Εκπαιδευτικά Παιχνίδια

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Εκπαιδευτικά Παιχνίδια"

Transcript

1 Κορυφαία Εκπαιδευτικά Παιχνίδια για όλα τα παιδάκια, για κάθε προσωπικότητα, για όλα τα μυαλουδάκια, που ανήκουν στην υπέροχη οικογένεια: Χαρούμενη Εκπαίδευση! Για να παίζουν, να εξερευνούν, να μαθαίνουν και να κάνουν πράγματα που διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Εκπαιδευτικά Παιχνίδια Μόνο από τη Fisher-Price που τόσο αγαπάτε. 47 Εκπαιδευτικά παιχνίδια Laugh & Learn, για παιδιά 6-36 μηνών. Πανέξυπνα, γεμάτα ιδέες, γράμματα, τραγούδια, εκπλήξεις. Δείτε τα όλα-όλα! Νέα, fantastic ομάδα παιχνιδιών που... παίζει δυνατά: Laugh & Learn- Μαθαίνω Ελληνικά & Αγγλικά. Very good! Σειρά εκπαίδευσης Fun 2 Learn για παιδιά 2-7 ετών. Ακονίζουν το μυαλό, τους προσφέρουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις και τα προετοιμάζουν για το νηπιαγωγείο και τις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Τόσο μπροστά! Ηλεκτρονικά Εκπαιδευτικά για Παιδιά Μεγαλύτερης Ηλικίας. Καινοτόμα παιχνίδια που πάνε τη γνώση και τη φαντασία πολλά βήματα μακριά και είναι τόσο μα τόσο πρωτότυπα!

2 Laugh & Learn Εκπαιδευτικά Παιχνίδια για Παιδιά 6-36 Μηνών "στη φάρμα εδώ, μένει η χαρά, ζωάκια γλυκά, τόσο καλά! Μάθε τα ονόματά τους, γίνε εσύ η συντροφιά τους!" "άνοιξε την πόρτα κι έλα εσύ, να παίξουμε όλοι μαζί. Η μουσική δε σταματά, θα κάνεις πράγματα πολλά!" 48 íèîñî "ανοιχτά φώτα" Ένας κόσμος γνώσης και χαράς. Ένας κόσμος στα μέτρα του! Η αγάπη και η γνώση είναι... στον αέρα! Η Fisher-Price απαντάει στην ανάγκη του παιδιού για χαρούμενη μάθηση με τη σειρά παιχνιδιών: «Παίζω & Μαθαίνω». Τα πολυβραβευμένα παιχνίδια που έχουν λατρέψει πολλές οικογένειες για την καινοτομία και την ποιότητα που προσφέρουν. Σχεδιασμένα ώστε να έχουν μεγάλη διάρκεια χρήσης. Αρχικά βοηθάνε το μωρό στο να κατανοεί τη σχέση αιτίας και αποτελέσματος, καθώς κάνει πράγματα να συμβαίνουν: φώτα, ήχοι, δράση και τραγούδια παίζουν με το άγγιγμά του. Στη συνέχεια ανακαλύπτει στα ίδια παιχνίδια, την εκπαιδευτική πλευρά τους. Ακούει λέξεις και φράσεις και μαθαίνει τα χρώματα, τους αριθμούς, γράμματα και τόσα άλλα, εύκολα και με απίστευτη χαρά! 6+ "8, 9, και πάλι μέτρα!" R5715 Εκπαιδευτική Φάρμα Έλα μωράκι, πέρνα απ το πορτάκι! Τάισε την καλή μας αγελάδα, κάνε παρεούλα με όλα τα ζωάκια και ανοιγόκλεισέ τους τα φωτάκια. Αυτή η φάρμα κάνει θαύματα! Μαθαίνει στο παιδί το αλφάβητο, τους αριθμούς, τα αντίθετα, ονόματα ζώων της φάρμας, τα χρώματα. Η μουσική το ενθαρρύνει συνεχώς για να παίξει και να μάθει. Στη φάρμα θα ζήσει απίστευτες εμπειρίες. Με ήχους από τη φύση, μελωδίες και εκπαιδευτικά τραγούδια που θα λατρέψει! Με δύο πλευρές παιχνιδιού. Διαθέσιμο από τον Οκτώβριο. "είμαι ένα γουρουνάκι! Ας παίξουμε!" Πρ.Λ.Τ.: 99,99 "ροζ μύτη και αυτιά μεγάλα έχω εγώ" 49 "τέσσερα πόδια και δύο μάτια, P9413 Εκπαιδευτικά Ζωάκια Φάρμας μπλε και μοβ, πορτοκαλί!" Μαλακά ζωάκια τόσο τρυφερά, έξυπνα, εκπαιδευτικά! Η διδασκαλία γίνεται με "πως μ αρέσει να μετρώ... 1, 2, 3..." χαρούμενα τραγουδάκια! Η αγελαδίτσα μαθαίνει στα παιδάκια τους αριθμούς και το γουρουνάκι τα σχήματα. Πωλούνται ξεχωριστά. "γουρουνάκι είμαι'γω, τα σχήματα θα σου τα πω!" Πρ.Λ.Τ.: 14,99 Ένα-δύο-τρία, η ιστορία: Ο Πυθαγόρας πίστευε ότι οι αριθμοί φανερώνουν την ουσία του Κόσμου. Βάση της δικής του φιλοσοφίας τα πάντα στο σύμπαν είναι αριθμοί. Η φύση είναι ένα σύνολο από αριθμητικές σχέσεις.

3 6+ íèîñî "το φως είναι ανοιχτό" "ώρα για παραμυθάκια..." P2780 Μίνι Ηλεκτρονικά Βιβλία Είναι ένα κι ένα! Δύο βιβλία ιδανικά για μικρά παιδιά, για να μάθουν ευχάριστα τους αριθμούς και τα ζωάκια ή τα χρώματα και τα σχήματα ή όλα αν τα πάρετε μαζί. Πωλούνται ξεχωριστά. "διαβάζουμε το βιβλίο μας;" Πρ.Λ.Τ.: 14,99 "χρώματα και σχήματα αρχίζουν τα μαθήματα" Άγιε μου Βασίλη, φέτος θέλω να μου φέρεις όλη αυτή τη σελίδα! "κόκκινο καπέλο" "κοίτα! 2 πουλάκια: ένα, δύο" "τα ζωάκια θέλουν εσένα, μέτρησέ τα ένα-ένα" L4893 Ηλεκτρονική Εκπαιδευτική Καρεκλίτσα Εσείς έχετε την αγαπημένη σας πολυθρόνα. Γιατί να μην έχει και το μικρό σας την αγαπημένη του καρεκλίτσα; Γεμάτη εκπλήξεις και γνώση, δραστηριότητες, εκπαιδευτικά τραγούδια και μουσική. Η καρεκλίτσα μιλάει και το παιδί ακούει και μαθαίνει το αλφάβητο, αριθμούς, βασικές λεξούλες, φράσεις, τα αντίθετα, ονόματα ζώων, χρώματα. Απαντάει σε εύκολες ερωτήσεις, διασκεδάζει και η γνώση παίρνει την πρώτη θέση στη ζωή του! 12+ μηνών "ένα φράγκο η βιολέτα" "βρες την κόκκινη πασχαλίτσα" H8170 Μουσικό Βιβλίο Κάθε σελίδα κι ένα τραγούδι που... μιλάει στην καρδιά του! 6 γνωστά και αγαπημένα παιδικά τραγούδια, που θα τα μάθει όλα. Γράμματα, λεξούλες, χρώματα και αριθμοί θα το συνοδεύσουν στον κόσμο της γνώσης. Πρ.Λ.Τ.: 59,99 "μπορείς να βρεις ένα κίτρινο τρίγωνο;" "σηκώθηκες από την καρέκλα" Πρ.Λ.Τ.: 29,99 "άλφα" 50 "κόκκινο" "ένα" "πορτοκαλί" "τρία ψαράκια" Όταν αγγίξετε την καρδούλα του, θα ακούσετε το αγαπημένο του τραγουδάκι: "Σ αγαπώ"! 51 "μπλε αυτί" "Α, Β, Γ" "1, 2, 3" N1729 Συρόμενα Ζωάκια Δυο ζωάκια που θα θέλει να κάνει...μάκια! Το σαλιγκαράκι μαθαίνει στο παιδί χρώματα και γράμματα. H χελωνίτσα, του μαθαίνει σχήματα και αριθμούς. Με μεγάλα κουμπιά στην πλάτη τους και ένα εκπαιδευτικό τραγουδάκι. Πωλούνται ξεχωριστά. Πρ.Λ.Τ.: 14,99 Ακούω φωνές... Έρχονται από τα παιχνίδια μου και ξε... τρελαίνομαι! P3342 Εκπαιδευτικό Σκυλάκι Ζητείται σπίτι για σκυλάκι τρυφερό και ομιλητικό. Λέει τα μέρη του σώματος και 10 διαφορετικά τραγούδια που μαθαίνουν στο παιδί το αλφάβητο, λέξεις και φράσεις, με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Υιοθετήστε το! Πρ.Λ.Τ.: 34,99 "έπιασες το πόδι μου!" "μ αρέσει να μου τραγουδάς μ αρέσει όταν γελάς. Κάθε φορά που σε κοιτώ θέλω να σου πω: Σ αγαπάω... πόσο σ αγαπώ!"

4 Απίστευτη ανακάλυψη αυτά τα παιχνίδια! Ο μικρός μου είναι καιρός τώρα που παίζει και γελάει και μια μέρα... ενώ έτρωγε το μήλο του μου είπε: μι, όπως μήλο! Και έψιλον, του λέω εγώ,... όπως ελέφαντας μου απαντάει. Σιγά-σιγά μου είπε όλα τα γράμματα. Ε! τι άλλο να πω! Και είναι μόνο 3 χρονών! "χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ" 6+ íèîñî "έψιλον" G9095 Τηλέφωνο Το τηλέφωνο που τα ξέρει όλα και τα λέει όλα! Μόλις το παιδί απαντήσει, θα μάθει αριθμούς, γράμματα και λέξεις μέσα από φωτεινά σήματα που ανάβουν στην οθόνη. Η μουσική συνοδεύει κάθε του τηλεφώνημα! "...χι, ψι και ωμέγα είπα, τώρα ξέρεις την αλφαβήτα" Πρ.Λ.Τ.: 19,99 "τρία κουλουράκια, να μοιραστούμε εμείς. Στρογγυλά και τρίγωνα, τετράγωνα να δεις" K9724 Το Πρώτο μου Ραδιοφωνάκι Δεν έχει κεραία, αλλά «πιάνει» τον καλύτερο σταθμό, τι είναι; Το πρώτο μου ραδιοφωνάκι! «Παίζει» χαρούμενα παιδικά κλασικά και εκπαιδευτικά τραγουδάκια. Με κουμπί που πηγαίνει μπροστά-πίσω και σταματάει το τραγουδάκι για να συνεχίσει μετά. Στην οθόνη εναλλάσσονται χαρούμενες εικόνες. "1, 2, 3" Πρ.Λ.Τ.: 12,99 P7279 Εκπαιδευτικό Σετ Τσαγιού "άλφα, βήτα" "το σκυλάκι το γλυκό" "ποντικάκι" Για τις μικρές πριγκίπισσες ένα σετ τσαγιού που μιλάει -ω! ναι- όπως οι μεγάλοι και μαθαίνει με επιτυχία στα παιδιά τρόπους ευγένειας και κοινωνικοποίησης, αλλά και πολλά ακόμα. Με τραγουδάκια και ήχους το τσάι «πίνεται» ακόμα πιο ευχάριστα! Πρ.Λ.Τ.: 19,99 H8162 Το Πρώτο μου Εκπαιδευτικό CD Είναι δικό του και είναι πολύ προχωρημένο! «Παίζει» διασκεδαστική μουσική αλλά και 5 εκπαιδευτικά τραγούδια, λέξεις, φράσεις, ονομασίες ζώων και ήχους! "τσάι πίνουμε εδώ, ευχαριστώ, παρακαλώ" Πρ.Λ.Τ.: 19,99 52 "μμμμ... λίγο ακόμα παρακαλώ" "α! Ευχαριστώ πολύ" "κόκκινος κύκλος" "κουμπάκια, φατσούλες,..." "πάμε βόλτα" H0671 Παιχνιδοφατσούλες H2246 Κλειδάκια Τα κλειδιά που ανοίγουν τις πόρτες της γνώσης. Όταν τα αγγίζει μαθαίνει τα ονόματα των αντικειμένων που κρατά: σπιτάκι, καραβάκι, αυτοκινητάκι. Ακούει και μαθαίνει 6 εκπαιδευτικά τραγούδια, απλές λέξεις, φράσεις, χρώματα. Πρ.Λ.Τ.: 14,99 "κίτρινο σπίτι" Η γνώση γίνεται εργαλείο στα χέρια του! Εδώ θα μάθει γράμματα, αριθμούς, χρώματα και σχήματα. Θα ακούσει εκπαιδευτικά τραγούδια, μελωδίες και θα λάμψει η μέρα του με τα φωτάκια! Πρ.Λ.Τ.: 29,99 53

5 Hello! Γεια σου! Μία νέα σειρά ήρθε από τη Fisher-Price, μία νέα αγάπη γεννιέται! Τα νέα παιχνίδια των Laugh & Learn: «Μαθαίνω Ελληνικά & Αγγλικά» είναι σχεδιασμένα ώστε να βοηθήσουν το παιδί να αντιληφθεί από νωρίς μια ξένη γλώσσα και να τους ανοίξει περισσότερο τους ορίζοντες της γνώσης. Με τραγούδια, λέξεις, φράσεις για να μάθουν το αλφάβητο, τα χρώματα, τους αριθμούς και πολλά ακόμα με αστείρευτη χαρά... of course! Πες μαμά: mommy. Σ αγαπώ, I love you. Για να μάθουν τα πρώτα τους αγγλικά παίζοντας γλυκά! Για να γνωρίσουν μέσα από το παιχνίδι έναν κόσμο που θα μιλήσει στη γλώσσα τους αλλά και στη δημοφιλή γλώσσα των αγγλικών, εύκολα και διασκεδαστικά. Yes! Μαθαίνω Ελληνικά και Αγγλικά "στρίβουμε αριστερά! Left" "φτάσαμε! We are here!" "green" "ξεκινάμε! Let s go! " "lights on" "μέτρα, μέτρα οδηγέ, μπορείς! Οι αριθμοί σε περιμένουν έλα, μην αργείς! 1, 2, 3! " P7637 Εκπαιδευτικό Αυτοκινητάκι Πάμε βόλτα στον κόσμο της γνώσης. Βάλτε ζώνη ασφαλείας γιατί θα μας οδηγήσει το... παιδάκι! Με το τιμόνι στρίβει, με τον μοχλό αλλάζει ταχύτητα. Βλέπουμε τo σκυλάκι να κινείται στο ταμπλό. Ακούμε τραγουδάκια, φρασούλες, γράμματα, αριθμούς, τα αντίθετα και κατευθύνσεις, στα ελληνικά και στα αγγλικά! Με μουσική, ήχους αυτοκινήτου και φωτάκια που αναβοσβήνουν. Πρ.Λ.Τ.: 39,99 "red" "βάλε μπροστά, σταμάτα ξανά, δεξιά, αριστερά! Γύρνα τώρα το κλειδί, ευθεία πήγαινε εκεί!" "γατάκι... little cat" "ας μάθουμε αγγλικά" "είμαι στο κομπιούτερ, παίζω μουσική, το βιβλίο μελετώ, στο τηλέφωνο απαντώ! Παρακαλώ;" "η δουλειά μου είναι να μάθω, να διαβάζω και να γράφω" "one, two, three..." N3160 Το Πρώτο μου Γραφείο Το παιδί σας θέλει να πιάσει δουλειά; Εύκολα! Με το πρώτο του γραφείο θα κάνει υπερωρίες στη γνώση. Μιλάει ελληνικά και αγγλικά και μαθαίνει στο παιδί και στις 2 γλώσσες: γράμματα, αριθμούς, αντίθετα, σχήματα, χρώματα, λεξούλες. Ένα γραφείο που τα έχει όλα: laptop, βιβλιαράκι, τηλέφωνο και πιανάκι! Όταν το παιδί σταματήσει για λίγο, τότε ένα από τα παιχνίδια ανάβει και το παροτρύνει να συνεχίσει. Τα πόδια του γραφείου βγαίνουν για παιχνίδι στο πάτωμα. Με 40 τραγουδάκια και μελωδίες. Πρ.Λ.Τ.: 69,99 Διψάω για μάθηση in English! 6 + íèîñî Όσο τα παιδάκια είναι μικρά, ο μόνος τρόπος διδασκαλίας μιας ξένης γλώσσας είναι το παιχνίδι. Έτσι κι αλλιώς, σε αυτές τις ηλικίες δεν υπάρχει άλλος τρόπος. H γλώσσα πρέπει να εισάγεται βιωματικά μέσα από τα τραγουδάκια, το παιχνίδι και την επικοινωνία για να αφομοιώσουν με φυσικότητα τα καινούργια αυτά ερεθίσματα. 55

6 Σούπερ Εκπαίδευση Δεν πάει ακόμα σχολείο, αλλά μπορεί να γίνει ο... πιο καλός ο μαθητής ή η πιο καλή μαθήτρια! Είδαμε, όπως θα δείτε κι εσείς στις επόμενες σελίδες, φανταστικά παιχνίδια που ακονίζουν το μυαλό των μικρών παιδιών και δεν πρέπει να λείπουν από κανένα σπίτι. Πρόκειται για τη σειρά εκπαίδευσης Fun 2 Learn, της Fisher-Price. Τα παιχνίδια αυτά προσφέρουν στα μεγαλύτερα παιδιά όλες τις απαραίτητες γνώσεις και τα προετοιμάζουν για το νηπιαγωγείο και τις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Διαθέτουν πρωτότυπους εκπαιδευτικούς τρόπους λειτουργίας, τους μιλάνε και τα καθοδηγούν, τους μαθαίνουν να γράφουν το αλφάβητο, να καταλαβαίνουν την έννοια των αριθμών, να εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους, να δημιουργούν, να διασκεδάζουν! Fun 2 Learn Εκπαιδευτικά Παιχνίδια για Παιδιά 2 Ετών+ N8791 Το Πρώτο μου Laptop Το κρυφό σχολειό ή αλλιώς το laptop που κρύβει μέσα του όλη τη γνώση! Η τεχνολογία τόσο φιλική όσο ποτέ! Με πληκτρολόγιο που λειτουργεί πραγματικά και με οθόνη που αλλάζει χρώματα! Μιλάει στο παιδί και του μαθαίνει: να αναγνωρίζει τα γράμματα και μετά να τα πληκτρολογεί, να μετράει και να μαθαίνει τους αριθμούς μέσα από έξυπνους τρόπους. Ακόμα, το laptop, του εμφανίζει και του μαθαίνει λέξεις που ξεκινάνε από τα αντίστοιχα γράμματα. Με το ποντίκι διασκεδάζει παίζοντας 2 ηλεκτρονικά παιχνίδια. Όλα αυτά με μουσική και ήχους για περισσότερη εργασία και χαρά! 3-7 ετών Πρ.Λ.Τ.: 49,99 "κεφαλαία γράμματα" Λέξεις Πληκτρολόγηση "ας μετρήσουμε τα αστέρια" Άσχημος γραφικός χαρακτήρας; Τότε του «κόβει»! Παιχνίδια Αριθμοί Μουσική Γράμματα "κάνε κλικ με το ποντίκι στο παιχνίδι που θέλεις να παίξεις" 57 Πάρα πολλά έξυπνα παιδιά έχουν πρόβλημα με τον γραφικό τους χαρακτήρα επειδή προσπαθούν να γράψουν γρήγορα και να προλάβουν τη σκέψη τους που τρέχει. åôñî

7 Με αυτά τα παιχνίδια μπορούμε να εκπαιδευτούμε χωρίς να παιδευτούμε! "αυτό το ζωάκι είναι ένας κόκορας" "μπορείς να βρεις το ζώο που κάνει μπεεε;" "ζώα ζουν εδώ πολλά, γιούπι-γιούπι-για!" "μι! μήλο, αρχίζει από μι!" åôñî J8194 Γραφούλης-Ζωγραφούλης Ποιος θα μας πει μάθημα; Γρήγορα στον πίνακα! Με τις ειδικές κάρτες που μπορεί να βάζει το παιδάκι στον πίνακα, θα γίνει άριστος στα γράμματα! Ο Γραφούλης-Ζωγραφούλης αναγνωρίζει αυτό που δείχνουν οι κάρτες και, μιλώντας στο παιδί, το καθοδηγεί πώς και τι να γράψει και να σχεδιάσει. Ο Γραφούλης διδάσκει τη γραφή, σε κεφαλαία και πεζά. Ο Ζωγραφούλης, του μαθαίνει πώς να σχεδιάζει χρησιμοποιώντας σχήματα, γράμματα και αριθμούς. Με μαγνητική επιφάνεια για να γλιστράει η μάθηση! 3-7 ετών Πρ.Λ.Τ.: 29,99 "τώρα γράψε το γράμμα Α..." "για να ζωγραφίσεις μια γάτα ξεκίνα με έναν κύκλο" Μ8025 Εκπαιδευτική Φάρμα Τόσα ζωάκια, τόση χαρά! Το παιδί μαθαίνει να αναγνωρίζει 16 ζωάκια, με τον πιο ευχάριστο τρόπο. Κατεβάζει τον μοχλό στο ζωάκι που διαλέγει κάθε φορά και τότε ακούει το όνομά του! Ακόμα, η φάρμα κάνει ερωτήσεις στο παιδάκι, του ζητάει να βρει που είναι τα ζωάκια ή τι ήχους κάνουν. Έχει 2 διασκεδαστικά τραγουδάκια και 2 σελίδες για παιχνίδι. 1,5+ ετών Πρ.Λ.Τ.: 14,99 " τώρα ξέρεις την άλφα-βήτα" "η γάτα αρχίζει από γάμα" "πού είναι το γράμμα δέλτα;" M8031 Εκπαιδευτικό Μήλο Γιώργο, Άννα... να ένα μήλο! Όλα τα παιδάκια που θα γνωρίσουν το εκπαιδευτικό μήλο, θα μάθουν το αλφάβητο με έναν τόσο διασκεδαστικό τρόπο! Το παιδί, κατεβάζοντας τον μοχλό, διαλέγει ένα γράμμα. Το γράμμα ακούγεται και εμφανίζεται στην οθόνη ενώ παράλληλα ακούγεται μία λέξη που αρχίζει από το αντίστοιχο γράμμα! Επίσης, το μήλο κάνει ερωτήσεις στο παιδί και τραγουδάει το τραγουδάκι της άλφα-βήτα για ακόμα πιο χαρούμενη εκμάθηση! 1,5+ ετών Πρ.Λ.Τ.: 19,99 Η ζωγραφική σώζει ζωές! Αν θέλετε να βοηθήσετε τα παιδάκια που πραγματικά χρειάζονται στήριξη και οικονομική βοήθεια κάντε ένα πάρτι, καλέστε όλα τα παιδάκια/φιλαράκια του παιδιού σας, αφήστε τα να ζωγραφίσουν ό,τι θέλουν και ό,τι μπορεί το καθένα και μετά, επιτόπου κάντε μια έκθεση ζωγραφικής όπου οι γονείς θα αγοράζουν τα έργα των άλλων παιδιών για αναμνηστικά. Βάλτε τα χρήματα σε έναν κουμπαρά και μετά καταθέστε τα από την... πολύχρωμη παρέα σε λογαριασμό ενός οργανισμού κοινωνικής φροντίδας για παιδιά. Πείτε το και σε άλλους γονείς και σε παιδικούς σταθμούς, αθλητικούς συλλόγους ή όπου συχνάζει... το ταλεντάκι σας.

8 Καινοτομίες Fisher-Price Η καινοτομία είναι... το άλλο όνομα της Fisher-Price και το αποδεικνύει. Με τα νέα της καινοτόμα παιχνίδια που δίνουν στα παιδιά τα κατάλληλα εφόδια για να πάνε τη σκέψη τους πολλά βήματα παραπάνω! Πρωτοποριακά παιχνίδια που ενισχύουν τη γνώση και τη δημιουργικότητα, την άσκηση και τη φαντασία, τη χαρά και τη ζωντάνια! Ηλεκτρονικά Εκπαιδευτικά για Παιδιά Μεγαλύτερης Ηλικίας Αγώνας Ταχύτητας Εκπαίδευση Ειδικό χειριστήριο για να ελέγχετε καλύτερα τη δράση. To ρυάκι των γραμμάτων Το ύψος της σέλας προσαρμόζεται καθώς το παιδί μεγαλώνει. N5986 Ηλεκτρονικό Εκπαιδευτικό Smart Cycle Αθλείται και μαθαίνει! Δε θα θέλει να κατέβει! Ένα άψογο προπονητήριο-φροντιστήριο για το δικό σας παιδί που είναι τόσο δραστήριο! Διαδρομές γεμάτες μάθηση. Το παιδί κάνει πετάλι, χρησιμοποιεί τον μοχλό και τα κουμπιά και μαζεύει γράμματα, σχήματα, αριθμούς. Ανεβαίνει βουνά γνώσης, φάρμες λέξεων, δρόμους χαράς. Μαθαίνει πώς να χρησιμοποιεί το αλφάβητο. Οι πρώτες διδακτικές του ώρες γεμάτες χαμόγελα και άθληση! Συνδέεται στην τηλεόραση. 3+ ετών Πρ.Λ.Τ.: 129,99 3 åôñî + ΠοδηΛατρεία! Ο αριθμός των ποδηλάτων του πλανήτη στις μέρες μας υπολογίζεται ότι ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο. Το ποδήλατο μπορεί να είναι η λύση στα έντονα προβλήματα συγκοινωνίας που χαρακτηρίζουν τις περισσότερες μεγαλουπόλεις. Κεντρικά επιχειρήματα είναι ότι το ποδήλατο: Δεν αντιμετωπίζει προβλήματα κυκλοφοριακής συμφόρησης. Απαιτεί μηδαμινό χώρο στάθμευσης. Έχει τη δυνατότητα να μετακινείται και εκτός οδικού δικτύου. Δε μολύνει το περιβάλλον με κανέναν τρόπο (καυσαέρια, ηχορρύπανση). Πάει πιο γαλήνια, «διδάσκει» την ηρεμία. Γυμνάζει, σε κάνει άλλο άνθρωπο, κυριολεκτικά. Πάει πιο αργά από τα άλλα μέσα μετακίνησης, αλλά στο τέλος μπορεί να νικήσει, όπως η χελώνα κέρδισε τον λαγό! Κάνετε πετάλι, ελέγχετε το τιμόνι και τη δράση στην οθόνη! 61

9 Πολιτισμένες σκέψεις! "ο Mεγάλος Αγώνας! Έτοιμοι; Φύγαμε!" 3 åôñî + Η λογοτεχνική έκφραση, τα θεατρικά δρώμενα, και, κυρίως, η ζωγραφική αποτελούν αναντικατάστατα μέσα για την ανάπτυξη της δημιουργικής φαντασίας των παιδιών. "πάτησε το σχήμα που είναι αστέρι" Διοργανώστε ένα Πάρτι "κάνε κι εσύ παρέλαση με την μπάντα! Κουνήσου με τον ρυθμό!" 62 Χαρτοδημιουργίες Δημιουργικές Κατασκευές "διάλεξε το γράμμα που συμπληρώνει τη λέξη. Μμμ δεν είναι αυτό! Δοκίμασε ένα άλλο." 63 Ελάχιστες Προδιαγραφές Συστήματος: Λειτουργικό σύστημα: Microsoft Windows Vista, Microsoft Windows XP και Microsoft Windows Επεξεργαστής 750ΜΗz. Μνήμη 256ΜΒ RAM. Σκληρός δίσκος 200ΜΒ (διαθέσιμα). Γραφικά ανάλυση οθόνης 1024X768. Video RAM 64MB. Ακροδέκτης USB 1.1. Το λογισμικό μπορεί να μη λειτουργεί με υπολογιστές που έχουν κατασκευαστεί πριν το L7926 Ηλεκτρονικό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι-Digital Studio Συνηθισμένοι τρόποι ζωγραφικής; Όχι πια! Τώρα ζωγραφίζει στον υπολογιστή! Φτιάχνει, χρωματίζει, ζωγραφίζει, διακοσμεί, εκτυπώνει, κόβει, κολλάει, κατασκευάζει τόσα πράγματα. Κορνίζες, σαΐτες, λουλούδια, μολυβοθήκες, προσκλήσεις, καπέλα, καρτούλες, στέμματα, σημειωματάρια και τόσα άλλα! Μετά από απλές ηλεκτρονικές οδηγίες, μέσα από ένα εύκολο μενού εργασιών, το παιδί δεν είναι απλά ταλέντο, είναι ταλεντάρα! Συνδέεται στον υπολογιστή. 4+ ετών Πρ.Λ.Τ.: 69,99 R3859 Εκπαιδευτικό Ηλεκτρονικό Smart Fit Θέλεις κάτι τελείως νέο και πρωτοποριακό; Τότε... Βάλτο στα πόδια! Το Εκπαιδευτικό Ηλεκτρονικό Smart Fit είναι μια επιφάνεια δραστηριοτήτων που τα έχει όλα! Παροτρύνει τα παιδιά να κινούνται, να περπατάνε, να χοροπηδάνε, να γυμνάζονται και έτσι να... μαθαίνουν: γράμματα, αριθμούς, σχήματα, χρώματα και τόσα άλλα μέσα από πολλές δημιουργικές δραστηριότητες: Προθέρμανση, Παιδική Χαρά, Σκοινάκι, Παιχνίδια με Εμπόδια, Πλατσουρίσματα, Μουσική Μπάντα, Κουτσό με Αριθμούς, Ο Μεγάλος Αγώνας. Αυτά είναι παιχνίδια! Τα διαδραστικά παιχνίδια της νέας γενιάς! Συνδέεται στην τηλεόραση. 3+ ετών Πρ.Λ.Τ.: 69,99

10 Ηλεκτρονικά Εκπαιδευτικά για Παιδιά Μεγαλύτερης Ηλικίας. Ένα φροντιστήριο στο σπίτι σας, με παιχνίδια που... φροντίζουν να μάθουν στα παιδιά, με τον πιο κατανοητό και ευχάριστο τρόπο, ελληνικά και αγγλικά. Οι διάσημοι και λατρεμένοι φίλοι των αγοριών και των κοριτσιών: η Ντόρα η Μικρή Εξερευνήτρια και ο ξάδερφός της ο Ντιέγκο μιλάνε και μαθαίνουν στα παιδιά τη γλώσσα της μάθησης! Smi le! Μαθαίνω Ελληνικά και Αγγλικά Εκπαιδευτικά Η πρώτη εμπορική ψηφιακή φωτογραφική μηχανή παρουσιάστηκε το 1990! Πολύυυυυυυυ πριν γεννηθώ! 2 χερούλια για σταθερό κράτημα. Γιαγιά είσαι μια κούκλα! Κάτσε να σε φωτογραφίσω να σε κάνω μοντέλλλλο! 2 οπτικά σκόπευτρα για να εστιάζει με τα δυο του μάτια. Έγχρωμη οθόνη LCD. Μεγάλα κουμπιά για ευκολία στη χρήση. R7315 Ψηφιακή Φωτογραφική Μηχανή Η ψηφιακή τεχνολογία στα μέτρα του! Το παιδί μαθαίνει με τον πιο εύκολο τρόπο να φωτογραφίζει αληθινά! Χαρακτηριστικά: Λειτουργία διαγραφής φωτογραφιών. Ανάλυση 640x480 για ποιοτικές εκτυπώσεις. Ενσωματωμένη μνήμη 64 Mb για περισσότερες από 500 φωτογραφίες. Με ενσωματωμένο φλας Περιλαμβάνει USB καλώδιο για σύνδεση με υπολογιστή. Συμβατή με τα Windows 2000/ME/XP/Vista και Macintosh. 3+ ετών Πρ.Λ.Τ.: 79, Viacom International Inc. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος Nickelodeon, Nick Jr., Ντόρα η Μικρή Εξερευνήτρια, Go, Diego, Go και όλοι οι σχετικοί τίτλοι, λογότυπα και χαρακτήρες είναι σήματα της Viacom International Inc. Ανθεκτικός σχεδιασμός για να αντέχει σε πτώσεις και χτυπήματα. "βάλε ένα CD για να συνεχίσεις τις εξερευνήσεις!" "άλφα! Όπως αεροπλάνο! Very well!" "στα ελληνικά, λέμε Καλημέρα. Στα αγγλικά, λέμε Good Morning." R2778 Ντόρα & ΝτιέγκοΕκπαιδευτικό CD Player Οι υπεραγαπημένοι φίλοι των παιδιών Ντόρα και Ντιέγκο κάνουν... παιχνίδι και κάνουν και μάθημα! Το κάθε CD μαθαίνει στα παιδιά το αλφάβητο, λέξεις, αντικείμενα, και φυσικά... english! Perfect! Διαθέσιμο από τον Oκτώβριο. 2+ ετών Πρ.Λ.Τ.: 29,99 "ας πούμε ένα-ένα τα γράμματα του ονόματός μου" "βήτα" "πάτησε ένα κουμπί και φύγαμε! Let s go!" "ας μετρήσουμε μέχρι το 10!" "hello!" "hello! Θέλεις να εξερευνήσουμε τα γράμματα και τις λέξεις;" 65 "ας τραγουδήσουμε στα αγγλικά με τον Ντιέγκο. One-two-three-..." R2786 Ντόρα & Ντιέγκο-Εκπαιδευτικό Καραόκε "ας τραγουδήσουμε! Πάτησε ένα κουμπί!" Είσαι λαμπερό αστέρι, πιάσε το μικρόφωνο στο χέρι! Με τη βοήθεια της Ντόρας και του Ντιέγκο, τώρα όλα τα παιδάκια, αγοράκια-κοριτσάκια, μπορούν να αποκαλύψουν το ταλέντο τους, να τραγουδήσουν εκπαιδευτικά τραγούδια με τους αγαπημένους τους ήρωες, να παίξουν πολλά παιχνίδια, αλλά και να μάθουν χρήσιμα πράγματα: γράμματα, λέξεις, αριθμούς, σχήματα. Όλα στα ελληνικά και στα αγγλικά, εύκολα κι απλά! Διαθέσιμο από τον Νοέμβριο. 2+ ετών Πρ.Λ.Τ.: 49,99

11 66 Θεατρικό παιχνίδι: Κι αν μας αντέξει η σκηνή... Τα παιδιά θέλουν να παίζουν με τα παιχνίδια τους, αλλά τους αρέσει και να αυτοσχεδιάζουν ή να δημιουργούν τα δικά τους. Τη δυνατότητα αυτή τους την προσφέρει με μοναδικό τρόπο το θεατρικό παιχνίδι. Πάμε λοιπόν! Υλικά: 1. Για το μακιγιάζ: ειδικά προϊόντα μακιγιάζ για παιδιά, που φεύγουν με νερό. 2. Για το σκηνικό: μπαμπάκι, φελιζόλ, χαρτί, κουρέλια, αλουμινόχαρτο, μπαλόνια, χαρτοπετσέτες, κορδέλες, παλιές εφημερίδες, σκληρά χαρτόνια. 3. Για τις μάσκες: μαλακά χαρτόνια, χρωματιστές κιμωλίες, μαρκαδόροι. 4. Για τον φωτισμό: spots ή έναν προβολέα ή πολλούς μικρούς φακούς. 5. Για όλα: συρραπτικό, κόλλες, ψαλίδια. Κοστούμια: Τα ρούχα του «βεστιαρίου» δε χρειάζεται να είναι παιδικά. Είναι καλύτερα μάλιστα να είναι παλιά ρούχα μεγάλων, μιας και ξέρουμε όλοι πόσο αρέσουν στα παιδιά αυτές οι μεταμφιέσεις. Καλό θα είναι να βρείτε ρούχα όσο γίνεται πιο φανταχτερά, όπως: λαμέ, βελουτέ, κ.λπ. ή μπορεί να είναι και σκέτα υφάσματα, όπως: σεντόνια, τραπεζομάντιλα, καθώς επίσης και παπούτσια, καπέλα, γάντια, ψεύτικα κοσμήματα, μπαστούνια και ό,τι άλλα αξεσουάρ μπορείτε να μαζέψετε. Έτσι, θα δημιουργήσετε ένα αξιόλογο βεστιάριο και τα παιδιά θα μπορέσουν να κάνουν μ αυτά πολύ όμορφα παιχνίδια και αυτοσχεδιασμούς. Σενάριο: Διαβάζουμε στα παιδιά ένα παραμύθι και μετά πρέπει να το παίξουν. Στην αρχή μοιράζετε εσείς τους ρόλους (για να μην τσακωθούν). Μετά, τα αφήνετε να φτιάξουν πρώτα το σκηνικό όπως θέλουν και ύστερα να διαλέξουν ρούχα από το βεστιάριο για να μεταμφιεστούν ανάλογα με τον ρόλο τους. Τα βοηθάτε στο βάψιμο ή (τα πιο μεγάλα) τα αφήνετε να βαφτούν μόνα τους (για να γελάσετε κι εσείς)! Βέβαια, να είσαστε από κοντά για οποιαδήποτε βοήθεια. Παράσταση: Είναι όλα έτοιμα! Ξαναδιαβάζετε άλλη μια φορά το παραμύθι, τους λέτε να το ακούσουν προσεκτικά και να εστιάσει ο καθένας πια στον ρόλο του και μετά τα αφήνετε να αυτοσχεδιάσουν! Ό,τι θυμούνται και ό,τι φαντάζονται, ό,τι θέλουν, αρκεί να είναι όσο μπορούν πιο θεατρικό, ακόμα και... δραματικό! Video: Καλό θα ήταν να απαθανατίσετε αυτές τις στιγμές στο video για χιλιάδες αστείους και αναμνηστικούς λόγους! Χειροκρότημα: Στο τέλος σηκωθείτε, χειροκροτήστε και ζητήστε και αυτόγραφο! Μπράβοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο! 67

Εκπαιδευτικά. Παιχνίδια. Τα Καλύτερα

Εκπαιδευτικά. Παιχνίδια. Τα Καλύτερα γεμάτα απορίες, τα μικρά μας, ανακαλύπτουν αχόρταγα τον κόσμο. Η ενέργειά τους δεν τελειώνει ποτέ. Παίζουν, εξερευνούν, μαθαίνουν και θέλουν να κάνουν πράγματα που διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Παρακάτω,

Διαβάστε περισσότερα

Το παιδί μαθαίνει τις πρώτες του βασικές γνώσεις με την πιο γλυκιά δασκάλα, τη Fisher-Price!

Το παιδί μαθαίνει τις πρώτες του βασικές γνώσεις με την πιο γλυκιά δασκάλα, τη Fisher-Price! 50 Το παιδί μαθαίνει τις πρώτες του βασικές γνώσεις με την πιο γλυκιά δασκάλα, τη Fisher-Price! 51 Ένας κόσμος στα μέτρα του! Γεμάτος μάθηση και χαμόγελα. 52 Η γνώση μπαίνει στη ζωούλα του και το στήριγμά

Διαβάστε περισσότερα

Κατερίνα Χριστόγερου. Είμαι 3 και μπορώ. Δραστηριότητες για παιδιά από 3 ετών

Κατερίνα Χριστόγερου. Είμαι 3 και μπορώ. Δραστηριότητες για παιδιά από 3 ετών Κατερίνα Χριστόγερου Είμαι 3 και μπορώ Δραστηριότητες για παιδιά από 3 ετών Περιεχόμενα Συμβουλές για γονείς και παιδαγωγούς... 7 Είμαι 3 και μπορώ!...10 Το κόκκινο...12 Το κίτρινο...13 Κόκκινο Κίτρινο...14

Διαβάστε περισσότερα

Είμ ένα μικρό παιδάκι Έχω κόκκινο μαλλάκι Μπλε βουλάτο φουστανάκι. Με λένε Ζωζώ Και βρίσκομαι εδώ Μουσική να σας μάθω Στο βιβλίο να γράφω Που είν

Είμ ένα μικρό παιδάκι Έχω κόκκινο μαλλάκι Μπλε βουλάτο φουστανάκι. Με λένε Ζωζώ Και βρίσκομαι εδώ Μουσική να σας μάθω Στο βιβλίο να γράφω Που είν Κεφάλαιο I Γενικά περί μουσικής Είμ ένα μικρό παιδάκι Έχω κόκκινο μαλλάκι Μπλε βουλάτο φουστανάκι. Με λένε Ζωζώ Και βρίσκομαι εδώ Μουσική να σας μάθω Στο βιβλίο να γράφω Που είν παιχνίδια γεμάτο! Παρέα

Διαβάστε περισσότερα

Άσκηση 1: Διάλεξε τη σωστή απάντηση, α,β ή γ! 1. Η Πέππα το γουρουνάκι είναι: α. Ταινία β. Σειρά κινουμένων σχεδίων γ. Παιχνίδι στον υπολογιστή

Άσκηση 1: Διάλεξε τη σωστή απάντηση, α,β ή γ! 1. Η Πέππα το γουρουνάκι είναι: α. Ταινία β. Σειρά κινουμένων σχεδίων γ. Παιχνίδι στον υπολογιστή Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (ΖΩΑ) ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ Θα διαβάσουμε ένα κείμενο για την αγαπημένη παιδική σειρά «Πέππα το γουρουνάκι». Διάβασε προσεκτικά το κείμενο

Διαβάστε περισσότερα

Το βιβλίο της Μ. Autism Resource CD v Resource Code RC115

Το βιβλίο της Μ. Autism Resource CD v Resource Code RC115 Το βιβλίο της Μ Γεια σας με λένε Μ. Είμαι 9 χρονών και μένω στο με τους γονείς μου και τα 2 αδέρφια μου, τον Γιάννη που είναι 10 και τον Βασίλη που είναι 3. Έχω κι ένα σκυλάκι που το λένε Κάντι και είναι

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. ΑΠΟ:

Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. ΑΠΟ: Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΑΠΟ: alexandra2005@yahoo.gr ΠΡΟΣ:elenitsasiop@gmail.com ΘΕΜΑ: Κυριακή, στο σπίτι μου! 1 Άσκηση

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σελίδα 3 από 21

Περιεχόμενα. Σελίδα 3 από 21 Σελίδα 1 από 21 Σελίδα 2 από 21 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Χρήσεις του υπολογιστή... 4 Κεφάλαιο 2 Βασικά τμήματα υπολογιστή... 6 Κεφάλαιο 3 - Ασφάλεια... 9 Κεφάλαιο 4 - Ποντίκι... 11 Κεφάλαιο 5 - Πληκτρολόγιο...

Διαβάστε περισσότερα

TO ΠAPTI EKΠΛHΞH. και. Περιεχόμενα. Καλωσόρισες στη Φωτεινούπολη! Ώρα για διακόσμηση. Φτιάξε τη δική σου Φωτεινούπολη! Ένα δώρο ζωγραφιστό

TO ΠAPTI EKΠΛHΞH. και. Περιεχόμενα. Καλωσόρισες στη Φωτεινούπολη! Ώρα για διακόσμηση. Φτιάξε τη δική σου Φωτεινούπολη! Ένα δώρο ζωγραφιστό και TO ΠAPTI EKΠΛHΞH Περιεχόμενα 2 Καλωσόρισες στη Φωτεινούπολη! 32 Ώρα για διακόσμηση 4 Φτιάξε τη δική σου Φωτεινούπολη! 35 Ένα δώρο ζωγραφιστό 9 Μάθε περισσότερα για τη Ρόζη 36 Η λίστα με τα ψώνια 10

Διαβάστε περισσότερα

Εικονογράφηση Λήδα Τσουχνικά ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ

Εικονογράφηση Λήδα Τσουχνικά ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ Εικονογράφηση Λήδα Τσουχνικά ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΕΣΥΠΡΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΑΝΙΑΤΗ Εικονογράφηση Λήδα Τσουχνικά EΚ ΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ Περιεχόμενα Η παρέα στον παιδικό σταθμό Στον παιδικό σταθμό...6

Διαβάστε περισσότερα

TECHNO ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ A.E. Τηλ. 210 48 11 260

TECHNO ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ A.E. Τηλ. 210 48 11 260 TECHNO ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ A.E. 25 ης Μαρτίου 12-177 78 Ταύρος Τηλ. 210 48 11 260 Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και η αναπαραγωγή του παρόντος βιβλίου με οποιοδήποτε τρόπο ή μορφή, τμηματικά ή περιληπτικά,

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς Κυκλοφορώ" (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Δ - Ε - ΣΤ Δημοτικού

Ερωτηματολόγιο Προγράμματος Ασφαλώς Κυκλοφορώ (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Δ - Ε - ΣΤ Δημοτικού Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς Κυκλοφορώ" (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Δ - Ε - ΣΤ Δημοτικού Tάξη & Τμήμα:... Σχολείο:... Ημερομηνία:.../.../200... Όνομα:... Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς

Διαβάστε περισσότερα

3ο Νηπ/γείο Κορδελιού Τμήμα Ένταξης

3ο Νηπ/γείο Κορδελιού Τμήμα Ένταξης ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ Περιεχόμενα Α ΕΠΙΠΕΔΟ (λεξιλόγιο) 1 ο ΣΤΑΔΙΟ : Ονοματοποίηση αντικειμένων και προσώπων 2 Ο ΣΤΑΔΙΟ: Ονοματοποίηση πράξεων 3 ο ΣΤΑΔΙΟ : Καθημερινές εκφράσεις και χαιρετισμοί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα δημιουργήθηκε από την EASST, μία ανεξάρτητη μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2009 στην Αγγλία με

Διαβάστε περισσότερα

Κατερίνα Χριστόγερου. Είμαι 5 και μπορώ. Δραστηριότητες για παιδιά από 5 ετών

Κατερίνα Χριστόγερου. Είμαι 5 και μπορώ. Δραστηριότητες για παιδιά από 5 ετών Κατερίνα Χριστόγερου Είμαι 5 και μπορώ Δραστηριότητες για παιδιά από 5 ετών Περιεχόμενα Χρήσιμες συμβουλές για γονείς και παιδαγωγούς... 7 Είμαι 5 και μπορώ!!!...10 Aς γνωριστούμε...12 H οικογένειά μου...13

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς Κυκλοφορώ" (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Β - Γ Δημοτικού

Ερωτηματολόγιο Προγράμματος Ασφαλώς Κυκλοφορώ (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Β - Γ Δημοτικού Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς Κυκλοφορώ" (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Β - Γ Δημοτικού Tάξη & Τμήμα:... Σχολείο:... Ημερομηνία:.../.../200... Όνομα:... Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς

Διαβάστε περισσότερα

τα παιχνίδια είναι αλήθεια ότι τα πρώτα παιχνίδια παίζουν βασικό ρόλο στην ανάπτυξη του παιδιού;

τα παιχνίδια είναι αλήθεια ότι τα πρώτα παιχνίδια παίζουν βασικό ρόλο στην ανάπτυξη του παιδιού; παιχνίδια Όταν του μαθαίνω να παίζει με την μπάλα ή με τη σβούρα ξαναγίνομαι και εγώ παιδί... τι ωραία που είναι να το βλέπεις να διασκεδάζει και να μαθαίνει μέρα με την ημέρα! Με την Prénatal μπορείς

Διαβάστε περισσότερα

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Ο Μικρός Πρίγκιπας έφτασε στη γη. Εκεί είδε μπροστά του την αλεπού. - Καλημέρα, - Καλημέρα, απάντησε ο μικρός πρίγκιπας, ενώ έψαχνε να βρει από πού ακουγόταν η

Διαβάστε περισσότερα

Η μαμά μου είναι όμορφη και έξυπνη. Το αγαπημένο της φαγητό είναι το παστίτσιο. Το αγαπημένο της χρώμα είναι κόκκινο. Το αγαπημένο της λουλούδι είναι

Η μαμά μου είναι όμορφη και έξυπνη. Το αγαπημένο της φαγητό είναι το παστίτσιο. Το αγαπημένο της χρώμα είναι κόκκινο. Το αγαπημένο της λουλούδι είναι Η μαμά μου είναι όμορφη και έξυπνη. Το αγαπημένο της φαγητό είναι το παστίτσιο. Το αγαπημένο της χρώμα είναι κόκκινο. Το αγαπημένο της λουλούδι είναι το τριαντάφυλλο. Είναι φυσικός, στο ύψος κανονική και

Διαβάστε περισσότερα

Διδασκαλία στο Νηπιαγωγείο / Προδημοτική

Διδασκαλία στο Νηπιαγωγείο / Προδημοτική Διδασκαλία στο Νηπιαγωγείο / Προδημοτική Μεθοδολογία, Αναλυτικό-Πρόγραμμα, Διαφοροποίηση Μαρία Καραγιώργη, Μπέρμιγχαμ, 2018 Γενικά Εισαγωγή μαθητών: Νηπιαγωγείο: παιδιά από 4 χρονών την 1 η Σεπτεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφέας Αλεξίου Θωμαή. Επίπεδο Α1

Συγγραφέας Αλεξίου Θωμαή. Επίπεδο Α1 Συγγραφέας Αλεξίου Θωμαή Επίπεδο Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ Ο Λάμπης ο κούνελος έμαθε ελληνικά! Μας έγραψε ένα γράμμα για να το διαβάσουμε παρέα και να μάθουμε

Διαβάστε περισσότερα

Θεατρικό παιχνίδι «Η άνοιξη στον κήπο μας»

Θεατρικό παιχνίδι «Η άνοιξη στον κήπο μας» 35 Θεατρικό παιχνίδι «Η άνοιξη στον κήπο μας» Ισιδώρα Παππού ΠΕ60 Διάρκεια: 3 διδακτικές ώρες Στόχοι 1 ο Νηπιαγωγείο Ασπροπύργου Να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον. Να αποκτήσουν θετική

Διαβάστε περισσότερα

Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό

Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό - Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό μου να παίξουμε; Αν θέλει, ναι. Προσπάθησε να μην

Διαβάστε περισσότερα

Γλωσσικό τεστ για παιδιά ηλικίας μηνών

Γλωσσικό τεστ για παιδιά ηλικίας μηνών Γλωσσικό τεστ για παιδιά ηλικίας 10-28 μηνών 1. Το παιδί σας Α. Βγάζει ήχους για να προκαλέσει την προσοχή όταν θέλει κάτι; Β. Λέει «κι άλλο» ή ζητάει κι άλλο με κάποιον αναγνωρίσιμο και κατανοητό τρόπο;

Διαβάστε περισσότερα

αντίστοιχο γεγονός. Όταν όντως το κουμπί

αντίστοιχο γεγονός. Όταν όντως το κουμπί Εισαγωγή στην αλληλεπίδραση Τα έργα που έχουμε αναπτύξει έως τώρα τρέχουν ένα σενάριο και σταματούν. Τα αντικείμενά μας αλλάζουν θέση και ενδυμασίες, παίζουν διαφορετικούς ήχους και ζωγραφίζουν διάφορα

Διαβάστε περισσότερα

Ταυτότητα εκπαιδευτικού σεναρίου

Ταυτότητα εκπαιδευτικού σεναρίου Ταυτότητα εκπαιδευτικού σεναρίου Τίτλος: Συμβάντα και ενέργειες - Το πολύχρωμο σκαθάρι Σύντομη περιγραφή: Ένα εκπαιδευτικό σενάριο για την διδασκαλία των συμβάντων και ενεργειών στον προγραμματισμό, με

Διαβάστε περισσότερα

Διδασκαλία γραμμάτων-συλλαβών

Διδασκαλία γραμμάτων-συλλαβών Διδασκαλία γραμμάτων-συλλαβών Ο μαθητής αξιοποιεί τον Η/Υ και ακούει κάθε φορά την εκφώνηση της άσκησης αλλά και την εργασία που έχει να κάνει. Μπορεί να διακρίνει ακουστικά και οπτικά την πρώτη συλλαβή-γράμμα,

Διαβάστε περισσότερα

Φωνή: Θανούλη! Φανούλη! Μαριάννα! Φανούλης: Μας φωνάζει η μαμά! Ερχόμαστε!

Φωνή: Θανούλη! Φανούλη! Μαριάννα! Φανούλης: Μας φωνάζει η μαμά! Ερχόμαστε! 20 Χειμώνας σε μια πλατεία. Χιονίζει σιωπηλά. Την ησυχία του τοπίου διαταράσσουν φωνές και γέλια παιδιών. Μπαίνουν στη σκηνή τρία παιδιά: τα δίδυμα, ο Θανούλης και ο Φανούλης, και η αδελφή τους η Μαριάννα.

Διαβάστε περισσότερα

Προσέλευση μαθητών. Πρωινή προσευχή.

Προσέλευση μαθητών. Πρωινή προσευχή. Προσέλευση μαθητών. Κολύμβηση Φυσική Αγωγή. Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες υπό την επίβλεψη έμπειρων γυμναστών και κάνουν ασκήσεις για την καλύτερη φυσική κατάστασή τους και παιχνίδια ομαδικότητας, συνεργασίας

Διαβάστε περισσότερα

Παιχνίδια. 2. Το σπίτι

Παιχνίδια. 2. Το σπίτι Παιχνίδια 1. Τα καπέλα Οδηγίες: Τα παιδιά σχεδιάζουν διάφορα καπέλα και γράφουν τα πρόσωπα που τα φοράνε στην πραγματικότητα. Στη συνέχεια ένα παιδί προσποιείται ότι φοράει ένα καπέλο και μιμείται κινήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Γλώσσα Α Δημοτικού Τεύχος 1ο. Οδηγός εκπαιδευτών ή γονέων. Μαρία Ζάππα-Κασαπίδη

Γλώσσα Α Δημοτικού Τεύχος 1ο. Οδηγός εκπαιδευτών ή γονέων. Μαρία Ζάππα-Κασαπίδη Γλώσσα Α Δημοτικού Τεύχος 1ο Οδηγός εκπαιδευτών ή γονέων. Μαρία Ζάππα-Κασαπίδη Γλώσσα Α Δημοτικού Τεύχος 1ο Στην εισαγωγική ενότητα του βιβλίου τα παιδιά έρχονται σε πρώτη επαφή με τους ήρωες που θα τους

Διαβάστε περισσότερα

1 η Συνάντηση Γονέων και Κηδεμόνων του Παιδικού Σταθμού «Η ΦΩΛΙΑ»

1 η Συνάντηση Γονέων και Κηδεμόνων του Παιδικού Σταθμού «Η ΦΩΛΙΑ» ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Έτος ιδρύσεως 1914 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ Σύρος, 3 Οκτωβρίου 2012 ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ «Η ΦΩΛΙΑ» Έτος ιδρύσεως 1882 Ανδρέα Κάργα 12-14, 84100 Ερμούπολη Τηλ. 22810.87713 87791

Διαβάστε περισσότερα

Το καλύτερο παιδί είναι το δικό σας. Αυτό δεν αλλάζει. Τα καλύτερα παιχνίδια είναι της Fisher-Price, γιατί του δίνουν όλα όσα χρειάζεται για να

Το καλύτερο παιδί είναι το δικό σας. Αυτό δεν αλλάζει. Τα καλύτερα παιχνίδια είναι της Fisher-Price, γιατί του δίνουν όλα όσα χρειάζεται για να Το καλύτερο παιδί είναι το δικό σας. Αυτό δεν αλλάζει. Τα καλύτερα παιχνίδια είναι της Fisher-Price, γιατί του δίνουν όλα όσα χρειάζεται για να ανακαλύψει τον κόσμο γύρω του. Ούτε αυτό αλλάζει! 26 27 Μιλάτε

Διαβάστε περισσότερα

Η βαλίτσα του κ. 2Π Βασικοί στόχοι της εκπαιδευτικής βαλίτσας: Η καλλιέργεια της συνείδησης του ενεργού πολίτη σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο. Η ευαισθητοποίηση γύρω από τα παγκόσμια ζητήματα και την

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ: ΠΑΠΑΝΙΚΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ: ΠΑΠΑΝΙΚΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ: ΠΑΠΑΝΙΚΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ Άνθη ανάκατα και χιόνι Τις αμυγδαλιές φορτώνει. Κούτσα κούτσα κατεβαίνει, όλη η πλάση τον προσμένει! Μήνυμα πως δεν αργεί, φτάνει η Άνοιξη στη γη. Στο

Διαβάστε περισσότερα

EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ " ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΤΑ ΖΩΑ" Φωτογραφίες από την επίσκεψη μας στο αγρόκτημα, ως αφόρμηση για να ξεκινήσει το σενάριο

EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ  ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΤΑ ΖΩΑ Φωτογραφίες από την επίσκεψη μας στο αγρόκτημα, ως αφόρμηση για να ξεκινήσει το σενάριο EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ " ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΤΑ ΖΩΑ" Φωτογραφίες από την επίσκεψη μας στο αγρόκτημα, ως αφόρμηση για να ξεκινήσει το σενάριο Τα παιδιά έφεραν, στο σχολείο, διάφορα ζώα που είχαν στο σπίτι τους

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΣΤΕΡΕΟ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΤΟ ΣΤΕΡΕΟ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ g Μια ιστορία για µικρούς και µεγάλους ένα παραµύθι τεχνολογίας και ζαχαροπλαστικής. ΤΟ ΣΤΕΡΕΟ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ Μια ιστορία της. Λίνα ΣΤΑΡ!!! Τ.Ε.Ε. ΕΙ ΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΥΡΟΥ Μαθήτρια: Λίνα Βαρβαρήγου (Λίνα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Φροντίδας.

Οδηγός Φροντίδας. Οδηγός Φροντίδας www.zoakiafilarakia.gr 2016 Hasbro Χαρακτηριστικά Ο δράκος ανταποκρίνεται στο άγγιγμά σου με 50+ συνδυασμούς ήχων & κίνησης Τάισέ τον με τη λιχουδιά του που αλλάζει χρώμα Γέμισε την εσωτερική

Διαβάστε περισσότερα

1ο μέρος 1. Φτιάχνουμε την πίστα. Μια ενδεικτική πίστα φαίνεται παρακάτω:

1ο μέρος 1. Φτιάχνουμε την πίστα. Μια ενδεικτική πίστα φαίνεται παρακάτω: 1ο μέρος 1. Φτιάχνουμε την πίστα. Μια ενδεικτική πίστα φαίνεται παρακάτω: Εικόνα 1 Για να φτιάξουμε το τείχος επιλέγουμε καταρχήν την καρτέλα Γραφικά (κάτω δεξιά) και έπειτα το γεμάτο τετράγωνο από την

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΠΑ. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα hatchimals.com. Κόκκινο Πορτοκαλί Κίτρινο Πράσινο Μπλε Λευκό

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΠΑ. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα hatchimals.com. Κόκκινο Πορτοκαλί Κίτρινο Πράσινο Μπλε Λευκό ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΠΑ (Ελληνικά) ΠΡΙΝ ΒΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΒΓΟ ΣΤΑ ΙΑ TM Αβγό: Φρόντισε το αβγό μου μέχρι να μπορέσω να εκκολαφθώ. Μπορείς να με κρατήσεις, να κάνεις τοκ-τοκ, να παίξεις μαζί μου ή να κουνήσεις το

Διαβάστε περισσότερα

Παιχνίδια για βελτίωση ικανοτήτων

Παιχνίδια για βελτίωση ικανοτήτων Παιχνίδια για βελτίωση ικανοτήτων Διασκεδαστικά παιχνίδια για να βελτιωθούν οι ικανότητες του παιδιού σας Βελτίωση της κριτικής σκέψης του παιδιού σας Όμορφο ανακάτεμα. Οι ικανότητες της κριτικής σκέψης

Διαβάστε περισσότερα

Βάλε το βιβλίο στην καρδιά σου... ή καλύτερα

Βάλε το βιβλίο στην καρδιά σου... ή καλύτερα Βάλε το βιβλίο στην καρδιά σου... ή καλύτερα την καρδιά σου στο βιβλίο... Το διάβασμα είναι ταξίδι... Πολλές φορές ένα ταξίδι που σκέφτεσαι αν θα το κάνεις, αλλά που, όταν το ξεκινάς, τελικά δε θέλεις

Διαβάστε περισσότερα

Μαθαίνω να κυκλοφορώ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 6-8 ετών. Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών

Μαθαίνω να κυκλοφορώ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 6-8 ετών. Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών Μαθαίνω να κυκλοφορώ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 6-8 ετών Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών Όταν κυκλοφορούμε στο δρόμο μπορούμε να συναντήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΦΥΛΛΟ ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΛΛΟ ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Βρίσκεσαι μπροστά σε ένα φύλλο εργασίας. Ακολούθησε τις οδηγίες που σου δίνει για να πραγματοποιήσεις μια σειρά από δραστηριότητες. Έτσι θα μάθεις να δουλεύεις

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ UÇURTMA Orkun Bozkurt

ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ UÇURTMA Orkun Bozkurt ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ UÇURTMA Orkun Bozkurt - Ι - Αυτός είναι ένας ανάπηρος πριν όμως ήταν άνθρωπος. Κάθε παιδί, σαν ένας άνθρωπος. έρχεται, καθώς κάθε παιδί γεννιέται. Πήρε φροντίδα απ τη μητέρα του, ανάμεσα σε ήχους

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ 1 of 18 4/16/2015 4:11 PM ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Το ερωτηματολόγιο αυτό έχει διάφορες ενότητες για τα ψηφιακά παιχνίδια που παίζονται σε συσκευές κινητής τεχνολογίας και ειδικότερα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Φροντίδας.

Οδηγός Φροντίδας. Οδηγός Φροντίδας www.zoakiafilarakia.gr Παξ, το χαρούμενο κουταβάκι που τρώει λιχουδιές και κάνει κακάκια του! 2016 Hasbro Παξ, το σκυλάκι που λατρεύει τις λιχουδιές! Ταΐσέ τον με τις αγαπημένες του λιχουδιές,

Διαβάστε περισσότερα

A7.2 Δημιουργία Απλής Γραφικής Εφαρμογής σε Περιβάλλον Scratch

A7.2 Δημιουργία Απλής Γραφικής Εφαρμογής σε Περιβάλλον Scratch A7.2 Δημιουργία Απλής Γραφικής Εφαρμογής σε Περιβάλλον Scratch Τι θα μάθουμε σήμερα: Να ενεργοποιούμε το λογισμικό Scratch Να αναγνωρίζουμε τα κύρια μέρη του περιβάλλοντος του Scratch Να δημιουργούμε/εισάγουμε/τροποποιούμε

Διαβάστε περισσότερα

Eργαστήρια για παιδιά 19,20 Ιανουαρίου στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Παραμυθοσάββατα. Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών

Eργαστήρια για παιδιά 19,20 Ιανουαρίου στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Παραμυθοσάββατα. Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών Eργαστήρια για παιδιά 19,20 Ιανουαρίου στο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης Παραμυθοσάββατα Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών Βιωματικά εργαστήρια για παιδιά από 2-4 ετών, τα παιδιά μέσα από διασκεδαστικές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις. Α ομάδα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 1. Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους

Μάθημα 1. Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους Μάθημα 1 Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους μήνες και θα μοιραστούμε πολλά! Ας γνωριστούμε λοιπόν. Ο καθένας από εμάς ας πει λίγα λόγια για τον

Διαβάστε περισσότερα

Ταυτότητα εκπαιδευτικού σεναρίου. Γνώσεις και πρότερες ιδέες των μαθητών. Σκοπός και στόχοι

Ταυτότητα εκπαιδευτικού σεναρίου. Γνώσεις και πρότερες ιδέες των μαθητών. Σκοπός και στόχοι Τίτλος: Υποδοχή εξωγήινων Ταυτότητα εκπαιδευτικού σεναρίου Σύντομη περιγραφή: Οι μαθητές και οι μαθήτριες καλούνται να κάνουν μια απλή κατασκευή με την χρήση του εκπαιδευτικού πακέτου Lego NXT Mindstorms.

Διαβάστε περισσότερα

Ας μετονομάσουμε τη γάτα που εμφανίζεται μόλις ανοίγουμε το Scratch. Επιλέγουμε το εικονίδιο Μορφή1 που βρίσκεται στη λίστα αντικειμένων.

Ας μετονομάσουμε τη γάτα που εμφανίζεται μόλις ανοίγουμε το Scratch. Επιλέγουμε το εικονίδιο Μορφή1 που βρίσκεται στη λίστα αντικειμένων. Σχεδιάζοντας αντικείμενα Εισαγωγή στο περιβάλλον των αντικειμένων Όπως συζητήσαμε και στο προηγούμενο κεφάλαιο, τα αντικείμενα στο Scratch αποτελούν τους πρωταγωνιστές των έργων μας. Το πρώτο βήμα κατά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ (Αόρατος) ΑΦΗΓΗΤΗΣ: Κάποτε στη γη γεννήθηκε το Όνειρο. Το όνομά του δεν ήταν έτσι, όμως επειδή συνεχώς ονειρευόταν, όλοι το φώναζαν Όνειρο. Δεν ήταν κάτι το σπουδαίο, ήταν σαν

Διαβάστε περισσότερα

Ο ηλεκτρονικός σύντροφος μελέτης μου!

Ο ηλεκτρονικός σύντροφος μελέτης μου! Extra&Friends iebook leaflet_extra&friends iebook leaflet 09/12/2010 4:48 ΜΜ Page 1 Ο ηλεκτρονικός σύντροφος μελέτης μου! Extra&Friends iebook leaflet_extra&friends iebook leaflet 09/12/2010 4:48 ΜΜ Page

Διαβάστε περισσότερα

17.Γ. ΠΡΟΣΤΧΑ ΑΝΕΚΔΟΣΑ ΜΕ ΣΟΝ ΣΟΣΟ 4 - ΧΑΣΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΤ ΜΑΡΙΑ

17.Γ. ΠΡΟΣΤΧΑ ΑΝΕΚΔΟΣΑ ΜΕ ΣΟΝ ΣΟΣΟ 4 - ΧΑΣΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΤ ΜΑΡΙΑ το Δημοτικό η δασκάλα λέει στους μαθητές της: -Παιδιά, ελάτε να κάνουμε ένα τεστ εξυπνάδας! Ριχάρδο, πες μου ποιο είναι αυτό το ζωάκι: Περπατά στα κεραμίδια, έχει μουστάκι, κάνει νιάου και αλλά έχει και

Διαβάστε περισσότερα

Αναπαραγωγή και stop/pause έτοιμων ηχητικών clips

Αναπαραγωγή και stop/pause έτοιμων ηχητικών clips Αναπαραγωγή και stop/pause έτοιμων ηχητικών clips Το scratch διαθέτει αρκετά μεγάλη ποικιλία έτοιμων ενσωματωμένων ηχητικών clips τα οποία θα βρείτε πολύ ενδιαφέροντα και θα σας βάλουν σε πειρασμό να πειραματιστείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ. Από τον κατάλογο που εμφανίζεται επιλέγω: Αποστολή προς Δισκέτα (3,5)

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ. Από τον κατάλογο που εμφανίζεται επιλέγω: Αποστολή προς Δισκέτα (3,5) ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ Τοποθετώ μια δισκέτα στον οδηγό τη δισκέτας του υπολογιστή. Τοποθετώ τη δισκέτα που έχει το αρχείο μου στον οδηγό τη δισκέτας του υπολογιστή.

Διαβάστε περισσότερα

Προγραμματισμός. Το περιβάλλον του scratch

Προγραμματισμός. Το περιβάλλον του scratch Προγραμματισμός Η τέχνη του να μπορούμε να γράφουμε τα δικά μας προγράμματα ονομάζεται προγραμματισμός. Γενικότερα ως προγραμματιστικό πρόβλημα θεωρούμε κάθε ζήτημα που τίθεται προς επίλυση, κάθε κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΧΕ ΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΘΕΜΑ: εξιότητες κοψίματος Σβούρες ΤΑΞΗ: Α-Β

ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΧΕ ΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΘΕΜΑ: εξιότητες κοψίματος Σβούρες ΤΑΞΗ: Α-Β ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΧΕ ΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΘΕΜΑ: εξιότητες κοψίματος Σβούρες ΤΑΞΗ: Α-Β ΗΜ/ΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Σεπτέμβριος Αφόρμηση: ίνω στα παιδιά σε χαρτόνι φωτοτυπημένη μια σβούρα και τους

Διαβάστε περισσότερα

Ολοήμερο Ειδικό Σχολείο «Άγιος Σπυρίδωνας»

Ολοήμερο Ειδικό Σχολείο «Άγιος Σπυρίδωνας» Ολοήμερο Ειδικό Σχολείο «Άγιος Σπυρίδωνας» Άντρη Τοφαρίδου (Ειδική Δασκάλα) Προγραμματισμός Ιανουαρίου 2016 Ομάδα Β Στόχοι εκφράζουν τα συναισθήματα τους. μάθουν πληροφορίες για τον χειμώνα. προετοιμαστούν

Διαβάστε περισσότερα

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου - από τον Φουάτ σε τρεις εταιρίες χρήματα... μπλου μπρουμέλ, άλλη μια P.A κάπως έτσι και άλλη μία που μου είχες πει

Διαβάστε περισσότερα

Δημοτικό Σχολείο Σκανδάλου-Γαρδικίου. Τάξη Α Σχ. Έτος 2002-2003

Δημοτικό Σχολείο Σκανδάλου-Γαρδικίου. Τάξη Α Σχ. Έτος 2002-2003 Δημοτικό Σχολείο Σκανδάλου-Γαρδικίου Τάξη Α Σχ. Έτος 2002-2003 Διδακτικοί στόχοι: Ευαισθητοποίηση της όρασης των παιδιών. Επαφή με τις έννοιες βασικά και συμπληρωματικά χρώματα. Να προβληματιστούν να πειραματιστούν,

Διαβάστε περισσότερα

Οι σημειώσεις του Ντόμινο & οι σημειώσεις για τους γονείς

Οι σημειώσεις του Ντόμινο & οι σημειώσεις για τους γονείς Οι σημειώσεις του Ντόμινο & οι σημειώσεις για τους γονείς Καλώς ήρθατε στο littlebridge.com HomeBook 1. Εναρμονισμένο με τα 12 κεφάλαια του online υλικού, αυτό το βιβλίο συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο

Διαβάστε περισσότερα

Τα Μικρά Ανθρωπάκια. Ανακαλύπτουν. μοιράζονται. ρόλους και εργασίες, μιμούνται τους μεγάλους.

Τα Μικρά Ανθρωπάκια. Ανακαλύπτουν. μοιράζονται. ρόλους και εργασίες, μιμούνται τους μεγάλους. Ανακαλύπτουν μοιράζονται τη ζωή και μαθαίνουν ρόλους και εργασίες, τόσα πολλά! μιμούνται τους μεγάλους. Τα παιδιά Είμαστε μια ΠαιχνιδοΠαρέα που περνάμε τόσο ωραία! Φίλους έχουμε ζωάκια, αγελάδες και σκυλάκια.

Διαβάστε περισσότερα

Φωτεινή Κωστή Κυπριακή Εκπαιδευτική Αποστολή

Φωτεινή Κωστή Κυπριακή Εκπαιδευτική Αποστολή Φωτεινή Κωστή Κυπριακή Εκπαιδευτική Αποστολή Παιχνίδια «Μαντεύω» Η δασκάλα ή ένα παιδί περιγράφει με 1-2 προτάσεις το αντικείμενο της κρυμμένης εικόνας ή ένα πρόσωπο και τα παιδιά προσπαθούν να μαντέψουν

Διαβάστε περισσότερα

Μιλώντας με τα αρχαία

Μιλώντας με τα αρχαία Επίσκεψη στο μαντείο της Δωδώνης Πώς έβλεπαν το μέλλον οι αρχαίοι; Πώς λειτουργούσε το πιο αρχαίο μαντείο της Ελλάδας; Τι μορφή, σύμβολα και ρόλο είχε ο κύριος θεός του, ο Δίας; Τι σημασία είχαν εκεί οι

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ <<ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ >> ΘΕΜΑ 1 <<ΣΧΗΜΑ ΓΗΣ ΜΕΡΑ & ΝΥΧΤΑ>>

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ <<ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ >> ΘΕΜΑ 1 <<ΣΧΗΜΑ ΓΗΣ ΜΕΡΑ & ΝΥΧΤΑ>> 1 ο Νηπιαγωγείο Βραχναιικων Νηπ/γος : Ανδριάνα Καρρά ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΜΑ 1 Α2 ΤΜΗΜΑ : 17 ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΠΙΑ: 8 ΠΡΟΝΗΠΙΑ :9 ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 10 ημέρες 1η Δραστηριότητα

Διαβάστε περισσότερα

Πώς λέμε ΟΧΙ; Μάθε να γράφεις σωστά την πρώτη πρόταση.

Πώς λέμε ΟΧΙ; Μάθε να γράφεις σωστά την πρώτη πρόταση. Πώς λέμε ΟΧΙ; ΕΝΟΤΗΤΑ 7 Άσκηση 1 2 3 Βάλε τα σημεία στίξης στο παρακάτω κείμενο. Ο λαγός και η χελώνα Μια φορά κι έναν καιρό μάλωναν η χελώνα κι ο λαγός για το ποιος είναι πιο γρήγορος Εγώ είμαι ο πιο

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα - για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -  για περισσότερη εκπαίδευση 1 Έβδομο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-5 Ώρα για δράση... 6-15 Σημειώσεις... 16 2 Μάθημα Έβδομο - Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθουμε τη δύναμη της αντίληψης. Θα ανακαλύψουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Αγαπητέ μαθητή/ αγαπητή μαθήτρια, Διεξάγουμε μια έρευνα και θα θέλαμε να μάθουμε την άποψή σου για τo περιβάλλον μάθησης που επικρατεί στην τάξη σου. Σε παρακαλούμε

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό λογισμικό «Παίξε με τις λέξεις 1» Παγκράτιος Παυλίδης Χρίστος Μπίτσης Δήμου Ιουλία Δάσκαλοι Ειδικής Αγωγής

Εκπαιδευτικό λογισμικό «Παίξε με τις λέξεις 1» Παγκράτιος Παυλίδης Χρίστος Μπίτσης Δήμου Ιουλία Δάσκαλοι Ειδικής Αγωγής Εκπαιδευτικό λογισμικό «Παίξε με τις λέξεις 1» Παγκράτιος Παυλίδης Χρίστος Μπίτσης Δήμου Ιουλία Δάσκαλοι Ειδικής Αγωγής Είναι ένα εκπαιδευτικό εργαλείο-παιχνίδι που βοηθάει στη διδασκαλία της πρώτης ανάγνωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ Β2 : ΤΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΑΚΙΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ PROJECT «ΤΟ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙ» ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ

ΤΜΗΜΑ Β2 : ΤΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΑΚΙΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ PROJECT «ΤΟ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙ» ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΜΗΜΑ Β2 : ΤΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΑΚΙΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ PROJECT «ΤΟ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙ» ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ ΚΑΜΟΥΤΣΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το διάστημα

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργώντας τα δικά μας αντικείμενα

Δημιουργώντας τα δικά μας αντικείμενα Δημιουργώντας τα δικά μας αντικείμενα Πως δημιουργούμε ένα αντικείμενο-χαρακτήρα-μορφή; (στο βιβλίο αυτό είτε χρησιμοποιούμε τον όρο «μορφή», είτε αναφερόμαστε στο «αντικείμενο», ή στο «χαρακτήρα», θα

Διαβάστε περισσότερα

Το μαγικό βιβλίο. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό.

Το μαγικό βιβλίο. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό. Το μαγικό βιβλίο Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια γοργόνα μέσα στα καταγάλανα νερά. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και γίνομαι

Διαβάστε περισσότερα

Μιλώντας με τα αρχαία

Μιλώντας με τα αρχαία Μιλώντας με τα αρχαία Μέσα στο μουσείο θα συναντήσετε παράξενα αντικείμενα άλλων εποχών. Μπορείτε να τα κάνετε να μιλήσουν για πανάρχαιους ανθρώπους και πολιτισμούς; Πάρτε φακούς, μέτρα, μολύβι και χαρτί

Διαβάστε περισσότερα

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος»

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος» Ο εγωιστής γίγαντας Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης «Αλέξανδρος Δελμούζος» 2010-2011 Κάθε απόγευμα μετά από το σχολείο τα παιδιά πήγαιναν για να παίξουν στον κήπο του γίγαντα.

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε.

ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε. ιστορίες της 17 ιστορίες της Πρωτοχρονιάς Παραμύθια: Βαλερί Κλες, Έμιλι-Ζιλί Σαρμπονιέ, Λόρα Μιγιό, Ροζέ-Πιερ Μπρεμό, Μονίκ Σκουαρσιαφικό, Καλουάν, Ιμπέρ Μασουρέλ, Ζαν Ταμπονί-Μισεράτσι, Πολ Νέισκενς,

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ. Κατανόηση γραπτού λόγου. Γεια σου, Μαργαρίτα!

Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ. Κατανόηση γραπτού λόγου. Γεια σου, Μαργαρίτα! Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ Κατανόηση γραπτού λόγου Γεια σου, Μαργαρίτα! Έμαθα να γράφω καλά. Ρώτησες πού μένω! Είμαι από την Ελλάδα αλλά μένουμε στην Αυστραλία.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ. στη γλώσσα προγραμματισμού. Γκέτσιος Βασίλειος

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ. στη γλώσσα προγραμματισμού. Γκέτσιος Βασίλειος ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ στη γλώσσα προγραμματισμού Microsoft Worlds Pro Γκέτσιος Βασίλειος Σημειώσεις στη γλώσσα προγραμματισμού Microsoft Worlds Pro σελ. 1 Το περιβάλλον προγραμματισμού Microsoft Worlds Pro Μενού

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013 2014 ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ «Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που φέρνει μικρές κινητές, θεματικές, βιβλιοθήκες μέσα στην τάξη. Το πρόγραμμα ενθαρρύνει τα παιδιά να ξεφυλλίσουν,

Διαβάστε περισσότερα

Ομαδική Εργασία Παραγωγής Γραπτού Λόγου με θέμα: «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ»

Ομαδική Εργασία Παραγωγής Γραπτού Λόγου με θέμα: «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ» Ομαδική Εργασία Παραγωγής Γραπτού Λόγου με θέμα: «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ» Δ τάξη, 2013-2014 Παρουσίαση γραπτής εργασίας «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ» ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013 Τα βήματα που ακολουθήσαμε ήταν: 1. Αφού η δασκάλα μας έγραψε

Διαβάστε περισσότερα

Πρόλογος. Καλή τύχη! Carl-Johan Forssén Ehrlin

Πρόλογος. Καλή τύχη! Carl-Johan Forssén Ehrlin Πρόλογος Νιώθουμε πολύ άσχημα όταν βλέπουμε ένα παιδί να κλαίει ή να πονάει χωρίς να μπορούμε να κάνουμε κάτι, ιδιαίτερα αν είμαστε γονείς. Ανάλογα με τις περιστάσεις τα παιδιά είναι άλλοτε χαρούμενα,

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση προφορικού λόγου

Κατανόηση προφορικού λόγου Β1 (25 μονάδες) Διάρκεια: 25 λεπτά Ερώτημα 1 Θα ακούσετε δύο (2) φορές έναν συγγραφέα να διαβάζει ένα απόσπασμα από το βιβλίο του με θέμα τη ζωή του παππού του. Αυτά που ακούτε σας αρέσουν, γι αυτό κρατάτε

Διαβάστε περισσότερα

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018 Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018 by Rena Mavridou Αγαπητή Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη, πώς προέκυψε η συγγραφή στη ζωή

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στην επανάληψη

Εισαγωγή στην επανάληψη Εισαγωγή στην επανάληψη Στο κεφάλαιο αυτό ήρθε η ώρα να μελετήσουμε την επανάληψη στον προγραμματισμό λίγο πιο διεξοδικά! Έχετε ήδη χρησιμοποιήσει, χωρίς πολλές επεξηγήσεις, σε προηγούμενα κεφάλαια τις

Διαβάστε περισσότερα

Σε μικρές ομάδες έπαιξαν, μοιράστηκαν, συνεργάστηκαν και χαλάρωσαν στα λούτρινα ζωάκια.

Σε μικρές ομάδες έπαιξαν, μοιράστηκαν, συνεργάστηκαν και χαλάρωσαν στα λούτρινα ζωάκια. ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ Οι μικροί μας φίλοι έχουν προσαρμοστεί στο χώρο του σχολείου, αρχίζουν να γίνονται ομάδα, εμπιστεύονται σιγάσιγά τους φίλους τους και τα πρόσωπα που βρίσκονται κοντά τους. Σε μικρές ομάδες έπαιξαν,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΠΙΔΑ. Είμαι 8 χρονών κα μένω στον καταυλισμό μαζί με άλλες 30 οικογένειες.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΠΙΔΑ. Είμαι 8 χρονών κα μένω στον καταυλισμό μαζί με άλλες 30 οικογένειες. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΠΙΔΑ Είμαι 8 χρονών κα μένω στον καταυλισμό μαζί με άλλες 30 οικογένειες. Μέχρι πριν λίγες μέρες βρισκόμουν στο χωριό μου το Ριζοκάρπασο, αλλά μετά την εισβολή ήρθαμε με την μητέρα μου

Διαβάστε περισσότερα

Χωρικές σχέσεις ΠΛΑΤΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ. ΕΝΝΟΙΑ: Χωρικές σχέσεις. Εμπλεκόμενοιτομείς. Ενότητα. Στόχοι. Υλικά 1 / 17

Χωρικές σχέσεις ΠΛΑΤΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ. ΕΝΝΟΙΑ: Χωρικές σχέσεις. Εμπλεκόμενοιτομείς. Ενότητα. Στόχοι. Υλικά 1 / 17 ΠΛΑΤΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΝΝΟΙΑ: Χωρικές σχέσεις Εμπλεκόμενοιτομείς Ενότητα Στόχοι Υλικά 1 / 17 -Ψυχοκινητικός 2 / 17 - Οι σχέσεις στο χώρο που δημιουργεί το νήπιο ανάμεσα στο σώμα του και τ? αντικείμενα Τα νήπια

Διαβάστε περισσότερα

Φαντασία, διασκέδαση, γνώση!

Φαντασία, διασκέδαση, γνώση! Φαντασία, διασκέδαση, γνώση! Super διασκεδαστικό, Super ασφαλές! κατάλληλο για όλες τις τάξεις του δημοτικού Για το γονιό διαφορετικό προφίλ ανά παιδί για καλύτερο έλεγχο καθορισμός χρόνου παραμονής ανά

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για Εκπαιδευτικούς

Οδηγός για Εκπαιδευτικούς Οδηγός για Εκπαιδευτικούς Κείμενα: Σούλα Τσιάτσιου Εικόνες: Κατερίνα Χαδουλού ΙΣΤΟΡΊΕΣ ΠΟΥ ΔΙΔΆΣΚΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ Οδηγός για Εκπαιδευτικούς Λίγα λόγια για το βιβλίο Η μικρή Βαλέρια ρωτά τη γιαγιά της για

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 2015 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΓΡΙΒΑ ΕΛΕΝΗ 5/2/2015 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αυτό το portfolio φτιάχτηκε

Διαβάστε περισσότερα

Ο ηλεκτρονικός σύντροφος μελέτης μου!

Ο ηλεκτρονικός σύντροφος μελέτης μου! FAIRYLAND iebook leaflet_fairyland iebook leaflet 02/12/2010 5:18 ΜΜ Page 1 Ο ηλεκτρονικός σύντροφος μελέτης μου! Τι είναι το iebook; Το iebook είναι το ηλεκτρονικό βιβλίο των αγγλικών μου, το οποίο με

Διαβάστε περισσότερα

Προσπάθησα να τον τραβήξω, να παίξουμε στην άμμο με τα κουβαδάκια μου αλλά αρνήθηκε. Πιθανόν και να μην κατάλαβε τι του ζητούσα.

Προσπάθησα να τον τραβήξω, να παίξουμε στην άμμο με τα κουβαδάκια μου αλλά αρνήθηκε. Πιθανόν και να μην κατάλαβε τι του ζητούσα. Μια μέρα πήγαμε στην παιδική χαρά με τις μαμάδες μας. Ο Φώτης πάντα με το κορδόνι στο χέρι. Αν και ήταν ένα χρόνο μεγαλύτερός μου, ένιωθα πως έπρεπε πάντα να τον προστατεύω. Σίγουρα δεν ήταν σαν όλα τα

Διαβάστε περισσότερα

Η ζωή είναι αλλού. < <Ηλέκτρα>> Το διαδίκτυο είναι γλυκό. Προκαλεί όμως εθισμό. Γι αυτό πρέπει τα παιδιά. Να το χρησιμοποιούν σωστά

Η ζωή είναι αλλού. < <Ηλέκτρα>> Το διαδίκτυο είναι γλυκό. Προκαλεί όμως εθισμό. Γι αυτό πρέπει τα παιδιά. Να το χρησιμοποιούν σωστά Δράση 2 Σκοπός: Η αποτελεσματικότερη ενημέρωση των μαθητών σχετικά με όλα τα είδη συμπεριφορικού εθισμού και τις επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή! Οι μαθητές εντοπίζουν και παρακολουθούν εκπαιδευτικά βίντεο,

Διαβάστε περισσότερα

για παιδιά (8-12 ετών) Κατανόηση γραπτού λόγου

για παιδιά (8-12 ετών) Κατανόηση γραπτού λόγου Α1 για παιδιά (8-12 ετών) Διάρκεια: 30 λεπτά Επίπεδο Α1 για παιδιά (8-12 ετών) Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Η Χαρά γράφει ένα γράμμα στη Νικολέτα. Θέλεις να δεις αν καταλαβαίνεις αυτά που διαβάζεις, γι αυτό σημειώνεις

Διαβάστε περισσότερα

21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΆ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΆ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΆ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ 1 ο Νηπιαγωγείο Κυπαρισσίας Διαβάσαμε το παραμύθι: «ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΛΙΒΑΔΙ» Ερώτηση: ΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ; - Αυτοί

Διαβάστε περισσότερα

αξιοποίηση των ΤΠΕ: Η logo στη διδακτική διδακτική πράξη

αξιοποίηση των ΤΠΕ: Η logo στη διδακτική διδακτική πράξη Παιδαγωγική αξιοποίηση Δρ. Ι. Μπέλλου, Σχ αξιοποίηση των ΤΠΕ: Η logo στη διδακτική διδακτική πράξη Μια προσέγγιση για τη Γ Γυμνασίου Σχ. Σύμβουλος ΠΕ19 Δρ. Ιωάννα Μπέλλου Σχ. Σύμβουλος ΠΕ19 Μια διδακτική

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 1: Εισαγωγή. Κάνε κλικ την εντολή "κινήσου" και με το ποντίκι πατημένο μετέφερε τη στη περιοχή σεναρίων.

Μάθημα 1: Εισαγωγή. Κάνε κλικ την εντολή κινήσου και με το ποντίκι πατημένο μετέφερε τη στη περιοχή σεναρίων. Μάθημα : Εισαγωγή 2 Κάνε κλικ την εντολή "κινήσου" και με το ποντίκι πατημένο μετέφερε τη στη περιοχή σεναρίων. Κάνοντας διπλό κλικ στην εντολή μπορείς να δεις ότι η γάτα κινείται στη σκηνή. Επίλεξε την

Διαβάστε περισσότερα