Κατασκευή senius #10636

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Κατασκευή senius #10636"

Transcript

1 Ιδιοκατασκευή router, ταρατσο pc. Κατασκευή senius #10636 Υλικά που χρησιμοποιήθηκαν : 1x μεταλλικό κουτί τύπου huger διαστάσεων 42x54χ21 με μεταλλική extra πλάτη, κλειδαριά και 4 λαμάκια στήριξης στον ιστό ή στον τοίχο. 1x(MSI) Pentium III 933 MHZ. 1x ram 256 clock x σκληρός δίσκος 3 giga. 1x Routerboard mini pci 4x. 4x Wistron neweb CM9 Atheros a/b/g. 4χ Pigtail cable: length 15 cm, from I PEX connector (similar u.fl) to N female. 1x pci Ethernet. 1x agp graphic card. 1x τροφοδοτικό pc, 350watt. 2x γωνίες αλουμινίου για την στήριξη τροφοδοτικού. 2x γωνίες αλουμινίου για την στήριξη του σκληρού δίσκου. 2χ γωνίες υδροσωλήνες 7,5 cm για τον εξαερισμό. 2x ανεμιστήρες ροής αέρα 8cm, 12v dc. 2x φίλτρα 8cm για τους ανεμιστήρες. 8x δεματικά (χράτς) για την στήριξη ανεμιστήρα και υδροσωλήνας. 1χ πολύμπριζο σούκο 4αρων θέσεων. 6x πλαστικούς αποστάτες 1cm (για την απόσταση μεταξύ motherboard και πλάτης κουτιού). 1x μεταλλικό λαμάκι τρυπημένο ανά 1,5 cm για την στήριξη των καρτών pci, στα slot. 1x ποτυροτρύπανο 1,6 cm για το τρύπημα των Pigtail. Αυτό το Tutorial γράφτηκε για να βοηθήσει τους νέους, ώστε να δουν πως φτιάχνεται ένα ταρατσο pc αλλά και για αυτούς που θέλουν να διορθώσουν τα δικά τους υπάρχων κουτάκια. Παρακάτω θα παραθέσουμε μερικές φωτογραφίες με επεξηγήσεις και όλη την διαδικασία κατασκευής του κουτιού. ΠΡΟΣΟΧΗ: Ότι φτιάχνετε και συνδέετε μέσα στο κουτί που θα μπει το pc να τηρείτε τα μέτρα ασφαλείας διαρροής ρεύματος. Το AWMN είναι ένα χόμπι αλλά να μην γίνει αιτία να πάθει κάποιος κάτι από μια μικρή απροσεξία. Θα προσπαθήσω να την παρουσιάσω βήμα βήμα με τις αντίστοιχες photos. Πιστεύω η συγκεκριμένη κατασκευή να βοηθήσεις αρκετούς. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Κωστας senius #10636

2 KOYTI: Στο εμπόριο υπάρχουν πολλών ειδών κουτιά ηλεκτρολογικού τύπου και σε πολλές διαστάσεις. Το κουτί θα πρέπει να είναι μεγαλούτσικο ώστε να έχει μέσα καλή κυκλοφορία αέρα που θα βγάζουν και θα βάζουν οι ανεμιστήρες που θα βάλουμε. Huger 42x54χ21 και μεγαλύτερο Εstem 45x40x20 / 50x45x21 / 55x50x22 Η μάρκα δεν έχει σχέση αλλά από διαστάσεις καλό θα είναι να είναι αυτές για τον λόγω που προαναφέραμε παραπάνω. Επίσης τα κουτιά της Εstem έχουν αποσπώμενα καπάκια και πάνω και κάτω για να μπει το κουτί ανάλογα με το πώς μας βολεύει να ανοίγει η πόρτα. Ακόμα τα καπάκια αυτά έχουν έτοιμες τρύπες ώστε να μην τις ανοίγουμε εμείς. Α : Ξεκινώντας αν έχουμε μαζέψει όλα τα υλικά για το ταρατσο pc μας το πρώτο βήμα είναι το στάδιο εξαερισμού στο κουτί. Αφού έχουμε προμηθευτεί το ηλεκτρολογικό κουτί και την κυκλική πλαστική νεροσωλήνα 90 μοιρών (Φ.80), διαγράφουμε με μολύβι ψηλό στο αριστερό πλαϊνό του κουτιού την περιφέρεια της σωλήνας. Στην συνέχεια, τρυπάμε με ένα μικρό τρυπάνι 2.5 mm, Μεγαλώνουμε τις τρύπες με ένα τρυπανάκι 3,5 mm. Κάνουμε μια τρυπά με μεγάλο τρυπάνι 5mm και μετά με 8mm πάνω στην γραμμή και μετά το κόβουμε γύρω γύρω με ηλεκτρικό πριόνι. Αυτό θα μας επιτρέψει με ένα σφυρί να χτυπήσουμε στο εσωτερικό του κύκλου και να το αφαιρέσουμε. Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποτηροτρύπανο διάστασης 7.6 cm για μέταλλα... και 1.6 mm για τα Pigtail. ΠΡΟΣΟΧΗ: για να μην σπάσει βάζουμε λίγες στροφές.

3 Αφού αφαιρέσουμε το εσωτερικό τμήμα, το λιμάρουμε, ώστε να μην κινδυνεύουμε να κοπούμε. Περνάμε στην τρύπα το ένα άκρο του σωλήνα και αφού επιβεβαιώσουμε ότι το εξωτερικό τμήμα κοιτάει προς τα κάτω (παράλληλα με το μήκος του κουτιού), περνάμε την εσωτερική περιφέρεια με σιλικόνη. Θεωρώ ότι καλύτερα να χρησιμοποιηθεί άσπρη σιλικόνη, ώστε να φαίνεται καλύτερα η καλυπτικότητα. Ετσι, αν μας έχει ξεφύγει κάποιο σημείο,φαίνεται πιο εύκολά από ότι θα φαινόταν με διαφανής σιλικόνη. Αφού στεγνώσει το εσωτερικό τμήμα, περνάμε και σιλικόνη και εξωτερικά, ώστε να πετύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα. Μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον σωλήνα στην γωνία ώστε να είμαστε τελείως σίγουροι ότι δεν θα μπει νερό (πχ σε περίπτωση βροχώπτωσης με πλάγιο άνεμο)

4 Στην προαναφερόμενη κατασκευή, οι ανεμιστήρες τοποθετήθηκαν με το ανάλογο φίλτρο μέσα. B :Ανεμιστήρες. ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΙΟΥ Σε αυτήν την περίπτωση σφηνώνουμε τις δυο γωνιές που πήραμε μέσα στις τρύπες και τις κολλάμε γύρω γύρω με σιλικόνη και από τις δυο μεριές. Αφήνουμε να στεγνώσει και μετά προσαρμόζουμε έτσι τους ανεμιστήρες ώστε ο πάνω να βγάζει και ο κάτω να βάζει. Προσαρμόζουμε έναν ανεμηστήρα στο εσωτερικό τμήμα (πάνω αριστερά) με την ροή του αέρα να είναι προς τα έξω, και έναν ανεμιστήρα με την ροή του αέρα να είναι προς τα μέσα (κάτω δεξιά). Σκοπός είναι να εισάγουμε αέρα (ψυχρότερο) από το περιβάλλον από την ΚΑΤΩ σωλήνα και να εξάγουμε τον θερμό (εσωτερικά) από την ΠΑΝΩ σωλήνα. Ο τρόπος με τον οποίο θα προσαρμόσουμε την σωλήνα μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Μια γρήγορη και απλή μέθοδος είναι να τρυπήσουμε με μικρό τρυπάνι το τμήμα της σωλήνας (πριν τον σιλικονάρουμε στο κουτί) που υπάρχει εσωτερικά του κουτιού και να χρησιμοποιηθούν δεματικά. Το κουτί που θα πάρετε θα έχει μια πλάτη οπού πάνω σε αυτήν θα στηρίξετε την mobo,το psu και τα υπόλοιπα. Αν αυτή είναι μεγάλη και δεν έχει καθόλου αέρα με τα πλαϊνά του κουτιού σε περίπτωση που πάθει κάτι, κάτι, και χρειαστεί να βγει, δεν θα μπορεί, γιατί θα εμποδίζουν τα ανεμιστηράκια. Σε αυτό υπάρχει λύση: να κόψετε την πλάτη στα σημεία που βρίσκονται τα fan (έχει δοκιμαστεί και είναι πολύ δύσκολο).

5 Τέλος βάζουμε και φίλτρα (αυτά που χρησιμοποιούμε στους αποροφητήρες για να μην μπαίνει η σκόνη μέσα στο ταρατσο pc μας) Γι αυτό υπάρχει και η δεύτερη περίπτωση όπου μπορούμε να τοποθετήσουμε τα fan στην εξωτερική μεριά. ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΙΟΥ Εδώ τα πράγματα είναι λίγο πιο εύκολα. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα τρυπανάκι 2.5mm για να ανοίξουμε 3 τρύπες. Το fan θα στερεωθεί πάνω στο κουτί με 2 μακριές ξυλόβιδες (οι τρύπες θα είναι αντιδιαμετρικές). Η 3η τρυπά είναι για να περάσουν τα καλώδια του στο εσωτερικό του κουτιού. Βάζουμε γύρω γύρω (μονό από την εξωτερική μεριά) σιλικόνη και είμαστε έτοιμοι. Τώρα οι αεραγωγοί που θα χρησιμοποιήσουμε δεν μπορούν να είναι στρογγυλοί αλλά ορθογώνιοι. Αυτοί που ταιριάζουν είναι αυτοί για υδρορροή, ορθογώνιοι. 1.5m τέτοιου σωλήνα φτάνει να κάνουμε την δουλειά μας. Κόβουμε δυο κομμάτια (ένα μεγάλο και ένα μικρό). Από την πλατιά μεριά της σωλήνας όπως φαίνεται στην φωτογραφία κόβουμε ένα κομμάτι για να χωρέσει να μπει μέσα το fan (γραμμοσκιασμένη περιοχή) και στην γκρίζα περιοχή βάζουμε σιλικόνη για να κολλήσει πάνω στο κουτί. Το ίδιο κάνουμε και για τον άλλο.

6 Κάτω κάτω βάζουμε γωνιές που ενώνουν αυτούς τους σωλήνες 120ο όπως φαίνονται στην φωτογραφία, κόβουμε από την πίσω μεριά ένα κομμάτι και τις κολλάμε και αυτές με σιλικόνη. Επίσης από την πάνω μεριά κόψτε 1 ορθογώνιο κομμάτι πλαστικού και κολλήστε το. Τέλος βάζουμε και φίλτρα (αυτά που χρησιμοποιούμε στους αποροφητήρες για να μην μπαίνει η σκόνη μέσα στο ταρατσο pc μας) ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΙΟΥ

7 Γ : ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ PSU MOBO CF ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΠΛΑΤΗ Βγάζουμε την πλάτη. Σημαδεύουμε το τροφοδοτικό να είναι πάντα στο ανώτερο σημείο του κουτιού και πιο κοντά στον ανεμιστήρα αέρα εξόδου. Για να στηρίξουμε το τροφοδοτικό, θα χρησιμοποιήσουμε 3 μικρές γωνιές (οι πιο μικρές που υπάρχουν αυτές για ραφάκια), ενώ όπως είναι στην συγκεκριμένη κατασκευή 2 γωνίες αλουμινίου λίγο πιο μεγάλες. Συνήθως από την κάτω μεριά 2 τρύπες για να βιδώσει πάνω στα tower. Εκεί βιδώνουμε τις 2 γωνιές και την 3η από την πάνω μεριά. Υπάρχει περίπτωση να μην έχει τρύπα στο τροφοδοτικό, μπορούμε να το ξεβιδώσουμε και να βιδώσουμε και την 3η. Στο σασί (πλάτη) σημαδεύουμε και ανοίγουμε τρύπες με 2.5mm τρυπανάκι. Αν έχουμε σκληρό δίσκο τον τοποθετούμε κι αυτόν σε δύο αλουμινένιες γωνίες, κάτω από το τροφοδοτικό αφήνοντας κενό 2 cm από αυτό. Βάζουμε την μητρική και την cf (αν δεν έχουμε σκληρό δίσκο) πάνω στο σασί και σημαδεύουμε για τις

8 τρύπες όπου θα μπουν οι αποστάτες 1 cm, για να στηριχθούν. Οι τρύπες και εδώ γίνονται με 2.5mm τρυπανάκι. Αποστάτες θα βρείτε σε μαγαζιά με ηλεκτρονικά είδη. Για τους αποστάτες θα πάρετε και μικρά παξιμαδάκια όπου θα βιδώσουν κάτω από το σασί. Τοποθετήστε την μητρική και την cf πάνω στους αποστάτες και βιδώστε τους. Συνδέστε τα ανεμηστηράκια κατευθείαν πάνω στο psu (το κίτρινο 12V και το μαύρο). Στην συγκεκριμένη κατασκευή τοποθετήθηκε κουτί ανθυγρού 10x10cm ως controler για δύο διακόπτες ανεμιστήρων, διακόπτης power και διακόπτης reset, καθώς και μεγάφωνο.

9 Δ : ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ PIGTAIL Για να μπουν τα Pigtail θα πρέπει να τρυπήσουμε το κουτί με ποτηροτρύπανο 1,6 cm. Τώρα αν χρησιμοποιήσουμε κουτί που έχει έτοιμες τρύπες αυτές είναι πολύ μεγάλες για τα Pigtail γι αυτό θα χρειαστούμε ροδέλες για κάθε Pigtail, μια από μέσα και μια από έξω, λίγη σιλικόνη από έξω και είμαστε έτοιμοι.

10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ : Επίσης θα ήταν καλό να βάλετε μέσα στο κουτάκι συλλέκτες υγρασίας, για τους χειμερινούς μήνες ώστε να μαζεύουν την υγρασία που βάζουν τα fan. Αν δεν βρείτε κάτι τέτοιο που φαίνονται στις φωτογραφίες μπορείτε να πάτε στο Practicer και να τα ζητήσετε σαν σίλικα. Είναι μέσα σε σακουλάκι.

11 Ακόμα θα ήταν χρήσιμο να βάλετε μέσα στο κουτάκι σας ένα πολύμπριζο ώστε αν είστε στην ταράτσα και πρέπει να κάνετε εργασίες να μην ανεβάζετε μπαλαντέζα από το διαμέρισμα σας. Καλύψτε οποιαδήποτε τρύπα έχετε ανοίξει ή έχει το κουτί για να μην έχετε πρόβλημα με την βροχή. E : Και τώρα επάνω στον ιστό επάνω :

12 Και για τους μερακλήδες που θα ήθελαν να ρίξουν την θερμοκρασία πιο κάτω ακόμα... και να μην έχουν φόβο στον καύσωνα, τοποθέτηση υλικού dow 6 cm, με απόσταση δύο πόντους από την λαμαρίνα. Τα κάτωθι αποτελέσματα, ήταν τέλη Ιουνίου 2007 με 44 βαθμούς.

13 Πιστεύω η ιδέα του router, ταρατσο pc, να βοηθήσει αρκετούς φίλους. Edit : Το συγκεκριμένο router δουλεύει στον κόμβο senius #10636, από τις 14 /01/2007 χωρίς να διακοπεί η λειτουργία του ποτέ, παρά μόνο για αναβαθμίσεις link & omni. Επίσης μετά της τοποθέτηση μόνωσης dow πάχους 6 cm που τοποθετήθηκαν σε απόσταση δύο cm από την λαμαρίνα στα εξωτερικά μέρη του, η εσωτερική του θερμοκρασία μειώθηκε κατά 5 βαθμούς. Η τροφοδοσία του από το δίκτυο έρχεται μέσω ενός μετασχηματιστή 220/220v 2000watt 1:1 και ups 1000watt Ο μετασχηματιστής 220V/220V 1:1, προσφέρει αντικεραυνική προστασία και προστασία από στιγμιαίες αιχμές, Επίσης προσφέρει φιλτράρισμα για τέλειο ημίτονο στο ρεύμα. Προστατεύει από ηλεκτροπληξία Ως προς τη Γη όσους ασχολούνται με Ηλεκτρονικές Ηλεκτρικές επισκευές & κατασκευές. Δηλαδή με λίγα λόγια πιάνεις την "φάση" των 220 με γυμνά χεράκια... και δεν γίνεσαι κάρβουνο...(σαν να πιάνεις τον ουδέτερο δλδ... ) (ΠΡΟΣΟΧΗ εάν πιάσεις και τα 2 καλώδια φυσικά, κλείνεις κύκλωμα και καρβουνιάζεις!)

14 Ηλεκτροπληξία, πληροφορίες, σχετικά εδώ: lab.com/articles/files/electric_shock.pdf Για αγορά μετασχηματιστή 220v/220v από watt (κόστος euro), δείτε κι εδώ: Περισσότερες πληροφορίες εδώ : Ευχαριστώ εκ των προτέρων, και ιδιαίτερα τον Βασίλη τον PIT από την Χαλκίδα για την συμμετοχή του στην βοήθεια των tutorials και γενικότερα την υποστήριξη του. Καλές κατασκευές σε όλους σας.!!! Φιλικά. Κώστας. Senius #10636 e mail :

Πώς δουλεύει το ADSL, από το σπίτι μας μέχρι το DSLAM: Αναλυτικός οδηγός με φωτογραφίες

Πώς δουλεύει το ADSL, από το σπίτι μας μέχρι το DSLAM: Αναλυτικός οδηγός με φωτογραφίες Πώς δουλεύει το ADSL, από το σπίτι μας μέχρι το DSLAM: Αναλυτικός οδηγός με φωτογραφίες Θέμα σχολιασμού στο Insomnia Forum : http://inso.mn/xflygv από poulinos Ας ξεκινήσουμε ένα σημαντικό θέμα με σκοπό

Διαβάστε περισσότερα

Το Υλικό του Υπολογιστή

Το Υλικό του Υπολογιστή Μανώλης Κιαγιάς Το Υλικό του Υπολογιστή Με εικόνες... Χανιά, 2012 (Κενή σελίδα) 1 (C) 2012 Μανώλης Κιαγιάς Το Έργο αυτό διατίθεται υπό τους όρους της Άδειας: Αναφορά Μη Εμπορική Χρήση Παρόμοια Διανομή

Διαβάστε περισσότερα

Απο: Mitch Altman (Συγκ/τική γνώση) Βήμα προς Βήμα. Andie Nordgren (Προσαρμογή εικόνων) Jeff Keyzer (Διάταξη και επεξεργασία) F.

Απο: Mitch Altman (Συγκ/τική γνώση) Βήμα προς Βήμα. Andie Nordgren (Προσαρμογή εικόνων) Jeff Keyzer (Διάταξη και επεξεργασία) F. Οδηγός Για Εύκολη Συγκόλληση Βήμα προς Βήμα Απο: Mitch Altman (Συγκ/τική γνώση) Andie Nordgren (Προσαρμογή εικόνων) Jeff Keyzer (Διάταξη και επεξεργασία) F.Ν (Μετάφραση) Η ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΗ είναι ένα χρήσιμο

Διαβάστε περισσότερα

MICROBOT-1E ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ V1.00

MICROBOT-1E ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ V1.00 E ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ V1.00 www.mtec.gr 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ...4 ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΠΙΚΑ...6 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ...6 ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΗΜΕΙΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ...6

Διαβάστε περισσότερα

www.marineaquarium.gr

www.marineaquarium.gr ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ PLANKTON Σε αυτό το άρθρο θα αναφέρω τι είναι το phytoplankton καθώς και τον τρόπο παραγωγής του στο σπίτι για χρήση του στο ενυδρείο μας. Το πλανκτόν είναι από τις κυριότερες πηγές τροφής

Διαβάστε περισσότερα

Amerikanies..!!! Μηνιαία έκδοση των Ραδιοερασιτεχνών του Αιγαίου. Διαβάστε σε αυτή την έκδοση: G 5 R V. LEGO antenna... AEGEAN RTTY...

Amerikanies..!!! Μηνιαία έκδοση των Ραδιοερασιτεχνών του Αιγαίου. Διαβάστε σε αυτή την έκδοση: G 5 R V. LEGO antenna... AEGEAN RTTY... Μηνιαία έκδοση των Ραδιοερασιτεχνών του Αιγαίου Τεύχος 101ο Aπρίλιος 2010 Διαβάστε σε αυτή την έκδοση: G 5 R V. LEGO antenna... AEGEAN RTTY... Δενδροφύτευση... Corner antenna... Πρόσκληση... ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Διαβάστε περισσότερα

DDR Maximizer V.1.2. Φυλλάδιο χρήσης ΕΛΛΗΝΙΚΑ

DDR Maximizer V.1.2. Φυλλάδιο χρήσης ΕΛΛΗΝΙΚΑ Φυλλάδιο χρήσης ΕΛΛΗΝΙΚΑ Αγαπητοί φίλοι και φίλες, γεια σας. DDR Maximizer V.1.2 ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ Κατόπιν πολύµηνου σχεδιασµού και τεσταρίσµατος κρατάτε επί τέλους στα χέρια σας το πολυπόθητο DDR

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΟΧΗ! Είναι σημαντικό να διαβάσετε και να κατανοήσετε όλες τις οδηγίες που ακολουθούν.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Είναι σημαντικό να διαβάσετε και να κατανοήσετε όλες τις οδηγίες που ακολουθούν. ΠΡΟΣΟΧΗ! Είναι σημαντικό να διαβάσετε και να κατανοήσετε όλες τις οδηγίες που ακολουθούν. Λανθασμένη εγκατάσταση ή λανθασμένη χρήση του προϊόντος θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό. 1. Διαβάστε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. Πλυντήριο πιάτων G 1162 SCVi

Οδηγίες χρήσης. Πλυντήριο πιάτων G 1162 SCVi Οδηγίες χρήσης Πλυντήριο πιάτων G 1162 SCVi G Should you require these operating instructions in a different language, use the requestion slip at the end of this booklet. F Au cas où vous désirez avoir

Διαβάστε περισσότερα

MICROBOT-2D ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ V1.13

MICROBOT-2D ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ V1.13 D ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ V1.13 www.mtec.gr 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ...4 ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΠΙΚΑ...5 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ...5 ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΗΜΕΙΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ...5

Διαβάστε περισσότερα

INSTALLATION MANUAL. AIR CONDITIONER INDOOR UNIT Wall Mounted Type INSTALLATION MANUAL. INSTALLATIONSANLEITUNG Nur für autorisiertes Fachpersonal.

INSTALLATION MANUAL. AIR CONDITIONER INDOOR UNIT Wall Mounted Type INSTALLATION MANUAL. INSTALLATIONSANLEITUNG Nur für autorisiertes Fachpersonal. AIR CONDITIONER INDOOR UNIT Wall Mounted Type INSTALLATION MANUAL INSTALLATION MANUAL For authorized service personnel only. INSTALLATIONSANLEITUNG Nur für autorisiertes Fachpersonal. MANUEL D'INSTALLATION

Διαβάστε περισσότερα

ΣΟΜΠΑ ΠΕΛΛΕΤ "ΚΟΜΜΟ" ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΟΜΠΑΣ

ΣΟΜΠΑ ΠΕΛΛΕΤ ΚΟΜΜΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΟΜΠΑΣ ΣΟΜΠΑ ΠΕΛΛΕΤ "ΚΟΜΜΟ" ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΟΜΠΑΣ Πέλλετ καύσιμο από βιομάζα βιοκαύσιμο 1 Οι συσκευές θέρμανσης (εφεξής "σόμπες") της εταιρίας ALFA PLAM (εφεξής ALFA PLAM) κατασκευάζονται

Διαβάστε περισσότερα

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε τα υλικά που θα χρειαστούµε :

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε τα υλικά που θα χρειαστούµε : Αγαπητοί Φίλοι Θα φτιάξουµε µια αρκετά εύκολη και φτηνή κατασκευή, ένα compact ΗΛΙΑΚΟ ΦΙΛΤΡΟ για τηλεσκόπιο DOBSON 8" SkyWatcher (και όχι µόνον). Η κατασκευή είναι από πλαστικό ώστε να κερδίσουµε στο χρόνο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΡΟΥΖΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ Κέρκυρα 010 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Α ΛΥΚΕΙΟΥ 1.A1 Μέτρηση του πάχους μιας μολυβιάς ή του πάχους μιας τρίχας.a Μέτρηση

Διαβάστε περισσότερα

Wall Mounted Room Air Conditioners Kλιματιστικό τοίχου Condizionatore split

Wall Mounted Room Air Conditioners Kλιματιστικό τοίχου Condizionatore split User s Manual Οδηγίες Χρήσης Manuale d instruzioni Wall Mounted Room Air Conditioners Kλιματιστικό τοίχου Condizionatore split Model names/μοντέλα/modello KTN/KTG-09IV KTN/KTG-12IV KTN/KTG-18IV KTN/KTG-24IV

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ Ι

ΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ Ι ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ (Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ. ΙΙ) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ: 2.2.2.α. Αναμόρφωση Προπτυχιακών

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικά Λυμένα Παραδείγματα. Στοιχεία Θεωρίας. Άλυτες Ασκήσεις. Ερωτήσεις Θεωρίας

Αναλυτικά Λυμένα Παραδείγματα. Στοιχεία Θεωρίας. Άλυτες Ασκήσεις. Ερωτήσεις Θεωρίας ΒΟΗΘΗΜΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΗΧΑΝΩΝ Αναλυτικά Λυμένα Παραδείγματα Στοιχεία Θεωρίας Άλυτες Ασκήσεις Ερωτήσεις Θεωρίας Νικόλαος Χονδράκης (Εκπαιδευτικός) ... Νικόλαος Γ. Χονδράκης ( chon nik o@g ma il.co

Διαβάστε περισσότερα

Λέβητας βιομάζας-ξύλου. Bioplex HL ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ: 1.3

Λέβητας βιομάζας-ξύλου. Bioplex HL ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ: 1.3 Λέβητας βιομάζας-ξύλου Bioplex HL ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ: 1.3 Περιεχόμενα ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ... 1 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ... 3 2 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΟΥ... 3 3 ΓΕΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΣΙΚΑ 1. Εντόπισε στο παρακάτω σκίτσο πηγές ηχορρύπανσης: Πηγές ηχορρύπανσης είναι:

ΦΥΣΙΚΑ 1. Εντόπισε στο παρακάτω σκίτσο πηγές ηχορρύπανσης: Πηγές ηχορρύπανσης είναι: Ενδεικτικά θέματα Φυσικών για την εισαγωγή στα Πρότυπα Πειραματικά Γυμνάσια Ενδεικτικά θέματα (με ενδεικτικές λύσεις / απαντήσεις) για τη δοκιμασία / τεστ εισαγωγής από τα Δημοτικά στα Πρότυπα Πειραματικά

Διαβάστε περισσότερα

Μαγνητικό ποδήλατο AMILA

Μαγνητικό ποδήλατο AMILA Μαγνητικό ποδήλατο AMILA # 43326 ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ Η ΕΓΓΥΗΣΗ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΠΡΙΝ ΠΡΟΒΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ, ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Ο : ΣΥΖΕΥΞΗ ΟΠΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 Ο : ΦΩΤΟ ΥΝΑΜΙΚΗ ΚΥΚΛΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Ο : ΣΥΖΕΥΞΗ ΟΠΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 Ο : ΦΩΤΟ ΥΝΑΜΙΚΗ ΚΥΚΛΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΖΕΥΞΗ ΟΠΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΟ ΥΝΑΜΙΚΗ ΚΥΚΛΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΡΙΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Στόχος του μακιγιάζ των ματιών είναι να τους δοθεί ζωντάνια, φωτεινότητα, και να φαίνονται ομορφότερα διορθώνοντας τυχόν ατέλειές τους.

Στόχος του μακιγιάζ των ματιών είναι να τους δοθεί ζωντάνια, φωτεινότητα, και να φαίνονται ομορφότερα διορθώνοντας τυχόν ατέλειές τους. ΜΑΤΙΑ Γενικά Τα μάτια αποτελούν ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του προσώπου. Αυτά δίνουν έκφραση και ζωντάνια. Πολλές φορές έχουμε τη δυνατότητα να κατανοήσουμε τις προθέσεις κάποιου άλλου από το βλέμμα

Διαβάστε περισσότερα

Λέβητας πετρελαίου-αερίου. Enersave ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ: 1.2

Λέβητας πετρελαίου-αερίου. Enersave ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ: 1.2 Λέβητας πετρελαίου-αερίου Enersave ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ: 1.2 Περιεχόμενα ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ... 1 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ... 3 2 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΟΥ... 3 3 ΓΕΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Η Γωνιά της Ενωμοτίας μου

Η Γωνιά της Ενωμοτίας μου Η Γωνιά της Ενωμοτίας μου Η ώρα ήταν σχεδόν 17:00. Όχι, όχι, δεν είχαν αργήσει οι άλλοι για την Ενωμοτιακή μας συγκέντρωση, απλά εγώ πάντα πήγαινα λίγο πιο νωρίς και καθόμουν στον χώρο της Ενωμοτίας. Μου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕΓΕΣ ΑΠΟ ΧΑΛΚΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

ΣΤΕΓΕΣ ΑΠΟ ΧΑΛΚΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο χαλκός χάρη στις εξαιρετικές φυσικές του ιδιότητες και τα σημαντικά πλεονεκτήματα που διαθέτει θεωρείται από τα ιδανικότερα υλικά στις αρχιτεκτονικές εφαρμογές με βασικότερη εφαρμογή του στην

Διαβάστε περισσότερα

OPERATION MANUAL DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER MODELS FTXN50KV1B FTXN60KV1B. English. Deutsch. Français. Nederlands. Español. Italiano.

OPERATION MANUAL DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER MODELS FTXN50KV1B FTXN60KV1B. English. Deutsch. Français. Nederlands. Español. Italiano. DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER OPERATION MANUAL Русский Portugues Ελληνικά Italiano Español Deutsch Nederlands Français English MODELS FTXN50KV1B FTXN60KV1B Türkçe ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΛΥΡΑΣ. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΛΥΡΑΣ. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΛΥΡΑΣ. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ. A) Η ποντιακή λύρα ή Κεµεντζές ήταν και είναι το βασικότερο µουσικό όργανο των Ελλήνων του Πόντου και παραµένει πολύ διαδεδοµένο στον Ελλαδικό

Διαβάστε περισσότερα

Φυλλάδιο οδηγιών LI 480 A. Πλυντήριο Πιάτων. Περιεχόμενα. Εγκατάσταση, 1 Τοποθέτηση και οριζοντίωση Σύνδεση νερού και παροχή ρεύματος Τεχνικά δεδομένα

Φυλλάδιο οδηγιών LI 480 A. Πλυντήριο Πιάτων. Περιεχόμενα. Εγκατάσταση, 1 Τοποθέτηση και οριζοντίωση Σύνδεση νερού και παροχή ρεύματος Τεχνικά δεδομένα Φυλλάδιο οδηγιών GR Ελληνικά Περιεχόμενα Εγκατάσταση, 1 Τοποθέτηση και οριζοντίωση Σύνδεση νερού και παροχή ρεύματος Τεχνικά δεδομένα Πλυντήριο Πιάτων Περιγραφή της συσκευής, 4 Γενική επισκόπηση Πίνακας

Διαβάστε περισσότερα

Η απόλυτη λύση για μπαλκόνια κατοικιών, εξοχικών, αίθρια, ταράτσες, καταστήματα...

Η απόλυτη λύση για μπαλκόνια κατοικιών, εξοχικών, αίθρια, ταράτσες, καταστήματα... Cover Glass- ΠΤΥΣΟΜΕΝΟ ΥΑΛΟΠΕΤΑΣΜΑ Η απόλυτη λύση για μπαλκόνια κατοικιών, εξοχικών, αίθρια, ταράτσες, καταστήματα... 01 Παρουσίαση εταιρίας Η PRISMA Α.Ε. μέλος του ομίλου εταιριών ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ είναι ο αποκλειστικός

Διαβάστε περισσότερα

WCM-control Έκδοση 4.0 Οδηγός χρήσης

WCM-control Έκδοση 4.0 Οδηγός χρήσης WCM-control Έκδοση 4.0 Οδηγός χρήσης Πίνακας περιεχομένων 1. Εισαγωγή...3 2. Εξαρτήματα...3 2.1 Εξαρτήματα μετρητή...3 2.2 Εξαρτήματα που συμπεριλαμβάνονται...3 3. Οδηγίες χρήσης...4 3.1 Γενικά......4

Διαβάστε περισσότερα