Favorit 99000I. Инструкция по эксплуатации. Посудомоечная машина

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Favorit 99000I. Инструкция по эксплуатации. Посудомоечная машина"

Transcript

1 Favorit 99000I Οδηγίες Χρήσης Инструкция по эксплуатации Πλυντήριο πιάτων Посудомоечная машина

2 2 Περιεχόμενα Ευχαριστούμε που επιλέξατε ένα από τα υψηλής ποιότητας προϊόντα μας. Για να εξασφαλίσετε την άψογη και συνεχή απόδοση της συσκευής σας, παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά αυτό το εγχειρίδιο οδηγιών. Θα σας επιτρέψει να κινηθείτε σε όλες τις διαδικασίες άψογα και πολύ αποτελεσματικά. Για να μπορείτε να ανατρέχετε σε αυτό το εγχειρίδιο όποτε είναι ανάγκη, συνιστούμε να το φυλάτε σε ασφαλές σημείο. Και παρακαλούμε παραδώστε το στον όποιον επόμενο κάτοχο της συσκευής. Σας ευχόμαστε κάθε ευχαρίστηση με τη νέα σας συσκευή. Περιεχόμενα Οδηγίες λειτουργίας 3 Πληροφορίες ασφαλείας 3 Ασφάλεια παιδιών και ευπαθών ατόμων 3 Γενική ασφάλεια 3 Χρήση 4 Φροντίδα και καθάρισμα 4 Εγκατάσταση 5 Προστασία από τον πάγο 5 Σύνδεση νερού 5 Ηλεκτρική σύνδεση 6 Εσωτερικό φως 6 Κέντρο σέρβις 7 Απόρριψη της συσκευής 7 Περιγραφή προϊόντος 8 Πίνακας χειριστηρίων 8 Πλήκτρα κύλισης 9 Πλήκτρο επιλογών 9 Πλήκτρο ακύρωσης 9 Πλήκτρο OK/Έναρξη 9 Μενού επιλογών 10 Οθόνη 11 Πριν από την πρώτη χρήση 11 Ενεργοποίηση για πρώτη φορά - ρύθμιση της γλώσσας 11 Ρύθμιση του αποσκλυρηντή νερού 12 Χειροκίνητη ρύθμιση 13 Ηλεκτρονική ρύθμιση 13 Χρήση αλατιού για πλυντήριο πιάτων 13 Χρήση απορρυπαντικού και λαμπρυντικού 14 Χρήση απορρυπαντικού 14 Χρήση λαμπρυντικού 15 Ρύθμιση της δόσης λαμπρυντικού 15 Λειτουργία Multitab 15 Φόρτωμα των μαχαιροπίρουνων και των πιάτων 16 Χρήσιμες συμβουλές 16 Βάσεις ποτηριών μπύρας 17 Προγράμματα πλύσης 18 Επιλογή και έναρξη ενός προγράμματος πλύσης 20 Επιλογή και έναρξη ενός προγράμματος πλύσης 20 Διακοπή ενός προγράμματος πλύσης 20 Ακύρωση ενός προγράμματος πλύσης ή της καθυστέρησης έναρξης 21 Στο τέλος του προγράμματος πλύσης 21 Ξεφόρτωμα του πλυντηρίου πιάτων 21 Φροντίδα και καθάρισμα 22 Αφαίρεση και καθαρισμός των φίλτρων 22 Καθαρισμός των εκτοξευτήρων νερού 22 Καθαρισμός των εξωτερικών επιφανειών 23 Τι να κάνετε αν... 23

3 Πληροφορίες ασφαλείας 3 Τα αποτελέσματα της πλύσης και του στεγνώματος δεν είναι ικανοποιητικά 25 Πώς να ενεργοποιήσετε τη θήκη στιλβωτικού 26 Τεχνικά χαρακτηριστικά 26 Περιβαλλοντικά θέματα 27 Υπόκειται αε αλλαγές χωρίς προειδποίηση C Οδηγίες λειτουργίας Πληροφορίες ασφαλείας Πριν από την εγκατάσταση και τη χρήση, διαβάστε το παρόν εγχειρίδιο προσεκτικά: Για την προσωπική σας ασφάλεια και την ασφάλεια της συσκευής σας. Για σεβασμό προς το περιβάλλον, Για τη σωστή λειτουργία της συσκευής. Φυλάσσετε πάντα αυτές τις οδηγίες μαζί με τη συσκευή, ακόμη και αν μετακομίσετε ή την πουλήσετε. Ο κατασκευαστής δεν ευθύνεται αν προκληθεί ζημιά από λανθασμένη εγκατάσταση και χρήση. Ασφάλεια παιδιών και ευπαθών ατόμων Μην επιτρέπετε σε άτομα, περιλαμβανομένων των παιδιών, με μειωμένες σωματικές, αισθητηριακές ή πνευματικές ικανότητες, ή έλλειψη εμπειρίας και γνώσης να χρησιμοποιήσουν τη συσκευή. Τα άτομα αυτά πρέπει να βρίσκονται υπό επιτήρηση ή να έχουν λάβει οδηγίες σχετικά με τη χρήση της συσκευής από κάποιο άτομο που είναι υπεύθυνο για την ασφάλειά τους. Φυλάσσετε όλα τα υλικά συσκευασίας μακριά από τα παιδιά. Υπάρχει ο κίνδυνος ασφυξίας ή τραυματισμού. Φυλάσσετε όλα τα απορρυπαντικά σε ασφαλή χώρο. Τα παιδιά δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τα απορρυπαντικά. Κρατάτε τα παιδιά και τα μικρά κατοικίδια μακριά από τη συσκευή κατά το άνοιγμα της πόρτας. Γενική ασφάλεια Μην αλλάζετε τις προδιαγραφές αυτής της συσκευής. Υπάρχει ο κίνδυνος τραυματισμού και βλάβης της συσκευής. Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες ασφαλείας που παρέχονται από τον κατασκευαστή του απορρυπαντικού πιάτων, ώστε να αποφευχθούν εγκαύματα στα μάτια, το στόμα και το φάρυγγα. Μην πίνετε το νερό από τη συσκευή. Είναι πιθανό να παραμένουν υπολείμματα απορρυπαντικού στη συσκευή σας. Κλείνετε πάντα την πόρτα μετά το φόρτωμα ή ξεφόρτωμα της συσκευής, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος τραυματισμού και ανατροπής κάποιου ατόμου λόγω της ανοικτής πόρτας.

4 4 Πληροφορίες ασφαλείας Μην κάθεστε και μη στέκεστε πάνω στην ανοικτή πόρτα. Χρήση Η συσκευή προορίζεται μόνο για οικιακή χρήση. Μη χρησιμοποιείτε τη συσκευή για εμπορική και βιομηχανική χρήση ή για οποιεσδήποτε άλλες χρήσεις. Χρησιμοποιείτε τη συσκευή αποκλειστικά και μόνο για τη χρήση για την οποία σχεδιάστηκε. Έτσι, θα αποτρέψετε τραυματισμό ατόμων ή ζημιά στη συσκευή. Χρησιμοποιείτε τη συσκευή μόνο για οικιακά σκεύη που είναι κατάλληλα για πλυντήρια πιάτων. Μην τοποθετείτε εύφλεκτα προϊόντα ή αντικείμενα βρεγμένα με εύφλεκτα προϊόντα εντός, πλησίον ή επάνω στη συσκευή. Υπάρχει κίνδυνος έκρηξης ή πυρκαγιάς. Τοποθετείτε τα μαχαίρια και όλα τα αντικείμενα με αιχμηρά άκρα στο καλάθι για τα μαχαιροπίρουνα, με το αιχμηρό άκρο προς τα κάτω. Διαφορετικά, τοποθετήστε τα σε οριζόντια θέση στο άνω καλάθι ή το καλάθι μαχαιριών. (Δεν διαθέτουν όλα τα μοντέλα το καλάθι μαχαιριών.) Χρησιμοποιείτε μόνο προϊόντα ειδικά για πλυντήρια πιάτων (απορρυπαντικό, αλάτι, λαμπρυντικό). Η χρήση τύπων αλατιού που δεν προορίζεται ειδικά για πλυντήρια πιάτων μπορεί να προκαλέσει ζημιά στον αποσκληρυντή νερού. Γεμίστε τη συσκευή με αλάτι πριν από την έναρξη ενός προγράμματος πλύσης. Οι κόκκοι αλατιού και το νερό με αλάτι μπορούν να προκαλέσουν διάβρωση ή να δημιουργήσουν κάποια οπή στον πυθμένα της συσκευής. Μη γεμίζετε ποτέ τη θήκη λαμπρυντικού με άλλα προϊόντα πέρα από λαμπρυντικό, (π.χ. καθαριστικό πλυντηρίου πιάτων, υγρό απορρυπαντικό). Μπορεί να προκληθεί βλάβη στη συσκευή. Βεβαιωθείτε ότι οι εκτοξευτήρες νερού μπορούν να κινούνται ελεύθερα πριν προχωρήσετε στην έναρξη ενός προγράμματος πλύσης. Εάν ανοίξετε την πόρτα κατά τη διάρκεια λειτουργίας της συσκευής, μπορεί να διαφύγει καυτός ατμός. Υπάρχει κίνδυνος εγκαυμάτων στο δέρμα. Μην αφαιρείτε τα πιάτα από τη συσκευή πριν από το τέλος του προγράμματος πλύσης. Φροντίδα και καθάρισμα Πριν από την πραγματοποίηση συντήρησης, απενεργοποιήστε τη συσκευή και αποσυνδέστε το φις τροφοδοσίας από την πρίζα. Μη χρησιμοποιείτε εύφλεκτα υλικά ή υλικά τα οποία μπορούν να προκαλέσουν διάβρωση. Μη χρησιμοποιείτε τη συσκευή χωρίς τα φίλτρα. Βεβαιωθείτε ότι τα φίλτρα έχουν τοποθετηθεί σωστά. Η εσφαλμένη τοποθέτηση των φίλτρων έχει ως αποτέλεσμα μη ικανοποιητικά αποτελέσματα πλύσης και βλάβη στη συσκευή. Μη χρησιμοποιείτε ψεκασμό με νερό ή με ατμό για τον καθαρισμό της συσκευής. Υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας και βλάβης της συσκευής.

5 Πληροφορίες ασφαλείας 5 Εγκατάσταση Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή δεν έχει υποστεί κάποια ζημιά κατά τη μεταφορά. Μη συνδέετε τη συσκευή εάν έχει υποστεί ζημιά. Εάν απαιτείται, επικοινωνήστε με τον προμηθευτή. Αφαιρέστε όλα τα υλικά συσκευασίας πριν από την πρώτη χρήση. Η ηλεκτρική και υδραυλική εγκατάσταση, καθώς και η αρχική ρύθμιση και η συντήρηση της συσκευής, πρέπει να πραγματοποιούνται μόνο από καταρτισμένο άτομο. Αυτό αποτρέπει τους κινδύνους ζημιάς στο δομικό μέρος της συσκευής ή ενός τραυματισμού. Βεβαιωθείτε ότι το φις τροφοδοσίας δεν είναι συνδεδεμένο στην πρίζα κατά την εγκατάσταση. Μην ανοίγετε οπές στα πλαϊνά τμήματα της συσκευής, κάτι που μπορεί να προκαλέσει βλάβη σε υδραυλικά και ηλεκτρικά εξαρτήματα. Σημαντικό! Τηρείτε τις οδηγίες του εσωκλειόμενου υποδείγματος: Για την εγκατάσταση της συσκευής. Για τη συναρμολόγηση της πόρτας των ντουλαπιών. Για τη σύνδεση με την παροχή νερού και την αποχέτευση. Βεβαιωθείτε ότι οι κατασκευές κάτω από τις οποίες ή δίπλα στις οποίες εγκαθίσταται η συσκευή είναι ασφαλείς. Προστασία από τον πάγο Μην εγκαθιστάτε τη συσκευή σε χώρο με θερμοκρασία κάτω των 0 C. Ο κατασκευαστής δεν είναι υπεύθυνος για βλάβες λόγω παγετού. Σύνδεση νερού Χρησιμοποιείτε καινούργιους σωλήνες για τη σύνδεση της συσκευής με την παροχή νερού. Μη χρησιμοποιείτε μεταχειρισμένους σωλήνες. Μη συνδέετε τη συσκευή σε σωλήνες που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για πολύ καιρό, καινούργιους ή μη. Αφήστε το νερό να τρέξει για μερικά λεπτά πριν συνδέσετε το σωλήνα παροχής. Προσέξτε να μη συνθλιβούν ή υποστούν ζημιά οι σωλήνες νερού κατά την εγκατάσταση της συσκευής. Βεβαιωθείτε ότι οι συνδέσεις νερού είναι καλά σφιγμένες για την αποφυγή διαρροής νερού. Κατά την πρώτη χρήση της συσκευής, βεβαιωθείτε ότι οι σωλήνες δεν παρουσιάζουν διαρροές. Ο σωλήνας παροχής νερού έχει διπλό τοίχωμα, διαθέτει εσωτερικό καλώδιο ρεύματος και βαλβίδα ασφαλείας. Ο σωλήνας παροχής νερού βρίσκεται υπό πίεση μόνο όταν υπάρχει ροή νερού. Εάν υπάρχει διαρροή στο σωλήνα παροχής νερού, η βαλβίδα ασφαλείας διακόπτει την κυκλοφορία του νερού. Προσέχετε κατά τη σύνδεση του σωλήνα παροχής νερού: Μη βυθίσετε το σωλήνα παροχής νερού ή τη βαλβίδα ασφαλείας στο νερό. Εάν ο σωλήνας παροχής νερού ή η βαλβίδα ασφαλείας υποστούν ζημιά, αποσυνδέστε αμέσως το φις τροφοδοσίας από την πρίζα.

6 6 Πληροφορίες ασφαλείας Για την αντικατάσταση του σωλήνα παροχής νερού που διαθέτει βαλβίδα ασφαλείας, επικοινωνήστε με το κέντρο σέρβις. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Επικίνδυνη τάση. Ηλεκτρική σύνδεση Η συσκευή πρέπει να γειώνεται. Βεβαιωθείτε ότι τα ηλεκτρικά δεδομένα στην πινακίδα τεχνικών χαρακτηριστικών συμφωνούν με την οικιακή σας παροχή ρεύματος. Χρησιμοποιείτε πάντα μια σωστά εγκατεστημένη πρίζα με προστασία από την ηλεκτροπληξία. Μη χρησιμοποιείτε πολύπριζα, αντάπτορες και καλώδια επέκτασης. Υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς. Μην αντικαθιστάτε ή τροποποιείτε το καλώδιο τροφοδοσίας. Επικοινωνήστε με το κέντρο σέρβις. Προσέξτε να μη συνθλιβεί ή υποστεί ζημιά το φις και το καλώδιο πίσω από τη συσκευή. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στο φις μετά από την εγκατάσταση. Μην τραβάτε το καλώδιο για να αποσυνδέσετε τη συσκευή. Τραβάτε πάντα το φις. Εσωτερικό φως Η συσκευή αυτή διαθέτει ένα εσωτερικό φως, το οποίο ανάβει καθώς ανοίγει η πόρτα και σβήνει με το κλείσιμο της πόρτας. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Ορατή ακτινοβολία φωτοδιόδου (LED). Μην κοιτάτε απευθείας τη δέσμη φωτός. Η λυχνία LED είναι ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 2 σύμφωνα με το πρότυπο IEC : A1: A2:2001. Μήκος κύματος εκπομπής: 450 nm Μέγιστη εκπεμπόμενη ισχύς: 548 µw

7 Πληροφορίες ασφαλείας 7 Για αλλαγή της εσωτερικής λυχνίας, επικοινωνήστε με το κέντρο σέρβις. Αποσυνδέστε το φις τροφοδοσίας από την πρίζα πριν από την αντικατάσταση της εσωτερικής λυχνίας. Κέντρο σέρβις Μόνο εξουσιοδοτημένος τεχνικός σέρβις επιτρέπεται να επισκευάζει ή να εργάζεται στη συσκευή. Επικοινωνήστε με το κέντρο σέρβις. Χρησιμοποιείτε μόνο γνήσια ανταλλακτικά. Απόρριψη της συσκευής Για να αποτρέψετε τον κίνδυνο τραυματισμού ή ζημιάς: Αποσυνδέστε το φις από την πρίζα. Κόψτε το καλώδιο τροφοδοσίας και απορρίψτε το. Απορρίψτε το μάνταλο της πόρτας. Έτσι αποτρέπεται ο κίνδυνος εγκλωβισμού παιδιών ή μικρών ζώων μέσα στη συσκευή. Υπάρχει κίνδυνος ασφυξίας. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Τα απορρυπαντικά των πλυντηρίων πιάτων είναι επικίνδυνα και μπορούν να προκαλέσουν διάβρωση! Εάν προκληθεί ατύχημα με τα συγκεκριμένα απορρυπαντικά, επικοινωνήστε αμέσως με το περιφερειακό σας κέντρο δηλητηριάσεων και ένα γιατρό. Εάν το απορρυπαντικό έρθει σε επαφή με το στόμα σας, επικοινωνήστε αμέσως με το περιφερειακό σας κέντρο δηλητηριάσεων και ένα γιατρό. Εάν το απορρυπαντικό έρθει σε επαφή με τα μάτια σας, επικοινωνήστε αμέσως με γιατρό και βρέξτε τα μάτια σας με νερό. Φυλάσσετε τα απορρυπαντικά του πλυντηρίου πιάτων σε ασφαλές μέρος και μακριά από τα παιδιά. Μην αφήνετε την πόρτα της συσκευής ανοιχτή όταν υπάρχει απορρυπαντικό στη θήκη απορρυπαντικού. Γεμίστε τη θήκη απορρυπαντικού ακριβώς πριν από την έναρξη ενός προγράμματος πλύσης.

8 8 Περιγραφή προϊόντος Περιγραφή προϊόντος Επάνω καλάθι 2 Ρυθμιστής σκληρότητας νερού 3 Θήκη αλατιού 4 Θήκη απορρυπαντικού 5 Θήκη λαμπρυντικού 6 Πλακέτα τεχνικών στοιχείων 7 Φίλτρα 8 Κάτω εκτοξευτήρας νερού 9 Άνω εκτοξευτήρας νερού 10 Εκτοξευτήρας οροφής Πίνακας χειριστηρίων

9 Πίνακας χειριστηρίων 9 1 Πλήκτρο ενεργοποίησης/απενεργοποίησης 2 Πλήκτρα κύλισης 3 Οθόνη 4 Πλήκτρο επιλογών 5 Πλήκτρο ακύρωσης 6 Πλήκτρο OK/Έναρξη Τα μηνύματα στην οθόνη και τα ηχητικά σήματα σάς διευκολύνουν στη λειτουργία της συσκευής. Πλήκτρα κύλισης Με τα πλήκτρα αυτά μπορείτε: να επιλέξετε ένα πρόγραμμα πλύσης από το μενού προγραμμάτων πλύσης, να ορίσετε επιλογές στο μενού επιλογών. Πλήκτρο επιλογών Αυτό το πλήκτρο χρησιμοποιείται για τον καθορισμό επιλογών. Για να ορίσετε μια επιλογή: 1. Ενεργοποιήστε τη συσκευή. 2. Πιέστε το πλήκτρο επιλογών: η οθόνη εμφανίζει το μενού των διαθέσιμων επιλογών. 3. Πιέστε ένα από τα πλήκτρα κύλισης για να περιηγηθείτε στο μενού και να ορίσετε την απαραίτητη επιλογή. 4. Πιέστε το πλήκτρο OK/Έναρξη για επιβεβαίωση ή για να μεταβείτε στο υπομενού. 5. Πιέστε ένα από τα πλήκτρα κύλισης για να επιλέξετε τη ρύθμιση στο υπομενού. 6. Πιέστε το πλήκτρο OK/Έναρξη για επιβεβαίωση. 7. Πιέστε το πλήκτρο ακύρωσης για να εξέλθετε από το μενού. Πλήκτρο ακύρωσης Χρησιμοποιήστε αυτό το πλήκτρο: Για να ακυρώσετε ένα πρόγραμμα πλύσης ή την καθυστέρηση έναρξης. Ανατρέξτε στην ενότητα «Επιλογή και έναρξη ενός προγράμματος πλύσης». Για να εξέλθετε από το μενού επιλογών. Πλήκτρο OK/Έναρξη Με το πλήκτρο αυτό μπορείτε: να επιβεβαιώσετε ή να αποθηκεύσετε μια επιλογή στη μνήμη, να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα πλύσης.

10 10 Πίνακας χειριστηρίων Μενού επιλογών Μενού Υπομενού Περιγραφή της επιλογής ΠΡΟΕΠ. ΧΡΟ ΝΟΥ EXTRA HYGIENE MULTITAB ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ON OFF ON OFF ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙ ΚΗ ΣΚΛΗΡΟΤ. ΝΕ ΡΟΥ ΣΤΙΛΒΩΤΙΚΟ ΕΝΤΑΣΗ ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΘΕΣΗ Με τη λειτουργία αυτή, μπορείτε να καθυστερήσετε την έναρξη του προγράμματος πλύσης για ένα διάστημα από 1 έως 24 ώρες. Η αντίστροφη μέτρηση της καθυστέρησης έναρξης υπολογίζεται σε διαστήματα 1 ώρας (24 ώρες, 23 ώρες, 22 ώρες, κ.λπ.). Η λειτουργία αυτή εξασφαλίζει επιπλέον καθαριότητα για τα πιάτα και τα ποτήρια. Στη διάρκεια του τελευταίου ξεπλύματος, η θερμοκρασία αυξάνεται στους 68 C και παραμένει άνω των 65 C για 10 έως 14 λεπτά. Η λειτουργία αυτή είναι διαθέσιμη για όλα τα προγράμματα πλύσης, αν και με ορισμένα προγράμματα δεν είναι αποτελεσματική. Ανατρέξτε στην ενότητα «Προγράμματα πλύσης» Η λειτουργία Multitab προορίζεται για ταμπλέτες απορρυπαντικού 3 σε 1. Ανατρέξτε στην ενότητα «Λειτουργία Multitab». Μπορείτε να επιλέξετε τη γλώσσα στην οποία θα εμφανίζονται τα μηνύματα της οθόνης. Διατίθενται διάφορες επιλογές γλώσσας. Μπορείτε να ρυθμίσετε το επίπεδο του αποσκληρυντή νερού. Ανατρέξτε στην ενότητα «Ρύθμιση του αποσκληρυντή νερού». Διατίθενται 10 επίπεδα. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη θήκη στιλβωτικού. Εργοστασιακή ρύθμιση: απενεργοποιημένη. Μπορείτε να ρυθμίσετε την ένταση όλων των ηχητικών σημάτων. Διατίθενται 5 επίπεδα. Επίπεδο 0 = απενεργοποίηση ήχου. Μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε την ένταση του φωτισμού της οθόνης. Διατίθενται 10 επίπεδα. Εργοστασιακή ρύθμιση: επίπεδο 10. Μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε την αντίθεση της οθόνης. Διατίθενται 10 επίπεδα. Εργοστασιακή ρύθμιση: επίπεδο 6.

11 Πριν από την πρώτη χρήση 11 Οθόνη 1 Οι μικρές γραμμές υποδεικνύουν την πρόοδο του προγράμματος πλύσης. 2 Μηνύματα: τα προγράμματα πλύσης, οι προαιρετικές λειτουργίες και οι σχετικές φάσεις κάθε προγράμματος εμφανίζονται σε αυτό το τμήμα της οθόνης. 3 Σύμβολα Σύμβολα ΠΡΟΕΠ. ΧΡΟΝΟΥ - εμφανίζεται όταν επιλέγετε την καθυστέρηση έναρξης και παραμένει όσο διαρκεί η αντίστροφη μέτρηση. EXTRA HYGIENE - εμφανίζεται όταν επιλέγετε τη σχετική λειτουργία ή/και το πρόγραμμα πλύσης INTENSIV PRO. MULTITAB - εμφανίζεται όταν επιλέγετε τη σχετική λειτουργία. ΕΝΤΑΣΗ - εμφανίζεται όταν τα ηχητικά σήματα είναι απενεργοποιημένα (επίπεδο 0). Πριν από την πρώτη χρήση Ενεργοποίηση για πρώτη φορά - ρύθμιση της γλώσσας 1. Ενεργοποιήστε τη συσκευή. 2. Όταν εμφανιστεί στην οθόνη το μήνυμα LANGUAGE ENGLISH και αρχίσει να αναβοσβήνει η λέξη ENGLISH, μπορείτε να επιβεβαιώσετε ή να αλλάξετε τη γλώσσα. Πιέστε το πλήκτρο OK/Έναρξη για επιβεβαίωση. Πιέστε ένα από τα πλήκτρα κύλισης για να επιλέξετε μια διαφορετική γλώσσα και στη συνέχεια το πλήκτρο OK/Έναρξη για επιβεβαίωση. 3. Πιέστε το πλήκτρο ακύρωσης για να εξέλθετε από το μενού. Ανατρέξτε στις οδηγίες για κάθε βήμα της διαδικασίας: 1. Ελέγξτε εάν η ρύθμιση του αποσκληρυντή νερού αντιστοιχεί στη σκληρότητα του νερού της περιοχής σας. Εάν απαιτείται, προσαρμόστε τη ρύθμιση του αποσκληρυντή νερού. 2. Γεμίστε τη θήκη αλατιού με αλάτι πλυντηρίου πιάτων. 3. Γεμίστε τη θήκη στιλβωτικού με στιλβωτικό. 4. Τοποθετήστε τα μαχαιροπίρουνα και τα πιάτα μέσα στη συσκευή. 5. Ρυθμίστε το σωστό πρόγραμμα πλύσης ανάλογα με τον τύπο φορτίου και το βαθμό λερώματος.

12 12 Ρύθμιση του αποσκλυρηντή νερού 6. Γεμίστε τη θήκη απορρυπαντικού με τη σωστή ποσότητα απορρυπαντικού. 7. Ξεκινήστε το πρόγραμμα πλύσης. Εάν χρησιμοποιείτε πολυταμπλέτες απορρυπαντικού («3 σε 1», «4 σε 1», «5 σε 1» κ.λπ.), ανατρέξτε στην ενότητα «Λειτουργία Multitab». Ρύθμιση του αποσκλυρηντή νερού Ο αποσκληρυντής νερού απομακρύνει τα μεταλλικά στοιχεία και τα άλατα από την παροχή νερού. Τα μεταλλικά στοιχεία και τα άλατα επιδρούν αρνητικά στη λειτουργία της συσκευής. Η σκληρότητα του νερού μετριέται σε αντίστοιχες κλίμακες: Γερμανικοί βαθμοί (dh ). Γαλλικοί βαθμοί ( TH). mmol/l (millimol για κάθε λίτρο - διεθνής μονάδα για τη σκληρότητα του νερού). Αγγλικοί βαθμοί Clark. Ρυθμίστε τον αποσκληρυντή νερού στη σκληρότητα του νερού της περιοχής σας. Εάν απαιτείται, επικοινωνήστε με τις τοπικές αρχές υδροδότησης. Σκληρότητα νερού Ρύθμιση σκληρότητας νερού dh TH mmol/l Clark χειροκίνητα ηλεκτρονικά ,1-12, ) ,6-9, ) ,5-7, ) ,1-6, ) ,0-5, ) ,3-3, ) 5 1) ,6-3, ,9-2, ,7-1, < 4 < 7 < 0,7 < 5 1 2) 1 2) 1) Θέση ρύθμισης από το εργοστάσιο. 2) Δεν απαιτείται χρήση αλατιού. Πρέπει να ρυθμίσετε τον αποσκληρυντή νερού χειροκίνητα ή ηλεκτρονικά.

13 Χρήση αλατιού για πλυντήριο πιάτων 13 Χειροκίνητη ρύθμιση Στρέψτε το ρυθμιστή σκληρότητας νερού στη θέση 1 ή 2 (ανατρέξτε στον πίνακα). Ηλεκτρονική ρύθμιση 1. Μεταβείτε στο μενού επιλογών. 2. Μεταβείτε στην επιλογή ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ. 3. Πιέστε το πλήκτρο OK/Έναρξη για επιβεβαίωση. 4. Μεταβείτε στην επιλογή ΣΚΛΗΡΟΤ. ΝΕΡΟΥ. 5. Πιέστε το πλήκτρο OK/Έναρξη για επιβεβαίωση. 6. Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα κύλισης για να ρυθμίσετε το επίπεδο του αποσκληρυντή νερού. Ανατρέξτε στο σχετικό πίνακα για οδηγίες σχετικά με τη ρύθμιση του σωστού επιπέδου. 7. Πιέστε το πλήκτρο OK/Έναρξη για επιβεβαίωση. Αν ρυθμίσετε ηλεκτρονικά τον αποσκληρυντή νερού στο επίπεδο 1, το ενδεικτικό μήνυμα που σχετίζεται με τη χρήση αλατιού παραμένει απενεργοποιημένο. Χρήση αλατιού για πλυντήριο πιάτων Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να γεμίσετε τη θήκη αλατιού: 1. Στρέψτε το καπάκι αριστερόστροφα, για να ανοίξετε τη θήκη αλατιού. 2. Γεμίστε τη θήκη αλατιού με 1 λίτρο νερού (μόνο για την πρώτη λειτουργία). 3. Χρησιμοποιήστε το χωνί για να γεμίσετε τη θήκη αλατιού με αλάτι. 4. Αφαιρέστε το αλάτι γύρω από το άνοιγμα της θήκης αλατιού. 5. Στρέψτε δεξιόστροφα το καπάκι, για να κλείσετε τη θήκη αλατιού. Η υπερχείλιση νερού από τη θήκη αλατιού είναι φυσιολογική κατά την πλήρωση της θήκης με αλάτι.

14 14 Χρήση απορρυπαντικού και λαμπρυντικού Όταν η θήκη αλατιού είναι άδεια, στην οθόνη εμφανίζεται το μήνυμα: ΣΥΜ ΠΛΗΡ. ΑΛΑΤΙΟΥ. Το μήνυμα δεν εμφανίζεται όταν βρίσκεται σε εξέλιξη κάποιο πρόγραμμα πλύσης. Αφού γεμίσετε τη θήκη αλατιού, το μήνυμα μπορεί να εξακολουθήσει να εμφανίζεται για μερικές ώρες. Αυτό δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία της συσκευής. Χρήση απορρυπαντικού και λαμπρυντικού MAX Χρήση απορρυπαντικού 7 Για να συμβάλλετε στην προστασία του περιβάλλοντος, μη χρησιμοποιείτε μεγαλύτερη ποσότητα απορρυπαντικού από τη σωστή. Τηρείτε τις συστάσεις του κατασκευαστή του απορρυπαντικού επάνω στη συσκευασία του προϊόντος. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να γεμίσετε τη θήκη απορρυπαντικού: 1. Πατήστε το κουμπί απασφάλισης 2 για να ανοίξετε το καπάκι 7 της θήκης απορρυπαντικού. 2. Βάλτε το απορρυπαντικό στη θήκη Εάν το πρόγραμμα πλύσης περιλαμβάνει φάση πρόπλυσης, βάλτε μια μικρή ποσότητα απορρυπαντικού στο εσωτερικό μέρος της πόρτας της συσκευής. 4. Εάν χρησιμοποιείτε ταμπλέτες απορρυπαντικού, βάλτε την ταμπλέτα στη θήκη απορρυπαντικού Κλείστε τη θήκη απορρυπαντικού. Πιέστε το καπάκι μέχρι να ασφαλίσει στη θέση του. 6 5

15 Λειτουργία Multitab 15 Δεν διαλύονται στον ίδιο χρόνο όλες οι μάρκες απορρυπαντικών. Ορισμένες ταμπλέτες απορρυπαντικού δεν παρέχουν τα καλύτερα αποτελέσματα καθαρισμού σε σύντομα προγράμματα πλύσης. Χρησιμοποιείτε προγράμματα πλύσης μεγάλης διάρκειας, όταν χρησιμοποιείτε ταμπλέτες απορρυπαντικού, για να απομακρυνθεί πλήρως το απορρυπαντικό. Χρήση λαμπρυντικού Το λαμπρυντικό καθιστά δυνατό το στέγνωμα των πιάτων χωρίς στίγματα και κηλίδες. Η θήκη λαμπρυντικού προσθέτει αυτόματα λαμπρυντικό κατά τη φάση του τελευταίου ξεβγάλματος. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να γεμίσετε τη θήκη λαμπρυντικού: 1. Πατήστε το κουμπί απασφάλισης 6 για να ανοίξετε το καπάκι 5 της θήκης λαμπρυντικού. 2. Γεμίστε τη θήκη λαμπρυντικού 3 με λαμπρυντικό. Η ένδειξη «max» υποδεικνύει το μέγιστο επίπεδο. 3. Αφαιρέστε τυχόν λαμπρυντικό που έχει χυθεί χρησιμοποιώντας απορροφητικό πανί, για να αποφύγετε το σχηματισμό υπερβολικού αφρού κατά τη διάρκεια του προγράμματος πλύσης. 4. Κλείστε τη θήκη λαμπρυντικού. Πιέστε το καπάκι μέχρι να ασφαλίσει στη θέση του. Ρύθμιση της δόσης λαμπρυντικού Εργοστασιακή ρύθμιση: επίπεδο 3. Μπορείτε να ρυθμίσετε τη δόση λαμπρυντικού μεταξύ του επιπέδου 1 (χαμηλότερη δόση) και του επιπέδου 4 (υψηλότερη δόση). Στρέψτε τον επιλογέα λαμπρυντικού 4 για να αυξήσετε ή να μειώσετε τη δόση. Όταν η θήκη στιλβωτικού είναι άδεια, στην οθόνη εμφανίζεται το μήνυμα: ΣΥΜ ΠΛΗΡ. ΣΤΙΛΒΩΤ.. Το μήνυμα δεν εμφανίζεται όταν βρίσκεται σε εξέλιξη κάποιο πρόγραμμα πλύσης. Λειτουργία Multitab Η λειτουργία Multitab προορίζεται για ταμπλέτες απορρυπαντικού 3 σε 1. Αυτές οι ταμπλέτες περιέχουν συνδυασμό παραγόντων όπως απορρυπαντικό, στιλβωτικό και αλάτι πλυντηρίου πιάτων. Ορισμένοι τύποι ταμπλετών μπορεί να περιέχουν και άλλους παράγοντες. Ελέγξτε εάν οι ταμπλέτες αυτές είναι κατάλληλες για τη σκληρότητα του νερού στην περιοχή σας. Ανατρέξτε στις οδηγίες του κατασκευαστή. Όταν επιλέξετε τη λειτουργία Multitab, η λειτουργία παραμένει ενεργή μέχρι να την απενεργοποιήσετε. Η λειτουργία Multitab απενεργοποιεί τη ροή του στιλβωτικού και του αλατιού. Η λειτουργία Multitab απενεργοποιεί τα μηνύματα που σχετίζονται με τη χρήση αλατιού και στιλβωτικού.

16 16 Φόρτωμα των μαχαιροπίρουνων και των πιάτων Αν χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Multitab, η διάρκεια του προγράμματος μπορεί να αυξηθεί. Ενεργοποιήστε τη λειτουργία Multitab πριν από την έναρξη του προγράμματος πλύσης. Δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Multitab όταν το πρόγραμμα έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία. Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Μultitab Μεταβείτε στο μενού επιλογών και ενεργοποιήστε τη λειτουργία Μultitab. Ανατρέξτε στην ενότητα «Πίνακας χειριστηρίων». Για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Multitab και να χρησιμοποιήσετε ξεχωριστά απορρυπαντικό, αλάτι και στιλβωτικό: 1. Μεταβείτε στο μενού επιλογών και απενεργοποιήστε τη λειτουργία Μultitab. Ανατρέξτε στην ενότητα «Πίνακας χειριστηρίων». 2. Γεμίστε τις θήκες αλατιού και στιλβωτικού. 3. Ρυθμίστε τον αποσκληρυντή νερού στο υψηλότερο επίπεδο. 4. Εκτελέστε ένα πρόγραμμα πλύσης χωρίς πιάτα. 5. Ρυθμίστε τον αποσκληρυντή νερού σύμφωνα με τη σκληρότητα του νερού της περιοχής σας. 6. Ρυθμίστε τη δόση στιλβωτικού. Φόρτωμα των μαχαιροπίρουνων και των πιάτων Ανατρέξτε στο φυλλάδιο «Παραδείγματα φορτίων ProClean». Χρήσιμες συμβουλές Μη χρησιμοποιείτε τη συσκευή για τον καθαρισμό αντικειμένων που μπορεί να απορροφήσουν νερό (π.χ. σφουγγάρια, πανιά οικιακής χρήσης). Πριν τοποθετήσετε μαχαιροπίρουνα και πιάτα, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα: Αφαιρέστε τα υπολείμματα τροφίμων. Αφήστε να μαλακώσουν τα καμένα υπολείμματα των ταψιών. Κατά την τοποθέτηση των μαχαιροπίρουνων και των πιάτων, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα: Τοποθετήστε ανάποδα τα κοίλα αντικείμενα (π.χ. φλιτζάνια, ποτήρια, κατσαρόλες). Βεβαιωθείτε ότι δεν συσσωρεύεται νερό μέσα σε δοχεία ή βαθιά σκεύη. Βεβαιωθείτε ότι τα μαχαιροπίρουνα και τα πιάτα δεν είναι κολλημένα μεταξύ τους. Βεβαιωθείτε ότι τα ποτήρια δεν έρχονται σε επαφή με άλλα ποτήρια. Τοποθετήστε τα μικρά αντικείμενα στο καλάθι για τα μαχαιροπίρουνα. Αναμείξτε τα κουτάλια μαζί με άλλα μαχαιροπίρουνα, ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Διευθετήστε τα αντικείμενα έτσι ώστε το νερό να φτάνει σε όλες τις επιφάνειες.

17 Φόρτωμα των μαχαιροπίρουνων και των πιάτων 17 Τα πλαστικά αντικείμενα και τα μαγειρικά σκεύη με αντικολλητικές επιστρώσεις συγκρατούν τις σταγόνες νερού. Τοποθετείτε τα ελαφριά αντικείμενα στο άνω καλάθι. Βεβαιωθείτε ότι τα αντικείμενα δεν μετακινούνται. Βάσεις ποτηριών μπύρας Οι ειδικές αυτές βάσεις κρατούν σταθερά τα ποτήρια της μπύρας. Αν δεν χρησιμοποιείτε τις βάσεις ποτηριών μπύρας, μπορείτε: να διπλώσετε τις βάσεις, να αφαιρέσετε τις βάσεις και το στήριγμά τους. Αφαιρέστε τις βάσεις και ωθήστε το στήριγμα προς τα πίσω για να το αφαιρέσετε. Αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ξανά τις βάσεις ποτηριών μπύρας, πιέστε το στήριγμα προς τα εμπρός για να το στερεώσετε και τοποθετήστε ξανά τις βάσεις. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Απαιτείται προσοχή κατά την αφαίρεση ή την τοποθέτηση του στηρίγματος.

18 18 Προγράμματα πλύσης Προγράμματα πλύσης Προγράμματα πλύσης Πρόγραμμα Βαθμός λερώματος Τύπος φορτίου Περιγραφή προγράμματος Λειτουργία EXTRA HYGIENE ΑΥΤΟΜΑΤΟ 1) Οποιοσδήποτε Πιάτα, μαχαιροπίρουνα, μαγειρικά σκεύη Πρόπλυση Κύρια πλύση στους 45 C ή στους 70 C Ένα ή δύο ενδιάμεσα ξεπλύματα Τελικό ξέπλυμα Στέγνωμα Ναι, με αποτέλεσμα. 30 ΛΕΠΤΑ 2) Κανονικά ή λίγο λερωμένα Πιάτα και μαχαιροπίρουνα Κύρια πλύση στους 60 C Ξέπλυμα Ναι, με αποτέλεσμα. INTENSIV PRO Πολύ λερωμένα Πιάτα, μαχαιροπίρουνα, μαγειρικά σκεύη Πρόπλυση Κύρια πλύση στους 70 C Ένα ενδιάμεσο ξέπλυμα Τελικό ξέπλυμα Στέγνωμα Αυτό το πρόγραμμα πλύσης εμπεριέχει τη λειτουργία EXTRA HYGIENE. Δεν χρειάζεται να ρυθμίσετε τη λειτουργία. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 3) Κανονικά λερωμένα Πιάτα και μαχαιροπίρουνα Πρόπλυση Κύρια πλύση στους 50 C Ένα ενδιάμεσο ξέπλυμα Τελικό ξέπλυμα Στέγνωμα Ναι, με αποτέλεσμα. 50 ΛΕΠΤΑ Λίγο λερωμένα Πιάτα και μαχαιροπίρουνα Κύρια πλύση στους 55 C Ένα ενδιάμεσο ξέπλυμα Τελικό ξέπλυμα Ναι, με αποτέλεσμα. 45 ΓΥΑΛΙΝΑ Κανονικά ή λίγο λερωμένα Εύθραυστα πιάτα και ποτήρια Κύρια πλύση στους 45 C Ένα ενδιάμεσο ξέπλυμα Τελικό ξέπλυμα Στέγνωμα Ναι, χωρίς αποτέλεσμα.

19 Προγράμματα πλύσης 19 Πρόγραμμα ΖΕΣΤΑ ΠΙΑ ΤΑ ΠΡΟΠΛΥΣΗ EXTRA SILENT 4) Βαθμός λερώματος Τύπος φορτίου Αυτό το πρόγραμμα θερμαίνει τα πιάτα πριν από τη χρήση ή απομακρύνει τη σκόνη από πιάτα που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για καιρό. Αυτό το πρόγραμμα πραγματοποιεί ένα γρήγορο ξέπλυμα, για την αφαίρεση των υπολειμμάτων τροφίμων από τα πιάτα και την αποτροπή ανάδυσης δυσάρεστων οσμών από τη συσκευή. Μη χρησιμοποιείτε απορρυπαντικό με αυτό το πρόγραμμα. Κανονικά λερωμένα Πιάτα και μαχαιροπίρουνα Περιγραφή προγράμματος Ένα ξέπλυμα με ζεστό νερό Ένα ξέπλυμα με κρύο νερό Πρόπλυση Κύρια πλύση στους 50 C Ένα ενδιάμεσο ξέπλυμα Τελικό ξέπλυμα Στέγνωμα Λειτουργία EXTRA HYGIENE Ναι, χωρίς αποτέλεσμα. Ναι, χωρίς αποτέλεσμα. Ναι, χωρίς αποτέλεσμα. 1) Η συσκευή ρυθμίζει αυτόματα τη θερμοκρασία και την ποσότητα του νερού. Η ρύθμιση εξαρτάται από το πόσο φορτωμένη είναι η συσκευή και πόσο λερωμένα είναι τα πιάτα. Η διάρκεια του προγράμματος και η κατανάλωση μπορεί να ποικίλουν. 2) Όταν το πλυντήριο δεν είναι πολύ φορτωμένο, το πρόγραμμα αυτό εξοικονομεί χρόνο και προσφέρει άριστα αποτελέσματα πλύσης. 3) Δοκιμαστικό πρόγραμμα για ινστιτούτα δοκιμών. Ανατρέξτε στο φυλλάδιο που παρέχεται για τα δεδομένα των δοκιμών. 4) Αυτό το πρόγραμμα πλύσης λειτουργεί με χαμηλά επίπεδα θορύβου. Η αντλία λειτουργεί σε πολύ χαμηλή ταχύτητα για τη μείωση των επιπέδων θορύβου κατά 25% σε σύγκριση με το πρόγραμμα δήλωσης. Λόγω των χαμηλών επιπέδων θορύβου, το πρόγραμμα έχει πολύ μεγάλη διάρκεια. Χρησιμοποιήστε αυτό το πρόγραμμα πλύσης τις ώρες που ισχύει το μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος. Τιμές κατανάλωσης Πρόγραμμα 1) Ενέργεια (kwh) Νερό (λίτρα) ΑΥΤΟΜΑΤΟ 0,9-1, ΛΕΠΤΑ 0,8 9 INTENSIV PRO 1,5-1, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 0,9-1, ΛΕΠΤΑ 1,0-1, ΓΥΑΛΙΝΑ 0,8-0, ΖΕΣΤΑ ΠΙΑΤΑ 0,8 4

20 20 Επιλογή και έναρξη ενός προγράμματος πλύσης Πρόγραμμα 1) Ενέργεια (kwh) Νερό (λίτρα) ΠΡΟΠΛΥΣΗ 0,1 4 EXTRA SILENT 1,1-1, ) Στην οθόνη εμφανίζεται η διάρκεια του προγράμματος. Οι τιμές αυτές μπορεί να μεταβληθούν ανάλογα με την πίεση και τη θερμοκρασία του νερού, τις διακυμάνσεις στην ηλεκτρική τροφοδοσία και την ποσότητα των πιάτων. Επιλογή και έναρξη ενός προγράμματος πλύσης Επιλογή και έναρξη ενός προγράμματος πλύσης 1. Κλείστε την πόρτα της συσκευής. 2. Ενεργοποιήστε τη συσκευή. 3. Αν χρειάζεται, προβείτε στις απαραίτητες επιλογές. Ανατρέξτε στην ενότητα «Πίνακας χειριστηρίων». 4. Επιλέξτε ένα πρόγραμμα πλύσης. Ανατρέξτε στην ενότητα «Προγράμματα πλύσης». 5. Πατήστε το πλήκτρο OK/Έναρξη. Το πρόγραμμα πλύσης ξεκινά αυτόματα. Αν επιλέξετε την καθυστέρηση έναρξης, θα ξεκινήσει αυτόματα η αντίστροφη μέτρηση. Όταν ολοκληρωθεί η αντίστροφη μέτρηση, το πρόγραμμα πλύσης θα ξεκινήσει αυτόματα. Αν η θήκη αλατιού ή/και η θήκη στιλβωτικού είναι άδειες, εμφανίζονται στην οθόνη τα σχετικά μηνύματα και η συσκευή δεν τίθεται σε λειτουργία. Για την εκκίνηση του προγράμματος πλύσης, πατήστε ξανά το πλήκτρο OK/Έναρξη. Γεμίστε τη θήκη αλατιού ή/και στιλβωτικού όταν η συσκευή είναι άδεια και πριν από την έναρξη ενός προγράμματος πλύσης. Αν έχετε επιλέξει την καθυστέρηση έναρξης και ανοίξετε την πόρτα, η αντίστροφη μέτρηση διακόπτεται. Όταν κλείσετε την πόρτα, η αντίστροφη μέτρηση συνεχίζεται από το σημείο στο οποίο διακόπηκε. Διακοπή ενός προγράμματος πλύσης Ανοίξτε την πόρτα της συσκευής. Το πρόγραμμα πλύσης διακόπτεται. Κλείστε την πόρτα της συσκευής. Το πρόγραμμα πλύσης συνεχίζει από το σημείο στο οποίο διακόπηκε.

21 Επιλογή και έναρξη ενός προγράμματος πλύσης 21 Ακύρωση ενός προγράμματος πλύσης ή της καθυστέρησης έναρξης Αν το πρόγραμμα πλύσης ή η καθυστέρηση έναρξης δεν έχουν ξεκινήσει, μπορείτε να αλλάξετε την επιλογή. Όταν το πρόγραμμα πλύσης ή η καθυστέρηση έναρξης βρίσκονται σε εξέλιξη, δεν είναι δυνατή η αλλαγή της επιλογής. Πρέπει να ακυρώσετε το πρόγραμμα πλύσης ή την καθυστέρηση έναρξης. Όταν ακυρώνετε την καθυστέρηση έναρξης, ακυρώνεται αυτόματα και το επιλεγμένο πρόγραμμα πλύσης. Πρέπει να επιλέξετε ξανά το πρόγραμμα πλύσης. 1. Πιέστε το πλήκτρο ακύρωσης. 2. Στην οθόνη εμφανίζεται το μήνυμα ΔΙΑΚΟΠΗ?. 3. Πιέστε το πλήκτρο OK/Έναρξη για επιβεβαίωση. Πριν από την έναρξη ενός νέου προγράμματος πλύσης, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει απορρυπαντικό στη θήκη απορρυπαντικού. Στο τέλος του προγράμματος πλύσης Η λειτουργία της συσκευής σταματά αυτόματα. Ενεργοποιούνται τα ηχητικά σήματα. 1. Στην οθόνη εμφανίζονται τα μηνύματα ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΓΡ/ΜΑΤΟΣ και ΠΑΡΑ ΚΑΛΩ ΚΛΕΙΣΤΕ. Αν η θήκη αλατιού ή/και η θήκη στιλβωτικού είναι άδειες, εμφανίζονται στην οθόνη τα σχετικά μηνύματα. 2. Ανοίξτε την πόρτα της συσκευής. 3. Απενεργοποιήστε τη συσκευή. 4. Για καλύτερο στέγνωμα, αφήστε την πόρτα μισάνοιχτη για μερικά λεπτά. Εάν δεν απενεργοποιήσετε τη συσκευή, τρία λεπτά μετά το τέλος του προγράμματος πλύσης: Μειώνεται αυτόματα η ένταση του φωτισμού της οθόνης Η οθόνη εξακολουθεί να εμφανίζει τα μηνύματα. Αυτό συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Αν πατήσετε ένα οποιοδήποτε κουμπί (εκτός από το κουμπί ενεργοποίησης/ απενεργοποίησης), η ένταση του φωτισμού της οθόνης αυξάνει και πάλι. Ξεφόρτωμα του πλυντηρίου πιάτων Περιμένετε μέχρι να κρυώσουν τα πιάτα πριν τα αφαιρέσετε από τη συσκευή. Τα ζεστά πιάτα μπορούν εύκολα να υποστούν ζημιά. Αδειάστε πρώτα το κάτω καλάθι και μετά το επάνω. Μπορεί να υπάρχει νερό στα πλαϊνά και την πόρτα της συσκευής. Το ανοξείδωτο ατσάλι ψύχεται πιο γρήγορα από τα πιάτα.

22 22 Φροντίδα και καθάρισμα Φροντίδα και καθάρισμα Αφαίρεση και καθαρισμός των φίλτρων Τα βρόμικα φίλτρα μειώνουν τα αποτελέσματα της πλύσης. Παρόλο που οι απαιτήσεις συντήρησης αυτών των φίλτρων είναι πολύ χαμηλές, συνιστάται να τα ελέγχετε περιοδικά και, αν απαιτείται, να τα καθαρίζετε. 1. Για να αφαιρέσετε το φίλτρο (A), περιστρέψτε το προς τα αριστερά και αφαιρέστε το από το φίλτρο (B). B A 2. Το φίλτρο (A) αποτελείται από δύο μέρη. Για να αποσυναρμολογήσετε το φίλτρο, τραβήξτε τα δύο μέρη για να τα διαχωρίσετε. 3. Καθαρίστε καλά τα δύο μέρη με τρεχούμενο νερό. 4. Φέρτε σε επαφή τα δύο μέρη του φίλτρου (A) και σπρώξτε. Βεβαιωθείτε ότι έχουν συναρμολογηθεί σωστά μεταξύ τους. 5. Αφαιρέστε το φίλτρο (B). 6. Καθαρίστε καλά το φίλτρο (B) με τρεχούμενο νερό. 7. Τοποθετήστε το φίλτρο (B) στην αρχική του θέση. Βεβαιωθείτε ότι έχει τοποθετηθεί σωστά κάτω από τους δύο οδηγούς (C). 8. Τοποθετήστε το φίλτρο (A) στη θέση του στο φίλτρο (B) και στρέψτε το δεξιόστροφα μέχρι να ασφαλίσει. C Καθαρισμός των εκτοξευτήρων νερού Μην αφαιρείτε τους εκτοξευτήρες νερού.

23 Τι να κάνετε αν Εάν έχουν βουλώσει οι τρύπες στους εκτοξευτήρες νερού, αφαιρέστε τα υπολείμματα βρομιάς με μια οδοντογλυφίδα. Καθαρισμός των εξωτερικών επιφανειών Καθαρίστε τις εξωτερικές επιφάνειες της συσκευής και τον πίνακα ελέγχου με ένα μαλακό υγρό πανί. Χρησιμοποιείτε μόνο ουδέτερα απορρυπαντικά. Μη χρησιμοποιείτε λειαντικά προϊόντα, σύρματα ή διαλύτες (π.χ. ασετόν). Τι να κάνετε αν... Η συσκευή δεν ξεκινάει ή σταματάει κατά τη λειτουργία. Αρχικά, προσπαθήστε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα (ανατρέξτε στον πίνακα). Εάν δεν τα καταφέρετε, επικοινωνήστε με το κέντρο σέρβις. Πρόβλημα Κωδικός βλάβης Πιθανή αιτία Πιθανή αντιμετώπιση Η συσκευή δεν γεμίζει με νερό. Ενεργοποιείται ένα ηχητικό σήμα. Στην οθόνη εμφανίζεται το μήνυμα ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΗ ΒΑΝΑ. Η βάνα παροχής νερού είναι κλειστή. Η πίεση του νερού είναι πολύ χαμηλή. Η βάνα παροχής νερού έχει αποφραχθεί λόγω συσσώρευσης αλάτων. Το φίλτρο στο σωλήνα παροχής νερού είναι φραγμένο. Η σύνδεση του σωλήνα παροχής νερού δεν είναι σωστή. Έχει φθαρεί ο σωλήνας παροχής νερού. Ανοίξτε τη βάνα παροχής νερού. Επικοινωνήστε με την τοπική υπηρεσία ύδρευσης. Καθαρίστε τη βάνα παροχής νερού. Καθαρίστε το φίλτρο. Βεβαιωθείτε ότι η σύνδεση είναι σωστή. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχει φθαρεί ο σωλήνας παροχής νερού.

24 24 Τι να κάνετε αν... Πρόβλημα Κωδικός βλάβης Πιθανή αιτία Πιθανή αντιμετώπιση Η συσκευή δεν αδειάζει το νερό. Έχει τεθεί σε λειτουργία η διάταξη προστασίας από υπερχείλιση. Το πρόγραμμα δεν ξεκινά. Ενεργοποιείται ένα ηχητικό σήμα. Στην οθόνη εμφανίζεται το μήνυμα ΦΡΑΓΗ ΑΝΤΛΙΑΣ. Ενεργοποιείται ένα ηχητικό σήμα. Στην οθόνη εμφανίζεται το μήνυμα ΥΠ/ΞΗ ΠΕ ΛΑΤΩΝ. Η αποχέτευση του νεροχύτη είναι φραγμένη. Δεν είναι σωστή η σύνδεση του σωλήνα αδειάσματος του νερού. Έχει φθαρεί ο σωλήνας αδειάσματος του νερού. Η πόρτα της συσκευής είναι ανοικτή. Στην οθόνη εμφανίζεται το μήνυμα ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ. Το φις τροφοδοσίας δεν είναι συνδεδεμένο στην πρίζα. Έχει καεί η ασφάλεια στον οικιακό ηλεκτρικό πίνακα. Έχει ρυθμιστεί η καθυστέρηση έναρξης. Καθαρίστε την αποχέτευση του νεροχύτη. Βεβαιωθείτε ότι η σύνδεση είναι σωστή. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχει φθαρεί ο σωλήνας αδειάσματος του νερού. Κλείστε τη βάνα του νερού και επικοινωνήστε με το κέντρο σέρβις. Κλείστε καλά την πόρτα. Συνδέστε το φις τροφοδοσίας στην πρίζα. Αντικαταστήστε την ασφάλεια. Αν θέλετε να ακυρώσετε την καθυστέρηση έναρξης, ανατρέξτε στην ενότητα «Επιλογή και έναρξη ενός προγράμματος πλύσης». Μετά τον έλεγχο, ενεργοποιήστε τη συσκευή. Το πρόγραμμα συνεχίζει από το σημείο στο οποίο διακόπηκε.

25 Τι να κάνετε αν Αν το πρόβλημα εμφανιστεί ξανά, επικοινωνήστε με το κέντρο σέρβις. Αν η οθόνη προβάλει άλλους κωδικούς βλάβης, επικοινωνήστε με το κέντρο σέρβις. Τα απαραίτητα στοιχεία για το κέντρο σέρβις βρίσκονται στην πινακίδα τεχνικών χαρακτηριστικών. Σας συνιστούμε να σημειώσετε τα σχετικά στοιχεία εδώ: Μοντέλο (MOD.)... Κωδικός προϊόντος (PNC)... Αριθμός σειράς (S.N.)... Τα αποτελέσματα της πλύσης και του στεγνώματος δεν είναι ικανοποιητικά Πρόβλημα Πιθανή αιτία Πιθανή αντιμετώπιση Τα πιάτα δεν είναι καθαρά. Το επιλεγμένο πρόγραμμα πλύσης δεν ήταν κατάλληλο για τον τύπο φορτίου και το βαθμό λερώματος. Βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμα πλύσης είναι κατάλληλο για τον τύπο φορτίου και το βαθμό λερώματος. Σωματίδια ασβεστίου στα πιάτα. Τα καλάθια δεν ήταν σωστά φορτωμένα και κατά συνέπεια το νερό δεν ερχόταν σε επαφή με όλες τις επιφάνειες. Δεν ήταν δυνατή η ελεύθερη περιστροφή των εκτοξευτήρων νερού λόγω λανθασμένης διευθέτησης του φορτίου. Τα φίλτρα είναι βρόμικα ή δεν έχουν συναρμολογηθεί και τοποθετηθεί σωστά. Υπήρχε πολύ μικρή ποσότητα απορρυπαντικού ή δεν υπήρχε καθόλου απορρυπαντικό. Η θήκη αλατιού είναι κενή. Λανθασμένη ρύθμιση του αποσκληρυντή νερού. Δεν έχει κλείσει σωστά το καπάκι της θήκης αλατιού. Φορτώστε σωστά τα καλάθια. Βεβαιωθείτε ότι η εσφαλμένη διευθέτηση του φορτίου δεν προκαλεί εμπόδιο στην περιστροφή των εκτοξευτήρων νερού. Βεβαιωθείτε ότι τα φίλτρα είναι καθαρά και έχουν συναρμολογηθεί και τοποθετηθεί σωστά. Βεβαιωθείτε ότι η ποσότητα του απορρυπαντικού είναι επαρκής. Γεμίστε τη θήκη αλατιού με αλάτι για πλυντήρια πιάτων. Ρυθμίστε τον αποσκληρυντή νερού. Βεβαιωθείτε ότι το καπάκι της θήκης αλατιού έχει κλείσει σωστά.

26 26 Τεχνικά χαρακτηριστικά Πρόβλημα Πιθανή αιτία Πιθανή αντιμετώπιση Υπάρχουν γραμμές, λευκοί λεκέδες ή μια ελαφρώς γαλάζια επίστρωση στα ποτήρια και τα πιάτα. Λεκέδες από σταγόνες νερού που στέγνωσαν επάνω στα ποτήρια και τα πιάτα. Τα πιάτα είναι υγρά. Τα πιάτα είναι υγρά και θαμπά. Η δόση του λαμπρυντικού είναι πολύ μεγάλη. Η δόση του λαμπρυντικού είναι πολύ μικρή. Το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται στο απορρυπαντικό. Έχετε ορίσει ένα πρόγραμμα πλύσης χωρίς φάση στεγνώματος ή με μειωμένη φάση στεγνώματος. Η θήκη λαμπρυντικού είναι άδεια. Η λειτουργία Multitab είναι ενεργοποιημένη. (Η θήκη λαμπρυντικού απενεργοποιείται αυτόματα.) Μειώστε τη δόση του λαμπρυντικού. Αυξήστε τη δόση του λαμπρυντικού. Χρησιμοποιήστε διαφορετικό τύπο απορρυπαντικού. Αφήστε την πόρτα του πλυντηρίου πιάτων μισάνοικτη για μερικά λεπτά πριν αφαιρέσετε τα πιάτα. Γεμίστε τη θήκη λαμπρυντικού με λαμπρυντικό. Ενεργοποιήστε τη θήκη λαμπρυντικού. Ανατρέξτε στην ενότητα «Πώς να ενεργοποιήσετε τη θήκη λαμπρυντικού». Πώς να ενεργοποιήσετε τη θήκη στιλβωτικού Μεταβείτε στο μενού επιλογών και ενεργοποιήστε τη θήκη στιλβωτικού. Ανατρέξτε στην ενότητα «Πίνακας χειριστηρίων». Τεχνικά χαρακτηριστικά Διαστάσεις Πλάτος 596 mm Ύψος mm Βάθος 575 mm Πίεση παροχής νερού Ελάχιστη 0,5 bar (0,05 MPa) Μέγιστη 8 bar (0,8 MPa) Παροχή νερού 1) Κρύο ή ζεστό νερό μέγιστη θερμοκρασία 60 C Χωρητικότητα Σερβίτσια 12 1) Συνδέστε το σωλήνα παροχής νερού σε βάνα νερού με σπείρωμα 3/4''. Η πινακίδα τεχνικών χαρακτηριστικών στην εσωτερική γωνία της πόρτας της συσκευής παρέχει τα στοιχεία της ηλεκτρικής σύνδεσης.

27 Περιβαλλοντικά θέματα 27 Εάν το ζεστό νερό προέρχεται από εναλλακτικές πηγές ενέργειας (π.χ. ηλιακούς ή φωτοβολταϊκούς συλλέκτες και αιολικά συστήματα), χρησιμοποιήστε την παροχή ζεστού νερού για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Περιβαλλοντικά θέματα Το σύµβολο στο προϊόν ή επάνω στη συσκευασία του υποδεικνύει ότι δεν πρέπει να µ εταχειρίζεστε το προϊόν αυτό ως οικιακό απόρριµµα. Αντιθέτως θα πρέπει να παραδίδεται στο κατάλληλο σηµείο συλλογής για την ανακύκλωση ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισµού. Εξασφαλίζοντας ότι το προϊόν αυτό διατίθεται σωστά, συµβάλλετε στην αποτροπή ενδεχόµενων αρνητικών συνεπειών για το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία, οι οποίες θα µπορούσαν διαφορετικά να προκληθούν από ακατάλληλο χειρισµό απόρριψης του προϊόντος αυτού. Για λεπτοµερέστερες πληροφορίες σχετικά µε την ανακύκλωση του προϊόντος αυτού, επικοινωνήστε µε το δηµαρχείο της περιοχής σας, την τοπική σας υπηρεσία αποκοµιδής οικιακών απορριµµάτων ή µε το κατάστηµα όπου αγοράσατε το προϊόν. Ανακυκλώνετε τα υλικά με το σύμβολο. Τοποθετείτε τη συσκευασία σε κατάλληλα δοχεία για ανακύκλωση.

28 28 Содержание Благодарим вас за то, что выбрали одно из наших высококачественных изделий. Чтобы обеспечить оптимальную и бесперебойную работу прибора, внимательно прочитайте настоящее Руководство. Это позволит выполнять все операции наиболее правильным и эффективным образом. Для того чтобы в нужный момент всегда можно было свериться с настоящим Руководством, рекомендуем хранить его в надежном месте. Просим также передать его новому владельцу прибора в случае продажи или уступки. Надеемся, что новый прибор доставит вам много радости. Содержание Инструкции по эксплуатации 29 Сведения по технике безопасности 29 Безопасность детей и лиц с ограниченными возможностями 29 Общие правила техники безопасности 29 Эксплуатация 30 Уход и чистка 30 Установка 31 Меры по предотвращению замерзания 31 Подключение к водопроводу 31 Подключение к электросети 32 Лампочка внутреннего освещения 32 Сервисный центр 33 Утилизация изделия 33 Описание изделия 34 Панель управления 34 Кнопки прокрутки 35 Кнопка "Дополнительные функции" 35 Кнопка "Отмена" 35 Кнопка "OK/Пуск" 35 Меню дополнительных функций 36 Дисплей 37 Перед первым использованием 37 Первое включение установка языка дисплея 37 Установка смягчителя воды 38 Настройка вручную 39 Электронная настройка 39 Использование соли для посудомоечных машин 39 Использование моющего средства и ополаскивателя 40 Использование моющих средств 40 Использование ополаскивателя 41 Отрегулируйте дозировку ополаскивателя. 41 Функция Multitab 41 Загрузка столовых приборов и посуды 42 Советы 42 Держатели для пивных кружек 43 Программы мойки 44 Выбор и запуск программы мойки 46 Выбор и запуск программы мойки 46 Прерывание программы мойки 46 Отмена программы мойки или отложенного пуска 47 При завершении программы мойки 47 Выемка посуды 47 Уход и чистка 48 Снятие и очистка фильтров 48 Очистка разбрызгивателей 49

29 Сведения по технике безопасности 29 Очистка внешних поверхностей 49 Что делать, если Результаты мойки и сушки неудовлетворительны 51 Включение дозатора ополаскивателя 52 Технические данные 52 Охрана окружающей среды 52 Право на изменения сохраняется Инструкции по эксплуатации Сведения по технике безопасности Прежде чем приступать к установке и использованию, прочтите внимательно данное руководство: для обеспечения личной безопасности и безопасности вашего имущества, для защиты окружающей среды, для обеспечения правильной работы прибора. Всегда храните настоящие инструкции вместе с прибором, даже если передаете или продаете его. Производитель не несет ответственности за повреждения, вызванные неправильной установкой и использованием. Безопасность детей и лиц с ограниченными возможностями Не допускайте к эксплуатации прибора лиц, включая детей, с ограниченными физическими или психическими функциями, с недостаточным опытом или знаниями. Они должны находиться под присмотром или получать инструкции от лица, ответственного за их безопасность. Держите все упаковочные материалы вне досягаемости детей. Они могут задохнуться или получить травму. Храните все моющие средства в безопасном месте. Не позволяйте детям прикасаться к моющим средствам. Не подпускайте детей и мелких животных к прибору, когда его дверца открыта. Общие правила техники безопасности Не изменяйте технические характеристики данного прибора. Существует риск травмы и повреждения прибора. Чтобы предотвратить ожоги глаз, рта и горла, соблюдайте инструкции по технике безопасности от производителя моющего средства для посудомоечных машин. Не пейте воду из прибора. В нем могут быть остатки моющего средства. Чтобы предотвратить травмы и не споткнуться об открытую дверцу, всегда закрывайте дверцу после загрузки или разгрузки прибора. Не садитесь и не вставайте на открытую дверцу.

30 30 Сведения по технике безопасности Эксплуатация Данный прибор предназначена только для бытового применения. Не пользуйтесь прибором в коммерческих, промышленных или других целях. Не используйте прибор для целей, для которых он не предназначен. Это предотвратит получение травм и повреждение имущества. Используйте прибор только для мытья бытовой посуды, пригодной для посудомоечных машин. Не кладите на прибор, рядом с ним или внутрь его легковоспламеняющиеся материалы или изделия, пропитанные легковоспламеняющимися веществами. Существует опасность возгорания. Ножи и другие заостренные предметы кладите в корзину для столовых приборов острием вниз. Если это невозможно, кладите их горизонтально в верхнюю корзину или в корзину для ножей. (Корзина для ножей есть не во всех моделях.) Используйте только указанные средства для посудомоечных машин (моющее средство, соль, ополаскиватель). Соль, не предназначенная для посудомоечных машин, может повредить устройство для смягчения воды. Насыпайте соль в прибор до запуска программы мойки. Крупицы соли или соленая вода могут вызвать коррозию или привести к образованию отверстий в днище прибора. Ни в коем случае не заливайте в дозатор ополаскивателя другие составы (средство для чистки посудомоечных машин, жидкое моющее средство и т.п.). Это может привести к повреждению прибора. Прежде чем запустить программу мойки, убедитесь, что разбрызгиватели могут свободно вращаться. Если открыть дверцу прибора во время его работы, из него может вырваться горячий пар. Существует опасность ожога кожи. Не извлекайте посуду из прибора до окончания программы мойки. Уход и чистка Перед выполнением операций по чистке и уходу за прибором выключите его и выньте вилку сетевого шнура из розетки. Не используйте легковоспламеняющиеся материалы или вещества, которые могут вызывать коррозию. Не используйте прибор без фильтров. Убедитесь, что фильтры установлены правильно. При неправильно установленных фильтрах результаты мойки будут неудовлетворительными и возможно повреждение прибора. Не используйте для очистки прибора распыляемую воду или пар. Это может привести к поражению электрическим током или повреждению прибора.

31 Сведения по технике безопасности 31 Установка Убедитесь, что прибор не получил никаких повреждений при транспортировке. Не подключайте поврежденный прибор. При необходимости обратитесь к поставщику. Перед тем как приступить к эксплуатации, снимите всю упаковку. Подключение к электрической и водопроводной сети, настройка и обслуживание должны выполняться только квалифицированным специалистом. Это предотвратит повреждение прибора и получение травмы. Убедитесь, что во время установки вилка сетевого шнура извлечена из розетки. Чтобы не повредить гидравлические и электрические компоненты, не сверлите боковые стенки прибора. Внимание! Соблюдайте указания на приложенной к машине листовке: по установке прибора, по сборке мебельной дверцы, по подключению к водопроводу и канализации. Убедитесь, что мебель над и рядом с прибором надежно закреплена. Меры по предотвращению замерзания Не устанавливайте прибор в местах с температурой ниже 0 C. Производитель не несет ответственность за повреждения, вызванные воздействием мороза. Подключение к водопроводу Для подключения прибора к водопроводу используйте новые шланги. Не следует использовать бывшие в употреблении шланги. Не подключайте прибор к новым трубам или к трубам, которыми долго не пользовались. Спустите воду в течение нескольких минут, затем подключайте наливной шланг. Убедитесь, что при установке прибора шланги не были сдавлены или повреждены. Во избежание утечек воды проверьте герметичность всех гидравлических соединений. При первом использовании прибора убедитесь в отсутствии утечек воды в шлангах. Наливной шланг имеет двойную оболочку, внутренний электрический кабель и предохранительный клапан. Наливной шланг находится под давлением только во время подачи воды. В случае утечки воды из наливного шланга предохранительный клапан прерывает подачу воды. Будьте осторожны при подключении наливного шланга: Не погружайте наливной шланг или предохранительный клапан в воду. Если наливной шланг или предохранительный клапан повреждены, немедленно выньте вилку сетевого шнура из розетки. Для замены наливного шланга с предохранительным клапаном обращайтесь в сервисный центр.

32 32 Сведения по технике безопасности ВНИМАНИЕ! Опасное напряжение. Подключение к электросети Прибор должен быть заземлен. Удостоверьтесь, что параметры электропитания, указанные на табличке с техническими характеристиками, соответствуют параметрам электросети у вас дома. Включайте прибор только в правильно установленную электророзетку с защитным контактом. Не пользуйтесь переходниками, соединителями и удлинителями. Существует опасность возгорания. Не заменяйте кабель электропитания. Обратитесь в сервисный центр. Убедитесь, что при установке машины сетевой кабель и кабель сзади прибора не были сдавлены или повреждены. Проверьте, чтобы после установки был обеспечен доступ к вилке сетевого кабеля. Для отключения прибора от электросети не тяните за кабель электропитания. Всегда беритесь за саму вилку. Лампочка внутреннего освещения В данном приборе имеется внутреннее освещение, которое включается при открывании и выключается при закрывании дверцы. ВНИМАНИЕ! Светодиодное излучение в видимой части спектра: не смотрите прямо на луч света. Светодиодные лампы относятся к CLASS 2 в соответствии с нормативами IEC : A1: A2:2001. Длина волны излучаемого света: 450 нм Максимальная излучаемая мощность: 548 мквт Для замены лампы внутреннего освещения обращайтесь в сервисный центр. Перед заменой лампы внутреннего освещения выньте вилку сетевого шнура из розетки.

33 Сведения по технике безопасности 33 Сервисный центр Ремонтировать прибор может только инженер, имеющий на это разрешение. Обратитесь в сервисный центр. Следует использовать только оригинальные запасные части. Утилизация изделия Чтобы исключить опасность получения травмы или повреждения: Выньте вилку сетевого шнура из розетки. Обрежьте и выбросьте сетевой шнур. Удалите замок дверцы. Это исключит возможность закрывания внутри прибора детей и мелких животных. Существует риск смерти от удушья. ВНИМАНИЕ! Моющие средства для посудомоечной машины опасны и могут вызывать раздражение! При несчастном случае с участием этих моющих средств немедленно обратитесь в региональный токсикологический центр и к врачу. Если моющее средство попало в рот, немедленно обратитесь в региональный токсикологический центр и к врачу. Если моющее средство попало в глаза, немедленно обратитесь к врачу и промойте глаза водой. Моющие средства для посудомоечной машины храните в безопасном и недоступном для детей месте. Не оставляйте дверцу прибора открытой, когда в дозаторе моющего средства находится моющее средство. Моющее средство следует помещать в дозатор только перед запуском программы мойки.

34 34 Описание изделия Описание изделия Верхняя корзина 2 Переключатель жесткости воды 3 Емкость для соли 4 Дозатор моющего средства 5 Дозатор ополаскивателя 6 Табличка с техническими данными 7 Фильтры 8 Нижний разбрызгиватель 9 Верхний разбрызгиватель 10 Потолочный разбрызгиватель Панель управления

Ваша инструкция AEG-ELECTROLUX F65402IM0P http://ru.yourpdfguides.com/dref/3626985

Ваша инструкция AEG-ELECTROLUX F65402IM0P http://ru.yourpdfguides.com/dref/3626985 Вы можете прочитать рекомендации в руководстве пользователя, техническом руководстве или руководстве по установке. Вы найдете ответы на вопросы о в руководстве (характеристики, техника безопасности, размеры,

Διαβάστε περισσότερα

Il tuo manuale d'uso. AEG-ELECTROLUX F88009MOP http://it.yourpdfguides.com/dref/4585014

Il tuo manuale d'uso. AEG-ELECTROLUX F88009MOP http://it.yourpdfguides.com/dref/4585014 Può anche leggere le raccomandazioni fatte nel manuale d uso, nel manuale tecnico o nella guida di installazione di AEG- ELECTROLUX F88009MOP. Troverà le risposte a tutte sue domande sul manuale d'uso

Διαβάστε περισσότερα

GETTING STARTED? EASY.

GETTING STARTED? EASY. User Manual GETTING STARTED? EASY. ZDF21001WA ZDF21001XA EL Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο πιάτων ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ Πριν από την εγκατάσταση και τη χρήση της συσκευής, διαβάστε προσεκτικά τις παρεχόμενες

Διαβάστε περισσότερα

V 50/60Hz W 1.7L

V 50/60Hz W 1.7L ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρικός Βραστήρας Μοντέλο: R-778 220-240V 50/60Hz 1850--2200W 1.7L ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Όταν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές, πρέπει να τηρείτε τις βασικές προφυλάξεις ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΧΡΗΣΗ... 7 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 8

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΧΡΗΣΗ... 7 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 8 Εγχειρίδιο οδηγιών ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ GR ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΧΡΗΣΗ... 7 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 8 2 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ Το παρόν εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης αναφέρεται σε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο πιάτων FAVORIT56322WO FAVORIT56322MO

Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο πιάτων FAVORIT56322WO FAVORIT56322MO EL Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο πιάτων FAVORIT56322WO FAVORIT56322MO 2 www.aeg.com ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ 1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ... 3 2. ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ... 4 3. ΠΕΡΙΓΡΑΦΉ ΠΡΟΪΌΝΤΟΣ... 6 4. ΠΊΝΑΚΑΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΊΩΝ...7

Διαβάστε περισσότερα

GETTING STARTED? EASY.

GETTING STARTED? EASY. User Manual GETTING STARTED? EASY. ZDF22002WA ZDF22002XA EL Οδηγίες Χρήσης Πλυντήριο πιάτων ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ Πριν από την εγκατάσταση και τη χρήση της συσκευής, διαβάστε προσεκτικά τις παρεχόμενες

Διαβάστε περισσότερα

GR Ηλεκτρικός βραστήρας

GR Ηλεκτρικός βραστήρας SWK 1750SS GR Ηλεκτρικός βραστήρας - 1 - GR Ηλεκτρικός βραστήρας Σημαντικές οδηγίες ασφάλειας ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΤΕ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ. Η παρούσα συσκευή μπορεί να χρησιμοποιείται από παιδιά

Διαβάστε περισσότερα

Ваша инструкция AEG-ELECTROLUX ESI4500ROX http://ru.yourpdfguides.com/dref/4583814

Ваша инструкция AEG-ELECTROLUX ESI4500ROX http://ru.yourpdfguides.com/dref/4583814 Вы можете прочитать рекомендации в руководстве пользователя, техническом руководстве или руководстве по установке. Вы найдете ответы на вопросы о в руководстве (характеристики, техника безопасности, размеры,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΟΜΠΑ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ ΑΝΘΡΑΚΑ AR4B01

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΟΜΠΑ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ ΑΝΘΡΑΚΑ AR4B01 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΟΜΠΑ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ ΑΝΘΡΑΚΑ AR4B01 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: Διαβάστε προσεκτικά αυτό το εγχειρίδιο περιέχει σημαντικές οδηγίες για την ασφαλή τοποθέτηση, χρήση και συντήρηση. Σημαντικές οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

GR Πλήρως αυτόματος μάγειρας ρυζιού

GR Πλήρως αυτόματος μάγειρας ρυζιού SRM 1890SS SRM 1891RD GR Πλήρως αυτόματος μάγειρας ρυζιού - 1 - GR Πλήρως αυτόματος μάγειρας ρυζιού Σημαντικές οδηγίες ασφάλειας ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΤΕ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ. Η παρούσα συσκευή

Διαβάστε περισσότερα

Ατμοκαθαριστής FA Εγχειρίδιο χρήσης [1]

Ατμοκαθαριστής FA Εγχειρίδιο χρήσης [1] Ατμοκαθαριστής FA-5141-1 Εγχειρίδιο χρήσης [1] ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Όταν χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας πρέπει να τηρούνται βασικές προφυλάξεις, συμπεριλαμβανομένου των παρακάτω: Διαβάστε όλες τις

Διαβάστε περισσότερα

D 3101 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

D 3101 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Βραστήρας D 3101 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Προσοχή: Πριν εγκαταστήσετε και χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας, θα πρέπει να διαβάσετε αυτές τις οδηγίες εγκατάστασης και χρήσης, οι οποίες θα σας επιτρέψουν να εξοικειωθείτε

Διαβάστε περισσότερα

Ваша инструкция AEG-ELECTROLUX ESF2430W

Ваша инструкция AEG-ELECTROLUX ESF2430W Вы можете прочитать рекомендации в руководстве пользователя, техническом руководстве или руководстве по установке. Вы найдете ответы на вопросы о в руководстве (характеристики, техника безопасности, размеры,

Διαβάστε περισσότερα

PD10/16-SDE ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ

PD10/16-SDE ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ PD10/16-SDE ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά αυτό το εγχειρίδιο πριν χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά τη συσκευή. Τοποθετήστε τη συσκευή σε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΣΤΙΕΡΑ ΜΕ ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: S1306SM. Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης προσεκτικά πριν συνδέσετε τη συσκευή

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΣΤΙΕΡΑ ΜΕ ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: S1306SM. Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης προσεκτικά πριν συνδέσετε τη συσκευή ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΣΤΙΕΡΑ ΜΕ ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: S1306SM Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης προσεκτικά πριν συνδέσετε τη συσκευή στο ρεύμα, για την αποφυγή βλάβης από λανθασμένη χρήση. Δώστε ιδιαίτερη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845 Ευχαριστούμε για την αγορά του ανεμιστήρα. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν θέσετε σε λειτουργία τη συσκευή. Αγαπητέ

Διαβάστε περισσότερα

Μέγ , ελάχ. 550 ελάχ ελάχ ελάχ ελάχ ελάχ. 560

Μέγ , ελάχ. 550 ελάχ ελάχ ελάχ ελάχ ελάχ. 560 x2 90 C 540 345 97 20 473 595 Μέγ 89 537 572 5,5 6 4 538 595 ελάχ. 550 ελάχ. 550 ελάχ. 500 600 30 ελάχ. 560 ελάχ. 500 ελάχ. 560 583 + 2 30 5 = = ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ Διαβάστε τις οδηγίες για την ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

Nuvelle Ηλεκτρικός Βραστήρας KP 1419S ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Nuvelle Ηλεκτρικός Βραστήρας KP 1419S ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Nuvelle Ηλεκτρικός Βραστήρας KP 1419S ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή και φυλάξτε τες για πιθανή μελλοντική ανάγνωση 1 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

SWK 2510WH SWK 2511BK. GR Βραστήρας. Copyright 2016, Fast ČR, a.s

SWK 2510WH SWK 2511BK. GR Βραστήρας. Copyright 2016, Fast ČR, a.s SWK 2510WH SWK 2511BK GR Βραστήρας - 1 - GR Βραστήρας Σημαντικές οδηγίες ασφάλειας ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΤΕ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ. Η παρούσα συσκευή μπορεί να χρησιμοποιείται από παιδιά 8 ετών και

Διαβάστε περισσότερα

6. Η συσκευή αυτή δεν πρέπει να χρησιµοποιείται από άτοµα (συµπεριλαµβανοµένων και παιδιών) µε µειωµένες αισθητηριακές ικανότητες, ή χαµηλή νοητική ικ

6. Η συσκευή αυτή δεν πρέπει να χρησιµοποιείται από άτοµα (συµπεριλαµβανοµένων και παιδιών) µε µειωµένες αισθητηριακές ικανότητες, ή χαµηλή νοητική ικ ΣΙ ΕΡΟ ΑΤΜΟΥ MOD. R-390 Παρακαλούµε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και το σχεδιάγραµµα της συσκευής, πριν τη πρώτη χρήση. Προσοχή: 1. Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά το παρόν εγχειρίδιο πριν χρησιµοποιήσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 6 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 7 ΧΡΗΣΗ... 9 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 10

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 6 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 7 ΧΡΗΣΗ... 9 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 10 Εγχειρίδιο οδηγιών ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ GR ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 6 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 7 ΧΡΗΣΗ... 9 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 10 2 2 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ Οι οδηγίες χρήσης αναφέρονται σε διαφορετικά μοντέλα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης R-826/R-827/R-828

Οδηγίες Χρήσης R-826/R-827/R-828 Οδηγίες Χρήσης R-826/R-827/R-828 Περιγραφή Συσκευών R-826/R-827/R-828 1. ΦΤΕΡΩΤΗ 2. ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΛΥΜΜΑΤΟΣ 3. ΚΛΙΠ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΛΥΜΜΑΤΟΣ 4. ΒΑΣΗ 5. ΠΙΣΩ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΛΥΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΜΟΝΤΕΛΟ: R-920

ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΜΟΝΤΕΛΟ: R-920 ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΜΟΝΤΕΛΟ: R-920 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν λειτουργήσετε τη συσκευή και φυλάξτε τις για μελλοντική αναφορά. Η συσκευή αυτή προορίζεται για χρήση σε οικιακές και

Διαβάστε περισσότερα

V-8252 Ηλεκτρική Σκούπα Οδηγίες Χρήσεως

V-8252 Ηλεκτρική Σκούπα Οδηγίες Χρήσεως V-8252 Ηλεκτρική Σκούπα Οδηγίες Χρήσεως www.zampa.gr Ο ΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Η χρήση οποιασδήποτε ηλεκτρικής συσκευής απαιτεί τους ακόλουθους βασικούς κανόνες ασφαλείας, καθώς υπάρχει κίνδυνος τραυµατισµού ή

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Инструкция по эксплуатации

Οδηγίες Χρήσης Инструкция по эксплуатации Οδηγίες Χρήσης Инструкция по эксплуатации Πλυντήριο πιάτων Посудомоечная машина ESL 67010 2 electrolux Περιεχόμενα Electrolux. Thinking of you. Μοιραστείτε τη φιλοσοφία μας στο www.electrolux.com Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: KE7068. Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά.

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: KE7068. Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: KE7068 Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Διαβάστε όλες τις οδηγίες πριν τη

Διαβάστε περισσότερα

ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P

ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P 1. Χρήση Το AR280P λειτουργεί ως Ράδιο/ρολόι. Έχει λειτουργία FM ραδιόφωνου, λειτουργία προβολής της ώρας με προβολέα και περιλαμβάνει μία λάμπα. Εμφανίζει επίσης τη θερμοκρασία

Διαβάστε περισσότερα

SWK 1760BK SWK 1761WH. GR Ηλεκτρικός βραστήρας μεταβλητής θερμοκρασίας. Copyright 2017, Fast ČR, a.s.

SWK 1760BK SWK 1761WH. GR Ηλεκτρικός βραστήρας μεταβλητής θερμοκρασίας. Copyright 2017, Fast ČR, a.s. SWK 1760BK SWK 1761WH GR Ηλεκτρικός βραστήρας μεταβλητής θερμοκρασίας - 1 - GR Ηλεκτρικός βραστήρας μεταβλητής θερμοκρασίας Σημαντικές οδηγίες ασφάλειας ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΤΕ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ.

Διαβάστε περισσότερα

Personal Sports Blender D1202

Personal Sports Blender D1202 Personal Sports Blender D1202 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν. Φυλάξτε τες για πιθανή μελλοντική χρήση. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 1. Αυτή

Διαβάστε περισσότερα

Bfn8000 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ 3 ΣΕ 1. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

Bfn8000 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ 3 ΣΕ 1.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Bfn8000 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ 3 ΣΕ 1 Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual GR Οδηγίες ασφαλείας Για την ορθή χρήση του ανεμιστήρα, την μείωση των πιθανοτήτων εκδήλωσης πυρκαγιάς, ηλεκτροπληξίας

Διαβάστε περισσότερα

SWK 1890SS. GR Ηλεκτρικός βραστήρας μεταβλητής θερμοκρασίας. Copyright 2017, Fast ČR, a.s

SWK 1890SS. GR Ηλεκτρικός βραστήρας μεταβλητής θερμοκρασίας. Copyright 2017, Fast ČR, a.s SWK 1890SS GR Ηλεκτρικός βραστήρας μεταβλητής θερμοκρασίας - 1 - GR Ηλεκτρικός βραστήρας μεταβλητής θερμοκρασίας Σημαντικές οδηγίες ασφάλειας ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΤΕ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ. Η παρούσα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ 4 NEDERLANDS 32

ΕΛΛΗΝΙΚΑ 4 NEDERLANDS 32 GR MEDELSTOR NL ΕΛΛΗΝΙΚΑ Ανατρέξτε στην τελευταία σελίδα του παρόντος εγχειριδίου για τον πλήρη κατάλογο των διορισμένων Παρόχων Τεχνικής Υποστήριξης της IKEA και για σχετικούς εθνικούς αριθμούς τηλεφώνου.

Διαβάστε περισσότερα

ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΧΕΙΡΟΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ. Μοντέλο: HB989. Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά.

ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΧΕΙΡΟΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ. Μοντέλο: HB989. Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΧΕΙΡΟΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ Μοντέλο: HB989 Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. 1 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Πριν τη χρήση ηλεκτρικής συσκευής, πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

aquauno PRATICO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ

aquauno PRATICO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ aquauno PRATICO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 8493 98 AQUAUNO PRATICO ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗ ΜΑΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΤΟΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΤΕΛΟ: S1255BL Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και κρατήστε τις για μελλοντική αναφορά

ΜΟΝΤΕΛΟ: S1255BL Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και κρατήστε τις για μελλοντική αναφορά ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: S1255BL Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και κρατήστε τις για μελλοντική αναφορά ΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη συσκευή πρέπει να τηρείτε βασικούς κανόνες

Διαβάστε περισσότερα

(ανατρέξτε στη δεξιά στήλη για μια περιγραφή των επιλογών)

(ανατρέξτε στη δεξιά στήλη για μια περιγραφή των επιλογών) Σύντομος οδηγός αναφοράς Πίνακας ΚΟΥΜΠΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Πατήστε το κουμπί «προγραμμάτων» (επανειλημμένα) μέχρι να ανάψει η ένδειξη του απαιτούμενου προγράμματος (βλ. «Πίνακα προγραμμάτων» παρακάτω).

Διαβάστε περισσότερα

Τοστιέρα με αποσπώμενες πλάκες τύπου γκριλ

Τοστιέρα με αποσπώμενες πλάκες τύπου γκριλ Τοστιέρα με αποσπώμενες πλάκες τύπου γκριλ Model: R-266 Power: 230V 50Hz 750W Οδηγίες λειτουργίας και ασφαλείας Model: R-263 Power: 230V 50Hz 750W - ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΜΟΝΟ ΧΡΗΣΗ - ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

SHB 4330WH. GR Τζαμοκαθαριστής. Copyright 2017, Fast ČR, a.s.

SHB 4330WH. GR Τζαμοκαθαριστής. Copyright 2017, Fast ČR, a.s. SHB 4330WH GR Τζαμοκαθαριστής - 1 - GR Τζαμοκαθαριστής ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΤΕ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ. Η παρούσα συσκευή μπορεί να χρησιμοποιείται από άτομα με σωματική

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης 2 σε 1 σκουπάκι χειρός

Εγχειρίδιο χρήσης 2 σε 1 σκουπάκι χειρός Εγχειρίδιο χρήσης 2 σε 1 σκουπάκι χειρός Μοντέλο: VC-1156 Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και κρατήστε τις για μελλοντική αναφορά ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ 4 NEDERLANDS 34

ΕΛΛΗΝΙΚΑ 4 NEDERLANDS 34 GR HYGIENISK NL ΕΛΛΗΝΙΚΑ Ανατρέξτε στην τελευταία σελίδα του παρόντος εγχειριδίου για τον πλήρη κατάλογο των διορισμένων Παρόχων Τεχνικής Υποστήριξης της IKEA και για σχετικούς εθνικούς αριθμούς τηλεφώνου.

Διαβάστε περισσότερα

ST331L. Πλήρως εντοιχιζόμενο πλυντήριο πιάτων 60 εκ Ενεργειακή κλάση A++Α Περισσότερες πληροφορίες στο www.petco.gr

ST331L. Πλήρως εντοιχιζόμενο πλυντήριο πιάτων 60 εκ Ενεργειακή κλάση A++Α Περισσότερες πληροφορίες στο www.petco.gr ST331L Πλήρως εντοιχιζόμενο πλυντήριο πιάτων 60 εκ Ενεργειακή κλάση A++Α Περισσότερες πληροφορίες στο www.petco.gr EAN13: 8017709173418 14 σερβίτσια 10 Προγράμματα πλύσης: Μούλιασμα, Κρυστάλλινα, ECO,

Διαβάστε περισσότερα

/2001 GR Για το χρήστη. Οδηγίες χρήσης. Πλακέτα λειτουργίας FM 443 Πλακέτα ηλιακού. Διαβάστε προσεκτικά πριν τη χρήση

/2001 GR Για το χρήστη. Οδηγίες χρήσης. Πλακέτα λειτουργίας FM 443 Πλακέτα ηλιακού. Διαβάστε προσεκτικά πριν τη χρήση 6304 5398 04/2001 GR Για το χρήστη Οδηγίες χρήσης Πλακέτα λειτουργίας FM 443 Πλακέτα ηλιακού Διαβάστε προσεκτικά πριν τη χρήση Στοιχεία έκδοσης Η συσκευή συμμορφώνεται με τις ισχύουσες διατάξεις των σχετικών

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΕ ΣΩΛΗΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ VC640

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΕ ΣΩΛΗΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ VC640 ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΕ ΣΩΛΗΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ VC640 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Όταν χρησιμοποιείτε μια ηλεκτρική συσκευή, θα πρέπει πάντα να λαμβάνετε τις βασικές προφυλάξεις, περιλαμβανομένων των ακόλουθων:

Διαβάστε περισσότερα

Bfn2000 ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

Bfn2000 ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Bfn2000 ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Οδηγίες ασφαλείας Για την ορθή χρήση του ανεμιστήρα, την μείωση των πιθανοτήτων εκδήλωσης πυρκαγιάς, ηλεκτροπληξίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΤΟΚΟΠΤΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. R V~ 50Hz, 550W Nom / 650W Max

ΠΑΝΤΟΚΟΠΤΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. R V~ 50Hz, 550W Nom / 650W Max ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΑΝΤΟΚΟΠΤΗΣ R-516 220-240V~ 50Hz, 550W Nom / 650W Max ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ Κατά τη χρήση ηλεκτρικών συσκευών, τηρείτε πάντα τις βασικές προφυλάξεις ασφαλείας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ 4 NEDERLANDS 34

ΕΛΛΗΝΙΚΑ 4 NEDERLANDS 34 GR RENODLAD NL ΕΛΛΗΝΙΚΑ Ανατρέξτε στην τελευταία σελίδα του παρόντος εγχειριδίου για τον πλήρη κατάλογο των διορισμένων Παρόχων Τεχνικής Υποστήριξης της IKEA και για σχετικούς εθνικούς αριθμούς τηλεφώνου.

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΤΕΛΟ: UTF-673 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΣΤΗΛΗ

ΜΟΝΤΕΛΟ: UTF-673 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΣΤΗΛΗ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: UTF-673 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΣΤΗΛΗ Σας ευχαριστούμε για την προτίμηση σας στο προϊόν μας. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες αυτές και φυλάξτε τις για μελλοντική χρήση. Παρακαλούμε

Διαβάστε περισσότερα

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Εγχειρίδιο χρήσης Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας: 1. Ελέγξτε αν η τάση της ηλεκτρικής σας εγκατάστασης είναι συμβατή με τη συσκευή αυτή, όπως φαίνεται πάνω στη συσκευή.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ 4 NEDERLANDS 34

ΕΛΛΗΝΙΚΑ 4 NEDERLANDS 34 GR RENODLAD NL ΕΛΛΗΝΙΚΑ Ανατρέξτε στην τελευταία σελίδα του παρόντος εγχειριδίου για τον πλήρη κατάλογο των διορισμένων Παρόχων Τεχνικής Υποστήριξης της IKEA και για σχετικούς εθνικούς αριθμούς τηλεφώνου.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ MICA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο: UHM V 50Hz 2200W

ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ MICA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο: UHM V 50Hz 2200W ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ MICA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο: UHM-786 230V 50Hz 2200W Σημάνσεις Ασφαλείας Προκειμένου να μειώσετε τον κίνδυνο τραυματισμού ή ζημιάς σε ιδιοκτησία, βασικές οδηγίες ασφαλείας θα πρέπει να τηρούνται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ 4 NEDERLANDS 35

ΕΛΛΗΝΙΚΑ 4 NEDERLANDS 35 GR HYGIENISK NL ΕΛΛΗΝΙΚΑ Ανατρέξτε στην τελευταία σελίδα του παρόντος εγχειριδίου για τον πλήρη κατάλογο των διορισμένων Παρόχων Τεχνικής Υποστήριξης της IKEA και για σχετικούς εθνικούς αριθμούς τηλεφώνου.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. MASTER VAPOR Ατμοκαθαριστής TYPE L5401

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. MASTER VAPOR Ατμοκαθαριστής TYPE L5401 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ MASTER VAPOR Ατμοκαθαριστής (GR) TYPE L5401 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ - ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΤΜΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗ Αγαπητέ πελάτη, σας ευχαριστούμε που αγοράσατε αυτό το

Διαβάστε περισσότερα

KETTLE WK 7280 WK 7280 W ΕΛΛΗΝΙΚΑ

KETTLE WK 7280 WK 7280 W ΕΛΛΗΝΙΚΑ KETTLE WK 7280 WK 7280 W ΕΛΛΗΝΙΚΑ EL B C A D E F G L H K J I 2 ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Διαβάστε προσεκτικά όλο το παρόν εγχειρίδιο οδηγιών πριν χρησιμοποιήσετε αυτή τη συσκευή! Ακολουθήστε όλες τις οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

CITRUS JUICER CJ 7280 ΕΛΛΗΝΙΚΑ

CITRUS JUICER CJ 7280 ΕΛΛΗΝΙΚΑ CITRUS JUICER CJ 7280 ΕΛΛΗΝΙΚΑ EL H A G B F E C D 3 ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Διαβάστε προσεκτικά όλο το παρόν εγχειρίδιο οδηγιών πριν χρησιμοποιήσετε αυτή τη συσκευή! Ακολουθήστε όλες τις οδηγίες ασφαλείας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΜΕ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ Χ Ρ Η Σ Ε Ω Σ

ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΜΕ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ Χ Ρ Η Σ Ε Ω Σ ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΜΕ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ Χ Ρ Η Σ Ε Ω Σ 8415 114 AQUAUNO LOGICA BALCONY PLUS ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗ ΜΑΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρικός Φούρνος με 3 εστίες

Ηλεκτρικός Φούρνος με 3 εστίες ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρικός Φούρνος με 3 εστίες Model No.: THEO51203 Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν από τη χρήση ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Κατά τη χρήση της ηλεκτρικής συσκευής, πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΜΟΝΟΣΤΥΦΤΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ

ΛΕΜΟΝΟΣΤΥΦΤΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ ΛΕΜΟΝΟΣΤΥΦΤΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ Model No: JE-601A Ref. No: 859-71121 Συγχαρητήρια για την επιλογή σας να προμηθευτείτε ένα προϊόν. Η ποιότητα κατασκευής είναι εγγυημένη και οι προδιαγραφές σύμφωνες με τα

Διαβάστε περισσότερα

HERENTHAL. Tοστιέρα HT-ST Οδηγίες Χρήσης

HERENTHAL. Tοστιέρα HT-ST Οδηγίες Χρήσης HERENTHAL Tοστιέρα HT-ST750.14 Οδηγίες Χρήσης Aγαπητέ πελάτη, Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν συνδέσετε τη συσκευή στην πρίζα για την αποφυγή πρόκλησης ζημιάς από λανθασμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΑΣΦΑΛΕΙΑ... 10 Βασικές προειδοποιήσεις ασφαλείας... 10

ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΑΣΦΑΛΕΙΑ... 10 Βασικές προειδοποιήσεις ασφαλείας... 10 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ... 10 Βασικές προειδοποιήσεις ασφαλείας... 10 ΣΥΜΒΑΤΗ ΧΡΗΣΗ... 11 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ... 11 Χειριστήρια... 11 Σίδερο επαγγελματικού τύπου... 11... 11 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ... 12...

Διαβάστε περισσότερα

Nuvelle Μηχανή Καφέ Φίλτρου CFP 1019W

Nuvelle Μηχανή Καφέ Φίλτρου CFP 1019W Nuvelle Μηχανή Καφέ Φίλτρου CFP 1019W ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή και φυλάξτε τες για πιθανή μελλοντική ανάγνωση ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Πριν

Διαβάστε περισσότερα

HERENTHAL. Tοστιέρα Γκριλ HT-PME2000. Οδηγίες Χρήσης

HERENTHAL. Tοστιέρα Γκριλ HT-PME2000. Οδηγίες Χρήσης HERENTHAL Tοστιέρα Γκριλ HT-PME2000 Οδηγίες Χρήσης Ασφάλεια Ελέγξτε ότι η τάση τροφοδοσίας ρεύματος συμφωνεί με αυτήν που αναγράφεται στη συσκευή και στις οδηγίες χρήσης Αφαιρέστε τη συσκευή από την πρίζα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. FM443 Πλακέτα ηλιακού. Πλακέτα λειτουργίας. Για τον τεχνικό. Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό /2008 GR

Οδηγίες χρήσης. FM443 Πλακέτα ηλιακού. Πλακέτα λειτουργίας. Για τον τεχνικό. Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό /2008 GR Οδηγίες χρήσης Πλακέτα λειτουργίας FM443 Πλακέτα ηλιακού Για τον τεχνικό Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό. 6 720 615 869-03/2008 GR Περιεχόμενα 1 Ασφάλεια..................................... 3

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΤΣΑΓΙΟΥ MOD. R-760. Οδηγίες Χρήσης

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΤΣΑΓΙΟΥ MOD. R-760. Οδηγίες Χρήσης ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΤΣΑΓΙΟΥ MOD. R-760 Οδηγίες Χρήσης I. Επισκόπηση Προϊόντος: 1. Έξυπνο σύστημα ελέγχου θερμοκρασίας, με επιλογή ανάμεσα σε 70, 80, 90, και 100. Τάση: 220-240V, Συχνότητα: 50Hz, Ισχύς:

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΡΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΩΝ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΡΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΡΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΩΝ Αγαπητέ πελάτη, Ελπίζουμε ότι αυτό το προϊόν, το οποίο έχει κατασκευαστεί σε σύγχρονες εργοστασιακές εγκαταστάσεις και πέρασε από αυστηρούς ποιοτικούς

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ 30L

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ 30L ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ 30L Model: THEO48043 Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν από τη χρήση. 1 ΑΣΦΑΛΕΙΑ Αυτή η συσκευή λειτουργεί σε υψηλές θερμοκρασίες και μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα. Μην αγγίζετε τα

Διαβάστε περισσότερα

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Εγχειρίδιο χρήσης 1 Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας: 1. Ελέγξτε αν η τάση της ηλεκτρικής σας εγκατάστασης είναι συμβατή με τη συσκευή αυτή, όπως φαίνεται πάνω στη συσκευή.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ Επίτοιχοι λέβητες συμπύκνωσης κλειστού θαλάμου καύσης βεβιασμένου ελκυσμού (τύπου C) ή ανοιχτού θαλάμου καύσης βεβιασμένου ελκυσμού (τύπου Β) με ενσωματωμένο μπόιλερ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ Σας ευχαριστούμε

Διαβάστε περισσότερα

GR Ηλεκτρικός μύλος άλεσης κόκκων καφέ

GR Ηλεκτρικός μύλος άλεσης κόκκων καφέ SCG 5050BK GR Ηλεκτρικός μύλος άλεσης κόκκων καφέ - 1 - GR Ηλεκτρικός μύλος άλεσης κόκκων καφέ Σημαντικές οδηγίες ασφάλειας ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΤΕ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ. Η παρούσα συσκευή μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ (ΕΛ) Σειρά: Convection

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ (ΕΛ) Σειρά: Convection ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ (ΕΛ) Σειρά: Convection Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν από τη χρήση. Φυλάξτε αυτές τις οδηγίες για μελλοντική χρήση. Αυτές οι οδηγίες χρήσης ισχύουν για τα ακόλουθα

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα σιδερώματος με βάση ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ RL-DBST-1000

Σύστημα σιδερώματος με βάση ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ RL-DBST-1000 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ RL- Παρακαλώ πριν τη χρήση διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες χρήσης προσεκτικά και φυλάξτε τις για μελλοντική αναφορά. Οδηγίες Ασφαλείας Εάν το καλώδιο είναι κατεστραμμένο, πρέπει να αντικατασταθεί

Διαβάστε περισσότερα

GR Ηλεκτρικός βραστήρας μεταβλητής θερμοκρασίας

GR Ηλεκτρικός βραστήρας μεταβλητής θερμοκρασίας SWK 2090BK GR Ηλεκτρικός βραστήρας μεταβλητής θερμοκρασίας - 1 - GR Ηλεκτρικός βραστήρας μεταβλητής θερμοκρασίας Σημαντικές οδηγίες ασφάλειας ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΤΕ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ. Η παρούσα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΛΑΔΙΟΥ DRO-128M

ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΛΑΔΙΟΥ DRO-128M ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΛΑΔΙΟΥ DRO-128M (220-240V~50/60HZ 9 φέτες: 2000Watt 13 φέτες: 2500 Watt) ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και φυλάξτε τες για μελλοντική αναφορά Η εταιρία δεν

Διαβάστε περισσότερα

Αποχυμωτής R-434 Rohnson. Οδηγίες χρήσης. Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν λειτουργήσετε τη συσκευή.

Αποχυμωτής R-434 Rohnson. Οδηγίες χρήσης. Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν λειτουργήσετε τη συσκευή. Αποχυμωτής R-434 Rohnson Οδηγίες χρήσης Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν λειτουργήσετε τη συσκευή. Περιγραφή Συσκευής 1. Πιεστήρας 2.Διαφανές κάλυμμα 3. Φίλτρο αποχύμωσης 4. Βάση φίλτρου

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. Μοντέλο: VC1153. Ευχαριστούμε για την αγορά των προϊόντων μας. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή.

Οδηγίες χρήσης. Μοντέλο: VC1153. Ευχαριστούμε για την αγορά των προϊόντων μας. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή. Οδηγίες χρήσης Μοντέλο: VC1153 Ευχαριστούμε για την αγορά των προϊόντων μας. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή. Σελ. 1 από 7 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Για να μειώσετε τον κίνδυνο πυρκαγιάς,

Διαβάστε περισσότερα

Κατανάλωση Απορρυ. παντικό. στεγνώματος. Λεπτά 1) 4,0 0,03 14 ΟΧΙ. Ελαφρύ στέγνωμα X 10,0 0,85 100 X 11,0 0,80 30 ΟΧΙ.

Κατανάλωση Απορρυ. παντικό. στεγνώματος. Λεπτά 1) 4,0 0,03 14 ΟΧΙ. Ελαφρύ στέγνωμα X 10,0 0,85 100 X 11,0 0,80 30 ΟΧΙ. Σύντομος οδηγός αναφοράς Πίνακας ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΝΤΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΟΔΗΓΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ! Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ ΠΙΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Μπλέντερ Οδηγίες χρήσης R-533

Μπλέντερ Οδηγίες χρήσης R-533 Μπλέντερ Οδηγίες χρήσης R-533-1 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το προϊόν, παρακαλούμε διαβάστε όλες τις οδηγίες χρήσης και κρατήστε τες για μελλοντική αναφορά. 1. Αυτό το προϊόν

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρικός Στίφτης S1125JC. 220-240V~50Hz, 60W Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Ηλεκτρικός Στίφτης S1125JC. 220-240V~50Hz, 60W Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρικός Στίφτης S1125JC 220-240V~50Hz, 60W Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσεως, καθώς περιέχουν σημαντικές πληροφορίες για την ασφάλεια, χρήση και συντήρηση της συσκευής

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΨΥΚΤΗ ΝΕΡΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLWD-19PW

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΨΥΚΤΗ ΝΕΡΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLWD-19PW www.colorato.net Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΨΥΚΤΗ ΝΕΡΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLWD-19PW ιαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν χρησιµοποιήσετε την καινούρια σας συσκευή. ιατηρήστε τις οδηγίες σε ασφαλές και εύκολα προσβάσιµο

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Folio Folio Visio

Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Folio Folio Visio Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Folio Folio Visio Min. 15cm min 15cm min. 60cm min. 50cm min 15cm 1 220mm 2 3 4 5 6 342mm :6mm / L:35mm 7 1. Για την ασφάλεια σας Πριν θέσετε σε λειτουργία τη συσκευή,

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣHΣ Model No: AS8622 Ref. No: 857-8622 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Αυτή η συσκευή έχει σχεδιαστεί ΜΟΝΟ για οικιακή χρήση. Καμία ευθύνη δεν φέρει ο κατασκευαστής για βλάβη που προκλήθηκε από

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΑ *Παρακαλώ πολύ διαβάστε τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν Αγαπητέ καταναλωτή, Είναι πολύ σημαντικό να λειτουργήσετε τον απορροφητήρα κουζίνας σωστά, ώστε να τον

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Υγείας και Ασφάλειας και Εγκατάστασης

Οδηγός Υγείας και Ασφάλειας και Εγκατάστασης Οδηγός Υγείας και Ασφάλειας και Εγκατάστασης EL ΕΛΛΗΝΙΚΑ Οδηγός υγείας και ασφάλειας 3 Οδηγός εγκατάστασης 6 2 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ EL ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΡΕΙΤΕ Διαβάστε τις οδηγίες για την ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρική σκούπα για υγρό/στεγνο καθάρισμα και στάχτες DAMC-4343

Ηλεκτρική σκούπα για υγρό/στεγνο καθάρισμα και στάχτες DAMC-4343 Ηλεκτρική σκούπα για υγρό/στεγνο καθάρισμα και στάχτες DAMC-4343 1 Προσοχή: Πριν από το καθάρισμα ή τη συντήρηση της συσκευής, πρέπει να αποσυνδέσετε το φις από την πρίζα. Προσοχή: Πριν από τη συναρμολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Τοποθετήστε το προϊόν κάθετα σε μια σταθερή, επίπεδη επιφάνεια, όσο το δυνατόν πιο κοντά σε παράθυρο, κρατώντας μια ελάχιστη απόσταση 50 cm από τοίχους ή άλλα εμπόδια. Συνδέστε το

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ Περιεχόμενα Σελίδα Εισαγωγή 1 Τεχνικές προδιαγραφές θερμαντήρα νερού 2 Κύρια στοιχεία του θερμαντήρα νερού 3 Εξαρτήματα συστήματος 4 Τοποθέτηση συσκευής και οδηγίες εγκατάστασης

Διαβάστε περισσότερα

User s Manual. Εγχειρίδιο Χρήσης Ψυγείο - Καταψύκτης. Manual de Utilizare Frigider - Congelator. Bedienungsanleitung INVMS45A2 INVMS45A2-BS

User s Manual. Εγχειρίδιο Χρήσης Ψυγείο - Καταψύκτης. Manual de Utilizare Frigider - Congelator. Bedienungsanleitung INVMS45A2 INVMS45A2-BS INVMS45A2 INVMS45A2-BS User s Manual Refrigerator - Freezer Εγχειρίδιο Χρήσης Ψυγείο - Καταψύκτης Manual de Utilizare Frigider - Congelator Bedienungsanleitung Kühl-/Gefrierschrank English/Ελληνικά/Română/Deutsch

Διαβάστε περισσότερα

DUE-1238 ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

DUE-1238 ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ DUE-1238 ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Διαβάστε το εγχειρίδιο χρήσης προσεκτικά πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν για πρώτη φορά και φυλάξετε τη συσκευή σε ασφαλές μέρος, για να

Διαβάστε περισσότερα

ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: XB9115G

ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: XB9115G ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: XB9115G ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Όταν χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική συσκευή, πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βασικά μέτρα ασφαλείας: 1. Διαβάστε όλες τις οδηγίες. 2.

Διαβάστε περισσότερα

HOT AIR HAIRSTYLER HS 5523 ΕΛΛΗΝΙΚΑ

HOT AIR HAIRSTYLER HS 5523 ΕΛΛΗΝΙΚΑ HOT AIR HAIRSTYLER HS 5523 ΕΛΛΗΝΙΚΑ G F E A B C D 1 2 3 3 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 49-52 4 ΑΣΦΑΛΕΙΑ Έχετε υπόψη σας τις εξής πληροφορίες κατά τη χρήση της συσκευής: 7 Η συσκευή έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για οικιακή

Διαβάστε περισσότερα

Καθημερινή χρήση. Ποτέ μη χρησιμοποιείτε οινόπνευμα ή άλλους διαλύτες για να καθαρίσετε οποιοδήποτε μέρος των ηχείων!

Καθημερινή χρήση. Ποτέ μη χρησιμοποιείτε οινόπνευμα ή άλλους διαλύτες για να καθαρίσετε οποιοδήποτε μέρος των ηχείων! BeoLab 8002 Οδηγός Καθημερινή χρήση 3 Όταν ολοκληρώσετε την εγκατάσταση των ηχείων όπως περιγράφεται στις παρακάτω σελίδες, συνδέστε ολόκληρο το σύστημα στο ρεύμα. Η ενδεικτική λυχνία ανάβει κόκκινη,

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρικός φούρνος με δύο εστίες

Ηλεκτρικός φούρνος με δύο εστίες Ηλεκτρικός φούρνος με δύο εστίες Mdel : THEO47893 Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν από τη χρήση. 1 ΑΣΦΑΛΕΙΑ Αυτή η συσκευή λειτουργεί σε υψηλές θερμοκρασίες και μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα. Μην

Διαβάστε περισσότερα

NS2000 Ψεκαστήρας Μπαταρίας Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

NS2000 Ψεκαστήρας Μπαταρίας   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης NS2000 Ψεκαστήρας Μπαταρίας Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης πριν την λειτουργία. Προσοχή! Ο ψεκαστήρας έχει σχεδιαστεί για χρήση με χημικά που μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΑΣ ΧΕΡΙΩΝ TURBO ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ

ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΑΣ ΧΕΡΙΩΝ TURBO ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ www.colorato.net ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΑΣ ΧΕΡΙΩΝ TURBO ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLHD-140W CLHD-140S Προσοχή: Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο πριν την εγκατάσταση και τη χρήση ΓΕΝΙΚΑ 1. Είναι σημαντικό να κατανοηθούν πλήρως

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ DADOS 9-13 PLUS ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ

ΦΟΡΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ DADOS 9-13 PLUS ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΦΟΡΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ DADOS 9-13 PLUS ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Τοποθετήστε το προϊόν κάθετα σε μια σταθερή, επίπεδη επιφάνεια, όσο το δυνατόν πιο κοντά σε παράθυρο, κρατώντας μια ελάχιστη απόσταση 50 cm από

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗ ΧΡΗΣΗ Κατά την ηλεκτρική σύνδεση στην οθόνη θα εμφανιστούν οι προεπιλεγμένες στο εργοστάσιο θερμοκρασίες (-18 C και +5 C). Αν ενεργοποιηθεί το ηχητικό σήμα και αναβοσβήνει ο δείκτης θερμοκρασίας,

Διαβάστε περισσότερα

INSTRUCTIONS MANUAL VACUUM CLEANER MOD. R-185

INSTRUCTIONS MANUAL VACUUM CLEANER MOD. R-185 INSTRUCTIONS MANUAL VACUUM CLEANER MOD. R-185 3 Περιγραφή συσκευής A Πέλµα σκουπίσµατος B Τηλεσκοπικός σωλήνας C Εύκαµπτος σωλήνας D Ρυθµιστής αέρα E Άνω άκρο εύκαµπτου σωλήνα F Μπουτόν αυτόµατης περιτύλιξης

Διαβάστε περισσότερα

Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας

Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας Παρακαλούμε διαβάστε τις παρακάτω πληροφορίες για να εξασφαλίσετε τη σωστή λειτουργία του μηχανήματος. 1 Διαβάστε το εγχειρίδιο προσεκτικά πριν συνδέσετε το μηχάνημα. 2

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης για ψεκαστήρα πλάτης μπαταρίας 16Lt

Οδηγίες χρήσης για ψεκαστήρα πλάτης μπαταρίας 16Lt Οδηγίες χρήσης για ψεκαστήρα πλάτης μπαταρίας 16Lt Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Art Nr.:010395 Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης πριν την λειτουργία. Προσοχή! Ο ψεκαστήρας έχει

Διαβάστε περισσότερα

Λειτουργία Παστεριωτή Milky FJ100 PF

Λειτουργία Παστεριωτή Milky FJ100 PF Λειτουργία Παστεριωτή Milky FJ100 PF Τοποθετήστε τον παστεριωτή πάνω στο τραπέζι ή σε επίπεδη σταθερή επιφάνεια. Προτείνεται η παροχή νερού να μην είναι πάνω από 2 μέτρα μακριά. Ο παστεριωτής θα πρέπει

Διαβάστε περισσότερα