Οι επιρροές του Ερμή σε προσωπικό επίπεδο.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Οι επιρροές του Ερμή σε προσωπικό επίπεδο."

Transcript

1 Ανάδρομος Ερμής Κάθε 4 περίπου μήνες ο πλανήτης Ερμής φαίνεται να επιβραδύνει τη γρήγορη πορεία του και να κινείται ανάδρομα για τον παρατηρητή που βρίσκεται πάνω στη Γη. Η ανάδρομη αυτή πορεία διαρκεί περίπου 3 εβδομάδες. Ο κοσμικός πλακατζής (Ερμής ) θα ξεκινήσει την ανάδρομη πορεία του στις 7 Μαΐου στις 1 ο και 44 των διδύμων και θα γυρίσει σε ορθή φορά στις 31 Μαΐου στις 22 ο και 52 του ταύρου. Η ανάδρομη επιρροή του πλανήτη ξεκινά λίγο πριν την πρώτη του στάση. Επηρεάζει πιο πολύ Διδύμους και Παρθένους μια και είναι ο κυβερνών πλανήτης για αυτά τα ζώδια, όπως επίσης και άτομα που έχουν εξέχων Ερμή στο χάρτη ή ωροσκόπο και μεσουράνημα σε ένα από τα παραπάνω ζώδια. Μέσα στην περίοδο που προαναφέραμε θα επηρεαστεί και ο σταθερός σταυρός (Ταύροι, Σκορπιοί, Υδροχόοι και Λέοντες) μια και το μεγαλύτερο διάστημα ο πλανήτης θα είναι ανάδρομος μέσα στο ζώδιο του Ταύρου. Ας αναλύσουμε όμως όλη την Ανάδρομη πορεία του πλανήτη μια και πιάνει πολύ ιδιαίτερες μοίρες του ζωδιακού. Αρχικά λοιπόν πρέπει να πούμε ότι ο πλανήτης αναδρόμησε ξανά κοντά σε αυτή τη μοίρα 1 ο και 44 των δίδυμων στις 8 Μαΐου του 1930 στις 2 ο και 35 των διδύμων, το 1929 και το 1930 ήταν περίοδοι παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης. Αναδρομεί λοιπόν πάνω στον Μirfak από τον αστερισμό του Περσέα και αναφέρεται σε γεγονότα που αφορούν μεγάλο αριθμό ατόμων όπως και καιρικά φαινόμενα μεγάλης κλίμακας. Στη συνέχεια θα ενεργοποιηθεί από το πέρασμα του και η Αλκυόνη το κεντρικό άστρο των πλειάδων, χτυπώντας ότι θεωρούμε λαμπρό γεμάτο δόξα και δύναμη. Μοιάζει λοιπόν ο πλανήτης να προσπαθεί να μας δείξει τι ακριβώς συμβαίνει αυτή τη περίοδο στο παγκόσμιο οικονομικό σκηνικό και να προσπαθεί να ρίξει φως σε όσα επιμελώς κραταιές οικονομικές δυνάμεις και κέντρα προσπαθούν να κρατήσουν κρυφά. Λόγω όμως της αναδρομικότητάς του δεν φαίνεται να μας αφήνει πολλά περιθώρια αντίδρασης. Ο αστερισμός των Πλειάδων είναι θηλυκής ενέργειας και ανδρικής ομοφυλοφιλίας. Έρωτας και χρήμα λοιπόν θα σημαδέψει το ξεκίνημα του μήνα.

2 Η Αλκυόνη θεωρείται άστρο θλίψης και πόνου, είναι στις 29 ο και 59 του Ταύρου σκεφτείτε όλες αυτές τις μέρες τις ανακοινώσεις που γίνονται από διεθνείς οργανισμούς για την πανδημία της νόσου των χοίρων. Στη συνέχεια κάνει την 2 η συνάντησή του με τον πολύ αρνητικό απλανή Caput Algol στις 26 ο και 59 του Ταύρου. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη μοίρα είναι αντικλείδα των πλανητών Ουρανού και Σελήνης. Παράλληλα ο Ερμής σχηματίζει όψη τετραγώνου με τον Δία και τον Ποσειδώνα από τον Υδροχόο και σε εξάγωνο με τον Ουρανό από τα ψάρια η ροή πληροφοριών (Ερμής ) από μέσα μαζικής ενημέρωσης (Ουρανός, κυβερνήτης κλείδας ) προς το κοινό (Σελήνη, κυβερνήτης κλείδας) ίσως κρύβουν υπερβολές (Δίας ) και ανακρίβειες (Ποσειδώνας ). Αυτές οι πληροφορίες μπορεί να αφορούν οικονομικά ζητήματα (Ταύρος ), ή να είναι πληροφορίες σχετικές με θέματα υγείας (άξονας Παρθένου Ιχθύ ). Άλλωστε η συγκεκριμένη νόσος προσβάλει Ερμιακά όργανα - πνεύμονες- και μεταδίδεται από οικόσιτα ζώα (Παρθένος). Αν τώρα σε όλο αυτό προσθέσουμε παγκόσμιους οργανισμούς Υγείας και φαρμακευτικές εταιρίες, μπορούμε πολύ εύκολα να καταλήξουμε στο πως ακριβώς λειτουργεί η Αντικλείδα. Σε σύνοδο με αυτόν τον απλανή ο Ερμής θα προσφέρει Πείσμα Επιμονή Ενεργειακά Μπλοκαρίσματα σε προσωπικό επίπεδο. Τρείς οι φορές μέσα στην αναδρομικότητα του πλανήτη που θα επισκεφτεί τον πολύ αρνητικό απλανή! 28/4, 20/5 και 10/6. Η πιο δυναμική τους συνάντηση αφορά την τελευταία ημερομηνία δηλ στις 10/06/09.

3 Οι επιρροές του Ερμή σε προσωπικό επίπεδο. Ο Ερμής είναι ο θεός των αλλαγών, των μεταπτώσεων και των μεταβάσεων. Χωρίς τον Ερμή δε θα είχαμε αλλαγές μα μονάχα επαναλήψεις. Πρώτο του μέλημα λοιπόν είναι να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε καταστάσεις που συνεχώς επαναλαμβάνονται και να τις αλλάξουμε. Αυτό το κάνει βγάζοντας στην επιφάνεια αυτά τα μπλοκαρίσματα με καθυστερήσεις, δυσλειτουργίες, προβλήματα, επανεμφανίσεις, αντιστροφές γεγονότων καθώς και με απρόσμενες και δραματικές καταστάσεις. Και πότε γίνονται όλα αυτά; Κατά την ανάδρομή πορεία του! Συνήθως με τον Ερμή ανάδρομο θα ασχοληθούμε με θέματα που έχουμε αφήσει στη μέση ή τελειώνουμε καταστάσεις που είχαν μείνει στη μέση από την προηγούμενη αναδρόμηση του πλανήτη. Στον οίκο και στο ζώδιο που γυρνά ανάδρομος σε κάθε προσωπικό χάρτη φανερώνει τον τομέα που υπάρχουν κολλήματα, μπλοκάρισμα και απαιτείται ένα γερό ξεκαθάρισμα. Είναι ίσως ο τομέας που πρέπει να κάνουμε μια καινούργια αρχή. Να αλλάξουμε αντιλήψεις και τρόπο σκέψης πάνω στα συγκεκριμένα ζητήματα. Επειδή όλο αυτό γίνεται κάτω από τη πίεση του πλανήτη πολλές φορές αισθανόμαστε απλά ανεπαρκείς να επιφέρουμε λύση στα προβλήματά μας. Αυτό λοιπόν που θα πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι αυτή η περίοδος δεν είναι περίοδος αποφάσεων μα περίοδος συγκέντρωσης και ενδοσκόπησης. Αν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση είναι σίγουρο πώς είτε οι ίδιοι θα την αναιρέσετε ή θα έρθουν έτσι τα γεγονότα που δεν θα την εφαρμόσετε. Είναι εποχή αναθεωρήσεων και αυτό που θα πρέπει να ακολουθούμε σαν αρχή ότι η αποδοτικότητα στηρίζεται στη σταθερότητα. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΒΙΑΣΥΝΗ ΑΦΟΥ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ. Όταν ο Πλανήτης αναδρομεί στον Ταύρο δημιουργεί προβλήματα στα εξής θέματα: Οικονομικά Τέχνες Πρακτικά θέματα Παιχνίδια εξουσίας, ζήλια, θυμός (πολικότητα με Σκορπιό) Δεν έχουμε καλή αντίληψη για την αξία των πραγμάτων Προκαλεί προβλήματα σε πωλήσεις ακινήτων, γης

4 Δεν είναι καλή εποχή για κούρες ομορφιάς Αναβολές, ακυρώσεις σε μουσικές εκδηλώσεις, σουαρέ, εγκαίνια Όταν ο πλανήτης αναδρομεί στους Διδύμους : Προβλήματα σε επικοινωνίες και μηχανήματα σε σχέση με την επικοινωνία Προβλήματα, αναβολές με δικηγόρους δικαστήρια Καθυστερήσεις σε θέματα που αφορούν φιλολογία, τεχνίτες, γλωσσολόγους, μουσικούς. Μπλοκαρίσματα σε συγγραφείς Ατυχήματα στα χέρια Παθήσεις σε διπλά όργανα, πνεύμονες, έντερα, νεφρά Όχι καλή εποχή για αγορά P.C, αυτοκινήτου, γενικότερα μέσων μετακίνησης Προβλήματα, αναβολές, ματαιώσεις, σε ταξίδια μετακινήσεις Μηχανικές βλάβες σε μέσα μετακίνησης, κομπιούτερ, τηλέφωνα Περιορισμοί σε θέματα διαδικτύου, συνδέσεις τηλεφώνων Δυσλειτουργικές καταστάσεις σε θέματα εκδόσεων, μετακομίσεων, ενάρξεων επιχειρήσεων. Σε ότι συμβιβαστικές ή διπλωματικές συμφωνίες καταλήξουμε το πιο πιθανό είναι να αρθούν Θέματα μέσης και ανώτερης εκπαίδευσης Να μένουμε πάντα έξω από κουτσομπολιά και συζητήσεις που αφορούν τρίτους γιατί δεν ξέρουμε πως θα μεταφερθούν τα λεγόμενά μας. Ο Ερμής επίσης είναι ο πλανήτης των κλεφτών και των απατεώνων Ο πλανήτης ανάδρομος στους οίκους του γενέθλιου χάρτη: Στον 1 ο οίκο:

5 Προσοχή στον τρόπο που επικοινωνούμε μπορεί να γίνουμε επιθετικοί και άκομψοι. Η διανόηση εδώ είναι βιαστική και επιθετική. Οι αποφάσεις παίρνονται χωρίς επιμέλεια και μετανιώνουμε για αυτές λίγο αργότερα. Ενώ πολύ γρήγορα σκεφτόμαστε καινούργια σχέδια το ίδιο γρήγορα τα εγκαταλείπουμε. Στον 2 ο οίκο : Λόγω του ότι η διανόηση εδώ είναι κάπως αργή με δυσκολία καταφέρνουμε να καταλήξουμε σε αποφάσεις.παρόλα αυτά όμως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το πείσμα και η επιμονή του ζωδίου να δείξουν αδιαλλαξία και άρνηση για αλλαγή. Στον 3 ο οίκο: Θα ξεκινήσουν πολλά σχέδια για διάφορα πράγματα και τίποτα δεν θα ολοκληρωθεί, λάθη στις επικοινωνίες, πονηριά στο λόγο και στη σκέψη. Πολλές αμφιταλαντεύσεις, και ματαιώσεις.προβλήματα με αδέλφια, τη γειτονιά, τις μετακινήσεις, την αλληλογραφία. Προσοχή για πιθανή απώλεια εγγράφων, κινητών, χρημάτων και στο πορτοφόλι σας. Στον 4 ο οίκο: Όλη η σκέψη και θα περιστρέφεται γύρω από τα συναισθήματα και λίγος χώρος θα υπάρχει για λογική. Όταν ο Ερμής γίνεται ανάδρομος στον 4 ο οίκο θα θυμηθούμε παιδικά τραύματα και γεγονότα από πολύ παλιά. Αυξάνεται βέβαια η διαίσθηση, και πάσχουμε από υπερευαισθησίες. Συναισθηματικά ξεσπάσματα, οικογενειακά θέματα έρχονται στην επιφάνεια. Στον 5 ο οίκο: Υπερβολική εμπιστοσύνη στον εαυτό και άμετρος εγωισμός κάνουν φανερή την εμφάνιση τους στο να πάρουμε αποφάσεις σχετικές με παιδιά και ερωτικούς συντρόφους. Ερωτικές γνωριμίες που δεν έχουν διάρκεια. Κάθε σχέδιο που ξεκινά εδώ δεν θα αποφέρει κέρδη. Στον 6 ο οίκο: Θέματα υγείας που είχαμε επιδείξει αμέλεια επανέρχονται. Η σκέψη εδώ αναλύει το κάθε ζήτημα σε υπέρμετρο βαθμό που κουράζει ακόμα και το ίδιο το άτομο. Η τελειομανία αναβάλει κάθε τελική απόφαση και συμπέρασμα. Πολύ κριτική και υπερβολικές ιδιοτροπίες. Στον 7 ο οίκο:

6 Εδώ δεν υπάρχει καμία περίπτωση να παρθούν άμεσες και επιτακτικές αποφάσεις ακόμα και ζητήματα ζωής και θανάτου. Οι απόψεις αλλάζουν κάθε λεπτό. Αυξάνεται βέβαια η αντίληψη για την τέχνη όπως και οι σκέψεις για ρομάντζο και έρωτα. Στον 8 ο οίκο: Σε αυτό τον οίκο η ικανότητα για έρευνα και εξερεύνηση φτάνει οριακά σημεία. Ίσως η μόνη θέση με Ερμή ανάδρομο που δίνει εστίαση σε ότι απασχολεί το άτομο και το βοηθά να φτάσει σε συμπεράσματα. Είναι επίσης και η μόνη θέση που οι αποφάσεις που θα παρθούν όσο δεσμευτικές και αν είναι θα τηρηθούν. Στον 9 ο οίκο: Το μυαλό δείχνει να στρέφεται σε πνευματικά ζητήματα. Ιδεαλισμός και αισιοδοξία δηλώνουν την παρουσία τους σε αυτόν τον οίκο. Μπορεί το άτομο να αναλωθεί σε σκέψεις που αφορούν κάποιο πολύ μακρινό προορισμό. Υπερβολές στο λόγο και μεγάλη ανάγκη να επικοινωνήσει το άτομο τις ιδέες του. Στον 10 ο οίκο: Μπορεί να καταλήξουμε σε πολύ θετικές αποφάσεις γιατί το μυαλό εδώ είναι πολύ προσεκτικό και φρόνιμο. Μπορεί επίσης να κυριαρχεί μια αρνητικότητα στις σκέψεις μας και να μας κατακλύζουν καταθλιπτικές καταστάσεις. Πολλές σκέψεις και αποφάσεις που αφορούν καριέρα. Στον 11 ο οίκο: Εδώ υπάρχει η πιθανότητα να έχουμε εκλάμψεις ευφυΐας, νοητική εγρήγορση και πραγματικά πολύ ιδιαίτερες ιδέες. Αυτή είναι μια θέση που μπορεί να είναι καλή για διδασκαλία, γράψιμο και ανακαλύψεις. Επειδή ο Ερμής εδώ είναι σε πολύ καλή θέση μπορεί να αυξηθούν οι ικανότητες τους ατόμου με την αναδρομικότητα της πορείας του. Στον 12 ο οίκο: Εδώ πάλι μπορεί να γίνουν έκδηλες όλες οι αρνητικές ιδιότητες του Ερμή μια και αυτή δεν είναι πολύ καλή θέση για τον πλανήτη. Καλλιτεχνικές ικανότητες, ψυχικές δυνάμεις μπορούν να εκφραστούν εύκολα. Όπως και παράνοια, φοβίες, θλιβερά περιστατικά του παρελθόντος να έρθουν ξανά στην επιφάνεια και μια τάση να φλερτάρουμε με τη σκοτεινή πλευρά της ζωής.

7 Ο πλανήτης όλες αυτές τις καθυστερήσεις ή τα προβλήματα θα τα φέρει όταν στη διάρκεια της ανάδρομης πορείας του πιάνει γενέθλιους πλανήτες με σκληρές κυρίως όψεις. (90 ο, 180 ο, 0ο απόσταση) Η αναδρομικότητα του πλανήτη σβήνει όταν πια αυτός πιάσει την αρχική μοίρα της αναδρομής του. Προσοχή σε υπογραφές συμβολαίων, κλείσιμο συμφωνιών, αρχή σχέσεων. Γάμος με Ερμή ανάδρομο επιφέρει διαζύγιο λόγω ασυμφωνία χαρακτήρων.

Άρθρο :Ευδοκία Πεπονούλα

Άρθρο :Ευδοκία Πεπονούλα Άρθρο :Ευδοκία Πεπονούλα Ο γενέθλιος χάρτης της Ιαπωνίας έχει Ήλιο στις 22 ο 37 του Υδροχόου. Ενεργοποιεί δηλαδή την κλείδα Ουρανού Σελήνης στις 23 ο του Σκορπιού. Μας μιλά λοιπόν για ένα κράτος με παλιές

Διαβάστε περισσότερα

ΑSTRO. ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ Χρίστος Ντούβλης, Χρήστος Παΐ ζης, Βίκτωρ Γεράρδος. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΦΟΥΛΙ ΗΣ «H χειρομαντεία είναι πανάρχαια γνώση και τέχνη»

ΑSTRO. ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ Χρίστος Ντούβλης, Χρήστος Παΐ ζης, Βίκτωρ Γεράρδος. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΦΟΥΛΙ ΗΣ «H χειρομαντεία είναι πανάρχαια γνώση και τέχνη» ΑSTRO ΕΙ ΙΚΗ ΕΚ ΟΣΗ ME TON ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 22.04.12 #1 ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ Χρίστος Ντούβλης, Χρήστος Παΐ ζης, Βίκτωρ Γεράρδος 2012 Η χρονιά του Δράκου και των Μάγια ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΦΟΥΛΙ ΗΣ «H χειρομαντεία

Διαβάστε περισσότερα

Περί των Κυκλικών Σεληνοηλιακών Ημερολογίων

Περί των Κυκλικών Σεληνοηλιακών Ημερολογίων Περί των Κυκλικών Σεληνοηλιακών Ημερολογίων Ο λόγος ύπαρξης των κυκλικών Σεληνοηλιακών ημερολογίων σε πρώτο επίπεδο είναι να αφυπνήσουν την αντίληψή μας για τους κοσμικούς ρυθμούς που σήμερα αποκοιμισμένοι

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση στο VIII Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής (E.A.C) «Διαζύγιο: Απόκρυψη ή Προετοιμασία»

Παρουσίαση στο VIII Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής (E.A.C) «Διαζύγιο: Απόκρυψη ή Προετοιμασία» Παρουσίαση στο VIII Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής (E.A.C) «Διαζύγιο: Απόκρυψη ή Προετοιμασία» Εισαγωγή Θα αναφερθώ περιληπτικά στο φαινόμενο του διαζυγίου, την συχνά επώδυνη διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

Πώς να κλείνεις συµφέρουσες συµφωνίες

Πώς να κλείνεις συµφέρουσες συµφωνίες Σάββας Αλοίμονος Πώς να κλείνεις συµφέρουσες συµφωνίες Επαγγελματική Επιμόρφωση ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Διαπραγμάτευση. Πώς να κλείνεις συμφέρουσες συμφωνίες 1 Δημιουργική Βιβλιοθήκη Ατομική & επαγγελματική

Διαβάστε περισσότερα

ΖΩΔΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 12-18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

ΖΩΔΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 12-18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΖΩΔΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 12-18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΚΡΙΟΣ Η εβδομάδα θα είναι γεμάτη κούραση και άγχος, γιατί οι υποχρεώσεις που θα έχεις θα είναι μεγάλες. Πρέπει να δεις κάποιες καταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ: ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕAΣ: Μαρία Μαργαρίτη Κοινωνική Λειτουργός 1 ΠΕΡΙΛΗΨΗ Η οικογένεια αποτελεί το σημαντικότερο φορέα ανάπτυξης και κοινωνικοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ Σ.Ε.Υ.Π ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΙΑΣ ΕΞΑΜΗΝΟ Η ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑ:ΣΚΟΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Α.Μ.:10895 ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ: ΧΟΥΛΙΑΡΗ ΟΛΓΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΒΑΣΗ Η Υποστηρικτική Τεχνολογία στην Εκπαίδευση των Ατόµων µε Σοβαρά Κινητικά Προβλήµατα ΠΕΡΙΛΗΨΗ

ΠΡΟΣΒΑΣΗ Η Υποστηρικτική Τεχνολογία στην Εκπαίδευση των Ατόµων µε Σοβαρά Κινητικά Προβλήµατα ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ Η οικογένεια αποτελεί το σηµαντικότερο φορέα ανάπτυξης και κοινωνικοποίησης του ατόµου. Μέσα σε αυτή το άτοµο διαµορφώνει το χαρακτήρα του και µαθαίνει τους ρόλους του Προϋπόθεση για την οµαλή

Διαβάστε περισσότερα

Γ. Προφέτης, 14 Απλά Μαθήματα Life Coaching ΔΕΙΓΜΑwww.georgeprofetis.com

Γ. Προφέτης, 14 Απλά Μαθήματα Life Coaching ΔΕΙΓΜΑwww.georgeprofetis.com Σελίδα 1 Γιώργος Ι. Προφέτης 14 ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ LIFE COACHING (για να ζούμε καλύτερα και να πετυχαίνουμε περισσότερα) Σελίδα 2 Τίτλος πρωτοτύπου: George Profetis, 14 Essential Life Coaching Lessons Copyright

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ Με τον Ρομπερτ Ηλια Νατζεμυ Πως Δημιουργούμε την πραγματικότητα μας μέσα από την έλξη, ερμηνεία και προβολή Η Κβαντική Φιλοσοφία Η κατάληξη του κύματος α. Το

Διαβάστε περισσότερα

Ιδιότητες των Ζωδίων και των Πλανητών Διέλευση Πλανητών σε Ζώδια και Οίκους Επίδραση Πλανητών & Ζωδίων στην Υγεία Ανάδρομοι Πλανήτες Ερωτική Συναστρία

Ιδιότητες των Ζωδίων και των Πλανητών Διέλευση Πλανητών σε Ζώδια και Οίκους Επίδραση Πλανητών & Ζωδίων στην Υγεία Ανάδρομοι Πλανήτες Ερωτική Συναστρία Ιδιότητες των Ζωδίων και των Πλανητών Διέλευση Πλανητών σε Ζώδια και Οίκους Επίδραση Πλανητών & Ζωδίων στην Υγεία Ανάδρομοι Πλανήτες Ερωτική Συναστρία 2007 by Takis Karagiannopoulos Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΔΟΥΛΕΥΩ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤO ΜΟΥ»

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΔΟΥΛΕΥΩ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤO ΜΟΥ» ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΔΟΥΛΕΥΩ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤO ΜΟΥ» Aπόσπασμα από το σεμινάριο «Συνάντηση με τον εαυτό μας» του Ερμή του Τρισμέγιστου που γίνεται στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη (βλέπε τις ανακοινώσεις των Σεμιναρίων στην

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ. ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΜΗΜΑ Β4 1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

ΕΘΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ. ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΜΗΜΑ Β4 1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ ΕΘΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΜΗΜΑ Β4 1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Είμαστε μαθητές του Β4 του 1ου Γενικού Λυκείου Λαμίας. Στα πλαίσια του μαθήματος «ερευνητική εργασία»

Διαβάστε περισσότερα

«Δεν φταίω εγώ που μεγαλώνω»: Ένας διάλογος για τους προβληματισμούς των γονιών με παιδιά στην εφηβεία.

«Δεν φταίω εγώ που μεγαλώνω»: Ένας διάλογος για τους προβληματισμούς των γονιών με παιδιά στην εφηβεία. «Δεν φταίω εγώ που μεγαλώνω»: Ένας διάλογος για τους προβληματισμούς των γονιών με παιδιά στην εφηβεία. Τη Δευτέρα 7 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Σχολείου μας μια εκδήλωση με καλεσμένη

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Διαπροσωπικών Σχέσεων

Διαχείριση Διαπροσωπικών Σχέσεων ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Διαχείριση Διαπροσωπικών Σχέσεων ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Συγγραφέας Παναγιώτης Κουτρουβίδης Υπεύθυνος διαμόρφωσης

Διαβάστε περισσότερα

Mάνος Δανέζης: «Ακούγοντας την καρδιά του Σύμπαντος», από το βιβλίο της Κατερίνας Μαγγανά «Δημιουργώντας το Αύριο», Εκδόσεις Παπαϊωάννου, Αθήνα 2002.

Mάνος Δανέζης: «Ακούγοντας την καρδιά του Σύμπαντος», από το βιβλίο της Κατερίνας Μαγγανά «Δημιουργώντας το Αύριο», Εκδόσεις Παπαϊωάννου, Αθήνα 2002. Mάνος Δανέζης: «Ακούγοντας την καρδιά του Σύμπαντος», από το βιβλίο της Κατερίνας Μαγγανά «Δημιουργώντας το Αύριο», Εκδόσεις Παπαϊωάννου, Αθήνα 2002. -Δε νομίζω ότι κάνω κάτι ιδιαίτερο. Απλώς κάνω τη δουλειά

Διαβάστε περισσότερα

AΓAΠHΣ KAI ΠΙΘΑΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓIA ΠIO APMONIKEΣ ΣXEΣEIΣ

AΓAΠHΣ KAI ΠΙΘΑΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓIA ΠIO APMONIKEΣ ΣXEΣEIΣ ΣXEΣEIΣ ΣYNEIΔHTHΣ AΓAΠHΣ IΣTOPIEΣ - EMΠEIPIEΣ KAI ΠΙΘΑΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓIA ΠIO APMONIKEΣ ΣXEΣEIΣ ΣXEΣEIΣ ΣYNEIΔHTHΣ AΓAΠHΣ IΣTOPIEΣ - EMΠEIPIEΣ KAI ΠΙΘΑΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓIA ΠIO APMONIKEΣ ΣXEΣEIΣ Pόμπερτ Hλίας Nατζέμυ

Διαβάστε περισσότερα

Οικογενειακός Προϋπολογισμός

Οικογενειακός Προϋπολογισμός Οικογενειακός Προϋπολογισμός Ξόδεψε λιγότερα, ζήσε καλύτερα! ΕΥΤΥΧΗΣ ΜΠΛΕΤΣΑΣ bletsas.gr Foodmusic Books 1 ΕΥΤΥΧΗΣ ΜΠΛΕΤΣΑΣ / Κατηγορίες: Οικογενειακή Οργάνωση, Οικιακή Οικονοµία, Προσωπικά Οικονοµικά

Διαβάστε περισσότερα

Σημειώσεις Δημιουργικού Οραματισμού 1

Σημειώσεις Δημιουργικού Οραματισμού 1 Σημειώσεις Δημιουργικού Οραματισμού 1 ΚΕΦ.1 ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΜΑΣ Πρόλογος Αριστερός εγκέφαλος Δεξιός εγκέφαλος Χρησιμοποιώντας τον κατάλληλο εγκέφαλο για κάθε δουλειά Χρησιμοποιώντας το δεξιό

Διαβάστε περισσότερα

Ένθετο Κυκλικού Σεληνοηλιακού Ημερολογίου 2009

Ένθετο Κυκλικού Σεληνοηλιακού Ημερολογίου 2009 Ένθετο Κυκλικού Σεληνοηλιακού Ημερολογίου 2009 Ο λόγος ύπαρξης των κυκλικών Σεληνοηλιακών ημερολογίων σε πρώτο επίπεδο είναι να αφυπνήσουν την αντίληψή μας για τους κοσμικούς ρυθμούς, που σήμερα αποκοιμισμένοι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΣΗ; ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ;

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΣΗ; ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ; ΕΙΣΑΓΩΓΗ Τα Βήματα της Γνώσης είναι ένα πρόγραμμα μελέτης ενός έτους και διαιρείται σε 365 βήματα ή μαθήματα που έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να δίνουν στους μαθητές την δυνατότητα να αποκτήσουν εμπειρία

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Εργασιακού Άγχους / Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Προσωπικής Ζωής

Διαχείριση Εργασιακού Άγχους / Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Προσωπικής Ζωής ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Διαχείριση Εργασιακού Άγχους / Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Προσωπικής Ζωής ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα

το ποιοί είμαστε και γιατί

το ποιοί είμαστε και γιατί ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ "ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΜΑΣ" ΘΕΩΡΗΤΙΚΌ ΜΕΡΟΣ Α ΟΙ ΕΡΜΗΤΙΚΈΣ ΑΡΧΕΣ Β Η ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ Γ ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ Α ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΈΡΤΑΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΜΑΣ Β ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Σάββας Αλοίµονος. Γράψετε πειστικά επαγγελματικά κείμενα. πρακτική μέθοδος. Επαγγελματική Επιμόρφωση 1 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Σάββας Αλοίµονος. Γράψετε πειστικά επαγγελματικά κείμενα. πρακτική μέθοδος. Επαγγελματική Επιμόρφωση 1 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Σάββας Αλοίµονος Γράψετε πειστικά επαγγελματικά κείμενα πρακτική μέθοδος επιστολές, διαφημιστικά, αναφορές, μελέτες, προσφορές, κλπ Επαγγελματική Επιμόρφωση 1 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Γράψετε πειστικά επαγγελματικά

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ 1 Μουτσάνας Ελευθέριος Παιδίατρος Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ Γεννιόμαστε ή γινόμαστε; Όλοι εμείς που ζούμε στο δυτικό κόσμο πιστεύουμε, ότι η εξέλιξη των παιδιών εξαρτάται,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός «Απόδρασης» από μια Βίαιη Σχέση

Οδηγός «Απόδρασης» από μια Βίαιη Σχέση Οδηγός «Απόδρασης» από μια Βίαιη Σχέση Αθήνα 2013 Οδηγός «Απόδρασης» από μια Βίαιη Σχέση Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση αυτού του Οδηγού καθώς και η αναπαραγωγή του ή χρήση του σε οποιαδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

A. K. www.ideas4u.net

A. K. www.ideas4u.net A. K. www.ideas4u.net August 2008 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1. 2. 3. 4. 5. Όλες οι αλλαγές ξεκινούν από ιδέες Ποια είναι η πραγματική δύναμη που έχουν οι ιδέες στη ζωή μας; Μια σταγόνα στον ωκεανό Ο τρόπος

Διαβάστε περισσότερα

Γνώσεις για την εγκεφαλική παράλυση

Γνώσεις για την εγκεφαλική παράλυση Εγχειρίδιο κατάρτισης Ενότητα κατάρτισης Γνώσεις για την εγκεφαλική παράλυση Επιμέλεια Miguel Santos Συγγραφείς Karina Riiskjaer Raun Mette Kliim-Due Betina Rasmussen Peder Esben Bilde Kirsten Caesar Petersen

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ EQUAL ΕΡΓΟ ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΔΡΑΣΗ 15 «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»

ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ EQUAL ΕΡΓΟ ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΔΡΑΣΗ 15 «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ EQUAL ΕΡΓΟ ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΔΡΑΣΗ 15 «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ- ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ Απρίλιος 2007 Αρχές Συμβουλευτικής 1. Εισαγωγή Τα τελευταία χρόνια

Διαβάστε περισσότερα