Οικονομική Κρίση; Ωραία!!!

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Οικονομική Κρίση; Ωραία!!!"

Transcript

1

2 Οικονομική Κρίση; Ωραία!!! Θα σου περιγράψω μία εικόνα. Είμαστε οικογενειακώς βουτηγμένοι στα χρέη. Ο πατέρας μου έχει εγκαταλείπει την χώρα προσπαθώντας να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στην Αγγλία. Πίσω στην Ελλάδα έχουμε μείνει τρεις. Εγώ, η μητέρα μου και η αδερφή μου. Η αδερφή μου σπουδάζει, εγώ πάω σχολείο και η μητέρα μου προσπαθεί να σώσει την επιχείρηση που βουλιάζει. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Τα τηλέφωνα χτυπάνε συνεχώς. Τράπεζες, κάρτες, ιδιώτες, όλοι θέλουν χρήματα. Δεν υπάρχει φράγκο. Ούτε για φαγητό. Η μητέρα μου δυσκολεύεται να σηκώσει τέτοιο βάρος. Τις περισσότερες φορές τα μάτια της είναι βουρκωμένα. Την βλέπω να κλαίει και μου ματώνει η καρδιά. Προσπαθώ να βοηθήσω καθαρίζοντας τα Σαββατοκύριακα πολυκατοικίες. Λένε πως η δουλειά δεν είναι ντροπή όμως εγώ δεν μπορώ να το δω έτσι. Ντρέπομαι. Με βλέπει ο κόσμος που μπαινοβγαίνει στις πολυκατοικίες και νιώθω πως με κοιτάει υποτιμητικά. Προφανώς είναι ιδέα μου, όμως η ψυχολογική μου κατάσταση κάνει την δουλειά ακόμα πιο δύσκολη. Αυτή την εποχή, το να καθαρίζεις σκάλες είναι κάπως υποτιμητικό. Κοντεύουμε να αλλάξουμε αιώνα! Έχουμε 1994! Ενώ η Ελληνική οικονομία αναπτύσσεται, η οικογενειακή μου οικονομία καταρρέει. Σήμερα, το 2012, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ενώ η Ελληνική οικονομία βυθίζεται σε ύφεση, η προσωπική μου οικονομία ανθίζει. Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν κάτι. Η επιτυχία της επιχείρησής σου δεν έχει να κάνει με την οικονομία.

3 Ναι, η οικονομία πάει από το κακό στο χειρότερο, όμως αυτό είναι καλό. Ναι είναι Θετικό! Καταλαβαίνω πως αυτό ίσως είναι ότι πιο τρελό έχεις ακούσει τελευταία, όμως πίστεψέ με είναι πέρα για πέρα αληθινό. Η κρίση φέρνει τεράστιες ευκαιρίες. Πρώτον, αν το δούμε ιστορικά, οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι έχουν προκύψει μέσα από τέτοιες οικονομικές συνθήκες. Δεύτερον, δημιουργεί μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς για σένα. Όλοι είναι τόσο φοβισμένοι, που είτε κρύβονται στις σπηλιές τους είτε κάνουν σπασμωδικές κινήσεις οι οποίες σπάνια αποδίδουν. Σε τέτοιες εποχές είναι πολύ πιο εύκολο να προσπεράσεις τον ανταγωνισμό από ότι είναι σε συνθήκες οικονομικής άνθησης. Μάλιστα, όχι μόνο να τον προσπεράσεις, αλλά να τον κυκλώσεις να τον υπερπηδήσεις, να τον εξαφανίσεις. Τρίτον, ο κόσμος ακόμα ξοδεύει χρήματα. Σίγουρα λιγότερα από όσα ξόδευε παλαιότερα, όμως ακόμα το κάνει, σε ένα σωρό προϊόντα. Ξέρω πως οι ειδήσεις παρουσιάζουν μία εικόνα τραγική. Αυτή είναι η δουλειά τους. Να πουλάνε φόβο. Αν θέλεις να ξεφύγεις από όλα αυτά κλείσε την τηλεόραση και έλα να σου δείξω πως θα δημιουργήσεις έσοδα, τα οποία δεν τα είχες ούτε στην εποχή της οικονομική άνθησης. Προσωπικά το 2012 μέχρι στιγμής είναι η πιο επικερδής χρονιά μου και το έχω καταφέρει με τις ιδέες που θα γνωρίσεις στις επόμενες σελίδες. Με λίγα λόγια ο σκοπός αυτής της αναφοράς είναι να σου φέρει χρήματα. Γιατί να με ακούσεις Από μικρός είχα μεγάλες βλέψεις στην ζωή μου. Πάντα ήθελα να ζήσω ευτυχισμένος, να ασχοληθώ με κάτι που αγαπάω και να κερδίζω αρκετά χρήματα από αυτό. Η τυπική ζωή του μέσου Έλληνα, με μία τυπική δουλειά και ένα τυπικό μισθό δεν μου φαινόταν ποτέ ελκυστική. Δεν κατηγορώ όσους ζούνε μία τέτοια ζωή, απλά δεν είναι αυτό που ήθελα για μένα. Είμαι οπαδός του σκεπτικού πως δεν πρέπει να αντιμετωπίζεις την ζωή σαν να είναι δοκιμαστικός γύρος.

4 Σαν να μπορείς να τρέξεις μία φορά, να δεις πως θα πάει και να ξανατρέξεις. Ζούμε μόνο μία φορά και όσα όνειρα έχουμε πρέπει να παλέψουμε για να τα πετύχουμε. Ως οπαδός αυτής της ιδέας προσπάθησα να βρω τι είναι αυτό που θέλω να κάνω και πίστεψέ με δεν ήταν καθόλου εύκολο. Λεπτομέρειες θα συζητήσουμε μια άλλη φορά. Για την ώρα να σου πω πως μετά από πολύμηνη έρευνα κατέληξα στο marketing και συγκεκριμένα στο internet marketing. Έβλεπα, σωστά όπως αποδείχθηκε, πως το μέλλον βρίσκεται στο internet. Παρόλο που η εκτίμησή μου ήταν σωστή, δυσκολεύτηκα πάρα πολύ να ξεκινήσω. Ξόδευα πολλές ώρες μπροστά από τον υπολογιστή και τίποτα από όσα έκανα δεν έπιανε. Σε κάποιο σημείο ένιωθα πως είχα πιάσει πάτο. Ένιωθα πως δεν είμαι αρκετά έξυπνος για να το πετύχω. Τελικά τα κατάφερα και σήμερα λειτουργώ μία πολύ επιτυχημένη internet marketing επιχείρηση. Την internet wizards. Είμαι πολύ παθιασμένος με το marketing. Μέχρι στιγμής, μόνο μέσα στο 2012, έχω ξοδέψει περισσότερα από 5,000 ευρώ σε εκπαίδευση πάνω στο marketing. Παρακολουθώ τους καλύτερους και αυτό όπως και να το κάνουμε κοστίζει. Για μένα η γνώση είναι ιερή. Η μελέτη δεν θα σταματήσει ποτέ. Πρώτα από όλα είμαι μαθητής και μετά οτιδήποτε άλλο. Όταν βρίσκεσαι δίπλα σε ιερά τέρατα του marketing, όπως ο Dan Kennedy και ο Jay Abraham, αρχίζεις να βλέπεις τα πράγματα διαφορετικά. Βλέπεις όλες αυτές τις επιχειρήσεις να κλείνουν και αναρωτιέσαι. Μα γιατί δεν κάνουν αυτό ή το άλλο; Αν ήξεραν πως θα μπορούσαν με απλές στρατηγικές να πλημμυρίσουν τις επιχειρήσεις τους με κόσμο Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισα να γράψω αυτή την αναφορά.

5 Νιώθω πως πρέπει να μοιραστώ αυτές τις ιδέες, πέρα από τους πελάτες μου, αλλά και με τον υπόλοιπο κόσμο. Ο τίτλος αυτής της αναφοράς είναι πώς να τριπλασιάσεις τους πελάτες σου σε 60 ημέρες ή λιγότερο. Ας δούμε λοιπόν το πώς. Το μυστικό Η πραγματικότητα είναι πως οι περισσότερες επιχειρήσεις αποτυγχάνουν επειδή οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν ιδέα από marketing. Είναι σαν να προσπαθείς να οδηγήσεις ένα αυτοκίνητο χωρίς να ξέρεις πώς να το κάνεις. Ναι, σε μία αλάνα ίσως να είναι εφικτό, όμως μόλις οι εξωτερικές συνθήκες αλλάξουν, μόλις τα πράγματα δυσκολέψουν και η αλάνα μετατραπεί σε δρόμο με αυτοκίνητα και κίνηση, θα τρακάρεις. Στην σημερινή οικονομία, αν δεν ξέρεις να οδηγείς, θα πρέπει να είσαι πολύ τυχερός για να μην τρακάρεις. Φαντάσου την οικονομία πριν από 3 χρόνια σαν μία αλάνα και την οικονομία σήμερα σαν το κέντρο της Αθήνας. Το μυστικό είναι πως δεν χρειάζεται να οδηγάς σαν το Schumacher για να μην τρακάρεις. Απλά θέλει λίγο προσοχή. Οι βασικές αρχές Όπως λέει και ο Jay Abraham, υπάρχουν 3 βασικοί τρόποι για να αυξήσεις τα έσοδα μίας επιχείρησης. 1) Με αύξηση των πελατών Ναι, ξέρω πως είναι αυτονόητο, όμως οφείλω να το αναφέρω. Αυτό που δεν είναι και τόσο αυτονόητο είναι πως αυτός είναι ο δυσκολότερος τρόπος για να αυξήσεις τα έσοδα. Το να αυξήσεις τους πελάτες συνήθως κοστίζει. 2) Με το να αυξήσεις το ποσό της κάθε συναλλαγής Αν αυξήσεις το ποσό της κάθε συναλλαγής από πχ 30 ευρώ σε 50 ευρώ θα έχεις επιτύχει ένα τεράστιο άλμα στις πωλήσεις. Προσοχή! Λέγοντας αύξηση του ποσού της συναλλαγής δεν εννοώ την αύξηση της τιμής. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι.

6 3) Αύξηση της συχνότητας αγοράς από τον πελάτη Αν για παράδειγμα ένας πελάτης αγοράζει κάτι από την επιχείρησή σου κάθε 6 μήνες και καταφέρεις να μειώσεις αυτό τον χρόνο στους 3 μήνες, θα έχεις διπλασιάσει τις πωλήσεις. Σε αυτή την αναφορά θα ασχοληθούμε με το πώς θα αυξήσεις τους πελάτες. Τα υπόλοιπα θα τα συζητήσουμε σε μελλοντική αναφορά. Πώς να αυξήσεις τους πελάτες Για να αυξήσεις τους πελάτες θα χρειαστείς μία marketing στρατηγική. Ας δούμε πως καταστρώνεις μία τέτοια στρατηγική. Το κατάλληλο marketing κατά την γνώμη μου για μία μικρομεσαία επιχείρηση ονομάζεται direct response marketing. Πρόκειται για το marketing που προσπαθεί να προκαλέσει μία επιθυμητή πράξη. Να κάνει τον υποψήφιο πελάτη να σηκώσει το χέρι και να πει, ενδιαφέρομαι! Τέτοια παραδείγματα είναι τα διαφημιστικά μηνύματα που λαμβάνεις του στυλ: Πάρε τηλέφωνο τώρα, κάνε click εδώ, στείλε τον κωδικό σου στο 4545 κλπ. Σε αντίθεση με το παραδοσιακό marketing, το direct response marketing είναι μετρήσιμο και μπορεί να κατευθυνθεί σε group ατόμων που είναι πιθανόν να το αποδεχθούν. Επειδή μπορεί να σε μπέρδεψα ας το ξεκαθαρίσουμε λίγο με ένα παράδειγμα. Ας δούμε πως συμπεριφέρεται μία εταιρία ελαστικών σαν την Michelin. Η Michelin θα πάει σε κάθε μεγάλο αθλητικό γεγονός και θα διαφημίσει τα ελαστικά της. Δεν έχει βέβαια καμία ψευδαίσθηση πως στο ημίχρονο θα τρέξουν 35,000 άτομα να αγοράσουν λάστιχα. Αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι να συνδέσουν το όνομα Michelin, με τα θετικά συναισθήματα που αισθάνεται εκείνη την στιγμή ο θεατής, έτσι ώστε μετά από καιρό που θα χρειάζεται να αγοράσει λάστιχα, ο συσχετισμός Michelin με την θετική ανάμνηση του αθλητικού γεγονότος, να τον κάνουν να αγοράσει λάστιχα της Michelin. Πρόκειται για marketing υψηλού ρίσκου, το οποίο μπορούν να ακολουθήσουν οι μεγάλες επιχειρήσεις, σε καμία περίπτωση όμως οι μικρομεσαίες.

7 Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα πρέπει να ξοδέψουν 1 ευρώ για διαφήμιση και να το έχουν πάρει πίσω αν όχι το ίδιο βράδυ, το πολύ μέχρι την άλλη μέρα το μεσημέρι. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, χρειάζονται να εφαρμόσουν marketing που να είναι γρήγορο και απολύτως μετρήσιμο. Θα πρέπει να γνωρίζουν τι τους απέφερε κάθε ευρώ που έχουν ξοδέψει και ο μοναδικός τρόπος για να το πετύχεις αυτό είναι με το direct response marketing. Το μυστικό της επιτυχίας σε ένα τέτοιο marketing βρίσκεται στο τρίγωνο: Μήνυμα, Κοινό, Μέσο. Ας δούμε κάθε ένα χωριστά. Το Μήνυμα Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δυσκολεύονται, είναι γιατί δεν έχουν ένα μοναδικό ελκυστικό μήνυμα να μεταφέρουν. Στην γλώσσα του marketing το μήνυμα αυτό ονομάζεται USP (Unique Selling Proposition). Το μήνυμα θα πρέπει να απαντάει ξεκάθαρα στο ερώτημα: «Γιατί να επιλέξω εσένα και όχι κάποιον ανταγωνιστή σου;» Η απάντηση δεν θα πρέπει να είναι του στυλ: «Επειδή είμαστε καλύτεροι». Τέτοιου είδους γενικότητες δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. Οι υποψήφιοι πελάτες απλά αγνοούν τέτοιου είδους μηνύματα. Για να κατανοήσεις καλύτερα την σημασία της USP, θα σου πω μια ιστορία. Μία φορά και έναν καιρό στην Αμερική ήταν 2 αδέλφια και αποφάσισαν να ανοίξουν μία πιτσαρία. Τα πράγματα δεν πήγαν όπως περίμεναν με αποτέλεσμα να αρχίσουν να χάνουν χρήματα. Ο ένας αδελφός, πούλησε το μερίδιό του στον άλλον για αντάλλαγμα ένα VW σκαραβαίο και το έσκασε στο ηλιοβασίλεμα. Αυτή ίσως είναι μέχρι σήμερα η χειρότερη ανταλλαγή που έχει γίνει ποτέ. Ο άλλος αδελφός, αποφάσισε να επιμείνει και να κάνει το μαγαζί να δουλέψει. Δημιούργησε λοιπόν μία USP.

8 «Ζεστή και φρέσκια πίτσα στον χώρο σου, σε 30 λεπτά ή λιγότερο, εγγυημένα!» Πρόκειται για την Dominos, μία αυτοκρατορία η οποία χτίστηκε πάνω στην συγκεκριμένη USP. Ας την μελετήσουμε λίγο. Πρώτα από όλα περιέχει στενή και οριοθετημένη τοποθέτηση. Δεν μιλάει ούτε για πεντανόστιμη πίτσα, ούτε για κάποια μυστική σάλτσα που ανακαλύφθηκε σε κάποια σπηλιά της Σικελίας από ένα Σικελό μοναχό. Φρέσκια και ζεστή πίτσα. Απλά και συγκεκριμένα. Πρώτα από όλα αυτό είναι που θέλουμε όταν παραγγέλνουμε πίτσα. Να είναι φρέσκια και ζεστή. Οπότε μία USP θα πρέπει να περιέχει μία στενή και οριοθετημένη τοποθέτηση. Δεύτερον, θα πρέπει να είναι συγκεκριμένη. Παράδοση σε 30 λεπτά. Ούτε γρήγορα, ούτε σύντομα, ούτε κάποτε. Οπότε θα πρέπει να περιέχει κάποιο συγκεκριμένο όφελος για τον πελάτη. Τρίτον, παράδοση σε 30 λεπτά ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ. Η λέξη «εγγυημένα» είναι πανίσχυρη. Μπορείς να εγγυηθείς το αποτέλεσμα του προϊόντος ή της υπηρεσίας σου; Αν όχι, τότε τι είναι αυτό που θα μπορείς να εγγυηθείς; Ανακεφαλαιώνω: Το 3 στοιχεία για την σμίλευση μίας USP. Στενή και συγκεκριμένη οριοθέτηση Συγκεκριμένη Και εγγυημένη Αν σμιλεύσεις σωστά την USP, θα δεις την επιχείρησή σου να μεταμορφώνεται σε σημείο που δεν θα το πιστεύεις. Αυτή είναι μία συγκεκριμένη τεχνική για να σμιλεύσεις μία USP. Υπάρχουν αρκετές, απλά αυτή πιστεύω μπορεί να εφαρμοστεί από τις περισσότερες επιχειρήσεις. Την ίδια τακτική ακολούθησα και εγώ για τον τίτλο αυτής της αναφοράς.

9 Πώς να τριπλασιάσεις τους πελάτες σου, σε 60 ημέρες ή λιγότερο, εγγυημένα. Ποτέ δεν θα σου πω να εφαρμόσεις κάτι που δεν το χρησιμοποιώ και εγώ. Οτιδήποτε σου προτείνω, το έχω δοκιμάσει και ξέρω πως δουλεύει. Το Κοινό Το δεύτερο κομμάτι, είναι το κοινό το οποίο θα στοχεύσει το μήνυμα. Η στόχευση του κοινού είναι ίσως το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι. Προσπαθούν να κάνουν το μήνυμα ελκυστικό για όλους και στο τέλος καταλήγουν να μην είναι ελκυστικό για κανέναν. Στο παράδειγμα της Dominos, το μήνυμα ήταν ελκυστικό, επειδή στόχευε και το κατάλληλο κοινό. Η πρώτη πιτσαρία της Dominos ήταν πολύ κοντά σε μία φοιτητική εστία. Οι φοιτητές στις εστίες συνηθίζουν να καπνίζουν παράνομες ουσίες, οι οποίες δημιουργούν την ανάγκη για μεγάλη κατανάλωση φαγητού, την οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι σε θέση να βγουν έξω και να αγοράσουν. Η USP της Dominos ήταν για αυτούς πολύ μα πολύ ελκυστική. Το ΠΟΙΟΣ λοιπόν είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της εξίσωσης. Ας δούμε ένα άλλο παράδειγμα. Πριν από μερικά χρόνια είχε επισκεφτεί έναν πολύ μεγάλο marketer, αν θυμάμαι καλά τον Joe Polish, ο ιδιοκτήτης μίας εταιρίας καθαρισμού χαλιών. Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης χρησιμοποιούσε μία ακολουθία από γράμματα για να προωθήσει την επιχείρησή του. Είχε διαλέξει λοιπόν έναν συγκεκριμένο ταχυδρομικό κωδικό, που βρισκόταν κοντά στην επιχείρησή του και είχε ξεκινήσει την αλληλογραφία. Το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Καμία απολύτως ανταπόκριση. Πήγε λοιπόν στον συγκεκριμένο marketer για να ανακαλύψει το πρόβλημα. Ο marketer έριξε μια ματιά πρώτα στο μήνυμα. Το μήνυμα ήταν μια χαρά, οπότε το πρόβλημα πρέπει να ήταν το κοινό. Πήραν το αυτοκίνητο και πήγαν να δουν την περιοχή που αντιστοιχούσε στον ταχυδρομικό κωδικό. Αυτό που αντίκρισαν ήταν παραμελημένα φτωχά σπίτια, με κόσμο να πίνει μπύρα από το κουτάκι στο πεζοδρόμιο.

10 Κοίτα τους καλά του είπε. Σου μοιάζουν για αυτούς που θα πλήρωναν για τον καθαρισμό του χαλιού τους; Στην καλύτερη περίπτωση να αγοράσουν τίποτα χημικά και να προσπαθήσουν να το κάνουν μόνοι τους. Ακόμα και το τελειότερο μήνυμα να έχεις, αν αυτό απευθυνθεί σε λάθος κόσμο, δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Το Μέσο Στις μέρες μας έχεις πάρα πολλές επιλογές. Εφημερίδες, περιοδικά, τηλεόραση, ραδιόφωνο, internet, χρυσός οδηγός κλπ. Η επιλογή του μέσου είναι εύκολη υπόθεση. Το μήνυμα που σμίλευσες και το κοινό που επέλεξες να στοχεύσεις θα σε οδηγήσει. Αν για παράδειγμα, έχεις ένα προϊόν που στοχεύει σε πολύ πλούσιο κόσμο, δεν θα επιλέξεις ούτε το ραδιόφωνο, ούτε το χρυσό οδηγό. Πιθανότατα θα βάλεις μία αγγελία στο executive terminal του αεροδρομίου ή στο newsletter της Ferrari ή της Porsche. Το κοινό που στοχεύεις θα σε οδηγήσει στο σωστό μέσο. Ένα μέσο που προσωπικά χρησιμοποιώ αρκετά είναι οι διαφημίσεις του Facebook. Το Facebook χρησιμοποιεί τα προσωπικά στοιχεία των μελών του για να στοχεύσει τις διαφημίσεις. Έτσι, όταν δημιουργείς μία διαφήμιση στο Facebook, μπορείς να επιλέξεις ακριβώς το προφίλ του ανθρώπου που θέλεις να στοχεύσεις με την διαφήμιση. Μπορείς να επιλέξεις, ηλικία, περιοχή, ενδιαφέροντα κλπ. Το Facebook θα προβάλει την διαφήμιση, μόνο σε όσους ταιριάζουν στο προφίλ που έχεις δημιουργήσει. Ένα άλλο πλεονέκτημα των διαφημίσεων στο internet, είναι πως πληρώνεις με βάση την απόδοση. Αυτό σημαίνει πως σου δίνεται η δυνατότητα να πληρώνεις μόνο για κάθε click που γίνεται στην διαφήμιση και όχι για κάθε προβολή της διαφήμισης. Δηλαδή αν η διαφήμιση προβληθεί 100 φορές και γίνουν σε αυτή 5 clicks, θα πληρώσεις μόνο για τα 5 αυτά clicks. Το κόστος επίσης είναι σχετικά μικρό. Ο μέσος όρος του κόστους είναι στα 0,10 ευρώ το click.

11 Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις διαφημίσεις του Google AdWords. Εδώ η στόχευση γίνεται διαφορετικά. Γίνεται με 2 τρόπους. Είτε μέσω της αναζήτησης της Google, είτε μέσω ιστοσελίδων, που προβάλλουν διαφημίσεις της Google. Με 1 ο τρόπο μπορείς να στοχεύσεις κόσμο που ψάχνει για αυτό που πουλάς. Όταν πάει κάποιος στην Google και γράψει «αγορά μονοπέτρου» πιθανόν να ψάχνει να αγοράσει ένα μονόπετρο. Το AdWords σου δίνει την δυνατότητα να προβάλλεις το μήνυμά σου για την συγκεκριμένη φράση. Με τον 2 ο τρόπο, την προβολή δηλαδή διαφημίσεων σε websites, η στόχευση γίνεται σύμφωνα με το κοινό των ιστοσελίδων αυτών. Εξηγούμαι Ας υποθέσουμε πως πουλάς κυνηγητικό εξοπλισμό. Θα πρέπει να βρεις ιστοσελίδες σχετικές με το κυνήγι και να προβάλλεις το μήνυμά σου στις ιστοσελίδες αυτές. Από την στιγμή που οι επισκέπτες των ιστοσελίδων αυτών ενδιαφέρονται για το κυνήγι, πιθανότατα να ενδιαφέρονται και για τα προϊόντα σου. Ας δούμε μία συγκεκριμένη στρατηγική γύρω από τις διαφημίσεις του Facebook ή του Google AdWords. Μία πολύ αποτελεσματική στρατηγική Προβάλω λοιπόν μία διαφήμιση στο Facebook και προσπαθώ να προκαλέσω το click. Πρόκειται για τυπικό direct response marketing. Προσπαθώ να προκαλέσω μία πράξη. Το click. Όποιος κάνει λοιπόν click στην διαφήμιση, μεταφέρεται σε μία σελίδα η οποία προσφέρει ένα δώρο. Για να λάβει το δώρο, θα πρέπει να εισάγει σε μία φόρμα κάποια στοιχεία. Το ποια στοιχεία θα ζητήσεις έχει σχέση με το τι πουλάς. Εγώ ζητάω μόνο το όνομα και το . Κατά κανόνα, όσα περισσότερα στοιχεία ζητάς, τόσο μικρότερη ανταπόκριση θα έχεις. Ανακεφαλαιώνω.

12 Προβάλεις μία διαφήμιση στο Facebook η οποία υπόσχεται ένα δώρο. Όποιος κάνει click σε αυτή την διαφήμιση, κατευθύνεται σε μία σελίδα η οποία έχει ως μοναδικό σκοπό να συλλέξει τα στοιχεία του επισκέπτη. Η σελίδα αυτή στην γλώσσα του marketing, ονομάζεται squeeze page και μοιάζει κάπως έτσι: Μπορεί να μοιάζει και κάπως έτσι:

13 Σου θυμίζει τίποτα; Πιθανότατα γράφτηκες σε μία τέτοια σελίδα για να λάβεις την αναφορά που διαβάζεις αυτή την στιγμή. Δεν το παίζω έξυπνος. Ο λόγος που περιγράφω την καμπάνια στην οποία συμμετείχες, είναι για να σου δείξω πως πρώτον κάνω όσα λέω και δεύτερον επειδή την έζησες είναι πολύ πιο εύκολο να καταλάβεις τι λέω. Θα μπορούσα να περιγράψω μία άσχετη καμπάνια, όμως δεν θα την κατανοούσες στον ίδιο βαθμό. Λοιπόν, συνεχίζω Από εκεί και πέρα έχεις τα στοιχεία του υποψήφιου πελάτη, ο οποίος είναι πλέον ζεστός, έχει δείξει ότι ενδιαφέρεται και μπορείς να τον προσεγγίσεις. Ας δούμε ένα παράδειγμα. Ας υποθέσουμε πως είσαι οδοντίατρος και προβάλεις μία διαφήμιση που προσφέρει δωρεάν λεύκανση ή δωρεάν καθαρισμό. Όποιος κάνει click στην διαφήμιση, κατευθύνεται σε μία σελίδα που του ζητάει το όνομα και το τηλέφωνο του.

14 Στην συνέχεια το ιατρείο επικοινωνεί με τον πελάτη και κλείνει ραντεβού για την δωρεάν λεύκανση. Όλος ο κόπος γίνεται για να μπει ο πελάτης στο ιατρείο. Μόλις συμβεί αυτό είναι πλέον στο χέρι του ιατρού να πουλήσει επιπλέον υπηρεσίες. Συνήθως ο πελάτης μπαίνει στο ιατρείο για λεύκανση και φεύγει με σφράγισμα. Έχω στήσει μία τέτοια καμπάνια με οδοντίατρο και του έλυσα το πελατειακό πρόβλημα για μήνες. Αν δεν έχεις κάποια υπηρεσία να προσφέρεις δωρεάν, μπορείς να προσφέρεις πληροφορίες. Η μέθοδος αυτή ονομάζεται information marketing και είναι πανίσχυρη. Ας την γνωρίσουμε. Το κλειδί για το θησαυροφυλάκιο Το information marketing πραγματικά ανοίγει δρόμους. Είχα χρόνια να δω τόσο μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία. Πρόκειται για το marketing του 21 ου αιώνα. Άκουσα κάποιον πρόσφατα να λέει πως «κάθε marketer, πλέον θα πρέπει να είναι και information marketer». Έχει απόλυτο δίκιο. Σε λίγο θα το συνειδητοποιήσεις και εσύ. Το information marketing προσφέρει 2 δυνατότητες. Η πρώτη είναι η δημιουργία προϊόντων και η δεύτερη η δημιουργία πληροφοριακών widgets που σε φέρνουν κοντά με τον πελάτη. Ας τις δούμε πιο αναλυτικά. Προσωπικά, όπως θα έχεις καταλάβει χρησιμοποιώ και τους 2 τρόπους. Η μικρή αναφορά που διαβάζεις αυτή την στιγμή είναι μία τέτοια προσπάθεια. Είναι ένα PDF αρχείο το οποίο το κατεβάζει όποιος θέλει και το διαβάζει από τον υπολογιστή του. Με το information marketing κερδίζω αρκετές χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα και το καλύτερο είναι πως δεν απαιτεί τίποτα για να ξεκινήσεις. Ούτε κεφάλαιο ούτε προσωπικό, απολύτως τίποτα. Το όλο σύστημα βασίζεται στην δημιουργία πληροφοριακών προϊόντων, τα οποία να μπορούν να διανεμηθούν δωρεάν.

15 Αν λοιπόν έχεις εξειδικευμένη γνώση ή είσαι διατεθειμένος να την αποκτήσεις, μπορείς να συσκευάσεις την γνώση αυτή σε προϊόντα και να τα πουλάς μέσω internet. Σκέψου το λίγο. Πώς να χάσεις κιλά ή πώς να αποκτήσεις κοιλιακούς ή πως θα γίνεις καλύτερος γονέας. Υπάρχουν χίλια δύο θέματα. Αν για παράδειγμα δημιουργήσεις ένα membership website για το πώς να μάθεις κιθάρα με 27 ευρώ το μήνα συνδρομή και έχεις 100 μέλη, θα κερδίζεις 2,700 ευρώ κάθε μήνα. Αν τα 100 άτομα σου φαίνονται πολλά, είναι γιατί δεν έχεις ιδέα από marketing. Το marketing όμως δεν είναι θέμα ταλέντου. Είναι κάτι που μαθαίνεται και μάλιστα μαθαίνεται σχετικά γρήγορα. Φαντάζομαι έχεις δει τα 3 videos που περιγράφουν αναλυτικά την συγκεκριμένη ευκαιρία. Πιθανόν να έχεις αγοράσει και τον βήμα προς βήμα ηλεκτρονικό οδηγό που σε παίρνει από το χέρι και σου δείχνει πώς να δημιουργήσεις με αυτόν τον τρόπο ένα σημαντικό εισόδημα μέσω internet. Αν δεν έχεις αυτό το πλήρες σύστημα στα χέρια σου, μπορείς να το έχεις σήμερα από το ακόλουθο link: Σε αυτό το link θα έχεις την ευκαιρία να το αποκτήσεις με όλα τα bonuses. Αν έχεις λάβει αυτή την αναφορά επειδή σου την έδωσε κάποιος φίλος και σε ενδιαφέρει να δεις τα videos, πήγαινε στο και συμπλήρωσε την φόρμα εγγραφής που βρίσκεται στα δεξιά της οθόνης. Ας δούμε τώρα τον δεύτερο τρόπο. Όπως έχω αναφέρει, ο δεύτερος τρόπος έχει να κάνει με την δημιουργία πληροφοριακών widgets που σε φέρνουν κοντά με τον πελάτη. Ας δούμε ένα παράδειγμα. Ας υποθέσουμε πως πουλάς δαχτυλίδια αρραβώνων. Η συνηθισμένη τακτική είναι να δημοσιεύσεις μία αγγελία η οποία να κατευθύνει κόσμο στο site. Πρόκειται για τακτική καταδικασμένη σε αποτυχία.

16 Αν πουλούσες δαχτυλίδια αρραβώνων και ερχόσουν σε μένα, θα σου έλεγα να κάνεις το εξής. Να γράψεις μία μικρή αναφορά με τίτλο «7 πράγματα που πρέπει να μάθεις πριν αγοράσεις ένα μονόπετρο» ή «7 μεγάλα λάθη που κάνουν όσοι αγοράζουν δαχτυλίδια αρραβώνων». Στην συνέχεια, θα σου έλεγα, αντί για το website σου, να διαφημίσεις την συγκεκριμένη ΔΩΡΕΑΝ αναφορά. Προσφέρεις λοιπόν την αναφορά με αντάλλαγμα το ή το τηλέφωνο του επισκέπτη. Αν προσωπικά έψαχνα να αγοράσω ένα τέτοιο δαχτυλίδι και έπεφτα σε μία τέτοια αναφορά, θα την διάβαζα οπωσδήποτε. Μέσα από μία τέτοια αναφορά έχεις την ευκαιρία να έρθεις κοντά με τον πελάτη. Αντί για κάποιος που προσπαθεί κάτι να του πουλήσει, μετατρέπεσαι σε κάποιον που προσπαθεί να τον βοηθήσει. Μέσα από μια τέτοια αναφορά έχεις την δυνατότητα να προτείνεις και κάποια προϊόντα. Επίσης σου προσφέρεται η δυνατότητα επικοινωνίας μαζί του από την στιγμή που έχεις το ή το τηλέφωνό του. Είναι στο χέρι σου Ξέρεις πλέον πώς να τριπλασιάσεις τους πελάτες σου. Μην αμφιβάλεις, η εξίσωση είναι απλή. Αν σμιλεύσεις το κατάλληλο μήνυμα και στοχεύσεις το κατάλληλο κοινό με το κατάλληλο μέσο, θα τους τριπλασιάσεις και μάλιστα εύκολα. Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να φτάσεις καν σε τέτοιο νούμερο για να δεις μια τεράστια διαφορά στην επιχείρησή σου. Ανέφερα στην αρχή πως οι βασικοί τρόποι για να αυξήσεις τα έσοδα μιας επιχείρησης είναι τρεις: 1. Αύξηση των πελατών 2. Αύξηση του όγκου της συναλλαγής 3. Αύξηση της συχνότητας που αγοράζουν οι πελάτες Αν λοιπόν αυξήσεις τον αριθμό των πελατών κατά 40%, τον όγκο της συναλλαγής κατά 40% και την συχνότητα αγοράς κατά 40% θα έχεις τριπλασιάσει τα έσοδά σου. Είναι απολύτως εφικτό.

17 Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να εφαρμόσεις όσα έμαθες. Η δύναμη της γνώσης βρίσκεται στην εφαρμογή και όχι στην κατοχή. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που αφιέρωσες διαβάζοντας αυτή την αναφορά. Ελπίζω να βοήθησα. Τα λέμε σύντομα

Οι τίτλοι είναι πολύ σημαντικοί στο internet marketing

Οι τίτλοι είναι πολύ σημαντικοί στο internet marketing Οι τίτλοι είναι πολύ σημαντικοί στο internet marketing Ο τίτλος έχει μεγάλο αντίκτυπο στον ψηφιακό κόσμο. Μπορείς να αυξήσεις κατακόρυφα την ανταπόκριση βελτιστοποιώντας τον τίτλο είτε αυτός βρίσκεται

Διαβάστε περισσότερα

Ο Απόλυτος Τρόπος Για Να Εκμεταλλευτείς Το Internet

Ο Απόλυτος Τρόπος Για Να Εκμεταλλευτείς Το Internet ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ Ο Απόλυτος Τρόπος Για Να Εκμεταλλευτείς Το Internet Κυριαρχία Μέσω Internet Ταμπακάς Γεώργιος ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΕΣΩ INTERNET Μία «Επαναστατική» Μέθοδος και ένας Super Επικερδής και Αυτοματοποιημένος

Διαβάστε περισσότερα

INTERNET MARKETING ---------- Πώς Να Το Εκμεταλλευτείς Αποτελεσματικά Για Να Φέρεις Μία Σταθερή Ροή Πελατών. MakeMoneyOnline.gr!

INTERNET MARKETING ---------- Πώς Να Το Εκμεταλλευτείς Αποτελεσματικά Για Να Φέρεις Μία Σταθερή Ροή Πελατών. MakeMoneyOnline.gr! INTERNET MARKETING Πώς Να Το Εκμεταλλευτείς Αποτελεσματικά Για Να Φέρεις Μία Σταθερή Ροή Πελατών SOURCE CONTAC T ABOU T ---- MakeMoneyOnline.gr! (*) Κλείσε κινητά, internet, πάρε χαρτί, στυλό και ετοιμάσου

Διαβάστε περισσότερα

Αύξηση πελατών. Λίγα λόγια για Επιτυχημένες προωθήσεις

Αύξηση πελατών. Λίγα λόγια για Επιτυχημένες προωθήσεις Αύξηση πελατών Λίγα λόγια για Επιτυχημένες προωθήσεις Βελτίωση των προωθήσεων σας Εισαγωγή Συγκρίνετε τι σας συμφέρει Αποτέλεσμα και επανάληψη Υπάρχουν δυνατότητες για όλες τις επιχειρήσεις Εισαγωγή πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. ''

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. '' 1. '' Τίποτα δεν είναι δεδομένο. '' 2. '' Η μουσική είναι η τροφή της ψυχής. '' 3. '' Να κάνεις οτι έχει νόημα για σένα, χωρίς όμως να παραβιάζεις την ελευθερία του άλλου. '' 4. '' Την πραγματική μόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

WEB MARKETING ---------- Ο Καλύτερος Τρόπος Για Να Δημιουργήσεις Την Δική Σου Ηλεκτρονική Επιχείρηση!

WEB MARKETING ---------- Ο Καλύτερος Τρόπος Για Να Δημιουργήσεις Την Δική Σου Ηλεκτρονική Επιχείρηση! WEB MARKETING Ο Καλύτερος Τρόπος Για Να Δημιουργήσεις Την Δική Σου Ηλεκτρονική Επιχείρηση! Υπάρχει κρίση αυτή την στιγμή αλλά εγώ λέω να μην συμμετάσχω. Άγνωστος ---- ABOUT CONTACT SOURCE MakeMoneyOnline.gr!

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Εργασία για το σπίτι. Απαντούν μαθητές του Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Εργασία για το σπίτι. Απαντούν μαθητές του Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Εργασία για το σπίτι Απαντούν μαθητές του Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης 1 ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Απαντά η Μαρίνα Βαμβακίδου Ερώτηση 1. Μπορείς να φανταστείς τη ζωή μας χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Ο Μικρός Πρίγκιπας έφτασε στη γη. Εκεί είδε μπροστά του την αλεπού. - Καλημέρα, - Καλημέρα, απάντησε ο μικρός πρίγκιπας, ενώ έψαχνε να βρει από πού ακουγόταν η

Διαβάστε περισσότερα

Οι αριθμοί σελίδων με έντονη γραφή δείχνουν τα κύρια κεφάλαια που σχετίζονται με το θέμα. ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑ

Οι αριθμοί σελίδων με έντονη γραφή δείχνουν τα κύρια κεφάλαια που σχετίζονται με το θέμα. ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑ Τί σε απασχολεί; Διάβασε τον κατάλογο που δίνουμε παρακάτω και, όταν συναντήσεις κάποιο θέμα που απασχολεί κι εσένα, πήγαινε στις σελίδες που αναφέρονται εκεί. Διάβασε τα κεφάλαια, που θα βρεις σ εκείνες

Διαβάστε περισσότερα

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups INTERVIEWS REPORT February / March 2012 - Partner: Vardakeios School of Hermoupolis - Target group: Immigrants, women 1 η συνέντευξη Από την Αλβανία Το 2005 Η γλώσσα. Ήταν δύσκολο να επικοινωνήσω με τους

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ (Αόρατος) ΑΦΗΓΗΤΗΣ: Κάποτε στη γη γεννήθηκε το Όνειρο. Το όνομά του δεν ήταν έτσι, όμως επειδή συνεχώς ονειρευόταν, όλοι το φώναζαν Όνειρο. Δεν ήταν κάτι το σπουδαίο, ήταν σαν

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Beginners

Modern Greek Beginners 2016 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Modern Greek Beginners ( Section I Listening) Transcript Familiarisation Text Καλημέρα. Καλημέρα σας. Μπορώ να σας βοηθήσω; Ήρθα να πάρω αυτό το δέμα. Σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό

Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό - Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό μου να παίξουμε; Αν θέλει, ναι. Προσπάθησε να μην

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις. Α ομάδα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα

Διαβάστε περισσότερα

1) Γιατί ασχοληθήκατε με το Έργο EduRom

1) Γιατί ασχοληθήκατε με το Έργο EduRom Στις 28 Φεβρουαρίου, δύο από τους εθελοντές του Edurom από το Μεσογειακό Σχολείο της Ταρραγόνα βρέθηκαν στην Ημέρα Εκπαίδευσης του «Δικτύου για τη δημοκρατική εκπαίδευση των ενηλίκων: μπροστά με τη δύναμη

Διαβάστε περισσότερα

Μεγάλο βραβείο, μεγάλοι μπελάδες. Μάνος Κοντολέων. Εικονογράφηση: Τέτη Σώλου

Μεγάλο βραβείο, μεγάλοι μπελάδες. Μάνος Κοντολέων. Εικονογράφηση: Τέτη Σώλου Συλλογή Περιστέρια 148 Εικονογράφηση εξωφύλλου: Εύη Τσακνιά 1. Το σωστό γράψιμο Έχεις προσέξει πως κάποια βιβλία παρακαλούμε να μην τελειώσουν ποτέ κι άλλα, πάλι, από την πρώτη κιόλας σελίδα τα βαριόμαστε;

Διαβάστε περισσότερα

Οι προσωπικοί στόχοι καθενός μπορούν κατά καιρούς να αποτελούν και να καθορίζουν το success story της ζωής του για μια μικρή ή μεγάλη περίοδο.

Οι προσωπικοί στόχοι καθενός μπορούν κατά καιρούς να αποτελούν και να καθορίζουν το success story της ζωής του για μια μικρή ή μεγάλη περίοδο. 1 3 1 Οι προσωπικοί στόχοι καθενός μπορούν κατά καιρούς να αποτελούν και να καθορίζουν το success story της ζωής του για μια μικρή ή μεγάλη περίοδο. Η επίτευξη του εκάστοτε στόχου είναι η αυταπόδεικτη

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας 18 Ιανουαρίου 2013 A2 Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Διαβάζετε

Διαβάστε περισσότερα

«Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr»

«Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr» Επεξήγηση web site με λογικό διάγραμμα «Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr» Web : www.e-base.gr E-mail : support@e-base.gr Facebook : Like Twitter : @ebasegr Πολλοί άνθρωποι

Διαβάστε περισσότερα

«Γκρρρ,» αναφωνεί η Ζέτα «δεν το πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι μεταξύ τους!»

«Γκρρρ,» αναφωνεί η Ζέτα «δεν το πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι μεταξύ τους!» 26 σχεδιασε μια ΦωτογρΑΦιΑ τήσ προσκλήσήσ που ελαβεσ Απο τον ΔΑσκΑλο σου. παρουσιασε το λογοτυπο και το σλογκαν που χρήσιμοποιει το σχολειο σου για τήν εβδομαδα κατα τήσ παρενοχλήσήσ. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Co-funded by the European Union Quest

Co-funded by the European Union Quest 1 Καλωσορίσατε στο παιχνίδι "Δώσε το στον επόμενο". Co-funded by the European Union Ένα εργαλείο για να σας βοηθήσει να γνωρίσετε μια δικαιοσύνη φιλική προς το παιδί Παίκτες Ηλικία 14-18 4-6 Χρονών Βάλτε

Διαβάστε περισσότερα

Πώς γράφεις αυτές τις φράσεις;

Πώς γράφεις αυτές τις φράσεις; Πρόλογος Όταν ήμουν μικρός, ούτε που γνώριζα πως ήμουν παιδί με ειδικές ανάγκες. Πώς το ανακάλυψα; Από τους άλλους ανθρώπους που μου έλεγαν ότι ήμουν διαφορετικός, και ότι αυτό ήταν πρόβλημα. Δεν είναι

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Beginners

Modern Greek Beginners 2017 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Modern Greek Beginners ( Section I Listening) Transcript Familiarisation Text Τι θέλεις να σπουδάσεις του χρόνου; Θέλω να γίνω φαρμακοποιός. Σε ποιο πανεπιστήμιο;

Διαβάστε περισσότερα

Θέλετε να βελτιώσετε την επιχείρηση σας; Βελτιώστε το Marketing!!!

Θέλετε να βελτιώσετε την επιχείρηση σας; Βελτιώστε το Marketing!!! Θέλετε να βελτιώσετε την επιχείρηση σας; Βελτιώστε το Marketing!!! ΕΠΑΓΓΕΜΑΤΙΑΣ ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΑΣΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ (Π.Χ. ΔΙΚΑΣΚΩ) ΤΡΕΞΟΥΜΕ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Τι συμβαίνει: Άνθρωποι που ξεκινούν

Διαβάστε περισσότερα

Στέφανος Λίβος: «Η συγγραφή δεν είναι καθημερινή ανάγκη για μένα. Η έκφραση όμως είναι!»

Στέφανος Λίβος: «Η συγγραφή δεν είναι καθημερινή ανάγκη για μένα. Η έκφραση όμως είναι!» Ημερομηνία 27/4/2015 Μέσο Συντάκτης Link www.thinkover.gr Ανδριάνα Βούτου http://www.thinkover.gr/2015/04/27/stefanos-livos/ Στέφανος Λίβος: «Η συγγραφή δεν είναι καθημερινή ανάγκη για μένα. Η έκφραση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός επιτυχημένης καμπάνιας

Οδηγός επιτυχημένης καμπάνιας Οδηγός επιτυχημένης καμπάνιας Γειά! Σε ευχαριστούμε που θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο μαζί μας! Εδώ θα βρεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να κάνεις μια καταπληκτική κι επιτυχημένη καμπάνια. Με την

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -www.manolisischakis.gr για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -www.manolisischakis.gr για περισσότερη εκπαίδευση 1 Τέταρτο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-5 Ώρα για δράση... 6-14 Σημειώσεις... 15 2 Μάθημα Πέμπτο- Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθεις πώς να διαχειριστείς την λεπτή γραμμή

Διαβάστε περισσότερα

Eκπαιδευτικό υλικό. Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού. Σημαία στον ορίζοντα

Eκπαιδευτικό υλικό. Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού. Σημαία στον ορίζοντα Eκπαιδευτικό υλικό Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού Σημαία στον ορίζοντα Α) Συζητάμε για εμάς με αφορμή το κείμενο. 1. Τι δώρο θα ονειρευόσουν εσύ να βρεις μέσα σε ένα κουτί; 2. Τι δώρο πιστεύεις ότι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ Καταρχάς, βασική προϋπόθεση για το κλείσιμο μιας συνάντησης είναι να έχουμε εξακριβώσει και πιστοποιήσει ότι μιλάμε με τον υπεύθυνο που λαμβάνει μια απόφαση συνεργασίας ή επηρεάζει

Διαβάστε περισσότερα

Τα 5 Μεγαλύτερα Μυστικά ενός Επιτυχημένου Επιχειρηματία

Τα 5 Μεγαλύτερα Μυστικά ενός Επιτυχημένου Επιχειρηματία Τα 5 Μεγαλύτερα Μυστικά ενός Επιτυχημένου Επιχειρηματία E B O O K Λ Ι Γ Α Λ Ο Γ Ι Α Γ Ι Α Τ Ο Ν Ι Α Κ Ω Β Ο... Στην ηλικία των 24 ο Ιάκωβος έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο της Επιχειρηματικότητας και

Διαβάστε περισσότερα

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου - από τον Φουάτ σε τρεις εταιρίες χρήματα... μπλου μπρουμέλ, άλλη μια P.A κάπως έτσι και άλλη μία που μου είχες πει

Διαβάστε περισσότερα

0001 00:00:11:17 00:00:13:23. Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18. Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10. Ναι.

0001 00:00:11:17 00:00:13:23. Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18. Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10. Ναι. 0001 00:00:11:17 00:00:13:23 Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18 Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10 Ναι. 0004 00:01:06:17 00:01:07:17 Σου έδειξα τη φωτογραφία; 0005 00:01:07:17 00:01:10:10

Διαβάστε περισσότερα

Πως λειτουργεί το Affiliate Marketing

Πως λειτουργεί το Affiliate Marketing Σε αυτή την αναφορά θα γνωρίσετε την καλύτερη μέθοδο για να κερδίζετε ένα πολύ σεβαστό εισόδημα κάθε μήνα, το affiliate marketing. Το affiliate marketing προσφέρει την δυνατότητα να ξεκινήσει κανείς από

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη του Νικόλα Σμυρνάκη στην Εφημερίδα Ρεπόρτερ και στην Άντρη Κούννου

Συνέντευξη του Νικόλα Σμυρνάκη στην Εφημερίδα Ρεπόρτερ και στην Άντρη Κούννου Ημερομηνία 28/3/2106 Μέσο Συντάκτης Link http://www.islandofman.me/ Άντρυ Κούννου http://www.islandofman.me/interviews/i-epitychia-kryvotan-sto-komodino-mou/ Συνέντευξη του Νικόλα Σμυρνάκη στην Εφημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας. Αξιολόγηση Ικανοτήτων

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας. Αξιολόγηση Ικανοτήτων 3 Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας Αξιολόγηση Ικανοτήτων Αξιολόγηση Ικανοτήτων Γενική Περιγραφή της Ενότητας: Αυτή η ενότητα στοχεύει στην αξιολόγηση των ηγετικών ικανοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

e-seminars Εξυπηρετώ 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων

e-seminars Εξυπηρετώ 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων e-seminars Πρωτοποριακή Συνεχής Επαγγελματική και Προσωπική Εκπαίδευση Επαγγελματική Βελτίωση Εξυπηρετώ 1 e Seminars Copyright Seminars & Consulting Page 1 Περιεχόμενα 1. Η εξυπηρέτηση ως το πλέον δυναμικό

Διαβάστε περισσότερα

9 απλοί τρόποι να κάνεις μία γυναίκα να μην μπορεί να σε βγάλει από το μυαλό της

9 απλοί τρόποι να κάνεις μία γυναίκα να μην μπορεί να σε βγάλει από το μυαλό της Όσο δύσκολα και μυστήρια πλάσματα κι αν είναι οι γυναίκες, πίστεψέ με θέλουν απλά πράγματα για να τις εντυπωσιάσεις. Και τις περισσότερες φορές αυτά τα απλά είναι και τα αυτονόητα. Τώρα γιατί οι άντρες

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Επιμέλεια εργασίας: Παναγιώτης Γιαννόπουλος Περιεχόμενα Ερώτηση 1 η : σελ. 3-6 Ερώτηση 2 η : σελ. 7-9 Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 2 Ερώτηση 1 η Η συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα

Πριν γράψω το όνομά μου στον πίνακα θέλω να με ενημερώσετε αν έχετε σκοπό να το χρησιμοποιήετε αργότερα!

Πριν γράψω το όνομά μου στον πίνακα θέλω να με ενημερώσετε αν έχετε σκοπό να το χρησιμοποιήετε αργότερα! Πριν γράψω το όνομά μου στον πίνακα θέλω να με ενημερώσετε αν έχετε σκοπό να το χρησιμοποιήετε αργότερα! GDPR: Η επόμενη μέρα! Ανδρέας Σ. Κωνσταντινίδης Εμπορικός Διευθυντής Yuboto Ltd 22-25 Μιάου 2018:

Διαβάστε περισσότερα

1 η ΕΝΟΤΗΤΑ. Δημιουργώντας εισόδημα online. Internet Μια αγορά συνεχιζόμενης ανάπτυξης. Πλεονεκτήματα

1 η ΕΝΟΤΗΤΑ. Δημιουργώντας εισόδημα online. Internet Μια αγορά συνεχιζόμενης ανάπτυξης. Πλεονεκτήματα 1 η ΕΝΟΤΗΤΑ Δημιουργώντας εισόδημα online Internet Μια αγορά συνεχιζόμενης ανάπτυξης Οι περισσότεροι σε αυτόν τον χώρο θα χαίρονταν να ακούσουν τους άλλους να λένε: «Είναι πολύ αργά τώρα, υπάρχει πολύς

Διαβάστε περισσότερα

Το φυλλάδιο αναφέρεται σε προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζεις στο χώρο του σχολείου και προτείνει λύσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν...

Το φυλλάδιο αναφέρεται σε προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζεις στο χώρο του σχολείου και προτείνει λύσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν... Σχολείο Το φυλλάδιο αναφέρεται σε προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζεις στο χώρο του σχολείου και προτείνει λύσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν... ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Πληροφορίες για το φυλλάδιο Το σχολείο αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

Για αυτό τον μήνα έχουμε συνέντευξη από μία αγαπημένη και πολυγραφότατη συγγραφέα που την αγαπήσαμε μέσα από τα βιβλία της!

Για αυτό τον μήνα έχουμε συνέντευξη από μία αγαπημένη και πολυγραφότατη συγγραφέα που την αγαπήσαμε μέσα από τα βιβλία της! Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ: ΓΙΩΤΑ ΦΩΤΟΥ Για αυτό τον μήνα έχουμε συνέντευξη από μία αγαπημένη και πολυγραφότατη συγγραφέα που την αγαπήσαμε μέσα από τα βιβλία της! Πείτε μας λίγα λόγια

Διαβάστε περισσότερα

Ανδρέας Αρματάς Φραντσέσκα Ασσιρέλλι

Ανδρέας Αρματάς Φραντσέσκα Ασσιρέλλι Ανδρέας Αρματάς Φραντσέσκα Ασσιρέλλι Η Λελέκα δεν είναι μόνη Πολλά παιδιά ταλαιπωρούνται από φοβίες και νιώθουν ανήμπορα να τις αντιμετωπίσουν. Υπάρχουν όμως και πολλά παιδιά που ξεπερνούν τελικά τους

Διαβάστε περισσότερα

1 / 15 «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο για τους µαθητές της 3 ης Γυµνασίου. Μάρτιος 2007

1 / 15 «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο για τους µαθητές της 3 ης Γυµνασίου. Μάρτιος 2007 1 / 15 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Έρευνα υποστηριζόµενη από τη Γενική ιεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισµού της Ε.Ε., στο πλαίσιο του προγράµµατος Σωκράτης «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. Έκδοση και ημερομηνία: Στοιχεία Οργανισμού. Όνομα Οργανισμού / Επιχείρησης: (Διεύθυνση): (Ημερομηνία έναρξης Επιχείρησης):

ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. Έκδοση και ημερομηνία: Στοιχεία Οργανισμού. Όνομα Οργανισμού / Επιχείρησης: (Διεύθυνση): (Ημερομηνία έναρξης Επιχείρησης): ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Έκδοση και ημερομηνία: Στοιχεία Οργανισμού Όνομα Οργανισμού / Επιχείρησης: (Διεύθυνση): (Τ.Κ.): Τηλέφωνο: (Ημερομηνία έναρξης Επιχείρησης): (Νομική Υπόσταση): (Κύριες Δραστηριότητες):

Διαβάστε περισσότερα

WEB MARKETING ---------- Ο Καλύτερος Τρόπος Για Να Δημιουργήσεις Την Δική Σου Ηλεκτρονική Επιχείρηση!

WEB MARKETING ---------- Ο Καλύτερος Τρόπος Για Να Δημιουργήσεις Την Δική Σου Ηλεκτρονική Επιχείρηση! WEB MARKETING Ο Καλύτερος Τρόπος Για Να Δημιουργήσεις Την Δική Σου Ηλεκτρονική Επιχείρηση! Υπάρχει κρίση αυτή την στιγμή αλλά εγώ λέω να μην συμμετάσχω. Άγνωστος ---- ABOUT CONTACT SOURCE MakeMoneyOnline.gr!

Διαβάστε περισσότερα

Εμπιστεύομαι τον εαυτό μου! Είμαι παρόν στη ζωή. Εμπιστεύομαι τη ζωή! Είμαι εγώ και είμαι καλά. Επιλέγω να κοιτάζω με όμορφο τρόπο τον εαυτό μου

Εμπιστεύομαι τον εαυτό μου! Είμαι παρόν στη ζωή. Εμπιστεύομαι τη ζωή! Είμαι εγώ και είμαι καλά. Επιλέγω να κοιτάζω με όμορφο τρόπο τον εαυτό μου Εμπιστεύομαι τον εαυτό μου! Είμαι παρόν στη ζωή Επιλέγω να κοιτάζω με όμορφο τρόπο τον εαυτό μου Εμπιστεύομαι τη ζωή! Έφτασα εδώ με το ένστικτό μου, κι αυτό ξέρει Είμαι εγώ και είμαι καλά Κάθε εμπόδιο

Διαβάστε περισσότερα

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο 4 Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο Σεβάχ. Για να δει τον κόσμο και να ζήσει περιπέτειες.

Διαβάστε περισσότερα

κι η τιμωρία των κατηγορουμένων. Βέβαια, αν δεν έχεις πάρει καθόλου βάρος, αυτό θα σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος

κι η τιμωρία των κατηγορουμένων. Βέβαια, αν δεν έχεις πάρει καθόλου βάρος, αυτό θα σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος 14 Φτάνοντας λοιπόν ο Νικήτας σε μια από τις γειτονικές χώρες, εντυπωσιάστηκε από τον πλούτο και την ομορφιά της. Πολλά ποτάμια τη διέσχιζαν και πυκνά δάση κάλυπταν τα βουνά της, ενώ τα χωράφια ήταν εύφορα

Διαβάστε περισσότερα

Ιδέες των μαθητών της ΣΤ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Athener Schule

Ιδέες των μαθητών της ΣΤ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Athener Schule Ιδέες των μαθητών της ΣΤ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Athener Schule Γεια σας! Δεν ξέρω αν έχετε και εσείς το ίδιο πρόβλημα με εμένα... Οι φίλοι μου είναι πολύ απρόσεκτοι όταν σερφάρουν στο διαδίκτυο.

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Ειρήνη Σταματούδη, LL.M., Ph.D. Διευθύντρια Ο.Π.Ι.

Εισαγωγή. Ειρήνη Σταματούδη, LL.M., Ph.D. Διευθύντρια Ο.Π.Ι. Εισαγωγή Ο οδηγός που κρατάς στα χέρια σου είναι μέρος μιας σειράς ενημερωτικών οδηγών του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Σκοπό έχει να δώσει απαντήσεις σε κάποια βασικά ερωτήματα που μπορεί να έχεις

Διαβάστε περισσότερα

1 / 13 «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο για τους µαθητές της 5 ης ηµοτικού. Μάρτιος 2007

1 / 13 «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο για τους µαθητές της 5 ης ηµοτικού. Μάρτιος 2007 1 / 13 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Έρευνα υποστηριζόµενη από τη Γενική ιεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισµού της Ε.Ε., στο πλαίσιο του προγράµµατος Σωκράτης «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

«Tα 14 Πράγματα που Κάνουν οι Καταπληκτικοί Γονείς», από την ψυχολόγο-συγγραφέα Dr. Λίζα Βάρβογλη!

«Tα 14 Πράγματα που Κάνουν οι Καταπληκτικοί Γονείς», από την ψυχολόγο-συγγραφέα Dr. Λίζα Βάρβογλη! «Tα 14 Πράγματα που Κάνουν οι Καταπληκτικοί Γονείς», από την ψυχολόγο-συγγραφέα Dr. Λίζα Βάρβογλη! Οι καταπληκτικοί γονείς κάνουν καταπληκτικά πράγματα! Και δεν εννοώ περίπλοκα, δύσκολα, ή κάτι τέτοιο,

Διαβάστε περισσότερα

Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος :11

Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος :11 Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2017-11:11 Από τη Μαίρη Γκαζιάνη Ο ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει γράψει περίπου

Διαβάστε περισσότερα

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς A...Τα αισθήματα και η ενεργεία που δημιουργήθηκαν μέσα μου ήταν μοναδικά. Μέσα στο γαλάζιο αυτό αυγό, ένιωσα άτρωτος, γεμάτος χαρά και αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Μ Α

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Πατρών Μεταπτυχιακό Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

Πανεπιστήμιο Πατρών Μεταπτυχιακό Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστήμιο Πατρών Μεταπτυχιακό Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Μελέτη με θέμα: Διερεύνηση του βαθμού ανάπτυξης εμπιστοσύνης και ασφάλειας στην καθημερινή χρήση του διαδικτύου Ερωτηματολόγιο 1. Πόσο καιρό

Διαβάστε περισσότερα

Πώς να διαβάζεις στο σπίτι γρήγορα και αποτελεσματικά για μαθητές τάξης Teens 2 & 3 (B & C Senior)

Πώς να διαβάζεις στο σπίτι γρήγορα και αποτελεσματικά για μαθητές τάξης Teens 2 & 3 (B & C Senior) Πώς να διαβάζεις στο σπίτι γρήγορα και αποτελεσματικά για μαθητές τάξης Teens 2 & 3 (B & C Senior) Να ξεκινάς πάντα απο το κείμενο μέσα στο οποίο βρίσκεται η ιστορία (coursebook), το λεξιλόγιο και η γραμματική

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση προφορικού λόγου

Κατανόηση προφορικού λόγου Β1 (25 μονάδες) Διάρκεια: 25 λεπτά Ερώτημα 1 Θα ακούσετε δύο (2) φορές έναν συγγραφέα να διαβάζει ένα απόσπασμα από το βιβλίο του με θέμα τη ζωή του παππού του. Αυτά που ακούτε σας αρέσουν, γι αυτό κρατάτε

Διαβάστε περισσότερα

Άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στο εξωτερικό. Συμμετοχή σε ομαδικά συστήματα Λαϊκών και Εθνικών λαχείων. Bonus σύστασης.

Άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στο εξωτερικό. Συμμετοχή σε ομαδικά συστήματα Λαϊκών και Εθνικών λαχείων. Bonus σύστασης. ΤΑΛΑΝΤΟ: Αρχαίο νόμισμα Ικανότητες, Δυνατότητες, Χαρίσματα Αυξήστε τα Τάλαντά σας!!! Ασφαλίζοντας το αυτοκίνητό σας ή δίνοντας 10 ως έναντι ασφαλίστρων έχετε ΔΩΡΕΑΝ τις παρακάτω παροχές: Άνοιγμα τραπεζικού

Διαβάστε περισσότερα

Δεύτερη διδακτική πρόταση Έλεγχος επίδοσης στο σχολείο. 1 φωτοτυπία ανά μαθητή με τον έλεγχο παραγωγή προφορικού λόγου, παραγωγή γραπτού λόγου

Δεύτερη διδακτική πρόταση Έλεγχος επίδοσης στο σχολείο. 1 φωτοτυπία ανά μαθητή με τον έλεγχο παραγωγή προφορικού λόγου, παραγωγή γραπτού λόγου Κατανόηση προφορικού λόγου Επίπεδο B Δεύτερη διδακτική πρόταση Έλεγχος επίδοσης στο σχολείο Ενδεικτική διάρκεια: Ομάδα-στόχος: Διδακτικός στόχος: Στρατηγικές: Υλικό: Ενσωμάτωση δραστηριοτήτων: 1 διδακτική

Διαβάστε περισσότερα

Σχολείο: Τμήμα: Βαθμός στη φυσική αγωγή:

Σχολείο: Τμήμα: Βαθμός στη φυσική αγωγή: 1 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Ηλικία:. Φύλο: Αγόρι Κορίτσι Ασχολείσαι με κάποιο άθλημα εκτός σχολείου; ΝΑΙ ΟΧΙ Σχολείο: Τμήμα: Βαθμός στη φυσική αγωγή: Πόσο συμφωνείς με κάθε μία από τις παρακάτω προτάσεις; Βάλε σε

Διαβάστε περισσότερα

Η συγγραφέας Πένυ Παπαδάκη και το «ΦΩΣ ΣΤΙΣ ΣΚΙΕΣ» Σάββατο, 21 Νοεμβρίου :20

Η συγγραφέας Πένυ Παπαδάκη και το «ΦΩΣ ΣΤΙΣ ΣΚΙΕΣ» Σάββατο, 21 Νοεμβρίου :20 Η συγγραφέας Πένυ Παπαδάκη και το «ΦΩΣ ΣΤΙΣ ΣΚΙΕΣ» Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015-22:20 Από τη Μαίρη Γκαζιάνη «Μέσω της μυθοπλασίας, αποδίδω τη δικαιοσύνη που θα ήθελα να υπάρχει» μας αποκαλύπτει η συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα - για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -  για περισσότερη εκπαίδευση 1 Πρώτο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-6 Ώρα για δράση... 7-17 Σημειώσεις... 18 2 Μάθημα Πρώτο - Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθουμε το ένα ένα λάθος που στερεί από όλους

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και το δημοσιογράφο Μπ.

Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και το δημοσιογράφο Μπ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010 Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΟ ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ

ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΟ ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΟ ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΠΛΑΝΟ ΔΡΑΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ Κάντε μεγάλα όνειρα, και αυτό που ονειρεύεστε, αυτό θα γίνετε. James Allen As A Man Thinketh Γιατί Το Κάνεις Αυτό;?... 5 Δουλέψτε Πιο Σκληρά

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 2015 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΓΡΙΒΑ ΕΛΕΝΗ 5/2/2015 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αυτό το portfolio φτιάχτηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΑΓΙΩΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΣΡΙΟΤ. Δέκα ποιήματα για τον πατέρα μου. Αλκιβιάδη

ΠΑΝΑΓΙΩΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΣΡΙΟΤ. Δέκα ποιήματα για τον πατέρα μου. Αλκιβιάδη ΠΑΝΑΓΙΩΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΣΡΙΟΤ Αλκιβιάδη Θεσσαλονίκη Υεβρουάριος 2015 Παναγιώτα Παπαδημητρίου Αλκιβιάδη Θεσσαλονίκη Υεβρουάριος 2015 [3] Παναγιώτα Παπαδημητρίου Αφιερωμένο στον πατέρα μου Αλκιβιάδη Copyright

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ - Α,α,α,α,α,α,α! ούρλιαξε η Νεφέλη - Τρομερό! συμπλήρωσε η Καλλιόπη - Ω, Θεέ μου! αναφώνησα εγώ - Απίστευτα τέλειο! είπε η Ειρήνη και όλες την κοιτάξαμε λες και είπε

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 02

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 02 Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ

Διαβάστε περισσότερα

Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ... αχινό! Εκπαιδευτικός σχεδιασμός παιχνιδιού: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Βασιλική Νίκα.

Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ... αχινό! Εκπαιδευτικός σχεδιασμός παιχνιδιού: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Βασιλική Νίκα. Ήρθε ένας νέος μαθητής στην τάξη. Όλοι τον αποκαλούν ο «καινούριος». Συμφωνείς; 1 Δεν είναι σωστό να μη φωνάζουμε κάποιον με το όνομά του. Είναι σαν να μην τον αναγνωρίζουμε. Σωστά. Έχει όνομα και με αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Πριν απο λιγα χρονια ημουνα ακριβως σαν εσενα.

Πριν απο λιγα χρονια ημουνα ακριβως σαν εσενα. Πριν απο λιγα χρονια ημουνα ακριβως σαν εσενα. Ηξερα οτι υπαρχουν επαγγελματιες παιχτες που κερδιζουν πολλα χρηματα απο το στοιχημα και εψαχνα να βρω τη "μυστικη formula" 'Ετσι κ εσυ. Πηρες μια απο τις

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΑΤΡΙΚΟ 2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΘΕΑΤΡΙΚΟ 2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟ 2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΕΓΓΟΝΟΣ: Παππού, γιατί προτιμάς να βάζεις κανέλα και όχι κύμινο στα σουτζουκάκια; ΠΑΠΠΟΥΣ: Το κύμινο είναι κομματάκι δυνατό. Κάνει τους ανθρώπους να κλείνονται

Διαβάστε περισσότερα

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES.

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα

Διαβάστε περισσότερα

Το βιβλίο της Μ. Autism Resource CD v Resource Code RC115

Το βιβλίο της Μ. Autism Resource CD v Resource Code RC115 Το βιβλίο της Μ Γεια σας με λένε Μ. Είμαι 9 χρονών και μένω στο με τους γονείς μου και τα 2 αδέρφια μου, τον Γιάννη που είναι 10 και τον Βασίλη που είναι 3. Έχω κι ένα σκυλάκι που το λένε Κάντι και είναι

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία σημαντικού εισοδήματος.

Δημιουργία σημαντικού εισοδήματος. ΤΑΛΑΝΤΟ: Αρχαίο νόμισμα Ικανότητες, Δυνατότητες, Χαρίσματα Αυξήστε τα Τάλαντά σας!!! Ασφαλίζοντας το αυτοκίνητό σας ή δίνοντας 15 ως έναντι ασφαλίστρων και συστήνοντας 2 τουλάχιστον άτομα έχετε ΔΩΡΕΑΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ 6 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ 6 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ 6 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ Κριός Αυτή την εβδομάδα η δυναμικότητα που θα έχεις θα είναι πολύ μεγάλη και να ξέρεις ότι θα σου συμβαίνουν

Διαβάστε περισσότερα

Στην ηλεκτρονική φόρμα του ΑΣΕΠ στην κατηγορία Πρόσθετα Προσόντα (και αλλού) αναφέρει με κόκκινα γράμματα την λέξη Σημαντικό και εξηγεί ότι " Ο

Στην ηλεκτρονική φόρμα του ΑΣΕΠ στην κατηγορία Πρόσθετα Προσόντα (και αλλού) αναφέρει με κόκκινα γράμματα την λέξη Σημαντικό και εξηγεί ότι  Ο Πρώτον θεωρώ ότι πρέπει να έχει διαβάσει 3 πράγματα πριν πάει κάποιος να καταθέσει την αίτηση του. Το πρώτο και βασικότερο είναι ο Νόμος, το δεύτερο η προκήρυξη του ΑΣΕΠ και το τρίτο η πρόσκληση του Υπουργείου.

Διαβάστε περισσότερα

Co-funded by the European Union Quest. Quest

Co-funded by the European Union Quest. Quest 1 Καλωσορίσατε στο παιχνίδι "Δώσε το στον επόμενο!" Co-funded by the European Union Ένα εργαλείο για να σας βοηθήσει να γνωρίσετε μια δικαιοσύνη φιλική προς το παιδί Παίκτες Ηλικία 14-18 4-6 2 Χρονών Βάλτε

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β. Ερώτηση 1 α

ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β. Ερώτηση 1 α ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β Ερώτηση 1 α Το βιβλίο με τίτλο «Χάρτινη Αγκαλιά», της Ιφιγένειας Μαστρογιάννη, περιγράφει την ιστορία ενός κοριτσιού, της Θάλειας, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Φεύγει

Διαβάστε περισσότερα

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ»

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» «Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» ΚΕΦΆΛΑΙΟ 1 ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ τι πιστεύω για την εξαφάνιση, αλλά δώσε μου λίγο χρόνο. Όχι,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΡΒΙΣ ΒΑΤΣΑΚΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΕΡΒΙΣ ΒΑΤΣΑΚΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΣΕΡΒΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ένα καλό σέρβις είναι ένα από τα πιο σημαντικά χτυπήματα επειδή μπορεί να δώσει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στην αρχή του πόντου. Το σέρβις είναι το πιο σημαντικό

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα - για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -  για περισσότερη εκπαίδευση 1 Τρίτο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-6 Ώρα για δράση... 7-17 Σημειώσεις... 18 2 Μάθημα Τρίτο - Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθεις τις 7 συνήθειες των πετυχημένων ανθρώπων.

Διαβάστε περισσότερα

Μέσα από τη ζωγραφική, την κατασκευή ιστοριών και παραμυθιών βρήκαν από αρκετά έως πολύ τον τρόπο να εκφραστούν και να δημιουργήσουν.

Μέσα από τη ζωγραφική, την κατασκευή ιστοριών και παραμυθιών βρήκαν από αρκετά έως πολύ τον τρόπο να εκφραστούν και να δημιουργήσουν. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΤ2 Στο ΣΤ2 αξιολογήθηκαν 18 μαθητές Αυτό που τους άρεσε περισσότερο σ? αυτή την ομάδα ήταν η συνεργασία μεταξύ τους και το μοίρα σμα συναισθημάτων και εμπειριών

Διαβάστε περισσότερα

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός;

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός; 1 α) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. αν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

"Οι ερωτήσεις που ακολουθούν αφορούν την πρόσθετη διδασκαλία που παρακολουθείς αυτό το σχολικό έτος, στα σχολικά μαθήματα ή σε άλλα μαθήματα.

Οι ερωτήσεις που ακολουθούν αφορούν την πρόσθετη διδασκαλία που παρακολουθείς αυτό το σχολικό έτος, στα σχολικά μαθήματα ή σε άλλα μαθήματα. "Οι ερωτήσεις που ακολουθούν αφορούν την πρόσθετη διδασκαλία που παρακολουθείς αυτό το σχολικό έτος, στα σχολικά μαθήματα ή σε άλλα μαθήματα. Η διδασκαλία αυτή μπορεί να γίνεται στο σχολείο ή κάπου αλλού,

Διαβάστε περισσότερα

Το παραμύθι της αγάπης

Το παραμύθι της αγάπης Το παραμύθι της αγάπης Μια φορά και ένα καιρό, μια βασίλισσα έφερε στον κόσμο ένα παιδί τόσο άσχημο που σχεδόν δεν έμοιαζε για άνθρωποs. Μια μάγισσα που βρέθηκε σιμά στη βασίλισσα την παρηγόρησε με τούτα

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτινη αγκαλιά. Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου

Χάρτινη αγκαλιά. Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου Χάρτινη αγκαλιά Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου Εργασίες 1 α ) Κατά τη γνώμη μου, το βιβλίο που διαβάσαμε κρύβει στις σελίδες του βαθιά και πολύ σημαντικά μηνύματα, που η συγγραφέας θέλει να μεταδώσει

Διαβάστε περισσότερα

Ο δάσκαλος που με εμπνέει

Ο δάσκαλος που με εμπνέει Είναι πολύ σημαντικό για μένα η δασκάλα που μου κάνει μάθημα να με εμπνέει, γιατί έτσι θα ενδιαφέρομαι περισσότερο για τα μαθήματά μου και θα προσπαθώ να γίνομαι κάθε φορά καλύτερη. Θα προτιμούσα η δασκάλα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 1

ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 1 ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 1 ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ: Σεβασμός Κοινωνική δεξιότητα: Ακούω τον ομιλητή στο μάθημα Στόχοι μαθήματος: Ο μαθητής να: 1. Ονομάζει τα βασικά βήματα της κοινωνικής

Διαβάστε περισσότερα

Οι γνώμες είναι πολλές

Οι γνώμες είναι πολλές Η Ψυχολογία στη Φυσική Αγωγή στο πλαίσιο του σχολικού περιβάλλοντος ΚασταμονίτηςΚωνσταντίνος Ψυχολόγος Οι γνώμες είναι πολλές Πολλές είναι οι γνώμες στο τι προσφέρει τελικά ο αθλητισμός στην παιδική ηλικία

Διαβάστε περισσότερα

Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου. στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates

Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου. στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates Όνομα - Επώνυμο : Αναστασία Ζηκοπούλου Email: env08017@env.aegean.gr Ίδρυμα που πήγα (δώσε και ιστοσελίδα): The Hoge Veluwe National

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ. ΑΡΗΣ (Συναντώνται μπροστά στη σκηνή ο Άρης με τον Χρηστάκη.) Γεια σου Χρηστάκη, τι κάνεις;

ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ. ΑΡΗΣ (Συναντώνται μπροστά στη σκηνή ο Άρης με τον Χρηστάκη.) Γεια σου Χρηστάκη, τι κάνεις; ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΑΡΗΣ (Συναντώνται μπροστά στη σκηνή ο Άρης με τον Χρηστάκη.) Γεια σου Χρηστάκη, τι κάνεις; ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ Μια χαρά είμαι. Εσύ; ΑΡΗΣ Κι εγώ πολύ καλά. Πάρα πολύ καλά! ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ Σε βλέπω

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΟΥΛΗΤΙΚΕΣ ΕΝΔΟΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. Εισάγονται με τους συνδέσμους: ότι, πως, που

ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΟΥΛΗΤΙΚΕΣ ΕΝΔΟΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. Εισάγονται με τους συνδέσμους: ότι, πως, που ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΟΥΛΗΤΙΚΕΣ ΕΝΔΟΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Εισάγονται με τους συνδέσμους: ότι, πως, που Χρησιμοποιούνται ως 1. αντικείμενο σε ρήματα: λεκτικά: λέω, υπόσχομαι, ισχυρίζομαι, διδάσκω, ομολογώ,

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Ορθής Χρήσης Διαδικτύου

Πολιτική Ορθής Χρήσης Διαδικτύου Πολιτική Ορθής Χρήσης Διαδικτύου Θα χρησιμοποιώ το διαδίκτυο στο σχολείο μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς υπό την επίβλεψη κάποιου εκπαιδευτικού. Δεν θα αναρτώ προσωπικές μου πληροφορίες στο διαδίκτυο.

Διαβάστε περισσότερα

Τοπικό Σχέδιο Δράσης «Δίκτυο για την Κοινωνική Οικονομία και την Προώθηση στην Απασχόληση Γυναικών Επιστημόνων στο Θριάσιο Πεδίο»

Τοπικό Σχέδιο Δράσης «Δίκτυο για την Κοινωνική Οικονομία και την Προώθηση στην Απασχόληση Γυναικών Επιστημόνων στο Θριάσιο Πεδίο» Τοπικό Σχέδιο Δράσης «Δίκτυο για την Κοινωνική Οικονομία και την Προώθηση στην Απασχόληση Γυναικών Επιστημόνων στο Θριάσιο Πεδίο» * της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΘΡΙΑΣΊΑ- Νέες Γυναίκες της Επιστήμης στην

Διαβάστε περισσότερα

Καθηγητής: Λοιπόν, εδώ έχουμε δυο αριθμούς α και β. Ποιος είναι πιο μεγάλος. Λέγε Ελπίδα.

Καθηγητής: Λοιπόν, εδώ έχουμε δυο αριθμούς α και β. Ποιος είναι πιο μεγάλος. Λέγε Ελπίδα. ΠΕΜΠΤΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΡΙΟΥ ΤΜΗΜΑ Γ4 Καθηγητής: Λοιπόν, εδώ έχουμε δυο αριθμούς α και β. Ποιος είναι πιο μεγάλος. Λέγε Ελπίδα. Μαθήτρια: Δεν γνωρίζουμε. Ποιος συμφωνεί με την Ελπίδα; Χρύσα, συμφωνείς Χρύσα: Ναι.

Διαβάστε περισσότερα

CHIN ΡΑΔΙΟ. Dr. Love. Για τον Σπύρος Πήτερ Γούδας. Μετάφραση στα Ελληνικά απο την Ασπασια Κουρτεσιωτη

CHIN ΡΑΔΙΟ. Dr. Love. Για τον Σπύρος Πήτερ Γούδας. Μετάφραση στα Ελληνικά απο την Ασπασια Κουρτεσιωτη CHIN ΡΑΔΙΟ Dr. Love Για τον Σπύρος Πήτερ Γούδας Μετάφραση στα Ελληνικά απο την Ασπασια Κουρτεσιωτη Ο Dr. LOVE ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CHIN 1993 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ κ. ΣΠΥΡΟ-ΠΗΤΕΡ ΓΟΥΔΑ Tο

Διαβάστε περισσότερα

e-seminars Πουλάω 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων

e-seminars Πουλάω 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων e-seminars Πρωτοποριακή Συνεχής Επαγγελματική και Προσωπική Εκπαίδευση Επαγγελματική Βελτίωση Πουλάω 1 e Seminars Copyright Seminars & Consulting Page 1 Περιεχόμενα 1. Η καταναλωτική συμπεριφορά των πελατών

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ SPYROS KOUVELIS. PROGRAMME DIRECTOR, SDGs CENTRE FOR GOVERNANCE AND PUBLIC LAW, FORMER VICE-MINISTER FOR FOREIGN AFFAIRS, GREECE

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ SPYROS KOUVELIS. PROGRAMME DIRECTOR, SDGs CENTRE FOR GOVERNANCE AND PUBLIC LAW, FORMER VICE-MINISTER FOR FOREIGN AFFAIRS, GREECE THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ SPYROS KOUVELIS PROGRAMME DIRECTOR, SDGs CENTRE FOR GOVERNANCE AND PUBLIC LAW, FORMER VICE-MINISTER FOR FOREIGN AFFAIRS, GREECE TO GOVERNANCE AND REGIONAL ARTERIES FOR GROWTH: Europe

Διαβάστε περισσότερα