Βαγγέλης Κονφονδάκης ΚΥΠΡΙΑΚΟ : ΑΔΙΕΞΟΔΟ Ή ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΛΥΣΗΣ;

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Βαγγέλης Κονφονδάκης ΚΥΠΡΙΑΚΟ : ΑΔΙΕΞΟΔΟ Ή ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΛΥΣΗΣ;"

Transcript

1 Βαγγέλης Κονφονδάκης ΚΥΠΡΙΑΚΟ : ΑΔΙΕΞΟΔΟ Ή ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΛΥΣΗΣ;

2

3 Η εναρκτήρια δήλωση του Γενικού Γραμματέα στη συνάντηση της Νέας Υόρκης της 12ης Σεπτεμβρίου 2000 μεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γ. Κληρίδη και του Τουρκοκυπρίου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς χαρακτηρίσθηκε ως ιστορική από την τουρκική πλευρά. Για πρώτη φορά, ο Γενικός Γραμματέας με τη δήλωσή του αποδέχθηκε την ισότιμη υπόσταση της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβερνήσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις αρχές του παράνομου κατοχικού καθεστώτος. Ο κύριος Αννάν δήλωσε ότι «... η κάθε πλευρά εκπροσωπεί τον εαυτό της και κανένα άλλο, ως πολιτικά ισότιμη της άλλης... η ισότητα των δύο πλευρών πρέπει ν αναγνωρισθεί σαφώς στη συνολική λύση...». Αυτή η δήλωση παρ ολίγο να φέρει σε ναυάγιο τον 4ο γύρο των συνομιλιών πριν καν αρχίσει. Τρεις γύροι διερευνητικών συνομιλιών που άρχισαν στα τέλη του 1999 δεν είχαν φέρει αποτέλεσμα άλλο από τη διερεύνηση των περιθωρίων υποχωρήσεων των δύο πλευρών, ώστε να εισέλθει ο διάλογος σε ουσιαστικά θέματα. Δικαιολογώντας αυτή τη δήλωση, ο απεσταλμένος του προέδρου Κλίντον για το Κυπριακό Αλφρεντ Μόουζες χαρακτήρισε την ορολογία του Γενικού Γραμματέα ως «σκόπιμη ασάφεια» που στόχευε να φέρει τον Ραούφ Ντενκτάς στην τράπεζα των συνομιλιών λόγω της επιμονής του για τη de facto αναγνώριση του τουρκοκυπριακού «κράτους»1. Αποδέχθηκε επίσης ότι η δήλωση αυτή έγινε με τη γνώση και τη συγκατάθεση των ΗΠΑ. Παρ όλο το αδιέξοδο στο οποίο έφθασε και αυτή η διαπραγματευτική διαδικασία τον Ιανουάριο 2001, με την άρνηση του Ραούφ Ντενκτάς να συνεχίσει τις συνομιλίες, η φάση των συνομιλιών Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2000 μπορεί να χαρακτηρισθεί ως καθοριστική για το μέλλον του Κυπριακού. Αυτό το συμπέρασμα βασίζεται στις διαδικασίες που ακολούθησε ο Κόφι Αννάν και ο Αλβάρο ντε Σότο, και στα «άτυπα έγγραφα» που παρουσίασαν στις δύο πλευρές. Αυτά τα έγγραφα δείχνουν τις σοβαρές διολισθήσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς μετά το 1974, τη σταθερότητα των τουρκοκυπριακών θέσεων και την υιοθέτηση ουσιαστικών τουρκοκυπριακών θέσεων από τον Γενικό Γραμματέα και τους συμβούλους του από το Λονδίνο και την Ουώσιγκτον Δηλώσεις του Αλφρεντ Μόουζες στο ελληνο-αμερικανικό Ινστιτούτο, Washington DC, 24 Οκτανίου Ανακοίνωση τύπου 54/ Ιδιαίτερα ο Λόρδος Χέννεϊ, ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ο

4 244 Βαγγέλης Κυνψονόάκης Πώς φθάσαμε στην εναρκτήρια δήλωση της 12ης Σεπτεμβρίου 2000 και στα «άτυπα έγγραφα» του Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου; Τι σημασία έχουν αυτά τα «άτυπα έγγραφα» και η προτεινόμενη διαπραγματευτική διαδικασία για τη μελλοντική λύση του Κυπριακού; Το διπλωματικό παρασκήνιο της 12ης Σεπτεμβρίου 2000 Η τελευταία δεκαετία του 20ού αιώνα έφερε σημαντικές αλλαγές στη διεθνή διάσταση του Κυπριακού. Το τέλος του ψυχρού πολέμου άφησε μόνο μια υπερδύναμη, τις ΗΠΑ. Η κρίση στα Βαλκάνια και η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας ήταν ένα κακό προηγούμενο για το Κυπριακό. Για πρώτη φορά στη μεταπολεμική περίοδο η διχοτόμηση και η εθνική κάθαρση προσφερόταν ως λύσεις εθνικών προβλημάτων. Παράλληλα, η ενταξιακή πορεία της Κύπρου στην Ε.Ε. άνοιγε νέες προοπτικές για τη λύση του Κυπριακού, ιδίως για δυσχερή θέματα σαν τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ασφάλεια, κ.ά. Η παραδοσιακή αμερικανική πολιτική στο Κυπριακό ήταν αντίθετη στην ανάμιξη της Ε.Ε. στις διπλωματικές πρωτοβουλίες για τη λύση του προβλήματος. Αυτό όμως άλλαξε στη διάρκεια της προεδρίας Κλίντον. Ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, εκτιμούσε ότι η ευρωπαϊκή πορεία της Κύπρου πρόσφερε νέες ευκαιρίες για τη λύση του προβλήματος. Σε συνεργασία κυρίως με τη Μεγάλη Βρετανία, η Ουώσιγκτον προωθούσε τη λύση πριν την ένταξη της Κύπρου, κάτι που δεν απαιτούσε η Ε.Ε. Η επιμονή της Ουώσιγκτον για λύση πριν την ένταξη έδινε έμμεσα το δικαίωμα veto στην Τουρκία, ενώ παράλληλα οι ΗΠΑ προωθούσαν και την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε. Αυτό απέδιδε πολιτικά οφέλη για τις ΗΠΑ στην Αγκυρα λόγω του αρνητικού κλίματος που υπήρχε στην Ευρώπη για την Τουρκία. Οι διπλωματικές πρωτοβουλίες για τη λύση του Κυπριακού, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ μετά τον Μάρτιο 1964, παρέμεναν στα πλαίσια των «καλών υπηρεσιών» του Γενικού Γραμματέα. Αμερικανοί και Βρετανοί διπλωμάτες υποστήριξαν ορισμένες από αυτές τις πρωτοβουλίες, ενώ απέδιδαν ευθύνες για το αδιέξοδο στο Κυπριακό στις «δύο πλευρές» στην Κύπρο που «δεν έδειχναν την κατάλληλη πολιτική βούληση» για τη λύση του προβλήματος. Κατά καιρούς υπήρχαν και υπαινιγμοί κατά του ΟΗΕ λόγω των «μη αποτελεσματικών ειρηνευτικών διαδικασιών» του διεθνούς οργανισμού. Οι ΗΠΑ επέμεναν να κρατηθεί ανοιχτός ο διάλογος μεταξύ των δύο κοινοτήτων, άσχετο αν δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για έναν αποτελεσματικό απεσταλμένος του Πρόεδρου Κλίντον, Αλφρεντ Μόουζες, και ο απεσταλμένος του αμερικανικού ΥΠΕΞ Τομ Γουέστον.

5 Kυπριακό : Αδιέξοδο ή αρχή μιας νέας διαδικασίας λύσης: 245 διάλογο. Σ αυτή την περίοδο, οι σπασμωδικές διπλωματικές κινήσεις για μια συνολική λύση πήραν διάφορες μορφές. Έγιναν συναντήσεις υψηλού επιπέδου, σαν αυτές του Προέδρου Βασιλείου με τον Ραούφ Ντενκτάς στη Νέα Υόρκη τον Ιούλιο και τον Οκτώβριο 1992, και τις συναντήσεις Κληρίδη - Ντενκτάς τον Μάιο 1993 στη Νέα Υόρκη, και το 1997 στο Τράουτμπεκ της Νέας Υόρκης και στη Γκλιόν της Ελβετίας. Άλλες συναντήσεις είχαν τη μορφή των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών (Γενεύη, στη διάρκεια του 2000) ή και περιορισμένες συναντήσεις όπως αυτές του 1993/94 για τη συζήτηση μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) που θα προετοίμαζαν το έδαφος για μια συνολική λύση. Το πρόβλημα για την κυπριακή κυβέρνηση ήταν ότι, στην προσπάθειά της να μην κατηγορηθεί για αδιαλλαξία, δεν είχε ποτέ το πολιτικό θάρρος ν απαιτήσει διαπραγματεύσεις από μηδενική βάση. Ενώ η τουρκοκυπριακή πλευρά άλλαζε τακτικά τις βάσεις των διαπραγματεύσεων3 και απαιτούσε ελληνοκυπριακές υποχωρήσεις πριν την έναρξη ενός νέου κύκλου συνομιλιών, διαδοχικές κυπριακές κυβερνήσεις παρέμειναν στις διαπραγματευτικές αρχές του Κάθε φορά που άρχιζε νέος κύκλος συνομιλιών, οι ΗΠΑ και ο ΟΗΕ παρότρυναν την κυπριακή κυβέρνηση να κάνει νέες συμβιβαστικές κινήσεις και υποχωρήσεις ώστε να «γεφυρωθεί το χάσμα» και να επανέλθουν οι Τουρκοκύπριοι στην τράπεζα των συνομιλιών. Αυτές οι υποχωρήσεις ποτέ δεν είχαν αντίκρισμα από την τουρκοκυπριακή πλευρά. Οι Τουρκοκύπριοι όμως θεωρούσαν ως δεδομένες και δεσμευτικές τις ελληνοκυπριακές υποχωρήσεις σε μελλοντικές συνομιλίες. Το αμερικανικό ενδιαφέρον για σταθερότητα στη Ν.Α. Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο επηρεάσθηκε όχι μόνον από την κρίση στα Βαλκάνια, αλλά και από την ανάγκη καλυτέρευσης των ελληνο-τουρκικών σχέσεων. Για τις ΗΠΑ η επίλυση του Κυπριακού θα είχε θετικές επιπτώσεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ η καλυτέρευση των ελληνο-τουρκικών σχέσεων θα είχε θετικές επιπτώσεις στο Κυπριακό. Θ αναφερθώ συνοπτικά και σε τρεις άλλες εξελίξεις που επηρέασαν τη διαπραγματευτική διαδικασία στην Κύπρο. (α) Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην προσφυγή της Τιτίνας Δοϊζίδου (1996). Αυτή η απόφαση ήταν ένα σοβαρό προηγούμενο που υπονόμευε προσπάθειες λύσης που προέβλεπαν τον περιορισμό των περιουσιακών δικαιωμάτων των Ελληνοκυπρίων στα 3. Το 1994 ο Ντενκτάς δήλωσε ότι η λύση του Κυπριακού βασίζεται στη συνομοσπονδία και όχι στην ομοσπονδία. Στις 29 Αυγούστου 1994, η τουρκοκυπριακή «Βουλή» επικύρωσε την πολιτική Ντενκτάς.

6 246 Βαγγέλης Κοικρονέχίκης κατεχόμενα. Μία συνολική λύση ήταν απαραίτητη για τη διευθέτηση των θεμάτων των τριών ελευθεριών, πριν ακολουθήσουν και άλλες ευρωπαϊκές δικαστικές αποφάσεις σε προσφυγές για ελληνοκυπριακές περιουσίες. (β) Η κρίση του Δεκεμβρίου 1998 λόγω της αποφάσεως της κυπριακής κυβερνήσεως να εγκαταστήσει στην Κύπρο το ρωσικό αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-300. Οι απειλές της Τουρκίας για στρατιωτικά μέτρα κατά της Κύπρου έδειξαν για άλλη μια φορά την επείγουσα ανάγκη λύσης του Κυπριακού και την αποστρατικοποίηση της Κύπρου, καθώς και την αποφυγή ελληνο-τουρκικών επεισοδίων. Αυτή ήταν η δεύτερη σοβαρή κρίση στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις μετά την κρίση στα Ίμια τον Ιανουάριο (γ) Η κρίση που δημιουργήθηκε από τη σύλληψη του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλά Οτσαλάν στην Κένυα την άνοιξη του Η ανάμιξη Ελλήνων αξιωματούχων στην υπόθεση έφερε αλλαγές στην ελληνική κυβέρνηση. Ο νέος Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου και η «διπλωματία των σεισμών» του καλοκαιριού του 1999 δημιούργησαν ένα θετικό πολιτικό κλίμα στην περιοχή. Αυτό έδωσε νέες ευκαιρίες στην αμερικανική διπλωματία να κινηθεί για τη λύση περιφερειακών προβλημάτων σαν τα ελληνο-τουρκικά και το Κυπριακό. Οι ΗΠΑ και η φόρμουλα των G-8 για το Κυπριακό Ο Κόφι Αννάν, στην επιστολή του της 20ής Απριλίου 1998 προς τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας, κατέληγε στο συμπέρασμα ότι οι «νέες θέσεις» του Ραούφ Ντενκτάς ουσιαστικά απέρριπταν το διακοινοτικό πλαίσιο πάνω στο οποίο είχαν διεξαχθεί οι συνομιλίες μέχρι τότε. Η τουρκική και η τουρκοκυπριακή πλευρά πίστευαν ότι το Κυπριακό λύθηκε το 1974 με την τουρκική «επέμβαση» και την «ανταλλαγή πληθυσμών». Γι αυτό η λύση έπρεπε να βασισθεί στην αρχή των «δύο κρατών και τριών προβλημάτων», δηλαδή την αναγνώριση του «τουρκοκυπριακού κράτους», και τη διαπραγμάτευση σε θέματα ασφάλειας, περιουσιών και συνόρων. Η τουρκοκυπριακή πλευρά επέμενε στην αποδοχή της νομιμότητας της «κυβερνήσεως» και των νομικών και πολιτικών διαδικασιών του «τουρκοκυπριακού κράτους», την άρση του οικονομικού αποκλεισμού, τη συνέχεια των τουρκικών στρατιωτικών εγγυήσεων και την αποδοχή της ισότητας των «δύο πλευρών» σ όλες τις διαπραγματευτικές διαδικασίες. Ο κος Ντενκτάς επίσης απαιτούσε ν αποσυρθεί η αίτηση για την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε., και ότι ο ΟΗΕ και οι διεθνείς διαπραγματευτές έπρεπε ν αποδεχθούν τη «νέα πραγματικότητα».

7 KimQiaxô : Αίηέξοόο ή (iq/ji μιας νέας Οιαέηχααιας λύσης: 247 Η Τουρκία, στη διάρκεια του 1999, υποστήριξε την ιδέα νέων συνομιλιών ώστε να διευκολύνει την υποψηφιότητά της στην Ε.Ε. Η Τουρκία επίσης γνώριζε ότι είχε την υποστήριξη της Ουώσιγκτον στις βασικές της θέσεις για το Κυπριακό και την ένταξή της στην Ε.Ε. Η υποστήριξη των τουρκικών θέσεων από τις ΗΠΑ φάνηκε καθαρά στην επίσκεψη του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ στη Λευκωσία τον Μάιο Ο Χόλμπρουκ προώθησε τη «συμβιβαστική» ιδέα της αποδοχής (acknowledgement) από την κυπριακή κυβέρνηση της ύπαρξης μιας τουρκοκυπριακής πολιτικής οντότητας που εκπροσωπούσε, με νόμιμες διαδικασίες, την τουρκοκυπριακή κοινότητα. Παράλληλα, η κυπριακή κυβέρνηση έπρεπε ν αποδεχθεί ότι δεν εκπροσωπεί τους Τουρκοκυπρίους. Οι ιδέες του Χόλμπρουκ βασιζόταν στο προηγούμενο της αποδοχής του PLO από το Ισραήλ στο Όσλο το Για άλλη μια φορά η Ουώσιγκτον παρέκαμψε τον ΟΗΕ και έφερε το Κυπριακό στη συνάντηση των G-8 στην Κολωνία της Γερμανίας στις 20 Ιουνίου Στην ανακοίνωσή τους4, οι G-8 καλούσαν τις δύο πλευρές σε συνομιλίες χωρίς όρους, διαπραγμάτευση πάνω σ όλα τα θέματα, συνεχείς συνομιλίες μέχρις ότου βρεθεί λύση και σεβασμό στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις άλλες διεθνείς συμφωνίες για το Κυπριακό. Η φόρμουλα των G- 8 υιοθετήθηκε αργότερα και από τα ψηφίσματα 1250 (1999) και 1251 (1999) του Συμβουλίου Ασφαλείας. Η προοδευτική μετατόπιση των θέσεων του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ προς αυτές των ΗΠΑ και της Τουρκίας φάνηκε στην επιστολή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας της 22ης Ιουνίου Ο Κόφι Αννάν καλούσε το Συμβούλιο Ασφαλείας να συζητήσει την πολιτική υπόσταση των Τουρκοκυπρίων κάτι που ανέφερε και στο παράρτημα της έκθεσής του για την ειρηνευτική δύναμη στην Κύπρο (UNFICYP) τον Δεκέμβριο Ο παρασκηνιακός ρόλος των ΗΠΑ μπορεί να χαρακτηρισθεί ως ειρωνικός και κυνικός, αν σκεφθεί κανείς ότι ενώ δημόσια η Ουώσιγκτον υποστήριζε λύση με βάση τη διζωνική, διακοινοτική ομοσπονδία, στην πραγματικότητα προωθούσε μια χαλαρή συνομοσπονδία δύο κρατών. Η αμερικανική προσέγγιση βασιζόταν σ ένα συμβιβασμό μεταξύ των δύο κοινοτήτων γύρω από το εδαφικό και το συνταγματικό θέμα. Δηλαδή, όσο μεγαλύτερες ήταν οι εδαφικές παραχωρήσεις από την Τουρκία, τόσο χαλαρότερη θα ήταν η συνομοσπονδία των δύο κρατών. Αμερικανικά διπλωματικά έγγραφα της περιόδου δείχνουν τις καθοριστικές ιδέες της Ουώσιγκτον, και πώς αυτές οι ιδέες επηρέασαν τη διαπραγματευτική διαδικασία κάτω από την αιγίδα του ΟΗΕ. Η Ουώσιγκτον 4. Ανακοίνωση Τύπου 20/06/99, «Δήλωση για Περιφερειακά Θέματα», σ. 3.

8 248 Βαγγέλης Κοιχρουόάκης δεν ενδιαφερόταν για το παρελθόν, δηλαδή αν το 1974 έγινε «εισβολή» ή «επέμβαση» από την Τουρκία. Η λύση αφορούσε το μέλλον. Όσο για τη συνταγματική πτυχή, προτεραιότητα είχε η λύση και όχι η συνταγματική ορολογία, δηλαδή αν το νέο σύνταγμα ήταν ομοσπονδιακό ή συνομοσπονδιακό. Το θέμα των και πλέον Τούρκων εποίκων που απασχολούσε την κυπριακή κυβέρνηση ήταν ένα «ανθρωπιστικό» θέμα που δεν έπρεπε να εμπλακεί στις πολιτικές διαστάσεις του Κυπριακού. Παρ όλο που η Ουώσιγκτον απέρριπτε την τουρκοκυπριακή απαίτηση για τη de jure αναγνώριση της λεγάμενης «ΤΔΒΚ», υποστήριζε την ιδέα της αποδοχής (acknowledgement) αυτής της πολιτικής οντότητας. Αυτό θα ήταν μια de facto αναγνώριση της πραγματικότητας χωρίς άλλες νομικές επιπτώσεις. Η de jure αναγνώριση θα ήταν ένα από τα αποτελέσματα των συνομιλιών. Η ελληνοκυπριακή πλευρά όμως έπρεπε να δείξει ευαισθησία στις «νόμιμες ανησυχίες» (legitimate concerns) των Τουρκοκυπρίων και ν αποδεχθεί την «πραγματικότητα» που δημιουργήθηκε στην Κύπρο μετά το Αυτή η «πραγματικότητα» απαιτούσε αποδοχή συνταγματικών λύσεων που είχαν στοιχεία «νομιμοποιημένης διχοτόμησης» γιατί μια τέτοια λύση θα έφερνε σταθερότητα στην Κύπρο. Οι δύο πλευρές έπρεπε να προχωρήσουν και σε ουσιαστικές συνομιλίες γύρω από τα θέματα συνόρων, περιουσιών, την επανεγκατάσταση εκτοπισμένων ατόμων και αποζημιώσεων, μια και οι «τρεις ελευθερίες» θα είχαν περιορισμούς στη νέα τάξη πραγμάτων. Όταν οι δύο πλευρές κατέληγαν σε μια συνολική και κοινά αποδεκτή λύση, τότε θα γινόταν μια «στιγμιαία κατάλυση» της Κυπριακής Δημοκρατίας ώστε να γίνει η διαδοχή της από το νέο συνεταιρισμό των δύο ισότιμων συμβαλλομένων κυριάρχων πολιτειών. Τελικά, οι ΗΠΑ, καλούσαν τον Πρόεδρο Κληρίδη και τον Ραούφ Ντενκτάς να δείξουν το απαραίτητο πολιτικό θάρρος ώστε να κλείσει το Κυπριακό με μια συμφωνία που μόνον αυτοί μπορούσαν να δικαιολογήσουν στο κοινό τους και να επωμισθούν το πολιτικό βάρος ενός ιστορικού συμβιβασμού. Στο τέλος Ιουλίου 2000, η κυπριακή κυβέρνηση αντιμετώπιζε ένα σοβαρό δίλημμα. Το χάσμα που χώριζε τις δύο πλευρές μεγάλωνε. Η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή πλευρά, με αμερικανική υποστήριξη, προωθούσαν τη χαλαρή συνομοσπονδία. Απόδειξη ήταν το έγγραφο που υπέβαλαν στον Αλβάρο ντε Σότο στην τελική φάση των συνομιλιών του Ιουλίου 2000 στη Γενεύη5. Η κυπριακή κυβέρνηση όμως δεν μπορούσε ν αποφύγει τις συνομιλίες λόγω της ενταξιακής πορείας στην Ε.Ε. Η διαπραγματευτική διαδικασία κάτω από την αιγίδα του ΟΗΕ κυοφορούσε κινδύνους για την Κύπρο μια και θα γινόταν με 5. Το τουρκοκυπριακό κείμενο δημοσιεύβηκε στο Cyprus Weekly, Ιουλίου, 2000, σ. 5.

9 Κυπριακό : Αδιέξοδο ή αι>χή μιας νέας διαδικασίας λι'ισης; 249 την καθοδήγηση του Λονδίνου και της Ουώσιγκτον. Έτσι φθάσαμε στον κρίσιμο γύρο των συνομιλιών της περιόδου Δεκεμβρίου 1999 και Σεπτεμβρίου Ο τέταρτος γύρος άρχισε στις 12 Σεπτεμβρίου 2000 στη Νέα Υόρκη με την εναρκτήρια δήλωση του Γενικού Γραμματέα στην οποία ήδη αναφέρθηκα. Ο 4ος γύρος: Σεπτέμβριος Ιανουάριος 2001 Σε μια δραματική προσπάθεια να σώσει από το ναυάγιο και αυτό τον κύκλο των συνομιλιών, ο Κόφι Αννάν, με τη «σκόπιμη ασάφεια» της εναρκτήριας δήλωσής του στη Νέα Υόρκη προσπάθησε να δώσει νέα κινητικότητα στις συνομιλίες. Οι κύριοι Αννάν, ντε Σότο, Γουέστον και Χέννεϊ, πίστευαν ότι η επίσημη αποδοχή της ισότητας του καθεστώτος του Ντενκτάς θα ενθάρρυνε την ελαστικότητα και την καλή θέληση των Τουρκοκυπρίων. Στην πραγματικότητα όμως αυτή η κίνηση είχε το αντίθετο αποτέλεσμα γιατί ερμηνεύτηκε από την τουρκοκυπριακή ηγεσία ως το πρώτο βήμα προς τη de facto αναγνώριση του ψευδοκράτους. Ύστερα από τις διερευνητικές συνομιλίες της Νέας Υόρκης και της Γενεύης6, το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε με την επίσκεψη του προέδρου Κλίντον στην Αθήνα και την Αγκυρα τον Νοέμβριο 1999, και τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο Ελσίνκι, η Μεγάλη Βρετανία και οι ΗΠΑ ζητούσαν από τον ΟΗΕ την επιτάχυνση και εντατικοποίηση των συνομιλιών. Στόχος τους ήταν να προετοιμασθούν δεσμευτικά και λεπτομερή νομικά κείμενα που θα κάλυπταν όλες τις πτυχές του Κυπριακού, και τα οποία δεν θ άφηναν τίποτε προς μελλοντική διαπραγμάτευση. Αυτό το ολοκληρωμένο κείμενο θα κάλυπτε και θέματα ασφάλειας που αφορούσαν «μη κυπριακούς παράγοντες» (non-cypriot actors), δηλαδή τις εγγυήτριες δυνάμεις. Στις αρχές Νοεμβρίου ο Κόφι Αννάν παρουσίασε στους δύο ηγέτες στη Γενεύη ένα «άτυπο έγγραφο» 20 σημείων. Σύμφωνα με αυτό το έγγραφο, η τελική λύση έπρεπε να υποβληθεί για έγκριση σε ξεχωριστά δημοψηφίσματα στις δύο κοινότητες ώστε να υπάρχει «δημοκρατική έγκριση, νομιμοποίηση και επικύρωση της συνολικής λύσης». Αυτή ήταν η πρώτη σοβαρή διαφοροποίηση στη διαδικασία λύσης του Κυπριακού. Η δεύτερη νέα διάσταση ήταν η συστηματική εμπλοκή του Αγγλοαμερικανικού παράγοντα στις διαπραγματεύσεις. Μέχρι το 1999, ο ρόλος των ξένων μεσολαβητών ήταν σπασμωδικός και χωρίς συνέχεια στις πρωτοβουλίες τους. Αυτή τη φορά, ο Λόρδος Χέννεϊ και ο Τομ Γουέστον συντό Δεκεμβρίου 1999 στη Νέα Υόρκη, 2-9 Φεβρουάριου, 5-13 Ιουλίου, 24 Ιουλίου-4 Αυγούστου 2000 στη Γενεΰη.

10 250 Βαγγέλης Κυνφυνόάκης νισαν τη διπλωματική υποστήριξη του Αλβάρο ντε Σότο, βοήθησαν στην προετοιμασία των «άτυπων εγγράφων» που υπέβαλαν το Ηνωμένα Έθνη και ανέλαβαν μεσολαβητικές προσπάθειες στην Αθήνα, την Αγκυρα και τη Λευκωσία για την προώθηση της λύσης. Για τη διαδικασία λύσης, ο Γενικός Γραμματέας πρότεινε την υποβολή προτάσεων και κειμένων από τα Ηνωμένα Έθνη, αντί της ανταλλαγής εγγράφων από τις δύο πλευρές. Με τις απαντήσεις από τις δύο πλευρές, τα Ηνωμένα Έθνη θα προχωρούσαν στην προετοιμασία ενός κοινά αποδεκτού σχεδίου ολικής λύσης του Κυπριακού. Η τρίτη νέα διάσταση ήταν η συνολική λύση του προβλήματος πριν την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. Οι μεσολαβητές πίστευαν ότι η Ε.Ε. θα δεχόταν αποκλίσεις από το κοινοτικό κεκτημένο και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ιδίως στα θέματα των τριών ελευθεριών, εφόσον είχαν συμφωνηθεί και είχαν επικυρωθεί από δημοψηφίσματα στις δύο κοινότητες πριν την ένταξη. Η Ουώσιγκτον θεωρούσε επιβεβλημένες αυτές τις αποκλίσεις λόγω της «πραγματικότητας» που επικρατούσε στην Κύπρο μετά την τουρκική εισβολή. Επίσης η Τουρκία απαιτούσε αυτές τις αποκλίσεις για την αποδοχή μιας συνολικής λύσης. Χαρακτηριστική ήταν και η νέα ορολογία που άρχισε να χρησιμοποιείται από τον ΟΗΕ ιδίως μετά το Η νέα ορολογία χρησιμοποιούσε λέξεις «κώδικες». Αυτές οι λέξεις είχαν νομικές και πολιτικές συνέπειες ή λόγω της «σκόπιμης ασάφειας» που επέτρεπε στην κάθε πλευρά να δίνει τη δική της ερμηνεία, ή γιατί το νέο λεξιλόγιο έδειχνε τις ουσιαστικές και τις διαδικαστικές διολισθήσεις διαδοχικών κυπριακών κυβερνήσεων. Παρ όλο που τα Ηνωμένα Έθνη παρουσίαζαν τις συνταγματικές τους ιδέες στα πλαίσια της διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας, στην πραγματικότητα προωθούσαν μια χαλαρή συνομοσπονδιακή λύση όπως ζητούσε η τουρκική πλευρά. Στις 25 Ιουλίου 2000, ο Πρόεδρος Κληρίδης απέρριψε τις προκαταρκτικές «ιδέες» για το συνταγματικό που παρουσίασε ο Αλβάρο ντε Σότο, λόγω του ότι βρισκόταν έξω από το πνεύμα των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, η λύση δεν ήταν λειτουργική, η λύση παραβίαζε βασικούς δημοκρατικούς κανόνες, ενώ υπήρχαν σοβαρές αμφιβολίες αν το νέο κράτος που θα διαδεχόταν την Κυπριακή Δημοκρατία θα μπορούσε να λειτουργήσει στην Ε.Ε. Το νέο «άτυπο έγγραφο» για το συνταγματικό που υπεβλήθη τον Νοέμβριο 20007, έδειχνε καθαρά το συνομοσπονδιακό σύστημα που απαιτούσε ο κος Ντενκτάς και την ελάχιστη διαφοροποίηση του από αυτό που απέρριψε νωρίτερα ο Πρόεδρος Κληρίδης. 7. Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο Cyprus Weekly, Νοεμβρίου 2000, σ. 4.

11 Κ ιιπριακύ : Adtézoito ή αρχή μιας νέας ύιαύικασίας λι'ισης; 25 1 Αντί της Κυπριακής Δημοκρατίας, το συνταγματικό κείμενο αναφέρονταν στο «κοινό κράτος» (common state) και την ισότιμη πολιτική υπόσταση των «συμβαλλόμενων κρατών» (component states) που θα δημιουργούσαν το νέο κοινό κράτος. Παρόμοια ήταν και η ορολογία του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ πάνω σ αυτό το θέμα δύο χρόνια νωρίτερα. Η ίδια ορολογία υπήρχε και στα τουρκοκυπριακά κείμενα το οποία απαιτούσαν ένα «νέο συνεταιρισμό» που βασιζόταν στην πολιτική ισότητα των «δύο λαών» που είναι «συν-ιδιοκτήτες και συν-ιδρυτές» του «νέου συνεταιρισμού». Η τουρκική απαίτηση ότι υπήρχαν δύο κράτη στην Κύπρο μετά το 1974 εμφανίσθηκε στην ιδέα των «συμβαλλομένων κρατών» του Αλβάρο ντε Σότο. Τα «άτυπα έγγραφα» ντε Σότο/Αννάν επίσης εγκατέλειψαν την ιδέα της «δίκαιης λύσης» (just solution) που αντικαταστάθηκε από την «επιεική λύση» (equitable solution). Παράλληλα, δεν υπήρχαν πλέον αναφορές στην Κυπριακή Δημοκρατία ή τις δύο κοινότητες. Η νέα αποδεκτή ορολογία ήταν «οι δύο ισότιμες πλευρές» (sides). Αλλες νέες λέξεις κώδικες ήταν αυτές περί «εσωτερικής κυριαρχίας» των συμβαλλομένων κρατών και η ιθαγένεια στο πολιτειακό και το συνομοσπονδιακό επίπεδο. Αυτά ήταν τα νέα δεδομένα στην προσπάθεια λύσης του Κυπριακού που κορυφώθηκε με τα «άτυπα έγγραφα» που παρουσίασαν ο Αλβάρο ντε Σότο και ο Κόφι Αννάν στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και στον Ραούφ Ντενκτάς τον Νοέμβριο/Δεκέμβριο του Τα «άτυπα έγγραφα» - τρεις ελευθερίες Οι συνταγματικές προτάσεις του ΟΗΕ βασίζονταν σε μια χαλαρή συνομοσπονδία δύο κρατών όπως ζητούσε η Τουρκία. Οι προτάσεις γύρω από το θέμα των τριών ελευθεριών8, το εδαφικό και τους εποίκους έδειχναν και πάλι την ουσιαστική αποδοχή των τουρκοκυπριακών θέσεων από την ΟΗΕ. Οι αποκλίσεις στα θέματα των τριών ελευθεριών ήταν σε πλήρη αντίθεση με το ευρωπαϊκό δίκαιο και τις αποφάσεις ευρωπαϊκών δικαστηρίων. Τα «άτυπα έγγραφα» βασίζονταν στη θεωρία του «ναι μεν, αλλά...». Ενώ σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο αναγνωριζόταν το δικαίωμα της περιουσίας, αυτό το δικαίωμα το αναιρούσαν λόγω της ανάγκης της εφαρμογής του συνταγματικού πλαισίου του «νέου κοινού κράτους». Θεωρητικά, η ελεύθερη διακίνηση διά μέσου των «συνόρων» θα ήταν δυνατή μετά από μια μεταβατική περίοδο. Οι τουρκοκυπριακές «αρχές» θα είχαν το δικαίωμα να περιορίσουν την είσοδο σε άτομα «επικίνδυνα για τη δη 8. Εγκατάσταση-Διακίνηση-Περιουσιακά Δικαιώματα.

12 252 Βαγγέλης Κονφοιιδάκης μόσια τάξη», ενώ δεν υπήρχε διαδικασία έφεσης εναντίον μιας απαγορευτικής διάταξης. Το εδαφικό συνδεόταν άμεσα με το δικαίωμα εγκατάστασης, περιουσίας και διακίνησης. Ήδη αναφέρθηκα στη φόρμουλα συντάγματος/εδάφους που προωθούσαν οι ΗΠΑ και ο Γενικός Γραμματέας. Ο περιορισμός του τουρκοκυπριακού τομέα γύρω στα 29% του εδάφους έδινε περιθώρια για την εφαρμογή μιας συνομοσπονδιακής λύσης. Εκτός όμως από την ανταλλαγή εδάφους για συνταγματικές παραχωρήσεις, το εδαφικό θα επηρεαζόταν από τους εξής πέντε όρους, ο πέμπτος των οποίων εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στα «άτυπα έγγραφα» του Νοεμβρίου 2000: (α) θέματα ασφαλείας, (β) η πληθυσμιακή αναλογία, (γ) η οικονομική βιωσιμότητα, (δ) αναπτυξιακοί παράγοντες9, και (ε) η ισορροπία στον μέγιστο αριθμό επαναπατριζόμενων Ελληνοκυπρίων σε περιοχές που ήταν προηγουμένως υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση, και την «ελάχιστη ενόχληση» (least inconvenience)10 του 11 τουρκοκυπριακού πληθυσμού της περιοχής. Η εφαρμογή αυτών των όρων, ιδίως του 5ου σημείου, περιόριζε σημαντικά την εδαφική αναπροσαρμογή. Οι περιορισμοί στην εγκατάσταση και την ιδιοκτησία ήταν ένα σοβαρό θέμα. Οι μεσολαβητές, μέσω αποκλίσεων, θα περιόριζαν δικαιώματα που προστατεύονταν από την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Με αυτό τον τρόπο, θ απέφευγαν την εφαρμογή της αποφάσεως του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην υπόθεση της Τιτίνας Λοϊζίδου. Η ιδιοκτησία ήταν ένα ατομικό/ιδιωτικό δικαίωμα σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Ενώ το 14ο σημείο του «άτυπου έγγραφου» του Γενικού Γραμματέα αναγνώριζε το περιουσιακό δικαίωμα, αυτό περιοριζόταν για να μην υπονομευθεί η υπόσταση του κάθε συμβαλλομένου κράτους. Γι αυτό ο Κόφι Αννάν και ο Αλβάρο ντε Σότο πρότειναν ένα σύστημα ανταλλαγών και αποζημιώσεων για τις περιουσίες. Οι διεθνείς μεσολαβητές γνώριζαν απόλυτα τις αντιφάσεις των προτάσεών τους με το ευρωπαϊκό δίκαιο. Γι αυτό και το σημείο 13 του εγγράφου του Γενικού Γραμματέα ζητούσε την αποδοχή και την κατανόηση της Ε.Ε. για τις προτεινόμενες αποκλίσεις ώστε να μην ξαναχρειαστεί επαναδιαπραγμάτευση της λύσης μετά την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο", ο εποικισμός κατεχόμενων εδαφών από την κατοχική δύναμη ήταν παράνομος. Παρ όλα αυτά, οι ΗΠΑ, στην τελευταία δεκαετία, χαρακτήριζαν το πρόβλημα ως «ανθρωπιστικό» που δεν έπρε 9. Π.χ. το αεροδρόμιο Τύμβου (Ercan) θα παρέμενε στον τουρκοκυπριακό τομέα. 10. Σημείο 15 του «άτυπου εγγράφου» του Γενικού Γραμματέα. 11. Ιδίως οι Συμφωνίες της Γενεύης 1949.

13 Κυπριακό : Αδιέξοδο ή αρχή μιας νέας διαδικασίας λ όσης; 253 πε να εμπλακεί στις πολιτικές διαπραγματεύσεις για τη λύση του Κυπριακού. Αμερικανοί διπλωμάτες και ο Αλβάρο ντε Σότο αποδεχόταν την ιδέα ότι ορισμένοι έποικοι θα φύγουν από περιοχές που θα επιστραφούν υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση, αλλά θα είχαν το δικαίωμα να παραμείνουν στο τουρκοκυπριακό «κράτος», εκτός αν με διεθνή οικονομική υποστήριξη αποφάσιζαν οικειοθελώς να επιστρέφουν στην Τουρκία. Δηλαδή, οι προτάσεις του ΟΗΕ νομιμοποιούσαν τη δημογραφική αλλαγή και τον εποικισμό στην Κύπρο12 και ενίσχυαν την πιθανότητα ότι οι Τουρκοκύπριοι θα συνέχιζαν τη μετανάστευσή τους σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Νέο αδιέξοδο ή νέες προοπτικές για το Κυπριακό; Οι προσδοκίες που δημιουργήθηκαν με τις νέες διαπραγματευτικές διαδικασίες και τη συστηματική υποστήριξη του Γενικού Γραμματέα από τους Αγγλοαμερικανούς δεν έφεραν άμεσα αποτελέσματα. Ο Ραούφ Ντενκτάς δεν δέχθηκε να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση τον Ιανουάριο του 2001, επικαλούμενος τους κινδύνους που δημιουργούσαν οι προτάσεις του Γενικού Γραμματέα για την «ΤΔΒΚ». Η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι απαιτούσαν την αναγνώριση της «ΤΔΒΚ» ως προϋπόθεση για νέες συνομιλίες, καθώς και ένα νέο πλαίσιο συνομιλιών που θα αποδεχόταν την ύπαρξη δύο ανεξάρτητων και κυριάρχων κρατών στην Κύπρο. Ο κος Ντενκτάς ίσως να υπολόγιζε και στα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών του Νοεμβρίου Παρ όλο το ενδιαφέρον του Προέδρου Κλίντον, το Κυπριακό απασχολούσε κυρίως χαμηλότερα επίπεδα του αμερικάνικου Y Π ΕΞ. Η νέα αμερικανική κυβέρνηση θα χρειαζόταν χρόνο να καθορίσει τις προτεραιότητες της13, ενώ οι συντηρητικοί σύμβουλοι του Προέδρου Μπους ίσως έδειχναν μεγαλύτερη ευαισθησία στα συμφέροντα της Τουρκίας. Επιπλέον, το ελληνο-αμερικανικό λόμπυ υποστήριξε τον Δημοκρατικό υποψήφιο Αλ Γκορ, θα είχε λιγότερη επιρροή στον Αευκό Οίκο. Παράλληλα, η Τουρκία εξαπέλυσε διάφορες απειλές για την ενσωμάτωση των κατεχόμενων στην Τουρκία και για άλλες «σοβαρές επιπτώσεις» σε περίπτωση που δεν σταματούσε η ενταξιακή πορεία της Κύπρου. Αυτές οι απειλές όμως 12. Ο ΟΗΕ υπολόγιζε τον πληθυσμό στα κατεχόμενα γύρω στις Από αυτούς, μόνον ήταν Τουρκοκύπριοι. Το 1974 ο τουρκοκυπριακός πληθυσμός ήταν περίπου Η διατύπωση της εξωτερικής πολιτικής του Προέδρου Μπους καθυστέρησε. Σύντομα μετά την ανάληψη της εξουσίας στις 20 Ιανουάριου 2001, η νέα κυβέρνηση αντιμετώπισε ένα μεγάλο σκάνδαλο ρωσικής κατασκοπείας στις ΗΠΑ. Μια άλλη σοβαρή κρίση δημιουργήθηκε με την Κίνα, η οποία αναχαίτισε και συνέλαβε ένα αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο. Υπήρχαν επίσης και προβλήματα στα Βαλκάνια, ιδίως στην «ΠΓΔΜ».

14 254 Βαγγέλης Κοικροιιόάχης έφεραν προειδοποιήσεις από την Ε.Ε. προς την Τουρκία για να αποφύγει πράξεις που θα υπονόμευαν τις προοπτικές της στην Ε.Ε. Ύστερα από 26 χρόνια, οι διαπραγματεύσεις έφθασαν και πάλι σ ένα νέο αδιέξοδο. Σ αντίθεση όμως με τους προηγούμενους κύκλους συνομιλιών, ορισμένοι νέοι παράγοντες επηρέασαν τη διαπραγματευτική διαδικασία. Αν υπάρξει συνέχεια σ αυτή τη νέα διαπραγματευτική διαδικασία, τότε θ αυξηθούν οι πιέσεις προς τις δύο πλευρές για την αποδοχή μιας συνολικής λύσης του Κυπριακού. Ο μεγάλος άγνωστος όμως παραμένει κατά πόσον η λύση θα είναι βιώσιμη, λειτουργική και σύμφωνη με τους κανόνες του ευρωπαϊκού και του διεθνούς δικαίου. Επομένως, πριν από μηχανής θεός παρουσιάσει νέες προτάσεις για το Κυπριακό, η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να επανεκτιμήσει τη σημασία της νέας διαπραγματευτικής πραγματικότητας. Η διεθνοποίηση και η ανάμιξη των ΗΠΑ σε υψηλό επίπεδο ήταν προτεραιότητες της κυπριακής πολιτικής μετά το 1974 για τη λύση του προβλήματος. Παραμένουν όμως μετά την εμπειρία του Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2000;

ΚΥΠΡΟΣ. ακόμα υπό κατοχή ακόμα διαιρεμένη 1974-2014

ΚΥΠΡΟΣ. ακόμα υπό κατοχή ακόμα διαιρεμένη 1974-2014 ΚΥΠΡΟΣ ακόμα υπό κατοχή ακόμα διαιρεμένη 1974-2014 ΦΩΤΟ: Κάτια Χριστοδούλου 1974-2014 ΚΥΠΡΟΣ ΑΚΟΜΑ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ, ΑΚΟΜΑ ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΗ Τα αποτελέσματα της στρατιωτικής εισβολής της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΟΣ. ακόμα υπό κατοχή ακόμα διαιρεμένη

ΚΥΠΡΟΣ. ακόμα υπό κατοχή ακόμα διαιρεμένη ΚΥΠΡΟΣ ακόμα υπό κατοχή ακόμα διαιρεμένη 1974-2016 1974-2016 ΚΥΠΡΟΣ ΑΚΟΜΑ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ, ΑΚΟΜΑ ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΗ Τον Ιούλιο του 1974 η Τουρκία εισέβαλε στην Κυπριακή Δημοκρατία, παραβιάζοντας τον Καταστατικό Χάρτη

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ

ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 3. Η πορεία προς το αδιέξοδο Δεκατρία χρόνια μετά την ιστορική ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πέντε χρόνια ύστερα από την οικονομική

Διαβάστε περισσότερα

Παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, στο Συνέδριο του Economist με θέμα

Παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, στο Συνέδριο του Economist με θέμα Παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, στο Συνέδριο του Economist με θέμα «LOOKING INTO THE CYPRUS ISSUE - A GLIMMER OF HOPE» 4 Νοεμβρίου 2014 Συγχαίρω το περιοδικό Economist

Διαβάστε περισσότερα

Η Ντόρα Μπακογιάννη στέλνει µέσω του "Π" πολλαπλά µηνύµατα στην Τουρκία

Η Ντόρα Μπακογιάννη στέλνει µέσω του Π πολλαπλά µηνύµατα στην Τουρκία Η Ντόρα Μπακογιάννη στέλνει µέσω του "Π" πολλαπλά µηνύµατα στην Τουρκία «ιαρκής η επικοινωνία µε Χριστόφια» Συνέντευξη στον Λευτέρη Αδειλίνη Την ανάγκη να λάβει σοβαρά υπόψη η Τουρκία τη διεθνή πεποίθηση

Διαβάστε περισσότερα

«Δεν δίνουμε λευκή επιταγή ούτε κάνουμε εκπτώσεις στην Τουρκία»

«Δεν δίνουμε λευκή επιταγή ούτε κάνουμε εκπτώσεις στην Τουρκία» Συνέντευξη στον ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 30/11/2008 «Δεν δίνουμε λευκή επιταγή ούτε κάνουμε εκπτώσεις στην Τουρκία» Συνέντευξη στον Κώστα Βενιζέλο Η υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, Ντόρα Μπακογιάννη,

Διαβάστε περισσότερα

Βραβείο Πρωτοποριακής Δημιουργίας Γιάννος Κρανιδιώτης,

Βραβείο Πρωτοποριακής Δημιουργίας Γιάννος Κρανιδιώτης, Βραβείο Πρωτοποριακής Δημιουργίας Γιάννος Κρανιδιώτης, Εκδήλωση απονομής του Βραβείου για το 2014 στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο Ομιλία:

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ - ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (Γ Λυκείου)

ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ - ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (Γ Λυκείου) ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ - ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (Γ Λυκείου) Συνοπτικό Διάγραμμα της Σύγχρονης Ιστορίας της Κύπρου Από την ανεξαρτησία ως το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή (1960 1974) ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΜΕΡΟΣ Α - Διαγνωστική ανάλυση SWOT ΜΕΡΟΣ Β - Εξωτερικό περιβάλλον ΜΕΡΟΣ Γ - Όραμα, αποστολή και στρατηγική ΜΕΡΟΣ Α Διαγνωστική ανάλυση SWOT ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ (SWOT) ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΟΤΕΡΗΜΑΤΑ Ιστορικής,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑ. Αξιολογώντας το παρελθόν και το παρόν, προβλέποντας το μέλλον

ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑ. Αξιολογώντας το παρελθόν και το παρόν, προβλέποντας το μέλλον ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑ Αξιολογώντας το παρελθόν και το παρόν, προβλέποντας το μέλλον ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΕΝΑ «ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ» ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ «Το ευρωπαϊκό big-bang, η απόφαση

Διαβάστε περισσότερα

Διαιρεμένη Κύπρος: Αντιμετωπίζοντας μια ατελή πραγματικότητα

Διαιρεμένη Κύπρος: Αντιμετωπίζοντας μια ατελή πραγματικότητα This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Review our legal notice and privacy policy for more details. Διαιρεμένη Κύπρος: Αντιμετωπίζοντας μια ατελή

Διαβάστε περισσότερα

Κύπρος και Ομοσπονδία

Κύπρος και Ομοσπονδία Κύπρος και Ομοσπονδία 2 ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Όραμά μας, ο τερματισμός της κατοχής και η επανένωση της πατρίδας μας Ο Πρόεδρος Χριστόφιας έλαβε λαϊκή εντολή να διαπραγματευτεί για λύση διζωνικής, δικοινοτικής

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. Κεφάλαιο Πρώτο Από τον Ριχάρδο τον Λεοντόκαρδο έως την παραχώρηση της Κύπρου στους Βρετανούς Πρώτο τµήµα: Η κυριαρχία των υτικών

Περιεχόµενα. Κεφάλαιο Πρώτο Από τον Ριχάρδο τον Λεοντόκαρδο έως την παραχώρηση της Κύπρου στους Βρετανούς Πρώτο τµήµα: Η κυριαρχία των υτικών Περιεχόµενα Εισαγωγή...15 Κεφάλαιο Πρώτο Από τον Ριχάρδο τον Λεοντόκαρδο έως την παραχώρηση της Κύπρου στους Βρετανούς Πρώτο τµήµα: Η κυριαρχία των υτικών 1. Η κατάκτηση της Κύπρου από τον Ριχάρδο τον

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ Θέλω κατ αρχήν να ευχαριστήσω την Διοικούσα Επιτροπή του Ανοικτού Πανεπιστημίου για την τιμητική πρόσκληση να μιλήσω στην ωραία αυτή εκδήλωση,

Διαβάστε περισσότερα

Διονύσιος Τσιριγώτης Λέκτορας, Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Ελλάδα-Τουρκία-Ε.Ε.

Διονύσιος Τσιριγώτης Λέκτορας, Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Ελλάδα-Τουρκία-Ε.Ε. Διονύσιος Τσιριγώτης Λέκτορας, Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών Πανεπιστήμιο Πειραιώς Ελλάδα-Τουρκία-Ε.Ε. Η Ελληνική στρατηγική επιλογή του «εξευρωπαϊσμου» των Ελληνοτουρκικών διαφορών και του Κυπριακού,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ - ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (Γ Λυκείου)

ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ - ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (Γ Λυκείου) ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ - ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (Γ Λυκείου) Συνοπτικό Διάγραμμα της Σύγχρονης Ιστορίας της Κύπρου Από την ανεξαρτησία ως το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή (1960 1974) ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

10 χρόνια από την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση: διδάγματα και προοπτικές

10 χρόνια από την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση: διδάγματα και προοπτικές Europe at Schools through Art and Simulation (EuropeStARTS) 11 Μαΐου 2014 10 χρόνια από την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση: διδάγματα και προοπτικές Ευαγόρας Λ. Ευαγόρου Λέκτορας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΕΙΡΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 2/2015. Ανδρέας Θεοφάνους Ελίνα Χριστοδούλου ΚΥΠΡΙΑΚΟ 2015: ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΕΙΡΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 2/2015. Ανδρέας Θεοφάνους Ελίνα Χριστοδούλου ΚΥΠΡΙΑΚΟ 2015: ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ 4/3/2015 ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΕΙΡΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 2/2015 Ανδρέας Θεοφάνους Ελίνα Χριστοδούλου ΚΥΠΡΙΑΚΟ 2015: ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ Από την ίδρυση της ο βίος της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν

Διαβάστε περισσότερα

Προς Χανς Γκερτ Πέτερινγκ. Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Βρυξέλλες. Εξοχότατε

Προς Χανς Γκερτ Πέτερινγκ. Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Βρυξέλλες. Εξοχότατε Προς Χανς Γκερτ Πέτερινγκ Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Βρυξέλλες Εξοχότατε Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, οι Τουρκοκύπριοι επιθυµούν σφόδρα τη σύναψη αµοιβαίας συµφωνίας στο Κυπριακό πρόβληµα µε το οποίο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Προς τη Βουλή των Ελλήνων

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Προς τη Βουλή των Ελλήνων ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ στο σχέδιο νόμου «Κύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Σερβίας για την επιτάχυνση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ. Διακήρυξη των Αθηνών της 1ης Συνόδου των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ. Διακήρυξη των Αθηνών της 1ης Συνόδου των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 9/9/2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Διακήρυξη των Αθηνών της 1ης Συνόδου των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ Εμείς, οι Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Δέσμη Ιδεών για ένα Πλαίσιο Συνολικής Συμφωνίας για το Κυπριακό (Ιδέες Γκάλι) 1992

Δέσμη Ιδεών για ένα Πλαίσιο Συνολικής Συμφωνίας για το Κυπριακό (Ιδέες Γκάλι) 1992 Δέσμη Ιδεών για ένα Πλαίσιο Συνολικής Συμφωνίας για το Κυπριακό (Ιδέες Γκάλι) 1992 Ο ηγέτης της Ελληνοκυπριακής κοινότητας και ο ηγέτης της Τουρκοκυπριακής κοινότητας διαπραγματεύθηκαν πάνω σε ίση βάση,

Διαβάστε περισσότερα

5744/19 ΘΛ/ριτ 1 RELEX.2.B

5744/19 ΘΛ/ριτ 1 RELEX.2.B Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 4 Φεβρουαρίου 2019 (OR. en) 5744/19 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Αντιπροσωπίες Συμπεράσματα του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ. Ιούνιος 2014

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ. Ιούνιος 2014 Ιούνιος 2014 ΜΕΡΟΣ Α - Κύρια ευρήματα από διαγνωστική ανάλυση SWOT ΜΕΡΟΣ Β - Εξωτερικό περιβάλλον ΜΕΡΟΣ Γ - Όραμα, αποστολή και στρατηγική ΜΕΡΟΣ Α Κύρια ευρήματα από διαγνωστική ανάλυση SWOT ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

- Παρατηρώντας τις φωτογραφίες μπορείτε να περιγράψετε τις σκέψεις και τα συναισθήματα των ανθρώπων που έζησαν την καταστροφή;

- Παρατηρώντας τις φωτογραφίες μπορείτε να περιγράψετε τις σκέψεις και τα συναισθήματα των ανθρώπων που έζησαν την καταστροφή; - Οι άνθρωποι, που ζούσαν στις κατακτημένες περιοχές, τι να απέγιναν άραγε; - Αυτοί, παιδιά μου, έζησαν ένα δράμα. - Ο φίλος μου ο Γρηγόρης μου έχει πει ότι η οικογένεια του παππού του έφυγε αμέσως για

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΟΥΛΙ Η Α ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΟΥΛΙ Η Α ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΟΥΛΙ Η Α ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ Καταρχήν να σας ευχαριστήσω θερµά για την πρόσκληση στο 12 ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΚΟΕ όπου και

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ Ημερομηνία Ανάρτησης: 25/11/2005 ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ Κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Συνάντησης για τα Ηλεκτρονικά

Διαβάστε περισσότερα

Το Συνταγματικό Δίκαιο και το Σύνταγμα. 3. Η παραγωγή του Συντάγματος και των συνταγματικών κανόνων

Το Συνταγματικό Δίκαιο και το Σύνταγμα. 3. Η παραγωγή του Συντάγματος και των συνταγματικών κανόνων Εισαγωγή στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο Α εξάμηνο 2015/2016 Ν. Κανελλοπούλου Αναπλ. Καθηγ. Συνταγματικού Δικαίου Το Συνταγματικό Δίκαιο και το Σύνταγμα Διάγραμμα του μαθήματος της Δευτέρας 7/12/2015

Διαβάστε περισσότερα

Α.Ε. κ. Νίκο Αναστασιάδη, Πρόεδρο της Κυπριακής ηµοκρατίας ΨΗΦΙΣΜΑ

Α.Ε. κ. Νίκο Αναστασιάδη, Πρόεδρο της Κυπριακής ηµοκρατίας ΨΗΦΙΣΜΑ ΨΗΦΙΣΜΑ Α.Ε. κ. Νίκο Αναστασιάδη, Πρόεδρο της Κυπριακής ηµοκρατίας Υιοθετήθηκε τον Ιούλιο 2016, κατά την 26 η Συνεδρία του Κεντρικού Συµβουλίου ΠΟΜΑΚ και ΠΣΕΚΑ και του 8 ου Παγκόσµιου Συνεδρίου της Νεολαίας

Διαβάστε περισσότερα

PUBLIC ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 5 Μαρτίου 2003 (OR. fr,en) 6998/03 LIMITE ELARG 20

PUBLIC ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 5 Μαρτίου 2003 (OR. fr,en) 6998/03 LIMITE ELARG 20 Conseil UE ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 5 Μαρτίου 2003 (OR. fr,en) 6998/03 LIMITE PUBLIC ELARG 20 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΗΜΕΙΟΥ «I» της : Γενικής Γραμματείας προς : την Επιτροπή των Μόνιμων Αντιπροσώπων

Διαβάστε περισσότερα

11238/16 ΓΕΧ/γπ/ΔΛ 1 DGC 1

11238/16 ΓΕΧ/γπ/ΔΛ 1 DGC 1 Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 18 Ιουλίου 2016 (OR. en) 11238/16 COAFR 220 CFSP/PESC 618 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Με ημερομηνία: 18 Ιουλίου 2016

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Υιοθετήθηκε την 22α Αυγούστου 2013, κατά το 17 ο Παγκόσµιο Συνέδριο Αποδήµων Κυπρίων, και την Στ σύνοδο του Κεντρικού Συµβουλίου της Νεολαίας Π.ΟΜ.Α.Κ.

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού

Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού 12.11.2012 2012/2107(DEC) ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 1-107 Σχέδιο έκθεσης Ivailo Kalfin (PE497-895v01-00) σχετικά με την ειδική έκθεση αριθ. 6/2012

Διαβάστε περισσότερα

Καταστροφή της Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Καταστροφή της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Καταστροφή της Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Η πρόκληση βλάβης στα πολιτιστικά αγαθά οποιουδήποτε λαού σημαίνει βλάβη στην πολιτιστική κληρονομιά ολόκληρης της ανθρωπότητας» Σύμβαση της Χάγης για την Προστασία

Διαβάστε περισσότερα

Η πάροδος του χρόνου δεν είναι σύμμαχος μας

Η πάροδος του χρόνου δεν είναι σύμμαχος μας Review from 30/01/2017 Articlesize (cm2): 1284 ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, από σελίδα 1 Customer: Author: Αντιγονη Δρουσιωτου Rubric: ΚΥΠΡΙΑΚΟ Subrubric: Εκπαίδευση/Εκπαιδευτικοί Mediatype: Print ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΊΊΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ 15ου ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕ ΡΙΟΥ ΤΗΣ Ο.Κ.Ο.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ & ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ 15ου ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕ ΡΙΟΥ ΤΗΣ Ο.Κ.Ο.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ & ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ 15ου ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕ ΡΙΟΥ ΤΗΣ Ο.Κ.Ο.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ & ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ του 15ου Τακτικού Συνέδριου της Οµοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.), που συνήλθαν

Διαβάστε περισσότερα

Βασικά θέματα προς συζήτηση:

Βασικά θέματα προς συζήτηση: ΕΝΟΤΗΤΑ 8. ΚΟΙΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΚΟΙΝΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Βασικά θέματα προς συζήτηση: Η ανάπτυξη της Κοινής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας Η λήψη των αποφάσεων

Διαβάστε περισσότερα

Κύπρος. Κύπρος VPRC Γ/ Α. 1,6% Ναι, τα γνωρίζω 66,5% Όχι, δεν τα γνωρίζω 25,3% γνωρίζω. Ναι, τα 74,1% Γ/ Α 0,6% Όχι, δεν τα γνωρίζω 31,9%

Κύπρος. Κύπρος VPRC Γ/ Α. 1,6% Ναι, τα γνωρίζω 66,5% Όχι, δεν τα γνωρίζω 25,3% γνωρίζω. Ναι, τα 74,1% Γ/ Α 0,6% Όχι, δεν τα γνωρίζω 31,9% ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΣΧΕ ΙΟΥ ΑΝΑΝ Γνωρίζετε ή δεν γνωρίζετε τα βασικά σηµεία του (τελικού) σχεδίου Ανάν; (1-2/04/2004) Όχι, δεν τα γνωρίζω 31,9% 1,6% Ναι, τα γνωρίζω 66,5% Όχι, δεν τα γνωρίζω 25,3% 0,6% Ναι,

Διαβάστε περισσότερα

Πολυεπίπεδη διακυβέρνηση. Δρ. Κωνσταντίνος Αδαμίδης

Πολυεπίπεδη διακυβέρνηση. Δρ. Κωνσταντίνος Αδαμίδης Πολυεπίπεδη διακυβέρνηση Δρ. Κωνσταντίνος Αδαμίδης Πολυεπίπεδη διακυβέρνηση -Η έννοια της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης επιχειρεί να συλλάβει τις περίπλοκες σχέσεις ανάμεσα στα διάφορα κυβερνητικά επίπεδα.

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0234/26. Τροπολογία. Mario Borghezio, Edouard Ferrand, Marcel de Graaff εξ ονόματος της Ομάδας ENF

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0234/26. Τροπολογία. Mario Borghezio, Edouard Ferrand, Marcel de Graaff εξ ονόματος της Ομάδας ENF 28.6.2017 A8-0234/26 26 του 2016 για την Τουρκία Παράγραφος 8 8. καλεί την Επιτροπή και τα κράτη μέλη, σύμφωνα με το διαπραγματευτικό πλαίσιο, να προχωρήσουν χωρίς καθυστέρηση σε επίσημη αναστολή των ενταξιακών

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ - ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (Γ Λυκείου)

ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ - ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (Γ Λυκείου) ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ - ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (Γ Λυκείου) Συνοπτικό Διάγραμμα της Σύγχρονης Ιστορίας της Κύπρου Από την ανεξαρτησία ως το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή (1960 1974) ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

18475/11 ΔΠ/νκ 1 DG H 2A

18475/11 ΔΠ/νκ 1 DG H 2A ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 12 Δεκεμβρίου 2011 (13.12) (OR. en) 18475/11 Διοργανικός φάκελος : 2009/0157 (COD) JUSTCIV 356 CODEC 2397 ΣΗΜΕΙΩΜΑ της : Προεδρίας προς : το Συμβούλιο αριθ. προηγ.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 1η Σεπτεμβρίου 2008 (OR.fr) 12594/08 CONCL 3

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 1η Σεπτεμβρίου 2008 (OR.fr) 12594/08 CONCL 3 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 1η Σεπτεμβρίου 2008 (OR.fr) 12594/08 CONCL 3 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ της: Προεδρίας προς: τις αντιπροσωπίες Θέμα: ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

15206/14 AΣ/νικ 1 DG D 2C

15206/14 AΣ/νικ 1 DG D 2C Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 14 Νοεμβρίου 2014 (OR. en) 15206/14 FREMP 198 JAI 846 COHOM 152 POLGEN 156 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Προεδρία Συμβούλιο Διασφάλιση του σεβασμού του

Διαβάστε περισσότερα

Συνταγματικό Δίκαιο (Σύνταγμα Κυπριακής Δημοκρατίας) LAW 102

Συνταγματικό Δίκαιο (Σύνταγμα Κυπριακής Δημοκρατίας) LAW 102 Τίτλος Κωδικός Τύπος μαθήματος Επίπεδο Έτος / Εξάμηνο φοίτησης Συνταγματικό Δίκαιο (Σύνταγμα Κυπριακής Δημοκρατίας) LAW 102 Υποχρεωτικό Προπτυχιακό 1 ο / 1 ο (Χειμερινό) ECTS 6 Διαλέξεις / εβδομάδα Στόχος

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΛΥΞΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΛΥΞΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΛΥΞΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ 1. Παπαδάκη Πολυξένη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, γνωστικό αντικείμενο «Γενική Πολιτειολογία», Φ.Ε.Κ. διορισμού: 1/ 11-1-2016. 2. Διοικητική θέση στο Πανεπιστήμιο: Πρόεδρος του

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0234/1. Τροπολογία

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0234/1. Τροπολογία 28.6.2017 A8-0234/1 1 του 2016 για την Τουρκία Παράγραφος 3 3. υπογραμμίζει τη στρατηγική σημασία που έχουν οι καλές σχέσεις ΕΕ- Τουρκίας και την υψηλή προστιθέμενη αξία της συνεργασίας στο θέμα της αντιμετώπισης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΙΡΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΣΕΙΡΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΕΙΡΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 2/2015 Μάρτιος 2015 ΚΥΠΡΙΑΚΟ 2015: ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ Ανδρέας Θεοφάνους Ελίνα Χριστοδούλου 2/2015 Μάρτιος 2015 ΚΥΠΡΙΑΚΟ 2015: ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ Ανδρέας

Διαβάστε περισσότερα

Δυνατή φωνή ξεκάθαρες θέσεις Νίκος Τορναρίτης

Δυνατή φωνή ξεκάθαρες θέσεις Νίκος Τορναρίτης Δυνατή φωνή ξεκάθαρες θέσεις Νίκος Τορναρίτης Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Υποψήφιος Ευρωβουλευτής Ο Νίκος Τορναρίτης είναι η δυνατή φωνή που χρειάζεται η Κύπρος στην Ευρώπη. Μια σταθερή φωνή με ξεκάθαρες

Διαβάστε περισσότερα

ATHENS, 145 Leof.Irakliou, Tel: (+30210) , Fax: (+30210) , -

ATHENS, 145 Leof.Irakliou, Tel: (+30210) , Fax: (+30210) ,  - 1 Προς την ΚΕ του ΑΚΕΛ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ATHENS, 145 Leof.Irakliou, 14231 - Tel: (+30210) 2592111, Fax: (+30210) 2592298, http://www.kke.gr/ -e-mail: cpg@int.kke.gr, cpg.kke@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΑΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Βρυξέλλες, 21.9.2016 JOIN(2016) 42 final 2016/0297 (NLE) Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 28.6.2013 COM(2013) 482 final 2013/0225 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ με την οποία εξουσιοδοτούνται τα κράτη μέλη να επικυρώσουν, προς το συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0341/7. Τροπολογία. Σοφία Σακοράφα, Νικόλαος Χουντής εξ ονόματος Ομάδας GUE/NGL

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0341/7. Τροπολογία. Σοφία Σακοράφα, Νικόλαος Χουντής εξ ονόματος Ομάδας GUE/NGL 21.11.2018 A8-0341/7 7 Σοφία Σακοράφα, Νικόλαος Χουντής του 2018 για την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας Οριζόντια τροπολογία - Να αντικατασταθούν οι λέξεις «Μακεδονία», «μακεδονικός/ή»

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0055/30. Τροπολογία. Louis Aliot εξ ονόματος της Ομάδας ENF

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0055/30. Τροπολογία. Louis Aliot εξ ονόματος της Ομάδας ENF 7.6.2017 A8-0055/30 30 Αιτιολογική σκέψη B B. λαμβάνοντας υπόψη ότι οι μεταρρυθμίσεις και οι προετοιμασίες για την προσχώρηση παρεμποδίζονται από την πολιτική πόλωση, τη βαθιά αμοιβαία καχυποψία και την

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο συνόδου B7-0000/2013 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία της ερώτησης για προφορική απάντηση B7-0000/2013

Έγγραφο συνόδου B7-0000/2013 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία της ερώτησης για προφορική απάντηση B7-0000/2013 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Έγγραφο συνόδου 26.3.2013 B7-0000/2013 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία της ερώτησης για προφορική απάντηση B7-0000/2013 σύμφωνα με το άρθρο 115, παράγραφος 5, του Κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2016/2008(INI)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2016/2008(INI) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων 2016/2008(INI) 05.10.2016 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την ηλεκτρονική δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση: δυναμικό και προκλήσεις (2016/2008(INI))

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΙΡΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΣΕΙΡΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΕΙΡΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 7/2019 Ιούνιος 2019 ΟΙ ΔΙΑΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 1974 Τα Αποτελέσματα και οι Μελλοντικές Προοπτικές του Ανδρέα Θεοφάνους 7/2019 Ιούνιος 2019 ΟΙ ΔΙΑΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0026/2. Τροπολογία. Igor Šoltes εξ ονόματος της Ομάδας Verts/ALE

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0026/2. Τροπολογία. Igor Šoltes εξ ονόματος της Ομάδας Verts/ALE 8.2.2017 A8-0026/2 2 του 2016 για τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη Παράγραφος 4 4. ζητεί να διατηρηθεί η μεταρρυθμιστική ορμή, προκειμένου να μετασχηματιστεί η Βοσνία-Ερζεγοβίνη σε ένα πλήρως αποτελεσματικό, χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 Έγγραφο συνόδου 2009 12.2.2008 B6-0000 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία των ερωτήσεων για προφορική απάντηση B6-0005/2008 και B6-0006/2008 σύμφωνα με το άρθρο 108, παράγραφος 5,

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία δηλώσεων του Συμβουλίου και της Επιτροπής. σύμφωνα με το άρθρο 123 παράγραφος 2 του Κανονισμού

Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία δηλώσεων του Συμβουλίου και της Επιτροπής. σύμφωνα με το άρθρο 123 παράγραφος 2 του Κανονισμού Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Έγγραφο συνόδου B8-0296/2017 10.5.2017 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία δηλώσεων του Συμβουλίου και της Επιτροπής σύμφωνα με το άρθρο 123 παράγραφος 2 του Κανονισμού σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

European Year of Citizens 2013 Alliance

European Year of Citizens 2013 Alliance European Year of Citizens 2013 Alliance MANIFESTO Η ενεργός συμμετοχή του ευρωπαίου πολίτη είναι άμεσα συνδεδεμένη με την επιδίωξη των Ευρωπαϊκών συλλογικών στόχων και αξιών που προβλέπονται στις Συνθήκες

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ Θεωρούμε πρέπον να αναφέρουμε εξ αρχής ότι ενεργούμε ως ιδιώτες πολίτες της Αμμοχώστου μη εκπροσωπούντες οποιαδήποτε σύνολα ή συμφέροντα και ανεξαρτήτως

Διαβάστε περισσότερα

Προεδρικές εκλογές 2018

Προεδρικές εκλογές 2018 Προεδρικές εκλογές 2018 25 η ΠαγκύπριαΈρευνα Πολιτικής Κουλτούρας & Εκλογικής Συμπεριφοράς Πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου Λευκωσία Νοέμβριος 2017 Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 28.11.2014 COM(2014) 714 final 2014/0338 (COD) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την κατάργηση ορισμένων πράξεων στον τομέα της αστυνομικής

Διαβάστε περισσότερα

15201/17 ΤΤ/γομ 1 DGD 2A

15201/17 ΤΤ/γομ 1 DGD 2A Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 30 Νοεμβρίου 2017 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2016/0359 (COD) 15201/17 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Προεδρία Συμβούλιο αριθ. προηγ. εγγρ.: 9316/17 Αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

Ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην Ένωση

Ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην Ένωση Ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην Ένωση Για μεγάλο χρονικό διάστημα, τη νομική βάση για τα θεμελιώδη δικαιώματα σε επίπεδο ΕΕ αποτελούσε ουσιαστικά η αναφορά που γίνεται από τις Συνθήκες στην

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΜΕΡΟΣ Α - Η Δεξαµενή Σκέψης Θουκυδίδης ΜΕΡΟΣ Β - Στρατηγικό σχέδιο για το Κυπριακό ΜΕΡΟΣ Γ - Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Διαβάστε περισσότερα

PUBLIC. Bρυξέλλες, 14 Δεκεμβρίου 1999 (24.01) (OR. f) ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ 12142/99 LIMITE PV/CONS 57 SOC 353

PUBLIC. Bρυξέλλες, 14 Δεκεμβρίου 1999 (24.01) (OR. f) ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ 12142/99 LIMITE PV/CONS 57 SOC 353 Conseil UE ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Bρυξέλλες, 14 Δεκεμβρίου 1999 (24.01) (OR. f) 12142/99 LIMITE PUBLIC PV/CONS 57 SOC 353 ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ 1 Θέμα : 2208η σύνοδος του Συμβουλίου (Εργασίες και Κοινωνικών

Διαβάστε περισσότερα

Η Ψήφος στους Έλληνες της Διασποράς

Η Ψήφος στους Έλληνες της Διασποράς Ανάλυση Συμμετοχή Ανεξάρτησία Η Ψήφος στους Έλληνες της Διασποράς synpraxis Ψηφοφορία Κατοίκων Εξωτερικού Το Ελληνικό Σύνταγμα προβλέπει το δικαίωμα ψήφου όλων των Ελλήνων πολιτών ηλικίας άνω των 17 ετών,

Διαβάστε περισσότερα

PUBLIC Ι. ΕΙΣΑΓΩΓΗ. 2. ΤοκράτοςδικαίουείναιμίααπότιςβασικέςαξίεςπάνωστιςοποίεςεδράζεταιηΈνωση.

PUBLIC Ι. ΕΙΣΑΓΩΓΗ. 2. ΤοκράτοςδικαίουείναιμίααπότιςβασικέςαξίεςπάνωστιςοποίεςεδράζεταιηΈνωση. ConseilUE Συμβούλιο τηςευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες,12Δεκεμβρίου2014 (OR.en) 16862/14 LIMITE PUBLIC FREMP225 JAI1009 COHOM179 POLGEN191 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Προεδρία Αποδέκτης: Συμβούλιο αριθ.προηγ.εγγρ.:16637/1/14rev1fremp223jai1000cohom178polgen188

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0058/1. Τροπολογία. Sabine Lösing, Tania González Peñas εξ ονόματος της Ομάδας GUE/NGL

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0058/1. Τροπολογία. Sabine Lösing, Tania González Peñas εξ ονόματος της Ομάδας GUE/NGL 6.3.2019 A8-0058/1 1 Παράγραφος 17 17. τονίζει ότι η ΕΕ εξακολουθεί να υποστηρίζει τη διαδικασία ειρήνευσης και συμφιλίωσης υπό αφγανική ηγεσία και ευθύνη και χωρίς αποκλεισμούς, συμπεριλαμβανομένης της

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ Ε.Ο.Κ.Α. (1955 1959) ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (1960 2010) ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ. Λύκειο Βεργίνας

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ Ε.Ο.Κ.Α. (1955 1959) ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (1960 2010) ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ. Λύκειο Βεργίνας Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ Ε.Ο.Κ.Α. ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (1960 2010) ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ Λύκειο Βεργίνας Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ Ε.Ο.Κ.Α. 1955 Έναρξη Αγώνα με αρχηγούς το Μακάριο Γ (πολιτικό τομέα) και

Διαβάστε περισσότερα

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΑΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Βρυξέλλες, 3.4.2017 JOIN(2017) 12 final 2017/0071 (NLE) Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ενδεικτικές απαντήσεις στα θέματα της Ιστορίας. κατεύθυνσης των Πανελλαδικών εξετάσεων 2014

Ενδεικτικές απαντήσεις στα θέματα της Ιστορίας. κατεύθυνσης των Πανελλαδικών εξετάσεων 2014 Θέμα Α1 Ενδεικτικές απαντήσεις στα θέματα της Ιστορίας κατεύθυνσης των Πανελλαδικών εξετάσεων 2014 ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΗ Α) Με τη βιομηχανική επανάσταση καθώς η κατοχή γης έπαυε προοδευτικά να είναι πηγή εξουσίας

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία στο συνέδριο "Νοτιοανατολική Ευρώπη :Κρίση και Προοπτικές" (13/11/2009) Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

Ομιλία στο συνέδριο Νοτιοανατολική Ευρώπη :Κρίση και Προοπτικές (13/11/2009) Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε. Ομιλία στο συνέδριο "Νοτιοανατολική Ευρώπη :Κρίση και Προοπτικές" (13/11/2009) Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΔΟΧΗ ΑΛΛΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ Κύριοι Υπουργοί, Κύριοι Πρέσβεις,

Διαβάστε περισσότερα

Ξέφυγε η Τουρκία: Ζητά με ΝΟΤΑΜ αποστρατικοποίηση της Κάσου

Ξέφυγε η Τουρκία: Ζητά με ΝΟΤΑΜ αποστρατικοποίηση της Κάσου Παραλήρημα άνευ προηγουμένου από τους Τούρκους Μετά τις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου ότι τα Ίμια είναι τουρκικά, βάζουν στο στόχαστρο και τα Δωδεκάνησα Στήνουν «θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο Ανησυχία

Διαβάστε περισσότερα

Σημαντικές αλλαγές στις παραδοχές του Συγκροτήματος αναφορικά με τις προβλέψεις Επισυνάπτεται Ανακοίνωση

Σημαντικές αλλαγές στις παραδοχές του Συγκροτήματος αναφορικά με τις προβλέψεις Επισυνάπτεται Ανακοίνωση 0233/00020820/el Άλλες Ανακοινώσεις BANK OF CYPRUS HOLDINGS PLC Σημαντικές αλλαγές στις παραδοχές του Συγκροτήματος αναφορικά με τις προβλέψεις Επισυνάπτεται Ανακοίνωση BOCH Attachment: 1. BOCH Announce

Διαβάστε περισσότερα

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΑΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Βρυξέλλες, 21.9.2016 JOIN(2016) 43 final 2016/0298 (NLE) Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

*** ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2012/0122(NLE)

*** ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2012/0122(NLE) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων 19.4.2013 2012/0122(NLE) *** ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ σχετικά με την πρόταση απόφασης του Συμβουλίου για τη σύναψη

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4068, 10/2/2006

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4068, 10/2/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΕΙΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΣΥΝΗΘΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Προοίμιο. Επειδή αφενός μεν από

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 5 Απριλίου 2018 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 5 Απριλίου 2018 (OR. en) Conseil UE Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 5 Απριλίου 2018 (OR. en) 7104/18 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Αντιπροσωπίες LIMITE JEUN 29 MIGR 35 SOC 139 EDUC

Διαβάστε περισσότερα

B8-0212/5. Σοφία Σακοράφα, Κώστας Χρυσόγονος, Kostadinka Kuneva, Νεοκλής Συλικιώτης, Τάκης Χατζηγεωργίου εξ ονόµατος Οµάδας GUE/NGL

B8-0212/5. Σοφία Σακοράφα, Κώστας Χρυσόγονος, Kostadinka Kuneva, Νεοκλής Συλικιώτης, Τάκης Χατζηγεωργίου εξ ονόµατος Οµάδας GUE/NGL 9.3.2015 B8-0212/5 5 Σοφία Σακοράφα, Κώστας Χρυσόγονος, Kostadinka Kuneva, Νεοκλής Συλικιώτης, Τάκης Χατζηγεωργίου Αιτιολογική σκέψη Γ Γ. λαµβάνοντας υπόψη ότι το Συµβούλιο εµποδίζει το πέρασµα στο επόµενο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6 ο H ΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ 6.1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6 ο H ΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ 6.1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6 ο H ΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ 6.1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Μετά από δέκα χρόνια διαπραγµατεύσεις και τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συµβουλίου της Κοπεγχάγης (12-13 εκεµβρίου 2002), η Ευρωπαϊκή Ένωση αναµένει

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη της Μάλτας, από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για τις εξωτερικές πτυχές της μετανάστευσης: το ζήτημα της διαδρομής της κεντρικής

Διακήρυξη της Μάλτας, από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για τις εξωτερικές πτυχές της μετανάστευσης: το ζήτημα της διαδρομής της κεντρικής Βαλέτα, 3 Φεβρουαρίου 2017 (OR. en) Διακήρυξη της Μάλτας, από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για τις εξωτερικές πτυχές της μετανάστευσης: το ζήτημα της διαδρομής της κεντρικής Μεσογείου 1. Χαιρετίζουμε

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 21.3.2018 COM(2018) 168 final 2018/0078 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ με την οποία η Επιτροπή εξουσιοδοτείται να εγκρίνει, εξ ονόματος της Ένωσης, το Παγκόσμιο Σύμφωνο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Προς τη Βουλή των Ελλήνων

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Προς τη Βουλή των Ελλήνων ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ στο σχέδιο νόµου «Κύρωση του Μνηµονίου Συνεργασίας µεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δηµοκρατίας και του Υπουργείου Εξωτερικών και Ευρωπαϊκής Ένταξης του Μαυροβουνίου για

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0320/5. Τροπολογία. Helmut Scholz εξ ονόματος της Ομάδας GUE/NGL

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0320/5. Τροπολογία. Helmut Scholz εξ ονόματος της Ομάδας GUE/NGL 7.11.2018 A8-0320/5 5 Αιτιολογική σκέψη B α (νέα) Β α. λαμβάνοντας υπόψη ότι η φτώχεια παραμένει η σημαντικότερη πρόκληση για τη Γεωργία και ο κύριος λόγος για τον οποίο οι γεωργιανοί εγκαταλείπουν τη

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ MINISTER OF FOREIGN AFFAIRS, CYPRUS

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ MINISTER OF FOREIGN AFFAIRS, CYPRUS THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ MINISTER OF FOREIGN AFFAIRS, CYPRUS 14 th CYPRUS SUMMIT Europe: Performing a balancing act Cyprus: Leaving no stone unturned ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018 1 THE ECONOMIST

Διαβάστε περισσότερα

«Παγκόσμια Ευρώπη; Οι Διεθνείς Διαστάσεις της Ευρωπαϊκής. Ένωσης»

«Παγκόσμια Ευρώπη; Οι Διεθνείς Διαστάσεις της Ευρωπαϊκής. Ένωσης» Ομιλία Γιάννου Παπαντωνίου στην παρουσίαση του βιβλίου «Παγκόσμια Ευρώπη; Οι Διεθνείς Διαστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης» Αμφιθέατρο Μεγάρου Καρατζά Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2007 Στο ξεκίνημα του 21 ου αιώνα,

Διαβάστε περισσότερα

4ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ. «ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Ώρα για αποφάσεις» ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HILTON PARK 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

4ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ. «ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Ώρα για αποφάσεις» ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HILTON PARK 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 4ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ «ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Ώρα για αποφάσεις» ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HILTON PARK 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΟΜΙΛΙΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ κ. Μάριου Καράντωνα 1 Έντιμε κύριε υπουργέ, Έντιμε κύριε πρόεδρε

Διαβάστε περισσότερα

Βουλευτικές εκλογές 2016

Βουλευτικές εκλογές 2016 Βουλευτικές εκλογές 2016 23η Παγκύπρια Έρευνα Πολιτικής Κουλτούρας & Εκλογικής Συμπεριφοράς Πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου Λευκωσία Απρίλιος 2016 Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ:

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ: è Όραµά τους η νοµιµοποίηση των τετελεσµένων της εισβολής και η διχοτόµηση της πατρίδας µας. Η µεθοδευµένη χρήση του αδόκιµου όρου «επανένωση» δηµιουργεί στο λαό την επίπλαστη εικόνα της υφιστάµενης διαίρεσης

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά με τις Δημοσκοπήσεις αναφορικά με την Ειρήνη στην Κύπρο

Σχετικά με τις Δημοσκοπήσεις αναφορικά με την Ειρήνη στην Κύπρο Δημοσκόπηση 1 για την Ειρήνη στην Κύπρο negotiations - Critical issues in the Cyprus Σχετικά με τις Δημοσκοπήσεις αναφορικά με την Ειρήνη στην Κύπρο Ο Δρ Colin Irwin είναι Ανώτερος Ερευνητής στο Τμήμα

Διαβάστε περισσότερα

Τόμσεν Διάλογοι ή Περιμένοντας το Γεγονός

Τόμσεν Διάλογοι ή Περιμένοντας το Γεγονός Τόμσεν Διάλογοι ή Περιμένοντας το Γεγονός Η διαρροή του WikiLeaks με τους διαλόγους Τόμσεν-Βελκουλέσκου-Πέτροβα δεν ήρθε να προσθέσει κάτι αναπάντεχο ή εξαιρετικό για κάποιον που στοιχειωδώς αλλά τακτικά

Διαβάστε περισσότερα

5538/11 GA/ag,nm DG C 1 B

5538/11 GA/ag,nm DG C 1 B ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 11 Φεβρουαρίου 2011 (OR. en) 5538/11 Διοργανικός φάκελος: 2010/0384 (NLE) PI 3 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την έγκριση ενισχυμένης

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομία και Ανάπτυξη σε μια Ενωμένη Κύπρο

Οικονομία και Ανάπτυξη σε μια Ενωμένη Κύπρο Οικονομία και Ανάπτυξη σε μια Ενωμένη Κύπρο Κώστας Αποστολίδης Οικονομολόγος Σύμβουλος Προεδρίας της Δημοκρατίας για το Κυπριακό (1997 2004) 13 Οκτωβρίου 2010 Η ανάπτυξη της οικονομίας της ενωμένης Κύπρου

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 21 Απριλίου 2016 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 21 Απριλίου 2016 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 21 Απριλίου 2016 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2016/0097 (NLE) 7765/16 VISA 98 COASI 48 ΠΡΟΤΑΣΗ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Αριθ. εγγρ. Επιτρ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ 14ου ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕ ΡΙΟΥ ΤΗΣ Ο.Κ.Ο.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ & ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ 14ου ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕ ΡΙΟΥ ΤΗΣ Ο.Κ.Ο.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ & ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ 14ου ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕ ΡΙΟΥ ΤΗΣ Ο.Κ.Ο.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ & ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ του 14ου Τακτικού Συνέδριου της Οµοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.), που συνήλθε

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη στην εφημερίδα AL-BAYAN 20/9/2009

Συνέντευξη στην εφημερίδα AL-BAYAN 20/9/2009 Συνέντευξη στην εφημερίδα AL-BAYAN 20/9/2009 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πώς μπορεί η Ελλάδα να διαδραματίσει μείζονα ρόλο στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή τους επόμενους έξι μήνες, λαμβάνοντας υπόψη τον

Διαβάστε περισσότερα

5199/14 ADD 1 ΔΙ/νκ 1 DGG 1B

5199/14 ADD 1 ΔΙ/νκ 1 DGG 1B ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 26 Φεβρουαρίου 2014 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2010/0207(COD) 5199/14 ADD 1 EF 7 ECOFIN 23 CODEC 50 ΣΧΕΔΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Θέμα: Θέση του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα