ASSEMBLING & REGULATION INSTRUCTIONS FOR AYTOMATIC CABIN DOORS

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ASSEMBLING & REGULATION INSTRUCTIONS FOR AYTOMATIC CABIN DOORS"

Transcript

1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ & ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΩΝ ΠΟΡΤΩΝ ΘΑΛΑΜΟΥ ASSEMBLING & REGULATION INSTRUCTIONS FOR AYTOMATIC CABIN DOORS

2

3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ 2 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΘΑΛΑΜΟ 2 ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ Κ.Α.* ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΠΟΡΤΕΣ 3 ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ Κ.Α.* ΣΕ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΚΕΣ ΠΟΡΤΕΣ 3 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΟΔΗΓΩΝ ΟΛΙΣΘΗΣΗΣ (παπουτσάκια) ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΩΝ 4 ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ 4 ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΡΑΟΥΛΩΝ 5 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΟΡΤΑ ΟΡΟΦΟΥ 5 ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΑΓΚΙΣΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (ψαλιδιού) 6 ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ ΘΑΛΑΜΟΥ 6 ΟΡΘΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ 7 ΜΟΝΑΔΑ VVVF-4+ Προγραμματισμός 9 Είσοδοι 10 Παραδείγματα Προγραμματισμού 15 Τεχνικά Χαρακτηριστικά 16 Παράρτημα Ι 17 ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ 21 * Κ.Α. = ΚΑΘΑΡΟ ΑΝΟΙΓΜΑ

4 2 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ 1 Γωνίες Στήριξης 2 Μηχανισμός 3 Μεταλλική Πλάκα 4 Θυρόφυλλα 5 Οδηγός Φύλλων 6 Βάση Κατωκασιού 7 Ποδιά ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΘΑΛΑΜΟ 1. Τοποθετήστε τις γωνίες στήριξης στους οδηγούς της οροφής του θαλάμου. (εικ. 2) 2. Τοποθετήστε τον μηχανισμό 220mm ψηλότερα από το καθαρό ύψος του θαλάμου. (εικ. 1) 3. Σφίξτε τον μηχανισμό στα στηρίγματα. (εικ. 2) 4. Αφήστε 30mm. κενό μεταξύ της μπροστινής πλευράς του θαλάμου και της εξωτερικής πλευράς του μηχανισμού. (εικ. 3) 5. Σφίξτε τα στηρίγματα στους οδηγούς της οροφής

5 3 ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ Κ.Α. ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΠΟΡΤΕΣ Αργές Πλάκες 1. Οδηγείστε τις Αργές Πλάκες στα άκρα του μηχανισμού 2. Ελέγξτε ότι η απόσταση μεταξύ τους είναι Χ. (εικ. 1) 3. Σφίγξτε τους συνδέσμους του συρματόσχοινου. (εικ. 2) Γρήγορες Πλάκες 1. Οδηγείστε τις γρήγορες πλάκες στην ίδια ευθεία με τις αργές, τελείως ανοιχτές. 2. Σφίξτε τον σφικτήρα του συρματόσχοινου. (εικ. 2). * X = ΚΑ + 45mm (Σε περίπτωση φύλλων ΜΕ Πυροπροστασία). *X = ΚΑ + 30mm (Σε περίπτωση φύλλων ΧΩΡΙΣ Πυροπροστασία). Ρυθμίστε το άνοιγμα της πόρτας από τις οβάλ οπές των πλακών ανάρτησης θυροφύλλων. ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ Κ.Α. ΣΕ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΚΕΣ ΠΟΡΤΕΣ 1. Οδηγείστε τις Πλάκες Ανάρτησης στην απόλυτα ανοιχτή θέση. 2. Ελέγξτε ότι η απόσταση μεταξύ του άκρου της εξωτερικής και του τερματικού ανοίγματος είναι ίση με Χ* (εικ.1) χρησιμοποιώντας τις οβάλ οπές των πλακών, ρυθμίστε την πόρτα. (εικ. 1) 3. Όταν η γρήγορη πλάκα έρθει στην ίδια ευθεία με την αργή σφίξτε τον σφικτήρα συρματόσχοινου. (εικ. 2)

6 4 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΟΔΗΓΩΝ ΟΛΙΣΘΗΣΗΣ & ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΩΝ Διαδικασία τοποθέτησης των οδηγών ολίσθησης (παπουτσάκια) (εικ.1) & κρεμασταρίων (εικ.2) στα θυρόφυλλα. ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ Η ακόλουθη διαδικασία είναι η ίδια για κάθε τύπο πόρτας (Κεντρική ή Τηλεσκοπική) 1. Έχοντας τοποθετήσει τα φύλλα στις αντίστοιχες πλάκες ανάρτησης και με την πόρτα εντελώς ανοιχτή, σπρώξτε τα μέχρι να είναι στην ίδια περασιά με τους ορθοστάτες. (εικ. 1) 2. Σφίξτε τα περικόχλια των κρεμασταριών πάνω στις πλάκες ανάρτησης. 3. Ρυθμίστε την κατακόρυφη θέση των φύλλων χρησιμοποιώντας τα παξιμάδια στα κρεμαστάρια ώστε τα θυρόφυλλα να είναι παράλληλα με την καμπίνα (εικ.1). Ελέγξτε ότι υπάρχει 5mm διάκενο μεταξύ του οδηγού και φύλλων, μεταξύ των φύλλων και μεταξύ θυρόφυλλων και καμπίνας. (εικ.2) Ευθυγράμμιση των φύλλων: Τα φύλλα θα πρέπει να ολισθαίνουν ομαλά στον οδηγό (sill). Αν για κάποιο λόγο αυτό δεν συμβαίνει ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες: 1. Αποσυναρμολογήστε τα παπουτσάκια. 2. Ισίωστε τα φύλλα έτσι ώστε να είναι σε παράλληλη θέση με τον οδηγό. 3. Συναρμολογήστε τους οδηγούς.

7 5 ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΡΑΟΥΛΩΝ 1. Η ρύθμιση γίνεται στα κάτω ράουλα (έκκεντρα). Περιστρέφοντας τον άξονα μπορούμε να ρυθμίσουμε την δύναμη που ασκεί το ράουλο πάνω στην ράγα. 2. Η ρύθμιση αυτή μπορεί να γίνει με κλειδί Allen 5 mm και ένα γερμανικό κλειδί. Υπερβολικό σφίξιμο μπορεί να φρενάρει το ράουλο στον οδηγό. Τα φύλλα ρυθμίζονται στο εργοστάσιο. Θα πρέπει να επεμβαίνει κανείς μόνο σε περίπτωση κακής λειτουργίας. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΟΡΤΑ ΟΡΟΦΟΥ Η πόρτα θαλάμου συμπεριλαμβάνει το κινούμενο ψαλίδι το οποίο ανοίγει την πόρτα ορόφου. Όταν η πόρτα ορόφου είναι κλειστή το ψαλίδι παραμένει κλειστό, έτσι ώστε κατά την κίνηση του θαλάμου να μην συνεργάζεται με τις κλειδαριές ορόφου. (εικ. 1). Πριν τον ελιγμό ανοίγματος το ψαλίδι ανοίγει και ξεκλειδώνει τις κλειδαριές ορόφου για να μπορέσει να ξεκινήσει το άνοιγμα και κλείσιμο της πόρτας ορόφου. Στον κύκλο κλεισίματος οι κινήσεις γίνονται με αντίθετο τρόπο, κινώντας το ψαλίδι να κλείσει και να ελευθερώσει την κλειδαριά ώστε να ξεκινήσει το κλείσιμο της πόρτας ορόφου και να απελευθερωθεί ο θάλαμος για κίνηση. Η σωστή θέση του ψαλιδιού είναι στο κέντρο ανάμεσα στα ροδάκια της κλειδαριάς.

8 6 ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΑΓΚΙΣΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Με το ψαλίδι τοποθετημένο (ώστε να απέχει 145 mm από το άκρο της πλάκας ανάρτησης) σε κλειστή θέση, ρυθμίστε τη θέση των άγκιστρων ασφάλισης μέσω της οβάλ οπής 8x25mm αφήνοντας 0,5mm οριζοντίως και καθέτως για την ελεύθερη κίνηση μεταξύ του κινητού άγκιστρου του ψαλιδιού και του άγκιστρου ασφάλισης. Σε 4φυλλες πόρτες για ΚΑ από 600 έως 915mm η απόσταση είναι 80mm ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ ΘΑΛΑΜΟΥ Τα σκίτσα Α1 και Β1 αντιστοιχούν σε κλειστή κλειδαριά, ενώ τα Α2 και Β2 σε ανοικτή. Σε αυτά τα σχέδια παρατηρεί κανείς την ορθή τοποθέτηση των εξαρτημάτων του μηχανισμού κλειδώματος. 1. Σε κλειστή θέση, μεταξύ της κάμας και του κινητού μέρους θα πρέπει να υπάρχει διάκενο 10mm (εικ. A1 και B1). 2. Ελέγξτε όταν ο θάλαμος βρίσκεται στον όροφο εάν η κάμα και η κλειδαριά επιτρέπουν το άνοιγμα της πόρτας (εικ. A2 και B2).

9 7 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ D - Απόσταση μεταξύ οδηγών φύλλων θαλάμου και ορόφου = 30mm.

10 8 ΤΕΧΝΙΚΟ & ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ VVVF4+

11 9 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 1 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΤΩΝ (DIP SWITCHES) Η μονάδα μπορεί να προγραμματιστεί με την χρήση διακοπτών (DIP switches) που βρίσκονται στην μπροστινή όψη της μονάδας. Για να γίνει κάποια αλλαγή σε κάποιο(ους) από τους διακόπτες, η κεντρική παροχή στην μονάδα VVVF4+ ΠΡΕΠΕΙ να κλείσει και να ξανανοίξει για να διαβάσει τον καινούργιο προγραμματισμό. Ο προγραμματισμός των διακοπτών είναι: 1 & 2 Είσοδοι: ON: 1 Είσοδος Ο έλεγχος της πόρτας γίνεται με ένα (1) μόνο σήμα που θα δίνεται στις κλέμες 8 & 10 και μπορεί να είναι οποιαδήποτε τάση V AC ή DC. Όταν εφαρμόζεται αυτή η τάση κλείνει η πόρτα ενώ κατά την απουσία της η πόρτα ανοίγει. OFF: 2 Εισόδους Ο έλεγχος της πόρτας γίνεται με 2 ανεξάρτητα σήματα. Οποιοδήποτε σήμα από V AC ή DC εφαρμοστεί στις κλέμες 8 & 10 προκαλεί κλείσιμο της πόρτας, ενώ όταν εφαρμοστεί στις κλέμες 10 & 12 την ανοίγει. Στην περίπτωση που δεν εφαρμόζεται κανένα σήμα η πόρτα παραμένει ακίνητη. Εάν τυχόν εφαρμοστούν και τα 2 σήματα ταυτοχρόνως το σήμα ανοίγματος υπερισχύει. Η μ με που μον κάπ παρ κλε τον Ο π 1 & ON Αυτόματη / Ημιαυτόματη: ON: Αυτόματη: Μηχανισμός με ψαλίδι για να συνεργαστεί με αυτόματη πόρτα ορόφου. Σε αυτήν την περίπτωση γίνεται μια επιπλέον κίνηση για να κλειδώσει ή να ξεκλειδώσει το ψαλίδι. OFF: Ημιαυτόματη: Μηχανισμός χωρίς ψαλίδι. Για την περίπτωση που η πόρτα ορόφου είναι ημιαυτόματη Φορά ανοίγματος: ON: Για την περίπτωση που η πόρτα είναι αριστερού ή κεντρικού ανοίγματος. OFF: Για την περίπτωση που η πόρτα είναι δεξιού ανοίγματος. (Σημείωση: Η φορά ανοίγματος μιας πόρτας ορίζεται από κάποιον παρατηρητή που βρίσκεται έξω από τον θάλαμο.) Αυτόνομη & Εξαρτώμενη Λειτουργία (φωτοκυττάρων): ON: Αυτόνομη: Το VVVF δέχεται απευθείας τα σήματα των φωτοκυττάρων. OFF: Εξαρτώμενη: Τα σήματα από το φωτοκύτταρο δε λαμβάνονται υπόψη για τη λειτουργία της πόρτας από το VVVF αλλά στέλνονται στον πίνακα μέσω της επαφής 37/36/38. Παράδειγμα: Στην περίπτωση παραβίασης του φωτοκυττάρου η πληροφορία θα μεταφερθεί στον πίνακα ο οποίος θα δώσει εντολή στο VVVF να αντιδράσει αναλόγως.

12 10 ΕΙΣΟΔΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΕΙΣΟΔΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ V AC (5, 6, 7): Το κύκλωμα έχει σχεδιαστεί για λειτουργία με ονομαστική τάση 230V AC (+10% / -15%) και συχνότητα 50/60Hz. Η κατανάλωση είναι περίπου 1 Αmp. (εικ. 3) Στην περίπτωση που χρησιμοποιούμε το νέο εξωτερικό σύστημα απεγκλωβισμού επιβατών, η σύνδεση του ρεύματος δικτύου 230V γίνεται κατευθείαν πάνω στην μονάδα απεγκλωβισμού (3 ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ 2 ΓΕΙΩΣΗ 1 ΦΑΣΗ). Από εκεί με την διασύνδεση που υπάρχει ανάμεσα στα 2 κουτιά (5-6-7 του VVVF κ του απεγκλωβισμού) η ισχύς μεταφέρεται στο VVVF (σελ.13). ΕΙΣΟΔΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥ (8, 9, 10, 11, 12): Το κύκλωμα μπορεί να λειτουργεί με εισόδους εξωτερικής τάσης ή με εισόδους επαφής (Έλλειψης τάσης). ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ VVVF ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΗΝ ΓΕΙΩΣΗ. (Σε διαφορετική περίπτωση έχουμε κακή λειτουργία του συστήματος και πολλές φορές το VVVF δεν ανιχνεύει την παραβίαση των φωτοκυττάρων) 12. Σήμα Ανοίγματος: Μονωμένη είσοδος αντίστασης 20 kohm και τάση τροφοδοσίας από 12 έως 250V AC ή DC (χρησιμοποιείται για το άνοιγμα της πόρτας) Volts: Είναι ο oυδέτερος πόλος των 12V στην περίπτωση που χρησιμοποιούμε εσωτερική τάση πρέπει να γεφυρωθεί με την κοινή είσοδο (10) 10. Κοινή Είσοδος: Είναι η κοινή είσοδος (oυδέτερος) για τα σήματα ανοίγματος-κλεισίματος που έρχονται στις εισόδους 12 & Volt Τροφοδοσία: Μονωμένη τάση εξόδου 12V για τον έλεγχο της πόρτας με σύνδεση έλλειψης τάσης, υπό τους όρους ότι: α. Να χρησιμοποιείται μόνο για αυτήν την λειτουργία β. Πρέπει να μην έρχεται σε επαφή με καμία άλλη τροφοδοσία. 8. Σήμα Κλεισίματος: Έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το σήμα ανοίγματος. ΣΕΙΡΙΑΚΗ ΘΥΡΑ (13, 14, 15, 16): Χρησιμοποιείται για την σύνδεση εξωτερικών συσκευών όπως διαγνωστική κονσόλα, Η/Υ και μελλοντικές συσκευές επέκτασης. Ταχύτητα λειτουργίας 1200 Baud, Current Loop.

13 11 ΦΩΤΟΚΥΤΤΑΡΟ (17, 18, 19, 20): Εδώ μπορεί να συνδεθεί προαιρετικά ζεύγος φωτοκυττάρων το οποίο απαρτίζεται από πομπό και δέκτη. ΑΛΛΕΣ ΕΙΣΟΔΟΙ (26, 21, 25, 23): 26. Σήμα Ορόφου: Αυτή η είσοδος χρησιμοποιείται για να συνδεθεί το εξωτερικό σύστημα απεγκλωβισμού που επιτρέπει το άνοιγμα της πόρτας στην περίπτωση διακοπής ρεύματος. Λειτουργεί με μπαταρία 12V ικανή να παράσχει ισχύ για 15 δευτερόλεπτα ώστε να απεγκλωβιστούν οι επιβάτες. 21. Έκτακτο Άνοιγμα: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με σήμα έλλειψης τάσης ή κάποιου άλλου τύπου φωτοκύτταρο ή το μπουτόν ανοίγματος πόρτας της κομβιοδόχου θαλάμου. 25. Αργό Κλείσιμο: Από αυτήν την είσοδο παίρνει εντολή ο μηχανισμός για αργό κλείσιμο ανεξάρτητα από το φωτοκύτταρο και τα σήματα εισόδου. Χρησιμοποιείται για να συνεργαστεί με κέντρα ανίχνευσης πυρκαγιάς V: Είναι τάση εξόδου 12V η οποία σε συνδυασμό με τις είσοδους επαφής 21 & 25 δίνει εντολή για έκτακτο άνοιγμα ή αργό κλείσιμο.

14 12 ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ VVVF Η Μονάδα Ελέγχου VVVF μπορεί να συνδεθεί με το προαιρετικό σύστημα απεγκλωβισμού επιβατών που τροφοδοτείται από 12V μπαταρία, που στην περίπτωση διακοπής του ρεύματος δίνει ισχύ ικανή, ώστε να ανοίξει την πόρτα και να απεγκλωβιστούν οι επιβάτες. Το άνοιγμα της πόρτας ελέγχεται μέσω σημάτων επαφής (έλλειψη τάσης) στις κλέμες 66 & 67. Ιδιαίτερη προσοχή αξίζει να δοθεί στα κάτωθι σημεία: Η σύνδεση του ρεύματος δικτύου 230V γίνεται πάνω στην μονάδα του απεγκλωβισμού (3 ουδέτερος - 2 γείωση - 1 φάση). Από εκεί με την διασύνδεση που υπάρχει ανάμεσα στα 2 κουτιά (5-6-7 του VVVF 4 και του απεγκλωβισμού )η ισχύς μεταφέρεται στο VVVF4. Στις επαφές 66 και 67 του απεγκλωβισμού συνδέουμε μαγνητικό διακόπτη ανοικτού τύπου (ΝΟ) που με τη χρήση λωρίδας κλείνει στον όροφο. Προσοχή στη σύνδεση της μπαταρίας: Στην επαφή 28 του απεγκλωβισμού συνδέουμε τον αρνητικό πόλο και στην 29 τον θετικό. Σε αντίθετη περίπτωση καίγεται η ασφάλεια των 20Α. Η φόρτιση της μπαταρίας, που αρχίζει αυτόματα μόλις το επίπεδο φόρτισης πέσει κάτω από το 70%, μπορεί να διαρκέσει μέχρι 48 ώρες. Για την κατάσταση της μπαταρίας μας πληροφορεί η ενδεικτική λυχνία της που βρίσκεται στον απεγκλωβισμό. 1. Όταν είναι αναμμένη σημαίνει ότι η μπαταρία φορτίζεται. Αν αυτό διαρκέσει πάνω από 48 ώρες σημαίνει πως η μπαταρία είναι πλέον άχρηστη και πρέπει να αντικατασταθεί από άλλη ισοδύναμη (2Ah και άνω). 2. Όταν η λυχνία αναβοσβήνει σημαίνει ότι όλα λειτουργούν σωστά. 3. Όταν η λυχνία αναβοσβήνει κάθε 15 δευτερόλεπτα σημαίνει πως υπάρχει διακοπή ρεύματος και είναι σε κατάσταση απεγκλωβισμού.

15 13 ΕΞΟΔΟΙ ΡΕΛΕ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ LED ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (Από 30 έως 41): Παρέχουν συνεχώς πληροφορίες στον κεντρικό πίνακα του ανελκυστήρα σχετικές με την κατάσταση της πόρτας. Ένα σήμα επαφής 5Α/250V δίνεται σε κάθε ρελέ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον κεντρικό πίνακα για σήματα όπως Πόρτα Εντελώς Ανοικτή, Πόρτα Εντελώς Κλειστή, Ανίχνευση Εμποδίου στο Φωτοκύτταρο, Εμπόδιο στην Πόρτα. Πόρτα Εντελώς Ανοικτή: Ανάβει το ενδεικτικό LED και ενεργοποιείται το ρελέ όταν η πόρτα είναι εντελώς ανοικτή. Πόρτα Εντελώς Κλειστή: Ανάβει το ενδεικτικό LED και ενεργοποιείται το ρελέ όταν η πόρτα είναι εντελώς κλειστή και η κλειδαριά κλειδωμένη. Φωτοκύτταρο: Ανάβει το ενδεικτικό LED και ενεργοποιείται το ρελέ όταν το φωτοκύτταρο ή το μπουτόν έκτακτου ανοίγματος δώσει σήμα. Εμπόδιο: Ανάβει το ενδεικτικό LED και ενεργοποιείται το ρελέ όταν ανιχνεύεται εμπόδιο που παρεμποδίζει το κλείσιμο της πόρτας. Το LED σβήνει και το ρελέ απενεργοποιείται όταν η πόρτα κλείσει ή ανοίξει εντελώς. Κατάσταση (Status): LED που αναβοσβήνει σε ένδειξη καλής λειτουργίας.

16 14 ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΤΕΣΤ (50): Με την πίεση του πραγματοποιείται μισός κύκλος λειτουργίας (άνοιγμα ή κλείσιμο). ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΑΥΤΟΡΥΘΜΙΣΗΣ (51): Μπουτόν που χρησιμοποείται για την ρύθμιση της πόρτας. Πατώντας το μία φορά, η πόρτα θα κάνει τρεις κινήσεις. Πρώτα θα κλείσει εντελώς, μετά θα ανοίξει αργά μετρώντας τους παλμούς του encoder που είναι ενσωματωμένο στο ηλεκτρικό μοτέρ μέχρι την θέση του πλήρους ανοίγματος, και τέλος μετά από μια μικρή καθυστέρηση η πόρτα θα κλείσει. Από τις πληροφορίες που συλλέγονται, ο μικροεπεξεργαστής θα υπολογίσει τις καμπύλες επιτάχυνσης και επιβράδυνσης, καθώς και την ροπή πέδησης, ώστε να δώσει τον βέλτιστο έλεγχο της πόρτας. Όταν ολοκληρωθεί η αυτορύθμιση, οι παράμετροι αποθηκεύονται σε μνήμη EEPROM και χρησιμοποιούνται για την βελτιστοποίηση της λειτουργίας της πόρτας. Μετά από διακοπή ρεύματος προς την μονάδα, το πρώτο άνοιγμα θα είναι αργό. Αυτορύθμιση χρειάζεται μόνο για την αρχική ρύθμιση της πόρτας ή όταν έχουμε κάνει κάποια αλλαγή, όπως για παράδειγμα η σύνδεση ή αποσύνδεση φωτοκυττάρου. Για λεπτομερή διαδικασία Εκκίνησης/Αυτορύθμισης, δείτε στο Παράρτημα 1 (σελ. 18) ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ (52): Μπορεί να ρυθμιστεί από 150mm/s έως 600mm/s. ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ (53): Μπορεί να ρυθμιστεί από 200 mm/s έως mm/s. ΑΣΦΑΛΕΙΑ - ΔΥΝΑΜΗ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ (54): Αυτός ο ρεοστάτης χρησιμεύει για την ρύθμιση της δύναμης κλεισίματος που ασκείται σε ένα εμπόδιο. Μπορεί να ρυθμιστεί από 40 έως 150 NW. ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗΣ (55): Εδώ συνδέεται μια παλμογεννήτρια (encoder) που βρίσκεται πάνω στον κινητήρα και πληροφορεί συνεχώς το VVVF για την θέση και την ταχύτητα της πόρτας. ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ (56): Έξοδος που τροφοδοτεί τον 3φασικό κινητήρα μεταβάλλοντας την τάση και την συχνότητα, ώστε να ελέγχει την ταχύτητα και την ροπή του. ON/OFF ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ (57): Διακόπτει την τροφοδοσία των 230V στην μονάδα ελέγχου VVVF ΠΡΟΣΟΧΗ: Όταν διακόπτεται η τροφοδοσία οι πυκνωτές του VVVF παραμένουν φορτισμένοι για λίγο χρόνο. Περιμένετε 60 δευτερόλεπτα προτoύ αγγίξετε το VVVF ή τον κινητήρα.

17 15 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΙΣΟΔΟΙ 1. (8) Κλείσιμο Κλείνει την πόρτα αν υπάρχει τάση μεταξύ των επαφών 8 & 10. Ανοίγει την πόρτα όταν η τάση μεταξύ των επαφών 8 & 10 διακόπτεται. 2. ( ) Φωτοκύτταρο Αν καθώς κλείνει η πόρτα διακοπεί η δέσμη του φωτοκυττάρου, η πόρτα αλλάζει αμέσως φορά και ανοίγει. 3. (21-23) Έκτακτο Άνοιγμα Η πόρτα δεν θα κλείσει αν αυτό το σήμα είναι ενεργό. ΕΙΣΟΔΟΙ 1. (8) Κλείσιμο Κλείνει την πόρτα αν υπάρχει τάση μεταξύ των επαφών 8 & (12) Άνοιγμα Ανοίγει την πόρτα αν υπάρχει τάση μεταξύ των επαφών 12 & 10. Έχει προτεραιότητα σε σχέση με το κλείσιμο. 3. ( ) Φωτοκύτταρο Όταν διακοπεί η δέσμη του φωτοκύτταρου δεν ανοίγει την πόρτα, αλλά δίνει σήμα στον κεντρικό πίνακα μέσω του ρελέ που αντιστοιχεί στο φωτοκυττάρο ( ). ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: ΜΙΑ ΕΙΣΟΔΟΣ Θέσεις των DIP SWITCHES 1. ON: 1 Είσοδος. 2. Εξαρτάται από τον τύπο της πόρτας (Αυτόματη ή Ημιαυτόματη) 3. Εξαρτάται από την φορά ανοίγματος της πόρτας (Αριστερή / Κεντρική ή Δεξιά) 4. ON: Αυτόνομη Λειτουργία φωτοκυττάρων 4. Εμπόδιο Αν καθώς κλείνει η πόρτα ανιχνευθεί εμπόδιο μέσω του σταματήματος του κινητήρα η πόρτα θα ανοίξει. 5. (25-23) Αργό Κλείσιμο Κλείνει αργά την πόρτα ανεξάρτητα από την ένδειξη του φωτοκυττάρου. ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ 1. (21-23) Έκτακτο Άνοιγμα. 2. Εμπόδιο. 3. (25-23) Αργό κλείσιμο. 4. ( ) Φωτοκύτταρο. 5. (8) Κλείσιμο. ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: ΔΥΟ ΕΙΣΟΔΟΙ Θέσεις των DIP SWITCHES 1. OFF: 2 Είσοδοι. 2. Εξαρτάται από τον τύπο της πόρτας (Αυτόματη ή Ημιαυτόματη) 3. Εξαρτάται από την φορά ανοίγματος της πόρτας (Αριστερή / Κεντρική ή Δεξιά) 4. OFF: Εξαρτώμενη Λειτουργία 4. (21-23) Έκτακτο Άνοιγμα Η πόρτα δεν θα κλείσει αν αυτό το σήμα είναι ενεργό. 5. Εμπόδιο Αν καθώς κλείνει η πόρτα ανιχνευθεί εμπόδιο μέσω του σταματήματος του κινητήρα, η πόρτα δεν θα ανοίξει. 6. (25-23) Αργό Κλείσιμο Κλείνει αργά την πόρτα ανεξάρτητα από την ένδειξη του φωτοκυττάρου. ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ 1. (12) Άνοιγμα 2. (21-23) Έκτακτο Άνοιγμα 3. (25-23) Αργό Κλείσιμο. 4. (8) Κλείσιμο.

18 16 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ Εύρος Τάσης v +10%, -15%. AC/DC Συχνότητα Hz Ελάχιστη Κατανάλωση...70 ma-13 W Κατανάλωση Ανοίγματος...0,6 A-80 W Ονομαστική Κατανάλωση... 0,93 A-140 W Μέγιστη Κατανάλωση... 1,38 A -190 W ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΣΤΡΟΦΩΝ (INVERTER) Συχνότητα Φορέα KHz Εύρος Συχνότητας...0, Hz Εύρος Τάσης V AC III Μέγιστο Ρεύμα Εξόδου... 4 A Έλεγχος Θέσης...Παλμογεννήτρια ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ Ασύγχρονος Τριφασικός...6πολικός Τάση Τροφοδοσίας V Ισχύς W Θερμική Κατηγορία...B-130 C Ονομαστική Ταχύτητα RPM ΕΙΣΟΔΟΙ Αντίσταση...20 KOhm Τάση V AC/DC ΕΞΟΔΟΙ Επαφές...Με Διακόπτη Επαφή R mw Χρόνος Αλλαγής...5 ms Μέγιστο Ρεύμα Εξόδου...1,5 Α max Μέγιστη Τάση V ΔΥΝΑΜΙΚΗ Ταχύτητα Ανοίγματος mm/s Ταχύτητα Κλεισίματος mm/s Μέγιστη Επιτάχυνση mm/s 2 Δύναμη Κλεισίματος N Ρυθμιζόμενη Ροπή Συντήρησης (Ανοικτή Πόρτα) Nm/cm

19 17 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ & ΑΥΤΟΡΥΘΜΙΣΗΣ VVVF (INVERTER) 1. Τοποθετούμε τον θάλαμο ανάμεσα σε ορόφους, ώστε οι ρυθμίσεις να γίνουν χωρίς να υπάρχει σύζευξη με πόρτα ορόφου. 2. Αφού πρώτα κλείσουμε τον διακόπτη του inverter Νο 57, τοποθετούμε τα θυρόφυλλα σε θέση ενδιάμεση (πόρτα μισάνοιχτη). 3. Αποσυνδέουμε όλα τα σήματα και Προγραμματίζουμε το VVVF για 2 εισόδους (σήματα) και αυτόνομη λειτουργία. Δηλαδή, ο μικροδιακόπτης Νο 1 στο OFF και ο Νο 4 στο ΟΝ. Τους μικροδιακόπτες 2 και 3 τους έχουμε ρυθμισμένους σύμφωνα με τον τύπο των θυρών του θαλάμου και του ορόφου. 5. Ρυθμίζουμε στο μέγιστο τα 3 ποτενσιόμετρα Νο 52/53/ Ανοίγουμε τον διακόπτη του VVVF Νο Η πόρτα πρέπει να παραμείνει ακίνητη (μισάνοιχτη). 8. Πιέζουμε το μπουτόν της αυτορύθμισης Νο 51. Α. Η πόρτα πρέπει να κλείσει εντελώς. Σε αντίθετη περίπτωση ελέγχουμε αν ο διακόπτης Νο 3 είναι στην σωστή θέση. Αν είναι, αλλά δεν έχουμε το σωστό αποτέλεσμα τότε ελέγχουμε αν κάποια από τις φάσεις του μοτέρ είναι λάθος. Αυτό γίνεται αλλάζοντας αμοιβαία 2 φάσεις. Αν η πόρτα δεν κινείται ελέγχουμε τα καλώδια και τα φις του μοτέρ. Αν η πόρτα δεν κλείνει εντελώς και σταματάει, η πληροφορία που φτάνει από τον κωδικοποιητή (encoder) είναι λάθος. Γι αυτό ελέγχουμε τα καλώδια και το φις του κωδικοποιητή Νο 55 και κάνουμε ξανά αυτορύθμιση. Αν το σημείο που σταματάει η πόρτα, αντιστοιχεί το διάστημα που απαιτείται για το κούμπωμα του ψαλιδιού, ελέγχουμε με το χέρι αν το ψαλίδι κουμπώνει και ξεκουμπώνει κανονικά. Αν η πόρτα μετά από αυτά δεν κλείνει εντελώς, αποσυνδέουμε το inverter και ελέγχουμε με το χέρι αν υπάρχουν μηχανικά εμπόδια.

20 18 Β. Αφού κλείσει η πόρτα, πρέπει να παραμείνει για λίγο κλειστή και να ανάψει το λαμπάκι κλειστό για μερικά δευτερόλεπτα. Μετά από αυτό η πόρτα θα πρέπει να ανοίξει με αργή ταχύτητα και να φτάσει μέχρι το μηχανικό STOP. Αν η πόρτα ανοίγει μόνο 26cm, αυτό σημαίνει πως δεν φτάνει στον inverter η πληροφορία από τον κωδικοποιητή. Ελέγχουμε καλώδια και συνδέσεις και αν χρειαστεί τα αντικαθιστούμε. Εν ανάγκη αλλάζουμε και τον κωδικοποιητή. Αν η πόρτα ανοίγει αλλά όχι μέχρι τέλους, ελέγχουμε τα μηχανικά μέρη δεδομένου ότι η ισχύς του μοτέρ είναι υπερεπαρκής για να κινήσει οποιονδήποτε τύπο πόρτας (ελέγχουμε ράουλα, φύλλα, παπουτσάκια, οδηγό αλουμινίου, κλπ). Ακόμη και αν η πόρτα ανοίξει μέχρι τέλους, αλλά το μοτέρ μείνει μπλοκαρισμένο και χωρίς τάση για μερικά δευτερόλεπτα, είναι ένδειξη πως δεν έγινε σωστή αυτορύθμιση εξ αιτίας αυξημένων τριβών. Τότε κάνουμε τους ίδιους ελέγχους με αυτούς της προηγούμενης παραγράφου και αυτό γιατί κατά τη διάρκεια των δοκιμών το μοτέρ τροφοδοτείται με περίσσεια ενέργειας, ώστε να ξεπερνά προβλήματα που οφείλονται σε αυξημένες τριβές. Γ. Η πόρτα (αφού πρώτα ανοίξει με αργή ταχύτητα) θα πρέπει να κλείσει ομαλά χωρίς απότομες κινήσεις και χτυπήματα. Αν η πόρτα δεν κλείνει και το λαμπάκι ΟΚ αναβοσβήνει στην διάρκεια της πορείας, τότε λείπει ή κάνει διακοπές κάποια από τις φάσεις του κωδικοποιητή. Ελέγχουμε λοιπόν τα καλώδια και τις συνδέσεις του κωδικοποιητή. Αν η πόρτα κλείνει απότομα ή με χτυπήματα τότε ελέγχουμε τον μικροδιακόπτη Νο 2 που αντιστοιχεί στον τύπο της πόρτας ορόφου.(αυτόματη ή Ημιαυτόματη). Από αυτό το σημείο και πέρα, κάθε φορά που πατάμε το μπουτόν TEST, η πόρτα πραγματοποιεί μισό κύκλο λειτουργίας (ανοίγει ή κλείνει). Θα πρέπει να ανοίγει και να κλείνει επιταχύνοντας και επιβραδύνοντας χαρακτηριστικά. Θα πρέπει επίσης να υπακούει στις ρυθμίσεις που κάνουμε από τα ποτενσιόμετρα 52/53 που μας επιτρέπουν να ρυθμίζουμε τις ταχύτητες κλεισίματος και ανοίγματος αντίστοιχα. Δ. Επιβεβαιώνουμε ότι η πόρτα αντιδρά σωστά στην ενεργοποίηση του φωτοκυττάρου και του εμποδίου. Επιβεβαιώνουμε επίσης ότι τα leds στις παραπάνω λειτουργίες, καθώς και αυτά που αντιστοιχούν στην ανοιχτή και κλειστή πόρτα ενεργοποιούνται. Ε. Αφού τελειώσει επιτυχώς όλη αυτή η διαδικασία, σβήνουμε τον διακόπτη του Inverter και ρυθμίζουμε τους μικροδιακόπτες 1 και 4 ανάλογα με τις ανάγκες της εγκατάστασής μας. Ακολούθως συνδέουμε τα σήματα (8/9/10/11/12) και η πόρτα είναι έτοιμη να λειτουργήσει.!! Αν η αυτορύθμιση δεν έχει τη σωστή εξέλιξη, θα πρέπει να ελέγξουμε το μοτέρ, τον κωδικοποιητή και τις συνδέσεις τους και προχωρούμε σύμφωνα με το παρακάτω κεφάλαιο Προβλήματα και λύσεις. Πριν να συνδέσουμε ή αποσυνδέσουμε οτιδήποτε με τον Inverter σβήνουμε τον διακόπτη ώστε να αποφύγουμε οποιοδήποτε πιθανό βραχυκύκλωμα.

21 19 ΠΙΘΑΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ Το φωτοκύτταρο ενεργεί συνεχώς. Ελέγχουμε εάν είναι σωστά σφιγμένη η γείωση της εγκατάστασης. Ελέγχουμε όλα τα καλώδια και τις συνδέσεις που αφορούν στα φωτοκύτταρα. Απομακρύνουμε τα καλώδια των φωτοκυττάρων από πηγές ηλεκτρικού θορύβου (μοτέρ, καλώδια τροφοδοσίας, κλπ). Δεν κάνουμε κόμπους ή συνδέσεις στα καλώδια των φωτοκυττάρων ιδιαιτέρως στα καλώδια του δέκτη (πράσινο). Εάν διαθέτουμε κονσόλα προγραμματισμού ελέγχουμε την σταθερότητα του σήματος.! Θα πρέπει να έχουμε υπ όψη μας πως, όταν το inverter είναι ρυθμισμένο ως αυτόνομο (Mικροδιακόπτης 4 στο ΟΝ), το σύστημα αναγνωρίζει την παρουσία των φωτοκυττάρων μετά από έναν πλήρη κύκλο ανοίγματος- κλεισίματος της πόρτας που πραγματοποιείται από τα σήματα (κανονική λειτουργία δηλ. και όχι πατώντας το μπουτόν TEST). Η πόρτα δεν ανοίγει εντελώς. Σίγουρα υπάρχει μηχανικό πρόβλημα αφού είναι αναμφισβήτητο πως ο κινητήρας έχει πάντοτε περίσσεια ισχύος ώστε να ανοίγει οποιονδήποτε τύπο πόρτας που έχει σωστά ρυθμισμένο το μηχανικό της σκέλος. Η πόρτα ξανανοίγει όταν κλείνει το ψαλίδι. Ελέγχουμε την ρύθμιση του ψαλιδιού. Πιθανότατα το σύστημα απασφάλισης δεν είναι σωστά ρυθμισμένο και η πόρτα βρίσκει μεγαλύτερη αντίδραση και έτσι ξανανοίγει. Ελέγχουμε προσεκτικά με το χέρι την λειτουργία σύμπλεξης και αποσύμπλεξης του ψαλιδιού. Η πόρτα ξεκινάει απότομα το άνοιγμά της. Ελέγχουμε αν κατά την διαδικασία του ανοίγματος, το ψαλίδι ολοκληρώνει πρώτα την διαδικασία του ανοίγματός του και ύστερα αρχίζει η κίνηση της πόρτας. Είναι δυνατόν, επειδή το ψαλίδι είναι πολύ σφιχτό, να αρχίζει η διαδικασία ανοίγματος της πόρτας, χωρίς πρώτα να έχει ανοίξει το ψαλίδι. Ελέγχουμε με το χέρι την σωστή λειτουργία του ψαλιδιού. Το LED ON είναι συνεχώς αναμμένο, πράγμα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Πιθανότατα η πόρτα ανοίγοντας βρήκε κάποιο εμπόδιο και έτσι μπήκε σε κατάσταση αναμονής για 15sec. Το VVVF είναι προγραμματισμένο σε εξαρτώμενη λειτουργία και το σήμα που πάει στον πίνακα δεν εκτελείται. Εάν περάσουν 3sec από τη στιγμή που η πόρτα κλείνοντας βρει εμπόδιο, το σήμα κλεισίματος δεν αποσύρεται και το VVVF μπαίνει σε κατάσταση αναμονής για 15sec. Έχει συμβεί ένα βραχυκύκλωμα στην έξοδο του μοτέρ και το VVVF μένει ανενεργό για 3sec. Η πόρτα ξεκινάει απότομα το άνοιγμά της και ο Inverter μένει μπλοκαρισμένος. Εξετάζουμε την τάνυση του οδοντωτού ιμάντα. Εάν είναι μικρότερη από την ενδεδειγμένη τότε τα δόντια «πηδάνε» πάνω από τα δόντια του γραναζιού του κινητήρα και έτσι ο κωδικοποιητής δίνει στον inverter λάθος πληροφορία για την ακριβή θέση της πόρτας. Σ αυτή την περίπτωση τανύζουμε τον ιμάντα και εκτελούμε την διαδικασία της αυτορύθμισης.

22 20 Ο κινητήρας περιστρέφεται συνεχώς και κάνει απότομες μεταβολές στην ταχύτητα περιστροφής. Ελέγχουμε την κατάσταση των συνδέσεων του μοτέρ. Πιθανότατα λείπει μία φάση. Πώς βεβαιωνόμαστε οτι το μοτέρ περιστρέφεται προς την σωστή κατεύθυνση. Α. Αποσυνδέουμε το VVVF από το ρεύμα. Αποσυνδέουμε τα σήματα 8/9/10/11/12. Αποσυνδέουμε το καλώδιο του κωδικοποιητή. Ρυθμίζουμε στο ΟΝ (1 είσοδος) τον διακόπτη Νο 1 και του 3 σύμφωνα με την φορά λειτουργίας της πόρτας. Συνδέουμε τον κινητήρα στο VVVF. Αν ανοίγοντας τον διακόπτη του Inverter, η πόρτα αρχίζει να ανοίγει τότε το μοτέρ περιστρέφεται προς την σωστή κατεύθυνση. Αν ανοίγοντας τον διακόπτη του inverter η πόρτα αρχίζει να κλείνει τότε πρέπει να αλλάξουμε τη μία φάση. Β. Αποσυνδέουμε τον inverter και συνδέουμε τον κωδικοποιητή. Δίνουμε ρεύμα και η πόρτα ανοίγει τελείως και παραμένει ανοιχτή. Πιέζουμε το μπουτόν TEST και επιβεβαιώνουμε ότι η πόρτα ανοιγοκλείνει κανονικά. Σ αυτήν την περίπτωση ο κινητήρας και ο κωδικοποιητής είναι συνδεδεμένοι και λειτουργούν σωστά. Αν πατώντας TEST η πόρτα κλείνει απότομα και αμέσως μετά ανοίγει, ανταλλάσσουμε τα κεντρικά καλώδια του κωδικοποιητή. Αν η πόρτα συνεχίζει να συμπεριφέρεται όπως και προηγουμένως, ξαναελέγχουμε τις συνδέσεις και τα καλώδια ή ακολούθως αντικαθιστούμε τον κωδικοποιητή. Πώς βεβαιωνόμαστε ότι ο κωδικοποιητής λειτουργεί σωστά. Αν κάνοντας την αυτορρύθμιση η πόρτα κλείνει και ανοίγει μόνο 26cm τότε ο κωδικοποιητής ή δεν είναι συνδεδεμένος ή είναι κατεστραμμένος. Ελέγχουμε καλώδια, συνδέσεις και αν χρειαστεί αντικαθιστούμε τον κωδικοποιητή. Αν εκτελώντας την αυτορύθμιση η πόρτα αφού κλείσει και μετά ανοίξει εντελώς, παραμένει ανοικτή και παρ όλα αυτά το led που αντιστοιχεί σε κλειστή πόρτα είναι αναμμένο, τουλάχιστον μία φάση του κωδικοποιητή είναι λάθος. Ανταλλάσσουμε τα 2 κεντρικά καλώδια του κωδικοποιητή. Αν παρ όλα αυτά η πόρτα συνεχίζει να μην λειτουργεί σωστά έπειτα από μια αυτορύθμιση, αντικαθιστούμε τον κωδικοποιητή.! Αυτή η κατάσταση είναι πιθανόν να προκύψει όταν αντικαθιστούμε κάποιο παλιό μοντέλο. VVVF και φάσεις του μοτέρ είναι διαφορετικές για οποιονδήποτε λόγο.

23 21 ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΘΥΡΩΝ ΘΑΛΑΜΟΥ VVVF 1. Αντικαταστήστε την ηλεκτρική επαφή κάθε 2 εκατομμύρια κύκλους λειτουργίας περίπου. 2. Ελέγξτε περιοδικά πως ο τερματισμός γίνεται στο ελαστικό stop. 3. Τα ομόκεντρα και τα έκκεντρα ράουλα δεν χρειάζονται συντήρηση. Αντικαταστήστε τα όταν παρουσιάζουν σημάδια φθοράς ή κάθε 10 εκατομμύρια κύκλους λειτουργίας. 4. Προκειμένου να επεκταθεί η διάρκεια ζωής των ράουλων, διατηρείστε καθαρές τις ράγες και σε καμία περίπτωση μη τις λιπαίνετε. 5. Χρησιμοποιώντας λιπαντικό SAE-20 (όχι spray) λιπαίνετε μία φορά το χρόνο τους άξονες του ψαλιδιού. 6. Αντικαταστήστε τους οδηγούς ολίσθησης όταν υπάρχει φθορά. 7. Περιοδικά ελέγξτε την τάνυση του ιμάντα. Κατάλληλη τάνυση έχει ως αποτέλεσμα, πρακτικά, απεριόριστη διάρκεια ζωής του ιμάντα. 8. Μία φορά το χρόνο λιπάνετε το τρελό γρανάζι. Μη χρησιμοποείτε λιπαντικό spray. 9. Ελέγξτε περιοδικά την τάνυση των συρματοσχοίνων συγχρονισμού και αντι καταστήστε τα όταν υπάρχουν σημάδια φθοράς (περίπου κάθε 6 εκατομμύρια κύκλους λειτουργίας). 10. Οι τροχαλίες των συρματοσχοίνων δεν χρειάζονται συντήρηση. Αντικαταστήστε τις όταν θορυβούν ή παρουσιάζουν σημάσια φθοράς (περίπου κάθε 8 εκατομμύρια κύκλους λειτουργίας).

24

25

26 Βιομηχανική Περιοχή Κιλκίς, Ελλάδα Τηλ: Fax: Kilkis Industrial Area, Greece Tel: Fax:

ASSEMBLING & REGULATION INSTRUCTIONS FOR AUTOMATIC LANDING DOORS

ASSEMBLING & REGULATION INSTRUCTIONS FOR AUTOMATIC LANDING DOORS ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ & ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΩΝ ΠΟΡΤΩΝ ΟΡΟΦΟΥ ASSEMBLING & REGULATION INSTRUCTIONS FOR AUTOMATIC LANDING DOORS ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ 2 ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΠΛΑΙΣΙΟΥ 3 ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ F3-9000 ΜΕ ΕΠΙΤΗΡΗΤΗ ΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΡΙΦΑΣΙΚΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ F3-9000 ΜΕ ΕΠΙΤΗΡΗΤΗ ΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΡΙΦΑΣΙΚΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ F3-9000 ΜΕ ΕΠΙΤΗΡΗΤΗ ΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΡΙΦΑΣΙΚΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΛΟΓΙΑ ΕΞΟ ΟΣ ΓΙΑ ΜΟΤΕΡ 380Vac 1.-2.-3. ΤΡΟΦΟ ΟΣΙΑ ΜΟΤΕΡ 380Vac ΦΑΣΕΙΣ. 4. ΟΥ ΕΤΕΡΟΣ ΜΟΤΕΡ. 5. ΓΕΙΩΣΗ ΜΟΤΕΡ. ΕΙΣΟ ΟΣ ΙΚΤΥΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΔΡΑ: ΚΑΒΑΛΑΣ 3 & ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, 142 31 Ν. ΙΩΝΙΑ, ΑΠΟΘΗΚΗ: 63 Ο ΧΛΜ ΑΘΗΝΩΝ ΛΑΜΙΑΣ, ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ ΤΕΛ.: 210 27 91 067, 210 27 92 419, FAX: 210 27 92 419,

ΕΔΡΑ: ΚΑΒΑΛΑΣ 3 & ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, 142 31 Ν. ΙΩΝΙΑ, ΑΠΟΘΗΚΗ: 63 Ο ΧΛΜ ΑΘΗΝΩΝ ΛΑΜΙΑΣ, ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ ΤΕΛ.: 210 27 91 067, 210 27 92 419, FAX: 210 27 92 419, E ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΤΥΠΟΥ BUS ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΕΔΡΑ: ΚΑΒΑΛΑΣ 3 & ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, 142 31 Ν. ΙΩΝΙΑ, ΑΠΟΘΗΚΗ: 63 Ο ΧΛΜ ΑΘΗΝΩΝ ΛΑΜΙΑΣ, ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ ΤΕΛ.: 210 27 91 067, 210 27 92 419, FAX: 210 27 92

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ROAD200 και ROAD400

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ROAD200 και ROAD400 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ROAD200 και ROAD400 1) Περιγραφή του προϊόντος και εφαρμογές Το Road είναι ένα ηλεκτρομηχανικό μοτέρ που χρησιμοποιείται στον αυτοματισμό συρόμενων πορτών για οικιακή χρήση. Διαθέτει ένα

Διαβάστε περισσότερα

Βασικά χαρακτηριστικά

Βασικά χαρακτηριστικά 1 of 6 10/09/2013 13:34 Ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου (πλακέτα) για ρολλά, τύπου S-2055, της εταιρείας AUTOTECH. Είναι κατάλληλος για ρολλά που τροφοδοτούνται από μονοφασικό εναλλασσόμενο ρεύμα 230 V AC

Διαβάστε περισσότερα

Κάτω από φυσιολογικές συνθήκες λειτουργίας η επαφή ειδοποίησης σήματος RA 1 είναι κλειστή και ανοίγει μόνο σε περίπτωση βλάβης.

Κάτω από φυσιολογικές συνθήκες λειτουργίας η επαφή ειδοποίησης σήματος RA 1 είναι κλειστή και ανοίγει μόνο σε περίπτωση βλάβης. ΣΥΝΔΕΣΗ Συνδέσεις ισχύος Τερματικό 1L1: Τερματικό 3L2: Τερματικό 5L3: Γείωση Τερματικό 2Τ1: Τερματικό 4Τ2: Τερματικό 6Τ3: Κύρια Τάση L1 Κύρια Τάση L2 Κύρια Τάση L3 PE Τερματικό κινητήρα U Τερματικό κινητήρα

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΙΣΤ. Ν. ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ ΕΠΕ

ΧΡΙΣΤ. Ν. ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ ΕΠΕ 1 από / from / von 7 Τάση τροφοδοσίας Τυπική κατανάλωση Απαιτούµενη Ισχύς Θερµοκρασία λειτουργίας Τεχνικές πληροφορίες 110-230 VAC ±10%, 50-60 Hz 200 VA 200 VA -10 ο C έως +60 o C Υγρασία 20%-80% Προστασία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ CD-PLUS/4+N

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ CD-PLUS/4+N ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ CD-PLUS/4+N ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ : Με ΙΤ-4Ν Με τηλέφωνο συνδεδεμένο στις εξόδους τηλεφωνικής γραμμής του ΙΤ-4Ν. Μπείτε στο μενού προγραμματισμού. Αν έχετε μπουτονιέρα στο σύστημα, τοποθετείστε

Διαβάστε περισσότερα

Σημειώσεις Ηλεκτρολογείου ΣΤ εξαμήνου

Σημειώσεις Ηλεκτρολογείου ΣΤ εξαμήνου Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης Σημειώσεις Ηλεκτρολογείου ΣΤ εξαμήνου ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ Γεώργιος Μεσαρχάκης Ηλεκτρονικός Μηχανικός Τ.Ε. Διακρίνονται σε μονοφασικούς και τριφασικούς.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 1 Πίνακας 1. Μοντέλα Inverters IP20 380-480V ±10% - 3 Phase Input Αριθμός Μοντέλου με φίλτρο KW Έξοδος Ρεύματος (Α) Frame Size ODL-2-24400-3KF42 4 9.5 2 ODL-2-34055-3KF42

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ Ο ΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Εικόνα 1. Ηλεκτρολογική συνδεσμολογία ηλ. περίφραξης 1. Βγάζουμε τη συσκευή (κεντρική μονάδα) από τη συσκευασία (εικ. 2). Εικόνα 2. Κεντρική μονάδα 2. Τη στερεώνουμε

Διαβάστε περισσότερα

Model: ED-CS5000. Ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου για συρόμενες και ανοιγόμενες μονόφυλλες πόρτες.

Model: ED-CS5000. Ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου για συρόμενες και ανοιγόμενες μονόφυλλες πόρτες. Model: ED-CS5000 Ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου για συρόμενες και ανοιγόμενες μονόφυλλες πόρτες. Ο πίνακας είναι συμβατός με χειριστήρια σταθερού (11 32bit) η κυλιόμενου κωδικού στην συχνότητα των 433,92Mhz

Διαβάστε περισσότερα

Μέτρον Αυτοματισμοί. Οδηγίες Εγκατάστασης Αυτόματης Πόρτας. Εγχειρίδιο Οδηγιών

Μέτρον Αυτοματισμοί. Οδηγίες Εγκατάστασης Αυτόματης Πόρτας. Εγχειρίδιο Οδηγιών Μέτρον Αυτοματισμοί Οδηγίες Εγκατάστασης Αυτόματης Πόρτας Εγχειρίδιο Οδηγιών Περιεχόμενα 5-7 9-12 13-18 19-22 23-28 29 Κάσωμα Μηχανισμός & Θυρόφυλλα Πόρτας Ορόφου Μηχανισμός & Θυρόφυλλα Πόρτας Θαλάμου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ FSM-1 (FSM-1, FBMulti-1/S) (για ΤΑΧΥΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΤΑ RD)

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ FSM-1 (FSM-1, FBMulti-1/S) (για ΤΑΧΥΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΤΑ RD) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ FSM-1 (FSM-1, FBMulti-1/S) (για ) 0 Εισαγωγή O πίνακας ελέγχου FSM-1 είναι ένα εξαιρετικά προηγμένο προϊόν, εξοπλισμένο με μια προγραμματιζόμενη μονάδα επεξεργασίας δεδομένων,

Διαβάστε περισσότερα

Σύνδεση ηλεκτρονικού πίνακα ελέγχου AUTOTECH S-5060T

Σύνδεση ηλεκτρονικού πίνακα ελέγχου AUTOTECH S-5060T Σύνδεση ηλεκτρονικού πίνακα ελέγχου AUTOTECH S-5060T Απαιτούμενη παροχή ρεύματος ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Δεν πρέπει να γίνονται εργασίες στον πίνακα όταν αυτός είναι υπό τάση (συνδεδεμένος στο ρεύμα). Όλες οι συνδέσεις

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο οδηγιών. Οδηγίες Εγκατάστασης και Ρυθμίσεων Αυτόματης Πόρτας, Τύπου Βus -M11, Εκδοση 1

Εγχειρίδιο οδηγιών. Οδηγίες Εγκατάστασης και Ρυθμίσεων Αυτόματης Πόρτας, Τύπου Βus -M11, Εκδοση 1 Εγχειρίδιο οδηγιών Οδηγίες Εγκατάστασης και Ρυθμίσεων Αυτόματης Πόρτας, Τύπου Βus -M11, Εκδοση 1 Περιεχόμενα Περιεχόμενα 4-6 4 5 8-18 8 11 11 12 13 14 18-22 18 22 22 1 Παρουσίαση του μηχανισμού τύπου Bus-M11και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ FK-20 (για συρόμενες πόρτες & μπάρες)

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ FK-20 (για συρόμενες πόρτες & μπάρες) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ FK-20 0 Εισαγωγή O πίνακας ελέγχου FK-20 είναι ένα εξαιρετικά προηγμένο προϊόν, εξοπλισμένο με μια προγραμματιζόμενη μονάδα επεξεργασίας δεδομένων, έχοντας την δυνατότητα και

Διαβάστε περισσότερα

Συλλογή & Επεξεργασία Δεδομένων Εργαστήριο 5. Ρυθμίζοντας τη Φορά Περιστροφής. Σύστημα Συλλογής & Επεξεργασίας Μετρήσεων

Συλλογή & Επεξεργασία Δεδομένων Εργαστήριο 5. Ρυθμίζοντας τη Φορά Περιστροφής. Σύστημα Συλλογής & Επεξεργασίας Μετρήσεων Σκοπός Συλλογή & Επεξεργασία Δεδομένων Εργαστήριο 5 Ρυθμίζοντας τη Φορά Περιστροφής DC Κινητήρα. Σύστημα Συλλογής & Επεξεργασίας Μετρήσεων Βασική δομή ενός προγράμματος στο LabVIEW. Εμπρόσθιο Πλαίσιο (front

Διαβάστε περισσότερα

GSM INTD Εγχειρίδιο χρήσης GSM INTD0909

GSM INTD Εγχειρίδιο χρήσης GSM INTD0909 GSM INTD0909 Εγχειρίδιο χρήσης GSM INTD0909 Σελ. 2 Γενική Περιγραφή Σελ. 3 Σύνδεση & Ενεργοποίηση Σελ. 4 Επεξηγήσεις LED s Σελ. 5 Σχέδιο Συνδεσμολογίας Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες για να

Διαβάστε περισσότερα

MOBY. Τo MOBY είναι ένα ηλεκτρομηχανικό μοτέρ για αυτοματισμού μονής ή διπλής ανοιγόμενης πόρτας.

MOBY. Τo MOBY είναι ένα ηλεκτρομηχανικό μοτέρ για αυτοματισμού μονής ή διπλής ανοιγόμενης πόρτας. MOBY 1. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Τo MOBY είναι ένα ηλεκτρομηχανικό μοτέρ για αυτοματισμού μονής ή διπλής ανοιγόμενης πόρτας. Πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένας πίνακας ελέγχου της για να εξασφαλιστεί σωστή λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ) Α60

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ) Α60 1. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ) Α60 Αυτός ο πίνακας ελέγχου για αυτοματισμό πορτών επιτρέπει τον έλεγχο για δυο μοτέρ με εναλλαγόμενο ρεύμα. Ο πίνακας διαθέτει μια σειρά από μικροδιακόπτες

Διαβάστε περισσότερα

AUTOTECH R-2010 - Ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου για ρολλά 230VAC

AUTOTECH R-2010 - Ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου για ρολλά 230VAC AUTOTECH R-2010 - Ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου για ρολλά 230VAC Ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου (πλακέτα) για ρολλά, τύπου R-2010. Είναι κατάλληλος για ρολλά που τροφοδοτούνται από μονοφασικό εναλλασσόμενο

Διαβάστε περισσότερα

MC103 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

MC103 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ MC103 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ v3.0 REV. 05/2015 00. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 01. ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ 01. ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες προγραμματισμού MOTORLINE EVO 60 & 100 Μηχανισμός για γκαραζόπορτες οροφής

Οδηγίες προγραμματισμού MOTORLINE EVO 60 & 100 Μηχανισμός για γκαραζόπορτες οροφής Οδηγίες προγραμματισμού MOTORLINE EVO 60 & 100 Μηχανισμός για γκαραζόπορτες οροφής Τοποθέτηση μηχανισμού Εγκαταστήστε το μηχανισμό σύμφωνα με τα σχέδια του αγγλικού φυλλαδίου δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ FHM-3 (FHM-2/1D, FH-11/1D, FE-3) (για ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΠΟΛΥΣΠΑΣΤΗ ΠΟΡΤΑ HSD)

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ FHM-3 (FHM-2/1D, FH-11/1D, FE-3) (για ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΠΟΛΥΣΠΑΣΤΗ ΠΟΡΤΑ HSD) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ FHM-3 (FHM-2/1D, FH-11/1D, FE-3) (για ) 0 O πίνακας ελέγχου FHM-3 είναι ένα εξαιρετικά προηγμένο προϊόν, εξοπλισμένο με μια προγραμματιζόμενη μονάδα επεξεργασίας δεδομένων, έχοντας

Διαβάστε περισσότερα

Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίμων (V-GDN Φυσικού Αερίου), (V-GDL LPG).

Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίμων (V-GDN Φυσικού Αερίου), (V-GDL LPG). V-GDN & V-GDL Εγχειρίδιο χρήσης (01VGDN) & (01VGDL) Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίμων (V-GDN Φυσικού Αερίου), (V-GDL LPG). Σελ. 2,3 Οδηγίες ασφαλείας - Τοποθέτηση Εγκατάσταση Σελ. 4,5 Εφαρμογές Σύνδεση

Διαβάστε περισσότερα

INVERTER SC-IR ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ

INVERTER SC-IR ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ INVERTER SC-IR ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ Στοιχεία: ΟΘΟΝΗ LCD 1) Λειτουργία φόρτισης Όταν είναι σε χρήση, η LCD οθόνη δείχνει το τρέχον φορτίο: 2) Λειτουργία χρήσης Όταν είναι σε λειτουργία χρήσης, οι ενδείξεις στην οθόνη

Διαβάστε περισσότερα

ZLD-44/EM/ADR Τάση τροφοδοσίας ZLD-28/EM/ADR

ZLD-44/EM/ADR Τάση τροφοδοσίας ZLD-28/EM/ADR Ακολουθήστε μας... Olympia Electronics @Olympiaelectro Olympia Electronics OlympiaElectronics Olympia Electronics Πιστεύουμε στην Παράγουμε στην ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Informer Compact series

Informer Compact series Informer Compact series Line Interactive Ημιτονικής Εξόδου 1kVA/2kVA/3kVA Uninterruptible Power Supply ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: 1. Διαβάστε το εγχειρίδιο χρήσης προσεκτικά πριν την εγκατάσταση ή τη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΥΡΟΜΕΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Τεχνικά Χαρακτηριστικά Ονοµαστική τάση: 230Vac Τροφοδοσία παρελκοµένων: 24V / 500mA Κατανάλωση εν ηρεµία: 3W Κατανάλωση µε παρελκόµενα : 15W max

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ FHM-2 (FHM-2, FH-3, FE-3) (για ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΡΑΜΠΑ HDL με ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΠΟΛΥΣΠΑΣΤΗ ΠΟΡΤΑ HSD)

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ FHM-2 (FHM-2, FH-3, FE-3) (για ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΡΑΜΠΑ HDL με ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΠΟΛΥΣΠΑΣΤΗ ΠΟΡΤΑ HSD) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ FHM-2 (FHM-2, FH-3, FE-3) (για ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΡΑΜΠΑ HDL με ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΠΟΛΥΣΠΑΣΤΗ ΠΟΡΤΑ HSD) 0 Εισαγωγή O πίνακας ελέγχου FHM-2 είναι ένα εξαιρετικά προηγμένο προϊόν, εξοπλισμένο με

Διαβάστε περισσότερα

Αυτοματισμοί και Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου. Ενότητα 2

Αυτοματισμοί και Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου. Ενότητα 2 Αυτοματισμοί και Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου Ενότητα 2 Τι είναι το PLC ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2 Τι είναι το PLC. 2.1 Πλεονεκτήματα των PLC. 2.2 Η δομή ενός PLC. 2.3 Τα PLC της αγοράς. 2.4 Αρχή λειτουργίας ενός PLC.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗ ΚΥΨΕΛΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ DC σε AC ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ UPS

ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗ ΚΥΨΕΛΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ DC σε AC ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ UPS ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗ ΚΥΨΕΛΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ DC σε AC ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ UPS SIU 150 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες που ακολουθούν προκειμένου να αποφύγετε

Διαβάστε περισσότερα

Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίµων

Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίµων Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίµων (V-GDN Φυσικού Αερίου), (V-GDL LPG). Εγχειρίδιο χρήσης Ευχαριστούµε που προτιµήσατε αυτή τη συσκευή. Παρακαλούµε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες για να µπορέσετε να

Διαβάστε περισσότερα

Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίμων (V-GDN02 Φυσικού Αερίου), (V-GDL02 LPG).

Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίμων (V-GDN02 Φυσικού Αερίου), (V-GDL02 LPG). V-GDN02 & V-GDL02 Εγχειρίδιο χρήσης (02VGDN) & (02VGDL) Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίμων (V-GDN02 Φυσικού Αερίου), (V-GDL02 LPG). Σελ. 2,3 Οδηγίες ασφαλείας - Τοποθέτηση Εγκατάσταση Σελ. 4,5 Εφαρμογές

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης πίνακα ελέγχου λεβήτων pellet - βιομάζας

Οδηγίες χρήσης πίνακα ελέγχου λεβήτων pellet - βιομάζας Ο ηλεκτρικός πίνακας ελέγχου pellets-βιομάζας με κοχλία χρησιμοποιείται σε κατοικίες με λέβητα στερεών καυσίμων και ελέγχει τον ηλεκτρομειωτήρα (κοχλία) και τον φυσητήρα του λέβητα για παροχή θέρμανσης.

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (Ι) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα : Αυτοματισμοί και

Διαβάστε περισσότερα

kW (0.5 15HP) ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

kW (0.5 15HP) ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 0.37 11kW (0.5 15HP) ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 1 Εύρος IP20 IP66X IP66Y 110 115 + / - 10% 110 115 + / - 10% 110 115 + / - 10% Τάση Παροχής 200 240 + / - 10% 200 240 + / - 10% 200 240 + /

Διαβάστε περισσότερα

σε Μονόφυλλη και Δίφυλλη

σε Μονόφυλλη και Δίφυλλη ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΡΟΜΕΝΕΣ ΠΟΡΤΕΣ * 930 NSF - Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ 930SF σε Μονόφυλλη και Δίφυλλη * To design και η αθόρυβη λειτουργία στην αρχιτεκτονική Η απόλυτα αθόρυβη λειτουργία & το συμπαγές μέγεθος,

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης. Ασύρματο εσωτερικό ραντάρ GSC-P829

Εγχειρίδιο χρήσης. Ασύρματο εσωτερικό ραντάρ GSC-P829 Εγχειρίδιο χρήσης Ασύρματο εσωτερικό ραντάρ GSC-P829 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Ο GSC-P829 παθητικός υπέρυθρος ανιχνευτής συνδυάζει ψηφιακή, διπλού-πυρήνα ελέγχου, ασαφής λογικής, τεχνολογία επεξεργασίας

Διαβάστε περισσότερα

UPS ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ UPS GP-1000

UPS ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ UPS GP-1000 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ UPS GP-1000 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 1000VA/1050VA/1200VA 1500VA Τάση Εισόδου Τάση Εξόδου Κυματομορφή Εξόδου Συχνότητα Εξόδου 145VAC~290VAC 195VAC~255VAC PWM/DC 50Hz Μπαταρίες

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΑΧΥΚΙΝΗΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΡΟΛΟ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΚΥΡΩΣΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΑΧΥΚΙΝΗΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΡΟΛΟ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΚΥΡΩΣΗΣ ΤΑΧΥΚΙΝΗΤΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΚΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΤΑΣΜΑΤΟΣ 0 Τα Ταχυκίνητα Βιομηχανικά Ρολά είναι ηλεκτρικά κινούμενες διατάξεις, που προορίζονται για την κάλυψη ανοιγμάτων και πιστοποιούνται βάσει

Διαβάστε περισσότερα

ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΕΠΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ

ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΕΠΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ 1 ο ΕΚΦΕ (Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ) Δ Δ/ΝΣΗΣ Δ. Ε. ΑΘΗΝΑΣ 1 ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΕΠΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ Α. ΣΤΟΧΟΙ Η κατασκευή απλών ηλεκτρικών κυκλωμάτων με πηνίο, τροφοδοτικό, διακόπτη, ροοστάτη, λαμπάκια, γαλβανόμετρο,

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2008 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (Ι) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ FBM-1 (FBM-1, FBMu-1/L, FE-2)

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ FBM-1 (FBM-1, FBMu-1/L, FE-2) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ FBM-1 (FBM-1, FBMu-1/L, FE-2) 0 Εισαγωγή O πίνακας ελέγχου FBM-1 είναι ένα εξαιρετικά προηγμένο προϊόν, εξοπλισμένο με μια προγραμματιζόμενη μονάδα επεξεργασίας δεδομένων, έχοντας

Διαβάστε περισσότερα

[Πληκτρολογήστε τον τίτλο του 2013 εγγράφου]

[Πληκτρολογήστε τον τίτλο του 2013 εγγράφου] [Πληκτρολογήστε τον τίτλο του 2013 εγγράφου] ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΛΕ-ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΝΕΡΟΥ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΠΙΣΙΝΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗ: Ψαθάδικα, Νήσος Μήλος ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: Αρχιτεκτονικό Γραφείο

Διαβάστε περισσότερα

UPS ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ UPS GP Με LCD οθόνη

UPS ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ UPS GP Με LCD οθόνη ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ UPS GP-1000 Με LCD οθόνη ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 1000VA/1050VA/1200VA 1500VA Τάση Εισόδου Τάση Εξόδου Κυματομορφή Εξόδου Συχνότητα Εξόδου 145VAC~290VAC 195VAC~255VAC PWM/DC

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩ ΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΦΩΤΟΚΥΤΤΑΡΑ IR/IT 2241

ΚΩ ΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΦΩΤΟΚΥΤΤΑΡΑ IR/IT 2241 ΚΩ ΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΦΩΤΟΚΥΤΤΑΡΑ IR/IT 2241 Κωδικοποιηµένα φωτοκύτταρα τοίχου, περιστροφής 180 και εµβέλειας έως 20 mt. Η κωδικοποίηση του σήµατος µετάδοσης, προς ρύθµιση της στιγµής της εγκατάστασης, ελαχιστοποιεί

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. Εικόνα 1

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. Εικόνα 1 ΤΑΧΥΚΙΝΗΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ RSD ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΚΥΡΙΩΝ 0 Οι Ταχυκίνητες Πόρτες (ταχυπόρτες) είναι ηλεκτρικά κινούμενες διατάξεις, κατάλληλα κατασκευασμένες για βιομηχανικούς χώρους, αποθήκες και χώρους υγειονομικού

Διαβάστε περισσότερα

Τηλεφωνικό Σύστημα Έκτακτης Αναγκης με Μπουτόν Βοηθείας. U R Safe DAS1100

Τηλεφωνικό Σύστημα Έκτακτης Αναγκης με Μπουτόν Βοηθείας. U R Safe DAS1100 Τηλεφωνικό Σύστημα Έκτακτης Αναγκης με Μπουτόν Βοηθείας U R Safe DAS1100 Οδηγίες Χρήσης Σύστημα Συναγερμού Κινδύνου - Ειδοποιεί φίλους και οικογένεια με το πάτημα ενός κουμπιού - Προσφέρει ανεξαρτησία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ FHM-4 (FHM-2/2D, FH-4, FE-3) (για 2 ΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ ΠΟΛΥΣΠΑΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ )

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ FHM-4 (FHM-2/2D, FH-4, FE-3) (για 2 ΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ ΠΟΛΥΣΠΑΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ FHM-4 (FHM-2/2D, FH-4, FE-3) (για 2 ΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ ΠΟΛΥΣΠΑΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ) 0 O πίνακας ελέγχου FHM-4 είναι ένα εξαιρετικά προηγμένο προϊόν, εξοπλισμένο με μια προγραμματιζόμενη μονάδα

Διαβάστε περισσότερα

Ελεύθερα Προγραμματιζόμενος Ελεγκτής Θερμικών Εφαρμογών

Ελεύθερα Προγραμματιζόμενος Ελεγκτής Θερμικών Εφαρμογών Ελεύθερα Προγραμματιζόμενος Ελεγκτής Θερμικών Εφαρμογών Γενικά Χρήση Επιπλέον δυνατότητες Ελεγχόμενες διατάξεις Ελεύθερα προγραμματιζόμενος ελεγκτής θερμοκρασίας με 4 εισόδους αισθητηρίων και 3 εξόδους

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης ηλεκτρονικής κλειδαριάς TSE 4001

Οδηγίες χρήσης ηλεκτρονικής κλειδαριάς TSE 4001 Οδηγίες χρήσης ηλεκτρονικής κλειδαριάς TSE 4001 Χρήσιμες συμβουλές Σημεία προσοχής - Συμβουλές ασφαλείας Α: Πλήκτρο "On" Β: Πλήκτρο "Enter" C: H διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία Τα δεδομένα αποθηκεύτηκαν

Διαβάστε περισσότερα

LFT169 - LFR169 ΠΟΜΠΟΣ ΚΑΙ ΔΕΚΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ

LFT169 - LFR169 ΠΟΜΠΟΣ ΚΑΙ ΔΕΚΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ LFT169 - LFR169 ΠΟΜΠΟΣ ΚΑΙ ΔΕΚΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ Οδηγίες Παραμετροποίησης Power Electronics Control Ε.Π.Ε. Τύποι Συσκευών: LFT169 - LFR169 Περιγραφή: Πομπός και Δέκτης Τηλεχειρισμού 169MHz

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο Αυτοματισμού και Σ.Α.Ε 1ου ΣΕΚ Άρτας. Απλός αυτόματος διακόπτης λειτουργίας τριφασικού ηλεκτροκινητήρα βραχυκυκλωμένου δρομέα

Εργαστήριο Αυτοματισμού και Σ.Α.Ε 1ου ΣΕΚ Άρτας. Απλός αυτόματος διακόπτης λειτουργίας τριφασικού ηλεκτροκινητήρα βραχυκυκλωμένου δρομέα Εργαστήριο Αυτοματισμού και Σ.Α.Ε 1ου ΣΕ Άρτας Ονοματεπώνυμο: Τμήμα: Ημερομηνία: ΤΙΤΛΟΣ ΑΣΗΣΗΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΛΟΓΙΑ ύκλωμα Ισχύος ύκλωμα Αυτοματισμού R S T SL Ασφάλεια Ράγας 6Α ή 10Α Ασφαλειοδιακόπτης Θερμικό

Διαβάστε περισσότερα

Απαντήσεις στο: Διαγώνισμα στο 4.8 ερωτ. από 1 η - 26 η

Απαντήσεις στο: Διαγώνισμα στο 4.8 ερωτ. από 1 η - 26 η Απαντήσεις στο: Διαγώνισμα στο 4.8 ερωτ. από 1 η - 26 η 1. Ποιος είναι ο σκοπός του συστήματος ανάφλεξης; 148 Σκοπός του συστήματος ανάφλεξης είναι η παραγωγή ηλεκτρικού σπινθήρα την κατάλληλη χρονική

Διαβάστε περισσότερα

WiFi V-Timer ΕΚΔΟΣΗ 2Η

WiFi V-Timer ΕΚΔΟΣΗ 2Η ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ WiFi V-Timer ΕΚΔΟΣΗ 2Η 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ WiFi V-Timer... 3 2. ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ WiFi V-Timer... 4 3. ΤΟΠΙΚΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ WiFi V-Timer... 5 4. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΦΟ ΟΤΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΚΛΕΙ ΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

ΤΡΟΦΟ ΟΤΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΚΛΕΙ ΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΤΡΟΦΟ ΟΤΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΚΛΕΙ ΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ AD-2312, AD-2322 1 ΠΡΟΣΟΧΗ Τα AD-2312& AD-2322 πρέπει να εγκαθίσταται από ειδικευµένο τεχνικό. Σε περίπτωση λανθασµένων χειρισµών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΑΧΥΚΙΝΗΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΡΟΛΟ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΚΥΡΩΣΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΑΧΥΚΙΝΗΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΡΟΛΟ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΚΥΡΩΣΗΣ ΤΑΧΥΚΙΝΗΤΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΚΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΤΑΣΜΑΤΟΣ 0 Τα Ταχυκίνητα Βιομηχανικά Ρολά είναι ηλεκτρικά κινούμενες διατάξεις, που προορίζονται για την κάλυψη ανοιγμάτων συμμορφώνονται με την

Διαβάστε περισσότερα

UPS ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ UPS GP-600

UPS ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ UPS GP-600 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ UPS GP-600 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 500VA/600VA/650VA 800VA/850VA Τάση Εισόδου Τάση Εξόδου Κυματομορφή Εξόδου Συχνότητα Εξόδου 145VAC~290VAC 195VAC~255VAC PWM/DC 50Hz ή 60Hz

Διαβάστε περισσότερα

AUTOTECH S 5070T Ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου για μηχανισμούς συρόμενων θυρών και μπάρες ελέγχου κυκλοφορίας 230VAC

AUTOTECH S 5070T Ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου για μηχανισμούς συρόμενων θυρών και μπάρες ελέγχου κυκλοφορίας 230VAC AUTOTECH S 5070T Ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου για μηχανισμούς συρόμενων θυρών και μπάρες ελέγχου κυκλοφορίας 230VAC Ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου (πλακέτα) για μονοφασικούς μηχανισμούς συρόμενων θυρών και

Διαβάστε περισσότερα

MITSUBISHI. Starion Turbo (1982-88) Κινητήρες: 4G63-T

MITSUBISHI. Starion Turbo (1982-88) Κινητήρες: 4G63-T 1 MITSUBISHI Starion Turbo (1982-88) Κινητήρες: 4G63-T τα μοντέλα Mitsubishi Starion Turbo (1982-88), με κινητήρες με κωδικούς 4G63-F υπάρχει σύστημα ψεκασμού Mitsubishi ECi. το σύστημα αυτό η πληροφορία

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Ακολουθήστε μας... Olympia Electronics RF54 @Olympiaelectro Olympia Electronics OlympiaElectronics Olympia Electronics Συσκευή ελέγχου ηλεκτρικής κλειδαριάς, και κλιματισμού που συνεργάζεται με καρτοδιακόπτες

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ: ΜΕΡΟΣ ΙΙ ΑΙΣΘΗΤΗΡΑΣ ΡΟΗΣ ΜΑΖΑΣ ΑΕΡΑ (MAF) Στέλνει ένα ηλεκτρικό σήμα στον "εγκέφαλο",

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ FBM-2 (FBM-2, FBMu-1/H, FE-2)

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ FBM-2 (FBM-2, FBMu-1/H, FE-2) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ FBM-2 (FBM-2, FBMu-1/H, FE-2) 0 Εισαγωγή O πίνακας ελέγχου FBM-2 είναι ένα εξαιρετικά προηγμένο προϊόν, εξοπλισμένο με μια προγραμματιζόμενη μονάδα επεξεργασίας δεδομένων, έχοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΡΟΛΛΟΥ. Λειτουργία χειροκίνητων ρολλών

ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΡΟΛΛΟΥ. Λειτουργία χειροκίνητων ρολλών ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΡΟΛΛΟΥ Λειτουργία χειροκίνητων ρολλών Τα χειροκίνητα ρολά λειτουργούν με την βοήθεια των ελατηρίων που βρίσκονται στον άξονα του ρολού. Για να ανεβάσουμε το ρολό το πιάνουμε από το

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗΣ Memo 1/12

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗΣ Memo 1/12 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗΣ Memo 1/12 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Η εγκατάσταση και η λειτουργία του οργάνου, πρέπει να είναι σύμφωνες με τις παρακάτω οδηγίες: 1) Το όργανο θα πρέπει να εγκατασταθεί

Διαβάστε περισσότερα

SCHOOLtimer AR500. Σχολικός Προγραμματιστής Διαλειμμάτων ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Arapis Research. Δήμητρα Γιαννοπούλου-Αράπη. Κινητό

SCHOOLtimer AR500. Σχολικός Προγραμματιστής Διαλειμμάτων ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Arapis Research. Δήμητρα Γιαννοπούλου-Αράπη. Κινητό SCHOOLtimer AR500 Σχολικός Προγραμματιστής Διαλειμμάτων ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Arapis Research Δήμητρα Γιαννοπούλου-Αράπη Κινητό 6945766940 www.arapi.gr email: mail@arapi.gr ΕΓΓΥΗΣΗ Η ARAPIS RESEARCH εγγυάται

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΕΠΑΓΩΓΗ

ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΕΠΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΕΠΑΓΩΓΗ ΣΤΟΧΟΙ: Να διαπιστώσουμε πειραματικά το φαινόμενο της ηλεκτρομαγνητικής επαγωγής και τους τρόπους παραγωγής ρεύματος από επαγωγή. Να μελετήσουμε ποιοτικά τους παράγοντες από τους

Διαβάστε περισσότερα

Πολυ-λειτουργικό αδιάβροχο πληκρολόγιο για μονή πόρτα. Μοντέλο YK-568L

Πολυ-λειτουργικό αδιάβροχο πληκρολόγιο για μονή πόρτα. Μοντέλο YK-568L Πολυ-λειτουργικό αδιάβροχο πληκρολόγιο για μονή πόρτα. Μοντέλο YK-568L Ο YK-568L είναι πίνακας ελέγχου εισόδου (access control), με κάρτες προσέγγισης (proximity cards) και λειτουργία πληκτολόγησης κωδικού.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΣΜΟΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΗΡΩΝ. Συγρονισμός δύο (ή περισσοτέρων) γεννητριών

ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΣΜΟΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΗΡΩΝ. Συγρονισμός δύο (ή περισσοτέρων) γεννητριών 1 ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΣΜΟΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΗΡΩΝ Η αυτόνομη λειτουργία σύγχρονων γεννητριών είναι πολύ σπάνια. Σχεδόν πάντα εμφανίζονται πάνω από μία γεννήτριες, που συνδέονται παράλληλα για την ικανοποίηση των αναγκών του

Διαβάστε περισσότερα

Βασικές οδηγίες εγκατάστασης ηλεκτρονικού πίνακα ελέγχου Brain 574 για μηχανισμούς ανοιγόμενων θυρών

Βασικές οδηγίες εγκατάστασης ηλεκτρονικού πίνακα ελέγχου Brain 574 για μηχανισμούς ανοιγόμενων θυρών Βασικές οδηγίες εγκατάστασης ηλεκτρονικού πίνακα ελέγχου Brain 574 για μηχανισμούς ανοιγόμενων θυρών Αυτές είναι βασικές οδηγίες που δίνονται για δική σας διευκόλυνση. Για αναλυτικές οδηγίες, απευθυνθείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΕ 2.1.2: Ελέγχει ότι δεν ξεκινάει ο ανελκυστήρας αν όλες οι πόρτες δεν είναι κλειστές και κλειδωμένες

ΕΕ 2.1.2: Ελέγχει ότι δεν ξεκινάει ο ανελκυστήρας αν όλες οι πόρτες δεν είναι κλειστές και κλειδωμένες ΕΕ 2.1.1 : Τοποθετεί τις συντήρησης πινακίδες εργασιών Πληροφόρηση χρηστών ανελκυστήρα ότι αυτός είναι εκτός λειτουργίας λόγω εργασιών συντήρησης Τοποθετώντας σε εμφανές σημείο πινακίδες που να ειδοποιούν

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης. Ασύρματα ακουστικά 2.4G

Εγχειρίδιο χρήσης. Ασύρματα ακουστικά 2.4G Εγχειρίδιο χρήσης Ασύρματα ακουστικά 2.4G Κατάλληλα για PC,MP3 και άλλες συσκευές ήχου. Χαρακτηριστικά. Ψηφιακή τεχνολογία 2.4GHz δύο κατευθύνσεων 2. Εμβέλεια μεγαλύτερη των 0 μέτρων χωρίς εμπόδια. 3.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ-INVERTER ΚΑΘΑΡΟΥ ΗΜΙΤΟΝΟΥ YXP & YXP UPS

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ-INVERTER ΚΑΘΑΡΟΥ ΗΜΙΤΟΝΟΥ YXP & YXP UPS ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ-INVERTER ΚΑΘΑΡΟΥ ΗΜΙΤΟΝΟΥ YXP & YXP UPS 1. Οδηγίες ασφαλείας 2. Εισαγωγή προϊόντος καθαρού ημιτόνου YXP 2.1 Δυνατότητες 2.2 Κύρια χαρακτηριστικά 2.3 Πρόσοψη των 300-600W

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ. Παρακάτω θα γνωρίσουμε μερικά από τα εξαρτήματα που χρειάζονται για την συναρμολόγηση και σύνδεση της θυροτηλεόρασης.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ. Παρακάτω θα γνωρίσουμε μερικά από τα εξαρτήματα που χρειάζονται για την συναρμολόγηση και σύνδεση της θυροτηλεόρασης. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Καλώς ήλθατε στον υπέροχο κόσμο της ψηφιακής εικόνας. Αυτό το μοντέλο είναι ένα από τα πιο πλήρη και προηγμένα συστήματα ήχου και εικόνας. Μερικά από τα εξαρτήματα και χαρακτηριστικά του μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. Εικόνα 1. Κόλλιας Ε.Π.Ε. Σελίδα 2/5 E , Ver 1 st, Διεύθυνση : 3 ο χλμ. Εθνικής Οδού Κατερίνης Θεσσαλονίκης Κατερίνη

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. Εικόνα 1. Κόλλιας Ε.Π.Ε. Σελίδα 2/5 E , Ver 1 st, Διεύθυνση : 3 ο χλμ. Εθνικής Οδού Κατερίνης Θεσσαλονίκης Κατερίνη ΤΑΧΥΚΙΝΗΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ RSD 0 Οι Ταχυκίνητες Πόρτες (Ταχυπόρτες) είναι ηλεκτρικά κινούμενες διατάξεις, που κατασκευάζονται από αλουμίνιο και φύλλα ενισχυμένου PVC και προορίζονται για την κάλυψη μικρών και,

Διαβάστε περισσότερα

Ο πίνακας ελέγχου αποτελείται από οθόνη, τρία σημεία ενδείξεων και τέσσερα πλήκτρα.

Ο πίνακας ελέγχου αποτελείται από οθόνη, τρία σημεία ενδείξεων και τέσσερα πλήκτρα. ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ MSK Το σύστημα ελέγχου της ροής του πρωτογενούς αέρα καύσης (MSK), έχει ως στόχο τη διατήρηση σταθερής απόδοσης του τζακιού καθ όλη τη διαδικασία καύσης του ξύλου. Το MSK ελέγχει

Διαβάστε περισσότερα

940 SM - Ενισχυμένος μηχανισμός

940 SM - Ενισχυμένος μηχανισμός * ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΡΟΜΕΝΕΣ ΠΟΡΤΕΣ 940 SM - Ενισχυμένος μηχανισμός 2.000.000 κινήσεις Eγγυημένη απόδοση καλής λειτουργίας Μονόφυλλη, Δίφυλλη & Τηλεσκοπική, Συνεχής λειτουργία. * Κανένας φόβος για

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο τεχνικού εγκατάστασης. RS17.P Κεντρική μονάδα για ανοιγόμενες καγκελόπορτες 24 Vdc με κωδικοποιητή EKKO 204D

Εγχειρίδιο τεχνικού εγκατάστασης. RS17.P Κεντρική μονάδα για ανοιγόμενες καγκελόπορτες 24 Vdc με κωδικοποιητή EKKO 204D Εγχειρίδιο τεχνικού εγκατάστασης RS17.P Κεντρική μονάδα για ανοιγόμενες καγκελόπορτες 24 Vdc με κωδικοποιητή EKKO 204D RS17.P Περιεχόμενα...Σελίδα Χαρακτηριστικά προϊόντος...1 Τύπος εγκατάστασης...1 κλέμας...2

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 2 Ο κόσμος της Somfy 2 Υποστήριξη 2 Συμφωνία 2

ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 2 Ο κόσμος της Somfy 2 Υποστήριξη 2 Συμφωνία 2 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 2 Ο κόσμος της Somfy 2 Υποστήριξη 2 Συμφωνία 2 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ 2 ΧΡΗΣΗ 3 Λειτουργία του ανοίγματος πεζού 3 Ακολουθιακή λειτουργία 3 Ημιαυτόματη

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικά. Εγχειρίδιο χρήσης του BT-02N

Ελληνικά. Εγχειρίδιο χρήσης του BT-02N Ελληνικά Εγχειρίδιο χρήσης του BT-02N 1 Ελληνικά Ευρετήριο 1. Επισκόπηση....3 2. Έναρξη χρήσης...5 3. Σύνδεση του κεφαλόφωνου Bluetooth.....6 4. Χρήση του κεφαλόφωνου Bluetooth... 9 5. Τεχνικές προδιαγραφές.

Διαβάστε περισσότερα

Kollias Industrial Doors

Kollias Industrial Doors Kollias Industrial Doors ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΝΑΔΙΠΛΟΥΜΕΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ RD06 0 Οι Αναδιπλούμενες Πόρτες RD06 αποτελούν διατάξεις προοριζόμενες για την κάλυψη ανοιγμάτων, λειτουργώντας ως διαχωριστικό πέτασμα

Διαβάστε περισσότερα

Stagnoli ACNSEM3L - Ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου για φωτεινούς σηματοδότες

Stagnoli ACNSEM3L - Ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου για φωτεινούς σηματοδότες Stagnoli ACNSEM3L - Ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου για φωτεινούς σηματοδότες Ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου, τύπου ACNSEM3L, της εταιρείας Stagnoli T.G. S.r.l., για έλεγχο 2 φωτεινών σηματοδοτών (φαναριών

Διαβάστε περισσότερα

PRL-07: Κίτ για μονή ανοιγόμενη αυλόπορτα έως 3μ./φύλλο

PRL-07: Κίτ για μονή ανοιγόμενη αυλόπορτα έως 3μ./φύλλο PRL-07: Κίτ για μονή ανοιγόμενη αυλόπορτα έως 3μ./φύλλο Περιγραφή: Οδηγίες τοποθέτησης & εγκατάστασης διπλού ανοιγόμενου σε αυλόπορτα Εργαλεία που απαιτούνται Ηλεκτρικό δράπανο Κατσαβίδια Αλφάδι Μέτρο

Διαβάστε περισσότερα

XD100. Εγχειρίδιο Χρήσης Συσκευής Αποστείρωσης Αναπνευστικών Συσκευών. της

XD100. Εγχειρίδιο Χρήσης Συσκευής Αποστείρωσης Αναπνευστικών Συσκευών. της Εγχειρίδιο Χρήσης Συσκευής Αποστείρωσης Αναπνευστικών Συσκευών XD100 της Αυτό το εγχειρίδιο χρήσης παρέχει πληροφορίες λειτουργίας, τακτικής συντήρησης και ασφάλειας. Διαβάστε το παρόν εγχειρίδιο χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΡΟΛΟ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΚΥΡΩΣΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΡΟΛΟ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΚΥΡΩΣΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΚΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΤΑΣΜΑΤΟΣ 0 Τα Βιομηχανικά Ρολά είναι ηλεκτρικά κινούμενες διατάξεις, που προορίζονται για την κάλυψη ανοιγμάτων και πιστοποιούνται βάσει του Ευρωπαϊκού Προτύπου

Διαβάστε περισσότερα

Λύσεις για αυλόπορτες και γκαραζόπορτες!

Λύσεις για αυλόπορτες και γκαραζόπορτες! Λύσεις για αυλόπορτες και γκαραζόπορτες! Ανακαλύψτε την αυτοματοποιημένη κίνηση! Η εταιρία Somfy, ένας μεγάλος κατασκευαστής πολλών εφαρμογών γύρω από την αυτοματοποιημένη κίνηση στο σπίτι και στα κτίρια,

Διαβάστε περισσότερα

Profitstore.gr ΡΟΛΟΙ ΚΑΜΕΡΑ KJ402. Εισαγωγή: Περιγραφή Ψηφιακού Ρολογιού:

Profitstore.gr ΡΟΛΟΙ ΚΑΜΕΡΑ KJ402. Εισαγωγή: Περιγραφή Ψηφιακού Ρολογιού: Εισαγωγή: ΡΟΛΟΙ ΚΑΜΕΡΑ KJ402 Το ρολόι είναι ιδανικό για ασφάλεια και κρυφή παρακολούθηση. Μια κάμερα και ένας αναγνώστης καρτών Micro SD (η κάρτα Micro SD δεν περιλαμβάνεται) για εγγραφή είναι κρυμμένα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης. GSC-SJ1 Ηλιακή Φαροσειρήνα

Εγχειρίδιο Χρήσης. GSC-SJ1 Ηλιακή Φαροσειρήνα Εγχειρίδιο Χρήσης GSC-SJ1 Ηλιακή Φαροσειρήνα ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Ενσωματωμένο με μία ασύρματη σειρήνα strobe και μία κεντρική μονάδα, το σύστημα μπορεί να λειτουργήσει όχι μόνο ως μία ασύρματη σειρήνα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Μετατροπέα Τάσης / Φορτιστή Συσσωρευτών

Εγχειρίδιο Χρήσης Μετατροπέα Τάσης / Φορτιστή Συσσωρευτών Εγχειρίδιο Χρήσης Μετατροπέα Τάσης / Φορτιστή Συσσωρευτών ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Αυτό το κεφάλαιο περιέχει σημαντικές οδηγίες ασφαλείας και λειτουργίας. Διάβασε και κρατήστε αυτό το εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ IMS STC

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ IMS STC ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ IMS STC ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 2 ΜΟΝΑΔΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 4 2.1 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΚΠΟΜΠΗΣ IR IMS STC 621/641/661 4 2.2 ΠΑΝΕΛ ΕΚΠΟΜΠΗΣ IR IMS STC 622/642/662 5 2.3 ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΤ Θυροτηλεόρασης PAKIT 1 / PAKIT 2

ΚΙΤ Θυροτηλεόρασης PAKIT 1 / PAKIT 2 ΚΙΤ Θυροτηλεόρασης PAKIT 1 / PAKIT 2 Οδηγίες Σύνδεσης και Χρήσης 2018 Εξωτερικός σταθμός εικόνας και ήχου (μπουτονιέρα) [2] 1. Τοποθέτηση μπουτονιέρας 1. Βιδώνουμε την πλάτη της μπουτονιέρας στον τοίχο.

Διαβάστε περισσότερα

3. Σύνδεση ατμοποιητή: Συνδέστε έναν ατμοποιητή (εξοπλισμένο με τιτάνιο Grade 1).

3. Σύνδεση ατμοποιητή: Συνδέστε έναν ατμοποιητή (εξοπλισμένο με τιτάνιο Grade 1). Ο Πρωτεύς είναι στα χέρια σας: 1. Εγκατάσταση μπαταρίας: Ξεβιδώστε το καπάκι εξαερισμού της μπαταρίας και τοποθετήστε μια 14500 IMR μπαταρία με την θετική πλευρά προς το ηλεκτρονικό και υπό γωνία για την

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Απεγκλωβισμού Συμβατικών Ανελκυστήρων [2] - Εως 9Hp (15A)

Πίνακας Απεγκλωβισμού Συμβατικών Ανελκυστήρων [2] - Εως 9Hp (15A) Εγχειρίδιο Χρήσης Πίνακας Απεγκλωβισμού Συμβατικών Ανελκυστήρων [2] - Εως 9Hp 9 (15A) ( Dig_B3PH_Inv Inv) Συμβατικός Πίνακας File: MAN.B3P.T.EM.001.B3P.T.EM.001 - V.1.0 R.090701 - [Traction Battery Powered

Διαβάστε περισσότερα

Απαιτούμενες υποδομές για εγκατάσταση μηχανισμού SW250

Απαιτούμενες υποδομές για εγκατάσταση μηχανισμού SW250 Απαιτούμενες υποδομές για εγκατάσταση μηχανισμού SW250 Παρακάτω, συνοψίζουμε τις βασικές υποδομές που χρειάζεται να υπάρχουν προ της εγκατάστασης ενός μηχανισμού ανοιγόμενων θυρών όπως ο μηχανισμός SW250.

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικά Χαρακτηριστικά: Περιγραφή προϊόντος:

Τεχνικά Χαρακτηριστικά: Περιγραφή προϊόντος: ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ Τεχνικά Χαρακτηριστικά: Επιτοίχια τοποθέτηση Κάλυψη 15 µ, 90 µοίρες Συχνότητα µικροκύµατος 10.525 GHz Τεχνολογία επεξεργασίας συναγερµού DSP (Ψηφιακή επεξεργασία σήµατος) Απόσταση ανίχνευσης

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο Αυτοματισμού και Σ.Α.Ε 1ου ΣΕΚ Άρτας PLC - Άσκηση 3

Εργαστήριο Αυτοματισμού και Σ.Α.Ε 1ου ΣΕΚ Άρτας PLC - Άσκηση 3 Εργαστήριο Αυτοματισμού Σ.Α.Ε 1ου ΣΕΚ Άρτας PLC Άσκηση 3 ΤΙΤΛΟΣ ΑΣΚΗΣΗΣ PLC Άσκηση 3 Αυτόματη εκκίνηση Ασύγχρονου Τριφ. Κινητήρα Βραχυκυκλωμένου Δρομέα (α μέρος) Να γίνει η κατάλληλη συνδεσμολογία στο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗ: 1- (Normally Closed) επαφή. Εάν δεν χρησιµοποιείται αφήστε την κλειστή.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗ: 1- (Normally Closed) επαφή. Εάν δεν χρησιµοποιείται αφήστε την κλειστή. ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ Ευχαριστούµε που επιλέξατε τον ανιχνευτή µας. Ο 9456/9457 είναι ένας εξωτερικός µικρών διαστάσεων ανιχνευτής, ιδιαίτερα ικανός για να εγκαθίσταται σε πατζούρια / παράθυρα / πόρτες. Τα

Διαβάστε περισσότερα

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης A.Π. 1058/19-1-2017 3 η Υγειονομική Περιφέρεια (Μακεδονίας) Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Γραφείο Προμηθειών Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα