ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ, ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ, ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ"

Transcript

1 ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ, ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΤΡΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΡΑΜΠΑΛΗ ΜΕΛΙΝΑ Α.Μ.: 5/13 ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΠΑΤΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΥΝΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018

2 2 «Δηλώνω υπευθύνως ότι όλα τα στοιχεία σε αυτήν την εργασία τα απέκτησα, τα επεξεργάσθηκα και τα παρουσιάζω σύμφωνα με τους κανόνες και τις αρχές της ακαδημαϊκής δεοντολογίας, καθώς και τους νόμους που διέπουν την έρευνα και την πνευματική ιδιοκτησία. Δηλώνω επίσης υπευθύνως ότι, όπως απαιτείται από αυτούς τους κανόνες, αναφέρομαι και παραπέμπω στις πηγές όλων των στοιχείων που χρησιμοποιώ και τα οποία δεν συνιστούν πρωτότυπη δημιουργία μου». Λέξεις-κλειδιά Μουσική / Music, Βιολοντσέλο /, Ρεπερτόριο / Repertoire, Καταγραφή /Recording, Αρχειοθέτηση / Archiving, Συλλογή / Collection, Έργα για βιολοντσέλο / Cello Pieces, Ευρετήριο / Index Copyright Μελίνα Καράμπαλη Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος. All rights reserved. Η έγκριση αυτής της πτυχιακής εργασίας από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας δεν υποδηλώνει απαραιτήτως και αποδοχή των απόψεων του συγγραφέα εκ μέρους του Τμήματος.

3 3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗ...5 ΕΙΣΑΓΩΓΗ....6 Α. ΚΕΦΑΛΑΙΟ «ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ» 7 Α.1. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗΣ... 7 Α.2. ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ Β. ΚΕΦΑΛΑΙΟ «ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΛΙΚΟΥ» 10 Β.1. Σπουδές Β.2. Σόλο Βιολοντσέλο Β.3. Κοντσέρτα Β.4. Κομμάτια για Βιολοντσέλο Β.5. Σονάτες Β.6. Ντουέτα Β.7. Τρίο..46 Β.8. Μουσική Δωματίου-Σύνολα Βιολοντσέλων Γ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ «ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΣΥΝΘΕΤΩΝ» Δ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ «ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΡΕΥΝΑ».71 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ..72

4 4 Θα ήθελα αρχικά να εκφράσω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη στον επιβλέποντα καθηγητή κ. Πάτρα Δημήτριο, αφενός για την παραχώρηση της προσωπικής του συλλογής έργων και αφετέρου για την αμέριστη βοήθεια του στην υλοποίηση της καταγραφής και κατηγοριοποίησης όλων αυτών. Ακόμη, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον πρόεδρο του τμήματος και συνεπιβλέποντα καθηγητή στην εργασία μου κ. Πολίτη Ευγένιο για τη στήριξη και την προθυμία του για την πραγμάτωση αυτής της πτυχιακής εργασίας. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω εγκάρδια όσους με στήριξαν και με βοήθησαν για την πραγματοποίηση της εργασίας αυτής, ιδίως το οικογενειακό και στενά φιλικό μου περιβάλλον, οπού χωρίς τη βοήθεια αυτών θα ήταν αδύνατη η ολοκλήρωση της συγγραφής αυτής της εργασίας.

5 5 ΠΕΡΙΛΗΨΗ Η παρούσα πτυχιακή εργασία αποτελεί μια καταγραφή και αρχειοθέτηση των έργων με βιολοντσέλο της βιβλιοθήκης του καθηγητή κ. Πάτρα Δημητρίου. Στο πρώτο μέρος της εργασίας αναφέρεται ο σκοπός και η μεθοδολογία που εφαρμόστηκε για την καταγραφή των έργων. Στο δεύτερο μέρος παρατίθενται τα έργα σε ξεχωριστούς πίνακες ανάλογα με το είδος τους. Το τρίτο τμήμα της εργασίας είναι ένα αλφαβητικό ευρετήριο όλων των συνθετών για συγκεκριμένη αναζήτηση με βάση το όνομα του συνθέτη. Τέλος, παρουσιάζονται οι δυνατότητες για περαιτέρω έρευνα.

6 6 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σκοπός αυτής της πτυχιακής εργασίας είναι η καταγραφή και αρχειοθέτηση των έργων με βιολοντσέλο της βιβλιοθήκης του καθηγητή κ. Πάτρα Δημητρίου με στόχο την δημιουργία ενός ευρετηρίου με την δυνατότητα μελλοντικού εμπλουτισμού. Στον παρόν εγχείρημα, έχουν εντοπιστεί και καταγραφεί 529 τίτλοι. Πέρα από τα έντυπα βιβλία, μπορεί κανείς να βρει χειρόγραφες παρτιτούρες, σπάνιες εκδόσεις αλλά και έργα που έχουν δοθεί ως δώρο, ενθύμιο, ευχαριστήριο, αναμνηστικό. Έτσι, η πνευματική κληρονομιά αυτών των έργων έχουν και συναισθηματική αξία καθώς κάποια από αυτά είναι έργα σταθμοί στη ζωή του κ. Πάτρα. Αφορμή της εργασίας είναι η δυσκολία των φοιτητών του Τ.Μ.Ε.Τ. στην εύρεση έργων στο διαδίκτυο επειδή είτε δεν είναι προσβάσιμα ή διαθέσιμα. Έτσι, η παρακάτω καταγραφή διευκολύνει την αναζήτηση από τους ερευνητές και τους φοιτητές του Τμήματος. Επίσης, είναι μεγάλο πλεονέκτημα για την κοινότητα του Πανεπιστημίου να έχει στα χέρια της έργα που αποτελούν πνευματική κληρονομιά των καθηγητών, οι οποίοι επέτρεψαν την καταγραφή και την ψηφιοποίηση της βιβλιοθήκης τους. Επομένως, αυτή η εργασία αποτελεί ένα πρώτο βήμα για τη μελλοντική ψηφιοποίηση των έργων της βιβλιοθήκης του κ. Πάτρα από κάποιον επόμενο ερευνητή.

7 7 Α. ΚΕΦΑΛΑΙΟ «ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ» Α.1. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗΣ Το κριτήριο που τέθηκε ως εναρκτήριο αλλά και ως οδηγός της καταγραφής της συλλογής είναι να συμπεριληφθούν μόνο έργα που συσχετίζονται με το βιολοντσέλο. Πιο συγκεκριμένα, το βιολοντσέλο στα έργα της καταγραφής παίζει είτε πρωταγωνιστικό ρόλο είτε συμμετέχει σε κάποιο μουσικό σύνολο όπως σε έργα μουσικής δωματίου. Συνεπώς, το πρώτο κριτήριο μας οδηγεί στο δεύτερο, το οποίο στηρίζεται στο είδος του έργου. Για παράδειγμα, υπάρχουν έργα που είναι για σόλο βιολοντσέλο και κατατάσσονται στη σολιστική κατηγορία αλλά υπάρχουν και τεχνικές ασκήσεις που είναι για βιολοντσέλο χωρίς κάποια συνοδεία -άρα σόλο- που ανήκουν στις σπουδές. Επιπροσθέτως, ανάλογα με τη μορφολογική δομή και τη μουσική ανάλυση του κάθε κομματιού, γίνεται κι ένας ακόμη διαχωρισμός ανάμεσα στα «κομμάτια για τσέλο» και στα «ντουέτα» όπου και στις δύο κατηγορίες μπορεί κανείς να βρει έργα για βιολοντσέλο και πιάνο. Επομένως, το δεύτερο κριτήριο δεν στέφεται πάντα με επιτυχία εξαιτίας των μουσικών κριτηρίων που οδηγεί στον αφανή διαχωρισμό τους. Έτσι, ο διαχωρισμός και η καταλογοποίηση των κομματιών ήταν μια περίπλοκη διαδικασία και λόγω της ποικιλίας και της ποσότητας των έργων. Καθώς τα δύο αυτά κριτήρια είναι αλληλένδετα μεταξύ τους, δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς πέρα από μία μεγάλη ενιαία ενότητα που θα φέρει όλες τις κατηγορίες των έργων με βάση το είδος τους. Αναλυτικότερα, οι κατηγορίες που σχηματίστηκαν είναι οι εξής: Σπουδές ( Etude) Σόλο Βιολοντσέλο (Solo) Κοντσέρτα () Κομμάτια για Βιολοντσέλο (Cello Piece) Σονάτες (Sonata) Ντουέτα (Duo) Τρίο (Trio) Μουσική Δωματίου Σύνολα Βιολοντσέλων (Chamber Music) Εν κατακλείδι, παρουσιάζεται το ευρετήριο συνθετών όπου μπορεί κάποιος να ψάξει την εργογραφία με βάση το όνομα του συνθέτη. Η όλη διαδικασία της καταλογοποίησης και αναλόγως το είδος του έργου αλλά και με βάση τον συνθέτη, έγινε για την πιο εύκολη και προσιτή αναζήτηση.

8 8 Α.2. ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ Στο παρακάτω κεφάλαιο θα γίνει η παρουσίαση και η επεξήγηση των εννοιών που χρησιμοποιήθηκαν στην καταγραφή των έργων. Αρχικά, πρέπει να ειπωθεί πως υπάρχουν 9 (εννιά) στήλες. Η πρώτη στήλη φέρει τον τίτλο «ID» όπου ID σημαίνει ο ς του κάθε έργου μέσα στη βιβλιοθήκη. Ο ς αυτός βρίσκεται στο εξώφυλλο ή στο στην πρώτη σελίδα του έργου. Οι κωδικοί είναι ένας συνδυασμός λατινικών γραμμάτων και αριθμών. Πιο αναλυτικά, παρακάτω παρουσιάζονται όλοι οι κωδικοί με την εξήγησή τους: E Etude Σπουδές S Solo Σόλο Βιολοντσέλο C Κοντσέρτο CP Cello Piece Κομμάτι για Βιολοντσέλο SN Sonata Σονάτα D Duo Ντουέτο T Trio Τρίο CM Chamber Music Μουσική Δωματίου-Σύνολα Βιολοντσέλων Η επόμενη στήλη έχει το όνομα «ΣΥΝΘΕΤΗΣ», όπου καταγράφεται το επώνυμο και το όνομα του συνθέτη κάθε έργου. Το όνομα της τρίτης στήλης είναι «ΤΙΤΛΟΣ». Σε αυτήν τη στήλη αναφέρεται ο τίτλος του έργου όπως αναγράφεται στο εξώφυλλο ή στο εσώφυλλο του έργου. Επίσης, αναφέρονται όλες οι πληροφορίες για την ονομασία του κομματιού, δηλαδή το είδος του έργου, η τονικότητα, ο αριθμός, το Nr, το Opus, το νούμερο του τεύχους μιας συλλογής, αν είναι μεταγραφή σε κάποιο άλλο όργανο και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που ολοκληρώνει την ταυτότητα του έργου. Στη συνέχεια, η τέταρτη στήλη ονομάζεται «ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟ». Εδώ γίνεται πιο συγκεκριμένο το υλικό του βιβλίου όπως και το μέγεθος. Πιο αναλυτικά, χρησιμοποιούνται οι όροι ως προς το υλικό του έργου:, φωτοτυπίες και, για να γίνει σαφής η εμφάνιση του έργου, δηλαδή αν είναι έντυπο ή. Ακόμη, ως προς το μέγεθος του βιβλίου αναφέρονται οι όροι: κανονικό, μεγάλο, μικρό, όπου ως κανονικό ορίζεται το Α4 μέγεθος και συνεπώς ο προσδιορισμός «μεγάλο» αφορά βιβλία μεγαλύτερα του μεγέθους Α4 και ο προσδιορισμός «μικρό» για βιβλία μικρότερα του μεγέθους Α4. Η πέμπτη στήλη ονομάζεται «ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ». Σε αυτήν τη στήλη καταγράφεται το όνομα του εκδοτικού οίκου καθώς -κι εφόσον υπάρχει- τη χρονολογία έκδοσης ή τον αριθμό έκδοσης στον εκδοτικό οίκο ή εάν ανήκει σε κάποιον ιδιώτη. Πρέπει να σημειωθεί πως ορισμένα έργα τα οποία ήταν είτε φωτοτυπημένα είτε δεν ήταν διαθέσιμα ολόκληρα, δεν μπορούσε να συμπληρωθεί αυτή η στήλη λόγων των ελλιπών πληροφοριών. Ακολούθως, η έκτη στήλη με το όνομα «ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ» κατονομάζει όποιον επιμελήθηκε προσωπικά τα μέρη του έργου ή όποιον έκανε τις μεταγραφές των μερών που αυτές αναγράφονται στον τίτλο.

9 9 Η «ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ» είναι η έβδομη στήλη του πίνακα. Εδώ καταγράφονται τα όργανα για τα οποία είναι γραμμένο το έργο καθώς και τα μέρη των οργάνων που συμπεριλαμβάνει το κάθε βιβλίο με βάση τον τίτλο. Σε αυτό το στάδιο παρουσιάζονται οι λέξεις: parts (το μέρος ενός οργάνου μεμονωμένα), score, full-score, partiture (όλα τα μέρη των οργάνων μαζί). Βέβαια, κάποιες φορές, ενώ το βιβλίο αναφέρει στον τίτλο του ποια μέρη φέρει, μπορεί να λείπει κάποιο μέρος. Αυτή τη δουλειά εξυπηρετεί η όγδοη στήλη με το όνομα «ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ» όπου διευκρινίζεται ποια μέρη είναι και ποια δεν είναι διαθέσιμα. Στην επόμενη στήλη, όμως, που λέγεται «ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ», συγκεκριμενοποιείται ποιο μέρος λείπει -εάν λείπει- ή πόσες φορές μπορεί να υπάρχει το ίδιο μέρος οργάνου ή και ολόκληρο το έργο. Στην τελευταία περίπτωση αναφέρεται και αν τα αντίτυπα του ίδιου έργου έχουν ή όχι τον ίδιο. Ακόμη, διευκρινίζονται οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες είναι αναγκαίες για την ευκολότερη και πιο στοχευμένη αναζήτηση. Τέλος, πρέπει να αναφερθεί ότι η διαδικασία καταγραφής στηρίχτηκε κυρίως στο I.S.B.D. (International Standard Book Description). Ακόμη, στους πίνακες παρουσιάζονται αλφαβητικά τα έργα με βάση όμως τα ονόματα των συνθετών. Πρώτα εμφανίζονται στην ταξινόμηση οι λατινικοί χαρακτήρες και μετά έρχονται τα ελληνικά ονοματεπώνυμα των συνθετών.

10 10 Β. ΚΕΦΑΛΑΙΟ «ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΛΙΚΟΥ» Σε αυτό το κεφάλαιο παρουσιάζεται η καταγραφή της συλλογής σε 8 πίνακες. Όσον αφορά τον αριθμό του κάθε είδους, πρέπει να σημειωθεί πως από τους 529 τίτλους οι 22 είναι Σπουδές, οι 59 είναι Σόλο Βιολοντσέλο, οι 100 είναι Κοντσέρτα, οι 120 είναι Κομμάτια για Βιολοντσέλο, οι 90 είναι Σονάτες, οι 105 είναι Ντουέτα, οι 12 είναι Τρίο και οι 21 είναι τα Σύνολα Βιολοντσέλων-Μουσική Δωματίου. Ακολουθούν οι πίνακες. Β.1. ΣΠΟΥΔΕΣ E1 E5 E9 ID ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΤΙΤΛΟΣ E10 E11 E13 E15 E16 E17 E7 DOTZAUER J.J.F. DOTZAUER J.J.F. DOTZAUER J.J.F. DOTZAUER J.J.F. DOTZAUER J.J.F. DOTZAUER J.J.F. DOTZAUER J.J.F. DOTZAUER J.J.F. DOTZAUER J.J.F. DRAGNEV RUSSI J.J.F. DOTZAUER EXERCISES FOR Bk.I (Nos. 1-34) J.J.F. DOTZAUER ETUDES POUR LE VIOLONCELLE DOTZAUER ETÜDEN EXERCISES FOR HEFT I-BOOK I (No.1-34) DOTZAUER METHOD VOLUME I FOR CELLO DOTZAUER 113 STUDIES BOOK I FOR CELLO VIOLONCELL- SCHULE Tutor nach J.J.F. Dotzauer BAND 2 DOTZAUER Etüden für Heft II ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟ Μεγάλο, Μεγάλο, DOTZAUER- KLINGENBERG - SCHULE TUTOR METHODE DE VIOLONCELLE BAND III - VOL III DOTZAUER 113 STUDIES FOR CELLO SOLO BOOK II DRAGNEV'S METHOD BEFORE OR AFTER DOTZAUER Μεγάλο, BEGINNER'S COURSE IN CELLO INSTRUCTION SECTION ONE ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ G.SCHIRMER, Inc EDITIONS COSTALLAT HENRY LITOLEFF'S VERLAG / C.F. PETERS Nr MUSIC COMPANY NEW YORK MUSIC COMPANY NEW YORK HENRY LITOLEFF'S VERLAG EDITION PETERS HENRY LITOLFF'S VERLAG / C.F. PETERS MUSIC COMPANY NEW YORK ДФ MҮЗИKA MOUZIKA STATE COMPANY COФИЯ 1991 SOFIA J. KLINGENBERG NATHAN STUTCH Cello J. KLINGENBERG Cello Johannes Klingenberg ALWIN SCHRÖDER Johannes Klingenberg Cello ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ Το βιβλίο είναι σκληρόδετο και καφέ

11 11 E8 DRAGNEV RUSSI DRAGNEV'S METHOD BEFORE OR AFTER DOTZAUER Μεγάλο, BEGINNER'S COURSE IN CELLO INSTRUCTION SECTION TWO ДФ MҮЗИKA MOUZIKA STATE COMPANY COФИЯ 1991 SOFIA E3 DUPORT JEAN LOUIS DUPORT 21 Etüden für with an accompaniment of a second (ad libitum) Bärenreiter Kassel- Basel-London- New York-Prag Edited by Martin Rummel I, II Στο υπάρχει η πάρτα μόνο από το II E21 FEUILLARD LOUIS R. FEUILLARD Tägliche Übungen Daily Exercises EDITION SCHOTT E6 GRÜTZMACHER FRIEDRICH FR. GRÜTZMACHER OP38 Μεγάλο, EDITION PETERS Δεν υπάρχει εξώφυλλο E22 KABALEWSKI DMITRI KABALEWSKI FÜNF ETÜDEN IN DUR UND MOLL FIVE STUDIES IN MAJOR AND MINOR EDITION PETERS Edited by A. STOGORSKI E20 KREUTZER RODOLPHE KREUTZER 42 STUDI PER RICORDI Mazzacurati Benedetto E4 LEE SEBASTIAN SEBASTIAN LEE -Schule (Methode de Violoncelle) OP.30 EDITION SCHOTT HUGO BECKER E12 LEE SEBASTIAN SEBASTIAN LEE 40 MELODISCHE UND PROGRESSIVE ETÜDEN OP.31, I EDITION SCHOTT HUGO BECKER Cello Το βιβλίο είναι καπλαντισμένο E14 LEE SEBASTIAN SEBASTIAN LEE Op.31 Forty Melodic and Progressive Etudes For G.SCHIRMER, Inc Edited and Fingering by LEO SCHULZ Το βιβλίο είναι καπλαντισμένο E18 E19 E2 PAIS ALDO POPPER DAVID SELMI GIUSEPPE PAIS LA TECNICA DEL DAVID POPPER High School of Playing Forty Etudes for Solo, op.73 SELMI BREVI ESERCIZIGIORNA LIERI PER SHORT DAILY EXERCISES for RICORDI MANO SINISTRA Bärenreiter Edited by Martin Rummel Solo RICORDI

12 12 Β.2. ΣΟΛΟ ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟ S8 ID ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΤΙΤΛΟΣ BACH, J.S. BACH, J.S. SIX SUITES (S ) FOR CELLO SOLO ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟ ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ 1950 by Bärenreiter- Verlag, Kasse ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ για solo ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ Δεν υπάρχει εξώφυλλο S9 BACH, J.S. JOHANN SEBASTIAN BACH SECHS SUITEN FÜR SOLO SIX SUITES FOR SOLO BӒRENREITER 320 BӒRENREITER KASSEL-BASEL- LONDON- NEW YORK Herausgegeben von/ Edited by August Wenzinger για solo S10 S11 S12 S13 S14 S15 BACH, J.S. BACH, J.S. BACH, J.S. BACH, J.S. BACH, J.S. BACH, J.S. BACH SUITES ORIG. έντυπο και φωτοτυπικό υλικό J.-S. BACH SUITES pour Violoncelle seul Cahier A Μεγάλο μέγεθος, Suite I en Sol majeur BWV 1007 Suite II en Ré mineur BWV 1008 TEXTE ORIGINAL J.-S. BACH SUITES pour Violoncelle seul Cahier B Μεγάλο μέγεθος, Suite III en Ut majeur BWV 1009 Suite IV en Mi b majeur BWV 1010 TEXTE ORIGINAL BACH BӒRENREITER URTEXT 6 Suites a Solo senza Basso BWV SUITES A SOLO SENZA BASSO SZEŚĆ SUIT NA WIOLONCZELĘ SOLO SECHS SUITEN FÜR ALLEIN SIX SUITES FOR SOLO BACH J.S.BACH SECHS SUITEN FÜR SOLO Bärenreiter-Ausgabe by Bärenreieter- Verlag,Kasse Éditions Musicales Alphonse Leduc,175,rue Saint- Honoré,Paris Éditions Musicales Alphonse Leduc,175,rue Saint- Honoré,Paris έντυπο και χειρόγραφο Bärenreiter υλικό μαζί με χειρόγραφο υλικό PWM EDITION 1982 by ZEN-ON Music Company Ltd.,Tokyo,Japan zen-on music August Wenzinger για solo Présentation strophique de Marcel BITSCH Coups d'archet et doigtés de Klaus HEITZ Présentation strophique de Marcel BITSCH Coups d'archet et doigtés de Klaus HEITZ Herausgegeben von Bettina Schwemer Douglas Woodfull- Harris edited by MAURICE GENDRON για solo για solo για solo για solo για solo Οι πάρτες είναι σε σε με φωτοτυπημένο εξώφυλλο Υπάρχει ένα βιβλίοφάκελος που έχει μέσα όλες τις σουίτες σε ένα έντυπο βιβλίο,ένα Textband,ένα έντυπο χωρίς εξώφυλλο με όλες τις σουίτες και τέλος τέσσερα (4) εντυπα με όλες τις σουίτες χειρόγραφα. Όλα έχουν τον ίδιο Το εξώφυλλο είναι κολλημένο με σελοτέιπ. Μέσα στο έντυπο υπάρχουν και χειρόγραφα τα μέρη της κάθε σουίτας S16 BACH, J.S. JOHANN SEBASTIAN BACH SIX SUITES for unaccompanied violoncello PEER CORPORATION edited by NEW YORK Janos Starker PEER MUSIKVERLAG G.M.B.H. HAMBURG για solo S17 S18 BACH, J.S. BACH, J.S. J S BACH SIX SUITES for Solo Cello BACH, J.S. SIX SUITES (S ) FOR CELLO SOLO Stainer & Bell MUSIC COMPANY NEW YORK CITY edited by Paul Tortelier assisted by Frieder Lenz PIERRE FOURNIER για solo για solo

13 13 S19 S20 S21 S22 S23 S24 S25 BACH, J.S. BACH, J.S. BACH, J.S. BACH, J.S. BACH, J.S. BACH, J.S. BACH, J.S. Johann Sebastian Bach 6 Suites a Solo senza Basso BWV Notenteil / Music Johann Sebastian Bach 6 Suites a Solo senza Basso BWV Kommentarteil / Commentary JOHANN SEBASTIAN BACH SECHS SUITEN FÜR SOLO SIX SUITES FOR SOLO SONATES Joh.Seb. Bach Compos. Für J.S.BACH SIX SUITES pour Violoncelle seul И.C. БAX CЮИTbI Johann Sebast : Bach Suiten solo έντυπο και φωτοτυπικό υλικό κόλλες Α4 σε μεμονωμένες Carus Carus BӒRENREITER 320 BӒRENREITER KASSEL-BASEL- LONDON- NEW YORK ÉDITIONS SALABERT 22.Rue Chauchat - PARIS (Collection A-Z- MATHOT) nach Interpretationen von Pablo Casals herausgegeben und kommentiert von Rudolf von Tobel για solo According to interpretations of Pablo Casals edited with commentary by Rudolf von Tobel nach Interpretationen von Pablo Casals herausgegeben und kommentiert von Rudolf von Tobel According to Kommentarteil / interpretations of Commentary Pablo Casals edited with commentary by Rudolf von Tobel English translation by Joseph B. Dallett and Helga von Tobel Herausgegeben von/ Edited by August Wenzinger Interprétation Musicale et Instrumentale de DIRAN ALEXANIAN για solo για solo για solo Σχολιασμός για κάθε σουίτα, Πάρτα πιάνου Mocква МузЫка 1986 για solo SCHOTT ED 2999 MAINARDI για solo Δεν υπάρχουν πάρτες σε αυτόν τον τόμο αλλά ο σχολιασμός αυτών Οι 6 Σουίτες υπάρχουν δύο φορές μέσα σε μία διαφάνεια. Η μία είναι σε και η δεύτερη σε μέσα στην ίδια διαφάνεια.επίσης,υπ άρχουν και οι 6 φωτοτυπημένες σε. Όλα έχουν τον ίδιο Κάτω από τη γραμμή του τσέλου υπάρχει και το. Οι είναι μεμονωμένες μέσα σε μία διαφάνεια. Οι σουίτες είναι 5 αντί για 6 Το εξώφυλλο από το είναι μονόχρωμο χωρίς να έχει στοιχεία πάνω του S26 BACH, J.S. J.S. BACH SIX SUITES pour VIOLONCELLE ÉDITIONS MAX ESCHIG 48, RUE DE ROME, PARIS (8) Nouvelle Edition entièrement révisée για solo PAR PAUL BAZELAIRE S27 S29 S48 S53 BACH, J.S. BACH, J.S. BACH, J.S. BACH, J.S. J.S. BACH SIX SUITES for Solo CHACONNE J.-S. BACH Suite V BWV 1011 J.S. BACH Johann Sebastian Bach Sechs Suiten für solo BWV Μεγάλο, και σε μεμονωμένες φωτοτυπίες Μεγάλο, WILHELM HANSEN EDITION No Edited by Jacqueline du Pré για solo E.M.D.F. 532 solo Edition Breitkopf 8714 Edited by Kirsten Beißwenger With an Introduction by Jaap ter Linden solo solo υπάρχει μία φορά σε μεγάλο μέγεθος σε,μία σε μεγάλο μέγεθος σε μεμονωμένες φωτοτυπίες και μία φορά σε κανονικό μέγεθος σε μεμονωμένες φωτοτυπίες.όλα έχουν τον ίδιο Οι πάρτες είναι με συρραπτικό

14 14 S54 S40 S58 S39 S55 S37 S46 BACH, J.S. BLOCK HANS- VOLKER BOTTERMUND HANS BRITTEN BENJAMIN BRITTEN BENJAMIN CHATSCHATURJA N ARAM DALLAPICCOLA LUIGI Johann Sebastian Bach Sechs Suiten für solo BWV BLOCK SUITE POETIQUE SOLO Variationen über ein Thema von Paganini für solo HANS BOTTERMUND Benjamin Britten THIRD SUITE for Cello Op. 87 Benjamin Britten SECOND SUITE for Cello Op. 80 Aram Chatschaturjan Sonate-Fantasie für solo dallapiccola ciaccona intermezzo e adagio violoncello solo φωτοτυπίες BÄRENREITER BA320 Edited by AUGUST WENZINGER solo DOBLINGER solo LEIPZIG C.F. PETERS Faber Music Faber Music JULIUS KLENGEL solo Edited by Mstislav Rostropovich Edited by Mstislav Rostropovich solo solo Hans Sikorski solo universal edition nr solo S42 DAVID JOHANN NEPOMUK JOHANN NEPOMUK DAVID SONATE FÜR SOLO DOBLINGER eingerichtet von Thomas Christian David solo S57 FRANCHOMME A. S47 S49 S32 S52 S36 GINASTERA ALBERTO GUBAIDULINA SOFIA GUERINEL LUCIEN HONEGGER ARTHUR KODÁLY ZOLTÁN FRANCHOMME 12 CAPRICES Opus 7 FOR CELLO SOLO ALBERTO GINASTERA PUNEÑA N.2 Hommage a Paul Sacher pour violoncelle seul sofia gubaidulina 10 präludien für violoncello solo Lucien Guerinel CE CHANT DE BRUME pour violoncelle Arthur HONEGGER Paduana pour violoncelle Z. KODÁLY Capriccio per violoncello solo φωτοτυπίες Μεγάλο, φωτοτυπίες MUSIC COMPANY BOOSEY & HAWKES KLENGEL Cello Solo Edited by Mstislav Rostropovich solo edition sikorski 1839 solo Salabert EDITIONS solo Boosey & Hawkes solo Οι πάρτες είναι με συρραπτικό Το εξώφυλλο είναι ένα κόκκινο χαρτόνι υπάρχει δύο φορές με τον ίδιο S38 KODÁLY ZOLTÁN ZOLTÁN KODÁLY SONATE Op. 8 solo UE 6650 UNIVERSAL EDITION solo S34 S33 S35 S45 S30 LUTOSLAWSKI WITOLD PAGANINI NICCOLÒ POUSSEUR HENRI REIMANN ARIBERT STRAUSS RICHARD WITOLD LUTOSLAWSKI SACHER VARIATION for Cello Solo N.PAGANINI 24 CAPRICE SOLO henri pousseur echoes I pour violoncelle REIMANN SOLO II für/for STRAUSS DON QUIXOTE Opus 35 FOR CELLO SOLO φωτοτυπίες PWM Edition Cello Solo ue universal edition solo solo SCHOTT MUSIC COMPANY NEW YORK LEONARD ROSE solo Οι πάρτες βρίσκονται μέσα σε έναν άσπρο φάκελο S31 RICHARD STRAUSS STRAUSS RICHARD Opus 35 Don Quixote Solo EDITION PETERS No. 4197a φωτοτυπίες solo υπάρχει και σε φωτοτυπία σε μεμονωμένες μέσα στο βιβλίο

15 15 S50 SUSLIN VIKTOR viktor suslin chanson contre raison (sonate für violoncello solo) φωτοτυπίες edition sikorski 1839 solo Οι πάρτες είναι με συρραπτικό S51 S41 S2 S7 S3 S5 S28 WALTON WILLIAM YSAŸE EUGÈNE ΖΕΡΒΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΝΤΙΝΟΣ ΞΕΝΑΚΗΣ ΙΑΝΝΗΣ William Walton Passacaglia for violoncello solo Ysaÿe Sonate für solo Opus 28 MANIPULATIONS for solo cello Paramythi Solo cello version Yiorgos Kaloudis CONSTANTINIDES D. BALLADE FOR THE HELLENIC LAND for cello solo for Cello and Orchestra CONSTANTINIDES D. IANNIS XENAKIS NOMOS A (1965) violoncello solo S6 ΞΕΝΟΥ ΑΛΕΚΟΥ "Φαντασία" S59 S56 S43 ΞΕΝΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ S4 ΣΙΕΜΠΗΣ ΚΩΣΤΑΣ Τρίπτυχο για Solo Βιολοντσέλο Πρελούδιο και χορός Λευτέρη Παπασταύρου Βιολοντσέλλο solo CHRISTOS SAMARAS LUDIA FÜR SOLO (1982) Kostas Siempis CELLO PIECE Μεγάλο μέγεθος, Μικρό, σε ξεχωριστές κόλλες Α4 Oxford University Press BOOSEY & HAWKES G. HENLE VERLAG Copyright Athanasios Zervas,2003 Copyright 1998 by Conners Publictions Copyright 1992 by Dinos Constantinides International Copyright Secured Μεγάλο, έντυπο και χειρόγραφο Boosey & Hawkes υλικό Μεγάλο, Music Publishers Limited Μεγάλο μέγεθος, φωτοτυπίες (χειρόγραφο) φωτοτυπίες, χειρόγραφο σε πεντάγραμμο Edited by Mstislav Rostropovich Edited with fingering and bowing by Christian Bellisario solo solo Cello για solo Solo cello Solo cello για solo για solo solo solo BERLIN solo cello piece Οι φωτοτυπίες είναι με συρραπτικό Το έργο υπάρχει 2 φορές (μία σε κανονικό και μία σε μικρό μέγεθος). Η πάρτα υπάρχει σε έντυπη μορφή αλλά και φωτοτυπημένη σε με τον ίδιο S44 ΤΕΡΖΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Dimitri Terzakis Dialog der Seele mit ihrem Schatten (1991) für Edition Gravis S1 ΤΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ A FUNKY EXERCISE TOULIS JIANNIS panas music PAPAGRIGORIOU- NAKAS for solo Το έργο υπάρχει 2 φορές με τον ίδιο

16 16 Β.3. ΚΟΝΤΣΕΡΤΑ ID ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΤΙΤΛΟΣ C25 BACH, C. PH. E. C24 BACH, C. PH. E. C3 C23 C26 C6 BACH, J.CHR. BACH, J.CHR. BACH, J.CHR. BARBER SAMUEL PH. E. BACH 3 me CONCERTO EN LA MAJEUR Pour VIOLONCELLE SOLO et ORCHESTRE à CORDES Carl Philipp Emanuel BACH CONCERTO IN A MINOR FOR CELLO AND CONCERTO en UT MINEUR DE J.CHR.BACH ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟ σε CONCERTO en UT MINEUR DE J.CHR. BACH Version pour ALTO Avec accompagnement de Μεγάλο, Piano έντυπο και Version pour VIOLON révisée και σε par μεμονωμένες ANDRÉ TOURRET Version pour VIOLONCELLE révisée par MAURICE MARÉCHAL J.CHR. BACH KONZERT c-moll / C minor Viola und Orchester Ausgabe für Viola (Violine oder ) und Klavier SAMUEL BARBER CONCERTO for and Orchestra σε ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ EDITIONS SALABERT ÉDITION NATIONALE DE MUSIQUE CLASSIQUE N o 5391 KALMUS K EDITIONS SALABERT EDITION NATIONALE DE MUSIQUE CLASSIQUE EDITIONS SALABERT PARIS EDITION NATIONALE DE MUSIQUE CLASSIQUE Nr EDITION PETERS Nr G.SCHIRMER,Inc ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ Révision,cadences et réduction pour piano par FERNAND POLLAIN ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ, Cello Cello RECONSTITUE ET HARMONISE PAR Version pour ALTO HENRI Avec CASADESUS, accompagnement de ORCHESTRE PAR Piano FRANCIS CASADESUS RECONSTITUE ET HARMONISE PAR HENRI CASADESUS, Alto,, ORCHESTRE PAR FRANCIS CASADESUS Henri Casadesus Viola, Piano ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ, Pianoforte, Πάρτα πιάνου, Πάρτα πιάνου, Πάρτα Alto, Πάρτα βιόλας, (ορχήστρας) ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ Η κάθε πάρτα είναι σε και σε ξεχωριστό με τον ίδιο είναι σε ξεχωριστό μέσα στο βιβλίο τσέλου Σε έντυπη μορφή υπάρχουν η πάρτα του πιάνου και του Alto. Σε φωτοτυπημένο και σε μεμονωμένες φωτοτυπίες υπάρχει το μέρος του τσέλου. Όλα έχουν τον ίδιο Δεν υπάρχουν πάρτες για βιολί ή βιολοντσέλο είναι σε ξεχωριστό μέσα στο βιβλίο C30 BEETHOVEN L.Van Konzert für Pianoforte,Violine και σε und Violoncell μεμονωμένες L. van Beethoven φωτοτυπίες Op. 56 Breitkopf & Härtel, Wiesbaden Piano,Violin,Cello Λείπουν οι πάρτες για το πιάνο και το βιολί. Το εξώφυλλο του είναι μονόχρωμο και λευκό. Υπάρχει η πάρτα του τσέλου και σε μεμονωμένες φωτοτυπίες με συνδετήρα. υπάρχει και 2 φορές σε έντυπη μορφή χωρίς εξώφυλλο. Όλα έχουν τον ίδιο C31 BEETHOVEN L.Van Beethoven Konzert für Klavier,Violine, und Orchester Opus 56 ''Tripelkonzert''- Klavierauszug for Piano,Violin,Violoncel lo and Orchestra op.56- Piano Reduction G.HENLE VERLAG MÜNCHEN NACH DEM VON BERNARD VAN DER LINDE HERAUSGEGEBEN TEXT DER NEUEN BEETHOVEN- GESAMTAUSGAB E Klavierauszug und Fingersatz der Klavierstimme von Hans Kann Piano,Violin,Cello, Piano solo, Violin solo, Cello solo Όλες οι πάρτες είναι στο ίδιο έντυπο με τον ίδιο C32 BLAKE DAVID David Blake CELLO CONCERTO for cello and orchestra Facsimile study score NOVELLO cello and orchestra Score Η έντυπη πάρτα είναι ορχήστρας μαζί χειρόγραφη με το cello solo

17 17 C7 LUIGI BOCCHERINI BOCCHERINI LUIGI KONZERT B-DUR σε FÜR VIOLONCELL UND ORCHESTER BREITKOPF & HӒRTEL - WIESBADEN E.B.3596 Printed in Germany Herausgegeben von FRIEDRICH GRÜTZMACHER Für Violoncell und Pianoforte Λείπει η πάρτα πιάνου C14 C15 C21 C33 C34 C35 C36 C28 BOCCHERINI KONZERT BOCCHERINI LUIGI in B flat major FOR CELLO AND KONZERT von BOCCHERINI LUIGI LUIGI BOCCHERINI BOCCHERINI KONZERT D-dur / D major GV 476 BOCCHERINI LUIGI und Kammerorchester Ausgabe für und Klavier BOCCHERINI KONZERT No.1 für und Streichorchester (2 Hörner ad lib.) for and BOCCHERINI LUIGI String Orchestra (2 Horns ad lib.) C-Dur / C major G 477 (Lebermann) Klavierauszug/ Piano Reduction BOCCHERINI KONZERT No.2 für und Streichorchester for and BOCCHERINI LUIGI String Orchestra D-Dur / D major G 479 (Lebermann) Klavierauszug/ Piano Reduction BOCCHERINI KONZERT No.3 für und Streicher for and BOCCHERINI LUIGI Strings G-Dur / G major WV 480 (Lebermann) Klavierauszug/ Piano Reduction BOCCHERINI KONZERT No.4 für und Orchester for and BOCCHERINI LUIGI Orchestra C-Dur / C major G481 (Lebermann) Klavierauszug/ Piano Reduction BRAHMS JOHANNES KONZERT Solo-. Johannes Brahms, Op.102. Μεγάλο, MUSIC COMPANY New York City Copyright 1923/1951 by Breitkopf & Härtel EDITION PETERS Nr SCHOTT CB 108 SCHOTT CB 113 SCHOTT CB 114 SCHOTT CB 114 Edition Peters Nr GRUETZMACHER- Cello part, ROSE Piano part ZUM ERSTEN MAL HERAUSGEGEBEN VON THOMAS BLEES AUSGABE FÜR UND KLAVIER UND KADENZEN VON GEORG KRÖLL Herausgegeben und mit Kadenzen versehen von Walter Lebermann Herausgegeben und mit Kadenzen versehen von Walter Lebermann Herausgegeben und mit Kadenzen versehen von Walter Lebermann Herausgegeben und mit Kadenzen versehen von Walter Lebermann Cello part, Piano part und Klavier Part: solo, Part: solo, Part: solo, Part: solo, Score: Violine, Πάρτα πιάνου, πάρτα τσέλου, solo, solo, solo, solo, Score βιολίτσέλο μαζί Σε έντυπη μορφή υπάρχει η πάρτα του τσέλου και η πάρτα του πιάνου.σε υπάρχει η πάρτα του τσέλου πιάνου είναι σε ξεχωριστό μέσα στο βιβλίο είναι σε ξεχωριστό μέσα στο βιβλίο είναι σε ξεχωριστό μέσα στο βιβλίο είναι σε ξεχωριστό μέσα στο βιβλίο είναι σε ξεχωριστό μέσα στο βιβλίο C29 BRAHMS JOHANNES Konzert für Violine und Violoncell mit Orchester Johannes Brahms Op. 102 σε μεμονωμένες φωτοτυπίες Edition Breitkopf Nr.6040 Score: Violine, Score βιολίτσέλο μαζί Υπάρχει η πάρτα σε έντυπη μορφή με συνδετήρα και η φωττυπία αυτής με συνδετήρα μέσα σε διαφάνεια. Δεν υπάρχει εξώφυλλο. Έχουν τον ίδιο και οι δύο πάρτες

18 18 C22 C49 C48 BRÉVAL J.B. D'ALBERT EUGÈNE DAVIDOFF CARL CONCERTO I en Sol Majeur (G major-g dur) DE J.B. BRÉVAL pour violoncelle et piano ou orchestre for Cello or Orchestra für Cello und Klavier oder Orchestra D'ALBERT CONCERTO in C major, Opus 20 FOR CELLO AND DAVIDOFF CONCERTO No.I in B minor - Opus 5 FOR CELLO AND φωτοτυπίες DELRIEU EDITION DELRIEU MUSIC COMPANY NEW YORK MUSIC COMPANY NEW YORK Révision de L.-R. FEUILLARD Cello Edited by, cello and piano VALTER DEŠPALJ Edited by, cello and piano JULIUS KLENGEL, Cello part Cello part Υπάρχει σε φωτοτυπία με συρραπτικό το μέρος του πιάνου. Υπάρχει το μέρος του τσέλου 2 φορές σε φωτοτυπία με συρραπτικό. Όλα μαζί είναι πιασμένα με συνδετήρα και έχουν τον ίδιο. βρίσκεται σε έντυπη μορφή μέσα στο βιβλίο βρίσκεται σε έντυπη μορφή μέσα στο βιβλίο C50 DELIUS FREDERICK FREDERICK DELIUS CONCERTO FOR AND ORCHESTRA BOOSEY & HAWKES arranged by PHILIP HESELTINE with a new edition of cello and piano the solo part by HERBERT WITHERS, Cello part βρίσκεται σε έντυπη μορφή μέσα στο βιβλίο C53 C19 DOHNÁNYI von ERNST DVOŘÁK ANTON ERNST von DOHNÁNYI KONZERTSTÜCK D - DUR für und Orchester op.12 Ausgabe für und Klavier (vom Komponisten) for Anton Dvořák Op.104 σε σε VERLAG DOBLINGER N.SIMROCK, LONDON- HAMBURG, Cello part Cello part, Piano part είναι φωτοτυπημένη σε διαφορετικό από το με τον ίδιο πιάνου. Λείπει το εξώφυλλο C54 DVOŘÁK ANTON ANTONIN DVORAK VÝ KONCERT - KONZERT CELLO CONCERTO CONCERTO POUR VIOLONCELLE H MOLL - B MINOR - SI MINEUR OP. 104 E Critical edition based EDITIO on the composer's SUPRAPHON manuscript ARTIA-PRAGUE- REV.PROF. CZECHOSLOVAKIA LADISLAV ZELENKA,Piano Πάρτα πιάνου, πάρτα τσέλου βρίσκεται σε έντυπη μορφή μέσα στο βιβλίο C55 DVOŘÁK ANTON KONZERT für und Orchester Antonin Dvořák, Op 104 Edition Peters Nr Bezeichnet von Josef Schwab, Orchester Η (Orchester) λείπει. Δεν υπάρχει εξώφυλλο C56 DVOŘÁK ANTON Antonin DVOŘÁK Op.104 KONZERT h - moll für mit Klavierbegleitung KONCERT h - moll Original Edition N. SIMROCK LONDON - HAMBURG,Piano, Cello part βρίσκεται σε έντυπη μορφή μέσα στο βιβλίο του. υπάρχει και σε 2 φορές. Όλα έχουν τον ίδιο C5 ELGAR EDWARD σε CONCERTO, Op.85 και σε ξεχωριστές κόλλες Α4 πιάνου Λόγω φωτοτυπίας δεν φαίνονται οι εκδόσεις υπάρχει 2 φορες C13 ELGAR EDWARD CELLO CONCERTO Edward Elgar NOVELLO Arranged by the composer for Cello Cello part, Piano part Πάρτα πιάνου, πάρτα τσέλου Σε έντυπη μορφή υπάρχει η πάρτα του τσέλου δύο φορές και η μία φορά. Σε υπάρχει η πάρτα του πιάνου μία φορά. Όλα έχουν τον ίδιο

19 19 C94 C44 C45 C46 C47 GENDRON MAURICE GOLTERMANN GEORG GOLTERMANN GEORG GOLTERMANN GEORG GOLTERMANN GEORG MAURICE GENDRON CADENCES pour les s de Violoncelle de BOCCHERINI- HAYDN- SCHUMANN- STAMITZ- GOLESTAN- HONEGGER pour les Variations Rococo de TSCHAIKOWSKY et pour la Sinfonia Concertante en la majeur pour violon et violoncelle de J.S. BACH GOLTERMANN CONCERTO No. I in A minor, Opus 14 FOR CELLO AND GOLTERMANN CONCERTO No. 3 in B minor- Opus 51 FOR CELLO AND GEORG GOLTERMANN No. 3 σε h- Moll / si mineur / b μεμονωμένες minor - opus 51 III (B Minor) Opus 51 for cello and piano Georg Goltermann φωτοτυπίες NICE EDITION DELRIEU FRANCE MUSIC COMPANY NEEW YORK MUSIC COMPANY NEEW YORK B.SCHOTT;S SÖHNE - MAINZ zu Edition Schott 1358 Copyright MCMXV by Carl Fischer, N.Y. LEONARD ROSE KLENGEL Rudolf Hindemith CELLO AND CELLO AND CELLO AND cello and piano solo part, Cello part Cello part Cello part βρίσκεται σε έντυπη μορφή μέσα στο βιβλίο λείπει Η λείπει. είναι καπλαντισμένη Η λείπει. είναι ταλαιπωρημένη και κολλημένη με σελοτέιπ C51 GOLTERMANN GEORG Goltermann No.4 G-Dur / Sol majeur / G major opus 65 und Piano SCHOTT Neuausgabe für und Piano, von Cello part Rudolf Hindemith βρίσκεται σε έντυπη μορφή μέσα στο βιβλίο C52 GOLTERMANN GEORG Goltermann No.5 d-moll / ré mineur / d minor opus 76 und Piano SCHOTT Neuausgabe für und Piano von Rudolf Hindemith δεν υπάρχει C43 GULDA FRIEDRICH FRIEDRICH GULDA KONZERT FÜR UND BLASORCHESTER KLAVIERAUSZUG MIT SOLOSTIMME PAPAGENO BUCH- UND MUSIKALIENVERL AG UND BÜHNENVERTRIEB S GESELLSCHAFT M.B.H. A-1160 WIEN, Piano, Cello part βρίσκεται σε έντυπη μορφή μέσα στο βιβλίο C1 HAYDN JOSEPH KONZERT C2 C20 C37 C38 HAYDN JOSEPH HAYDN JOSEPH HAYDN JOSEPH HAYDN JOSEPH Haydn Konzert D-Dur/ Ré majeur/ D major, opus 101 Hoboken VIIb:2 für und Orchester Klavierauszug HAYDN KONZERT Nr.1 D dur-d major- Ré majeur Hob VII b: 2 und Klavier σε και σκέτο SINFONIE CONCERTANTE Μεγάλο, in Bb major,opus 84 for Oboe,Bassoon, Violin,Cello JOSEPH HAYDN KONZERT C DUR pro violoncello a orchestr KONZERT C DUR für und Orchestr 1973 by Edition Peters, Leipzig SCHOTT ED 4498 EDITION BREITKOPF Nr MUSIC COMPANY New York. EDITIO SUPRAPHON EXPORT-ARTIA- PRAGUE Herausgegeben von Julius Klengel Gendron Λείπει το εξώφυλλο und Orchester Bearbeitet, neu instrumentiert und mit Ausgaben für Kadenzen versehen und von Klavier F.A. Gevaert Edited by HANS SITT Oboe,Bassoon, Violin,Cello,Piano revidoval- revidiert von,piano MILOS SADLO Πάρτα πιάνου, πάρτα τσέλου, υπάρχει δύο φορές σε φωτοτυπία,η μία είναι και η δεύτερη σε ξεχωριστές κόλλες Α4 είναι σε ξεχωριστό μέσα στο βιβλίο Λείπουν οι πάρτες για το όμποε,το φαγκότο,το βιολί και το πιάνο. Δεν υπάρχει εξώφυλλο Λείπει η πάρτα με το σόλο τσέλο

20 20 C39 C11 C89 C41 HAYDN JOSEPH HERBERT VICTOR HERBERT VICTOR HINDEMITH PAUL KONZERT FÜR CELLO UND KLAVIER VON JOS. HAYDN Hob. VIIb Nr.5 Cello No.2 (1894) in E minor Op.30 Cello No. 2 (1894) in E minor Victor Herbert Hindemith Konzert für und Orchester Klavierauszug σε φωτοτυπίες RIES & ERLER - BERLIN SCHOTT ED 2838 Nach einer Skizze ausgeführt und herausgegeben von DAVID POPPER Klavierauszug von Horst Günther Schnell,Piano Piano Cello,Piano, Cello part Πάρτα πιάνου, πάρτα τσέλου βρίσκεται σε έντυπη μορφή μέσα στο Η κάθε πάρτα είναι φωτοτυπημένη σε ξεχωριστό με τον ίδιο Δεν υπάρχει εξώφυλλο και οι, είναι solo πιασμένες με συνδετήρα, Cello part βρίσκεται σε έντυπη μορφή μέσα στο βιβλίο. Το βιβλίο υπάρχει 2 φορές με τον ίδιο C42 HINDEMITH PAUL Hindemith Kammermusik No. 3 Cellokonzert für obligates und zehn Solo-Instrumente opus 36 No. 2 Klavierauszug SCHOTT ED 1987 Dieser Klavierauszug dient lediglich zu Studienzwecken. Eine öffentliche Aufführung in der,piano Fassung für und Klavier ist untersagt, Cello part βρίσκεται σε έντυπη μορφή μέσα στο βιβλίο C40 C93 C90 C12 C91 C86 C4 C87 C92 HONEGGER ARTHUR IBERT JACQUES KABALEVSKY DMITRY KABALEWSKI DMITRY KABALEWSKIJ DMITRY KHACHATURIAN ARAM KLENGEL JULIUS KORNGOLD E.W. KUPKOVIČ LADISLAV Arthur HONEGGER pour violoncelle et orchestre réduction pour violoncelle et piano J. IBERT CONCERTO POUR VIOLONCELLE et orchestre d'instruments à vent Réduction pour violoncelle et piano KABALEVSKY CONCERTO Opus 49 FOR CELLO AND KABALEWSKI - KONZERT Opus 49 und Klavier σε D.KABALEWSKIJ op.77 KONZERT NR. 2 FÜR Μεσαίο μέγεθος, UND ORCHESTER Klavierauszug / SCORE A.Khachaturian for Cello and Orchestra Cello Concertini für und Klavier Nr.1 C-dur op.7 EB 2938 φωτοτυπίες E.W. Korngold Konzert in C-Dur in einem Satz für und Orchester in C major in one movement for cello and orchestra φωτοτυπίες opus 37 Klavierauszug / Piano score ladislav kupkovič CONCERT G - DUR Nr. 2 für und Orchester (1995) Salabert EDITIONS HEUGEL & C IE MUSIC COMPANY NEW YORK EDITION PETERS Nr.4779 EDITION SIKORSKI NR.2138 ANGLO-SOVIET PRESS LTD. BREITKOPF & HӒRTEL WIESBADEN- LEIPZIG-PARIS Edition Breitkopf 2938 Printed in Germany SCHOTT ED 4117 part edited by Daniel Shafran Klavierauszug vom Komponisten,Piano Cello Cello Klavier Cello Cello for and Piano Cello Cello, Cello part βρίσκεται σε έντυπη μορφή μέσα στο βιβλίο Υπάρχουν ακριβώς δύο ίδια έντυπα, βιβλία με τον ίδιο solo, solo Πάρτα πιάνου, πάρτα τσέλου, solo Η κάθε πάρτα είναι φωτοτυπημένη σε ξεχωριστό με τον ίδιο υπάρχει,πέρα από το,,και σε solo φωτοτυπική μορφή με τον ίδιο, Η υπάρχει σε έντυπη μορφή και σε φωτοτυπία. Όλα έχουν τον ίδιο υπάρχει μία φορά σε έντυπη μορφή και τρεις φορές σε., Το μέρος του πιάνου solo υπάρχει δύο φορές σε έντυπη μορφή. Όλα έχουν τον ίδιο είναι σε ξεχωριστό πάρτα, του πιάνου. solo Και τα δύο έχουν τον ίδιο

21 21 C16 C82 C27 C88 C18 LALO EDOUARD MARTIN FRANK MARTINU BOHUSLAV MENDELSSOHN ARNOLD LUDWIG MILHAUD DARIUS KONZERT für mit Klavierbegleitung EDOUARD LALO FRANK MARTIN CONCERTO POUR VIOLONCELLE ET ORCHSTRE REDUCTION POUR VIOLONCELLE ET I B.Martinu Student Cello in D Major Op. 213 Arnold Ludwig Mendelssohn φωτοτυπίες φωτοτυπίες CONCERTO POUR VIOLONCELLE ET σε DARIUS MILHAUD LEIPZIG C.F. PETERS UE UNIVERSAL EDITION SCHOTT ED 4645 EDITIONS SALABERT 22,rue Chauchat- PARIS JULIUS KLENGEL, Pianoforte revisée par Pierre Fournier, Cello Cello Cello part, Piano part, Και οι δύο πάρτες υπάρχουν και σε έντυπη μορφη σε και σε σε με τους ίδιους κωδικούς Το έντυπο, είναι χειρόγραφο solo πιάνου. Δεν υπάρχει εξώφυλλο. Οι είναι ενωμένες με συνδετήρα. Το μέρος του τσέλου υπάρχει τρεις φορές. Όλα τα αντίγραφα έχουν τον ίδιο πιάνου. Δεν υπάρχει solo εξώφυλλο και οι είναι πιασμένες με συνδετήρα, Το pianoscore είναι σε και. είναι σε φωτοτυπικό υλικό μέσα σε μία διαφάνεια. Όλα έχουν τον ίδιο C84 MILHAUD DARIUS MILHAUD No.2 for Cello and Orchestra Cello/Piano Reduction Associated Music Publishers, Inc HAL LEONARD CORPORATION Cello, solo C85 C83 C80 C58 C81 C8 C76 MOZART WOLFGANG AMADEUS NYMAN MICHAEL PAPANDOPULO BORIS PENDERECKI KRZYSZTOF POPPER DAVID PROKOFIEFF SERGE PROKOFIEFF SERGE BOЛΦΓΑΗΓ ΑΜΑДΕУC MOЦAPT AДEЛAИДA - KOHЦEPT 3a BИOЛOHУEЛO И ПИаHO DOUBLE CONCERTO for Saxophone,Cello and Orchestra Michael Nyman (1996/7) PAPANDOPULO RAPSODIA CONCERTANTE FOR CELLO AND Grosso per tre violoncelli ed orchestra Krzysztof Violoncelli solo 1-3 DAVID POPPER op. 24 Konzert e - moll für und Klavier SINFONIA CONCERTANTE SERGE PROKOFIEFF φωτοτυπίες με συρραπτικό Μεγάλο, φωτοτυπίες SERGE PROKOFIEFF SINFONIA CONCERTANTE FOR AND ORCHESTRA Op. 125 & Piano COΦИЯ 1978 И3ЛATEЛCTBO MУ3ИKA CHESTER MUSIC MUSIC COMPANY NEW YORK Schott Musik International, Mainz Friedrich Hofmeister Musikverlag Hofheim-Leipzig Copyright 1951 by Boosey & Hawkes Music Publishers Ltd BOOSEY & HAWKES Cello Saxophone,Cello and Orchestra Edited by Cello VALTER DEŠPALJ Edited by Mstislav Rostropovich solo 1, solo 2, solo 3 Full Score, solo Λείπει η πάρτα τσέλου Το έργο είναι και χειρόγραφο Score: solo Δεν υπάρχει 1, εξώφυλλο και οι solo είναι 2, πιασμένες με solo συνδετήρα 3, solo Λείπει το εξώφυλλο & Piano Λείπει η πάρτα με το σόλο τσέλο

22 22 C77 C79 C75 PROKOFIEFF SERGE PROKOFIEFF SERGE REICHA JOSEPH CONCERT POUR VIOLONCELLE En Mi Mineur Op. 58 Reduction pour violoncelle et piano PROKOFIEV CONCERTINO Opus 132 und Klavier JOSEPH REICHA op.2, Nr. 2 KONZERT C - dur für und Orchester CONCERTO C Major for and Orchestra Klavierauszug und Solostimme Piano score and Solo BOOSEY & HAWKES EDITION PETERS ELITE EDITION 1250 N. SIMROCK HAMBURG LONDON Révisé par A.Steiner & Piano Herausgegeben von M. Rostropowitsch und D. Kabalewski herausgegeben und bearbeitet von/ edited and arranged by B. Hummel - G. Riethmüller & Piano Piano score and Solo,, solo Βιολοντσέλο σόλο, Το έργο αυτό υπάρχει δύο φορές. Στο δεύτερο βιβλίο δεν υπάρχει η πάρτα του τσέλου. Και τα δύο βιβλία έχουν τον ίδιο C78 ROUSSEL ALBERT CONCERTINO pour Violoncelle et Orchestre ALBERT ROUSSEL φωτοτυπίες Op. 57 and Orchestra part Λείπει η πάρτα της ορχήστρας. Solo Δεν υπάρχει εξώφυλλο C57 C17 C68 C9 C10 C70 SAINT-SAËNS CAMILLE SAINT-SAËNS CAMILLE SCHNITTKE ALFRED SCHOSTAKOWITSC H DMITRI SCHOSTAKOWITSC H DMITRI 2 e CONCERTO pour Violoncelle et Orchestre PAR C.Saint=Saëns (Op. 119) 1 er CONCERTO POUR VIOLONCELLE C.SAINT-SAËNS Op.33 exempla nova alfred schnittke konzert nr.1 für violoncello und orchester concerto no.1 for violoncello and orchestra klavierauszug / piano score DMITRI SCHOSTAKOWITS CH KONZERT NR.1 FÜR UND ORCHESTER OP.107 DMITRI SCHOSTAKOWITS CH KONZERT für und Orchester Op.107 KONZERT Nr. 2 SCHOSTAKOWITSC für violoncello H DMITRI und Orchester Μεγάλο, σε και σε μεμονωμένες φωτοτυπίες, φωτοτυπημένο υλικό σε Κανονικό μέγεθος, σε μεμονωμένες φωτοτυπίες A. DURAND & FILS, Éditeurs D.& F edition sikorski 1995 Edition Sikorski Edition Peters Nr.4743 Edition Peters Nr klavierauszug von / piano score by katia tchemberdji Bezeichnet von Mstislaw Rostropowitsch,Piano Cello part, Piano part Cello, FOR AND ORCHESTRA- SCORE FÜR UND ORCHESTER OP.107 Βιολοντσέλο, ορχήστρα, Cello Solo part,, (ορχήστρας) βρίσκεται σε έντυπη μορφή μέσα στο βιβλίο. Το βιβλίο είναι πολύ παλιό και ταλαιπωρημένο πιάνου. Το μέρος του τσέλου είναι μία φορά σε έντυπη μορφή και και δύο φορές σε. Όλα έχουν τον ίδιο βρίσκεται σε έντυπη μορφή μέσα στο βιβλίο Η υπάρχει και φωτοτυπημένη σε με τον ίδιο πιάνου. Η πάρτα του τσέλου υπάρχει και σε με τον ίδιο Λείπει η πάρτα της ορχήστρας (πιάνο). Οι βρίσκονται μέσα σε έναν καφέ φάκελο C71 SCHOSTAKOWITSC H DMITRI D. SCHOSTAKOWITS CH No.1 FOR AND ORCHESTRA Arranged for Viola Part added STATE PUBLISHERS Arranged for "MUSIC" MOSCOW 1975 by the composer, Piano, Viola Λείπουν οι πάρτες του τσέλου ή/και της βιόλας C72 C73 SCHOSTAKOWITSC H DMITRI SCHOSTAKOWITSC H DMITRI SCHOSTAKOWITS CH - KONZERT Opus 107 und Klavier SCHOSTAKOWITS CH konzert Nr. 2 Opus 126 und Klavier EDITION PETERS Nr EDITION PETERS Nr Ausgabe für und Klavier vom Komponisten Ausgabe für und Klavier vom Komponisten Bezeichnung der stimme von Mstislaw Rostropowitsch and Piano and Piano, Piano, Piano

23 23 C74 C96 C67 C69 C60 C61 C62 C63 C64 C65 C66 SCHUMANN ROBERT SCHUMANN ROBERT Robert Schumann op. 129 Konzert a - moll für und Orchester Bearbeitung des Orchesterparts für 3 Violoncelli von Richard Klemm SCHUMANN CONCERTO in A minor-opus 129 FOR CELLO AND CONCERT pour SERVAIS Violoncelle et Piano ADRIEN-FRANCOIS par Franҫois Servais Opus 5 TISHCHENKO BORIS KOHЦEPT No 1 φωτοτυπίες φωτοτυπίες φωτοτυπίες ANTONIO VIVALDI en mi bémol majeur POUR VIVALDI ANTONIO VIOLONCELLE ET ORCHESTRE REDUCTION POUR VIOLONCELLE ET violoncello e pianoforte VIVALDI CONCERTO IN DO MIN. VIVALDI ANTONIO PER, ARCHI E CEMBALO F. III n. 1 violoncello e pianoforte VIVALDI CONCERTO IN LA MIN. VIVALDI ANTONIO F. III n. 18 PER, ARCHI E CEMBALO violoncello e pianoforte VIVALDI CONCERTO IN RE VIVALDI ANTONIO PER, ARCHI E CEMBALO F. III n. 16 VIVALDI konzert PV 35 VIVALDI ANTONIO a Moll - A minor - la mineur und Klavier AHTOHИO BИBAЛДИ КОНЦEPT VIVALDI ANTONIO 3A BИOЛOHУEЛO И ΠИAHO WALTON WILLIAM WILLIAM WALTON CONCERTO φωτοτυπίες FOR AND ORCHESTRA Ries & Erler, Berlin MUSIC COMPANY New York City LEIPZIG C.F. PETERS MUSIKVERLAG HANS SIKORSKI HAMBURG Gérard Billaudot, Editeur RICORDI RICORDI RICORDI EDITION PETERS Nr COΦИЯ 1978 И3ЛATEЛCTBO MУ3ИKA OXFORD UNIVERSITY PRESS MUSIC DEPARTMENT, WALTON STREET, OXFORD OX2 6DP Bearbeitung des Orchesterparts für 3 Violoncelli von Richard Klemm Herausgegeben von Wolfgang Boettcher LEONARD ROSE solo, Orchester (3 Violoncelli) CELLO AND Part: Orchester (3 Violoncelli) Fr. Grützmacher Piano,Cello Βιολοντσέλο, ορχήστρα Révision du violoncelle: Michel TOURNUS Réalisation: Anne-Marie et,piano Gérard CARTIGNY Sammlung herausgegeben von Michel TOURNUS TRASCRIZIONE DI ANGELO,Piano EPHRIKIAN RIDUZIONE DI VILMOS LESKÒ,Piano (G.F. Malipiero) REVISIONE VIOLONCELLISTI,Piano CA DI ENZO ALTOBELLI Kolneder,Piano,Piano, Λείπει το μέρος από το σόλο βιολοντσέλο Το μέρος του τσέλου, υπάρχει μία φορά σε Solo έντυπη μορφή και 3 φορές σε φωτοτυπία, Cello part, Cello part, Cello part, Cello part, Cello part, Cello part, Cello part πιάνου. Οι βρίσκονται μέσα σε μία διαφάνεια Λείπει η πάρτα της ορχήστρας (πιάνο). Οι βρίσκονται μέσα σε έναν καφέ φάκελο βρίσκεται σε έντυπη μορφή μέσα στο βιβλίο. Το έργο υπάρχει δύο φορές. Και τα δύο βιβλία έχουν τον ίδιο βρίσκεται σε έντυπη μορφή μέσα στο βιβλίο βρίσκεται σε έντυπη μορφή μέσα στο βιβλίο. Το έργο υπάρχει δύο φορές. Και τα δύο βιβλία έχουν τον ίδιο βρίσκεται σε έντυπη μορφή μέσα στο βιβλίο βρίσκεται σε έντυπη μορφή μέσα στο βιβλίο βρίσκεται σε έντυπη μορφή μέσα στο βιβλίο Οι του έργου είναι πιασμένες με συνδετήρα και βρίσκονται μέσα σε ένα κίτρινο φακελο. Το μέρος του πιάνου και το μέρος του τσέλου είναι και σε σε ξεχωριστά. Όλα έχουν τον ίδιο

24 24 C97 C98 C59 C95 C99 C100 ΘΕΜΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΜΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΜΙΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΝΤΙΝΟΣ ΣΒΥΝΤΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΣΕΡΤΟ ΓΙΑ ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟ ΚΑΙ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΘΕΜΕΛΗ Dimitris Themelis Konzert für und Orchester Celloconcerto and Orchestra No.2 Dimitris Themelis MIKIS THEODORAKIS Ραψωδία για Βιολοντσέλο και Ορχήστρα Rhapsodie pour Violoncelle et Orchestre FULL SCORE Dinos Constantinides for Cello and Orchestra China IV-Shenzhen LRC 139b CELLO CONCERTO Μεγάλο, φωτοτυπίες Μεγάλο, φωτοτυπίες CONCERTO FOR CELLO AND ORCHESTRA SVIDRIDIS D.S. EDITIONS ROMANOS Distribution ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ SCHOTT magni Magni Publications CELLO AND CELLO AND είναι σε ξεχωριστό πάρτα, του πιάνου. Solo Και τα δύο έχουν τον ίδιο. Το έργο είναι χειρόγραφο Cello Solo part Full Score: Full Score:,, Orchetsra Orchetsra Cello Cello cello and orchestra πιάνου Το μέρος του τσέλου υπάρχει 3 φορές και το μέρος του πιάνου μία φορά.το μέρος, της ορχήστρας σε Solo υπάρχει μία φορά. Όλα έχουν τον ίδιο Cello Solo part Fullscore πιάνου

25 25 Β.4. ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟ ID ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΤΙΤΛΟΣ CP30 AMBROSIO ALFREDO CP90 BARTÓK BÉLA CP77 BAZZINI ANTONIO CANZONETTA A. d' AMBROSIO pour und Piano BARTÓK AN EVENING IN THE VILLAGE FOR AND 3 LA RONDE DES LUTINS ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟ Μεγάλο, ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ Nice, Paul DECOURCELLE, Editeur EDITIO MUSICA BUDAPEST ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ DEZSO KORDY Transcribed by Mező Imre ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ Η κάθε πάρτα εμφανίζεται μία φορά σε και πέντε σε φωτοτυπικό CP4 BEETHOVEN L.Van BEETHOVEN VARIATIONEN FÜR KLAVIER UND και σε μεμονωμένες G.HENLE VERLAG MÜNCHEN NACH EIGENSCHRIFTEN UND DEN ORIGINALAUSGA BEN HERAUSGEGEBEN VON EWALD Klavier und ZIMMERMANN FINGERSATZ UND STRICHBEZEICHN UNGEN VON HANS-MARTIN THEOPOLD ANDRÉ NAVARRA Cello,Piano. Το υπάρχει και σε μεμονωμένες φωτοτυπίες με συρραπτικό CP12 BEETHOVEN L.Van CP55 BEETHOVEN L.Van CP68 BEETHOVEN L.Van BEETHOVEN VARIATIONS FOR AND 2 ROMANCE IN G 3 ROMANCE IN F zen-on music EDITED BY TAKEICHIRO HIRAI CP15 BERNSTEIN LEONARD LEONARD BERNSTEIN THREE MEDITATIONS fron MASS AMBERSON ARRANGED BY THE COMPOSER Solo and FOR Piano SOLO AND CP94 BERTEAU MARTIN CP 108 BRAGATO JOSE CP65 BRAHMS JOHANNES CP22 BRUCH MAX CP23 BRUCH MAX BERTEAU- CASSADO STUDIO E José Bragato Graciela y Buenos Aires (tango para violoncello y piano) 3 HUNGARIAN DANCE N.1 KOL NIDREI, Op. 47 Cello solo with Piano Accompaniment MAX BRUCH Max Bruch op.47 Kol Nidrei Adagio on Hebraic themes Arrangement for 5 Violoncelli UE 8283 UNIVERSAL EDITION CARL FISCHER Inc Elite EDITION 5231N. SIMROCK- HAMBURG- LONDON CASSADO GASPAR Gunter Ribke & Piano Full Score, Score & solo, solo, Violoncelli (I,II,III,IV) Violoncelli (I,II,III,IV)

26 26 CP60 BRUCH MAX CP87 CASELLA ALFREDO CP 117 CHAUSSON ERNEST CP43 CHOPIN FREDERIC CP57 CHOPIN FRÉDÉRIC CP48 COUPERIN FRANCOIS CP93 COUPERIN FRANCOIS CP 102 CP 109 COUPERIN FRANCOIS DAVIDOFF CARL CP44 DAVIDOV CARL CP51 DINICU GRIGORAS CP66 DRDLA FRANTIŠEK CP19 DVOŘÁK ANTONIN CP42 ELGAR EDWARD CP2 FAURÉ GABRIEL CP11 FAURÉ GABRIEL 2 PRELUDE ALFREDO CASELLA TARANTELLA PER E FORTE Ernest CHAUSSON PIECE pour violoncelle (ou violon, ou alto) et piano, op NOCTURNE 2 VALSE 1 PASTORAL COUPERIN- CASSADO PASTORALE e Pianoforte PIECES EN CONCERT Reduction pour Violoncelle et Piano COUPERIN ROMANCE Davidoff CELLO SOLO with Piano Accompaniment 1 AT THE FOUNTAIN 2 HORA STACCATO 3 SERENADE Antonin Dvořák op.68/5 Waldesruhe Adagio für und Orchester Restful Woods Adagio for and Orchestra & Piano 1 LOVE'S GREETING APRÉS UM RÉVE (After A Dream) GABRIEL FAURÉ Gabriel Fauré Anthology of Selected Pieces for Cello RICORDI SILVA Cello Salabert EDITIONS UE 8284 UNIVERSAL EDITION ALPHONSE LEDUC FOREST R. ETLING, PUBLISHER ELITE EDITION282 N. SIMROCK- HAMBURG- LONDON MUSIC COMPANY, NEW YORK CITY EDITION PETERS No Transcription pour violon par A. PARENT CASSADO GASPAR PAUL BAZELAIRE Arranged by Forest R. Etling Transcribed for cello by Pablo Casals Edited by Roy Howat Cello solo with Piano & Piano Cello Cello solo, Δεν υπάρχει εξώφυλλο πιάνου. Δεν υπάρχει εξώφυλλο

27 27 CP20 FAURÉ GABRIEL CP46 FAURÉ GABRIEL CP79 FRESCOBALDI- CASSADO CP 112 CP1 GINASTERA ALBERTO GLASUNOW ALEXANDER CP31 GLASUNOW ALEXANDER ÉLÉGIE for cello (or violin) and piano op.24 1 AFTER A DREAM FRESCOBALDI- CASSADO TOCCATA e Pianoforte φωτοτυπίες ALBERTO GINASTERA PAMPEANA NO. 2 Rhapsody for Alexander Glasunow Chant du Ménestrel και A.GLASUNOW MELODIE POUR Μεγάλο, VIOLONCELLE ET Op. 20, No. 1 BELWIN/MILLS PUBLISHING CORP. UE 8282 UNIVERSAL - EDITION BOOSEY & HAWKES M.P.Belaieff-Frankfurt Edition M.P. BELAIEFF Arrangée par Gaspa Cassado & Piano und Orchester Ausgabe für und Klavier, υπάρχει φωτοτυπημένη 6 φορές και μία φορά σε έντυπη μορφή.η υπάρχει μία φορά σε υπάρχει μία φορά σε έντυπο και μία σε είναι φωτοτυπία, οι πάρτες του πιάνου είναι με τη σειρά κολλημένες μεταξύ τους CP 104 GLASUNOW ALEXANDER SERENADE ESPAGNOLE Alexandre Glazounow Op. 20, No. 2 CP98 GOENS v. DANIEL CP18 GRANADOS ENRIQUE CP 105 CP 106 CP 107 CP 119 HINDEMITH PAUL HINDEMITH PAUL HINDEMITH PAUL HINDEMITH PAUL CP72 HUBAY JENO CP52 KELER BELA No.2 SCHERZO Daniel van Goens GRANADOS MADRIGAL para y Piano CAPRICCIO für und Klavier Paul Hindemith op.8, Nr.1 Phantasiestück für und Klavier Paul Hindemith op. 8, no. 2 Scherzo für und Klavier Paul Hindemith op. 8, no. 3 Paul Hindemith Meditation für und Klavier 3 HEJRE KATI 2 HUNGARIAN (THE SON OF THE PUSZTA) EMB EDITIO MUSICA BUDAPEST Breitkopf & Härtel Breitkopf & Härtel Breitkopf & Härtel SCHOTT Herausgegeben von- Edietd by PEJTSIK ARPAD υπάρχει 2 φορές και η υπάρχει μία φορά τσέλου

28 28 CP5 KLENGEL JULIUS CP62 KREISLER FRITZ CP53 LALO EDOUARD CP14 MARAIS MARIN CP10 MARTIN FRANK CP 115 MARTIN FRANK CP13 MARTINŮ BOHUSLAV CP70 MASSENET JULES CP81 CP82 CP83 CP84 MENDELSSOHN BARTHOLDY FELIX MENDELSSOHN BARTHOLDY FELIX MENDELSSOHN BARTHOLDY FELIX MENDELSSOHN BARTHOLDY FELIX HYMNUS FÜR 12 VIOLONCELLI 2 TAMBOURIN CHINOIS 2 ANDANTE MARAIS CHACONNE Viola da Gamba () und Basso Continuo BALLADE FRANK MARTIN pour violoncelle et piano (ou petit orchestre) Violoncelle et piano frank martin chaconne violoncelle et piano BOHUSLAV MARTINŮ VARIATIONS ON A THEME OF ROSSINI FOR CELLO AND 3 MEDITATION Πολύ μεγάλο, σε Copyright by Breitkopf μεμονωμένες, & Härtel, Leipzig χειρόγραφο και έντυπο (χειρόγραφο) MENDELSSOHN KOMPOSITIONEN FÜR UND KLAVIER Variations concertantes,op.17 MENDELSSOHN KOMPOSITIONEN FÜR UND KLAVIER Lied ohne Worte Op.109 F.Mendelssohn- Bartholdy Lieder ohne Worte MENDELSSOHN VARIATIONS CONCERTANTES Opus 17 und Klavier RIGHT FROM THE START CELLO AND CP34 NELSON SHEILA M. SHEILA M. NELSON 20 very elementary pieces for young players CP96 OFFENBACH JACQUES Jacques Offenbach Introduction, Priere et Bolero für/for und Klavier EDITION PETERS Nr UE UNIVERSAL EDITION universal edition ue BOOSEY & HAWKES EDITION PETERS - LEIPZIG EDITION PETERS - LEIPZIG N. SIMROCK HAMBURG- LONDON EDITION PETERS Nr Boosey & Hawkes ROBERT LIENAU MUSIKVERLAG Violoncell No 1 Violoncell No 2 Violoncell No 3 Violoncell No 4 Violoncell No 5 Violoncell No 6 Violoncell No 7 Violoncell No 8 Violoncell No 9 Violoncell No 10 Violoncell No 11 Violoncell No 12 Herausgegeben von WALTER SCHULZ Viola da Gamba Aussetzung des () und Continuo von Basso Continuo HANS PISCHNER FR.GRÜTZMACHE R, ERNST CAHNBLEY FR.GRÜTZMACHE R, ERNST CAHNBLEY Partitur με τα 12 Violoncelli, Πάρτα για το κάθε μόνο του, Continuo, Fullscore CELLO AND Arranged for by Alfred Piatti Edited by Jürgen Wolf Cello part Cello part Cello part Οι πάρτες για τα 12 Violoncelli μεμονωμένα υπάρχουν και σε έντυπη μορφή σε μεγάλο μέγεθος αλλά και σε φωτοτυπικό υλικό σε Α4 (λείπουν τα Violoncelli 10 και 11). To Score με τα 12 Violoncelli είναι σε σε μεγάλο μέγεθος. Όλα έχουν τον ίδιο τσέλου πιάνου πιάνου πιάνου. Δεν υπάρχει εξώφυλλο υπάρχει μία φορά σε έντυπη μορφή και 2 σε φωτοτυπικό υλικό.το μέρος του πιάνου υπάρχει μόνο σε έντυπη μορφή

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΙΑΝΟΥ ΤΑΞΗ JUNIOR 4-7 ετών. ΤΕΛΙΚΟΣ: 2 κλασσικά κομμάτια ελευθέρας επιλογής. Συμμετοχή: 60 ευρώ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΙΑΝΟΥ ΤΑΞΗ JUNIOR 4-7 ετών. ΤΕΛΙΚΟΣ: 2 κλασσικά κομμάτια ελευθέρας επιλογής. Συμμετοχή: 60 ευρώ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΙΑΝΟΥ ΤΑΞΗ JUNIOR 4-7 ετών. ΤΕΛΙΚΟΣ: 2 κλασσικά κομμάτια ελευθέρας επιλογής. Συμμετοχή: 60 ευρώ. 1. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΙΑΝΟΥ Α Κατηγορία ως 14 ετών ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ : 1. BACH:

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ. Η εξέταση είναι προφορική και περιλαµβάνει τα εξής: α) ιεύθυνση πρώτου µέρους µίας από τις συµφωνίες 1,5 ή 6 του L.v.

ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ. Η εξέταση είναι προφορική και περιλαµβάνει τα εξής: α) ιεύθυνση πρώτου µέρους µίας από τις συµφωνίες 1,5 ή 6 του L.v. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ Η εξέταση είναι προφορική και περιλαµβάνει τα εξής: α) ιεύθυνση πρώτου µέρους µίας από τις συµφωνίες 1,5 ή 6 του L.v.Beethoven β) ιεύθυνση πρώτου µέρους της Ηµιτελούς Συµφωνίας του F.

Διαβάστε περισσότερα

Johann Sebastian Bach : Πρελούδιο και φούγκα σε Σολ Μείζονα BWV 884

Johann Sebastian Bach : Πρελούδιο και φούγκα σε Σολ Μείζονα BWV 884 Johann Sebastian Bach : Πρελούδιο και φούγκα σε Σολ Μείζονα BWV 884 Ο τρόπος με τον οποίο είναι γραμμένα τόσο το Πρελούδιο όσο και η Φούγκα παραπέμπει ξεκάθαρα στο τσέμπαλο, που ήταν και το όργανο της

Διαβάστε περισσότερα

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ»

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» Á ÐáíåëëÞíéïò Äéáãùíéóµüò ÅêôÝëåóçò Ìïõóéêïý ÏñãÜíïõ Ιωάννης Καποδίστριας Για το έτος 2018 ο διαγωνισµός θα διεξαχθεί για τα όργανα: ¼µðïå ÊëáñéíÝôï Ôñïµðüíé ÊÝñêõñá

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΟΛΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΝΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΟΛΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ,ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΟΛΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

3o ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΞΙΑ (ΝΑΞΟΣ) 3 rd AXIA INTERNATIONAL FESTIVAL (NAXOS)

3o ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΞΙΑ (ΝΑΞΟΣ) 3 rd AXIA INTERNATIONAL FESTIVAL (NAXOS) 3o ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΞΙΑ (ΝΑΞΟΣ) 3 rd AXIA INTERNATIONAL FESTIVAL (NAXOS) 11-18 Αυγούστου 2011 Υπό την Αιγίδα του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου Gina Bachauer Μεγάλος Υποστηρικτής: Δήμος Νάξου Υποστηρικτής:

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΑ STANDARD OF EXCELLENCE BAND METHODS

ΒΙΒΛΙΑ STANDARD OF EXCELLENCE BAND METHODS ΒΙΒΛΙΑ STANDARD OF EXCELLENCE BAND METHODS Oι μέθοδοι εκμάθησης μουσικών οργάνωνstandard OF EXCELLENCE είναι ιδανικές για μπάντες στις οποίες ο μαέστρος ή οι δάσκαλοι χρειάζονται ταχύτητα στην εκμάθηση,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΟΛΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ,ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜ ΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΟΛΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ,ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜ ΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜ ΙΟ Μ ΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ,ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜ ΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜ ΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ UNIVERSITY OF M ACEDONIA ΤΜ ΗΜ Α Μ ΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜ ΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΛΗ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΒΙΟΛΙΟΥ

ΥΛΗ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΒΙΟΛΙΟΥ ΥΛΗ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΒΙΟΛΙΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΥΡΙΑΖΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΝΗΡΙΔΟΥ ΙΟΥΝΙΟΣ 2019 Για να ορισθεί η ύλη της διδασκαλίας

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εισαγωγή στο Π.Μ.Σ. του Τμήματος Μουσικών Σπουδών

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εισαγωγή στο Π.Μ.Σ. του Τμήματος Μουσικών Σπουδών ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΧΟΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Παλαιό Φρούριο, 49100 Κέρκυρα Τηλ.: 26610 87523, Fax: 26610 26024 Πληροφορίες: Κ. Μπούζη

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΥΣΙΚΗ / ΠΑΡΤΙΤΟΥΡΕΣ/ Πιάνο ( )

ΜΟΥΣΙΚΗ / ΠΑΡΤΙΤΟΥΡΕΣ/ Πιάνο ( ) ΜΟΥΣΙΚΗ / ΠΑΡΤΙΤΟΥΡΕΣ/ Πιάνο ( ) Aριθμός Βιβλίου Τίτλος βιβλίου Συγγραφέας Εκδότης Τόπος Έτος Tόμος 767 Αγαπημένες μελωδίες Παπαδόπουλος Γιάννης, κ.ά. Νάκας Αθήνα 1989 2346 Αλφαβητάριο για Πιάνο Σκαρβέλης

Διαβάστε περισσότερα

MSO of ATHENS AUDITIONS 2015

MSO of ATHENS AUDITIONS 2015 1 ΜΕΤROPOLITAN SYMPHONY ORCHESTRA of ATHENS Music director & Principal Conductor: Vassilis Tsabropoulos Καλλιτεχνική περίοδος / Season 2015-2016 AUDITION REPERTOIRE LIST June 17/18 Michael Cacoyannis Foundation

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟΥ - ΕΠΙΠΕΔΟ 5

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟΥ - ΕΠΙΠΕΔΟ 5 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟΥ - ΕΠΙΠΕΔΟ 5 1.Ιστορική, μορφολογική αναφορά 1.1 Ο μαθητής καλείται να γνωρίσει τον συσχετισμό και την αλληλεπίδραση της εξέλιξης μέσω της τεχνολογίας του βιολοντσέλου, με

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Χ. Ο. Ν ΧΟΡΩΔΙΑ & ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΙΔΡΥΤΗΣ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΛΕΚΚΑΣ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1984 ΓΡΑΦΕΙΑ ΔΙΟΙΚ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ: ΔΕΛΦΩΝ 6, Παλ.ΦΑΛΗΡΟ, 175 62 ΤΗΛ. 210 9835767 * FAX: 210 9820759 www.xonhellas.gr e-mail: nasoslekk21@hotmail.com

Διαβάστε περισσότερα

Χ. Ο. Ν ΧΟΡΩΔΙΑ & ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ. ΓΡΑΦΕΙΑ ΔΙΟΙΚ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ: ΔΕΛΦΩΝ 6, Παλ.ΦΑΛΗΡΟ, ΤΗΛ * FAX:

Χ. Ο. Ν ΧΟΡΩΔΙΑ & ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ. ΓΡΑΦΕΙΑ ΔΙΟΙΚ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ: ΔΕΛΦΩΝ 6, Παλ.ΦΑΛΗΡΟ, ΤΗΛ * FAX: Χ. Ο. Ν ΧΟΡΩΔΙΑ & ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΙΔΡΥΤΗΣ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΛΕΚΚΑΣ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1984 ΓΡΑΦΕΙΑ ΔΙΟΙΚ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ: ΔΕΛΦΩΝ 6, Παλ.ΦΑΛΗΡΟ, 175 62 ΤΗΛ. 210 9835767 * FAX: 210 9820759 www.xonhellas.gr e-mail: nasoslekk21@hotmail.com

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΑΝΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ: ΕΠΙΠΕΔΟ 5

ΠΙΑΝΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ: ΕΠΙΠΕΔΟ 5 ΠΙΑΝΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ: ΕΠΙΠΕΔΟ 5 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ 5ΥΠ Υποχρεωτικό Περιεχόμενο 5ΥΠ1 Υποχρεωτικό Περιεχόμενο: Κλίμακες, Αρπισμοί, Συγχορδίες ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Ο μαθητής στο πέμπτο επίπεδο, αφού έχει ολοκληρώσει όλες τις μείζονες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΣΕΝΚΕΡΙΑΝΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΣΕΝΚΕΡΙΑΝΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΣΕΝΚΕΡΙΑΝΗ ΑΝΑΛΥΣΗ «Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας» Χειμερινό εξάμηνο 2013 2014 Διδάσκων: Πέτρος Βούβαρης

Διαβάστε περισσότερα

Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης Τµήµα Μουσικών Σπουδών Ενορχήστρωση Ι Μαρωνίδης ηµήτρης. Ενορχήστρωση Ι 1ο Μάθηµα

Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης Τµήµα Μουσικών Σπουδών Ενορχήστρωση Ι Μαρωνίδης ηµήτρης. Ενορχήστρωση Ι 1ο Μάθηµα Ενορχήστρωση Ι 1ο Μάθηµα 1 Εισαγωγή Συµφωνική Ορχήστρα Επίτευγµα του υτικού Πολιτισµού. Ορχήστρα Μουσικό όργανο (αυτόνοµο). Ενορχήστρωση Αρµονία, Αντίστιξη κτλ (Στυλιστική προσέγγιση). Εσωτερική Ακοή -

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤROPOLITAN SYMPHONY ORCHESTRA of ATHENS Music director Vassilis Tsabropoulos

ΜΕΤROPOLITAN SYMPHONY ORCHESTRA of ATHENS Music director Vassilis Tsabropoulos ΜΕΤROPOLITAN SYMPHONY ORCHESTRA of ATHENS Music director Vassilis Tsabropoulos Καλλιτεχνική περίοδος / Season 2014-2015 AUDITION REPERTOIRE LIST July 7/8 Nakas Auditorium Σας καλωσορίζουµε στη διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

Classic melodies for young pianists 1. Κλασικές μελωδίες για νέους πιανίστες 1. Μεταγραφή: Τάκης Φαραζής. Transcription: Takis Farazis

Classic melodies for young pianists 1. Κλασικές μελωδίες για νέους πιανίστες 1. Μεταγραφή: Τάκης Φαραζής. Transcription: Takis Farazis Κλασικές μελωδίες για νέους πιανίστες Μεταγραφή: Τάκης Φαραζής Classic melodies for young pianists Transcription: Takis Farazis ISMN: 979-0-805-78-0 207 Εκδόσεις Fagotto - Νίκος Θερμός Fagottobooks Κεντρικό:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ Ε.Ρ.Τ. ΒΙΟΛΙΑ

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ Ε.Ρ.Τ. ΒΙΟΛΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ Ε.Ρ.Τ. ΥΛΗ ΑΚΡΟΑΣΕΩΝ ΒΙΟΛΙΑ ΒΙΟΛΙΑ Α : α) Mozart: ένα από τα κοντσέρτα αρ.3, 4, 5 (1 ο μέρος με Cadenza) α) Mozart:Συμφωνία αρ.39 (4 ο μέρος) β) Beethoven:Συμφωνία αρ.9 (2 ο μέρος)

Διαβάστε περισσότερα

Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης Τµήµα Μουσικών Σπουδών Ενορχήστρωση Ι Μαρωνίδης ηµήτρης. Ενορχήστρωση Ι Μάθηµα 9ο + 10o

Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης Τµήµα Μουσικών Σπουδών Ενορχήστρωση Ι Μαρωνίδης ηµήτρης. Ενορχήστρωση Ι Μάθηµα 9ο + 10o Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης Τµήµα Μουσικών Σπουδών Ενορχήστρωση Ι Μαρωνίδης ηµήτρης Ενορχήστρωση Ι Μάθηµα 9ο + 10o Ανακεφαλαίωση Συνοπτικοί κανόνες για την κλασσική ενορχήστρωση Ρόλος των ομάδων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Σχ. Έτος:

ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Σχ. Έτος: ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Σχ. Έτος: 2014-2015.... ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ Α ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: To Χιούμορ στη μουσική των κλασικών συνθετών- η άλλη όψη του Μεγαλείου.......

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εισαγωγή στο Π.Μ.Σ. του Τμήματος Μουσικών Σπουδών

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εισαγωγή στο Π.Μ.Σ. του Τμήματος Μουσικών Σπουδών ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΧΟΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Παλαιό Φρούριο, 49100 Κέρκυρα Τηλ.: 26610 87523, Fax: 26610 26024 Πληροφορίες: Κ. Μπούζη

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 8. Τα τοξωτά χορδόφωνα

Κεφάλαιο 8. Τα τοξωτά χορδόφωνα Κεφάλαιο 8 Τα τοξωτά χορδόφωνα Χαρακτηριστικά το τόξο Κατατάσσονται στο γένος του λαούτου, διότι φέρουν τα κύρια χαρακτηριστικά του Η μόνη διαφορά είναι η αντικατάσταση του πλήκτρου από το τόξο, που θεωρείται

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 4. 4. Φούγκα. 4.1. Εισαγωγή

Κεφάλαιο 4. 4. Φούγκα. 4.1. Εισαγωγή Κεφάλαιο 4 Σύνοψη Το κεφάλαιο επιχειρεί μια εισαγωγή στην προβληματική που συνοδεύει τη θεωρητική και αναλυτική διαχείριση του ζητήματος της μπαρόκ φούγκας ως διακριτού μουσικού είδους μέσα από μια συνοπτική

Διαβάστε περισσότερα

Ανάλυση και εκτέλεση Στίξη και Νόηµα Το Σηµαίνον και το Σηµαινόµενο

Ανάλυση και εκτέλεση Στίξη και Νόηµα Το Σηµαίνον και το Σηµαινόµενο Ανάλυση και εκτέλεση Στίξη και Νόηµα Το Σηµαίνον και το Σηµαινόµενο Ως αυτό το σηµείο, ποιά νότα παιζόταν ήταν µεγαλύτερης σηµασίας από τη χροιά του οργάνου ή τη δυναµική µε την οποία εκτελείτο. Το σηµαντικότερο

Διαβάστε περισσότερα

Parts Manual. Trio Mobile Surgery Platform. Model 1033

Parts Manual. Trio Mobile Surgery Platform. Model 1033 Trio Mobile Surgery Platform Model 1033 Parts Manual For parts or technical assistance: Pour pièces de service ou assistance technique : Für Teile oder technische Unterstützung Anruf: Voor delen of technische

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εισαγωγή στο Π.Μ.Σ. του Τμήματος Μουσικών Σπουδών

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εισαγωγή στο Π.Μ.Σ. του Τμήματος Μουσικών Σπουδών ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΧΟΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Παλαιό Φρούριο, 49100 Κέρκυρα Τηλ.: 26610 87523, Fax: 26610 26024 Πληροφορίες: Κ. Μπούζη

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εισαγωγή στο Π.Μ.Σ. του Τμήματος Μουσικών Σπουδών

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εισαγωγή στο Π.Μ.Σ. του Τμήματος Μουσικών Σπουδών ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΧΟΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Παλαιό Φρούριο, 49100 Κέρκυρα Τηλ.: 26610 87523, Fax: 26610 26024 Πληροφορίες: Κ. Μπούζη

Διαβάστε περισσότερα

Tomaso Albinoni (1671-1751): Concerti a cinque, opus 5 (εκδ. 1707) αρ. 8, σε Φα-

Tomaso Albinoni (1671-1751): Concerti a cinque, opus 5 (εκδ. 1707) αρ. 8, σε Φα- Alessandro Stradella (1639-1682): Sonata di viole cioè concerto grosso di viole con concertino di due violini e leuto Arcangelo Corelli (1653-1713): 12 concerti grossi, opus 6 (σύνθεση: από την δεκαετία

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΙΑΝΟ

ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΙΑΝΟ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΙΑΝΟ Ονομασία Ο όρος πιάνο (piano) προέρχεται από την ιταλική λέξη pianoforte. Η ονομασία του στα ελληνικά είναι «κλειδοκύμβαλο». Είναι όργανο πληκτροφόρο με χορδές τις οποίες κτυπούν ειδικά

Διαβάστε περισσότερα

Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης Τµήµα Μουσικών Σπουδών Ενορχήστρωση Ι Μαρωνίδης ηµήτρης. Ενορχήστρωση Ι Μάθηµα 2ο

Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης Τµήµα Μουσικών Σπουδών Ενορχήστρωση Ι Μαρωνίδης ηµήτρης. Ενορχήστρωση Ι Μάθηµα 2ο Ενορχήστρωση Ι Μάθηµα 2ο 1 Κλασσική Ορχήστρα 2 Flauti (Fl) 2 Oboi (Ob) 2 Clarinetti (Cl) 2 Fagotti (Fg) 2 Corni (Cor) 2 Trombe (Tr) 2 Timpani (I V) (Timp) Violini I (Vln I) Violini II (Vln II) Viole (Vla)

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εισαγωγή στο Π.Μ.Σ. του Τμήματος Μουσικών Σπουδών

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εισαγωγή στο Π.Μ.Σ. του Τμήματος Μουσικών Σπουδών ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΧΟΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Παλαιό Φρούριο, 49100 Κέρκυρα Τηλ.: 26610 87523, Fax: 26610 26024 Πληροφορίες: Κ. Μπούζη

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε γνήσιο αντίγραφο φέρει υπογραφή του συγγραφέα. / Each genuine copy is signed by the author.

Κάθε γνήσιο αντίγραφο φέρει υπογραφή του συγγραφέα. / Each genuine copy is signed by the author. Κάθε γνήσιο αντίγραφο φέρει υπογραφή του συγγραφέα. / Each genuine copy is signed by the author. 2012, Γεράσιμος Χρ. Σιάσος / Gerasimos Siasos, All rights reserved. Στοιχεία επικοινωνίας συγγραφέα / Author

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟΥ - ΕΠΙΠΕΔΟ 4

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟΥ - ΕΠΙΠΕΔΟ 4 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟΥ - ΕΠΙΠΕΔΟ 4 1.Ιστορική, μορφολογική αναφορά 2. Στάση σώματος και τοποθέτηση χεριών 1.1 Ο μαθητής πρέπει να γνωρίσει τον Μηχανισμό και την τεχνική χορδίσματος του βιολοντσέλου.

Διαβάστε περισσότερα

Συνθέρμια plus JUNIOR 9-15 ΕΤΩΝ. Εργαστήριο Εύα Ιεροπούλου. α. Μουσική και λόγος β. Η πρώτη μου σύνθεση

Συνθέρμια plus JUNIOR 9-15 ΕΤΩΝ. Εργαστήριο Εύα Ιεροπούλου. α. Μουσική και λόγος β. Η πρώτη μου σύνθεση ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2015 Το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Συνθέρμια plus 2015 περιλαμβάνει: ομιλίες, σεμινάρια και εργαστήρια σύνθεσης, πρόβες εργαστηριακού χαρακτήρα, συναυλίες και σεμινάρια με διακεκριμένους

Διαβάστε περισσότερα

ANTHOLOGY OF ROMANTIC PIANO MUSIC

ANTHOLOGY OF ROMANTIC PIANO MUSIC ANTHOLOGY OF ROMANTIC PIANO MUSIC E D I T E D B Y M A U R I C E H I N S O N Contents Foreword: The Romantic Period (80 90) Ornamentation DOHNÁNYI, ERNST VON Ada, An, O, No 88 Dedication, O, No 89 Aout

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Προκήρυξη διαγωνισμών για την πλήρωση δώδεκα (12) κενών οργανικών θέσεων μόνιμου καλλιτεχνικού προσωπικού στην Κρατική Ορχήστρα ΑΘηνών

ΘΕΜΑ: Προκήρυξη διαγωνισμών για την πλήρωση δώδεκα (12) κενών οργανικών θέσεων μόνιμου καλλιτεχνικού προσωπικού στην Κρατική Ορχήστρα ΑΘηνών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΑΝΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ: ΕΠΙΠΕΔΟ 4

ΠΙΑΝΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ: ΕΠΙΠΕΔΟ 4 ΠΙΑΝΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ: ΕΠΙΠΕΔΟ 4 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ 4ΥΠ Υποχρεωτικό Περιεχόμενο: 4ΥΠ1. Υποχρεωτικό Περιεχόμενο: Κλίμακες, Αρπισμοί, Συγχορδίες ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Ο μαθητής στο τέταρτο επίπεδο, επαναλαμβάνει όλες τις κλίμακες

Διαβάστε περισσότερα

Οι Orpheus Soloists θεσπίζουν από το 2012 Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου.

Οι Orpheus Soloists θεσπίζουν από το 2012 Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου. 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μουσικής Δωματίου Σάββατο 28 & Κυριακή 29 Ιουνίου 2014 Oργανωτές: Orpheus Soloists www.orpheussoloists.com ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι Orpheus Soloists θεσπίζουν από το 2012 Διαγωνισμό Μουσικής

Διαβάστε περισσότερα

Σοπέν Μπετόβεν Μότσαρτ

Σοπέν Μπετόβεν Μότσαρτ Σοπέν Μπετόβεν Μότσαρτ Ιστορία της Μουσικής (Θ) - ΜΙΧΑ Παρασκευή 1 (Wolfgang Amadeus Mozart) (1756-1791) Ιστορία της Μουσικής (Θ) - ΜΙΧΑ Παρασκευή 2 Ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες κλασικής μουσικής.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ. Το ρεπερτόριο και η θέση του αργού µέρους σε αυτό

ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ. Το ρεπερτόριο και η θέση του αργού µέρους σε αυτό ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Το ρεπερτόριο και η θέση του αργού µέρους σε αυτό Το υπό εξέταση ρεπερτόριο Η επιλογή των έργων των τριών κορυφαίων εκπροσώπων του κλασσικισµού υπαγορεύθηκε, µεταξύ άλλων, από το γεγονός

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΤΡΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΩΝ

ΜΗΤΡΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΜΗΤΡΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Ονοματεπώνυμο Κεντούλλα Πέτρου Αριθμός Φοιτητικής Ταυτότητας 2008761539 Κύπρος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΞΗ Α 1. «Η Γλώσσα µου» (1ο και 2ο τεύχος) 2. Τετράδιο Εργασιών Γλώσσας (1ο και 2ο τεύχος) 3. «Τα Μαθηµατικά µου» (1ο και 2ο τεύχος) 4. Τετράδιο Εργασιών Μαθηµατικών (4 τεύχη) 5. «Μελέτη Περιβάλλοντος»

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Σχολικό έτος 2011-2012 ΤΑΞΗ Α. ΠΡΟΣΟΧΗ: Όλα τα βιβλία πρέπει να τα προμηθευτείτε από την αρχή της χρονιάς!

ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Σχολικό έτος 2011-2012 ΤΑΞΗ Α. ΠΡΟΣΟΧΗ: Όλα τα βιβλία πρέπει να τα προμηθευτείτε από την αρχή της χρονιάς! ΤΑΞΗ Α 1. «Η Γλώσσα μου» (1ο και 2ο τεύχος) 2. Τετράδιο Εργασιών Γλώσσας (1ο και 2ο τεύχος) 3. «Τα Μαθηματικά μου» (1ο και 2ο τεύχος) 4. Τετράδιο Εργασιών Μαθηματικών (4 τεύχη) 5. «Μελέτη Περιβάλλοντος»

Διαβάστε περισσότερα

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΛΙΠΟΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΛΙΠΟΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Εξώφυλλο Το εξώφυλλο θα περιλαμβάνει τα εξής: 1. Το όνομα του Πανεπιστημίου, του Τμήματος και του Τομέα 2. Το όνομα του φοιτητή στη γενική 3. Τις

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορία της Μουσικής. Ενότητα 2: Η Προκλασική Περίοδος. Νικόλαος Μαλιάρας Φιλοσοφική Σχολή Τμήμα Μουσικών Σπουδών

Ιστορία της Μουσικής. Ενότητα 2: Η Προκλασική Περίοδος. Νικόλαος Μαλιάρας Φιλοσοφική Σχολή Τμήμα Μουσικών Σπουδών Ιστορία της Μουσικής Ενότητα 2: Η Προκλασική Περίοδος Νικόλαος Μαλιάρας Φιλοσοφική Σχολή Τμήμα Μουσικών Σπουδών Διαφωτισμός και Ορθολογισμός-1 Διεργασίες που οδηγούν στην κατάρρευση του Φεουδαρχισμού Γάλλοι

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΙΕΝΑ, Η ΘΕΡΙΝΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ CHIGIANA

ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΙΕΝΑ, Η ΘΕΡΙΝΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ CHIGIANA ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΙΕΝΑ, Η ΘΕΡΙΝΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ CHIGIANA Ήταν και παραμένει μια ζωντανή κουκίδα πάνω στο πεντάγραμμο, συνεχίζει να συγκεντρώνει σπουδαίους δασκάλους, μεγάλους σολίστες και δυναμικούς

Διαβάστε περισσότερα

Η Συμφωνία. Εκτεταμένη οργανική σύνθεση που αναπτύσσεται κατά την Κλασική εποχή (18 ος αιώνας).

Η Συμφωνία. Εκτεταμένη οργανική σύνθεση που αναπτύσσεται κατά την Κλασική εποχή (18 ος αιώνας). Ζωρζ Μπιζέ [George Bizet] (1836-1875) Γάλλος συνθέτης Συµφωνία αρ. 1, σε Ντο µείζονα Η µία και µοναδική συµφωνία του γάλλου συνθέτη του 19 ου αιώνα Ζωρζ Μπιζέ, ήταν ένα από τα πρώτα του έργα και γράφτηκε

Διαβάστε περισσότερα

J.S. Bach: The Two-Part Inventions

J.S. Bach: The Two-Part Inventions ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΩΝ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑΣ Θ Εξάμηνο Εργασία στο Μάθημα Τάσεις στην Μουσική J.S. Bach: The Two-Part Inventions Invention No.4 in D Minor - Invention No.13 in A Minor Ιουστίνη Ελούλ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ. Πτυχιακή εργασία ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΣΤΕΚΤΟΜΗ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ. Πτυχιακή εργασία ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΣΤΕΚΤΟΜΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Πτυχιακή εργασία ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΣΤΕΚΤΟΜΗ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΛΕΜΕΣΟΣ 2014 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχιακή εργασία Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕ ΧΡΟΝΙΟ ΑΣΘΜΑ

Πτυχιακή εργασία Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕ ΧΡΟΝΙΟ ΑΣΘΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Πτυχιακή εργασία Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕ ΧΡΟΝΙΟ ΑΣΘΜΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΛΟΙΖΟΥ ΑΡΙΘΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΦΛΑΟΥΤΟ 2ο ΕΠΙΠΕΔΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΦΛΑΟΥΤΟ 2ο ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΦΛΑΟΥΤΟ 2ο ΕΠΙΠΕΔΟ 2.1 Θέματα Τεχνικής Για τον μαθητή του 2ου επιπέδου επιδιώκεται: Ειδικότερα ο μαθητής 1ου επιπέδου θα πρέπει: 2.1 Ελάχιστες απαιτήσεις ύλης: Για την πρόσβαση στο επόμενο

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Ι

ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Ι ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Ι Κατάλογος µουσικών παραδειγµάτων Κανόνας Α01-15. Johann Sebastian Bach, ιάφοροι κανόνες πάνω στους πρώτους οκτώ φθόγγους του µπάσσου της προηγούµενης άριας [του θέµατος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ = ΧΩΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ. -- ΑΘΗΝΑ : ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΕΞΑΝΤΑΣ", 1988

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ = ΧΩΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ. -- ΑΘΗΝΑ : ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΞΑΝΤΑΣ, 1988 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ 360 Μ / 00497 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ = ΧΩΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ. -- ΑΘΗΝΑ : ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΕΞΑΝΤΑΣ", 1988 1. ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑ. 2. ΠΡΟΝΟΙΑ. 3. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Επιβλέπων Καθηγητής: Δρ. Νίκος Μίτλεττον Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ 2 ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ Ονοματεπώνυμο: Ιωσηφίνα

Διαβάστε περισσότερα

Δημήτρης Συκιάς. Johannes Brahms Ανάλυση του 1 ου Θέματος του 1 ου Μέρους της 3 ης Συμφωνίας. Ιούλιος euk1L4

Δημήτρης Συκιάς. Johannes Brahms Ανάλυση του 1 ου Θέματος του 1 ου Μέρους της 3 ης Συμφωνίας. Ιούλιος euk1L4 Δημήτρης Συκιάς Johannes Brahms Ανάλυση του 1 ου Θέματος του 1 ου Μέρους της ης Συμφωνίας Ιούλιος 01 euk1l SYMPHONY in F, o90 (188) Ι Allegro con brio (1 ο θέμα) Ακολουθεί μια μικρή ανάλυση του 1 ου θέματος

Διαβάστε περισσότερα

Michel R. Edward. SYMPHONY no.3 A War Symphony. Opus 42. pour orchestre for orchestra. Les Éditions du Dos Blanc. Clarinette 1

Michel R. Edward. SYMPHONY no.3 A War Symphony. Opus 42. pour orchestre for orchestra. Les Éditions du Dos Blanc. Clarinette 1 Michel R. Edward SYMHONY no. A War Symhony Ous our orchestre or orchestra Les Éditions du Dos Blanc Clarinette 1 Terms and abbreviations resent in the score Instrument names in this score are in rench.

Διαβάστε περισσότερα

HONDA. Έτος κατασκευής

HONDA. Έτος κατασκευής Accord + Coupe IV 2.0 16V (CB3) F20A2-A3 81 110 01/90-09/93 0800-0175 11,00 2.0 16V (CB3) F20A6 66 90 01/90-09/93 0800-0175 11,00 2.0i 16V (CB3-CC9) F20A8 98 133 01/90-09/93 0802-9205M 237,40 2.0i 16V

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ος ΚΥΚΛΟΣ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ. Κώστα Νικήτα ( ): Παραλλαγές επάνω σε ένα θέμα του Σόλωνος Μιχαηλίδη

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ος ΚΥΚΛΟΣ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ. Κώστα Νικήτα ( ): Παραλλαγές επάνω σε ένα θέμα του Σόλωνος Μιχαηλίδη ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ 2019 15 ος ΚΥΚΛΟΣ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ Παρασκευή 5 Απριλίου 2019, 20.30 Θεσσαλονίκη Μέγαρο Μουσικής, αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Κώστα Νικήτα (1940-1989): Παραλλαγές επάνω

Διαβάστε περισσότερα

ΠΜΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΜΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΜΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΜΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΜΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΜΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ Μουσικής

Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ Μουσικής Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ Μουσικής ηµοτικό Ωδείο Αµαρουσίου Επτά συναυλίες από 30 Μαρτίου έως 18 Μαΐου 2008 Αίθουσα Εκδηλώσεων ηµαρχειακού Μεγάρου ήµου Αµαρουσίου Ε ί σ ο δ ο ς ε λ ε ύ θ ε ρ η Ώρα έναρξης συναυλιών

Διαβάστε περισσότερα

Dramaturgie française contemporaine

Dramaturgie française contemporaine ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Dramaturgie française contemporaine Unité 9 Bibliographie Kalliopi Exarchou Langue et Littérature françaises Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός συγγραφής βιβλιογραφίας με τη χρήση του Βιβλιογραφικού προτύπου Chicago Manual of Style 1

Οδηγός συγγραφής βιβλιογραφίας με τη χρήση του Βιβλιογραφικού προτύπου Chicago Manual of Style 1 Οδηγός συγγραφής βιβλιογραφίας με τη χρήση του Βιβλιογραφικού προτύπου Chicago Manual of Style 1 Abstract - Περίληψη May Alcott, Harriet Beecher Stowe, and Carl August Sandburg. PubYear. Primarytitle.

Διαβάστε περισσότερα

Mission Berlin. Deutsch lernen und unterrichten Arbeitsmaterialien. Mission Berlin 13 Βοήθεια εκ Θεού

Mission Berlin. Deutsch lernen und unterrichten Arbeitsmaterialien. Mission Berlin 13 Βοήθεια εκ Θεού 13 Βοήθεια εκ Θεού Η εκκλησία φαίνεται πως είναι το σωστό µέρος για να πάρει κανείς πληροφορίες. Ο πάστορας εξηγεί στην Άννα τη µελωδία και της λέει ότι είναι το κλειδί για µια µηχανή του χρόνου. Αλλά

Διαβάστε περισσότερα

σημειώσεις αντίστιξης

σημειώσεις αντίστιξης δημήτρης συκιάς σημειώσεις αντίστιξης J.S. Bach. Ανάλυση της Invention I, BWV 772 3euk1L4 2003 / 20012 A c c I Inventio I C major, BWV 772 m m Ó V Œ 3 5 # # M # m # # 7 B m j Œ # j Œ # # V V/V 9 J Œ Œ

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Σχολικό έτος ΤΑΞΗ Α

ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Σχολικό έτος ΤΑΞΗ Α ΤΑΞΗ Α 1. «Η Γλώσσα μου» (1ο και 2ο τεύχος) 2. Τετράδιο Εργασιών Γλώσσας (1ο και 2ο τεύχος) 3. «Τα Μαθηματικά μου» (1ο και 2ο τεύχος) 4. Τετράδιο Εργασιών Μαθηματικών (4 τεύχη) 5. «Μελέτη Περιβάλλοντος»

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ. Πτυχιακή διατριβή. Ονοματεπώνυμο: Αργυρώ Ιωάννου. Επιβλέπων καθηγητής: Δρ. Αντρέας Χαραλάμπους

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ. Πτυχιακή διατριβή. Ονοματεπώνυμο: Αργυρώ Ιωάννου. Επιβλέπων καθηγητής: Δρ. Αντρέας Χαραλάμπους ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Πτυχιακή διατριβή Διερεύνηση της αποτελεσματικότητας εναλλακτικών και συμπληρωματικών τεχνικών στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής σε άτομα με καρκίνο

Διαβάστε περισσότερα

Ο νοσηλευτικός ρόλος στην πρόληψη του μελανώματος

Ο νοσηλευτικός ρόλος στην πρόληψη του μελανώματος ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Πτυχιακή διατριβή Ο νοσηλευτικός ρόλος στην πρόληψη του μελανώματος Ονοματεπώνυμο: Αρτέμης Παναγιώτου Επιβλέπων καθηγητής: Δρ. Αντρέας Χαραλάμπους

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 5. Ιστορία της Οργανικής Μουσικής

Κεφάλαιο 5. Ιστορία της Οργανικής Μουσικής Κεφάλαιο 5 Ιστορία της Οργανικής Μουσικής Η ευρωπαϊκή ιδιαιτερότητα Οι παραδοσιακοί πολιτισμοί, αλλά και γενικότερα οι μουσικοί πολιτισμοί του κόσμου χρησιμοποιούν τα όργανα αποκλειστικά σε συνδυασμό με

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΑΝΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ: ΕΠΙΠΕΔΟ 1

ΠΙΑΝΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ: ΕΠΙΠΕΔΟ 1 ΠΙΑΝΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ: ΕΠΙΠΕΔΟ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ 1ΥΠ Υποχρεωτικό Περιεχόμενο: 1ΥΠ1 Υποχρεωτικό Περιεχόμενο: Κλίμακες, Αρπισμοί, Συγχορδίες ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Ο μαθητής στο πρώτο επίπεδο διδάσκεται γενικά την έννοια της κλίμακας,

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στη Φιλοσοφία

Εισαγωγή στη Φιλοσοφία Εισαγωγή στη Φιλοσοφία Ενότητα 5: Ηράκλειτος Κωνσταντίνος Μαντζανάρης Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons. Για εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΙΟYΝΙΟΣ 2015

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΙΟYΝΙΟΣ 2015 ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟYΣΙΚΗΣ www.hellenicmusiccentre.com ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΙΟYΝΙΟΣ 2015 Α. ΠΑΡΤΙΤΟYΡΕΣ Δυμιώτης, Φάνος (1965-2007) The Soldier s Blues (2007) για κλαρινέτο, φαγκότο, τρομπέτα, τρομπόνι, κρουστά

Διαβάστε περισσότερα

«ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΓΕΦΥΡΩΝ ΠΙΑΝΟΥ»

«ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΓΕΦΥΡΩΝ ΠΙΑΝΟΥ» ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ «ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΓΕΦΥΡΩΝ ΠΙΑΝΟΥ» ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ» ΛΗΞΟΥΡΙ 2014-1 - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Φραντς Γιόζεφ Χάυντν (Franz Joseph Haydn)

Φραντς Γιόζεφ Χάυντν (Franz Joseph Haydn) Φραντς Γιόζεφ Χάυντν (Franz Joseph Haydn) (31 Μαρτίου 1732, Ροράου 31 Μαΐου 1809, Βιέννη) Αναγνώσµατα από το βιβλίο Η Απόλαυση της Μουσικής (Machlis, Forney), για τους µαθητές που θα µελετήσουν το έργο:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟΥ - ΕΠΙΠΕΔΟ 3

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟΥ - ΕΠΙΠΕΔΟ 3 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟΥ - ΕΠΙΠΕΔΟ 3 1.Ιστορική, μορφολογική αναφορά 1.1 Ο μαθητής καλείται να γνωρίσει την εξέλιξη του οργάνου σε σχέση με τα υλικά και τις νέες τεχνολογίες. 1.2 Να αποκτήσει την

Διαβάστε περισσότερα

Επεξεργασία Ηχου και Μουσικής (ΤΗΛ313) Φροντιστήριο

Επεξεργασία Ηχου και Μουσικής (ΤΗΛ313) Φροντιστήριο Επεξεργασία Ηχου και Μουσικής (ΤΗΛ313) Εισαγωγή στη Θεωρία Μουσικής (Μέρος 1ο) Φροντιστήριο 03/03/2010 (Εισαγωγή στη Θεωρία Μουσικής (Μέρος 1ο)) Επεξεργασία Ηχου και Μουσικής (ΤΗΛ313) 03/03/2010 1 / 32

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Παχυσαρκία και κύηση:

Θέμα: Παχυσαρκία και κύηση: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜ Α ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Θέμα: Παχυσαρκία και κύηση: επιπτώσεις στην έκβαση της κύησης και στο έμβρυο Ονοματεπώνυμο: Στέλλα Ριαλά Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΞΗ Α Α) ΒΙΒΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ

ΤΑΞΗ Α Α) ΒΙΒΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΞΗ Α 1. «Η Γλώσσα μου» (1ο και 2ο τεύχος) 2. Τετράδιο Εργασιών Γλώσσας (1ο και 2ο τεύχος) 3. «Τα Μαθηματικά μου» (1ο και 2ο τεύχος) 4. Τετράδιο Εργασιών Μαθηματικών (4 τεύχη) 5. «Μελέτη Περιβάλλοντος»

Διαβάστε περισσότερα

Διοικητική Λογιστική: Eξετάζοντας το παρελθόν και το μέλλον. Tίτλος Πρωτοτύπου: Management Accounting: Retrospect and prospect

Διοικητική Λογιστική: Eξετάζοντας το παρελθόν και το μέλλον. Tίτλος Πρωτοτύπου: Management Accounting: Retrospect and prospect Εκδόσεις Διπλογραφία Alnoor Bhimani-Michael Bromwich Διοικητική Λογιστική: Eξετάζοντας το παρελθόν και το μέλλον ISBN: 978-618-5198-13-8 Tίτλος Πρωτοτύπου: Management Accounting: Retrospect and prospect

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ANNA ΤΖΟΤλΙΛ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ Το λογοτεχνικό προϊόν, co; επικοινωνιακό γεγονός, (ος παράγωγο δηλαδή των συνθηκών που το πλαισιώνουν και του επιβάλλουν τους κώδικες της αληθοφάνειας του, εντάσσεται

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτική προσέγγιση στο έργο του Γιάννη Ξενάκη, EMBELLIE (1981), για σόλο βιόλα.

Αναλυτική προσέγγιση στο έργο του Γιάννη Ξενάκη, EMBELLIE (1981), για σόλο βιόλα. Αναλυτική προσέγγιση στο έργο του Γιάννη Ξενάκη, EMBELLIE (1981), για σόλο βιόλα. Ανδρέας Γεωργοτάς Η συγκεκριμένη μελέτη έχει σαν στόχο την αναλυτική προσέγγιση του έργου EMBELLIE (1981), για σόλο βιόλα

Διαβάστε περισσότερα

Η Συμφωνία. Εκτεταμένη οργανική σύνθεση που αναπτύσσεται κατά την Κλασική εποχή (18 ος αιώνας).

Η Συμφωνία. Εκτεταμένη οργανική σύνθεση που αναπτύσσεται κατά την Κλασική εποχή (18 ος αιώνας). Γιοχάνες Μπραµς [Johannes Brahms] (1833-1897) Γερµανός συνθέτης Συµφωνία αρ. 2, σε Ρε µείζονα Η συγκεκριµένη Συµφωνία γράφτηκε το 1877 κατά την επίσκεψη του συνθέτη στην περιοχή Pörtschach am Wörthersee,

Διαβάστε περισσότερα

Αργά µέρη σε µορφές σονάτας στην κλασσική περίοδο

Αργά µέρη σε µορφές σονάτας στην κλασσική περίοδο Αργά µέρη σε µορφές σονάτας στην κλασσική περίοδο Ο Ιωάννης Φούλιας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Μαθήµατα µουσικής ξεκίνησε το 1989 στο ηµοτικό Ωδείο Καλαµάτας, απ όπου έλαβε τα πτυχία Αρµονίας (1994),

Διαβάστε περισσότερα

FLASHBACK: Der Mechanismus ist nicht komplett, verstehst du? Es fehlt ein Teil. Seit neunzehnhunderteinundsechzig.

FLASHBACK: Der Mechanismus ist nicht komplett, verstehst du? Es fehlt ein Teil. Seit neunzehnhunderteinundsechzig. 12 Εκκλησιαστική µουσική Στην Άννα µένουν ακόµα 65 λεπτά. Στην εκκλησία ανακαλύπτει ότι το µουσικό κουτί είναι κοµµάτι που λείπει από το αρµόνιο. Η γυναίκα στα κόκκινα εµφανίζεται και ζητά από την Άννα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ. Πτυχιακή Εργασία

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ. Πτυχιακή Εργασία ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Πτυχιακή Εργασία Ο ΜΗΤΡΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΟΓΚΟΓΟΝΙΔΙΟΥ BRCA1 ΚΑΙ BRCA2. Βασούλλα

Διαβάστε περισσότερα

Επίσκεψη του 63 ου ημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

Επίσκεψη του 63 ου ημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης ΚΡΑΤΙΚΟ Ω ΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΚ ΗΛΩΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΜΑΪΟΥ 2016 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΤΗΛ. 2310 500359 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ευτέρα 8 Φεβρουαρίου Ώρα: 20.30 Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου Πέμπτη 11

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΟΣ ΟΙΝΟΣ - ΜΟΝΟΒΑΣ(ΐ)Α - MALVASIA

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΟΣ ΟΙΝΟΣ - ΜΟΝΟΒΑΣ(ΐ)Α - MALVASIA ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΟΣ ΟΙΝΟΣ - ΜΟΝΟΒΑΣ(ΐ)Α - MALVASIA NATIONAL HELLENIC RESEARCH FOUNDATION INSTITUTE FOR BYZANTINE RESEARCH INTERNATIONAL SYMPOSIUM 17 MONEMVASIAN WINE - MONOVAS(l)A - MALVASIA Edited by Ilias Anagnostakis

Διαβάστε περισσότερα

11 ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΙΝΑΣ Καλλιτεχνική διευθύντρια: Ντόρα Μπακοπούλου. Σάββατο 6 έως Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

11 ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΙΝΑΣ Καλλιτεχνική διευθύντρια: Ντόρα Μπακοπούλου. Σάββατο 6 έως Τρίτη 16 Αυγούστου 2016 11 ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΙΝΑΣ Καλλιτεχνική διευθύντρια: Ντόρα Μπακοπούλου Σάββατο 6 έως Τρίτη 16 Αυγούστου 2016 Προς τιμή του Γιάννη Μόραλη για την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννησή του Το

Διαβάστε περισσότερα

03/06/19. Βραδιά Πιάνου Ώρα Έναρξης : 19:00

03/06/19. Βραδιά Πιάνου Ώρα Έναρξης : 19:00 03/06/19 ΣΥΝΑΥΛΙΑ I Βραδιά Πιάνου Ώρα Έναρξης : 19:00 Μαρία Κιορόγλου (σοπράνο) Βενιαμην Χατζηκουμπάρογλου (πιάνο) Νικος Χατζηαποστολου : ''Στον αργαλειο'' συναυλιακο τραγουδι (βραβευτηκε στον διαγωνισμο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑΙΦΝΙΔΙΟΥ ΒΡΕΦΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑΙΦΝΙΔΙΟΥ ΒΡΕΦΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑΙΦΝΙΔΙΟΥ ΒΡΕΦΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ Ονοματεπώνυμο: Λοϊζιά Ελένη Λεμεσός 2012 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός συγγραφής βιβλιογραφίας με τη χρήση του Βιβλιογραφικού προτύπου Turabian 1

Οδηγός συγγραφής βιβλιογραφίας με τη χρήση του Βιβλιογραφικού προτύπου Turabian 1 Οδηγός συγγραφής βιβλιογραφίας με τη χρήση του Βιβλιογραφικού προτύπου Turabian 1 Abstract - Περίληψη May Alcott, Harriet Beecher Stowe, and Carl August Sandburg. PubYear. Primarytitle. Abstract. Journal

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη 3 ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολιού

Προκήρυξη 3 ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολιού ΙΔΡΥΜΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΙΣΜΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ - ΚΑΡΤΕΡ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΤΕΡ Προκήρυξη 3 ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολιού Για τη χορήγηση μιας (1) υποτροφίας για ανώτατες σπουδές βιολιού σε Μουσικό

Διαβάστε περισσότερα

Zoltán Kodály (Ζόλταν Κοντάυ) Ούγγρος συνθέτης, 1882 1967

Zoltán Kodály (Ζόλταν Κοντάυ) Ούγγρος συνθέτης, 1882 1967 Zoltán Kodály (Ζόλταν Κοντάυ) Ούγγρος συνθέτης, 1882 1967 Ο Kodály γεννήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 1886 στο Kecskemet της Ουγγαρίας. Ο πατέρας του ήταν σταθμάρχης σιδηροδρομικής γραμμής και έπαιζε ερασιτεχνικά

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Σχολικό έτος 2015-2016 ΤΑΞΗ Α

ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Σχολικό έτος 2015-2016 ΤΑΞΗ Α ΤΑΞΗ Α 1. «Η Γλώσσα μου» (1ο και 2ο τεύχος) 2. Τετράδιο Εργασιών Γλώσσας (1ο και 2ο τεύχος) 3. «Τα Μαθηματικά μου» (1ο και 2ο τεύχος) 4. Τετράδιο Εργασιών Μαθηματικών (4 τεύχη) 5. «Μελέτη Περιβάλλοντος»

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΑΣΣΙΚΙΣΜΟΣ προτεινόµενα ακροάµατα

ΚΛΑΣΣΙΚΙΣΜΟΣ προτεινόµενα ακροάµατα ΚΛΑΣΣΙΚΙΣΜΟΣ προτεινόµενα ακροάµατα Όπερα Ιωάννης Φούλιας Opera seria Nicola Antonio Porpora (1686-1768): Arianna in Naxo (1733) Johann Adolf Hasse (1699-1783): Didone abbandonata (1743) Christoph Willibald

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΕΡΤ ΣΑΒΒΑΤΟ. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ και ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ 20.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΕΡΤ ΣΑΒΒΑΤΟ. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ και ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ 20. ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΕΡΤ 23 ΣΑΒΒΑΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ και Χορωδίας της ΕΡΤ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ 20.30 ΣΟΛΙΣΤ Μαριλένα Στριφτόμπολα - Σοπράνο Άρτεμις Μπόγρη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ Διεύθυνση: Άλκης Παπαδόπουλος

ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ Διεύθυνση: Άλκης Παπαδόπουλος Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ Διεύθυνση: Άλκης Παπαδόπουλος συμμετέχουν: Χρυσήλια Δημητριάδη, Φίλανδρος Κάρρας, Κώστας Καραμπίνας Δημοπούλου Κολιτσίδα Μελίνα,

Διαβάστε περισσότερα