1-1 ΣΧΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "1-1 ΣΧΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ"

Transcript

1 1-1 ΣΧΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

2 ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ Ι ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΤΙΡΙΩΝ (Π.. 71/88) ΑΘΗΝΑ 1999

3 τυχόν βλάβη τροφοδότησης οπότε επαρκεί διάρκεια εξασφάλισης της λειτουργίας του συστήµατος επί 4 ώρες Αυτόµατα συστήµατα πυρόσβεσης. Αυτόµατα συστήµατα πυρόσβεσης ολικής ή τοπικής εφαρµογής επιβάλλεται να εγκαθίστανται στους ακόλουθους χώρους: - κεντρικές αποθήκες. - συγκρότηµα λεβητοστασίου. - κεντρικό µαγειρείο. - χώρους εφαρµογής χρωµάτων. - χώρους κεντρικής συγκέντρωσης απορριµµάτων. - αποτεφρωτήρια. - συγκρότηµα πλυντηρίων - κεντρικής λινοθήκης. - χώρους µηχανολογικών εγκαταστάσεων υψηλού βαθµού κινδύνου. - χώρους ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων υψηλού βαθµού κινδύνου. - χώρους φύλαξης - αποθήκευσης ιατρικών αερίων. - χώρους φύλαξης - αποθήκευσης ευφλέκτων υγρών. Η κατασκευή και γενικά ότι αφορά τα αυτόµατα συστήµατα πυρόσβεσης θα είναι σύµφωνα µε τις εκάστοτε ισχύουσες σχετικές διατάξεις. Ειδικά σε κτίρια ατόµων µε ειδικές ανάγκες ή χρονίως πασχόντων, οίκων ευγηρίας, βρεφοκοµείων, βρεφικών και παιδικών σταθµών, οικοτροφείων για παιδιά µικρότερα των 6 ετών πρέπει να εγκαθίσταται αυτόµατο σύστηµα πυρόσβεσης σε όλη την έκταση του κτιρίου Μόνιµο πυροσβεστικό σύστηµα µε λήψεις (µόνιµο υδροδοτικό πυροσβεστικό δίκτυο). Πρέπει να εγκαθίσταται σε κτίρια της κατηγορίας του παρόντος άρθρου µε περισσότερα από 100 κρεββάτια και σε κτίρια των οποίων η στάθµη του δαπέδου του υψηλοτέρου ορόφου τους βρίσκεται σε ύψος µεγαλύτερο από 12 µέτρα από τη στάθµη του δαπέδου του ορόφου εκκένωσης εφόσον δεν καλύπτονται στο σύνολό τους από αυτόµατο σύστηµα πυρόσβεσης. Στα υπόλοιπα κτίρια αρκεί να προβλέπονται εκτός των κτιρίων, στόµια υδροληψίας για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Φορητοί πυροσβεστήρες. Σε κάθε κτίριο θα πρέπει να τοποθετούνται δύο τουλάχιστον φορητοί πυροσβεστήρες ανά όροφο. Πάντως το συνολικό πλήθος φορητών πυροσβεστήρων ανά όροφο θα καθορίζεται µε κριτήριο κανένα σηµείο του ορόφου να µην απέχει περισσότερο από 15 µ. από τον πλησιέστερο πυροσβεστήρα. Το περιεχόµενο των πυροσβεστήρων θα είναι γενικά ξερή σκόνη σε ποσότητα 6 χιλιόγραµµα (Kg). Όπου απαιτείται θα χρησιµοποιούνται πυροσβεστήρες µε άλλο περιεχόµενο Η ενεργητική πυροπροστασία σε χώρους συνάθροισης κοινού θα είναι σύµφωνος µε τα οριζόµενα στο άρθρο 10 του παρόντος Κανονισµού.

4 2. ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΒΕΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΕΒΗΤΟΣΤΑΣΙΟ ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΙΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ

5 2-1 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΕ ΞΗΡΑ ΣΚΟΝΗ ΛΕΒΗΤΟΣΤΑΣΙΟ

6 1. ΓΕΝΙΚΑ : Το Σύστηµα Τοπικής Εφαρµογής, παρέχει την δυνατότητα α) αυτόµατης ενεργοποίησης µέσω του Πίνακα Πυρανίχνευσης και β) χειροκίνητης ενεργοποίησης µέσω του αντίστοιχου κοµβίου ( κίτρινο ). 2. ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ : Το Σύστηµα Τοπικής Εφαρµογής περιλαµβάνει τα κάτωθι: Το Κατασβεστικό Υλικό Το κατασβεστικό υλικό είναι η ξηρά σκόνη. ( είναι εγκεκριµένο και αποδεκτό από το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώµατος. (Αρ.Πρ.56404Φ.701.6, ). Το οχείο Αποθήκευσης του Κατασβεστικού Υλικού Το δοχείο αποθήκευσης κατασβεστικού υλικού είναι κατασκευασµένο σύµφωνα µε τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα ΕΝ και την οδηγία 97/23/ΕΚ. Θα χρησιµοποιηθεί δοχείο 25 λίτρων µε πλαστική εσωτερική επικάλυψη, µαζί µε την αντίστοιχη βάση του. Το δοχείο φέρει ειδικό µανόµετρο µε ειδική οπή δόκιµης καλής λειτουργίας. Τέλος, η ύπαρξη ειδικού ασφαλιστικού ελάσµατος στο χερούλι της βάνας και οπή προσφέρει επιπρόσθετη ασφάλιση της βάνας από επέµβαση µή εξουσιοδοτηµένου ατόµου. Το ίκτυο Σωληνώσεων Το δίκτυο σωληνώσεων, το οποίο αποτελείται από χαλκοσωλήνες κατασκευασµένους κατά ISO, οδηγεί το υλικό από το δοχείο αποθήκευσης προς τα ειδικού τύπου ακροφύσια χοανίδια, σε περίπτωση είτε χειροκίνητης ενεργοποίησης είτε αυτόµατης ενεργοποίησης του συστήµατος. Τα Ακροφύσια Τα ακροφύσια χοανίδια εκτόξευσης της ξηράς σκόνης είναι ορειχάλκινα. Εχουν διατοµή 1/2" και φέρουν εξωτερικό σπείρωµα ( αρσενικό ) για την σύνδεσή τους µε το δίκτυο σωληνώσεων. Στο κάτω µέρος φέρουν περιµετρικά οπές απ όπου διοχετεύεται το κατασβεστικό υλικό και στις δύο περιπτώσεις ενεργοποίησης ( αυτόµατης ή χειροκίνητης ). 3. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ : 3.1 Αυτόµατη Ενεργοποίηση Στην περίπτωση της αυτόµατης ενεργοποίησης του συστήµατος, ο Πίνακας Πυρανίχνευσης δίνει ηλεκτρική εντολή στον πυροκροτητή ο οποίος συνδέεται µε την βάνα ενεργοποίησης της φιάλης. Η βάνα ανοίγει και το κατασβεστικό υλικό διοχετεύεται µέσω του δικτύου σωληνώσεων και των ακροφυσίων χοανιδίων, προς το χώρο όπου πρέπει να γίνει η κατάσβεση. 3.2 Χειροκίνητη Ενεργοποίηση Στην περίπτωση χειροκίνητης ενεργοποίησης του συστήµατος, το άτοµο που θα αντιληφθεί την ύπαρξη φλόγας ή καπνού, πρέπει να σπάσει το τζαµάκι του ειδικού κοµβίου ενεργοποίησης ( κίτρινο ), το οποίο θα δώσει την ηλεκτρική εντολή στον πυροκροτητή της φιάλης. Κατόπιν ακολουθεί η διαδικασία κατάσβεσης που αναφέρθηκε προηγουµένως.

7 4. Υ ΡΑΥΛΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ : Η εγκατάσταση συστήµατος τοπικής εφαρµογής πραγµατοποιείται µε σωληνώσεις χαλκού διατοµής Φ15 ή Φ18, αναλόγως του αριθµού των ακροφυσίων χοανιδίων εκτόξευσης που τροφοδοτούνται. Η φιάλη τοποθετείται µε την βάση στερέωσης της στην σωστή θέση βάσει µηχανολογικού σχεδίου. Για την ένωση του δικτυού σωληνώσεων µε την φιάλη, είναι απαραίτητος ένας εύκαµπτος σωλήνας ΙΝΟΧ 1/2". Παραθέτονται ενδεικτικές φωτογραφίες : 5. ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Υ ΡΑΥΛΙΚΗ ΟΚΙΜΗ : 5.1 Γενικά Πίεση Λειτουργίας Συστήµατος: Να ελέγχεται ανά τακτά χρονικά διαστήµατα (τουλάχιστον µια (1) φορά την εβδοµάδα) η πίεση της φιάλης αποθήκευσης του κατασβεστικού υλικού ούτως ώστε να διασφαλίζεται η σωστή λειτουργία του συστήµατος σε περίπτωση πυρκαγιάς. 5.2 Επιθεώρηση Συστήµατος Τουλάχιστον µια (1) φορά ανά µήνα θα πρέπει να εκτελείται επιθεώρηση του συστήµατος ( οπτικός έλεγχος ) και να αναγράφονται στο έντυπο επιθεωρήσεως τα πλήρη στοιχεία του ατόµου (ονοµατεπώνυµο-ειδικότητα) το οποίο επιθεωρεί το σύστηµα καθώς και η ηµεροµηνία επιθεωρήσεως.τα έντυπα επιθεωρήσεως πρέπει να διατηρούνται στην κατοχή του ιδιοκτήτη του συστήµατος και σε καµία περίπτωση δεν πρέπει να καταστρέφονται. 5.3 Συντήρηση Συστήµατος Η συντήρηση του συστήµατος τοπικής εφαρµογής περιλαµβάνει τα ακόλουθα : Να γίνει έλεγχος-συντήρηση στα ακόλουθα µέρη του συστήµατος: Στο δοχείο αποθήκευσης υλικού. Στο µανόµετρο του δοχείου ώστε να διασφαλιστεί η σωστή πίεση λειτουργίας. Στον εύκαµπτο σωλήνα ΙΝΟΧ σύνδεσης του δοχείου µε το δίκτυο σωληνώσεων, για τυχόν φθορές. Στο δίκτυο σωληνώσεων του συστήµατος. Στα ακροφύσια απελευθέρωσης του κατασβεστικού υλικού. Ο ιδιόκτητης του συστήµατος πρέπει να φυλάσσει αρχείο µε όλα τα έγγραφα συντηρήσεως του συστήµατος. Στο σύστηµα τοπικής εφαρµογής πρέπει µετά την συντήρηση να τοποθετείται ταµπελάκι ή αυτοκόλλητο σε εµφανή θέση το οποίο θα αναγράφει την ηµεροµηνία συντηρήσεως του συστήµατος καθώς και τα στοιχεία του τεχνικού συντηρήσεως. 5.4 Υδραυλική οκιµή Συστήµατος Η υδραυλική δόκιµη του δοχείου αποθήκευσης του κατασβεστικού υλικού πρέπει να πραγµατοποιείται µία (1) φορά ανά δέκα (10) έτη. Το κατασβεστικό υλικό που εµπεριέχεται στο δοχείο πρέπει να αντικαθίστανται µετά το τέλος της δοκιµής και να επαναπληρώνεται το δοχείο µε νέο κατασβεστικό υλικό ( αναγόµωση ).

8 6. ΣΧΕ ΙΑΓΡΑΜΜΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ : Θεώρηση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισα, Σεπτέµβριος 2013 Ο Συντάξας Μηχανικός

9 2-2 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ WET CHEMICAL ΜΑΓΕΙΡΕΙΟ

10 Συνηµµένη στην µελέτη Πυροπροστασίας,.. Αφορά την επιχείρηση : ΟΒΕΛΙΣΤΗΡΙΟ - ΨΗΣΤΑΡΙΑ,, Λάρισα Συντάχθηκε από τον : Χρήστο Τρ. Αντωνίου, Μηχανολόγο Μηχανικό ΕΜΠ, αρ.μητρ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΥΠΟΥ ΙΠΛΗΣ ΒΑΝΑΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ : Το Σύστηµα Τοπικής Εφαρµογής Τύπου ιπλής Βάνας, παρέχει την δυνατότητα α) αυτόµατης ενεργοποίησης µέσω ειδικών θερµοευαίσθητων sprinkler (αυτοµάτων εκτοξευτήρων κατασβεστικού υλικού) και β) χειροκίνητης ενεργοποίησης µέσω ειδικού τύπου ακροφυσίων εκτόξευσης του κατασβεστικού υλικού. Για την υλοποίηση του συστήµατος απαιτείται δίκτυο σωληνώσεων χαλκού δυο (2) κλάδων ο ένας εκ των οποίων θα χρησιµοποιηθεί για την αυτόµατη ενεργοποίηση ενώ ο δεύτερος για την χειροκίνητη ενεργοποίηση του συστήµατος. Αξίζει να σηµειωθεί ότι : Σε κουζίνες επαγγελµατικής ή οικιακής χρήσης όπου ο εξοπλισµός λειτουργεί µε χρήση ηλεκτρικού ρεύµατος και υγραερίου-προπανίου και χρησιµοποιούνται µεγάλες ποσότητες εύφλεκτων συστατικών τα οποία είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνα για ανάφλεξη, έχει απαγορευτεί η χρήση ξηράς σκόνης ή διοξειδίου του άνθρακα ως κατασβεστικό µέσο. ( ιαταγή Π.Σ Φ / ). 2. ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ : Για την σύνταξη της παρούσας τεχνικής περιγραφής, ελήφθησαν υπόψιν : α) ιαταγή Α.Π.Σ Φ / , β) ΕΛΟΤ ΕΝ 3.07+Α1 / , παράρτηµα Ι, γ) Κ.Υ.Α. 618 / 43 / 2005 ( ΦΕΚ Β 52 ) δ) Κ.Υ.Α / 671 / 2005 ( ΦΕΚ Β 1218 ) ε) ιαταγή Α.Π.Σ Φ / , Παράρτηµα Α : Πίνακας αποδεκτών υλικών κατάσβεσης πυρκαγιών κατηγορίας F, Παράρτηµα Β : Ενηµερωτικά στοιχεία ιεθνούς Προτύπου NFPA 17A 3. ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ : Το Σύστηµα Τοπικής Εφαρµογής περιλαµβάνει τα κάτωθι: Το Κατασβεστικό Υλικό Το κατασβεστικό υλικό F-CLASS SOLUTION / WET CHEMICAL είναι εγκεκριµένο και αποδεκτό από το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώµατος (Αρ.Πρ.56404Φ.701.6, ). Το συγκεκριµένο κατασβεστικό υλικό είναι διάλυµα Άλατος-Καλίου (φωσφορικό ή οξικό). Κατά την επαφή µε µαγειρικά λίπη, το διάλυµα Άλατος-Καλίου δηµιουργεί ένα σαπωνοποιηµένο στρώµα το οποίο παρεµποδίζει το οξυγόνο να έλθει σε επαφή µε την φωτιά, ψύχει την περιοχή και εκµηδενίζει τις πιθανότητες ανάφλεξης. Το χαµηλό επίπεδο οξύτητας (ph:9) αποτρέπει την καταστροφή επιφανειών κατασκευασµένων από ανοξείδωτο ατσάλι. Το συγκεκριµένο κατασβεστικό υλικό, εκτός από κατηγορίες πυρκαγιών τύπου F, είναι αποδεκτό και για κατηγορίες πυρκαγιών τύπου Α.

11 Το οχείο Αποθήκευσης του Κατασβεστικού Υλικού Τα δοχεία αποθήκευσης υλικού τύπου F-CLASS SOLUTION/WET CHEMICAL είναι κατασκευασµένα σύµφωνα µε τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα ΕΝ και την οδηγία 97/23/ΕΚ. Θα χρησιµοποιηθεί δοχείο 9 λίτρων µε πλαστική εσωτερική επικάλυψη, µαζί µε την αντίστοιχη βάση του. Το δοχείο φέρει ειδικό µανόµετρο µε ειδική οπή δόκιµης καλής λειτουργίας. Έχει σχεδιασθεί ώστε να λειτουργεί µε µηχανικό ( υδραυλικό ) τρόπο, µη εξαρτώµενο από ηλεκτρική τάση. Το δοχείο αποθήκευσης του κατασβεστικού υλικού συνδέεται µε το δίκτυο σωληνώσεων του συστήµατος µε τον νέο χυτό ορειχάλκινο µαστό (αρίστης ποιότητας) ο οποίος δεν περιέχει κολλήσεις. Στο σηµείο αυτό αξίζει να σηµειωθεί ότι το αυλάκι στο σπείρωµα του χυτού ορειχάλκινου µαστού επιτρέπει την γρηγορότερη και ασφαλέστερη αποκοχλίωση από το δοχείο του πυροσβεστήρα χωρίς την άσκοπη εκτόξευση του κατασβεστικού υλικού κατά την διαδικασία συντήρησης επανελέγχου, επιτρέποντας την ταχύτερη διαφυγή του προωθητικού αερίου (άζωτο) Επιπλέον, η χρήση χυτής ορειχάλκινης κατασκευής (χωρίς κολλήσεις) εξυπηρετεί στην µείωση στο ελάχιστο των απωλειών και στην βελτιστοποίηση του τρόπου λειτουργίας του συστήµατος τοπικής εφαρµογής. Τέλος, η πίεση του δοχείου είναι 15Bar και η θερµοκρασία λειτουργίας είναι από - 20 C έως +60 C. Το προωθητικό αέριο που χρησιµοποιείται είναι το αέριο Άζωτο (Ν 2 ). Το ίκτυο Σωληνώσεων Το δίκτυο σωληνώσεων, το οποίο αποτελείται από χαλκοσωλήνες κατασκευασµένους κατά ISO, οδηγεί το υλικό από το δοχείο αποθήκευσης προς (α) τα ειδικού τύπου ακροφύσια σε περίπτωση χειροκίνητης ενεργοποίησης και (β) τα sprinkler ειδικού τύπου (αυτόµατοι εκτοξευτήρες) σε περίπτωση αυτόµατης ενεργοποίησης του συστήµατος. Στην περίπτωση της αυτόµατης ενεργοποίησης του συστήµατος (ανοιχτή βάνα) ο ένας κλάδος τροφοδοτεί τα sprinkler ενώ σε περίπτωση χειροκίνητης ενεργοποίησης ο δεύτερος κλάδος (κλειστή βάνα) τροφοδοτεί τα ακροφύσια ειδικού τύπου εκτόξευσης του κατασβεστικού υλικού. Στο σηµείο αυτό αξίζει να σηµειωθεί ότι για την κατασκευή της βάνας έχει χρησιµοποιηθεί χυτό ανοξείδωτο (ΙΝΟΧ) µέταλλο ανώτερης ποιότητας S.S-316. Έτσι, γίνεται πιο αξιόπιστη και γρήγορη η διαδικασία συντήρησης επανελέγχου λόγω έλλειψης κολλήσεων. Η ύπαρξη ειδικής αλενόβιδας εξυπηρετεί στην ταχύτατη και ασφαλή αποµάκρυνση υπολειµµάτων κατασβεστικού υλικού από την βάνα χωρίς απαίτηση για αποκόλληση της από τον µαστό. Τέλος, η ύπαρξη ειδικού ασφαλιστικού ελάσµατος στο χερούλι της βάνας και οπή προσφέρει επιπρόσθετη ασφάλιση της βάνας από επέµβαση µή εξουσιοδοτηµένου ατόµου.

12 4. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ : 4.1 Αυτόµατη Ενεργοποίηση Στην περίπτωση της αυτόµατης ενεργοποίησης του συστήµατος (sprinkler) στην αρχή του κλάδου της σωλήνωσης θα πρέπει να τοποθετηθεί βάνα η οποία χρησιµοποιείται για την αποµόνωση, τον έλεγχο και την προσθήκη αερίου Αζώτου (N 2 ) πριν την τοποθέτηση του δοχείου. Αµέσως µετά την βάνα αυτή τοποθετείται δεύτερη βάνα ίδιου τύπου η οποία πρέπει να µένει πάντα ανοιχτή και πρέπει να κλείνει µόνο σε περίπτωση επανελέγχου του πυροσβεστήρα ούτως να µην χαθεί η πίεση του κλάδου της αυτόµατης ενεργοποίησης. Το δίκτυο πρέπει να πρεσαριστεί µε Άζωτο πίεσης 18Bar. Ταυτόχρονα, πρέπει να διασφαλιστεί µή ύπαρξης διαρροής για να παραµείνει η γραµµή µόνιµα υπό πίεση ούτως ώστε η πίεση στο δίκτυο να είναι µεγαλύτερη από την πίεση του δοχείου αποθήκευσης του κατασβεστικού υλικού. Για την πλήρωση του δικτύου µε Άζωτο (N 2 ) πρέπει να τοποθετηθεί στο τέλος του κλάδου της αυτόµατης ενεργοποίησης βάνα, ενώ πριν την βάνα πρέπει να προσαρµοστεί µανόµετρο ούτως ώστε να µπορεί να ελεγχτεί η πίεση (εν ώρα πληρώσεως αλλά και εν ώρα ηρεµίας). Μετά την τοποθέτηση του δοχείου και αφότου πραγµατοποιηθεί το πρεσάρισµα του κλάδου της αυτόµατης ενεργοποίησης (sprinkler) µε Άζωτο (N 2 ) πρέπει να ανοιχτεί και οι δυο (2) βάνες του συγκεκριµένου κλάδου (µόνο η βάνα πληρώσεως του Αζώτου (N 2 ) µένει κλειστή) για να µπορεί το υλικό, σε περίπτωση ενεργοποίησης λόγω πυρκαγιάς, να οδηγηθεί στα sprinkler. Στο σηµείο αυτό πρέπει να τονισθεί ότι µετά την πλήρωση του δικτύου µε Άζωτο (N 2 ) το σύστηµα πρέπει να παραµείνει ανενεργό για τρεις (3) µέρες ούτως ώστε να ελεγχτείδιασφαλιστεί ότι δεν υπάρχουν τυχόν απώλειες πίεσης. ΠΡΟΣΟΧΗ: Για την διακοπή του Ηλεκτρικού Ρεύµατος απαιτείται η εγκατάσταση πιεσοστάτη 30Bar (ή αλλιώς πρεσοστάτη) στο κλάδο του δικτύου της αυτόµατης ενεργοποίησης µετά την δεύτερη βάνα, ο οποίος θα δίνει εντολή στον Ηλεκτρολογικό Πίνακα του εκάστοτε µαγειρείου για την απαιτουµένη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύµατος και του υγραερίου-προπανίου σε συνδυασµό µε την ηλεκτροβάνα της εγκατάστασης. Κάθε πυροσβεστικό σύστηµα, διαθέτει τυποποιηµένο µηχανισµό για την διακοπή της παροχής του καυσίµου, ο οποίος λειτουργεί ταυτόχρονα µε την εκτόνωση του κατασβεστικού υλικού. Όπως προαναφέρθηκε για την διακοπή της παροχής καυσίµου / ηλεκτρικής παροχής των συσκευών και του εξαερισµού, στο υδραυλικό δίκτυο ( κλάδος αυτόµατης ενεργοποίησης ), συνδέεται κατάλληλος πρεσσοστατικός διακόπτης, που διαθέτει µεταγωγική ψυχρή ηλεκτρική επαφή για την µεταφορά του ηλεκτρικού σήµατος στο πίνακα της επιχείρησης. 4.2 Χειροκίνητη Ενεργοποίηση Στην περίπτωση χειροκίνητης ενεργοποίησης του συστήµατος το δίκτυο δεν πρεσάρεται ενώ η βάνα που χρησιµοποιείται στον κλάδο αυτό παραµένει πάντα κλειστή και µονο σε περίπτωση πυρκαγιάς πρέπει να ανοιχτεί εντελώς ούτως ώστε το κατασβεστικό υλικό να οδηγηθεί στα ειδικού τύπου ακροφύσια εκτόξευσης υλικού. Μετά από κάθε ενεργοποίηση του συστήµατος το δίκτυο σωληνώσεων πρέπει να καθαρίζεται µε νερό για την αποφυγή δηµιουργίας κρούστας από υπολείµµατα του κατασβεστικού υλικού στο εσωτερικό των σωληνώσεων. ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Και στις δυο περιπτώσεις αυτόµατης ή/και χειροκίνητης ενεργοποίησης, το σύστηµα προγραµµατίζεται ώστε να διακόπτει την παροχή ηλεκτρικού ρεύµατος και υγραερίου-προπανίου σε επιλεγµένες συσκευές για µέγιστη προστασία έναντι επανανάφλεξης. Μετά την αυτόµατη ή χειροκίνητη ενεργοποίηση του συστήµατος ακολουθείται η παρακάτω διαδικασία: 1. Το κατασβεστικό υλικό F-CLASS SOLUTION/WET CHEMICAL απελευθερώνεται. 2. ιακόπτεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύµατος σε επιλεγµένες ηλεκτρικές συσκευές. 3. Απενεργοποιούνται οι ηλεκτροβαλβίδες παροχής προπανίου. 4.3 Τα sprinkler Τα sprinkler (ή αυτόµατοι εκτοξευτήρες) µέσω της ειδικής θερµοευαίσθητης αµπούλας ενεργοποιούν τον κλάδο της αυτόµατης ενεργοποίησης σε περίπτωση πυρκαγιάς εκτοξεύουν

13 το κατασβεστικό υλικό στις προστατευόµενες εστίες-συσκευές-επιφάνειες. Στο σηµείο αυτό πρέπει να τονισθεί ότι σε δίκτυο σωληνώσεων το όποιο δεν είναι µεγαλύτερο από έξι (6) µέτρα µπορούν να χρησιµοποιηθούν έως και επτά (7) sprinkler. Για την περίπτωσή µας ισχύει : Με χρήση δοχείου 9ltr προτείνεται να υπάρχουν έως πέντε (5) sprinkler. Τα sprinkler (ή αυτόµατοι εκτοξευτήρες) έχουν θερµοευαίσθητη αµπούλα θερµοκρασίας 93 C, 141 C, 182 C ή 260 C. Τα sprinkler τοποθετούνται µέσα στους απαγωγούς των καυσαερίων σε βάθος τουλάχιστον 20cm. Αναλυτικότερα, τοποθετούνται στον κενό χώρο ο οποίος βρίσκεται ανάµεσα στα φίλτρα και τους καπναγωγούς. Επίσης, τοποθετούνται κάτω από την επιφάνεια των φίλτρων µε κατεύθυνση εκτόξευσης κάθετη προς τις προστατευόµενες εστίες-συσκευές-επιφάνειες. 4.4 Τα Ακροφύσια Τα ακροφύσια αυτά είναι ειδικού τύπου και διαθέτουν συντελεστές ροής αναλόγως της χρήσης τους. Ο αριθµός καθώς και ο τύπος των ακροφυσίων σε ένα σύστηµα τοπικής εφαρµογής καθορίζεται (1) από το τύπο, (2) από το µέγεθος και (3) από τα χαρακτηριστικά των προστατευόµενων συσκευών-εστιών-επιφανειών. Όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα, κάθε ακροφύσιο καλύπτει αυστηρά καθορισµένες διαστάσεις συγκεκριµένων συσκευών-εστιών και έχει καθορισµένες µονάδες ροής. Σηµείο Προστασίας Μέγιστες ιαστάσεις Κωδικός Μονάδες Ροής Ακροφυσίου Αεραγωγός 30 cm ιάµετρος ,0 Γύρος ( 78 x 73 ) cm ,5 Φριτέζα ( 48 x 64 ) cm ,0 Ψησταριά - Κάρβουνα ( 61 x 72 ) cm ,5 Περισσότερα στοιχεία για τα ακροφύσια αναφέρονται στην επόµενη παράγραφο της Υδραυλικής εγκατάστασης του συστήµατος. 5. Υ ΡΑΥΛΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ : 5.1. Η εγκατάσταση συστήµατος τοπικής εφαρµογής τύπου F-CLASS SOLUTION/WET CHEMICAL πραγµατοποιείται µε σωληνώσεις χαλκού διατοµής Φ15 ή Φ18, αναλόγως των µονάδων ροής του συστήµατος, τοποθετώντας την φιάλη µε την βάση της στην σωστή θέση βάσει µηχανολογικού σχεδίου. Για την ένωση του δικτυού σωληνώσεων µε την φιάλη, είναι απαραίτητος ένας εύκαµπτος σωλήνας ΙΝΟΧ 1/2". Το δίκτυο σωληνώσεων δεν πρέπει να ξεπερνάει σε συνολικό µήκος τα εννέα µέτρα Τα ακροφύσια εκτόξευσης υλικού τοποθετούνται στην κατάλληλη θέση (βάσει µηχανολογικού σχεδίου ) σε ύψος 1-1,2 µέτρα πάνω από τις εστίες, η προβολή των οποίων πρέπει να συµπίπτει µε το κέντρο των εστιών όπως το παρακάτω σκαρίφηµα.

14 Είναι απαραίτητη δε η τοποθέτηση ενός τουλάχιστον ακροφυσίου (βάσει υπολογισµών) σε κάθε αεραγωγό σε βάθος έως 20cm µε φορά απορροής προς τα επάνω καθώς και µέσα στον αποροφητήρα ανά τρία (3) µέτρα ένα ακροφύσιο, µε φορά παράλληλη των σωληνώσεων. Η προσαρµογή συστολικών µαστών µεγέθους 1/2"x3/8" στο δίκτυο σωληνώσεων είναι απαραίτητη για να βιδωθούν στο σπείρωµα τους τα ακροφύσια εκτόξευσης υλικού. Το πλαστικό προστατευτικό κάλυµµα του ακροφυσίου δεν πρέπει να αφαιρείται ποτέ προκειµένου να παρεµποδίζεται η είσοδος υγρασίας, ατµών, λίπους και άλλων λοιπών ξένων σωµατιδίων στην οπή από την οποία απελευθερώνεται το υλικό. 6. ΤΕΥΧΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ : Στην περίπτωση της πιο πάνω αναφερόµενης επιχείρησης, έχουµε : ΒΗΜΑ 1 Ο : Συντάσσεται ο Πίνακας Εφαρµογής Ακροφυσίων, που αναγράφεται στην παράγραφο 4.4, της παρούσας µελέτης. ΒΗΜΑ 2 Ο : Εν συνεχεία υπολογίζονται οι συνολικές µονάδες ροής που απαιτούνται για την συγκεκριµένη κουζίνα αθροίζοντας τις µονάδες ροής των παραπάνω ακροφυσίων. Έτσι έχουµε: Σύνολο Μον. Ροής: 1,0 + 2,5 + 2,0 + 1,5 = 7,0 ΒΗΜΑ 3 Ο : ιαιρούµε το Σύνολο Μονάδων Ροής µε τον σταθερό συντελεστή 0,8 ούτως ώστε να βρείτε τα λίτρα του κατασβεστικού υλικού F-CLASS SOLUTION/WET CHEMICAL που απαιτούνται για το σύστηµα. Έτσι έχουµε: Απαιτούµενα Λίτρα F-CLASS SOLUTION/WET CHEMICAL: 7,0 / 0.8 = 8,75 ltr ΒΗΜΑ 4 Ο : Επιλέγουµε την φιάλη αποθήκευσης κατασβεστικού υλικού τύπου Wet Chemical βάσει των λίτρων που απαιτούνται για το συγκεκριµένο σύστηµα. Στην συγκεκριµένη κουζίνα στην οποία απαιτούνται 8,75 ltr πρέπει να επιλέξουµε το δοχείο των 9 λίτρων. ΠΡΟΣΟΧΗ: Για δίκτυο το οποίο έχει µέχρι 11 µονάδες ροής χρησιµοποιείται χαλκοσωλήνα διατοµής Φ15, ενώ από 11 µονάδες ροής και άνω Φ18.

15 7. ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Υ ΡΑΥΛΙΚΗ ΟΚΙΜΗ : 7.1 Γενικά Πίεση Λειτουργίας Συστήµατος: Να ελέγχεται ανά τακτά χρονικά διαστήµατα (τουλάχιστον µια (1) φορά την εβδοµάδα) η πίεση της φιάλης αποθήκευσης του κατασβεστικού υλικού F-CLASS SOLUTION/WET CHEMICAL ούτως ώστε να διασφαλίζεται η σωστή λειτουργία του συστήµατος σε περίπτωση πυρκαγιάς. ιαδικασίες: Η Επιθεώρηση και η Συντήρηση του συστήµατος θα πρέπει να εκτελούνται µονό όταν όλες οι προστατευόµενες συσκευές (εξοπλισµός) είναι εκτός λειτουργίας. 7.2 Επιθεώρηση Συστήµατος Τουλάχιστον µια (1) φορά ανά µήνα θα πρέπει να εκτελείται επιθεώρηση του συστήµατος ενώ θα πρέπει να αναγράφεται στο έντυπο επιθεωρήσεως τα πλήρης στοιχεία του προσωπικού (ονοµατεπώνυµο-ειδικότητα) το οποίο επιθεωρεί το σύστηµα καθώς και η ηµεροµηνία επιθεωρήσεως. Τα έντυπα επιθεωρήσεως πρέπει να διατηρούνται στην κατοχή του ιδιοκτήτη του συστήµατος (στην σωστή θέση) και σε καµία περίπτωση δεν πρέπει να καταστρέφονται. 7.3 Συντήρηση Συστήµατος Η συντήρηση του συστήµατος τοπικής εφαρµογής τύπου F-CLASS SOLUTION/WET CHEMICAL πρέπει να περιλαµβάνει τις ακόλουθες διαδικασίες: Να διασφαλιστεί βάσει µηχανολογικού σχεδίου ότι καµία προστατευόµενη συσκευήεστία-επιφάνεια δεν έχει µετακινηθεί από την αρχική της θέση. Να διασφαλιστεί ότι δεν έχει προστεθεί καµία άλλη συσκευή-εστία-επιφάνεια η οποία πρέπει να προστατευτεί από το σύστηµα. Να γίνει έλεγχος-συντήρηση στα ακόλουθα µέρη του συστήµατος: Στο δοχείο αποθήκευσης υλικού. Στο µανόµετρο του δοχείου ώστε να διασφαλιστεί η σωστή πίεση λειτουργίας. Στον εύκαµπτο σωλήνα ΙΝΟΧ σύνδεσης του δοχείου µε το δίκτυο σωληνώσεων, για τυχόν φθορές. Στο δίκτυο σωληνώσεων του συστήµατος. Στα ακροφύσια απελευθέρωσης του κατασβεστικού υλικού. Στον τερµατικό πρεσσοστάτη µετάδοσης σήµατος. Στα αποθέµατα του κατασβεστικού υλικού F-CLASS SOLUTION/WET CHEMICAL τα οποία πρόκειται να χρησιµοποιηθούν για την επαναπλήρωση του συστήµατος. ( εάν η επιχείρηση διαθέτει ) Ο ιδιόκτητης του συστήµατος θα πρέπει να φυλάσσει αρχείο µε όλα τα έγγραφα συντηρήσεως του συστήµατος. Σε κάθε σύστηµα τοπικής εφαρµογής τύπου F-CLASS SOLUTION/WET CHEMICAL θα πρέπει µετά την συντήρηση να τοποθετείται ταµπελάκι ή αυτοκόλλητο σε εµφανή θέση το οποίο θα αναγράφει την ηµεροµηνία συντηρήσεως του συστήµατος καθώς και τα στοιχεία του τεχνικού συντηρήσεως. 7.4 Υδραυλική οκιµή Συστήµατος Η υδραυλική δόκιµη του δοχείου αποθήκευσης του κατασβεστικού υλικού πρέπει να πραγµατοποιείται µία (1) φορά ανά δέκα (10) έτη. Το κατασβεστικό υλικό που εµπεριέχεται στο δοχείο πρέπει να αντικαθίστανται µετά το τέλος της δοκιµής και να επαναπληρώνεται το δοχείο µε νέο κατασβεστικό υλικό τύπου F- CLASS SOLUTION/WET CHEMICAL.

16 8. ΣΧΕ ΙΑΓΡΑΜΜΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ : Θεώρηση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισα, Φεβρουάριος 2010 Ο Συντάξας Μηχανικός

17 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 : ΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Εικόνα 1: ίκτυο σωληνώσεων & προστατευόµενες επιφάνειες-συσκευές. Εικόνα 2: Η κατάσβεση µέσω των ειδικών ακροφυσίων ξεκινά. Εικόνα 3: Το κατασβεστικό υλικό σαπωνοποιεί το καιόµενο λάδι.

18 2-3 ΤΕΥΧΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΕ WET CHEMICAL

19 Εικόνα 1: Αναπαράσταση συστήµατος F-CLASS SOLUTION/WET CHEMICAL. ΜΕΘΟ ΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ Το σύστηµα κατάσβεσης F-CLASS SOLUTION/WET CHEMICAL της ΜΟΒΙΑΚ Α.Ε. εκτός των άλλων περιλαµβάνει και τα ακροφύσια εκτόξευσης υλικού. Τα ακροφύσια αυτά είναι ειδικού τύπου και διαθέτουν συντελεστές ροής αναλόγως της χρήσης τους. Όπως µπορείτε να δείτε στον παρακάτω πίνακα, κάθε ακροφύσιο καλύπτει αυστηρά καθορισµένες διαστάσεις συγκεκριµένων συσκευών-εστιών και έχει καθορισµένες µονάδες ροής. Σηµείο Προστασίας Μέγιστες ιαστάσεις Κωδικός Ακροφυσίου Μονάδες Ροής Αεραγωγός 122cm ιάµετρος ,5 Αεραγωγός 81cm ιάµετρος Αεραγωγός 41cm ιάµετρος ,5 Αεραγωγός 61cm ιάµετρος Αεραγωγός 381cm Περίµετρος ,5 Αεραγωγός 254cm Περίµετρος Αεραγωγός 127cm Περίµετρος Αεραγωγός 190cm Περίµετρος ,5 Φούσκα 305cm Μήκος Φριτέζα (48 x 64) cm Πλάκα Ψησίµατος (76 x 122) cm Πλάκα Ψησίµατος (76 x 107) cm Πλάκα Ψησίµατος (76 x 91) cm Ηλεκτρ. Κουζίνα (31 x 61) cm Ηλεκτρ. Κουζίνα (61 x 61) cm Φούρνος (72 x 72) cm ,5 Ηλεκτρ. Ψηστιέρα (52 x 61) cm Ψηστιέρα Γκαζιού (52 x 61) cm Κεραµική Ψηστιέρα (52 x 61) cm Βαθύ Τηγάνι (35 x 61) cm Ψησταριά-Κάρβουνα (61 x 72) cm ,5 Ψησταριά-Ξύλα (61 x 72) cm ,5 Ψησταριά-Κούτσουρα (61 x 72) cm ,5 Γύρος (78 x 73) cm ,5

20 Σε αυτό το σηµείο πρέπει να τονισθεί ότι στα ειδικού τύπου ακροφύσια, στα συστήµατα τοπικής εφαρµογής F-CLASS SOLUTION/WET CHEMICAL, αναφέρονται αυστηρές προδιαγραφές και περιορισµοί. Ο αριθµός καθώς και ο τύπος των ακροφυσίων σε ένα σύστηµα τοπικής εφαρµογής καθορίζεται (1) από το τύπο, (2) από το µέγεθος και (3) από τα χαρακτηριστικά των προστατευόµενων συσκευών-εστιώνεπιφανειών. ΠΑΡΑ ΕΙΓΜΑ Σε µια κουζίνα εστιατόριου υπάρχουν οι παρακάτω συσκευές-εστίες: o Ένας Αεραγωγός (81cm ιάµετρος) o Μια Φούσκα (305cm Μήκος) o Μια Φριτέζα (48x64)cm o Μια Πλάκα Ψησίµατος (76x122)cm o Μια Ηλεκτρική Κουζίνα (31 x 61)cm o Ένας Φούρνος (72x72)cm o Ένα Βαθύ Τηγάνι (35x61)cm o Μια Ψησταριά µε Κάρβουνα (61x72)cm ΒΗΜΑ 1 Ο : Παρατηρώντας τον Πινάκα Εφαρµογής Ακροφυσίων πρέπει να υπολογίσετε αρχικά τα ειδικού τύπου ακροφύσια που θα χρησιµοποιήσετε καθώς και τις µονάδες ροής των συγκεκριµένων ακροφυσίων. Έτσι, για την συγκεκριµένη κουζίνα έχουµε: Σηµείο Προστασίας Μέγιστες ιαστάσεις Κωδικός Ακροφυσίου Μονάδες Ροής Αεραγωγός 81cm ιάµετρος Φούσκα 305cm Μήκος Φριτέζα (48 x 64) cm Πλάκα Ψησίµατος (76 x 122) cm Ηλεκτρ. Κουζίνα (31 x 61) cm Φούρνος (72 x 72) cm ,5 Βαθύ Τηγάνι (35 x 61) cm Ψησταριά-Κάρβουνα (61 x 72) cm ,5 ΒΗΜΑ 2 Ο : Εν συνεχεία πρέπει να υπολογίσετε τις συνολικές µονάδες ροής που απαιτούνται για την συγκεκριµένη κουζίνα αθροίζοντας τις µονάδες ροής των παραπάνω ακροφυσίων. Έτσι έχουµε: Σύνολο Μον. Ροής: , ,5 = 14 ΒΗΜΑ 3 Ο : ιαιρέσετε το Σύνολο Μονάδων Ροής µε τον σταθερό συντελεστή 0,8 ούτως ώστε να βρείτε τα λίτρα του κατασβεστικού υλικού F-CLASS SOLUTION/WET CHEMICAL που απαιτούνται για το σύστηµα. Έτσι έχουµε: Απαιτούµενα Λίτρα F-CLASS SOLUTION/WET CHEMICAL: 14 / 0.8 = 17,5ltr ΒΗΜΑ 4 Ο : Επιλέξτε την φιάλη αποθήκευσης κατασβεστικού υλικού τύπου Wet Chemical βάσει των λίτρων που απαιτούνται για το συγκεκριµένο σύστηµα. Στην συγκεκριµένη κουζίνα στην οποία απαιτούνται 17,5ltr πρέπει να επιλέξετε το δοχείο των 20 λίτρων. ΠΡΟΣΟΧΗ: Για δίκτυο το οποίο έχει µέχρι 11 µονάδες ροής χρησιµοποιείται χαλκοσωλήνα διατοµής Φ15, ενώ από 11 µονάδες ροής και άνω Φ18. Σε περίπτωση που το δίκτυο σωληνώσεων-ακροφυσίων είναι µεγαλύτερο των εννέα (9) µέτρων πρέπει το κατασβεστικό υλικό να µοιράζεται σε δυο (2) δοχεία. Η παραπάνω µελέτη πρέπει να εκτελείται από Πτυχιούχο Μηχανολόγο Μηχανικό. -2-

21 Είναι απαραίτητη δε η τοποθέτηση ενός τουλάχιστον ακροφυσίου (βάσει υπολογισµών) σε κάθε αεραγωγό σε βάθος έως 20cm µε φορά απορροής προς τα επάνω καθώς και µέσα στον αποροφητήρα ανά τρία (3) µέτρα ένα ακροφύσιο, µε φορά παράλληλη των σωληνώσεων. ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση χρήσης δυο (2) δοχείων αποθήκευσης του κατασβεστικού υλικού το συρµατόσχοινο το οποίο χρησιµοποιείται για την χειροκίνητη ενεργοποίηση του συστήµατος θα πρέπει να συνδεθεί µε τα κλείστρα και των δυο (2) δοχείων. -3-

22 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ -4-

23 2-4 ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΕ WET CHEMICAL

24 ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Εικόνα 1: Τρισδιάστατη αναπαράσταση του συστήµατος. Εικόνα 2: Οι προστατευόµενες εστίες-συσκευές-επιφάνειες. Εικόνα 3: Ο θερµοευαίσθητος ανιχνευτής µε εύτηκτο σύνδεσµο.

25 Εικόνα 4:Σε περίπτωση πυρκαγιάς σπάει ο εύτηκτος σύνδεσµος. Εικόνα 5:Χαλαρώνει το συρµατόσχοινο. Εικόνα 6: Τα κατασβεστικό υλικό απελευθερώνεται στο δίκτυο σωληνώσεων κατόπιν εντολής του µονοζωνικού πινάκα πυρανίχνευσης. -2-

26 Εικόνα 7: Η κατάσβεση µέσω των ειδικών ακροφυσίων ξεκινά. Εικόνα 8: Η κατάσβεση συνεχίζεται. Εικόνα 9: Η πυρκαγιά υποχωρεί αµέσως. -3-

27 Εικόνα 10: Το κατασβεστικό υλικό σαπωνοποιεί το καιόµενο λάδι. Εικόνα 11: Η σαπωνοποίηση εµποδίζει την εισχώρηση οξυγόνου. Εικόνα 12: Η κατάσβεση ολοκληρώνεται. -4-

28 2-5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΙΟΥ-ΨΗΣΤΑΡΙΑΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ WET CHEMICAL

29 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

30 2-6 ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΜΑΓΕΙΡΕΙΟΥ-ΨΗΣΤΑΡΙΑΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ WET CHEMICAL

31

32 2-7 ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΨΗΣΤΑΡΙΑΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΣΚΟΝΗΣ

33

34 2-8 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΕ ΞΗΡΑ ΣΚΟΝΗ (ΨΗΣΤΑΡΙΑ)

35 Οβελιστήριο Καφενείο - Λάρισα ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Οι ζεστές επιφάνειες του υπό µελέτη καταστήµατος ( γκριλιέρες, σχάρα, φρυτέζα ), προστατεύονται µε σύστηµα τοπικής εφαρµογής. Συγκεκριµένα τοποθετούνται : α) Μεγάλη χοάνη µήκους 3 m ( χώρος τεσσάρων 4 γκριλιέρων ) µία ( 1 ) φιάλη ξηρής σκόνης ABC 40%, των 12 κιλών ( Pa 12 kg ). β) Μικρή χοάνη µήκους 1,5 m ( χώρος σχάρας, φρυτέζας < 10 λίτρων ) µία ( 1 ) φιάλη ξηρής σκόνης ABC 40%, των 6 κιλών ( Pa 6 kg ). H φιάλη φέρει µεταλλικό µανόµετρο, βαλβίδα πλήρωσης του προωθητικού, ορειχάλκινο µαστό µε δύο ( 2 ) βάννες ½. Από καθεµία βάννα ξεκινά χαλκοσωλήνας διαµέτρου Φ 15 mm, ο οποίος διατρέχει κατά µήκος την χοάνη απαγωγής των καυσαερίων. Ο ένας κλάδος είναι υπεύθυνος για την αυτόµατη λειτουργία του συστήµατος τοπικής εφαρµογής-κατάσβεσης, ( µε την βάννα ανοικτή ) φέρει κεφαλές καταιονισµού SPRINKLER, που ενεργοποιούνται στους 141 οc, ( κλειστά ). Το τζαµάκι της κεφαλής σπάει µόλις η θερµοκρασία φθάσει στους 141 oc, οπότε ξεκινά η αυτόµατη κατάσβεση. Ο δεύτερος κλάδος δίνει την δυνατότητα στο προσωπικό πυρασφάλειας ( π.χ. ψήστης ) της χειροκίνητης ενεργοποίησης της κατάσβεσης. Η βάννα της φιάλης είναι στην θέση «κλειστή», φέρει κεφαλές καταιονισµού SPRINKLER, ανοικτά ( δηλαδή µε σπασµένο το τζαµάκι ). Με την στροφή της βάννας στη θέση «ανοικτή» επιτυγχάνεται η ενεργοποίηση της κατάσβεσης, χειροκίνητα. Οι κεφαλές κάθε κλάδου, πρέπει να απέχουν µεταξύ τους 1,0 m περίπου, Εποµένως τοποθετούνται : α) Μεγάλη χοάνη µήκους 3 m : από τρεις ( 3 ) Sprinkler, σε κάθε κλάδο. β) Μικρή χοάνη µήκους 1,5 m : από δύο ( 2 ) Sprinkler, σε κάθε κλάδο. Επισυνάπτεται σκαρίφηµα της εγκατάστασης του συστήµατος.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (Β)

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (Β) ΣΥΣΤΗΜΑ Β ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΥΠΟΥ F-CLASS SOLUTION/WET CHEMICAL ΔΙΠΛΗΣ ΒΑΝΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ A ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ F-CLASS SOLUTION/WET CHEMICAL

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ A ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ F-CLASS SOLUTION/WET CHEMICAL ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ A ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ F-CLASS SOLUTION/WET CHEMICAL ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΘΟΔΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ. για Επαγγελματικές Κουζίνες. Type - F

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ. για Επαγγελματικές Κουζίνες. Type - F ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ για Επαγγελματικές Κουζίνες Type - F 22.25.10.59 96.25.10.59 www.fire-defender.com Τεχνική Περιγραφή Σε κουζίνες επαγγελματικής ή οικιακής χρήσης ο εξοπλισμός λειτουργεί με χρήση Ηλεκτρικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Θεσσαλονίκη: 19-6-2013 ΔΙΟΙΚΗΣΗ 3ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ A.Π.: Δ.Υ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ) ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ-Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΟΑΓΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΘΟΔΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΟΡΩΝΗΣ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΟΡΩΝΗΣ ΕΚΔΟΤΗΣ: MOBIAK AE ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΟΡΩΝΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 30/06/2011 ΤΟΠΟΣ: ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Το παρών Έντυπο αποτελεί Πνευματική Ιδιοκτησία της ΜΟΒΙΑΚ ΑΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΘΟΔΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΥΣΤΗΜΑ «ΖΕΥΣ»

ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΥΣΤΗΜΑ «ΖΕΥΣ» ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΥΣΤΗΜΑ «ΖΕΥΣ» ΜΠΛΕ ΚΑΛΩ ΙΟ: 138 C ΓΑΛΑΖΙΟ ΚΑΛΩ ΙΟ: 180 C ΑΣΠΡΟ ΚΑΛΩ ΙΟ: 250 C -2- ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Σε κουζίνες επαγγελµατικής ή οικιακής χρήσης ο εξοπλισµός λειτουργεί µε χρήση Ηλεκτρικού Ρεύµατος

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΓΕΛΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ Αξιωματικός Π.Σ. Ανθυποπυραγός

ΜΑΡΓΕΛΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ Αξιωματικός Π.Σ. Ανθυποπυραγός ΜΑΡΓΕΛΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ Αξιωματικός Π.Σ. Ανθυποπυραγός Με τον όρο ενεργητική πυροπροστασία εννοούμε το σύνολο των μέσων και μέτρων που πρέπει να εγκαθίστανται σ ένα κτίριο με σκοπό την προστασία έναντι πιθανής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ. Πιστεύουμε στην Παράγουμε στην ΕΛΛΑΔΑ OlympiaElectronics @olympiaelectro

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ. Πιστεύουμε στην Παράγουμε στην ΕΛΛΑΔΑ OlympiaElectronics @olympiaelectro ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ Πιστεύουμε στην Παράγουμε στην ΕΛΛΑΔΑ OlympiaElectronics olympiaelectronics Olympia Electronics Olympia Electronics OlympiaElectronics @olympiaelectro

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ. Πιστεύουμε στην Παράγουμε στην

ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ.   Πιστεύουμε στην Παράγουμε στην ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ Η εταιρεία είναι πιστοποιηµένη από: www.olympia-electronics.gr Πιστεύουμε στην Παράγουμε στην ΕΛΛΑΔΑ OlympiaElectronics olympiaelectronics @olympiaelectro

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερική Βαφή RAL 3000 Η εγκατάσταση του πυροσβεστήρα θα γίνει σε επίτοιχη επινικελωμένη βάση και άνωθεν αυτού θα τοιχοκολλείται σήμανση

Εξωτερική Βαφή RAL 3000 Η εγκατάσταση του πυροσβεστήρα θα γίνει σε επίτοιχη επινικελωμένη βάση και άνωθεν αυτού θα τοιχοκολλείται σήμανση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού Ταχ.Δ/νση: Ελ. Βενιζέλου 14 Ταχ. Κώδικας: 171 21 Ν.Σμύρνη Πληρ. : Γ.Στεφανάτος Τηλ.: 2132025811 Αρ. Fax:

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΜΑΘΗΜΑ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑ 7Ο ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΙΜΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΙΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ Κ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ(ΠΑΘΗΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Μόνιμα Συστήματα. Γεννήτριες Αερολύματος ΜΟΒΙΑΚ / Clean Agent

Μόνιμα Συστήματα. Γεννήτριες Αερολύματος ΜΟΒΙΑΚ / Clean Agent Μόνιμα Συστήματα Γεννήτριες Αερολύματος ΜΟΒΙΑΚ / Clean Agent Η τεχνολογία πυρόσβεσης του αερολύματος ΜΟΒΙΑΚ βασίζεται στη χημική αλληλεπίδραση στερεών ενεργειακών υλικών τα οποία, μέσω της καύσης, παράγουν

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ» Παρακαλώ να δοθεί προσφορά για τις κάτωθι εργασίες αναλυτικά για κάθε δομή και συνολικά με Φ.Π.Α.

ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ» Παρακαλώ να δοθεί προσφορά για τις κάτωθι εργασίες αναλυτικά για κάθε δομή και συνολικά με Φ.Π.Α. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ Ν.Π.Δ.Δ. «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α» «Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής» ( Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.) Ταχ. Δ/νση: Αβέρωφ 6, Ιωάννινα Πληροφορίες: Κέγκου Ελένη,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Α..Α: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & Μυτιλήνη 5-6-2014 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Αρ.Πρωτ.: 10909 2η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ ΠΡΟΣ: ΓΡΑΦΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΡΕΣ ΚΑΤΑΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΕΘΟ ΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΡΕΣ ΚΑΤΑΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΕΘΟ ΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΡΕΣ ΚΑΤΑΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΕΘΟ ΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΜΟΒ2001 ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ (Α) ΕΝΤΥΠΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ Ε.Κ.Α.Β. Παράρτημα: EKAB Θεσσαλονίκης Ημερομηνία 06/09/2012 ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ Ε.Κ.Α.Β. Παράρτημα: EKAB Θεσσαλονίκης Ημερομηνία 06/09/2012 ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ Ε.Κ.Α.Β. Παράρτημα: EKAB Θεσσαλονίκης Ημερομηνία 06/09/2012 ΣΤΟΙΧ ΕΙΑ ΕΝΤΟ ΛΗΣ/ ΔΙΑΚ ΗΡΥΞ ΗΣ ΑΕ 506 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ (όνομα είδος ή υπηρεσίας) Ετήσιος έλεγχος και συντήρησης των συστημάτων παθητικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ AYTOMATOY ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ AYTOMATOY ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ AYTOMATOY ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ Ημερομηνία: 28 Σεπτεμβρίου 2016 Αντικείμενο της πρόσκλησης: Το WELCOMMON, το κοινοτικό κέντρο ξενώνας για

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ NFPA 17A

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ NFPA 17A ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ NFPA 17A ΕΚΔΟΣΗ ΕΤΟΥΣ 2011 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 1. Τεχνική Περιγραφή Πυροσβεστικού Συστήματος 2. Προοπτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΕΝΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Η παρούσα τεχνική περιγραφή, συντάχθηκε από: για την εγκατάσταση συστήματος ανίχνευσης δημιουργίας εκρηκτικών μιγμάτων στην επιχείρηση:. Ο σχεδιασμός και η λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Αριθμός ΧΠΕ ή Αριθμός Μελέτης ΜΕΛΕΤΗ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Που συντάχθηκε σύμφωνα με την υπ αριθ. 3-2015 Πυροσβεστική Διάταξη και αφορά «Μέτρα και μέσα πυροπροστασίας χώρων συνάθροισης κοινού»

Διαβάστε περισσότερα

καυσίμων Έλεγχοι Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

καυσίμων Έλεγχοι Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομοθεσία πυρασφαλείας στα πρατήρια υγρών καυσίμων Έλεγχοι Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Εισηγητής: Διονύσιος Κουτσούκος Υπεύθυνος Τμήματος Επιστημονικής Έρευνας & Μεθοδολογίας Δ/νσης Προληπτικής Πυροπροστασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΥΣΤΗΜΑ «ΖΕΥΣ»

ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΥΣΤΗΜΑ «ΖΕΥΣ» ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΥΣΤΗΜΑ «ΖΕΥΣ» ΜΠΛΕ ΚΑΛΩ ΙΟ: 138 C ΓΑΛΑΖΙΟ ΚΑΛΩ ΙΟ: 180 C ΑΣΠΡΟ ΚΑΛΩ ΙΟ: 250 C -2- ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Σε κουζίνες επαγγελµατικής ή οικιακής χρήσης ο εξοπλισµός λειτουργεί µε χρήση Ηλεκτρικού Ρεύµατος

Διαβάστε περισσότερα

15REQ003101765 2015-09-29

15REQ003101765 2015-09-29 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΛΕΟ ΟΜΙΑΣ-ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΡΓΟ: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ 13 ο ΗΜ.

Διαβάστε περισσότερα

Το θεσμικό πλαίσιο της πυροπροστασίας στην Ελλάδα. Ιωάννης Σταμούλης Αρχιπύραρχος

Το θεσμικό πλαίσιο της πυροπροστασίας στην Ελλάδα. Ιωάννης Σταμούλης Αρχιπύραρχος Το θεσμικό πλαίσιο της πυροπροστασίας στην Ελλάδα Ιωάννης Σταμούλης Αρχιπύραρχος Τα μέτρα πυροπροστασίας που προβλέπονται από την εθνική νομοθεσία κατά την μελέτη και κατασκευή ενόςκτιρίου αποβλέπουν αφενός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ LS-STE BONPET

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ LS-STE BONPET BONPET LS - STE RESTAURANT FIRE SUPPRESSION SYSTEM ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ ΧΟΑΝΩΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ LS-STE BONPET Doc. No.: 001/09/2009 SYSTEMS: LS-6LT-STE LS-9LT-STE LS-12LT-STE Α&Σ ΜΠΑΤΖΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 9 [Όπως τροποποιήθηκε με την Υ.Α /2474/1991 (ΦΕΚ 360 τ. Α )

Άρθρο 9 [Όπως τροποποιήθηκε με την Υ.Α /2474/1991 (ΦΕΚ 360 τ. Α ) Άρθρο 9 [Όπως τροποποιήθηκε με την Υ.Α. 58185/2474/1991 (ΦΕΚ 360 τ. Α ) Καταστήματα 1. Γενικά. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται κτίρια ή τμήματα κτιρίων που χρησιμοποιούνται σαν καταστήματα, για την

Διαβάστε περισσότερα

ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΜΑΓΕΙΡΕΙΩΝ

ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΜΑΓΕΙΡΕΙΩΝ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΜΑΓΕΙΡΕΙΩΝ Παρουσίαση του συστήματος COOKSAFER-TOTAL της εταιρείας HAES Διευκρινήσεις επί των κλασσικών συστημάτων Copyright 2015 Πυρασφάλεια μαγειρείων Οι περισσότεροι Ιδιοκτήτες

Διαβάστε περισσότερα

Ο νέος Κανονισμός Πυροπροστασίας Κτηρίων 41/2018

Ο νέος Κανονισμός Πυροπροστασίας Κτηρίων 41/2018 Ο νέος Κανονισμός Πυροπροστασίας Κτηρίων 41/2018 10 η Τεχνική Ημερίδα Πανελλήνιου Συλλόγου Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών Αθήνα 24-01-2019 Χριστοδουλίδης Μιχάλης Μέλος ΔΣ ΠΣΥΠΕΝΕΠ Μηχανολόγος Μηχανικός

Διαβάστε περισσότερα

Ο νέος Κανονισμός Πυροπροστασίας Κτηρίων 41/2018

Ο νέος Κανονισμός Πυροπροστασίας Κτηρίων 41/2018 Ο νέος Κανονισμός Πυροπροστασίας Κτηρίων 41/2018 11 η Τεχνική Ημερίδα Πανελλήνιου Συλλόγου Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών Θεσσαλονίκη 02-03-2019 Χριστοδουλίδης Μιχάλης Μέλος ΔΣ ΠΣΥΠΕΝΕΠ Μηχανολόγος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ Σύστημα Πυρόσβεσης με Αέριο CO2

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ Σύστημα Πυρόσβεσης με Αέριο CO2 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ Σύστημα Πυρόσβεσης με Αέριο CO2 ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Doc COFWR/TB/1.1 1. ΓΕΝΙΚΑ 1.1 ΔΕΔΟΜΕΝΑ 1.1.1 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 1.1.1.1 Οδηγία 2010/35/ΕΕ περί Μεταφερόμενου Εξοπλισμού υπό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ

ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ ΘΕΜΑΤΑ 1. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΓΕΙΡΕΙΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ - ΣΙ ΕΡΩΤΗΡΙΑ 2. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΠΙΕΣΗ >25 mbar 3. ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΙΑ ΚΕΦ. 13 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ. Βόλος: 29/11/2018 Αριθμ. Πρωτ.: 16850/ΔΕ2747

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ. Βόλος: 29/11/2018 Αριθμ. Πρωτ.: 16850/ΔΕ2747 Σ ε λ ί δ α 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Α.Φ.Μ. : 997708467 ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΦΟΡΕΑ (NUTS) EL613 ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ΣΠΟΡΑΔΕΣ Ταχ. Διεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

Να έχει ξεχωριστές οδεύσεις διαφυγής από το υπόλοιπο κτίριο.

Να έχει ξεχωριστές οδεύσεις διαφυγής από το υπόλοιπο κτίριο. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 5 / 2003 ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Ε _ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ 30/10/2003 1. Γενικά Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται κτίρια ή τμήματα κτιρίων που χρησιμοποιούνται σαν καταστήματα για την έκθεση,

Διαβάστε περισσότερα

Α.Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Ηλεκτρολογίας

Α.Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Ηλεκτρολογίας Α.Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Ηλεκτρολογίας ΜΕΛΕΤΗ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ Πτυχιακή Εργασία Του Σπουδαστή: Σωτηράκου Κωνσταντίνου Επιβλέπων:

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη Πυρασφάλειας ΜΕΛΕΤΗ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Μελέτη Πυρασφάλειας ΜΕΛΕΤΗ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΕΛΕΤΗ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Χρήση Κτιρίου ιεύθυνση ΘΡΑΚΟΜΑΚΕ ΟΝΕΣ ΑΝΟΝΥΜΟΣ Ο ΟΣ Ιδιοκτήτης ΑΝΩΝΥΜΟΣ Ι ΙΟΚΤΗΤΗΣ Υπεύθυνος Παρατηρήσεις ΜΕΛΕΤΗ ΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ Η μελέτη συντάχθηκε σύμφωνα με το

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ - ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ. Άρθρο 1- Φορητός πυροσβεστήρας ξηράς κόνεος ΡΑ6 (6Κgr)

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ - ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ. Άρθρο 1- Φορητός πυροσβεστήρας ξηράς κόνεος ΡΑ6 (6Κgr) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Δ/ση: Φ. Λίτσα 29 & Αγ. Γεωργίου, 15234, Χαλάνδρι ΜΕΛΕΤΗ : «Προμήθεια Υλικών Εγκεκριμένων Μελετών Πυροπροστασίας Δήμου Χαλανδρίου» ΠΡΟΫΠ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΤΙΤΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Αριθμός ΧΠΕ ή Αριθμός Μελέτης ΜΕΛΕΤΗ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Που συντάχθηκε σύμφωνα με την υπ' αριθ. 3/2015 Πυροσβεστική Διάταξη και αφορά «Μέτρα και μέσα πυροπροστασίας χώρων συνάθροισης

Διαβάστε περισσότερα

Προς: Τμήμα Προμηθειών υλικών & Εξοπλισμού Υπηρεσιών. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ: Προμήθεια, συντήρηση αναγόμωση πυροσβεστήρων και ειδών πυροπροστασίας

Προς: Τμήμα Προμηθειών υλικών & Εξοπλισμού Υπηρεσιών. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ: Προμήθεια, συντήρηση αναγόμωση πυροσβεστήρων και ειδών πυροπροστασίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Νίκαια : 24/2/204 Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Aρ.Πρωτ.: Τ.Υ.406 ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ & ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ ΦΩΤΗΣ Μηχανολόγος Μηχανικός, ΜΒΑ Επιθεωρητής Ασφάλειας & Υγείας Εργασίας

ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ ΦΩΤΗΣ Μηχανολόγος Μηχανικός, ΜΒΑ Επιθεωρητής Ασφάλειας & Υγείας Εργασίας ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ ΦΩΤΗΣ Μηχανολόγος Μηχανικός, ΜΒΑ Επιθεωρητής Ασφάλειας & Υγείας Εργασίας Καύση είναι η χημική ένωση του οξυγόνου με μεγάλη ποικιλία στοιχείων και ενώσεων, η οποία συνοδεύεται με έκλυση θερμότητας.

Διαβάστε περισσότερα

ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ενότητα 4 η : Αντιμετώπιση πυρκαγιών στους χώρους εργασίας Τσικριτζής Λάζαρος Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος και Μηχανικών Αντιρρύπανσης Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

(α) Για τις αίθουσες διδασκαλίας υπολογίζεται με την αναλογία 1 ατόμου για κάθε 2 τ.μ. καθαρού εμβαδού δαπέδου της αίθουσας.

(α) Για τις αίθουσες διδασκαλίας υπολογίζεται με την αναλογία 1 ατόμου για κάθε 2 τ.μ. καθαρού εμβαδού δαπέδου της αίθουσας. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 3 / 2003 ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Γ _ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΗΡΙΑ 30/10/2003 1. Γενικά Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται τα κτίρια όλων των βαθμίδων δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, τα φροντιστήρια,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ (ΜΟΝΙΜΑ ΚΑΙ ΦΟΡΗΤΑ) ΜΕΣΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ (ΜΟΝΙΜΑ ΚΑΙ ΦΟΡΗΤΑ) ΜΕΣΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ (ΜΟΝΙΜΑ ΚΑΙ ΦΟΡΗΤΑ) ΜΕΣΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ Ημερομηνία: 28 Σεπτεμβρίου 2016 Αντικείμενο της πρόσκλησης: Το WELCOMMON, το κοινοτικό κέντρο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ι. ΓΕΝΙΚΑ Στην παρούσα περιγράφονται οι τεχνικές προδιαγραφές για την προμήθεια των υλικών που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» ΑΘΗΝΑ 24 9 2014 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ (ANALOG ADDRESSABLE) ΠΙΝΑΚΩΝ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ Οι κατωτέρω Τεχνικές Προδιαγραφές,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ «1» ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 06_16 ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΙΝΑΚΩΝ (Α/Α 1 ΠΙΝΑΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ 06_16) Α. ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ 1.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ «1» ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 06_16 ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΙΝΑΚΩΝ (Α/Α 1 ΠΙΝΑΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ 06_16) Α. ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ 1. ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ «1» ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 06_16 ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΙΝΑΚΩΝ (Α/Α 1 ΠΙΝΑΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ 06_16) Α. ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ 1. Ο προσφερόμενος εξοπλισμός να είναι αρίστης ποιότητας, εγκεκριμένος από

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Σύνταξη µελέτης πυροπροστασίας απαιτείται σύµφωνα µε την ισχύουσα νοµοθεσία στις ακόλουθες γενικές περιπτώσεις: Α. Κατά την έκδοση οικοδοµικής άδειας Σε αυτή την περίπτωση απαιτείται

Διαβάστε περισσότερα

INERGEN 200 & 300 Bar. Σελίδα

INERGEN 200 & 300 Bar. Σελίδα ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΜΕ INERGEN 200 & 300 Bar ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα 1.0 Γενικά 1 2.0 Περιγραφή Υλικού 1 3.0 ιάθεση 2 4.0 Εγκατάσταση 2 5.0 Λειτουργία Συστήµατος 2 6.0 Τεχνικές προδιαγραφές

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΩΡΑ 9:00 ΠΡΩΙ Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΩΡΑ 9:00 ΠΡΩΙ Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Ψ.Ν.Α. «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ» ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 343 ΧΑΪΔΑΡΙ TMHMA : OIKONOMIKOY ΓΡΑΦΕΙΟ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΧΑΙΔΑΡΙ 19/11/2015 ΤΗΛ : 213 2046170-171 ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ: 13379/750589 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΖΕΥΣ. Σύστημα Τοπικής Εφαρμογής Επαγγελματικών Μαγειρείων. Οδηγός Μελέτης - Εγκατάστασης ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΖΕΥΣ. Σύστημα Τοπικής Εφαρμογής Επαγγελματικών Μαγειρείων. Οδηγός Μελέτης - Εγκατάστασης ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΖΕΥΣ Σύστημα Τοπικής Εφαρμογής Επαγγελματικών Μαγειρείων Οδηγός Μελέτης - Εγκατάστασης ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Πρότυπο Σύστημα ΖΕΥΣ Μπλε Καλωδιο: 138 C Γαλάζιο Καλώδιο: 180 C Άσπρο Καλώδιο: 250

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε µελέτη φωτισµού ασφαλείας πρέπει να πληρεί τις απαιτήσεις που καθορίζονται από τα σχετικά πρότυπα:

Κάθε µελέτη φωτισµού ασφαλείας πρέπει να πληρεί τις απαιτήσεις που καθορίζονται από τα σχετικά πρότυπα: ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΝ 1. Πρόλογος Κάθε µελέτη φωτισµού ασφαλείας πρέπει να πληρεί τις απαιτήσεις που καθορίζονται από τα σχετικά πρότυπα: 1. ΕΝ 1838 : 1999 : Εφαρµογές Φωτισµού

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 27 Νοεμβρίου 2009. ΠΡΟΣ : Όλες τις Υπηρεσίες του Σώματος. ΚΟΙΝ. : Όπως Πίνακας Διανομής. Αριθ. Πρωτ.: 61047 Φ. 701.6

Αθήνα 27 Νοεμβρίου 2009. ΠΡΟΣ : Όλες τις Υπηρεσίες του Σώματος. ΚΟΙΝ. : Όπως Πίνακας Διανομής. Αριθ. Πρωτ.: 61047 Φ. 701.6 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του ΠΟΛΙΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ Α ΚΛΑΔΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Διεύθυνση Προληπτικής Πυροπροστασίας TΜΗΜΑ 1 ο Πυρ/κών

Διαβάστε περισσότερα

ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 2 1.1. Φωτιστικά σώµατα ασφαλείας µε λειτουργία autotest 2 1.2. ιευθυνσιοδοτούµενα φωτιστικά σώµατα ασφαλείας 3 2. ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΑ ΠΡΟΤΥΠΑ 3 3. ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Η/Μ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Η/Μ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Η/Μ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΦΕΡΟΝΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 2 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ 2 ου ΓΕΛ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ» Στο έργο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΦΕΡΟΝΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου Περιφερειακή Ενότητα Χίου Δήμος Χίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου Περιφερειακή Ενότητα Χίου Δήμος Χίου Προμήθεια με τίτλο: μέσων σχολικών συγκροτημάτων 2016» ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Τεχνική περιγραφή 2. Προμέτρηση 3. Ενδεικτικός προϋπολογισμός 4. Τεχνικές προδιαγραφές 5. Ειδική Συγγραφή υποχρεώσεων 6. Γενική Συγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

2.1.3. Γενικά απαιτούνται δύο εναλλακτικές οδεύσεις διαφυγής με τις αντίστοιχες εξόδους κινδύνου, όπως φαίνεται στον πίνακα Γ.1.

2.1.3. Γενικά απαιτούνται δύο εναλλακτικές οδεύσεις διαφυγής με τις αντίστοιχες εξόδους κινδύνου, όπως φαίνεται στον πίνακα Γ.1. Άρθρο 7 [Όπως τροποποιήθηκε με την Υ.Α. 58185/2474/1991 (ΦΕΚ 360 τ. Α )] Εκπαιδευτήρια 1.Γενικά. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται τα κτίρια όλων των βαθμίδων δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, τα φροντιστήρια,

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικές Εγκαταστάσεις Φυσικού Αερίου µε πίεση λειτουργίας έως και 1 bar.

Εσωτερικές Εγκαταστάσεις Φυσικού Αερίου µε πίεση λειτουργίας έως και 1 bar. Εσωτερικές Εγκαταστάσεις Φυσικού Αερίου µε πίεση λειτουργίας έως και 1 bar. Νοµοθετικό πλαίσιο: ΦΕΚ 963 Υ.Α. 3/Α/11346/15-07-2003 «Κανονισµός εσωτερικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου µε πίεση λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ» Σ Τ Ο Ι Χ Ε Ι Α Μ Ε Λ Ε Τ Η Σ ΑΡΙΘΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. Που συντάχθηκε σύμφωνα με την υπ' αριθ Πυροσβεστική Διάταξη και αφορά «Μέτρα και μέσα

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. Που συντάχθηκε σύμφωνα με την υπ' αριθ Πυροσβεστική Διάταξη και αφορά «Μέτρα και μέσα ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΤΙΤΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Αριθμός ΧΠΕ ή Αριθμός Μελέτης ΜΕΛΕΤΗ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Που συντάχθηκε σύμφωνα με την υπ' αριθ. 16-2015 Πυροσβεστική Διάταξη και αφορά «Μέτρα και μέσα πυροπροστασίας εκπαιδευτηρίων»

Διαβάστε περισσότερα

Αρθρο A.T.1 Προμήθεια και τοποθέτηση Πυροσβεστήρα κόνεως τύπου Pα, φορητός γομώσεως 6kg. Κωδικός Αναθεώρησης ATHE

Αρθρο A.T.1 Προμήθεια και τοποθέτηση Πυροσβεστήρα κόνεως τύπου Pα, φορητός γομώσεως 6kg. Κωδικός Αναθεώρησης ATHE Αναλυτικό τιμολόγιο Αρθρο A.T.1 Προμήθεια και τοποθέτηση Πυροσβεστήρα κόνεως τύπου Pα, φορητός γομώσεως 6kg Κωδικός Αναθεώρησης ATHE 8201.1.2 ΗΛΜ 19 100% Προμήθεια και τοποθέτηση Πυροσβεστήρα ξηράς κόνεως

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ & ΣΗΜΕΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ Καθορισμός θέσης ηλεκτροβάνας Χρήση υποχρεωτικά (τοποθετημένη

Διαβάστε περισσότερα

Νικόλας Οικονόμου Μηχ. Μηχανικός Ε.Μ.Π. Τεχνικός Ασφαλείας Ενεργειακός Επιθεωρητής

Νικόλας Οικονόμου Μηχ. Μηχανικός Ε.Μ.Π. Τεχνικός Ασφαλείας Ενεργειακός Επιθεωρητής Νικόλας Οικονόμου Μηχ. Μηχανικός Ε.Μ.Π. Τεχνικός Ασφαλείας Ενεργειακός Επιθεωρητής Ευθύνες εκπαιδευτών Εκμάθηση αθλήματος Τιοθέτηση σωστής συμπεριφοράς Έλεγχος συνθηκών χώρων εκπαίδευσης Ασφάλεια εκπαιδευομένων

Διαβάστε περισσότερα

ΖΕΥΣ. Σύστημα Τοπικής Εφαρμογής Επαγγελματικών Μαγειρείων. Οδηγός Μελέτης - Εγκατάστασης ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΖΕΥΣ. Σύστημα Τοπικής Εφαρμογής Επαγγελματικών Μαγειρείων. Οδηγός Μελέτης - Εγκατάστασης ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΖΕΥΣ Σύστημα Τοπικής Εφαρμογής Επαγγελματικών Μαγειρείων Οδηγός Μελέτης - Εγκατάστασης ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Πρότυπο Σύστημα ΖΕΥΣ Μπλε Καλωδιο: 138 C Γαλάζιο Καλώδιο: 180 C Άσπρο Καλώδιο: 250

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ SUPER MARKET ABC BASILOPOYLOS ΜΕΛΕΤΗ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Που συντάχθηκε σύμφωνα με την υπ αριθ. 8-2016 Πυροσβεστική Διάταξη και αφορά «Μέτρα και μέσα πυροπροστασίας εμπορικών καταστημάτων»

Διαβάστε περισσότερα

i-safe ILP (Bioversal) Fire Protection Systems

i-safe ILP (Bioversal) Fire Protection Systems i-safe ILP (Bioversal) Fire Protection Systems Πλήρως Αυτόνομα Συστήματα Πυρόσβεσης με τη χρήση Πνευματικού Σωλήνα Ανίχνευσης ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ #DOC 2018/CASE STUDY/ILP/BV/# 1.0 Η «καρδιά» της γκάμας προϊόντων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ & ΑΝΑΓΟΜΩΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ & ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ & ΑΝΑΓΟΜΩΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ & ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ & ΑΝΑΓΟΜΩΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ & ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 22.995,50 ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ: 28.284,47 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 1. ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 2. ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 3. ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ -2-

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ -2- ΞΗΡΑΣ ΣΚΟΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Σε κουζίνες επαγγελματικής ή οικιακής χρήσης ο εξοπλισμός λειτουργεί με χρήση Ηλεκτρικού Ρεύματος και/ή Υγραερίου-Προπανίου ενώ χρησιμοποιούνται μεγάλες ποσότητες εύφλεκτων

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΝΤΥΠΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕΛΕΤΗ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΝΤΥΠΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕΛΕΤΗ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΝΤΥΠΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Αναγράφεται ο τίτλος ή η επωνυμία της επιχείρησης Ο αριθμός μητρώου συμπληρώνεται από την υπηρεσία. Συμπληρώνεται ο αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

Fire Protection Systems Πλήρως Αυτόνομα Συστήματα Πυρόσβεσης με τη χρήση Πνευματικού Σωλήνα Ανίχνευσης

Fire Protection Systems Πλήρως Αυτόνομα Συστήματα Πυρόσβεσης με τη χρήση Πνευματικού Σωλήνα Ανίχνευσης i-safe Fire Protection Systems Πλήρως Αυτόνομα Συστήματα Πυρόσβεσης με τη χρήση Πνευματικού Σωλήνα Ανίχνευσης ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ #DOC 2014/ENGINE COMPARTMENTS/FWR/Rev. 2.0 Η «καρδιά» της γκάμας προϊόντων

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΑΕΡΙΑ Σ Ε Φ Ι Α Λ Ε Σ

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΑΕΡΙΑ Σ Ε Φ Ι Α Λ Ε Σ 1 ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΑΕΡΙΑ Σ Ε Φ Ι Α Λ Ε Σ Μέτρα Ασφάλειας κατά τη χρήση τους Ένα πλήθος βιομηχανιών, βιοτεχνιών, εργοταξίων, εργαστηρίων, συνεργείων, νοσοκομείων και άλλων μονάδων χρησιμοποιούν βιομηχανικά αέρια

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικές Εγκαταστάσεις Αερίου για Βιομηχανική Χρήση

Εσωτερικές Εγκαταστάσεις Αερίου για Βιομηχανική Χρήση Εσωτερικές Εγκαταστάσεις Αερίου για Βιομηχανική Χρήση Νομοθετικό πλαίσιο: Υ.Α. Δ3/Α/5286/26-05-1997 «Κανονισμός εσωτερικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου με πίεση λειτουργίας άνω των 50 mbar και μέγιστη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ (ΣΑΦΗΣ ΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΙΑ ΙΚΑΣΙΩΝ ΤΥΚ)

ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ (ΣΑΦΗΣ ΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΙΑ ΙΚΑΣΙΩΝ ΤΥΚ) ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ (ΣΑΦΗΣ ΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΙΑ ΙΚΑΣΙΩΝ ΤΥΚ) Καθορισµός Θέσης Ηλεκτροβάνας σε σχέση µε την εσωτερική εγκατάσταση αερίου όπου υπάρχει λεβητοστάσιο. 1 Στις

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ 6 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ Αριθμός ΧΠΕ ή Αριθμός Μελέτης ΜΕΛΕΤΗ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Που συντάχθηκε σύμφωνα με την υπ αριθ. 16-2015 Πυροσβεστική Διάταξη και αφορά «Μέτρα και μέσα πυροπροστασίας

Διαβάστε περισσότερα

Fire Protection Systems Πλήρως Αυτόνομα Συστήματα Πυρόσβεσης με τη χρήση Πνευματικού Σωλήνα Ανίχνευσης

Fire Protection Systems Πλήρως Αυτόνομα Συστήματα Πυρόσβεσης με τη χρήση Πνευματικού Σωλήνα Ανίχνευσης i-safe Fire Protection Systems Πλήρως Αυτόνομα Συστήματα Πυρόσβεσης με τη χρήση Πνευματικού Σωλήνα Ανίχνευσης ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ #DOC 2015/BUSES/FWR/ILP/Rev. 2.0 Η «καρδιά» της γκάμας προϊόντων i-safe είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΝ54:1998 ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 2000 ΕΛΛΗΝΙΚΟ (ΕΘΝΙΚΟ) ΕΝ ΧΡΗΣΕΙ ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ : ΕΛΟΤ.ΕΝ54- ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΝ54:1998 ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 2000 ΕΛΛΗΝΙΚΟ (ΕΘΝΙΚΟ) ΕΝ ΧΡΗΣΕΙ ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ : ΕΛΟΤ.ΕΝ54- ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΝ54:1998 ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 2000 ΕΛΛΗΝΙΚΟ (ΕΘΝΙΚΟ) ΕΝ ΧΡΗΣΕΙ ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ : ΕΛΟΤ.ΕΝ54- ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΧΕ ΙΑΜΟΥ BS5839 Pt1: 1988 Design,

Διαβάστε περισσότερα

Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίµων

Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίµων Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίµων (V-GDN Φυσικού Αερίου), (V-GDL LPG). Εγχειρίδιο χρήσης Ευχαριστούµε που προτιµήσατε αυτή τη συσκευή. Παρακαλούµε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες για να µπορέσετε να

Διαβάστε περισσότερα

Óôéò ôéìýò äåí ðåñéëáìâüíåôáé ï Ö.Ð.Á. - Ï ðáñþí ôéìïêáôüëïãïò êáôáñãåß êüèå ðñïçãïýìåíï - Ç åôáéñßá äéáôçñåß ôï äéêáßùìá áëëáãþò ôùí ôéìþí ùñßò

Óôéò ôéìýò äåí ðåñéëáìâüíåôáé ï Ö.Ð.Á. - Ï ðáñþí ôéìïêáôüëïãïò êáôáñãåß êüèå ðñïçãïýìåíï - Ç åôáéñßá äéáôçñåß ôï äéêáßùìá áëëáãþò ôùí ôéìþí ùñßò 518 ΠΥΡΑΝΤΟΧΟΙ ΣΩΛΗΝΕΣ & ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ PPR 125 ΝΕΑ προϊόντα ΣΩΛΗΝΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΜΕ ΥΑΛΟΝΗΜΑΤΑ ΓΩΝΙΑ 90 - PN 25 FireFighter Plus Ø 20 x 2,8 Ø 25 x 3,5 Ø 32 x 4,4 Ø 40 x 5,5 Ø 50 x 6,9 Ø 63 x 8,6 Ø 75 x 10,3

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΡΙΝΙΟ 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΡΓΟ: ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΡΙΝΙΟ 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΡΓΟ: ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΡΓΟ: ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 2018-2019 I ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΡΙΝΙΟ 2018 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 1/5 ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Πυψηλής ποιότητας, πάντα με εξειδίκευση και

Πυψηλής ποιότητας, πάντα με εξειδίκευση και Safety First αρέχουμε προϊόντα και υπηρεσίες πυρασφάλειας Πυψηλής ποιότητας, πάντα με εξειδίκευση και πιστοποίηση, τηρώντας όλες τις διεθνείς προδιαγραφές και νομοθεσίες. Σφραγίδα εγγύησης αποτελεί η πιστοποίησή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΗΧΑΝΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΗΧΑΝΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΗΧΑΝΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ ΦΩΤΗΣ Μηχανολόγος Μηχανικός, ΜΒΑ Επιθεωρητής Ασφάλειας & Υγείας Εργασίας ΚΙΝΔΥΝΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ Θεσσαλονίκη 04/07/2017 Α.Π. 4013/2017 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τρόποι χρήσης, Εγκατάστασης και Ελέγχου Συστημάτων Φωτισμού Ασφαλείας και Πυρανίχνευσης www.olympia-electronics.gr

Τρόποι χρήσης, Εγκατάστασης και Ελέγχου Συστημάτων Φωτισμού Ασφαλείας και Πυρανίχνευσης www.olympia-electronics.gr Τρόποι χρήσης, Εγκατάστασης και Ελέγχου Συστημάτων Φωτισμού Ασφαλείας και Πυρανίχνευσης Σκοπός του φωτισμού ασφαλείας. Είναι μόνο για διαφυγή ή και για φωτισμό έκτακτης ανάγκης. Στην περίπτωση της διαφυγής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΙΠΥΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. Συστήματα Ενεργητικής Πυροπροστασίας

ΕΛΙΠΥΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. Συστήματα Ενεργητικής Πυροπροστασίας ΕΛΙΠΥΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Συστήματα Ενεργητικής Πυροπροστασίας 1. Συντήρηση Συστημάτων Πυρανίχνευσης 2. Μεγαφωνική Αναγγελία Συναγερμού Πυρκαγιάς Χανιά, Νοέμβριος 2018 Μανώλης Ν.Ζαχαριουδάκης Διπλ/χος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ Κ.Η.Φ.Η. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ & ΑΝΑΓΟΜΩΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ & ΠΑΙΔ.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ Κ.Η.Φ.Η. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ & ΑΝΑΓΟΜΩΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ & ΠΑΙΔ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡ. ΜΕΛ.: / 15 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ Κ.Η.Φ.Η. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ & ΑΝΑΓΟΜΩΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Για την ετήσια συντήρηση των μέσων πυρόσβεσης σε κτίρια του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο Η παρούσα αφορά: Α) Τον έλεγχο, συντήρηση, αναγόμωση και υδραυλική δοκιμή των

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Στο κείμενο που ακολουθεί, οι αριθμοί και τα γράμματα που περιγράφουν τα πλήκτρα, γράφονται μέσα σε παρένθεση π.χ. (3) ή (A) ή (d) ΓΕΝΙΚΑ Οι οδηγίες συντάχθηκαν από το Ελληνικό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΑΡΙΘΜ. ΜΕΛΕΤΗΣ:07/16-02-2015 ΕΡΓΟ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΩΝ Α.Μ.Ε.Α. ΘΕΣΗ: ΟΔΟΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ & ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Πυροπροστασίας Κτιρίων (π.δ. 41/2018) Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας 20 Ιουνίου 2019

Κανονισμός Πυροπροστασίας Κτιρίων (π.δ. 41/2018) Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας 20 Ιουνίου 2019 Κανονισμός Πυροπροστασίας Κτιρίων (π.δ. 41/2018) Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας 20 Ιουνίου 2019 Άρθρο 3 π.δ. 41/2018 - Ορισμοί Ενεργητική Πυροπροστασία: Τα μέσα πυροπροστασίας που εγκαθίστανται σε ένα κτίριο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ DSPA 11-1 EΩΣ DSPA 11-6

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ DSPA 11-1 EΩΣ DSPA 11-6 ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ DSPA 11-1 EΩΣ DSPA 11-6 Η γεννήτριες DSPA 11-1 έως DSPA 11-6 προορίζονται για τον εντοπισµό και την κατάσβεση πυρκαγιάς τύπου Α και Β, και υπό ηλεκτρική τάση. Βρίσκει µεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΘΜΟΝΟΜΗΣΗ ΕΠΙΚΙΝ ΥΝΟΤΗΤΑΣ ΜΗ ΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ Σ ΚΑ ΑΑ Λ ΑΤΠ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΙΧΟΙ ΠΛΗΡΩΣΗΣ - ΧΩΡΙΣΜΑΤΑ Α1 Τοίχοι πλήρωσης εξωτερικοί χαµηλή Χ Χ Χ µεσαία Μ Μ Μ Ν Α1.1 Θέσεις ρωγµών χαµηλή Μ Μ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΝΕΟΥ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΑ

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΝΕΟΥ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΑ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΝΕΟΥ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΑ GR ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εγκατάσταση Η σωστή θέση του απορροφητήρα θα πρέπει να είναι 60cm πάνω από το επίπεδο των ηλεκτρικών εστιών της κουζίνας σας ή 75cm εάν πρόκειται για εστίες

Διαβάστε περισσότερα

2Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Posted by ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ - 05 Oct :27

2Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Posted by ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ - 05 Oct :27 2Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Posted by ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ - 05 Oct 2017 13:27 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Πρακτικής για Πρατήρια και άλλους Χώρους Διανομής Υγραερίου Κίνησης. Γιατί & ποιος είναι ο κίνδυνος?

Κώδικας Πρακτικής για Πρατήρια και άλλους Χώρους Διανομής Υγραερίου Κίνησης. Γιατί & ποιος είναι ο κίνδυνος? Κώδικας Πρακτικής για Πρατήρια και άλλους Χώρους Διανομής Υγραερίου Κίνησης Γιατί & ποιος είναι ο κίνδυνος? Δρ Αθανάσιος Βαζούρας Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας www.mlsi.gov.cy/dli 1 Παρουσίαση Δρ Αθανάσιος

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις Ι - Εργαστήριο

Εσωτερικές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις Ι - Εργαστήριο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα Εσωτερικές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις Ι - Εργαστήριο Ενότητα 6: Μελέτη Σχεδίαση Κατασκευή Ε.Η.Ε. Παράδειγμα Σταύρος Καμινάρης Τμήμα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΕΡΙΟΥ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΟΙΚΟ ΟΜΕΣ

ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΕΡΙΟΥ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΟΙΚΟ ΟΜΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΕΡΙΟΥ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΟΙΚΟ ΟΜΕΣ Εισηγητής: Λιόλιος Αντώνης Μηχανολόγος Μηχανικός Α.Π.Θ. Υπεύθυνος Τµήµατος Μελετών Πολεοδοµίας ΕΠΑ Θεσσαλονίκης Α.Ε. 10-14 εκεµβρίου 2007 1. Νοµοθετικό πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ημερομηνία 17 / 06 /2016 ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ημερομηνία 17 / 06 /2016 ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ημερομηνία 17 / 06 /2016 ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ Διεύθυνση: Τεχνικών Υπηρεσιών Τμήμα: Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού και Μελετών Έργων Ταχ. Διευθ. Καρυπιδη 2 Τ.Κ. 56533 Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ ΙΚΑΣΙΕΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Ε.Ε ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΜΕ ΠΙΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΩΣ 25 mbar

ΙΑ ΙΚΑΣΙΕΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Ε.Ε ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΜΕ ΠΙΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΩΣ 25 mbar ΙΑ ΙΚΑΣΙΕΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Ε.Ε ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΜΕ ΠΙΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΩΣ 25 mbar ηµήτρης Καλοειδής, Προϊστάµενος Τεχνικής Υποστήριξης Καταναλωτών, Φυσικό Αέριο Αττικής ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΣΕ ΟΧΗΜΑΤΑ

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΣΕ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ για χρήση σε ΟΧΗΜΑΤΑ sales@mobiak.gr www.mobiak.gr T: 28210 63222 F: 28210 66260 EXTINCTEURS EXTINCTEURS ΣΕΤ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΣΕ ΟΧΗΜΑΤΑ Σετ Πυροσβεστήρα Ξηράς Σκόνης

Διαβάστε περισσότερα

i-safe Συστήματα Πνευματικής Ενεργοποίησης Άμεσης / Έμμεσης Κατάσβεσης Χαμηλής Πίεσης Pneumatic Fire Control Systems Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Η Ρ Ε Σ

i-safe Συστήματα Πνευματικής Ενεργοποίησης Άμεσης / Έμμεσης Κατάσβεσης Χαμηλής Πίεσης Pneumatic Fire Control Systems Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Η Ρ Ε Σ Σύντομη περιγραφή Η «καρδιά» της γκάμας προϊόντων isafe χαμηλής πίεσης είναι ο ευαίσθητος θερμοσωλήνας, ο οποίος λειτουργεί σαν γραμμικός ανιχνευτής φλόγας και θερμότητας. Ο γεμάτος πίεση (αζώτου) θερμοσωλήνας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗ - ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΚΤΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΜΠΙΠΤΟΥΝ ΣΤΟ Π.Δ. 71/88 (ΦΕΚ Α 32)

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗ - ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΚΤΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΜΠΙΠΤΟΥΝ ΣΤΟ Π.Δ. 71/88 (ΦΕΚ Α 32) ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗ - ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΚΤΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΜΠΙΠΤΟΥΝ ΣΤΟ Π.Δ. 71/88 (ΦΕΚ Α 32) ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ (άρθρο 8 Ν.1599/1986) Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται με αυτή

Διαβάστε περισσότερα