Τομέας Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας. Εναρκτήρια ενημερωτική συνάντηση 27 Σεπτεμβρίου 2017, Π.Ι. Λευκωσία Σχολική Χρονιά

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Τομέας Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας. Εναρκτήρια ενημερωτική συνάντηση 27 Σεπτεμβρίου 2017, Π.Ι. Λευκωσία Σχολική Χρονιά"

Transcript

1 Τομέας Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Εναρκτήρια ενημερωτική συνάντηση 27 Σεπτεμβρίου 2017, Π.Ι. Λευκωσία Σχολική Χρονιά Μέρος του Προγράμματος Μικροί Εκπαιδευτές για το διαδίκτυο συγχρηματοδοτείται από το έργο CyberSafety (Ευρωπαϊκή Ένωση - Connecting Europe Facility)

2 Εναρκτήρια ενημερωτική συνάντηση - 27 Σεπτεμβρίου 2017 Μέχρι να μαζευτούμε Παρουσιολόγιο - Υπογραφή Παρακαλούμε συμπληρώστε και επιβεβαιώστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας. (συμπερ. και κινητού τηλεφώνου) Αρχική διερεύνηση Παρακαλούμε συμπληρώστε (αν δεν το έχετε ήδη πράξει) το διερευνητικό ερωτηματολόγιο: Χρησιμοποιείστε ως αναγνωριστικό την ημερομηνία γέννησής σας στη μορφή μμ/ηη/χχχχ

3 Τι είναι οι Μικροί εκπαιδευτές για το διαδίκτυο 2.0; Μικροί εκπαιδευτές για το διαδίκτυο

4 Τι είναι οι Μικροί εκπαιδευτές για το διαδίκτυο 2.0; Μικροί εκπαιδευτές για το διαδίκτυο Κανάλι Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Μικροί εκπαιδευτές για το διαδίκτυο

5 Τι είναι οι Μικροί εκπαιδευτές για το διαδίκτυο 2.0; Οι Μικροί εκπαιδευτές για το διαδίκτυο 2.0 είναι ένα Πρόγραμμα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, που προσβλέπει στην εμπλοκή των μαθητών και μαθητριών στην εκπαίδευση άλλων ατόμων για τη δημιουργική αξιοποίηση και ασφαλή χρήση του διαδικτύου. Με την καθοδήγηση εκπαιδευτικών του σχολείου τους και την υποστήριξη από ειδικούς στο θέμα, οι μικροί εκπαιδευτές καλούνται να αναπτύξουν σχέδιο δράσης για τη σχολική τους μονάδα και να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν δράσεις, για να ενημερώσουν σε θέματα που αφορούν στο διαδίκτυο. Καλούνται, επίσης, να εκπαιδεύσουν στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων του διαδικτύου, με άριστο, συνετό, δόκιμο αλλά και ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο, και να δώσουν εισηγήσεις για προστασία από πιθανές προκλήσεις και κινδύνους. Τέλος, καλούνται να ευαισθητοποιήσουν και να εκπαιδεύσουν άλλα παιδιά, συμμαθητές και φίλους τους, καθώς επίσης τους γονείς και εκπαιδευτικούς στο σχολείο τους. Η δράση τους μπορεί να διευρυνθεί στην κοινότητα στην οποία ανήκει το σχολείο τους αλλά και σε άλλες οργανωμένες δράσεις για το θέμα.

6 Μικροί εκπαιδευτές στο διαδίκτυο 2.0

7 Στόχοι χρονιάς Ενεργή υποστήριξη της Διεύθυνσης του σχολείου ( & επιθεώρησης) Ενεργή συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων ομάδων της σχολικής μονάδας μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών, κοινότητας (δημιουργία κουλτούρας για ασφαλή αξιοποίηση του διαδικτύου) Συνεχής υποστήριξη των Μικρών εκπαιδευτών από τον υποστηρικτή του προγράμματος και τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό, μέσα από αναστοχαστικές δραστηριότητες/συζητήσεις (συνεχή βελτίωση) Κριτική, δημιουργική χρήση με σεβασμό Διαμοιρασμός Προώθηση

8 Διασύνδεση και με άλλα Προγράμματα του Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Όσα σχολεία το επιθυμούν, μπορούν να συμπεριλάβουν στο Πρόγραμμα Μικροί εκπαιδευτές για το διαδίκτυο 2.0, το Ευρωπαϊκό Έργο EduWeb: Combating Digital Exclusion Children Educate Digitally Illiterate Adults in Safe and Creative Web (Kαταπολέμηση του ψηφιακού αποκλεισμού Τα παιδιά εκπαιδεύουν ψηφιακά αναλφάβητους ενήλικες στην ασφαλή και δημιουργική χρήση του Διαδικτύου) Σε τέτοια περίπτωση, οι Μικροί εκπαιδευτές για το διαδίκτυο θα συμπεριλάβουν ως μια από τις δράσεις τους την εκπαίδευση ψηφιακά αναλφάβητων ενηλίκων μελών των οικογενειών, του σχολείου τους αλλά και της ευρύτερης κοινότητάς τους, στην ασφαλή και δημιουργική χρήση του διαδικτύου. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της δράσης, το σχολείο, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες θα τύχουν επιπρόσθετης πιστοποίησης για τη συμμετοχή τους στο έργο EduWeb. Πληροφορίες για συμμετοχή στο έργο EduWeb, σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει, θα βρείτε στο Παράρτημα 10 της σχετικής εγκυκλίου του Τ.Ε.Τ. ημερ.4/9/2017 (στη σελ. 32)

9 Διασύνδεση και με άλλα Προγράμματα του Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Επιπρόσθετα του EduWeb, η υλοποίηση του Προγράμματος «Μικροί εκπαιδευτές για το διαδίκτυο 2.0» μπορεί να συνδυαστεί ή να ενταχθεί στο ευρύτερο πλαίσιο και άλλων προγραμμάτων / δράσεων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου όπως (βλ. υπόλοιπα Παραρτήματα σχετικής εγκυκλίου του Τ.Ε.Τ. ημερ.4/9/2017 (στη σελ. 32) : Πρόγραμμα Καινοτόμων Σχολείων και Εκπαιδευτικών Πυρήνων (Παράρτημα 1, σελ. 3) Πρόγραμμα Ασφαλές Σχολείο για το Διαδίκτυο (Παράρτημα 2, σελ. 8) Πρόγραμμα esafety Label (Παράρτημα 4, σελ.16) Παραγωγή βίντεο από μαθητές για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου (Παράρτημα 5, σελ. 17) Ευρωπαϊκό Έργο NESTOR (Παράρτημα 8, σελ. 27) Μαθητικός ΚΑΝ ΤΟ Ν ΑΚΟΥΣΤΕΙ 2018 Διαγωνισμός Ραδιοφωνικού Μηνύματος & Τραγουδιού (Παράρτημα 9, σελ. 29) Ευρωπαϊκό Έργο CyberSafety Παρουσιάσεις και εργαστήρια (Παράρτημα 11, σελ. 34)

10 Διασύνδεση και με άλλα Προγράμματα του Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Ευρωπαϊκό Έργο CyberSafety Το ευρωπαϊκό έργο CYberSafety φέρνει κοντά τους κύριους εθνικούς εμπλεκόμενους φορείς με στόχο τη δημιουργία μιας κουλτούρας ασφαλούς διαδικτύου, ενδυναμώνοντας δημιουργικούς, καινοτόμους και κριτικά σκεπτόμενους πολίτες στην ψηφιακή κοινωνία. Ανάμεσα στις δράσεις του έργου CYberSafety περιλαμβάνεται μια πλατφόρμα ευαισθητοποίησης, όπου οι ενδιαφερόμενοι/ες θα μπορούν να βρουν πληροφορίες, πηγές και να χρησιμοποιήσουν εργαλεία, αλλά και να μοιραστούν εμπειρίες, εμπειρογνωμοσύνη και καλές πρακτικές. Η διαδικτυακή πύλη η οποία αναπτύχθηκε για τον σκοπό αυτό περιλαμβάνει υποστηρικτικό υλικό για παιδιά, εφήβους, εκπαιδευτικούς και γονείς, ενώ παράλληλα ενημερώνει τακτικά για θέματα που απασχολούν την κυπριακή κοινωνία αναφορικά με τη χρήση διαδικτυακών τεχνολογιών.

11

12 Διασύνδεση και με άλλα Προγράμματα του Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Ευρωπαϊκό Έργο CyberSafety Την ίδια στιγμή, στόχος του έργου είναι να συνεισφέρει σε μια ευρωπαϊκή προσέγγιση παρέχοντας ποιοτική και ποσοτική ανατροφοδότηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο αναφορικά με τα θέματα ασφαλούς διαδικτύου για τα παιδιά στην Κύπρο. Αυτό θα επιτευχθεί, επιπλέον, μέσω της λειτουργίας της Γραμμής Βοήθειας Helpline, όπου οι χρήστες μπορούν να παίρνουν συμβουλές και να έχουν υποστήριξη από εξειδικευμένους και εκπαιδευμένους υποστηρικτές, βοηθούς και επιστήμονες σε πραγματικό χρόνο σε θέματα αναφορικά με τη χρήση των διαδικτυακών τεχνολογιών. Παράλληλα, η Γραμμή Καταγγελιών Hotline θα εξασφαλίσει ότι οι χρήστες θα μπορούν να καταγγείλουν παράνομο περιεχόμενο και ενέργειες που σχετίζονται με παράνομη παιδική πορνογραφία, ρατσισμό και ξενοφοβία. Τα συμβάντα προωθούνται αμέσως στην κατάλληλη αρχή για περαιτέρω διερεύνηση και δράση.

13 Εθνικό Κέντρο Αξιοποίησης του Διαδικτύου με Ασφάλεια Γραμμή Βοήθειας και Καταγγελιών (ανώνυμα και χωρίς χρέωση) Οι ώρες λειτουργίας της γραμμής είναι: Καθημερινά: 09:00π.μ. 09:00μ.μ. και Σαββατοκύριακα & αργίες: 10:30π.μ. 06:00μ.μ. Χρειάζεστε βοήθεια; Η Γραμμή Βοήθειας 1480 σας προσφέρει την ευκαιρία να απαντήσετε ερωτήματα και να εκφράσετε τις ανησυχίες σας ανώνυμα. Ήρθατε αντιμέτωποι με παράνομο περιεχόμενο ή δραστηριότητες; Καταγγείλτε το στη Γραμμή Καταγγελιών Μπορείτε να παραμείνετε ανώνυμοι αν το επιθυμείτε Υποστήριξη προσφέρεται και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Γραμμή Βοήθειας: & Γραμμή Καταγγελιών:

14 Διασύνδεση και με άλλα Προγράμματα του Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Ευρωπαϊκό Έργο CyberSafety Βιωματικά Εργαστήρια του Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, σε Θερινές Κατασκηνώσεις Παιδιών, με θέμα: «Δημιουργική και Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου» Από την 3η Ιουλίου 2017 έως την 21η Αυγούστου 2017: Δεκατέσσερα (14) βιωματικά εργαστήρια, στις κατασκηνώσεις της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Λεμεσού στις Πλάτρες και της Παγκύπριας Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.) στο Τρόοδος παιδιά και 119 ομαδάρχες/ισσες, από όλη την Κύπρο, ενημερώθηκαν από Λειτουργούς του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου για τις δυνατότητες και τους κινδύνους του Διαδικτύου και τη λειτουργία της Γραμμής Βοήθειας και Καταγγελιών Ανακοίνωση 28/06/2017 Ανακοίνωση 06/09/2017

15 Διασύνδεση και με άλλα Προγράμματα του Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Ευρωπαϊκό Έργο CyberSafety Youth Panel Μια ομάδα παιδιών και νέων, η οποία θα έχει την ευκαιρία να εκφράζει απόψεις και να ανταλλάζει γνώσεις και εμπειρίες, αναφορικά με τη δημιουργική και ασφαλή αξιοποίηση του διαδικτύου και των ψηφιακών τεχνολογιών. Παράλληλα, οι νέοι και τα παιδιά της ομάδας αυτής θα λειτουργήσουν ως πρεσβευτές βέλτιστων πρακτικών και δράσεων, με στόχο τη δημιουργία καινοτόμων πηγών και τη διάδοση μηνυμάτων ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου προς συνομήλικούς τους, αλλά και σε άλλες εμπλεκόμενες ομάδες. Σημαντικός άξονας της συμβολής τους είναι η διαμόρφωση εισηγήσεων και δράσεων για τη δημιουργία ενός καλύτερου διαδικτύου για τα παιδιά και τους νέους, καθώς επίσης και η προώθηση στρατηγικής για τη δημιουργική χρήση των ψηφιακών και διαδικτυακών τεχνολογιών με ασφάλεια και υπευθυνότητα.

16 Διασύνδεση και με άλλα Προγράμματα του Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Ευρωπαϊκό Έργο CyberSafety Youth Panel Παράλληλα με τη δράση της, η ομάδα παιδιών και νέων CyberSafety Youth Panel θα συμμετέχει στη στρατηγική για ένα καλύτερο Διαδίκτυο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ως ενεργό μέλος του δικτύου Youth Panel της InSafe, το οποίο δραστηριοποιείται υπό το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Better Internet for Kids (BIK) in Europe» («Καλύτερο Διαδίκτυο για τα Παιδιά στην Ευρώπη»). Τα μέλη της ομάδας παιδιών και νέων CyberSafety Youth Panel αποτελούνται από: Μέλη της Kυπριακής Παιδοβουλής (υπό τον συντονισμό της ΠΣΕΠΕΠ) Μέλη της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Μικρούς Εκπαιδευτές για το Διαδίκτυο (εκπαιδευτικό πρόγραμμα Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου) Φοιτητές/φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Κύπρου (υπό τον συντονισμό του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου). 1η Ημερίδα εκπαίδευσης μελών CyberSafety Youth Panel

17 Σχολεία που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα Μικροί εκπαιδευτές στο διαδίκτυο 2.0 ( ) A/A ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑ Υποστηρικτής Λειτουργός Π.Ι. 1 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΩ ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝ ΙΕ (ΚΒ) - ΑΓΙΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΥ Λεμεσός Χρίστος 2 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΤΣΙΩΝ Α Λευκωσία Χρίστος 3 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ (ΚΒ) Λευκωσία Νικόλας 4 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΥΜΠΙΩΝ Λευκωσία Χρίστος 5 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΤΙΣΣΑΣ Β Λευκωσία Νικόλας 6 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ Β (ΚA) Λευκωσία Χρίστος 7 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΘΟΥΠΟΛΕΩΣ Λευκωσία Χάρης 8 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ Λευκωσία Χάρης 9 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥ Λευκωσία Χάρης 10 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΛΟΥΚΑ ΚΟΛΟΣΣΙΟΥ Λεμεσός Χάρης

18 Υποστήριξη Ιστοσελίδα προγράμματος και Πλατφόρμα Διαδικτυακή Πύλη του Π.Ι. για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο Υποστηρικτής Λειτουργός Π.Ι. Επισκέψεις συναντήσεις στο σχολείο (εκπαιδεύσεις / επιμορφώσεις) Διαδικτυακά Συνεργαζόμενοι φορείς Εργαστήρια εκπαίδευσης / Σεμινάρια επιμόρφωσης (και δωρεές εξοπλισμού / υπηρεσιών) Χρηματικό ποσό από το Π.Ι. για (μερική) κάλυψη εξόδων που σχετίζονται άμεσα με τις δράσεις των Μικρών εκπαιδευτών Στα έξοδα θα πρέπει να γίνει πρόνοια για τη μετάβαση των Μικρών Εκπαιδευτών (όλων ή εκπροσώπων τους, με ελάχιστο αριθμό τρεις (3) μαθητές) στην Τελική Ημερίδα για διάχυση των αποτελεσμάτων των προγραμμάτων. Το ποσό θα αποσταλεί στα σχολεία (μέσω των οικείων σχολικών εφορειών), εφόσον θα έχουν διαμορφώσει το (τελικό) σχέδιο δράσης.

19 Διαδικασία Υλοποίησης και Πιστοποίηση μαθητών/τριών ως Μικρών εκπαιδευτών για το διαδίκτυο Αποτίμηση της Υφιστάμενης κατάστασης / αναγκών Εκπαίδευση - Επιμόρφωση Ανάπτυξη σχεδίου δράσης Υλοποίηση δράσεων Συνεχής παρακολούθηση, ολοκλήρωση δράσεων και αναστοχασμός Διαμοιρασμός διάχυση Ενδοσχολική Εκδήλωση Τελική Ημερίδα Επιτυχής ολοκλήρωση του Προγράμματος Πιστοποίηση για τη σχολική χρονιά

20 1. Ενημέρωση συλλόγου για το Πρόγραμμα σε συνεδρία Μετά τη συμμετοχή του/των υπεύθυνου/ων εκπαιδευτικού/ών του σχολείου στην εναρκτήρια ενημερωτική/συντονιστική συνάντηση, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του σχολείου ορίζουμε συνεδρία του προσωπικού του σχολείου για ενημέρωση και συζήτηση για τρόπους υποστήριξης του προγράμματος. Βεβαιωνόμαστε ότι υπάρχει η στήριξη από τη Διευθυντική Ομάδα του σχολείου και η εμπλοκή ή βοήθεια και από άλλους συναδέλφους. ΑΜΕΣΑ

21 2. Δημιουργία ομάδας Μικρών εκπαιδευτών για το διαδίκτυο Το κάθε σχολείο θα δημιουργήσει μία ομάδα μαθητών (Μικρών εκπαιδευτών) που θα σχεδιάσει και θα υλοποιήσει δράσεις για θέματα που αφορούν στην δημιουργική αξιοποίηση και ασφαλή χρήση του διαδικτύου. Ο μέγιστος αριθμός μαθητών που μπορούν να συμμετέχουν σε μια ομάδα Μικρών εκπαιδευτών ισοδυναμεί με τον μέγιστο αριθμό μαθητών ενός τμήματος (25). Για κάθε ομάδα αναμένεται να δηλωθεί ένας υπεύθυνος εκπαιδευτικός (ή, αν κριθεί απόλυτα αναγκαίο, δύο υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί) που θα καθοδηγεί και θα στηρίζει τους Μικρούς εκπαιδευτές στην ετοιμασία και υλοποίηση του σχεδίου δράσης τους. Σε περίπτωση που σε κάποιο σχολείο υπάρχει ενδιαφέρον για συμμετοχή περισσότερων των 25 μαθητών, θα πρέπει να δημιουργηθεί δεύτερη ομάδα Μικρών εκπαιδευτών που θα ετοιμάσει και υλοποιήσει το δικό της σχέδιο δράσης, και, αντίστοιχα, να δηλωθεί επιπρόσθετος υπεύθυνος εκπαιδευτικός. Πέραν του/των υπεύθυνου/ων εκπαιδευτικού/ών (που θα δηλωθούν επίσημα κατά τη δήλωση συμμετοχής), για την υλοποίηση του σχεδίου δράσης μπορούν να συνεισφέρουν και άλλοι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

22 2. Δημιουργία ομάδας Μικρών εκπαιδευτών για το διαδίκτυο Η ομάδα των μαθητών/μαθητριών θα πρέπει να είναι ευέλικτη στο να μπορεί να συντονίζεται, να προγραμματίζει και υλοποιεί τις δράσεις της. Ως εκ τούτου ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός θα πρέπει να αποφασίσει για το κατά πόσο οι μαθητές θα προέρχονται ή όχι από διαφορετικά τμήματα. Γίνεται εισήγηση-σύσταση όπως σε κάθε ομάδα Μικρών εκπαιδευτών δημιουργηθούν 3 υπο-ομάδες αντίστοιχα με τις 3 (τουλάχιστον) δράσεις που αναμένεται να υλοποιήσουν (έχει οριστεί ως ελάχιστο οι 3 δράσεις για σκοπούς πιστοποίησης, εξαιρουμένης της σύντομης εκδήλωσης στο σχολείο). Η κάθε υπο-ομάδα θα έχει την κύρια ευθύνη υλοποίησης μιας δράσης. Νοείται ότι μαθητές από άλλες υπο-ομάδες θα μπορούν να βοηθούν μια άλλη υπο-ομάδα στη δράση της. Η δημιουργία των υπο-ομάδων θα διευκολύνει αργότερα και τη διαδικασία καταγραφής του αναστοχασμού, αφού η κάθε υπο-ομάδα, εφόσον θα υλοποιεί τη δράση της, θα καλείται να ετοιμάσει εντός 2 εβδομάδων τον αναστοχασμό της

23 2. Δημιουργία ομάδας Μικρών εκπαιδευτών για το διαδίκτυο Ενέργειες Χρειάζεται να συμπληρώσετε / αποστείλετε μέσω της Πλατφόρμας του Προγράμματος: 1. Τα συμπληρωμένα και υπογεγραμμένα έντυπα συγκατάθεσης γονέων για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών Αποστολή μόνο των ψηφιακών υπογεγραμμένων αντιγράφων τα πρωτότυπα θα τα κρατήσετε σε φάκελο στο σχολείο σας Βλ. Ιστοσελίδα -> Το Πρόγραμμα -> Έντυπα (πρότυπο αρχείο word) Ψηφιοποίησή τους είτε μέσω scanner είτε φωτογράφισης Ανέβασμα στην Πλατφόρμα: Σχέδιο Δράσης -> Προετοιμασία -> Γ. Συνοδευτικό Υλικό 2. Τη συγκεντρωτική κατάσταση με τα στοιχεία των μαθητών/τριών Βλ. Ιστοσελίδα -> Το Πρόγραμμα -> Έντυπα (αρχείο excel) Ανέβασμα στην Πλατφόρμα: Σχέδιο Δράσης -> Προετοιμασία -> Α. Ομάδα Προγράμματος Το αργότερο μέχρι τις 9/10/2017

24 Ενέργειες 3. Aποτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης και καθορισμός των αναγκών και προτεραιοτήτων για τα θέματα ασφαλούς χρήσης και αξιοποίησης του διαδικτύου που απασχολούν τους ίδιους, τους συμμαθητές τους και το σχολείο ευρύτερα Διερεύνηση αναγκών π.χ.: μέσω ενός σύντομου ερωτηματολογίου online (π.χ. Google Form) στο χαρτί με συναντήσεις διαβούλευση με συμμαθητές τους, με το μαθητικό συμβούλιο, με τους εκπαιδευτικούς τους κ.ά. Διερεύνηση αναγκών και για την εκπαίδευση των ίδιων των Μ.Ε. από τους υποστηρικτές λειτουργούς και τους συνεργαζόμενους φορείς Καταγραφή των πιο πάνω, μαζί με το Όραμα των Μικρών εκπαιδευτών για την ασφαλή χρήση και αξιοποίηση του διαδικτύου στο σχολείο, στην Πλατφόρμα του Προγράμματος Ανέβασμα στην Πλατφόρμα: Σχέδιο Δράσης -> Προετοιμασία -> Β. Όραμα, υφιστάμενη κατάσταση και προτεραιότητες Το αργότερο μέχρι τις 23/10/2017

25 4. Διαμόρφωση, εκ μέρους των Μικρών Εκπαιδευτών, του προκαταρκτικού σχεδίου δράσης τους Οι Μικροί εκπαιδευτές για το διαδίκτυο (Μ.Ε.) αναμένεται μέσα από αυτό το Πρόγραμμα να υλοποιήσουν τουλάχιστον 3 δράσεις για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, με στόχο την ενημέρωση και εκπαίδευση σε θέματα δημιουργικής αξιοποίησης και ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου. Αναμένεται οι προγραμματισμένες δράσεις να αφορούν όλη τη σχολική κοινότητα. Επομένως, οι Μ.Ε. για το διαδίκτυο αναμένεται να εκπαιδεύσουν και να ενημερώσουν τους συμμαθητές τους και τους μαθητές του σχολείου, όπως επίσης τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους. Οι δράσεις τους μπορεί να είναι μέρος μαθήματος στην τάξη τους, δραστηριότητες την ώρα του διαλείμματος και κατά τη διάρκεια άλλων εκδηλώσεων ή εκτός ωρών σχολείου -με τη σύμφωνη γνώμη των γονιών τουςσε συνεργασία με την κοινότητα. Οποιεσδήποτε εκδηλώσεις του σχολείου ή της κοινότητας μπορούν να εκλαμβάνονται ως ευκαιρίες για δράσεις.

26 4. Διαμόρφωση, εκ μέρους των Μικρών Εκπαιδευτών, του προκαταρκτικού σχεδίου δράσης τους Θα πρέπει να τονιστεί ο χαρακτήρας της διάχυσης προς άλλους / της εκπαίδευσης άλλων μέσα από τις δράσεις: οι μαθητές αναμένεται να λειτουργήσουν ως «μικροί εκπαιδευτές». Θα πρέπει, στον προγραμματισμό της κάθε δράσης, να ορίζεται στην κάθε δράση ποιους σκοπεύουν να «εκπαιδεύσουν» και να διαμορφώνουν τη δράση τους (και τα σχετικά μέσα που θα χρησιμοποιήσουν για τη διάχυση/εκπαίδευση) αναλόγως. Πρώτιστα αναμένεται να εκπαιδεύσουν μαθητές/τριες του σχολείου τους ενδεχόμενα της ίδιας ηλικίας ή νεαρότερους Θα μπορούσαν να εκπαιδεύσουν επίσης: Μαθητές γειτονικών σχολείων Εκπαιδευτικούς Γονείς / παππούδες / γιαγιάδες τους Εργαζόμενους σε φορείς / οργανισμούς που γειτνιάζουν με το σχολείο τους ή σχετίζονται με αυτό Το αργότερο μέχρι τις 23/10/2017

27 Ενέργειες 4. Διαμόρφωση, εκ μέρους των Μικρών Εκπαιδευτών, του προκαταρκτικού σχεδίου δράσης τους Η προετοιμασία και σχεδιασμός των δράσεων θα πρέπει να γίνει από τους ίδιους τους Μικρούς εκπαιδευτές. Ο ρόλος του εκπαιδευτικού θα είναι καθοδηγητικός και συμβουλευτικός. Επιπλέον, ο εκπαιδευτικός θα μεταφέρει / καταχωρήσει το Σχέδιο δράσης των Μικρών εκπαιδευτών στη διαδικτυακή Πλατφόρμα του Προγράμματος, στην οποία και θα έχει πρόσβαση. Καταγραφή των αρχικών ιδεών για την κάθε μία από τις 3 τουλάχιστον δράσεις Γενική περιγραφή Στόχος δράσης (Τι θέλουμε να πετύχουμε;) Περιγραφή δράσης (Τι πρέπει να γίνει;) Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης (Πότε θα γίνει;) Από Μέχρι Ανάλυση δράσης Υπεύθυνοι (Ποιος θα το κάνει;) Πόροι (Τι θα χρειαστούμε;) Καταγραφή των πιο πάνω στοιχείων (για την κάθε μία δράση) στην Πλατφόρμα του Προγράμματος Ανέβασμα στην Πλατφόρμα: Σχέδιο Δράσης -> Δράσεις -> Προσθήκη Δράσης Το αργότερο μέχρι τις 23/10/2017

28 4. Διαμόρφωση, εκ μέρους των Μικρών Εκπαιδευτών, του προκαταρκτικού σχεδίου δράσης τους Ιδέες για δράσεις: παρουσιάσεις σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς προβολές σχετικών βίντεο και συζήτηση για τα μηνύματά τους δημιουργία σύντομου βίντεο και προώθησή του δημιουργία ενημερωτικού υλικού για μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς δημιουργία αφισών και ανάρτησή τους δημιουργία graffiti ή άλλου έργου τέχνης στο σχολείο διοργάνωση διαλογικής συζήτησης έρευνα / διερεύνηση για τη χρήση του διαδικτύου από μαθητές / γονείς συγγραφή θεατρικού δρωμένου και παρουσίασή του ετοιμασία παιχνιδιών (π.χ. παιχνίδι με ερωτήσεις, ή «φιδάκι» επιδαπέδιο ή επιτραπέζιο) με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο

29 4. Διαμόρφωση, εκ μέρους των Μικρών Εκπαιδευτών, του προκαταρκτικού σχεδίου δράσης τους Ιδέες για δράσεις:

30 4. Διαμόρφωση, εκ μέρους των Μικρών Εκπαιδευτών, του προκαταρκτικού σχεδίου δράσης τους Ιδέες για δράσεις:

31 4. Διαμόρφωση, εκ μέρους των Μικρών Εκπαιδευτών, του προκαταρκτικού σχεδίου δράσης τους Ιδέες για δράσεις:

32 5. Διευθέτηση για την πραγματοποίηση των πρώτων δύο (2) συναντήσεων στο σχολείο με τον Υποστηρικτή Λειτουργό του Προγράμματος Η πρώτη συνάντηση-επίσκεψη, που θα πρέπει να διευθετηθεί, το αργότερο μέχρι τις 27 Οκτωβρίου 2017, έχει στόχο: τη γνωριμία με τη Διεύθυνση και τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς του σχολείου και τη συζήτηση, μαζί με τους Μικρούς Εκπαιδευτές και τον/τους υπεύθυνο/ους εκπαιδευτικό/ούς, για τα θέματα της δημιουργικής και ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου. Εδώ θα συζητηθούν και οι αρχικές ιδέες των Μ.Ε. για τις δράσεις τους. Ενέργειες Επικοινωνία μέσω με τον Υποστηρικτή για Το αργότερο διευθέτηση της πρώτης συνάντησης-επίσκεψης 27/10/2017 μέχρι τις

33 5. Διευθέτηση για την πραγματοποίηση των πρώτων δύο (2) συναντήσεων στο σχολείο με τον Υποστηρικτή Λειτουργό του Προγράμματος Η δεύτερη συνάντηση-επίσκεψη έχει στόχο την εκπαίδευση των Μικρών Εκπαιδευτών (μέσα από βιωματικό εργαστήριο) στα θέματα που έχουν επιλέξει να υλοποιήσουν τις δράσεις τους και στα οποία χρειάζονται περαιτέρω ενημέρωση και εκπαίδευση. Ενέργειες Η συνάντηση αυτή θα πρέπει να διευθετηθεί το αργότερο μέχρι τις 17 Νοεμβρίου Επικοινωνία μέσω με τον Υποστηρικτή για Το αργότερο διευθέτηση της δεύτερης συνάντησης-επίσκεψης 17/11/2017 μέχρι τις

34 6. Διαμόρφωση του «τελικού» σχεδίου δράσης των Μικρών εκπαιδευτών Ενέργειες Διαμόρφωση, εκ μέρους των Μ.Ε., του «τελικού» σχεδίου δράσης τους, μετά την πρώτη επίσκεψη του Υποστηρικτή Λειτουργού, το αργότερο μέχρι τις 3 Νοεμβρίου Σημειώνεται ότι ο σχεδιασμός των δράσεων μπορεί να τροποποιείται ανά πάσα στιγμή, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία υλοποίησης και τον αναστοχασμό από προηγούμενες δράσεις Αν υπάρχουν αλλαγές στη σύνθεση των ομάδων, τότε μεταφορτώνεται στην Πλατφόρμα νέος κατάλογος excel (και τα αντίστοιχα έντυπα συγκατάθεσης) και ενημερώνεται ο Υποστηρικτής Λειτουργός. Το αργότερο Επικαιροποίηση / διαμόρφωση του σχεδίου δράσης στην Πλατφόρμα του Προγράμματος μέχρι τις 3/11/2017

35 7. Διευθέτηση επιμορφωτικών εργαστηρίων / σεμιναρίων που θα προσφερθούν από τους Συνεργαζόμενους Φορείς του Προγράμματος Για τη σχολική χρονιά Γραφείο Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ) CYTA MICROSOFT Κύπρου ΜΙΚΡOI ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

36 7. Διευθέτηση επιμορφωτικών εργαστηρίων / σεμιναρίων που θα προσφερθούν από τους Συνεργαζόμενους Φορείς του Προγράμματος Τα εργαστήρια / σεμινάρια αυτά μπορούν να διοργανωθούν είτε στο σχολείο προς τους Μικρούς εκπαιδευτές (σύμφωνα με τις ανάγκες τους), είτε προς τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς (είτε στο σχολείο είτε σε περιφερειακό επίπεδο). Ο χρονοπρογραμματισμός των σεμιναρίων θα διασυνδέεται με τις ανάγκες εκπαίδευσης και την υλοποίηση των δράσεων Είναι προτιμότερο όπως αυτά διευθετηθούν κατά τους πρώτους μήνες υλοποίησης του Προγράμματος (και πριν από τον Μάρτιο 2018) Ενέργειες Χρήση της Πλατφόρμας Σεμιναρίων του CyberSafety και διευθέτηση των αναγκαίων σεμιναρίων Το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο 2018

37 8. Υλοποίηση τουλάχιστον τριών (3) δράσεων των Μικρών εκπαιδευτών (ανά ομάδα) Υλοποίηση τουλάχιστον τριών (3) δράσεων των Μικρών εκπαιδευτών το αργότερο μέχρι τις 20 Απριλίου Σημειώνεται ότι μία εκ των δράσεων των Μ.Ε. θα πρέπει να υλοποιηθεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας Ασφαλούς Διαδικτύου (5 ως 9 Φεβρουαρίου 2018). Αν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε αυτή η δράση θα πρέπει να είναι εντός του μήνα Φεβρουαρίου. Για την υλοποίηση των δράσεων, η σχολική μονάδα θα υποστηρίζεται ένα Λειτουργό του Π.Ι. (και μέσω επιπρόσθετων σεμιναρίων από τους Συνεργαζόμενους Φορείς του Προγράμματος). Η καθοδήγηση των Μ.Ε. από τον/τους υπεύθυνο/ους εκπαιδευτικό/ούς είναι πολύ σημαντική για την επιτυχή υλοποίηση του Προγράμματος. Το σχέδιο δράσης που οι Μ..Ε. θα αναπτύξουν, οι ολοκληρωμένες δράσεις με το συνοδευτικό υλικό καθώς και οι αναστοχασμοί εκπαιδευτικών και μαθητών για την κάθε δράση θα είναι βασικά εργαλεία αναδιαμόρφωσης των επερχόμενων δράσεων. Το αργότερο μέχρι τις 20/04/2018

38 Παραδείγματα δράσεων: 9. Συμμετοχή στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται για τη Διεθνή Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018 «Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου με σεβασμό. Ένα καλύτερο διαδίκτυο ξεκινά από εσένα» Create, connect and share respect: A better internet starts with you Παρακολούθηση/συμμετοχή στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο πλαίσιο της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, π.χ. πανηγύρια για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, ημερίδα (παρακολούθηση από κοντά ή μέσω livestreaming) Αν μια από τις δράσεις των Μ.Ε. θα έχει ένα χαρακτήρα δρώμενου / χορού / τραγουδιού κλπ αυτή θα μπορούσε να δηλωθεί εκ μέρους του σχολείου για να παρουσιαστεί (αν υπάρχει ο χρόνος) και στην κεντρική ετήσια ημερίδα που διοργανώνεται στη Λευκωσία. Διοργάνωση σύντομης εκδήλωσης στο σχολείο Ετοιμασία ενημερωτικών φυλλαδίων Διοργάνωση δρωμένων, κατά τα διαλείμματα (π.χ. σύντομα θεατράκια, προβολή βίντεο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, διοργάνωση παιχνιδιού, έρευνας, συζήτησης σε μορφή debate, κουίζ κτλ.).

39 10. Αποστολή στοιχείων υλοποίησης δράσεων (μέσω της πλατφόρμας) Μετά την ολοκλήρωση της κάθε δράσης, και όχι αργότερα από την παρέλευση 2 εβδομάδων, θα πρέπει να συμπληρώνονται και να μεταφορτώνονται συγκεκριμένα στοιχεία και αρχεία, πάντοτε μέσω της Πλατφόρμας του προγράμματος: Συμμετέχοντες πληροφόρηση για ποιοι και πόσοι συμμετείχαν στην εν λόγω δράση (εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς) Τεκμήρια Υλοποίησης και αξιολόγησης δράσης εδώ γίνονται upload οποιαδήποτε αρχεία έχουν σχέση με την υλοποίηση και αξιολόγηση της δράσης π.χ. φυλλάδια, παρουσιάσεις, εργασίες μαθητών, ιστοσελίδες, αναστοχαστικά σχόλια των Μικρών Εκπαιδευτών, ερωτηματολόγια, συνεντεύξεις, φωτογραφίες, βίντεο, κ.ά. Αναστοχαστικά Σχόλια Το αργότερο μέχρι τις 23/04/2018

40 10. Αποστολή στοιχείων υλοποίησης δράσεων (μέσω της πλατφόρμας) ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ Ο αναστοχασμός για την κάθε δράση γίνεται τόσο από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό όσο και από τους Μικρούς εκπαιδευτές που ήταν υπεύθυνοι για την υλοποίησή της. Μπορεί να περιλαμβάνει σχόλια που αφορούν: στον ρόλο των μαθητών/τριών Μικρών εκπαιδευτών για το διαδίκτυο (και την εργασία / συνεργασία τους στην ομάδα / υπο-ομάδα τους), στον ρόλο του εκπαιδευτικού, στα σημεία επιτυχίας και αδυναμίας και σε εισηγήσεις βελτίωσης Στην περίπτωση του υπεύθυνου εκπαιδευτικού, ο αναστοχασμός του για την κάθε δράση θα καταχωρείται στο συγκεκριμένο χώρο-πεδίο της πλατφόρμας υπό μορφή κειμένου. Στην περίπτωση των μαθητών/τριών Μικρών εκπαιδευτών, ο αναστοχασμός του κάθε μαθητή ή της κάθε υπο-ομάδας μαθητών (αν έχουν εργαστεί σε υπο-ομάδες) θα μπορεί να μεταφορτωθεί (upload), από τον εκπαιδευτικό, στο πεδίο Τεκμήρια υλοποίησης και αξιολόγησης δράσης, στην μορφή που αυτός έγινε από τους ίδιους τους μαθητές, για την κάθε δράση

41 10. Αποστολή στοιχείων υλοποίησης δράσεων (μέσω της πλατφόρμας) ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ Χρειάζεται να δοθεί μια ευελιξία στον τρόπο καταγραφής του αναστοχασμού εκ μέρους των μαθητών, που να λαμβάνει υπόψη και το ηλικιακό τους επίπεδο π.χ.: Είτε σε μορφή αρχείων κειμένου Word, είτε ψηφιακά συμπληρωμένα έντυπα είτε χειρόγραφα (τα χειρόγραφα θα πρέπει να ψηφιοποιηθούν είτε μέσω scanner είτε με φωτογράφιση). Είτε σε μορφή online ερωτηματολογίου (εδώ θα πρέπει να σημειωθεί στην πλατφόρμα ότι οι μαθητές επέλεξαν να απαντήσουν το online ερωτηματολόγιο) Είτε ως μια σύντομη παρουσίαση στο PowerPoint Είτε ως ένα φυλλάδιο σε μορφή Publisher ή άλλη μορφή Είτε ως ένα φυλλάδιο που συμπληρώθηκε χειρόγραφα ή/και σχεδιάστηκε από τα παιδιά (τα χειρόγραφα θα πρέπει να ψηφιοποιηθούν είτε μέσω scanner είτε με φωτογράφιση). Είτε ως ένα σύντομο βίντεο ή ηχητικό, στο οποίο να δηλώνουν / παρουσιάζουν τον αναστοχασμό τους. Είτε με άλλο τρόπο που θα συμφωνηθεί με τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό. Ιστοσελίδα -> Το Πρόγραμμα -> Οδηγίες για την Υλοποίηση του Προγράμματος -> Ολοκλήρωση Δράσεων Τεκμήρια Υλοποίησης Αναστοχασμός

42 11. Σύντομη Ενδοσχολική εκδήλωση των Μικρών εκπαιδευτών Μετά την υλοποίηση των 3 (τουλάχιστον) δράσεων των Μικρών εκπαιδευτών, θα πρέπει να προγραμματιστεί και να διοργανωθεί μια σύντομη εκδήλωση στο σχολείο, στην οποία θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των δράσεων των Μικρών εκπαιδευτών προς τους συμμαθητές, εκπαιδευτικούς, ή/και γονείς και την ευρύτερη κοινότητα. Ανάλογα με τη βαθμίδα του σχολείου θα πρέπει να προγραμματιστεί έγκαιρα λαμβάνοντας υπόψη και άλλες υποχρεώσεις του σχολείου (π.χ. εξετάσεις). Ιδανικά αυτή θα μπορούσε να γίνει σε συνδυασμό με πρόσκληση των γονέων είτε σε πρωινό χρόνο (π.χ. είτε τις πρώτες 2 είτε τις τελευταίες 2 περιόδους) είτε το απόγευμα και να προσκληθεί και κάποιος φορέας ή συνεργάτης για επιπρόσθετη ενημέρωση / διάλεξη / σεμινάριο. Η εκδήλωση μπορεί να διοργανωθεί σε συνδυασμό με άλλη εκδήλωση / δραστηριότητα του σχολείου (π.χ. του προγράμματος «Ασφαλές σχολείο για το διαδίκτυο», ή με ομιλία / εργαστήριο από συνεργαζόμενο φορέα για θέματα διαδικτύου κ.ά.). Σημειώνεται ότι η μέρα που αρκετά σχολεία (ειδικά της Μέσης Εκπαίδευσης) θεώρησαν, σε προηγούμενες χρονιές, ως βολική για αυτή την εκδήλωση (αν αυτή γίνει σε πρωινό χρόνο) είναι η τελευταία μέρα μαθημάτων πριν τις διακοπές του Πάσχα. Το αργότερο μέχρι τις 15/06/2018

43 12. Τελική Ημερίδα για διάχυση των αποτελεσμάτων του Προγράμματος Συμμετοχή στην Τελική Ημερίδα για διάχυση των αποτελεσμάτων του Προγράμματος, η οποία προγραμματίζεται να διοργανωθεί την Πέμπτη, 26 Απριλίου Στην εκδήλωση αυτή το κάθε σχολείο θα εκπροσωπηθεί τόσο από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς (τουλάχιστον έναν για κάθε ομάδα Μικρών εκπαιδευτών που θα έχει συσταθεί στο σχολείο) όσο και από τους ίδιους τους Μικρούς εκπαιδευτές (με ελάχιστο αριθμό τους τρεις (3) μαθητές/τριες ανά ομάδα). Οι ομάδες των Μικρών Εκπαιδευτών θα κληθούν να παρουσιάσουν τις δράσεις τους μέσω σχετικής αφίσας (poster session) ή/και παρουσίασης ή/και δρώμενου. Περαιτέρω οδηγίες για την Τελική Ημερίδα θα αποσταλούν προς τα σχολεία μερικές εβδομάδες πριν τη διεξαγωγή της. 26/04/2018

44 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η υλοποίηση των δράσεων και εκπλήρωση των υποχρεώσεων των Μικρών εκπαιδευτών, των υπεύθυνων εκπαιδευτικών και του σχολείου ευρύτερα συνιστά την επιτυχή ολοκλήρωση του Προγράμματος. Κατόπιν επιτυχούς ολοκλήρωσης του Προγράμματος, θα δοθούν (κατά την Τελική Ημερίδα του Προγράμματος) τα ακόλουθα: Πιστοποιητικό στον/στους υπεύθυνο/ους εκπαιδευτικό/ούς του Προγράμματος Όπου ισχύει, θα δοθούν, ξεχωριστά, βεβαιώσεις συμμετοχής στους εκπαιδευτικούς που θα έχουν συνεισφέρει στην υλοποίηση του Προγράμματος, μετά από βεβαίωση εκ μέρους της Διεύθυνσης του Σχολείου Πιστοποιητικό στους μαθητές/τριες Μικρούς εκπαιδευτές για το διαδίκτυο Πιστοποιητικό και πλακέτα στο στη σχολική μονάδα για επιτυχή συμμετοχή στο Πρόγραμμα.

45 Σημαντικές Ημερομηνίες για την Υλοποίηση του Προγράμματος Ημερομηνία και ώρα Χώρος Περιγραφή 2/10/2017 Πλατφόρμα Δημιουργία της ομάδας των Μικρών εκπαιδευτών και έναρξη ετοιμασίας ενός προκαταρκτικού σχεδίου δράσης (αποτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης και αναγκών και καταγραφή των αρχικών ιδεών για δράσεις) 6/10/2017 Διαδικτυακά Καταληκτική ημερομηνία για συμπλήρωση του Αρχικού Ερωτηματολογίου από τους/τις Υπεύθυνους/ες Εκπαιδευτικούς και Διευθυντές/ντριες 9/10/2017 Πλατφόρμα Καταληκτική ημερομηνία για μεταφόρτωση των στοιχείων των μαθητών/τριών (Μικρών εκπαιδευτών για το διαδίκτυο) και του/της υπεύθυνου/ης εκπαιδευτικού καθώς και των εντύπων συγκατάθεσης από γονείς / κηδεμόνες 10/10/2017 Σχολεία Έναρξη επιτόπιων επισκέψεων των Υποστηρικτών Λειτουργών του Π.Ι. 16/10/2017 Σχολεία Έναρξη των επιμορφωτικών σεμιναρίων / διαλέξεων από Συνεργαζόμενους Φορείς (με βάση τις ανάγκες των Μικρών Εκπαιδευτών / εκπαιδευτικών) 23/10/2017 Πλατφόρμα Τελευταία ημερομηνία υποβολής ενός προκαταρκτικού σχεδίου δράσης (με βάση την αποτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης και αναγκών) με εμφανείς τις ιδέες για τις τουλάχιστον τρεις (3) δράσεις 27/10/2017 Σχολείο Τελευταία ημερομηνία για διεξαγωγή της πρώτης συνάντησης με τον/την υπεύθυνο/η Υποστηρικτή/τρια Λειτουργό 3/11/2017 Πλατφόρμα Τελευταία ημερομηνία υποβολής («τελικού») σχεδίου δράσης

46 Σημαντικές Ημερομηνίες για την Υλοποίηση του Προγράμματος Ημερομηνία και ώρα Χώρος Περιγραφή 17/11/2017 Σχολείο 15/01/ :00 13:00 Διαδικτυακά Τελευταία ημερομηνία για διεξαγωγή της δεύτερης συνάντησης επίσκεψης με τον/την υπεύθυνο/η Υποστηρικτή/τρια Λειτουργό Πρώτη διαδικτυακή συνάντηση προόδου 5-9/2/2018 Σχολείο και αλλού Διενέργεια μιας δράσης εντός της εβδομάδας 5-9/2/2018 για τη Διεθνή Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Τρίτη 6/2/2018) και συμμετοχή σε σχετικές εκδηλώσεις (εναλλακτικά αυτή η δράση των Μ.Ε. θα μπορούσε να γίνει κάποια μέρα εντός Φεβρουαρίου) 20/3/ :00 13:00 Διαδικτυακά Δεύτερη διαδικτυακή συνάντηση προόδου 20/4/2018 Σχολείο Τελευταία ημερομηνία για υλοποίηση των δράσεων (ελάχιστο: τρεις (3) δράσεις) 23/4/2018 Πλατφόρμα Τελευταία ημερομηνία ανάρτησης των σχετικών τεκμηρίων για την υλοποίηση των δράσεων 26/4/2018 Λευκωσία Τελική ημερίδα Προγραμμάτων Τ.Ε.Τ. 15/6/2018 Διαδικτυακά 15/6/2018 Σχολείο Καταληκτική ημερομηνία για συμπλήρωση του Τελικού Ερωτηματολογίου από τους/τις Υπεύθυνους/ες Εκπαιδευτικούς Τελευταία ημερομηνία για διοργάνωση της σύντομης σχολικής εκδήλωσης (για όσα σχολεία δεν θα μπορέσουν να τη διοργανώσουν πριν από την Τελική Ημερίδα του Προγράμματος)

47 Για να ενισχυθεί η προσπάθειά σας Leaflets ΤΕΤ, ΠΙ, και ασφαλές διαδίκτυο Στα σχολεία που θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα, θα παραχωρηθεί χρηματικό ποσό ( 200) για κάλυψη σχετικών εξόδων(π.χ. εκτυπώσεις για σκοπούς τους προγράμματος, κονκάρδες, επίσκεψη, εκδήλωση. Στα έξοδα θα πρέπει να γίνει πρόνοια για τη μετάβαση των Μικρών Εκπαιδευτών (όλων ή εκπροσώπων τους, με ελάχιστο αριθμό τρεις (3) μαθητές) στην Τελική Ημερίδα για διάχυση των αποτελεσμάτων των προγραμμάτων. Το ποσό θα αποσταλεί στα σχολεία (μέσω των οικείων σχολικών εφορειών), εφόσον θα έχουν διαμορφώσει το (τελικό) σχέδιο δράσης.

48 Σημειώνεται ότι θα υπάρχει συνεχής στήριξη του σχολείου, τόσο με κατ ιδίαν συναντήσεις όσο και με εξ αποστάσεως στήριξη. Μπορείτε να επικοινωνείτε με τους συμβούλους του σχολείου σας και στο Το διαδικτυακό περιβάλλον του Προγράμματος ( θα φιλοξενεί υποστηρικτικό υλικό. Παράλληλα, έχει αναπτυχθεί υποστηρικτικό υλικό για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, το οποίο φιλοξενείται διαδικτυακά στη διεύθυνση ενώ έχει αποσταλεί στα σχολεία ως εκπαιδευτικό πακέτο με τίτλο «Ασφαλές σχολείο για το διαδίκτυο». Το υλικό που θα δημιουργήσουν οι μαθητές και οι δράσεις τους θα φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα του Προγράμματος (

49 Ενοποιημένη πλατφόρμα διαχείρισης Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου 49

50 Ταμπλό χρήστη Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου 50

51 Επικοινωνία Αναστασία Οικονόμου Προϊσταμένη Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Τηλ.: Χρίστος Ρουσιάς Λειτουργός Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Τηλ.: Χάρης Ζαχαράτος Λειτουργός Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Τηλ.: Νικόλας Κανάρης Λειτουργός Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Τηλ.:

52 Καλή συνέχεια!

Εναρκτήρια ενημερωτική συνάντηση 17 Οκτωβρίου 2016

Εναρκτήρια ενημερωτική συνάντηση 17 Οκτωβρίου 2016 Εναρκτήρια ενημερωτική συνάντηση 17 Οκτωβρίου 2016 http://www.pi.ac.cy/internetsafety/youngcoaches.html Μέρος του Προγράμματος Μικροί Εκπαιδευτές για το διαδίκτυο συγχρηματοδοτείται από το έργο CyberSafety

Διαβάστε περισσότερα

Μικροί εκπαιδευτές για το διαδίκτυο 2.0

Μικροί εκπαιδευτές για το διαδίκτυο 2.0 Οδηγός Προγράμματος Μικροί εκπαιδευτές για το διαδίκτυο 2.0 Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου Τομέας Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Ιούλιος 2017 Μέρος των δαπανών για την υλοποίηση του Προγράμματος συγχρηματοδοτείται

Διαβάστε περισσότερα

Μέρος του Προγράμματος συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Προγράμματος Safer Internet και του Έργου CyberEthics GIV

Μέρος του Προγράμματος συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Προγράμματος Safer Internet και του Έργου CyberEthics GIV Μέρος του Προγράμματος συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Προγράμματος Safer Internet και του Έργου CyberEthics GIV Η επικοινωνία θα γίνεται στο email σας (που μας επιβεβαιώσετε

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή του έργου NEStOR για τη σχολική χρονιά

Εφαρμογή του έργου NEStOR για τη σχολική χρονιά http://www.pi.ac.cy/nestor http://europeanschoolradio.eu ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Εφαρμογή του έργου NEStOR για τη σχολική χρονιά 2017-2018 Εναρκτήρια συνάντηση Παιδαγωγικό

Διαβάστε περισσότερα

Μικροί εκπαιδευτές για το διαδίκτυο Σχέδιο δράσης

Μικροί εκπαιδευτές για το διαδίκτυο Σχέδιο δράσης Μικροί εκπαιδευτές για το διαδίκτυο Σχέδιο δράσης Σχολική χρονιά: 2016-2017 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Το παρόν έντυπο Σχεδίου Δράσης δίνεται μόνο για σκοπούς ενημέρωσης των συμμετεχόντων στο Πρόγραμμα. Η ετοιμασία και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, 2013 Το περιεχόμενου του βιβλιαρίου για το Πρόγραμμα Μικροί εκπαιδευτές

Διαβάστε περισσότερα

Α) Βασικά στάδια εφαρμογής του έργου, υποστήριξη και όφελος εκπαιδευτικών

Α) Βασικά στάδια εφαρμογής του έργου, υποστήριξη και όφελος εκπαιδευτικών Α) Βασικά στάδια εφαρμογής του έργου, υποστήριξη και όφελος εκπαιδευτικών 1. Βασικά στάδια εφαρμογής της Β φάσης του έργου Η εφαρμογή της Β φάσης του έργου στις σχολικές που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ. Μικροί εκπαιδευτές για το διαδίκτυο. Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου. Τομέας Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Δεκέμβριος 2013

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ. Μικροί εκπαιδευτές για το διαδίκτυο. Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου. Τομέας Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Δεκέμβριος 2013 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ Μικροί εκπαιδευτές για το διαδίκτυο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου Τομέας Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Δεκέμβριος 2013 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή του EduWeb για τη σχολική χρονιά

Εφαρμογή του EduWeb για τη σχολική χρονιά Καταπολέμηση του ψηφιακού αποκλεισμού Τα παιδιά εκπαιδεύουν ψηφιακά αναλφάβητους ενήλικες στην ασφαλή και δημιουργική χρήση του Διαδικτύου http://www.pi.ac.cy/eduweb http://eduweb-project.eu Εφαρμογή του

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάρια σε σχολική βάση και Σεμινάρια για γονείς. Τομέας Επιμόρφωσης Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου

Σεμινάρια σε σχολική βάση και Σεμινάρια για γονείς. Τομέας Επιμόρφωσης Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου Σεμινάρια σε σχολική βάση και Σεμινάρια για γονείς Τομέας Επιμόρφωσης Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου Νοέμβριος 2016 Η ομάδα συντονισμού Σεμινάρια σε Σχολική Βάση Συντονιστές Προγράμματος Δρ Έλενα Παπaμιχαήλ

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση της Πιλοτικής Εφαρμογής της Επαγγελματικής Μάθησης (Mάιος 2016)

Αξιολόγηση της Πιλοτικής Εφαρμογής της Επαγγελματικής Μάθησης (Mάιος 2016) 1. Ταυτότητα της έρευνας Αξιολόγηση της Πιλοτικής Εφαρμογής της Επαγγελματικής Μάθησης (Mάιος 2016) Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου (ημερ. 19/08/2015), το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών σε θέματα Πληροφορικής Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Κυπριακή

Διαβάστε περισσότερα

21 Σεπτεμβρίου 2012. Διευθυντές/ντριες Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών

21 Σεπτεμβρίου 2012. Διευθυντές/ντριες Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Πρόγραμμα Εισαγωγικής Επιμόρφωσης (Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Μεντόρων) Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) κατά 85% και από εθνικούς πόρους

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάρια σε σχολική βάση και Σεμινάρια για γονείς. Τομέας Επιμόρφωσης Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου

Σεμινάρια σε σχολική βάση και Σεμινάρια για γονείς. Τομέας Επιμόρφωσης Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου Σεμινάρια σε σχολική βάση και Σεμινάρια για γονείς Τομέας Επιμόρφωσης Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου 12 Οκτωβρίου 2017 Δομή παρουσίασης Σκοπός σεμιναρίων Δομή σεμιναρίων Χρόνος διεξαγωγής Καθήκοντα και

Διαβάστε περισσότερα

Β. Πρόγραμμα Βοηθών Διευθυντών Σχολείων Μέσης Γενικής και Μέσης

Β. Πρόγραμμα Βοηθών Διευθυντών Σχολείων Μέσης Γενικής και Μέσης ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Διευθυντικών Στελεχών στην Εκπαίδευση Το Έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) κατά 85% και από εθνικούς πόρους

Διαβάστε περισσότερα

Διευθυντές/Διευθύντριες Σχολείων Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης

Διευθυντές/Διευθύντριες Σχολείων Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 2252 Λευκωσία Aρ. Φακ.: 4.17.04.9 Αρ. Tηλ.: 22402300 Aρ. Φαξ:: 22480505 e-mail: info@cyearn.pi.ac.cy 19 Φεβρουαρίου 2010 Διευθυντές/Διευθύντριες

Διαβάστε περισσότερα

Π4.2.1 ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ

Π4.2.1 ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ Π4.2.1 ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ Αριθμός Έκδοσης: ΕΚΕΤΑ ΙΜΕΤ ΕΜ Β 2013 9 Παραδοτέο ΙΜΕΤ Τίτλος Έργου: «Ολοκληρωμένο σύστημα για την ασφαλή μεταφορά μαθητών» Συγγραφέας: Δρ. Μαρία Μορφουλάκη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΜΑΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ Τ.Θ. 12720 2252 Λευκωσία Τηλ: 22402380, 22402361, 22402454, 22402312 Φαξ: 22480505 proairetika@cyearn.pi.ac.

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ Τ.Θ. 12720 2252 Λευκωσία Τηλ: 22402380, 22402361, 22402454, 22402312 Φαξ: 22480505 proairetika@cyearn.pi.ac. ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Το Έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) κατά 85% και από εθνικούς πόρους κατά 15% στα πλαίσια του Άξονα Προτεραιότητας 1 «Ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη Τύπου. Εθνική Στρατηγική για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο για τα Παιδιά στην Κύπρο Γραμμή Βοήθειας και Καταγγελιών 1480

Συνέντευξη Τύπου. Εθνική Στρατηγική για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο για τα Παιδιά στην Κύπρο Γραμμή Βοήθειας και Καταγγελιών 1480 Συνέντευξη Τύπου Εθνική Στρατηγική για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο για τα Παιδιά στην Κύπρο Γραμμή Βοήθειας και Καταγγελιών 1480 Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018 Λευκωσία https://internetsafety.pi.ac.cy/news-details-is/announcements/is-news-2018-press-conference-1480

Διαβάστε περισσότερα

10/10/2013. Α) Σκοπός Ενημερωτικής Συνάντησης ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚOY ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

10/10/2013. Α) Σκοπός Ενημερωτικής Συνάντησης ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚOY ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚOY ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΚΥΠΡΟΥ Α) Σκοπός Ενημερωτικής Συνάντησης Η συμβολή των εισηγητών ως προς: τη βέλτιστη λειτουργία των Προαιρετικών Σεμιναρίων τον εκσυγχρονισμό

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη Επιμορφωτικού Υλικού

Ανάπτυξη Επιμορφωτικού Υλικού Ανάπτυξη επιμορφωτικού υποστηρικτικού υλικού για την ενσωμάτωση των νέων Τεχνολογιών Πληροφορίας ρ και Επικοινωνίας στη μαθησιακή διαδικασία Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Τομέας Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Φεβρουάριος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών σε θέματα Πληροφορικής

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών σε θέματα Πληροφορικής ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία με ποσοστό 50% και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) με ποσοστό 50%στα πλαίσια του Μέτρου 2.1. «Αξιοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για διδασκαλία στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης υποψήφιων καθηγητών Τεχνολογίας

Θέμα: Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για διδασκαλία στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης υποψήφιων καθηγητών Τεχνολογίας ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Aρ. Φακ.: ΠΙ 7.7.09.5 Αρ. Tηλ.: 22402300 Aρ. Φαξ: 22560118 e-mail: tehnologia@cyearn.pi.ac.cy Διευθυντές/ντριες Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ 2252 Λευκωσία

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ 2252 Λευκωσία ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Aρ. Φακ.: ΠΙ 7.7.06.13.3 Αρ. Tηλ.: 22402300 Aρ. Φαξ: 22480505 e-mail: eisagogiki@cyearn.pi.ac.cy ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ 2252 Λευκωσία 17 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ CREATIVE PRIMARY SCHOOL PARTNERSHIPS WITH VISUAL ARTISTS (CREARTE) ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης Απρίλιος 2016

Διαβάστε περισσότερα

Α. Διαδικασίες δειγματοληψίας για την πιλοτική εφαρμογή του έργου ATS2020 στα σχολεία

Α. Διαδικασίες δειγματοληψίας για την πιλοτική εφαρμογή του έργου ATS2020 στα σχολεία ATS2020 ATS2020, ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ ΕΝΤΥΠΟ 2 Α. Διαδικασίες δειγματοληψίας για την πιλοτική εφαρμογή του έργου ATS2020 στα σχολεία Στον πιο κάτω πίνακα συνοψίζονται οι προδιαγραφές και οι ανάγκες του έργου. Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργασία Παιδαγωγικού Ινστιτούτου με τα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης

Συνεργασία Παιδαγωγικού Ινστιτούτου με τα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης Συνεργασία Παιδαγωγικού Ινστιτούτου με τα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης Υποστήριξη Επαγγελματικής Μάθησης 29 Αυγούστου 2016 Δρ Αθ. Μιχαηλίδου Ευριπίδου Διευθύντρια Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Περιεχόμενο της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΕ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ Σκοπός του προγράμματος Γενικός σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

Renewable Energy Sources Compass. Δ. Σκούφη Προϊσταμένη 1 ου Γραφείου Δ.Ε. Γ Αθήνας

Renewable Energy Sources Compass. Δ. Σκούφη Προϊσταμένη 1 ου Γραφείου Δ.Ε. Γ Αθήνας Renewable Energy Sources Compass Δ. Σκούφη Προϊσταμένη 1 ου Γραφείου Δ.Ε. Γ Αθήνας Εισαγωγή Προπαρασκευαστικό στάδιο Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα RES Compass, πραγματοποιήθηκαν διάφορες προπαρασκευαστικές

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Συμμετοχή εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης σε ενημερωτική ημερίδα για το ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα CoReflect

Θέμα: Συμμετοχή εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης σε ενημερωτική ημερίδα για το ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα CoReflect 23 Ιουλίου 2009 Θέμα: Συμμετοχή εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης σε ενημερωτική ημερίδα για το ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα CoReflect Το ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα Ψηφιακή υποστήριξη για διερώτηση,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Υλοποίησης Δράσης Α8. ΠΕ 8.1 «Σεμινάρια εκπαίδευσης προσωπικού ενδοσχολικής τεχνικής στήριξης»

Οδηγός Υλοποίησης Δράσης Α8. ΠΕ 8.1 «Σεμινάρια εκπαίδευσης προσωπικού ενδοσχολικής τεχνικής στήριξης» Οδηγός Υλοποίησης Δράσης Α8 ΠΕ 8.1 «Σεμινάρια εκπαίδευσης προσωπικού ενδοσχολικής τεχνικής στήριξης» 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Περιεχόμενα... 2 Εισαγωγή... 3 1. Συμπράττοντες Φορείς... 4 1.1 Διαδικασία σεμιναριων...

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για ένταξη στο μητρώο εκπαιδευτών των Προγραμμάτων Επιμόρφωσης Στελεχών της Εκπαίδευσης για τη σχολική

Θέμα: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για ένταξη στο μητρώο εκπαιδευτών των Προγραμμάτων Επιμόρφωσης Στελεχών της Εκπαίδευσης για τη σχολική ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Διευθυντικών Στελεχών της Εκπαίδευσης Το Έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) κατά 85% και από εθνικούς πόρους

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Φακ.: ΠΙ Αρ. Τηλ.: Αρ. Φαξ: Nοεμβρίου 2010

Αρ. Φακ.: ΠΙ Αρ. Τηλ.: Αρ. Φαξ: Nοεμβρίου 2010 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 2252 ΛΕΥΚΩΣΙΑ Αρ. Φακ.: ΠΙ 7.6.14 Αρ. Τηλ.: 22 402310 Αρ. Φαξ: 22 480505 e-mail: anasta@cyearn.pi.ac.cy 10 Nοεμβρίου 2010 Διευθυντές/ντριες

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα εκπαιδευτικών πυρήνων για την ενσωμάτωση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στη μαθησιακή διαδικασία στη σχολική μονάδα

Πρόγραμμα εκπαιδευτικών πυρήνων για την ενσωμάτωση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στη μαθησιακή διαδικασία στη σχολική μονάδα Πρόγραμμα εκπαιδευτικών πυρήνων για την ενσωμάτωση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στη μαθησιακή διαδικασία στη σχολική μονάδα Χριστόδουλος Τασουρής, Συνεργάτης Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Η κάθε εκδήλωση είναι ανεξάρτητη και οι παραστάσεις παρουσιάζονται ζωντανά κατά τη διάρκεια 2 ημερών.

Η κάθε εκδήλωση είναι ανεξάρτητη και οι παραστάσεις παρουσιάζονται ζωντανά κατά τη διάρκεια 2 ημερών. Η δράση Η δράση «Μαθαίνοντας επιστήμη μέσα από το θέατρο» είναι μια πρωτοβουλία της Science View σε συνεργασία με το Τμήμα ΦΠΨ του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Απευθύνεται σε μαθητές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ «Επαγγελματική Μάθηση Εκπαιδευτικών και καθημερινή εκπαιδευτική πράξη» Λευκωσία, 7 Ιουνίου 2017 Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» *Η λήψη της απόφασης για συμμετοχή

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Τι είναι Οικολογικά Σχολεία Εγγραφή Εφαρμογή του Προγράμματος Αίτηση Αυτοαξιολόγησης Βράβευση Η Περιβαλλοντική Επισκόπηση των Οικολογικών Σχολείων ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Aρ. Φακ.: ΠΙ 7.7.06.13.3 Αρ. Tηλ.: 22402300 Aρ. Φαξ: 22480505 e-mail: eisagogiki@cyearn.pi.ac.cy ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ 2252 Λευκωσία 18 Σεπτεµβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Aρ. Φακ.: Π.Ι Αρ. Tηλ.: Aρ. Φαξ: Ιουνίου 2017

Aρ. Φακ.: Π.Ι Αρ. Tηλ.: Aρ. Φαξ: Ιουνίου 2017 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ 2252 Λευκωσία Aρ. Φακ.: Π.Ι. 7.7.06.16 Αρ. Tηλ.: 22402300 Aρ. Φαξ: 22480505 e-mail: info@cyearn.pi.ac.cy 16 Ιουνίου 2017

Διαβάστε περισσότερα

Στατιστικά Στοιχεία Γραμμής Βοήθειας Helpline 1480 (Μάιος Σεπτέμβριος 2017) ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

Στατιστικά Στοιχεία Γραμμής Βοήθειας Helpline 1480 (Μάιος Σεπτέμβριος 2017) ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 5 ΛΕΥΚΩΣΙΑ Αρ. Φακ.: 6.8.04.0 Αρ. Τηλ.: 4030 Αρ. Φαξ: 480505 e-mail: anasta@cyearn.pi.ac.cy Στατιστικά Στοιχεία Γραμμής Βοήθειας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΌΤΗΤΑ

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΌΤΗΤΑ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΌΤΗΤΑ Ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέσα από την πολυετή παρουσία του στην καθημερινότητα των παιδιών, έχει αναπτύξει ένα ευρύ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ 2252 Λευκωσία

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ 2252 Λευκωσία ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Aρ. Φακ.: ΠΙ 7.7.06.13.3 Αρ. Tηλ.: 22402300 Aρ. Φαξ: 22480505 e-mail: eisagogiki@cyearn.pi.ac.cy ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ 2252 Λευκωσία 5 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Επαγγελματική Ανάπτυξη Εκπαιδευτικών σε θέματα Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας Ερευνητικές-Πιλοτικές Εφαρμογές ΗΜΕΡΙΔΑ - 6 Φεβρουαρίου 2010 Καλές πρακτικές ενσωμάτωσης των Τεχνολογιών Πληροφορίας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΕΚΕ 2013 2014»

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΕΚΕ 2013 2014» ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΕΚΕ 2013 2014» Γ Ε Ν Ι Κ Α Σ Τ Ο Ι Χ Ε Ι Α Πρόγραμμα Διαγωνισμός : Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτομικής Κουλτούρας : Τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ Promoting Quality and Equity: A dynamic approach to school improvement Εν αρχή Οι τομείς προτεραιότητας για το σχολείο μας όπως έχουν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ Στατιστικά Στοιχεία Γραμμής Βοήθειας - Helpline 1480 (1 η Ιανουαρίου 2018 έως την 31 η Δεκεμβρίου 2018)

ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ Στατιστικά Στοιχεία Γραμμής Βοήθειας - Helpline 1480 (1 η Ιανουαρίου 2018 έως την 31 η Δεκεμβρίου 2018) ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 2252 ΛΕΥΚΩΣΙΑ Αρ. Φακ.: 16.8.4.1 Αρ. Τηλ.: 22 4231 Αρ. Φαξ: 22 4855 e-mail: anasta@cyearn.pi.ac.cy ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ Στατιστικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ 1: Επαγγελματική Μάθηση (Ε.Μ.) και Αναλυτικό Πρόγραμμα / Μαθησιακά Αποτελέσματα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ 1: Επαγγελματική Μάθηση (Ε.Μ.) και Αναλυτικό Πρόγραμμα / Μαθησιακά Αποτελέσματα ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΗΜΕΡΙΔΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ «Επαγγελματική Μάθηση Εκπαιδευτικών και καθημερινή εκπαιδευτική πράξη» (7 Ιουνίου 2017, Λευκωσία και 9 Ιουνίου 2017, Λεμεσός) ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ 1: Επαγγελματική

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: «ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ» 2013-2014

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: «ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ» 2013-2014 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: «ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ» 2013-2014 ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΤΡΙΟ ΚΥΠΡΟΥ (ΕΤΕΚ) ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική σχολείου που αφορά την παροχή ευκαιριών μάθησης

Πολιτική σχολείου που αφορά την παροχή ευκαιριών μάθησης Πολιτική σχολείου που αφορά την παροχή ευκαιριών μάθησης Δραστηριότητες Υπευθυνότητες Χρονοδιάγραμμα Μέσα / πηγές Αξιολόγηση 1. Αξιοποίηση εκδρομών όχι μόνο για ψυχαγωγικούς σκοπούς αλλά κυρίως για εκπαιδευτικούς.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΙΛΟΤΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΙΛΟΤΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΙΛΟΤΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ 2017 Υπεύθυνος Πράξης Σπυρίδων Δουκάκης Συντονίστρια Δράσης Μαρία Νίκα 1η Έκδοση Επιστημονική

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική που αφορά την προώθηση των δεσμών συνεργασίας του σχολείου με τους εξωτερικούς φορείς που εμπλέκονται στη σχολική διαδικασία

Πολιτική που αφορά την προώθηση των δεσμών συνεργασίας του σχολείου με τους εξωτερικούς φορείς που εμπλέκονται στη σχολική διαδικασία Πολιτική που αφορά την προώθηση των δεσμών συνεργασίας του σχολείου με τους εξωτερικούς φορείς που εμπλέκονται στη σχολική διαδικασία ΣΤΟΧΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΧΡΟΝΟΔΙΑ ΓΡΑΜΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 1. Αποτελεσματική

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Φακ.: Αρ. Τηλ.: Αρ. Φαξ: Σεπτεμβρίου 2017

Αρ. Φακ.: Αρ. Τηλ.: Αρ. Φαξ: Σεπτεμβρίου 2017 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ 2252 ΛΕΥΚΩΣΙΑ Αρ. Φακ.: 2.10.04 Αρ. Τηλ.: 22 402303 Αρ. Φαξ: 22 480505 e-mail: info@cyearn.pi.ac.cy 21 Σεπτεμβρίου 2017

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΈΔΙΟ RELEASE για τη δια βίου μάθηση και την ενδοϋπηρεσιακή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην Κύπρο

ΣΧΈΔΙΟ RELEASE για τη δια βίου μάθηση και την ενδοϋπηρεσιακή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην Κύπρο ΣΧΈΔΙΟ RELEASE για τη δια βίου μάθηση και την ενδοϋπηρεσιακή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην Κύπρο Παρουσίαση από τις: Φροσούλα Πατσαλίδου, ερευνήτρια, & Μαίρη Κουτσελίνη, επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ Στατιστικά Στοιχεία Γραμμής Βοήθειας - Helpline 1480 (Απρίλιος - Ιούνιος 2018)

ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ Στατιστικά Στοιχεία Γραμμής Βοήθειας - Helpline 1480 (Απρίλιος - Ιούνιος 2018) ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 2252 ΛΕΥΚΩΣΙΑ Αρ. Φακ.: 6.8.4. Αρ. Τηλ.: 22 423 Αρ. Φαξ: 22 4855 e-mail: anasta@cyearn.pi.ac.cy ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ Στατιστικά Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Στατιστικά Στοιχεία Γραμμής Βοήθειας - Helpline 1480 (Ιανουάριος - Μάρτιος 2018) ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

Στατιστικά Στοιχεία Γραμμής Βοήθειας - Helpline 1480 (Ιανουάριος - Μάρτιος 2018) ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 2252 ΛΕΥΚΩΣΙΑ Αρ. Φακ.: 6.8.4. Αρ. Τηλ.: 22 423 Αρ. Φαξ: 22 4855 e-mail: anasta@cyearn.pi.ac.cy Στατιστικά Στοιχεία Γραμμής

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) Ιλίου για τις σχολικές μονάδες Ιλίου και Καματερού το σχολικό έτος

Δράσεις του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) Ιλίου για τις σχολικές μονάδες Ιλίου και Καματερού το σχολικό έτος Δράσεις του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) Ιλίου για τις σχολικές μονάδες Ιλίου και Καματερού το σχολικό έτος 2014-15 Πίνακας περιεχομένων Δράσεις του ΚΕΣΥΠ Ιλίου για τις σχολικές

Διαβάστε περισσότερα

Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»

Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» 2018-2021 http://isecurenet.sch.gr/portal/ Το παιδί μας κάνει την εργασία του σχολείου χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή στο δωμάτιό του Πόσο εύκολο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ για τους εκπαιδευτικούς Αγγλικής σε σχολεία ΕΑΕΠ του νομού Αττικής Περιόδου Οκτωβρίου Δεκεμβρίου 2012. Απολογιστική Έκθεση

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ για τους εκπαιδευτικούς Αγγλικής σε σχολεία ΕΑΕΠ του νομού Αττικής Περιόδου Οκτωβρίου Δεκεμβρίου 2012. Απολογιστική Έκθεση ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ για τους εκπαιδευτικούς Αγγλικής σε σχολεία ΕΑΕΠ του νομού Αττικής Περιόδου Οκτωβρίου Δεκεμβρίου 2012 Απολογιστική Έκθεση Α. Γενικά στοιχεία Στο πλαίσιο της Πράξης «Νέες Πολιτικές Ξενόγλωσσης

Διαβάστε περισσότερα

Στη δράση μπορούν να συμμετάσχουν σχολεία από όλη την Ελλάδα με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

Στη δράση μπορούν να συμμετάσχουν σχολεία από όλη την Ελλάδα με έναν από τους παρακάτω τρόπους: Η δράση Η δράση «Μαθαίνοντας επιστήμη μέσα από το θέατρο» είναι μια πρωτοβουλία της Science View σε συνεργασία με το Τμήμα ΦΠΨ του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Μείωση παραβατικότητας Βελτίωση μαθησιακών αποτελεσμάτων Ανδρομάχη Πιερίδου Β.Δ., Συντονίστρια Ε.Μ. Χρυστάλλα Κουτσόφτα, Διευθύντρια Έλενα Χριστοφίδου, Υποστηρίκτρια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Το ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα PROFILES (www.cut.ac.cy/profiles) ανακοινώνει τη δυνατότητα δήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στον τρίτο κύκλο βιωματικών εργαστηρίων (2013-2014)

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Δήλωση ενδιαφέροντος για φοίτηση στα Μουσικά Γυμνάσια Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Αμμοχώστου και Πάφου

Θέμα: Δήλωση ενδιαφέροντος για φοίτηση στα Μουσικά Γυμνάσια Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Αμμοχώστου και Πάφου ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.12.26.1.5/2 Αρ. Τηλ.:22800698 Αρ. Φαξ:22428268 E-mail:circularsec@schools.ac.cy Διευθυντές/ντριες Δημοτικών Σχολείων 16 Δεκεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Θεματικό Πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης

Θεματικό Πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης Θεματικό Πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης Τομέας/Δείκτης: Ανάπτυξη και εφαρμογή διδακτικών πρακτικών Δείκτης 3.1 Τίτλος: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ"

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το 2007 και Καταληκτικές Ημερομηνίες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το 2007 και Καταληκτικές Ημερομηνίες ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το και Καταληκτικές Ημερομηνίες Το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης -2013 απευθύνεται σε όλους τους τομείς και επίπεδα εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕΡΑ 2013 2014»

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕΡΑ 2013 2014» ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕΡΑ 2013 2014» Γ Ε Ν Ι Κ Α Σ Τ Ο Ι Χ Ε Ι Α Πρόγραμμα : Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτομικής Κουλτούρας Διαγωνισμός : Μαθητές στην Έρευνα ΜΕΡΑ 2013-2014 Κωδικός Πρόσκλησης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι - Διαγωνισμός Κατασκευής ενός Επιτραπέζιου Παιγνιδιού

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι - Διαγωνισμός Κατασκευής ενός Επιτραπέζιου Παιγνιδιού ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι - Διαγωνισμός Κατασκευής ενός Επιτραπέζιου Παιγνιδιού Διαγωνισμός: Όλα τα παιγνίδια είναι δικά μας, ανήκουν σε όλα τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια. Στόχος: Δημιουργούμε ένα επιτραπέζιο που ενδιαφέρει

Διαβάστε περισσότερα

Aρ. Φακ.: /7 Αρ. Tηλ.: Aρ. Φαξ:: Νοεμβρίου 2007

Aρ. Φακ.: /7 Αρ. Tηλ.: Aρ. Φαξ:: Νοεμβρίου 2007 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ 2252 Λευκωσία Aρ. Φακ.: 7.7.09.7.6/7 Αρ. Tηλ.: 22402370 Aρ. Φαξ:: 22480505 e-mail: infotpe@cyearn.pi.ac.cy 20 Νοεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Η Αξιολογηση του Εκπαιδευτικού Έργου- Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη σχολική μονάδα

Η Αξιολογηση του Εκπαιδευτικού Έργου- Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη σχολική μονάδα ΥΠΑΙΘΠΑ / ΙΕΠ ΕΡΓΟ : Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου της σχολικής μονάδας: Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης (ΑΕΕ) Η Αξιολογηση του Εκπαιδευτικού Έργου- Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη σχολική μονάδα Ιανουάριος

Διαβάστε περισσότερα

Το σχολείο ως εστία προώθησης της διαφοροποιημένης διδασκαλίας μέσω της επαγγελματικής μάθησης ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ

Το σχολείο ως εστία προώθησης της διαφοροποιημένης διδασκαλίας μέσω της επαγγελματικής μάθησης ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ Μάιος 2017 Το σχολείο ως εστία προώθησης της διαφοροποιημένης διδασκαλίας μέσω της επαγγελματικής μάθησης ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ Δρ Γεωργία Πασιαρδή (Διευθύντρια) Χριστίνα Σταύρου (Λειτουργός Π.Ι.) Ημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ 2252 Λευκωσία

ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ 2252 Λευκωσία ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Aρ. Φακ.: ΠΙ 7.7.06.13.3 Αρ. Tηλ.: 22402345 Aρ. Φαξ: 22480505 e-mail: eisagogiki@cyearn.pi.ac.cy ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ 2252 Λευκωσία 27 Σεπτεµβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙ ΠΙ , ΠΙ ,

ΠΙ ΠΙ , ΠΙ , ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Πρόγραµµα Επιµόρφωσης ιευθυντικών Στελεχών της Εκπαίδευσης Το Έργο συγχρηµατοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταµείο (ΕΚΤ) κατά 85% και από εθνικούς πόρους κατά 15%

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα Σχέδιο Ετήσιας Έκθεσης Αυτοαξιoλόγησης Υλοποίηση, Παρακολούθηση και

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραµµα Επιµόρφωσης Εκπαιδευτικών σε θέµατα Πληροφορικής

Πρόγραµµα Επιµόρφωσης Εκπαιδευτικών σε θέµατα Πληροφορικής ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Πρόγραµµα Επιµόρφωσης Εκπαιδευτικών σε θέµατα Πληροφορικής Το Πρόγραµµα συγχρηµατοδοτείται από την Κυπριακή

Διαβάστε περισσότερα

2 ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας

2 ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας 2 ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας 15 Νοεμβρίου 2018 Συντονιστής ΕΕ (ΠΕ70) Απόστολος Παρασκευάς Δρ. Παιδαγωγικής Θεσμικό πλαίσιο: Οργάνωση και λειτουργία νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων Π.Δ. 79/ΦΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

Κατασκήνωση Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.)

Κατασκήνωση Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.) Κατασκήνωση Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.) Τομέας Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας CC BY-NC-SA 4.0 Τι μου αρέσει να κάνω στο Διαδίκτυο; Δυνατότητες Διαδικτύου Πληροφόρηση Επικοινωνία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ T.Θ , Λευκωσία. Αρ. Φακ.: ΠΙ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ T.Θ , Λευκωσία. Αρ. Φακ.: ΠΙ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ T.Θ. 12720 2252, Λευκωσία Αρ. Φακ.: ΠΙ 7.7.09.7.10 Αρ. Τηλ.: 22 402370 Αρ. Φαξ: 22 402398 e-mail: infotpe@cyearn.pi.ac.cy 7

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Προσφορά Προγράμματος Εισαγωγικής Επιμόρφωσης για τους Νεοεισερχόμενους Εκπαιδευτικούς Δημοτικής Εκπαίδευσης

Θέμα: Προσφορά Προγράμματος Εισαγωγικής Επιμόρφωσης για τους Νεοεισερχόμενους Εκπαιδευτικούς Δημοτικής Εκπαίδευσης ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Aρ. Φακ.: ΠΙ 7.7.06.13.2 Αρ. Tηλ.: 22402300 Aρ. Φαξ:: 22480505 e-mail: eisagogiki@cyearn.pi.ac.cy ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ 2252 Λευκωσία 5 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

INNO-CAREER. 4 η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

INNO-CAREER. 4 η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ INNO-CAREER Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε μαζί σας το 4ο ενημερωτικό δελτίο του έργου INNO CAREER το οποίο καλύπτει το χρονικό διάστημα 1 Μαΐου 2015 30 Σεπτεμβρίου 2015. Το κύριο αντικείμενο

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδια Δράσης Πεδία: Τομείς: Δείκτες:

Σχέδια Δράσης Πεδία: Τομείς: Δείκτες: 1 Σχέδια Δράσης Πεδία: 1. Εκπαιδευτικές διαδικασίες. Κλίμα και σχέσεις στο σχολείο. 2. Εκπαιδευτικά αποτελέσματα. Τομείς: 1. Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Κλίμα και σχέσεις στο σχολείο. 2. Εκπαιδευτικά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΚΕ » : Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτομικής Κουλτούρας : Τεχνολογία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση ΤΕΚΕ

ΤΕΚΕ » : Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτομικής Κουλτούρας : Τεχνολογία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση ΤΕΚΕ Γ Ε Ν Ι Κ Α Σ Τ Ο Ι Χ Ε Ι Α Πρόγραμμα Διαγωνισμός : Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτομικής Κουλτούρας : Τεχνολογία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση ΤΕΚΕ 2015-2016 Κωδικός Πρόσκλησης : ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΤΕΚΕ/1015

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για ένταξη στο Μητρώο Εκπαιδευτών για Εισαγωγική Επιμόρφωση (Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Μεντόρων και Νεοεισερχόμενων

Θέμα: Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για ένταξη στο Μητρώο Εκπαιδευτών για Εισαγωγική Επιμόρφωση (Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Μεντόρων και Νεοεισερχόμενων ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Πρόγραμμα Εισαγωγικής Επιμόρφωσης (Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Μεντόρων) Το Έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) κατά 85% και από εθνικούς

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Το ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα PROFILES ανακοινώνει τη δυνατότητα δήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο δεύτερο κύκλο βιωματικών εργαστηρίων (2012-2013) με θέμα το σχεδιασμό και

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα με θέμα «Επιχειρηματολογία ως μέσο ανάπτυξης κριτικής σκέψης: εφαρμογές στο πλαίσιο των Αναλυτικών Προγραμμάτων»

Ημερίδα με θέμα «Επιχειρηματολογία ως μέσο ανάπτυξης κριτικής σκέψης: εφαρμογές στο πλαίσιο των Αναλυτικών Προγραμμάτων» ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ UCLAN CYPRUS ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ Ημερίδα με θέμα «Επιχειρηματολογία ως μέσο ανάπτυξης κριτικής σκέψης: εφαρμογές στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

5 Οκτωβρίου Θέμα: Διοργάνωση Παγκύπριου Διαγωνισμού Εικαστικών Τεχνών

5 Οκτωβρίου Θέμα: Διοργάνωση Παγκύπριου Διαγωνισμού Εικαστικών Τεχνών ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ. Φακ.: 4.17.22.14 Αρ. Τηλ.: 22 800813 Αρ. Φαξ: 22 800862 E-mail:ggavriel@moec.gov.cy Διευθυντές/ντριες Γυμνασίων και Λυκείων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Δήλωση ενδιαφέροντος για φοίτηση στα Μουσικά Γυμνάσια Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Αμμοχώστου και Πάφου

Θέμα: Δήλωση ενδιαφέροντος για φοίτηση στα Μουσικά Γυμνάσια Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Αμμοχώστου και Πάφου ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.12.26.1.5/2 Αρ. Τηλ. : 22800698 Αρ. Φαξ : 22428268 E-mail : dde@moec.gov.cy 23 Ιανουαρίου 2018 Διευθυντές/ντριες Δημοτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Β. ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Β. ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Α. ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Στο Διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν Λύκεια και Τεχνικές σχολές της Κύπρου, από το δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα. Το σχολείο υποβάλλει την ερευνητική του εργασία προς το

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ Τ.Π.Ε.

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ Τ.Π.Ε. Όνομα σχολείου: Σχολική χρονιά: Ημερομηνία Υποβολής Περιεχόμενα Μέρος 1: Προετοιμασία Μέρος 2: Σχεδιασμός Μέρος 3: Ανάλυση & Αξιολόγηση Μέρος 4: Δήλωση Ονοματεπώνυμο διευθυντή, εκπαιδευτικού πυρήνα και

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία υποβολής αίτησης για αξιολόγηση εκπαιδευτικής δραστηριότητας Συνεχούς Νοσηλευτικής και/ή Μαιευτικής εκπαίδευσης

Διαδικασία υποβολής αίτησης για αξιολόγηση εκπαιδευτικής δραστηριότητας Συνεχούς Νοσηλευτικής και/ή Μαιευτικής εκπαίδευσης ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΙΩΝ CYPRUS NURSES AND MIDWIVES ASSOCIATION Ταγματάρχου Πουλίου, 1 Διαμ. 101, 1101 Λευκωσία, Τ. Θ. 24015 Κύπρος Τηλ : + 357 22 771994 Φαξ : +357 22 771989 Γενικοί Όροι:

Διαβάστε περισσότερα

SAME WORLD Μοιραζόμαστε σχολικές πρακτικές για την αειφορία

SAME WORLD Μοιραζόμαστε σχολικές πρακτικές για την αειφορία SAME WORLD Μοιραζόμαστε σχολικές πρακτικές για την αειφορία Κλιματική Αλλαγή Περιβαλλοντική Δικαιοσύνη Περιβαλλοντική Μετανάστευση Φεβρουάριος - Ιούλιος 2017 1ος Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Καλών Εκπαιδευτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΜΕΑ: ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ Β.Δ.Α

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΜΕΑ: ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ Β.Δ.Α ΛΥΚΕΙΟ ΑΠ. ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΛΕΜΕΣΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2017-2018 ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΕΣ: ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΜΕΑ: ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ Β.Δ.Α ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Β.Δ. 1. Οργάνωση/διοίκηση εργαστηρίων, ειδικών αιθουσών

Διαβάστε περισσότερα

Επικοινωνιακό σχέδιο Εθνικού Αγροτικού Δικτύου

Επικοινωνιακό σχέδιο Εθνικού Αγροτικού Δικτύου Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Επικοινωνιακό σχέδιο Εθνικού Αγροτικού Δικτύου Απρίλιος 2015 Όραμα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Σκοποί Επικοινωνιακού σχεδίου ΕΑΔ Αποδέκτες επικοινωνιακού

Διαβάστε περισσότερα

Συνολική διάρκεια: Ημέρες & ώρες διεξαγωγής: 50 ώρες (4 εβδομάδες)

Συνολική διάρκεια: Ημέρες & ώρες διεξαγωγής: 50 ώρες (4 εβδομάδες) Αρ. Πρωτ.: 14/26-02-2018 Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Καρφή 52, Τ.Κ. 41334, Λάρισα Τηλ.: 6932078466-6972038117 Fax: 211 800 1167 E-mail: info@eepek.gr URl: www.eepek.gr

Διαβάστε περισσότερα

Άτομα που απευθύνθηκαν στη Γραμμή Βοήθειας - Helpline 1480 (Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2018)

Άτομα που απευθύνθηκαν στη Γραμμή Βοήθειας - Helpline 1480 (Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2018) ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 2252 ΛΕΥΚΩΣΙΑ Αρ. Φακ.: 6.8.. Αρ. Τηλ.: 22 23 Αρ. Φαξ: 22 855 e-mail: anasta@cyearn.pi.ac.cy ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ Στατιστικά Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

"Ανακαλύπτοντας την ένατη τέχνη...τα κόμικς!"

Ανακαλύπτοντας την ένατη τέχνη...τα κόμικς! ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Σχ. Έτος:2015-2016 ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: 6o ΓΕΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: "Ανακαλύπτοντας την ένατη τέχνη...τα κόμικς!" ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝOY ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚOY

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 2252 ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 2252 ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 2252 ΛΕΥΚΩΣΙΑ Αρ. Φακ.: 7.7.09.7.10 Αρ. Τηλ.: 22 402370 Αρ. Φαξ: 22 402398 e-mail: infotpe@cyearn.pi.ac.cy 7 Απριλίου 2009 Διευθυντές/ντριες

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε θεματικό Δίκτυο για το Ν. Καζαντζάκη

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε θεματικό Δίκτυο για το Ν. Καζαντζάκη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ηράκλειο, 09-11-2016 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ Αρ. Πρωτ: 140 & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ 1 ης, 5 ης, 6

Διαβάστε περισσότερα

Έντυπο Υποβολής Αίτησης Έμμεσης Διαφήμισης (Χορηγιών) από τη Cyta

Έντυπο Υποβολής Αίτησης Έμμεσης Διαφήμισης (Χορηγιών) από τη Cyta ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΤΥΠΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΜΜΕΣΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ (ΧΟΡΗΓΙΩΝ) ΑΠΟ ΤΗ CYTA Έντυπο Υποβολής Αίτησης Έμμεσης Διαφήμισης (Χορηγιών) από τη Cyta Η παρούσα αίτηση αφορά έργα που πραγματοποιούνται την ακόλουθη

Διαβάστε περισσότερα

Μανιάειο 6ο Δημοτικό Σχολείο Καλύμνου

Μανιάειο 6ο Δημοτικό Σχολείο Καλύμνου KENTΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΡΓΟ : ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Έκθεση Προόδου Α τετραμήνου της Σχολικής Μονάδας σχετικά με την υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης Αθήνα, Δεκέμβριος

Διαβάστε περισσότερα

Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού ΙΑ (Κ.Β )-Τσίρειο

Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού ΙΑ (Κ.Β )-Τσίρειο Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού ΙΑ (Κ.Β )-Τσίρειο 2015 2016 Διευθύντρια: Μαρία Τράγγολα Παπά Συντονιστής: Γιώργος Σολωμού Υποστηρικτής Π.Ι.: Δρ Έλενα Χριστοφίδου Αριθμός τμημάτων: 9 τμήματα (ανά 3 σε κάθε Δ,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΙΕΤΕΣ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ

ΤΡΙΕΤΕΣ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ Γωνία Απελλή και Παύλου Νιρβάνα, 5 ος Όροφος, 1496 Λευκωσία Τηλ. : 22 873200 Φαξ : 22 872365 E-mail: childcom@ccr.gov.cy ΤΡΙΕΤΕΣ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα