ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ >>

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ >>"

Transcript

1 16η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ << Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ : ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ >> ΠΟΔΗΛΑΤΩ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩ : ΓΙΑΤΙ.ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΟΥ Η ΓΗ ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΕΙ!!

2 «Να αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη Γης. Άμα δε σωθεί εγώ θα φταίω.» Ν.Καζαντζάκης, από την ΑΣΚΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 10υ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 2014

3 ΤΟ ΠΕΤΑΛΙ ΜΟΥ ΓΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΣΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΩ

4 ΜΕ ΤΟ ΠΕΤΑΛΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ ΣΠΑΤΑΛΗ

5 ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΠΑΡΑΓΩ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

6 ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Σκοπός της εργασίας αυτής είναι η ενημέρωση των μαθητών του σχολείου μας γύρω από το ΠΟΔΗΛΑΤΟ ως μέσο μεταφοράς σε σχέση με το αυτοκίνητο και την αλόγιστη χρήση του που μόνο αρνητικές επιπτώσεις έχει στο περιβάλλον. Θέλαμε λοιπόν να δείξουμε τα θετικά στοιχεία της χρήσης του ποδηλάτου ως μέσου μεταφοράς και εξοικονόμησης ενέργειας αλλά και ως μέσο ευχάριστο στη χρήση του που βοηθά οικονομικά, ψυχικά και σωματικά τον άνθρωπο.είναι η αγάπη μικρών και μεγάλων και θα έπρεπε να μπει για τα καλά στη ζωή μας. Σ αυτό βέβαια πρέπει να βοηθήσει η πολιτεία δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες και υποδομές με την κατασκευή δικτύου ποδηλατόδρομων.

7 Η συνεχής αύξηση των αυτοκινήτων οξύνει τα προβλήματα του περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής αλλά και της υγείας των κατοίκων στις ελληνικές πόλεις προς δόξα της ρύπανσης, του θορύβου, της άκρως ανθυγιεινής σωματικά αλλά και ψυχικά μετακίνησης με αυτοκίνητο για κάθε επαγγελματική ή προσωπική μας ανάγκη, των καθυστερήσεων, των ατυχημάτων, της συρρίκνωσης του χώρου του πεζού και του περιορισμού του πρασίνου.

8 Η επιστήμη με την τεχνολογία αλλά και η κοινή λογική δίνουν διεξόδους και λύσεις που όχι μόνο δεν θα έχουν συνέπειες στη λειτουργικότητα και την οικονομία των πόλεων αλλά αντίθετα θα τους προσδώσουν ζωντάνια, υγεία και ανταγωνιστικότητα. Ανάμεσα σε αυτές, όπως αποδεικνύει το παράδειγμα πολλών ευρωπαϊκών πόλεων, είναι και το ποδήλατο.

9 Το ποδήλατο είναι ένα ευέλικτο και ελκυστικό μεταφορικό μέσο. Κινείται παντού:σε δρόμους, πεζοδρόμια, πεζόδρομους, πάρκα, πλατείες, βουνά.eiναι φιλικότατο προς το περιβάλλον.βοηθά στην υγεία μας και είναι οικονομικό. ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΑΛΕΞ. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

10 ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΝΟ ΚΑΡΛ ΦΟΝ ΝΤΡΑΙΣ ΤΟ 1817.ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ draisienne ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΑΠΟ ΞΥΛΟ.

11 Τα μηχανικά ποδήλατα κατασκευάστηκαν το 1875: ήταν ψηλά δίκυκλα με τον πίσω τροχό εμφανώς μικρότερο του μπροστινού. Τα ποδήλατα που κινούνταν με αλισίδα εμφανίστηκαν το Το 1882 άρχισαν να έχουν ίσιους τους δύο τροχούς.

12 Τα πλεονεκτήματα της χρήσης ποδηλάτου είναι: το χαμηλό κόστος συντήρησής του η μη κατανάλωση καύσιμων η απουσία φορολογίας η ευελιξία του στην πόλη και κυρίως η μη επιβάρυνση της φύσης.

13 ΣΕ ΤΙ ΟΦΕΛΕΙ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ;

14 ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ Η ποδηλασία μπορεί να βελτιώσει τη φυσική αντοχή και λειτουργία του καρδιαναπνευστικού συστήματος του ανθρώπου. Ενδυναμώνει όλους τους μυς. Καταπολεμά το άγχος και το στρες. Δημιουργεί την αίσθηση της ευεξίας και μειώνει την κατάθλιψη Καταπολεμά την παχυσαρκία Αυξάνει τον μεταβολισμό του οργανισμού

15 ΤΥΠΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ Ποδήλατο πόλης Ποδήλατο βουνού Ποδήλατο δρόμου ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Τα ποδήλατα πόλης έχουν φαρδιά λάστιχαόχι όμως τραχτερωτά Τα ποδήλατα βουνού έχουν φαρδιάτραχτερωτά λάστιχα χαμηλό τιμόνι και πολλές ταχύτητες. Τα ποδήλατα δρόμου είναι τα αγωνιστικά. Έχουν λεπτό γυριστό τιμόνι και λεπτά λάστιχα.

16 ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΠΟΛΗΣ vs ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΥΝΟΥ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΠΟΛΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΥΝΟΥ Καρδιαναπνευστική Καλά αποτελέσματα Πολύ καλά άσκηση αποτελέσματα Δύναμη Καλά αποτελέσματα Καλά αποτελέσματα Ευλιγισία Μέτρια αποτελεσματα Καλά αποτελέσματα Αποφυγή Καλά αποτελέσματα Μέτρια αποτελέσματα τραυματισμών

17 ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

18 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ Αρχικά εξοικειωθείτε με το ποδήλατο σας και ύστερα,σταδιακά,δοκιμαστείτε σε δυσκολότερες διαδρομές Φοράτε πάντα το ειδικό κράνος ποδηλασίας,τα αθλητικά παπούτσια και ειδικό σόρτς που προστατεύει το δέρμα στο εσωτερικό των μηρών. Φοράτε ανοιχτόχρωμα ρούχα τις βραδινές ώρες για να σας βλέπουν τα αυτοκίνητα. Όταν θέλετε να σταματήσετε για μεγαλύτερη ασφάλεια, να χρησιμοποιείτε και τα δύο φρένα αλλά προσοχή όχι απότομα. Έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκαλάκι νερό. Τα χέρια σας, προκειμένου να απορροφούν τους κραδασμούς, πρέπει να λυγίζουν. Μην τεντώνετε, λοιπόν και μην σφίγγετε τους αγκώνες σας και τα γόνατά σας. Οι φτέρνες δεν πρέπει να ακουμπούν ποτέ στα πεντάλ.

19 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ Κρατάμε απόσταση ασφαλείας 1.5 μέτρο από τα αυτοκίνητα Φοράμε επικαλαμίδες και προστατευτικά αγκώνων Ελέγχουμε πάντα το ποδήλατο( τιμόνι, φρένα, αλυσίδα, φώτα) πριν ξεκινήσουμε Μαθαίνουμε τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας Όταν βρισκόμαστε στο φανάρι, δεν σταματάμε ποτέ δίπλα από το αυτοκίνητο, αλλά πίσω του. ΠΟΤΕ δεν προσπερνάμε αυτοκίνητο από δεξιά. Δεν αναπτύσουμε ταχύτητα. Κοιτάμε πάντα όταν θέλουμε να μετακινηθούμε αριστερά και βγάζουμε το χέρι μας για να δείξουμε που πάμε. Έχουμε αναμμένα τα φώτα (μπρός και πίσω όταν οδηγούμε βράδυ) Δεν πηγαίνουμε ανάποδα στο δρόμο.

20 ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

21

22

23 ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ ΤΟΥΜΠΕΣ Μήν κοιτάτε το τιμόνι.κοιτάτε το δρόμο Μην πατάτε φρένο στη στροφή Μην αλλάζετε λωρίδα όταν περνάτε αυτοκίνητο.δεν σας βλέπουν Μην περνάτε με κόκκινο Μην κάνετε ζιγκ-ζαγκ στο δρόμο,ευθεία πορεία Μη φοράτε φαρδιά παντελόνια.πιάνονται στην αλυσίδα Μην πατάτε σε σκούρους λεκέδες στην άσφαλτο.έτσι και είναι λάδια τη βάψατε Ρυθμίστε τις ταχύτητες του ποδηλάτου σας Μη χαζεύετε όταν κάνετε ποδήλατο Και γενικώς ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΘΕΛΕΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ

24

25 ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ Στην Ελλάδα ενώ υπήρχε μια μεγάλη παράδοση για το ποδήλατο, αυτό κινδύνευε να εκτοπιστεί. Συγχρόνως τα προβλήματα περιβάλλοντος οξύνονταν και οι ρυθμοί αύξησης των αυτοκινήτων παραμένουν εκρηκτικοί. Είναι πάρα πολύ σημαντικό λοιπόν να επιστρέψει το ποδήλατο στην ελληνική πόλη

26 Το ποδήλατο αποτελεί εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης.με κατάλληλο κυκλοφοριακό σχεδιασμό και ρυθμίσεις μπορεί να προοθήσει μια βιώσιμη κινητικότητα και να αποθαρρύνει τη χρήση του αυτοκινήτου στην πόλη.αυτό σημαίνει ανακατασκευή των δρόμων της πόλης και δημιουργία ποδηλατόδρομων.

27 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΒΟΛΟΣ

28 ΠΟΔΗΛΑΤΑ VELIB ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΙΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

29 ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ: boulevard Saint Michel

30 ΟΙ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Το ξέρατε ότι Κάθε Παρασκευή δίνουν το ραντεβού τους στο Θησείο και αλωνίζουν την πόλη με το ποδήλατό τους;

31 ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ Πολλοί λογοτέχνες εμπνεύστηκαν από το ποδήλατο..

32 ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

33 ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ Κ. ΣΠΑΝΑΚΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

34

35 COLLEEN M. PROPPE ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

36 ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΦΥΣΗ

37 GIRLFRENDS ALEXI ZAITSEV

38 ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΦΥΣΗ

39 MIMI BOOTABY

40 DREAM CYCLE ANNE KLAR

41 GEORGY KURASOV

42 RAIN ALEXI ZAITSEV

43 MARILYN BAST DUNLAP

44 ΑΛΕΚΟΣ ΦΑΣΙΑΝΟΣ

45 ΜIMI BOODABY

46 ΓΑΛΛΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ

47 ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ

48 ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ

49 ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΑΝΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

50 ΑΛΕΚΟΣ ΦΑΣΙΑΝΟΣ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ

51 ΦΑΣΙΑΝΟΣ

52 ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΔΕ ΜΟΛΥΝΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕ ΚΑΥΣΑΕΡΙΑ ΚΑΙ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ

53 Μ ΈΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΠΕΤΑΩ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΣΗ ΒΟΗΘΑΩ

54 ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ ΑΠΟ ΠΟΔΗΛΑΤΑ

55 ΠΟΔΗΛΑΤΟ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

56 Η ένταξη του ποδηλάτου στη ζωή μας συνεπάγεται καλύτερη ποιότητα ζωης για τους πολίτες, εξοικονόμιση ενέργειας, μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, προστασία του περιβάλλοντος.

57 ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ: Κ. ΣΠΑΝΑΚΗΣ

58 ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ

59 ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ.

60 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ -Άννα Τσιλιγκίρογλου-Φαχαντίδου: Ποδήλατο και άσκηση -Site : Ποδηλάτισσες -ΥΠΕΧΩΔΕ :Εναλλακτικές κυκλοφοριακές λύσεις στην πόλη -Ιnternet Συλλογή πινάκων με θέμα Το ποδήλατο

61 Στο πλαίσιο του προγράμματος : ποδήλατο και ενέργεια η περιβαλλοντική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Ηλιούπολης, κάλεσε τον Αντιδήμαρχο κύριο Χατζηδάκη στο σχολείο μας ο οποίος μας ενημέρωσε για τα μελλοντικά σχέδια του Δήμου Ηλιούπολης σχετικά με την κατασκευή ποδηλατόδρομων στο Δήμο μας.πληροφορηθήκαμε λοιπόν ότι στα σχέδια του Δήμου είναι η κατασκευή μεγάλου ποδηλατόδρομου που θα ξεκινά από την κεντρική πλατεία και θα κατευθύνεται προς το ρέμα της πικροδάφνης.από εκεί θα συνεχίζει παράλληλα με το ρεύμα του Γερουλάνου- Πικροδάφνης μέχρι τον Άλιμο. Άντε και καλές ορθοπεταλιές.

62 ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΣΤΟΧΩΝ Για την υλοποίηση αυτής της εργασίας οι μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας Είχαν συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο κύριο Χατζιδάκη με θέμα την κατασκευή ποδηλατόδρομων στην πόλη μας Πήραν συνέντευξη από τον κύριο Μηχαλόπουλο με θέμα Τις οφέλειες της ποδηλασίας στην υγεία Έκαναν ερωτηματολόγια για τους μαθητές και τους γονείς Δημιούργησαν έργα τέχνης Μοιράστηκαν τις πληροφορίες τους με τα άλλα σχολεία του δικτύου ΠΕΤΑΛΙΑ μέσω wiki Το δίκτυο θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά

63 Εμείς οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ηλιούπολης θέλουμε την καθημερινή μας μετακίνηση στην πόλη με ποδήλατο, γιατι πιστεύουμε ότι θα την κάνουμε ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ,θα είναι ΠΑΙΧΝΙΔΙ, θα είναι ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ με τους γύρω μας και με το περιβάλλον.ας σταματήσουμε να βλέπουμε την πόλη μας μέσα απο τζάμι αυτοκινήτου, ας την κοιτάξουμε κατάματα! ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΝΟΙΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ, Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΞΕΓΝΟΙΑΣΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΗ, Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ.

64 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΣΤΙΣ , ΚΥΡΙΑΚΗ. Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 9.30 Π.Μ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ.ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΡΑΤΕ ΚΡΑΝΟΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ.ΤΗΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΘΑ ΕΠΙΒΛΕΠΕΙ Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΟΧΗΜΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ.

65 ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΣΧ.ΕΤΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ 2. ΤΣΟΥΡΟΥΦΛΗ ΝΙΚΗ 3. ΦΑΚΙΝΟΥ ΙΩΑΝΝΑ 4. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 5. ΦΕΡΓΑΔΙΩΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ 6. ΓΑΛΗΝΑΚΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ 7. ΒΑΧΛΑ ΧΡΥΣΑ 8. ΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΡΑ 9. ΤΣΙΟΥΤΣΙΑΣ ΝΙΚΟΣ ΤΖΑΜΑΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΑΛΑΚΑΤΕΒΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ 12. ΠΡΟΒΑΤΑΡΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 13. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ Π.Ο : ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ 14. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑ ΕΥΔΟΞΙΑ

66 Η Περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας είναι μέλος του δικτύου ΠΕΤΑΛΙΑ που αποτελείται από 6 σχολεία της Ηλιούπολης και 2 ιδιωτικά που εκπονούν εργασία με θέμα ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ για τα σχολικά έτη και

Ποδήλατο και άσκηση. Άννα Τσιλιγκίρογλου Φαχαντίδου Καθηγήτρια ΤΕΦΑΑ

Ποδήλατο και άσκηση. Άννα Τσιλιγκίρογλου Φαχαντίδου Καθηγήτρια ΤΕΦΑΑ Ποδήλατο και άσκηση Άννα Τσιλιγκίρογλου Φαχαντίδου Καθηγήτρια ΤΕΦΑΑ Εργαστήριο Υγιεινής και Διατροφής Αθλουμένων Το πρώτο ποδήλατο κατασκευάστηκε το 1855 είχε μόνο δύο επάλληλους τροχούς και το κάθισμα

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ

ΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ Μερικές χρήσιµες συµβουλές στους γονείς για την αποφυγή των τροχαίων ατυχηµάτων Η πρόληψη του τροχαίου ατυχήµατος αφορά όλους µας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟ ΗΛΑΤΟ & ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΣΚΗΣΗ & ΥΓΕΙΑ

ΠΟ ΗΛΑΤΟ & ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΣΚΗΣΗ & ΥΓΕΙΑ ΠΟ ΗΛΑΤΟ & ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΣΚΗΣΗ & ΥΓΕΙΑ Κούπανη Κατερίνα, ΠΕ11 2ο ηµοτικό Σχολείο Γουµένισσας Τι είναι Ποδήλατο Ποδήλατο ονοµάζεται το δίτροχο (µερικές φορές τρίτροχο) όχηµα, που κινείται καθώς ο αναβάτης του

Διαβάστε περισσότερα

Μαθαίνω να κυκλοφορώ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 6-8 ετών. Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών

Μαθαίνω να κυκλοφορώ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 6-8 ετών. Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών Μαθαίνω να κυκλοφορώ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 6-8 ετών Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών Όταν κυκλοφορούμε στο δρόμο μπορούμε να συναντήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Κυκλοφοριακή Αγωγή. «Κυκλοφορώ με ασφάλεια!» Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Φλώρινας - Γ Τάξη. Σχολικό έτος 2014-15

Κυκλοφοριακή Αγωγή. «Κυκλοφορώ με ασφάλεια!» Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Φλώρινας - Γ Τάξη. Σχολικό έτος 2014-15 Κυκλοφοριακή Αγωγή «Κυκλοφορώ με ασφάλεια!» Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Φλώρινας - Γ Τάξη Σκοπός του προγράμματος είναι: Σχολικό έτος 2014-15 α) Ο εμπλουτισμός της γνώσης και η κατανόηση των βασικών κανόνων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ!

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ! ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ! ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Η δυνατότητα να μετακινείται κάποιος ως: Πεζός Οδηγός Επιβάτης να εμπλακεί χωρίς να κινδυνεύει ή να προκαλέσει τροχαίο ατύχημα

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς Κυκλοφορώ" (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Β - Γ Δημοτικού

Ερωτηματολόγιο Προγράμματος Ασφαλώς Κυκλοφορώ (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Β - Γ Δημοτικού Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς Κυκλοφορώ" (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Β - Γ Δημοτικού Tάξη & Τμήμα:... Σχολείο:... Ημερομηνία:.../.../200... Όνομα:... Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς

Διαβάστε περισσότερα

Μαθαίνω να κυκλοφορώ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 9-12 ετών. Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών

Μαθαίνω να κυκλοφορώ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 9-12 ετών. Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών Μαθαίνω να κυκλοφορώ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 9-12 ετών Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών Γεια σας, παιδιά! Είμαι ο φίλος σας, ο Τροχονόμος! Η

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΔΗΛΑΤΩ = ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΕΛΑΤΤΩΣΗ ΡΥΠΩΝ

ΠΟΔΗΛΑΤΩ = ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΕΛΑΤΤΩΣΗ ΡΥΠΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩ = ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΕΛΑΤΤΩΣΗ ΡΥΠΩΝ ΚΑΙ ΥΓΙΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ www.edrive.yme.gov.gr Ποδηλατώ = Aγαπώ τον εαυτό μου και το περιβάλλον Το ποδήλατο σέβεται το περιβάλλον, τον πλανήτη, τον άνθρωπο και τη

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς Κυκλοφορώ" (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Δ - Ε - ΣΤ Δημοτικού

Ερωτηματολόγιο Προγράμματος Ασφαλώς Κυκλοφορώ (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Δ - Ε - ΣΤ Δημοτικού Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς Κυκλοφορώ" (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Δ - Ε - ΣΤ Δημοτικού Tάξη & Τμήμα:... Σχολείο:... Ημερομηνία:.../.../200... Όνομα:... Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 9-12 ετών. Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ

Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 9-12 ετών. Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 9-12 ετών Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ 1 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ / ΓΝΩΡΙΜΙΑ Είναι χρήσιμο πριν την έναρξη του

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΤΗΣ : ΚΑΒΟΥΣΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΜΗΜΑ : Β 2

ΜΑΘΗΤΗΣ : ΚΑΒΟΥΣΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΜΗΜΑ : Β 2 ΜΑΘΗΤΗΣ : ΚΑΒΟΥΣΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΜΗΜΑ : Β 2 Εισαγωγή Τα ατυχήματα είναι η κυριότερη αιτία θανάτου, συνήθως σε άτομα ηλικίας έως 45 ετών. Καθημερινά διαπιστώνεται ότι πολλοί άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 6-8 ετών Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών

Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 6-8 ετών Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 6-8 ετών Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών Presenter Name 1 1 Ας γνωρίσουμε τους φίλους μας 2 Η φίλη μας η Διαβασούλα Γεια σας παιδιά!

Διαβάστε περισσότερα

«Το ποδήλατο στη ζωή μας» Βιωματικές Δράσεις β γυμνασίου Υπεύθυνη καθηγήτρια: Βασιλική Γούση

«Το ποδήλατο στη ζωή μας» Βιωματικές Δράσεις β γυμνασίου Υπεύθυνη καθηγήτρια: Βασιλική Γούση «Το ποδήλατο στη ζωή μας» Βιωματικές Δράσεις β γυμνασίου Υπεύθυνη καθηγήτρια: Βασιλική Γούση Σκοπός Η ανάδειξη των πολλαπλών οφελών της χρήσης του ποδηλάτου στη ζωή μας Μεθοδολογία Συνδυασμός α) γνώσης

Διαβάστε περισσότερα

Οδική Ασφάλεια Κρυπτόλεξο 1

Οδική Ασφάλεια Κρυπτόλεξο 1 Κρυπτόλεξο 1 Βρες τις 12 κρυμμένες λέξεις που βρίσκονται οριζόντια και κάθετα του κρυπτόλεξου. Τ Α Χ Υ Τ Η Τ Α Δ Η Σ Β Λ Ρ Δ Μ Γ Ο Α Σ Υ Ν Φ Γ Σ Λ Α Τ Δ Κ Θ Ρ Ψ Τ Θ Υ Π Δ Ε Υ Κ Υ Δ Ρ Ο Μ Ο Σ Σ Ο Κ Ω Μ

Διαβάστε περισσότερα

Μαριάννα Χριστόφια-Παλάτου, Λειτουργός Υπηρεσίας Ανάπτυξης Προγραμμάτων. Χρίστος Παρπούνας, Συντονιστής Υπηρεσίας Ανάπτυξης Προγραμμάτων

Μαριάννα Χριστόφια-Παλάτου, Λειτουργός Υπηρεσίας Ανάπτυξης Προγραμμάτων. Χρίστος Παρπούνας, Συντονιστής Υπηρεσίας Ανάπτυξης Προγραμμάτων ΕΠΙΜΕΛEΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Μαρία Κωνσταντινίδου, Σύμβουλος Αγωγής Υγείας ΥΠΠ ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μαριάννα Χριστόφια-Παλάτου, Λειτουργός Υπηρεσίας Ανάπτυξης Προγραμμάτων ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ: Σούλα Ιωάννου, Γενική Συντονίστρια

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ

ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ Αδαμαντία Μπαλαφούτα Προϊσταμένη χειρουργικής κλινικής Γ.Ν. Κορίνθου Τα τελευταία χρόνια η οδήγηση ποδηλάτου έχει αυξηθεί µεταξύ των κατοίκων του αναπτυγµένου κόσµου. Λόγω της συνεχιζόµενης

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο εργασίας (µε τη µέθοδο project) στα πλαίσια του Προγράµµατος Σπουδών της Φυσικής Αγωγής µε Ε.Α.Ε.Π.

Σχέδιο εργασίας (µε τη µέθοδο project) στα πλαίσια του Προγράµµατος Σπουδών της Φυσικής Αγωγής µε Ε.Α.Ε.Π. Σχέδιο εργασίας (µε τη µέθοδο project) στα πλαίσια του Προγράµµατος Σπουδών της Φυσικής Αγωγής µε Ε.Α.Ε.Π. Θέµα: «Το ποδήλατο στη ζωή µας» Τάξεις: 1 και 2 του 3 ου ηµοτικού Σχολείου Σερρών Συνεργασία εκπαιδευτικών:

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Α. ΣΗΜΑΝΣΗ Η σήμανση χωρίζεται στην κατακόρυφη σήμανση, δηλαδή τις πινακίδες σήμανσης των δρόμων και την οριζόντια σήμανση, δηλαδή τις ζωγραφισμένες γραμμές (διαγραμμίσεις)

Διαβάστε περισσότερα

Πρόληψη Τροχαίων Ατυχημάτων

Πρόληψη Τροχαίων Ατυχημάτων Πρόληψη Τροχαίων Ατυχημάτων «ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ» Πρόληψη Ατυχημάτων 2004, Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος http://www.pedtrauma.gr e-mail: info@pedtrauma.gr Γυθείου 1Α, 152 31 Χαλάνδρι Τηλ.: 210-6741

Διαβάστε περισσότερα

Ο Φ ίλος μου ο Ποδη λατάκιας

Ο Φ ίλος μου ο Ποδη λατάκιας ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ Ο Φ ίλος μου ο Ποδη λατάκιας Κείμενο: Κατερίνα Βαϊμάκη Εικονογράφηση: Ρεβέκκα Βεδέ Ο Φ ίλος μου ο Ποδη λατάκιας Ευρωπαϊκή Ένωση Ταµείο Συνοχής «Επενδύοντας στο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ- ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ- ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ Εργασία στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ- ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ Βαξεβάνης Νίκος Β 1 Οδηγώ με Ασφάλεια σημαίνει: Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ. Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη

Διαβάστε περισσότερα

Αντώνης Πασχαλία Στέλλα Α.

Αντώνης Πασχαλία Στέλλα Α. Εντυπώσεις και σχόλια των μαθητών του Β1 του 6 ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, σχολικού έτους 2018-2019, μετά την παρακολούθηση ενός προγράμματος 5-3-2019. «Κυκλοφοριακής Αγωγής» έμαθα πώς μπορούμε να χτυπήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ «ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ;» ΥΠΟΘΕΜΑ: «ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ;» Κίτρινη Ομάδα: ΤΑ ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ ΦΡΕΝΑ ΣΟΥΛΑ ΓΚΕΡΙΟΛ ΡΟΥΤΣΙ ΑΛΤΙΝ ΠΟΛΙΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΟΥΚΑ ΑΡΤΕΜΙΣ 1) Πότε και ποιός εμπνεύστηκε

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 9-12 ετών Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών

Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 9-12 ετών Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 9-12 ετών Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών Presenter Name 1 1 Ο φίλος μας ο κύριος Τροχονόμος Γεια σας παιδιά! Είμαι ο κύριος Τροχονόμος

Διαβάστε περισσότερα

06/05/2017 Όνομα και Επώνυμο:.. Όνομα Πατέρα: Όνομα Μητέρας: Δημοτικό Σχολείο: Τάξη/Τμήμα:.

06/05/2017 Όνομα και Επώνυμο:.. Όνομα Πατέρα: Όνομα Μητέρας: Δημοτικό Σχολείο: Τάξη/Τμήμα:. 06/05/2017 Όνομα και Επώνυμο:.. Όνομα Πατέρα: Όνομα Μητέρας: Δημοτικό Σχολείο: Τάξη/Τμήμα:. Θέμα 1ο Οι τέσσερις φίλοι απολαμβάνουν μια βόλτα με ποδήλατο. Ποια νομίζεις ότι είναι τα πλεονεκτήματα της χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα της έρευνας και παρατηρήσεις των μαθητών

Αποτελέσματα της έρευνας και παρατηρήσεις των μαθητών Αποτελέσματα της έρευνας και παρατηρήσεις των μαθητών B. 1-17% των μαθητών δε χρησιμοποιούν ποδήλατο ενώ 83% χρησιμοποιούν. -81% των μαθητών της Ε και Στ τάξης χρησιμοποιούν ποδήλατο. -5 μαθητές της Δ

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Εργασίας Ευέλικτης Ζώνης (Σχεδιασμός έρευνας και φάσεις υλοποίησης προγράμματος)

Σχέδιο Εργασίας Ευέλικτης Ζώνης (Σχεδιασμός έρευνας και φάσεις υλοποίησης προγράμματος) Σχέδιο Εργασίας Ευέλικτης Ζώνης (Σχεδιασμός έρευνας και φάσεις υλοποίησης προγράμματος) Σχολική Μονάδα: Διεύθυνση: Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αντωνίου Άγιος Αντώνιος Θεσσαλονίκης Τ. Κ.: 57001 Θέρμη Τηλ.: 2396041394

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΚΟΠΟΙ Γνωριμία- οικειοποίηση Αξιοποίηση προβλημάτων της καθημερινής κοινωνικής ζωής στο τοπικό περιβάλλον.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΚΟΠΟΙ Γνωριμία- οικειοποίηση Αξιοποίηση προβλημάτων της καθημερινής κοινωνικής ζωής στο τοπικό περιβάλλον. ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΚΟΠΟΙ Γνωριμία- οικειοποίηση Αξιοποίηση προβλημάτων της καθημερινής κοινωνικής ζωής στο τοπικό περιβάλλον. Μύηση στους βασικούς κανόνες της κυκλοφοριακής Αγωγής. ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ Σχέδιο εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

Σενάριο 7: Κυκλοφοριακή Αγωγή

Σενάριο 7: Κυκλοφοριακή Αγωγή Σενάριο 7: Κυκλοφοριακή Αγωγή Φύλλο Εργασίας Τίτλος: Κυκλοφοριακή Αγωγή Γνωστικό Αντικείμενο: Μελέτη Περιβάλλοντος Διδακτική Ενότητα: Μεταφορές Τάξη: Β' Δημοτικού Διάρκεια: 2 ώρες Δραστηριότητα 1: Κυκλοφορώ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Υλοποίηση INTE*LEARN ΕΠΕ Ομάδα Ανάπτυξης του Έργου «Μαθαίνω να κυκλοφορώ με ασφάλεια» Εξελληνισμός Υπεύθυνος Έργου Μαρία Καραβελάκη Συντονίστρια Έργου Ανέτα

Διαβάστε περισσότερα

Στο μάθημα των μαθηματικών οι μαθητές κλήθηκαν:

Στο μάθημα των μαθηματικών οι μαθητές κλήθηκαν: Στο μάθημα των μαθηματικών οι μαθητές κλήθηκαν: (α) να δημιουργήσουν σχέδια με γενικό θέμα «οδική ασφάλεια» (β) να βρούνε ποιήματα, τραγούδια και λαϊκές ρήσεις σχετικά με τα μέσα μεταφοράς (γ) να απαντήσουν

Διαβάστε περισσότερα

Περπατώντας με ασφάλεια!

Περπατώντας με ασφάλεια! Περπατώντας με ασφάλεια! www.edrive.yme.gov.gr Το περπάτημα ως βασικό μέσο μετακίνησης Όλοι μας είμαστε πεζοί. Ακόμα και αν το κύριο μέσο που χρησιμοποιούμε για τις καθημερινές μας διαδρομές είναι το αυτοκίνητο

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Ανάδοχος Φορέας Έργου INTE*LEARN ΕΠΕ Υπεύθυνος Έργου Μαρία Καραβελάκη Ομάδα Ανάπτυξης του Έργου «Μαθαίνω να κυκλοφορώ με ασφάλεια» Συντονίστρια Έργου Ανέτα

Διαβάστε περισσότερα

«Οδική ασφάλεια... για κλάµατα!» (Θεατρικό γραµµένο από τα παιδιά της Β 1)

«Οδική ασφάλεια... για κλάµατα!» (Θεατρικό γραµµένο από τα παιδιά της Β 1) «Οδική ασφάλεια... για κλάµατα!» (Θεατρικό γραµµένο από τα παιδιά της Β 1) Πρόσωπα: Μαθητές ασκάλα Κύριος Τροχαιάκης (αστυνοµικός της τροχαίας) Παιδιά ΣΚΗΝΗ 1 (στην τάξη) Χτυπά κουδούνι και µπαίνει µέσα

Διαβάστε περισσότερα

Σχολικό έτος ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μουδανιών Τάξη Γ, Τμήμα 1 ο και Τμήμα 2 ο Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Mπαρτζιάλη Βασιλική Βαγγλής

Σχολικό έτος ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μουδανιών Τάξη Γ, Τμήμα 1 ο και Τμήμα 2 ο Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Mπαρτζιάλη Βασιλική Βαγγλής Σχολικό έτος 2013-2014 2 ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μουδανιών Τάξη Γ, Τμήμα 1 ο και Τμήμα 2 ο Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Mπαρτζιάλη Βασιλική Βαγγλής Αστέριος 1 η δραστηριότητα Παρακολουθήσαμε δύο εκπαιδευτικά

Διαβάστε περισσότερα

2 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων Τάξη Γ'

2 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων Τάξη Γ' 2 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων Τάξη Γ' Επιτραπέζιο Παιχνίδι: Το σαλιγκάρι της Κυκλοφοριακής Αγωγής Σχ. Έτος 2014-2015 Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός Πληροφορικής: Νικολού Αγγελική Δασκάλα Τάξης:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ Στόχος(οι): Να ενημερωθούν οι μαθητές για τις ταξιδιωτικές συνήθειες της δικής τους γενιάς αλλά και των προηγούμενων, από τη σκοπιά των διανυόμενων αποστάσεων, της

Διαβάστε περισσότερα

Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο, Όλοι νοιαζόμαστε, όλοι συμμετέχουμε: Πράσινες συνήθειες: Μετακινήσεις φιλικές στο περιβάλλον

Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο, Όλοι νοιαζόμαστε, όλοι συμμετέχουμε: Πράσινες συνήθειες: Μετακινήσεις φιλικές στο περιβάλλον Πως οι μετακινήσεις επηρεάζουν το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής; Η εξοικονόμηση πόρων και κυρίως ενέργειας συνδέεται σε μεγάλο βαθμό και με τον περιορισμό της σπατάλης ενέργειας για τις μεταφορές και

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟ: Β Δηµοτικό Σχολείο Λατσιών (Κ.Β ) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013-2014 Αριθµός µαθητών/τριών: 127 Αριθµός εκπαιδευτικών: 15 Συνδετικός

Διαβάστε περισσότερα

Συγκοινωνιακές επιλογές στα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

Συγκοινωνιακές επιλογές στα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Εσπερίδα με τίτλο: Ανάπτυξη Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Συγκοινωνιακές επιλογές στα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Γιώργος Γιαννής Καθηγητής Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ Αθήνα, 31 Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα δημιουργήθηκε από την EASST, μία ανεξάρτητη μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2009 στην Αγγλία με

Διαβάστε περισσότερα

σχολή οδηγών ΣΑΒΡΑΜΗΣ

σχολή οδηγών ΣΑΒΡΑΜΗΣ Α) ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Περιμετρικός έλεγχος εξετάζουμε για: 1) την καλή κατάσταση των επιφανειών του αυτοκινήτου από τυχαία χτυπήματα (πχ. ένα χτύπημα σε μια επιφάνεια του οχήματος μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

Κυκλοφορώ µε ασφάλεια

Κυκλοφορώ µε ασφάλεια PAIDIKO TRAUMA3.qxp 1/8/2008 9:55 Page 1 παιδιά Κυκλοφορώ µε ασφάλεια για µικρός οδηγός Με την υποστήριξη των PAIDIKO TRAUMA3.qxp 1/8/2008 9:55 Page 2 2 3 Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας συντάσσεται από το

Διαβάστε περισσότερα

Συμβουλές για τους γονείς

Συμβουλές για τους γονείς Συμβουλές για τους γονείς Για τα παιδιά του Δημοτικού κάθε διαδρομή από το σπίτι προς στο σχολείο αποτελεί μια σημαντική μαθησιακή εμπειρία και ένα μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής. Μέσω αυτής της καθημερινής

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΕ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΟ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΕ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΕ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Μελέτη της υφιστάμενης κατάστασης. Σύγκριση με την παλαιότερη. Γιατί ένα σημαντικό ποσοστό των

Διαβάστε περισσότερα

Είμαστε όλοι πεζοί. Μετακίνηση πεζών μεγαλύτερης ηλικίας.

Είμαστε όλοι πεζοί. Μετακίνηση πεζών μεγαλύτερης ηλικίας. Είμαστε όλοι πεζοί Μετακίνηση πεζών μεγαλύτερης ηλικίας www.edrive.yme.gov.gr Μετακίνηση ως πεζοί Το περπάτημα κάνει καλό στην υγεία σας και πρέπει να το επιδιώκετε για τις σύντομες καθημερινές διαδρομές

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ Πριν ξεκινήσεις

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ Πριν ξεκινήσεις ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ Πριν ξεκινήσεις 1 Πριν ξεκινήσεις τη βόλτα σου µε το ποδήλατο βεβαιώσου για τα εξής: 1. Να λειτουργούν τα φρένα, το τιµόνι, το κουδούνι και τα φώτα, αν πλησιάζει να νυχτώσει.

Διαβάστε περισσότερα

Κυκλοφορώ µε ασφάλεια

Κυκλοφορώ µε ασφάλεια PAIDIKO TRAUMA3.qxp 12/9/2008 2:02 Page 1 παιδιά Κυκλοφορώ µε ασφάλεια για µικρός οδηγός Με την υποστήριξη των PAIDIKO TRAUMA3.qxp 12/9/2008 2:02 Page 2 2 Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας συντάσσεται από το

Διαβάστε περισσότερα

Όλα τα οχήµατα πρέπει να πληρούν κάποιεσ προ ποθέσεισ για να κινούνται µε ασφάλεια και να προστατεύουν τουσ επιβάτεσ και τουσ πεζούσ. Κάθε όχηµα έχει τουσ δικούσ του περιορισµούσ, για τον απλούστατο λόγο,

Διαβάστε περισσότερα

Volley. Προπονητικές ομάδες ΦΑΣΗ 1. Ανάπτυξη των ειδικών κινητικών δεξιοτήτων και τα πρώτα στοιχεία του επιθετικού χτυπήματος

Volley. Προπονητικές ομάδες ΦΑΣΗ 1. Ανάπτυξη των ειδικών κινητικών δεξιοτήτων και τα πρώτα στοιχεία του επιθετικού χτυπήματος PAOLINI final_layout 1 12/17/14 5:52 PM Page 7 Volley Προπονητικές ομάδες ΦΑΣΗ 1 Ανάπτυξη των ειδικών κινητικών δεξιοτήτων και τα πρώτα στοιχεία του επιθετικού χτυπήματος PAOLINI final_layout 1 12/17/14

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ & ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ & ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ & ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων και Καματερού σε συνεργασία και με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Συστημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης & Κυκλοφοριακής Αγωγής. https://www.facebook.com/driving.edu/

Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης & Κυκλοφοριακής Αγωγής.  https://www.facebook.com/driving.edu/ Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης & Κυκλοφοριακής Αγωγής http://www.driving.org.gr/ https://www.facebook.com/driving.edu/ Γιατί κατά την γνώμη σας γίνονται ατυχήματα δυστυχήματα στον δρόμο; Το

Διαβάστε περισσότερα

Οδοιπορικό για τις Μετακινήσεις στην Αθήνα της επόμενης 10ετίας

Οδοιπορικό για τις Μετακινήσεις στην Αθήνα της επόμενης 10ετίας 2η Εβδομάδα Ενέργειας ΙΕΝΕ Ημερίδα ΙΕΝΕ/ΥΜΕ για Πράσινες Μεταφορές Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008 Οδοιπορικό για τις Μετακινήσεις στην Αθήνα της επόμενης 10ετίας για μια βιώσιμη και περιβαλλοντικά φιλική ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

ασκάλες: Ριάνα Θεοδούλου Αγάθη Θεοδούλου

ασκάλες: Ριάνα Θεοδούλου Αγάθη Θεοδούλου ασκάλες: Ριάνα Θεοδούλου Αγάθη Θεοδούλου Με αφορµή το εκαπενθήµερο Οδικής Ασφάλειας που διοργανώθηκε στο σχολείο µας, τα παιδιά της Α 1 αποφάσισαν να γράψουν ένα δικό τους παραµύθι µε θέµα την Κυκλοφοριακή

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Πλεονεκτήματα Ποδηλάτου αθόρυβο οικολογικό ελαφρύ γρήγορο γυμνάζειτοσώμα αγαπάτηφύση σέβεται την ανθρώπινη ύπαρξη δεν κοστίζει αποσυμφορεί τις πόλεις δημιουργεί ελεύθερους πολίτες

Διαβάστε περισσότερα

Συγκοινωνιακός Σχεδιασμός στην Αθήνα μετά την κρίση

Συγκοινωνιακός Σχεδιασμός στην Αθήνα μετά την κρίση Περιβαλλοντική διάσταση και τεχνολογικές προοπτικές στον συγκοινωνιακό σχεδιασμό της Αθήνας Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, Αθήνα, 23 Φεβρουαρίου 2012 Γιώργος Γιαννής Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΜΠ Συγκοινωνιακός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ Με το άνοιγμα των σχολείων κορυφώνεται η αγωνία των γονιών για την οδική ασφάλεια των παιδιών τους. Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, η Ελληνική Λέσχη

Διαβάστε περισσότερα

3 ο ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

3 ο ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 3 ο ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 24 & 25 Σεπτεμβρίου 2016 Στην Ελλάδα, οι τραυματισμοί από τροχαία αποτελούν, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγές στους Κανόνες Οδικής Κυκλοφορίας της NNO

Αλλαγές στους Κανόνες Οδικής Κυκλοφορίας της NNO 1η Νοεμβρίου 2012 Αλλαγές στους Κανόνες Οδικής Κυκλοφορίας της NNO Από την 1η Νοεμβρίου 2012 θα ισχύουν διάφορες αλλαγές στους κανόνες οδικής κυκλοφορίας της ΝΝΟ. Πολλές από αυτές τις αλλαγές είναι απλά

Διαβάστε περισσότερα

Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ "ΆΡΙΣΤΑ"

Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΆΡΙΣΤΑ 1 Μια πρωτοβουλία: Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ "ΆΡΙΣΤΑ" Το όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ενημερώνει όλους τους χρήστες του Οδικού δικτύου και συγκεκριμένα

Διαβάστε περισσότερα

Υ.Α /480 /ΦΕΚ Β' 526/ Άρθρο 26. Πρακτική εξέταση στις κατηγορίες Β, Γ, Δ, Β+Ε, Γ+Ε, Δ+Ε και στην υποκατηγορία Β1:

Υ.Α /480 /ΦΕΚ Β' 526/ Άρθρο 26. Πρακτική εξέταση στις κατηγορίες Β, Γ, Δ, Β+Ε, Γ+Ε, Δ+Ε και στην υποκατηγορία Β1: Υ.Α. 58930/480 /ΦΕΚ Β' 526/3-5-1999 Άρθρο 26 Πρακτική εξέταση στις κατηγορίες Β, Γ, Δ, Β+Ε, Γ+Ε, Δ+Ε και στην υποκατηγορία Β1: 1. Η πρακτική εξέταση περιλαμβάνει τις δοκιμασίες και τον έλεγχο γνώσεων και

Διαβάστε περισσότερα

Συμβουλές για τους γονείς

Συμβουλές για τους γονείς Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν τους γονείς, τους μαθητές και τους δασκάλους για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών μας. Συμβουλές για τους

Διαβάστε περισσότερα

ΣΒΑΚ: Στρατηγικό ή/και Επιχειρησιακό Σχέδιο για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα;

ΣΒΑΚ: Στρατηγικό ή/και Επιχειρησιακό Σχέδιο για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα; Σεμινάριο για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) ΣΒΑΚ: Στρατηγικό ή/και Επιχειρησιακό Σχέδιο για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα; Ευθύμιος Μπακογιάννης Δρ. Πολεοδόμος- Συγκοινωνιολόγος 7 Δεκεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΠΡΕΠΕΙ Ακολουθώ τον κώδικα κυκλοφορίας Φορώ κράνος Δεν οδηγώ υπό επήρεια αλκοόλ και άλλων ουσιών Ελέγχω πάντα το ποδήλατο πριν το χρησιμοποιήσω Φορώ ρουχισμό με

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 01/42/ΕΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ (ΣΠΕ)

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι... καλώς ήλθατε στο Σπίτι του Παιχνιδιού!

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι... καλώς ήλθατε στο Σπίτι του Παιχνιδιού! Οδηγίες Αγαπητοί γονείς ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε για την ψυχαγωγία σας ένα από τα παιχνίδια της εταιρείας μας! Στα «Παιχνίδια Δεσύλλας» με αγάπη για το παιχνίδι, ευαισθησία

Διαβάστε περισσότερα

Μαθαίνω να κυκλοφορώ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Βιβλίο ραστηριοτήτων. Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών

Μαθαίνω να κυκλοφορώ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Βιβλίο ραστηριοτήτων. Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών Μαθαίνω να κυκλοφορώ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Βιβλίο ραστηριοτήτων Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών abook_v1.1.indd 1 5/5/2016 3:03:30 PM Αυτό το Βιβλίο Δραστηριοτήτων ανήκει σ εμένα! Το όνομά

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιάζω την ιδανική πόλη. Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 4 ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

Σχεδιάζω την ιδανική πόλη. Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 4 ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης Σχεδιάζω την ιδανική πόλη Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 4 ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης 2017-2018 Ποιοι είμαστε Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από 24 μαθητές της Γ γυμνασίου Συντονιστής : Π. Χατζηλάμπρου Συμμετέχοντες

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης & Κυκλοφοριακής Αγωγής

Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης & Κυκλοφοριακής Αγωγής Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης & Κυκλοφοριακής Αγωγής Ένα τυχαίο περιστατικό Υπάρχουν λανθασμένες συμπεριφορές ; Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας Είναι οι κανόνες που πρέπει να ακολουθούν όλοι όσοι

Διαβάστε περισσότερα

Οδική ασφάλεια ευάλωτων χρηστών της οδού

Οδική ασφάλεια ευάλωτων χρηστών της οδού Οδική ασφάλεια ευάλωτων χρηστών της οδού «Πρώτη Προτεραιότητα: Οδική Ασφάλεια» Κρήτη, 9-18 Νοεμβρίου 2013 Γιώργος Γιαννής, Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΜΠ Αλεξάνδρα Λαΐου, Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΜΠ Πέτρος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Καλή σχολική χρονιά με συμβουλές οδικής ασφάλειας από το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» Η έναρξη της σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί την επιστροφή των μαθητών στα θρανία αλλά και στις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στον σύγχρονο τρόπο ζωής οι μετακινήσεις γίνονται κυρίως με αυτοκίνητο. Στην Ε.Ε αντιστοιχούν 488 αυτοκίνητα ανά 1000 κατοίκους. Ο κάτοικος της Ε.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητική εργασία project. 2ο ΕΠΑΛ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΤΜΗΜΑ: Α3 ΣΧ.ΕΤΟΣ «ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ;» Υποθέμα: ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

Ερευνητική εργασία project. 2ο ΕΠΑΛ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΤΜΗΜΑ: Α3 ΣΧ.ΕΤΟΣ «ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ;» Υποθέμα: ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Υποθέμα: ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Υποθέμα: ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΑΝΤΗ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΠΑΣΟ ΜΑΡΙΑ ΧΟΚΑΡ ΤΑΪΜΟΥΡ ΑΛΙ ΠΑΠΑ ΑΝΙΣΑ «Η ποδηλασία φέρνει μεγαλύτερη ισορροπία, οι ορμόνες που προκαλούν στρες μειώνονται και

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς Κυκλοφορώ" (αρχικό-τελικό ερωτηματολόγιο) Για τον/την εκπαιδευτικό Α Δημοτικού

Ερωτηματολόγιο Προγράμματος Ασφαλώς Κυκλοφορώ (αρχικό-τελικό ερωτηματολόγιο) Για τον/την εκπαιδευτικό Α Δημοτικού Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς Κυκλοφορώ" (αρχικό-τελικό ερωτηματολόγιο) Για τον/την εκπαιδευτικό Α Δημοτικού Βρες τα κράνη που είναι πράσινα. Βάλε τα σε κύκλο. Βάλε σε κύκλο τη μπάλα που είναι αριστερά

Διαβάστε περισσότερα

Το θέμα με το οποίο επιλέξαμε να ασχοληθούμε κατά τη φετινή χρονιά είναι: «Ενέργεια Τρόποι εξοικονόμησής της».

Το θέμα με το οποίο επιλέξαμε να ασχοληθούμε κατά τη φετινή χρονιά είναι: «Ενέργεια Τρόποι εξοικονόμησής της». Το σχολείο μας συνεχίζει φέτος, για τρίτη σχολική χρονιά, να συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό και περιβαλλοντικό Πρόγραμμα Οικολoγικά Σχολεία, το οποίο προσφέρει στους μαθητές μια νέα εμπειρία. Το

Διαβάστε περισσότερα

ΜΥΘΟΣ Στο δρόμο κινούνται μαζί μας και αλλα οχήματα. Πρέπει λοιπόν εκτός από το δικό μας όχημα και την πορεία του, να αντιλαμβανόμαστε πλήρως και τις

ΜΥΘΟΣ Στο δρόμο κινούνται μαζί μας και αλλα οχήματα. Πρέπει λοιπόν εκτός από το δικό μας όχημα και την πορεία του, να αντιλαμβανόμαστε πλήρως και τις ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΜΥΘΟΣ Στην πραγματικότητα, αυτή είναι μια από τις πιο ενδεδειγμένες στιγμές για να φορέσετε ζώνη ασφαλείας ή κράνος, καθώς η πλειοψηφία των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 6-8 ετών. Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤIKOYΣ

Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 6-8 ετών. Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤIKOYΣ Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 6-8 ετών Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤIKOYΣ 1 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ / ΓΝΩΡΙΜΙΑ Είναι χρήσιμο πριν την έναρξη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΜΑΚΚΑΡ. Υλικά που απαιτούνται: Μολύβια Φύλλα συλλογής δεδομένων (βλ. διαθέσιμα Βοηθήματα) Συνδετήρες

ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΜΑΚΚΑΡ. Υλικά που απαιτούνται: Μολύβια Φύλλα συλλογής δεδομένων (βλ. διαθέσιμα Βοηθήματα) Συνδετήρες ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΜΑΚΚΑΡ Στόχος(οι): Κάνετε τους μαθητές να συνειδητοποιήσουν την ιδιαίτερη θέση που κατέχουν τα αυτοκίνητα στην κοινωνία. Συγκρίνετε την κατάσταση αυτή με άλλα μέσα μεταφοράς. Η δραστηριότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Ασκήσεις και δραστηριότητες παρέα µε τον KOK Ο µικρός µας φίλος Μιχάλης θέλει να περάσει απέναντι. Για να τον βοηθήσεις να διασχίσει σωστά το δρόµο, ένωσε µε πράσινο χρώµα

Διαβάστε περισσότερα

ιαδραστική σχεδίαση Διευρυμένο Σύστημα Πλοήγησης για Ποδηλάτες

ιαδραστική σχεδίαση Διευρυμένο Σύστημα Πλοήγησης για Ποδηλάτες ιαδραστική σχεδίαση Διευρυμένο Σύστημα Πλοήγησης για Ποδηλάτες Ανδρεάκου Εύα dpsd09003 Ξυνού Μαρία-Ιωάννα dpsd09053 Πολυζωίδου Αριάδνη dpsd09062 Τζαχσάν Μαριάννα dpsd09071 Χονδρός Λουκάς dpsd09079 Ενόραση

Διαβάστε περισσότερα

Κριτική προσέγγιση στις πρόσφατες προδιαγραφές για το σχεδιασμό ποδηλατικών υποδομών στην Ελλάδα

Κριτική προσέγγιση στις πρόσφατες προδιαγραφές για το σχεδιασμό ποδηλατικών υποδομών στην Ελλάδα 5 ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών Κριτική προσέγγιση στις πρόσφατες προδιαγραφές για το σχεδιασμό ποδηλατικών υποδομών στην Ελλάδα Μπακογιάννης Ευθύμιος Σίτη Μαρία Κυριακίδης Χαράλαμπος

Διαβάστε περισσότερα

Κατάλογος περιεχομένων ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ...3 ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ...4 ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΜΟΛΥΒΔΟΥ...5 ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΛΙΘΙΟΥ...

Κατάλογος περιεχομένων ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ...3 ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ...4 ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΜΟΛΥΒΔΟΥ...5 ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΛΙΘΙΟΥ... Κατάλογος περιεχομένων ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ...3 ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ...4 ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΜΟΛΥΒΔΟΥ...5 ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΛΙΘΙΟΥ...5 ΣΥΝΔΕΣΗ PEDELEC (PAS)...6 ΦΟΡΤΙΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ...6 ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΜΕ ΔΙΣΚΟΦΡΕΝΑ...7

Διαβάστε περισσότερα

ΟΣ ΜΕΣΟΚΥΚΛΟΣ 1 Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ 4/9/ /9/2017. ΔΕΥΤΕΡΑ (72 Η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ) 6Χ4Χ 100 μ στο 17 5 δ=30 Δ= 4

ΟΣ ΜΕΣΟΚΥΚΛΟΣ 1 Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ 4/9/ /9/2017. ΔΕΥΤΕΡΑ (72 Η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ) 6Χ4Χ 100 μ στο 17 5 δ=30 Δ= 4 2017-2018 5 ΟΣ ΜΕΣΟΚΥΚΛΟΣ 1 Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ 4/9/2017 10/9/2017 ΔΕΥΤΕΡΑ (72 Η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ) Χ4Χ 100 μ στο 17 5 δ=30 Δ= 4 ΤΡΙΤΗ (73 Η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ) ΔΥΝΑΜΗ 2 (δείτε το ανάλογο πρόγραμμα) ευθείες 2Χ0 μ αναπηδήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Χρήσιµες ληροφορίες σε εφήβους 12-15 ετών γιατο ώς να κυκλοφορούν µε ασφάλεια στους δρόµους

Χρήσιµες ληροφορίες σε εφήβους 12-15 ετών γιατο ώς να κυκλοφορούν µε ασφάλεια στους δρόµους Χρήσιµες ληροφορίες σε εφήβους 12-15 ετών γιατο ώς να κυκλοφορούν µε ασφάλεια στους δρόµους Γραμματεία Διυπουργικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας 19/03/2014 Πόσα παιδιά (

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΡΟΧΑΙΑΣ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2010

ΘΕΜΑ: ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΡΟΧΑΙΑΣ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2010 ΘΕΜΑ: ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΡΟΧΑΙΑΣ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2010 Στρατηγικός Στόχος 2010: Η μείωση των νεκρών κατά 100. Τακτικές επίτευξης στόχου: Αναδιάταξη τοπικών (ανά Νομό) προγραμμάτων

Διαβάστε περισσότερα

1. Ποιο είναι το ανώτατο όριο θέσεων μαζί με αυτήν του οδηγού που προβλέπει ο KOK για τα επιβατικά οχήματα; Α. Πέντε (5) B. Επτά (7) Γ.

1. Ποιο είναι το ανώτατο όριο θέσεων μαζί με αυτήν του οδηγού που προβλέπει ο KOK για τα επιβατικά οχήματα; Α. Πέντε (5) B. Επτά (7) Γ. Λυσάρι Οι σωστές απαντήσεις είναι σημειωμένες με κόκκινο. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΕΥΧΟΥΣ #133 1. Ποιο είναι το ανώτατο όριο θέσεων μαζί με αυτήν του οδηγού που προβλέπει ο KOK για τα επιβατικά οχήματα; Α. Πέντε (5)

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΟ Γ1 ΤΟΥ 10 ΟΥ Δ.Σ. ΤΣΕΣΜΕ ( ) ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ. ΜΑΘΗΜΑ: Μελέτη Περιβάλλοντος. ( Ενότητα 3: Μέσα συγκοινωνίας και μεταφοράς

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΟ Γ1 ΤΟΥ 10 ΟΥ Δ.Σ. ΤΣΕΣΜΕ ( ) ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ. ΜΑΘΗΜΑ: Μελέτη Περιβάλλοντος. ( Ενότητα 3: Μέσα συγκοινωνίας και μεταφοράς ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΟ Γ1 ΤΟΥ 10 ΟΥ Δ.Σ. ΤΣΕΣΜΕ (10.11.2010) ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑ: Μελέτη Περιβάλλοντος ( Ενότητα 3: Μέσα συγκοινωνίας και μεταφοράς Κεφάλαιο 3: Κυκλοφορούμε με ασφάλεια) ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στη Ρομποτική και τον Προγραμματισμό με τη χρήση του ρομπότ Thymio & του λογισμικού Aseba

Εισαγωγή στη Ρομποτική και τον Προγραμματισμό με τη χρήση του ρομπότ Thymio & του λογισμικού Aseba 5 ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Ένταξη και Χρήση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διαδικασία Εισαγωγή στη Ρομποτική και τον Προγραμματισμό με τη χρήση του ρομπότ Thymio & του λογισμικού Aseba Κόμης Βασίλης

Διαβάστε περισσότερα

Ορθοπεταλιές #142 - Οι τεχνικές οδηγίες υποδομών ποδηλάτου φαρδαίνουν τους ποδηλατόδρομους

Ορθοπεταλιές #142 - Οι τεχνικές οδηγίες υποδομών ποδηλάτου φαρδαίνουν τους ποδηλατόδρομους Ορθοπεταλιές Ορθοπεταλιές #142 - Οι τεχνικές οδηγίες υποδομών ποδηλάτου φαρδαίνουν τους ποδηλατόδρομους Μάνος Χαραλαμπάκης ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/05/2016 13:57 Θα δούμε στις ελληνικές πόλεις ποδηλατόδρομους άνετους

Διαβάστε περισσότερα

Βόλος, 15 Σεπτεμβρίου 2017 Αρ. πρωτ

Βόλος, 15 Σεπτεμβρίου 2017 Αρ. πρωτ Βόλος, 15 Σεπτεμβρίου 2017 Αρ. πρωτ. 78859 Αγαπητοί συμπολίτες, στις 16 Σεπτεμβρίου 2017, ξεκινάει η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Πρόκειται για έναν θεσμό που έχει καθιερωθεί και λειτουργεί ανελλιπώς

Διαβάστε περισσότερα

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν για τα οφέλη της Οικολογικής Οδήγησης

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν για τα οφέλη της Οικολογικής Οδήγησης Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν για τα οφέλη της Οικολογικής Οδήγησης Γιατί Οικολογική Οδήγηση; Η έννοια της αυτοκίνησης είναι συνδεδεμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΞΥΛΟΥ ΔΥΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ BORMANN BDX

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΞΥΛΟΥ ΔΥΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ BORMANN BDX ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΞΥΛΟΥ ΔΥΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ BORMANN BDX 2500 2 3 4 5 6 Τεχνικά χαρακτηριστικά Τάση 230V/50Hz Ισχύς 1800W Ταχύτητα 4500rpm Δυνατότητα κοπής 43mm Διάμετρος δίσκου 250mm Διαστάσεις Τραπεζιού

Διαβάστε περισσότερα

Κυκλοφοριακή αγωγή: Πινακίδες σήμανσης

Κυκλοφοριακή αγωγή: Πινακίδες σήμανσης Κυκλοφοριακή αγωγή: Πινακίδες σήμανσης Ερευνητική εργασία Ά Τάξης του ΕΠΑ.Λ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ Υπο-ομάδα 2 (Tα σφηνάκια) με θέμα τη «σύνταξη και την επεξεργασία ερωτηματολογίου για τις πινακίδες σήμανσης». Οκτώβριος

Διαβάστε περισσότερα

ES2300 Τροχιστικό αλυσίδας Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

ES2300 Τροχιστικό αλυσίδας   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης ES2300 Τροχιστικό αλυσίδας Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Περιεχόμενα 1. Περιγραφή μηχανήματος 2. Τεχνικά χαρακτηριστικά 3. Οδηγίες ασφαλείας 4. Συναρμολόγηση 5. Συναρμολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (Ι.Ο.ΑΣ.) «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» ΜΗΛΟ ΛΕΜΟΝΙ. Οδηγός Δράσης

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (Ι.Ο.ΑΣ.) «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» ΜΗΛΟ ΛΕΜΟΝΙ. Οδηγός Δράσης ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (Ι.Ο.ΑΣ.) «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» ΜΗΛΟ ΛΕΜΟΝΙ Οδηγός Δράσης ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (Ι.Ο.ΑΣ.) «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» Μήλο Λεμόνι Η δράση Μήλο Λεμόνι είναι ένα βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΣΑ ΑΕΡΑΚΙ ΦΥΣΑ ΜΕ!

ΦΥΣΑ ΑΕΡΑΚΙ ΦΥΣΑ ΜΕ! ΦΥΣΑ ΑΕΡΑΚΙ ΦΥΣΑ ΜΕ! Το 2019 θα το θυμόμαστε ως την χρονιά που κάτι άλλαξε. Τα παιδιά βγήκαν στους δρόμους απαιτώντας από τους μεγάλους να δράσουν κατά της κλιματικής αλλαγής. Αυτό το βιβλίο που κρατάτε

Διαβάστε περισσότερα

O Πρόεδρος της Nissan Carlos Ghosn, διηγείται την εμπειρία του πίσω από το τιμόνι ενός αυτόνομου οχήματος.

O Πρόεδρος της Nissan Carlos Ghosn, διηγείται την εμπειρία του πίσω από το τιμόνι ενός αυτόνομου οχήματος. ΝΙΚ. Ι. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. Έτος Ιδρύσεως 1924 Κεντρικό Κατάστημα Λεωφ. Αθηνών 169,10447 Αθήνα Τηλ. : 210 3479700 Fax. : 210 3477646 Κατάστημα Θεσσαλονίκης Μοναστηρίου 177-179 546 27 Θεσσαλονίκη Τηλ. : 2310

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Υπεύθυνη προγράμματος: Γιώτα Παπαδημητρίου Δράσεις 1. Συζήτηση με θέμα το πώς έρχονται από το σπίτι στο σχολείο. Καταγραφή διαδρομής. Σημάτων που συναντούν. Εντοπισμός ελλείψεων

Διαβάστε περισσότερα

Βιώσιμη κινητικότητα στον αστικό χώρο. Κατευθύνσεις για το σχεδιασμό και σχετικά παραδείγματα

Βιώσιμη κινητικότητα στον αστικό χώρο. Κατευθύνσεις για το σχεδιασμό και σχετικά παραδείγματα Βιώσιμη κινητικότητα στον αστικό χώρο. Κατευθύνσεις για το σχεδιασμό και σχετικά παραδείγματα Θάνος Βλαστός Καθηγητής ΕΜΠ Δρ. Ευθύμιος Μπακογιάννης Πολεοδόμος Συγκοινωνιολόγος ΕΜΠ Εισαγωγή Από τις «ώριμες

Διαβάστε περισσότερα