Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download ""

Transcript

1

2

3

4

5

6

7

8 ΣΑΤΕ: Προσφυγή στο ΣτΕ κατά του ασφαλιστικού νόµου αντισυνταγµατικός, καθώς παραβιάζει τις αρχές της ισότητας, της αναλογικότητας και της ανταποδοτικότητας. 16 Φεβρουαρίου 2017 Λειτουργώντας µε γνώµονα τη διαφύλαξη των θεµελιωδών δικαιωµάτων των µελών του Συνδέσµου, σύµφωνα µε τις καταστατικές του διατάξεις, το ιοικητικό Συµβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσµου Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ) αποφάσισε να προσφύγει στο Συµβούλιο της Επικρατείας κατά του νέου τρόπου υπολογισµού των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελµατίες-μηχανικούς και τους ιδιοκτήτες και µετόχους των τεχνικών εταιριών. Η σύνταξη της αίτησης ανατέθηκε σε οµάδα έµπειρων νοµικών µε επικεφαλής τον Νοµικό Σύµβουλο του ΣΑΤΕ κ. Σταµάτη Σταµόπουλο. αντισυνταγµατικός, καθώς παραβιάζει τις αρχές της ισότητας, της αναλογικότητας και της ανταποδοτικότητας. «Πλέον, οι ασφαλιστικές εισφορές οµοιάζουν περισσότερο σε φορολογική επιβάρυνση, υπολογιζόµενη ευθέως ανάλογα µε το εισόδηµα των Μηχανικών και λιγότερο σε ασφαλιστική εισφορά µε ανταποδοτικά, είτε συνταξιοδοτικά, είτε υγειονοµικά - νοσοκοµειακά οφέλη, επιβάρυνση που έρχεται να προστεθεί στις ήδη υψηλές επιβαρύνσεις που υφίστανται οι εργοληπτικές επιχειρήσεις της χώρας που πλέον στην συντριπτική τους πλειοψηφία αδυνατούν να επιβιώσουν ως τέτοιες», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσµου κ. Ζαχαρίας Αθουσάκης. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Συνδέσµου καλεί τον τεχνικό κόσµο της χώρας να συσπειρωθεί σε προσπάθεια ανατροπής των παράλογων και υπερβολικότατων συντελεστών υπολογισµού των ασφαλιστικών εισφορών των Μηχανικών - Ελεύθερων Επαγγελµατιών, διατηρώντας την ψυχραιµία και νηφαλιότητα που απαιτείται ώστε να µην διαταραχθούν περαιτέρω οι εργασιακές σχέσεις µεταξύ των εργαζοµένων Μηχανικών και λοιπών τεχνικών και των Μηχανικών - επιχειρηµατιών εργοδοτών, εξαιτίας του νέου ασφαλιστικού νόµου.

9 ΣΑΤΕ: Αίτηση ακυρώσεως στο ΣτΕ κατά του Ασφαλιστικού Νόµου 16-Φεβ-2017 Να προσφύγει στο Συµβούλιο της Επικρατείας κατά του νέου τρόπου υπολογισµού των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελµατίες-μηχανικούς και τους ιδιοκτήτες και µετόχους των τεχνικών εταιρειών αποφάσισε το ιοικητικό Συµβούλιο του ΣΑΤΕ. Η σύνταξη της αίτησης ανατέθηκε σε οµάδα έµπειρων νοµικών µε επικεφαλής τον Νοµικό Σύµβουλο του ΣΑΤΕ κ. Σταµάτη Σταµόπουλο. αντισυνταγµατικός, καθώς παραβιάζει τις αρχές της ισότητας, της αναλογικότητας και της ανταποδοτικότητας. "Πλέον, οι ασφαλιστικές εισφορές οµοιάζουν περισσότερο σε φορολογική επιβάρυνση, υπολογιζόµενη ευθέως ανάλογα µε το εισόδηµα των Μηχανικών και λιγότερο σε ασφαλιστική εισφορά µε ανταποδοτικά, είτε συνταξιοδοτικά, είτε υγειονοµικά - νοσοκοµειακά οφέλη, επιβάρυνση που έρχεται να προστεθεί στις ήδη υψηλές επιβαρύνσεις που υφίστανται οι εργοληπτικές επιχειρήσεις της χώρας που πλέον στην συντριπτική τους πλειοψηφία αδυνατούν να επιβιώσουν ως τέτοιες" δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσµου Ζαχαρίας Αθουσάκης, καλώντας τον τεχνικό κόσµο της Χώρας να συσπειρωθεί σε προσπάθεια ανατροπής των παράλογων και υπερβολικότατων συντελεστών υπολογισµού των ασφαλιστικών εισφορών των Μηχανικών - Ελεύθερων Επαγγελµατιών, διατηρώντας την ψυχραιµία και νηφαλιότητα που απαιτείται ώστε να µην διαταραχθούν περαιτέρω οι εργασιακές σχέσεις µεταξύ των εργαζοµένων Μηχανικών και λοιπών τεχνικών και των Μηχανικών - επιχειρηµατιών εργοδοτών, εξαιτίας του νέου ασφαλιστικού νόµου.

10 ΣΑΤΕ: Στο ΣτΕ κατά του νέου ασφαλιστικού νόµου Πέµπτη, 16 Φεβρουάριος 2017 Λειτουργώντας µε γνώµονα τη διαφύλαξη των θεµελιωδών δικαιωµάτων των Μελών του Συνδέσµου, σύµφωνα µε τις καταστατικές του διατάξεις, το ιοικητικό Συµβούλιο του ΣΑΤΕ αποφάσισε να προσφύγει στο Συµβούλιο της Επικρατείας κατά του νέου τρόπου υπολογισµού των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελµατίες- Μηχανικούς και τους ιδιοκτήτες και µετόχους των τεχνικών εταιρειών. Η σύνταξη της αίτησης ανατέθηκε σε οµάδα έµπειρων νοµικών µε επικεφαλής τον Νοµικό Σύµβουλο του ΣΑΤΕ κ. Σταµάτη Σταµόπουλο. αντισυνταγµατικός, καθώς παραβιάζει τις αρχές της ισότητας, της αναλογικότητας και της ανταποδοτικότητας. "Πλέον, οι ασφαλιστικές εισφορές οµοιάζουν περισσότερο σε φορολογική επιβάρυνση, υπολογιζόµενη ευθέως ανάλογα µε το εισόδηµα των Μηχανικών και λιγότερο σε ασφαλιστική εισφορά µε ανταποδοτικά, είτε συνταξιοδοτικά, είτε υγειονοµικά - νοσοκοµειακά οφέλη, επιβάρυνση που έρχεται να προστεθεί στις ήδη υψηλές επιβαρύνσεις που υφίστανται οι εργοληπτικές επιχειρήσεις της χώρας που πλέον στην συντριπτική τους πλειοψηφία αδυνατούν να επιβιώσουν ως τέτοιες" δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσµου Ζαχαρίας Αθουσάκης, καλώντας τον τεχνικό κόσµο της Χώρας να συσπειρωθεί σε προσπάθεια ανατροπής των παράλογων και υπερβολικότατων συντελεστών υπολογισµού των ασφαλιστικών εισφορών των Μηχανικών - Ελεύθερων Επαγγελµατιών, διατηρώντας την ψυχραιµία και νηφαλιότητα που απαιτείται ώστε να µην διαταραχθούν περαιτέρω οι εργασιακές σχέσεις µεταξύ των εργαζοµένων Μηχανικών και λοιπών τεχνικών και των Μηχανικών - επιχειρηµατιών εργοδοτών, εξαιτίας του νέου ασφαλιστικού νόµου

11 Στο ΣτΕ κατά του ασφαλιστικού και ο Πανελλήνιος Σύνδεσµος Τεχνικών Εταιρειών Αίτηση ακυρώσεως του ασφαλιστικού νόµου κατέθεσε στο ΣτΕ ο Πανελλήνιος Σύνδεσµος Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ). Ανάλογη προσφυγή έγινε και από το Οικονοµικό Επιµελητήριο. Όπως αναφέρουν: Λειτουργώντας µε γνώµονα τη διαφύλαξη των θεµελιωδών δικαιωµάτων των Μελών του Συνδέσµου, σύµφωνα µε τις καταστατικές του διατάξεις, το ιοικητικό Συµβούλιο του ΣΑΤΕ αποφάσισε να προσφύγει στο Συµβούλιο της Επικρατείας κατά του νέου τρόπου υπολογισµού των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελµατίες-μηχανικούς και τους ιδιοκτήτες και µετόχους των τεχνικών εταιρειών. Η σύνταξη της αίτησης ανατέθηκε σε οµάδα έµπειρων νοµικών µε επικεφαλής τον Νοµικό Σύµβουλο του ΣΑΤΕ κ. Σταµάτη Σταµόπουλο. αντισυνταγµατικός, καθώς παραβιάζει τις αρχές της ισότητας, της αναλογικότητας και της ανταποδοτικότητας. "Πλέον, οι ασφαλιστικές εισφορές οµοιάζουν περισσότερο σε φορολογική επιβάρυνση, υπολογιζόµενη ευθέως ανάλογα µε το εισόδηµα των Μηχανικών και λιγότερο σε ασφαλιστική εισφορά µε ανταποδοτικά, είτε συνταξιοδοτικά, είτε υγειονοµικά - νοσοκοµειακά οφέλη, επιβάρυνση που έρχεται να προστεθεί στις ήδη υψηλές επιβαρύνσεις που υφίστανται οι εργοληπτικές επιχειρήσεις της χώρας που πλέον στην συντριπτική τους πλειοψηφία αδυνατούν να επιβιώσουν ως τέτοιες" δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσµου Ζαχαρίας Αθουσάκης, καλώντας τον τεχνικό κόσµο της Χώρας να συσπειρωθεί σε προσπάθεια ανατροπής των παράλογων και υπερβολικότατων συντελεστών υπολογισµού των ασφαλιστικών εισφορών των Μηχανικών - Ελεύθερων Επαγγελµατιών, διατηρώντας την ψυχραιµία και νηφαλιότητα που απαιτείται ώστε να µην διαταραχθούν περαιτέρω οι εργασιακές σχέσεις µεταξύ των εργαζοµένων Μηχανικών και λοιπών τεχνικών και των Μηχανικών - επιχειρηµατιών εργοδοτών, εξαιτίας του νέου ασφαλιστικού νόµου.

12 Αίτηση ακυρώσεως του Πανελληνίου Συνδέσµου Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ) στο Συµβούλιο της Επικρατείας κατά του Ασφαλιστικού Νόµου Λειτουργώντας µε γνώµονα τη διαφύλαξη των θεµελιωδών δικαιωµάτων των Μελών του Συνδέσµου, σύµφωνα µε τις καταστατικές του διατάξεις, το ιοικητικό Συµβούλιο του ΣΑΤΕ αποφάσισε να προσφύγει στο Συµβούλιο της Επικρατείας κατά του νέου τρόπου υπολογισµού των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελµατίες-μηχανικούς και τους ιδιοκτήτες και µετόχους των τεχνικών εταιρειών. Η σύνταξη της αίτησης ανατέθηκε σε οµάδα έµπειρων νοµικών µε επικεφαλής τον Νοµικό Σύµβουλο του ΣΑΤΕ κ. Σταµάτη Σταµόπουλο. αντισυνταγµατικός, καθώς παραβιάζει τις αρχές της ισότητας, της αναλογικότητας και της ανταποδοτικότητας. "Πλέον, οι ασφαλιστικές εισφορές οµοιάζουν περισσότερο σε φορολογική επιβάρυνση, υπολογιζόµενη ευθέως ανάλογα µε το εισόδηµα των Μηχανικών και λιγότερο σε ασφαλιστική εισφορά µε ανταποδοτικά, είτε συνταξιοδοτικά, είτε υγειονοµικά - νοσοκοµειακά οφέλη, επιβάρυνση που έρχεται να προστεθεί στις ήδη υψηλές επιβαρύνσεις που υφίστανται οι εργοληπτικές επιχειρήσεις της χώρας που πλέον στην συντριπτική τους πλειοψηφία αδυνατούν να επιβιώσουν ως τέτοιες" δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσµου Ζαχαρίας Αθουσάκης, καλώντας τον τεχνικό κόσµο της Χώρας να συσπειρωθεί σε προσπάθεια ανατροπής των παράλογων και υπερβολικότατων συντελεστών υπολογισµού των ασφαλιστικών εισφορών των Μηχανικών - Ελεύθερων Επαγγελµατιών, διατηρώντας την ψυχραιµία και νηφαλιότητα που απαιτείται ώστε να µην διαταραχθούν περαιτέρω οι εργασιακές σχέσεις µεταξύ των εργαζοµένων Μηχανικών και λοιπών τεχνικών και των Μηχανικών - επιχειρηµατιών εργοδοτών, εξαιτίας του νέου ασφαλιστικού νόµου.

13 Πανελλήνιος Σύνδεµος Τεχνικών Εταιρειών: Αίτηση ακυρώσεως στο ΣτΕ κατά του Ασφαλιστικού Νόµου 16/02/2017 Αίτηση ακυρώσεως του Πανελληνίου Συνδέσµου Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ) στο Συµβούλιο της Επικρατείας κατά του Ασφαλιστικού Νόµου Λειτουργώντας µε γνώµονα τη διαφύλαξη των θεµελιωδών δικαιωµάτων των Μελών του Συνδέσµου, σύµφωνα µε τις καταστατικές του διατάξεις, το ιοικητικό Συµβούλιο του ΣΑΤΕ αποφάσισε να προσφύγει στο Συµβούλιο της Επικρατείας κατά του νέου τρόπου υπολογισµού των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελµατίες- Μηχανικούς και τους ιδιοκτήτες και µετόχους των τεχνικών εταιρειών. Η σύνταξη της αίτησης ανατέθηκε σε οµάδα έµπειρων νοµικών µε επικεφαλής τον Νοµικό Σύµβουλο του ΣΑΤΕ κ. Σταµάτη Σταµόπουλο. αντισυνταγµατικός, καθώς παραβιάζει τις αρχές της ισότητας, της αναλογικότητας και της ανταποδοτικότητας. Πλέον, οι ασφαλιστικές εισφορές οµοιάζουν περισσότερο σε φορολογική επιβάρυνση, υπολογιζόµενη ευθέως ανάλογα µε το εισόδηµα των Μηχανικών και λιγότερο σε ασφαλιστική εισφορά µε ανταποδοτικά, είτε συνταξιοδοτικά, είτε υγειονοµικά νοσοκοµειακά οφέλη, επιβάρυνση που έρχεται να προστεθεί στις ήδη υψηλές επιβαρύνσεις που υφίστανται οι εργοληπτικές επιχειρήσεις της χώρας που πλέον στην συντριπτική τους πλειοψηφία αδυνατούν να επιβιώσουν ως τέτοιες δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσµου Ζαχαρίας Αθουσάκης, καλώντας τον τεχνικό κόσµο της Χώρας να συσπειρωθεί σε προσπάθεια ανατροπής των παράλογων και υπερβολικότατων συντελεστών υπολογισµού των ασφαλιστικών εισφορών των Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελµατιών, διατηρώντας την ψυχραιµία και νηφαλιότητα που απαιτείται ώστε να µην διαταραχθούν περαιτέρω οι εργασιακές σχέσεις µεταξύ των εργαζοµένων Μηχανικών και λοιπών τεχνικών και των Μηχανικών επιχειρηµατιών εργοδοτών, εξαιτίας του νέου ασφαλιστικού νόµου.

ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑΣ 1:ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΠΡΟ ΟΑΕΕ 12.000,00 Κέρδη προ ασφαλιστικών εισφορών & φόρων 12.000,00 12.000,00 12.000,00 12.000,00 12.000,00 12.000,00 Ασφαλιστικές εισφορές (Από 2017 και μετά 26,95%)

Διαβάστε περισσότερα

Εκλέχθηκαν τα 13 µέλη του νέου Σ του ΣΑΤΕ. Μάρτιος 29, 2018

Εκλέχθηκαν τα 13 µέλη του νέου Σ του ΣΑΤΕ. Μάρτιος 29, 2018 www.newmoney.gr Εκλέχθηκαν τα 13 µέλη του νέου Σ του ΣΑΤΕ Μάρτιος 29, 2018 Στην πρώτη συνεδρίασή του, που θα συγκληθεί εντός του αµέσως προσεχούς διαστήµατος, θα συγκροτηθεί σε σώµα το νέο ιοικητικό Συµβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

http://dailypharmanews.gr/ Publication date: 01/03/2017 14:20 Alexa ranking (Greece): 41552 http://dailypharmanews.gr/site/post/6168/aitisi-akurosis-sto-ste-gia-to-neo-asfalisti... Αίτηση ακύρωσης στο

Διαβάστε περισσότερα

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΑΤΕ στη Μυτιλήνη και επίσηµη «πρώτη» του «8ου Περιφερειακού Γραφείου» στην ιδρυτική περιφερειακή συνέλευση Β.Α.

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΑΤΕ στη Μυτιλήνη και επίσηµη «πρώτη» του «8ου Περιφερειακού Γραφείου» στην ιδρυτική περιφερειακή συνέλευση Β.Α. www.emprosnet.gr Επίσκεψη του προέδρου του ΣΑΤΕ στη Μυτιλήνη και επίσηµη «πρώτη» του «8ου Περιφερειακού Γραφείου» στην ιδρυτική περιφερειακή συνέλευση Β.Α. Αιγαίου Στη Μυτιλήνη το 8ο Περιφ. Γραφείο του

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ c. Προς Την Κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ. Θέμα 5: Ασφαλιστικό

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ c. Προς Την Κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ. Θέμα 5: Ασφαλιστικό ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ c. Θέμα 5: Ασφαλιστικό Προς Την Κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Το Προεδρείο της Κεντρικής Αντιπροσωπείας στη συνεδρία του της 30/5/2017 μετά από εισήγηση της

Διαβάστε περισσότερα

Οι μηχανικοί αδυνατούν να σηκώσουν το βάρος των ασφαλιστικών εισφορών και της φορολογίας

Οι μηχανικοί αδυνατούν να σηκώσουν το βάρος των ασφαλιστικών εισφορών και της φορολογίας Οι μηχανικοί αδυνατούν να σηκώσουν το βάρος των ασφαλιστικών εισφορών και της φορολογίας Όταν δεν μπορεί κανείς να ανταποκριθεί στις υπάρχουσες ασφαλιστικές υποχρεώσεις, αν αυτές αυξηθούν υπάρχει περίπτωση

Διαβάστε περισσότερα

Θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης. Βασικές μεταβολές του Ν. 4387/2016 στο ασφαλιστικό σύστημα

Θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης. Βασικές μεταβολές του Ν. 4387/2016 στο ασφαλιστικό σύστημα Θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης Βασικές μεταβολές του Ν. 4387/2016 στο ασφαλιστικό σύστημα Φεβρουάριος 2017 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Βασικές μεταβολές του Ν. 4387/2016 στο ασφαλιστικό σύστημα: Συνοπτική παρουσίαση... 3

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 2. ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΙΣΑ ΣΤΟ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ 3. ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ 5. ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

Περιεχόμενα 2. ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΙΣΑ ΣΤΟ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ 3. ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ 5. ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ Περιεχόμενα 1. ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ... 2. ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΙΣΑ ΣΤΟ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ 3. ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ 4. ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΙΣΑ ΣΤΟ ΣΤΕ 5. ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΗΧΩ ΤΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Το τελικό αποτέλεσµα θα είναι νέα γενιά πτωχευµένων εταιρειών καθώς και µη ποιοτικά και µη δυνάµενα να εξυπηρετήσουν τους πολίτες δηµόσια έργα.

Το τελικό αποτέλεσµα θα είναι νέα γενιά πτωχευµένων εταιρειών καθώς και µη ποιοτικά και µη δυνάµενα να εξυπηρετήσουν τους πολίτες δηµόσια έργα. www.capital.gr Για νέα γενιά πτωχευµένων επιχειρήσεων προειδοποιεί ο ΣΑΤΕ Η αδυναµία της Πολιτείας να περιορίσει τις προσφορές κάτω του κόστους στα δηµόσια έργα και να αποτρέψει καταστάσεις αθέµιτου ανταγωνισµού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καλλιθέα, 22/12/2017 Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καλλιθέα, 22/12/2017 Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καλλιθέα, 22/12/2017 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α4 Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176 71 - Καλλιθέα Τηλέφωνο : 213 1604526 ΦΑΞ : 213

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καλλιθέα, 22.12.2017 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ Αριθμός απόφασης: 6572 Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176 71 - Καλλιθέα Τηλέφωνο : 213 1604540 ΦΑΞ : 213 1604567 ΑΠΟΦΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΑΤΕ: Προσκαλούνται "µόνο εκλεκτοί" σε διαγωνισµούς υποδοµών για τους πρόσφυγες

ΣΑΤΕ: Προσκαλούνται µόνο εκλεκτοί σε διαγωνισµούς υποδοµών για τους πρόσφυγες www.euro2day.gr ΣΑΤΕ: Προσκαλούνται "µόνο εκλεκτοί" σε διαγωνισµούς υποδοµών για τους πρόσφυγες Η διοίκηση του εργοληπτικού συνδέσµου υποστηρίζει πως σε διαγωνισµούς κατασκευής υποδοµών για πρόσφυγες προσκαλούνται

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ Καλλιθέα, ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ Καλλιθέα, ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ Καλλιθέα, 29 12-2017 ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ Αριθμός απόφασης: 6651 ΤΜΗΜΑ Α2 ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176 71 Καλλιθέα

Διαβάστε περισσότερα

Εκδήλωση ΣΑΤΕ για την κατάσταση στον κατασκευαστικό κλάδο, 17 Οκτωβρίου 2018

Εκδήλωση ΣΑΤΕ για την κατάσταση στον κατασκευαστικό κλάδο, 17 Οκτωβρίου 2018 www.segm.gr Εκδήλωση ΣΑΤΕ για την κατάσταση στον κατασκευαστικό κλάδο, 17 Οκτωβρίου 2018 Ο ΣΑΤΕ, έχοντας κι αυτός διαπιστώσει τις σηµαντικές αρρυθµίες στο σύστηµα παραγωγής δηµοσίων έργων, που εκκινούν

Διαβάστε περισσότερα

Εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και παροχές σε είδος με βάση το νέο ΚΦΕ (N. 4172/2013)

Εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και παροχές σε είδος με βάση το νέο ΚΦΕ (N. 4172/2013) Εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και παροχές σε είδος με βάση το νέο ΚΦΕ (N. 4172/2013) 7 Απριλίου 2014 Γεωργία Σταματέλου Γενική Διευθύντρια Προεπισκόπηση Θεμάτων Περιεχόμενα Υποκείμενα του φόρου Έννοια

Διαβάστε περισσότερα

Θέµα: Ρύθµιση νοµοθετικών κενών και βελτίωση των διατάξεων της υποπαραγράφου Β5 του ν. 4093/2012 που αφορούν τις συντάξεις των άγαµων θυγατέρων

Θέµα: Ρύθµιση νοµοθετικών κενών και βελτίωση των διατάξεων της υποπαραγράφου Β5 του ν. 4093/2012 που αφορούν τις συντάξεις των άγαµων θυγατέρων 17 Ιουλίου 2014 Αριθµ. Πρωτ.: 189299/37512/2014 Πληροφορίες: Γιάννης Τσελεκίδης ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ.47 /ΝΣΗ ΝΟΜΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΥΠΟΨΗ ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗ ΚΥΡΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας τροποποιούμενων καταργούμενων διατάξεων. Τροποποιούνται ή καταργούνται τα κάτωθι άρθρα ή παράγραφοι άρθρων:

Πίνακας τροποποιούμενων καταργούμενων διατάξεων. Τροποποιούνται ή καταργούνται τα κάτωθι άρθρα ή παράγραφοι άρθρων: Πίνακας τροποποιούμενων καταργούμενων διατάξεων Τροποποιούνται ή καταργούνται τα κάτωθι άρθρα ή παράγραφοι άρθρων: Άρθρο 1 Τροποποίηση του άρθρου 8 του ν.4387/2016: «2. α. Ως συντάξιμες αποδοχές για τον

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση Νόµου για το ασφαλιστικό Ιανουάριος 2016

Πρόταση Νόµου για το ασφαλιστικό Ιανουάριος 2016 Πρόταση Νόµου για το ασφαλιστικό Ιανουάριος 2016 ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΣΟ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΔΡΑΣΕΙΣ ΦΣΘ Ύψος ασφαλιστικών εισφορών Το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών των

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ε.Β.Ε.Π., κ. Β. ΚΟΡΚΙΔΗ, ΓΙΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ε.Β.Ε.Π., κ. Β. ΚΟΡΚΙΔΗ, ΓΙΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ Πειραιάς, 22 Απριλίου 2016 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ε.Β.Ε.Π., κ. Β. ΚΟΡΚΙΔΗ, ΓΙΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ Αλλαγές για τους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES Αριθµ. Πρωτ.: 32331 Αθήνα, 12 Μαρτίου 2018 Π Ρ Ο Σ Αποκεντρωµένη ιοίκηση Μακεδονίας Θράκης ΚΟΙΝ.: 1. Υπουργείο Εσωτερικών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 & 7 ΜΑΪΟΥ 2016 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 & 7 ΜΑΪΟΥ 2016 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 & 7 ΜΑΪΟΥ 2016 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Με ασήκωτους φόρους και χαράτσια, που επιβάλλονται στους εργαζομένους και στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα, κλιμακώνεται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ "ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ- ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ"

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ- ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Αθήνα 11/1/2016 Προς Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ "ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ- ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ" Παρατήρηση 1η: Το σύστημα δεν αφορά κατ'

Διαβάστε περισσότερα

Ασφαλιστικό: Ολες οι αλλαγές σε συντάξεις - εισφορές

Ασφαλιστικό: Ολες οι αλλαγές σε συντάξεις - εισφορές ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ασφαλιστικό: Ολες οι αλλαγές σε συντάξεις - εισφορές Αποφασισμένη να καταθέσει το ασφαλιστικό στη Βουλή εντός της εβδομάδας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Θεσσαλονίκη Αριθμός απόφασης: 2549

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Θεσσαλονίκη Αριθμός απόφασης: 2549 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Θεσσαλονίκη 27-12-2017 Αριθμός απόφασης: 2549 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΜΗΜΑ Α7 - ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ Ταχ. Δ/νση : Εγνατία 45 Ταχ. Κώδικας

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα του ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ για το νέο καθεστώς καταβολής εισφορών του (ΕΦΚΑ) Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης

Έρευνα του ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ για το νέο καθεστώς καταβολής εισφορών του (ΕΦΚΑ) Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2017 Έρευνα του ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ για το νέο καθεστώς καταβολής εισφορών του (ΕΦΚΑ) Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης Το ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ πραγματοποιεί έρευνα από τη Δευτέρα 6/2, η οποία θα διαρκέσει

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ. πρωτ.: Δ.15/Δ'/619/15/2018 Ασφαλιστικές εισφορές μελών εταιρειών ή/και διαχειριστών. (Ασφαλιστικές εισφορές μελών εταιρειών ή/και διαχειριστών)

Αριθμ. πρωτ.: Δ.15/Δ'/619/15/2018 Ασφαλιστικές εισφορές μελών εταιρειών ή/και διαχειριστών. (Ασφαλιστικές εισφορές μελών εταιρειών ή/και διαχειριστών) Αριθμ. πρωτ.: Δ.15/Δ'/619/15/2018 Ασφαλιστικές εισφορές μελών εταιρειών ή/και διαχειριστών (Ασφαλιστικές εισφορές μελών εταιρειών ή/και διαχειριστών) Κατηγορία: Ασφαλιστικά ΕΦΚΑ Αθήνα, 13/4/2018 Αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα : Τόπος: Τ.Ε.Ε. Παρουσίαση: Chania Tax. Εισηγητής: Νικολουδάκης Γεώργιος

Θέμα : Τόπος: Τ.Ε.Ε. Παρουσίαση: Chania Tax. Εισηγητής: Νικολουδάκης Γεώργιος 1 Θέμα : Φορολογία Μηχανικών 2016 Τόπος: Τ.Ε.Ε Παρουσίαση: Chania Tax Εισηγητής: Νικολουδάκης Γεώργιος 23/11/2016 Εισόδημα από μισθωτή εργασία, συντάξεις και αγροτική εκμετάλλευση. Κέρδη από επιχειρηματική

Διαβάστε περισσότερα

www.ethnos.gr www.sate.gr ΣΑΤΕ: Καταγγελία για αποκλεισµό ελληνικών εταιρειών από διαγωνισµούς στο Κόσοβο Τον αποκλεισµό των ελληνικών τεχνικών εταιριών από δύο διαγωνισµούς καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύνδεσµος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: 4ΑΛΤΚ-ΖΔ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ. Αθήνα 15 Φεβρουαρίου 2011 Α.Π. : 65282/10. ΠΡΟΣ : Τις Διευθύνσεις Οικονομικών Υπηρεσιών των δήμων της Χώρας.

ΑΔΑ: 4ΑΛΤΚ-ΖΔ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ. Αθήνα 15 Φεβρουαρίου 2011 Α.Π. : 65282/10. ΠΡΟΣ : Τις Διευθύνσεις Οικονομικών Υπηρεσιών των δήμων της Χώρας. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΤΑ ΤΜΗΜΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ Ταχ Δ/νση: Σταδίου 27 Ταχ Κώδικας:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΑΝΩΝΥΜΩΝ, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΑΝΩΝΥΜΩΝ, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΑΝΩΝΥΜΩΝ, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES Αριθ. Πρωτ.20534/ΣΜ/λµ ΑΘΗΝΑ, 4 Ιουνίου 2009 Π Ρ Ο Σ Το Επιµελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσια Συνάντηση Πελατών & Συνεργατών 2016

Ετήσια Συνάντηση Πελατών & Συνεργατών 2016 Ετήσια Συνάντηση Πελατών & Συνεργατών 2016 Αίθουσα Εκδηλώσεων ΣΕΠ Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016 Θέμα : «Το νέο Φορολογικό & Ασφαλιστικό τοπίο Οι τελευταίες εξελίξεις» Ποιοι είμαστε Το «παλιό» Γραφείο Foroline!!!

Διαβάστε περισσότερα

Ασφαλιστικά ζητήματα μελών ΔΣ και ελευθέρων επαγγελματιών και δημοσιονομικές επιπτώσεις

Ασφαλιστικά ζητήματα μελών ΔΣ και ελευθέρων επαγγελματιών και δημοσιονομικές επιπτώσεις Ασφαλιστικά ζητήματα μελών ΔΣ και ελευθέρων επαγγελματιών και δημοσιονομικές επιπτώσεις 10 Απριλίου 2017 CPA LAW, είναι ανεξάρτητο μέλος του διεθνούς φορολογικού δικτύου της KPMG. Με την επιφύλαξη κάθε

Διαβάστε περισσότερα

ενημερωθεί για τα θέματα που αφορούν στον κλάδο των αποστράτων.

ενημερωθεί για τα θέματα που αφορούν στον κλάδο των αποστράτων. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ Αριθμ. Πρωτ. 7/2017 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ Αθήνα, 5 Φεβ. 2017 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ ΑΡΙΘ. 77 Την Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας, συνάντηση του Διοικητικού

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΜΟ ΟΤΗΣΗ (ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ)

ΓΝΩΜΟ ΟΤΗΣΗ (ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ) ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΥΑΓ. ΓΙΑΝΝΙΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ Ο.Ε. ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Α.Μ.6413 Φοροτεχνικός Σύµβουλος ΣΑΤΕ ΓΝΩΜΟ ΟΤΗΣΗ (ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ) Αθήνα 25/7/2016 ΘΕΜΑ : Τρόπος φορολογίας και ασφαλιστικές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES. Αριθµ. Πρωτ.: Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2017 Π Ρ Ο Σ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES. Αριθµ. Πρωτ.: Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2017 Π Ρ Ο Σ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES Αριθµ. Πρωτ.: 31744 Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2017 Π Ρ Ο Σ Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν 1) Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής

Διαβάστε περισσότερα

Η βασική και η ανταποδοτική σύνταξη στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Στρεβλώσεις και ανισότητες

Η βασική και η ανταποδοτική σύνταξη στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Στρεβλώσεις και ανισότητες Η βασική και η ανταποδοτική σύνταξη στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Στρεβλώσεις και ανισότητες Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου-Πεχλιβανίδη επίκουρη καθηγήτρια Παν/μίου Αθηνών, δικηγόρος Όταν ψηφισθεί το νομοσχέδιο

Διαβάστε περισσότερα

ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ

ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ALPHA BANK ΜΕΛΟΣ OTOE-EKA ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 23 106 79 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: 2103692000 FAX: 210 3692090 www.sab.gr e-mait: info@sab.gr ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο.38 Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2014 θέμα: Επιστροφή των

Διαβάστε περισσότερα

ειδικώς, ο επανυπολογισμός των συντάξεων των ήδη συνταξιούχων, ώστε να επωμισθούν και αυτοί και όχι μόνον οι νέοι συνταξιούχοι και οι νυν

ειδικώς, ο επανυπολογισμός των συντάξεων των ήδη συνταξιούχων, ώστε να επωμισθούν και αυτοί και όχι μόνον οι νέοι συνταξιούχοι και οι νυν ΣτΕ Ολ.1890/2019 Πρόεδρος: Ε. Σαρπ Εισηγητής: Α. Καλογεροπούλου Θέμα: επανυπολογισμός επικουρικών συντάξεων κρατική χρηματοδότηση στις επικουρικές συντάξεις αναλογιστική μελέτη στις επικουρικές συντάξεις

Διαβάστε περισσότερα

Με το άρθρο 16 παρ. 1 του ν. 4238/2014 ορίστηκε ότι : «Το σύνολο του μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.

Με το άρθρο 16 παρ. 1 του ν. 4238/2014 ορίστηκε ότι : «Το σύνολο του μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ. ΑΙΤΗΣΗ Του/Της, (όνομα πατρός), ιατρού του ΕΟΠΥΥ στη μονάδα υγείας, που ανήκει στη χωρική αρμοδιότητα της κατωτέρω αναφερόμενης Δ.Υ.Πε., με την ειδικότητα του/ της, κατοίκου Θεσσαλονίκης, επί της οδού,

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο: Εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις Φορολογητέο εισόδημα, Μειώσεις απο φόρο για το Φορολογικό έτος 2016 Παραδείγματα

Άρθρο: Εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις Φορολογητέο εισόδημα, Μειώσεις απο φόρο για το Φορολογικό έτος 2016 Παραδείγματα Άρθρο: Εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις Φορολογητέο εισόδημα, Μειώσεις απο φόρο για το Φορολογικό έτος 2016 Παραδείγματα Σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (Κ.Φ.Ε.) «Ν.4172/2013

Διαβάστε περισσότερα

Βασίλης Τσιώνας έκανε την ακόλουθη δήλωση για το ασφαλιστικό ζήτημα των μηχανικών:

Βασίλης Τσιώνας έκανε την ακόλουθη δήλωση για το ασφαλιστικό ζήτημα των μηχανικών: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο πρόεδρος της Δ. Ε. του ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας Βασίλης Τσιώνας έκανε την ακόλουθη δήλωση για το ασφαλιστικό ζήτημα των μηχανικών: Την περίοδο που διανύουμε αλλά κυρίως τα χρόνια της κρίσης, οι

Διαβάστε περισσότερα

Εντείνεται η κόντρα µεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του ΣΑΤΕ

Εντείνεται η κόντρα µεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του ΣΑΤΕ www.kathimerini.gr Εντείνεται η κόντρα µεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του ΣΑΤΕ Κλιµακώνεται η «κόντρα» µεταξύ του ΣΑΤΕ (Πανελλήνιος Σύνδεσµος Τεχνικών Εταιρειών) και της Περιφέρειας Αττικής, µε αφορµή

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Αλλαγές Νέου Ασφαλιστικού - Πως επηρεάζονται τα μέλη / διαχειριστές / εταίροι των νομικών προσώπων

Θέμα: Αλλαγές Νέου Ασφαλιστικού - Πως επηρεάζονται τα μέλη / διαχειριστές / εταίροι των νομικών προσώπων ΑΘΗΝΑ 31-5-2016 Αρ. Πρωτ.: 2457 Προς Ομοσπονδίες μέλη της ΣΕΤΚΕ Θέμα: Αλλαγές Νέου Ασφαλιστικού - Πως επηρεάζονται τα μέλη / διαχειριστές / εταίροι των νομικών προσώπων Αγαπητοί Συνάδελφοι, Μετά την δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

Α. Για τους Μισθωτούς. 1. Παλαιοί ασφαλισμένοι. Αθήνα, 07/08/2017 Αριθ. Πρωτ.Φ80020/34576/Δ

Α. Για τους Μισθωτούς. 1. Παλαιοί ασφαλισμένοι. Αθήνα, 07/08/2017 Αριθ. Πρωτ.Φ80020/34576/Δ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (Δ15) Αθήνα, 07/08/2017

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 21-7-2011. «Περικοπές και μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και των Εφοριακών συνταξιούχων».

Αθήνα 21-7-2011. «Περικοπές και μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και των Εφοριακών συνταξιούχων». ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 20 106 72 ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ. 210 3616178 210 3625026- FAX 210 3625983 Αθήνα 21-7-2011 «Περικοπές και μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΜΠΕΛΙΩΤΗ OWNER, ABELIOTIS & ASSOCIATES

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΜΠΕΛΙΩΤΗ OWNER, ABELIOTIS & ASSOCIATES THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΜΠΕΛΙΩΤΗ OWNER, ABELIOTIS & ASSOCIATES TO THE FIRST INSURANCE FORUM THE METAMORPHOSIS OF GREECE AND THE ROLE OF THE INSURANCE INDUSTRY GUARDIANS OF THE FUTURE? ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Διαβάστε περισσότερα

Τεράστια η αύξηση της φορολογίας στους ελεύθερους επαγγελματίες

Τεράστια η αύξηση της φορολογίας στους ελεύθερους επαγγελματίες Τεράστια η αύξηση της φορολογίας στους ελεύθερους επαγγελματίες Αυξημένος φόρος έως και κατά 163,9%, για το ίδιο εισόδημα! Η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες στην Ευρώπη όπου, ο φόρος που πληρώνουν οι

Διαβάστε περισσότερα

Ι. Πίνακας απεικόνισης μεταβολών για εισόδημα ,00

Ι. Πίνακας απεικόνισης μεταβολών για εισόδημα ,00 A. Πίνακες απεικόνισης μεταβολών Ι. Πίνακας απεικόνισης μεταβολών για εισόδημα 10.000,00 Με το Υφιστάμενο σύστημα Κέρδη 10,000.00 10,000.00 10,000.00 10,000.00 10,000.00 10,000.00 10,000.00 10,000.00 Ασφ.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΝΕΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΝΕΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΝΕΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ (Ενημερωτικό Σημείωμα του Δικηγόρου Αθηνών Διονυσίου Ρίζου) Η ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νόμου δημιουργεί μια νέα εικόνα συνολικά για τις επιβαρύνσεις που υφίσταται ο δικηγόρος

Διαβάστε περισσότερα

Προσφυγή του Δ.Σ. της ΕΟΟ κατά του νέου φοροασφαλιστικού νόμου

Προσφυγή του Δ.Σ. της ΕΟΟ κατά του νέου φοροασφαλιστικού νόμου TEYXOΣ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 A. ΕΙΔΗΣΕΙΣ Προσφυγή του Δ.Σ. της ΕΟΟ κατά του νέου φοροασφαλιστικού νόμου Από το Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας εξεδόθη το απόγευμα της Παρασκευής 20 Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α2 ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176

Διαβάστε περισσότερα

Οι Εργοληπτικές Οργανώσεις κατ'αλφαβητική σειρά: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜ.

Οι Εργοληπτικές Οργανώσεις κατ'αλφαβητική σειρά: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜ. Οι Εργοληπτικές Οργανώσεις κατ'αλφαβητική σειρά: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜ. ΕΡΓΩΝ (ΠΕΔΜΕΔΕ) Ασκληπιού 23-106 80 ΑΘΗΝΑ - Τηλ.: 210-3614978 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΔΙΠΛΩΜ. ΜΗΧ/ΓΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Το ακίνητο ως αντικείμενο του φόρου. Γεώργιου Β. Φουφόπουλου

Το ακίνητο ως αντικείμενο του φόρου. Γεώργιου Β. Φουφόπουλου Το ακίνητο ως αντικείμενο του φόρου Γεώργιου Β. Φουφόπουλου Ι. Τα νομικά όρια φορολόγησης του ακινήτου 1. Εισαγωγή Ανάγκη είσπραξης φόρων 2. Το ακίνητο ως ένδειξη φοροδοτικής ικανότητος Συνταγματικοί όροι

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Α.Δ.Α.: Κοζάνη: Αρ. πρωτ.: 366

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Α.Δ.Α.: Κοζάνη: Αρ. πρωτ.: 366 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΠΟΥΣΙΟΥ & ΕΣΤΙΑΣ 3, ΚΟΖΑΝΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Α.Δ.Α.: Κοζάνη: 4-5-2018 Αρ. πρωτ.: 366 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 4η/ 2018 ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Συμφωνία Κοινωνικής Ασφάλειας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και Διοικητικός Κανονισμός Εφαρμογής της.

ΘΕΜΑ: Συμφωνία Κοινωνικής Ασφάλειας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και Διοικητικός Κανονισμός Εφαρμογής της. ΘΕΜΑ: Συμφωνία Κοινωνικής Ασφάλειας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Νέας Ζηλανδίας και Διοικητικός Κανονισμός Εφαρμογής της. Σας κοινοποιούμε με την παρούσα, το Νόμο

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Α.-Ε.Α.Π.Α.Ε

Τ.Ε.Α.-Ε.Α.Π.Α.Ε Τ.Ε.Α.-Ε.Α.Π.Α.Ε. 31.05.2016 1942 - ίδρυση του ταμείου 2012 - PSI ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΑΘΜΟΙ 2012 - μετατροπή του ταμείου σε επαγγελματικό με τον νόμο Κουτρουμάνη 2014 - Κατάργηση με τον νόμο Βρούτση της

Διαβάστε περισσότερα

α. εξακολουθούν να ισχύουν τα οριζόμενα στις επιµέρους καταστατικές διατάξεις στα ποσοστά (ή ποσά κατά περίπτωση) και στην βάση υπολογισμού τους. β.

α. εξακολουθούν να ισχύουν τα οριζόμενα στις επιµέρους καταστατικές διατάξεις στα ποσοστά (ή ποσά κατά περίπτωση) και στην βάση υπολογισμού τους. β. α. Για τους παλαιούς ασφαλισμένους εξακολουθούν να ισχύουν τα οριζόμενα στις επιµέρους καταστατικές διατάξεις των ταµείων/τοµέων/κλάδων /λογαριασµών προνοίας που εντάχθηκαν στο Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π. σε ότι αφορά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 5 / 2013

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 5 / 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Αθήνα, 01-07-2013 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΙΓ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΙΓ1 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Ταχ. Διεύθυνση : Πατησίων

Διαβάστε περισσότερα

2 ο ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕ12-ΠΕ

2 ο ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕ12-ΠΕ 2 ο ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕ12-ΠΕ19 8-12-2016 1. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΣΜΕΔΕ (ΕΤΑΑ) Σε συνέχεια της ενημέρωσης του 1 ου Δελτίου

Διαβάστε περισσότερα

Για τον φορέα της (αν)ασφάλειας μας

Για τον φορέα της (αν)ασφάλειας μας Για τον φορέα της (αν)ασφάλειας μας Μέσα σε μια διαρκή πίεση από ολοένα και πιο δυσβάσταχτα μέτρα, το ασφαλιστικό έμεινε σκόπιμα έξω από κάθε συζήτηση σαν φυσιολογικό θύμα του κουρέματος του Δημόσιου χρέους.

Διαβάστε περισσότερα

για τις ασφαλιστικές εισφορές Κλάδου Μονοσυνταξιούχων του πρώην ΕΤΑΑ ΤΣΑΥ

για τις ασφαλιστικές εισφορές Κλάδου Μονοσυνταξιούχων του πρώην ΕΤΑΑ ΤΣΑΥ ΠΦΣ: Ενημέρωση επί του εγγράφου του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνι Αθήνα, 03 Οκτωβρίου 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΠΔΔ Αριθμ. Πρωτ. 4970 Προς: 1.

Διαβάστε περισσότερα

Κύκλος Κοινωνικής Προστασίας ΠΟΡΙΣΜΑ

Κύκλος Κοινωνικής Προστασίας ΠΟΡΙΣΜΑ Κύκλος Κοινωνικής Προστασίας ΠΟΡΙΣΜΑ (ΝΟΜΟΣ 2477/1997 Συνήγορος του Πολίτη και Σώµα Ελεγκτών-Επιθεωρητών ηµόσιας ιοίκησης Άρθρο 4, Παράγραφος 6) [ΑΡ. ΠΡΩΤ. ΑΝΑΦΟΡΑΣ 8957/20-09-1999] Θέµα: Υπαγωγή στην

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Πρεβελάκη & Γρεβενών 712 02 Ηράκλειο Κρήτης Τηλ.: 2810 342520 τηλ/τυπία: 2810-281128 Ηλ. δ/νση: teetak@tee.gr Ιστοσελίδα: www.teetak.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΡΗΤΗΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΡΗΤΗΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗΣ Συνταγματικά προβλήματα έχουν εντοπίσει νομικοί στην καταβολή της έκτακτης εισφοράς για το έτος 2011. Ως πρώτο βήμα για την προστασία των φορολουμένων νομικοί έχουν συντάξει ένα κείμενο, το οποίο τιτλοφορείται

Διαβάστε περισσότερα

1. Ασφαλιστικά θέµατα µισθωτών µονοσυνταξιούχων διπλωµατούχων µηχανικών

1. Ασφαλιστικά θέµατα µισθωτών µονοσυνταξιούχων διπλωµατούχων µηχανικών ΣΤΕΒ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Γ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 48Β & ΜΑΡΝΗ ( ΚΤΙΡΙΟ ΕΚΑ) Τ.Κ. 104 33 ΑΘΗΝΑ ΜΕΛΟΣ Ε.Κ.Α. - Ο.Ι.Υ.Ε. www.steb.gr Προς τον Πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Ι. Αλαβάνο ΑΘΗΝΑ 29/9/2005 Αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

Παραγωγή ασφαλίστρων Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2015

Παραγωγή ασφαλίστρων Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2015 Παραγωγή ασφαλίστρων Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2015 Η ΕΑΕΕ συνεχίζει την έρευνα σχετικά με την παραγωγή ασφαλίστρων (συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων συμβολαίων) και των επιστροφών ασφαλίστρων λόγω ακυρώσεων

Διαβάστε περισσότερα

Altius Επιλογές Σύνταξης. Γιατί το μέλλον είναι κοντά!

Altius Επιλογές Σύνταξης. Γιατί το μέλλον είναι κοντά! Altius Επιλογές Σύνταξης Γιατί το μέλλον είναι κοντά! Altius Επιλογές Σύνταξης Η Altius Insurance έχοντας ως γνώμονα εσάς και τις ανάγκες σας από τη στιγμή που θα σταματήσετε να εργάζεστε, δημιουργεί με

Διαβάστε περισσότερα

Κατεύθυνση Φορολογικού Δικαίου ΠΜΣ

Κατεύθυνση Φορολογικού Δικαίου ΠΜΣ Κατεύθυνση Φορολογικού Δικαίου ΠΜΣ 2017-2018 10.11.2017 Φορολογικό δίκαιο 1 2 Βασική βιβλιογραφία Εγχειρίδια Φορτσάκης/Σαββαΐδου, Φορολογικό δίκαιο, 2013, Εκδ. Νομ. Βιβλιοθήκη Φινοκαλιώτης, Φορολογικό

Διαβάστε περισσότερα

Έρχεται φορο-σοκ για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες - Δείτε παραδείγματα

Έρχεται φορο-σοκ για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες - Δείτε παραδείγματα «Φουσκωμένος» θα είναι φέτος ο... ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Έρχεται φορο-σοκ για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες - Δείτε παραδείγματα «Φουσκωμένος»

Διαβάστε περισσότερα

Οι παροχές προς τον εργαζόμενο

Οι παροχές προς τον εργαζόμενο Οι παροχές προς τον εργαζόμενο Φορολογική μεταχείριση με βάση το νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 4172/2013) και την Υπουργική Απόφαση ΠΟΛ 1219/6.10.2014 www.zeya.com Η επίμαχη διάταξη: άρθρο 13 παρ.

Διαβάστε περισσότερα

Eφαρμογή της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ)

Eφαρμογή της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ Κύκλος Κοινωνικής Προστασίας ΠΟΡΙΣΜΑ (Ν. 3094/2003 Συνήγορος του Πολίτη και άλλες διατάξεις, Άρθρο 3 5) Eφαρμογή της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) Βοηθός

Διαβάστε περισσότερα

Με την τελευταία κωδικοποίηση από το Νόμο 4472/2017. Εισφορές αυτοπασχολουμένων και ελεύθερων επαγγελματιών

Με την τελευταία κωδικοποίηση από το Νόμο 4472/2017. Εισφορές αυτοπασχολουμένων και ελεύθερων επαγγελματιών ΝΟΜΟΣ 4387/2016 Με την τελευταία κωδικοποίηση από το Νόμο 4472/2017 Άρθρο 39 Εισφορές αυτοπασχολουμένων και ελεύθερων επαγγελματιών 1.α. Από 1.1.2017, το ποσοστό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς για

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΙΠΛΩΜ. ΜΗΧ/ΓΩΝ ΗΛ/ΓΩΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΗΜ. ΕΡΓΩΝ (ΠΕ ΜΗΕ Ε)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΙΠΛΩΜ. ΜΗΧ/ΓΩΝ ΗΛ/ΓΩΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΗΜ. ΕΡΓΩΝ (ΠΕ ΜΗΕ Ε) Οι Εργοληπτικές Οργανώσεις κατ'αλφαβητική σειρά: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΗΜ. ΕΡΓΩΝ (ΠΕ ΜΕ Ε) Ασκληπιού 23-106 80 ΑΘΗΝΑ - Τηλ.: 210-3614978 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΙΠΛΩΜ. ΜΗΧ/ΓΩΝ ΗΛ/ΓΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES. Αριθ. Πρωτ.:29406/ΣΜ/σµ ΑΘΗΝΑ, 19 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES. Αριθ. Πρωτ.:29406/ΣΜ/σµ ΑΘΗΝΑ, 19 Οκτωβρίου 2015 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES Αριθ. Πρωτ.:29406/ΣΜ/σµ ΑΘΗΝΑ, 19 Οκτωβρίου 2015 Π Ρ Ο Σ Συντονιστή της Ο.Ε. ΜΗΤΡΩΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ - ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργήθηκε ένα ταμείο ασφάλισης για όλους, με κορμό το ΙΚΑ και ενιαίους κανόνες υπολογισμού των εισφορών και παροχής σύνταξης, ο Εθνικός Φορέας

Δημιουργήθηκε ένα ταμείο ασφάλισης για όλους, με κορμό το ΙΚΑ και ενιαίους κανόνες υπολογισμού των εισφορών και παροχής σύνταξης, ο Εθνικός Φορέας 1 Δημιουργήθηκε ένα ταμείο ασφάλισης για όλους, με κορμό το ΙΚΑ και ενιαίους κανόνες υπολογισμού των εισφορών και παροχής σύνταξης, ο Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Καταργήθηκε η διάκριση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Καλλιθέα, 28/01/2015 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ Αριθμός απόφασης: 276 Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176 71 -

Διαβάστε περισσότερα

Υ.Γ. Για όσους ενδιαφέρονται να έχουν μία επιπλέον ενημέρωση, παραθέτουμε κατωτέρω ορισμένες λεπτομέρειες :

Υ.Γ. Για όσους ενδιαφέρονται να έχουν μία επιπλέον ενημέρωση, παραθέτουμε κατωτέρω ορισμένες λεπτομέρειες : Υ.Γ. Για όσους ενδιαφέρονται να έχουν μία επιπλέον ενημέρωση, παραθέτουμε κατωτέρω ορισμένες λεπτομέρειες : Α. Αποσπάσματα από την Εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας (Φ80020/οικ.29753/Δ15.531-30.6.2016):

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Α Ι Τ Η Σ Η Της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Ειδικών Δυνάµεων, της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Συνδέσµων Αποστράτων Αξιωµατικών ΣΣΕ, της Λέσχης

Διαβάστε περισσότερα

και κάθε άλλη συναφή πράξη, η παραγραφή διακόπτεται µε την έκδοσή τους". Από τις ανωτέρω διατάξεις συνάγεται ότι για τις χρήσεις που το δικαίωµα του η

και κάθε άλλη συναφή πράξη, η παραγραφή διακόπτεται µε την έκδοσή τους. Από τις ανωτέρω διατάξεις συνάγεται ότι για τις χρήσεις που το δικαίωµα του η ΘΕΩΡΙΑ & ΠΡΑΞΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΙΚΑΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018 ΑΡ. ΤΕΥΧΟΥΣ 103 Η ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΩΣ ΛΟΓΟΣ ΙΑΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ Γεώργιος Σ. Μυλωνογιάννης ιαχειριστής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καλλιθέα, 20/01/2017 ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καλλιθέα, 20/01/2017 ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καλλιθέα, 20/01/2017 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α4 Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176 71 - Καλλιθέα Τηλέφωνο : 213 1604526 ΦΑΞ : 213

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΜΕΩΝ. Τομέας Τ.Ε.Α.Δ.Υ. Τομέας Τ.Ε.Α.Π.Ο.Κ.Α. Τομέας Τ.Α.Δ.Κ.Υ.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΜΕΩΝ. Τομέας Τ.Ε.Α.Δ.Υ. Τομέας Τ.Ε.Α.Π.Ο.Κ.Α. Τομέας Τ.Α.Δ.Κ.Υ. ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΜΕΩΝ Τομέας Τ.Ε.Α.Δ.Υ. Τομέας Τ.Ε.Α.Π.Ο.Κ.Α. Τομέας Τ.Α.Δ.Κ.Υ. ΣΥΝΟΛΑ ΑΝΑ ΕΤΟΣ Απασχολούμ ενο Προσωπικό Νέες Συντάξεις (Άμεσες) ομάδες εργασίας Νέες Τροποποι Πράξεις ητικές Εμμέσων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Καλλιθέα 17/4/2014 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ Αριθμός απόφασης: 831 Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176 71 - Καλλιθέα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES. Αριθ. Πρωτ.:29433/ΣΜ/σµ ΑΘΗΝΑ, 27 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES. Αριθ. Πρωτ.:29433/ΣΜ/σµ ΑΘΗΝΑ, 27 Οκτωβρίου 2015 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES Αριθ. Πρωτ.:29433/ΣΜ/σµ ΑΘΗΝΑ, 27 Οκτωβρίου 2015 Π Ρ Ο Σ Υπουργό Υποδοµών, Μεταφορών και ικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη ΚΟΙΝ.:

Διαβάστε περισσότερα

Published on TaxExperts ( γ. Του άρθρου 59 του Π.Δ. 111/2014 (ΦΕΚ Α' 178) «Οργανισμός του Υπουργείου Οικονομικών»

Published on TaxExperts (  γ. Του άρθρου 59 του Π.Δ. 111/2014 (ΦΕΚ Α' 178) «Οργανισμός του Υπουργείου Οικονομικών» Πίνακας περιεχομένων ΔΕΔ Α 1126/2019 Έκπτωση ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογητέο εισόδημα ελεύθερου επαγγελματία Καλλιθέα, 4.4.2019 Αριθμός απόφασης: 1126 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Συντελεστές φορολογίας και προκαταβολής φόρου νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων

Συντελεστές φορολογίας και προκαταβολής φόρου νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων Συντελεστές φορολογίας και προκαταβολής φόρου νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων Σύμφωνα με την απόφαση ΠΟΛ.1159/17.7.2015 ισχύουν τα εξής για την μεταβολή σχετικά με το συντελεστή φορολογίας νομικών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Μεγάλου Αλεξάνδρου 49 Τ.Κ. 54643 Θεσ/νίκη Τηλ.-Fax: 2310 269887 smhbe@smhbe.gr www.smhbe.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Μεγάλου Αλεξάνδρου 49 Τ.Κ. 54643 Θεσ/νίκη Τηλ.-Fax: 2310 269887 smhbe@smhbe.gr www.smhbe. Προς: Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας Κοιν: Υπόψη: Υπουργού κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη Αναπληρωτή υπουργού κας Θεανούς Φωτίου Γενικού Γραμματέα κ. Γεωργίου Ρωμανιά Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ 4387/2016

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ 4387/2016 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΚΕΔΟΣ, πολιτικός μηχανικός, Πρόεδρος Τ.Μ.Ε.Δ.Ε. Α Σ Φ Α Λ Ι Σ Τ Ι Κ Ο Σ Ν Ο Μ Ο Σ 4 3 8 7 / 2 0 1 6 Κ Ω Ν Σ Τ Α Ν Τ Ι Ν Ο Σ Μ Α Κ Ε Δ Ο Σ Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Ο Σ Μ Η Χ Α Ν Ι Κ Ο Σ Π

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΕΔ04691ΩΓ-ΩΩ5 Α. ΚΟΙΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΔΑ: ΒΕΔ04691ΩΓ-ΩΩ5 Α. ΚΟΙΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ: : ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΙΚΟΔ/ΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Ταχ. Διεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

Ελλάδα. Μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας

Ελλάδα. Μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας Ελλάδα. Μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας Δεν θα πρέπει να υπάρξει υπαναχώρηση σε σχέση με τις πρόσφατες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας. Η αποστολή καλωσορίζει τον κοινωνικό διάλογο ως μέσο διαβούλευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΤΕ

ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΤΕ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΤΕ ΑΜΕΡΙΚΗΣ 6 Τ.Κ. 106 71 ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 2 T.K. 105 61 ΤΗΛ.: 21036 37 726, 21036 23 583 ΤΗΛ.: 210/3250540, 2103212732

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΚΟΙΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Α. ΚΟΙΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ: : ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΙΚΟΔ/ΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Ταχ. Διεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

Φ.10043/οικ.14226/431/

Φ.10043/οικ.14226/431/ Φ.10043/οικ.14226/431/24.03.2017 Υπ. Εργασίας Αριθ. Πρωτ. : Φ.10043/οικ.14226/431/24.03.2017 Γνωστοποίηση διατάξεων του άρθρου 36 παρ. 1 και 2 του ν.4387/2016 για την παράλληλη ασφάλιση. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,

Διαβάστε περισσότερα

Παραγωγή εγγεγραμμένων ασφαλίστρων Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2017

Παραγωγή εγγεγραμμένων ασφαλίστρων Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2017 Παραγωγή εγγεγραμμένων ασφαλίστρων Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2017 Η ΕΑΕΕ συνεχίζει την έρευνα σχετικά με την παραγωγή ασφαλίστρων (εγγεγραμμένα ασφάλιστρα συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων συμβολαίων)

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας 1: Συντελεστής Ασφαλιστικών Εισφορών Εργαζομένων σε χώρες της Ευρωζώνης*, 2014

Πίνακας 1: Συντελεστής Ασφαλιστικών Εισφορών Εργαζομένων σε χώρες της Ευρωζώνης*, 2014 Πίνακας 1: Ασφαλιστικών Εισφορών Εργαζομένων σε χώρες της Ευρωζώνης*, 2014 υπολογισμού 14 μηνιαίοι ακαθάριστοι (μεικτοί) μισθοί 0,00 15,06 16,06 17,06 18,06 13,07 Κλιμάκια 0 5.534 5.534 17.444 17.444 19.026

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 17 Οκτ. 2016

Αθήνα, 17 Οκτ. 2016 Ένδικα μέσα, διεκδίκησης υπολοίπου 50% από οφειλόμενα αποφάσεων ΣτΕ. Ανακοίνωση υπ' αριθ. 6 Π Α Ν Ε Λ Λ Η Ν Ι Α ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ θμ. Πρωτ. 40 /2016 Αρι www.hellasmil.gr Αθήνα, 17 Οκτ. 2016 e-mail:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΦΟΡΕΣ στον ΟΑΕΕ από 1/1/2017 για τους ασκούντες επιχειρηματική δραστηριότητα (Άρθρο 39 Ν. 4387/2016)

ΕΙΣΦΟΡΕΣ στον ΟΑΕΕ από 1/1/2017 για τους ασκούντες επιχειρηματική δραστηριότητα (Άρθρο 39 Ν. 4387/2016) ΕΙΣΦΟΡΕΣ στον ΟΑΕΕ από 1/1/2017 για τους ασκούντες επιχειρηματική δραστηριότητα (Άρθρο 39 Ν. 4387/2016) Από 1/1/2017 αλλάζει ριζικά ο τρόπος υπολογισμού και καταβολής των εισφορών των επαγγελματιών στον

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Καλλιθέα 14/03/2014 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ Αριθμός απόφασης: 531 Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176 71 -

Διαβάστε περισσότερα

Πλήρης κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

Πλήρης κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%. Για κάθε 100 ευρώ που πληρώνει ιδιωτική επιχείρηση για την πρόσληψη ανέργων, σε θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, απαλλάσσεται από τη φορολογία για 150. Νέο ΕΚΑΣ, µε κατώτερη σύνταξη στα 500 ευρώ για

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός ασφάλισης ελ. επαγγελματιών από Μια σύνοψη όλων όσων έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα

Οδηγός ασφάλισης ελ. επαγγελματιών από Μια σύνοψη όλων όσων έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα Οδηγός ασφάλισης ελ. επαγγελματιών από 1.1.2017 - Μια σύνοψη όλων όσων έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα Μια σύνοψη των όσων μέχρι τώρα έχουν γίνει γνωστά με τις εγκυκλίους του Υπ.Εργασίας σχετικά με την

Διαβάστε περισσότερα