ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήµης

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήµης"

Transcript

1 ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήµης ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013

2 Το έργο µας στο Διοικητικό Συµβούλιο Ο σύλλογος φοιτητών είναι το συλλογικό όργανο λήψης αποφάσεων των φοιτούντων στα Πανεπιστηµιακά Ιδρύµατα. Ο Σύλλογος φοιτητών του τµήµατος Πολιτικής Επιστήµης αποτελεί παράδειγµα ορθής λειτουργίας και αυτό οφείλεται στην παράταξη της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ ΠΕ. Η έντονη πολιτική δράστηριότητα, η διεξαγωγή ηµερίδων, η έκδοση εφηµερίδας, οι τήρηση βιβλίων πρακτικών(και όχι τετραδίων), η λειτουργία δανειστικής βιβλιοθήκης, οι φιλανθρωπικές δράσεις και οι συχνή παρουσία στα του Πανεπιστηµίου είναι αυτά που το επιβεβαιώνουν καθηµερινά. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικής επιστήµης ως υπεύθυνη παράταξη και ως πρώτη δύναµη στο τµήµα είναι εδώ και φέτος για να παραθέσει τις προτάσεις της για το Σύλλογο Φοιτητών και το Τµήµα. Ως πρώτη παράταξη τα τελευταία εξι χρόνια έχει αναδείξει τον Σύλλογο Φοιτητών Πολιτικής Επιστήµης ως τον πιο ενεργό και κατά κοινή οµολογία των φοιτητών τον πιο δραστήριο σύλλογο του Πανεπιστηµίου Κρήτης. Με έµπρακτη συµµετοχή στα δρώµενα του Πανεπιστηµίου, προσπαθούµε να σταθούµε αντάξιοι της εµπιστοσύνης των φοιτητών όλα αυτά τα χρόνια. 1) Προτείναµε συνάντηση του προεδρίου µε τον αντιπρύτανη φοιτητικής µέριµνας και µε την διεύθυνση φοιτητικής µέριµνας ώστε να ενηµερωθεί ο σύλλογος περί των ζητηµάτων της σίτισης,της στέγασης και γενικότερα όσων θεµάτων αφορούν την µέριµνα των φοιτητών. (ΔΣ 12/09/2012) 2) Προτείναµε ο σύλλογος να εκδόσει κείµενο µε το οποίο να δηλώνει την σαφή αντίθεση του στην γενικότερη µείωση των ορίων που αφορούν την σίτιση και την στέγαση των φοιτητών. (ΔΣ 12/09/2012) 3) Προτείναµε την διεξαγωγή εκδήλωσης καλωσορίσµατος των πρωτοετών φοιτητών του τµήµατος καθώς και πάρτυ συλλόγου για τον ίδιο σκοπό, για την οικονοµική ενίσχυση του συλλόγου. (ΔΣ 12/09/2012)

3 4) Προτείναµε την δηµιουργία αναµνηστικών φούτερ του συλλόγου φοιτητών πολιτικής επιστήµης για την οικονοµική ενίσχυση του συλλόγου. (ΔΣ 12/09/2012) 5) Προτείναµε τη δηµιουργία καταστατικού λειτουργίας και σφραγίδας αναφορικά µε την εφηµερίδα του συλλόγου Πολιτεία, ώστε να δηµιουργηθεί αρχείο και να αποφευχθούν πλαστογραφίες κτλ. (ΔΣ 01/10/2012) 6) Προτείναµε την καταγραφή εκ νέου των συγγραµµάτων που υπάρχουν στο σύλλογο για να µπορούν οι φοιτητές να δανειστούν οποιαδήποτε από αυτά. (ΔΣ 01/10/2012) 7) Επίσης, όσον αφορά τα συγγράµµατα που υπάρχουν στο σύλλογο, προτείναµε την δηµιουργία και τοιχοκόλληση αφίσας για την ενηµέρωση των φοιτητών. (ΔΣ 01/10/2012) 8) Προτείνουµε να γραφούν 2 επιστολές προς τον πρόεδρο του τµήµατος Κωνσταντίνο Λάβδα,η µια αναφορικά µε το θέµα των καθηγητών µε Π.Δ 407/80 για να έχουµε µια άµεση γραπτή απάντηση και η δεύτερη επιστολή προς την κοσµητεία του τµήµατος αναφορικά µε τις αίθουσες διδασκαλίας. (ΔΣ 8/10/2012) 9) Ζητήσαµε απο τη Σύγκλητο οι φοιτητές του Πανεπιστηµίου Κρήτης να έχουν την δυνατότητα επιλογής εκτός απο το πτυχίο µε απλό χαρτόνι Α4 και πτυχίο σε πάπυρο, όπως γίνεται στα περισσότερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύµατα.η καταβολή του απαιτούµενου ποσού για την ενέργεια αυτή θα γίνεται απο τους ίδιους του φοιτητές που το επιθυµούν. (ΔΣ 21/11/2012) 10) Ζητήσαµε απο την Κοσµητεία της Σχολής Κοινωνικών Επιστηµών,η λήψη του ακαδηµαϊκού τίτλου να γίνεται µε την ακαδηµαϊκή αµφίεση,της τηβένου, όπως ορίζουν τα ακαδηµαϊκά έθιµα και πρωτόκολλα.η κάλυψη της συγκεκριµένης δαπάνης θα διερευνηθεί σε συνεργασία µε τους φοιτητικούς συλλόγους των 4 τµηµάτων της Σχολής Κοινωνικών Επιστηµών. (ΔΣ 21/11/2012) 11) Ζητήσαµε απο την Κοσµητεία της Σχολής Κοινωνικών Επιστηµών τη διενέργεια των εαρινών ορκωµοσιών στο κάστρο της Φορτέτσας,καθ ό,τι το Πανεπιστήµιο τους καλοκαιρινούς µήνες είναι δυσλειτουργικός χώρος. (ΔΣ 21/11/2012)

4 12) Προτείναµε να βγει ένα κείµενο απο το Σύλλογο που να στηρίζει τα αιτήµατα των Διοκητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστηµίου Κρήτης,που κινδυνεύουν να τεθούν σε διαθεσιµότητα,ακόµα και απόλυση. (ΔΣ 21/11/2012) 13) Ζητήσαµε να συνταχθεί µια επιστολή απο το Προεδρείο προς την Κοσµητεία της Σχολής Κοινωνικών Επιστηµών,στην οποία θα ζητάµε την διερεύνηση του καθεστώτος λειτουργίας της αίθουσας Ι. Καµπάτση,στο µικρό αίθριο,καθώς η συγκεκριµένη αίθουσα βρίσκεται κλειδωµένη και δεν χρησιµοποιείται. (ΔΣ 21/11/2012) 14) Προτείναµε τη διεξαγωγή ενός φιλικού αγώνα µεταξύ των φοιτητών του Πανεπιστηµίου και της οµάδας µπάσκετ του Ρεθύµνου στο κλειστό γυµναστήριο Μελίνα Μερκούρη. Τα έσοδα θα διατεθούν στο σύλλογο γονέων, κηδεµόνων και φίλων ατόµων µε αυτισµό Ρέθυµνο. (ΔΣ 11/1/2013) 15) Προτείναµε τη συµµετοχή του συλλόγου µας µε ετήσια συνδροµή στη Ελληνική Εταιρία Πολιτικής Επιστήµης. Επίσης προτείναµε η Πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών να ζητήσει τη βοήθεια της κ. Αρανίτου η οποία είναι µέλος του Διοικητικού Συµβουλίου της Ελληνικής Εταιρίας Πολιτικής Επιστήµης. (ΔΣ 8/02/2013) 16) Προτείναµε τη διερεύνηση για το κατά πόσο είναι εφικτό να γίνει δωρεά των 3 τελευταίων τευχών της Επιθεώρησης Πολιτικής Επιστήµης προς το Σύλλογο Φοιτητών Πολιτικής Επιστήµης. (ΔΣ 8/2/2013) 17) Προτείναµε τη συνεργασία του Συλλόγου µε τοπικούς φορείς και εκπροσώπους κοµµάτων για τη διεξαγωγή µιας ανοιχτής εκδήλωσης που θα αφορά την άνοδο της άκρας δεξιάς σε συνδυασµό µε την έξαρση φαινοµένων βίας και τροµοκρατίας. (ΔΣ 8/2/2013) 18) Προτείναµε τη διεξαγωγή εθελοντικής αιµοδοσίας σε συνεργασία µε κάποιο επιχειρηµατία ο οποίος θα καλύψει τα έξοδα των διαδικασιών. (ΔΣ 22/2/2013) 19) Προτείναµε τη συλλογή ρουχισµού από τον σύλλογο µε σκοπό να διατεθούν στην εκκλησία ή τον Ερυθρό Σταυρό. (ΔΣ 22/2/2013)

5 20) Προτείναµε την διεξαγωγή µιας εκδήλωσης για τους φοιτητές που προέρχονται απο το πρόγραµµα ERASMUS. Σκοπός αυτής της εκδήλωσης ήταν αρχικά να έρθουµε σε επαφή µε παιδιά αυτά και επίσης να ενηµερωθούν οι φοιτητές του τµήµατός µας για το πρόγραµµα ERASMUS. (ΔΣ 8/2/2013) Το έργο µας στην Γενική Συνέλευση Τµήµατος 1) Ζητήσαµε ενηµέρωση σχετικά µε τις προθέσεις και την στάση του τµήµατος στο θέµα των διδασκόντων µε Π.Δ. 407/80 καθώς και το τι θα γίνει µε τα µαθήµατα που αναµένεται επιβεβαίωση διδάσκοντα στο πρόγραµµα µαθηµάτων του χειµερινού εξαµήνου σε περίπτωση που δεν υπάρξουν πιστώσεις.(αρ. Πρωτ. 985,ΓΣΤ 10/10/2012) 2) Καταθέσαµε αίτηµα για ενίσχυση των προσφερόµενων µαθηµάτων τόσο σε ΥΕΠ αλλά κυρίως σε ΥΕΣ καθώς οι τριτοετείς φοιτητές αδυνατούν να επιλέξουν σεµινάρια επειδή οι περισσότερες θέσεις πολλές υπερκαλύπτονται από φοιτητές µεγαλύτερων ετών. Ταυτόχρονα ζητάµε ενηµέρωση για το πόσο είναι εφικτό οι φοιτητές που µπάινουν τώρα τρίτο έτος να αντικαταστήσουν τα 2 προβλεπόµενα σεµινάρια της δήλωσης τους σύµφωνα µε το νέο πρόγραµµα σπουδών µε ΥΕΠ ή χρωστούµενα. Σήµερα για τις δηλώσεις των φοιτητών που βρίσκονται στο τρίτο έτος ισχύει : 4 ΥΕΠ + 2 ΥΕΣ + 1 χρωστούµενο, σύνολο 7 µαθήµατα Ζητήσαµε ενηµέρωση σε περίπτωση που κάποιοι φοιτητές δεν µπορέσουν να επιλέξουν 2 σεµινάρια λόγο έλλειψης και κάλυψης των προβλεπόµενων θέσεων απο φοιτητές µεγαλύτερων ετων αν θα υπάρξει µέριµνα από το τµήµα και αν µπορόυν να αντικατασταθούν τα µαθήµατα αυτά απο χρωστούµενα και ΥΕΠ για να συµπληρωθεί ο µέγιστος αριθµός µαθηµάτων που προβλέπεται στην δήλωση(7 στην συγκεκριµένη περίπτωση αν δεν εφαρµοστεί και φέτος το ν+2 στις δηλώσεις). Αυτο αποτελλεί και πρόταση µας για την επιτροπή προγράµµατος σπουδών..(αρ. Πρωτ. 985,ΓΣΤ 10/10/2012)

6 3) Θελήσαµε να ενηµερωθούµε για το νέο πρόγραµµα σπουδών και την αναστολή των κατευθύνσεων όπως είχαν ψηφιστεί από το σώµα της συνέλευσης..(αρ. Πρωτ. 985,ΓΣΤ 10/10/2012) 4) Καταθέσαµε αίτηµα για διατήρηση του ν+2 στις δηλώσεις µαθηµάτων και στην φετινή χρονία µε βασική προϋπόθεση τα δύο µαθήµατα να είναι χρωστούµενα. Σύνολο δηλαδή να µπορεί ο φοιτητής να δηλώνει µέγιστο αριθµό µαθηµάτων 8 αντί για 7 (6+2)..(Αρ. Πρωτ. 985,ΓΣΤ 10/10/2012) 5) Ζητήσαµε ενηµέρωση για το θέµα των αναβαθµολογήσεων και την πορεία της πρότασης µας µέσα στην επιτροπή προγράµµατος σπουδών..(αρ. Πρωτ. 985,ΓΣΤ 10/10/2012) Πρόταση: Οι φοιτητές δηλαδή οι οποίο εισήχθησαν µε το νέο πρόγραµµα σπουδών, ο οποίος προβλέπει µόνο δύο αναβαθµολογήσεις και αυτές στο δεύτερο κύκλο, αφήνοντας απ'έξω τα υποχρεωτικά µαθήµατα. Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήµης µέσα στην επιτροπή προγράµµατος σπουδών προτείναµε το εξής αναφορικά µε το θέµα των αναβαθµολογήσεων: Αλλαγή στο σύστηµα αναβαθµολογήσεων. Σύµφωνα µε το νέο πρόγραµµα σπουδών, ο φοιτητής έχει δικαίωµα αναβαθµολόγησης στο δεύτερο κύκλο σπουδών χωρίς κατοχύρωση βαθµού για δυο µαθήµατα. Εµείς προτείναµε ο φοιτητής να έχει δικαίωµα για τέσσερις αναβαθµολογήσεις, δυο στον πρώτο κύκλο και δυο στο δεύτερο µε κατοχύρωση βαθµού σε περίπτωση αποτυχίας. Με απλά λόγια ζητήσαµε να αυξηθεί ο αριθµός των προβλεπόµενων αναβαθµολογήσεων σε τέσσερις, δυο περισσότερες από αυτές που προβλέπονται, καθώς και να µπορεί ο φοιτητής να πραγµατοποιεί αναβαθµολογήσεις και σε υποχρεωτικά µαθήµατα. ( Αρ. Πρωτ. 423 ΓΣΤ 22/2/2012) 6) Ζητήσαµε απο όλους τους διδάσκοντες να αναρτήσουν ηλεκτρονικά τα syllabus όλων των προσφερόµενων µαθηµάτων και σεµιναρίων, όσοι δεν το έχουν ήδη πραγµατοποι'ησει, στο νέο site του τµήµατος κατα το δυνατόν συντοµότερα για την καλύτερη ενηµέρωση των φοιτητών πρίν από τις δηλώσεις µαθηµάτων..(αρ. Πρωτ. 985,ΓΣΤ 10/10/2012) 7) Ζητήσαµε ενηµερωση για το καθεστώς λειτουργίας της αίθουσας ΠΕ3. Προτείναµε να αξιοποιηθεί ως επιπρόσθετη σεµιναριακή αίθουσα του τµήµατος..(αρ. Πρωτ. 985,ΓΣΤ 10/10/2012) 8) Ζητήσαµε την επαναλειτουργία της επιτροπής χώρων για τον

7 καθορισµό κοινών δράσεων µεταξύ επιτροπής και συλλόγου φοιτητών σε συνεργασία και την εποπτεία του προέδρου του τµήµατος Καθηγγητή Κ.Α. Λάβδα για περαιτέρω διεκδίκηση χώρων προς όφελος του τµήµατος..(αρ. Πρωτ. 985,ΓΣΤ 10/10/2012) 9) Καταθέσαµε αίτηµα για ικανοποιητική προθεσµία χρόνου αναφορικά µε τις δηλώσεις µαθηµάτων για την διευκόλυνση της γραµµατείας αλλά και των φοιτητών..(αρ. Πρωτ. 985,ΓΣΤ 10/10/2012) 10) Καταθέσαµε αίτηµα για αναρτήση σε ξεχωριστη καρτέλα στο νέο και ανανεωµένο site του τµήµατος, αν αυτό είναι εφικτό, µε τις ώρες εξυπηρέτησης που έχει ορίσει ο κάθε διδάσκοντας έξω απο το γραφείο του για την διευκόλυνση όλων των φοιτητών..(αρ. Πρωτ. 985,ΓΣΤ 10/10/2012) 11) Διεκδικήσαµε συντονισµό του συλλόγου φοιτητών µε τον πρόεδρο του τµήµατος και την εκπροσώπηση της γραµµατείας για διοργάνωση εκδήλωσης καλωσορήσµατος των πρωτοετών φοιτητών..(αρ. Πρωτ. 985,ΓΣΤ 10/10/2012) 12) Ζητήσαµε την ενσωµάτωση του site του συλλόγο φοιτητών στο νέο και ανανεωµένo site του τµήµατος µας µε την µορφή συνδέσµου..(αρ. Πρωτ. 985,ΓΣΤ 10/10/2012) 13) Ενηµερώσαµε το σώµα τις συνελευσης ότι µε απόφαση του Συλλόγου φοιτητών του τµήµατος, θα κατατεθεί ψήφισµα προς τον Κοσµήτορα της σχολής Κοινωνικών Επιστηµών για το θέµα της διανοµής των αιθουσών της σχολής καθώς το Τµήµα Πολιτικής Επιστήµης θεωρήσαµε ότι στο χειµερινό εξάµηνο του τρέχοντος ακαδηµαϊκού έτους, παραµερίστηκε και οι αίθουσες διδασκαλίας που του έχουν παραχωρηθεί δεν ανταποκρίνονται στους δηλωµένους φοιτητές ανα µάθηµα µε φαινόµενα πολλών φοιτητών να παραµένουν όρθιοι και καθισµένοι στα πατώµατα για να µπορέσουν να παρακολουθήσουν τις παραδόσεις. Κρίνουµε αναγκαίο να ενηµερώσουµε την συνέλευση για την ενέργεια µας αυτή και ελπίζουµε στην υποστήριξη από µεριάς του τµήµατος..(αρ. Πρωτ. 985,ΓΣΤ 10/10/2012) 14) Προτείναµε να ανέβει στο site του τµήµατος αναλυτικός οδηγός σπουδών που θα συµπεριλαµβάνει και το καθεστώς των κατατακτήριων εξετάσεων για την διευκόλυνση αλλά και την καλύτερη ενηµέρωση των επισκεπτών. (Αρ. Πρωτ. 1077,ΓΣΤ

8 5/12/2012) 15) Προτείναµε να ανεβούν στο site πληροφορίες για το πρόγραµµα Erasmus στο τµήµα µας.πιο συγκεκριµένα,να παρέχονται αναλυτικές πληροφορίες για τα πανεπιστήµια του εξωτερικού που συνεργάζεται το τµήµα µας,καθώς επίσης και το καθεστώς αναγνώρισης των µαθηµάτων. (Αρ. Πρωτ. 1077,ΓΣΤ 5/12/2012) 16) Ενηµερώσαµε το σώµα πως ως Σύλλογος Φοιτητών Πολιτικής Επιστήµης,δραστηριοποιηθήκαµε σχετικά µε το κρίσιµο θέµα των αιθουσών,αποστέλλοντας σχετική επιστολή στην Κοσµητεία,εξηγώντας το θέµα.σε κάθε περίπτωση όµως,από το επόµενο εξάµηνο ζητήσαµε απο το τµήµα να κινηθεί συντονισµένα διεκδικώντας µεγαλύτερα αµφιθέατρα για την οµαλή διεξαγωγή µαθηµάτων. (Αρ. Πρωτ. 1077,ΓΣΤ 5/12/2012) 17) Ενηµερώσαµε το σώµα της συνέλευσης πως πήραµε την πρωτοβουλία να τυπώσουµε φούτερ για την οικονοµική ενίσχυση του συλλόγου µας.ζητήσαµε,για την στήριξη της προσπάθειας µας αυτής,να βγει µια σχετική ανακοίνωση και στην ιστοσελίδα του τµήµατος. (Αρ. Πρωτ. 1077,ΓΣΤ 5/12/2012) 18) Ζητήσαµε ενηµέρωση σχετικά µε την διεξαγωγή της πρακτικής άσκησης. Αναφορικα µε το κατά πόσο ειναι εφικτό να πραγµατοποιηθεί φέτος, καθώς και αν υπάρχει δυνατότητα επέκτασης της λίστας των προτεινοµενων φορέων. (Αρ. Πρωτ. 1077,ΓΣΤ 5/12/2012) 19) Ενηµερώσαµε το σώµα της συνέλευσης πως πλέον τα κείµενα για την Πολιτική Θεωρία ΙΙΙ του Kant,Weber,Marx και Engels που είναι στην εξεταστέα ύλη,δεν βρίσκονται πλέον αναρτηµένα στο ηλεκτρονικό αναγνωστήριο του site του τµήµατος όπως στο παλαιότερο site.ζητήσαµε την άµεση ανάρτιση τους για την διευκόλυνση των φοιτητών,καθώς και την ενσωµάτωση του ηλεκτρονικού αναγνωστηρίου ξανά στο ανανεωµένο site του τµήµατος. (Αρ. Πρωτ. 1077,ΓΣΤ 5/12/2012)

9 Οι προτάσεις µας στην Σύγκλητο Η Σύγκλητος αποτελούσε το ανώτατο όργανο Διοίκησης, το οποίο µεταξύ άλλων διαµόρφωνε εκπαιδευτική πολιτική και ασκούσε την γενική εποπτεία της λειτουργίας και της τήρησης του νόµου και του εσωτερικού κανονισµού του ιδρύµατος. Η δοµή της Συγκλήτου πριν απο την εφαρµογή του νόµου της Διαµαντοπούλου για την παιδεία, αλλά και την τροποποίησή αυτού απο τον Αρβανιτόπουλο, ήταν ως εξής: Ο Πρύτανης, οι τρείς αντιπρυτάνεις, οι Κοσµήτορες των σχολών, οι Προέδροι των τµηµάτων, ένα µέλος ΔΕΠ απο κάθε σχολή, ένα εκπρόσωπο των φοιτητών απο κάθε τµήµα, αλλά και ένα πλήθος άλλων εκπροσώπων.ώς πρώτη παράταξη στο τµήµα, είχαµε την τιµή ο Συγκλητικός εκπρόσωπος του Συλλόγου Φοιτητών του τµήµατος µας, να προέρχεται απο το δικό µας στελεχειακό δυναµικό. Δυστυχώς, ο νόµος τέθηκε σε εφαρµογή και απο τον Ιανουάριο κι έπειτα, δεν συµµετέχουµε πλέον στις συνεδριάσεις της Συγκλήτου, προλαβαίνοντας όµως στο µικρό αυτό χρονικό διάστηµα µε σοβαρότητα και υπευθυνότητα, να καταθέσουµε την εξής πρόταση: 1) Ζητήσαµε απο τη Σύγκλητο οι φοιτητές του Πανεπιστηµίου Κρήτης να έχουν την δυνατότητα επιλογής εκτός απο το πτυχίο µε απλό χαρτόνι Α4 και πτυχίο σε πάπυρο, όπως γίνεται στα περισσότερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύµατα.η καταβολή του απαιτούµενου ποσού για την ενέργεια αυτή θα γίνεται απο τους ίδιους του φοιτητές που το επιθυµούν. (Αρ. Πρωτοκόλλου 13508, 22/11/2012) Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήµης έχει καταθέσει 20 προτάσεις µέσα στο Διοκητικό Συµβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών, 19 πρωτοκολληµένες προτάσεις µέσα στην Γενική Συνέλευση Τµήµατος και 1 πρόταση στο σώµα της Συγκλήτου. Δίνουµε ουσία στην φοιτητική εκπροσώπηση και νόηµα στον φοιτητικό συνδικαλισµό.

10 Αποτελεί πλέον κοινή διαπίστωση ότι είµαστε η µοναδική δραστήρια φοιτητική παράταξη στο τµήµα. Είµαστε πολιτική παράταξη και έτσι θέλουµε να µας κρίνετε. Προτείνουµε, δουλεύουµε, διεκδικούµε ένα καλύτερο πανεπιστήµιο! Στις 17 Απριλίου Στηρίζουµε ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήµης ΜΑΖΙ οδηγούµε το τµήµα ΜΠΡΟΣΤΑ

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ. Οι προτάσεις µας για το τµήµα ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ. Οι προτάσεις µας για το τµήµα ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ Οι προτάσεις µας για το τµήµα 2011-2012 ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήµης Το έργο µας στο Διοικητικό Συµβούλιο Τα τελευταία χρόνια η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Διαβάστε περισσότερα

Η πρόταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήμης 14 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Η πρόταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήμης 14 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Η πρόταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήμης 14 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Νοέμβριος 2013 Στην ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήμης οραματιζόμαστε προγράμματα σπουδών τα οποία να χαρακτηρίζονται από ποιότητα,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήμης οραματιζόμαστε και αγωνιζόμαστε,

Διαβάστε περισσότερα

Προτάσεις, θέσεις και αρχές μας :

Προτάσεις, θέσεις και αρχές μας : Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικής επιστήμης ως υπεύθυνη παράταξη και ως πρώτη δύναμη στο τμήμα είναι εδώ και φέτος για να καταθέσει τις προτάσεις της για το σύλλογο φοιτητών και το τμήμα. Ως πρώτη παράταξη τα τέσσερα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 26/04/13

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 26/04/13 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 26/04/13 Παρόντες Ε. Παπαδάκη, Καθηγήτρια Π. Αγγουριδάκης, Επίκ. Καθηγητής Μ. Αντωνίου, Επίκ. Καθηγήτρια Ι. Δαλέζιος, Επίκ. Καθηγητής Ε. Μαντζουράνη, Καθηγήτρια Ε. Παπακωνσταντή,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2/11/11

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2/11/11 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2/11/11 Παρόντες Ε. Παπαδάκη, Καθηγήτρια Δ. Γεωργόπουλος, Καθηγητής Ε. Μαντζουράνη, Καθηγήτρια Α. Καραντάνας, Αν. Καθηγητής Ι. Σουγκλάκος, Λέκτορας Χ. Τσατσάνης, Αναπλ. Καθηγητής

Διαβάστε περισσότερα

«Ευθύνες Πρύτανη για την παρούσα κατάσταση στο ΕΚΠΑ»

«Ευθύνες Πρύτανη για την παρούσα κατάσταση στο ΕΚΠΑ» «Ευθύνες Πρύτανη για την παρούσα κατάσταση στο ΕΚΠΑ» Το Συμβούλιο Ιδρύματος του ΕΚΠΑ, από την πρώτη στιγμή που συγκροτήθηκε, εργάστηκε για να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του όπως περιγράφονται από τους

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩΝ ΧΡΟΝΙΚΟ ΙΑΣΤΗΜΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΝΕΑ Ή ΝΑ ΙΟΡΘΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩΝ ΧΡΟΝΙΚΟ ΙΑΣΤΗΜΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΝΕΑ Ή ΝΑ ΙΟΡΘΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ- ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η υποβολή των ηλεκτρονικών δηλώσεων µαθηµάτων και συγγραµµάτων θα πραγµατοποιηθεί από τις 5 Μαρτίου ώρα 15:00 µέχρι και τις 21 Μαρτίου 2010 ώρα 24:00

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2015-2016 Ηράκλειο, 28/09/2015 ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ Σύμφωνα με το Ν. 4009, άρθρο 33, παρ. 2 και την ορθή επανάληψη της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2016/2017 Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017 Ειδικές Εγκρίσεις και έντυπα για υπογραφή από Πρόεδρο Τμήματος

ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2016/2017 Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017 Ειδικές Εγκρίσεις και έντυπα για υπογραφή από Πρόεδρο Τμήματος ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2016/2017 Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017 Ειδικές Εγκρίσεις και έντυπα για υπογραφή από Πρόεδρο Τμήματος Παράδοση Εντύπων στην Γραμματεία Τμήματος για να διευθετήσει υπογραφές από

Διαβάστε περισσότερα

Ένταξη φοιτητών του ΦΠΨ στο Τμήμα Ψυχολογίας: Διοικητικές Διαδικασίες και Οργάνωση των Σπουδών

Ένταξη φοιτητών του ΦΠΨ στο Τμήμα Ψυχολογίας: Διοικητικές Διαδικασίες και Οργάνωση των Σπουδών Ένταξη φοιτητών του ΦΠΨ στο Τμήμα Ψυχολογίας: Διοικητικές Διαδικασίες και Οργάνωση των Σπουδών Ενημερωτική συνάντηση 10 Οκτωβρίου 2019 ΒΗΜΑ 1 Βαθμολόγια εξεταστικής περιόδου Σεπτεμβρίου 2019 Καταχώριση

Διαβάστε περισσότερα

Το έργο της της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήμης (Εκλογόαπολογιστική συνέλευση)

Το έργο της της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήμης (Εκλογόαπολογιστική συνέλευση) Το έργο της της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήμης (Εκλογόαπολογιστική συνέλευση) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικής επιστήμης ως υπεύθυνη παράταξη και ως πρώτη δύναμη στο τμήμα είναι εδώ και φέτος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2014-2015 Ηράκλειο, 17/2/2015 ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ Σύμφωνα με το Ν. 4009, άρθρο 33, παρ. 2 και την ορθή επανάληψη της υπ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ Σχολή Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Τηλ.: 2610 969700-05, Telefax: 2610 969780-969705 ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ. ΕΤΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ. Οδηγός Φοιτητών. για τη Μετάβαση από το Παλιό στο Νέο Πρόγραμμα Σπουδών

ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ. Οδηγός Φοιτητών. για τη Μετάβαση από το Παλιό στο Νέο Πρόγραμμα Σπουδών ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Οδηγός Φοιτητών για τη Μετάβαση από το Παλιό στο Νέο Πρόγραμμα Σπουδών Σεπτέμβριος 2019 0 Περιεχόμενα Α) Γενικές Ερωτήσεις... 1 Β) Ερωτήσεις για φοιτητές που

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ. Υποσύστημα Στατιστικής Διοίκησης

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ. Υποσύστημα Στατιστικής Διοίκησης ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΟ.ΔΙ.Π. ΤΟΥ Γ.Π.Α. Υποσύστημα Στατιστικής Διοίκησης ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟ.ΔΙ.Π. ΤΟΥ Γ.Π.Α. Αλεξάνδρα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2011-12 ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ. Για να πραγματοποιήσετε την δήλωσή σας μεταβαίνετε στο σύνδεσμο:

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2011-12 ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ. Για να πραγματοποιήσετε την δήλωσή σας μεταβαίνετε στο σύνδεσμο: ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2011-12 ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ Για να πραγματοποιήσετε την δήλωσή σας μεταβαίνετε στο σύνδεσμο: https://e-gram.teilam.gr/unistudent Ειδικά οι πρωτοετείς μεταβαίνουν στον σύνδεσμο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ! ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 1. Να σας δώσουμε βασικές πληροφορίες που χρειάζεται να ξέρετε από την αρχή 2. Να ζητήσετε διευκρινίσεις 3. Να μην υπάρξει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. Κινητικότητα Φοιτητών (Erasmus + και Erasmus placement) ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. Κινητικότητα Φοιτητών (Erasmus + και Erasmus placement) ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ Κινητικότητα Φοιτητών (Erasmus + και Erasmus placement) 1. Γενικά Υπό τις προϋποθέσεις που περιγράφονται παρακάτω, οι

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ. Οδηγός Φοιτητών. για τη Μετάβαση από το Παλιό στο Νέο Πρόγραμμα Σπουδών

ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ. Οδηγός Φοιτητών. για τη Μετάβαση από το Παλιό στο Νέο Πρόγραμμα Σπουδών ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Οδηγός Φοιτητών για τη Μετάβαση από το Παλιό στο Νέο Πρόγραμμα Σπουδών Σεπτέμβριος 2019 0 Περιεχόμενα Α) Γενικές Ερωτήσεις... 1 Β) Ερωτήσεις για φοιτητές που

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. B6. Στοχοθεσία Ποιότητας για το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ) Πανεπιστήμιο Κρήτης. Ίδρυμα: Τίτλος ΠΠΣ: Φυσικής

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. B6. Στοχοθεσία Ποιότητας για το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ) Πανεπιστήμιο Κρήτης. Ίδρυμα: Τίτλος ΠΠΣ: Φυσικής Β6. Στοχοθεσία Ποιότητας για το ΠΠΣ Τμήμα Φυσικής ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ B6. Στοχοθεσία Ποιότητας για το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ) Ίδρυμα: Τίτλος ΠΠΣ: Ημερομηνία υποβολής: Πανεπιστήμιο Κρήτης Φυσικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 1. ΜΕΛΗ 2. ΤΑΜΕΙΟ 3. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.Ε. 4. ΓΡΑΦΕΙΑ 5. ΕΦΟΡΕΙΟ 6. ΑΡΧΕΙΟ - ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 7. ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ 8. ΙΑΦΟΡΑ Όλα τα θέµατα σχετικά µε

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 1 Σκοπός Προγράμματος

Άρθρο 1 Σκοπός Προγράμματος ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ : «ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ 1 Άρθρο 1 Σκοπός Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Ενηµερωτική συνάντηση 1. Παρουσίαση του Ατοµικού Απογραφικού Δελτίου µέλους ΔΕΠ 2. Ηλεκτρονική αξιολόγηση µαθηµάτων: δηµοσιοποίηση αποτελεσµάτων

Ενηµερωτική συνάντηση 1. Παρουσίαση του Ατοµικού Απογραφικού Δελτίου µέλους ΔΕΠ 2. Ηλεκτρονική αξιολόγηση µαθηµάτων: δηµοσιοποίηση αποτελεσµάτων Ενηµερωτική συνάντηση 1. Παρουσίαση του Ατοµικού Απογραφικού Δελτίου µέλους ΔΕΠ 2. Ηλεκτρονική αξιολόγηση µαθηµάτων: δηµοσιοποίηση αποτελεσµάτων Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012, 12.00-14.00, Αίθουσα της Συγκλήτου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης 2019 2 Κανονισμός Εξετάσεων Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ Διασφάλιση Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση Ερωτηματολόγιο Αξιολόγησης των Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (το ερωτηματολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

Θεόδωρος Χατζηπαντελής, Παρουσίαση Έρευνας Παρατηρητηρίου, 10/2004

Θεόδωρος Χατζηπαντελής, Παρουσίαση Έρευνας Παρατηρητηρίου, 10/2004 Είναι γνωστό, ότι κατά καιρούς συγκεντρώνονται και αξιολογούνται στοιχεία που αφορούν γενικά και ειδικά µεγέθη για την εκπαίδευση, όπως για παράδειγµα η ετήσια απογραφή µαθητών από τις σχολικές µονάδες,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ Διασφάλιση Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση Ερωτηματολόγιο Αξιολόγησης των Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (το ερωτηματολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια και Υγιεινή χώρων Πανεπιστημίου Υγεία φοιτητών και προσωπικού.

Ασφάλεια και Υγιεινή χώρων Πανεπιστημίου Υγεία φοιτητών και προσωπικού. Θέμα Ασφάλεια και Υγιεινή χώρων Πανεπιστημίου Υγεία φοιτητών και προσωπικού. Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης θα πρέπει να ενημερώνονται κατά την εισαγωγή τους (ημέρα υποδοχής πρωτοετών), για τα παρακάτω:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 25071 27 Ιουλίου 2016 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2327 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 1 Ίδρυση Εργαστηρίου με την επωνυμία «Εργαστήριο Υπολογιστικών Μαθηματικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 12981 24 Απριλίου 2017 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1375 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 1 Ίδρυση εργαστηρίου με τίτλο: «Εργαστήριο Χρηματοοικονομικών Τεχνολογιών»,

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΟ, ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

ΦΥΛΟ, ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ Κογκίδου ήµητρα Χαιρετισµός στην ηµερίδα του Παιδαγωγικού Τµήµατος ηµοτικής Εκπαίδευσης στο Α.Π.Θ. ΦΥΛΟ, ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ Κατά τα δύο προηγούµενα ακαδηµαϊκά έτη το Α.Π.Θ. προσφέρει

Διαβάστε περισσότερα

1. Υπηρεσία StudentsWeb

1. Υπηρεσία StudentsWeb 1. Υπηρεσία StudentsWeb 1.1. Γενικά Η εφαρµογή StudentsWeb αφορά την άµεση εξυπηρέτηση των φοιτητών, δίνοντας τους τη δυνατότητα πρόσβασης µέσω του ιαδικτύου σε διάφορες υπηρεσίες της Γραµµατείας. Η υπηρεσία

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ - ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ - ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ - ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2012-2013 Σύμφωνα με τον Ν. 4009/2011 (ΦΕΚ 195/6-9-2011, τ. Α ): α) άρθρο 30, εδάφιο β παρ. 2: Κάθε ακαδημαϊκό έτος περιλαμβάνει εκπαιδευτικές

Διαβάστε περισσότερα

5. Διεξαγωγή του διδακτικού έργου.

5. Διεξαγωγή του διδακτικού έργου. ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2010-2011 51 5. Διεξαγωγή του διδακτικού έργου. Το νομικό πλαίσιο για την οργάνωση και λειτουργία των Α.Ε.Ι. (Ν.1268/82) εισήγαγε ορισμένες καινοτομίες στη διεξαγωγή του

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Προπτυχιακών Σπουδών

Κανονισμός Προπτυχιακών Σπουδών Κανονισμός Προπτυχιακών Σπουδών 1. Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη λήψη του πτυχίου είναι οι εξής: Συγκέντρωση 104 ECTS (στο τρέχον πρόγραμμα σπουδών αντιστοιχούν σε 22 μαθήματα) από τα βασικά υποχρεωτικά

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ Διασφάλιση Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση Ερωτηματολόγιο Αξιολόγησης των Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (το ερωτηματολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Δήλωση μαθημάτων στο χειμερινό εξάμηνο

ΘΕΜΑ: Δήλωση μαθημάτων στο χειμερινό εξάμηνο ΘΕΜΑ: Δήλωση μαθημάτων στο χειμερινό εξάμηνο 2019-2020. Καλούνται οι φοιτητές του Τμήματος: Να υποβάλλουν υποχρεωτικά ηλεκτρονικά, στη σελίδα sis.auth.gr, τη δήλωση μαθημάτων από 10/10/2019 31/10/2019

Διαβάστε περισσότερα

1. ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΙ

1. ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Ο ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Πληροφορίες: Αλ. Σιδηρόπουλος Θεσσαλονίκη, 9 6 2015 Τηλ. : 2310 99 1386 6532 Fax: 2310 99 6529 Αριθμ. Πρωτ.: 487 Email:

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΠΘ

ΟΙ ΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΠΘ ΟΙ ΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΠΘ Η έρευνα αφορά στις στάσεις των φοιτητών απέναντι σε θέµατα σχετικά όχι µόνο µε τη φοιτητική αλλά και την κοινωνικοπολιτική τους ιδιότητα. Η έρευνα διεξήχθη το Μάιο του

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΝ ΚΙΝ ΥΝΩ ΤΟ ΑΠΘ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΝ ΚΙΝ ΥΝΩ ΤΟ ΑΠΘ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΝ ΚΙΝ ΥΝΩ ΤΟ ΑΠΘ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS Η Σύγκλητος του ΑΠΘ εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία για τη συνέχιση της εύρυθµης λειτουργίας του Ιδρύµατος, ως αποτέλεσµα των δραµατικών περικοπών της κρατικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ

ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ Νικόλαος Σουλακέλλης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Γεωγραφίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής

Διαβάστε περισσότερα

Εξεταστική Περίοδος Φεβρουαρίου ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

Εξεταστική Περίοδος Φεβρουαρίου ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΠΔ 407 Χειµερινό Εξάµηνο 2017 http://eclass.duth.gr/courses/tme274 Human Resource Management - Fall 2017 Διδάσκων: Επικ. Καθ. Σωτήρης Παπαντωνόπουλος Βασιλίσσης Σοφίας 12, Κτήριο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2016-2017 Ηράκλειο, 17/02/2017 ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Τη δήλωση των μαθημάτων σας θα την κάνετε και αυτό το εξάμηνο ηλεκτρονικά μέσω του StudentsWeb, με τον κωδικό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ- ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ- ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ- ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος έχει αλλάξει ο τρόπος επιλογής των δωρεάν συγγραμμάτων. Ο κάθε σπουδαστής, μαζί με την δήλωση των μαθημάτων, θα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑΡΞΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΕΞΑΜΗΝΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015-16

ΕΝΑΡΞΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΕΞΑΜΗΝΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015-16 ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ EΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΝΑΡΞΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΕΞΑΜΗΝΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015-16 Αθήνα 05-11-15

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΘΟΣ ECTS/εξάμηνο: Όλοι οι φοιτητές υποχρεούνται να επιλέξουν ακριβώς 30 ECTS που αντιστοιχούν σε μαθήματα νέα (κορμού και επιλογής) τα οποία προσφέρονται στο τρέχον εξάμηνο

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία ορκωμοσίας

Διαδικασία ορκωμοσίας Διαδικασία ορκωμοσίας Οι φοιτητές του Τμήματος Ψυχολογίας, οι οποίοι ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις του Προγράμματος Σπουδών τους, υποβάλλουν στη Γραμματεία του Τμήματος και σε ημερομηνίες που ορίζονται

Διαβάστε περισσότερα

Ημερολόγιο Ενεργειών της ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΔΜ

Ημερολόγιο Ενεργειών της ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΔΜ Ημερολόγιο Ενεργειών της ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΔΜ Αρμοδιότητες της ΜΟ.ΔΙ.Π. Η ΜΟ.ΔΙ.Π. είναι υπεύθυνη για την αξιολόγηση του Ιδρύματος συνολικά, και λειτουργεί ως Ομάδα Εσωτερικής Αξιολόγησης (ΟΜ.Ε.Α.) του Ιδρύματος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 7 ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 7 ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 7 ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Τα Μέλη του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στη συνεδρίαση της 02/09/2013, συζήτησαν διεξοδικά σχετικά με το θέμα

Διαβάστε περισσότερα

Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: Μαρούσι, Αρ.Πρωτ. Βαθμός Προτερ. Φ12/32655/ Β3 ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ

Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: Μαρούσι, Αρ.Πρωτ. Βαθμός Προτερ. Φ12/32655/ Β3 ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ Δ/νση Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας Δ/νση Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Α. Παπανδρέου 37 15 180 Μαρούσι

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Φακ: ΑΚΡ 121/2009

Αρ. Φακ: ΑΚΡ 121/2009 Αρ. Φακ: ΑΚΡ 121/2009 ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΜΕ Αρ, ΑΚΡ 121/2009 ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΙΣΔΟΧΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ Β ΚΑΙ Γ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΣΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

5. ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΠΣ ΤΟΥ ΤΦ

5. ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΠΣ ΤΟΥ ΤΦ Στοχοθεσία και Προγραµµατισµός Δράσεων για το ΠΠΣ του ΤΦ 5. ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΠΣ ΤΟΥ ΤΦ Στόχοι του ΠΠΣ Κεντρικός εκπαιδευτικός προσανατολισµός του ΠΠΣ του ΤΦ είναι η καλλιέργεια

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2018-2019 ΒΟΛΟΣ 2018 Περιεχόμενα Περιεχόμενα...

Διαβάστε περισσότερα

Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου 49/

Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου 49/ Ημερομηνία Ανάρτησης: 24/04/2018 Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου 49/24-4-18 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΑΡ. 49 24 Απριλίου 2018 ΘΕΜΑ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ Το Δ.Σ., εγκρίνει κατά πλειοψηφία ποσό,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2016-17 Ηράκλειο, 28/09/2016 ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Αυτό το εξάμηνο, τη δήλωση των μαθημάτων σας εξαιρούνται οι πρωτοετείς καλείστε να την κάνετε δύο φορές:

Διαβάστε περισσότερα

ιαδικασία του Συστήµατος Ποιότητας ΠΑΡΑ ΟΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ιαδικασία του Συστήµατος Ποιότητας ΠΑΡΑ ΟΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Κωδικός.210 Έκδοση 2 Η Σελίδα 1 από 5 1 ΣΚΟΠΟΣ Η προδιαγραφή του τρόπου υλοποίησης της µάθησης στο Τµήµα και της καταγραφής του εκπαιδευτικού έργου. 2 ΠΕ ΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Εφαρµόζεται για όλα τα µαθήµατα θεωρίας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η. ΘΕΜΑ: Δήλωση μαθημάτων στο εαρινό εξάμηνο

ΤΜΗΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η. ΘΕΜΑ: Δήλωση μαθημάτων στο εαρινό εξάμηνο ΤΜΗΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΘΕΜΑ: Δήλωση μαθημάτων στο εαρινό εξάμηνο 2017-2018. Καλούνται οι φοιτητές του Τμήματος: Να υποβάλλουν υποχρεωτικά ηλεκτρονικά, στη σελίδα sis.auth.gr, τη

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 1.1.2 Εγχειρίδιο Διαδικασιών Αξιολόγησης ΜΟΔΙΠ ΕΚΠΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 1: Οργάνωση του Συστήματος Αξιολόγησης της ΜΟΔΙΠ ΥΠΟΕΡΓΟ

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή ενεργειών που διεκπεραιώνει η Γραμματεία της Κοσμητείας της Πολυτεχνικής Σχολής Ε048.2, Έκδοση 4, Ημερ. Ισχύος:

Περιγραφή ενεργειών που διεκπεραιώνει η Γραμματεία της Κοσμητείας της Πολυτεχνικής Σχολής Ε048.2, Έκδοση 4, Ημερ. Ισχύος: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑ Περιγραφή ενεργειών που διεκπεραιώνει η Γραμματεία της Κοσμητείας της Πολυτεχνικής Σχολής Ε048.2, Έκδοση 4, Ημερ. Ισχύος: 01.04.2019 Α.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΤΙΚΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΕΡΓΑ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΣΤΙΚΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΕΡΓΑ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ακ. έτος 212-213 Εαρινό εξάμηνο Page 1 of 16 Ακ. έτος 212-213 Εαρινό εξάμηνο ΕΝΟΤΗΤΑ: Χαρακτηριστικά φοιτητή Ερώτηση Πλήθος απαντήσεων Διάμεσος Μέσος Όρος Τυπική απόκλιση Ελάχιστη Μέγιστη Παρακολουθώ τακτικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2015-2016 Ηράκλειο, 22/02/2016 ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ Σύμφωνα με το Ν. 4009, άρθρο 33, παρ. 2 και την ορθή επανάληψη της υπ αριθμ. Φ5/114174/Β3/6-10-2011

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ. ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ. ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ. ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ Αρχές Λειτουργίας Το Πανεπιστήµιο, όπως όλοι οι θεσµικοί φορείς, πρέπει να προσαρµόζεται στις κοινωνικές και οικονοµικές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 1 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018 (Διάρκεια Εξεταστικής Περιόδου:

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2004. Υποψηφιότητα: Καθ. Αικατ. Χρονοπούλου - Σερέλη

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2004. Υποψηφιότητα: Καθ. Αικατ. Χρονοπούλου - Σερέλη ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2004 Υποψηφιότητα: Καθ. Αικατ. Χρονοπούλου - Σερέλη 1 Αγαπητά µέλη της Πανεπιστηµιακής µας κοινότητας, Λαµβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες αυτής της εκλογικής

Διαβάστε περισσότερα

Η Ψυχολογική Συμβουλευτική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Η Ψυχολογική Συμβουλευτική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Η Ψυχολογική Συμβουλευτική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Κωνσταντίνος Ευθυμίου & Νικόλαος Γεωργουλάς Γ.Δ. τουδημοκρίτειουπανεπιστημίουθράκης 1 Η Συμβουλευτική Υπηρεσία στο Δ.Π.Θ. n,!.!,!. " # (".#.)

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερική Αξιολόγηση ΤΕΦΑΑ. Θανάσης Τζιαμούρτας Αναπλ. Καθηγητής

Εξωτερική Αξιολόγηση ΤΕΦΑΑ. Θανάσης Τζιαμούρτας Αναπλ. Καθηγητής Εξωτερική Αξιολόγηση ΤΕΦΑΑ Θανάσης Τζιαμούρτας Αναπλ. Καθηγητής Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Εγγεγραμμένοι φοιτητές: 660 Ενεργοί Φοιτητές: 437 Αναλογία ΔΕΠ ανά προπτυχιακό φοιτητή: 1:17

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΣΧΟΛΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΜΥΡΙΝΑ Σεπτέμβριος 2016 Η Πτυχιακή Μελέτη (ΠΜ) αποτελεί υποχρεωτικό μάθημα του προγράμματος σπουδών του Τμήματος

Διαβάστε περισσότερα

Διδάσκων / Διδάσκουσα του μαθήματος

Διδάσκων / Διδάσκουσα του μαθήματος Συγκεντρωτικά αποτελέσματα προπτυχιακών μαθημάτων για το Εαρινό εξαμήνο του ακ. έτους 12-13 ΕΝΟΤΗΤΑ: Διδάσκων / Διδάσκουσα του μαθήματος Ερώτηση Πλήθος απαντήσεων Διάμεσος Μέσος Όρος Τυπική απόκλιση Ελάχιστη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: ΕΜΒΛΗΜΑ - ΣΦΡΑΓΙΔΑ (περιγραφή, υποχρέωση και περιορισμοί χρήσης τους)

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: ΕΜΒΛΗΜΑ - ΣΦΡΑΓΙΔΑ (περιγραφή, υποχρέωση και περιορισμοί χρήσης τους) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Α.Π.Θ., Πανεπιστήμιο Πατρών, Ε.Μ.Π., ΕΚ.Π.Α., Πάντειο Πανεπιστήμιο 31-05-2018 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: ΕΜΒΛΗΜΑ - ΣΦΡΑΓΙΔΑ (περιγραφή, υποχρέωση και περιορισμοί χρήσης τους)

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Συγκεντρωτικά αποτελέσματα προπτυχιακών μαθημάτων για το Χειμερινό εξαμήνο του ακ. έτους

Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Συγκεντρωτικά αποτελέσματα προπτυχιακών μαθημάτων για το Χειμερινό εξαμήνο του ακ. έτους Συγκεντρωτικά αποτελέσματα προπτυχιακών μαθημάτων για το Χειμερινό εξαμήνο του ακ. έτους 214-215 Μάθημα ΕΝΟΤΗΤΑ: Μάθημα Ερώτηση Πλήθος απαντήσεων Διάμεσος Μέσος Όρος Τυπική απόκλιση Ελάχιστη Μέγιστη Οι

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Η διπλωµατική εργασία στο τµήµα μηχανικών σχεδίασης προϊόντων και συστημάτων Η ιπλωµατική Εργασία ( Ε) εκπονείται από τους τελειόφοιτους του Τμήματος προκειμένου να αποκτήσουν

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ. Η ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ. Η ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης Ί ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστηµίου Κρήτης λειτουργεί από το 1997. Βασικός στόχος της είναι η ανάπτυξη των συλλογών και των υπηρεσιών της έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στα προγράµµατα σπουδών και

Διαβάστε περισσότερα

Η διάρκεια σπουδών στο ΔΠΜΣ-ΣΕΣΕ είναι συνήθως πλήρους φοίτησης, με διάρκεια που είναι κατ ελάχιστο 1,5 έτος και δεν δύναται να υπερβεί τα 3 έτη.

Η διάρκεια σπουδών στο ΔΠΜΣ-ΣΕΣΕ είναι συνήθως πλήρους φοίτησης, με διάρκεια που είναι κατ ελάχιστο 1,5 έτος και δεν δύναται να υπερβεί τα 3 έτη. Διάρκεια Σπουδών Η διάρκεια σπουδών στο ΔΠΜΣ-ΣΕΣΕ είναι συνήθως πλήρους φοίτησης, με διάρκεια που είναι κατ ελάχιστο 1,5 έτος και δεν δύναται να υπερβεί τα 3 έτη. Μερική φοίτηση Μερική φοίτηση προβλέπεται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 13325 1 Απριλίου 2019 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1070 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 1 Ίδρυση Εργαστηρίου με τίτλο «Εργαστήριο Μοριακής Μικροβιολογίας και Ανοσολογίας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ. Η δήλωση να πραγματοποιείται MONO μέσω Internet Explorer

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ. Η δήλωση να πραγματοποιείται MONO μέσω Internet Explorer ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Η δήλωση να πραγματοποιείται MONO μέσω Internet Explorer ΠΛΗΘΟΣ ECTS/εξάμηνο: Όλοι οι φοιτητές υποχρεούνται να επιλέξουν ακριβώς 30 ECTS που αντιστοιχούν σε μαθήματα νέα (κορμού

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης

Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης 1 ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ TMHMA Ο ΟΝΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Ακαδηµαϊκό έτος: 2007-2008, 2008-2009 (Εαρινό Εξάµηνο 2007-2008 και Χειµερινό Εξάµηνο 2008-2009) ΑΓ. ΣΠΥΡΙ ΩΝΟΣ, ΑΙΓΑΛΕΩ, ΑΘΗΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΘΕΜΑ: Προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη Πρύτανη και τεσσάρων (4) Αντιπρυτάνεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΘΕΜΑ: Προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη Πρύτανη και τεσσάρων (4) Αντιπρυτάνεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ Μυτιλήνη, 28.03.2018 Αρ. Πρωτ.: 1958 ΘΕΜΑ: Προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη Πρύτανη και τεσσάρων (4) Αντιπρυτάνεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

CARDISOFT. User Guide. StudentsWeb. Cardisoft Ανώνυµη Εταιρία Παραγωγής Λογισµικού. Greece Monastiriou Thessalonica

CARDISOFT. User Guide. StudentsWeb. Cardisoft Ανώνυµη Εταιρία Παραγωγής Λογισµικού. Greece Monastiriou Thessalonica Cardisoft Ανώνυµη Εταιρία Παραγωγής Λογισµικού Μοναστηρίου 60, 54627 Θεσσαλονίκη, Τηλ 2310 567840, Fax 2310 514220, www.cardisoft.gr CARDISOFT User Guide StudentsWeb Greece Monastiriou 60 54627 Thessalonica

Διαβάστε περισσότερα

«Η κατάρτιση του αρχιτέκτονα. ιασύνδεση των προγραµµάτων σπουδών µε την επαγγελµατική πραχτική»

«Η κατάρτιση του αρχιτέκτονα. ιασύνδεση των προγραµµάτων σπουδών µε την επαγγελµατική πραχτική» ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΘΡΑΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ ΗΜΕΡΙ Α ΚΑΒΑΛΑ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2001 «Η κατάρτιση του αρχιτέκτονα. ιασύνδεση των προγραµµάτων σπουδών µε την επαγγελµατική πραχτική» Στο µεταίχµιο µεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικές Εγγραφές Προπτυχιακών φοιτητών

Ηλεκτρονικές Εγγραφές Προπτυχιακών φοιτητών Ηλεκτρονικές Εγγραφές Προπτυχιακών φοιτητών Όλοι οι Προπτυχιακοί φοιτητές θα εγγραφούν ηλεκτρονικά στα μαθήματα τους στο Banner Web σύμφωνα με το πιο κάτω πρόγραμμα: Δευτέρα 12/1/2015 6 ο, 5 ο, 4 ο έτος

Διαβάστε περισσότερα

Διοικητικά Χρήση χώρων στην Πανεπιστημιακή Μονάδα Μυτιλήνης

Διοικητικά Χρήση χώρων στην Πανεπιστημιακή Μονάδα Μυτιλήνης ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΠΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 136/13.12.2002 Θέμα 2 ο : 2.9 : Διοικητικά Χρήση χώρων στην Πανεπιστημιακή Μονάδα Μυτιλήνης Το Πρυτανικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη : - Την με αριθμ. πρωτ. 6759/13.12.2002

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

ΤΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Σ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Α. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ ΤΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ Με τη δημοσίευση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως: Οι Σύγκλητοι καλούνται να προσδιορίσουν τους «χώρους του ΑΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Πολιτικών Μηχανικών

Σχολή Πολιτικών Μηχανικών Συγκεντρωτικά αποτελέσματα προπτυχιακών μαθημάτων για το Εαρινό εξάμηνο του ακ. έτους 15-16 Μάθημα ΕΝΟΤΗΤΑ: Μάθημα Ερώτηση Πλήθος απαντήσεων Διάμεσος Μέσος Όρος Τυπική απόκλιση Ελάχιστη Μέγιστη Οι στόχοι

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Πολιτικών Μηχανικών ΣΤΟΧΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΣΤΟΥΣ ΥΔΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ. Ακ. έτος Χειμερινό εξάμηνο

Σχολή Πολιτικών Μηχανικών ΣΤΟΧΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΣΤΟΥΣ ΥΔΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ. Ακ. έτος Χειμερινό εξάμηνο Ακ. έτος 14-15 Χειμερινό εξάμηνο Page 1 of 16 Ακ. έτος 14-15 Χειμερινό εξάμηνο ΕΝΟΤΗΤΑ: Μάθημα Ερώτηση Πλήθος απαντήσεων Διάμεσος Μέσος Όρος Τυπική απόκλιση Ελάχιστη Μέγιστη Οι στόχοι του μαθήματος είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΠΔ 407 Χειµερινό Εξάµηνο 2016 http://eclass.duth.gr/eclass/tme274 Human Resource Management - Fall 2016 Διδάσκων: Επικ. Καθ. Σωτήρης Παπαντωνόπουλος Βασιλίσσης Σοφίας 12, Κτήριο

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ/ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΤΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2013/14 Η

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ

ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ: 2016-2017 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2016-2017 Από το ακαδ. έτος 2016-2017 τροποποιείται το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος. Οι φοιτητές που εισήχθησαν στο τμήμα από

Διαβάστε περισσότερα

Απολογισμός επιτροπής ΦΥΛΟΥ & ΙΣΟΤΗΤΑΣ Α.Π.Θ.

Απολογισμός επιτροπής ΦΥΛΟΥ & ΙΣΟΤΗΤΑΣ Α.Π.Θ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΥΛΟΥ & ΙΣΟΤΗΤΑΣ Α.Π.Θ. Ε-mail: isotita-comm@auth.gr Ιστοσελίδα: https://www.auth.gr/committee/1073 Facebook: Επιτροπή Φύλου και Ισότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Λάρισα, 15/11/2017 Αριθ. Πρωτ. 6344 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ & ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Σ1.1. Ενίσχυση της ενεργού συμμετοχής των φοιτητών/τριών στα ΠΠΣ

Σ1.1. Ενίσχυση της ενεργού συμμετοχής των φοιτητών/τριών στα ΠΠΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΔΕΙΚΤΕΣ (2016-17) ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ/ΔΡΑΣΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΕΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓ ΡΑΜΜΑ Σ1.1. Ενίσχυση της ενεργού συμμετοχής των φοιτητών/τριών στα ΠΠΣ Ποσοστό ενεργών προπτυχιακών φοιτητών/τριών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ

ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Κομοτηνή 6.11.2017 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συνημμένα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ Ρέθυμνο 02 Μαρτίου 2016 Αρ. Πρωτ. Συμβουλίου: 15/02.03.2016 ΑΠΟΦΑΣΗ Θέμα: «Έγκριση Απόφασης του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης περί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΝΕΟΤΗΤΑ

ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΝΕΟΤΗΤΑ ECTS: ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΩΝ ΜΟΝΑ ΩΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΝΕΟΤΗΤΑ Εισαγωγή Η Ευρωπαϊκή Κοινότητα προωθεί τη συνεργασία µεταξύ πανεπιστηµίων ως µέσο για τη βελτίωση

Διαβάστε περισσότερα

-VIΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΙΑΤΡΙΒΗΣ ΣΤΗΝ Ι- ΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟ- ΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΙΑΛΕΞΗ»

-VIΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΙΑΤΡΙΒΗΣ ΣΤΗΝ Ι- ΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟ- ΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΙΑΛΕΞΗ» -VIΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΙΑΤΡΙΒΗΣ ΣΤΗΝ Ι- ΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟ- ΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΙΑΛΕΞΗ» ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΙΑΤΡΙΒΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ: «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΙΑΛΕΞΗ» ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΡΙΤΗ (3 η ) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ Η Τρίτη (3 η ) συνεδρίαση του οργάνου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2017 στις 12:30 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Πρυτανείας στην

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΕΣ EΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ EΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΕΓΓΡΑΦΕΣ EΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2018-19 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Προπτυχιακοί Φοιτητές Όλοι οι Προπτυχιακοί φοιτητές θα εγγραφούν ηλεκτρονικά στα μαθήματα τους μέσω του Banner Web σύμφωνα με το πιο κάτω πρόγραμμα: ΩΡΑ Τετάρτη

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «Το χαρτί του μέλλοντος μας»

Θέμα: «Το χαρτί του μέλλοντος μας» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37 Τ.Κ. Πόλη: 151 80 Μαρούσι Ιστοσελίδα:

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονική Έρευνα Ικανοποίησης Χρηστών στη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Ηλεκτρονική Έρευνα Ικανοποίησης Χρηστών στη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΕΡΕΥΝΑ Ηλεκτρονική Έρευνα Ικανοποίησης Χρηστών στη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2018 2 ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Απολογισμός δράσης της Επιτροπής Φύλου και Ισότητας της Παιδαγωγικής Σχολής. Περίοδος αναφοράς: Ακαδημαϊκό έτος

Θέμα: Απολογισμός δράσης της Επιτροπής Φύλου και Ισότητας της Παιδαγωγικής Σχολής. Περίοδος αναφοράς: Ακαδημαϊκό έτος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΜΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Πληροφορίες: Δ. Κογκίδου Τηλ.: 2310 99 1232, 2310 991290 e-mail:

Διαβάστε περισσότερα