«Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ»

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "«Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ»"

Transcript

1 «Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ» Επιμέλεια: Μαίρη Ζαχαρία Κωνσταντίνα Κούλια Νεκταρία Κουτσούρη Αλέξης Κραβαρίτης Αγγελική Μαργώνη ΣΧ.ΕΤΟΣ

2 Η ομάδα μας αναζήτησε πληροφορίες σχετικά με την μόδα στο πέρασμα των δεκαετιών του '50, του '70 του 80 και του '90, καθώς και την παραδοσιακή ενδυμασία (για το λόγο αυτό επιλέξαμε να μελετήσουμε την τοπική φορεσιά της Σκοπέλου) έτσι ώστε να κάνουμε τις συγκρίσεις μας και να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας.. Επιπλέον, συλλέξαμε στοιχεία για τα τοξικά ρούχα και τις επιπτώσεις αυτών στον άνθρωπο, για τα οικολογικά ρούχα, για τα σήματα στις ετικέτες των ρούχων και την σημασία τους, για την καταναλωτική συμπεριφορά μας, καθώς και για την παιδική εργασία στην Ελλάδα.

3 Δεκαετία του 50 Η δεκαετία του 50 είναι η πιο κολακευτική εποχή για την γυναικεία σιλουέτα, τονίζει τις γραμμές του σώματος, το στήθος, τη μέση και την περιφέρεια. Τα αξεσουάρ είναι οι μεγάλες τσάντες ή μικρές κομψές. Μαντήλια στο κεφάλι, πέρλες που αγκαλιάζουν τον λαιμό και γυαλιά σε σχήμα πεταλούδα. Απαραίτητα τα γάντια τα οποία ταιριάζουν αυστηρά με το παπούτσι, τη τσάντα και το φόρεμα ή το ταγιέρ. Ζώνες που τονίζουν την μέση. Κομψά πέδιλα, γοβάκια με μύτη και κάνουν εμφάνιση τα ψηλοτάκουνα. Βελούδινα καπέλα με ή χωρίς βέλο.

4 Το μακιγιάζ στην δεκαετία του 50 είναι τονισμένα φρύδια σε γραμμή τόξου, eye-liner και μάσκαρα απαραίτητα. Τα χείλη βάφονται σε αποχρώσεις του κόκκινου και του πορτοκαλί. Η βάση για το πρόσωπο είναι σε φυσικό τόνο και το ρουζ απαλό. Οι δύο συνδυασμοί που επικρατούσαν ήταν μάσκαρα σε μωβ απόχρωση, μπλε eye-liner και μπλε του πάγου ή ασημί σκιά και μάσκαρα σε απόχρωση του χαλκού με απαλή πράσινη σκιά. Οι γυναίκες βάφουν τα μαλλιά τους και το ξανθό επικρατεί. Περιποιημένα μαλλιά σε στυλ vaque, κότσους μπανάνα ή μικρά σινιόν στην κορυφή του κεφαλιού.

5

6 Δεκαετία του 70 Τα φορέματα είναι φαρδιά, με εμπριμέ αλλά και floral prints. Τσιγγάνικες φούστες, χαμηλόμεσες, πολύ κοντές ή πολύ μακριές. Πολύ κοντά σορτς αλλά και παντελόνια που φαρδαίνουν από το γόνατο και κάτω, το λεγόμενο παντελόνι καμπάνα. Το πέτο στα πουκάμισα είναι μεγάλο, άλλοτε στρογγυλό και άλλοτε μυτερό. Τζιν και t-shirts, τοπ που δένουν στο λαιμό, ολόσωμες φόρμες, στράπλες φορέματα σε ίσια γραμμήσωλήνα. Ζώνες με τεράστιες αγκράφες διακοσμούν τους γοφούς, κολιέ από χάντρες, παγιέτες, σατέν κολάν, τεράστιοι ασημένιοι κρίκοι στα αυτιά. Τα παπούτσια είναι χοντροκομμένα με υπερβολικούς πάτους-πλατφόρμες. Μπαντάνες, φουλάρια και πόντσο.

7 Οι ψεύτικες βλεφαρίδες συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται, ενώ η μπλε και η πράσινη σκιά στα μάτια αποτελούν το αγαπημένο χρώμα των γυναικών. Τα χείλη τονίζονται με λιπ-γκλος. Προς το τέλος της δεκαετίας, η εμφάνιση του punk δίνει έμφαση στο έντονο eye-liner, ενώ τα νύχια βάφονται μαύρα. Τα μαλλιά είναι μακριά με χωρίστρα στη μέση, έχουν ανταύγειες ή είναι περμανάντ. Επίσης το χτένισμα της Farrah Fawcett υιοθετήθηκε από πολλές γυναίκες.

8

9 Δεκαετία του 80 Φούστες τύπου lambada, μίνι φούστες, κολάν, τεράστια φαρδιά t-shirts, ξεβαμμένα τζιν, σκισμένα τζιν, μπουφάν τζιν, κοντά jackets, βάτες, φαρδιά τεράστια μπουφάν, τοπ από δίχτυ, τοπ και φορέματα με τον ένα ώμο έξω, φαρδιές παντελόνες, αθλητικές φόρμες και αθλητικά κορμάκια. Φούστες balloon, τεράστια μανίκια αλλά και μανίκια νυχτερίδα. Γκέτες, γάντια με κομμένα δάχτυλα, γάντια από δαντέλα, φιόγκοι στα μαλλιά, στέκες, πολύχρωμα γυαλιά, κονκάρδες, τεράστιες ζώνες, πλαστικά βραχιόλια, μακριά κολιέ, χρωματιστά καλσόν. Αγαπημένα παπούτσια είναι τα αθλητικά εταιρειών όπως η Reebok, Nike, L.A Gear και Keds.

10 Τα φρύδια είναι φυσικά και παχιά. Το πρόσωπο φαίνεται φρέσκο και υγιές με ρουζ, αλλά και πούδρα που δίνει την εντύπωση του ηλιοκαμένου δέρματος. Τα χείλη βάφονται σε έντονο κόκκινο, ενώ οι σκιές παίζουν από γήινους τόνους σε έντονα χρώματα. Τα μαλλιά έχουν όγκο, οι φράντζες κρύβουν το πρόσωπο, ενώ η χρήση λακ και τζελ γίνεται καθημερινή συνήθεια.

11

12 Δεκαετία του 90 Στις αρχές τις δεκαετίας του 90 οι νέοι σχεδιαστές επικεντρώθηκαν περισσότερο στα έντονα χρώματα, στα μαύρα δερμάτινα μπουφάν, στα τζιν, στις καουμπόικες μπότες, ενώ αργότερα έδωσαν μεγαλύτερη σημασία στις μακριές εμπριμέ φούστες, στο λαδί χρώμα και στις πλατφόρμες. Στα τέλη της δεκαετίας μονοπώλησαν το ενδιαφέρον τα παστέλ χρώματα, οι μίνι φούστες, τα κάπρι παντελόνια και οι μπαντάνες. Όσων αφορά το αντρικό ντύσιμο είχαν την τιμητική τους τα τζιν σορτς, τα πολύχρωμα γυαλιά ηλίου και τα t-shirts με στάμπες. Η μόδα στα μαλλιά ήταν πολύ πιο συγκεκριμένη από ότι στα ρούχα. Τα σγουρά μαλλιά, οι έντονες ξανθές ανταύγειες, και το κούρεμα της Rachel από την σειρά «Τα Φιλαράκια» αποτελούσαν τα πιο συνηθισμένα κουρέματα παγκοσμίως. Στους άντρες κυριαρχούσε το κοντό μαλλί καθώς και το τελείως ξυρισμένο, ενώ το κούρεμα «καπελάκι» ήταν το πιο επίκαιρο.

13 Θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα gadget της νέας τεχνολογίας είναι τα νέα αξεσουάρ. Επίσης διάσημες σταρ του εξωτερικού κάνουν μόδα αντικείμενα και ρούχα που φορούν χωρίς να είναι διαχρονικά, καθώς αλλάζουν γρήγορα. Το μακιγιάζ της εποχής έχει επιρροές από πολλές δεκαετίες. Κάθε γυναίκα προσαρμόζει το make-up ανάλογα με τις ανάγκες και την προσωπικότητα της. Τα καλλυντικά από οίκους μόδας είναι πλέον γεγονός.

14

15 Θελήσαμε να συγκρίνουμε τα σημερινά ρούχα με την παραδοσιακή ενδυμασία (για το λόγο αυτό επιλέξαμε να μελετήσουμε την τοπική φορεσιά της Σκοπέλου). Παρατηρήσαμε ότι για τη κατασκευή των ρούχων παλιότερα υπήρχαν άλλες πρώτες ύλες και σχέδια τα οποία δεν άλλαζαν συχνά όπως σήμερα όπου κυριαρχεί η ποσότητα και το εφήμερο στοιχείο σε αντίθεση με το ποιοτικό και παραδοσιακό που κυριαρχούσε παλαιότερα.

16 Φορεσιά Σκοπέλου Η φορεσιά της Σκοπέλου είναι η γυναικεία τοπική ενδυμασία που φορέθηκε κατά τα παλιότερα χρόνια στο νησί των Σποράδων. Η συγκεκριμένη γυναικεία ενδυμασία, σε αντίθεση με την αντίστοιχη ανδρική που χαρακτηρίζεται ως αρκετά απλή, διακρίνεται για τη σημαντική της ποικιλία.

17 Νυφική φορεσιά Σκοπέλου. Αρχές 20ού αιώνα. Συλλογή ΠΛΙ, Ναύπλιο AC_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%A3%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AD%CE%BB%CE %BF%CF%85 Η νυφική ή γιορτινή φορεσιά χαρακτηρίζεται ως εντυπωσιακή και επιβλητική με κύρια γνωρίσματα τον πλούτο του υλικού και την έντονη αντίθεση των πολύχρωμων κεντημάτων και της μαύρης επιφάνειας Άλλα μέρη της φορεσιάς είναι η εσωτερική λευκή βαμβακερή φανέλα, το επίσης λευκό μεταξωτό λευκό πουκάμισο και τα τέσσερα μεσοφόρια που δημιουργούν ένα ογκώδες σύνολο.

18 Εξωτερικά, κύρια μέρη της φορεσιάς είναι η πολύπτυχη φουστάνα από μαύρο μεταξένιο ύφασμα, τα πολύχρωμα μεταξωτά κεντήματα καθώς και το γιλέκο. Ο στολισμός του κεφαλιού αποτελείται από ένα δικτυωτό πλέγμα φτιαγμένο από μαύρο μετάξι, το καβούκι, το καπιτσέλι τη χρυσοκέντητη σάλπα και το μαντήλι. Μόρκος". πολύπτυχο φόρεμα της ενδυμασίας της Σκοπέλου. Συλλογή ΠΛΙ,Ναύπλιο _%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%A3%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85

19 Το ένδυμα στις μέρες μας είναι δυνατό να κρύβει κινδύνους

20 Τοξικά Ρούχα Η Greenpeace είχε βάλει στο στόχαστρο επώνυμες εταιρείες, λόγω των χαμηλών τιμών, ισχυρίζοντας ότι τα υφάσματα που χρησιμοποιούν είναι επιβαρυμένα με επικίνδυνα τοξικά, βάση των αποτελεσμάτων μιας έρευνας που έγινε πάνω σε 141 δείγματα ρούχων. Η χημικός της Greenpeace, επισήμανε ότι στην έρευνά τους εντόπισαν κάποια υπολείμματα απορρυπαντικών, τα οποία μπορεί να έχουν επιπτώσεις στις ανθρώπινες ορμόνες. Εντόπισαν, ακόμα, υπολείμματα από μαλακτικά, τα οποία επίσης μπορούν να επιδράσουν στις ανθρώπινες ορμόνες και να προκαλέσουν διαταραχές στη γονιμότητα, ενώ βρέθηκαν και υπολείμματα από καρκινογόνες ουσίες σε χρώματα. Το γεγονός ότι σε κάποιες χώρες απαγορεύεται η χρήση τους δεν αποτελεί πρόβλημα για τις βιομηχανίες, αφού αυτές παράγουν κυρίως σε ασιατικές και τριτο κοσμικές χώρες, όπου οι ποιοτικοί έλεγχοι δεν είναι αυστηροί. Χαρακτηριστικά, η χημικός σημειώνει ότι «δεν παράγουν στην Ασία μόνο γιατί εκεί είναι πιο φθηνά, αλλά γιατί εκεί μπορούν να χρησιμοποιούν χημικά που δεν θα χρησιμοποιούσαν στην Ευρώπη». Η σύγχρονη βιομηχανία υφασμάτων χρησιμοποιεί περίπου συνθετικά χημικά. Το δέρμα είναι το βασικό όργανο με το οποίο έρχονται σε επαφή τα επιβαρυμένα με αυτά χημικά υφάσματα. Κυρίως μέσω αυτού περνούν στον οργανισμό και, διερχόμενα από το λεμφικό σύστημα, εισβάλλουν στο αίμα και καταλήγουν στο συκώτι.

21 Το ότι τα υφάσματα φορτώνονται με χημικά γίνεται αντιληπτό εύκολα και με την όσφρηση. Μπαίνοντας κάποιος σε ένα πολυκατάστημα ρούχων, κυρίως πολύ εμπορικών και φτηνών, διακρίνει μια χαρακτηριστική μυρωδιά. Παρόμοια αίσθηση δίνει και ο αέρας που βγαίνει από ένα πακεταρισμένο ρούχο αυτών των καταστημάτων, όταν το ανοίγουμε. Σχετικό άρθρο, αφού κατέγραφε την εμπειρία μιας γυναίκας που βίωσε αλλεργικά συμπτώματα μόλις άνοιξε ένα πακέτο μεγάλης εταιρείας ρούχων, αποκάλυπτε ότι αρκετές βιομηχανίες χρησιμοποιούν φορμαλδεΰδη για να κάνουν τα ρούχα να φαίνονται φρεσκαρισμένα, ατσαλάκωτα και να μη μουχλιάζουν κατά τη διάρκεια της αποθήκευσής τους.

22 Παιδική Εργασία στην Ελλάδα Παιδική εργασία είναι σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα εκτελείται από άτομο κάτω των 15 ετών. Εργασίες που μπορεί να κάνει ένα ανήλικο παιδί είναι η εργασία σε εργοστάσια παραγωγής διάφορων ειδών όπως ενδυμάτων, υποδημάτων κτλ. Τα μέρη όπου εργάζονται οι ανήλικοι και παράγονται αυτά τα προϊόντα είναι τα λεγόμενα «sweatshops».

23 Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Οργανισμού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Ελλάδα τα περισσότερα από τα παιδιά-θύματα προερχόμενα από την Αλβανία έχουν υποβληθεί σε αναγκαστική εργασία, επαιτεία, διάπραξη ήσσονος σημασίας αδικημάτων, ενώ κάποια διακινούνται για σκοπούς σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Το πρόβλημα δεν περιορίζεται σε παιδιά που εγκαταλείπουν τα σχολεία για να βοηθήσουν τις οικογένειές τους. Αρκετές είναι οι περιπτώσεις μικρών παιδιών που αναγκάζονται να ασχοληθούν με μορφές εργασίας που θέτουν σε υψηλό κίνδυνο την ψυχική και σωματική τους υγεία. Ενδιαφέρουσα και ένδειξη της μαθητικής διαρροής είναι η σύνδεσή της με την παιδική εργασία.

24 Στις τελευταίες δεκαετίες του 19ου αιώνα αλλά και στις πρώτες δεκαετίες του20ου αιώνα καθώς και στη περίοδο του μεσοπολέμου ( ) η βιοτεχνία και η βιομηχανία έκαναν και στην Ελλάδα την εμφάνισή τους, εισάγοντας νέα ήθη στην ελληνική κοινωνία και νέες αντιλήψεις για την ανάπτυξη και ανατροφή των παιδιών. Ένα βασικό χαρακτηριστικό αυτής της περιόδου, είναι η αντίληψη ότι το παιδί δεν διαφέρει καθόλου από τους ενήλικες, έτσι αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο στην κοινωνία και έχει τα ίδια προβλήματα με τους μεγάλους. Η εισαγωγή των κοινωνιών στο βιομηχανικό και στο βιοτεχνικό χώρο είχε σαν συνέπεια την αναζήτηση φθηνού εργατικού δυναμικού. Αυτό βρέθηκε στα πρόσωπα των παιδιών.

25 Οικολογικά Ρούχα Με τον όρο οικολογικά ρούχα, αναφερόμαστε στα ρούχα εκείνα που χρησιμοποιούν υφάσματα και υλικά τα οποία έχουν δημιουργηθεί σύμφωνα με τα πρότυπα βιολογικής γεωργίας. Συνήθως τα ενδύματα αυτά κατασκευάζονται από βαμβάκι, μαλλί, μετάξι από σόγια, κάνναβη, γιούτα (φυτικές κλωστικές ίνες), ραμί (ινδικό φυτό) ή μπαμπού. Τα υλικά αυτά μπορεί να τα βρει κανείς και σε απλά ρούχα. Το γεγονός που τα κάνει οικολογικά είναι όπως προαναφέραμε, ο τρόπος που παράγονται. Όλα ξεκινάνε από τον τρόπο με τον οποίο οι βαμβακοπαραγωγοί συντηρούν τις καλλιέργειές τους.

26 Κώδικας Σημάτων των Ρούχων Μερικά από τα σήματα των ρούχων είναι: Το ρούχο είναι κατάλληλο για στεγνό καθάρισμα Σιδερώνετε μέχρι 200oC Μόνο στεγνό καθάρισμα Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο οξυγονούχο λευκαντικό

27 ΑΣ ΡΙΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΝΤΟΥΛΑΠΑΣ ΜΑΣ ΕΙΔΟΣ ΡΟΥΧΟΥ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

28 Αποτελέσματα των ερευνών μας: Ερευνώντας το περιεχόμενο της ντουλάπα μας Μετά από έρευνα που πραγματοποιήσαμε στις δικές μας ντουλάπες, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι στην καταναλωτική εποχή που ζούμε διαθέτουν μεγάλο αριθμό ρούχων, Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι επηρεάζονται από διάφορα μέσα, όπως είναι η τηλεόραση, διότι μέσω αυτών που προβάλλει τους προωθεί στο καταναλωτισμό, με αποτέλεσμα την απόκτηση καινούργιων ρούχων. Ωστόσο, οι άνθρωποι θα μπορούσαν να έχουν μικρότερο αριθμό, καθώς δεν τους είναι απαραίτητα. Όταν οι άνθρωποι αγοράζουν καινούργια ρούχα, για να ικανοποιήσουν το αίσθημα του καταναλωτισμού που τους διακατέχει, μετά από καιρό ξεχνούν αυτά που ήδη έχουν ή που νομίζουν ότι δεν είναι αναγκαίο να τα χρησιμοποιήσουν πια. Τέλος, προβληματιστήκαμε και για τις χώρες προέλευσης των ρούχων που διατηρούμε στις ντουλάπες μας και διαπιστώσαμε ότι η πλειοψηφία ήταν οι εξής χώρες: Κίνα, Ινδία, Βιετνάμ, Ιταλία και τέλος Ελλάδα.

29 Αποτελέσματα των ερευνών μας: Ερωτηματολόγια (άνδρες και γυναίκες ετών) 1)Γιατί αγοράζετε συνήθως ρούχα; Γιατί φθείρονται τα παιλιά Γιατί ακολουθώ την μόδα Για να νιώθω καλύτερα

30 2)Τι προσέχετε περισσότερο όταν αγοράζετε ένα ρούχο; Την τιμή του Να είναι στην μόδα Να είναι άνετο/βολικό Την ποιότητα του Την φίρμα του Να αρέσει στους/στον φίλους/φίλο,-η μου

31 3)Προσέχετε την χώρα προέλευσης; Ναι Όχι

32 4)Προσέχετε την σύνθεση του; Ναι Όχι

33 5)Τα παλιά ρούχα τι τα κάνετε; Τα πετάω Τα πουλάω Τα ανταλλάσω Τα χαρίζω

34 Σας ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας!

ΜΟΔΑ ΚΑΙ VINTAGE ΑΝΑ ΤΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ

ΜΟΔΑ ΚΑΙ VINTAGE ΑΝΑ ΤΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΜΟΔΑ ΚΑΙ VINTAGE ΑΝΑ ΤΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΟΡΙΣΜΟΣ ΜΟΔΑΣ Μόδα είναι μια συνήθως παροδική συνήθεια αναφορικά με πολλά θέματα που αφορούν τον άνθρωπο όπως είναι ο τρόπος ζωής, το ντύσιμο, η διακόσμηση του σπιτιού,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΔΑ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 60

ΜΟΔΑ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 60 ΜΟΔΑ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 60 Την δεκαετία του 60 η μόδα αλλάζει ριζικά λόγω της εντονότερης ενασχόλησης των ανθρώπων με την ενδυμασία και τον εαυτό τους. Πλέον γυναίκες και άνδρες περιποιούνται τους εαυτούς

Διαβάστε περισσότερα

1ο ΓΕΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ 2011-2012 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Η ΜΟΔΑ στον 20 ΑΙΩΝΑ Τμήμα PR1 - Ομάδα 1

1ο ΓΕΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ 2011-2012 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Η ΜΟΔΑ στον 20 ΑΙΩΝΑ Τμήμα PR1 - Ομάδα 1 1ο ΓΕΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ 2011-2012 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Η ΜΟΔΑ στον 20 ΑΙΩΝΑ Τμήμα PR1 - Ομάδα 1 1 Εισαγωγή Μετά τη λήξη του A παγκοσμίου πολέμου οι γυναίκες αρχίζουν να γίνονται ανεξάρτητες.

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΤΟΥ 20 ου αιωνα

Η ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΤΟΥ 20 ου αιωνα Η ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΤΟΥ 20 ου αιωνα 1900-1920 ΤΙ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ Η ενδυμασία αποτελείται από κάθε τι με το οποίο ο άνθρωπος καλύπτει και στολίζει το σώμα του. Περιλαμβάνει, δηλαδή, τα ρούχα και τα συμπληρώματά

Διαβάστε περισσότερα

κοστούμι θα φωτιστεί από ένα ροζ φουλάρι και θα δείξει η γυναίκα πιο ξεκούραστη από ότι εάν επέλεγε ένα φουλάρι πορτοκαλί, κίτρινο ή πράσινο.

κοστούμι θα φωτιστεί από ένα ροζ φουλάρι και θα δείξει η γυναίκα πιο ξεκούραστη από ότι εάν επέλεγε ένα φουλάρι πορτοκαλί, κίτρινο ή πράσινο. Έχω συνέντευξη! Επιτέλους βρήκες τη θέσης εργασίας που σε ενδιαφέρει, υπέβαλες την αίτηση, το βιογραφικό σου και τη συνοδευτική επιστολή και τελικά σε καλούν σε συνέντευξη επιλογής προσωπικού. Ένα από

Διαβάστε περισσότερα

Παλαιολιθική και Νεολιθική Εποχή

Παλαιολιθική και Νεολιθική Εποχή ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΡΟΥΧΑ Παλαιολιθική και Νεολιθική Εποχή Τα πρώτα ενδύματα δημιουργήθηκαν κατά την Παλαιολιθική εποχή. Oι άνθρωποι τότε συνήθιζαν να διακοσμούν το δέρμα τους με σχέδια, χρώματα και τατουάζ.

Διαβάστε περισσότερα

Ένας οδηγός για τη σωστή κάλτσα

Ένας οδηγός για τη σωστή κάλτσα Ένας οδηγός για τη σωστή κάλτσα Το πιο φτηνό κομμάτι στο ντύσιμό σου είναι και εκείνο που μπορεί να το κάνει να δείχνει φτηνιάρικο. Απόφυγέ το κάνοντας τη σωστή επιλογή όταν αγοράζεις αλλά και όταν συνδυάζεις

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΟΜ 102 Α'ΤΡΙΜΗΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 5

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΟΜ 102 Α'ΤΡΙΜΗΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 5 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΟΜ 102 Α'ΤΡΙΜΗΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 5 Μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο η τον μεγάλο πόλεμο όπως τον αποκαλούσαν τότε μη γνωρίζοντας το μέλλον, οι κοινωνικές και οι οικονομικές

Διαβάστε περισσότερα

Εξώφυλλο 1 Θέμα_Συντελεστές_Εκπαιδευτικοί 2 Περιεχόμενα 3 Πρόλογος 5 Εισαγωγή 6 Μεθοδολογία 6 Έρευνα-Συλλογή και Ερμηνεία Αποτελεσμάτων 8 1.

Εξώφυλλο 1 Θέμα_Συντελεστές_Εκπαιδευτικοί 2 Περιεχόμενα 3 Πρόλογος 5 Εισαγωγή 6 Μεθοδολογία 6 Έρευνα-Συλλογή και Ερμηνεία Αποτελεσμάτων 8 1. ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: «ΜΟΔΑ» ΘΕΜΑ ΣΕΛΙΔΑ Εξώφυλλο 1 Θέμα_Συντελεστές_Εκπαιδευτικοί 2 Περιεχόμενα 3 Πρόλογος 5 Εισαγωγή 6 Μεθοδολογία 6 Έρευνα-Συλλογή και Ερμηνεία Αποτελεσμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. Η ενδυμασία και η σημασία της για τον άνθρωπο

ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. Η ενδυμασία και η σημασία της για τον άνθρωπο ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Κείμενο Η ενδυμασία και η σημασία της για τον άνθρωπο Η ενδυμασία αποτελείται από κάθε τι με το οποίο ο άνθρωπος καλύπτει και στολίζει το σώμα του. Περιλαμβάνει δηλαδή τα ρούχα και

Διαβάστε περισσότερα

Ενδυμασία και Μόδα από τους προϊστορικούς μέχρι τους νεώτερους χρόνους

Ενδυμασία και Μόδα από τους προϊστορικούς μέχρι τους νεώτερους χρόνους 1ο ΓΕΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ 2011-2012 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑ PR1 ΟΜΑΔΑ 2 Ενδυμασία και Μόδα από τους προϊστορικούς μέχρι τους νεώτερους χρόνους Ομάδα 2 Οι Θεές των Όφεων Η ενδυμασία στους

Διαβάστε περισσότερα

Maison Martin Margiela With H&M LADIES N 1. Παλτό με πούπουλα: Κολάν με εφέ μπάλας με καθρέπτες: 39,95. Πλατφόρμα με πλέξιγκλας:

Maison Martin Margiela With H&M LADIES N 1. Παλτό με πούπουλα: Κολάν με εφέ μπάλας με καθρέπτες: 39,95. Πλατφόρμα με πλέξιγκλας: LADIES N 1 Παλτό με πούπουλα: 249 Κολάν με εφέ μπάλας με καθρέπτες: 39,95 Πλατφόρμα με πλέξιγκλας: 199 LADIES N 2 Κορμάκι με ενσωματωμένο σουτιέν: 39,95 Υπερμεγέθες τζιν: 59,95 Τσαντάκι clutch σαν περιτύλιγμα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ : ΧΑΛΙΜΟΥΡΔΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΠΕΛΕΣΑΚΟΥ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΑ ΤΣΙΩΛΗ ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΛΛΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ : ΧΑΛΙΜΟΥΡΔΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΠΕΛΕΣΑΚΟΥ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΑ ΤΣΙΩΛΗ ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΛΛΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ : ΧΑΛΙΜΟΥΡΔΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΠΕΛΕΣΑΚΟΥ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΑ ΤΣΙΩΛΗ ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΛΛΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΡΗΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝ ΥΜΑΣΙΑΣ ΕΧΟΕ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝ ΥΜΑΣΙΑΣ ΕΧΟΕ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝ ΥΜΑΣΙΑΣ ΕΧΟΕ Οι κανονισµοί αυτοί αποτελούν µέρος των κανονισµών αγώνων της EXOE. ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Οι κανονισµοί αυτοί ενδυµασίας εφαρµόζονται σε όλους τους αναγνωρισµένους αγώνες IDSF και

Διαβάστε περισσότερα

Μόδα και ενδυμασία από τους προϊστορικούς μέχρι τους νεότερους χρόνους.

Μόδα και ενδυμασία από τους προϊστορικούς μέχρι τους νεότερους χρόνους. 1ο ΓΕΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ 2011-2012 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑ PR1 ΟΜΑΔΑ 3 Μόδα και ενδυμασία από τους προϊστορικούς μέχρι τους νεότερους χρόνους. Αρχαϊκή, Κλασσική, Ελληνιστική, Ρωμαϊκή Περίοδος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ. Ερατώ Αϊδίνη Χρύσα Βουλιστιώτη Κωνσταντίνος Κονδύλης Εύη Ξουρή Θεοδώρα Τελάκη

ΑΡΧΑΙΑ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ. Ερατώ Αϊδίνη Χρύσα Βουλιστιώτη Κωνσταντίνος Κονδύλης Εύη Ξουρή Θεοδώρα Τελάκη ΑΡΧΑΙΑ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ Ερατώ Αϊδίνη Χρύσα Βουλιστιώτη Κωνσταντίνος Κονδύλης Εύη Ξουρή Θεοδώρα Τελάκη ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ: Μινωικός Πολιτισμός(3.000-1420) Μυκηναϊκός Πολιτισμός(1.600-1.100) Αρχαϊκή Εποχή(800-500)

Διαβάστε περισσότερα

Δεν μιλάμε απλά για οποιoδήποτε κούρεμα όμως, μιλάμε για ένα από τα πιο εμβληματικά και διάσημα κουρέματα τα τελευταία 100 χρονια.

Δεν μιλάμε απλά για οποιoδήποτε κούρεμα όμως, μιλάμε για ένα από τα πιο εμβληματικά και διάσημα κουρέματα τα τελευταία 100 χρονια. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Κομμωτική τέχνη δεν είναι μια απλή χειρωνακτική τέχνη. Είναι μια καλλιτεχνική δημιουργία που απαιτεί και γνώση και ταλέντο που προδίδει στον άνθρωπο το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα του

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2009

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2009 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2009 ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΣΧΕΔΙΟ ΜΟΔΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οπωσδήποτε η μόδα αποτελεί αντανάκλαση των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών και ενσαρκώνει το πνεύμα της κάθε εποχής.

Οπωσδήποτε η μόδα αποτελεί αντανάκλαση των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών και ενσαρκώνει το πνεύμα της κάθε εποχής. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΔΑ? Μόδα είναι η παροδική συνήθεια που για ορισμένο χρονικό διάστημα γενικεύεται σε μεγάλο φάσμα της κοινωνίας, σε ότι αφορά την ενδυμασία, την κόμμωση, τη μουσική, ο συρμός, ο νεωτερισμός.

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΠΩΝΙΑ. Κατσιφής Ανδρέας Κατσίκας Κωνσταντίνος Αλιάι Εργκίσα Βουτυριάδη Σοφία

ΙΑΠΩΝΙΑ. Κατσιφής Ανδρέας Κατσίκας Κωνσταντίνος Αλιάι Εργκίσα Βουτυριάδη Σοφία ΙΑΠΩΝΙΑ Κατσιφής Ανδρέας Κατσίκας Κωνσταντίνος Αλιάι Εργκίσα Βουτυριάδη Σοφία Σχολικές στολές Στην Ιαπωνία οι σχολικές στολές καθιερώθηκαν στα τέλη του 19 ου αιώνα. Σήμερα, οι σχολικές στολές είναι σχεδόν

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΟΜ 102 Α'ΤΡΙΜΗΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 7 Μια μαύρη δεκαετία για την ανθρωπότητα καθώς ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος είναι στο προσκήνιο. Η επιβίωση του ανθρώπου είναι πιο

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 1960 & 1970 ΚΟΜ 102 Α'ΤΡΙΜΗΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 9 & 10

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 1960 & 1970 ΚΟΜ 102 Α'ΤΡΙΜΗΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 9 & 10 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 1960 & 1970 ΚΟΜ 102 Α'ΤΡΙΜΗΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 9 & 10 Στη δεκαετία αυτή γίνεται η επανάσταση της μόδας.είναι η δεκαετία της βιομηχανικής ανάπτυξης, της υπερκατανάλωσης,

Διαβάστε περισσότερα

SPRING ΜΟΔΑΣ FASHION ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ. Ανδρικές αθλητικές ζακέτες Σε διάφορα σχέδια και χρώματα 100% βαμβάκι Μεγέθη Μ-ΧXL Κωδ ,80

SPRING ΜΟΔΑΣ FASHION ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ. Ανδρικές αθλητικές ζακέτες Σε διάφορα σχέδια και χρώματα 100% βαμβάκι Μεγέθη Μ-ΧXL Κωδ ,80 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΟΔΑΣ SPRING FASHION Ανδρικές αθλητικές ζακέτες 100% βαμβάκι Μεγέθη Μ-ΧXL Κωδ. 422370-406106 12,80 Ανδρικά αθλητικά παντελόνια 100% βαμβάκι Μεγέθη Μ-ΧXL Κωδ. 422372-406108 9,80 ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

vassiliki handmade clothing LOOKBOOK

vassiliki handmade clothing LOOKBOOK vassiliki handmade clothing LOOKBOOK new collection 2013 A B O U T U S Είμαι η Βούλα Σπύρου - Μαγουλά γεννημένη εδώ και πάρα μα πάρα πολλά χρόνια, ο λαός μας έχει μια σοφή παροιμία που λέει: Να κάνεις

Διαβάστε περισσότερα

Κανόνες παιχνιδιού : Κανονισμοί σχετικά με τον προστατευτικό εξοπλισμό και τα εξαρτήματα ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

Κανόνες παιχνιδιού : Κανονισμοί σχετικά με τον προστατευτικό εξοπλισμό και τα εξαρτήματα ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Κανόνες παιχνιδιού : Κανονισμοί σχετικά με τον προστατευτικό εξοπλισμό και τα εξαρτήματα ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΕΔ/ΟΧΕ : Ιούλιος 2017 Στοιχεία Παραδείγματα Απόφαση Περιορισμοί Σχόλια Μάσκα

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2009 ΛΥΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2009 ΛΥΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2009 ΛΥΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

«Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ»

«Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ» ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ «Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ» ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΤΑΞΗ Β ΣΧ.ΕΤΟΣ 2015-16 2 3 ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ: ΟΜΑΔΑ 1 Η : ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΩΓΟΥΛΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2010 ΛΥΣΕΙΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2010 ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2010 Μάθημα: ΣΧΕΔΙΟ ΜΟΔΑΣ (358) Ημερομηνία: Τρίτη, 01 Ιουνίου 2010 Ώρα εξέτασης: 11.00

Διαβάστε περισσότερα

Οξέα (Π. ΤΟΦΗ) Ποια υγρά επηρεάζουν μέρη του σώματος;

Οξέα (Π. ΤΟΦΗ) Ποια υγρά επηρεάζουν μέρη του σώματος; Σύντομη Περιγραφή Διερεύνησης Οξέα (Π. ΤΟΦΗ) Ποια υγρά επηρεάζουν μέρη του σώματος; Στόχος της διερεύνησης ήταν να διαφανεί το αν κάποια υγρά επηρεάζουν μέρη του σώματός μας. Αρχικά, θελήσαμε να διερευνήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Α) ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Α) ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΣΗΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΤΩΝ 06-0 2-4 3 ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Α) ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ α) Στολή Ανδρική

Διαβάστε περισσότερα

1. Φτιάξ τις προτάσος.

1. Φτιάξ τις προτάσος. αντωνυμίες Δ Ε Ι Κ Τ Ι Κ Ε Σ αυτός, -ή, -ό / εκείνος, -η, -ο Αυτός ο σκούφος σού πάει πολύ. Αυτή η βιτρίνα είναι ωραία. Αυτό το μπουφάν είναι ζεστό. Εκείνος δε σου πήγαινε καθόλου. Εκείνη ήταν απαίσια.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ- ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ

ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ- ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ 982-1211600000/12/0,749 INDIGO EYELINER No116 3,5ml ΜΠΛΕ 982-1206300000/12/0,562 INDIGO ΛΙΠ ΓΚΛΟΣ No63 2,7ml ΚΑΦΕ 982-1206800000/12/0,562 INDIGO ΛΙΠ ΓΚΛΟΣ No68 2,7ml ΚΟΚΚΙNΟ 982-1204600000/12/0,656 INDIGO

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΓΕΘΟΛΟΓΙΟ. Γυναίκα ΡΟΥΧΑ

ΜΕΓΕΘΟΛΟΓΙΟ. Γυναίκα ΡΟΥΧΑ ΜΕΓΕΘΟΛΟΓΙΟ Γυναίκα ΡΟΥΧΑ Ευρωπαϊκό-EU 32 34 36 38 40 42 44 46-48 Ελληνικό-GR 40 42 44 46 48 50 52 54 Αγγλικό-UK 4 6 8 10 12 14 16 18-20 Αμερικάνικο- US 0 2 4 6 8 10 12 14-16 Ιταλικό-IT 36 38 40 42 44

Διαβάστε περισσότερα

Οι ενδυμασίες της Αφρικής

Οι ενδυμασίες της Αφρικής Οι ενδυμασίες της Αφρικής Εισαγωγή Η ενδυμασία είναι ένα από τα σπουδαιότερα συστατικά της καθημερινής μας ζωής και ταυτόχρονα σημαντικό πολιτιστικό στοιχείο, καθώς οι διάφορες εποχές κρίνονται και από

Διαβάστε περισσότερα

MYSTICO Βαμβακερή Φόρμα - Πυτζάμα http://store.kapetanis.com/nightware/mystico-nightware-cotton-262951.html

MYSTICO Βαμβακερή Φόρμα - Πυτζάμα http://store.kapetanis.com/nightware/mystico-nightware-cotton-262951.html MYSTICO Βαμβακερή Φόρμα - Πυτζάμα http://store.kapetanis.com/nightware/mystico-nightware-cotton-262951.html SKU: mystico_nightware_cotton_262951 Tweet Me Φόρμα-Πυτζάμα Βαμβακερή από την νεανική σειρά της

Διαβάστε περισσότερα

12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς

12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς 12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Μ Ε Λ Ι Ν Α ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Κωλέτση Βασιλική ΠΕ 11 Μάστορα Έλλη ΠΕ 70 Σχολ. Έτος 2000-2001 Τ Α Ξ Ε Ι Σ Β1-ΣΤ1-ΣΤ2 ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΦΟΡΕΣΙΑ Σουλιώτισσα, στο

Διαβάστε περισσότερα

12,2Ο 31,3Ο 9,5Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΟΔΑΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2O15-2O16. ΜΜ 22 / Iσχύει από 21/10 έως 17/11/2015. www.makro.gr

12,2Ο 31,3Ο 9,5Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΟΔΑΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2O15-2O16. ΜΜ 22 / Iσχύει από 21/10 έως 17/11/2015. www.makro.gr Ανδρικό πουκάµισο καρώ Σε µπλε, κόκκινο και καφέ χρώµα Μεγέθη: Μ-XΧL 12,2Ο Κωδ. 401020 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΟΔΑΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2O15-2O16 Γυναικείο µπουφάν εµπριµέ 100% Nylon Μεγέθη: S-ΧL 31,3Ο Κωδ. 401063 Ανδρικό

Διαβάστε περισσότερα

Sportswear MODERN WOMAN MODERN WOMAN. 1. Ζακέτα 69, Φόρμα 69,99

Sportswear MODERN WOMAN MODERN WOMAN. 1. Ζακέτα 69, Φόρμα 69,99 Ιανουάριος 209 MODERN WOMAN Sportswear. Ζακέτα 69,99 2. Φόρμα 69,99 9 MODERN WOMAN 22 Ζακέτα powerstretch, με κουκούλα, 3 τσέπες με φερμουάρ και μακριά μανίκια. 95% Πολυέστερ, 5% Ελαστάν. Πλύσιμο στο πλυντήριο.

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτεύουσα σειρά ενδυμασίας αναψυχής

Πρωτεύουσα σειρά ενδυμασίας αναψυχής 410 Πρωτεύουσα σειρά ενδυμασίας αναψυχής Ιδανικό για Εταιρική Παρουσίαση Πληροφόρηση Υφάσματος Αυτό το υπέροχο για δραστηριότητες αναψυχής ύφασμα κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας ένα μείγμα από πολυεστέρα

Διαβάστε περισσότερα

Μόδα στο ντύσιμο. Στο χώρο και στο χρόνο. Αρχαία Ελλάδα Αμερική μέχρι το 1400 μ.χ. Μεσαιωνική Ασία Μόδα κατά τον 20 ο αιώνα

Μόδα στο ντύσιμο. Στο χώρο και στο χρόνο. Αρχαία Ελλάδα Αμερική μέχρι το 1400 μ.χ. Μεσαιωνική Ασία Μόδα κατά τον 20 ο αιώνα Μόδα στο ντύσιμο Στο χώρο και στο χρόνο Αρχαία Ελλάδα Αμερική μέχρι το 1400 μ.χ. Μεσαιωνική Ασία Μόδα κατά τον 20 ο αιώνα ΜΟΔΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ -Ενδυμασία -Υποδήματα -Κοσμήματα ΕΛΛΑΔΑ Ενδυμασία ανδρών Χιτώνας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 62 ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΝΔΥΜΑΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΕΚΤΑ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 62 ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΝΔΥΜΑΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΕΚΤΑ L 285/408 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 30.10.2015 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 62 ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΝΔΥΜΑΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΕΚΤΑ Σημειώσεις 1. Το κεφάλαιο αυτό εφαρμόζεται μόνο στα είδη που είναι

Διαβάστε περισσότερα

Μόδα και προσωπικότητα Τα διάφορα προφίλ που συναντάμε στην κοινωνία

Μόδα και προσωπικότητα Τα διάφορα προφίλ που συναντάμε στην κοινωνία Μόδα και προσωπικότητα Τα διάφορα προφίλ που συναντάμε στην κοινωνία ΟΝΟΜΑΤΑ: ΜΗΧΙΩΤΗ ΗΛΕΚΤΡΑ ΜΗΤΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ ΜΠΟΝΙΑ ΜΑΡΙΑ ΤΣΟΥΛΗ ΜΙΛΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΤΑ: Πως επηρεάζει η προσωπικότητα το ενδυματολογικό μας προφίλ;

Διαβάστε περισσότερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑΣ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑΣ ΟΡΟΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑΣ Με τον όρο ενδυμασία το σύνολο των ενδυμάτων για την εξωτερική εμφάνιση του ανθρώπου, ενώ ο όρος ένδυμα καλύπτει κάθε αντικείμενο κατασκευασμένο από οποιοδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΛΗΨΗ...3 ΠΡΟΛΟΓΟΣ...4 ΕΙΣΑΓΩΓΗ...5

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΛΗΨΗ...3 ΠΡΟΛΟΓΟΣ...4 ΕΙΣΑΓΩΓΗ...5 ~ 1 ~ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΛΗΨΗ...3 ΠΡΟΛΟΓΟΣ...4 ΕΙΣΑΓΩΓΗ...5 ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ: Ερευνητικά ερωτήματα, πλαίσιο-στόχοι, μέθοδοι-τεχνικές, δραστηριότητες, αποτελέσματα-συμπεράσματα...6 ΕΠΙΛΟΓΟΣ...31 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ Προς: Κάθε Ενδιαφερόμενο Κοιν.: Γραμματεία ΔΣ / ΥΠ.Ε.Ε.Δ. ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ TMHMA ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Μονής Πετράκη 10-12, Τ.Κ. 115 21 Τηλ: 210 7288170-137

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΚΚΟΥ Β ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΟΛΗ - ΕΜΦΑΝΙΣΗ

ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΚΚΟΥ Β ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΟΛΗ - ΕΜΦΑΝΙΣΗ E1 ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΟΛΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΟΛΗ - ΕΜΦΑΝΙΣΗ Η μαθητική στολή των μαθητών και μαθητριών του Ενιαίου Λυκείου Κύκκου Β, όπως αυτή έχει καθοριστεί σύμφωνα με τους Κανονισμούς Λειτουργίας των Δημοσίων Σχολείων

Διαβάστε περισσότερα

Γ-1. Ανήκει στη Διακήρυξη Υπ αριθμό 07/16 ΣΝΔ από ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Γ-1. Ανήκει στη Διακήρυξη Υπ αριθμό 07/16 ΣΝΔ από ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ Γ-1 Ανήκει στη Διακήρυξη Υπ αριθμό 07/16 ΣΝΔ από 22-07 -2016 Παράρτημα ΓΑΛΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Ν-2122 Β ΕΚΔΟΣΗ ΙΟΥΝΙΟΣ 2006 ΕΙΔΟΣ : ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΛΕΥΚΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ Τα πουκάμισα θα είναι καινούργια. Θα δηλώνεται

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 2000 μέχρι ΣΗΜΕΡΑ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 2000 μέχρι ΣΗΜΕΡΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 2000 μέχρι ΣΗΜΕΡΑ ΚΟΜ 102 Α'ΤΡΙΜΗΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 13 & 14 Βαδίζοντας προς το 2000, κάθε γυναίκα υιοθετεί το στυλ που της ταιριάζει. Το άπιαστο όνειρο του μοντέλου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΝΔΥΣΗΣ» 4 ο Λύκειο Κοζάνης «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΚΑΙ Η. Επιβλέποντες καθηγητές: Καζάνα Ελένη, Ταντανάσης Θεοχάρης

ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΝΔΥΣΗΣ» 4 ο Λύκειο Κοζάνης «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΚΑΙ Η. Επιβλέποντες καθηγητές: Καζάνα Ελένη, Ταντανάσης Θεοχάρης 4 ο Λύκειο Κοζάνης «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΝΔΥΣΗΣ» Τάξη Β Σχ. Έτος 2012-2013 Επιβλέποντες καθηγητές: Καζάνα Ελένη, Ταντανάσης Θεοχάρης ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΟΜΑΔΑ 1 η Σταυροπούλου Ελένη (Β3)

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2 oυ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2 oυ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2 oυ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Λαχειοφόρος αγορά Φεβρουάριος 2013 α/α α/α λαχνού είδος δωροθέτης 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 473 Αφρόλουτρο-γαλάκτωμα σώματος ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ «ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η Στολή. Τιμοκατάλογος ειδών Στολής

Η Στολή. Τιμοκατάλογος ειδών Στολής Η Στολή Τιμοκατάλογος ειδών Στολής Κλάδος Αστεριών Στολή Αστεριών Kορίτσια και αγόρια, φορούν : Φούτερ ζακέτα με φερμουάρ και κουκούλα τυρκουάζ Φούτερ παντελόνι τυρκουάζ Μπλουζάκι μακό τυρκουάζ Προαιρετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΕΝΔΥΜΑΤΑ-ΡΟΥΧΑ (υπερκατηγορία)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΕΝΔΥΜΑΤΑ-ΡΟΥΧΑ (υπερκατηγορία) ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΕΝΔΥΜΑΤΑ-ΡΟΥΧΑ (υπερκατηγορία) Διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία ρούχων, (ανδρικά, γυναικεία & παιδικά), για διαφημιστική προβολή των δραστηριοτήτων σας. Αυτά είναι: Μπλουζάκια T-Shirts (κοντομάνικα,

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΚΕΦΑΛΑΙΟ A Υλικά, Γραμμές και Τεχνικές στο Ελεύθερο Σχέδιο...15 Σκοπός... 15 Υλικά... 15 Γραφές... 16 Γραμμές...19 Ανακεφαλαίωση...22 Ερωτήσεις...22 Εργαστηριακές ασκήσεις...22 Φύλλο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝ ΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΕΝ ΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙ ΩΝ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟ ΗΣΗΣ, ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΤΩΝ 006-007 05-06 ΕΝ ΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Α) ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ α) Στολή Ανδρική

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 61 ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΝΔΥΜΑΤΟΣ, ΠΛΕΚΤΑ. γ) τις συσκευές ορθοπεδικής, όπως κηλεπίδεσμους, ιατροχειρουργικές ζώνες (κλάση 9021).

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 61 ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΝΔΥΜΑΤΟΣ, ΠΛΕΚΤΑ. γ) τις συσκευές ορθοπεδικής, όπως κηλεπίδεσμους, ιατροχειρουργικές ζώνες (κλάση 9021). 30.10.2015 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 285/399 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 61 ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΝΔΥΜΑΤΟΣ, ΠΛΕΚΤΑ Σημειώσεις 1. Το κεφάλαιο αυτό περιλαμβάνει μόνο τα έτοιμα πλεκτά είδη. 2. Το

Διαβάστε περισσότερα

PRODUCT CATALOGUE 2014-2015. www.temposport.gr

PRODUCT CATALOGUE 2014-2015. www.temposport.gr PRODUCT CATALOGUE 2014-2015 www.temposport.gr 1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η TEMPO TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ DRY TECH ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΕΤ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΦΟΡΜΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΚΑΠΡΙ KAI ΣΟΡΤΣ ΠΟΛΥΕΣΤΕΡΙΚΟ ΚΑΛΤΣΕΣ-ΣΑΛΙΑΡΕΣ-ΕΠΙΚΑΛΑΜΙΔΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ

ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΟΓΛΩΣΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΣΤΗ ΙΑΣΠΟΡΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΜΟΝΑΔΕΣ 5 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, Ε. ΙΑ.Μ.ΜΕ. Ρέθυµνο, 014 1 ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ Άσκηση 1 (6

Διαβάστε περισσότερα

Αύγουστος αποκλειστικά στο

Αύγουστος αποκλειστικά στο Αύγουστος 2018 αποκλειστικά στο 9 MODERN WOMAN 1. Πουκάμισο 69,99 20 27 2. Παντελόνι 44,99 1. Πουκάμισο 69,99 2. Παντελόνι 44,99 1 Πουκάμισο με κρυφά κουμπιά στην πατιλέτα, τσέπη στο στήθος, στρογγυλεμένο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ /ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΧ/ΣΗΣ ΜΗΧ/ΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ /ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΧ/ΣΗΣ ΜΗΧ/ΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ /ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΧ/ΣΗΣ ΜΗΧ/ΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ: Προμήθεια ειδών ένδυσης- υπόδησης έτους 2010 του προσωπικού της /νσης της ημοτικής

Διαβάστε περισσότερα

Ιούλιος αποκλειστικά στο

Ιούλιος αποκλειστικά στο Ιούλιος 2018 αποκλειστικά στο 4 MODERN WOMAN 1. Τουνίκ 69,99 18 20 2. Μαγιό 54,99 1 Τουνίκ με λαιμόκοψη διακοσμημένη με πετρούλες και κορδονάκι και μανίκια κιμονό. 100% Βισκόζ. Πλύσιμο στο πλυντήριο. Μήκος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 1.ΣΤΟΛΗ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ... 3 2. ΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ...3 3. ΣΤΟΛΗ NΑΥΤΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ... 3 4. ΣΤΟΛΗ ΑΕΡΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ... 4 5. ΣΤΟΛΗ ΑΝΙΧΝΕΥΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ν. Φιλ/φεια: 2/10/2015 NOMOΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αριθμ. Πρωτ: 19728 ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ν. Φιλ/φεια: 2/10/2015 NOMOΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αριθμ. Πρωτ: 19728 ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Ν. Φιλ/φεια: 2/10/2015 NOMOΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αριθμ. Πρωτ: 19728 ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Διενέργειας για την εκτέλεση εργασίας < ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ > με τη συνοπτική διαδικασία της απευθείας

Διαβάστε περισσότερα

MODERN WOMAN. 1. Τουνίκ 69, Παντελόνι 79,99

MODERN WOMAN. 1. Τουνίκ 69, Παντελόνι 79,99 2 MODERN WOMAN. Τουνίκ 2. Παντελόνι 79,99 27 34 Τουνίκ σε Α γραμμή, με εξωτικό τύπωμα, V λαιμό και 3/4 μανίκια. 00% Βισκόζ. Πλύσιμο στο πλυντήριο. Μήκος περίπου: 85-89 cm. 79 445 90 Πολύχρωμο 2 Παντελόνι

Διαβάστε περισσότερα

Τα αγαπημένα μας παιχνίδια

Τα αγαπημένα μας παιχνίδια Τα αγαπημένα μας παιχνίδια Λ είναι οι φούσκες. Μου αρέσουν γιατί είναι ωραίες και γιατί μου σκάει στα μούτρα. Μου το αγόρασε η μαμά μου και μου αρέσει πολύ Α είναι ένα σκυλάκι. Που μου αρέσει πολύ γιατί

Διαβάστε περισσότερα

Χρώμα μοναδικό Χρώμα λαμπερό 100% Κάλυψη

Χρώμα μοναδικό Χρώμα λαμπερό 100% Κάλυψη Χρώμα μοναδικό Χρώμα λαμπερό 100% Κάλυψη GR BALAYAGE RONZÈ BALAYAGE RONZÈ Μείγματα: - ΜΕΙΓΜΑ Α 60g 5.43 + 60g Οξυζενέ 30 vol. - ΜΕΙΓΜΑ B 30g 5.43 + 30g Οξυζενέ 20 vol. + 1/2 δόση Organic Care Bonder -

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΛΩΝ, ΣΗΜΑΤΩΝ & ΙΑΚΡΙΤΙΚΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΛΩΝ, ΣΗΜΑΤΩΝ & ΙΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΛΩΝ, ΣΗΜΑΤΩΝ & ΙΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΜΑΡΤΙΟΣ 2019 Κανονισμός Στολών και Σημάτων ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 Α. Ο ΗΓΙΚΗ ΣΤΟΛΗ..... 3 1. ΚΛΑ ΟΣ ΑΣΤΕΡΙΩΝ. 3 1.1 Στολή Αστεριών 3 1.2 Στολή Στελεχών. 3 2.

Διαβάστε περισσότερα

Το εξεταστικό δοκίµιο αποτελείται από 2 µέρη (Α και Β), 5 σελίδες Α4

Το εξεταστικό δοκίµιο αποτελείται από 2 µέρη (Α και Β), 5 σελίδες Α4 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2007 ΣΧΕ ΙΟ ΕΙ ΙΚΟΤΗΤΑΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΣΧΕ ΙΟ ΜΟ ΑΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : ΤΕΤΑΡΤΗ,

Διαβάστε περισσότερα

401 LW12 Πρωτεύουσα Γυναικεία Πουκαμίσα 24 Kingsmill 210 g Μαύρο, Μπλέ σκούρο, Λευκό XS - 3XL Λιλά S - XXL LW13 Μοντέρνα Πουκαμίσα 24

401 LW12 Πρωτεύουσα Γυναικεία Πουκαμίσα 24 Kingsmill 210 g Μαύρο, Μπλέ σκούρο, Λευκό XS - 3XL Λιλά S - XXL LW13 Μοντέρνα Πουκαμίσα 24 400 Συλλογή για Γυναίκες Αυτή η αποκλειστική σειρά ενδυμάτων εργασίας για γυναίκες έχει σχεδιαστεί για άνεση και στυλ. Το υψηλής ποιότητας ύφασμα Kingsmill κόβεται για να δώσει μια κολακευτική τακτοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ 2013/14

ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ 2013/14 ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ 2013/14 ΕΙΔΗ ΕΝΔΥΣΗΣ ΤΖΑΚΕΤ T-HIRT POO ΖΑΚΕΤΕΣ/ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΚΡΑΝΗ FIBER ΚΑΙ carbon GRANTURIO OFTOUCH P-XENTIA ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΡΑΤΩΝ σελ.4 σελ.8 σελ.20 σελ.26 σελ.34

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Υφασματογραφίας

Δημιουργία Υφασματογραφίας Δημιουργία Υφασματογραφίας Δημιουργία υφασματογραφίας Με την τεχνική αυτή μπορούμε να δημιουργήσουμε μια σύνθεση με το ράψιμο διάφορων υφασμάτων και άλλων υλικών μεταξύ τους, πάνω σε μια βάση από ανθεκτικό

Διαβάστε περισσότερα

6 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΝΙΩΝ ΣΧ.ΕΤΟΣ 2012-2013

6 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΝΙΩΝ ΣΧ.ΕΤΟΣ 2012-2013 6 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΝΙΩΝ ΣΧ.ΕΤΟΣ 2012-2013 Εργασία περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα: ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ ΣΑΠΟΥΝΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ: ΑΣΑΡΓΙΩΤΑΚΗ ΑΡΙΣΤΕΑ ΚΥΡΙΤΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

: Ισπανική εταιρεία σχεδιασµού, παραγωγής και διανοµής χειροποίητων κοσµηµάτων ενδιαφέρεται για διανοµείς και αντιπροσώπους.

: Ισπανική εταιρεία σχεδιασµού, παραγωγής και διανοµής χειροποίητων κοσµηµάτων ενδιαφέρεται για διανοµείς και αντιπροσώπους. Κόσµηµα 1. 20090901009 : Κυπριακή εταιρεία παραγωγής και εµπορίας κοσµηµάτων 18 καρατίων και σετ από λευκόχρυσο µε διαµάντια, ενδιαφέρεται για εµπορικούς εταίρους. 2. 20090721017 : Ισπανική εταιρεία σχεδιασµού,

Διαβάστε περισσότερα

MODERN WOMAN. 1. Τοπ 2σε1 69,99

MODERN WOMAN. 1. Τοπ 2σε1 69,99 Μάρτιος 209 9 MODERN WOMAN. Τοπ 2σε 40 46 Τοπ 2 σε με στρογγυλή λαιμόκοψη, πούλιες στον ποδόγυρο και κοντά μανίκια. 95% Viskose, 5% Elasthan. Πλύσιμο στο πλυντήριο. Μήκος περίπου: 72-82cm. 77 686 0 Μαύρο

Διαβάστε περισσότερα

Σύγχρονες τεχνικές σχεδιασμού κομμωτικής

Σύγχρονες τεχνικές σχεδιασμού κομμωτικής Σύγχρονες τεχνικές σχεδιασμού κομμωτικής ΚΟΜ 108 Εβδομάδα 12 Χρώμα, Σχήμα και κίνηση στο ελεύθερο σχέδιο Χρωµατοµετρία είναι η µέτρηση των χρωστικών ενός διαλύµατος και µετριέται µε το χρωµατόµετρο. Το

Διαβάστε περισσότερα

WORKWEAR 20 years of quality in Workwear

WORKWEAR 20 years of quality in Workwear WEAR WORKWEAR 20 years of quality in Workwear The products contained in this catalogue are indicant. For more designs and proposals contact us. www.calsta.com Η εταιρεία CALSTA WORK WEAR S.A απευθύνεται

Διαβάστε περισσότερα

Πνευµατικά ικαιώµατα

Πνευµατικά ικαιώµατα Πνευµατικά ικαιώµατα Το παρόν είναι πνευµατική ιδιοκτησία της ACTA Α.Ε. και προστατεύεται από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νοµοθεσία που αφορά τα πνευµατικά δικαιώµατα. Απαγορεύεται ρητώς η δηµιουργία αντιγράφου,

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 1980 & 1990 ΚΟΜ 102 Α'ΤΡΙΜΗΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 11 & 12

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 1980 & 1990 ΚΟΜ 102 Α'ΤΡΙΜΗΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 11 & 12 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 1980 & 1990 ΚΟΜ 102 Α'ΤΡΙΜΗΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 11 & 12 1980-1989 : ΌΤΙ ΑΡΕΣΕΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η δεκαετία της υπερβολής. Οι ώμοι φαρδαίνουν, οι βάτες κυριαρχούν και η σειρά

Διαβάστε περισσότερα

Πνευµατικά ικαιώµατα

Πνευµατικά ικαιώµατα Πνευµατικά ικαιώµατα Το παρόν είναι πνευµατική ιδιοκτησία της ACTA Α.Ε. και προστατεύεται από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νοµοθεσία που αφορά τα πνευµατικά δικαιώµατα. Απαγορεύεται ρητώς η δηµιουργία αντιγράφου,

Διαβάστε περισσότερα

Χρώμα Μοναδικό Χρώμα Λαμπερό 100% Κάλυψη ΜΟΝΙΜΗ ΒΑΦΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

Χρώμα Μοναδικό Χρώμα Λαμπερό 100% Κάλυψη ΜΟΝΙΜΗ ΒΑΦΗ ΜΑΛΛΙΩΝ Χρώμα Μοναδικό Χρώμα Λαμπερό 100% Κάλυψη ΜΟΝΙΜΗ ΒΑΦΗ ΜΑΛΛΙΩΝ Ανεπανάληπο μαργαριταρένιο χρώμα, γεμάτο από πλούσιες γκρι και φωτεινές μπλε αποχρώσεις, συνδυασμένες με ένα φίνο και διακριτικό τρόπο ΠΡΙΝ

Διαβάστε περισσότερα

Τηλ. 2103235794 magazaki@seo.gr

Τηλ. 2103235794 magazaki@seo.gr Τηλ. 2103235794 magazaki@seo.gr ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΙΔΩΝ ΣΤΟΛΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014- ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015 ΚΛΑΔΟΣ ΑΣΤΕΡΙΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΣΤΟΛΗ Kορίτσια και αγόρια, φορούν: Φόρµα τυρκουάζ Παπούτσια αθλητικά ΘΕΡΙΝΗ ΣΤΟΛΗ

Διαβάστε περισσότερα

Σατινέ Κορδόνια Ψηφιακής εκτύπωσης

Σατινέ Κορδόνια Ψηφιακής εκτύπωσης ΚΟΡΔΟΝΙΑ ΛΑΙΜΟΥ LANYARDS TRENDY BUSINESS Σατινέ Κορδόνια Ψηφιακής εκτύπωσης Τα σατινέ κορδόνια έχουν γίνει το πιο δημοφιλές είδος κορδονιού. Η απαλή σαν μετάξι επιφάνειά τους είναι ιδανική για ψηφιακή

Διαβάστε περισσότερα

Μια μέρα στη ζωή μιας γυναίκας που φτιάχνει «μαρτενίτσες»

Μια μέρα στη ζωή μιας γυναίκας που φτιάχνει «μαρτενίτσες» Μια μέρα στη ζωή μιας γυναίκας που φτιάχνει «μαρτενίτσες» Ονομάζομαι Μαρία, είμαι συνταξιούχα, και κατασκευάζω «μαρτενίτσες» από χόμπι αλλά και για ένα μικρό εισόδημα. Πρώτα, όμως, θα σας εξηγήσω τι είναι

Διαβάστε περισσότερα

MODERN WOMAN. 1. Ζακέτα 54, Μπλούζα 34, Παντελόνι 79,99

MODERN WOMAN. 1. Ζακέτα 54, Μπλούζα 34, Παντελόνι 79,99 Φεβρουάριος 209 7 MODERN WOMAN. Ζακέτα 2. Μπλούζα 34,99 26 3. Παντελόνι 79,99 32 Ζακέτα με κεράσι στο φερμουάρ, 2 τσέπες και μακριά μανίκια. 90% Cotton, 0% Polyester. Πλύσιμο στο πλυντήριο. Μήκος περίπου:

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Κυπριακή Λαϊκή Τέχνη Τάξη: Β Γυμνασίου Χρόνος: 40 Μάθημα: 2 ο Ημερομηνία: 13/03/08

Θέμα: Κυπριακή Λαϊκή Τέχνη Τάξη: Β Γυμνασίου Χρόνος: 40 Μάθημα: 2 ο Ημερομηνία: 13/03/08 ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Θέμα: Κυπριακή Λαϊκή Τέχνη Χρόνος: 40 Μάθημα: 2 ο Ημερομηνία: 13/03/08 Στόχοι: Οι μαθητές: Να εντοπίζουν μέσα από την παρουσίαση των εργασιών τους, τα χαρακτηριστικά των διάφορων παραδοσιακών

Διαβάστε περισσότερα

FM GROUP GREECE ACCESSORIES. www.fmgroup.gr www.fmeducation.gr

FM GROUP GREECE ACCESSORIES. www.fmgroup.gr www.fmeducation.gr FM GROUP GREECE ACCESSORIES www.fmgroup.gr www.fmeducation.gr 4 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΥΛΙΚΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ ΠΡΟΦΙΛ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ XΡΗΣΙΜΑ GADGETS ΣΕΛ.3-8 ΣΕΛ.9-11 ΣΕΛ.12-14 ΣΕΛ.15-17 3 Starter

Διαβάστε περισσότερα

MODERN WOMAN MODERN WOMAN. 1. Πουκάμισο 69, Παντελόνι 54,99

MODERN WOMAN MODERN WOMAN. 1. Πουκάμισο 69, Παντελόνι 54,99 Δεκέμβριος 2018 10 MODERN WOMAN 1. Πουκάμισο 17 MODERN WOMAN 2. Παντελόνι 54,99 22 1 Πουκάμισο με πιέτα στην πλάτη και μακριά μανίκια με μανσέτες. 69% Βαμβάκι, 28% Πολυέστερ, 3% Ελαστάν. Πλύσιμο στο πλυντήριο.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤ.2914 ΤΙΤ.2915 ΤΙΤ.2917 ΤΙΤ.2916 ΤΙΤ.2913 ΤΙΤ.2929 ΤΙΤ.2918 ΤΙΤ.2920 ΤΙΤ.2922 ΤΙΤ.2921

ΤΙΤ.2914 ΤΙΤ.2915 ΤΙΤ.2917 ΤΙΤ.2916 ΤΙΤ.2913 ΤΙΤ.2929 ΤΙΤ.2918 ΤΙΤ.2920 ΤΙΤ.2922 ΤΙΤ.2921 Όλα τα επαγγελματικά πινέλα της TITANIA έχουν συνθετική τρίχα (καθαρίζει πιο εύκολα, καθώς δεν έχει πόρους, οι οποίοι δεσμεύουν χρωστικές). Είναι ιδανικά για άτομα με ευαισθησίες και αλλεργίες. ΕΠΙΠΛΕΟΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΑΝΤΑ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΑΝΤΑ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΑΝΤΑ A/A ΚΩΔΙΚΟΙ ΕΙΔΟΥΣ ΥΦΑΣΜΑ ΜΕΓΕΘΗ ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ ΣΧΟΛΙΑ Α. ΜΠΛΟΥΖΕΣ-ΣΑΚΑΚΙΑ-ΧΙΤΩΝΙΑ 1 101 ΜΠΛΟΥΖΑ ΛΕΥΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΔΡΙΚΗ ΜΜ ΠΓ 25,00 2 100 ΧΙΤΩΝΙΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΛΕΥΚΟ ΜΕ ΛΟΞΟ ΚΟΥΜΠΩΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2 (ΟΕ-02) ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΦΠΠ Κωδικός Έκδοση Έγκριση ΣΟΔ-Λ-ΕΓΧ 1 η /2016 ΟΕΦ-ΕΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΑΕ ΑΕΣ -ΕΟΠ

ΟΔΗΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2 (ΟΕ-02) ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΦΠΠ Κωδικός Έκδοση Έγκριση ΣΟΔ-Λ-ΕΓΧ 1 η /2016 ΟΕΦ-ΕΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΑΕ ΑΕΣ -ΕΟΠ 1. Περιγραφή 1.1. Ανάγνωση Ετικέτας Διαβάζετε πάντα την ετικέτα του σκευάσματος και ακολουθείτε τις οδηγίες κατά τη χρήσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων και ειδικά τις συστάσεις ασφάλειας. Κάθε συσκευασία

Διαβάστε περισσότερα

1. Προστατευτικά κεφαλής και προσώπου

1. Προστατευτικά κεφαλής και προσώπου 1. Προστατευτικά κεφαλής και προσώπου Είδος Παράδειγμα Απόφαση Περιορισμοί Σχόλια Μάσκες Δεν επιτρέπονται οι μάσκες Κάσκες Δεν επιτρέπονται οι κάσκες Προστατευτικά μύτης μόνον κατασκευασμένα από μαλακά,

Διαβάστε περισσότερα

ΙΖ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού

ΙΖ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού ΙΖ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού Σχολική χρονιά: 2009 2010 Δασκάλα: Γεωργία Δημητρίου ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ Στα χέρια σας κρατάτε το τρίτο τεύχος του περιοδικού μας «Ταξίδι στον κόσμο της γλώσσας...»

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΙΜΕΝΑ - ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ. Οι δύο φίλοι μιλάνε για τον αγώνα

ΚΕΙΜΕΝΑ - ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ. Οι δύο φίλοι μιλάνε για τον αγώνα ΕΝΟΤΗΤΑ 11 - Ρούχα και χρώματα A ΜΕΡΟΣ Α. ΔΙΑΛΟΓΟΣ Κωνσταντίνος: Ρόμπερτ: Κωνσταντίνος: Ρόμπερτ: Κωνσταντίνος: ΚΕΙΜΕΝΑ - ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ Οι δύο φίλοι μιλάνε για τον αγώνα Σήμερα είναι η μεγάλη μέρα

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΕΑΣ: ΗΜΟΣ ΙΟΝΥΣΟΥ ΕΡΓΟ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΤΟΛΩΝ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Φ.Π.Α 23% : 10.892,80 ========= ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΑΝΗΣ: 58.252,80

ΦΟΡΕΑΣ: ΗΜΟΣ ΙΟΝΥΣΟΥ ΕΡΓΟ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΤΟΛΩΝ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Φ.Π.Α 23% : 10.892,80 ========= ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΑΝΗΣ: 58.252,80 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΦΟΡΕΑΣ: ΕΡΓΟ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΤΟΛΩΝ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ:.0,00 Φ.Π.Α % : 0.9,0 ========= ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΑΝΗΣ:.,0 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 0 Αριθµ. Μελέτης /0 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Homewear. Dessous. modern woman. 1. Ζακέτα 69, Φόρεμα 89,99

Homewear. Dessous. modern woman. 1. Ζακέτα 69, Φόρεμα 89,99 1. Ζακέτα 69,99 13 modern woman 24 28 Dessous Homewear 2. Φόρεμα 89,99 1 Ζακέτα από απαλή πλέξη, με μακρύ μανίκι, ανοιχτό V, και δύο πλαϊνές τσέπες. 80% Βαμβάκι, 20% Μεταλλικές ίνες. Πλύσιμο στο πλυντήριο.

Διαβάστε περισσότερα

Φέραμε στην τάξη τα αγαπημένα μας παιχνίδια και τα παρουσιάσαμε στους συμμαθητές μας

Φέραμε στην τάξη τα αγαπημένα μας παιχνίδια και τα παρουσιάσαμε στους συμμαθητές μας Φέραμε στην τάξη τα αγαπημένα μας παιχνίδια και τα παρουσιάσαμε στους συμμαθητές μας Το ωραιότερο μου παιχνίδι είναι ένα σκυλάκι. Το απέκτησα όταν ήταν βάφτισή μου και από τότε το έχω σαν φίλο. Είναι φτιαγμένο

Διαβάστε περισσότερα

Πνευµατικά ικαιώµατα

Πνευµατικά ικαιώµατα Πνευµατικά ικαιώµατα Το παρόν είναι πνευµατική ιδιοκτησία της ACTA Α.Ε. και προστατεύεται από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νοµοθεσία που αφορά τα πνευµατικά δικαιώµατα. Απαγορεύεται ρητώς η δηµιουργία αντιγράφου,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕΤΑΞΑ. Μαύρα, σαν τον έβενο, μαλλιά

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕΤΑΞΑ. Μαύρα, σαν τον έβενο, μαλλιά ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕΤΑΞΑ Μαύρα, σαν τον έβενο, μαλλιά Στη γιαγιά Φωτούλα, που δεν πρόλαβε να το διαβάσει, γιατί έφυγε ξαφνικά για τη γειτονιά των αγγέλων. Και στον παππού Γιώργο, που την υποδέχτηκε εκεί ψηλά,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ. Αποθήκη Θεσσαλονίκη Τηλέφωνο: Κινητό: Αποθήκη Αθήνα Τηλέφωνο: Κινητό:

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ. Αποθήκη Θεσσαλονίκη Τηλέφωνο: Κινητό: Αποθήκη Αθήνα Τηλέφωνο: Κινητό: ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ 171130 ANO P Μπουφαν Ρ 20 171215 Heavy ANO E Χοντρά Μπουφάν E 15 171220 Heavy ANO 1 Χοντρά Μπουφάν 1 15 171225 Heavy ANO N Χοντρά Μπουφάν Ν 20 171230 AD WIN JCK B Γυναικεία και Ανδρικά Χειμερινα

Διαβάστε περισσότερα