ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ 1 Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ 1 Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ"

Transcript

1 ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ 1 Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ Διάχυση Στατιστικής Πληροφόρησης Θέματα διάχυσης στατιστικών στοιχείων Καθυστερήσεις διαπιστώνονται στην παραγωγή στοιχείων των Κοινωνικών Στατιστικών. Τα στοιχεία της Εκπαίδευσης καθυστερούν αρκετά και πρέπει να αναζητηθούν τρόποι ώστε τα στοιχεία να συλλέγονται γρηγορότερα (πιθανόν μέσω κάποιας ηλεκτρονικής εφαρμογής). Προβλήματα υπάρχουν και στην παροχή στοιχείων για θέματα Υγείας. Μεγάλες ελλείψεις παρατηρούνται κυρίως στα οικονομικά στοιχεία, (ενώ υπάρχει χρονική υστέρηση στα μη οικονομικά στοιχεία, στοιχεία εξελθόντων ασθενών). Πιθανόν θα έπρεπε η ΕΛΣΤΑΤ να πρέπει να χρησιμοποιήσει μητρώα ή να βοηθηθεί από άλλους φορείς που συλλέγουν σχετικά στοιχεία, αφού προηγουμένως τα πιστοποιεί. Βελτίωση χρήζει η διάχυση στατιστικών στοιχείων στον τομέα των Εθνικών Λογαριασμών. Οι χρήστες πρέπει να υποβάλλουν αίτηση για να τα λαμβάνουν και προτείνουν την ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ. Επισημάνθηκε η ανάγκη χρήσης νέων τεχνολογιών στη διάχυση της πληροφορίας (XML, SDMX), έτσι ώστε να είναι ευκολότερη η πρόσβαση και η αποστολή στατιστικών στοιχείων προς τους πιο «απαιτητικούς» χρήστες. Συνεργασία με το προσωπικό της ΕΛΣΤΑΤ Υπογραμμίστηκε η καλή συνεργασία με το προσωπικό της ΕΛΣΤΑΤ, το οποίο ανταποκρίνεται επάξια στις ολοένα αυξημένες απαιτήσεις των χρηστών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

2 Κενά στην Στατιστική Πληροφορία Κενά στην διαθεσιμότητα στατιστικών στοιχείων Κοινή παραδοχή εκ μέρους των χρηστών ήταν ότι η εγκυρότητα και η εγκαιρότητα δεν είναι πάντα εφικτό να συνυπάρχουν. Πρέπει να υπάρχει κατανόηση από τους ίδιους και τελικά να διασφαλίζεται η ποιότητα των στοιχείων. Να υπάρξει ευελιξία από την ΕΛΣΤΑΤ στην ικανοποίηση των αναδυόμενων αναγκών των χρηστών σε πολύ συγκεκριμένα και ιδιαίτερα στατιστικά στοιχεία (όπως σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κ.ά.). Πολλοί χρήστες ζήτησαν στοιχεία σε μικρότερη διοικητική διαίρεση. Παρατηρούνται ελλείψεις στις χρονολογικές σειρές των στατιστικών στοιχείων εκπαίδευσης, αλλά και σε κάποιες μεταβλητές οι οποίες είναι απαραίτητες για τους μελετητές και για τη χάραξη πολιτικής από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Υπάρχει έλλειψη σε στοιχεία για γηροκομεία και ιδρύματα φροντίδας ηλικιωμένων, παιδικούς σταθμούς, αλλά και για τα ΑΜΕΑ. Προτείνεται ο ανασχεδιασμός και η διενέργεια σε μόνιμη βάση των ερευνών στον τομέα της φροντίδας. Υπάρχει συγκριτικά μικρότερο εύρος στοιχείων που αφορούν στις επιχειρήσεις από ότι στα νοικοκυριά. Μεγαλύτερο βάρος θα πρέπει να δοθεί στο Μητρώο Επιχειρήσεων, ώστε να εμπλουτισθεί με περισσότερες μεταβλητές. Υπάρχει ανάγκη για συλλογή στοιχείων για τον πλούτο και το κεφάλαιο, ανάλογα με αυτά για την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό που προκύπτουν από την Έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης. Το φύλο θα πρέπει να καταγράφεται σε όλες τις έρευνες. Προς το παρόν μόνο οι έρευνες EU-SILC, LFS, HES, ICT εμπεριέχουν το στοιχεία του φύλου, μεταβλητή που είναι απαραίτητη και κρίσιμη σε μελέτες που αφορούν στις κοινωνικές στατιστικές.

3 Κενά σε Μεθοδολογικά θέματα Η πιστοποίηση των στατιστικών στοιχείων που παρέχουν οι άλλοι φορείς του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος είναι απαραίτητη. Θα πρέπει η ΕΛΣΤΑΤ να προχωρήσει στην εφαρμογή των απαραίτητων μεθόδων και κανόνων πιστοποίησης των στοιχείων τους. Να δημιουργηθεί ένα πλήρες πρόγραμμα συνεργασίας με δευτερογενείς πηγές άντλησης στατιστικών στοιχείων, παράλληλα με την τροφοδότηση στοιχείων από τις διοικητικές πηγές. Διαπιστώνονται κενά στη εκπροσώπηση της ΕΛΣΤΑΤ στις συσκέψεις Διεθνών Οργανισμών (εκτός EUROSTAT) και ειδικότερα του ΟΟΣΑ και των Ηνωμένων Εθνών. Λαμβάνοντας υπόψη την σχέση μεταξύ Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα Σύστημα Λογαριασμών Υγείας, όπως υπάρχει στις περισσότερες πλέον χώρες (βάση δεδομένων οικονομικών στοιχείων για τον ΟΟΣΑ), που θα είναι χρήσιμο και για τη χάραξη πολιτικής στον τομέα της υγείας, αφού θα είναι καταγεγραμμένες όλες οι δαπάνες του δημόσιου και ιδιωτικού φορέα. Διαπιστώνεται υποεκτίμηση της φαρμακευτικής δαπάνης στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν διαβιβαστεί στον ΟΟΣΑ, που αφορούσαν και στο έτος Δεν υπάρχει ολοκληρωμένο μεθοδολογικό σημείωμα για όλες τις έρευνες. Είναι απαραίτητη η ύπαρξη μεταδεδομένων και ερωτηματολογίων στη διαδικτυακή πύλη για κάθε έρευνα που διεξάγεται από την ΕΛΣΤΑΤ, ώστε να μπορεί να ερμηνεύει και να καταλαβαίνει τα αποτελέσματα της εκάστοτε έρευνας. Δεν υπάρχει σύστημα παρακολούθησης για τα κενά των χρονοσειρών και αναπλήρωσης τους, τα οποία είναι σημαντικά για την κατανόηση της τάσης σε διάφορους τομείς της αγοράς. Θα πρέπει οι ταξινομήσεις που χρησιμοποιούνται από την ΕΛΣΤΑΤ να συμβαδίζουν με τα διεθνή πρότυπα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ISCO88 COM, που ήταν περισσότερο εμπειρική και δεν είναι συμβατή με την ISCO. Έντονο ήταν και το ενδιαφέρον των χρηστών για το εάν η

4 νέα Απογραφή θα γίνει σύμφωνα με τη διεθνή ταξινόμηση για τα επαγγέλματα. Η ΕΛΣΤΑΤ θα πρέπει να βοηθήσει και τους υπόλοιπους Παραγωγούς Στατιστικών στοιχείων, ώστε να επιτευχθεί ομοιομορφία μεθοδολογιών και χρήση κοινών ταξινομήσεων και ορισμών στις μεταβλητές, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, ώστε να εξασφαλισθεί η συγκρισιμότητα των στοιχείων. Προτείνεται να στελεχώνονται οι Δ/νσεις της ΕΛΣΤΑΤ με εξειδικευμένο προσωπικό ανά τομέα παραγωγής στατιστικών. Για παράδειγμα, τα στοιχεία της νοσηλευτικής κίνησης και η κωδικογράφηση των ασθενειών θα μπορούσαν να επεξεργάζονται καλύτερα από άτομα με νοσηλευτική εμπειρία.

5 Πρόσβαση στη στατιστική πληροφορία Αξιολόγηση - Πληρότητα της ιστοσελίδας της ΕΛΣΤΑΤ Είναι απαραίτητη η ύπαρξη μεταδεδομένων και ερωτηματολογίων στη διαδικτυακή πύλη για κάθε έρευνα που διεξάγεται από την ΕΛΣΤΑΤ, ώστε ο χρήστης να μην χρειάζεται πολλές φορές να επικοινωνήσει τηλεφωνικά για να βρει την πληροφορία που τον ενδιαφέρει. Σε περίπτωση που τα στοιχεία δεν συλλέγονται από την ΕΛΣΤΑΤ, να υπάρχει πληροφόρηση των χρηστών μέσω της διαδικτυακής της πύλης, σχετικά με τις άλλες πηγές στατιστικής πληροφόρησης στη Χώρα. Θα ήταν χρήσιμο να υπάρχει αναρτημένος ο ετήσιος προγραμματισμός των ερευνών που διενεργούνται από την ΕΛΣΤΑΤ, καθώς και το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι αντίστοιχες έρευνες. Στο ημερολόγιο ανακοινώσεων εκτός των ερευνών για τις οποίες υπάρχει προγραμματισμένη ημερομηνία των αποτελεσμάτων με Δελτίο Τύπου, θα πρέπει να προβλεφθεί και η ανάρτηση των αποτελεσμάτων των ερευνών για τις οποίες δεν προβλέπεται η δημοσίευση των αποτελεσμάτων Θα πρέπει να εμπλουτιστεί η διαδικτυακή πύλη/βάση δεδομένων με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ ώστε να μην υποχρεώνεται ο χρήστης να κάνει αίτηση. Η ΕΛΣΤΑΤ διαθέτει πλήθος στοιχείων, η παρουσίαση των οποίων δεν χρειάζεται να γίνεται μόνο μέσω στατικών πινάκων, αλλά και με τη χρήση εικόνων, γραφημάτων και ψηφιοποιημένων χαρτών (χωρικοποίηση των δεδομένων). Να επανεξεταστεί η λειτουργικότητα της ιστοσελίδας για να προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία και φιλικότητα για τον χρήστη των στατιστικών στοιχείων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η διαδικτυακή πύλη της ΕΛΣΤΑΤ πρέπει να προσφέρει στο χρήστη τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης στις βάσεις των δεδομένων, με περισσότερα και αναλυτικότερα στοιχεία. Με τον τρόπο αυτό οι χρήστες θα μπορούν να επιλέγουν περισσότερες μεταβλητές και

6 επομένως θα μειωθεί ο χρόνος ικανοποίησης σχετικού τους αιτήματος μέσω της αποστολής του από τη διαδικτυακή πύλη ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο αρμόδιο Τμήμα Παροχής Στατιστικής Πληροφόρησης. Για την κάλυψη των αναγκών του «απαιτητικού χρήστη», θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα μέσω της διαδικτυακής πύλης να μπορεί να διαχειριστεί όλες τις μεταβλητές της έρευνας, αφού προηγουμένως έχουν ληφθεί, βέβαια, όλες οι απαραίτητες ενέργειες (πρόγραμμα T- ARGUS) για την διασφάλιση θεμάτων εμπιστευτικότητας. Κόστος πρόσβασης στη στατιστική πληροφορία Να αναθεωρηθεί το κόστος των στοιχείων, που πολλές φορές είναι αποτρεπτικό, όσον αφορά στη χορήγηση πρωτογενούς υλικού ερευνών σε χρήστες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, σύμφωνα με τα πρότυπα και τις προδιαγραφές της EUROSTAT.

7 Μελλοντικά βήματα στη συνεργασία με την ΕΛΣΤΑΤ Επαφή με τους Χρήστες των στατιστικών στοιχείων Είναι πολύ σημαντικό να γίνονται ημερίδες χρηστών, σε τακτά χρονικά διαστήματα, για να δίνεται η ευκαιρία στους χρήστες των στατιστικών στοιχείων να εκφράζουν τις απόψεις τους σχετικά με τον επίσημο φορέα Στατιστικής Πληροφόρησης στη Χώρα, αλλά και για να ενημερώνονται για τις νέες εξελίξεις στους διάφορους τομείς ερευνών. Να γίνονται πιο εντατικές έρευνες ικανοποίησης χρηστών, μέσω ερωτηματολογίου στη διαδικτυακή πύλη της ΕΛΣΤΑΤ τα αποτελέσματα των οποίων θα χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και για μεγαλύτερη κάλυψη των αναγκών των χρηστών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Να υπάρχει ενημέρωση των φοιτητών και σπουδαστών, που αποτελούν τους ερευνητές του αύριο, σχετικά με την ΕΛΣΤΑΤ και το πλήθος των στοιχείων που διαθέτει, έτσι ώστε να βοηθηθούν περισσότερο στην εκπόνηση των ερευνών και των εργασιών τους. Προτείνεται η δημιουργία κοινών Ομάδων Εργασίας Χρηστών ΕΛΣΤΑΤ. Πολλοί χρήστες προσφέρθηκαν να βοηθήσουν στο σχεδιασμό νέων ερευνών για να μπορέσει η Χώρα να ανταποκριθεί σε αιτήματα Διεθνών Οργανισμών που δεν μπορούν να καλυφθούν με τα διαθέσιμα σήμερα στατιστικά στοιχεία. Να υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στην ΕΛΣΤΑΤ και τους χρήστες στον σχεδιασμό των ερωτηματολογίων, ώστε να εμπλουτίζεται το ερωτηματολόγιο κάθε φορά σύμφωνα με τις αναδυόμενες ανάγκες των χρηστών.

Ελληνική Στατιστική Αρχή 3ο Συνέδριο Χρηστών. Πειραιάς 18.12.2012

Ελληνική Στατιστική Αρχή 3ο Συνέδριο Χρηστών. Πειραιάς 18.12.2012 Ελληνική Στατιστική Αρχή 3ο Συνέδριο Χρηστών Πειραιάς 18.12.2012 Στατιστικές Χρήσης Χρόνου Έλλειψη σχετικών στατιστικών Διενέργεια Έρευνας Χρήσης Χρόνου, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις της ΕΛΣΤΑΤ στο πλαίσιο ικανοποίησης αιτημάτων χρηστών που διατυπώθηκαν στο 1ο, 2ο και 3ο Συνέδρ. δριο Χρηστών. Πειραιάς

Δράσεις της ΕΛΣΤΑΤ στο πλαίσιο ικανοποίησης αιτημάτων χρηστών που διατυπώθηκαν στο 1ο, 2ο και 3ο Συνέδρ. δριο Χρηστών. Πειραιάς Δράσεις της ΕΛΣΤΑΤ στο πλαίσιο ικανοποίησης αιτημάτων χρηστών που διατυπώθηκαν στο 1ο, 2ο και 3ο Συνέδρ δριο Χρηστών Πειραιάς 20.12.2013 1 Στατιστικές Χρήσης Χρόνου Έλλειψη σχετικών στατιστικών Έρευνα

Διαβάστε περισσότερα

Ακριβή Νικολακοπούλου Προϊσταμένη Δ/νσης Στατιστικής Πληροφόρησης & Εκδόσεων 1/47 1/48 1/43

Ακριβή Νικολακοπούλου Προϊσταμένη Δ/νσης Στατιστικής Πληροφόρησης & Εκδόσεων 1/47 1/48 1/43 Ακριβή Νικολακοπούλου Προϊσταμένη Δ/νσης Στατιστικής Πληροφόρησης & Εκδόσεων 1/47 1/48 1/43 Εισαγωγή Αποστολή της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής είναι η διασφάλιση και η διαρκής βελτίωση της ποιότητας των

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Στατιστική Αρχή 2ο Συνέδριο Χρηστών. Πειραιάς

Ελληνική Στατιστική Αρχή 2ο Συνέδριο Χρηστών. Πειραιάς Ελληνική Στατιστική Αρχή 2ο Συνέδριο Χρηστών Πειραιάς 29.12.2011 Περιεχόμενα Ι. Κάλυψη κενών και βελτίωση ποιότητας της Στατιστικής Πληροφορίας - Παραγωγή νέων στατιστικών ΙΙ. Διάχυση Στατιστικής Πληροφόρησης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΡΗΣΤΩΝ 2017

ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΡΗΣΤΩΝ 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΡΗΣΤΩΝ 2017 ΠΕΙΡΑΙΑΣ, 2018 Εισαγωγή Αποστολή της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) είναι η ανάπτυξη, παραγωγή και διάχυση επίσημων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. Πότα Τζώρτζη Αν. Προϊσταμένη Δ/νσης Στατιστικής Πληροφόρησης & Εκδόσεων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. Πότα Τζώρτζη Αν. Προϊσταμένη Δ/νσης Στατιστικής Πληροφόρησης & Εκδόσεων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πότα Τζώρτζη Αν. Προϊσταμένη Δ/νσης Στατιστικής Πληροφόρησης & Εκδόσεων Εισαγωγή Αποστολή της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής είναι η διασφάλιση και η διαρκής βελτίωση της ποιότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΛΣΤΑΤ ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΡΗΣΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΛΣΤΑΤ ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΡΗΣΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΛΣΤΑΤ ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΡΗΣΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2014 ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2015 Εισαγωγή Αποστολή της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής είναι η διασφάλιση και η διαρκής βελτίωση

Διαβάστε περισσότερα

Ονοµασία: ΕΡΕΥΝΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ, ΕΤΟΥΣ 2004

Ονοµασία: ΕΡΕΥΝΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ, ΕΤΟΥΣ 2004 Χώρα: Ελλάδα EuroSDMX δοµή µεταδεδοµένων (ESMS) Ονοµασία: ΕΡΕΥΝΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ, ΕΤΟΥΣ 2004 ΕΛΣΤΑΤ µεταδεδοµένα Περιεχόµενα 1. Επικοινωνία 2. Ενηµέρωση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΣΤΑΤ Πολιτική Ποιότητας

ΕΛΣΤΑΤ Πολιτική Ποιότητας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΛΣΤΑΤ Πολιτική Ποιότητας ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΙΟΥΝΙΟΣ 2013 1. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ Αποστολή της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) είναι η διασφάλιση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 2021 ΚΑΙ ΜΕΤΑ

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 2021 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 2021 ΚΑΙ ΜΕΤΑ Πειραιάς, 5 Δεκεμβρίου 2018 Οι απογραφές πληθυσμού-κατοικιών είναι η βασική πηγή πληροφοριών για τον αριθμό και τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού μιας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. Ακριβή Νικολακοπούλου Προϊσταμένη Δ/νσης Στατιστικής Πληροφόρησης & Εκδόσεων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. Ακριβή Νικολακοπούλου Προϊσταμένη Δ/νσης Στατιστικής Πληροφόρησης & Εκδόσεων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Ακριβή Νικολακοπούλου Προϊσταμένη Δ/νσης Στατιστικής Πληροφόρησης & Εκδόσεων Εισαγωγή Αποστολή της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής είναι η διασφάλιση και η διαρκής βελτίωση της ποιότητας

Διαβάστε περισσότερα

Στο Συνέδριο μετείχαν 35 εκπρόσωποι φορέων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, όπως επίσης, εκπαιδευτικών και ερευνητικών ιδρυμάτων.

Στο Συνέδριο μετείχαν 35 εκπρόσωποι φορέων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, όπως επίσης, εκπαιδευτικών και ερευνητικών ιδρυμάτων. Πρακτικά του 2 ου Συνεδρίου Χρηστών Την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011, η Ελληνική Στατιστική Αρχή πραγματοποίησε, στις εγκαταστάσεις της στον Πειραιά, το 2 ο Ετήσιο Συνέδριο Χρηστών, σύμφωνα με το Ετήσιο Στατιστικό

Διαβάστε περισσότερα

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ημερήσιας διάταξης του Συνεδρίου έγιναν οι ακόλουθες τέσσερις (4) παρουσιάσεις:

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ημερήσιας διάταξης του Συνεδρίου έγιναν οι ακόλουθες τέσσερις (4) παρουσιάσεις: Πρακτικά του 9 ου Συνεδρίου Χρηστών Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018, η Ελληνική Στατιστική Αρχή πραγματοποίησε στις εγκαταστάσεις της στον Πειραιά, το 9ο Ετήσιο Συνέδριο Χρηστών, σύμφωνα με το Ετήσιο Στατιστικό

Διαβάστε περισσότερα

ΓεΝιΚεσ απογραφεσ ΚΤιριΩΝ Και ΠΛΗΘΥσΜΟΥ ΚαΤΟιΚιΩΝ 2011

ΓεΝιΚεσ απογραφεσ ΚΤιριΩΝ Και ΠΛΗΘΥσΜΟΥ ΚαΤΟιΚιΩΝ 2011 ΙΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤ ΓεΝιΚεσ απογραφεσ ΚΤιριΩΝ Και ΠΛΗΘΥσΜΟΥ ΚαΤΟιΚιΩΝ 2011 Πειραιασ 2011 EΛΛΗΝιΚΗ στατιστικη αρχη ΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ 2011 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΣΤΑΤ Πολιτική Αναθεωρήσεων

ΕΛΣΤΑΤ Πολιτική Αναθεωρήσεων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΛΣΤΑΤ Πολιτική Αναθεωρήσεων ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) υιοθετεί την παρούσα πολιτική αναθεωρήσεων η οποία καθορίζει τυποποιημένους

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Στατιστικών Υποχρεώσεων των φορέων του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος (ΕΛΣΣ)

Κανονισμός Στατιστικών Υποχρεώσεων των φορέων του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος (ΕΛΣΣ) ΙΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤ ΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ EΛΛHNIKH ΔHMOKPATIA EΛΛΗΝΙΚΗ ΣTATIΣTIKH ΑΡΧΗ Κανονισμός Στατιστικών Υποχρεώσεων των φορέων του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος (ΕΛΣΣ) ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2011 Κανονισμός Στατιστικών

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα Γ. Ερευνητικές Μέθοδοι και Τεχνικές Συλλογής και Παραγωγής Δεδομένων

Ενότητα Γ. Ερευνητικές Μέθοδοι και Τεχνικές Συλλογής και Παραγωγής Δεδομένων Ενότητα Γ. Ερευνητικές Μέθοδοι και Τεχνικές Συλλογής και Παραγωγής Δεδομένων Υποενότητα Γ.α Ερωτηματολόγιο (είδη, σχεδιασμός). Ανάλυση και καλές πρακτικές Κώστας Ρόντος Σκοπός Σκοποί της υποενότητας αυτής

Διαβάστε περισσότερα

Γυναίκες και Υγεία. Πίνακας 1: Προσδόκιμο ζωής ανά φύλο κατά τη στιγμή της γέννησης για τα έτη

Γυναίκες και Υγεία. Πίνακας 1: Προσδόκιμο ζωής ανά φύλο κατά τη στιγμή της γέννησης για τα έτη Απρίλιος 2017 8 Ενημερωτικό Σημείωμα ο Γυναίκες και Υγεία Το 8ο ενημερωτικό σημείωμα του Παρατηρητηρίου της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ι.Φ.) εντάσσεται στο θεματικό πεδίο Γυναίκες και

Διαβάστε περισσότερα

Ονοµασία: ΕΡΕΥΝΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ, ΕΤΟΥΣ 2010

Ονοµασία: ΕΡΕΥΝΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ, ΕΤΟΥΣ 2010 Χώρα: Ελλάδα EuroSDMX δοµή µεταδεδοµένων (ESMS) Ονοµασία: ΕΡΕΥΝΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ, ΕΤΟΥΣ 2010 ΕΛΣΤΑΤ µεταδεδοµένα Περιεχόµενα 1. Επικοινωνία 2. Ενηµέρωση

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Διασφάλισης Ποιότητας Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος

Πολιτική Διασφάλισης Ποιότητας Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος Πολιτική Διασφάλισης Ποιότητας Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος Σκοπός: Ο σκοπός της πολιτικής ποιότητας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος είναι η συνεχής και συστηματική διασφάλιση, βελτίωση και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 23.5.2017 C(2017) 3397 final ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 23.5.2017 για την εφαρμογή του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 763/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσίες καταγραφής και οργάνωσης της ερευνητικής δραστηριότητας Έκδοση δεικτών ΕΤΑΚ

Υπηρεσίες καταγραφής και οργάνωσης της ερευνητικής δραστηριότητας Έκδοση δεικτών ΕΤΑΚ ΕΠΣΕΤ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΟ ΑΠΌ ΧΡΗΣΤΕΣ Υπηρεσίες καταγραφής και οργάνωσης της ερευνητικής δραστηριότητας Έκδοση δεικτών ΕΤΑΚ Δρ Νένα Μάλλιου, 31.03.2015 Η Πράξη Εθνικό Πληροφοριακό

Διαβάστε περισσότερα

Μεταδεδομένα Μετανάστευσης και Ερωτηματολόγιο Ποιότητας

Μεταδεδομένα Μετανάστευσης και Ερωτηματολόγιο Ποιότητας Μεταδεδομένα Μετανάστευσης και Ερωτηματολόγιο Ποιότητας Αυτό το ερωτηματολόγιο παράγεται για να διασφαλιστεί η εναρμόνιση με τις απαιτήσεις του Άρθρου 3 του Κανονισμού 862/2007 περί κοινοτικών στατιστικών

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική αναθεωρήσεων σε μεθοδολογίες των παραγόμενων στατιστικών ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2018

Πολιτική αναθεωρήσεων σε μεθοδολογίες των παραγόμενων στατιστικών ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2018 Πολιτική αναθεωρήσεων σε μεθοδολογίες των παραγόμενων στατιστικών ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2018 Τμήμα Επιθεώρησης Ενέργειας Ν.Ε. Σειρά ΙΙΙ Έκδοση Αρ. 1 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Γενικά, ως αναθεώρηση ορίζεται η οποιαδήποτε μεταβολή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) /... της Επιτροπής

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) /... της Επιτροπής ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 23.5.2017 C(2017) 3397 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) /... της Επιτροπής για την εφαρμογή του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 763/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Ενιαία Μορφή Δομής Μεταδεδομένων (SIMS v2.0) (Απευθυνόμενη σε χρήστες)

Ενιαία Μορφή Δομής Μεταδεδομένων (SIMS v2.0) (Απευθυνόμενη σε χρήστες) Ενιαία Μορφή Δομής Μεταδεδομένων (SIMS v2.0) (Απευθυνόμενη σε χρήστες) Χώρα: Ελλάδα Ονομασία: Έρευνα Ποιοτικών Χαρακτηριστικών Ημεδαπών Τουριστών έτους 2016 ΕΛΣΤΑΤ μεταδεδομένα Περιεχόμενα 1. Επικοινωνία

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσιάση σύνθεσης Μη-χρηματο οικονομικών Λογαριασμών Γενικής Κυβερνησης

Παρουσιάση σύνθεσης Μη-χρηματο οικονομικών Λογαριασμών Γενικής Κυβερνησης Παρουσιάση σύνθεσης Μη-χρηματο οικονομικών Λογαριασμών Γενικής Κυβερνησης Κων/νος Χρύσης, PhD Τμήμα Λογαριασμών Γενικης Κυβέρνησης Διεύθυνση Εθνικών Λογαριασμών ΕΛΣΤΑΤ 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ (ΕΛΣΤΑΤ)

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 1.1.2 Εγχειρίδιο Διαδικασιών Αξιολόγησης ΜΟΔΙΠ ΕΚΠΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 1: Οργάνωση του Συστήματος Αξιολόγησης της ΜΟΔΙΠ ΥΠΟΕΡΓΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ονομασία: Περιφερειακοί Λογαριασμοί Γεωργίας

Ονομασία: Περιφερειακοί Λογαριασμοί Γεωργίας Euro-SDMX δομή μεταδεδομένων (ESMS) Χώρα: Ελλάδα Ονομασία: Περιφερειακοί Λογαριασμοί Γεωργίας ΕΛΣΤΑΤ μεταδεδομένα Περιεχόμενα 1. Επικοινωνία 2. Ενημέρωση μεταδεδομένων 3. Στατιστική παρουσίαση 4. Μονάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ. Εισαγωγή ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΛΛΑ Α. 2. ιεύθυνση Συντονισµού

ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ. Εισαγωγή ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΛΛΑ Α. 2. ιεύθυνση Συντονισµού ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Εισαγωγή ΧΩΡΑ ΕΛΛΑ Α ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΑΕ Γεν. /νση Υποστήριξης Υπηρεσία Στατιστικής ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ 1. Υπηρεσία

Διαβάστε περισσότερα

Α Ν Α Φ Ο ΡΑ Σ Τ Ο Ε Ρ Γ Ο Τ Η Σ Ε Λ Σ ΤΑΤ

Α Ν Α Φ Ο ΡΑ Σ Τ Ο Ε Ρ Γ Ο Τ Η Σ Ε Λ Σ ΤΑΤ ΙΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤ Α Ν Α Φ Ο ΡΑ Σ Τ Ο Ε Ρ Γ Ο Τ Η Σ Ε Λ Σ ΤΑΤ Α Υ Γ Ο Υ Σ Τ Ο Σ 2 0 1 0 Α Υ Γ Ο Υ Σ Τ Ο Σ 2 0 1 1 Πειραιασ 2011 EΛΛΗΝιΚΗ στατιστικη αρχη ΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Αναφορά στο Εργο της Ελληνικής Στατιστικής

Διαβάστε περισσότερα

Euro-SDMX δομή μεταδεδομένων (ESMS) Ονομασία: ΕΡΕΥΝΑ ΔΙΑΠΡΑΧΘΕΝΤΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ

Euro-SDMX δομή μεταδεδομένων (ESMS) Ονομασία: ΕΡΕΥΝΑ ΔΙΑΠΡΑΧΘΕΝΤΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ Χώρα: Ελλάδα Euro-SDMX δομή μεταδεδομένων (ESMS) Ονομασία: ΕΡΕΥΝΑ ΔΙΑΠΡΑΧΘΕΝΤΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΕΛΣΤΑΤ μεταδεδομένα Περιεχόμενα 1. Επικοινωνία 2. Ενημέρωση μεταδεδομένων 3. Στατιστική παρουσίαση 4. Μονάδα μέτρησης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΕΤΗΣΙΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2019

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΕΤΗΣΙΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2019 ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΕΤΗΣΙΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2019 ΑΘΗΝΑ 2018 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η στατιστική πληροφόρηση με αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία και δείκτες αποτελεί κρίσιμο συστατικό των πολιτικών για την έρευνα,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Σύστημα Λογαριασμών Υγείας (ΣΛΥ) έτους 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Σύστημα Λογαριασμών Υγείας (ΣΛΥ) έτους 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πειραιάς, 29 Μαρτίου 219 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σύστημα Λογαριασμών Υγείας (ΣΛΥ) έτους 217 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) δημοσιεύει στατιστικά στοιχεία του έτους

Διαβάστε περισσότερα

Νέες Καινοτόμες Δράσεις της

Νέες Καινοτόμες Δράσεις της Νέες Καινοτόμες Δράσεις της Μονάδας Ολικής Ποιότητας Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (Μ.Ο.Π.Α.Β) Γιώργος Ζάχος, Βασίλης Πολυχρονόπουλος 1 1 Διεύθυνση Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Πανεπιστημιούπολη Κτίριο Κεντρικής Βιβλιοθήκης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ) ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ) ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015/2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 13 Αυγούστου 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ) ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015/2016 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή

Διαβάστε περισσότερα

Διασύνδεση των Πληροφοριακών Συστημάτων Διασφάλισης Ποιότητας των ΜΟΔΙΠ και της ΑΔΙΠ

Διασύνδεση των Πληροφοριακών Συστημάτων Διασφάλισης Ποιότητας των ΜΟΔΙΠ και της ΑΔΙΠ Διασύνδεση των Πληροφοριακών Συστημάτων Διασφάλισης Ποιότητας των ΜΟΔΙΠ και της ΑΔΙΠ Ενημερωτική Ημερίδα «Πληροφοριακά Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας: Εργαλεία Ενίσχυσης της Ποιότητας» ΜΟΔΙΠ Διεθνούς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ: Μάρτιος 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. Πειραιάς, 5 Ιουνίου 2014

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ: Μάρτιος 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. Πειραιάς, 5 Ιουνίου 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πειραιάς, 5 Ιουνίου 20 ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ: Μάρτιος 20 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τον εποχικά προσαρµοσµένο δείκτη ανεργίας για τον Μάρτιο

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΙΩΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΛΣΤΑΤ

ΙΔΙΩΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΛΣΤΑΤ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 9 Σεπτεμβρίου 2011 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΛΣΤΑΤ Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ)

Διαβάστε περισσότερα

Η ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Η ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Ελληνικό Στατιστικό Ινστιτούτο Πρακτικά 20 ου Πανελληνίου Συνεδρίου Στατιστικής (2007), σελ 535-539 Η ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΕΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ) ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΕΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ) ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015/2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 13 Αυγούστου 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΕΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ) ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015/2016 Η Ελληνική Στατιστική

Διαβάστε περισσότερα

Kορίτσια - Εκπαίδευση

Kορίτσια - Εκπαίδευση Ιούλιος 2017 9 Ενημερωτικό Σημείωμα ο Kορίτσια - Εκπαίδευση To 9o ενημερωτικό σημείωμα του Παρατηρητηρίου της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ι.Φ.) εντάσσεται στο θεματικό πεδίο Kορίτσια -

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 11 Οκτωβρίου 2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 11 Οκτωβρίου 2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, Οκτωβρίου 20 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ: 20 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τον εποχικά προσαρμοσμένο δείκτη ανεργίας για τον Ιούλιο 20.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Τροποποίηση Κανονισμού Στατιστικών Υποχρεώσεων των φορέων του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος ΑΠΟΦΑΣΗ

ΘΕΜΑ: Τροποποίηση Κανονισμού Στατιστικών Υποχρεώσεων των φορέων του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση για την αποτίμηση του φόρτου απόκρισης για τη συμπλήρωση ερωτηματολογίων στατιστικών ερευνών της ΕΛΣΤΑT έτους 2017

Έκθεση για την αποτίμηση του φόρτου απόκρισης για τη συμπλήρωση ερωτηματολογίων στατιστικών ερευνών της ΕΛΣΤΑT έτους 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Έκθεση για την αποτίμηση του φόρτου απόκρισης για τη συμπλήρωση στατιστικών ερευνών της ΕΛΣΤΑT έτους 2017 Πειραιάς, Μάρτιος 2019 1 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή...

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Παραδοτέο 1.2.1 Αναφορά Έκθεση διαδικασίας επιλογής προσωπικού ΠΑΚΕΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2: Πλαισίωση ΜΟΔΙΠ ΕΚΠΑ με εξειδικευμένο Δυναμικό

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφική Στατιστική. Ακαδ. Έτος 2012-2013 1 ο εξάμηνο. Κ. Πολίτης

Περιγραφική Στατιστική. Ακαδ. Έτος 2012-2013 1 ο εξάμηνο. Κ. Πολίτης Περιγραφική Στατιστική Ακαδ. Έτος 2012-2013 1 ο εξάμηνο Κ. Πολίτης 1 2 Η στατιστική ασχολείται με τη συλλογή, οργάνωση, παρουσίαση και ανάλυση πληροφοριών. Οι πληροφορίες αυτές, πολύ συχνά αριθμητικές,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, Σεπτεμβρίου 20 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ: 20 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τον εποχικά προσαρμοσμένο δείκτη ανεργίας για τον Ιούνιο 20.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 11 Ιουλίου 20 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ: 20 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τον εποχικά προσαρμοσμένο δείκτη ανεργίας για τον Απρίλιο 20.

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔOΣ Πειραιάς 8.11.2006 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΕΡΕΥΝΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ, ΕΤΟΥΣ 2006 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Στατιστική Αρχή ΕΛΣΤΑΤ. Υλοποιηθείσες και προγραμματιζόμενες δράσεις

Ελληνική Στατιστική Αρχή ΕΛΣΤΑΤ. Υλοποιηθείσες και προγραμματιζόμενες δράσεις Ελληνική Στατιστική Αρχή ΕΛΣΤΑΤ Υλοποιηθείσες και προγραμματιζόμενες δράσεις Πειραιάς 21.12.2015 Πρωταρχικός Στόχος Αποτελέσματα 5ετίας Εδραίωση της εμπιστοσύνης των χρηστών, σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΡΕΥΝΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ, 2011:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΡΕΥΝΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ, 2011: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 10 / 9 / 2014 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΕΡΕΥΝΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ: 2011 Από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνονται

Διαβάστε περισσότερα

Συλλογή & επεξεργασία στατιστικών στοιχείων για την Έρευνα και Τεχνολογική Ανάπτυξη από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης

Συλλογή & επεξεργασία στατιστικών στοιχείων για την Έρευνα και Τεχνολογική Ανάπτυξη από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης Συλλογή & επεξεργασία στατιστικών στοιχείων για την Έρευνα και Τεχνολογική Ανάπτυξη από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης Έρευνα για τις δαπάνες και το προσωπικό σε ΕΤΑ Αθήνα, 22.07.2013 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση για την αποτίμηση του φόρτου απόκρισης για τη συμπλήρωση ερωτηματολογίων στατιστικών ερευνών της ΕΛΣΤΑT

Έκθεση για την αποτίμηση του φόρτου απόκρισης για τη συμπλήρωση ερωτηματολογίων στατιστικών ερευνών της ΕΛΣΤΑT ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Έκθεση για την αποτίμηση του φόρτου απόκρισης για τη συμπλήρωση ερωτηματολογίων στατιστικών ερευνών της ΕΛΣΤΑT Πειραιάς, Δεκέμβριος 2017 1 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή...

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ Επιβάτες (χιλιάδες) Τόννοι (χιλιάδες) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 16 Σεπτεμβρίου 219 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΒΑΤΩΝ, ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσίες έκδοσης δεικτών ΕΤΑΚ και καταγραφής και οργάνωσης της ερευνητικής δραστηριότητας

Υπηρεσίες έκδοσης δεικτών ΕΤΑΚ και καταγραφής και οργάνωσης της ερευνητικής δραστηριότητας ΕΠΣΕΤ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΚΤΥΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΟ ΑΠΌ ΧΡΗΣΤΕΣ Υπηρεσίες έκδοσης δεικτών ΕΤΑΚ και καταγραφής και οργάνωσης της ερευνητικής δραστηριότητας Δρ Νένα Μάλλιου, 31.12.2012 Η Πράξη Εθνικό Πληροφοριακό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, Ιουλίου 20 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ: 20 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τον εποχικά προσαρμοσμένο δείκτη ανεργίας για τον Απρίλιο 20. Στο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΡΙΣΜΑΤΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ Ε.Λ.Κ.Ε

ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΡΙΣΜΑΤΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ Ε.Λ.Κ.Ε ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΡΙΣΜΑΤΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ Ε.Λ.Κ.Ε 2016 Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας Τμήμα Ποιότητας Υπηρεσιών και Προβολής Περιεχόμενα ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ... ERROR! BOOKMARK NOT DEFINED.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΕΤΗΣΙΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2018

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΕΤΗΣΙΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2018 ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΕΤΗΣΙΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2018 ΑΘΗΝΑ 2017 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η στατιστική πληροφόρηση με αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία και δείκτες αποτελεί κρίσιμο συστατικό των πολιτικών για την έρευνα,

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτηματολόγιο αξιολόγησης θεωρητικού μαθήματος από τους Φοιτητές

Ερωτηματολόγιο αξιολόγησης θεωρητικού μαθήματος από τους Φοιτητές Βοήθεια Σύνδεση Εγγραφή Μoνάδα Διασφάλισης Ποιότητας Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Αρχική Σελίδα Έργο ΜΟ.ΔΙ.Π. (ΟΔ0) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ερωτηματολόγιο αξιολόγησης θεωρητικού μαθήματος από τους Φοιτητές Το παρόν απογραφικό

Διαβάστε περισσότερα

Αικατερίνη Μουταφίδου. Προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικής Διοίκησης ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Αικατερίνη Μουταφίδου. Προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικής Διοίκησης ΕΛ.ΣΤΑΤ. Αικατερίνη Μουταφίδου Προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικής Διοίκησης ΕΛ.ΣΤΑΤ. Σύντομη ανασκόπηση του τρόπου διενέργειας της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών 2011 Σκοπός Νομικό Πλαίσιο Προϋπολογισμός Μεθοδολογία-Χρόνος

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 21 Δεκεμβρίου 2015 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΕΡΕΥΝΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ : 2015 Στο

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτηματολόγιο αξιολόγησης θεωρητικού μαθήματος από τους Φοιτητές

Ερωτηματολόγιο αξιολόγησης θεωρητικού μαθήματος από τους Φοιτητές Βοήθεια Σύνδεση Εγγραφή Μoνάδα Διασφάλισης Ποιότητας Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Αρχική Σελίδα Έργο ΜΟ.ΔΙ.Π. (ΟΔ0) ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ Ερωτηματολόγιο αξιολόγησης θεωρητικού μαθήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Πειραιάς, 11 03 2014. ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ: 4 o Τρίμηνο 2013 (Προσωρινά στοιχεία)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Πειραιάς, 11 03 2014. ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ: 4 o Τρίμηνο 2013 (Προσωρινά στοιχεία) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 11 03 2014 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ: 4 o Τρίμηνο 2013 (Προσωρινά στοιχεία) Από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνεται

Διαβάστε περισσότερα

1. Επικοινωνία Περιεχόμενα. 2. Ενημέρωση μεταδεδομένων Περιεχόμενα. Euro-SDMX δομή μεταδεδομένων (ESMS) Χώρα: Ελλάδα

1. Επικοινωνία Περιεχόμενα. 2. Ενημέρωση μεταδεδομένων Περιεχόμενα. Euro-SDMX δομή μεταδεδομένων (ESMS) Χώρα: Ελλάδα Euro-SDMX δομή μεταδεδομένων (ESMS) Χώρα: Ελλάδα Ονομασία: Ειδική έρευνα για τη δια Βίου Εκπαίδευση (Ad hoc 2003) ΕΛΣΤΑΤ μεταδεδομένα Περιεχόμενα 1. Επικοινωνία 2. Ενημέρωση μεταδεδομένων 3. Στατιστική

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 5 Ιανουαρίου 217 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΣ: B ΤΡΙΜΗΝΟ 216 (Προσωρινά στοιχεία)

Διαβάστε περισσότερα

Αύγουστος 2010 Αύγουστος Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ)

Αύγουστος 2010 Αύγουστος Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) Το έργο της ΕΛΣΤΑΤ Αύγουστος 2010 Αύγουστος 2013 Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) Πρωταρχικός στόχος Ενδυνάμωση της αξιοπιστίας των επίσημων στατιστικών της Ελλάδος Επανάκτηση της εμπιστοσύνης των χρηστών,

Διαβάστε περισσότερα

14164/16 ΜΑΠ/γπ 1 DGG 1A

14164/16 ΜΑΠ/γπ 1 DGG 1A Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 8 Νοεμβρίου 2016 (OR. en) 14164/16 ECOFIN 1013 STATIS 91 UEM 358 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Αποδέκτης: Αντιπροσωπίες

Διαβάστε περισσότερα

Euro-SDMX δομή μεταδεδομένων (ESMS) Ονομασία: ΕΡΕΥΝΑ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Euro-SDMX δομή μεταδεδομένων (ESMS) Ονομασία: ΕΡΕΥΝΑ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Χώρα: Ελλάδα Euro-SDMX δομή μεταδεδομένων (ESMS) Ονομασία: ΕΡΕΥΝΑ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΛΣΤΑΤ μεταδεδομένα Περιεχόμενα 1. Επικοινωνία 2. Ενημέρωση μεταδεδομένων 3. Στατιστική παρουσίαση 4. Μονάδα

Διαβάστε περισσότερα

13865/18 ΘΚ/μκρ 1 ECOMP 1A

13865/18 ΘΚ/μκρ 1 ECOMP 1A Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 6 Νοεμβρίου 2018 (OR. en) 13865/18 ECOFIN 1012 STATIS 71 UEM 345 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Με ημερομηνία: 6 Νοεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Προτάσεις ομογενοποιημένων εντύπων αξιολόγησης

Προτάσεις ομογενοποιημένων εντύπων αξιολόγησης Προτάσεις ομογενοποιημένων εντύπων αξιολόγησης Ε. Παπαγεωργίου Επ. Καθηγήτρια, Στέλεχος έργου ΜΟΔΙΠ ΤΕΙ Αθήνας Εισαγωγή Τα αποτελέσματα των διαδικασιών διασφάλισης ποιότητας αποτιμώνται αναφορικά με τέσσερις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΚ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΑΘΗΝΑ 2019 Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, ως φορέας και εθνική αρχή του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος (ΦΕΚ Β 3482/2017, Αριθμ.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΩΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, ΣΤΙΣ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΡΕΥΝΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ) ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ) ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016/2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 24 Οκτωβρίου 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ) ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016/2017 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ του ΠΕΔΥ: Έτος 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ του ΠΕΔΥ: Έτος 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 28 Ιουνίου 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ του ΠΕΔΥ: Έτος 2016 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει στοιχεία αναφορικά με τα

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Σημείωμα

Ενημερωτικό Σημείωμα Ενημερωτικό Σημείωμα Το http://paratiritirio.isotita.gr είναι ένας διαδικτυακός κόμβος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ι.Φ.). Πρόκειται για ένα εύχρηστο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα,

Διαβάστε περισσότερα

Euro-SDMX Δομή Μεταδεδομένων (ESMS)

Euro-SDMX Δομή Μεταδεδομένων (ESMS) Eur-SDMX Δομή Μεταδεδομένων (ESMS) Χώρα: Ελλάδα Ονομασία: ΕΡΕΥΝΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ 2015 1. Επικοινωνία ΕΛΣΤΑΤ μεταδεδομένα Περιεχόμενα 2. Ενημέρωση μεταδεδομένων 3. Στατιστική παρουσίαση 4.

Διαβάστε περισσότερα

***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2017/0134(COD)

***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2017/0134(COD) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής 2017/0134(COD) 25.10.2017 ***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ

ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ Χώρα: Ελλάδα Ενιαία Μορφή Δομής Μεταδεδομένων (SIMS) Ονομασία: ΕΡΕΥΝΑ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ 1. Επικοινωνία 2. Εισαγωγή ΕΛΣΤΑΤ μεταδεδομένα Περιεχόμενα 3. Ενημέρωση μεταδεδομένων 4. Στατιστική παρουσίαση

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσία αρωγής χρηστών του δικτύου ΕΔΕΤ

Υπηρεσία αρωγής χρηστών του δικτύου ΕΔΕΤ Συντάκτης: Γιάννης Μητσός Ανδρέας Πολυράκης Κωδικός: NOC CP 0002 Αρμόδιο Τμήμα: Τεχνική διεύθυνση Κέντρο Αριθμός Αναθεώρησης: R2 Περιεχόμενα 1 Σκοπός... 3 2 Αρωγή Φορέων ΕΔΕΤ Helpdesk... 3 3 Ταξινόμηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ Μ.Ν. Ντυκέν, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Τ.Μ.Χ.Π.Π.Α. Ε. Αναστασίου, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Τ.Μ.Χ.Π.Π.Α. ΔΙΑΛΕΞΗ 02 ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ Βόλος, 2016-2017 1 ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ (Descriptive)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 2009 Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών 2008/2057(INI) 22.7.2008 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με τον πίνακα αποτελεσμάτων για τους καταναλωτές (2008/2057(INI))

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΜΣ «ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΔΙΑΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΜΣ «ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΑΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΜΣ «ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΙΟΥΝΙΟΣ 2015 1 ΕΚΘΕΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ 1. Εισαγωγή Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) έχει, σύμφ ωνα με το άρθρο 11, παράγραφος 6

Διαβάστε περισσότερα

Ενιαία Μορφή Δομής μεταδεδομένων (SIMS) Ονομασία: Στατιστικές Εσωτερικών Υδάτων Ποιοτικά χαρακτηριστικά Ποταμών

Ενιαία Μορφή Δομής μεταδεδομένων (SIMS) Ονομασία: Στατιστικές Εσωτερικών Υδάτων Ποιοτικά χαρακτηριστικά Ποταμών Χώρα: Ελλάδα Ενιαία Μορφή Δομής μεταδεδομένων (SIMS) Ονομασία: Στατιστικές Εσωτερικών Υδάτων Ποιοτικά χαρακτηριστικά Ποταμών ΕΛΣΤΑΤ μεταδεδομένα Περιεχόμενα 1. Επικοινωνία 2. Εισαγωγή 3. Ενημέρωση μεταδεδομένων

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ Αρχή 14η: Συνοχή και συγκρισιμότητα ΑΤ ΣΤ ΙΣ ΛΗ Η ΕΛ 15 Χ Οι Ευρωπαϊκές Στατιστικές χαρακτηρίζονται από εσωτερική και διαχρονική συνοχή και συνέπεια και είναι συγκρίσιμες μεταξύ των περιφερειών και των

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτηματολόγιο αξιολόγησης θεωρητικού μαθήματος από τους Φοιτητές

Ερωτηματολόγιο αξιολόγησης θεωρητικού μαθήματος από τους Φοιτητές Βοήθεια Σύνδεση Εγγραφή Μoνάδα Διασφάλισης Ποιότητας Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Αρχική Σελίδα Έργο ΜΟ.ΔΙ.Π. (ΟΔ0) ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΓΟΡΩΝ Εκτύπωση Σελίδας ΧΡΗΜΑΤΟΣ & ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Ερωτηματολόγιο αξιολόγησης

Διαβάστε περισσότερα

LOGO ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΜΟΔΙΠ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ & ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

LOGO ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΜΟΔΙΠ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ & ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΜΟΔΙΠ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ & ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ & ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ Χώρα: Ελλάδα Euro-SDMX δομή μεταδεδομένων (ESMS) Ονομασία: ΕΡΕΥΝΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΕΛΣΤΑΤ μεταδεδομένα Περιεχόμενα 1. Επικοινωνία 2. Ενημέρωση μεταδεδομένων 3. Στατιστική παρουσίαση 4. Μονάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 10 Ιουλίου 2014 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 10 Ιουλίου 2014 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 10 Ιουλίου 20 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ: Απρίλιος 20 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τον εποχικά προσαρµοσµένο δείκτη ανεργίας για τον Απρίλιο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός προς τους Φορείς του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος για την εφαρμογή του Κώδικα Ορθής Πρακτικής για τις Ευρωπαϊκές Στατιστικές

Οδηγός προς τους Φορείς του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος για την εφαρμογή του Κώδικα Ορθής Πρακτικής για τις Ευρωπαϊκές Στατιστικές ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Οδηγός προς τους Φορείς του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος για την εφαρμογή του Κώδικα Ορθής Πρακτικής για τις Ευρωπαϊκές Στατιστικές Έκδοση 1.0 ΠΕΙΡΑΙΑΣ,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΕΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ) ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΕΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ) ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014/2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 9/11/2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΕΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ) ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014/2015 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 22 / 6 / 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών: Έτος 2017 (Περίοδος αναφοράς 2016) H Ελληνική Στατιστική Αρχή

Διαβάστε περισσότερα

Euro-SDMX δομή μεταδεδομένων (ESMS) Ονομασία: ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Euro-SDMX δομή μεταδεδομένων (ESMS) Ονομασία: ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ Χώρα: Ελλάδα Euro-SDMX δομή μεταδεδομένων (ESMS) Ονομασία: ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΣΤΑΤ μεταδεδομένα Περιεχόμενα 1. Επικοινωνία 2. Ενημέρωση μεταδεδομένων 3. Στατιστική παρουσίαση 4. Μονάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΡΙΣΜΑΤΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ε.Λ.Κ.Ε

ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΡΙΣΜΑΤΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ε.Λ.Κ.Ε ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΡΙΣΜΑΤΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ε.Λ.Κ.Ε 2017 Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας Τμήμα Επικοινωνίας, Προβολής και Ποιότητας Υπηρεσιών Περιεχόμενα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 1 ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ...

Διαβάστε περισσότερα

Αικατερίνη Τσούμα Ερευνήτρια Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ)

Αικατερίνη Τσούμα Ερευνήτρια Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΙΑΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ Αικατερίνη Τσούμα Ερευνήτρια Κέντρου Προγραμματισμού

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 15 Ιουνίου 217 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΒΑΤΩΝ, ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΣ: Δ ΤΡΙΜΗΝΟ 216 (Προσωρινά στοιχεία)

Διαβάστε περισσότερα

Γ. Τρίτη Φάση: Υλοποίηση Δράσεων από Υποομάδες για Συλλογή Δεδομένων

Γ. Τρίτη Φάση: Υλοποίηση Δράσεων από Υποομάδες για Συλλογή Δεδομένων ΠΑΡΑΤΗΜΑ 1: ΦΑΣΕΙΣ OM-ΣΝ ΕΡΕΥΝΑΣ: ΡΟΛΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ & ΟΜΑΔΑΣ Α. Πρώτη Φάση: Γενικός Προγραμματισμός σε Ολομέλεια Τμήματος Ρόλος εκπαιδευτικού: Δημιουργεί ή/και διευρύνει τα ενδιαφέροντα των μαθητών για

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015/2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 13 Αυγούστου 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015/2016 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ Τίτλος θέσης Υπεύθυνος έρευνας Κωδικός αναφοράς EF-TA-18-04 Τύπος σύμβασης Έκτακτος υπάλληλος 2f ( 1 ) Ομάδα καθηκόντων/βαθμός AD 7 Διάρκεια αρχικής σύμβασης 5 έτη

Διαβάστε περισσότερα