Χώρα χωρίς χωριά. Μια ιδέα για παλιά και νέα χωριά. Θράκη Θράκη 2005

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Χώρα χωρίς χωριά. Μια ιδέα για παλιά και νέα χωριά. Θράκη Θράκη 2005"

Transcript

1 Χώρα χωρίς χωριά Μια ιδέα για παλιά και νέα χωριά Θράκη 2005 Θράκη 2005 Θράκη 2005

2 Εικόνα εξώφυλλου: Ομιλία του συγγραφέα στη Βουλή για το Περιφερειακό, Πηγή photo: Φωτογραφικό αρχείο ίδιου, 2005 Χρήστος Κηπουρός Μαυρομιχάλη 13 Διδυμότειχο

3 Χώρα χωρίς χωριά «Εάν κάποιοι που κυβέρνησαν αντιπολιτεύονται μια δεξιά κυβέρνηση, δεν σημαίνει ότι είναι και Δημοκράτες. Όπως η αντιπολίτευση που κατέληξε να φέρεται, ως ο ατζέντης των Μέσων, δεν συνεπάγεται ότι η Κυβέρνηση, ντε και καλά, προωθεί τη Δημοκρατία» Χ. Κ. Ναι μεν το «χωρίς λόγια» μπαίνει συνήθως κάτω από εύγλωττες γελοιογραφίες, όμως ακόμη πιο άνετα θα μπορούσε να μπει κάτω από τους εν Ελλάδι πολιτικούς λόγους των τελευταίων ετών αν όχι δεκαετιών. Δεν ισχυρίζομαι βέβαια ότι είναι και αυτοί για γέλια. Μπορώ όμως να πω κάτι άλλο. Ότι δεν είναι για να τους πάρει κανείς στα σοβαρά. Και λέω και κάτι ακόμη. Ότι δεν λένε κάτι. Απαραίτητη προϋπόθεση για να το κάνει αυτό ένας λόγος, είναι να διαθέτει ικανό αντίκρισμα σε ηθική και πολιτική ψίχα. Από τα επιμέρους στοιχεία τα οποία τον απαρτίζουν μέχρι το κύριο κριτήριο που είναι η αρμονική του σχέση με την πράξη. Όμως, όπως η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, έτσι και οι ακτίνες του ήλιου, στην περίπτωση που συζητάμε, είναι οι λέξεις. Πηγές γεμάτες φως και χρώμα. Ιδίως οι εξ αυτών, γνωστές και ως κλειδιά. Μόνο που η χθεσινή όσο και η σημερινή Ελληνική πραγματικότητα είναι ιδιαίτερα απογοητευτικές. Κάποιες λέξεις που βαφτίζονται κλειδιά, αποτελούν τελικά προϊόντα εισαγωγής από ξένους παρωχημένους τις πιο πολλές φορές λόγους και επεξεργασίες. Copy past, λέγεται αυτό στην ηλεκτρονική γλώσσα. Αντιγραφή και επικόλληση, επί το Ελληνικότερο. Ποιο φως και ποιος χρωματισμός.

4 Παραδείγματα υπάρχουν πολλά σε αμφότερα τα κόμματα εξουσίας. Δεδομένου μάλιστα ότι η διάρκεια ζωής των πολιτικών λέξεων δεν είναι και απεριόριστη, η εδώ χρήση τους αρχίζει, όταν στο μέρος από όπου εισάγονται, πάρουν την άγουσα προς την αχρησία. Παραδείγματος χάρη, η λέξη «επανίδρυση» που ανήκει στην κατηγορία αυτή, έκανε προηγουμένως ολόκληρο κύκλο σε γειτονική χώρα, προτού καεί. Μια άλλη κατηγορία αφορά λέξεις αντιδάνεια, όπως η «συμμετοχή». Γνωστή από την Εκκλησία και την Αγορά της κλασσικής Αθήνας, πολλούς αιώνες πριν εξαχθεί στους ανά την οικουμένη συμμετοχιστές, από τους οποίους και επανεισάχθηκε, με καταβολή μάλιστα όχι και ευκαταφρόνητου αντιτίμου. Μεταξύ άλλων και θέσεις σε ψηφοδέλτια επικρατείας. Εκτός εάν αυτές υπήρξαν προϊόντα και άλλων υποδείξεων. Ειδικά σε μια τόσο πλούσια γλώσσα, όπως η Ελληνική, δεν υπάρχει πιο μεγάλη και ισχυρή απόδειξη για την πολύμορφη φτώχεια του εν χρήσει πολιτικού λόγου. Ο λόγος για την προσφυγή πότε στην Ιταλία, και πότε στην Αγγλία και την Αυστραλία αν όχι και τις Η.Π.Α., προκειμένου να αναζητηθούν κλειδιά. Αυτό που προέχει είναι το μνημόσυνο. Αν τα κόλλυβα όχι μόνο είναι ξένα αλλά κυρίως μπαγιάτικα, ουδόλως ενοχλεί. Το παράδειγμα με την υιοθετηθείσα προ ολίγων μόλις ετών «επανίδρυση» του κράτους από το μόρφωμα των νυν, που έγινε στη συνέχεια το κεντρικό πολιτικό και κυβερνητικό πρόταγμα, είναι χαρακτηριστικό. Όπως η εισαχθείσα από εικοσαετίας ίδια αυτή λέξη της «επανίδρυσης», από την τότε γραφειοκρατία του μορφώματος των τέως, μόνο και μόνο για να πουν ή να νομίζουν ότι λένε κάτι. Ας αρχίσω όμως από το δεύτερο. Όταν στο θεσμικό σώμα μιας χώρας δεν υπάρχει ούτε για δείγμα όργανο που να μην είναι προσβεβλημένο, και παρόλα αυτά τίθεται, και μάλιστα από τους υπαίτιους, θέμα «επανίδρυσης» στο ζωτικότατο, στην πολιτική και στους εξ αυτής θεσμούς, συγκεκριμένα σε ένα πολιτικό κόμμα, τότε το λιγότερο πρόκειται για φενακισμό. Τόσο διανοητικό και πολιτικό όσο κυρίως ηθικό. Δεν είναι διαφορετικά τα πράγματα με την λεγόμενη επανίδρυση του κράτους. Και πάλι πρόκειται για φενακισμό, άσχετα αν αυτοί που την έκαναν σημαία δεν ενέχονταν άμεσα στα προηγούμενα, και επόμενα δεν περιλαμβάνονταν μέχρι πρότινος στους υπαίτιους. Όμως η επί της ίδιας πεπατημένης με τους προηγούμενους κίνησή τους, αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα. Καταδεικνύει τους λόγους που εξυπηρετούσε, και η δική τους λέξη κλειδί. Η ουσία είναι ότι ούτε οι τέως έκαναν ποτέ κομματική και πολιτική «επανίδρυση» ούτε και οι νυν θα κάνουν ποτέ κρατική. Γιατί εάν επρόκειτο να γίνει κάτι ανάλογο, άλλα πράγματα θα αποτελούσαν τις προτεραιότητες. Η Τέταρτη Δημοκρατία θα ήταν μια από αυτές. Και μάλιστα η πρώτιστη. Αυτή θα αντικαθιστούσε την προηγούμενη, που από πολλού χρόνου έφαγε τα ψωμιά της.

5 Υπάρχει όμως και κάτι άλλο. Εάν κάποιοι που κυβέρνησαν, αντιπολιτεύονται μια δεξιά κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι είναι και Δημοκράτες. Όπως η αντιπολίτευση που κατέληξε να φέρεται ως ο ατζέντης των Μέσων, δεν συνεπάγεται ότι η Κυβέρνηση, ντε και καλά, προωθεί τη Δημοκρατία. Σαφώς και ο βασικός μέτοχος δεν φτάνει. Και αν ακόμη δικαιωθεί η κυβερνητική επιλογή στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο, πολύ ελάχιστα πρόκειται να συντελέσει στην παλιννόστηση της από ετών απούσας Δημοκρατίας. Ας μην επεκταθώ άλλο προς τα Έξω. Ας έρθω στα Μέσα, τα οποία επιθυμούν μια κυβέρνηση δική τους. Και την παρούσα δεν την θεωρούν ως τέτοια. Οφείλει μάλιστα κάποιος να προσθέσει ότι ποτέ κατά τα τελευταία τουλάχιστον δέκα έτη -ας μείνω σε αυτά- δεν αντιπολιτεύτηκαν τόσο μια κυβέρνηση, όπως κάνουν με τη σημερινή. Και ποτέ δεν στήριξαν τόσο, όπως έκαναν με τη χθεσινή. Η οποία, παρά την αρχική της καταγωγή που έλκυε, δεν θα περάσει στην ιστορία ως λιγότερο δεξιά. Από την άλλη, ναι μεν ο κανόνας λέει ότι οι ανά την υφήλιο δεξιές όπως και οι κεντροδεξιές κυβερνήσεις έχουν μια φτωχή δημοκρατική κουλτούρα, όμως υπάρχουν και εξαιρέσεις. Τέτοια εξαίρεση μπορούσε να αποτελέσει η Ελληνική. Ίσως ακόμη και τώρα να μπορεί. Να σηκωθεί μια ωραία πρωία ο επικεφαλής της και να πει την αλήθεια. Γιατί δεν αρκεί να λέει ότι είναι ειλικρινής. Ποιο όμως είναι το αληθές; Επόμενα, και το εθνικό; Είναι ότι όλα τα όργανα του Ελληνικού θεσμικού σώματος είναι προσβεβλημένα από πολλών ετών. Κυρίως το ζωτικότατο. Η πολιτική. Μπορεί η μεταπολιτευτική Δημοκρατία να είναι τριάντα ενός ετών, όμως σε πολλά μοιάζει με μούμια. Οπότε αυτό που χρειάζεται η χώρα δεν είναι άλλο από την επόμενη Ελληνική Δημοκρατία. Η πρώτη πράξη είναι η προσφυγή της έμμεσης στην άμεση Δημοκρατία. Σε ένα δημοψήφισμα για την Τέταρτη Δημοκρατία. Συγκεκριμένα, για την καθιέρωση νέου Δημοκρατικού επιπέδου μέσα από το αιρετό των περιφερειών, όσο τη θεσμοθέτηση δυο ανεξάρτητων πνευματικών αρχών της Ελληνικής Πολιτείας, που με βάση μια νέα αναθεώρηση του συντάγματος θα ενταχθούν, μόλις αυτό επιτραπεί χρονικά, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Το ίδιο θα γίνει και με τους εκπροσώπους του κράτους στις περιφέρειες. Δεν πρόκειται βέβαια να συμβεί τίποτε από αυτά. Τα είπα, για να μη αναμασούν εκείνο το κουτοπόνηρο, ότι δεν υπάρχει άλλη πρόταση. Ή ναι μεν υπάρχει, αλλά είναι ανέφικτη. Αντίθετα, συμβαίνει κάτι άλλο. Αν από τη μια είναι εφικτή, από την άλλη η πεπατημένη που έλεγα, δεν είναι λιγότερο προσφιλής στους κυβερνώντες από ότι στους αντιπολιτευόμενους. Ο συγκεντρωτισμός και η αντιδημοκρατικότητα, είναι οι δυο όψεις της πολιτικής τους υπόστασης. Αν απέμεινε πια κάτι είναι η υπογραφή της ληξιαρχικής πράξης του θανάτου των χωριών. Λίγο πριν να γίνουμε και με τη βούλα, χώρα χωρίς χωριά.

6 «Βιολογικά χρυσωρυχεία Θράκης» Μια ιδέα για παλιά και νέα χωριά Νομίζω ήρθε η στιγμή να κάνουμε το επόμενο βήμα. Ήδη καταναλώσαμε πολύ χρόνο με τα «όχι» και τα «μη». Καιρός είναι να περάσουμε στο «τι» και στο «που». Και το μεν «τι» είναι αυτό που μπορεί να ονομασθεί επιθετική ανάπτυξη. Τα δικά μας χρυσωρυχεία. Το δε «που», είναι η ίδια ευρύτερη περιοχή με τα άλλα τα γνωστά και απορριφθέντα υπό πάντων. Είτε επρόκειτο για κυανιούχα είτε όχι. Είναι αυτή που προτείναμε να ανακηρυχθεί ως εθνικό βιολογικό πάρκο Θράκης, και η οποία, μεταξύ άλλων, πρόκειται να αναστήσει και το εθνικό πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Είναι μια σπάνια αν όχι μοναδική ευκαιρία. Αν μη τι άλλο το μόνο που υπήρχε μέχρι τώρα ήταν το γνωστό από πολιτικές εκδηλώσεις, πάρκο Ανατολικής Θράκης, στην Αλεξανδρούπολη. Καιρός είναι να αποκτηθεί και ένα για τη Δυτική. Με ποιο τρόπο; Μα μέσα από το αναπτυξιακό εγχείρημα που περιγράφεται στη συνέχεια και για το οποίο υπάρχουν δυο μεγάλα ατού που το πλαισιώνουν και ενδυναμώνουν. Αν το ένα από αυτά είναι ο μύθος των βιολογικών -όπως θα ονομάζονταν τώρα- προϊόντων που ψέλνονται στα Ομηρικά έπη, και κυρίως στην εξ αυτών Οδύσσεια, το άλλο είναι ένας ακόμη μύθος. Ο νεότερος μύθος της Βυζαντινής γαστρονομίας. Προπομπός της Πολίτικης κουζίνας. Λογικό ήταν η λύση να αναζητηθεί στη σφαίρα της υψηλής προστιθέμενης αξίας. Αν η κτηνοτροφία είναι μεταποίηση της γεωργίας, η γαστρονομία είναι μεταποίηση και της μιας και της άλλης ταυτόχρονα. Και υπάρχει τέτοια ειδική όσο πρωτότυπη κατηγορία. Η βιολογική γαστρονομία. Όπως η ομώνυμη κουζίνα. Από τον Πολύφημο τυρό και το Μαρωνείτη οίνο της Οδύσσειας, μέχρι τις απαράμιλλες γεύσεις και τις μυρωδιές της πολίτικης κουζίνας.

7 Τόπο ανάπτυξης των υλικών τους αποτελεί σε κάθε δυνατή καλλιεργητική περίοδο η παρά τους παραποτάμους και ποταμούς των Νομών περιοχή, έως την ευρύτερη έκταση του συγκεκριμένου πάρκου. Χώρος που αφού δεσμευτεί, έχει να προσφέρει πολλαπλές καλές υπηρεσίες στον αναγκαίο και ομώνυμο χωροταξικό σχεδιασμό. Αν το ένα από τα καλά του είναι να ματαιώσει στην πράξη τη χαριστική βολή των χρυσωρυχείων σε βάρος του Θρακικού τοπίου και της Θράκης γενικότερα, ένα άλλο είναι οι νέοι ικανής έκτασης στην ευρύτερη περιοχή αγροτικοί και κτηνοτροφικοί κλήροι, που μπορούν να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη όσο και τη συστηματική λειτουργία με υψηλές αποδόσεις εκ μέρους των βιολογικών καλλιεργειών. Αν η μια πλευρά του εγχειρήματος είναι η αγροτική αναγέννηση, μια άλλη είναι η δημογραφική. Υπάρχουν φυσικά και πολλές άλλες. Κλειδί της επιτυχίας αποτελούν οι προτεινόμενες από ετών πανεπιστημιακές παραγωγικές σχολές. Ας μην επεκταθώ στις σχολές της γαστρονομίας και διαιτολογίας της Ορεστιάδας και στην Οινολογική, στη γειτονική Μαρώνεια. Εννοείται ότι θα προηγηθεί ο απαιτούμενος βιολογικός αναδασμός με τα αναγκαία ομώνυμα χωροταξικά. Υπάρχουν τέτοιες μεγάλες εκτάσεις διάσπαρτες στο σώμα της Θράκης. Δεν μπορεί να γίνει καμιά αγροτική αναγέννηση χωρίς την αναγέννηση του χωριού. Τέτοια χωριά υπάρχουν. Κάποτε ήταν σκέτα χρυσωρυχεία. Τόσο στα φρούτα και τα λαχανικά, όσο στα τυροκομικά και τα κρέατα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι αποκλείεται η ίδρυση καινούργιων παραγωγικών και βιολογικών οικισμών με τη μορφή των νέων επενδύσεων. Το αμπελουργικό και οινοποιητικό χωριό και το αγροτικό και κτηνοτροφικό, είναι τέτοιες περιπτώσεις. Επιπλέον η διάδοση της βιολογικότητας θα προετοιμάσει την περιοχή ώστε να μην πιαστεί πάλι στον ύπνο με την περίπτωση των βιολογικών ποσοστώσεων, όπως με τις προηγούμενες, τις συμβατικές. Τα ευγενή αγροτικά προϊόντα. Ταυτόχρονα θα κινηθεί η διαδικασία δημιουργίας περιφερειακού οργανισμού ελέγχου όσο και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων. Φτάνει τόση Αθήνα. Επιτέλους. Με δεδομένη την πρόσφατη απόφαση του Νομαρχιακού συμβουλίου Ροδόπης που δεν είναι διαφορετική ως προς την ουσία -μια και εκείνη αναφέρεται σε εναλλακτικές μορφές ανάπτυξης- δεν μένει πλέον άλλο από το να μπουν μπροστά οι απαραίτητες ενέργειες. Από τη λήψη των αποφάσεων των δυο Νομαρχιακών συμβουλίων με την ανακήρυξη του εθνικού βιολογικού πάρκου Θράκης ως την υλοποίηση της επένδυσης «Βιολογικά χρυσωρυχεία Θράκης». Μια ιδέα για παλιά και νέα χωριά. {*} Διετέλεσε Βουλευτής Έβρου { },

Χρήστος Κηπουρός Το μαύρο κουτί της Δημοκρατίας Θράκη 2007,

Χρήστος Κηπουρός Το μαύρο κουτί της Δημοκρατίας Θράκη 2007, Το μαύρο κουτί της Δημοκρατίας Copyright 2007, Χρήστος Κηπουρός Μαυρομιχάλη 13 Διδυμότειχο xkipuros@otenet.gr Εικόνα εξώφυλλου: Σύνθεση συγγραφέα., Πηγή: Φωτογραφικό αρχείο ίδιου, Εικ. οπισθόφυλλου: ο.

Διαβάστε περισσότερα

Στον κήπο. Δημοκρατίας. της Τέταρτης. Περί διαγραφών και ανεξαρτητοποιήσεων. Βουλευτών, και άλλες διατάξεις. Χρήστος Κηπουρός 2006,

Στον κήπο. Δημοκρατίας. της Τέταρτης. Περί διαγραφών και ανεξαρτητοποιήσεων. Βουλευτών, και άλλες διατάξεις. Χρήστος Κηπουρός 2006, Στον κήπο της Τέταρτης Δημοκρατίας Περί διαγραφών και ανεξαρτητοποιήσεων Χρήστος Κηπουρός 2006, 1 Στον κήπο της Τέταρτης Δημοκρατίας Περί διαγραφών και ανεξαρτητοποιήσεων Copyright 2006, Χρήστος Κηπουρός

Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Κηπουρός Κεμαλικότεροι του Κεμάλ Θράκη 2006,

Χρήστος Κηπουρός Κεμαλικότεροι του Κεμάλ Θράκη 2006, 1 Κεμαλικότεροι του Κεμάλ Copyright 2006 Χρήστος Κηπουρός Μαυρομιχάλη 13 Διδυμότειχο xkipuros@otenet.gr Εικόνα εξώφυλλου: Αναμνηστική φωτογραφία με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Ξάνθη. Στο μέσον ο τότε

Διαβάστε περισσότερα

Η τρίτη κίνηση της Γης

Η τρίτη κίνηση της Γης Η τρίτη κίνηση της Γης Copyright 2006, Χρήστος Κηπουρός Μαυρομιχάλη 13 Διδυμότειχο xkipuros@otenet.gr Εικόνα εξώφυλλου: Σύνθεση συγγραφέα. Oι δύο μητέρες, Πηγή: Αρχείο του ίδιου. Photo: Jean Dieuzaide,

Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Κηπουρός Ούτε τιάρα ούτε φτυάρα Θράκη 2006,

Χρήστος Κηπουρός Ούτε τιάρα ούτε φτυάρα Θράκη 2006, 1 Ούτε τιάρα ούτε φτυάρα Copyright 2006 Χρήστος Κηπουρός Μαυρομιχάλη 13 Διδυμότειχο xkipuros@otenet.gr Εικόνα εξώφυλλου: Κατάθεση στεφάνου στο μαυσωλείο του Κεμάλ, από τον Πάπα. Άγκυρα 28 Νοεμβρίου 2006,

Διαβάστε περισσότερα

ή Δημοκρατία ή Κεμαλισμός

ή Δημοκρατία ή Κεμαλισμός ή Δημοκρατία ή Κεμαλισμός Χρήστος Κηπουρός Ένα τμήμα της αφίσας του Reyen Dirken, 1947, -All our colours to the Mast Poster- Χρήστος Κηπουρός Μαυρομιχάλη 13 Διδυμότειχο 68.300 xkipuros@otenet.gr Εικόνα

Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Κηπουρός Μαυρομιχάλη 13 Διδυμότειχο

Χρήστος Κηπουρός Μαυρομιχάλη 13 Διδυμότειχο Χ 2005 Χρήστος Κηπουρός Μαυρομιχάλη 13 Διδυμότειχο 68.300 xkipuros@otenet.gr Εικόνα εξωφύλλου: Πλημμυριμένη σιδηροδρομική γραμμή στην περιοχή Λαβάρων Μάνδρας. Διακρίνονται τα σήμaτα του Ο.Σ.Ε. Πηγή: Φωτογραφικό

Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Κηπουρός Ναι στα μη Κρατικά Πανεπιστήμια αλλά να γίνουν στη Θράκη 2007, μη Αθήνα. του. Χρήστος Κηπουρός

Χρήστος Κηπουρός Ναι στα μη Κρατικά Πανεπιστήμια αλλά να γίνουν στη Θράκη 2007, μη Αθήνα. του. Χρήστος Κηπουρός του Χρήστος Κηπουρός 1 Ναι στα μη Κρατικά Πανεπιστήμια αλλά να γίνουν στη Copyright 2007 Χρήστος Κηπουρός Μαυρομιχάλη 13 Διδυμότειχο xkipuros@otenet.gr Εικόνα εξώφυλλου, Εικόνα εξώφυλλου: Σύνθεση συγγραφέα,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ 14 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Ισχυρή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση με αρμοδιότητες και πόρους» ΑΘΗΝΑ, 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

Διαβάστε περισσότερα

Δει δη ιδεών Δημοκρατίας

Δει δη ιδεών Δημοκρατίας Δει δη ιδεών Δημοκρατίας Copyright 2006 Χρήστος Κηπουρός Μαυρομιχάλη 13 Διδυμότειχο xkipuros@otenet.gr Εικόνα εξώφυλλου: Από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, {*} Αθήνα 1 Δεκεμβρίου 2006, Πηγή: www.papandreou.gr,

Διαβάστε περισσότερα

Επίκαιρη απορία: Ποιο κόμμα απαίτησε την αναθεώρηση του αρ.24 για τα δάση;

Επίκαιρη απορία: Ποιο κόμμα απαίτησε την αναθεώρηση του αρ.24 για τα δάση; Επίκαιρη απορία: Ποιο κόμμα απαίτησε την αναθεώρηση του αρ.24 για τα δάση; Κατερίνα-Διοτίμα Σπανού Μόλις πριν λίγους μήνες η Ν.Δ ζητούσε να αλλάξει η «σκληρή» συνταγματική πρόβλεψη για τα δάση, γιατί εμποδίζει

Διαβάστε περισσότερα

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ MP SECTOR HEAD OF DEVELOPMENT & COMPETITION, NEW DEMOCRACY PARTY Investment Energy Summit Greece, Cyprus, Israel Re-designing the European energy map ΠΕΜΠΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

Κας. ΜΑΡΙΕΤΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ

Κας. ΜΑΡΙΕΤΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Κας. ΜΑΡΙΕΤΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ Στην Έναρξη του Εθνικού Διαλόγου Παιδείας ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2005 Κύριε Πρωθυπουργέ,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟ 1 ο ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: «Ο Αγροτικός Τομέας της Ελλάδας μετά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΜΙΧΑΛΗ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ & ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ

ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΜΙΧΑΛΗ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ & ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΜΙΧΑΛΗ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ & ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΟ 14 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Ισχυρή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση με αρμοδιότητες και πόρους» ΑΘΗΝΑ,

Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Κηπουρός Θράκη 2005

Χρήστος Κηπουρός Θράκη 2005 Χρήστος Κηπουρός Θράκη 2005 2005 Χρήστος Κηπουρός Μαυρομιχάλη 13 Διδυμότειχο 68.300 xkipuros@otenet.gr Εικόνες εξώφυλλου & οπισθοφύλλου: Αεροφωτογραφία πόλης, άποψη καλέ, Πηγή: φωτογραφικό αρχείο συγγραφέα,

Διαβάστε περισσότερα

κάνουμε τι; Γιατί άμα είναι να είμαστε απλώς ενωμένοι, αυτό λέγεται παρέα. Εγώ προτιμώ να παράγουμε ένα Έργο και να δούμε.

κάνουμε τι; Γιατί άμα είναι να είμαστε απλώς ενωμένοι, αυτό λέγεται παρέα. Εγώ προτιμώ να παράγουμε ένα Έργο και να δούμε. Εισήγηση του Ν. Λυγερού στη 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας "Οι προκλήσεις του 21ου αιώνα, η ποντιακή νεολαία και ο ρόλος της στο οικουμενικό περιβάλλον". Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης

Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Κηπουρός ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΝΑΚΤΟΡΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ Θράκη 2006, Ιστορικό Ανακτορικό Συγκρότημα Διδυμοτείχου

Χρήστος Κηπουρός ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΝΑΚΤΟΡΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ Θράκη 2006, Ιστορικό Ανακτορικό Συγκρότημα Διδυμοτείχου Ιστορικό Ανακτορικό Συγκρότημα Διδυμοτείχου 1 ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΝΑΚΤΟΡΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ Copyright 2006, Χρήστος Κηπουρός Μαυρομιχάλη 13 Διδυμότειχο xkipuros@otenet.gr Ιστορικό Ανακτορικό Συγκρότημα Διδυμοτείχου

Διαβάστε περισσότερα

Συμμετοχικές Διαδικασίες και Τοπική διακυβέρνηση

Συμμετοχικές Διαδικασίες και Τοπική διακυβέρνηση Συμμετοχικές Διαδικασίες και Τοπική διακυβέρνηση Θεσμοί, Όργανα και Δομή της Δημόσιας Διοίκησης Χαρίτα Βλάχου Γεωπόνος Αγροτικής Οικονομίας Στέλεχος Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μ-Θ Σήμερα Ποιό είναι το πολίτευμα

Διαβάστε περισσότερα

Στον Έβρο του Ορφέα. Χρήστος Κηπουρός

Στον Έβρο του Ορφέα. Χρήστος Κηπουρός Στον Έβρο του Ορφέα Χρήστος Κηπουρός 2005 Χρήστος Κηπουρός Μαυρομιχάλη 13 Διδυμότειχο 68.300 xkipuros@otenet.gr Εικόνα εξώφυλλου: 1. Ποταμός Έβρος {σκαρίφημα & photo}, Εικόνα οπισθόφυλλου: 2. Η θανάτωση

Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Κηπουρός. Βιολογική. Γαστρονομία. Θράκη 2005. Χρήστος Κηπουρός Βιολογική γαστρονομία Θράκη 2005 1

Χρήστος Κηπουρός. Βιολογική. Γαστρονομία. Θράκη 2005. Χρήστος Κηπουρός Βιολογική γαστρονομία Θράκη 2005 1 Χρήστος Κηπουρός Βιολογική Γαστρονομία Θράκη 2005 Χρήστος Κηπουρός Βιολογική γαστρονομία Θράκη 2005 1 2005 Εικόνα εξώφυλλου: Γεωργία και κτηνοτροφία στα αρχαία Άβδηρα, Πηγή: Μουσείο Αβδήρων, φωτογραφικό

Διαβάστε περισσότερα

Ενδεικτικές απαντήσεις στα θέματα της Ιστορίας. κατεύθυνσης των Πανελλαδικών εξετάσεων 2014

Ενδεικτικές απαντήσεις στα θέματα της Ιστορίας. κατεύθυνσης των Πανελλαδικών εξετάσεων 2014 Θέμα Α1 Ενδεικτικές απαντήσεις στα θέματα της Ιστορίας κατεύθυνσης των Πανελλαδικών εξετάσεων 2014 ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΗ Α) Με τη βιομηχανική επανάσταση καθώς η κατοχή γης έπαυε προοδευτικά να είναι πηγή εξουσίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Επόμενη είναι η έβδομη. με αριθμό 709/ επίκαιρη ερώτηση δεύτερου κύκλου του Βουλευτή

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Επόμενη είναι η έβδομη. με αριθμό 709/ επίκαιρη ερώτηση δεύτερου κύκλου του Βουλευτή ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Επόμενη είναι η έβδομη με αριθμό 709/28-3-2016 επίκαιρη ερώτηση δεύτερου κύκλου του Βουλευτή Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ελευθερίου Αυγενάκη προς τον Υπουργό Αγροτικής

Διαβάστε περισσότερα

Ζοζέ Σαραμάγκου,

Ζοζέ Σαραμάγκου, http://hallofpeople.com/gr/bio/saramago.php Ζοζέ Σαραμάγκου, αποσπάσματα από Το Τετράδιο και Το Τελευταίο Τετράδιο εκδ. Καστανιώτη Αναδημοσίευση από doc.tv «Η λειτουργία του κόσμου έπαψε να είναι το απόλυτο

Διαβάστε περισσότερα

(συνέντευξη: ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84, ο σφυγμός της μέρας, 06/02/08)

(συνέντευξη: ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84, ο σφυγμός της μέρας, 06/02/08) (συνέντευξη: ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84, ο σφυγμός της μέρας, 06/02/08) Φ.Κ.: ας επιστρέψουμε τώρα στο μεγάλο θέμα της ημέρας σε παγκόσμια κλίμακα, της Αμερικάνικές προκριματικές εκλογές. Πήραμε

Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Κηπουρός Πομακόπουλα. Η άγνωστη θυσία τους Θράκη 2007,

Χρήστος Κηπουρός Πομακόπουλα. Η άγνωστη θυσία τους Θράκη 2007, 1 Πομακόπουλα. Η άγνωστη θυσία τους Copyright 2007 Χρήστος Κηπουρός Μαυρομιχάλη 13 Διδυμότειχο xkipuros@otenet.gr Εικόνα Εξώφυλλου: Έργο του γλύπτη Φόρτσα Δημήτρη από το Ελληνοχώρι Έβρου. Τίτλος «Φως».

Διαβάστε περισσότερα

Γεωργία Καζάκου, ΠΕ09. Οικονομολόγος. Πολιτική Παιδεία. Β Τάξη Γενικού Λυκείου

Γεωργία Καζάκου, ΠΕ09. Οικονομολόγος. Πολιτική Παιδεία. Β Τάξη Γενικού Λυκείου Πολιτική Παιδεία Β Τάξη Γενικού Λυκείου 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ο Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ 3.2 ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΪΚΉΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 2 «Δημοκρατία δε σημαίνει τα ανθρώπινα δικαιώματα, δε σημαίνει την έλλειψη λογοκρισίας,

Διαβάστε περισσότερα

Μία από τις πιο επαναστατικές ιδέες των καιρών μας, υπήρξε η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μία από τις πιο επαναστατικές ιδέες των καιρών μας, υπήρξε η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Φίλες και φίλοι, Μία από τις πιο επαναστατικές ιδέες των καιρών μας, υπήρξε η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με την έννοια την Άμεσης Δημοκρατίας. Της δυνατότητας δηλαδή οι πολίτες να βρίσκονται στο κέντρο της λήψης

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα κοινής γνώμης για τις πολιτικές εξελίξεις άτομα στις 13 περιφέρειες της χώρας. 7 9 Ιουνίου 2016

Έρευνα κοινής γνώμης για τις πολιτικές εξελίξεις άτομα στις 13 περιφέρειες της χώρας. 7 9 Ιουνίου 2016 Επωνυμία εταιρείας ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. ΑΡ. ΜΗΤΡ : 5 Επωνυμία εντολέα Σκοπός δημοσκόπησης Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δείγματος Μέγεθος δείγματος/ γεωγραφική κάλυψη Χρονικό διάστημα συλλογής στοιχείων Μέθοδος

Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Κηπουρός Η υποψηφιότητα της Πομάκισσας Θράκη 2006,

Χρήστος Κηπουρός Η υποψηφιότητα της Πομάκισσας Θράκη 2006, 1 Η υποψηφιότητα της Πομάκισσας Έκφραση ισότιμης συνύπαρξης ή βορά στον Κεμαλισμό; Copyright 2006, Χρήστος Κηπουρός Μαυρομιχάλη 13 Διδυμότειχο xkipuros@otenet.gr Εικόνα εξώφυλλου: Η γιαγιά της Γιολάν,

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση Επιτροπής Φύση Διαχείριση προστατευόμενων περιοχών μη υπαγόμενων σε φορείς διαχείρισης

Πρόταση Επιτροπής Φύση Διαχείριση προστατευόμενων περιοχών μη υπαγόμενων σε φορείς διαχείρισης Πρόταση Επιτροπής Φύση 2000 Διαχείριση προστατευόμενων περιοχών μη υπαγόμενων σε φορείς διαχείρισης Φεβρουάριος 2012 2 Εισαγωγή Το Εθνικό Σύστημα Προστατευόμενων Περιοχών της χώρας περιλαμβάνει πέντε κατηγορίες,

Διαβάστε περισσότερα

Ελεύθερη Ελληνική Πολιτεία. Ο Αθηναίος του χθες Ο Ελεύθερος Έλληνας του Αύριο

Ελεύθερη Ελληνική Πολιτεία. Ο Αθηναίος του χθες Ο Ελεύθερος Έλληνας του Αύριο Ελεύθερη Ελληνική Πολιτεία Ο Αθηναίος του χθες Ο Ελεύθερος Έλληνας του Αύριο Γιάννης Αλήθειας «Ελεύθερη Ελληνική Πολιτεία Ο Αθηναίος του Χθες Ο Ελεύθερος Έλληνας του Αύριο» Α Έκδοση : Ιούνιος 2010 σελ.

Διαβάστε περισσότερα

Κύρια σημεία συζήτησης

Κύρια σημεία συζήτησης Κύρια σημεία συζήτησης Ο κλάδος έχει μέλλον? Σίγουρα με αρκετές αλλαγές κυρίως σε νοοτροπίες ο κλάδος όχι μόνο θα έχει μέλλον αλλά και κατά την περίοδο της κρίσης μπορεί να λειτουργήσουν τα καταστήματα

Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Κηπουρός «Ναι, αλλά κόoμβoος» Θράκη 2006,

Χρήστος Κηπουρός «Ναι, αλλά κόoμβoος» Θράκη 2006, 1 «Ναι, αλλά κόoμβoος» Copyright 2006 Χρήστος Κηπουρός Μαυρομιχάλη 13 Διδυμότειχο xkipuros@otenet.gr Εικόνα εξώφυλλου, Εικόνα εξώφυλλου: Σύνθεση συγγραφέα. Πηγή: Αρχείο του ίδιου, Εικ. οπισθόφυλλου: Διηπειρωτική

Διαβάστε περισσότερα

Τι Πιστεύουν οι Έλληνες για τη Συνταγματική Αναθεώρηση & τον Εκλογικό Νόμο

Τι Πιστεύουν οι Έλληνες για τη Συνταγματική Αναθεώρηση & τον Εκλογικό Νόμο 07.2016 1 Τι Πιστεύουν οι Έλληνες για τη Συνταγματική Αναθεώρηση & τον Εκλογικό Νόμο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ιούλιος

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδική έρευνα γνώμης. Σεπτέμβριος 2014

Πανελλαδική έρευνα γνώμης. Σεπτέμβριος 2014 Πανελλαδική έρευνα γνώμης Σεπτέμβριος 2014 Ταυτότητα Έρευνας Ταυτότητα της έρευνας Ανάθεση: Εφημερίδα «Το Παρόν». Περίοδος έρευνας: Η έρευνα διεξήχθη από 16 έως και 18 Σεπτεμβρίου 2014. Τύπος έρευνας:

Διαβάστε περισσότερα

Ταμείο Ανεκτικότητας Μια πρόταση για το Άσυλο

Ταμείο Ανεκτικότητας Μια πρόταση για το Άσυλο Ταμείο Ανεκτικότητας Χρήστος Κηπουρός Ακρόπολη, Στοά Αττάλου, Ποικίλη Στοά, Βουλευτήριον, Άρειος Πάγος, Ειρήνη φέρουσα Πλούτον παίδα, Θόλος, Το Βήμα, Μητρώον, Στοά Επωνύμων, Ταμείο Ανεκτικότητας Copyright

Διαβάστε περισσότερα

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου - από τον Φουάτ σε τρεις εταιρίες χρήματα... μπλου μπρουμέλ, άλλη μια P.A κάπως έτσι και άλλη μία που μου είχες πει

Διαβάστε περισσότερα

Να ξεκινήσει η αξιολόγηση Νέων Αγροτών και να αυξηθεί ο προϋπολογισμός στην απονιτροποίηση

Να ξεκινήσει η αξιολόγηση Νέων Αγροτών και να αυξηθεί ο προϋπολογισμός στην απονιτροποίηση Να ξεκινήσει η αξιολόγηση Νέων Αγροτών και να αυξηθεί ο προϋπολογισμός στην απονιτροποίηση Να επιταχυνθεί ο ρυθμός υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-20 και να εκχωρηθούν οι πόροι

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Ευχαριστώ πολύ κύριε συνάδελφε, για την ευκαιρία που μου δίνετε να

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Ευχαριστώ πολύ κύριε συνάδελφε, για την ευκαιρία που μου δίνετε να ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε. Ευχαριστώ πολύ κύριε συνάδελφε, για την ευκαιρία που μου δίνετε να ξεκαθαρίσουμε κάποια ζητήματα. Θα ξεκινήσω από

Διαβάστε περισσότερα

Κατερίνα Δεσποτοπούλου: Έφη Τριγκίδου:

Κατερίνα Δεσποτοπούλου: Έφη Τριγκίδου: Κατερίνα Δεσποτοπούλου: «Σε ποια ηλικία κατάλαβες ότι ήθελες να ασχοληθείς με το θέατρο και ποιο ήταν το 'εναρκτήριο λάκτισμα';» Γύρω στα δώδεκα με δεκατρία μου γεννήθηκε η αγάπη για το θέατρο. Το έχω

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ Β

ΟΙ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ Β ΟΙ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ Β Κάποτε ήταν ένα αγοράκι που το έλεγαν Χάρη, ο όποιος ήθελε κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί να τρώει ένα σοκολατάκι. -Χάρη,τι θα γίνει;

Διαβάστε περισσότερα

Τα γέλια του Δημόκριτου

Τα γέλια του Δημόκριτου Χρήστος Κηπουρός Τα γέλια του Δημόκριτου Θράκη 2004 1 Αφιερώνεται στο Δήμο Αβδήρων. Έναν Θρακικό ιστορικό τόπο όπου γεννήθηκαν περισσότεροι σοφοί από κάθε άλλη Ελληνίδα πόλη. Ανάμεσά τους και ο μεγαλύτερος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΕΙΚΤΩΝ

ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΕΙΚΤΩΝ ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΕΙΚΤΩΝ Οι δείκτες διαφθοράς ομαδοποιούνται σε διάφορες κατηγορίες. Οι δείκτες παίρνουν τιμές μεταξύ 1 και 5. Τιμές κοντά στο 1 καταδεικνύουν προσέγγιση της ιδέας μιας κοινωνίας χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΟΡΙΣΜΟΣ

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΟΡΙΣΜΟΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΟΡΙΣΜΟΣ Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα στο οποίο η εξουσία πηγάζει από το λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντά του. Βασικό χαρακτηριστικό της είναι η λήψη αποφάσεων με ψηφοφορία

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

Α. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ Α. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΘΕΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Α.Μ.Θ. ΜΕΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Α.Μ.Θ. ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

9. Έννοια του κράτους... 11 10. Στοιχεία του κράτους... 12 11. Μορφές κρατών... 15 12. Αρχές του σύγχρονου κράτους... 17

9. Έννοια του κράτους... 11 10. Στοιχεία του κράτους... 12 11. Μορφές κρατών... 15 12. Αρχές του σύγχρονου κράτους... 17 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ι ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ Α. ΔΙΚΑΙΟ ΕΝΝΟΙΑ, ΚΛΑΔΟΙ, ΠΗΓΕΣ 1. Τι είναι δίκαιο... 1 2. Θετικό και φυσικό δίκαιο... 2 3. Δίκαιο και ηθική... 3 4. Δίκαιο - εθιμοτυπία - συναλλακτικά ήθη... 3 5. Δίκαιο

Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Κηπουρός «ΨΗΦΙΣΤΕ ERDOGAN» Θράκη 2007,

Χρήστος Κηπουρός «ΨΗΦΙΣΤΕ ERDOGAN» Θράκη 2007, 1 «ΨΗΦΙΣΤΕ ERDOGAN» Copyright 2007 Χρήστος Κηπουρός Μαυρομιχάλη 13 Διδυμότειχο xkipuros@otenet.gr Εικόνα εξώφυλλου: Σύνθεση συγγραφέα, Πηγή: αρχείο του ίδιου, Εικ. Οπισθόφυλλου: Σύνθεση του ίδιου, Πηγή:

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Μ Α

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση προφορικού λόγου

Κατανόηση προφορικού λόγου Β1 (25 μονάδες) Διάρκεια: 25 λεπτά Ερώτημα 1 Θα ακούσετε δύο (2) φορές έναν συγγραφέα να διαβάζει ένα απόσπασμα από το βιβλίο του με θέμα τη ζωή του παππού του. Αυτά που ακούτε σας αρέσουν, γι αυτό κρατάτε

Διαβάστε περισσότερα

13617/16 ΓΒ/ακι/ΘΛ 1 DG E - 1C

13617/16 ΓΒ/ακι/ΘΛ 1 DG E - 1C Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 4 Νοεμβρίου 2016 (OR. en) 13617/16 JEUN 84 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου αριθ. προηγ. εγγρ.: 13344/16 JEUN 76 Θέμα: Επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ

ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ είναι η γνώμη που αναπτύσσεται με σύνδεσμο συγκεκριμένα γνωρίσματα όπως : εθνικά, πολιτιστικά, θρησκευτικά κ.ά. προκειμένου να δημιουργεί μια ομάδα ως ανώτερη

Διαβάστε περισσότερα

Αξιοποιώντας τους γλωσσικούς πόρους

Αξιοποιώντας τους γλωσσικούς πόρους Αξιοποιώντας τους γλωσσικούς πόρους Διονύσης Γούτσος ΕΚΠΑ, 01/03/2019 ) Ε ναι ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ / Και για συνεχίστε... Να σου πω ήμασταν την αλήθεια τόσο κουρασμένοι από Ιταλίας κατάγεται; Μήπως είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΤΥΧΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΕΥΤΥΧΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΕΥΤΥΧΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Διαβάστε περισσότερα

Καβάλα, Αριθ. Πρωτ: 701. Προς: Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

Καβάλα, Αριθ. Πρωτ: 701. Προς: Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 55, 65403 ΚΑΒΑΛΑ ΤΗΛ.: 2510 222942, FAX: 2510 231505 E-mail:geoteeam@otenet.gr Web site: www.geotee-anmak.gr

Διαβάστε περισσότερα

20 21 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

20 21 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 20 21 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 ΚΛΕΙΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ Δικτύωση Eκδηλώσεις Έκθεση Γαστρονομία Νέες καλλιέργειες Επιστημονικές Ημερίδες Παρουσίαση τοπικής ταυτότητας ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ / ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗ ΣΗΜΑΝΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠΑΜΑΘ

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ / ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗ ΣΗΜΑΝΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠΑΜΑΘ 2014 ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΛΤΑ ΝΕΣΤΟΥ-ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ-ΙΣΜΑΡΙΔΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ / ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗ ΣΗΜΑΝΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠΑΜΑΘ Ο παρόν οδηγός απευθύνεται στις επιχειρήσεις που επιθυμούν

Διαβάστε περισσότερα

«Πως θα γίνει η σύνδεση της "πράσινης Ανάπτυξης" με την κοινωνική οικονομία

«Πως θα γίνει η σύνδεση της πράσινης Ανάπτυξης με την κοινωνική οικονομία «Πως θα γίνει η σύνδεση της "πράσινης Ανάπτυξης" με την κοινωνική οικονομία * του Βασίλη Τακτικού Το μήνυμα είναι: πράσινη ανάπτυξη για όλους και τους μη προνομιούχους. Τους φτωχούς αγρότες, τους μικρομεσαίους

Διαβάστε περισσότερα

ΤΖΑΛΑΛΑΝΤΙΝ ΡΟΥΜΙ. Επιλεγμένα ποιήματα. Μέσα από την Αγάπη. γλυκαίνει καθετί πικρό. το χάλκινο γίνεται χρυσό

ΤΖΑΛΑΛΑΝΤΙΝ ΡΟΥΜΙ. Επιλεγμένα ποιήματα. Μέσα από την Αγάπη.   γλυκαίνει καθετί πικρό. το χάλκινο γίνεται χρυσό http://hallofpeople.com/gr/bio/roumi.php ΤΖΑΛΑΛΑΝΤΙΝ ΡΟΥΜΙ Επιλεγμένα ποιήματα γλυκαίνει καθετί πικρό το χάλκινο γίνεται χρυσό το θολό κρασί γίνεται εκλεκτό ο κάθε πόνος γίνεται γιατρικό οι νεκροί θα αναστηθούν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΣΤΟ 14 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Ισχυρή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση με αρμοδιότητες και πόρους» ΑΘΗΝΑ,

Διαβάστε περισσότερα

-Να καταργεί διατάξεις που δεν ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα

-Να καταργεί διατάξεις που δεν ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ Είναι ανάγκη για μια γενναία συνταγματική αναθεώρηση, που θα σηματοδοτεί τη νέα εποχή στην οποία πρέπει να προχωρήσει η χώρα. Χρειαζόμαστε ένα Σύνταγμα

Διαβάστε περισσότερα

Ι. Πανάρετος.: Καλησπέρα κυρία Γουδέλη, καλησπέρα κύριε Ρουμπάνη.

Ι. Πανάρετος.: Καλησπέρα κυρία Γουδέλη, καλησπέρα κύριε Ρουμπάνη. (Συνέντευξη του Ι. Πανάρετου στην Νίνα Γουδέλη και τον Γρηγόρη Ρουμπάνη για τα θέματα της Παιδείας (Μήπως ζούμε σ άλλη χώρα;, ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84) Ν. Γουδέλη: Καλησπέρα κύριε Πανάρετε. Γ.

Διαβάστε περισσότερα

Δικτύωση Eκδηλώσεις Έκθεση Γαστρονομία Νέες καλλιέργειες Επιστημονικές Ημερίδες Παρουσίαση τοπικής ταυτότητας

Δικτύωση Eκδηλώσεις Έκθεση Γαστρονομία Νέες καλλιέργειες Επιστημονικές Ημερίδες Παρουσίαση τοπικής ταυτότητας Δικτύωση Eκδηλώσεις Έκθεση Γαστρονομία Νέες καλλιέργειες Επιστημονικές Ημερίδες Παρουσίαση τοπικής ταυτότητας ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Χαιρετίζω την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ

Διαβάστε περισσότερα

Βουλευτής Ν. Πρέβεζας - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ. Αυτή η κυβέρνηση αποκαλύπτει μια «αγοραία. αντίληψη» της Δημοκρατίας

Βουλευτής Ν. Πρέβεζας - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ. Αυτή η κυβέρνηση αποκαλύπτει μια «αγοραία. αντίληψη» της Δημοκρατίας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ Βουλευτής Ν. Πρέβεζας - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 17-11-2011 ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: Αυτή η κυβέρνηση αποκαλύπτει μια «αγοραία αντίληψη» της Δημοκρατίας το πολιτικό μας σύστημα έχει εισέλθει αυτήν

Διαβάστε περισσότερα

Προβληματισμοί κατά τη διδασκαλία της σύνθεσης κινήσεων

Προβληματισμοί κατά τη διδασκαλία της σύνθεσης κινήσεων Θρασύβουλος Κων. Μαχαίρας Προβληματισμοί κατά τη διδασκαλία της σύνθεσης κινήσεων (α μέρος) 1 Σκοπός αυτής της σειράς διαφανειών είναι να αναδείξει την αξία που έχει η επιλογή της μορφής της εξίσωσης ενός

Διαβάστε περισσότερα

Ιατρικός Σύλλογος. Ηρακλείου. Συνέντευξη τύπου

Ιατρικός Σύλλογος. Ηρακλείου. Συνέντευξη τύπου Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου Συνέντευξη τύπου 01.02.2010 Η πολιτεία τα τελευταία τριάντα χρόνια αδυνατεί ή δεν θέλει, να λάβει αποφάσεις, να κάνει τομές, να δώσει λύσεις σε θέματα που αφορούν την Υγεία.

Διαβάστε περισσότερα

1 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΌ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΌ ΙΝΣΤΙΤΟΎΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΈΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΏΝ ΕΠΙΣΤΗΜΏΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΊΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ ΙΟΎΛΙΟΣ 2015

1 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΌ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΌ ΙΝΣΤΙΤΟΎΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΈΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΏΝ ΕΠΙΣΤΗΜΏΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΊΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ ΙΟΎΛΙΟΣ 2015 7.16 1 Τι Πιστεύουν οι Έλληνες για τη Δημοκρατική Συμμετοχή & τους Θεσμούς Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ιούλιος 16 2 Ταυτότητα

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και το δημοσιογράφο Μπ.

Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και το δημοσιογράφο Μπ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010 Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό

Διαβάστε περισσότερα

Μανίκας Γιώργος. Μανιάτη Ευαγγελία

Μανίκας Γιώργος. Μανιάτη Ευαγγελία Γ3 «Ειδικότερα εμείς ως μαθητές, οι οποίοι δεν έχουμε ακόμα τη δυνατότητα να ελέγχουμε άμεσα με το δικαίωμα της ψήφου μας τη δημοκρατία της χώρας μας, μπορούμε να συμβάλλουμε στο να υπάρχει δημοκρατικός

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ Ημερομηνία 10/3/2016 Μέσο Συντάκτης Link http://www.in.gr Τζωρτζίνα Ντούτση http://www.in.gr/entertainment/book/interviews/article/?aid=1500064083 Νικόλ Μαντζικοπούλου: Το μυστικό για την επιτυχία είναι

Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Κηπουρός Οι συγγενείς μου, οι Πομάκοι Θράκη 2006

Χρήστος Κηπουρός Οι συγγενείς μου, οι Πομάκοι Θράκη 2006 1 Οι συγγενείς μου, οι Πομάκοι ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Copyright 2006, Χρήστος Κηπουρός Μαυρομιχάλη 13 Διδυμότειχο xkipuros@otenet.gr Εικόνα εξώφυλλου: Σκηνή προσευχής από τη μεγάλη βραχογραφία, Πηγή: Φωτογραφικό

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΚΟΜΑΤΙΣΤΟΥ ΓΕΩΤΕΕ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΚΟΜΑΤΙΣΤΟΥ ΓΕΩΤΕΕ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΚΟΜΑΤΙΣΤΟΥ ΓΕΩΤΕΕ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ Η βιολογική γεωργία αποτελεί το πιο δυναμικό, καινοτόμο και κινητικό κομμάτι της ελληνικής γεωργίας. Η οικονομική κρίση στον τομέα της γεωργίας

Διαβάστε περισσότερα

Πέμπτη, ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ. Προς: 1. τον Υπουργό Επικρατείας, κ. Νικόλαο Παπά, 2. τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Πέμπτη, ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ. Προς: 1. τον Υπουργό Επικρατείας, κ. Νικόλαο Παπά, 2. τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο Πέμπτη, 07.07.2016 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ Προς: 1. τον Υπουργό Επικρατείας, κ. Νικόλαο Παπά, 2. τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο 3. τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο. Θέμα: Κατάθεση

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΕΕ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΣΙΝΟΥ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΕΕ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΣΙΝΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΕΕ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΣΙΝΟΥ Κύριε Καθηγητά, Αξιότιμοι προσκεκλημένοι, Αγαπητοί συνάδελφοι, Αγαπητές φίλες και φίλοι, Σας καλωσορίζω στον φιλόξενο χώρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας,

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδική πολιτική έρευνα γνώμης Φεβρουάριος Φεβρου 2009 άριος Έρευνα 23-26/2

Πανελλαδική πολιτική έρευνα γνώμης Φεβρουάριος Φεβρου 2009 άριος Έρευνα 23-26/2 Πανελλαδική πολιτική έρευνα γνώμης Φεβρουάριος 2009 1 Ταυτότητα της έρευνας Ανάθεση : Εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ. Περίοδος έρευνας: Η έρευνα διεξήχθη από 23 έως και 26 Φεβρουαρίου 2009. Τύπος έρευνας: Τηλεφωνική

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ. Συνέντευξη Τύπου Του Γραμματέα Προγράμματος ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη με θέμα:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ. Συνέντευξη Τύπου Του Γραμματέα Προγράμματος ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη με θέμα: ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Συνέντευξη Τύπου Του Γραμματέα Προγράμματος ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη με θέμα: «Δομή, στελέχωση και Μεθοδολογία κατάρτισης του Κυβερνητικού Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας»

Διαβάστε περισσότερα

Παλιό Νέο: Τάσεις και στάσεις στην Ελλάδα σήμερα

Παλιό Νέο: Τάσεις και στάσεις στην Ελλάδα σήμερα Παλιό Νέο: Τάσεις και στάσεις στην Ελλάδα σήμερα Η διάκριση μεταξύ «παλιού» και «νέου» επιδρά στους όρους της πολιτικής συζήτησης και λειτουργεί ως βάση αναστοχασμού για τους πολίτες. Ιδίως σε περιόδους

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ: ΔΕΚΑ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ: ΔΕΚΑ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ: ΔΕΚΑ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ Του Δημήτρη Καραδήμα Οι Καθηγητές της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών προχώρησαν σε τριήμερη προειδοποιητική

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Κύριε συνάδελφε, αναφέρεστε σε υπαρκτό πρόβλημα. Εύστοχα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Κύριε συνάδελφε, αναφέρεστε σε υπαρκτό πρόβλημα. Εύστοχα ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ πολύ, κυρία Πρόεδρε. Κύριε συνάδελφε, αναφέρεστε σε υπαρκτό πρόβλημα. Εύστοχα καταθέσατε την ερώτησή σας. Είναι σαφές ότι αναφερόμαστε

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Αγαπητέ συνάδελφε, ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση. Κατ αρχάς θα πρέπει

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Αγαπητέ συνάδελφε, ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση. Κατ αρχάς θα πρέπει ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Αγαπητέ συνάδελφε, ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση. Κατ αρχάς θα πρέπει να σας πω ότι στο αρχείο μου έχω έγγραφη

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Περιφερειακό Τμήμα Θράκης Πρόταση για τον προσδιορισμό των όρων και των ορίων των περιοχών προστασίας στους υγροβιοτόπους Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης Γ. Ανδρέου, Ι. Δάφνης,

Διαβάστε περισσότερα

Γεωργία Καζάκου, ΠΕ09. Οικονομολόγος. Πολιτική Παιδεία. Β Τάξη Γενικού Λυκείου

Γεωργία Καζάκου, ΠΕ09. Οικονομολόγος. Πολιτική Παιδεία. Β Τάξη Γενικού Λυκείου Πολιτική Παιδεία Β Τάξη Γενικού Λυκείου 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ο Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ 3.3 ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2 Άρθρο 1 του Συντάγματος Tο πολίτευμα της Eλλάδας είναι Προεδρευόμενη Kοινοβουλευτική Δημοκρατία.

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Beginners

Modern Greek Beginners 2017 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Modern Greek Beginners ( Section I Listening) Transcript Familiarisation Text Τι θέλεις να σπουδάσεις του χρόνου; Θέλω να γίνω φαρμακοποιός. Σε ποιο πανεπιστήμιο;

Διαβάστε περισσότερα

Μητρ. Δημητριάδος: Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική

Μητρ. Δημητριάδος: Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική 28/12/2018 Μητρ. Δημητριάδος: Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού Σκέψεις στην ανατολή του νέου χρόνου Σκέψεις καρδιάς κατέθεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος

Διαβάστε περισσότερα

Θρησκευτικότητα στην Ελλάδα

Θρησκευτικότητα στην Ελλάδα Θρησκευτικότητα στην Ελλάδα Για την χώρα μας υπάρχουν ελάχιστες στατιστικές που έχουν γίνει για την παρακολούθηση και μελέτη της θρησκευτικότητας και κάποιες άσχετες που άπτονται του ερωτήματος περί πίστης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 1 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 1. Εισαγωγή Το μάθημα εισάγει τους μαθητές και τις μαθήτριες στην σύγχρονη οικονομική επιστήμη, τόσο σε επίπεδο μικροοικονομίας αλλά και σε επίπεδο μακροοικονομίας. Ο προσανατολισμός

Διαβάστε περισσότερα

Φως (1) -Όχι δεν υπάρχει... Το φως ζει χωρίς να κυλά ο χρόνος. Άμα κυλήσει πεθαίνει...

Φως (1) -Όχι δεν υπάρχει... Το φως ζει χωρίς να κυλά ο χρόνος. Άμα κυλήσει πεθαίνει... Φως (1) -Δηλαδή το φως τρέχει μόνο στο κενό; -Ναι τρέχει μόνο στο κενό. ΠΟΥΘΕΝΑ αλλού. Μόνο στο κενό τρέχει και πάντα με 300000 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο περίπου (σε ένα δευτερόλεπτο το φως κάνει 7,5

Διαβάστε περισσότερα

Γ) Ο Πλάτωνας 7) Ο Όµηρος ίσως έγραψε τα έπη ή ίσως τα συνέθεσε προφορικά; Α) ίσως τα έγραψε Β) ίσως τα συνέθεσε προφορικά 8) Τι κάνουν οι ραψωδοί; Α)

Γ) Ο Πλάτωνας 7) Ο Όµηρος ίσως έγραψε τα έπη ή ίσως τα συνέθεσε προφορικά; Α) ίσως τα έγραψε Β) ίσως τα συνέθεσε προφορικά 8) Τι κάνουν οι ραψωδοί; Α) Οι παρακάτω ερωτήσεις-δραστηριότητες είναι ένας ευχάριστος και διαφορετικός τρόπος επανάληψης της Οδύσσειας του Οµήρου! Ευχαριστώ πολύ τους µαθητές του Α4 του Γυµνασίου µας, Σιµακάι Χριστιάνα και Σκούρτη

Διαβάστε περισσότερα

στηρίζουν το αγροτικό εισόδημα αλλά δεν συνιστούν επενδυτικά μέτρα.

στηρίζουν το αγροτικό εισόδημα αλλά δεν συνιστούν επενδυτικά μέτρα. Κυρίες και κύριοι, Είναι ιδιαίτερη η χαρά και η τιμή να βρίσκομαι ανάμεσά σας στο Συνέδριο του Economist για την αγροτική επιχειρηματικότητα. Οφείλω να συγχαρώ του διοργανωτές για την άριστη διοργάνωση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΟΥΛΗΤΙΚΕΣ ΕΝΔΟΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. Εισάγονται με τους συνδέσμους: ότι, πως, που

ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΟΥΛΗΤΙΚΕΣ ΕΝΔΟΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. Εισάγονται με τους συνδέσμους: ότι, πως, που ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΟΥΛΗΤΙΚΕΣ ΕΝΔΟΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Εισάγονται με τους συνδέσμους: ότι, πως, που Χρησιμοποιούνται ως 1. αντικείμενο σε ρήματα: λεκτικά: λέω, υπόσχομαι, ισχυρίζομαι, διδάσκω, ομολογώ,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΧΑΙΡΑ. Ιστορία Στ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΧΑΙΡΑ. Ιστορία Στ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΧΑΙΡΑ Ιστορία Στ Γενικές πληροφορίες Μετά την απομάκρυνση του Όθωνα, νέος βασιλιάς της Ελλάδας επιλέχθηκε από τις Μεγάλες Δυνάμεις ο Δανός πρίγκιπας Γεώργιος, ο οποίος κυβέρνησε τη χώρα για

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Κύριε συνάδελφε, πρώτα-πρώτα να διευκρινίσουμε τα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Κύριε συνάδελφε, πρώτα-πρώτα να διευκρινίσουμε τα Κύριε συνάδελφε, πρώτα-πρώτα να διευκρινίσουμε τα οικονομικά θέματα που αφορούν τους εν ενεργεία υπαλλήλους του ΕΚΕΨΥΕ. Έχουν αποδεσμευτεί τα χρήματα από το Υπουργείο Οικονομικών. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΣΑΝ ΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΣΑΝ ΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΣΑΝ ΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2018 ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΗ ΘΕΜΑ Α1 α. Σχολικό βιβλίο σελ. 54 «Στο εξωτερικό εμπόριο θετικά στοιχεία» και ως χωροχρονικό πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ. Ευκαιρίες από τον επενδυτικό νόμο για μικρές επιχειρήσεις

ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ. Ευκαιρίες από τον επενδυτικό νόμο για μικρές επιχειρήσεις Βόλος: 22/ 10 / 2013 ΜΜΜΜΜΜ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ Ευκαιρίες από τον επενδυτικό νόμο για μικρές επιχειρήσεις Χρηματοδοτικές ευκαιρίες μέσα από τον επενδυτικό νόμο μπορούν να αναζητήσουν όσοι

Διαβάστε περισσότερα

«Αδικεί τους παραγωγούς της Θεσσαλίας να τσουβαλιάζονται και να λοιδορούνται με τη ρετσινιά «αγρότες του... καναπέ».

«Αδικεί τους παραγωγούς της Θεσσαλίας να τσουβαλιάζονται και να λοιδορούνται με τη ρετσινιά «αγρότες του... καναπέ». «Αδικεί τους παραγωγούς της Θεσσαλίας να τσουβαλιάζονται και να λοιδορούνται με τη ρετσινιά «αγρότες του... καναπέ». Γνωρίζω προσωπικά πολλούς παραγωγούς που νύχτα αρχίζουν και νύχτα τελειώνουν» «Να ενταχθούν

Διαβάστε περισσότερα

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ»

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» «Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» ΚΕΦΆΛΑΙΟ 1 ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ τι πιστεύω για την εξαφάνιση, αλλά δώσε μου λίγο χρόνο. Όχι,

Διαβάστε περισσότερα

γ Να συγκαλεί το Συμβούλιο πολιτικών Αρχηγών δ. Να προκηρύσσει δημοψήφισμα για. ε. Να απευθύνει διαγγέλματα

γ Να συγκαλεί το Συμβούλιο πολιτικών Αρχηγών δ. Να προκηρύσσει δημοψήφισμα για. ε. Να απευθύνει διαγγέλματα 1 ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 2017 Πρόσφορες απαντήσεις για καλύτερη Δημοκρατία. Α. Θεσμική Ανασυγκρότηση.. Πρόεδρος Δημοκρατίας. 1) Η εκλογή του Προέδρου.. α β. Απευθείας από το λαό γ δ 2) Ο έλεγχος του Προέδρου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου 26 Οκτωβρίου 2015 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ο Αντιπρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική και Δίκαιο Γραπτή Δοκιμασία Α Τετραμήνου

Πολιτική και Δίκαιο Γραπτή Δοκιμασία Α Τετραμήνου Πολιτική και Δίκαιο Γραπτή Δοκιμασία Α Τετραμήνου ΘΕΜΑΤΑ ΣΩΣΤΟΥ ΛΑΘΟΥΣ 1. Απόλυτη διάκριση λειτουργιών υπάρχει όταν τα όργανα της μιας κρατικής λειτουργίας δεν επιτρέπεται να παρεμβαίνουν και να ασκούν,

Διαβάστε περισσότερα

Eκτίμηση πολιτικών τάσεων

Eκτίμηση πολιτικών τάσεων Eκτίμηση πολιτικών τάσεων 14-15 Δεκεμβρίου 2015 Ταυτότητα της έρευνας Φορέας Διεξαγωγής Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης & Αγοράς Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Αρ. Μητρώου

Διαβάστε περισσότερα