35 ΠΟΛΕΙΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ 170 ΚΤΙΡΙΑ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ 16 ΩΣ 60 ΕΤΩΝ ΩΡΕΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "35 ΠΟΛΕΙΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ 170 ΚΤΙΡΙΑ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ 16 ΩΣ 60 ΕΤΩΝ ΩΡΕΣ"

Transcript

1 25&26 ΝΟΕ 2017

2 ΤΟ OPEN HOUSE ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 1992 ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ OPEN HOUSE WORLDWIDE ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: ΣΥΝΟΛΙΚΑ, ΜΕΣΑ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ: 170 ΚΤΙΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΔΕΧΤΕΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ 35 ΠΟΛΕΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ 16 ΩΣ 60 ΕΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΩΡΕΣ 2 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ 1 ΩΣ 89 ΕΤΩΝ, ΜΕ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΑ 32 ΕΤΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ 2012 ΓΙΑ 3 ΜΕΡΕΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΞΕΝΑΓΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ... ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ 68% ΓΥΝΑΙΚΕΣ 82% ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 37% ΦΟΙΤΗΤΕΣ, 6% ΜΑΘΗΤΕΣ 22% ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ 15% ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

3 OHT 2017 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 3 περιεχόμενα επισκόπηση ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟΗΧΟΣ ΕΠΙΛΟΓΟΣ Εν συντομία... 3 Ιστορία του θεσμού στην Ελλάδα... 4 Στόχοι... 4 Εθελοντισμός... 5 Υποστηρικτές... 5 Open Tours... 6 Open Box... 6 Made in Thessaloniki... 7 Open Photo... 7 Open School... 8 Open Bike... 8 Time to Close Party... 9 Νέες Παράλληλες Δράσεις... 9 Άλλες εκδηλώσεις... 9 Επισκεψιμότητα Εντυπώσεις Δημοσιεύσεις Διαδίκτυο Αναμνηστικά προϊόντα χρόνια ΟΗΤ Επικοινωνία ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ Το Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής. Κάθε χρόνο για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της. H Open House Greece είναι μία Αστική Mη Κερδοσκοπική Εταιρεία με σκοπό την προώθηση και προβολή της αρχιτεκτονικής και του πολιτισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσω των ετήσιων δράσεων Open House σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ιδρύθηκε το 2012 και ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια του Open House Worldwide, που μεριμνά για την παγκόσμια προβολή κάθε εκδήλωσης Open House.

4 OHT 2017 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 4 ΣΤΟΧΟΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η αποστολή της εταιρείας ΟΗG είναι να εμπνεύσει το ευρύ κοινό να ανακαλύψει την σημασία της αρχιτεκτονικής. Στόχοι του ΟΗΤ: - Η εξοικείωση του κοινού με την αρχιτεκτονική - Η κατανόηση του ρόλου που παίζει η αρχιτεκτονική σε μια ζωντανή πόλη - Η γνωριμία με την μοναδική αρχιτεκτονική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης - Η διαφύλαξη της αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης - Η παροχή κινήτρων για τη βελτίωση του κτιριακού αποθέματος και την παραγωγή ποιοτικού αρχιτεκτονικού έργου - Η ανάδειξη της σύγχρονης αρχιτεκτονικής δημιουργίας - Η επιμόρφωση και ευαισθητοποίηση μαθητών σε θέματα αρχιτεκτονικής και πολιτισμού - Η τόνωση του τουρισμού της Θεσσαλονίκης μέσω της προβολής της σε ένα παγκόσμιο δίκτυο - Η ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων και θεσμών - Η κατανόηση της αξίας του εθελοντισμού και της συμμετοχικής διαδικασίας - Η ενίσχυση των κοινωνικών δεσμών και της αγάπης των κατοίκων για την πόλη τους Το OPEN HOUSE Thessaloniki (OHT) είναι μέρος ενός παγκόσμιου δικτύου. Η ιδέα για αυτήν τη δράση ξεκίνησε το 1992 από το Λονδίνο. Σήμερα περισσότερες από 35 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο διοργανώνουν δράσεις OPEN HOUSE για ένα σαββατοκύριακο κάθε χρόνο. Η OPEN HOUSE GREECE (OHG) διοργάνωσε το πρώτο Open House στην Ελλάδα το 2012 και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη. Έκτοτε το ραντεβού με το κοινό ανανεώνεται κάθε φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη και κάθε άνοιξη στην Αθήνα. Οι εναλλαγές μεταξύ OPEN HOUSE Athens (OHA) και OPEN HOUSE Thessaloniki (OHT) ανανεώνουν το ενδιαφέρον και έχουν δημιουργήσει ένα κοινό που παρακολουθεί σταθερά τις δράσεις OHΤ και ΟΗΑ. Το 2016 περισσότερα από άτομα πραγματοποίησαν περίπου επισκέψεις στα 98 κτίρια που συμμετείχαν στο πρόγραμμα του ΟΗΤ και στις παράλληλες εκδηλώσεις που εμπλούτισαν το πρόγραμμα. Η απήχηση του ΟΗΤ πλέον είναι τόσο μεγάλη που έχει καθιερώσει την εκδήλωση σε ετήσιο θεσμό, στην πιο αγαπητή αρχιτεκτονική γιορτή της πόλης. Το OHT 2017 προγραμματίζεται για το σαββατοκύριακο 25 & 26 Νοεμβρίου με παράλληλες δράσεις που ξεκινήσουν μια εβδομάδα νωρίτερα.

5 OHT 2017 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 5 ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ Το ΟHT είναι μια δράση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Οι οργανισμοί που στηρίζουν τη δράση είναι ζωτικής σημασίας για τη βιωσιμότητά της. Οι χορηγοί και υποστηρικτές του ΟΗΤ 2016: ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ Το OHT βασίζεται στον εθελοντισμό. Οι εθελοντές φέρνουν εις πέρας τη δράση τις ημέρες που διαρκεί. Σε κάθε κτίριο μια ομάδα εθελοντών υποδέχεται τους επισκέπτες, τους ομαδοποιεί σε γκρουπ και τους ξεναγεί στο κτίριο. Στο ΟHT 2016 συμμετείχαν 450 εθελοντές, εκ των οποίων οι 16 ως υπεύθυνοι περιοχής, αναλαμβάνοντας τον συντονισμό των επιμέρους ομάδων εθελοντών σε κάθε κτίριο.

6 OHT 2017 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 6 OPEN BOX OPEN TOURS Η κυρίως δράση του ΟΗΤ είναι το σαββατοκύριακο των αρχιτεκτονικών ξεναγήσεων. Στο πρόγραμμα του OPEN TOURS 2016 συμμετείχαν 83 κτίρια. Το info point του ΟΗΤ βρίσκεται στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, στο γυάλινο περίπτερο στην πλατεία Αριστοτέλους. Εκεί το κοινό μπορεί να ενημερωθεί σχετικά με τη δράση και το πρόγραμμα και να προμηθευτεί τα αναμνηστικά προϊόντα.

7 OHT 2017 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 7 OPEN PHOTO MADE IN THESSALONIKI Η πρωτότυπη αυτή παράλληλη δράση αφορά ξεναγήσεις σε δημιουργικούς χώρους παραγωγής της πόλης, εκεί όπου δραστηριοποιούνται άνθρωποι που συγκροτούν τη δημιουργική και παραγωγική κοινότητα της Θεσσαλονίκης. Οι ξεναγήσεις θα γίνουν από τους ίδιους τους δημιουργούς/παραγωγούς και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν, χρησιμοποιώντας σύγχρονες και παραδοσιακές μεθόδους. Στο πρόγραμμα του MADE IN Thessaloniki 2016 συμμετείχαν 15 εργαστήρια και εργοστάσια. Η πιο δημοφιλής παράλληλη δράση του ΟΗΤ είναι ο διαγωνισμός φωτογραφίας που διεξάγεται στο instagram, με διαφορετικό θέμα κάθε χρόνο. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος ανεβάζοντας φωτογραφίες τους από τη δράση στο instagram από δημόσιο προφίλ γράφοντας το αντίστοιχο #. Ο διαγωνισμός φωτογραφίας είναι ανοιχτός σε όλους. Απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους, σε λάτρεις της αρχιτεκτονικής, της Θεσσαλονίκης, της εκδήλωσης, αλλά και σε όσους θέλουν απλά να μοιραστούν τη ματιά τους για το ΟΗΤ. Οι φωτογραφίες που αποδίδουν με τον καλύτερο και πιο πρωτότυπο τρόπο το θέμα βραβεύονται. Στον διαγωνισμό Baufox OPEN PHOTO 2016, με θέμα τα Υλικά συμμετείχαν φωτογραφίες (#baufox_oht2016).

8 OHT 2017 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 8 OPEN SCHOOL Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του OHT περιλαμβάνει οργανωμένες επισκέψεις σε ορισμένα από τα κτίρια του προγράμματος, οι οποίες απευθύνονται αποκλειστικά σε τμήματα σχολείων και σχολών ή και άλλα οργανωμένα γκρουπ. Για συμμετοχή είναι απαραίτητος ο προγραμματισμός της επίσκεψης. Η δράση αυτή πραγματοποιείται την Παρασκευή πριν την κυρίως εκδήλωση. OPEN BIKE Με την παράλληλη αυτή δράση προσκαλούμε το κοινό να γνωρίσει την πόλη ποδηλατώντας! Η διαδρομή ξεκινάει από το OPEN BOX και συνεχίζει με ξεναγήσεις σε 4-5 κτίρια που συμμετέχουν στο ΟΗΤ. Στους συμμετέχοντες παρέχεται ποδήλατο, κράνος ασφαλείας και αναμνηστικό υλικό του OHT.

9 OHT 2017 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 9 ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Στο πρόγραμμα του ΟΗΤ 2017 προγραμματίζεται η ένταξη νέων παράλληλων δράσειων όπως το OPEN JUNIOR, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά, τα οποία καλούνται να ανακαλύψουν τον κόσμο της αρχιτεκτονικής μέσα από διαδραστικά παιχνίδια που λαμβάνουν χώρα στα ίδια τα κτίρια. ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ TIME TO CLOSE PARTY Μετά από τον μαραθώνιο αρχιτεκτονικών ξεναγήσεων, η αυλαία του OHT κλείνει με το πάρτυ λήξης όπου εθελοντές, συμμετέχοντες, επισκέπτες γιορτάζουν την μεγαλύτερη αρχιτεκτονικής γιορτή της πόλης! Στόχος του OHT είναι να επεκτείνει τις εκδηλώσεις του σε όλη τη διάρκεια του έτους είτε αυτόνομα με δικές του δράσεις είτε συμμετέχοντας σε πολιτιστικές εκδηλώσεις άλλων φορέων. Το 2016 το OHT συμμετείχε: - Στο TedxThessaloniki με μια ξενάγηση για τους συμμετέχοντες στο κτίριο του Μεγάρου Μουσικής Μ2, όπου και πραγματοποιήθηκε η δράση (2 Απριλίου). - Στο 3ο Πανευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ Elephantastico με ξεναγήσεις για παιδιά 4-13 ετών (20-22 Μαϊου).

10 OHT 2017 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 10 απόηχος ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ Το ΟΗΤ συλλέγει στοιχεία από τους επισκέπτες, ώστε να σκιαγραφήσει το κοινό του και να αξιοποιήσει τα στοιχεία αυτά για τη βελτίωση της δράσης. Οι επισκέπτες καλύπτουν ένα μεγάλο ηλιακό φάσμα, με έμφαση στις ηλικίες 18-24, καθώς το 37% είναι φοιτητές. Η συντριπτική πλειοψηφία (82%) έχει δεχτεί ανώτατη εκπαίδευση, ενώ μόλις το 22% είναι σχετικό με την αρχιτεκτονική, επιτυγχάνοντας τον πρωταρχικό στόχο της δράσης, την προώθησή της στο ευρύ κοινό. Τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται συστηματικά επισκέπτες που έρχονται από άλλες πόλεις (15%). Τέλος, το γυναικείο κοινό σημειώνει ποσοστό 68%, επιβεβαιώνοντας την προτίμησή του για τις πολιτιστικές δράσεις. ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ Ίσως αυτό που έκανε όλους όσους πήραν μέρος στο ΟΗΤ να μείνουν ευχαριστημένοι κι εντυπωσιασμένο να είναι πως δεν άνοιξαν μόνο τα κτίρια, αλλά οι καρδιές των ανθρώπων της πόλης. Επισκέπτρια ΟΗΤ 2012 Ωραίο φαντάζομαι το να ήσουν επισκέπτης στο OΗΤ, αλλά δεν μπορώ να σου περιγράψω πόσο ωραίο ήταν το να είσαι εθελοντής! Εθελόντρια ΟΗΤ επισκέψεις Αυτή η εκδήλωση είναι πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους Σαλονικιούς να γνωρίσουν όλον τον πλούτο της πόλης. Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κτίρια & χώροι

11 OHT 2017 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 11 ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Αναφορές του OHT έχουν γίνει κατά καιρούς σε πλήθος μέσων μαζικής ενημέρωσης προβάλοντας τη δράση και ενημερώνοντας το κοινό σχετικά. Τηλεοπτικοί σταθμοί: MEGA TV NET MAD TV ΣΚΑΙ ΕΡΤ3 TV100 Μακεδονία TV Ραδιοφωνικοί σταθμοί: ALPHA RADIO Republic 100,3 FM100 Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 Κοσμοράδιο 95,1 103 More Imagine 89,7 Plus radio 102,6 FM 100,6 Real fm 107,1 Έντυπα & Online sites: Αγγελιοφόρος ΑΠΕ- ΜΠΕ ΒΗΜΑ Δημοκρατία ελculture Eλευθεροτυπία Εξώστης Kαθημερινή Μακεδονία Πρώτο Θέμα Τεχνογράφημα Athens Voice Close up Glow Huffpost Greece LiFO Parallaxi Popaganda SOUL ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Η παρουσία του OHT στο διαδίκτυο είναι πολύ ισχυρή, κυρίως την περίοδο πριν τη εκδήλωση, τόσο με βάση την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας όσο και με βάση την ανταπόκριση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και τις αναφορές σε άλλες ιστοσελίδες. ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ 2 ΕΚΑΤ. ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ 125 ΧΩΡΕΣ FACEBOOK ΑΠΗΧΗΣΗ ΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΧΡΗΣΤΕΣ FOLLOWERS INSTAGRAM #baufox_oht ΦΩΤΟΓΡΑΦΙEΣ 250% ΑΥΞΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 2013 #OPENHOUSETHESSALONIKI #OHT ΤΟΠΙΚΟ TREND ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΤΟ 3ΗΜΕΡΟ ΤΟΥ OHT FOLLOWERS TWITTER FOLLOWERS

12 OHT 2017 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 12 επίλογος 5 ΧΡΟΝΙΑ OHT ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Κάθε χρόνο κυκλοφορεί μια σειρά αναμνηστικών προϊόντων όπως έντυπος οδηγός-πρόγραμμα, σελιδοδείκτης, μολύβι, τετράδιο, μπλουζάκι, τσάντα, κρεμαστό, μπρελόκ, μαγνητάκι κλπ. Για τα 5 χρόνια της δράσης κυκλοφόρησε μια επιπλέον σειρά συλλεκτικών προϊόντων σε περιορισμένο αριθμό σε συνεργασία με τοπικούς designers: αφίσα Beetroot, κούπα& καρφίτσα Teras, μπλουζάκι Owl Clothes. Παράλληλα, με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η δράση και η βιωσιμότητα της. Από το 2012 στο πλαίσιο του ΟΗΤ έχουν πραγματοποιηθεί επισκέψεις σε 170 κτίρια σε όλη την πόλη, δημόσια και ιδιωτικά, σύγχρονα και ιστορικά: από βίλλες στη Συνοικία των Εξοχών μέχρι σύγχρονα διαμερίσματα στο κέντρο, από μονοκατοικίες στην Άνω Πόλη μέχρι κτίρια βιομηχανικής κληρονομιάς, από μνημεία της πόλης μέχρι σύγχρονους χώρους πολιτισμού. Στη διάρκεια των 5 αυτών χρόνων χιλιάδες επισκέπτες ανακάλυψαν τους αρχιτεκτονικούς θησαυρούς της Θεσσαλονίκης κι (επαν) εκτίμησαν την αξία της. Η ώρα για το 6ο Open House Thessaloniki πλησιάζει! Το ΟΗΤ 2017 έρχεται στις 25 & 26 Νοεμβρίου 2016 με περισσότερα κτίρια και νέες δράσεις που θα σας εκπλήξουν! Κάθε κτίριο κρύβει μια ιστορία. Ανακάλυψε την!

13 OHT 2017 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 13 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Οδυσσέα Ελύτη 7 ΤΚ Αγ. Ιωάννης - Καλαμαριά Θεσσαλονίκη Ρενάτα Δούμα υπεύθυνη επικοινωνίας τ: e: info@openhousethessaloniki.gr Φωτογραφικό υλικό: Πέτρος Αντωνιάδης, Φοίβος Γέραλης, Θοδωρής Καρανίκας, Γιώργος Κατσανίδης, Κατερίνα Κατσαρού, Ηλίας Λοκοβίτης, Αντρέας Μπατσίλας, Ραφαήλ Ραβονίκου, Γιάννης Σιμητόπουλος, Στέφανος Σιδέρογλου, lavart.gr

30 ΠΟΛΕΙΣ 300+ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΞΕΝΑΓΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ... 2 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΝΔΙΝΟ ΤΟ OPEN HOUSE ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 1992 ΣΤΟ

30 ΠΟΛΕΙΣ 300+ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΞΕΝΑΓΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ... 2 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΝΔΙΝΟ ΤΟ OPEN HOUSE ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 1992 ΣΤΟ 19-20 ΝΟΕ 2016 ΤΟ OPEN HOUSE ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 1992 ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ OPEN HOUSE WORLDWIDE ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: 30 ΠΟΛΕΙΣ 2 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ 2012 ΓΙΑ 3 ΜΕΡΕΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ... 300+ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΞΕΝΑΓΟΥΝ

Διαβάστε περισσότερα

INFO@OPENHOUSEGREECE.ORG

INFO@OPENHOUSEGREECE.ORG INFO@OPENHOUSEGREECE.ORG ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ OPEN HOUSE ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς αρχιτεκτονικής δωρεάν επισκέψεις σε κτίρια και χώρους με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον εκδήλωση μη κερδοσκοπικού

Διαβάστε περισσότερα

δωρεάν επισκέψεις σε κτίρια και χώρους με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον

δωρεάν επισκέψεις σε κτίρια και χώρους με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ OPEN HOUSE ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς αρχιτεκτονικής δωρεάν επισκέψεις σε κτίρια και χώρους με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον εκδήλωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα δράση ανοιχτή

Διαβάστε περισσότερα

π 3 μέσα στην 32η Athens International Jewellery Show 1-4 Μαρτίου 2019, Metropolitan Expo

π 3 μέσα στην 32η Athens International Jewellery Show 1-4 Μαρτίου 2019, Metropolitan Expo Η CHEAPART συνεχίζει και επεκτείνει τη συνεργασία της με τη ΔΕΘ στην 32η Athens International Jewellery Show. Αξιοποιώντας το δημιουργικό δυναμικό του design και της τέχνης, τρεις καταξιωμένοι οργανισμοί

Διαβάστε περισσότερα

ΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Το ίκτυο Οινοποιών Νοµού Ηρακλείου ιδρύθηκε ως αστική µη κερδοσκοπική εταιρεία τον Νοέµβριο του 2006 και αποτελεί την κύρια συλλογική, συγκροτηµένη και συντονισµένη έκφραση

Διαβάστε περισσότερα

Οι παραστατικές τέχνες στον δημόσιο χώρο

Οι παραστατικές τέχνες στον δημόσιο χώρο Οι παραστατικές τέχνες στον δημόσιο χώρο Μετά το εικαστικό project "Gradient: From Gray to Color Scale" που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία και άφησε το αποτύπωμά του στην πόλη, τη σκυτάλη παίρνει για τα τέλη

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το ΕΠΜ_2014 Εκπαιδευτικό Έργο «Το Κινητό Μουσείο»

Διαβάστε περισσότερα

Η νέα καμπάνια της Diageo για την Υπεύθυνη Κατανάλωση

Η νέα καμπάνια της Diageo για την Υπεύθυνη Κατανάλωση 2 3 Η νέα καμπάνια της Diageo για την Υπεύθυνη Κατανάλωση 4 1 Αγαπητέ Αναγνώστη, Σε όλο τον κόσμο, η Diageo έχει ένα σκοπό όλοι οι άνθρωποι να γιορτάζουν τη ζωή κάθε μέρα, σ όλη τη γη είτε είναι καταναλωτές,

Διαβάστε περισσότερα

Α. Δράσεις που αναπτύσσονται στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «Πάφος 2017»

Α. Δράσεις που αναπτύσσονται στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «Πάφος 2017» ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ ΣΤΟΧΟΣ 3 ος : Η αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου του συνόλου των κατοίκων της Ευρώπης και η ανάδειξη των κοινών στοιχείων και της πολυμορφίας των ευρωπαϊκών πολιτισμών, μέσα από πολιτιστικές

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη Περίπτωσης Νέο Μουσείο Ακρόπολης

Μελέτη Περίπτωσης Νέο Μουσείο Ακρόπολης Μελέτη Περίπτωσης Νέο Μουσείο Ακρόπολης Μελέτη Περίπτωσης Νέο Μουσείο Ακρόπολης Χαρακτηριστικό Παράδειγµα της Πολιτιστικής Πολιτικής της Ελλάδας Γενικές Αρχές: Α. Η πολιτιστική πολιτική της χώρας µπορεί

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργικός Τουρισμός - Πολιτισμός

Δημιουργικός Τουρισμός - Πολιτισμός ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Δημιουργικός Τουρισμός - Πολιτισμός Προτεραιότητες Εθνικής και Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης Βούλγαρης Αριστείδης Αυτόνομο Γραφείο RIS 3 Τρίκαλα, 19 Νοεμβρίου 2015

Διαβάστε περισσότερα

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών- Ρούβα- Γουβών. Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Τουρισμός και Περιβάλλον»

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών- Ρούβα- Γουβών. Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Τουρισμός και Περιβάλλον» Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών- Ρούβα- Γουβών Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Τουρισμός και Περιβάλλον» Ίδρυση Δικτύου «Τουρισμός και περιβάλλον» Με την απόφαση 3927/17/17-4-2006

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Περιγραφή Αυτό το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους μαθητές να γνωρίσουν τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές του διαδικτύου καθώς και τους

Διαβάστε περισσότερα

INTERREG III A

INTERREG III A INTERREG III A 2000-2006 ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ Πρόγραμμα Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG III A 2000-2006 ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 003 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7

Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2 Μαρτίου Δείπνο Συνδέσμου Γονέων με το Προσωπικό του Σχολείου Με δέος

Διαβάστε περισσότερα

Design Lab@Thessaloniki

Design Lab@Thessaloniki Design Lab@Thessaloniki ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΜΠΕΔΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ! ABOUT Το Design Lab έχει πλέον καθιερωθεί ως κομβικό σημείο συνάντησης αρχιτεκτόνων, διακοσμητών και κατασκευαστών

Διαβάστε περισσότερα

Discover North Athens

Discover North Athens Ο Συνεργατικός Σχηματισμός (DNA) αποτελεί δικτύωση φορέων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Αθήνα, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και σκοπό την ανάδειξη της χωρικής ενότητας

Διαβάστε περισσότερα

WWW.CYPRUSACADEMIES.COM

WWW.CYPRUSACADEMIES.COM WWW.CYPRUSACADEMIES.COM ΟΦΕΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΑΣ Αύξηση της αναγνωρισιμότητας της επιχείρησης σας μέσω της διαρκούς προβολής της στην ιστοσελίδα cyprusacademies.com και μέσω αυτής στο

Διαβάστε περισσότερα

Η σχέση και η αλληλεπίδραση της ΚΔΒΚ με τους επιστημονικούς φορείς της περιοχής

Η σχέση και η αλληλεπίδραση της ΚΔΒΚ με τους επιστημονικούς φορείς της περιοχής Η σχέση και η αλληλεπίδραση της ΚΔΒΚ με τους επιστημονικούς φορείς της περιοχής ημήτριος Μαυροματίδης, Πρόεδρος ιοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ/Τ Μ Παρασκευή Χριστοπούλου, Πρόεδρος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/Τ Μ Forum

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ Β2Β ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ Β2Β ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ Β2Β ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ Αγαπητά μέλη, Η πρώτη περιφερειακή έκθεση της Πελοποννήσου με τίτλο «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» θα πραγματοποιηθεί από 9-13

Διαβάστε περισσότερα

Ορισμός Οινικού Τουρισμού

Ορισμός Οινικού Τουρισμού Οινικός Τουρισμός Εισαγωγικά Το κρασί είναι συνδεδεµένο µε την ιστορία του ανθρώπινου πολιτισµού και µπορεί να αποτελέσει κίνητρο για µετακινήσεις µε σκοπό τη γνωριµία µαζί του Τα ίδια τα αµπέλια, από

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας

Τι είναι το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας Τι είναι το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας Το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας Vagonetto είναι ένα θεματικό πάρκο, μοναδικό στον ελληνικό χώρο, που δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να γνωρίσει βήμα βήμα τη διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

Lemnos Festival 2015 «Αυτή τη στεριά αγαπήσαµε κι εµείς. Εκεί µεγαλώσαµε, εκεί γνωριστήκαµε κι αυτή η αγάπη µας συνδέει.» Ο Σύλλογος Απόδηµων Ληµνιών και Φίλων της Λήµνου «Ληµνιοί εν ράσει» είναι

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το Σύντομη περιγραφή Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπο Ειδικό Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Πρότυπο Ειδικό Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου Πρότυπο Ειδικό Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου Υπεύθυνη προγράμματος: Μαρία Κατζιλιέρη Συνεργάτες: Μαρία Γιαννουσοπούλου Σοφία Φωτιά Μαρία Κοσκινά Σχολικό έτος :2015-2016 Τίτλος προγράμματος: Το σχολείο

Διαβάστε περισσότερα

BUILDING GREEN ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 M.E.C. EXPO CENTER, ΑΤΤΙΚΗ

BUILDING GREEN ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 M.E.C. EXPO CENTER, ΑΤΤΙΚΗ BUILDING GREEN 21-23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 M.E.C. EXPO CENTER, ΑΤΤΙΚΗ 7 η Διεθνής Έκθεση για το Ενεργειακά Αυτόνομο Κτίριο, την Ενεργειακή Ανακαίνιση και τον Αστικό Χώρο WWW.BUILDINGGREENEXPO.GR ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ:

Διαβάστε περισσότερα

LAB2ART : Festivart 2014

LAB2ART : Festivart 2014 ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ LAB2ART : Festivart 2014 To FestivArt είναι ένας ετήσιος θεσμός επικοινωνίας των τεχνών και της δημιουργικής έκφρασης που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες,

Διαβάστε περισσότερα

Τα κτήρια λένε την ιστορία τους. 48o Γυμνάσιο Αθηνών ΔΑΝΣΜ. Διεύθυνση Αναστήλωσης Νεότερων και Σύγχρονων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού

Τα κτήρια λένε την ιστορία τους. 48o Γυμνάσιο Αθηνών ΔΑΝΣΜ. Διεύθυνση Αναστήλωσης Νεότερων και Σύγχρονων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού Διεύθυνση Αναστήλωσης Νεότερων και Σύγχρονων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού ΔΑΝΣΜ 48o Γυμνάσιο Αθηνών Τα κτήρια λένε την ιστορία τους 1 Συμμετέχοντες Σχολείο: 48 ο Γυμνάσιο Αθηνών Τάξη / Τμήμα: Γ Γυμνασίου

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση «Μίλητος Συµβουλευτική Α.Ε.»

Παρουσίαση «Μίλητος Συµβουλευτική Α.Ε.» Παρουσίαση «Μίλητος Συµβουλευτική Α.Ε.» Η ΜΙΛΗΤΟΣ Α.Ε. είναι µια ξεχωριστή, δυναµική, ευρηµατική και σύγχρονη ελληνική εταιρεία συµβούλων, µε µακρά εµπειρία, που ήδη µετρά πολλές επιτυχίες και διακρίσεις

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο project «Αλλάζουμε το κλίμα ανακυκλώνοντας...(σ)την Ευρώπη!!!»

Σχέδιο project «Αλλάζουμε το κλίμα ανακυκλώνοντας...(σ)την Ευρώπη!!!» Σχέδιο project «Αλλάζουμε το κλίμα ανακυκλώνοντας...(σ)την Ευρώπη!!!» 9 ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς Διευθυντής Σχολείου: Πούλου Γαρυφαλλιά Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί: Καρτσούκης Θεόδωρος Συνολικός χρόνος:

Διαβάστε περισσότερα

Η Στέγη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη

Η Στέγη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη Εκπαίδευση Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ Η Στέγη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη 18, 19 & 20 Δεκεμβρίου 2015 Μουσικό εργαστήριο για παιδιά που βρίσκονται στο αυτιστικό φάσμα. Το εργαστήριο πραγματοποιείται για

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο. Εθνικοί. Εορτασμοί. The G C School of Careers ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ενημερωτικό Δελτίο. Εθνικοί. Εορτασμοί. The G C School of Careers ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2012 - Τεύχος 17 Εθνικοί Εορτασμοί ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2 Απριλίου «Έκθεση χρησιμοποιημένων βιβλίων», Συνδέσμου

Διαβάστε περισσότερα

«Υποστηρίξτε τη δράση µας»

«Υποστηρίξτε τη δράση µας» «Υποστηρίξτε τη δράση µας» 1 Λαιµός, 18 Φεβρουαρίου 2012 Αγαπητοί φίλοι, υποστηρικτές και συνεργάτες, Το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών είναι πάνω από 11 χρόνια σηµείο αναφοράς για νέους από την ευρύτερη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 1 ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ 2016-2017 ΛΥΚΕΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ, Β.Δ.Α ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ 2 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ Σεπτέμβριος 2013 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Για την σχολική χρονιά 2014-2015 πραγματοποιούνται τα κάτωθι προγράμματα : Α) ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Γερμανικού και Μυλλέρου Μεταξουργείο Δήλωση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ. Το πρόγραμμα «Ελευσίνα, αστικό μονοπάτι για μύστες της αειφορίας»

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ. Το πρόγραμμα «Ελευσίνα, αστικό μονοπάτι για μύστες της αειφορίας» ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Το πρόγραμμα «Ελευσίνα, αστικό μονοπάτι για μύστες της αειφορίας» Δημιουργία: Ιωάννα Παπαλεξίου, ΠΕ06, MEd, Νάντια Γαλανοπούλου, ΠΕ12, MSc Παρουσίαση: Ιωάννα

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Επιχορήγησης Πολιτιστικών/Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων μέσω Προγράμματος Ενίσχυσης Ησσονος Σημασίας (de minimis)

Σχέδιο Επιχορήγησης Πολιτιστικών/Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων μέσω Προγράμματος Ενίσχυσης Ησσονος Σημασίας (de minimis) Σχέδιο Επιχορήγησης Πολιτιστικών/Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων μέσω Προγράμματος Ενίσχυσης Ησσονος Σημασίας (de minimis) Α. ΓΕΝΙΚΑ Οι πολιτιστικές/καλλιτεχνικές εκδηλώσεις συμβάλλουν στη δημιουργία θετικής

Διαβάστε περισσότερα

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Επιμέλεια παρουσίασης: Ιωάννα Υφαντίδου Υπεύθυνη Τμήματος Ενημέρωσης και Γραφείου Τύπου

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Επιμέλεια παρουσίασης: Ιωάννα Υφαντίδου Υπεύθυνη Τμήματος Ενημέρωσης και Γραφείου Τύπου Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Επιμέλεια παρουσίασης: Ιωάννα Υφαντίδου Υπεύθυνη Τμήματος Ενημέρωσης και Γραφείου Τύπου ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο υγροβιότοπος των λιμνών Κορώνειας Βόλβης, είναι ένας από τους σημαντικότερους

Διαβάστε περισσότερα

Το ταξίδι των ευκαιριών ξεκινά!

Το ταξίδι των ευκαιριών ξεκινά! Το ταξίδι των ευκαιριών ξεκινά! Τι είναι η ΜΙΤΕ; Η MITE διοργανώνεται στην Αθήνα και επιδιώκει να επιτευχθεί η μεγαλύτερη συνάντηση ανθρώπων από την τουριστική βιομηχανία της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.Η

Διαβάστε περισσότερα

Φωτογραφίες από τις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις της Παγκρήτιας Έκθεσης, στην Αθήνα.

Φωτογραφίες από τις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις της Παγκρήτιας Έκθεσης, στην Αθήνα. 2 Φωτογραφίες από τις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις της Παγκρήτιας Έκθεσης, στην Αθήνα. ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 30 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου 2015 Προϊόντα Γεύσεις Υπηρεσίες Πολιτισμός ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙΝΩΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ» (INOV) Ζ ΚΥΚΛΟΣ To Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

designlab@thessaloniki

designlab@thessaloniki designlab@thessaloniki Το concept Μετά τις δυο πρώτες διοργανώσεις του (2009 και 2010), καθώς και την απολύτως επιτυχημένη, θεματική εμφάνισή του στην 42η xenia, το Design Lab, το σύγχρονο show για το

Διαβάστε περισσότερα

BOUTIQUE. Hospitality Management Company HOTELS FORUM. February 13, 2019

BOUTIQUE. Hospitality Management Company HOTELS FORUM. February 13, 2019 BOUTIQUE Hospitality Management Company HOTELS FORUM February 13, 2019 H SWOT 3o Boutique Hotels Forum Η SWOT Hospitality Management Company είναι εταιρεία Διαχείρισης & Ανάπτυξης Τουριστικών Επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ Δ.Σ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: ΠΟΥΓΑΡΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΑΞΗ : Γ

ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ Δ.Σ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: ΠΟΥΓΑΡΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΑΞΗ : Γ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ Δ.Σ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: ΠΟΥΓΑΡΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΑΞΗ : Γ ΦΛΩΡΙΝΑ 2014 1 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : «ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΟΥΣ ΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ» ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟΣ : ΠΟΥΓΑΡΙ ΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

10 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

10 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 10 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Σχολ. έτος 2011-2012 Θέμα προγράμματος: ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: 1. Λυχνοστάτης: Μουσείο Κρητικής Παράδοσης. 2. Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη. 3. Μουσείο

Διαβάστε περισσότερα

3ος Παλαμήδειος Άθλος

3ος Παλαμήδειος Άθλος november Castle Run 2017 3ος Παλαμήδειος Άθλος Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 Ναύπλιο, φιλικός, αθλητικός και τουριστικός προορισμός για όλους! ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Περιγραφή Επιμέλεια Διοργάνωσης Οργάνωση/Προγραμματισμός

Διαβάστε περισσότερα

Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου

Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου Το Γραφείο Τουριστικής Ανάπτυξης στόχο έχει: την συλλογή προτάσεων για την αναβάθμιση της εικόνας της πόλης και την υλοποίηση αυτών, δημιουργώντας μία τουριστική

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ YACHTING ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ YACHTING ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ACHTING ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ YACHTING ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 12-15 APRIL 2018 ALIMOS ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Το YACHTING FESTIVAL ATHENS είναι μια ΓΙΟΡΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ που οργανώνεται για πρώτη φορά στην

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνικά δίκτυα (Web 2.0) και εκπαίδευση

Κοινωνικά δίκτυα (Web 2.0) και εκπαίδευση Κοινωνικά δίκτυα (Web 2.0) και εκπαίδευση Ο εικοστός πρώτος αιώνας θα µπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί ως τεχνολογικός αιώνας µιας και τα νέα δεδοµένα µαρτυρούν αύξηση της χρήσης του ηλεκτρονικού υπολογιστή,

Διαβάστε περισσότερα

Ενα αθώο σαρδάμ της Διαμαντοπούλου έδωσε τον τόνο για τους σχολικούς περιπάτους

Ενα αθώο σαρδάμ της Διαμαντοπούλου έδωσε τον τόνο για τους σχολικούς περιπάτους Το Βήμα 21/12/2011 Ενα αθώο σαρδάμ της Διαμαντοπούλου έδωσε τον τόνο για τους σχολικούς περιπάτους Οι πενθήμερες εκδρομές γίνονται επταήμερες... εκλογές Ελληνοκεντρικό χαρακτήρα αποκτούν οι σχολικές εκδρομές

Διαβάστε περισσότερα

Τσικολάτας Α. (2010) Κοινωνικο-οικονομική Ανάπτυξη του Δήμου Πρεσπών. Αθήνα GR

Τσικολάτας Α. (2010) Κοινωνικο-οικονομική Ανάπτυξη του Δήμου Πρεσπών. Αθήνα GR Τσικολάτας Α. (2010) Κοινωνικο-οικονομική Ανάπτυξη του Δήμου Πρεσπών. Αθήνα tsikolatas@gmail.com 27 Απριλίου 2010 Η ομάδα μας Οκτώ επιλεγμένοι μεταπτυχιακοί φοιτητές Διαφορετικά πανεπιστήμια με ποικίλο

Διαβάστε περισσότερα

H πόλη των Κορινθίων εποίκων και το λιµάνι τους, καθώς και τα αρχαιολογικά ίχνη όλων των προηγούµενων από αυτούς πολιτισµούς,

H πόλη των Κορινθίων εποίκων και το λιµάνι τους, καθώς και τα αρχαιολογικά ίχνη όλων των προηγούµενων από αυτούς πολιτισµούς, H πόλη των Κορινθίων εποίκων και το λιµάνι τους, καθώς και τα αρχαιολογικά ίχνη όλων των προηγούµενων από αυτούς πολιτισµούς, H αγορά της πόλης που ενέπνευσε στον Θουκυδίδη την παθολογία του πολέµου, H

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΕΚΘΕΤΩΝ-ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ KAVALAEXPO 2015

ΕΡΕΥΝΑ ΕΚΘΕΤΩΝ-ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ KAVALAEXPO 2015 ΕΡΕΥΝΑ ΕΚΘΕΤΩΝ-ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ KAVALAEXPO 2015 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑ Α: ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΓΑΡΙ ΗΣ ΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΑΚΑΛΗ ΙΩΑΝΝΑ (Μηχανικός Πληροφορικής) ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 1.ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΜΕΘΟ ΟΛΟΓΙΑ... 4 2. ΑΝΑΛΥΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Ιανουαρίου. Περισσότερα στις ιστοσελίδες μας στο

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Ιανουαρίου. Περισσότερα στις ιστοσελίδες μας στο The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Δεκέμβριος 2017 - Τεύχος 72 1 Δεκεμβρίου Παραδίδονται τα λεφτά που μαζεύτηκαν για τον Ραδιομαραθώνιο από τον Πρόεδρο

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση Χορηγίας. Αγαπητοί κύριοι,

Πρόταση Χορηγίας. Αγαπητοί κύριοι, Πρόταση Χορηγίας Αγαπητοί κύριοι, Με την επιστολή αυτή, θέλουµε να σας ενηµερώσουµε για το χορηγικό πρόγραµµα της 15 ης έκθεσης «Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση & Τοπικές Γεύσεις Ελλάδας» που θα πραγµατοποιηθεί

Διαβάστε περισσότερα

X Ο Κ N Λ Τ H Ο Υ & Γ

X Ο Κ N Λ Τ H Ο Υ & Γ Δ Ι Κ Τ Υ Ο T E X N H & Τ Ε Χ Ν Ο Λ Ο Γ Ι Α ΔΙΚΤΥΟ Σχολείων Β/θμιας Εκπ/σης για την ΤΕΧΝΗ και την ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ 2012-2013, με κέντρο το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Παν/μίου Πατρών ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Επισκέψεων στη Βουλή των Ελλήνων. Το πρόγραμμα εκπαιδευτικών επισκέψεων στη Βουλή των Ελλήνων απευθύνεται

Πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Επισκέψεων στη Βουλή των Ελλήνων. Το πρόγραμμα εκπαιδευτικών επισκέψεων στη Βουλή των Ελλήνων απευθύνεται Πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Επισκέψεων στη Βουλή των Ελλήνων Όροι συμμετοχής 1 Το πρόγραμμα εκπαιδευτικών επισκέψεων στη Βουλή των Ελλήνων απευθύνεται στους μαθητές της ΣΤ Δημοτικού και στους μαθητές όλων

Διαβάστε περισσότερα

Άξονας Τοπικής Ανάπτυξης

Άξονας Τοπικής Ανάπτυξης O Πολιτισμός ως Κομβικός Άξονας Τοπικής Ανάπτυξης Δρ. Μιχάλης Χρηστάκης Πολιτικός Επιστήμων Διεθνολόγος Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κλεισθένης Πολιτιστικός Σχεδιασμός

Διαβάστε περισσότερα

Η Γαστρονομία στο Μάρκετινγκ του Ελληνικού Τουρισμού. Αγγελική Καραγκούνη Project Manager, SETE

Η Γαστρονομία στο Μάρκετινγκ του Ελληνικού Τουρισμού. Αγγελική Καραγκούνη Project Manager, SETE Η Γαστρονομία στο Μάρκετινγκ του Ελληνικού Τουρισμού Αγγελική Καραγκούνη Project Manager, SETE Περιεχόμενα Παρουσίασης Γιατί γαστρονομία; Σκοπός Γαστρονομικά προϊόντα στην τουριστική αγορά Αξιολόγηση γαστρονομικής

Διαβάστε περισσότερα

Σχολείο ανοικτό. Σχολείο ενταξιακό

Σχολείο ανοικτό. Σχολείο ενταξιακό Σχολείο ανοικτό. Σχολείο ενταξιακό Έργο: 1.2.Δ/11 «Προώθηση διαδραστικών ενημερωτικών εκστρατειών στα σχολεία με ομάδες στόχο μετανάστες και γηγενείς μαθητές καθώς και τους γονείς τους, μέσω δραστηριοτήτων»

Διαβάστε περισσότερα

MASTERCARD, AMERICAN EXPRESS

MASTERCARD, AMERICAN EXPRESS TΕΥΧΟΣ 102 ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2016 ΚΑΡ. ΣΕΡΒΙΑΣ 12-14, 105 62 ΑΘΗΝΑ www.sos-villages.gr Πώς να βοηθήσετε: Το έργο των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στις δωρεές που μας προσφέρετε

Διαβάστε περισσότερα

Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων / Junior Achievement Greece

Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων / Junior Achievement Greece Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων / Junior Achievement Greece JA Worldwide Σήμερα: O μεγαλύτερος οργανισμός εφαρμογής εκπαιδευτικών προγραμμάτων επιχειρηματικότητας στον κόσμο. JA Europe Αποστολή: Υποστηρίζει

Διαβάστε περισσότερα

Το τετραήμερο από 15 έως 18 Μαΐου 2015 οργανώθηκαν και συντονίστηκαν για

Το τετραήμερο από 15 έως 18 Μαΐου 2015 οργανώθηκαν και συντονίστηκαν για ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κέρκυρα 4 Ιουνίου 2015 Ένας απολογισμός: Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2015 στην Κέρκυρα. Από τον Σταύρο Βλίζο, Λέκτορα Μουσειολογίας Αρχαιολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου Το τετραήμερο από 15 έως

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 11 Δεκεµβρίου 2014. Προς τις Σχολικές Μονάδες Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης. Αξιότιµες Κυρίες, / Αξιότιµοι Κύριοι,

Αθήνα, 11 Δεκεµβρίου 2014. Προς τις Σχολικές Μονάδες Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης. Αξιότιµες Κυρίες, / Αξιότιµοι Κύριοι, Αθήνα, 11 Δεκεµβρίου 2014 Προς τις Σχολικές Μονάδες Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης Αξιότιµες Κυρίες, / Αξιότιµοι Κύριοι, Με την παρούσα επιστολή θα θέλαµε να σας γνωστοποιήσουµε την πρωτοβουλία του TEDxAcademy

Διαβάστε περισσότερα

Ενηµερωτικό ελτίο. ελτίο. ελτίο. ελτίο. EU co-funded programme

Ενηµερωτικό ελτίο. ελτίο. ελτίο. ελτίο. EU co-funded programme son The od oro st he od oro u Tam mi Sa 1ο 1ο Μάρτιος 2019Μάρτιος έκδοση 2019 02 έκδοση 02 An ge lid es Ενηµερωτικό Ενηµερωτικό ελτίο ελτίο ελτίο ελτίο rin os Ma Ha EU co-funded programme EU co-funded

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου. Μεγάλη συμμετοχή και καινοτόμες ιδέες στο 1ο HACKATHON #TRANSPORT των Συγκοινωνιών Αθηνών το Σαββατοκύριακο 18-19 Ιουλίου 2015

Δελτίο Τύπου. Μεγάλη συμμετοχή και καινοτόμες ιδέες στο 1ο HACKATHON #TRANSPORT των Συγκοινωνιών Αθηνών το Σαββατοκύριακο 18-19 Ιουλίου 2015 Αθήνα, 22 Ιουλίου 2015 Δελτίο Τύπου Μεγάλη συμμετοχή και καινοτόμες ιδέες στο 1ο HACKATHON #TRANSPORT των Συγκοινωνιών Αθηνών το Σαββατοκύριακο 18-19 Ιουλίου 2015 Το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιουλίου 2015

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΛΗΜΝΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΛΗΜΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΛΗΜΝΟΥ ΜΕΤΑΞΥ: ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ, ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ και ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΛΕΣΒΟΥ Στην Μύρινα σήμερα Νοεμβρίου 2011 και στο

Διαβάστε περισσότερα

Δομή και Περιεχόμενο

Δομή και Περιεχόμενο Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης Δομή και Περιεχόμενο Ομάδα Υποστήριξης Νέου Αναλυτικού Προγράμματος Εικαστικών Τεχνών Ιανουάριος 2013 Δομή ΝΑΠ Εικαστικών Τεχνών ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία των ατόµων µε τύφλωση

Οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία των ατόµων µε τύφλωση Οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία των ατόµων µε τύφλωση 16η Διεθνής Θερινή Συνάντηση σε θέματα Επικοινωνίας και Πληροφορικής για νέους με τύφλωση και μερική όραση Η διεθνής θερινή συνάντηση ICC 2010 σε

Διαβάστε περισσότερα

Media Partnership. BEST Chania,

Media Partnership. BEST Chania, Media Partnership BEST Chania, 2017-2018 Περιεχόμενα BEST Chania...03 Εκδηλώσεις 2016 2017...04 Πρόταση συνεργασίας...06 Στοιχεία επικοινωνίας...08 02 BEST Chania Ο BEST ( Board of European Students of

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. 18/06/15 για τα τμήματα βρεφικό, μεταβρεφικό,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. 18/06/15 για τα τμήματα βρεφικό, μεταβρεφικό, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Α. Στις 11 Ιουνίου 2015 (ημέρα Πέμπτη) και ώρα 18.15 θα πραγματοποιηθεί διάλεξη για τους γονείς του νηπιαγωγείου με θέμα: Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό. Ομιλήτρια θα είναι

Διαβάστε περισσότερα

e-newsletter 2015/02 2 ο Ενημερωτικό Δελτίο 2015 Επιμέλεια & Σύνταξη από το Τμήμα Marketing του LTO, εκ μέρους του Δ.Σ. του Οργανισμού.

e-newsletter 2015/02 2 ο Ενημερωτικό Δελτίο 2015 Επιμέλεια & Σύνταξη από το Τμήμα Marketing του LTO, εκ μέρους του Δ.Σ. του Οργανισμού. e-newsletter 2015/02 2 ο Ενημερωτικό Δελτίο 2015 Επιμέλεια & Σύνταξη από το Τμήμα Marketing του LTO, εκ μέρους του Δ.Σ. του Οργανισμού. i. ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ LTO 2015 Την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών

Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» E ΚΥΚΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τι ήταν η αρχαία Δίολκος; Τι είναι ο Ισθμός; Που, πότε και γιατί γεννήθηκε η ιδέα διάνοιξης της διώρυγας της Κορίνθου και πότε τελικά εφαρμόστηκε; Ξετ

Τι ήταν η αρχαία Δίολκος; Τι είναι ο Ισθμός; Που, πότε και γιατί γεννήθηκε η ιδέα διάνοιξης της διώρυγας της Κορίνθου και πότε τελικά εφαρμόστηκε; Ξετ Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα "6 Xιλιόμετρα" "Από την Αρχαία Δίολκο... στη Διώρυγα της Κορίνθου" Εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων (Α.Π.: 163320-2/10/2017) Πολυθεματικό, Διαδραστικό

Διαβάστε περισσότερα

Φυτά και ζώα στα νομίσματα και στον διάκοσμο του Νομισματικού Μουσείου. 24o Δημοτικό Αχαρνών. Νομισματικό Μουσείο Αθηνών

Φυτά και ζώα στα νομίσματα και στον διάκοσμο του Νομισματικού Μουσείου. 24o Δημοτικό Αχαρνών. Νομισματικό Μουσείο Αθηνών Νομισματικό Μουσείο Αθηνών 24o Δημοτικό Αχαρνών Φυτά και ζώα στα νομίσματα και στον διάκοσμο του Νομισματικού Μουσείου 1 Υποδράση: Εκπαιδευτικές Επισκέψεις Μαθητών Συμμετέχοντες Σχολείο: 24o Δημοτικό Αχαρνών

Διαβάστε περισσότερα

Το Κυπριακό Σηµείο Επαφήσ «Ευρώπη για τουσ Πολίτεσ» συγχρηµατοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείασ και Πολιτισµού τησ Κυπριακήσ ηµοκρατίασ (50%) και από την Ευρωπα)κή Επιτροπή (50%) 27 χώρες 495 εκατοµµύρια

Διαβάστε περισσότερα

Ευρετήριο. Δροσοσταλίδα Υπηρεσίες προβολής και προώθησης Σελίδα 1

Ευρετήριο. Δροσοσταλίδα Υπηρεσίες προβολής και προώθησης Σελίδα 1 Ευρετήριο Δροσοσταλίδα...2 Δωρεάν Καταχωρήσεις...3 Καταχώρηση στο Ευρετήριο...3 Καταχωρήσεις Εκδηλώσεων, Άρθρων & videos...4 Ολοκληρωμένη προβολή με banner...5 Επιλεγμένες εκδηλώσεις στο εβδομαδιαίο newsletter...6

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 7 ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 7 ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 7 ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πρόσκληση υποβολής

Διαβάστε περισσότερα

Η τέχνη της μαγειρικής, απαθανατίζοντας τη γαστρονομική παράδοση της Κύπρου

Η τέχνη της μαγειρικής, απαθανατίζοντας τη γαστρονομική παράδοση της Κύπρου Το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής στα πλαίσια του έργου του για την καταγραφή, διαφύλαξη και προώθηση του γαστρονομικού πολιτισμού της Κύπρου και με την ευκαιρία της εγγραφής της Μεσογειακής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΟΡΗΓΙΑΣ Σύλλογος Τριάθλου Απόλλων Ρόδου

ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΟΡΗΓΙΑΣ Σύλλογος Τριάθλου Απόλλων Ρόδου ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΟΡΗΓΙΑΣ Σύλλογος Τριάθλου Απόλλων Ρόδου 2015-2016 Η σελίδα έχει αφεθεί σκο/ί0ως κενή προβάλλετε την επιχείρησή σας και βοηθήστε να διαδοθεί το άθλημα του τριάθλου λίγα λόγια για το τρίαθλο Οι

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Open Data Day 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Open Data Day 2013 Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου 2013 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Open Data Day 2013 Στις 23 Φεβρουαρίου 2013 γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα για τα ανοιχτά δεδομένα (www.opendataday.org/) με ταυτόχρονες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση Χορηγού Επικοινωνίας

Πρόταση Χορηγού Επικοινωνίας Η Κρήτη φιλοξενεί περήφανα τον 1ο διεθνήαγώνατουworld Cycling Tour 2011-2012, που διεξάγεται σε 8 χώρες από τη UCI, www.uciworldcyclingtour.com Πρόταση Χορηγού Επικοινωνίας Προφίλ Διοργάνωσης σε Αριθμούς

Διαβάστε περισσότερα

SOCIO-ECONOMIC ACTING in THE AEGEAN

SOCIO-ECONOMIC ACTING in THE AEGEAN SOCIO-ECONOMIC ACTING in THE AEGEAN ΝΕΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΑΞΟΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ελευθερία ΦΤΑΚΛΑΚΗ Π.Σ. Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ Πρόεδρος ΚΟΙΝ.ΣΕΠ Αθήνα, 28.05.2017 SOCIO-ECONOMIC ACTING in THE AEGEAN

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Ταχ. Δ/νση : 1ο χλμ Μυτιλήνης - Λουτρών Μυτιλήνη Ταχ.Κώδικας : 81100 Πληροφορίες : ΣΤΡΑΤΗΣ ΒΛΑΣΤΑΡΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα στις Εικαστικές Τέχνες

Ενότητα στις Εικαστικές Τέχνες Ενότητα στις Εικαστικές Τέχνες Θέμα/τίτλος: Η δική μου πολιτεία-διάσημα Κτίρια Βαθμίδα: 2 Τάξη: Ε 2 Διάρκεια: 7Χ80 λεπτά Περιγραφή Ενότητας Οι μαθητές/μαθήτριες ανακαλούν εμπειρίες, εκφράζουν συναισθήματα

Διαβάστε περισσότερα

Marketing manager. Web:

Marketing manager. Web: From: Greek Weekend Ivan Ostojić [mailto:ivan.greekweekend@gmail.com] Sent: Wednesday, April 05, 2017 3:12 PM To: evep@pcci.gr Subject: Greek Weekend / Ελληνικό Σαββατοκύριακο στο Βελιγράδι 2017 Καλησπέρα

Διαβάστε περισσότερα

Επιστηµονικός και Πολιτιστικός Οργανισµός των Ηνωµένων Εθνών. Πρόγραµµα Ηνωµένων Σχολείων για την Προώθηση της Παγκόσµιας Εκπαίδευσης.

Επιστηµονικός και Πολιτιστικός Οργανισµός των Ηνωµένων Εθνών. Πρόγραµµα Ηνωµένων Σχολείων για την Προώθηση της Παγκόσµιας Εκπαίδευσης. Επιστηµονικός και Πολιτιστικός Οργανισµός των Ηνωµένων Εθνών. Πρόγραµµα Ηνωµένων Σχολείων για την Προώθηση της Παγκόσµιας Εκπαίδευσης. Έκθεση για την Εκπαιδευτική Επίσκεψη στον Ναό του Επίκουρου Απόλλωνα

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 7/9/2016 Αρ. Πρωτ. : Προς: ΔΗΜΟ ΣΤΥΛΙΔΟΣ Υπόψη : ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΓΚΛΕΤΣΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Αθήνα, 7/9/2016 Αρ. Πρωτ. : Προς: ΔΗΜΟ ΣΤΥΛΙΔΟΣ Υπόψη : ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΓΚΛΕΤΣΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Αθήνα, 7/9/2016 Αρ. Πρωτ. : 2834 Προς: ΔΗΜΟ ΣΤΥΛΙΔΟΣ Υπόψη : ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΓΚΛΕΤΣΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Θέμα: Συμμετοχή στο 8ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να

Διαβάστε περισσότερα

1Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ) ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥ

1Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ) ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥ 1Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ) ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥ Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού ( 27 Σεπτεμβρίου ) κέντρο του Ελληνικού Τουρισμού θα γίνει για μία ακόμη φορά

Διαβάστε περισσότερα

An innovative and autonomous Location Based e-tourist guide application

An innovative and autonomous Location Based e-tourist guide application An innovative and autonomous Location Based e-tourist guide application Christos Kasketis Department of Telecommunications Science and Technology, University of Peloponnese, Greece Abstract Στόχος της

Διαβάστε περισσότερα

Διάλεξη 7 η Τουρισμός Πολιτιστικής Κληρονομιάς Η Περίπτωση της Ελλάδας

Διάλεξη 7 η Τουρισμός Πολιτιστικής Κληρονομιάς Η Περίπτωση της Ελλάδας Διάλεξη 7 η Τουρισμός Πολιτιστικής Κληρονομιάς Η Περίπτωση της Ελλάδας Δρ. Αλέξανδρος Αποστολάκης Email: aapostolakis@staff.teicrete.gr Τηλ.: 2810379621 E-class μαθήματος: https://eclass.teicrete.gr/courses/dsη229

Διαβάστε περισσότερα

Θέατρο Τ 7η Το αρχαίο Θέατρο και οι σύγχρονοι Λαρισαίοι των ρόλων μεταξύ των μαθητών αποφασίστηκε το χρονοδιάγραμμα των γυρισμάτων. Λίγο πριν το γύρισμα της κάθε σκηνής, λαμβάνονταν αποφάσεις για τα πλάνα

Διαβάστε περισσότερα

1ο Ολιστικό φεστιβάλ στην Αρχόντισσα Σύρο "Ένας διαφορετικός τρόπος να ζεις"

1ο Ολιστικό φεστιβάλ στην Αρχόντισσα Σύρο Ένας διαφορετικός τρόπος να ζεις 1ο Ολιστικό φεστιβάλ στην Αρχόντισσα Σύρο "Ένας διαφορετικός τρόπος να ζεις" Τι είναι το HOLISTIC FITNESS Το αυθεντικό holistic fitness, που πρώτη έφερε στην Ελλάδα και εμπλούτισε η Σοφία Αμούντζια, το

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 2015 Α1 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 2015 Ο συγγραφέας αναφέρεται στα μνημεία της ελληνικής αρχαιότητας και κυρίως στους χώρους θέασης και ακρόασης. Τους θεωρεί εξαιρετικής σημασίας καθώς συνδέονται με

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΕΚΘΕΤΩΝ-ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ KAVALAEXPO 2016

ΕΡΕΥΝΑ ΕΚΘΕΤΩΝ-ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ KAVALAEXPO 2016 ΕΡΕΥΝΑ ΕΚΘΕΤΩΝ-ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ KAVALAEXPO 2016 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΓΑΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΑΚΑΛΗ ΙΩΑΝΝΑ (Μηχανικός Πληροφορικής) Κ.Τ.Ε. Α.Μ.Θ. 2 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 4 1. ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ...

Διαβάστε περισσότερα

Το εμβληματικό της κτίριο

Το εμβληματικό της κτίριο Θεσσαλονίκη, Φεβρουάριος 2014 Η Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης Η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης ιδρύεται ως σωματείο κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό το 1921. Οι δραστηριότητές της επικεντρώνονται στους νέους ανθρώπους,

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο υποβολής Ερευνητικής Εργασίας. Στοιχεία υπεύθυνων καθηγητών. Παιδαγωγική διαδικασία

Σχέδιο υποβολής Ερευνητικής Εργασίας. Στοιχεία υπεύθυνων καθηγητών. Παιδαγωγική διαδικασία Σχέδιο υποβολής Ερευνητικής Εργασίας Σχολικό Έτος : 2011-2012 Σχολική Μονάδα : 3 ο Γενικό Λύκειο Αμπελοκήπων Τίτλος ερευνητικής εργασίας : Ανθρώπινα Δικαιώματα Το δικαίωμα στη ζωή Στοιχεία υπεύθυνων καθηγητών

Διαβάστε περισσότερα

Νέοι τόποι Περιπέτεια Φύση Παράδοση Ιστορία. Πολιτισμός Ζωή Μνημεία Ασφάλεια Χαρά

Νέοι τόποι Περιπέτεια Φύση Παράδοση Ιστορία. Πολιτισμός Ζωή Μνημεία Ασφάλεια Χαρά Νέοι τόποι Περιπέτεια Φύση Παράδοση Ιστορία Πολιτισμός Ζωή Μνημεία Ασφάλεια Χαρά 1 2 Η Εγνατία Οδός δίνει άλλες διαστάσεις και ευκαιρίες στην επισκεψιμότητα. Η δυνατότητα του επισκέπτη να διασχίσει όλη

Διαβάστε περισσότερα

Υπογραφές. Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. Ο πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»

Υπογραφές. Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. Ο πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» Μνημόνιο μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και του Σωματείου "ΔΙΑΖΩΜΑ" για την υποστήριξη δράσεων του Αναπτυξιακού Προγράμματος Πολιτιστικής διαδρομής "Τα Μονοπάτια της Ιστορίας - Διαδρομές Φύσης

Διαβάστε περισσότερα