ΔΡΑΣΗ 3: «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης φαινομένων της Σχολικής Βίας και Eκφοβισμού»

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΔΡΑΣΗ 3: «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης φαινομένων της Σχολικής Βίας και Eκφοβισμού»"

Transcript

1 «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης φαινομένων της Σχολικής Βίας και Eκφοβισμού» ΔΡΑΣΗ 3: Ενημέρωση- επιμόρφωση εκπαιδευτικών στη διάγνωση, πρόληψη και αντιμετώπιση των φαινομένων της Σχολικής Βίας ΠΕ1 - «Ανάπτυξη και Τεχνική Υποστήριξη Συστήματος Τηλεκατάρτισης»

2 Εγχειρίδιο χρήσης της Πλατφόρμας Ασύγχρονης Τηλεκατάρτισης των μελών Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Φαινομένων Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού(Α κύκλος) Έκδοση Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων Διόφαντος (ΙΤΥΕ)

3 Περιεχόμενα Εισαγωγή... 4 Είσοδος χρήστη στο 4 Κορμός μαθήματος... 7 Εκπαιδευτικές Ενότητες... 8 Ολοκλήρωση Δραστηριοτήτων Ομάδες Συζητήσεων Βεβαίωση παρακολούθησης Blocks Block «Αναζήτηση στις Ομάδες Συζήτησης» Block «Τελευταία Νέα» Block «Πρόσφατη Δραστηριότητα» Block «Ημερολόγιο» Block «Επικείμενα Γεγονότα» Block «Αναζήτηση Στο Μάθημα» Αποσύνδεση χρήστη Helpdesk Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων Διόφαντος (ΙΤΥΕ)

4 Εισαγωγή Μέσω της πλατφόρμας Ασύγχρονης Τηλεκατάρτισης θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα εξ αποστάσεως επιμόρφωσης σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση των φαινομένων Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού. Στον A κύκλο θα πραγματοποιηθεί η εξ αποστάσεως επιμόρφωση των μελών των Ομάδων Εργασίας Επιτροπών Συντονιστών Δράσεων Πρόληψης «ΕΣΥΔΠ» καθώς και των μελών των Περιφερειακών Ομάδων Δράσεων Πρόληψης «ΠΟΔΠ» από την ομάδα εργασίας ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ με την εποπτεία της Κεντρικής Επιστημονικής Επιτροπής (ΚΕΕ) και της ομάδας εργασίας του Ιδρύματος Τσάτσου. (Διάρκεια εκπαίδευσης: 50 ώρες Τμήματα : 1 τμήμα των 450 ατόμων περίπου) Στον Β κύκλο θα πραγματοποιηθεί η εξ αποστάσεως επιμόρφωση των μελών των Ομάδων Δράσεων Πρόληψης «ΟΔΠ» από τα μέλη των Περιφερειακών Ομάδων Δράσεων Πρόληψης «ΠΟΔΠ», με την εποπτεία των «ΕΣΥΔΠ» και της ομάδας εργασίας ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ. (Διάρκεια εκπαίδευσης: 50 ώρες Τμήματα : 415, Επιμορφούμενοι : 14084) Είσοδος χρήστη στο Ο χρήστης με τη χρήση φυλλομετρητή ιστού επισκέπτεται τη σελίδα 4 Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων Διόφαντος (ΙΤΥΕ)

5 Εικόνα 1 Στην σελίδα αυτή (Εικόνα 1) θα πρέπει να επιλέξει στο πάνω δεξιότερο μέρος το «Είσοδος». Στη συνέχεια θα οδηγηθεί στην σελίδα της Κεντρικής Υπηρεσίας Πιστοποίησης του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου (Εικόνα 2) όπου θα πρέπει να συνδεθεί εισάγοντας τα στοιχεία πρόσβασης του επίσημου λογαριασμού του στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο ( με τον οποίο έχει καταχωρηθεί στην Φόρμα Καταχώρισης Μελών Δικτύου ( ). 5 Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων Διόφαντος (ΙΤΥΕ)

6 Εικόνα 2 Μετά την επιτυχή σύνδεση θα μεταβεί αυτόματα και πάλι στην πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκατάρτισης, όπου: Στο επάνω δεξιότερο μέρος αλλά και στο τέλος θα εμφανίζεται πλέον το ονοματεπώνυμό του συνδεδεμένου χρήστη. Θα είναι πλέον εγγεγραμμένος στο μάθημα που θα πρέπει να παρακολουθήσει, το οποίο θα βρίσκεται κάτω από τον τίτλο «Τα μαθήματά μου» Θα του έχει ήδη ανατεθεί ο ρόλος του στο σύστημα,ανάλογα με την ιδιότητά του και τον κύκλο της επιμόρφωσης, ο οποίος μπορεί να είναι είτε αυτός του Επιμορφωτή ή αυτός του Επιμορφούμενου. Θα έχει τοποθετηθεί ήδη στο τμήμα που πρέπει να ανήκει- σύμφωνα με τον κύκλο της επιμόρφωσης και με το Δίκτυο της Δράσης, όπως αυτό θα έχει διαμορφωθεί από τις καταχωρίσεις μελών «ΟΔΠ» και «ΠΟΔΠ» που θα έχουν ήδη γίνει στο Ο χρήστης θα πρέπει στη συνέχεια να εισέλθει στο περιβάλλον του μαθήματός του κάνοντας κλικ στον τίτλο του, δηλαδή στο «Επιμόρφωση στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των φαινομένων σχολικής βίας και εκφοβισμού» και θα εμφανιστεί η αρχική σελίδα του μαθήματος. 6 Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων Διόφαντος (ΙΤΥΕ)

7 Εικόνα 3 Η σελίδα αυτή αποτελείται από το κεντρικό τμήμα το οποίο αποτελεί και τον κορμό του μαθήματος και από δύο στήλες δεξιά και αριστερά στις οποίες υπάρχουν διάφορα blocks. Ο κορμός και όλα τα blocks (τα διαφορετικά πλαίσια ) που εμφανίζονται στη σελίδα καθώς και οι λειτουργίες που επιτελεί το κάθε ένα περιγράφονται και αναλύονται ξεχωριστά στη συνέχεια. Κορμός μαθήματος Αρχικά, πατώντας το εικονίδιο όλες οι ενότητες εμφανίζονται στην αναπτυγμένη τους μορφή και μπορούμε να δούμε τα περιεχόμενά τους ενώ πατώντας το εικονίδιο ενότητες συμπτύσσονται και εμφανίζονται μόνο οι τίτλοι τους. οι Το μάθημα «Επιμόρφωση στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των φαινομένων σχολικής βίας και εκφοβισμού» αποτελείται από 3 μέρη : 10 Εκπαιδευτικές Ενότητες από τις οποίες αποτελείται το εκπαιδευτικό υλικό Ομάδες συζητήσεων Βεβαίωση παρακολούθησης 7 Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων Διόφαντος (ΙΤΥΕ)

8 Εικόνα 4 Εκπαιδευτικές Ενότητες Στις ενότητες αυτές βρίσκεται το εκπαιδευτικό υλικό του μαθήματος, υπό την μορφή πόρων και πηγών πληροφοριών, όπως βιβλία, παρουσιάσεις, αρχεία κειμένου, ασκήσεις και δραστηριότητες. Κάνοντας κλικ στον τίτλο κάποιας δραστηριότητας ή πόρου μεταβαίνετε αυτόματα στο περιβάλλον της. 8 Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων Διόφαντος (ΙΤΥΕ)

9 Εικόνα 5 Οι πόροι τύπου Βιβλίο, για παράδειγμα στην Ενότητα 1 το «Κεφάλαιο 1 Εννοιολογική οριοθέτηση του φαινομένου της σχολικής βίας και του εκφοβισμού: Διάγνωση και διαστάσεις του φαινομένου», περιέχουν το εκπαιδευτικό υλικό οργανωμένο σε κεφάλαια. Εικόνα 6 Η πλοήγηση μέσα στο βιβλίο γίνεται είτε με τη χρήση των εικονιδίων ή από την αριστερά στήλη, τον Πίνακα Περιεχομένων, επιλέγοντας κατευθείαν το επιθυμητό κεφάλαιο. Ο τίτλος του κεφαλαίου που εμφανίζεται κάθε φορά ανεπτυγμένο στο δεξί μέρος της οθόνης, σημειώνεται με κόκκινο χρώμα στον Πίνακα Περιεχομένων. 9 Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων Διόφαντος (ΙΤΥΕ)

10 Μέσα στα βιβλία υπάρχουν και οι διάφορες δραστηριότητες της κάθε εκπαιδευτικής ενότητας, μέσα σε πλαίσια, όπως για παράδειγμα φαίνεται στην πιο κάτω εικόνα για την Ενότητα 1 η «Δραστηριότητα 1/ Κεφάλαιο 1». Οι δραστηριότητες αυτές έχουν συνεργατικό χαρακτήρα και για αυτό στην περιγραφή υπάρχει υπογραμμισμένο το «αντίστοιχο θέμα», πατώντας το οποίο θα μεταφερθείτε στο αντίστοιχο θέμα στην Ομάδα συζητήσεων Δραστηριοτήτων για να συζητήσετε με τα μέλη του τμήματός σας σχετικά με το αντικείμενο της δραστηριότητας. Εικόνα 7 Επίσης δίνεται η δυνατότητα μέσω του «Διαχείριση», ο χρήστης να εκτυπώσει όλο το βιβλίο ή την τρέχουσα ενότητα όπως φαίνεται στην εικόνα πιο κάτω. Εικόνα 8 Επιπλέον βέβαια, το εκπαιδευτικό υλικό κάθε ενότητας, εκτός από Βιβλίο, είναι διαθέσιμο και σε αρχείο (.pdf ) προς μεταφόρτωση, ακριβώς κάτω από κάθε βιβλίο, όπως φαίνεται ενδεικτικά στην πιο κάτω εικόνα για την Ενότητα 1 με τον τίτλο «Κεφάλαιο 1 (αρχείο για μεταφόρτωση)». Κάνοντας κλικ στον τίτλο εμφανίζεται ένα παράθυρο μέσω του οποίου 10 Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων Διόφαντος (ΙΤΥΕ)

11 μπορείτε να επιλέξετε αν θα ανοίξετε ή θα αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας το αρχείο για να το δείτε. Εικόνα 9 Κάποιες εκπαιδευτικές ενότητες περιλαμβάνουν και παρουσίαση. Κάνοντας κλικ στον τίτλο της παρουσίασης, ενδεικτικά για την Ενότητα 1 στο «Παρουσίαση / Ενότητα 1», εμφανίζεται η παρουσίαση της ενότητας, όπως φαίνεται στην πιο κάτω εικόνα. Με τα βέλη στο κάτω δεξιότερο μέρος μπορείτε να πλοηγείστε στις επόμενες/ προηγούμενες σελίδες της παρουσίασης. 11 Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων Διόφαντος (ΙΤΥΕ)

12 Εικόνα 10 Κάποιες εκπαιδευτικές ενότητες περιλαμβάνουν και δραστηριότητες με την ένδειξη, όπως ενδεικτικά για την Ενότητα 1 η «Δραστηριότητα 2 / Κεφάλαιο 1». Κάνοντας κλικ στον τίτλο της δραστηριότητας, και πατώντας το κουμπί «ΕΙΣΟΔΟΣ» μεταβαίνετε στο περιβάλλον της δραστηριότητας, στο οποίο υπάρχει η περιγραφή της δραστηριότητας που σας καλεί να παρακολουθήσετε ένα βίντεο και στη συνέχεια να συζητήσετε στην ομάδα συζητήσεων δραστηριοτήτων σχετικά. Όλες οι δραστηριότητες τύπου εμπεριέχονται επίσης και στο βιβλίο της αντίστοιχης ενότητας, και μπορούν να υλοποιηθούν όπως περιγράψαμε πιο πάνω στο Βιβλίο. 12 Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων Διόφαντος (ΙΤΥΕ)

13 Οι ενότητες επίσης περιλαμβάνουν και κάποιες ασκήσεις, ενδεικτικά για την Ενότητα 1 τις «Άσκηση 1/ Κεφάλαιο 1» και «Άσκηση 2/ Κεφάλαιο 1». Κάνοντας κλικ στον τίτλο της άσκησης, μεταβαίνετε στο περιβάλλον της άσκησης, στο οποίο εμφανίζονται πληροφορίες σχετικά με την έναρξη /λήξη της άσκησης καθώς και με τις προσπάθειες που έχετε κάνει για την συγκεκριμένη άσκηση ( στη περίπτωση που δεν είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζετε). Πατώντας το κουμπί «ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ KOYIZ ΤΩΡΑ» κάτω από τις πληροφορίες μπορείτε να δείτε τις ερωτήσεις και να κάνετε την άσκηση. Εικόνα Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων Διόφαντος (ΙΤΥΕ)

14 Οι ερωτήσεις ενδέχεται να είναι τύπου «Σωστό-Λάθος», πολλαπλής επιλογής αλλά και αντιστοίχισης. Αφού εισάγετε τις απαντήσεις σας και τις υποβάλλετε πατώντας το κουμπί «ΕΠΟΜΕΝΟ» στο κάτω μέρος και επιβεβαιώνοντας την υποβολή πατώντας το κουμπί «ΥΠΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ» και τις δυο φορές, η προσπάθειά σας βαθμολογείται αυτόματα και εμφανίζεται η κατάλληλη ανατροφοδότηση ανά ερώτηση όπως φαίνεται και στην πιο κάτω εικόνα. Εικόνα 12 Στη συνέχεια πατώντας το «Τερματισμός ανασκόπησης» στο κάτω δεξιά μέρος, θα οδηγηθείτε σε επόμενη οθόνη όπου θα δείτε την βαθμολογία σας για αυτή τη προσπάθεια. Σε περίπτωση αποτυχίας, μπορείτε να επαναλάβετε την άσκηση πατώντας το κουμπί «ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ TOY KOYIZ». Οι προσπάθειες που μπορείτε να κάνετε μέχρι να ολοκληρώσετε επιτυχώς κάθε άσκηση είναι απεριόριστες. Κάθε ενότητα περιέχει επίσης μία άσκηση αυτοαξιολόγησης, ενδεικτικά για την Ενότητα 1 με τον τίτλο «Άσκηση αυτοαξιολόγησης / Κεφάλαιο 1». Οι ασκήσεις αυτές είναι όλες τύπου «Σωστό-Λάθος» και ακολουθούν την ίδια ακριβώς δομή με τις ασκήσεις που περιγράψαμε πιο πάνω. Και στις ασκήσεις αυτοαξιολόγησης οι προσπάθειες που μπορεί να κάνει κάθε Επιμορφούμενος είναι απεριόριστες. Ωστόσο, οι ασκήσεις αυτοαξιολόγησης είναι συνδεδεμένες με την έκδοση της Βεβαίωσης Παρακολούθησης, δηλαδή για να μπορέσει ο Επιμορφούμενος να εκτυπώσει τη Βεβαίωση παρακολούθησής του, θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τις 10 ασκήσεις αυτοαξιολόγησης (μία για κάθε εκπαιδευτική ενότητα). 14 Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων Διόφαντος (ΙΤΥΕ)

15 Ολοκλήρωση Δραστηριοτήτων Η ολοκλήρωση της κάθε δραστηριότητας ξεχωριστά παρακολουθείται από το σύστημα αυτόματα, ωστόσο σε κάποιες δραστηριότητες δίνεται η επιλογή στον εκπαιδευόμενο να σημειώσει μια δραστηριότητα ως ολοκληρωμένη χειροκίνητα. Δίπλα από κάθε δραστηριότητα, όπως το βιβλίο, οι ασκήσεις, η παρουσίαση κλπ, υπάρχει ένα τετράγωνο εικονίδιο το οποίο υποδεικνύει την ολοκλήρωση κάθε δραστηριότητας, για να διευκολύνει τον Επιμορφούμενο αλλά και τον Επιμορφωτή να παρακολουθούν την πρόοδο των Επιμορφούμενων στο μάθημα. Πιο συγκεκριμένα: Εάν σε μια δραστηριότητα εμφανίζεται το εικονίδιο, με συνεχή γραμμή, σημαίνει πως δίνεται η επιλογή στον Επιμορφούμενο να συμπληρώσει την δραστηριότητα αυτή ως ολοκληρωμένη χειροκίνητα, απλά κάνοντας κλικ πάνω στο κουτάκι, το οποίο στη συνέχεια θα εμφανίζεται σημειωμένο ως ολοκληρωμένο με την ένδειξη Εάν σε μια δραστηριότητα εμφανίζεται το εικονίδιο, με διακεκομμένη γραμμή, σημαίνει πως η δραστηριότητα αυτή παρακολουθείται από το σύστημα αυτόματα, και θα σημειωθεί ως ολοκληρωμένη μόνο όταν ικανοποιηθούν οι συνθήκες που έχει ορίσει ο διαχειριστής του συστήματος. Στην δεύτερη κατηγορία ανήκουν μόνο οι ασκήσεις αυτοαξιολόγησης, οι οποίες θα σημειωθούν αυτόματα ως ολοκληρωμένες από το σύστημα όταν ο Επιμορφούμενος τις έχει ολοκληρώσει επιτυχώς. Ομάδες Συζητήσεων Η Ομάδες συζητήσεων είναι το μέρος στο οποίο οι Επιμορφούμενοι θα μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους αλλά και με τον Επιμορφωτή τους. 15 Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων Διόφαντος (ΙΤΥΕ)

16 Οι Ομάδες Συζητήσεων περιέχουν δύο υποομάδες συζητήσεων: Την Ομάδα συζητήσεων για δραστηριότητες και την Ομάδα συζητήσεων. Στην Ομάδα συζητήσεων για δραστηριότητες είναι ήδη δημιουργημένα από τον διαχειριστή του συστήματος θέματα για όλες τις δραστηριότητες όπως φαίνεται στην εικόνα πιο κάτω. Πατώντας πάνω στον τίτλο κάθε θέματος, μεταβαίνετε στο αντίστοιχο θέμα συζήτησης όπου μπορείτε να διαβάσετε τις απαντήσεις των υπολοίπων Επιμορφούμενων και να παραθέσετε κι εσείς την δική σας. Στο επάνω δεξιότερο μέρος παρέχεται και η δυνατότητα αναζήτησης μέσα στα θέματα της Ομάδας συζητήσεων για δραστηριότητες. Εικόνα 13 Η Ομάδα συζητήσεων ακολουθεί την ίδια λογική μόνο που είναι για ενημερώσεις ή ανακοινώσεις ή κάποιο θέμα που δεν άπτεται των δραστηριοτήτων το οποίο θα εισάγει ο Επιμορφωτής. Βεβαίωση παρακολούθησης Όλοι οι χρήστες τις Πλατφόρμας Ασύγχρονης Τηλεκατάρτισης, θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης μετά την ολοκλήρωση της επιμόρφωσής τους. Θα εκδίδεται διαφορετική Βεβαίωση παρακολούθησης για χρήστες με ρόλο Επιμορφωτή και διαφορετικό για χρήστες με ρόλο Επιμορφούμενου. 16 Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων Διόφαντος (ΙΤΥΕ)

17 Οι προϋποθέσεις και τα προαπαιτούμενα βάσει των οποίων θα θεωρείται πως κάποιος χρήστης έχει ολοκληρώσει επιτυχώς την διαδικασία επιμόρφωσης είναι προκαθορισμένες από τον Διαχειριστή της πλατφόρμας. Η πρόοδος των εν λόγω δραστηριοτήτων θα παρακολουθείται από το σύστημα καθώς και η ολοκλήρωσή τους θα σημειώνεται αυτόματα από το σύστημα έτσι ώστε όταν οι προκαθορισμένες συνθήκες έχουν εκπληρωθεί να ενεργοποιηθεί η διαδικασία έκδοσης Βεβαίωσης παρακολούθησης. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, προϋπόθεση για να μπορέσει κάποιος χρήστης να λάβει την βεβαίωση παρακολούθησης είναι να έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τις 10 ασκήσεις αυτοαξιολόγησης (μία για κάθε εκπαιδευτική ενότητα) όπως φαίνεται και στην πιο κάτω εικόνα. Εικόνα 14 Όταν έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς οι ασκήσεις αυτοαξιολόγησης και των 10 ενοτήτων, τότε η ενότητα Βεβαίωση Παρακολούθησης θα πάρει τη μορφή της πιο κάτω εικόνας. 17 Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων Διόφαντος (ΙΤΥΕ)

18 Εικόνα 15 Πατώντας πάνω στο «Βεβαίωση Παρακολούθησης Ά Κύκλου Επιμόρφωσης μελών ΕΣΥΔΠ και μελών ΠΟΔΠ» ο χρήστης θα οδηγηθεί στην οθόνη της πιο κάτω φωτογραφίας όπου πατώντας το κουμπί «ΛΑΒΕΤΕ ΤΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΣΑΣ» θα εμφανιστεί η βεβαίωσή του την οποία μπορεί να αποθηκεύσει τοπικά στον υπολογιστή του ή και να εκτυπώσει αν το επιθυμεί. Εικόνα 16 Blocks Block «Αναζήτηση στις Ομάδες Συζήτησης» Στο block «Αναζήτηση στις Ομάδες Συζήτησης» μπορείτε με τη χρήση λέξεων κλειδιών να κάνετε αναζήτηση στις Ομάδες Συζήτησης. Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση για το θέμα που θέλετε με τη χρήση πολλών λέξεων κάθε φορά. Για να κάνετε την αναζήτηση θα πρέπει να πληκτρολογήσετε τις λέξεις κλειδιά στο πλαίσιο της πιο κάτω εικόνας και να κάνετε κλικ στο κουμπί «ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ». 18 Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων Διόφαντος (ΙΤΥΕ)

19 Εικόνα 17 Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο εμφανίζονται οι σχετικές με την αναζήτηση οδηγίες Εικόνα 18 Επιπλέον έχετε την δυνατότητα να κάνετε μια πιο σύνθετη αναζήτηση, επιλέγοντας τον σύνδεσμο «Προχωρημένη Αναζήτηση». Κάνοντας κλικ σε αυτό το σύνδεσμο, εμφανίζεται η φόρμα της εικόνας πιο κάτω Error! Reference source not found.στην οποία θα πρέπει να συμπληρώσετε κατάλληλα τα πεδία και να κάνετε κλικ στο κουμπί «Αναζήτηση στις Ομάδες 19 Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων Διόφαντος (ΙΤΥΕ)

20 Συζητήσεων». Στη συνέχεια εμφανίζονται τα αποτελέσματα της αναζήτησης. Εικόνα 19 Block «Τελευταία Νέα» Σε αυτό το block μπορείτε να ενημερώνεστε για τα πρόσφατα μηνύματα που αποστέλλονται σε μια Ομάδα συζήτησης. 20 Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων Διόφαντος (ΙΤΥΕ)

21 Εικόνα 20 Μπορείτε ακόμα να επιλέξετε το σύνδεσμο «Παλαιότερα θέματα» για να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν στις διάφορες Ομάδες συζήτησης του μαθήματος σας. Με αυτή την επιλογή θα εμφανιστεί η ανεπτυγμένη μορφή της Ομάδας Συζητήσεων όπως φαίνεται στην πιο κάτω εικόνα όπου θα μπορείτε να δείτε όλα τα θέματα που έχουν δημοσιευτεί στην Ομάδα Συζήτησης. Block «Πρόσφατη Δραστηριότητα» Στο κάτω δεξιότερο τμήμα της αρχικής σελίδας υπάρχει το block «Πρόσφατη Δραστηριότητα». Στο block αυτό μπορείτε να δείτε τί έχει αλλάξει στο μάθημα από την τελευταία σύνδεσή σας και μετά. Με άλλα λόγια, με την βοήθεια αυτού του block ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες δραστηριότητες, όπως την προσθήκη κάποιας άσκησης πχ,από την τελευταία σας σύνδεση. 21 Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων Διόφαντος (ΙΤΥΕ)

22 Εικόνα 21 Επιπλέον, έχετε τη δυνατότητα να δείτε και πληρέστερη έκθεση της πρόσφατης δραστηριότητας, κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο «Πλήρης αναφορά για την πρόσφατη δραστηριότητα». Με την επιλογή αυτή εμφανίζεται μια σελίδα όπου υπάρχει η λίστα πρόσφατων δραστηριοτήτων. Επίσης μπορείτε να επιλέξετε με τη βοήθεια των φίλτρων ποιού είδους δραστηριότητες αλλά και από πότε και μετά θα εμφανίζονται στην παρακάτω λίστα. Block «Ημερολόγιο» Σε αυτό το block εμφανίζονται οι κρίσιμες ημερομηνίες έναρξης ή λήξης γεγονότων και δραστηριοτήτων που αφορούν το μάθημα. Οι ημερομηνίες αυτές διακρίνονται επίσης και από το γκρι χρώματος πλαίσιο που τις περιβάλλει. 22 Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων Διόφαντος (ΙΤΥΕ)

23 Εικόνα 22 Περνώντας τον κέρσορα πάνω από την χρωματισμένη ημερομηνία εμφανίζεται σε νέο πλαίσιο το γεγονός (ή τα γεγονότα) που έχουν προγραμματιστεί για αυτήν την ημέρα. Για παράδειγμα όπως φαίνεται στην εικόνα πιο κάτω για την 9 η Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί η έναρξη ενός Quiz. Εικόνα 23 Στο block «Ημερολόγιο» εμφανίζεται ο τρέχων μήνας. Χρησιμοποιώντας τα βέλη μπορείτε να μεταβείτε στον επόμενο ή στον προηγούμενο μήνα, αντίστοιχα. 23 Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων Διόφαντος (ΙΤΥΕ)

24 Κάνοντας κλικ πάνω στο όνομα κάποιου μήνα οδηγείστε στην ανεπτυγμένη εμφάνιση του Ημερολογίου Εικόνα 24 Σας δίνεται μάλιστα η δυνατότητα να εξάγετε τα γεγονότα που υπάρχουν στο Ημερολόγιο σε ένα αρχείο της μορφής ical, επιλέγοντας το κουμπί «ΕΞΑΓΩΓΗ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ» και επιλέγοντας στη συνέχεια τα γεγονότα που θα εξάγετε (όλα τα γεγονότα ή μόνο τα σχετικά με το μάθημα), τα γεγονότα της τρέχουσας εβδομάδας, του τρέχοντος μήνα κτλ. και επιλέγοντας τέλος το κουμπί «ΕΞΑΓΩΓΗ». Επιπρόσθετα, μπορείτε να κάνετε κάποιες άλλες ρυθμίσεις που αφορούν το Ημερολόγιο, επιλέγοντας το κουμπί «ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ» στο δεξιότερο πάνω τμήμα της σελίδας. Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν την μορφή της ώρας στο Ημερολόγιο, την ημέρα από την οποία θα ξεκινά η εβδομάδα στο Ημερολόγιο και άλλα. Μόλις κάνετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις θα πρέπει να λέξετε «Αποθήκευση αλλαγών». 24 Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων Διόφαντος (ΙΤΥΕ)

25 Block «Επικείμενα Γεγονότα» Το block «Επικείμενα Γεγονότα» είναι ουσιαστικά μια λίστα με τα γεγονότα που πρόκειται να συμβούν στο προσεχές μέλλον. Σε αυτό το block μπορείτε να δείτε τις δραστηριότητες που πρόκειται να λήξουν σύντομα. Κάνοντας κλικ σε κάποια από αυτές τις δραστηριότητες, μεταβαίνετε στο περιβάλλον της. Εικόνα 25 Επιπλέον, το block αυτό σας δίνει την δυνατότητα να μεταφερθείτε στο block «Ημερολόγιο», κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο «Μετάβαση στο ημερολόγιο», και θα εμφανιστούν έτσι τα μελλοντικά γεγονότα στο περιβάλλον του Ημερολογίου. Block «Αναζήτηση Στο Μάθημα» Στο block «Αναζήτηση στο Μάθημα» μπορείτε με τη χρήση λέξεων κλειδιών να κάνετε αναζήτηση στα περιεχόμενα των ενοτήτων του μαθήματος βάσει των τίτλων τους. Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση για τη δραστηριότητα ή τον πόρο που θέλετε με τη χρήση πολλών λέξεων κάθε φορά. Για να κάνετε την αναζήτηση θα πρέπει να πληκτρολογήσετε τις λέξεις κλειδιά στο πλαίσιο της εικόνας πιο κάτω και να κάνετε κλικ στο κουμπί «ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ». 25 Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων Διόφαντος (ΙΤΥΕ)

26 Εικόνα 26 Αποσύνδεση χρήστη Για την αποσύνδεση ο χρήστης αρκεί να πατήσει στο «Εξοδος» που υπάρχει στο δεξιότερο άνω τμήμα της οθόνης, δίπλα από το ονοματεπώνυμο του χρήστη. Εικόνα Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων Διόφαντος (ΙΤΥΕ)

27 Helpdesk Στο κάτω μέρος της οθόνης, σε οποιαδήποτε σελίδα της Πλατφόρμας και αν βρίσκεστε, υπάρχει το εικονίδιο της παρακάτω εικόνας Εικόνα 28 Πατώντας τον σύνδεσμο αυτόν, θα οδηγηθείτε στο ειδικό helpdesk που έχει δημιουργηθεί για το Δίκτυο Πρόληψης και Αντιμετώπισης των φαινομένων Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού. Οι χρήστες μπορούν να απευθύνονται εκεί για οργανωτικά, για τεχνικά αλλά και για επιστημονικά/ εκπαιδευτικά θέματα. Αφού οδηγηθείτε στην σελίδα του helpdesk η οποία εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα 27 Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων Διόφαντος (ΙΤΥΕ)

28 Εικόνα 29 Θα πρέπει να επιλέξετε αρχικά σε τι αφορά το αίτημά σας από τις 3 διαθέσιμες επιλογές που εμφανίζονται ( Επιστημονικά/Εκπαιδευτικά θέματα ή Οργανωτικά θέματα ή Τεχνικά θέματα) και στη συνέχεια να συμπληρώσετε τα υπόλοιπα πεδία της φόρμας και τέλος να πατήσετε το κουμπί «ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ» 28 Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων Διόφαντος (ΙΤΥΕ)

ΔΡΑΣΗ 3: «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιµετώπισης φαινοµένων της Σχολικής Βίας και Eκφοβισµού»

ΔΡΑΣΗ 3: «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιµετώπισης φαινοµένων της Σχολικής Βίας και Eκφοβισµού» «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιµετώπισης φαινοµένων της Σχολικής Βίας και Eκφοβισµού» ΔΡΑΣΗ 3: Ενηµέρωση- επιµόρφωση εκπαιδευτικών στη διάγνωση, πρόληψη και αντιµετώπιση των φαινοµένων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΗ 3: «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης φαινομένων της Σχολικής Βίας και Eκφοβισμού»

ΔΡΑΣΗ 3: «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης φαινομένων της Σχολικής Βίας και Eκφοβισμού» «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης φαινομένων της Σχολικής Βίας και Eκφοβισμού» ΔΡΑΣΗ 3: Ενημέρωση- επιμόρφωση εκπαιδευτικών στη διάγνωση, πρόληψη και αντιμετώπιση των φαινομένων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΗ 3: «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης φαινομένων της Σχολικής Βίας και Eκφοβισμού»

ΔΡΑΣΗ 3: «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης φαινομένων της Σχολικής Βίας και Eκφοβισμού» «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης φαινομένων της Σχολικής Βίας και Eκφοβισμού» ΔΡΑΣΗ 3: Ενημέρωση- επιμόρφωση εκπαιδευτικών στη διάγνωση, πρόληψη και αντιμετώπιση των φαινομένων

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτική εκπαιδευτική πύλη

Ενημερωτική εκπαιδευτική πύλη Υπηρεσίες Ενημερωτική - εκπαιδευτική πύλη Φόρμα καταχώρισης μελών δικτύου Πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκατάρτισης Φόρμα καταγραφής περιστατικών σχολικής βίας Ερωτηματολόγια περιοδικής εκτίμησης φαινομένου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ. της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ. της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή...2 2. Αρχική σελίδα, Εισαγωγή & Περιβάλλον Συστήματος...3 2.1. Αρχική σελίδα εισαγωγής...3 2.2. Εισαγωγή στην Πλατφόρμα Τηλε-κατάρτισης...4

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης πλατφόρμας τηλεκατάρτισης

Οδηγίες χρήσης πλατφόρμας τηλεκατάρτισης Οδηγίες χρήσης πλατφόρμας τηλεκατάρτισης ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E. Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αλωπεκής 4 106 75, Αθήνα Τηλ.: 210 7236011 έως 15 E-mail: elearning@dei.com.gr Περιεχόμενα Πλοήγηση στο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ Περιεχόμενα Περιεχόμενα Γενικά... 3 Απαραίτητο λογισμικό... 3 Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 3 Πλοήγηση στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 5 Οργάνωση της περιοχής του μαθήματος... 8 Έξοδος από

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα ΟΔΗΓΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ L.M.S. 1 Γενικά Απαραίτητο λογισμικό Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης...

Περιεχόμενα ΟΔΗΓΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ L.M.S. 1 Γενικά Απαραίτητο λογισμικό Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... Περιεχόμενα 1 Γενικά... 3 2 Απαραίτητο λογισμικό... 3 3 Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 3 4 Πλοήγηση στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 5 5 Έξοδος από την πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 10 SQLearn

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήστη Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης

Οδηγός Χρήστη Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης Οδηγός Χρήστη Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης Περιεχόμενα Γενικά... 3 Απαραίτητο λογισμικό... 3 Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 3 Πλοήγηση στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 5 Πλοήγηση στο εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Φοιτητή. Course Management Platform. Εισαγωγή. for Universities Ομάδα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Παν. Μακεδονίας Σεπτέμβριος 2004

Εγχειρίδιο Φοιτητή. Course Management Platform. Εισαγωγή. for Universities Ομάδα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Παν. Μακεδονίας Σεπτέμβριος 2004 Εγχειρίδιο Φοιτητή Εισαγωγή Η ηλεκτρονική πλατφόρμα, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης. Στόχος της είναι η παροχή υποδομών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα από τους περιοριστικούς

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Εκπαιδευόμενοι)

ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Εκπαιδευόμενοι) ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Εκπαιδευόμενοι) Θα σας προτείναμε να χρησιμοποιήσετε τον φυλλομετρητή (browser) Firefox για καλύτερα αποτελέσματα, χωρίς βέβαια να αποκλείουμε τη χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Εικονικό Εργαστήριο Χωρικής Ανάλυσης. Εγχειρίδιο Χρήστη ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ

Εικονικό Εργαστήριο Χωρικής Ανάλυσης. Εγχειρίδιο Χρήστη ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ Εικονικό Εργαστήριο Χωρικής Ανάλυσης Εγχειρίδιο Χρήστη ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ Περιεχόμενα Εισαγωγή... 3 Είσοδος στο Σύστημα... 3 Εγγραφή Χρήστη... 4 Σύνδεση Χρήστη... 6 Επαναφορά Κωδικού Πρόσβασης... 7 Βασικά Χαρακτηριστικά...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήστη. Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης

Οδηγός Χρήστη. Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης Οδηγός Χρήστη Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης Περιεχόμενα Γενικά... 3 Απαραίτητο λογισμικό... 3 Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 3 Πλοήγηση στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 5 Έξοδος από την πλατφόρμα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης για τον Εκπαιδευόμενο. Της πλατφόρμας ηλεκτρονικής εκπαίδευσης του IDEA KEK

Οδηγίες χρήσης για τον Εκπαιδευόμενο. Της πλατφόρμας ηλεκτρονικής εκπαίδευσης του IDEA KEK Οδηγίες χρήσης για τον Εκπαιδευόμενο Της πλατφόρμας ηλεκτρονικής εκπαίδευσης του IDEA KEK Περιεχόμενα 1 ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ, ΕΙΣΑΓΩΓΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ... 3 1.1 Σελίδα επισκέπτη... 3 1.2 Σύνδεση ως εξουσιοδοτημένος

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 1. Για να χρησιμοποιήσετε το σύστημα τηλεκατάρτισης θα πρέπει να διαθέτετε: ένα Η/Υ με εγκατεστημένο ένα internet browser (λ.χ. Internet Explorer, Mozilla Firefox,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 1. Για να χρησιμοποιήσετε το σύστημα τηλεκατάρτισης θα πρέπει να διαθέτετε: ένα Η/Υ με εγκατεστημένο ένα internet browser (λ.χ. Internet Explorer, Mozilla Firefox,

Διαβάστε περισσότερα

1. Εγγραφή στην πλατφόρμα διαδικτυακής μάθησης

1. Εγγραφή στην πλατφόρμα διαδικτυακής μάθησης 1. Εγγραφή στην πλατφόρμα διαδικτυακής μάθησης α. Πληκτρολογείτε στην γραμμή διευθύνσεων του περιηγητή σας (browser) http://emathisi.army.gr και μόλις εισέλθετε κάνετε κλικ στον σύνδεσμο «Ξεκινήστε τώρα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΗ 1: Ανάπτυξη και λειτουργία δικτύου ενημέρωσης, επιμόρφωσης, πρόληψης και αντιμετώπισης των φαινομένων Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού

ΔΡΑΣΗ 1: Ανάπτυξη και λειτουργία δικτύου ενημέρωσης, επιμόρφωσης, πρόληψης και αντιμετώπισης των φαινομένων Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού ««Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης φαινομένων της Σχολικής Βίας και εκφοβισμού» ΔΡΑΣΗ 1: Ανάπτυξη και λειτουργία δικτύου ενημέρωσης, επιμόρφωσης, πρόληψης και αντιμετώπισης των

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήστη. Καλώς ήλθατε στο Ηλεκτρονικό Περιβάλλον Μάθησης. http://elearning.kekdiastasi.edu.gr/

Οδηγός Χρήστη. Καλώς ήλθατε στο Ηλεκτρονικό Περιβάλλον Μάθησης. http://elearning.kekdiastasi.edu.gr/ Οδηγός Χρήστη Καλώς ήλθατε στο Ηλεκτρονικό Περιβάλλον Μάθησης http://elearning.kekdiastasi.edu.gr/ Περιεχόµενα 1. ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 3 2. ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΑΣ 6 3. ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 9 4. ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Σενάριο Χρήσης Moodle

Σενάριο Χρήσης Moodle Σενάριο Χρήσης Moodle Άσκηση 1 Μπείτε στη σελίδα http://pileas.com/m και συνδεθείτε με έναν από τους διαθέσιμους χρήστες σύμφωνα με τους κωδικούς που σας έχουν δοθεί. Αφού εισάγουμε το url του Moodle (π.χ.

Διαβάστε περισσότερα

Οδοντιατρικό Λογισμικό

Οδοντιατρικό Λογισμικό Οδοντιατρικό Λογισμικό Με το παρόν εγχειρίδιο, θα μάθετε απλά και γρήγορα, τις βασικές λειτουργίες της εφαρμογής, ώστε να ξεκινήσετε άμεσα τη χρήση της, ενώ στην ενότητα για προχωρημένους χρήστες, θα ανακαλύψετε

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης. Σταδίου 5, 10562 Σύνταγμα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης. Σταδίου 5, 10562 Σύνταγμα Σύστημα Διαχείρισης Εκπαίδευσης Εγχειρίδιο Χρήσης Εκπαιδευόμενου Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Σταδίου 5, 10562 Σύνταγμα τηλ.: 210-3689381, 210-3689354 fax:

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 1. Για να χρησιμοποιήσετε το σύστημα τηλεκατάρτισης θα πρέπει να διαθέτετε: ένα Η/Υ με εγκατεστημένο ένα internet browser (λ.χ. Internet Explorer, Mozilla Firefox,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ [1] ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 1. Για να χρησιμοποιήσετε το σύστημα τηλεκατάρτισης θα πρέπει να διαθέτετε: ένα Η/Υ με εγκατεστημένο ένα internet browser (λ.χ. Internet Explorer, Mozilla

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήστη Πλατφόρµας Τηλεκπαίδευσης

Οδηγός Χρήστη Πλατφόρµας Τηλεκπαίδευσης Οδηγός Χρήστη Πλατφόρµας Τηλεκπαίδευσης Περιεχόμενα Γενικά...3 Απαραίτητο λογισμικό...3 Είσοδος στην πλατφόρμα ΚΕΚ Διάσταση...3 Πλοήγηση στην πλατφόρμα ΚΕΚ Διάσταση...6 Οργάνωση της περιοχής του μαθήματος...7

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Γραφείων Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Γραφείο Πρακτικής,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ CLAROLINE Κατάλογος περιεχομένων Εγγραφή μαθητή στο Claroline...2 Εγγραφή σε μάθημα...3 Τα μαθήματά μου...4 Αλλαγή του προφίλ μου (Manage my account)...4

Διαβάστε περισσότερα

Γενικά...3. Απαραίτητο λογισμικό...3. Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκατάρτησης...3. Πλοήγηση στην πλατφόρμα Τηλεκατάρτησης...6

Γενικά...3. Απαραίτητο λογισμικό...3. Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκατάρτησης...3. Πλοήγηση στην πλατφόρμα Τηλεκατάρτησης...6 Περιεχόμενα Γενικά...3 Απαραίτητο λογισμικό...3 Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκατάρτησης...3 Πλοήγηση στην πλατφόρμα Τηλεκατάρτησης...6 Οργάνωση της περιοχής του μαθήματος...7 Χρόνος Εκπαίδευσης...9 Έξοδος

Διαβάστε περισσότερα

Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων

Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων Το πρόγραμμα «Εύδοξος» αφορά στη διανομή Συγγραμμάτων των Τεχνολογικών και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Επικράτειας. Στόχος του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) της Δράσης είναι

Διαβάστε περισσότερα

Διεύθυνση Επιμόρφωσης & Πιστοποίησης

Διεύθυνση Επιμόρφωσης & Πιστοποίησης Δικαιούχος Φορέας Συμπράττων Επιστημονικός Φορέας Εγχειρίδιο Χρήσης Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης (MIS) για την καταχώριση προγραμμάτων επιμόρφωσης εκπαιδευτικών Β Επιπέδου από τα Κέντρα Στήριξης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Σελ. 1 / 18 ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ URL: http://elearning.sem-ete.gr/ Σελ. 2 / 18 Αν επιθυμείτε να αλλάξετε τη γλώσσα, επιλέξτε το πεδίο όπως φαίνεται στην

Διαβάστε περισσότερα

Αρχικά, μεταβαίνετε στην ομώνυμη επιλογή της Καρτέλας ΦΟΡΕΙΣ. Επιλέγοντας Βιβλιοθήκη Μονάδας εμφανίζεται η παρακάτω εικόνα «Λίστα βιβλίων».

Αρχικά, μεταβαίνετε στην ομώνυμη επιλογή της Καρτέλας ΦΟΡΕΙΣ. Επιλέγοντας Βιβλιοθήκη Μονάδας εμφανίζεται η παρακάτω εικόνα «Λίστα βιβλίων». Η λειτουργικότητα δίνει τη δυνατότητα καταγραφής, εμφάνισης και διαχείρισης των βιβλίων που διατηρείτε στη σχολική σας μονάδα καθώς και τον τρόπο απόκτησης αυτών. Αρχικά, μεταβαίνετε στην ομώνυμη επιλογή

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης SoSimple

Οδηγίες χρήσης SoSimple Οδηγίες χρήσης SoSimple Διδακτική περίοδος 2019-2020 ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ Οδηγίες χρήσης SoSimple / 2019-20 1 Περιεχόμενα 1. Είσοδος στην εφαρμογή και διαπιστευτήρια... 3 2. Χρήση της εφαρμογής... 4

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Φορέων Υποδοχής Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Φορέας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ: «Ανάπτυξη Εφαρμογής Μητρώου και Εκπαίδευση» ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Έλεγχος Συστήματος & Λογισμικού Μητρώου ΑμεΑ

ΕΡΓΟ: «Ανάπτυξη Εφαρμογής Μητρώου και Εκπαίδευση» ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Έλεγχος Συστήματος & Λογισμικού Μητρώου ΑμεΑ 1 ΕΡΓΟ: «Ανάπτυξη Εφαρμογής Μητρώου και Εκπαίδευση» ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Έλεγχος Συστήματος & Λογισμικού Μητρώου ΑμεΑ Π.6. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ ΜΗΤΡΩΟ ΑΜΕΑ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΗΤΡΩΟΥ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» 2015

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (Επιμελητήρια)

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (Επιμελητήρια) Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (Επιμελητήρια) Ιούνιος 2013 Περιεχόμενα: Εισαγωγή... 3 1. Επιμελητήριο... 3 1.1 Διαχειριστής Αιτήσεων Επιμελητηρίου... 3 1.1.1. Είσοδος... 3 1.1.2.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ L.M.S.

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ L.M.S. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ Περιεχόμενα Γενικά... 3 Απαραίτητο Λογισμικό... 3 Απαιτούμενος εξοπλισμός... 4 Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 5 Η αρχική σας Σελίδα... 6 Η Περιοχή του Μαθήματος... 8 Πλοήγηση

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ ΟδηγόςΧρήσης Εφαρμογής Φορέων Υποδοχής Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Φορέας

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικά Φύλλα Μισθοδοσίας

Αναλυτικά Φύλλα Μισθοδοσίας Αναλυτικά Φύλλα Μισθοδοσίας Εγχειρίδιο Χρήσης ΚΕΠΥΕΣ 1 Περιεχόμενα ` ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ... 3 ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ... 3 ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΩΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ... 8 ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΤΗΣΕΙΣ... 12 Αλλαγή Email...

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσία e-consulting

Υπηρεσία e-consulting Υπηρεσία e-consulting Εγχειρίδιο Χρήσης Είσοδος στο σύστημα Αφού μεταβείτε στην αρχική σελίδα του συστήματος (https://e-consulting.uhc.gr) καλείστε να εισάγετε το όνομα χρήστη (το email που έχετε δηλώσει)

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Γραφείων Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Γραφείο Πρακτικής,

Διαβάστε περισσότερα

Εύδοξος - Δήλωση Συγγραμμάτων

Εύδοξος - Δήλωση Συγγραμμάτων Εύδοξος - Δήλωση Συγγραμμάτων Το πρόγραμμα «Εύδοξος» αφορά στη διανομή Συγγραμμάτων των Τεχνολογικών και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Επικράτειας. Στόχος του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) της Δράσης είναι

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Α1. Σκοπός εφαρμογής Α2. Είσοδος στην Εφαρμογή Α3. Γενικές λειτουργίες... 3 Β. ΕΠΙΛΟΓΕΣ Β1.Αιτήσεις...

Α. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Α1. Σκοπός εφαρμογής Α2. Είσοδος στην Εφαρμογή Α3. Γενικές λειτουργίες... 3 Β. ΕΠΙΛΟΓΕΣ Β1.Αιτήσεις... 0 Περιεχόμενα Α. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ... 2 Α1. Σκοπός εφαρμογής... 2 Α2. Είσοδος στην Εφαρμογή... 2 Α3. Γενικές λειτουργίες... 3 Β. ΕΠΙΛΟΓΕΣ... 3 Β1.Αιτήσεις... 3 Β1.1. Υποβολή αίτησης... 3 Β1.2 Αιτήσεις που

Διαβάστε περισσότερα

ΣυνοπτικόςΟδηγόςΧρήσηςτουMoodle για το Φοιτητή

ΣυνοπτικόςΟδηγόςΧρήσηςτουMoodle για το Φοιτητή ΣυνοπτικόςΟδηγόςΧρήσηςτουMoodle για το Φοιτητή Πίνακας Περιεχομένων Πίνακας Περιεχομένων... 2 1. Εισαγωγή...3 1.1 Περιβάλλον Moodle... 3 1.2 Εισαγωγή / Εγγραφή στην πλατφόρμα... 3 1.3 Είσοδος σε μάθημα...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός καταχώρισης σχεδίου δράσης σχολείου στην Ηλεκτρονική Πύλη Επαγγελματικής Μάθησης

Οδηγός καταχώρισης σχεδίου δράσης σχολείου στην Ηλεκτρονική Πύλη Επαγγελματικής Μάθησης Οδηγός καταχώρισης σχεδίου δράσης σχολείου στην Ηλεκτρονική Πύλη Επαγγελματικής Μάθησης http://epaggelmatikimathisi.pi.ac.cy Για την καταχώριση στοιχείων στην Ηλεκτρονική Πύλη Επαγγελματικής Μάθησης ακολουθούνται

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για τη Χρήση του Εκπαιδευτικού Κοινωνικού δικτύου

Οδηγίες για τη Χρήση του Εκπαιδευτικού Κοινωνικού δικτύου Οδηγίες για τη Χρήση του Εκπαιδευτικού Κοινωνικού δικτύου Χαρπαντίδου Ζαχαρούλα Επιμορφώτρια Β επιπέδου ΠΕ 19-20 Υπεύθυνη ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Δράμας 2014 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγικά στοιχεία για το Edmodo.. 3 2.

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων 1. Αρχική οθόνη... 3 2. Αρχική Οθόνη Πιστοποιημένου Χρήστη... 4 2.1. Οριστικοποίηση της Περιουσιακής Εικόνας... 5 2.2. Καρτέλες

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ για συμμετοχή σε προγράμματα επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ για συμμετοχή σε προγράμματα επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. Διεύθυνση Επιμόρφωσης και Πιστοποίησης Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στη Διδακτική Πράξη Εγχειρίδιο Χρήσης Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Simplifying Complexity Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Περιεχόμενα 1 Εισαγωγή... 2 2 Οδηγίες Χρήσης... 2 2.1 Πρώτη Εγγραφή στην Πλατφόρμα... 2 2.2 Είσοδος στην Πλατφόρμα...4 2.3 Δημιουργία Καρτέλας

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικά Θέματα Παραμετροποίηση. Premium HRM web ΕΡΓΑΝΗ. Data Communication A.E.

Ειδικά Θέματα Παραμετροποίηση. Premium HRM web ΕΡΓΑΝΗ. Data Communication A.E. Premium HRM web ΕΡΓΑΝΗ Premium HRM web ΕΡΓΑΝΗ Είναι πλέον διαθέσιμη μια νέα πολύ σημαντική λειτουργία η οποία σας επιτρέπει από όπου κι αν βρίσκεστε με μια απλή σύνδεση στο Internet μέσω smartphone, tablet

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης για Σύστημα κρατήσεων εργαστηριών

Οδηγός χρήσης για Σύστημα κρατήσεων εργαστηριών Οδηγός χρήσης για Σύστημα κρατήσεων εργαστηριών ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΣ-ΕΔ/69 09-02-2015 Περιεχόμενα Περιεχόμενα... 2 ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ... 3 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ... 4 Πρόγραμμα Κρατήσεων...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης για Διαχειριστές. Πλατφόρμα Μεταφόρτωσης και Μετατροπής Βίντεο

Εγχειρίδιο Χρήσης για Διαχειριστές. Πλατφόρμα Μεταφόρτωσης και Μετατροπής Βίντεο Εγχειρίδιο Χρήσης για Διαχειριστές Πλατφόρμα Μεταφόρτωσης και Μετατροπής Βίντεο 1. Εισαγωγή 1.1 Περιγραφή Λειτουργίας Πλατφόρμας Η Πλατφόρμα Μεταφόρτωσης και Μετατροπής Βίντεο παρέχει τη δυνατότητα της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ OPENSMS WWW.OPENSMS.GR

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ OPENSMS WWW.OPENSMS.GR ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ OPENSMS WWW.OPENSMS.GR Τηλέφωνο: 2810-211111 Διαδικασία εισόδου στο opensms Η πρόσβαση στην πλατφόρμα του opensms πραγματοποιείται με την εισαγωγή του Ονόματος χρήστη και του

Διαβάστε περισσότερα

Το δίκτυο πρόληψης και αντιμετώπισης της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Δρ. Κ. Αποστολόπουλος Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ04 8 Μαΐου

Το δίκτυο πρόληψης και αντιμετώπισης της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Δρ. Κ. Αποστολόπουλος Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ04 8 Μαΐου Το δίκτυο πρόληψης και αντιμετώπισης της σχολικής βίας και του εκφοβισμού Δρ. Κ. Αποστολόπουλος Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ04 8 Μαΐου 2015 1 Φορείς υλοποίησης του έργου Έργο ΕΣΠΑ που υλοποιούν Η Ειδική Υπηρεσία

Διαβάστε περισσότερα

Πλατφόρμα διαχείρισης εκπαιδευτικού περιεχομένου (Moodle)

Πλατφόρμα διαχείρισης εκπαιδευτικού περιεχομένου (Moodle) Εισαγωγική Επιμόρφωση για την εκπαιδευτική αξιοποίηση ΤΠΕ (Επιμόρφωση Β1 Επιπέδου) Πλατφόρμα διαχείρισης εκπαιδευτικού περιεχομένου (Moodle) Οδηγίες για τους επιμορφωτές Διεύθυνση Επιμόρφωσης & Πιστοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ. Μέτρο 2.2.1

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ. Μέτρο 2.2.1 On line ΔΗΛΩΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Μέτρο 2.2.1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ... 3 1.1 Υποχρεωτικά Πεδία... 3 1.2 Βοηθητική Λίστα Τιμών (drop down list)... 3 1.3 Αναζήτηση... 3 1.3.1

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για τους γονείς Διδακτική περίοδος

Οδηγίες για τους γονείς Διδακτική περίοδος Οδηγίες για τους γονείς Διδακτική περίοδος 2016-2017 Περιεχόμενα 1. Είσοδος στην εφαρμογή και διαπιστευτήρια... 2 2. Χρήση της εφαρμογής... 3 2.1 Βαθμολογίες μαθητή... 3 2.2 Απουσίες... 4 2.3 Ραντεβού...

Διαβάστε περισσότερα

Οι νεότερες εξελίξεις στον GM EPC

Οι νεότερες εξελίξεις στον GM EPC Οι νεότερες εξελίξεις στον GM EPC Πλοήγηση με χρήση γραφικών στοιχείων Ο κατάλογος επόμενης γενιάς GM Next Gen EPC διαθέτει διάφορες λειτουργίες που έχουν σχεδιαστεί για ταχύτερη και ευκολότερη εύρεση

Διαβάστε περισσότερα

Άκουσµα. ιαδικτυακό λογισµικό για την εξάσκηση στη δεξιότητα της κατανόησης προφορικού λόγου. Εγχειρίδιο χρήσης

Άκουσµα. ιαδικτυακό λογισµικό για την εξάσκηση στη δεξιότητα της κατανόησης προφορικού λόγου. Εγχειρίδιο χρήσης Άκουσµα ιαδικτυακό λογισµικό για την εξάσκηση στη δεξιότητα της κατανόησης προφορικού λόγου Εγχειρίδιο χρήσης Περιεχόµενα 1 Το λογισµικό «Άκουσµα»... 3 2 Πλοήγηση στο λογισµικό... 3 2.1 Επιλογή χρήστη...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης Η-Βιβλίων Ebrary ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Οδηγός Χρήσης Η-Βιβλίων Ebrary ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ Οδηγός Χρήσης Μάιος, 2014 TABLE OF CONTENTS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ EBRARY... 3 1. ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ... 3 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ADOBE DIGITAL EDITIONS... 3 2. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ EBRARY...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης του περιβάλλοντος ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης elearning.ekdd.gr

Εγχειρίδιο Χρήσης του περιβάλλοντος ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης elearning.ekdd.gr ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ Εγχειρίδιο Χρήσης του περιβάλλοντος ασύγχρονης εξ Οκτώβριος 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ινστιτούτο Επιμόρφωσης... 0 Εισαγωγή... 2 Είσοδος, Έξοδος από το σύστημα - προσωπικά στοιχεία... 3 Πως

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήστη Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης. 1 Γενικά... 3. 2 Απαραίτητο Λογισμικό... 3. 3 Είσοδος στην Πλατφόρμα Elearning... 3

Οδηγός Χρήστη Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης. 1 Γενικά... 3. 2 Απαραίτητο Λογισμικό... 3. 3 Είσοδος στην Πλατφόρμα Elearning... 3 Περιεχόμενα 1 Γενικά... 3 2 Απαραίτητο Λογισμικό... 3 3 Είσοδος στην Πλατφόρμα Elearning... 3 4 Πλοήγηση στην Πλατφόρμα Elearning... 6 5 Οργάνωση της Περιοχής του Μαθήματος... 7 6 Έξοδος από την Πλατφόρμα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ www.iclass.com.gr 2016 www.iclass.com.gr Σελίδα 1 Εισαγωγή στην πλατφόρμα Προκειμένου να μπορέσετε να εισέλθετε στην πλατφόρμα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποιον φυλλομετρητή

Διαβάστε περισσότερα

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Simplifying Complexity Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Περιεχόμενα 1 Εισαγωγή... 2 2 Οδηγίες Χρήσης... 2 2.1 Πρώτη Εγγραφή στην Πλατφόρμα... 2 2.2 Είσοδος στην Πλατφόρμα... 4 2.3 Δημιουργία Καρτέλας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για τους γονείς Διδακτική περίοδος

Οδηγίες για τους γονείς Διδακτική περίοδος Οδηγίες για τους γονείς Διδακτική περίοδος 2016-2017 Περιεχόμενα 1. Είσοδος στην εφαρμογή και διαπιστευτήρια... 2 2. Χρήση της εφαρμογής... 3 2.1 Βαθμολογίες μαθητή... 3 2.2 Απουσίες... 4 2.3 Ραντεβού...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης για Εκπαιδευτές/Διοικητικούς. Πλατφόρμα Μεταφόρτωσης και Μετατροπής Βίντεο

Εγχειρίδιο Χρήσης για Εκπαιδευτές/Διοικητικούς. Πλατφόρμα Μεταφόρτωσης και Μετατροπής Βίντεο Εγχειρίδιο Χρήσης για Εκπαιδευτές/Διοικητικούς Πλατφόρμα Μεταφόρτωσης και Μετατροπής Βίντεο 1. Εισαγωγή 1.1 Περιγραφή Λειτουργίας Πλατφόρμας Η Πλατφόρμα Μεταφόρτωσης και Μετατροπής Βίντεο παρέχει τη δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

Σενάριο Χρήσης myschool

Σενάριο Χρήσης myschool Σενάριο Χρήσης ΦΟΡΕΙΣ Επιβεβαίωση των Στοιχείων του Φορέα Αρχικά, θα κληθείτε να ελέγξετε την ορθότητα των στοιχείων του Φορέα σας. Επιλέγοντας την καρτέλα «Φορείς», από το μενού που βρίσκεται στο πάνω

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος. Καλωσορίσατε στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών Δαπανών Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.

Είσοδος. Καλωσορίσατε στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών Δαπανών Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών. «Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» έκδοση v.1.2, 10/09/2014 Περιεχόμενα Είσοδος... 3 Οικονομικά Υπεύθυνος... 4 Αρχική Οθόνη... 4 Διαχείριση Χρηστών... 4 Αναζήτηση Χρήστη... 4 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Π.Σ. ΦΟΙΤΗΤΟΛΟΓΙΟΥ- ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ (ClassWeb)

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Π.Σ. ΦΟΙΤΗΤΟΛΟΓΙΟΥ- ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ (ClassWeb) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Π.Σ. ΦΟΙΤΗΤΟΛΟΓΙΟΥ- ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ (ClassWeb) 1. Είσοδος στην υπηρεσία ClassWeb Στη κεντρική σελίδα της υπηρεσίας στα πεδία Όνομα Χρήστη και Κωδικός πρόσβασης πληκτρολογούμε τα στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα, Διαδραστικά Βιβλία και Αποθετήριο Μαθησιακών Αντικειμένων

Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα, Διαδραστικά Βιβλία και Αποθετήριο Μαθησιακών Αντικειμένων Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα, Διαδραστικά Βιβλία και Αποθετήριο Μαθησιακών Αντικειμένων ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ Για να αναζητήσετε Μαθησιακά Αντικείμενα στο Φωτόδεντρο χρησιμοποιείστε το πεδίο εισαγωγής

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 1. Για να χρησιμοποιήσετε το σύστημα τηλεκατάρτισης θα πρέπει να διαθέτετε: ένα Η/Υ με εγκατεστημένο ένα internet browser (λ.χ. Internet Explorer, Mozilla Firefox,

Διαβάστε περισσότερα

CARDISOFT. User Guide. ClassWeb VERSION 1.1. [February] [2007] Cardisoft Ανώνυµη Εταιρία Παραγωγής Λογισµικού

CARDISOFT. User Guide. ClassWeb VERSION 1.1. [February] [2007] Cardisoft Ανώνυµη Εταιρία Παραγωγής Λογισµικού Cardisoft Ανώνυµη Εταιρία Παραγωγής Λογισµικού Μοναστηρίου 60, 54627 Θεσσαλονίκη, Τηλ 2310 567840, Fax 2310 514220, www.cardisoft.gr CARDISOFT User Guide ClassWeb VERSION 1.1 [February] [2007] Greece Monastiriou

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ E-AGIOGRAFIA

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ E-AGIOGRAFIA ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ E-AGIOGRAFIA Καλωσορίσατε στην πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης E-Agiografia, Η Media Suite έχει αναπτύξει το Ολοκληρωμένο Σύστημα Τηλεκατάρτισης (e-learning) με την επωνυμία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Πρόσβαση στην Καταγραφή και Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρµογών για ιευθύνσεις και Γραφεία Εκπαίδευσης

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Πρόσβαση στην Καταγραφή και Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρµογών για ιευθύνσεις και Γραφεία Εκπαίδευσης ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Πρόσβαση στην Καταγραφή και Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρµογών για ιευθύνσεις και Γραφεία Εκπαίδευσης ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ Περιεχόµενα Περιεχόµενα... - 1 - Εισαγωγή... - 2 - Σηµείο πρόσβασης και αναγνώριση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Δέσμευσης Αιθουσών Υπολογιστών. στο Μηχανογραφικό Κέντρο. Πίνακας Περιεχομένων

Οδηγίες Δέσμευσης Αιθουσών Υπολογιστών. στο Μηχανογραφικό Κέντρο. Πίνακας Περιεχομένων Οδηγίες Δέσμευσης Αιθουσών Υπολογιστών στο Μηχανογραφικό Κέντρο Πίνακας Περιεχομένων Είσοδος στο πρόγραμμα... 2 Ρυθμίσεις ενημερώσεων... 2 Παρουσίαση κρατήσεων στις Αίθουσες Υπολογιστών του Μηχανογραφικού

Διαβάστε περισσότερα

«Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών»

«Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» «Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» έκδοση v.1.2, 10/09/2014 Περιεχόμενα Είσοδος... 3 Οικονομικά Υπεύθυνος... 4 Αρχική Οθόνη... 4 Διαχείριση Χρηστών... 4 Αναζήτηση Χρήστη... 4 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ, ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ, ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ 2013 ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ, ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ Περιήγηση στις δυνατότητες του λογισμικού και στον τρόπο χρήσης του ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Δρ. Μιχάλης Παρασκευάς Επίκ. Καθηγητής, Δ/ντης Δ/νσης ΠΣΔ ΙΤΥΕ

Δρ. Μιχάλης Παρασκευάς Επίκ. Καθηγητής, Δ/ντης Δ/νσης ΠΣΔ ΙΤΥΕ Δρ. Μιχάλης Παρασκευάς Επίκ. Καθηγητής, Δ/ντης Δ/νσης ΠΣΔ ΙΤΥΕ Στόχος και Δομή Πράξης Στόχος: Συγκρότηση μιας υποστηρικτικής δομής - δικτύου για την προώθηση εξειδικευμένων δράσεων πρόληψης, ενημέρωσης

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης-Οδηγός Εκπαίδευσης Χρηστών. - Δήμος Δέλτα - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Εγχειρίδιο Χρήσης-Οδηγός Εκπαίδευσης Χρηστών. - Δήμος Δέλτα - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Ανάπτυξη διαδικτυακής εφαρμογής υποστήριξης των δράσεων περιβαλλοντικής διαχείρισης της παράκτιας ζώνης του Θερμαϊκού Κόλπου και διαδραστικής εφαρμογής αναφοράς περιβαλλοντικών προβλημάτων Εγχειρίδιο Χρήσης-Οδηγός

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(ΜΑΝUΑL) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ-ΧΡΗΣΤΗ.

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(ΜΑΝUΑL) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ-ΧΡΗΣΤΗ. ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(ΜΑΝUΑL) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ-ΧΡΗΣΤΗ. Οδηγός Διαχειριστή Το m-learning Toolkit είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που έχει σχεδιαστεί για να υπάρχει η δυνατότητα της πρόσβασης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013 Έργο: Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο με κωδικό ΟΠΣ296121 Υπο-έργο 5: Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου "Σύζευξις" -1-

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου Σύζευξις -1- -1- 1 Διαχείριση Χρηστών...3 1.1 Υπηρεσίες...5 1.1.1 Δημιουργία νέου χρήστη...6 1.1.2 Αναζήτηση χρήστη...7 1.1.2 Επεξεργασία στοιχείων χρήστη...8 1.1.3 Δημιουργία /Επεξεργασία mailbox plan...10 1.1.4 Ενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u

Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u Μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr δίνεται πρόσβαση σε ένα νέο πρόγραμμα για την στήριξη νέων που έχουν μόλις αποφοιτήσει από την

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή.

Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή. Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή. Βήμα 1 ο : Εγκατάσταση εφαρμογής ανάγνωσης Readium και Readium για μαθητές με

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 1 ΓΕΝΙΚΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ELEARNING... 3

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 1 ΓΕΝΙΚΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ELEARNING... 3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΓΕΝΙΚΑ... 3 2 ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ... 3 3 ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ELEARNING... 3 4 ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ELEARNING... 5 5 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ... 7 6 ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Πλατφόρμας Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης (Moodle) του Τμήματος ΔΕΤ

Οδηγίες Χρήσης Πλατφόρμας Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης (Moodle) του Τμήματος ΔΕΤ Οδηγίες Χρήσης Πλατφόρμας Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης (Moodle) του Τμήματος ΔΕΤ -Για τους Φοιτητές- Έκδοση 1.2 Οκτώβριος 2015 Υπεύθυνος Σύνταξης: Χρήστος Λάζαρης (lazaris@aueb.gr) Πίνακας Περιεχομένων Εισαγωγή...

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ Σελίδα 1 Εισαγωγή στην πλατφόρμα Προκειμένου να μπορέσετε να εισέλθετε στην πλατφόρμα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποιον browser (Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet

Διαβάστε περισσότερα

«Πρακτικός Οδηγός Χρήσης για το Σπουδαστή της Πλατφόρμας Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου»

«Πρακτικός Οδηγός Χρήσης για το Σπουδαστή της Πλατφόρμας Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου» «Πρακτικός Οδηγός Χρήσης για το Σπουδαστή της Πλατφόρμας Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου» Σύνταξη: Αικατερίνη Κατσάνα Σουλτάνα Κάργα Θεσσαλονίκη, Μάρτιος 2008 Σημείωση: Ο παρών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ 1. Γενικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ Η ηλεκτρονική υποβολή των ισοζυγίων κρέατος πραγματοποιείται μέσα από το λογισμικό Άρτεμις του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού Πανεπιστήμιο Αιγαίου Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού Έκδοση 1.2 Περιεχόμενα 1. Είσοδος και Έξοδος από το Σύστημα... 3 2. Βοήθεια... 3 3. Αλλαγή Συνθηματικού... 3 4. Διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγγραφής και σύνδεσης χρήστη

Εγχειρίδιο εγγραφής και σύνδεσης χρήστη Εγχειρίδιο εγγραφής και σύνδεσης χρήστη Μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.step.gov.gr δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να εγγραφούν στην υπηρεσία προσωποποιημένης πληροφόρησης, μέσω της οποίας μπορούν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β. ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ (Help-File) Για το περιβάλλον ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων πιστοποίησης

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β. ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ (Help-File) Για το περιβάλλον ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων πιστοποίησης ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ (Help-File) Για το περιβάλλον ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων πιστοποίησης 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ...3 ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ...5 ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ...8 ΔΙΑΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ «ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ» (Ε.Σ.Η.Δ.Π.) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΩΣ ΧΡΗΣΤΩΝ ΤΟΥ Ε.Σ.Η.Δ.Π. Έκδοση: 1.00 11/11/2013 Πίνακας Περιεχομένων Πίνακας Περιεχομένων...

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Περιεχομένων. Εγχειρίδιο Χρήσης Υπηρεσίες Φοιτητή Σελίδα 1 / 10

Πίνακας Περιεχομένων. Εγχειρίδιο Χρήσης Υπηρεσίες Φοιτητή Σελίδα 1 / 10 Πίνακας Περιεχομένων 1. Υπηρεσίες Φοιτητή... 3 1.1 Ακαδημαϊκή Δομή... 3 1.2 Καρτέλα Φοιτητή... 3 Σταθερή Διεύθυνση... 3 Επισκόπηση Διεύθυνσης... 3 Στοιχεία Ανεξάρτητα από Διεύθυνση... 4 1.3 Έλεγχος Κανόνων

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Περιεχομένων

Πίνακας Περιεχομένων Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 2 1.1. Κοινά Στοιχεία User Interface... 3 1.2. Σχέση δικαιωμάτων με User Interface... 4 1.3. Διαθέσιμα εργαλεία του περιβάλλοντος λειτουργίας (GUI)... 4 1.4. Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ)

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Έκδοση 2 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 1 Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγή... 3 1. Είσοδος στο σύστημα... 3 2. Αρχική Οθόνη Επιχείρησης... 4 2 Τα έγγραφά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑ-24γ Εγχειρίδιο Χρήσης Δ.Δ.Π. Του Δήμου Αιγάλεω

ΠΑ-24γ Εγχειρίδιο Χρήσης Δ.Δ.Π. Του Δήμου Αιγάλεω ΤΙΤΛΟΣ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΠΑ-24γ Εγχειρίδιο Χρήσης Δ.Δ.Π. Του Δήμου Αιγάλεω Έκδοση 1.0 12 Ιανουαρίου 2009 ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ : 25978/04.08.2008 ΕΠΙΣΗΜΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΡΓΟΥ : Προσαρμογή, Ανάπτυξη, Έλεγχος και Εγκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΣ-ΕΔ/69

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΣ-ΕΔ/69 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΣ-ΕΔ/69 15/10/2012 Περιεχόμενα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 2 ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ...

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακό Περιβάλλον Διαχείρισης Ασκήσεων Προγραμματισμού

Διαδικτυακό Περιβάλλον Διαχείρισης Ασκήσεων Προγραμματισμού ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Διπλωματική Εργασία με θέμα: Διαδικτυακό Περιβάλλον Διαχείρισης Ασκήσεων Προγραμματισμού Καραγιάννης Ιωάννης Α.Μ.

Διαβάστε περισσότερα