Απολογισµός Καλοκαιρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων 2006

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Απολογισµός Καλοκαιρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων 2006"

Transcript

1 Απολογισµός Καλοκαιρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων 2006

2 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΑΣΟΥΣ ΛΕΣΒΟΥ Απολογισµός Καλοκαιρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων 2006 «Γιορτές της Γης» Πλούσιο σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες ήταν το πρόγραµµα των πολιτιστικών εκδηλώσεων 2006 του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωµένου άσους Λέσβου. Στόχος των εκδηλώσεων που οργανώθηκαν από το Μουσείο και φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι ήταν να προσφέρει στην τοπική κοινωνία και στους επισκέπτες του νησιού τη δυνατότητα να γνωρίσουν αξιόλογους δηµιουργούς σε διάφορες µορφές τέχνης κυρίως δε αυτούς που δραστηριοποιούνται στη Λέσβο και µάλιστα στην περιοχή του Απολιθωµένου άσους. Προσέφερε έτσι µια πολύ ουσιαστική πρόταση ψυχαγωγίας και επαφής µε την Τέχνη ενώ έδωσε βήµα προβολής σε δηµιουργούς της περιοχής, ανταποκρινόµενο µε επιτυχία στις δυνατότητες ενός σύγχρονου Μουσείου στην ελληνική περιφέρεια. Όλες οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις που πραγµατοποιήθηκαν είχαν ιδιαίτερη απήχηση στην τοπική κοινωνία και τους επισκέπτες του νησιού ενώ προκάλεσαν τα θετικά σχόλια του τύπου και των ΜΜΕ, γεγονός που συνέβαλε στην προβολή του Απολιθωµένου άσους Λέσβου αλλά και των δραστηριοτήτων του Μουσείου.

3 7 η Γιορτή Αγροτουρισµού 2006 (1 Ιουλίου - 10 Οκτωβρίου 2006) Με ιδιαίτερα µεγάλη επιτυχία πραγµατοποιήθηκε και φέτος η 6η Γιορτή Αγροτουρισµού «Οι καρποί της λεσβιακής γης» στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι της Λέσβου. Η Γιορτή Αγροτουρισµού έχει πλέον ριζώσει και αποτελεί θεσµό που επαναλαµβάνεται κάθε χρόνο και προβάλει προϊόντα και υπηρεσίες της Λέσβου. Στόχος της 6ης Γιορτής Αγροτοτουρισµού ήταν η προβολή των προϊόντων των γυναικείων αγροτοτουριστικών συνεταιρισµών της Λέσβου, των προϊόντων Βιολογικής Γεωργίας, των τυποποιηµένων ποιοτικών αγροτικών προϊόντων καθώς και των παραδοσιακών και µοντέρνων προϊόντων που παρασκευάζουν τα άξια χέρια των παραγωγών και βιοτεχνών της Λέσβου. Ταυτόχρονα µε την ενίσχυση των υπαρχόντων δραστηριοτήτων και προϊόντων, το Μουσείο επίσης προσπάθησε να προωθήσει και να ενισχύσει τις Αγροτουριστικές δραστηριότητες στην τοπική κοινωνία του νησιού. Και το φετινό καλοκαίρι οι επισκέπτες της δυτικής Λέσβου, στα ειδικά περίπτερα της Γιορτής που στήθηκαν στους χώρους του Μουσείου, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα αρώµατα, τις γεύσεις από την λεσβιακής γη, να γνωρίσουν τα χειροτεχνήµατα του νησιού καθώς και να ενηµερωθούν για τα τοπικά προϊόντα και τις υπηρεσίες της Λέσβου, από κάθε γωνιά του νησιού. Την 6η Γιορτή Αγροτουρισµού επισκέφτηκαν επισκέπτες. Στην έκθεση της 6ης Γιορτής Αγροτουρισµού συµµετείχαν µε περίπτερα Αγροτουριστικοί Συνεταιρισµοί της Λέσβου και ντόπιες επιχειρήσεις µε τα προϊόντα τους.

4 Έκθεση φωτογραφίας της Μυρσίνης Τουρβαλή «Γυναίκα» ιάρκεια: 1 η έως 14 Ιουλίου 2006 Την έκθεση φωτογραφίας της Μυρσίνης Τουρβαλή µε θέµα «Γυναίκα» φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις του το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωµένου άσους Λέσβου, στο Σίγρι από 1 η έως 14 Ιουλίου 2006 Η Μυρσίνη Τουρβαλή παρουσίασε στις φωτογραφίες της µια πρώτη σπουδή για τη γυναίκα της σηµερινής εποχής, στις καθηµερινές δηµόσιες και προσωπικές στιγµές της. Όταν µοχθεί, όταν δίνεται µε όλο της το είναι σ αυτό που καταπιάνεται. «Όταν απλόχερα χαρίζει τα αισθήµατά της ή όταν αναδύεται σαν Αφροδίτη, σκορπώντας πέπλα σαγήνης στο πέρασµά της» Στις φωτογραφίες της Μυρσίνης Τουρβαλή που εκτέθηκαν στο Μουσείο παρουσιάστηκαν κυρίως πορτραίτα γυναικών «της διπλανής πόρτας», στιγµιότυπα της δράσης τους ή στον προσωπικό τους χώρο. «Το θέµα «Γυναίκα» ξεκίνησε ως σπουδή και δεν έχει ακόµα ολοκληρωθεί. Πώς να ολοκληρώσεις µια εικόνα, που είναι όλη η ζωή», αναρωτιέται η ίδια στο πρόγραµµα της έκθεσης. Στην επίσηµη παρουσίαση της έκθεσης, η φωτογράφος είχε την ευκαιρία να δείξει στους παριστάµενους απλές τεχνικές για την φωτογραφική λήψη, ιδιαίτερα στις προσωπογραφίες. Η Μυρσίνη Τουρβαλή γεννήθηκε στη Μυτιλήνη και µεγάλωσε στην Αγιάσο. Εργάζεται ως κτηνίατρος στη Μυτιλήνη. Έχει παρακολουθήσει τον κύκλο µαθηµάτων της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης το 2001 και αυτή ήταν η πρώτη ατοµική της έκθεση.

5 Παράσταση χορού «Με τη φωνή του αέρα» 9 Ιουλίου 2006 Η νεανική οµάδα µοντέρνου χορού από τη Μυτιλήνη παρουσίασε στις 9 Ιουλίου 2006 στους χώρους του Μουσείου πρωτότυπες χορογραφίες µε στοιχεία κλασικού µπαλέτου, µοντέρνου χορού, αεροβικής κ.ά., πάνω σε σύγχρονες µουσικές συνθέσεις, υπό τον γενικό τίτλο «Με τη φωνή του αέρα». Η οµάδα αυτή αποτελείται από µαθήτριες Λυκείων της Μυτιλήνης οι οποίες ασχολούνται ερασιτεχνικά µε τον χορό στον ελεύθερο χρόνο τους και δουλεύουν µόνες τους την χορογραφία κάθε κοµµατιού. Η παράσταση δόθηκε στον χώρο µπροστά από το εκδοτήριο, εντός του Μουσείου, σ ένα εντυπωσιακό σµίξιµο του µουσειακού χώρου µε την ορχηστική τέχνη, όπου ο χορός και η ένταση του σώµατος είχε σκηνικό τα Απολιθωµένα έντρα.

6 Έκθεση χειροτεχνίας της Ροδακινιάς Καλαϊτζή «Όσα µου χάρισε η θάλασσα» ιάρκεια: Ιουλίου 2006 Μια διαφορετική έκθεση χειροτεχνίας φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις του το Μουσείο. Η Ροδακινιά Καλαϊτζή που ζει στην Ερεσό και εργάζεται στη ηµοτική Βιβλιοθήκη, αναζήτησε σε πράγµατα απλά και ταπεινά που βρήκε στους περιπάτους της στ ακροθαλάσσι, τα υλικά µε τα οποία έπλασε και στόλισε αντικείµενα της καθηµερινότητάς µας. Πέτρες που ο χρόνος σµίλεψε κι άµµος που κολλάει στα πόδια, κεραµίδια που η δύναµη της θάλασσας τα έφτιαξε στολίδια, ξύλα που φανέρωσαν τη δύναµή τους, σπασµένα γυαλιά πολύχρωµα, λογιώ λογιώ κοχύλια και τόσα άλλα που µε σοφία θα µπορούσε να πει κανείς πως εναποθέτει η θάλασσα στις αγκάλες της να τις πλουµίσει. Αυτά τα υλικά συνάντησε η Ροδακινιά στους περιπάτους που της έδιναν τη δύναµη να συνεχίσει τη ζωή και να ανακτήσει την ενεργητικότητά της, µετά από ένα πολύς σοβαρό πρόβληµα υγείας. Κι ύστερα, αυτά έγιναν η παρέα της, η συντροφιά της κι η ασχολία της. Και µ αυτά, µε χέρια που πάλευαν να είναι γερά, άρχισε να φτιάχνει αντικείµενα, να συνθέτει εικόνες, να δηµιουργεί έργα και να ονειρεύεται. Τα έργα της είναι κυρίως πίνακες, κορνίζες, καθρέφτες, κηροπήγια, φωτιστικά, καπέλα, διακοσµητικές κατασκευές, αλλά και µικρά αγαλµατάκια που ζωντανεύουν τις πέτρες σ ένα σκηνικό µιας καθηµερινής παράστασης στ ακροθαλάσσι. «Όσα µου χάρισε η θάλασσα» ονόµασε αυτήν την έκθεση, τα εγκαίνια της οποίας πραγµατοποιήθηκαν την Πέµπτη, 13 Ιουλίου 2006, µε την παρουσία πολλών φίλων της καλλιτέχνιδας, επισκεπτών και κατοίκων της περιοχής.

7 Έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Καλιγιάννη «Τοπία» ιάρκεια: Ιουλίου 2006 Την έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Καλιγιάννη «Τοπία» φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις του το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωµένου άσους Λέσβου, από την Παρασκευή 14 Ιουλίου, έως τις 30 Ιουλίου. Ο ζωγράφος, στα εγκαίνια της έκθεσης αναφέρθηκε στα έργα που παρουσιάστηκαν στην έκθεση, έργα της τελευταίας δηµιουργικής του περιόδου, λάδια και ακουαρέλες, που παρουσιάζουν µε χρώµατα εξωστρεφή τοπία γνώριµα αλλά και τόσο άγνωστά µας: ακρογιάλια, πλαγιές, κάµποι µε ένταση και ουρανούς γεµάτους πάθος. Ο Μιχάλης Καλιγιάννης γεννήθηκε στο Παρίσι. Τη δεκαετία του 1970 σπούδασε στη Νίκαια (νότια Γαλλία) Αρχιτεκτονική, γραφικές και διακοσµητικές τέχνες, αλλά και Σχέδιο και Χαρακτική. Στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού διδάσκεται Χαρακτική, Λιθογραφία και Ζωγραφική και αποκτά τα διπλώµατα Χαρακτικής και Ζωγραφικής. Η πρώτη του ατοµική έκθεση (Χαρακτικής) πραγµατοποιήθηκε στην Νίκαια της Γαλλίας, για να ακολουθήσουν πολλές ακόµα στο Παρίσι, το Ντακάρ (Σενεγάλη), τη Λέσβο, τη Χίο, την Κρήτη, την Αθήνα, ενώ συµµετείχε σε πολλές οµαδικές εκθέσεις µε έργα του στη Μεγάλη Βρετανία (Λονδίνο), τη Γαλλία (Παρίσι, Caen, Ussel), στη Σεούλ της Νότιας Κορέας, τη Βολιβία, και πολλά µέρη της Ελλάδας. Έχει εργαστεί σε εργαστήρια συντήρησης πινάκων ζωγραφικής και χαρακτικής τυπογραφίας, στο Παρίσι, ως συντηρητής αρχαιοτήτων και καλλιτεχνικός συνεργάτης για την πραγµατοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων. Είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τµήµα Χαρακτικής στη Σχολή Σχεδίου και Χαρακτικής της Νίκαιας και έχει διδάξει ζωγραφική, σχέδιο, χαρακτική κ. ά., σε µικρούς και µεγάλους, στη Λέσβο αλλά και την Κρήτη. Έχει συνεργαστεί για την σκηνογραφία θεατρικών έργων και έχει εικονογραφήσει παιδικά παραµύθια

8 ιηµερίδα: «Αγροτουρισµός σε περιοχές ιδιαίτερης φυσικής κληρονοµιάς. Προκλήσεις και προοπτικές» Χρήσιµα συµπεράσµατα για έναν κρίσιµο τοµέα 21 και 22 Ιουλίου 2006 Πολλές απόψεις και διαφορετικές εµπειρίες ακούστηκαν στην διηµερίδα µε θέµα «Αγροτουρισµός σε περιοχές ιδιαίτερης φυσικής κληρονοµιάς Προκλήσεις & Προοπτικές», η οποία πραγµατοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωµένου άσους Λέσβου στο Σίγρι, στις 21 και 22 Ιουλίου Η διηµερίδα διοργανώθηκε στα πλαίσια της Γιορτής Αγροτουρισµού 2006 που πραγµατοποιήθηκε για έβδοµη συνεχή χρονιά στο Μουσείο και συνδιοργανώθηκε µε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων - Υπηρεσία ιαχείρισης Κ.Π. LEADER+, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, την Νοµαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου, την Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου, το Τµήµα Γεωγραφίας του Πανεπιστηµίου Αιγαίου και το Γεωτεχνικό Επιµελητήριο Ελλάδας. Στην διηµερίδα συµµετείχαν στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων, πανεπιστηµιακοί, εκπρόσωποι γυναικείων αγροτοτουριστικών συνεταιρισµών και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε τοµείς αγροτουρισµού αλλά και πολλοί κάτοικοι της περιοχής και επισκέπτες που ενδιαφέρονται για τον αγροτουρισµό. Την δική τους εµπειρία παρουσίασαν οι εκπρόσωποι των γυναικείων αγροτοτουριστικών συνεταιρισµών γυναικών που έχουν δηµιουργηθεί και λειτουργούν στη Λέσβο. Στις εισηγήσεις τους αναφέρθηκαν στον ενθουσιασµό των πρώτων ηµερών αλλά και το άγνωστο που είχαν να αντιµετωπίσουν, τα προβλήµατα που παρουσιάστηκαν στην πορεία και πώς αυτά αντιµετωπίζονται, την αποδοχή και συµπαράσταση της τοπικής κοινωνίας ή την δυσπιστία της στο εγχείρηµά τους, αλλά και πόσο αυτή η προσπάθειά τους άλλαξε τις ίδιες, τη θέση των γυναικών, την οικονοµική κατάσταση της οικογένειας και πόσο αυτό συµβάλει στην οικονοµική και γενικότερη ανάπτυξη του τόπου. Την δεύτερη ηµέρα της ηµερίδας, οι συµµετέχοντες περιηγήθηκαν τους υπαίθριους χώρους του Απολιθωµένου άσους, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν τα αποτελέσµατα των τελευταίων ανασκαφών και να διαπιστώσουν για άλλη µια φορά τη µοναδικότητα του Απολιθωµένου άσους, το οποίο αποτελεί σηµείο αναφοράς στην τουριστική ανάπτυξη της Λέσβου.

9 Παρουσίαση του λευκώµατος Απολιθωµένο άσος Λέσβου Ένα βιβλίο αντάξιο ενός µοναδικού µνηµείου! Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2006 Σε µια κατάµεστη αίθουσα, στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο Σίγρι, παρουσιάστηκε την Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2006, το νέο λεύκωµα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωµένου άσους Λέσβου και των εκδόσεων «Τοπίο», «Απολιθωµένο άσος Λέσβου». Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πλήθος Σιγριανών και κατοίκων της Λέσβου, µεταναστών και επισκεπτών του νησιού, οι οποίοι εκφράστηκαν µε θερµά λόγια για το βιβλίο αλλά και την προσπάθεια του Μουσείου, η οποία συµβάλλει στην προβολή του Απολιθωµένου άσους. Για το βιβλίο µίλησαν ο ήµαρχος Ερεσού-Αντίσσης Πολύδωρος Αµπατζής, ο φιλόλογος και δηµοσιογράφος Παναγιώτης Σκορδάς, ο φωτογράφος και εκδότης ηµήτρης Ταλιάνης, οι εντυπωσιακές φωτογραφίες του οποίου ζωντανεύουν τα απολιθώµατα, ο Καθηγητής Παλαιοβοτανικής του Πανεπιστηµίου Αθηνών και Πρόεδρος του ιοικητικού Συµβουλίου του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωµένου άσους Λέσβου Ευάγγελος Βελιτζέλος, και ο ιευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Νικόλαος Ζούρος. Το λεύκωµα «Απολιθωµένο άσος Λέσβου» είναι µια πολυτελής τετράχρωµη έκδοση 160 σελίδων, µε κείµενα των Ευάγγελου Βελιτζέλου, Καθηγητή Παλαιοβοτανικής του Πανεπιστηµίου Αθηνών και Πρόεδρο του ιοικητικού Συµβουλίου του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωµένου άσους Λέσβου και Νικόλαου Ζούρου, Επικ. Καθηγητή στο Τµήµα Γεωγραφίας του Πανεπιστηµίου Αιγαίου και ιευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωµένου άσους Λέσβου.

10 Έκθεση ζωγραφικής της Μαριάνθης Πρίµου-Σούγιουλτζη «Χρώµατα της Λέσβου» ιάρκεια: 30 Ιουλίου 11 Αυγούστου 2006 «Χρώµατα της Λέσβου» ήταν ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής της Μαριάνθης Πρίµου - Σούγιουλτζη που φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις του το Μουσείο από την Κυριακή 30 Ιουλίου έως την Παρασκευή 11 Αυγούστου. Στην έκθεση παρουσιάστηκαν έργα της µακράς δηµιουργικής περιόδου της ζωγράφου, κυρίως τοπία της Λέσβου, νεκρές φύσεις αλλά και πρόσωπα. «Η µατιά της ζωγράφου είναι ζεστή, φιλική, και δίνει στους πίνακές της εικόνες καθηµερινές, αγαπηµένες, όσο κι όµορφες. Το παιχνίδι της µε τα χρώµατα δεν είναι µάχη, αλλά έρωτας γεµάτος πάθος και τρυφερότητα, µε ανταπόδοση, ροµαντισµό, χαρά, ευτυχία και αγάπη για τη ζωή. Στα τοπία της αναγνωρίζει κανείς πολλές γνωστές γωνιές της Λέσβου, από το Σίγρι ως τη Μυτιλήνη.» Η Μαριάνθη Πρίµου- Σούγιουλτζη, Μαριανθούλα για όσους τη γνωρίζουν και για όλον τον κόσµο, γεννήθηκε στη Μυτιλήνη. Έχει πραγµατοποιήσει πολλές ατοµικές εκθέσεις και έχει συµµετάσχει σε πολλές οµαδικές, στην Ελλάδα και την Αµερική. Ήταν η πρώτη φορά που έργα της παρουσιάζονται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωµένου άσους Λέσβου, στο Σίγρι

11 Θεατρική παράσταση από την Οµάδα «Άστεγοι» «Λίστα Γάµου» Κυριακή, 30 Ιουλίου 2006 Η Θεατρική Οµάδα Μυτιλήνης Άστεγοι, η πρώτη οµάδα που παρουσίασε θεατρικό έργο στους χώρους του Μουσείου, πριν ακόµα κατασκευαστεί το υπαίθριο αµφιθέατρο, χάρισε και φέτος µια ξεχωριστή βραδιά στους πολυπληθείς θεατές, µε την «Λίστα Γάµου», µια σύγχρονη κωµωδία, που διαδραµατίζεται στην Ελλάδα του σήµερα και αφορά συνηθισµένους ανθρώπους, µε φυσιολογικές αντιδράσεις. Η παράσταση µε το έργο του ιονύση Χαριτόπουλου δόθηκε στο υπαίθριο αµφιθέατρο του Μουσείου, την Κυριακή 30 Ιουλίου, στις 9:00 το βράδυ και απέσπασε το θερµό χειροκρότηµα όλων. Η «Λίστα Γάµου» αναφέρεται σε µια παρέα φίλων, οι οποίοι συναντιόνται σε ένα σπίτι κληρονοµιά του ενός, στο οποίο όµως όλοι καταφεύγουν για να ξεφύγουν από την υπόλοιπη ζωή τους και να περάσουν καλά, αφού όλοι το νιώθουν σαν δικό τους σπίτι. Το πρόβληµα είναι η φτωχή του επίπλωση, ζήτηµα για το οποίο οι φίλοι θα βρουν µια πανέξυπνη και ανέξοδη λύση. Φυσικά, τα πράγµατα θα ξεφύγουν από τον αρχικό σχεδιασµό! Σ αυτό το σενάριο οι Άστεγοι δούλεψαν µε κέφι και έφτιαξαν µια πολύ ευχάριστη κωµωδία, συνεχίζοντας την παράδοση που εδώ και χρόνια έχουν δηµιουργήσει, των πολύ προσεγµένων όσο και ποιοτικών τους παραστάσεων, σε όποιο είδους θεάτρου έχουν καταπιαστεί. Τη «Λίστα Γάµου» σκηνοθέτησε η Κική Γεωργαντά και έπαιξαν οι: Νίκη Καρδακάρη, Κλεοµένης Τζανέτος, Χρήστος Μαλακός, Λευτέρης Μυρσινιάς, Αντώνης Αντωνίου, Παναγιώτης Χλίµπος και Αντώνης Χιώτης. Χόρεψαν οι Μαρίνα Ιωαννάτου και ο Τέλης Καραδούκας.

12 Εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τζέλης Χατζηδηµητρίου «Ανεξερεύνητη Λέσβος» Σάββατο 5 Αυγούστου 2006, ώρα Σε µια κατάµεστη αίθουσα, στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο Σίγρι, παρουσιάστηκε το Σάββατο, 5 Αυγούστου 2006, το νέο βιβλίο της Τζέλης Χατζηδηµητρίου «Ανεξερεύνητη Λέσβος», το οποίο µόλις κυκλοφόρησε. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Νοµαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωµένου άσους Λέσβου και οι εκδόσεις ROAD και παραβρέθηκαν σ αυτήν πλήθος κατοίκων του Σιγρίου και της Λέσβου γενικότερα, αλλά και πολλοί επισκέπτες. Για το βιβλίο µίλησαν µε θερµά λόγια ο ιευθυντής του Μουσείου κ. Νίκος Ζούρος, ο Νοµάρχης Λέσβου κ. Παύλος Βογιατζής, ο οποίος επεσήµανε πώς τέτοιες προσπάθειες βοηθούν στην τουριστική -αλλά όχι µόνο σ αυτήνανάπτυξη ενός τόπου σαν τη Λέσβο, ο φιλόλογος κ. Παναγιώτης Σκορδάς και η κα Κατερίνα Μπαρδάκα, εκπροσωπώντας τις εκδόσεις ROAD. Η συγγραφέας Τζέλη Χατζηδηµητρίου, αναφέρθηκε στην διετή «περιπέτεια» ως την έκδοση του οδηγού, τις περιπλανήσεις της στην απέραντη λεσβιακή ύπαιθρο, χωρίς να ξεχάσει να ευχαριστήσει τους απλούς ανθρώπους που την οδήγησαν και στις πιο απόµερες αλλά εξίσου σηµαντικές γωνιές του νησιού. «εν είχα ιδέα στην αρχή πόσο µεγάλο έργο αναλάµβανα», σηµείωσε. «Πίστευα ότι θα το τελειώσω πολύ γρήγορα, αλλά αµέσως διαπίστωσα τον τεράστιο όγκο οµορφιάς που έπρεπε να καταγράψω. Γιατί η Λέσβος δεν είναι ένα νησί, αλλά µια χώρα, µια ήπειρος, µε τόσο πολλά και τόσα διαφορετικά πράγµατα που αξίζει να γνωρίσει κανείς». Στη συνέχεια, µε την προβολή οπικοακουστικού υλικού (slide show) µε εικόνες από το βιβλίο, που είχε επιµεληθεί η συγγραφέας του βιβλίου, παρουσίασε τις διαδροµές που ακολουθήθηκαν, ταξιδεύοντας ουσιαστικά όσους παραβρίσκονταν στην αίθουσα σ όλη τη Λέσβο και τις οµορφιές της.

13 Με εγκαίνια έκθεσης γλυπτικής του Θανάση Μανούσου, παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Ιωάννη Τσίκνα, εγκαίνια έκθεσης παλαιών φωτογραφιών του Σιγρίου Ποιήµατα, γλυπτά και παλιές φωτογραφίες Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2006 Κατάµεστο ήταν το αµφιθέατρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωµένου άσους Λέσβου στην σπονδυλωτή εκδήλωση που πραγµατοποιήθηκε την Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2006, για τα εγκαίνια της έκθεσης γλυπτικής του Θανάση Μανούσου «Τα ξύλινα τείχη του Αιγαίου», την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Ιωάννη Τσίκνα «Παράθυρο στο Αιγαίο» όσο και τα εγκαίνια της έκθεσης παλαιών φωτογραφιών του Σιγρίου και των ανθρώπων του. Έκθεση γλυπτικής Η εκδήλωση άρχισε µε την παρουσίαση της νέας δουλειάς του γλύπτη Θανάση Μανούσου «Τα ξύλινα τείχη του Αιγαίου». Πρόκειται για αναπαραστάσεις καραβιών που ταξίδεψαν τα νερά του Αιγαίου, από την αρχαιότητα µέχρι πρόσφατα, κατασκευασµένα από µέταλλο, µε ειδική επεξεργασία οξείδωσης. Στον πρόλογό του, ο ιευθυντής του Μουσείου Νίκος Ζούρος καλωσόρισε τον δηµιουργό, ο οποίος εκθέτει για δεύτερη φορά στο Μουσείο. Στη συνέχεια, ο Θ. Μανούσος αναφέρθηκε στη νέα του δουλειά και την πηγή έµπνευσής του «την θάλασσα, η οποία µας περιβάλλει, µας ορίζει, µας ταξιδεύει, µας γεννά». Μίλησε επίσης για τα σκαριά των αρχαίων κλασικών χρόνων αλλά και της βυζαντινής περιόδου, καράβια που αρµένισαν στο Αιγαίο στην µακραίωνη όσο και τρικυµιώδη ιστορία του.

14 Παρουσίαση βιβλίου Για την ποιητική συλλογή του κ. Ιωάννη Τσίκνα «Παράθυρο στο Αιγαίο», ο ιευθυντής του Μουσείου εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσίασή της στον χώρο αυτό, καθώς πρόκειται για το ποιητικό έργο ενός κατοίκου της περιοχής του φιλοξενεί τα Απολιθωµένα έντρα και το Μουσείο, ενός ανθρώπου που από πολύ παλιά έχει δραστηριοποιηθεί στην προστασία και ανάδειξη των Απολιθωµένων έντρων. Στη συνέχεια µίλησε ο γνωστός δηµοσιογράφος Στρατής Λιαρέλλης, ο οποίος αναφέρθηκε στην πορεία του συγγραφέα και την ιδιαίτερη σχέση του µε το Σίγρι, την επαγγελµατική και κοινωνική του καταξίωση, αλλά και την σηµερινή γνωστοποίηση µιας παλιάς του ενασχόλησης, της ποίησης. Ποιήµατα από την ηλικία των έντεκα ετών ως πρόσφατα, που είναι γεµάτα ευαισθησία αλλά και γεµάτα µε την έννοια του «χρέους», αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα αλλά και τους δασκάλους. Αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες που γίνονται και πρέπει να γίνονται στο Σίγρι και σε περιοχές όπως το Σίγρι, που βοηθούν τον τόπο να πάει ένα βήµα µπρος και πως αυτές οι προσπάθειες χρειάζονται την ουσιαστική ενίσχυση όλων και ιδιαίτερα αυτών που µπορούν. Στη συνέχεια ο Ι. Τσίκνας, αφού αναφέρθηκε στη θετική παρέµβαση του Μουσείου στα πολιτιστικά δρώµενα της περιοχής και τη θετική συνεισφορά του, σηµειώνοντας µάλιστα τη σχέση των λέξεων «Μούσαι» και «Μουσείο», στη συνέχεια ανέλυσε τα πώς και τα γιατί των ποιηµάτων του - τους πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στο Σίγρι, τους δασκάλους που εµφύσησαν την µάθηση, τα ιστορικά και κοινωνικά γεγονότα στη διάρκεια της ζωής, τη δηµιουργία της οικογένειας, τη φιλία, την αγάπη. Ευχαρίστησε επίσης όσους βοήθησαν στην έκδοση αυτής της συλλογής και τους δικούς του ανθρώπους για τη στήριξη που του παρέχουν.

15 Έκθεση παλιάς φωτογραφίας Στο τρίτο µέρος της εκδήλωσης έγινε αναφορά στην έκθεση παλιάς φωτογραφίας που παρουσιάστηκε στους χώρους του Μουσείου. Ο ιευθυντής του Μουσείου ανέφερε την ιδιαίτερη σηµασία που έχει για το Μουσείο η έκθεση αυτή, καθώς συνδέει τόσο έντονα τους ανθρώπους του τόπου που φιλοξενεί το Απολιθωµένο άσος µε το Μουσείο του Απολιθωµένου άσους. Σηµείωσε πως η έκθεση θα εµπλουτίζεται συνεχώς, µε φωτογραφίες από το αρχείο κι άλλων Σιγριανών, ενώ θα γίνει προσπάθεια να ταξινοµηθούν και να ψηφιοποιηθούν, στην προοπτική έκδοσης ενός λευκώµατος. Η εκδήλωση έκλεισε µε µια ευχάριστη έκπληξη, καθώς ένα ζευγάρι γάλλων παραθεριστών παρουσίασε ένα άψογα εκτελεσµένο χορευτικό πρόγραµµα µε µοντέρνους χορούς και καταχειροκροτήθηκε από το πολυπληθές κοινό. Στη συνέχεια, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις δύο νέες εκθέσεις του Μουσείου και να θαυµάσουν τα εκθέµατα τόσο τα εντυπωσιακά γλυπτά του Θανάση Μανούσου, όσο και τις παλιές φωτογραφίες του Σιγρίου και των ανθρώπων του. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι αυτοί που συγκινήθηκαν, βλέποντας αγαπηµένα πρόσωπα και στιγµές παλιότερων εποχών, από το σχολείο, την εξοχή και τα γλέντια σε κάθε αφορµή. Εκδήλωσαν δε την πρόθεσή τους να συµβάλλουν στον εµπλουτισµό της έκθεσης µε φωτογραφίες από το προσωπικό τους αρχείο.

16 1 η Συνάντηση Εργασίας της Ένωσης Πόλεων και Περιοχών Ηφαιστείων Με τη δύναµη των Ηφαιστείων 31 Αυγούστου και 1 η Σεπτεµβρίου Ο ηφαιστειακός τουρισµός µια νέα µορφή τουρισµού που αναπτύσσεται ταχύτατα σε παγκόσµιο επίπεδο - έχει πολύ µεγάλες προοπτικές ανάπτυξης στη χώρα µας, η οποία διαθέτει πολλά και ποικίλα ηφαιστειακά µνηµεία, ενώ οι πόλεις και περιοχές που τα φιλοξενούν πρέπει να συντονίσουν και να εντείνουν τις δράσεις τους για την ανάπτυξη αυτού του είδους τουρισµού. Σ αυτές τις λέξεις θα µπορούσαν να συνοψισθούν τα συµπεράσµατα της συνάντησης εργασίας που πραγµατοποίησαν τα µέλη της ελληνικής Ένωσης Πόλεων και Περιοχών Ηφαιστείων, που πραγµατοποιήθηκε στη Λέσβο 31 Αυγούστου και 1 η Σεπτεµβρίου, µε τη συµµετοχή εκπροσώπων των φορέων που έχουν συνυπογράψει την ιδρυτική διακήρυξη της Ένωσης ήµαρχοι, Πρόεδροι ηµοτικών Συµβουλίων, Πρόεδροι Αναπτυξιακών Εταιριών, εκπρόσωποι Νοµαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και άλλων οργανισµών. Την διοργάνωση της συνάντησης είχε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωµένου άσους Λέσβου, µε τη στήριξη της Νοµαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου, το ήµο Μυτιλήνης ΕΠΤΑΜ και τον ήµο Ερεσού Αντίσσης. Κατά την πρώτη µέρα των εργασιών (Πέµπτη, 31 Αυγούστου) πραγµατοποιήθηκε το πρωί στο Παλαιό ηµαρχείο Μυτιλήνης η πρώτη Συνεδρίαση του ιοικητικού Συµβουλίου της Ένωσης, ενώ το απόγευµα στην αίθουσα του Νοµαρχιακού Συµβουλίου η συνάντηση των µελών της Ένωσης. Κατά τη δεύτερη µέρα της παρουσίας τους στο νησί της Λέσβου οι συµµετέχοντες στη συνάντηση εργασίας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τους σηµαντικότερους ηφαιστειακούς σχηµατισµούς της Λέσβου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωµένου άσους Λέσβου, το Πάρκο Απολιθωµένου άσους Σιγρίου και, τέλος, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «υτική Λέσβος περί πετρωµάτων, φυτών και ζώων.

17 Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «υτική Λέσβος, Περί Πετρωµάτων, Φυτών και Ζώων» Ένα βιβλίο για τη φύση στη υτική Λέσβο Παρασκευή, 1 η Σεπτεµβρίου Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του κοινού προκάλεσε η παρουσίαση του βιβλίου των Ν. Ζούρου, Γ. Καρατζά και Μ. Γιαννέλλη «υτική Λέσβος, Περί Πετρωµάτων, Φυτών και Ζώων», έκδροση του ήµου Ερεσού-Αντίσσης, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωµένου άσους, στο Σίγρι, την περασµένη Παρασκευή, 1 η Σεπτεµβρίου. Η παρουσίαση έγινε στην κατάµεστη από κόσµο αίθουσα οπτικοακουστικών µέσων του Μουσείου και την παρακολούθησαν µεταξύ άλλων ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως Μηθύµνης κκ Νικόδηµος, καθώς και τα µέλη της Ένωσης Πόλεων και Περιοχών Ηφαιστείων που συµµετείχαν στην 1 η Συνάντηση Εργασίας που πραγµατοποιήθηκε στη Λέσβο. Για το βιβλίο µίλησαν ο ήµαρχος Ερεσού-Αντίσσης κ. Πολύδωρος Αµπατζής και οι συγγραφείς του, ο επικ. Καθηγητής Πανεπιστηµίου Αιγαίου και ιευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωµένου άσους Λέσβου κ. Νίκος Ζούρος ο κ. Γιάννης Καρατζάς, πολιτικός µηχανικός στο επάγγελµα, και η κα Μαίρη Γιαννέλλη, γεωπόνος, οι οποίοι σηµείωσαν τη χαρά τους που συνεργάστηκαν γι αυτό το βιβλίο το οποίο µπορεί να φανεί χρήσιµο σε όποιον ενδιαφέρεται να γνωρίσει το περιβάλλον της υτικής Λέσβου, να αποτελεί οδηγό για επιστήµονες, µελετητές, ερευνητές και επισκέπτες, αλλά και το ίδιο να αποτελέσει αφορµή για να γνωρίσει κανείς το «βιωτικό και αβιωτικό» περιβάλλον της υτικής Λέσβου.

18 Εγκαινιάστηκε το Πάρκο Απολιθωµένου άσους Πλάκας Σιγρίου Ένα νέο Πάρκο, γεµάτο εκπλήξεις ευτέρας, 11 Σεπτεµβρίου Ένας πολύ δυνατός βοριάς που φυσούσε κι ένας υπέροχος ήλιος που έδυε στο Αιγαίο πίσω απ τη Νησιώπη Έτσι συµµετείχε η Φύση, δυναµικά, στην τελετή των εγκαινίων του Πάρκου Απολιθωµένου άσους Πλάκας Σιγρίου που πραγµατοποιήθηκαν το απόγευµα της ευτέρας, 11 Σεπτεµβρίου 2006, από τον Γενικό Γραµµατέα της Περιφέρειας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σέργιο Τσίφτη. Οι δεκάδες φίλοι του Απολιθωµένου άσους, µετά τον αγιασµό, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τον Πρόεδρο του ιοικητικού Συµβουλίου του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωµένου άσους Λέσβου, Καθηγητή κ. Ευάγγελο Βελιτζέλο, ο οποίος έκανε και τον προσδιορισµό των Απολιθωµένων ένδρων που βρέθηκαν στο Πάρκο. Η τελετή συνεχίστηκε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωµένου άσους Λέσβου. Ο Γενικός Γραµµατέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σέργιος Τσίφτης ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν για την ολοκλήρωση του έργου και αναφέρθηκε στον προγραµµατισµό της Περιφέρειας για την πραγµατοποίηση τέτοιων έργων τα οποία συγχρηµατοδοτούνται από Ευρωπαϊκά προγράµµατα. Στη συνέχεια ο ιευθυντής του Μουσείου, Επικ. Καθηγητής κ. Νίκος Ζούρος έκανε µια εκτενή αναφορά στις δράσεις του Μουσείου για την έρευνα, µελέτη, ανάδειξη, έκθεση, συντήρηση, φύλαξη και κάθε πρόσφορη αξιοποίηση του Απολιθωµένου άσους της Λέσβου, τόσο εντός του Μουσείου, όσο και στην ευρύτερη περιοχή όπου υπάρχουν Απολιθωµένα ένδρα, ενώ ο Πρόεδρος του ιοικητικού Συµβουλίου του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωµένου άσους Λέσβου, Καθηγητής κ. Ευάγγελος Βελιτζέλος αναφέρθηκε στις συνεχιζόµενες έρευνες που γίνονται στο Απολιθωµένο άσος Λέσβου και συνεχώς φέρνουν στο φως εντυπωσιακά νέα στοιχεία που αποδεικνύουν την µοναδικότητα του Απολιθωµένου άσους.

19 Μια ιδιαίτερη εκδήλωση τιµής και µνήµης Τιµή στους πρωτεργάτες της ανάδειξης του Απολιθωµένου άσους ευτέρα, 11 Σεπτεµβρίου 2006 Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ατµόσφαιρα κατά την εκδήλωση τιµής και µνήµης που διοργάνωσε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωµένου άσους Λέσβου, την ευτέρα, 11 Σεπτεµβρίου 2006, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων 2006 «Γιορτές της Γης». Μια εκδήλωση οφειλόµενης τιµής σε όλους, τους επιστήµονες και τους απλούς ανθρώπους, που από τον Θεόφραστο ως τις µέρες µας ασχολήθηκαν µε την υπόθεση του Απολιθωµένου άσους Λέσβου και συνέβαλαν στην µελέτη, έρευνα, ανάδειξη, έκθεση, συντήρηση, φύλαξη και κάθε πρόσφορη αξιοποίηση του. Στην κατάµεστη αίθουσα οπτικοακουστικών µέσων του Μουσείου πραγµατοποιήθηκε τρισάγιο στη µνήµη των πρωτεργατών του Απολιθωµένου άσους Λέσβου, των ανθρώπων που άνοιξαν τον δρόµο για να φτάσουµε στην σηµερινή κατάσταση της παγκόσµιας αναγνώρισης. Ο ονοµαστικός κατάλογος αυτών των ανθρώπων είναι µακρύς. εκάδες επώνυµοι και ανώνυµοι πολίτες συνέβαλλαν στην προσπάθεια. Το Μουσείο, στο πρόσωπο των - κορυφαίων σ αυτήν την µεγάλη προσπάθεια τιµά κάθε έναν ξεχωριστά όλους όσοι πρόσθεσαν το δικό τους λιθαράκι στην προστασία και ανάδειξη του Απολιθωµένου άσους: τον ηµήτρη Μανδαλόπουλο, που µελέτησε και έκανε γνωστό το απολιθωµένο άσος στην Αµερική προσκαλώντας κορυφαίους επιστήµονες και αµερικανικά έντυπα να το επισκεφθούν και να το προστατεύσουν, τον Ιωάννη Λάσκαρη, που έγραψε το πρώτο βιβλία για το Απολιθωµένο δάσος και αγωνίσθηκε για την προστασία και την ανάδειξη του, τον Ησαΐα Βαλόγλου, που αγωνίσθηκε για την διάσωση των απολιθωµάτων από τους επισκέπτες και την δηµιουργία της πρώτης συλλογής της Κοινότητας Σιγρίου και τον Κωνσταντίνο Αθανασιάδη, που πρωτοστάτησε στην δηµιουργία του Μουσείου σε συνεργασία µε τον τότε Νοµάρχη Λέσβου Νίκο Σηφουνάκη και στην παραχώρηση της έκτασης για την ανέγερση του. Στην εκδήλωση µίλησαν ο Πρόεδρος του ιοικητικού Συµβουλίου του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωµένου άσους Λέσβου, Καθηγητής κ. Ευάγγελος Βελιτζέλος και ο Γενικός Γραµµατέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σέργιος Τσίφτης ο οποίος απένειµε τιµητικές πλακέτες στους συγγενείς των τιµώµενων πρωτεργατών.

20 Κάθε Πέµπτη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωµένου άσους Λέσβου, στο Σίγρι Προβολές µε αιτία! Ιούλιος Αύγουστος 2006 Ιδιαίτερη επιτυχία και σηµαντική προσέλευση κόσµου είχε το πρόγραµµα προβολών που διοργάνωσε το Μουσείο, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει το Μουσείο για το καλοκαίρι του 2006 «Γιορτές της Γης». Οι προβολές πραγµατοποιούνταν κάθε Πέµπτη στις 9.00 το βράδυ, στην αίθουσα οπτικοακουστικών µέσων του Μουσείου. Η θεµατική των προβολών κινήθηκε σε τρεις βασικούς άξονες: Ο πρώτος αφορούσε στο Απολιθωµένο άσος και τον ευρύτερο τοµέα της επιστήµης της γεωλογίας και παλαιοντολογίας, όπου προβλήθηκαν «Το Απολιθωµένο άσος», σε σκηνοθεσία Γιώργου άµπαση, ντοκιµαντέρ για τα ηφαίστεια και τους δεινοσαύρους. Ο δεύτερος τοµέας αφορούσε τη γνωριµία µε την περιοχή όπου φιλοξενούνται τα Απολιθωµένα έντρα. Προβλήθηκαν τα ντοκιµαντέρ: «Ελαίας Αίγλη» παραγωγής ΤΕ Κ Ν. Λέσβου 1986, σε σκηνοθεσία Μενέλαου Καραµαγγιώλη, «Ταξιδεύοντας» µε τη Μάγια Τσόκλη «Λέσβος, το νησί της αρµονίας» των Βαρβάρας Γκιγκιλίνη και Αντώνη Χιώτη, «Η δική µου Μυτιλήνη», µε αρχειακό υλικό από παλιές ταινίες του Μήτσα Κουρτζή, Η βραβευµένη ταινία του Χρήστου Βούπουρα «Ο Χορός των Αλόγων». Στην προβολή παραβρέθηκε και προλόγισε ο σκηνοθέτης. Ο τρίτος άξονας στην επιλογή των προβολών, είχε να κάνει µε παραγωγές που άµεσα ή έµµεσα σχετίζονται µε το Σίγρι: που γυρίστηκαν στο Σίγρι ή που τις γύρισαν άνθρωποι που σχετίζονται µε το Σίγρι. Προβλήθηκαν: Η τηλεοπτική παραγωγή της ΕΡΤ, 1982, Το Γυµνό Κορίτσι που βασίστηκε στο οµώνυµο µυθιστόρηµα του Νίκου Αθανασιάδη. Η τηλεταινία παραγωγής 1992 της σουηδικής τηλεόρασης STV, µε τίτλο «Den ena karleken och den andra» («Η µια αγάπη και η άλλη») σε σκηνοθεσία Εύας Μπέργκµαν

21 Έκθεση «Φυτά της Λέσβου- Καρποί και γεύσεις της Λεσβιακής γης» Ευρωπαϊκές Ηµέρες Πολιτιστικής Κληρονοµιάς Σεπτεµβρίου 2006 Για άλλη µια χρονιά το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωµένου άσους Λέσβου συµµετείχε στον εορτασµό των Ευρωπαϊκών Ηµερών Πολιτιστικής Κληρονοµιάς και φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι την έκθεση «Φυτά της Λέσβου Καρποί και γεύσεις της Λεσβιακής γης» ενώ παράλληλα για τους µαθητές Πρωτοβάθµιας και ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης υλοποιήθηκε οµώνυµο εκπαιδευτικό πρόγραµµα. Στον εορτασµό των Ευρωπαϊκών Ηµερών Πολιτιστικής Κληρονοµιάς, ο οποίος αποτελεί θεσµό, συµµετέχουν όλες οι χώρες µέλη της Ευρωπαϊκής Σύµβασης Πολιτισµού µε στόχο µέσα από τις εκδηλώσεις να προβληθεί η ευρωπαϊκή διάσταση, να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες σε θέµατα προστασίας της πολιτιστικής κληρονοµιάς, να συνειδητοποιήσουν την κοινή ευρωπαϊκή πολιτιστική, κοινωνική, πολιτική και οικονοµική ταυτότητα, αλλά και να προωθηθεί η ενίσχυση της συλλογικής µας µνήµης ως Ευρωπαίοι πολίτες. Οι Ευρωπαϊκές Ηµέρες Πολιτιστικής Κληρονοµιάς (ΕΗΠΚ) γιορτάζονται στη χώρα µας για δωδέκατη συνεχόµενη χρονιά και θα πραγµατοποιηθούν εκδηλώσεις σε τριάντα τέσσερα σηµεία (34) της χώρας (εκθέσεις, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, παραστάσεις, γευστικά δρώµενα. Εθνικός συντονιστής του προγράµµατος είναι το Τµήµα ηµοσίων Αρχαιολογικών Μουσείων και Συλλογών της ιεύθυνσης Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραµµάτων. Για τη διετία το θέµα των ΕΗΠΚ είναι «Ο πολιτισµός στο τραπέζι Ποικίλες προσεγγίσεις της ιστορίας της διατροφής».

Συνθέσεις από το Αιγαίο και τη Μεσόγειο, Ποίηση και ζωγραφική κ ά. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνθέσεις από το Αιγαίο και τη Μεσόγειο, Ποίηση και ζωγραφική κ ά. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του ήµου Ρόδου, µε χαρά ανακοινώνει την ατοµική εικαστική έκθεση, του γνωστού «δικού µας» ζωγράφου Μάνου Αναστασιάδη, που θα φιλοξενήσει στην "Νέα Πτέρυγά" του,

Διαβάστε περισσότερα

2013-2014. Παρουσίαση ομάδων «Εξειδικευμένου Κέντρου Ημέρας Κέντρο Κοινωνικού Διαλόγου» της Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε.

2013-2014. Παρουσίαση ομάδων «Εξειδικευμένου Κέντρου Ημέρας Κέντρο Κοινωνικού Διαλόγου» της Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε. 2013-2014 Παρουσίαση ομάδων «Εξειδικευμένου Κέντρου Ημέρας Κέντρο Κοινωνικού Διαλόγου» της Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε. Βαδίζοντας μαζί για δημιουργία και επικοινωνία Γραφείο Εναλλακτικών Δράσεων Επανένταξης Νέος χώρος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΙΦΝΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

ΣΙΦΝΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΙΦΝΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ Πέμπτη 21 Ιουνίου έως Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012, στο Veranda café bar, στην Απολλωνία Sifnos, October: Έκθεση με ασπρόμαυρες φωτογραφίες

Διαβάστε περισσότερα

«Υποστηρίξτε τη δράση µας»

«Υποστηρίξτε τη δράση µας» «Υποστηρίξτε τη δράση µας» 1 Λαιµός, 18 Φεβρουαρίου 2012 Αγαπητοί φίλοι, υποστηρικτές και συνεργάτες, Το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών είναι πάνω από 11 χρόνια σηµείο αναφοράς για νέους από την ευρύτερη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Ταχ. Δ/νση : 1ο χλμ Μυτιλήνης - Λουτρών Μυτιλήνη Ταχ.Κώδικας : 81100 Πληροφορίες : ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ Τηλέφωνο : 22513-52000 2271081508

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 14 ο /16-6-2015 ΑΠΟΦΑΣΗ 697/2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 14 ο /16-6-2015 ΑΠΟΦΑΣΗ 697/2015 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 14 ο /16-6-2015 ΑΠΟΦΑΣΗ 697/2015 ΘΕΜΑ: 79 ο Έγκριση συνδιοργάνωσης πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων Π.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2013 Δήμου Ναυπακτίας

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2013 Δήμου Ναυπακτίας Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2013 Δήμου Ναυπακτίας Δημοτικές Ενότητες: Είσοδος Ελεύθερη Ναυπάκτου, Αντιρρίου, Χάλκειας Αποδοτίας, Πλατάνου, Πυλήνης Ο Δήμος Ναυπακτίας διαθέτει

Διαβάστε περισσότερα

2013.20 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΗΛΟΥ

2013.20 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΗΛΟΥ 2013.20 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Α/ Α ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΙΤΛΟΣ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΧΩΡΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΕΙΣΟ ΔΟΣ 1 10 ΜΑΪΟΥ 2013 ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 2 22 ΜΑΪΟΥ 2013 ΕΚΘΕΣΗ ΠΛΑΚΙΩΤΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Το Τραγούδι της Γης του Στράτη Μυριβήλη

Το Τραγούδι της Γης του Στράτη Μυριβήλη Το Τραγούδι της Γης του Στράτη Μυριβήλη Θεατρικές Παραστάσεις στα νησιά του Βορείου Αιγαίου Λήμνος, Λέσβος, Χίος Καλοκαίρι 2014 «Ένα τραγούδι γυρεύουμε. Το τραγούδι των τραγουδιών καρτερούμε. Το τραγούδι

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟΛΙΘΙΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΑΥΓΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΕΣ ΡΑΣΕΙΣ 2014

ΝΕΟΛΙΘΙΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΑΥΓΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΕΣ ΡΑΣΕΙΣ 2014 ΝΕΟΛΙΘΙΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΑΥΓΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΕΣ ΡΑΣΕΙΣ 2014 Η ΚΘ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων και η Επιστημονική Ομάδα των Ανασκαφών Αυγής οργανώνουν για πέμπτη χρονιά εκπαιδευτικές δράσεις με αφορμή

Διαβάστε περισσότερα

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΟΙΝΟΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑ ΟΣ «ΤΟ ΚΡΑΣΟΧΩΡΙ»

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΟΙΝΟΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑ ΟΣ «ΤΟ ΚΡΑΣΟΧΩΡΙ» ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΟΙΝΟΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑ ΟΣ «ΤΟ ΚΡΑΣΟΧΩΡΙ» Βιογραφικό του Συλλόγου Ο Λαογραφικός & Πολιτιστικό Σύλλογος Άνω Οινόης «Το Κρασοχώρι» ιδρύθηκε το 1991 και τα µέλη του κατοικούν

Διαβάστε περισσότερα

Καλοκαιρινή εκστρατεία με τίτλο: «ιαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη»

Καλοκαιρινή εκστρατεία με τίτλο: «ιαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη» Μαρούσι, 28 Ιουνίου 2012 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Καλοκαιρινή εκστρατεία με τίτλο: «ιαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη» από το Τμήμα Βορέειου Βιβλιοθήκης της /νσης Εποπτείας ΝΠ ήμου Αμαρουσίου σε συνεργασία με τη Future

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Επιχορήγησης Πολιτιστικών/Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων μέσω Προγράμματος Ενίσχυσης Ησσονος Σημασίας (de minimis)

Σχέδιο Επιχορήγησης Πολιτιστικών/Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων μέσω Προγράμματος Ενίσχυσης Ησσονος Σημασίας (de minimis) Σχέδιο Επιχορήγησης Πολιτιστικών/Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων μέσω Προγράμματος Ενίσχυσης Ησσονος Σημασίας (de minimis) Α. ΓΕΝΙΚΑ Οι πολιτιστικές/καλλιτεχνικές εκδηλώσεις συμβάλλουν στη δημιουργία θετικής

Διαβάστε περισσότερα

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΑΡΤΙΟ»

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΑΡΤΙΟ» Σέρρες, 1 Μαρτίου 2014 «ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΑΡΤΙΟ» Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για το 2013-2014

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Α ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ» ΣΤΙΣ 26-27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Α ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ» ΣΤΙΣ 26-27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Α ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ» ΣΤΙΣ 26-27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 Υπάρχουν άνθρωποι, δημιουργικοί, που λατρεύουν την τέχνη και διαθέτουν πολλά ταλέντα, χωρίς να είναι επαγγελματίες.

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορικό. Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

Ιστορικό. Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας Ιστορικό Η Θασιακή Ένωση Καβάλας, από την ίδρυσή της το 1931, αποτελεί έναν από τους πιο ιστορικούς και πολυπληθείς σε µέλη συλλόγους της πόλης της Καβάλας, που υπηρετεί πιστά την ιστορική έρευνα, την

Διαβάστε περισσότερα

Έναρξη λειτουργίας ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Ν. ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ-ΓΚΙΚΑ. Συνέντευξη Τύπου, 21 Μαΐου 2012

Έναρξη λειτουργίας ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Ν. ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ-ΓΚΙΚΑ. Συνέντευξη Τύπου, 21 Μαΐου 2012 ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Ν. ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ-ΓΚΙΚΑ Έναρξη λειτουργίας Συνέντευξη Τύπου, 21 Μαΐου 2012 Η ΔΩΡΕΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ Το κτήριο της οδού Κριεζώτου 3, όπου έζησε και εργάστηκε για σαράντα χρόνια ο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟ -ΜΑΪΟ-ΙΟΥΝΙΟ 2015

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟ -ΜΑΪΟ-ΙΟΥΝΙΟ 2015 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟ -ΜΑΪΟ-ΙΟΥΝΙΟ 2015 2 ΑΠΡΙΛΙΟΣ-ΜΑΪΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ Υλοποιούνται και ολοκληρώνονται οι διαθεματικές εργασίες και τα projectς

Διαβάστε περισσότερα

Πέρασαν ήδη δέκα δημιουργικά χρόνια από

Πέρασαν ήδη δέκα δημιουργικά χρόνια από (αναγνωρισμένο από το Υ.Π.Ε.Π.Θ.) 10 χρόνια δημιουργίας για τα παιδιά, με τα παιδιά! Πέρασαν ήδη δέκα δημιουργικά χρόνια από την πρώτη μέρα που δημιουργήθηκε ο Πρότυπος Παιδικός Σταθμός «Παιδική Πολιτεία-

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικά το πρόγραµµα των εκδηλώσεων στις βιβλιοθήκης περιλαµβάνει:

Αναλυτικά το πρόγραµµα των εκδηλώσεων στις βιβλιοθήκης περιλαµβάνει: ήµος Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη Πρόγραµµα εορταστικών εκδηλώσεων Αναλυτικά το πρόγραµµα των εκδηλώσεων στις βιβλιοθήκης περιλαµβάνει: Βιβλιοθήκη Νίκαιας (Αρκαδίου 23) Σάββατο 7/12/2013, ώρα 10:00 13:00 «Στολισµός

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ

ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ στο Megaron Plus Το βράδυ της Τετάρτης 13 Μαΐου 2015 η αίθουσα «Δημήτρη Μητρόπουλου», με 450 καθίσματα, του Μegaron Plus του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ήταν κάτι παραπάνω από

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το ΕΠΜ_2014 Εκπαιδευτικό Έργο «Το Κινητό Μουσείο»

Διαβάστε περισσότερα

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 ΔΕΥΤΕΡΑ, 1 Ιουλίου Άφιξη στο ξενοδοχείο Ιλισός και τακτοποίηση στα δωμάτια 17:30 Κέρασμα και συνάντηση με τους υπεύθυνους των Θερινών Σχολείων 20:30-23:00 ΤΡΙΤΗ, 2 Ιουλίου 09:30-10:00

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Β ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ» ΣΤΙΣ 28-29 ΜΑΪΟΥ 2015

ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Β ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ» ΣΤΙΣ 28-29 ΜΑΪΟΥ 2015 ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Β ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ» ΣΤΙΣ 28-29 ΜΑΪΟΥ 2015 Ο β κύκλος του διήμερου καλλιτεχνικού, βιωματικού σεμιναρίου «ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ» πραγματοποιήθηκε στις 28 και 29

Διαβάστε περισσότερα

«Το Πορτοκάλι με την Περόνη» υλικό εργασίας

«Το Πορτοκάλι με την Περόνη» υλικό εργασίας «Το Πορτοκάλι με την Περόνη» υλικό εργασίας θεατρικές ασκήσεις και δημιουργικές δραστηριότητες Συμπεριλαμβάνεται CD με φωτογραφικό υλικό Το πορτοκάλι με την περόνη: υλικό εργασίας θεατρικές ασκήσεις και

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Ι. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΜΑΘΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Ι. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Ι. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ Το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής θα διδάσκεται από φέτος στην Ε και Στ Δημοτικού. Πρόκειται για μάθημα βιωματικού χαρακτήρα, με κύριο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Σχολική χρονιά 2007-2008

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Σχολική χρονιά 2007-2008 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Σχολική χρονιά 2007-2008 Όνομα σχολείου: Δημοτικό Σχολείο Αλάμπρας Συντονιστική ομάδα: 1. Μερόπη Κυριάκου(Διευθύντρια) 2. Γιώτα Δημητρίου (Συντονίστρια) 3. Στάλω

Διαβάστε περισσότερα

12-13-14 Μαρτίου 2010 Εκθεσιακό Κέντρο ΟΛΠ Πειραιάς

12-13-14 Μαρτίου 2010 Εκθεσιακό Κέντρο ΟΛΠ Πειραιάς Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς Συνέδριο Ελαιοκομίας Το μεγάλο ετήσιο ραντεβού της ελαιοκομίας 12-13-14 Μαρτίου 2010 Εκθεσιακό Κέντρο ΟΛΠ Πειραιάς

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. 10-12 Απριλίου 2009, ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ΑΙΘΡΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ & Λ. Τ. ΛΕΧΑΙΟΥ. Μια γιορτή αφιερωμένη στη Φ Υ Σ Ι Κ Η Κ Α Λ Λ Ι Ε Ρ Γ Ε Ι Α

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. 10-12 Απριλίου 2009, ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ΑΙΘΡΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ & Λ. Τ. ΛΕΧΑΙΟΥ. Μια γιορτή αφιερωμένη στη Φ Υ Σ Ι Κ Η Κ Α Λ Λ Ι Ε Ρ Γ Ε Ι Α ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «12 Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΣΠΟΡΩΝ» 10-12 Απριλίου 2009, ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ΑΙΘΡΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ & Λ. Τ. ΛΕΧΑΙΟΥ Μια γιορτή αφιερωμένη στη Φ Υ Σ Ι Κ Η Κ Α Λ Λ Ι Ε Ρ Γ Ε Ι Α και τις Π Ο Ι Κ Ι Λ Ι Ε Σ Α Ν Ο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚ ΗΛΩΣΕΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑ Α 30 Οκτωβρίου 2013 στις 10:00-17:00

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚ ΗΛΩΣΕΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑ Α 30 Οκτωβρίου 2013 στις 10:00-17:00 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚ ΗΛΩΣΕΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑ Α 30 Οκτωβρίου 2013 στις 10:00-17:00 Έναρξη της έκθεσης ζωγραφικής που πλαισιώνει τις εκδηλώσεις που

Διαβάστε περισσότερα

Διήμερο σεμινάριο. Εισαγωγή στη θεατρική Σκηνοθεσία. Bar theater

Διήμερο σεμινάριο. Εισαγωγή στη θεατρική Σκηνοθεσία. Bar theater Διήμερο σεμινάριο Εισαγωγή στη θεατρική Σκηνοθεσία Bar theater & Γιατί η υποκριτική είναι Τέχνη Σάββατο και Κυριακή 19 και 20 Οκτωβρίου 2013 στην αίθουσα του ''Θυρεάτη''(παραπλεύρως Αφων Καρκούλη) Έναρξη

Διαβάστε περισσότερα

Σπουδές στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Τεχνολογίας τροφίμων.

Σπουδές στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Τεχνολογίας τροφίμων. A.K. 0176 Επώνυμο Κανλής Ονομα Οδυσσέας Ψευδώνυμο/καλλιτεχνικό όνομα Πάγκαρος Τόπος γεννήσεως Θεσσαλονίκη Ημερομηνία γεννήσεως 1993 Βιογραφικά στοιχεία Σπουδές στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Τεχνολογίας

Διαβάστε περισσότερα

FORUM ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

FORUM ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ FORUM ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ Εκπαίδευση Επιµόρφωση Ενηλίκων και Τουρισµός Κωνσταντίνος Τσαµαδιάς Γενικός Γραµµατέας της Γενικής Γραµµατείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Α ΕΒΔΟΜΑΔΑ (9-13/3/2015) ΤΟΥ Α ΚΥΚΛΟΥ ΤΗΣ ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ»

ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Α ΕΒΔΟΜΑΔΑ (9-13/3/2015) ΤΟΥ Α ΚΥΚΛΟΥ ΤΗΣ ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ» ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Α ΕΒΔΟΜΑΔΑ (9-13/3/2015) ΤΟΥ Α ΚΥΚΛΟΥ ΤΗΣ ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ» Υπάρχουν άνθρωποι που διερωτώνται τι είναι η τέχνη για τον άνθρωπο, γιατί τραγουδάμε, γιατί

Διαβάστε περισσότερα

Ένα γιορτινό καράβι «έδεσε» στην πλατεία του Ορχομενού!

Ένα γιορτινό καράβι «έδεσε» στην πλατεία του Ορχομενού! Ένα γιορτινό καράβι «έδεσε» στην πλατεία του Ορχομενού! Για πρώτη φορά την κεντρική πλατεία του Ορχομενού δεν στολίζει για τις γιορτές ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά ένα πραγματικά εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο

Διαβάστε περισσότερα

Ο Μύλος των ξωτικών Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα

Ο Μύλος των ξωτικών Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα Ο Μύλος των ξωτικών Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα 9 Δεκεμβρίου 2011 γεννήθηκε ένα παραμύθι Ο Μύλος των Ξωτικών είναι η μεγαλύτερη και πιο πετυχημένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η. Με τιμή

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η. Με τιμή Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις επετειακές εκδηλώσεις των 90 χρόνων Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος. Με τιμή Ο Μητροπολίτης

Διαβάστε περισσότερα

Κεντρική Βιβλιοθήκη. Δομοκού 2 Σταθμός Λαρίσης ΤΚ.10440 Τηλ. 210-8810884 email:publibrath@yahoo.gr

Κεντρική Βιβλιοθήκη. Δομοκού 2 Σταθμός Λαρίσης ΤΚ.10440 Τηλ. 210-8810884 email:publibrath@yahoo.gr Κεντρική Βιβλιοθήκη Δομοκού 2 Σταθμός Λαρίσης ΤΚ.10440 Τηλ. 210-8810884 email:publibrath@yahoo.gr Δευτέρα 16 Ιουνίου, 11:00-1:00, το πρωί Πνευστά και κρουστά. Αντίθετοι κόσμοι κοινές μελωδίες Με τη συνοδεία

Διαβάστε περισσότερα

Περιοδικό Εκπαίδευση & Θέατρο

Περιοδικό Εκπαίδευση & Θέατρο Το άρθρο αυτό είναι ελεύθερα προσβάσιμο μέσω της ιστοσελίδας: www.theatroedu.gr Εκδότης: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση Για παραγγελίες σε έντυπη μορφή όλων των βιβλίων: info@theatroedu.gr

Διαβάστε περισσότερα

OPΓANΩΣH: ΠOΛITIΣTIKOΣ ΣYΛΛOΓOΣ ΓEPΓEPHΣ. Στο Pούβα... Γιορτές της φύσης & των ανθρώπων! Γιορτές της φύσης. & των ανθρώπων!

OPΓANΩΣH: ΠOΛITIΣTIKOΣ ΣYΛΛOΓOΣ ΓEPΓEPHΣ. Στο Pούβα... Γιορτές της φύσης & των ανθρώπων! Γιορτές της φύσης. & των ανθρώπων! OPΓANΩΣH: ΠOΛITIΣTIKOΣ ΣYΛΛOΓOΣ ΓEPΓEPHΣ Στο Pούβα... Γιορτές της φύσης Γιορτές της φύσης & των ανθρώπων! & των ανθρώπων! συνδιοργάνωση Kαλοκαίρι 2012 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΡΓΕΡΗΣ Και να αδερφέ μου που

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ" ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ

«ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ «Ο Πολιτισμός ως εργαλείο Ανάπτυξης της Νησιωτικής Ελλάδας». «ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ" ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα, 18-27 Φεβρουαρίου 2011

Πρόγραμμα, 18-27 Φεβρουαρίου 2011 Βιοποικιλότητα και Πολιτιστική Ποικιλομορφία Πρόγραμμα, 18-27 Φεβρουαρίου 2011 ΜΕΡΟΣ I: ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ( ιαμονή στο ξενοδοχείο Parnon) Παρασκευή 18/2 και Άφιξη των συμμετεχόντων στην Αθήνα (αεροδρόμιο) και

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-12 ΕΤΩΝ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-12 ΕΤΩΝ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8 - ΕΤΩΝ Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Μ Ν Α Δ Ε Σ Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Μ Α

Διαβάστε περισσότερα

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΡΟ ΟΥ.Ο.Π.Α.Ρ. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2012- ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2013

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΡΟ ΟΥ.Ο.Π.Α.Ρ. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2012- ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2013 ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΡΟ ΟΥ.Ο.Π.Α.Ρ. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2012- ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2013 ΣΑΒΒΑΤΟ 8/12/2012, 17:00 & 19:00, Αίθουσα Εθιµοτυπίας ήµου Ρόδου Παιδική Θεατρική Παράσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τους συντάκτες ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τους συντάκτες ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Ξάνθη: 1/2/2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τους συντάκτες ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης συμμετέχει και φέτος στις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές Ξανθιώτικο Καρναβάλι με σειρά

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΣΙΦΝΟΥ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009

ΔΗΜΟΣ ΣΙΦΝΟΥ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 ΔΗΜΟΣ ΣΙΦΝΟΥ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 1-20 Ιουλίου Έκθεση τέχνης BUTTON QUINN ΑΝΝΑ ΣΟΥΛΗ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΛΗΣ, ΝΕΦΕΛΗ ΠΡΟΚΟΥ ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ, ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ ΜΠΕΝΑΚΗ, ΠΑΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ στο παλιό σχολείο του Κάστρου Ωρες λειτουργίας:

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 02

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 02 Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Μ Α Τ Ω Ν

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητικό Κέντρο Λεμεσού Νέες προοπτικές στην αρχειακή και ιστορική έρευνα

Ερευνητικό Κέντρο Λεμεσού Νέες προοπτικές στην αρχειακή και ιστορική έρευνα Νέες προοπτικές στην αρχειακή και ιστορική έρευνα Με την έναρξη των εργασιών του Παττίχειου Δημοτικού Μουσείου, Ιστορικού Αρχείου και Κέντρου Μελετών Λεμεσού στην ανακαινισμένη πρώην Οικία Έπαρχου, ο Δήμος

Διαβάστε περισσότερα

Για ένα όμορφο, χαρούμενο και δημιουργικό ξεκίνημα.

Για ένα όμορφο, χαρούμενο και δημιουργικό ξεκίνημα. Για ένα όμορφο, χαρούμενο και δημιουργικό ξεκίνημα. ΠAIΔIKOΣ ΣTAΘMOΣ συννεφούλα Σ' ένα όμορφο καταπράσινο κήπο 2 στρεμμάτων με δένδρα, λουλούδια, παιχνίδια και πολλή αγάπη, δημιουργήσαμε τον χώρο που θέλαμε

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΛΙ. ΤΟ ΝΕΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΑΙΔΙΑ και ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ προτείνουν στο ΣΤΑΘΜΟ»

ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΛΙ. ΤΟ ΝΕΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΑΙΔΙΑ και ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ προτείνουν στο ΣΤΑΘΜΟ» ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ Βασ. Αλεξάνδρου 1 211 00 ΝΑΥΠΛΙΟ Τηλ.: 27520 28947 Fax: 27520 27960 e-mail education@pli.gr ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΛΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΑΙΔΙΑ και ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚ ΗΛΩΣΗ Σεµινάριο Χορού. Οργάνωση Artius Dance Theatre, υπό την

ΕΚ ΗΛΩΣΗ Σεµινάριο Χορού. Οργάνωση Artius Dance Theatre, υπό την ΗΜ/ΝΙΑ ΩΡΑ ΤΟΠΟΣ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ 5-7/7 Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ ιαγόρα «Τέντα» ΕΚ ΗΛΩΣΗ Σεµινάριο Χορού. Οργάνωση Artius Dance Theatre, υπό την αιγίδα του 5/7 21: 00 Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΣΗ-ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ ΦΑΝΗΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΣΗ-ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ ΦΑΝΗΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΣΗ-ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ ΦΑΝΗΣ 1 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΘΕΤΟ: ΓΙΑΝΝΟΥΣΗ - ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ ΟΝΟΜΑ: ΦΑΝΗ ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ 25-7-1963

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας Ε τάξη Σχολικό έτος: 2012-13

Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας Ε τάξη Σχολικό έτος: 2012-13 Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας Ε τάξη Σχολικό έτος: 2012-13 Εκπαιδευτικό πρόγραμμα που επιμελήθηκε η δασκάλα της τάξης Κυριακή Αμαραντίδου Οκτώβριος 2012 1 Με αφορμή τα 100 χρόνια από την

Διαβάστε περισσότερα

για παιδιά (8-12 ετών) Κατανόηση γραπτού λόγου

για παιδιά (8-12 ετών) Κατανόηση γραπτού λόγου Α1 για παιδιά (8-12 ετών) Διάρκεια: 30 λεπτά Επίπεδο Α1 για παιδιά (8-12 ετών) Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Η Χαρά γράφει ένα γράμμα στη Νικολέτα. Θέλεις να δεις αν καταλαβαίνεις αυτά που διαβάζεις, γι αυτό σημειώνεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «CINE ΔΡΑΣΕΙΣ» ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ & ΕΝΗΛΙΚΕΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «CINE ΔΡΑΣΕΙΣ» ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ & ΕΝΗΛΙΚΕΣ Αστική - Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ημιουργική Ομάδα για την Ανάπτυξη της Οπτικοακουστικής Επικοινωνίας και Έκφρασηςτων Νέων Ανθρώπων ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «CINE ΔΡΑΣΕΙΣ» ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. 3. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΣΟΚΑΣ, Γενικός

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. 3. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΣΟΚΑΣ, Γενικός ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΩΡΑ ΕΚ ΗΛΩΣΗ Παρασκευή 24/05 ΡΕΣΕΨΙΟΝ 19.00 Τελετή εγκαινίων 1. ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ Περιφερειάρχης Κρήτης 2. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΕΡΜΑΚΗΣ, Γενικός ιευθυντής PromExpo.gr - Περιφερειακός

Διαβάστε περισσότερα

3 rd 15 16 17 IOYNIOY 2012 TEXNOΠΟΛΙΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

3 rd 15 16 17 IOYNIOY 2012 TEXNOΠΟΛΙΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. 3 rd 15 16 17 IOYNIOY 2012 TEXNOΠΟΛΙΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Υπό την Αιγίδα: Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Η Διημερίδα υλοποείται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Η Διημερίδα υλοποείται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Η Διημερίδα υλοποείται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», με τη συγχρηματοδότηση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΑΦΙΞΕΩΝ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ. Δευτέρα, 15 Ιουνίου, 2009

ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΑΦΙΞΕΩΝ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ. Δευτέρα, 15 Ιουνίου, 2009 ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΑΦΙΞΕΩΝ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ Δευτέρα, 15 Ιουνίου, 2009 Καλλιτεχνική Εκθεση Υπαλλήλων Αρχής Λιμένων Κύπρου ΕΡΓΑ ΖΩΗΣ... Η ΑΡΧΉ ΛΙΜΈΝΩΝ ΚΎΠΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ Έχει αποδειχθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2009 2010 Μάθημα: Ελληνικά Επίπεδο: 2 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2011

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2011 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2011 Κυριακή 29 Μαΐου Εξόρμηση εθελοντικών καθαρισμών των ακτών της Σίφνου Τόπος Συγκέντρωσης: πλατεία Αρτεμώνα Ώρα: 11:00 Οργάνωση: ΔΗ.Κ.Ε.Σ.

Διαβάστε περισσότερα

Η καρδιά της Κρήτης χτυπά στο Φάληρο από σήμερα στην Παγκρήτια Έκθεση «KΡHTH: η Μεγάλη Συνάντηση»

Η καρδιά της Κρήτης χτυπά στο Φάληρο από σήμερα στην Παγκρήτια Έκθεση «KΡHTH: η Μεγάλη Συνάντηση» Η καρδιά της Κρήτης χτυπά στο Φάληρο από σήμερα στην Παγκρήτια Έκθεση «KΡHTH: η Μεγάλη Συνάντηση» Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης ανοίγει τις πύλες της σήμερα Παρασκευή 24 Μαΐου 2013 η Παγκρήτια

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ Οι θρησκευτικές εικόνες ως μέσον έκφρασης του θρησκευτικού συναισθήματος 9ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης Τάξη: ΣΤ 1 Σχολικό έτος: 2006 07 Υπεύθυνη δασκάλα: Σπανού Σοφία «Όταν πρόκειται να αρχίσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΔΩΡΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ DORIC SOCIETY Έτος Ιδρύσεως 1906

ΔΩΡΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ DORIC SOCIETY Έτος Ιδρύσεως 1906 ΔΩΡΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ DORIC SOCIETY Έτος Ιδρύσεως 1906 Ιέρωνος 6 & Τιμοθέου, 11634 Παγκράτι, ΤΗΛ. / FAX: 210-7513646 - Α.Φ.Μ 090179169 Επίσημοι συνομιλητές ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2015 Το φετινό

Διαβάστε περισσότερα

παραστάσεις - κατασκευές - εργαστήρια

παραστάσεις - κατασκευές - εργαστήρια Με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας Κουκλοθέατρο ΑΝΕΜΗ παραστάσεις - κατασκευές - εργαστήρια H πολύχρονη εμπειρία και η αγάπη μας για τα παιδιά, σας υπόσχονται μια μοναδική παράσταση κουκλοθεάτρου με

Διαβάστε περισσότερα

Καλοκαίρι 2013 - Αθλητισμός - Πολιτισμός - Βιβλιοθήκες Παναγιώτης Τροκάνας Πρόεδρος ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.

Καλοκαίρι 2013 - Αθλητισμός - Πολιτισμός - Βιβλιοθήκες Παναγιώτης Τροκάνας Πρόεδρος ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Δήμος Θερμαϊκoύ ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Καλοκαίρι 2013 - Αθλητισμός - Πολιτισμός - Βιβλιοθήκες Παναγιώτης Τροκάνας Πρόεδρος ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. ΙΟΥΝΙΟΣ 2013 - Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Ιουνίου - 7ο Πανελλήνιο Παιδικό

Διαβάστε περισσότερα

ΘΟΡΙΚ Α Ν.Π.Δ.Δ. ΘΟΡΙΚΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014

ΘΟΡΙΚ Α Ν.Π.Δ.Δ. ΘΟΡΙΚΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΘΟΡΙΚ Α Ν.Π.Δ.Δ. ΘΟΡΙΚΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014 Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣΛΑΥΡΙΟΥ «Η ΜΙΚΡΑΣΙΑ» αναβιώνει το έθιμο του Κλήδονα και τις φωτιές του Αϊ Γιάννη. Σάββατο 21 Ιουνίου 2014 - Ώρα

Διαβάστε περισσότερα

Εικαστικό Ημερολόγιό. μου! Όνομα: Τάξη: Σχολείο: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Εικαστικό Ημερολόγιό. μου! Όνομα: Τάξη: Σχολείο: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Το Εικαστικό Ημερολόγιό μου! Όνομα: Τάξη: Σχολείο: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Γεια σας φίλοι μου, Καλωσορίσατε στην παρέα μου, στην πολύχρωμη παρέα του Τέλη, της μασκότ της Cyta. Εύχομαι να περάσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Μ Α

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ. www.kavala.gov.gr τηλ. 2513500204, 2513500205 Φαξ: 2510-620405 email: politismos@dkavalas.

ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ. www.kavala.gov.gr τηλ. 2513500204, 2513500205 Φαξ: 2510-620405 email: politismos@dkavalas. ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ www.kavala.gov.gr τηλ. 2513500204, 2513500205 Φαξ: 2510-620405 email: politismos@dkavalas.gr Όνοµα συλλόγου Βιογραφικό Πχ. έτος ίδρυσης, ιδρυτές ιστορικά στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Κύκλος εκδηλώσεων του Ι.Θ.Τ.Π. στις Γιορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης 2014, αφιερωμένος στη μνήμη του κ. Κυριάκου Σταματιάδη

Κύκλος εκδηλώσεων του Ι.Θ.Τ.Π. στις Γιορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης 2014, αφιερωμένος στη μνήμη του κ. Κυριάκου Σταματιάδη ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τους συντάκτες ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Κύκλος εκδηλώσεων του Ι.Θ.Τ.Π. στις Γιορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης 2014, αφιερωμένος στη μνήμη του κ. Κυριάκου Σταματιάδη Το Ίδρυμα Θρακικής

Διαβάστε περισσότερα

Αμερικανική Γεωργική Σχολή Εκδηλώσεις του Συλλόγου Φίλων

Αμερικανική Γεωργική Σχολή Εκδηλώσεις του Συλλόγου Φίλων Αμερικανική Γεωργική Σχολή Εκδηλώσεις του Συλλόγου Φίλων προς υποστήριξη του Προγράμματος Υποτροφιών 2009-2010 Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 12:30 μ.μ. Μπάρμπεκιου Γουρουνόπουλου Οι φίλοι της Σχολής απολαμβάνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, ώρα 20:30 «Ο Καραγκιόζης Πειρατής» ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, ώρα 21:30 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ με θέμα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΟΡΗΓΙΑΣ Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου

ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΟΡΗΓΙΑΣ Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΟΡΗΓΙΑΣ Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου Μάρτιος 2015 Ι. Φορέας Υλοποίησης Φορέας Υλοποίησης: Διάζωμα Το ΔΙΑΖΩΜΑ είναι ένα σωματείο που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του τέως Υπουργού

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Ας γνωριστούμε

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Ας γνωριστούμε Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Ας γνωριστούμε Ενότητα: Χαιρετισμοί, συστάσεις, γνωριμία (2 φύλλα εργασίας) Επίπεδο: Α1, Α2 Κοινό: αλλόγλωσσοι ενήλικες ιάρκεια: 4 ώρες (2 δίωρα) Υλικοτεχνική υποδομή: Για τον διδάσκοντα:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΑΜΑΤΑ IOYNIΟΣ 2014

ΚΑΛΑΜΑΤΑ IOYNIΟΣ 2014 «Φ ΑΡΙΣ» ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΛΕΤΗ α.α. 1/2014 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ 20 ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 150.000,00 με ΦΠΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ» ANAPARASTASIS - rendering - animation - VR - stereoscopic presentation

«ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ» ANAPARASTASIS - rendering - animation - VR - stereoscopic presentation Harvard Center for Hellenic Studies Κώδικας VENETUS A Studio Παράλληλο Κύκλωμα Ψηφιοποίηση, Τεκμηρίωση και Ανάδειξη κινηματογραφικών συλλογών από το αρχείο του STUDIO-παράλληλο κύκλωμα - Διάδοση της κινηματογραφικής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ ΜΥΚΗΝΩΝ. «Τα μυστικά ενός αγγείου»

ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ ΜΥΚΗΝΩΝ. «Τα μυστικά ενός αγγείου» ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ ΜΥΚΗΝΩΝ «Τα μυστικά ενός αγγείου» ΜΠΙΛΙΟΥΡΗ ΑΡΓΥΡΗ 2011 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ «ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΝΟΣ ΑΓΓΕΙΟΥ» ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Η παρούσα εργασία αποτελεί το θεωρητικό

Διαβάστε περισσότερα

ιαδικτυακός ιαγωνισµός ΕΕΕΠ- ΤΠΕ «Μοιραστείτε & κερδίστε» ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ιαδικτυακός ιαγωνισµός ΕΕΕΠ- ΤΠΕ «Μοιραστείτε & κερδίστε» ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ιαδικτυακός ιαγωνισµός ΕΕΕΠ- ΤΠΕ «Μοιραστείτε & κερδίστε» ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ A. Γενικά στοιχεία Τίτλος Εργασίας: Το µητροπολιτικό ηµοτικό Σχολείο στο ηµητρίτσι Βισαλτίας Κατηγορία

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ ΧΩΡΟΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Το πολύτεχνο είναι ένα καλλιτεχνικό εργαστήριο που προσφέρει εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά προγράμματα σε μαθητές ηλικίας 2 έως 9 ετών τα οποία είναι

Διαβάστε περισσότερα

Γενικές πληροφορίες συμμετοχής

Γενικές πληροφορίες συμμετοχής Γενικές πληροφορίες συμμετοχής Οργανισμός / Σχολείο: Σερβική ομάδα Ονοματεπώνυμο υπευθύνου (δράσης και επικοινωνίας): Ιβάνα Στάνογιεβιτς Τηλέφωνο επικοινωνίας υπεύθυνου: 6973909010 E-mail υπεύθυνου: ivana8883@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. 18/06/15 για τα τμήματα βρεφικό, μεταβρεφικό,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. 18/06/15 για τα τμήματα βρεφικό, μεταβρεφικό, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Α. Στις 11 Ιουνίου 2015 (ημέρα Πέμπτη) και ώρα 18.15 θα πραγματοποιηθεί διάλεξη για τους γονείς του νηπιαγωγείου με θέμα: Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό. Ομιλήτρια θα είναι

Διαβάστε περισσότερα

2013-14. Αρωµατικά Φυτά: Επιχειρηµατική καλλιέργεια. ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ www.bhc-training.gr

2013-14. Αρωµατικά Φυτά: Επιχειρηµατική καλλιέργεια. ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ www.bhc-training.gr 2013-14 Αρωµατικά Φυτά: Επιχειρηµατική καλλιέργεια ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ www.bhc-training.gr Σεμινάριο Αρωµατικά Φυτά: Επιχειρηµατική Καλλιέργεια Εισαγωγή Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚ ΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΙΣ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ. Πόλη Ηµεροµηνία Ώρα Αίθουσα

ΕΚ ΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΙΣ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ. Πόλη Ηµεροµηνία Ώρα Αίθουσα ΕΚ ΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΙΣ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ Πόλη Ηµεροµηνία Ώρα Αίθουσα Γαστούρι, Κέρκυρα 17 Μαρτίου 2012 11.00 πµ Αίθουσα Μουσείου Αχιλλείου ΤΙΤΛΟΣ: ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΡΩΜΕΝΑ 1 Τίτλος

Διαβάστε περισσότερα

Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Εκδηλώσεις του Συλλόγου Φίλων. προς υποστήριξη του Προγράμματος Υποτροφιών

Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Εκδηλώσεις του Συλλόγου Φίλων. προς υποστήριξη του Προγράμματος Υποτροφιών Αμερικανική Γεωργική Σχολή Εκδηλώσεις του Συλλόγου Φίλων προς υποστήριξη του Προγράμματος Υποτροφιών 2008-2009 Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 12:30 μ.μ. Country & Western Barbeque - Αθήνα Βρεθείτε με τους φίλους

Διαβάστε περισσότερα

Διασυνοριακό παραδοσιακό μουσικό κουτί

Διασυνοριακό παραδοσιακό μουσικό κουτί Διασυνοριακό παραδοσιακό μουσικό κουτί Πρακτικά ημερίδας έναρξης ΒΟΥΡΓΑΡΕΛΙ ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ 20 Οκτωβρίου 2012 Διασυνοριακό παραδοσιακό μουσικό κουτί Ημερίδα έναρξης στο Βουργαρέλι στις 20 Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα

2 ο Εργαστήρι Λεσχών Ανάγνωσης. Πάρος 2-6 Ιουλίου 2007

2 ο Εργαστήρι Λεσχών Ανάγνωσης. Πάρος 2-6 Ιουλίου 2007 2 ο Εργαστήρι Λεσχών Ανάγνωσης Πάρος 2-6 Ιουλίου 2007 Περίληψη Η Αλίκη µισεί τα µαθηµατικά και θεωρεί πως δε χρησιµεύουν σε τίποτα. Μια µέρα που κάθεται και διαβάζει στο πάρκο, ένα παράξενο άτοµο την προσκαλεί

Διαβάστε περισσότερα

«Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές» στη Βέροια και τη Βεργίνα

«Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές» στη Βέροια και τη Βεργίνα Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές» στη Βέροια και τη Βεργίνα με sleepover, μηνύματα στον τοίχο, εγκαίνια έκθεσης, εκπαιδευτικές δράσεις και συνάντηση με τους

Διαβάστε περισσότερα

Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων (ΤΑΥ) 1. Εγκαίνια του Εκθεσιακού Μουσειακού Χώρου «Κούλλης Μιχαήλ»

Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων (ΤΑΥ) 1. Εγκαίνια του Εκθεσιακού Μουσειακού Χώρου «Κούλλης Μιχαήλ» Εκδηλώσεις από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων l Της Μαρίας Ματθοπούλου Ποστεκκή Εκτελεστικής Μηχανικού Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων (ΤΑΥ) υπάγεται στο Υπουργείο Γεωργίας Φυσικών Πόρων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ. Κάστρο Άρτας, 20-21-22 Ιουνίου. - Light in Babylon (Τουρκία - Ισραήλ - Συρία - Γαλλία)

ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ. Κάστρο Άρτας, 20-21-22 Ιουνίου. - Light in Babylon (Τουρκία - Ισραήλ - Συρία - Γαλλία) ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ Κάστρο Άρτας, 20-21-22 Ιουνίου Παρασκευή 20 Ιουνίου - Light in Babylon (Τουρκία - Ισραήλ - Συρία - Γαλλία) Οι Light in Babylon αποτελούν ένα «πολυεθνικό»

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΙΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013 1. 1. ΠΑΡΤΥ ΜΑΣΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΥΣ Κυριακή 10 Μαρτίου και ώρα 10:30 το πρωί παρτυ μασκέ για τους μικρούς μας φίλους

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Η πολυπόθητη μέρα για την εκδρομή μας στην Κωνσταντινούπολη είχε φτάσει! Βαλίτσες, φωτογραφικές μηχανές, τα λόγια που είχε να μάθει ο καθένας από όσους συμμετέχουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Γραφείο Νεότητος. Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Γραφείο Νεότητος. Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Γραφείο Νεότητος Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Το Γραφείο Νεότητος σας προσκαλεί στο 4ήμερο αφιέρωμα φιλαναγνωσίας που διοργανώνει από τις 30 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου 2013 στο Πολιτιστικό Κέντρο

Διαβάστε περισσότερα

Οι δραστηριότητες του σταθμού μας κατά το Σχολικό Έτος 2007 2008

Οι δραστηριότητες του σταθμού μας κατά το Σχολικό Έτος 2007 2008 Οι δραστηριότητες του σταθμού μας κατά το Σχολικό Έτος 2007 2008 ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ 19-09-2007 Συγκέντρωση γονέων με την παιδοψυχολόγο του σταθμού. Θέμα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: 1) Θωμάη Ξανθάκη 2) Ελένη Γκαγκάρη ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ: Ζωγραφιά Μπουγά. Αριθμός Νηπίων: 33

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: 1) Θωμάη Ξανθάκη 2) Ελένη Γκαγκάρη ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ: Ζωγραφιά Μπουγά. Αριθμός Νηπίων: 33 2//Θ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΙΑΓΩΓΕΙΙΟ ΠΡΙΙΝΟΥ «ΚΑΛΤΣΑ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: 1) Θωμάη Ξανθάκη 2) Ελένη Γκαγκάρη ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ: Ζωγραφιά Μπουγά Αριθμός Νηπίων: 33 ΕΝΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

Λόγου Παίγνιον Ψυχαγωγία, Τέχνη, Γλώσσα στο σχολείο. Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία. Υπηρεσίες Πολιτιστικής Εκπαίδευσης. Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή, Αθήνα

Λόγου Παίγνιον Ψυχαγωγία, Τέχνη, Γλώσσα στο σχολείο. Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία. Υπηρεσίες Πολιτιστικής Εκπαίδευσης. Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή, Αθήνα Λόγου Παίγνιον Ψυχαγωγία, Τέχνη, Γλώσσα στο σχολείο Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία Υπηρεσίες Πολιτιστικής Εκπαίδευσης Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή, Αθήνα Κατά κοινή αντίληψη στην λογοτεχνία, η μετάφραση οδηγεί

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ! Δ. ΜΑΛΑΦΑΝΤΗΣ. το ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΣΤΑΣΕΙΣ, ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ, ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ. @ Επιστήμες της αγωγής Διευθυντής Μιχάλης Κασσωτάκης.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ! Δ. ΜΑΛΑΦΑΝΤΗΣ. το ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΣΤΑΣΕΙΣ, ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ, ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ. @ Επιστήμες της αγωγής Διευθυντής Μιχάλης Κασσωτάκης. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ! Δ. ΜΑΛΑΦΑΝΤΗΣ το ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΣΤΑΣΕΙΣ, ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ, ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ @ Επιστήμες της αγωγής Διευθυντής Μιχάλης Κασσωτάκης ί>ηγο^η 26 Επιστήμες της Αγωγής 26 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ. ΜΑΛΑΦΑΝΤΗΣ ΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ Ν.ΣΕΡΡΩΝ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ Ν.ΣΕΡΡΩΝ. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ Ν.ΣΕΡΡΩΝ. Ένα μοναδικό ταξίδι, οδοιπορικό στην ιστορία του πολιτισμού και της εκπαίδευσης των Ελλήνων, σχεδίασε

Διαβάστε περισσότερα

ΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Το ίκτυο Οινοποιών Νοµού Ηρακλείου ιδρύθηκε ως αστική µη κερδοσκοπική εταιρεία τον Νοέµβριο του 2006 και αποτελεί την κύρια συλλογική, συγκροτηµένη και συντονισµένη έκφραση

Διαβάστε περισσότερα