ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ Β ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ Οδηγός συναρμολόγησης Η/Υ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ Β ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ Οδηγός συναρμολόγησης Η/Υ"

Transcript

1 ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ Β ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ Οδηγός συναρμολόγησης Η/Υ Η πλειονότητα των χρηστών καταφεύγει σε "έτοιμες" λύσεις συναρμολόγησης που προσφέρουν τα καταστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ας δούμε ένας εύχρηστο οδηγό για να το πραγματοποιούμε εμείς: Εδώ βλέπουμε ένα έτοιμο σύστημα πλήρως λειτουργικό.πάμε να το κάνουμε "κομμάτια"! Πρίν από οποιαδήποτε ενέργεια στο εσωτερικό ενός υπολογιστή πρέπει να πάρουμε προφυλάξεις από τον στατικό ηλεκτρισμό που μπορεί να έχουμε, απομακρύνοντάς τον πιάνοντας κάποιο γειωμένο αντικείμενο. Ξεκινάμε βιδώνοντας τους αποστάτες στις θέσεις που απεικονίζονται στη φωτογραφία(με κύκλο). Αυτοί χρησιμοποιούνται για την αποφυγή βραχυκυκλώματος της μητρικής με το κουτί.

2 τρεις από τους αποστάτες βιδωμένους στο κουτί Τώρα είναι η σειρά του τροφοδοτικού...στην περίπτωσή μας είναι ένα corsair 500watt. Το τοποθετούμε στο πάνω μέρος του κουτιού όπως φαίνεται παρακάτω(σε κάποια καινούρια cases τοποθετούνται στο κάτω μέρος του κουτιού,στη βάση)...

3 στερεώνουμε με τέσσερις βίδες στην πλάτη του κουτιού Στη συνέχεια αφήνουμε το κουτί και πάμε στην motherboard, ram, graphic card, cpu, ψύξη των εξαρτημάτων αυτών. Όπως δηλώνει και το όνομά της η motherboard είναι η "μητέρα" όλων των άλλων εξαρτημάτων διότι αυτή τα συνδέει για να συνυπάρξουν αρμονικά κατά ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΤΡΟΠΟ για την αποφυγή λαθών(foolproof design). Gigabyte 965P-DS4

4 Πρώτα εγκαθιστούμε την CPU,το δείγμα είναι ένας Intel Core 2 Duo E6600 Ανοίγουμε το socket της CPU... Η τοποθέτηση της CPU γίνεται κατά ένα μόνο τρόπο ευθυγραμμίζοντας τις δύο εγκοπές του socket και το τριγωνάκι που είναι σε μία γωνία της CPU και του socket. Δεν πρέπει να ασκήσουμε καμία πίεση για να εφαρμόσει σωστά ο επεξεργαστής. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να δούμε αν έχουμε κάνει κάποιο λάθος και να τον ευθυγραμμίσουμε στα σημεία που έχουμε κυκλώσει στη φωτογραφία.στη συνέχεια κλείνουμε το καπάκι του socket για να τον ασφαλίσουμε στη θέση του.

5 Σ'αυτό το σημείο θα πρέπει να βάλουμε μία ειδική θερμοαγώγιμη πάστα πάνω στον επεξεργαστή.η χρησιμότητα αυτής της πάστας είναι 1) να καλύψει όποια μικροσκοπικά κενά βρεθούν ανάμεσα στην CPU και στην βάση της ψύκτρας που θα τοποθετήσουμε, και 2) για την γρηγορότερη μετάδοση της θερμότητας ανάμεσα σ'αυτά τα δύο! Η πάστα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι η Arctic Silver 5 Καθαρίζουμε την επιφάνεια της CPU με καθαρό οινόπνευμα και χαρτί από τυχόν παλιά πάστα και στη συνέχεια βάζουμε μια μικρή ποσότητα στο κέντρο της! Τώρα σειρά έχει η ψύκτρα..θα τοποθετήσουμε μια Zalman 9700NT η οποία είναι μεγαλύτερη από αυτή που δίνει η κατασκευάστρια εταιρία του επεξεργαστή και συνεπώς θα κρατήσει σε χαμηλότερες θερμοκρασίες το σύστημα μας!οι διαφορές είναι εμφανείς στις παρακάτω φωτογραφίες.

6 Αυτή είναι η ψύκτρα που δίνει η Intel (stock cooler) Μια σύγκριση των δύο για να δείτε τις διαφορές στο μέγεθος.. Τοποθετούμε την ψύκτρα πάνω στη CPU,πριν όμως καθαρίζουμε την βάση της από τυχόν υπολείμματα παλιάς θερμοαγώγιμης πάστας με λίγο οινόπνευμα και χαρτί.

7 Με το που θα ''κάτσει'' το cooler,θα απλωθεί η πάστα στον επεξεργαστή Αυτό το κλιπ θα βοηθήσει στο σφίξιμο της Zalman Βιδώνουμε εναλλάξ και από λίγο κάθε φορά τις 2 βίδες που βλέπουμε στις δύο φωτογραφίες Βασικό στάδιο είναι να μην ξεχάσουμε να βάλουμε την τροφοδοσία ρεύματος του ανεμιστήρα στην υποδοχή CPU_FAN

8 Ολοκληρώθηκε εδώ η εγκατάσταση της ψύξης του επεξεργαστή Συνέχεια έχει η εγκατάσταση της κύριας μνήμης (RAM). Ξεκουμπώνουμε τα clips που ασφαλίζουν τις μνήμες Είναι 2 στον αριθμό,πάνω και κάτω των υποδοχέων Η εγκοπή αυτή θα μας βοηθήσει στο να εγκαταστήσουμε τις μνήμες σωστά Η μνήμη μπαίνει και αυτή με έναν τρόπο μόνο: η εγκοπή της RAM να εφάπτεται με το αντίστοιχο σημείο του υποδοχέα RAM (dimm socket) της μητρικής.

9 Πιέζουμε με πολύ λίγη δύναμη την μνήμη για να κουμπώσουν οι άσπρες ασφάλειες σε αυτήν Έτσι πρέπει να δείχνει το τελικό αποτέλεσμα Σ'αυτό το σημείο θα εγκαταστήσουμε τη μητρική πλακέτα στο κουτί.το πρώτο βήμα το έχουμε κάνει ήδη,έχουμε βάλει δηλαδή τους αποστάτες στα σημεία που θα βιδωθεί η motherboard!ενα σημαντικό βήμα είναι να τοποθετήσουμε το backplate στην πλάτη του κουτιού. Αυτό είναι ενα σιδερένιο εξάρτημα που περιέχει όλες τις θέσεις για τις πίσω υποδοχές της μητρικής,πχ είσοδοι πληκτρολογίου, ποντικιού, usb, ethernet, serial ports, firewire, κάρτα ήχου!

10 Το βάζουμε εσώτερικα του κουτιού και η θέση του βρίσκεται κάτω απο το τροφοδοτικό,με λίγη πίεση θα κουμπώσει. Αφού τελειώσουμε με το backplate ας δούμε πως στηρίζεται η μητρική στο κουτί.υπάρχουν 9 τρύπες στη μητρική όπως και 9 είναι και οι αποστάτες που έχουμε ήδη βιδώσει στο κουτί. Εδώ φαίνονται με κόκκινο κύκλο τα 9 αριθμημένα σήμεια που θα βιδωθεί η motherboard......και εδώ οι 9 αποστάτες,όπως δείξαμε και στην αρχή του οδηγού Με 2 κινήσεις θα είμαστε έτοιμοι με την εγκατάσταση.παίρνουμε την μητρική και την ευθυγραμμίζουμε,με τις πίσω εξόδους της ώστε να εισχωρήσουν στις τρύπες του backplate,μετα την αφήνουμε σιγά σιγά να "κάτσει" στους αποστάτες!

11 Ύστερα την βιδώνουμε, όχι πολύ σφιχτά για να μην κάνουμε ζήμια στη μητρική. Φτάνουμε στο τελευταίο στάδιο της συναρμολόγησης, που είναι η σύνδεση της κάρτας γραφικών, σκληρού δισκου, DVD recorder και οι συνδέσεις τροφοδοσίας ολόκληρου του συστήματός μας! Αυτή είναι η κάρτα γραφικών και η θέση της στο σύστημα φαίνεται στην παρακάτω φώτο.. θα συνδεθεί στη μπλέ υποδοχή Βλέπουμε τις δικλίδες ασφαλείας που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές hardware για την σωστή τοποθέτηση και αποφυγή λαθών όπως είναι οι εγκοπές στην κάρτα γραφικών και στην μπλέ θύρα της μητρικής!! Συνδεδεμένη και σχεδόν έτοιμη για λειτουργία Σειρά έχουν οι κύριες αποθηκευτικές μονάδες του PC,σκληρός δίσκος και DVD recorder.βέβαια υπάρχουν και άλλες όπως usb flash,εξωτερικοί HDD,αλλά σ'αυτόν τον οδηγό μας ενδιαφέρουν πιο πολύ οι εσωτερικές μονάδες.θα χρησιμοποιήσουμε συσκευές σύνδεσης SATA (Serial ATA) που είναι οι πιο σύγχρονες και γρήγορες σε ταχύτητα,σε αντίθεση με τις δυσεύρετες πλέον συσκευές IDE που έχουν μεγαλύτερα καλώδια σύνδεσης και το κόστος απόκτησής τους είναι πλέον δυσανάλογο για την ταχύτητα που προσφέρουν!

12 ένας τυπικός σκληρός δίσκος σύνδεσης SATA Οι 2 υποδοχές σύνδεσης του σκληρού Βάζουμε τον δίσκο στην προβλεπόμενη θέση του κουτιού Τον σπρώχνουμε μέχρι να ευθυγραμμιστεί με τις τρύπες που θα βιδωθεί στο κουτί Τον ασφαλίζουμε στη θέση του με 2 βίδες Την ίδια ακριβώς εργασία θα επαναλάβουμε για την εγκατάσταση του dvd recorder...

13 Τελευταίο και σημαντικότερο στάδιο είναι η τροφοδοσία του συστήματος..κάθε εξάρτημα χρειάζεται και το δικό του "κομμάτι" ρεύματος για να δουλέψει έτσι όπως προβλέπεται.αν λοιπόν υπάρχει ανεπάρκεια από την πλευρά του τροφοδοτικού θα οδηγήσει σε δυσάρεστες καταστάσεις,όπως αναπάντεχα restart,"κολλήματα" που θα φέρουν χάσιμο της πολύτιμης εργασίας μας, συν ότι υπάρχει κίνδυνος να χαλάσει οτιδήποτε στο PC! Ένα άλλο κύριο μέρος είναι η σωστή κυκλοφορία αέρα μέσα στο κουτί,γι'αυτό ΠΑΝΤΑ θα πρέπει να έχουμε έναν ανεμιστήρα από μπροστά να βάζει φρέσκο αέρα,όπως και έναν στο πίσω μέρος να βγάζει τον ζεστό προς τα έξω!!!! Ξεκινάμε με την κύρια τροφοδοσία της μητρικής!είναι το πιο μεγάλο και πλατύ καλώδιο και έχει 24pin!

14 Μετά η τροφοδοσία της CPU.. 8pin καλώδιο τροφοδοσίας CPU Εάν η μητρική σας έχει 4pin υποδοχή για το ρεύμα στη cpu, απλά χωρίζετε το καλώδιο με το κλίπ που υπάρχει και βάζετε το ένα απ'τα 2 καλώδια 4pin.

15 Τροφοδοσία κάρτας γραφικών... 6pin καλώδιο για την κάρτα γραφικών Δεν προϋποθέτουν έξτρα τροφοδοσία όλες οι κάρτες γραφικών,ειδικότερα εάν είναι χαμηλών επιδόσεων,αλλά υπάρχουν και κάποιες πιο σύγχρονες που μπορεί να έχουν περισσότερες υποδοχές για ρεύμα.η δικιά μας έχει το απλό 6πινο... Τροφοδοσία συσκευών αποθήκευσης... Βύσμα ρεύματος για SATA συσκευές

16 Η μεγαλύτερη υποδοχή είναι πάντα του ρεύματος,για τις SATA συσκευές Καλώδιο δεδομένων SATA Εδώ συνδεδεμένο και το καλώδιο δεδομένων......στην αντίστοιχη θύρα SATA της μητρικής Τα παραπάνω ισχύουν και για τα SATA optical drives (DVD,Blu ray)

17 Λίγο απέχουμε για το πρώτο Power On του PC...αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να συνδέσουμε και τα καλώδια που χρειάζονται!στο μπροστινό μέρος (συνήθως) του κουτιού υπάρχουν λαμπάκια που μας δείχνουν ότι ο υπολογιστής μας είναι αναμμένος, ότι "διαβάζει" ο σκληρός δίσκος δεδομένα,όπως και το κουμπί που πατάμε για να ξεκινήσει το σύστημα ή σε περίπτωση ανάγκης το κουμπάκι reset!όλα αυτά συνδέονται πάνω στη μητρική πλακέτα και για την σωστη σύνδεση τους θα πρέπει να ανατρέξουμε στο εγχειρίδιο αυτής γιατί μπορεί να διαφέρουν στο μέρος που είναι τοποθετημένα! Το σημείο σύνδεσης επάνω στη μητρική αναφέρεται ως F_Panel (Front Panel) Κάθε κουτί έχει τέτοια βύσματα και θα τα αναγνωρίσετε όπως φαίνονται στη παρακάτω φώτο a) Reset SW (κουμπί reset) b) Power SW (κουμπί Power on,για την εκκίνηση του PC) c) Speaker (αυτό μας βοηθάει στο να αναγνωρίσουμε σφάλματα hardware,όταν ξεκινάει ο υπολογιστής και είναι όλα εντάξει,θα πρέπει να ακούσουμε ένα μόνο μικρό και σύντομο μπιπ) d) H.D.D LED (το λαμπάκι που μας δείχνει όταν γίνεται προσπέλαση δεδομένων απ'τον σκληρό δίσκο) e) P LED / power led (το άλλο λαμπάκι που ανάβει μόνο όταν το σύστημα είναι ενεργό,σβήνει όταν κάνουμε shutdown) Συνδεδεμένα και τα καλώδια

18 Κλείνουμε το πλαϊνό καπάκι του κουτιού και συνδέουμε στο πίσω μέρος του κουτιού μας το πληκτρολόγιο,ποντίκι,οθόνη και ότι άλλο περιφερειακό έχουμε στη διάθεση μας. Power On! Είμαστε έτοιμοι να βάλουμε σε λειτουργία το μηχάνημα και να εγκαταστήσουμε το λειτουργικό!!!

Το Υλικό του Υπολογιστή

Το Υλικό του Υπολογιστή Μανώλης Κιαγιάς Το Υλικό του Υπολογιστή Με εικόνες... Χανιά, 2012 (Κενή σελίδα) 1 (C) 2012 Μανώλης Κιαγιάς Το Έργο αυτό διατίθεται υπό τους όρους της Άδειας: Αναφορά Μη Εμπορική Χρήση Παρόμοια Διανομή

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 4.1 Βασικές μονάδες προσωπικού υπολογιστή

Μάθημα 4.1 Βασικές μονάδες προσωπικού υπολογιστή Μάθημα 4.1 Βασικές μονάδες προσωπικού υπολογιστή - Εισαγωγή - Αρχιτεκτονική προσωπικού υπολογιστή - Βασικά τμήματα ενός προσωπικού υπολογιστή - Η κεντρική μονάδα Όταν ολοκληρώσεις το μάθημα αυτό θα μπορείς:

Διαβάστε περισσότερα

Development of multimedia application, for damage detection of a Personal Computer on Hardware Level

Development of multimedia application, for damage detection of a Personal Computer on Hardware Level Technological Educational Institute of Piraeus Department of Electronic Computer System Engineering Bachelors Thesis Development of multimedia application, for damage detection of a Personal Computer on

Διαβάστε περισσότερα

Σαχπατζίδης Αβραάμ Καθηγητής Πληροφορικής Π.Ε 20

Σαχπατζίδης Αβραάμ Καθηγητής Πληροφορικής Π.Ε 20 Σαχπατζίδης Αβραάμ Καθηγητής Πληροφορικής Π.Ε 20 Master of Arts (M.A) in "Gender, New Forms of Education, New Forms of Employment and New Technologies in the Information Age". Top???????????? μ?????????????

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές

Εισαγωγή στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές ΤΕΙ Ηπείρου Παράρτημα Πρέβεζας Τμήμα Λογιστικής Μαθήματα 4 και 5: Κεντρική Μονάδα Η/Υ 1 Τυπική Σύνθεση ενός Σύγχρονου Υπολογιστή Περιφερειακά Κεντρική Μονάδα Περιφερειακά 2 Κουτί (Case) Η Κεντρική Μονάδα

Διαβάστε περισσότερα

Σαχπατζίδης Αβραάμ Καθηγητής Πληροφορικής Π.Ε 20

Σαχπατζίδης Αβραάμ Καθηγητής Πληροφορικής Π.Ε 20 Σαχπατζίδης Αβραάμ Καθηγητής Πληροφορικής Π.Ε 20 Master of Arts (M.A) in "Gender, New Forms of Education, New Forms of Employment and New Technologies in the Information Age". Top???????????? μ?????????????

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή

Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή GK6947 Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή U47A/ U47VC Μάρτιος 2012 Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή στο Notebook PC Σχετικά με το παρόν εγχειρίδιο... 6 Σημειώσεις για το εγχειρίδιο... 6 Προφυλάξεις ασφάλειας...

Διαβάστε περισσότερα

Παραδείγματα διδασκαλιών και φύλλων εργασίας για : «Τα μέρη του Υπολογιστή Περιφερειακά Μέσα Αποθήκευσης»

Παραδείγματα διδασκαλιών και φύλλων εργασίας για : «Τα μέρη του Υπολογιστή Περιφερειακά Μέσα Αποθήκευσης» Παραδείγματα διδασκαλιών και φύλλων εργασίας για : «Τα μέρη του Υπολογιστή Περιφερειακά Μέσα Αποθήκευσης» Στόχος Στόχος της διδασκαλίας είναι η περιγραφή των επιμέρους μερών ενός υπολογιστή και του τρόπου

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή 13,3 : B33E

Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή 13,3 : B33E GK6719 Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή 13,3 : B33E Ιούλιος 2011 Πίνακας Περιεχομένων Κεφάλαιο 1:Εισαγωγή στο Notebook PC Σχετικά με το παρόν εγχειρίδιο... 6 Σημειώσεις για το εγχειρίδιο... 6 Προφυλάξεις

Διαβάστε περισσότερα

Σημειώσεις Μαθήματος

Σημειώσεις Μαθήματος ΤΕΙ Ηπείρου Παράρτημα Πρέβεζας Τμήμα Λογιστικής Σημειώσεις Μαθήματος 1 Κύρια Μέρη του Η/Υ - Περιφερειακά 2 Κεντρική Μονάδα Περιφερειακά Περιφερειακή Μνήμη 3 1. Οθόνες Υπολογιστών Η εικόνα στον υπολογιστή

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Εισαγωγή... 31. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στους προσωπικούς υπολογιστές... 39

Περιεχόμενα. Εισαγωγή... 31. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στους προσωπικούς υπολογιστές... 39 8 Ο Οδηγός της Cisco για τις Βασικές Έννοιες Πληροφορικής (IT Essentials) Περιεχόμενα Εισαγωγή... 31 Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στους προσωπικούς υπολογιστές... 39 Στόχοι...39 Βασικοί όροι...39 Επεξήγηση των

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 2 - Βασικές ικανότητες ΤΠΕ Δεύτερο επίπεδο

Ενότητα 2 - Βασικές ικανότητες ΤΠΕ Δεύτερο επίπεδο Διαδικτυακή πύλη για τη Διασύνδεση και την Εκπαίδευση ατόμων με αναπηρίες, σε ΤΠΕ Ενότητα 2 - Βασικές ικανότητες ΤΠΕ Δεύτερο επίπεδο Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικός Διαχείρισης Συστημάτων και Παροχής Υπηρεσιών Intranet Internet

Τεχνικός Διαχείρισης Συστημάτων και Παροχής Υπηρεσιών Intranet Internet Ι.Ε.Κ. ΛΕΥΚΑΔΑΣ παράρτημα του Ι.Ε.Κ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ Τεχνικός Διαχείρισης Συστημάτων και Παροχής Υπηρεσιών Intranet Internet Σημειώσεις στο μάθημα Α εξαμήνου Αρχιτεκτονική Υπολογιστών Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή...

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥ ΑΣΤΩΝ: ΟΥΖΕΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 2/5/2012 1 Η ιστορία των ηλεκτρονικών υπολογιστών Η αρχή του 20ου αιώνα σημαδεύεται από τη μεγάλη ανάπτυξη της

Διαβάστε περισσότερα

GK6941. Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή

GK6941. Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή GK6941 Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή Δεκέμβριος 2011 Πίνακας Περιεχομένων Πίνακας Περιεχομένων... 2 1. Εισαγωγή στο Notebook PC Σχετικά με το παρόν εγχειρίδιο... 6 Σημειώσεις για το εγχειρίδιο...

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 4.2 Η μητρική πλακέτα

Μάθημα 4.2 Η μητρική πλακέτα Μάθημα 4.2 Η μητρική πλακέτα - Εισαγωγή - Οι βάσεις του επεξεργαστή και της μνήμης - Οι υποδοχές της μητρικής πλακέτας - Άλλα μέρη της μητρική πλακέτας - Τυποποιήσεις στην κατασκευή μητρικών πλακετών Όταν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΤΙΚΛΕΠΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ BS-468

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΤΙΚΛΕΠΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ BS-468 ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΤΙΚΛΕΠΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ BS-468 Περιεχόμενα 1. Περιγραφή... 3 2. Οδηγίες για τον χρήστη... 4 2.1. Βασικοί χειρισμοί... 4 Ενιαίο σύστημα.... 4 Διαχωρισμένο σύστημα.... 4 2.2. Ένδειξη Οπλισμένου

Διαβάστε περισσότερα

GK6792. Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή

GK6792. Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή GK6792 Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή Σεπτέμβριος 2011 Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή στο Notebook PC Σχετικά με το παρόν εγχειρίδιο... 6 Σημειώσεις για το εγχειρίδιο... 6 Προφυλάξεις ασφάλειας...

Διαβάστε περισσότερα

GK7169. Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή

GK7169. Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή GK7169 Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή Απρίλιος 2012 Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή στο Notebook PC Σχετικά με το παρόν εγχειρίδιο... 6 Σημειώσεις για το εγχειρίδιο... 6 Προφυλάξεις ασφάλειας...

Διαβάστε περισσότερα

Υποδείξεις για αυτό το εγχειρίδιο χειρισμού

Υποδείξεις για αυτό το εγχειρίδιο χειρισμού Υποδείξεις για αυτό το εγχειρίδιο χειρισμού Να έχετε αυτό το εγχειρίδιο χειρισμού πάντα στη διάθεσή σας κοντά στον υπολογιστή. Φυλάξτε το εγχειρίδιο χειρισμού και τη συσκευασία καλά ώστε κατά την πώληση

Διαβάστε περισσότερα

GK6459. Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή

GK6459. Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή GK6459 Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή Μάρτιος 2011 Πίνακας Περιεχομένων Kεφάλαιο 1: Εισαγωγή στο Notebook PC Σχετικά με το παρόν εγχειρίδιο... 6 Σημειώσεις για το εγχειρίδιο... 6 Προφυλάξεις ασφάλειας...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή

Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή GK7051 Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή Μάρτιος 2012 Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή στο Notebook PC Σχετικά με το παρόν εγχειρίδιο... 6 Σημειώσεις για το εγχειρίδιο... 6 Προφυλάξεις ασφάλειας...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήστη. Packard Bell EasyNote TE - 1

Εγχειρίδιο Χρήστη. Packard Bell EasyNote TE - 1 Εγχειρίδιο Χρήστη Packard Bell EasyNote TE - 1 Περιεχόµενα Έναρξη λειτουργίας του υπολογιστή 4 Ασύρματη σύνδεση... 4 Εγγραφή... 5 Εγκατάσταση λογισμικού... 6 Αποκατάσταση... 6 Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;...

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Εισαγωγή - Εκκίνηση - Βοήθεια

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Εισαγωγή - Εκκίνηση - Βοήθεια ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Εισαγωγή - Εκκίνηση - Βοήθεια 1. Νέες Τεχνολογίες Πληροφορική Υπολογιστές Στις μέρες μας καθημερινά ακούμε να μιλάνε για τους υπολογιστές, την πληροφορική, τις νέες τεχνολογίες και την Κοινωνία

Διαβάστε περισσότερα

Υποδείξεις για αυτό το εγχειρίδιο χειρισμού. Προσωπικά. Η ομάδα στόχος

Υποδείξεις για αυτό το εγχειρίδιο χειρισμού. Προσωπικά. Η ομάδα στόχος Υποδείξεις για αυτό το εγχειρίδιο χειρισμού Να έχετε αυτό το εγχειρίδιο χειρισμού πάντα στη διάθεσή σας κοντά στον υπολογιστή. Φυλάξτε το εγχειρίδιο χειρισμού και τη συσκευασία καλά ώστε σε μελλοντική

Διαβάστε περισσότερα

Υποδείξεις για αυτό το εγχειρίδιο χειρισμού. Προσωπικά. Η ομάδα στόχος

Υποδείξεις για αυτό το εγχειρίδιο χειρισμού. Προσωπικά. Η ομάδα στόχος Υποδείξεις για αυτό το εγχειρίδιο χειρισμού Να έχετε αυτό το εγχειρίδιο χειρισμού πάντα στη διάθεσή σας κοντά στον υπολογιστή. Φυλάξτε το εγχειρίδιο χειρισμού και τη συσκευασία καλά ώστε σε μελλοντική

Διαβάστε περισσότερα

ΣΟΜΠΑ ΠΕΛΕΤ «ΑΛΦΑ ΠΕΛΕΤ 9» ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

ΣΟΜΠΑ ΠΕΛΕΤ «ΑΛΦΑ ΠΕΛΕΤ 9» ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΟΜΠΑ ΠΕΛΕΤ «ΑΛΦΑ ΠΕΛΕΤ 9» ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ Πέλετ καύσιμο από ξύλινη βιομάζα βιοκαύσιμο Οι συσκευές θέρμανσης (εφεξής "σόμπες") της εταιρίας ΑΛΦΑ ΠΛΑΜ (εφεξής ALFA PLAM) κατασκευάζονται

Διαβάστε περισσότερα

Πώς δουλεύει το ADSL, από το σπίτι μας μέχρι το DSLAM: Αναλυτικός οδηγός με φωτογραφίες

Πώς δουλεύει το ADSL, από το σπίτι μας μέχρι το DSLAM: Αναλυτικός οδηγός με φωτογραφίες Πώς δουλεύει το ADSL, από το σπίτι μας μέχρι το DSLAM: Αναλυτικός οδηγός με φωτογραφίες Θέμα σχολιασμού στο Insomnia Forum : http://inso.mn/xflygv από poulinos Ας ξεκινήσουμε ένα σημαντικό θέμα με σκοπό

Διαβάστε περισσότερα

Β2.1 Βασικές έννοιες της Αρχιτεκτονικής του Η/Υ

Β2.1 Βασικές έννοιες της Αρχιτεκτονικής του Η/Υ Β2.1 Βασικές έννοιες της Αρχιτεκτονικής του Η/Υ Τι θα μάθουμε σήμερα: Να αναφέρουμε και να εξηγούμε τι είναι Αρχιτεκτονική Η/Υ Να γνωρίσουμε τα βασικά εξαρτήματα που βρίσκονται στο εσωτερικό του υπολογιστή

Διαβάστε περισσότερα

GK7837. Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή

GK7837. Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή GK7837 Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή Ιανουάριος 2013 Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή στο Notebook PC Σχετικά με το παρόν εγχειρίδιο... 6 Σημειώσεις για το εγχειρίδιο... 6 Προφυλάξεις ασφάλειας...

Διαβάστε περισσότερα