C1 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2017/105 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ,

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "C1 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2017/105 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ,"

Transcript

1 02017R0105 EL Το κείμενο αυτό αποτελεί απλώς εργαλείο τεκμηρίωσης και δεν έχει καμία νομική ισχύ. Τα θεσμικά όργανα της Ένωσης δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του. Τα αυθεντικά κείμενα των σχετικών πράξεων, συμπεριλαμβανομένων των προοιμίων τους, είναι εκείνα που δημοσιεύονται στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι διαθέσιμα στο EUR-Lex. Αυτά τα επίσημα κείμενα είναι άμεσα προσβάσιμα μέσω των συνδέσμων που περιέχονται στο παρόν έγγραφο B C1 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2017/105 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, της 26ης Οκτωβρίου 2016, για την τροποποίηση του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1247/2012 για τον καθορισμό εκτελεστικών τεχνικών προτύπων όσον αφορά τον μορφότυπο και τη συχνότητα αναφορών συναλλαγών σε αρχεία καταγραφής συναλλαγών σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 648/2012 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα εξωχρηματιστηριακά παράγωγα, τους κεντρικούς αντισυμβαλλόμενους και τα αρχεία καταγραφής συναλλαγών (Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ) (EE L 17 της , σ. 17) Διορθώνεται από: C1 Διορθωτικό ΕΕ L 19 της , σ. 97 (2017/105)

2 02017R0105 EL C1 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2017/105 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, της 26ης Οκτωβρίου 2016, για την τροποποίηση του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1247/2012 για τον καθορισμό εκτελεστικών τεχνικών προτύπων όσον αφορά τον μορφότυπο και τη συχνότητα αναφορών συναλλαγών σε αρχεία καταγραφής συναλλαγών σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 648/2012 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα εξωχρηματιστηριακά παράγωγα, τους κεντρικούς αντισυμβαλλόμενους και τα αρχεία καταγραφής συναλλαγών (Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ) Άρθρο 1 Ο εκτελεστικός κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 1247/2012 τροποποιείται ως εξής: 1) Το άρθρο 3 αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο: «Άρθρο 3 Αναγνώριση αντισυμβαλλόμενων και άλλων οντοτήτων Η αναφορά χρησιμοποιεί αναγνωριστικό κωδικό νομικής οντότητας για την αναγνώριση: α) δικαιούχου που είναι νομική οντότητα β) χρηματομεσιτικής οντότητας γ) κεντρικού αντισυμβαλλόμενου δ) εκκαθαριστικού μέλους ε) αντισυμβαλλόμενου που είναι νομική οντότητα στ) υποβάλλουσας οντότητας.». 2) Προστίθενται τα ακόλουθα άρθρα 3α και 3β: «Άρθρο 3α Πλευρά αντισυμβαλλόμενου 1. Η πλευρά του αντισυμβαλλόμενου στη σύμβαση που αναφέρεται στο πεδίο 14 του πίνακα 1 του παραρτήματος καθορίζεται σύμφωνα με τις παραγράφους 2 έως Στην περίπτωση δικαιωμάτων προαίρεσης και δικαιωμάτων προαίρεσης επί συμβάσεων ανταλλαγής (swaptions), αναγνωρίζεται ως αγοραστής ο αντισυμβαλλόμενος που έχει το δικαίωμα να ασκήσει το δικαίωμα προαίρεσης και ως πωλητής ο αντισυμβαλλόμενος που πωλεί το δικαίωμα προαίρεσης και λαμβάνει την τιμή δικαιώματος (πριμ). 3. Στην περίπτωση συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και προθεσμιακών συμβάσεων, εκτός αυτών που αφορούν συνάλλαγμα, ως αγοραστής αναγνωρίζεται ο αντισυμβαλλόμενος που αγοράζει το μέσο και ως πωλητής ο αντισυμβαλλόμενος που πωλεί το μέσο.

3 02017R0105 EL Στην περίπτωση συμβάσεων ανταλλαγής που αφορούν τίτλους, ως πωλητής αναγνωρίζεται ο αντισυμβαλλόμενος που φέρει τον κίνδυνο μεταβολής της τιμής του υποκείμενου τίτλου και εισπράττει το ποσό του τίτλου και ως πωλητής ο αντισυμβαλλόμενος που καταβάλλει το ποσό του τίτλου. 5. Στην περίπτωση συμβάσεων ανταλλαγής που σχετίζονται με επιτόκια ή δείκτες πληθωρισμού, ως αγοραστής αναγνωρίζεται ο αντισυμβαλλόμενος που καταβάλλει το σταθερό επιτόκιο και ως πωλητής ο αντισυμβαλλόμενος που εισπράττει το σταθερό επιτόκιο. Στην περίπτωση συμβάσεων ανταλλαγής κυμαινόμενων επιτοκίων διαφορετικής βάσης (basis swaps), ως αγοραστής αναγνωρίζεται ο αντισυμβαλλόμενος που καταβάλλει τη διαφορά τιμής (άνοιγμα) και ως πωλητής ο αντισυμβαλλόμενος που εισπράττει τη διαφορά τιμής (άνοιγμα). 6. Στην περίπτωση διασυναλλαγματικών συμβάσεων ανταλλαγής, καθώς και συμβάσεων ανταλλαγής και προθεσμιακών συμβάσεων που αφορούν νομίσματα, ως αγοραστής αναγνωρίζεται ο αντισυμβαλλόμενος που λαμβάνει το νόμισμα που εμφανίζεται πρώτο κατά την αλφαβητική κατάταξη σύμφωνα με το πρότυπο ISO 4217 του Διεθνούς Οργανισμού Τυποποίησης και ως πωλητής ο αντισυμβαλλόμενος που παραδίδει το συγκεκριμένο νόμισμα. 7. Στην περίπτωση συμβάσεων ανταλλαγής που αφορούν μερίσματα, ως αγοραστής αναγνωρίζεται ο αντισυμβαλλόμενος που εισπράττει τις αντίστοιχες πραγματικές καταβολές μερισμάτων και ως πωλητής ο αντισυμβαλλόμενος που καταβάλλει το μέρισμα και εισπράττει το σταθερό επιτόκιο. 8. Με εξαίρεση τα δικαιώματα προαίρεσης και τα δικαιώματα προαίρεσης επί συμβάσεων ανταλλαγής (swaptions), στην περίπτωση παράγωγων μέσων για τη μεταφορά πιστωτικού κινδύνου, ως αγοραστής αναγνωρίζεται ο αντισυμβαλλόμενος που αγοράζει την προστασία και ως πωλητής ο αντισυμβαλλόμενος που πωλεί την προστασία. 9. Στην περίπτωση συμβάσεων που αφορούν βασικά εμπορεύματα, ως αγοραστής αναγνωρίζεται ο αντισυμβαλλόμενος που λαμβάνει το εμπόρευμα που καθορίζεται στην αναφορά και ως πωλητής ο αντισυμβαλλόμενος που παραδίδει το εμπόρευμα. 10. Στην περίπτωση προθεσμιακών συμφωνιών επιτοκίου, ως αγοραστής αναγνωρίζεται ο αντισυμβαλλόμενος που καταβάλλει το σταθερό επιτόκιο και ως πωλητής ο αντισυμβαλλόμενος που εισπράττει το σταθερό επιτόκιο. Άρθρο 3β Παροχή πρόσθετης ασφάλειας 1. Το είδος της παροχής πρόσθετης ασφάλειας της σύμβασης που αναφέρεται στο πεδίο 21 του πίνακα 1 του παραρτήματος καθορίζεται από τον αναφέροντα αντισυμβαλλόμενο σύμφωνα με τις παραγράφους 2 έως Όταν δεν υπάρχει συμφωνία παροχής πρόσθετης ασφάλειας μεταξύ των αντισυμβαλλόμενων ή όταν η συμφωνία παροχής πρόσθετης ασφάλειας μεταξύ των αντισυμβαλλόμενων ορίζει ότι ο αναφέρων αντισυμβαλλόμενος δεν παρέχει ούτε αρχικό περιθώριο ούτε περιθώριο διαφορών αποτίμησης σε σχέση με τη σύμβαση, ως τύπος της παροχής πρόσθετης ασφάλειας της σύμβασης παραγώγου αναγνωρίζεται ο τύπος μη εξασφαλισμένη

4 02017R0105 EL Εάν η συμφωνία παροχής πρόσθετης ασφάλειας μεταξύ των αντισυμβαλλόμενων ορίζει ότι ο αναφέρων αντισυμβαλλόμενος παρέχει κατά κανόνα μόνο περιθώρια διαφορών αποτίμησης σε σχέση με τη σύμβαση, ως τύπος της παροχής πρόσθετης ασφάλειας της σύμβασης παραγώγου αναγνωρίζεται ο τύπος μερικώς εξασφαλισμένη 4. Εάν η συμφωνία παροχής πρόσθετης ασφάλειας μεταξύ των αντισυμβαλλόμενων ορίζει ότι ο αναφέρων αντισυμβαλλόμενος παρέχει αρχικό περιθώριο και, κατά κανόνα, παρέχει και περιθώρια διαφορών αποτίμησης και ότι ο άλλος αντισυμβαλλόμενος είτε παρέχει μόνο περιθώρια διαφορών αποτίμησης είτε δεν παρέχει κανένα περιθώριο σε σχέση με τη σύμβαση, ως τύπος της παροχής πρόσθετης ασφάλειας της σύμβασης παραγώγου αναγνωρίζεται ο τύπος μονομερώς εξασφαλισμένη 5. Εάν η συμφωνία παροχής πρόσθετης ασφάλειας μεταξύ των αντισυμβαλλόμενων ορίζει ότι αμφότεροι οι αντισυμβαλλόμενοι παρέχουν αρχικό περιθώριο και, κατά κανόνα, παρέχουν περιθώρια διαφορών αποτίμησης σε σχέση με τη σύμβαση, ως τύπος της παροχής πρόσθετης ασφάλειας της σύμβασης παραγώγου αναγνωρίζεται ο τύπος πλήρως εξασφαλισμένη.». 3) Το άρθρο 4 αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο: «Άρθρο 4 Προσδιορισμός, αναγνώριση και ταξινόμηση των 1. Μια αναφορά θα πρέπει να προσδιορίζει ένα παράγωγο με βάση το είδος της σύμβασης και την κατηγορία στοιχείων ενεργητικού σύμφωνα με τις παραγράφους 2 και Το παράγωγο πρέπει να καθορίζεται στο πεδίο 1 του πίνακα 2 του παραρτήματος ως ένα από τα ακόλουθα είδη συμβάσεων: α) χρηματοοικονομική σύμβαση επί διαφοράς β) προθεσμιακή συμφωνία επιτοκίου γ) προθεσμιακή συμφωνία δ) συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης ε) σύμβαση δικαιώματος προαίρεσης στ) συμφωνία στοιχηματισμού επί ανοιγμάτων (spreadbet) ζ) σύμβαση ανταλλαγής η) δικαιώματα προαίρεσης επί συμβάσεων ανταλλαγής θ) άλλο. 3. Το παράγωγο πρέπει να καθορίζεται στο πεδίο 2 του πίνακα 2 του παραρτήματος ως ένα από τα ακόλουθα είδη συμβάσεων: α) συμβάσεις που αφορούν βασικά εμπορεύματα και δικαιώματα εκπομπής β) συμβάσεις που αφορούν πιστώσεις γ) συμβάσεις που αφορούν νομίσματα δ) συμβάσεις που αφορούν ίδια κεφάλαια ε) συμβάσεις που αφορούν επιτόκια.

5 02017R0105 EL Αν τα παράγωγα δεν εμπίπτουν σε μία από τις κατηγορίες στοιχείων ενεργητικού που αναφέρονται στην παράγραφο 3, οι αντισυμβαλλόμενοι προσδιορίζουν στην αναφορά την κατηγορία στοιχείων ενεργητικού που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη ομοιότητα με το παράγωγο. Αμφότεροι οι αντισυμβαλλόμενοι οφείλουν να προσδιορίζουν την ίδια κατηγορία στοιχείων ενεργητικού. 5. Η σύμβαση παραγώγου πρέπει να προσδιορίζεται στο πεδίο 6 του πίνακα 2 του παραρτήματος, χρησιμοποιώντας κατά περίπτωση τα ακόλουθα, εφόσον υπάρχουν: α) έναν διεθνή αριθμό αναγνώρισης τίτλων (ISIN) κατά ISO 6166 ή εναλλακτικό αναγνωριστικό κωδικό του μέσου (ΑΙΙ), κατά περίπτωση, έως την ημερομηνία εφαρμογής της κατ' εξουσιοδότηση πράξης που εκδίδεται από την Επιτροπή σύμφωνα με το άρθρο 27 παράγραφος 3 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 600/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου (*). β) έναν αριθμό ISIN από την ημερομηνία εφαρμογής της κατ' εξουσιοδότηση πράξης που εκδίδεται από την Επιτροπή σύμφωνα με το άρθρο 27 παράγραφος 3 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 600/2014. Αν χρησιμοποιείται κωδικός ΑΙΙ, τότε πρέπει να χρησιμοποιείται ο πλήρης κωδικός ΑΙΙ. 6. Ο πλήρης κωδικός ΑΙΙ που αναφέρεται στην παράγραφο 7 είναι το αποτέλεσμα του συνδυασμού των έξι ακόλουθων στοιχείων: α) του αναγνωριστικού κωδικού αγοράς (MIC) κατά ISO του τόπου διαπραγμάτευσης όπου το παράγωγο είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης, ο οποίος προσδιορίζεται με τη χρήση 4 αλφαριθμητικών χαρακτήρων β) του κωδικού που ανατίθεται από τον τόπο της διαπραγμάτευσης και συνδέεται μοναδικά με ένα συγκεκριμένο υποκείμενο μέσο, καθώς και συγκεκριμένο τύπο διακανονισμού και λοιπά χαρακτηριστικά της σύμβασης, και προσδιορίζεται με τη χρήση έως 12 αλφαριθμητικών χαρακτήρων γ) του μονοψήφιου αναγνωριστικού που προσδιορίζει εάν το μέσο αποτελεί δικαίωμα προαίρεσης ή συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης με χρήση του χαρακτήρα «O» όταν πρόκειται για δικαίωμα προαίρεσης και του χαρακτήρα «F» όταν πρόκειται για συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης δ) του μονοψήφιου αναγνωριστικού που προσδιορίζει εάν το δικαίωμα προαίρεσης αφορά δικαίωμα αγοράς ή δικαίωμα πώλησης, με χρήση του χαρακτήρα «P» όταν πρόκειται για δικαίωμα πώλησης και του χαρακτήρα «C» όταν πρόκειται για δικαίωμα αγοράς εάν το μέσο έχει χαρακτηριστεί ως συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης σύμφωνα με το στοιχείο γ), σημειώνεται με τον χαρακτήρα «F» ε) της ημερομηνίας άσκησης ή λήξης της σύμβασης παραγώγου στη μορφή ΕΕΕΕ-ΜΜ-ΗΗ που ορίζεται στο πρότυπο ISO 8601 στ) της τιμής άσκησης του δικαιώματος προαίρεσης, που προσδιορίζεται με τη χρήση έως και 19 ψηφίων, συμπεριλαμβανομένων έως και πέντε δεκαδικών ψηφίων, και της οποίας το πρώτο και το τελευταίο ψηφίο δεν μπορούν να είναι μηδενικά. Ως διαχωριστής των δεκαδικών ψηφίων χρησιμοποιείται η υποδιαστολή. Δεν επιτρέπονται αρνητικές τιμές. Όταν το μέσο είναι συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης, η τιμή άσκησης συμπληρώνεται με μηδενικά.

6 02017R0105 EL Το παράγωγο ταξινομείται στο πεδίο 4 του πίνακα 2 του παραρτήματος χρησιμοποιώντας έναν κωδικό ταξινόμησης χρηματοπιστωτικού μέσου (CFI) κατά ISO για τα προϊόντα που αναγνωρίζονται με κωδικό ISIN ISO 6166 ή με κωδικό ΑΙΙ. 8. Τα παράγωγα για τα οποία δεν διατίθεται κωδικός ISIN ISO 6166 ή κωδικός ΑΙΙ ταξινομούνται με τη βοήθεια ενός ειδικά καθορισμένου κωδικού. Ο εν λόγω κωδικός είναι: α) μοναδικός β) ουδέτερος γ) αξιόπιστος δ) προερχόμενος από ανοικτή πηγή ε) κλιμακώσιμος στ) προσβάσιμος ζ) διαθέσιμος σε βάση εύλογου κόστους η) υποκείμενος σε κατάλληλο πλαίσιο διακυβέρνησης. 9. Έως ότου εγκριθεί από την ΕΑΚΑΑ ο κωδικός που αναφέρεται στην παράγραφο 8, τα παράγωγα τα οποία δεν διαθέτουν κωδικό ISIN ISO 6166 ή κωδικό ΑΙΙ, ταξινομούνται με τη χρήση του κωδικού CFI ISO (*) Κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 600/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 15ης Μαΐου 2014, για τις αγορές χρηματοπιστωτικών μέσων και για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 648/2012 (ΕΕ L 173 της , σ. 84).». 4) Προστίθενται τα ακόλουθα άρθρα 4α και 4β: «Άρθρο 4α Μοναδικός αναγνωριστικός κωδικός συναλλαγής 1. Μια αναφορά αναγνωρίζεται είτε μέσω ενός παγκόσμιου μοναδικού αναγνωριστικού κωδικού συναλλαγής που εγκρίνεται από την ΕΑΚΑΑ είτε, ελλείψει αυτού, μέσω ενός μοναδικού αναγνωριστικού κωδικού συναλλαγής που συμφωνείται μεταξύ των αντισυμβαλλόμενων. 2. Αν οι αντισυμβαλλόμενοι δεν συμφωνήσουν ως προς την οντότητα που είναι υπεύθυνη να δημιουργήσει τον μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό συναλλαγής που πρόκειται να αποδοθεί στην αναφορά, οι αντισυμβαλλόμενοι καθορίζουν την οντότητα που είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία ενός μοναδικού αναγνωριστικού κωδικού συναλλαγής σύμφωνα με τα παρακάτω: α) για τις συναλλαγές που εκτελούνται και εκκαθαρίζονται κεντρικά, ο μοναδικός αναγνωριστικός κωδικός συναλλαγής δημιουργείται κατά τη στιγμή της εκκαθάρισης από τον κεντρικό αντισυμβαλλόμενο για το εκκαθαριστικό μέλος. Ένας άλλος μοναδικός κωδικός αναγνώρισης συναλλαγής δημιουργείται από το εκκαθαριστικό μέλος για τον αντισυμβαλλόμενό του β) για τις συναλλαγές που εκτελούνται αλλά δεν εκκαθαρίζονται κεντρικά, ο μοναδικός αναγνωριστικός κωδικός συναλλαγής δημιουργείται από τον τόπο διαπραγμάτευσης όπου εκτελείται για το μέλος του

7 02017R0105 EL γ) για τις συναλλαγές που επιβεβαιώνονται και εκκαθαρίζονται κεντρικά, ο μοναδικός αναγνωριστικός κωδικός συναλλαγής δημιουργείται κατά τη στιγμή της εκκαθάρισης από τον κεντρικό αντισυμβαλλόμενο για το εκκαθαριστικό μέλος. Ένας άλλος μοναδικός κωδικός αναγνώρισης συναλλαγής δημιουργείται από το εκκαθαριστικό μέλος για τον αντισυμβαλλόμενό του δ) για τις συναλλαγές που έχουν επιβεβαιωθεί σε κεντρικό επίπεδο με ηλεκτρονικά μέσα, αλλά δεν έχουν εκκαθαριστεί σε κεντρικό επίπεδο, ο μοναδικός αναγνωριστικός κωδικός συναλλαγής δημιουργείται από την πλατφόρμα επιβεβαίωσης συναλλαγών κατά τη στιγμή της επιβεβαίωσης ε) για όλες τις συναλλαγές εκτός εκείνων που αναφέρονται στα στοιχεία α) έως δ) ανωτέρω, ισχύουν τα ακόλουθα: i) όταν χρηματοοικονομικοί αντισυμβαλλόμενοι συναλλάσσονται με μη χρηματοοικονομικούς αντισυμβαλλόμενους, οι χρηματοοικονομικοί αντισυμβαλλόμενοι είναι αυτοί που δημιουργούν τον μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό συναλλαγής ii) όταν μη χρηματοοικονομικοί αντισυμβαλλόμενοι πάνω από το κατώφλι εκκαθάρισης συναλλαγών συναλλάσσονται με μη χρηματοοικονομικούς αντισυμβαλλόμενους κάτω από το κατώφλι εκκαθάρισης, οι μη χρηματοοικονομικοί αντισυμβαλλόμενοι πάνω από το κατώφλι εκκαθάρισης είναι αυτοί που δημιουργούν τον μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό συναλλαγής iii) για όλες τις συναλλαγές εκτός εκείνων που αναφέρονται στα σημεία i) και ii) ανωτέρω, ο πωλητής είναι αυτός που δημιουργεί τον μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό συναλλαγής. 3. Ο αντισυμβαλλόμενος που δημιουργεί τον μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό συναλλαγής τον ανακοινώνει εγκαίρως στον έτερο αντισυμβαλλόμενο, ούτως ώστε ο τελευταίος να είναι σε θέση να τηρήσει την υποχρέωση υποβολής αναφοράς. Άρθρο 4β Τόπος εκτέλεσης Ο τόπος εκτέλεσης της σύμβασης προσδιορίζεται στο πεδίο 15 του πίνακα 2 του παραρτήματος ως ακολούθως: α) έως την ημερομηνία εφαρμογής της κατ' εξουσιοδότηση πράξης που εκδίδεται από την Επιτροπή σύμφωνα με το άρθρο 27 παράγραφος 3 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 600/2014: i) για έναν τόπο εκτέλεσης εντός της Ένωσης, ο αναγνωριστικός κωδικός αγοράς (MIC) κατά ISO που δημοσιεύεται στον δικτυακό τόπο της ΕΑΚΑΑ, στο μητρώο που δημιουργείται με βάση τις πληροφορίες που παρέχονται από τις αρμόδιες αρχές σύμφωνα με το άρθρο 13 παράγραφος 2 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1287/2006 (*) ii) για έναν τόπο εκτέλεσης εκτός της Ένωσης, ο κωδικός MIC ISO που περιλαμβάνεται στον κατάλογο κωδικών MIC που τηρείται και επικαιροποιείται από τον ISO και δημοσιεύεται στον δικτυακό τόπο του ISΟ

8 02017R0105 EL β) από την ημερομηνία εφαρμογής της κατ' εξουσιοδότηση πράξης που εκδίδεται από την Επιτροπή σύμφωνα με το άρθρο 27 παράγραφος 3 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 600/2014, ο κωδικός MIC ISO (*) Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 1287/2006 της Επιτροπής, της 10ης Αυγούστου 2006, για την εφαρμογή της οδηγίας 2004/39/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου όσον αφορά τις υποχρεώσεις τήρησης αρχείων για τις επιχειρήσεις επενδύσεων, τη γνωστοποίηση συναλλαγών, τη διαφάνεια της αγοράς, την εισαγωγή χρηματοπιστωτικών μέσων προς διαπραγμάτευση, καθώς και τους ορισμούς που ισχύουν για τους σκοπούς της οδηγίας αυτής (ΕΕ L 241 της , σ. 1).». 5) Στο άρθρο 5, η παράγραφος 4 αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο: «4. Οι ακόλουθες συμβάσεις που δεν είναι άληκτες κατά την ημερομηνία έναρξης της υποχρέωσης υποβολής αναφορών για μια συγκεκριμένη κατηγορία, δηλώνονται σε αρχείο καταγραφής συναλλαγών εντός πέντε ετών από την ημερομηνία αυτή: α) συμβάσεις που τέθηκαν σε ισχύ πριν από τις 16 Αυγούστου 2012 και παρέμεναν άληκτες στις 16 Αυγούστου 2012 β) συμβάσεις που τέθηκαν σε ισχύ στις ή μετά τις 16 Αυγούστου 2012.». 6) Το παράρτημα αντικαθίσταται από το κείμενο που περιλαμβάνεται στο παράρτημα του παρόντος κανονισμού. Άρθρο 2 Ο παρών κανονισμός τίθεται σε ισχύ την εικοστή ημέρα από τη δημοσίευσή του στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εφαρμόζεται από την 1η Νοεμβρίου 2017, με εξαίρεση το άρθρο 1 παράγραφος 5, το οποίο εφαρμόζεται από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του. Ο παρών κανονισμός είναι δεσμευτικός ως προς όλα τα μέρη του και εφαρμόζεται άμεσα σε κάθε κράτος μέλος.

9 02017R0105 EL ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Πίνακας 1 Δεδομένα αντισυμβαλλόμενου Συμβαλλόμενα μέρη 1 Χρονοσφραγίδα αναφοράς Ημερομηνία κατά ISO 8601 σε μορφότυπο ΕΕΕΕ-MM-HH και ώρα σε μορφότυπο συντονισμένης παγκόσμιας ώρας (UTC) ωω:λλ:δδζ 2 Αναγνωριστικός κωδικός αναφέροντος αντισυμβαλλόμενου Αναγνωριστικός κωδικός νομικής οντότητας (LEI) κατά ISO 17442, μήκους 20 αλφαριθμητικών χαρακτήρων. 3 Τύπος αναγνωριστικού κωδικού του άλλου αντισυμβαλλόμενου LEI για τον αναγνωριστικό κωδικό νομικής οντότητας (LEI) κατά ISO CLC για τον κωδικό πελάτη 4 Αναγνωριστικός κωδικός του άλλου αντισυμβαλλόμενου Αναγνωριστικός κωδικός νομικής οντότητας (LEI) κατά ISO 17442, μήκους 20 αλφαριθμητικών χαρακτήρων. Κωδικός πελάτη (έως 50 αλφαριθμητικά ψηφία). 5 Χώρα του άλλου αντισυμβαλλόμενου ISO Κωδικός χώρας 2 χαρακτήρων 6 Εταιρικός τομέας του αναφέροντος αντισυμβαλλόμενου Ταξινόμηση για χρηματοοικονομικούς αντισυμβαλλόμενους: A = ασφαλιστική επιχείρηση που έχει άδεια λειτουργίας σύμφωνα με την οδηγία 2009/138/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου ( 1 ) C = πιστωτικό ίδρυμα που έχει άδεια λειτουργίας σύμφωνα με την οδηγία 2013/36/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου ( 2 ) F = επιχείρηση επενδύσεων που έχει άδεια λειτουργίας σύμφωνα με την οδηγία 2004/39/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου ( 3 ) I = ασφαλιστική επιχείρηση που έχει άδεια λειτουργίας σύμφωνα με την οδηγία 2009/138/ΕΚ L = οργανισμός εναλλακτικών επενδύσεων υπό τη διεύθυνση διαχειριστών οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων (ΔΟΕΕ) που έχουν άδεια λειτουργίας ή είναι εγγεγραμμένοι σύμφωνα με την οδηγία 2011/61/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου ( 4 ) O = ίδρυμα επαγγελματικών συνταξιοδοτικών παροχών κατά την έννοια του άρθρου 6 στοιχείο α) της οδηγίας 2003/41/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου ( 5 ) R = αντασφαλιστική επιχείρηση που έχει άδεια λειτουργίας σύμφωνα με την οδηγία 2009/138/ΕΚ U = οργανισμοί συλλογικών επενδύσεων σε κινητές αξίες (ΟΣΕΚΑ) και εταιρεία διαχείρισης αυτών, που έχουν άδεια λειτουργίας σύμφωνα με την οδηγία 2009/65/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου ( 6 ) Ταξινόμηση για μη χρηματοοικονομικούς αντισυμβαλλόμενους. Οι ακόλουθες κατηγορίες αντιστοιχούν στα κύρια τμήματα της στατιστικής ταξινόμησης των οικονομικών δραστηριοτήτων στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα (NACE) όπως ορίζεται στον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1893/2006 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου ( 7 ) 1 = Γεωργία, δασοκομία και αλιεία 2 = Ορυχεία και λατομεία

10 02017R0105 EL = Μεταποιητικές δραστηριότητες 4 = Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, ατμού και κλιματισμού 5 = Παροχή νερού, επεξεργασία λυμάτων, διαχείριση αποβλήτων και δραστηριότητες εξυγίανσης 6 = Κατασκευές 7 = Χονδρικό και λιανικό εμπόριο, επισκευή μηχανοκίνητων οχημάτων και μοτοσυκλετών 8 = Μεταφορά και αποθήκευση 9 = Δραστηριότητες υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης 10 = Ενημέρωση και επικοινωνία 11 = Χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες 12 = Διαχείριση ακίνητης περιουσίας 13 = Επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες 14 = Διοικητικές δραστηριότητες και δραστηριότητες υποστήριξης 15 = Δημόσια διοίκηση και άμυνα, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση 16 = Εκπαίδευση 17 = Δραστηριότητες σχετικές με την ανθρώπινη υγεία και την κοινωνική μέριμνα 18 = Τέχνες, διασκέδαση και ψυχαγωγία 19 = Άλλες δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών 20 = Δραστηριότητες νοικοκυριών ως εργοδοτών μη διαφοροποιημένες δραστηριότητες νοικοκυριών, που αφορούν την παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών για ίδια χρήση 21 = Δραστηριότητες ετερόδικων οργανισμών και φορέων Όταν αναφέρονται περισσότερες από μία δραστηριότητες, απαριθμήστε τους κωδικούς κατά σειρά προτεραιότητας με βάση τη σχετική σπουδαιότητα των αντίστοιχων δραστηριοτήτων, διαχωρίζοντάς τους με -. Αφήστε κενό στην περίπτωση κεντρικών αντισυμβαλλόμενων και άλλων τύπων αντισυμβαλλόμενων, σύμφωνα με το άρθρο 1 παράγραφος 5 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 648/ Φύση του αναφέροντος αντισυμβαλλόμενου F = Χρηματοοικονομικός αντισυμβαλλόμενος N = Μη χρηματοοικονομικός αντισυμβαλλόμενος C = Κεντρικός αντισυμβαλλόμενος O = Άλλο 8 Αναγνωριστικός κωδικός χρηματομεσίτη Αναγνωριστικός κωδικός νομικής οντότητας (LEI) κατά ISO 17442, μήκους 20 αλφαριθμητικών χαρακτήρων. 9 Αναγνωριστικός κωδικός οντότητας που υποβάλλει την αναφορά Αναγνωριστικός κωδικός νομικής οντότητας (LEI) κατά ISO 17442, μήκους 20 αλφαριθμητικών χαρακτήρων 10 Αναγνωριστικός κωδικός εκκαθαριστικού μέλους Αναγνωριστικός κωδικός νομικής οντότητας (LEI) κατά ISO 17442, μήκους 20 αλφαριθμητικών χαρακτήρων 11 Τύπος αναγνωριστικού κωδικού δικαιούχου LEI για τον αναγνωριστικό κωδικό νομικής οντότητας (LEI) κατά ISO CLC για τον κωδικό πελάτη

11 02017R0105 EL Αναγνωριστικός κωδικός δικαιούχου Αναγνωριστικός κωδικός νομικής οντότητας (LEI) κατά ISO 17442, μήκους 20 αλφαριθμητικών χαρακτήρων ή κωδικός πελάτη μήκους έως 50 αλφαριθμητικών χαρακτήρων σε περίπτωση που ο πελάτης δεν είναι επιλέξιμος για αναγνωριστικό κωδικό νομικής οντότητας 13 Ιδιότητα διαπραγματευτή P = Κύριος/Εντολέας A = Αντιπρόσωπος/Εντολοδόχος 14 Πλευρά αντισυμβαλλόμενου Β = Αγοραστής S = Πωλητής Συμπληρώνεται σύμφωνα με το άρθρο 3α 15 Άμεσα συνδεδεμένη με εμπορική δραστηριότητα ή με δραστηριότητα χρηματοδότησης ταμειακών διαθεσίμων Y = Ναι N = Όχι 16 Κατώφλι εκκαθάρισης Y = Πάνω από το κατώφλι N = Κάτω από το κατώφλι 17 Αξία της σύμβασης Έως 20 αριθμητικοί χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένων δεκαδικών. ως αριθμητικός χαρακτήρας. Εάν υπάρχει, τότε Το αρνητικό πρόσημο, εάν χρησιμοποιείται, δεν προσμετράται ως αριθμητικός χαρακτήρας. 18 Νόμισμα αξίας Κωδικός νομίσματος ISO 4217, 3 αλφαβητικοί χαρακτήρες 19 Χρονοσφραγίδα αποτίμησης Ημερομηνία κατά ISO 8601 σε μορφότυπο ΕΕΕΕ-ΜΜ-ΗΗ και ώρα σε μορφότυπο συντονισμένης παγκόσμιας ώρας (UTC) ωω:λλ:δδζ 20 Τύπος αποτίμησης M = βάσει τρεχουσών τιμών αγοράς O = βάσει υποδείγματος θεωρητικών τιμών C = αποτίμηση κεντρικού αντισυμβαλλόμενου. 21 Παροχή πρόσθετης ασφάλειας U = μη εξασφαλισμένη PC = μερικώς εξασφαλισμένη OC = μονομερώς εξασφαλισμένη FC = πλήρως εξασφαλισμένη Συμπληρώνεται σύμφωνα με το άρθρο 3β 22 Χαρτοφυλάκιο πρόσθετης ασφάλειας Y = Ναι N = Όχι 23 Κωδικός χαρτοφυλακίου πρόσθετης ασφάλειας Μήκους έως 52 αλφαριθμητικών χαρακτήρων, συμπεριλαμβανομένων των εξής τεσσάρων ειδικών χαρακτήρων:. - _. Δεν επιτρέπονται ειδικοί χαρακτήρες στην αρχή και στο τέλος του κωδικού. Δεν επιτρέπονται κενά διαστήματα. 24 Αρχικό περιθώριο που παρασχέθηκε Έως 20 αριθμητικοί χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένων δεκαδικών. ως αριθμητικός χαρακτήρας. Εάν υπάρχει, τότε

12 02017R0105 EL Νόμισμα του αρχικού περιθωρίου που παρασχέθηκε Κωδικός νομίσματος ISO 4217, 3 αλφαβητικοί χαρακτήρες 26 Περιθώριο διαφορών αποτίμησης που παρασχέθηκε Έως 20 αριθμητικοί χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένων δεκαδικών. ως αριθμητικός χαρακτήρας. Εάν υπάρχει, τότε 27 Νόμισμα των περιθωρίων διαφορών αποτίμησης που παρασχέθηκαν Κωδικός νομίσματος ISO 4217, 3 αλφαβητικοί χαρακτήρες 28 Αρχικό περιθώριο που ελήφθη Έως 20 αριθμητικοί χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένων δεκαδικών. ως αριθμητικός χαρακτήρας. Εάν υπάρχει, τότε 29 Νόμισμα του αρχικού περιθωρίου που ελήφθη Κωδικός νομίσματος ISO 4217, 3 αλφαβητικοί χαρακτήρες 30 Περιθώριο διαφορών αποτίμησης που ελήφθη Έως 20 αριθμητικοί χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένων δεκαδικών. ως αριθμητικός χαρακτήρας. Εάν υπάρχει, τότε 31 Νόμισμα των περιθωρίων διαφορών αποτίμησης που ελήφθησαν Κωδικός νομίσματος ISO 4217, 3 αλφαβητικοί χαρακτήρες 32 Πλεονάζουσα πρόσθετη ασφάλεια που παρασχέθηκε Έως 20 αριθμητικοί χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένων δεκαδικών. ως αριθμητικός χαρακτήρας. Εάν υπάρχει, τότε 33 Νόμισμα πλεονάζουσας πρόσθετης ασφάλειας που παρασχέθηκε Κωδικός νομίσματος ISO 4217, 3 αλφαβητικοί χαρακτήρες 34 Πλεονάζουσα πρόσθετη ασφάλεια που ελήφθη Έως 20 αριθμητικοί χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένων δεκαδικών. ως αριθμητικός χαρακτήρας. Εάν υπάρχει, τότε 35 Νόμισμα πλεονάζουσας πρόσθετης ασφάλειας που ελήφθη Κωδικός νομίσματος ISO 4217, 3 αλφαβητικοί χαρακτήρες ( 1 ) Οδηγία 2009/138/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 25ης Νοεμβρίου 2009, σχετικά με την ανάληψη και την άσκηση δραστηριοτήτων ασφάλισης και αντασφάλισης (Φερεγγυότητα ΙΙ) (ΕΕ L 335 της , σ. 1). ( 2 ) Οδηγία 2013/36/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 26ης Ιουνίου 2013, σχετικά με την πρόσβαση στη δραστηριότητα πιστωτικών ιδρυμάτων και την προληπτική εποπτεία πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων επενδύσεων, για την τροποποίηση της οδηγίας 2002/87/ΕΚ και για την κατάργηση των οδηγιών 2006/48/ΕΚ και 2006/49/ΕΚ (ΕΕ L 176 της , σ. 338). ( 3 ) Οδηγία 2004/39/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 21ης Απριλίου 2004, για τις αγορές χρηματοπιστωτικών μέσων, για την τροποποίηση των οδηγιών 85/611/ΕΟΚ και 93/6/ΕΟΚ του Συμβουλίου και της οδηγίας 2000/12/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και για την κατάργηση της οδηγίας 93/22/ΕΟΚ του Συμβουλίου (ΕΕ L 145 της , σ. 1). ( 4 ) Οδηγία 2011/61/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 8ης Ιουνίου 2011, σχετικά με τους διαχειριστές οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων και για την τροποποίηση των οδηγιών 2003/41/ΕΚ και 2009/65/ΕΚ και των κανονισμών (ΕΚ) αριθ. 1060/2009 και (ΕΕ) αριθ. 1095/2010 (ΕΕ L 174 της , σ. 1). ( 5 ) Οδηγία 2003/41/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 3ης Ιουνίου 2003, για τις δραστηριότητες και την εποπτεία των ιδρυμάτων που προσφέρουν υπηρεσίες επαγγελματικών συνταξιοδοτικών παροχών (ΕΕ L 235 της , σ. 10). ( 6 ) Οδηγία 2009/65/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 13ης Ιουλίου 2009, για τον συντονισμό των νομοθετικών, κανονιστικών και διοικητικών διατάξεων σχετικά με ορισμένους οργανισμούς συλλογικών επενδύσεων σε κινητές αξίες (ΟΣΕΚΑ) (ΕΕ L 302 της , σ. 32). ( 7 ) Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 1893/2006 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 20ής Δεκεμβρίου 2006, για τη θέσπιση της στατιστικής ταξινόμησης των οικονομικών δραστηριοτήτων NACE αναθεώρηση 2 και για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΟΚ) αριθ. 3037/90 του Συμβουλίου και ορισμένων κανονισμών των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων σχετικών με ειδικούς στατιστικούς τομείς (ΕΕ L 393 της , σ. 1).

13 02017R0105 EL Πίνακας 2 Κοινά δεδομένα Τμήμα 2α Τύπος σύμβασης Όλες οι συμβάσεις 1 Είδος σύμβασης CD = Χρηματοοικονομικές συμβάσεις επί διαφορών FR = Προθεσμιακές συμφωνίες επιτοκίου FU = Συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης FW = Προθεσμιακές συμφωνίες OP = Δικαίωμα προαίρεσης SB = Στοιχηματισμός επί ανοιγμάτων (spreadbet) SW = σύμβαση ανταλλαγής ST = Δικαίωμα προαίρεσης επί συμβάσεων ανταλλαγής (swaption) OT = Άλλο 2 Κατηγορίες στοιχείων ενεργητικού CO = Βασικά εμπορεύματα και δικαιώματα εκπομπής CR = Πίστωση CU = Συνάλλαγμα EQ = Μετοχές IR = Επιτόκιο Τμήμα 2β Στοιχεία σύμβασης Όλες οι συμβάσεις 3 Τύπος ταξινόμησης προϊόντος C = Κωδικός ταξινόμησης χρηματοπιστωτικού μέσου (CFI) U = Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος (UPI) 4 Ταξινόμηση προϊόντος CFI κατά ISO 10692, 6ψήφιος αλφαβητικός κωδικός Εγκεκριμένος UPI 5 Τύπος αναγνώρισης προϊόντος Προσδιορισμός εφαρμοστέου τύπου αναγνώρισης: I = Κωδικός ISIN A = Κωδικός ΑΙΙ 6 Αναγνώριση προϊόντος Για τον τύπο αναγνωριστικού κωδικού προϊόντος Ι: κωδικός ISIN κατά ISO 6166, μήκους 12 αλφαριθμητικών χαρακτήρων Για τον τύπο αναγνωριστικού κωδικού προϊόντος Α: πλήρης κωδικός ΑΙΙ σύμφωνα με το άρθρο 4 παράγραφος 8 7 Τύπος αναγνώρισης υποκείμενου στοιχείου I = Κωδικός ISIN A = Κωδικός ΑΙΙ U = Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος (UPI) B = Καλάθι X = Δείκτης

14 02017R0105 EL Αναγνώριση υποκείμενου στοιχείου Για τον τύπο αναγνώρισης υποκείμενου στοιχείου Ι: κωδικός ISIN κατά ISO 6166, μήκους 12 αλφαριθμητικών χαρακτήρων Για τον τύπο αναγνώρισης υποκείμενου στοιχείου Α: πλήρης κωδικός ΑΙΙ σύμφωνα με το άρθρο 4 παράγραφος 8 Για τον τύπο αναγνώρισης υποκείμενου στοιχείου U: κωδικός UPI Για τον τύπο αναγνώρισης υποκείμενου στοιχείου Β: όλα τα επιμέρους στοιχεία αναγνώρισης μέσω του κωδικού ISIN κατά ISO 6166 ή πλήρης κωδικός ΑΙΙ σύμφωνα με το άρθρο 4 παράγραφος 8. Οι αναγνωριστικοί κωδικοί των επιμέρους στοιχειών διαχωρίζονται μεταξύ τους με παύλα -. Για τον τύπο αναγνώρισης υποκείμενου στοιχείου Χ: κωδικός ISIN κατά ISO 6166, εφόσον υπάρχει, ειδάλλως το πλήρες όνομα του δείκτη, όπως αυτό αποδίδεται από τον πάροχο του δείκτη 9 Ονομαστικό νόμισμα 1 Κωδικός νομίσματος ISO 4217, 3 αλφαβητικοί χαρακτήρες 10 Ονομαστικό νόμισμα 2 Κωδικός νομίσματος ISO 4217, 3 αλφαβητικοί χαρακτήρες 11 Παραδοτέο νόμισμα Κωδικός νομίσματος ISO 4217, 3 αλφαβητικοί χαρακτήρες Τμήμα 2γ Λεπτομερή στοιχεία για τη συναλλαγή Όλες οι συμβάσεις 12 Αναγνωριστικός κωδικός συναλλαγής Μέχρι να καταστεί διαθέσιμος ο παγκόσμιος κωδικός UTI, κωδικός μήκους έως 52 αλφαριθμητικών χαρακτήρων, συμπεριλαμβανομένων των εξής τεσσάρων ειδικών χαρακτήρων:. - _. Δεν επιτρέπονται ειδικοί χαρακτήρες στην αρχή και στο τέλος του κωδικού. Δεν επιτρέπονται κενά διαστήματα. 13 Αριθμός παρακολούθησης αναφοράς Αλφαριθμητικό πεδίο μήκους έως 52 χαρακτήρων 14 Αναγνωριστικός κωδικός συνιστώσας πολύπλοκης συναλλαγής Αλφαριθμητικό πεδίο μήκους έως 35 χαρακτήρων 15 Τόπος εκτέλεσης Αναγνωριστικός κωδικός αγοράς (MIC) κατά ISO 10383, μήκους 4 αλφαριθμητικών χαρακτήρων, σύμφωνα με το άρθρο 4β. 16 Συμπίεση Y = σύμβαση που προέρχεται από συμπίεση N = σύμβαση που δεν προέρχεται από συμπίεση

15 02017R0105 EL Τιμή/ισοτιμία Έως 20 αριθμητικοί χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένων δεκαδικών. Το αρνητικό πρόσημο, εάν χρησιμοποιείται, δεν προσμετράται ως αριθμητικός χαρακτήρας. Σε περίπτωση που η τιμή αναφέρεται σε ποσοστιαίες τιμές, θα πρέπει να εκφράζεται ως ποσοστό όπου το 100 % εκφράζεται ως Συμβολισμός τιμής U = Μονάδες P = Ποσοστό Y = Απόδοση 19 Νόμισμα της τιμής Κωδικός νομίσματος κατά ISO 4217, μήκους 3 αλφαβητικών χαρακτήρων 20 Ονομαστικό ποσό Έως 20 αριθμητικοί χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένων δεκαδικών. Το αρνητικό πρόσημο, εάν χρησιμοποιείται, δεν προσμετράται ως αριθμητικός χαρακτήρας. 21 Πολλαπλασιαστής τιμής Έως 20 αριθμητικοί χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένων δεκαδικών. 22 Ποσότητα Έως 20 αριθμητικοί χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένων δεκαδικών. 23 Προκαταβολική πληρωμή Έως 20 αριθμητικοί χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένων δεκαδικών. Το αρνητικό σύμβολο θα χρησιμοποιείται για να υποδείξει ότι η πληρωμή έγινε, αλλά δεν έχει ληφθεί. Το αρνητικό πρόσημο, εάν χρησιμοποιείται, δεν προσμετράται ως αριθμητικός χαρακτήρας. 24 Τύπος παράδοσης C = Μετρητά P = Φυσική O Προαιρετική για τον αντισυμβαλλόμενο ή όταν καθορίζεται από τρίτο μέρος

16 02017R0105 EL Χρονοσφραγίδα εκτέλεσης Ημερομηνία κατά ISO 8601 σε μορφότυπο ΕΕΕΕ- ΜΜ-ΗΗ και ώρα σε μορφότυπο συντονισμένης παγκόσμιας ώρας (UTC) ωω:λλ:δδζ 26 Ημερομηνία έναρξης ισχύος Ημερομηνία κατά ISO 8601 με τον μορφότυπο ΕΕΕΕ-ΜΜ-ΗΗ 27 Ημερομηνία λήξης Ημερομηνία κατά ISO 8601 με τον μορφότυπο ΕΕΕΕ-ΜΜ-ΗΗ 28 Ημερομηνία εκπνοής Ημερομηνία κατά ISO 8601 με τον μορφότυπο ΕΕΕΕ-ΜΜ-ΗΗ 29 Ημερομηνία διακανονισμού Ημερομηνία κατά ISO 8601 με τον μορφότυπο ΕΕΕΕ-ΜΜ-ΗΗ 30 Τύπος βασικής συμφωνίας Ελεύθερο κείμενο, πεδίο έως 50 χαρακτήρων που προσδιορίζουν την ονομασία της χρησιμοποιούμενης βασικής συμφωνίας, εάν υπάρχει. 31 Έκδοση βασικής συμφωνίας Ημερομηνία κατά ISO 8601 στη μορφή ΕΕΕΕ Τμήμα 2δ Μετριασμός κινδύνου/αναφορά Όλες οι συμβάσεις 32 Χρονοσφραγίδα επιβεβαίωσης Ημερομηνία κατά ISO 8601 σε μορφότυπο ΕΕΕΕ- ΜΜ-ΗΗ και ώρα σε μορφότυπο συντονισμένης παγκόσμιας ώρας (UTC) ωω:λλ:δδζ 33 Μέσα επιβεβαίωσης Y = Μη ηλεκτρονικά επιβεβαιωμένο N = Μη επιβεβαιωμένο E = Ηλεκτρονικά επιβεβαιωμένο Τμήμα 2ε Εκκαθάριση Όλες οι συμβάσεις 34 Υποχρέωση εκκαθάρισης Y = Ναι N = Όχι 35 Εκκαθαρισμένο Y = Ναι N = Όχι 36 Χρονοσφραγίδα εκκαθάρισης Ημερομηνία κατά ISO 8601 σε μορφότυπο ΕΕΕΕ- ΜΜ-ΗΗ και ώρα σε μορφότυπο συντονισμένης παγκόσμιας ώρας (UTC) ωω:λλ:δδζ 37 Κεντρικός αντισυμβαλλόμενος Αναγνωριστικός κωδικός νομικής οντότητας (LEI) κατά ISO μήκους 20 αλφαριθμητικών χαρακτήρων 38 Ενδοομιλική Y = Ναι N = Όχι Τμήμα 2στ Επιτόκια Παράγωγα επιτοκίων

17 02017R0105 EL Σταθερό επιτόκιο σκέλους 1 Μέγιστου μήκους 10 αριθμητικών χαρακτήρων, συμπεριλαμβανομένων δεκαδικών, εκφρασμένο ως ποσοστό όπου το 100 % εκφράζεται ως 100. Το αρνητικό πρόσημο, εάν χρησιμοποιείται, δεν προσμετράται ως αριθμητικός χαρακτήρας. 40 Σταθερό επιτόκιο σκέλους 2 Μέγιστου μήκους 10 αριθμητικών χαρακτήρων, συμπεριλαμβανομένων δεκαδικών, εκφρασμένο ως ποσοστό όπου το 100 % εκφράζεται ως 100. Το αρνητικό πρόσημο, εάν χρησιμοποιείται, δεν προσμετράται ως αριθμητικός χαρακτήρας. 41 Υπολογισμός ημερών σταθερού επιτοκίου σκέλους 1 Αριθμητής/παρονομαστής όπου τόσο ο αριθμητής όσο και ο παρονομαστής είναι αριθμητικοί χαρακτήρες ή η αλφαβητική έκφραση Πραγματικές, π.χ. 30/360 ή Πραγματικές/ Υπολογισμός ημερών σταθερού επιτοκίου σκέλους 2 Αριθμητής/παρονομαστής όπου τόσο ο αριθμητής όσο και ο παρονομαστής είναι αριθμητικοί χαρακτήρες ή η αλφαβητική έκφραση Πραγματικές, π.χ. 30/360 ή Πραγματικές/ Συχνότητα πληρωμής σταθερού επιτοκίου σκέλους 1 χρονική περίοδος Χρονική περίοδος που περιγράφει τη συχνότητα ανταλλαγής πληρωμών μεταξύ των αντισυμβαλλόμενων, όπου εφαρμόζονται οι ακόλουθες συντομογραφίες: Υ = Έτος M = Μήνας W = Εβδομάδα D = Ημέρα 44 Συχνότητα πληρωμής σταθερού επιτοκίου σκέλους 1 πολλαπλασιαστής Ακέραιος πολλαπλασιαστής χρονικής περιόδου που περιγράφει τη συχνότητα ανταλλαγής πληρωμών μεταξύ των αντισυμβαλλόμενων. Έως και 3 αριθμητικοί χαρακτήρες. 45 Συχνότητα πληρωμής σταθερού επιτοκίου σκέλους 2 χρονική περίοδος Χρονική περίοδος που περιγράφει τη συχνότητα ανταλλαγής πληρωμών μεταξύ των αντισυμβαλλόμενων, όπου εφαρμόζονται οι ακόλουθες συντομογραφίες: Υ = Έτος M = Μήνας W = Εβδομάδα D = Ημέρα

18 02017R0105 EL Συχνότητα πληρωμής σταθερού επιτοκίου σκέλους 2 πολλαπλασιαστής Ακέραιος πολλαπλασιαστής χρονικής περιόδου που περιγράφει τη συχνότητα ανταλλαγής πληρωμών μεταξύ των αντισυμβαλλόμενων. Έως και 3 αριθμητικοί χαρακτήρες. 47 Συχνότητα πληρωμής κυμαινόμενου επιτοκίου σκέλους 1 χρονική περίοδος Χρονική περίοδος που περιγράφει τη συχνότητα ανταλλαγής πληρωμών μεταξύ των αντισυμβαλλόμενων, όπου εφαρμόζονται οι ακόλουθες συντομογραφίες: Υ = Έτος M = Μήνας W = Εβδομάδα D = Ημέρα 48 Συχνότητα πληρωμής κυμαινόμενου επιτοκίου σκέλους 1 πολλαπλασιαστής Ακέραιος πολλαπλασιαστής χρονικής περιόδου που περιγράφει τη συχνότητα ανταλλαγής πληρωμών μεταξύ των αντισυμβαλλόμενων. Έως και 3 αριθμητικοί χαρακτήρες. 49 Συχνότητα πληρωμής κυμαινόμενου επιτοκίου σκέλους 2 χρονική περίοδος Χρονική περίοδος που περιγράφει τη συχνότητα ανταλλαγής πληρωμών μεταξύ των αντισυμβαλλόμενων, όπου εφαρμόζονται οι ακόλουθες συντομογραφίες: Υ = Έτος M = Μήνας W = Εβδομάδα D = Ημέρα 50 Συχνότητα πληρωμής κυμαινόμενου επιτοκίου σκέλους 2 πολλαπλασιαστής Ακέραιος πολλαπλασιαστής χρονικής περιόδου που περιγράφει τη συχνότητα ανταλλαγής πληρωμών μεταξύ των αντισυμβαλλόμενων. Έως και 3 αριθμητικοί χαρακτήρες. 51 Συχνότητα επαναπροσδιορισμού κυμαινόμενου επιτοκίου σκέλους 1 χρονική περίοδος Χρονική περίοδος που περιγράφει τη συχνότητα επαναπροσδιορισμού του κυμαινόμενου επιτοκίου από τους αντισυμβαλλόμενους, όπου εφαρμόζονται οι ακόλουθες συντομογραφίες: Υ = Έτος M = Μήνας W = Εβδομάδα D = Ημέρα 52 Συχνότητα επαναπροσδιορισμού κυμαινόμενου επιτοκίου σκέλους 1 πολλαπλασιαστής Ακέραιος πολλαπλασιαστής της χρονικής περιόδου που περιγράφει τη συχνότητα επαναπροσδιορισμού του κυμαινόμενου επιτοκίου από τους αντισυμβαλλόμενους. Έως και 3 αριθμητικοί χαρακτήρες.

19 02017R0105 EL Συχνότητα επαναπροσδιορισμού κυμαινόμενου επιτοκίου σκέλους 2 χρονική περίοδος Χρονική περίοδος που περιγράφει τη συχνότητα επαναπροσδιορισμού του κυμαινόμενου επιτοκίου από τους αντισυμβαλλόμενους, όπου εφαρμόζονται οι ακόλουθες συντομογραφίες: Υ = Έτος M = Μήνας W = Εβδομάδα D = Ημέρα 54 Συχνότητα επαναπροσδιορισμού κυμαινόμενου επιτοκίου σκέλους 2 πολλαπλασιαστής Ακέραιος πολλαπλασιαστής της χρονικής περιόδου που περιγράφει τη συχνότητα επαναπροσδιορισμού του κυμαινόμενου επιτοκίου από τους αντισυμβαλλόμενους. Έως και 3 αριθμητικοί χαρακτήρες. 55 Κυμαινόμενο επιτόκιο σκέλους 1 Ονομασία του δείκτη κυμαινόμενου επιτοκίου EONA EONIA EONS EONIA SWAP EURI Euribor EUUS EURODOLLAR EUCH EuroSwiss GCFR GCF REPO ISDA ISDAFIX LIBI LIBID LIBO LIBOR MAAA Muni AAA PFAN Pfandbriefe TIBO TIBOR STBO STIBOR BBSW BBSW JIBA JIBAR BUBO BUBOR CDOR CDOR CIBO CIBOR MOSP MOSPRIM NIBO NIBOR PRBO PRIBOR TLBO TELBOR WIBO WIBOR TREA Treasury (Δημόσιο Ταμείο) SWAP SWAP (σύμβαση ανταλλαγής) FUSW Future SWAP (σύμβαση ανταλλαγής μελλοντικής εκπλήρωσης) Ή έως 25 αλφαριθμητικοί χαρακτήρες εάν το επιτόκιο αναφοράς δεν περιλαμβάνεται στον ανωτέρω κατάλογο

20 02017R0105 EL Περίοδος αναφοράς κυμαινόμενου επιτοκίου σκέλους 1 χρονική περίοδος Χρονική περίοδος που περιγράφει την περίοδο αναφοράς, όπου εφαρμόζονται οι ακόλουθες συντομογραφίες: Υ = Έτος M = Μήνας W = Εβδομάδα D = Ημέρα 57 Περίοδος αναφοράς κυμαινόμενου επιτοκίου σκέλους 1 πολλαπλασιαστής Ακέραιος πολλαπλασιαστής χρονικής περιόδου που περιγράφει την περίοδο αναφοράς. Έως και 3 αριθμητικοί χαρακτήρες. 58 Κυμαινόμενο επιτόκιο σκέλους 2 Ονομασία του δείκτη κυμαινόμενου επιτοκίου EONA EONIA EONS EONIA SWAP EURI Euribor EUUS EURODOLLAR EUCH EuroSwiss GCFR GCF REPO ISDA ISDAFIX LIBI LIBID LIBO LIBOR MAAA Muni AAA PFAN Pfandbriefe TIBO TIBOR STBO STIBOR BBSW BBSW JIBA JIBAR BUBO BUBOR CDOR CDOR CIBO CIBOR MOSP MOSPRIM NIBO NIBOR PRBO PRIBOR TLBO TELBOR WIBO WIBOR TREA Treasury (Δημόσιο Ταμείο) SWAP SWAP (σύμβαση ανταλλαγής) FUSW Future SWAP (σύμβαση ανταλλαγής μελλοντικής εκπλήρωσης) Ή έως 25 αλφαριθμητικοί χαρακτήρες εάν το επιτόκιο αναφοράς δεν περιλαμβάνεται στον ανωτέρω κατάλογο

21 02017R0105 EL Περίοδος αναφοράς κυμαινόμενου επιτοκίου σκέλους 2 χρονική περίοδος Χρονική περίοδος που περιγράφει την περίοδο αναφοράς, όπου εφαρμόζονται οι ακόλουθες συντομογραφίες: Υ = Έτος M = Μήνας W = Εβδομάδα D = Ημέρα 60 Περίοδος αναφοράς κυμαινόμενου επιτοκίου σκέλους 2 πολλαπλασιαστής Ακέραιος πολλαπλασιαστής χρονικής περιόδου που περιγράφει την περίοδο αναφοράς. Έως και 3 αριθμητικοί χαρακτήρες. Τμήμα 2ζ Συνάλλαγμα Παράγωγα συναλλάγματος 61 Νόμισμα παράδοσης 2 Κωδικός νομίσματος κατά ISO 4217, μήκους 3 αλφαβητικών χαρακτήρων 62 Ισοτιμία 1 Έως 10 αριθμητικοί χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένων δεκαδικών. Το αρνητικό πρόσημο, εάν χρησιμοποιείται, δεν προσμετράται ως αριθμητικός χαρακτήρας. 63 Προθεσμιακή ισοτιμία Έως 10 αριθμητικοί χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένων δεκαδικών. Το αρνητικό πρόσημο, εάν χρησιμοποιείται, δεν προσμετράται ως αριθμητικός χαρακτήρας. 64 Βάση ισοτιμίας Δύο κωδικοί νομίσματος κατά ISO 4217 διαχωριζόμενοι με το σύμβολο /. Ο πρώτος κωδικός νομίσματος υποδεικνύει το νόμισμα βάσης, ενώ ο δεύτερος κωδικός νομίσματος το νόμισμα προσφοράς. Τμήμα 2η Βασικά εμπορεύματα και δικαιώματα εκπομπής Παράγωγα επί βασικών εμπορευμάτων και δικαιωμάτων εκπομπής Γενικά 65 Βάση του βασικού προϊόντος AG = Γεωργικά προϊόντα EN = Ενέργεια FR = Φορτία M = Μέταλλα IN = Δείκτης EV = Περιβαλλοντικά EX = Εξωτικά OT = Άλλο

22 02017R0105 EL Λεπτομερή στοιχεία για το βασικό προϊόν Γεωργικά προϊόντα GO = Ελαιούχοι σπόροι DA = Γαλακτοκομικά LI = Ζωικό κεφάλαιο FO = Δασοκομικά SO = Μαλακά εμπορεύματα (Softs) SF = Θαλασσινά OT = Άλλο Ενέργεια OI = Πετρέλαιο NG = Φυσικό αέριο CO = Άνθρακας EL = Ηλεκτρική ενέργεια IE = Δια-ενεργειακά OT = Άλλο Φορτία DR = Ξηρό WT = Υγρό OT = Άλλο Μέταλλα PR = Πολύτιμα NP = Μη πολύτιμα Περιβαλλοντικά WE = Καιρός EM = Εκπομπές OT = Άλλο Ενέργεια 67 Σημείο ή ζώνη παράδοσης Κωδικός EIC, αλφαριθμητικός κωδικός 16 χαρακτήρων Το πεδίο είναι επαναλαμβανόμενο. 68 Σημείο διασύνδεσης Κωδικός EIC, αλφαριθμητικός κωδικός 16 χαρακτήρων 69 Τύπος φορτίου BL = Βασικό φορτίο PL = Φορτίο αιχμής OP = Φορτίο εκτός φορτίου αιχμής BH = Ώρα/Block Hours (χρονικές ενότητες λειτουργίας) SH = Σχηματισμένο GD = Ημέρα τροφοδοσίας αερίου OT = Άλλο

23 02017R0105 EL Επαναλαμβανόμενο τμήμα πεδίων Διαστήματα παράδοσης φορτίου ωω:λλζ 71 Ημερομηνία και ώρα έναρξης της παράδοσης Ημερομηνία κατά ISO 8601 σε μορφότυπο ΕΕΕΕ- ΜΜ-ΗΗ και ώρα σε μορφότυπο συντονισμένης παγκόσμιας ώρας (UTC) ωω:λλ:δδζ 72 Ημερομηνία και ώρα λήξης της παράδοσης Ημερομηνία κατά ISO 8601 σε μορφότυπο ΕΕΕΕ- ΜΜ-ΗΗ και ώρα σε μορφότυπο συντονισμένης παγκόσμιας ώρας (UTC) ωω:λλ:δδζ 73 Διάρκεια N = Λεπτά Η = Ώρα D = Ημέρα W = Εβδομάδα M = Μήνας Q = Τρίμηνο S = Περίοδος Υ = Ετήσια O = Άλλο 74 Ημέρες της εβδομάδας WD = Δευτέρα Παρασκευή WN = Σαββατοκύριακο MO = Δευτέρα TU = Τρίτη WE = Τετάρτη TH = Πέμπτη FR = Παρασκευή SA = Σάββατο SU = Κυριακή Επιτρέπονται πολλαπλές τιμές, διαχωρισμένες με το σύμβολο / 75 Δυναμικότητα παράδοσης Έως 20 αριθμητικοί χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένων δεκαδικών. Το αρνητικό πρόσημο, εάν χρησιμοποιείται, δεν προσμετράται ως αριθμητικός χαρακτήρας. 76 Ποσοτική μονάδα KW KWh/ώρα KWh/ημέρα MW MWh/ώρα

24 02017R0105 EL MWh/ημέρα GW GWh/ώρα GWh/ημέρα Therm/ημέρα KTherm/ημέρα MTherm/ημέρα cm/ημέρα mcm/ημέρα 77 Τιμή ανά ποσότητα ανά χρονικό διάστημα Έως 20 αριθμητικοί χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένων δεκαδικών. Το αρνητικό πρόσημο, εάν χρησιμοποιείται, δεν προσμετράται ως αριθμητικός χαρακτήρας. Τμήμα 2θ Δικαιώματα προαίρεσης Συμβάσεις που περιλαμβάνουν δικαίωμα προαίρεσης 78 Είδος δικαιώματος προαίρεσης P = Πώλησης C = Αγοράς O = όταν δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί αν πρόκειται για δικαίωμα αγοράς ή πώλησης 79 Τύπος άσκησης δικαιώματος προαίρεσης A = Αμερικής Β = Βερμούδων E = Ευρώπης S = Ασίας Επιτρέπονται περισσότερες από μία τιμές 80 Τιμή άσκησης (ανώτατο/ κατώτατο όριο) Έως 20 αριθμητικοί χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένων δεκαδικών. Το αρνητικό πρόσημο, εάν χρησιμοποιείται, δεν προσμετράται ως αριθμητικός χαρακτήρας. Σε περίπτωση που η τιμή άσκησης αναφέρεται σε ποσοστιαίες τιμές, θα πρέπει να εκφράζεται ως ποσοστό όπου το 100 % εκφράζεται ως Συμβολισμός τιμής άσκησης U = Μονάδες P = Ποσοστό Y = Απόδοση 82 Ημερομηνία λήξης υποκείμενου στοιχείου Ημερομηνία κατά ISO 8601 με τον μορφότυπο ΕΕΕΕ-ΜΜ-ΗΗ

25 02017R0105 EL Τμήμα 2ι Πιστωτικά παράγωγα 83 Προτεραιότητα SNDB = Εξοφλητικής προτεραιότητας, όπως μη εξασφαλισμένα χρεόγραφα με εξοφλητική προτεραιότητα (εταιρικά/χρηματοοικονομικά), δημόσιο χρέος σε ξένο νόμισμα (κρατικά), SBOD = Μειωμένης εξοφλητικής προτεραιότητας, όπως δάνεια μειωμένης εξασφάλισης ή κατώτερης κατηγορίας 2 (τράπεζες), δευτερεύοντα δάνεια μειωμένης εξασφάλισης ή ανώτερης κατηγορίας 2 (τράπεζες), OTHR = Άλλα, όπως προνομιούχες μετοχές ή κεφάλαια κατηγορίας 1 (τράπεζες) ή άλλα πιστωτικά παράγωγα 84 Οντότητα αναφοράς ISO Κωδικός χώρας 2 χαρακτήρων ή Κωδικός χώρας με 2 γράμματα κατά ISO , που ακολουθείται από παύλα - και κωδικό υποδιαίρεσης χώρας με έως 3 αλφαριθμητικούς χαρακτήρες ή Αναγνωριστικός κωδικός νομικής οντότητας (LEI) κατά ISO 17442, μήκους 20 αλφαριθμητικών χαρακτήρων 85 Συχνότητα πληρωμής MNTH = Μηνιαία QURT = Τριμηνιαία MIAN = Εξαμηνιαία YEAR = Ετήσια 86 Βάση υπολογισμού Αριθμητής/παρονομαστής, όπου τόσο ο αριθμητής όσο και ο παρονομαστής είναι αριθμητικοί χαρακτήρες ή η αλφαβητική έκφραση Πραγματικές, π.χ. 30/360 ή Πραγματικές/ Σειρά ακέραιου αριθμού μήκους έως 5 χαρακτήρων 88 Έκδοση ακέραιου αριθμού μήκους έως 5 χαρακτήρων 89 Συντελεστής δείκτη Έως 10 αριθμητικοί χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένων δεκαδικών. 90 Δόση T = Σε δόσεις U = Χωρίς δόσεις 91 Ελάχιστο όριο πιστωτικής προστασίας (attachment point) Έως 10 αριθμητικοί χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένων δεκαδικών, εκφραζόμενο ως δεκαδικό κλάσμα μεταξύ 0 και 1.

26 02017R0105 EL Μέγιστο όριο πιστωτικής προστασίας (detachment point) Τμήμα 2ια Τροποποιήσεις στη σύμβαση Έως 10 αριθμητικοί χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένων δεκαδικών, εκφραζόμενο ως δεκαδικό κλάσμα μεταξύ 0 και Τύπος ενέργειας N = Νέα M = Τροποποίηση E = Σφάλμα C = Πρόωρη εκπνοή R = Διόρθωση Z = Συμπίεση V = Επικαιροποίηση αποτίμησης P = Στοιχείο θέσης 94 Επίπεδο T = Συναλλαγή P = Θέση»

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 21.1.2017 L 17/17 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2017/105 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 19ης Οκτωβρίου 2016 για την τροποποίηση του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1247/2012 για τον καθορισμό εκτελεστικών τεχνικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. του ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. του ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 19.10.2016 C(2016) 6624 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ του ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ που τροποποιεί τον κατ εξουσιοδότηση κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 148/2013

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2019/979 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2019/979 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 166/1 L II ( ) ( ) 2019/979 14 2019 (EE) 2017/1129,,,, ( ). 382/2014 ( ) 2016/301 ( ),, (EE) 2017/1129, 14 2017, 2003/71/ ( 1 ), 7 13, 21 12 13, 22 9, 23 7 25 7, : (1),,.,,. (2),,,.,,. (3),, /,. (4),,.,.

Διαβάστε περισσότερα

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 23.2.2013 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 52/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 148/2013 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 19ης Δεκεμβρίου 2012 για τη συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 21.1.2017 L 17/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2017/104 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 19 Οκτωβρίου 2016 που τροποποιεί τον κατ' εξουσιοδότηση κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 148/2013

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. στον ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ (ΕΕ).../... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. στον ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ (ΕΕ).../... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 14.3.2019 C(2019) 2022 final ANNEXES 1 to 7 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ στον ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ (ΕΕ).../... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ για τη συμπλήρωση του κανονισμού (EE) 2017/1129 του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές Σχετικά με τον υπολογισμό θέσεων από αρχεία καταγραφής συναλλαγών δυνάμει του κανονισμού EMIR

Κατευθυντήριες γραμμές Σχετικά με τον υπολογισμό θέσεων από αρχεία καταγραφής συναλλαγών δυνάμει του κανονισμού EMIR Κατευθυντήριες γραμμές Σχετικά με τον υπολογισμό θέσεων από αρχεία καταγραφής συναλλαγών δυνάμει του κανονισμού EMIR 28/03/2019 ESMA70-151-1350 EL Πίνακας περιεχομένων I. Πεδίο εφαρμογής... 3 II. Νομοθετικές

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 19.12.2012 C(2012) 9586 final ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 19.12.2012 για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 648/2012 του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 24.9.2016 L 258/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2016/1712 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 7ης Ιουνίου 2016 για τη συμπλήρωση της οδηγίας 2014/59/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. του. ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) αριθ. /.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της XXX

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. του. ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) αριθ. /.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της XXX ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 28.7.2016 C(2016) 4733 final ANNEXES 1 to 2 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ του ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) αριθ. /.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της XXX για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 600/2014

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 81 Έκδοση στην ελληνική γλώσσα Νομοθεσία 62o έτος 22 Μαρτίου 2019 Περιεχόμενα II Μη νομοθετικές πράξεις ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Κατ' εξουσιοδότηση κανονισμός (ΕΕ) 2019/356

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 15.5.2018 EL L 119/5 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2018/708 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 17ης Απριλίου 2018 για τον καθορισμό εκτελεστικών τεχνικών προτύπων όσον αφορά το υπόδειγμα που χρησιμοποιείται από διαχειριστές

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2015/534 ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2015/534 ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ 02015R0534 EL 09.10.2017 001.002 1 Το κείμενο αυτό αποτελεί απλώς εργαλείο τεκμηρίωσης και δεν έχει καμία νομική ισχύ. Τα θεσμικά όργανα της Ένωσης δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του. Τα αυθεντικά

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ, ΕΤΟΣ 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ, ΕΤΟΣ 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 31 Ιουλίου 2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ, ΕΤΟΣ 2015 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοινώνει

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 31.3.2017 L 87/449 ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2017/590 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 28ης Ιουλίου 2016 για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 600/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου όσον

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ L 326/34 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2015/2303 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 28ης Ιουλίου 2015 για τη συμπλήρωση της οδηγίας 2002/87/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 19.10.2016 C(2016) 6624 final ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 19.10.2016 που τροποποιεί τον κατ εξουσιοδότηση κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 148/2013 της Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

Κατ' εξουσιοδότηση Κανονισμός (ΕΕ) 2015/2303 της Επιτροπής της 28

Κατ' εξουσιοδότηση Κανονισμός (ΕΕ) 2015/2303 της Επιτροπής της 28 Πίνακας περιεχομένων Άρθρο 1 Άρθρο 2 Άρθρο 3 Άρθρο 4 Άρθρο 5 Κατ' εξουσιοδότηση Κανονισμός (ΕΕ) 2015/2303 της Επιτροπής της 28ης Ιουλίου 2015 για τη συμπλήρωση της οδηγίας 2002/87/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΑΕΡΙΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ: Έτη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΑΕΡΙΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ: Έτη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 11 Ιουνίου 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΑΕΡΙΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ: Έτη 2008-2015 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει για πρώτη φορά στοιχεία εκπομπών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. στον ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ (ΕΕ) ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. στον ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ (ΕΕ) ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 13.12.2018 C(2018) 8332 final ANNEXES 1 to 2 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ στον ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ (ΕΕ) ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ για τη συμπλήρωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 29.6.2017 C(2017) 4408 final ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 29.6.2017 για την τροποποίηση του κατ εξουσιοδότηση κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 151/2013 της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. /.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. /.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 8.10.2014 C(2014) 7117 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. /.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ για τη συμπλήρωση της οδηγίας 2013/36/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. πρόταση για Απόφαση του Συμβουλίου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. πρόταση για Απόφαση του Συμβουλίου ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 31.5.2016 COM(2016) 319 final ANNEX 5 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ στην πρόταση για Απόφαση του Συμβουλίου σχετικά με τη θέση που πρέπει να ληφθεί, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

ANNEX ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. του ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ).../... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ANNEX ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. του ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ).../... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 3.9.2018 C(2018) 5722 final ANNEX ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ του ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ).../... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ σχετικά με τη θέσπιση ελάχιστων απαιτήσεων για την εφαρμογή των διατάξεων

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ P8_TA(2016)0253 Σύσταση, καθορισμός αρμοδιοτήτων, αριθμητική σύνθεση και διάρκεια θητείας εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση καταγγελλόμενων

Διαβάστε περισσότερα

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 19.9.2017 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 240/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2017/1538 ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 25ης Αυγούστου 2017 που τροποποιεί τον κανονισμό

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές

Κατευθυντήριες γραμμές EBA/GL/2015/20 03/06/2016 Κατευθυντήριες γραμμές Όρια για τα ανοίγματα έναντι οντοτήτων του σκιώδους τραπεζικού συστήματος που εκτελούν τραπεζικές δραστηριότητες εκτός ρυθμιζόμενου πλαισίου σύμφωνα με

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πειραιάς, 12 Ιουνίου 2019 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΙΣΘOΛΟΓΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ: Α τρίμηνο 2019

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πειραιάς, 12 Ιουνίου 2019 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΙΣΘOΛΟΓΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ: Α τρίμηνο 2019 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πειραιάς, 12 Ιουνίου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΙΣΘOΛΟΓΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ: Α τρίμηνο Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) δημοσιεύει τον τριμηνιαίο Δείκτη Μισθολογικού

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΙΣΘOΛΟΓΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ: Α τρίμηνο 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΙΣΘOΛΟΓΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ: Α τρίμηνο 2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΙΣΘOΛΟΓΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ: Α τρίμηνο 17 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) δημοσιεύει τον τριμηνιαίο Δείκτη Μισθολογικού Κόστους, στο σύνολο της οικονομίας 1, εκτός από τον Πρωτογενή Τομέα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΚΗΡΥΧΘΕΙΣΕΣ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Έτος 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΚΗΡΥΧΘΕΙΣΕΣ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Έτος 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ AΡΧΗ Πειραιάς, 12 Απριλίου 2019 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΗΡΥΧΘΕΙΣΕΣ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Έτος 2017 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει στατιστικά στοιχεία ως

Διαβάστε περισσότερα

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 7.11.2014 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 324/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 1187/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 2ας Οκτωβρίου 2014 για τη συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. του ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. του ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 13.12.2018 C(2018) 8334 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ του ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) 2015/2365 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 24.9.2015 L 248/45 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2015/1599 ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 10ης Σεπτεμβρίου 2015 που τροποποιεί τον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 1333/2014 σχετικά με τα στατιστικά στοιχεία χρηματαγορών

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4117, 15/3/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟ. Για σκοπούς εναρμόνισης:

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4117, 15/3/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟ. Για σκοπούς εναρμόνισης: ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟ Για σκοπούς εναρμόνισης: με το Παράρτημα Ι της πράξης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο- Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 145, 30.4.2004, σ. 1. «Οδηγία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. του ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) /.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. του ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) /.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 14.7.2016 C(2016) 4390 final ANNEXES 1 to 3 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ του ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) /.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 600/2014 του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πειραιάς, 18 Ιανουαρίου 2019 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ: Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία για το έτος 2016 και αναθεωρημένα στοιχεία για τo έτος 2015.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 13 01 2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ: Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία για το έτος 2012 και αναθεωρημένα στοιχεία για τα έτη 2000 2011 Η

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές

Κατευθυντήριες γραμμές EBA/GL/2017/01 21/06/2017 Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τη δημοσιοποίηση του δείκτη κάλυψης ρευστότητας για τη συμπλήρωση της δημοσιοποίησης στοιχείων διαχείρισης κινδύνου ρευστότητας δυνάμει του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 10.9.2018 L 227/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2018/1221 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 1ης Ιουνίου 2018 για την τροποποίηση του κατ' εξουσιοδότηση κανονισμού (ΕΕ) 2015/35

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. /.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της 17.12.2014

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. /.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της 17.12.2014 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 17.12.2014 C(2014) 9656 final ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. /.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 17.12.2014 για τη συμπλήρωση της οδηγίας 2004/109/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 3.9.2018 C(2018) 5722 final ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 3.9.2018 σχετικά με τη θέσπιση ελάχιστων απαιτήσεων για την εφαρμογή των διατάξεων της οδηγίας

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 16.6.2017 L 153/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2017/1005 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 15ης Ιουνίου 2017 για τον καθορισμό εκτελεστικών τεχνικών προτύπων όσον αφορά τον μορφότυπο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 19.12.2012 C(2012) 9603 final ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 19.12.2012 για την εφαρμογή του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 648/2012 του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. πρόταση για Απόφαση του Συμβουλίου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. πρόταση για Απόφαση του Συμβουλίου ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 31.5.2016 COM(2016) 319 final ANNEX 6 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ στην πρόταση για Απόφαση του Συμβουλίου σχετικά με τη θέση που πρέπει να ληφθεί, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 1.3.2013 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 60/1 III (Προπαρασκευαστικές πράξεις) ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, της 27ης Νοεμβρίου 2012 σχετικά με διάφορα σχέδια

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 17.1.2015 L 11/37 ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2015/62 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 10ης Οκτωβρίου 2014 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 575/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 31.5.2016 COM(2016) 319 final 2016/0161 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για τη θέση που πρέπει να ληφθεί, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη Μεικτή Επιτροπή του ΕΟΧ

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την υποβολή στοιχείων για τους σκοπούς της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας

Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την υποβολή στοιχείων για τους σκοπούς της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας EIOPA-BoS-15/107 EL Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την υποβολή στοιχείων για τους σκοπούς της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας EIOPA Westhafen Tower, Westhafenplatz 1-60327 Frankfurt Germany - Tel. +

Διαβάστε περισσότερα

Χρηματοοικονομικοί Κίνδυνοι Εισαγωγικά Στοιχεία των Παραγώγων. Χρηματοοικονομικών Προϊόντων Χρήση και Σημασία των Παραγώγων...

Χρηματοοικονομικοί Κίνδυνοι Εισαγωγικά Στοιχεία των Παραγώγων. Χρηματοοικονομικών Προϊόντων Χρήση και Σημασία των Παραγώγων... Πρόλογος Γ Έκδοσης... 19 κεφάλαιο 1 ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ 1.1 Εξελίξεις στο Χρηματοπιστωτικό Χώρο και Χρηματοοικονομικοί Κίνδυνοι... 27 1.2 Εισαγωγικά Στοιχεία των Παραγώγων Χρηματοοικονομικών

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές

Κατευθυντήριες γραμμές Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τη διαδικασία υπολογισμού των δεικτών για τον προσδιορισμό της ουσιαστικής σημασίας ενός κεντρικού αποθετηρίου τίτλων (ΚΑΤ) για το κράτος μέλος υποδοχής 28/03/2018 ESMA70-708036281-67

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές

Κατευθυντήριες γραμμές Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τη διαδικασία υπολογισμού των δεικτών για τον προσδιορισμό των πιο σημαντικών νομισμάτων στα οποία 28/03/2018 70-708036281-66 EL Πίνακας περιεχομένων I. Σύνοψη... 3 1

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - C(2017) 4408 final.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - C(2017) 4408 final. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 3 Ιουλίου 2017 (OR. en) 10906/17 EF 150 ECOFIN 613 DELACT 120 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Αριθ. εγγρ. Επιτρ.: Θέμα: Για

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 81/30 ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2019/358 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 13ης Δεκεμβρίου 2018 για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) 2015/2365 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου όσον αφορά τα ρυθμιστικά

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - C(2017) 149 final.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - C(2017) 149 final. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 23 Ιανουαρίου 2017 (OR. en) 5511/17 EF 9 ECOFIN 33 DELACT 15 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Αριθ. εγγρ. Επιτρ.: Θέμα: Για

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΓΡΑΜΜΗ (ΕΕ) 2016/65 ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΓΡΑΜΜΗ (ΕΕ) 2016/65 ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ 02015O0035 EL 01.01.2017 001.001 1 Το κείμενο αυτό αποτελεί απλώς εργαλείο τεκμηρίωσης και δεν έχει καμία νομική ισχύ. Τα θεσμικά όργανα της Ένωσης δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του. Τα αυθεντικά

Διαβάστε περισσότερα

Παραδείγματα υπολογισμού κόστους, προμήθειας χρεώσεων: Συναλλαγές Ομολόγων / Παραγώγων / Δικαιωμάτων Προαίρεσης

Παραδείγματα υπολογισμού κόστους, προμήθειας χρεώσεων: Συναλλαγές Ομολόγων / Παραγώγων / Δικαιωμάτων Προαίρεσης Συναλλαγές Ομολόγων / Παραγώγων / Δικαιωμάτων Προαίρεσης Σύμφωνα με την MiFID II, η Τράπεζα οφείλει, για λόγους διαφάνειας, να πληροφορεί τον πελάτη, σχετικά με το κόστος και τις επιβαρύνσεις, πριν την

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την αντιμετώπιση των συνδεδεμένων επιχειρήσεων, περιλαμβανομένων των συμμετοχών

Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την αντιμετώπιση των συνδεδεμένων επιχειρήσεων, περιλαμβανομένων των συμμετοχών EIOPA-BoS-14/170 EL Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την αντιμετώπιση των συνδεδεμένων επιχειρήσεων, περιλαμβανομένων των συμμετοχών EIOPA Westhafen Tower, Westhafenplatz 1-60327 Frankfurt Germany - Tel.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - C(2016) 7147 final/2 της

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - C(2016) 7147 final/2 της Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 3 Φεβρουαρίου 2017 (OR. en) 14410/16 COR 1 EF 339 ECOFIN 1042 DELACT 233 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Για τον Γενικό Γραμματέα

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - C(2014) 9656 final.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - C(2014) 9656 final. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 18 Δεκεμβρίου 2014 (OR. en) 17065/14 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Αριθ. εγγρ. Επιτρ.: Θέμα: EF 363 ECOFIN 1209 DRS 177 DELACT

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές για την υποβολή εκθέσεων σχετικά με τον εσωτερικοποιημένο διακανονισμό δυνάμει του άρθρου 9 του κανονισμού για τα ΚΑΤ

Κατευθυντήριες γραμμές για την υποβολή εκθέσεων σχετικά με τον εσωτερικοποιημένο διακανονισμό δυνάμει του άρθρου 9 του κανονισμού για τα ΚΑΤ Κατευθυντήριες γραμμές για την υποβολή εκθέσεων σχετικά με τον εσωτερικοποιημένο διακανονισμό δυνάμει του άρθρου 9 του κανονισμού για τα ΚΑΤ 30/04/2019 ESMA70-151-367 EL Κατευθυντήριες γραμμές για την

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ. της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας

Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ. της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας 2010/0250(COD) 2.2.2011 ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας προς την Επιτροπή Οικονομικής και

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 87/492 31.3.2017 ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2017/592 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 1ης Δεκεμβρίου 2016 για τη συμπλήρωση της οδηγίας 2014/65/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου όσον αφορά ρυθμιστικά

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ: Α τρίμηνο Δ τρίμηνο 2013

ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ: Α τρίμηνο Δ τρίμηνο 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 28/3/2014 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ Πληροφορίες: Δ/νση Στατιστικών Πληθυσμού και Αγοράς Εργασίας Τμήμα Μισθωτής Εργασίας Σ. Μπακαλίδου: τηλ: 213 135 2175

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 24.1.2018 C(2018) 256 final ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 24.1.2018 για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 575/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 28.3.2015 EL L 84/67 ΑΠΟΦΑΣΗ (ΕΕ) 2015/530 ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 11ης Φεβρουαρίου 2015 σχετικά με τη μεθοδολογία και τις διαδικασίες καθορισμού και συλλογής δεδομένων όσον αφορά τους συντελεστές

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 26.9.2017 C(2017) 6337 final ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 26.9.2017 για την τροποποίηση του κατ εξουσιοδότηση κανονισμού (ΕΕ) 2017/571 της Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 152/

ΠΡΑΞΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 152/ ΠΡΑΞΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 152/17.12.2018 Θέμα 2: Καθορισμός των υποβαλλόμενων πληροφοριών από τις ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές επιχειρήσεις προς την Τράπεζα της Ελλάδος και κατάργηση της ΠΕΕ 93/16.5.2016

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 4.9.2018 L 223/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2018/1212 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 3ης Σεπτεμβρίου 2018 σχετικά με τη θέσπιση ελάχιστων απαιτήσεων για την εφαρμογή των διατάξεων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 16.3.2017 C(2017) 1658 final ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 16.3.2017 για την τροποποίηση των κατ εξουσιοδότηση κανονισμών (ΕΕ) 2015/2205, (ΕΕ) 2016/592

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 31.3.2015 EL L 86/13 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2015/534 ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 17ης Μαρτίου 2015 για την υποβολή εποπτικών αναφορών σχετικά με χρηματοοικονομική πληροφόρηση (ΕΚΤ/2015/13) ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές

Κατευθυντήριες γραμμές EBA/GL/2014/07 16/07/2014 Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τη συγκέντρωση δεδομένων όσον αφορά υψηλά αμειβόμενα πρόσωπα 1 Πλαίσιο αναφοράς των κατευθυντήριων γραμμών Το παρόν έγγραφο περιέχει κατευθυντήριες

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 17.6.2016 L 160/35 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2016/962 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 16ης Ιουνίου 2016 για τη θέσπιση εκτελεστικών τεχνικών προτύπων όσον αφορά τους ενιαίους μορφότυπους, τα υποδείγματα και τους

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΕ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ : Α τρίμηνο 2013

ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΕ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ : Α τρίμηνο 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 28/6/2013 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΕ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ : 2006 - Α τρίμηνο 2013 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ) στο

Διαβάστε περισσότερα

1.3. Οι παρούσες κατευθυντήριες γραμμές απευθύνονται στις εποπτικές αρχές κατά την οδηγία Φερεγγυότητα II.

1.3. Οι παρούσες κατευθυντήριες γραμμές απευθύνονται στις εποπτικές αρχές κατά την οδηγία Φερεγγυότητα II. EIOPA-BoS-14/174 EL Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την αντιμετώπιση των ανοιγμάτων σε κίνδυνο της αγοράς και σε κίνδυνο αθέτησης αντισυμβαλλομένου στο πλαίσιο του τυποποιημένου μαθηματικού τύπου EIOPA

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 20.7.2016 L 195/3 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2016/1178 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 10ης Ιουνίου 2016 για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 648/2012 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - C(2014) 6946 final.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - C(2014) 6946 final. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 7 Οκτωβρίου 2014 (OR. en) 14026/14 EF 252 ECOFIN 893 DELACT 188 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Αριθ. εγγρ. Επιτρ.: Θέμα: Για

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΕΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΟΔΑΠΗ: Έτος 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΕΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΟΔΑΠΗ: Έτος 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 29 Δεκεμβρίου 2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΕΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΟΔΑΠΗ: Έτος

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 9. Περιεχόμενα

Περιεχόμενα 9. Περιεχόμενα Περιεχόμενα 9 Περιεχόμενα Εισαγωγή... 15 1. Οικονομικές και Χρηματοπιστωτικές Κρίσεις... 21 2. Χρηματοπιστωτικό Σύστημα... 31 2.1. Ο Ρόλος και οι λειτουργίες των κεντρικών τραπεζών... 31 2.2. Το Ελληνικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ 12.3.2016 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 97/23 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ της 11ης Δεκεμβρίου 2015 σχετικά με την αξιολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 31.12.2015 L 347/1285 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2015/2452 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 2ας Δεκεμβρίου 2015 για τον καθορισμό εκτελεστικών τεχνικών προτύπων σε σχέση με τις διαδικασίες, τους μορφότυπους και τα

Διαβάστε περισσότερα

Συνεδρίαση 114/4.8.2014

Συνεδρίαση 114/4.8.2014 Συνεδρίαση 114/4.8.2014 ΘΕΜΑ: 1 Μεταβατικές διατάξεις για τον υπολογισμό των Ιδίων Κεφαλαίων των πιστωτικών ιδρυμάτων που έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα βάσει του Κανονισμού 575/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. Υπόδειγμα STOR ΕΝΟΤΗΤΑ 1 ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ /ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ STOR

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. Υπόδειγμα STOR ΕΝΟΤΗΤΑ 1 ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ /ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ STOR ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Υπόδειγμα STOR ΕΝΟΤΗΤΑ 1 ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ /ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ STOR Πρόσωπα που διαμεσολαβούν κατ επάγγελμα στην κατάρτιση συναλλαγών ή εκτελούν συναλλαγές / Διαχειριστές

Διαβάστε περισσότερα

Γράφημα 1. Συγκριτικά στοιχεία βασικών οικονομικών μεγεθών αλλοδαπών συνδεόμενων επιχειρήσεων και επιχειρήσεων που ελέγχονται από την Ελλάδα, 2015

Γράφημα 1. Συγκριτικά στοιχεία βασικών οικονομικών μεγεθών αλλοδαπών συνδεόμενων επιχειρήσεων και επιχειρήσεων που ελέγχονται από την Ελλάδα, 2015 100 90 80 70 60 % 50 40 30 99,7 Γράφημα 1. Συγκριτικά στοιχεία βασικών οικονομικών μεγεθών αλλοδαπών συνδεόμενων επιχειρήσεων και επιχειρήσεων που ελέγχονται από την Ελλάδα, 2015 94,3 86,6 87,5 86,3 86,4

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. της. Πρότασης ΟΔΗΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. της. Πρότασης ΟΔΗΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 11.4.2018 COM(2018) 184 final ANNEXES 1 to 2 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ της Πρότασης ΟΔΗΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τις αντιπροσωπευτικές αγωγές για την

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 87/368 31.3.2017 ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2017/585 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 14ης Ιουλίου 2016 για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 600/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου όσον

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 76/

ΠΡΑΞΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 76/ Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΞΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 76/12.2.2016 Θέμα: Υιοθέτηση Κατευθυντήριων Γραμμών της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA) σχετικά με την μέθοδο εξέτασης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ, ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΩΝ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ, ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ, ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΩΝ Βρυξέλλες, 8 Φεβρουαρίου 2018 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 26.2.2011 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 62/1 Ι (Ψηφίσματα, συστάσεις και γνωμοδοτήσεις) ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ EΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 28ης Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. του ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. του ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 8.6.2016 C(2016) 3337 final ANNEXES 1 to 2 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ του ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ για τη συμπλήρωση της οδηγίας 2014/65/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

02013R1352 EL

02013R1352 EL 02013R1352 EL 15.05.2018 001.001 1 Το κείμενο αυτό αποτελεί απλώς εργαλείο τεκμηρίωσης και δεν έχει καμία νομική ισχύ. Τα θεσμικά όργανα της Ένωσης δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του. Τα αυθεντικά

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 16.2.2016 L 39/5 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2016/200 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 15ης Φεβρουαρίου 2016 για τον καθορισμό εκτελεστικών τεχνικών προτύπων όσον αφορά τη γνωστοποίηση του δείκτη μόχλευσης των ιδρυμάτων,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΡΙΘΜ. 123/

ΠΡΑΞΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΡΙΘΜ. 123/ ΠΡΑΞΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΡΙΘΜ. 123/16.10.2017 Θέμα: Υιοθέτηση των κατευθυντήριων γραμμών της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών σχετικά με τον καθορισμό ορίων για ανοίγματα έναντι οντοτήτων του σκιώδους τραπεζικού

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές για την εφαρμογή των τμημάτων Γ.6 και Γ.7 του παραρτήματος 1 της οδηγίας για τις αγορές χρηματοπιστωτικών μέσων (MiFID II)

Κατευθυντήριες γραμμές για την εφαρμογή των τμημάτων Γ.6 και Γ.7 του παραρτήματος 1 της οδηγίας για τις αγορές χρηματοπιστωτικών μέσων (MiFID II) Κατευθυντήριες γραμμές για την εφαρμογή των τμημάτων Γ.6 και Γ.7 του παραρτήματος 1 της οδηγίας για τις αγορές χρηματοπιστωτικών μέσων (MiFID II) 05/06/2019 ESMA-70-156-869 EL Πίνακας περιεχομένων I. Πεδίο

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΙΝΑΚΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΙΝΑΚΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΙΝΑΚΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ 1 ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ (ΣΥΝΟΛΟ) 1.1 ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΕΥΡΩ (ΣΥΝΟΛΟ) 1.1.1 ΤΡΑΠΕΖΑ Αριθμός Λογαριασμού

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 17.6.2015 L 150/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2015/923 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 11ης Μαρτίου 2015 για την τροποποίηση του κατ' εξουσιοδότηση κανονισμού (ΕΕ) αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 19.9.2015 L 244/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2015/1555 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 28ης Μαΐου 2015 για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 575/2013 του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

1. Στο τέλος του άρθρου 1 προστίθεται η ακόλουθη παράγραφος: (*) ΕΕ L 275 της , σ. 39.» 2. Στο άρθρο 2 προστίθεται η ακόλουθη παράγραφος 4:

1. Στο τέλος του άρθρου 1 προστίθεται η ακόλουθη παράγραφος: (*) ΕΕ L 275 της , σ. 39.» 2. Στο άρθρο 2 προστίθεται η ακόλουθη παράγραφος 4: L 330/20 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 15.12.2007 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1489/2007 ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 29ης Νοεμβρίου 2007 που τροποποιεί τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 2423/2001 (ΕΚΤ/2001/13)

Διαβάστε περισσότερα

132(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟ

132(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟ Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4412, 8.11.2013 Ν. 132(Ι)/2013 132(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟ Προοίμιο. Για σκοπούς εναρμόνισης με τις πράξεις

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 157/28 ΑΠΟΦΑΣΗ (ΕΕ) 2016/948 ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 1ης Ιουνίου 2016 σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος αγοράς ομολόγων του επιχειρηματικού τομέα (EKT/2016/16) ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές

Κατευθυντήριες γραμμές ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΒΕΒΑΡΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΒΕΒΑΡΗΜΕΝΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ 27 Ιουνίου 2014 EBA/GL/2014/03 Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τη δημοσιοποίηση βεβαρημένων και

Διαβάστε περισσότερα