Μεγαλύτερη προστασία από την ΕΕ για τις οργανωμένες διακοπές Πώς λειτουργεί στην πράξη

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Μεγαλύτερη προστασία από την ΕΕ για τις οργανωμένες διακοπές Πώς λειτουργεί στην πράξη"

Transcript

1 Μεγαλύτερη προστασία από την ΕΕ για τις οργανωμένες διακοπές Πώς λειτουργεί στην πράξη Ενημερωτικό δελτίο 1 Ιουλίου 2018 Βιέρα Γιούροβα Eπίτροπος Δικαιοσύνης, Καταναλωτών και Ισότητας των Φύλων Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης και Καταναλωτών Ξεκάθαρη προστασία για ταξιδιωτικούς διακανονισμούς που ορίζονται με μεγαλύτερη σαφήνεια Από την 1η Ιουλίου 2018 νέοι κανόνες της ΕΕ προστατεύουν σχεδόν 120 εκατομμύρια ταξιδιώτες που αγοράζουν συνδυασμένους ταξιδιωτικούς διακανονισμούς, με αποτέλεσμα μείωση της ζημίας που υφίστανται οι καταναλωτές κατά 430 εκατ. ευρώ ετησίως. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη: στη διεύρυνση της έννοιας του «πακέτου», η οποία συμπεριλαμβάνει πλέον σαφώς τους εξατομικευμένους συνδυασμούς ταξιδιωτικών διακανονισμών στην καλύτερη ενημέρωση των ταξιδιωτών σχετικά με το είδος του ταξιδιωτικού προϊόντος που αγοράζουν και του αντίστοιχου επιπέδου προστασίας σε μια νέα έννοια, αυτή των «συνδεδεμένων ταξιδιωτικών διακανονισμών», η οποία καλύπτει πιο χαλαρούς συνδυασμούς ταξιδιωτικών υπηρεσιών και εγγυάται την προστασία των πληρωμών που έχουν καταβληθεί σε περίπτωση χρεοκοπίας του εμπόρου. Προστασία για εξατομικευμένα πακέτα Ο Τόμας έκλεισε μια πτήση για την Ταϊλάνδη απευθείας από τον ιστότοπο της αεροπορικής εταιρείας Χ. Όταν έκανε την κράτηση, του προσφέρθηκε διαμονή σε ξενοδοχείο. Επέλεξε και τις δύο υπηρεσίες και στο τέλος της κράτησης στον ιστότοπο της αεροπορικής εταιρείας χρεώθηκε μια συνολική τιμή και για τις δύο υπηρεσίες. Ο φίλος του Τζέιμς αγόρασε πακέτο οργανωμένων διακοπών από το ταξιδιωτικό γραφείο Υ το οποίο περιελάμβανε διαμονή στο ίδιο ξενοδοχείο και πτήση με την ίδια αεροπορική εταιρεία. Όταν, όμως, έφτασαν στον προορισμό τους, το ξενοδοχείο ήταν υπό ανακαίνιση και δεν υπήρχαν διαθέσιμα δωμάτια. Ο Τζέιμς θα μπορούσε να απευθυνθεί στο ταξιδιωτικό γραφείο Υ για να λύσει το πρόβλημά Justice and Consumers

2 2 Μεγαλύτερη προστασία από την ΕΕ για τις οργανωμένες διακοπές Πώς λειτουργεί στην πράξη του. Οι διακοπές του Τόμας, όμως, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα μπορούσαν να θεωρηθούν πακέτο και, επομένως, η αεροπορική εταιρεία Χ δεν θα ήταν υποχρεωμένη να προσφέρει την παραμικρή βοήθεια αν ο Τόμας αντιμετώπιζε προβλήματα με το ξενοδοχείο. Τόσο το ταξιδιωτικό γραφείο Υ όσο και η αεροπορική εταιρεία Χ θεωρούνται πλέον διοργανωτές πακέτου και θα ενημερώσουν και οι δύο τον Τζέιμς και τον Τόμας τη στιγμή της κράτησης χρησιμοποιώντας τυποποιημένο ενημερωτικό μήνυμα ότι το ταξίδι ή οι διακοπές θεωρούνται πακέτο στο πλαίσιο της οδηγίας της ΕΕ για τα οργανωμένα ταξίδια και ότι τόσο η εταιρεία Χ όσο και το γραφείο Υ είναι υπεύθυνοι για την εκτέλεση του συνόλου των ταξιδιωτικών υπηρεσιών που περιλαμβάνονται στο πακέτο. Ο Τζέιμς μπορεί να απευθυνθεί στο ταξιδιωτικό γραφείο Y, όπως και ο Τόμας στην αεροπορική εταιρεία Χ, για να επιλύσει το πρόβλημά του και να εξασφαλίσει ότι θα του παρασχεθούν υπηρεσίες διαμονής της ίδιας ποιότητας με αυτήν που είχε συμφωνήσει ή ανώτερης. Προστασία για τους συνδεδεμένους ταξιδιωτικούς διακανονισμούς Σήμερα υπάρχει πλέον προστασία και για τους συνδεδεμένους ταξιδιωτικούς διακανονισμούς, ωστόσο αφορά μόνο τις περιπτώσεις στις οποίες ο πάροχος της πρώτης υπηρεσίας κηρύσσει πτώχευση, δηλ. παρέχεται εγγύηση επιστροφής των χρημάτων και, κατά περίπτωση, επαναπατρισμός. Αν το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα στοιχεία πληρωμής του ταξιδιώτη διαβιβάστηκαν από τον πρώτο ιστότοπο στον δεύτερο («πακέτα μ ένα κλικ»), ισχύει η πλήρης προστασία για τα πακέτα. Η Μαρία αγόρασε εισιτήριο μετ επιστροφής για τη Νέα Υόρκη από τον ιστότοπο της αεροπορικής εταιρείας Χ για την ίδια και τον σύντροφό της. Μόλις η κράτηση επιβεβαιώθηκε έλαβε πρόσκληση για να κρατήσει δωμάτιο σε ξενοδοχείο στη Νέα Υόρκη μέσω ενός συνδέσμου για ιστότοπο με κρατήσεις ξενοδοχείων. Η Μαρία έκλεισε δωμάτιο σ ένα ξενοδοχείο από τον συνδεδεμένο ιστότοπο εντός 24 ωρών. Όταν η Μαρία και ο σύντροφός της έφτασαν στη Νέα Υόρκη, η αεροπορική εταιρεία Χ κήρυξε πτώχευση και η πτήση της επιστροφής τους ακυρώθηκε, παρότι η Μαρία είχε πληρώσει τη στιγμή της κράτησης. Η Μαρία και ο σύντροφός της θα έπρεπε να βρουν μόνοι τους λύση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και να πληρώσουν νέα εισιτήρια για να γυρίσουν πίσω, ενώ δεν θα είχαν δικαίωμα επιστροφής των χρημάτων που είχαν καταβάλει για την αγορά των αρχικών εισιτηρίων. Σήμερα, το ταξίδι θεωρείται συνδεδεμένος ταξιδιωτικός διακανονισμός και ο επαναπατρισμός τους καλύπτεται από την προστασία κατά της αφερεγγυότητας που είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει η αεροπορική εταιρεία Χ. Η νέα οδηγία εξασφαλίζει ότι κατά τη λήψη του συνδέσμου για την κράτηση ξενοδοχείου, η Μαρία ενημερώνεται σαφώς και με ευδιάκριτο τρόπο ότι η πτήση και το ξενοδοχείο δεν αποτελούν πακέτο και επομένως η αεροπορική εταιρεία δεν θα παρέμβει αν υπάρξουν προβλήματα σε σχέση με τη διαμονή.

3 Μεγαλύτερη προστασία από την ΕΕ για τις οργανωμένες διακοπές Πώς λειτουργεί στην πράξη 3 Μεγαλύτερη προστασία για τους ταξιδιώτες Ενίσχυση των δικαιωμάτων ακύρωσης όσον αφορά τα οργανωμένα ταξίδια Ο Αντόνιο έκλεισε ένα ταξίδι στη Μαγιόρκα σε ταξιδιωτικό πρακτορείο που προσφέρει διακοπές με γκρουπ, το οποίο περιλαμβάνει διαμονή, μεταφορές και αθλητικές δραστηριότητες. Μετά από λίγο καιρό, προσελήφθη σε μια νέα θέση εργασίας και αποφάσισε ότι θα ήταν αδύνατον να πραγματοποιήσει το ταξίδι. Σύμφωνα με τους παλιούς κανόνες, ο Αντόνιο είχε την επιλογή να μεταβιβάσει την κράτησή του σε κάποιο άλλο πρόσωπο ή να ακυρώσει το ταξίδι του χωρίς οικονομική αποζημίωση. Ο Αντόνιο εξακολουθεί να έχει την επιλογή να μεταβιβάσει την κράτησή του σε άλλο πρόσωπο. Σήμερα, όμως, έχει και δικαίωμα να ακυρώσει τις διακοπές του για οποιοδήποτε λόγο πληρώνοντας απλώς ένα εύλογο τέλος ακύρωσης στο ταξιδιωτικό πρακτορείο. Δίκαιες και προβλέψιμες τιμές Η Σούζι έκλεισε ένα οργανωμένο ταξίδι για την Ιαπωνία με ταξιδιωτικό πράκτορα. Όταν έκανε την κράτηση, ο πράκτορας της είπε ότι το ταξίδι θα κοστίσει ευρώ. Αργότερα, η εταιρεία της έστειλε επιστολή στην οποία ανέφερε ότι λόγω αύξησης της τιμής των καυσίμων και αλλαγών στην συναλλαγματική ισοτιμία, η τιμή θα αυξανόταν στα ευρώ. Οι παλαιότεροι κανόνες της ΕΕ προέβλεπαν δικαίωμα ακύρωσης σε περίπτωση σημαντικής αύξησης της τιμής, αλλά δεν προσδιόριζαν ποια είναι η σημαντική αύξηση. Αν ο διοργανωτής του ταξιδιού επιθυμεί να αυξήσει την τιμή περισσότερο από 8 %, όπως στο παράδειγμά μας, η Σούζι έχει δικαίωμα να ακυρώσει την κράτησή της χωρίς καμία χρέωση.

4 4 Μεγαλύτερη προστασία από την ΕΕ για τις οργανωμένες διακοπές Πώς λειτουργεί στην πράξη Περισσότερα οφέλη για τις επιχειρήσεις Η νέα οδηγία καθιστά τον ανταγωνισμό στην ταξιδιωτική αγορά δικαιότερο, διατηρώντας παράλληλα το κόστος συμμόρφωσης σε εύλογο επίπεδο για όλους. Το διασυνοριακό εμπόριο διευκολύνεται με τη θέσπιση κοινών κανόνων για τα οργανωμένα ταξίδια σε επίπεδο ΕΕ όσον αφορά την παροχή πληροφοριών πριν από τη σύναψη της σύμβασης, το υποχρεωτικό περιεχόμενο των συμβάσεων, τις μεταβολές των τιμών, τα δικαιώματα καταγγελίας της σύμβασης και τα δικαιώματα των ταξιδιωτών όταν κάτι δεν πάει καλά. Η νέα οδηγία εισάγει επίσης ένα σύστημα αμοιβαίας αναγνώρισης της προστασίας κατά της αφερεγγυότητας, το οποίο συνοδεύεται από έναν μηχανισμό διαρθρωμένης συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών. Μεγαλύτερη εναρμόνιση και εκσυγχρονισμός των απαιτήσεων ενημέρωσης Το γραφείο ταξιδίων Adventure Tours, που εδρεύει στην Πολωνία, κατά την εξέταση των οργανωμένων ταξιδιών που σκόπευε να διαφημίσει σε ταξιδιώτες άλλων κρατών μελών, και μέσω του διαδικτύου, έπρεπε να λάβει υπόψη του τις διαφορετικές απαιτήσεις ενημέρωσης σε κάθε κράτος μέλος-στόχο. Επίσης έπρεπε να ενημερώσει τους ταξιδιώτες σχετικά με τις ειδικές απαιτήσεις θεώρησης που ίσχυαν στο συγκεκριμένο κράτος μέλος και σχετικά με τις προθεσμίες για την απόκτηση της θεώρησης. Τα γραφείο Adventure Tours έπρεπε επίσης να μάθει ποιοι είναι οι εθνικοί κανόνες που διέπουν θέματα όπως το περιεχόμενο μιας σύμβασης, οι μεταβολές σε μια σύμβαση, μεταξύ των οποίων και η μεταβολή των τιμών, και τα δικαιώματα των ταξιδιωτών σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά. Σήμερα, το γραφείο Adventure Tours μπορεί να λειτουργεί με βάση έναν ενιαίο και εξαντλητικό κατάλογο απαιτήσεων παροχής πληροφοριών πριν από τη σύναψη της σύμβασης και σχετικά με το περιεχόμενο σύμβασης οργανωμένου ταξιδιού. Ενημερώνει τους ταξιδιώτες οργανωμένων ταξιδιών σχετικά με τα κύρια δικαιώματά τους μέσω τυποποιημένων προτύπων ενημέρωσης που περιέχονται στη νέα οδηγία. Παρέχει γενικές πληροφορίες για τις απαιτήσεις θεώρησης στον προορισμό. Ενιαίοι κανόνες διέπουν τις μεταβολές των συμβάσεων, συμπεριλαμβανομένων και των μεταβολών των τιμών, και τα δικαιώματα των ταξιδιωτών αν κάτι δεν πάει καλά. Επομένως, θα είναι πολύ πιο εύκολο για το Adventure Tours να επεκτείνει τις δραστηριότητές του και πέρα από τα σύνορα της Πολωνίας.

5 Μεγαλύτερη προστασία από την ΕΕ για τις οργανωμένες διακοπές Πώς λειτουργεί στην πράξη 5 Αμοιβαία αναγνώριση της προστασίας κατά της αφερεγγυότητας Το γραφείο SunFun Travel, διοργανωτής ταξιδιών με έδρα το Λουξεμβούργο, χρησιμοποιούσε πτήσεις από τα αεροδρόμια του Βελγίου, της Γαλλίας, των Κάτω Χωρών και της Γερμανίας και ήθελε να προτείνει τα οργανωμένα ταξίδια του σε ταξιδιώτες που ζουν στις χώρες αυτές. Το SunFun Travel είχε προβλήματα με την αποδοχή του καθεστώτος προστασίας κατά της αφερεγγυότητας που είχε συνάψει στο Λουξεμβούργο από αυτά τα άλλα κράτη μέλη. Κατά συνέπεια, το SunFun Travel δεν είχε μπορέσει να επεκτείνει τις δραστηριότητές του εκτός Λουξεμβούργου. Σήμερα, το SunFun Travel μπορεί να επεκτείνει τις δραστηριότητές του εκτός Λουξεμβούργου πιο εύκολα, αφού τα κράτη μέλη αναγνωρίζουν τα καθεστώτα των άλλων κρατών μελών όσον αφορά την προστασία κατά της αφερεγγυότητας. Οι αρχές εποπτείας στα άλλα κράτη μέλη έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν όλα τα σχετικά στοιχεία από τις αρχές του Λουξεμβούργου σχετικά με την προστασία κατά της αφερεγγυότητας όσον αφορά το γραφείο SunFun Travel.

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 21.6.2019 COM(2019) 270 final ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ για τις διατάξεις της οδηγίας (ΕΕ) 2015/2302 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I (άρθρο 4) Μέρος A. Έντυπο βασικών πληροφοριών για συμβάσεις οργανωμένου ταξιδιού όπου είναι δυνατή η χρήση ηλεκτρονικού συνδέσμου.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I (άρθρο 4) Μέρος A. Έντυπο βασικών πληροφοριών για συμβάσεις οργανωμένου ταξιδιού όπου είναι δυνατή η χρήση ηλεκτρονικού συνδέσμου. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I (άρθρο 4) Μέρος A Έντυπο βασικών πληροφοριών για συμβάσεις οργανωμένου ταξιδιού όπου είναι δυνατή η χρήση ηλεκτρονικού συνδέσμου. Ο συνδυασμός των ταξιδιωτικών υπηρεσιών που σας προσφέρονται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IΙ. (Άρθρο 20) Μέρος A

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IΙ. (Άρθρο 20) Μέρος A ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IΙ (Άρθρο 20) Μέρος A Έντυπο βασικών πληροφοριών σε περίπτωση που ο έμπορος που διευκολύνει έναν συνδεδεμένο ταξιδιωτικό διακανονισμό μέσω διαδικτύου κατά την έννοια της παραγράφου (α) του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ

ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ Αναγνώριση Χειριστών Πρωτεύοντες Χειριστές Πελάτης Διαχειριστής Δευτερεύοντες Χειριστές Γραφείο Ενοικίασης Αυτοκινήτων Ξενοδοχειακός Πράκτορας Αναγνώριση

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφόρηση και εκπαίδευση των καταναλωτών (άρθρο 62 του Κανονισµού)

Πληροφόρηση και εκπαίδευση των καταναλωτών (άρθρο 62 του Κανονισµού) P5_TA(2002)0003 Πληροφόρηση και εκπαίδευση των καταναλωτών (άρθρο 62 του Κανονισµού) Ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά µε τις γενικές πτυχές της πολιτικής προστασίας των καταναλωτών και, ειδικότερα,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 9.7.2013 SWD(2013) 264 final ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΔΗΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

9173/3/15 REV 3 ADD 1 ΔΙ/γομ 1 DPG

9173/3/15 REV 3 ADD 1 ΔΙ/γομ 1 DPG Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 22 Σεπτεμβρίου 2015 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2013/0246 (COD) 9173/3/15 REV 3 ADD 1 ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Θέμα: CONSOM 92 MI 345 TOUR 8 JUSTCIV 124 CODEC

Διαβάστε περισσότερα

***I ΕΚΘΕΣΗ. EL Ενωµένη στην πολυµορφία EL A7-0124/

***I ΕΚΘΕΣΗ. EL Ενωµένη στην πολυµορφία EL A7-0124/ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Έγγραφο συνόδου 17.2.2014 A7-0124/2014 ***I ΕΚΘΕΣΗ σχετικά µε την πρόταση οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συµβουλίου σχετικά µε τα οργανωµένα ταξίδια (ταξιδιωτικά

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο της Επιτροπής - COM(2013) 513 final.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο της Επιτροπής - COM(2013) 513 final. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 12 Ιουλίου 2013 (15.10) (OR. en) 12259/13 CONSOM 141 MI 637 TOUR 4 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Για το Γενικό Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Jordi

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙΤΕ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΤΕ

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙΤΕ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙΤΕ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΤΕ Η οδηγία για τις υπηρεσίες θα προσφέρει στον καταναλωτή ευκολότερη πρόσβαση σε ευρύτερο φάσμα υπηρεσιών καλύτερης ποιότητας σε ολόκληρη την ΕΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/0246(COD) 26.11.2013

***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/0246(COD) 26.11.2013 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών 26.11.2013 2013/0246(COD) ***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την πρόταση οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΛΑΔΑΣ. Νοικιάζεις αυτοκίνητο; Ενημερώσου, μάθε και διεκδίκησε τα δικαιώματά σου

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΛΑΔΑΣ. Νοικιάζεις αυτοκίνητο; Ενημερώσου, μάθε και διεκδίκησε τα δικαιώματά σου ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΛΑΔΑΣ Νοικιάζεις αυτοκίνητο; Ενημερώσου, μάθε και διεκδίκησε τα δικαιώματά σου Νοικιάζεις αυτοκίνητο στην Ευρώπη; Ενημερώσου, μάθε και διεκδίκησε τα δικαιώματά σου. Τα τελευταία

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 30/11/2015

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 30/11/2015 1 ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ 30/11/2015 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015 Τιμή γιά 2 ατομα Περιλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων 8/11 24/11 3794 Επι πλέον παροχές 25/11 3703 26/11 3612 27/11 3520 28/11

Διαβάστε περισσότερα

Τα Δικαιώματα των Επιβατών που ταξιδεύουν αεροπορικώς. 1 Πληροφορίες για τις πτήσεις και τις κρατήσεις

Τα Δικαιώματα των Επιβατών που ταξιδεύουν αεροπορικώς. 1 Πληροφορίες για τις πτήσεις και τις κρατήσεις Τα Δικαιώματα των Επιβατών που ταξιδεύουν αεροπορικώς Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καθιερώσει τα δικαιώματα των επιβατών που ταξιδεύουν αεροπορικώς και εργάζεται για την ενίσχυσή τους. Ιδού λοιπόν τα κυριότερα

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 9.7.2013 COM(2013) 512 final 2013/0246 (COD) C7-0215/13 Πρόταση ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τα οργανωμένα ταξίδια (ταξιδιωτικά πακέτα)

Διαβάστε περισσότερα

Γενικοί Όροι Συμμετοχής

Γενικοί Όροι Συμμετοχής Γενικοί Όροι Συμμετοχής (Σύμφωνα με την ΠΔ. 339 / 1996 εντολή οδηγίας Ε.Ε.). -παραδίδονται στον Πελάτη μαζι με το Συμβόλαιο το οποίο περιέχει τους Ειδικούς Όρους A. ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Παρακαλούμε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 443 29 Ιανουαρίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 12 ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 7 Εναρμόνιση νομοθεσίας με οδηγία (Εε) 2015/2302 σχετικά με τα οργανωμένα

Διαβάστε περισσότερα

DiscoverEU: ερωτήσεις και απαντήσεις

DiscoverEU: ερωτήσεις και απαντήσεις Τι είναι το DiscoverEU; DiscoverEU: ερωτήσεις και απαντήσεις Το DiscoverEU αποτελεί πρωτοβουλία της ΕΕ που προσφέρει σε νέους και νέες ηλικίας 18 ετών μια ταξιδιωτική εμπειρία που θα τους επιτρέψει να

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Βρυξέλλες, 14 Απριλίου 2014

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Βρυξέλλες, 14 Απριλίου 2014 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Βρυξέλλες, 14 Απριλίου 2014 Συντονισμένη δράση για την επιβολή της νομοθεσίας οδηγεί σε μεγαλύτερη συμμόρφωση με τα δικαιώματα των καταναλωτών στους δικτυακούς τόπους εμπορίας

Διαβάστε περισσότερα

Ν. 156(Ι)/2017 O ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΝΟΜΟΣ

Ν. 156(Ι)/2017 O ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΝΟΜΟΣ Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4633, 22.12.2017 Ν. 186(Ι)/2017 Ν. 156(Ι)/2017 O ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΝΟΜΟΣ Προοίμιο. Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσιοποιήσεις Μεθοδολογικό Σημείωμα Για την Sanofi Κύπρου

Δημοσιοποιήσεις Μεθοδολογικό Σημείωμα Για την Sanofi Κύπρου Δημοσιοποιήσεις 2016 Μεθοδολογικό Σημείωμα Για την Sanofi Κύπρου ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το μεθοδολογικό σημείωμα περιγράφει τις κύριες διαδικασίες και μεθόδους της Sanofi που χρησιμοποιήθηκαν για να προετοιμαστεί αυτή

Διαβάστε περισσότερα

ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ EΕ

ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ EΕ ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ EΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΣΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ή/ΚΑΙ ΑΡΜΟ ΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ικαιώµατα επιβατών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. της. Πρότασης ΟΔΗΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. της. Πρότασης ΟΔΗΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 11.4.2018 COM(2018) 184 final ANNEXES 1 to 2 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ της Πρότασης ΟΔΗΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τις αντιπροσωπευτικές αγωγές για την

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 186(Ι) του 2017 O ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΝΟΜΟΣ

Αριθμός 186(Ι) του 2017 O ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΝΟΜΟΣ 1230 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 186(Ι)/2017 Αρ. 4633, 22.12.2017 Ο περί των Οργανωμένων Ταξιδιών και Συνδεδεμένων Ταξιδιωτικών Διακανονισμών Νόμος του 2017 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη των διατάξεων που αφορούν στα δικαιώματα των επιβατών στις θαλάσσιες και εσωτερικές πλωτές μεταφορές 1

Περίληψη των διατάξεων που αφορούν στα δικαιώματα των επιβατών στις θαλάσσιες και εσωτερικές πλωτές μεταφορές 1 Περίληψη των διατάξεων που αφορούν στα δικαιώματα των επιβατών στις θαλάσσιες και εσωτερικές πλωτές μεταφορές 1 Ο κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 1177/2010 για τα δικαιώματα των επιβατών στις θαλάσσιες και εσωτερικές

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ. Πέτρου Ράλλη 221 18451 Νίκαια Τηλ :2104250072-4 Fax 2104250078 www.nikaiatravel.gr info@nikaiatravel.

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ. Πέτρου Ράλλη 221 18451 Νίκαια Τηλ :2104250072-4 Fax 2104250078 www.nikaiatravel.gr info@nikaiatravel. ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΕΥΡΩ ΗΜΕΡΕΣ ( 16/12/1-9/1/2015 ) ΚΑΘΑΡΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 20 30 205 260 350 205 *SUP BOUTIQUE 260 365 205 METROPARK *

Διαβάστε περισσότερα

Χειρίστρια: Θεοδώρα Ρούμπου Ειδική Επιστήμονας Αθήνα, 15 Ιουλίου 2009 Αριθ. Πρωτ.: 2632. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΝΗΣ ΠΡΑΞΗΣ (κατ ά. 37, παρ. 2 και 3 Κ.Π.Δ.

Χειρίστρια: Θεοδώρα Ρούμπου Ειδική Επιστήμονας Αθήνα, 15 Ιουλίου 2009 Αριθ. Πρωτ.: 2632. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΝΗΣ ΠΡΑΞΗΣ (κατ ά. 37, παρ. 2 και 3 Κ.Π.Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πληροφορίες: Δρ. Βασιλική Μπώλου Βοηθός Συνήγορος του Καταναλωτή Χειρίστρια: Θεοδώρα Ρούμπου Ειδική Επιστήμονας Αθήνα, 15 Ιουλίου 2009 Αριθ. Πρωτ.: 2632 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΝΗΣ ΠΡΑΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εναρμόνιση νομοθεσίας με Οδηγία (ΕΕ) 2015/2302 σχετικά με τα οργανωμένα ταξίδια και τους συνδεδεμένους ταξιδιωτικούς διακανονισμούς (ΕΕ L

Εναρμόνιση νομοθεσίας με Οδηγία (ΕΕ) 2015/2302 σχετικά με τα οργανωμένα ταξίδια και τους συνδεδεμένους ταξιδιωτικούς διακανονισμούς (ΕΕ L Εναρμόνιση νομοθεσίας με Οδηγία (ΕΕ) 2015/2302 σχετικά με τα οργανωμένα ταξίδια και τους συνδεδεμένους ταξιδιωτικούς διακανονισμούς (ΕΕ L 326/11.12.2015) Η ισχύς του νέου Π.Δ. 7/2018 ξεκινά την 1 η Ιουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Νομοθετικές πράξεις) ΟΔΗΓΙΕΣ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Νομοθετικές πράξεις) ΟΔΗΓΙΕΣ 11.12.2015 L 326/1 I (Νομοθετικές πράξεις) ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΔΗΓΙΑ (EE) 2015/2302 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 25ης Νοεμβρίου 2015 σχετικά με τα οργανωμένα ταξίδια και τους συνδεδεμένους ταξιδιωτικούς

Διαβάστε περισσότερα

1. ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΥΨΟΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ ΜΕ ΦΟΡΟ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

1. ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΥΨΟΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ ΜΕ ΦΟΡΟ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 29 Μαρτίου 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, εξέδωσε εγκύκλιο για το φόρο διαμονής, ο οποίος επιβάλλεται από 1.1.2018 σε

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Διαβάστε προσεκτικά τους κατωτέρω αναφερόμενους Γενικούς Όρους Συμμετοχής στις οργανωμένες εκδρομές του Marathon Travel, που συμφωνούν με την Κοινοτική Οδηγία 90/314. Η καθ οιονδήποτε τρόπο δήλωση συμμετοχής

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΠΙΒΑΤΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΠΙΒΑΤΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ: ΠΟΛΥΧΑΡΟΥΣ 4, 24100 ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΗΛ 2721090900 ΦΑΧ 2721026293 ΕΜΑΙL : vasilis@trigilidas.gr ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ : Πλατεία Καρδαµύλης,ΤΗΛ2721064150ΦΑΞ.2721064151 ΕΜΑΙL : kardamyli@trigilidas.gr www.trigilidas.gr

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσιοποιήσεις Μεθοδολογικό Σημείωμα Για την Sanofi Κύπρου

Δημοσιοποιήσεις Μεθοδολογικό Σημείωμα Για την Sanofi Κύπρου Δημοσιοποιήσεις 2015 Μεθοδολογικό Σημείωμα Για την Sanofi Κύπρου ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο Κώδικας Δημοσιοποίησης της EFPIA απαιτεί από όλες τις εταιρίες μέλη της EFPIA να δημοσιοποιούν τις παροχές που πραγματοποιούν,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΜ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Μουάιτάι)

ΠΟΜ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Μουάιτάι) ΠΟΜ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Μουάιτάι) A MEMBER OF/RECOGNISED BY Πανελλήνια Ομοσπονδία Μουάιτάι (Muaythai) Αθλητική Ομοσπονδία Μιλήτου 2, Αργυρούπολη Τ.Κ. 16451 Τηλ: 2109603031 Email: pmf@pmf.gr Παγκόσμιο

Διαβάστε περισσότερα

ικαιώματα των ασθενών όσον αφορά τη διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη: ερωτήσεις και απαντήσεις

ικαιώματα των ασθενών όσον αφορά τη διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη: ερωτήσεις και απαντήσεις ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ (ΜΕΜΟ) Βρυξέλλες, 22 Οκτωβρίου 2013 ικαιώματα των ασθενών όσον αφορά τη διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη: ερωτήσεις και απαντήσεις Ένας ηλικιωμένος Γερμανός που

Διαβάστε περισσότερα

ικαιώµατα και Προστασία του επιβάτη-καταναλωτή στις αεροµεταφορές ρ Εµµανουήλ Ν. Βελονάκης Πρόεδρος της ΕΝ.Ε.ΚΑ.

ικαιώµατα και Προστασία του επιβάτη-καταναλωτή στις αεροµεταφορές ρ Εµµανουήλ Ν. Βελονάκης Πρόεδρος της ΕΝ.Ε.ΚΑ. ικαιώµατα και Προστασία του επιβάτη-καταναλωτή στις αεροµεταφορές ρ Εµµανουήλ Ν. Βελονάκης Πρόεδρος της ΕΝ.Ε.ΚΑ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθέτησε δικαιώµατα για τον επιβάτη-καταναλωτή στις αεροµεταφορές και

Διαβάστε περισσότερα

«Γλώσσα και Γλωσσική Διδασκαλία στην Εποχή της Παγκοσμιοποίησης».

«Γλώσσα και Γλωσσική Διδασκαλία στην Εποχή της Παγκοσμιοποίησης». Αθήνα 21 Ιανουαρίου 2009 Αριθμ. Πρωτ. 1780 Προς Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. ΘΕΜΑ : 23 Ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Συνάδελφοι, Σας ενημερώνουμε ότι το 23 ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο

Διαβάστε περισσότερα

Θέσπιση κοινών κανόνων αποζηµίωσης των επιβατών αεροπορικών µεταφορών ***II

Θέσπιση κοινών κανόνων αποζηµίωσης των επιβατών αεροπορικών µεταφορών ***II P5_TA-PROV(2003)0329 Θέσπιση κοινών κανόνων αποζηµίωσης των επιβατών αεροπορικών µεταφορών ***II Νοµοθετικό ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά µε την κοινή θέση που καθορίστηκε από το Συµβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

9173/3/15 REV 3 IKS,ROD/alf,ech DGG 3A

9173/3/15 REV 3 IKS,ROD/alf,ech DGG 3A Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 22 Σεπτεμβρίου 2015 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2013/0246 (COD) 9173/3/15 REV 3 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: CONSOM 92 MI 345 TOUR 8 JUSTCIV 124 CODEC

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣXOΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣXOΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣXOΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Τ Α Ξ Ι Δ Ι Ω Τ Ι Κ Ε Σ Π Ω Λ Η Σ Ε Ι Σ Κ Α Ι Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α Δ Ι Α Ν Ο Μ Η Σ Δ Ι Δ Α Σ Κ Ω Ν : Δ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΑΠΟ 15/4/13 ΕΩΣ 20/4/13 ΑLKYONIS: 3.900 LYMPERAKOS TOURS 3.840 FLASKIS TRAVEL 3.739,25 LOVE YOUR HOLIDAYS 3.702 αλλά δεν ελήφθη υπόψη επειδή

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 1. Άρθρο 2. Άρθρο 3

Άρθρο 1. Άρθρο 2. Άρθρο 3 4. ΟΔΗΓΙΑ 90/314/ΕΟΚ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 13ης Ιουνίου 1990 για τα οργανωμένα ταξίδια και τις οργανωμένες διακοπές και περιηγήσεις (EE L 158/23.6.1990 59 επ) Άρθρο 1 Σκοπός της παρούσας οδηγίας είναι η προσέγγιση

Διαβάστε περισσότερα

1.2 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ [Μεταξύ Διοργανωτή - Σχολείου]

1.2 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ [Μεταξύ Διοργανωτή - Σχολείου] 1.2 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ [Μεταξύ Διοργανωτή - Σχολείου] Κάθε είδος εκπαιδευτικής εκδρομής, εφ όσον περιλαμβάνει προκαθορισμένο συνδυασμό τουλάχιστον δύο από τα στοιχεία: μεταφορά

Διαβάστε περισσότερα

Το ανανεωμένο νομοθετικό πλαίσιο για τα οργανωμένα

Το ανανεωμένο νομοθετικό πλαίσιο για τα οργανωμένα Το ανανεωμένο νομοθετικό πλαίσιο για τα οργανωμένα ταξίδια Οι αλλαγές που επέφερε η νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία Ανδρέας Γαλάνης, Μεταπτυχιακός Φοιτητής, Πρόγραμμα «Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Διαβάστε περισσότερα

8537/15 ΑΝ/σα 1 DG G 3 A

8537/15 ΑΝ/σα 1 DG G 3 A Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 19 Μαΐου 2015 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2013/0246 (COD) 8537/15 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου CONSOM 74 MI 286 TOUR 5 JUSTCIV

Διαβάστε περισσότερα

Με βάση τον Κανονισµό για το συντονισµό των συστηµάτων κοινωνικής ασφάλισης (ΕΚ 883/ ) που ενσωµατώνεται στην Οδηγία: Οι πολίτες (και κάτοικοι

Με βάση τον Κανονισµό για το συντονισµό των συστηµάτων κοινωνικής ασφάλισης (ΕΚ 883/ ) που ενσωµατώνεται στην Οδηγία: Οι πολίτες (και κάτοικοι ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Φεβρουάριος 2011 1 Με βάση τον Κανονισµό για το συντονισµό των συστηµάτων κοινωνικής ασφάλισης (ΕΚ 883/2004 2004) που ενσωµατώνεται στην Οδηγία: Οι πολίτες (και κάτοικοι από

Διαβάστε περισσότερα

27 ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Στοματικής και Γναθο Προσωπικής Χειρουργικής

27 ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Στοματικής και Γναθο Προσωπικής Χειρουργικής ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Τηλ: +357 2276 2683 Φαξ: +357 2276 8984 Email: tamasos@tamasostours.com.cy Web: www.tamasostours.com.cy Η Γραμματεία είναι υπεύθυνη για την Εγγραφή στο Συνέδριο, Κρατήσεις και Διαμονή

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η. Η Διευθύντρια Επιμόρφωσης της Ε.Σ.Δι., έλαβε υπόψη: Α) Την με αριθμό πρωτ. 98/27-7-2010 πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Α Π Ο Φ Α Σ Η. Η Διευθύντρια Επιμόρφωσης της Ε.Σ.Δι., έλαβε υπόψη: Α) Την με αριθμό πρωτ. 98/27-7-2010 πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ Θεσσαλονίκη, 8 Σεπτεμβρίου 2010 KΑΛΑΜΑΡΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Αριθ. πρωτ. 147 T.Θ. 22, Τ.Κ. 551 02 E-mail: info@esdi.gr Internet:http//www.esdi.gr Α Π Ο Φ Α

Διαβάστε περισσότερα

1. ΕΤΑΙΡΙΑ/ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ - ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ/ΜΕΤΑΠΩΛΗΤΗΣ

1. ΕΤΑΙΡΙΑ/ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ - ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ/ΜΕΤΑΠΩΛΗΤΗΣ OΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧHΣ Οι Γενικοί Όροι Συμμετοχής ρυθμίζουν αφενός τις ευθύνες/υποχρεώσεις του Πελάτη (Ταξιδιώτη/Μεσολαβητή) που συμμετάσχει σε οργανωμένο ταξίδι ή πακέτο ταξιδίου (αεροπορικά εισιτήρια, ακτοπλοϊκά

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων

Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων Προετοιμασία Γραπτής Τεκμηρίωσης Preparing Written Documentation 1 Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved. Στόχοι Το μάθημα αυτό καλύπτει τους ακόλουθους

Διαβάστε περισσότερα

Σύνοψη των δικαιωμάτων των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν 1

Σύνοψη των δικαιωμάτων των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν 1 Σύνοψη των δικαιωμάτων των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν 1 Ο κανονισμός (EΕ) 181/2011 (εφεξής «ο κανονισμός») αρχίζει να εφαρμόζεται την 1 η Μαρτίου 2013. Προβλέπει ελάχιστο αριθμό δικαιωμάτων των επιβατών

Διαβάστε περισσότερα

Ταχ. Δ/νση : Σίνα 2-4 ΠΡΟΣ : ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ Ταχ. Κώδικας : Αθήνα

Ταχ. Δ/νση : Σίνα 2-4 ΠΡΟΣ : ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ Ταχ. Κώδικας : Αθήνα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΜΜΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Β ΤΕΛΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΩΝ ΤΜΗΜΑ Α ΦΠΑ Αθήνα, 29 /3/2018 ΠΟΛ.1064 Ταχ. Δ/νση : Σίνα 2-4 ΠΡΟΣ : ΠΙΝΑΚΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ & 25 Η ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 ΤΙΜΕΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΕΥΡΩ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ & 25 Η ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 ΤΙΜΕΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΕΥΡΩ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ & 2017 ΤΙΜΕΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΕΥΡΩ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΠΤΗΣΕΙΣ ΔΙΚΛΙΝΟ ΜΟΝ/ΝΟ ΠΡΑΓΑ ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ Με κρουαζιέρα στο Μολδάβα 23-27/2/2017 23-27/2/2017

Διαβάστε περισσότερα

Φ.50/13354/ (ΑΔΑ: ΩΩ1Π4653ΠΣ-ΑΛ5)

Φ.50/13354/ (ΑΔΑ: ΩΩ1Π4653ΠΣ-ΑΛ5) ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ EUROSCOLA 2018-2019 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Στην Πάτρα, σήμερα Πέμπτη, 29-11-2018

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Ένα σύνολο δικαιωμάτων για να εξασφαλίσει την ορθή αντιμετώπιση των επιβατών που 1 / 12

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Ένα σύνολο δικαιωμάτων για να εξασφαλίσει την ορθή αντιμετώπιση των επιβατών που 1 / 12 Ένα σύνολο δικαιωμάτων για να εξασφαλίσει την ορθή αντιμετώπιση των επιβατών που 1 / 12 ταξιδεύουν αεροπορικώς, θέσπισε η Ευρωπαϊκή Ένωση. "Η αεροπορική εταιρία, που εκτελεί την πτήση με την οποία ταξιδεύουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ EXPEDIA ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ EXPEDIA ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ EXPEDIA ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αυτός ο οδηγός θα εξηγήσει ορισμένες από τις βασικές λειτουργίες που είναι διαθέσιμες στο Expedia

Διαβάστε περισσότερα

8969/15 ΚΣ/μκρ 1 DGG3A

8969/15 ΚΣ/μκρ 1 DGG3A Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 21 Μαΐου 2015 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2013/0246 (COD) 8969/15 CONSOM 82 MI 319 TOUR 7 JUSTCIV 119 CODEC 732 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Γενική

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ - ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ - ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ - ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ Παρακαλείσθε να διαβάσετε προσεκτικά τους παρακάτω Γενικούς Όρους Συμμετοχής (Γ.Ο.Σ.), που ρυθμίζουν τις ευθύνες

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγία 90/314/ΕΟΚ του Συµβουλίου της 13ης Ιουνίου 1990 για τα οργανωµένα ταξίδια και τις οργανωµένες διακοπές και περιηγήσεις

Οδηγία 90/314/ΕΟΚ του Συµβουλίου της 13ης Ιουνίου 1990 για τα οργανωµένα ταξίδια και τις οργανωµένες διακοπές και περιηγήσεις Οδηγία 90/314/ΕΟΚ του Συµβουλίου της 13ης Ιουνίου 1990 για τα οργανωµένα ταξίδια και τις οργανωµένες διακοπές και περιηγήσεις Επίσηµη Εφηµερίδα αριθ. L 158 της 23/06/1990 σ. 0059-0064 Φινλανδική ειδική

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Αθήνα, 08/08/2013 ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Βάσει του Προεδρικού Διατάγματος 339/1996, κατ εφαρμογή της Οδηγίας 90/314/ΕΟΚ Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τους παρακάτω Γενικούς Όρους Συμμετοχής, οι

Διαβάστε περισσότερα

Φ.50/11909/ (ΑΔΑ: 60ΘΓ4653ΠΣ-ΡΝΠ)

Φ.50/11909/ (ΑΔΑ: 60ΘΓ4653ΠΣ-ΡΝΠ) ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ EUROSCOLA 2016-2017 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Στην Πάτρα, σήμερα Τρίτη, 25-10-2016

Διαβάστε περισσότερα

1. Χρεώσεις Δωματίου. 1. Εξασφάλιση Κρατήσεων

1. Χρεώσεις Δωματίου. 1. Εξασφάλιση Κρατήσεων 1. Χρεώσεις Δωματίου Η χρέωση των studios αφορά τη φιλοξενία 2 ατόμων. Για την προσθήκη επιπλέον ατόμου πέραν των 2, γίνεται 20% προσαύξηση στην τιμή του studio αν είναι ενήλικας και 10% αν είναι παιδί

Διαβάστε περισσότερα

ικαιώµατα επιβατών σιδηροδροµικών µεταφορών

ικαιώµατα επιβατών σιδηροδροµικών µεταφορών MEMO/10/282 Βρυξέλλες, 29 Ιουνίου 2010 ικαιώµατα επιβατών σιδηροδροµικών µεταφορών Γιατί θεσπίστηκαν τα δικαιώµατα των επιβατών σιδηροδροµικών µεταφορών; Η τρίτη δέσµη νοµοθετικών µέτρων για τους σιδηροδρόµους

Διαβάστε περισσότερα

Διεθνής Πολιτική και Ειδοποίηση περί Απορρήτου της CWT. Τελευταία ενημέρωση Μάιος 2018

Διεθνής Πολιτική και Ειδοποίηση περί Απορρήτου της CWT. Τελευταία ενημέρωση Μάιος 2018 Διεθνής Πολιτική και Ειδοποίηση περί Απορρήτου της CWT Τελευταία ενημέρωση Μάιος 2018 Η ιδιωτικότητά σας είναι σημαντική Η Carlson Wagonlit Travel (CWT Global B.V. και οι συνδεδεμένες εταιρείες της, μαζί

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. (Εξετάσεις σύμφωνα με το άρθρο 5 του περί Δικηγόρων Νόμου) ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ

ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. (Εξετάσεις σύμφωνα με το άρθρο 5 του περί Δικηγόρων Νόμου) ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΠΡΟΥ (Εξετάσεις σύμφωνα με το άρθρο 5 του περί Δικηγόρων Νόμου) Φεβρουάριος 2013 ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ (Να απαντηθούν τέσσερις από τις έξι ερωτήσεις) (Να

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικό Εμπόριο. HE 9 Δικαιώματα πελατών Επίλυση διαφορών

Ηλεκτρονικό Εμπόριο. HE 9 Δικαιώματα πελατών Επίλυση διαφορών Ηλεκτρονικό Εμπόριο HE 9 Δικαιώματα πελατών Επίλυση διαφορών Σημαντικές ιστοσελίδες για τον καταναλωτή Αρχή διασφάλισης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα http://www.dpa.gr/ Γενική γραμματεία καταναλωτή http://www.efpolis.gr/

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 2009 Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών 2008/0051(CNS) 6.6.2008 ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών προς

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ''ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 2011 Α' έκδοση: 18/05/11

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ''ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 2011 Α' έκδοση: 18/05/11 Αεροπορικά ταξίδια Εξωτερικού ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ''ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 2011 Α' έκδοση: 18/05/11 Ρώμη 4 10/6 Best Western President 4* πρωινό 525 140 100 4 10/6 Massimo D'Azeglio 4* / Victoria 4* πρωινό 585 180

Διαβάστε περισσότερα

Γενικός Κανονισµός Συµµετοχής σε Επιχειρηματικές Αποστoλές

Γενικός Κανονισµός Συµµετοχής σε Επιχειρηματικές Αποστoλές ΠΡΟΟIΜΙΟ Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο ανήκει στο Παγκόσμιο Δίκτυο των Διμερών Γερμανικών Επιμελητηρίων με 140 γραφεία σε 92 χώρες. Με στόχο την υποστήριξη, ενίσχυση και ισχυροποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Συμβουλές και βοήθεια

Συμβουλές και βοήθεια Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας European Consumer Centre of Greece Συμβουλές και βοήθεια για καταναλωτές στην Ευρώπη Advice and help for consumers in Europe ίκτυο Ευρωπαϊκών Κέντρων Καταναλωτή Τι είναι;

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Ημερομηνία έναρξης ισχύος : 15/5/2018 Ο Όμιλος G.A.P Vassilopoulos και οι συνδεδεμένες με αυτόν εταιρείες,(συλλογικά, "Όμιλος G.A.P ", ή " εμείς " ή " εμάς " ή

Διαβάστε περισσότερα

DUBAI ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΠΑΣΧΑ & ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

DUBAI ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΠΑΣΧΑ & ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΠΑΣΧΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 22/04 29/04 480 580 560 605 690 ΑΘΗΝΑ - ΜΠΑΧΡΕΙΝ 19:40-23:50 ΜΠΑΧΡΕΙΝ - ΝΤΟΥΜΠΑΙ 01:55-04:05 (+1) 22, 29/04 ΑΘΗΝΑ - ΜΠΑΧΡΕΙΝ 14:55-19:05 ΜΠΑΧΡΕΙΝ - ΝΤΟΥΜΠΑΙ 20:10-22:25 ΝΤΟΥΜΠΑΙ - ΜΠΑΧΡΕΙΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΙΟΥΛΙΟΣ-ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2019 ΤΙΜΕΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΕΥΡΩ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΙΟΥΛΙΟΣ-ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2019 ΤΙΜΕΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΕΥΡΩ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΙΟΥΛΙΟΣ-ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2019 ΤΙΜΕΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΕΥΡΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΝΗΣΑ-ΒΟΣΠΟΡΟΣ (ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ) ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ : ΙΟΥΛΙΟΣ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2019 ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ & ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 2010 Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη B έκδοση

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ & ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 2010 Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη B έκδοση Επιβάρυ νση ΠΑΡΙΣΙ PARIS EST 3* EIFFEL 595 175 495 135 645 225 545 135 ΔΩΡΟ Η ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΗΚΟΥΑΝΑ SWISS AIRLINES ΘΕΣ/ΝΙΚΗ-ΖΥΡΙΧΗ 04.50-06.10 ΖΥΡΙΧΗ-ΠΑΡΙΣΙ 07.30-08.55 ΠΑΡΙΣΙ-ΖΥΡΙΧΗ 20.20-21.30 ΖΥΡΙΧΗ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Μόσχα - Αγία Πετρούπολη SLAVYANSKAYA RADISSON ή MARRIOTT TVERSKAYA Ξενοδοχεία 4* στη Μόσχα. (ΚΕΝΤΡΙΚΟ) VEDENSKY Ξενοδοχεία 4* στην Αγία Πετρούπολη

Μόσχα - Αγία Πετρούπολη SLAVYANSKAYA RADISSON ή MARRIOTT TVERSKAYA Ξενοδοχεία 4* στη Μόσχα. (ΚΕΝΤΡΙΚΟ) VEDENSKY Ξενοδοχεία 4* στην Αγία Πετρούπολη Τιμές-Αναχ/σεις από Θεσ/νίκη Τελευταία ενημέρωση τιμοκαταλόγου - 31/10/2017. Οι τιμές Early booking ισχύουν βάση τιμοκαταλόγου. Περίοδος Χριστούγεννα Πόλη αναχώρησης Θεσσαλονίκη Διάρκεια 8 ημέρες Διαδρομή

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για διεξαγωγή Εκπαιδευτικής Εκδρομής στο πλαίσιο υλοποίησης Προγραμμάτων, στην Κρήτη.

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για διεξαγωγή Εκπαιδευτικής Εκδρομής στο πλαίσιο υλοποίησης Προγραμμάτων, στην Κρήτη. ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----------- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. & Δ.Ε. ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ------------ ΣΧΟΛΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ ( ΠΕΡΙΟΔΟΣ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ) ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ & 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ ( ΠΕΡΙΟΔΟΣ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ) ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ & 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ ( ΠΕΡΙΟΔΟΣ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 201 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ) ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ & 2ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΚΔΡΟΜΗ ΗΜ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 2ΚΛΙΝΟ 1ΚΛΙΝΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΤΑΙΡΙΑ ΦΟΡΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χάρτα ικαιωµάτων Επιβατών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χάρτα ικαιωµάτων Επιβατών ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ press@yen.gr Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χάρτα ικαιωµάτων Επιβατών Με γνώµονα την καλύτερη δυνατή ενηµέρωση του επιβατικού κοινού,

Διαβάστε περισσότερα

Σηµειώνουµε ότι το παραπάνω θεσµικό πλαίσιο για τις σχολικές εκδροµές είναι εναρµονισµένο µε την ευρωπαϊκή και εθνική νοµοθεσία.

Σηµειώνουµε ότι το παραπάνω θεσµικό πλαίσιο για τις σχολικές εκδροµές είναι εναρµονισµένο µε την ευρωπαϊκή και εθνική νοµοθεσία. ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΟΥ 280/2013 Προς: Ι. Περιφερειακή ιεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Περιφερειακό ιευθυντή Εκπαίδευσης κ. Γεώργιο Καρατάσιο ΙΙ...Ε. Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας..Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Λεπτοµέρειες εφαρµογής ορισµένων διατάξεων της σύµβασης

Λεπτοµέρειες εφαρµογής ορισµένων διατάξεων της σύµβασης Λεπτοµέρειες εφαρµογής ορισµένων διατάξεων της σύµβασης Άρθρο 1: Πεδίο εφαρµογής της Σύµβασης Κατά την ηµεροµηνία υπογραφής της παρούσας σύµβασης οι οργανισµοί που προβλέπονται στο άρθρο 1 είναι οι εξής:

Διαβάστε περισσότερα

Ανάλυση Προγράμματος Εισαγωγή. Fly Away. Για να ταξιδεύετε χωρίς έννοιες.

Ανάλυση Προγράμματος Εισαγωγή. Fly Away. Για να ταξιδεύετε χωρίς έννοιες. Ανάλυση Προγράμματος Εισαγωγή Fly Away Για να ταξιδεύετε χωρίς έννοιες. 01 Ανάλυση Προγράμματος Εισαγωγή Fly Away Ταξίδι, όπως το έχετε φανταστεί! Σήμερα, τα ταξίδια τείνουν να γίνουν αναπόσπαστο μέρος

Διαβάστε περισσότερα

Βασικό σύστημα αυτόματων χρεώσεων SEPA Έγγραφο πληροφόρησης Οφειλέτη

Βασικό σύστημα αυτόματων χρεώσεων SEPA Έγγραφο πληροφόρησης Οφειλέτη 1. Εισαγωγή Βασικό σύστημα αυτόματων χρεώσεων SEPA Ο SEPA είναι ο ενιαίος χώρος πληρωμών σε ευρώ, ο οποίος περιλαμβάνει 34 χώρες το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τρεις χώρες του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

CIEPO-20. Πρακτικές πληροφορίες

CIEPO-20. Πρακτικές πληροφορίες Πανεπιστήμιο Κρήτης Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου 74100 Ρέθυμνο http://www.history-archaeology.uoc.gr Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών Τ.Θ. 119

Διαβάστε περισσότερα

Web Agents Handout Manual

Web Agents Handout Manual Web Agents Handout Manual Είσοδος Χρήστη Γενικά Πληκτρολογώντας το url www.aegeanair.com του website της Aegean Airlines και έχοντας επιλέξει την ενότητα «e-ticket για ταξιδιωτικά γραφεία», εμφανίζεται

Διαβάστε περισσότερα

Συνθήκη Σένγκεν Η Γαλλία, η Γερμανία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και οι Κάτω Χώρες αποφάσισαν, το 1985,

Συνθήκη Σένγκεν Η Γαλλία, η Γερμανία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και οι Κάτω Χώρες αποφάσισαν, το 1985, Συνθήκη Σένγκεν Ο χώρος και η συνεργασία Σένγκεν βασίζονται στη συνθήκη του Σένγκεν (Λουξεμβούργο) του 1985. Ο χώρος Σένγκεν αποτελεί έδαφος όπου εξασφαλίζεται η ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων. Οι χώρες

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΗ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΤΑΞΙΔΙ (01 Ιαν 19) Βάσει του Προεδρικού Διατάγματος 7/2018, κατ εφαρμογή της Οδηγίας EE 2015/2302

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΗ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΤΑΞΙΔΙ (01 Ιαν 19) Βάσει του Προεδρικού Διατάγματος 7/2018, κατ εφαρμογή της Οδηγίας EE 2015/2302 ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΗ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΤΑΞΙΔΙ (01 Ιαν 19) Βάσει του Προεδρικού Διατάγματος 7/2018, κατ εφαρμογή της Οδηγίας EE 2015/2302 Οι γενικοί όροι καθορίζουν τις ευθύνες, τις υποχρεώσεις

Διαβάστε περισσότερα

Οι ακόλουθοι ειδικοί όροι ισχύουν αναφορικά με τους νικητές.

Οι ακόλουθοι ειδικοί όροι ισχύουν αναφορικά με τους νικητές. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΟΡΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΝ () ΤΑΞΙΔΙΑ: Αναφορικά με το δώρο «Πακέτα φιλοξενίας και εισιτήρια αγώνων της Εθνικής Ελλάδος Μπάσκετ στη Σλοβενία.» διευκρινίζουμε πως αυτά περιλαμβάνουν τα παρακάτω: Αεροπορικά

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2006: Ως επισκέπτης στη Γερμανία

Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2006: Ως επισκέπτης στη Γερμανία Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2006: Ως επισκέπτης στη Γερμανία Ως επισκέπτης σε μια ξένη χώρα μπορεί να αισθάνεστε ανασφάλεια επειδή δεν γνωρίζετε τα δικαιώματά σας και μπορεί να φοβόσαστε ότι ίσως κάποιος σας

Διαβάστε περισσότερα

Nτουμπάι Σαφάρι στην ερημο με BBQ δείπνο Ξενάγηση Ντουμπάι με γεύμα στο Vida boutique hotel GULF AIR

Nτουμπάι Σαφάρι στην ερημο με BBQ δείπνο Ξενάγηση Ντουμπάι με γεύμα στο Vida boutique hotel GULF AIR 1 Ντουμπάι Ντουμπάι exclusive 4 ημέρες με γεύμα στο Vida boutique hotel ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ GULF AIR EMIRATES ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ/ΤΙΜΗ ΚΑΤ ΑΤΟΜΟ IBIS AL BASRA 3 star sup 270 350 500 405 490 RADISSON BLU DOWN TOWN

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήστη. Ιούνιος 2009. Σελίδα - 1 -

Εγχειρίδιο Χρήστη. Ιούνιος 2009. Σελίδα - 1 - Εγχειρίδιο Χρήστη Ιούνιος 2009 Σελίδα - 1 - 1 Γενικά Η εφαρμογή Intelsoft Hotel (IS HOTEL) αφορά τη διαχείριση μίας μικρής ξενοδοχειακής μονάδας και επιτρέπει τη διαχείριση : των δωματίων και των πελατών

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου εμπορικής πλατφόρμας ταξιδιού για τα GDS

Πολιτική Απορρήτου εμπορικής πλατφόρμας ταξιδιού για τα GDS Πολιτική Απορρήτου εμπορικής πλατφόρμας ταξιδιού για τα GDS Καλωσήρθατε στην -ιστοσελίδα της Travelport. Εμείς, στην Travelport αναγνωρίζουμε τη σημασία της προστασίας του απορρήτου των δεδομένων προσωπικού

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΕΚΔΡΟΜΩΝ

ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΕΚΔΡΟΜΩΝ mail : info@trueadventure.gr τηλ&fax : 2421091552 διεύθυνση : Λαρίσης 104 Α πόλη : ΒΟΛΟΣ site : www.trueadventure.gr Όροι Συμμετοχής ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΕΚΔΡΟΜΩΝ (Σύμφωνα με την ΠΔ. 339 / 1996 εντολή οδηγίας Ε.Ε.).

Διαβάστε περισσότερα

Ώρα διακοπών: ότι πρέπει να ξέρεις πριν φύγεις [30-07-2013-09:00]

Ώρα διακοπών: ότι πρέπει να ξέρεις πριν φύγεις [30-07-2013-09:00] Ώρα διακοπών: ότι πρέπει να ξέρεις πριν φύγεις [30-07-2013-09:00] Το καλοκαίρι είναι εδώ και είτε πας κοντά είτε μακριά, είτε για πολλές μέρες, είτε για πολύ λίγες, υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι νόμος,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. AKS Porto Heli AKS Hinitsa Bay Nautica Bay

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. AKS Porto Heli AKS Hinitsa Bay Nautica Bay Αγαπητοί Συνεργάτες, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Στα πλαίσια της διοργάνωσης του «9 ου Θερινού Σχολείου» της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για την εξυπηρέτηση

Διαβάστε περισσότερα

Όροι συμμετοχής: Επιχείρηση Alcatel Ελλάδας Πτήση στην Ευρώπη

Όροι συμμετοχής: Επιχείρηση Alcatel Ελλάδας Πτήση στην Ευρώπη Όροι συμμετοχής: Επιχείρηση Alcatel Ελλάδας Πτήση στην Ευρώπη 1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 1.1 Η εταιρεία TLC Marketing France, εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, εγγεγραμμένη στο εμπορικό μητρώο των Παρισίων

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ»

ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 29.4.2010 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ & ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε. Αρ. Πρωτ.: Α/ 11080 ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ»

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Υπηρεσιακών Ταξιδιών

Κανονισμός Υπηρεσιακών Ταξιδιών Κανονισμός Υπηρεσιακών Ταξιδιών To Ε.Ι.Ε καλύπτει το κόστος των μετακινήσεων του προσωπικού του καθώς και των συνεργατών του εφόσον μετακινούνται κατ εντολή του Ιδρύματος, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ( ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΑΙΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2017 ) ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ( ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΑΙΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2017 ) ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ( ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΑΙΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2017 ) ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ (τιμές κατά άτομο) ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΗΣΣΑ- Σ ΔΩΡΟ Η ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα