Τις λεπτομέρειες του προγράμματος θα τις ανακοινώσει ο αρμόδιος Υφυπουργός, ο κύριος Μπέζας.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Τις λεπτομέρειες του προγράμματος θα τις ανακοινώσει ο αρμόδιος Υφυπουργός, ο κύριος Μπέζας."

Transcript

1 Ακολουθούν τα πρακτικά της σημερινής συνέντευξης τύπου του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη: Σήμερα σας καλέσαμε εδώ για να παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο μέσω του ΕΣΠΑ ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο έχει να κάνει με την επαγγελματική κατάρτιση γιατρών και υγειονομικού προσωπικού, σε μία προσπάθεια να αξιοποιήσουμε τα χρήματα του ΕΣΠΑ και για την επαγγελματική κατάρτιση και για τη πρόσληψη νέων ανέργων γιατρών και λοιπού προσωπικού. Τις λεπτομέρειες του προγράμματος θα τις ανακοινώσει ο αρμόδιος Υφυπουργός, ο κύριος Μπέζας. Κος ΜΠΕΖΑΣ: Και επειδή ο αρμόδιος Υφυπουργός δεν μπορεί να μιλήσει, γιατί έχουμε μία ίωση, έψαχνα και γιατρό του ΕΟΠΥΥ να βρω και δεν έβρισκα. Αυτά του κάνανε χθες στη διαιτησία. Τον εκνευρίσανε. Μία μέρα έλειψα στις Βρυξέλλες και κοιτάχτε πως μου τον φέρανε πίσω. Κος ΜΠΕΖΑΣ: Την παρουσίαση την αναλυτική θα την κάνει ο κύριος Καλλίρης και ο κύριος Ζερβός από την αντίστοιχη υπηρεσία. Απλά εμείς να πούμε ότι όπως είπε και ο Υπουργός πριν, είναι μία δράση καινοτόμα. Απευθύνεται σε άνεργους επαγγελματίες του χώρου της υγείας, σε νέους δηλαδή άνεργους γιατρούς, νοσηλευτές, σε άνεργους ειδικοτήτων παραϊατρικών επαγγελμάτων, σε οικονομικό και διοικητικό προσωπικό νοσοκομείων και γενικότερα σε επαγγελματίες ανέργους του κλάδου της υγείας και ο στόχος είναι να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Είναι φανερό ότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει σημαντικά μία σειρά από κοινωνικοοικονομικούς παράγοντες και στον τομέα της υγείας, δηλαδή ως προς το θέμα της απασχόλησης και εδώ ακριβώς αυτό το γεγονός σηματοδοτεί μία στροφή προς τον τομέα της κατάρτισης. Προσπαθούμε δηλαδή μέσα από τη κατάρτιση να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε αυτοί οι άνεργοι αυτή τη στιγμή επαγγελματίες υγείας, να ενταχθούν στη συνέχεια στο σύστημα υγείας ως εργαζόμενοι. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανέργους, αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ, θα πρέπει να είναι απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ, και ο συνολικός προϋπολογισμός είναι ,00 ευρώ.

2 Όλα θα γίνουν ηλεκτρονικά. Οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά. Η επιλογή θα γίνει ηλεκτρονικά με μοριοδότηση. Τις λεπτομέρειες θα τις πει ο κύριος Καλλίρης και ο κύριος Ζερβός. Κος ΚΑΛΛΙΡΗΣ: Η στρατηγική του Υπουργείου Υγείας στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, θα είναι η υλοποίηση ενεργειών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης για ανέργους επαγγελματίες υγείας, με στόχο τη κοινωνική και οικονομική τους ένταξη. Θα υπάρξει θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση ανέργων που θα γίνει στα νοσοκομεία. Θα περιλαμβάνει αυτό το πρόγραμμα γιατρούς, νοσηλευτές, ειδικότητες παραϊατρικού προσωπικού και λοιπού οικονομικού - διοικητικού προσωπικού νοσοκομείων. Η υλοποίηση του προγράμματος είναι προγράμματα εναλλασσόμενης επαγγελματικής κατάρτισης έως ώρες. Ιδιαίτερη βαρύτητα στην υλοποίηση της πρακτικής άσκησης στα δημόσια νοσοκομεία, το οποίο θα διαρκέσει περίπου 6 μήνες. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν άνεργοι επαγγελματίες υγείας. Η αίτηση συμμετοχής σε ηλεκτρονική μορφή μέσω διαδικτύου στην ειδική ιστοσελίδα που θα ξεκινήσει να λειτουργεί. Ήδη έχουμε κάνει τις προεργασίες και τις προετοιμασίες από 9/12 που θα αρχίσει η υποβολή αιτήσεων, στο και νομίζω ότι είναι μία πρωτοβουλία του Υπουργείου να καταρτίσει επαγγελματίες υγείας, με θεωρητική αλλά και πρακτική επιμόρφωση. Είναι σημαντικό για εμάς και είναι μια πρωτοβουλία ώστε τα χρήματα του ΕΣΠΑ να τροφοδοτούνται πραγματικά σε ανθρώπους που έχουν τις ανάγκες μας αυτή την περίοδο και εμείς έχουμε τη δική τους ανάγκη για να καλύψουμε τις ανάγκες των δικών μας νοσοκομείων. Ο κος Ζερβός σαν υπεύθυνος της διαχειριστικής θα σας πει τα υπόλοιπα. Κος ΖΕΡΒΟΣ: Καλησπέρα σας. Σε τεχνικό επίπεδο η συγκεκριμένη πράξη, τα συγκεκριμένα προγράμματα κατάρτισης θα υλοποιηθούν σε όλη τη χώρα. Έχουν διαπιστωθεί ανάγκες για πρακτική άσκηση στα δημόσια νοσοκομεία. Όπως είπε ο κος Καλλίρης προηγουμένως, η όλη διαδικασία της επιλογής των ανέργων θα γίνει ηλεκτρονικά χωρίς την παρέμβαση κάποιου τρίτου. Αιτήσεις θα γίνουν στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα από τις 9 Δεκεμβρίου μέχρι την 20 η Δεκεμβρίου. Και παράλληλα στην ίδια ιστοσελίδα θα υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής και οι πάροχοι της κατάρτισης. Στην πορεία αφού γίνει η κατάταξη των ανέργων ωφελουμένων κατά φθίνουσα σειρά ανάλογα με τη μοριοδότηση η οποία είναι στη διάθεση όλων, θα γίνει και η αντιστοίχιση με τις προσφερόμενες θέσεις πρακτικής άσκησης που θα έχουν πάρει οι πάροχοι κατάρτισης.

3 Η μοριοδότηση αφορά κριτήρια τα οποία σχετίζονται με τους ανέργους. Δηλαδή το χρόνο ανεργίας, την οικογενειακή κατάσταση, το εισόδημα κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος και την ηλικία. Η ομάδα-στόχος είναι νέοι άνεργοι κατά προτίμηση. Και το σύνολο των 1300 ανέργων αφορά πτυχιούχους ΑΕΙ και T.E.I. σε ειδικότητες όπως προαναφέρθηκε γιατρών, νοσηλευτών, παραϊατρικών επαγγελμάτων και για οικονομικό και Διοικητικό προσωπικό που θα υποστηρίξει τη λειτουργία των νοσοκομείων όπως οικονομολόγους, δικηγόρους και πληροφορικούς. Περισσότερα στοιχεία για τη συγκεκριμένα δράση μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας στο ygeia-pronoia.gr. Βεβαίως θα υπάρχει εκπαιδευτικό επίδομα ανά ώρα το οποίο σε σχέση και με τα συγκρινόμενα προγράμματα που απευθύνονται σε ανέργους. Αυτή τη στιγμή πρέπει να δούμε πόσες ώρες κατάρτισης ή πρακτικής άσκησης θα υπάρχουν ανά μήνα. Πόσο είναι δηλαδή; Κος ΖΕΡΒΟΣ: Είναι στα 6 ευρώ την ώρα. Το νοσοκομείο θα πάρει χρήματα; Κος ΖΕΡΒΟΣ: Το νοσοκομείο όχι δεν θα πάρει χρήματα. Το νοσοκομείο προσφέρει θέσεις πρακτικής άσκησης, ούτως ώστε οι άνεργοι να μετουσιώσουν τις γνώσεις τις οποίες έχουν σε πρακτική άσκηση. Κύριε Ζερβέ, είναι καθαρά αυτά τα 6 ευρώ; Κος ΖΕΡΒΟΣ: Είναι μείον 20% που είναι ο φόρος και ένα ποσό που είναι το χαρτόσημο τα οποία όμως επιστρέφονται στο τέλος καθότι αυτοί είναι άνεργοι δεν έχουν άλλα εισοδήματα. Κος ΚΑΛΛΙΡΗΣ: Θα σας δώσουμε και συνολικά από το γραφείο τύπου όλα τα στοιχεία για το πρόγραμμα.

4 Η απασχόληση πως θα είναι; Ωριαία ή ημερήσια; Δηλαδή θα δουλεύει ο άλλος μια ώρα, δυο ώρες ή 8ωρο; Κος ΖΕΡΒΟΣ: Έως 7 ώρες την ημέρα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για τα προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση διάρκειας 240 ωρών και πρακτική άσκηση διάρκειας 960 ωρών. Σύμφωνα με τα δεδομένα, γιατί αρμόδιο Υπουργείο είναι το Υπουργείο Εργασίας, η πρακτική άσκηση είναι ως 7 ώρες την ημέρα. 7 ώρες την ημέρα θα κάνουν εργασία στα νοσοκομεία. Και θα έχουν ασφάλεια; Κος ΖΕΡΒΟΣ: Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι οι καταρτιζόμενοι κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος θα έχουν ιατροφαρμακευτική ασφάλιση όσον αφορά το ΙΚΑ με τη συγκεκριμένη ποσόστωση. Κα ΜΑΚΡΗ: Λοιπόν, με εντολή του Υπουργού εκδόθηκε με την υπογραφή μου μία εγκύκλιος που αφορά στην εντατικοποίηση των ελέγχων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος εν όψει των γιορτών των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Εκείνο το οποίο προκάλεσε το ενδιαφέρον, είναι ότι μεταξύ των άλλων ζητήθηκε να γίνει και εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Πέραν των άλλων οδηγιών που έχουν δοθεί για τη μεταφορά, την αποθήκευση, την προμήθεια προϊόντων, έχει δοθεί και η εντολή να γίνονται οι έλεγχοι με αυστηρότητα και προσοχή αλλά και με καλή συνεργασία με τους επαγγελματίες. Τους ελέγχους αυτούς τους κάνουν οι επόπτες δημόσιας υγείας μέσω των αρμοδίων Περιφερειών όπως ορίζει ο νόμος. Επειδή αντιλαμβάνομαι την επόμενη ερώτηση ότι προφανώς τα κλιμάκια αυτά δεν επαρκούν, έχω συνεννοηθεί με τον Υπουργό και εν συνεχεία με το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης ευθύς ως μεταφερθούν οι αρμοδιότητες των δημοτικών αστυνομικών στους αστυνομικούς, θα καταρτίσουμε και μεικτά κλιμάκια. Το πρόστιμο μπορείτε να μας θυμίσετε; Για καταστηματάρχες και Κα ΜΑΚΡΗ: Αν δεν κάνω λάθος, είναι 500 ευρώ, αλλά υπάρχουν και τα τέλη στα καταστήματα τα οποία διατηρούν χώρους καπνιζόντων τα οποία είναι 200 ευρώ ανά τετραγωνικό ανάλογα με τις ημέρες που λειτουργούν. Αλλά κρατώ μία επιφύλαξη για τα 500 ευρώ,

5 γιατί είναι κάτι το οποίο δεν με απασχόλησε. Με απασχόλησε η εφαρμογή και δευτερευόντως το οικονομικό, δηλαδή η προαγωγή της δημόσιας υγείας είναι ο στόχος για τον οποίο έχει εκδοθεί η εγκύκλιος αυτή και δεν είναι αμιγώς οικονομικό θέμα για εμάς τουλάχιστον. Με τα ψυχιατρεία τι γίνεται; Κα ΜΑΚΡΗ Ο διάλογος, όπως σας είχα πει, ξεκίνησε την προηγούμενη Δευτέρα στο γραφείο μου, εν συνεχεία δεν προσήλθαν οι εργαζόμενοι διότι θεώρησαν ότι είναι προσχηματικός. Μερίδα εργαζομένων με επισκέφτηκε χθες και είπε ότι εκείνοι επιθυμούν - εκπρόσωποι και αυτοί συνδικαλιστές- να συνεχίσουν τον διάλογο ο οποίος θα αρχίσει από σήμερα, ει δυνατόν. Σε κάθε περίπτωση, όπως έχω εντολή από τον Υπουργό, γρήγορα αλλά όχι βιαστικά να τον ολοκληρώσω πριν τις γιορτές. Θα γίνει δια της κινητικότητας; Κα ΜΑΚΡΗ: Υπάρχει τέτοια σκέψη. Η τελική εισήγηση, το έχω πει πολλές φορές είναι δική μου, η τελική απόφαση είναι του Υπουργού. Αλλά είναι και αυτό μέσα στις σκέψεις μας. Μέσα στις σκέψεις μας είναι η διαθεσιμότητα, η κινητικότητα, οτιδήποτε θα βοηθήσει την ψυχιατρική μεταρρύθμιση γιατί έχουμε και υποχρέωση από το σύμφωνο Άντορ-Λυκουρέντζου. Για τι αριθμό ατόμων μιλάμε, κυρία Μακρή; Κα ΜΑΚΡΗ: Δεν μιλούμε γιατί δεν έχουμε καν αποφασίσει. Ευχαριστώ. Να πω ένα τελευταίο ως προς το πρόγραμμα για να μου κάνετε μετά ερωτήσεις -όσες θέλετε- για τα τρέχοντα. Είναι η πρώτη φορά που το Υπουργείο Υγείας κάνει ένα τέτοιο πρόγραμμα. Και γενικά προσπαθούμε να βρούμε όσα άλλα εργαλεία ανακαλύψουμε και θα έχουμε στη διάθεσή μας για να αναλαμβάνουμε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που μεταξύ άλλων μπορούν να συμβάλλουν στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών στον πολίτη με την έννοια ότι όλοι αυτοί οι καταρτιζόμενοι θα καλύψουν κενά στα νοσοκομεία.

6 Αλλά ταυτόχρονα να πάρουν χρήματα άνθρωποι που σήμερα τα έχουν πραγματική ανάγκη λόγω των συνθηκών τις οποίες όλοι βιώνουμε. Γιατί μπορείτε να πείτε ότι είναι λίγα τα 800 ευρώ το μήνα αλλά στην παρούσα φάση μπορεί αυτά τα 800 ευρώ το μήνα να είναι πολύ κρίσιμα. Και εμείς θέλουμε, εφ' όσον μπορούμε να τα δώσουμε, να τα δώσουμε. Τώρα, είμαι στη διάθεσή σας για ερωτήσεις. Οι γιατροί αποφάσισαν, λοιπόν, να παρατείνουν την απεργία τους μέχρι 13 Δεκεμβρίου. Λένε ότι δεν θα έρθουν στο διάλογο αν δεν γίνει από μηδενική βάση. Υπάρχουν προβλήματα, ο κόσμος δεν μπορεί να αγοράσει τα φάρμακά του, δεν λειτουργούν τα ΚΕΠΑ. Τι θα κάνετε; Λοιπόν, να τα πάρουμε λίγο με τη σειρά. Σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής είχαμε ένα πολύ διεξοδικό διάλογο. Νομίζω εξαιρετικά εποικοδομητικό και θα έλεγα και πολιτικά σημαντικό για εμάς. Ο διάλογος αυτός είχε ορισμένα συμπεράσματα. Πρώτα από όλα ως προς την ουσία της μεταρρυθμίσεως, δηλαδή ως προς την απόφαση της ενοποίησης των δύο παράλληλων συστημάτων και μάλιστα της επιλογής να είναι το κράτος ο φορέας υπό τον οποίο θα γίνει η ένωση και όχι ο ΕΟΠΥΥ, υπήρξε απόλυτη ομοφωνία. Δεν υπήρξε ούτε ένας βουλευτής από κανένα κόμμα που να εκφράζει αντίθετη άποψη. Αντιθέτως, όλοι συμφώνησαν ότι πρέπει να γίνει αυτό το πράγμα. Προσέξτε, το τονίζω, όταν λέω «συμφώνησαν», δεν εννοώ «συμφώνησαν μαζί» γιατί θα μπλέξουμε με «όχι, εμείς τα είπαμε αλλιώς και είπαμε έξω από το μνημόνιο», ένας «όχι έξω από τον καπιταλισμό», ο άλλος κάτι άλλο. Εγώ είμαι πρακτικός άνθρωπος. Στην ουσία. Όλοι είπαν ότι πρέπει να έχουμε μία δομή και υπεύθυνο για τη δομή αυτή πρέπει να είναι το κράτος. Άρα, ο βασικός πυρήνας της μεταρρυθμίσεως, η έννοια που είπατε πριν, από μηδενική βάση που ζητάνε οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, δηλαδή να εξετάσουμε και αυτό, δεν έχει νόημα, γιατί είναι μία από τις σπάνιες φορές στο ελληνικό πολιτικό σύστημα που έχουμε τέτοια ομοφωνία. Εμένα μου έκανε εντύπωση ότι την αντίθετη πρόταση δεν την υποστήριξε όχι κανένα κόμμα, ούτε ένας βουλευτής. Το «χειρότερο» δε ήταν ότι υπήρξε κατά τη διάρκεια της συνεδριάσεως διχογνωμία για το ποιος βουλευτής και ποιο κόμμα πρώτο είχε την ιδέα. Ξεκαθαρίζω, δεν είναι δική μου ιδέα. Δεν θέλω να πάρω τη δόξα ως γνωστόν κανενός. Άρα, ένα λοιπόν βασικό συμπέρασμα, πρώτον, είναι ότι όλοι συμφωνήσανε ότι πρέπει να γίνει αυτό, με τις ενστάσεις του κάθε κόμματος και επί της διαδικασίας και επί του μνημονίου και τα λοιπά. Το δεύτερο. Εγώ ζήτησα από τα κόμματα και κυρίως το κυβερνητικό κόμμα, των εταίρων μας δηλαδή στη Κυβέρνηση, να έχω μία ξεκάθαρη δήλωση για το εάν θα

7 πρέπει να υπογράψουμε αυτή τη δέσμευση την οποία ζητάνε από εμένα και από τον κύριο Μπέζα, για να προσέλθουν στο διάλογο. Η δέσμευση υπενθυμίζω- που ζητάνε από εμάς, είναι να δεσμευτούμε εγγράφως ότι δεν θα υπάρξει καμία κινητικότητα, καμία διαθεσιμότητα, καμία απόλυση. Με χαρά λέω, ότι δεν υπήρξε κανένας βουλευτής, από κανένα κόμμα, που να μας είπε ότι πρέπει να το υπογράψουμε. Το κυριότερο δε, το συγκυβερνόν κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, δια του κυρίου Ρήγα, ξεκάθαρα είπε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπογραφεί τέτοιο χαρτί και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί το κράτος και η Κυβέρνηση να φαίνεται εκβιαζόμενη από τους γιατρούς. Αυτό ήταν σημαντικό πολιτικό θέμα για εμάς, όπως καταλαβαί-νετε, για να ξέρουμε και εμείς σε κυβερνητικό πια επίπεδο, ποια είναι τα περιθώρια των κινήσεων που έχουμε. Επίσης, εμείς με τον κύριο Μπέζα ζητήσαμε τη διαμεσολάβηση της Επιτροπής, ώστε να προσκαλέσει η Επιτροπή με δική της πρωτοβουλία τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, εφόσον δεν προσέρχονται σε διάλογο μαζί μας εδώ, για να γίνει ο διάλογος δημόσια, παρουσία των κομμάτων μέσα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Πάντα με δεδομένο ότι η μεταρρύθμιση θα γίνει και πάντα με δεδομένο ότι τέτοιου είδους δέσμευση δεν μπορεί να υπάρξει, σαν και αυτή που προανέφερα για καμία διαθεσιμότητα, καμία κινητικότητα, καμία απόλυση. Απ ό,τι κατάλαβα, ο κύριος Πρόεδρος της Επιτροπής, ο κύριος Κρεμαστινός είπε ότι θα αναλάβει σχετική πρωτοβουλία για να γίνει αυτή η συζήτηση την επόμενη εβδομάδα. Εμείς και αύριο να μας λέγανε, θα πηγαίναμε. Με τον κύριο Μπέζα έχουμε αποφασίσει ότι οποτεδήποτε μας πουν, σε οποιονδήποτε χώρο, ότι είναι έτοιμοι να κάνουνε διάλογο, δημόσιο, όχι εν κρυπτώ, είμαστε πρόθυμοι να το κάνουμε Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Μιλάμε με ανοιχτά χαρτιά. Υποστηρίζουμε αυτή τη μεταρρύθμιση. Δεν την κάνουμε για τη τρόικα. Δεν την κάνουμε για την Task Force. Δεν την κάνουμε για τη κινητικότητα. Δεν την κάνουμε για τους αριθμούς. Τη κάνουμε γιατί είναι σωστή. Γιατί είναι σωστή για τους Έλληνες πολίτες. Γιατί πρέπει να γίνει. Για την ακρίβεια, όπως ακούστηκε σήμερα στη Βουλή, έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αυτό όμως είναι κάτι που θα απασχολήσει τους ιστορικούς. Εμείς είμαστε πολιτικοί. Αυτό που έπρεπε να έχει γίνει πάρα πολλά χρόνια, θα γίνει τώρα. Τώρα, στη περίπτωση που οι γιατροί αρνηθούν και τη διαμεσολάβηση της Βουλής και δεν θελήσουν να έρθουν ούτε εκεί να κάνουν το διάλογο αλλά ζητήσουν πια από τη Βουλή να τους δώσει τη σχετική δέσμευση για την οποία όπως σας είπα, δεν υπήρξε η παραμικρή ένσταση και η παραμικρή συμβουλή από οποιονδήποτε συνάδελφο να την παρέχουμε.

8 Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως είπανε ότι διαφωνούνε επί της αρχής στη κινητικότητα και στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στο γενικό πλαίσιο. Δεν ζήτησαν όμως εξαίρεση ειδική ενός κλάδου. Τώρα τα κόμματα που κυβερνούμε, ήταν ξεκάθαρα ότι δεν θέλουν να υπάρξει τέτοιου είδους εξαίρεση για κανέναν και ότι ο νόμος πρέπει να τηρηθεί. Το αρχικό σχέδιο που είχαμε στο μυαλό μας και το οποίο συζητούσαμε, ήταν μετά το πόρισμα της Παρασκευής και αφού καταλήξουμε οριστικά στους αριθμούς, στις ειδικότητες και σε όλες τις λεπτομέρειες οι οποίες μένει να αποφασιστούν και η δέσμευσή μας και η διάθεσή μας, όλα αυτά να συζητηθούν με τους γιατρούς παρόντες και λαμβάνοντας υπ όψιν τα επιχειρήματά τους για το τι είναι σωστό και το τι όχι. Εάν όμως αυτοί επιμείνουν να μην προσέλθουν στο διάλογο, τότε βεβαίως σε αυτή την περίπτωση αντιλαμβάνεσθε ότι θα πάρουμε τις αποφάσεις μόνοι μας. Ποιες αποφάσεις, δηλαδή; Ο κόσμος ταλαιπωρείται, θα δώσετε μια λύση σε αυτό; Με τη σειρά. Ο κόσμος ταλαιπωρείται αλλά δεν τον ταλαιπωρούμε εμείς. Τον κόσμο τον ταλαιπωρούν οι απεργοί. Άρα την μήνιν του κόσμου να την πάτε στον υπεύθυνο. Ο κος Μπέζας χθες ζήτησε στην Επιτροπή Διαμεσολάβησης έστω την εξαίρεση των ΚΕΠΑ. Και η απάντηση ήταν ότι «στα ΚΕΠΑ έχουμε απεργία σήμερα 70% και θα δώσουμε μάχη για να γίνει 100%». Άρα όπως καταλαβαίνετε, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ τους οποίους τους σέβομαι και εκτιμώ, με εκπλήσσουν με το μέγεθος της αδιαφορίας που δείχνουν για τον ταλαιπωρούμενο Έλληνα πολίτη ακόμα και τους πιο αδύναμους από εμάς. Πρέπει δε να σας πω ότι η τελική τους δήλωση χθες στη διαιτησία, ήταν «θα απεργούμε επ άπειρον». Υπάρχει καταγεγραμ-μένο στα πρακτικά. Λοιπόν, εάν εκείνοι θέλουν να απεργούν επ άπειρον εμείς δεν θέλουμε να ταλαιπωρούμε στους πολίτες μας επ άπειρον. Είπαμε, λοιπόν, ότι πρώτον θα αυξήσουμε το πλαφόν στους γιατρούς τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ έστω να καλύψουμε τον αριθμό των χαμένων ραντεβού που δεν γίνονται κατά τις πρωινές ώρες στα πολυϊατρεία Μέχρι πόσο;

9 Θα το αυξήσουμε, έως και στα 400 μπορούμε να το φτάσουμε. Θέλουμε να καλύψουμε το σύνολο των χαμένων ραντεβού. Δεν θέλουμε να ταλαιπωρείται ο κόσμος και λέμε στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ ότι θα μπορούν να επιλέγουν το γιατρό της αρεσκείας τους από τους συμβεβλημένους χωρίς να πληρώνουν. Και ήδη ενημερώνουμε τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, τους συμβεβλημένους, ότι θα αυξήσουμε αυτό το πλαφόν. Από αυτό το μήνα, το μήνα Δεκέμβριο. Μόνο το πλαφόν ή και τους συμβεβλημένους; Παράλληλα με την αύξηση του πλαφόν πράγματι θα κάνουμε και νέες συμβάσεις στο σύστημα των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών. Θα δώσουμε την ευκαιρία και σε νέους γιατρούς να μπουν στο σύστημα. Άλλωστε εάν συνεχίσουν την απεργία τους και άρα οι αποφάσεις που θα πάρουμε είναι μονομερείς, προφανώς η προσφορά σε όσους πρόκειται να μην μπορέσουν να συνεχίσουν να έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, δεν πρόκειται να ισχύσει και άρα θα έχουμε πολύ περισσότερες θέσεις από αυτές που είχαμε προϋπολογίσει για να δώσουμε σε νέους γιατρούς. Για πόσους μιλάτε, έχετε κάποια εκτίμηση πόσοι θα είναι αυτοί; Η εκτίμηση θα γίνει μετά το πόρισμα και μετά την τελική συζήτηση στη Βουλή την άλλη εβδομάδα. Όσοι είναι, ένας, δύο, 50, 100. Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε ότι για όσους κριθεί ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν, θα δίναμε εναλλακτικά σύμβαση στον ΕΟΠΥΥ, το έχω πει πολλές φορές. Εφόσον η απεργία δεν λήγει και οι αποφάσεις θα ληφθούν μονομερώς από εμάς, προφανώς αυτή η προσφορά δεν ισχύει. Και τις θέσεις αυτών θα τις πάρουν νέοι γιατροί. Όσοι φύγουν δηλαδή, τόσοι θα συμβληθούν; Και κάτι παραπάνω. Λέμε και για τους γιατρούς που είναι στα πολυϊατρεία. Το μπλέξαμε;

10 Λέμε δυο πράγματα: Ένα, θα αυξήσουμε το πλαφόν. Δύο, θα αυξήσουμε τους συμβεβλημένους και εφόσον η απεργία συνεχιστεί και άρα οι αποφάσεις θα ληφθούν μονομερώς από εμάς χωρίς την παρουσία τους αλλά όχι με δική μας ευθύνη, θα αυξήσουμε έτι περαιτέρω τους συμβεβλημένους, ακόμη περισσότερο. Και θα μειωθούν οι γιατροί στα πολυιατρεία. Για όσους τυχόν κριθεί ότι δεν συνεχίζουν στην πρωτοβάθμια, για όσες θέσεις δηλαδή μόνιμου ιατρικού προσωπικού κριθεί ότι δεν θα συνεχίσουν στην πρωτοβάθμια, κάθε μία θέση θα γίνεται αυτομάτως προκήρυξη θέσεως στο ΕΣΥ, στη δευτεροβάθμια δηλαδή. (Ερώτηση μακριά από το μικρόφωνο) Εμείς είχαμε πει ότι θέλουμε να έχουν και οι ίδιοι δικαίωμα να διεκδικήσουν αυτή τη θέση. Για αυτό και είπα ότι η ταύτιση των συγκεκριμένων ανθρώπων με τη σκληρή εικόνα των απολύσεων δεν είναι ακριβής γιατί για τους συγκεκριμένους θα δίναμε και δίνουμε και τη δυνατότητα να διεκδικήσουν θέσεις στο εθνικό σύστημα υγείας άρα μπορεί να μην μείνουν χωρίς δουλειά. Αλλά για αυτούς που δεν θα θελήσουν να πάνε στο εθνικό σύστημα υγείας γιατί δεν θέλουν -φερ ειπείν- να έχουν πλήρη και αποκλειστική απασχόληση όπως είναι το καθεστώς στο εθνικό σύστημα υγείας, εναλλακτικά τους δίνουμε 200 επισκέψεις το μήνα συμβεβλημένοι στον ΕΟΠΥΥ. Δηλαδή το μήνα για αυτούς που τους λέτε απολυμένους. Εγώ δεν ξέρω πολλούς απολυμένους στην Ελλάδα να παίρνουν το μήνα. Αν είναι έτσι όλοι οι απολυμένοι, θα πηγαίναμε όλοι για απόλυση. Μας λέτε ότι μπορούν να συμβληθούν. Είπα ότι θα μπορούν να συμβληθούν μόνο εφ' όσον προσέλθουν στον διάλογο, λήξει η απεργία και καταρτίσουμε από κοινού το σχέδιο. Όλα αυτά είναι η υπόθεση που δεν έχουμε ταλαιπωρήσει τον κόσμο. Διαφορετικά; Θα αποκλειστούν;

11 Όχι, δεν θα αποκλείσουμε κανένα. Αφού δεν θα είναι παρόντες να τα συμφωνήσουμε δεν θα υπάρχει συμφωνία. Δεν μπορείς να κάνεις συμφωνία με κάποιον που είναι απών. Πώς θα κάνεις συμφωνία; Εξαιρούνται αυτομάτως. Δεν θα εξαιρεθούν, δεν θα είναι παρόντες. Πολύ απλό, δεν θα συμμετάσχουν. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, Υπουργέ, αν την Παρασκευή ανακοινωνόταν αυτό το πόρισμα της επιτροπής αξιολόγησης. Θα ανακοινωθεί. Θα ανακοινωθεί. Από Δευτέρα θα ξέραμε; Ενώ τώρα δεν θα ξέρουμε και θα έχουμε ένα έξτρα διάλογο; Τη Δευτέρα, Παρασκευή μπορεί να παραδοθεί το πόρισμα αργά το βράδυ, γιατί έχει πολλή δουλειά. Τη Δευτέρα εμείς θα δώσουμε στη δημοσιότητα το πόρισμα και την Τετάρτη, αν δεν απατώμαι, θα έχουμε συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων όπου εκεί έχουμε ζητήσει να είναι προσκεκλημένοι και οι γιατροί και να κάνουμε διάλογο. Όμως, αφού εκείνοι βάζουν ως όρο για να προσέλθουν τη μηδενική βάση και το χαρτί το γνωστό περί διαθεσιμότητας- κινητικότητας, θέλω να είμαι σαφής: Εγώ σε διάλογο μαζί τους με κλειστά τα Πολυϊατρεία δεν μπαίνω. Αν θέλουν να έρθουν στο διάλογο και να συζητήσουμε και τον αριθμό των ειδικοτήτων και πώς μπορούν να προσληφθούν στο ΕΣΥ και πώς μπορούν να γίνουν συμβεβλημένοι του ΕΟΠΥΥ και ό,τι άλλο πολιτισμένο μπορούμε να βρούμε σαν άνθρωποι λογικοί, είμαι εξαιρετικά πρόθυμος για όποια μέρα θέλουν. Ικανή και αναγκαία προϋπόθεση: Θα λήξει η απεργία για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος και κυρίως θα πηγαίνουν στα ΚΕΠΑ για να μην ταλαιπωρούνται οι αδύναμοι συμπολίτες μας. Εάν η απόφασή τους η οριστική είναι αυτό που γράφουν τα πρακτικά, γράφει η κυρία εδώ που κάνει τη διαπραγμάτευση: «η Ομοσπονδία αρνείται να αποδεχθεί

12 οποιαδήποτε απόλυση, συνώνυμο της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας, έστω και ενός συναδέλφου ιατρού εις το διηνεκές του χρόνου, επ άπειρον». Είναι δήλωση του κυρίου Χρονόπουλου, γράφουν τα πρακτικά, «ο κύριος Χρονόπουλος Ιωάννης υποστήριξε ότι η Ομοσπονδία αρνείται να διαπραγματευτεί οποιαδήποτε απόλυση, συνώνυμο της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας, έστω και ενός συναδέλφου ιατρού εις το διηνεκές του χρόνου, επ άπειρον. Εντάξει; Λοιπόν, ο κύριος Χρονόπουλος, «επ άπειρον», θα τους πάρει στο λαιμό του. Δεν είναι άδικο όμως αυτό να διαπραγματεύεται για λογαριασμό των συναδέλφων. Όχι, όχι, υπάρχουν αποφάσεις συλλογικών οργάνων. Σύμφωνοι, υπάρχουν. Και υπάρχει και κόσμος. Ως Ομοσπονδία μιλάει, όχι ως Χρονόπουλος. Το κλείνω. Αν σήμερα μας πουν να κάνουμε διάλογο, να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών και να συζητήσουμε όλες τις πτυχές του σχεδίου, είμαστε πρόθυμοι και εγώ και ο κύριος Μπέζας. Σε εκβιασμούς δεν υποχωρούμε. Όπως μας είπε σήμερα η Βουλή με τα ονόματα και το λόγο όλων των συναδέλφων που πήραν το λόγο, όλων των κομμάτων, τέτοια είδους εξαίρεση δεν μπορεί να υπάρξει. Είναι παράλογη. Θα σήμαινε παραβίαση του νόμου, παραβίαση των αρχών του δικαίου, παραβίαση του κράτους. Όποιος νομίζει ότι θέτει εαυτόν υπεράνω του κράτους και όλων των υπολοίπων συμπολιτών του και μπορεί να απεργεί επ άπειρον και να εκβιάζει στο διηνεκές, με συγχωρείτε αναλαμβάνει ακεραία και την ευθύνη. Εμείς είμαστε εδώ, η πόρτα είναι ανοιχτή, η Βουλή είναι ανοιχτή, στην επιτροπή θα πάμε, όπου αλλού μας καλέσουν θα πάμε, αλλά πρέπει να πάψουν να ταλαιπωρούν τον κόσμο. Εφ' όσον το συνεχίσουν, πλην των μέτρων που σας προανέφερα, που είναι ανακουφιστικά μέτρα για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση που έχει να κάνει με τα ραντεβού που χάνονται και την ταλαιπωρία του κόσμου -επειδή καταλαβαίνω ότι αυτό είναι ένα μέτρο ας το πούμε παρενθετικό και δεν μπορεί να έχει μόνιμο χαρακτήρα, γιατί εμείς θέλουμε να έχουμε δημόσιο σύστημα προασπιζόμαστε την ύπαρξη του δημοσίου συστήματος, όλη η μεταρρύθμιση γίνεται

13 για να φτιάξουμε δημόσιο σύστημα και όχι να το ξεχαρβαλώσουμε εντελώς- εάν, λοιπόν, επιμείνουν η απάντηση θα είναι: η μεταρρύθμιση θα γίνει γρηγορότερα. Θα κινηθούμε με ταχύτερους ρυθμούς. Όπως θυμάστε, το αρχικό μας σχέδιο έλεγε ότι θα χρειαζόμασταν 6 μήνες για την ολοκλήρωση της διοικητικής μεταβολής και σχεδιάζαμε σπαστές διαθεσιμότητες κινητικότητες, έτσι ώστε να μην μείνουν ούτε μία μέρα τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ κλειστά. Εφόσον πλέον είναι κλειστά, δεν έχουμε αυτή τη δέσμευση, γιατί κάτι που είναι κλειστό, δεν μπορεί να ξανακλείσει δεύτερη φορά. Άρα, λοιπόν, υπό την έννοια αυτή, επειδή η ευθύνη μας στους πολίτες παραμένει ακεραία, η μεταρρύθμιση θα πάει γρηγορότερα έτσι; Και ο καθένας καταλαβαίνει τι εννοώ. Είπατε κύριε Υπουργέ για ομαδικές απολύσεις εδώ στη περίπτωση αυτή; Δεν υπάρχουν απολύσεις από το δημόσιο. Υπάρχουν διαθεσιμότητες και κινητικότητες. Ωραία. Ομαδικά διαθεσιμότητες; Κάποιες εξ αυτών καταλήγουν στις νέες οργανικές θέσεις. Μπορώ να σας πω από τώρα ότι όλο το λοιπό υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό του ΕΟΠΥΥ αλλά και οι ειδικότητες των γιατρών που θα αποφασίσουμε να κρατήσουμε στη πρωτοβάθμια, θα μπορούν σε πάρα πολύ λίγες μέρες να είναι στη θέση τους. Γιατί όπως ξέρετε το Υπουργείο Υγείας έχει μία πολύ ταχύτερης διαδικασίας κινητικότητα από τα άλλα Υπουργεία, για λόγους δημοσίου συμφέροντος και δημοσίας υγείας, της τάξης των 15 ημερών. Μαζί με τα γραφειοκρατικά όλα, ας πούμε 25 μέρες. Εκείνοι που δεν θα ακολουθήσουν, θα μείνουν στην οκτάμηνη διαθεσιμότητα, όπως προβλέπει ο νόμος και τα προβλεπόμενα. Το λέω για τελευταία φορά. Η ειλικρινή μας πρόθεση είναι να τους σεβόμαστε, να τους αγαπούμε και να τους τιμούμε. Είναι άνθρωποι που ξέρουμε ότι έχουν δώσει αγώνα για τη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να είμαστε σε αντιδικία μαζί τους. Για αυτό και σας λέω, είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε τα πάντα, πλην του ότι θα γίνει η μεταρρύθμιση. Και ξέρετε, μεταρρύθμιση στην οποία δεν θα ξεβολεφτεί κανένας, με συγχωρείτε, αλλά δεν γίνεται. Εγώ δεν ξέρω καμία μεταρρύθμιση στη λήξη της

14 οποίας να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Η μεταρρύθμιση σημαίνει ότι αλλάζουμε τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε. Άρα κάποιοι θα πρέπει να συνηθίσουν κάτι άλλο. Όμως, όπως είπε η Βουλή δια της Επιτροπής σήμερα, αυτό έπρεπε να είχε γίνει πολλά χρόνια πριν. Η Ελλάδα δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο. Τους παρακαλώ, τους θερμοπαρακαλώ, τους εκλιπαρώ να σταματήσουν την απεργία σήμερα. Να σταματήσουν να ταλαιπωρούν τον κόσμο σήμερα. Να με καλέσουν και εμένα και τον κ. Μπέζα και όποιον άλλον θέλουν όπου θέλουν, ό,τι ώρα θέλουν, αρκεί να παύσουμε να ταλαιπωρούμε τον κόσμο. Κύριε Υπουργέ, όμως λέτε ότι τα πολυϊατρεία είναι κλειστά αλλά όμως οι γιατροί έχουν προσωπικό ασφαλείας. Εγώ δεν θυμάμαι 25 χρόνια που μπαινοβγαίνω σε νοσοκομεία να έκλεισε ποτέ η υγειονομική μονάδα. Δεν μπορούμε να λέμε ότι είναι κλειστά τα πάντα. Καλά τώρα, θέλετε να μου πείτε δηλαδή ότι δεν υπάρχουν προβλήματα; Αυτό σας είπα τώρα όταν σε ένα πολυϊατρείο που έχει 200, εργάζονται 6, με συγχωρείτε δεν σημαίνει ότι εμείς θα κάτσουμε και θα λέμε «εντάξει οι πολίτες μας εξυπηρετούνται από τους 6»; Κύριε Υπουργέ, υπάρχει και ένα άλλο θέμα σοβαρό το οποίο αφορά τους ασφαλισμένους και στους δύσκολους καιρούς που περνάμε έχει πολύ μεγάλη σημασία. Οι γιατροί οι συμβεβλημένοι που λέτε και τους οποίους θα αυξήσετε και ενδεχομένως καλά θα κάνετε, ζητάνε από τους ασφαλισμένους ένα 10ευρω. Οι περισσότεροι δε από την 3 η, 4 η, 5 η ημέρα του μηνός ή της εβδομάδας λένε στους ασφαλισμένους ότι έχουν φτάσει στο πλαφόν και πρέπει να πληρώσουν την επίσκεψη. Οι δημόσιες μονάδες μπορεί να είχαν τη γραφειοκρατία, μπορεί να είχαν τις καθυστερήσεις και οτιδήποτε άλλο αλλά όμως εξυπηρετούσαν ένα κόσμο ο οποίος είχε πρόβλημα σοβαρό οικονομικό. Ένα λεπτό, το πλαφόν που αυξάνουμε, είναι χωρίς να χρειάζεται να πληρώνει ο ασφαλισμένος 10ευρω. Ελέγχετε αν έχουν κλείσει το πλαφόν; Εντάξει, τώρα εγώ δεν μπορώ να μπω σε μια περιπτωσιολογία τι μπορεί να γίνεται, με συγχωρείτε. Υπό την έννοια αυτή θα μπορούσε να πει κάποιος και στο πολυϊατρείο του λέει ο γιατρός να πληρώσεις. Μην πάμε σε περιπτωσιολογία. Εγώ

15 σας λέω ο ΕΟΠΥΥ θα αυξήσει το πλαφόν και θα δώσει επιπλέον δωρεάν επισκέψεις για τον ασφαλισμένο στους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ. Κος ΜΠΕΖΑΣ: Και αυτό είναι μια μεταβατική κατάσταση για να αντιμετωπίσουμε τώρα το πρόβλημα που υπάρχει. Άλλο λέω, αυτή η αύξηση η οποία Οι ειδικότητες που ίσως θα χρειαστεί να βγουν από την πρωτοβάθμια. Θέλω να σας ρωτήσω κατά πόσο θα παίξει ρόλο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας όσον αφορά στις αποφάσεις που θα λάβετε και αν αυτό επικοινωνιακά έστω είναι ένα επιχείρημα προς τους γιατρούς να τους πείσετε για το δίκιο σας ή.. Κοιτάξτε, οι θέσεις του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας είναι καταγεγραμμένες. Καταθέσαμε σήμερα στη Βουλή σχετικά έγγραφα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ένα σύστημα και προτείνει γενικώς, όχι μόνο σε εμάς, πολύ πιο απλά δομημένο και πολύ πιο αυστηρό. Ξέρετε ότι στηρίζεται κατά βάση στο γενικό γιατρό. Εμείς έχουμε πει από την αρχή ότι ακούμε όλους αυτούς τους συμβούλους και ακούμε τι μας λένε και τους σεβόμαστε αλλά δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε ότι στη χώρα μας είχε οικοδομηθεί μια διαφορετική πραγματικότητα. Για αυτό και εμείς κινούμαστε πάντα κάπου στη μέση. Και είπαμε από την αρχή ότι θα ακούσουμε τι λένε όλοι αυτοί οι ειδικοί πολύ ωραία, την τελική απόφαση θα την πάρουμε εμείς αφού μιλήσουμε και με τους γιατρούς και με όλους τους άλλους ενδιαφερομένους για να είμαστε σίγουροι ότι αυτό που μας προτείνουν είναι κάτι που μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα. Δεν σημαίνει ότι επειδή είπε κάτι ο Χ εμπειρογνώμων, αυτό είναι κατ ανάγκη η πολιτική απόφαση του Υπουργείου Υγείας. Για αυτό και είπαμε ότι θέλουμε αυτό το διάλογο με τους γιατρούς για να πουν και αυτοί την άποψή τους κατά πόσον αυτό γίνεται ή δεν γίνεται και πως θα γίνει καλύτερα. Για αυτό με αγωνία με βλέπετε και λέω ότι είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο γιατί τίποτα δεν είναι προειλημμένο και αυτά θα τα συζητήσουμε στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα στην επιτροπή ούτως ή άλλως. Άρα θα ακούσουμε και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, που φυσικά μετέχει σε αυτό το πρόγραμμα και γενικώς μας συμβουλεύει, θα ακούσουμε και την Task Force, θα ακούσουμε και τις επιτροπές των Ελλήνων που είχαμε φτιάξει και τη μία και την άλλη, έχουμε κάνει διάλογο τρεις μήνες τώρα. Εγώ δεν θέλω να περιαυτολογήσουμε αλλά εσείς που παρακολουθείτε, έχετε δει άλλη φορά τόσο διάλογο επί τόσους μήνες; Έχουμε μιλήσει με τους πάντες και όχι μια φορά, 30 φορές με τον καθένα. Κάποτε όμως πρέπει και να αποφασίσουμε κιόλας.

16 Κος ΜΠΕΖΑΣ: Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Όπως είπε και ο Υπουργός προηγουμένως και να σας πω και την πρόταση που κάναμε εχθές, όπως είπε και ο Υπουργός έχουμε κάνει εξαντλητικό διάλογο. Και δεν είναι μόνο αυτός ο διάλογος ο οποίος έγινε με τους θεσμοθετημένους φορείς που τον παρακολουθούσαν ίσως και κάποιοι από εσάς. Έχουν γίνει και μια σειρά κατ ιδίαν συναντήσεις με όλους τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο χώρο του ΕΟΠΥΥ. Και επίσης είμαστε η μοναδική πολιτική ηγεσία η οποία είχε εμφανιστεί στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας για να κάνει διάλογο επιτόπου πριν από την προκήρυξη της κάθε απεργίας. Αυτό δεν έχει γίνει σε καμιά άλλη περίπτωση. Εχθές εμείς κάναμε την εξής πρόταση. Είχε ειπωθεί και από τον Υπουργό προηγουμένως στα μέσα ενημέρωσης αλλά την κάνουμε και επίσημα, είπαμε να σταματήσουμε για ένα μήνα τη διαδικασία αυτή την εξέλιξη της μεταρρύθμισης και να έρθετε να συζητήσουμε μαζί σας άλλη μια φορά, προσέξτε, για όλα τα ζητήματα της μεταρρύθμισης. Βέβαια χωρίς να δεχόμαστε να υπογράψουμε μια δήλωση του τύπου ότι κανείς εργαζόμενος δεν θα μπει σε κινητικότητα ή σε διαθεσιμότητα. Διότι αναγκαστικά η μεταρρύθμιση θα δημιουργήσει την κινητικότητα. Δεν είναι δυνατόν τη στιγμή που αποφασίζουμε ο ΕΟΠΥΥ να είναι αγοραστής υπηρεσιών υγείας, το κομμάτι της παροχής να περάσει στο ΕΣΥ και να μην μεσολαβήσει η κινητικότητα. Άρα είπαμε σταματάμε αυτή τη διαδικασία για ένα μήνα και ελάτε να συζητήσουμε για όλα τα ζητήματα της μεταρρύθμισης. Αρνήθηκαν και αυτή την τελευταία πρόταση. Σεβόμαστε τον κοινωνικό τους ρόλο, δεν εκβιάζουμε ως Υπουργείο Υγείας αλλά και το Υπουργείο Υγείας δεν μπορεί να εκβιάζεται. Να ρωτήσω, ένα χρονοδιάγραμμα. Δηλαδή σε περίπτωση που δεν έρθουν στο διάλογο, αν έρθουν στο διάλογο θα υπάρξει ένας μήνας που θα γίνει πριν ληφθούν οι αποφάσεις. Σε περίπτωση που δεν έρθουν στο διάλογο εσείς λαμβάνετε το πόρισμα την Παρασκευή, πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις για το τι θα γίνει; Το να μην προσέλθουν στο διάλογο σημαίνει ότι συνεχίζεται η απεργία. Θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε στην εξίσωση της μεταρρυθμίσεως και μια επιπλέον μεταβλητή που δεν την είχαμε στην αρχική αφετηρία αυτής της συζητήσεως. Ποια είναι η νέα μεταβλητή; Ότι πια είναι κλειστά. Αυτή η μεταβλητή εμάς μας αναγκάζει να επιταχύνουμε το χρονοδιάγραμμά μας. Άρα μετά τη συνεδρίαση της Βουλής την επομένη Τετάρτη, αφού θα έχουμε εξηγήσει τη μεταρρύθμιση στα κόμματα ώστε να είναι πλήρως ενήμεροι οι συνάδελφοι βουλευτές όλων των κομμάτων για το τι πρόκειται ακριβώς να κάνουμε, αμέσως μετά θα σχεδιάσουμε με

17 τον κ. Μπέζα και θα σας ανακοινώσουμε το ακριβές χρονοδιάγραμμα όπως κάναμε το καλοκαίρι στην κινητικότητα μεταξύ των νοσοκομείων, το ακριβές χρονοδιάγραμμα που θα τηρηθεί και την περίπτωση της μεταρρυθμίσεως στην πρωτοβάθμια. Θέλω να είμαι καθαρός με όλους, δεν θέλω να υπάρχει καμιά παρεξήγηση. Δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσει η μεταρρύθμιση. Διότι σας λέω ότι όλα τα κόμματα υποστηρίζουν την ουσία της. Άρα δεν έχει νόημα να συζητάμε ξανά και ξανά αυτό στο οποίο που όλοι τελικά συμφωνούμε. Άρα η μεταρρύθμιση θα γίνει. Με αγωνία σας το λέω, πιστεύω ότι εάν γίνει με τους γιατρούς παρόντες θα γίνει όχι μόνο πιο πολιτισμένα και με λιγότερη ταλαιπωρία για τους πολίτες, θα γίνει και πιο σωστά. Γιατί έχουν να εισφέρουν σε αυτό το διάλογο. Και αδικούν τον εαυτό τους με αυτή τη μαξιμαλιστική θέση περί απεργίας επ άπειρον. Όμως δεν μπορεί από την άλλη το κράτος να τους περιμένει ούτε μπορούμε να αφήσουμε τους ασφαλισμένους μας στο έλεος μιας επ άπειρον απεργίας. Άρα θα πρέπει να κινηθούμε γρηγορότερα.

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΤΗΣ Π.Ο.Π. Ο.Τ.Α. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007 Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Ο.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και το δημοσιογράφο Μπ.

Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και το δημοσιογράφο Μπ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010 Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο έχει ο κ. Μπασκόζος για 3. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ (Αντιπρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

KKE ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Για την κατάρρευση του Τ.Υ.Δ.Ε. (Ταμείο Υγείας Δικηγόρων Επαρχίας) Κοινοβουλευτική Ομάδα

KKE ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Για την κατάρρευση του Τ.Υ.Δ.Ε. (Ταμείο Υγείας Δικηγόρων Επαρχίας) Κοινοβουλευτική Ομάδα Προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Οι δικηγόροι και δικαστικοί επιμελητές της επαρχίας είναι οι πρώτοι από τους επαγγελματίες του

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου 26 Οκτωβρίου 2015 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ο Αντιπρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Κύριε συνάδελφε, επειδή είμαστε σε μία εποχή εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Κύριε συνάδελφε, επειδή είμαστε σε μία εποχή εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Κύριε συνάδελφε, επειδή είμαστε σε μία εποχή εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και πολλαπλώς κρίσιμη, έχει σημασία να κάνουμε

Διαβάστε περισσότερα

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το Α' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη Σμπώκου

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το Α' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη Σμπώκου Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το Α' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη Σμπώκου - Έλα - πέρασες μια φορά ε; Σε είδα σε μια στιγμή αλλά δεν ήμουν βέβαιος, δεν με είδες; - πέρασα με το αμάξι και έκανα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Κύριε συνάδελφε, πρώτα-πρώτα να διευκρινίσουμε τα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Κύριε συνάδελφε, πρώτα-πρώτα να διευκρινίσουμε τα Κύριε συνάδελφε, πρώτα-πρώτα να διευκρινίσουμε τα οικονομικά θέματα που αφορούν τους εν ενεργεία υπαλλήλους του ΕΚΕΨΥΕ. Έχουν αποδεσμευτεί τα χρήματα από το Υπουργείο Οικονομικών. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Κύριε συνάδελφε, αναφέρεστε σε υπαρκτό πρόβλημα. Εύστοχα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Κύριε συνάδελφε, αναφέρεστε σε υπαρκτό πρόβλημα. Εύστοχα ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ πολύ, κυρία Πρόεδρε. Κύριε συνάδελφε, αναφέρεστε σε υπαρκτό πρόβλημα. Εύστοχα καταθέσατε την ερώτησή σας. Είναι σαφές ότι αναφερόμαστε

Διαβάστε περισσότερα

Στην ηλεκτρονική φόρμα του ΑΣΕΠ στην κατηγορία Πρόσθετα Προσόντα (και αλλού) αναφέρει με κόκκινα γράμματα την λέξη Σημαντικό και εξηγεί ότι " Ο

Στην ηλεκτρονική φόρμα του ΑΣΕΠ στην κατηγορία Πρόσθετα Προσόντα (και αλλού) αναφέρει με κόκκινα γράμματα την λέξη Σημαντικό και εξηγεί ότι  Ο Πρώτον θεωρώ ότι πρέπει να έχει διαβάσει 3 πράγματα πριν πάει κάποιος να καταθέσει την αίτηση του. Το πρώτο και βασικότερο είναι ο Νόμος, το δεύτερο η προκήρυξη του ΑΣΕΠ και το τρίτο η πρόσκληση του Υπουργείου.

Διαβάστε περισσότερα

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου - από τον Φουάτ σε τρεις εταιρίες χρήματα... μπλου μπρουμέλ, άλλη μια P.A κάπως έτσι και άλλη μία που μου είχες πει

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Κύριε συνάδελφε, ευχαριστούμε πολύ για την επίκαιρη ερώτηση. Είναι

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Κύριε συνάδελφε, ευχαριστούμε πολύ για την επίκαιρη ερώτηση. Είναι Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε. Κύριε συνάδελφε, ευχαριστούμε πολύ για την επίκαιρη ερώτηση. Είναι σημαντικό να διευκρινίζονται και από τη Βουλή για πολλοστή φορά όμως- τα ζητήματα που αφορούν

Διαβάστε περισσότερα

(Απομαγνητοφωνημένο Αρχείο)

(Απομαγνητοφωνημένο Αρχείο) (Απομαγνητοφωνημένο Αρχείο) Ζ. ΜΑΥΡΟΥΚΑΣ: Σας ευχαριστώ πολύ, ευχαριστώ για την πρόσκληση. Ήταν όντως μια σημαντική πρόκληση για μένα και για τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και για τους συνεργάτες μου.

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ για την συζήτηση της ερώτησης του Έκτορα Νασιώκα για τη ΜΑΦ του ΓΝΛ ( )

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ για την συζήτηση της ερώτησης του Έκτορα Νασιώκα για τη ΜΑΦ του ΓΝΛ ( ) ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ για την συζήτηση της ερώτησης του Έκτορα Νασιώκα για τη ΜΑΦ του ΓΝΛ (30-11-2010) Ακολουθεί η με αριθμό 3508/27-9-2010 επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.

ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΟ 14 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Ισχυρή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση με αρμοδιότητες και πόρους» ΑΘΗΝΑ, 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 1 2

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010 Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο

Διαβάστε περισσότερα

«Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr»

«Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr» Επεξήγηση web site με λογικό διάγραμμα «Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr» Web : www.e-base.gr E-mail : support@e-base.gr Facebook : Like Twitter : @ebasegr Πολλοί άνθρωποι

Διαβάστε περισσότερα

Γεωργιάδης: Μέσα στο έτος θα ξεκινήσει η επένδυση του Ελληνικού

Γεωργιάδης: Μέσα στο έτος θα ξεκινήσει η επένδυση του Ελληνικού Γεωργιάδης: Μέσα στο έτος θα ξεκινήσει η επένδυση του Ελληνικού Η Ελλάδα θα γίνει η πιο ελκυστική επενδυτικά χώρα στην Ευρώπη, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ. Ενημερωτικό Υλικό

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ. Ενημερωτικό Υλικό ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Ενημερωτικό Υλικό Κατάρτιση ανέργων επαγγελματιών υγείας Στόχος: Κοινωνικο-οικονομική ένταξη των ανέργων επαγγελματιών

Διαβάστε περισσότερα

Κ. Χατζηδάκης: Δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία - Πλήρης συνέντευξη

Κ. Χατζηδάκης: Δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία - Πλήρης συνέντευξη Κ. Χατζηδάκης: Δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία - Πλήρης συνέντευξη [04.11.2013] «Δεν θα αλλάξουν ο νόμος Κατσέλη και ο νόμος 4161 για τους ενήμερους δανειολήπτες. Αυτό σημαίνει ότι κανένας φτωχός άνθρωπος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικά για την υπ αριθμόν 522/ επίκαιρη ερώτησή προς. τον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με τα πρόστιμα του Εθνικού Συμβουλίου

Πρακτικά για την υπ αριθμόν 522/ επίκαιρη ερώτησή προς. τον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με τα πρόστιμα του Εθνικού Συμβουλίου Πρακτικά για την υπ αριθμόν 522/9-2-2016 επίκαιρη ερώτησή προς τον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με τα πρόστιμα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ). Στην επίκαιρη

Διαβάστε περισσότερα

Ντέλια Βελκουλέσκου: Μα Πολ εσύ ήσουν εκείνος που το πρότεινε αυτό. Είναι πολύ δύσκολο να υπαναχωρήσω τώρα.

Ντέλια Βελκουλέσκου: Μα Πολ εσύ ήσουν εκείνος που το πρότεινε αυτό. Είναι πολύ δύσκολο να υπαναχωρήσω τώρα. Πόλ Τόμσεν: Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι θέτουμε μια ημερομηνία για την επιστροφή της αποστολής, ενώ ενδεχομένως δεν θα έχουμε μια συμφωνία στο εσωτερικό της Τρόικας για το πώς θα προχωρήσουμε. Ντέλια

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟ 1 ο ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: «Ο Αγροτικός Τομέας της Ελλάδας μετά

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Ευχαριστώ πολύ κύριε συνάδελφε, για την ευκαιρία που μου δίνετε να

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Ευχαριστώ πολύ κύριε συνάδελφε, για την ευκαιρία που μου δίνετε να ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε. Ευχαριστώ πολύ κύριε συνάδελφε, για την ευκαιρία που μου δίνετε να ξεκαθαρίσουμε κάποια ζητήματα. Θα ξεκινήσω από

Διαβάστε περισσότερα

Είναι το Life Coaching για εσένα;

Είναι το Life Coaching για εσένα; Τι είναι το life coaching; Είναι το Life Coaching για εσένα; Το life coaching, όπως αναγράφεται στην ιστοσελίδα της International Coach Federation, και σε δική μου μετάφραση, είναι η διαδικασία μέσα από

Διαβάστε περισσότερα

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ: Καταρχήν να ευχηθώ στο νέο Προεδρείο ότι καλύτερο και πιστεύω ότι όλοι εδώ, πέραν των εργαζομένων ΠΟΕ ΟΤΑ και του ΕΔΣΝΑ, ήρθαμε ως

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ: Καταρχήν να ευχηθώ στο νέο Προεδρείο ότι καλύτερο και πιστεύω ότι όλοι εδώ, πέραν των εργαζομένων ΠΟΕ ΟΤΑ και του ΕΔΣΝΑ, ήρθαμε ως Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ: Καταρχήν να ευχηθώ στο νέο Προεδρείο ότι καλύτερο και πιστεύω ότι όλοι εδώ, πέραν των εργαζομένων ΠΟΕ ΟΤΑ και του ΕΔΣΝΑ, ήρθαμε ως αυτοδιοικητικοί και όχι κομίζοντας κανείς καμία άλλη ταυτότητα.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Δελτίο Τύπου Συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη στο SKAI RADIO και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Βίδου (09/01/2017) Δημοσιογράφος: Υπό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Επόμενη είναι η έβδομη. με αριθμό 709/ επίκαιρη ερώτηση δεύτερου κύκλου του Βουλευτή

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Επόμενη είναι η έβδομη. με αριθμό 709/ επίκαιρη ερώτηση δεύτερου κύκλου του Βουλευτή ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Επόμενη είναι η έβδομη με αριθμό 709/28-3-2016 επίκαιρη ερώτηση δεύτερου κύκλου του Βουλευτή Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ελευθερίου Αυγενάκη προς τον Υπουργό Αγροτικής

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ και το δημοσιογράφο Π.

Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ και το δημοσιογράφο Π. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011 Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ALVARO PEREIRA DIRECTOR OF COUNTRY STUDIES, ECONOMICS DEPARTMENT, OECD

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ALVARO PEREIRA DIRECTOR OF COUNTRY STUDIES, ECONOMICS DEPARTMENT, OECD THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ALVARO PEREIRA DIRECTOR OF COUNTRY STUDIES, ECONOMICS DEPARTMENT, OECD TO THE 20 th ROUNDTABLE WITH THE GOVERNMENT OF GREECE EUROPE: SHAKEN AND STIRRED? GREECE: A SKILFUL ACORBAT?

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο έχει ο κύριος

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο έχει ο κύριος ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο έχει ο κύριος Βαρνάβας Δημήτριος για 3 λεπτά. Γιατρών

Διαβάστε περισσότερα

Ι. Πανάρετος.: Καλησπέρα κυρία Γουδέλη, καλησπέρα κύριε Ρουμπάνη.

Ι. Πανάρετος.: Καλησπέρα κυρία Γουδέλη, καλησπέρα κύριε Ρουμπάνη. (Συνέντευξη του Ι. Πανάρετου στην Νίνα Γουδέλη και τον Γρηγόρη Ρουμπάνη για τα θέματα της Παιδείας (Μήπως ζούμε σ άλλη χώρα;, ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84) Ν. Γουδέλη: Καλησπέρα κύριε Πανάρετε. Γ.

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ: Απάντηση υπουργού Υγείας σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Κεγκέρογλου για τους επικουρικούς γιατρούς και το επικουρικό προσωπικό.

ΒΟΥΛΗ: Απάντηση υπουργού Υγείας σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Κεγκέρογλου για τους επικουρικούς γιατρούς και το επικουρικό προσωπικό. ΒΟΥΛΗ: Απάντηση υπουργού Υγείας σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Κεγκέρογλου για τους επικουρικούς γιατρούς και το επικουρικό προσωπικό. ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ (Υπουργός Υγείας):

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ Α.Α.Δ.Ε., Γ. ΠΙΤΣΙΛΗ ΣΤΟ Ρ/Σ ΣΚΑΪ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΑΣΟ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ Α.Α.Δ.Ε., Γ. ΠΙΤΣΙΛΗ ΣΤΟ Ρ/Σ ΣΚΑΪ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΑΣΟ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 08 Αυγούστου 2019 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ Α.Α.Δ.Ε., Γ. ΠΙΤΣΙΛΗ ΣΤΟ Ρ/Σ ΣΚΑΪ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΑΣΟ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ Τ. Τέλλογλου: «Καλημέρα κ. Πιτσιλή. Γ. Πιτσιλής: Καλημέρα

Διαβάστε περισσότερα

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ»

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» «Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» ΚΕΦΆΛΑΙΟ 1 ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ τι πιστεύω για την εξαφάνιση, αλλά δώσε μου λίγο χρόνο. Όχι,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΟΑ. Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΟΑ. Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΟΑ Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017 Συνεχίζουμε τώρα, όπως προείπα, με τη συζήτηση πέντε επικαίρων ερωτήσεων, στις

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ 13/2018

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ 13/2018 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 03/2018 ΑΠΟΦΑΣΗ 13/2018 Στην Καλαμάτα σήμερα, την 16η Ιανουαρίου 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00, στο Δημοτικό Κατάστημα της οδού Αθηνών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ 14 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Ισχυρή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση με αρμοδιότητες και πόρους» ΑΘΗΝΑ, 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

Διαβάστε περισσότερα

The Economist Events The 17th Roundtable with the Government of Greece

The Economist Events The 17th Roundtable with the Government of Greece ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Ευχαριστούμε πάρα πολύ. Ευχαριστώ όλους σας που τηρήσατε το χρόνο σας και πριν περάσουμε στην απάντηση της επιχειρηματικής κοινότητας ας δεχτούμε κάποιες ερωτήσεις από το κοινό. Είναι μια

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ Φίλες και φίλοι συνάδελφοι, Οι εκλογές στους ιατρικούς συλλόγους στις 21 & 22 Οκτωβρίου πραγματοποιούνται σε πολύ ιδιαίτερες συνθήκες για τον κλάδο μας. Άστοχες πολιτικές προσθέτουν

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ «ΑΘΗΝΑ 9,84»: «ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ «ΑΘΗΝΑ 9,84»: «ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 28 Ιουλίου 2010 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ «ΑΘΗΝΑ 9,84»: «ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ»

Διαβάστε περισσότερα

κ. Γ. ΠΑΤΟΥΛΗ Δημάρχου Αμαρουσίου

κ. Γ. ΠΑΤΟΥΛΗ Δημάρχου Αμαρουσίου ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΕΔΕ κ. Γ. ΠΑΤΟΥΛΗ Δημάρχου Αμαρουσίου Στο Συνέδριο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Με θέμα: Τα κόκκινα Δάνεια Αγαπητέ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ. Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί;

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ. Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί; www.agaliazo.gr ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ Λεωσθένους 21-23, 18536 Πειραιάς - Τ: 210 4181641 - F: 210 4535343 e: oekk@otenet.gr - www.oekk.gr ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν. ΑΧΑΙΑΣ Πατρέως 8-10, 26221 Πάτρα - Τ/F: 2610 226122 e:

Διαβάστε περισσότερα

Μέρος 3. Ικανότητα ανάληψης δράσης.

Μέρος 3. Ικανότητα ανάληψης δράσης. Μέρος 3. Ικανότητα ανάληψης δράσης. - 2 - Συσσωρευµένη γνώση και ικανότητες Ευαισθητοποίηση και αξιολόγηση της ατοµικής ικανότητας ανάληψης δράσης. Κοινωνική δεξιότητα Ικανότητα εκµάθησης Μεθοδικότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ 56 η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 12:00 μ.μ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο.Ε.: ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 2 ΠΑΡΟΝΤΕΣ 1. ΚΑΠΟΥΣΙΖΟΓΛΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2 o Ερωτηµατολόγιο για την ανταποκρισιµότητα των παρεχοµένων υπηρεσιών υγείας

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2 o Ερωτηµατολόγιο για την ανταποκρισιµότητα των παρεχοµένων υπηρεσιών υγείας ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2 o Ερωτηµατολόγιο για την ανταποκρισιµότητα των παρεχοµένων υπηρεσιών υγείας ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ 1. Με βάση διαφορετικές πλευρές της υγείας σας σήµερα, όπως τις περιγράψατε προηγουµένως, πού θα τοποθετούσατε

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΕΠΕΑΚ

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΕΠΕΑΚ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΕΠΕΑΕΚ 381 ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΕΠΕΑΚ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ: ΤΟ επόμενο θέμα είναι πολύ σημαντικό. Μας απασχολεί πάρα πολύ, μόνο ως προφήτες όμως μπορούμε να λειτουργήσουμε. Έχει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ ( ) ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ ( ) ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ (4.3.2016) ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ Αθήνα, σήμερα στις 4 Μαρτίου 2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.08 συνήλθε στην Αίθουσα των συνεδριάσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011 Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΜΠΕΛΙΩΤΗ OWNER, ABELIOTIS & ASSOCIATES

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΜΠΕΛΙΩΤΗ OWNER, ABELIOTIS & ASSOCIATES THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΜΠΕΛΙΩΤΗ OWNER, ABELIOTIS & ASSOCIATES TO THE FIRST INSURANCE FORUM THE METAMORPHOSIS OF GREECE AND THE ROLE OF THE INSURANCE INDUSTRY GUARDIANS OF THE FUTURE? ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα - για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -  για περισσότερη εκπαίδευση 1 Τρίτο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-6 Ώρα για δράση... 7-17 Σημειώσεις... 18 2 Μάθημα Τρίτο - Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθεις τις 7 συνήθειες των πετυχημένων ανθρώπων.

Διαβάστε περισσότερα

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Ο Μικρός Πρίγκιπας έφτασε στη γη. Εκεί είδε μπροστά του την αλεπού. - Καλημέρα, - Καλημέρα, απάντησε ο μικρός πρίγκιπας, ενώ έψαχνε να βρει από πού ακουγόταν η

Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Μαναριώτης Σχολικός Σύμβουλος 4 ης Περιφέρειας Ν. Αχαϊας Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΣΤΗΝ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Χρήστος Μαναριώτης Σχολικός Σύμβουλος 4 ης Περιφέρειας Ν. Αχαϊας Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΣΤΗΝ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΣΤΗΝ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Η καλλιέργεια της ικανότητας για γραπτή έκφραση πρέπει να αρχίζει από την πρώτη τάξη. Ο γραπτός λόγος χρειάζεται ως μέσο έκφρασης. Βέβαια,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ Καταρχάς, βασική προϋπόθεση για το κλείσιμο μιας συνάντησης είναι να έχουμε εξακριβώσει και πιστοποιήσει ότι μιλάμε με τον υπεύθυνο που λαμβάνει μια απόφαση συνεργασίας ή επηρεάζει

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Αγαπητέ συνάδελφε, ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση. Κατ αρχάς θα πρέπει

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Αγαπητέ συνάδελφε, ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση. Κατ αρχάς θα πρέπει ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Αγαπητέ συνάδελφε, ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση. Κατ αρχάς θα πρέπει να σας πω ότι στο αρχείο μου έχω έγγραφη

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Beginners

Modern Greek Beginners 2017 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Modern Greek Beginners ( Section I Listening) Transcript Familiarisation Text Τι θέλεις να σπουδάσεις του χρόνου; Θέλω να γίνω φαρμακοποιός. Σε ποιο πανεπιστήμιο;

Διαβάστε περισσότερα

e-seminars Πουλάω 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων

e-seminars Πουλάω 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων e-seminars Πρωτοποριακή Συνεχής Επαγγελματική και Προσωπική Εκπαίδευση Επαγγελματική Βελτίωση Πουλάω 1 e Seminars Copyright Seminars & Consulting Page 1 Περιεχόμενα 1. Η καταναλωτική συμπεριφορά των πελατών

Διαβάστε περισσότερα

Μάχη Νικολάρα: Δεν ακούγεται και πολύ δημιουργικό αυτό, έτσι όπως το περιγράφετε.

Μάχη Νικολάρα: Δεν ακούγεται και πολύ δημιουργικό αυτό, έτσι όπως το περιγράφετε. Μάχη Νικολάρα: Θα μιλήσουμε για τον τομέα της εκπαίδευσης από μια άλλη σκοπιά. Οι ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας εχθές ανέτρεψαν κατά κάποιο τρόπο τον προγραμματισμό αυτής της εκπομπής, όμως όλα

Διαβάστε περισσότερα

Γλωσσικές πράξεις στη διαγλώσσα των μαθητών της Ελληνικής ως Γ2

Γλωσσικές πράξεις στη διαγλώσσα των μαθητών της Ελληνικής ως Γ2 Γλωσσικές πράξεις στη διαγλώσσα των μαθητών της Ελληνικής ως Γ2 Σπυριδούλα Μπέλλα Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Πανεπιστήμιο Αιγαίου 9/5/2017 Επικοινωνιακή ικανότητα γνώση ενός ομιλητή ως

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις. Α ομάδα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα

Διαβάστε περισσότερα

Η. Διαδικασία διαμεσολάβησης

Η. Διαδικασία διαμεσολάβησης Η. Διαδικασία διαμεσολάβησης 1. Εισαγωγή στη διαμεσολάβηση (30 ) Στόχοι Να εντοπίσουν παρακολουθήσουν τη διαδικασία διαμεσολάβησης. Διαδικασία Έχουμε από πριν καλέσει δυο μέλη (ένα αγόρι Α και ένα κορίτσι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Φθάνουμε στον. «προτελευταίο» Ειδικό Αγορητή γιατί δεν είναι έτσι ο όρος- για τη σημερινή

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Φθάνουμε στον. «προτελευταίο» Ειδικό Αγορητή γιατί δεν είναι έτσι ο όρος- για τη σημερινή ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Φθάνουμε στον «προτελευταίο» Ειδικό Αγορητή γιατί δεν είναι έτσι ο όρος- για τη σημερινή συνεδρίαση, τον κ. Δημήτρη Καμμένο, τον οποίο καλώ στο Βήμα. Να ετοιμάζεται ο κ.

Διαβάστε περισσότερα

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups INTERVIEWS REPORT February / March 2012 - Partner: Vardakeios School of Hermoupolis - Target group: Immigrants, women 1 η συνέντευξη Από την Αλβανία Το 2005 Η γλώσσα. Ήταν δύσκολο να επικοινωνήσω με τους

Διαβάστε περισσότερα

λένε το εξής: Ότι η αξιολόγηση είναι το πιο σημαντικό πράγμα στην εκπαίδευση. Μου θύμισαν την αντίστοιχη δήλωση του Τζωρτζ Μπους το 2001, μετά από

λένε το εξής: Ότι η αξιολόγηση είναι το πιο σημαντικό πράγμα στην εκπαίδευση. Μου θύμισαν την αντίστοιχη δήλωση του Τζωρτζ Μπους το 2001, μετά από ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, οι όλες τοποθετήσεις που έχουν ακουστεί μέχρι τώρα, ειδικά από τους εκπροσώπους της τρικομματικής Κυβέρνησης, λένε το εξής: Ότι η αξιολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ PETER SANFEY REGIONAL ECONOMIST FOR SOUTHEASTE EUROPE AND GREECE, EBRD TO THE EVENT «RESURRECTING THE GREEK ECONOMY: GREAT EXPECTATIONS?» ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ. Όλα όσα θέλετε να ξέρετε αν κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο είναι ασθενής

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ. Όλα όσα θέλετε να ξέρετε αν κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο είναι ασθενής www.agaliazo.gr ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ Λεωσθένους 21-23, 18536 Πειραιάς - Τ: 210 4181641 - F: 210 4535343 e: oekk@otenet.gr - www.oekk.gr ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν. ΑΧΑΙΑΣ Πατρέως 8-10, 26221 Πάτρα - Τ/F: 2610 226122 e:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ - ΤΟ 10% ΑΔΙΚΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ - ΤΟ 10% ΑΔΙΚΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ edugate.gr : 15/04/2011 Ο υφυπουργός Παιδείας Ιωάννης Πανάρετος παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΤ3 με σχετικά τις Πανελλήνιες και το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ-ΤΕΙ. Αρκετά σημεία της συνέντευξης παρουσιάζουν

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικά, τα πρακτικά της συζήτησης της εν λόγω ερώτησης έχουν ως εξής:

Αναλυτικά, τα πρακτικά της συζήτησης της εν λόγω ερώτησης έχουν ως εξής: Αναλυτικά, τα πρακτικά της συζήτησης της εν λόγω ερώτησης έχουν ως εξής: ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εισερχόμαστε στη συζήτηση των ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ Θα γίνουν τρεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΠ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ..»

ΕΝΤΥΠΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΠ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ..» ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΕΝΤΥΠΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΠ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ..» ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΡΓΟΥ:.. ΤΜΗΜΑ Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ «ΘΕΜΑ» ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΓΙΩΡΓΟ ΣΜΥΡΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΣΓΟΥΡΟΥ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΣΓΟΥΡΟΥ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΣΓΟΥΡΟΥ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, 13/11/2014 Η συζήτηση που προκάλεσε σήμερα η νέα περιφερειακή αρχή για τις ελλείψεις

Διαβάστε περισσότερα

Σκηνή 1 η. Μπαίνει η γραμματέας του φουριόζα και τον διακόπτει. Τι θες Χριστίνα παιδί μου; Δε βλέπεις που ομιλώ στο τηλέφωνο;

Σκηνή 1 η. Μπαίνει η γραμματέας του φουριόζα και τον διακόπτει. Τι θες Χριστίνα παιδί μου; Δε βλέπεις που ομιλώ στο τηλέφωνο; Σκηνή 1 η Βρισκόμαστε στο γραφείο του ψυχίατρου Σωτήριου Σώθηκες! Ο γιατρός μιλά στο τηλέφωνο με έναν πελάτη Τι μου λέτε αγαπητέ μου! `Ώστε έτσι έχουν τα πράγματα λοιπόν! Αν σας καταλαβαίνω; Μα είναι ερώτηση

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012 Θέμα: Ομιλία Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της

Διαβάστε περισσότερα

Maria Gravani Open University of Cyprus

Maria Gravani Open University of Cyprus Εστιάζει σε δυο σημεία του ρόλου του ΣΕΠ στο ΑΠΚΥ: 1) ως εκπαιδευτή ενηλίκων, δεδομένου ότι το ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται αποτελείται κατά αποκλειστικότητα από ενήλικους εκπαιδευόμενους. 2) ως συνεργάτη

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: Απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης τύπου του Υπουργού Υγείας για την κινητικότητα και τον αναπροσανατολισμό νοσοκομείων.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: Απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης τύπου του Υπουργού Υγείας για την κινητικότητα και τον αναπροσανατολισμό νοσοκομείων. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: Απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης τύπου του Υπουργού Υγείας για την κινητικότητα και τον αναπροσανατολισμό νοσοκομείων. Μετά την λήξη της συνεδριάσεως του ΚΕΣΥΠΕ έχουμε την τελική έγκριση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΙΑΤΑΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΙΑΤΑΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΙΑΤΑΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Στους ΜΠΑΜΠΗ ΑΓΡΟΛΑΜΠΟ - ΘΑΝΟ ΤΣΙΡΟ-ENET.GR

Στους ΜΠΑΜΠΗ ΑΓΡΟΛΑΜΠΟ - ΘΑΝΟ ΤΣΙΡΟ-ENET.GR Στους ΜΠΑΜΠΗ ΑΓΡΟΛΑΜΠΟ - ΘΑΝΟ ΤΣΙΡΟ-ENET.GR Περικοπή 30% στο τμήμα των επικουρικών συντάξεων άνω των 150 ευρώ για τα ελλειμματικά ταμεία προαναγγέλλει μιλώντας στην «Κ.Ε.» ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος

Διαβάστε περισσότερα

Ο Διάλογος στα Χανιά. Eρώτηση: Επειδή απέτυχε η Ελιά, βγήκε το Ποτάμι;

Ο Διάλογος στα Χανιά. Eρώτηση: Επειδή απέτυχε η Ελιά, βγήκε το Ποτάμι; Ο Διάλογος στα Χανιά Eρώτηση: Επειδή απέτυχε η Ελιά, βγήκε το Ποτάμι; Απάντηση: Η αλήθεια είναι ότι το σκηνικό ήταν κάπως έτσι Ήμουν στο τηλέφωνο και περίμενα. Και σε κάποια στιγμή που η Ελιά δεν προχωρούσε,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και. Ο κύριος συνάδελφος θέτει ένα φλέγον ζήτημα, το οποίο απασχολεί κοινωνίες

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και. Ο κύριος συνάδελφος θέτει ένα φλέγον ζήτημα, το οποίο απασχολεί κοινωνίες ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Ο κύριος συνάδελφος θέτει ένα φλέγον ζήτημα, το οποίο απασχολεί κοινωνίες στη Βόρεια Ελλάδα, όπως

Διαβάστε περισσότερα

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες Συμπολίτισσες και Συμπολίτες Ήδη έχουν ειπωθεί αρκετά. Τη δύσκολη κατάσταση που περνάει ο λαός την γνωρίζουμε όλοι. Ξεθεμελιώνονται δικαιώματα και κατακτήσεις για τις οποίες έχει χυθεί πολύ αίμα. Για μεγάλο

Διαβάστε περισσότερα

9 απλοί τρόποι να κάνεις μία γυναίκα να μην μπορεί να σε βγάλει από το μυαλό της

9 απλοί τρόποι να κάνεις μία γυναίκα να μην μπορεί να σε βγάλει από το μυαλό της Όσο δύσκολα και μυστήρια πλάσματα κι αν είναι οι γυναίκες, πίστεψέ με θέλουν απλά πράγματα για να τις εντυπωσιάσεις. Και τις περισσότερες φορές αυτά τα απλά είναι και τα αυτονόητα. Τώρα γιατί οι άντρες

Διαβάστε περισσότερα

...KAI O ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

...KAI O ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ...KAI O ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6 112 Πουλάτε αέρα Θα τύχει ενδεχομένως, ενώ συζητάμε με τον υποψήφιο πελάτη, να μας πει. ΠΕΛΑΤΗΣ: Απ ό,τι καταλαβαίνω κύριε, μάλλον πουλάτε αέρα. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τόμσεν Διάλογοι ή Περιμένοντας το Γεγονός

Τόμσεν Διάλογοι ή Περιμένοντας το Γεγονός Τόμσεν Διάλογοι ή Περιμένοντας το Γεγονός Η διαρροή του WikiLeaks με τους διαλόγους Τόμσεν-Βελκουλέσκου-Πέτροβα δεν ήρθε να προσθέσει κάτι αναπάντεχο ή εξαιρετικό για κάποιον που στοιχειωδώς αλλά τακτικά

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη του Τηλέμαχου Χυτήρη στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη»

Συνέντευξη του Τηλέμαχου Χυτήρη στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» Συνέντευξη στην εφημερίδα "Θεσσαλονίκη" Συνέντευξη του Τηλέμαχου Χυτήρη στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» 1. ΕΡΩΤΗΣΗ Μετά και τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ αμφισβητούν ανοιχτά τις

Διαβάστε περισσότερα

"Να είσαι ΕΣΥ! Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι." Oscar Wilde

Να είσαι ΕΣΥ! Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι. Oscar Wilde 1 Αγαπημένε μου φίλε/η, "Να είσαι ΕΣΥ! Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι." Oscar Wilde Θα ήθελα να σε καλωσορίσω σε αυτό το σεμινάριο. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να ξέρεις πώς δεσμεύομαι με το πέρας

Διαβάστε περισσότερα

Με το άρθρο 16 παρ. 1 του ν. 4238/2014 ορίστηκε ότι : «Το σύνολο του μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.

Με το άρθρο 16 παρ. 1 του ν. 4238/2014 ορίστηκε ότι : «Το σύνολο του μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ. ΑΙΤΗΣΗ Του/Της, (όνομα πατρός), ιατρού του ΕΟΠΥΥ στη μονάδα υγείας, που ανήκει στη χωρική αρμοδιότητα της κατωτέρω αναφερόμενης Δ.Υ.Πε., με την ειδικότητα του/ της, κατοίκου Θεσσαλονίκης, επί της οδού,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟ ΛΕΜΦΩΜΑ;

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟ ΛΕΜΦΩΜΑ; ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟ ΛΕΜΦΩΜΑ; Με την επιστημονική συνεργασία της Αιματολογικής Μονάδας, Γ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών Με

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος του μέντορα στην υλοποίηση των σκοπών του Συλλόγου Αποφοίτων ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ο ρόλος του μέντορα στην υλοποίηση των σκοπών του Συλλόγου Αποφοίτων ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Ο ρόλος του μέντορα στην υλοποίηση των σκοπών του Συλλόγου Αποφοίτων ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Η δραματική οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας, η αύξηση με ταχύτατους ρυθμούς της ανεργίας και ιδιαίτερα στους νέους,

Διαβάστε περισσότερα

Συνεχίζουμε με την τρίτη με αριθμό 699/ επίκαιρη ερώτηση. του Δευτέρου Κύκλου του Βουλευτή Λάρισας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ.

Συνεχίζουμε με την τρίτη με αριθμό 699/ επίκαιρη ερώτηση. του Δευτέρου Κύκλου του Βουλευτή Λάρισας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Συνεχίζουμε με την τρίτη με αριθμό 699/23-3-2016 επίκαιρη ερώτηση του Δευτέρου Κύκλου του Βουλευτή Λάρισας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Βασιλείου Κόκκαληπρος τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,

Διαβάστε περισσότερα

(συνέντευξη: ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84, ο σφυγμός της μέρας, 06/02/08)

(συνέντευξη: ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84, ο σφυγμός της μέρας, 06/02/08) (συνέντευξη: ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84, ο σφυγμός της μέρας, 06/02/08) Φ.Κ.: ας επιστρέψουμε τώρα στο μεγάλο θέμα της ημέρας σε παγκόσμια κλίμακα, της Αμερικάνικές προκριματικές εκλογές. Πήραμε

Διαβάστε περισσότερα

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή κ. Γκιόκα για το σύστημα επιλογής και χρήσης των συγγραμμάτων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ (9/5/2011)

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή κ. Γκιόκα για το σύστημα επιλογής και χρήσης των συγγραμμάτων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ (9/5/2011) Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή κ. Γκιόκα για το σύστημα επιλογής και χρήσης των συγγραμμάτων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ (9/5/2011) Τρίτη, 10 Μάιος 2011 09:46 ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr Ζητήματα καθιέρωσης του μεταχειρισμένου

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα - για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -  για περισσότερη εκπαίδευση 1 Έβδομο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-5 Ώρα για δράση... 6-15 Σημειώσεις... 16 2 Μάθημα Έβδομο - Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθουμε τη δύναμη της αντίληψης. Θα ανακαλύψουμε

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγγελέας: Δευτέρα 03/10/2011, η ημέρα της δολοφονίας της Souzan Anders. Παρατηρήσατε κάτι περίεργο στην συμπεριφορά του κατηγορούμενου;

Εισαγγελέας: Δευτέρα 03/10/2011, η ημέρα της δολοφονίας της Souzan Anders. Παρατηρήσατε κάτι περίεργο στην συμπεριφορά του κατηγορούμενου; Εισαγγελέας Γνωρίζετε τον κατηγορούμενο; Ναι, τον γνωρίζω καλά. Δουλεύουμε μαζί, τα τελευταία 8 χρόνια, στο ταμείο της Τράπεζας «Goliath». Και έχουμε μια, αρκετά στενή, φιλική σχέση. To θύμα το γνωρίζατε;

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ (Αόρατος) ΑΦΗΓΗΤΗΣ: Κάποτε στη γη γεννήθηκε το Όνειρο. Το όνομά του δεν ήταν έτσι, όμως επειδή συνεχώς ονειρευόταν, όλοι το φώναζαν Όνειρο. Δεν ήταν κάτι το σπουδαίο, ήταν σαν

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση αποτελεσμάτων ΠΟΣΟΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ. Για τον ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΩΝ Μάρτιος 2012

Παρουσίαση αποτελεσμάτων ΠΟΣΟΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ. Για τον ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΩΝ Μάρτιος 2012 Παρουσίαση αποτελεσμάτων ΠΟΣΟΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Για τον ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΩΝ Μάρτιος 2012 ΜΕΘΟΔΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΜΕΘΟΔΟΣ: ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΕΡΕΥΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΔΕΙΓΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΦΑΣΗ 1 η )

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΦΑΣΗ 1 η ) ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΦΑΣΗ 1 η ) 1 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ JACKSON POLLOCK ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ WILLIAM WRIGHT ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 1950. Το καλοκαίρι του 1950 o δημοσιογράφος William Wright πήρε μια πολύ ενδιαφέρουσα ηχογραφημένη

Διαβάστε περισσότερα

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. ''

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. '' 1. '' Τίποτα δεν είναι δεδομένο. '' 2. '' Η μουσική είναι η τροφή της ψυχής. '' 3. '' Να κάνεις οτι έχει νόημα για σένα, χωρίς όμως να παραβιάζεις την ελευθερία του άλλου. '' 4. '' Την πραγματική μόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ MP SECTOR HEAD OF DEVELOPMENT & COMPETITION, NEW DEMOCRACY PARTY Investment Energy Summit Greece, Cyprus, Israel Re-designing the European energy map ΠΕΜΠΤΗ

Διαβάστε περισσότερα