ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 13ης ΙΟΥΝΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3156 της 13ης ΙΟΥΝΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι"

Transcript

1 Ν. 47(Ι)/97 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 13ης ΙΟΥΝΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Εξωδίκου Ρυθμίσεως Αδικημάτων Νόμος του 1997 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 47(1) του 1997 Ο ΠΕΡΙ ΕΞΩΔΙΚΟΥ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Εξωδίκου Ρυθμίσεως Συνοπτικός τιτ Αδικημάτων Νόμος του ος ' 2. (1) Στον παρόντα Νόμο, εκτός αν από το κείμενο προκύπτει Ερμηνεία. διαφορετική έννοια "αρχή τοπικής διοίκησης" σημαίνει δήμο, συμβούλιο βελτιώσεως και χωριτική αρχή "δίωξη" σημαίνει ποινική δίωξη ασκούμενη σε σχέση με πράξη ή παράλειψη που συνιστά αδίκημα κατά παράβαση των νόμων ή των διοικητικών πράξεων που περιλαμβάνονται στους Πίνακες και που πίνακες, καθορίζεται στην ειδοποίηση η οποία εκδίδεται δυνάμει του άρθρου 5, ενώ η λέξη "καταδίκη" ερμηνεύεται ανάλογα "ειδοποίηση" σημαίνει την ειδοποίηση που εκδίδεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος Νόμου "εξώδικο πρόστιμο" σημαίνει το πρόστιμο το οποίο καθορίζεται στους Πίνακες είτε γενικά είτε έναντι των στοιχείων κάθε αδικήματος ή της αναφοράς στη νομοθετική διάταξη, η παράβαση της οποίας συνιστά το αδίκημα, καθώς και τη, σύμφωνα με το άρθρο 5, εκδιδόμενη ειδοποίηση, και περιλαμβάνει πρόσθετη επιβάρυνση επιβαλλόμενη δυνάμει του άρθρου 6 "πρόσθετη επιβάρυνση" σημαίνει την επιβάρυνση που επιβάλλεται ; δυνάμει του άρθρου 6(2). (2) Κάθε αναφορά του παρόντος Νόμου σε άλλο νόμο ή κανονισμό, θεωρείται αναφορά και σε άρθρα του εν λόγω Νόμου ή Κανονισμού που αντικατέστησαν ή τροποποίησαν προϋφιστάμενα άρθρα ή κανονισμούς. (1183)

2 Αδικήματα που τιμωρούνται χωρίς να ασκείται δίωξη. Αδικήματα που επιδέχονται εξώδικη ρύθμιση. Επίδοση ειδοποίησης σε αδικοπραγούντες. 111 του του του του του του του του του του του του 1987, 320 του του του του του του του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του Ν. 47(I)/ (1) Τηρουμένων των διατάξεων του εδαφίου (2), ο παρών Νόμος εφαρμόζεται για τα αδικήματα που περιγράφονται στην πρώτη στήλη των Πινάκων, ανεξάρτητα αν τα αδικήματα αυτά απαντώνται και σε νόμους ή κανονισμούς άλλους από τους αναφερόμενους στη δεύτερη στήλη των Πινάκων. (2) Το Υπουργικό Συμβούλιο με διάταγμα του (α) Καθορίζει τις περιοχές στις οποίες θα εφαρμόζεται ο Νόμος, (β) Προσθέτει, αντικαθιστά ή αφαιρεί Πίνακες ή αδικήματα που αναφέρονται σ' αυτούς, (γ) Τροποποιεί τα εξώδικα πρόστιμα τα οποία αναγράφονται στους Πίνακες με την αντικατάσταση τους με μικρότερα ή μεγαλύτερα ποσά μεταξύ του κατώτατου ορίου των πέντε λιρών και του ανώτατου ορίου των πενήντα λιρών, νοουμένου ότι το εξώδικο πρόστιμο δεν υπερβαίνει το μέγιστο ποσό του προστίμου που προβλέπει ο νόμος ή η διοικητική πράξη, όπως αναφέρονται στο άρθρο Τα αδικήματα τα οποία περιλαμβάνονται στους Πίνακες ως κατάλληλα για εξώδικη ρύθμιση είναι αδικήματα που αφορούν παραβάσεις οποιουδήποτε νόμου ή διοικητικής πράξης, και που τιμωρούνται με πρόστιμο που δεν υπερβαίνει τις ή με φυλάκιση που δεν υπερβαίνει τα δύο χρόνια ή και με τις δύο ποινές. 5. (1) Αν αστυνομικός θεωρεί ότι πρόσωπο διαπράττει ή έχει διαπράξει αδίκημα που εμπίπτει στις διατάξεις του παρόντος Νόμου, επιδίδει στο πρόσωπο αυτό γραπτή ειδοποίηση, η οποία εκδίδεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος Νόμου, προσφέροντας με τον τρόπο αυτό στο εν λόγω πρόσωπο την ευκαιρία να απαλλαχθεί από οποιαδήποτε ενοχή για το πιο πάνω αδίκημα, αφού πληρώσει το εξώδικο πρόστιμο. Καμιά δίωξη δεν ασκείται, αν το εξώδικο πρόστιμο καταβληθεί, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος Νόμου, πριν από την πάροδο τριάντα ημερών από την ημερομηνία έκδοσης της ειδοποίησης. (2) Η εξουσία που χορηγείται σε αστυνομικό, με βάση το εδάφιο (1), χορηγείται (α) Σε τροχονόμο ή σε άλλο υπάλληλο δήμου, αλλά μόνο για αδικήματα σε σχέση με καθήκοντα που καθορίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο, δυνάμει του περί Δήμων Νόμου, ως κατάλληλα να εκτελούνται από αυτόν.

3 1185 Ν. 47(Ι)/97 (β) Σε έπαρχο ή σε λειτουργό αρχής τοπικής διοίκησης αρμόδιο για την εφαρμογή νόμων ή διοικητικών πράξεων που περιλαμβάνονται στους Πίνακες ή σε εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους του έπαρχου ή του λειτουργού αυτού. 6. (1) Μετά την επίδοση της ειδοποίησης δεν ασκείται δίωξη εναντίον του Ασκηση προσώπου στο οποίο επιδόθηκε, αν δεν παρέλθουν τριάντα ημέρες από την δ^ς* 0 " ημερομηνία της έκδοσης της. εξώδ^οίγ προστίμου μετά την επίδοση της 'ν^ιδοποίησης. (2) Σε περίπτωση που το πρόσωπο στο οποίο έχει επιδοθεί η ειδοποίηση ^' δεν πληρώσει το εξώδικο πρόστιμο που αναφέρεται σε αυτή μέσα σε δεκαπέντε ημέρες από την ημερομηνία της έκδοσης της, το εξώδικο πρόστιμο αυξάνεται με την προσθήκη σε αυτό ποσού ίσου με το μισό του εν λόγω. 7. (1) Η πληρωμή του εξώδικου προστίμου γίνεται τόπος (α) Στον αστυνομικό σταθμό που αναφέρεται στην ειδοποίηση, όταν η ^ S ^ έκδοση της ειδοποίησης έγινε από αστυνομικό. προστίμου, (β) Στο δήμο που αναφέρεται στην ειδοποίηση, στις περιπτώσεις που το αδίκημα έχει διαπραχθεί μέσα στα όρια του δήμου και η έκδοση έγινε από τροχονόμο ή άλλο εκπρόσωπο του δήμου. (γ) Στο γραφείο του οικείου συμβουλίου βελτιώσεως ή του έπαρχου στις περιπτώσεις που το αδίκημα έχει διαπραχθεί μέσα στα όρια του συμβουλίου βελτιώσεως ή της επαρχίας και η ειδοποίηση εκδόθηκε από τον έπαρχο ή άλλο λειτουργό αρμόδιο για την εφαρμογή των νόμων και των διοικητικών πράξεων που περιλαμβάνονται στους πίνακες ή από τους εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους του έπαρχου ή του λειτουργού. (2) Τα ποσά που καταβάλλονται για οποιοδήποτε αδίκημα, δυνάμει των διατάξεων του παρόντος άρθρου, λογίζονται ως πρόστιμο το οποίο επιβλήθηκε κατόπιν καταδίκης για το εν λόγω αδίκημα. (3) Ο υπεύθυνος του αστυνομικού σταθμού ή του γραφείου του οικείου δήμου, του συμβουλίου βελτιώσεως ή του έπαρχου, όπου γίνεται η πληρωμή του εξώδικου προστίμου, εκδίδει σε καθορισμένο τύπο πιστοποιητικό για την πληρωμή αυτή, το οποίο υπογράφει και το οποίο ακολούθως σε τυχόν ποινική διαδικασία, θεωρείται επαρκής απόδειξη της πληρωμής του εξώδικου προστίμου και της εξώδικης ρύθμισης του αδικήματος. 8. Η ειδοποίηση που εκδίδεται, δυνάμει του άρθρου 5 περιεχόμενο (α) Καθορίζει το αδίκημα το οποίο φέρεται ότι έχει διαπραχθεί κατά πα ειδοποίησης. ράβαση συγκεκριμένης διάταξης νόμου ή κανονισμού, (β) Παρέχει σε συντομία κάθε στοιχείο του αδικήματος που κρίνεται αναγκαίο για να δικαιολογηθεί ο προβαλλόμενος ισχυρισμός, (γ) Εκθέτει την περίοδο κατά την οποία, σύμφωνα με το άρθρο 6, δε θα ασκηθεί δίωξη για το αδίκημα, (δ) Παραθέτει το ποσό του εξώδικου προστίμου και αναφέρει ότι, αν το ποσό αυτό δεν πληρωθεί μέσα σε δεκαπέντε ημέρες, αυξάνεται κατά το ήμισυ, (ε) Παραθέτει τη διεύθυνση όπου το πρόστιμο δύναται να πληρωθεί.

4 Ν. 47(Ι)/ Επικόλληση ειδοποίησης στο όχημα. Απαγόρευση αφαίρεσης της ειδοποίησης. Η πληρωμή εξώδικου προστίμου δεν αποτελεί καταδίκη. Έκδοση Κανονισμών. Κατάργηση. Κεφ του του του του του του (1) Σε περίπτωση που αστυνομικός εντοπίζει όχημα αναφορικά με το οποίο εύλογα πιστεύει ότι διαπράττεται ή έχει διαπραχθεί αδίκημα που εμπίπτει στις διατάξεις του παρόντος Νόμου, αυτός δύναται να ενεργήσει, σύμφωνα με τον παρόντα Νόμο, με τον ίδιο τρόπο όπως αν είχε εξεύρει το πρόσωπο το οποίο, με βάση το άρθρο 5(1), εύλογα θα πίστευε ότι διέπραξε το αδίκημα και ακολούθως επικολλά στο όχημα την ειδοποίηση, η οποία θεωρείται ότι δόθηκε στο πρόσωπο που ενέχεται στο αδίκημα. (2) Η εξουσία που, σύμφωνα με το εδάφιο (1), χορηγείται σε αστυνομικό χορηγείται επίσης και στα πρόσωπα που αναφέρονται στην παράγραφο (α) του εδαφίου (2) του άρθρου 5, αλλά μόνο όσον αφορά αδικήματα σε σχέση με καθήκοντα τα οποία καθορίζονται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δυνάμει του περί Δήμων Νόμου, ως κατάλληλα να εκτελούνται από αυτά. (3) Για τους σκοπούς του εδαφίου (1), ο ιδιοκτήτης του οχήματος τεκμαίρεται ότι είναι το πρόσωπο που ενέχεται στο αδίκημα. 10. Η αφαίρεση ή η με οποιοδήποτε άλλο τρόπο επέμβαση σε ειδοποίηση που επικολλήθηκε, δυνάμει του άρθρου 9, από οποιοδήποτε πρόσωπο το οποίο δεν είναι ο οδηγός ή ο υπεύθυνος για το όχημα ή το πρόσωπο που ενέχεται στο αδίκημα ή άλλο πρόσωπο που ενεργεί με την άδεια των πιο πάνω προσώπων συνιστά αδίκημα το οποίο τιμωρείται με πρόστιμο μέχρι πενήντα λίρες. 11. Η εξώδικη ρύθμιση αδικήματος και η πληρωμή εξώδικου προστίμου, με βάση τις διατάξεις του παρόντος Νόμου, δεν αποτελεί καταδίκη. Το δικαστήριο όμως δύναται να λάβει υπόψη του τα πιο πάνω γεγονότα στην επιμέτρηση της ποινής σχετικά με τη διάπραξη άλλων παρόμοιων αδικημάτων. 12. Το Υπουργικό Συμβούλιο δύναται να ρυθμίσει με την έκδοση Κανονισμών οποιοδήποτε ζήτημα είναι συναφές με την εφαρμογή του Νόμου αυτού και ειδικότερα (α) Τον τύπο της ειδοποίησης η οποία περιλαμβάνει και τον αστυνομικό σταθμό ή τα γραφεία του δήμου ή άλλου τόπου στον οποίο καταβάλλεται το εξώδικο πρόστιμο. (β) Τα καθήκοντα των αστυνομικών και άλλων λειτουργών, σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος Νόμου. (γ) Γενικά κάθε ζήτημα που χρήζει καθορισμού, δυνάμει του παρόντος Νόμου. 13. Ο περί Εξωδίκου Ρυθμίσεως Αδικημάτων Νόμος, Κεφ. 152, και οι περί Εξωδίκου Ρυθμίσεως Τροχαίων Αδικημάτων Νόμοι του 1963 έως 1991 καταργούνται.

5 1187 ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΙΝΑΚΑΣ Ι: ΠΙΝΑΚΑΣ II: ΠΙΝΑΚΑΣ III ΠΙΝΑΚΑΣ IV: ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΖΟΙ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΗ ΟΧΛΗΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΑΡΧΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΑΑ

6 1188 ΠΙΝΑΚΑΣ Ι ΠΟΔΗΛΑΤΑ KAJ ΠΕΖΟΙ 5 πρόσημο για όλα τα αδικήματα Αυξ. Αρ. Περιγραφή Αδικήματος Νόμος / Κανονισμός Άρθρο / Κανονισμός 1. Κουδούνι Ποδήλατο χωρίο Οι περί Τροχαίας Δημοτικοί Κανονισμοί 8(α). κουδούνι. Λευκωσίας του Κουδούνι Ποδήλατο χωρίς Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Λεμεσού 1965 Δημ. Kay. 177 (Ι)(α). κουδούνι Κουδούνι Ποδήλατο χωρίς Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Αμμοχώστου (α). κουδούνι Κουδούνι Ποδήλατο χωρίς Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Λάρνακος του 9ία). κουδούνι. 1S Κουδούνι Ποδήλατο χωρίς Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Πάφου του 1S65. Δημ. Kay. 6(α). κουδούνι Κουδούνι Ποδήλατο χωρίς Οι περί Χωρίων (Διοίκησις και Βελτίωσις) Καν. 7 (α). κουδούνι. Κανονισμοί (Τροχαίας Κινήσεως) Έγκωμης του Κουδούνι Ποδήλατο χωρίς Οι περί Χωρίων (Διοίκησις και Βελτίωσις) Καν. 7 (α). κουδούνι. Κανονισμοί (Τροχαίας Κινήσεως) Στροβόλου του Μονόδρομοι Παραβάσεις μονόδρομου κατεύθυνσης από οδηγούς μη μηχανοκινήτων οχημάτων. Μονόδρομοι Παραβάσεις μονόδρομου κατεύθυνσης από οδηγούς μη μηχανοκινήτων οχημάτων. Movoooouoi Παραβάσεις μονόδρομου κατεύθυνσης από οδηγούς μη μηχανοκινήτων οχημάτων. Μονόδρομοι Παραβάσεις μονόδρομου κατεύθυνσης από οδηγούς μη μηχανοκινήτων οχημάτων. Οι περί Τροχαίας Δημοτικοί Κανονισμοί Λευκωσίας του Οι Δημοπκοί Κανονισμοί Λεμεσού του Οι Δημοπκοί Κανονισμοί Αμμοχώστου του Οι Δημοπκοί Κανονισμοί Λάρνακας του (2). 180(2). 11(2). Δημ. Kay. 12(2).

7 1189 Αυξ. Αρ. Περιγραφή Αδικήματος Νόμος / Κανονκτυός Άρθρο / Κανονισμός Μονόδρομοι Παραβάσεις μονόδρομου κατεύθυνσης από οδηγούς μη μηχανοκινήτων οχημάτων. Μονόδρομοι Παραβάσεις μονόδρομου κατεύθυνσης από οδηγούς μη μηχανοκινήτων οχημάτων. Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Πάφου του (2) Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Κυρήνειας του 185(3) Μονόδρομοι Παραβάσεις μονόδρομου κατεύθυνσης από οδηγούς μη μηχανοκινήτων οχημάτων. Μονόδρομοι Παραβάσεις μονόδρομου κατεύθυνσης από οδηγούς μη μηχανοκινήτων οχημάτων. Μονόδρομοι Παραβάσεις μονόδρομου κατεύθυνσης από οδηγούς μη μηχανοκινήτων οχημάτων. Οι περί Χωρίων (Δίοίκπσις και Βελτίωσις) Καν. 166(3). Κανονισμοί (Τροχαίας Κινήσεως) Αγίου Δομετίου του Οι περί Χωρίων (Διοίκησις και Βελτίωσις) Καν. 166(3). Κανονισμοί (Τροχαίας Κινήσεως) Στροβόλου του Οι περί Χωρίων (Διοίκησις και Βελτίωσις) Καν. 10., Κανονισμοί (Τροχαίας Κινήσεως) Έγκωμης του Πεζός δεν υπακούει σε σήματα τροχαίας για τον έλεγχο των πεζών. Πεζός δεν υπακούει σε σήματα τροχαίας για τον έλεγχο των πεζών. Οι περί Χωρίων (Διοίκησις και Βελτίωσις) Κανονισμοί (Τροχαίας Κινήσεως) Έγκωμης του Οι περί Χωρίων (Διοίκησις και Βελτίωσις) Κανονισμοί (Τροχαίας Κλήσεως) Στροβόλου του Καν. 9(δ). Καν. 9(δ). Πεζός δεν χρησιμοποιεί διάβαση πεζών όταν αυτή βρίσκεται σε απόσταση 300 ποδών. Πεζός δεν χρησιμοποιεί διάβαση πεζών όταν αυτή βρίσκεται σε απόσταση 300 ποδών. Οι περί Χωρίων (Διοίκησις και Βελτίωσις) Κανονισμοί (Τροχαίας Κτνήσεως) Έγχωμης του Οι περί Χωρίων (Διοίκησις και Βελτίωσις) Κανονισμοί (Τροχαίας Κτνήσεως) Στροβόλου του Καν. 9(β). Καν. 9(β). ;ζάς διασταυρώνει το δρόμο σε σημείο άλλο από διάβαση πεζών όπου υπάρχει τέτοια διάβαση. Οι περί ιροχαίας Δημσπκοί Κανονισμοί Λευκωσίας του (1)(β).

8 1190 Αυξ. Αρ. Περιγραφή Αδικήματος Νόμος / Κανονισμός Άρθρο / Κανονισμός Πεζός - διασταυρώνει το δρόμο σε σημείο άλλο από διάβαση πεζών όπου υπάρχει τέτοια διάβαση. Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Αμμοχώστου του Καν. 10Α Ποδηλατιστής - επί πεζοδρομίου. Ποδηλατιστής - επί πεζοδρομίου. Ποδηλατιστής - επί πεζοδρομίου. Ποδηλατιστής - επί πεζοδρομίου. Ποδηλατιστής - επί πεζοδρομίου. Ποδηλατιστής - επί πεζοδρομίου. Ποδηλατιστής - επί πεζοδρομίου. Οι περί Τροχαίας Δημοτικοί Κανονισμοί Λευκωσίας του Οι Δημοπκοί Κανονισμοί Λεμεσού Οι Δημοπκοί Κανονισμοί Αμμοχώστου του Οι Δημοπκοί Κανονισμοί Λάρνακας του Οι Δημοπκοί Κανονισμοί Πάφου του Οι περί Χωρίων (Διοίκησις και Βελτίωσις). Κανονισμοί (Τροχαίας Κινήσεως) Έγκωμης του Οι περί Χωρίων (Διοίκησις και Βελτίωσις) Κανονισμοί (Τροχαίας Κινήσεως) Στροβόλου του (δ). Ι78<δ). 9(δ). 10(δ). 7(δ). Καν. 8(δ). Καν. 8{δ). Ποδηλατιστής - Παραπλεύρως άλλου οχήματος. Ποδηλατιστής - Παραπλεύρως άλλου οχήματος. Ποδηλατιστής - Παραπλεύρως άλλου οχήματος. Ποδηλατιστής - Παραπλεύρως άλλου οχήματος. Ποδηλατιστής - Παραπλεύρως άλλου οχήματος. Ποδηλατιστής - Παραπλεύρως άλλου οχήματος. Ποδηλαπστής - Παραπλεύρως άλλου οχήματος. Οι περί Τροχαίας Δημοπκοί Κανονισμοί Λευκωσίας τομ Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Λεμεσού Οι Δημοπκοί Κανονισμού Αμμοχώστου του Οι Δημοπκοί Κανονισμοί Λάρνακας του Οι Δημοπκοί Κανονισμοί Πάφου του Οι περί Χωρίων (Διοίκησις και Βελπ'ωσις) Κανονισμοί (Τροχαίας Κινήσεως) Έγκωμης του Οι περί Χωρίων (Διοίκησις και Βελπ'ωσης) Κανονισμοί (Τροχαίας Κινήσεως) Στροβόλου του (α). Δημ. Kay. 178(a). Δημ. Κα^. 9(a). 10(a). 7(a). Καν. 8(a). ' Κσ^. 3(a).

9 1191 Αυξ. Αρ. Περίγραφή Αδικήματος Νόμος / Κανονισμός Άρθρο / Κανονισμός Σήυατα τροχαίας - παραβάσεις σημάτων ή γνωστοποιήσεων τροχαίας. Οι περί Τροχαίας Δημοπκοί Κανονισμοί Λευκωσίας του Καν. 13(η)και Καν.13(θ). Σήυατα τροχαίας - παραβάσεις σημάτων ή γνωστοποιήσεων τροχαίας. Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Λεμεσού του Δημ.'Καν. 182(η) και 182(θ). Σήματα τροχαίας - παραβάσεις σημάτων ή γνωστοποιήσεων τροχαίας. Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Αμμοχώστου του (η) και 13(θ). Σήματα τροχαίας - παραβάσεις σημάτων ή γνωστοποιήσεων τροχαίας. Οι Δημσπκοί Κανονισμοί Λάρνακας του (θ). Σήματα τροχαίας - παραβάσεις σημάτων ή γνωστοποιήσεων τροχαίας. Οι Δημοπκοί Κανονισμοί Πάφου του 1S (η) και 11 (θ). Σήματα τροχαίας - παραβάσεις σημάτων ή γνωστοποιήσεων τροχαίας. Οι περί Χωρίων (Διοίκησις και Βελπωσις) Κανονισμοί (Τροχαίας Κινήσεως) Αγίου Δομετίου του Καν. ΐ66Α(α) και Καν. 166Α(β). Τροχοπέδες - ποδήλατο χωρίς τροχοπέδες και στους δύο τροχούς. Οι περί Τροχαίας Δημοπκοί Κανονισμοί Λευκωσίας του (β). Τροχοπέδες - ποδήλατο χωρίς τροχοπέδες και στους δύο τροχούς. Οι Δημοπκοί Κανονισμοί Λεμεσού (Ι)(β). Τροχοπέδες - ποδήλατο χωρίς τροχοπέδες και στους δύο τροχούς. Οι Δημοπκοί Κανονισμοί Αμμοχώστου (β). Τροχοπέδες - ποδήλατο χωρίς τροχοπέδες και στους δύο τροχούς. Οι Δημοπκοί Κανονισμοί Λάρνακας του (β). Τροχοπέδες - ποδήλατο χωρίς τροχοπέδες και στους δύο τροχούς. Οι Δημοπκοί Κανονισμοί Πάφου του (β). Τροχοπέδες - ποδήλατο χωρίς τροχοπέδες και στους δύο τροχούς. Οι περί Χωρίων (Διοίκησις και Βελπ'ωσις) Κανονισμοί (Τροχαίας Κινήσεως) Έγκωμης του Καν. 7(β). Τροχοπέδες - ποδήλατο χωρίς τροχοπέδες και στους δύο τροχούς. Οι περί Χωρίων (Διοίκησις και Βελτίωσις) Κανονισμοί (Τροχαίας Κινήσεως) Στροβόλου του ί Καν. 7(β).

10 1192 Περιγραφή Αδικήματος Νόμος / Κανονισμός Άρθρο / Κανονισμός Φώτα - Ποδήλατο χωρίς λευκό φως μπροστά και κόκκινο φως ή κόκκινο αντανακλαστήρα πίσω. Φώτα - Ποδήλατο χωρίς λευκό φως μπροστά και κόκκινο φως ή κόκκινο αντανακλαστήρα πίσω. Φώτα - Ποδήλατο χωρίς λευκά φως μπροστά και κόκκινο φως ή κόκχινο αντανακλαστήρα πίσω. Φώτα - Ποδήλατο χωρίς λευκό φως μπροστά και κόκκινο φως ή κόκκινο αντανακλαστήρα πίσω. Φώτα - Ποδήλατο χωρίς λευκό φως μπροστά και κόκκινο φως ή κόκκινο αντανακλαστήρα πίσω. Φώτα - Ποδήλατο χωρίς λευκό φως μπροστά και κόκκινο φως ή κόκκινο αντανακλαστήρα πίσω. Φώτα - Ποδήλατο χωρίς λευκό φως μπροστά και κόκκινο φως ή κόκκινο αντανακλαστήρα πίσω. Οι περί Τροχαίας Δημοτικοί Κανονισμοί Λευκωσίας του S6. Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Λεμεσού Οι Δημοπκοί Κανονισμοί Αμμοχώστου Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Λάρνακας του Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Πάφου του Οι περί Χωρίων (Διοίκησις και Βελτίωσις) Κανονισμοί (Τροχαίας Κινήσεως) Έγκωμης του Οι περί Χωρίων (Διοίκησις και Βελτίωσις) Κανονισμοί (Τροχαίας Κινήσεως) Στροβόλου του (γ). Δημ. Kaw. 177(2). 8(γ). 9(γ). 6(γ). Καν. 7 (ε). Καν. 7 (ε).

11 1193 ΠΙΝΑΚΑΣ II Περιγραφή αδικήματος και καθορισμένο πρόσημο ΟΧΗΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗ Νόμος ή Δευτερογενής Νομοθεσία συμπεριλαμβανομένων Κανονισμών Άρθρο/ Κανονισμός Άδεια παράλειψη ανάρτησης και προσκόμισης άδειας κυκλοφορίας μηχανοκινήτων οχημάτων. Άδεια παράλειψη κατόχου άδειας οδικής χρήσης (λεωφορείου, ταξί, μεταφορέα) να διατηρεί αυτή αναρτημένη σε περίοπτο μέρος μέσα στο όχημα. Άδεια παράλειψη κατόχου άδειας οδικής χρήσης (λεωφορείου, ταζ\, μεταφορέα) να διατηρεί αυτή καθαρή και σε καλή κατάσταση. Αλεξήνευο επιγραφή επί αλεξηνέμου. Αιόβαρο φορτηγού παράλειψη εγγραφής απόβαρου σε φορτηγό όχημα. Ασφαλής δίοδος οχημάτων παράλειψη οδηγού να επιβραδύνει το όχημα του για να επιτρέψει ασφαλή δίοδο σε οχήματα ή τροχαία. Βοαδυποοία χωρίς λόγο Διαβάσεις μαθητών οδηγός παραλείπει να σταματήσει το όχημα του κα. να επιτρέψει τη διάβαση μαθητών. Διαβάσεις μαθητών οδηγός παραλείπει να σταματήσει το όχημα του κα: να επιτρέψει τη διάβαση μαθητών. Διαβάσεις υαθητών οδηγός παραλείπει να σταματήσει το όχημα του και να επιτρέψει τη διάβαση μαθητών. Διαβάσεις υαθπτών οδηγός εκκινεί το όχημα του προτού ο τροχονόμος ή εξουσιοδοτημένο, από το Δημοπκό Συμβούλιο, πρόσωπο επιτρέψει τούτο. Διαβάσεις μαθητών οδηγός εκκινεί το όχημα του προτού ο τροχονόμος ή εξουσιοδοτημένο, από το Δημοπκό Συμβούλιο, πρόσωπο επιτρέψει τούτο Καν. 23. Τροχαίας Κινήσεως Κανονισμοί του Οι περί Ρυθμίσεως της Τροχαίας Μεταφοράς Κανονισμοί του 1964 Οι περί Ρυθμίσεως της Τροχαίας Μεταφοράς Κανονισμοί του 1964 Καν. 8(β). Καν. 8(a). 10 Καν. 50(20) του Καν. 51(1). και Τροχαίας Κινήσεως Κανονισμοπρου Καν. 58(2)(δ). του Καν. 58(1 )(η). του Οι περί Τροχαίας Δημοτικοί Κανονισμοί Λευκωσίας του Γ(α) Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Λάρνακας του ΐΓ(α). Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Πάφου 22(a). του Οι περί Τροχαίας Δημοτικοί 11Γ(β). Κανονισμοί Λευκωσίας του Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Λάρνακος 1ΐΓ(β). του 1S

12 1194 Αυξ. Αρ. Περιγραφή αδικήματος και καθορισμένο πρόσημο Νόμος ή Δευτερογενής Νομοθεσία συμπεριλαμβανομένων Κανονισμών Άρθρο/ Κανονισμός Δ αβάσεις υαθητών - οδηγός εκκινεί το όχ^μά του προτούο τροχονόμος ή εξουσιοδοτημένο, από το Δημοτικό Συμβούλιο, πρόσωπο επιτρέψει τούτο. Οι Δημοπκοί Κανονισμοί Πάφου του (g). 10. Δια Βάσεις πεζών - οδηγός παραλείπει να σταματήσει το όχημα του και να επιτρέψει τη διάβαση πεζών που χρησιμοποιούν τις καθορισμένες διο βάσεις πεζών. Διαβάσεις πεζών - οδηγός παραλείπει να σταματήσει το όχημα του και να επιτρέψει τη διάβαση πεζών που χρησιμοποιούν τις καθορισμένες διαβάσεις πεζών. Διαβάσεις πεζών - οδηγός παραλείπει νσ σταματήσει το όχημα του και να επ.-οέψει τη διάβαση πεζών που χρησιμοποιούν τις καθορισμένες διαβάσεις πεζών. 11. Ελαστικά καλύμματα τροχών - Μηχανοκίνητο όχημα χωρίς πνευστά ελαστικά καλύμματα τροχών. 12. Ελαστικά καλύμματα τροχών οχήματος σε επικίνδυνη κατάσταση. 13. Επιβάτες - αριθμός επιβατών - παράλειψη εγγραφής του σε λεωφορείο. 14. Επιβάτες - λεωφορείων που δεν κάθονται σε σταθερά καθίσματα. 15. Ξττιβάτες - (α) εξουσιοδοτημένα πρόσωπα μεταφφ.όμενα σε ανασφαλή καθίσματα. ($) μη εξουσιοδοτημένα ή και υπεράριθυα πρόσωπα σε φορτηγά οχήματα. 16. [:τ:βάτης μοτοσυκλέττας που δεν κόβεται ιππαστί. 17. ΕττίΟάττκ μοτοσυκλέττας που κάθεται μπροστά από μοτοσυκλετπστή. 13. Ξτηβάτπς (ες) που δεν κάθεται (ονται) cf σταθερά καθίσματα. του Οι περί Τροχαίας Δημοπκοί Κανονισμοί Λευκωσίας Οι Δημοπκοί Κανονισμοί Λεμεσού του του του S6. Ci περί Μηχανοκίνητων Οχημάτων Καν. 58(1 )(κε). Καν. 14(ιβ) 182Α(β). Καν. 50(5). Καν. 50(5). Καν. 57. Καν. 52(1). Καν. 51(5). Καν. 59(2). Καν. 59(1). Καν. 58(1 )(δ).

13 1195 Αυξ. Αρ. Περιγραφή αδικήματος και καθορισμένο πρόσημο Νόμος ή Δευτερογενής Νομοθεσία συμπεριλαμβανομένων Κανονισμών 'Αρθρο/ Κανονισμός 19. Ετιβάτης οχήματος που κάμνει σήματα ή χειρονομίες που δυνατό να εκληφθούν ως σήματα τροχαίας. Καν. 62(δ) Επιβάτης οχήματος που παρακωλύει ή παρεμβαίνει στη κανονική λειτουργία TO'J οχήματος. Επιβάτης οχήματος που προβάλλει τα χέρια του ή άλλο μέρος του σώματος του από το παράθυρο του οχήματος. του 1S Καν. 62{α). Καν. 62(γ). Επιβάτης οχήματος που στέκεται μέσα σε όχημα το οποίο δεν είναι εξίυσιοδοτημένο να μεταφέρει ιστάμενους επιβάτες. Καν. 62(ε) Επιβάτης σε αντικανονική πλευρά του οδηγού. Επιβάτες υπεράριθμοι όρυν άδειας. παράβαση. Καν. 58(1 )(β). Καν Ζώνες ασφάλειας - παράλειψη: (α) εγκατάσταση (β) χρήση από οδηγούς και επιβάτες Ο περί Οδικής Ασφάλειας Νόμος του Αρθρο 14,15 και θ,','οες - πρόσωπο που ανοίγει τη θύρα οχήματος κατά τρόπο ανασφαλή ή ενς,χλητικό για άλλα οχήματα. του 1S Καν. 63(a). 27. Θύρες - πρόσωπο που αφήνει τη θύρα οχήματος ανοικτή προς τη πλευρά κίνησης οχημάτων πέραν του δέοντος. Καν. 63(β). 28. Καθαριστήρες αλ&ζπνέμου - μη ύπαρξη ή μη λειτουργία αυτών. Καν. 50(22) Καυσαέριο - λεπουργία μηχανής οχήματος που αναδύει έγχρωμο ή αδ. αφανή καπνό κλπ. Καυσαέριο - χρήση οχήματος που αναδύει έγχρωμο ή αδιαφανή καπνό κλ/γ. /^άτοπτοα - παραβάσεις αναφορικά με αντανακλαστικά κάτοπτρα. του Καν. 50(18). Καν. 58(3). Καν. 50(8).

14 1196 Αυξ. Αρ. Περιγραφή αδικήματος και καθορισμένο πρόσημο Νόμος ή Δευτερογενής Νομοθεσία συμπεριλαμβανομένων Κανονισμών Άρθρο/ Κανονισμός 32. Κόυιστρα - πίνακες κομίστρων ταξί - πσοάλειψη οδηγού ταξί να διατηρεί σε περίοπτο μέρος του οχήματος του πίνακα κομίστρων σε καθαρή και ευανάγνωστη κατάσταση. Οι περί Ρυθμίσεως της Τροχαίας Μεταφοράς Κανονισμοί του 1964 Καν. 13(ζ). 33. Κράνος - οδηγός ή επιβάτης. μοτοσυκλέττας χωρίς κράνος. του Καν. 59(3). 34. Kuoioc δοόμος - είσοδος σε κύριο δρόμο χωρίς στάση ή επιβράδυνση της ταχύτητας. του Καν. 58(1)(ιστ.) 35. ΑΕωΦοοείο - αδειούχο λεωφορείο που κϋ;-;λΰφορεί κατά παράβαση των όρων της άδειας του. Οι περί Ρυθμίσεως της Τροχαίας Μεταφοράς Κανονισμοί του 1964 Καν. 17(0). 36. Λεωφορείο αντικανονική μεταφορά εμπορευμάτων στην οροφή λεωφορείου. του Καν. 58(1)(κβ). 37. Λεωφορείο απαγορευτικές πινακίδες 5 λεωφορείο που δεν φέρει απαγορευτικές πινακίδες για: Οι περί Ρυθμίσεως της Τροχαίας Μεταφοράς Κανονισμοί του ' Καν. 17(ια). (σ) το πτύειν μέσα και έξω από το λεωφορείο. (β\ την ρίψη άχρηστων αντικειμένων μέσα και έξω από το λεωφορείο. 38. Λεωφορείο σ) Εκκίνηση από μη εγκεκριμένη σττ.οτ]. Οι περί Ρυθμίσεως της Τροχαίας Μεταφοράς Κανονισμοί του 1964 Καν. 17(γ). } Στάθμευση σε μη εγκεκριμένη στάση. γ) Δρομολόγιο λεωφορείο που δεν ακολουθεί τα εγκεκριμένα δρομολόγια σε προκαθορισμένα ωράρια. 39. Λεωφορείο καθαριότητα αδειούχο. λεωφορείο που δεν διατηρείται εσωτερικά και εξωτερικά σε καθαρή κατάσταση. Οι περί Ρυθμίσεως της Τροχαίας Μεταφοράς Κανονισμοί του.1964 Καν. 17(η). 40. Λεωφορείο κάπνισμα οδηγός μηχανοκινήτου οχήματος λεωφορείου που καπνίζει ενώ οδηγεί αυτό. Οι περί Ρυθμίσεως της Τροχαίας Μεταφοράς Κανονισμοί του 1S64 Καν. 23(β). 41. Λ ωφορείο πινακίδες δρομολογίων 5 λεωφορείο που δεν φέρει αε περίοπτα ση{.,«εία πς εγκεκριμένες πινακίδες δρομολογίων και τιμολογίων. Οι περί Ρυθμίσεως της Τροχαίας Μεταφοράς Κανονισμοί του 1964 Καν. 17(Ι).

15 1197 Αυξ. Αρ- Περίγραφή αδικήματος και καθορισμένο πρόσημο Νόμος ή Δευτερογενής Νομοθεσία συμπεριλαμβανομένων Κανονισμών Άρθρο/ Κανονισμός 42. Λεωφορείο - που δεν είναι εφοδιασμένο με πυροσβεστικές συσκευές, καθρέφτες πορείας, καθρέφτες εσωτερικής επίβλεψης και κ;βώπο πρώτων βοηθειών. Οι περί Ρυθμίσεως της Τροχαίας Μεταφοράς Κανονισμοί του Καν. 10(2)(ιοτ) Λωρίδες και πορεία στα αριστερά - παραβάσεις σχετικά με πορεία στα αριστερά ή αντικανονική χρήση λωρίδας κυκλοφορίας. Μαθητευόμενος - οδηγός που δεν συνοδεύεται από αδειούχο οδηγό. Μαθητευόμενος οδηγός οχήματος που μεταφέρει επιβάτη εκτός του επόπτη. Μαθητευόμενος οδηγός μοτοσυκλέττας που μεταφέρει επιβάτη εκτός του επόπτη. Μονόδρομοι - παραβάσεις που αφορούν κατεύθυνση μονόδρομου από οδηγούς μηχανοκινήτων οχημάτων. Μονόδρομοι - παραβάσεις που αφορούν κατεύθυνση μονόδρομου από οδηγούς μηχανοκινήτων οχημάτων. Μονόδρομοι - παραβάσεις που αφορούν κατεύθυνση μονόδρομου από οδηγούς μηχανοκινήτων οχημάτων. Μονόδρομοι - παραβάσεις που αφορούν κατεύθυνση μονόδρομου από οδηγούς μηχανοκινήτων οχημάτων. Μονόδρομοι - παραβάσε;ς που αφορούν κατεύθυνση μονόδρομου από οδηγούς μηχανοκινήτων οχημάτων. Μονόδρομοι - παραβάσεις που αφορούν κατεύθυνση μονόδρομου από οδηγούς μηχανοκινήτων οχημάτων. Μονόδορμρι - παραβάσεις πρυ αφορούν κατεύθυνση μονόδρομου από οδηγούς μηχανοκινήτων οχημάτων. Movoooouoi - παραβάσεις που αφορούν κατεύθυνση μονόδρομου από οδηγούς μηχανοκινήτων οχημάτων. Οι περί Τροχαίας Δημοτικοί Κανονισμοί Λευκωσίας του Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Λεμεσού του Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Αμμοχώστου του Καν. 58(2)(α). Καν. 30(4)(α). Καν. 30(4)(α). Καν. 30(4)(β). Καν. 11(2). 180(2). 11(2). Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Λάρνακας 12(2). του Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Πάφου 9(2). του Οι Δημοτικοί Κανονισμοί 185(3). Κυρήνειας του S81. Οι περί Χωρίων (Διοίκησις και Καν. 166(3). Βελτίωσις) Κανρνισμοί (Τροχαίας Κινήσεως) Αγίου Δομετίου του Οι περί Χωρίων Διοίκησις και Καν. 166(3). 3ελπ'ωσις) Κανονισμοί (Τροχαίας Κινήσεως) Στρσβόλου του

16 Αυξ. Αρ. Περιγραφή αδικήματος και καθορισμένο πρόστιμο 1198 Νόμος ή Δευτερογενής Νομοθεσία Άρθρο / συμπεριλαμβανομένων Κανονισμών Κανονισμός Ν/Ιονόδροιιοι - παραβάσεις που αφορούν κατεύθυνση μονόδρομου από οδηγούς μηχανοκινήτων οχημάτων. 48. Οδήγηση προς τα πίσω. 49. Οδηγίες αστυνομικού - απείθεια σης οδηγίες αστυνομικού εν στολή. 50. Οδηγός - οδηγός που προβάλλει το χέρι του από το όχημα χωρίς λόγο. 51. Οδηνός - οδηγός σε αντικανονική θέση στο όχημα. 52. Παράθυρα - υάλινα παράθυρα με περιορισμένη ορατότητα. 53. Παρακώλυση ελεύθερης διόδου από μηχανοκίνητο όχημα. Παρακώλυση ελεύθερης διόδου από μηχανοκίνητο όχημα. Παρακώλυση ελεύθερης διόδου από μηχανοκίνητο όχημα. 54. Παρακώλυση ελεύθερης διόδου προσώπου οχήματος, αλόγου ή κτήνους με αμέλεια ή θεληματικά. 55. Παρακώλυση κυκλοφορίας. Παρακώλυση κυκλοφορίας. Παρακώλυση κυκλοφορίας. Παρακώλυση κυκλοφορίας. 56. Παράνομη είσοδος μηχανοκινήτων οχημάτων σε πεζόδρομο. Οι περί Χωρίων (Διοίκησις και Καν. 10. Βελτίωσις) Κανονισμοί (Τροχαίας Κινήσεως) Έγκωμης του Καν. 50(1)(στ). Καν. 58(1 )(ι) και 58(ιβ). Καν. 58(1 )(γ). Καν. 58(1 )(α). 5 Καν. 50(21). του Οι περί Τροχαίας Δημοτικοί Καν. 13(Ι). Κανονισμοί Λευκωσίας του Οι Δημοτικοί Κανονισμοί 13(0- Αμμοχώστου του Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Λεμεσού 182(ι). του Καν. 58(1 )(ιδ). Οι περί Τροχαίας Δημοτικοί Καν. 14(στ). Κανονισμοί Λευκωσίας του S96. Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Λεμεσού Δημ. Kay OU Οι Δημοτικοί Κανονισμοί 4. Αμμοχώστου του Καν. 58(1)(ζ). του Οι περί Τροχαίας Δημοτικοί 11(2). Κανονισμοί Λευκωσίας του

17 1199 Αυξ. Αρ. Περιγραφή αδικήματος και καθορισμένο πρόσημο Νόμος ή Δευτερογενής Νομοθεσία Άρθρο / συμπεριλαμβανομένων Κανονισμών Κανονισμός Παράνομη είσοδος μηχανοκινήτων οχημάτων σε δρόμο με περιορισμούς στην κυκλοφορία μηχανοκινήτων οχημάτων. Παρεμπόδιση - διόδου Παρεμπόδιση - διόδου Πινακίδα εγγραφής - παραβάσεις σχετικά με τη πινακίδα του αριθμού εγγραφής. Πινακίδα επίδειξης οχήματος (D.L.) Πινακίδα μαθητευόμενου - παράλειψη ανάρτησης πινακίδας "L*. Πινακίδες λεωφορείων υπερβολικού μήκοιις - παράλειψη ανάρτησης πινακίδων "R.R." Πινακίδες φορτηγών υπερβολικού μήκους - παράλειψη ανάρτησης πινακίδων "R.R.* Προτεραιότητα - οδηγός που δεν παρέχει προτεραιότητα σε οχήματα που έρχονται από τα δεξιά του, σε κόμβους ή μη ελεγχόμενες διασταυρώσεις. Προτεραιότητα - οδηγός που προτίθεται να στρίψει δεξιά δεν παρέχει δ;καίωμα προτεραιότητας σε οχήματα ευθείας πορείας που έρχονται αηό την α'.τίθετη κατεύθυνση. Ποοσπέοαοχια - από αντικανονική πλϊυοά. Προσπέρασμα βαρέων ρχημάτων - οδηγός φορτηγού ή λεωφορείου αυτοκινήτου παραλείπει να σταματήσει και να επιτρέψει το πέρασμα ελαφρότερων μηχανοκινήτων οχημάτων. Οι περί Τροχαίας Δημοπκοί Κανονισμοί Λευκωσίας του (1)και 11(2) Οι περί Χωρίων (Διοίκησις και Καν Βελτίωσις) Κανονισμοί (Τροχαίας Κινήσεως) Στροβόλου του Οι περί Χωρίων (Διοίκησις και Καν Βελτίωσις) Κανονισμοί (Τροχαίας Κινήσεως) Αγίου Δομετίου του Καν. 6(5), και 6(7) Δεύτερο Παράρτημα. Καν. 11(3). του Καν. 30(4)(γ). Καν. 52(5). Καν. 51(4). Καν. 58(1)(ι0. Καν. 58(1)(ιη). Καν. 58(2)(β) Καν. 58(2)(ε). του

18 1200 Αυξ. Αρ. Περιγραφή αδικήματος και καθορισμένο πρόσημο Νόμος ή Δευτερογενής Νομοθεσία συμπεριλαμβανομένων Κανονισμών Άρθρο/ Κανονισμός 68. Ποοσττέοασυα - παράλειψη οδπνού να ελαττώσει τη ταχύτητα του και να παραμερήσει όταν προσπερνάται από ά'χλο όχημα. Καν. 58(2)(ν) Πυροσβεστική αντλία - αδειούχος 5 δημόσιος μεταφορέας που δεν μεταφέρει μέσα σε-αυτό και σε - κατάλληλη θέση πυροσβεστική αντλία. Πυροσβεστική αντκία - αδειούχος 5 ιδ ώτης μεταφορέας που δεν μεταφέρει μέσα σε αυτό και σε κατάλληλη θέση πυροσβεστική αντλία. ίΐ^ροσβετική αντλία - ταξί - ιδιοκτήτης 5 ταξί που δεν διατηρεί σε αυτό πυροσβεστική αντλία και κιβώτιο πρώτων βοηθειών. ^Τούτων βοηθειών κουτί - αδειούχος 5 δημόσιος μεταφορέας δεν μεταφέρει μέσα σε αυτό και σε κατάλληλη θέση KC-JTJ πρώτων βοηθειών. Ο περί Ρυθμίσεως της Τροχαίας Μεταφοράς Κανονισμοί του Ο περί Ρυθμίσεως της Τροχαίας Μεταφοράς Κανονισμοί του Ο περί Ρυθμίσεως της Τροχαίας Μεταφοράς Κανονισμοί του Ο περί Ρυθμίσεως της Τροχαίας Μεταφοράς Κανονισμοί του Καν. 21 (ε). Καν. 22(β). Καν. 14(a). Καν. 21 (ε). 73. ff οώτων βοηθειών κουτί - αδειούχος 5 ιδίώτης μεταφορέας δεν μεταφέρει μέοα σε αυτό και σε κατάλληλη θέση κο -τί πρώτων βοηθειών. Ο περί Ρυθμίσεως της Τροχαίας Μεταφοράς Κανονισμοί του Καν. 22(β). 74. Πρώτων βοηθειών κουτί - ταξί - ιδιοκτήτης ταί δεν διατηρεί σε αυτό κο-τί πρώτων βοηθειών. Ο περί Ρυθμίσεως της Τροχαίας Μεταφοράς Κανονισμοί του Καν. 14(a). 75. Ρυυούλκηση ποδηλατιστή ή μοτοσυκλετπστή. Καν. 58(1 )(ε). 75. Σειρήνα - αντικανονική χρήση του ενκεκριμένου τύπου σειρήνας. του 1S Καν. 58(1)(ΙΘ) Σειρήνα - μηχανοκίνητο όχημα χωρίς σε-ρήνα ή χωρίς τη δέουσα σειρήνα. Σήυατα τροχαίας - παραβάσεις σπυάτων ή γνωστοποιήσεων τροχαίας. Καν. 50(7). Καν. 58(1 )(ια). και Kay. 58(ιν). ZtjucTq τροχαίας - παραβάσεις σ~ JOTUJV ή γνωστοποιήσεων τροχαίας. Οι περί Τροχαίας Δημοπκοί Κανονισμοί Λευκωσίας του 1S Καν. Ι3(η) χαι 13(θ). *Ίυατα τροχαίας - παραβάσεις σημάτων ή γνωστοποιήσεων τροχαίας. Οι Δημοπκοί Κανονισμοί Λεμεσού του 1S65-19S5. Δημ. Kay. 182(η) και 132(8).

19 1201 Αυξ. Αρ. Περιγραφή αδικήματος και καθορισμένο πρόσημο Νόμος ή Δευτερογενής Νομοθεσία συμπεριλαμβανομένων Κανονισμών Άρθρο/ Κανονισμός 79. Σ.ιυατοδοσία παράλειψη σηματοδοσίας από οδηγό. TCU Καν. 58(1 )(θ). 80. Σ;ναστηρες έλλειψη σιγαστήρα ή συστήματος εξαγωγής. του Καν. 50(17). 81. Στάθυευση αντικανονική ακινητοποίηση οχήματος ή εγκατάλειψη του σε χώρο στάθμευσης ή σε οδό κατά τρόπο αντίθετο προς την επιτρεπόμενη φορά οδήγησης οχημάτων. του Καν. 58(1 )(κδ) (ιι) 82. Στάθμευση δημόσιος μεταφορέας σταθμεύει σε χώρο στάθμευσης που δεν καθορίζεται στην άδεια του. 5 Οι περί Ρυθμίσεως της Τροχαίας Μεταφοράς Κανονισμοί του 1964 Καν. 21 (η). 83. Στάθυευση επικίνδυνη μηχανοκίνητο όχπμα σταθμευμένο σε επικίνδυνη θέση. και Τροχαίας Κινήσεως Νόμοι του 1972 έως (αρ.2) Άρθρο Στάθυευση ιδιωτικός μεταφορέας σταθμεύει σε χώρο στάθμευσης που δεν καθορίζεται στην άδεια του. 5 Οι περί Ρυθμίσεως της Τροχαίας Μεταφοράς Κανονισμοί του 1964 Καν. 22(δ). 85. ' Στάθμευση σε μικρή απόσταση από γωνία, φώτα τροχαίας κλπ. και Τροχαίας Κινήσεως Νόμοι του 1972 έως (αρ.2) Καν. 58(1 )(κγ). 86. Ταχύτητα παράβαση πέραν ή κάτω του επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας. 87. Τρίγωνα παράλειψη μεταφοράς αντανακλαστικών τριγώνων κινδύνου. 1 ανά χιλιομετρο 5 και Τροχαίας Κινήσεως Νόμοι του 1972 έως (αρ.2) του Άρθρο 6(2) και 6(3). Καν. 58(1)(κοτ). 88. «Φορτίο επιβάτη επιβάτης οχήματος που μεταφέρει ογκώδες και επικίνδυνο φοοτίο μέσα σε όχημα. του Καν. 62(β). 89. Φορτία που προεξέχουν ή είναι επικίνδυνα. του 1S Καν. 50(16). SO. <Ροοτίο σε ταξί χρήση ταξί για τη μκ αφορά ογκώδους φορτίου αγαθών. Οι περί Ρυθμίσεως της Τροχαίας Μεταφοράς Κανονισμοί του 1964 Kay. Ι3(γ). 91. οτερά oynuaroc φτερά οχήματος που δεν είναι αποτελεσματικά. του S6. Kay. 50(26).

20 Περιγραφή αδικήματος και καθορισμένο πρόσημο 1202 Νόμος ή Δευτερογενής Νομοθεσία συμπεριλαμβανομένων Κανονισμών 'Αρθρο/ Κανονισμός Φώτα - παραβάσεις αναφορικά με τα μικρά πλάγια φώτα υπερμεγέθους λεωφορείου. Φώτα - παραβάσεις αναφορικά με τα μικρά πλάγια φώτα υπερμεγέθους φορτηγού οχήματος. Φώτα - παραβάσεις αναφορικά με τους φανούς και φώτα μηχανοκινήτου οχήματος. Φώτα - παραβάσεις αναφορικά με τα φώτα στάθμευσης και τοποθέτησης αντανακλαστικών τριγώνων κινδύνου. Οι περί Μηχανοκινήτων οχημάτων Καν. 52(4). Καν. 51(3). Χαν. 50(10). Καν. 50(11).

21 1203 ΠΙΝΑΚΑΣ III ΟΧΛΗΡΙΕΣ - ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ Περιγραφή αδικήματος και καθορισμένο πρόστιμο Νόμος ή Δευτερογενής Νομοθεσία συμπεριλαμβανομένων Κανονισμών Άρθρο/ Κανονισμός - ΔιαΦπυιοηκός πίνακαο- Έκθεση 10 αγγελίας σε διαφημιστικό πίνακα χωρίς άδεια. ΔιαΦηυισπκόο πίνακας - Ανέγερση 10 διαφημιστικού πίνακα χωρίς άδεια. Δημοτικοί Κανονισμοί Λεμεσού του Δημοτικός Κανονισμός Λεμεσού του (1) και 156Α. 154(1) και 156Α. ΔιαΦηυισπκόο πίνακας - Ανέγερση 10 διαφημιστικού πίνακα χωρίς άδεια. Ευπορεύυατα προς πώληση σε δρόμο. Οι περί Ελεγχου Επιδείξεως Διαφημίσεων Κανονισμοί του Συμβουλίου Βελτιώσεως Αγίας Νάπας του (1). 5 Οι περί Χωρίων (Διοίκησις και Βελτίωσις) Καν. 168(στ). Κανονισμοί (Τροχαίας Κινήσεως) Αγίου Δομετίου του Ευπορεύματα προς πώληση σε 5 δρόμο. Οι περί Χωρίων (Διοίκησις και Βελτίωσις) Κανονισμοί Στροβόλου του Καν. Ι68(στ). Ευπορεύυατα προς πώληση ή πλανοδιοπώληση σε δημοτικό χώρο στάθμευσης. Ευπορεύυατα προς πώληση ή πλανοδιοπώληση σε δημοπκό χώρο στάθμευσης. QapuBoc - πρόκληση οχληρίας σε δημόσιο χώρο ή κατοικία με τη χρήση ραδιοφώνου κλπ., από ασπκό ταξί. ΘόουΒος - πρόκληση οχληρίας σε δημόσιο χώρο με τη χρήση ραδιοφώνου κλπ., εγκατεστημένου μέσα σε δημόσιο μεταφορέα. QoouBoc - πρόκληση οχληρίας σε δημόσιο χώρο με τη χρήση ραδιοφώνου κλπ., εγκατεστημένου μέσα σε ιδιωτικό μεταφορέα. QoouBoc - πρόκληση οχληρίας σε Γπ3άτες και σε δημόσιους χώρους με τη χρήση ραδιοφώνου κλπ., από υπεραστικό ή αγροτικό λεωφορείο. 5 Οι περί Τροχαίας Δημοτικοί κανονισμοί Λευκωσίας του Ε(β). 5 Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Λάρνακας του Δ(β). Οι περί Ρυθμίσεως της Τροχαίας Καν. 13(στ). Μεταφοράς Κανονισμοί του Οι περί Ρυθμίσεως της Τροχαίας Καν. 21 (Q. Μεταφοράς Κανονισμοί του Οι περί Ρυθμίσεως πις Τροχαίας Καν. 22(γ). Μεταφοράς Κανονισμοί του Οι περί Ρυθμίσεως της Τροχαίας Καν. 17(ιε). Μεταφοράς Κανονισμοί του

22 Περιγραφή αδικήματος και καθορισμένο πρόστιμο < : Νόμος ή Δευτερογενής Νομοθεσία συμπεριλαμβανομένων Κανονισμών 'Αρθρο/ Κανονισμός Λεωφορείο - ανπκανονική στάση 5 λεωφορείου. Λεωφορείο - ανπκανονική στάση 5 λεωφορείου. Οι περί Χωρίων (Διοίκησις και Βελτίωσις) Καν. 4(2). Κανονισμοί (Τροχαίας Κινήσεως) Έγκωμης του Οι περί Χωρίων (Διοίκησις και Βελτίωσις) Καν. 4(2) Κανονισμοί (Τροχαίας Κινήσεως) Στροβόλου του Μετρητής αντικανονική στάθμευση. Οδηγός, κάτοχος ή ιδιοκτήτης οχήματος σταθμεύει σε χώρο άλλο από τον καθορισμένο με γραμμές για κάθε χώρο στάθμευσης. 5 Οι περί Τροχαίας Δημοτικοί Κανονισμοί Λευκωσίας του Καν. 6Μ(1)(γ). Μετρητής - ανπκανονική στάθμευση. Οδηγός, κάτοχος ή ιδιοκτήτης οχήματος σταθμεύει σε χώρο άλλο από τον καθορισμένο με γραμμές για κάθε χώρο στάθμευσης. Μετρητής - ανπκανονική στάθμευση. Οδηγός, κάτοχος ή ιδιοκτήτης οχήματος σταθμεύει σε χώρο άλλο από τον καθορισμένο με γραμμές για κάθε χώρο στάθμευσης. 5 5 Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Λεμεσού του (3)(γ). Οι Δημοπκοί Κανονισμοί Λάρνακας του Α. Μετρητής - επέμβαση ή απόπειρα ειτέμβάσης σε μετρητή στάθμευσης. Οι περί Τροχαίας Δημοπκοί Κανονισμοί Λευκωσίας του Καν. 6Ν. Μετρητής - επέμβαση ή απόπειρα επέμβασης σε μετρητή στάθμευσης. Μετρητής - παράλειψη να θέσει σε λειτουργία το με ι ρητή. Μετρητής- παράλειψη να θέσει σε λειτουργία το μετρητή Μετρητής - τέλοξ στάθμευσης. Οδηγός, κάτοχος ή ιδιοκτήτης οχήματος σταθμεύει σε χώρο στάθμευσης ελεγχόμενο με μετρητή πέραν της καθορισμένης χρονικής περιόδου για την οποία καταβλήθηκε το τέλος στάθμευσης. Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Λεμεσού του (3)(δ). 5 Οι περί Τροχαίας Δημοπκοί Κανονισμοί Καν. 61(a) και Λευκωσίας (β) 5 Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Λεμεσού Καν. 172(3)(α). του Οι περί Τροχαίας Δημοπκοί Κανονισμοί Καν. 6Μ(1)(β). Λευκωσίας του

23 1205 Αυξ. Αρ- Περιγραφή αδικήματος και καθορισμένο πρόστιμο Νόμος ή Δευτερογενής Νομοθεσία συμπεριλαμβανομένων Κανονισμών 'Αρθρο/ Κανονισμός Μετρητής - τέλος στάθμευσης. 5 Οδηγός, κάτοχος ή ιδιοκτήτης οχήματος σταθμεύει σε χώρο στάθμευσης ελεγχόμενο με μετρητή πέραν της καθορισμένης χρονικής περιόδου για την οποία καταβλήθηκε το τέλος στάθμευσης. Μετρητής - τέλος στάθμευσης. 5 Οδηγός, κάτοχος ή ιδιοκτήτης οχήματος σταθμεύει σε χώρο στάθμευσης ελεγχόμενο με μετρητή πέραν της καθορισμένης χρονικής περιόδου για την οποία καταβλήθηκε το τέλος στάθμευσης. Μετρητής - τέλος στάθμευσης. 5 Οδηγός, κάτοχος ή ιδιοκτήτης οχήματος σταθμεύει σε χώρο στάθμευσης ελεγχόμενο με μετρητή πέραν της καθορισμένης χρονικής περιόδου για την οποία καταβλήθηκε το τέλος στάθμευσης. Μετρητής - τέλος στάθμευσης. 5 Οδηγός, κάτοχος ή ιδιοκτήτης οχήματος σταθμεύει σε χώρο στάθμευσης ελεγχόμενο με μετρητή πέραν της καθορισμένης χρονικής περιόδου για την οποία καταβλήθηκε το τέλος στάθμευσης. Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Αμμοχώστου του Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Λεμεσού του Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Πάφου του Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Λάρνακος του Καν. 31Α(1)(0) Καν. (2). 172({3)(β). Δημ.Καν. 4Δ(στ). Δημ. Καν.31(Α)(β). 15. Μετρητής - τέλος οτάθυευσης. 5 Οδηγός, κάτοχος ή ιδιοκτήτης οχήματος, σταθμεύει σε ώρο σ-άθμευσης ελεγχόμενο με μετρητές KCII δεν καταβάλλει το τέλος α-σθμευσης..μ~οητής - τέλος στάθμευσης. 5 Οδηγός, κάτοχος ή ιδιοκτήτης οχήματος, σταθμεύει σε^ιρο στάθμευσης ελεγχόμενο με μετρητές και δεν καταβάλλει το τέλος σ-ά8μευσης. Οι περί Τροχαίας Δημοτικοί Κανονισμοί Λευκωσίας του S6. Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Αμμοχώστου του Καν. 6Μ(1)(α). Καν. 31Α(1)(α) και (2).

24 Περιγραφή αδικήματος και καθορισμένο πρόστιμο 1206 Νόμος ή Δευτερογενής Νομοθεσία συμπεριλαμβανομένων Κανονισμών "Αρθρο/ Κανονισμός MsronTiic - τέλος στάθμευσης. Οίηγός. κάτοχος ή ιδιοκτήτης οχήματος, σταθμεύει σε ώρο στάθμευσης ελεγχόμενο με μετρητές και δεν καταβάλλει το τέλος στάθμευσης. M'sTprrrfic - τέλος στάθμευσης. Οδηγός, κάτοχος ή ιδιοκτήτης οχήματος, σταθμεύει σε ώρο στάθμευσης ελεγχόμενο με μετρητές και δεν καταβάλλει το τέλος στάθμευσης. Msromfic - τέλος στάθμευσης. Co.-.γός, κάτοχος ή ιδιοκτήτης οχήματος, οταθεμύει σε ώρο στάθμευσης ελεγχόμενο με μετρητές και δεν καταβάλλει το τέλος στάθμευσης. Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Λεμεσού του Δημ,Καν (3)(α). Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Πάφου του Δ(ε). Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Λάρνακας του Α(α). Αμέτρητης - οδηγός, κάτοχος ή ιδ>οκ-τήτης οχήματος σταθμεύει σε χώρο στάθμευσης που ελέγχεται με μίγρητή καί θέτει ή αποπειράται να θί^ει σε λειτουργία το μετρητή με την εισαγωγή κίβδυλου κέρματος ή άλλου αντικειμένου ή επεμβαίνει στην ομαλή λειτουργία του μετρητή. Ε5 Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Λάρνακας του Β. Μετρητής - οδηγός, κάτοχος ή ιδίοκτήτης οχήματος σταθμεύει σε χώρο στάθμευσης που ελέγχεται με μ τρητή καί θέτει ή αποπειράται να B jei σε λειτουργία το μετρητή με την εισαγωγή κίβδυλου κέρματος ή ά'*ν<3ϋ αντικειμένου ή επεμβαίνει «την ομαλή λεπουργία του μετρητή. 5 Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Πάφου του (8).

25 Περιγραφή αδικήματος και καθορισμένο πρόστιμο 1207 Νόμος ή Δευτερογενής Νομοθεσία συμπεριλαμβανομένων Κανονισμών Άρθρο/ Κανονισμός <? 5ήγπση - σε χώρο στάθμευσης. 5 Πρόσωπο οδηγεί με ταχύτητα πέραν των οκτώ χιλιομέτρων την ώρα ή χρησιμοποιεί άλλο όργανο που ex-έμπει ήχο. σε δημοτικό χώρο στάθμευσης. Οδήγηση - σε χώρο στάθμευσης. ; Πρόσωπο οδηγεί με ταχύτητα πέραν 5- των οκτώ χιλιομέτρων την ώρα ή χρησιμοποιεί άλλο όργανο που εκπέμπει ήχο, σε δημοτικό χώρο στάθμευσης. Οι περί Τροχαίας Δημοτικοί Κανονισμοί Λευκωσίας του Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Αμμοχώστου του Καν. 6Ε(στ). Καν.3Δ(στ). Οδήγηση - σε χώρο στάθμευσης. Πρόσωπο οδηγεί με ταχύτητα πέραν TCJV οκτώ χιλιομέτρων την ώρα ή 5 χρησιμοποιεί άλλο όργανο που εκπέμπει ήχο, σε δημοτικό χώρο στάθμευσης. Οδήγηση - σε χώρο στάθμευσης. Πρόσωπο οδηγεί με ταχύτητα πέραν των οκτώ χιλιομέτρων την ώρα ή χοησιμοποιεί άλλο όργανο που 5 εκπέμπει ήχο, σε δημοτικό χώρο στάθμευσης. Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Λάρνακας του Δ(οτ). Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Πάφου του Ε(στ). Οδήγηση - σε χώρο στάθμευσης. Π οόσωπο οδηγεί με ταχύτητα πέραν r.jv οκτώ χιλιομέτρων την ώρα ή χρησιμοποιεί άλλο όργανο που εκπέμπει ήχο, σε δημοτικό χώρο 5 στάθμευσης. Γε^οδοόυιο - διέλευση, ώθηση, 5 έίε,ί], στάση ή στάθμευση μη μηχανοκίνητου οχήματος επί πεζοδρομίου. Γείοδοόυιο - διέλευση, ώθηση, 5 έ^εη. στάση ή στάθμευση μη μϋ^ανοκίνητου οχήματος επί πεζοδρομίου. Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Λεμεσού του 1965 ~ Οι περί Χωρίων (Διοίκησις και Βελτίωσις) Κανονισμοί (Τροχαίας Κινήσεως) Έγκωμηςτου Οι περί Χωρίων (Διοίκησις και Βελτίωσις) Κανονισμοί (Τροχαίας Κινήσεως) Στροβόλου του (2)(β). Καν. 13. Καν. 13. ίτλοσπ, συντήρηση ή επιδιόρθωση οχ^ίπτος εκτός της αλλαγής 4<*έτπκού, σε περίπτωση βλάβης, σε δ^ρπκό χώρο στάθμευσης. Οι περί Τροχαίας Δημοπκοί Κανονισμοί Λευκωσίας του 1S Ε(δ).

26 Αυξ. Α Ρ Περιγραφή αδικήματος και καθορισμένο πρόστιμο 1208 Νόμος ή Δευτερογενής Νομοθεσία Άρθρο / συμπεριλαμβανομένων Κανονισμών Κανονισμός ΠΧύση. συντήρηση ή επιδιόρθωση ο^ιρατος εκτός της αλλαγής είρτηκού. σε περίπτωση βλάβης, σε δ^οπκό χώρο στάθμευσης. 20. Ραδιόόωνα εγκατάσταση ραδ:θφώνου ή άλλου, τύπου αναμετάδοσης ήχου μέσα σε ασπκό λεωφορείο. 21. Σρυατα. διαφημίσεις, γνωστοποιήσεις ή οτιδήποτε άλλο noc σομοιάζον προς οδικό σήμα τροχαίας ανέγερση επί υποστατικού εντός αποστάσεως 20 ποδών από σήμα τροχαίας. 22. * >3αλα ρίψη σκυβάλων εκτός του εδικού χώρου που ορίζει ο Δήμος. 23. ΣκύΒαλα ρίψη σκυβάλων σε δ%κ;σΐΰ ή ιδιωτικό χώρο χωρίς άδεια τοϋ Αημοπκού Συμβουλίου. 24. Ir.~;6ueuoTi ανπκανονική στάση ή σάομευση μηχανοκινήτου οχήματος. Γτ ^3υευση αντικανονική στάση ή σώρευση μηχανοκινήτου οχήματος. τά5μευση ανπκανονική στάση ή σ^όμευση μηχανοκινήτου οχήματος. 25. Στάθμευση σε χώρο στάθυευσης Πίίό^αιπο χρησιμοποιεί δημοτικό χιί ο στάθμευσης και δεν ακολουθεί ο«!ηγίες του επιθεωρητή. "uretdusuan σε χώρο στάθυευσπς πρόσωπο χρησιμοποιεί δημοτικό χ itfb ' στάθμευσης και δεν ακολουθεί ΰ&\ψζς, του επιθεωρητή. Ιτάθυευσπ σε χώοο στάθμευσης npcsano χρησιμοποιεί δημοτικό χύφσ στάθμευσης και δεν ακολουθεί ctj^yfeq του επιθεωρητή. Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Λάρνακας του Δ(δ). Οι περί Ρυθμίσεως της Τροχαίας Καν. 18(1). Μεταφοράς Κανονισμοί του 1964 Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Λάρνακας του Δημ; Καν Κανονισμοί Συμβουλίου Βελπώσεως Αγίας Ν άπας του Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Λεμεσού του Καν και Οι περί Χωρίων (Διοίκησις και Βελτίωσις) Καν. 3. Κανονισμοί (Τροχαίας Κινήσεως) Έγκωμης του Οι περί Χωρίων (Διοίκησις και Βελτίωσις) Καν. 3. Κανονισμοί (Τροχαίας Κινήσεως) Στροβόλου του Οι περί Τροχαίας Δημοτικοί Κανονισμοί Λευκωσίας του (1), (2) και (3V 5 Οι περί Τροχαίας Δημοτικοί Κανονισμοί Καν. 6Δ(α). Λευκωσίας του Οι περί Τροχαίας Δημοτικοί Κανονισμοί 5 Λεμεσού του Α(1)(α). Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Αμμοχώστου 5 του Καν. 3Γ(α).

27 1209 Περιγραφή αδικήματος και καθορισμένο πρόστιμο ΓΓάθυευσπ σε χώοο οτάθυευσης πρόσωπο χρησιμοποιεί δημοτικό χ<ί/οο στάθμευσης και δεν ακολουθεί οδηγίες του επιθεωρητή. Νόμος ή Δευτερογενής Νομοθεσία Άρθρο / συμπεριλαμβανομένων Κανονισμών Κανονισμός 5 Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Λάρνακας του Γ(α). Στάθμευση σε χώοο οτάθιιευοτκ πρόσωπο χρησιμοποιεί δημοτικό χώρο στάθμευσης και δεν ακολουθεί οόηγίες του επιθεωρητή. 5 Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Πάφου του Δ(α). Στάβυευοη σε χώοο οτάθυευστκ πρόσωπο χρησιμοποιεί δημοτικό χύ/ρο στάθμευσης και δεν σι/«υορφώνεται με τα σήματα της τροχαίας και το περιεχόμενο των πινακίδων και σημάνσεων που a<jbcpouv τον εν λόγω χώρο. Ττάθρευση σβ χώοο στάθυευσης ηβόσωπο χρησιμοποιεί δημοτικό χ ν ώρο στάθμευσης και δεν συμμοοφώνεται με τα σήματα της τροχαίας και το περιεχόμενο των πινακίδων και σημάνσεων που αφορούν τον εν λόγω χώρο. Στάθυευση σε χώοο οτάθυευσικ πρόσωπο χρησιμοποιεί δημοτικό χώρο στάθμευσης και δεν συμμορφώνεται με τα σήματα της τροχαίας και το περιεχόμενο των π νακίδων και σημάνσεων που αφορούν τον εν λόγω χώρο. Στάθμευση σε χώοο οτάθιιευσης πρόσωπο χρησιμοποιεί δημοτικό χ«φο στάθμευσης και δεν cufjμορφώνεται με τα σήματα της τροχαίας και το περιεχόμενο των πινακίδων και σημάνσεων που απορούν τον εν λόγω χώρο. ΐΓάθυευσπ σε χώοο στάθυευσης πρόσωπο χρησιμοποιεί δημοπκό χύ/ρο στάθμευσης και δεν αναμορφώνεται με τα σήματα της τώοχαίας και το περιεχόμενο των πινακίδων και σημάνσεων που ccopouv τον εν λόγω χώρο. 5 Οι περί Τροχαίας Δημοτικοί Κανονισμοί Καν. 6Δ(β) Λευκωσίας του Οι Δημοπκοί Κανονισμοί Λεμεσού του Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Αμμοχώστου 5 του Οι Δημοπκοί Κανονισμοί Πάφου του Α(1)(β). Καν.3Γ(β). Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Λάρνακας του Γ(β). 4Δ(β).

28 1210 Περιγραφή αδικήματος και καθορισμένο πρόστιμο Γτάθυευση σε χώρο στάθυευσης - πρόσωπο σταθμεύει το όχημα του σε δημοτικό χώρο στάθμευσης αντικανονικά ή κατά παράβαση της υπόδειξης του επιθεωρητή. Νόρος ή Δευτερογενής Νομοθεσία Άρθρο / συμπεριλαμβανομένων Κανονισμών Κανονισμός 5 Οι περί Τροχαίας Δημοτικοί Κανονισμοί Καν. 6Δ(γ). Λευκωσίας του Στάθυευση σε χώρο στάθμευσης - πρόσωπο σταθμεύει το όχημα του σε δημοπκό χώρο στάθμευσης αντικανονικά ή κατά παράβαση της υπόδειξης του επιθεωρητή. Στάθυευση σε χώοο οτάθυευσπο - πρόσωπο σταθμεύει το όχημα του σε δημοτικό χώρο στάθμευσης αντικανονικά ή κατά παράβαση της υπόδειξης του επιθεωρητή. Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Λεμεσού του Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Αμμοχώστου 5 του Α(1)(γ). Καν. 3Γ(γ). Στάθυευση σε χώρο οτάθυευστκ - πρόσωπο σταθμεύει το όχημα του σε δημοτικό χώρο στάθμευσης αντικανονικά ή κατά παράβαση της υπόδειξης του επιθεωρητή. Οι Δημοπκοί Κανονισμοί Λάρνακας του Γ(γ). Στάθυευση σε χώρο οτάθυευστκ - πρόσωπο σταθμεύει το όχημα του σε δημοπκό χώρο στάθμευσης αντικανονικά ή κατά παράβαση της υπόδειξης του επιθεωρητή. Οι Δημοπκοί Κανονισμοί Πάφου του Δ(γ).

29 1211 Περιγραφή αδικήματος και καθορισμένο πρόστιμο Στάθυευσπ σε χώοο στάθυευσικ - πρόσωπο χρησιμοποιεί δημοτικό χώρο στάθμευσης και παρεμποδίζει, παρενοχλεί ή διακόπτει την ελεύθερη διακίνηση προσώπων ή οχημάτων. Στάθυευσπ σε χώοο στάθμευσης - πρόσωπο χρησιμοποιεί δημοτικό χώρο στάθμευσης και παρεμποδίζει, παρενοχλεί ή διακόπτει την ελεύθερη διακίνηση προσώπων ή οχημάτων. Στάθυευσπ σε χώοο οτάθυευσπ - πρόσωπο χρησιμοποιεί δημοτικό χώρο στάθμευσης και παρεμποδίζει, παρενοχλεί ή διακόπτει την ελεύθερη διακίνηση προσώπων ή οχημάτων. Στάθυευσπ σε χώοο στάθμευσης - πρόσωπο χρησιμοποιεί δημοτικό χώρο στάθμευσης και παρεμποδίζει, παρενοχλεί ή διακόπτει την ελεύθερη διακίνηση προσώπων ή οχημάτων. Στάθυευσπ σε χώοο στάθυευσης - πρόσωπο χρησιμοποιεί δημοτικό χώρο στάθμευσης και παρεμποδίζει, παρενοχλεί ή διακόπτει την ελεύθερη διακίνηση προσώπων ή οχημάτων. Νόμος ή Δευτερογενής Νομοθεσία Άρθρο / συμπεριλαμβανομένων Κανονισμών Κανονισμός 5 Οι περί Τροχαίας Δημοτικοί Κανονισμοί Καν. 6Δ(δ). Λευκωσίας του Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Λεμεσού του Α(1)(δ) Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Αμμοχώστου 5 του Καν. 3Γ(δ). Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Λάρνακας του Δημ. Καν.3Γ(δ). Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Πάφου του Δ(δ).

30 1212 Περιγραφή αδικήματος και καθορισμένο πρόστιμο Στάθυειιστ) σε χώρο στάθμευσης - πρόσωπο χρησιμοποιεί δημοτικό χώρο στάθμευσης δεν πληρώνει το ορισθέν τέλος. Στάθμευση σε χώρο στάθμευσης - πρόσωπο χρησιμοποιεί δημοτικό χώρο στάθμευσης δεν πληρώνει το ορισθέν τέλος. Στάθρευση σε χώρο οτάθιιευοτκ - πρόσωπο χρησιμοποιεί δημοτικό χώρο στάθμευσης δεν πληρώνει το ορισθέν τέλος. Στάθμευση σε χώρο στάθυευστκ - πρόσωπο χρησιμοποιεί δημοτικό. χώρο στάθμευσης δεν πληρώνει το ορισθέν τέλος. Στάθμευση σε χώρο οτάθυευοτκ - πρόσωπο χρησιμοποιεί δημοτικό χώρο στάθμευσης δεν πληρώνει το ορισθέν τέλος. Νόμος ή Δευτερογενής Νομοθεσία Άρθρο / συμπεριλαμβανομένων Κανονισμών Κανονισμός 5 Οι περί Τροχαίας Δημοτικοί Κανονισμοί Καν. 6Δ(ε). Λευκωσίας του Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Λεμεσού του Α(1)(ε). Οι περί Τροχαίας Δημοτικοί Κανονισμοί 5 Αμμοχώστου Καν. 3Γ(ε). Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Λάρνακος του Γ(ε). Οι Δημοτικοί Κανονισμοί Πάφου του Δ(ε). \

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙ ΑΣ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι. Αριθµός 47(I) του 1997 Ο ΠΕΡΙ ΕΞΩ ΙΚΟΥ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ Α ΙΚΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙ ΑΣ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι. Αριθµός 47(I) του 1997 Ο ΠΕΡΙ ΕΞΩ ΙΚΟΥ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ Α ΙΚΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ Ν. 47(Ι)/97 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙ ΑΣ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3156 της 13ης ΙΟΥΝΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Εξωδίκου Ρυθµίσεως Αδικηµάτων Νόµος του 1997 εκδίδεται µε δηµοσίευση στην Επίσηµη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙ ΑΣ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Αρ της 13ης ΙΟΥΝΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ. Αριθµός 47(I) του 1997

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙ ΑΣ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Αρ της 13ης ΙΟΥΝΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ. Αριθµός 47(I) του 1997 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙ ΑΣ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3156 της 13ης ΙΟΥΝΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 47(Ι)/97 Ο περί Εξωδίκου Ρυθµίσεως Αδικηµάτων Νόµος του 1997 εκδίδεται µε δηµοσίευση στην Επίσηµη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙ ΑΣ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι. Αριθµός 47(I) του 1997 Ο ΠΕΡΙ ΕΞΩ ΙΚΟΥ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ Α ΙΚΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙ ΑΣ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι. Αριθµός 47(I) του 1997 Ο ΠΕΡΙ ΕΞΩ ΙΚΟΥ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ Α ΙΚΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ Ν. 47(Ι)/97 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙ ΑΣ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3156 της 13ης ΙΟΥΝΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Εξωδίκου Ρυθµίσεως Αδικηµάτων Νόµος του 1997 εκδίδεται µε δηµοσίευση στην Επίσηµη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙ ΑΣ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι. Αριθµός 47(I) του 1997 Ο ΠΕΡΙ ΕΞΩ ΙΚΟΥ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ Α ΙΚΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙ ΑΣ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι. Αριθµός 47(I) του 1997 Ο ΠΕΡΙ ΕΞΩ ΙΚΟΥ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ Α ΙΚΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ Ν. 47(Ι)/97 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙ ΑΣ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3156 της 13ης ΙΟΥΝΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Εξωδίκου Ρυθµίσεως Αδικηµάτων Νόµος του 1997 εκδίδεται µε δηµοσίευση στην Επίσηµη

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 135(Ι) του 2018 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΞΩΔΙΚΟΥ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1997 ΕΩΣ 2017

Αριθμός 135(Ι) του 2018 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΞΩΔΙΚΟΥ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1997 ΕΩΣ 2017 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 135(Ι)/2018 Αρ. 4674, 30.11.2018 Ο περί Εξωδίκου Ρυθμίσεως Αδικημάτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2018 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3414, 23/6/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3414, 23/6/2000 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3414 της 23ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2000 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ I Ο περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεως (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2000 εκδίδεται

Διαβάστε περισσότερα

KAJI. 147/91. Ε Ε. Παρ. ΙΠ (Ι) Αρ. 2595,

KAJI. 147/91. Ε Ε. Παρ. ΙΠ (Ι) Αρ. 2595, Ε Ε. Παρ. ΙΠ (Ι) Αρ. 2595,17.4.91 KAJI. 147/91 Αριθμός 147 Οι Δημοτικοί (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί Λεμεσού του 1991, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού σύμφωνα με το άρθρο 88 του περί

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4266, 23/12/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΞΩΔΙΚΟΥ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4266, 23/12/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΞΩΔΙΚΟΥ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΞΩΔΙΚΟΥ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 47(Ι) του 1997 82(Ι) του 2000 52(Ι) του 2002 27(Ι) του 2006 96(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3487, 6/4/2001

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3487, 6/4/2001 Ο περί Τροχαίων Αδικημάτων (Χρήση Συσκευών Φωτοεπισήμανσης και Άλλα Συναφή Θέματα) Νόμος του 2001 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος.

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4259, 19/11/2010

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4259, 19/11/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΕΠΟΠΤΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Η

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ (α) Για σκοπούς εναρμόνισης

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4071, 24/2/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΣΤΕΡΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4071, 24/2/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΣΤΕΡΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΣΤΕΡΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 215(Ι) του 2002 196(Ι) του 2004 162(Ι) του 2005. Προσθήκη νέου άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3649, 1/11/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3649, 1/11/2002 Ο περί Υδατοκαλλιέργειας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2002 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 189(Ι) του 2002 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4316, 17/2/2012 2(I)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2010

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4316, 17/2/2012 2(I)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2010 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 59(Ι) του 2010 114(Ι) του 2010 126(Ι) του 2010. 1. Ο παρών Νόμος θα

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 48(Ι) του 2018 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2001 ΜΕΧΡΙ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Αριθμός 48(Ι) του 2018 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2001 ΜΕΧΡΙ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: 289 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 48(Ι)/2018 Αρ. 4654, 1.6.2018 Ο περί Άδειας Οδήγησης (Τροποποιητικός) Νόμος του 2018 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4271, 25/2/2011

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4271, 25/2/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΣΤΙΒΑΔΑ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ Για σκοπούς εφαρμογής της πράξης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 286, 31.10.2009, σ. 1. Συνοπτικός

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3404, 27/4/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3404, 27/4/2000 Ο περί περί Εμπόρων Μηχανοκίνητων Οχημάτων (Επίδειξη και Δοκιμή) Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΝ ΝΟΜΟ

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΝ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 171 του 1990. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Αλιευτικών Καταφυγίων (Τροποποιητικός)

Διαβάστε περισσότερα

583 Κ.Δ.Π. 154/91. Εξουσία καθορισμού στάσεων λεωφορείων. Υποχρέωση κάλυψης οχημάτων. Καθορισμός στάσεων ποδηλάτων.

583 Κ.Δ.Π. 154/91. Εξουσία καθορισμού στάσεων λεωφορείων. Υποχρέωση κάλυψης οχημάτων. Καθορισμός στάσεων ποδηλάτων. E.E. Παρ.ΙΠ (I) 581 Κ.Δ.Π. 154/91 Αρ. 2595,17.4.91 Αριθμός 154 Κανονισμοί οι οποίοι εκδόθηκαν από το Συμβούλιο Βελτιώσεως Κοκκινοτριμιθιάς και εγκρίθηκαν από τον Υπουργό Εσωτερικών με βάση το άρθρο 25

Διαβάστε περισσότερα

Ν. 2696/1999 Γενική Εισαγωγή... 1

Ν. 2696/1999 Γενική Εισαγωγή... 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ν. 2696/1999 Γενική Εισαγωγή... 1 ΚΩΔΙΚΑΣ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΟΔΙΚΗ ΣΗΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΕΣ ΟΔΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΑ - ΟΡΙΣΜΟΙ Άρθρο 1. Πεδίο εφαρμογής του

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. ΠΙ (I) 589 Κ.Δ.Π. 199/88 Αρ. 2340,

Ε.Ε. Παρ. ΠΙ (I) 589 Κ.Δ.Π. 199/88 Αρ. 2340, Ε.Ε. Παρ. ΠΙ (I) 589 Κ.Δ.Π. 199/88 Αρ. 2340, 29.7.88 Αριθμός 199 Κανονισμοί οι οποίοι εξεδόθησαν από το Συμβούλιο Βελτιώσεως Γερίου και εγκρίθησαν από τον Υπουργό Εσωτερικών με βάση το άρθρο 25 του περί

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. III(I) 1201 Κ.Δ.Π. 269/2000 Αρ. 3441, Αριθμός 269 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ, ΚΕΦ. 50

E.E. Παρ. III(I) 1201 Κ.Δ.Π. 269/2000 Αρ. 3441, Αριθμός 269 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ, ΚΕΦ. 50 E.E. Παρ. III(I) 1201 Κ.Δ.Π. 269/2000 Αρ. 3441, 27.10.2000 Αριθμός 269 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ, ΚΕΦ. 50 Κανονισμοί που εκδόθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Στροβόλου δυνάμει του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 18ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 18ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 240/2000 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3427 της 18ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 240 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3965, 11/3/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ ΥΛΩΝ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3965, 11/3/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ ΥΛΩΝ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ ΥΛΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Κεφ. 54. 21 του 1970 95(Ι) του 2003. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Εκρηκτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 4ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 4ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 232/2000 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3424 της 4ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 232 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 9ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1996 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 9ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1996 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 2(Ι)/96 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3039 της 9ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1996 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Κέντρων Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών Νόμος του 1996 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4218, 6/11/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4218, 6/11/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 86 του 1972 37 του 1974 58 του 1976 20 του 1978 64 του

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4135, 18/7/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4135, 18/7/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 127(Ι) του 2000 57(Ι) του 2004.(Ι) του 2007. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4289, 29/7/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4289, 29/7/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟ Η Bουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 125(Ι) του 2007 54(Ι) του 2009. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4512, 22.5.2015 892 Ν. 74(Ι)/2015 Ο περί Εξωδίκου Ρυθμίσεως Αδικημάτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2015 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3128, Κ.Δ.Π. 60/97. Αριθμός 60 Ο ΠΕΡΙ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΣ

Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3128, Κ.Δ.Π. 60/97. Αριθμός 60 Ο ΠΕΡΙ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΣ Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3128, 28.2.97 661 Κ.Δ.Π. 60/97 Αριθμός 60 Ο ΠΕΡΙ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΣ Κανονισμοί σύμφωνα με το άρθρο 88 Το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχονται σύμφωνα με

Διαβάστε περισσότερα

E.E., Παρ. I, Αρ. 2659, 13.12.91

E.E., Παρ. I, Αρ. 2659, 13.12.91 E.E., Παρ. I, Αρ. 2659, 13.12.91 2005 Ν. 222/91 Ο περί Στεγών για Ηλικιωμένους και Αναπήρους Νόμος του 1991 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. III(I) 973 Κ.Δ.Π. 233/99 Αρ. 3359, Αριθμός 233 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ, ΚΕΦ. 50

Ε.Ε. Παρ. III(I) 973 Κ.Δ.Π. 233/99 Αρ. 3359, Αριθμός 233 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ, ΚΕΦ. 50 Ε.Ε. Παρ. III(I) 973 Κ.Δ.Π. 233/99 Αρ. 3359, 29.10.99 Αριθμός 233 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ, ΚΕΦ. 50 Κανονισμοί που εκδόθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας δυνάμει του άρθρου 7

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3601, 10/5/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3601, 10/5/2002 Ο περί Ταξινόμησης των Σφάγιων των Χονδρών Βοοειδών, Χοίρων και Προβατοειδών και Αναφοράς των Τιμών αυτών Νόμος του 2002 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3449, 17/11/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3449, 17/11/2000 Ο περί Μέτρων και Σταθμών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 150(Ι) του 2000 ΝΟΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. Ill (I) Αρ. 2729, Κ.Δ.Π. 216/92. Αριθμός 216 Ο ΠΕΡΙ ΧΩΡΙΩΝ (ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ) ΝΟΜΟΣ

E.E. Παρ. Ill (I) Αρ. 2729, Κ.Δ.Π. 216/92. Αριθμός 216 Ο ΠΕΡΙ ΧΩΡΙΩΝ (ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ) ΝΟΜΟΣ E.E. Παρ. Ill (I) Αρ. 2729, 7.8.92 639 Κ.Δ.Π. 216/92 Αριθμός 216 Ο ΠΕΡΙ ΧΩΡΙΩΝ (ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ) ΝΟΜΟΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 25 Το Συμβούλιο Βελτιώσεως Αμαθούντας της Επαρχίας Λεμεσού, ασκώντας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4137, 27/7/2007 Ο ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (ΑΔΕΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΗΧΟΥ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2007. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4137, 27/7/2007 Ο ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (ΑΔΕΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΗΧΟΥ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2007. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ο ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (ΑΔΕΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΗΧΟΥ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2007 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Κέντρων Αναψυχής (Άδειες Εκπομπής

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3551, 30/11/2001

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3551, 30/11/2001 Ο περί της Επαγγελματικής Άδειας Οδηγού (Τροποποιητικός) Νόμος του 2001 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 148(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. ΙΠ(Ι) Αρ. 3107, K.AJI. 382/96. Αριθμός 382 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ, ΚΕΦ. 50

E.E. Παρ. ΙΠ(Ι) Αρ. 3107, K.AJI. 382/96. Αριθμός 382 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ, ΚΕΦ. 50 E.E. Παρ. ΙΠ(Ι) Αρ. 3107, 20.12.96 4279 K.AJI. 382/96 Αριθμός 382 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ, ΚΕΦ. 50 Κανονισμοί που εκδόθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Κάτω Πολεμιδιών δυνάμει του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4550, 5.2.2016 Ν. 3(I)/2016 3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ 2015 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 185(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3837, 16/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3837, 16/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟ Προοίμιο. 122(Ι) του 2003. Για σκοπούς τροποποίησης της υφιστάμενης περί ηλεκτρισμού νομοθεσίας, έτσι ώστε να συνάδει με τον περί Ρύθμισης της Αγοράς Ηλεκτρισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (ΑΔΕΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΗΧΟΥ) Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (ΑΔΕΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΗΧΟΥ) Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (ΑΔΕΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΗΧΟΥ) Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Κέντρων Αναψυχής (Άδειες Εκπομπής

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3939, 31/12/2004 O ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3939, 31/12/2004 O ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 O ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο - (α) «Κανονισμός (ΕΟΚ) αριθ. 881/92 του Συμβουλίου της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡ'ΉΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 15ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1989 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡ'ΉΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 15ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1989 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.Δ.Π. 324/89 ΠΑΡΑΡ'ΉΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2465 της 15ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1989 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Αριθμός 324 ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κανονισμοί οι οποίοι εκδόθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3940, 31/12/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3940, 31/12/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ, ΣΗΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΚΡΕΑΤΟΣ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: (α) «Κανονισμός

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4112, 16/2/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ(ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΥΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ)ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4112, 16/2/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ(ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΥΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ)ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ(ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΥΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ)ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 98(Ι) του 2003. 1. Ο παρών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 3(I)/2016 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4550 Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016 9 Ο περί Αποβλήτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2016 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 2ας ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1994 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 2ας ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1994 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 272/94 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2930 της 2ας ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1994 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 272 Οι περί Προστασίας της Παραλίας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4235, 19/3/2010

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4235, 19/3/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ, ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΦΘΟΡΙΟΥΧΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο - Ε.Ε.: L 161, 14.6.2006,

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο - «Κανονισμός (ΕΟΚ) αριθ. 2377/90 του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4238, 31/3/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΝΟΜΟ ----------------

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4238, 31/3/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΝΟΜΟ ---------------- ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΝΟΜΟ ---------------- H Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 94(Ι) του 2001 60(Ι) του 2004. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο

Διαβάστε περισσότερα

(ui) (iv) E.E:, Παρ. I, 1883 Ν. 199/91 Αρ. 2646,

(ui) (iv) E.E:, Παρ. I, 1883 Ν. 199/91 Αρ. 2646, E.E:, Παρ. I, 1883 Ν. 199/91 Αρ. 2646, 8.11.91 Ο περί Επικίνδυνων Ουσιών Νόμος του 1991 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος.

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. ΠΙ(Ι) 3961 Κ.Δ.Π. 359/2002 Αρ. 3625, Αριθμός 359 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ, ΚΕΦ. 50

E.E. Παρ. ΠΙ(Ι) 3961 Κ.Δ.Π. 359/2002 Αρ. 3625, Αριθμός 359 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ, ΚΕΦ. 50 E.E. Παρ. ΠΙ(Ι) 3961 Κ.Δ.Π. 359/2002 Αρ. 3625, 26.7.2002 Αριθμός 359 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ, ΚΕΦ. 50 Κανονισμοί που εκδόθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Λακατάμιας δυνάμει του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγές στους Κανόνες Οδικής Κυκλοφορίας της NNO

Αλλαγές στους Κανόνες Οδικής Κυκλοφορίας της NNO 1η Νοεμβρίου 2012 Αλλαγές στους Κανόνες Οδικής Κυκλοφορίας της NNO Από την 1η Νοεμβρίου 2012 θα ισχύουν διάφορες αλλαγές στους κανόνες οδικής κυκλοφορίας της ΝΝΟ. Πολλές από αυτές τις αλλαγές είναι απλά

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1985 ΕΩΣ 1997)

Ο ΠΕΡΙ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1985 ΕΩΣ 1997) Ε.Ε. Παρ. ΠΙ(Ι) Αρ. 3361 ; 5.11.99 Αριθμός 264 1102 Ο ΠΕΡΙ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1985 ΕΩΣ 1997) Κ.Δ.Π. 264/99 Ill του 1985 1 του 1986 8 του 1986 25 του 1986 39 του 1986 50 του 1986 114 του 1986 12 ί του

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4373, 28.12.2012

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4373, 28.12.2012 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4373, 28.12.2012 207(Ι)/2012 207(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 64 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ, ΚΕΦ. 50

Αριθμός 64 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ, ΚΕΦ. 50 Ε.Ε. Παρ. III(I) 466 Κ.Δ.Π. 64/2001 Αρ. 3475, 16.2.2001 Αριθμός 64 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ, ΚΕΦ. 50 Κεφ. 50. Συνοπτικός τίτλος. Ερμηνεία. Δεύτερος Κεφ. 50. Κανονισμοί που εκδόθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3940, 31/12/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΥΓΩΝ ΠΡΟΣ ΕΠΩΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΟΣΣΩΝ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3940, 31/12/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΥΓΩΝ ΠΡΟΣ ΕΠΩΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΟΣΣΩΝ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΥΓΩΝ ΠΡΟΣ ΕΠΩΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΟΣΣΩΝ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο (α) «Κανονισμός 2782/75(ΕΟΚ)

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4193, 27/2/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4193, 27/2/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 148(Ι) του 2003 40(Ι) του 2007. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

894 Κ.Δ.Π. 218/2000 Ο ΠΕΡΙ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1985 ΕΩΣ 1997

894 Κ.Δ.Π. 218/2000 Ο ΠΕΡΙ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1985 ΕΩΣ 1997 E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 3420, 21.7.2000 Αριθμός 218 894 Κ.Δ.Π. 218/2000 Ο ΠΕΡΙ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1985 ΕΩΣ 1997 Κανονισμοί δυνάμει των άρθρων 87 και 88 Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μέσα Γειτονιάς,

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4359, (Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4359, (Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΝΟΜΟ Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4359, 26.10.2012 139(Ι)/2012 Αρ. 4359, 26.10.2012 139(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΝΟΜΟ Η Βουλή των αντιπροσώπων

Διαβάστε περισσότερα

1. Ποιο είναι το ανώτατο όριο θέσεων μαζί με αυτήν του οδηγού που προβλέπει ο KOK για τα επιβατικά οχήματα; Α. Πέντε (5) B. Επτά (7) Γ.

1. Ποιο είναι το ανώτατο όριο θέσεων μαζί με αυτήν του οδηγού που προβλέπει ο KOK για τα επιβατικά οχήματα; Α. Πέντε (5) B. Επτά (7) Γ. Λυσάρι Οι σωστές απαντήσεις είναι σημειωμένες με κόκκινο. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΕΥΧΟΥΣ #133 1. Ποιο είναι το ανώτατο όριο θέσεων μαζί με αυτήν του οδηγού που προβλέπει ο KOK για τα επιβατικά οχήματα; Α. Πέντε (5)

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 55(Ι)/2018 Αρ. 4656, 13.6.2018 Ο περί της Εφαρμογής του Κανονισμού (Ε.Ε.) αριθ. 910/2014, σχετικά με την Ηλεκτρονική Ταυτοποίηση και τις Υπηρεσίες Εμπιστοσύνης για τις Ηλεκτρονικές Συναλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4231, 19/2/2010

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4231, 19/2/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Κεφ. 270 5 του 1965 88(Ι) του 1995 132(Ι) του 2001 63(Ι) του 2003

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ Ο ΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ Ο ΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε. Ε. Π α ρ. Ι ( I ), Α ρ. 3 7 2 2, 1 3 / 6 / 25000( 3I ) / 2 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ Ο ΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 174 του 1986 33(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3940, 31/12/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3940, 31/12/2004 NOMOΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ, ΣΗΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΡΩΣΙΜΩΝ ΑΥΓΩΝ Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: (α) «Κανονισμός

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4092, 20/10/2006 Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2006

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4092, 20/10/2006 Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2006 Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2006 Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: Επίσημη Εφημερίδα της

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4146, 23/11/200 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4146, 23/11/200 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΝΟΜΟ ------------------ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 86(Ι) του 1999 51(Ι) του 2000 5(Ι) του 2001 131(Ι) του 2001 199(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005)

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005) Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005) Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4353 Κ.Δ.Π. 570/2005 Αρ. 4058, 16.12.2005 Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: 534 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 115(Ι)/2018 Αρ. 4668, 25.7.2018 Ο περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων (Τεχνικός Έλεγχος και Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου) (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2018 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3989, 6/5/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣIAΣ ΤΩΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΩΝ ΚΙΝΗΤΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3989, 6/5/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣIAΣ ΤΩΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΩΝ ΚΙΝΗΤΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣIAΣ ΤΩΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΩΝ ΚΙΝΗΤΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο - Επίσημη Εφημερίδα της

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4146, 23/11/200 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4146, 23/11/200 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟ ------------------ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 111 του 1985 1 του 1986 8 του 1986 25 του 1986 39 του 1986 1. Ο παρών Νόμος

Διαβάστε περισσότερα

132(Ι)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1973 ΕΩΣ (Αρ. 2) ΤΟΥ 2015

132(Ι)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1973 ΕΩΣ (Αρ. 2) ΤΟΥ 2015 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4585, 6.12.2016 Ν. 132(Ι)/2016 132(Ι)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1973 ΕΩΣ (Αρ. 2) ΤΟΥ 2015 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4508, (I)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1986 ΜΕΧΡΙ 2015

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4508, (I)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1986 ΜΕΧΡΙ 2015 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4508, 6.5.2015 Ν. 56(Ι)/2015 56(I)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1986 ΜΕΧΡΙ 2015 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος.

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4136, 25/7/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4136, 25/7/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΝΟΜΟ Προοίμιο. Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ: L 31, 1.2.2002, σ. 1. ΕΕ: L 100, 8.4.2006,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ: ΟΡΟΙ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ: ΟΡΟΙ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ: ΟΡΟΙ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Πίνακας Περιεχομένων 1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ...3 1.1 Αναθέτων Φορέας...3 Οργανισμός Συγκοινωνιών Επαρχίας Λευκωσίας...3 2. ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ...3

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1985 ΕΩΣ 1997)

Ο ΠΕΡΙ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1985 ΕΩΣ 1997) Ε.Ε. Παρ. ΗΙ(Ι) Αρ. 3361, 5.11.99 Αριθμός 265 1108 Ο ΠΕΡΙ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1985 ΕΩΣ 1997) Κ.Δ.Π. 265/99 11) του 1985 1 του 1986 8 του 1986 25 του 1986 39 του 1986 50 του 1986 114 του 1986 121 του

Διαβάστε περισσότερα

147(I)/2015 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο-

147(I)/2015 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο- Ε.Ε. Παρ. I(I), Αρ. 4535, 16.10.2015 Ν. 147(Ι)/2015 147(I)/2015 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2015 Προοίμιο. Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο-

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑIΚΗΣ EΝΩΣΗΣ 184(I)/2011

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑIΚΗΣ EΝΩΣΗΣ 184(I)/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑIΚΗΣ EΝΩΣΗΣ 184(I)/2011 Για σκοπούς εφαρμογής της πράξης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 27, 30.1.2010,

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. HI(I) 991 Κ.Δ.Π. 235/99 Αρ. 3359, Αριθμός 235 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ, ΚΕΦ. 50

E.E. Παρ. HI(I) 991 Κ.Δ.Π. 235/99 Αρ. 3359, Αριθμός 235 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ, ΚΕΦ. 50 E.E. Παρ. HI(I) 991 Κ.Δ.Π. 235/99 Αρ. 3359, 29.10.99 Αριθμός 235 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ, ΚΕΦ. 50 Κανονισμοί που εκδόθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Γερμασόγειας δυνάμει του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΡΘΡΟ 32 : Φόρτωση οχημάτων ΚΩΔΙΚΑΣ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 1. Το μεικτό βάρος οχήματος δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος του. 2. Το φορτίο ταυ οχήματος πρέπει να τακτοποιείται και

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 127 Ο ΠΕΡΙ ΧΩΡΙΩΝ (ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ) ΝΟΜΟΣ

Αριθμός 127 Ο ΠΕΡΙ ΧΩΡΙΩΝ (ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ) ΝΟΜΟΣ E.E. Παρ. ΠΙ(Ι) Αρ. 2973, 5.5.95 424 K.AJI. 127/95 Κεφ. 243. 46 του 1961 58 του 1962 4 του 1966 31 του 1969 7 του 1979 49 του 1979 65 του 1979 7 του 1980 27 του 1982 42 του 1983 72 του 1983 38 του 1984

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 5ης ΜΑΙΟΥ 1995 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 5ης ΜΑΙΟΥ 1995 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις K.AJI. 125/95 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2973 της 5ης ΜΑΙΟΥ 1995 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 125 Ο ΠΕΡΙ ΧΩΡΙΩΝ (ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ)

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4441, (Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1985 ΕΩΣ (ΑΡ. 2) ΤΟΥ 2013

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4441, (Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1985 ΕΩΣ (ΑΡ. 2) ΤΟΥ 2013 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4441, 15.4.2014 Ν. 54(Ι)/2014 54(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1985 ΕΩΣ (ΑΡ. 2) ΤΟΥ 2013 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος.

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4096, 7/11/2006. ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1972 ΕΩΣ (Αρ.

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4096, 7/11/2006. ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1972 ΕΩΣ (Αρ. ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1972 ΕΩΣ (Αρ. 2) του 2006 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 86 του 1972 37 του 1974

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ: ΟΡΟΙ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ: ΟΡΟΙ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ: ΟΡΟΙ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Πίνακας Περιεχομένων 1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ...3 1.1 Αναθέτων Φορέας...3 Οργανισμός Συγκοινωνιών Επαρχίας Λευκωσίας...3 2. ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ...3

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3622, 15/7/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3622, 15/7/2002 Ο περί Έκτακτης Εισφοράς για την Άμυνα της Δημοκρατίας Νόμος του 2002, εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 117(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι. Αριθμός 4118 Τετάρτη, 21 Μαρτίου

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι. Αριθμός 4118 Τετάρτη, 21 Μαρτίου Ν. 35(Ι)/2007 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4118 Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2007 395 Ο περί Προστασίας των Μισθών Νόμος του 2007 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 40(1) του 1992 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΥΣ

Αριθμός 40(1) του 1992 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΥΣ E.E. Παρ. I (I), 771 Ν. 40(1)/92 Αρ. 2713,5.6.92 Ο περί Δήμων (Τροποποιητικός) Νόμος του 1992 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 93(i)/2008 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4181 Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2008 751 Ο περί Αστυνομίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2008 εκδίδεται με

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: 1142 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 178(Ι)/2017 Αρ. 4631, 15.12.2017 Ο περί Ορισμένων Δημόσια Εκτεθειμένων Προσώπων και Ορισμένων Αξιωματούχων της Κυπριακής Δημοκρατίας (Δήλωση και Έλεγχος Περιουσίας) (Τροποποιητικός)

Διαβάστε περισσότερα

E.E., Παρ. I (I), Αρ. 2673, Ν. 4/92

E.E., Παρ. I (I), Αρ. 2673, Ν. 4/92 E.E., Παρ. I (I), Αρ. 2673, 24.1.92 15 Ν. 4/92 Ο περί Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών Οικοδομικών και Τεχνικών Έργων (Τροποποιητικός) Νόμος του 1992 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3850, 30/4/2004 Ο ΠΕΡΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ (ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3850, 30/4/2004 Ο ΠΕΡΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ (ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Ο ΠΕΡΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ (ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3124 της 14ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3124 της 14ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 8(Ι)/97 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3124 της 14ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Ιδιωτικών Γραφείων Εξεύρεσης Εργασίας Νόμος του 1997 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμοί σύμφωνα με το άρθρο 88 Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάνω Λευκάρων, ασκώντας τις εξου- ιιίτου 1985

Κανονισμοί σύμφωνα με το άρθρο 88 Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάνω Λευκάρων, ασκώντας τις εξου- ιιίτου 1985 E.E. Παρ. ΠΙ(Ι) 1753 Κ.Δ.Π. 195/96 Αρ. 3071, 28.6.96 Αριθμός 195 Ο ΠΕΡΙ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΣ Κανονισμοί σύμφωνα με το άρθρο 88 Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάνω Λευκάρων, ασκώντας τις εξου- ιιίτου 1985 1του

Διαβάστε περισσότερα

2961 Κ.Δ.Π. 286/97. τιτλος

2961 Κ.Δ.Π. 286/97. τιτλος Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3189,10.10.97 2961 Κ.Δ.Π. 286/97 Αριθμός 286 Ο ΠΕΡΙ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΣ Κανονισμοί σύμφωνα με τα άρθρ'α 87 και 88 Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λατσιών, ασκώντας τις εξουσίες που του χορηγούνται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 13ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 13ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 260/2000 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3438 της 13ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 260 Ο ΠΕΡΙ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΣ Κανονισμοί

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4253, 23/7/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4253, 23/7/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟ Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο - Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 224, 16.08.2006, σ.1. «Οδηγία 2006/46/ΕΚ του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 62(Ι) του 2016 Ο ΠΕΡΙ ΦΘΟΡΙΟΥΧΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ (ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ, ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ) ΝΟΜΟΣ TOY 2016

Αριθμός 62(Ι) του 2016 Ο ΠΕΡΙ ΦΘΟΡΙΟΥΧΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ (ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ, ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ) ΝΟΜΟΣ TOY 2016 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4564, 25.4.2016 754 Ν. 62(Ι)/2016 Ο περί Εκπομπών Φθοριούχων Αερίων Θερμοκηπίου (Συγκράτηση, Πρόληψη και Μείωση) Νόμος του 2016 εκδίδεται με δημοσίευση στην Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4230, 12/2/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4230, 12/2/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 86 του 1972 37 του 1974 58 του 1976 20 του 1978 64 του

Διαβάστε περισσότερα