Π Ρ Ο Δ Ι Α Γ ΡΑ Φ Ε Σ Φ Υ Τ Ε Μ Ε Ν Ο Υ Δ Ω Μ Α Τ Ο Σ. Εντατικός Τύπος με το Σύστημα Υποδομής Protectodrain PD250

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Π Ρ Ο Δ Ι Α Γ ΡΑ Φ Ε Σ Φ Υ Τ Ε Μ Ε Ν Ο Υ Δ Ω Μ Α Τ Ο Σ. Εντατικός Τύπος με το Σύστημα Υποδομής Protectodrain PD250"

Transcript

1 Π Ρ Ο Δ Ι Α Γ ΡΑ Φ Ε Σ Φ Υ Τ Ε Μ Ε Ν Ο Υ Δ Ω Μ Α Τ Ο Σ Protectodrain PD250

2 στ Φυτά: Χλοοτάπητας, πολυετή φυτά, βολβοί, θάμνοι και μικρά δένδρα ε Μηχανικό Υπόστρωμα εντατικού τύπου egreen_zinco Intensive Type β δ γ α Αδρανές επεξεργασμένο υπόστρωμα edrainmix Διηθητικό Φύλλο ZinCo Systemfilter TG Αποστραγγιστικό στοιχείο ZinCo Στεγανοποίηση δώματος με αντιριζική προστασία Τομή Συστήματος Υποδομής ZinCo Κλίση: 2% - 14% Μεμβράνη διαχωρισμού ZinCo TGF Σύστημα Υποδομής ZinCo ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Ύψος υποδομής από 250 mm Υδατοϊκανότητα από 90 l/m 2 Κορεσμένο φορτίο από 230 kg/m 2 Το σύστημα υποδομής περιλαμβάνει τα παρακάτω υλικά: α. Μεμβράνη διαχωρισμού από πολυαιθυλένιο ZinCo TGF 20 β. Αποστραγγιστικό Στοιχείο από ενισχυμένο πλαστικό ABS ZinCo γ. Διηθητικό Φύλλο από προπυλένιο ZinCo Systemfilter TG δ. Αδρανές επεξεργασμένο υπόστρωμα edrainmix ε. Μηχανικό Υπόστρωμα εντατικού τύπου egreen_zinco Intensive Type Συμπληρωματικά υλικά: ζ. Μεμβράνη αντιριζικής προστασίας ZinCo WSB 100-PO η. Φρεάτιο ελέγχου ZinCo KS 30

3 2. Υλικά συστήματος υποδομής Μεμβράνη διαχωρισμού Μεμβράνη πολυαιθυλενίου υψηλής πυκνότητας ZinCo Slip Sheet TGF20, πάχους 0,20 mm, βάρους 190 g/m 2, διαπερατότητα υδρατμών sd 100 m σύμφωνα με το πρότυπο DIN52615 για την προστασία των στρώσεων στεγανοποίησης και τον διαχωρισμό τους στην περίπτωση ασυμβατότητας υλικών, που δεν αλλοιώνεται στην άσφαλτο, βιολογικά και χημικά ουδέτερη, ανθεκτική στην ανάπτυξη μικροοργανισμών (βακτηρίων κλπ), σε λιπάσματα και οργανικές ενώσεις όπως φυτοφάρμακα, εκκρίσεις οξέων από ρίζες. Αποστραγγιστικό στοιχείο Αποστραγγιστικό στοιχείο ZinCo Protectodrain PD250, σύμφωνα με τις προδιαγραφές FLL 2008, πιστοποιημένο κατά τα διεθνή πρότυπα ποιότητας ΕΝ ISO 12958, ΕΝ ISO , από ενισχυμένο πλαστικό ABS, με κυλινδρικές προεξοχές, ύψους 2,5 cm, βάρους 5 kg/m 2 ενσωματωμένη προστασία από καουτσούκ στην κατώτερη πλευρά του, με αποστραγγιστική ικανότητα σε κλίση 2% ίση με 1.5 l/(s m), με θλιπτική αντοχή (σε συμπίεση 10%) 460 kn/m 2, χρώματος μαύρου, βιολογικά αδρανές, για την ισχυρή προστασία των οριζόντιων επιφανειών και την διευκόλυνση της αποστράγγισης υπογείων νερών. Διηθητικό φίλτρο Διηθητικό φύλλο από θερμικά ενισχυμένο πολυπροπυλένιο ZinCo Filtersheet TG, σύμφωνα με τις προδιαγραφές FLL 2008 και πιστοποιημένο κατά τα διεθνή πρότυπα ποιότητας EN ISO 12236, EN ISO 10319, EN ISO 11058, EN ISO 12956, πάχους 1,00 mm, βάρους 150 g/m 2, με αντοχή στην διάτρηση 2250 Ν, κατηγορία αντοχής 3 και εφελκυστική αντοχή (200 mm) 11,0 kν/ m 2, που αποτρέπει τη μεταφορά τεμαχιδίων από το υπόστρωμα, ανθεκτικό σε λιπάσματα, οξέα, αλκάλια και οργανικές ενώσεις (π.χ. φυτοφάρμακα, εκκρίσεις ριζών κλπ.) βιολογικά και χημικά ουδέτερο, ανθεκτικό στους μικροοργανισμούς. Επεξεργασμένο αδρανές υπόστρωμα Υπόβαση υποστρώματος ανάπτυξης από επεξεργασμένα αδρανή ελαφροβαρή υλικά edrainmix, με ph 7,0-9,0, χωρίς την προσθήκη οργανικών υλικών, με μεγάλη υδατοπερατότητα και κορεσμένο φορτίο έως 1200 kg/m 3, με ποσοστό στοιχείων διαμέτρου d< mm 10% κατά μάζα, κορεσμένο, υδατοϊκανότητα >20% κατ όγκο, η οποία τοποθετείται κάτω από το υπόστρωμα ανάπτυξης φυτών σε βάθος μεγαλύτερο των 35 cm ώστε να εξασφαλίζει την αποφυγή καθιζήσεων σε μεγάλο βάθος, την γρήγορη αποστράγγιση, άριστες συνθήκες στο ριζικό σύστημα των φυτών χωρίς προβλήματα σήψης.

4 Μηχανικό υπόστρωμα ανάπτυξης φυτών Εντατικού/Ημιεντατικού τύπου Υπόστρωμα ανάπτυξης φυτών από ανακυκλωμένα οργανικά και ανόργανα υλικά egreen_zinco Intensive _Semi-intensive type, σύμφωνα με τις προδιαγραφές FLL 2008, υφή (κοκκομετρική σύσταση) με ποσοστό στοιχείων με διάμετρο d<0,063 mm 20% κατά μάζα συνολικά ( συνολική άργιλος και ιλύς). Η άργιλος (d<0,002 mm) μεταξύ των ορίων 3-10% κατά μάζα και η ιλύς (d=0,002 mm μέχρι και 0,063 mm) μεταξύ των ορίων 10-17%, η περιεκτικότητα σε μεγαλύτερα μεγέθη κόκκων για επίπεδα δώματα είναι d=12mm όταν το ύψος του υποστρώματος είναι έως 10 cm, και d=16 mm όταν υπερβαίνει τα 10 cm, ph 7,0-8,5, περιεκτικότητα σε οργανικά υλικά 90 g/l με υδατοπερατότητα 0,3-30 mm, με υδατοϊκανότητα 45 % κ.ο και 65 % κ.ο, με περιεχόμενο αέρα στην υδατοϊκανότητα 10% κ.ο, περιεκτικότητα σε άλατα 2,5 g/l, και κορεσμένο φορτίο έως 1400 kg/m 3, απαλλαγμένο από κάθε είδους σπόρους ή φυτικών μερών, σύσταση ώστε να ευνοεί τον εφοδιασμό των φυτών με τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία για την ανάπτυξή τους και την αποφυγή της συμπίεσης. Το υπόστρωμα ανάπτυξης φυτών παρασκευάζεται από την ανάμειξη των πρώτων υλών σε οργανωμένο χώρο με κατάληλλα μηχανήματα. 2.1 Συμπληρωματικά υλικά Μεμβράνη αντιριζικής προστασίας ZinCo WSB 100-PO Αντιριζική μεμβράνη από εύκαμπτη πολυολεφίνη (FPO), πάχους 1,10 mm, βάρους 1,13 Kg/m 2, με εφελκυστική αντοχή >800 Ν/5 cm και επιμήκυνση θραύσης >20% σύμφωνα με το πρότυπο EN , για την προστασία των στρώσεων στεγανοποίησης δωμάτων εντατικού τύπου από την διείσδυση ριζών σύμφωνα με τις οδηγίες FLL 2002, που δεν αλλοιώνεται στην άσφαλτο, βιολογικά και χημικά ουδέτερη, ανθεκτική στην ανάπτυξη μικροοργανισμών (βακτηρίων κλπ), σε λιπάσματα και οργανικές ενώσεις όπως φυτοφάρμακα, εκκρίσεις οξέων από ρίζες. Φρεάτιο ελέγχου ZinCo KS 30 Διάτρητο φρεάτιο από ανοξείδωτο χάλυβα, με διαστάσεις cm, ύψους 30 cm, βάρους 4,0 kg, με εγκοπές 3 mm για την αποστράγγιση του νερού σύμφωνα τις «Προδιαγραφές FLL Guidelines Για την Κατασκευή και την Συντήρηση των Φυτεμένων Δωμάτων». Το φρεάτιο έχει υψηλή μηχανική αντοχή. Το αποσπώμενο καπάκι του φρεατίου έχει εγκοπές για την απορροή του νερού σε περίπτωση υπερχείλισης. Τοποθετείται στις υδρορροές φυτεμένων δωμάτων ημιεντατικού και εντατικού τύπου, για τον έλεγχο της απορροής και τον καθαρισμό των υδρορροών.

5 3. Εργασίες κατασκευής φυτεμένου δώματος Στην επιφάνεια του δώματος γίνεται επιμελής καθαρισμός της μεμβράνης στεγανοποίησης και αντιριζικής προστασίας, συγκέντρωση και αποκομιδή κάθε είδους άχρηστου υλικού πριν την τοποθέτηση της μεμβράνης διαχωρισμού και προστασίας. Εγκατάσταση μεμβράνης διαχωρισμού και προστασίας Κάλυψη της επιφάνειας του δώματος/στέγης με την μεμβράνη διαχωρισμού και προστασίας ZinCo TGF 20 πάνω από την μεμβράνη στεγανοποίησης και αντιριζικής προστασίας με επικάλυψη των άκρων τουλάχιστον κατά 15 cm. Οι εργασίες αρχίζουν από τα χαμηλότερα σημεία και παράλληλα με τις ρήσεις της επιφάνειας. Στα στηθαία και στις παρειές των δωμάτων η μεμβράνη διαχωρισμού και προστασίας ZinCo TGF 20 γυρίζει ελέυθερα σε ύψος 5cm. Η εφαρμογή της μεμβράνης διαχωρισμού είναι απαραίτητη στην περίπτωση χημικής ασυμβατότητας της στεγανοποιητικής στρώσης και του αποστραγγιστικού στοιχείου. Σε κάθε άλλη περίπτωση το αποστραγγιστικό στοιχείο τοποθετείται επί της στεγανοποιητικής στρώσης. Εγκατάσταση αποστραγγιστικού στοιχείου Το αποστραγγιστικό στοιχείο ZinCo διαστρώνεται ελεύθερα πάνω στην μεμβράνη στεγανοποίησης ή την μεμβράνη διαχωρισμού, έτσι ώστε να εφάπτονται μεταξύ τους τα αποστραγγιστικά φύλλα. Ακολουθεί η συναρμογή των αποστραγγιστικών φύλλων με ειδικούς συνδέσμους. Τα αποστραγγιστικά φύλλα δεν εφαρμόζονται στις πλευρικές επιφάνειες στα στηθαία. Εγκατάσταση διηθητικού φίλτρου Το διηθητικό φύλλο ZinCo Filtersheet TG διαστρώνεται ελεύθερα πάνω από το αποστραγγιστικό στοιχείο με επικάλυψη των άκρων τουλάχιστον κατά 20 cm. Οι εργασίες διάστρωσης ξεκινούν από τα χαμηλότερα σημεία και παράλληλα με τις ρήσεις της επιφάνειας. Στα στηθαία και στις παρειές των δωμάτων το διηθητικό φύλλο ZinCo TG εφαρμόζεται σε ύψος μεγαλύτερο κατά τουλάχιστον 5 cm από την ανώτερη στάθμη του υποστρώματος ανάπτυξης των φυτών και σε όλο το ύψος αντιριζικής μεμβράνης και στερεώνεται ή συγκολλείται με μαστίχη ή ειδική κόλλα. Εγκατάσταση αδρανούς υποστρώματος edrain mix To επεξεργασμένο αδρανές υπόστρωμα ανάπτυξης φυτών edrain mix διαστρώνεται ελεύθερα στα προβλεπόμενα από την μελέτη εφαρμογής βάθη πλήρωσης και παράλληλα γίνεται έλεγχος ώστε να επιτευχθεί ομοιομορφία. Ακολουθεί η διαμόρφωση της τελικής επιφάνειας χειρωνακτικά ή με κατάλληλο μηχανολογικό εξοπλισμό. Εγκατάσταση μηχανικού υποστρώματος ανάπτυξης φυτών To μηχανικό υπόστρωμα ανάπτυξης φυτών εντατικού τύπου egreen/zinco διαστρώνεται ελεύθερα στα προβλεπόμενα από την μελέτη εφαρμογής βάθη πλήρωσης. Παράλληλα γίνεται έλεγχος ώστε να επιτευχθεί ομοιομορφία διάστρωσης. Ακολουθεί διαμόρφωση της τελικής επιφάνειας του μηχανικού υποστρώματος πριν την φύτευση.

6 3.1 Εγκατάσταση συμπληρωματικών υλικών Εγκατάσταση μεμβράνης αντιριζικής προστασίας ZinCo WSΒ 100-PO H αντιριζική μεμβράνη ZinCo WSB 100-PO διαστρώνεται ελεύθερα επί της μεμβράνης στεγανοποίησης με επικάλυψη των φύλλων κατά 20εκ. αφού προηγηθεί επιμελής καθαρισμός και έλεγχος της επιφάνειας στεγανοποίησης. Οι εργασίες αρχίζουν από τα χαμηλότερα σημεία και η εφαρμογή γίνεται με τρόπο ώστε η αντιριζική μεμβράνη να ακολουθεί τις ρήσεις της στέγης/δώματος. Η ένωση στις ραφές των μεμβρανών επιτυγχάνεται με ειδικό εξοπλισμό (πιστόλι θερμού αέρα Leister). H αντιριζική μεμβράνη καλύπτει όλες τις επιφάνειες όπου αναπτύσσεται η βλάστηση αλλά και τις επιφάνειες των σκληρών δαπέδων από ξύλο, πέτρα πλάκες ή άλλα βιομηχανικά υλικά. Στα στηθαία και στις παρειές των δωμάτων η μεμβράνη εφαρμόζεται σε ύψος μεγαλύτερο κατά 5-10 cm από την ανώτερη στάθμη του υποστρώματος ανάπτυξης των φυτών και στερεώνεται μηχανικά. Εγκατάσταση φρεατίων ελέγχου ZinCo KS 30 Τα ειδικά διάτρητα φρεάτια ελέγχου ZinCo KS 30 τοποθετούνται στα σημεία των υδρορροών πάνω από το υπόστρωμα προστασίας και συγκράτησης υγρασίας. Οι επεκτάσεις επιτρέπουν την εφαρμογή των φρεατίων σε οποιοδήποτε βάθος, ώστε σε κάθε περίπτωση να είναι ελεγχόμενη η υδρορροή. Μετά την τοποθέτηση, ακολουθεί επικάλυψή τους με διηθητικό φύλλο και τοπική διάστρωση κατάλληλου αδρανούς υλικού ή ποτάμιου βότσαλου. 4. Συντήρηση φυτεμένου δώματος Στα φυτεμένα δώματα εντατικού τύπου απαιτείται τακτική συντήρηση. Η συχνότητα συντήρησης και οι απαιτούμενες επεμβάσεις εξαρτώνται κυρίως από το είδος της βλάστησης που αναπτύσσεται στο φυτεμένο δώμα και από κλιματικές συνθήκες στον τόπο εφαρμογής. Οι γενικές εργασίες που θα πρέπει να γίνονται κατά την συντήρηση είναι οι εξής: Απομάκρυνση των ζιζανίων και της ανεπιθύμητης βλάστησης (πχ. σπόροι δένδρων που έχουν βλαστήσει) από το φυτεμένο δώμα. Διατήρηση της καθαρότητας των περιμετρικών ζωνών αποστράγγισης ή των ζωνών κίνησης (με αδρανή υλικά) από ζιζάνια ή ανεπιθύμητη βλάστηση. Έλεγχος της καλής λειτουργίας της αποστράγγισης μέσω των φρεατίων ελέγχου. Η καλή αποστράγγιση είναι απαραίτητη για την εγκατάσταση και ανάπτυξη των φυτών. Καθαρισμός των υδρορροών από φύλλα, φερτά υλικά ή ρίζες. Λίπανση της βλάστησης με κατάλληλο λίπασμα. Αντικατάσταση φυτών που έχουν ξεραθεί. Κλάδεμα μορφοποίησης και κλάδεμα για τον έλεγχο της ανάπτυξης των θάμνων και των δένδρων. Ο έλεγχος και η συντήρηση του φυτεμένου δώματος θα πρέπει να ορίζεται με συμφωνητικό/συμβόλαιο συντήρησης.

7 Ορισμοί Φυτεμένο δώμα Καινοτόμο, πολυεπίπεδο σύστημα υποδομής εφαρμοσμένο σε στεγανοποιημένη επιφάνεια για την ανάπτυξη βλάστησης. Φυτεμένο δώμα εντατικού τύπου Συνδυασμός πολυεπίπεδου σύστηματος υποδομής και μηχανικών υποστρωμάτων ανάπτυξης φυτών ύψους 15 έως 150εκ., το οποίο συνίσταται στη δημιουργία ενός κήπου, σε σύστημα υποδομής που απαιτεί τακτική συντήρηση (άρδευση, λίπανση, κλπ.) και περιλαμβάνει ποικιλία φυτών όπως πολυετή φυτά, γρασίδια, βολβούς, μικρά δένδρα και θάμνους. Ο εντατικός τύπος φυτεμένου δώματος/στέγης μπορεί να υποστηρίξει πέραν του φυτικού υλικού, κατασκευές όπως μονοπάτια, στοιχεία νερού, συστήματα σκίασης. Περιγραφή συστήματος Προμήθεια και εγκατάσταση του συστήματος υποδομής ZinCo σε επίπεδες επιφάνειες ή επιφάνειες με κλίση από 2%-14%. Η εφαρμογή της αντιριζικής μεμβράνης WSB PO 100 ή άλλης κατάλληλης, είναι απαραίτητη εάν η μεμβράνη στεγανοποίησης δεν διαθέτει αντιριζική προστασία. Τεχνικές προδιαγραφές Η egreen_zinco παρέχει όλα τα απαραίτητα δελτία τεχνικών χαρακτηριστικών, όπου αναφέρονται αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τα πρότυπα έγκρισης. Διασφάλιση ποιότητας Η egreen_zinco παρέχει ένα ολοκληρωμένο σύστημα που πληροί τις πρότυπες οδηγίες FLL (Guidelines for the Planning, Construction and Maintenance of Green Roofing, 2008 edition). Η καλή λειτουργία του συστημάτος υποδομής ZinCo έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε πολλαπλές εφαρμογές και στις μεσογειακές κλιματικές συνθήκες. Το σύστημα υποδομής ZinCo θα πρέπει να εγκατασταθεί από πιστοποιημένο κατασκευαστή φυτεμένων δωμάτων με την παράλληλη έγκριση της egreen. O κατασκευαστής θα πρέπει να διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό και εξειδικευμένο προσωπικό με εμπειρία, καθώς και ειδικές γνώσεις στην αρχιτεκτονική τοπίου. To κορεσμένο φορτίο του συστήματος υποδομής ZinCo θα πρέπει να έχει υπολογιστεί στα φορτία της στατικής μελέτης. Παράδοση, αποθήκευση, διαχείριση υλικών υποδομής Κατά την αποθήκευση των υλικών υποδομής και των υποστρωμάτων ανάπτυξης στην οροφή του κτιρίου, θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι το βάρος αυτών δεν υπερβαίνει τα φορτία υπολογισμού βάσει της στατικής μελέτης. Για την αποφυγή φθοράς τους, αποθηκεύεστε τα υλικά και τα υποστρώματα ανάπτυξης σε σημείο οπού αυτά δεν εκτίθενται σε συνθήκες υγρασίας, ηλιακής ακτινοβολίας, χαμηλών θερμοκρασιών ή έκθεσης σε χημική και μηχανική καταπόνηση. Σχέδια λεπτομερειών Μαζί με το σχέδιο διαμόρφωσης του δώματος/στέγης θα πρέπει να παραδίδονται σχέδια/τομές λεπτομερειών με τις ακόλουθες πληροφορίες: Είδος στεγανοποίησης/θερμομόνωσης. Το σύστημα υποδομής ZinCo σε διαφορετικά σημεία του δώματος (συναρμογή με το κτίριο, στηθαίο, υδρορρόες, κάθετες απολήξεις). Σύστημα ασφαλείας από πτώση απουσίας στηθαίου ή άλλου μηχανικού μέσου. Πιστοποιήσεις συστήματος Το σύστημα υποδομής ZinCo πληροί τις πρότυπες οδηγίες FLL (Guidelines for the Planning, Construction and Maintenance of Green Roofing, 2008 edition) Εγγύηση καλής λειτουργίας Η egreen_zinco παρέχει εγγυήσεις καλής λειτουργίας του συστήματος υποδομής ZinCo. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την egreen_ε.ε.ε.ε. ΕΠΕ.

Εκτατικός Τύπος με το Σύστημα Υποδομής Floradrain FD 25-E

Εκτατικός Τύπος με το Σύστημα Υποδομής Floradrain FD 25-E Π Ρ Ο Δ Ι Α Γ ΡΑ Φ Ε Σ Φ Υ Τ Ε Μ Ε Ν Ο Υ Δ Ω Μ Α Τ Ο Σ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ European Organization for Technical Assessment Αρ. έγκρισης ΕΤΑ 13/0668 ε δ Φυτά: Χλοοτάπητας. φυτά εδαφοκάλυψης, αγριολούλουδα,

Διαβάστε περισσότερα

Ημιεντατικός Τύπος με το Σύστημα Υποδομής Floradrain FD 40-E ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΦΥΤΕΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ. ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ Βόλος

Ημιεντατικός Τύπος με το Σύστημα Υποδομής Floradrain FD 40-E ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΦΥΤΕΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ. ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ Βόλος ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ Βόλος Γιαμάκος & Συνεργάτες Ποτηρόπουλος Δ+Λ Αρχιτέκτονες ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΦΥΤΕΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ Πισ τοποιηµένο Σύσ τηµα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Τεχνικών Εγκρίσεων ETA-13/0668 ε δ Φυτά:

Διαβάστε περισσότερα

Εκτατικός Τύπος με το Σύστημα Υποδομής Floradrain FD 25-E

Εκτατικός Τύπος με το Σύστημα Υποδομής Floradrain FD 25-E ΜΕΤΚΑ Κτίριο Γραφείων, Αθήνα ISV Architects ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΦΥΤΕΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ Πισ τοποιηµένο Σύσ τηµα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Τεχνικών Εγκρίσεων ETA-13/0668 ε δ Φυτά: Χλοοτάπητας, φυτά εδαφοκάλυψης, αγριολούλουδα,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΦΥΤΕΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΦΥΤΕΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Βουλγαρίας ΜΕΛΕΤΗ ΦΥΤΕΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα: Πράσινα Δώματα σε Δημόσια Κτήρια

Πρόγραμμα: Πράσινα Δώματα σε Δημόσια Κτήρια ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011 Πρόγραμμα: Πράσινα Δώματα σε Δημόσια Κτήρια ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΝΩΣΗ ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΟΧΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ Προδιαγραφές φυτεμένου δώματος Περίληψη

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα: Πράσινα Δώματα σε Δημόσια Κτήρια

Πρόγραμμα: Πράσινα Δώματα σε Δημόσια Κτήρια ΙΟΥΛΙΟΣ 2011 Πρόγραμμα: Πράσινα Δώματα σε Δημόσια Κτήρια ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΝΩΣΗ ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΟΧΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ Προδιαγραφές φυτεμένου δώματος Περίληψη

Διαβάστε περισσότερα

Φυτεμένα Δώματα & Υδατοπερατά Δάπεδα. Σύγχρονες βιοκλιματικές εφαρμογές για την βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος Γρηγόρης Κοτοπούλης, Τεχνική

Φυτεμένα Δώματα & Υδατοπερατά Δάπεδα. Σύγχρονες βιοκλιματικές εφαρμογές για την βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος Γρηγόρης Κοτοπούλης, Τεχνική Φυτεμένα Δώματα & Υδατοπερατά Δάπεδα. Σύγχρονες βιοκλιματικές εφαρμογές για την βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος Γρηγόρης Κοτοπούλης, Τεχνική Διεύθυνση egreen Είναι αναστρέψιμο το φαινόμενο της αστικής

Διαβάστε περισσότερα

Φυτεμένα δώματα-προδιαγραφές υλικών και βασικές κατασκευαστικές τοπολογίες

Φυτεμένα δώματα-προδιαγραφές υλικών και βασικές κατασκευαστικές τοπολογίες Επιστημονικό τριήμερο «ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ» Λάρισα 20-22 Οκτωβρίου 2011 Φυτεμένα δώματα-προδιαγραφές υλικών και βασικές κατασκευαστικές τοπολογίες Στελίνα Τσιάντου Αρχιτέκτονας Τοπίου, MLA University of

Διαβάστε περισσότερα

Προδιαγραφές φυτεμένου δώματος. Δ. Κολοκοτσά Σ. Παπαντωνίου, Α. Βασιλομιχελάκη

Προδιαγραφές φυτεμένου δώματος. Δ. Κολοκοτσά Σ. Παπαντωνίου, Α. Βασιλομιχελάκη Προδιαγραφές φυτεμένου δώματος Δ. Κολοκοτσά Σ. Παπαντωνίου, Α. Βασιλομιχελάκη 1 Περίγραμμα παρουσίασης Μέρος 1 ο : ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΦΥΤΕΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΛΟΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΜΕΡΟΣ 2 ο : ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΦΥΤΕΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΓΩΝ»

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΦΥΤΕΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΓΩΝ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΤΜΗΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 64, 546 31 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΛ.: 2310 278817-8, FAX: 2310 236308 Δ/ΝΣΗ E-mail:

Διαβάστε περισσότερα

ΥΓΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΥΓΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ΥΓΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ? ΤΡΙΧΟΕΙΔΗ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ Υδροαπορρόφηση ονομάζουμε την αποθήκευση μορίων νερού μέσα σε ένα υλικό. Η ικανότητα ενός υλικού να αποθηκεύει νερό καθορίζεται κύρια από τη γεωμετρία των πόρων

Διαβάστε περισσότερα

ΥΓΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΥΓΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ΥΓΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ? ΤΡΙΧΟΕΙΔΗ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ Υδροαπορρόφηση ονομάζουμε την αποθήκευση μορίων νερού μέσα σε ένα υλικό. Η ικανότητα ενός υλικού να αποθηκεύει νερό καθορίζεται κύρια από τη γεωμετρία των πόρων

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΦΥΤΕΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ. Γενικές πληροφορίες σε σχέση με τη φύτευση και την άρδευση στο φυτεμένο δώμα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΦΥΤΕΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ. Γενικές πληροφορίες σε σχέση με τη φύτευση και την άρδευση στο φυτεμένο δώμα ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΦΥΤΕΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ Γενικές πληροφορίες σε σχέση με τη φύτευση και την άρδευση στο φυτεμένο δώμα Για την αύξηση και την ανάπτυξη των φυτών απαιτείται νερό και χώμα πλούσιο σε θρεπτικά

Διαβάστε περισσότερα

Η ενεργειακή συμπεριφορά των φυτεμένων δωμάτων. Γρηγόρης Κοτοπούλης, egreen Τεχνική Διεύθυνση

Η ενεργειακή συμπεριφορά των φυτεμένων δωμάτων. Γρηγόρης Κοτοπούλης, egreen Τεχνική Διεύθυνση Η ενεργειακή συμπεριφορά των φυτεμένων δωμάτων Γρηγόρης Κοτοπούλης, egreen Τεχνική Διεύθυνση Ενεργειακά οφέλη - 20 C T = 25 K + 30 C - 20 C T = 100 K + 80 C +20 C Ενίσχυση της θερμομόνωσης του κτιρίου

Διαβάστε περισσότερα

Construction. Πολυμερής μεμβράνη στεγανοποίησης δωμάτων. Περιγραφή Προϊόντος EN 13956 06 1213

Construction. Πολυμερής μεμβράνη στεγανοποίησης δωμάτων. Περιγραφή Προϊόντος EN 13956 06 1213 Construction Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση: 10/01/2014 (v1) Κωδικός: 04.03.120 Αριθμός Ταυτοποίησης: 010910032000150000 Sarnafil TG 66-15 EN 13956 06 1213 Sarnafil TG 66-15 Πολυμερής μεμβράνη στεγανοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

Ημιεντατικός Τύπος με το Σύστημα Υποδομής Floradrain FD 40-E

Ημιεντατικός Τύπος με το Σύστημα Υποδομής Floradrain FD 40-E Π Ρ Ο Δ Ι Α Γ ΡΑ Φ Ε Σ Φ Υ Τ Ε Μ Ε Ν Ο Υ Δ Ω Μ Α Τ Ο Σ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ European Organization for Technical Assessment Αρ. έγκρισης ΕΤΑ 13/0668 ε δ Φυτά: Χλοοτάπητας, πόες, μικροί και μεσαίοι θάμνοι

Διαβάστε περισσότερα

Φυτεµένα δώµατα & ενεργειακή συµπεριφορά κτιρίων

Φυτεµένα δώµατα & ενεργειακή συµπεριφορά κτιρίων Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης Τµήµα Πολιτικών Μηχανικών Εργαστήριο Οικοδοµικής και Φυσικής των Κτιρίων lbcp.civil.auth.gr Φυτεµένα δώµατα & ενεργειακή συµπεριφορά κτιρίων Θ.Γ.Θεοδοσίου, επ.καθηγητής

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΥΤΕΜΕΝΟΥ ΩΜΑΤΟΣ ΕΝΤΑΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ EshaOxygen Τύπος Θερµοµόνωσης: Κλασσική

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΥΤΕΜΕΝΟΥ ΩΜΑΤΟΣ ΕΝΤΑΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ EshaOxygen Τύπος Θερµοµόνωσης: Κλασσική ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΥΤΕΜΕΝΟΥ ΩΜΑΤΟΣ ΕΝΤΑΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ EshaOxygen Τύπος Θερµοµόνωσης: Κλασσική Ο εντατικός τύπος φύτευσης είναι φύτευση µεσαίων (ηµι-εντατικός) έως υψηλών απαιτήσεων (εντατικός) σε

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΥΤΕΜΕΝΟΥ ΩΜΑΤΟΣ ΕΝΤΑΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ EshaOxygen Τύπος Θερµοµόνωσης: Ανεστραµµένη

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΥΤΕΜΕΝΟΥ ΩΜΑΤΟΣ ΕΝΤΑΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ EshaOxygen Τύπος Θερµοµόνωσης: Ανεστραµµένη ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΥΤΕΜΕΝΟΥ ΩΜΑΤΟΣ ΕΝΤΑΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ EshaOxygen Τύπος Θερµοµόνωσης: Ανεστραµµένη Ο εντατικός τύπος φύτευσης είναι φύτευση µεσαίων (ηµι-εντατικός) έως υψηλών απαιτήσεων (εντατικός)

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΩΝ

ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΩΝ ESHADIEN ΕΛΑΣΤΟΜΕΡΗΣ ΑΣΦΑΛΤΙΚΗ ΣΤΕΓΑΝΩΤΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ (SBS 20 C) ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Η µεµβράνη ESHADIEN είναι ελαστοµερής στεγανωτική µεµβράνη, η οποία παράγεται από ειδική

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Διεύθυνση Πληροφορικής και Τεχνικών Υπηρεσιών Τμήμα Μελετών & Κατασκευών Π. Ράλλη & Θηβών 250 Αιγάλεω, 12244

ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Διεύθυνση Πληροφορικής και Τεχνικών Υπηρεσιών Τμήμα Μελετών & Κατασκευών Π. Ράλλη & Θηβών 250 Αιγάλεω, 12244 Αθήνα, 14 Ιανουαρίου 2015 Αριθ. Πρωτ. : 859 ΠΡΟΣ : 1. ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Διεύθυνση Πληροφορικής και Τεχνικών Υπηρεσιών Τμήμα Μελετών & Κατασκευών Π. Ράλλη & Θηβών 250 Αιγάλεω, 12244 2. κ. Λάζαρο Βρυζίδη, Πρόεδρο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΥΤΕΜΕΝΟΥ ΩΜΑΤΟΣ ΕΚΤΑΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ EshaOxygen Τύπος Θερµοµόνωσης: Κλασσική

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΥΤΕΜΕΝΟΥ ΩΜΑΤΟΣ ΕΚΤΑΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ EshaOxygen Τύπος Θερµοµόνωσης: Κλασσική ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΥΤΕΜΕΝΟΥ ΩΜΑΤΟΣ ΕΚΤΑΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ EshaOxygen Τύπος Θερµοµόνωσης: Κλασσική Ο εκτατικός τύπος φύτευσης είναι φύτευση ελαχίστων ή µικρών απαιτήσεων. Έχει χαµηλό πάχος υποστρώµατος

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Sarnafil TG 66-20

ΦΥΛΛΟ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Sarnafil TG 66-20 ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΩΜΑΤΩΝ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΦΟΡΤΙΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ H (πάχους 2,0 mm) είναι πολλαπλών στρώσεων, συνθετική μεμβράνη στεγανοποίησης δωμάτων βάσης υψηλής ποιότητας εύκαμπτης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΦΥΤΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΦΥΤΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΦΥΤΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΦYTEMENΩN ΩMATΩN / ΣΤΕΓΩΝ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ 6 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 1.1 ΟΡΙΣΜΟΙ 8 1.1.1 Εκτατικός τύπος 8 1.1.2 Ηµιεντατικός τύπος

Διαβάστε περισσότερα

Στρώση ελέγχου υδρατμών Φράγμα υδρατμών

Στρώση ελέγχου υδρατμών Φράγμα υδρατμών Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση: 20/11/2013 (v1) Κωδικό: 04.05.050 Αριθμός Ταυτοποίησης: 010945051000000008 Sarnavap 1000E EN 13984 06 1119/1598 Sarnavap 1000E Στρώση ελέγχου υδρατμών Φράγμα υδρατμών

Διαβάστε περισσότερα

Θεσσαλονίκη, 16 εκεµβρίου 2011. Αριθ. Πρωτ: 5397

Θεσσαλονίκη, 16 εκεµβρίου 2011. Αριθ. Πρωτ: 5397 Θεσσαλονίκη, 16 εκεµβρίου 2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΤΜΗΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 64, 546 31 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΛ.: 2310 278817-8,

Διαβάστε περισσότερα

Πολυμερής μεμβράνη στεγανοποίησης δωμάτων

Πολυμερής μεμβράνη στεγανοποίησης δωμάτων Construction Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση: 10/01/2014 Κωδικός: 04.03.040 Αριθμός Ταυτοποίησης: 010905011250150000 Sikaplan -SGmA 2.0 (Trocal SGmA 2.0 mm) EN 13956 07 1213 Sikaplan -SGmA 2.0 (Trocal

Διαβάστε περισσότερα

τα κτήρια που παράγουν οξυγόνο

τα κτήρια που παράγουν οξυγόνο τα κτήρια που παράγουν οξυγόνο Θέλουμε κτήρια που είναι πράσινα και όμορφα Που προστατεύονται από το κρύο, τη ζέστη, το νερό, την ηχορύπανση Που αποταμιεύουν το νερό της βροχής και δεν πλημμυρίζουν τους

Διαβάστε περισσότερα

Μεμβράνη Στεγανοποίησης Σηράγγων

Μεμβράνη Στεγανοποίησης Σηράγγων Φύλλο Ιδιοτήτων Έκδοση 12/04/2012 Κωδικός: 2012.03.04.040 Μεμβράνη Στεγανοποίησης Σηράγγων Περιγραφή Η είναι μία ομοιογενής μεμβράνη στεγανοποίησης με βάση το πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC-P) με στρώση ελέγχου

Διαβάστε περισσότερα

Μεμβράνη Στεγανοποίησης Σηράγγων

Μεμβράνη Στεγανοποίησης Σηράγγων Construction Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση 04/12/2013 (v1) Κωδικός: 03.04.110 Αριθμός Ταυτοποίησης: 010704202000200000 (Sarnafil MP 915-20 B2) EN 13491 04 1349 (Sarnafil MP 915-20 B2) Μεμβράνη Στεγανοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

Μεμβράνη Στεγανοποίησης Σηράγγων. Η Sikaplan WP 1100-15HL είναι μία ομοιογενής μεμβράνη στεγανοποίησης με βάση το πολυβινυλιχλωρίδιο (PVC-P).

Μεμβράνη Στεγανοποίησης Σηράγγων. Η Sikaplan WP 1100-15HL είναι μία ομοιογενής μεμβράνη στεγανοποίησης με βάση το πολυβινυλιχλωρίδιο (PVC-P). Φύλλο Ιδιοτήτων Έκδοση 27/11/2009 Κωδικός: 02.09.040 (Sikaplan -9.6 TU geld/schwarz) Μεμβράνη Στεγανοποίησης Σηράγγων Construction Περιγραφή Η είναι μία ομοιογενής μεμβράνη στεγανοποίησης με βάση το πολυβινυλιχλωρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

Construction. Στρώση ελέγχου υδρατμών Φράγμα υδρατμών. Περιγραφή Προϊόντος. Δοκιμές. Χαρακτηριστικά Προϊόντος EN /1598

Construction. Στρώση ελέγχου υδρατμών Φράγμα υδρατμών. Περιγραφή Προϊόντος. Δοκιμές. Χαρακτηριστικά Προϊόντος EN /1598 Construction Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση 21/11/2013 (v1) Κωδικός: 04.05.060 Αριθμός Ταυτοποίησης: 010945051000000010 EN 13984 06 1119/1598 Στρώση ελέγχου υδρατμών Φράγμα υδρατμών Περιγραφή Προϊόντος

Διαβάστε περισσότερα

H εταιρεία ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ δραστηριοποιείται

H εταιρεία ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ δραστηριοποιείται H εταιρεία ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ δραστηριοποιείται πάνω από 50 χρόνια στο χώρο παραγωγής και συσκευασίας φυτοχωμάτων-κομπόστ και εμπορίας υποστρωμάτων. Η εμπειρία και η γνώση της πάνω στο φυτόχωμα την έχουν καταστήσει

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Sikaplan SGmA-15

ΦΥΛΛΟ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Sikaplan SGmA-15 ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΩΜΑΤΩΝ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΦΟΡΤΙΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Η είναι πολλαπλών στρώσεων, συνθετική μεμβράνη στεγανοποίησης δωμάτων με βάση υψηλής ποιότητας πολυβυνιλοχλωρίδιο (PVC),

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ

ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ 3 4 5 6 7 8 2 1 1. ΠΛΑΚΑ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ 2. ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ESHAROOF REFLECT ΘΕΡΜΟΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΗΣ (SBS -25 C)

ESHAROOF REFLECT ΘΕΡΜΟΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΗΣ (SBS -25 C) ESHAROOF REFLECT ΘΕΡΜΟΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΗΣ (SBS -25 C) ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Η ελαστοµερής ασφαλτική µεµβράνη κεραµοσκεπής EshaRoof Reflect ανήκει στις µεµβράνες κεραµοσκεπής νέας γενιάς

Διαβάστε περισσότερα

Sikaplan -SGmA 1.5 (Trocal SGmA 1.5 mm)

Sikaplan -SGmA 1.5 (Trocal SGmA 1.5 mm) Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση: 06/04/2012 Κωδικός: 2012.04.03.020 Sikaplan -SGmA 1.5 (Trocal SGmA 1.5 mm) Sikaplan -SGmA 1.5 (Trocal SGmA 1.5 mm) Πολυμερής μεμβράνη στεγανοποίησης δωμάτων Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Construction. Μεμβράνη κεραμοσκεπών. Περιγραφή Προϊόντος

Construction. Μεμβράνη κεραμοσκεπών. Περιγραφή Προϊόντος Construction Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση 13/01/2014 (v1) Κωδικός: 04.04.030 Αριθμός Ταυτοποίησης: 010910132200080000 Μεμβράνη κεραμοσκεπών Περιγραφή Προϊόντος Η είναι μια ατμοπερατή, στεγανή, με δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

MasterSeal Traffic 2301

MasterSeal Traffic 2301 Αστάρι για άσφαλτο Μεμβράνη Διασπορά Αστάρωμα Αστάρι MasterSeal Traffic 2301 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΕΔΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Το MasterSeal Traffic 2301 (πρώην MasterSeal 689 Bridge) είναι ένα σύστημα συνεχούς τύπου με βάση

Διαβάστε περισσότερα

Construction. Μεμβράνη Στεγανοποίησης Σηράγγων. (Sikaplan -9.6 V geld/schwarz) Περιγραφή Προϊόντος EN Δοκιμές

Construction. Μεμβράνη Στεγανοποίησης Σηράγγων. (Sikaplan -9.6 V geld/schwarz) Περιγραφή Προϊόντος EN Δοκιμές Construction Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση 04/12/2013 (v1) Κωδικός: 03.04.090 Αριθμός Ταυτοποίησης: 010704201100150000 EN 13491 04 1349 (Sikaplan -9.6 V geld/schwarz) Μεμβράνη Στεγανοποίησης Σηράγγων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7 ΓΕΩΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ. Ν. Σαμπατακάκης Καθηγητής Εργαστήριο Τεχνικής Γεωλογίας Παν/μιο Πατρών

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7 ΓΕΩΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ. Ν. Σαμπατακάκης Καθηγητής Εργαστήριο Τεχνικής Γεωλογίας Παν/μιο Πατρών ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7 ΓΕΩΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ συνθετικά υλικά που χρησιμοποιούνται στις εφαρμογές της γεωτεχνικής μηχανικής και σε συναφείς κατασκευές, σε συνδυασμό συνήθως με κατάλληλα εδαφικά υλικά (γεωϋλικά). σύσταση

Διαβάστε περισσότερα

Construction. Μεμβράνη Στεγανοποίησης Σηράγγων. Περιγραφή Προϊόντος. Χαρακτηριστικά Προϊόντος EN 13491 ΕΝ 13967. Δοκιμές. Μορφή

Construction. Μεμβράνη Στεγανοποίησης Σηράγγων. Περιγραφή Προϊόντος. Χαρακτηριστικά Προϊόντος EN 13491 ΕΝ 13967. Δοκιμές. Μορφή Construction Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση 25/11/2013 (v1) Κωδικός: 03.04.030 Αριθμός Ταυτοποίησης: 010704101000150000 EN 13491 ΕΝ 13967 04 1349 Μεμβράνη Στεγανοποίησης Σηράγγων Περιγραφή Προϊόντος

Διαβάστε περισσότερα

Συμπίεση Αστικών Εδαφών Αιτίες-Επιπτώσεις-Έλεγχος

Συμπίεση Αστικών Εδαφών Αιτίες-Επιπτώσεις-Έλεγχος Συμπίεση Αστικών Εδαφών Αιτίες-Επιπτώσεις-Έλεγχος ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΤΖΙΡΗΣ Δρ. Δασολόγος Περιβαλλοντολόγος Προϊστάμενος Τμήματος Συντήρησης Κήπων Δήμου Θεσσαλονίκης Το έδαφος είναι το δημιούργημα της ζωής και

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΦΥΤΕΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΑ ΩΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ. ΝΕΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΑΣΤΙΚΟΥΣ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ

ΤΑ ΦΥΤΕΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΑ ΩΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ. ΝΕΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΑΣΤΙΚΟΥΣ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ ΤΑ ΦΥΤΕΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΑ ΩΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ. ΝΕΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΑΣΤΙΚΟΥΣ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ Χρήστος Ευαγγελίου Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Alfa

Διαβάστε περισσότερα

Ιούνιος 2010 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ- ΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΕ ΥΟ ΑΣΦΑΛΤΙΚΕΣ ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ

Ιούνιος 2010 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ- ΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΕ ΥΟ ΑΣΦΑΛΤΙΚΕΣ ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ Ιούνιος 2010 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ- ΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΕ ΥΟ ΑΣΦΑΛΤΙΚΕΣ ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ Στην εφαρµογή αυτή θεωρούµε τη στάθµη του υδροφόρου ορίζοντα χαµηλότερα από το επίπεδο της θεµελίωσης.

Διαβάστε περισσότερα

Construction. Πολυμερής μεμβράνη στεγανοποίησης δωμάτων. Περιγραφή Προϊόντος EN 13956 07 1213

Construction. Πολυμερής μεμβράνη στεγανοποίησης δωμάτων. Περιγραφή Προϊόντος EN 13956 07 1213 Construction Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση: 10/01/2014 (v1) Κωδικός: 04.03.060 Αριθμός Ταυτοποίησης: 010905011000150000 Sikaplan -15 G -03- EN 13956 07 1213 Sikaplan -15 G -03- Πολυμερής μεμβράνη στεγανοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

Ασφαλτικές Μεµβράνες και Στεγανωτικά Προϊόντα Bituline

Ασφαλτικές Μεµβράνες και Στεγανωτικά Προϊόντα Bituline Ασφαλτικές Μεµβράνες και Στεγανωτικά Προϊόντα Bituline Η εταιρεία µας διαθέτει τα προϊόντα της ελληνικής βιοµηχανίας ασφαλτικών και στεγανωτικών υλικών Bituline A.B.E.E. Η Bituline αποτελεί µία σύγχρονη

Διαβάστε περισσότερα

Υποστρώματα λαχανικών Χρήση υποστρωμάτων:

Υποστρώματα λαχανικών Χρήση υποστρωμάτων: Υποστρώματα λαχανικών Χρήση υποστρωμάτων: Για παραγωγή σποροφύτων στα φυτώρια Για καλλιέργεια βρώσιμων λαχανικών Εδαφικά υποστρώματα Ως εδαφικό υπόστρωμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε είδος διαθέσιμου

Διαβάστε περισσότερα

Χαρακτηριστικά εξαιρετική ταχύτητα αντίδρασης Εξαιρετική πρόσφυση πολύ υψηλή αντοχή στην κρούση. στις υπεριώδεις (UV) ακτινοβολίες Πληροί

Χαρακτηριστικά εξαιρετική ταχύτητα αντίδρασης Εξαιρετική πρόσφυση πολύ υψηλή αντοχή στην κρούση. στις υπεριώδεις (UV) ακτινοβολίες Πληροί CONIROOF 2110 Στεγανωτικό σύστημα υψηλής απόδοσης, συνεχούς τύπου, ειδικό για επιφάνειες κάλυψης όπου υπάρχει διάβαση πεζών, που έχει ως βάση μία πολυουρεθανική μεμβράνη στιγμιαίας σκλήρυνσης που εφαρμόζεται

Διαβάστε περισσότερα

1000 ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟ ΣΤΕΓΑΝΟ ΦΡΕΑΤΙΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΠΟΛΥΠΡΟΠΥΛΕΝΙΟ (ΡΡ)

1000 ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟ ΣΤΕΓΑΝΟ ΦΡΕΑΤΙΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΠΟΛΥΠΡΟΠΥΛΕΝΙΟ (ΡΡ) Pipelife-PRO1000 ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟ ΣΤΕΓΑΝΟ ΦΡΕΑΤΙΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΠΟΛΥΠΡΟΠΥΛΕΝΙΟ (ΡΡ) Τo Pipelife-PRO1000 είναι ένα επισκέψιμο φρεάτιο αποχέτευσης από πολυπροπυλένιο που αντιπροσωπεύει μια νέα πρόταση με σημαντικά

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΣΤΡΩΜΑΤΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

ΥΠΟΣΤΡΩΜΑΤΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑΤΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ Υποστρώματα Πορώδη υλικά που δεν προκαλούν φυτοτοξικότητα και χρησιμοποιούνται για να υποκαταστήσουν το έδαφος ως μέσο ανάπτυξης του ριζικού συστήματος των φυτών. Χημικά αδρανή

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΤΕΜΕΝΟ ΔΩΜΑ. ΤΕΧΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ: Εξοικονόμηση ενέργειας και ΑΠΕ στα κτήρια

ΦΥΤΕΜΕΝΟ ΔΩΜΑ. ΤΕΧΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ: Εξοικονόμηση ενέργειας και ΑΠΕ στα κτήρια ΦΥΤΕΜΕΝΟ ΔΩΜΑ Σημαντικότερες ιδιότητες ενός φυτεμένου δώματος : Εξοικονόμηση ενέργειας κυρίως για ψύξη και λιγότερο για θέρμανση του κτηρίου. Μείωση των δυσμενών φαινομένων που επιφέρει η δόμηση στο αστικό

Διαβάστε περισσότερα

Μεμβράνη κεραμοσκεπών και προσόψεων

Μεμβράνη κεραμοσκεπών και προσόψεων Roofing Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση 13/01/2014 (v1) Κωδικός: 04.04.010 Αριθμός Ταυτοποίησης: 010910132060000001 Sarnafil TU 102 Sarnafil TU 102 Μεμβράνη κεραμοσκεπών και προσόψεων Περιγραφή Προϊόντος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ-ΤΑΡΑΤΣΑΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ

ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ-ΤΑΡΑΤΣΑΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ-ΤΑΡΑΤΣΑΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ Α) ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ-ΤΑΡΑΤΣΑΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ 5 3 4 2 1 1. ΠΛΑΚΑ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ 2. ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Sikaplan WP HL

ΦΥΛΛΟ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Sikaplan WP HL ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΗΡΑΓΓΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Η είναι εύκαμπτη, ομοιογενής μεμβράνη στεγανοποίησης με στρώση ελέγχου (signal layer), βάσεως υψηλής ποιότητας πολυβινυλοχλωριδίου

Διαβάστε περισσότερα

Construction. Πολυμερής μεμβράνη στεγανοποίησης δωμάτων. Περιγραφή Προϊόντος EN 13956 06 1213

Construction. Πολυμερής μεμβράνη στεγανοποίησης δωμάτων. Περιγραφή Προϊόντος EN 13956 06 1213 Construction Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση: 10/01/2014 (v1) Κωδικός: 04.03.160 Αριθμός Ταυτοποίησης: 010910052000180000 Sarnafil TG 76-18 Felt EN 13956 06 1213 Sarnafil TG 76-18 Felt Πολυμερής μεμβράνη

Διαβάστε περισσότερα

Υποστρώματα σποράς λαχανικών

Υποστρώματα σποράς λαχανικών Υποστρώματα σποράς λαχανικών Εδαφικά υποστρώματα Ως εδαφικό υπόστρωμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε είδος διαθέσιμου φυσικού χώματος, είτε οργανικό είτε ανόργανο, εφόσον: δεν είναι υπερβολικά βαρύ, δεν

Διαβάστε περισσότερα

Μορφές στεγών και ονομασίες

Μορφές στεγών και ονομασίες Κατασκευή στέγης Με τον όρο στέγη δεν εννοούμε μόνο τις φέρουσες κατασκευές των επικλινών επιστεγάσεων των κτιρίων, αλλά και τις στεγανές επικαλύψεις τους, που μπορεί να αποτελούνται από κεραμίδια, πλάκες,

Διαβάστε περισσότερα

Προδιαμορφωμένες Ταινίες Στεγανοποίησης Μέρος του Συστήματος Sikadur -Combiflex SG

Προδιαμορφωμένες Ταινίες Στεγανοποίησης Μέρος του Συστήματος Sikadur -Combiflex SG Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση 10/01/2011 Κωδικός: 2011.03.03.040 Sikadur -Combiflex SG Tape Προδιαμορφωμένες Ταινίες Στεγανοποίησης Μέρος του Συστήματος Sikadur -Combiflex SG Περιγραφή Προϊόντος Εφαρμογές

Διαβάστε περισσότερα

Τυπικό έδαφος (πηλώδες) μισοί πόροι αέρα άλλοι μισοί νερό. Νερό επηρεάζει χημική και φυσική συμπεριφορά Μέσο διάλυσης και μεταφοράς θρεπτικών

Τυπικό έδαφος (πηλώδες) μισοί πόροι αέρα άλλοι μισοί νερό. Νερό επηρεάζει χημική και φυσική συμπεριφορά Μέσο διάλυσης και μεταφοράς θρεπτικών Δρ. Γεώργιος Ζαΐμης Τυπικό έδαφος (πηλώδες) μισοί πόροι αέρα άλλοι μισοί νερό. Νερό επηρεάζει χημική και φυσική συμπεριφορά Μέσο διάλυσης και μεταφοράς θρεπτικών συστατικών Απαραίτητο φωτοσύνθεση και διαπνοή

Διαβάστε περισσότερα

Construction. Sikaplan WT 4220 15C. Μεμβράνη στεγανοποίησης για δεξαμενές ποσίμου νερού. Περιγραφή Προϊόντος EN 13361 04 1349.

Construction. Sikaplan WT 4220 15C. Μεμβράνη στεγανοποίησης για δεξαμενές ποσίμου νερού. Περιγραφή Προϊόντος EN 13361 04 1349. Construction Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση 17/04/2012 Κωδικός: 03.06.070 Αριθμός Ταυτοποίησης: 010704402200150000 EN 13361 04 1349 Sikaplan WT 4220 15C Μεμβράνη στεγανοποίησης για δεξαμενές ποσίμου

Διαβάστε περισσότερα

Η INtrust solutions έχει τη δυνατότητα και παρέχει αξιόπιστα ολοκληρωμένες λύσεις σε όλο το εύρος των πελατών της:

Η INtrust solutions έχει τη δυνατότητα και παρέχει αξιόπιστα ολοκληρωμένες λύσεις σε όλο το εύρος των πελατών της: Η INtrust solutions έχει τη δυνατότητα και παρέχει αξιόπιστα ολοκληρωμένες λύσεις σε όλο το εύρος των πελατών της: - Μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε φωτοβολταϊκά συστήματα, ανεμογεννήτριες και τα παρελκόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Πολυμερής μεμβράνη στεγανοποίησης δωμάτων

Πολυμερής μεμβράνη στεγανοποίησης δωμάτων Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση: 30/11/2009 Κωδικός: 02.11.030 Sikaplan -12 G -03- Sikaplan -12 G -03- Πολυμερής μεμβράνη στεγανοποίησης δωμάτων Construction Περιγραφή Προϊόντος Εφαρμογές Χαρακτηριστικά

Διαβάστε περισσότερα

Προδιαμορφωμένες Υδροφραγές βάσης FPO

Προδιαμορφωμένες Υδροφραγές βάσης FPO Construction Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση: 08/11/2013 (v1) Κωδικός: 03.01.020 Αριθμός Ταυτοποίησης: 0107035030000002 Sika Waterbar WT Προδιαμορφωμένες Υδροφραγές βάσης FPO Περιγραφή Προϊόντος Εφαρμογές

Διαβάστε περισσότερα

Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου Α.Ε. (ΟΛΒ ΑΕ)

Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου Α.Ε. (ΟΛΒ ΑΕ) ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΒΟΛΟΥ Α.Ε. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΟΥ Τίτλος Έργου: «Στεγάνωση Οροφής Κτιρίου Αγοράς Λιμένος Βόλου» Προϋπολογισμός: 30.088,08 πλέον

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ

ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ 4 5 6 7 3 2 1 1. ΠΛΑΚΑ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ. Γρηγόρης Κοτοπούλης, Γεωπόνος, Γ.Π.Α. egreen-zinco, Σίνα 32. 10672, Αθήνα, www.egreen.gr

ΠΕΡΙΛΗΨΗ. Γρηγόρης Κοτοπούλης, Γεωπόνος, Γ.Π.Α. egreen-zinco, Σίνα 32. 10672, Αθήνα, www.egreen.gr Φυτεµένο ώµα Εκτατικού τύπου στο Νέο Κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος στην Θεσσαλονίκη. Ένα παράδειγµα ολιστικής εφαρµογής Φυτεµένου ώµατος στις Μεσογειακές Κλιµατικές Συνθήκες Γρηγόρης Κοτοπούλης, Γεωπόνος,

Διαβάστε περισσότερα

Επαλειφόμενη πολυουρία υψηλού πάχους κατάλληλη για στεγάνωση ταρατσών

Επαλειφόμενη πολυουρία υψηλού πάχους κατάλληλη για στεγάνωση ταρατσών Επαλειφόμενη πολυουρία υψηλού πάχους κατάλληλη για στεγάνωση ταρατσών Περιγραφή Προϊόντος Επαλειφόμενο στεγανωτικό πολυουρίας υψηλού πάχους, ιδανικό για εκτεθειμένες ταράτσες όπου απαιτούνται υψηλές μηχανικές

Διαβάστε περισσότερα

OIKONOMOTEXNIKH ΜΕΛΕΤΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ & ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΩΜΑΤΟΣ (ΔΥΟ ΣΤΕΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΣΤΡΩΣΕΙΣ)

OIKONOMOTEXNIKH ΜΕΛΕΤΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ & ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΩΜΑΤΟΣ (ΔΥΟ ΣΤΕΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΣΤΡΩΣΕΙΣ) H εταιρεία μας διαθέτει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας πιστοποιημένο από τη DQS κατά DIN ΕΝ ISO 9001:2008 ΜΟΝΩΣΕΙΣ THERBOBETO ΥΠΕΡΥΨΩΣΗ ΔΑΠΕΔΩΝ ΥΔΡΟΡΡΟΕΣ & ΛΟΥΚΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΣΤΑΜΠΩΤΑ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΔΑΠΕΔΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΑΛΙΕΡΕΣ Διέλευσης Καλωδίων. Τεχνικές Οδηγίες & Προδιαγραφές

ΣΚΑΛΙΕΡΕΣ Διέλευσης Καλωδίων. Τεχνικές Οδηγίες & Προδιαγραφές ΣΚΑΛΙΕΡΕΣ Διέλευσης Καλωδίων Τεχνικές Οδηγίες & Προδιαγραφές Κατάλογος Προϊόντων / Σκοπός και Δομή Ο κύριος στόχος της εταιρίας είναι η κατασκευή ποιοτικών προ όντων με: πρακτικό σχεδιασμό αυξημένη αντοχή

Διαβάστε περισσότερα

Η υγρασία του εδάφους επηρεάζει τους οικολογικούς παράγοντες:

Η υγρασία του εδάφους επηρεάζει τους οικολογικούς παράγοντες: Η υγρασία του εδάφους επηρεάζει τους οικολογικούς παράγοντες: Θερμοκρασία αερισμό, δραστηριότητα των μικροοργανισμών, πρόσληψη των θρεπτικών στοιχείων συγκέντρωση των τοξικών ουσιών. Η έλλειψη υγρασίας

Διαβάστε περισσότερα

HYPERDESMO (CLASSIC VERSION)

HYPERDESMO (CLASSIC VERSION) Page 1/5 Στεγανωτικό υλικό πολυουρεθανικής βάσεως ενός συστατικού, με εύκολη εφαρμογή. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Το για πάνω από 30 χρόνια είναι το υλικό που προσφέρει λύσεις για την στεγάνωση σε πάνω από 60 χώρες. Είναι

Διαβάστε περισσότερα

Επιστημονικό τριήμερο Κτίριο και Ενέργεια, Λάρισα Οκωβρίου 2011, ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας υπό την αιγίδα του ΥΠΕΚΑ

Επιστημονικό τριήμερο Κτίριο και Ενέργεια, Λάρισα Οκωβρίου 2011, ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας υπό την αιγίδα του ΥΠΕΚΑ Επιστημονικό τριήμερο Κτίριο και Ενέργεια, Λάρισα 20-22 Οκωβρίου 2011, ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας υπό την αιγίδα του ΥΠΕΚΑ Κτίρια και Πράσινο Κωνσταντίνος Κίττας Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Τμήμα

Διαβάστε περισσότερα

econteplusproject Organic.Edunet Χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση econtentplus programme ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ 1

econteplusproject Organic.Edunet Χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση econtentplus programme ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ 1 econteplusproject Organic.Edunet Χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση econtentplus programme ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ 1 econteplusproject Organic.Edunet ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΣΟΛΑΝΩΔΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ Χαράλαμπος

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Sarnafil TG Felt

ΦΥΛΛΟ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Sarnafil TG Felt ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΩΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Η (πάχος 2,0 mm) είναι πολλαπλών στρώσεων, συνθετική μεμβράνη στεγανοποίησης δωμάτων με βάση υψηλής ποιότητας εύκαμπτη πολυολεφίνη (FPO). Περιέχει

Διαβάστε περισσότερα

ÔÓÉÌÅÍÔÏÊÏÍÉÅÓ ÔÓÉÌÅÍÔÏÊÏÍÉÁ ÌÅ ÐÕÑÉÔÉÊÇ ÁÌÌÏ ÊÏÉÍÇ ÔÓÉÌÅÍÔÏÊÏÍÉÁ ÌÅ ÈÑÁÕÓÔÇ ÁÌÌÏ ËÁÔÏÌÅÉÏÕ

ÔÓÉÌÅÍÔÏÊÏÍÉÅÓ ÔÓÉÌÅÍÔÏÊÏÍÉÁ ÌÅ ÐÕÑÉÔÉÊÇ ÁÌÌÏ ÊÏÉÍÇ ÔÓÉÌÅÍÔÏÊÏÍÉÁ ÌÅ ÈÑÁÕÓÔÇ ÁÌÌÏ ËÁÔÏÌÅÉÏÕ ÕÐÏÓÔÑÙÌÁÔÁ ÄÁÐÅÄÙÍ Η εταιρεία ΦΙΝΟΜΠΕΤΟΝ Α.Ε. δραστηριοποιείται στον τομέα της παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος από το 1985, έχοντας συνδέσει το όνομά της με την ποιότητα και τη συνέπεια. Σήμερα, με πέντε

Διαβάστε περισσότερα

Construction. SikaProof A-08 Edge, A-12 Edge

Construction. SikaProof A-08 Edge, A-12 Edge Construction Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση 07/01/2014 (v1) Κωδικός: 03.09.120 Αριθμός Ταυτοποίησης: 010704103000000002 SikaProof A Edge EN 13967 11 1349 SikaProof A-08 Edge, A-12 Edge Πλήρως επικολλούμενα,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗ ΣΥΝΝΟΜΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ (Σ.Υ.Δ.

ΘΕΜΑ: «ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗ ΣΥΝΝΟΜΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ (Σ.Υ.Δ. Αθήνα, 26 Νοεμβρίου 2013 Αρ.Πρωτ. : 803 ΠΡΟΣ : ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤ. ΠΡΟΓΡ/ΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΟΙΝ : όπως ο συνημμένος πίνακας ΘΕΜΑ: «ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗ ΣΥΝΝΟΜΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

Στεγανωτικές Ασφαλτικές Μεµβράνες Index Argo (Ελαστικότητα σε χαµηλή θερµοκρασία (ΕΝ 1109) 0 C)

Στεγανωτικές Ασφαλτικές Μεµβράνες Index Argo (Ελαστικότητα σε χαµηλή θερµοκρασία (ΕΝ 1109) 0 C) Ασφαλτόπανα INDEX Τα ασφαλτόπανα Index χρησιµοποιούνται για τη στεγανοποίηση δωµάτων, υπογείων, δεξαµενών, σηράγγων, θεµελίων, γεφυρών και άλλων κατασκευών. Είναι οπλισµένα µε «µη υφασµένο» πολυεστερικό

Διαβάστε περισσότερα

Επαλειφόμενη πολυουρία υψηλού πάχους κατάλληλη για στεγάνωση ταρατσών

Επαλειφόμενη πολυουρία υψηλού πάχους κατάλληλη για στεγάνωση ταρατσών Επαλειφόμενη πολυουρία υψηλού πάχους κατάλληλη για στεγάνωση ταρατσών Περιγραφή Προϊόντος Επαλειφόμενο στεγανωτικό πολυουρίας υψηλού πάχους, ιδανικό για εκτεθειμένες ταράτσες όπου απαιτούνται υψηλές μηχανικές

Διαβάστε περισσότερα

Στεγανωτικό υλικό πολυουρεθανικής βάσεως ενός συστατικού, με εύκολη εφαρμογή.

Στεγανωτικό υλικό πολυουρεθανικής βάσεως ενός συστατικού, με εύκολη εφαρμογή. Page 1/5 Στεγανωτικό υλικό πολυουρεθανικής βάσεως ενός συστατικού, με εύκολη εφαρμογή. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Το είναι υλικό ενός συστατικού το οποίο πολυμερίζεται με την υγρασία της ατμόσφαιρας και παράγει μια ιδιαίτερα

Διαβάστε περισσότερα

Ε ΑΦΟΣ. Έδαφος: ανόργανα οργανικά συστατικά

Ε ΑΦΟΣ. Έδαφος: ανόργανα οργανικά συστατικά Ε ΑΦΟΣ Έδαφος: ανόργανα οργανικά συστατικά ρ. Ε. Λυκούδη Αθήνα 2005 Έδαφος Το έδαφος σχηµατίζεται από τα προϊόντα της αποσάθρωσης των πετρωµάτων του υποβάθρου (µητρικό πέτρωµα) ή των πετρωµάτων τω γειτονικών

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Sikalastic -570 Top Coat

ΦΥΛΛΟ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Sikalastic -570 Top Coat ΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ-ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΦΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΡΟΜΟΝΩΣΗΣ ΔΩΜΑΤΩΝ SIKALASTIC ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Το είναι ενός συστατικού, εφαρμοζόμενη εν ψυχρώ, σταθερή σε υπεριώδη ακτινοβολία, υδατικής βάσης, υγρή,

Διαβάστε περισσότερα

Πλήρως επικολλούμενη μεμβράνη στεγανοποίησης FPO για υπόγειες κατασκευές

Πλήρως επικολλούμενη μεμβράνη στεγανοποίησης FPO για υπόγειες κατασκευές Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση 04/12/2013 (v1) Κωδικός: 03.04.120 Αριθμός Ταυτοποίησης: 010704103000000001 EN 13967 11 1349 SikaProof A Πλήρως επικολλούμενη μεμβράνη στεγανοποίησης FPO για υπόγειες κατασκευές

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΣΤΡΩΜΑΤΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

ΥΠΟΣΤΡΩΜΑΤΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑΤΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ Υποστρώματα Πορώδη υλικά που δεν προκαλούν φυτοτοξικότητα και χρησιμοποιούνται για να υποκαταστήσουν το έδαφος ως μέσου ανάπτυξης του ριζικού συστήματος των φυτών. Χημικά αδρανή

Διαβάστε περισσότερα

Μεταλλικές Σχάρες Διέλευσης Καλωδίων. Τεχνικές Οδηγίες & Προδιαγραφές

Μεταλλικές Σχάρες Διέλευσης Καλωδίων. Τεχνικές Οδηγίες & Προδιαγραφές Μεταλλικές Σχάρες Διέλευσης Καλωδίων Τεχνικές Οδηγίες & Προδιαγραφές Ο κύριος στόχος της εταιρίας είναι η κατασκευή ποιοτικών προ όντων με: πρακτικό σχεδιασμό αυξημένη αντοχή εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση

Διαβάστε περισσότερα

Στεγανοποίηση στα κτίρια

Στεγανοποίηση στα κτίρια Στεγανοποίηση στα κτίρια από τη φάση του σχεδιασμού Η πολυπλοκότητα του μηχανισμού δράσης της υγρασίας σε συνδυασμό με τη δυσκολία της πραγματοποίησης εργασιών αποκατάστασης, καθιστά αναγκαία τη λήψη όλων

Διαβάστε περισσότερα

Βασίλειος Μαχαιράς Πολιτικός Μηχανικός Ph.D.

Βασίλειος Μαχαιράς Πολιτικός Μηχανικός Ph.D. Βασίλειος Μαχαιράς Πολιτικός Μηχανικός Ph.D. Υγροπροστασία κτιρίου Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Πολυτεχνική Σχολή ΤμήμαΠολιτικών Μηχανικών Διάλεξη 10 η /2016 Υγροπροστασία κτιρίων Η υγρασία δημιουργεί σοβαρά

Διαβάστε περισσότερα

Αντεστραμ. Αειφόρος. Τα εξαιρετικά πλεονεκτήματα του αντεστραμμένου δώματος

Αντεστραμ. Αειφόρος. Τα εξαιρετικά πλεονεκτήματα του αντεστραμμένου δώματος ΑΝΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΔΩΜΑ Ο δ ηγ ί ε ς γ ι α τ ην ε φ α ρ μ ο γ ή τ ω ν π λ α κ ώ ν Εξηλασμένης Πολυστερίνης FIBRANxps Αντεστραμ Αειφόρος Τα δώματα εδώ και πολύ καιρό δεν προσφέρουν μόνο προστασία από τις καιρικές

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗ ΒΑΤΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΩΜΑΤΑ - ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΑΣΦΑΛΤΙΚΕΣ ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ΣΕ ΣΚΛΗΡΟ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ ΚΑΤΑ ΗΜΙΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ

ΜΗ ΒΑΤΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΩΜΑΤΑ - ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΑΣΦΑΛΤΙΚΕΣ ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ΣΕ ΣΚΛΗΡΟ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ ΚΑΤΑ ΗΜΙΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΣΤΕΓΑΝΩΣΕΙΣ ΩΜΑΤΩΝ ΣΤΕΓΩΝ ΜΕ ΑΣΦΑΛΤΙΚΕΣ ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ΜΗ ΒΑΤΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΩΜΑΤΑ - ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΑΣΦΑΛΤΙΚΕΣ ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ΣΕ ΣΚΛΗΡΟ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ ΚΑΤΑ ΗΜΙΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ Σχήµα 45* Σχήµα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΤΕΠ 05-03-08-00 ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ Υ.ΠΕ.ΧΩ..Ε.

ΠΕΤΕΠ 05-03-08-00 ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ Υ.ΠΕ.ΧΩ..Ε. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υ.ΠΕ.ΧΩ..Ε. ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΕΤΕΠ 05-03-08-00 05 Έργα Οδοποιίας 03 Οδοστρώµατα 08 Κατασκευή στρώσης ερείσµατος από µίγµα αδρανών και φυτικής γης 00 - Έκδοση

Διαβάστε περισσότερα

Αποκατάσταση ΧΑΔΑ στη θέση Υψώματα (όπισθεν ΕΒΖ) της Δημοτικής Κοινότητας Ορεστιάδας του Δήμου Ορεστιάδας

Αποκατάσταση ΧΑΔΑ στη θέση Υψώματα (όπισθεν ΕΒΖ) της Δημοτικής Κοινότητας Ορεστιάδας του Δήμου Ορεστιάδας Αποκατάσταση ΧΑΔΑ στη θέση Υψώματα (όπισθεν ΕΒΖ) της Δημοτικής Κοινότητας Ορεστιάδας του Δήμου Ορεστιάδας Το έργο περιλαμβάνει την αποκατάσταση του χώρου ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων (ΧΑΔΑ) της Δημοτικής

Διαβάστε περισσότερα

Υφή Βάθος προφίλ Χαρακτηριστικά οριζόντων Δομή Συγκράτηση νερού Ρυθμός απορρόφησης υγρασίας Ελεύθερη κίνηση του αέρα Βαθμός συνεκτικότητας του

Υφή Βάθος προφίλ Χαρακτηριστικά οριζόντων Δομή Συγκράτηση νερού Ρυθμός απορρόφησης υγρασίας Ελεύθερη κίνηση του αέρα Βαθμός συνεκτικότητας του Δρ. Γεώργιος Ζαΐμης Υφή Βάθος προφίλ Χαρακτηριστικά οριζόντων Δομή Συγκράτηση νερού Ρυθμός απορρόφησης υγρασίας Ελεύθερη κίνηση του αέρα Βαθμός συνεκτικότητας του εδάφους Μέγεθος εδαφικών τεμαχιδίων Μεγάλα

Διαβάστε περισσότερα

MEMBPANH PmB. Υψηλής απόδοσης στεγανοποίηση.

MEMBPANH PmB. Υψηλής απόδοσης στεγανοποίηση. MEMBPANH PmB Υψηλής απόδοσης στεγανοποίηση. www.domikon.gr Το Σύστημα της PmB Η ΔΟΜΙΚΟΝ σε συνεργασία με την Pitchmastic PmB Ltd και την συμβολή της BAYER Material Science, προσφέρει την πληρέστερη σειρά

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΗΓΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΕΝΤΑ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: ,00 ΚΑ

ΑΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΗΓΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΕΝΤΑ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: ,00 ΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ 2017-109 ΠΗΓΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΕΝΤΑ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 14.000,00 ΚΑ 30-7135.076 «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΗΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Υγρασία του Εδάφους. (βλέπε video Tensiometers_for_corn.webm)

Υγρασία του Εδάφους. (βλέπε video Tensiometers_for_corn.webm) Υγρασία του Εδάφους Αρχή λειτουργίας: Προσωρινή επικοινωνία μεταξύ νερού του τασίμετρου και εκείνου του εδαφικού διαλύματος δια μέσου του πορώδους τμήματος ΑΜΕΣΗ μέτρηση πίεσης 0 : κορεσμένο σε νερό έδαφος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 26.15 ΣΥΝΘΕΤΟ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΤΣΟΥΛΗΘΡΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 26.15 ΣΥΝΘΕΤΟ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΤΣΟΥΛΗΘΡΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 26.15 ΣΥΝΘΕΤΟ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΤΣΟΥΛΗΘΡΑΣ Ενδεικτικές διαστάσεις οργάνου Απαιτήσεις ασφαλείας Πλάτος 6900mm Απαιτούμενος χώρος 10150Χ10500mm Μήκος 8000mm Μέγιστο Ύψος Πτώσης 1550 mm Ύψος

Διαβάστε περισσότερα

Η εταιρεία. Η µονάδα παραγωγής µας Αδειοδοτηµένη, πιστοποιηµένη & πλήρως αυτοµατοποιηµένη. Formula-patent Vitalia Mix. 2 3 www.vitalia.com.

Η εταιρεία. Η µονάδα παραγωγής µας Αδειοδοτηµένη, πιστοποιηµένη & πλήρως αυτοµατοποιηµένη. Formula-patent Vitalia Mix. 2 3 www.vitalia.com. Η εταιρεία Η µονάδα παραγωγής µας Αδειοδοτηµένη, πιστοποιηµένη & πλήρως αυτοµατοποιηµένη Formula-patent Vitalia Mix Στην Vitalia, μία σύγχρονη Ελληνική επιχείρηση, είμαστε υπερήφανοι που παράγουμε γόνιμα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης. Ελέγχος και προκαταρκτική επεξεργασία του υποστρώματος. Έλεγχος

Οδηγίες εγκατάστασης. Ελέγχος και προκαταρκτική επεξεργασία του υποστρώματος. Έλεγχος Οδηγίες εγκατάστασης Ελέγχος και προκαταρκτική επεξεργασία του υποστρώματος Έλεγχος Όταν ελέγχετε το υπόστρωμα, δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στα παρακάτω σημεία και, στη συνέχεια, υποβάλλετε το υπόστρωμα στην

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Σχέδια Φωτογραφίες

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Σχέδια Φωτογραφίες 17 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Σχέδια Φωτογραφίες 18 ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ : 38% ΚΤΙΡΙΑ : 35% ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ : 27 % ΚΑΛΥΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 1ΤΙΠ/κατ.έτος ή 11630 kwh/κατ.έτος ΤΙΠ:

Διαβάστε περισσότερα