Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΕΑΣ ΛΕΣΒΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΚΑΝ. [ΕΚ] 867/08

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΕΑΣ ΛΕΣΒΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΚΑΝ. [ΕΚ] 867/08"

Transcript

1 Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΕΑΣ ΛΕΣΒΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΚΑΝ. [ΕΚ] 867/08 Πρόγραμμα επιχορηγούμενο από την Ε.Ε. - Καν. (ΕΚ) 867/2008 του εγκεκριμένου προγράμματος με την αριθμ / Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

2 ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ USUS

3 συνεταιρισμένοι παραγωγοί, 62 πρωτοβάθμιοι συνεταιρισμοί, μία Ένωση, ένα νησί. Με εμπειρία και παράδοση αιώνων σας, προσφέρουμε το χρυσαφένιο Μυτιληνιό ελαιόλαδο με παγκόσμια αναγνώριση, κληρονομιά από τους προγόνους μας και παρακαταθήκη για τα παιδιά μας. Αλέκος Γιαζιτζόγλου Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου

4

5 5 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Λέσβος Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρσμών Λέσβου Ελαιοτριβείο εταιρείας Αρχιπέλαγος H ελαιοκαλλιέργεια στο νομό Λέσβου Εξαγωγές Προϊόντα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου Πορεία υλοποίησης του τριετούς προγράμματος εργασίας της ΟΕΦ ΕΑΣ Λέσβου βάσει του Καν. (ΕΚ) 867/08 Δραστηριότητες Ευχαριστίες

6 6 ΛΕΣΒΟΣ Το νησί της αρμονίας και της ομορφιάς, των γραμμάτων και της πνευματικής άνθισης Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τη Λέσβο χωρίς τα ελαιόδενδρα της που ασημίζουν κάτω από το άπλετο φως του ήλιου. Εκτός από τη θάλασσα, κανένα άλλο αγαθό της φύσης δεν δέθηκε τόσο πολύ με τον Ελληνικό χώρο, όσο η ελιά και το λάδι της, που έθρεψε τόσους πολιτισμούς, από τη βαθιά αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Οι περιοχές στις οποίες καλλιεργείται η ελιά στη Λέσβο, είναι ορεινές ή ημιορεινές με ξερικά, φτωχά σε ουσία εδάφη. Αυτή η ιδιομορφία της καλλιέργειας σε σχέση με τη ποικιλία, είναι που προσδίδει στο Λεσβιακό ελαιόλαδο την υπεροχή σε γευστικότητα και τον εμπλουτισμό σε αρωματικές ύλες. Το Λεσβιακό ελαιόλαδο από πλευράς αγνότητας και ποιότητας, προσφέρεται στην κατανάλωση με τα παρακάτω μακροσκοπικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Τη χαρακτηριστική λεπτόρευστη υφή του (χαμηλό ιξώδες - απαλή γεύση) η οποία οφείλεται στο σχετικά αυξημένο βαθμό ακορεστότητας των λιπαρών του οξέων, σε σχέση με άλλα παχύρευστα ελαιόλαδα, γεγο- νός που του δίνει πρόσθετη βιολογική αξία, αφού τούτο συνάδει ευθέως με τις σύγχρονες ιατρικές αντιλήψεις. Το ελαφρύ χρυσοκίτρινο χρώμα του, που οφείλεται στη μικρή περιεκτικότητά του σε χλωροφύλλη που ίσως είναι και η καλύτερη άμυνα στο χρόνο για το εμφιαλωμένο προϊόν. Το άρωμα και η γεύση του χυμού της αιγαιοπελαγίτικης ελιάς, που το καθιέρωσαν σαν το ονομαστό προϊόν της υπαίθρου της Λέσβου. Όσον αφορά στις συγκεκριμένες ποικιλίες, η Κολοβή, γνωστή και ως Μυτιληνιά, έχει περιεκτικότητα σε λάδι εξαιρετικής ποιότητας, με έντονο άρωμα, απαλή, γλυκιά γεύση και είναι από τις καλύτερες ελαιοποιήσιμες ποικιλίες, τόσο από πλευράς ελαιοπεριεκτικότητας, όσο και από πλευράς ποιότητας, ενώ η Αδραμυτινή δίνει λάδι λεπτόρευστο, με εξαιρετικό άρωμα.

7

8 8 Παραλία Χρούσος

9 9 Ανατολή στο λιμάνι της Λέσβου Μόλυβος

10 10 ΕΛΑΙΩΝΑΣ θάλασσα

11 ΕΛΑΙΩΝΑΣ ορεινός 11

12 12 Η ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΛΕΣΒΟΥ H Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου είναι η δευτεροβάθμια συνεταιριστική οργάνωση αγροτών του νομού Λέσβου. Ιδρύθηκε το 1929 με έδρα την πρωτεύουσα του νομού τη Μυτιλήνη. Τα κεντρικά της γραφεία στεγάζονται σήμερα στη Σκάλα Παμφίλων της Μυτιλήνης, όπου βρίσκεται και το βιομηχανικό συγκρότημα που διαθέτει όλους τους αναγκαίους χώρους και τον απαραίτητο εξοπλισμό για να διενεργηθούν όλες οι εργασίες από τον ποιοτικό έλεγχο και την αποθήκευση του ελαιολάδου ως την τυποποίηση. Στην περιοχή ευθύνης της δραστηριοποιούνται ελαιοπαραγωγοί που καλλιεργούν στρέμματα στα οποία υπάρχουν δέντρα. Στόχος της είναι η διαφύλαξη των συμφερόντων των συνεταιρισμένων της και η διαφύλαξη της υψηλής ποιότητας των προϊόντων που παράγονται στο νομό. Η ΕΑΣ δραστηριοποιείται στην παραγωγή, τυποποίηση και διάθεση ελαιολάδου, πυρηνελαίου, σαπουνιού και στην εμπορία ζωοτροφών, λιπασμάτων, γεωργικών μηχανημάτων, φαρμάκων και ειδών ελαιοσυλλογής.

13

14 14

15 15

16 16 ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ «Νικόλαου Βρανά»

17 Διακρίνονται οι πρώτες συσκευασίες ελαιολάδου της ΕΑΣ Λέσβου 17

18 18 Η ΕΛΑΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΕΣΒΟΥ Ελαιοποιήσιμη ελιά ΑΡΙΘΜΟΣ Ελαιοπαραγωγοί Στρέμματα Δέντρα Αγροτεμάχια Παραγωγή ελαιολάδου (τόννοι) ΜΕΣΟΙ ΟΡΟΙ Στρέμματα ανά παραγωγό Δέντρα ανά παραγωγό Αγροτεμάχια ανά παραγωγό Στρέμματα ανά αγροτεμάχιο Δέντρα ανά στρέμμα 24, ,43 17

19

20 20 ΕΞΑΓΩΓΕΣ Βέλγιο Βουλγαρία Βραζιλία Γερμανία Ελβετία Ιαπωνία Ινδία Κίνα Ν. Αφρική Πολωνία Η ΕΑΣ Λέσβου είναι μία από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές επιχειρήσεις καθώς είναι η έκτη δύναμη στη χώρα και η δεύτερη σε εξαγωγικό επίπεδο. Βουλγαρία Κίνα Ν.ΑΦΡΙΚΗ

21 21 ΙΝΔΙΑΙαπωνία Βραζιλία Γερμανία

22 12

23 ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΛΕΣΒΟΥ 23

24 24 νέα ετικέτα ΛΕΣΒΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΝΔΕΙΞΗΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ Πιστοποιημένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΚ) αρ. 1107/96 (δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων αρ. L 148 της σελ. 1) το ΛΕΣΒΟΣ ΠΓΕ Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο είναι ό,τι ανώτερο ποιοτικά έχει να προσφέρει η ΕΑΣ Λέσβος και γενικότερα η αγορά του ελαιολάδου. Διατίθεται σε φιάλη Marasca των 750 ml.

25 25 νέο προϊόν * Αποτέλεσμα της Δραστηριότητας Biv του Τομέα B του Καν. (ΕΚ) 867/2008 του Προγράμματος Εργασίας της ΟΕΦ ΕΑΣ Λέσβου ΠΡΟΪΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ Το ελαιόλαδο ολοκληρωμένης διαχείρισης προέρχεται αποκλειστικά από παραγωγούς που εφαρμόζουν σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης σύμφωνα με τα πρότυπα AGRO 2.1 & 2.2/3, αποθηκεύεται στις εγκαταστάσεις της Ένωσης σε ξεχωριστές ανοξείδωτες δεξαμενές και η τυποποίηση του γίνεται με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες που υπαγορεύει το σύστημα ποιότητας και διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων κατά ISO 9001:2008 & 22000:2005 και το σύστημα ιχνηλασιμότητας LESVOS iknow κατά ISO 22005:2007 ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα και η ιχνηλασιμότητα του προϊόντος. Διατίθεται σε φιάλη Marasca των 750 ml.

26 26 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «Μυτιληνιώ» και «Θεόφιλος» προσεγμένο σε κάθε στάδιο της παραγωγής του έχει άριστα οργανοληπτικά στοιχεία με οξύτητα 0,1%- 0,8%. Διατίθεται σε δοχείο των 5 λίτρων, σε γυάλινη φιάλη των 250 ml, 500 ml, 1 και 3 λίτρων καθώς και σε pet πλαστική φιάλη του 1 και 2 λίτρων.

27 27 ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ Η ΕΑΣ ακολουθώντας τον κανονισμό για την παραγωγή αυτής της κατηγορίας ελαιολάδου παράγει το «Μυτιληνιώ» παρθένο Ελαιόλαδο (οξύτητας κάτω από 1,5%) Διατίθεται σε δοχείο των 5 λίτρων, σε γυάλινη φιάλη του 1 λίτρου και σε pet πλαστική φιάλη του 1 και 2 λίτρων.

28 28 ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ Η ΕΑΣ ακολουθώντας τον κανονισμό για την παραγωγή αυτής της κατηγορίας ελαιολάδου παράγει το Ελαιόλαδο «Μυτιληνιώ» αναμιγνύοντας Παρθένο ελαιόλαδο (οξύτητας κάτω από 1,5%) και Ραφιναρισμένο ελαιόλαδο σε αναλογία 75% και 25% αντίστοιχα με τελική οξύτητα του ελαιολάδου αυτού να είναι κάτω από 1%. Διατίθεται σε δοχείο των 5 λίτρων, σε γυάλινη φιάλη του 1 λίτρου και σε pet πλαστική φιάλη του 1 λίτρου.

29 29 ΣΑΠΟΥΝΙ Τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται ραγδαία η ζήτηση του σαπουνιού από ελαιόλαδο ως αποτέλεσμα της επιστροφής των καταναλωτών σε φυσικά προϊόντα. Η τάση αυτή είναι δικαιολογημένη αφού το ελαιόλαδο είναι η καλύτερη λιπαρή ουσία για το ανθρώπινο δέρμα. Το σαπωνοποιείο της ΕΑΣ Λέσβου είναι από τα λίγα της χώρας που παράγουν σαπούνι αποκλειστικά από ελαιόλαδο και υλοποιούν όλα τα στάδια της παραγωγής. Το σαπούνι που παράγει η ΕΑΣ Λέσβου δεν έχει καμία προσθήκη ζωικών λιπαρών. Δεν είναι τυχαίο ότι το 2006 οι πωλήσεις σαπουνιού της ΕΑΣ Λέσβου έφθασαν στους 170 τόνους. Μεγάλο μέρος της παραγωγής αυτή εξάγεται στο εξωτερικό. Τα μεγέθη των σαπουνιών που παράγονται είναι των 125 γραμμαρίων, 150 γραμμαρίων, των 300 γραμμαρίων και σε σκόνη του 1 κιλού σε λευκό και πράσινο. Εκτός από το τελικό προϊόν, δηλαδή τις μικρές πλάκες σαπουνιού που παράγει και εμπορεύεται η ΕΑΣ Λέσβου, παράγει και πουλάει σε σαπωνοποιεία μεγάλες ποσότητες σαπωνόμαζας (δηλαδή σαπούνι που δεν έχει μορφοποιηθεί).

30 30 ΠΟΡΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΡΙΕΤΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΕΑΣ ΛΕΣΒΟΥ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΚΑΝ. [ΕΚ] 867/08 Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου, με όραμα τη διασφάλιση των ιδιαίτερων ποιοτικών χαρακτηριστικών του λεσβιακού ελαιολάδου, προιόντος Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.), και τη δημιουργία υπεραξίας στα προϊόντα της, υλοποίησε ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο στο πλαίσιο του κοινοτικού κανονισμού 867/2008 με τη συμμετοχή των μεγαλύτερων ελαιουργικών συνεταιρισμών μελών της και με δράσεις για όλη την αλυσίδα παραγωγής του ελαιολάδου, από το χωράφι στο ράφι με σημαντικά αποτελέσματα.

31

32

33 33 Η ΕΑΣ Λέσβου υπέβαλε στις 15/02/2009 μελέτη για την αναγνώριση της ως Οργάνωση Ελαιουργικών Φορέων όπου και αναγνωρίστηκε με την Υπουργική Απόφαση / Ταυτόχρονα στις 15/02/2009 υπέβαλε ολοκληρωμένο πρόγραμμα εργασίας το οποίο και αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία για τους ελαιοπαραγωγούς και τις οργανώσεις να αξιοποιήσουν τους πόρους που διατίθενται για την ενίσχυση της ποιότητας των παραγόμενων ελαιοκομικών προϊόντων και για τη βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών με γνώμονα την αειφορική διαχείριση. Με την Υπουργική Απόφαση / εγκρίθηκε το πρόγραμμα εργασίας με συνολικό προϋπολογισμό με 15 δραστηριότητες στους τέσσερις από τους πέντε τομείς του Καν. 867/2008.

34 34 ΤΟΜΕΙΣ ΚΑΝ. (EK) 867/2008 με το σημαίνονται οι δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχει η ΕΑΣ Μεσσηνίας. Α) Τομέας της παρακολούθησης και της διοικητικής διαχείρισης της αγοράς στον κλάδο του ελαιολάδου και των επιτραπέζιων ελιών: i) συγκέντρωση στοιχείων για τον κλάδο και την αγορά, σύμφωνα με τις προδιαγραφές για την μέθοδο, την γεωγραφική αντιπροσωπευτικότητα και ακρίβεια που καθορίζονται από την αρμόδια εθνική αρχή ii) εκπόνηση μελετών, ιδίως για θέματα συνδεόμενα με τις άλλες δραστηριότητες που προβλέπονται στο πρόγραμμα εργασίας της σχετικής οργάνωσης φορέων Β) Τομέας της βελτίωσης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της ελαιοκαλλιέργειας: i) συλλογικές εργασίες διατήρησης των ελαιώνων υψηλής περιβαλλοντικής αξίας που απειλούνται με εγκατάλειψη, σύμφωνα με τους όρους που καθορίζει βάσει αντικειμενικών κριτηρίων η αρμόδια εθνική αρχή, ιδίως όσον αφορά τις δυνητικά επιλέξιμες περιφερειακές ζώνες, καθώς και την έκταση και τον ελάχιστο αριθμό ελαιοπαραγωγών που πρέπει να συμμετέχουν για να αποβούν αποτελεσματικές οι εν λόγω εργασίες ii) ανάπτυξη ορθών γεωργικών πρακτικών ελαιοκαλλιέργειας με βάση περιβαλλοντικά κριτήρια προσαρμοσμένα στις τοπικές συνθήκες, καθώς και η διάδοσή τους στους ελαιοκαλλιεργητές και παρακολούθηση της πρακτικής εφαρμογής τους iii) έργα πρακτικής επίδειξης εναλλακτικών τεχνικών, αντί της χρήσης χημικών προϊόντων, για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς iv) έργα πρακτικής επίδειξης των τεχνικών ελαιοκαλλιέργειας που έχουν ως στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και τη διατήρηση του τοπίου, όπως η βιολογική, η ορθολογική και η ολοκληρωμένη γεωργία v) εισαγωγή δεδομένων περιβαλλοντικού χαρακτήρα στο ηλεκτρονικό σύστημα γεωγραφικής πληροφόρησης για την ελαιοκαλλιέργεια (ελαιοκομικό ΣΓΠ) που αναφέρεται στο άρθρο 20 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1782/2003 Γ) Τομέας της βελτίωσης της ποιότητας της παραγωγής ελαιολάδου και επιτραπέζιων ελιών: i) βελτίωση των συνθηκών καλλιέργειας, συγκομιδής, παράδοσης και αποθήκευσης των ελιών πριν από τη μεταποίησή τους, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές που καθορίζονται από την αρμόδια εθνική αρχή ii) βελτίωση των ποικιλιών των ελαιώνων των ιδιωτικών εκμεταλλεύσεων, υπό τον όρο ότι συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων των προγραμμάτων εργασίας

35 35 iii) βελτίωση των συνθηκών αποθήκευσης και αξιοποίησης των καταλοίπων της παραγωγής ελαιολάδου και επιτραπέζιων ελιών και βελτίωση των συνθηκών εμφιάλωσης του ελαιολάδου iv) παροχή τεχνικής βοήθειας στην παραγωγή, στην ελαιουργική μεταποιητική βιομηχανία, στις επιχειρήσεις παραγωγής επιτραπέζιων ελιών, στα ελαιοτριβεία και στη συσκευασία για τα θέματα που συνδέονται με την ποιότητα των προϊόντων v) δημιουργία και βελτίωση των εργαστηρίων ανάλυσης παρθένου ελαιολάδου vi) κατάρτιση γευσιγνωστών για τους ελέγχους των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών των παρθένων ελαιόλαδων και των επιτραπέζιων ελιών Δ) Τομέας της ιχνηλασιμότητας, της πιστοποίησης και της προστασίας της ποιότητας του ελαιολάδου και των επιτραπέζιων ελιών, ιδίως μέσω του ποιοτικού ελέγχου των ελαιόλαδων που πωλούνται στον τελικό καταναλωτή υπό τον έλεγχο των εθνικών διοικήσεων: i) δημιουργία και διαχείριση συστημάτων που επιτρέπουν την ιχνηλασιμότητα των προϊόντων από τον ελαιοκαλλιεργητή μέχρι την συσκευασία και την επισήμανση, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που καθορίζονται από την αρμόδια εθνική αρχή ii) δημιουργία και διαχείριση συστημάτων πιστοποίησης της ποιότητας, με βάση σύστημα ανάλυσης κινδύνου και κρίσιμων σημείων ελέγχου (HACCP) το οποίο είναι σύμφωνο με τα τεχνικά κριτήρια που καθορίζει η αρμόδια εθνική αρχή iii) δημιουργία και διαχείριση συστημάτων για την παρακολούθηση της συμμόρφωσης με τα πρότυπα γνησιότητας, ποιότητας και εμπορίας του ελαιολάδου και των επιτραπέζιων ελιών που διατίθενται στην αγορά, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές που καθορίζει η αρμόδια εθνική αρχή Ε) Τομέας της διάδοσης πληροφοριών σχετικών με τις δραστηριότητες των οργανώσεων φορέων που αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας του ελαιολάδου και των επιτραπέζιων ελιών: i) διάδοση πληροφοριών για το έργο των οργανώσεων ελαιουργικών φορέων στους τομείς που αναφέρονται στα στοιχεία α), β), γ) και δ) ii) δημιουργία και ενημέρωση δικτυακού τόπου σχετικού με τις δραστηριότητες των οργανώσεων ελαιουργικών φορέων στους τομείς που αναφέρονται στα στοιχεία α), β), γ) και δ)

36 36 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Α/Α ΔΡΑΣΗ ΚΩΔΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΣΥΝΟΛΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ Β Γ Γ Γ Γ Γ Γ Γ Γ Γ Δ Δ Δ Δ Ε Biv Γi Γi Γi Γiv Γiv Γiv Γiv Γiv Γiv Γv Δi Δii Δii Ei Ανάπτυξη και εφαρμογή Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης σε 800 παραγωγούς Προμήθεια ελαιοδιχτυών Προμήθεια συσκευής μέτρησης ελαιοπεριεκτικότητας Προμήθεια ελαιοραβδιστικών Προμήθεια μικρού βυτίου μεταφοράς ελαιολάδου Προμήθεια μη μόνιμων δεξαμενών για το τυποποιητήριο Προμήθεια ηλεκτρικών κλαρκ Προμήθεια αυτοκινούμενης σκούπας Σύστημα παραγωγής παροχής αζώτου Κουρτίνα για τυποποιητήριο για αποφυγή σκόνης Όργανα χημείου Ανάπτυξη και εφαρμογή Συστήματος Εσωτερικής και Εξωτερικής Ιχνηλασιμότητας Ανάπτυξη και εφαρμογή Συστήματος ISO 9001 & ISO (HACCP) και IFS και BRC στο τυποποιητήριο της ΕΑΣ Ανάπτυξη και εφαρμογή Συστήματος ISO 9001 & ISO (HACCP) σε 5 ελαιοτριβεία - μέλη της ΕΑΣ Επικοινωνία του προγράμματος

37 37 ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ Σύνολο προγράμματος Κοινοτική συμμετοχή Εθνική συμμετοχή Ιδία συμμετοχή Δ Γ 25,21 29,59 Ε 2,74 Β 42,46 Τομέας Προϋπολογισμός ( ) Ποσοστό (%) B Γ Δ Ε ,46 29,59 25,21 2,74 100

38 38 ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ Α/Α ΔΡΑΣΗ ΚΩΔΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΑΠΡ 09- ΜΑΡ 10 ΑΠΡ 10- ΜΑΡ 11 ΑΠΡ 11- ΜΑΡ 12 1 Β Biv Ανάπτυξη και εφαρμογή Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης σε 800 παραγωγούς 2 Γ Γi Προμήθεια ελαιοδίχτυων 3 Γ Γi Προμήθεια συσκευής μέτρησης ελαιοπεριεκτικότητας 4 Γ Γi Προμήθεια ελαιοραβδιστικών 5 Γ Γiv Προμήθεια μικρού βυτίου μεταφοράς ελαιολάδου 6 Γ Γiv Προμήθεια μη μόνιμων δεξαμενών για το τυποποιητήριο 7 Γ Γiv Προμήθεια ηλεκτρικών κλαρκ 8 Γ Γiv Προμήθεια αυτοκινούμενης σκούπας 9 Γ Γiv Σύστημα παραγωγής παροχής αζώτου 10 Γ Γiv Κουρτίνα για τυποποιητήριο για αποφυγή σκόνης 11 Δ Γv Όργανα χημείου 12 Δ Δi Ανάπτυξη και εφαρμογή Συστήματος Εσωτερικής και Εξωτερικής Ιχνηλασιμότητας 13 Δ Δii Ανάπτυξη και εφαρμογή Συστήματος ISO 9001 & ISO (HACCP) και IFS και BRC στο τυποποιητήριο της ΕΑΣ 14 Δ Δii Ανάπτυξη και εφαρμογή Συστήματος ISO 9001 & ISO (HACCP) σε 5 ελαιοτριβεία - μέλη της ΕΑΣ 15 Ε Ei Επικοινωνία του προγράμματος

39

40 40 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

41

42 42 1 Ανάπτυξη και εφαρμογή συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης σε τουλάχιστον 800 παραγωγούς ΤΟΜΕΑΣ B // ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Biv ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜOΣ: ΑΝΑΔΟΧΟΣ: foodstandard Α.Ε. Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου θέλοντας να εξασφαλίσει την ποιότητα και ασφάλεια του του λεσβιακού ελαιολάδου, προϊόντος Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.), και την προστασία του περιβάλλοντος εφάρμοσε σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης σε 819 ελαιοπαραγωγούς μέλη της αντιπροσωπεύοντας το σύνολο των περιοχών του νομού. Αποτελέσματα της εφαρμογής του συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης και της πιστοποίησης του σύμφωνα με τα εθνικά πρότυπα AGRO 2.1 & 2.2/3 εκτός από την προστασία του περιβάλλοντος και τη συμμόρφωση των παραγωγών με τους κώδικες ορθής γεωργικής πρακτικής μέσα από την πραγματοποίηση πολλών εκπαιδεύσεων - τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο - εξασφαλίζοντας με αυτό το τρόπο και την πολλαπλή συμμόρφωση των παραγωγών, είναι η δημιουργία ενός νέου προϊόντος, του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου ολοκληρωμένης διαχείρισης, ενός προϊόντος με συγκεκριμένη ταυτότητα καινοτομώντας με αυτό τον τρόπο στην αγορά και εξασφαλίζοντας την εμπιστοσύνη του καταναλωτή που σήμερα περισσότερο από ποτέ αναζητά προϊόντα ποιοτικά, ασφαλή και φιλικά προς το περιβάλλον.

43 43 : : : , Designed & Developed by Παραγωγοί Στρέμματα Δέντρα Αγροτεμάχια ,

44

45 Α/Α ΠΕΡΙΟΧΕΣ Ν. ΛΕΣΒΟΥ , , , , , , , , , ,7 637,3 814, , ,7 662,7 302, , ,6 Σκόπελος Παλαιόκηπος Β Αγιάσος Αγία Παρασκευή Παπάδος Πολιχνίτος Μανταμάδος Μεσαγρός Μόρια Ακράσι Παράκοιλα Κλειώ Κάπη Λισβόρι Λουτρά Μιστεγνά Νάπη Παλαιόκηπος Α Παλαιοχώρι Πάμφιλα ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ 45

46 46

47 47 ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ Παλαιοχώρι Πολιχνίτος

48 48 Αγιάσος Μιστεγνά

49 Αγιάσος 49

50 50 Παπάδος

51 Μανταμάδος 51

52 52 2 Προμήθεια διχτυών συλλογής ελαιοσυλλογής ΤΟΜΕΑΣ Γ // ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Γi ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜOΣ: ΑΝΑΔΟΧΟΣ: M M HELLAS Ε.Π.Ε. Με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου ελαιολάδου η Ένωση προμήθευσε επιλεγμένους παραγωγούς όλων των Αγροτικών Συνεταιρισμών μελών της που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με δίχτυα ελαιοσυλλογής.

53

54 54 3 Προμήθεια συσκευής μέτρησης ελαιοπεριεκτικότητας ΤΟΜΕΑΣ Γ // ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Γi ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜOΣ: ΑΝΑΔΟΧΟΣ: ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε. Αποσκοπώντας στην περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας του λεσβιακού ελαιολάδου η ΕΑΣ προμηθεύτηκε με μία συσκευή μέτρησης της ελαιοπεριεκτικότητας. Με τη συσκευή επιτυγχάνεται ακριβής προσδιορισμός της ελαιοπεριεκτικότητας και της υγρασίας στον καρπό και στον ελαιοπυρήνα σε ελάχιστο χρόνο, χωρίς χημικά αντιδραστήρια.

55 55

56 56 4 Προμήθεια ελαιοραβδιστικών ΤΟΜΕΑΣ Γ // ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Γi ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜOΣ: ΑΝΑΔΟΧΟΣ: MINOTAVROS- Γ. ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ- Α. ΒΙΔΑΚΗΣ Ο.Ε. Η Ένωση προμήθευσε επιλεγμένους παραγωγούς της ομάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης με ελαιοραβδιστικά ώστε η κρίσιμη για την ποιότητα περίοδος συγκομιδής των ελιών να πραγματοποιείται ταχύτερα και αποτελεσματικότερα προς όφελος της ποιότητας του παραγόμενου ελαιολάδου.

57

58 58 5 Προμήθεια αγροτικού βυτίου κατάλληλου για μεταφορά ελαιολάδου καθώς και του σχετικού εξοπλισμού (αντλία, σωληνώσεις) ΤΟΜΕΑΣ Γ // ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Γiv ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜOΣ: ΑΝΑΔΟΧΟΣ: Panergon A.E. GR. INOX ΑΦΟΙ ΓΚΡΕΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ε.Π.Ε. Με την προμήθεια του βυτιοφόρου οχήματος δίνεται η δυνατότητα στην Ένωση να εξυπηρετήσει και ένα μεγάλο αριθμό μεμονωμένων ελαιοπαραγωγών μελών της που αποθηκεύουν το ελαιόλαδο σπίτι τους και δεν έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς του στο τυποποιητήριο της γρήγορα και με ασφάλεια. Με τον τρόπο αυτό το ελαιόλαδο τυποποιείται διατηρώντας όλα τα premium ποιοτικά χαρακτηριστικά του.

59 59

60 60 6 Προμήθεια δεξαμενών ελαιολάδου χωρητικότητας 50 τόννων ΤΟΜΕΑΣ Γ // ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Γiv ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜOΣ: ΑΝΑΔΟΧΟΣ: GR. INOX ΑΦΟΙ ΓΚΡΕΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ε.Π.Ε. Προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα του παραγόμενου ελαιολάδου και να διατηρούνται όλα τα premium χαρακτηριστικά του κατά την αποθήκευση, η Ένωση αντικατέστησε στο τυποποιητήριο της 3 παλαιού τύπου δεξαμενές όχι τόσο κατάλληλες για την αποθήκευση του ελαιολάδου με inox δεξαμενές χωρητικότητας 50 τόννων.

61

62 62 7 Προμήθεια ηλεκτρικών κλαρκ ΤΟΜΕΑΣ Γ // ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Γiv ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜOΣ: ΑΝΑΔΟΧΟΣ: JUNGHEINRICH HELLAS Ε.Π.Ε. Με στόχο την αποφυγή επιμολύνσεων του παραγόμενου ελαιολάδου με καυσαέρια των συμβατικών μέσων μεταφοράς η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου προμηθεύτηκε με 2 ηλεκτροκίνητα περονοφόρα (κλαρκ) τα οποία είναι σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις που τίθενται στις επιχειρήσεις τροφίμων και χρησιμοποιούνται εκτός των γενικών μεταφορικών ικανοτήτων τους και για την ασφαλή μεταφορά των δεξαμενών του ελαιολάδου από το φορτηγό μεταφοράς στο τυποποιητήριο.

63

64 64 8 Προμήθεια ηλεκτρικής σκούπας ΤΟΜΕΑΣ Γ // ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Γiv ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜOΣ: ΑΝΑΔΟΧΟΣ: KARCHER(GR) A.E.Ε. Στους χώρους όπου γίνεται παρασκευή, επεξεργασία και μεταποίηση τροφίμων οι επιφάνειες των δαπέδων πρέπει να διατηρούνται σε καλή κατάσταση, να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται σύμφωνα με τους οδηγούς του ΕΦΕΤ και τις απαιτήσεις του προτύπου EN ISO 22000:2005. Επιπλέον, η αποτελεσματική καθαριότητα και η απολύμανση όλων των χώρων του τυποποιητηρίου βοηθά σημαντικά στην προστασία των παραγόμενων προϊόντων από πιθανές επιμολύνσεις απομακρύνοντας ακαθαρσίες και υγρά ελέγχοντας την περιβαλλοντική υγιεινή του χώρου. Για το λόγο αυτό η Ένωση προμηθεύτηκε με μία ειδική επαγγελματική ηλεκτρική σκούπα για τον καθαρισμό του χώρου του τυποποιητηρίου και για τη διασφάλιση των συνθηκών υγιεινής με βάση τις αρχές του HACCP.

65

66 66 9 Σύστημα παροχής αζώτου ΤΟΜΕΑΣ Γ // ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Γiv ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜOΣ: ΑΝΑΔΟΧΟΣ: GR. INOX ΑΦΟΙ ΓΚΡΕΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ε.Π.Ε. Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου, με στόχο τη συνεχή βελτίωση των υποδομών της, εγκατέστησε σύστημα παραγωγής και παροχής αζώτου στο τυποποιητήριο της, ώστε το υπερκείμενο στο χώρο των δεξαμενών άζωτο να εμποδίζει την επαφή του ελαιολάδου με το οξυγόνο και να επιτυγχάνεται η διατήρηση όλων των ποιοτικών χαρακτηριστικών του για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

67

68 68 10 Προμήθεια κουρτίνας τυποποιητηρίου για αποφυγή σκόνης ΤΟΜΕΑΣ Γ // ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Γiv ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜOΣ: ΑΝΑΔΟΧΟΣ: Σ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ - Ε. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ Ο.Ε. Με σκοπό τη διασφάλιση των συνθηκών υγιεινής στο χώρου του τυποποιητηρίου με βάση τις αρχές του HACCP και την προστασία των παραγόμενων προϊόντων από πιθανές επιμολύνσεις η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου προμηθεύτηκε με μία ειδική κουρτίνα PVC.

69 69

70 70 11 Προμήθεια συμπληρωματικού εξοπλισμού για το χημείο της Ένωσης ΤΟΜΕΑΣ Γ // ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Γv ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜOΣ: ΑΝΑΔΟΧΟΣ: METRIVA ΔΕΡΚΑ ΑΣΤΕΡΙΑΔΗΣ ALFA ANALYTICAL INSTRUMENTS FILTER TECH CONTROLA HELLAMCO RIGAS LABS S.A. Με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας του ελαιολάδου, η Ένωση εκσυγχρόνισε το χημείο της, στις εγκαταστάσεις του τυποποιητήριου της με την αγορά διαφόρων οργάνων, όπως συστήματα χρωματογραφίας για προσδιορισμό μεθυλεστέρων, λιπαρών οξέων, στερολών και κηρών, στερεοσκόπια και μικροσκόπια κ.α. ώστε να διαθέτει πλέον ένα σύγχρονο χημείο για να διασφαλίζει την ποιότητα του λεσβιακού ελαιολάδου.

71 71

72 72 12 Ανάπτυξη και εφαρμογή Συστήματος Εσωτερικής και Εξωτερικής Ιχνηλασιμότητας ΤΟΜΕΑΣ Δ // ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Δi ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜOΣ: ΑΝΑΔΟΧΟΣ: foodstandard Α.Ε. Σήμερα η ΕΑΣ Λέσβου μπορεί να ιχνηλατίσει άμεσα: το τελικό προϊόν με τη χρήση του LOT number (trace back) από οποιοδήποτε συστατικό ή υλικό συσκευασίας (trace forward) από οποιονδήποτε πελάτη ή προμηθευτή από το προσωπικό που δούλευε σε κάθε παρτίδα. H ΕΑΣ Λέσβου διαθέτει ένα πλήρες και λειτουργικό Σύστημα Ιχνηλασιμότητας το οποίο λειτουργεί σε 3 επίπεδα: παραγωγός ελαιοτριβείο τυποποιητήριο Συγκεκριμένα το Σύστημα Ιχνηλασιμότητας LESVOS iknow εφαρμόζεται για το ελαιόλαδο σε 819 παραγωγούς, στο τυποποιητήριο ελαιολάδου της Ένωσης και σε 3 συνεταιριστικά ελαιοτριβεία. Τόσο το τυποποιητήριο ελαιολάδου όσο και τα 3 ελαιοτριβεία έχουν πιστοποιηθεί σύμφωνα με το ISO 22005:2007 «Ιχνηλασιμότητα στη διατροφή και διατροφική αλυσίδα - Γενικές αρχές και βασικές απαιτήσεις για σχεδιασμό συστήματος και εφαρμογή». To Σύστημα Ιχνηλασιμότητας LESVOS iknow βασίζεται σε ειδικές tailor made εφαρμογές για την τήρηση της Ιχνηλασιμότητας τόσο στα ελαιοτριβεία όσο και στο τυποποιητήριο ελαιολάδου ενώνοντας με αυτό το τρόπο την Εσωτερική με την Εξωτερική Ιχνηλασιμότητα.

73 73 LESVOS Know ΤΥΠΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟ ΕΑΣ ΛΕΣΒΟΥ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙO ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙO ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙO Παλαιοχώρι Παπάδος Παλαιόκηπος B 819 Παραγωγοί

74 74 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ LESVOS IKNOW Διασφάλιση της ποιότητας του λεσβιακού ελαιολάδου Τεκμηρίωση προέλευσης όλων των συστατικών ενός προϊόντος Δυνατότητα για παραγωγή και προώθηση προϊόντων που απευθύνονται σε συγκεκριμένες ομάδες πελατών ή καταναλωτών Άμεση τεκμηρίωση για τις ιδιότητες των προϊόντων Αποτελεσματική διαχείριση κρίσεων Συμμόρφωση με τη νομοθεσία Οργάνωση της παραγωγής Καλύτερος έλεγχος της παραγωγής από τη διοίκηση Συνεχής αναβάθμιση της συνολικής διαχείρισης/λειτουργίας μέσω μετρήσιμων ποιοτικών και ποσοτικών στόχων Βελτίωση των σχέσεων με τους πελάτες Έλεγχος της ποιότητας των Α υλών Έλεγχος διαθεσιμότητας προϊόντων - Α υλών - υλικών συσκευασίας

75 75 ΕΑΣ Λέσβου Παλαιοχώρι Παπάδος Παλαιόκηπος

76 76 LESVOS Know ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ Παραγωγοί Στρέμματα Δέντρα Αγροτεμάχια , ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΑ Παλαιοχώρι Παπάδος Παλαιόκηπος Β ΤΥΠΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ olive oil ΤΥΠΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟ ΕΑΣ ΛΕΣΒΟΥ

77 : 77 ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ : & : 002 : : : 002 : :.. / , , , , , , , , ,60 : :. : : : 002 # : : 002 : : 251 / 46, , , : : 002 : : , , , , , , , Designed & Developed by 1

78 78 ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ

79 79

80 80 olive oil ΤΥΠΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

81 81

82 82 13 Σχεδιασμός και εφαρμογή Συστήματος Ποιότητας ISO 9001:2008 και Διαχείρισης της Ασφάλειας των Τροφίμων ISO 22000:2005 και BRC και IFS στο τυποποιητήριο της Ένωσης ΤΟΜΕΑΣ Δ // ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Δii ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜOΣ: ΑΝΑΔΟΧΟΣ: foodstandard Α.Ε. Η ασφάλεια των τροφίμων συνδέεται με την ύπαρξη βλαπτικών παραγόντων και κίνδυνων στην διατροφική αλυσίδα που μπορούν να παρουσιαστούν σε οποιοδήποτε στάδιο της αλυσίδας παραγωγής των διατροφικών προϊόντων. Επιβάλλεται λοιπόν να υπάρχει κατάλληλος έλεγχος στα διάφορα στάδια της αλυσίδας για να διασφαλίζεται η ασφάλεια με συνδυασμένες προσπάθειες όλων των οργανισμών της αλυσίδας τροφίμων. Η διαμόρφωση του κατάλληλου πλαισίου εφαρμογής των Συστημάτων Ποιότητας ISO 9001:2008 και Διαχείρισης της Ασφάλειας των Tροφίμων ISO 22000:2005 στον τομέα της παραγωγής ελαιολάδου αποτελεί κρίσιμη διαδικασία για την διασφάλιση της ποιότητας του προϊόντος, την ασφαλή διάθεση του στην αγορά και την ελαχιστοποίηση των διατροφικών κινδύνων που είναι δυνατό να προκύψουν από ακατάλληλα τρόφιμα. Για το λόγο αυτό η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου εφαρμόζει στις εγκαταστάσεις του τυποποιητηρίου της για το ελαιόλαδο, Συστήματα Διαχείρισης της Ποιότητας σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2008 και της Ασφάλειας των Τροφίμων σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000:2005. Παράλληλα εφαρμόζονται και Συστήματα που καλύπτουν τις απαιτήσεις των προτύπων International Food Standard (IFS) και British Retail Consortium (BRC).

83

84 84 14 Σχεδιασμός και εφαρμογή Συστήματος Ποιότητας ISO 9001:2008 και Διαχείρισης της Ασφάλειας των Τροφίμων ISO 22000:2005 σε 5 συνεταιριστικά ελαιοτριβεία της Ένωσης ΤΟΜΕΑΣ Δ // ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Δii ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜOΣ: ΑΝΑΔΟΧΟΣ: foodstandard Α.Ε. Η ΕΑΣ Λέσβου με στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας του Λεσβιακού ελαιολάδου εφαρμόζει, στις εγκαταστάσεις ελαιοτριβείων 5 Αγροτικών Συνεταιρισμών μελών της, Συστήματα Διαχείρισης της Ποιότητας σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2008 και της Ασφάλειας των Tροφίμων σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000:2005. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η παραγωγή μεγάλης ποσότητας ελαιολάδου με βάση τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής.

85 Ακράσι Μεσαγρός Παλαιόκηπος Β Παλαιοχώρι Παπάδος

86 86 15 Επικοινωνιακό πρόγραμμα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου ΤΟΜΕΑΣ E // ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Ei ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜOΣ: ΑΝΑΔΟΧΟΣ: USUS Σκοπός της συγκεκριμένης δραστηριότητας είναι η διάδοση των αποτελεσμάτων όλων των Δραστηριοτήτων που υλοποίησε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου στο πλαίσιο του κανονισμού (ΕΚ) 867/2008 για την βελτίωση της ποιότητας του ελαιολάδου, τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της, την πιστοποίηση, την ιχνηλασιμότητα και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Για τους σκοπούς του Επικοινωνιακού προγράμματος πραγματοποιήθηκαν και τα τρία έτη ημερίδες ενημέρωσης που απευθύνονταν στην προσκεκλημένη πολιτική ηγεσία, σε εκπροσώπους από το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, Προέδρους Αγροτικών Συνεταιρισμών - μελών της Ένωσης καθώς και σε παραγωγούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, δημιουργήθηκε μία ταινία με τα αποτελέσματα του προγράμματος εργασίας και παράλληλα διανεμήθηκε έντυπο επικοινωνιακό υλικό.

87 87

88 88 Ημερίδα 2010 ΙΟΡΓΑΝΩΣΗ Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισµών Λέσβου µε την ιδιότητα της ως αναγνωρισµένη Οργάνωση Ελαιουργικών Φορέων (ΟΕΦ) σας προσκαλεί στην ηµερίδα που διοργανώνει την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010 και ώρα στην αίθουσα του Επιµελητηρίου Λέσβου στην Π. Κουντουριώτη 71 στη Μυτιλήνη µε θέµα: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Παρασκευή 26 Μαρτίου Η βελτίωση της ποιότητας του ελαιολάδου σαν κλειδί για την κατάκτηση των διεθνών αγορών ΗΜΕΡΙ ΑΣ Για πληροφορίες: ιευθυντής: Στρατής Χατζηδηµητρίου τηλ: , Υπεύθυνος προγράµµατος: Χρήστος Βασιλάκος τηλ: , Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισµών Λέσβου: Αλκαίου 21, Μυτιλήνη, Τηλ: , Fax: , Πρόγραµµα επιχορηγούµενο από την Ε.Ε. - Καν. (ΕΚ) 867/2008 του εγκεκριµένου προγράµµατος µε την αριθµ / Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίµων.

Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κορινθίας

Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κορινθίας Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κορινθίας ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΕΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΚΑΝ. [ΕΚ] 867/08 Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του τριετούς προγράμματος εργασίας της ΟΕΦ

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΚΟΠΟΙ & ΣΤΟΧΟΙ ΠΟΡΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΕΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΚΑΝ. [ΕΚ] 867/08

Α. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΚΟΠΟΙ & ΣΤΟΧΟΙ ΠΟΡΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΕΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΚΑΝ. [ΕΚ] 867/08 ΠΟΡΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Για την ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΕΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΚΑΝ. [ΕΚ] 867/08 ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΤΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ by Στο πλαίσιο υλοποίησης του τριετούς προγράμματος εργασίας [ΠΕ] που

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΚΟΠΟΙ & ΣΤΟΧΟΙ ΠΟΡΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΕΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΚΑΝ. [ΕΚ] 867/08

Α. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΚΟΠΟΙ & ΣΤΟΧΟΙ ΠΟΡΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΕΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΚΑΝ. [ΕΚ] 867/08 ΠΟΡΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Για την ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΕΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΚΑΝ. [ΕΚ] 867/08 ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΤΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ by Στο πλαίσιο υλοποίησης του τριετούς προγράμματος εργασίας [ΠΕ] που

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 14.06.2012 Αριθ. Πρωτ.: 2389/67969

Αθήνα, 14.06.2012 Αριθ. Πρωτ.: 2389/67969 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓEN. Δ/ΝΣΗ ΦΥΤ. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΑΠ ΔΕΝΔΡ/ΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΛΑΙΑΣ Αθήνα, 14.06.2012 Αριθ. Πρωτ.: 2389/67969 Θέμα: «Τροποποίηση της αριθ. 1474/40225/30.03.12

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Ε.Φ. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΙΚΡΗΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ & ΑΒΙΑΣ

Ο.Ε.Φ. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΙΚΡΗΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ & ΑΒΙΑΣ Ο.Ε.Φ. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΙΚΡΗΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ & ΑΒΙΑΣ Τεχνικό Δελτίο για την επιλογή Αναδόχου για την υλοποίηση του έργου της δραστηριότητας Εi µε τίτλο Ανάπτυξη & εφαρµογή συστήµατος ιχνηλασιµότητας

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Ε.Φ. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΙΚΡΗΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ & ΑΒΙΑΣ

Ο.Ε.Φ. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΙΚΡΗΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ & ΑΒΙΑΣ Ο.Ε.Φ. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΙΚΡΗΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ & ΑΒΙΑΣ Τεχνικό Δελτίο για την επιλογή Αναδόχου για την υλοποίηση του έργου της δραστηριότητας Εii µε τίτλο Ανάπτυξη και εφαρµογή συστήµατος

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 7.6.2014 L 168/55 ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 611/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 11ης Μαρτίου 2014 για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1308/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΑΓΡΟΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ (Ο.Ε.Φ.) Ο Αγροτοβιομηχανικός Συνεταιρισμός Τυμπακίου ιδρύθηκε το 1945 ως «ελαιουργικός πιστωτικός συνεταιρισμός Τυμπακίου» ενώ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΗΛΕΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΗΛΕΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ Συνοπτική Παρουσίαση του εγκεκριμένου προγράμματος εργασίας της ΟΕΦ Ηλείας Ολυμπίας, σύμφωνα με την αρ. 1474/40225/30.03.2012 απόφαση του ΥΠΑΑΤ, στο πλαίσιο εφαρμογής του Καν. (ΕΚ)867/2008 όπως ισχύει.

Διαβάστε περισσότερα

Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΕΑΣ ΝΑΞΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΚΑΝ. [ΕΚ] 867/08

Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΕΑΣ ΝΑΞΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΚΑΝ. [ΕΚ] 867/08 Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΕΑΣ ΝΑΞΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΚΑΝ. [ΕΚ] 867/08 Πρόγραμμα επιχορηγούμενο από την Ε.Ε. - Καν. (ΕΚ) 867/2008 του εγκεκριμένου προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΕΦ. ΑΣ Κριτσάς. Σύμβουλος Διαχείρισης του Προγράμματος Εργασίας

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΕΦ. ΑΣ Κριτσάς. Σύμβουλος Διαχείρισης του Προγράμματος Εργασίας 2016-2017 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΕΦ ΑΣ Κριτσάς Σύμβουλος Διαχείρισης του Προγράμματος Εργασίας ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο ΑΣ ΚΡΙΤΣΑΣ ως αναγνωρισμένη Οργάνωση Παραγωγών στον τομέα του Ελαιολάδου και της Επιτραπέζιας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΕΦ. ΑΣ Μυλοποτάμου. Σύμβουλος Διαχείρισης του Προγράμματος Εργασίας

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΕΦ. ΑΣ Μυλοποτάμου. Σύμβουλος Διαχείρισης του Προγράμματος Εργασίας 2016-2017 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΕΦ ΑΣ Μυλοποτάμου Σύμβουλος Διαχείρισης του Προγράμματος Εργασίας ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο ΑΣ Μυλοποτάμου ως αναγνωρισμένη Οργάνωση Παραγωγών στον τομέα του Ελαιολάδου και της Επιτραπέζιας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ. Θέµα: «Έγκριση και απόρριψη προγραµµάτων εργασίας των Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων (Ο.Ε.Φ) του Καν (ΕΕ) 611/2014 της Επιτροπής»

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ. Θέµα: «Έγκριση και απόρριψη προγραµµάτων εργασίας των Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων (Ο.Ε.Φ) του Καν (ΕΕ) 611/2014 της Επιτροπής» ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ & ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Ε.Φ. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Ο.Ε.Φ. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ Ο.Ε.Φ. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ Τεχνικό Δελτίο για την επιλογή Αναδόχου για την υλοποίηση του έργου της δραστηριότητας Εii µε τίτλο Ανάπτυξη και εφαρµογή Συστηµάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Το Πρόγραμμα της Ο.Ε.Φ. Ε.Ο.Π. ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗ για τη χρονική περίοδο 2006-2009

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Το Πρόγραμμα της Ο.Ε.Φ. Ε.Ο.Π. ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗ για τη χρονική περίοδο 2006-2009 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Το Πρόγραμμα της Ο.Ε.Φ. Ε.Ο.Π. ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗ για τη χρονική περίοδο 2006-2009 βασίζεται στον Κανονισμό 2080/2005 της Επιτροπής, σχετικά με τις Οργανώσεις Ελαιουργικών Φορέων, τα οικεία προγράμματα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΕΦ ΑΣ ΑΓΓΕΛΙΑΝΩΝ. Σύμβουλος Διαχείρισης του Προγράμματος Εργασίας

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΕΦ ΑΣ ΑΓΓΕΛΙΑΝΩΝ. Σύμβουλος Διαχείρισης του Προγράμματος Εργασίας 2016-2017 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΕΦ ΑΣ ΑΓΓΕΛΙΑΝΩΝ Σύμβουλος Διαχείρισης του Προγράμματος Εργασίας ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο ΑΣ ΑΓΓΕΛΙΑΝΩΝ ως αναγνωρισμένη Οργάνωση Παραγωγών στον τομέα του Ελαιολάδου και της Επιτραπέζιας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΕΦ. ΑΣ Συκολόγου. Σύμβουλος Διαχείρισης του Προγράμματος Εργασίας

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΕΦ. ΑΣ Συκολόγου. Σύμβουλος Διαχείρισης του Προγράμματος Εργασίας 2015-2016 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΕΦ ΑΣ Συκολόγου Σύμβουλος Διαχείρισης του Προγράμματος Εργασίας 2 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2015-2016 // ΑΣ ΣΥΚΟΛΟΓΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο ΑΣ Συκολόγου με βάση την απόφαση 1943/13-02-2015

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Ε.Φ. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Ο.Ε.Φ. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ Ο.Ε.Φ. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ Τεχνικό Δελτίο για την επιλογή Αναδόχου για την υλοποίηση του έργου της δραστηριότητας Εi µε τίτλο Ανάπτυξη & εφαρµογή συστήµατος ιχνηλασιµότητας

Διαβάστε περισσότερα

Αφιέρωμα. Γιατί η δραχμή δεν θα μας κάνει πιο ανταγωνιστικούς. τεύχος. Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Μάιος.

Αφιέρωμα. Γιατί η δραχμή δεν θα μας κάνει πιο ανταγωνιστικούς. τεύχος. Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Μάιος. by www.foodstandard.gr Ηλεκτρονικό περιοδικό www.facebook.com/foodstandard τεύχος 27 Μάιος 2012 Αφιέρωμα Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου * Editorial * Γιατί η δραχμή δεν θα μας

Διαβάστε περισσότερα

Άξιον Αγροτική. Γνωρίζουμε το χθες Καινοτομούμε σήμερα Οργανώνουμε το αύριο

Άξιον Αγροτική. Γνωρίζουμε το χθες Καινοτομούμε σήμερα Οργανώνουμε το αύριο Άξιον Αγροτική Γνωρίζουμε το χθες Καινοτομούμε σήμερα Οργανώνουμε το αύριο Γνωρίζουμε το χθες Καινοτομούμε σήμερα Οργανώνουμε το αύριο Στην Άξιον Αγροτική, μια εταιρεία παροχής συμβουλών στον αγροτοδιατροφικό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΕΦ. ΑΣ Κριτσάς. Σύμβουλος Διαχείρισης του Προγράμματος Εργασίας

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΕΦ. ΑΣ Κριτσάς. Σύμβουλος Διαχείρισης του Προγράμματος Εργασίας 2015-2016 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΕΦ ΑΣ Κριτσάς Σύμβουλος Διαχείρισης του Προγράμματος Εργασίας 2 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2015-2016 // ΑΣ ΚΡΙΤΣΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο ΑΣ ΚΡΙΤΣΑΣ με βάση την απόφαση 993/12-02-2015

Διαβάστε περισσότερα

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΕΑΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΕΑΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ 1 ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΕΑΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΚΑΝ. [ΕΚ] 867/08 ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΕΤΙΑ 2012-2015 Πρόγραμμα επιχορηγούμενο από την Ε.Ε. - Καν. (ΕΚ) 867/08 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει

Διαβάστε περισσότερα

Βελτίωση ποιότητας στην παραγωγή ελιάς και ελαιολάδου

Βελτίωση ποιότητας στην παραγωγή ελιάς και ελαιολάδου Βελτίωση ποιότητας στην παραγωγή ελιάς και ελαιολάδου Η ποιοτική παραγωγή ελαιολάδου και επιτραπέζιων ελιών αποτελεί μονόδρομο για τους Έλληνες παραγωγούς ώστε να ανταπεξέλθουν στον έντονο ανταγωνισμό

Διαβάστε περισσότερα

Καλαμάτα 18 / 9 / Αρχοντάκη Κυριακή Γεωπόνος PhD. Κτηνιατρικής Μεσσηνίας

Καλαμάτα 18 / 9 / Αρχοντάκη Κυριακή Γεωπόνος PhD. Κτηνιατρικής Μεσσηνίας Καλαμάτα 18 / 9 / 2018 Αρχοντάκη Κυριακή Γεωπόνος PhD Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Μεσσηνίας Παροχή πληροφοριών στους καταναλωτές τροφίμων Επισήμανση - Παρουσίαση - Διαφήμιση Καν.(ΕΚ)

Διαβάστε περισσότερα

εταιρικό προφίλ Ο δεκάλογος των αξιών μας: Η ΑΞΙΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ Μονοπρόσωπη ΕΠΕ δραστηριοποιείται στους τομείς:

εταιρικό προφίλ Ο δεκάλογος των αξιών μας: Η ΑΞΙΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ Μονοπρόσωπη ΕΠΕ δραστηριοποιείται στους τομείς: εταιρικό προφίλ Η ΑΞΙΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ Μονοπρόσωπη ΕΠΕ ιδρύθηκε το 2006 και είναι εξειδικευμένη αποκλειστικά στον αγροτικό τομέα και ειδικότερα των ελαιοκομικών προϊόντων Ο δεκάλογος των αξιών μας: Εξιδείκευση

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Ε.Φ. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Ο.Ε.Φ. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ Ο.Ε.Φ. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ Τεχνικό Δελτίο για την επιλογή Αναδόχου για την υλοποίηση του έργου της δραστηριότητας ΣΤi µε τίτλο Επικοινωνιακό πρόγραµµα /πλάνο της

Διαβάστε περισσότερα

Ελαιόλαδο και Καταναλωτής

Ελαιόλαδο και Καταναλωτής Ελαιόλαδο και Καταναλωτής ΕΘΙΑΓΕ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΡΟΠΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ INTERNATIONAL OLIVE COUNCIL ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΑΝΙΩΝ PREFECTURE OF CHANIA Το ελαιόλαδο είναι ένας φυσικός χυμός που

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΕΛ-ΟΕΦ-1-010 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2009-2012 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 867/2008 Επιλέξιμες δραστηριότητες για χρηματοδότηση Τομέας Α: Παρακολούθηση & ιοικητική διαχείριση της αγοράς

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Ε.Φ. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Ο.Ε.Φ. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ ! Ο.Ε.Φ. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ Τεχνικό Δελτίο για την επιλογή Αναδόχου για την υλοποίηση του έργου της δραστηριότητας Bii.2 µε τίτλο Πιλοτική εφαρµογή για την επεξεργασία

Διαβάστε περισσότερα

Τα κριτήρια ποιότητας ελαιολάδου παρατίθεται συνοπτικά στον πίνακα που ακολουθεί. Συνοπτική λίστα κριτηρίων ποιότητας ελαιολάδου Α/Α.

Τα κριτήρια ποιότητας ελαιολάδου παρατίθεται συνοπτικά στον πίνακα που ακολουθεί. Συνοπτική λίστα κριτηρίων ποιότητας ελαιολάδου Α/Α. Τα κριτήρια ποιότητας ελαιολάδου έχουν σαν βάση τους τα κριτήρια οικολογικής παραγωγής ελαιολάδου. Η εφαρμογή πρακτικών για την παραγωγή ελαιολάδου μέσω φιλοπεριβαλλοντικών συστημάτων διαχείρισης όταν

Διαβάστε περισσότερα

02 Η ΕΑΣ Καβάλας πυλώνας της παραγωγής και οικονομίας της ευρύτερης περιοχής

02 Η ΕΑΣ Καβάλας πυλώνας της παραγωγής και οικονομίας της ευρύτερης περιοχής YΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟY ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΕΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟY ΚΑΝ. [ΕΚ] 867/08 ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΕΤΙΑ 2012-2015 ΠΕ Περιεχόμενα 2 ΠΕ Περιεχόμενα Επιστολή Προέδρου 01 Η στρατηγική περιοχή του Νομού Καβάλας

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα της Ένωσης. Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας. Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου. Ποιες προδιαγραφές πρέπει να πληροί το εμφιαλωμένο νερό

Ημερίδα της Ένωσης. Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας. Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου. Ποιες προδιαγραφές πρέπει να πληροί το εμφιαλωμένο νερό Ηλεκτρονικό περιοδικό www.foodstandard.gr Τεύχος 13 -Μάρτιος 2011 by Ημερίδα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας Ημερίδα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου Ποιες προδιαγραφές πρέπει να

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - C(2014) 1449 final.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - C(2014) 1449 final. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 12 Μαρτίου 2014 (OR. en) 7654/14 AGRI 209 AGRIFIN 36 AGRIORG 41 DELACT 59 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Για το Γενικό Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,

Διαβάστε περισσότερα

Λευκωσία, 6/5/2014. Γιώργος Οικονόμου Γ. Διευθυντής ΣΕΒΙΤΕΛ

Λευκωσία, 6/5/2014. Γιώργος Οικονόμου Γ. Διευθυντής ΣΕΒΙΤΕΛ Λευκωσία, 6/5/2014 Γιώργος Οικονόμου Γ. Διευθυντής ΣΕΒΙΤΕΛ Η ιστορία της ελιάς, η καλλιέργειά της, ο καρπός & ο χυμός της το ελαιόλαδο, συνδέθηκαν άρρηκτα με τους λαούς της Μεσογείου. Η ελιά αγαπάει τη

Διαβάστε περισσότερα

Ύστερα από την εντυπωσιακή αποδοχή του σεμιναρίου Ελαιοκομία: από τον ελαιώνα στις

Ύστερα από την εντυπωσιακή αποδοχή του σεμιναρίου Ελαιοκομία: από τον ελαιώνα στις Η καλλιέργεια της ελιάς αποτελεί για τον καλλιεργητή ένα σημαντικό στοιχείο γνώσης ώστε να επιτύχει καλή απόδοση και ποιότητα προϊόντος. Η ορθολογική διαχείριση του ελαιώνα συνιστά αναπόσπαστο κομμάτι

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΙΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ. Αξιοποιούμε το μέλλον, σήμερα. Γνωρίζουμε το χθες Καινοτομούμε σήμερα Οργανώνουμε το αύριο ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Ο.Ε.Φ.

ΑΞΙΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ. Αξιοποιούμε το μέλλον, σήμερα. Γνωρίζουμε το χθες Καινοτομούμε σήμερα Οργανώνουμε το αύριο ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Ο.Ε.Φ. ΑΞΙΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ Αξιοποιούμε το μέλλον, σήμερα Γνωρίζουμε το χθες Καινοτομούμε σήμερα Οργανώνουμε το αύριο ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Ο.Ε.Φ. Ποιες θεωρούνται δικαιούχες οργανώσεις; Στο πλαίσιο του νέου Κανονισμού η

Διαβάστε περισσότερα

Ελαιόλαδο. από Φιλοπεριβαλλοντικά Συστήματα Διαχείρισης

Ελαιόλαδο. από Φιλοπεριβαλλοντικά Συστήματα Διαχείρισης Ελαιόλαδο από Φιλοπεριβαλλοντικά Συστήματα Διαχείρισης Γιατί Ελαιόλαδο και γιατί από Φιλοπεριβαλλοντικά Συστήματα Διαχείρισης; Δεν υποβαθμίζει: - το περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους - τη βιολογική αξία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΕΙ (ΠΕΓΑ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΕΙ (ΠΕΓΑ) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΕΙ (ΠΕΓΑ) «Οι σύγχρονες τεχνικές βιο-ανάλυσης στην υγεία, τη γεωργία, το περιβάλλον και τη διατροφή» Ιχνηλασιμότητα και Ταυτοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Η σημασία της ποιότητας στη γεωργική επιχείρηση. Από τους φοιτητές Μελιτζανά Ελευθέριο και Μυργιώτη Βασίλειο Επιβλέπων καθηγητής Παλάτος Γεώργιος

Η σημασία της ποιότητας στη γεωργική επιχείρηση. Από τους φοιτητές Μελιτζανά Ελευθέριο και Μυργιώτη Βασίλειο Επιβλέπων καθηγητής Παλάτος Γεώργιος Η σημασία της ποιότητας στη γεωργική επιχείρηση Από τους φοιτητές Μελιτζανά Ελευθέριο και Μυργιώτη Βασίλειο Επιβλέπων καθηγητής Παλάτος Γεώργιος Τι είναι ποιότητα για τη γεωργική επιχείρηση; ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΕΛΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ. ΙΩΑΚΕΙΜ ΜΟΥΤΑΦΗ Γεωπόνου Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Χαλκιδικής

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΕΛΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ. ΙΩΑΚΕΙΜ ΜΟΥΤΑΦΗ Γεωπόνου Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Χαλκιδικής ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΕΛΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜ ΜΟΥΤΑΦΗ Γεωπόνου Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Χαλκιδικής Οδεσμόςτηςελιάςμετη Χαλκιδική ξεκίνησε στα βάθη των αιώνων αποδείξεις για

Διαβάστε περισσότερα

Η Οργάνωση Παραγωγών (Ο.Π.) - ΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ «Η ΕΝΩΣΗ» αποτελεί μία πρωτοβουλία των ελαιοπαραγωγών της Ένωσης. Αναγνωρισμένη από το Υπ.Α.Α.

Η Οργάνωση Παραγωγών (Ο.Π.) - ΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ «Η ΕΝΩΣΗ» αποτελεί μία πρωτοβουλία των ελαιοπαραγωγών της Ένωσης. Αναγνωρισμένη από το Υπ.Α.Α. Η Οργάνωση Παραγωγών (Ο.Π.) - ΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ «Η ΕΝΩΣΗ» αποτελεί μία πρωτοβουλία των ελαιοπαραγωγών της Ένωσης. Αναγνωρισμένη από το Υπ.Α.Α.Τ. ως Οργάνωση Ελαιουργικού Φορέα (Ο.Ε.Φ.), η Ο.Π.

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 3: : Ασφάλεια Βιολογικών Τροφίμων

Ενότητα 3: : Ασφάλεια Βιολογικών Τροφίμων Ενότητα 3: : Ασφάλεια Βιολογικών Τροφίμων Διάλεξη 3.6 : Εφαρμογή συστημάτων HACCP και ISO στην παραγωγή βιολογικών προϊόντων Εργαστήριο Πληροφορικής Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών http://infolab.aua.gr

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Ε.Φ. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Ο.Ε.Φ. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ Ο.Ε.Φ. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ Τεχνικό Δελτίο για την επιλογή Αναδόχου για την υλοποίηση του έργου της δραστηριότητας Γiii.1 µε τίτλο Διεξαγωγή µαθηµάτων κατάρτισης

Διαβάστε περισσότερα

Ποσοστό στη.. του Μέτρου. Ποσό (σε ΕΥΡΩ)

Ποσοστό στη.. του Μέτρου. Ποσό (σε ΕΥΡΩ) ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΛΤΙΟ ΜΕΤΡΟΥ 7.3 : «ΕΜΠΟΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ» Α. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕΤΡΟΥ Κ.Π.Σ. 2000-2006 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕΤΡΟ Αγροτική Ανάπτυξη Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΕΦ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΖΑΚΡΟΥ. για την επιλογή Αναδόχου για την υλοποίηση του έργου της δραστηριότητας Δiv.

ΟΕΦ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΖΑΚΡΟΥ. για την επιλογή Αναδόχου για την υλοποίηση του έργου της δραστηριότητας Δiv. 0 ΟΕΦ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΖΑΚΡΟΥ Τεχνικό Δελτίο για την επιλογή Αναδόχου για την υλοποίηση του έργου της δραστηριότητας Δiv.2 µε τίτλο Προµήθεια αντλίας µεταφοράς ελαιολάδου ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΕΦ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΖΑΚΡΟΥ. για την επιλογή Αναδόχου για την υλοποίηση του έργου της δραστηριότητας Δi.

ΟΕΦ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΖΑΚΡΟΥ. για την επιλογή Αναδόχου για την υλοποίηση του έργου της δραστηριότητας Δi. 0 ΟΕΦ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΖΑΚΡΟΥ Τεχνικό Δελτίο για την επιλογή Αναδόχου για την υλοποίηση του έργου της δραστηριότητας Δi.3 µε τίτλο Προµήθεια θρυµµατιστών κλαδιών ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή...

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Α.Π. ΔΕΝΔΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΛΑΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Α.Π. ΔΕΝΔΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΛΑΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Α.Π. ΔΕΝΔΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΛΑΙΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 68 ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιασμός - Υλοποίηση - Ανάπτυξη

Σχεδιασμός - Υλοποίηση - Ανάπτυξη Ανέλιξις Σύμβουλοι ς Α.Ε. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ 4.2.2 «Μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη με τελικό προϊόν εκτός του Παραρτήματος Ι της Συνθήκης Λειτουργίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση

Διαβάστε περισσότερα

Με κουπόνι η ασφάλιση των αγρεργατών

Με κουπόνι η ασφάλιση των αγρεργατών Ηλεκτρονικό περιοδικό Τεύχος 5 - Μάϊος 2010 by * * * Καίριας σημασίας παρέμβαση του Σπύρου Δανέλλη για τις αντιφάσεις της ΚΑΠ Με κουπόνι η ασφάλιση των αγρεργατών Ημερίδα της ΕΑΣ Λέσβου με θέμα «Η βελτίωση

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Ε.Φ. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Ο.Ε.Φ. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ Ο.Ε.Φ. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ Τεχνικό Δελτίο για την επιλογή Αναδόχου για την υλοποίηση του έργου της δραστηριότητας Bii.1 µε τίτλο Πιλοτική ανάπτυξη και εφαρµογή

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Ε.Φ. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΙΚΡΗΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ & ΑΒΙΑΣ

Ο.Ε.Φ. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΙΚΡΗΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ & ΑΒΙΑΣ Ο.Ε.Φ. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΙΚΡΗΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ & ΑΒΙΑΣ Τεχνικό Δελτίο για την επιλογή Αναδόχου για την υλοποίηση του έργου της δραστηριότητας Βii.1 µε τίτλο Πιλοτική ανάπτυξη και εφαρµογή

Διαβάστε περισσότερα

2. Την Απόφαση με αριθμό Ε (2007) 5332/ που αφορά την έγκριση του Ε.Π. "Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Ηπείρου "

2. Την Απόφαση με αριθμό Ε (2007) 5332/ που αφορά την έγκριση του Ε.Π. Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Ηπείρου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Ταχ. Δ/νση : Πλατεία Πύρρου 1 - Διοικητήριο Ιωάννινα Ταχ.Κώδικας : 45221 Πληροφορίες : ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΤΣΑΓΚΑΣ Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα που προτάθηκε και εγκρίθηκε εστιάζεται στην υλοποίηση μιας σειράς στρατηγικών που στοχεύουν:

Το πρόγραμμα που προτάθηκε και εγκρίθηκε εστιάζεται στην υλοποίηση μιας σειράς στρατηγικών που στοχεύουν: Με βάση τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας, η ΕΑΣ Σελίνου θεώρησε απαραίτητη την συμμετοχή της στα προγράμματα των οργανώσεων ελαιουργικών φορέων στα πλαίσια του Καν (ΕΚ) 867/08, για την αξιοποίηση των

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΜΕΤΕ Ο σημαντικότερος εθνικός φορέας της επιτραπέζιας ελιάς

ΠΕΜΕΤΕ Ο σημαντικότερος εθνικός φορέας της επιτραπέζιας ελιάς ΠΕΜΕΤΕ Ο σημαντικότερος εθνικός φορέας της επιτραπέζιας ελιάς Η Πανελλήνια Ένωση Μεταποιητών - Τυποποιητών - Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών (ΠΕΜΕΤΕ) αποτελεί Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με περισσότερα

Διαβάστε περισσότερα

Η ελιά η αειθαλής και αιωνόβια- Συμβολή στην ανάδειξη των προϊόντων της

Η ελιά η αειθαλής και αιωνόβια- Συμβολή στην ανάδειξη των προϊόντων της Η ελιά η αειθαλής και αιωνόβια- Συμβολή στην ανάδειξη των προϊόντων της Θεσσαλονίκη, 2-3-2019 Το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019, διοργανώθηκε ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ, με θέμα: «Η ελιά η αειθαλής και αιωνόβια- Συμβολή

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓENΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΑΠ ΔΕΝΔΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΛΑΙΑΣ Αθήνα, 14.07.2011 Αριθ. Πρωτ.: 177145 ΘΕΜΑ: Τροποποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ. 1) Το π.δ.107/2014 «Οργανισμός Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων» (Α 174).

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ. 1) Το π.δ.107/2014 «Οργανισμός Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων» (Α 174). ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ & ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

3000 B.C. Organic Extra Virgin Olive Oil

3000 B.C. Organic Extra Virgin Olive Oil Το Κτήµα Κοτσώνη βρίσκεται στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο, στην περιφέρεια των Αρχαίων Μυκηνών και του Άργους. Μια λοφώδης περιοχή που από την αρχαιότητα φηµίζεται για το φυσικό της κάλλος αλλά και την

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΓΟΡΑ ΕΛΑΙΟΛΑ ΟΥ & ΕΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΕΛΑΙΟΛΑ ΟΥ & ΕΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ Η ΑΓΟΡΑ ΕΛΑΙΟΛΑ ΟΥ & ΕΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ Γραφείο Οικονοµικών & Εµπορικών Υποθέσεων Πρεσβείας της Ελλάδος στην Τύνιδα 6, rue St. Fulgence, Notre Dame Tunis 1082 Tel. +216 71 288411-846632 Fax +216 71 789518

Διαβάστε περισσότερα

γίνει εφικτή η παρασκευή του συγκεκριμένου προϊόντος. Η προσπάθεια επί της ουσίας αφορούσε τη βελτίωση της διατροφικής αξίας της Πράσινης Ελιάς

γίνει εφικτή η παρασκευή του συγκεκριμένου προϊόντος. Η προσπάθεια επί της ουσίας αφορούσε τη βελτίωση της διατροφικής αξίας της Πράσινης Ελιάς ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στο πλαίσιο της 26 ης Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων Εξοπλισμού και Συσκευασίας, (ΔΕΤΡΟΠ 2017), την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

Διαβάστε περισσότερα

Η εταιρία εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης ασφάλειας των τροφίμων ISO 22.000:2005 πιστοποιημένο από την TÜV HELLAS.

Η εταιρία εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης ασφάλειας των τροφίμων ISO 22.000:2005 πιστοποιημένο από την TÜV HELLAS. από το 1966 Το Χθες Το πρώτο τυροκομείο της οικογένειας ιδρύθηκε το 1966, από τον παππού της οικογένειας Γρηγόρη στο χωριό Χύδηρα της Λέσβου. Το χωριό Χύδηρα είναι ένα μικρό σχετικά χωριό δυτικά του νησιού,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΙΑ. ηµήτριος Μπίζας Γεωπόνος

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΙΑ. ηµήτριος Μπίζας Γεωπόνος ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΙΑ ηµήτριος Μπίζας Γεωπόνος ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ: Τρόφιµα ασφαλή, υψηλής ποιότητας και µε παραγωγικές διαδικασίες φιλικές προς το περιβάλλον Ποια είναι η απάντηση; Τι είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ. Θεματική Ενότητα: Συγκομιδή και μετασυλλεκτικοί χειρισμοί

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ. Θεματική Ενότητα: Συγκομιδή και μετασυλλεκτικοί χειρισμοί Ο.Ε.Φ. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ «Η Ε Ν Ω Σ Η» ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ Θεματική Ενότητα: Συγκομιδή και μετασυλλεκτικοί χειρισμοί ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Ε.Φ. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΙΚΡΗΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ & ΑΒΙΑΣ

Ο.Ε.Φ. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΙΚΡΗΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ & ΑΒΙΑΣ Ο.Ε.Φ. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΙΚΡΗΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ & ΑΒΙΑΣ Τεχνικό Δελτίο για την επιλογή Αναδόχου για την υλοποίηση του έργου της δραστηριότητας Biv µε τίτλο Ανάπτυξη, εφαρµογή και πιστοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Υπομέτρο Δράση «Μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη με τελικό γεωργικό προϊόν»

Υπομέτρο Δράση «Μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη με τελικό γεωργικό προϊόν» Υπομέτρο 4.2 - Δράση 4.2.1 «Μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη με τελικό γεωργικό προϊόν» Δικαιούχοι Δικαιούχοι του Υπομέτρου 4.2 είναι οι πολύ μικρές, μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις που τηρούν

Διαβάστε περισσότερα

Οργανώσεις Παραγωγών Οπωροκηπευτικών

Οργανώσεις Παραγωγών Οπωροκηπευτικών Οργανώσεις Παραγωγών Οπωροκηπευτικών ΑΝΝΑ ΦΟΥΛΙΔΗ Προϊσταμένη του Tμήματος Πυρηνοκάρπων - Μηλοειδών Διεύθυνση ΠΑΠ Δενδροκηπευτικής ΥΠΑΑΤ Ιστιαία 25-10-2012 ΙΣΧΥΡΑ ΣΗΜΕΙΑ 2 ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ Βασικό συστατικό μεσογειακής

Διαβάστε περισσότερα

Η Ζάκυνθος είναι ένα νησί σε μια προνομιούχα γεωγραφική θέση. Με γη πεδινή και λοφώδη, με οικοσύστημα που το ξεχωρίζει το ήπιο κλίμα, οι άφθονες

Η Ζάκυνθος είναι ένα νησί σε μια προνομιούχα γεωγραφική θέση. Με γη πεδινή και λοφώδη, με οικοσύστημα που το ξεχωρίζει το ήπιο κλίμα, οι άφθονες 1. Η Ζάκυνθος Η Ζάκυνθος είναι ένα νησί σε μια προνομιούχα γεωγραφική θέση. Με γη πεδινή και λοφώδη, με οικοσύστημα που το ξεχωρίζει το ήπιο κλίμα, οι άφθονες βροχές και η άπλετη ηλιοφάνεια, αποτέλεσε

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Ε.Φ. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Ο.Ε.Φ. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ Ο.Ε.Φ. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ Τεχνικό Δελτίο για την επιλογή Αναδόχου για την υλοποίηση του έργου της δραστηριότητας Γiv µε τίτλο Χρήση ειδικού εργαλείου για την

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ. Βασίλειος Καμβύσης Χημικός, Πρόεδρος Συμβουλευτικής Επιτροπής Χημικών Εμπειρογνωμόνων ΣΕΒΙΤΕΛ

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ. Βασίλειος Καμβύσης Χημικός, Πρόεδρος Συμβουλευτικής Επιτροπής Χημικών Εμπειρογνωμόνων ΣΕΒΙΤΕΛ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ Βασίλειος Καμβύσης Χημικός, Πρόεδρος Συμβουλευτικής Επιτροπής Χημικών Εμπειρογνωμόνων ΣΕΒΙΤΕΛ Τι προσέχουμε στο χωράφι Καλλιεργούμε, λιπαίνουμε, ποτίζουμε, κλαδεύουμε

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ» ΜΥΤΙΛΗΝΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

«ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ» ΜΥΤΙΛΗΝΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 «ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ» ΜΥΤΙΛΗΝΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 1. ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 2. ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ 3. ΕΜΠΟΡΙΑ 4. ΕΛΕΓΧΟΣ 5. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

2o ΔΙΕΘΝΈΣ ΣΥΝΈΔΡΙΟ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΌΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΊΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΏΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ Χερσόνησος Ηρακλείου, 25-27 Σεπτεμβρίου 2008

2o ΔΙΕΘΝΈΣ ΣΥΝΈΔΡΙΟ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΌΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΊΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΏΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ Χερσόνησος Ηρακλείου, 25-27 Σεπτεμβρίου 2008 2o ΔΙΕΘΝΈΣ ΣΥΝΈΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΌΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΊΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΏΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ Χερσόνησος Ηρακλείου, 25-27 Σεπτεμβρίου 2008 Ολοκληρωμένη Διαχείρηση & Ελαιόλαδο ΠΟΠ/ΠΓΕ Κρήτης Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρησης

Διαβάστε περισσότερα

12-13-14 Μαρτίου 2010 Εκθεσιακό Κέντρο ΟΛΠ Πειραιάς

12-13-14 Μαρτίου 2010 Εκθεσιακό Κέντρο ΟΛΠ Πειραιάς Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς Συνέδριο Ελαιοκομίας Το μεγάλο ετήσιο ραντεβού της ελαιοκομίας 12-13-14 Μαρτίου 2010 Εκθεσιακό Κέντρο ΟΛΠ Πειραιάς

Διαβάστε περισσότερα

Οργανώσεις Παραγωγών Οπωροκηπευτικών

Οργανώσεις Παραγωγών Οπωροκηπευτικών Οργανώσεις Παραγωγών Οπωροκηπευτικών ΑΝΝΑ ΦΟΥΛΙΔΗ Προϊσταμένη του τμήματος Πυρηνοκάρπων - Μηλοειδών Διεύθυνση ΠΑΠ Δενδροκηπευτικής ΥΠΑΑΤ Κύμη 3-12-2012 ΙΣΧΥΡΑ ΣΗΜΕΙΑ 2 ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ Βασικό συστατικό μεσογειακής

Διαβάστε περισσότερα

Aσφάλεια και ποιότητα δύο βασικοί πυλώνες της στρατηγικής ανάπτυξης του αγροδιατροφικού τομέα

Aσφάλεια και ποιότητα δύο βασικοί πυλώνες της στρατηγικής ανάπτυξης του αγροδιατροφικού τομέα ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 Aσφάλεια και ποιότητα δύο βασικοί πυλώνες της στρατηγικής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕ ΡΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 9 & 10 Μαΐου 2015 Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕ ΡΙΟΥ

ΣΥΝΕ ΡΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 9 & 10 Μαΐου 2015 Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕ ΡΙΟΥ ΣΥΝΕ ΡΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 9 & 10 Μαΐου 2015 Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕ ΡΙΟΥ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. Κατσαρός, Επιστ. Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ Γ. Οικονόµου, Γενικός

Διαβάστε περισσότερα

Προοπτικέ Ανάπτυξη του Γεωργικού Τομέα: Μύθοι και Πραγματικότητα. Προκόπη Θεοδωρίδη Επίκουρο Καθηγητή Μάρκετινγκ

Προοπτικέ Ανάπτυξη του Γεωργικού Τομέα: Μύθοι και Πραγματικότητα. Προκόπη Θεοδωρίδη Επίκουρο Καθηγητή Μάρκετινγκ Προοπτικέ Ανάπτυξη του Γεωργικού Τομέα: Μύθοι και Πραγματικότητα. Προκόπη Θεοδωρίδη Επίκουρο Καθηγητή Μάρκετινγκ Τμήμα Διοίκηση Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων Πανεπιστήμιο Πατρών Μύθοι!!!!

Διαβάστε περισσότερα

CASE STUDY: ΑΝΘΡΑΚΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

CASE STUDY: ΑΝΘΡΑΚΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ CASE STUDY: ΑΝΘΡΑΚΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ Απρίλιος 2013 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Close the Loop πρόσφατα ολοκλήρωσε μελέτη υπολογισμού του Ανθρακικού Αποτυπώματος ελαιόλαδου, το οποίο διατίθεται από την εταιρεία Σελλάς

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ Ο Συνεταιρισµός Το 2011 ιδρύθηκε ο Συνεταιρισµός «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς» από µια οµάδα αγελαδοτρόφων γαλακτοπαραγωγών. Σύντοµα, και µέσα από τη σκληρή δουλειά και το µεράκι των µελών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ 124 & ΙΑΤΡΙΔΟΥ 2, ΤΗΛ: FAX:

ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ 124 & ΙΑΤΡΙΔΟΥ 2, ΤΗΛ: FAX: Δρ. Κωνσταντίνος Μπαρμπέρης Δρ. Βασιλική Αβραμοπούλου Δρ. Λεωνίδας Παλίλης Διεύθυνση Εργαστηριακών Ελέγχων ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ 124 & ΙΑΤΡΙΔΟΥ 2, 115 26 ΤΗΛ: +30 213 2145800 FAX: +30

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Με αυτή τη µελέτη αριθ. 67/2015 προβλέπεται η εκτέλεση της προµήθειας τροφίµων για

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Με αυτή τη µελέτη αριθ. 67/2015 προβλέπεται η εκτέλεση της προµήθειας τροφίµων για ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ, ΥΛΙΚΩΝ, ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ταχ. Δ/νση: Πλ. Γ. Βιζυηνού 1, Κοµοτηνή Τηλ.:2531352448 & 426 E-mail: g.gkourtsilidis@komotini.gr ΤΕΧΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ/ΕΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ. Εισαγωγή. Δραστηριότητες ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 2009-2012

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ/ΕΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ. Εισαγωγή. Δραστηριότητες ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 2009-2012 ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ/ΕΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 2009-2012 Εισαγωγή Βασικό χαρακτηριστικό του εγκεκριμένου προγράμματος της ΟΕΦ/ΕΑΣ Εύβοιας είναι ότι δίνει ιδιαίτερη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραµµα (Π.Ε.Π.) Νοτίου Αιγαίου 2000 2006 και συγκεκριµένα στον 5 ο Άξονα Προτεραιότητας που αφορά δράσεις για τα Ολοκληρωµένα Προγράµµατα Ανάπτυξης

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ. Ευκαιρίες από τον επενδυτικό νόμο για μικρές επιχειρήσεις

ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ. Ευκαιρίες από τον επενδυτικό νόμο για μικρές επιχειρήσεις Βόλος: 22/ 10 / 2013 ΜΜΜΜΜΜ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ Ευκαιρίες από τον επενδυτικό νόμο για μικρές επιχειρήσεις Χρηματοδοτικές ευκαιρίες μέσα από τον επενδυτικό νόμο μπορούν να αναζητήσουν όσοι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 226, ΤΑΥΡΟΣ 177 78, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210-3469606, ΦΑΞ 210-3469906, A. ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 226, ΤΑΥΡΟΣ 177 78, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210-3469606, ΦΑΞ 210-3469906, A. ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 226, ΤΑΥΡΟΣ 177 78, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210-3469606, ΦΑΞ 210-3469906, A. ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ 1. Τυποποίηση και Συσκευασία Η τυποποίηση, σε συνδυασμό με την αρχή της αμοιβαίας αναγνώρισης μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Συνεδρίου. Πέμπτη / 1 η Ημέρα Συνεδρίου. Έναρξη Συνεδρίου. Α Απογευματινή συνεδρία 18:00-21:00. ΜΑΙΧ Αίθουσα ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

Πρόγραμμα Συνεδρίου. Πέμπτη / 1 η Ημέρα Συνεδρίου. Έναρξη Συνεδρίου. Α Απογευματινή συνεδρία 18:00-21:00. ΜΑΙΧ Αίθουσα ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Πρόγραμμα Συνεδρίου Πέμπτη 7-9-2017 / 1 η Ημέρα Συνεδρίου Έναρξη Συνεδρίου Χώρος Μ.Α.Ι.Χ. 16:00-18:00 Εγγραφές Συνεδρίου Μπουφές καλωσορίσματος Χορηγοί Banners, διανομή φυλλαδίων, συζήτηση Α Απογευματινή

Διαβάστε περισσότερα

PARATUS EUROPE Memo Φεβρουάριος 13

PARATUS EUROPE Memo Φεβρουάριος 13 PARATUS EUROPE Memo Φεβρουάριος 13 Μάθετε για το Ελαιόλαδο από τους Ειδικούς! Πιστοποιηθείτε ως Olive Oil Enthusiast ή Pro Olive Oil Expert! Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ελαιολάδου, πιστοποιημένα από τον Διαπιστευμένο

Διαβάστε περισσότερα

Υψηλής Ποιότητας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από τις Μυκήνες

Υψηλής Ποιότητας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από τις Μυκήνες Υψηλής Ποιότητας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από τις Μυκήνες ΜΥΚΗΝΕΣ Η σημερινή ονομασία ΕΛΑΙΟΝ αποτελεί αναλλοίωτη απόδοση της συλλαβογραφικής λέξης E-LA-WON της Γραμμικής Γραφής Β', της πρώτης γραφής

Διαβάστε περισσότερα

Παραγωγικά συστήματα προβάτων και αιγών: Βιοποικιλότητα, τοπικές φυλές και προϊόντα τους

Παραγωγικά συστήματα προβάτων και αιγών: Βιοποικιλότητα, τοπικές φυλές και προϊόντα τους Παραγωγικά συστήματα προβάτων και αιγών: Βιοποικιλότητα, τοπικές φυλές και προϊόντα τους Αξίες και προκλήσεις στον τομέα της αιγο-προβατοτροφίας. Ποιες είναι οι προοπτικές για την ανάπτυξη δικτύων συνεργασίας;

Διαβάστε περισσότερα

Παραγωγή επώνυμων Ελληνικών αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας Β.Χάϊτας γεωπόνος, MSc Διευθύνων Σύμβουλος

Παραγωγή επώνυμων Ελληνικών αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας Β.Χάϊτας γεωπόνος, MSc Διευθύνων Σύμβουλος Παραγωγή επώνυμων Ελληνικών αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας Β.Χάϊτας γεωπόνος, MSc Διευθύνων Σύμβουλος B.Χάϊτας Black sea conference, 19.6.2013 1 AGRITEX ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ Με όραμα την παραγωγή Ελληνικών

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΩΣ «ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ»

Ο ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΩΣ «ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ» Ο ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΩΣ «ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ» Γιάννης Κουρτίδης, Γεωπόνος Σύμβουλος Βιολογικής Γεωργίας & Αειφορικής Ανάπτυξης http://gkbioculture.gr/ Λευτέρης Χατζής, Γεωπόνος, MSc Σύμβουλος Ποιότητας www.isolution.gr

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνιο συνέδριο νέων αγροτών Ρόδος Σεπτεμβρίου Subtitle. Συντάκης Μιλτιάδης ΜΙΝΕΡΒΑ ΑΕ

Πανελλήνιο συνέδριο νέων αγροτών Ρόδος Σεπτεμβρίου Subtitle. Συντάκης Μιλτιάδης ΜΙΝΕΡΒΑ ΑΕ Πανελλήνιο συνέδριο νέων αγροτών Ρόδος 23 25 Σεπτεμβρίου 2016 Subtitle Συντάκης Μιλτιάδης ΜΙΝΕΡΒΑ ΑΕ Γεωργικές πρακτικές και αειφορία Ορθές γεωργικές πρακτικές Η ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: κ. Βουτσινάς Γεώργιος, Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιουλίδας «Η Καστριανή» Κέα - Νομού Κυκλάδων Fax:

ΠΡΟΣ: κ. Βουτσινάς Γεώργιος, Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιουλίδας «Η Καστριανή» Κέα - Νομού Κυκλάδων Fax: Νικόλαος Μανιός Βουλευτής Νομού Κυκλάδων-ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ταχ. Δ/νση: Βουλής 4 Τ.Κ.: 10562 Τηλ.: 210 3236061, 210 3706463 Αθήνα, 1 Δεκεμβρίου 2016 ΠΡΟΣ: κ. Βουτσινάς Γεώργιος, Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΠΕΛΕΡΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΠΕΛΕΡΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΠΕΛΕΡΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Λαμία, 27 Μαρτίου 2012 Ημερίδα για τις Νέες Καλλιέργειες Στο

Διαβάστε περισσότερα

PARATUS EUROPE Memo Δεκέμβριος 16

PARATUS EUROPE Memo Δεκέμβριος 16 PARATUS EUROPE Memo Δεκέμβριος 16 Μάθετε τα πάντα για το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα από επαγγελματίες για επαγγελματίες! Το μόνο που οδηγεί σε επαγγελματική πιστοποίηση!

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Ε.Φ. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Ο.Ε.Φ. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ Ο.Ε.Φ. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ Τεχνικό Δελτίο για την επιλογή Αναδόχου για την υλοποίηση του έργου της δραστηριότητας Biv µε τίτλο Ανάπτυξη, εφαρµογή και πιστοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Είναι δεντρά πολλά στη γης, σαν την ελιά δεν είναι

Είναι δεντρά πολλά στη γης, σαν την ελιά δεν είναι Λύκειο Βάμου Είναι δεντρά πολλά στη γης, σαν την ελιά δεν είναι 1. Παρθένο ελαιόλαδο Λαµβάνεται από τον καρπό της ελιάς αποκλειστικά µε µηχανικές και φυσικές µεθόδους. Η μέγιστη θερμοκρασία επεξεργασίας

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγές στην ετικέτα του ελαιολάδου με την υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης. σελ. 01 σελ. 02. σελ. 04. σελ. 03

Αλλαγές στην ετικέτα του ελαιολάδου με την υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης. σελ. 01 σελ. 02. σελ. 04. σελ. 03 Ηλεκτρονικό περιοδικό Τεύχος 3 - Μάρτιος 2010 by Αγροτικός Συνεταιρσμός Ροβιών Ευβοίας: Η πρώτη πιστοποίηση σύμφωνα με το νέο πρότυπο ιχνηλασιμότητας ISO 22005:2007 είναι γεγονός Ημερίδα με θέμα «Η βελτίωση

Διαβάστε περισσότερα

2006 - ΕΤΟΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΕΛΙΑΣ

2006 - ΕΤΟΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΕΛΙΑΣ 2006 - ΕΤΟΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΕΛΙΑΣ Με απόφαση του Πρωθυπουργού, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1625/24/11/2005, ορίστηκε το 2006 ως Έτος Ελαιολάδου και Ελιάς και συγκροτήθηκε Επιτροπή προετοιμασίας των δράσεων.

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικό περιοδικό

Ηλεκτρονικό περιοδικό by www.foodstandard.gr Ηλεκτρονικό περιοδικό www.facebook.com/foodstandard τεύχος 25 Μάρτιος 2012 * * * 5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς Η Ημερίδα της ΠΕΜΕΤΕ στη Χαλκιδική Συνδέονται τα αρτοσκευάσματα και

Διαβάστε περισσότερα

Εθνική Στρατηγική για τον Ελαιοκομικό τομέα

Εθνική Στρατηγική για τον Ελαιοκομικό τομέα Εθνική Στρατηγική για τον Ελαιοκομικό τομέα Σύνοψη Λαμβάνοντας υπόψη: αφενός την διαχρονική, οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική σημασία που έχει ο τομέας της ελαιοκαλλιέργειας για την Ελλάδα γενικότερα

Διαβάστε περισσότερα