Αριθµ. Πρωτ.: /17667/2011 Πληροφορίες: Ανδριανή Παπαδοπούλου. Φαξ:

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Αριθµ. Πρωτ.: 137312/17667/2011 Πληροφορίες: Ανδριανή Παπαδοπούλου. Φαξ:210 7289643"

Transcript

1 7 Ιουλίου 2011 Αριθµ. Πρωτ.: /17667/2011 Πληροφορίες: Ανδριανή Παπαδοπούλου Φαξ: Προς Γενικό Επιθεωρητή ΥΠ.ΕΞ. κ. Αντώνιο Νικολαϊδη Ζαλοκώστα 2, 2 ος όρ ΑΘΗΝΑ Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Μαριούπολη Βαργκάνοβα 10, Μαριούπολη UKRAINE Grgencon.mar@mail.mfa.gr Φαξ: Γενική /νση Εσωτερικής Λειτουργίας /νση Αλλοδαπών & Μετανάστευσης Τµήµα Αδειών ιαµονής Ν. Χανίων Ξανθουδίδου 28, ΧΑΝΙΑ Αξιότιµε Γενικέ Επιθεωρητά, Αξιότιµη Γενικέ Πρόξενε Σοφία Μαλλή Αξιότιµε ιευθυντά, Ο Συνήγορος του Πολίτη, στο πλαίσιο των εκ του νόµου 3094/2003 (όπως ισχύει) αρµοδιοτήτων του εξετάζει την µε αρ. Φ / αναφορά του κ.., υπηκόου Ουκρανίας, νοµίµου και µονίµου κατοίκου.. Χανίων (αρ. άδειας διαµονής GR και µε αρ. πρωτ. 418/ πρόσφατης βεβαίωσης ανανέωσής της), σχετικά µε το πρόβληµα που αντιµετωπίζει προκειµένου να λάβει η σύζυγός του, κυρία θεώρηση εισόδου στη χώρα για το σκοπό της οικογενειακής τους επανένωσης, καθώς και γενικότερα, τις πράξεις/παραλείψεις του Ελληνικού Προξενείου της Μαριούπολης οι οποίες είχαν ως αποτέλεσµα την καταχώρηση του ονόµατος της συζύγου του στον ΕΚΑΝΑ. Από την µέχρι του παρόντος διερεύνηση της υπόθεσης, και ανεξάρτητα από το ποια θα είναι τελικά η έκβαση του αιτήµατος

2 του αναφεροµένου, βάσει των πραγµατικών στοιχείων που θα εξετάσουν οι αρµόδιες υπηρεσίες, προκύπτουν ζητήµατα εφαρµογής της ισχύουσας νοµοθεσίας και πιθανόν κακοδιοίκησης τα οποία µε το παρόν θα θέλαµε να θέσουµε υπόψη σας. Ιστορικό: 1. Στις ο κ.., µε την αναφορά του προς την Αρχή διαµαρτυρήθηκε για την άρνηση του Γενικού Προξενείου Μαριούπολης αφενός να χορηγήσει, αρχικά, στην κυρία.θεώρηση εισόδου στη χώρα για τουριστικούς λόγους και αφετέρου, στη συνέχεια, για την µη σωστή και έγκαιρη ενηµέρωση του ως προς την έκβαση του µε αρ. πρωτ. 175/ αιτήµατος που υπέβαλε στο ήµο για χορήγηση σε αυτήν, ως συζύγου του πλέον, θεώρησης εισόδου στη χώρα για το σκοπό της οικογενειακής τους επανένωσης. 2. Επί τη βάσει των ισχυρισµών και των στοιχείων που µας παρείχε ο αναφερόµενος, και µε γνώµονα την αρχή της εµπιστοσύνης του διοικουµένου, την τήρηση της νοµιµότητας και την καταπολέµηση της κακοδιοίκησης, όπως απαιτείται για την εκτέλεση της αποστολής µας, η πρωταρχική ενέργεια της Αρχής ήταν να επικοινωνήσει, µε τη /νση Αλλοδαπών & Μετανάστευσης/Τµήµα Αδειών ιαµονής Ν. Χανίων και µε την προξενική αρχή Μαριούπολης. Η επικοινωνία αυτή πραγµατοποιήθηκε αρχικά τηλεφωνικώς και στη συνέχεια µε αποστολή τηλεοµοιοτυπιών, µε σκοπό τη διαµόρφωση ορθής εικόνας για το τι είχε συµβεί στην προκειµένη περίπτωση, για το αν οι διαµαρτυρίες του αναφεροµένου ήταν βάσιµες, ούτως ώστε ο Συνήγορος του Πολίτη να κρίνει αν όφειλε να προβεί σε περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης. 3. Κατά τη επικοινωνία µας αυτή, η /νση Αλλοδαπών & Μετανάστευσης/Τµήµα Αδειών ιαµονής Ν. Χανίων µας ενηµέρωσε ότι δεν είχαν λάβει απάντηση στο αρχικό, µε αρ. πρωτ. 2010/5425/ ερώτηµα που είχαν απευθύνει στην προξενική αρχή για διακρίβωση ύπαρξης της συγγενικής σχέσης, προκειµένου να προχωρήσει ή µη στην έκδοση έγκρισης για οικογενειακή επανένωση, όπως ο νόµος ορίζει, αλλά ούτε και στο υποµνηστικό, µε αρ. πρωτ / έγγραφο που ακολούθησε. Στις συνεχείς οχλήσεις της ως άνω υπηρεσίας 1 αλλά και του Συνηγόρου του Πολίτη πλέον, το προξενείο της 1 Αξίζει να σηµειωθεί η κάτωθι διατύπωση στην οποία προέβη η εν λόγω υπηρεσία στην από 2011/3082 Φ 6356? απόφαση απόρριψης του αιτήµατος του αναφεροµένου: «6. Το µε αρ. πρωτ. 5425/ της υπηρεσίας µας µε την οποία ζητάµε από το Προξενείο της Ελλάδος στην Μαριούπολη να µας απαντήσει για την ισχυρή οικογενειακή σχέση. Το µε αρ. πρωτ / έγγραφο µας µε το οποίο υπενθυµίζουµε το παραπάνω έγγραφο καθώς και το µε αρ.

3 Μαριούπολης απέστειλε στην ως άνω υπηρεσία, στις , το µε αρ. Α.Π.Φ.619.1/78/ΑΣ 418/ έγγραφο µε το οποίο αφενός δεν απαντάται το ερώτηµα που της είχε απευθυνθεί περί της διακρίβωσης της συγγενικής σχέσης, αφετέρου υπονοείται παραβίαση της ισχύουσας νοµοθεσίας και των κανόνων της Συνθήκης Σένγκεν από την κυρία., µε ενδεχόµενο δόλο. Ταυτόχρονα, µε το ίδιο τηλεαντιγράφηµα, η ως άνω υπηρεσία ενηµερώνεται για το αίτηµα του προξενείου της Μαριούπολης προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για καταχώριση της αναφεροµένης στον ΕΚΑΝΑ. ιαπιστώσεις/εκτιµήσεις της Αρχής: Στο αποσταλθέν, (µετά από την παρέµβαση της Αρχής) στις , Α.Π.Φ.619.1/78/ΑΣ 418 µε ηµεροµηνία έγγραφο του Ελληνικού Προξενείου της Μαριούπολης, φαίνεται ότι συγχέονται τα ζητήµατα έκδοσης θεώρησης εισόδου για τουρισµό και οικογενειακής επανένωσης, µολονότι αυτά ανταποκρίνονται σε διαφορετικά αιτήµατα που είχαν υποβληθεί από τους αναφερόµενους και χρήζουν, εκ του νόµου, διαφορετική αντιµετώπιση. Επιπλέον, χωρίς να γίνεται επίκληση αδιάσειστων στοιχείων που αποδεικνύουν την χρήση πλαστών θεωρήσεων εισόδου από άλλες χώρες (Τσεχία και Πολωνία), µε το τηλεαντιγράφηµα αυτό υποδεικνύεται έµµεσα στην /νση Αλλοδαπών & Μετανάστευσης/Τµήµα Αδειών ιαµονής Ν. Χανίων ότι συντρέχουν λόγοι να απορρίψει το αίτηµα για οικογενειακή επανένωση ενώ γίνεται ευθέως µνεία στο γεγονός ότι έχει ζητηθεί από το Υπ. Προστασίας του Πολίτη η καταχώριση της κυρίας.στον ΕΚΑΝΑ. Κατ αρχήν πρέπει να σηµειωθεί ότι το Προξενείο µας στη Μαριούπολη είχε απορρίψει προηγούµενα αιτήµατα για χορήγηση τουριστικής βίζας στην αναφερόµενη, όπως αυτό της από , µε την αιτιολογία: «Αδυναµία τεκµηρίωσης του σκοπού, συνθηκών και µέσων διαβίωσης σας κατά την προβλεπόµενη παραµονή σας». πρωτ. Α.Π.Φ /1/ΑΣ39 µε το οποίο µας απαντούν Στις 09/02/2011 λάβαµε µε φαξ και µετά από συνεχείς δικές µας υπενθυµίσεις τηλεφωνικά και γραπτά το µε αρ. πρωτ /78/ΑΣ 418 µε το οποίο µας ενηµερώνουν ότι».

4 Περαιτέρω, στο επίµαχο µε ηµεροµηνία , τηλεαντιγράφηµα η Γενική Πρόξενος δηλώνει ότι: α) «Η Αρχή µας απέρριψε αίτηµα της εν θέµατι για λήψη τουριστικής θεώρησης εισόδου 90 ηµερών, µε σκοπό, ως δήλωσε, την οικογενειακή της επανένωση µε τον Ουκρανό σύζυγό της, κ.. κατόχου της υπ αριθ. GR Άδειας ιαµονής καθόσον απαιτείται σχετική προέγκριση της Υπηρεσίας σας». Ωστόσο, επί του προαναφερόµενου σηµείου, σηµειώνουµε ότι κατά την ηµεροµηνία σύνταξης αυτού του εγγράφου οι αναφερόµενοι έχουν ήδη τελέσει πολιτικό γάµο και έχει ήδη υποβληθεί η αίτηση τους για οικογενειακή επανένωση (στις ) ενώ έχει αποσταλεί, από τη /νση Αλλοδαπών & Μετανάστευσης/Τµήµα Αδειών ιαµονής Ν. Χανίων, ερώτηµα για την διακρίβωση ύπαρξης οικογενειακής σχέσης (στις ). Εποµένως, το αίτηµα στο οποίο φαίνεται να αναφέρεται η πρώτη παράγραφος του τηλεαντιγράφηµατος είναι αυτό για τουριστική επίσκεψη της αναφερόµενης στη χώρα µας για οικογενειακούς λόγους, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία εξέτασης αιτήµατος για χορήγηση θεώρησης εισόδου για οικογενειακή επανένωση 3. Το αίτηµα αυτό, για προσωρινή, τουριστική βίζα, η Προξενική Αρχή προφανώς είχε δικαίωµα να απορρίψει, αλλά βάσει των προϋποθέσεων που τίθενται στην ισχύουσα νοµοθεσία για τη χορήγηση τουριστικής θεώρησης και όχι βάσει αυτής που διέπει τη διαδικασία οικογενειακής επανένωσης (αφού αυτή µόλις είχε αρχίσει και η προξενική αρχή δεν είχε καν τη δυνατότητα να απαντήσει περί της ύπαρξης οικογενειακής σχέσης). Και βεβαίως µια τέτοια απόρριψη για τουρισµό αυτόµατα δεν πρέπει να νοείται ως απόρριψη, άνευ άλλου τινός, του βασικού, παράλληλου αιτήµατος των αναφεροµένων για οικογενειακή επανένωση, που ούτως ή άλλως εµπίπτει στην αρµοδιότητα της /νσης Αλλοδαπών & Μετανάστευσης/Τµήµα Αδειών ιαµονής Ν. Χανίων (επί τη βάσει βεβαίως της γνώµης της Αστυνοµίας περί ύπαρξης ή µη λόγων για κίνδυνο της δηµόσιας τάξης και ασφάλειας). 2 Θυµίζουµε ότι το αίτηµα για οικογενειακή επανένωση πρωτοκολλήθηκε µε αρ στις και το έγγραφο για διακρίβωση της οικογενειακής σχέσης απεστάλη στις προς το Υπ. Εξωτερικών για να αποσταλεί µέσω διπλωµατικού φακέλου στο Ελληνικό Προξενείο της Μαριούπολης. Αυτό σηµαίνει ότι όταν συντάχθηκε το ανά χείρας έγγραφο του Προξενείου, µε ηµεροµηνία , προφανώς δεν είχε παραληφθεί ακόµη το έγγραφο της /νση Αλλοδαπών & Μετανάστευσης/Τµήµα Αδειών ιαµονής Ν. Χανίων για την έκφραση γνώµης περί του αιτήµατος για οικογενειακή επανένωση. 3 Υπογραµµίζεται ότι µετά το γάµο των ενδιαφεροµένων τουλάχιστον δύο αιτήµατα για χορήγηση θεώρησης εισόδου για τουρισµό έχουν απορριφθεί, στις και , µε την αιτιολογία: «Οι παρασχεθείσες πληροφορίες για την αιτιολόγηση του σκοπού και των συνθηκών της προβλεπόµενης παραµονής δεν είναι αξιόπιστες».

5 Εποµένως, και το µε Α.Π.Φ /1/ΑΣ 39/ του Γ. Προξενείου της Μαριούπολης, που παρελήφθη από τη /νση Αλλοδαπών & Μετανάστευσης/Τµήµα Αδειών ιαµονής Ν. Χανίων στις , δεν απαντά ευθέως στο ερώτηµα για οικογενειακή επανένωση, καθόσον αναφέρει ότι: «Σε απάντηση σας ενηµερώνουµε ότι, εφόσον µε το υπ αρ. ΑΠ Φ 619.1/78/ΑΣ 418, από 26/05/2010 τηλεαντιγράφηµά µας, (το οποίο, όπως προαναφέρθηκε, απεστάλη στην εν λόγω υπηρεσία αργότερα από την ηµεροµηνία σύνταξης και αποστολής του παρόντος, δηλαδή στις ) θεωρήσαµε ότι δεν απαιτείτο στο υπ αριθ.2010/5425 από 19/05/2010 έγγραφό σας. Το οποίο σηµειωτέον µας περιήλθε την 29/06/2010» Ειδικότερα, για τη διαδικασία εξέτασης αιτήµατος για οικογενειακή επανένωση, στο άρθρο 55 παρ. 2 του Ν. 3386/2005 ορίζεται ρητώς ότι: «ο Γενικός Γραµµατέας της Περιφέρειας υποχρεούται να ζητήσει προηγουµένως τη γνώµη της οικείας αστυνοµικής αρχής για θέµατα που αφορούν στη δηµόσια τάξη και ασφάλεια της Χώρας, καθώς και τη γνώµη της αρµόδιας ελληνικής προξενικής αρχής προς διακρίβωση ύπαρξης της οικογενειακής σχέσης». Στη συνέχεια η εγκριτική απόφαση, η οποία εκδίδεται από την Περιφέρεια, «διαβιβάζεται στην οικεία ελληνική προξενική αρχή, η οποία χορηγεί στα µέλη της οικογένειας του υπηκόου τρίτης χώρας τις απαιτούµενες ειδικές θεωρήσεις εισόδου, µε την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 8 του παρόντος» (άρθρο 55 παρ. 3 του Ν. 3386/2005). Από τα προαναφερόµενα όµως προκύπτει ότι, όσον αφορά το αίτηµα για παροχή γνώµης σας σχετικά µε το αίτηµα για οικογενειακή επανένωση, η υπηρεσία σας προέβη στην εισήγησή της για απόρριψη του εν λόγω αιτήµατος όχι επί τη βάσει της δικαιοδοσίας που της έχει αναθέσει ο Έλληνας νοµοθέτης, δηλαδή επί τη βάσει της έρευνας που προβλέπεται στο άρθρο 8 του Ν. 3386/2005, αλλά εξ αιτίας της προγενέστερης κρίσης σας που αφορούσε στο γεγονός ότι η αναφερόµενη δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για την έκδοση σε αυτήν τουριστικής βίζας. β) Επιπλέον, ως προς τη διαµορφωµένη κρίση ότι στο πρόσωπο της αναφεροµένης συντρέχουν οι εκ του άρθρου 8 του ν. 3386/2005 επιφυλάξεις περί κινδύνου για τη δηµόσια τάξη και εθνική ασφάλεια, στο ίδιο τηλεαντιγράφηµα, η Γενική Πρόξενος, δηλώνει ότι «από τον έλεγχο διαβατηρίου της.προέκυψε ότι, ενώ είναι εγγεγραµµένη στην περιοχή αρµοδιότητάς µας εισήλθε στην Ελλάδα τέσσερις φορές 4 µέσω Τσεχίας και Πολωνίας, µε τις εξής θεωρήσεις». 4 Τον Αύγουστο του 2008, τον Απρίλιο και Ιούλιο του 2009, και Απριλ.- Μάιο του 2010.

6 Ενώ, «Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις µας, η περί ού ο λόγος µας δήλωσε κατά τη συνέντευξη της ότι, για τη λήψη των ως άνω θεωρήσεων απευθύνθηκε σε κάποιο Γραφείο «ιευκολύνσεων στην έκδοση θεωρήσεων» µε έδρα το Κίεβο (οδός.) και επωνυµία το οποίο εντόπισε µέσω Ιντερνετ Συµπληρώνοντας ότι το αντίτιµο ήταν ιδιαίτερα υψηλό. οθέντος ότι οι ως άνω θεωρήσεις δεν φέρουν, ως συνήθως, την υπογραφή του αρµοδίου υπαλλήλου και οι φερόµενες εκδούσες αρχές, δεν µας επιβεβαίωσαν την έκδοσή τους, συνάγεται ότι είναι πλαστές. Ως εκ τούτου, ζητήσαµε την καταχώρηση της εν θέµατι στον ΕΚΑΝΑ». Από το σηµείο αυτό προκύπτουν τρία ουσιαστικά ερωτήµατα: Πρώτον, είχε το δικαίωµα η κυρία.να απευθυνθεί στις προξενικές αρχές της Τσεχίας και Πολωνίας για να λάβει θεώρηση εισόδου να ταξιδέψει µέσω αυτών στην Ελλάδα; εύτερον, οι σφραγίδες που ετέθησαν στο διαβατήριό της ήταν γνήσιες; Τέλος, για ποια µη σύννοµη πράξη κατηγορείται ή θεωρείται ότι ευθύνεται η αναφεροµένη; Σύµφωνα µε την ΥΑ 400/2006 (ΥΑ 4000/4/32-ιβ ΦΕΚ Β ): Κριτήρια-διαδικασία για εγγραφή διαγραφή αλλοδαπών από τον Εθνικό Κατάλογο Ανεπιθυµήτων Αλλοδαπών, ορίζεται, στο άρθρο 1, παρ. β., ότι σε αυτόν εγγράφονται: «β. Αλλοδαποί, των οποίων η παρουσία στο ελληνικό έδαφος, αποτελεί για την εθνική ή τη δηµόσια ασφάλεια ή τη δηµόσια τάξη. Τέτοια απειλή υπάρχει ιδίως όταν σε βάρος του αλλοδαπού υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ότι τέλεσε σοβαρή αξιόποινη πράξη ή ενδείξεις ότι προέβη σε προπαρασκευαστικές πράξεις τέλεση τέτοιας πράξης [(άρθρο 96 Σύµβασης εφαρµογής της Συµφωνίας Σένγκεν (SCHENGEN) (Σ.Ε.Σ.Σ.), όπως αυτή κυρώθηκε µε το ν. 2514/1997..) Οι προβληµατισµοί εποµένως οι οποίοι γεννώνται εδώ είναι αν η Προξενική µας Αρχή, ως όφειλε, επιβεβαίωσε την πλαστότητα των θεωρήσεων αυτών και ότι εποµένως η παρουσία της κ..αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τη χώρα µας, τέτοιο µάλιστα που συνιστάται η απαγόρευση εισόδου για µια δεκαετία. Από την ως άνω διατύπωση ωστόσο, δηλαδή ότι «οθέντος ότι οι ως άνω θεωρήσεις δεν φέρουν, ως συνήθως, την υπογραφή του αρµοδίου υπαλλήλου και οι φερόµενες εκδούσες αρχές, δεν µας επιβεβαίωσαν την έκδοσή τους, συνάγεται ότι είναι πλαστές» δεν προκύπτει µετά βεβαιότητας ότι αυτό συνέβη. Η απορία λοιπόν που γεννάται είναι: πώς είναι δυνατόν να ζητείται η καταχώριση αλλοδαπού στον ΕΚΑΝΑ (για µια δεκαετία και στους δύο καταλόγους, τον Εθνικό και τον κατάλογο Σένγκεν, όπως µας

7 επιβεβαίωσε το Τµήµα ιοικητικών Μέτρων & Απελάσεων του ΥΠ.Π.Π µε το µε αρ. πρωτ. 4/ / έγγραφο) επί τη βάσει του «συνάγεται» και όχι επί συγκεκριµένων στοιχείων που αποδεικνύουν την τέλεση αξιόποινης πράξης που, εποµένως, δικαίως επιφέρουν στην παραβάτη αυτή τη βαρύτατη κύρωση. Επιπλέον, ποια δυνατότητα έχει η αναφερόµενη να αντικρούσει, µε τα µέσα που της προσφέρει η ισχύουσα νοµοθεσία, αυτή την κατηγορία αν δεν της παρασχεθούν τα στοιχεία επί των οποίων βασίστηκε η καταχώρησή της στον ΕΚΑΝΑ. Υπογραµµίζεται επίσης ότι, όσον αφορά το ζήτηµα της οικογενειακής επανένωσης, ακόµα και στις περιπτώσεις όπου γίνεται επίκληση λόγων δηµοσίου συµφέροντος για την απαγόρευση εισόδου, είναι δυνατόν το δικαίωµα οικογενειακής συνένωσης να υπερτερεί έναντι τυχόν απαγορεύσεων, οι οποίες έχουν επιβληθεί βάσει διατάξεων της εθνικής νοµοθεσίας, όπως έχει κατ εξακολούθηση κριθεί τόσο από τη νοµολογία του Ευρωπαϊκού ικαστηρίου ικαιωµάτων του Ανθρώπου (βλ. π.χ. Sen κατά Ολλανδίας, 1996) όσο και του ικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (βλ. Balise Maheten Metock κ.α κατά Ιρλανδίας, 2008, Deniz Sahin κατά Αυστρίας, 2009, κ.α). Ειδικότερα, για τα ανωτέρω ζητήµατα έχει κριθεί και από τη νοµολογία των αρµοδίων εθνικών δικαστηρίων ότι η προσβαλλόµενη πράξη είναι ακυρωτέα, όταν από την πράξη αυτή δεν προκύπτει ότι η αρµόδια αρχή «έχει αποφανθεί επ` αυτού επί τη βάσει των κρισίµων διατάξεων της εθνικής νοµοθεσίας» (πρβλ. ΣτΕ 22/2009). Συγκεκριµένα, για το περιεχόµενο της αιτιολογίας της απορριπτικής απόφασης επί αιτήµατος για οικογενειακή επανένωση έχει οµοίως κριθεί ότι η απόρριψη του αιτήµατος για οικογενειακή επανένωση επιτρέπεται µόνο όταν υπάρχει επιτακτικός λόγος δηµοσίου συµφέροντος και «τέτοιος, πάντως, επιτακτικός λόγος δηµοσίου συµφέροντος δεν µπορεί, κατ` αρχήν, να συναχθεί εκ µόνου του γεγονότος ότι ο αλλοδαπός είχε εισέλθει στην Ελλάδα χωρίς να είναι εφοδιασµένος µε νόµιµη θεώρηση εισόδου» (βλ. ό.π. ΣτΕ 22/2009). Προκειµένου να διακριβώσει η Αρχή ότι οι προαναφερόµενοι προβληµατισµοί είναι αποτέλεσµα του τρόπου µε τον οποίο συντάχθηκε το κείµενο και όχι των στοιχείων που είχε στην κατοχή της η Προξενική Αρχή Μαριούπολης ζήτησε (µε τηλεοµοιοτυπία που απέστειλε στην εν λόγω υπηρεσία στις ) να µας αποσταλούν σε φωτοαντίγραφα:

8 «Α) Τα έγγραφα της υπηρεσίας προς τις προξενικές αρχές άλλων κρατών για την επιβεβαίωση της εγκυρότητας των θεωρήσεων εισόδου που φαίνεται ότι είχαν χορηγηθεί στην αναφερόµενη. Β) Τις απαντήσεις των αλλοδαπών αυτών υπηρεσιών στα επίσηµα ερωτήµατά σας.γ) Το έγγραφο της υπηρεσίας προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη µε το οποίο ζητάτε την εγγραφή της στον ΕΚΑΝΑ. ) Να µας γνωστοποιήσετε εάν έχει γίνει κάποια ενέργεια εκ µέρους της υπηρεσίας σας προς τις αρµόδιες αρχές της Ουκρανίας για τη λειτουργία του γραφείου ταξιδίου που κατά τη γνώµη σας εκδίδει µη έγκυρες θεωρήσεις εισόδου για την είσοδο αλλοδαπών στη χώρα».. Το Ελληνικό Προξενείο της Μαριούπολης µας απέστειλε το µε ηµεροµηνία /ΑΠ.:Φ.090.1/11/ΑΣ 223 χαρακτηρισµένο ως «απόρρητο» έγγραφο, µε το οποίο µας ενηµερώνει ότι αδυνατεί (χωρίς αιτιολογία) να αποστείλει «όλα» τα αντίγραφα της αλληλογραφίας της µε τις άλλες συναρµόδιες αρχές του Σένγκεν. Ασφαλώς ο Συνήγορος του Πολίτη δεν ζήτησε κάτι τέτοιο. Ζήτησε, όπως όφειλε να πράξει, να του παρασχεθούν έγγραφα τα οποία φέρουν τα στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης (π.χ. η έγγραφη πιστοποίηση από τις εµπλεκόµενες ξένες προξενικές αρχές Σένγκεν ότι οι σφραγίδες εισόδου στο διαβατήριό της είναι πράγµατι πλαστές). Υπογραµµίζεται ότι αυτό δεν θα είχε ζητηθεί, δεδοµένης της αµοιβαίας εµπιστοσύνης µεταξύ των υπηρεσιών µας, αν, ενόψει του αιτήµατος για οικογενειακή επανένωση και της σοβαρότατης κύρωσης της εγγραφής της αναφεροµένης στον ΕΚΑΝΑ για µια δεκαετία, στο επίµαχο τηλεαντιγράφηµα δεν διαφαινόταν υποκειµενική κρίση, η οποία προκύπτει από το «..δεν επιβεβαίωσαν την έκδοσή τους» και το «συνάγεται ότι είναι πλαστές». Επιπλέον, στο ίδιο ως άνω έγγραφο διατυπώνονται εσφαλµένες απόψεις ως προς τον ρόλο του Συνηγόρου του Πολίτη, τις αρµοδιότητες της προξενικής αρχής και τα καθήκοντα των υπηρετούντων σε αυτή, και δη της Γενικού Προξένου, τις οποίες δεν θα επαναλάβουµε και δεν θα σχολιάσουµε στο παρόν έγγραφο αλλά θα παρακαλέσουµε τον Γενικό Επιθεωρητή να τις εξετάσει και κατά την κρίση του να απευθύνει τις αναγκαίες συστάσεις. Μολαταύτα, θεωρούµε επιβεβληµένο για την περαιτέρω εποικοδοµητική συνεργασία των υπηρεσιών µας, να επισηµάνουµε και να ενηµερώσουµε, σε γενικές γραµµές, ότι η λειτουργία του Συνηγόρου του Πολίτη, συνταγµατικά κατοχυρωµένης ανεξάρτητης αρχής (άρθρο 103 του Συντάγµατος), δεν διέπεται από «καταστατικό» αλλά από νόµους που προσδιορίζουν ακριβώς την αποστολή της. Συγκεκριµένα, στο άρθρο 1 παρ. 1 του νόµου 3094/2003 (όπως ισχύει) ορίζεται ότι:

9 «Ο Συνήγορος του Πολίτη έχει ως Αποστολή τη διαµεσολάβηση µεταξύ των πολιτών και των δηµοσίων υπηρεσιών, των οργανισµών τοπικής αυτοδιοίκησης, των Ν.Π... και των Ν.Π.Ι.. όπως αυτά καθορίζονται στο άρθρο 3 παρ. 1 του παρόντος, για την προστασία των δικαιωµάτων του πολίτη, την καταπολέµηση της κακοδιοίκησης και την τήρηση της νοµιµότητας» ενώ για το σκοπό αυτό «ερευνά ατοµικές διοικητικές πράξεις ή παραλείψεις ή υλικές ενέργειες οργάνων των δηµοσίων υπηρεσιών που παραβιάζουν δικαιώµατα ή προσβάλλουν νόµιµα συµφέροντα φυσικών ή νοµικών προσώπων. Ιδίως ερευνά τις περιπτώσεις κατά τις οποίες όργανο δηµόσιας υπηρεσίας ατοµικό ή συλλογικό: i) προσβάλλει, µε πράξη ή παράλειψη, δικαίωµα ή συµφέρον προστατευόµενο από το Σύνταγµα και το νόµο, ii) αρνείται να εκπληρώσει συγκεκριµένη υποχρέωση που επιβάλλεται από τελεσίδικη ή προσωρινά εκτελεστή δικαστική απόφαση, iii) αρνείται να εκπληρώσει συγκεκριµένη υποχρέωση που επιβάλλεται από διάταξη νόµου ή από ατοµική διοικητική πράξη, iv) ενεργεί ή παραλείπει νόµιµη οφειλόµενη ενέργεια, κατά παράβαση των αρχών της χρηστής διοίκησης και της διαφάνειας ή κατά κατάχρηση εξουσίας» (άρθρο 3. παρ. 3). Περαιτέρω κατά τη διαδικασία της έρευνας «Ο Συνήγορος του Πολίτη µπορεί να ζητεί από τις δηµόσιες υπηρεσίες κάθε πληροφορία, έγγραφο ή άλλο στοιχείο για την υπόθεση, να εξετάζει πρόσωπα, να ενεργεί αυτοψία και να παραγγέλλει πραγµατογνωµοσύνη. Κατά την εξέταση εγγράφων και άλλων στοιχείων, που βρίσκονται στη διάθεση δηµοσίων υπηρεσιών, δεν µπορεί να αντιταχθεί ο χαρακτηρισµός τους ως απορρήτων, εκτός εάν αφορούν την εθνική άµυνα, την κρατική ασφάλεια και τις διεθνείς σχέσεις της χώρας. Όλες οι δηµόσιες υπηρεσίες οφείλουν να διευκολύνουν µε κάθε τρόπο την έρευνα Η µη σύµπραξη δηµόσιας υπηρεσίας στη διεξαγωγή της αποτελεί αντικείµενο ειδικής έκθεσης του Συνηγόρου του Πολίτη προς τον καθ` ύλην αρµόδιο Υπουργό» (άρθρο 4 παρ. 5). Εδώ πρέπει να επισηµανθεί µε έµφαση, δεδοµένης της συνήθους επίκλησης των προξενικών ή άλλων διπλωµατικών αρχών λόγων µη συνεργασίας µε την Αρχή µας µε την αιτιολογία ότι έργο τους αφορά την εθνική άµυνα, την κρατική ασφάλεια και τις διεθνείς σχέσεις της χώρας, ότι οι Πρεσβείες /Προξενικές αρχές εµπίπτουν στον διοικητικό έλεγχο τον οποίο είναι επιφορτισµένη από το Σύνταγµα να διενεργεί η Αρχή. Μάλιστα, η αρµοδιότητα του Συνηγόρου του Πολίτη να επιλαµβάνεται θεµάτων νοµιµότητας των πράξεων ή/και παραλείψεων των προξενικών αρχών αποτελεί µια δυνατότητα ελέγχου που κατ εξοχήν µπορεί να πιστοποιεί το γεγονός ότι τα ελληνικά προξενεία αποτελούν ουσιαστικά όργανα της διοίκησης ενός κράτους δικαίου, δηλαδή µιας κρατικής διοίκησης που εκδηλώνει και

10 επί αλλοδαπής επικράτειας, µεταξύ άλλων, την αδιαπραγµάτευτη προσήλωσή της στα δικαιώµατα του ανθρώπου, τηρώντας τις αρχές της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης. Η δήλωση εποµένως του Γεν. Προξενείου Μαριούπολης ότι αδυνατεί να διαβιβάσει στην αρχή τα φωτοαντίγραφα εγγράφων που της ζητήθηκαν προκειµένου να διακριβωθεί ότι οι ενέργειες της διοίκησης ήταν σύννοµες και εποµένως οι διαµαρτυρίες των αναφεροµένων αβάσιµες, µόνο προβληµατισµό µπορεί να δηµιουργήσει. Η έκδοση ή άρνηση έκδοσης θεωρήσεων εισόδου γίνεται κατ εφαρµογή της ισχύουσας νοµοθεσίας (εσωτερικής, ευρωπαϊκής και Σένγκεν). Συνεπώς, δεν εµπίπτει στο πεδίο της «πολιτικής απόφασης» ή «πολιτικής διαπραγµάτευσης» όπου µπορεί να τίθεται θέµα εθνικής ασφάλειας και διπλωµατικών σχέσεων. Οι ισχύοντες νόµοι αυτοί καθ αυτοί ορίζουν, κατά την εκάστοτε χρονική περίοδο, πως πρέπει να δρουν τα όργανα της διοίκησης και ποιούς κανόνες πρέπει να ακολουθούν. Η εφαρµογή ή µη των νόµων αυτών δεν εµπίπτει στη διακριτική ευχέρεια των οργάνων των διπλωµατικών αρχών. Αντιθέτως, η διακριτική ευχέρεια οργάνων της διοίκησης, όπου επιτρέπεται, ορίζεται ειδικά. Εποµένως, η εφαρµογή κριτηρίων Σένγκεν για τη χορήγηση θεωρήσεων εισόδου, καθώς και αυτών που ορίζονται από την κοινοτική νοµοθεσία για την είσοδο στη χώρα υπηκόων τρίτων χωρών για το σκοπό οικογενειακής επανένωσης, είναι απολύτως ελέγξιµη, όπως είναι, γενικώς, η όλη οριζόµενη εκ των νόµων διαδικασία χορήγησης θεωρήσεων εισόδου. Άλλωστε κριτήρια τίθενται προκειµένου να µειωθεί στο ελάχιστο το ενδεχόµενο αυθαίρετης ή υποκειµενικής κρίσης του εµπλεκόµενου υπαλλήλου. Ακόµη και ο Κανονισµός 810/2009-Κοινοτικός Κώδικας Θεωρήσεων που τέθηκε σε εφαρµογή στις , όπως αναφέρεται στο Α.Π.Φ.3497/52/ΑΣ508/ της Γ4 /νσης ικαιοσύνης Εσωτερικών Υποθέσεων και Σένγκεν, ορίζει ότι «2) θεσµοθετείται η υποχρέωση των κρατών µελών να αιτιολογούν λεπτοµερώς τις αρνητικές αποφάσεις σε κάθε αίτηµα θεώρησης και να εφοδιάζουν τους αιτούντες µε το εναρµονισµένο αίτηµα απόρριψης». Άλλωστε, στην κατ εξαίρεση περίπτωση όπου εκ του νόµου παρέχεται η δυνατότητα διακριτικής ευχέρειας, ή όπου το αρµόδιο πολιτικό όργανο διπλωµατικής ή άλλης αρχής επικαλείται λόγους κινδύνου για την «εθνική άµυνα, την κρατική ασφάλεια και τις διεθνείς σχέσεις της χώρας» σε µια απόφασή του, τότε και πάλι ο Συνήγορος του Πολίτη έχει τη δυνατότητα να την ελέγξει, ως προς την βασιµότητά της ως τέτοια καθώς, σύµφωνα µε τη παρ. 9 του άρθρου 4 του νόµου 3094/2003,

11 «Το προσωπικό της Αρχής υπέχει καθήκον εχεµύθειας για έγγραφα και στοιχεία των οποίων λαµβάνει γνώση στο πλαίσιο της έρευνας και είναι απόρρητα σύµφωνα µε τις κείµενες διατάξεις ή εξαιρούνται από το δικαίωµα πρόσβασης στα διοικητικά έγγραφα, κατά τον Κώδικα ιοικητικής ιαδικασίας και κάθε άλλη συναφή διάταξη». Συµπέρασµα/προτάσεις: Κρίνοντας ότι οι παραπάνω παρατηρήσεις δύναται να συµβάλουν στην καλύτερη κατανόηση του ρόλου της Αρχής στο δικαιοπολιτικό µας σύστηµα, θα θέλαµε εκ νέου να ζητήσουµε από την Προξενική Αρχή της Μαριούπολης να µας αποστείλει φωτοαντίγραφα των εγγράφων 5 (π.χ. την έγγραφη επιβεβαίωση των συναρµοδίων προξενικών αρχών ότι οι σφραγίδες που είχε στο διαβατήριο της η κυρία.ήταν πλαστές), που βεβαιώνουν την παραβατική συµπεριφορά της αναφερόµενης, ως προς την καταστρατήγηση των διατάξεων του νόµου 3386/2005 (ή όποια άλλη σχετική διάταξη) για την είσοδό της στην Ελληνική επικράτεια, ή όποιο άλλο στοιχείο το οποίο κρίνετε ότι µε ασφάλεια επιβεβαιώνει την ορθότητα της απόφασης του Προξενείου να καταχωρηθεί η αναφερόµενη στον ΕΚΑΝΑ και να αρνηθεί την είσοδο της στη χώρα για το σκοπό της οικογενειακής επανένωσης. Η αναφερόµενη ενδεχοµένως θα χρειαστεί να χρησιµοποιήσει τα στοιχεία αυτά στην περίπτωση που κρίνει, εφόσον αποβεί αναποτελεσµατική η παρέµβαση της Αρχής, ότι πρέπει να απευθυνθεί στη δικαιοσύνη. Περαιτέρω, αν η Προξενική αρχή έχει στοιχεία που τεκµηριώνουν την εµπλοκή των αναφεροµένων σε παράνοµες ενέργειες, π.χ. διαδικασίες εµπορίας/διακίνησης γυναικών, είναι απολύτως απαραίτητο να µας το γνωστοποιήσουν προκειµένου η Αρχή να πράξη τα δέοντα ως προς τον χειρισµό της υπόθεσης. Επιπλέον, χρήσιµο για την αποφυγή τέτοιων φαινοµένων βεβαίως θα είναι κάποιο στοιχείο για τις ενέργειες στις οποίες προέβη η Προξενική µας αρχή προς τις αρµόδιες υπηρεσίες της Ουκρανίας, όσον αφορά τη λειτουργία του φερόµενου στο ως άνω τηλεαντιγράφηµα της ως γραφείο «διευκολύνσεων έκδοσης θεωρήσεων εισόδου» στην Ελλάδα. Στην περίπτωση όµως που δεν υφίστανται τέτοια στοιχεία ή που στη συγκεκριµένη περίπτωση έγινε κάποιο λάθος, η Αρχή κρίνει ότι το Προξενείο µας στη Μαριούπολη οφείλει άµεσα να επανορθώσει ώστε να καταστεί δυνατόν να γίνουν 5 Ποτέ δεν ζητήσαµε όλα τα έγγραφα που η Προξενική αρχή έχει απευθύνει στις συναρµόδιες της προξενικές αρχές. Ζητήσαµε να µας γνωστοποιηθούν αυτά που βεβαιώνουν το συµπέρασµα στο οποίο καταλήξατε ότι δηλαδή ο σφραγίδες που έφερε στο διαβατήριό της ήταν πλαστές και ότι εποµένως η υπηρεσία σας έπρεπε να ζητήσει την καταχώρισή της στον ΕΚΑΝΑ.

12 σεβαστά τα σύµφωνα µε την ισχύουσα νοµοθεσία δικαιώµατα των αναφεροµένων όσο αφορά την οικογενειακή τους επανένωση. Περί αυτής δε της διαδικασίας οικογενειακής επανένωσης, ο Συνήγορος του Πολίτη σας έχει ποικιλοτρόπως (π.χ. µε το µε αρ. πρωτ /1/2010/40754/1/ έγγραφό του) γνωστοποιήσει τα ισχύοντα. Θεωρώντας ότι το παρόν µπορεί να αποτελέσει τη βάση, µέσω αµοιβαίας εµπιστοσύνης και εφαρµογής της ισχύουσας νοµοθεσίας, για µια καλή συνεργασία των υπηρεσιών µας, οι συνεργάτες µου και εγώ προσωπικά αναµένουµε την ανταπόκρισή σας και είµαστε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση ή πληροφορία θεωρείτε απαραίτητη. Με τιµή Βασίλης Καρύδης Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη Κοινοποίηση: Γραφείου Υπουργού Εξωτερικών Βασ. Σοφίας 5, 1 ος όροφος ΑΘΗΝΑ

11 Νοεµβρίου 2010 Αριθµ. Πρωτ.: 132327/48504/2010 Πληροφορίες: **************** (τηλ.:2107289***)

11 Νοεµβρίου 2010 Αριθµ. Πρωτ.: 132327/48504/2010 Πληροφορίες: **************** (τηλ.:2107289***) 11 Νοεµβρίου 2010 Αριθµ. Πρωτ.: 132327/48504/2010 Πληροφορίες: **************** (τηλ.:2107289***) 1. Περιφέρεια Αττικής Γενική ιεύθυνση Περιφέρειας ιεύθυνση Αλλοδαπών & Μετανάστευσης υτ. Αττικής & Πειραιά

Διαβάστε περισσότερα

Αριθµ. Πρωτ.: /24172/2012 Πληροφορίες: Ανδριανή Παπαδοπούλου Τηλ.: Φαξ:

Αριθµ. Πρωτ.: /24172/2012 Πληροφορίες: Ανδριανή Παπαδοπούλου Τηλ.: Φαξ: 9 Ιουλίου 2012 Αριθµ. Πρωτ.: 148757/24172/2012 Πληροφορίες: Ανδριανή Παπαδοπούλου Τηλ.:2131306630 Φαξ:210 7289643 Πρεσβεία της Ελλάδος στην Αλβανία Προξενικό Γραφείο Τιράνων Rruga Frederik Shircka, No

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Απόρριψη αιτήµατος χορήγησης θεώρησης εισόδου σε µέλος οικογένειας Έλληνα και γενικότερα ζητήµατα λειτουργίας του Γενικού Προξενείου Μαριούπολης

ΘΕΜΑ: Απόρριψη αιτήµατος χορήγησης θεώρησης εισόδου σε µέλος οικογένειας Έλληνα και γενικότερα ζητήµατα λειτουργίας του Γενικού Προξενείου Μαριούπολης Αθήνα, 23 Μαρτίου 2011 Αρ. Πρωτ. Φ. ***/1/2010 Πληροφορίες: Μαρία Βουτσίνου ήµητρα Μυτιληναίου Τηλ: 210 7289609, 803 Φαξ: 210 7289643 Προς Πρέσβη της Ελλάδας στην Ουκρανία Greek Embassy in Ukraine 10 Panfilovtsev

Διαβάστε περισσότερα

Aθήνα, 10 Απριλίου 2008. Αρ.πρωτ.: 2015. 2. 3/08 ΠΟΡΙΣΜΑ

Aθήνα, 10 Απριλίου 2008. Αρ.πρωτ.: 2015. 2. 3/08 ΠΟΡΙΣΜΑ Aθήνα, 10 Απριλίου 2008 ΠΟΡΙΣΜΑ Αρ.πρωτ.: 2015. 2. 3/08 Κατόπιν διερεύνησης της µε αριθµό πρωτοκόλλου 2015/2008 αναφοράς της κυρίας *** και της ανεπαρκούς αιτιολόγησης που παρείχε το Προξενείο Καϊρου,

Διαβάστε περισσότερα

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΝΩΣΗΣ ΣΕ ΜΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ.

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΝΩΣΗΣ ΣΕ ΜΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΝΩΣΗΣ ΣΕ ΜΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ. Στην παρ. 5 του άρθρου 28 του ν. 2910/2001, ορίζεται ότι για τη χορήγηση θεώρησης εισόδου σε μέλη οικογένειας

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 12 /2011

Α Π Ο Φ Α Σ Η 12 /2011 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 25-02-2011 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/1417/25-02-2011 Α Π Ο Φ Α Σ Η 12 /2011 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 14 /2011

Α Π Ο Φ Α Σ Η 14 /2011 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 10-03-2011 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/1706/10-03-2011 Α Π Ο Φ Α Σ Η 14 /2011 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 103/2011

Α Π Ο Φ Α Σ Η 103/2011 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 20.7.2011 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/5071/20.07.2011 Α Π Ο Φ Α Σ Η 103/2011 Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνήλθε µετά από πρόσκληση του προεδρεύοντος

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 98/2011

Α Π Ο Φ Α Σ Η 98/2011 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 20-07-2011 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/5067/20-07-2011 Α Π Ο Φ Α Σ Η 98/2011 Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνήλθε µετά από πρόσκληση του προεδρεύοντος

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 100/2011

Α Π Ο Φ Α Σ Η 100/2011 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 20-07-2011 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/5069/20/07/2011 Α Π Ο Φ Α Σ Η 100/2011 Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνήλθε µετά από πρόσκληση του προεδρεύοντος

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 30/2011

Α Π Ο Φ Α Σ Η 30/2011 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 31-03-2011 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/2270/31-03-2011 Α Π Ο Φ Α Σ Η 30/2011 Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος στο

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 105/2011

Α Π Ο Φ Α Σ Η 105/2011 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 20.7.2011 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/5073/20-07-2011 Α Π Ο Φ Α Σ Η 105/2011 Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνήλθε µετά από πρόσκληση του προεδρεύοντος

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 31/2011

Α Π Ο Φ Α Σ Η 31/2011 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 31.03.2011 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/2249/31.03.2011 Α Π Ο Φ Α Σ Η 31/2011 Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος στο

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 71/2011

Α Π Ο Φ Α Σ Η 71/2011 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 02-06-2011 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/3866/02-06-2011 Α Π Ο Φ Α Σ Η 71/2011 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 32/2011

Α Π Ο Φ Α Σ Η 32/2011 Αθήνα, 06.04.2011 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/2371/06.04.2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Ταχ. /νση: ΚΗΦΙΣΙΑΣ 1-3 115 23 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: 210-6475601 FAX: 210-6475628 Α Π Ο Φ Α Σ

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 96/2011

Α Π Ο Φ Α Σ Η 96/2011 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 20-07-2011 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/5065/20-07-2011 Α Π Ο Φ Α Σ Η 96/2011 Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνήλθε µετά από πρόσκληση του προεδρεύοντος

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 97/2011

Α Π Ο Φ Α Σ Η 97/2011 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 20-07-2011 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/5066/20/07/2011 Α Π Ο Φ Α Σ Η 97/2011 Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνήλθε µετά από πρόσκληση του προεδρεύοντος

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 17/2011

Α Π Ο Φ Α Σ Η 17/2011 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 15-03-2011 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/1807/15-03-2011 Α Π Ο Φ Α Σ Η 17/2011 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/3318/

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/3318/ Αθήνα, 13-05-2011 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/3318/13-05-2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Ταχ. /νση: ΚΗΦΙΣΙΑΣ 1-3 115 23 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: 210-6475601 FAX: 210-6475628 Α Π Ο Φ Α Σ

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 25 /2011

Α Π Ο Φ Α Σ Η 25 /2011 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 05-04-2011 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/2362/05-04-2011 Α Π Ο Φ Α Σ Η 25 /2011 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 76/2011

Α Π Ο Φ Α Σ Η 76/2011 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 07-06-2011 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/3990/07-06-2011 Α Π Ο Φ Α Σ Η 76/2011 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 101 /2010

Α Π Ο Φ Α Σ Η 101 /2010 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 20-07-2011 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/5063/20-07-2011 Α Π Ο Φ Α Σ Η 101 /2010 Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνήλθε µετά από πρόσκληση του

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/2137/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 5/2019

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/2137/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 5/2019 Αθήνα, 19-03-2019 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/2137/19-03-2019 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Α Π Ο Φ Α Σ Η 5/2019 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος

Διαβάστε περισσότερα

Κύκλος ικαιωµάτων του Ανθρώπου ΣΥΝΟΨΗ ΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΝΤΟΣ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ

Κύκλος ικαιωµάτων του Ανθρώπου ΣΥΝΟΨΗ ΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΝΤΟΣ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ Κύκλος ικαιωµάτων του Ανθρώπου ΣΥΝΟΨΗ ΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΝΤΟΣ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη: Ανδρέας Τάκης Επιµέλεια σύνοψης:

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 149/2011

Α Π Ο Φ Α Σ Η 149/2011 Αθήνα, 11-11-2011 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/7501/11-11-2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Ταχ. /νση: ΚΗΦΙΣΙΑΣ 1-3 115 23 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: 210-6475601 FAX: 210-6475628 Α Π Ο Φ Α Σ

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 26/2012

Α Π Ο Φ Α Σ Η 26/2012 Αθήνα, 23-02-2012 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/1364/23-02-2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Ταχ. /νση: ΚΗΦΙΣΙΑΣ 1-3 115 23 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: 210-6475601 FAX: 210-6475628 Α Π Ο Φ Α Σ

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 9/2012

Α Π Ο Φ Α Σ Η 9/2012 Αθήνα, 25-01-2012 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/550/25-01-2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Ταχ. /νση: ΚΗΦΙΣΙΑΣ 1-3 115 23 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: 210-6475601 FAX: 210-6475628 Α Π Ο Φ Α Σ Η

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/3767/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 81/2015

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/3767/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 81/2015 Αθήνα, 02-07-2015 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/3767/02-07-2015 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Α Π Ο Φ Α Σ Η 81/2015 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος

Διαβάστε περισσότερα

Ολοµ 501/1945 και γνωµ. Ν.Σ.Κ. 60/2003), ότι εάν κάποιος αναγνωρίζεται από την Ελληνική

Ολοµ 501/1945 και γνωµ. Ν.Σ.Κ. 60/2003), ότι εάν κάποιος αναγνωρίζεται από την Ελληνική Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2008 αρ. πρωτ: 12482/07.2.1 Ειδικός επιστήµονας: Λάµπρος Μπαλτσιώτης Τηλ.: 210-7289709 Προς Υπουργείο Εσωτερικών ιεύθυνση Αστικής & ηµοτικής Κατάστασης Σταδίου 31 105 59 ΑΘΗΝΑ ΘΕΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα,24 Ιανουαρίου 2012 Αριθµ. Πρωτ.: 125875/2909/2012 Πληροφορίες: ********

Αθήνα,24 Ιανουαρίου 2012 Αριθµ. Πρωτ.: 125875/2909/2012 Πληροφορίες: ******** Αθήνα,24 Ιανουαρίου 2012 Αριθµ. Πρωτ.: 125875/2909/2012 Πληροφορίες: ******** ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ 10187 Αθήνα ΘΕΜΑ: «Άρνηση εγγραφής µέλους στον Πανελλήνιο

Διαβάστε περισσότερα

29 Ιουνίου 2012 Αριθµ. Πρωτ.: 150118/23067/2012 Πληροφορίες: Ανδριανή Παπαδοπούλου Τηλ.: Φωτεινή Παντελίδου. Ιωάννης Μόσχος

29 Ιουνίου 2012 Αριθµ. Πρωτ.: 150118/23067/2012 Πληροφορίες: Ανδριανή Παπαδοπούλου Τηλ.: Φωτεινή Παντελίδου. Ιωάννης Μόσχος Προς Υπουργείο Εξωτερικών Ε3 /νση ιοικητικών και ικαστικών Υποθέσεων Ακαδηµίας 3, 6 ος Όροφος 106 71 ΑΘΗΝΑ 29 Ιουνίου 2012 Αριθµ. Πρωτ.: 150118/23067/2012 Πληροφορίες: Ανδριανή Παπαδοπούλου Φωτεινή Παντελίδου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Γ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Γ4 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΕΝΓΚΕΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Γ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Γ4 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΕΝΓΚΕΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Γ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Γ4 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΕΝΓΚΕΝ Αθήνα, 2 Ιουνίου 2010 Α.Π. Φ. 3497.3/83/ΑΣ 1093 ΠΡΟΣ: ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ Εφαρμογή του

Διαβάστε περισσότερα

Κύκλος ικαιωµάτων του Ανθρώπου

Κύκλος ικαιωµάτων του Ανθρώπου Κύκλος ικαιωµάτων του Ανθρώπου ΣΥΝΟΨΗ ΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΝΟΜΙΜΗΣ ΙΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ Α ΕΙΑΣ ΙΑΜΟΝΗΣ ΑΟΡΙΣΤΗΣ ΧΡΟΝΙΚΗΣ ΙΑΡΚΕΙΑΣ Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη:

Διαβάστε περισσότερα

Κύκλος Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Κύκλος Δικαιωμάτων του Ανθρώπου xna Κύκλος Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΘΕΣΗΣ Δελτίο διαμονής πολίτη τρίτης χώρας που είναι σύζυγος πολίτη χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη: Ανδρέας Τάκης Χειριστές:

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/5906/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 95 /2017

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/5906/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 95 /2017 Αθήνα, 03-08-2017 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/5906/03-08-2017 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Α Π Ο Φ Α Σ Η 95 /2017 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΚΛΟΣ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΥΚΛΟΣ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΗ ΚΥΚΛΟΣ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΗ ΣΥΝΟΨΗ ΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ Θέµα: Χορήγηση βεβαιώσεων «περί µη οφειλής Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.) από τους Ο.Τ.Α. Α βαθµού Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη: Καλλιόπη Σπανού Χειριστές:

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 68/2011

Α Π Ο Φ Α Σ Η 68/2011 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 01-06-2011 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/3837/01-06-2011 Α Π Ο Φ Α Σ Η 68/2011 Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος στο

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες: κα Έ. Σταµπουλή (τηλ.:2107289728)

Πληροφορίες: κα Έ. Σταµπουλή (τηλ.:2107289728) 5 εκεµβρίου 2011 Αριθµ. Πρωτ.: 123597/33811/2011 Πληροφορίες: κα Έ. Σταµπουλή (τηλ.:2107289728) ήµος Θήρας /νση Πολεοδοµίας Φηρά Σαντορίνη Θέµα: Επιβολή προστίµου µετά την ακύρωση της απόφασης Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 13 Μαρτίου 2007

Αθήνα, 13 Μαρτίου 2007 Ελληνική ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΗΜ. ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΙΟΙΚ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ /ΝΣΗ ΑΛΛΟ ΑΠΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ Α ΤΜΗΜΑ Α ΕΙΩΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ Αθήνα, 13 Μαρτίου 2007 Αριθ. Πρωτ. :

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η ΑΡ. 126/2012

Α Π Ο Φ Α Σ Η ΑΡ. 126/2012 Αθήνα, 25-07-2012 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/5125/25-07-2012 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Α Π Ο Φ Α Σ Η ΑΡ. 126/2012 Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 22 / 11 / Αριθ.Πρωτ.: Φ /29583

Αθήνα, 22 / 11 / Αριθ.Πρωτ.: Φ /29583 Ελληνική ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΙ ΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ Αθήνα, 22 / 11 / 2017 Αριθ.Πρωτ.: Φ. 208738/29583 Ταχ. /νση : Σταδίου 31 Ταχ.Κώδικας

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/3490/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 67/2014

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/3490/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 67/2014 Αθήνα, 02-06-2014 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/3490/02-06-2014 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Α Π Ο Φ Α Σ Η 67/2014 Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος στο

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/3869/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 51 /2017

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/3869/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 51 /2017 Αθήνα, 15-05-2017 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/3869/15-05-2017 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Α Π Ο Φ Α Σ Η 51 /2017 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος

Διαβάστε περισσότερα

Θέµα: «Αναγνώριση δικαιώµατος διαµονής σε µέλη οικογένειας Έλληνα και πολιτών κρατών της Ε.Ε. και διαδικασία αρχικής χορήγησης δελτίου διαµονής»

Θέµα: «Αναγνώριση δικαιώµατος διαµονής σε µέλη οικογένειας Έλληνα και πολιτών κρατών της Ε.Ε. και διαδικασία αρχικής χορήγησης δελτίου διαµονής» Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής ιακυβέρνησης Γενική Γραµµατεία Μεταναστευτικής Πολιτικής Σταδίου 27, 101 83 Αθήνα Αθήνα, 20 Ιουλίου 2010 Αρ. Πρωτ. :12872.2.3 /09 Χειριστής:.Βερέµης,

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/1382/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 24/2014

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/1382/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 24/2014 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 27-02-2014 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/1382/27-02-2014 Α Π Ο Φ Α Σ Η 24/2014 Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος, στην

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 147/2011

Α Π Ο Φ Α Σ Η 147/2011 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 11-11-2011 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/4057-2/11-11-2011 Α Π Ο Φ Α Σ Η 147/2011 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση

Διαβάστε περισσότερα

Προξενικό Γραφείο της Ελληνικής Πρεσβείας Νέου Δελχί EP-32, Dr S. Radhakrishnan Marg, Chanakyapuri, New Delhi

Προξενικό Γραφείο της Ελληνικής Πρεσβείας Νέου Δελχί EP-32, Dr S. Radhakrishnan Marg, Chanakyapuri, New Delhi Προξενικό Γραφείο της Ελληνικής Πρεσβείας Νέου Δελχί EP-32, Dr S. Radhakrishnan Marg, Chanakyapuri, New Delhi 110021 grcon.del@mfa.gr Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2008 Αρ.πρωτ.:***.08 & ***.07.&***.08.2.3 & ***.08

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 122/2016

Α Π Ο Φ Α Σ Η 122/2016 Αθήνα, 19-12-2016 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/8386/19-12-2016 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Α Π Ο Φ Α Σ Η 122/2016 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/1935-1/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 127/2015

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/1935-1/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 127/2015 Αθήνα, 11-12-2015 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/1935-1/11-12-2015 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Α Π Ο Φ Α Σ Η 127/2015 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/9065/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 70 /2018

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/9065/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 70 /2018 Αθήνα, 15-11-2018 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/9065/15-11-2018 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Α Π Ο Φ Α Σ Η 70 /2018 Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος στο

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/3749/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 79/2015

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/3749/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 79/2015 Αθήνα, 01-07-2015 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/3749/01-07-2015 Α Π Ο Φ Α Σ Η 79/2015 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 94/2012

Α Π Ο Φ Α Σ Η 94/2012 Αθήνα, 31-05-2012 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/3950/31-05-2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Ταχ. /νση: ΚΗΦΙΣΙΑΣ 1-3 115 23 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: 210-6475601 FAX: 210-6475628 Α Π Ο Φ Α Σ

Διαβάστε περισσότερα

Κύκλος ικαιωµάτων του Ανθρώπου ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΗΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΙΚΑΣΤΙΚΗ ΙΑΤΑΓΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΙΑΜΟΝΗΣ ΑΛΛΟ ΑΠΩΝ

Κύκλος ικαιωµάτων του Ανθρώπου ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΗΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΙΚΑΣΤΙΚΗ ΙΑΤΑΓΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΙΑΜΟΝΗΣ ΑΛΛΟ ΑΠΩΝ Κύκλος ικαιωµάτων του Ανθρώπου ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΗΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΙΚΑΣΤΙΚΗ ΙΑΤΑΓΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΙΑΜΟΝΗΣ ΑΛΛΟ ΑΠΩΝ Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη: Ανδρέας Τάκης Επιµέλεια εγγράφου: Χάρης Σιµόπουλος,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 49/2014 (Άρθρο 77 παρ. 3 Ν.3852/2010)

ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 49/2014 (Άρθρο 77 παρ. 3 Ν.3852/2010) Διαμεσολάβηση 49/2014 Σελίδα 1 ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 49/2014 (Άρθρο 77 παρ. 3 Ν.3852/2010) Προς 1) Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών sxpol.elegxos@cityofathens.gr 2) Τμήμα Έκδοσης Αδειών Δόμησης poleod.adeies@cityofathens.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Συµµόρφωση της ιοίκησης σε ικαστικές αποφάσεις- Καθορισµός τύπου «ειδικής βεβαίωσης νόµιµης διαµονής»

ΘΕΜΑ: Συµµόρφωση της ιοίκησης σε ικαστικές αποφάσεις- Καθορισµός τύπου «ειδικής βεβαίωσης νόµιµης διαµονής» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΗΜΟΣΙΑΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΛΛΟ ΑΠΩΝ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ Ταχ. /νση: Ευαγγελιστρίας 2 Ταχ. Κώδικας: 105 63, Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/8150/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 158/2013

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/8150/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 158/2013 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 24-12-2013 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/8150/24-12-2013 Α Π Ο Φ Α Σ Η 158/2013 Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος,

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/5458/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 125/2014

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/5458/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 125/2014 Αθήνα, 15-09-2014 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/5458/15-09-2014 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Α Π Ο Φ Α Σ Η 125/2014 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος

Διαβάστε περισσότερα

Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/2814-1/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 88/2015

Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/2814-1/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 88/2015 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Αθήνα, 29-07-2015 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/2814-1/29-07-2015 Α Π Ο Φ Α Σ Η 88/2015 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/1381/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 25/2014

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/1381/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 25/2014 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 27-02-2014 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/1381/27-02-2014 Α Π Ο Φ Α Σ Η 25/2014 Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος, στην

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Αναφορών 29.3.2011 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ Θέμα: Αναφορά 0624/2009 του A.T., ιταλικής ιθαγένειας, σχετικά με θεώρηση που θα επιτρέπει σε πολίτες τρίτων χωρών να

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/2619/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 40/2017

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/2619/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 40/2017 Αθήνα, 28-03-2017 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/2619/28-03-2017 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Α Π Ο Φ Α Σ Η 40/2017 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/3768/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 82/2015

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/3768/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 82/2015 Αθήνα, 02-07-2015 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/3768/02-07-2015 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Α Π Ο Φ Α Σ Η 82/2015 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 111/2012

Α Π Ο Φ Α Σ Η 111/2012 Αθήνα, 21-06-2012 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/4447/21-06-2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Ταχ. /νση: ΚΗΦΙΣΙΑΣ 1-3 115 23 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: 210-6475601 FAX: 210-6475628 Α Π Ο Φ Α Σ

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/4841-2/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 144 /2017

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/4841-2/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 144 /2017 Αθήνα, 20-12-2017 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/4841-2/20-12-2017 Α Π Ο Φ Α Σ Η 144 /2017 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Επιτροπή Αναφορών 29.9.2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ Θέμα: Αναφορά 1240/2013, της Rodica Ionela Bazgan, ρουμανικής ιθαγένειας, σχετικά με την ελεύθερη κυκλοφορία στην Ευρωπαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 13 Μαρτίου 2007 Αρ. Πρωτ.: Χειριστές: Καλλιόπη Λυκοβαρδή Τηλ Έλενα Μάρκου Τηλ

Αθήνα, 13 Μαρτίου 2007 Αρ. Πρωτ.: Χειριστές: Καλλιόπη Λυκοβαρδή Τηλ Έλενα Μάρκου Τηλ Αθήνα, 13 Μαρτίου 2007 Αρ. Πρωτ.:18978.05.2.3 Χειριστές: Καλλιόπη Λυκοβαρδή Τηλ. 210-72.89.619 Έλενα Μάρκου Τηλ. 210 72.89.807 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Γεν. /νση ιοικητικής Υποστήριξης /νση ιοίκησης και Ανάπτυξης

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/3106/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 47/2011

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/3106/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 47/2011 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 04-05-2011 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/3106/04-05-2011 Α Π Ο Φ Α Σ Η 47/2011 Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνήλθε, µετά από πρόσκληση του Προέδρου

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/590/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 14/2014

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/590/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 14/2014 Αθήνα, 21-01-2014 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/590/29-01-2014 Α Π Ο Φ Α Σ Η 14/2014 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/3769/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 83/2015

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/3769/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 83/2015 Αθήνα, 02-07-2015 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/3769/02-07-2015 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Α Π Ο Φ Α Σ Η 83/2015 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 13 Μαίου 2011 Αριθµ. Πρωτ.: /11806/2011

Αθήνα, 13 Μαίου 2011 Αριθµ. Πρωτ.: /11806/2011 Αθήνα, 13 Μαίου 2011 Αριθµ. Πρωτ.: 140406/11806/2011 Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνοµίας Κλάδος Αστυνοµίας Ασφάλειας και Τάξης /νση ιαβατηρίων Χίου 8 161 21 Καισαριανή Θέµα :

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας διαπιστευµένων διαµεσολαβητών ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ

Κώδικας Δεοντολογίας διαπιστευµένων διαµεσολαβητών ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ Κώδικας Δεοντολογίας διαπιστευµένων διαµεσολαβητών (Υ.Α 109088/20-13 ΦΕΚ 2824/2011 Β) Άρθρο 1 ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ 1.1 Προσόντα Οι διαµεσολαβητές πρέπει να είναι διαπιστευµένοι από

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΓΡΑΦΗ ΑΛΛΟ ΑΠΩΝ, ΚΑΤΟΧΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ Α ΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΩΝ ΑΛΛΟ ΑΠΩΝ.

ΙΑΓΡΑΦΗ ΑΛΛΟ ΑΠΩΝ, ΚΑΤΟΧΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ Α ΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΩΝ ΑΛΛΟ ΑΠΩΝ. ΙΑΓΡΑΦΗ ΑΛΛΟ ΑΠΩΝ, ΚΑΤΟΧΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ Α ΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΩΝ ΑΛΛΟ ΑΠΩΝ. Με αφορµή πληθώρα αναφορών ενδιαφεροµένων αλλοδαπών, κατόχων προσωρινής άδειας παραµονής του ν. 2910/2001,

Διαβάστε περισσότερα

ΙΚΑΣΤΙΚΗ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΙΑΦΟΡΩΝ

ΙΚΑΣΤΙΚΗ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΙΑΦΟΡΩΝ ΙΚΑΣΤΙΚΗ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΙΑΦΟΡΩΝ Ο Συντάξας: Ο Ελέγξας: Ο Εγκρίνων: Ηµεροµηνία: Ηµεροµηνία: Ηµεροµηνία: Αριθµός Έγκρισης: 1 από 1 Έκδοση : 0 1. ΣΚΟΠΟΣ Σκοπός της πράξης αυτής είναι η αντίκρουση των ενδίκων µέσων,

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/5426/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 112/2015

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/5426/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 112/2015 Αθήνα, 22-10-2015 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/5426/22-10-2015 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Α Π Ο Φ Α Σ Η 112/2015 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 145/2011

Α Π Ο Φ Α Σ Η 145/2011 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 11-11-2011 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/7490/11-11-2011 Α Π Ο Φ Α Σ Η 145/2011 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος,

Διαβάστε περισσότερα

Θέµα: Επιπλοκές στην διαδικασία χορήγησης άδειας διαµονής της υπηκόου Συρίας, κυρίας..

Θέµα: Επιπλοκές στην διαδικασία χορήγησης άδειας διαµονής της υπηκόου Συρίας, κυρίας.. Αθήνα, 2 Απριλίου 2008 Αριθµ.πρωτ. 3013/2008/2 Πληροφορίες: Φωτ. Παντελίδου Tηλέφωνο: 210 72 89 778 Φαξ: 210 72 89 643 Προς Υπουργείο Εσωτερικών, ηµόσιας ιοίκησης & Αποκέντρωσης ιεύθυνση Αλλοδαπών & Μετανάστευσης

Διαβάστε περισσότερα

Κύκλος Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Κύκλος Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Κύκλος Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ΑΡΧΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΣΕ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΝΤΕΣ ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ ΑΣΥΛΟ (άρθρο 25 παρ. 4 του ν.1975/1991 και άρθρο 8 παρ. 1 του π.δ. 61/1999) ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/74-1/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 118 /2016

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/74-1/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 118 /2016 Αθήνα, 05-12-2016 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/74-1/05-12-2016 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Α Π Ο Φ Α Σ Η 118 /2016 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/6689/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 133/2015

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/6689/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 133/2015 Αθήνα, 22-12-2015 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/6689/22-12-2015 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Α Π Ο Φ Α Σ Η 133/2015 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνήλθε, µετά από πρόσκληση

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/3424/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 62/2014

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/3424/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 62/2014 Αθήνα, 30-05-2014 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/3424/30-05-2014 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Α Π Ο Φ Α Σ Η 62/2014 Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος στο

Διαβάστε περισσότερα

ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ Ν. 2910/2001 ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ Α ΕΙΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Ο Συνήγορος του Πολίτη έχει διαπιστώσει, βάσει αναφορών ενδιαφεροµένων, ότι

ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ Ν. 2910/2001 ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ Α ΕΙΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Ο Συνήγορος του Πολίτη έχει διαπιστώσει, βάσει αναφορών ενδιαφεροµένων, ότι ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ Ν. 2910/2001 ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ Α ΕΙΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Ο Συνήγορος του Πολίτη έχει διαπιστώσει, βάσει αναφορών ενδιαφεροµένων, ότι το Υπουργείο Εργασίας απαιτεί τη χορήγηση νέας άδειας εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/5613/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 90/2017

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/5613/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 90/2017 Αθήνα, 24-07-2017 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/5613/24-07-2017 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Α Π Ο Φ Α Σ Η 90/2017 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/4989/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 78 / 2017

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/4989/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 78 / 2017 Αθήνα, 29-06-2017 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/4989/29-06-2017 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Α Π Ο Φ Α Σ Η 78 / 2017 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/4266/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 79/2011

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/4266/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 79/2011 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 17-06-2011 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/4266/17-06-2011 Α Π Ο Φ Α Σ Η 79/2011 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος

Διαβάστε περισσότερα

Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΠΡΟΞΕΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ (VISA) ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΣΥΝΕΝΩΣΗ

Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΠΡΟΞΕΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ (VISA) ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΣΥΝΕΝΩΣΗ 237 Digesta 2015 Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΠΡΟΞΕΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ (VISA) ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΣΥΝΕΝΩΣΗ Κυριάκος Π. Παπανικολάου Λέκτωρ Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ. Κωνσταντίνος Ν. Χριστογιάννης Πρόξενος Ελλάδας στην

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/3095/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 9/2019

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/3095/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 9/2019 Αθήνα, 24-04-2019 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/3095/24-04-2019 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Α Π Ο Φ Α Σ Η 9/2019 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 58/2017

Α Π Ο Φ Α Σ Η 58/2017 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 31-05-2017 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/4277/31-05-2017 Α Π Ο Φ Α Σ Η 58/2017 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος,

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, ΑΠ: Γ/ΕΞ/133-1/

Αθήνα, ΑΠ: Γ/ΕΞ/133-1/ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 20-02-2012 ΑΠ: Γ/ΕΞ/133-1/20-02-2012 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Ταχ. /νση: ΚΗΦΙΣΙΑΣ 1-3 115 23 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: 210-6475600 FAX: 210-6475628 Α Π Ο Φ Α Σ Η 23/2012

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/8178/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 119/2016

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/8178/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 119/2016 Αθήνα, 12-12-2016 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/8178/12-12-2016 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Α Π Ο Φ Α Σ Η 119/2016 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ. Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2015. Αριθ. Πρωτ: οικ. 16705/15. Γ. Μωραΐτης 2131361269 2131361239 g.moraitis@ypes.gr

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ. Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2015. Αριθ. Πρωτ: οικ. 16705/15. Γ. Μωραΐτης 2131361269 2131361239 g.moraitis@ypes.gr ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/7500/

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/7500/ Αθήνα, 11-11-2011 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/7500/11-11-2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Ταχ. /νση: ΚΗΦΙΣΙΑΣ 1-3 115 23 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: 210-6475601 FAX: 210-6475628 Α Π Ο Φ Α Σ

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 14/2012

Α Π Ο Φ Α Σ Η 14/2012 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 01-02-2012 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/168-1/01-02-2012 Α Π Ο Φ Α Σ Η 14/2012 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 143/2011

Α Π Ο Φ Α Σ Η 143/2011 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 09-11-2011 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/3129-1/09-11-2011 Α Π Ο Φ Α Σ Η 143/2011 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 75/2011

Α Π Ο Φ Α Σ Η 75/2011 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 07-06-2011 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/3987/07-06-2011 Α Π Ο Φ Α Σ Η 75/2011 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος

Διαβάστε περισσότερα

24 Ιανουαρίου 2013 Αριθ. Πρωτ.: 161564/3036/2013 Πληροφορίες: κα Ευγενία Παπαδοπούλου. ΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Γραφείο ηµάρχου Κύπρου 10, Τ.Θ.1195 65403 - Καβάλα

24 Ιανουαρίου 2013 Αριθ. Πρωτ.: 161564/3036/2013 Πληροφορίες: κα Ευγενία Παπαδοπούλου. ΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Γραφείο ηµάρχου Κύπρου 10, Τ.Θ.1195 65403 - Καβάλα 24 Ιανουαρίου 2013 Αριθ. Πρωτ.: 161564/3036/2013 Πληροφορίες: κα Ευγενία Παπαδοπούλου ΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Γραφείο ηµάρχου Κύπρου 10, Τ.Θ.1195 65403 - Καβάλα Θέµα: Αδυναµία άσκησης δικαιώµατος εκµετάλλευσης περιπτέρου

Διαβάστε περισσότερα

Κύκλος ικαιωµάτων του Ανθρώπου ΣΥΝΟΨΗ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗ ΝΕΚΡΩΝ. Αναφορά υπ αρ. πρωτ. 13189/13.12.1999, πόρισµα της 24.4.

Κύκλος ικαιωµάτων του Ανθρώπου ΣΥΝΟΨΗ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗ ΝΕΚΡΩΝ. Αναφορά υπ αρ. πρωτ. 13189/13.12.1999, πόρισµα της 24.4. Κύκλος ικαιωµάτων του Ανθρώπου ΣΥΝΟΨΗ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗ ΝΕΚΡΩΝ Αναφορά υπ αρ. πρωτ. 13189/13.12.1999, πόρισµα της 24.4.2000 Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη: Χειριστής: Γιώργος Καµίνης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ - ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ. Περιγραφή αιτήματος : «ΑΔΕΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΘΕΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΩΝ».

ΑΙΤΗΣΗ - ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ. Περιγραφή αιτήματος : «ΑΔΕΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΘΕΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΩΝ». (άρθρο 8 Ν.1599/1986) ΑΙΤΗΣΗ - ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται με αυτή τη δήλωση μπορεί να ελεγχθεί με βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο 8 παρ. 4 Ν. 1599/1986) Περιγραφή αιτήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΑΣΥΛΟΥ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ (Συνέχεια διαμεσολάβησης)

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΑΣΥΛΟΥ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ (Συνέχεια διαμεσολάβησης) Κύκλος Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Θέμα: ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΑΣΥΛΟΥ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ (Συνέχεια διαμεσολάβησης) Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη: Ανδρέας Τάκης Ειδική Επιστήμονας : Καλλιόπη Στεφανάκη 1 ΙΟΥΛΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 61/2012

Α Π Ο Φ Α Σ Η 61/2012 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 18-05-2012 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/3625/18-05-2012 Α Π Ο Φ Α Σ Η 61/2012 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 2176/2004 ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ. Διοικητική πράξη - Ανάκληση - Αρχή του κράτους δικαίου - Αρχή της

Αριθμός 2176/2004 ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ. Διοικητική πράξη - Ανάκληση - Αρχή του κράτους δικαίου - Αρχή της Αριθμός 2176/2004 ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ Περίληψη Διοικητική πράξη - Ανάκληση - Αρχή του κράτους δικαίου - Αρχή της νομιμότητας - Αρχή της χρηστής διοίκησης - Αρχή της ασφάλειας του δικαίου

Διαβάστε περισσότερα