Εντατικό-πρακτικό 2-ήμερο εργαστήριο με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή (Η/Υ) για την διαχείριση χαρτοφυλακίου & ανάλυση κινδύνου.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Εντατικό-πρακτικό 2-ήμερο εργαστήριο με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή (Η/Υ) για την διαχείριση χαρτοφυλακίου & ανάλυση κινδύνου."

Transcript

1

2 Εισηγήτρια: Άρτεμις Παναγιωτοπούλου Διάρκεια Σεμιναρίου: 8 ώρες Εντατικό-πρακτικό 2-ήμερο εργαστήριο με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή (Η/Υ) για την διαχείριση χαρτοφυλακίου & ανάλυση κινδύνου. Παρουσίαση βασικών αρχών διαχείρισης χαρτοφυλακίου κατανομής επενδύσεων Αριστοποίηση χαρτοφυλακίου Ανάλυση κινδύνου με προσομοίωση Monte Carlo Πρακτική εφαρμογή κατανομής χαρτοφυλακίου σε Microsoft Excel Σημείωση: Τα χρηματοοικονομικά μοντέλα έχουν δημιουργηθεί στην αγγλική γλώσσα. Παρακολουθώντας το σεμινάριο, θα σας δοθεί η δυνατότητα: Να αναπτύξετε μέσω Η/Υ πρακτικές διαχείρισης χαρτοφυλακίου, Να επιλέξετε την κατάλληλη κατανομή επενδύσεων ανάλογα με τα χαρακτηριστικά κινδύνου / απόδοσης, Να ποσοτικοποιήσετε τους κινδύνους επενδύσεων, Να κατανοείτε τις επιπτώσεις των αποφάσεών σας στην αξία των επενδύσεών σας. Συμπεριλαμβάνονται τα ακόλουθα βοηθήματα για τους συμμετέχοντες: - Το βιβλίο Financial Models Using Simulation and Optimization I, Wayne L. Winston, Palisade - Το βιβλίο Μέθοδοι Ανάλυσης Αγοράς & Μετοχών Θεμελιώδη & Τεχνικά Κριτήρια, Νικόλαος Ηρ. Γεωργιάδης, Ευστράτιος Σ. Λιβάνης - Το ακαδημαϊκό περιοδικό Investment Research & Analysis Journal - Το εξειδικευμένο επιστημονικό περιοδικό Value Invest Λίγα Λόγια για το Σεμινάριο - Εργαστήριο Το σεμινάριο παρουσιάζει τις βασικές αρχές διαχείρισης χαρτοφυλακίου και ανάλυσης κινδύνου, παρέχοντας εργαλεία για πρακτικές εφαρμογές μεταξύ άλλων αριστοποίησης χαρτοφυλακίων και ανάλυσης κινδύνου με προσομοίωση Monte Carlo. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή (σε περιβάλλον Windows) να εκπαιδευτούν σε πρακτικά μοντέλα διαχείρισης χαρτοφυλακίου και ανάλυσης κινδύνου.

3 Σε Ποιους Απευθύνεται Διαχειριστές χαρτοφυλακίων Υπεύθυνους διαχείρισης κινδύνου Τραπεζικά στελέχη Χρηματοοικονομικούς αναλυτές Συμβούλους επενδύσεων Αναλυτές στρατηγικής κατανομής Συμβούλους επιχειρήσεων Ιδιώτες επενδυτές Γιατί να Παρακολουθήσετε το Σεμινάριο - Εργαστήριο Το σεμινάριο απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων και χρηματοοικονομικών οργανισμών που επιθυμούν να διευρύνουν τις θεωρητικές τους γνώσεις μέσω της εφαρμογής καθιερωμένων πρακτικών διαχείρισης χαρτοφυλακίων και κινδύνου με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων. Παρουσιάζονται μέθοδοι υπολογισμού βασικών περιγραφικών στατιστικών και κινδύνου επενδύσεων μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Παρουσιάζεται η πρακτική εφαρμογή της κατανομής επενδύσεων με χρήση αριστοποίησης χαρτοφυλακίου. Παρουσιάζεται η πλήρης ανάλυση κινδύνου και αξιολόγησης κατανομής επενδύσεων με χρήση Προσομοίωσης Monte Carlo. Παρέχεται στους συμμετέχοντες η δυνατότητα εφαρμογής διαφορετικών μοντέλων ανάλυσης κινδύνου σε περιβάλλον Excel. Τι Λαμβάνουν οι Συμμετέχοντες Παρουσίαση με τις βασικές αρχές διαχείρισης χαρτοφυλακίου και κατανομής επενδύσεων (έντυπη μορφή) Ολοκληρωμένο μοντέλο αριστοποίησης χαρτοφυλακίου (σε ηλεκτρονική μορφή, Microsoft Excel) Ολοκληρωμένο μοντέλο ανάλυσης κινδύνου με προσομοίωση Monte Carlo (σε ηλεκτρονική μορφή, Microsoft Excel) Μοντέλο κατασκευής της καμπύλης αποδόσεων (σε ηλεκτρονική μορφή, Microsoft Excel) Σειρά επιστημονικών άρθρων γύρω από θέματα ανάλυσης και αποτίμησης εμποροβιομηχανικών εταιριών, τραπεζών και εταιριών ακίνητης περιουσίας από το Investment Research & Analysis Journal (σε ηλεκτρονική μορφή, acrobat reader) Το βιβλίο Financial Models Using Simulation and Optimization I, Wayne L. Winston, Palisade (έντυπη μορφή) Το βιβλίο Μέθοδοι Ανάλυσης Αγοράς & Μετοχών Θεμελιώδη & Τεχνικά Κριτήρια, Νικόλαος Ηρ. Γεωργιάδης, Ευστράτιος Σ. Λιβάνης (έντυπη μορφή) Το ακαδημαϊκό περιοδικό Investment Research & Analysis Journal (έντυπη μορφή) Το εξειδικευμένο επιστημονικό περιοδικό Value Invest (έντυπη μορφή)

4 Το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Εργαστηρίου 1. Βασικές Αρχές Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου Καθορισμός επενδυτικών επιλογών Βασικά χαρακτηριστικά απόδοσης / κινδύνου Κατανομή επενδύσεων 2. Αριστοποίηση Χαρτοφυλακίου Ελαχιστοποίηση κινδύνου για δεδομένο επίπεδο απόδοσης Πρακτική εφαρμογή αριστοποίησης χαρτοφυλακίου με το εργαλείο solver του Excel 3. Ανάλυση Κινδύνου με Προσομοίωση Monte Carlo Χρησιμότητα Προσομοίωσης Monte Carlo ως εργαλείο ποσοτικοποίησης κινδύνου Αξιολόγηση κινδύνου εναλλακτικών χαρτοφυλακίων Μοντέλο ανάλυσης κινδύνου με Προσομοίωση Monte Carlo στο Excel 4. Αξία σε Κίνδυνο (Value at Risk) Έννοια και χρησιμότητα του Value at Risk ως εργαλείο μέτρησης κινδύνου Μέτρηση του Value at Risk στο Excel 5. Βασικές Αρχές Τιμολόγησης Ομολόγων Χρονική αξία του χρήματος Παρούσα αξία χρηματοροών Μοντέλο τιμολόγησης ομολόγων στο Excel Διάρκεια στη λήξη 6. Μοντελοποίηση της Καμπύλης Αποδόσεων Τρέχοντα επιτόκια προθεσμιακά επιτόκια Καμπύλη αποδόσεων Πρόβλεψη τρεχόντων επιτοκίων Εισηγήτρια Άρτεμις Παναγιωτοπούλου, Αναλύτρια Μετοχών και της Αγοράς Είναι κάτοχος πτυχίου Ναυτιλιακών Σπουδών από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές επίσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς με ειδίκευση στην Τραπεζική και Χρηματοοικονομική Επιστήμη. Έχει εμπειρία στην εκπόνηση μελετών σε θέματα στρατηγικής κατανομής χαρτοφυλακίου και προϋπολογισμού κινδύνου, ενώ εργάζεται ως διαχειρίστρια επενδύσεων από το Είναι πιστοποιημένη ως Υπεύθυνη Ανάλυσης Μετοχών και της Αγοράς, και ως Υπεύθυνη Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου από την Επιτροπή της Κεφαλαιαγοράς, ενώ είναι επίσης κάτοχος του Πιστοποιητικού Συμβούλου Πελατών της Αγοράς Παραγώγων του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

5 Εγχειρίδια για τους Συμμετέχοντες Financial Models using Simulation and Optimization I (Αγγλική Γλώσσα) Το Financial Models είναι το πιο λεπτομερές βιβλίο σχετικά με τη χρήση των Evolver και άλλων λογισμικών προϊόντων DecisionTools που χρησιμοποιούνται για τη λύση πολύπλοκων χρηματοοικονομικών προβλημάτων. Περιλαμβάνονται πρωτότυπες προσεγγίσεις μεταξύ άλλων για την τιμολόγηση δικαιωμάτων, την αριστοποίηση χαρτοφυλακίου και τον υπολογισμό του VAR (value-at-risk). Το βιβλίο ενσωματώνει πολλά χρόνια εμπειρίας στο σχεδιασμό και τη λύση πολύπλοκων χρηματοοικονομικών προβλημάτων με τη χρήση του Microsoft Excel και του λογισμικού DecisionTools. Μπορεί κανείς να μάθει πολύτιμες αναλυτικές τεχνικές διαχείρισης κινδύνου, με πάνω από 60 παραδείγματα που παρουσιάζουν βήμα προς βήμα την κατασκευή και ανάλυση του κάθε μοντέλου. Όλα τα μοντέλα περιλαμβάνονται στο CD-ROM μαζί με τη δοκιμαστική έκδοση του λογισμικού DecisionTools. Μέθοδοι Ανάλυσης Αγοράς & Μετοχών Θεμελιώδη & Τεχνικά Κριτήρια (Ελληνική Γλώσσα) Το μοναδικό εγχειρίδιο στην Ελληνική αγορά που συνδυάζει τις δύο βασικές μεθόδους ανάλυσης μετοχών και διαμόρφωσης των επενδυτικών επιλογών στο Χρηματιστήριο. Το βιβλίο αρχίζει με την παρουσίαση των κύριων αρχών της θεμελιώδους και τεχνικής ανάλυσης, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί και μετεξελιχθεί διαμέσου των τελευταίων δεκαετιών. Θέματα τα οποία θίγονται είναι μεταξύ των άλλων η κλασσική και η σύγχρονη σκέψη, ο χρονικός ορίζοντας, η σύγκριση αλλά και οι συσχετισμοί των δύο μεθόδων. Το πρώτο μέρος του εγχειριδίου ασχολείται με την Τεχνική Ανάλυση και μετά από μία σύντομη παρουσίαση των βασικών της αρχών και της Θεωρίας του Dow, παρουσιάζει πτυχές της Διαγραμματικής Ανάλυσης και των κυριότερων Τεχνικών Δεικτών. Το δεύτερο μέρος ασχολείται με τη Θεμελιώδη Ανάλυση, και ειδικότερα με την Ανάγνωση των Λογιστικών Καταστάσεων και τους Δείκτες Αποτίμησης και Κινδύνου των Μετοχών. Στο τέλος του εγχειριδίου παρατίθενται δύο συνοπτικά λεξικά χρήσιμων όρων για τις αντίστοιχες μεθόδους διαμόρφωσης των επενδυτικών επιλογών στο Χρηματιστήριο. Investment Research & Analysis Journal (Αγγλική Γλώσσα) Ακαδημαϊκό περιοδικό το οποίο δημοσιεύει ακαδημαϊκού επιπέδου έρευνες γύρω από τη χρηματοοικονομική επιστήμη. Διαθέτει συμβουλευτική επιτροπή από επιφανείς καθηγητές της χρηματοοικονομικής επιστήμης Ελληνικών και ξένων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Το ερευνητικό έργο το οποίο δημοσιεύεται αφορά μία πλειάδα πεδίων έρευνας, όπως των επενδύσεων, της χρηματοοικονομικής διοίκησης, τραπεζικής διοικητικής, διαχείρισης κεφαλαίου, χρηματοοικονομικής ανάλυσης, αποτίμησης εταιριών, μηχανικής και οικονομετρίας.

6 The Value Invest Magazine (Αγγλική Γλώσσα) Εξειδικευμένο επιστημονικό περιοδικό για τους επαγγελματίες των σύγχρονων αγορών κεφαλαίου και χρήματος. Το περιοδικό συντάσσεται από practitioners και απευθύνεται σε practitioners της χρηματοοικονομικής. Αναλύονται με εμπεριστατωμένο τρόπο θέματα που εντάσσονται μεταξύ των άλλων στις ακόλουθες θεματικές ενότητες: Επενδύσεις & Χρηματοδότηση Αποτίμηση Χρεογράφων & Εταιριών Εξαγορές & Συγχωνεύσεις Αγορές Συναλλάγματος και Ομολόγων Διεθνείς Αγορές Εμπορευμάτων Καινοτόμες Επιχειρηματικές Ιδέες Θεσμικό Πλαίσιο Κεφαλαιαγορών Περιπτωσιολογικές Μελέτες Οι Ειδικοί Μιλούν για τη Σημασία της Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου & Ανάλυσης Κινδύνου Νικόλαος Τεσσαρομάτης Γενικός Διευθυντής & Διευθυντής Διαχείρισης ΕΔΕΚΤ-ΟΤΕ Α.Ε. «Η επιλογή της κατάλληλης κατανομής επενδύσεων σε εναλλακτικές κατηγορίες προϊόντων αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις στη διαχείριση χαρτοφυλακίου. Η κατανομή αυτή απαιτεί την ορθή μέτρηση του βαθμού κινδύνου τόσο των επιμέρους επενδύσεων όσο και της αλληλεξάρτησής τους. Εξάλλου, η ποσοτικοποίηση και η κατανόηση του επενδυτικού κινδύνου αποτελούν προϋποθέσεις για τη δημιουργία αποτελεσματικών χαρτοφυλακίων και για την επίτευξη υπεραξίας στη διαχείριση χαρτοφυλακίου.» Σπυρίδων Βασιλείου Διευθυντής Ανάλυσης Equalia Research (Hellas) Ltd. «Η διαχείριση κινδύνου αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα σε όλα τα στάδια της διαχείρισης χαρτοφυλακίου προκειμένου να αξιολογηθούν κατάλληλα οι επενδύσεις και να επιτευχθούν οι επενδυτικοί στόχοι. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό κάθε διαχειριστής και αναλυτής να είναι σε θέση να αναλύει τους κινδύνους των επενδύσεων και να μπορεί να ερμηνεύει κατάλληλα τη σχέση κινδύνου / απόδοσης προκειμένου να σχεδιάσει, αξιολογήσει και εφαρμόσει μια επενδυτική στρατηγική. Με χρήση των κατάλληλων τεχνικών διαχείρισης χαρτοφυλακίων & ανάλυσης κινδύνου θέτονται οι βάσεις της ορθής και αποτελεσματικής διαχείρισης χαρτοφυλακίου.»

7 Αίτηση Συμμετοχής Να αποσταλεί μέσω fax στην International Management Studies, Fax: Επιθυμώ να εγγραφώ στο σεμινάριο: Portfolio & Risk management Models Κόστος Συμμετοχής: Για περισσότερες από 2 συμμετοχές : Προσωπικές Πληροφορίες Όνομα... Επίθετο... Θέση... Τμήμα / Διεύθυνση... Εταιρία... Ταχυδρομική Διεύθυνση... Τ.Κ. Πόλη... Τηλέφωνο...Fax Πληροφορίες Τιμολόγησης Ονοματεπώνυμο / Επωνυμία Εταιρίας... Αντικείμενο / Δραστηριότητα... Ταχυδρομική Διεύθυνση... Τ.Κ. Πόλη... ΑΦΜ...ΔΟΥ... Μέθοδος Πληρωμής Το ποσό που αντιστοιχεί στο εκπαιδευτικό σεμινάριο - εργαστήριο θα καταβληθεί με: Κατάθεση σε τραπεζικό Λογαριασμό (αποστολή αντίγραφου κατάθεσης μέσω fax) AΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ αρ. λογ/σμού Αποστολή τραπεζικής επιταγής Έχω/Έχουμε λάβει γνώση και αποδέχομαι/μαστε τις διαδικασίες εγγραφής Όνομα/Υπογραφή Ημερομηνία.../.../... Ακύρωση Συμμετοχής Έγκυρη θεωρείται η συμμετοχή για την οποία έχει αποσταλεί πλήρως συμπληρωμένη αίτηση και έχει προκαταβληθεί το αντίστοιχο ποσό. Επιστροφή ίση με το 100% του ποσού δίνεται μόνο σε περιπτώσεις που η International Management Studies λάβει εγγράφως επιστολή ακύρωσης έως και 5 ημέρες πριν από την έναρξη του σεμιναρίου. Ακύρωση συμμετοχής μία ημέρα πριν από την έναρξη του σεμιναρίου δεν αναιρεί την υποχρέωση του συμμετέχοντος για πλήρη εξόφληση του ποσού, ενώ δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων. Εταιρίες έχουν το δικαίωμα να αντικαταστήσουν τον αρχικό συμμετέχοντα με άλλον, σε περίπτωση δικής του αδυναμίας παρακολούθησης, προκειμένου να μην χάσουν το ποσό συμμετοχής.

8 Δυνατότητα Εξ Αποστάσεως Παρακολούθησης του Σεμιναρίου Εργαστηρίου Η International Management Studies προσφέρει στους ενδιαφερόμενους που δεν είναι σε θέση να παρευρεθούν στις ανωτέρω ημερομηνίες διεξαγωγής του σεμιναρίου, τη δυνατότητα διάθεσης του πλήρους εκπαιδευτικού υλικού που περιλαμβάνει τα χρηματοοικονομικά μοντέλα σε ηλεκτρονική μορφή, την παρουσίαση, τα εγχειρίδια καθώς και τα επιστημονικά περιοδικά σε έντυπη μορφή. Επίσης παρέχεται στους ενδιαφερόμενους η δυνατότητα εξ αποστάσεως διευκρίνησης συγκεκριμένων αποριών. Κόστος εξ αποστάσεως συμμετοχής: Για περισσότερες από 2 συμμετοχές : Στοιχεία Επικοινωνίας: Αφροδίτη Φερεντίνου, Τηλ , , Fax , afroditi.feredinou@imstudies.gr Λεωφόρος Κηφισίας 296, Χαλάνδρι

Ανάλυση & Αξιολόγηση Επενδύσεων

Ανάλυση & Αξιολόγηση Επενδύσεων Εισηγητές: Ιωάννης Ασημακόπουλος, PhD Finance Χριστόφορος Ι. Μακρυάς, MBA Finance Νικόλαος Ηρ. Γεωργιάδης, C.S.S. H.U., MSc ISIB (I.S.M.A.), PhD Cand. Εισηγητές: Ιωάννης Ασημακόπουλος, Χριστόφορος Ι. Μακρυάς,

Διαβάστε περισσότερα

Εντατικό-πρακτικό 3ήμερο εργαστήριο με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή (Η/Υ) για την αποτίμηση εταιριών (εμποροβιομηχανικού τύπου) και τραπεζών

Εντατικό-πρακτικό 3ήμερο εργαστήριο με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή (Η/Υ) για την αποτίμηση εταιριών (εμποροβιομηχανικού τύπου) και τραπεζών Εισηγητές: Νικόλαος Ηρ. Γεωργιάδης, C.S.S. H.U., MSc ISIB (I.S.M.A.), PhD Cand. Χριστόφορος Ι. Μακρυάς, MBA Finance Εντατικό-πρακτικό 3ήμερο εργαστήριο με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή (Η/Υ) για την αποτίμηση

Διαβάστε περισσότερα

Εντατικό-πρακτικό 2ήμερο εργαστήριο με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή (Η/Υ) για την αποτίμηση ακίνητων περιουσιακών στοιχείων και εταιριών ακινήτων

Εντατικό-πρακτικό 2ήμερο εργαστήριο με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή (Η/Υ) για την αποτίμηση ακίνητων περιουσιακών στοιχείων και εταιριών ακινήτων Εισηγητές: Νικόλαος Ηρ. Γεωργιάδης, C.S.S. H.U., MSc ISIB (I.S.M.A.), PhD Cand. Ευστράτιος Σ. Λιβάνης, PhD Εντατικό-πρακτικό 2ήμερο εργαστήριο με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή (Η/Υ) για την αποτίμηση ακίνητων

Διαβάστε περισσότερα

Financial Reporting & Βελτίωση Εικόνας Μετοχής

Financial Reporting & Βελτίωση Εικόνας Μετοχής Financial Reporting & Βελτίωση Εικόνας Μετοχής Εισηγητές: Παναγιώτης Δ. Αργυρόπουλος, MSc Financial Economics Χριστόφορος Ι. Μακρυάς, MBA Finance Νικόλαος Ηρ. Γεωργιάδης, C.S.S. H.U., MSc ISIB (I.S.M.A.),

Διαβάστε περισσότερα

Χρηματοοικονομική Αξιολόγηση και Έλεγχος Βιωσιμότητας Επενδύσεων

Χρηματοοικονομική Αξιολόγηση και Έλεγχος Βιωσιμότητας Επενδύσεων Σε ποιους απευθύνεται: Το σεμινάριο - εργαστήριο απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων και συναφών οργανισμών με χρηματοοικονομικές σπουδές που επιθυμούν να εξειδικεύσουν τις γνώσεις τους σε θέματα χρηματοοικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

Παρακολουθώντας το σεμινάριο, θα σας δοθεί η δυνατότητα και η γνώση: Συμπεριλαμβάνονται τα ακόλουθα βοηθήματα για τους συμμετέχοντες:

Παρακολουθώντας το σεμινάριο, θα σας δοθεί η δυνατότητα και η γνώση: Συμπεριλαμβάνονται τα ακόλουθα βοηθήματα για τους συμμετέχοντες: Εισηγητές: Γεώργιος Κ. Πασιάκος, Σύμβουλος Αθλητικής & Τουριστικής Ανάπτυξης Χριστόφορος Ι. Μακρυάς, MBA Finance Νικόλαος Ηρ. Γεωργιάδης, C.S.S. H.U., MSc ISIB (I.S.M.A.), PhD Cand. Εντατικό 3ήμερο 12ωρο

Διαβάστε περισσότερα

H ΕΡΜΗΝΕΙΑ του ΔΕΙΚΤΗ P/BV

H ΕΡΜΗΝΕΙΑ του ΔΕΙΚΤΗ P/BV INVESTMENT RESEARCH & ANALYSIS JOURNAL H ΕΡΜΗΝΕΙΑ του ΔΕΙΚΤΗ P/BV βάσει των ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ των ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑ Ο Πραγματικός Βαθμός Χρησιμότητας του Δείκτη στη Διαμόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ Ενότητα κύκλου «Διαχείριση κινδύνων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων» 10 12 Ιουνίου 2009 Ο κίνδυνος επιτοκίων είναι ένας από τους πιο σημαντικούς κινδύνους, καθώς συνδέεται με όλες σχεδόν τις πτυχές της δραστηριότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΩΛΗΤΕΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ

ΠΩΛΗΤΕΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ Η της Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. Συμμετοχών διοργανώνει 5-ήμερο σεμινάριο ΠΩΛΗΤΕΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ Ημερομηνίες διεξαγωγής του σεμιναρίου : 23/6/2008-27/6/2008 Ώρες διεξαγωγής: 17:30-21:15 Τελευταία

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ Ενότητα κύκλου «Διαχείριση κινδύνων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων» 8 12 Οκτωβρίου 2007 Ο κίνδυνος επιτοκίων συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο διαδεδομένους κινδύνους, καθώς συνδέεται με όλες σχεδόν τις πτυχές

Διαβάστε περισσότερα

Valuation & Research Specialists

Valuation & Research Specialists Valuation & Research Specialists Ο Οίκος Έρευνας & Ανάλυσης VRS δραστηριοποιείται στην παροχή εξειδικευμένων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε εταιρικούς πελάτες υψηλών προδιαγραφών που δραστηριοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Πειραιά «Διασύνδεση 2013» «Δυνατότητες Δημιουργίας Εισοδήματος Δουλεύοντας στην Ελληνική και τη Διεθνή Αγορά Χρήματος και Κεφαλαίου»

ΤΕΙ Πειραιά «Διασύνδεση 2013» «Δυνατότητες Δημιουργίας Εισοδήματος Δουλεύοντας στην Ελληνική και τη Διεθνή Αγορά Χρήματος και Κεφαλαίου» ΤΕΙ Πειραιά «Διασύνδεση 2013» «Δυνατότητες Δημιουργίας Εισοδήματος Δουλεύοντας στην Ελληνική και τη Διεθνή Αγορά Χρήματος και Κεφαλαίου» Αβέβαιο Οικονομικό Περιβάλλον Κρίσης! Υπάρχουν Ευκαιρίες και Δυνατότητες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΩΝ ΜΕ MICROSOFT PROJECT

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΩΝ ΜΕ MICROSOFT PROJECT ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΩΝ ΜΕ MICROSOFT PROJECT ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΩΝ ΜΕ ΤΟ MICROSOFT PROJECT Επιστημονικά Υπεύθυνος: Λουκάς Τσιρώνης, Λέκτορας 1. Συνοπτική Περιγραφή Προγράμματος Εξειδίκευσης Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας,

Διαβάστε περισσότερα

Λήψη και Διαβίβαση Εντολών σε Παράγωγα Προϊόντα

Λήψη και Διαβίβαση Εντολών σε Παράγωγα Προϊόντα Λήψη και Διαβίβαση Εντολών σε Παράγωγα Προϊόντα Σεμινάριο προετοιμασίας για εξετάσεις πιστοποίησης (α2) 6 24 Οκτωβρίου 2008 / Θεσσαλονίκη Στο πλαίσιο της εφαρμογής της υπ αριθμ. 3130/19.7.2006 κοινής απόφασης

Διαβάστε περισσότερα

Παροχή Επενδυτικών Συμβουλών

Παροχή Επενδυτικών Συμβουλών Παροχή Επενδυτικών Συμβουλών Σεμινάριο προετοιμασίας για εξετάσεις πιστοποίησης (β) 6 24 Οκτωβρίου 2008 / Θεσσαλονίκη Στο πλαίσιο της εφαρμογής της υπ αριθμ. 3130/19.7.2006 κοινής απόφασης της Τράπεζας

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 1. Προσωπικά στοιχεία. 2. Εκπαίδευση

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 1. Προσωπικά στοιχεία. 2. Εκπαίδευση ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. Προσωπικά στοιχεία Ονοματεπώνυμο: Δημήτρης Π. Μπάλιος Ημερομηνία γέννησης: 16/6/1975 Τόπος γέννησης: Αθήνα Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210.368.9458 E-mail: dbalios@econ.uoa.gr 2. Εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

Οι στόχοι του προγράμματος προπτυχιακών σπουδών είναι:

Οι στόχοι του προγράμματος προπτυχιακών σπουδών είναι: 1. Στόχοι του Προγράμματος Σπουδών (ΠΣ) Οι στόχοι του προγράμματος προπτυχιακών σπουδών είναι: Η παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων στο γνωστικό αντικείμενο της Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ώστε να είναι

Διαβάστε περισσότερα

Λήψη και διαβίβαση εντολών σε κινητές αξίες (α1)

Λήψη και διαβίβαση εντολών σε κινητές αξίες (α1) ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Λήψη και διαβίβαση εντολών σε κινητές αξίες (α1) Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: 2-5 Μαρτίου 2015 Γραπτή εξέταση: 14 Μαρτίου 2015 Με Κοινή Απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος και της Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

Προϋπολογισµός Εταιρίας Πρακτική Εφαρµογή & Θεωρία

Προϋπολογισµός Εταιρίας Πρακτική Εφαρµογή & Θεωρία Seminar on Corporate Budget Modeling & Theory Προϋπολογισµός Εταιρίας Πρακτική Εφαρµογή & Θεωρία Κατασκευή Μοντέλων Προϋπολογισµού στο Microsoft Excel και Θεωρία Προϋπολογισµού Εισηγήτρια: Μαρία Παπαδοπούλου,

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ BRAND NAME ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ BRAND NAME ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΤΑΙΡΙΩΝ INVESTMENT RESEARCH & ANALYSIS JOURNAL Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ BRAND NAME ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΤΑΙΡΙΩΝ H Ύπαρξη ενός Ισχυρού Brand Name Αποτελεί Ικανή Συνθήκη Βελτίωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΜΕ BLENDED LEARNING (μάθημα αίθουσας και e-learning)

ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΜΕ BLENDED LEARNING (μάθημα αίθουσας και e-learning) Προγράμματα εξειδικευμένων γνώσεων Οκτώβριος Δεκέμβριος 2012 Προκειμένου να καλυφθεί η ανάγκη των σύγχρονων στελεχών και των επιχειρήσεών τους για περιορισμό του χρόνου συμμετοχής σε εκπαίδευση στην τάξη

Διαβάστε περισσότερα

Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (M.B.A.)

Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (M.B.A.) Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (M.B.A.) Ανάλυση Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων Μάθημα Εξειδίκευσης στη Χρηματοοικονομική Διοίκηση (Γ Εξάμηνο) Εισηγητές: Θεοφάνης

Διαβάστε περισσότερα

ΛΗΨΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΕΝΤΟΛΩΝ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΛΗΨΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΕΝΤΟΛΩΝ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Σεμινάριο προετοιμασίας για εξετάσεις πιστοποίησης (α2) 24-25 Οκτωβρίου 2007 Στο πλαίσιο της εφαρμογής της υπ αριθμ. 3130/19.7.2006 κοινής απόφασης της Τράπεζας της Ελλάδος και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς,

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Διαχείριση Κινδύνου Επιτοκίων»

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Διαχείριση Κινδύνου Επιτοκίων» 27 Μαρτίου 2009 Προς: 1) Liaison Officers των Τραπεζών μελών του Συνδέσμου 2) Τμήματα Εκπαίδευσης των Τραπεζών μελών του Συνδέσμου 3) Κύριο Ερωτόκριτο Χλωρακιώτη, Γενικό Διευθυντή Συνεργατική Κεντρική

Διαβάστε περισσότερα

πρωτότυπο εργαστήριο βασισμένο στην τεχνική Pandemonium Management που βοηθά να βελτιώσουμε κατακόρυφα την αποτελεσματικότητά μας ως επικεφαλής ή ως

πρωτότυπο εργαστήριο βασισμένο στην τεχνική Pandemonium Management που βοηθά να βελτιώσουμε κατακόρυφα την αποτελεσματικότητά μας ως επικεφαλής ή ως πρωτότυπο εργαστήριο βασισμένο στην τεχνική Pandemonium Management που βοηθά να βελτιώσουμε κατακόρυφα την αποτελεσματικότητά μας ως επικεφαλής ή ως μέλη οποιασδήποτε ομάδας ΠΈΜΠΤΗ 21, ΔΕΥΤΈΡΑ 25 ΚΑΙ ΤΡΊΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

H ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ Μέθοδοι, Πρακτικές και Επισημάνσεις

H ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ Μέθοδοι, Πρακτικές και Επισημάνσεις INVESTMENT RESEARCH & ANALYSIS JOURNAL H ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ Μέθοδοι, Πρακτικές και Επισημάνσεις [ ΜΕΡΟΣ B ] Οι Σημαντικότερες Μέθοδοι Αποτίμησης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Από τους Υπεύθυνους Επενδυτικών Σχέσεων των Εισηγμένων Εταιριών (IROs) προς τους Αναλυτές Νικόλαος Ηρ. Γεωργιάδης Valuation & Research Specialists - V R S Investment Research

Διαβάστε περισσότερα

Measuring Marketing and Pricing I

Measuring Marketing and Pricing I Η Υπηρεσία Εκπαίδευσης/Πιστοποίησης του Χρηματιστηρίου Αθηνών διοργανώνει 4ήμερο σεμινάριο Measuring Marketing and Pricing I Συνοπτική περιγραφή Αρκετές παραδοσιακές επιχειρηματικές λειτουργίες έχουν βρεθεί

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας. Τμήμα Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας

Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας. Τμήμα Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας - Μάστερ (Msc) στα Ναυτιλιακά και Χρηματοοικονομικά - Μάστερ (Msc) στην Τραπεζική και Χρηματοοικονομικά 1. Εισαγωγή 2. Στόχοι

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΘΡΟ: Επισκεφθείτε το Management Portal της Specisoft:

ΑΡΘΡΟ: Επισκεφθείτε το Management Portal της Specisoft: Specisoft ΑΡΘΡΟ: Επισκεφθείτε το Management Portal της Specisoft: NPV & IRR: Αξιολόγηση & Ιεράρχηση Επενδυτικών Αποφάσεων Από Αβραάμ Σεκέρογλου, Οικονομολόγo, Συνεργάτη της Specisoft Επισκεφθείτε το Management

Διαβάστε περισσότερα

Eκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων & Δία Βίου Μάθηση

Eκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων & Δία Βίου Μάθηση Πρόγραμμα Eξ Aποστάσεως Eκπαίδευσης (E learning) Eκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων & Δία Βίου Μάθηση Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά του Τμήματος

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσία Εκπαίδευσης / Πιστοποίησης ΕΧΑΕ Ποιοι είμαστε και ποιος είναι ο σκοπός της σημερινής μας παρουσίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Υπηρεσία Εκπαίδευσης / Πιστοποίησης ΕΧΑΕ Ποιοι είμαστε και ποιος είναι ο σκοπός της σημερινής μας παρουσίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Υπηρεσία Εκπαίδευσης / Πιστοποίησης ΕΧΑΕ Ποιοι είμαστε και ποιος είναι ο σκοπός της σημερινής μας παρουσίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Ιωάννινα 27/03/2012 Ο ρόλος των Χρηματιστηρίων (i) Σημείο συνάντησης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Προγραμματισμός Επιχειρήσεων: Η Λογική προσέγγιση του μέλλοντος της Επιχείρησης

ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Προγραμματισμός Επιχειρήσεων: Η Λογική προσέγγιση του μέλλοντος της Επιχείρησης Specisoft www.specisoft.gr ΔΙΟΙΚΗΣΗ Προγραμματισμός Επιχειρήσεων: Η Λογική προσέγγιση του μέλλοντος της Επιχείρησης Από Γιώργο Μανουσόπουλο, Σύμβουλο Επιχειρήσεων, εξωτερικό συνεργάτη στης Specisoft Ο

Διαβάστε περισσότερα

Ι.Χ. ΜΑΥΡΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ

Ι.Χ. ΜΑΥΡΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ Ερωτηματολόγιο ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΦΙΛ ΠΕΛΑΤΗ Όνομα / Επωνυμία Πελάτη Κωδικός Χ.Α.Α. Ημερομηνία Ι.Χ. ΜΑΥΡΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΞΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ 5 (1ος ΟΡΟΦΟΣ) 105

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων & Διοίκησης ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 8 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΔΙΔΑΣΚΩΝ:

Διαβάστε περισσότερα

ΛΗΨΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΕΝΤΟΛΩΝ ΣΕ ΚΙΝΗΤΕΣ ΑΞΙΕΣ

ΛΗΨΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΕΝΤΟΛΩΝ ΣΕ ΚΙΝΗΤΕΣ ΑΞΙΕΣ Σεμινάριο προετοιμασίας για εξετάσεις πιστοποίησης (α1) 25-26 Οκτωβρίου 2007 Στο πλαίσιο της εφαρμογής της υπ αριθμ. 3130/19.7.2006 κοινής απόφασης της Τράπεζας της Ελλάδος και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς,

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα

Περιεχόμενα. Το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα 1.1 Ροή των χρηματικών πόρων...20 1.1.1 Άμεση χρηματοδότηση...20 1.1.2 Έμμεση χρηματοδότηση...22 1.2 Μορφές χρηματοοικονομικών οργανισμών...23 1.2.1 Οργανισμοί που

Διαβάστε περισσότερα

Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (M.B.A.)

Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (M.B.A.) Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (M.B.A.) Ανάλυση Επενδύσεων και Διοίκηση Χαρτοφυλακίου Μάθημα Επιλογής στο Γενικό ΜΒΑ & στη Χρηματοοικονομική Διοίκηση (Γ Εξάμηνο)

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ RISK MANAGEMENT FOR BUSINESS PROFESSIONALS (Risk Management Certification)

ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ RISK MANAGEMENT FOR BUSINESS PROFESSIONALS (Risk Management Certification) ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ RISK MANAGEMENT FOR BUSINESS PROFESSIONALS RISK MANAGEMENT FOR BUSINESS PROFESSIONALS 1. Συνοπτική Περιγραφή Θερινού Σχολείου Επιστημονικά Υπεύθυνος: Ιορδάνης Ελευθεριάδης, Αναπληρωτής Καθηγητής

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΓΙΑ ΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΓΙΑ ΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ Σεμινάριο ενημέρωσης 17 19 Ιουνίου 2014 Σκοπός του σεμιναρίου είναι να παράσχει τα απαραίτητα εφόδια σε τραπεζικά και άλλα στελέχη της αγοράς που δεν είναι οικονομολόγοι και επιθυμούν να κατανοήσουν τις

Διαβάστε περισσότερα

Pandemonium. Management. From Groups to Teams

Pandemonium. Management. From Groups to Teams STRATEGY Pandemonium Management From Groups to Teams Πρωτότυπο εργαστήριο βασισμένο στην τεχνική Pandemonium Management που βοηθά να βελτιώσουμε κατακόρυφα την αποτελεσματικότητά μας ως επικεφαλής ή ως

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ Α. Η χρηµατοοικονοµική επιστήµη εξετάζει: 1. Τον κόσµο των χρηµαταγορών,των κεφαλαιαγορών και των επιχειρήσεων 2. Θέµατα που περιλαµβάνουν τη χρονική αξία

Διαβάστε περισσότερα

Βασίλειος Φ. Φίλιος. Συνοπτικό Βιογραφικό

Βασίλειος Φ. Φίλιος. Συνοπτικό Βιογραφικό Βασίλειος Φ. Φίλιος Συνοπτικό Βιογραφικό Πτυχιούχος της Α.Σ.Ο. & Ε.Ε. / Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics (ειδίκευση στη Λογιστική και Επιχειρηματική Χρηματοδότηση)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2003 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ Οι Όροι & οι Συνθήκες του «Παιχνιδιού» 4 Χρόνια μετά το Ιστορικό Υψηλό του Γενικού Δείκτη του Χ.Α.Α. Νικόλαος Ηρ. Γεωργιάδης (*) Σπυρίδων Ε. Βασιλείου

Διαβάστε περισσότερα

Εξειδικευμένο Πρόγραμμα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης. «Θέματα Σύγκρουσης Συμφερόντων»

Εξειδικευμένο Πρόγραμμα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης. «Θέματα Σύγκρουσης Συμφερόντων» Εξειδικευμένο Πρόγραμμα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης «Θέματα Σύγκρουσης Συμφερόντων» Κέντρο Μελετών και Εκπαίδευσης Χρηματοοικονομικής Εργαστήριο Επενδυτικών Εφαρμογών Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Εθνικό και

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 2/294/ τoυ Διοικητικού Συμβουλίου. Θέμα: «Ύλη και διαδικασία εξετάσεων για την ανάδειξη χρηματιστηριακών εκπροσώπων»

Α Π Ο Φ Α Σ Η 2/294/ τoυ Διοικητικού Συμβουλίου. Θέμα: «Ύλη και διαδικασία εξετάσεων για την ανάδειξη χρηματιστηριακών εκπροσώπων» Α Π Ο Φ Α Σ Η 2/294/19-2-2004 τoυ Διοικητικού Συμβουλίου Θέμα: «Ύλη και διαδικασία εξετάσεων για την ανάδειξη χρηματιστηριακών εκπροσώπων» ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ (Ν.Π.Δ.Δ.)

Διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται: Σε όλα τα στελέχη και υπαλλήλους επιχειρήσεων που εφαρμόζουν ή πρόκειται να εφαρμόσουν τα IFRS

Απευθύνεται: Σε όλα τα στελέχη και υπαλλήλους επιχειρήσεων που εφαρμόζουν ή πρόκειται να εφαρμόσουν τα IFRS Πρόγραμμα 107 Πρακτικό Σεμινάριο για Απόκτηση Διεθνής Πιστοποίησης στα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα) - IACAFM - ΚΕΛΕ Κέντρο Λογιστικών Εφαρμογών Τίτλος Σεμιναρίου:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΝΑΛΥΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ- Ε.Ε.Π.Α.Μ.Α.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΝΑΛΥΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ- Ε.Ε.Π.Α.Μ.Α. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΝΑΛΥΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ- E.E.Π.Α.Μ.Α. Μέλος του EFFAS ( European Federation of Financial Analysts Societies ) Σοφοκλ έους 10, Αθ ήναι, τηλ.210-3366915, e -mail: hacsagr

Διαβάστε περισσότερα

Χρηματοοικονομικοί Κίνδυνοι Εισαγωγικά Στοιχεία των Παραγώγων. Χρηματοοικονομικών Προϊόντων Χρήση και Σημασία των Παραγώγων...

Χρηματοοικονομικοί Κίνδυνοι Εισαγωγικά Στοιχεία των Παραγώγων. Χρηματοοικονομικών Προϊόντων Χρήση και Σημασία των Παραγώγων... Πρόλογος Γ Έκδοσης... 19 κεφάλαιο 1 ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ 1.1 Εξελίξεις στο Χρηματοπιστωτικό Χώρο και Χρηματοοικονομικοί Κίνδυνοι... 27 1.2 Εισαγωγικά Στοιχεία των Παραγώγων Χρηματοοικονομικών

Διαβάστε περισσότερα

25 IOYNIOY 2015. 16:00-21:00

25 IOYNIOY 2015. 16:00-21:00 Γνωρίστε και αξιοποιήστε την τέχνη της διαπραγμάτευσης στην προσπάθεια να χτίσετε μία αμοιβαία ωφέλιμη σχέση με τους πελάτες σας, μέσα από την κατανόηση, την εμπιστοσύνη και τελικά, την ικανοποίηση. 25

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρηματικό Σχέδιο & Οικονομικά Μοντέλα

Επιχειρηματικό Σχέδιο & Οικονομικά Μοντέλα Επιχειρηματικό Σχέδιο & Οικονομικά Μοντέλα Σεμινάριο εξειδικευμένων γνώσεων 28 Ιουνίου 14 Ιουλίου 2018 Τα επιχειρηματικά σχέδια που παρουσιάζονται στις τράπεζες για τη λήψη δανείων συμπεριλαμβανομένων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ MASTERASTER IN INTERNATIONAL BUSINESSUSINESS ΓΙΑΝΝΗΣΙΑΝΝΗΣ ΣΤΙΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ MASTERASTER IN INTERNATIONAL BUSINESSUSINESS ΓΙΑΝΝΗΣΙΑΝΝΗΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ MASTERASTER IN INTERNATIONAL BUSINESSUSINESS ΓΙΑΝΝΗΣΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡIΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ Π.Μ.Σ. Τι Είναι οι Διεθνείς

Διαβάστε περισσότερα

Πί νακας περίεχομε νων

Πί νακας περίεχομε νων Πί νακας περίεχομε νων Πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων... 3 Περιγραφή Προγράμματος... 3 Δομή Προγράμματος... 3 Επαγγελματικές Προοπτικές... 5 Διάρκεια Σπουδών... 5 Πτυχίο Τραπεζικής, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών...

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΜΕ HTML, CSS & JAVASCRIPT

ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΜΕ HTML, CSS & JAVASCRIPT ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΜΕ HTML, CSS & JAVASCRIPT ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΜΕ HTML, CSS ΚΑΙ JAVASCRIPT 1. Συνοπτική Περιγραφή Θερινού Σχολείου Επιστημονικά Υπεύθυνος:

Διαβάστε περισσότερα

Ο Σχεδιασμός και η Εκπόνηση Προγραμμάτων Πώλησης Υπηρεσιών γύρω από Επαγγελματίες Αθλητές είναι τομέας δράσης της Sports Consulting.

Ο Σχεδιασμός και η Εκπόνηση Προγραμμάτων Πώλησης Υπηρεσιών γύρω από Επαγγελματίες Αθλητές είναι τομέας δράσης της Sports Consulting. Η εταιρία Εταιρία Η εταιρία Έρευνας & Ανάλυσης Valuation & Research Specialists ( VRS ) ιδρύθηκε το έτος 2002 και δραστηριοποιείται στην παροχή εξειδικευμένων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε εταιρικούς

Διαβάστε περισσότερα

Λήψη και διαβίβαση εντολών σε κινητές αξίες

Λήψη και διαβίβαση εντολών σε κινητές αξίες ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Λήψη και διαβίβαση εντολών σε κινητές αξίες Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: 19-22 Νοεμβρίου 2007 Γραπτή εξέταση: 23 Νοεμβρίου 2007 Σύμφωνα με την υπ αριθμ. 3130/19.7.2006 κοινή απόφαση της

Διαβάστε περισσότερα

Λήψη και διαβίβαση εντολών σε κινητές αξίες

Λήψη και διαβίβαση εντολών σε κινητές αξίες ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Λήψη και διαβίβαση εντολών σε κινητές αξίες Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: 12-15 Μαΐου 2008 Γραπτή εξέταση: 16 Μαΐου 2008 Σύμφωνα με την υπ αριθμ. 3130/19.7.2006 κοινή απόφαση της Τράπεζας

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών MA in Education (Education Sciences) ΑΣΠΑΙΤΕ-Roehampton ΠΜΣ MA in Education (Education Sciences) Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Εκπαίδευση (Επιστήμες της Αγωγής),

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ MARKETING

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ MARKETING Πανεπιστήμιο Πειραιώς Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ MARKETING Πέμπτο Εξάμηνο, Ακαδημαϊκό Ετος 2011-2012 Παραδόσεις: Δευτέρα 12:15-14:00 (αιθ. 202) & Τετάρτη 16:15-18:00 (αιθ. 201) Υπεύθυνος

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Παραδοτέο 1.2.1 Αναφορά Έκθεση διαδικασίας επιλογής προσωπικού ΠΑΚΕΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2: Πλαισίωση ΜΟΔΙΠ ΕΚΠΑ με εξειδικευμένο Δυναμικό

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ

ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ Σεμινάριο ενημέρωσης 24 26 Νοεμβρίου 2016 Οι τραπεζικές εργασίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με οικονομικά μεγέθη και χρηματοοικονομικές έννοιες και όρους που χρησιμοποιούνται ευρέως στον χρηματοπιστωτικό

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Η/Υ C F A. Διαχείριση Χρηματορροών Επιχειρήσεων Διαχείριση Cash Flow επιχειρήσεων

Πρόγραμμα Η/Υ C F A. Διαχείριση Χρηματορροών Επιχειρήσεων Διαχείριση Cash Flow επιχειρήσεων Specisoft wwwspecisoftgr Πρόγραμμα Η/Υ C F A Διαχείριση Χρηματορροών Επιχειρήσεων Διαχείριση Cash Flow επιχειρήσεων Specisoft AE Αρτέμιδος 3, 15125 Μαρούσι, τηλ 210 6911468, fax 210 6993791 e-mail: info@specisoftgr,

Διαβάστε περισσότερα

Αγορές, Πιστώσεις και Αξιολόγηση

Αγορές, Πιστώσεις και Αξιολόγηση Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης E-Learning Αγορές, Πιστώσεις και Αξιολόγηση E-learning Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά του Τμήματος Οικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

Σε συνεργασία με το. Επικοινωνία: sgounar@aueb.gr Τηλ. 2108203712

Σε συνεργασία με το. Επικοινωνία: sgounar@aueb.gr Τηλ. 2108203712 Σε συνεργασία με το Επικοινωνία: sgounar@aueb.gr Τηλ. 2108203712 Δυο Λόγια για το Εργαστήριο Μάρκετινγκ To Εργαστήριο Μάρκετινγκ (ALARM) ανήκει στο Τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

O ΕΙΚΤΗΣ PRICE EARNINGS GROWTH (P.E.G.)

O ΕΙΚΤΗΣ PRICE EARNINGS GROWTH (P.E.G.) INVESTMENT RESEARCH & ANALYSIS JOURNAL O ΕΙΚΤΗΣ PRICE EARNINGS GROWTH (P.E.G.) Με την ευγενική χορηγία O δείκτης αποτίµησης που συνδυάζει το λόγο «Τιµή προς Κέρδη ανά Μετοχή» µε τους διαχρονικούς ρυθµούς

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ Επιστημονικά Υπεύθυνοι: Αθανάσιος Τσιρίκας, Ε.ΔΙ.Π.

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση : Ιωάννης Κυρίτσης, Αν. Καθηγητής, Αν. Πρόεδρος Τμήματος Οικονομικών Επιστημών

Παρουσίαση : Ιωάννης Κυρίτσης, Αν. Καθηγητής, Αν. Πρόεδρος Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Παρουσίαση : Ιωάννης Κυρίτσης, Αν. Καθηγητής, Αν. Πρόεδρος Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ Από τα αρχαιότερα Τμήματα Οικονομικών Επιστημών στην Ελλάδα (1927) Εισάγονται

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Η/Υ V A L U E

Πρόγραμμα Η/Υ V A L U E Specisoft www.specisoft.gr Πρόγραμμα Η/Υ V A L U E Κα θοριστ ική Εκτ ίμηση = 21.053.036.373,04 Πιθα νοτ ική Εκτ ίμηση : Μέ ση Τιμή = 22.613.527.622,83 Tυπική Απόκλιση = 2.857.506.545,62 11 10 9 Σχετικές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ»

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ» Έχοντας υπόψη: ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ» 1. Το άρθρο 7 του Ν. 1268/1982 «Για τη δομή και λειτουργία των ΑΕΙ», όπως ισχύει σήμερα, 2. Το άρθρο 28, παράγραφος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Πρόλογος...13

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Πρόλογος...13 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πρόλογος...13 ΜΕΡΟΣ Ι: ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 17 1 ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ;... 19 Το διευθυντικό στέλεχος ως αντιπρόσωπος...22 Ο κίνδυνος σε σχέση με τα κέρδη...24 Βασικές δεξιότητες της χρηματοοικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

Η Επόµενη Ηµέρα των Ελληνικών Τραπεζικών Μετοχών

Η Επόµενη Ηµέρα των Ελληνικών Τραπεζικών Μετοχών Παρασκευή 31 Μαϊου 2013 Η Επόµενη Ηµέρα των Ελληνικών Τραπεζικών Μετοχών Η πρόσφατη σηµαντική άνοδος και στη συνέχεια έντονη διακύµανση των ελληνικών τραπεζικών µετοχών ενόψει και εν µέσω αυξήσεων του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ Α.Ε. ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΜ ΣΟΕΛ 156, ΑΦΜ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ Α.Ε. ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΜ ΣΟΕΛ 156, ΑΦΜ ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΜ ΣΟΕΛ 156, ΑΦΜ 997803446 1 Ιστορικό Η (Hellenic Auditing Company HAC) που εν συντομία θα αποκαλείται «η Εταιρία», αποτελείται από ένα δίκτυο ορκωτών ελεγκτών

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Αρ / Ε5 ΦΕΚ 764/ ) και λειτουργεί

Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Αρ / Ε5 ΦΕΚ 764/ ) και λειτουργεί Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Αρ. 39480/ Ε5 ΦΕΚ 764/ 3-4-2013) και λειτουργεί βάσει του Ν. 3685/16.07.2008/ΦΕΚ 148 τ.α. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΟΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΟΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΟΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 1. Συνοπτική Περιγραφή Θερινού Σχολείου ΝΟΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Επιστημονικά Υπεύθυνος: Ευγενία Αλεξανδροπούλου - Αιγυπτιάδου, Καθηγήτρια Το Πανεπιστήμιο

Διαβάστε περισσότερα

Λήψη και διαβίβαση εντολών σε κινητές αξίες

Λήψη και διαβίβαση εντολών σε κινητές αξίες ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Λήψη και διαβίβαση εντολών σε κινητές αξίες Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: 6-9 Οκτωβρίου 2008 Γραπτή εξέταση: 31 Οκτωβρίου 2008 Σύμφωνα με την υπ αριθμ. 3130/19.7.2006 κοινή απόφαση της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ MASTER DEGREE IN INTERNATIONAL BUSINESS ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡIΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ MASTER DEGREE IN INTERNATIONAL BUSINESS ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡIΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ MASTER DEGREE IN INTERNATIONAL BUSINESS ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡIΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ Π.Μ.Σ. Με την Υποστήριξη του Συνδέσμου

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΙMP3ROVE

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΙMP3ROVE Value thrugh Research and Innvatin ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΙMP3ROVE ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΜΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΙMP3ROVE Αθήνα Ιανουάριος 2014 Ο Κοκκινοπλίτης Κωνσταντίνος είναι Πιστοποιημένος

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΑΛΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΑΛΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΑΛΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ, Επιστημονικά Υπεύθυνοι: Στυλιανή Γκιώση,

Διαβάστε περισσότερα

Κεφ. Ιο Εισαγωγή στην Οικονομική της Διοίκησης

Κεφ. Ιο Εισαγωγή στην Οικονομική της Διοίκησης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Κεφ. Ιο Εισαγωγή στην Οικονομική της Διοίκησης 1.1. Τι είναι η Οικονομική της Διοίκησης 1.2. Τι παρέχει η οικονομική θεωρία στην Οικονομική της Διοίκησης 1.3. Οι σχέσεις της οικονομικής της

Διαβάστε περισσότερα

Ν Ε Ο Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Ι Α Σ CERTIFIED WEALTH MANAGEMENT SPECIALIST (CWMS)

Ν Ε Ο Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Ι Α Σ CERTIFIED WEALTH MANAGEMENT SPECIALIST (CWMS) Α.Π.: 3272 ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Αθήνα, 20 Μαρτίου 2014 Ν Ε Ο Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Ι Α Σ CERTIFIED WEALTH MANAGEMENT SPECIALIST (CWMS) Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση. Θεσσαλονίκη : 22.11.2016 Προς : Διεύθυνση Προμηθειών, Οικονομικού, Τεχνικών Υπηρεσιών Υπ' όψιν : Διευθυντών, Προϊσταμένων, Στελεχών Τμημάτων Θέμα : "Ανάθεση, διοίκηση και διαχείριση δημοσίων συμβάσεων

Διαβάστε περισσότερα

Negotiations. in Customer Care. ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΪΟΥ :00-9:00 μμ

Negotiations. in Customer Care. ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΪΟΥ :00-9:00 μμ Γνωρίστε και αξιοποιήστε την τέχνη της διαπραγμάτευσης στην προσπάθεια να χτίσετε μία αμοιβαία ωφέλιμη σχέση με τους πελάτες σας, μέσα από την κατανόηση την εμπιστοσύνη και τελικά, την ικανοποίηση. ΤΕΤΑΡΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ

ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ Σεμινάριο προετοιμασίας για εξετάσεις πιστοποίησης 15-16 Απριλίου 2014 Στο πλαίσιο της εφαρμογής της υπ αριθμ. (5/505/3.4.2009) κοινής απόφασης της

Διαβάστε περισσότερα

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές, traders μετοχών, συναλλάγματος και ETFs, διαχειριστές κεφαλαίων καθώς και σε αναλυτές.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές, traders μετοχών, συναλλάγματος και ETFs, διαχειριστές κεφαλαίων καθώς και σε αναλυτές. ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Τα σεμινάρια απευθύνονται σε ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές, traders μετοχών, συναλλάγματος και ETFs, διαχειριστές κεφαλαίων καθώς και σε αναλυτές. Οι εκπαιδευτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΘΟ ΟΙ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ και ΕΤΑΙΡΙΩΝ

ΜΕΘΟ ΟΙ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ και ΕΤΑΙΡΙΩΝ INVESTMENT RESEARCH & ANALYSIS JOURNAL ΜΕΘΟ ΟΙ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ και ΕΤΑΙΡΙΩΝ Οι ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΙΑΦΟΡΕΣ ΣΧΕΣΗ ΜΗΤΡΙΚΗΣ &ΘΥΓΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ Με την ευγενική χορηγία Οι Τρεις Κυριότερες Μέθοδοι

Διαβάστε περισσότερα

Χρηματοοικονο μικοί Κίνδυνοι στο Σύγχρονο Οικονομικό Περιβάλλον

Χρηματοοικονο μικοί Κίνδυνοι στο Σύγχρονο Οικονομικό Περιβάλλον Πρόγραμμα Eξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E learning) Χρηματοοικονο μικοί Κίνδυνοι στο Σύγχρονο Οικονομικό Περιβάλλον Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά

Διαβάστε περισσότερα

Mini MBA σε συνεργασία του ΕΙΑΣ με το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Τρίτη, 07 Απριλίου :00

Mini MBA σε συνεργασία του ΕΙΑΣ με το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Τρίτη, 07 Απριλίου :00 Λίγα λόγια για το Mini MBA Στο ευμετάβλητο περιβάλλον του σήμερα, η ανάγκη για την εκπαίδευση και την κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Ως εκ τούτου, καθίσταται ολοένα και πιο

Διαβάστε περισσότερα

Η επιχειρηματικότητα στην πράξη

Η επιχειρηματικότητα στην πράξη ΕΠΕΦΑ Ε Ρ Γ Α Σ Τ Η Ρ Ι Ο Ε Π Ε Ν Δ Υ Τ Ι Κ Ω Ν Ε Φ Α Ρ Μ Ο Γ Ω Ν Τομέας Οικονομικής των Επιχειρήσεων και Χρηματοοικονομικής Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Σoφοκλέους

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Επιστημονικά Υπεύθυνος: Ιορδάνης Ελευθεριάδης, Αναπληρωτής Καθηγητής 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ, REPORTING & ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΙΙ

ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ, REPORTING & ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΙΙ Ενότητα κύκλου «Η Βασιλεία ΙΙ στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα» 23 Νοεμβρίου 2007 H αναβάθμιση του κανονιστικού πλαισίου περί υπολογισμού της επάρκειας ιδίων κεφαλαίων (Νέο Σύμφωνο της Βασιλείας,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. Επιχειρήσεων

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. Επιχειρήσεων Σχολή Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών Π.Μ.Σ. «Χρηματοοικονομική της Ναυτιλίας» Δ/νση: Πανεπιστημιούπολη 2, Π. Ράλλη & Θηβών 250, Αιγάλεω, ΤΚ 12244 Τ.: 210-53.81.122 (ώρες 9πμ-3μμ) & 210-53.81.453

Διαβάστε περισσότερα

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ COLLATERAL MANAGEMENT

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ COLLATERAL MANAGEMENT Σεμινάριο εξειδικευμένων γνώσεων 22-24 Ιανουαρίου 2008 Την τελευταία δεκαετία έχει αυξηθεί ραγδαία η χρήση χρηµατοοικονοµικών ασφαλειών (financial cllaterals) στις διεθνείς αγορές χρήµατος και κεφαλαίου,

Διαβάστε περισσότερα

PROJECT MANAGEMENT: Θεωρία, Πρακτική, Λύσεις για κάθε Επιστήμονα & Επαγγελματία

PROJECT MANAGEMENT: Θεωρία, Πρακτική, Λύσεις για κάθε Επιστήμονα & Επαγγελματία ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ PROJECT MANAGEMENT: Θεωρία, Πρακτική, Λύσεις για κάθε Επιστήμονα & Επαγγελματία 1. Συνοπτική Περιγραφή Θερινού Σχολείου PROJECT MANAGEMENT: Θεωρία, Πρακτική, Λύσεις για κάθε Επιστήμονα και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΜΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΟΥ ΑΜΟΙΒΑΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΜΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΟΥ ΑΜΟΙΒΑΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2009 Προς Το Διοικητικό Συµβούλιο Της «ΕΘΝΙΚΗΣ ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ.» Ενταύθα ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΜΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΟΥ ΑΜΟΙΒΑΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΔΗΛΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ (

Διαβάστε περισσότερα

-ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ «ΚΥΠΡΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ»

-ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ «ΚΥΠΡΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ» -ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ «ΚΥΠΡΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ» ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ 9ης ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2007

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (Συνεδρίαση της )

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (Συνεδρίαση της ) ΑΠΟΦΑΣΗ Νο 1 «ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ, ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ, ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ» όπως εγκρίθηκε με την από 28-6-2007 απόφαση του

Διαβάστε περισσότερα

Α/Α ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ. η Λογιστική Παρακολούθηση και ο Ωφέλιμος Βίος των Συμβολαίων των Ποδοσφαιριστών

Α/Α ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ. η Λογιστική Παρακολούθηση και ο Ωφέλιμος Βίος των Συμβολαίων των Ποδοσφαιριστών ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ και ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ XEIMEΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2014-2015 Α/Α ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγική κατανομή περιουσίας δημόσιων Ταμείων: Το σύγχρονο πρότυπο

Στρατηγική κατανομή περιουσίας δημόσιων Ταμείων: Το σύγχρονο πρότυπο Στρατηγική κατανομή περιουσίας δημόσιων Ταμείων: Το σύγχρονο πρότυπο Η Αξιοποίηση της Περιουσίας των Ασφαλιστικών Οργανισμών: Λύση στο Πρόβλημα; Αθήνα, 9 Μαρτίου, 2010 Δρ. Δανιήλ Γιαμουρίδης Επ. Καθηγητής

Διαβάστε περισσότερα

Αξιοποίηση Ευκαιριών Χρηματοδότησης για εταιρείες και ιδιώτες μέσω HORIZON 2020 και ERASMUS+

Αξιοποίηση Ευκαιριών Χρηματοδότησης για εταιρείες και ιδιώτες μέσω HORIZON 2020 και ERASMUS+ Αξιοποίηση Ευκαιριών Χρηματοδότησης για εταιρείες και ιδιώτες μέσω HORIZON 2020 και ERASMUS+ Ανάπτυξη και Διαχείριση Ανταγωνιστικών Προτάσεων για Ευρωπαϊκά Επιδοτούμενα Έργα Διοργάνωση: Τι περιλαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα

Βασικά σημεία διάλεξης. λογιστική. Χρηματοοικονομική λογιστική (ΧΛ) ιοικητική Λογιστική. Λογιστική και Χρηματοοικονομική (Π.Μ.Σ.)

Βασικά σημεία διάλεξης. λογιστική. Χρηματοοικονομική λογιστική (ΧΛ) ιοικητική Λογιστική. Λογιστική και Χρηματοοικονομική (Π.Μ.Σ.) Λογιστική και Χρηματοοικονομική (Π.Μ.Σ.) ιοικητική Λογιστική Εισαγωγή στη διοικητική λογιστική Βασικά σημεία διάλεξης Τι είναι η διοικητική λογιστική Ο ρόλος του διοικητικού ού λογιστή Χρηματοοικονομική

Διαβάστε περισσότερα