Μια επιλογή για εσάς. Μια ανάσα για το περιβάλλον. Ένα ονειρεμένο σπίτι.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Μια επιλογή για εσάς. Μια ανάσα για το περιβάλλον. Ένα ονειρεμένο σπίτι."

Transcript

1 Η νέα αντίληψη στην κατασκευή κατοικίας Μια επιλογή για εσάς. Μια ανάσα για το περιβάλλον. Ένα ονειρεμένο σπίτι. 2ο χλμ. Καλό Νερό- Καλαμάτα Τηλ. & Fax: κιν.:

2 Για αρκετά χρόνια επικρατούσε η αντίληψη οτι οι κατασκευές που ολοκληρώνονταν σε σύντομο χρονικό διάστημα και με μικρό κόστος δεν παρέχoυν τόσο μεγάλη ασφάλεια και δεν πληρούν τις απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές. Αυτή η αντίληψη επικράτησε κυρίως από το γεγονός ότι πολλοί είχαν ταυτίσει τα προκατασκευασμένα κτίρια με τα λυόμενα, παρόλο που μεταξύ των δύο υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές. Διαφορές τόσο ως προς τον τρόπο κατασκευής και τον χρόνο ζωής, όσο και ως προς τα υλικά επένδυσης και τις τεχνικές προδιαγραφές. Η φιλοσοφία μας, στην ΜΕΤ.ΚΑΤ στοχεύει σε αυτά ακριβώς τα σημεία. Το έμπειρο τεχνικό προσωπικό μας και οι εξιδεικευμένοι συνεργάτες μας είναι πάντα δίπλα σας, με τις γνώσεις και την εμπειρία που είναι απαραίτητες, για να λύσουν κάθε σας απορία και να σας βοηθήσουν να βρείτε την καταλληλότερη λύση, έτσι ώστε να πραγματοποιήσετε τα δικά σας σχέδια, με την μεγαλύτερη ακρίβεια. Σας προσφέρουμε την δυνατότητα για οποιαδήποτε κατασκευή, χωρίς τυποποιημένα σχέδια και με μεγάλη ποικιλία πρωτοποριακών λύσεων και υλικών. Εμείς στην ΜΕΤ.ΚΑΤ εξασφαλίζουμε κατασκευές με προδιαγραφές, υγρομόνωσης και θερμομόνωσης, ανώτερες των συμβατικών κατασκευών. Με αντοχή στον χρόνο και κυρίως μεγάλη αντισεισμικότητα. Ακούμε τις ανάγκες σας και σας παρέχουμε την πιο σύγχρονη και οικονομική λήση για να αποκτήσετε το δικό σας σπίτι ή την εξοχική σας κατοικία. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο οτι σας παραδίδουμε το σπίτι των ονείρων σας με το κλειδί στο χέρι αλλά και με γραπτή εγγύηση.

3 Η κατασκευή ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΣΠΙ- ΤΙΩΝ γίνεται με φέροντα οργανισμό από μεταλλικούς δοκούς οι οποίοι μπορεί να είναι ΗΕΒ ή ΗΕΑ ή κοιλοδοκούς αναλόγως της στατικής μελέτης, με μόνιμη συγκόληση, αντικαθιστώντας το μπετόν με αποτέλεσμα την μείωση του βάρους της κατασκευής και αύξηση της αντοχής στις καταπονήσεις. Η πλήρωση των τοίχων γίνεται από γαλβανισμένες λαμαρίνες (διαδοκίδες) πάχους 2,5 mm, διαμορφωμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργείται sandwich από: cm 1. Γυψοσανίδα εσωτερικά 2. Ξύλινη θωράκιση OSB 3. Ορυκτοβάμβακας 60 cm και 80 kg (Ηχοθερμομόνωση) 4. Γαλβανισμένη λαμαρίνα 2,5mm 5. Γαλβανισμένη τραπεζοειδή λαμαρίνα (Μεταλλότυπο) cm πολυστερίνη θερμοπρόσωψης Κατ αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνουμε ένα τέλειο θωρακισμένο θερμοηχομονωτικό, στεγανό, αντισεισμικό, ενεργειακό τοίχο με δυνατότητα πλήρωσης, ακόμα και συμβατικών οικοδομών. Ιδανικό για πανωσηκώματα.

4 ; μπορεί να εξοικονομήσει μια μονοκατοικία στην Ελλάδα, αν έχουν γίνει οι κατάλληλες παρεμβάσεις στο εξωτερικό και στο εσωτερικό του; Πόση ενέργεια 1 ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΠΙΤΙΑ 20% 50% % από τοποθέτηση κουφωμάτων με διπλά τζάμια ενεργειακής αποδοτικότητας. ΑΠ: 2. 40% - 50% από την τοποθέτηση θερμομόνωσης σε οροφή και εξωτερικούς τοίχους % - 30% από την αντικατάσταση του παλαιού λέβητα με έναν νέας τεχνολογίας. 3 Αν η Ελλάδα καταφέρει ως το 2020 να πετύχει τον κοινοτικό στόχο εξοικονόμησης ενέργειας κατά το 20%, θα γλιτώνει 750 εκατομύρια ευρώ τον χρόνο.

5 ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΩΨΕΙΣ Η εξωτερική θερμομόνωση είναι μια μορφή θερμομόνωσης, που συνδυάζει εξοικονόμηση ενέργειας (θερμομονωτικές πλάκες) και προστασία κτιρίων (σύστημα επιχρισμάτων προστασίας). Η ολοκληρωμένη προσέγγιση του συστήματος που προστατεύει το εξωτερικό περίβλημα του κτιρίου, είναι στην περίπτωση αυτή επιβεβλημένη, ώστε να εξασφαλισθεί η σωστή θερμομόνωση με την απαιτούμενη αξιοπιστία και αντοχή στο χρόνο. Τοποθέτηση σε προκατασκευασμένο Τοποθέτηση σε συμβατικό Με την εφαρμογή ενός συστήματος θερμομόνωσης εξασφαλίζεται: - Άριστη θερμομόνωση εξωτερικών τοίχων χωρίς θερμογέφυρες. - Πλήρη προστασία του κτιρίου από ζέστη, κρύο και υγρασία. - Ταχύτητα και οικονομία κατά την κατασκευή. - Ιδανική μέθοδος ανακαίνησης κτιρίων. - Εξοικονόμηση ενέργειας (ψύξη - θέρμανση) έως 60% σε αμόνωτα κτίρια. - Εξοικονόμηση ενέργειας έως 30% σε νέα κτίρια σε σχέση με συμβατικές μεθόδους μόνωσης. - Αύξηση της αξίας του κτιρίου. Τεχνική Περιγραφή: 1. Υπόστρωμα 2. Συγκόληση 3. Θερμομονωτική πλάκα διογκομένης πολυστερίνης ειδικών προδιαγραφών 4. Στρώση ενίσχυσης και προστασίας από ρηγματώσεις 5. Υαλόπλεγμα 6. Τελική επικάλυψη Τα πλεονεκτήματα των συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης είναι η πλήρης εξάλειψη των θερμογεφυρών και η πλήρης προστασία του κτιρίου από τις επιδράσεις του περιβάλλοντος.

6 Η χώρα μας είναι από τις ιδανικότερες γεωγραφικά περιοχές για την αξιοποίηση των φωτοβολταϊκών συστημάτων, μία από τις πολλά υποσχόμενες τεχνολογίες της νέας εποχής που ανατέλλει στο χώρο της ενέργειας. ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Τα φωτοβολταϊκά συστήματα εκμεταλλεύονται την ηλιακή ακτινοβολία, τροφοδοτούν αξιόπιστα, με πράσινη καθαρή ηλιακή ενέργεια οποιαδήποτε απαίτηση σε ηλεκτρισμό. Προσαρμόζονται σε ειδικό πλαίσιο υψηλής ποιότητας αλουμίνιο. Μειώνεται ο χρόνος τοποθέτησης κατά 30% και απαιτείται για τη τοποθέτησή του ένα μόνο εργαλείο. Χρησιμοποιείται, τόσο σε στέγες με κλίσεις όσο και σε ταράτσες. Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει αυτή η μορφή ενέργειας είναι η μηδενική ρύπανση, η αθόρυβη λειτουργία, η αξιοπιστία και η μεγάλη διάρκεια ζωής που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 30 χρόνια, η απεξάρτηση από τη τροφοδοσία καυσίμων για τις απομακρυσμένες περιοχές, η δυνατότητα επέκτασης ανάλογα με τις ανάγκες και η ελάχιστη συντήρηση. Δικαίωμα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων έχει οποιοσδήποτε ιδιώτης, φυσικό πρόσωπο, μη επιτηδευματίας ή μικρή επιχείρηση με προσωπικό μέχρι 10 άτομα και τζίρο έως 2 εκατομμύρια ευρώ, αρκεί να έχει σύνδεση με τη ΔΕΗ. Τα κριτήρια εγκατάστασης είναι να υπάρχει επαρκής ελεύθερος και ασκίαστος χώρος, να έχουν νότιο προσανατολισμό για μέγιστη απόδοση και να βρίσκονται σε σωστή κλίση. Στη σύγχρονη δόμηση μπορούμε να συνδυάσουμε θέρμανση από τον ήλιο με τα ηλιακά θερμικά συστήματα. Η ηλιακή ενέργεια είναι η βασική υποδομή μιας ενεργειακής κατοικίας που σε συνδυασμό με σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης εξασφαλίζει ιδανικό συνδυασμό άνεσης και οικονομίας μέχρι και 50%. Τα ηλιακά θερμικά συστήματα μπορούν να παράγουν ταυτόχρονα ενέργεια για θέρμανση εσωτερικών χώρων, θέρμανση πισίνας και ζεστού νερού χρήσης. Επίσης το ενδοδαπέδιο σύστημα εξασφαλίζει οικονομία μέχρι και 25% ανεξάρτητα από την πηγή θέρμανσης. Σε συνδυασμό με τα ηλιακά θερμικά συστήματα μπορούμε να πετύχουμε οικονομία καυσίμου που ξεπερνά το 70% κυρίως στα νότια κλίματα. Το ενδοδαπέδιο σύστημα εκτός από ευχάριστη θέρμανση που αποδίδει είναι κατάλληλο και για δροσισμό του χώρου σας. Εμείς στη ΜΕΤ.ΚΑΤ μελετάμε μαζί το κτίριο που θα στεγάσει την οικογένειά σας με γνώμονα την αισθητική, την οικονομία και το σεβασμό στο περιβάλλον. Αν η Ελλάδα καταφέρει ως το 2020 να πετύχει τον κοινοτικό στόχο εξοικονόμησης ενέργειας κατά το 20%, θα γλιτώνει 750 εκατομύρια ευρώ τον χρόνο.

7 ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ Καθώς το κόστος πετρελαίου θέρμανσης και του φυσικού αερίου βρίσκεται στα ψηλότερα επίπεδα τα τελευταία χρόνια, πολλοί ιδιοκτήτες κατοικιών αναζητούν εναλλακτικές λύσεις, για να έχουν στα σπίτια τους θέρμανση το χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι. Τα γεωθερμικά συστήματα χρησιμοποιούν μεγάλα κυκλωματα σωλήνων χαλκού μικρής διαμέτρου για να μεταφέρουν την θέρμανση από τα έγκατα της γης - όπου το έδαφος παραμένει σε μια σχετικά σταθερή θερμοκρασία όλο το χρόνο - εντός της οικίας. Για ψύξη η διαδικασία αυτή αντιστρέφεται. Η παραπανίσια θερμότητα αποβάλλεται από το σπίτι και διαχέεται στο έδαφος. Τα γεωθερμικά συστήματα κάνουν τη δουλειά δύο οικιακών συσκευών - του καλοριφέρ και του κλιματιστικού. Είναι φιλικά προς το περιβάλλον, οικονομικά προσιτά, χρειάζονται λίγο χώρο και παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο άνεσης για τον χρήστη. Το μόνο ενεργειακό κόστος που χρειάζεται η γεωθερμική διαδικασία είναι το ηλετρκικό ρεύμα που απαιτείται για να κυκλοφορήσει η μεταφορά του θερμαντικού υγρού μέσω των σωλήνων και να λειτουργήσει ο συμπιεστής. Οι σωληνώσεις χαλκού αποτελούν το κλειδί στην αποτελεσματικότητα των γεωθερμικων συστημάτων. Είναι εξαιρετικοί αγωγοί θερμότητας και έτσι μεταφέρεται περισσότερη θερμότητα από το έδαφος στο υγρό και αντίστροφα στον συμπιεστή. Ανταγωνιστικά παρόμοια συστήματα εδάφους που χρησιμοποιούν πλαστικές σωληνώσεις και νερό, είναι λιγότερα αποτελεσματικά και απαιτούν πρόσθετη ηλεκτρική ενέργεια και ακριβές αντλίες κυκλοφορίας. Ο χαλκός και ο χυτοσίδηρος, λαμβάνουν κορυφαίες διακρίσεις λόγω της φιλικότητάς τους προς το περιβάλλον. Το συνολικό κόστος ζωής του χαλκού και του χυτοσίδηρου είναι το 1/3 από εκέινο του πλαστικού και του αλουμινίου. Ο χαλκός και ο χυτοσίδηρος ενώ έχει το υψηλότερο κόστος κεφαλαίου, το υπερκαλύπτουν στο συνολικό τους κόστος το οποίο αντιστοιχεί σε 35% χαμηλότερο του αλουμινίου και του PVC. Οι αντλίες θερμότητας που χρησιμοποιούν εξωτερικό αέρα ως το μέσο ανταλλαγής τους, είναι διαβόητες στην περίπτωση θέρμανσης κατοικιών σε πολύ κρύο καιρό, ενώ τα συστήματα εδάφους και συγκεκριμένα τα συστήματα άμεσης ανταλλαγής, προσφέρουν αποδεδειγμένη απόδοση σε όποιο κλίμα και αν εφαρμοστούν. Εγκαθιστώντας ή ανακαινίζοντας ένα σπίτι με σύστημα θέρμανσης και ψύξης εδάφους, απαιτείται μία υψηλή αρχική επένδυση. Οι ειδικοί της ενέργειας όμως, τονίζουν ότι οι ιδιοκτήτες που προμηθεύονται γεωθερμικά συστήματα κάνουν απόσβεση του κόστους σε τρία με επτά χρόνια. Μετά τη δημοτικότητα που παρουσίασε σε Ευρώπη και Αμερική, η γεωθερμική ενέργεια σήμερα, αρχίζει να εφαρμόζεται και στην Αυστραλία. Οι Κατ ειδικοί αυτόν της τον ενέργειας, τρόπο, τονίζουν επιτυγχάνουμε ότι οι ιδιοκτήτες ένα τέλειο που θερμοηχομονωτικό, γεωθερμικά στεγανό, συστήματα αντισεισμικό, κάνουν απόσβεση ενεργειακό του τοίχο κόστους με σε τρία προμηθεύονται δυνατότητα πλήρωσης, με επτά ακόμα χρόνια. και συμβατικών.

8 Στάδια Εξέλιξης Δείγματα Όλο το υλικό είναι εγγυημένο βάσει των Διεθνών Προδιαγραφών Ποιότητας και καλής λειτουργίας. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται προσφέρουν Στεγανότητα και Λειτουργικότητα. Δε θέλει κόπο ούτε στοιχίζει μια περιουσία. Γιατί το καλοκαίρι δε θα χρειάζεστε κλιματιστικά, ενω το χειμώνα το σπίτι σας θα ζεσταίνεται σε ποσοστό 60% με 70% από τον ήλιο. Πλεονεκτήματα που θα τα χαίρεστε όσα χρόνια και αν περάσουν. 2ο χλμ. Καλό Νερό - Καλαμάτα, T.K , Τηλ. & Fax: , κιν.:

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑΣ 1 ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΟΙΚΙΑΣ Στην εποχή μας η ενέργεια είναι ένα από τα σημαντικότερα αγαθά, που εάν την παρομοιάσουμε με το νερό δεν θα θέλαμε να χάσουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΕΙΔΙΚΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΕΙΔΙΚΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΤΕΥΧΟΣ από την ERGON Το APOLYTON, η νέα καινοτομία της ERGON, είναι το μοναδικό ολοκληρωμένο πρόγραμμα που μπορεί και μειώνει τα έξοδα θέρμανσης, ψύξης και ζεστού νερού χρήσης στο απόλυτο

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικός Οδηγός Εξοικονόμησης Ενέργειας σε Κτίρια

Πρακτικός Οδηγός Εξοικονόμησης Ενέργειας σε Κτίρια Πρακτικός Οδηγός Εξοικονόμησης Ενέργειας σε Κτίρια 2 Περιεχόμενα Ο Οδηγός 5 Ο οδηγός περιέχει 6 Τηλεφωνικό Κέντρο 8 Ιστοσελίδα ENFORCE 9 Δίκτυο Ενεργειακών Επιθεωρητών 11 Το Δίκτυο 11 Μέθοδος λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Ξέρεις τους 23 τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι; Ποιες κατασκευές ή κτιριακές εγκαταστάσεις βοηθούν το περιβάλλον;

Ξέρεις τους 23 τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι; Ποιες κατασκευές ή κτιριακές εγκαταστάσεις βοηθούν το περιβάλλον; Ξέρεις τους 23 τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι; Ποιες κατασκευές ή κτιριακές εγκαταστάσεις βοηθούν το περιβάλλον; Ομάδα Εργασίας: Γ. Αλέξανδρος, Δ. Λαμπρινή, Κ. Χαραλαμπία, Κ. Θεόδωρος, Κ. Ειρήνη,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΤΙΡΙΩΝ» ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ ΜΑΡΚΑΚΗ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Επιβλέπων Καθηγητής) ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΚΟΛΟΚΟΤΣΑ (Συνεπιβλέπουσα

Διαβάστε περισσότερα

Και το σπίτι μας μπορεί να εξοικονομήσει ενέργεια!!!

Και το σπίτι μας μπορεί να εξοικονομήσει ενέργεια!!! Και το σπίτι μας μπορεί να εξοικονομήσει ενέργεια!!! Η σπατάλη ενέργειας γίνεται με τις διάφορες δραστηριότητες που ασχολούμαστε καθημερινά στο σπίτι. Οι ξεχασμένες μπρίζες σε κατάσταση ON, οι περισσότερες

Διαβάστε περισσότερα

Προτάσεις για εξοικονόµηση ενέργειας και µείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώµατος στο ήµο Αθηναίων

Προτάσεις για εξοικονόµηση ενέργειας και µείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώµατος στο ήµο Αθηναίων Προτάσεις για εξοικονόµηση ενέργειας και µείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώµατος στο ήµο Αθηναίων Ιανουάριος 2008 Κλεισόβης 9, 106 77 Αθήνα, τηλ. 2103840774-5, fax. 2103804008 www.greenpeace.gr 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Κτίρια Χαμηλής και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης με θερμομόνωση EPS

Κτίρια Χαμηλής και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης με θερμομόνωση EPS Κτίρια Χαμηλής και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης με θερμομόνωση EPS Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π. με αγγλικό τίτλο: HELLENIC ASSOCIATION OF EXPANDED POLYSTYRENE (ΗEPSΑ)

Διαβάστε περισσότερα

Διπλωματική εργασία. Ειρήνη Κρεβατσούλη

Διπλωματική εργασία. Ειρήνη Κρεβατσούλη ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης Χανιά 2013 Επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε κτήρια Διπλωματική εργασία Ειρήνη Κρεβατσούλη Επιβλέπων: Παπαευθυμίου Σπυρίδων Περίληψη Ένα από

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ Θέρμανση: ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ NEA AHI CARRIER. Προγράμματα Επιδότησης Ενεργειακή Ανάλυση Συστήματος Θέρμανσης

ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ Θέρμανση: ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ NEA AHI CARRIER. Προγράμματα Επιδότησης Ενεργειακή Ανάλυση Συστήματος Θέρμανσης ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ NEA AHI CARRIER ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΥΧΟΣ 2ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013 Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τις ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ Θέρμανση: Τελικά, τι μας κοστίζει λιγότερο; Προγράμματα Επιδότησης Ενεργειακή Ανάλυση Συστήματος

Διαβάστε περισσότερα

Ένας πρακτικός τεχνικός οδηγός

Ένας πρακτικός τεχνικός οδηγός Ένας πρακτικός τεχνικός οδηγός Ιανουάριος 2011 Λ. Βουλιαγμένης 224 & Αγίου Δημητρίου, 173 43 Άγιος Δημήτριος, τηλ. 210 9577470 info@helapco.gr, www.helapco.gr Βασικές τεχνικές πληροφορίες για τα φωτοβολταϊκά

Διαβάστε περισσότερα

Το Πράσινο Σχολείο Χαρακτηριστικά και διαφορές με τις σύγχρονες εκπαιδευτικές μονάδες

Το Πράσινο Σχολείο Χαρακτηριστικά και διαφορές με τις σύγχρονες εκπαιδευτικές μονάδες Το Πράσινο Σχολείο Χαρακτηριστικά και διαφορές με τις σύγχρονες εκπαιδευτικές μονάδες Ποντικάκη Ρουμπίνη 1, Ρόκα Χριστίνα 2, Ρουκουνάκη Έλλη 3 και Χαλαμανδάρης Στέφανος 4 1,2,3,4 LFH Eugène Delacroix 1

Διαβάστε περισσότερα

Τι κάνουμε για τα αυξημένα έξοδα με την τιμή του πετρελαίου στο 1.50

Τι κάνουμε για τα αυξημένα έξοδα με την τιμή του πετρελαίου στο 1.50 Τι κάνουμε για τα αυξημένα έξοδα με την τιμή του πετρελαίου στο 1.50 Αυτό που προτείνουμε είναι η ενεργειακή θωράκιση του χώρου μας, προκειμένου να πετύχουμε μείωση έως 50% στα έξοδα θέρμανσης. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Λύσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας

Λύσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας Λύσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας Φωτοβολταϊκά Αστείρευτη ενέργεια από τον ήλιο! Η ηλιακή ενέργεια είναι μια αστείρευτη πηγή ενέργειας στη διάθεση μας.τα προηγούμενα χρόνια η τεχνολογία και το κόστος παραγωγής

Διαβάστε περισσότερα

Π Τ ΥΧ ΙΑ Κ Η Ε Ρ Γ Α Σ ΙΑ Ε Ν Ε Ρ Γ Η Τ ΙΚ Α Κ Α Ι Π Α Θ Η Τ ΙΚ Α Η Λ ΙΑ Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α

Π Τ ΥΧ ΙΑ Κ Η Ε Ρ Γ Α Σ ΙΑ Ε Ν Ε Ρ Γ Η Τ ΙΚ Α Κ Α Ι Π Α Θ Η Τ ΙΚ Α Η Λ ΙΑ Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α Π Τ ΥΧ ΙΑ Κ Η Ε Ρ Γ Α Σ ΙΑ Ε Ν Ε Ρ Γ Η Τ ΙΚ Α Κ Α Ι Π Α Θ Η Τ ΙΚ Α Η Λ ΙΑ Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α Τ Ε Χ Ν Ο Λ Ο Γ ΙΚ Ο Ε Κ Π Α ΙΔ Ε Υ Τ ΙΚ Ο ΙΔΡΥ Μ Α Κ Α ΒΑ Λ Α Σ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τα κείµενα πάρθηκαν από το site της Greenpeace (www.greenpeace.org/greece) Φωτοβολταϊκά

Τα κείµενα πάρθηκαν από το site της Greenpeace (www.greenpeace.org/greece) Φωτοβολταϊκά Τα κείµενα πάρθηκαν από το site της Greenpeace (www.greenpeace.org/greece) και τα ενοποίησε σε pdf format Φωτοβολταϊκά Όταν τα φωτοβολταϊκά εκτεθούν στην ηλιακή ακτινοβολία µετατρέπουν ένα 5-17% της ηλιακής

Διαβάστε περισσότερα

όλα-σε-ένα νεση για οικιακές & εμπορικές εφαρμογές ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ DAIKIN ALTHERMA ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

όλα-σε-ένα νεση για οικιακές & εμπορικές εφαρμογές ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ DAIKIN ALTHERMA ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ νεση όλα-σε-ένα για οικιακές & εμπορικές εφαρμογές ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ DAIKIN ALTHERMA ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Θέρμανση, ζεστό νερό χρήσης και ψύξη Βιώσιμες ενεργειακές λύσεις για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ - PROJECT ΘΕΜΑ: EΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ - PROJECT ΘΕΜΑ: EΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ - PROJECT ΘΕΜΑ: EΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΜΑΔΑ 1: ΘΕΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΝΤΕΡΒΙΣΑΝΗ ΙΩΑΝΝΑ ΟΜΑΔΑ 2: ΑΧΕΙΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΜΠΑΖΑΪ

Διαβάστε περισσότερα

Ένας πρακτικός οδηγός

Ένας πρακτικός οδηγός Ένας πρακτικός οδηγός Σεπτέμβριος 2007 ΕΝΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ Γιατί να στραφώ στην ηλιακή ενέργεια; Για να καλύψετε δύο τουλάχιστον ανάγκες. Την ανάγκη σε ενέργεια και την ανάγκη να

Διαβάστε περισσότερα

PROJECT ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

PROJECT ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ PROJECT ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Εφαρμογή στην Ελληνική κατοικία Επιβλέπων καθηγητής: Σταμάτης Προκόπης Μαθητές: Β ΤΑΞΗΣ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ Σχολικό έτος: 2013-2014 ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1η Μπαλαμπάνου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής Μεταπτυχιακή εργασία: «Σχεδιασμός, ανάπτυξη και υλοποίηση αυτοματισμών για εξοικονόμηση ενέργειας σε κτίρια

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργητικά ηλιακά συστήματα με την εμπειρία της ALTEREN Α.Ε. Οδηγός εφαρμογής ενεργητικών ηλιακών συστημάτων

Ενεργητικά ηλιακά συστήματα με την εμπειρία της ALTEREN Α.Ε. Οδηγός εφαρμογής ενεργητικών ηλιακών συστημάτων Ενεργητικά ηλιακά συστήματα με την εμπειρία της ALTEREN Α.Ε. Οδηγός εφαρμογής ενεργητικών ηλιακών συστημάτων 1 ΓΕΝΙΚΑ Η εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Οι πλέον

Διαβάστε περισσότερα

open Die KlimaFassade Διαπνέουσα Θερμομόνωση Μειωμένο κόστος θέρμανσης και ψύξης Για πάντα

open Die KlimaFassade Διαπνέουσα Θερμομόνωση Μειωμένο κόστος θέρμανσης και ψύξης Για πάντα open Die KlimaFassade Διαπνέουσα Θερμομόνωση Μειωμένο κόστος θέρμανσης και ψύξης Για πάντα n Διαπνέουσα θερμομόνωση n Ευχάριστο εσωτερικό κλίμα n Εξοικονόμηση ενέργειας Ευχάριστο κλίμα για μιά ζωή Αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογές Εξοικονόμησης Ενέργειας

Εφαρμογές Εξοικονόμησης Ενέργειας ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1959 ΕΙΔΙΚΑ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Εφαρμογές Εξοικονόμησης Ενέργειας ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη οφείλεται στην αστικοποίηση και τη βιομηχανοποίηση που με τη σειρά τους, λόγω

Διαβάστε περισσότερα

Παραγωγή Ενέργειας από τον Ήλιο

Παραγωγή Ενέργειας από τον Ήλιο Παραγωγή Ενέργειας από τον Ήλιο... Φωτοβολταϊκά Συστήματα Συμψηφισμού - Net Metering WIND WATER SOLAR BIOMASS Τι είναι το Net Metering. Το net metering, είναι μια συμφωνία που σας επιτρέπει να συμψηφίζετε

Διαβάστε περισσότερα

Μαθαίνοντας να χρησιμοποιούμε αποδοτικά την ενέργεια. Εγχειρίδιο για τους μαθητές

Μαθαίνοντας να χρησιμοποιούμε αποδοτικά την ενέργεια. Εγχειρίδιο για τους μαθητές Μαθαίνοντας να χρησιμοποιούμε αποδοτικά την ενέργεια Εγχειρίδιο για τους μαθητές Έκδοση EL 1.0 - Σεπτέμβριος 2010 Δείτε την ιστοσελίδα του έργου IUSES www.iuses.eu για ενημερωμένες εκδόσεις. Αποποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΕΓ ΔΡΑΜΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΟΥ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΡΟΦΟΚΗΠΟΥ: ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΩΔΕΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ»

ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΕΓ ΔΡΑΜΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΟΥ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΡΟΦΟΚΗΠΟΥ: ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΩΔΕΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ» ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΕΓ ΔΡΑΜΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΟΥ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΡΟΦΟΚΗΠΟΥ: ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΩΔΕΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ» ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΣΕΧΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΚΑΤΣΙΚΑ ΘΩΜΑΗ ΔΡΑΜΑ 2011 ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωµένα Συστήµατα Ενεργειακής Αναβάθµισης Κτιρίων ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΡΜΟΣΤΕΓΑΝΩΣΗΣ ΤΑΡΑΤΣΩΝ ΕΛΑΦΡΟΒΑΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΡΜΟΣΤΕΓΑΝΩΣΗΣ ΤΑΡΑΤΣΩΝ

Ολοκληρωµένα Συστήµατα Ενεργειακής Αναβάθµισης Κτιρίων ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΡΜΟΣΤΕΓΑΝΩΣΗΣ ΤΑΡΑΤΣΩΝ ΕΛΑΦΡΟΒΑΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΡΜΟΣΤΕΓΑΝΩΣΗΣ ΤΑΡΑΤΣΩΝ certified by DUROSTICK certified by DUROSTICK ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΡΜΟΣΤΕΓΑΝΩΣΗΣ ΤΑΡΑΤΣΩΝ ΕΛΑΦΡΟΒΑΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΡΜΟΣΤΕΓΑΝΩΣΗΣ ΤΑΡΑΤΣΩΝ Ολοκληρωµένα Συστήµατα Ενεργειακής Αναβάθµισης Κτιρίων 1 Πρώτης κλάσης επιλογή!

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένος Σχεδιασμός Διαδικασιών Συντήρησης Φωτοβολταϊκών Σταθμών

Ολοκληρωμένος Σχεδιασμός Διαδικασιών Συντήρησης Φωτοβολταϊκών Σταθμών ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΘΕΜΑ Ολοκληρωμένος Σχεδιασμός Διαδικασιών Συντήρησης Φωτοβολταϊκών Σταθμών ΝΤΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α.Μ.:7253

Διαβάστε περισσότερα

Styrodur C Europe s green insulation

Styrodur C Europe s green insulation Styrodur C Europe s green insulation Πάνω από 45 χρόνια Styrodur Πάνω από 45 χρόνια εμπιστοσύνη στη θερμομόνωση Styrodur H BASF ανέπτυξε το Styrodur πριν 45 χρόνια και σήμερα είναι συνώνυμο του XPS στην

Διαβάστε περισσότερα