ΥΠΕΠΘ : ** ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ : Γ2/13324/ ΥΠΕΠΘ 1 ΦΕΚ 206 Β 1.- ( 5 ) ( 1 ) ***** Η

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΥΠΕΠΘ : ** ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ : Γ2/13324/ ΥΠΕΠΘ 1 ΦΕΚ 206 Β 1.- ( 5 ) ( 1 ) ***** Η"

Transcript

1 ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΘΕΜΑ : Προγραμματισμός, Σχεδιασμός, Έγκριση μετακινήσεων μαθητών και καθηγητών στα πλαίσια οργανωμένων Εκδηλώσεων του Σχολείου ΣΧΕΤ.: Εγκύκλιες Διαταγές του ΥΠΕΠΘ ** ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ Εγκύκλιος : Γ2/13324/ ΥΠΕΠΘ άρθρο 1 ΦΕΚ 206 Β 1.- Μετάβαση μαθητών σε μικρή απόσταση από το σχολείο, πεζή ή με μεταφορικό μέσο, εντός του ωραρίου λειτουργίας του σχολείου. Ολες οι τάξεις δύνανται να πραγματοποιήσουν Σχολικό περίπατο. Οι Περίπατοι είναι πέντε ( 5 ) συνολικά στη διάρκεια του διδακτικού έτους και δεν πραγματοποιούνται περισσότεροι από ένας ( 1 ) ανά μήνα. 2.- Τον Περίπατο αποφασίζει ο Σύλλογος των Διδασκόντων Καθηγητών σε συνεδρία του. Απαιτείται απαρτία στη λήψη της απόφασης και οι διδάσκοντες υποχρεούνται όλοι να συνοδεύσουν τους μαθητές, εκτός εάν η συμμετοχή κάποιου καθίσταται αδύνατη κατά την κρίση του Συλλόγου. Κριτήριο για την επιλογή του τόπου προορισμού είναι η πολιτιστική ή περιβαλλοντική αξία του, καθώς και η ψυχαγωγία των μαθητών. 3.- Σε μαθητή που απουσιάζει καταχωρίζονται όλες οι απουσίες του προγράμματος της συγκεκριμένης μέρας. Για τον περίπατο που γίνεται με μεταφορικό μέσο είναι υποχρεωτική η υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα. Σε περίπτωση που ο κηδεμόνας διαφωνεί οι απουσίες δεν καταχωρίζονται. ***** Η απόφαση του Συλλόγου για τη μετακίνηση κοινοποιείται στο Γραφείο Δ.Ε. που ανήκει το σχολείο και δεν απαιτείται έγκριση από τη Διεύθυνση Δ.Ε. ** ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ Εγκύκλιος : Φ.12/752/Γ1/866/ Κ.Υ.Α. ΦΕΚ 954 Β 1.- Με την ανωτέρω εγκύκλιο ενσωματώνονται στη λειτουργία του σχολείου διάφορες σχολικές δραστηριότητες οι οποίες έχουν σκοπό να πληροφορήσουν και να εκπαιδεύσουν τους μαθητές έξω από το σχολείο, με τη διδασκαλία μαθημάτων σε χώρους επιστημονικούς, ιστορικούς, θρησκευτικούς, πολιτιστικούς, μονάδες παραγωγής, αξιοθέατα κ.ά. 2.- Αυτές οι δραστηριότητες γίνονται εντός του νομού Αττικής στη διάρκεια μιας ή περισσοτέρων διδακτικών ωρών. Μπορεί να παραταθεί το ωράριο της επίσκεψης και εκτός του ωραρίου λειτουργίας των σχολείων, όταν αυτό είναι αναγκαίο για να ολοκληρωθεί η δραστηριότητα αυτή. Η συμμετοχή των μαθητών είναι υποχρεωτική και οι απουσίες λογίζονται για όσες διδακτικές ώρες διαρκεί η επίσκεψη. Σε περίπτωση μετακίνησης με μεταφορικό μέσο απαιτούνται δηλώσεις των κηδεμόνων. Και εδώ αν δεν συμφωνεί ο κηδεμόνας, ο μαθητής δε συμμετέχει και δεν καταχωρούνται απουσίες.

2 3.- Αυτές οι επισκέψεις δεν μπορούν να είναι περισσότερες από εννέα [ 9 ] ανά τάξη για όλη τη σχολική χρονιά. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ απαιτούνται: 1.-Απόφαση του συλλόγου των διδασκόντων όπου ορίζονται υποχρεωτικά : α] ο αρχηγός που πρέπει να είναι ο διδάσκων καθηγητής του μαθήματος. β] οι συνοδοί καθηγητές που πρέπει να είναι καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε αναλογία ένας [ 1 ] ανά τριάντα μαθητές. γ] η ημερομηνία και οι ώρες πραγματοποίησης της διδακτικής επίσκεψης. δ] ο τόπος της επίσκεψης. ε] το μέσο μεταφοράς. 2.- Στο Διευθυντή του σχολείου υποβάλλονται από τους κηδεμόνες των μαθητών ενυπόγραφα σημειώματα με την έγκριση συμμετοχής των παιδιών τους, όταν χρησιμοποιούνται μεταφορικά μέσα. Οι ενήλικοι μαθητές υπογράφουν οι ίδιοι το σημείωμα. 3.- Όταν η επίσκεψη δύναται να παραταθεί πέραν του ωραρίου λειτουργίας του σχολείου, απαιτείται έγκριση από τον Προϊστάμενο του Γραφείου Δ.Ε. ή τη Διεύθυνση Δ.Ε. που ανήκει το σχολείο. Στην περίπτωση αυτή υποβάλλονται στο Γραφείο τα απαραίτητα δικαιολογητικά. ***** Για τη μετακίνηση των καθηγητών απαιτείται και η έγκριση της Διεύθυνσης Δ.Ε. Τα δικαιολογητικά της έγκρισης υποβάλλονται έγκαιρα προκειμένου να εκδοθεί η απόφαση μετακίνησης. ** ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ Εγκύκλιος : Γ2/13324/ ΥΠΕΠΘ ΦΕΚ 206 Β Στη διάρκεια του διδακτικού έτους πραγματοποιείται μία [ 1 ] ημερήσια εκδρομή χωρίς διανυκτέρευση. Στην εκδρομή μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι τάξεις ή κάθε μία χωριστά. Η πραγματοποίηση γίνεται οποτεδήποτε μέσα στο διδακτικό έτος. Η συμμετοχή των καθηγητών και των μαθητών δεν είναι υποχρεωτική. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ απαιτούνται : 1.- Απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων που πρέπει να έχει ληφθεί τουλάχιστον δεκαπέντε [ 15 ] μέρες πριν από την πραγματοποίηση. Στην πράξη αναφέρονται : α] ο αρχηγός της εκδρομής, μόνιμος καθηγητής και ο αναπληρωτής του. β] οι συνοδοί καθηγητές που πρέπει να είναι εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκτός των ωρομισθίων. Η αναλογία είναι ένας [ 1 ] καθηγητής ανά τριάντα [ 30 ] μαθητές. Επίσης ορίζονται και οι αναπληρωτές των ανωτέρω. γ] η ημερομηνία αναχώρησης, οι ώρες αναχώρησης και επιστροφής. δ] ο τόπος της εκδρομής.

3 ε] το πρόγραμμα της εκδρομής, ώστε να επιτυγχάνεται ο σκοπός της που είναι κυρίως εκπαιδευτικός και μορφωτικός, όσο και η ασφαλής μετακίνηση των μαθητών. στ] Στην εκδρομή υποχρεούνται να συμμετάσχουν τα 3/4 των μαθητών της τάξης ή του σχολείου. Ο Διευθυντής υποχρεούται μαζί με τα δικαιολογητικά να υποβάλει και βεβαίωσή του ότι στην εκδρομή συμμετέχουν τα 3/4 των μαθητών. ζ] Στο Διευθυντή του σχολείου υποβάλλονται υπεύθυνες δηλώσεις των κηδεμόνων των μαθητών, οι οποίοι πρέπει να ενημερώνονται εγγράφως για το πρόγραμμα της εκδρομής και τις υποχρεώσεις των μαθητών. Οι ενήλικοι καταθέτουν οι ίδιοι την υπεύθυνη δήλωση. Οι δηλώσεις φυλάσσονται στο σχολείο με ευθύνη του Διευθυντή. ***** Η εκδρομή εγκρίνεται από τη Διεύθυνση Δ.Ε. ή τον Προϊστάμενο του Γραφείου που ανήκει το Σχολείο για τη μετακίνηση εντός του Νομού Αττικής και από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αθηνών για τις εκτός Νομού Αττικής μετακινήσεις. Για να αποζημιωθούν οι συνοδοί εκπαιδευτικοί απαιτείται έγκριση και από τη Διεύθυνση Δ.Ε. ** ΠΟΛΥΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ Εγκύκλιοι: 1]Γ2/13324/ ΥΠΕΠΘ ΦΕΚ 206 Β 2]Γ2/21756/ ΥΠΕΠΘ 3]Π.Δ. 161/2000 ΦΕΚ 145 τ. Α 1 η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ : Πολυήμερες Γ. Γενικού Λυκείου και Β κύκλου ΤΕΕ 1.- Στο χρονικό διάστημα από 15 Οκτωβρίου έως και 15 Δεκεμβρίου και από 1 Μαρτίου έως και δεκαπέντε [ 15 ] μέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων μπορεί να πραγματοποιείται μία [ 1 ] πολυήμερη εκδρομή με διάρκεια μέχρι πέντε [ 5 ] συνολικά μέρες στο εσωτερικό, την Κύπρο ή το εξωτερικό μόνο από τους μαθητές της Τρίτης Τάξεως των Γενικών Λυκείων και του Β κύκλου ΤΕΕ. 2.- Στην περίπτωση που η εκδρομή πραγματοποιείται στην Κύπρο ή σε άλλη χώρα του εξωτερικού η διάρκειά της δύναται να παραταθεί μέχρι δύο [ 2 ] μέρες ακόμη, με απόφαση του διοικητικού οργάνου που εγκρίνει την εκδρομή. 3.- Εκδρομές στο εσωτερικό της χώρας που η εκκίνησή τους είναι από ή προς ακριτικές-παραμεθόριες περιοχές παρατείνονται κατά μία [ 1 ] μέρα με την ίδια διαδικασία έγκρισης.

4 4.- Στην ίδια χρονική περίοδο μπορεί να πραγματοποιηθεί μία [ 1 ] εκδρομή μέχρι τρεις [ 3 ] μέρες και από τους μαθητές Β. τάξης του Α κύκλου ΤΕΕ. 5.- Η συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών δεν είναι υποχρεωτική. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ απαιτούνται: 1.- Απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων : για την περίοδο από Οκτώβριο μέχρι Δεκέμβριο τουλάχιστον τριάντα [ 30 ] μέρες πριν από την αναχώρηση, ενώ για την περίοδο από Μάρτιο μέχρι Μάϊο τουλάχιστον σαράντα [ 40 ] μέρες πριν από την αναχώρηση. Στην απόφαση αυτή ορίζονται : α] ο αρχηγός και ο αναπληρωτής του. Μόνιμοι καθηγητές. β] οι συνοδοί και οι αναπληρωτές τους, καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκτός των ωρομισθίων. Η αναλογία είναι ανά τριάντα [ 30 ] μαθητές, ένας [ 1 ] συνοδός. Για εκδρομές εξωτερικού η αναλογία είναι ανά είκοσι [ 20 ] μαθητές, ένας [ 1 ] συνοδός. γ] η ημερομηνία και ώρα αναχώρησης και επιστροφής. δ] ο τόπος προορισμού ε] πρόγραμμα της εκδρομής, αναλυτικό και με ωράρια αναχώρησης και επιστροφής. Θα αναγράφεται υποχρεωτικά και η λέξη διανυκτέρευση. 2.- Τα 3/4 των μαθητών επί συνόλου [ αναγράφονται οι αριθμοί ] της τάξης του σχολείου. Ειδικά για τα ΤΕΕ τα 3/4 αναλογούν σε μαθητές του τμήματος ή του τομέα ή της ειδικότητας. 3.- Στο Διευθυντή του σχολείου υποβάλλονται υπεύθυνες δηλώσεις των κηδεμόνων των μαθητών, οι οποίοι πρέπει να ενημερώνονται εγγράφως για το πρόγραμμα της εκδρομής και τις υποχρεώσεις των μαθητών. Οι ενήλικοι καταθέτουν οι ίδιοι την υπεύθυνη δήλωση. Οι δηλώσεις φυλάσσονται στο σχολείο με ευθύνη του Διευθυντή. Ο Διευθυντής μαζί με τα άλλα παραστατικά υποβάλλει και βεβαίωσή του όπου αναφέρεται η συμμετοχή των 3/4 των μαθητών. ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1.- Στις διανυκτερεύσεις δεν συνυπολογίζονται οι διανυκτερεύσεις κατά τη μετακίνηση με πλοία που εκτελούν αποκλειστικά νυκτερινά δρομολόγια. 2.- Το σχολείο διαπραγματεύεται την εκδρομή και ζητά προσφορές από Τουριστικά Γραφεία. Αντίγραφο του Ιδιωτικού συμφωνητικού που θα συναφθεί με το Γραφείο που θα αναλάβει τη διεκπεραίωση της εκδρομής υποβάλλεται μαζί με τα δικαιολογητικά. Επίσης το Γραφείο υποχρεούται να δώσει στο σχολείο βεβαίωση ή δήλωση ότι έχει νόμιμη άδεια από τον ΕΟΤ. Αντίγραφο κι αυτής της περίπτωσης υποβάλλεται μαζί με τα δικαιολογητικά. 3.- Τα σχολεία που είχαν κατάληψη υποχρεούνται να υποβάλλουν μαζί με τα δικαιολογητικά και βεβαίωση του Διευθυντή για τις μέρες της κατάληψης και για τους τρόπους με τους οποίους αντιμετωπίστηκε ή θα αντιμετωπισθεί η αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών.

5 4.- Μετά το τέλος της εκδρομής υποβάλλεται προς τη Διεύθυνση του σχολείου έγγραφη αναφορά από τον αρχηγό και τους συνοδούς καθηγητές. Ενημερώνεται ο σύλλογος και αντίγραφο της έκθεσης αυτής κοινοποιείται στο αρμόδιο Γραφείο ή Διεύθυνση Δ.Ε. που υπάγεται το σχολείο. ***** Η εκδρομή εγκρίνεται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αθηνών, μέσω του Γραφείου Δ.Ε. που ανήκει το Σχολείο. Για να αποζημιωθούν οι εκπαιδευτικοί απαιτείται και η έγκριση μετακίνησης των εκπαιδευτικών από τη Διεύθυνση Δ.Ε. 2 η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ : Πολυήμερες εκδρομές όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου με διανυκτέρευση, που υλοποιούν εγκεκριμένες Σχολικές Δραστηριότητες ή εγκεκριμένα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων Εγκύκλιοι : α] Γ7/107632/ ΥΠΕΠΘ β] Γ7/126807/ ΥΠΕΠΘ γ] Γ7/4115/ ΥΠΕΠΘ δ] Γ7/17485/ ΥΠΕΠΘ ε] Γ2/4867/ ΥΠΕΠΘ ΦΕΚ 629 Β. στ] Γ2/780/ ΥΠΕΠΘ Α] Στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ 1.- Στη διάρκεια του διδακτικού έτους και μέχρι δύο [ 2 ] εβδομάδες πριν από τη λήξη των μαθημάτων δύνανται να γίνουν μέχρι και δύο [ 2 ] συνολικά μετακινήσεις με διανυκτέρευση στα πλαίσια συγκεκριμένων Σχολικών Δραστηριοτήτων ( χωρίς εγκεκριμένο πρόγραμμα ) ή εγκεκριμένων Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων [ προϋπόθεση να έχει εγκριθεί το πρόγραμμα από τη Διεύθυνση Δ.Ε. ] ( Ισχύει η εγκύκλιος ( ε ) που προβλέπει ποια προγράμματα μπορούν να υλοποιηθούν ). 2.- Η συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών δεν είναι υποχρεωτική. Οι ευθύνες των συνοδών καθηγητών είναι οι προβλεπόμενες των άλλων εκδρομών. 3.- Για τις μετακινήσεις χρησιμοποιούνται δύο [ 2 ] εργάσιμες μέρες και μία [ 1 ] ή δύο [ 2 ] αργίες. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ απαιτούνται : Οσα διαλαμβάνονται στις προαναφερόμενες εγκυκλίους κατά περίπτωση. Ισχύουν κι εδώ οι ειδικές διευκρινίσεις της προηγούμενης ενότητας.

6 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Α] Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται και οι μετακινήσεις χωρίς διανυκτέρευση. Β] Κάθε μαθητής και εκπαιδευτικός μπορούν να συμμετέχουν μέχρι και δύο [ 2 ] τέτοιες μετακινήσεις συνολικά. ***** Η μετακίνηση εγκρίνεται από τη Διεύθυνση Δ.Ε. [ Για μετακινήσεις σε Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης την έγκριση δίνει η Διεύθυνση ΣΕΠΕΔ του ΥΠΕΠΘ, μέσω της Διεύθυνσης Δ.Ε., που είναι αρμόδια να εγκρίνει τη μετακίνηση των καθηγητών ]. Β] Στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ για την υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων : α] Δια Βίου Μάθηση[Comenius,Grundvig,Arion,Leonardo da Vici κ.α.] β] Νεολαία εν Δράσει Εγκύκλιοι : 1] ΙΑ/45784/ Υ.Α. ΦΕΚ 831/ Β 2] ΙΑ/75145/ Υ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ απαιτούνται : 1.- Αίτηση που υπογράφεται από το Διευθυντή του σχολείου και στη συνέχεια από τον αρμόδιο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή τον Προϊστάμενο του Γραφείου που υπάγεται το σχολείο, ο οποίος διατυπώνει εγγράφως τη θετική ή την αιτιολογημένη αρνητική εισήγηση. 2.- Εγκριση του προγράμματος από το ΙΚΥ και η σύμβαση που έχει υπογραφεί. 3.- Αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης με ημερομηνίες και ώρες αναχώρησης και επιστροφής. 4.- Πράξη του Συλλόγου Διδασκόντων στην οποία αναφέρονται : α] η απόφαση για την πραγματοποίηση της επίσκεψης, β] το σχέδιο που υλοποιεί το σχολείο, γ] τα ονόματα μαθητών, συνοδών καθηγητών και αρχηγού της αποστολής. Διευκρινίζεται ότι : οι συνοδοί πρέπει να είναι μόνιμοι ή αναπληρωτές καθηγητές, γνώστες μιας ξένης γλώσσας. Η αναλογία των συνοδών θα είναι ανά δέκα [ 10 ] μαθητές, ένας [ 1 ] συνοδός και στο σύνολο ο αρχηγός. Σε μικτή ομάδα μαθητών, αναλογία θα πρέπει να υπάρχει και στους συνοδούς κατά την κρίση του συλλόγου διδασκόντων. 5.- Βεβαίωση του Διευθυντή του σχολείου για την παραλαβή υπευθύνων δηλώσεων των κηδεμόνων των μαθητών. Οι ενήλικοι καταθέτουν τη δήλωση οι ίδιοι. ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: ** Για την πραγματοποίηση τέτοιων επισκέψεων ενδείκνυνται περίοδοι διακοπών ή σχολικών αργιών για να μην παρακωλύεται η λειτουργία του σχολείου. Σε αντικειμενική αδυναμία μπορεί να πραγματοποιηθεί η

7 επίσκεψη σε οποιοδήποτε χρονικό διάστημα, όχι όμως μεγαλύτερο των πέντε [ 5 ] ημερών. ** Απαραίτητη η ασφαλιστική κάλυψη όλων των μετεχόντων στην αποστολή. Για χώρες της Ε.Ε. εκδίδεται από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης που ισχύει για ένα χρόνο. Οι γονείς των μαθητών οφείλουν να μεριμνήσουν οι ίδιοι για την ασφαλιστική κάλυψη των παιδιών τους. ** Οι αλλοδαποί μαθητές που φοιτούν σε ελληνικά σχολεία κατά τη μετάβασή τους στο εξωτερικό πρέπει να έχουν απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα. ** Οι συμφωνίες με Τουριστικά Γραφεία θα πρέπει να γίνονται με ιδιωτικό συμφωνητικό. *****Η μετακίνηση εγκρίνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής. Τα δικαιολογητικά αποστέλλονται εγκαίρως για έλεγχο στη Διεύθυνση ή το Γραφείο Δ.Ε., όπου ανήκει το σχολείο, και διαβιβάζονται στην Περιφερειακή Διεύθυνση ένα [ 1 ] μήνα πριν την πραγματοποίηση της μετακίνησης. Γ] Στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ για υλοποίηση εκπαιδευτικών ανταλλαγών, αδελφοποιήσεων, σχολικών δραστηριοτήτων, διμερών προγραμμάτων, συμμετοχών σε διεθνείς συναντήσεις, Μαθητικών Ολυμπιάδων και Βαλκανιάδων, συνεδρίων, διαγωνισμών και άλλων διεθνών εκδηλώσεων. Εγκύκλιος : Ι/29525/ ΥΠΕΠΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ απαιτούνται : ΑΡΧΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ** Ανάλογα με την περίπτωση που προβάλλει το κάθε σχολείο : Πρόσκληση του ξένου σχολείου ή φορέα υποδοχής σε πρωτότυπη και μεταφρασμένη μορφή, αίτηση συμμετοχής σε διεθνή εκδήλωση, συνέδριο κ.α. ** Η πράξη του συλλόγου διδασκόντων όπου θα αναφέρονται : 1. η απόφαση του συλλόγου για την πραγματοποίηση της δραστηριότητας 2. αναλυτική περιγραφή του προγράμματος συνεργασίας και εκπαιδευτικών ανταλλαγών στα πλαίσια του οποίου γίνεται η δραστηριότητα 3. Αίτηση με την υπογραφή του Διευθυντή του σχολείου [ Τα ανωτέρω υποβάλλονται για έγκριση στη Διεύθυνση Δ.Ε. απευθείας ]

8 ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ** Νέα Πράξη του συλλόγου διδασκόντων στην οποία θα αναγράφονται : 1. η απόφαση έγκρισης της δραστηριότητας από τη Διεύθυνση Δ.Ε. 2. η απόφαση του συλλόγου διδασκόντων για την πραγματοποίηση της μετακίνησης αυτής 3. αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης 4. τα ονόματα των μαθητών, των συνοδών και του αρχηγού της αποστολής. Οι καθηγητές που θα συνοδεύσουν θα πρέπει να είναι μόνιμοι ή αναπληρωτές και να γνωρίζουν απαραίτητα μια ξένη γλώσσα. Απαιτούνται ένας [ 1 ] καθηγητής ανά δέκα [ 10 ] μαθητές, ο αρχηγός επιπλέον. Όταν η ομάδα είναι μικτή, ανάλογη θα είναι και η σύνθεση των συνοδών. ** Βεβαίωση του Διευθυντή του σχολείου για τις υπεύθυνες δηλώσεις των κηδεμόνων των μαθητών, οι οποίοι επιτρέπουν τη συμμετοχή. ** Αίτηση, η οποία υπογράφεται από το Διευθυντή του σχολείου και στη συνέχεια από τον αρμόδιο Διευθυντή της Διεύθυνσης ή τον Προϊστάμενο του Γραφείου Δ.Ε. Εκπαίδευσης, που διατυπώνει εγγράφως θετική ή αιτιολογημένη αρνητική εισήγηση. ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: ** Για την πραγματοποίηση τέτοιων επισκέψεων ενδείκνυνται περίοδοι διακοπών ή σχολικών αργιών για να μην παρακωλύεται η λειτουργία του σχολείου. Σε αντικειμενική αδυναμία μπορεί να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη σε οποιοδήποτε χρονικό διάστημα, όχι όμως μεγαλύτερο των πέντε [ 5 ] ημερών. ** Απαραίτητη η ασφαλιστική κάλυψη όλων των μετεχόντων στην αποστολή. Για χώρες της Ε.Ε. εκδίδεται από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης που ισχύει για ένα χρόνο. Οι γονείς των μαθητών οφείλουν να μεριμνήσουν οι ίδιοι για την ασφαλιστική κάλυψη των παιδιών τους. ** Οι αλλοδαποί μαθητές που φοιτούν σε ελληνικά σχολεία κατά τη μετάβασή τους στο εξωτερικό πρέπει να έχουν απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα. ** Οι συμφωνίες με Τουριστικά Γραφεία θα πρέπει να γίνονται με ιδιωτικό συμφωνητικό. ** Αυτές οι μετακινήσεις δεν καλύπτονται οικονομικά από το Υπουργείο. Οι συνοδοί καθηγητές δεν αποζημιώνονται για την κίνηση εκτός έδρας. ***** Η μετακίνηση εγκρίνεται από το Γραφείο Δ.Ε. που ανήκει το Σχολείο ή τη Διεύθυνση Δ.Ε. και στη συνέχεια από τη Διεύθυνση Διεθνών Εκπαιδευτικών Σχέσεων Τμήμα Β Εκπαιδευτικών Ανταλλαγών του ΥΠΕΠΘ.

9 ** ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ για τις μετακινήσεις Εκπαιδευτικών και μαθητών στα πλαίσια των ανωτέρω αναφερομένων εγκυκλίων : 1.- Ισχύει η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Γ2/23956/ ΥΠΕΠΘ περί όρων ασφαλείας, μέσα μαζικής μεταφοράς, αναχώρηση και επιστροφή, ωράρια, τήρηση προγράμματος, ευθύνες αρχηγού και συνοδών, έλεγχοι καταλληλότητας των μέσων μεταφοράς, παρεμβάσεις στη διάρκεια της μετακίνησης, εμπλοκή αστυνομικών αρχών της περιοχής, διαμονή, εστίαση, ψυχαγωγία. 2.- Για την πραγματοποίηση της μετακίνησης οι Διευθυντές των σχολείων εξασφαλίζουν τις προϋποθέσεις αποζημίωσης των συνοδών καθηγητών και του αρχηγού [ Ν. 2685/1999 ΦΕΚ 35 τ. Α «Δαπάνες κίνησης μετακινουμένων προσώπων με εντολή του Δημοσίου» και 2/70417/0022/ Κ.Υ.Α. ΦΕΚ 1967/1999 τ. Β «Καθορισμός αριθμού ημερών εκτός έδρας στο εσωτερικό ή το εξωτερικό για εκτέλεση υπηρεσίας υπαλλήλων του ΥΠΕΠΘ ]. Για το λόγο αυτό θα πρέπει οι πράξεις των Συλλόγων Διδασκόντων να είναι σύννομες και να αναγράφονται οι σωστές εγκύκλιοι που διέπουν τη νομιμότητα των μετακινήσεων. 3.- Σε όλες τις περιπτώσεις είναι υποχρεωτική, μετά το τέλος της μετακίνησης, η σύνταξη εκθέσεως για τα γεγονότα της μετακίνησης. Κοινοποίηση υποχρεωτική της εκθέσεως αυτής στον αρμόδιο φορέα που ενέκρινε τη μετακίνηση. 4.- Συμπλήρωση, με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, των στοιχείων της μετακίνησης στην ειδική ιστοσελίδα του ΥΠΕΠΘ : Οκτώβριος 2008 Γιώργος Κρικώνης Φιλόλογος

ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Απόφαση ΥΠΕΠΘ: 28093/Γ2/04/03/2008 ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ Μέχρι πέντε (5) ανά έτος. Όλες οι τάξεις. Εντός διδακτικών ωρών. Συνοδεύουν όλοι οι διδάσκοντες καθηγητές.

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΑ: «Μετακινήσεις μαθητών Εκπαίδευσης» Σας αποστέλλουμε πίνακα με όλες τις ισχύουσες μετακινήσεις μαθητών Εκπαίδευσης εσωτερικού και εξωτερικού προς ενημέρωση και διευκόλυνσή σας. Για περαιτέρω πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

esos.gr σύμφωνα με το ΦΕΚ 1615 τ.β /2010 (ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΕΚ).

esos.gr σύμφωνα με το ΦΕΚ 1615 τ.β /2010 (ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΕΚ). ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΕΛΛΑ esos.gr Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπ. Παιδείας για τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών και μαθητών στο εξωτερικό στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ, ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ, ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ, ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ Μεσολόγγι Σχολικό έτος 2011-2012

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΔΡΟΜΕΣ - ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΚΔΡΟΜΕΣ - ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ - ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Απόφαση ΥΠΕΠΘ: 28093/Γ2/04/03/2008 ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΕΙΔΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΟΛΥΗΜΕΡΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Μετακινήσεις μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»

ΘΕΜΑ: «Μετακινήσεις μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Γ Ανδρέα Παπανδρέου 37, 151

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ / Γ2/ (ΦΕΚ 2769/Β/ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ / Γ2/ (ΦΕΚ 2769/Β/ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 129287/ Γ2/10-11-2011 (ΦΕΚ 2769/Β/2-12-2011 ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ Διοικητήριο, Κοζάνη 50100 Τηλέφωνο: 2461026279 FAX : 2461047236 E-MAIL: mail@dideekdr@sch.gr Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας

Διαβάστε περισσότερα

Σχολικές εκδρομές: Είδη και διάρκεια εκδρομών οργάνωση δικαιολογητικά - νομοθεσία. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Χανιά 11/10/2010

Σχολικές εκδρομές: Είδη και διάρκεια εκδρομών οργάνωση δικαιολογητικά - νομοθεσία. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Χανιά 11/10/2010 ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ - ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ - ΝΟΜΟΘΕ Σχολικές εκδρομές: Είδη και διάρκεια εκδρομών οργάνωση δικαιολογητικά - νομοθεσία alfavita 11/10/2010 EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Σχολικοί περίπατοι και εκπαιδευτικές εκδρομές μαθητών Δημοσίων και Ιδιωτικών σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Σχολικοί περίπατοι και εκπαιδευτικές εκδρομές μαθητών Δημοσίων και Ιδιωτικών σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σχολικοί περίπατοι και εκπαιδευτικές εκδρομές μαθητών Δημοσίων και Ιδιωτικών σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Έχοντας υπόψη: 1. Την παράγραφο 3 του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ Δ.Ε. ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ - ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ Δ.Ε. ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ - ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ Δ.Ε. ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ - ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Περιεχόμενα Α. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ- ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Δ.Ε. (ΟΔΗΓΙΕΣ)... 4 1A Σχολικοί Περίπατοι (χωρίς μεταφορικό

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚ ΡΟΜΕΣ - ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ( Με βάσει την Υ.Α /Γ (ΦΕΚ2769/ ) )

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚ ΡΟΜΕΣ - ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ( Με βάσει την Υ.Α /Γ (ΦΕΚ2769/ ) ) ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚ ΡΟΜΕΣ - ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ( Με βάσει την Υ.Α.129287/Γ210-11-2011 (ΦΕΚ2769/2-12-2011) ) 1. ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ (Άρθρο 1) Έως πέντε (5) το έτος (όχι πάνω από µία το µήνα) κατά τη διάρκεια ωραρίου του

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Πληρoφορίες:Αγραφιώτη Μ.

ΑΠΟΦΑΣΗ Πληρoφορίες:Αγραφιώτη Μ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Μαρούσι, 21-10-10 Αρ.Πρωτ.: 132654/Ι Βαθµός προτερ. ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΙΕΘΝΩΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΕΘΝΩΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΕΠΘ: Πίνακας µε όλες τις ισχύουσες µετακινήσεις µαθητών ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης εσωτερικού και εξωτερικού

ΥΠΕΠΘ: Πίνακας µε όλες τις ισχύουσες µετακινήσεις µαθητών ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης εσωτερικού και εξωτερικού ΥΠΕΠΘ: Πίνακας µε όλες τις ισχύουσες µετακινήσεις µαθητών Εκπαίδευσης εσωτερικού και εξωτερικού Απόφαση ΥΠΕΠΘ: 28093/Γ2/04/03/2008 ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΕΙ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΛΑΙΣΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ 1 2. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΔΡΟΜΕΣ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΚΔΡΟΜΕΣ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας Τμήμα Εκπαιδευτικών Θεμάτων Γενικής Κατεύθυνσης ΕΚΔΡΟΜΕΣ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑ, ΙΟΥΝΙΟΣ 2013 Διοικητήριο, Φλώρινα,

Διαβάστε περισσότερα

Εκδρομές - Μετακινήσεις Μαθητών Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας

Εκδρομές - Μετακινήσεις Μαθητών Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας Τμήμα Εκπαιδευτικών Θεμάτων Εκδρομές - Μετακινήσεις Μαθητών Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας Όροι Προϋποθέσεις και διαδικασίες

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για την έγκριση Σχολικών Εκδρομών- Μετακινήσεων

Οδηγός για την έγκριση Σχολικών Εκδρομών- Μετακινήσεων 2017 Οδηγός για την έγκριση Σχολικών Εκδρομών- Μετακινήσεων Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου Τμήμα Εκπαιδευτικών Θεμάτων Ο οδηγός συντάχθηκε σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία που παρατίθεται

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για την έγκριση Σχολικών Εκδρομών- Μετακινήσεων

Οδηγός για την έγκριση Σχολικών Εκδρομών- Μετακινήσεων 2016 Οδηγός για την έγκριση Σχολικών Εκδρομών- Μετακινήσεων Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου Τμήμα Εκπαιδευτικών Θεμάτων Έκδοση B Μουζάκης Παναγιώτης κλ. ΠΕ20 Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Λάρισα 06/4/2017 Αρ. πρωτ.: ΠΡΟΣ: Όλες τις Σχολικές Μονάδες. ΚΟΙΝ.: ΠΔΕ Θεσσαλίας

Λάρισα 06/4/2017 Αρ. πρωτ.: ΠΡΟΣ: Όλες τις Σχολικές Μονάδες. ΚΟΙΝ.: ΠΔΕ Θεσσαλίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α. Ειδικότερα: Άρθρο 1 Σχολικοί Περίπατοι

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α. Ειδικότερα: Άρθρο 1 Σχολικοί Περίπατοι ΕΚΔΡΟΜΕΣ Κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους είναι δυνατό να πραγματοποιούνται για τους μαθητές των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικοί περίπατοι, ημερήσιες εκπαιδευτικές εκδρομές, πολυήμερες

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός εκδρομών-μετακινήσεων μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Οδηγός εκδρομών-μετακινήσεων μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 2013 Οδηγός εκδρομών-μετακινήσεων μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΔΙΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΙΑΣ ΕΚΠΑΙΙΔΕΥΣΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΙΔΕΥΤΙΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Επιμέλεια εντύπου Πασχαλίδου

Διαβάστε περισσότερα

Εκδρομές Μετακινήσεις μαθητών Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας.

Εκδρομές Μετακινήσεις μαθητών Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας. Εκδρομές Μετακινήσεις μαθητών Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας. ΦΕΚ 2769/2011 Αριθμ.129287/Γ2 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Άρθρο 1 - Σχολικοί Περίπατοι 1. Ως σχολικός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ: ΝΕΑ ΕΝΤΥΠΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ - ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ: ΝΕΑ ΕΝΤΥΠΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ - ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ: ΝΕΑ ΕΝΤΥΠΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ - ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1α Σχολικός Περίπατος (χωρίς μεταφορικό μέσον) (ΕΝΤΥΠΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ)... 3 1β Σχολικός Περίπατος (με μεταφορικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ Δ.Ε. ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ - ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ Δ.Ε. ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ - ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ Δ.Ε. ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ - ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Περιεχόμενα Α. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ- ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Δ.Ε. (ΟΔΗΓΙΕΣ)... 4 1A Σχολικοί Περίπατοι (χωρίς μεταφορικό

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ, ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ, ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ, ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ Ιανουάριος 2012

Διαβάστε περισσότερα

Βλ. σχετικά στο έγγραφο Φ.3/1105/141440/ Δ1/ , άρθρα 18 και 25

Βλ. σχετικά στο έγγραφο Φ.3/1105/141440/ Δ1/ , άρθρα 18 και 25 Βλ. σχετικά στο έγγραφο Φ.3/1105/141440/ Δ1/ 10-09-2015, άρθρα 18 και 25 ΘΕΜΑ:«Λειτουργία σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2015-2016. Ενημέρωση και οδηγίες» http://dipe-a.thess.sch.gr/news/anakoin/2015b/leitorugia%20sxolikon%20monadon_10-09-

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟ ΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟ ΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟ ΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ Σε κάθε Πράξη του Συλλόγου των Διδασκόντων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Απόσπασμα από ΦΕΚ 681/2017) Αριθμ. 33120/ΓΔ4 Εκδρομές - Εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών και μαθητριών Δημόσιων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Απόσπασμα από ΦΕΚ 681/2017)

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Απόσπασμα από ΦΕΚ 681/2017) ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Απόσπασμα από ΦΕΚ 681/2017) Αριθμ. 33120/ΓΔ4 Εκδρομές - Εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών και μαθητριών Δημόσιων

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ»

ΘΕΜΑ: «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ» Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Ρόδος, 3-5-2012 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Αρ. Πρωτ.: 3928 Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΝΟΤ. ΑΙΓΑΙΟΥ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α. Εκπαιδευτικές Εκδρομές (πολυήμερες στο εξωτερικό) Ι. ΓΕΝΙΚΑ. 2 ΙΙ. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ Α. Μια (1) σχολική μονάδα 3 Β. Σύμπραξη συνεργασία σχολείων της ίδιας ΔΙΔΕ. 4 ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 5787 6 Μαρτίου 2017 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 681 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 33120/ΓΔ4 Εκδρομές - Εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών και μαθητριών Δημόσιων και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 5787 6 Μαρτίου 2017 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 681 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 33120/ΓΔ4 Εκδρομές - Εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών και μαθητριών Δημόσιων και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 5787 6 Μαρτίου 2017 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 681 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 33120/ΓΔ4 Εκδρομές - Εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών και μαθητριών Δημόσιων και

Διαβάστε περισσότερα

Εναρξη Μαθημάτων - Προγραμματισμός Σχολείων για τη Νέα Σχολική Χρονιά (29-6-15)

Εναρξη Μαθημάτων - Προγραμματισμός Σχολείων για τη Νέα Σχολική Χρονιά (29-6-15) Εναρξη Μαθημάτων - Προγραμματισμός Σχολείων για τη Νέα Σχολική Χρονιά (29-6-15) Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, τα μαθήματα στα Λύκεια και τα Γυμνάσια αρχίζουν την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Σχολικό Έτος:

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Σχολικό Έτος: 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Σχολικό Έτος: 2012-13 ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ - ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΣΕΚ (Απόσπασμα από το ΦΕΚ 1340/2002 - Φ.353.1/324/105657/Δ1/2002) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΔΡΟΜΕΣ. Συμπλήρωση στοιχείων πολυήμερων εκδρομών στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

ΕΚΔΡΟΜΕΣ. Συμπλήρωση στοιχείων πολυήμερων εκδρομών στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων ΕΚΔΡΟΜΕΣ Γ2/28933/23-03-2004 ΥΠ.Ε.Π.Θ. Σχολικές εκδρομές Με αφορμή ερωτήματα και προτάσεις που δέχεται η υπηρεσία μας από Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων σχετικά με την ασφάλεια των μαθητών κατά την πραγματοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ: ΘΕΜΑ: «Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου για τα Γυμνάσια, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ./ΕΠΑ.Σ. σχολικού έτους »

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ: ΘΕΜΑ: «Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου για τα Γυμνάσια, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ./ΕΠΑ.Σ. σχολικού έτους » ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ----- Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: Βαθ. Προτεραιότητας: ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αραβησσός : 19/3/2018 Αριθ. Πρωτ.:28 ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Αραβησσός : 19/3/2018 Αριθ. Πρωτ.:28 ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ ΠΕΡ.Δ/ΣΗ Π.&Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΕΛΛΑΣ Αραβησσός : 19/3/2018 Αριθ. Πρωτ.:28 ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ 6/θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για διεξαγωγή Εκπαιδευτικής Εκδρομής στο πλαίσιο υλοποίησης Προγραμμάτων, στην Κρήτη.

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για διεξαγωγή Εκπαιδευτικής Εκδρομής στο πλαίσιο υλοποίησης Προγραμμάτων, στην Κρήτη. ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----------- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. & Δ.Ε. ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ------------ ΣΧΟΛΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 2 Δεκεμβρίου 2011 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ Φύλλου 2769 Φέρεται σε γνώση των χρηστών του παρακάτω κειμένου ότι η κωδικοποιημένη αυτή μορφή του αποτελεί χρηστικό

Διαβάστε περισσότερα

Διδακτικές επισκέψεις. Γιώργος Γώγουλος

Διδακτικές επισκέψεις. Γιώργος Γώγουλος Διδακτικές επισκέψεις Γιώργος Γώγουλος Θεσμικό πλαίσιο Αρ.Πρωτ.Φ10/50071/Δ2/24-03-2016/ΥΠΠΕΘ επισημαίνουμε ότι δεν ισχύει η με αρ. πρ. 5181/Γ7/17-01-2012 διευκρινιστική εγκύκλιος και ισχύει αποκλειστικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ: ΘΕΜΑ: Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου για τα Γυμνάσια και τα ΓΕ.Λ. για το σχ. έτος 2015-2016

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ: ΘΕΜΑ: Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου για τα Γυμνάσια και τα ΓΕ.Λ. για το σχ. έτος 2015-2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Νέος Μυλότοπος, Αρ. Πρωτ. 10 ΠΡΟΣ: ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Νέος Μυλότοπος, Αρ. Πρωτ. 10 ΠΡΟΣ: ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΕΛΛΑΣ 9/θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΟΥ ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ Νέος

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου: 41151/ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. 36 η Τακτική Συνεδρίαση Οικονομική Επιτροπής

Αρ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου: 41151/ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. 36 η Τακτική Συνεδρίαση Οικονομική Επιτροπής Αρ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου: 41151/11.09.2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 36 η Τακτική Συνεδρίαση Οικονομική Επιτροπής ΔΗΜΟΣ Ι Λ Ι Ο Υ την 10.09.2015 Η Οικονομική Επιτροπή Ιλίου συνήλθε στο Δημαρχιακό

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΙΣΧΥΟΥΣΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (Αριθμός Μαθητών, Οργάνωση, Δικαίωμα Αλλαγής, κ.α.) ΓΥΜΝΑΣΙΑ & ΛΥΚΕΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΙΣΧΥΟΥΣΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (Αριθμός Μαθητών, Οργάνωση, Δικαίωμα Αλλαγής, κ.α.) ΓΥΜΝΑΣΙΑ & ΛΥΚΕΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ Διεύθυνση Δ.Ε. Ζακύνθου ΟΔΗΓΟΣ ΙΣΧΥΟΥΣΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (Αριθμός Μαθητών, Οργάνωση, Δικαίωμα Αλλαγής, κ.α.) Τμήματα Γενικής Παιδείας ΓΥΜΝΑΣΙΑ & ΛΥΚΕΙΑ 129818/Γ2/16-09-2013 (ΦΕΚ 2451/τ.Β/01-10-2013)

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκά προγράμματα COMENIUS

Ευρωπαϊκά προγράμματα COMENIUS Ευρωπαϊκά προγράμματα COMENIUS 1 ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ COMENIUS ΠΟΛΥΜΕΡΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ 2 ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Ομάδα εκπαιδευτικών που θα πραγματοποιήσει το πρόγραμμα (2 ώρες μείωση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 6 Μαρτίου 2017 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ Φύλλου 681 Φέρεται σε γνώση των χρηστών του παρακάτω κειμένου ότι η κωδικοποιημένη αυτή μορφή του αποτελεί χρηστικό

Διαβάστε περισσότερα

Καθορισμός των ειδικότερων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των προϊσταμένων των περιφερειακών

Καθορισμός των ειδικότερων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των προϊσταμένων των περιφερειακών Ν 2817/00 Άρθρο 8 παρ. 2 (ΦΕΚ 78Α' /14.3.00) Καθορισμός των ειδικότερων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των προϊσταμένων των περιφερειακών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των διευθυντών

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου για τα Επαγγελματικά Λύκεια ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος »

ΘΕΜΑ: «Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου για τα Επαγγελματικά Λύκεια ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος » ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ----- Ταχ. Δ/νση : Ανδρέα Παπανδρέου 37

Διαβάστε περισσότερα

Υ.Α10645/ΓΔ4. ΦΕΚ 120 τ Β. Εγγραφές, μετεγγραφές, φοίτηση και θέματα οργάνωσης της σχολικής ζωής στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Υ.Α10645/ΓΔ4. ΦΕΚ 120 τ Β. Εγγραφές, μετεγγραφές, φοίτηση και θέματα οργάνωσης της σχολικής ζωής στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Υ.Α10645/ΓΔ4 ΦΕΚ 120 τ Β 23 Ιανουαρίου 2018 Εγγραφές, μετεγγραφές, φοίτηση και θέματα οργάνωσης της σχολικής ζωής στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Κεφάλαιο Α' Σχολικό Έτος, Διδακτικό Σχολικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ: ΘΕΜΑ: Προγράμματα για την ενεργό ένταξη Παλιννοστούντων, Αλλοδαπών και Ρομά μαθητών στο Εκπαιδευτικό μας σύστημα

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ: ΘΕΜΑ: Προγράμματα για την ενεργό ένταξη Παλιννοστούντων, Αλλοδαπών και Ρομά μαθητών στο Εκπαιδευτικό μας σύστημα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε. ΤΜΗΜΑ Α Α. Παπανδρέου 37 151 80 Μαρούσι Πληροφορίες: Α. Κόπτσης Ρ. Γεωργακόπουλος Τηλέφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: Βαθμ. Προτεραιότητας: ΕΞ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: Βαθμ. Προτεραιότητας: ΕΞ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Ταχ. Δ/νση : Ανδρέα Παπανδρέου 37 Τ.Κ. Πόλη : 151 80 - Μαρούσι Ιστοσελίδα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ Τρίπολη, Αριθ. Πρωτ.: /94. Προς : Ως ο πίνακας αποδεκτών.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ Τρίπολη, Αριθ. Πρωτ.: /94. Προς : Ως ο πίνακας αποδεκτών. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ Τρίπολη, 29-11-2017 Αριθ. Πρωτ.: 271587/94 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Ταχ. Δ/νση Πλ. Εθν. Μακαρίου Ταχ. Κώδικας Τ.Κ. 22100 Τρίπολη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αποστολή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Μαρούσι, Αριθ. πρωτ.: /Ν1

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αποστολή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Μαρούσι, Αριθ. πρωτ.: /Ν1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α - ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Β - ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτική Άσκηση στο επάγγελμα των φοιτητών των Ελληνικών Πανεπιστημίων

Πρακτική Άσκηση στο επάγγελμα των φοιτητών των Ελληνικών Πανεπιστημίων Πρακτική Άσκηση στο επάγγελμα των φοιτητών των Ελληνικών Πανεπιστημίων Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις του άρθρου 36 παράγραφος 1 εδάφιο β του Ν. 4009/2011 «Δομή, λειτουργία, διασφάλιση ποιότητας των σπουδών

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Ωρολόγιο Πρόγραμμα Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου

ΘΕΜΑ: Ωρολόγιο Πρόγραμμα Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π.Ε. Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 27 Έργο των Διευθυντών των σχολικών μονάδων. Άρθρο 28 Γενικά καθήκοντα και αρμοδιότητες των Διευθυντών σχολείων

Άρθρο 27 Έργο των Διευθυντών των σχολικών μονάδων. Άρθρο 28 Γενικά καθήκοντα και αρμοδιότητες των Διευθυντών σχολείων ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ Ημερομηνία εκτύπωσης: 25-10-2017 Διεύθυνση : https://edu.klimaka.gr/nomothesia/kathhkontologio/542-nomothesia-kathikontologio-dieyuhntes-ypodieyuhntes.html ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Να διατηρηθεί μέχρι... Βαθμός Ασφαλείας...

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου για τα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια & τα Γενικά Εκκλησιαστικά Λύκεια σχολικού έτους »

ΘΕΜΑ: «Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου για τα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια & τα Γενικά Εκκλησιαστικά Λύκεια σχολικού έτους » ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Μαρούσι, 12 Αυγούστου 2013 Α.Π.: 111646/Α2 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΚΛ/ΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ανώτατο Συµβούλιο των Ευρωπαϊκών Σχολείων. Εισαγωγή. Σύνοδος της 22ας & 23ης Μαϊου 2002 στη Νίκαια

Ανώτατο Συµβούλιο των Ευρωπαϊκών Σχολείων. Εισαγωγή. Σύνοδος της 22ας & 23ης Μαϊου 2002 στη Νίκαια Αριθ.: 2002-D-54 Πρωτότυπο: FR Έκδοση: EL Οδηγίες για τις σχολικές εκδροµές και τα σχολικά ταξίδια που οργανώνονται από τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία πρωτοβάθµιας εκπαίδευσης των Ευρωπαϊκών Ανώτατο Συµβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

Ανδρομάχης και Β.Βέρρα 3, και lyk-p-falir.att.sch.gr.

Ανδρομάχης και Β.Βέρρα 3, και lyk-p-falir.att.sch.gr. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ ΑΘΗΝΑΣ Π. Φάληρο, 01/11/2017

Διαβάστε περισσότερα

ρολόγιο πρόγραµµα λειτουργίας σχολείου ισηγητής : Μιχάλης αρόγλου Προϊστάµενος κπ/κών κών Θεµάτων Ν. Λέσβου

ρολόγιο πρόγραµµα λειτουργίας σχολείου ισηγητής : Μιχάλης αρόγλου Προϊστάµενος κπ/κών κών Θεµάτων Ν. Λέσβου ΛΛΗΝΚΗ ΗΜΟΚΤ ΥΠΟΥΓΟ ΘΝΚΗ Π & ΘΗΚΥΜΤΝ ΥΘΥΝΗ Β/ΘΜ ΚΠ/Η Ν.ΛΒΟΥ υντονισµός νεργειών και ράσεων στην έναρξη του νέου σχολικού έτους 4 και 5 επτεµβρίου 2008 ρολόγιο πρόγραµµα λειτουργίας σχολείου ισηγητής :

Διαβάστε περισσότερα

1. Εγγραφές- Μετεγγραφές μαθητών σε ΣΜΕΑΕ της Β/βαθμιας Εκπαίδευσης

1. Εγγραφές- Μετεγγραφές μαθητών σε ΣΜΕΑΕ της Β/βαθμιας Εκπαίδευσης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α ------- Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

Συντάχθηκε απο τον/την ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΡΡΙΚΟΣ ΧΛΑΠΑΝΗΣ Κυριακή, 11 Σεπτέμβριος :18 - Τελευταία Ενημέρωση Κυριακή, 11 Σεπτέμβριος :18

Συντάχθηκε απο τον/την ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΡΡΙΚΟΣ ΧΛΑΠΑΝΗΣ Κυριακή, 11 Σεπτέμβριος :18 - Τελευταία Ενημέρωση Κυριακή, 11 Σεπτέμβριος :18 Καθορισμός των ειδικότερων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των προϊσταμένων των περιφερειακών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των διευθυντών και υποδιευθυντών των σχολικών μονάδων και

Διαβάστε περισσότερα

Εγγραφές- Μετεγγραφές μαθητών σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. της Β/βαθμιας Εκπαίδευσης

Εγγραφές- Μετεγγραφές μαθητών σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. της Β/βαθμιας Εκπαίδευσης Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ & ΛΥΚΕΙΩΝ Ε.Α.Ε., ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ & ΛΥΚΕΙΩΝ, ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ. Λ., Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΓΙΑ ΤΟ 2018-19 «Ενέργειες προγραμματισμού του εκπαιδευτικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ: ΘΕΜΑ: Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου για τα Γυμνάσια και τα ΓΕ.Λ. για το σχ. έτος

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ: ΘΕΜΑ: Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου για τα Γυμνάσια και τα ΓΕ.Λ. για το σχ. έτος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : Λειτουργία σχολείων με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2007 2008. 1. Παρεμβάσεις για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

ΘΕΜΑ : Λειτουργία σχολείων με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2007 2008. 1. Παρεμβάσεις για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς Να διατηρηθεί μέχρι Βαθμός ασφαλείας Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε. ΤΜΗΜΑ Α Α.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Πληροφοριακού Συστήματος (MIS)

Εγχειρίδιο Χρήσης Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) Διεύθυνση Επιμόρφωσης και Πιστοποίησης Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στη Διδακτική Πράξη (Επιμόρφωση Β επιπέδου Τ.Π.Ε.) Εγχειρίδιο Χρήσης Πληροφοριακού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΛΑΕΚ 0,24%), ΈΤΟΥΣ 2016

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΛΑΕΚ 0,24%), ΈΤΟΥΣ 2016 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΛΑΕΚ 0,24%), ΈΤΟΥΣ 2016 ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ ΣΥΝΟΨΗ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΛΑΕΚ 0,24% Κάθε επιχείρηση αποδίδει μηνιαία στο ΙΚΑ εργοδοτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΛΥΚΕΙΑ ΕΠΑΛ ΕΠΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΛΥΚΕΙΑ ΕΠΑΛ ΕΠΑΣ Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου για τα Γυμνάσια, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ./ΕΠΑ.Σ. σχολικού έτους 2 www.xenesglosses.eu ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΛΥΚΕΙΑ ΕΠΑΛ ΕΠΑΣ 2012-2013 Αρ.Πρωτ.72765/Γ2/28-06-2012/ΥΠΘΠΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΩΡΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΩΡΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΩΡΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Τα ωρολόγια προγράμματα και το ωράριο εργασίας των Διευθυντών και των εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων διαμορφώνονται ως ακολούθως : 1. Διδακτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΡΑΦΕΙΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΡΑΦΕΙΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ 1 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Πληροφοριακού Συστήματος (MIS)

Εγχειρίδιο Χρήσης Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) Διεύθυνση Επιμόρφωσης και Πιστοποίησης Εγχειρίδιο Χρήσης MIS Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στη Διδακτική Πράξη [Επιμορφωτές προγραμμάτων επιμόρφωσης

Διαβάστε περισσότερα

Ίδρυση και λειτουργία των Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης Γυμνασίων (ΤΑΔ) διαδικασία επιλογής και παραμονής των μαθητών στα Αθλητικά Τμήματα

Ίδρυση και λειτουργία των Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης Γυμνασίων (ΤΑΔ) διαδικασία επιλογής και παραμονής των μαθητών στα Αθλητικά Τμήματα Ίδρυση και λειτουργία των Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης Γυμνασίων (ΤΑΔ) διαδικασία επιλογής και παραμονής των μαθητών στα Αθλητικά Τμήματα Έχοντας υπόψη 1. Τις διατάξεις της αριθ. Γ4/902/29-09-1998 Απόφασης

Διαβάστε περισσότερα

Λαμία, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Αρ. Πρωτ. Φ.11.2/7977 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣ:

Λαμία, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Αρ. Πρωτ. Φ.11.2/7977 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣ: Λαμία,6 10 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρ. Πρωτ. Φ.11.2/7977 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣ: ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ 1. Διευθυντές Α/θμιας Εκπ/σης ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ Άρθρο. Αντισταθμιστική Εκπαίδευση

ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ Άρθρο. Αντισταθμιστική Εκπαίδευση ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ Άρθρο. Αντισταθμιστική Εκπαίδευση 1. Για την εφαρμογή του παρόντος άρθρου, ισχύουν οι ακόλουθοι ορισμοί: α) «Αντισταθμιστική εκπαίδευση»: στην έννοια της αντισταθμιστικής εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Erasmus+ Δράση ΚΑ1 ΜΑΘΗΣΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Erasmus+ Δράση ΚΑ1 ΜΑΘΗΣΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Erasmus+ Δράση ΚΑ1 ΜΑΘΗΣΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ ΣΕΡΡΩΝ 2014 2016 Υπεύθυνες του Προγράμματος: Λεβεντέλη Σοφία, Χατζητόλιου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ. Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: Βαθμός Προτεραιότητας: -----

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ. Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: Βαθμός Προτεραιότητας: ----- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π.Ε. ΤΜΗΜΑ Α ΣΠΟΥΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Αξός : 15/02/2017 Αριθ. Πρωτ.:34

Αξός : 15/02/2017 Αριθ. Πρωτ.:34 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΞΟΥ Αξός : 15/02/2017 Αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Δαπάνες μετακινούμενων εντός και εκτός Επικράτειας»

ΘΕΜΑ: «Δαπάνες μετακινούμενων εντός και εκτός Επικράτειας» Αθήνα, 1/4/2016 Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Ταχ.Δ/νση : Αγ. Κωνσταντίνου 8 Ταχ.Κώδικας: 102 41 ΑΘΗΝΑ Τηλέφωνο : 2105215294, 293,

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείο Παιδείας: Προγραµµατισµός εκπαιδευτικού έργου για τα Γυµνάσια, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ./ΕΠΑ.Σ. για τo 2010/11

Υπουργείο Παιδείας: Προγραµµατισµός εκπαιδευτικού έργου για τα Γυµνάσια, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ./ΕΠΑ.Σ. για τo 2010/11 Υπουργείο Παιδείας: Προγραµµατισµός εκπαιδευτικού έργου για τα Γυµνάσια, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ./ΕΠΑ.Σ. για τo 2010/11 ΘΕΜΑ: «Προγραµµατισµός εκπαιδευτικού έργου για τα Γυµνάσια, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ./ΕΠΑ.Σ. σχολικού

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝTH. ΦΕΚ /10/2002 τ Β' Αριθ. Φ /324/105657/Δ1

ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝTH. ΦΕΚ /10/2002 τ Β' Αριθ. Φ /324/105657/Δ1 ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝTH ΦΕΚ 1340 16/10/2002 τ Β' Αριθ. Φ.353.1./324/105657/Δ1 Καθορισμός των ειδικότερων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των προϊσταμένων των περιφερειακών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας

Διαβάστε περισσότερα

Λειτουργία Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Επιμέλεια Κωνσταντίνα Κοεμτζίδου Νέα Ιωνία, Ιανουάριος 2018

Λειτουργία Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Επιμέλεια Κωνσταντίνα Κοεμτζίδου Νέα Ιωνία, Ιανουάριος 2018 Λειτουργία Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Επιμέλεια Κωνσταντίνα Κοεμτζίδου Νέα Ιωνία, Ιανουάριος 2018 Νέα Υπουργική απόφαση 10645/ΓΔ4/23-01-2018 Διευκρινιστική Εγκύκλιος 13963/ΓΔ4/26-01-2018

Διαβάστε περισσότερα

Να διατηρηθεί μέχρι Βαθμός ασφαλείας

Να διατηρηθεί μέχρι Βαθμός ασφαλείας Να διατηρηθεί μέχρι Βαθμός ασφαλείας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Μαρούσι 30-07-09 Αριθ. Πρωτ. 9546 /Γ7 Βαθμός Προτερ. ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το 2007 και Καταληκτικές Ημερομηνίες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το 2007 και Καταληκτικές Ημερομηνίες ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το και Καταληκτικές Ημερομηνίες Το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης -2013 απευθύνεται σε όλους τους τομείς και επίπεδα εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο, Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο και Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο με Τάξεις Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου

Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο, Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο και Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο με Τάξεις Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου Πρόταση για την Ειδική Επαγγελματική Εκπαίδευση Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο, Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο και Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο με Τάξεις Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου Μάρτιος 2016 ΤΕΕ Ειδικής

Διαβάστε περισσότερα

1.2 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ [Μεταξύ Διοργανωτή - Σχολείου]

1.2 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ [Μεταξύ Διοργανωτή - Σχολείου] 1.2 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ [Μεταξύ Διοργανωτή - Σχολείου] Κάθε είδος εκπαιδευτικής εκδρομής, εφ όσον περιλαμβάνει προκαθορισμένο συνδυασμό τουλάχιστον δύο από τα στοιχεία: μεταφορά

Διαβάστε περισσότερα

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Σχολικό Έτος: ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ (Σ.Δ.) Άρθρο 37 (Ν. 1566/85)

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Σχολικό Έτος: ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ (Σ.Δ.) Άρθρο 37 (Ν. 1566/85) 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Σχολικό Έτος: 2012-13 ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ (Σ.Δ.) Άρθρο 37 (Ν. 1566/85) 1. Ο Σύλλογος των Διδασκόντων (Σ.Δ.) είναι συλλογικό όργανο του σχολείου και

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου για τα Επαγγελματικά Λύκεια ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος »

ΘΕΜΑ: «Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου για τα Επαγγελματικά Λύκεια ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος » ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Διδασκαλία της 2 ης ξένης γλώσσας στα δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2014-2015» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: «Διδασκαλία της 2 ης ξένης γλώσσας στα δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2014-2015» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Εγκύκλιος Ι.Κ.Α. αρ. 8/ Δαπάνες μετακινούμενων εντός και εκτός Επικράτειας

Εγκύκλιος Ι.Κ.Α. αρ. 8/ Δαπάνες μετακινούμενων εντός και εκτός Επικράτειας Πίνακας περιεχομένων Εγκύκλιος Ι.Κ.Α. αρ. 8/1.4.2016 Δαπάνες μετακινούμενων εντός και εκτός Επικράτειας Αθήνα, 1/4/2016 Αριθμ. Πρωτ. Μ62/67 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγικό σεμινάριο Καλωσόρισμα στη διαφορετικότητα των διδακτικών παρεμβάσεων

Εισαγωγικό σεμινάριο Καλωσόρισμα στη διαφορετικότητα των διδακτικών παρεμβάσεων Εισαγωγικό σεμινάριο Καλωσόρισμα στη διαφορετικότητα των διδακτικών παρεμβάσεων ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Η εκπαιδευτική διαδικασία οφείλει : Να προάγει τις αξίες της Δημοκρατίας, τον σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων,

Διαβάστε περισσότερα

Α. Υπουργικές Αποφάσεις/Νόμοι σχετικοί με τη λειτουργία του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου

Α. Υπουργικές Αποφάσεις/Νόμοι σχετικοί με τη λειτουργία του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε. ΤΜΗΜΑ Δ Α. Παπανδρέου 37 151 80 ΜΑΡΟΥΣΙ Πληροφορίες: Αλέξανδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Διευκρινήσεις σχετικά με το ωράριο των εκπαιδευτικών»

ΘΕΜΑ: «Διευκρινήσεις σχετικά με το ωράριο των εκπαιδευτικών» ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΟΕ ΘΕΜΑ: «Διευκρινήσεις σχετικά με το ωράριο των εκπαιδευτικών» Σύμφωνα με το άρθρο 13 του ν.1566/1985 και συγκεκριμένα με την παράγραφο 7 (όπως αυτή αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 3 του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Οδηγίες και κατευθύνσεις για την ίδρυση και λειτουργία Τάξεων Υποδοχής (ΤΥ) ΖΕΠ για το σχολικό έτος 2015-2016 σε δημοτικά σχολεία της χώρας»

ΘΕΜΑ: «Οδηγίες και κατευθύνσεις για την ίδρυση και λειτουργία Τάξεων Υποδοχής (ΤΥ) ΖΕΠ για το σχολικό έτος 2015-2016 σε δημοτικά σχολεία της χώρας» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙO ΠΑΙΔΕΙΑΣ, EΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε. & Δ.Ε. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π.Ε. ΤΜΗΜΑ Α - ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ..

Διαβάστε περισσότερα

Βαθµός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί µέχρι: Βαθ. Προτεραιότητας: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ,

Βαθµός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί µέχρι: Βαθ. Προτεραιότητας: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΕΝΙΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ & /ΘΜΙΑΣ ----- ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥ ΩΝ /ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ----- Ταχ. /νση: Ανδρέα Παπανδρέου

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο κανονισμού λειτουργίας εκπαιδευτικών ομίλων και τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας

Σχέδιο κανονισμού λειτουργίας εκπαιδευτικών ομίλων και τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας Σχέδιο κανονισμού λειτουργίας εκπαιδευτικών ομίλων και τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας Τα άρθρα 41 & 45 του νόμου 3966/2011, μεταξύ άλλων, ορίζουν τα της συγκρότησης και λειτουργίας ομίλων, τμημάτων ενισχυτικής

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ / Γ7 ΦΕΚ τ. Β 2985/ Βαθ. Προτερ.ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΙΝ:

Αρ. Πρωτ / Γ7 ΦΕΚ τ. Β 2985/ Βαθ. Προτερ.ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΙΝ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΜΟΝΑΔΑ Β3 Μαρούσι, 12/12/2014

Διαβάστε περισσότερα