιο Σχολείο 1 και η Νέα Πρόκληση των ΤΠΕ Η ταχύτατη ανάπτυξη των Επιστημών

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΝΙΑΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥ ΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΙΑΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΝΙΑΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥ ΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΙΑΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΝΙΑΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥ ΩΝ 1. Σκοπός της διδασκαλίας του µαθήµατος ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Η κοινωνική και πολιτική αγωγή των µαθητών, αυριανών πολιτών, στην προσχολική και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ. Αρχαιολόγος. Βιβλιοθηκονόμος-Αρχειοθέτης. Βρεφονηπιοκόμος. Γυμναστής. Δάσκαλος. Δημοσιογραφίας: συντάκτες και ρεπόρτερς

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ. Αρχαιολόγος. Βιβλιοθηκονόμος-Αρχειοθέτης. Βρεφονηπιοκόμος. Γυμναστής. Δάσκαλος. Δημοσιογραφίας: συντάκτες και ρεπόρτερς ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Αρχαιολόγος Βιβλιοθηκονόμος-Αρχειοθέτης Βρεφονηπιοκόμος Γυμναστής Δάσκαλος Δημοσιογραφίας: συντάκτες και ρεπόρτερς Διαφημιστής Διερμηνέας Δικαστής Δικηγόρος Εθνολόγος-Λαογράφος Εισαγγελέας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Κ.Π.Σ. ΜΟΝΑΔΑ Α1

ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Κ.Π.Σ. ΜΟΝΑΔΑ Α1 Το παρόν εκπονήθηκε στο πλαίσιο του Υποέργου 7 «Σχεδίαση και εφαρμογή εξειδικευμένης εκπαίδευσης» της Πράξης «Δημιουργία γραφείων Επαγγελματικού Προσανατολισμού και σύνδεσης με την Αγορά Εργασίας» (Γ ΚΠΣ,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑTΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

www.methodiko.net πριν το πανεπιστήμιο

www.methodiko.net πριν το πανεπιστήμιο www.methodiko.net πριν το πανεπιστήμιο Αργυρούπολη - Γλυφάδα Έχεις σκεφτεί ποια θα είναι η στρατηγική σου για τις Εξετάσεις; Η έγκαιρη και μεθοδική προετοιμασία εξασφαλίζει την επιτυχία. Μεθοδικη Προετοιμασια

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Σπουδών. για το "Νέο Σχολείο" πεδίο: Πολιτισμός - Δραστηριότητες Τέχνης για την Υποχρεωτική Εκπαίδευση

Πρόγραμμα Σπουδών. για το Νέο Σχολείο πεδίο: Πολιτισμός - Δραστηριότητες Τέχνης για την Υποχρεωτική Εκπαίδευση 2011 Πρόγραμμα Σπουδών για το "Νέο Σχολείο" πεδίο: Πολιτισμός - Δραστηριότητες Τέχνης για την Υποχρεωτική Εκπαίδευση Τα προτεινόμενα Προγράμματα Σπουδών στηρίζονται σε σειρά δραστηριοτήτων Αισθητικής Παιδείας,

Διαβάστε περισσότερα

Discussion, Oral Interpretation of Literature, Impromptu, Duet Acting, Original Oratory. Τα (MUN).

Discussion, Oral Interpretation of Literature, Impromptu, Duet Acting, Original Oratory. Τα (MUN). Όµιλοι Λυκείου για τη σχολική χρονιά 2013-14 Α ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΟΜΙΛΟΙ Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ 1. FORENSICS-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ : κ. Γ. Βλασταράς, κ. Χ. Μυστακέλης, κα Τ. Ροµποτή (310/311/312) 2. UNESCO : κ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤHΜΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤHΜΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤHΜΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑTΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Σπουδών. για το "Νέο Σχολείο" πεδίο: Πολιτισμός - Δραστηριότητες Τέχνης για την Υποχρεωτική Εκπαίδευση (πρόταση β')

Πρόγραμμα Σπουδών. για το Νέο Σχολείο πεδίο: Πολιτισμός - Δραστηριότητες Τέχνης για την Υποχρεωτική Εκπαίδευση (πρόταση β') 2011 Πρόγραμμα Σπουδών για το "Νέο Σχολείο" πεδίο: Πολιτισμός - Δραστηριότητες Τέχνης για την Υποχρεωτική Εκπαίδευση (πρόταση β') Τα προτεινόμενα Προγράμματα Σπουδών στηρίζονται σε σειρά δραστηριοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Σπουδών για τη Φυσική Αγωγή

Πρόγραμμα Σπουδών για τη Φυσική Αγωγή Πρόγραμμα Σπουδών για τη Φυσική Αγωγή ΕΣΠΑ 2007-13\Ε.Π. Ε&ΔΒΜ\Α.Π. 1-2-3 «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21 ου αιώνα) Νέο Πρόγραμμα Σπουδών, Οριζόντια Πράξη» MIS: 295450 Με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της

Διαβάστε περισσότερα

HORIZON ΤΕΣΤ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΕΛΕΝΑ. Τελευταία Ενημέρωση: 2/6/2015

HORIZON ΤΕΣΤ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΕΛΕΝΑ. Τελευταία Ενημέρωση: 2/6/2015 HORIZON ΤΕΣΤ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ Τελευταία Ενημέρωση: 2/6/2015 ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΕΛΕΝΑ May 26 2015 9:45PM HORIZON - ΤΕΣΤ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΕΛΕΝΑ Σελίδα 2 ORIENTUM Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας

Διαβάστε περισσότερα