Αρ. Πρωτ. 358 Αθήνα 3/12/2017 Προς Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Αρ. Πρωτ. 358 Αθήνα 3/12/2017 Προς Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε."

Transcript

1 Αρ. Πρωτ. 358 Αθήνα 3/12/2017 Προς Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θέμα: Η συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με τον Υπουργό Παιδείας την Παρασκευή 1/12/2017. Στον απόηχο της μεγάλης συγκέντρωσης της 24/11 για την προσχολική αγωγή. Οι «δεσμεύσεις» και οι «πιέσεις». Μια εβδομάδα μετά την μεγάλη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (24/11) με κυρίαρχο αίτημα τη θεσμοθέτηση της δίχρονης, δημόσιας, δωρεάν υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στο δημόσιο νηπιαγωγείο, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δεν αρκέστηκε στο να θέσει μόνο το παραπάνω αίτημα αλλά έθεσε, για μια ακόμη φορά, το σύνολο των σοβαρών ζητημάτων που ταλανίζουν τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ζητώντας τις απαντήσεις του κυρίου Υπουργού. Συγκεκριμένα: Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση Ο κ. Γαβρόγλου επανέλαβε τη δέσμευσή του (δίχως να κρύβει την «ενόχλησή» του εξ αιτίας του ότι η Δ.Ο.Ε. δείχνει δυσπιστία απέναντί του) για θεσμοθέτηση της δίχρονης, δημόσιας, δωρεάν υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στο δημόσιο νηπιαγωγείο, από νηπιαγωγούς. Είπε ότι η θεσμοθέτηση θα γίνει στο επόμενο χρονικό διάστημα και η εφαρμογή θα αρχίσει από την επόμενη σχολική χρονιά. Παρά το γεγονός ότι η θεσμοθέτηση θα αφορά το σύνολο, η εφαρμογή θα ξεκινήσει από 205 περιοχές όπου υπάρχει η δυνατότητα της φοίτησης του συνόλου των προνηπίων και πρόκειται να ολοκληρωθεί εντός τριετίας.

2 Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θεωρεί ότι για να έχει θετικό πρόσημο η θεσμοθέτηση θα πρέπει να ορίζεται εξ αρχής η δέσμευση για καθολική, υποχρεωτική εφαρμογή και να διασφαλίζονται οι προϋποθέσεις τήρησής της. Η διεκδίκηση της θεσμοθέτησης με κάθε μέσο και μορφή αγώνα θα συνεχιστεί με αυξανόμενη ένταση μέχρι τη στιγμή της ψήφισης του σχετικού νομοθετήματος από τη Βουλή. Κάναμε, παράλληλα, σαφές ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχτούμε τη συγχώνευση των Τμημάτων Βρεφονηπιοκομίας των Α.Τ.Ε.Ι. με τα Τμήματα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία των Α.Ε.Ι., στηρίζοντας, όμως, το αίτημα για αναβάθμιση των παρεχόμενων σε αυτά σπουδών. Τονίσαμε, επίσης, ότι οι αιτιάσεις εκβιασμοί της Κ.Ε.Δ.Ε. ότι αν υλοποιηθεί η δέσμευση για θεσμοθέτηση της δίχρονης, δημόσιας, δωρεάν υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στο δημόσιο νηπιαγωγείο πρόκειται να κλείσουν βρεφονηπιακοί σταθμοί, είναι απόλυτα αβάσιμοι, αφού, σκόπιμα, αποκρύπτουν το γεγονός ότι χιλιάδες αιτήσεις για ένταξη παιδιών ηλικίας μικρότερης των 4 ετών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς των Δήμων, δεν ικανοποιούνται κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα οι οικογένειες να ωθούνται αναγκαστικά στις ιδιωτικές δομές φροντίδας. Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης αναφερθήκαμε και στον προβληματισμό μας σχετικά με τις διεργασίες που γίνονται στο χώρο των Παιδαγωγικών Τμημάτων καθώς και για το θέμα της Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας. Πέρα από το αυτονόητο (που δεν αμφισβητείται) της Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας των αποφοίτων των Παιδαγωγικών Τμημάτων Δημοτικής και Προσχολικής, τονίσαμε ότι για το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. είναι απαραίτητο η συζήτηση να μην ανοίξει την «πόρτα» για αμφισβήτηση του διακριτού καθορισμού των βαθμίδων της εκπαίδευσης και των αντίστοιχων εκπαιδευτικών που εργάζονται σε αυτές. Με πολύ απλά λόγια, 4-6 δημόσιο υποχρεωτικό νηπιαγωγείο με νηπιαγωγούς, 6-12 δημοτικό σχολείο με τους δασκάλους και τις υφιστάμενες σήμερα ειδικότητες, με τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας. Στο ζήτημα αυτό θα επανέλθει το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. Οι πιέσεις των «θεσμών» για αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, του αριθμού των μαθητών στις τάξεις και εφαρμογή της αξιολόγησης Το ζήτημα αυτό που απασχόλησε τον Τύπο και δημιούργησε τεράστια αναστάτωση στους εκπαιδευτικούς συζητήθηκε έντονα. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έκανε σαφές ότι αίτημά μας είναι η μείωση του ωραρίου των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο ίδιο επίπεδο με των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας. Αποδεικνύεται, άλλωστε, στατιστικά ότι

3 το ωράριό μας είναι μεγαλύτερο από τον Μέσο Όρο των χωρών της Ε.Ε. (η δε αντιστοίχιση του με τις αποδοχές μας είναι τραγική) ενώ είναι πολύ νωπή (καλοκαίρι 2016) η αύξηση ωραρίου που επιβλήθηκε στις στους συναδέλφους νηπιαγωγούς. Αναφέραμε, επίσης, την απαράδεκτη αντιμετώπιση από πλευράς ωραρίου των Διευθυντών και Υποδιευθυντών της Π.Ε. (των οποίων ο φόρτος γραφειοκρατικής εργασίας είναι εξαιρετικά μεγάλος) σε σχέση όχι μόνο με τους συναδέλφους της Δ.Ε. αλλά, κυρίως, με τις δυσχέρειες που επιφέρει στην άσκηση του παιδαγωγικού τους έργου. Οποιαδήποτε, επομένως, κίνηση για αύξηση του ωραρίου θα αποτελέσει για τον κλάδο αιτία πολέμου. Σχετικά με τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα, ο αριθμός των 25 παιδιών είναι, με βάση τις συνθήκες που επικρατούν στο ελληνικό σχολείο και τις παιδαγωγικές ανάγκες, εξαιρετικά υψηλός. Οι λογιστικού τύπου και απλοϊκές αναλύσεις που αγνοούν ηθελημένα την ιδιομορφία των νησιών και των δυσπρόσιτων περιοχών, εμφανίζοντας μια ψευδή εικόνα του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, είναι απαράδεκτες κι έχουν συγκεκριμένη στόχευση. Το αίτημά μας για 20 μαθητές στα τμήματα του Δημοτικού σχολείου και 15 στου Νηπιαγωγείου είναι απόλυτα τεκμηριωμένο παιδαγωγικά. Θυμίζουμε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψή του τον περασμένο Μάιο στο Υπουργείο Παιδείας, είχε δεσμευτεί για 22, έστω, μαθητές ανά τμήμα σε βάθος τριετίας. Για την αξιολόγηση οι θέσεις του κλάδου έχουν διατυπωθεί επανειλημμένα και είναι γνωστές. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για κατάργηση του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης χειραγώγησης (κάτι που ακόμη δεν έχει κάνει) ενώ ο κ. Υπουργός έχει δεσμευτεί για μη εφαρμογή ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Η Δ.Ο.Ε. απαιτεί την τήρηση των δεσμεύσεων. Ο κ. Γαβρόγλου επιβεβαίωσε τα περί ασφυκτικής πίεσης των «θεσμών», των οποίων οι απαιτήσεις είναι προσανατολισμένες στο πνεύμα του υφιστάμενου μνημονίου, των εκθέσεων και των «καλών πρακτικών» του Ο.Ο.Σ.Α. Σε σχέση με το ωράριο απάντησε ότι «η πολιτική της κυβέρνησης είναι να μην αυξηθεί το ωράριο εργασίας». Είπε ότι ο αριθμός των 25 μαθητών ανά τμήμα έχει «κλειδώσει» με βάση τα όσα ορίζονται στο Π.Δ. 79/2017, ενώ για την αξιολόγηση επανέλαβε ότι είναι ενάντιος στην ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκτιμά ότι η συζήτηση για τα παραπάνω ζητήματα θα συνεχιστεί (άλλωστε το βράδυ της Παρασκευής ο Κ. Γαβρόγλου επρόκειτο να συναντηθεί και πάλι με τους εκπροσώπους των «θεσμών») και, σίγουρα, δεν έχει λήξει. Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού καθώς η κυβέρνηση έχει πολλές φορές υπαναχωρήσει σε βασικές της δεσμεύσεις.

4 Ο κλάδος θα βρίσκεται σε επαγρύπνηση γιατί είναι σίγουρο ότι θα γίνει προσπάθεια επιβολής δυσμενών ρυθμίσεων. Πρέπει να μας βρουν δυναμικά απέναντί τους. Μόνιμοι διορισμοί - Δικαιώματα αναπληρωτών προσλήψεις αναπληρωτών για την παράλληλη στήριξη - υποχρεωτικές υπερωρίες αναπληρωτών ολιγοθεσίων βεβαιώσεις αναπληρωτών για τη συμμετοχή τους στις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Για μια ακόμη φορά ο κ. Υπουργός δεν ήταν σε θέση να απαντήσει στο αίτημα της Δ.Ο.Ε. για την άμεση πραγματοποίηση των χιλιάδων μόνιμων διορισμών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση και να ανακοινώσει χρονοδιάγραμμα και αριθμό μόνιμων διορισμών. Φυσικό επόμενο να μην ανοίγει ακόμη την κουβέντα για σύστημα διορισμών αλλά να ανακοινώνεται στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών και την επόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθούν με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες, που ήταν παρόντες, ανακοίνωσαν πως μετά τις τελευταίες προσλήψεις αναπληρωτών έχει κλείσει ο κύκλος προσλήψεων (εκτός, φυσικά, των έκτακτων αναγκών) ο οποίος, κατά το Υπουργείο, είναι μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο περσινό. Στην πίεση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να ανακοινωθεί ο συνολικός αριθμός προσλήψεων (γενικής και ειδικής αγωγής) που αφορά την πρωτοβάθμια, δεν υπήρξε δυνατότητα απάντησης (δεσμεύτηκαν ότι θα μας δώσουν τους σχετικούς πίνακες στο επόμενο χρονικό διάστημα). Το Δ.Σ. τόνισε ότι εκτιμά ότι υπάρχει (με βάση τα όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση του Αυγούστου) ικανός αριθμός προσλήψεων που μπορεί να διατεθεί για την παράλληλη στήριξη όπου πραγματικά επικρατεί χάος, αφού η κατανομή γίνεται με απαράδεκτο τρόπο. Οι δυσλειτουργίες αποδόθηκαν από την πλευρά του Υπουργείου στους κακούς χειρισμούς όσων εμπλέκονται στη διαδικασία (ΚΕΔΔΥ, Σχ. Σύμβουλοι Ειδικής Αγωγής, Διευθυντές Εκπαίδευσης) ενώ θετική απάντηση για επιπλέον προσλήψεις στην παράλληλη στήριξη δεν δόθηκε. Καμία θετική απάντηση δεν υπήρξε και στο αίτημά μας για δικαιώματα στους αναπληρωτές συναδέλφους μας αντίστοιχα των μονίμων. Η επίκληση σε διαφορετικό καθεστώς (ΙΚΑ κλπ.) δεν είναι για το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σοβαρή και επαρκής απάντηση και απαιτούμε από το Υπουργείο να εξετάσει το ζήτημα άμεσα και σοβαρά.

5 Ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ότι θα ρυθμιστεί το θέμα της καταβολής των (δεδουλευμένων αλλά και στη συνέχεια) υποχρεωτικών υπερωριών στους αναπληρωτές συναδέλφους μας που υπηρετούν σε ολιγοθέσια σχολεία. Το επαναλαμβανόμενο φαινόμενο του να ζητούν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης από τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους βεβαιώσεις για τη συμμετοχή των αναπληρωτών ΕΣΠΑ στις Γενικές Συνελεύσεις αποδόθηκε, από την πλευρά του Υπουργείου, σε «ατυχείς» πρωτοβουλίες κάποιων Διευθυντών Εκπαίδευσης που επιδεικνύουν υπερβάλλοντα ζήλο. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών όλης της χώρας να αρνούνται την έκδοση βεβαιώσεων και, φυσικά, την παράδοση καταστάσεων συμμετοχής στις Γ.Σ. στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Οι διαδικασίες του συνδικάτου δεν υπόκεινται στη δικαιοδοσία της διοίκησης. Οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έθεσε για μια ακόμη φορά το ζήτημα. Η απάντηση που δόθηκε από την πλευρά του Υπουργείου, ήταν ότι η απόδοση οργανικών θέσεων σε σχολικές μονάδες πρόκειται να γίνει. Για τις περισσότερες ειδικότητες υπάρχει ετοιμότητα αλλά αναζητείται ακόμη η πιο πρόσφορη λύση για τους συναδέλφους της Γαλλικής και Γερμανικής Γλώσσας. Το Δ.Σ. της ΔΟ.Ε. θα επανέλθει, απαιτώντας συγκεκριμένες και ταχύτερες κινήσεις από την πολιτική ηγεσία ώστε να μπει τέλος στην ατέρμονη ταλαιπωρία των συναδέλφων μας. Σχολικά γεύματα Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έθεσε όλα τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην υλοποίηση αυτής της προσπάθειας και ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση οι εκπαιδευτικοί δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη του ποιοτικού ελέγχου των γευμάτων. Η συζήτηση που ακολούθησε επιβεβαίωσε, αν μη τι άλλο, την ορθότητα της στάσης που έχουμε υιοθετήσει και την οποία καλούμε τους συναδέλφους να υιοθετήσουν.

6 Σχέδιο για τις υποστηρικτικές δομές Θέσαμε υπόψη της πολιτικής ηγεσίας σειρά προβληματισμών σχετικά με το ασαφές και ελλιπέστατο σχέδιο το οποίο έχει παρουσιαστεί από το Υπουργείο. Οι διευκρινήσεις που δόθηκαν σίγουρα δεν είναι επαρκείς και δεν ικανοποιούν το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. το οποίο θα συνεδριάσει το επόμενο διάστημα και θα προχωρήσει σε ανακοίνωση επί του θέματος. Αναμοριοδότηση σχολικών μονάδων Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έθεσε το ζήτημα της αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων για το οποίο ενώ έγινε ένας ευρύς κύκλος συζητήσεων τηρείται από την πλευρά του Υπουργείου σιγή. Η απάντηση που δόθηκε είναι ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί σχέδιο στο ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ ενώ πρόκειται να δοθεί, για συζήτηση, στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και σχέδιο για τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών. Ελευθερία άσκησης συνδικαλιστικής δράσης Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για υπηρεσιακό έγγραφο του Υπουργείου με το οποίο, εσφαλμένα, εμφανίζεται ότι το θέμα της διευκόλυνσης της άσκησης της συνδικαλιστικής δράσης των εκλεγμένων μελών στα Δ.Σ. ρυθμίζεται αποκλειστικά από τις διατάξεις του Ν.4472/2017. Η απαράδεκτη και εκτός νομικού πλαισίου αυτή απάντηση «αγνοεί» τόσο την σχετική εγκύκλιο με αρ.οικ.24135/458/ (ΑΔΑ:7ΓΥΩ465Θ1Ω-ΚΒΓ) του Υπουργείου Εργασίας επί του συγκεκριμένου ζητήματος όσο και την με αριθμό 8/ ομόφωνη απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής προστασίας συνδικαλιστικών δικαιωμάτων του Πρωτοδικείου Αθηνών, από την οποία προκύπτει κατηγορηματικά ότι οι συνδικαλιστικές άδειες στο Δημόσιο είναι με αποδοχές. Ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξουν άμεσα κινήσεις αποκατάστασης από την πλευρά του Υπουργείου. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκτιμά ότι η συνάντηση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι, συνολικά, απέδωσε θετικά αποτελέσματα αφού για μια σειρά εξαιρετικά σοβαρών ζητημάτων (μόνιμοι διορισμοί, δικαιώματα αναπληρωτών εκπαιδευτικών κλπ.) δεν υπήρξε ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Με ιδιαίτερη ανησυχία θα παρακολουθούμε την εξέλιξη των απαιτήσεων (όπως

7 εμφανίζεται) των «θεσμών» για τα ζητήματα του ωραρίου, του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και την εφαρμογή της αξιολόγησης, με δεδομένες και τις δεσμεύσεις για τα συγκεκριμένα θέματα που έχει υπογράψει η κυβέρνηση με την δεύτερη αξιολόγηση, καλώντας τον κλάδο σε αγωνιστική ετοιμότητα για άμεση αντίδραση στην όποια δυσμενή εξέλιξη. Σε σχέση, τέλος, με το ζήτημα της θεσμοθέτησης της δίχρονης, δημόσιας, δωρεάν υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στο δημόσιο νηπιαγωγείο, οι θετικές δεσμεύσεις του κ. Υπουργού θα πρέπει να αποτυπωθούν σε νομοθέτημα, άμεσα. Αυτό θα αποτελέσει και το κρίσιμο κριτήριο. Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα συνεχίσουν να δίνουν καθημερινά τον αγώνα στα σχολεία και στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την προάσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Αρ. Πρωτ.1454 Αθήνα 12/3/2015 Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Αρ. Πρωτ.1454 Αθήνα 12/3/2015 Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αρ. Πρωτ.1454 Αθήνα 12/3/2015 Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ Το Δ.Σ. της Διδασκαλικής

Διαβάστε περισσότερα

Βόλος 5-3-2015. Προς τα µέλη του συλλόγου. Ενηµερωτικό Δελτίο

Βόλος 5-3-2015. Προς τα µέλη του συλλόγου. Ενηµερωτικό Δελτίο Βόλος 5-3-2015 Προς τα µέλη του συλλόγου Ενηµερωτικό Δελτίο ΘΕΜΑ 1 ο : ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ο.Ε ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΚΑΛΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ ΤΙΣ ΠΟΛΥΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ. 461 Αθήνα 26/01/2018 Προς Τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου Tη Σύνοδο Προέδρων και Κοσμητόρων Των Παιδαγωγικών Τμημάτων

Αρ. Πρωτ. 461 Αθήνα 26/01/2018 Προς Τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου Tη Σύνοδο Προέδρων και Κοσμητόρων Των Παιδαγωγικών Τμημάτων Αρ. Πρωτ. 461 Αθήνα 26/01/2018 Προς Τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου Tη Σύνοδο Προέδρων και Κοσμητόρων Των Παιδαγωγικών Τμημάτων Θέμα: Για το τοπίο που διαμορφώνεται στον τομέα της Προσχολικής

Διαβάστε περισσότερα

Οι ψηφισμένες ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου είναι μόνο η αρχή...

Οι ψηφισμένες ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου είναι μόνο η αρχή... ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ξενοφώντος 15 Α 10551 Αθήνα 17.01.2018 Οι ψηφισμένες ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου είναι μόνο η αρχή... Εδώ και μέρες είμαστε θεατές

Διαβάστε περισσότερα

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας Αντωνοπούλου 66 Βόλος, T.K. 382 21 Τηλέφωνα: 24210)20483 (Κάθε Δευτέρα 19:00-21:00) 6936)584278 Fax: 24210)20483 e-mail: elme.mag@gmail.com Δευτέρα, 29

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Δράσης ενάντια στην πολιτική της αδιοριστίας και της υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου

Πρόγραμμα Δράσης ενάντια στην πολιτική της αδιοριστίας και της υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ξενοφώντος 15 Α 10551 Αθήνα 27.02.2018 Πρόγραμμα Δράσης ενάντια στην πολιτική της αδιοριστίας και της υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ:1332 Αθήνα 17/9/2012 Προς Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.

Αρ. Πρωτ:1332 Αθήνα 17/9/2012 Προς Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. Αρ. Πρωτ:1332 Αθήνα 17/9/2012 Προς Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. Θέμα : Εργασιακά δικαιώματα Εκπαιδευτικών Π.Ε. Συνάδελφοι, Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., επικαιροποιεί

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Πεπραγμένων ΚΑΡΛΑΥΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. Αιρετού Συμβούλου του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου στο 16 ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ 30 Ιουνίου 2013

Έκθεση Πεπραγμένων ΚΑΡΛΑΥΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. Αιρετού Συμβούλου του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου στο 16 ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ 30 Ιουνίου 2013 Έκθεση Πεπραγμένων ΚΑΡΛΑΥΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Αιρετού Συμβούλου του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου στο 16 ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ 30 Ιουνίου 2013 Συνάδελφοι, Χαιρετίζω το 16 ο Συνέδριο του κλάδου μας και εύχομαι

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 15/6/2010. Προς ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 15/6/2010. Προς ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αθήνα 15/6/2010 Προς Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ με αφορμή τη συνάντηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τα 800 σχολεία αναμορφωμένου προγράμματος, την επιμόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

Η πρόταση της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ενάντια στα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας. για το προσωρινό σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών,

Η πρόταση της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ενάντια στα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας. για το προσωρινό σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ξενοφώντος 15 Α 10551 Αθήνα 14.04.2016 Η πρόταση της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ενάντια στα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας για το προσωρινό σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΚΑΠ: Συνάντηση με ΓΓ του ΥΠΠΕΘ

ΠΕΚΑΠ: Συνάντηση με ΓΓ του ΥΠΠΕΘ ΠΕΚΑΠ: Συνάντηση με ΓΓ του ΥΠΠΕΘ Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26/9/2016 η παράσταση διαμαρτυρίας της ΠΕΚΑΠ στο ΥΠΠΕΘ, ως απάντηση σε μια σειρά μέτρων που έλαβε πρόσφατα το Υπουργείο Παιδείας με τα οποία

Διαβάστε περισσότερα

Μέσο:...ΗΜΕΡΗΣΙΑ Ημ. Έκδοσης:...30/07/2015 Ημ. Αποδελτίωσης:...30/07/2015 Σελίδα:... 2

Μέσο:...ΗΜΕΡΗΣΙΑ Ημ. Έκδοσης:...30/07/2015 Ημ. Αποδελτίωσης:...30/07/2015 Σελίδα:... 2 Περιεχόμενα 1. ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ 2. ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 3. ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΟΙΕΛΕ ΗΜΕΡΗΣΙΑ 30/07/2015 σελ.2,19 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ. 853 Αθήνα 8/5/2014

Αρ. Πρωτ. 853 Αθήνα 8/5/2014 Αρ. Πρωτ. 853 Αθήνα 8/5/2014 Προς 1. Τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Συμεών Κεδίκογλου 2.Διευθυντή Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής Υπουργείου Παιδείας κ. Λολίτσα Κων/νο 3.Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θέμα: Σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Ύποπτες μεθοδεύσεις για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση.

Ύποπτες μεθοδεύσεις για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση. www.ekpaideutikareumata.gr proodeutikareumata@gmail.com www.facebook.com/reumata 6-5-2018 Ύποπτες μεθοδεύσεις για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση. Ο ρόλος Δημάρχων, ΚΕΔΕ, πολιτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ. Πρόωρη Αποχώρηση των νηπίων των Ολοήμερων Νηπιαγωγείων. Προχειρότητα ή οργανωμένο σχέδιο διάλυσης του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου; Απίστευτο χάος επικρατεί στα Ολοήμερα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: TA ΜΕΛΗ TOY ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΔΟΕ, ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ. Θέμα: Πώς προχωράμε ενάντια στην «αυτοαξιολόγηση»

ΠΡΟΣ: TA ΜΕΛΗ TOY ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΔΟΕ, ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ. Θέμα: Πώς προχωράμε ενάντια στην «αυτοαξιολόγηση» Α ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 1, ΠΕΙΡΑΙΑΣ 18533 e-mail: info@rigasfereospeiraias.gr http://www.rfp.gr ΠΕΙΡΑΙΑΣ 3/4/2014, Α.Π: 102 ΠΡΟΣ: TA ΜΕΛΗ TOY ΣΥΛΛΟΓΟΥ,

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 39: Θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Άρθρο 39: Θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Άρθρο 39: Θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 1. α) Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 11 του ν. 3848/2010 (Α 71) αντικαθίσταται ως εξής: «1. Ως σχολικοί σύμβουλοι επιλέγονται εκπαιδευτικοί

Διαβάστε περισσότερα

5 Ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ. των αιρετών του ΚΥΣΔΕ Γρηγόρη Καλομοίρη και Χρήστου Φιρτινίδη, εκπροσώπων των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

5 Ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ. των αιρετών του ΚΥΣΔΕ Γρηγόρη Καλομοίρη και Χρήστου Φιρτινίδη, εκπροσώπων των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων 5 Ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των αιρετών του ΚΥΣΔΕ Γρηγόρη Καλομοίρη και Χρήστου Φιρτινίδη, εκπροσώπων των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων Θέμα: Δραματική μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού, υποχρεωτικές μεταθέσεις,

Διαβάστε περισσότερα

κ. Αλέξη Τσίπρα Πρόεδρο της Κυβέρνησης

κ. Αλέξη Τσίπρα Πρόεδρο της Κυβέρνησης Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΘΗΝΑ: 15/02/2018 Αρ. Πρωτ.: 585 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ κ. Αλέξη Τσίπρα Πρόεδρο της Κυβέρνησης Θέμα : «Απόσυρση άρθρων από το Ν/Σ για την ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, που αφορούν

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ: 1027 Αθήνα, 16-9-2014 Προς Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. Θέμα : Εργασιακά δικαιώματα Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Αρ. Πρωτ: 1027 Αθήνα, 16-9-2014 Προς Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. Θέμα : Εργασιακά δικαιώματα Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αρ. Πρωτ: 1027 Αθήνα, 16-9-2014 Προς Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. Θέμα : Εργασιακά δικαιώματα Εκπαιδευτικών Π.Ε. Συνάδελφοι, Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., επικαιροποιεί

Διαβάστε περισσότερα

Συντάχθηκε απο τον/την administrator Πέμπτη, 19 Απρίλιος :42 - esos.gr

Συντάχθηκε απο τον/την administrator Πέμπτη, 19 Απρίλιος :42 - esos.gr Διαδοχικές συναντήσεις με τις διοικήσεις των Ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δημόσιας και ιδιωτικής (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ), είχαν σήμερα ο υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΕΥΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Τα στοιχεία που ακολουθούν αποτελούν ευρήματα της επιστημονικής ομάδας της ORIENTUM υπό την επίβλεψη των συμβούλων επαγγελματικού προσανατολισμού Νίκου Παυλάκου

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ.Πρωτ Αθήνα 2/7/2008 Προς τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Αριθμ.Πρωτ Αθήνα 2/7/2008 Προς τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αριθμ.Πρωτ. 1155 Αθήνα 2/7/2008 Προς τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θέμα : Αποφάσεις της 77 ης Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε. Συνάδελφοι Η 77 η Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε. ενέκρινε τις καταστατικές αλλαγές που εισηγήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Σημείωση : Στους πίνακες του Υπουργείου Παιδείας που ακολουθούν προσθέσαμε μία στήλη που δείχνει τις διαφορές περικοπές

Σημείωση : Στους πίνακες του Υπουργείου Παιδείας που ακολουθούν προσθέσαμε μία στήλη που δείχνει τις διαφορές περικοπές των αιρετού Κώστα Τουλγαρίδη 6977002645, kostoulgaridis@yahoo.gr, και αναπληρωτή αιρετού Μαρκάκη Γιάννη, 6946389589, gmark1965@yahoo.gr εκλεγμένων με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ από: τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

Επιστολή Ενώσεων για έγγραφη παρέμβαση της ΔΟΕ σε σχέση με την ανάθεση διδασκαλίας των μαθημάτων ειδικοτήτων

Επιστολή Ενώσεων για έγγραφη παρέμβαση της ΔΟΕ σε σχέση με την ανάθεση διδασκαλίας των μαθημάτων ειδικοτήτων Επιστολή Ενώσεων για έγγραφη παρέμβαση της ΔΟΕ σε σχέση με την ανάθεση διδασκαλίας των μαθημάτων ειδικοτήτων Αθήνα, 8 Ιουνίου, 2017 Προς: Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος Υπ όψιν: του Προέδρου κ. Κικινή

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ. Κ. Κακαζιάνη Μαρίνα, 697345566 κ. Διαμαντοπούλου. Μάθησης και Θρησκευμάτων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ. Κ. Κακαζιάνη Μαρίνα, 697345566 κ. Διαμαντοπούλου. Μάθησης και Θρησκευμάτων Αρ. Πρωτ. 33 Ημερ.: 18/4/2011 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 1. Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 2. Πρόεδρο της Βουλής ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 3. Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX: Αθήνα, 25/1/2018

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX: Αθήνα, 25/1/2018 ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 30ωρο Η ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ θεωρεί απαράδεκτες τις νέες ρυθμίσεις του 30ωρου για την επιβολή της υποχρεωτικής παραμονής των εκπαιδευτικών στο

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ Αθήνα 23/9/2014 Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Αρ. Πρωτ Αθήνα 23/9/2014 Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αρ. Πρωτ. 1045 Αθήνα 23/9/2014 Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Εισήγηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προς τις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Α. ΕΙΣΗΓΗΣΗ Η αδιέξοδη πολιτική που από το 2010, με πρόσχημα τη σωτηρία

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Συνοπτικό υπόμνημα για τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Θέμα: Συνοπτικό υπόμνημα για τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρ. Πρωτ.1384 Αθήνα 6/2/2015 Προς 1. τον Υπουργό Παιδείας κ. Αριστείδη Μπαλτά 2. τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ. Τάσο Κουράκη Κοιν: Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θέμα: Συνοπτικό υπόμνημα για τα προβλήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ. Των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. της Α Διεύθυνσης Αθήνας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ. Των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. της Α Διεύθυνσης Αθήνας ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. της Α Διεύθυνσης Αθήνας Εκλεγμένων με το Ψηφοδέλτιο της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΚΑΠ-Συνάντηση με ΓΓ ΥπΠΕΘ

ΠΕΚΑΠ-Συνάντηση με ΓΓ ΥπΠΕΘ ΠΕΚΑΠ-Συνάντηση με ΓΓ ΥπΠΕΘ Την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Π.Ε.ΚΑ.Π. με τον Γ.Γ. του ΥΠ.ΠΕ.Θ., κ. Γεώργιο Αγγελόπουλο. Οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. παρέδωσαν Υπόμνημα θέσεων και προτάσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΡΑΠΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΗ και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ από έως

ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΡΑΠΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΗ και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ από έως ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΡΑΠΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΗ και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ από 01-01-2015 έως 31-08-2016 1. Στις 21-01-2015 με την με αρ. πρωτ. 540 αίτησή μου ζήτησα αντίγραφα

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας 26/9-02/10/2017 Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017

Ενημέρωση ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας 26/9-02/10/2017 Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017 Ενημέρωση ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας 26/9-02/10/2017 Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017 Καλημέρα και καλό μήνα, Ειδήσεις από το ΑΠΥΣΔΕ Δεν πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση. Ειδήσεις από την Περιφερειακή Διεύθυνση Διάθεση

Διαβάστε περισσότερα

1 η ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ προς τον κ. Περιφερειάρχη Ι.Ν.

1 η ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ προς τον κ. Περιφερειάρχη Ι.Ν. 1 η ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ προς τον κ. Περιφερειάρχη Ι.Ν. Η Περιφερειακή Αρχή έχει δεσμευθεί να κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να υλοποιηθεί το λαϊκό αίτημα για ένα νέο σχολικό συγκρότημα στην περιοχή της σεισμόπληκτης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Στο Σχέδιο Νόμου «ΒΟΣΚΗΣΙΜΕΣ ΓΑΙΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ». Άρθρο. Επιλογή και τοποθέτηση Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούσι, Αρ.Πρωτ /Φ1 ΕΞ εισ

Μαρούσι, Αρ.Πρωτ /Φ1 ΕΞ εισ Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: Βαθμός Προτεραιότητας: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ Μαρούσι,17-12-2018 ----- Αρ.Πρωτ.216619/Φ1

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Διευκρινήσεις σχετικά με το ωράριο των εκπαιδευτικών»

ΘΕΜΑ: «Διευκρινήσεις σχετικά με το ωράριο των εκπαιδευτικών» ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΟΕ ΘΕΜΑ: «Διευκρινήσεις σχετικά με το ωράριο των εκπαιδευτικών» Σύμφωνα με το άρθρο 13 του ν.1566/1985 και συγκεκριμένα με την παράγραφο 7 (όπως αυτή αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 3 του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ.Πρωτ.247 Αθήνα 19/10/2017

Αριθμ.Πρωτ.247 Αθήνα 19/10/2017 Αριθμ.Πρωτ.247 Αθήνα 19/10/2017 Προς Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. Θέμα : Εργασιακά δικαιώματα Εκπαιδευτικών Π.Ε. Συνάδελφοι, Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., επικαιροποιεί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ Αγαπητοί γονείς Είχαμε επισημάνει στην αρχή της σχολικής χρονιάς ότι η νέα χρονιά, βρίσκει τα σχολεία σε χειρότερη κατάσταση από την περσινή, τους γονείς

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΘΕΜΑ: «Β' Αναθέσεις Μαθημάτων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μία χρόνια πάθηση του Εκπαιδευτικού μας Συστήματος»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΘΕΜΑ: «Β' Αναθέσεις Μαθημάτων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μία χρόνια πάθηση του Εκπαιδευτικού μας Συστήματος» Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας Κοδριγκτώνος 33, 5ος όροφος ΤΚ 10434, Αθήνα http://www.epe.org.gr e-mail: info@epe.org.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑ: «Β' Αναθέσεις Μαθημάτων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μία χρόνια πάθηση

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων Υποδιευθυντών/-ντριών σε κενούμενες θέσεις. Δημοτικών Σχολείων της Δ/νσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης»

ΘΕΜΑ: «Προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων Υποδιευθυντών/-ντριών σε κενούμενες θέσεις. Δημοτικών Σχολείων της Δ/νσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης» Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α Υ Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦ. Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Κ Ε Ν Τ Ρ Ι Κ Η Σ Μ Α Κ Ε Δ Ο Ν Ι Α Σ Δ / Ν Σ Η Π Ρ Ω Τ / Θ Μ Ι Α

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ» Βόλος 2-9 - 2014 Μαγνήτων 221, Βόλος Τηλ. Fax : 0421 58244 ΠΡΟΣ: Όλες τις σχολικές µονάδες του Ν. Μαγνησίας ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νο 1 2014-2015 ΘΕΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

(δ) Ο Μαθητής γίνεται «γλωσσοµαθής». Αποκτά επάρκεια στη χρήση προφορικά και γραπτά τουλάχιστον µιας ξένης γλώσσας και σε δεύτερη φάση δυο ξένων

(δ) Ο Μαθητής γίνεται «γλωσσοµαθής». Αποκτά επάρκεια στη χρήση προφορικά και γραπτά τουλάχιστον µιας ξένης γλώσσας και σε δεύτερη φάση δυο ξένων (δ) Ο Μαθητής γίνεται «γλωσσοµαθής». Αποκτά επάρκεια στη χρήση προφορικά και γραπτά τουλάχιστον µιας ξένης γλώσσας και σε δεύτερη φάση δυο ξένων γλωσσών που τον εξοικειώνουν µε άλλες κουλτούρες, ευνοούν

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX: Αθήνα, 13/02/2019

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX: Αθήνα, 13/02/2019 Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: 210 32 30 073-32 21 255 FAX: 210 32 27 382-33 11 338 www.olme.gr email: olme@otenet.gr Αθήνα, 13/02/2019 ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ Αρ. Πρωτ. 121 Αθήνα 6/9/2013 Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2013-2014 Η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς βρίσκει, εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και το σύνολο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ» Βόλος 9-9 - 2015 Μαγνήτων 221, Βόλος Τηλ. Fax : 0421 58244 ΠΡΟΣ: Όλες τις σχολικές µονάδες του Ν. Μαγνησίας ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νο 1 2015-2016 ΘΕΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΚΑΠ: Επιστολή προς Υπουργό για οργανική οριστική τοποθέτηση των μεταταχθέντων στην Π.Ε.

ΠΕΚΑΠ: Επιστολή προς Υπουργό για οργανική οριστική τοποθέτηση των μεταταχθέντων στην Π.Ε. ΠΕΚΑΠ: Επιστολή προς Υπουργό για οργανική οριστική τοποθέτηση των μεταταχθέντων στην Π.Ε. Η ΠΕΚΑΠ έστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας για την οργανική οριστική τοποθέτηση των μεταταχθέντων στην

Διαβάστε περισσότερα

Ηράκλειο, 02/11/2015 Αριθμ. πρωτ.: 16385

Ηράκλειο, 02/11/2015 Αριθμ. πρωτ.: 16385 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ----------- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Ηράκλειο, 02/11/2015 Αριθμ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ 22/ 20-09-2011

ΠΡΑΞΗ 22/ 20-09-2011 ΠΡΑΞΗ 22/ 20-09-2011 Το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Α/θμιας Εκπ/σης (ΠΥΣΠΕ) Νομού Ευρυτανίας που έχει συσταθεί σύμφωνα με τις διατάξεις: 1. Του άρθρου 21 του Ν. 1566/85 «Δομή και λειτουργία της Α/θμιας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ. Των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. της Α Διεύθυνσης Αθήνας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ. Των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. της Α Διεύθυνσης Αθήνας ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. της Α Διεύθυνσης Αθήνας Εκλεγμένων με το Ψηφοδέλτιο της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Συνάντηση με Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού

Συνάντηση με Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Παναγή Τσαλδάρη 9-11, Αθήνα, ΤΚ 10552 (1ος Ορ.) Τηλ; 211 411 4001-5 Fax: 211 40 300 20 Email :syllogos@sett.gr URL: www.sett.gr Αθήνα 05/12/2018 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 22 Συνάντηση με Διευθύντρια Ανθρώπινου

Διαβάστε περισσότερα

Βλ. σχετικά στο έγγραφο Φ.3/1105/141440/ Δ1/ , άρθρα 18 και 25

Βλ. σχετικά στο έγγραφο Φ.3/1105/141440/ Δ1/ , άρθρα 18 και 25 Βλ. σχετικά στο έγγραφο Φ.3/1105/141440/ Δ1/ 10-09-2015, άρθρα 18 και 25 ΘΕΜΑ:«Λειτουργία σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2015-2016. Ενημέρωση και οδηγίες» http://dipe-a.thess.sch.gr/news/anakoin/2015b/leitorugia%20sxolikon%20monadon_10-09-

Διαβάστε περισσότερα

ΠΥΣΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2016 ΠΡΑΞΗ 01/ Θέμα 1ο «Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών» (Ομόφωνη απόφαση)

ΠΥΣΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2016 ΠΡΑΞΗ 01/ Θέμα 1ο «Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών» (Ομόφωνη απόφαση) ΠΥΣΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2016 ΠΡΑΞΗ 01/14-01-2016 «Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών» (Ομόφωνη «Χορήγηση αδειών άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή» (Ομόφωνη «Απαλλαγή και Ορισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Προκήρυξη Πλήρωσης Θέσεων Υποδιευθυντών Σχολικών Μονάδων Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων»

ΘΕΜΑ: «Προκήρυξη Πλήρωσης Θέσεων Υποδιευθυντών Σχολικών Μονάδων Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων» 1 Τρίκαλα 17 / 6 /2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ. ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Αριθμ.

Διαβάστε περισσότερα

«Εγκύκλιες οδηγίες για το τυπικό προσόν της πιστοποιημένης παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας των νεοπροσλαμβανόμενων ιδιωτικών εκπαιδευτικών».

«Εγκύκλιες οδηγίες για το τυπικό προσόν της πιστοποιημένης παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας των νεοπροσλαμβανόμενων ιδιωτικών εκπαιδευτικών». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Β - ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ----- Ταχ. Δ/νση:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ξενοφώντος 15 Α 10551 Αθήνα 19.12.2016 Συνέντευξη τύπου και προγραμματικές δηλώσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας

Διαβάστε περισσότερα

Συντάχθηκε απο τον/την ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΡΡΙΚΟΣ ΧΛΑΠΑΝΗΣ Κυριακή, 11 Σεπτέμβριος :18 - Τελευταία Ενημέρωση Κυριακή, 11 Σεπτέμβριος :18

Συντάχθηκε απο τον/την ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΡΡΙΚΟΣ ΧΛΑΠΑΝΗΣ Κυριακή, 11 Σεπτέμβριος :18 - Τελευταία Ενημέρωση Κυριακή, 11 Σεπτέμβριος :18 Καθορισμός των ειδικότερων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των προϊσταμένων των περιφερειακών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των διευθυντών και υποδιευθυντών των σχολικών μονάδων και

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Αναμόρφωση Ωρολογίων Προγραμμάτων στο Δημοτικό Σχολείο

ΘΕΜΑ: Αναμόρφωση Ωρολογίων Προγραμμάτων στο Δημοτικό Σχολείο Να διατηρηθεί μέχρι Βαθμός ασφαλείας Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ Αθήνα, 28 7-2006 Αριθ. Πρωτ.

Διαβάστε περισσότερα

Μπράτης Δημήτρης Αθήνα 2/9/ 2013 Αιρετός του ΚΥΣΠΕ d.mpratis@gmail.com http://www.mpratis.gr τηλ. 6974750402 2103312790 2103442884 fax: 2103246893

Μπράτης Δημήτρης Αθήνα 2/9/ 2013 Αιρετός του ΚΥΣΠΕ d.mpratis@gmail.com http://www.mpratis.gr τηλ. 6974750402 2103312790 2103442884 fax: 2103246893 Μπράτης Δημήτρης Αθήνα 2/9/ 2013 Αιρετός του ΚΥΣΠΕ d.mpratis@gmail.com http://www.mpratis.gr τηλ. 6974750402 2103312790 2103442884 fax: 2103246893 Καταργείται η προτεραιότητα των κατόχων διδακτορικών και

Διαβάστε περισσότερα

Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων)

Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ (ΠΟΕΔ)

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ (ΠΟΕΔ) ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ (ΠΟΕΔ) Λεωφ. Κυρηνείας 184, 2112 Λευκωσία Κύπρος Τηλ. : 22817585 Φαξ : 22817599 Web : www.poed.com.cy E-mail : poed@cytanet.com.cy Λευκωσία, 6 Σεπτεμβρίου, 2017 Προς

Διαβάστε περισσότερα

: Μεταξοχωρίου 15, : 2038 Ηράκλειο : Λειβαδιώτης Αλέξανδρος : Αλεφαντινού Βάλια : / 328 : :

: Μεταξοχωρίου 15, : 2038 Ηράκλειο : Λειβαδιώτης Αλέξανδρος : Αλεφαντινού Βάλια : / 328 : : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ----------- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΩΣ ΠΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

µέχρι την ηλικία που αυτά θα πάνε στο Δηµοτικό άδεια ίδρυσης

µέχρι την ηλικία που αυτά θα πάνε στο Δηµοτικό άδεια ίδρυσης Μετά τα όσα έχουν γραφεί και ειπωθεί σχετικά µε το θέµα των Νηπιαγωγείων εντός Παιδικών Σταθµών -και για να µπουν τα πράγµατα στη θέση τους και να αποκατασταθεί η αλήθεια, ώστε όλοι οι εµπλεκόµενοι να

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ - ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ & ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΗ - ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ & ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΟΤΑΣΗ-ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Θεσσαλονίκη, 2-4-2015 Στις 31/7/2015

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΣΤΙΣ 16/7/2014 (στη συνεδρίαση συμμετείχε ο Χρήστος Κανδηλώρος λόγω κολλήματος του Μιχάλη Μουστάκα)

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΣΤΙΣ 16/7/2014 (στη συνεδρίαση συμμετείχε ο Χρήστος Κανδηλώρος λόγω κολλήματος του Μιχάλη Μουστάκα) Ενημέρωση των αιρετού Μιχάλη Μουστάκα, 6947947117 michmous@gmail.com, και αναπληρωτή αιρετού Κανδηλώρου Χρήστου,6977531018, hcatri@gmail.com, εκλεγμένων με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ από: τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

Στόχος μας το εκπαιδευτικό σύστημα να αποκτήσει νέα δυναμική και να συμβάλει καθοριστικά στην οικονομική και κοινωνική πρόοδο της χώρας.

Στόχος μας το εκπαιδευτικό σύστημα να αποκτήσει νέα δυναμική και να συμβάλει καθοριστικά στην οικονομική και κοινωνική πρόοδο της χώρας. Ομιλία Παναγιώτας Δριτσέλη στο σχέδιο νόμου Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση,τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις. Ολομέλεια Βουλής 30.8.2016 Στόχος μας το εκπαιδευτικό σύστημα να

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 19225 10 Ιουνίου 2016 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1670 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 94588/Δ2 Αναθέσεις μαθημάτων Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΚΑΡΤΑΣ ΕΙΣΟΔΟΥ

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΚΑΡΤΑΣ ΕΙΣΟΔΟΥ Ημερομηνία Ανάρτησης: 28/07/1999 ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΚΑΡΤΑΣ ΕΙΣΟΔΟΥ (σ.σ. Πριν την κήρυξη της απεργίας, η ΕΣΗΕΑ είχε προβεί στις εξής ενέργειες: Στις 23/7/1999, είχε πραγματοποιήσει

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικά βήµατα για τη µη εφαρµογή της αξιολόγησης-αυτοαξιολόγησης ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πρακτικά βήµατα για τη µη εφαρµογή της αξιολόγησης-αυτοαξιολόγησης ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Α ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 1, ΠΕΙΡΑΙΑΣ 18533 e-mail: info@rigasfereospeiraias.gr http://www.rfp.gr ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2/12/2014 ΠΡΟΣ: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Θέµα: ΑΠΟΦΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δ.Ε.Π.Π.Σ. κ. Γεώργιο Καλκάνη στις 1/6/2013. Στη συνάντηση το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Π.Π.Σ. έθεσε τα παρακάτω ζητήματα:

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δ.Ε.Π.Π.Σ. κ. Γεώργιο Καλκάνη στις 1/6/2013. Στη συνάντηση το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Π.Π.Σ. έθεσε τα παρακάτω ζητήματα: Συνάδελφοι, Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Π.Π.Σ. μετά τη συγκρότησή του σε σώμα στις 5/6/2013 και με γνώμονα το πλαίσιο αιτημάτων το οποίο ψηφίστηκε στη Γ.Σ. του σωματείου πραγματοποίησε στο προηγούμενο μήνα τις

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση κενών θέσεων Αναπληρωτών Προϊσταμένων στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Τρικάλων & Μαγνησίας»

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση κενών θέσεων Αναπληρωτών Προϊσταμένων στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Τρικάλων & Μαγνησίας» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ---- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ---- Ταχ. Δ/νση: Μανδηλαρά 23 Τ.Κ. - Πόλη: 41222 Λάρισα Ιστοσελίδα: http://thess.pde.sch.gr Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. Π ρ ο κ η ρ ύ σ σ ε ι (Ν.4327/2015) Σέρρες 30 Οκτωβρίου 2015 Αριθμ. Πρωτ.Φ.11.1/Δ/7474

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. Π ρ ο κ η ρ ύ σ σ ε ι (Ν.4327/2015) Σέρρες 30 Οκτωβρίου 2015 Αριθμ. Πρωτ.Φ.11.1/Δ/7474 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΠΕΡΙΦ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ----- Ταχ. Δ/νση :

Διαβάστε περισσότερα

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ -------- ΠΕΡ. Δ/ΝΣΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Λάρισα, 09/02/2016 Αρ. Πρ.: 1377 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ Ταχ. Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ. 105 Αθήνα 12/10/2015 Προς Τον Υπουργό Παιδείας κ. Φίλη Νικόλαο. Θέμα: Υπόμνημα για τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Αρ. Πρωτ. 105 Αθήνα 12/10/2015 Προς Τον Υπουργό Παιδείας κ. Φίλη Νικόλαο. Θέμα: Υπόμνημα για τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρ. Πρωτ. 105 Αθήνα 12/10/2015 Προς Τον Υπουργό Παιδείας κ. Φίλη Νικόλαο Θέμα: Υπόμνημα για τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κύριε Υπουργέ, Κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για την εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π.Ε. ΤΜΗΜΑ Γ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ &

Διαβάστε περισσότερα

Ν. 4024/2011 Ν. 4057/2012 πειθαρχικό δίκαιο Ν. 4093/2012 Ν. 4172/2013 Ν. 4178/2013 Ο.Ε.Υ. δημόσιων φορέων

Ν. 4024/2011 Ν. 4057/2012 πειθαρχικό δίκαιο Ν. 4093/2012 Ν. 4172/2013 Ν. 4178/2013 Ο.Ε.Υ. δημόσιων φορέων Αξιολόγηση -αναδιοργάνωση δομών Δήμων Τάσος Σαπουνάκης Οικονομολόγος, Σύμβουλος τοπικής αυτοδιοίκησης Θεσμικό πλαίσιο Ν. 4024/2011 Ν. 4057/2012 πειθαρχικό δίκαιο Ν. 4093/2012 Ν. 4172/2013 Ν. 4178/2013

Διαβάστε περισσότερα

Καλή σχολική χρονιά! ( ) Γιώργος Δημητρακόπουλος. Πρόεδρος του Συλλόγου της Νίκαιας

Καλή σχολική χρονιά! ( ) Γιώργος Δημητρακόπουλος. Πρόεδρος του Συλλόγου της Νίκαιας Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων (Επικαιροποίηση Σεπτέμ Στην προσπάθειά μας να διευκολύνουμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς στο έργο τους, συγκεντρώσαμε - για έκτη συνεχόμενη

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Ωρολόγιο Πρόγραμμα Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου

ΘΕΜΑ: Ωρολόγιο Πρόγραμμα Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π.Ε. Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ EΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ EΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ EΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ /ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Ταχ. /νση: Ελευθερίου Βενιζέλου 82,

Διαβάστε περισσότερα

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ---- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ---- Ταχ. Δ/νση: Μανδηλαρά 23 Τ.Κ. - Πόλη: 41222 Λάρισα Ιστοσελίδα: http://thess.pde.sch.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΙΤΟ ΒΗΜΑ Εκτέλεση και γνωστοποίηση μεταθέσεων (σύμφωνα με το άρθρο 7 του Π.Δ. 50/1196 όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ. 100/1997).

ΤΡΙΤΟ ΒΗΜΑ Εκτέλεση και γνωστοποίηση μεταθέσεων (σύμφωνα με το άρθρο 7 του Π.Δ. 50/1196 όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ. 100/1997). ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ KAI ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΒΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ Δ/νση: Αισχύλου & Οδυσσέως Λιβαδειά Τ.Κ.: 32100 Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ. «Ενίσχυση των καινοτόμων παρεμβάσεων των Ολοήμερων Σχολείων σχολικού έτους 2013-2014»

ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ. «Ενίσχυση των καινοτόμων παρεμβάσεων των Ολοήμερων Σχολείων σχολικού έτους 2013-2014» ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ «Ενίσχυση των καινοτόμων παρεμβάσεων των Ολοήμερων Σχολείων σχολικού έτους 2013-2014» Οι Πράξεις «Υποστήριξη Ολοήμερων Σχολείων (Β)

Διαβάστε περισσότερα

β. Η ισχύς της διάταξης της περίπτωσης α της παραγράφου 7 του άρθρου αυτού άρχεται την 1-2-2013.

β. Η ισχύς της διάταξης της περίπτωσης α της παραγράφου 7 του άρθρου αυτού άρχεται την 1-2-2013. περίπτωση, η οποία θα πιστοποιεί ότι ο αιτών ή η αιτούσα έχει προκριθεί και είναι μέλος της Ολυμπιακής ομάδας που θα συμμετάσχει στην αντίστοιχη διοργάνωση και β) με βεβαίωση της οικείας αθλητικής Ομοσπονδίας

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ.: Φ.32/9692. Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων»

Αρ. Πρωτ.: Φ.32/9692. Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων» INFORMATICS DEVELOPMEN T AGENCY Digitally signed by INFORMATICS DEVELOPMENT AGENCY Date: 2016.10.21 08:40:46 EEST Reason: Location: Athens ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Νέα προγράµµατα σπουδών αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας

Νέα προγράµµατα σπουδών αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας Το Βήμα 28/3/2011 Νέα προγράµµατα σπουδών αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας Αλλάζει ο τρόπος εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ Νέα προγράµµατα σπουδών σε όλο το εύρος της σχολικής εκπαίδευσης (Δηµοτικό,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ Η Πιστοποίηση Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας (ΠΠΔΕ) αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό του

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της υπ αριθμ. 1/2017 Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μάνδρας- Ειδυλλίας ΠΕΡΙΛΗΨΗ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της υπ αριθμ. 1/2017 Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μάνδρας- Ειδυλλίας ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΔΡΑΣ ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ Αρ. Αποφ.1 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της υπ αριθμ. 1/2017 Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μάνδρας- Ειδυλλίας ΠΕΡΙΛΗΨΗ Συζήτηση και λήψη απόφασης

Διαβάστε περισσότερα

Προς. Θέμα: Εκλογές για την ανάδειξη αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (ΠΥΣΠΕ ΑΠΥΣΠΕ ΚΥΣΠΕ) Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

Προς. Θέμα: Εκλογές για την ανάδειξη αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (ΠΥΣΠΕ ΑΠΥΣΠΕ ΚΥΣΠΕ) Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008 Αρ. Πρωτ: 1256 Προς Αθήνα 11/9/2008 τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ Θέμα: Εκλογές για την ανάδειξη αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (ΠΥΣΠΕ ΑΠΥΣΠΕ ΚΥΣΠΕ) Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008 Συνάδελφοι

Διαβάστε περισσότερα

Έργο: «Εκπόνηση μελετών» Δράση 3: Διακρίσεις και εμπόδια για τα άτομα με αναπηρία στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και μεταλυκειακή εκπαίδευση

Έργο: «Εκπόνηση μελετών» Δράση 3: Διακρίσεις και εμπόδια για τα άτομα με αναπηρία στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και μεταλυκειακή εκπαίδευση Έργο: «Εκπόνηση μελετών» Δράση 3: Διακρίσεις και εμπόδια για τα άτομα με αναπηρία στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και μεταλυκειακή εκπαίδευση Παραδοτέο 3Γ: Τελική Μελέτη ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3 Ατζέντα ομάδων εστιασμένης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου και του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΕΘ κ. Παντή στο ΙΕΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου και του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΕΘ κ. Παντή στο ΙΕΠ Αθήνα 18/01/2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου και του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΕΘ κ. Παντή στο ΙΕΠ Την Τρίτη 17/01/2017 ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Ρυθμίσεις Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ) και Τάξεων Υποδοχής ΖΕΠ» Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: «Ρυθμίσεις Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ) και Τάξεων Υποδοχής ΖΕΠ» Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2388/2015, τ. Β ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ --- ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Υπηρεσιακές μεταβολές, χρονοδιάγραμμα αιτήσεων»

ΘΕΜΑ: «Υπηρεσιακές μεταβολές, χρονοδιάγραμμα αιτήσεων» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υ Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ, ΕΡΕΥΝΑΣ KAI ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ KAI ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Αλεξανδρούπολη, 15 Ιουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας. Προς. Θέμα: «Γενική Συνέλευση 24 Σεπτέμβρη, Απεργία 26 Σεπτέμβρη»

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας. Προς. Θέμα: «Γενική Συνέλευση 24 Σεπτέμβρη, Απεργία 26 Σεπτέμβρη» Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας Αντωνοπούλου 66 Βόλος, T.K. 382 21 Τηλέφωνα: 24210)20483 (Κάθε Δευτέρα 19:00-21:00) 6936)584278 Fax: 24210)20483 e-mail: elme.mag@gmail.com Ιστοσελίδα:

Διαβάστε περισσότερα

* Συνδέεται άμεσα η αξιολόγηση με τη μισθολογική προαγωγή στον επόμενο βαθμό.

* Συνδέεται άμεσα η αξιολόγηση με τη μισθολογική προαγωγή στον επόμενο βαθμό. Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε, για το σχέδιο Π.Δ για την Αξιολόγηση Κατατέθηκε από το Υπουργείο Παιδείας προς διαβούλευση το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Μία

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π.Ε. ΤΜΗΜΑ Γ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ &

Διαβάστε περισσότερα

Ο πολλαπλός ρόλος του Διευθυντή στο νέο σχολείο 1. Εισαγωγή 2. Τα καθήκοντα του Διευθυντή της σχολικής μονάδας.

Ο πολλαπλός ρόλος του Διευθυντή στο νέο σχολείο 1. Εισαγωγή 2. Τα καθήκοντα του Διευθυντή της σχολικής μονάδας. Ο πολλαπλός ρόλος του Διευθυντή στο νέο σχολείο 1. Εισαγωγή 2. Τα καθήκοντα του Διευθυντή της σχολικής μονάδας. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων 1 Εισαγωγή Στη σημερινή παρουσίαση εξετάζεται και αναλύεται μέσα

Διαβάστε περισσότερα

ΝΤΑΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΡΑΦΗΝΑΣ

ΝΤΑΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΡΑΦΗΝΑΣ ΝΤΑΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου 1207/2012, αρ.μητρώου Σωματείων 28259, ΑΦΜ 997608966, ΔΟΥ Παλλήνης Ραφήνα 07/11/2017

Διαβάστε περισσότερα

Καλή σχολική χρονιά! ( ) Γιώργος Δημητρακόπουλος. Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Νίκαιας -Πειραιά

Καλή σχολική χρονιά! ( ) Γιώργος Δημητρακόπουλος. Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Νίκαιας -Πειραιά Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων (Επικαιροποίηση Σεπτέμ Στην προσπάθειά μας να διευκολύνουμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς στο έργο τους, συγκεντρώσαμε - για όγδοη

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερµού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX:

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερµού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX: Ο.Λ.Μ.Ε. Ερµού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: 210 32 30 073-32 21 255 FAX: 210 32 27 382-33 11 338 www.olme.gr e-mail:olme@otenet.gr Αθήνα, 23/9/04 ΠΡΟΣ: - τα.σ. των ΕΛΜΕ - τα Μ.Μ.Ε. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ

Διαβάστε περισσότερα