Πλήρες κείμενο συνέντευξης τύπου πολιτικής ηγεσίας ΥπΑΑΝ για τη ρευστότητα των επιχειρήσεων

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Πλήρες κείμενο συνέντευξης τύπου πολιτικής ηγεσίας ΥπΑΑΝ για τη ρευστότητα των επιχειρήσεων"

Transcript

1 Αθήνα, 6 Ιουλίου 2011 Πλήρες κείμενο συνέντευξης τύπου πολιτικής ηγεσίας ΥπΑΑΝ για τη ρευστότητα των επιχειρήσεων υπουργός: «Κυρίες και κύριοι, όπως τονίσαμε και στην προχθεσινή μας συνέντευξη, δεν τρέφουμε αυταπάτες. Η έμπρακτη στήριξη των υγιών επιχειρήσεων και η κινητοποίηση νέων δυνάμεων είναι προϋπόθεση για την αναστήλωση της οικονομίας μας. Και η αναστήλωση της οικονομίας μας είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη, ώστε να βγει η χώρα από την ύφεση. Η επιχειρηματικότητα νιώθει σήμερα ξεκρέμαστη. Έχει τη μικρότερη ευθύνη για το χρέος της χώρας, είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος της αδάνειστη, αλλά έρχεται αντιμέτωπη με την απειλή της συρρίκνωσης, την έλλειψη ρευστότητας, την αστάθεια που προκαλεί η διεθνής και εγχώρια κακοφωνία. Είμαστε όμως αποφασισμένοι και πεισμωμένοι να δώσουμε τον αγώνα με όρους εκτάκτου ανάγκης. Ανακοινώσαμε προχθές ένα πρόγραμμα άμεσης ενίσχυσης της απασχόλησης για είκοσι χιλιάδες επιχειρήσεις, μέσα από το πρόγραμμα Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων. Σήμερα είμαστε εδώ για να ανακοινώσουμε στις επιχειρήσεις που αγωνιούν, στους εργαζόμενους που βιώνουν την καθημερινή ανασφάλεια, ότι έχουμε τα εργαλεία για να στηρίξουμε την προσπάθειά τους και να τους δείξουμε ότι αντιλαμβανόμαστε και στηρίζουμε τις θυσίες και τις προσπάθειες που κάνουν. Η σημερινή συγκυρία στο διεθνές εμπόριο καθιστά την αύξηση της εξωστρέφειας εθνικό στοίχημα. Εμείς έχουμε δώσει μεγάλη προτεραιότητα στη στήριξη των εξαγωγών, στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της χώρας, γιατί πιστεύουμε ότι η εξωστρέφεια αποτελεί μια από τις βασικές προϋποθέσεις για τη νέα αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας, μαζί με την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα.

2 Επικρατεί σκληρός ανταγωνισμός στις πιστωτικές διευκολύνσεις. Ενώ παράλληλα υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι μη πληρωμής, λόγω της οικονομικής και πολιτικής αστάθειας που επικρατεί σε συγκεκριμένες περιοχές. Γι αυτούς που πρεσβεύουν τις μεγάλες δυνατότητες της οικονομίας μας, τους εξαγωγείς μας, ετοιμάσαμε ένα πρόγραμμα καταλύτη στην προσπάθειά τους. Μέσω του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων, του γνωστού ΟΑΕΠ, εξασφαλίζουμε για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις κεφάλαιο κίνησης μέχρι ευρώ και μέχρι τέσσερις μήνες. Ουσιαστικά, ο εξαγωγέας με το ασφαλιστήριο του ΟΑΕΠ στο χέρι, που θα καλύπτει έως 80% την απαίτηση έναντι προμήθειας, θα πηγαίνει στην τράπεζα και θα λαμβάνει ισόποσο δάνειο και μάλιστα χωρίς καμία άλλη εγγύηση. Το προϊόν θα είναι έτοιμο τέλος του μήνα. Δεύτερον, εγγυοδοτικά προγράμματα του ΕΤΕΑΝ. Αξιοποιούμε περαιτέρω το Εθνικό Ταμείο για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη. Δίνουμε παράταση μέχρι το τέλος του 12 στο πρόγραμμα εγγυήσεων του ΕΤΕΑΝ, που τρέχει με επιτυχία εδώ και ένα χρόνο και παρέχουμε χαμηλότοκα δάνεια για δαπάνες αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων και υπηρεσιών. Καλύπτουμε δηλαδή άμεσα και γρήγορα και στοχευμένα δάνεια για πραγματικές και τρέχουσες ανάγκες των επιχειρήσεων, διάρκειας έξι ετών με διετή περίοδο χάριτος. Ρίχνουμε ζεστό χρήμα στην ελληνική αγορά, για την κάλυψη των καθημερινών, λειτουργικών αναγκών των επιχειρήσεων, με την προϋπόθεση ότι οι επιχειρήσεις θα προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τιμολόγια ή δελτία παροχής υπηρεσιών. Σας ανακοινώνουμε επίσης νέα εγγυοδοτικά προγράμματα. Διευρύνουμε το πλαίσιο των εγγυήσεων προς τις επιχειρήσεις που έχουν άμεση ανάγκη από κεφάλαια κίνησης. Μέσα στο Σεπτέμβριο και μέσα από το ΕΤΕΑΝ όσες επιχειρήσεις ενταχθούν σε προγράμματα του Υπουργείου μας, όπως είναι η μεταποίηση και η εξωστρέφεια, μπορούν να ενισχυθούν με κεφάλαια κίνησης για δυο χρόνια και εξάμηνη περίοδο χάριτος.

3 Το ανώτατο ποσό του δανείου ανά επιχείρηση ανέρχεται σε τριάντα χιλιάδες ευρώ. Στόχος μας είναι η ενίσχυση περίπου δυόμισι χιλιάδων επιχειρήσεων. Φέρνουμε νέο εγγυοδοτικό πρόγραμμα για την ενίσχυση της αξιοπιστίας και της φερεγγυότητας των επιχειρήσεων κατά τις εμπορικές συναλλαγές. Επιλέξιμες θα είναι η υπό σύσταση, νεοσύστατες, νέες και υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που απασχολούν λιγότερα από 250 άτομα και έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών έως πενήντα εκατομμύρια ευρώ. Για κάθε μικρομεσαία επιχείρηση οποιασδήποτε νομικής μορφής, είτε είναι υπό σύσταση είτε υφιστάμενη, φέρνουμε πρόγραμμα εγγύησης επενδυτικών δανείων, ώστε να καλύψουμε δαπάνες για εγκαταστάσεις, εξοπλισμούς και άυλα πάγια. Τέλος, στηρίζουμε τις επενδύσεις που υπηρετούν το στόχο της βιώσιμης ανάπτυξης. Στηρίζουμε ανταγωνιστικές, εξωστρεφείς, καινοτόμες υγιείς επιχειρήσεις, που θέλουν να επενδύσουν είτε σε παραδοσιακούς, είτε σε νέους κλάδους της οικονομίας. Για παράδειγμα όποιος επενδυτής θέλει να ενταχθεί στον επενδυτικό νόμο είτε θέλει να ενταχθεί στο πρόγραμμα του επενδυτικού για την επιχειρηματικότητα των νέων που τρέχει τώρα, όπως σας ανακοίνωσα την προηγούμενη φορά, του δίνουμε τη δυνατότητα να πάρει ευνοϊκά δεκαετή δάνεια, μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας. Επίσης όποιος επιχειρηματίας επενδύει αυτή τη στιγμή, είτε είναι ενταγμένος σε επενδυτικό νόμο είτε όχι, μπορεί άμεσα να αντλήσει τις δανειακές του ανάγκες, μέσα από το ΕΤΕΑΝ, όταν αυτό στις 20 Ιουλίου περίπου θα αρχίσει να λειτουργεί μέσω των τραπεζών, με ένα ποσό της τάξης του 1,2 δις ευρώ. Όποιος πολίτης, ιδιοκτήτης κατοικίας, ενταχθεί στο πρόγραμμα εξοικονόμηση κατ οίκον, μπορεί να λάβει άτοκο δάνειο και μάλιστα με επιχορήγηση του δανείου του μέχρι και 35%. Δε σταματάμε όμως εδώ, δημιουργούμε καινούρια προϊόντα και καινούρια κίνητρα για τον πρωτογενή τομέα, όπως για παράδειγμα το Ενάλιο Ταμείο και το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας.

4 Το σχέδιό μας συνεπώς, το οποίο κάθε μέρα εξελίσσεται, σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του, επιχειρεί να στηρίξει τις επιχειρήσεις που σήμερα αγωνίζονται να επιβιώσουν. Επιχειρήσεις παραγωγικές, επιχειρήσεις εξωστρεφείς, επιχειρήσεις ανταγωνιστικές και από την άλλη πλευρά να κινητοποιήσουμε πολίτες, τις κοινωνικές δυνάμεις, τις οικογένειες, τους νέους επιχειρηματίες, να στραφούν στην επένδυση, στη δημιουργία και στην παραγωγή. Με τα εργαλεία που σας ανακοινώνουμε σήμερα επιχειρούμε τον απεγκλωβισμό χιλιάδων επιχειρήσεων που δίνουν αγώνα επιβίωσης και δίνουμε επίσης προοπτική για χιλιάδες νέες επιχειρήσεις που θα ιδρυθούν το επόμενο χρονικό διάστημα. Διασώζοντας θέσεις εργασίας, παρέχοντας κεφάλαιο κίνησης, προωθώντας τις εξαγωγές, καλύπτοντας τρέχουσες και καθημερινές δαπάνες, ενισχύοντας τη φερεγγυότητα στις συναλλαγές, παρέχοντας γενναία κίνητρα για παραγωγή και εξωστρέφεια. Με όλα αυτά στηρίζουμε αυτούς που παράγουν προστιθέμενη αξία και που μπορούν να βάλουν και πάλι μπροστά την οικονομία μας. Θέλω επίσης να σας πω με πολλή χαρά, ότι ολοκληρώθηκε αυτές τις μέρες η αξιολόγηση του προγράμματος «Μεταποίηση στις νέες συνθήκες», που εδώ διαχειρίζεται η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας. Το πρόγραμμα πήγε πολύ καλά, έχει εξαντληθεί σχεδόν όλη η δημόσια δαπάνη, που ήταν διακόσια εκατομμύρια και σε λίγες μέρες θα αρχίσει η εκταμίευση προκαταβολών προς τους ενδιαφερομένους να συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα και έχουν εγκριθεί από τις γνωμοδοτικές επιτροπές, όπως επίσης με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εξωστρέφεια, που αφορά τη στήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων, το οποίο αυτή τη στιγμή αξιολογείται και πολύ σύντομα και αυτό θα είναι στην αγορά, προκειμένου να αντληθούν κεφάλαια για χρηματοδότηση από τις ενδιαφερόμενες εξαγωγικές επιχειρήσεις. Σας ευχαριστώ. Παρακαλώ, αν υπάρχει κάποια ερώτηση, ο κ. Κολώνας. δημοσιογράφος: Ήθελα να ρωτήσω υπουργέ, αν και αυτό το πρόγραμμα για τους εξαγωγείς μέσω του ΟΑΕΠ, τι διαθέσιμα, τι κεφάλαια μάλλον διαθέτει ο Οργανισμός Διασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων και πώς διασφαλίζεται ότι αυτά τα χρήματα που υπάρχουν δε θα χαθούν, δηλαδή δε θα δημιουργηθεί έλλειμμα στο Ταμείο, ένα είναι αυτό. Και δεύτερο, σχετικά με την παράταση

5 που δίνετε στο εγγυοδοτικό πρόγραμμα για κάλυψη πρώτων δαπανών αγοράς υπουργός: Πρώτων υλών. δημοσιογράφος: Πρώτων υλών κλπ. Αυτό μέχρι τώρα οι τράπεζες, όταν πήγαινε μια επιχείρηση να πάρει δάνειο και έφερνε μια εγγύηση απ αυτό απορρίπτανε την αίτηση, δεν το παίζανε καθόλου, δεν το έτρεχαν. Τι είναι αυτό που αλλάζει; υπουργός: Το πρόγραμμα αυτό έχει πάει πάρα πολύ καλά, έχουν δαπανηθεί πάνω από 100 εκ. και είναι ένα πρόγραμμα το οποίο ακριβώς προκειμένου να συνεχίσει να τρέχει δίνουμε μια παράταση. Ένα πρόγραμμα το οποίο περίπου δαπανά πάνω από δέκα εκατομμύρια το μήνα. Η κα Σακελλαρίδου θα σας πει για το ζήτημα του ΟΑΕΠ, η Πρόεδρος του ΑΕΠ. Χ. Σακελλαρίδου (Πρόεδρος ΟΑΕΠ): Θα ήθελα να σας πω καταρχήν, καταρχήν να ευχαριστήσω, όχι τώρα σαν Πρόεδρος του ΟΑΕΠ, αλλά σαν εξαγωγέας και σαν Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, τον Υπουργό τον κ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος πράγματι έχει βοηθήσει πάρα πολύ για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας. Πέρα από το πρόγραμμα που ακούσατε όλοι, την εξωστρέφεια ανταγωνιστικότητα, αλλά όλο αυτό το διάστημα στάθηκε στο πλευρό των εξαγωγέων, τους ενεθάρρυνε, είχε μια άμεση επαφή. Μέχρι και γράμματα σε προσωπικό επίπεδο έστειλε σε χιλιάδες εξαγωγείς και το λέω αυτό διότι τα αποτελέσματα είναι ήδη απτά και ορατά. Οι εξαγωγές το ξέρετε άλλωστε γιατί κάνετε μεγάλη κάλυψη στο θέμα των εξαγωγών είναι ένας τομέας που πάει καλά, παρ όλες τις αντιξοότητες τις δυσκολίες και τα λοιπά, που οφείλεται πάρα πολύ και στον Υπουργό και στο Υπουργείο του με τα μέτρα που λαβαίνει. Τώρα, δεν ησυχάζει με όσα έχουν γίνει και θέλει να τα επεκτείνει, διότι όπως είπε πριν είναι γνώστης και βλέπει τις δυσκολίες που έχουν οι επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα αυτό που εξήγγειλε τώρα για την τόνωση των εξαγωγών αφορά κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που εδώ έρχεται και άπτεται του κεφαλαίου που είπατε, δε μιλάμε για τη MOTOR OIL φερ ειπείν, είναι οι μικρομεσαίες που έχουν ανάγκη, γι αυτό και είπαμε μέχρι 200 χιλιάδες ευρώ. Το κεφάλαιο που έχει ο ΟΑΕΠ, γιατί ο ΟΑΕΠ έχει ένα αποθεματικό που το έχει δημιουργήσει τα ξέρετε αυτά όμως γιατί όλοι είσαστε κοντά μας όλα αυτά τα χρόνια το έχει δημιουργήσει

6 μόνος του. Μπορεί να είναι 100 εκ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και είπαμε ότι θα είναι μέσα για τέσσερις μήνες, δεν μπορεί να τα πάρει κάποιος και μετά ένα χρόνο να τα επιστρέψει. Είπατε ποια είναι η εγγύηση; Ότι δε θα χαθούν αυτά τα χρήματα. Κοιτάξτε, ο ΟΑΕΠ κατ αρχήν λειτουργεί και για να ασφαλίσει κάποιον πρώτα απ όλα παίρνει πληροφορίες για τον ξένο αγοραστή. Είμαστε συνδεδεμένοι με είκοσι δίκτυα διεθνή και κάνουμε και μία επαλήθευση με 2 δις και 3 δις και ανάλογα τον αγοραστή κι έτσι δεν ασφαλίζουμε στον αέρα, ασφαλίζουμε όταν είναι υπαρκτός, όταν δεν υπάρχει πτώχευση και ξέρουμε που ασφαλίζουμε, άλλωστε αυτός είναι και ο ρόλος του ΟΑΕΠ. Από κει και πέρα βεβαίως έχεις κάποιο ρίσκο, που αυτό το ρίσκο που έχεις είναι ένα ρίσκο το οποίο είναι υπολογισμένο ρίσκο, διότι μπορεί μια επιχείρηση ξένη να είναι πάρα πολύ καλή και να έρθουν και εξωγενή διάφορα γεγονότα, υπάρχουν διάφορα γεγονότα και γι αυτό και είναι και διάφοροι οι κίνδυνοι που καλύπτονται από τον ΟΑΕΠ. Με αυτή την έννοια και τώρα που ασφαλίζουμε αυτή είναι η δουλειά μας, το αποθεματικό που κάναμε το κάναμε παρόλα τα ρίσκα που είχαμε, άρα παίρνουμε ένα υπολογισμένο ρίσκο. Με το συμβόλαιο που θα πάρει ο εξαγωγέας από μας, αυτό του λύνει τα χέρια, διότι έως ότου εισπράξει θα μπορέσει να πάει να πάρει τα χρήματα από την τράπεζα αμέσως, δίνοντας σαν εγγύηση, σαν collateral, το συμβόλαιο του ΟΑΕΠ και θα του επιτρέψει και γι αυτό είπε έως 80% ο Υπουργός, του επιτρέπει ένα αρκετά σεβαστό ποσό που θα πάρει, ένα ποσοστό μάλλον επί της αξίας των εξαγωγών του, που θα του επιτρέψει την υλοποίηση της παραγγελίας, οπότε έχει ένα διπλό όφελος. Ως τώρα είχε την ασφάλιση, γιατί το άγχος πάντα του εξαγωγέα είναι διττό, είναι η ασφάλιση και είναι και η πληρωμή. Λοιπόν η ασφάλιση εντάξει είναι εξασφαλισμένη, ως προς την πληρωμή ήδη έχει προεισπράξει το 80% και με αυτό μπορεί να εκτελέσει τις παραγγελίες του, αλλά το ασφαλιστήριο συμβόλαιο τον εξασφαλίζει για όλη την αξία, δηλαδή έχει εξασφάλιση ασφάλισης και πληρωμής της παραγγελίας του και δεν ρισκάρει. υπουργός: Ευχαριστώ, ο κ. Παπαρσένος έχει το λόγο. Α. Παπαρσένος (Πρόεδρος ΕΤΕΑΝ): Όπως ακούσατε το ΕΤΕΑΝ έχει υπό διαμόρφωση τρία νέα εγγυοδοτικά προγράμματα, τα οποία θα

7 καλύψουν ανάγκες των επιχειρήσεων και συγχρόνως κενά της χρηματοπιστωτικής αγοράς. Τα δύο αφορούν αν θέλετε βραχυπρόθεσμες ανάγκες των επιχειρήσεων και το τρίτο μεσομακροπρόθεσμες ανάγκες και άρα επενδυτικού σκοπού δάνεια. Το βασικό από τα νέα εγγυοδοτικά προγράμματα που είναι υπό διαμόρφωση είναι αυτά που έχουν σχέση με τις εγγυήσεις, τις εγγυητικές επιστολές, δηλαδή αν θέλετε θα γίνει μια προσπάθεια από το μικρόκοσμο του ΕΤΕΑΝ να αλλάξει το μοντέλο το σημερινό, το μοντέλο των επιταγών δηλαδή, για να γίνει ένα νέο μοντέλο των μετρητών και των εγγυητικών επιστολών. Και επομένως μέσα σε αυτό το νέο μοντέλο που είναι υπό διαμόρφωση και από την ίδια την αγορά και από τις τράπεζες να παίξει κάποιο ρόλο και το ΕΤΕΑΝ, μέσω των εγγυήσεων που θα δώσει σε εγγυητικές επιστολές τραπεζών για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Πάντα βέβαια εγγυητικές επιστολές που αφορούν τον ιδιωτικό τομέα και όχι το δημόσιο, δηλαδή θα δίνονται εγγυήσεις σε εγγυητικές επιστολές σε επιχειρήσεις οι οποίες θα κάνουν κάποιο έργο στον ιδιωτικό τομέα και όχι σε κάποιο έργο που θα αφορά το δημόσιο. Το δεύτερο πρόγραμμα έχει σχέση με την κάλυψη κάποιων αναγκών και ιδίως κάποιων αναγκών προκαταβολών σε προγράμματα που θα ενταχθούν επιχειρήσεις όπως ακριβώς η μεταποίηση ή η εξωστρέφεια, πρόκειται δηλαδή όπως γνωρίζετε για δύο προγράμματα τα οποία θα δανειοδοτήσουν περίπου 2,5 χιλιάδες επιχειρήσεις. Έχουν έναν προϋπολογισμό βέβαια αυτά τα δύο αυτά προγράμματα που ξεπερνούν τα 600 εκ. ευρώ, από τα οποία περίπου το ήμισυ είναι δημόσια δαπάνη και υπολογίζεται και εκτιμάται ότι περίπου 100 με 150 εκ. θα αφορούν δάνεια και εμμέσως αυτά θα αφορούν και προκαταβολές των δανείων περίπου 30%, τα οποία θα έρθει να καλύψει η ΕΤΕΑΝ με κάποιες εγγυήσεις σε βραχυπρόθεσμα δάνεια που δε θα ξεπερνούν αν θέλετε τη διάρκεια των δύο ετών και ίσως να έχουν και κάποια περίοδο χάριτος έξι μηνών. Το τρίτο πρόγραμμα αφορά τις επενδύσεις, επενδύσεις οιασδήποτε μορφής επιχειρήσεων είτε νεοσύστατων είτε νέων είτε υφιστάμενων, επενδύσεις που έχουν σχέση είτε με τον νέο επενδυτικό νόμο είτε που δεν έχουν σχέση με κανέναν επενδυτικό νόμο είτε με προγράμματα.

8 Δηλαδή γνωρίζετε όλοι ότι στην αγορά υπάρχουν πολλοί οι οποίοι κάνουν επενδύσεις χωρίς να εντάσσονται μέσα σε ορισμένα προγράμματα του Ελληνικού Δημοσίου και των Υπουργείων, επομένως οποιαδήποτε επιχείρηση επιθυμεί να κάνει κάποια επένδυση και επιθυμεί συγχρόνως και την εγγύηση του ΕΤΕΑΝ θα μπορέσει με το υπό διαμόρφωση πρόγραμμα να εκπληρώσει τις ανάγκες του μέσω της εγγύησης η οποία θα φθάνει τις περισσότερες φορές στο 70% του δανείου. υπουργός: (Τοποθέτηση εκτός μικροφώνου) Να προσθέσω ότι στο πρόγραμμα αναφερόμαστε γύρω στις 560 επιχειρήσεις οι οποίες χρησιμοποίησαν το πρόγραμμα του ΕΤΕΑΝ, συνεπώς πρόκειται για ένα επιτυχημένο πρόγραμμα στο οποίο δίνουμε άλλον ενάμισι χρόνο παράτασης, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις στην αποστολή τους. Θέλω επίσης με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης σήμερα του προγράμματος «μεταποίηση νέες συνθήκες» αλλά και την ουσιαστική ολοκλήρωση του προγράμματος «εξωστρέφεια», δυο πάρα πολύ σημαντικά προγράμματα για την επιχειρηματικότητα στη χώρα μας, αλλά και τις νέες προοπτικές που ανοίγονται, να ευχαριστήσω θερμά και να συγχαρώ τον αναπληρωτή Υπουργό, τον κ. Ξυνίδη, ο οποίος προΐσταται όλης αυτής της προσπάθειας. Επίσης το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου μας, τον κ. Φούρλα και τον Ειδικό Γραμματέα Ανταγωνιστικότητας, τον κ. Πατεράκη και τους συνεργάτες μας Διευθυντές και υπαλλήλους, οι οποίοι εργάστηκαν πραγματικά με αφοσίωση και εργάζονται προκειμένου να προχωρήσουμε τους στόχους μας για την τόνωση της επιχειρηματικότητας. Και θέλω να σας ανακοινώσω επίσης με την ευκαιρία αυτή ότι πήραμε την απόφαση μαζί με τον κ. Ξυνίδη να αυξήσουμε σε 60% το ποσοστό της επιχορήγησης της δημόσιας δαπάνης στο πρόγραμμα «καινοτομικότητα και νεανική επιχειρηματικότητα» αντί του 50% που ήταν μέχρι σήμερα. δημοσιογράφος: (Ερώτηση εκτός μικροφώνου) υπουργός: Θα κάνουμε μια ειδική συνέντευξη τις επόμενες μέρες. δημοσιογράφος: Σε σχέση με τα προγράμματα του ΕΤΕΑΝ, αυτά τα τρία νέα προγράμματα στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Παπαρσένος κι εσείς νωρίτερα πότε θα αρχίσει να τρέχει το καθένα και να ρωτήσω τον κ. Παπαρσένο αν θα πρέπει να γίνει πάλι νέος

9 διαγωνισμός για να επιλέξετε τράπεζες που σημαίνει ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος. Α. Παπαρσένος: Όχι, κατ αρχάς τα εγγυοδοτικά προγράμματα γίνονται με τη φιλοσοφία και τη στρατηγική που έχει ακολουθηθεί μέχρι τώρα, δηλαδή υπογράφουμε συμβάσεις με όλες τις τράπεζες και τις εμπορικές και τις συνεταιριστικές, που είναι ήδη στον αριθμό 36, δεν κάνουμε δηλαδή διαγωνισμό για εγγυοδοτικά προγράμματα. Αντίθετα για το Ταμείο Επιχειρηματικότητας έχουμε κάνει ένα διαγωνισμό όπου σήμερα μάλιστα ανοίγονται οι οικονομικές προσφορές για να γίνουν οι επιλογές των τραπεζών που θα μπουν μέσα στο σύστημα. δημοσιογράφος: (Ερώτηση εκτός μικροφώνου) Α. Παπαρσένος: Εντός του Σεπτεμβρίου και τα τρία. υπουργός: Σας ανέφερα προηγουμένως για το ΕΤΕΑΝ, το οποίο αυτές τις μέρες πια θα επιλέξει τράπεζες και σε λίγες μέρες θα είναι στην αγορά. Επαναλαμβάνω και πάλι ότι όποιος επιχειρηματίας επενδύει και είναι ενταγμένος σε επενδυτικό νόμο ή δεν είναι ενταγμένος σε επενδυτικό νόμο ή κάποιο πρόγραμμα, μπορεί και αυτός να ζητήσει να καλύψει τις δανειακές του ανάγκες μέσα από τα προγράμματα τα χρηματοδοτικά των τραπεζών, μαζί με το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης. Σας ευχαριστούμε πολύ».

ΕΤΕΑΝ ΑΕ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ/ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΕΤΕΑΝ ΑΕ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ/ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΤΕΑΝ ΑΕ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ/ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Η Διοίκηση της ΕΤΕΑΝ ΑΕ επειδή προέβλεψε την τραπεζική πιστωτική ασφυξία και ακρίβεια στην ελληνική αγορά δημιούργησε κατάλληλα Εγγυοδοτικά προϊόντα και Ταμεία Χαρτοφυλακίου

Διαβάστε περισσότερα

«Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ» Πέμπτη 27/01/2011, Μέγαρο Καρατζά

«Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ» Πέμπτη 27/01/2011, Μέγαρο Καρατζά «Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ» Πέμπτη 27/01/2011, Μέγαρο Καρατζά ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Κ. ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ «Σας καλωσορίζω

Διαβάστε περισσότερα

Ποιες δράσεις βρίσκονται ήδη στην αγορά

Ποιες δράσεις βρίσκονται ήδη στην αγορά Ποιες δράσεις βρίσκονται ήδη στην αγορά 1. ΔΡΑΣΗ: ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ, ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ, ΑΠΕ ΣΚΟΠΟΣ: ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕ ΕΥΝΟΪΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσίευση προγράμματος ΤΕΜΠΜΕ για «Εγγύηση Δανείων Αγοράς Πρώτων Υλών, Εμπορευμάτων και Υπηρεσιών»

Δημοσίευση προγράμματος ΤΕΜΠΜΕ για «Εγγύηση Δανείων Αγοράς Πρώτων Υλών, Εμπορευμάτων και Υπηρεσιών» Δημοσίευση προγράμματος ΤΕΜΠΜΕ για «Εγγύηση Δανείων Αγοράς Πρώτων Υλών, Εμπορευμάτων και Υπηρεσιών» Τίθεται σε εφαρμογή μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το πρόγραμμα της ΤΕΜΠΜΕ Α.Ε. για

Διαβάστε περισσότερα

Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας,

Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, Παρέμβαση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χριστόδουλου Αντωνιάδη, στο συνέδριο «Αριστοτέλης» της ΕΕΔΕ, στις 28 Νοεμβρίου 2014, στη Θεσσαλονίκη Χρηματοδοτικά Νέα Εργαλεία

Διαβάστε περισσότερα

Χρηματοδότηση Εξωστρεφών Επιχειρήσεων. Αλέξανδρος Αθανασόπουλος Μίλτος Παυλής

Χρηματοδότηση Εξωστρεφών Επιχειρήσεων. Αλέξανδρος Αθανασόπουλος Μίλτος Παυλής Χρηματοδότηση Εξωστρεφών Επιχειρήσεων Αλέξανδρος Αθανασόπουλος Μίλτος Παυλής 21 Νοεμβρίου 2017 Ποιοι είμαστε Η μεγαλύτερη Συνεταιριστική Τράπεζα της χώρας Περισσότεροι από 84.000 συνέταιροι 1,6 δις δάνεια

Διαβάστε περισσότερα

Ο προϋπολογισμός του παρόντος Προγράμματος ανέρχεται σε 456,0 εκ. ευρώ και κατανέμεται στις δεκατρείς (13) Περιφέρειες της χώρας όπως παρακάτω:

Ο προϋπολογισμός του παρόντος Προγράμματος ανέρχεται σε 456,0 εκ. ευρώ και κατανέμεται στις δεκατρείς (13) Περιφέρειες της χώρας όπως παρακάτω: Προκηρύχτηκε στις 14 Ιανουαρίου το πρόγραμμα επιχορήγησης υφιστάμενων και νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου-υπηρεσιών. Ο προϋπολογισμός του παρόντος Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013 Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013 Από τις 25 Φεβρουαρίου έως τις 25 Απριλίου 2013 θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής προτάσεων για ένταξη στο πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

«Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ» Πέμπτη 27/01/2011, Μέγαρο Καρατζά

«Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ» Πέμπτη 27/01/2011, Μέγαρο Καρατζά «Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ» Πέμπτη 27/01/2011, Μέγαρο Καρατζά ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Κ. ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΑΧΙΝΙΔΗ Η σημερινή εκδήλωση μας δίνει την ευκαιρία

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. «ΕΤΕΑΝ:ENEΡΓΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ και ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. «ΕΤΕΑΝ:ENEΡΓΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ και ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΕΤΕΑΝ:ENEΡΓΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ και ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» Την έναρξη λειτουργίας του νέου Ταμείου Δανειοδοτήσεων Επιχειρηματικής Ανάπτυξης για την παροχή δανείων κεφαλαίου κίνησης χαμηλού επιτοκίου (περίπου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ (ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ): ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ II

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ (ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ): ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ II ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ (ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ): ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ II ΙΟΥΝΙΟΣ 2013 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας προχώρησε την Τετάρτη

Διαβάστε περισσότερα

Χρηματοδοτικά εργαλεία για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Χρηματοδοτικά εργαλεία για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις Γεώργιος Χατζησάρρου Διευθυντής Διεύθυνσης Πιστοδοτήσεων Νέων Δανείων Β. Ελλάδας, Γενική Διεύθυνση Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων Ένα αβέβαιο περιβάλλον για τις Μικρομεσαίες Μετά από 8 χρόνια οικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και το δημοσιογράφο Μπ.

Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και το δημοσιογράφο Μπ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010 Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό

Διαβάστε περισσότερα

«Ανάπτυξη στην πράξη» Οι πολιτικές µας

«Ανάπτυξη στην πράξη» Οι πολιτικές µας «Ανάπτυξη στην πράξη» Οι πολιτικές µας Ανάπτυξη: το εθνικό µας στοίχηµα Ανάσχεση της ύφεσης, τόνωση των επενδύσεων, ρευστότητα στην αγορά και στην πραγµατική οικονοµία για επανεκκίνηση στα τέλη του 2011

Διαβάστε περισσότερα

Η ασφάλιση στον Ο.Α.Ε.Π. εργαλείο ενίσχυσης της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας

Η ασφάλιση στον Ο.Α.Ε.Π. εργαλείο ενίσχυσης της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας 1 Η ασφάλιση στον Ο.Α.Ε.Π. εργαλείο ενίσχυσης της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας «Στηρίζοντας την Επιχειρηματικότητα» Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 03 Μαΐου 2018 2 Ταυτότητα Ο.Α.Ε.Π. Ο Οργανισμός Ασφάλισης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Χαιρετισμός Προέδρου Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (Σ.Β.Β.Ε.) κ. Νικόλαου Πέντζου στην εσπερίδα με τίτλο: «Εποπτεία Αγοράς Προϊόντων Δομικών Κατασκευών» Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 2 Μαΐου 2011 Κύριε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΠΑ 2014-2020. Πρόγραμμα «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα»

ΕΣΠΑ 2014-2020. Πρόγραμμα «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» ΕΣΠΑ 2014-2020 Πρόγραμμα «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» ΕΠΑνΕΚ Κεντρικός στρατηγικός στόχος του ΕΠΑνΕΚ είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, η μετάβαση στην ποιοτική

Διαβάστε περισσότερα

καθήκοντά σας, θέλω λίγο να δούμε το τι ειπώθηκε σήμερα από τον Πρωθυπουργό. Τη

καθήκοντά σας, θέλω λίγο να δούμε το τι ειπώθηκε σήμερα από τον Πρωθυπουργό. Τη ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2010 Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο δελτίο

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία «Economist» 11/05/2015. Κυρίες και Κύριοι,

Ομιλία «Economist» 11/05/2015. Κυρίες και Κύριοι, Ομιλία «Economist» 11/05/2015 Κυρίες και Κύριοι, Μετά από 6 χρόνια βαθιάς ύφεσης, το 2014, η Ελληνική οικονομία επέστρεψε σε θετικούς ρυθμούς, οι οποίοι μπορούν να ενισχυθούν. Παράλληλα, διαφαίνονται προοπτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΞΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ. Ταυτότητα Ο.Α.Ε.Π.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΞΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ. Ταυτότητα Ο.Α.Ε.Π. 1 Ταυτότητα Ο.Α.Ε.Π. Ο Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (Ο.Α.Ε.Π.) συστάθηκε με το Νόμο 1796/1988 (ΦΕΚ 152 A /11-7-88). Είναι αυτόνομος μη κερδοσκοπικός Οργανισμός με την εγγυοδοσία του Ελληνικού

Διαβάστε περισσότερα

Σημεία Ομιλίας του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, στο Συνέδριο «GR FOR GROWTH FUNDING SMEs»

Σημεία Ομιλίας του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, στο Συνέδριο «GR FOR GROWTH FUNDING SMEs» Σημεία Ομιλίας του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, στο Συνέδριο «GR FOR GROWTH FUNDING SMEs» 20 06 2014 «Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας έχει σταθεροποιηθεί. Η εμπιστοσύνη στις

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία κ. Νικόλαου Καραμούζη Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Eurobank EFG. στην εκδήλωση πελατών Corporate Banking.

Ομιλία κ. Νικόλαου Καραμούζη Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Eurobank EFG. στην εκδήλωση πελατών Corporate Banking. Ομιλία κ. Νικόλαου Καραμούζη Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Eurobank EFG στην εκδήλωση πελατών Corporate Banking με θέμα «Οι Νέες Πρωτοβουλίες της Eurobank EFG» Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009 Grande

Διαβάστε περισσότερα

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Π. ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΊΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Π. ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΊΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ 1 Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Π. ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΊΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ Είναι πλέον κατανοητό από όλους ότι η αύξηση της "εξωστρέφειας" της Ελληνικής Οικονομίας,

Διαβάστε περισσότερα

(Απομαγνητοφωνημένο Αρχείο)

(Απομαγνητοφωνημένο Αρχείο) (Απομαγνητοφωνημένο Αρχείο) Ζ. ΜΑΥΡΟΥΚΑΣ: Σας ευχαριστώ πολύ, ευχαριστώ για την πρόσκληση. Ήταν όντως μια σημαντική πρόκληση για μένα και για τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και για τους συνεργάτες μου.

Διαβάστε περισσότερα

Δυνατότητα Χρηματοδότησης των Ελληνικών Εξαγωγικών Επιχειρήσεων, με όπλο την ασφάλιση τους στον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ)

Δυνατότητα Χρηματοδότησης των Ελληνικών Εξαγωγικών Επιχειρήσεων, με όπλο την ασφάλιση τους στον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ) 1 Δυνατότητα Χρηματοδότησης των Ελληνικών Εξαγωγικών Επιχειρήσεων, με όπλο την ασφάλιση τους στον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ) 2 Ταυτότητα Ο.Α.Ε.Π. Ο Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών

Διαβάστε περισσότερα

της Τυποποίησης και των Προτύπων

της Τυποποίησης και των Προτύπων «Αξιοποίηση της Τυποποίησης και των Προτύπων από τις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις» Αθήνα, 13 Μαρτίου 2013 Διονύσιος Τσαγκρής Προϊστάμενος Δ/νσης ΜΜΕ SME Envoy το πλαίσιο & τα εργαλεία υλοποίησης Small

Διαβάστε περισσότερα

Συμβολή του Ο.Α.Ε.Π. στην αύξηση της εξωστρέφειας της Ελληνικής Οικονομίας

Συμβολή του Ο.Α.Ε.Π. στην αύξηση της εξωστρέφειας της Ελληνικής Οικονομίας 1 Συμβολή του Ο.Α.Ε.Π. στην αύξηση της εξωστρέφειας της Ελληνικής Οικονομίας Η αύξηση της "εξωστρέφειας" της Ελληνικής Οικονομίας, μέσω της αποτελεσματικής προώθησης των εξαγωγών, αγαθών και υπηρεσιών,

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ SPYROS KOUVELIS. PROGRAMME DIRECTOR, SDGs CENTRE FOR GOVERNANCE AND PUBLIC LAW, FORMER VICE-MINISTER FOR FOREIGN AFFAIRS, GREECE

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ SPYROS KOUVELIS. PROGRAMME DIRECTOR, SDGs CENTRE FOR GOVERNANCE AND PUBLIC LAW, FORMER VICE-MINISTER FOR FOREIGN AFFAIRS, GREECE THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ SPYROS KOUVELIS PROGRAMME DIRECTOR, SDGs CENTRE FOR GOVERNANCE AND PUBLIC LAW, FORMER VICE-MINISTER FOR FOREIGN AFFAIRS, GREECE TO GOVERNANCE AND REGIONAL ARTERIES FOR GROWTH: Europe

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ»

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ» Πειραιάς, 22 Ιουλίου 2010 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ» Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς σας ενημερώνει ότι, υπογράφηκε στις 20 Ιουλίου, από την Υπουργό Οικονομίας,

Διαβάστε περισσότερα

Δυνατότητες Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων που προσφέρει ο Ο.Α.Ε.Π.

Δυνατότητες Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων που προσφέρει ο Ο.Α.Ε.Π. 1 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΞΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ Ο.Α.Ε.Π. Δυνατότητες Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων που προσφέρει ο Ο.Α.Ε.Π. «Δυνατότητες Χρηματοδότησης Εξωστρεφών Επιχειρήσεων» Ε.Β.Ε.Α. 21 Νοεμβρίου 2017

Διαβάστε περισσότερα

Κατηγορίες ενισχύσεων - Θεματικές Ενότητες. Κατηγορίες ενισχυόμενων επιχειρήσεων

Κατηγορίες ενισχύσεων - Θεματικές Ενότητες. Κατηγορίες ενισχυόμενων επιχειρήσεων Αγαπητοί φίλοι, Πριν λίγες μέρες προδημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, η πολυαναμενόμενη Δράση για την ενίσχυση Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης-Τουρισμού

Διαβάστε περισσότερα

Η Τράπεζα που συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή και που στηρίζει και ενισχύει την έννοια του Συγκρητισμού.

Η Τράπεζα που συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή και που στηρίζει και ενισχύει την έννοια του Συγκρητισμού. Ιανουάριος 2015 1 2 Η μεγαλύτερη πρωτοβάθμια Συνεταιριστική Οργάνωση της χώρας με περισσότερους από 82.000 ενεργούς συνεταίρους που κατέχουν πάνω από 1,8 εκατ. συνεταιριστικές μερίδες. Η Τράπεζα που εξυπηρετεί

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη Τύπου της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠAAN για το νέο Επενδυτικό Νόμο και το Ταμείο Επιχειρηματικότητας του ΕΤΕΑΝ

Συνέντευξη Τύπου της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠAAN για το νέο Επενδυτικό Νόμο και το Ταμείο Επιχειρηματικότητας του ΕΤΕΑΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΥΠΑΑ Συνέντευξη Τύπου της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠAAN για το νέο Επενδυτικό Νόμο και το Ταμείο Επιχειρηματικότητας του ΕΤΕΑΝ Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011 «Υλοποιούμε τη δέσμευσή μας για

Διαβάστε περισσότερα

Ξέρετε πότε έγινε η αίτηση για τη υλοποίηση αυτής της ιδιωτικής επένδυσης. Το 1997! 1 4 χρόνια μετά!

Ξέρετε πότε έγινε η αίτηση για τη υλοποίηση αυτής της ιδιωτικής επένδυσης. Το 1997! 1 4 χρόνια μετά! Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Θάνου Μωραΐτη Κυρίες και κύριοι, πριν λίγες μέρες με ένα κλιμάκιο ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ επισκεφτήκαμε ένα νέο μικρό υδροηλεκτρικό έργο. Είναι ένα έργο το

Διαβάστε περισσότερα

Η μεγαλύτερη και υγιέστερη πρωτοβάθμια Συνεταιριστική Οργάνωση της χώρας με πάνω από ενεργούς συνεταίρους.

Η μεγαλύτερη και υγιέστερη πρωτοβάθμια Συνεταιριστική Οργάνωση της χώρας με πάνω από ενεργούς συνεταίρους. 17/2/2014 1 Η μεγαλύτερη και υγιέστερη πρωτοβάθμια Συνεταιριστική Οργάνωση της χώρας με πάνω από 80.000 ενεργούς συνεταίρους. Η πιο κερδοφόρα επιχείρηση στην Κρήτη. Η Τράπεζα που εξυπηρετεί γρήγορα και

Διαβάστε περισσότερα

Αναπτυξιακές Λύσεις ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ. ΦΛΩΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ Διευθυντής Πιστοδοτήσεων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Αναπτυξιακές Λύσεις ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ. ΦΛΩΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ Διευθυντής Πιστοδοτήσεων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Αναπτυξιακές Λύσεις ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΦΛΩΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ Διευθυντής Πιστοδοτήσεων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Πάτρα, Νοέμβριος 2013 Οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και οικονομικό περιβάλλον σήμερα Κρίση Vs Μικρομεσαίες

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Α.Ε.Π.- Εργαλείο Ασφάλισης & Χρηματοδότησης για τις Ελληνικές Εξαγωγικές Επιχειρήσεις

Ο.Α.Ε.Π.- Εργαλείο Ασφάλισης & Χρηματοδότησης για τις Ελληνικές Εξαγωγικές Επιχειρήσεις 1 Ο.Α.Ε.Π.- Εργαλείο Ασφάλισης & Χρηματοδότησης για τις Ελληνικές Εξαγωγικές Επιχειρήσεις 2 Ταυτότητα Ο.Α.Ε.Π. Ο Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (Ο.Α.Ε.Π.) συστάθηκε με το Νόμο 1796/1988 (ΦΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΝΕΑ ΤΑΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟ ΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΑΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟ ΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΑ ΝΕΑ ΤΑΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟ ΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ Ενηµερωτικό Σηµείωµα Αθήνα, 28/9/2010 Το ΥΠΑΑΝ και το Υπουργείο Οικονοµικών σε συνεργασία και µε άλλα Υπουργεία, όπως το ΥΠΕΚΑ,

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ. Τα βασικά σηµεία του νέου αναπτυξιακού είναι τα εξής:

ΝΕΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ. Τα βασικά σηµεία του νέου αναπτυξιακού είναι τα εξής: ΝΕΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ Ο νέος αναπτυξιακός νόµος αποσκοπεί στη δηµιουργία ενός ισχυρού πλαισίου κινήτρων και διαδικασιών µε σκοπό την ενίσχυση των επενδύσεων (εγχώριων και ξένων άµεσων), τη διεύρυνση των επιλέξιµων

Διαβάστε περισσότερα

(/) Αρχική (/gr/) Ειδήσεις (/new s/) Επιχειρήσεις (/new s/companies/) Δάνεια 150 εκατ. ευρώ για μικρομεσαίους μέσω ΕΤΕπ

(/) Αρχική (/gr/) Ειδήσεις (/new s/) Επιχειρήσεις (/new s/companies/) Δάνεια 150 εκατ. ευρώ για μικρομεσαίους μέσω ΕΤΕπ Αρχική (/gr/) Ειδήσεις (/new s/) Επιχειρήσεις (/new s/companies/) Δάνεια 150 εκατ. ευρώ για μικρομεσαίους μέσω ΕΤΕπ 11/11/2013-06:10 μμ (/) Τέσσερις συμβάσεις για τη χρηματοδότηση με συνολικά 550 εκατ.

Διαβάστε περισσότερα

5.4 Συνοπτική αναφορά ενδεικτικών κινήτρων που παρέχονται μέσω των κοινοτικών προγραμμάτων (ΕΣΠΑ ) 1) Γενικά

5.4 Συνοπτική αναφορά ενδεικτικών κινήτρων που παρέχονται μέσω των κοινοτικών προγραμμάτων (ΕΣΠΑ ) 1) Γενικά 5.4 Συνοπτική αναφορά ενδεικτικών κινήτρων που παρέχονται μέσω των κοινοτικών προγραμμάτων (ΕΣΠΑ 2014-2020) 1) Γενικά Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η χώρα μας και ειδικότερα οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

Επενδυτικές ευκαιρίες

Επενδυτικές ευκαιρίες Επενδυτικές ευκαιρίες Αναπτυξιακός Νόμος 3908/2011 1 Περιεχόμενα 1. Επενδυτικές Δραστηριότητες & Κίνητρα 2. Ποσοστά & Ζώνες ενίσχυσης 3. Βασικοί όροι και προϋποθέσεις 4. Κριτήρια Αξιολόγησης Σημείωση:

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Αγαπητοί φίλες και φίλοι, Αγαπητοί φίλες και φίλοι, Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, στην οποία η εσωτερική ζήτηση πιέζεται παντοιοτρόπως και οι παραδοσιακές μας αγορές στην Ευρώπη βρίσκονται ήδη σε οικονομική ύφεση, έχει πολύ

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Εκτελεστικού Αντιπροέδρου Χάρη Κυριαζή. «Προκλήσεις, προτάσεις, στρατηγικές ανάπτυξης της εξωστρέφειας» ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΣΕΒΕ EXPORT SUMMIT

Ομιλία Εκτελεστικού Αντιπροέδρου Χάρη Κυριαζή. «Προκλήσεις, προτάσεις, στρατηγικές ανάπτυξης της εξωστρέφειας» ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΣΕΒΕ EXPORT SUMMIT Ομιλία Εκτελεστικού Αντιπροέδρου Χάρη Κυριαζή «Προκλήσεις, προτάσεις, στρατηγικές ανάπτυξης της εξωστρέφειας» ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΣΕΒΕ EXPORT SUMMIT Roadmap to Growth Θεσσαλονίκη, 3 Μαΐου 2012 Κυρίες & Κύριοι,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΝΕΟΦΥΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΝΕΟΦΥΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΝΕΟΦΥΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» Το πρόγραμμα «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ Α.Α.Δ.Ε., Γ. ΠΙΤΣΙΛΗ ΣΤΟ Ρ/Σ ΣΚΑΪ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΑΣΟ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ Α.Α.Δ.Ε., Γ. ΠΙΤΣΙΛΗ ΣΤΟ Ρ/Σ ΣΚΑΪ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΑΣΟ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 08 Αυγούστου 2019 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ Α.Α.Δ.Ε., Γ. ΠΙΤΣΙΛΗ ΣΤΟ Ρ/Σ ΣΚΑΪ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΑΣΟ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ Τ. Τέλλογλου: «Καλημέρα κ. Πιτσιλή. Γ. Πιτσιλής: Καλημέρα

Διαβάστε περισσότερα

η ενημέρωση για τις δράσεις που τυχόν υιοθετήθηκαν μέχρι σήμερα και τα αποτελέσματα που προέκυψαν από αυτές.

η ενημέρωση για τις δράσεις που τυχόν υιοθετήθηκαν μέχρι σήμερα και τα αποτελέσματα που προέκυψαν από αυτές. Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Σας ευχαριστώ θερμά για τη συμμετοχή σας, η οποία πιστεύω ότι είναι ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι, για την ανάδειξη

Διαβάστε περισσότερα

Θεσμικό πλαίσιο για τη δημιουργία καθεστώτων Ενισχύσεων Ιδιωτικών Επενδύσεων για την περιφερειακή και οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Θεσμικό πλαίσιο για τη δημιουργία καθεστώτων Ενισχύσεων Ιδιωτικών Επενδύσεων για την περιφερειακή και οικονομική ανάπτυξη της χώρας. 11/2016 Θεσμικό πλαίσιο για τη δημιουργία καθεστώτων Ενισχύσεων Ιδιωτικών Επενδύσεων για την περιφερειακή και οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Σε εφαρμογή τα τέσσερα (4) πρώτα καθεστώτα ενισχύσεων. Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΜμΕ. Αθήνα 12/6/2019

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΜμΕ. Αθήνα 12/6/2019 ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΜμΕ Αθήνα 12/6/2019 ΕΣΤΕ - ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ Η Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος ιδρύθηκε το 1995 Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών

Διαβάστε περισσότερα

Με τις Επιχειρήσεις για την Ανάπτυξη: Ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης από τη Eurobank. Αθήνα, 24 Οκτωβρίου 2012

Με τις Επιχειρήσεις για την Ανάπτυξη: Ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης από τη Eurobank. Αθήνα, 24 Οκτωβρίου 2012 Με τις Επιχειρήσεις για την Ανάπτυξη: Ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης από τη Eurobank Αθήνα, 24 Οκτωβρίου 2012 2009, οι πρωτοβουλίες της Τράπεζας για την στήριξη της Ελληνικής οικονομίας Η Eurobank, από τον

Διαβάστε περισσότερα

1. Σε ποια υπηρεσία πρέπει να απευθυνθώ και με ποια διαδικασία για την έκδοση εγγυητικής επιστολής με την εγγύηση της ΕΤΕΑΝ ΑΕ;

1. Σε ποια υπηρεσία πρέπει να απευθυνθώ και με ποια διαδικασία για την έκδοση εγγυητικής επιστολής με την εγγύηση της ΕΤΕΑΝ ΑΕ; 1. Σε ποια υπηρεσία πρέπει να απευθυνθώ και με ποια διαδικασία για την έκδοση εγγυητικής επιστολής με την εγγύηση της ΕΤΕΑΝ ΑΕ; Απάντηση: Η επιχείρηση απευθύνεται σε τράπεζα που έχει συμβληθεί με την ΕΤΕΑΝ

Διαβάστε περισσότερα

Χρηματοδοτήσεις σε άνεργους, νέους επιχειρηματίες και επιχειρήσεις από Εθνικό αποθεματικό απροβλέπτων

Χρηματοδοτήσεις σε άνεργους, νέους επιχειρηματίες και επιχειρήσεις από Εθνικό αποθεματικό απροβλέπτων Χρηματοδοτήσεις σε άνεργους, νέους επιχειρηματίες και επιχειρήσεις από Εθνικό αποθεματικό απροβλέπτων Αναρτήθηκε από τον/την mechcon στο Οκτωβρίου 17, 2011 Ενημέρωση 14-1-2012 Αλλαγή στον οδηγό και παράταση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ 1 ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ Η αύξηση της "εξωστρέφειας" μπορεί να επιτευχθεί με: προώθησητωνεξαγωγώναγαθώνκαιυπηρεσιών, εκτέλεση τεχνικών έργων στο εξωτερικό, ανάληψη επενδύσεων στο εξωτερικό.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝ.: -Υπουργείο Οικονοµικών. Γρ. κ. Υπουργού -Βουλευτή κας Μ. Κόλλια - Τσαρουχά.

ΚΟΙΝ.: -Υπουργείο Οικονοµικών. Γρ. κ. Υπουργού -Βουλευτή κας Μ. Κόλλια - Τσαρουχά. Γ. Γ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ Ταχ. /νση : Πλ. Κάνιγγος Αθήνα, 02/11/2011 Ταχ. Κώδικας : 101 81 Πληροφορίες : Κων/να Παπακώστα Αριθ. Πρωτ.: Β13-400 ΤΗΛ. : 210 3837150 Email: gemporiou@gge.gr

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης για την στήριξη της επιχειρηματικότητας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων

Ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης για την στήριξη της επιχειρηματικότητας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων Προκήρυξη νέου Πρόγραμματος Ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, των τους, μέσω δράσεων συμβουλευτικής και κατάρτισης καθώς και στήριξης της απασχόλησης σε περιοχές που

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία κ. Φωκίωνα Καραβία. Διευθύνοντος Συμβούλου Eurobank. Στην εκδήλωση. Κλειστή Συνεδρίαση Γενικής Συνέλευσης ΣΕΤΕ

Ομιλία κ. Φωκίωνα Καραβία. Διευθύνοντος Συμβούλου Eurobank. Στην εκδήλωση. Κλειστή Συνεδρίαση Γενικής Συνέλευσης ΣΕΤΕ Ομιλία κ. Φωκίωνα Καραβία Διευθύνοντος Συμβούλου Eurobank Στην εκδήλωση Κλειστή Συνεδρίαση Γενικής Συνέλευσης ΣΕΤΕ Electra Metropolis Hotel Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019 1 Αγαπητά μέλη και διοίκηση του ΣΕΤΕ, Αισθάνομαι

Διαβάστε περισσότερα

DΑΤΑCON Α.Ε. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑ: ΕΦΕΣΟΥ 6 17121 Ν.ΣΜΥΡΝΗ ΤΗΛ.- ΦΑΞ: 210-9313750-2 e-mail:info@datacon.gr www.datacon.gr

DΑΤΑCON Α.Ε. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑ: ΕΦΕΣΟΥ 6 17121 Ν.ΣΜΥΡΝΗ ΤΗΛ.- ΦΑΞ: 210-9313750-2 e-mail:info@datacon.gr www.datacon.gr DΑΤΑCON Α.Ε. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑ: ΕΦΕΣΟΥ 6 17121 Ν.ΣΜΥΡΝΗ ΤΗΛ.- ΦΑΞ: 210-9313750-2 e-mail:info@datacon.gr www.datacon.gr Πέντε δράσεις του Ταμείου Επιχειρηματικότητας του ΕΤΕΑΝ για δανειοδότηση,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010 Ομιλία της Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο Digital Economy Forum που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και

Διαβάστε περισσότερα

1. Επενδυτικά Σχέδια που υπάγονται στο Ν.3908/2011

1. Επενδυτικά Σχέδια που υπάγονται στο Ν.3908/2011 Πρόσφατα δημοσιεύτηκε ο νέος επενδυτικός νόμος Ν. 3908/2011, σχετικά με την ενίσχυση των Ιδιωτικών Επενδύσεων για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Επιχειρηματικότητα και την Περιφερειακή Συνοχή. Σκοπός του

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010 Θέμα: Χαιρετισμός Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκας Τ. Κατσέλη στην Ετήσια

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010 Θέμα: Χαιρετισμός Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκας Τ. Κατσέλη στην Ετήσια

Διαβάστε περισσότερα

Σύγχρονα τραπεζικά εργαλεία για τη χρηματοδότηση των ΜμΕ

Σύγχρονα τραπεζικά εργαλεία για τη χρηματοδότηση των ΜμΕ Σύγχρονα τραπεζικά εργαλεία για τη χρηματοδότηση των ΜμΕ Συζήτηση με τη Εθνική Τράπεζα ΣΤΡΑΤΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Υποδιευθυντής Διεύθυνσης ς και Χρηματοδοτικών Προϊόντων Ιδιωτών Ο επιχειρηματίας στο επίκεντρο

Διαβάστε περισσότερα

Ενηµέρωση για τις Νέες ράσεις Ενίσχυσης των Μικροµεσαίων Επιχειρήσεων και Επιστηµόνων Ελευθέρων Επαγγελµατιών. Αθήνα, 20 Μαΐου 2009

Ενηµέρωση για τις Νέες ράσεις Ενίσχυσης των Μικροµεσαίων Επιχειρήσεων και Επιστηµόνων Ελευθέρων Επαγγελµατιών. Αθήνα, 20 Μαΐου 2009 Ενηµέρωση για τις Νέες ράσεις Ενίσχυσης των Μικροµεσαίων Επιχειρήσεων και Επιστηµόνων Ελευθέρων Επαγγελµατιών Καλό µεσηµέρι, Αθήνα, 20 Μαΐου 2009 Σας καλέσαµε σήµερα για να ανακοινώσουµε ένα νέο πρόγραµµα

Διαβάστε περισσότερα

19th Roundtable with the Government of Greece

19th Roundtable with the Government of Greece Άγγελος Κωτσιόπουλος, Γενικός Διευθυντής Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ) 19th Roundtable with the Government of Greece May 14th-15th, 2015 Athenaeum InterContinental, Athens ΟΜΙΛΙΑ Θέμα:

Διαβάστε περισσότερα

Η µεγαλύτερη και υγιέστερη πρωτοβάθµια Συνεταιριστική Οργάνωση της χώρας µε πάνω από 81.000 ενεργούς συνεταίρους.

Η µεγαλύτερη και υγιέστερη πρωτοβάθµια Συνεταιριστική Οργάνωση της χώρας µε πάνω από 81.000 ενεργούς συνεταίρους. 1 Η µεγαλύτερη και υγιέστερη πρωτοβάθµια Συνεταιριστική Οργάνωση της χώρας µε πάνω από 81.000 ενεργούς συνεταίρους. Η Τράπεζα που εξυπηρετεί γρήγορα και αποτελεσµατικά, τους Οργανισµούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,

Διαβάστε περισσότερα

Γυναικεία Επιχειρηματικότητα Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων

Γυναικεία Επιχειρηματικότητα Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων Γυναικεία Επιχειρηματικότητα Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων Ενίσχυση Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού - Εμπορίου - Υπηρεσιών ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013 1 Επιχειρηματικότητα

Διαβάστε περισσότερα

συνέντευξη 26 Νοέμβριος 2013

συνέντευξη 26 Νοέμβριος 2013 συνέντευξη 26 Νοέμβριος 2013 ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΞΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ (ΟΑΕΠ) Συνέντευξη στον Γιώργο Καλούμενο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ Η ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρηματικότητα Νέων & Νέος Επενδυτικός Νόμος: Ένας συνοπτικός οδηγός

Επιχειρηματικότητα Νέων & Νέος Επενδυτικός Νόμος: Ένας συνοπτικός οδηγός Επιχειρηματικότητα Νέων & Νέος Επενδυτικός Νόμος: Ένας συνοπτικός οδηγός Νικόλαος Μυλωνίδης Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Ιούνιος 2012 1 Ο Νέος Επενδυτικός Νόμος

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Κύριε συνάδελφε, αναφέρεστε σε υπαρκτό πρόβλημα. Εύστοχα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Κύριε συνάδελφε, αναφέρεστε σε υπαρκτό πρόβλημα. Εύστοχα ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ πολύ, κυρία Πρόεδρε. Κύριε συνάδελφε, αναφέρεστε σε υπαρκτό πρόβλημα. Εύστοχα καταθέσατε την ερώτησή σας. Είναι σαφές ότι αναφερόμαστε

Διαβάστε περισσότερα

EIB AT 50 Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2008

EIB AT 50 Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2008 EIB AT 50 Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2008 ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΟΜΙΛΙΑ Π. ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ - ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Κύριε Υπουργέ, Κυρίες και κύριοι, Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω σήμερα στην εκδήλωση της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Σας ενημερώνουμε ότι έχει προκηρυχθεί το πρόγραμμα ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων το οποίο εντάσσεται στα πλαίσια των Περιφερειακών

Διαβάστε περισσότερα

Θεσμικό πλαίσιο για τη δημιουργία καθεστώτων Ενισχύσεων Ιδιωτικών Επενδύσεων για την περιφερειακή και οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Θεσμικό πλαίσιο για τη δημιουργία καθεστώτων Ενισχύσεων Ιδιωτικών Επενδύσεων για την περιφερειακή και οικονομική ανάπτυξη της χώρας. 11/2016 Θεσμικό πλαίσιο για τη δημιουργία καθεστώτων Ενισχύσεων Ιδιωτικών Επενδύσεων για την περιφερειακή και οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Σε εφαρμογή τα τέσσερα (4) πρώτα καθεστώτα ενισχύσεων. Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. ΑΡ. ΜΗΤΡ : 5 ΗΚΑΠΑRESEARCH. Επωνυμία Εταιρείας. Επωνυμία όνομα Εντολέα. Σκοπός δημοσκόπησης

ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. ΑΡ. ΜΗΤΡ : 5 ΗΚΑΠΑRESEARCH. Επωνυμία Εταιρείας. Επωνυμία όνομα Εντολέα. Σκοπός δημοσκόπησης Επωνυμία Εταιρείας Επωνυμία όνομα Εντολέα Σκοπός δημοσκόπησης Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δείγματος Μέγεθος δείγματος/ γεωγραφική κάλυψη ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. ΑΡ. ΜΗΤΡ : 5 ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη στην πράξη. Παρουσίαση επενδυτικών και χρηματοδοτικών εργαλείων. Αθήνα, 19.03.2011

Ανάπτυξη στην πράξη. Παρουσίαση επενδυτικών και χρηματοδοτικών εργαλείων. Αθήνα, 19.03.2011 Παρουσίαση επενδυτικών και χρηματοδοτικών εργαλείων Αθήνα, 19.03.2011 Το Εθνικό Στοίχημα Η Επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας με δύο στόχους: Ανάσχεση της ύφεσης και τόνωση των επενδύσεων και της ρευστότητας

Διαβάστε περισσότερα

Κυρίες και Κύριοι, Σήµερα η ανταγωνιστικότητα δεν είναι πλέον θέµα κόστους, αλλά θέµα ποιότητας και υψηλής προστιθέµενης αξίας.

Κυρίες και Κύριοι, Σήµερα η ανταγωνιστικότητα δεν είναι πλέον θέµα κόστους, αλλά θέµα ποιότητας και υψηλής προστιθέµενης αξίας. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Κυρίες και Κύριοι, Με ιδιαίτερη χαρά απευθύνοµαι σε ένα τόσο εκλεκτό ακροατήριο και θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους. Είναι πράγµατι

Διαβάστε περισσότερα

Αναφορικά. με το πιο. μπορούν. Με εκτίμηση, Ευρωπαϊκό

Αναφορικά. με το πιο. μπορούν. Με εκτίμηση, Ευρωπαϊκό Λευκωσία, 17 Ιουλίου 2014 ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ Θέμα: Χρηματοδοτικά Προγράμματα της Τράπεζας Κύπρου Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας επισυνάπτονται οι σχετικές πληροφορίες για τα Σχέδια JEREMIE και Trade Finance

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ GEORGE CHOULIARAKIS. ALTERNATE MINISTER OF FINANCE, Greece

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ GEORGE CHOULIARAKIS. ALTERNATE MINISTER OF FINANCE, Greece THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ GEORGE CHOULIARAKIS ALTERNATE MINISTER OF FINANCE, Greece TO THE 20 th ROUNDTABLE WITH THE GOVERNMENT OF GREECE EUROPE: SHAKEN AND STIRRED? GREECE: A SKILFUL ACORBAT? ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ Δράση «Επιχειρηματική Χρηματοδότηση ΤΕΠΙΧ ΙΙ»

Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ Δράση «Επιχειρηματική Χρηματοδότηση ΤΕΠΙΧ ΙΙ» Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ Δράση «Επιχειρηματική Χρηματοδότηση ΤΕΠΙΧ ΙΙ» 1. ΣΤΟΧΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Σκοπός του Ταμείου είναι η ενίσχυση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση για την ίδρυση νέων καινοτόμων, εξωστρεφών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ενίσχυση Επιχειρήσεων στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου, Υπηρεσιών ΕΣΠΑ 2007-2013 Στόχος του Προγράμματος Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΤΗΣ Π.Ο.Π. Ο.Τ.Α. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007 Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Ο.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

360funding.gr Μάϊος 2017

360funding.gr Μάϊος 2017 360funding.gr Μάϊος 2017 1. Τι είναι το 360 FUNDING PORTAL; Μία νέα πρωτοποριακή διαδικτυακή πύλη που παρέχει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για όλα τα προγράμματα χρηματοδοτικής ενίσχυσης (επιδοτήσεις)

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ο.Κ.Ε. ΑΘΗΝΑ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 «Ο

ΟΜΙΛΙΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ο.Κ.Ε. ΑΘΗΝΑ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 «Ο ΟΜΙΛΙΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ο.Κ.Ε. ΑΘΗΝΑ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 «Ο ρόλος του χρηματοπιστωτικού συστήματος για την έξοδο από την κρίση και η συμβολή του για μακροχρόνια οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη»

Διαβάστε περισσότερα

Ζωή ΑΚΡΙΒΟΥΛΗ Οικονομολόγος (ΜΑ Econ)-Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Ζωή ΑΚΡΙΒΟΥΛΗ Οικονομολόγος (ΜΑ Econ)-Σύμβουλος Επιχειρήσεων Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας ΤΕΙ/Λ «Από την Επιχειρηματική Ιδέα στην Επιχειρηματική Ευκαιρία» 28 Νοεμβρίου 2012 Οικονομολόγος (ΜΑ Econ)-Σύμβουλος Επιχειρήσεων Η επιχειρηματικότητα δεν έχει

Διαβάστε περισσότερα

EEO GROUP Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α Σ Υ Μ Β Ο Υ Λ Ω Ν

EEO GROUP Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α Σ Υ Μ Β Ο Υ Λ Ω Ν Αναβάθμιση πολύ μικρ ών & μικρ ών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων το υς στις νέες αγορές Περιληπτικό Ενημερωτικό Σημείωμα Δικαιούχοι Επιλέξιμες Δαπάνες Σημαντικά σημεία Υφιστάμενες και νέες,

Διαβάστε περισσότερα

A Π Ο Φ Α Σ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ:

A Π Ο Φ Α Σ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Αθήνα, 02 / 03 / 2015 ΤΜΗΜΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΠΑ 2007 2013 ΕΩΣ ΤΙΣ 31-12-2016 ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΠΑ 2007 2013 ΕΩΣ ΤΙΣ 31-12-2016 ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΠΑ 2007 2013 ΕΩΣ ΤΙΣ 31-12-2016 ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 1 Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2015 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Θέμα: Υποβολή (α) κυρίου

Διαβάστε περισσότερα

Κύριε Γενικέ, Κύριε Πρόεδρε, Αγαπητοί καλεσμένοι, Κυρίες & κύριοι,

Κύριε Γενικέ, Κύριε Πρόεδρε, Αγαπητοί καλεσμένοι, Κυρίες & κύριοι, Κύριε Γενικέ, Κύριε Πρόεδρε, Αγαπητοί καλεσμένοι, Κυρίες & κύριοι, Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε στη σημερινή κοινή μας παρουσίαση με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων και την Πρόεδρό του κ. Σακελλαρίδη,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Φθάνουμε στον. «προτελευταίο» Ειδικό Αγορητή γιατί δεν είναι έτσι ο όρος- για τη σημερινή

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Φθάνουμε στον. «προτελευταίο» Ειδικό Αγορητή γιατί δεν είναι έτσι ο όρος- για τη σημερινή ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Φθάνουμε στον «προτελευταίο» Ειδικό Αγορητή γιατί δεν είναι έτσι ο όρος- για τη σημερινή συνεδρίαση, τον κ. Δημήτρη Καμμένο, τον οποίο καλώ στο Βήμα. Να ετοιμάζεται ο κ.

Διαβάστε περισσότερα

Λεωνίδα Πασχαλίδη, ιευθυντή Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης

Λεωνίδα Πασχαλίδη, ιευθυντή Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Λευκωσία, 27 εκεμβρίου 2013 ΠΡΟΣ: ΑΠΟ: Όλους τους ενδιαφερόμενους Λεωνίδα Πασχαλίδη, ιευθυντή Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης ΘΕΜΑ: ιερεύνηση με την αγορά για το σχεδιασμό των κατάλληλων σχεδίων χορηγιών

Διαβάστε περισσότερα

ελλάδα της εξωστρέφειας

ελλάδα της εξωστρέφειας Αθήνα 08.12.2010 ελλάδα της εξωστρέφειας Εθνική Στρατηγική για τις Εξαγωγές πορεία & σύγκριση Εξαγωγές ως ποσοστό του ΑΕΠ 80,00% 70,00% 60,00% 50,00% 40,00% 30,00% 20,00% 10,00% ΒΕΛΓΙΟ ΟΛΛΑΝ ΙΑ ΙΡΛΑΝ ΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

στηρίζουν το αγροτικό εισόδημα αλλά δεν συνιστούν επενδυτικά μέτρα.

στηρίζουν το αγροτικό εισόδημα αλλά δεν συνιστούν επενδυτικά μέτρα. Κυρίες και κύριοι, Είναι ιδιαίτερη η χαρά και η τιμή να βρίσκομαι ανάμεσά σας στο Συνέδριο του Economist για την αγροτική επιχειρηματικότητα. Οφείλω να συγχαρώ του διοργανωτές για την άριστη διοργάνωση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΨΗ ΟΔΗΓΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ. «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών»

ΣΥΝΟΨΗ ΟΔΗΓΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ. «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών» ΣΥΝΟΨΗ ΟΔΗΓΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών» ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της

Διαβάστε περισσότερα

MICRO: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές

MICRO: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές MICRO: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές Ενότητα No 8. Ευκαιρίες ενιαίας αγοράς της ΕΕ για τις μικρές επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα Επιμέλεια των φορέων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ «ΤΕΠΙΧ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ»

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ «ΤΕΠΙΧ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ» ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ «ΤΕΠΙΧ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ» Α. ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΥΠΑΓΩΓΗΣ 1. Ποιες είναι οι συνεργαζόμενες Τράπεζες στη Δράση «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση» του Ταμείου Επιχειρηματικότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ Η αύξηση της "εξωστρέφειας" μπορεί να επιτευχθεί με: προώθηση των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών, εκτέλεση τεχνικών έργων στο εξωτερικό, ανάληψη επενδύσεων στο εξωτερικό.

Διαβάστε περισσότερα

Δ. Προϋπολογισμός & Ποσοστά Δημόσιας Επιχορήγησης Ιδιωτική Συμμετοχή

Δ. Προϋπολογισμός & Ποσοστά Δημόσιας Επιχορήγησης Ιδιωτική Συμμετοχή Δ. Προϋπολογισμός & Ποσοστά Δημόσιας Επιχορήγησης Ιδιωτική Συμμετοχή 1. Ο προϋπολογισμός της παρούσας προκήρυξης ανέρχεται σε 433,5 εκ. ευρώ και κατανέμεται στις 12 περιφέρειες της χώρας όπως ο παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Προέδρου Συνεταιρισμού ΘΕΣγη, Παναγιώτη Καλφούντζου Συνέδριο Economist Λάρισα, 3 Μαϊόυ 2018

Ομιλία Προέδρου Συνεταιρισμού ΘΕΣγη, Παναγιώτη Καλφούντζου Συνέδριο Economist Λάρισα, 3 Μαϊόυ 2018 Ομιλία Προέδρου Συνεταιρισμού ΘΕΣγη, Παναγιώτη Καλφούντζου Συνέδριο Economist Λάρισα, 3 Μαϊόυ 2018 Κυρίες και Κύριοι, Είναι αλήθεια πως η οικονομική κρίση, στη δίνη της οποίας βρίσκεται ακόμη η χώρα μας,

Διαβάστε περισσότερα

Β. ΚΟΝΤΟΚΟΛΙΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Β. ΚΟΝΤΟΚΟΛΙΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Πρόγραμμα «Εγγύηση από την ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ Χαμηλότοκων Δανείων για την Κάλυψη Φορολογικών και Ασφαλιστικών Υποχρεώσεων Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΜΕ/ΠΜΕ)» Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι δημοσιεύθηκε

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»

«ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ» Προδημοσίευση που αφορά την προκήρυξη του Προγράμματος «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ» Το πρόγραμμα «Επιχειρηματική Ευκαιρία» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού

Διαβάστε περισσότερα

Ενίσχυση επιχειρήσεων στους τομείς Μεταποίησης -Τουρισμού Εμπορίου - Υπηρεσιών μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ

Ενίσχυση επιχειρήσεων στους τομείς Μεταποίησης -Τουρισμού Εμπορίου - Υπηρεσιών μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ Ενίσχυση επιχειρήσεων στους τομείς Μεταποίησης -Τουρισμού Εμπορίου - Υπηρεσιών μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ ΣΚΟΠΟΣ: ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΩΣ 60 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα