Ημιεντατικός Τύπος με το Σύστημα Υποδομής Floradrain FD 40-E ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΦΥΤΕΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ. ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ Βόλος

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ημιεντατικός Τύπος με το Σύστημα Υποδομής Floradrain FD 40-E ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΦΥΤΕΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ. ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ Βόλος"

Transcript

1 ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ Βόλος Γιαμάκος & Συνεργάτες Ποτηρόπουλος Δ+Λ Αρχιτέκτονες ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΦΥΤΕΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ

2 Πισ τοποιηµένο Σύσ τηµα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Τεχνικών Εγκρίσεων ETA-13/0668 ε δ Φυτά: Χλοοτάπητας, πόες, μικροί και μεσαίοι θάμνοι Μηχανικό υπόστρωμα ημιεντατικού τύπου egreen ZinCo XS Διηθητικό φίλτρο ZinCo Filter Sheet SF Στεγανοποίηση δώματος με αντιριζική προστασία γ β α Αποστραγγιστικό στοιχείο ZinCo Υπόστρωμα προστασίας και συγκράτησης υγρασίας ZinCo SSM 45 Τομή Συστήματος Υποδομής ZinCo Κλίση: 0% - 14% 1. Σύστημα Υποδομής ZinCo ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Ύψος υποδομής 190 mm Υδατοϊκανότητα 65 l/m 2 Κορεσμένο φορτίο 193 kg/m 2 Το σύστημα υποδομής περιλαμβάνει τα παρακάτω υλικά: α. Συνθετικό Υπόστρωμα από πολυεστερικές ίνες ZinCo SSM 45 β. Αποστραγγιστικό Στοιχείο από ανακυκλωμένη θερμοδιαμορφωμένη πολυολεφίνη ZinCo γ. Διηθητικό φίλτρο από προπυλένιο ZinCo Filter Sheet SF δ. Μηχανικό Υπόστρωμα ημιεντατικού τύπου egreen ZinCo XS Συμπληρωματικά υλικά: στ. Μεμβράνη αντιριζικής προστασίας ZinCo WSF 40 ζ. Μεμβράνη αντιριζικής προστασίας ZinCo WSB 100-PO η. Μεταλλικά ανοξείδωτα φρεάτια ελέγχου ZinCo KS 10

3 2. Υλικά συστήματος υποδομής Υπόστρωμα προστασίας και συγκράτησης υγρασίας Υψηλής ποιότητας υπόστρωμα προστασίας της μόνωσης και συγκράτησης υγρασίας ZinCo SSM 45 από πολυεστερικές συνθετικές και φυσικές ίνες, πιστοποιημένο σύμφωνα με τις προδιαγραφές FLL 2008 και τα διεθνή πρότυπα ποιότητας ΕΝ ΙSO 10319, ΕΝ ΙSO και ΕΝ ΙSO 13428, πάχους ~5 mm, με ικανότητα αποθήκευσης νερού ~5 l/m 2, υψηλής μηχανικής αντοχής (κατηγορία αντοχής 3), ανθεκτικό στη μηχανική καταπόνηση, υψηλή εφελκυστική αντοχή >5.5 kν/m, με δοκιμή στατικής διάτρησης >2.000 Ν, συμβατό με ασφαλτικά υλικά και πολυστερίνη, βιολογικά και χημικά ουδέτερο, ανθεκτικό σε μικροοργανισμούς (βακτήρια κλπ), σε λιπάσματα και οργανικές ενώσεις όπως φυτοφάρμακα, εκκρίσεις ριζών κλπ. Αποστραγγιστικό στοιχείο Αποστραγγιστικό σύστημα τύπου ZinCo, σύμφωνα με τις προδιαγραφές FLL 2008, πιστοποιημένο κατά τα διεθνή στάνταρ ποιότητας ΕΝ ISO 12958, από θερμοδιαμορφωμένη ανακυκλωμένη πολυολεφίνη, ύψους ~40 mm, βάρους ~1.9 kg/m 2 με αμφίπλευρες κωνικές προεξοχές και κενούς χώρους στους οποίους συσσωρεύεται και αποθηκεύεται το νερό (5 l/m 2 ), με οπές το πάνω μέρος του για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας του αέρα, με θλιπτική αντοχή σε συμπίεση 10% (χωρίς πλήρωση) ~170 kn/m 2, χρώματος γκρί σκούρου, βιολογικά αδρανές, για την προστασία των οριζόντιων επιφανειών και την διευκόλυνση της απορροής του πλεονάζοντος νερού σε συστήματα πράσινων στεγών / δωμάτων. Διηθητικό φίλτρο Διηθητικό φίλτρο από θερμικά ενισχυμένο πολυπροπυλένιο τύπου ZinCo Filter Sheet SF, σύμφωνα με τις προδιαγραφές FLL 2008 και πιστοποιημένο κατά τα διεθνή στάνταρ ποιότητας EN ISO 12236, EN ISO 10319, EN ISO 11058, EN ISO 12956, πάχους ~0,60 mm, βάρους ~100 g/m 2, δοκιμή στατικής διάτρησης ~1100 Ν, κατηγορία αντοχής 2 και εφελκυστική αντοχή (200 mm) ~7,0 kν/m 2, για την ομαλή δίοδο του νερού χωρίς απομάκρυνση τεμαχιδίων από το υπόστρωμα, ανθεκτικό σε λιπάσματα, οξέα, αλκάλια και οργανικές ενώσεις (π.χ. φυτο-φάρμακα, εκκρίσεις ριζών κλπ.), βιολογικά και χημικά ουδέτερο, ανθεκτικό στους μικροοργανισμούς. Μηχανικό υπόστρωμα ανάπτυξης φυτών egreen ZinCo XS Υπόστρωμα ανάπτυξης φυτών από ανακυκλωμένα οργανικά και ανόργανα στοιχεία egreen ZinCo XS, σύμφωνα με τις προδιαγραφές FLL 2008, κοκκομετρική σύσταση με ποσοστό στοιχείων με διάμετρο d<0,063 mm 15% κατά μάζα (συνολική άργιλος και ιλύς), η περιεκτικότητα σε μεγαλύτερα μεγέθη κόκκων για επίπεδα δώματα είναι d=12 mm όταν το ύψος του υποστρώματος είναι έως 10 cm, και d=16 mm όταν υπερβαίνει τα 10 cm, ph 6,50-8,50, περιεκτικότητα σε οργανικά υλικά 65 g/l, με υδατοϊκανότητα 37 % ανά όγκο κ.ο, με περιεχόμενο αέρα στην υδατοϊκανότητα 10% κ.ο, περιεκτικότητα σε άλατα 3,5 g/l, απαλλαγμένο από κάθε είδους σπόρους ή φυτικών μερών, σύσταση ώστε να ευνοεί τον εφοδιασμό των φυτών με τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία για την ανάπτυξή τους και την αποφυγή της συμπίεσης.

4 2.1 Συμπληρωματικά υλικά Μεμβράνη αντιριζικής προστασίας ZinCo WSF 40 Αντιριζική μεμβράνη από πολυαιθυλένιο χαμηλής πυκνότητας (ΡΕ-LD), πάχους ~0,34 mm, βάρους ~320 g/m 2, πυκνότητα 940 kg/m 3, εφελκυστική αντοχή (στους 20 ο C) ~40-47 Ν/mm 2, με επιμήκυνση >400%, για την προστασία των στρώσεων στεγανοποίησης δωμάτων εκτατικού τύπου από τη διείσδυση ριζών σύμφωνα με το πρότυπο FLL Root Proof Test, συμβατή με ασφαλτικά υλικά και πολυστερίνη, βιολογικά και χημικά ουδέτερη, ανθεκτική στην ανάπτυξη μικροοργανισμών (βακτηρίων κλπ), σε λιπάσματα και οργανικές ενώσεις όπως φυτοφάρμακα, εκκρίσεις οξέων από ρίζες. Μεμβράνη αντιριζικής προστασίας ZinCo WSB 100-PO Αντιριζική μεμβράνη από εύκαμπτη πολυολεφίνη (FPO), πάχους ~1,10 mm, βάρους ~1,13 Kg/m 2, με εφελκυστική αντοχή >800 Ν/5 cm και επιμήκυνση θραύσης >20% σύμφωνα με το πρότυπο EN , για την προστασία των στρώσεων στεγανοποίησης δωμάτων ημιεντατικού τύπου από την διείσδυση ριζών σύμφωνα με τις οδηγίες FLL 2002, συμβατή με ασφαλτικά υλικά και πολυστερίνη, βιολογικά και χημικά ουδέτερη, ανθεκτική στην ανάπτυξη μικροοργανισμών (βακτηρίων κλπ), σε λιπάσματα και οργανικές ενώσεις όπως φυτοφάρμακα, εκκρίσεις οξέων από ρίζες. Μεταλλικά ανοξείδωτα φρεάτια ελέγχου ZinCo KS 10 Φρεάτια από αλουμίνιο με πλαστική επικάλυψη, για την προστασία και τον έλεγχο των υδροροών σε φυτεμένα δώματα εκτατικού και ημιεντατικού τύπου και σε στέγες με χαλίκι, διαστάσεων ~ mm, ύψους ~100 mm, βάρους ~3,3 kg, με οπές ~3 mm για την αποστράγγιση του νερού σύμφωνα με DIN 1986 και σύμφωνα με τις «Προδιαγραφές FLL Guidelines Για την Κατασκευή και την Συντήρηση των Φυτεμένων Δωμάτων» και υψηλή μηχανική αντοχή (Κατηγορία H) σύμφωνα με DIN Με αποσπώμενο κάλυμμα από γαλβανισμένο ατσάλι με πλαστική επικάλυψη και αποσπώμενες πλευρικές φλάτζες. Με κάθετες υποδοχές αποστράγγισης κατά μήκος των πλευρών. Οι επεκτάσεις KSA 20 ύψους 200 mm επιτρέπουν την τοποθέτηση του φρεατίου στο ύψος της τελικής στάθμης του υποστρώματος ανάπτυξης των φυτών.

5 3. Εργασίες κατασκευής φυτεμένου δώματος Στην επιφάνεια του δώματος γίνεται επιμελής καθαρισμός της μεμβράνης στεγανοποίησης και αντιριζικής προστασίας, συγκέντρωση και αποκομιδή κάθε είδους άχρηστου υλικού πριν την τοποθέτηση του υποστρώματος προστασίας και συγκράτησης υγρασίας. Εγκατάσταση υποστρώματος προστασίας και συγκράτησης υγρασίας Κάλυψη της επιφάνειας του δώματος/στέγης με το υπόστρωμα προστασίας και συγκράτησης υγρασίας ZinCo SSM 45 πάνω από την αντιριζική μεμβράνη με επικάλυψη των άκρων τουλάχιστον κατά 15 cm. Οι εργασίες αρχίζουν από τα χαμηλότερα σημεία και παράλληλα με τις ρήσεις της επιφάνειας. Στα στηθαία και στις παρειές των δωμάτων το υπόστρωμα προστασίας και συγκράτησης υγρασίας ZinCo SSM 45 εφαρμόζεται σε ύψος μεγαλύτερο κατά τουλάχιστον 5 cm από την ανώτερη στάθμη του υποστρώματος ανάπτυξης των φυτών και σε όλο το ύψος της αντιριζικής μεμβράνης, στερεώνεται ή συγκολλείται με μαστίχη ή ειδική κόλλα. Εγκατάσταση αποστραγγιστικού στοιχείου Το αποστραγγιστικό στοιχείο ZinCo διαστρώνεται ελεύθερα πάνω από το υπόστρωμα προστασίας και συγκράτησης υγρασίας, έτσι ώστε να εφάπτονται μεταξύ τους τα αποστραγγιστικά φύλλα. Ακολουθεί η συναρμογή των αποστραγγιστικών φύλλων με ειδικούς συνδέσμους. Τα φύλλα αποστράγγισης τοποθετούνται με τις οπές προς τα πάνω όταν χρησιμοποιούνται ως υποδομή για την ανάπτυξη της βλάστησης, ώστε να αποθηκεύουν νερό, και με τις οπές προς τα κάτω στην περίπτωση που χρησιμοποιούνται ως υποδομή σε σκληρά δάπεδα. Τα αποστραγγιστικά φύλλα δεν εφαρμόζονται στις πλευρικές επιφάνειες στα στηθαία. Εγκατάσταση διηθητικού φίλτρου Το διηθητικό φίλτρο ZinCo Filter Sheet SF διαστρώνεται ελεύθερα πάνω από το αποστραγγιστικό στοιχείο με επικάλυψη των άκρων τουλάχιστον κατά 20 cm. Οι εργασίες διάστρωσης ξεκινούν από τα χαμηλότερα σημεία και παράλληλα με τις ρήσεις της επιφάνειας. Στα στηθαία και στις παρειές των δωμάτων το διηθητικό φίλτρο ZinCo SF εφαρμόζεται σε ύψος μεγαλύτερο κατά τουλάχιστον 5 cm από την ανώτερη στάθμη του υποστρώματος ανάπτυξης των φυτών και σε όλο το ύψος της αντιριζικής μεμβράνης και στερεώνεται ή συγκολλείται με μαστίχη ή ειδική κόλλα. Εγκατάσταση μηχανικού υποστρώματος ανάπτυξης φυτών To μηχανικό υπόστρωμα ανάπτυξης φυτών ημιεντατικού τύπου egreen_zinco διαστρώνεται ελεύθερα στα προβλεπόμενα από την μελέτη εφαρμογής βάθη πλήρωσης. Παράλληλα γίνεται έλεγχος ώστε να επιτευχθεί ομοιομορφία διάστρωσης. Μετά τη διαμόρφωση της τελικής επιφάνειας του μηχανικού υποστρώματος ακολουθεί η φύτευση.

6 3.1 Εγκατάσταση συμπληρωματικών υλικών Εγκατάσταση μεμβράνης αντιριζικής προστασίας ZinCo WSF 40 H αντιριζική μεμβράνη ZinCo WSF 40 διαστρώνεται ελέυθερα επί της μεμβράνης στεγανοποίησης με επικάλυψη των φύλλων κατά 1,5 m αφού προηγηθεί επιμελής καθαρισμός και έλεγχος της επιφάνειας στεγανοποίησης. Οι εργασίες αρχίζουν από τα χαμηλότερα σημεία και η εφαρμογή γίνεται με τρόπο ώστε η αντιριζική μεμβράνη να ακολουθεί τις ρήσεις της στέγης/δώματος και το πλεονάζον νερό να μην διαπερνά στο κατώτερο επίπεδο από τα σημεία επικάλυψης. H αντιριζική μεμβράνη καλύπτει όλες τις επιφάνειες όπου αναπτύσσεται η βλάστηση αλλά και τις επιφάνειες των σκληρών δαπέδων από ξύλο, πέτρα πλάκες ή άλλα βιομηχανικά υλικά. Στα στηθαία και στις παρειές των δωμάτων η μεμβράνη εφαρμόζεται σε ύψος μεγαλύτερο κατά 5-10 cm από την ανώτερη στάθμη του υποστρώματος ανάπτυξης των φυτών και στερεώνεται με επικόλληση ή στήριξη. Εγκατάσταση μεμβράνης αντιριζικής προστασίας ZinCo WSΒ 100-PO H αντιριζική μεμβράνη ZinCo WSB 100-PO διαστρώνεται ελεύθερα επί της μεμβράνης στεγανοποίησης με επικάλυψη των φύλλων κατά 20εκ. αφού προηγηθεί επιμελής καθαρισμός και έλεγχος της επιφάνειας στεγανοποίησης. Οι εργασίες αρχίζουν από τα χαμηλότερα σημεία και η εφαρμογή γίνεται με τρόπο ώστε η αντιριζική μεμβράνη να ακολουθεί τις ρήσεις της στέγης/δώματος. Η ένωση στις ραφές των μεμβρανών επιτυγχάνεται με ειδικό εξοπλισμό (πιστόλι θερμού αέρα Leister). H αντιριζική μεμβράνη καλύπτει όλες τις επιφάνειες όπου αναπτύσσεται η βλάστηση αλλά και τις επιφάνειες των σκληρών δαπέδων από ξύλο, πέτρα πλάκες ή άλλα βιομηχανικά υλικά. Στα στηθαία και στις παρειές των δωμάτων η μεμβράνη εφαρμόζεται σε ύψος μεγαλύτερο κατά 5-10 cm από την ανώτερη στάθμη του υποστρώματος ανάπτυξης των φυτών και στερεώνεται μηχανικά. Εγκατάσταση μεταλλικών ανοξείδωτων φρεατίων ελέγχου ZinCo KS 10 Τα ειδικά διάτρητα φρεάτια ελέγχου ZinCo KS 10 τοποθετούνται στα σημεία των υδρορροών πάνω από το υπόστρωμα προστασίας και συγκράτησης υγρασίας. Οι επεκτάσεις επιτρέπουν την εφαρμογή των φρεατίων σε οποιοδήποτε βάθος, ώστε σε κάθε περίπτωση να είναι ελεγχόμενη η υδρορροή. Μετά την τοποθέτηση, ακολουθεί επικάλυψή τους με διηθητικό φύλλο και τοπική διάστρωση κατάλληλου αδρανούς υλικού ή ποτάμιου βότσαλου. 4. Συντήρηση φυτεμένου δώματος Το φυτεμένο δώμα ημιεντατικού τύπου με το σύστημα υποδομής ZinCo δεν απαιτεί τακτική συντήρηση. Η συχνότητα συντήρησης και οι απαιτούμενες επεμβάσεις εξαρτώνται κυρίως από το είδος της βλάστησης που αναπτύσσεται στο φυτεμένο δώμα και από κλιματικές συνθήκες στον τόπο εφαρμογής. Οι γενικές εργασίες που θα πρέπει να γίνονται κατά την συντήρηση είναι οι εξής: Απομάκρυνση των ζιζανίων και της ανεπιθύμητης βλάστησης (πχ. σπόροι δένδρων που έχουν βλαστήσει) από το φυτεμένο δώμα. Διατήρηση της καθαρότητας των περιμετρικών ζωνών αποστράγγισης ή των ζωνών κίνησης (με αδρανή υλικά) από ζιζάνια ή ανεπιθύμητη βλάστηση. Έλεγχος της καλής λειτουργίας της αποστράγγισης μέσω των φρεατίων ελέγχου. Η καλή αποστράγγιση είναι απαραίτητη για την εγκατάσταση και ανάπτυξη των φυτών. Καθαρισμός των υδρορροών από φύλλα, φερτά υλικά ή ρίζες. Λίπανση της βλάστησης με κατάλληλο λίπασμα. Αντικατάσταση φυτών που έχουν ξεραθεί. Η συντήρηση και ο έλεγχος του φυτεμένου δώματος θα πρέπει να ορίζεται με συμβόλαιο συντήρησης.

7 Ορισμοί Φυτεμένο δώμα Καινοτόμο, πολυεπίπεδο σύστημα υποδομής εφαρμοσμένο σε στεγανοποιημένη επιφάνεια για την ανάπτυξη βλάστησης. Φυτεμένο δώμα ημιεντατικού τύπου Συνδυασμός πολυεπίπεδου σύστηματος υποδομής και μηχανικού υποστρώματος ανάπτυξης φυτών ύψους 15 έως 25εκ., που εφαρμόζονται σε επίπεδες και κεκλιμένες οροφές με την δυνατότητα φύτευσης μεγάλης ποικιλίας φυτικών ειδών που χρησιμοποιούνται περιλαμβάνει χλοοτάπητες, ποώδη φυτά και μικρούς/μεσαίους θάμνους. Περιγραφή συστήματος Προμήθεια και εγκατάσταση του συστήματος υποδομής ZinCo σε επίπεδες επιφάνειες ή επιφάνειες με κλίση από 0%-14%. Η εφαρμογή της αντιριζικής μεμβράνης WSF 40 ή WSB 100-PO είναι απαραίτητη εάν η μεμβράνη στεγάνωσης δεν διαθέτει αντιριζική προστασία. Τεχνικές προδιαγραφές Η egreen_zinco παρέχει όλα τα απαραίτητα δελτία τεχνικών χαρακτηριστικών, όπου αναφέρονται αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τα πρότυπα έγκρισης. Διασφάλιση ποιότητας Η egreen_zinco παρέχει ολοκληρωμένα συστήματα που πληρούν τις πρότυπες οδηγίες FLL (Guidelines for the Planning, Construction and Maintenance of Green Roofing, 2008 edition). Τα συστήματα είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με την απόφαση 13/0668 ΕΤΑ (European Technical Approval). Η καλή λειτουργία του συστημάτος υποδομής ZinCo έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε εφαρμογές χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων οροφών κτιρίων και στις μεσογειακές κλιματικές συνθήκες. Το σύστημα υποδομής ZinCo θα πρέπει να εγκατασταθεί από πιστοποιημένο κατασκευαστή φυτεμένων δωμάτων με την παράλληλη έγκριση της egreen. O κατασκευαστής θα πρέπει να διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό και εξειδικευμένο προσωπικό με εμπειρία, καθώς και ειδικές γνώσεις στην αρχιτεκτονική τοπίου. Η προσθήκη του μόνιμου κορεσμένου φορτίου του φυτεμένου δώματος θα πρέπει να εγκριθεί από πολιτικό μηχανικό. Παράδοση, αποθήκευση, διαχείριση υλικών υποδομής Κατά την αποθήκευση των υλικών υποδομής και των υποστρωμάτων ανάπτυξης στην οροφή του κτιρίου, θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι το βάρος αυτών δεν υπερβαίνει τα φορτία υπολογισμού βάσει της στατικής μελέτης. Για την αποφυγή φθοράς τους, αποθηκεύεστε τα υλικά και τα υποστρώματα ανάπτυξης σε σημείο οπού αυτά δεν εκτίθενται σε συνθήκες υγρασίας, ηλιακής ακτινοβολίας, χαμηλών θερμοκρασιών ή έκθεσης σε χημική και μηχανική καταπόνηση. Σχέδια λεπτομερειών Μαζί με το σχέδιο διαμόρφωσης του δώματος/στέγης θα πρέπει να παραδίδονται σχέδια/τομές λεπτομερειών με τις ακόλουθες πληροφορίες: Είδος στεγανοποίησης/θερμομόνωσης Το σύστημα υποδομής ZinCo σε διαφορετικά σημεία του δώματος (συναρμογή με το κτίριο, στηθαίο, υδρορρόες, κάθετες απολήξεις) Σύστημα ασφαλείας από πτώση σε περίπτωση απουσίας στηθαίου ή άλλου προστατευτικού μέσου Πιστοποιήσεις συστήματος Το σύστημα υποδομής ZinCo πληροί τις πρότυπες οδηγίες FLL (Guidelines for the Planning, Construction and Maintenance of Green Roofing, 2008 edition) και είναι πιστοποιημένο σύμφωνα με την έγκριση 13/0668 ΕΤΑ (European Technical Approval). Εγγύηση καλής λειτουργίας Η egreen_zinco παρέχει εγγυήσεις καλής λειτουργίας του συστήματος υποδομής ZinCo. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την egreen.

Εκτατικός Τύπος με το Σύστημα Υποδομής Floradrain FD 25-E

Εκτατικός Τύπος με το Σύστημα Υποδομής Floradrain FD 25-E ΜΕΤΚΑ Κτίριο Γραφείων, Αθήνα ISV Architects ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΦΥΤΕΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ Πισ τοποιηµένο Σύσ τηµα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Τεχνικών Εγκρίσεων ETA-13/0668 ε δ Φυτά: Χλοοτάπητας, φυτά εδαφοκάλυψης, αγριολούλουδα,

Διαβάστε περισσότερα

Εκτατικός Τύπος με το Σύστημα Υποδομής Floradrain FD 25-E

Εκτατικός Τύπος με το Σύστημα Υποδομής Floradrain FD 25-E Π Ρ Ο Δ Ι Α Γ ΡΑ Φ Ε Σ Φ Υ Τ Ε Μ Ε Ν Ο Υ Δ Ω Μ Α Τ Ο Σ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ European Organization for Technical Assessment Αρ. έγκρισης ΕΤΑ 13/0668 ε δ Φυτά: Χλοοτάπητας. φυτά εδαφοκάλυψης, αγριολούλουδα,

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Δ Ι Α Γ ΡΑ Φ Ε Σ Φ Υ Τ Ε Μ Ε Ν Ο Υ Δ Ω Μ Α Τ Ο Σ. Εντατικός Τύπος με το Σύστημα Υποδομής Protectodrain PD250

Π Ρ Ο Δ Ι Α Γ ΡΑ Φ Ε Σ Φ Υ Τ Ε Μ Ε Ν Ο Υ Δ Ω Μ Α Τ Ο Σ. Εντατικός Τύπος με το Σύστημα Υποδομής Protectodrain PD250 Π Ρ Ο Δ Ι Α Γ ΡΑ Φ Ε Σ Φ Υ Τ Ε Μ Ε Ν Ο Υ Δ Ω Μ Α Τ Ο Σ Protectodrain PD250 στ Φυτά: Χλοοτάπητας, πολυετή φυτά, βολβοί, θάμνοι και μικρά δένδρα ε Μηχανικό Υπόστρωμα εντατικού τύπου egreen_zinco Intensive

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΦΥΤΕΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΦΥΤΕΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Βουλγαρίας ΜΕΛΕΤΗ ΦΥΤΕΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα: Πράσινα Δώματα σε Δημόσια Κτήρια

Πρόγραμμα: Πράσινα Δώματα σε Δημόσια Κτήρια ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011 Πρόγραμμα: Πράσινα Δώματα σε Δημόσια Κτήρια ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΝΩΣΗ ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΟΧΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ Προδιαγραφές φυτεμένου δώματος Περίληψη

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα: Πράσινα Δώματα σε Δημόσια Κτήρια

Πρόγραμμα: Πράσινα Δώματα σε Δημόσια Κτήρια ΙΟΥΛΙΟΣ 2011 Πρόγραμμα: Πράσινα Δώματα σε Δημόσια Κτήρια ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΝΩΣΗ ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΟΧΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ Προδιαγραφές φυτεμένου δώματος Περίληψη

Διαβάστε περισσότερα

Ημιεντατικός Τύπος με το Σύστημα Υποδομής Floradrain FD 40-E

Ημιεντατικός Τύπος με το Σύστημα Υποδομής Floradrain FD 40-E Π Ρ Ο Δ Ι Α Γ ΡΑ Φ Ε Σ Φ Υ Τ Ε Μ Ε Ν Ο Υ Δ Ω Μ Α Τ Ο Σ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ European Organization for Technical Assessment Αρ. έγκρισης ΕΤΑ 13/0668 ε δ Φυτά: Χλοοτάπητας, πόες, μικροί και μεσαίοι θάμνοι

Διαβάστε περισσότερα

Φυτεμένα δώματα-προδιαγραφές υλικών και βασικές κατασκευαστικές τοπολογίες

Φυτεμένα δώματα-προδιαγραφές υλικών και βασικές κατασκευαστικές τοπολογίες Επιστημονικό τριήμερο «ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ» Λάρισα 20-22 Οκτωβρίου 2011 Φυτεμένα δώματα-προδιαγραφές υλικών και βασικές κατασκευαστικές τοπολογίες Στελίνα Τσιάντου Αρχιτέκτονας Τοπίου, MLA University of

Διαβάστε περισσότερα

Προδιαγραφές φυτεμένου δώματος. Δ. Κολοκοτσά Σ. Παπαντωνίου, Α. Βασιλομιχελάκη

Προδιαγραφές φυτεμένου δώματος. Δ. Κολοκοτσά Σ. Παπαντωνίου, Α. Βασιλομιχελάκη Προδιαγραφές φυτεμένου δώματος Δ. Κολοκοτσά Σ. Παπαντωνίου, Α. Βασιλομιχελάκη 1 Περίγραμμα παρουσίασης Μέρος 1 ο : ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΦΥΤΕΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΛΟΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΜΕΡΟΣ 2 ο : ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Φυτεμένα Δώματα & Υδατοπερατά Δάπεδα. Σύγχρονες βιοκλιματικές εφαρμογές για την βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος Γρηγόρης Κοτοπούλης, Τεχνική

Φυτεμένα Δώματα & Υδατοπερατά Δάπεδα. Σύγχρονες βιοκλιματικές εφαρμογές για την βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος Γρηγόρης Κοτοπούλης, Τεχνική Φυτεμένα Δώματα & Υδατοπερατά Δάπεδα. Σύγχρονες βιοκλιματικές εφαρμογές για την βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος Γρηγόρης Κοτοπούλης, Τεχνική Διεύθυνση egreen Είναι αναστρέψιμο το φαινόμενο της αστικής

Διαβάστε περισσότερα

Η ενεργειακή συμπεριφορά των φυτεμένων δωμάτων. Γρηγόρης Κοτοπούλης, egreen Τεχνική Διεύθυνση

Η ενεργειακή συμπεριφορά των φυτεμένων δωμάτων. Γρηγόρης Κοτοπούλης, egreen Τεχνική Διεύθυνση Η ενεργειακή συμπεριφορά των φυτεμένων δωμάτων Γρηγόρης Κοτοπούλης, egreen Τεχνική Διεύθυνση Ενεργειακά οφέλη - 20 C T = 25 K + 30 C - 20 C T = 100 K + 80 C +20 C Ενίσχυση της θερμομόνωσης του κτιρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΥΓΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΥΓΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ΥΓΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ? ΤΡΙΧΟΕΙΔΗ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ Υδροαπορρόφηση ονομάζουμε την αποθήκευση μορίων νερού μέσα σε ένα υλικό. Η ικανότητα ενός υλικού να αποθηκεύει νερό καθορίζεται κύρια από τη γεωμετρία των πόρων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΦΥΤΕΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΓΩΝ»

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΦΥΤΕΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΓΩΝ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΤΜΗΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 64, 546 31 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΛ.: 2310 278817-8, FAX: 2310 236308 Δ/ΝΣΗ E-mail:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΥΤΕΜΕΝΟΥ ΩΜΑΤΟΣ ΕΚΤΑΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ EshaOxygen Τύπος Θερµοµόνωσης: Κλασσική

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΥΤΕΜΕΝΟΥ ΩΜΑΤΟΣ ΕΚΤΑΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ EshaOxygen Τύπος Θερµοµόνωσης: Κλασσική ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΥΤΕΜΕΝΟΥ ΩΜΑΤΟΣ ΕΚΤΑΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ EshaOxygen Τύπος Θερµοµόνωσης: Κλασσική Ο εκτατικός τύπος φύτευσης είναι φύτευση ελαχίστων ή µικρών απαιτήσεων. Έχει χαµηλό πάχος υποστρώµατος

Διαβάστε περισσότερα

ΥΓΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΥΓΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ΥΓΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ? ΤΡΙΧΟΕΙΔΗ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ Υδροαπορρόφηση ονομάζουμε την αποθήκευση μορίων νερού μέσα σε ένα υλικό. Η ικανότητα ενός υλικού να αποθηκεύει νερό καθορίζεται κύρια από τη γεωμετρία των πόρων

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Διεύθυνση Πληροφορικής και Τεχνικών Υπηρεσιών Τμήμα Μελετών & Κατασκευών Π. Ράλλη & Θηβών 250 Αιγάλεω, 12244

ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Διεύθυνση Πληροφορικής και Τεχνικών Υπηρεσιών Τμήμα Μελετών & Κατασκευών Π. Ράλλη & Θηβών 250 Αιγάλεω, 12244 Αθήνα, 14 Ιανουαρίου 2015 Αριθ. Πρωτ. : 859 ΠΡΟΣ : 1. ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Διεύθυνση Πληροφορικής και Τεχνικών Υπηρεσιών Τμήμα Μελετών & Κατασκευών Π. Ράλλη & Θηβών 250 Αιγάλεω, 12244 2. κ. Λάζαρο Βρυζίδη, Πρόεδρο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΦΥΤΕΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ. Γενικές πληροφορίες σε σχέση με τη φύτευση και την άρδευση στο φυτεμένο δώμα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΦΥΤΕΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ. Γενικές πληροφορίες σε σχέση με τη φύτευση και την άρδευση στο φυτεμένο δώμα ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΦΥΤΕΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ Γενικές πληροφορίες σε σχέση με τη φύτευση και την άρδευση στο φυτεμένο δώμα Για την αύξηση και την ανάπτυξη των φυτών απαιτείται νερό και χώμα πλούσιο σε θρεπτικά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΥΤΕΜΕΝΟΥ ΩΜΑΤΟΣ ΕΝΤΑΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ EshaOxygen Τύπος Θερµοµόνωσης: Ανεστραµµένη

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΥΤΕΜΕΝΟΥ ΩΜΑΤΟΣ ΕΝΤΑΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ EshaOxygen Τύπος Θερµοµόνωσης: Ανεστραµµένη ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΥΤΕΜΕΝΟΥ ΩΜΑΤΟΣ ΕΝΤΑΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ EshaOxygen Τύπος Θερµοµόνωσης: Ανεστραµµένη Ο εντατικός τύπος φύτευσης είναι φύτευση µεσαίων (ηµι-εντατικός) έως υψηλών απαιτήσεων (εντατικός)

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΥΤΕΜΕΝΟΥ ΩΜΑΤΟΣ ΕΝΤΑΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ EshaOxygen Τύπος Θερµοµόνωσης: Κλασσική

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΥΤΕΜΕΝΟΥ ΩΜΑΤΟΣ ΕΝΤΑΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ EshaOxygen Τύπος Θερµοµόνωσης: Κλασσική ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΥΤΕΜΕΝΟΥ ΩΜΑΤΟΣ ΕΝΤΑΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ EshaOxygen Τύπος Θερµοµόνωσης: Κλασσική Ο εντατικός τύπος φύτευσης είναι φύτευση µεσαίων (ηµι-εντατικός) έως υψηλών απαιτήσεων (εντατικός) σε

Διαβάστε περισσότερα

Construction. Πολυμερής μεμβράνη στεγανοποίησης δωμάτων. Περιγραφή Προϊόντος EN 13956 06 1213

Construction. Πολυμερής μεμβράνη στεγανοποίησης δωμάτων. Περιγραφή Προϊόντος EN 13956 06 1213 Construction Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση: 10/01/2014 (v1) Κωδικός: 04.03.120 Αριθμός Ταυτοποίησης: 010910032000150000 Sarnafil TG 66-15 EN 13956 06 1213 Sarnafil TG 66-15 Πολυμερής μεμβράνη στεγανοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

τα κτήρια που παράγουν οξυγόνο

τα κτήρια που παράγουν οξυγόνο τα κτήρια που παράγουν οξυγόνο Θέλουμε κτήρια που είναι πράσινα και όμορφα Που προστατεύονται από το κρύο, τη ζέστη, το νερό, την ηχορύπανση Που αποταμιεύουν το νερό της βροχής και δεν πλημμυρίζουν τους

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΩΝ

ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΩΝ ESHADIEN ΕΛΑΣΤΟΜΕΡΗΣ ΑΣΦΑΛΤΙΚΗ ΣΤΕΓΑΝΩΤΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ (SBS 20 C) ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Η µεµβράνη ESHADIEN είναι ελαστοµερής στεγανωτική µεµβράνη, η οποία παράγεται από ειδική

Διαβάστε περισσότερα

Μορφές στεγών και ονομασίες

Μορφές στεγών και ονομασίες Κατασκευή στέγης Με τον όρο στέγη δεν εννοούμε μόνο τις φέρουσες κατασκευές των επικλινών επιστεγάσεων των κτιρίων, αλλά και τις στεγανές επικαλύψεις τους, που μπορεί να αποτελούνται από κεραμίδια, πλάκες,

Διαβάστε περισσότερα

Φυτεµένα δώµατα & ενεργειακή συµπεριφορά κτιρίων

Φυτεµένα δώµατα & ενεργειακή συµπεριφορά κτιρίων Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης Τµήµα Πολιτικών Μηχανικών Εργαστήριο Οικοδοµικής και Φυσικής των Κτιρίων lbcp.civil.auth.gr Φυτεµένα δώµατα & ενεργειακή συµπεριφορά κτιρίων Θ.Γ.Θεοδοσίου, επ.καθηγητής

Διαβάστε περισσότερα

Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου Α.Ε. (ΟΛΒ ΑΕ)

Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου Α.Ε. (ΟΛΒ ΑΕ) ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΒΟΛΟΥ Α.Ε. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΟΥ Τίτλος Έργου: «Στεγάνωση Οροφής Κτιρίου Αγοράς Λιμένος Βόλου» Προϋπολογισμός: 30.088,08 πλέον

Διαβάστε περισσότερα

Ασφαλτικές Μεµβράνες και Στεγανωτικά Προϊόντα Bituline

Ασφαλτικές Μεµβράνες και Στεγανωτικά Προϊόντα Bituline Ασφαλτικές Μεµβράνες και Στεγανωτικά Προϊόντα Bituline Η εταιρεία µας διαθέτει τα προϊόντα της ελληνικής βιοµηχανίας ασφαλτικών και στεγανωτικών υλικών Bituline A.B.E.E. Η Bituline αποτελεί µία σύγχρονη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ

ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ 3 4 5 6 7 8 2 1 1. ΠΛΑΚΑ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ 2. ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Sarnafil TG 66-20

ΦΥΛΛΟ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Sarnafil TG 66-20 ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΩΜΑΤΩΝ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΦΟΡΤΙΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ H (πάχους 2,0 mm) είναι πολλαπλών στρώσεων, συνθετική μεμβράνη στεγανοποίησης δωμάτων βάσης υψηλής ποιότητας εύκαμπτης

Διαβάστε περισσότερα

Έργο: ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΓΡΟΜΟΝΩΣΗΣ ΔΩΜΑΤΟΣ στο 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. Θέση: Π.Ε. ΑΓ.

Έργο: ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΓΡΟΜΟΝΩΣΗΣ ΔΩΜΑΤΟΣ στο 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. Θέση: Π.Ε. ΑΓ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Έργο: ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΓΡΟΜΟΝΩΣΗΣ ΔΩΜΑΤΟΣ στο 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Θέση: Π.Ε. ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΑΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ : 41/2011 ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΝΩΣΗΣ ΔΩΜΑΤΟΣ του 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΦΥΤΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΦΥΤΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΦΥΤΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΦYTEMENΩN ΩMATΩN / ΣΤΕΓΩΝ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ 6 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 1.1 ΟΡΙΣΜΟΙ 8 1.1.1 Εκτατικός τύπος 8 1.1.2 Ηµιεντατικός τύπος

Διαβάστε περισσότερα

ESHAROOF REFLECT ΘΕΡΜΟΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΗΣ (SBS -25 C)

ESHAROOF REFLECT ΘΕΡΜΟΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΗΣ (SBS -25 C) ESHAROOF REFLECT ΘΕΡΜΟΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΗΣ (SBS -25 C) ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Η ελαστοµερής ασφαλτική µεµβράνη κεραµοσκεπής EshaRoof Reflect ανήκει στις µεµβράνες κεραµοσκεπής νέας γενιάς

Διαβάστε περισσότερα

Μεμβράνη Στεγανοποίησης Σηράγγων. Η Sikaplan WP 1100-15HL είναι μία ομοιογενής μεμβράνη στεγανοποίησης με βάση το πολυβινυλιχλωρίδιο (PVC-P).

Μεμβράνη Στεγανοποίησης Σηράγγων. Η Sikaplan WP 1100-15HL είναι μία ομοιογενής μεμβράνη στεγανοποίησης με βάση το πολυβινυλιχλωρίδιο (PVC-P). Φύλλο Ιδιοτήτων Έκδοση 27/11/2009 Κωδικός: 02.09.040 (Sikaplan -9.6 TU geld/schwarz) Μεμβράνη Στεγανοποίησης Σηράγγων Construction Περιγραφή Η είναι μία ομοιογενής μεμβράνη στεγανοποίησης με βάση το πολυβινυλιχλωρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

Πολυμερής μεμβράνη στεγανοποίησης δωμάτων

Πολυμερής μεμβράνη στεγανοποίησης δωμάτων Construction Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση: 10/01/2014 Κωδικός: 04.03.040 Αριθμός Ταυτοποίησης: 010905011250150000 Sikaplan -SGmA 2.0 (Trocal SGmA 2.0 mm) EN 13956 07 1213 Sikaplan -SGmA 2.0 (Trocal

Διαβάστε περισσότερα

H εταιρεία ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ δραστηριοποιείται

H εταιρεία ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ δραστηριοποιείται H εταιρεία ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ δραστηριοποιείται πάνω από 50 χρόνια στο χώρο παραγωγής και συσκευασίας φυτοχωμάτων-κομπόστ και εμπορίας υποστρωμάτων. Η εμπειρία και η γνώση της πάνω στο φυτόχωμα την έχουν καταστήσει

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΦΥΤΕΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΑ ΩΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ. ΝΕΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΑΣΤΙΚΟΥΣ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ

ΤΑ ΦΥΤΕΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΑ ΩΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ. ΝΕΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΑΣΤΙΚΟΥΣ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ ΤΑ ΦΥΤΕΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΑ ΩΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ. ΝΕΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΑΣΤΙΚΟΥΣ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ Χρήστος Ευαγγελίου Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Alfa

Διαβάστε περισσότερα

Προδιαμορφωμένες Ταινίες Στεγανοποίησης Μέρος του Συστήματος Sikadur -Combiflex SG

Προδιαμορφωμένες Ταινίες Στεγανοποίησης Μέρος του Συστήματος Sikadur -Combiflex SG Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση 10/01/2011 Κωδικός: 2011.03.03.040 Sikadur -Combiflex SG Tape Προδιαμορφωμένες Ταινίες Στεγανοποίησης Μέρος του Συστήματος Sikadur -Combiflex SG Περιγραφή Προϊόντος Εφαρμογές

Διαβάστε περισσότερα

Εξαρτήµατα για µεµβράνες PVC Alkor Draka

Εξαρτήµατα για µεµβράνες PVC Alkor Draka Εξαρτήµατα για µεµβράνες PVC Alkor Draka Η Alkor Draka διαθέτει για κάθε τύπο µεµβράνης PVC αντίστοιχα εξαρτήµατα που διατίθενται κατόπιν παραγγελίας. ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗΣ ALKORPLUS Alkorplus Στρώµα

Διαβάστε περισσότερα

Μεμβράνη Στεγανοποίησης Σηράγγων

Μεμβράνη Στεγανοποίησης Σηράγγων Φύλλο Ιδιοτήτων Έκδοση 12/04/2012 Κωδικός: 2012.03.04.040 Μεμβράνη Στεγανοποίησης Σηράγγων Περιγραφή Η είναι μία ομοιογενής μεμβράνη στεγανοποίησης με βάση το πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC-P) με στρώση ελέγχου

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗ ΣΥΝΝΟΜΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ (Σ.Υ.Δ.

ΘΕΜΑ: «ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗ ΣΥΝΝΟΜΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ (Σ.Υ.Δ. Αθήνα, 26 Νοεμβρίου 2013 Αρ.Πρωτ. : 803 ΠΡΟΣ : ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤ. ΠΡΟΓΡ/ΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΟΙΝ : όπως ο συνημμένος πίνακας ΘΕΜΑ: «ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗ ΣΥΝΝΟΜΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

HYPERDESMO (CLASSIC VERSION)

HYPERDESMO (CLASSIC VERSION) Page 1/5 Στεγανωτικό υλικό πολυουρεθανικής βάσεως ενός συστατικού, με εύκολη εφαρμογή. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Το για πάνω από 30 χρόνια είναι το υλικό που προσφέρει λύσεις για την στεγάνωση σε πάνω από 60 χώρες. Είναι

Διαβάστε περισσότερα

Μεμβράνη Στεγανοποίησης Σηράγγων

Μεμβράνη Στεγανοποίησης Σηράγγων Construction Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση 04/12/2013 (v1) Κωδικός: 03.04.110 Αριθμός Ταυτοποίησης: 010704202000200000 (Sarnafil MP 915-20 B2) EN 13491 04 1349 (Sarnafil MP 915-20 B2) Μεμβράνη Στεγανοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

Construction. Μεμβράνη Στεγανοποίησης Σηράγγων. Περιγραφή Προϊόντος. Χαρακτηριστικά Προϊόντος EN 13491 ΕΝ 13967. Δοκιμές. Μορφή

Construction. Μεμβράνη Στεγανοποίησης Σηράγγων. Περιγραφή Προϊόντος. Χαρακτηριστικά Προϊόντος EN 13491 ΕΝ 13967. Δοκιμές. Μορφή Construction Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση 25/11/2013 (v1) Κωδικός: 03.04.030 Αριθμός Ταυτοποίησης: 010704101000150000 EN 13491 ΕΝ 13967 04 1349 Μεμβράνη Στεγανοποίησης Σηράγγων Περιγραφή Προϊόντος

Διαβάστε περισσότερα

Στεγανωτικό υλικό πολυουρεθανικής βάσεως ενός συστατικού, με εύκολη εφαρμογή.

Στεγανωτικό υλικό πολυουρεθανικής βάσεως ενός συστατικού, με εύκολη εφαρμογή. Page 1/5 Στεγανωτικό υλικό πολυουρεθανικής βάσεως ενός συστατικού, με εύκολη εφαρμογή. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Το είναι υλικό ενός συστατικού το οποίο πολυμερίζεται με την υγρασία της ατμόσφαιρας και παράγει μια ιδιαίτερα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ-ΤΑΡΑΤΣΑΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ

ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ-ΤΑΡΑΤΣΑΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ-ΤΑΡΑΤΣΑΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ Α) ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ-ΤΑΡΑΤΣΑΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ 5 3 4 2 1 1. ΠΛΑΚΑ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ 2. ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Construction. Πολυμερής μεμβράνη στεγανοποίησης δωμάτων. Περιγραφή Προϊόντος EN 13956 07 1213

Construction. Πολυμερής μεμβράνη στεγανοποίησης δωμάτων. Περιγραφή Προϊόντος EN 13956 07 1213 Construction Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση: 10/01/2014 (v1) Κωδικός: 04.03.060 Αριθμός Ταυτοποίησης: 010905011000150000 Sikaplan -15 G -03- EN 13956 07 1213 Sikaplan -15 G -03- Πολυμερής μεμβράνη στεγανοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 26.15 ΣΥΝΘΕΤΟ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΤΣΟΥΛΗΘΡΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 26.15 ΣΥΝΘΕΤΟ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΤΣΟΥΛΗΘΡΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 26.15 ΣΥΝΘΕΤΟ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΤΣΟΥΛΗΘΡΑΣ Ενδεικτικές διαστάσεις οργάνου Απαιτήσεις ασφαλείας Πλάτος 6900mm Απαιτούμενος χώρος 10150Χ10500mm Μήκος 8000mm Μέγιστο Ύψος Πτώσης 1550 mm Ύψος

Διαβάστε περισσότερα

MEMBPANH PmB. Υψηλής απόδοσης στεγανοποίηση.

MEMBPANH PmB. Υψηλής απόδοσης στεγανοποίηση. MEMBPANH PmB Υψηλής απόδοσης στεγανοποίηση. www.domikon.gr Το Σύστημα της PmB Η ΔΟΜΙΚΟΝ σε συνεργασία με την Pitchmastic PmB Ltd και την συμβολή της BAYER Material Science, προσφέρει την πληρέστερη σειρά

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ

ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ 4 5 6 7 3 2 1 1. ΠΛΑΚΑ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Μεμβράνη κεραμοσκεπών και προσόψεων

Μεμβράνη κεραμοσκεπών και προσόψεων Roofing Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση 13/01/2014 (v1) Κωδικός: 04.04.010 Αριθμός Ταυτοποίησης: 010910132060000001 Sarnafil TU 102 Sarnafil TU 102 Μεμβράνη κεραμοσκεπών και προσόψεων Περιγραφή Προϊόντος

Διαβάστε περισσότερα

Ιούνιος 2010 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ- ΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΕ ΥΟ ΑΣΦΑΛΤΙΚΕΣ ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ

Ιούνιος 2010 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ- ΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΕ ΥΟ ΑΣΦΑΛΤΙΚΕΣ ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ Ιούνιος 2010 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ- ΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΕ ΥΟ ΑΣΦΑΛΤΙΚΕΣ ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ Στην εφαρµογή αυτή θεωρούµε τη στάθµη του υδροφόρου ορίζοντα χαµηλότερα από το επίπεδο της θεµελίωσης.

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗ ΒΑΤΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΩΜΑΤΑ - ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΑΣΦΑΛΤΙΚΕΣ ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ΣΕ ΣΚΛΗΡΟ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ ΚΑΤΑ ΗΜΙΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ

ΜΗ ΒΑΤΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΩΜΑΤΑ - ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΑΣΦΑΛΤΙΚΕΣ ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ΣΕ ΣΚΛΗΡΟ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ ΚΑΤΑ ΗΜΙΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΣΤΕΓΑΝΩΣΕΙΣ ΩΜΑΤΩΝ ΣΤΕΓΩΝ ΜΕ ΑΣΦΑΛΤΙΚΕΣ ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ΜΗ ΒΑΤΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΩΜΑΤΑ - ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΑΣΦΑΛΤΙΚΕΣ ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ΣΕ ΣΚΛΗΡΟ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ ΚΑΤΑ ΗΜΙΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ Σχήµα 45* Σχήµα

Διαβάστε περισσότερα

Sikaplan -SGmA 1.5 (Trocal SGmA 1.5 mm)

Sikaplan -SGmA 1.5 (Trocal SGmA 1.5 mm) Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση: 06/04/2012 Κωδικός: 2012.04.03.020 Sikaplan -SGmA 1.5 (Trocal SGmA 1.5 mm) Sikaplan -SGmA 1.5 (Trocal SGmA 1.5 mm) Πολυμερής μεμβράνη στεγανοποίησης δωμάτων Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Construction. Μεμβράνη Στεγανοποίησης Σηράγγων. (Sikaplan -9.6 V geld/schwarz) Περιγραφή Προϊόντος EN Δοκιμές

Construction. Μεμβράνη Στεγανοποίησης Σηράγγων. (Sikaplan -9.6 V geld/schwarz) Περιγραφή Προϊόντος EN Δοκιμές Construction Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση 04/12/2013 (v1) Κωδικός: 03.04.090 Αριθμός Ταυτοποίησης: 010704201100150000 EN 13491 04 1349 (Sikaplan -9.6 V geld/schwarz) Μεμβράνη Στεγανοποίησης Σηράγγων

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΣΤΡΩΜΑΤΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

ΥΠΟΣΤΡΩΜΑΤΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑΤΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ Υποστρώματα Πορώδη υλικά που δεν προκαλούν φυτοτοξικότητα και χρησιμοποιούνται για να υποκαταστήσουν το έδαφος ως μέσο ανάπτυξης του ριζικού συστήματος των φυτών. Χημικά αδρανή

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7 ΓΕΩΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ. Ν. Σαμπατακάκης Καθηγητής Εργαστήριο Τεχνικής Γεωλογίας Παν/μιο Πατρών

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7 ΓΕΩΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ. Ν. Σαμπατακάκης Καθηγητής Εργαστήριο Τεχνικής Γεωλογίας Παν/μιο Πατρών ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7 ΓΕΩΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ συνθετικά υλικά που χρησιμοποιούνται στις εφαρμογές της γεωτεχνικής μηχανικής και σε συναφείς κατασκευές, σε συνδυασμό συνήθως με κατάλληλα εδαφικά υλικά (γεωϋλικά). σύσταση

Διαβάστε περισσότερα

Θεσσαλονίκη, 16 εκεµβρίου 2011. Αριθ. Πρωτ: 5397

Θεσσαλονίκη, 16 εκεµβρίου 2011. Αριθ. Πρωτ: 5397 Θεσσαλονίκη, 16 εκεµβρίου 2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΤΜΗΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 64, 546 31 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΛ.: 2310 278817-8,

Διαβάστε περισσότερα

PROTECT 320 Technical Data Sheet LT

PROTECT 320 Technical Data Sheet LT Technical Data Sheet LT-02-12 22.06.2015 ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ - ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΑΣΤΑΡΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΑΣΤΑΡΙ Χαρακτηρίζεται από το να μην κολλάει το γυαλόχαρτο ακόμα και με δυνατό τρίψιμο. Ανάλογα με την

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Sikaplan SGmA-15

ΦΥΛΛΟ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Sikaplan SGmA-15 ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΩΜΑΤΩΝ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΦΟΡΤΙΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Η είναι πολλαπλών στρώσεων, συνθετική μεμβράνη στεγανοποίησης δωμάτων με βάση υψηλής ποιότητας πολυβυνιλοχλωρίδιο (PVC),

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΦΥΛΛΟ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΦΥΛΛΟ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΦΥΛΛΟ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ - ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ 1.ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΥΛΙΚΩΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ (ναι ή όχι) ΑΝΑΦΟΡΑ (αριθµός σελίδας τεχνικής προσφοράς που αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

Πολυμερής μεμβράνη στεγανοποίησης δωμάτων

Πολυμερής μεμβράνη στεγανοποίησης δωμάτων Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση: 30/11/2009 Κωδικός: 02.11.030 Sikaplan -12 G -03- Sikaplan -12 G -03- Πολυμερής μεμβράνη στεγανοποίησης δωμάτων Construction Περιγραφή Προϊόντος Εφαρμογές Χαρακτηριστικά

Διαβάστε περισσότερα

MasterSeal Traffic 2301

MasterSeal Traffic 2301 Αστάρι για άσφαλτο Μεμβράνη Διασπορά Αστάρωμα Αστάρι MasterSeal Traffic 2301 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΕΔΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Το MasterSeal Traffic 2301 (πρώην MasterSeal 689 Bridge) είναι ένα σύστημα συνεχούς τύπου με βάση

Διαβάστε περισσότερα

Μεταλλικές βίδες συστήματος σημειακής στήριξης και συστημάτων Sarnabar

Μεταλλικές βίδες συστήματος σημειακής στήριξης και συστημάτων Sarnabar Construction Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση: 16/01/2014 (v1) Κωδικός: 04.05.160 Αριθμός Ταυτοποίησης: 010945051000 Sarnafast SF-4.8 x I ETAG 006 08 0769 Sarnafast SF-4.8 x l Μεταλλικές βίδες συστήματος

Διαβάστε περισσότερα

Στρώση ελέγχου υδρατμών Φράγμα υδρατμών

Στρώση ελέγχου υδρατμών Φράγμα υδρατμών Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση: 20/11/2013 (v1) Κωδικό: 04.05.050 Αριθμός Ταυτοποίησης: 010945051000000008 Sarnavap 1000E EN 13984 06 1119/1598 Sarnavap 1000E Στρώση ελέγχου υδρατμών Φράγμα υδρατμών

Διαβάστε περισσότερα

Construction. Sikaplan WT 4220 15C. Μεμβράνη στεγανοποίησης για δεξαμενές ποσίμου νερού. Περιγραφή Προϊόντος EN 13361 04 1349.

Construction. Sikaplan WT 4220 15C. Μεμβράνη στεγανοποίησης για δεξαμενές ποσίμου νερού. Περιγραφή Προϊόντος EN 13361 04 1349. Construction Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση 17/04/2012 Κωδικός: 03.06.070 Αριθμός Ταυτοποίησης: 010704402200150000 EN 13361 04 1349 Sikaplan WT 4220 15C Μεμβράνη στεγανοποίησης για δεξαμενές ποσίμου

Διαβάστε περισσότερα

Επαλειφόμενη πολυουρία υψηλού πάχους κατάλληλη για στεγάνωση ταρατσών

Επαλειφόμενη πολυουρία υψηλού πάχους κατάλληλη για στεγάνωση ταρατσών Επαλειφόμενη πολυουρία υψηλού πάχους κατάλληλη για στεγάνωση ταρατσών Περιγραφή Προϊόντος Επαλειφόμενο στεγανωτικό πολυουρίας υψηλού πάχους, ιδανικό για εκτεθειμένες ταράτσες όπου απαιτούνται υψηλές μηχανικές

Διαβάστε περισσότερα

Ιωάννινα Αριθ. Πρωτ

Ιωάννινα Αριθ. Πρωτ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 6 ΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΗΠΕΙΡΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 1 Ιωάννινα 18-04-2019 Αριθ. Πρωτ. 11270 Γραφείο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΤΡΩΜΑΤΩΣΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ

ΔΙΑΣΤΡΩΜΑΤΩΣΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ Φυτεμένο δώμα : ορίζεται το σύνολο ή τμήμα της επιφανείας δώματος όπου πραγματοποιούνται παρεμβάσεις, σύμφωνα με τις αρχές της επιστήμης και της τεχνικής για την εγκατάσταση βλάστησης. Κατά το σχεδιασμό

Διαβάστε περισσότερα

Επαλειφόμενη πολυουρία υψηλού πάχους κατάλληλη για στεγάνωση ταρατσών

Επαλειφόμενη πολυουρία υψηλού πάχους κατάλληλη για στεγάνωση ταρατσών Επαλειφόμενη πολυουρία υψηλού πάχους κατάλληλη για στεγάνωση ταρατσών Περιγραφή Προϊόντος Επαλειφόμενο στεγανωτικό πολυουρίας υψηλού πάχους, ιδανικό για εκτεθειμένες ταράτσες όπου απαιτούνται υψηλές μηχανικές

Διαβάστε περισσότερα

YΛΙΚΑ ΜΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ (ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ Η ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ) ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 20.000 ΕΥΡΩ

YΛΙΚΑ ΜΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ (ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ Η ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ) ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 20.000 ΕΥΡΩ ΚΑΡΔΙΤΣΑ 13/12/2011 ΑΡ.ΠΡΩΤ.OIK 15741 YΛΙΚΑ ΜΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ (ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ Η ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ) ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 20.000 ΕΥΡΩ ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ θα υποβάλλονται μόνον εφόσον πληρούν τις πλήρες προδιαγραφές που

Διαβάστε περισσότερα

Construction. Στρώση ελέγχου υδρατμών Φράγμα υδρατμών. Περιγραφή Προϊόντος. Δοκιμές. Χαρακτηριστικά Προϊόντος EN /1598

Construction. Στρώση ελέγχου υδρατμών Φράγμα υδρατμών. Περιγραφή Προϊόντος. Δοκιμές. Χαρακτηριστικά Προϊόντος EN /1598 Construction Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση 21/11/2013 (v1) Κωδικός: 04.05.060 Αριθμός Ταυτοποίησης: 010945051000000010 EN 13984 06 1119/1598 Στρώση ελέγχου υδρατμών Φράγμα υδρατμών Περιγραφή Προϊόντος

Διαβάστε περισσότερα

1. Πρόβλημα: Στεγάνωση ταρατσών

1. Πρόβλημα: Στεγάνωση ταρατσών 1. Πρόβλημα: Στεγάνωση ταρατσών Τα διαμερίσματα του τελευταίου ορόφου συχνά παρουσιάζουν προβλήματα υγρασίας εξαιτίας της απουσίας στεγάνωσης της ταράτσας ή της έλλειψης αποτελεσματικότητας μίας ήδη υπάρχουσας

Διαβάστε περισσότερα

Construction. Μεμβράνη κεραμοσκεπών. Περιγραφή Προϊόντος

Construction. Μεμβράνη κεραμοσκεπών. Περιγραφή Προϊόντος Construction Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση 13/01/2014 (v1) Κωδικός: 04.04.030 Αριθμός Ταυτοποίησης: 010910132200080000 Μεμβράνη κεραμοσκεπών Περιγραφή Προϊόντος Η είναι μια ατμοπερατή, στεγανή, με δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΣΤΡΩΜΑΤΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

ΥΠΟΣΤΡΩΜΑΤΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑΤΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ Υποστρώματα Πορώδη υλικά που δεν προκαλούν φυτοτοξικότητα και χρησιμοποιούνται για να υποκαταστήσουν το έδαφος ως μέσου ανάπτυξης του ριζικού συστήματος των φυτών. Χημικά αδρανή

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 26.05 ΣΥΝΘΕΤΟ ΒΥΘΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 26.05 ΣΥΝΘΕΤΟ ΒΥΘΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 26.05 ΣΥΝΘΕΤΟ ΒΥΘΟΣ Ενδεικτικές διαστάσεις οργάνου Απαιτήσεις ασφαλείας Πλάτος 6400mm Απαιτούμενος χώρος 9550Χ8700mm Μήκος 7850mm Μέγιστο Ύψος Πτώσης 2100 mm Ύψος 3300mm Ηλικία χρήστη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ. Γρηγόρης Κοτοπούλης, Γεωπόνος, Γ.Π.Α. egreen-zinco, Σίνα 32. 10672, Αθήνα, www.egreen.gr

ΠΕΡΙΛΗΨΗ. Γρηγόρης Κοτοπούλης, Γεωπόνος, Γ.Π.Α. egreen-zinco, Σίνα 32. 10672, Αθήνα, www.egreen.gr Φυτεµένο ώµα Εκτατικού τύπου στο Νέο Κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος στην Θεσσαλονίκη. Ένα παράδειγµα ολιστικής εφαρµογής Φυτεµένου ώµατος στις Μεσογειακές Κλιµατικές Συνθήκες Γρηγόρης Κοτοπούλης, Γεωπόνος,

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ρ Θ Η Ε Π Α Ν Α Λ Η Ψ Η (οι αλλαγές επισημαίνονται με κόκκινο χρώμα)

Ο Ρ Θ Η Ε Π Α Ν Α Λ Η Ψ Η (οι αλλαγές επισημαίνονται με κόκκινο χρώμα) Ο ΡΓ ΑΝΙΣΜΟ Σ ΛΙΜΕΝΟ Σ ΒΟΛΟΥ Α.Ε. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ταχ. Δ/νση Ταχ. Κώδικας Πληροφορίες : Κεντρικός Προβλήτας : 382 21 ΒΟΛΟΣ : Φυτιλής Σπύρος Τηλέφωνο : 24210-25281 Τηλεομοιοτυπία : 24210-31115

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΤΕΠ 05-03-08-00 ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ Υ.ΠΕ.ΧΩ..Ε.

ΠΕΤΕΠ 05-03-08-00 ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ Υ.ΠΕ.ΧΩ..Ε. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υ.ΠΕ.ΧΩ..Ε. ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΕΤΕΠ 05-03-08-00 05 Έργα Οδοποιίας 03 Οδοστρώµατα 08 Κατασκευή στρώσης ερείσµατος από µίγµα αδρανών και φυτικής γης 00 - Έκδοση

Διαβάστε περισσότερα

Προδιαμορφωμένες Υδροφραγές βάσης FPO

Προδιαμορφωμένες Υδροφραγές βάσης FPO Construction Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση: 08/11/2013 (v1) Κωδικός: 03.01.020 Αριθμός Ταυτοποίησης: 0107035030000002 Sika Waterbar WT Προδιαμορφωμένες Υδροφραγές βάσης FPO Περιγραφή Προϊόντος Εφαρμογές

Διαβάστε περισσότερα

Συμπίεση Αστικών Εδαφών Αιτίες-Επιπτώσεις-Έλεγχος

Συμπίεση Αστικών Εδαφών Αιτίες-Επιπτώσεις-Έλεγχος Συμπίεση Αστικών Εδαφών Αιτίες-Επιπτώσεις-Έλεγχος ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΤΖΙΡΗΣ Δρ. Δασολόγος Περιβαλλοντολόγος Προϊστάμενος Τμήματος Συντήρησης Κήπων Δήμου Θεσσαλονίκης Το έδαφος είναι το δημιούργημα της ζωής και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΜΑΡΙΑ ΟΜΗΜΕΝΗΣ ΚΑΛΩ ΙΩΣΗΣ

ΕΡΜΑΡΙΑ ΟΜΗΜΕΝΗΣ ΚΑΛΩ ΙΩΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 2 2. ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΑ ΠΡΟΤΥΠΑ 3 3. ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 4 3.1. Στήριξη υλικών 4 3.2. Επεκτασιµότητα 4 3.3. Εξαερισµός 4 3.4. Προστασία από είσοδο σκόνης ή άλλων αντικειµένων

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ΣΤΕΓΗΣ. www.fakro.gr

ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ΣΤΕΓΗΣ. www.fakro.gr ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ΣΤΕΓΗΣ 2014 1 H 2 H 2 ΑΝΑΠΝΕΕΙ Η ΣΤΕΓΗ ΣΑΣ? ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΗ ΣΤΕΓΗ H 2 H 2 H 2 H 2 ΥΔΑΤΟΣΤΕΓΑΝΟΤΗΤΑ H 2 ΑΤΜΟΔΙΑΠΕΡΑΤΟΤΗΤΑ Η εταιρεία FAKR προσφέρει μία μεγάλη

Διαβάστε περισσότερα

Μόνωση Στεγάνωση Hot-spray Membranes

Μόνωση Στεγάνωση Hot-spray Membranes Μόνωση Στεγάνωση Hot-spray Membranes Conipur Πολυουρεθανικά Στεγανωτικά Τα συστήματα CONIROOF, χάρη στα εξαιρετικά χαρακτηριστικά των στεγανωτικών μεμβρανών, είναι ιδανικά για την προστασία των στεγών

Διαβάστε περισσότερα

Καινοτόμα θερμομονωτικά υλικά ως εργαλείο ενεργειακής αναβάθμισης των κατασκευών

Καινοτόμα θερμομονωτικά υλικά ως εργαλείο ενεργειακής αναβάθμισης των κατασκευών Καινοτόμα θερμομονωτικά υλικά ως εργαλείο ενεργειακής αναβάθμισης των κατασκευών Στέλλα Χαδιαράκου Δρ. Μηχανολόγος Μηχανικός Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης FIBRAN A.E. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

OIKONOMOTEXNIKH ΜΕΛΕΤΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ & ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΩΜΑΤΟΣ (ΔΥΟ ΣΤΕΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΣΤΡΩΣΕΙΣ)

OIKONOMOTEXNIKH ΜΕΛΕΤΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ & ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΩΜΑΤΟΣ (ΔΥΟ ΣΤΕΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΣΤΡΩΣΕΙΣ) H εταιρεία μας διαθέτει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας πιστοποιημένο από τη DQS κατά DIN ΕΝ ISO 9001:2008 ΜΟΝΩΣΕΙΣ THERBOBETO ΥΠΕΡΥΨΩΣΗ ΔΑΠΕΔΩΝ ΥΔΡΟΡΡΟΕΣ & ΛΟΥΚΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΣΤΑΜΠΩΤΑ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΔΑΠΕΔΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Sikaplan WP HL

ΦΥΛΛΟ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Sikaplan WP HL ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΗΡΑΓΓΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Η είναι εύκαμπτη, ομοιογενής μεμβράνη στεγανοποίησης με στρώση ελέγχου (signal layer), βάσεως υψηλής ποιότητας πολυβινυλοχλωριδίου

Διαβάστε περισσότερα

Επιστημονικό τριήμερο Κτίριο και Ενέργεια, Λάρισα Οκωβρίου 2011, ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας υπό την αιγίδα του ΥΠΕΚΑ

Επιστημονικό τριήμερο Κτίριο και Ενέργεια, Λάρισα Οκωβρίου 2011, ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας υπό την αιγίδα του ΥΠΕΚΑ Επιστημονικό τριήμερο Κτίριο και Ενέργεια, Λάρισα 20-22 Οκωβρίου 2011, ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας υπό την αιγίδα του ΥΠΕΚΑ Κτίρια και Πράσινο Κωνσταντίνος Κίττας Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Τμήμα

Διαβάστε περισσότερα

Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού και Μελετών Πολιτικού Μηχανικού. Η συντάξασα. Παναγιώτης Λεβιθόπουλος Πολιτικός Μηχανικός M.

Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού και Μελετών Πολιτικού Μηχανικού. Η συντάξασα. Παναγιώτης Λεβιθόπουλος Πολιτικός Μηχανικός M. Κ.Α.: «Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης βλαβών σε δώματα κτιρίων της Πανεπιστημιούπολης Πατρών». ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΜΕΛΕΤΩΝ ΤΟΠΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑTΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑTΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. ΤΜΗΜΑ ΤΕΥΧΩΝ & ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΠΟΣ ΕΡΓΟΥ: ΚΑΛΛΙΘΕΑ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΡΓΟ: "Αναβάθμιση δεκαεπτά Σχολικών Μονάδων, Δήμου Καλλιθέας" ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑTΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αντικείμενο

Διαβάστε περισσότερα

Hotels & Villas. Όταν οι σύνθετες ιδέες συναντούν απλές εφαρµογές

Hotels & Villas. Όταν οι σύνθετες ιδέες συναντούν απλές εφαρµογές Hotels & Villas Όταν οι σύνθετες ιδέες συναντούν απλές εφαρµογές Hotels & Villas "Αόρατες Εφαρµογές" Η νέα τάση στην κτηριακή αποχέτευση Με σταθερό µας κίνητρο την ποιοτική εξέλιξη και τον εκσυγχρονισµό,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης. Ελέγχος και προκαταρκτική επεξεργασία του υποστρώματος. Έλεγχος

Οδηγίες εγκατάστασης. Ελέγχος και προκαταρκτική επεξεργασία του υποστρώματος. Έλεγχος Οδηγίες εγκατάστασης Ελέγχος και προκαταρκτική επεξεργασία του υποστρώματος Έλεγχος Όταν ελέγχετε το υπόστρωμα, δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στα παρακάτω σημεία και, στη συνέχεια, υποβάλλετε το υπόστρωμα στην

Διαβάστε περισσότερα

HYPERDESMO -LV. Υλικό Πολυουρεθανικής Βάσεως, Χαμηλού Ιξώδους για Στεγάνωση & Προστασία.

HYPERDESMO -LV. Υλικό Πολυουρεθανικής Βάσεως, Χαμηλού Ιξώδους για Στεγάνωση & Προστασία. Page 1/5 Υλικό Πολυουρεθανικής Βάσεως, Χαμηλού Ιξώδους για Στεγάνωση & Προστασία. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Το είναι χαμηλού ιξώδους χυτή ελαστική μεμβράνη, πολυουρεθανικής βάσεως, ενός συστατικού. Πολυμερίζεται με την

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΤΕΜΕΝΟ ΔΩΜΑ. ΤΕΧΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ: Εξοικονόμηση ενέργειας και ΑΠΕ στα κτήρια

ΦΥΤΕΜΕΝΟ ΔΩΜΑ. ΤΕΧΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ: Εξοικονόμηση ενέργειας και ΑΠΕ στα κτήρια ΦΥΤΕΜΕΝΟ ΔΩΜΑ Σημαντικότερες ιδιότητες ενός φυτεμένου δώματος : Εξοικονόμηση ενέργειας κυρίως για ψύξη και λιγότερο για θέρμανση του κτηρίου. Μείωση των δυσμενών φαινομένων που επιφέρει η δόμηση στο αστικό

Διαβάστε περισσότερα

Μεταλλικές Σχάρες Διέλευσης Καλωδίων. Τεχνικές Οδηγίες & Προδιαγραφές

Μεταλλικές Σχάρες Διέλευσης Καλωδίων. Τεχνικές Οδηγίες & Προδιαγραφές Μεταλλικές Σχάρες Διέλευσης Καλωδίων Τεχνικές Οδηγίες & Προδιαγραφές Ο κύριος στόχος της εταιρίας είναι η κατασκευή ποιοτικών προ όντων με: πρακτικό σχεδιασμό αυξημένη αντοχή εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΑΛΙΕΡΕΣ Διέλευσης Καλωδίων. Τεχνικές Οδηγίες & Προδιαγραφές

ΣΚΑΛΙΕΡΕΣ Διέλευσης Καλωδίων. Τεχνικές Οδηγίες & Προδιαγραφές ΣΚΑΛΙΕΡΕΣ Διέλευσης Καλωδίων Τεχνικές Οδηγίες & Προδιαγραφές Κατάλογος Προϊόντων / Σκοπός και Δομή Ο κύριος στόχος της εταιρίας είναι η κατασκευή ποιοτικών προ όντων με: πρακτικό σχεδιασμό αυξημένη αντοχή

Διαβάστε περισσότερα

Construction. Πολυμερής μεμβράνη στεγανοποίησης δωμάτων. Περιγραφή Προϊόντος EN 13956 06 1213

Construction. Πολυμερής μεμβράνη στεγανοποίησης δωμάτων. Περιγραφή Προϊόντος EN 13956 06 1213 Construction Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση: 10/01/2014 (v1) Κωδικός: 04.03.160 Αριθμός Ταυτοποίησης: 010910052000180000 Sarnafil TG 76-18 Felt EN 13956 06 1213 Sarnafil TG 76-18 Felt Πολυμερής μεμβράνη

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες: Ζαχαρούδη Αθηνά Αριθμ. Πρωτ.: Ημερομηνία: 01/07/2014 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Πληροφορίες: Ζαχαρούδη Αθηνά Αριθμ. Πρωτ.: Ημερομηνία: 01/07/2014 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Διεύθυνση Πληροφορικής και Τεχνικών Υπηρεσιών Διεύθυνση: Τέρμα Μαγνησίας 621 24 Σέρρες : (23210) 49104 Fax: (23210) 46556 Πληροφορίες: Ζαχαρούδη Αθηνά Αριθμ. Πρωτ.: 2520 Email: zaxaroudi@teiser.gr Ημερομηνία:

Διαβάστε περισσότερα

Η INtrust solutions έχει τη δυνατότητα και παρέχει αξιόπιστα ολοκληρωμένες λύσεις σε όλο το εύρος των πελατών της:

Η INtrust solutions έχει τη δυνατότητα και παρέχει αξιόπιστα ολοκληρωμένες λύσεις σε όλο το εύρος των πελατών της: Η INtrust solutions έχει τη δυνατότητα και παρέχει αξιόπιστα ολοκληρωμένες λύσεις σε όλο το εύρος των πελατών της: - Μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε φωτοβολταϊκά συστήματα, ανεμογεννήτριες και τα παρελκόμενα

Διαβάστε περισσότερα

NT 35/1 Tact. Σύστημα Tact (Αυτόματο σύστημα αυτόματου καθαρισμού φίλτρων)

NT 35/1 Tact. Σύστημα Tact (Αυτόματο σύστημα αυτόματου καθαρισμού φίλτρων) Η μηχανή ξηρής & υγρής αναρρόφησης NT 35/1 Tact είναι μια εύχρηστη και ισχυρή μηχανή ξηρής & υγρής αναρρόφησης για επαγγελματικές εφαρμογές. Είναι εξοπλισμένη με το καινοτόμο, κατοχυρωμένο με πατέντα σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

NT 35/1 Tact Te. Σύστημα Tact (Αυτόματο σύστημα αυτόματου καθαρισμού φίλτρων) Πρίζα

NT 35/1 Tact Te. Σύστημα Tact (Αυτόματο σύστημα αυτόματου καθαρισμού φίλτρων) Πρίζα Η NT 35/1 Tact Te είναι μια εύχρηστη και ισχυρή μηχανή ξηρής & υγρής αναρρόφησης για επαγγελματικές εφαρμογές. Είναι εξοπλισμένη με το καινοτόμο, κατοχυρωμένο με πατέντα σύστημα Tact, για αυτόματο καθαρισμό

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΜΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΟΝΩΣΗΣ ATLAS STOPTER, ATLAS HOTER.

ΤΟΜΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΟΝΩΣΗΣ ATLAS STOPTER, ATLAS HOTER. ATLAS STOPTER K-10 /ATLAS HOTER S/ 3. Δεύτερο στρώμα κόλας εγκιβωτισμού ενισχυμένου γιαλοπλέγματος έως 1m πάνω από το επίπεδο του εδάφους. 4. Κόλα επικόλλησης πολυστερίνης ATLAS STOPTER K-20 6. Τελικός

Διαβάστε περισσότερα