Εκπαιδευτικά Παιχνίδια

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Εκπαιδευτικά Παιχνίδια"

Transcript

1 Κορυφαία Εκπαιδευτικά Παιχνίδια για όλα τα παιδάκια, για κάθε προσωπικότητα, για όλα τα μυαλουδάκια, που ανήκουν στην υπέροχη οικογένεια: Χαρούμενη Εκπαίδευση! Για να παίζουν, να εξερευνούν, να μαθαίνουν και να κάνουν πράγματα που διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Εκπαιδευτικά Παιχνίδια Μόνο από τη Fisher-Price που τόσο αγαπάτε. 47 Εκπαιδευτικά παιχνίδια Laugh & Learn, για παιδιά 6-36 μηνών. Πανέξυπνα, γεμάτα ιδέες, γράμματα, τραγούδια, εκπλήξεις. Δείτε τα όλα-όλα! Νέα, fantastic ομάδα παιχνιδιών που... παίζει δυνατά: Laugh & Learn- Μαθαίνω Ελληνικά & Αγγλικά. Very good! Σειρά εκπαίδευσης Fun 2 Learn για παιδιά 2-7 ετών. Ακονίζουν το μυαλό, τους προσφέρουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις και τα προετοιμάζουν για το νηπιαγωγείο και τις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Τόσο μπροστά! Ηλεκτρονικά Εκπαιδευτικά για Παιδιά Μεγαλύτερης Ηλικίας. Καινοτόμα παιχνίδια που πάνε τη γνώση και τη φαντασία πολλά βήματα μακριά και είναι τόσο μα τόσο πρωτότυπα!

2 Laugh & Learn Εκπαιδευτικά Παιχνίδια για Παιδιά 6-36 Μηνών "στη φάρμα εδώ, μένει η χαρά, ζωάκια γλυκά, τόσο καλά! Μάθε τα ονόματά τους, γίνε εσύ η συντροφιά τους!" "άνοιξε την πόρτα κι έλα εσύ, να παίξουμε όλοι μαζί. Η μουσική δε σταματά, θα κάνεις πράγματα πολλά!" 48 íèîñî "ανοιχτά φώτα" Ένας κόσμος γνώσης και χαράς. Ένας κόσμος στα μέτρα του! Η αγάπη και η γνώση είναι... στον αέρα! Η Fisher-Price απαντάει στην ανάγκη του παιδιού για χαρούμενη μάθηση με τη σειρά παιχνιδιών: «Παίζω & Μαθαίνω». Τα πολυβραβευμένα παιχνίδια που έχουν λατρέψει πολλές οικογένειες για την καινοτομία και την ποιότητα που προσφέρουν. Σχεδιασμένα ώστε να έχουν μεγάλη διάρκεια χρήσης. Αρχικά βοηθάνε το μωρό στο να κατανοεί τη σχέση αιτίας και αποτελέσματος, καθώς κάνει πράγματα να συμβαίνουν: φώτα, ήχοι, δράση και τραγούδια παίζουν με το άγγιγμά του. Στη συνέχεια ανακαλύπτει στα ίδια παιχνίδια, την εκπαιδευτική πλευρά τους. Ακούει λέξεις και φράσεις και μαθαίνει τα χρώματα, τους αριθμούς, γράμματα και τόσα άλλα, εύκολα και με απίστευτη χαρά! 6+ "8, 9, και πάλι μέτρα!" R5715 Εκπαιδευτική Φάρμα Έλα μωράκι, πέρνα απ το πορτάκι! Τάισε την καλή μας αγελάδα, κάνε παρεούλα με όλα τα ζωάκια και ανοιγόκλεισέ τους τα φωτάκια. Αυτή η φάρμα κάνει θαύματα! Μαθαίνει στο παιδί το αλφάβητο, τους αριθμούς, τα αντίθετα, ονόματα ζώων της φάρμας, τα χρώματα. Η μουσική το ενθαρρύνει συνεχώς για να παίξει και να μάθει. Στη φάρμα θα ζήσει απίστευτες εμπειρίες. Με ήχους από τη φύση, μελωδίες και εκπαιδευτικά τραγούδια που θα λατρέψει! Με δύο πλευρές παιχνιδιού. Διαθέσιμο από τον Οκτώβριο. "είμαι ένα γουρουνάκι! Ας παίξουμε!" Πρ.Λ.Τ.: 99,99 "ροζ μύτη και αυτιά μεγάλα έχω εγώ" 49 "τέσσερα πόδια και δύο μάτια, P9413 Εκπαιδευτικά Ζωάκια Φάρμας μπλε και μοβ, πορτοκαλί!" Μαλακά ζωάκια τόσο τρυφερά, έξυπνα, εκπαιδευτικά! Η διδασκαλία γίνεται με "πως μ αρέσει να μετρώ... 1, 2, 3..." χαρούμενα τραγουδάκια! Η αγελαδίτσα μαθαίνει στα παιδάκια τους αριθμούς και το γουρουνάκι τα σχήματα. Πωλούνται ξεχωριστά. "γουρουνάκι είμαι'γω, τα σχήματα θα σου τα πω!" Πρ.Λ.Τ.: 14,99 Ένα-δύο-τρία, η ιστορία: Ο Πυθαγόρας πίστευε ότι οι αριθμοί φανερώνουν την ουσία του Κόσμου. Βάση της δικής του φιλοσοφίας τα πάντα στο σύμπαν είναι αριθμοί. Η φύση είναι ένα σύνολο από αριθμητικές σχέσεις.

3 6+ íèîñî "το φως είναι ανοιχτό" "ώρα για παραμυθάκια..." P2780 Μίνι Ηλεκτρονικά Βιβλία Είναι ένα κι ένα! Δύο βιβλία ιδανικά για μικρά παιδιά, για να μάθουν ευχάριστα τους αριθμούς και τα ζωάκια ή τα χρώματα και τα σχήματα ή όλα αν τα πάρετε μαζί. Πωλούνται ξεχωριστά. "διαβάζουμε το βιβλίο μας;" Πρ.Λ.Τ.: 14,99 "χρώματα και σχήματα αρχίζουν τα μαθήματα" Άγιε μου Βασίλη, φέτος θέλω να μου φέρεις όλη αυτή τη σελίδα! "κόκκινο καπέλο" "κοίτα! 2 πουλάκια: ένα, δύο" "τα ζωάκια θέλουν εσένα, μέτρησέ τα ένα-ένα" L4893 Ηλεκτρονική Εκπαιδευτική Καρεκλίτσα Εσείς έχετε την αγαπημένη σας πολυθρόνα. Γιατί να μην έχει και το μικρό σας την αγαπημένη του καρεκλίτσα; Γεμάτη εκπλήξεις και γνώση, δραστηριότητες, εκπαιδευτικά τραγούδια και μουσική. Η καρεκλίτσα μιλάει και το παιδί ακούει και μαθαίνει το αλφάβητο, αριθμούς, βασικές λεξούλες, φράσεις, τα αντίθετα, ονόματα ζώων, χρώματα. Απαντάει σε εύκολες ερωτήσεις, διασκεδάζει και η γνώση παίρνει την πρώτη θέση στη ζωή του! 12+ μηνών "ένα φράγκο η βιολέτα" "βρες την κόκκινη πασχαλίτσα" H8170 Μουσικό Βιβλίο Κάθε σελίδα κι ένα τραγούδι που... μιλάει στην καρδιά του! 6 γνωστά και αγαπημένα παιδικά τραγούδια, που θα τα μάθει όλα. Γράμματα, λεξούλες, χρώματα και αριθμοί θα το συνοδεύσουν στον κόσμο της γνώσης. Πρ.Λ.Τ.: 59,99 "μπορείς να βρεις ένα κίτρινο τρίγωνο;" "σηκώθηκες από την καρέκλα" Πρ.Λ.Τ.: 29,99 "άλφα" 50 "κόκκινο" "ένα" "πορτοκαλί" "τρία ψαράκια" Όταν αγγίξετε την καρδούλα του, θα ακούσετε το αγαπημένο του τραγουδάκι: "Σ αγαπώ"! 51 "μπλε αυτί" "Α, Β, Γ" "1, 2, 3" N1729 Συρόμενα Ζωάκια Δυο ζωάκια που θα θέλει να κάνει...μάκια! Το σαλιγκαράκι μαθαίνει στο παιδί χρώματα και γράμματα. H χελωνίτσα, του μαθαίνει σχήματα και αριθμούς. Με μεγάλα κουμπιά στην πλάτη τους και ένα εκπαιδευτικό τραγουδάκι. Πωλούνται ξεχωριστά. Πρ.Λ.Τ.: 14,99 Ακούω φωνές... Έρχονται από τα παιχνίδια μου και ξε... τρελαίνομαι! P3342 Εκπαιδευτικό Σκυλάκι Ζητείται σπίτι για σκυλάκι τρυφερό και ομιλητικό. Λέει τα μέρη του σώματος και 10 διαφορετικά τραγούδια που μαθαίνουν στο παιδί το αλφάβητο, λέξεις και φράσεις, με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Υιοθετήστε το! Πρ.Λ.Τ.: 34,99 "έπιασες το πόδι μου!" "μ αρέσει να μου τραγουδάς μ αρέσει όταν γελάς. Κάθε φορά που σε κοιτώ θέλω να σου πω: Σ αγαπάω... πόσο σ αγαπώ!"

4 Απίστευτη ανακάλυψη αυτά τα παιχνίδια! Ο μικρός μου είναι καιρός τώρα που παίζει και γελάει και μια μέρα... ενώ έτρωγε το μήλο του μου είπε: μι, όπως μήλο! Και έψιλον, του λέω εγώ,... όπως ελέφαντας μου απαντάει. Σιγά-σιγά μου είπε όλα τα γράμματα. Ε! τι άλλο να πω! Και είναι μόνο 3 χρονών! "χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ" 6+ íèîñî "έψιλον" G9095 Τηλέφωνο Το τηλέφωνο που τα ξέρει όλα και τα λέει όλα! Μόλις το παιδί απαντήσει, θα μάθει αριθμούς, γράμματα και λέξεις μέσα από φωτεινά σήματα που ανάβουν στην οθόνη. Η μουσική συνοδεύει κάθε του τηλεφώνημα! "...χι, ψι και ωμέγα είπα, τώρα ξέρεις την αλφαβήτα" Πρ.Λ.Τ.: 19,99 "τρία κουλουράκια, να μοιραστούμε εμείς. Στρογγυλά και τρίγωνα, τετράγωνα να δεις" K9724 Το Πρώτο μου Ραδιοφωνάκι Δεν έχει κεραία, αλλά «πιάνει» τον καλύτερο σταθμό, τι είναι; Το πρώτο μου ραδιοφωνάκι! «Παίζει» χαρούμενα παιδικά κλασικά και εκπαιδευτικά τραγουδάκια. Με κουμπί που πηγαίνει μπροστά-πίσω και σταματάει το τραγουδάκι για να συνεχίσει μετά. Στην οθόνη εναλλάσσονται χαρούμενες εικόνες. "1, 2, 3" Πρ.Λ.Τ.: 12,99 P7279 Εκπαιδευτικό Σετ Τσαγιού "άλφα, βήτα" "το σκυλάκι το γλυκό" "ποντικάκι" Για τις μικρές πριγκίπισσες ένα σετ τσαγιού που μιλάει -ω! ναι- όπως οι μεγάλοι και μαθαίνει με επιτυχία στα παιδιά τρόπους ευγένειας και κοινωνικοποίησης, αλλά και πολλά ακόμα. Με τραγουδάκια και ήχους το τσάι «πίνεται» ακόμα πιο ευχάριστα! Πρ.Λ.Τ.: 19,99 H8162 Το Πρώτο μου Εκπαιδευτικό CD Είναι δικό του και είναι πολύ προχωρημένο! «Παίζει» διασκεδαστική μουσική αλλά και 5 εκπαιδευτικά τραγούδια, λέξεις, φράσεις, ονομασίες ζώων και ήχους! "τσάι πίνουμε εδώ, ευχαριστώ, παρακαλώ" Πρ.Λ.Τ.: 19,99 52 "μμμμ... λίγο ακόμα παρακαλώ" "α! Ευχαριστώ πολύ" "κόκκινος κύκλος" "κουμπάκια, φατσούλες,..." "πάμε βόλτα" H0671 Παιχνιδοφατσούλες H2246 Κλειδάκια Τα κλειδιά που ανοίγουν τις πόρτες της γνώσης. Όταν τα αγγίζει μαθαίνει τα ονόματα των αντικειμένων που κρατά: σπιτάκι, καραβάκι, αυτοκινητάκι. Ακούει και μαθαίνει 6 εκπαιδευτικά τραγούδια, απλές λέξεις, φράσεις, χρώματα. Πρ.Λ.Τ.: 14,99 "κίτρινο σπίτι" Η γνώση γίνεται εργαλείο στα χέρια του! Εδώ θα μάθει γράμματα, αριθμούς, χρώματα και σχήματα. Θα ακούσει εκπαιδευτικά τραγούδια, μελωδίες και θα λάμψει η μέρα του με τα φωτάκια! Πρ.Λ.Τ.: 29,99 53

5 Hello! Γεια σου! Μία νέα σειρά ήρθε από τη Fisher-Price, μία νέα αγάπη γεννιέται! Τα νέα παιχνίδια των Laugh & Learn: «Μαθαίνω Ελληνικά & Αγγλικά» είναι σχεδιασμένα ώστε να βοηθήσουν το παιδί να αντιληφθεί από νωρίς μια ξένη γλώσσα και να τους ανοίξει περισσότερο τους ορίζοντες της γνώσης. Με τραγούδια, λέξεις, φράσεις για να μάθουν το αλφάβητο, τα χρώματα, τους αριθμούς και πολλά ακόμα με αστείρευτη χαρά... of course! Πες μαμά: mommy. Σ αγαπώ, I love you. Για να μάθουν τα πρώτα τους αγγλικά παίζοντας γλυκά! Για να γνωρίσουν μέσα από το παιχνίδι έναν κόσμο που θα μιλήσει στη γλώσσα τους αλλά και στη δημοφιλή γλώσσα των αγγλικών, εύκολα και διασκεδαστικά. Yes! Μαθαίνω Ελληνικά και Αγγλικά "στρίβουμε αριστερά! Left" "φτάσαμε! We are here!" "green" "ξεκινάμε! Let s go! " "lights on" "μέτρα, μέτρα οδηγέ, μπορείς! Οι αριθμοί σε περιμένουν έλα, μην αργείς! 1, 2, 3! " P7637 Εκπαιδευτικό Αυτοκινητάκι Πάμε βόλτα στον κόσμο της γνώσης. Βάλτε ζώνη ασφαλείας γιατί θα μας οδηγήσει το... παιδάκι! Με το τιμόνι στρίβει, με τον μοχλό αλλάζει ταχύτητα. Βλέπουμε τo σκυλάκι να κινείται στο ταμπλό. Ακούμε τραγουδάκια, φρασούλες, γράμματα, αριθμούς, τα αντίθετα και κατευθύνσεις, στα ελληνικά και στα αγγλικά! Με μουσική, ήχους αυτοκινήτου και φωτάκια που αναβοσβήνουν. Πρ.Λ.Τ.: 39,99 "red" "βάλε μπροστά, σταμάτα ξανά, δεξιά, αριστερά! Γύρνα τώρα το κλειδί, ευθεία πήγαινε εκεί!" "γατάκι... little cat" "ας μάθουμε αγγλικά" "είμαι στο κομπιούτερ, παίζω μουσική, το βιβλίο μελετώ, στο τηλέφωνο απαντώ! Παρακαλώ;" "η δουλειά μου είναι να μάθω, να διαβάζω και να γράφω" "one, two, three..." N3160 Το Πρώτο μου Γραφείο Το παιδί σας θέλει να πιάσει δουλειά; Εύκολα! Με το πρώτο του γραφείο θα κάνει υπερωρίες στη γνώση. Μιλάει ελληνικά και αγγλικά και μαθαίνει στο παιδί και στις 2 γλώσσες: γράμματα, αριθμούς, αντίθετα, σχήματα, χρώματα, λεξούλες. Ένα γραφείο που τα έχει όλα: laptop, βιβλιαράκι, τηλέφωνο και πιανάκι! Όταν το παιδί σταματήσει για λίγο, τότε ένα από τα παιχνίδια ανάβει και το παροτρύνει να συνεχίσει. Τα πόδια του γραφείου βγαίνουν για παιχνίδι στο πάτωμα. Με 40 τραγουδάκια και μελωδίες. Πρ.Λ.Τ.: 69,99 Διψάω για μάθηση in English! 6 + íèîñî Όσο τα παιδάκια είναι μικρά, ο μόνος τρόπος διδασκαλίας μιας ξένης γλώσσας είναι το παιχνίδι. Έτσι κι αλλιώς, σε αυτές τις ηλικίες δεν υπάρχει άλλος τρόπος. H γλώσσα πρέπει να εισάγεται βιωματικά μέσα από τα τραγουδάκια, το παιχνίδι και την επικοινωνία για να αφομοιώσουν με φυσικότητα τα καινούργια αυτά ερεθίσματα. 55

6 Σούπερ Εκπαίδευση Δεν πάει ακόμα σχολείο, αλλά μπορεί να γίνει ο... πιο καλός ο μαθητής ή η πιο καλή μαθήτρια! Είδαμε, όπως θα δείτε κι εσείς στις επόμενες σελίδες, φανταστικά παιχνίδια που ακονίζουν το μυαλό των μικρών παιδιών και δεν πρέπει να λείπουν από κανένα σπίτι. Πρόκειται για τη σειρά εκπαίδευσης Fun 2 Learn, της Fisher-Price. Τα παιχνίδια αυτά προσφέρουν στα μεγαλύτερα παιδιά όλες τις απαραίτητες γνώσεις και τα προετοιμάζουν για το νηπιαγωγείο και τις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Διαθέτουν πρωτότυπους εκπαιδευτικούς τρόπους λειτουργίας, τους μιλάνε και τα καθοδηγούν, τους μαθαίνουν να γράφουν το αλφάβητο, να καταλαβαίνουν την έννοια των αριθμών, να εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους, να δημιουργούν, να διασκεδάζουν! Fun 2 Learn Εκπαιδευτικά Παιχνίδια για Παιδιά 2 Ετών+ N8791 Το Πρώτο μου Laptop Το κρυφό σχολειό ή αλλιώς το laptop που κρύβει μέσα του όλη τη γνώση! Η τεχνολογία τόσο φιλική όσο ποτέ! Με πληκτρολόγιο που λειτουργεί πραγματικά και με οθόνη που αλλάζει χρώματα! Μιλάει στο παιδί και του μαθαίνει: να αναγνωρίζει τα γράμματα και μετά να τα πληκτρολογεί, να μετράει και να μαθαίνει τους αριθμούς μέσα από έξυπνους τρόπους. Ακόμα, το laptop, του εμφανίζει και του μαθαίνει λέξεις που ξεκινάνε από τα αντίστοιχα γράμματα. Με το ποντίκι διασκεδάζει παίζοντας 2 ηλεκτρονικά παιχνίδια. Όλα αυτά με μουσική και ήχους για περισσότερη εργασία και χαρά! 3-7 ετών Πρ.Λ.Τ.: 49,99 "κεφαλαία γράμματα" Λέξεις Πληκτρολόγηση "ας μετρήσουμε τα αστέρια" Άσχημος γραφικός χαρακτήρας; Τότε του «κόβει»! Παιχνίδια Αριθμοί Μουσική Γράμματα "κάνε κλικ με το ποντίκι στο παιχνίδι που θέλεις να παίξεις" 57 Πάρα πολλά έξυπνα παιδιά έχουν πρόβλημα με τον γραφικό τους χαρακτήρα επειδή προσπαθούν να γράψουν γρήγορα και να προλάβουν τη σκέψη τους που τρέχει. åôñî

7 Με αυτά τα παιχνίδια μπορούμε να εκπαιδευτούμε χωρίς να παιδευτούμε! "αυτό το ζωάκι είναι ένας κόκορας" "μπορείς να βρεις το ζώο που κάνει μπεεε;" "ζώα ζουν εδώ πολλά, γιούπι-γιούπι-για!" "μι! μήλο, αρχίζει από μι!" åôñî J8194 Γραφούλης-Ζωγραφούλης Ποιος θα μας πει μάθημα; Γρήγορα στον πίνακα! Με τις ειδικές κάρτες που μπορεί να βάζει το παιδάκι στον πίνακα, θα γίνει άριστος στα γράμματα! Ο Γραφούλης-Ζωγραφούλης αναγνωρίζει αυτό που δείχνουν οι κάρτες και, μιλώντας στο παιδί, το καθοδηγεί πώς και τι να γράψει και να σχεδιάσει. Ο Γραφούλης διδάσκει τη γραφή, σε κεφαλαία και πεζά. Ο Ζωγραφούλης, του μαθαίνει πώς να σχεδιάζει χρησιμοποιώντας σχήματα, γράμματα και αριθμούς. Με μαγνητική επιφάνεια για να γλιστράει η μάθηση! 3-7 ετών Πρ.Λ.Τ.: 29,99 "τώρα γράψε το γράμμα Α..." "για να ζωγραφίσεις μια γάτα ξεκίνα με έναν κύκλο" Μ8025 Εκπαιδευτική Φάρμα Τόσα ζωάκια, τόση χαρά! Το παιδί μαθαίνει να αναγνωρίζει 16 ζωάκια, με τον πιο ευχάριστο τρόπο. Κατεβάζει τον μοχλό στο ζωάκι που διαλέγει κάθε φορά και τότε ακούει το όνομά του! Ακόμα, η φάρμα κάνει ερωτήσεις στο παιδάκι, του ζητάει να βρει που είναι τα ζωάκια ή τι ήχους κάνουν. Έχει 2 διασκεδαστικά τραγουδάκια και 2 σελίδες για παιχνίδι. 1,5+ ετών Πρ.Λ.Τ.: 14,99 " τώρα ξέρεις την άλφα-βήτα" "η γάτα αρχίζει από γάμα" "πού είναι το γράμμα δέλτα;" M8031 Εκπαιδευτικό Μήλο Γιώργο, Άννα... να ένα μήλο! Όλα τα παιδάκια που θα γνωρίσουν το εκπαιδευτικό μήλο, θα μάθουν το αλφάβητο με έναν τόσο διασκεδαστικό τρόπο! Το παιδί, κατεβάζοντας τον μοχλό, διαλέγει ένα γράμμα. Το γράμμα ακούγεται και εμφανίζεται στην οθόνη ενώ παράλληλα ακούγεται μία λέξη που αρχίζει από το αντίστοιχο γράμμα! Επίσης, το μήλο κάνει ερωτήσεις στο παιδί και τραγουδάει το τραγουδάκι της άλφα-βήτα για ακόμα πιο χαρούμενη εκμάθηση! 1,5+ ετών Πρ.Λ.Τ.: 19,99 Η ζωγραφική σώζει ζωές! Αν θέλετε να βοηθήσετε τα παιδάκια που πραγματικά χρειάζονται στήριξη και οικονομική βοήθεια κάντε ένα πάρτι, καλέστε όλα τα παιδάκια/φιλαράκια του παιδιού σας, αφήστε τα να ζωγραφίσουν ό,τι θέλουν και ό,τι μπορεί το καθένα και μετά, επιτόπου κάντε μια έκθεση ζωγραφικής όπου οι γονείς θα αγοράζουν τα έργα των άλλων παιδιών για αναμνηστικά. Βάλτε τα χρήματα σε έναν κουμπαρά και μετά καταθέστε τα από την... πολύχρωμη παρέα σε λογαριασμό ενός οργανισμού κοινωνικής φροντίδας για παιδιά. Πείτε το και σε άλλους γονείς και σε παιδικούς σταθμούς, αθλητικούς συλλόγους ή όπου συχνάζει... το ταλεντάκι σας.

8 Καινοτομίες Fisher-Price Η καινοτομία είναι... το άλλο όνομα της Fisher-Price και το αποδεικνύει. Με τα νέα της καινοτόμα παιχνίδια που δίνουν στα παιδιά τα κατάλληλα εφόδια για να πάνε τη σκέψη τους πολλά βήματα παραπάνω! Πρωτοποριακά παιχνίδια που ενισχύουν τη γνώση και τη δημιουργικότητα, την άσκηση και τη φαντασία, τη χαρά και τη ζωντάνια! Ηλεκτρονικά Εκπαιδευτικά για Παιδιά Μεγαλύτερης Ηλικίας Αγώνας Ταχύτητας Εκπαίδευση Ειδικό χειριστήριο για να ελέγχετε καλύτερα τη δράση. To ρυάκι των γραμμάτων Το ύψος της σέλας προσαρμόζεται καθώς το παιδί μεγαλώνει. N5986 Ηλεκτρονικό Εκπαιδευτικό Smart Cycle Αθλείται και μαθαίνει! Δε θα θέλει να κατέβει! Ένα άψογο προπονητήριο-φροντιστήριο για το δικό σας παιδί που είναι τόσο δραστήριο! Διαδρομές γεμάτες μάθηση. Το παιδί κάνει πετάλι, χρησιμοποιεί τον μοχλό και τα κουμπιά και μαζεύει γράμματα, σχήματα, αριθμούς. Ανεβαίνει βουνά γνώσης, φάρμες λέξεων, δρόμους χαράς. Μαθαίνει πώς να χρησιμοποιεί το αλφάβητο. Οι πρώτες διδακτικές του ώρες γεμάτες χαμόγελα και άθληση! Συνδέεται στην τηλεόραση. 3+ ετών Πρ.Λ.Τ.: 129,99 3 åôñî + ΠοδηΛατρεία! Ο αριθμός των ποδηλάτων του πλανήτη στις μέρες μας υπολογίζεται ότι ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο. Το ποδήλατο μπορεί να είναι η λύση στα έντονα προβλήματα συγκοινωνίας που χαρακτηρίζουν τις περισσότερες μεγαλουπόλεις. Κεντρικά επιχειρήματα είναι ότι το ποδήλατο: Δεν αντιμετωπίζει προβλήματα κυκλοφοριακής συμφόρησης. Απαιτεί μηδαμινό χώρο στάθμευσης. Έχει τη δυνατότητα να μετακινείται και εκτός οδικού δικτύου. Δε μολύνει το περιβάλλον με κανέναν τρόπο (καυσαέρια, ηχορρύπανση). Πάει πιο γαλήνια, «διδάσκει» την ηρεμία. Γυμνάζει, σε κάνει άλλο άνθρωπο, κυριολεκτικά. Πάει πιο αργά από τα άλλα μέσα μετακίνησης, αλλά στο τέλος μπορεί να νικήσει, όπως η χελώνα κέρδισε τον λαγό! Κάνετε πετάλι, ελέγχετε το τιμόνι και τη δράση στην οθόνη! 61

9 Πολιτισμένες σκέψεις! "ο Mεγάλος Αγώνας! Έτοιμοι; Φύγαμε!" 3 åôñî + Η λογοτεχνική έκφραση, τα θεατρικά δρώμενα, και, κυρίως, η ζωγραφική αποτελούν αναντικατάστατα μέσα για την ανάπτυξη της δημιουργικής φαντασίας των παιδιών. "πάτησε το σχήμα που είναι αστέρι" Διοργανώστε ένα Πάρτι "κάνε κι εσύ παρέλαση με την μπάντα! Κουνήσου με τον ρυθμό!" 62 Χαρτοδημιουργίες Δημιουργικές Κατασκευές "διάλεξε το γράμμα που συμπληρώνει τη λέξη. Μμμ δεν είναι αυτό! Δοκίμασε ένα άλλο." 63 Ελάχιστες Προδιαγραφές Συστήματος: Λειτουργικό σύστημα: Microsoft Windows Vista, Microsoft Windows XP και Microsoft Windows Επεξεργαστής 750ΜΗz. Μνήμη 256ΜΒ RAM. Σκληρός δίσκος 200ΜΒ (διαθέσιμα). Γραφικά ανάλυση οθόνης 1024X768. Video RAM 64MB. Ακροδέκτης USB 1.1. Το λογισμικό μπορεί να μη λειτουργεί με υπολογιστές που έχουν κατασκευαστεί πριν το L7926 Ηλεκτρονικό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι-Digital Studio Συνηθισμένοι τρόποι ζωγραφικής; Όχι πια! Τώρα ζωγραφίζει στον υπολογιστή! Φτιάχνει, χρωματίζει, ζωγραφίζει, διακοσμεί, εκτυπώνει, κόβει, κολλάει, κατασκευάζει τόσα πράγματα. Κορνίζες, σαΐτες, λουλούδια, μολυβοθήκες, προσκλήσεις, καπέλα, καρτούλες, στέμματα, σημειωματάρια και τόσα άλλα! Μετά από απλές ηλεκτρονικές οδηγίες, μέσα από ένα εύκολο μενού εργασιών, το παιδί δεν είναι απλά ταλέντο, είναι ταλεντάρα! Συνδέεται στον υπολογιστή. 4+ ετών Πρ.Λ.Τ.: 69,99 R3859 Εκπαιδευτικό Ηλεκτρονικό Smart Fit Θέλεις κάτι τελείως νέο και πρωτοποριακό; Τότε... Βάλτο στα πόδια! Το Εκπαιδευτικό Ηλεκτρονικό Smart Fit είναι μια επιφάνεια δραστηριοτήτων που τα έχει όλα! Παροτρύνει τα παιδιά να κινούνται, να περπατάνε, να χοροπηδάνε, να γυμνάζονται και έτσι να... μαθαίνουν: γράμματα, αριθμούς, σχήματα, χρώματα και τόσα άλλα μέσα από πολλές δημιουργικές δραστηριότητες: Προθέρμανση, Παιδική Χαρά, Σκοινάκι, Παιχνίδια με Εμπόδια, Πλατσουρίσματα, Μουσική Μπάντα, Κουτσό με Αριθμούς, Ο Μεγάλος Αγώνας. Αυτά είναι παιχνίδια! Τα διαδραστικά παιχνίδια της νέας γενιάς! Συνδέεται στην τηλεόραση. 3+ ετών Πρ.Λ.Τ.: 69,99

10 Ηλεκτρονικά Εκπαιδευτικά για Παιδιά Μεγαλύτερης Ηλικίας. Ένα φροντιστήριο στο σπίτι σας, με παιχνίδια που... φροντίζουν να μάθουν στα παιδιά, με τον πιο κατανοητό και ευχάριστο τρόπο, ελληνικά και αγγλικά. Οι διάσημοι και λατρεμένοι φίλοι των αγοριών και των κοριτσιών: η Ντόρα η Μικρή Εξερευνήτρια και ο ξάδερφός της ο Ντιέγκο μιλάνε και μαθαίνουν στα παιδιά τη γλώσσα της μάθησης! Smi le! Μαθαίνω Ελληνικά και Αγγλικά Εκπαιδευτικά Η πρώτη εμπορική ψηφιακή φωτογραφική μηχανή παρουσιάστηκε το 1990! Πολύυυυυυυυ πριν γεννηθώ! 2 χερούλια για σταθερό κράτημα. Γιαγιά είσαι μια κούκλα! Κάτσε να σε φωτογραφίσω να σε κάνω μοντέλλλλο! 2 οπτικά σκόπευτρα για να εστιάζει με τα δυο του μάτια. Έγχρωμη οθόνη LCD. Μεγάλα κουμπιά για ευκολία στη χρήση. R7315 Ψηφιακή Φωτογραφική Μηχανή Η ψηφιακή τεχνολογία στα μέτρα του! Το παιδί μαθαίνει με τον πιο εύκολο τρόπο να φωτογραφίζει αληθινά! Χαρακτηριστικά: Λειτουργία διαγραφής φωτογραφιών. Ανάλυση 640x480 για ποιοτικές εκτυπώσεις. Ενσωματωμένη μνήμη 64 Mb για περισσότερες από 500 φωτογραφίες. Με ενσωματωμένο φλας Περιλαμβάνει USB καλώδιο για σύνδεση με υπολογιστή. Συμβατή με τα Windows 2000/ME/XP/Vista και Macintosh. 3+ ετών Πρ.Λ.Τ.: 79, Viacom International Inc. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος Nickelodeon, Nick Jr., Ντόρα η Μικρή Εξερευνήτρια, Go, Diego, Go και όλοι οι σχετικοί τίτλοι, λογότυπα και χαρακτήρες είναι σήματα της Viacom International Inc. Ανθεκτικός σχεδιασμός για να αντέχει σε πτώσεις και χτυπήματα. "βάλε ένα CD για να συνεχίσεις τις εξερευνήσεις!" "άλφα! Όπως αεροπλάνο! Very well!" "στα ελληνικά, λέμε Καλημέρα. Στα αγγλικά, λέμε Good Morning." R2778 Ντόρα & ΝτιέγκοΕκπαιδευτικό CD Player Οι υπεραγαπημένοι φίλοι των παιδιών Ντόρα και Ντιέγκο κάνουν... παιχνίδι και κάνουν και μάθημα! Το κάθε CD μαθαίνει στα παιδιά το αλφάβητο, λέξεις, αντικείμενα, και φυσικά... english! Perfect! Διαθέσιμο από τον Oκτώβριο. 2+ ετών Πρ.Λ.Τ.: 29,99 "ας πούμε ένα-ένα τα γράμματα του ονόματός μου" "βήτα" "πάτησε ένα κουμπί και φύγαμε! Let s go!" "ας μετρήσουμε μέχρι το 10!" "hello!" "hello! Θέλεις να εξερευνήσουμε τα γράμματα και τις λέξεις;" 65 "ας τραγουδήσουμε στα αγγλικά με τον Ντιέγκο. One-two-three-..." R2786 Ντόρα & Ντιέγκο-Εκπαιδευτικό Καραόκε "ας τραγουδήσουμε! Πάτησε ένα κουμπί!" Είσαι λαμπερό αστέρι, πιάσε το μικρόφωνο στο χέρι! Με τη βοήθεια της Ντόρας και του Ντιέγκο, τώρα όλα τα παιδάκια, αγοράκια-κοριτσάκια, μπορούν να αποκαλύψουν το ταλέντο τους, να τραγουδήσουν εκπαιδευτικά τραγούδια με τους αγαπημένους τους ήρωες, να παίξουν πολλά παιχνίδια, αλλά και να μάθουν χρήσιμα πράγματα: γράμματα, λέξεις, αριθμούς, σχήματα. Όλα στα ελληνικά και στα αγγλικά, εύκολα κι απλά! Διαθέσιμο από τον Νοέμβριο. 2+ ετών Πρ.Λ.Τ.: 49,99

11 66 Θεατρικό παιχνίδι: Κι αν μας αντέξει η σκηνή... Τα παιδιά θέλουν να παίζουν με τα παιχνίδια τους, αλλά τους αρέσει και να αυτοσχεδιάζουν ή να δημιουργούν τα δικά τους. Τη δυνατότητα αυτή τους την προσφέρει με μοναδικό τρόπο το θεατρικό παιχνίδι. Πάμε λοιπόν! Υλικά: 1. Για το μακιγιάζ: ειδικά προϊόντα μακιγιάζ για παιδιά, που φεύγουν με νερό. 2. Για το σκηνικό: μπαμπάκι, φελιζόλ, χαρτί, κουρέλια, αλουμινόχαρτο, μπαλόνια, χαρτοπετσέτες, κορδέλες, παλιές εφημερίδες, σκληρά χαρτόνια. 3. Για τις μάσκες: μαλακά χαρτόνια, χρωματιστές κιμωλίες, μαρκαδόροι. 4. Για τον φωτισμό: spots ή έναν προβολέα ή πολλούς μικρούς φακούς. 5. Για όλα: συρραπτικό, κόλλες, ψαλίδια. Κοστούμια: Τα ρούχα του «βεστιαρίου» δε χρειάζεται να είναι παιδικά. Είναι καλύτερα μάλιστα να είναι παλιά ρούχα μεγάλων, μιας και ξέρουμε όλοι πόσο αρέσουν στα παιδιά αυτές οι μεταμφιέσεις. Καλό θα είναι να βρείτε ρούχα όσο γίνεται πιο φανταχτερά, όπως: λαμέ, βελουτέ, κ.λπ. ή μπορεί να είναι και σκέτα υφάσματα, όπως: σεντόνια, τραπεζομάντιλα, καθώς επίσης και παπούτσια, καπέλα, γάντια, ψεύτικα κοσμήματα, μπαστούνια και ό,τι άλλα αξεσουάρ μπορείτε να μαζέψετε. Έτσι, θα δημιουργήσετε ένα αξιόλογο βεστιάριο και τα παιδιά θα μπορέσουν να κάνουν μ αυτά πολύ όμορφα παιχνίδια και αυτοσχεδιασμούς. Σενάριο: Διαβάζουμε στα παιδιά ένα παραμύθι και μετά πρέπει να το παίξουν. Στην αρχή μοιράζετε εσείς τους ρόλους (για να μην τσακωθούν). Μετά, τα αφήνετε να φτιάξουν πρώτα το σκηνικό όπως θέλουν και ύστερα να διαλέξουν ρούχα από το βεστιάριο για να μεταμφιεστούν ανάλογα με τον ρόλο τους. Τα βοηθάτε στο βάψιμο ή (τα πιο μεγάλα) τα αφήνετε να βαφτούν μόνα τους (για να γελάσετε κι εσείς)! Βέβαια, να είσαστε από κοντά για οποιαδήποτε βοήθεια. Παράσταση: Είναι όλα έτοιμα! Ξαναδιαβάζετε άλλη μια φορά το παραμύθι, τους λέτε να το ακούσουν προσεκτικά και να εστιάσει ο καθένας πια στον ρόλο του και μετά τα αφήνετε να αυτοσχεδιάσουν! Ό,τι θυμούνται και ό,τι φαντάζονται, ό,τι θέλουν, αρκεί να είναι όσο μπορούν πιο θεατρικό, ακόμα και... δραματικό! Video: Καλό θα ήταν να απαθανατίσετε αυτές τις στιγμές στο video για χιλιάδες αστείους και αναμνηστικούς λόγους! Χειροκρότημα: Στο τέλος σηκωθείτε, χειροκροτήστε και ζητήστε και αυτόγραφο! Μπράβοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο! 67

Το παιδί μαθαίνει τις πρώτες του βασικές γνώσεις με την πιο γλυκιά δασκάλα, τη Fisher-Price!

Το παιδί μαθαίνει τις πρώτες του βασικές γνώσεις με την πιο γλυκιά δασκάλα, τη Fisher-Price! 50 Το παιδί μαθαίνει τις πρώτες του βασικές γνώσεις με την πιο γλυκιά δασκάλα, τη Fisher-Price! 51 Ένας κόσμος στα μέτρα του! Γεμάτος μάθηση και χαμόγελα. 52 Η γνώση μπαίνει στη ζωούλα του και το στήριγμά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ τεύχος Β

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ τεύχος Β ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ τεύχος Β Ελένη ΚΑΜΠΕΡΗ - ΤΖΟΥΡΙΑΔΟΥ Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Σταυρούλα ΠΑΝΤΑΖΗ Νηπιαγωγός ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2004 1 λίγα λόγια για τις δραστηριότητες Στο τεύχος αυτό περιλαμβάνονται:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΙΚΟΥΔΗΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΙΚΟΥΔΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΙΚΟΥΔΗΣ 1 Εισαγωγή Τι είναι Ένα βιβλίο εισαγωγικό για τη φωτογραφία. Έχει μέσα του όσα θεωρώ ως απαραίτητα για να ξεκινήσει κάποια/ος σωστά, με ασφάλεια, εύκολα και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ τεύχος Α

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ τεύχος Α ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ τεύχος Α Ελένη ΚΑΜΠΕΡΗ - ΤΖΟΥΡΙΑΔΟΥ Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Σταυρούλα ΠΑΝΤΑΖΗ Νηπιαγωγός ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2004 Εισαγωγικά για το τεύχος ΙΙ ΙΙΙ 2 Η προσχολική ηλικία συνδέεται

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργώ παιχνίδια στο Kodu www.koduplay.gr

Δημιουργώ παιχνίδια στο Kodu www.koduplay.gr 1 Η συγγραφική ομάδα: Αϊβαλής Στέφανος, Αϊβάτης Χρήστος, Αλεξίου Βασιλική, Βουρονίκου Ασημίνα, Γάκη Στυλιανή, Γιάκα Χρυσούλα, Γιαννόπουλος Μενέλαος, Γιωργαλλίδης Αντρέας, Γκανή Λουίζα, Ζησιού Ελένη, Ζυγούρα

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «Φιλοσοφία για παιδιά» Βασικές έννοιες : Άνθρωπος- ζώο

Θέμα: «Φιλοσοφία για παιδιά» Βασικές έννοιες : Άνθρωπος- ζώο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Π.Τ.Π.Ε) ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: ΣΠΕΝ404 Ονοματεπώνυμο φοιτήτριας: Εξαδακτύλου Νίκη-Αθηνά Α.Μ.:

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΝΟΥΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΑΝΙΔΙ»

«ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΝΟΥΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΑΝΙΔΙ» «ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΝΟΥΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΑΝΙΔΙ» Συντονίστρια Καθηγήτρια: Χριστοφοράτου Τάνια, Βιολόγος Συγγραφείς: Συγγραφική Ομάδα μαθητών και Χριστοφοράτου Τάνια 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου Κρήτης ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στο

Διαβάστε περισσότερα

Μάθε να φτιάχνεις κάρτες. Δeς πως στην σελ. 7

Μάθε να φτιάχνεις κάρτες. Δeς πως στην σελ. 7 ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΥΧΟΣ1ο1ο- -Φεβρουάριος Φεβρουάριος2013 2013 Μαθητική Εφημερίδα 3ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας Ο Κουτσομπόλης του Σχολείου μας Viva Voce Η χορωδία μας Διάβασε τα πρώτος στη σελ. 3 Μάθε οσα πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

Φροντίζοντας για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο

Φροντίζοντας για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο Φροντίζοντας για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο Με τη στήριξη της: ΠΕΡΙΕΧOΜΕΝA A. Πώς να χρησιμοποιήσετε τον οδηγό για γονείς σελ. 4 B. Οδηγίες για γονείς και κηδεμόνες σελ. 5 1. Η ασφάλεια φέρνει

Διαβάστε περισσότερα

Από τα σπορ στην καθημερινή ζωή. Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι.

Από τα σπορ στην καθημερινή ζωή. Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι. Εφαρμογή Προγραμμάτων που προωθούν την Ισότητα στην Κοινωνία - ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ Από τα σπορ στην καθημερινή ζωή. Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι. ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (Α', Β, Γ Δημοτικού) 1 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Να ναι ψέματα ή αλήθεια των μεταπτυχιακών τα παραμύθια;

Να ναι ψέματα ή αλήθεια των μεταπτυχιακών τα παραμύθια; ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση MA in Drama and Performing

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικά με την παρέα μου

Ελληνικά με την παρέα μου Ελληνικά με την παρέα μου 2. Ε.ΔΙΑ.Μ.ΜΕ., Ρέθυμνο 2004 Πανεπιστήμιο Κρήτης Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε. Εργαστήριο Διαπολιτισμικών και Μεταναστευτικών Μελετών (Ε.ΔΙΑ.Μ.ΜΕ.) Πανεπιστημιούπολη 74 100 Ρέθυμνο Τηλέφωνο:

Διαβάστε περισσότερα

1.2 Πρόγραμμα και προγραμματισμός

1.2 Πρόγραμμα και προγραμματισμός Κεφάλαιο 1. Κάθε αρχή και εύκολη 1.1 Σκοπός του βιβλίου Καθημερινά χρησιμοποιούμε διάφορες υπολογιστικές εφαρμογές, όπως κειμενογράφους για να γράφουμε τα κείμενά μας και διαδικτυακούς περιηγητές για να

Διαβάστε περισσότερα

Ποιοί είμαστε; ΟΚΤΩ Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης. Γιώργος & Ελευθερία,

Ποιοί είμαστε; ΟΚΤΩ Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης. Γιώργος & Ελευθερία, Ποιοί είμαστε; Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης: Αγγλικά γιόγκα για παιδιά δημιουργική γραφή εικαστικά ζαχαροπλαστική ζωγραφική χορός θεατρικό παιχνίδι κατασκευές κεραμική φιλαναγνωσία κουκλοθέατρο μαγειρική

Διαβάστε περισσότερα

Το Μεταναστευτικό Ταξίδι των Πουλιών στα Ιόνια Νησιά

Το Μεταναστευτικό Ταξίδι των Πουλιών στα Ιόνια Νησιά Το Μεταναστευτικό Ταξίδι των Πουλιών στα Ιόνια Νησιά ΥΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙ ΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 4-16 ΕΤΩΝ ΦΥΛΛΑ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΦΥΛΛΑ ραστηριοτήτων Επιμέλεια έκδοσης Ευγενία Πανώριου Παιδαγωγικές

Διαβάστε περισσότερα

Ιριδοπαιχνιδίσματα Προσεγγίζοντας Διαθεματικά το Παραμύθι Από την εκπαιδευτικό Σοφία Νινιού και τη νηπιαγωγό Γεωργία Τζήλου Γλαύκος και Ίρις

Ιριδοπαιχνιδίσματα Προσεγγίζοντας Διαθεματικά το Παραμύθι Από την εκπαιδευτικό Σοφία Νινιού και τη νηπιαγωγό Γεωργία Τζήλου Γλαύκος και Ίρις Ιριδοπαιχνιδίσματα Προσεγγίζοντας Διαθεματικά το Παραμύθι Από την εκπαιδευτικό Σοφία Νινιού και τη νηπιαγωγό Γεωργία Τζήλου Γλαύκος και Ίρις Το Παραμύθι, μία από τις πιο αγαπημένες ενασχολήσεις των παιδιών

Διαβάστε περισσότερα

«Ήρθε το καλοκαιράκι» Ήρθε το καλοκαιράκι και τελειώνει το σχολειό γεια χαρά καλοί µου φίλοι και του χρόνου πάλι εδώ.

«Ήρθε το καλοκαιράκι» Ήρθε το καλοκαιράκι και τελειώνει το σχολειό γεια χαρά καλοί µου φίλοι και του χρόνου πάλι εδώ. «Ήρθε το καλοκαιράκι» Ήρθε το καλοκαιράκι και τελειώνει το σχολειό γεια χαρά καλοί µου φίλοι και του χρόνου πάλι εδώ. Όλοι φεύγουµε και πάµε σε βουνά κι ακρογιαλιές και χαρούµενα περνάµε του σχολειού τις

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ Εικονογράφηση: Χριστίνα Κουλουμπή

ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ Εικονογράφηση: Χριστίνα Κουλουμπή Παρά τις έντονες αντιδράσεις γιγάντων και εμπόρων αξεσουάρ για λαιμούς κύκνων, που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αποτρέψουν την έκδοσή τους, κυκλοφορούν επιτέλους από τις εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ τα πολυαναμενόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ταχυδρόμος της Κάντζας

Ο Ταχυδρόμος της Κάντζας Ο Ταχυδρόμος της Κάντζας Ο Ταχυδρόμος της Κάντζας 24ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΥΧΟΣ 24ο IOYNIOΣ 2010 ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Αγαπητά μας παιδιά, Ο Ταχυδρόμος της Κάντζας έρχεται και φέτος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΘΗΝΑ

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 124 ΑΘΗΝΑ Εδρα : Στουρνάρη 16, Αθήνα Τηλέφωνο : 210 3845261 Γραφεία: Ζήνωνος Ελεάτου 10, Μαρούσι Τηλέφωνο : 210 3306140 Fax : 210 3843038 E-mail : info@hamogelo.gr 125

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Τ.Ε.Π.Α.Ε. (Α.Π.Θ.) ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Τ.Ε.Π.Α.Ε. (Α.Π.Θ.) ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Τ.Ε.Π.Α.Ε. (Α.Π.Θ.) ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό σχεδιάστηκε από το Τ.Ε.Π.Α.Ε. της Παιδαγωγικής Σχολής τουα.π.θ.

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ. Τεύχος 42 0,30 Απρίλιος Μάιος Ιούνιος 2009

ΝΕΑ. Τεύχος 42 0,30 Απρίλιος Μάιος Ιούνιος 2009 μηνύματα ΝΕΑ Τεύχος 42 0,30 Απρίλιος Μάιος Ιούνιος 2009 περιεχόμενα 03 І Μήνυμα Γενικής Εφόρου 04 І Στον ίδιο κόσμο ζούμε 05 І Special Olympics 2011 06 І Κλάδος Αστεριών 08 І Κλάδος Πουλιών 10 І Κλάδος

Διαβάστε περισσότερα

Τα Μικρά Ανθρωπάκια. Ανακαλύπτουν. μοιράζονται. ρόλους και εργασίες, μιμούνται τους μεγάλους.

Τα Μικρά Ανθρωπάκια. Ανακαλύπτουν. μοιράζονται. ρόλους και εργασίες, μιμούνται τους μεγάλους. Ανακαλύπτουν μοιράζονται τη ζωή και μαθαίνουν ρόλους και εργασίες, τόσα πολλά! μιμούνται τους μεγάλους. Τα παιδιά Είμαστε μια ΠαιχνιδοΠαρέα που περνάμε τόσο ωραία! Φίλους έχουμε ζωάκια, αγελάδες και σκυλάκια.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΗΓΗ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΗΓΗ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑ: «Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ, ΠΗΓΗ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» Υπεύθυνοι Νηπιαγωγοί: ΙΚΑΡΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΩΡΑΣ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ: 2010-2011 ΑΦΟΡΜΗΣΗ: Αφορμή για

Διαβάστε περισσότερα

Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο... Σκέψου πιο... προσωπικά!

Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο... Σκέψου πιο... προσωπικά! Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο... Σκέψου πιο... προσωπικά! Μαθαίνω για τα προσωπικά μου δεδομένα Ιδιωτικότητα, παρακαλώ! Η ιδιωτική σου ζωή είναι πολύτιμη.

Διαβάστε περισσότερα

«Γιατί είναι σημαντική η οπτική σηματοδότηση των δραστηριοτήτων του ελεύθερου χρόνου;»

«Γιατί είναι σημαντική η οπτική σηματοδότηση των δραστηριοτήτων του ελεύθερου χρόνου;» ΤΣΙΟΥΡΗ ΙΩΑΝΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ «Πώς μπορώ να προετοιμάσω το παιδί μου για κάποια καινούρια δραστηριότητα;» Ένα από τα χαρακτηριστικά των παιδιών με αυτισμό είναι η έλλειψη ενδιαφερόντων και

Διαβάστε περισσότερα

Θεματικές προτάσεις βιβλίων για το νηπιαγωγείο & το δημοτικό

Θεματικές προτάσεις βιβλίων για το νηπιαγωγείο & το δημοτικό Θεματικές προτάσεις βιβλίων για το νηπιαγωγείο & το δημοτικό με βάση τα θέματα της Ευέλικτης Ζώνης ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ, TO BIBΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΘΗΤΗ 2010 Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ...και για νεαρούς αναγνώστες

Διαβάστε περισσότερα

Μια παρέα με... καρδιά!

Μια παρέα με... καρδιά! Μια παρέα με.. καρδιά! Copyright: Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα Βασ. Σοφίας 2 ΑΘΗΝΑ 10674 Tηλ. 210-7272100 Fax: 210-7244620 URL: http://ec.europa.eu/ellada e-mail: comm-rep-athens@ec.europa.eu

Διαβάστε περισσότερα

kids παιδικό πάρτι real Το μενού... έχει κοτόπουλο Τροφή υψηλής διατροφικής αξίας που αρέσει στα παιδιά Χαρούμενο Ωροσκόπιο

kids παιδικό πάρτι real Το μενού... έχει κοτόπουλο Τροφή υψηλής διατροφικής αξίας που αρέσει στα παιδιά Χαρούμενο Ωροσκόπιο real kids ΕΚΔΟΣΗ #14 KYΡΙΑΚΗ 22.01.2012 Το μενού... έχει κοτόπουλο Τροφή υψηλής διατροφικής αξίας που αρέσει στα παιδιά Ωροσκόπιο 2012 Τι λένε τα άστρα για τα παιδιά και τους γονείς Χαρούμενο παιδικό πάρτι

Διαβάστε περισσότερα

3. Η Μαρία και η Κατερίνα. 4. Το κείμενο έχει είναι. είναι. θέμα α. ένα γράμμα. α. την οικογένεια. β. μια αφίσα. α. μαμά και κόρη.

3. Η Μαρία και η Κατερίνα. 4. Το κείμενο έχει είναι. είναι. θέμα α. ένα γράμμα. α. την οικογένεια. β. μια αφίσα. α. μαμά και κόρη. ΕΤΟΙΜΑΖΩ ΤΑΞΙΔΙ... ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΛΟΓΟΥ - Τι βλέπεις στις φωτογραφίες; - Εσύ ταξιδεύεις; - Πού θέλεις να ταξιδέψεις; Άσκηση 1 Διαβάζεις γρήγορα το παρακάτω κείμενο και βάζεις σε κύκλο

Διαβάστε περισσότερα