Πρώτη θα συζητηθεί η με αριθμό 631/ επίκαιρη ερώτηση του. Βουλευτή του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος κ. Κωνσταντίνου Καρτάλη

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Πρώτη θα συζητηθεί η με αριθμό 631/ επίκαιρη ερώτηση του. Βουλευτή του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος κ. Κωνσταντίνου Καρτάλη"

Transcript

1 Πρώτη θα συζητηθεί η με αριθμό 631/ επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος κ. Κωνσταντίνου Καρτάλη προς τον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με τα μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των Πανεπιστημίων και του Εκπαιδευτικού Προσωπικού των ΤΕΙ της χώρας που συμμετέχουν σε ερευνητικά προγράμματα. Στην ερώτηση του κ. Καρτάλη θα απαντήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Σαχινίδης. Το λόγο έχει ο κ. Καρτάλης για να αναπτύξει σύντομα την ερώτησή του. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΤΑΛΗΣ: Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε. Ευχαριστώ και τον κύριο Υπουργό για την παρουσία του. Η επίκαιρη ερώτηση προέκυψε ως συνέχεια μίας άλλης ερωτήσεως συναδέλφου, της κ. Βόζεμπεργκ, προς το Υπουργείο Οικονομικών για τους δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι έχουν μηνιαίες αποδοχές (μεικτές) άνω των ευρώ. Το Υπουργείο Οικονομικών απάντησε στην ερώτηση της κ. Βόζεμπεργκ ότι μεταξύ αυτών των κατηγοριών περιλαμβάνονται και τα μέλη ΔΕΠ των ΑΕΙ και το εκπαιδευτικό προσωπικό των ΤΕΙ (δηλ. με μηνιαίες αποδοχές μεικτές άνω από ευρώ) όταν συμμετέχουν σε ερευνητικά προγράμματα. Στη συνέχεια το Υπουργείο Οικονομικών προέβη σε μία διευκρινιστική δήλωση με την οποία αποσαφήνιζε, σε κάποιο βαθμό, ότι τα ερευνητικά προγράμματα δεν είναι μέρος της τακτικής

2 μισθοδοσίας αλλά είναι κάτι επιπρόσθετο έσοδο το οποίο μπορεί να έχει ένα μέλος ΔΕΠ. Και ως Βουλευτής και με την ιδιότητα του πανεπιστημιακού δέχθηκα πολλές οχλήσεις από συναδέλφους, αλλά και από την ΠΟΣΔΕΠ, η οποία έστειλε μια επιστολή όπου αποτυπώνει μια σειρά από εύλογα ερωτήματα σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα, για τον απλούστατο λόγο ότι θα πρέπει, σε μια εποχή δημοσιονομικής κρίσης και σε μια εποχή που πολλοί συμπολίτες μας διαπιστώνουν ότι τα εισοδήματά τους έχουν μειωθεί και μειώνονται, να αποσαφηνίζεται πλήρως η κατάσταση. Γι αυτό ζήτησα από το Υπουργείο Οικονομικών να καταθέσει και να εξηγήσει στη Βουλή των Ελλήνων ποιος είναι ο μεικτός μέσος μηνιαίος μισθός ενός μέλους ΔΕΠ για το διάστημα 2009, 2010 και 2011, υποθέτοντας ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει τη δυνατότητα, εξετάζοντας τις φορολογικές δηλώσεις ανά κατηγορία μελών ΔΕΠ, να διαπιστώσει ποιος είναι ο μέσος μηνιαίος μισθός. Επίσης, να αποσαφηνίσει πως όταν ένα μέλος ΔΕΠ έχει ένα ερευνητικό πρόγραμμα, αυτό δεν σημαίνει υποχρεωτικά ότι ο μισθός του ξεπερνά τις ευρώ μεικτά μηνιαίως, αλλά αντιθέτως μπορεί η συμμετοχή στο ερευνητικό πρόγραμμα να είναι αμισθί, όπως είναι η μεγάλη πλειοψηφία, και σε κάθε περίπτωση όταν προκύπτει επιμίσθιο δεν είναι από τακτικό προϋπολογισμό.

3 Θεωρώντας, λοιπόν, ότι η απάντηση στην ερώτηση της κυρίας Βόζεμπεργκ ήταν εσφαλμένη και ασαφής, κατέθεσα αυτή τη συγκεκριμένη ερώτηση και περιμένω από τον κύριο Υπουργό τις διασαφηνίσεις του για να τοποθετηθώ εκ νέου. ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαΐδου): Το λόγο έχει ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών): Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε. Θα μου επιτρέψει ο συνάδελφος να διαφωνήσω. Η απάντηση που είχα δώσει στην ερώτηση της κυρίας Βόζεμπεργκ δεν ήταν ούτε εσφαλμένη ούτε ασαφής. Δράττομαι όμως της ευκαιρίας, μια και ξαναφέρνετε το θέμα στη Βουλή, να δώσω μία απάντηση που είναι δεόντως επεξηγηματική, πέρα απ αυτήν τη διευκρινιστική δήλωση που έκανε το Υπουργείο Οικονομικών την 1 η Μαρτίου Το σύνολο των μεικτών μηνιαίων αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών ή απολαβών των μελών ΔΕΠ Πανεπιστημίων και μελών επιστημονικού προσωπικού των ΤΕΙ, τα οποία συμμετέχουν σε ερευνητικά προγράμματα των φορέων που επιχορηγούνται και εποπτεύονται από το κράτος, καθώς και των ειδικών λογαριασμών κονδυλίων έρευνας των ΑΕΙ, μπορεί να ξεπερνά το ποσό των ευρώ μηνιαίως, ανάλογα με το ύψος των αμοιβών που λαμβάνουν από τη συμμετοχή τους στα εν λόγω προγράμματα.

4 Θέλω να σημειώσω ότι οι προαναφερόμενες αμοιβές έχουν εξαιρεθεί από το ανώτατο όριο αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών των υπαλλήλων και λειτουργών του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και ΟΤΑ, που προβλέπεται στην παράγραφο 1, του άρθρου 2, του ν. 3833/2010 και το οποίο σήμερα ανέρχεται στο ποσό των ευρώ. Πολύ απλά αυτό δεν σημαίνει ότι οπωσδήποτε οι αμοιβές του διδακτικού και επιστημονικού προσωπικού των ΑΕΙ και ΤΕΙ υπερβαίνουν τις ευρώ μηνιαίως και αυτό είναι σίγουρο. Αν δηλαδή δεν υπήρχε η παραπομπή στην απάντηση, ότι μπορεί να ξεπεράσει τις μόνο για εκείνους οι οποίοι συμμετέχουν σε ερευνητικά προγράμματα, θα δεχόμουν ότι πραγματικά δεν έδωσα τη σωστή απάντηση. (GK) (1MT) Προφανώς, όλοι όσοι είναι μέλη ΔΕΠ είτε στα Α.Ε.Ι. είτε στα Τ.Ε.Ι. και δεν συμμετέχουν σε ερευνητικά προγράμματα, δεν θα ανήκαν σε αυτή την κατηγορία. Θα ήθελα να αποσαφηνίσω κάτι σε αυτό το σημείο. Η ερώτηση που κατέθεσε η συνάδελφος η κ. Βόζεμπεργκ ζητούσε να ορίσουμε ποιοι εκ του νόμου έχουν τη δυνατότητα να έχουν απολαβές μηνιαίες μεικτές απολαβές- οι οποίες ξεπερνούν τα ευρώ. Είχα, λοιπόν, την υποχρέωση να προσδιορίσω όλους αυτούς.

5 Η διάκριση που κάνει ο νόμος αφορά τη δυνατότητα που δίνει σε κάποιον πανεπιστημιακό, με τη συμμετοχή και την εργασία του σε κάποιο ερευνητικό πρόγραμμα, να εισπράξει κάποια αμοιβή που πιθανόν αθροιστικά με τις υπόλοιπες αποδοχές του να υπερβαίνει το όριο των ευρώ. Θα ήθελα να επισημάνω ότι ο τελικός τακτικός μισθός κάθε κλιμακίου διαμορφώνεται από το βασικό μισθό, στον οποίο προστίθεται μια σειρά προσαυξήσεων που είναι το χρονοεπίδομα, το επίδομα διδακτικής προετοιμασίας, το επίδομα βιβλιοθήκης και το ερευνητικό επίδομα. Και φυσικά θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι αναφέρομαι στις τακτικές αποδοχές, όπως αυτές προβλέπονται από το νόμο και όχι σε οποιαδήποτε άλλη επιπλέον αμοιβή, για παράδειγμα, τη συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα κ.λπ. Εκτιμώ πως δεν θα ήταν απόλυτα ορθό να αναφερθώ σε μέσους όρους αποδοχών ανά βαθμίδα, καθώς τα κλιμάκια μεταξύ τους έχουν σημαντικές διαφορές. Γι αυτό το λόγο θα αναφερθώ αναλυτικότερα σε μια βαθμίδα ΔΕΠ σε Α.Ε.Ι. σε αυτή του καθηγητή- και σε δύο περιπτώσεις: την περίπτωση του μισθού με 0 έτη προϋπηρεσίας και στην περίπτωση του μισθού που προβλέπεται μετά από 33 έτη υπηρεσίας που είναι και το ανώτατο μισθολογικό κλιμάκιο. Έτσι, καλύπτεται όλο το εύρος των τριάντα τριών κλιμακίων και εκτιμώ πως παρέχεται μια καλύτερη εικόνα. Στη δευτερολογία μου θα παραθέσω τα σχετικά στοιχεία προς το συνάδελφο. ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαΐδου): Ευχαριστώ.

6 Το λόγο έχει ο ερωτών Βουλευτής κ. Καρτάλης. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΤΑΛΗΣ: Ευχαριστώ τον κύριο Υπουργό για κάποιες διευκρινίσεις, τις οποίες έδωσε. Όμως, οφείλω να επισημάνω για ακόμα μια φορά- ότι με την ίδια λογική, με την οποία αναπτύξατε την απάντησή σας, δηλαδή ποιες είναι εκείνες οι κατηγορίες που μπορεί μηνιαίως να έχουν μισθό μεικτό πάνω από 5.000, θα έπρεπε να συμπεριλάβετε πολλές ακόμα κατηγορίες που μπορεί μηνιαίως με δικαστικές παρουσίες, με συμμετοχή σε συμβούλια, με επιδιαιτησίες, να ξεπερνούν τα ευρώ μηνιαίως. Κατά την άποψή μου, η αρχική απάντηση εξακολουθεί να είναι λανθασμένη ως προς το σκεπτικό της, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να αποσαφηνίσουμε τα πράγματα, γι αυτό κάνουμε και αυτή τη συζήτηση. Θέλω, λοιπόν, να ακούσω από τον κύριο Υπουργό στη δευτερολογία του, όπως προανήγγειλε, τις μέσες τακτικές αποδοχές των μελών ΔΕΠ και αυτή την κλιμάκωση που προκύπτει από τον εισαγωγικό βαθμό μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας, την αφυπηρέτηση δηλαδή του μέλους ΔΕΠ. Επίσης, θα ήθελα να επισημάνω ότι τα ερευνητικά προγράμματα, στα οποία ανεφέρθη, στην πλειοψηφία τους προκύπτουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με άλλα λόγια, η απορρόφησή τους είναι προς όφελος της χώρας και θα ήταν, αν θέλετε, κατακριτέο αν κάποιος έλεγε ότι δεν υπάρχουν ερευνητικά προγράμματα στα πανεπιστήμια. Αυτό θα σήμαινε ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους.

7 Όμως, κύριε Υπουργέ, θα ήθελα να σας πω και κάτι άλλο. Ακόμη και αν είσαι σε ερευνητικό πρόγραμμα, δεν σημαίνει ότι έχεις ευρώ μηνιαίως σε ετήσια βάση. Θα μπορούσες να είσαι σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα που σου προσφέρει και ένα επιμίσθιο της τάξης των 200, των 50, των 0 ευρώ γιατί τα περισσότερα κοινοτικά προγράμματα προϋποθέτουν ότι δεν λαμβάνει επιπρόσθετη αμοιβή το μέλος ΔΕΠ γιατί είναι συμμετοχή του κράτους-μέλους στην εκπόνηση του ερευνητικού προγράμματος. Είναι καλό να αποσαφηνίζουμε τα πράγματα σε μια δύσκολη περίοδο, σε μια περίοδο που έχουμε ανάγκη όλες τις κοινωνικές ομάδες, σε μια περίοδο που έχουμε ανάγκη την πανεπιστημιακή κοινότητα για καινοτόμες ιδέες. Αντί, λοιπόν, να χρησιμοποιείται ένα σκεπτικό που αν και δεν είναι δική σας πρόθεση- θα δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις σε έναν χώρο από τον οποίο περιμένουμε πολλά, καλό είναι να αποσαφηνίζουμε τα πράγματα και να δίνουμε τη δυνατότητα να τα διορθώνουμε στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό. ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαΐδου): Ορίστε, κύριε Υπουργέ, έχετε το λόγο. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών): Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να πω κάτι διαφορετικό από αυτά τα οποία είπε ο συνάδελφός μου κ. Καρτάλης, εν μέσω της προσπάθειας που καταβάλλει αυτή τη στιγμή η χώρα μας για να βγει από την κρίση, ως προς τη δυνατότητα που έχουν τα

8 μέλη των πανεπιστημίων να προσελκύσουν ερευνητικά προγράμματα, γιατί πραγματικά χάρη σε αυτά τα ερευνητικά προγράμματα θα δοθεί η δυνατότητα στη χώρα μας να προχωρήσει σε αυτό που είναι ο επιθυμητός στόχος: ο μετασχηματισμός της παραγωγικής βάσης της ελληνικής οικονομίας, η έμφαση στην έρευνα και στην καινοτομία. Βεβαίως, θα αναγνωρίσω αυτό που είπε ο κύριος συνάδελφος, Το γεγονός ότι κάποιος συμμετέχει σε ερευνητικό πρόγραμμα, δεν σημαίνει αυτόματα ότι αυτό του αποφέρει κάποια πολύ μεγάλη ανταμοιβή. Μπορεί να είναι της τάξης και του μεγέθους που ανέφερε ο συνάδελφός μου, απλώς εκείνο που είχα υποχρέωση διότι διαφορετικά θα έδινα λάθος πληροφόρηση στην ερώτηση που κατέθεσε η κ. Βόζεμπεργκ και δεν ήταν στις προθέσεις μου να δώσω ψευδή στοιχεία στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου- ήταν να συμπεριλάβω, όπως έγινε και η πρόταση από τις υπηρεσίες, το σχετικό στοιχείο. Όμως, δοθείσης της ευκαιρίας, θα ήθελα και αφού αναγνωρίσω σε έναν μεγάλο βαθμό την ορθότητα των επιχειρημάτων που επικαλέστηκε και ο συνάδελφός μου, να πω ότι υπάρχει μια αδυναμία να δώσω απαντήσεις σε κάποια από τα ερωτήματα που έθεσε ο συνάδελφος. Έχω ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας να μου προσκομιστούν εκείνα τα στοιχεία, ώστε να ήταν πληρέστερη η απάντηση. Δυστυχώς, δεν είχα αυτή τη δυνατότητα, διότι το Υπουργείο Παιδείας ζήτησε περισσότερο χρόνο, προκειμένου να

9 μου παράσχει όλα αυτά τα στοιχεία, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στην ερώτησή σας. Όμως, έχω αντικειμενικά τη δυνατότητα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να σας δώσω ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα αμοιβών. Θα είναι πάρα πολύ κουραστικό να αναφερθώ στο σύνολο, εάν θέλετε, των πληροφοριακών στοιχείων που μου έχει δοθεί από τις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου. Ενδεικτικά, λοιπόν, θα αναφερθώ ότι σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία- για το βαθμό του καθηγητή οι συνολικές μεικτές μηνιαίες αποδοχές για την περίοδο από έως και με μηδενικά έτη προϋπηρεσίας ανέρχονται σε ευρώ, ενώ στο ανώτερο κλιμάκιο της βαθμίδας με τριάντα έτη η αντίστοιχη αμοιβή ήταν ευρώ. Σε συνέχεια και μετά τις μειώσεις ο μισθός του καθηγητή για το χρονικό διάστημα από έως για μεν το εισαγωγικό κλιμάκιο μειώθηκε σε ευρώ, ενώ για το τελικό κλιμάκιο υποχώρησε σε ευρώ. Τέλος, από έως σήμερα ο μισθός που ισχύει με το εισαγωγικό κλιμάκιο είναι ευρώ, ενώ για το καταληκτικό ανώτατο κλιμάκιο με τριάντα τρία έτη υπηρεσίας ο μισθός ανέρχεται σε ευρώ. Με μια πρόχειρη στατιστική βλέπουμε ότι για τη βαθμίδα του καθηγητή ο μισθός του εισαγωγικού κλιμακίου μειώθηκε από τα ευρώ το 2008 σε 2.858

10 ευρώ, που αντιστοιχεί σε μείωση 10,7%, ενώ για το κλιμάκιο που αντιστοιχεί στα τριάντα τρία χρόνια προϋπηρεσίας έφθασε σε μια μείωση που αντιστοιχεί στο 13%. (Στο σημείο αυτό χτυπά το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Υπουργού) Δεν θα ήθελα να σας κουράσω, κύριε συνάδελφε. Έχω στη διάθεσή μου όλα τα στοιχεία, τα οποία μπορείτε και να τα χρησιμοποιήσετε, που αφορούν τις μειώσεις. Βεβαίως, υπάρχουν μειώσεις. Βεβαίως, αν θέλετε, υπάρχει συμμετοχή και από τα μέλη των πανεπιστημίων και των Τ.Ε.Ι. σε αυτές τις προσαρμογές που έχουν γίνει, στο αποτέλεσμα της προσπάθειας που καταβάλλει η χώρα μας, για να αντιμετωπίσει τα δημοσιονομικά προβλήματα.

Οι ετήσιες παραγωγικές ώρες για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων είναι 1.720, όπως αναλύεται στον παρακάτω πίνακα.

Οι ετήσιες παραγωγικές ώρες για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων είναι 1.720, όπως αναλύεται στον παρακάτω πίνακα. Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών 3 Χρονοχρέωση και αμοιβές από ερευνητικά προγράμματα για το έτος 2017 Θέτοντας ως βάση υπολογισμού τα δεδομένα ότι: - «εργασία πλήρους

Διαβάστε περισσότερα

Ερώτηση του Βουλευτή Κ. Καρτάλη για την υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στα ερευνητικά κέντρα κ.λπ.

Ερώτηση του Βουλευτή Κ. Καρτάλη για την υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στα ερευνητικά κέντρα κ.λπ. Ερώτηση του Βουλευτή Κ. Καρτάλη για την υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στα ερευνητικά κέντρα κ.λπ. (10/03/2011) 11 / 03 / 2011 ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Ροδούλα Ζήση): Κυρίες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞ.ΕΠΕΙΓΟΝ. ΘΕΜΑ: «Παροχή οδηγιών για την υλοποίηση μισθολογικών ρυθμίσεων».

ΕΞ.ΕΠΕΙΓΟΝ. ΘΕΜΑ: «Παροχή οδηγιών για την υλοποίηση μισθολογικών ρυθμίσεων». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞ.ΕΠΕΙΓΟΝ Αθήνα, 28/5/2010 ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. ΔΗΜ/ΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Αρ.Πρωτ. 2/35981/0022 ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : 22 η Μισθολογίου Ταχ.Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΟΝΟΧΡΕΩΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΡΓΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ «ΑΤΟΜΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΧΡΟΝΟΧΡΕΩΣΗΣ GLOBAL TIMESHEET»

ΧΡΟΝΟΧΡΕΩΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΡΓΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ «ΑΤΟΜΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΧΡΟΝΟΧΡΕΩΣΗΣ GLOBAL TIMESHEET» ΧΡΟΝΟΧΡΕΩΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΡΓΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ «ΑΤΟΜΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΧΡΟΝΟΧΡΕΩΣΗΣ GLOBAL TIMESHEET» Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν υπόδειξης της ΕΥΔ ΕΠΕΔΒΜ τροποποιήθηκε το ατομικό φύλλο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα, 28/7/2011 ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. ΔΗΜ/ΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Αρ.Πρωτ. 2/55702/0022 ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : 22 η

Διαβάστε περισσότερα

Π.Ο.Σ.Ε.Ε.ΔΙ.Π. ΑΕΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΕΙ

Π.Ο.Σ.Ε.Ε.ΔΙ.Π. ΑΕΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΕΙ Ζωγράφου, 15.05.2017 Aρ. Πρωτ. 81 ΠΡΟΣ: - Υπουργό Οικονομικών, κ. Γιώργο Χουλιαράκη - Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, κ. Κώστα Γαβρόγλου - Υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου - Επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

Χρονοχρέωση Απασχολούμενων σε έργα

Χρονοχρέωση Απασχολούμενων σε έργα Χρονοχρέωση Απασχολούμενων σε έργα ΕΛΚΕ Πολυτεχνείο Κρήτης ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 [1] Πίνακας περιεχομένων 1. Περιγραφή της μεθοδολογίας υπολογισμού του ωρομισθίου των απασχολούμενων σε ερευνητικά προγράμματα...

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα, 29/8/2011 ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. ΔΗΜ/ΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Αρ.Πρωτ. 2/61158/0022 ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : 22 η

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ ( ) ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ ( ) ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ (7.3.2016) ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ Αθήνα, σήμερα στις 7 Μαρτίου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.06 συνήλθε στην Αίθουσα των συνεδριάσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ Συγκρότημα Πολυτεχνικής Σχολής, Βασ. Σοφίας 12, 671 00 ΞΑΝΘΗ Τηλ.: 25410-79410 - Φαξ.: 2541079454 Ξάνθη 13087 Α.Π. 17.07.2012 ΠΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ - ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ - ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ Διπλασιάζονται οι διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών-μειώνονται στο ήμισυ οι διορισμοί αναπληρωτών esos.gr Ένα ποσοστό από 5% έως 7% αναπληρωτών επί των εκατόν εβδομήντα χιλιάδων υπηρετούντων μονίμων εκπαιδευτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ:1155 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΟΛ:1155 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: Α Ταχ. Δ/νση : Καρ. Σερβίας 10 Ταχ. Κωδ. : 101 84, Αθήνα Πληροφορίες : Δ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ για την συζήτηση της ερώτησης του Έκτορα Νασιώκα για τη ΜΑΦ του ΓΝΛ ( )

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ για την συζήτηση της ερώτησης του Έκτορα Νασιώκα για τη ΜΑΦ του ΓΝΛ ( ) ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ για την συζήτηση της ερώτησης του Έκτορα Νασιώκα για τη ΜΑΦ του ΓΝΛ (30-11-2010) Ακολουθεί η με αριθμό 3508/27-9-2010 επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Κύριε συνάδελφε, ευχαριστούμε πολύ για την επίκαιρη ερώτηση. Είναι

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Κύριε συνάδελφε, ευχαριστούμε πολύ για την επίκαιρη ερώτηση. Είναι Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε. Κύριε συνάδελφε, ευχαριστούμε πολύ για την επίκαιρη ερώτηση. Είναι σημαντικό να διευκρινίζονται και από τη Βουλή για πολλοστή φορά όμως- τα ζητήματα που αφορούν

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 19 Δεκεμβρίου 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αθήνα, 19 Δεκεμβρίου 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 19 Δεκεμβρίου 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αριθμ. Πρωτ: 142036/0092 1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ & ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ & ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ & ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ & ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ 02 15 Φεβρουαρίου 2019 Πώς λειτουργεί στην πράξη η πρόσθετη φορολογική έκπτωση κόστους ασφαλιστικών εισφορών για προσλήψεις ανέργων και πόσο ωφελούνται τελικά οι επιχειρήσεις; Στις 31.12.2018 υπογράφηκε

Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση στο Καταστατικό Συνέδριο της Π.Ο.ΣΕ.ΔΙ.Π. ΑΕΙ (Αθήνα 6-8/10/06) Εισηγήτρια: Χρυσαυγή Γαρδέλη

Εισήγηση στο Καταστατικό Συνέδριο της Π.Ο.ΣΕ.ΔΙ.Π. ΑΕΙ (Αθήνα 6-8/10/06) Εισηγήτρια: Χρυσαυγή Γαρδέλη Εισήγηση στο Καταστατικό Συνέδριο της Π.Ο.ΣΕ.ΔΙ.Π. ΑΕΙ (Αθήνα 6-8/10/06) Εισηγήτρια: Χρυσαυγή Γαρδέλη Επιδοματική Πολιτική Μισθών - Επιδόματα Συνάδελφοι, σχετικά με την επιδοματική πολιτική των μισθών

Διαβάστε περισσότερα

ECA Press. Ομιλία. Ομιλία του Klaus-Heiner Lehne, Προέδρου του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου. Λουξεμβούργο, 10 Οκτωβρίου 2019

ECA Press. Ομιλία. Ομιλία του Klaus-Heiner Lehne, Προέδρου του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου. Λουξεμβούργο, 10 Οκτωβρίου 2019 EL Ομιλία Λουξεμβούργο, 10 Οκτωβρίου 2019 Ομιλία του Klaus-Heiner Lehne, Προέδρου του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου Παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου για το οικονομικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΟΑ. Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΟΑ. Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΟΑ Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017 Συνεχίζουμε τώρα, όπως προείπα, με τη συζήτηση πέντε επικαίρων ερωτήσεων, στις

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα, 7/8/2012 ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. ΔΗΜ/ΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Αρ.Πρωτ. 2/59298/0022 ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : 22 η Μισθολογίου

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Ευχαριστώ πολύ κύριε συνάδελφε, για την ευκαιρία που μου δίνετε να

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Ευχαριστώ πολύ κύριε συνάδελφε, για την ευκαιρία που μου δίνετε να ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε. Ευχαριστώ πολύ κύριε συνάδελφε, για την ευκαιρία που μου δίνετε να ξεκαθαρίσουμε κάποια ζητήματα. Θα ξεκινήσω από

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.

ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΟ 14 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Ισχυρή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση με αρμοδιότητες και πόρους» ΑΘΗΝΑ, 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 1 2

Διαβάστε περισσότερα

Προφίλ Συμμετεχόντων Άνδρες vs Γυναίκες

Προφίλ Συμμετεχόντων Άνδρες vs Γυναίκες Προφίλ Συμμετεχόντων Άνδρες vs Γυναίκες 40,79% Γενικός Διευθυντής 9,11% 59,21% 9,68% 13,87% Υποδιευθυντής / Διευθυντής 29,11% Προϊστάμενος / Τμηματάρχης 18,0 76,45% Υπάλληλος 43,78% Το 40,79% των συμμετεχόντων

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ. Οδηγός Φοιτητών. για τη Μετάβαση από το Παλιό στο Νέο Πρόγραμμα Σπουδών

ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ. Οδηγός Φοιτητών. για τη Μετάβαση από το Παλιό στο Νέο Πρόγραμμα Σπουδών ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Οδηγός Φοιτητών για τη Μετάβαση από το Παλιό στο Νέο Πρόγραμμα Σπουδών Σεπτέμβριος 2019 0 Περιεχόμενα Α) Γενικές Ερωτήσεις... 1 Β) Ερωτήσεις για φοιτητές που

Διαβάστε περισσότερα

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών για τα στοιχεία του ΣΕΒ

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών για τα στοιχεία του ΣΕΒ Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών για τα στοιχεία του ΣΕΒ «Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) στο Εβδομαδιαίο Δελτίο του (5.5.2016) για την ελληνική οικονομία, κάνοντας επιλεκτική χρήση ανόμοιων

Διαβάστε περισσότερα

Για Ενα Νέο Μισθολόγιο: Πλαίσιο Διαλόγου

Για Ενα Νέο Μισθολόγιο: Πλαίσιο Διαλόγου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ και ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Για Ενα Νέο Μισθολόγιο: Πλαίσιο Διαλόγου 30 Σεπτεμβρίου 2010 Περιεχόμενο I. Εξέλιξη μισθολογικού

Διαβάστε περισσότερα

Ι. Πανάρετος.: Καλησπέρα κυρία Γουδέλη, καλησπέρα κύριε Ρουμπάνη.

Ι. Πανάρετος.: Καλησπέρα κυρία Γουδέλη, καλησπέρα κύριε Ρουμπάνη. (Συνέντευξη του Ι. Πανάρετου στην Νίνα Γουδέλη και τον Γρηγόρη Ρουμπάνη για τα θέματα της Παιδείας (Μήπως ζούμε σ άλλη χώρα;, ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84) Ν. Γουδέλη: Καλησπέρα κύριε Πανάρετε. Γ.

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ: Απάντηση υπουργού Υγείας σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Κεγκέρογλου για τους επικουρικούς γιατρούς και το επικουρικό προσωπικό.

ΒΟΥΛΗ: Απάντηση υπουργού Υγείας σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Κεγκέρογλου για τους επικουρικούς γιατρούς και το επικουρικό προσωπικό. ΒΟΥΛΗ: Απάντηση υπουργού Υγείας σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Κεγκέρογλου για τους επικουρικούς γιατρούς και το επικουρικό προσωπικό. ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ (Υπουργός Υγείας):

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ 556 3 Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ Ματούλας Γεώργιος Δάσκαλος ΔΣ Ευξινούπολης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ σχετικά με τις καταργήσεις συγχωνεύσεις δημόσιων Οργανισμών κ.λπ.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ σχετικά με τις καταργήσεις συγχωνεύσεις δημόσιων Οργανισμών κ.λπ. ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ σχετικά με τις καταργήσεις συγχωνεύσεις δημόσιων Οργανισμών κ.λπ. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ: 23/6/2009 1) ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΩΤΗΣΗΣ «Το Υπουργείο Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της κατάργησης ή συγχώνευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Καλλιθέα 8.12.14 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ Αριθμός απόφασης: 4013 Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176 71 - Καλλιθέα

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικά για την υπ αριθμόν 522/ επίκαιρη ερώτησή προς. τον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με τα πρόστιμα του Εθνικού Συμβουλίου

Πρακτικά για την υπ αριθμόν 522/ επίκαιρη ερώτησή προς. τον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με τα πρόστιμα του Εθνικού Συμβουλίου Πρακτικά για την υπ αριθμόν 522/9-2-2016 επίκαιρη ερώτησή προς τον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με τα πρόστιμα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ). Στην επίκαιρη

Διαβάστε περισσότερα

08/05/ /12/ Επίδομα θέσης ευθύνης της παρ. 1 του άρθρου 13 του ν. 3205/2003 για όσους είχαν

08/05/ /12/ Επίδομα θέσης ευθύνης της παρ. 1 του άρθρου 13 του ν. 3205/2003 για όσους είχαν ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΙΑ ΠΑΛΑΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ (υπάλληλος που έχει ασφαλιστεί για πρώτη φορά για κύρια σύνταξη σε οποιοδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης της Χώρας ή σε φορέα ασφάλισης

Διαβάστε περισσότερα

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ: Μόνο στην Α Λυκείου υπάρχει το μάθημα της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης είπε στη Βουλή η υφ. Παιδείας.

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ: Μόνο στην Α Λυκείου υπάρχει το μάθημα της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης είπε στη Βουλή η υφ. Παιδείας. ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ: Μόνο στην Α Λυκείου υπάρχει το μάθημα της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης είπε στη Βουλή η υφ. Παιδείας. esos.gr «Μόνο στην Α Λυκείου υπάρχει το μάθημα της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης. Στη Β και Γ Λυκείου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ ( ) ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ ( ) ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ (4.3.2016) ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ Αθήνα, σήμερα στις 4 Μαρτίου 2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.08 συνήλθε στην Αίθουσα των συνεδριάσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ

ΕΚΘΕΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ ΕΚΘΕΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ Η έκθεση ακαδημαϊκών ενδιαφερόντων συνοδεύει σχεδόν πάντα την αίτηση για την είσοδο σε οποιοδήποτε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών. Την έκθεση ακαδημαϊκών ενδιαφερόντων

Διαβάστε περισσότερα

KKE ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Ξενόγλωσσα σχολικά βιβλία. Κοινοβουλευτική Ομάδα

KKE ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Ξενόγλωσσα σχολικά βιβλία. Κοινοβουλευτική Ομάδα Προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων Για άλλη μια χρονιά, τα σχολικά βιβλία για τα μαθήματα των ξένων γλωσσών σε Γυμνάσιο, Λύκειο και μουσικά σχολεία δε διανέμονται δωρεάν στους μαθητές.

Διαβάστε περισσότερα

Α Ν Ο Ι Κ Τ Η Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η

Α Ν Ο Ι Κ Τ Η Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) Ομοσπονδία Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού Τ.Ε.Ι. (ΟΣΕΠ-ΤΕΙ) Ένωση Ελλήνων Ερευνητών (ΕΕΕ) Α Ν Ο Ι Κ Τ Η Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ της 17/06/2016. Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016, εργαστήριο 3ου ορόφου, Κτήριο Ττοφής, 10:00 πμ.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ της 17/06/2016. Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016, εργαστήριο 3ου ορόφου, Κτήριο Ττοφής, 10:00 πμ. ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ της 17/06/2016 Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016, εργαστήριο 3ου ορόφου, Κτήριο Ττοφής, 10:00 πμ. Παρόντες: Μιχάλης Σιριβιανός, Πρόεδρος Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Γραμματέας Παύλος

Διαβάστε περισσότερα

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή κ. Γκιόκα για το σύστημα επιλογής και χρήσης των συγγραμμάτων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ (9/5/2011)

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή κ. Γκιόκα για το σύστημα επιλογής και χρήσης των συγγραμμάτων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ (9/5/2011) Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή κ. Γκιόκα για το σύστημα επιλογής και χρήσης των συγγραμμάτων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ (9/5/2011) Τρίτη, 10 Μάιος 2011 09:46 ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr Ζητήματα καθιέρωσης του μεταχειρισμένου

Διαβάστε περισσότερα

Ταχ. Δ/νση: Κάνιγγος 29 Προς: Ως πίνακας αποδεκτών Αθήνα. Τηλέφωνο:

Ταχ. Δ/νση: Κάνιγγος 29 Προς: Ως πίνακας αποδεκτών Αθήνα. Τηλέφωνο: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Εισοδηματικής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο έχει ο κ. Μπασκόζος για 3. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ (Αντιπρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ AΠ-20160421-000238 Αθήνα, 21 Απριλίου 2016 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ!!! ΒΡΑΒΕΙΟ ΘΡΑΣΟΥΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟΥ ΤΖΟΓΟΥ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΟΥΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ. Οδηγός Φοιτητών. για τη Μετάβαση από το Παλιό στο Νέο Πρόγραμμα Σπουδών

ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ. Οδηγός Φοιτητών. για τη Μετάβαση από το Παλιό στο Νέο Πρόγραμμα Σπουδών ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Οδηγός Φοιτητών για τη Μετάβαση από το Παλιό στο Νέο Πρόγραμμα Σπουδών Σεπτέμβριος 2019 0 Περιεχόμενα Α) Γενικές Ερωτήσεις... 1 Β) Ερωτήσεις για φοιτητές που

Διαβάστε περισσότερα

ΑΜΟΙΒΕΣ των εργαζόμενων του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας οι οποίες διεκπεραιώνονται μέσω του ΕΛΚΕ του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας

ΑΜΟΙΒΕΣ των εργαζόμενων του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας οι οποίες διεκπεραιώνονται μέσω του ΕΛΚΕ του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας Καθορισμός της διαδικασίας ΑΜΟΙΒΕΣ των εργαζόμενων του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας οι οποίες διεκπεραιώνονται μέσω του ΕΛΚΕ του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας Απόφαση της ΕΔ του ΕΛΚΕ του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στο Πρακτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου 26 Οκτωβρίου 2015 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ο Αντιπρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ-ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ-ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ \ ΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ-ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΤΓΤΛΟ «ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΉΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ Ν. 4387/2016, ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΣΤ. Πέµπτη 15 Μαρτίου 2012

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΣΤ. Πέµπτη 15 Μαρτίου 2012 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΣΤ Πέµπτη 15 Μαρτίου 2012 ΘΕΜΑΤΑ Α. ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 1. Επικύρωση Πρακτικών, σελ. 7353 2. Ανακοινώνεται ότι τη συνεδρίαση παρακολουθούν µαθητές από το 18ο Γυµνάσιο Αθήνας,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Ασφαλιστικές εισφορές μισθωτών του Δημόσιου τομέα ασφαλισμένων του ΕΤΕΑ Ορθή επανάληψη. Το υπ αριθμ. πρωτ. 9505/3874/011/06-02-2014 έγγραφό μας

ΘΕΜΑ: Ασφαλιστικές εισφορές μισθωτών του Δημόσιου τομέα ασφαλισμένων του ΕΤΕΑ Ορθή επανάληψη. Το υπ αριθμ. πρωτ. 9505/3874/011/06-02-2014 έγγραφό μας ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ Ε Τ Ε Α ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗ Φιλελλήνων 13-15, 105

Διαβάστε περισσότερα

Α2. Να γράψετε στο τετράδιό σας τους αριθμούς της Στήλης Α και δίπλα τα γράμματα της Στήλης Β που τους αντιστοιχούν.

Α2. Να γράψετε στο τετράδιό σας τους αριθμούς της Στήλης Α και δίπλα τα γράμματα της Στήλης Β που τους αντιστοιχούν. ΜΑΘΗΜΑ / ΤΑΞΗ : ΔΟΜΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ /Γ ΕΠΑΛ ΣΕΙΡΑ: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 03-11-2013 ΘΕΜΑ Α Α1. Να γράψετε στο τετράδιό σας τον αριθμό καθεμιάς από τις παρακάτω προτάσεις 1-8 και δίπλα τη λέξη Σωστό, αν είναι

Διαβάστε περισσότερα

Αριθ. πρωτ.: οικ.2/62906/0020-2/9/ Κατάρτιση προϋπολογισμο

Αριθ. πρωτ.: οικ.2/62906/0020-2/9/ Κατάρτιση προϋπολογισμο Πίνακας περιεχομένων Α. ΓΕΝΙΚΑ Αριθ. πρωτ.: οικ.2/62906/0020-2/9/2011 Κατάρτιση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2012 Α. ΓΕΝΙΚΑ Το νέο πλαίσιο δημοσιονομικής διαχείρισης Ο Ν.3871/2010 «Δημοσιονομική Διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ.:1064 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: 6ΧΜΙΗ-5ΔΧ. ΠΡΟΣ: Ως Π.Δ.

ΠΟΛ.:1064 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: 6ΧΜΙΗ-5ΔΧ. ΠΡΟΣ: Ως Π.Δ. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: 6ΧΜΙΗ-5ΔΧ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 30 Μαΐου 2016 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176 71 - Καλλιθέα Τηλέφωνο : 210 9578520 ΦΑΞ : 210

Διαβάστε περισσότερα

KKE ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Περικοπή της συνδεδεμένης ενίσχυσης που δικαιούνται οι πληγέντες παραγωγοί από το πράσινο σκουλήκι. Κοινοβουλευτική Ομάδα

KKE ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Περικοπή της συνδεδεμένης ενίσχυσης που δικαιούνται οι πληγέντες παραγωγοί από το πράσινο σκουλήκι. Κοινοβουλευτική Ομάδα Για τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Την πρόθεσή του να κόψει από χιλιάδες βαμβακοπαραγωγούς την συνδεδεμένη ενίσχυση των 70 ευρώ το στρέμμα, εκδήλωσε πρόσφατα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Διαβάστε περισσότερα

Ο προσδιορισμός του φορολογητέου εισοδήματος φυσικών προσώπων και πως το εισόδημα επηρεάζεται από τα νέα φορολογικά μέτρα

Ο προσδιορισμός του φορολογητέου εισοδήματος φυσικών προσώπων και πως το εισόδημα επηρεάζεται από τα νέα φορολογικά μέτρα Ο προσδιορισμός του φορολογητέου εισοδήματος φυσικών προσώπων και πως το εισόδημα επηρεάζεται από τα νέα φορολογικά μέτρα Λοΐζος Τσαγγάρης Ταγματάρχης Πυροβολικού Μέλος του Association of Chartered Certified

Διαβάστε περισσότερα

Συνεχίζουμε με την τρίτη με αριθμό 699/ επίκαιρη ερώτηση. του Δευτέρου Κύκλου του Βουλευτή Λάρισας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ.

Συνεχίζουμε με την τρίτη με αριθμό 699/ επίκαιρη ερώτηση. του Δευτέρου Κύκλου του Βουλευτή Λάρισας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Συνεχίζουμε με την τρίτη με αριθμό 699/23-3-2016 επίκαιρη ερώτηση του Δευτέρου Κύκλου του Βουλευτή Λάρισας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Βασιλείου Κόκκαληπρος τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Επόμενη είναι η έβδομη. με αριθμό 709/ επίκαιρη ερώτηση δεύτερου κύκλου του Βουλευτή

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Επόμενη είναι η έβδομη. με αριθμό 709/ επίκαιρη ερώτηση δεύτερου κύκλου του Βουλευτή ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Επόμενη είναι η έβδομη με αριθμό 709/28-3-2016 επίκαιρη ερώτηση δεύτερου κύκλου του Βουλευτή Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ελευθερίου Αυγενάκη προς τον Υπουργό Αγροτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Θα ήθελα πριν απαντήσω για το Νοσοκομείο Τρίπολης, να πω το εξής: Όπως

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Θα ήθελα πριν απαντήσω για το Νοσοκομείο Τρίπολης, να πω το εξής: Όπως ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ πολύ, κυρία Πρόεδρε. Κύριε συνάδελφε, ευχαριστώ για την ερώτηση. Θα ήθελα πριν απαντήσω για το Νοσοκομείο Τρίπολης, να πω το εξής:

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΕΠΕΑΚ

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΕΠΕΑΚ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΕΠΕΑΕΚ 381 ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΕΠΕΑΚ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ: ΤΟ επόμενο θέμα είναι πολύ σημαντικό. Μας απασχολεί πάρα πολύ, μόνο ως προφήτες όμως μπορούμε να λειτουργήσουμε. Έχει

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικά, τα πρακτικά της συζήτησης της εν λόγω ερώτησης έχουν ως εξής:

Αναλυτικά, τα πρακτικά της συζήτησης της εν λόγω ερώτησης έχουν ως εξής: Αναλυτικά, τα πρακτικά της συζήτησης της εν λόγω ερώτησης έχουν ως εξής: ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εισερχόμαστε στη συζήτηση των ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ Θα γίνουν τρεις

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Ασφαλιστικές εισφορές ασφαλισμένου και εργοδότη». ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ: «Ασφαλιστικές εισφορές ασφαλισμένου και εργοδότη». ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή εργασιών για τη σύνταξη οικονομικών καταστάσεων της εμπορικής επιχείρησης

Περιγραφή εργασιών για τη σύνταξη οικονομικών καταστάσεων της εμπορικής επιχείρησης 620_ Οι λογιστικές επιπτώσεις για τους εργοδότες των διαφορετικών συστημάτων Κάτω από το σύστημα του 1 ου πυλώνα, οι εργοδότες καταβάλλουν τις υποχρεωτικές εισφορές που τους αναλογούν και που προβλέπει

Διαβάστε περισσότερα

Πρόλογος. «ΚΙ ΟΜΩΣ, ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΥΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΝ ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΩΝ, ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΥΘΕΙΑ y=x»

Πρόλογος. «ΚΙ ΟΜΩΣ, ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΥΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΝ ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΩΝ, ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΥΘΕΙΑ y=x» 5 Περιεχόμενα Πρόλογος 7 Ίσες συναρτήσεις και συναρτήσεις Ορισμός αντίστροφης συνάρτησης 2 Η μόνη συνάρτηση που είναι ίση με την αντίστοφή της είναι η ταυτοτική 3 Συμπεράσματα 5 Βασικές ιδιότητες αντίστροφων

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικά για την επίκαιρη ερώτηση με αριθμό 549/ του. Βουλευτή Β Πειραιά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Δημήτριου Καμμένου προς

Πρακτικά για την επίκαιρη ερώτηση με αριθμό 549/ του. Βουλευτή Β Πειραιά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Δημήτριου Καμμένου προς Πρακτικά για την επίκαιρη ερώτηση με αριθμό 549/16-2-2016 του Βουλευτή Β Πειραιά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Δημήτριου Καμμένου προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Μισθολογικές ρυθμίσεις των υπαλλήλων του Δημοσίου κλπ, σύμφωνα με τον Ν 4354/2015 ( άρθρο 7 και επόμενα ).

Μισθολογικές ρυθμίσεις των υπαλλήλων του Δημοσίου κλπ, σύμφωνα με τον Ν 4354/2015 ( άρθρο 7 και επόμενα ). Μισθολογικές ρυθμίσεις των υπαλλήλων του Δημοσίου κλπ, σύμφωνα με τον Ν 4354/2015 ( άρθρο 7 και επόμενα ). Στο άρθρο 7 αναφέρονται οι κατηγορίες των υπαλλήλων για τις οποίες ισχύουν οι διατάξεις του νόμου.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176 71 - Καλλιθέα Τηλέφωνο : 210 9578520 ΦΑΞ : 210

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝOΜΙΚΩΝ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝOΜΙΚΩΝ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝOΜΙΚΩΝ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Αριθμός Γνωμοδοτήσεως 174 /2017 ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Τμήμα Α Συνεδρίαση της 28 ης Ιουνίου 2017 Σύνθεση : Πρόεδρος : Ανδρέας

Διαβάστε περισσότερα

Οι Νέοι/ες και η στάση τους απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Οι Νέοι/ες και η στάση τους απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση Οι Νέοι/ες και η στάση τους απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση VPRC Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ 1/2 Ανάθεση: ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Σκοπός της έρευνας: Η διερεύνηση των απόψεων μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Με χαρά παρευρίσκομαι σήμερα στη σημαντική εκδήλωση του Ευρωβουλευτή και φίλου, κ. Μανώλη Αγγελάκα, και τον ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση.

Με χαρά παρευρίσκομαι σήμερα στη σημαντική εκδήλωση του Ευρωβουλευτή και φίλου, κ. Μανώλη Αγγελάκα, και τον ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση. ΣΧΕ ΙΟ Ομιλίας του Γενικού Γραμματέα Επενδύσεων και Ανάπτυξης, κ. Σπύρου Ευσταθόπουλου, στην ημερίδα «Καινοτομία, Έρευνα και Ανάπτυξη στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Πολιτικής» με θέμα «Περιφερειακή

Διαβάστε περισσότερα

Κύρια σημεία κατάθεσης Υπουργού Οικονομικών, Φ. Σαχινίδη, στην εξεταστική επιτροπή για το έλλειμμα 2009

Κύρια σημεία κατάθεσης Υπουργού Οικονομικών, Φ. Σαχινίδη, στην εξεταστική επιτροπή για το έλλειμμα 2009 Κύρια σημεία κατάθεσης Υπουργού Οικονομικών, Φ. Σαχινίδη, στην εξεταστική επιτροπή για το έλλειμμα 2009 Εκτιμώ ως ιδιαίτερα σημαντικό το έργο της επιτροπής γιατί οι έλληνες πολίτες έχουν το δικαίωμα και

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΑΑΔΕ Γ

ΟΜΙΛΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΑΑΔΕ Γ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2018 ΟΜΙΛΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΑΑΔΕ Γ. ΠΙΤΣΙΛΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ. Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ. Τι αλλάζει Αυτοί είναι οι νέοι μισθοί στο Δημόσιο τομέα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ. Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ. Τι αλλάζει Αυτοί είναι οι νέοι μισθοί στο Δημόσιο τομέα ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Τι αλλάζει Αυτοί είναι οι νέοι μισθοί στο Δημόσιο τομέα Το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο προβλέπει μεταξύ άλλων το πολυνομοσχέδιο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΕΣ ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΕΣ ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 1 ΑΝΔΡΕΑΣ Λ. ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΕΣ ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ, ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΥΘΕΙΑ y = x ΔΕΥΤΕΡΗ

Διαβάστε περισσότερα

Συντάχθηκε απο τον/την administrator Σάββατο, 06 Μάρτιος :01 - Τελευταία Ενημέρωση Σάββατο, 06 Μάρτιος :46

Συντάχθηκε απο τον/την administrator Σάββατο, 06 Μάρτιος :01 - Τελευταία Ενημέρωση Σάββατο, 06 Μάρτιος :46 πηγή alfavita Τι ακριβώς προβλέπει ο νόμος που ψηφίστηκε την Παρασκευή 5 Μαρτίου στη Βουλή για τα μισθολογικά των εκπαιδευτικών Από πότε ισχύουν οι μειώσεις Τι προβλέπεται για τις αμοιβές για πανελλαδικές,

Διαβάστε περισσότερα

ήταν εκείνοι που βγήκαν να διαμαρτυρηθούν για την άδικη φορολόγηση της αποζημίωσης απόλυσης των μισθωτών που προτείνεται από την παρούσα κυβέρνηση

ήταν εκείνοι που βγήκαν να διαμαρτυρηθούν για την άδικη φορολόγηση της αποζημίωσης απόλυσης των μισθωτών που προτείνεται από την παρούσα κυβέρνηση Η αλήθεια για τη φορολόγηση της αποζημίωσης απόλυσης Από την ημέρα που δόθηκε στη δημοσιότητα το προσχέδιο νόμου (υπό διαμόρφωση), πολλοί ήταν εκείνοι που βγήκαν να διαμαρτυρηθούν για την άδικη φορολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

Κύριε συνάδελφε, ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση που υποβάλατε, σχετικά. με ένα λεπτό και κρίσιμο θέμα, όπως αυτό της προστασίας των ανηλίκων.

Κύριε συνάδελφε, ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση που υποβάλατε, σχετικά. με ένα λεπτό και κρίσιμο θέμα, όπως αυτό της προστασίας των ανηλίκων. Ευχαριστώ πολύ, κυρία Πρόεδρε. Κύριε συνάδελφε, ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση που υποβάλατε, σχετικά με ένα λεπτό και κρίσιμο θέμα, όπως αυτό της προστασίας των ανηλίκων. Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

ΔΗΛΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΔΗΛΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Ο κάτωθι υπογεγραµµένος: Όνοµα: Επώνυµο: Α. Δηλώνω τις επαγγελµατικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια των τριών ετών πριν από την ανάληψη των καθηκόντων µου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Νίκης Αθήνα ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Tηλ.: /4 Fax:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Νίκης Αθήνα ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Tηλ.: /4 Fax: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Νίκης 5-7 10180 Αθήνα ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Tηλ.: 210-3332553/4 Fax: 210-3332559 e-mail: press@minfin.gr Δελτίο Τύπου Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013 Από το Γραφείο του Αναπληρωτή

Διαβάστε περισσότερα

Ζωγράφου, 3-6-2011 Αρ. Πρωτ. 245. Προς: κ. Β. Παπάζογλου, Ειδικό Γραμματέα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης του Υπ.Π.Δ.Β.Μ.Θ.

Ζωγράφου, 3-6-2011 Αρ. Πρωτ. 245. Προς: κ. Β. Παπάζογλου, Ειδικό Γραμματέα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης του Υπ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. Ζωγράφου, 3-6-2011 Αρ. Πρωτ. 245 Προς: κ. Β. Παπάζογλου, Ειδικό Γραμματέα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης του Υπ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. Συνημμένα: Συγκριτικοί πίνακες μισθολογικής κατάστασης Έγγραφο του Τμήματος Α της

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ, ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ, ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι) ΑΘΗΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ, ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΑΘΗΝΑΣ με αριθ. 3/28.02.2017 Το Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α - Αναλυτική Οικονομική Ταξινόμηση Κρατικού Προϋπολογισμού - Δαπάνες 6ος βαθμός

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α - Αναλυτική Οικονομική Ταξινόμηση Κρατικού Προϋπολογισμού - Δαπάνες 6ος βαθμός ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α - Αναλυτική Οικονομική Ταξινόμηση Κρατικού Προϋπολογισμού - Δαπάνες 2 2 2 2 2 2 Δαπάνες 2 21 21 21 21 21 Παροχές σε εργαζομένους 2 21 211 211 211 211 Μικτές αποδοχές αιρετών και οργάνων διοίκησης

Διαβάστε περισσότερα

Διαμορφωτική Αξιολόγηση των Δεικτών Επιτυχίας και Επάρκειας στη Δημοτική και Μέση Εκπαίδευση (Ιούλιος 2017)

Διαμορφωτική Αξιολόγηση των Δεικτών Επιτυχίας και Επάρκειας στη Δημοτική και Μέση Εκπαίδευση (Ιούλιος 2017) Διαμορφωτική Αξιολόγηση των Δεικτών Επιτυχίας και Επάρκειας στη Δημοτική και Μέση Εκπαίδευση (Ιούλιος 2017) 1. Ταυτότητα της έρευνας Η παρούσα αξιολόγηση αποτελεί συνέχεια προηγούμενης αξιολόγησης, που

Διαβάστε περισσότερα

Τα νέα δεδομένα για το εφάπαξ και τη σύνταξη. Θέμης Πολυβίου

Τα νέα δεδομένα για το εφάπαξ και τη σύνταξη. Θέμης Πολυβίου Τα νέα δεδομένα για το εφάπαξ και τη σύνταξη Θέμης Πολυβίου Όπως είναι γνωστό, μετά τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό, που αποφασίστηκαν από τις κυβερνήσεις Χριστόφια και Αναστασιάδη και ψηφίστηκαν από τη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176 71 - Καλλιθέα Τηλέφωνο : 210 9563608 ΦΑΞ : 210

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΩΝ ΩΦΕΛΗΜΑΤΩΝ

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΩΝ ΩΦΕΛΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΩΝ ΩΦΕΛΗΜΑΤΩΝ Παράδειγμα 1 (με κεκτημένα δικαιώματα κατά την έναρξη ισχύος της νομοθεσίας) Στοιχεία Υπαλλήλου κατά την αφυπηρέτηση: Μισθοδοτική Κλίμακα : 10η βαθμίδα

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Σχετ 1: Η με αριθμ. 2/24112/ΔΕΠ/ (ΑΔΑ: 7ΦΘΨΗ-ΟΒΛ) εγκύκλιος.

Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Σχετ 1: Η με αριθμ. 2/24112/ΔΕΠ/ (ΑΔΑ: 7ΦΘΨΗ-ΟΒΛ) εγκύκλιος. Φ10042/οικ. 13567/329/8.6.2018 - Συμπληρωματικές οδηγίες για τον προσδιορισμό των συντάξιμων αποδοχών και σχετικών κρατήσεων δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης &

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΦΥΛΑΞΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΦΥΛΑΞΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Ετοιμάζεται σχέδιο για καθαριότητα, φύλαξη και συντήρηση των σχολείων Συζητήθηκε στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για την καταβολή των δεδουλευμένων στις καθαρίστριες των σχολείων. Την οριστική λύση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙ ΑΜΟΙΒΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ

ΠΕΡΙ ΑΜΟΙΒΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΠΕΡΙ ΑΜΟΙΒΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ Δελφοί, 31 η Οκτωβρίου 2008 Τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες έντονης κινητικότητας στην Ελλάδα σε σχέση με την έρευνα. Η πολιτεία έχει ετοιμάσει σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Οδηγίες για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 13 του ν. 4387/2016 (Α 85). ΆΡΘΡΟ 13

Θέμα: Οδηγίες για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 13 του ν. 4387/2016 (Α 85). ΆΡΘΡΟ 13 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Εισοδηματικής

Διαβάστε περισσότερα

Προς: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Προς: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 124488/20-07-2017 / ΓΔ2 ΤΗΛ. 2103442811, 2838 EMAIL: e.dimitriou@minedu.gov.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ. Υποσύστημα Στατιστικής Οικονομικών

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ. Υποσύστημα Στατιστικής Οικονομικών ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΟ.ΔΙ.Π. ΤΟΥ Γ.Π.Α. Υποσύστημα Στατιστικής Οικονομικών ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟ.ΔΙ.Π. ΤΟΥ Γ.Π.Α. Αλεξάνδρα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ. «Δια Βίου Μάθηση» Άρθρο 1. Ορισμοί. 1. Η Δια Βίου Μάθηση περιλαμβάνει την Δια Βίου Εκπαίδευση και την Δια Βίου Κατάρτιση.

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ. «Δια Βίου Μάθηση» Άρθρο 1. Ορισμοί. 1. Η Δια Βίου Μάθηση περιλαμβάνει την Δια Βίου Εκπαίδευση και την Δια Βίου Κατάρτιση. ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «Δια Βίου Μάθηση» Άρθρο 1 Ορισμοί 1. Η Δια Βίου Μάθηση περιλαμβάνει την Δια Βίου Εκπαίδευση και την Δια Βίου Κατάρτιση. 2. Ως «Δια Βίου Εκπαίδευση» ορίζεται κάθε διαδικασία απόκτησης γνώσης,

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Παροχή διευκρινήσεων σχετικά με την εφαρμογή των νόμων 3429/2005 και

Θέμα: Παροχή διευκρινήσεων σχετικά με την εφαρμογή των νόμων 3429/2005 και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ Ταχ. Δ/νση: Καραγιώργη Σερβία 8 Ταχ. Κώδικα : 10184 Αθήνα Τηλ: 210-3375813 Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2011 Fax:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ. Πέμπτη 21 Μαρτίου ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ. Πέμπτη 21 Μαρτίου ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013 ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εισερχόμαστε στη συζήτηση των ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ Συζητείται η με αριθμό 1183/12-3-2013 επίκαιρη

Διαβάστε περισσότερα

Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο μνημόνιο και τις αλλαγές στο εργασιακό πλαίσιο στον ιδιωτικό τομέα.

Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο μνημόνιο και τις αλλαγές στο εργασιακό πλαίσιο στον ιδιωτικό τομέα. Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο μνημόνιο και τις αλλαγές στο εργασιακό πλαίσιο στον ιδιωτικό τομέα. Συνταρακτικές αλλαγές θα επιφέρει το νέο μνημόνιο στις αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα. Συνοπτικά,

Διαβάστε περισσότερα

KKE ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Για την κατάρρευση του Τ.Υ.Δ.Ε. (Ταμείο Υγείας Δικηγόρων Επαρχίας) Κοινοβουλευτική Ομάδα

KKE ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Για την κατάρρευση του Τ.Υ.Δ.Ε. (Ταμείο Υγείας Δικηγόρων Επαρχίας) Κοινοβουλευτική Ομάδα Προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Οι δικηγόροι και δικαστικοί επιμελητές της επαρχίας είναι οι πρώτοι από τους επαγγελματίες του

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑ.ΣΟ.Κ.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσαν σήμερα οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Γκόκας Χρήστος, Δριβελέγκας Ιωάννης, Κασσής Μιχάλης, Κεδίκογλου Συμεών, Κουτσούκος Γιάννης,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ Ι ΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ Ι ΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ 556 3 Ο ΣΥΝΕ ΡΙΟ ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ Ι ΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ Ματούλας Γεώργιος άσκαλος Σ Ευξινούπολης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ. Πρακτική Άσκηση Φοιτητών ΤΕΙ Κρήτης. Οδηγίες προς τους Φοιτητές

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ. Πρακτική Άσκηση Φοιτητών ΤΕΙ Κρήτης. Οδηγίες προς τους Φοιτητές Πρακτική Άσκηση Φοιτητών ΤΕΙ Κρήτης Οδηγίες προς τους Φοιτητές ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Ο θεσμός της Πρακτικής Άσκησης... 3 2. Θεσμικό Πλαίσιο και οι Προϋποθέσεις Ένταξης... 3 3. Επιλογή Φορέα Πρακτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ Καλλιθέα, 03/07/2015 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ Αριθμός απόφασης: 2964 Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176 71

Διαβάστε περισσότερα