Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης έχει στόχο την: ΑΝΑΠΤΥΞΗ του Εθνικού Πληροφοριακού Συστήματος για την Επιστήμη και την Τεχνολογία

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης έχει στόχο την: ΑΝΑΠΤΥΞΗ του Εθνικού Πληροφοριακού Συστήματος για την Επιστήμη και την Τεχνολογία"

Transcript

1 E mm FT W H H ivi ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ To ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ είναι ο κύριος εθνικός οργανισμός παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικής πληροφόρησης σε θέματα έρευνας και τεχνολογίας. Το ΕΚΤ είναι εγκατάσταση εθνικής χρήσης του EIE. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης έχει στόχο την: ΑΝΑΠΤΥΞΗ του Εθνικού Πληροφοριακού Συστήματος για την Επιστήμη και την Τεχνολογία ΚΑΛΥΨΗ τον πληροφοριακών αναγκιον της ελληνικής επιστημονική; και επιχειρηματικής κοινότητας ΙΊΡΟΩΘΗΣΙ1 της χρήσης των υπηρεσκόν ηλεκτρονικής πληροφόρησης ΣΥΝΔΕΣΗ της έρευνας με την παραγωγή κατευθύνεται από επιστημονικό συμβούλιο και εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης. Το εύρος τον πηγών πληροφόρησης, το εξειδικι υμένο προσωπικό και η τεχνική του Το ΕΚΤ παρέχει υπηρεσίες online πληροφόρησης, με πρόσβαση σε περισσότερες από 1300 εθνικές και διεθνείς βάσεις δεδομένων. Το ΕΚΤ εγκατέστησε τον ΕΡΜΗ, το υπολογιστικό σύστημα ανοικτή; πρόσβασης το οποίο διαθέτει online ελληνικές, διεθνείς και κοινοτικές βάσεις δεδομένων. υποδομή, κάνει σήμερα το ΕΚΤ κεντρικό σημείο στη ροή της επιστημονικής και τεχνολογικής πληροφόρησης προς την Με αυτό τον τρόπο το ΕΚΤ ανοίγει στην Ελλάδα το δρόμο για την κοινωνία, των πληροφοριών. επιστημονική, ερευνητική και παραγωγική κοινότητα της Ελλάδας. '.. '' ' : '"". :'..'- Η'.ϊ: ;.:..,..;:'.., : ' '' ' ι "., '

2 ΑΝ οι δραστηριότητες ή τα ενδιαφέροντα σας σχετίζονται με: ΕΡΕΥΝΑ - ΕΠΙΣΤΉΜΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΊΑ - ΑΝΆΠΤΥΞΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΊΑ - ΠΑΡΆΓΩΓΗ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΙΣ - ΕΜΠΌΡΙΟ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗ ΑΓΟΡΆ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΏΝ - ΒΙΒΛΙΟΘΉΚΕΣ και η πληροφορία παίζει σημαντικό ρόλο για σάς στην καλύτερη προσέγγιση της γνώσης, στη λήψη των αποφάσεων και στην επίτευξη των στόχων σας ΑΝ αναρωτιέστε πώς μπορείτε να εξασφαλίσετε ΕΓΚΥΡΗ ΠΛΗΡΟΦΌΡΗΣΗ ΜΕΓΆΛΟ ΕΎΡΟΣ ΠΗΓΏΝ ΧΑΜΗΛΌ ΚΌΣΤΟΣ ΜΙΚΡΌ ΧΡΌΝΟ ΑΝΑΖΉΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΆΚΤΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΏΝ ΣΥΝΕΧΉ ΚΑΙ ΕΠΊΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΤΟΤΕ: Χρησιμοποιείστε τον ΕΡΜΗ, το σύστημα διάθεσης βάσεων δεδομένων του ΕΚΤ. Ο ΕΡΜΗΣ είναι ένα υπολογιστικό σύστημα - Διαθέτης βάσεων δεδομένων (host), μοναδικό στην Ελλάδα. Μπορεί να δεχτεί εκατομμύρια πληροφορίες και να τις διαθέσει online, ταυτόχρονα σε δεκάδες χρήστες με χρόνο απόκρισης δευτερολέπτων. Ο ΕΡΜΗΣ διαθέτει: Ελληνικές, Διεθνείς και Κοινοτικές βάσεις δεδομένων για την έρευνα, την τεχνολογία και την παραγωγή και παρέχει πρόσβαση, με διασύνδεση gateway, σε: 85 διεθνείς βάσεις, σε τομείς Βιοϊατρικών & Κοινωνικών επιστημών, του DIMDI (Deutsches Institut für Mediizinische Dokumentation und Information) 20 βάσεις του ECHO (European Commission Host Organisation). Ol ΒΑΣΕΙΣ ΔΟΜΕΝΩΝ Τ Ο Υ Ρ Μ Η ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΔΙΑΤΡΙΒΕΣ SwetScan ΒΑΣΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ "ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ' ΜΟΝΤΕΛΑ BIOÏATPIKOY ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ BIOÏATPIKOY ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ URSA-D1S ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ TEE ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ 2000 ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ CORDIS (Commi RTD-Acronvms RTD-COMdocuments Talion Service)

3 ΕΡΓΑΛΕΙΑ ONLINE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ Για να περιηγηθείτε στον KP VIΠ σάς ττοοοη έσονται τα παρακάτω εργαλεία: EATIS (Easy Access To Information Services) To EATIS είναι ένα γραφικό ενδιάμεσο χρήσης (Graphical User Interface, GUI) σε περιβάλλον Windows. Αποτελεί εργαλείο για εύκολη πρόσβαση και αποτελεσματική online αναζήτηση και ανάκτηση πληροφοριών από τις βάσεις δεδομένων του ΕΡΜΗ. To EATIS διατίθεται από το ΕΚΤ δωρεάν σε κάθε χρήστη του ΕΡΜΗ. CCL (Common Command Language) Η γλωσσά ερωτοαπόκρισης του ΕΡΜΗ είναι η CCL, μια ιδιαίτερα δυνατή, ευέλικτη και φιλική προς το χρήστη γλώσσα, που καλύπτει ακόμα και τις πιο υψηλές απαιτήσεις. Είναι εύκολη στην εκμάθηση της και αρκεί εκπαίδευση μερικών ωρών για να είστε έτοιμοι να προχωρήσετε στην πρώτη σας online αναζήτηση. ΤΡΟΠΟΙ ΕΜΦΆΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ Η ανάκτηση των πληροφοριών πον επιλέξατε, μπορεί να γίνει με έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω τρόπους που σάς προσφέρει ο ΕΡΜΗΣ. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ Εχετε την δυνατότητα να μεταφέρετε τα αποτελέσματα της αναζήτησης σας στο δικό σας υπολογιστή. Ετσι μπορείτε να τα επεξεργάζεστε όποτε και με όποιον τρόπο θέλετε (δημιουργία δικών σας καταλόγων κλπ). ΤΗΛΕ - ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ Εχετε τη δυνατότητα να παραλαμβάνετε τις πληροφορίες που επιλέξατε, ταχυδρομικά. Την επομένη από την ημέρα της παραγγελίας, σάς ταχυδρομούμε μια υψηλής ποιότητας εκτύπωση τους στη διεύθυνση σας. ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (SDÌ: Selective Dissemination of Information) Αν χρειάζεστε συνεχή ενημέρωση, χρησιμοποιείστε τη δυνατότητα του ΕΡΜΗ για αυτόματη αποστολή των πιο πρόσφατων πληροφοριών. Η αναζήτηση σας σε μια βάση δεδομένων θα επανεκτελείται αυτόματα σε τακτά χρονικά διαστήματα και τα καινούργια αποτελέσματα που προκύπτουν θα σάς αποστέλονται στην ταχυδρομική ή ηλεκτρονική σας διεύθυνση. ONLINE ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΩΝ Ο ΕΡΜΗΣ παρέχει τη δυνατότητα για online παραγγελία φωτοαντιγράφων από άρθρα περιοδικών. Χρησιμοποιώντας τη βάση δεδομένων "Συλλογικός Κατάλογος Περιοδικών", εντοπίζετε ποια ελληνική βιβλιοθήκη διαθέτει το περιοδικό που σας ενδιαφέρει και παραγγέλνετε online το φωτοαντίγραφο του ζητούμενου άρθρου μέσω του Εθνικού Δικτύου Επιστημονικών και Τεχνολογικών Βιβλιοθηκών (ΕΔΕΤΒ).

4 ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΧΡΗΣΤΩΝ Οι άνθρωποι του ΕΚΤ είναι κοντά σας και πάντα πρόθυμοι: να σάς δείξουν τον τρόπο που αναζητάτε, επιλέγετε και ανακτάτε πληροφορίες να σάς βοηθήσουν να εκμεταλλευτείτε όλες τις δυνατότητες του ΕΡΜΗ και να καλύψουν κάθε πληροφοριακή σας ανάγκη. ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Για περισσότερες πληροφορίες και βοήθεια για τις βάσεις δεδομένων του ΕΚΤ, καθώς και πιθανά τεχνικά προβλήματα παρακαλούμε απευθυνθείτε: ΕΚΤ/Γραφείο Υποστήριξης Χρηστών Δευτ. - Παρασκ π.μ μ.μ. τηλ.: , , , fax.: , helpdesk@iris.ekt.org.gr ΕΝΤΥΠΟ ΥΛΙΚΟ Το ΕΚΤ προσφέρει έντυπο υλικό, όπως οδηγίες πρόσβασης στον ΕΡΜΗ, τεχνικά εγχειρίδια, εγχειρίδια χρήσης της CCL και του EATIS, αναλυτικές οδηγίες για το περιεχόμενο και τη χρήση των βάσεων δεδομένων, την υπηρεσία του ΕΔΕΤΒ, το λογισμικό αυτοματοποίησης των βιβλιοθηκών ΑΒΕΚΤ, καθώς και υλικό για τις υπόλοιπες υπηρεσίες του ΕΚΤ. ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ Το ΕΚΤ προσφέρει προγράμματα σεμιναρίων για έμπειρους και αρχάριους χρήστες. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ONLINE Ο ΕΡΜΗΣ παρέχει online πληροφόρηση για κάθε βάση δεδομένων καθώς και βοήθεια στα βασικά βήματα της online αναζήτησης. Σάς ενημερώνει καθημερινά για τις αλλαγές και τις βελτιακτεις που γίνονται στο σύστημα. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ Ο ΕΡΜΗΣ παρέχει υποστήριξη, για όλες τις υπηρεσίες του ΕΚΤ, μέσω ηλεκτρονικοί'? ταχυδρομείου.

5 WWW server του ΕΚΤ Εάν είστε χρήστης τον Internet, περιηγηθείτε στις σελίδες τον Web server τον ΕΚΤ και μέσα από γραφικό περιβάλλον: Αντλείστε πληροφορίες απο τις βάσεις δεδομένων του ΕΡΜΗ Παραγγείλτε στο αντίστοιχο τμήμα του ΕΚΤ αναζητήσεις διεθνούς & ελληνικής βιβλιογραφίας για όλα τα επιστημονικά αντικείμενα, σε περισσότερες από 1300 βάσεις δεδομένων Διαβάστε τα ενημερωτικά δελτία "Καινοτομία, Ερευνα και Τεχνολογία" του Ελληνικού Κέντρου Αναδιανομής INNOVATION Ενημερωθείτε για τις νέες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων για κοινοτικά και εθνικά ερευνητικά προγράμματα, αποκτείστε τα αντίστοιχα πληροφοριακά πακέτα και εντοπίστε εταίρους για συνεργασία Αξιοποιείστε την υπηρεσία του Εθνικού Δικτύου Επιστημονικών και Τεχνολογικών Βιβλιοθηκών Ενημερωθείτε για τις ελληνικές διδακτορικές διατριβές και παραγγείλτε online φωτοαντίγραφα, εκθέσεις κοινοτικών έργων και αδιαβάθμητες δημοσιεύσεις του NATO Ενημερωθείτε για την ελληνική αγορά ηλεκτρονικής πληροφόρησης, τα προσεχή επιμορφωτικά σεμινάρια του ΕΚΤ, τη νέα έκδοση του ΑΒΕΚΤ (λογισμικό αυτοματοποίησης βιβλιοθηκών), την τεχνολογία των GIS και τις εκδηλώσεις του ΕΚΤ και της ΠΈΤ Επικοινωνείστε με το γραφείο υποστήριξης χρηστών του ΕΚΤ Τέλος, συνδεθείτε με WWW άλλων συναφών οργανισμών και συνεχείστε την περιήγηση σας στον κυβερνοχώρο.

6 ΑΛΛΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ Το ΕΚΤ αντλεί επιστημονικές και τεχνολογικές πληροφορίες, μέσω όλων των διαθέσιμων δικτύων μεταβίβασης δεδομε'νων, από περισσότερες από εθνικές και διεθνείς βάσεις δεδομένων με δημοσιεύσεις που καλύπτουν το μεγαλύτερο ποσοστό της παγκόσμια παραγώμενης γνώσης. Οι Υπηρεσίες Ε+Τ Πληροφόρησης του ΕΚΤ εξυπηρετούν κάθε χρόνο περισσότερους από χρήστες από την ακαδημαϊκή, επιστημονική και επιχειρηματική κοινότητα της χώρας. Αιτήσεις αναζήτησης βιβλιογραφίας γίνονται στο Τμήμα Ε+Τ Πληροφόρησης του ΕΚΤ και μέσω ταχυδρομείου, fax, και του Web server του ΕΚΤ. ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ EIE II βιβλιοθήκη του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών λειτουργεί από το 1958 και είναι η μεγαλύτερη της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων. Διαθέτει τίτλους περιοδικών που καλύπτουν τόσο τις θετικές όσο και τις ανθρωπιστικές επιστήμες. Εχει περισσότερους από χρήστες σε ετήσια βάοη από όλη την Ελλάδα. Είναι η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη-μέλος του Εθνικού Δικτύου Επιστημονικών και Τεχνολογικών Βιβλιοθηκών. Είναι ανοικτή στο κοινό, διαθέτει χώρο αναγνωστηρίου και δε ν είναι δανειστική. Παραγγελίες φωτοαντιγράφων γίνονται και μέσω τηλεφώνου, ταχυδρομείου, fax και καθώς και online. ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΕΚΤ Σκοπός της Βιβλιοθήκης Παρακαταθήκης του ΕΚΤ είναι η συγκέντρωση, οργάνωση και διάθεση υλικού, έντυποι' και μη, σε θέματα έρευνας, τεχνολογίας και ανάπτυξης. Αποτελεί Εθνικό [ : στιακό Σημείο για την συγκέντριοση των επιστημονικών εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ενοχχης και του NATO και τη συντήρηση του Εθνικού Αρχείου των Ελληνικών Διδακτορικών Διατριβών. Επιπλέον συντηρεί και αναπτύσσει εξειδικευμένη βιβλιογραφία για συστήματα πληροφόρησης και μεταφορά τεχνολογίας, θεματική συλλογή GIS και εκθέσεις Ηνωμένων Εθνών (UNDP). Η βιβλιοθήκη είναι ανοικτή στο κοινό, διαθέτει χώρο αναγνωστηρίου και δεν είναι δανειστική. Παραγγελίες φωτοαντιγράφων γίνονται και μέσω τηλεφώνου, ταχυδρομείου, fax και καθώς και online. ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ Το ΕΚΤ, με στόχο την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ τιον ελληνικών βιβλιοθηκών, δημιούργησε το Εθνικό Δίκτυο Επιστημονικών και Τεχνολογικών Βιβλιοθηκών (ΕΔΕΤΒ). Το ΕΔΕΤΒ ξεκίνησε πιλοτικά το 1994 με 6 βιβλιοθήκες. Σήμερα αποτελείται από 85 βιβλιοθήκες από την Ελλάδα και την Κύπρο. Η πρώτη δραστηριότητα του ΕΔΕΤΒ είναι η online παραγγελία φωτοαντιγράφων άρθρων περιοδικιόν που ανήκουν στις συλλογές τιον βιβλιοθηκών-μελών του δικτύου. Η λειτουργία του ΕΔΕΤΒ στηρίζεται στις βάσεις δεδομένων του ΕΡΜΗ SERI και LIBR, στην υπηρεσία 'Online Παραγγελία Φωτοαντιγράφων" του ΕΡΜΗ και στην ενεργή συμμετοχή του ανθρεοποδικτύου των βιβλιοθηκονόμων. Υ Π Η Ρ Ε ΣΙΑ Π Α Ρ Α Γ Ε Ε ΛΙΑ Σ ΦΩΤΟΑΝΙ1Ι ΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Η Υπηρεσία Παραγγελίας Φωτοαντιγράφων από το Εξωτερικό, του ΕΚΤ, εξασφαλίζει φωτοαντίγραφα του πλήρους κειμένου άρθρων περιοδικών και διεθνούς τύπου, βιβλίων, πρακτικών συνεδρίων, μελετών, εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, πατέντων κλπ τα οποία δεν διατίθενται σε ελληνικές βιβλιοθήκες. Εχει αναπτύξει συνεργασία με τις πιο εξειδικευμένες βιβλιοθήκες και τους μεγαλύτερους οργανισμούς πληρος όρησης του εξωτερικού (BLDSC, Uncover, ΖΒΜ, KNAWLIB, TIB, /.BE. Derwent, NTIS, UMI). Εχει περισσότερου: από χρήστες το χρόνο από όλη την Ελλάδα. Παραγγελίες φωτοαντιγράφων γίνονται στην υπηρεσία καθώς και με ταχυδρομείο, fax, (σύντομα και με'σω τον Web server του ΕΚΤ).

7 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΔΙΑΤΡΙΒΕΣ HEDI ΤΥΠΟΣ ΒΑΣΗΣ: Βιβλιογραφική ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΟ: Διατριβές Ελλήνων διδακτόρων ΧΡΟΝΙΚΉ ΠΕΡΊΟΔΟΣ: σήμερα ΜΈΓΕΘΟΣ ΑΡΧΕΊΟΥ: εγγραφές ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ: Μηνιαία Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωοης/ΕΙΕ Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα Πληροφορίες: Π. Φαρφαρά Τηλ: , Fax: pfarfa@iris.ekl.org.gr Η HEDI αποτελείτο εθνικό αρχείο των διδακτορικών διατριβών. Περιλαμβάνει στοιχεία για διατριβές που εκπονήθηκαν στα ελληνικά πανεπιστήμια, αλλά και για μεγάλο αριθμό διατριβών που εκπονήθηκαν στο εξωτερικό από Ελληνες διδάκτορες. Στις πληροφορίες περιλαμβάνονται ο τίτλος της διδακτορικής διατριβής, το όνομα του διδάκτορα, τα ονόματα των μελών της εξεταστικής επιτροπής, τα στοιχεία του ΑΕΙ, η περίληψη κλπ. Τα στοιχεία προέρχονται από τις Γραμματείες, τα Εστιακά Σημεία Τεκμηρίωσης, και τα Γραφεία Διαμεσολάβησης των ΑΕΙ, το ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. καθώς και από τους ίδιους τους διδάκτορες. Η γλώσσα των εγγραφών είναι η γλώσσα στην οποία εκπονήθηκε το διδακτορικό, αλλά για τους τίτλους, τις περιλήψεις και τους θεματικούς όρους υπάρχει μετάφραση στην αγγλική ή σε άλλη γλώσσα. Αντίτυπα των διατριβών διατίθενται από τη βιβλιοθήκη παρακαταθήκης του ΕΚΤ και τις συνεργαζόμενες βιβλιοθήκες. Με τη λειτουργία και την υποστήριξη του Εθνικού Δικτύου Επιστημονικών και Τεχνολογικών Βιβλιοθηκών, γίνονται online παραγγελίες διδακτορικών διατριβών, από και προς τις συνεργαζόμενες βιβλιοθήκες του δικτύου. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΕΡΓΑ HEPR ΤΎΠΟΣ ΒΑΣΗΣ: Βάση στοιχείων ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΟ: Ελληνικά Ερευνητικά Εργα ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: σήμερα ΜΈΓΕΘΟΣ ΑΡΧΕΊΟΥ: εγγραφές ΕΝΗΜΕΡΌΤΗΤΑ: Μηνιαία Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωοης/ΕΙΕ Βαο. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα Πληροφορίες: Ν. Βλααταρίοης Τηλ: , Fax nviastc' iris.ckt.org.gr Η HEPR περιλαμβάνει στοιχεία για ολοκληρωμένα ή τρέχοντα ερευνητικά έργα που εκτελούνται στην Ελλάδα από ΑΕΙ, ερευνητικά κέντρα και ιδιωτικούς ή δημόσιους φορείς και υπηρεσίες. Στις πληροφορίες περιλαμβάνονται στοιχεία για τους υπεύθυνους και τους συνεργαζόμενους φορείς, την περιγραφή του έργου και γενικά στοιχεία για το είδος, τη χρονική διάρκεια και τον προϋπολογισμό του. Τα στοιχεία προέρχονται από τα Εστιακά Σημεία Τεκμηρίωσης των ΑΕΙ, τα Γραφεία Διαμεσολάβησης των ΑΕΙ και των Ερευνητικών Κέντρων, τη Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας και κατά περίπτωση από τους φορείς των ερευνητικών έργων. Η γλώσσα των εγγραφών είναι η ελληνική. Οι τίτλοι και οι περιλήψεις, σε μεγάλο βαθμό, διατίθενται και με αγγλική μετάφραση. Στη βάση καταγράφεται όλη η ερευνητική και αναπτυξιακή δραστηριότητα της χώρας, με στόχο να προβάλλεται, σε παγκόσμιο επίπεδο, το ερευνητικό έργο της χώρας και να διευκολύνονται οι συνεργασίες ανάμεσα στα ερευνητικά κέντρα, τα ινστιτούτα και τους ιδιωτικούς φορείς.

8 ΒΑΣΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ "ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ" MEDI ΤΥΠΟΣ ΒΑΣΗΣ: Βιβλιογραφική ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΟ: Ελληνική βιοϊατρική αρθρογραφία ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: σήμερα ΜΈΓΕΘΟΣ ΑΡΧΕΊΟΥ: εγγραφές ΕΝΗΜΕΡΌΤΗΤΑ: Συνεχής ΙΑΤΡΟΤΕΚ Κέντρο Ελληνικής Ιατρικής Πληροφόρησης, Ορολογίας και Τεκμηρίωσης της Εταιρείας Ιατρικών Σπουδών Σισίνη 5, Αθήνα Πληροφορίες: Σ. Αδραχτά Τηλ: , Fax: Ο "ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ" περιλαμβάνει βιβλιογραφικά δεδομένα των επιστημονικών άρθρων που δημοσιεύονται σε ελληνικά βιοϊατρικά περιοδικά. Τα στοιχεία που περιγράφονται στη βάση είναι τα τυπικά μιας βιβλιογραφικής εγγραφής: τα ονόματα των συγγραφέων, ο τίτλος και τα στοιχεία δημοσίευσης του άρθρου, η περίληψη κλπ. Η γλώσσα των εγγραφών είναι η ελληνική αλλά οι τίτλοι, οι περιλήψεις και οι μη ελεγχόμενοι όροι είναι μεταφρασμένοι και στην αγγλική. Διατίθεται ελληνοαγγλικό και αγγλοελληνικό λεξιλόγιο βιοϊατρικών όρων, που αποτελεί μετάφραση των όρων του Medical Subject Headings (MeSH) της National Library of Medicine των ΗΠΑ. Ο "ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ" απευθύνεται σε ιατρούς, οδοντίατρους, κτηνίατρους, νοσηλευτές, σε όλους τους επαγγελματίες υγείας, σε φοιτητές και σπουδαστές καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο για την ιατρική αρθρογραφία της χώρας. ΜΟΝΤΕΛΑ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ Η ΒΙΕ ΤΎΠΟΣ ΒΆΣΗΣ: Κατάλογος ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ: Στοιχεία μοντέλων βιοϊατρικού εξοπλισμού ΜΈΓΕΘΟΣ ΑΡΧΕΊΟΥ: εγγραφές ΕΝΗΜΕΡΌΤΗΤΑ: Ετήσια Η βάση ΗΒΙΕ δημιουργήθηκε το 1994 και περιλαμβάνει περιγραφή μοντέλων βιοϊατρικού εξοπλισμού που διατίθενται στην Ελλάδα. Μια τυπική εγγραφή της βάσης αποτελείται από το όνομα του μοντέλου, την ομάδα εξοπλισμού που ανήκει, διάφορα τεχνικά χαρακτηριστικά του καθώς στοιχεία του κατασκευαστή και του αντιπροσώπου του. Πηγή αυτών των πληροφοριών είναι το Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Τεχνολογίας. Η γλώσσα της βάσης είναι η ελληνική, με τεχνικά στοιχεία στην αγγλική. Ινστιτούτο Βιοϊ«τρικής Τεχνολογίας (Συνεργαζόμενος φορε'ας του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών) Μπουκαοΰρη 93, Πάτρα Υπεύθυνος: Ο. Κατσαμπάνη Τηλ: ,223701, Fax: ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ HBIR ΤΥΠΟΣ ΒΑΣΗΣ: Κατάλογος ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΟ: Στοιχεία αντιπροσώπων βιοϊατρικού εξοπλισμού ΜΕΓΕΘΟΣ ΑΡΧΕΙΟΥ: 150 εγγραφές ΕΝΗΜΕΡΌΤΗΤΑ: Εξαμηνιαία Η βάση HBIR δημιουργήθηκε το 1994 και περιέχει πληροφορίες για Ελληνες αντιπρόσωπους βιοϊατρικού εξοπλισμού. Στις εγγραφές της βάσης περιλαμβάνονται το όνομα, η διεύθυνση και τα στοιχεία επικοινωνίας του αντιπροσώπου, καθώς επίσης στοιχεία των κατασκευαστών με τους οποίους συνεργάζεται και κατηγορίες εξοπλισμού στις οποίες ανήκουν τα προϊόντα που αντιπροσωπεύει. Πηγή των στοιχείων είναι το Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Τεχνολογίας. Η γλώσσα της βάσης είναι η ελληνική, ενώ κάποια συμπληρωματικά στοιχεία στην περιγραφή των κατασκευαστών και των προϊόντων υπάρχουν και στην αγγλική. Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (Συνεργαζόμενος φορέας του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών) Μπουκαοΰρη 93, Πάτρα Υπεύθυνος: Ο. Κατσαμπάνη Τηλ: ,223701, Fax:

9 ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ URSA-DIS URDI ΤΥΠΟΣ ΒΑΣΗΣ: Βιβλιογραφική ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΟ: Πολεοδομία, Χωροταξία και Περιφερειακή Ανάπτυξη στην Ελλάδα ΧΡΟΝΙΚΉ ΠΕΡΊΟΔΟΣ: σήμερα ΜΈΓΕΘΟΣ ΑΡΧΕΊΟΥ: εγγραφές ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ: Κλειστή Πανεπιστήμιο Πατρών Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής Τεχνολογίας και Σχεδιασμού του Χώρου (ΑΤΣΧ) Υπεύθυνος: Καθ. Ν. Πολυδωριδης Τηλ: , Fax: npoly@hol.gr Πληροφορίες: Εργαστήριο ΑΤΣΧ Η βάση URDI περιλαμβάνει στοιχεία για δημοσιεύσεις που σχετίζονται με Πολεοδομία, Χωροταξία και Περιφερειακή Ανάπτυξη και αναφέρονται στο γεωγραφικό χώρο της Ελλάδας. Στα θέματα που καλύπτει περιλαμβάνονται, τεχνική και πολεοδομική νομοθεσία, χωροταξικές μελέτες, περιγραφή και αξιολόγηση προγραμμάτων ανάπλασης και πολεοδομικών σχεδίων, προτάσεις χωροταξικής και οικιστικής οργάνωσης, στοιχεία γεωγραφικής και πληθυσμιακής εξέλιξης στην Ελλάδα και μελέτες τουριστικής ανάπτυξης. Τα στοιχεία προέρχονται από βιβλία, περιοδικά, εισηγήσεις, εργασίες, και πρακτικά συνεδρίων και forum. Η βάση είναι χρήσιμη πηγή πληροφοριών για όσους απασχολούνται στον τομέα της πολεοδομίας και της χωροταξίας. ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ URSA ΤΎΠΟΣ ΒΑΣΗΣ: Βιβλιογραφική ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ: Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών ΧΡΟΝΙΚΉ ΠΕΡΊΟΔΟΣ: σήμερα ΜΕΓΕΘΟΣ ΑΡΧΕΙΟΥ: εγγραφε'ς ΕΝΗΜΕΡΌΤΗΤΑ: Συνεχής Δίκτυο URSA-NET (Urban and Regional Spatial Analysis Network for Education and Training) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής Τεχνολογίας και Σχεδιασμού του Χώρου, της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και KETE-GIS (Μονάδα Τεκμηρίωσης, Εφαρμογών και Κατάρτισης Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών, του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης/ΕΙΕ). Υπεύθυνος: Καθ. Ν. Πολυδωρίδης, Παν/μιο Πατρών Πληροφορίες: Ν. Σπανουδάκη ΕΚΤ Βασ, Κων/νου 48, Αθήνα Τηλ: , Fax: nspanowiris.ekt.org.gr Η βάση URSA περιλαμβάνει βιβλιογραφικά δεδομένα για δημοσιεύματα από το διεθνή και ελληνικό χώρο, σχετικά με τα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών (GIS). Τα δεδομένα προέρχονται από άρθρα περιοδικών, βιβλία, πρακτικά συνεδρίων, υλικό σεμιναρίων και forum. Η γλώσσα των εγγραφών είναι η αγγλική, εκτός από τον τίτλο που παρουσιάζεται στη γλώσσα του πρωτότυπου. Η βάση είναι μια ιδιαίτερα χρήσιμη πηγή πληροφοριών για όλους εκείνους οι οποίοι αναπτύσσουν εφαρμογές GIS ή χρησιμοποιούν την τεχνολογία των GIS. Ειδικότερα αναφέρουμε επιστήμονες, ερευνητές και τεχνικούς (ΑΕΙ, Υπουργείων, Οργανισμών, Τοπικής Αυτοδιοίκησης) επιχειρηματικούς - εμπορικούς παράγοντες και γενικά όσους ασχολούνται με το σχεδιασμό και την ανάπτυξη, με κοινωνικοοικονομικά μεγέθη βασισμένα στο χώρο, με θέματα περιβάλλοντος και φυσικών πόρων, με τη διαχείριση δικτύων κοινής ωφέλειας, συστήματα άμεσης δράσης κλπ. Ο συνδυασμός της URSA με την λειτουργία ειδικής θεματικής συλλογής GIS στη βιβλιοθήκη παρακαταθήκης του ΕΚΤ, επιτρέπει στους χρήστες να παραγγείλουν online, μέσω του Εθνικού Δικτύου Επιστημονικών και Τεχνολογικών Βιβλιοθηκών, φωτοαντίγραφα των διαθέσιμων δημοσιευμάτων. ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ TEE ΤΕΕΒ ΤΥΠΟΣ ΒΑΣΗΣ: Βιβλιογραφική ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΟ: Επιστημονικό και ερευνητικό ε'ργο του TEE ΧΡΟΝΙΚΉ ΠΕΡΊΟΔΟΣ: σήμερα ΜΕΓΕΘΟΣ ΑΡΧΕΙΟΥ: εγγραφές ΕΝΗΜΕΡΌΤΗΤΑ: Τριμηνιαία Μονάδα Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης του THE Πληροφορίες: Γραφείο Τεκμηρίωσης του TEE Αέχχ,α 23-25, Αθήνα Τηλ: , Fax: Η βάση ΤΕΕΒ περιλαμβάνει μελέτες, άρθρα από πρακτικά συνεδρίων, ημερίδων και σεμιναρίων καθώς και άλλο επιστημονικό έργο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (TEE). Η γλώσσα των εγγραφών της βάσης είναι η ελληνική, αλλά για τα πιο σημαντικά στοιχεία τους υπάρχει σε αρκετές περιπτώσεις και αγγλική μετάφραση. Οι εργασίες, για τις οποίες γίνεται αναφορά στη βάση, διατίθενται για δανεισμό από τη Μονάδα Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης του TEE. Η ΤΕΕΒ είναι μια ιδιαίτερα χρήσιμη πηγή πληροφοριών για τους μηχανικούς και όσους ασχολούνται με τεχνικά έργα και με θέματα ελέγχου ποιότητας υλικών, παραγωγής νέων υλικών, εφαρμογής υπολογιστών και νέων τεχνολογιών σε μεθόδους κατασκευών, θέματα περιβάλλοντος, τεχνικές οδηγίες, κανονισμοί ασφαλείας και υγιεινής, επιμόρφωση μηχανικών κλπ.

10 ΓΛΑΥΚΑ ΤΎΠΟΣ ΒΆΣΗΣ: Βιβλιογραφική ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ: Θέματα ελληνικής κοινωνίας και κοινωνικών επιστημών ΜΕΓΕΘΟΣ ΑΡΧΕΙΟΥ: έγγραφες ΕΝΗΜΕΡΌΤΗΤΑ: Τριμηνιαία ΠΑ ΡΑ Γ Ω ΓΟΣ Κέντρο Κοινωνικής Μορφολογίας και Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΕΚΜΟΚΟΠ) του Πάντειου Πανεπιστήμιου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Λεωφ. Α. Συγγρού 134, Καλλιθέα Επιστ/κός υπεύθυνος: Καθ. Δ. Τσαούσης Τηλ: , , Fax: Η ΓΛΑΥΚΑ είναι βάση βιβλιογραφικών και αρθρογραφικών δεδομένων για την ελληνική κοινωνία, τον απόδημο ελληνισμό και τις κοινωνικές επιστήμες στην Ελλάδα. Καλύπτει κατά κΰριο λόγο τις επιστημονικές περιοχές της Κοινωνιολογίας, της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και της Κοινωνικής Πολιτικής. Καλύπτει όμως και συναφείς και συγγενείς κλάδους, στο βαθμό που παρουσιάζουν ενδιαφέρον από τη σκοπιά των επιστημονικών περιοχών στις οποίες η βάση αναφέρεται. Τέτοιοι κλάδοι είναι η Δημογραφία, η Πολιτική και Οικονομική επιστήμη, η Εκπαίδευση, η Ψυχολογία, η Πολεοδομία και η Χωροταξία, η Αρχαιολογία, η Ιστορία, η Θρησκειολογία κλπ. Τα στοιχεία προέρχονται από τον ελληνικό και ξένο επιστημονικό περιοδικό τΰπο. Για το πρώτο μισό του 20ου αιώνα περιλαμβάνεται και ο ελληνικός λόγιος περιοδικός τύπος. Περιλαμβάνονται επίσης στοιχεία από βιβλία, πρακτικά συνεδρίων, διατριβές Ελλήνων και ξένων σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, φυλλάδια, χάρτες, υπηρεσιακές εκθέσεις και αναφορές. Το υλικό της βάσης συλλέγεται από όλο τον κόσμο ανεξάρτητα από τη γλώσσα στην οποία έχει γραφεί. Είναι όμως κατά κύριο λόγο ελληνικό και ελληνόγλωσσο. Πρόσθετα διατίθεται λεξιλόγιο θεματικών όρων. Σκοπός της βάσης είναι η διευκόλυνση της επιστημονικής έρευνας. Για το λόγο αυτό εκτός από βιβλιογραφικές πληροφορίες η βάση παρουσιάζει τα δεδομένα της και κατά τις θεματικές κατηγορίες και τις γεωγραφικές περιοχές στις οποίες αναφέρονται. ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ 2000 HEB Ι ΤΎΠΟΣ ΒΛΣΗΣ: Κατάλογος. ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΟ: Βιβλιογραφικός οδηγός για τα ελληνικά βιβλία ΜΈΓΕΘΟΣ ΑΡΧΕΊΟΥ: εγγραφές ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ: Εξαμηνιαία ΕΛΕΑ ΕΠΕ Συστήματα Ηλ. Υπολογιστών Βαλτετσίου 50-52, Αθήνα Υπεύθυνος: Α. Αλαμανός Τηλ: , , Fax: Η ΗΕΒΙ είναι ένας οδηγός που περιλαμβάνει όλα τα βιβλία που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά (εκείνα τα οποία υπάρχουν στου καταλόγους των εκδοτικών οίκων). Εκτός από τους τίτλους των βιβλίων, η βάση περιλαμβάνει πληροφορίες και για τους συντελεστές παραγωγής και διανομής τους, δηλ. εκδότες, βιβλιοπώλες, συγγραφείς, μεταφραστές, επιμελητές, βιβλιοθήκες κλπ. Στη βάση περιλαμβάνονται, επιπλέον, περιλήψεις και εικόνες εξώφυλλων νέων βιβλίων. Ετσι κάθε ενδιαφερόμενος βιβλιοπώλης, εκδότης, συγγραφέας, βιβλιοθηκονόμος, βιβλιόφιλος κλπ, μπορεί να αναζητήσει και να βρει πληροφορίες για βιβλία, 925 εκδότες, συγγραφείς, μεταφραστές, 230 εικονογράφους, βιβλιοπωλεία και 750 βιβλιοθήκες. Η ΗΕΒΙ διατίθεται με χρέωση. ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ PRES ΤΥΠΟΣ ΒΑΣΗΣ: Κατάλογος ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΟ: Στοιχεία εκδόσεων ελληνικών εντύπων ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: ΜΕΓΕΘΟΣ ΑΡΧΕΊΟΥ: έγγραφες ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ: Κλε ΚΤτή Ε. Καρυάτογλου σε συνεργασία με το Κέντρο Νεοελληνικών Ερευνών/ΕΙΕ Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα Υπεύθτ'νος: Ε. Καρυάτογλου Η βάση PRES παρέχει στοιχεία που αφορούν εκδόσεις ελληνικών εντύπων (εφημερίδες, περιοδικά, επιθεωρήσεις, ημερολόγια και επετηρίδες κλπ) του μητροπολιτικού, παροικιακού και απόδημου ελληνισμού, για τη χρονική περίοδο Στα στοιχεία περιλαμβάνονται ο τίτλος, ο χρόνος και ο τόπος έκδοσης του εντύπου και σε μερικές περιπτώσεις η βιβλιοθήκη που μπορεί κάποιος να το αναζητήσει. Καλύπτει εκτός από τον πολιτικό - ενημερωτικό τύπο και τον ειδικό τύπο όπως θρησκευτικό, ιατρικό, νομικό, στρατιωτικό, νεανικό, γυναικείο, αθλητικό, εικαστικό, φιλοτελικό, καλλιτεχνικό, επιστημονικό, οικολογικό κλπ. Η βάση αποτελεί πολύτιμη πηγή πληροφοριών και οδηγό εργασίας για δημοσιογράφους, μελετητές του τύπου, φοιτητές σχολών δημοσιογραφίας κλπ.

11 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ HEIM ΤΥΠΟΣ ΒΑΣΗΣ: Κατάλογος ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΟ: Στοιχεία για προϊόντα και οργανισμούς ηλεκτρονικής πληροφόρησης ΜΈΓΕΘΟΣ ΑΡΧΕΊΟΥ: 200 εγγραφές ΕΝΗΜΕΡΌΤΗΤΑ: Συνεχής Εθνικό Κέντρο ΤεκμηριωσηςΈΙΕ Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα Πληροφορίες: Κ. Πετρόπουλος Τηλ: , Fax: Η βάση HEIM δημιουργήθηκε το Περιλαμβάνει στοιχεία σχετικά με προϊόντα ηλεκτρονικής πληροφόρησης, όπως βάσεις δεδομένων (online ή σε CD ROM), τίτλους πολυμέσων κλπ καθώς και στοιχεία για οργανισμούς, εταιρείες και ενδιάμεσους πληροφόρησης ( information brokers ) που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά ηλεκτρονικής πληροφόρησης. Τα δεδομένα της βάσης διατίθενται στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα. Η βάση αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για τη δημιουργία συνδέσμων μεταξύ ελληνικών εταιρειών με άλλες της Ελλάδας ή του εξωτερικού, για την αναζήτηση εταίρων καθώς και για την τρέχουσα ενημέρωση στο χώρο της αγοράς ηλεκτρονικής πληροφόρησης. Παράλληλα, αποτελεί μέσο προβολής της δραστηριότητας των ελληνικών εταιρειών και οργανισμών τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η βάση είναι αντίστοιχη της κοινοτικής βάσης δεδομένων Information Market Guide, η οποία ενημερώνεται συνεχώς με εγγραφές της HEIM. ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ SERI ΤΎΠΟΣ ΒΆΣΗΣ: Κατάλογος ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΟ: Τίτλοι και στοιχεία περιοδικών ελληνικών επιστημονικών & τεχνολογικών βιβλιοθηκών ΜΕΓΕΘΟΣ ΑΡΧΕΙΟΥ: εγγραφές ΕΝΗΜΕΡΌΤΗΤΑ: Συνεχής Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης/ΕΙΕ Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα Πληροφορίες: Ρ. Τσίφη Τηλ: , Fax: \ risiili» iris.ekt.org.gr Η βάση SERI περιλαμβάνει τις συλλογές περιοδικών 185 ελληνικών επιστημονικών & τεχνολογικών βιβλιοθηκών (2 από την Κύπρο), που ανέρχονται σε περίπου τίτλους. Στα στοιχεία περιγράφονται οι ονομασίες των περιοδικών και οι συντομογραφίες τους, η θεματική τους κατάταξη καθώς και η χρονική περίοδος κάλυψης τους σε κάθε βιβλιοθήκη. Χρησιμοποιείται για αναζήτηση και εντοπισμό περιοδικών που υπάρχουν στις ελληνικές βιβλιοθήκες, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί τον πυρήνα για την ανάπτυξη του Εθνικού Δικτύου των Επιστημονικών και Τεχνολογικών Βιβλιοθηκών. Η βάση παρέχει στο χρήστη τη δυνατότητα γιά online παραγγελία φωτοαντιγράφων. Ο Συλλογικός Κατάλογος Περιοδικών διατίθεται και σε έντυπη μορφή. Η πρώτη έκδοση κυκλοφόρησε το 1985 και επανεκδίδεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ LIBR ΤΎΠΟΣ ΒΆΣΗΣ: Κατάλογος ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΟ: Στοιχεία επιστημονικών & τεχνολογικών βιβλιοθηκών του Συλλογικού Καταλόγου Περιοδικών ΜΈΓΕΘΟΣ ΑΡΧΕΙΟΥ: 185 εγγραφές ΕΝΗΜΕΡΌΤΗΤΑ: Συνεχής Η βάση LIBR παρέχει πληροφορίες για τις 185 βιβλιοθήκες, των οποίων οι συλλογές περιέχονται στο Συλλογικό Κατάλογο Περιοδικών. Στα στοιχεία περιλαμβάνονται αναλυτικές ονομασίες, διευθύνσεις, τηλέφωνα και ονόματα υπευθύνων των βιβλιοθηκών. Για τις βιβλιοθήκες - μέλη του Εθνικού Δικτύου Επιστημονικών & Τεχνολογικών Βιβλιοθηκών διατίθενται οι κωδικοί των βιβλιοθηκών - προμηθευτών καθώς και οι ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις. Η βάση αποτελεί πηγή πληροφοριών για τους χρήστες των βιβλιοθηκών στην Ελλάδα καθώς και για τα κέντρα πληροφόρησης και τις βιβλιοθήκες της χώρας. Συγχρόνως, αποτελεί σημαντικό εργαλείο του Εθνικού Δικτύου Επιστημονικών και Τεχνολογικών Βιβλιοθηκών. Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωοης/ΈΙΕ Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθή Πληροφορίες: Μ. Ψιλοποΰλοί' Τηλ: , Fax: mfilop(u ; iris.ekt.org.gr

12 ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ SwetScan SWET ΤΎΠΟΣ ΒΑΣΗΣ: Βιβλιογραφική ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΟ: Τα βιβλιογραφικά στοιχεία άρθρο)ν διεθνών περιοδικών εκδόσεων ΧΡΟΝΙΚΉ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: σήμερα ΜΕΓΕΘΟΣ ΑΡΧΕΊΟΥ: εγγραφε'ς ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ: Εβδομαδιαία ( εγγραφε'ς/εβδομάδα) Η SWET περιλαμβάνει στοιχεία για τα περιεχόμενα περιοδικών που κυκλοφορούν παγκοσμίως. Καλύπτει ευρέως όλους τους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας καθώς και θέματα ιατρικής, επιστημών υγείας, οικονομίας, τεχνών, κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών. Αντλεί στοιχεία από τους πίνακες περιεχομένων των περιοδικών και περιλαμβάνει τον τίτλο του περιοδικού, τον τίτλο του άρθρου, τους συγγραφείς, τον τόμο, το τεύχος, τις σελίδες, τη χρονολογία και το διεθνή σειριακό αριθμό του περιοδικού (ISSN). - Η γλώσσα των εγγραφών είναι η πρωτότυπη. Το μεγάλο εύρος κάλυψης και η συνεχής ενημέρωση καθιστά την SWET πολύτιμο εργαλείο για όλη την ακαδημαϊκή, ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα της χώρας, καθώς και για όποιον ενδιαφέρεται να έχει τρέχουσα ενημέρωση σε επιστημονικά θέματα. Παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα online αναζήτησης και ανάκτησης βιβλιογραφικών δεδομένων με βάση το θεματικό αντικείμενο, καλύπτοντας ένα μεγάλο μέρος της παγκόσμιας βιβλιογραφίας και τους εξασφαλίζει την ενημέρωση για τα παλαιότερα ή τρέχοντα περιεχόμενα περιοδικών του ενδιαφέροντος τους. Swets Subscription Service Swets & Zeitlinger B.V. P.O. Box 197,1000 AD Amsterdam The Netherlands Τηλ: , Fax: rrademaker@swets.nl Πληροφορίες: Α. Καραχάλιου EKT Βασ. Κων/νου 48, Αθήνα Τηλ: , Fax: akarah@iris.ekt.org.gr Με την χρήση της διαδικασίας της Επιλεκτικής Περιοδικής Ενημέρωσης (SDÌ) του ΕΡΜΗ, ο χρήστης μπορεί να ενημερώνεται αυτόματα για τις δημοσιεύσεις της τελευταίας εβδομάδας. Ο συνδυασμός της SWET με τις βάσεις δεδομένων SERI και LIBR του ΕΡΜΗ ' παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα παραγγελίας φωτοαντιγράφων των άρθρων, με τη χρήση του Εθνικού Δικτύου Επιστημονικών & Τεχνολογικών Βιβλιοθηκών ή της Υπηρεσίας Παραγγελίας Φωτοαντιγράφων από το εξωτερικό. Η βάση διατίθεται με χρέωση.

13 TED-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ TENDERS ELECTRONIC DAILY TEDG ΤΥΠΟΣ ΒΑΣΗΣ: Βάση στοιχει'ων ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΟ: "Supplement S" της Επίσημης εφημερίδας των Ε.Κ. ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: σήμερα ΕΝΗΜΕΡΌΤΗΤΑ: Καθημερινή ' Γραφείο Επίσημων Εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης (OPOCE), Βρυξέλλες. Office for Official Public liions of the European Communities 200, rue de la Loi, B-1049 Brussels Tel: , Fax: Πληροφορίες: Α. Καραχάλιου EKT Βασ. Κων/νου 48, Αθήνα Τηλ: , Fax: akarahfeiris.ekt.org.gr Είναι η online έκδοση του "Supplement S" της Επίσημης Εφημερίδας των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και περιέχει κυρίως προσκλήσεις για υποβολές προσφορών σε προκηρύξεις και αναθέσεις έργων από χώρες EU, GATT, EFTA (με κάποιες εξαιρέσεις), ACP, Ιαπωνία και Αμερική, προκαταρκτικές πληροφορίες και ανακοινώσεις για προσκλήσεις υποβολής προτάσεων σε κοινοτικά προγράμματα. Τα στοιχεία των προκηρύξεων προέρχονται από τις δημόσιες αρχές που ανακοινώνουν προκηρύξεις για δημόσια έργα και υπηρεσίες και τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στις εγγραφές της TEDG ο τίτλος, η περίληψη, τμήμα του πλήρους κειμένου και ονόματα προϊόντων και υπηρεσιών είναι στην ελληνική γλώσσα και διάφορα άλλα στοιχεία της προκήρυξης στην αγγλική. Στο EATIS τα ονόματα των πεδίων των εγγραφών διατίθενται στην ελληνική γλώσσα. Η TED διαθέτει δυο λεξιλόγια θεματικής ταξινόμησης προϊόντων, το NACE (Γενική ονοματολογία των οικονομικών δραστηριοτήτων στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες) και το CPV (Κοινό λεξιλόγιο σε δημόσιες συμβάσεις). To CPV περιέχει όρους στην ελληνική γλώσσα, σε έντυπη και online μορφή. Η διάθεση της TED από τον ΕΡΜΗ αποτελεί σημαντική προσφορά προς τον επιστημονικό και εμπορικό κόσμο της χώρας, καθώς τον φέρνει πιο κοντά στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά. Η TEDG ενημερώνεται πέντε φορές την εβδομάδα (από Δευτέρα έως και Παρασκευή) με 300 έως 500 νέες εγγραφές. Η βάση διατίθεται με χρέωση.

14 CORDIS COMMUNITY RESEARCH AND DEVELOPMENT INFORMATION SERVICE H CORDIS είναι κοινοτική υπηρεσία πληροφόρησης για την έρευνα και την ανάπτυξη που δημιουργήθηκε για να συγκεντρώνει και να διαθέτει πληροφορίες για όλες τις κοινοτικές ερευνητικές και αναπτυξιακές δραστηριότητες. Είναι ένα σΰμπλοκο 10 βάσεων δεδομένων, που περιέχουν πάνω από εγγραφές με πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα Πλαίσιο και όλες τις κοινοτικές δραστηριότητες έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης και τα αποτελέσματα τους. Διατίθεται online από τον ΕΡΜΗ, δωρεάν, με παράλληλη εξελληνοποίηση των ονομάτων πεδίων των βάσεων και ελληνικά πληροφοριακά αρχεία. Αποτελεί την κΰρια πηγή στρατηγικών πληροφοριών για οποιοδήποτε οργανισμό (βιομηχανία, μικρομεσαία επιχείρηση, ερευνητικό κέντρο, πανεπιστήμιο) επιθυμεί να εντοπίσει εταίρους για συνεργασίες σε χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ενωση επιστημονικά και τεχνολογικά προγράμματα και να συμμετάσχει στην εκμετάλλευση των ερευνητικών αποτελεσμάτων. ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΤΗΣ CORDIS: CORDIS σε CD-ROM WATCH-CORDIS Εντυπες εκδόσεις EURO Abstracts CORDIS Focus RTD Results Supplement Innovation & Technology Transfer European Union R&D Acronyms Παραγωγός: Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Γενική Διεύθυνση XIII/D-2 Πληροφορίες: Α. Καραχάλιου ΕΚΤ Βασ. Κων/νου 48, Αθήνα Τηλ.: , , Fax: akarah@iris.ekt.org.gr

15 ''"' " ""' " '" '"' : ' ". " " ',,..,.Λ,. :,:...Λ,. ;-:,,.:;':,,:.:... RTD-News NEWS Παρέχει πληροφόρηση σχετική με τις ειδήσεις και τις δραστηριότητες της έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης της Κοινότητας, όπως τρέχουσες και μελλοντικές προσκλήσεις για υποβολή προτάσεων και προσφορών, δημοσιεύσεις, εκδηλώσεις που προετοιμάζονται, νομοθετικές ρυθμίσεις και ερευνητικές πολιτικές και αποτελέσματα ερευνητικών προγραμμάτων. Ενημερώνεται καθημερινά. RTD-Acronyms ACRO Λεξικό αρκτικόλεξων και συντομογραφιών οι οποίες σχετίζονται με τα κοινοτικά προγράμματα καθώς και οργανισμούς που εκτελούν έργα έρευνας και ανάπτυξης. Περιέχει περισσότερες από συντομογραφίες. RTD-Publications PUBL Περιέχει βιβλιογραφικά στοιχεία και περιλήψεις επιστημονικών άρθρων, εκδόσεων, δημοσιεύσεων και εκθέσεων που προέρχονται από ερευνητικά έργα με κοινοτική χρηματοδότηση καθώς και επιστημονικών και τεχνικών εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ενημερώνεται κάθε δεκαπενθήμερο και διαθέτει σήμερα περισσότερες από εγγραφές. RTpCOMdocuments COMD Περιέχει στοιχεία εγγράφων, σχετικών με θέματα έρευνας, που απευθύνει η Επιτροπή προς το Συμβούλιο Υπουργών και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο πλαίσιο της λήψης αποφάσεων και των νομοθετικών διαδικασιών που ακολουθούνται για την εφαρμογή των κοινοτικών προγραμμάτων. Σήμερα περιέχει περισσότερες από 540 εγγραφές. RTD-Programmes PROG Περιέχει στοιχεία για τα προγράμματα έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ενωση καθώς και προγράμματα και κοινοτικές πρωτοβουλίες στους τομείς του περιβάλλοντος, της ενέργειας, της περιφερειακής ανάπτυξης, της στατιστικής, της τυποποίησης, της εκπαίδευσης κλπ. Οι εγγραφές περιλαμβάνουν στοιχεία για την δομή και τους στόχους του κάθε προγράμματος, την υλοποίηση και την εξέλιξη του, τον προϋπολογισμό του, τους αρμόδιους υπαλλήλους και υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κλπ. Ενημερώνεται κάθε δεκαπενθήμερο και περιέχει εγγραφές για περισσότερα από 490 προγράμματα από το RTD-Projects PROJ Περιέχει στοιχεία (τίτλο, περιγραφή, στόχους, αναδόχους και εταίρους κλπ) για τα ερευνητικά έργα που εκτελούνται στα πλαίσια κοινοτικών προγραμμάτων έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης. Ενημερώνεται κάθε δεκαπενθήμερο και μέχρι σήμερα καλύπτει περισσότερα από έργα. RTD-Results RESU Περιέχει πληροφορίες για ερευνητικά έργα τα οποία επιδέχονται παραπέρα ανάπτυξη ή αποτελέσματα ερευνητικών έργων που είναι έτοιμα για αξιοποίηση από τη βιομηχανία. Η κάθε εγγραφή περιλαμβάνει περιγραφή του ερευνητικού αποτελέσματος, στοιχεία του οργανισμού, απαιτήσεις για παραπέρα ανάπτυξη, διαθέσιμα πρότυπα, δυνατότητες για βιομηχανική εκμετάλλευση κλπ. Ενημερώνεται κάθε μήνα και περιλαμβάνει περισσότερα από ερευνητικά αποτελέσματα. RTD-Partners PART Περιέχει τα στοιχεία και πλέον ευρωπαϊκών φορέων οι οποίοι ενδιαφέρονται να εντοπίσουν εταίρους για συνεργασίες και συμμετοχές σε κοινοτικά έργα έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης ή για αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων. Οι εγγραφές περιλαμβάνουν περιγραφή του κάθε φορέα, περιοχή ενδιαφέροντος και εξειδίκευσης, είδος συνεργασίας κλπ. Ενημερώνεται κάθε δεκαπενθήμερο. RTD-Eoi CEOI Η βάση δεδομένων Expression of Interest(EoI) περιέχει στοιχεία για τον εντοπισμό συνεργατών σε τρέχουσες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων, σε έργα έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης των ερευνητικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Προς το παρόν τα αιτήματα περιορίζονται στα προγράμματα TELEMATICS και ESPRIT ( ). RTD-Contacts CONT Περιέχει στοιχεία για εθνικές ή ευρωπαϊκές υπηρεσίες που παρέχουν πληροφορίες και υποστήριξη στα κοινοτικά προγράμματα.

16 Ο ΕΡΜΗΣ ΜΕ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ GATEWAY ΣΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ DIMDI ΚΑΙ TOY ECHO DIMDI (Deutsches Institut für Medizinische Dokumentation und Information) To DIMDI, Γερμανικό Ινστιτούτο Ιατρικής Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης, ιδρύθηκε το 1969 και αποτελεί υπηρεσία τον Υπουργείου Υγείας της Γερμανίας. Διαθέτει online περισσότερες από 85 διεθνείς βάσεις δεδομένων οι οποίες καλύπτουν όλους τους τομείς των βιοϊατρικών και κοινωνικών επιστημών, με πάνω από ,000 δημοσιεύσεις Ιατρική MEDLINE EXCERPTA MEDICA CANCERLIT BIOSIS PREVIEWS AIDS, AIDSLINE SCISEARCH Ψυχολογία PSYCHOLOGICAL ABSTRACTS PSYNDEX MEDLINE SOCIAL SCISEARCH Κοινωνικές Επιστήμες SOCIOLOGICAL ABSTRACTS SOCIAL SCISEARCH MEDLINE BIOETHICSLINE Δημόσια Υγεία HEALTH MEDLINE EXCERPTA MEDICA SCISEARCH Τοξικολογία, Φαρμακολογία TOXALL HSDB RTECS ECDIN EXCERPTA MEDICA INT. PHARMACEUTICAL ABS. CIIEMLINE MEDLINE BIOSIS PREVIEWS Βιολογία Βιοχημεία Βιοτεχνολογία BIOSISPREVIEWS CAB ABSTRACTS BIOETHICSLINE MEDLINE SCISEARCH Επιστήμες Τροφίμων FSTA PSTA BIOSIS PREVIEWS CAB ABSTRACTS AGRICOLA AG RIS Κτηνιατρική CAB ABSTRACTS AGRICOLA AGRIS BIOSIS PREVIEWS MEDLINE SCISEARCH Γεωργικές Επιστήμες VITIS CAB ABSTRACTS AGREP AGRICOLA AGRIS SCISEARCH BIOSIS PREVIEWS Ιχθυολογία Θαλάσσια Βιολογία AQUATIC & FISHERY ABSTRACTS AGRIS AGRICOLA BIOSIS PREVIEWS CAB ABSTRACTS SCISEARCH Περιβάλλον ENVIRONLINE ECDIN CAB ABSTRACTS BIOSIS PREVIEWS MEDLINE Citation Index SCISEARCH SOCIAL SCISEARCH

17 ECHO (European Commision Host Organisation) Ο ECHO, ο οργανισμός παροχής πληροφοριών της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, δημιουργήθηκε το 1980 με στόχο την προώθηση των υπηρεσιών ηλεκτρονικής πληροφόρησης κυρίως στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Σήμερα προσφέρει πρόσβαση σε περισσότερες από 20 βάσεις δεδομένων. Αγορά Ηλεκτρονικής Πληροφόρησης Ενημέρωση και Υποστήριξη Χρηστών CCL Train Information Market Guide Information Market Forum News Online Information & Telecommunications Magazine EUROLIB-PER STOPPRESS Ερευνα και Ανάπτυξη CORDIS EUREKA EURISTOTE Γλωσσική Βιομηχανία EURODICAUTOM THESAURI Οικονομία Βιομηχανία Επιχειρήσεις TED ELCID EMIRE BC-NET ECOSOC

18 * " "' Ί " Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνείστε με το γραφείο υποστήριξης χρηστών του ΕΚΤή συμπληρώστε το απαντητικό δελτίο.. προς ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ Βασ. Κων/νου 48, Αθήνα τηλ.: , , , fax.: , ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Παρακαλώ να στείλετε Σύμβαση πρόσβασης στον ΕΡΜΗ " *' Περισσότερες πληροφορίες για τις βάσεις δεδομένων και τις υπηρεσίες του ΕΡΜΗ Ο Περισσότερες πληροφορίες για τις υπόλοιπες υπηρεσίες του ΕΚΤ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΙΔΙΟΤΗΤΑ: ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΙΑΣ: Τ.Κ.-ΠΟΛΗ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΠ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: V Κ -ΠΟΑΗ: ΤΗΛ.: FAX.:

19 Η σύνδεση με τον ΕΡΜΗ είναι γρήγορη και εύκολη. Μπορείτε να έχετε άμεση πρόσβαση από το χώρο εργασίας σας ή από το σπίτι σας, όλο το 24ωρο, από οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας και τον εξωτερικού. INTERNET-FORTHNET: ermis.ekt.org.gr ή INTERNET-ΑΡΙΑΔΝΗ: , login: guest ΑΡΙΑΔΝΗ (Χ25): HELLASPAC: DIAL-UP ΣΥΝΔΕΣΗ: Τηλ.: (No Parity, 8 Data bits, 1 Stop bit, Full Duplex) URL:

20 .. ; ; ïif/ïiï^ KT ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ Bua. Kdjv/νου 48, Αθήνα τηλ.: , , , fax.: , helpdesk@iris.ekt.org.gr h üp://w\vw. ekt.org. gr Αθήνα, Οκτώβριος 1996 ' ' >. : ; :

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης. Δραστηριότητες και Εργαλεία για τις Βιβλιοθήκες

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης. Δραστηριότητες και Εργαλεία για τις Βιβλιοθήκες Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης Δραστηριότητες και Εργαλεία για τις Βιβλιοθήκες Αποστολή και Στόχος του ΕΚΤ Το ΕΚΤ είναι ο Εθνικός οργανισμός για την τεκμηρίωση, την πληροφόρηση και την υποστήριξη σε θέματα

Διαβάστε περισσότερα

Η ψηφιακή βιβλιοθήκη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης. Δυνατότητες αξιοποίησης της από τις βιβλιοθήκες.

Η ψηφιακή βιβλιοθήκη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης. Δυνατότητες αξιοποίησης της από τις βιβλιοθήκες. Η ψηφιακή βιβλιοθήκη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης. Δυνατότητες αξιοποίησης της από τις βιβλιοθήκες. Ημερίδα 26 Οκτωβρίου 1998 Φίλιππος Τσιμπόγλου ΕΚΤ Προϊστάμενος Τμήματος Ανάπτυξης Βιβλιοθηκών Ψηφιακή

Διαβάστε περισσότερα

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και οι υπηρεσίες του προς την επιστημονική κοινότητα:

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και οι υπηρεσίες του προς την επιστημονική κοινότητα: Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και οι υπηρεσίες του προς την επιστημονική κοινότητα: Πώς η διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου φάσματος υπηρεσιών υποστηρίζει τις ανάγκες της επιστημονικής πληροφόρησης Σαραντοπούλου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΧΡΗΣΤΩΝ ΒΥΠ ΜΑΪΟΣ 1999 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΕΡΕΥΝΑ ΧΡΗΣΤΩΝ ΒΥΠ ΜΑΪΟΣ 1999 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΡΕΥΝΑ ΧΡΗΣΤΩΝ ΒΥΠ ΜΑΪΟΣ 1999 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 1. Ιδιότητα (001) Μέλος ΔΕΠ (ΔΕΠ) (1) Φοιτητής/τρια (Φ) (3) Μεταπτυχιακός φοιτητής (ΜΦ) (2) Ερευνητικό Προσωπικό (ΕΡ) (4) 2. Τμήμα (002) 3. Μπορείτε να μας

Διαβάστε περισσότερα

Title. Συνέργειες για την εξωστρέφεια και την καινοτομία των επιχειρήσεων. Sub-title. 5 Μαρτίου 2015 Ημερίδα εξωστρέφειας

Title. Συνέργειες για την εξωστρέφεια και την καινοτομία των επιχειρήσεων. Sub-title. 5 Μαρτίου 2015 Ημερίδα εξωστρέφειας Συνέργειες για την εξωστρέφεια και την καινοτομία των επιχειρήσεων Title 5 Μαρτίου 2015 Ημερίδα εξωστρέφειας Sub-title Χριστιάνα Σιαμπέκου Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης(EKT) Enterprise Europe Network - Hellas

Διαβάστε περισσότερα

Διαδανεισμός, Πρωτόκολλο z39.50, Στρατηγικές αναζήτησης.

Διαδανεισμός, Πρωτόκολλο z39.50, Στρατηγικές αναζήτησης. , Πρωτόκολλο z39.50, Στρατηγικές αναζήτησης. Σεμινάρια Βιβλιοθηκονόμων ΕΠΕΑΕΚ 2000 Φίλιππος Τσιμπόγλου Διευθυντής Βιβλιοθήκης Πανεπιστημίου Κύπρου e-mail ftsimp@ucy.ac.cy Ορισμοί Χειρισμός υλικού Συστήματα

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Κέντρο Αναδιανομής Καινοτομίας/ΕΚΤ

Ελληνικό Κέντρο Αναδιανομής Καινοτομίας/ΕΚΤ Ελληνικό Κέντρο Αναδιανομής ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (IRC Network) Πρόγραμμα INNOVATION (DG Enterprise) 63 Κέντρα Αναδιανομής INNOVATION Διάδοση και αξιοποίηση αποτελεσμάτων ερευνητικών

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσίες EKT για έρευνα, επιστήμη και τεχνολογία

Υπηρεσίες EKT για έρευνα, επιστήμη και τεχνολογία ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης Υπηρεσίες EKT για έρευνα, επιστήμη και τεχνολογία Εθνικό Σημείο Επαφής του 7 ου ΠΠ, Συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas Αργυρώ Καραχάλιου

Διαβάστε περισσότερα

Κεντρική Βιβλιοθήκη Ε.Μ.Π. Υλικό Σεμιναρίων (για προπτυχιακούς φοιτητές)

Κεντρική Βιβλιοθήκη Ε.Μ.Π. Υλικό Σεμιναρίων (για προπτυχιακούς φοιτητές) Κεντρική Βιβλιοθήκη Ε.Μ.Π. Υλικό Σεμιναρίων (για προπτυχιακούς φοιτητές) Γραφείο Δανεισμού & Διαδανεισμού Κεντρικής Βιβλιοθήκης ΕΜΠ Νοέμβριος 2012 Περιεχόμενα Περιγραφή Χώρου ανά όροφο... 3 Δεκαδική Ταξινόμηση

Διαβάστε περισσότερα

Η Ιατρική Βιβλιοθήκη του Νοσοκοµείου «Ο Ευαγγελισµός»

Η Ιατρική Βιβλιοθήκη του Νοσοκοµείου «Ο Ευαγγελισµός» Η Ιατρική Βιβλιοθήκη του Νοσοκοµείου «Ο Ευαγγελισµός» Ελένη Καλογεράκη Βιβλιοθηκονόµος, Msc Προϊσταµένη Βιβλιοθήκης ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισµός» e-mail: evalib@cc.uoa.gr H Βιβλιοθήκη του Ευαγγελισµού ιδρύθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Παράρτημα Κατερίνης Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων

ΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Παράρτημα Κατερίνης Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων Διακίνησης Προϊόντων www.logistics.teithe.gr Επιστημονικός Συνεργάτης Στόχοι Θέματα παρουσίασης παρουσίασης Επιστήμη των Logistics Επιχειρηματικό ενδιαφέρον Ακαδημαϊκό και ερευνητικό ενδιαφέρον Παρουσίαση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ Ι ΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΚΑΙ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ Ι ΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΚΑΙ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ Ι ΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΚΑΙ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ιονυσία Καλλινίκου, Αναπληρώτρια καθηγήτρια Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών email: kallinikoudionysia@yahoo.gr Βασιλική Στρακαντούνα,

Διαβάστε περισσότερα

Αναζήτηση σε όλα τα άρθρα των επιστηµονικών περιοδικών στα οποία το Α.Π.Θ. είναι συνδροµητής. Η αναζήτηση µπορεί να γίνει µε βάση λέξεις κλειδιά σε

Αναζήτηση σε όλα τα άρθρα των επιστηµονικών περιοδικών στα οποία το Α.Π.Θ. είναι συνδροµητής. Η αναζήτηση µπορεί να γίνει µε βάση λέξεις κλειδιά σε ΚΩ ΙΚΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Θεσσαλονίκη 2003 ΙΣΤΟΣΕΛΙ ΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ 1. http://www.sciencedirect.com Αναζήτηση σε όλα τα άρθρα των επιστηµονικών περιοδικών

Διαβάστε περισσότερα

Title. Enterprise Europe Network Hellas. Sub-title. Στην υπηρεσία της επιχειρηµατικής και της ακαδηµαϊκής κοινότητας

Title. Enterprise Europe Network Hellas. Sub-title. Στην υπηρεσία της επιχειρηµατικής και της ακαδηµαϊκής κοινότητας Enterprise Europe Network Hellas Title Στην υπηρεσία της επιχειρηµατικής και της ακαδηµαϊκής κοινότητας Sub-title PLACE PARTNER S LOGO HERE European Στέλλα Commission Βαϊνά Υπεύθυνη Enterprise and ΣΒΘΚΕ/ΕΕΝ

Διαβάστε περισσότερα

Η Βιβλιοθήκη του Α.Τ.Ε.Ι.Θ

Η Βιβλιοθήκη του Α.Τ.Ε.Ι.Θ Η Βιβλιοθήκη του Α.Τ.Ε.Ι.Θ Ένα μοντέλο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των χρηστών για πληροφόρηση Προϋπολογισμός: 2.013.363 Μερσίνη Μορελέλη-Κακούρη, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Στατιστικά στοιχεία για την Κρατική Χρηματοδότηση για δραστηριότητες Έρευνας και Ανάπτυξης. Συνάντηση εργασίας ΕΚΤ Δρ Νένα Μάλλιου Αθήνα,

Στατιστικά στοιχεία για την Κρατική Χρηματοδότηση για δραστηριότητες Έρευνας και Ανάπτυξης. Συνάντηση εργασίας ΕΚΤ Δρ Νένα Μάλλιου Αθήνα, Στατιστικά στοιχεία για την Κρατική Χρηματοδότηση για δραστηριότητες Έρευνας και Ανάπτυξης Συνάντηση εργασίας ΕΚΤ Δρ Νένα Μάλλιου Αθήνα, 24.10.2013 ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης

Διαβάστε περισσότερα

Enterprise Europe Network «στην

Enterprise Europe Network «στην Αθήνα, 14 Μαΐου 2009 Enterprise Europe Network «στην υπηρεσία της επιχείρησής σας» Αργυρώ Καραχάλιου Εθνικό Κέντρο Τεκµηρίωσης/ΕΙΕ, συντονιστής Enterprise Europe Network - Hellas European Commission Enterprise

Διαβάστε περισσότερα

Κατάλογος Βιβλιοθήκης ΤΕΙ Ηπείρου Ιδρυματικό αποθετήριο ΤΕΙ Ηπείρου Ερευνητικό αποθετήριο ΤΕΙ Ηπείρου:

Κατάλογος Βιβλιοθήκης ΤΕΙ Ηπείρου Ιδρυματικό αποθετήριο ΤΕΙ Ηπείρου Ερευνητικό αποθετήριο ΤΕΙ Ηπείρου: Κατάλογος Βιβλιοθήκης ΤΕΙ Ηπείρου Ιδρυματικό αποθετήριο ΤΕΙ Ηπείρου Ερευνητικό αποθετήριο ΤΕΙ Ηπείρου: Περιγραφή και οδηγός χρήσης για φοιτητές και ερευνητές Βιβλιοθήκη ΤΕΙ Ηπείρου Οκτώβριος 2015 Ο κατάλογος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ του Εθνικού Αρχείου Διδακτορικών Διατρίβων

ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ του Εθνικού Αρχείου Διδακτορικών Διατρίβων ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ του Εθνικού Αρχείου Διδακτορικών Διατρίβων Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) είναι βάσει Νόμου (άρθρο 70, παρ. 15 του Ν. 1566/1985) ο υπεύθυνος φορέας για τη δημιουργία και τήρηση του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ. Απρίλιος 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ. Απρίλιος 2010 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Απρίλιος 2010 Βιβλιοθήκη ΤΕΙ Ηπείρου. Παράρτηµα Πρέβεζας Με το φάκελο που κρατάτε στα χέρια το προσωπικό της Βιβλιοθήκης επιθυµεί να σας ενηµερώσει

Διαβάστε περισσότερα

Υψηλής προστιθέμενης αξίας υπηρεσίες υποστήριξης καινοτομίας προς ΜμΕ. Δρ. Μαρία Μακριδάκη

Υψηλής προστιθέμενης αξίας υπηρεσίες υποστήριξης καινοτομίας προς ΜμΕ. Δρ. Μαρία Μακριδάκη Υψηλής προστιθέμενης αξίας υπηρεσίες υποστήριξης καινοτομίας προς ΜμΕ Δρ. Μαρία Μακριδάκη Μεταφορά Τεχνολογίας & Υποστήριξη Καινοτομίας στην Πράξη 28 χρόνια εμπειρίας στη Μεταφορά Τεχνολογίας 2 Γεφυρώνοντας

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακές πηγές για την έρευνα στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες

Ψηφιακές πηγές για την έρευνα στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες Ψηφιακές πηγές για την έρευνα στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 5.11.2016 Πώς να δικτυωθούμε με τις ψηφιακές πήγες / ΕΠΟ 20 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Μαρία Πάσχου Υπεύθυνη Μονάδας Υπηρεσιών Επιστημονικής

Διαβάστε περισσότερα

από το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ Υπηρεσίες Μεταφοράς Τεχνολογίας σε αγροτικές επιχειρήσεις της περιφέρειας

από το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ Υπηρεσίες Μεταφοράς Τεχνολογίας σε αγροτικές επιχειρήσεις της περιφέρειας Υπηρεσίες ς σε αγροτικές επιχειρήσεις της περιφέρειας από το Δίκτυο Δρ Αναστασία Κωνσταντίνου, nats@help-forward.gr, Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και ΤΕΕ, Δίκτυο Δίκτυο : Μία στρατηγική συμμαχία ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

www.trikala-chamber.gr

www.trikala-chamber.gr ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ PORTAL ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ www.trikala-chamber.gr 1 Το νέο Portal βρίσκεται πλέον στη διάθεση του κοινού ανοίγοντας ένα παράθυρο συνεργασίας με όλο τον κόσμο. Ο νέος επιχειρηματικός

Διαβάστε περισσότερα

6/12/2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

6/12/2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 6/12/2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι ελληνικές επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά την περίοδο 1993-2008 Μελέτη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης αποτυπώνει για πρώτη φορά την ελληνική επιστημονική

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Αγαπητές φίλες και φίλοι, Αγαπητές φίλες και φίλοι, Θα ήθελα πρώτα απ όλα να σας ευχαριστήσω θερμά που μας τιμάτε με την παρουσία σας στη σημερινή ενημερωτική εκδήλωση-ημερίδα, για την παρουσίαση των νέων διαδικτυακών υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ. Η ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ. Η ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης Ί ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστηµίου Κρήτης λειτουργεί από το 1997. Βασικός στόχος της είναι η ανάπτυξη των συλλογών και των υπηρεσιών της έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στα προγράµµατα σπουδών και

Διαβάστε περισσότερα

Enterprise Europe Network: Υπηρεσίες υποστήριξης επιχειρήσεων από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης. Δρ. Ηρακλής Αγιοβλασίτης

Enterprise Europe Network: Υπηρεσίες υποστήριξης επιχειρήσεων από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης. Δρ. Ηρακλής Αγιοβλασίτης Enterprise Europe Network: Υπηρεσίες υποστήριξης από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης Δρ. Ηρακλής Αγιοβλασίτης Date 2 2 Date 3 3 99% των 5 7 στην Ευρώπη ν ύ ς ο υ είναι μμε λ ο ο ν χ έ σ μ α ο ζ Απ ργα ε.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ Τηλέφωνο: 2102896762 Αριθμ. Πρωτ.: ΕΛ/1088 Fax: 2102835647 Ημερομηνία: 25/2/2014 e-mail: eidlog@aspete.

ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ Τηλέφωνο: 2102896762 Αριθμ. Πρωτ.: ΕΛ/1088 Fax: 2102835647 Ημερομηνία: 25/2/2014 e-mail: eidlog@aspete. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΕΔΡΑ: ΑΜΑΡΟΥΣΙΟ (ΣΤΑΘΜΟΣ «ΕΙΡΗΝΗ» ΗΣΑΠ) ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ Τ.Κ. 141 21 ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αναφορά εργασιών για το τρίμηνο Δεκέμβριος 2013 Φεβρουάριος 2014

Αναφορά εργασιών για το τρίμηνο Δεκέμβριος 2013 Φεβρουάριος 2014 Στο πλαίσιο της πράξης «Αναβάθμιση και Εμπλουτισμός των Ψηφιακών Υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης του Παντείου Πανεπιστημίου». Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Διαβάστε περισσότερα

Κοινή βάση δεικτών επιστήµης, τεχνολογίας και καινοτοµίας Αναγνωριστικός κωδικός πρόσκλησης: IHP-CBSTII-01-1

Κοινή βάση δεικτών επιστήµης, τεχνολογίας και καινοτοµίας Αναγνωριστικός κωδικός πρόσκλησης: IHP-CBSTII-01-1 Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για έµµεσες δράσεις Ε&ΤΑ στο πλαίσιο του ειδικού προγράµµατος έρευνας, τεχνολογικής ανάπτυξης και επίδειξης µε αντικείµενο τη "βελτίωση του ανθρώπινου ερευνητικού δυναµικού

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Επιστημονικών Εκδόσεων. Πολιτική Χρήσης

Διαχείριση Επιστημονικών Εκδόσεων. Πολιτική Χρήσης Διαχείριση Επιστημονικών Εκδόσεων Πολιτική Χρήσης Θεσσαλονίκη 10/4/2013 Σελίδα 2 από 13 Περιεχόμενα Περιεχόμενα... 3 Εισαγωγή... 4 Πολιτική περιεχομένου... 5 Πολιτική κατάθεσης εργασιών... 5 Πολιτική πρόσβασης...

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης: υπηρεσίες για Έρευνα, Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών 21 Φεβρουαρίου 2014

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης: υπηρεσίες για Έρευνα, Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών 21 Φεβρουαρίου 2014 Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης: υπηρεσίες για Έρευνα, Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών 21 Φεβρουαρίου 2014 Γεωργία Τζένου Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης Title of the

Διαβάστε περισσότερα

Ευκαιρίες δικτύωσης & συνεργασίας: Δίκτυο ΠΡΑΞΗ & Enterprise Europe Network

Ευκαιρίες δικτύωσης & συνεργασίας: Δίκτυο ΠΡΑΞΗ & Enterprise Europe Network Ευκαιρίες δικτύωσης & συνεργασίας: Δίκτυο ΠΡΑΞΗ & Enterprise Europe Network Χημεία & Βιομηχανία της Κρήτης Ηράκλειο, 14 Μαΐου 2010 Dr Απόστολος Δημητριάδης Σύμβουλος Μεταφοράς Τεχνολογίας Αναπληρωματικό

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό Κέντρο Τεκµηρίωσης Εθνικό Σηµείο Επαφής (NCP) για τις Ερευνητικές Υποδοµές ( )

Εθνικό Κέντρο Τεκµηρίωσης Εθνικό Σηµείο Επαφής (NCP) για τις Ερευνητικές Υποδοµές ( ) Εθνικό Κέντρο Τεκµηρίωσης Εθνικό Σηµείο Επαφής (NCP) για τις Ερευνητικές Υποδοµές (2002 2006) Μ. Κουτροκόη Ηράκλειο, 20 εκεµβρίου 2004 Αθήνα, 21 εκεµβρίου 2004 Εθνικό Κέντρο Τεκµηρίωσης Το Εθνικό Κέντρο

Διαβάστε περισσότερα

Ιωάννα Σαραντοπούλου / Προϊσταµένη Τµήµατος Ψηφιακής Βιβλιοθήκης του Εθνικού Κέντρου Τεκµηρίωσης.

Ιωάννα Σαραντοπούλου / Προϊσταµένη Τµήµατος Ψηφιακής Βιβλιοθήκης του Εθνικού Κέντρου Τεκµηρίωσης. www.ekt.gr Ιωάννα Σαραντοπούλου Προϊσταµένη Τµήµατος Ψηφιακής Βιβλιοθήκης Εθνικού Κέντρου Τεκµηρίωσης www.ekt.gr/diglib γνώση αντίληψη κατανόηση απόφαση ράση πληροφορία ανάλυση επεξεργασία διερεύνηση στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

K N O W L E D G E C L U S T E R S ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & CLUSTERS

K N O W L E D G E C L U S T E R S ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & CLUSTERS K N O W L E D G E C L U S T E R S ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & CLUSTERS ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΡΑΣΕΙΣ ΕΤΠΑ 2000-2006 Σ Τ Ο Χ Ο Σ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης του Κοινού Λεξιλογίου για τις ηµόσιες Συµβάσεις (Common Procurement Vocabulary - CPV)

Οδηγός Χρήσης του Κοινού Λεξιλογίου για τις ηµόσιες Συµβάσεις (Common Procurement Vocabulary - CPV) Οδηγός Χρήσης του Κοινού Λεξιλογίου για τις ηµόσιες Συµβάσεις (Common Procurement Vocabulary - CPV) Σπύρος Παναγόπουλος LLM ικηγόρος, Νοµικό Στέλεχος ΜΟΠΑ ΙΣ Α. Τι είναι το CPV ; Το ακρωνύµιο CPV αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 1994

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 1994 ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 1994 Αθήνα, Δεκέμβριος 1994 i ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 2. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ 4 ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 4 3. ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΚΤ 5 ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Βελτιωμένη Εφαρμογή. Νέες δυνατότητες. Νέα Ιστοσελίδα

Βελτιωμένη Εφαρμογή. Νέες δυνατότητες. Νέα Ιστοσελίδα Βελτιωμένη Εφαρμογή Νέες δυνατότητες Νέα Ιστοσελίδα ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ WWW.ASEP.GR 1 ΦΟΡΕΙΣ Α.Σ.Ε.Π. ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ WWW.ASEP.GR 2 Φάση Α: Α: Μελέτη Εφαρμογής

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνα και Ανάπτυξη σε Ψηφιακές / Εικονικές Βιβλιοθήκες

Ερευνα και Ανάπτυξη σε Ψηφιακές / Εικονικές Βιβλιοθήκες Ερευνα και Ανάπτυξη σε Ψηφιακές / Εικονικές Βιβλιοθήκες Ημερίδα 18 Μαϊου 1998 - ΕΚΤ Ψηφιακές / Νοητές Βιβλιοθήκες και Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης Φίλιππος Τσιμπόγλου Προϊστάμενος Τμήματος Ανάπτυξης Βιβλιοθηκών

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση του Δικτύου ΠΡΑΞΗ. Κατερίνα Παπαδούλη

Παρουσίαση του Δικτύου ΠΡΑΞΗ. Κατερίνα Παπαδούλη Παρουσίαση του Δικτύου ΠΡΑΞΗ Κατερίνα Παπαδούλη Δίκτυο ΠΡΑΞΗ Μεταφορά Τεχνολογίας & Υποστήριξη Καινοτομίας στην Πράξη 2 Γεφυρώνοντας το κενό μεταξύ έρευνας και βιομηχανίας Ο στόχος του ΠΡΑΞΗ είναι να ενισχύσει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ Τηλέφωνο: Αριθμ. Πρωτ.: ΕΛ/1448 Fax: Ημερομηνία: 11/4/

ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ Τηλέφωνο: Αριθμ. Πρωτ.: ΕΛ/1448 Fax: Ημερομηνία: 11/4/ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΕΔΡΑ: ΑΜΑΡΟΥΣΙΟ (ΣΤΑΘΜΟΣ «ΕΙΡΗΝΗ» ΗΣΑΠ) ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ Τ.Κ. 141 21 ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ III ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ III ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ III ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ Σκοπός του παρόντος εγγράφου είναι να παρέχει

Διαβάστε περισσότερα

Παναγιώτης Θεμιστοκλέους

Παναγιώτης Θεμιστοκλέους Παναγιώτης Θεμιστοκλέους Περιεχόμενα Γενικές Πληροφορίες Ωράριο Λειτουργίας Μέλη Βιβλιοθήκης Συλλογή Βιβλιοθήκης Δικαιώματα Δανεισμού Δια-δανεισμός Συμβατικό υλικό (Βιβλία-Οπτικοακουστικό υλικό) Ηλεκτρονικές

Διαβάστε περισσότερα

Τα πάντα για την επιχειρηματική δραστηριότητα των κυπριακών επιχειρήσεων με ένα κλικ!

Τα πάντα για την επιχειρηματική δραστηριότητα των κυπριακών επιχειρήσεων με ένα κλικ! Ένας Ενιαίος, Περιεκτικός Διαδικτυακός Χώρος για την Εξυπηρέτηση και Στήριξη των Κυπριακών Επιχειρήσεων Το Κέντρο Παραγωγικότητας Κύπρου (ΚΕΠΑ), στο πλαίσιο της προσφοράς του προς τον επιχειρηματικό κόσμο,

Διαβάστε περισσότερα

Επαγγελματικά αντικείμενα του Μηχανικού Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης

Επαγγελματικά αντικείμενα του Μηχανικού Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης Επαγγελματικά αντικείμενα του Μηχανικού Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης Ελένη Βεράνη Χωροτάκτης Πολεοδόμος Μηχ/κός, Msc Συγκοινωνιολόγος Υπ. Δρ. ΤΠΜ ΑΠΘ Ολοκληρωμένη προσέγγιση χρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

«Από την Κοινωνία της Πληροφορίας στην Ψηφιακή Σύγκλιση»

«Από την Κοινωνία της Πληροφορίας στην Ψηφιακή Σύγκλιση» «Από την Κοινωνία της Πληροφορίας στην Ψηφιακή Σύγκλιση» ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΠ ΚΤΠ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Στο πλαίσιο του ΕΠ ΚτΠ ο Δήμος Ηρακλείου σχεδίασε και υλοποίησε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: «ΜΟΔΙΠ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: «ΜΟΔΙΠ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΕΔΡΑ: ΑΜΑΡΟΥΣΙΟ (ΣΤΑΘΜΟΣ «ΕΙΡΗΝΗ» ΗΣΑΠ) ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ Τ.Κ. 141 21 ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αικατερίνη Πετροπούλου Βιβλιοθήκη, Πανεπιστήµιο Πελοποννήσου

Αικατερίνη Πετροπούλου Βιβλιοθήκη, Πανεπιστήµιο Πελοποννήσου Παγκόσµια ηµέρα βιβλιοθηκών: ακαδηµαϊκές βιβλιοθήκες, εκπαιδευτική κοινότητα, τοπική κοινωνία Αικατερίνη Πετροπούλου Βιβλιοθήκη, Πανεπιστήµιο Πελοποννήσου Παγκόσµια ηµέρα βιβλιοθηκών Ο εορτασµός µιας παγκόσµιας

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας Πολυτεχνείο Κρήτης

Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας Πολυτεχνείο Κρήτης Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας Πολυτεχνείο Κρήτης Περιγραφή Η Μονάδα Οικονομικής και Διοικητικής Υποστήριξης (Μ.Ο.Δ.Υ.) του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) του Πολυτεχνείου Κρήτης,

Διαβάστε περισσότερα

Ησυνδυαστικήαναζήτηση& ο ρόλος της στην εκπαιδευτική διαδικασία: το παράδειγμα του Livesearch

Ησυνδυαστικήαναζήτηση& ο ρόλος της στην εκπαιδευτική διαδικασία: το παράδειγμα του Livesearch Ησυνδυαστικήαναζήτηση& ο ρόλος της στην εκπαιδευτική διαδικασία: το παράδειγμα του Livesearch Κατερίνα Λενάκη, Πόπη Παπαδάκη, Γιάννης Κοσμάς Βιβλιοθήκη Πανεπιστήμιου Κρήτης 1 ο Επιστημονικό Συμπόσιο «Πληροφοριακή

Διαβάστε περισσότερα

Θ Ε Μ Α : Η Β Ι Β Λ Ι Ο Θ Η Κ Η Τ Ο Υ Τ Ε Ι Δ Υ Τ Ι Κ Η Σ Ε Λ Λ Α Δ Α Σ Κ Α Ι Ο Ι Υ Π Η Ρ Ε Σ Ι Ε Σ Τ Η Σ Π Α Τ Ρ Α,

Θ Ε Μ Α : Η Β Ι Β Λ Ι Ο Θ Η Κ Η Τ Ο Υ Τ Ε Ι Δ Υ Τ Ι Κ Η Σ Ε Λ Λ Α Δ Α Σ Κ Α Ι Ο Ι Υ Π Η Ρ Ε Σ Ι Ε Σ Τ Η Σ Π Α Τ Ρ Α, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Π Α Ρ Ο Υ Σ Ι Α Σ Η Γ Ι Α Τ Ο 1 9 Ο F O R U M Α Ν Α Π Τ Υ Ξ Η Σ «Α Π Ο Τ Ε Λ Ε Σ Μ Α Τ Ι Κ Ο Τ Η Τ Α Σ Τ Η Ν Τ Ρ Ι Τ Ο Β Α Θ Μ Ι Α Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Σ Η» Θ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ. Μανόλης Στρατάκης, FORTHnet AE

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ. Μανόλης Στρατάκης, FORTHnet AE ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Μανόλης Στρατάκης, Συνεργάτες Αγροαναπτυξιακή Ηρακλείου ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου ΤΕΙ Κρήτης Το Ύπαιθρος Τι είναι; Το

Διαβάστε περισσότερα

E-LIS: E-prints για τη Βιβλιοθηκονομία και την Επιστήμη της Πληροφόρησης (ΒΕΠ)

E-LIS: E-prints για τη Βιβλιοθηκονομία και την Επιστήμη της Πληροφόρησης (ΒΕΠ) E-LIS: E-prints για τη Βιβλιοθηκονομία και την Επιστήμη της Πληροφόρησης (ΒΕΠ) Τι είναι το E-LIS E-LIS = E-prints in Library and Information Services (Ηλεκτρονικά κείμενα με θέμα τη Βιβλιοθηκονομία και

Διαβάστε περισσότερα

Καθηγητής Π. Λατινόπουλος. Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών. Πρόεδρος Δικτύου ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ

Καθηγητής Π. Λατινόπουλος. Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών. Πρόεδρος Δικτύου ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ Παρουσίαση του Δικτύου Καθηγητής Π. Λατινόπουλος Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Πρόεδρος Δικτύου ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ Τι είναι το Δίκτυο Το Δίκτυο ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ είναι ένα μη

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τμήμα Οικονομικών Επιστημών. Βιβλιοθήκη. Κανονισμός Λειτουργίας

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τμήμα Οικονομικών Επιστημών. Βιβλιοθήκη. Κανονισμός Λειτουργίας Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Βιβλιοθήκη Κανονισμός Λειτουργίας Αθήνα 2007 Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Βιβλιοθήκη

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης Οι υπηρεσίες του ΕΚΤ για την υποστήριξη Έρευνας & Καινοτομίας - Η ελληνική συμμετοχή στο 7ο ΠΠ

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης Οι υπηρεσίες του ΕΚΤ για την υποστήριξη Έρευνας & Καινοτομίας - Η ελληνική συμμετοχή στο 7ο ΠΠ 24 Ιανουαρίου Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης Οι υπηρεσίες του ΕΚΤ για την υποστήριξη Έρευνας & Καινοτομίας - Η ελληνική συμμετοχή στο 7ο ΠΠ Χ. Σιαμπέκου / Γ. Μαζιώτη Εθνικό Σημείο Επαφής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΑΦΗΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΝΘΡΩΠΟΙ» ΡΟΛΟΣ & ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΕΘΝΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΑΦΗΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΝΘΡΩΠΟΙ» ΡΟΛΟΣ & ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΘΝΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΑΦΗΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΝΘΡΩΠΟΙ» ΡΟΛΟΣ & ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΑΪΤΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΡΗΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΠΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ Ελληνικό

Διαβάστε περισσότερα

Παρατηρητήριο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας. & Entrepreneurship of Crete (ΟΒΙΝΝΕ)

Παρατηρητήριο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας. & Entrepreneurship of Crete (ΟΒΙΝΝΕ) Παρατηρητήριο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας OBservatory of INNovation & Entrepreneurship of Crete (ΟΒΙΝΝΕ) Παρατηρητήριο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας (ΟΒΙΝΝΕ) Συμμετέχοντες φορείς: Περιφέρεια

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΣ!

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΣ! ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΣ! ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σκοπός και στόχος της εκπαίδευσης χρηστών Σύντομο Ιστορικό της Βιβλιοθήκης Γενικές Οδηγίες Α. Συλλογές της Βιβλιοθήκης Β. Υπηρεσίες Γ. Πηγές Πληροφόρησης ΣΚΟΠΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης Υπηρεσίες Έρευνας & Καινοτομίας

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης Υπηρεσίες Έρευνας & Καινοτομίας ΕΜΠ 07/10/2016 Αθήνα Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης Υπηρεσίες Έρευνας & Καινοτομίας Δρ Χριστίνα Πασκουάλ Εθνικό Σημείο Επαφής για το «Ορίζοντας 2020» Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης - ΕΚΤ Εθνική Υποδομή για την Έρευνα

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Ικανοποίησης Χρηστών από την Υπηρεσία Ηλεκτρονικής Πληροφόρησης της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Έρευνα Ικανοποίησης Χρηστών από την Υπηρεσία Ηλεκτρονικής Πληροφόρησης της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Έρευνα Ικανοποίησης Χρηστών από την Υπηρεσία Ηλεκτρονικής Πληροφόρησης της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Νούλα Αλβανούδη Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας noula@uom.gr

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο EKT. Ανοικτή πύλη στην παγκόσµια γνώση

Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο EKT. Ανοικτή πύλη στην παγκόσµια γνώση Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο EKT Ανοικτή πύλη στην παγκόσµια γνώση Συµπληρώστε την αίτηση για να αποκτήσετε την «έξυπνη» κάρτα Άµεση έκδοση και παραλαβή της κάρτας Τοκαταρτισµένοπροσωπικό, σας υποστηρίζει

Διαβάστε περισσότερα

Αποτυπώνοντας την εθνική δραστηριότητα έρευνας, καινοτομίας και ανάπτυξης

Αποτυπώνοντας την εθνική δραστηριότητα έρευνας, καινοτομίας και ανάπτυξης Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης Αποτυπώνοντας την εθνική δραστηριότητα έρευνας, καινοτομίας και ανάπτυξης Δρ Νένα Μάλλιου Προϊσταμένη Τμήματος Καταγραφής, Μέτρησης & Υπηρεσιών Ερευνητικής & Καινοτομικής Δραστηριότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ. Παρουσίαση του Δικτύου. Καθηγητής Π. Λατινόπουλος. Πρόεδρος Δικτύου ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ

ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ. Παρουσίαση του Δικτύου. Καθηγητής Π. Λατινόπουλος. Πρόεδρος Δικτύου ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ Παρουσίαση του Δικτύου Καθηγητής Π. Λατινόπουλος Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Πρόεδρος Δικτύου ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ Τι είναι το Δίκτυο Το Δίκτυο ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ είναι ένα μη

Διαβάστε περισσότερα

EAEC-EOC TASK FORCE. Η κινητήρια δύναµη για εξασφάλιση χρηµατοδότησης από Ευρωπαϊκά Προγράµµατα ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ 1

EAEC-EOC TASK FORCE. Η κινητήρια δύναµη για εξασφάλιση χρηµατοδότησης από Ευρωπαϊκά Προγράµµατα ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ 1 EAEC-EOC TASK FORCE Η κινητήρια δύναµη για εξασφάλιση χρηµατοδότησης από Ευρωπαϊκά Προγράµµατα 1 Οφέλη από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου μέχρι σήμερα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΣΧΕΔΙΑ Στοχευµένη, έγκαιρη

Διαβάστε περισσότερα

Διδακτορική Διατριβή

Διδακτορική Διατριβή Διδακτορική Διατριβή Ένας μοναχικός δρόμος με διεξόδους; Τόνια Αράχωβα, Υποψήφια Διδάκτωρ, tonia@idkaramanlis.gr Γκέλη Μανούσου, Υποψήφια Διδάκτωρ manousou@eap.gr Τόνια Χαρτοφύλακα, Υποψήφια Διδάκτωρ tonia@eap.gr

Διαβάστε περισσότερα

Enterprise Europe Network: Στην υπηρεσία της εξωστρέφειας, της καινοτομίας & της επιχειρηματικότητας

Enterprise Europe Network: Στην υπηρεσία της εξωστρέφειας, της καινοτομίας & της επιχειρηματικότητας Enterprise Europe Network: Στην υπηρεσία της εξωστρέφειας, της καινοτομίας & της επιχειρηματικότητας Δρ. Ηρακλής Αγιοβλασίτης, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης Enterprise Title Europe of the Network presentation

Διαβάστε περισσότερα

γνωστικό περιβάλλον της Κοινωνίας της Πληροφορίας, Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Σπουδών με σύγχρονες μεθόδους,

γνωστικό περιβάλλον της Κοινωνίας της Πληροφορίας, Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Σπουδών με σύγχρονες μεθόδους, Ενέργεια 2.1.3 : Ενίσχυση βιβλιοθηκών Η Ενέργεια των σχολικών βιβλιοθηκών με την ίδρυση των 499 πρώτων αποτελεί καθοριστικό εργαλείο υποστήριξης των Ενεργειών, που στοχεύουν στην αναβάθμιση των σπουδών

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάριο Βιβλιογραφίας σε μεταπτυχιακούς φοιτητές Θετικών Επιστημών & Ιατρικής

Σεμινάριο Βιβλιογραφίας σε μεταπτυχιακούς φοιτητές Θετικών Επιστημών & Ιατρικής Σεμινάριο Βιβλιογραφίας σε μεταπτυχιακούς φοιτητές Θετικών Επιστημών & Ιατρικής Πληροφόρηση & Εκπαίδευση Χρηστών libh@lib.uoc.gr Ηράκλειο 2016-7 Εργαλεία αναζήτησης Κατάλογοι Βιβλιοθηκών Βιβλιογραφικές

Διαβάστε περισσότερα

όλους η πρόληψη συμφέρει 1 η Ανακοίνωση για την Υγεία και την Ασφάλεια της Εργασίας 29-30 Νοεμβρίου 2010 Ξενοδοχείο Athens Hilton

όλους η πρόληψη συμφέρει 1 η Ανακοίνωση για την Υγεία και την Ασφάλεια της Εργασίας 29-30 Νοεμβρίου 2010 Ξενοδοχείο Athens Hilton Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κύριου Κάρολου Παπούλια 1 ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Υγεία και την Ασφάλεια της Εργασίας η πρόληψη συμφέρει όλους 29-30 Νοεμβρίου 2010 Ξενοδοχείο

Διαβάστε περισσότερα

AΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Παράρτημα Κατερίνης Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων (Logistics)

AΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Παράρτημα Κατερίνης Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων (Logistics) AΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Διακίνησης Προϊόντων (Logistics) www.logistics.teithe.gr Επίκουρος Καθηγητής dfolinas@gmail.com Στόχοι Θέματα παρουσίασης παρουσίασης Επιστήμη των Logistics Επιχειρηματικό ενδιαφέρον

Διαβάστε περισσότερα

Ορθή επανάληψη: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για υποψηφίους διδάκτορες στο πλαίσιο της χρηµατοδοτούµενης Πράξης Κύρτου Πλέγµατα

Ορθή επανάληψη: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για υποψηφίους διδάκτορες στο πλαίσιο της χρηµατοδοτούµενης Πράξης Κύρτου Πλέγµατα Ορθή επανάληψη: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για υποψηφίους διδάκτορες στο πλαίσιο της χρηµατοδοτούµενης Πράξης Κύρτου Πλέγµατα Αθήνα, 22/7/2013 To Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύµατος

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης Διάχυση & Ανάδειξη της Γνώσης για την έρευνα, την κοινωνία, την οικονομία Το ΕΚΤ, μέσα από πρότυπες ηλεκτρονικές υποδομές και ένα εκτεταμένο δίκτυο στρατηγικών συνεργασιών, εξασφαλίζει

Διαβάστε περισσότερα

1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΙΤΛΟΥ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ

1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΙΤΛΟΥ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ ΤΜΗΜΑ ΒΑΣΕΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Πληροφορίες: Παναγιώτης Σχίζας, τηλ. 210 7273982 ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ του ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΡΙΒΩΝ Ref: ΚΩΕ ΑΒΕΚΤ: Η αναγραφή όλων των πληροφοριών πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφή Τεχνικών Κειμένων

Συγγραφή Τεχνικών Κειμένων Συγγραφή Τεχνικών Κειμένων Η Ανάπτυξη του κειμένου Από τις διαλέξεις του μαθήματος του Α εξαμήνου σπουδών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Τοπογραφίας & Γεωπληροφορικής Κ. Παπαθεοδώρου, Αναπληρωτής

Διαβάστε περισσότερα

Springer Book Series, Springer Science + Business Media

Springer Book Series, Springer Science + Business Media Springer Book Series, Springer Science + Business Media Ο εκδοτικός οίκος Springer Science+Business Media εκδίδει δεκάδες σειρές βιβλίων που καλύπτουν εύρος επιστημονικών πεδίων, όπως ιατρική και επιστήμες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι το δεύτερο κρατικό Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και προσφέρει πτυχιακά

ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι το δεύτερο κρατικό Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και προσφέρει πτυχιακά www.ouc.ac.cy ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι το δεύτερο κρατικό Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και προσφέρει πτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών επιπέδου Μάστερ

Διαβάστε περισσότερα

215 Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Πάτρας

215 Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Πάτρας 215 Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Πάτρας Το Τμήμα ασχολείται με τη διδασκαλία και την έρευνα στην επιστήμη και τεχνολογία των υπολογιστών και τη μελέτη των εφαρμογών τους. Το Τμήμα ιδρύθηκε το 1980 (ως

Διαβάστε περισσότερα

Dynamic Business Systems. Παρουσίαση Εφαρμογής

Dynamic Business Systems. Παρουσίαση Εφαρμογής Παρουσίαση Εφαρμογής Διαχείριση Αποθήκης Ειδών, Μητρώου και Τιμοκαταλόγων Προμηθευτών, Αξιολόγηση Προμηθειών μέσω Προσφορών Ειδών Dynamic Business Systems (Dynamic Supplies) Περιεχόμενα A. Η Εφαρμογή Dynamic

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας & Συστημάτων Πληροφόρησης από το 1984

Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας & Συστημάτων Πληροφόρησης από το 1984 ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας & Συστημάτων Πληροφόρησης από το 1984 Γιώργος Χριστοδούλου Καθηγητής Εφαρμογών gchrist@libd.teithe.gr Βιβλιοθήκες σήμερα Το παραδοσιακό μοντέλο της

Διαβάστε περισσότερα

Δίκτυο ΠΡΑΞΗ & Εθνικό Σημείο Επαφής

Δίκτυο ΠΡΑΞΗ & Εθνικό Σημείο Επαφής Δίκτυο ΠΡΑΞΗ & Εθνικό Σημείο Επαφής Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ Αποτελεί μονάδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας Προσφέρει υπηρεσίες μεταφοράς τεχνολογίας προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ερευνητικούς

Διαβάστε περισσότερα

«Ειδικό πρόγραμμα ελέγχου για τον ιό του Δυτικού Νείλου και την ελονοσία, ενίσχυση της επιτήρησης στην ελληνική επικράτεια»

«Ειδικό πρόγραμμα ελέγχου για τον ιό του Δυτικού Νείλου και την ελονοσία, ενίσχυση της επιτήρησης στην ελληνική επικράτεια» Με την συγχρηματοδότηση www.ygeia-pronoia.gr της Ευρωπαϊκής Ενωσης www.epanad.gov.gr www.espa.gr ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ Αρ.Πρωτ.: 2851 Βόλος, 2/3/2012 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Διαβάστε περισσότερα

GobiExport: Millennium Orders Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο Δ Ι Α Χ Ε Ι Ρ Ι Σ Η Σ Υ Λ Ι Κ Ο Υ - Τ Μ Η Μ Α Π Α Ρ Α Γ Γ Ε Λ Ι Ω Ν Ε Ν Τ Υ Π Ο Υ Υ Λ Ι Κ Ο Υ

GobiExport: Millennium Orders Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο Δ Ι Α Χ Ε Ι Ρ Ι Σ Η Σ Υ Λ Ι Κ Ο Υ - Τ Μ Η Μ Α Π Α Ρ Α Γ Γ Ε Λ Ι Ω Ν Ε Ν Τ Υ Π Ο Υ Υ Λ Ι Κ Ο Υ GobiExport: Millennium Orders 1 Τι είναι το GOBI3; Το GOBI3 (Global Online Bibliographic Information) είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο του YBP (Baker & Taylor) που χρησιμοποιείται από ακαδημαϊκούς, ερευνητές

Διαβάστε περισσότερα

Ήλιος: Το ψηφιακό Αποθετήριο Ανοικτής Πρόσβασης του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

Ήλιος: Το ψηφιακό Αποθετήριο Ανοικτής Πρόσβασης του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Ιούλιος, 2013 Δέσποινα Χαρδούβελη, Msc Ψηφιακή Βιβλιοθήκη ΕΚΤ Η Πράξη Εθνικό Πληροφοριακό Σύστημα Έρευνας και Τεχνολογίας/Κοινωνικά Δίκτυα Περιεχόμενο Παραγόμενο από Χρήστες (Κωδικός ΟΠΣ 296115) υλοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 13325 1 Απριλίου 2019 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1070 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 1 Ίδρυση Εργαστηρίου με τίτλο «Εργαστήριο Μοριακής Μικροβιολογίας και Ανοσολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Εκπόνησης Μεταδιδακτορικής Έρευνας

Κανονισμός Εκπόνησης Μεταδιδακτορικής Έρευνας ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Κανονισμός Εκπόνησης Μεταδιδακτορικής Έρευνας Βόλος, 2015 Άρθρο 1 Εκπόνηση Μεταδιδακτορικής

Διαβάστε περισσότερα

Athena RIC - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συνεργάτη - Επικοινωνία με έμφαση στο Δια

Athena RIC - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συνεργάτη - Επικοινωνία με έμφαση στο Δια There are no translations available. Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για επιστημονικό συνεργάτη Κωδ. Πρόσκλησης: GD.146.SE.RA-0415 ΑΔΑ: 7ΠΥΜ469ΗΞΩ-ΚΕ9 Το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» (ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού

Διαβάστε περισσότερα

Το Δίκτυο Enterprise Europe Network Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών 20 Σεπτεμβρίου 2013. Γεωργία Τζένου Δρ Χριστίνα Πασκουάλ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ

Το Δίκτυο Enterprise Europe Network Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών 20 Σεπτεμβρίου 2013. Γεωργία Τζένου Δρ Χριστίνα Πασκουάλ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ Το Δίκτυο Enterprise Europe Network Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών 20 Σεπτεμβρίου 2013 Γεωργία Τζένου Δρ Χριστίνα Πασκουάλ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ Το Μεγαλύτερο Δίκτυο Υποστήριξης Διεθνούς Συνεργασίας Title of

Διαβάστε περισσότερα

Θέλετε να διαθέσετε ένα αρχείο στο διαδίκτυο;

Θέλετε να διαθέσετε ένα αρχείο στο διαδίκτυο; Θέλετε να διαθέσετε ένα αρχείο στο διαδίκτυο; Θέλετε να διαθέσετε ένα αρχείο στο διαδίκτυο; Ένας σύντομος οδηγός για να σας διευκολύνει στη λήψη αποφάσεων για τη διάθεση του αρχείου σας σε αποθετήριο του

Διαβάστε περισσότερα

Α. Γενικά Στοιχεία. 1. Παρακαλώ προσδιορίστε το φύλο σας. Άνδρας... (01) Γυναίκα... (02) 18 24... (01) 25 29... (02) 30 34... (03) 35 39...

Α. Γενικά Στοιχεία. 1. Παρακαλώ προσδιορίστε το φύλο σας. Άνδρας... (01) Γυναίκα... (02) 18 24... (01) 25 29... (02) 30 34... (03) 35 39... Γ Ε Ω Π Ο Ν Ι Κ Ο Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Α Θ Η Ν Ω Ν Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης Ι ε ρ ά Ο δ ό ς 75 Β ο τ α ν ι κ ό ς 118 55 Α θ ή ν α Πληροφορίες: Δέσποινα Ξανθοπούλου τηλ.: 210 529 4273, 210

Διαβάστε περισσότερα

Νοσηλευτική Σεμινάρια

Νοσηλευτική Σεμινάρια Ελληνική Δημοκρατία Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου Νοσηλευτική Σεμινάρια Ενότητα 1: Ηλεκτρονικές Μηχανές Αναζήτησης Αρθρογραφίας και βιβλιογραφίας Μαίρη Γκούβα 1 Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο

Διαβάστε περισσότερα

Προηγμένες υπηρεσίες Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης

Προηγμένες υπηρεσίες Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης Προηγμένες υπηρεσίες Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης ΗΒKΠ παρέχει σε εσάς, τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας με σύνθετες ανάγκες για διδασκαλία και έρευνα, ένα εύρος προηγμένων υπηρεσιών. www.lis.upatras.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ. www.aidfunding.mfa.gr

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ. www.aidfunding.mfa.gr ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ www.aidfunding.mfa.gr ΠΥΛΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ειδικη γραμματεια αξιοποιησησ διεθνων προγραμματων www.aidfunding.mfa.gr Αγαπητοί φίλες και φίλοι, σε ένα ολοένα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ Disclaimer (αποποίηση):

ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ Disclaimer (αποποίηση): ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ Disclaimer (αποποίηση): Το πρόγραµµα αυτό χρηµατοδοτήθηκε µε την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αυτή η ιστοσελίδα αντικατοπτρίζει τις απόψεις µόνο των συγγραφέων και η Επιτροπή δεν

Διαβάστε περισσότερα

Το Cedefop με λίγα λόγια. Ο οργανισμός που στηρίζει την ευρωπαϊκή πολιτική για την ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων

Το Cedefop με λίγα λόγια. Ο οργανισμός που στηρίζει την ευρωπαϊκή πολιτική για την ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων Το Cedefop με λίγα λόγια Ο οργανισμός που στηρίζει την ευρωπαϊκή πολιτική για την ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων Περισσότερες πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούν να αναζητηθούν στο διαδίκτυο,

Διαβάστε περισσότερα

Λεξικό της κοινής νεοελληνικής. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών, 2005

Λεξικό της κοινής νεοελληνικής. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών, 2005 Πληροφορία και ο κύκλος της πληροφορίας Η πληροφορία αποτελεί βασικό συστατικό της γνωστικής διαδικασίας του ανθρώπου και η χρήση της ως έννοια ποικίλλει από την καθημερινή γλώσσα που σημαίνει είδηση/μήνυμα/ενημέρωση/γεγονός

Διαβάστε περισσότερα

Η οικονομία της γνώσης και η απόδοση της καινοτομίας στην Ελλάδα

Η οικονομία της γνώσης και η απόδοση της καινοτομίας στην Ελλάδα Η οικονομία της γνώσης και η απόδοση της καινοτομίας στην Ελλάδα Δρ. Ιωάννης Χατζηκιάν, Επιστημονικός Συνεργάτης Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΣΔΟ, ΤΕΙ Αθηνών, Εισήγηση στην ημερίδα του Γραφείου Διαμεσολάβησης

Διαβάστε περισσότερα

Προς: ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Τ.Ε. ΑΙΤΗΣΗ

Προς: ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Τ.Ε. ΑΙΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ (Τ.Ε.Ι.) ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Τ.Ε. Σπάρτη,.../.../2014 Αριθμ. Πρωτ.: Προς: ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα