Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης έχει στόχο την: ΑΝΑΠΤΥΞΗ του Εθνικού Πληροφοριακού Συστήματος για την Επιστήμη και την Τεχνολογία

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης έχει στόχο την: ΑΝΑΠΤΥΞΗ του Εθνικού Πληροφοριακού Συστήματος για την Επιστήμη και την Τεχνολογία"

Transcript

1 E mm FT W H H ivi ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ To ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ είναι ο κύριος εθνικός οργανισμός παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικής πληροφόρησης σε θέματα έρευνας και τεχνολογίας. Το ΕΚΤ είναι εγκατάσταση εθνικής χρήσης του EIE. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης έχει στόχο την: ΑΝΑΠΤΥΞΗ του Εθνικού Πληροφοριακού Συστήματος για την Επιστήμη και την Τεχνολογία ΚΑΛΥΨΗ τον πληροφοριακών αναγκιον της ελληνικής επιστημονική; και επιχειρηματικής κοινότητας ΙΊΡΟΩΘΗΣΙ1 της χρήσης των υπηρεσκόν ηλεκτρονικής πληροφόρησης ΣΥΝΔΕΣΗ της έρευνας με την παραγωγή κατευθύνεται από επιστημονικό συμβούλιο και εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης. Το εύρος τον πηγών πληροφόρησης, το εξειδικι υμένο προσωπικό και η τεχνική του Το ΕΚΤ παρέχει υπηρεσίες online πληροφόρησης, με πρόσβαση σε περισσότερες από 1300 εθνικές και διεθνείς βάσεις δεδομένων. Το ΕΚΤ εγκατέστησε τον ΕΡΜΗ, το υπολογιστικό σύστημα ανοικτή; πρόσβασης το οποίο διαθέτει online ελληνικές, διεθνείς και κοινοτικές βάσεις δεδομένων. υποδομή, κάνει σήμερα το ΕΚΤ κεντρικό σημείο στη ροή της επιστημονικής και τεχνολογικής πληροφόρησης προς την Με αυτό τον τρόπο το ΕΚΤ ανοίγει στην Ελλάδα το δρόμο για την κοινωνία, των πληροφοριών. επιστημονική, ερευνητική και παραγωγική κοινότητα της Ελλάδας. '.. '' ' : '"". :'..'- Η'.ϊ: ;.:..,..;:'.., : ' '' ' ι "., '

2 ΑΝ οι δραστηριότητες ή τα ενδιαφέροντα σας σχετίζονται με: ΕΡΕΥΝΑ - ΕΠΙΣΤΉΜΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΊΑ - ΑΝΆΠΤΥΞΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΊΑ - ΠΑΡΆΓΩΓΗ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΙΣ - ΕΜΠΌΡΙΟ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗ ΑΓΟΡΆ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΏΝ - ΒΙΒΛΙΟΘΉΚΕΣ και η πληροφορία παίζει σημαντικό ρόλο για σάς στην καλύτερη προσέγγιση της γνώσης, στη λήψη των αποφάσεων και στην επίτευξη των στόχων σας ΑΝ αναρωτιέστε πώς μπορείτε να εξασφαλίσετε ΕΓΚΥΡΗ ΠΛΗΡΟΦΌΡΗΣΗ ΜΕΓΆΛΟ ΕΎΡΟΣ ΠΗΓΏΝ ΧΑΜΗΛΌ ΚΌΣΤΟΣ ΜΙΚΡΌ ΧΡΌΝΟ ΑΝΑΖΉΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΆΚΤΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΏΝ ΣΥΝΕΧΉ ΚΑΙ ΕΠΊΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΤΟΤΕ: Χρησιμοποιείστε τον ΕΡΜΗ, το σύστημα διάθεσης βάσεων δεδομένων του ΕΚΤ. Ο ΕΡΜΗΣ είναι ένα υπολογιστικό σύστημα - Διαθέτης βάσεων δεδομένων (host), μοναδικό στην Ελλάδα. Μπορεί να δεχτεί εκατομμύρια πληροφορίες και να τις διαθέσει online, ταυτόχρονα σε δεκάδες χρήστες με χρόνο απόκρισης δευτερολέπτων. Ο ΕΡΜΗΣ διαθέτει: Ελληνικές, Διεθνείς και Κοινοτικές βάσεις δεδομένων για την έρευνα, την τεχνολογία και την παραγωγή και παρέχει πρόσβαση, με διασύνδεση gateway, σε: 85 διεθνείς βάσεις, σε τομείς Βιοϊατρικών & Κοινωνικών επιστημών, του DIMDI (Deutsches Institut für Mediizinische Dokumentation und Information) 20 βάσεις του ECHO (European Commission Host Organisation). Ol ΒΑΣΕΙΣ ΔΟΜΕΝΩΝ Τ Ο Υ Ρ Μ Η ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΔΙΑΤΡΙΒΕΣ SwetScan ΒΑΣΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ "ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ' ΜΟΝΤΕΛΑ BIOÏATPIKOY ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ BIOÏATPIKOY ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ URSA-D1S ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ TEE ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ 2000 ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ CORDIS (Commi RTD-Acronvms RTD-COMdocuments Talion Service)

3 ΕΡΓΑΛΕΙΑ ONLINE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ Για να περιηγηθείτε στον KP VIΠ σάς ττοοοη έσονται τα παρακάτω εργαλεία: EATIS (Easy Access To Information Services) To EATIS είναι ένα γραφικό ενδιάμεσο χρήσης (Graphical User Interface, GUI) σε περιβάλλον Windows. Αποτελεί εργαλείο για εύκολη πρόσβαση και αποτελεσματική online αναζήτηση και ανάκτηση πληροφοριών από τις βάσεις δεδομένων του ΕΡΜΗ. To EATIS διατίθεται από το ΕΚΤ δωρεάν σε κάθε χρήστη του ΕΡΜΗ. CCL (Common Command Language) Η γλωσσά ερωτοαπόκρισης του ΕΡΜΗ είναι η CCL, μια ιδιαίτερα δυνατή, ευέλικτη και φιλική προς το χρήστη γλώσσα, που καλύπτει ακόμα και τις πιο υψηλές απαιτήσεις. Είναι εύκολη στην εκμάθηση της και αρκεί εκπαίδευση μερικών ωρών για να είστε έτοιμοι να προχωρήσετε στην πρώτη σας online αναζήτηση. ΤΡΟΠΟΙ ΕΜΦΆΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ Η ανάκτηση των πληροφοριών πον επιλέξατε, μπορεί να γίνει με έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω τρόπους που σάς προσφέρει ο ΕΡΜΗΣ. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ Εχετε την δυνατότητα να μεταφέρετε τα αποτελέσματα της αναζήτησης σας στο δικό σας υπολογιστή. Ετσι μπορείτε να τα επεξεργάζεστε όποτε και με όποιον τρόπο θέλετε (δημιουργία δικών σας καταλόγων κλπ). ΤΗΛΕ - ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ Εχετε τη δυνατότητα να παραλαμβάνετε τις πληροφορίες που επιλέξατε, ταχυδρομικά. Την επομένη από την ημέρα της παραγγελίας, σάς ταχυδρομούμε μια υψηλής ποιότητας εκτύπωση τους στη διεύθυνση σας. ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (SDÌ: Selective Dissemination of Information) Αν χρειάζεστε συνεχή ενημέρωση, χρησιμοποιείστε τη δυνατότητα του ΕΡΜΗ για αυτόματη αποστολή των πιο πρόσφατων πληροφοριών. Η αναζήτηση σας σε μια βάση δεδομένων θα επανεκτελείται αυτόματα σε τακτά χρονικά διαστήματα και τα καινούργια αποτελέσματα που προκύπτουν θα σάς αποστέλονται στην ταχυδρομική ή ηλεκτρονική σας διεύθυνση. ONLINE ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΩΝ Ο ΕΡΜΗΣ παρέχει τη δυνατότητα για online παραγγελία φωτοαντιγράφων από άρθρα περιοδικών. Χρησιμοποιώντας τη βάση δεδομένων "Συλλογικός Κατάλογος Περιοδικών", εντοπίζετε ποια ελληνική βιβλιοθήκη διαθέτει το περιοδικό που σας ενδιαφέρει και παραγγέλνετε online το φωτοαντίγραφο του ζητούμενου άρθρου μέσω του Εθνικού Δικτύου Επιστημονικών και Τεχνολογικών Βιβλιοθηκών (ΕΔΕΤΒ).

4 ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΧΡΗΣΤΩΝ Οι άνθρωποι του ΕΚΤ είναι κοντά σας και πάντα πρόθυμοι: να σάς δείξουν τον τρόπο που αναζητάτε, επιλέγετε και ανακτάτε πληροφορίες να σάς βοηθήσουν να εκμεταλλευτείτε όλες τις δυνατότητες του ΕΡΜΗ και να καλύψουν κάθε πληροφοριακή σας ανάγκη. ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Για περισσότερες πληροφορίες και βοήθεια για τις βάσεις δεδομένων του ΕΚΤ, καθώς και πιθανά τεχνικά προβλήματα παρακαλούμε απευθυνθείτε: ΕΚΤ/Γραφείο Υποστήριξης Χρηστών Δευτ. - Παρασκ π.μ μ.μ. τηλ.: , , , fax.: , ΕΝΤΥΠΟ ΥΛΙΚΟ Το ΕΚΤ προσφέρει έντυπο υλικό, όπως οδηγίες πρόσβασης στον ΕΡΜΗ, τεχνικά εγχειρίδια, εγχειρίδια χρήσης της CCL και του EATIS, αναλυτικές οδηγίες για το περιεχόμενο και τη χρήση των βάσεων δεδομένων, την υπηρεσία του ΕΔΕΤΒ, το λογισμικό αυτοματοποίησης των βιβλιοθηκών ΑΒΕΚΤ, καθώς και υλικό για τις υπόλοιπες υπηρεσίες του ΕΚΤ. ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ Το ΕΚΤ προσφέρει προγράμματα σεμιναρίων για έμπειρους και αρχάριους χρήστες. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ONLINE Ο ΕΡΜΗΣ παρέχει online πληροφόρηση για κάθε βάση δεδομένων καθώς και βοήθεια στα βασικά βήματα της online αναζήτησης. Σάς ενημερώνει καθημερινά για τις αλλαγές και τις βελτιακτεις που γίνονται στο σύστημα. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ Ο ΕΡΜΗΣ παρέχει υποστήριξη, για όλες τις υπηρεσίες του ΕΚΤ, μέσω ηλεκτρονικοί'? ταχυδρομείου.

5 WWW server του ΕΚΤ Εάν είστε χρήστης τον Internet, περιηγηθείτε στις σελίδες τον Web server τον ΕΚΤ και μέσα από γραφικό περιβάλλον: Αντλείστε πληροφορίες απο τις βάσεις δεδομένων του ΕΡΜΗ Παραγγείλτε στο αντίστοιχο τμήμα του ΕΚΤ αναζητήσεις διεθνούς & ελληνικής βιβλιογραφίας για όλα τα επιστημονικά αντικείμενα, σε περισσότερες από 1300 βάσεις δεδομένων Διαβάστε τα ενημερωτικά δελτία "Καινοτομία, Ερευνα και Τεχνολογία" του Ελληνικού Κέντρου Αναδιανομής INNOVATION Ενημερωθείτε για τις νέες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων για κοινοτικά και εθνικά ερευνητικά προγράμματα, αποκτείστε τα αντίστοιχα πληροφοριακά πακέτα και εντοπίστε εταίρους για συνεργασία Αξιοποιείστε την υπηρεσία του Εθνικού Δικτύου Επιστημονικών και Τεχνολογικών Βιβλιοθηκών Ενημερωθείτε για τις ελληνικές διδακτορικές διατριβές και παραγγείλτε online φωτοαντίγραφα, εκθέσεις κοινοτικών έργων και αδιαβάθμητες δημοσιεύσεις του NATO Ενημερωθείτε για την ελληνική αγορά ηλεκτρονικής πληροφόρησης, τα προσεχή επιμορφωτικά σεμινάρια του ΕΚΤ, τη νέα έκδοση του ΑΒΕΚΤ (λογισμικό αυτοματοποίησης βιβλιοθηκών), την τεχνολογία των GIS και τις εκδηλώσεις του ΕΚΤ και της ΠΈΤ Επικοινωνείστε με το γραφείο υποστήριξης χρηστών του ΕΚΤ Τέλος, συνδεθείτε με WWW άλλων συναφών οργανισμών και συνεχείστε την περιήγηση σας στον κυβερνοχώρο.

6 ΑΛΛΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ Το ΕΚΤ αντλεί επιστημονικές και τεχνολογικές πληροφορίες, μέσω όλων των διαθέσιμων δικτύων μεταβίβασης δεδομε'νων, από περισσότερες από εθνικές και διεθνείς βάσεις δεδομένων με δημοσιεύσεις που καλύπτουν το μεγαλύτερο ποσοστό της παγκόσμια παραγώμενης γνώσης. Οι Υπηρεσίες Ε+Τ Πληροφόρησης του ΕΚΤ εξυπηρετούν κάθε χρόνο περισσότερους από χρήστες από την ακαδημαϊκή, επιστημονική και επιχειρηματική κοινότητα της χώρας. Αιτήσεις αναζήτησης βιβλιογραφίας γίνονται στο Τμήμα Ε+Τ Πληροφόρησης του ΕΚΤ και μέσω ταχυδρομείου, fax, και του Web server του ΕΚΤ. ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ EIE II βιβλιοθήκη του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών λειτουργεί από το 1958 και είναι η μεγαλύτερη της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων. Διαθέτει τίτλους περιοδικών που καλύπτουν τόσο τις θετικές όσο και τις ανθρωπιστικές επιστήμες. Εχει περισσότερους από χρήστες σε ετήσια βάοη από όλη την Ελλάδα. Είναι η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη-μέλος του Εθνικού Δικτύου Επιστημονικών και Τεχνολογικών Βιβλιοθηκών. Είναι ανοικτή στο κοινό, διαθέτει χώρο αναγνωστηρίου και δε ν είναι δανειστική. Παραγγελίες φωτοαντιγράφων γίνονται και μέσω τηλεφώνου, ταχυδρομείου, fax και καθώς και online. ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΕΚΤ Σκοπός της Βιβλιοθήκης Παρακαταθήκης του ΕΚΤ είναι η συγκέντρωση, οργάνωση και διάθεση υλικού, έντυποι' και μη, σε θέματα έρευνας, τεχνολογίας και ανάπτυξης. Αποτελεί Εθνικό [ : στιακό Σημείο για την συγκέντριοση των επιστημονικών εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ενοχχης και του NATO και τη συντήρηση του Εθνικού Αρχείου των Ελληνικών Διδακτορικών Διατριβών. Επιπλέον συντηρεί και αναπτύσσει εξειδικευμένη βιβλιογραφία για συστήματα πληροφόρησης και μεταφορά τεχνολογίας, θεματική συλλογή GIS και εκθέσεις Ηνωμένων Εθνών (UNDP). Η βιβλιοθήκη είναι ανοικτή στο κοινό, διαθέτει χώρο αναγνωστηρίου και δεν είναι δανειστική. Παραγγελίες φωτοαντιγράφων γίνονται και μέσω τηλεφώνου, ταχυδρομείου, fax και καθώς και online. ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ Το ΕΚΤ, με στόχο την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ τιον ελληνικών βιβλιοθηκών, δημιούργησε το Εθνικό Δίκτυο Επιστημονικών και Τεχνολογικών Βιβλιοθηκών (ΕΔΕΤΒ). Το ΕΔΕΤΒ ξεκίνησε πιλοτικά το 1994 με 6 βιβλιοθήκες. Σήμερα αποτελείται από 85 βιβλιοθήκες από την Ελλάδα και την Κύπρο. Η πρώτη δραστηριότητα του ΕΔΕΤΒ είναι η online παραγγελία φωτοαντιγράφων άρθρων περιοδικιόν που ανήκουν στις συλλογές τιον βιβλιοθηκών-μελών του δικτύου. Η λειτουργία του ΕΔΕΤΒ στηρίζεται στις βάσεις δεδομένων του ΕΡΜΗ SERI και LIBR, στην υπηρεσία 'Online Παραγγελία Φωτοαντιγράφων" του ΕΡΜΗ και στην ενεργή συμμετοχή του ανθρεοποδικτύου των βιβλιοθηκονόμων. Υ Π Η Ρ Ε ΣΙΑ Π Α Ρ Α Γ Ε Ε ΛΙΑ Σ ΦΩΤΟΑΝΙ1Ι ΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Η Υπηρεσία Παραγγελίας Φωτοαντιγράφων από το Εξωτερικό, του ΕΚΤ, εξασφαλίζει φωτοαντίγραφα του πλήρους κειμένου άρθρων περιοδικών και διεθνούς τύπου, βιβλίων, πρακτικών συνεδρίων, μελετών, εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, πατέντων κλπ τα οποία δεν διατίθενται σε ελληνικές βιβλιοθήκες. Εχει αναπτύξει συνεργασία με τις πιο εξειδικευμένες βιβλιοθήκες και τους μεγαλύτερους οργανισμούς πληρος όρησης του εξωτερικού (BLDSC, Uncover, ΖΒΜ, KNAWLIB, TIB, /.BE. Derwent, NTIS, UMI). Εχει περισσότερου: από χρήστες το χρόνο από όλη την Ελλάδα. Παραγγελίες φωτοαντιγράφων γίνονται στην υπηρεσία καθώς και με ταχυδρομείο, fax, (σύντομα και με'σω τον Web server του ΕΚΤ).

7 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΔΙΑΤΡΙΒΕΣ HEDI ΤΥΠΟΣ ΒΑΣΗΣ: Βιβλιογραφική ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΟ: Διατριβές Ελλήνων διδακτόρων ΧΡΟΝΙΚΉ ΠΕΡΊΟΔΟΣ: σήμερα ΜΈΓΕΘΟΣ ΑΡΧΕΊΟΥ: εγγραφές ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ: Μηνιαία Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωοης/ΕΙΕ Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα Πληροφορίες: Π. Φαρφαρά Τηλ: , Fax: Η HEDI αποτελείτο εθνικό αρχείο των διδακτορικών διατριβών. Περιλαμβάνει στοιχεία για διατριβές που εκπονήθηκαν στα ελληνικά πανεπιστήμια, αλλά και για μεγάλο αριθμό διατριβών που εκπονήθηκαν στο εξωτερικό από Ελληνες διδάκτορες. Στις πληροφορίες περιλαμβάνονται ο τίτλος της διδακτορικής διατριβής, το όνομα του διδάκτορα, τα ονόματα των μελών της εξεταστικής επιτροπής, τα στοιχεία του ΑΕΙ, η περίληψη κλπ. Τα στοιχεία προέρχονται από τις Γραμματείες, τα Εστιακά Σημεία Τεκμηρίωσης, και τα Γραφεία Διαμεσολάβησης των ΑΕΙ, το ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. καθώς και από τους ίδιους τους διδάκτορες. Η γλώσσα των εγγραφών είναι η γλώσσα στην οποία εκπονήθηκε το διδακτορικό, αλλά για τους τίτλους, τις περιλήψεις και τους θεματικούς όρους υπάρχει μετάφραση στην αγγλική ή σε άλλη γλώσσα. Αντίτυπα των διατριβών διατίθενται από τη βιβλιοθήκη παρακαταθήκης του ΕΚΤ και τις συνεργαζόμενες βιβλιοθήκες. Με τη λειτουργία και την υποστήριξη του Εθνικού Δικτύου Επιστημονικών και Τεχνολογικών Βιβλιοθηκών, γίνονται online παραγγελίες διδακτορικών διατριβών, από και προς τις συνεργαζόμενες βιβλιοθήκες του δικτύου. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΕΡΓΑ HEPR ΤΎΠΟΣ ΒΑΣΗΣ: Βάση στοιχείων ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΟ: Ελληνικά Ερευνητικά Εργα ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: σήμερα ΜΈΓΕΘΟΣ ΑΡΧΕΊΟΥ: εγγραφές ΕΝΗΜΕΡΌΤΗΤΑ: Μηνιαία Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωοης/ΕΙΕ Βαο. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα Πληροφορίες: Ν. Βλααταρίοης Τηλ: , Fax nviastc' iris.ckt.org.gr Η HEPR περιλαμβάνει στοιχεία για ολοκληρωμένα ή τρέχοντα ερευνητικά έργα που εκτελούνται στην Ελλάδα από ΑΕΙ, ερευνητικά κέντρα και ιδιωτικούς ή δημόσιους φορείς και υπηρεσίες. Στις πληροφορίες περιλαμβάνονται στοιχεία για τους υπεύθυνους και τους συνεργαζόμενους φορείς, την περιγραφή του έργου και γενικά στοιχεία για το είδος, τη χρονική διάρκεια και τον προϋπολογισμό του. Τα στοιχεία προέρχονται από τα Εστιακά Σημεία Τεκμηρίωσης των ΑΕΙ, τα Γραφεία Διαμεσολάβησης των ΑΕΙ και των Ερευνητικών Κέντρων, τη Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας και κατά περίπτωση από τους φορείς των ερευνητικών έργων. Η γλώσσα των εγγραφών είναι η ελληνική. Οι τίτλοι και οι περιλήψεις, σε μεγάλο βαθμό, διατίθενται και με αγγλική μετάφραση. Στη βάση καταγράφεται όλη η ερευνητική και αναπτυξιακή δραστηριότητα της χώρας, με στόχο να προβάλλεται, σε παγκόσμιο επίπεδο, το ερευνητικό έργο της χώρας και να διευκολύνονται οι συνεργασίες ανάμεσα στα ερευνητικά κέντρα, τα ινστιτούτα και τους ιδιωτικούς φορείς.

8 ΒΑΣΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ "ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ" MEDI ΤΥΠΟΣ ΒΑΣΗΣ: Βιβλιογραφική ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΟ: Ελληνική βιοϊατρική αρθρογραφία ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: σήμερα ΜΈΓΕΘΟΣ ΑΡΧΕΊΟΥ: εγγραφές ΕΝΗΜΕΡΌΤΗΤΑ: Συνεχής ΙΑΤΡΟΤΕΚ Κέντρο Ελληνικής Ιατρικής Πληροφόρησης, Ορολογίας και Τεκμηρίωσης της Εταιρείας Ιατρικών Σπουδών Σισίνη 5, Αθήνα Πληροφορίες: Σ. Αδραχτά Τηλ: , Fax: Ο "ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ" περιλαμβάνει βιβλιογραφικά δεδομένα των επιστημονικών άρθρων που δημοσιεύονται σε ελληνικά βιοϊατρικά περιοδικά. Τα στοιχεία που περιγράφονται στη βάση είναι τα τυπικά μιας βιβλιογραφικής εγγραφής: τα ονόματα των συγγραφέων, ο τίτλος και τα στοιχεία δημοσίευσης του άρθρου, η περίληψη κλπ. Η γλώσσα των εγγραφών είναι η ελληνική αλλά οι τίτλοι, οι περιλήψεις και οι μη ελεγχόμενοι όροι είναι μεταφρασμένοι και στην αγγλική. Διατίθεται ελληνοαγγλικό και αγγλοελληνικό λεξιλόγιο βιοϊατρικών όρων, που αποτελεί μετάφραση των όρων του Medical Subject Headings (MeSH) της National Library of Medicine των ΗΠΑ. Ο "ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ" απευθύνεται σε ιατρούς, οδοντίατρους, κτηνίατρους, νοσηλευτές, σε όλους τους επαγγελματίες υγείας, σε φοιτητές και σπουδαστές καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο για την ιατρική αρθρογραφία της χώρας. ΜΟΝΤΕΛΑ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ Η ΒΙΕ ΤΎΠΟΣ ΒΆΣΗΣ: Κατάλογος ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ: Στοιχεία μοντέλων βιοϊατρικού εξοπλισμού ΜΈΓΕΘΟΣ ΑΡΧΕΊΟΥ: εγγραφές ΕΝΗΜΕΡΌΤΗΤΑ: Ετήσια Η βάση ΗΒΙΕ δημιουργήθηκε το 1994 και περιλαμβάνει περιγραφή μοντέλων βιοϊατρικού εξοπλισμού που διατίθενται στην Ελλάδα. Μια τυπική εγγραφή της βάσης αποτελείται από το όνομα του μοντέλου, την ομάδα εξοπλισμού που ανήκει, διάφορα τεχνικά χαρακτηριστικά του καθώς στοιχεία του κατασκευαστή και του αντιπροσώπου του. Πηγή αυτών των πληροφοριών είναι το Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Τεχνολογίας. Η γλώσσα της βάσης είναι η ελληνική, με τεχνικά στοιχεία στην αγγλική. Ινστιτούτο Βιοϊ«τρικής Τεχνολογίας (Συνεργαζόμενος φορε'ας του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών) Μπουκαοΰρη 93, Πάτρα Υπεύθυνος: Ο. Κατσαμπάνη Τηλ: ,223701, Fax: ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ HBIR ΤΥΠΟΣ ΒΑΣΗΣ: Κατάλογος ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΟ: Στοιχεία αντιπροσώπων βιοϊατρικού εξοπλισμού ΜΕΓΕΘΟΣ ΑΡΧΕΙΟΥ: 150 εγγραφές ΕΝΗΜΕΡΌΤΗΤΑ: Εξαμηνιαία Η βάση HBIR δημιουργήθηκε το 1994 και περιέχει πληροφορίες για Ελληνες αντιπρόσωπους βιοϊατρικού εξοπλισμού. Στις εγγραφές της βάσης περιλαμβάνονται το όνομα, η διεύθυνση και τα στοιχεία επικοινωνίας του αντιπροσώπου, καθώς επίσης στοιχεία των κατασκευαστών με τους οποίους συνεργάζεται και κατηγορίες εξοπλισμού στις οποίες ανήκουν τα προϊόντα που αντιπροσωπεύει. Πηγή των στοιχείων είναι το Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Τεχνολογίας. Η γλώσσα της βάσης είναι η ελληνική, ενώ κάποια συμπληρωματικά στοιχεία στην περιγραφή των κατασκευαστών και των προϊόντων υπάρχουν και στην αγγλική. Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (Συνεργαζόμενος φορέας του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών) Μπουκαοΰρη 93, Πάτρα Υπεύθυνος: Ο. Κατσαμπάνη Τηλ: ,223701, Fax:

9 ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ URSA-DIS URDI ΤΥΠΟΣ ΒΑΣΗΣ: Βιβλιογραφική ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΟ: Πολεοδομία, Χωροταξία και Περιφερειακή Ανάπτυξη στην Ελλάδα ΧΡΟΝΙΚΉ ΠΕΡΊΟΔΟΣ: σήμερα ΜΈΓΕΘΟΣ ΑΡΧΕΊΟΥ: εγγραφές ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ: Κλειστή Πανεπιστήμιο Πατρών Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής Τεχνολογίας και Σχεδιασμού του Χώρου (ΑΤΣΧ) Υπεύθυνος: Καθ. Ν. Πολυδωριδης Τηλ: , Fax: Πληροφορίες: Εργαστήριο ΑΤΣΧ Η βάση URDI περιλαμβάνει στοιχεία για δημοσιεύσεις που σχετίζονται με Πολεοδομία, Χωροταξία και Περιφερειακή Ανάπτυξη και αναφέρονται στο γεωγραφικό χώρο της Ελλάδας. Στα θέματα που καλύπτει περιλαμβάνονται, τεχνική και πολεοδομική νομοθεσία, χωροταξικές μελέτες, περιγραφή και αξιολόγηση προγραμμάτων ανάπλασης και πολεοδομικών σχεδίων, προτάσεις χωροταξικής και οικιστικής οργάνωσης, στοιχεία γεωγραφικής και πληθυσμιακής εξέλιξης στην Ελλάδα και μελέτες τουριστικής ανάπτυξης. Τα στοιχεία προέρχονται από βιβλία, περιοδικά, εισηγήσεις, εργασίες, και πρακτικά συνεδρίων και forum. Η βάση είναι χρήσιμη πηγή πληροφοριών για όσους απασχολούνται στον τομέα της πολεοδομίας και της χωροταξίας. ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ URSA ΤΎΠΟΣ ΒΑΣΗΣ: Βιβλιογραφική ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ: Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών ΧΡΟΝΙΚΉ ΠΕΡΊΟΔΟΣ: σήμερα ΜΕΓΕΘΟΣ ΑΡΧΕΙΟΥ: εγγραφε'ς ΕΝΗΜΕΡΌΤΗΤΑ: Συνεχής Δίκτυο URSA-NET (Urban and Regional Spatial Analysis Network for Education and Training) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής Τεχνολογίας και Σχεδιασμού του Χώρου, της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και KETE-GIS (Μονάδα Τεκμηρίωσης, Εφαρμογών και Κατάρτισης Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών, του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης/ΕΙΕ). Υπεύθυνος: Καθ. Ν. Πολυδωρίδης, Παν/μιο Πατρών Πληροφορίες: Ν. Σπανουδάκη ΕΚΤ Βασ, Κων/νου 48, Αθήνα Τηλ: , Fax: nspanowiris.ekt.org.gr Η βάση URSA περιλαμβάνει βιβλιογραφικά δεδομένα για δημοσιεύματα από το διεθνή και ελληνικό χώρο, σχετικά με τα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών (GIS). Τα δεδομένα προέρχονται από άρθρα περιοδικών, βιβλία, πρακτικά συνεδρίων, υλικό σεμιναρίων και forum. Η γλώσσα των εγγραφών είναι η αγγλική, εκτός από τον τίτλο που παρουσιάζεται στη γλώσσα του πρωτότυπου. Η βάση είναι μια ιδιαίτερα χρήσιμη πηγή πληροφοριών για όλους εκείνους οι οποίοι αναπτύσσουν εφαρμογές GIS ή χρησιμοποιούν την τεχνολογία των GIS. Ειδικότερα αναφέρουμε επιστήμονες, ερευνητές και τεχνικούς (ΑΕΙ, Υπουργείων, Οργανισμών, Τοπικής Αυτοδιοίκησης) επιχειρηματικούς - εμπορικούς παράγοντες και γενικά όσους ασχολούνται με το σχεδιασμό και την ανάπτυξη, με κοινωνικοοικονομικά μεγέθη βασισμένα στο χώρο, με θέματα περιβάλλοντος και φυσικών πόρων, με τη διαχείριση δικτύων κοινής ωφέλειας, συστήματα άμεσης δράσης κλπ. Ο συνδυασμός της URSA με την λειτουργία ειδικής θεματικής συλλογής GIS στη βιβλιοθήκη παρακαταθήκης του ΕΚΤ, επιτρέπει στους χρήστες να παραγγείλουν online, μέσω του Εθνικού Δικτύου Επιστημονικών και Τεχνολογικών Βιβλιοθηκών, φωτοαντίγραφα των διαθέσιμων δημοσιευμάτων. ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ TEE ΤΕΕΒ ΤΥΠΟΣ ΒΑΣΗΣ: Βιβλιογραφική ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΟ: Επιστημονικό και ερευνητικό ε'ργο του TEE ΧΡΟΝΙΚΉ ΠΕΡΊΟΔΟΣ: σήμερα ΜΕΓΕΘΟΣ ΑΡΧΕΙΟΥ: εγγραφές ΕΝΗΜΕΡΌΤΗΤΑ: Τριμηνιαία Μονάδα Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης του THE Πληροφορίες: Γραφείο Τεκμηρίωσης του TEE Αέχχ,α 23-25, Αθήνα Τηλ: , Fax: Η βάση ΤΕΕΒ περιλαμβάνει μελέτες, άρθρα από πρακτικά συνεδρίων, ημερίδων και σεμιναρίων καθώς και άλλο επιστημονικό έργο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (TEE). Η γλώσσα των εγγραφών της βάσης είναι η ελληνική, αλλά για τα πιο σημαντικά στοιχεία τους υπάρχει σε αρκετές περιπτώσεις και αγγλική μετάφραση. Οι εργασίες, για τις οποίες γίνεται αναφορά στη βάση, διατίθενται για δανεισμό από τη Μονάδα Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης του TEE. Η ΤΕΕΒ είναι μια ιδιαίτερα χρήσιμη πηγή πληροφοριών για τους μηχανικούς και όσους ασχολούνται με τεχνικά έργα και με θέματα ελέγχου ποιότητας υλικών, παραγωγής νέων υλικών, εφαρμογής υπολογιστών και νέων τεχνολογιών σε μεθόδους κατασκευών, θέματα περιβάλλοντος, τεχνικές οδηγίες, κανονισμοί ασφαλείας και υγιεινής, επιμόρφωση μηχανικών κλπ.

10 ΓΛΑΥΚΑ ΤΎΠΟΣ ΒΆΣΗΣ: Βιβλιογραφική ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ: Θέματα ελληνικής κοινωνίας και κοινωνικών επιστημών ΜΕΓΕΘΟΣ ΑΡΧΕΙΟΥ: έγγραφες ΕΝΗΜΕΡΌΤΗΤΑ: Τριμηνιαία ΠΑ ΡΑ Γ Ω ΓΟΣ Κέντρο Κοινωνικής Μορφολογίας και Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΕΚΜΟΚΟΠ) του Πάντειου Πανεπιστήμιου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Λεωφ. Α. Συγγρού 134, Καλλιθέα Επιστ/κός υπεύθυνος: Καθ. Δ. Τσαούσης Τηλ: , , Fax: Η ΓΛΑΥΚΑ είναι βάση βιβλιογραφικών και αρθρογραφικών δεδομένων για την ελληνική κοινωνία, τον απόδημο ελληνισμό και τις κοινωνικές επιστήμες στην Ελλάδα. Καλύπτει κατά κΰριο λόγο τις επιστημονικές περιοχές της Κοινωνιολογίας, της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και της Κοινωνικής Πολιτικής. Καλύπτει όμως και συναφείς και συγγενείς κλάδους, στο βαθμό που παρουσιάζουν ενδιαφέρον από τη σκοπιά των επιστημονικών περιοχών στις οποίες η βάση αναφέρεται. Τέτοιοι κλάδοι είναι η Δημογραφία, η Πολιτική και Οικονομική επιστήμη, η Εκπαίδευση, η Ψυχολογία, η Πολεοδομία και η Χωροταξία, η Αρχαιολογία, η Ιστορία, η Θρησκειολογία κλπ. Τα στοιχεία προέρχονται από τον ελληνικό και ξένο επιστημονικό περιοδικό τΰπο. Για το πρώτο μισό του 20ου αιώνα περιλαμβάνεται και ο ελληνικός λόγιος περιοδικός τύπος. Περιλαμβάνονται επίσης στοιχεία από βιβλία, πρακτικά συνεδρίων, διατριβές Ελλήνων και ξένων σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, φυλλάδια, χάρτες, υπηρεσιακές εκθέσεις και αναφορές. Το υλικό της βάσης συλλέγεται από όλο τον κόσμο ανεξάρτητα από τη γλώσσα στην οποία έχει γραφεί. Είναι όμως κατά κύριο λόγο ελληνικό και ελληνόγλωσσο. Πρόσθετα διατίθεται λεξιλόγιο θεματικών όρων. Σκοπός της βάσης είναι η διευκόλυνση της επιστημονικής έρευνας. Για το λόγο αυτό εκτός από βιβλιογραφικές πληροφορίες η βάση παρουσιάζει τα δεδομένα της και κατά τις θεματικές κατηγορίες και τις γεωγραφικές περιοχές στις οποίες αναφέρονται. ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ 2000 HEB Ι ΤΎΠΟΣ ΒΛΣΗΣ: Κατάλογος. ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΟ: Βιβλιογραφικός οδηγός για τα ελληνικά βιβλία ΜΈΓΕΘΟΣ ΑΡΧΕΊΟΥ: εγγραφές ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ: Εξαμηνιαία ΕΛΕΑ ΕΠΕ Συστήματα Ηλ. Υπολογιστών Βαλτετσίου 50-52, Αθήνα Υπεύθυνος: Α. Αλαμανός Τηλ: , , Fax: Η ΗΕΒΙ είναι ένας οδηγός που περιλαμβάνει όλα τα βιβλία που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά (εκείνα τα οποία υπάρχουν στου καταλόγους των εκδοτικών οίκων). Εκτός από τους τίτλους των βιβλίων, η βάση περιλαμβάνει πληροφορίες και για τους συντελεστές παραγωγής και διανομής τους, δηλ. εκδότες, βιβλιοπώλες, συγγραφείς, μεταφραστές, επιμελητές, βιβλιοθήκες κλπ. Στη βάση περιλαμβάνονται, επιπλέον, περιλήψεις και εικόνες εξώφυλλων νέων βιβλίων. Ετσι κάθε ενδιαφερόμενος βιβλιοπώλης, εκδότης, συγγραφέας, βιβλιοθηκονόμος, βιβλιόφιλος κλπ, μπορεί να αναζητήσει και να βρει πληροφορίες για βιβλία, 925 εκδότες, συγγραφείς, μεταφραστές, 230 εικονογράφους, βιβλιοπωλεία και 750 βιβλιοθήκες. Η ΗΕΒΙ διατίθεται με χρέωση. ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ PRES ΤΥΠΟΣ ΒΑΣΗΣ: Κατάλογος ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΟ: Στοιχεία εκδόσεων ελληνικών εντύπων ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: ΜΕΓΕΘΟΣ ΑΡΧΕΊΟΥ: έγγραφες ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ: Κλε ΚΤτή Ε. Καρυάτογλου σε συνεργασία με το Κέντρο Νεοελληνικών Ερευνών/ΕΙΕ Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα Υπεύθτ'νος: Ε. Καρυάτογλου Η βάση PRES παρέχει στοιχεία που αφορούν εκδόσεις ελληνικών εντύπων (εφημερίδες, περιοδικά, επιθεωρήσεις, ημερολόγια και επετηρίδες κλπ) του μητροπολιτικού, παροικιακού και απόδημου ελληνισμού, για τη χρονική περίοδο Στα στοιχεία περιλαμβάνονται ο τίτλος, ο χρόνος και ο τόπος έκδοσης του εντύπου και σε μερικές περιπτώσεις η βιβλιοθήκη που μπορεί κάποιος να το αναζητήσει. Καλύπτει εκτός από τον πολιτικό - ενημερωτικό τύπο και τον ειδικό τύπο όπως θρησκευτικό, ιατρικό, νομικό, στρατιωτικό, νεανικό, γυναικείο, αθλητικό, εικαστικό, φιλοτελικό, καλλιτεχνικό, επιστημονικό, οικολογικό κλπ. Η βάση αποτελεί πολύτιμη πηγή πληροφοριών και οδηγό εργασίας για δημοσιογράφους, μελετητές του τύπου, φοιτητές σχολών δημοσιογραφίας κλπ.

11 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ HEIM ΤΥΠΟΣ ΒΑΣΗΣ: Κατάλογος ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΟ: Στοιχεία για προϊόντα και οργανισμούς ηλεκτρονικής πληροφόρησης ΜΈΓΕΘΟΣ ΑΡΧΕΊΟΥ: 200 εγγραφές ΕΝΗΜΕΡΌΤΗΤΑ: Συνεχής Εθνικό Κέντρο ΤεκμηριωσηςΈΙΕ Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα Πληροφορίες: Κ. Πετρόπουλος Τηλ: , Fax: Η βάση HEIM δημιουργήθηκε το Περιλαμβάνει στοιχεία σχετικά με προϊόντα ηλεκτρονικής πληροφόρησης, όπως βάσεις δεδομένων (online ή σε CD ROM), τίτλους πολυμέσων κλπ καθώς και στοιχεία για οργανισμούς, εταιρείες και ενδιάμεσους πληροφόρησης ( information brokers ) που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά ηλεκτρονικής πληροφόρησης. Τα δεδομένα της βάσης διατίθενται στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα. Η βάση αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για τη δημιουργία συνδέσμων μεταξύ ελληνικών εταιρειών με άλλες της Ελλάδας ή του εξωτερικού, για την αναζήτηση εταίρων καθώς και για την τρέχουσα ενημέρωση στο χώρο της αγοράς ηλεκτρονικής πληροφόρησης. Παράλληλα, αποτελεί μέσο προβολής της δραστηριότητας των ελληνικών εταιρειών και οργανισμών τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η βάση είναι αντίστοιχη της κοινοτικής βάσης δεδομένων Information Market Guide, η οποία ενημερώνεται συνεχώς με εγγραφές της HEIM. ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ SERI ΤΎΠΟΣ ΒΆΣΗΣ: Κατάλογος ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΟ: Τίτλοι και στοιχεία περιοδικών ελληνικών επιστημονικών & τεχνολογικών βιβλιοθηκών ΜΕΓΕΘΟΣ ΑΡΧΕΙΟΥ: εγγραφές ΕΝΗΜΕΡΌΤΗΤΑ: Συνεχής Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης/ΕΙΕ Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα Πληροφορίες: Ρ. Τσίφη Τηλ: , Fax: \ risiili» iris.ekt.org.gr Η βάση SERI περιλαμβάνει τις συλλογές περιοδικών 185 ελληνικών επιστημονικών & τεχνολογικών βιβλιοθηκών (2 από την Κύπρο), που ανέρχονται σε περίπου τίτλους. Στα στοιχεία περιγράφονται οι ονομασίες των περιοδικών και οι συντομογραφίες τους, η θεματική τους κατάταξη καθώς και η χρονική περίοδος κάλυψης τους σε κάθε βιβλιοθήκη. Χρησιμοποιείται για αναζήτηση και εντοπισμό περιοδικών που υπάρχουν στις ελληνικές βιβλιοθήκες, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί τον πυρήνα για την ανάπτυξη του Εθνικού Δικτύου των Επιστημονικών και Τεχνολογικών Βιβλιοθηκών. Η βάση παρέχει στο χρήστη τη δυνατότητα γιά online παραγγελία φωτοαντιγράφων. Ο Συλλογικός Κατάλογος Περιοδικών διατίθεται και σε έντυπη μορφή. Η πρώτη έκδοση κυκλοφόρησε το 1985 και επανεκδίδεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ LIBR ΤΎΠΟΣ ΒΆΣΗΣ: Κατάλογος ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΟ: Στοιχεία επιστημονικών & τεχνολογικών βιβλιοθηκών του Συλλογικού Καταλόγου Περιοδικών ΜΈΓΕΘΟΣ ΑΡΧΕΙΟΥ: 185 εγγραφές ΕΝΗΜΕΡΌΤΗΤΑ: Συνεχής Η βάση LIBR παρέχει πληροφορίες για τις 185 βιβλιοθήκες, των οποίων οι συλλογές περιέχονται στο Συλλογικό Κατάλογο Περιοδικών. Στα στοιχεία περιλαμβάνονται αναλυτικές ονομασίες, διευθύνσεις, τηλέφωνα και ονόματα υπευθύνων των βιβλιοθηκών. Για τις βιβλιοθήκες - μέλη του Εθνικού Δικτύου Επιστημονικών & Τεχνολογικών Βιβλιοθηκών διατίθενται οι κωδικοί των βιβλιοθηκών - προμηθευτών καθώς και οι ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις. Η βάση αποτελεί πηγή πληροφοριών για τους χρήστες των βιβλιοθηκών στην Ελλάδα καθώς και για τα κέντρα πληροφόρησης και τις βιβλιοθήκες της χώρας. Συγχρόνως, αποτελεί σημαντικό εργαλείο του Εθνικού Δικτύου Επιστημονικών και Τεχνολογικών Βιβλιοθηκών. Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωοης/ΈΙΕ Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθή Πληροφορίες: Μ. Ψιλοποΰλοί' Τηλ: , Fax: mfilop(u ; iris.ekt.org.gr

12 ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ SwetScan SWET ΤΎΠΟΣ ΒΑΣΗΣ: Βιβλιογραφική ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΟ: Τα βιβλιογραφικά στοιχεία άρθρο)ν διεθνών περιοδικών εκδόσεων ΧΡΟΝΙΚΉ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: σήμερα ΜΕΓΕΘΟΣ ΑΡΧΕΊΟΥ: εγγραφε'ς ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ: Εβδομαδιαία ( εγγραφε'ς/εβδομάδα) Η SWET περιλαμβάνει στοιχεία για τα περιεχόμενα περιοδικών που κυκλοφορούν παγκοσμίως. Καλύπτει ευρέως όλους τους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας καθώς και θέματα ιατρικής, επιστημών υγείας, οικονομίας, τεχνών, κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών. Αντλεί στοιχεία από τους πίνακες περιεχομένων των περιοδικών και περιλαμβάνει τον τίτλο του περιοδικού, τον τίτλο του άρθρου, τους συγγραφείς, τον τόμο, το τεύχος, τις σελίδες, τη χρονολογία και το διεθνή σειριακό αριθμό του περιοδικού (ISSN). - Η γλώσσα των εγγραφών είναι η πρωτότυπη. Το μεγάλο εύρος κάλυψης και η συνεχής ενημέρωση καθιστά την SWET πολύτιμο εργαλείο για όλη την ακαδημαϊκή, ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα της χώρας, καθώς και για όποιον ενδιαφέρεται να έχει τρέχουσα ενημέρωση σε επιστημονικά θέματα. Παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα online αναζήτησης και ανάκτησης βιβλιογραφικών δεδομένων με βάση το θεματικό αντικείμενο, καλύπτοντας ένα μεγάλο μέρος της παγκόσμιας βιβλιογραφίας και τους εξασφαλίζει την ενημέρωση για τα παλαιότερα ή τρέχοντα περιεχόμενα περιοδικών του ενδιαφέροντος τους. Swets Subscription Service Swets & Zeitlinger B.V. P.O. Box 197,1000 AD Amsterdam The Netherlands Τηλ: , Fax: Πληροφορίες: Α. Καραχάλιου EKT Βασ. Κων/νου 48, Αθήνα Τηλ: , Fax: Με την χρήση της διαδικασίας της Επιλεκτικής Περιοδικής Ενημέρωσης (SDÌ) του ΕΡΜΗ, ο χρήστης μπορεί να ενημερώνεται αυτόματα για τις δημοσιεύσεις της τελευταίας εβδομάδας. Ο συνδυασμός της SWET με τις βάσεις δεδομένων SERI και LIBR του ΕΡΜΗ ' παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα παραγγελίας φωτοαντιγράφων των άρθρων, με τη χρήση του Εθνικού Δικτύου Επιστημονικών & Τεχνολογικών Βιβλιοθηκών ή της Υπηρεσίας Παραγγελίας Φωτοαντιγράφων από το εξωτερικό. Η βάση διατίθεται με χρέωση.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 1993 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 1994

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 1993 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 1994 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 1993 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 1994 Αθήνα, Δεκέμβριος 1993 1 ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 1993 4 1. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 4 1.1. ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΦΥΛΟΥ @ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΦΥΛΟΥ @ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ - ΑΞΟΝΑΣ 4 - ΜΕΤΡΟ 4.1 ΕΝΕΡΓΕΙΑ 4.1.1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΗΣ 4.1.1.α ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Head, Libraries Development Department, National Documentation Centre, 48 Vas. Constantinou, GR-11635 Athens, Greece

Head, Libraries Development Department, National Documentation Centre, 48 Vas. Constantinou, GR-11635 Athens, Greece Ψηφιακή Βιβλιοθήκη ΕΚΤ Δίκτυο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών. Εξαντλώντας τα όρια των μοναχικών διαδρομών, ανιχνεύοντας τις προκλήσεις και τις δυνατότητες συνεργασιών. Φίλιππος Τσιμπόγλου Προϊστάμενος Τμήματος

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού για το Έργο «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΠΕ-DIRECTORY ΚΛΑΔΟΥ ΤΠΕ»

Διακήρυξη Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού για το Έργο «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΠΕ-DIRECTORY ΚΛΑΔΟΥ ΤΠΕ» Διακήρυξη Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού για το Έργο «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΠΕ-DIRECTORY Κωδ. ΟΠΣ: Προϋπολογισμός: (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) Ημερομηνία Διενέργειας: 3.546.180,00 ΗΗ-ΜΜ-200Ε

Διαβάστε περισσότερα

editorial «Χάθηκε» η Βαλκανιάδα πληροφορικής νέων, ελλείψει χρημάτων!

editorial «Χάθηκε» η Βαλκανιάδα πληροφορικής νέων, ελλείψει χρημάτων! editorial «Χάθηκε» η Βαλκανιάδα πληροφορικής νέων, ελλείψει χρημάτων! Το δεύτερο τρίμηνο σημαδεύτηκε από την ματαίωση της 3ης Βαλκανικής Ολυμπιάδας Πληροφορικής Νέων 2009, που είχε προγραμματιστεί να γίνει

Διαβάστε περισσότερα

Αγροτική πληροφόρηση, πληροφοριακό σύστημα AGRIS (FAO). Προοπτικές για καλύτερη εκμετάλλευση και ευρύτερη ελληνική συμμετοχή

Αγροτική πληροφόρηση, πληροφοριακό σύστημα AGRIS (FAO). Προοπτικές για καλύτερη εκμετάλλευση και ευρύτερη ελληνική συμμετοχή Αγροτική πληροφόρηση, πληροφοριακό σύστημα AGRIS (FAO). Προοπτικές για καλύτερη εκμετάλλευση και ευρύτερη ελληνική συμμετοχή Κ.Θεοφιλίδου, Ε. Καζάζης Υπουργείο Γεωργίας, Δ/νση Αγροτικής Πολιτικής & Τεκμηρίωσης,

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο: «Ανάπτυξη εφαρμογών διαχείρισης και διάχυσης πολιτισμικού περιεχομένου» της Πράξης:

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο: «Ανάπτυξη εφαρμογών διαχείρισης και διάχυσης πολιτισμικού περιεχομένου» της Πράξης: Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο: «Ανάπτυξη εφαρμογών διαχείρισης και διάχυσης πολιτισμικού περιεχομένου» της Πράξης: «ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑTΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 2012-2013

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑTΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 2012-2013 ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑTΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 2012-2013 Συντελεστές Την έντυπη έκδοση του οδηγού επιμελείται συστηματικά κάθε χρόνο η Επιτροπή Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος, την οποία ευχαριστούμε

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (2002-2006)

ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (2002-2006) ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΖΑΧΟΣ, Δρ. Βιβλιοθηκονομίας Διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (2002-2006) ΑΘΗΝΑ 2002 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σύμφωνα με τις

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η Σ «Υ λ ο π ο ί η σ η Π. Σ. Β ι β λ ι ο θ ή κ η ς Λ ε ι τ ο υ ρ γ ι κ ώ ν Υ π η ρ ε σ ι ώ ν»

Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η Σ «Υ λ ο π ο ί η σ η Π. Σ. Β ι β λ ι ο θ ή κ η ς Λ ε ι τ ο υ ρ γ ι κ ώ ν Υ π η ρ ε σ ι ώ ν» ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΟ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΤΙΚΟ ΙΔΡΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΛΙΩΝ ΕΡΕΝΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 10/02/2015 Αρ. Πρωτ.: 268/Φ30.1 Ταχ. Διεύθυνση: Εσταυρωμένος, 71004

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο «Αναβάθμιση ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΥΠΕΞ προς τους Αναθέτουσα Αρχή: «ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ/ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ»

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Μεταπτυχιακών Σπουδών 2013-2015

Οδηγός Μεταπτυχιακών Σπουδών 2013-2015 Οδηγός Μεταπτυχιακών Σπουδών 2013-2015 Έκδοση του Πανεπιστημίου Κύπρου Λευκωσία, Μάρτιος 2013 ISSN 1450-0698 Copyright 2013 Πανεπιστήμιο Κύπρου Παραγωγή: Γραφείο Εκδόσεων Τομέας Διεθνών Σχέσεων και Προβολής,

Διαβάστε περισσότερα

βιβλιοθήκη ΤΕΙ Αθήνας ενημερωτικός οδηγός

βιβλιοθήκη ΤΕΙ Αθήνας ενημερωτικός οδηγός βιβλιοθήκη ΤΕΙ Αθήνας ενημερωτικός οδηγός Κεντρική Βιβλιοθήκη Αγ. Σπυρίδωνος και Δημητσάνης Αιγάλεω, 122 10, Αθήνα Τηλέφωνο: 210 53 85 134 Φαξ: 210 53 85 134 Ιστότοπος: www.library.teiath.gr Τεχνολογικό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΕΠΒΕ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΟΥΛΙΟΣ 2007 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2009 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 ΣΕΠΒΕ 2007-2009 Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος Αναστάσιος Τζήκας Α Αντιπρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 2 Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα ΗΠΕΙΡΟΥ Τμήμα Ζωικής Παραγωγής Νοέμβριος 2007 3 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ.. 7 ΕΙΣΑΓΩΓΗ. 8 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ο ΓΕΝΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ίδρυση ηλεκτρονικής επιχείρησης

Ίδρυση ηλεκτρονικής επιχείρησης «ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΜΚΕ) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (Ε.Π.Ε.Δ.Β.Μ.) 2007-2013, Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Α.Τ.Ε.Ι ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ : «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,

Α.Τ.Ε.Ι ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ : «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ : «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ» Επόπτης καθηγητής: Σπυρίδων

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. Πληροφορίες για υποψήφιους προπτυχιακούς φοιτητές 2015/2016

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. Πληροφορίες για υποψήφιους προπτυχιακούς φοιτητές 2015/2016 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ Πληροφορίες για υποψήφιους προπτυχιακούς φοιτητές 2015/2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Γενικές Πληροφορίες 5 Σχολές και Τμήματα 7 Περιγραφή Προγραμμάτων Σπουδών 9 Διαδικασίες Εισαγωγής

Διαβάστε περισσότερα

Περιβάλλον Ανάπτυξης - Στόχοι - Υπηρεσίες

Περιβάλλον Ανάπτυξης - Στόχοι - Υπηρεσίες Περιβάλλον Ανάπτυξης - Στόχοι - Υπηρεσίες Περιβάλλον Ανάπτυξης - Στόχοι - Υπηρεσίες ΕΠΣΕΤ Κοινωνικά Δίκτυα - Περιεχόμενο Παραγόμενο από Χρήστες 1 Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» Άξονας Προτεραιότητας:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΟΙΚΩΝ ΜΟΔΑΣ

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΟΙΚΩΝ ΜΟΔΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΟΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ 05 ΜΕΡΟΣ Α ΠΡOΣΚΛΗΣΗ 07 ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 07 ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΡΧΕΣ - ΔΟΜΗ 09 ΣΤΟΧΟΙ 09 ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ 11 ΔΟΜΗ 13

ΕΙΣΑΓΩΓΗ 05 ΜΕΡΟΣ Α ΠΡOΣΚΛΗΣΗ 07 ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 07 ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΡΧΕΣ - ΔΟΜΗ 09 ΣΤΟΧΟΙ 09 ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ 11 ΔΟΜΗ 13 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ 05 ΜΕΡΟΣ Α ΠΡOΣΚΛΗΣΗ 07 ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 07 ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΡΧΕΣ - ΔΟΜΗ 09 ΣΤΟΧΟΙ 09 ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ 11 ΔΟΜΗ 13 ΜΕΡΟΣ Β ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 16 ΑΞΟΝΑΣ Ι. «ΠΟΛΥΘΕΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ»

Διαβάστε περισσότερα

Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) κατά 80% και από Εθνικούς Πόρους κατά 20%.

Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) κατά 80% και από Εθνικούς Πόρους κατά 20%. Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) κατά 80% και από Εθνικούς Πόρους κατά 20%. ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

6. ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥ ΕΣ (ΠΕ5)

6. ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥ ΕΣ (ΠΕ5) 6. ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥ ΕΣ (ΠΕ5) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 6. ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥ ΕΣ (ΠΕ5)... i 6.1 Εισαγωγή... 6-1 6.2 ιάρθρωση των Μεταπτυχιακών Σπουδών στο ΕΜΠ.... 6-1 6.2.1 Θεσµικό Πλαίσιο... 6-1 6.2.2 Εκπόνηση ιδακτορικής

Διαβάστε περισσότερα

Ο θεσμός του Διευθυντή Βιβλιοθήκης στο Πανεπιστημίου Κύπρου. Εισαγωγή σε μια Eλληνική (όχι εικονική) πραγματικότητα.

Ο θεσμός του Διευθυντή Βιβλιοθήκης στο Πανεπιστημίου Κύπρου. Εισαγωγή σε μια Eλληνική (όχι εικονική) πραγματικότητα. Ο θεσμός του Διευθυντή Βιβλιοθήκης στο Πανεπιστημίου Κύπρου. Εισαγωγή σε μια Eλληνική (όχι εικονική) πραγματικότητα. Περίληψη Φίλιππος Τσιμπόγλου Πανεπιστήμιο Κύπρου, Βιβλιοθήκη e-mail: ftsimp@ucy.ac.cy

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ για την Έρευνα, την Τεχνολογική Ανάπτυξη και την Καινοτομία. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α - Αντικείμενο Σκοποί - Έννοια όρων.

ΝΟΜΟΣ για την Έρευνα, την Τεχνολογική Ανάπτυξη και την Καινοτομία. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α - Αντικείμενο Σκοποί - Έννοια όρων. ΝΟΜΟΣ για την Έρευνα, την Τεχνολογική Ανάπτυξη και την Καινοτομία ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α - Αντικείμενο Σκοποί - Έννοια όρων. Άρθρο 1. Αντικείμενο - Σκοποί Η υλοποίηση των ορισμών των Άρθρων 5Α και 16 του Συντάγματος,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Θέμα Πτυχιακής Εργασίας: Γνώσεις των Εργαζόμενων Νοσηλευτών στη Χρήση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ α Ιουνίου 2013 ΤΕΥΧΟΣ 222

ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ α Ιουνίου 2013 ΤΕΥΧΟΣ 222 ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ α Ιουνίου 2013 ΤΕΥΧΟΣ 222 1. Ψηφίσθηκαν οι αλλαγές στον Επενδυτικό Νόμο 3908/2011 & στον Αναπτυξιακό 3299/2004 από τη Βουλή των Ελλήνων,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ Ε.Ο.Τ.

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ Ε.Ο.Τ. ,(,)! +,)!*$, ##%!" * )%!*$ * +,)!*$,!!",()*!!.!)!**.(. «/-!" *,"#!*»,)0(5" +$! ()!-)!"* %(+,&* $> K@ JLAFHXQ FHBCKHX @EWJBHL B:

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου Τμήμα Εφαρμογών της Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία

Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου Τμήμα Εφαρμογών της Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου Τμήμα Εφαρμογών της Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας Πτυχιακή Εργασία Θέμα: «Το ηλεκτρονικό εμπόριο και τα παραδοσιακά τυριά.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Διεύθυνση: Τμήμα Πληροφορικής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πατησίων 76, 104 34 Αθήνα. Τηλέφωνο Τμήματος: +30-210-8203314-6

Διαβάστε περισσότερα