Μετάβαση σε ένα κορυφαίο Σύστημα Διαχείρισης Κτιρίων (BMS)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Μετάβαση σε ένα κορυφαίο Σύστημα Διαχείρισης Κτιρίων (BMS)"

Transcript

1 Μετάβαση σε ένα κορυφαίο Σύστημα Διαχείρισης Κτιρίων (BMS)

2 Εισαγωγή Χρόνια πριν, τα κτίρια ήταν απλά ένα μέρος για να μένεις ή να δουλεύεις. Στη διάρκεια των ετών, τα κτίρια εξελίχθηκαν σε μέρη που ζούμε τη ζωή μας, δημιουργούμε, διασκεδάζουμε, χαλαρώνουμε, γεννάμε, θεραπευόμαστε, ή ακόμα παράγουμε, επενδύουμε και κερδίζουμε. Καθώς οι πληθυσμοί των πόλεων αναπτύσσονται εκθετικά, περνάμε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μας μέσα στα κτίρια (στην πραγματικότητα το 90% του χρόνου μας) και αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε τον αντίκτυπο που έχουν στον τρόπο και στην ποιότητα της ζωής μας. Οι Facility Managers και οι ιδιοκτήτες κτιρίων επιδιώκουν να προσφέρουν άριστες συνθήκες στους χρήστες και ταυτόχρονα να αυξάνουν την λειτουργικότητα, την αποδοτικότητα και την αξία του κτιρίου σε όλη τη διάρκεια ζωής του. Σήμερα, τα καλύτερα συστήματα διαχείρισης κτιρίων (BMS) παρέχουν ολοκληρωμένες πλατφόρμες ελέγχου, ρύθμισης και βελτιστοποίησης της θέρμανσης, του εξαερισμού, του κλιματισμού, του φωτισμού και της σκίασης, της ενεργειακής διαχείρισης, της πυρασφάλειας και των συστημάτων ασφαλείας Ο αντίκτυπος των συστημάτων αυτών στην λειτουργικότητα και στην αποδοτικότητα των κτιρίων, τα καθιστά μια ιδιαίτερα συμφέρουσα επένδυση. Εάν έχετε εγκαταστημένο ένα παλαιό σύστημα, θα πρέπει να εξετάσετε σοβαρά την εγκατάσταση ενός νέου, καθώς τα περισσότερα από τα παλιά συστήματα έχουν πάψει να υποστηρίζονται από τους κατασκευαστές τους, η ανάγκη αναβάθμισης γίνεται όλο και πιο πιεστική.

3 Η αξία των κτιρίων H αξία ενός κτιρίου ορίζεται ως η παρούσα αξία των μελλοντικών εισροών που προκύπτουν από την ιδιοκτησία του κτιρίου. Τα οφέλη πραγματοποιούνται στην διάρκεια μεγάλου χρονικού διαστήματος, επομένως η εκτίμηση της αξίας πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις οικονομικές και κοινωνικές τάσεις καθώς και τους κανονισμούς και τις περιβαλλοντικές συνθήκες που μπορούν να επηρεάσουν τα παρακάτω: Ζήτηση: Η ανάγκη για αγορά ή χρήση συγκεκριμένων τύπων κτιρίων και η δυνατότητα των ενδιαφερομένων να ανταποκριθούν οικονομικά. Προσφορά: Τα διαθέσιμα προς πώληση ή ενοικίαση κτίρια που ανταποκρίνονται στις σχετικές ανάγκες και επιθυμίες. Χρησιμότητα: Η ικανότητα του ακινήτου να ικανοποιεί τις προβλεπόμενες επιθυμίες και ανάγκες των ιδιοκτητών ή χρηστών. Τα παραπάνω φαίνονται απλά αλλά περιλαμβάνουν πολύπλοκες αποφάσεις και επιλογές. Για να μεγιστοποιήσει την αξία του κτιρίου του ο Facility Manager πρέπει να προσφέρει υψηλής αξίας υπηρεσίες και λειτουργίες στους ενοίκους, και να διασφαλίσει μια απροβλημάτιστη και οικονομική χρήση του κτιρίου. Πρέπει συνεχώς να εξισορροπεί μεταξύ των αναγκαίων επενδύσεων για την βελτίωση του κτιρίου και την αναμενόμενη απόδοση αυτών των επενδύσεων. Ένα βασικό στοιχείο αυτής της αναζήτησης είναι η επένδυση στο σύστημα BMS που θα καθορίσει την απόδοση του κτιρίου σε πολλές κρίσιμες λειτουργίες.

4 BMS / Πώς να βελτιώσετε την απόδοση της επένδυσής σας (ROI) Η απόδοση της επένδυσης (ROI) σε ένα σύστημα, αναφέρεται στον χρόνο που χρειάζεται για να αποπληρωθεί η δαπάνη, μέσω των οικονομικών ωφελημάτων που πετυχαίνει με την λειτουργία του το σύστημα. Η εξοικονόμηση θα προκύψει κατά κανόνα από: Μειωμένη κατανάλωση ενέργειας καθ όλη τη διάρκεια της ζωής του. Εκτιμάται ότι σε ένα μέσο κτίριο γραφείων, ο σχεδιασμός και η κατασκευή αντιπροσωπεύουν μόνο το 20% του Συνολικού Κόστος Ιδιοκτησίας (TCO) κατά τη διάρκεια μιας περιόδου ζωής 25 ετών. Η κατανάλωση ενέργειας αντιπροσωπεύει το 40% του TCO που αποδίδεται κυρίως στον HVAC και τον φωτισμό, ενώ το κόστος συντήρησης αντιπροσωπεύει το 30% του TCO. Υψηλότερα έσοδα λόγω αποδοτικότερης λειτουργίας του κτιρίου, μεγαλύτερης άνεσης για τους ενοίκους (άρα και μεγαλύτερης ζήτησης για τις υπηρεσίες του κτιρίου). Σε μια τέτοια ανάλυση, το κόστος του συστήματος σταθμίζεται έναντι του οικονομικού οφέλους καθώς και των παροχών που είναι πιο δύσκολο να ποσοτικοποιηθούν (όπως η βελτίωση της απόδοσης των εργαζομένων και η ελκυστικότητα του κτιρίου).

5 Μειονεκτήματα ενός παλιού συστήματος Κτιριακού Αυτοματισμού Καθώς προχωρούμε σε πιο σύνθετα, υψηλότερης απόδοσης και ενεργειακά αποδοτικά κτίρια, είναι φανερό ότι τα παραδοσιακά Συστήματα Διαχείρισης Κτιρίων δεν είναι ικανά να τα ελέγξουν. Ένα παλιό σύστημα, εκτός από τις προφανείς ελλείψεις στην απόδοση και στην λειτουργικότητα, παρουσιάζει πολλά ζητήματα ασφάλειας. Επιπλέον, τα παλαιά συστήματα στερούνται επεκτασιμότητας καθιστώντας αδύνατη την αναβάθμιση και χρήση των νέων τεχνολογιών. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η υποστήριξη δεν είναι πλέον διαθέσιμη και τότε είναι ώρα να αντικατασταθεί το σύστημα. Κάθε σύστημα έχει μια συγκεκριμένη διάρκεια ζωής. Όταν ξεπερασθεί, οι ομάδες συντήρησης αφιερώνουν περισσότερο χρόνο για να διορθώσουν τα προβλήματα τους από ότι για να κάνουν τις διαδικασίες καλύτερες. Η μετάβαση σε ένα εντελώς νέο σύστημα δίνει περισσότερες δυνατότητες και συνοδεύεται από καλύτερη υποστήριξη από τον κατασκευαστή, και τελικά αποτελεί μια πιο συμφέρουσα επιλογή. Ο κόσμος αλλάζει γρήγορα και υπάρχουν αυξημένες προσδοκίες τόσο από τους ιδιοκτήτες όσο και από τους ενοίκους των κτιρίων. Πλέον δεν είναι εφικτή η ανταγωνιστικότητα με την χρήση ενός παλιού και μειωμένων δυνατοτήτων συστήματος Κτιριακού Αυτοματισμού. Παλιά εγκατάσταση συστήματος κτιριακού αυτοματισμού

6 Ο ρόλος ενός σύγχρονου συστήματος BMS Το BMS γίνεται το κέντρο της συνδεσιμότητας στην διαχείριση κτιρίων. Με τις εξελίξεις στο Internet of Things (IoT), στην δυνατότητα ανάλυσης μεγάλου όγκου δεδομένων και στην τεχνητή νοημοσύνη, η λειτουργία της διαχείρισης κτιρίων εξελίσσεται συνεχώς και αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία καθώς συνδέεται με όλο και περισσότερα συστήματα που σχετίζονται με το κτίριο. Οι συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις των ιδιοκτητών των κτιρίων, οι ρυθμιστικές διατάξεις (όπως το Energy Performance and Building Directive ), η εστίαση στις οικολογικές επιδόσεις των κτιρίων και η πιστοποίησή τους (όπως το LEED - Leadership in Energy and Environmental Design), δημιουργούν την ανάγκη μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης όλων των λειτουργιών του κτιρίου, με το BMS να έχει επιλεγεί για να επιτελέσει αυτόν τον ρόλο, συνδέοντας όλα τα επιμέρους συστήματα (φωτισμό, ενέργεια, ανελκυστήρες κλπ.).

7 Οφέλη από την εγκατάσταση ενός νέου συστήματος BMS Η εγκατάσταση ενός σύγχρονου Συστήματος Διαχείρισης Κτιρίων θα σας επιτρέψει να: Διαχειριστείτε τις συχνές αλλαγές των προτύπων πληροφορικής Προστατέψετε τα συστήματά σας από απειλές στον κυβερνοχώρο Χρησιμοποιήσετε προηγμένες και ισχυρές τεχνολογίες cloud computing Συνδέσετε και συγκεντρώσετε δεδομένα από πολλά κτίρια Χρησιμοποιήσετε προηγμένα εργαλεία για να αναλύσετε και να απεικονίσετε καλύτερα τα δεδομένα, και να δημιουργήσετε αναφορές και πληροφορίες για να διευκολύνετε τη λήψη αποφάσεων Κάνετε χρήση κινητών εφαρμογών για να είστε ενημερωμένοι ακόμη και όταν βρίσκεστε μακριά Ένα σύγχρονο σύστημα διαχείρισης κτιρίων μπορεί να εφαρμοστεί σε σχεδόν οποιοδήποτε κτίριο, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή την ηλικία. Ακόμα και τα παλαιότερα κτίρια με παλαιού τύπου κλειστά συστήματα που δεν επικοινωνούν μεταξύ τους μπορούν να εξοπλισθούν με ένα ολοκληρωμένο σύστημα BMS.

8 Η πλατφόρμα Siemens Desigo CC Η ανοιχτής αρχιτεκτονικής πλατφόρμα διαχείρισης κτιρίων της Siemens καλύπτει κάθε στάδιο της ζωής των κτιρίων και κάθε λειτουργική ανάγκη. Μία από τις καλύτερες λύσεις της αγοράς, το Desigo CC προσφέρει κορυφαία διαχείριση συστημάτων και πόρων, επιβεβαιώνοντας υψηλά επίπεδα άνεσης, ασφάλειας, καθώς και σημαντική μείωση του ενεργειακού κόστους στο κτίριο. Modular & ευέλικτη: Χάρη στην modular φιλοσοφία της, η Desigo CC μπορεί να αναπτυχθεί μαζί με τις απαιτήσεις διαχείρισης του κτιρίου σας, προστατεύοντας έτσι την επένδυσή σας. User-friendly: Το περιβάλλον εργασίας της Desigo είναι ιδιαίτερα φιλικό προς τον χρήστη, και αυτό κάνει την εκμάθησή του ιδιαίτερα εύκολη και ελαχιστοποιεί την πιθανότητα λανθασμένων χειρισμών. Χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα της Siemens Desigo CC Η ανοιχτή πλατφόρμα Desigo CC βασίζεται σε παγκόσμια πρότυπα επικοινωνιών που επιτρέπουν σε εξωτερικές εφαρμογές να διαβάζουν και να γράφουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και σε τρίτους να ενσωματώνονται μέσω προγραμμάτων οδήγησης Desigo CC. Αποδοτική: Η Desigo CC ελαχιστοποιεί το χρόνο παράδοσης του έργου, τις διακοπές λειτουργίας του συστήματος και τις απαιτήσεις εκπαίδευσης. Η απομακρυσμένη πρόσβαση επιτρέπει στους διαχειριστές κτιρίων και στους μηχανικούς να βελτιστοποιούν τις ρυθμίσεις, να παρακολουθούν την απόδοση των κτιρίων και να αναλαμβάνουν δράση ακόμα και όταν βρίσκονται μακριά. Siemens Solution Partner σε Business Technologies Η AS Hellas, ως Siemens Solution Partner σε Business Technologies, έχει μεγάλη εμπειρία στο σύστημα Siemens Desigo. Μερικές από τις εγκαταστάσεις μας

9 Automation System Hellas Από το 2003, η AS HELLAS βοηθά τους πελάτες της (ξενοδοχεία, ιατρικές μονάδες, βιομηχανικούς χώρους, δημόσια κτίρια, συγκροτήματα γραφείων, εμπορικά κέντρα, εκπαιδευτικά ιδρύματα, αεροδρόμια) να γίνουν ενεργειακά αποδοτικοί, κερδοφόροι, και να προσφέρουν μια αναβαθμισμένη εμπειρία στους χρήστες των κτιρίων τους. Το κόστος υλοποίησης ενός συστήματος αυτοματισμού κτιρίων εκτιμάται σε περίπου 1% των δαπανών κατασκευής, ενώ επιτρέπει εξοικονόμηση έως και 30% επί του ενεργειακού κόστους, ένα προβλέψιμο και βελτιστοποιημένο πρόγραμμα συντήρησης και πολύ γρήγορη απόσβεση της επένδυσης (συνήθως όχι μεγαλύτερη από 3 έτη). Επικοινωνήστε μαζί μας για να προχωρήσουμε σε δωρεάν αξιολόγηση του κτιρίου σας, και να σας ενημερώσουμε για την εγκατάσταση ενός νέου Συστήματος Διαχείρισης Κτιρίων το οποίο θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην απόδοση και τη συνολική αξία του κτιρίου σας.

10 T: , F:

SMART BUILDING. Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιριακών Εγκαταστάσεων με Χρήση Νέων Τεχνολογικών Λύσεων

SMART BUILDING. Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιριακών Εγκαταστάσεων με Χρήση Νέων Τεχνολογικών Λύσεων SMART BUILDING Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιριακών Εγκαταστάσεων με Χρήση Νέων Τεχνολογικών Λύσεων Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ενέργειας Απαιτήσεις 1. Δυνατότητα συλλογής δεδομένων από κάθε διαθέσιμη

Διαβάστε περισσότερα

HVAC control. Κωσταντίνος Τριάντος Μηχανολόγος Μηχανικός

HVAC control. Κωσταντίνος Τριάντος Μηχανολόγος Μηχανικός HVAC control Κωσταντίνος Τριάντος Μηχανολόγος Μηχανικός Ποιος είμαι? Κωνσταντίνος Τριάντος 1998 Μηχανολόγος Μηχανικός 2000 BMS Engineer / Project Manager Johnson Controls 2007 KNX partner 2011 Sales Manager,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ SIEMENS SIMATIC S5 ΣΕ SIMATIC S7

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ SIEMENS SIMATIC S5 ΣΕ SIMATIC S7 ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ SIEMENS SIMATIC S5 ΣΕ SIMATIC S7 Εισαγωγή Προκειμένου οι επιχειρήσεις να παραμείνουν ανταγωνιστικές μακροπρόθεσμα, ο εξοπλισμός τους πρέπει να προσαρμόζεται στις συνεχώς αυξανόμενες

Διαβάστε περισσότερα

Pioneering for You. Πληροφορίες για διαχειριστές εµπορικών κτιρίων και εγκαταστάσεων Ενεργειακές Λύσεις Wilo

Pioneering for You. Πληροφορίες για διαχειριστές εµπορικών κτιρίων και εγκαταστάσεων Ενεργειακές Λύσεις Wilo Pioneering for You Πληροφορίες για διαχειριστές εµπορικών κτιρίων και εγκαταστάσεων 02 03 Μια αλλαγή με αντίκτυπο: για την τεχνολογία, τον ισολογισμό σας και το περιβάλλον. Μια πρωτοβουλία για ενισχυμένη

Διαβάστε περισσότερα

«Πράσινα» Data Center Πραγματικότητα ή Ουτοπία;

«Πράσινα» Data Center Πραγματικότητα ή Ουτοπία; «Πράσινα» Data Center Πραγματικότητα ή Ουτοπία; Οικολογικό data center στην Ελλάδα. Γίνεται; Συχνά γίνεται λόγος για την αναγκαιότητα της επένδυσης στην «πράσινη» επιχειρηματικότητα. Παρόλα αυτά, στη χώρα

Διαβάστε περισσότερα

Αναβάθμιση της ενεργειακής συμπεριφοράς υφιστάμενων και νέων κτιρίων με τη χρήση Κτιριακών Αυτοματισμών

Αναβάθμιση της ενεργειακής συμπεριφοράς υφιστάμενων και νέων κτιρίων με τη χρήση Κτιριακών Αυτοματισμών 31 Μαΐου 2014 Αναβάθμιση της ενεργειακής συμπεριφοράς υφιστάμενων και νέων κτιρίων με τη χρήση Κτιριακών Αυτοματισμών Siemens AE 2014 All rights reserved. www.siemens.gr/buildingtechnologies Οι μαζικές

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ

ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Γ. ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗΣ, PhD, Διπλ. Μηχ. Μηχ Υπεύθυνος Τμήματος Ανάπτυξης Αγοράς ΚΑΠΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΕΝΑ ΝΕΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Ενότητες παρουσίασης

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα μετάδοσης κίνησης προσαρμοζόμενης συχνότητας Κορυφαία απόδοση ψυκτικού συγκροτήματος

Σύστημα μετάδοσης κίνησης προσαρμοζόμενης συχνότητας Κορυφαία απόδοση ψυκτικού συγκροτήματος Σύστημα μετάδοσης κίνησης προσαρμοζόμενης συχνότητας Κορυφαία απόδοση ψυκτικού συγκροτήματος Λύσεις αναβάθμισης που προσαρμόζονται σε πολλά ψυκτικά συγκροτήματα Trane RTAD Trane RTAC Λειτουργικά οφέλη

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιαστικά Προγράμματα Επίπλου

Σχεδιαστικά Προγράμματα Επίπλου Σχεδιαστικά Προγράμματα Επίπλου Καθηγήτρια ΦΕΡΦΥΡΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Τμήμα ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ - ΕΠΙΠΛΟΥ Σχεδιαστικά Προγράμματα Επίπλου Η σχεδίαση με τον παραδοσιακό τρόπο απαιτεί αυξημένο χρόνο, ενώ

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγική Επιλογή Capital B.O.S. Capital B.O.S.

Στρατηγική Επιλογή Capital B.O.S. Capital B.O.S. Στρατηγική Επιλογή Το ταχύτατα μεταβαλλόμενο περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούνται οι επιχειρήσεις σήμερα, καθιστά επιτακτική -όσο ποτέ άλλοτε- την ανάπτυξη ολοκληρωμένων λύσεων που θα διασφαλίζουν,

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Ενέργειας (BEMS)

Διαχείριση Ενέργειας (BEMS) Διαχείριση Ενέργειας (BEMS) Τα τελευταία χρόνια με την εισαγωγή της πληροφορικής στο πεδίο των αυτοματισμών έγιναν αρκετά δημοφιλή τα συστήματα διαχείρισης ενέργειας (Building Energy Management Systems

Διαβάστε περισσότερα

Από τα προϊόντα στις ολοκληρωμένες λύσεις. Energy Solutions & Industry

Από τα προϊόντα στις ολοκληρωμένες λύσεις. Energy Solutions & Industry Από τα προϊόντα στις ολοκληρωμένες λύσεις Energy Solutions & Industry 05.03.2015 To 2014 σε αριθμούς Πωλήσεις 98εκ 45 καταστήματα Δίκτυο Μερίδιο 32% Ανθρώπινο δυναμικό 620 To 2014 σε αριθμούς Νέοι κωδικοί

Διαβάστε περισσότερα

n0e-sport Project number: IEE/12/017/S

n0e-sport Project number: IEE/12/017/S n0e-sport Project number: IEE/12/017/S12.666718 ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ για Αθλητικές Εγκαταστάσεις Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας για Αθλητικές Εγκαταστάσεις Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

Cloud ERP. Αλλάξτε τον τρόπο που κάνετε τη δουλειά σας

Cloud ERP. Αλλάξτε τον τρόπο που κάνετε τη δουλειά σας Cloud ERP Αλλάξτε τον τρόπο που κάνετε τη δουλειά σας για µια ανοικτή επιχείρηση... Με τις προκλήσεις της αγοράς να αυξάνονται διαρκώς, κάθε επιχείρηση, ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου δραστηριοποίησης,

Διαβάστε περισσότερα

Πλαίσιο Προμηθειών. Αρχικά: Στην πράξη: Καταλήγοντας: Ευέλικτη νομοθεσία προμηθειών ώστε να επιτρέπει ΣΕΑ

Πλαίσιο Προμηθειών. Αρχικά: Στην πράξη: Καταλήγοντας: Ευέλικτη νομοθεσία προμηθειών ώστε να επιτρέπει ΣΕΑ Πλαίσιο Προμηθειών Αρχικά: Ευέλικτη νομοθεσία προμηθειών ώστε να επιτρέπει ΣΕΑ Στην πράξη: Έλλειψη σαφήνειας διοικητικών και προϋπολογιστικών κανονισμών στο θέμα των ΣΕΑ, σε κάθε επίπεδο Καταλήγοντας:

Διαβάστε περισσότερα

ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΑΣ. www.en-come.com

ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΑΣ. www.en-come.com ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΑΣ / ΣΎΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΕΝΔΎΣΕΩΝ / ΤΕΧΝΙΚΉ ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗ / ΒΕΛΤΊΩΣΗ ΑΠΌΔΟΣΗΣ / ΑΞΙΟΠΟΊΗΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΆΣΕΩΝ GR www.en-come.com ΣΎΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΕΝΔΎΣΕΩΝ ΑΞΙΟΠΟΊΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Your Supplies Solutions Partner COMPANY PROFILE

Your Supplies Solutions Partner COMPANY PROFILE Your Supplies Solutions Partner COMPANY PROFILE 02 Company Profile OfficeMart Η εταιρεία H εταιρεία ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΟΦΙΣΜΑΡΤ Α.Ε. (πρώην ΣΑΜΑΡΑΣ Α.Ε.) δραστηριοποιείται πάνω από 40 χρόνια

Διαβάστε περισσότερα

Οι προβλέψεις της Symantec για την ασφάλεια το 2017

Οι προβλέψεις της Symantec για την ασφάλεια το 2017 Οι προβλέψεις της Symantec για την ασφάλεια το 2017 Κάθε χρόνο, ο χώρος της ψηφιακής ασφάλειας αντιμετωπίζει νέες μορφές απειλών, καθώς οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου εξελίσσουν την προσέγγιση τους ως

Διαβάστε περισσότερα

Εξοικονόμηση Ενέργειας σε Κτίρια με χρήση Συστημάτων Ελέγχου

Εξοικονόμηση Ενέργειας σε Κτίρια με χρήση Συστημάτων Ελέγχου Αρθρο προς δημοσίευση στο τεύχος 32 του περιοδικού «Περιβάλλον 21» Εξοικονόμηση Ενέργειας σε Κτίρια με χρήση Συστημάτων Ελέγχου Δρ. Ηλίας Σωφρόνης, Μηχ/γος Μηχ/κος, Thelcon ΕΠΕ (www.thelcon.gr) Η ανάγκη

Διαβάστε περισσότερα

Μοντέλο επιχειρηματικής αριστείας

Μοντέλο επιχειρηματικής αριστείας Μοντέλο επιχειρηματικής αριστείας Επιμέλεια & Παρουσίαση: Μηνόπουλος Σίμος, Κιλκίς, Ιανουάριος 2015 Εισαγωγή Το μοντέλο επιχειρηματικής αριστείας, είναι κατά την προσωπική μου άποψη, μια ολοκληρωμένη πρόταση

Διαβάστε περισσότερα

Commissioning: διασφαλίζοντας την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων

Commissioning: διασφαλίζοντας την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων Commissioning: διασφαλίζοντας την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων Βασίλης Παρασκευόπουλος Μηχανολόγος μηχανικός, PE, CPMP Commissioning Manager Presented by MBO Inc. VPC www.vpc.gr Τι είναι το commissioning?

Διαβάστε περισσότερα

BUILDING GREEN ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 M.E.C. EXPO CENTER, ΑΤΤΙΚΗ

BUILDING GREEN ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 M.E.C. EXPO CENTER, ΑΤΤΙΚΗ BUILDING GREEN 21-23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 M.E.C. EXPO CENTER, ΑΤΤΙΚΗ 7 η Διεθνής Έκθεση για το Ενεργειακά Αυτόνομο Κτίριο, την Ενεργειακή Ανακαίνιση και τον Αστικό Χώρο WWW.BUILDINGGREENEXPO.GR ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ:

Διαβάστε περισσότερα

1 Cosmos Business Systems SA Cosmos Consulting SA Software Solutions

1 Cosmos Business Systems SA Cosmos Consulting SA Software Solutions 1 Cosmos Business Systems SA Cosmos Consulting SA Software Solutions Microsoft Dynamics CRM Τι είναι; Το CRM αποτελεί το τεχνολογικό εργαλείο για την υλοποίηση ενιαίας, πελατοκεντρικής επιχειρηματικής

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπα και Επιχειρηματικότητα Τρίτη, 19 Μάϊου 2014

Πρότυπα και Επιχειρηματικότητα Τρίτη, 19 Μάϊου 2014 Πρότυπα και Επιχειρηματικότητα Τρίτη, 19 Μάϊου 2014 Αγγελική Λοϊζου Λειτουργός Τυποποίησης Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS) Αυτόνομος Οργανισμός Λειτουργεί με βάση το Ιδιωτικό Δίκαιο Πλήρως αναγνωρισμένος

Διαβάστε περισσότερα

Την επιλογή περιοχής/τοποθεσίας Τον καθορισμό του μεγέθους και του τύπου γραφείων Τη διαδικασία αναζήτησης και το κόστος της

Την επιλογή περιοχής/τοποθεσίας Τον καθορισμό του μεγέθους και του τύπου γραφείων Τη διαδικασία αναζήτησης και το κόστος της Επιλογή Επαγγελματικής Στέγης Η επιλογή της σωστής επαγγελματικής στέγης θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την παραγωγικότητά σας, να προσελκύσετε και να διατηρήσετε υπαλλήλους και να δίνετε μία θετική εντύπωση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΥΠΝΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΠΙΤΙ.

ΕΞΥΠΝΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΠΙΤΙ. ΕΞΥΠΝΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΠΙΤΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΠΙΤΙ 1.1. Γενικά 1.2. Πλεονεκτήματα - Λειτουργίες 2. ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ 2.1. Τι είναι το έξυπνο σπίτι; 2.2. Πλεονεκτήματα Λειτουργίες 2.3. Κόστος 3. ΕΞΥΠΝΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ecolabels και εξαγωγές: Αποτελέσματα Έρευνας για τον Αγροτικό, Τουριστικό και Κατασκευαστικό Κλάδο

Ecolabels και εξαγωγές: Αποτελέσματα Έρευνας για τον Αγροτικό, Τουριστικό και Κατασκευαστικό Κλάδο Ecolabels και εξαγωγές: Αποτελέσματα Έρευνας για τον Αγροτικό, Τουριστικό και Κατασκευαστικό Κλάδο Ομιλητής: Παναγιώτης Μουρτοπάλλας Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, MSc, MBA CEO & co-founder Η ενεργειακή πρόκληση

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ EΞΥΠΝΟ ΚΤΙΡΙΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι έντονοι ρυθμοί ζωής εντός της ημέρας και οι συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις στον εργασιακό τομέα, έχουν περιορίσει κατά πολύ τον ελεύθερο

Διαβάστε περισσότερα

AQUALUX HOTEL SPA, SUITE & TERME

AQUALUX HOTEL SPA, SUITE & TERME ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ INTEGRA ΓΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ AQUALUX HOTEL SPA, SUITE & TERME BARDOLINO, GARDA LAKE AQUALUX HOTEL SPA, SUITE & TERME Το Κτίριο Πολυτελές ξενοδοχείο 4 αστέρων που σχεδιάστηκε σύμφωνα με την

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων

Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων Φ ο ρ έ α ς υ λ ο π ο ί η σ η ς Ι Δ Ι Ω Τ Ι Κ Ο Σ Τ Ο Μ Ε Α Σ Άξονες παρέμβασης Α. Κτιριακές υποδομές Β. Μεταφορές Γ. Ύ δρευση και διαχείριση λυμάτων Δ. Δ ιαχείριση αστικών

Διαβάστε περισσότερα

Εξοικονόμηση ενέργειας & προμήθειες

Εξοικονόμηση ενέργειας & προμήθειες Εξοικονόμηση ενέργειας & προμήθειες Ομάδες προϊόντων με υψηλή ενεργειακή κατανάλωση Μηχανισμοί κοινών προμηθειών Προϊόντα & εξοπλισμός παράμετροι για εξοικονόμηση ενέργειας Συνεχή χρήση Βαθμός Ενεργειακής

Διαβάστε περισσότερα

Ν. Χατζηαργυρίου: «O ΔΕΔΔΗΕ καθοδηγεί τη μετάβαση σε μια έξυπνη αγορά ενέργειας»

Ν. Χατζηαργυρίου: «O ΔΕΔΔΗΕ καθοδηγεί τη μετάβαση σε μια έξυπνη αγορά ενέργειας» Ν. Χατζηαργυρίου: «O ΔΕΔΔΗΕ καθοδηγεί τη μετάβαση σε μια έξυπνη αγορά ενέργειας» Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας. Ευχαριστώ θερμά το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο για την πρόσκληση και την ευκαιρία

Διαβάστε περισσότερα

ΔΠΜΣ: «Τεχνοοικονομικά Συστήματα» Διαχείριση Ενεργειακών Πόρων 5. Μεθοδολογία Ενεργειακής Επιθεώρησης

ΔΠΜΣ: «Τεχνοοικονομικά Συστήματα» Διαχείριση Ενεργειακών Πόρων 5. Μεθοδολογία Ενεργειακής Επιθεώρησης ΔΠΜΣ: «Τεχνοοικονομικά Συστήματα» Διαχείριση Ενεργειακών Πόρων 5. Μεθοδολογία Ενεργειακής Επιθεώρησης Καθηγητής Ιωάννης Ψαρράς e-mail: john@epu.ntua.gr Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων & Διοίκησης - Σχολή

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα GreenBuilding

Το πρόγραμμα GreenBuilding EUROPEAN COMMISSION Το πρόγραμμα GreenBuilding Βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας στα κτίρια του Τριτογενούς Τομέα, Φωτεινή Καραμάνη Χημικός Μηχ/κος MSc, ΚΑΠΕ ΑΘΗΝΑ, 2 Ιουλίου 2009 Κατανάλωση ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

Bιωσιμότητα Προσέγγιση

Bιωσιμότητα Προσέγγιση Ιδιοκτήτρια εταιρεία Η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ (www.grivalia.com) είναι η κορυφαία Ελληνική Εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία και ανάμεσα στις 20 πιο ισχυρές του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Μέτοχοι

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια, Απόδοση και Άνεση με το KNX

Ασφάλεια, Απόδοση και Άνεση με το KNX Ασφάλεια, Απόδοση και Άνεση με το KNX Ασφάλεια Κοιμηθείτε καλά. Ταξιδέψτε χωρίς ανησυχίες. Εμπιστευτείτε το KNX. Δίκτυο παρακολούθησης Το KNX είναι πάντα σε επαγρύπνηση κατά τη διάρκεια της νύχτας ακόμη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΠΜΣ: «Τεχνο-οικονομικά Τ ά συστήματα» Διαχείριση Ενεργειακών Πόρων

ΔΠΜΣ: «Τεχνο-οικονομικά Τ ά συστήματα» Διαχείριση Ενεργειακών Πόρων ΔΠΜΣ: «Τεχνο-οικονομικά Τ ά συστήματα» Διαχείριση Ενεργειακών Πόρων 2.3.. Μεθοδολογία Ενεργειακής Επιθεώρησης ης Καθηγητής Ιωάννης Ψαρράς e-mail: john@epu.ntua.gr Δρ. Αλέξανδρος Φλάμος e-mail: aflamos@epu.ntua.gr

Διαβάστε περισσότερα

Κτίρια με Σχεδόν Μηδενική Κατανάλωση Ενέργειας

Κτίρια με Σχεδόν Μηδενική Κατανάλωση Ενέργειας Κτίρια με Σχεδόν Μηδενική Κατανάλωση Ενέργειας Στα πλαίσια της παρουσίασης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης Αύξησης των Κτιρίων με Σχεδόν Μηδενική Κατανάλωση Ενέργειας ΟΕΒ 26 Οκτωβρίου 2016 Νίκος Χατζηνικολάου

Διαβάστε περισσότερα

Αειφορικός σχεδιασµός & κατασκευή κτιρίων

Αειφορικός σχεδιασµός & κατασκευή κτιρίων 2η Ηµερίδα για την Ελληνική Πλατφόρµα για την Έρευνα και Τεχνολογία στην Κατασκευή Αειφορικός σχεδιασµός & κατασκευή κτιρίων στο πλαίσιο των στόχων της Πλατφόρµας για την Έρευνα και Τεχνολογία στην Κατασκευή

Διαβάστε περισσότερα

26 Ιουνίου 2014. Ξενοδοχείο Athinais, αίθουσα Leontius Ώρα έναρξης: 11:00

26 Ιουνίου 2014. Ξενοδοχείο Athinais, αίθουσα Leontius Ώρα έναρξης: 11:00 ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: «Ενεργειακή διαχείριση κτιρίων Η λύση της meazon Ανάπτυξη δικτύου συνεργατών meazon» Μέτρηση της καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας και εξ αποστάσεως διαχείριση της λειτουργίας των

Διαβάστε περισσότερα

-I/O-SYSTEM 750 BMS ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

-I/O-SYSTEM 750 BMS ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ VER.DATE: 10/04/2014 -I/O-SYSTEM 750 BMS ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ η φιλοσοφία To σύστημα ελέγχου WAGO έχει σχεδιαστεί με σκοπό την ευκολία στην σχεδίαση και στην εκτέλεση ενός project

Διαβάστε περισσότερα

Χτίζοντας Το Μέλλον. Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Εξοικονόμησης Ενέργειας ΚΑΠΕ

Χτίζοντας Το Μέλλον. Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Εξοικονόμησης Ενέργειας ΚΑΠΕ Χτίζοντας Το Μέλλον Ένα Πρόγραμμα για τα Βιώσιμα κτίρια και την Πράσινη Ανάπτυξη Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας ΚΑΠΕ ΥΠΕΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εστιάστε στην δημιουργικότητα.

Εστιάστε στην δημιουργικότητα. Προϊοντικές πληροφορίες για μελετητές Εστιάστε στην δημιουργικότητα. Αξιοποιήστε τώρα τα εργαλεία υποστήριξης της Wilo. Ξεκινήστε τη μελέτη σας τώρα. www.wilo-select.com Pioneering for You Pioneering for

Διαβάστε περισσότερα

Χρηματοδότηση Έργων Εξοικονόμησης Ενέργειας. Σπύρος Βενετσιάνος, Head of Structured Finance Δημήτρης Ανδρίτσος, CEO, Eurobank Property Services

Χρηματοδότηση Έργων Εξοικονόμησης Ενέργειας. Σπύρος Βενετσιάνος, Head of Structured Finance Δημήτρης Ανδρίτσος, CEO, Eurobank Property Services Χρηματοδότηση Έργων Εξοικονόμησης Σπύρος Βενετσιάνος, Head of Structured Finance Δημήτρης Ανδρίτσος, CEO, Eurobank Property Services Ιούνιος 2018 1 Εξοικονόμηση, Προκλήσεις και Ευκαιρίες Τί είναι και γιατί

Διαβάστε περισσότερα

Ηµερίδα ASHRAE "Ενέργεια στα Κτήρια" - Θεσσαλονίκη, 9 Μαΐου 2015. Ολοκληρωµένες εφαρµογές αυτοµατισµού για την εξοικονόµηση ενέργειας σε κτήρια

Ηµερίδα ASHRAE Ενέργεια στα Κτήρια - Θεσσαλονίκη, 9 Μαΐου 2015. Ολοκληρωµένες εφαρµογές αυτοµατισµού για την εξοικονόµηση ενέργειας σε κτήρια Ηµερίδα ASHRAE "Ενέργεια στα Κτήρια" - Θεσσαλονίκη, 9 Μαΐου 2015 Ολοκληρωµένες εφαρµογές αυτοµατισµού για την εξοικονόµηση ενέργειας σε κτήρια Siemens AE 2015 All rights reserved. www.siemens.gr/buildingtechnologies

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2011» ΗΜΕΡΙΔΑ ΙΕΝΕ 22-23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011.

«ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2011» ΗΜΕΡΙΔΑ ΙΕΝΕ 22-23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011. «ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2011» ΗΜΕΡΙΔΑ ΙΕΝΕ 22-23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011. 6 η Συνεδρία Α.Π.Ε. και Ενεργειακή αποδοτικότητα ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟςΗ ΚΤΙΡΙΩΝ Μαργαρίτα

Διαβάστε περισσότερα

Είμαστεοι ιδανικότεροι συνεργάτες σας. Οπουδήποτε κι ανβρίσκεστε, είμαστε κοντά σας.

Είμαστεοι ιδανικότεροι συνεργάτες σας. Οπουδήποτε κι ανβρίσκεστε, είμαστε κοντά σας. Είμαστεοι ιδανικότεροι συνεργάτες σας. Οπουδήποτε κι ανβρίσκεστε, είμαστε κοντά σας. Σχεδιασμός Εκσυγχρονισμός «ναι ήόχι»,«τώραήαργότερα» τοειδικευμένομας προσωπικό είναι εδώ για να σας βοηθήσει να βρείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗ (ΣΕΑ)

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗ (ΣΕΑ) ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗ (ΣΕΑ) Ιατρίδης Μηνάς Προϊστάμενος Τμήματος Ανάλυσης Ενεργειακής Πολιτικής, ΚΑΠΕ ΗΜΕΡΙΔΑ: Υλοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Χρηματοδοτικά σχήματα για την υλοποίηση ανακαινίσεων ΣΜΕΚ στα δημοτικά κτήρια

Χρηματοδοτικά σχήματα για την υλοποίηση ανακαινίσεων ΣΜΕΚ στα δημοτικά κτήρια Χρηματοδοτικά σχήματα για την υλοποίηση ανακαινίσεων ΣΜΕΚ στα δημοτικά κτήρια Λύσεις CERtuS Κώστας Παύλου ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, Όμιλος Τράπεζας Πειραιώς ΑΘΗΝΑ 12/2016 Ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων Διασφάλιση υγιεινής

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (ΣΔΑΕ) Δήμου Κηφισιάς. Γιώργος Μαρκογιαννάκης Σύμβουλος Μηχανολόγος - Ενεργειακός Μηχανικός, MSc

Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (ΣΔΑΕ) Δήμου Κηφισιάς. Γιώργος Μαρκογιαννάκης Σύμβουλος Μηχανολόγος - Ενεργειακός Μηχανικός, MSc Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (ΣΔΑΕ) Δήμου Κηφισιάς Γιώργος Μαρκογιαννάκης Σύμβουλος Μηχανολόγος - Ενεργειακός Μηχανικός, MSc Κηφισιά 08/09/2017 Τι είναι το ΣΔΑΕ; Ένα Σχέδιο Δράσης το οποίο παρουσιάζει

Διαβάστε περισσότερα

How much technology can fit in a Building? The Digital Enterprise

How much technology can fit in a Building? The Digital Enterprise How much technology can fit in a Building? The Digital Enterprise MAR. 12019 The Digital Enterprise 2 The Digital Enterprise System Integration Centralized Information Energy Baseline Increase Efficiency

Διαβάστε περισσότερα

D E S I G N E R V I L L A G E ΕΝΤΕΧΝΟΣ Α.Ε. ΑΝΑΣΤΗΛΩΤΙΚΗ Α.Τ.Ε.

D E S I G N E R V I L L A G E ΕΝΤΕΧΝΟΣ Α.Ε. ΑΝΑΣΤΗΛΩΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. D E S I G N E R V I L L A G E ΕΝΤΕΧΝΟΣ Α.Ε. ΑΝΑΣΤΗΛΩΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. Θέση του έργου Ένας πρωτοποριακός οικισμός αναπτύσσεται βόρεια της Αθήνας, στους πρόποδες του όρους Πεντέλης, στο Διόνυσο. Περιγραφή του

Διαβάστε περισσότερα

Έργα Υποδομών: μπορούμε να συμβάλουμε στην επιτυχή σύζευξή τους με το «αστικό» περιβάλλον και την αειφορία;

Έργα Υποδομών: μπορούμε να συμβάλουμε στην επιτυχή σύζευξή τους με το «αστικό» περιβάλλον και την αειφορία; Διεπιστημονική προσέγγιση στα ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ :Τεχνολογία, Περιβάλλον, Πολιτισμός Έργα Υποδομών: μπορούμε να συμβάλουμε στην επιτυχή σύζευξή τους με το «αστικό» περιβάλλον και την αειφορία; Κλειώ Αξαρλή,

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα GreenBuilding

Το πρόγραμμα GreenBuilding EUROPEAN COMMISSION Το πρόγραμμα GreenBuilding Λένα Λαμπροπούλου Αρχιτέκτων Μηχ/κος MSc EDE ΚΑΠΕ Κατανάλωση και Εξοικονόμηση Ηλεκτρικής Ενέργειας στον Οικιακό και Τριτογενή Τομέα ΑΘΗΝΑ, 20 Ιουνίου 2008

Διαβάστε περισσότερα

Βασικές απαιτήσεις και προδιαγραφές προκήρυξης έργων μέσω Συμβάσεων Ενεργειακης Απόδοσης (ΣΕΑ)

Βασικές απαιτήσεις και προδιαγραφές προκήρυξης έργων μέσω Συμβάσεων Ενεργειακης Απόδοσης (ΣΕΑ) 7 Μαρτίου 2019, Αθήνα 2 nd National Roundtable on Financing Energy Efficiency in Greece Βασικές απαιτήσεις και προδιαγραφές προκήρυξης έργων μέσω Συμβάσεων Ενεργειακης Απόδοσης (ΣΕΑ) Γιακουμή Αργυρώ ΚΑΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Λύσεις εξοικονόμησης ης ενέργειας

Λύσεις εξοικονόμησης ης ενέργειας Schneider Electric Λύσεις εξοικονόμησης ης ενέργειας Εξοικονόμηση ενέργειας & κερδοφορία επιχειρήσεων Αθήνα - 10 Μαρτίου 2010 Πολυδεύκης Λουκόπουλος, Διπλ.Ηλ-Μηχ, ΜΒΑ Εμπορικός Διευθυντής - Εξοικονόμηση

Διαβάστε περισσότερα

10 Δεκεμβρίου Δεκεμβρίου 2012 Συμβόλαιο: IEE/09/741SI ιστοσελίδα: hqp://www.trainrebuild.eu

10 Δεκεμβρίου Δεκεμβρίου 2012 Συμβόλαιο: IEE/09/741SI ιστοσελίδα: hqp://www.trainrebuild.eu Εκπαίδευση για την αναδόμηση της Ευρώπης Ανακαίνιση κτιρίων, κατάρτιση και βελτίωση δεξιοτήτων, και χρηματοδότηση για την ενεργειακή απόδοση στα κτίρια. 10 Δεκεμβρίου 2010 10 Δεκεμβρίου 2012 Συμβόλαιο:

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρήσεις Ενεργειακών Υπηρεσιών (ΕΕΥ) Παροχή Ολοκληρωμένων Ενεργειακών Υπηρεσιών

Επιχειρήσεις Ενεργειακών Υπηρεσιών (ΕΕΥ) Παροχή Ολοκληρωμένων Ενεργειακών Υπηρεσιών EcoBuilding Conference, EXPO ATHENS Ανθούσα 10 Δεκεμβρίου 2010 Επιχειρήσεις Ενεργειακών Υπηρεσιών () Παροχή Ολοκληρωμένων Ενεργειακών Υπηρεσιών Μαρκογιαννάκης Γιώργος Μηχανολόγος Μηχανικός MSc. Τμήμα Ανάλυσης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α ΠΕΡΙΟΔΟΥ Διδάσκων: Ιωάννης Ψαρράς

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α ΠΕΡΙΟΔΟΥ Διδάσκων: Ιωάννης Ψαρράς ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α ΠΕΡΙΟΔΟΥ Διδάσκων: Ιωάννης Ψαρράς 1) Με την ενεργειακή διαχείριση: α) εξασφαλίζονται οι αναγκαίες συνθήκες και υπηρεσίες με μικρή υποβάθμιση της

Διαβάστε περισσότερα

Σειρά R RTAC kw. Απαράμιλλη αξία σε αερόψυκτα ψυκτικά συγκροτήματα απόδοσης κλάσης A

Σειρά R RTAC kw. Απαράμιλλη αξία σε αερόψυκτα ψυκτικά συγκροτήματα απόδοσης κλάσης A Σειρά R RTAC 500-1500 kw Απαράμιλλη αξία σε αερόψυκτα ψυκτικά συγκροτήματα απόδοσης κλάσης A Αερόψυκτα ψυκτικά συγκροτήματα προσφέρει κέρδη Επιλέξτε τη σειρά αερόψυκτων ψυκτικών συγκροτημάτων της Trane

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο LEED και το Commissioning. Εθελοντικά συστήματα βαθμονόμησης κτιρίων και ιαδικασίες Λειτουργικής Παραλαβής Συστημάτων

Εισαγωγή στο LEED και το Commissioning. Εθελοντικά συστήματα βαθμονόμησης κτιρίων και ιαδικασίες Λειτουργικής Παραλαβής Συστημάτων Εισαγωγή στο LEED και το Commissioning. Εθελοντικά συστήματα βαθμονόμησης κτιρίων και ιαδικασίες Λειτουργικής Παραλαβής Συστημάτων Παρασκευόπουλος Βασίλης Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, P.E., ASHRAE Accredited

Διαβάστε περισσότερα

Οι εγκαταστάσεις ΟΤΕ COSMOTE στην Παιανία: Ολοκληρωμένη περιβαλλοντική διαχείριση στην πράξη

Οι εγκαταστάσεις ΟΤΕ COSMOTE στην Παιανία: Ολοκληρωμένη περιβαλλοντική διαχείριση στην πράξη Οι εγκαταστάσεις ΟΤΕ COSMOTE στην Παιανία: Ολοκληρωμένη περιβαλλοντική διαχείριση στην πράξη 1 Συνεδριο :3 ο Ετήσιο Capital Link CSR Forum Εισηγητής: Kατερίνα Περίσση Προϊστ. Τμήματος Περιβαλλοντικής ιαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

Security Project Ρέλλος Ιωάννης Διευθυντής Πωλήσεων Χονδρικής

Security Project Ρέλλος Ιωάννης Διευθυντής Πωλήσεων Χονδρικής Security Project 2016 Ρέλλος Ιωάννης Διευθυντής Πωλήσεων Χονδρικής O Οικιακός Αυτοματισμός και η Ενεργειακή Διαχείριση μέσα από το Σύστημα Ασφαλείας Το Θέμα : Τι μπορεί να διαχειριστεί ο οικιακός αυτοματισμός;

Διαβάστε περισσότερα

Instabus Technology Systems. Παρουσίαση Instabus KNX

Instabus Technology Systems. Παρουσίαση Instabus KNX Instabus Technology Systems Παρουσίαση Instabus KNX Τι είναι το Instabus Το σύστημα Instabus αποτελεί τη νέα προηγμένη τεχνική ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων που συνδυάζει όλες τις ηλεκτρικές λειτουργίες

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΙΖΙΚΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. Τίνα Μπιρμπίλη Υπουργός ΠΕΚΑ

Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΙΖΙΚΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. Τίνα Μπιρμπίλη Υπουργός ΠΕΚΑ Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΙΖΙΚΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Τίνα Μπιρμπίλη Υπουργός ΠΕΚΑ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ Η μέση συνδυασμένη θερμοκρασία εδάφους ωκεανού τον Ιούλιο 2010 ήταν η

Διαβάστε περισσότερα

in Greece #1 in awning systems Open Space Technology

in Greece #1 in awning systems Open Space Technology markilux.gr markilux MX-1 Το πιο εξελιγμένο σύστημα σκίασης για οικιακή κι επαγγελματική χρήση. Η κασέτα με συνολικό βάθος 62 εκ. προστατεύει τα παράθυρα και την πρόσοψη. Εξοπλίζεται με shadeplus, φωτισμό

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΙΣΧΥΣ. Έξυπνος σχεδιασμός αρθρωτών UPS

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΙΣΧΥΣ. Έξυπνος σχεδιασμός αρθρωτών UPS ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΙΣΧΥΣ Έξυπνος σχεδιασμός αρθρωτών UPS Με την απόκτηση της εταιρείας Newave Energy, καινοτόμος εταιρεία στον τομέα της αδιάλειπτης παροχής ισχύος (UPS) με βάση της την Ελβετία, η ΑΒΒ έχει

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα αυτό: Είναι το μεγαλύτερο και πλέον φιλόδοξο πρόγραμμα επέμβασης στον κτιριακό τομέα στην Ευρώπη.

Το πρόγραμμα αυτό: Είναι το μεγαλύτερο και πλέον φιλόδοξο πρόγραμμα επέμβασης στον κτιριακό τομέα στην Ευρώπη. ΚΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Το πρόγραμμα αυτό: Είναι το μεγαλύτερο και πλέον φιλόδοξο πρόγραμμα επέμβασης στον κτιριακό τομέα στην Ευρώπη. Ξεκινάει το 2011 και ολοκληρώνεται το 2020. Σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Χτίζοντας Το Μέλλον. Ένα Πρόγραμμα για τα Βιώσιμα κτίρια και την Πράσινη Ανάπτυξη. Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Χτίζοντας Το Μέλλον. Ένα Πρόγραμμα για τα Βιώσιμα κτίρια και την Πράσινη Ανάπτυξη. Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Χτίζοντας Το Μέλλον Ένα Πρόγραμμα για τα Βιώσιμα κτίρια και την Πράσινη Ανάπτυξη Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας ΚΑΠΕ ΥΠΕΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο Ηλεκτρονικό Επιχειρείν. ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων - Πάτρα Κουτσονίκος Γιάννης

Εισαγωγή στο Ηλεκτρονικό Επιχειρείν. ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων - Πάτρα Κουτσονίκος Γιάννης Εισαγωγή στο Ηλεκτρονικό Επιχειρείν ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων - Πάτρα Κουτσονίκος Γιάννης 1 Ορισμός e-επιχειρείν Ένα σύνολο από ενδο- και δι- επιχειρηματικές στρατηγικές και προηγμένες

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Διαχείρισης Φωτισμού. Εφαρμογές, Δυνατότητες & Πλεονεκτήματα

Σύστημα Διαχείρισης Φωτισμού. Εφαρμογές, Δυνατότητες & Πλεονεκτήματα Βιομ. Υλικό & Ενεργειακά συστήματα Σύστημα Διαχείρισης Φωτισμού Εφαρμογές, Δυνατότητες & Πλεονεκτήματα Συντάκτης: Γιώργος Χριστοδούλου Ηλεκτρολόγος Mηχανικός, MSc Γιατί ασύρματο σύστημα διαχείρισης φωτισμού;

Διαβάστε περισσότερα

Προοπτικές του κτιριακού τομέα στην Ελλάδα και τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας

Προοπτικές του κτιριακού τομέα στην Ελλάδα και τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Προοπτικές του κτιριακού τομέα στην Ελλάδα και τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας Εισηγητής: Παύλος Βλάχος Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός Α.Π.Θ. Μέλος

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα διαχείρισης για εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια

Συστήματα διαχείρισης για εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια Εσπερίδα «Εξοικονόμηση Ενέργειας στα Κτίρια» Συστήματα διαχείρισης για εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια Χρήστος Κώνστας Μηχανολόγος Μηχανικός Μετρολόγος TU Ilmenau Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων Εξοικονόμηση

Διαβάστε περισσότερα

H CISCO ανακοινώνει νέα τεχνολογία για τις Εταιρείες Λιανικής

H CISCO ανακοινώνει νέα τεχνολογία για τις Εταιρείες Λιανικής Υπεύθυνη Τύπου Σιλβάνα Θεοδωροπούλου Τηλ: +30 210 6381457 e-mail: stheodor@cisco.com H CISCO ανακοινώνει νέα τεχνολογία για τις Εταιρείες Λιανικής Η Cisco βοηθάει τις εταιρείες λιανικής να επεκτείνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΣΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 4: ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΝΕΦΟΣ: Ο ΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

ΜΑΘΗΣΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 4: ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΝΕΦΟΣ: Ο ΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 4: ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΝΕΦΟΣ: Ο ΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ Ο στόχος της συγκεκριµένης µαθησιακής ενότητας είναι να παρουσιάσει στους σπουδαστές το µεθοδολογικό πλαίσιο και τα εργαλεία για την

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Κεφάλαιο 1: Εισαγωγή στη Διοίκηση Επιχειρήσεων

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Κεφάλαιο 1: Εισαγωγή στη Διοίκηση Επιχειρήσεων ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Κεφάλαιο 1: Εισαγωγή στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Ερωτήσεις Στόχοι 1 ου Μαθήµατος Ø Ποιες είναι οι προκλήσεις στον εργασιακό χώρο σήµερα; Ø Πώς είναι οι οργανισµοί στο νέο

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου. Το νέο ETS5: ένα εργαλείο για ΟΛΑ τα μέσα

Δελτίο Τύπου. Το νέο ETS5: ένα εργαλείο για ΟΛΑ τα μέσα Το παγκόσμιο ΠΡΟΤΥΠΟ για οικιακό και κτιριακό έλεγχο Δελτίο Τύπου Η KNX παρουσιάζει τη νέα έκδοση του διεθνούς επιτυχημένου εργαλείου προγραμματισμού ETS στη light+building 2014. Το νέο ETS5: ένα εργαλείο

Διαβάστε περισσότερα

Ενδεδειγμένες Ενεργειακές Παρεμβάσεις στο Κέλυφος και στις ΗΜ Εγκαταστάσεις Κατοικιών

Ενδεδειγμένες Ενεργειακές Παρεμβάσεις στο Κέλυφος και στις ΗΜ Εγκαταστάσεις Κατοικιών Ενδεδειγμένες Ενεργειακές Παρεμβάσεις στο Κέλυφος και στις ΗΜ Εγκαταστάσεις Κατοικιών Γιώργος Μαρκογιαννάκης Διπλ. Μηχανολόγος - Ενεργειακός Μηχανικός, Μ.Sc. ΚΑΠΕ Τομέας Ανάλυσης Ενεργειακής Πολιτικής

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργειακή Αναβάθμιση σε Ξενοδοχεία & Τουριστικές Μονάδες

Ενεργειακή Αναβάθμιση σε Ξενοδοχεία & Τουριστικές Μονάδες Ενεργειακή Αναβάθμιση σε Ξενοδοχεία & Τουριστικές Μονάδες Οι παρεμβάσεις για βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιριακών εγκαταστάσεων αποτελούν μία ευκαιρία για όλα τα τουριστικά καταλύματα να μειώσουν

Διαβάστε περισσότερα

Η χρηματοδότηση από τρίτους: Ένα νέο μοντέλο για την ενεργειακή αποδοτικότητα κτιρίων

Η χρηματοδότηση από τρίτους: Ένα νέο μοντέλο για την ενεργειακή αποδοτικότητα κτιρίων Προοπτικές ανάπτυξης και οφέλη των επιχειρήσεων μέσω εξοικονόμησης ενέργειας Η χρηματοδότηση από τρίτους: Ένα νέο μοντέλο για την ενεργειακή αποδοτικότητα κτιρίων Άρης Παπαδόπουλος Δ/νων Σύμβουλος ΖΕΒ

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό εργαλείο Buy Smart+

Εκπαιδευτικό εργαλείο Buy Smart+ Εκπαιδευτικό εργαλείο Buy Smart+ Πράσινες Συμβάσεις- Εισαγωγή - 1. Ποιο θα πρέπεινα είναι το πρώτο στάδιο των διαδικασιών σύναψης πράσινων συμβάσεων; - α) Καθορισμός των κριτηρίων ανάθεσης - β) Αξιολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

10 Προτάσεις για το κτίριο. Η προστασία του κλίματος και η εξοικονόμηση ενέργειας σε επίπεδο πόλης

10 Προτάσεις για το κτίριο. Η προστασία του κλίματος και η εξοικονόμηση ενέργειας σε επίπεδο πόλης 10 Προτάσεις για το κτίριο Η προστασία του κλίματος και η εξοικονόμηση ενέργειας σε επίπεδο πόλης Ευρωπαϊκή οδηγία 31/2010/EU «Από το 2019 όλα τα δημόσια κτίρια στην Ε.Ε. πρέπει να σχεδιάζονται και να

Διαβάστε περισσότερα

Οι ηλεκτρονικές αγορές αποτελούν χρήσιμο

Οι ηλεκτρονικές αγορές αποτελούν χρήσιμο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ(ELTRUN) Οι ηλεκτρονικές αγορές αποτελούν χρήσιμο ε εργαλείο διευκόλυνσης των εταιρικών συναλλαγών εξελίσσονται οι Σ ηλεκτρονικές αγορές (e-marketplaces), σύμφωνα με έρευνα

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για την Προώθηση Συμβάσεων Ενεργειακής Απόδοσης

Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για την Προώθηση Συμβάσεων Ενεργειακής Απόδοσης Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για την Προώθηση Συμβάσεων Ενεργειακής Απόδοσης Contract No.EIE/04/211/S07.38673 Ιαν. 2005 Δεκ. 2007 (36 μήνες) Πρόγραμμα που υποστηρίζεται από την Intelligent Energy-Europe Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Κτιριακός τομέας και τεχνικός κόσμος στην περίοδο οικονομικής κρίσης: Υφιστάμενη κατάσταση, ευκαιρίες και μελλοντικές προκλήσεις

Κτιριακός τομέας και τεχνικός κόσμος στην περίοδο οικονομικής κρίσης: Υφιστάμενη κατάσταση, ευκαιρίες και μελλοντικές προκλήσεις ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Κτιριακός τομέας και τεχνικός κόσμος στην περίοδο οικονομικής κρίσης: Υφιστάμενη κατάσταση, ευκαιρίες και μελλοντικές προκλήσεις Άνθιμος Αμανατίδης

Διαβάστε περισσότερα

Το έργο OPET BUILDING. Συµβάσεις Ενεργειακής Απόδοσης

Το έργο OPET BUILDING. Συµβάσεις Ενεργειακής Απόδοσης Το έργο OPET BUILDING Συµβάσεις Ενεργειακής Απόδοσης Το έργο OPET BUILDING Το Κέντρο Ανανεώσιµων Πηγών Ενέργειας στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του ως µέλος του δικτύου ΟΠΕΤ (Οργανισµός για την Προώθηση

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή, Βασικές Έννοιες, Οφέλη και Κίνδυνοι

Εισαγωγή, Βασικές Έννοιες, Οφέλη και Κίνδυνοι Εισαγωγή, Βασικές Έννοιες, Οφέλη και Κίνδυνοι Ευθύμιος Ταμπούρης tambouris@uom.gr Επιστημονική Επιχειρηματική Χρήση των Η/Υ Η επιστημονική κοινότητα ασχολείται με τη λύση πολύπλοκων μαθηματικών προβλημάτων

Διαβάστε περισσότερα

2. Αρχές Ενεργειακής Διαχείρισης

2. Αρχές Ενεργειακής Διαχείρισης Διαχείριση Ενέργειας και Περιβαλλοντική Πολιτική 2. Αρχές Ενεργειακής Διαχείρισης Καθηγητής Ιωάννης Ψαρράς Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων & Διοίκησης Γρ. 0.2.7. Ισόγειο Σχολής Ηλεκτρολόγων Τηλέφωνο: 210-7723551,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΙΦΟΡΙΑ και ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ

ΑΕΙΦΟΡΙΑ και ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΑΕΙΦΟΡΙΑ και ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ Οκτώβριος 2014 Κων/νος Πάλλης, MEng, DEA, REV Member of the Board TEGOVA Γεν. Γραμματέας ΣΕΚΕ Ο Σ.EK.E. Ο Σύλλογος Εκτιµητών Ελλάδος ιδρύθηκε από µια µικρή οµάδα εκτιµητών το 2007

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργειακή απόδοση κτιρίων και σχετικά Διατάγματα και Κανονισμοί

Ενεργειακή απόδοση κτιρίων και σχετικά Διατάγματα και Κανονισμοί Ενεργειακή απόδοση κτιρίων και σχετικά Διατάγματα και Κανονισμοί «Διαλέξεις ΟΕΒ σε θέματα Ενέργειας και Περιβάλλοντος» ΟΕΒ 22 Φεβρουαρίου 2017 Νίκος Χατζηνικολάου Οδηγία 2010/31/ΕΕ για την ενεργειακή απόδοση

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδα νερού 42N ΝΈΑ ΓΕΝΙΆ ΚΟΜΨΌΤΗΤΑ, ΥΨΗΛΉ ΑΠΌΔΟΣΗ, ΆΝΕΣΗ

Μονάδα νερού 42N ΝΈΑ ΓΕΝΙΆ ΚΟΜΨΌΤΗΤΑ, ΥΨΗΛΉ ΑΠΌΔΟΣΗ, ΆΝΕΣΗ Μονάδα νερού 42N ΝΈΑ ΓΕΝΙΆ ΚΟΜΨΌΤΗΤΑ, ΥΨΗΛΉ ΑΠΌΔΟΣΗ, ΆΝΕΣΗ ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ Το IDROFAN εναρμονίζεται άριστα με τα νέα πρότυπα για κτίρια χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Κατηγορία Επιλέξιμων Δαπανών Κτίρια, εγκαταστάσεις & περιβάλλων χώρος Μηχανήματα Εξοπλισμός παραγωγής Λοιπός Εξοπλισμός Περιγραφή επιλέξιμων Δαπανών

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόβλημα: Βέλτιστη κατασκευή κτιρίου

Το πρόβλημα: Βέλτιστη κατασκευή κτιρίου Δρ. Βασίλειος Μαχαιράς Πολιτικός Μηχανικός Ph.D. Α.Π.Θ. Το πρόβλημα: Βέλτιστη κατασκευή κτιρίου Τι θεωρείται ως βέλτιστο? Πώς υπολογίζεται η απόδοση? Πώς εξάγεται η βέλτιστη λύση? cost minimization maximum

Διαβάστε περισσότερα

κτίρια Πράσινα κτίρια»

κτίρια Πράσινα κτίρια» Εργαστήριο Μετάδοσης Θερμότητας και Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Ημερίδα «Έξυπνο Σπίτι & Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών» Θεσσαλονίκη,

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα GreenBuilding

Το πρόγραμμα GreenBuilding EUROPEAN COMMISSION Το πρόγραμμα GreenBuilding Λένα Λαμπροπούλου Αρχιτέκτων Μηχ/κος MSc ΚΑΠΕ - Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ΑΘΗΝΑ, 31 Μαίου 2006 Στόχοι της Πολιτικής της Ε Ε για τη Ενέργεια και το

Διαβάστε περισσότερα

Η επίδραση των αυτοματισμών και των. αποδοτικότητα των κτιρίων (ΕΝ15232) Κοτταράς Γιώργος Διευθυντής Τμήματος CPS

Η επίδραση των αυτοματισμών και των. αποδοτικότητα των κτιρίων (ΕΝ15232) Κοτταράς Γιώργος Διευθυντής Τμήματος CPS Η επίδραση των αυτοματισμών και των λειτουργιών Η επίδραση ελέγχου των αυτοματισμών στην ενεργειακή και των αποδοτικότητα λειτουργιών ελέγχου των κτιρίων στην (ΕΝ15232) ενεργειακή αποδοτικότητα των κτιρίων

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένη Διαδικασία Ενεργειακής Ανακαίνισης της Κοινωνικής Κατοικίας

Ολοκληρωμένη Διαδικασία Ενεργειακής Ανακαίνισης της Κοινωνικής Κατοικίας Εύη Τζανακάκη Τμήμα Κτιρίων Διεύθυνση Ενεργειακής Αποδοτικότητας Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Ολοκληρωμένη Διαδικασία Ενεργειακής Ανακαίνισης της Κοινωνικής Κατοικίας New Integrated Renovation Strategy

Διαβάστε περισσότερα

ενεργειακό περιβάλλον

ενεργειακό περιβάλλον Προστατεύει το ενεργειακό περιβάλλον Αλλάζει τη ζωή μας www.epperaa.gr www.ypeka.gr Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2007-2013 Το ΕΠΠΕΡΑΑ δημιουργεί ένα βιώσιμο Ενεργειακό Περιβάλλον βελτιώνει την

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκός Κώδικας Δεοντολογίας για τις Συμβάσεις Ενεργειακής Απόδοσης. 2 η Εκδοση

Ευρωπαϊκός Κώδικας Δεοντολογίας για τις Συμβάσεις Ενεργειακής Απόδοσης. 2 η Εκδοση τις Συμβάσεις Ενεργειακής Απόδοσης 2 η Εκδοση 1 Εισαγωγή Ο Ευρωπαϊκός Κώδικας Δεοντολογίας για (ΣΕΑ) καθορίζει τις βασικές αξίες και αρχές που θεωρούνται θεμελιώδεις για την επιτυχή προετοιμασία και την

Διαβάστε περισσότερα

Τα logistics και οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρουν

Τα logistics και οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρουν Πανεπιστήμιο Πειραιά Τα logistics και οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρουν Κουκουράκης Δημήτρης MSc Logistics ΕΜΠ-Πανεπιστήμιο Πειραιά Μάϊος 2012 Logistics (business) Είναι το τμήμα της επιχείρησης

Διαβάστε περισσότερα