ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ EΕ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ EΕ"

Transcript

1 ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ EΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΣΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ή/ΚΑΙ ΑΡΜΟ ΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ικαιώµατα επιβατών σε περίπτωση άρνησης επιβίβασης, ακούσιου υποβιβασµού θέσης, µαταίωσης ή µεγάλης καθυστέρησης πτήσης βάσει του κανονισµού (ΕΚ) αριθ. 261/2004 Ο ΗΓΙΕΣ 1) Οι επιβάτες, οι οποίοι κρίνουν ότι έχουν βάσιµους λόγους να καταγγείλουν µια αεροπορική εταιρεία 1 για άρνηση επιβίβασης, ακούσιο υποβιβασµό θέσης, µαταίωσης ή µεγάλη καθυστέρηση της πτήσης οφείλουν πρώτα να υποβάλουν την καταγγελία τους στην αεροπορική εταιρεία που εκτέλεσε τη συγκεκριµένη πτήση. Το παρόν έντυπο χρησιµοποιείται για το σκοπό αυτό. Παρακαλείσθε να κρατήσετε αντίγραφό του για το αρχείο σας. 2) Εάν η αεροπορική εταιρεία δεν σας απαντήσει εντός 6 εβδοµάδων από την παραλαβή του εντύπου ή εάν δεν µείνετε ικανοποιηµένος από την απάντηση, πρέπει να στείλετε το παρόν έντυπο (επιτρέπεται η χρήση αντιγράφου του πρωτοτύπου που στείλατε στην αεροπορική εταιρεία) στον αρµόδιο εθνικό φορέα 2 του κράτους µέλους 3 όπου συνέβη το περιστατικό. 3) Εάν το περιστατικό συνέβη σε αερολιµένα αναχώρησης εκτός της ΕΕ, µπορείτε να απευθυνθείτε στον αρµόδιο εθνικό φορέα στο κράτος µέλος προορισµού της πτήσης. 4) Το παρόν έντυπο καταγγελίας χρησιµοποιείται µόνον σε περιπτώσεις άρνησης επιβίβασης, ακούσιου υποβιβασµού θέσης, µαταίωσης ή µεγάλης καθυστέρησης πτήσης. 5) Για οποιαδήποτε άλλη καταγγελία όπως απώλεια αποσκευών, αλλαγή προγραµµατισµού πτήσης περισσότερες από 14 ηµέρες πριν από την ηµεροµηνία αναχώρησής σας ή θέµατα έκδοσης εισιτηρίων, πρέπει επίσης να υποβάλετε καταγγελία καταρχήν στην σχετική αεροπορική εταιρεία. Ένα λάβετε απάντηση ή εάν δεν µείνετε ικανοποιηµένος από την απάντηση, µπορείτε να απευθυνθείτε για περαιτέρω συµβουλές στο ευρωπαϊκό κέντρο καταναλωτών 4 σε οποιοδήποτε κράτος µέλος της ΕΕ. 6) Παρακαλείσθε να συµπληρώσετε το έντυπο µε κεφαλαίους χαρακτήρες. 1 Ο κανονισµός 261/2004 εφαρµόζεται για όλες τις πτήσεις που εκτελούνται από αεροπορική εταιρεία µε αναχώρηση από κοινοτικό αερολιµένα και για τις πτήσεις που εκτελούνται από κοινοτική αεροπορική εταιρεία µε προορισµό κοινοτικό αερολιµένα. 2 Κατάλογος των αρµοδίων εθνικών φορέων και περαιτέρω πληροφορίες για τα δικαιώµατα επιβατών της ΕΕ διατίθενται στην εξής διεύθυνση: 3 ή Ισλανδία, Νορβηγία, Ελβετία 4

2 Η καταγγελία υποβάλλεται από: Όνοµα: ιεύθυνση: Ταχυδροµικός κώδικας, πόλη: Αριθµός τηλεφώνου: Καταγγελία σχετική µε την κάτωθι πτήση: Αεροπορική εταιρεία: Αριθµός εισιτηρίου: Στοιχεία κράτησης: Αερολιµένας αναχώρησης: (Τυχόν) Αερολιµένας ανταπόκρισης: Ηµεροµηνία της πτήσης: Προγραµµατισµένη ώρα αναχώρησης: Προγραµµατισµένη ώρα άφιξης: Αερολιµένας(ες) όπου συνέβη το περιστατικό: Επώνυµο: Χώρα: Αριθµός πτήσης: Αερολιµένας προορισµού: Πραγµατική ώρα αναχώρησης: Πραγµατική ώρα άφιξης: Στοιχεία επιβάτη της ανωτέρω πτήσης: Ονοµατεπώνυµο επιβάτη Σηµειώσατε εάν πρόκειται για ενήλικο, παιδί ή βρέφος (κάτω των 2 ετών) Σηµειώσατε εάν χρειαζόταν η παροχή ειδικής συνδροµής Παρακαλείσθε να διαβάσετε προσεκτικά τους κάτωθι ορισµούς και να σηµειώσετε [X] σε εκείνον που αντιστοιχεί στην παρούσα καταγγελία. «Μεγάλη καθυστέρηση» σηµαίνει ότι η πτήση αναχώρησε µετά την προγραµµατισµένη ώρα αναχώρησης µε καθυστέρηση: i) δύο ή περισσότερων ωρών, για πτήσεις έως 1500 km, ii) τριών ή περισσότερων ωρών, για πτήσεις εντός ΕΕ km και άνω ή για άλλες πτήσεις µεταξύ 1501 και 3000 km, iii) τεσσάρων ή περισσότερων ωρών, για όλες τις υπόλοιπες πτήσεις. «Ματαίωση» σηµαίνει τη µη εκτέλεση προγραµµατισµένης πτήσης. «Άρνηση επιβίβασης» σηµαίνει άρνηση από πλευράς αεροπορικής εταιρείας να µεταφέρει επιβάτες µε πτήση της για την οποία διέθεταν επικυρωµένη κράτηση θέσης και εφόσον οι εν λόγω επιβάτες παρουσιάσθηκαν στον έλεγχο εισιτηρίων και στη θύρα επιβίβασης το αργότερο την ώρα που είχε υποδείξει η αεροπορική εταιρεία, ο ταξιδιωτικός πράκτορας ή το ταξιδιωτικό γραφείο (εάν δεν είχε υποδειχθεί η ώρα, το αργότερο 45 λεπτά πριν την προγραµµατισµένη ώρα αναχώρησης). Εν προκειµένω, δεν περιλαµβάνονται περιπτώσεις στις οποίες η αεροπορική εταιρεία ή ο πράκτοράς της έχουν εύλογους λόγους για την άρνηση επιβίβασης επιβάτη όπως λόγοι υγείας, ασφάλειας πτήσης ή/και ασφάλειας από έκνοµες ενέργειες, ή σε περίπτωση ακατάλληλων τίτλων ταξιδίου. «Ακούσιος υποβιβασµός θέσης» σηµαίνει ότι ο επιβάτης ταξίδευσε χωρίς τη θέλησή του σε κατηγορία θέσης κατώτερη από εκείνη για την οποία διέθετε επικυρωµένη κράτηση.

3 ιέθετε(αν) ο(οι) επιβάτης(ες) επικυρωµένη κράτηση για τη συγκεκριµένη πτήση; Παρουσιάσθηκε(αν) ο(οι) επιβάτης(ες) στον έλεγχο εισιτηρίων το αργότερο την ώρα που είχε υποδείξει η αεροπορική εταιρεία (ή εάν δεν είχε υποδειχθεί ώρα: το αργότερο 45 λεπτά πριν από την αναγραφόµενη αναχώρηση της πτήσης): Παρουσιάσθηκε(αν) ο(οι) επιβάτης(ες) στη θύρα επιβίβασης πριν από την ώρα που αναγραφόταν στην κάρτα επιβίβασης; Παρείχε η αεροπορική εταιρεία πληροφορίες στον(στους) επιβάτη(ες) για τα δικαιώµατά τους; ηλώνω ότι οι πληροφορίες που περιέχει το παρόν έντυπο είναι αληθείς και ακριβείς από κάθε άποψη και για όλους τους ενδιαφερόµενους επιβάτες. Υπογραφές όλων των ενήλικων επιβατών:..

4 ΕΑΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ Η ΠΤΗΣΗ ΣΑΣ: Σας παρείχε η αεροπορική εταιρεία ή ο πράκτοράς της συνδροµή κατά τη διάρκεια της µεγάλης καθυστέρησης; Τι είδους συνδροµή σας παρείχε; Γεύµατα Αναψυκτικά Κατάλυµα (ξενοδοχείο ή άλλο) (σε περίπτωση καθυστέρησης που η καθυστέρηση συνεπαγόταν διανυκτέρευση) Μεταφορά από τον αερολιµένα στο κατάλυµα (σε περίπτωση που η καθυστέρηση συνεπαγόταν διανυκτέρευση) ιευκολύνσεις επικοινωνίας (τηλεφωνικές κλήσεις, φαξ ή ηλεκτρονικά µηνύµατα) Άλλες υπηρεσίες (προσδιορίστε):. Εάν η πτήση καθυστέρησε άνω των 5 ωρών: - Εξακολουθούσε να είναι σκόπιµη η πτήση σας; - Εάν απαντήσατε «όχι» στην προηγούµενη ερώτηση και εάν είχε ήδη αρχίσει το ταξίδι σας: Σας προσέφεραν θέση σε πτήση επιστροφής στο πρώτο σηµείο αναχώρησής σας; - Εάν αποφασίσατε να µην συνεχίσετε το ταξίδι σας, σας επέστρεψαν το αντίτιµο του εισιτηρίου σας; Το πλήρες αντίτιµο; Το τµήµα του οποίου δεν κάνατε χρήση

5 ΕΑΝ Η ΠΤΗΣΗ ΣΑΣ ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Πληροφορηθήκατε τη µαταίωση της πτήσης σας Μετά την άφιξή σας στον αερολιµένα; Πριν από την άφιξή σας στον αερολιµένα; Λιγότερο από µία εβδοµάδα πριν από την προγραµµατισµένη ώρα αναχώρησης της πτήσης σας; 7 ηµέρες έως 2 εβδοµάδες πριν από την προγραµµατισµένη ώρα αναχώρησης της πτήσης σας; Άνω των 2 εβδοµάδων πριν από την προγραµµατισµένη ώρα αναχώρησης της πτήσης σας; Σας πρότειναν να ταξιδέψετε µε άλλη πτήση; Πληροφορηθήκατε το λόγο µαταίωσης της πτήσης σας; Ποιος είναι ο λόγος που αναφέρθηκε;.. Σας παρείχε η αεροπορική εταιρεία ή ο πράκτοράς της συνδροµή στον αερολιµένα; Τι είδους συνδροµή σάς παρείχε; Γεύµατα Αναψυκτικά Κατάλυµα (ξενοδοχείο ή άλλο) (σε περίπτωση µαταίωσης που συνεπαγόταν διανυκτέρευση) Μεταφορά από τον αερολιµένα στο κατάλυµα (σε περίπτωση µαταίωσης που συνεπαγόταν διανυκτέρευση) ιευκολύνσεις επικοινωνίας (τηλεφωνικές κλήσεις, φαξ ή ηλεκτρονικά µηνύµατα) Άλλες υπηρεσίες (προσδιορίστε):. Λάβατε οικονοµική αποζηµίωση για τη µαταίωση της πτήσης; Ποσό:.. Σας έδωσαν τη δυνατότητα επιλογής µεταξύ επιστροφής του αντιτίµου του εισιτηρίου σας Ή αλλαγής πτήσης προς τον τελικό προορισµό σας; Επέλεξα την επιστροφή του αντιτίµου του εισιτηρίου µου Μου επέστρεψαν το πλήρες αντίτιµο του εισιτηρίου µου Μου επέστρεψαν το αντίτιµο του τµήµατος του εισιτηρίου που δεν χρησιµοποιήθηκε [διευκρινίσατε].. Επέλεξα την αλλαγή πτήσης:

6 Μου προτάθηκε µόνον η επιστροφή του αντιτίµου του εισιτηρίου µου Μου προτάθηκε µόνον η αλλαγή πτήσης προς τον τελικό προορισµό µου [διευκρινίσατε]..

7 ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΡΝΗΣΗΣ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ ΠΑΡΑ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΣΑΣ: Ζήτησε η αεροπορική εταιρεία εθελοντές; εν γνωρίζω Προσφερθήκατε να µην επιβιβασθείτε στο αεροσκάφος; Εάν ναι, µην απαντήσετε στις επόµενες ερωτήσεις Εάν όχι, απαντήστε τις επόµενες ερωτήσεις Αρνήθηκε η αεροπορική εταιρεία την επιβίβασή σας για λόγους υγείας, ασφάλειας πτήσης ή/και ασφάλειας από έκνοµες ενέργειες, ή ακατάλληλων τίτλων ταξιδίου; εν γνωρίζω Παρουσιασθήκατε στη θύρα επιβίβασης το αργότερο την ώρα που αναγραφόταν στην κάρτα επιβίβασης σας; Σας παρείχε η αεροπορική εταιρεία ή ο πράκτοράς της συνδροµή µετά την άρνηση επιβίβασής σας; Τι είδους συνδροµή σάς παρείχε; Γεύµατα Αναψυκτικά Κατάλυµα (σε περίπτωση άρνησης επιβίβασης που συνεπαγόταν διανυκτέρευση) Μεταφορά από τον αερολιµένα στο κατάλυµα (σε περίπτωση άρνησης επιβίβασης που συνεπαγόταν διανυκτέρευση) ιευκολύνσεις επικοινωνίας (τηλεφωνικές κλήσεις, φαξ ή ηλεκτρονικά µηνύµατα) Άλλες υπηρεσίες (προσδιορίστε):. Λάβατε οικονοµική αποζηµίωση µετά την άρνηση επιβίβασής σας παρά τη θέλησή σας; Ποσό:.. Σας έδωσαν τη δυνατότητα επιλογής µεταξύ επιστροφής του αντιτίµου του εισιτηρίου σας Ή αλλαγής πτήσης προς τον τελικό προορισµό σας; Επέλεξα την επιστροφή του αντιτίµου του εισιτηρίου µου Μου επέστρεψαν το πλήρες αντίτιµο του εισιτηρίου µου Μου επέστρεψαν το αντίτιµο του τµήµατος του εισιτηρίου που δεν χρησιµοποιήθηκε Επέλεξα την αλλαγή πτήσης:

8 Μου προτάθηκε µόνον η επιστροφή του αντιτίµου του εισιτηρίου µου Μου προτάθηκε µόνον η αλλαγή πτήσης προς τον τελικό προορισµό µου [διευκρινίσατε].

9 ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΘΕΣΗΣ ΠΑΡΑ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΣΑΣ: Είχα κράτηση στην: Πρώτη θέση: ιακεκριµένη θέση Αλλά ταξίδεψα στην: ιακεκριµένη θέση Οικονοµική θέση Σας επέστρεψαν χρήµατα λόγω της αλλαγής θέσης; Ποσό:.. Ποια ήταν η τιµή του εισιτηρίου σας;.

Σύνοψη των δικαιωμάτων των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν 1

Σύνοψη των δικαιωμάτων των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν 1 Σύνοψη των δικαιωμάτων των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν 1 Ο κανονισμός (EΕ) 181/2011 (εφεξής «ο κανονισμός») αρχίζει να εφαρμόζεται την 1 η Μαρτίου 2013. Προβλέπει ελάχιστο αριθμό δικαιωμάτων των επιβατών

Διαβάστε περισσότερα

ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ- ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Ν.. 3709/2008 ΑΠΟ ΤΟΝ Ν.4150/2013 27/06/2013

ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ- ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Ν.. 3709/2008 ΑΠΟ ΤΟΝ Ν.4150/2013 27/06/2013 ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ- ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Ν.. 3709/2008 ΑΠΟ ΤΟΝ Ν.4150/2013 ηµήτρης Μάρκου Αναπληρωτής Συνήγορος του Καταναλωτή

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη των διατάξεων που αφορούν στα δικαιώματα των επιβατών στις θαλάσσιες και εσωτερικές πλωτές μεταφορές 1

Περίληψη των διατάξεων που αφορούν στα δικαιώματα των επιβατών στις θαλάσσιες και εσωτερικές πλωτές μεταφορές 1 Περίληψη των διατάξεων που αφορούν στα δικαιώματα των επιβατών στις θαλάσσιες και εσωτερικές πλωτές μεταφορές 1 Ο κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 1177/2010 για τα δικαιώματα των επιβατών στις θαλάσσιες και εσωτερικές

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Ένα σύνολο δικαιωμάτων για να εξασφαλίσει την ορθή αντιμετώπιση των επιβατών που 1 / 12

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Ένα σύνολο δικαιωμάτων για να εξασφαλίσει την ορθή αντιμετώπιση των επιβατών που 1 / 12 Ένα σύνολο δικαιωμάτων για να εξασφαλίσει την ορθή αντιμετώπιση των επιβατών που 1 / 12 ταξιδεύουν αεροπορικώς, θέσπισε η Ευρωπαϊκή Ένωση. "Η αεροπορική εταιρία, που εκτελεί την πτήση με την οποία ταξιδεύουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χάρτα ικαιωµάτων Επιβατών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χάρτα ικαιωµάτων Επιβατών ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ press@yen.gr Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χάρτα ικαιωµάτων Επιβατών Με γνώµονα την καλύτερη δυνατή ενηµέρωση του επιβατικού κοινού,

Διαβάστε περισσότερα

Θέσπιση κοινών κανόνων αποζηµίωσης των επιβατών αεροπορικών µεταφορών ***II

Θέσπιση κοινών κανόνων αποζηµίωσης των επιβατών αεροπορικών µεταφορών ***II P5_TA-PROV(2003)0329 Θέσπιση κοινών κανόνων αποζηµίωσης των επιβατών αεροπορικών µεταφορών ***II Νοµοθετικό ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά µε την κοινή θέση που καθορίστηκε από το Συµβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

02004R0261 EL

02004R0261 EL 02004R0261 EL 17.02.2005 000.008 1 Το κείμενο αυτό αποτελεί απλώς εργαλείο τεκμηρίωσης και δεν έχει καμία νομική ισχύ. Τα θεσμικά όργανα της Ένωσης δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του. Τα αυθεντικά

Διαβάστε περισσότερα

Τα Δικαιώματα των Επιβατών που ταξιδεύουν αεροπορικώς. 1 Πληροφορίες για τις πτήσεις και τις κρατήσεις

Τα Δικαιώματα των Επιβατών που ταξιδεύουν αεροπορικώς. 1 Πληροφορίες για τις πτήσεις και τις κρατήσεις Τα Δικαιώματα των Επιβατών που ταξιδεύουν αεροπορικώς Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καθιερώσει τα δικαιώματα των επιβατών που ταξιδεύουν αεροπορικώς και εργάζεται για την ενίσχυσή τους. Ιδού λοιπόν τα κυριότερα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΠΙΒΑΤΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΠΙΒΑΤΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ: ΠΟΛΥΧΑΡΟΥΣ 4, 24100 ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΗΛ 2721090900 ΦΑΧ 2721026293 ΕΜΑΙL : vasilis@trigilidas.gr ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ : Πλατεία Καρδαµύλης,ΤΗΛ2721064150ΦΑΞ.2721064151 ΕΜΑΙL : kardamyli@trigilidas.gr www.trigilidas.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ικαιώµατα καταναλωτών Ταξιδεύοντας µε πλοίο

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ικαιώµατα καταναλωτών Ταξιδεύοντας µε πλοίο Dt. 753-29.7.2013 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ικαιώµατα καταναλωτών Ταξιδεύοντας µε πλοίο Καλοκαίρι, διακοπές, ταξίδια αλλά και προβλήµατα, παράπονα, διαφορές!!! Είναι οι δύο όψεις της καλοκαιρινής µας διαφυγής. ιακοπές

Διαβάστε περισσότερα

ικαιώµατα και Προστασία του επιβάτη-καταναλωτή στις αεροµεταφορές ρ Εµµανουήλ Ν. Βελονάκης Πρόεδρος της ΕΝ.Ε.ΚΑ.

ικαιώµατα και Προστασία του επιβάτη-καταναλωτή στις αεροµεταφορές ρ Εµµανουήλ Ν. Βελονάκης Πρόεδρος της ΕΝ.Ε.ΚΑ. ικαιώµατα και Προστασία του επιβάτη-καταναλωτή στις αεροµεταφορές ρ Εµµανουήλ Ν. Βελονάκης Πρόεδρος της ΕΝ.Ε.ΚΑ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθέτησε δικαιώµατα για τον επιβάτη-καταναλωτή στις αεροµεταφορές και

Διαβάστε περισσότερα

ικαιώµατα επιβατών σιδηροδροµικών µεταφορών

ικαιώµατα επιβατών σιδηροδροµικών µεταφορών MEMO/10/282 Βρυξέλλες, 29 Ιουνίου 2010 ικαιώµατα επιβατών σιδηροδροµικών µεταφορών Γιατί θεσπίστηκαν τα δικαιώµατα των επιβατών σιδηροδροµικών µεταφορών; Η τρίτη δέσµη νοµοθετικών µέτρων για τους σιδηροδρόµους

Διαβάστε περισσότερα

C 71 E/188 Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2003/C 71 E/10) COM(2002) 717 τελικό 2001/0305(COD) ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

C 71 E/188 Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2003/C 71 E/10) COM(2002) 717 τελικό 2001/0305(COD) ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ C 71 E/188 Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 25.3.2003 Τροποποιηµένη πρόταση κανονισµού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συµβουλίου για τη θέσπιση κοινών κανόνων αποζηµίωσης των επιβατών αεροπορικών

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 2004R0261 EL 17.02.2005 000.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 261/2004 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 11ης

Διαβάστε περισσότερα

Όπου ισχύει το σύστημα της Σύμβασης της Βαρσοβίας, μπορούν να ισχύσουν οι ακόλουθοι περιορισμοί ευθύνης:

Όπου ισχύει το σύστημα της Σύμβασης της Βαρσοβίας, μπορούν να ισχύσουν οι ακόλουθοι περιορισμοί ευθύνης: ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΕΥΘΥΝΗΣ Η Σύμβαση του Μόντρεαλ ή το σύστημα της Σύμβασης της Βαρσοβίας, μπορεί να ισχύουν για το ταξίδι σας και οι συμβάσεις αυτές διέπουν και μπορεί να μειώσουν την ευθύνη των αερομεταφορέων

Διαβάστε περισσότερα

Συλλογή της Νομολογίας

Συλλογή της Νομολογίας Συλλογή της Νομολογίας ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ (όγδοο τμήμα) της 31ης Μαΐου 2018 * «Προδικαστική παραπομπή Αεροπορικές μεταφορές Κανονισμός (ΕΚ) 261/2004 Άρθρο 3, παράγραφος 1 Πεδίο εφαρμογής Έννοια της

Διαβάστε περισσότερα

Δικαιώματα καταναλωτών Ταξιδεύοντας με πλοίο και κανονισμός κυλικείων

Δικαιώματα καταναλωτών Ταξιδεύοντας με πλοίο και κανονισμός κυλικείων dt.29.05-07-2018 Δικαιώματα καταναλωτών Ταξιδεύοντας με πλοίο και κανονισμός κυλικείων Οι μετακινήσεις των καταναλωτών ενόψει του καλοκαιριού αυξάνονται και ειδικά οι αποδράσεις σε νησιωτικούς προορισμούς.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Δικαιώματα καταναλωτών Ταξιδεύοντας με πλοίο. Ακύρωση/Τροποποίηση του εισιτηρίου από τον επιβάτη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Δικαιώματα καταναλωτών Ταξιδεύοντας με πλοίο. Ακύρωση/Τροποποίηση του εισιτηρίου από τον επιβάτη ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3.dt.31-05-2017 Δικαιώματα καταναλωτών Ταξιδεύοντας με πλοίο Οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας σήμερα είναι ιδιαίτερα δύσκολες για όλους. Ωστόσο κάποιοι από εμάς ίσως καταφέρουμε

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 17.2.2004 L 46/1 I (Πράξεις για την ισχύ των οποίων απαιτείται δηµοσίευση) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 261/2004 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 11ης Φεβρουαρίου 2004 για τη θέσπιση κοινών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, 21.12.2001 COM(2001) 784 τελικό 2001/0305 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για τη θέσπιση κοινών κανόνων αποζηµίωσης

Διαβάστε περισσότερα

Ζητήματα διεθνούς δικαιοδοσίας από την εφαρμογή του Κανονισμού 261/2004/ΕΚ για τα δικαιώματα επιβατών αεροπορικών μεταφορών

Ζητήματα διεθνούς δικαιοδοσίας από την εφαρμογή του Κανονισμού 261/2004/ΕΚ για τα δικαιώματα επιβατών αεροπορικών μεταφορών Ζητήματα διεθνούς δικαιοδοσίας από την εφαρμογή του Κανονισμού 261/2004/ΕΚ για τα δικαιώματα επιβατών αεροπορικών μεταφορών Δημοσθένης Λέντζης Επίκουρος Καθηγητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ 1. Εισαγωγικές παρατηρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ANEK-SUPERFAST ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΓΡΑΜΜΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

ANEK-SUPERFAST ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΓΡΑΜΜΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΩΝ ANEK-SUPERFAST ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΓΡΑΜΜΩΝ ΚΡΗΤΗΣ Σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία 98/41 είναι υποχρεωτική, για λόγους ασφαλείας, η ονομαστική καταγραφή των επιβαινόντων

Διαβάστε περισσότερα

***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/0072(COD)

***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/0072(COD) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού 2013/0072(COD) 6.9.2013 ***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου περί τροποποίησης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Αναφορών 6.5.2011 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ Θέμα: Αναφορά 1436/2010, του Achille Loro, ιταλικής ιθαγένειας, σχετικά με τη μη καταβολή αποζημίωσης λόγω καθυστερήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Στις φετινές μας διακοπές Οι εργαζόμενοι - καταναλωτές Βάζουμε φραγμό!!! Στην κερδοσκοπία Την ακρίβεια Τις κακές υπηρεσίες Την κακή ποιότητα

Στις φετινές μας διακοπές Οι εργαζόμενοι - καταναλωτές Βάζουμε φραγμό!!! Στην κερδοσκοπία Την ακρίβεια Τις κακές υπηρεσίες Την κακή ποιότητα Στις φετινές μας διακοπές Οι εργαζόμενοι - καταναλωτές Βάζουμε φραγμό!!! Στην κερδοσκοπία Την ακρίβεια Τις κακές υπηρεσίες Την κακή ποιότητα Γενικά στις μετακινήσεις μας: Ευχάριστες διακοπές σημαίνει υπεύθυνες

Διαβάστε περισσότερα

Χειρίστρια: Θεοδώρα Ρούμπου Ειδική Επιστήμονας Αθήνα, 15 Ιουλίου 2009 Αριθ. Πρωτ.: 2632. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΝΗΣ ΠΡΑΞΗΣ (κατ ά. 37, παρ. 2 και 3 Κ.Π.Δ.

Χειρίστρια: Θεοδώρα Ρούμπου Ειδική Επιστήμονας Αθήνα, 15 Ιουλίου 2009 Αριθ. Πρωτ.: 2632. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΝΗΣ ΠΡΑΞΗΣ (κατ ά. 37, παρ. 2 και 3 Κ.Π.Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πληροφορίες: Δρ. Βασιλική Μπώλου Βοηθός Συνήγορος του Καταναλωτή Χειρίστρια: Θεοδώρα Ρούμπου Ειδική Επιστήμονας Αθήνα, 15 Ιουλίου 2009 Αριθ. Πρωτ.: 2632 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΝΗΣ ΠΡΑΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αναθεώρηση των δικαιωμάτων των επιβατών αεροπορικών μεταφορών - Συχνές ερωτήσεις

Αναθεώρηση των δικαιωμάτων των επιβατών αεροπορικών μεταφορών - Συχνές ερωτήσεις ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ MEMO Βρυξέλλες, 13 Μαρτίου 2013 Αναθεώρηση των δικαιωμάτων των επιβατών αεροπορικών μεταφορών - Συχνές ερωτήσεις Ποια είναι η σημερινή κατάσταση; Η Ευρώπη επέτυχε να εξασφαλίσει και

Διαβάστε περισσότερα

Παράρτηµα V.10.i ERASMUS

Παράρτηµα V.10.i ERASMUS Παράρτηµα V.10.i ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ------ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ (Ι.Κ.Υ.) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ-ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕΡΟΣ Α ΕΝΝΟΙΕΣ. Άρθρο 1 Πεδίο εφαρμογής

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ-ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕΡΟΣ Α ΕΝΝΟΙΕΣ. Άρθρο 1 Πεδίο εφαρμογής ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ-ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕΡΟΣ Α ΕΝΝΟΙΕΣ Άρθρο 1 Πεδίο εφαρμογής Ο παρών νόμος εφαρμόζεται (α) στα δρομολογημένα σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1107/2006 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. της 5ης Ιουλίου 2006

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1107/2006 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. της 5ης Ιουλίου 2006 26.7.2006 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 204/1 I (Πράξεις για την ισχύ των οποίων απαιτείται δημοσίευση) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1107/2006 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της

Διαβάστε περισσότερα

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του 2006R1107 EL 15.08.2006 000.001 1 Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1107/2006 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

***II ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

***II ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού 14.4.2010 2008/0246(COD) ***II ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ σχετικά με τη θέση του Συμβουλίου σε πρώτη ανάγνωση ενόψει της έκδοσης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝ ΙΑΛΛΑΓΗΣ. Συµφωνία για την τρίτη δέσµη για τους σιδηροδρόµους

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝ ΙΑΛΛΑΓΗΣ. Συµφωνία για την τρίτη δέσµη για τους σιδηροδρόµους ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ C/07/49 Βρυξέλλες, 22 Ιουνίου 2007 08/07 (Presse 49) (OR. en) ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝ ΙΑΛΛΑΓΗΣ Συµφωνία για την τρίτη δέσµη για τους σιδηροδρόµους Το Συµβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα 1997R2027 EL 30.05.2002 001.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα B M1 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (EΚ) αριθ. 2027/97 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 9ης Οκτωβρίου 1997 για την ευθύνη

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Έκθεση ελέγχου εφαρµογής του Κανονισµού 181/2011 για τα δικαιώµατα των επιβατών λεωφορείων και πούλµαν για τα έτη

ΘΕΜΑ: Έκθεση ελέγχου εφαρµογής του Κανονισµού 181/2011 για τα δικαιώµατα των επιβατών λεωφορείων και πούλµαν για τα έτη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 7 Αυγούστου 2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Αριθμ. Πρωτ.: Βαθμός Προτ/τας: ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ οικ Α 46908/3536

Διαβάστε περισσότερα

Λεπτοµέρειες εφαρµογής ορισµένων διατάξεων της σύµβασης

Λεπτοµέρειες εφαρµογής ορισµένων διατάξεων της σύµβασης Λεπτοµέρειες εφαρµογής ορισµένων διατάξεων της σύµβασης Άρθρο 1: Πεδίο εφαρµογής της Σύµβασης Κατά την ηµεροµηνία υπογραφής της παρούσας σύµβασης οι οργανισµοί που προβλέπονται στο άρθρο 1 είναι οι εξής:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009 Έγγραφο συνόδου 2014 C7-0076/2010 2008/0246(COD) 25/03/2010 Θέση του Συμβουλίου σε πρώτη ανάγνωση Θέση του Συμβουλίου σε πρώτη ανάγνωση ενόψει της έκδοσης κανονισμού του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ DISABLED PERSONS AND PERSONS WITH REDUCED MONILITY ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ Σύμφωνα με

Διαβάστε περισσότερα

1. ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΥΨΟΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ ΜΕ ΦΟΡΟ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

1. ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΥΨΟΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ ΜΕ ΦΟΡΟ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 29 Μαρτίου 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, εξέδωσε εγκύκλιο για το φόρο διαμονής, ο οποίος επιβάλλεται από 1.1.2018 σε

Διαβάστε περισσότερα

Αυτή η σελίδα διευθύνεται από την εταιρεία SKEVI TRAVEL, η οποία εδρεύει στην Λευκωσία επί της

Αυτή η σελίδα διευθύνεται από την εταιρεία SKEVI TRAVEL, η οποία εδρεύει στην Λευκωσία επί της Γενικοί Όροι Χρήσης 1. Η Εταιρεία Αυτή η σελίδα διευθύνεται από την εταιρεία SKEVI TRAVEL, η οποία εδρεύει στην Λευκωσία επί της οδού Πειραιώς 12, 2023 Στρόβολος, µε άδεια λειτουργίας του ΚΟΤ (5466) και

Διαβάστε περισσότερα

(Νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

(Νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 28.2.2011 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 55/1 I (Νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 181/2011 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 16ης Φεβρουαρίου 2011 για τα

Διαβάστε περισσότερα

P7_TA-PROV(2010)0256 Δικαιώματα των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν ***II

P7_TA-PROV(2010)0256 Δικαιώματα των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν ***II P7_TA-PROV(2010)0256 Δικαιώματα των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν ***II Νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 6ης Ιουλίου 2010 σχετικά με την θέση του Συμβουλίου σε πρώτη ανάγνωση ενόψει

Διαβάστε περισσότερα

Όροι και προϋποθέσεις ταξιδιού

Όροι και προϋποθέσεις ταξιδιού Όροι και προϋποθέσεις ταξιδιού Οι παρόντες γενικοί όροι και οι προϋποθέσεις («Όροι») ισχύουν ανάμεσα σε εσάς («Εσείς», «Εσάς», «Σας» ή ο «Πελάτης») και την OY SRG Finland AB («Εμείς», «Εμάς», «Μας»), φορέα

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία Επιβίβασης

Διαδικασία Επιβίβασης Διαδικασία Επιβίβασης Οι επιβάτες και τα οχήματα οφείλουν να βρίσκονται στο σημείο αναχώρησης τουλάχιστον μια ώρα προ του απόπλου του πλοίου. Αγορά εισιτηρίων επιβατών και αποδείξεων μεταφοράς οχημάτων

Διαβάστε περισσότερα

1. ΕΤΑΙΡΙΑ/ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ - ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ/ΜΕΤΑΠΩΛΗΤΗΣ

1. ΕΤΑΙΡΙΑ/ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ - ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ/ΜΕΤΑΠΩΛΗΤΗΣ OΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧHΣ Οι Γενικοί Όροι Συμμετοχής ρυθμίζουν αφενός τις ευθύνες/υποχρεώσεις του Πελάτη (Ταξιδιώτη/Μεσολαβητή) που συμμετάσχει σε οργανωμένο ταξίδι ή πακέτο ταξιδίου (αεροπορικά εισιτήρια, ακτοπλοϊκά

Διαβάστε περισσότερα

Ταχ. Δ/νση : Σίνα 2-4 ΠΡΟΣ : ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ Ταχ. Κώδικας : Αθήνα

Ταχ. Δ/νση : Σίνα 2-4 ΠΡΟΣ : ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ Ταχ. Κώδικας : Αθήνα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΜΜΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Β ΤΕΛΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΩΝ ΤΜΗΜΑ Α ΦΠΑ Αθήνα, 29 /3/2018 ΠΟΛ.1064 Ταχ. Δ/νση : Σίνα 2-4 ΠΡΟΣ : ΠΙΝΑΚΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Μεγαλύτερη προστασία από την ΕΕ για τις οργανωμένες διακοπές Πώς λειτουργεί στην πράξη

Μεγαλύτερη προστασία από την ΕΕ για τις οργανωμένες διακοπές Πώς λειτουργεί στην πράξη Μεγαλύτερη προστασία από την ΕΕ για τις οργανωμένες διακοπές Πώς λειτουργεί στην πράξη Ενημερωτικό δελτίο 1 Ιουλίου 2018 Βιέρα Γιούροβα Eπίτροπος Δικαιοσύνης, Καταναλωτών και Ισότητας των Φύλων Γενική

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 125 E/63. ΚΟΙΝΗ ΘΕΣΗ (ΕΚ) αριθ. 27/2003. που καθορίστηκε από το Συµβούλιο στις 18 Μαρτίου 2003

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 125 E/63. ΚΟΙΝΗ ΘΕΣΗ (ΕΚ) αριθ. 27/2003. που καθορίστηκε από το Συµβούλιο στις 18 Μαρτίου 2003 27.5.2003 Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 125 E/63 ΚΟΙΝΗ ΘΕΣΗ (ΕΚ) αριθ. 27/2003 που καθορίστηκε από το Συµβούλιο στις 18 Μαρτίου 2003 για την έκδοση του κανονισµού (ΕΚ) αριθ..../2003 του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΕΞΟΔΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΕΞΟΔΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΕΞΟΔΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ Α. ΟΡΙΣΜΟΙ Οι πιο κάτω ορισμοί είναι εφαρμόσιμοι για σκοπούς της παρούσας εγκυκλίου: Α.1. Πανεπιστημιακό Μέλος (α) Πανεπιστημιακό

Διαβάστε περισσότερα

***I ΕΚΘΕΣΗ. EL Ενωµένη στην πολυµορφία EL A7-0124/

***I ΕΚΘΕΣΗ. EL Ενωµένη στην πολυµορφία EL A7-0124/ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Έγγραφο συνόδου 17.2.2014 A7-0124/2014 ***I ΕΚΘΕΣΗ σχετικά µε την πρόταση οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συµβουλίου σχετικά µε τα οργανωµένα ταξίδια (ταξιδιωτικά

Διαβάστε περισσότερα

Τόπος διαµονής Τόπος εργασίας Τόπος καταγγελλόµενης παράβασης

Τόπος διαµονής Τόπος εργασίας Τόπος καταγγελλόµενης παράβασης Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κηφισίας 1-3, Αµπελόκηποι, ΤΚ 115 23 Αθήνα Τηλ.:210 6475 600, Fax:210 6475628 http:// www.dpa.gr Email καταγγελιών: complaints@dpa.gr ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ Γενική

Διαβάστε περισσότερα

- 2. ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

- 2. ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τους παρακάτω Γενικούς Όρους Συμμετοχής βάσει του Π. Δ. 339/1996 και σύμφωνους με την οδηγία 90/314/ΕΟΚ. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε οργανωμένο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2011/2150(INI)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2011/2150(INI) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού 24.11.2011 2011/2150(INI) ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με τη λειτουργία και την εφαρμογή των κεκτημένων δικαιωμάτων των ατόμων που ταξιδεύουν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I (άρθρο 4) Μέρος A. Έντυπο βασικών πληροφοριών για συμβάσεις οργανωμένου ταξιδιού όπου είναι δυνατή η χρήση ηλεκτρονικού συνδέσμου.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I (άρθρο 4) Μέρος A. Έντυπο βασικών πληροφοριών για συμβάσεις οργανωμένου ταξιδιού όπου είναι δυνατή η χρήση ηλεκτρονικού συνδέσμου. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I (άρθρο 4) Μέρος A Έντυπο βασικών πληροφοριών για συμβάσεις οργανωμένου ταξιδιού όπου είναι δυνατή η χρήση ηλεκτρονικού συνδέσμου. Ο συνδυασμός των ταξιδιωτικών υπηρεσιών που σας προσφέρονται

Διαβάστε περισσότερα

(Νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

(Νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 17.12.2010 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 334/1 I (Νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 1177/2010 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 24ης Νοεμβρίου 2010 για

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα «Δια Βίου Μάθηση» Τομεακό πρόγραμμα ERASMUS ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Πρόγραμμα «Δια Βίου Μάθηση» Τομεακό πρόγραμμα ERASMUS ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Παράρτημα V.12 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ (Ι.Κ.Υ.) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Web Agents Handout Manual

Web Agents Handout Manual Web Agents Handout Manual Είσοδος Χρήστη Γενικά Πληκτρολογώντας το url www.aegeanair.com του website της Aegean Airlines και έχοντας επιλέξει την ενότητα «e-ticket για ταξιδιωτικά γραφεία», εμφανίζεται

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 181/2011 του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 16 ης Φεβρουαρίου 2011 για τα δικαιώματα των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν και για την τροποποίηση του Κανονισμού (ΕΚ)

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 181/2011 του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 16 ης Φεβρουαρίου 2011 για τα δικαιώματα των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν και για την τροποποίηση του Κανονισμού (ΕΚ)

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακός έλεγχος εισιτηρίων: τι είναι;

Διαδικτυακός έλεγχος εισιτηρίων: τι είναι; Τελευταία ενημέρωση: 20.03.2019 Διαδικτυακός έλεγχος εισιτηρίων: τι είναι; Ο διαδικτυακός έλεγχος εισιτηρίων είναι έλεγχος εισιτηρίων που γίνεται μέσω του διαδικτύου. Η άλλη επιλογή είναι να κάνετε έλεγχο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 19.12.2011 COM(2011) 898 τελικό ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ευρωπαϊκό όραμα για τους επιβάτες: Ανακοίνωση για τα δικαιώματα των

Διαβάστε περισσότερα

4. Ο διαγωνισµόs θα λάβει χώρα αποκλειστικά και µόνο µέσω του ανωτέρω προπεριγραφόµενου τρόπου συµµετοχής.

4. Ο διαγωνισµόs θα λάβει χώρα αποκλειστικά και µόνο µέσω του ανωτέρω προπεριγραφόµενου τρόπου συµµετοχής. OPOI ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 1. Ο διαγωνισµός διοργανώνεται από την εταιρεία µε την επωνυµία «ΤΗΛΕΚΙΝΗΣΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» η οποία εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής

Διαβάστε περισσότερα

Οι ακόλουθοι ειδικοί όροι ισχύουν αναφορικά με τους νικητές.

Οι ακόλουθοι ειδικοί όροι ισχύουν αναφορικά με τους νικητές. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΟΡΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΝ () ΤΑΞΙΔΙΑ: Αναφορικά με το δώρο «Πακέτα φιλοξενίας και εισιτήρια αγώνων της Εθνικής Ελλάδος Μπάσκετ στη Σλοβενία.» διευκρινίζουμε πως αυτά περιλαμβάνουν τα παρακάτω: Αεροπορικά

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 13.3.2013 COM(2013) 130 final 2013/0072 (COD) C7-0066/2013 Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ περί τροποποίησης του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 261/2004

Διαβάστε περισσότερα

MINOAN LINES ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΓΡΑΜΜΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ & ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΩΝ

MINOAN LINES ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΓΡΑΜΜΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ & ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΩΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΩΝ MINOAN LINES ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΓΡΑΜΜΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ & ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ Σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση S.O.L.A.S., το ΠΔ 23/99 της ελληνικής πολιτείας, την Κοινοτική Οδηγία 98/41 και

Διαβάστε περισσότερα

5. Διάγραμμα μελέτης ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ

5. Διάγραμμα μελέτης ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ Γ ΕΚΔΟΣΗΣ... IX ΠΡΟΛΟΓΟΣ Β ΕΚΔΟΣΗΣ... XI ΠΡΟΛΟΓΟΣ Α ΕΚΔΟΣΗΣ... XIII ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ... XXIX ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1. Ιστορικές απαρχές των αεροπορικών μεταφορών... 1 2. Η αεροπορική μεταφορά σε σχέση με τις

Διαβάστε περισσότερα

Όροι συμμετοχής: Επιχείρηση Alcatel Ελλάδας Πτήση στην Ευρώπη

Όροι συμμετοχής: Επιχείρηση Alcatel Ελλάδας Πτήση στην Ευρώπη Όροι συμμετοχής: Επιχείρηση Alcatel Ελλάδας Πτήση στην Ευρώπη 1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 1.1 Η εταιρεία TLC Marketing France, εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, εγγεγραμμένη στο εμπορικό μητρώο των Παρισίων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΝΑΚΟIΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΝΑΚΟIΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, 16.2.2005 COM(2005) 46 τελικό ΑΝΑΚΟIΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α 1) ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Κατόπιν πραγµατοποίησης νέας σύνδεσης OTE TV δηλώνω ότι αποδέχοµαι το δώρο που περιγράφεται παρακάτω εάν και εφόσον το κερδίσω έπειτα από την κλήρωση που θα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ Πάροδος Αριστοτέλους 18, 263 35, Πάτρα Πληροφορίες: Νταή Αντιγόνη 2610

Διαβάστε περισσότερα

Georg Mayer, Gilles Lebreton, Marie-Christine Arnautu, Mylène Troszczynski εξ ονόματος της Ομάδας ENF

Georg Mayer, Gilles Lebreton, Marie-Christine Arnautu, Mylène Troszczynski εξ ονόματος της Ομάδας ENF 24.3.2019 A8-0447/109 109 Αιτιολογική σκέψη 1 (1) Σκοπός της παρούσας οδηγίας είναι να επιτρέψει στους νομιμοποιούμενους φορείς, οι οποίοι εκπροσωπούν το συλλογικό συμφέρον των, να ασκούν αντιπροσωπευτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Έκθεση ελέγχου εφαρμογής του Κανονισμού 181/2011 για τα δικαιώματα των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν για τα έτη

ΘΕΜΑ: Έκθεση ελέγχου εφαρμογής του Κανονισμού 181/2011 για τα δικαιώματα των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν για τα έτη ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Δ/νση Επιβατικών Μεταφορών Αρ. Πρωτ.: οικ Α 46908/3536/7-8-2015 ΘΕΜΑ: Έκθεση ελέγχου εφαρμογής του Κανονισμού 181/2011 για τα δικαιώματα των επιβατών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΣ ΤΟΡΟΝΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΤΡΕΑΛ 17 Μαΐου 11 Οκτωβρίου 2015 20 Μαΐου 17 Ιουνίου 2015

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΣ ΤΟΡΟΝΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΤΡΕΑΛ 17 Μαΐου 11 Οκτωβρίου 2015 20 Μαΐου 17 Ιουνίου 2015 Αγαπητοί Συνεργάτες, Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε σχετικά με την έναρξη δραστηριοτήτων της νέας ελληνικής αεροπορικής εταιρείας, της SkyGreece Airlines S.A. Η SkyGreece Airlines είναι

Διαβάστε περισσότερα

τη συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ιδίως το άρθρο 91 παράγραφος 1 και το άρθρο 100 παράγραφος 2,

τη συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ιδίως το άρθρο 91 παράγραφος 1 και το άρθρο 100 παράγραφος 2, ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 1177/2010 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 1177/2010 Τ ΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ Τ ΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 24ης Νοεμβρίου 2010 για τα δικαιώματα των επιβατών οτις θαλάσσιες και εσωτερικές πλωτές

Διαβάστε περισσότερα

14848/02 GA/as DG H I EL

14848/02 GA/as DG H I EL ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 10 εκεµβρίου 2002 (OR. de) 14848/02 MIGR 130 COMIX 682 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέµα : Πρωτοβουλία της Οµοσπονδιακής ηµοκρατίας της Γερµανίας για την έκδοση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ 2701 /

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ 2701 / ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ 2701 /19-05-2016 Σύμφωνα με: α) τις διατάξεις των άρθρων 123, 124, 135 και 136 του Ν. 4072/2012 (ΦΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

3 Δεκεμβρίου 2009 Έναρξη ισχύος του κανονισμού 1371/2007 σχετικά με τα δικαιώματα των επιβατών σιδηροδρομικών γραμμών

3 Δεκεμβρίου 2009 Έναρξη ισχύος του κανονισμού 1371/2007 σχετικά με τα δικαιώματα των επιβατών σιδηροδρομικών γραμμών 3 Δεκεμβρίου 2009 Έναρξη ισχύος του κανονισμού 1371/2007 σχετικά με τα δικαιώματα των επιβατών σιδηροδρομικών γραμμών «Οι επιβάτες των σιδηροδρομικών γραμμών στην ΕΕ έχουν από σήμερα νέα δικαιώματα» Περίληψη

Διαβάστε περισσότερα

Κατάλογος δικαιολογητικών εγγράφων που πρέπει να υποβάλλουν στην Ιρλανδία οι αιτούντες θεώρηση βραχείας διαμονής

Κατάλογος δικαιολογητικών εγγράφων που πρέπει να υποβάλλουν στην Ιρλανδία οι αιτούντες θεώρηση βραχείας διαμονής Κατάλογος δικαιολογητικών εγγράφων που πρέπει να υποβάλλουν στην Ιρλανδία οι αιτούντες θεώρηση βραχείας διαμονής 1. Βασικές απαιτήσεις για όσους υποβάλλουν αίτηση θεώρησης ανεξάρτητα από τον σκοπό του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ. που συνοδεύει το έγγραφο

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ. που συνοδεύει το έγγραφο ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 13.3.2013 SWD(2013) 63 final ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ που συνοδεύει το έγγραφο Πρόταση κανονισμού του

Διαβάστε περισσότερα

A7-0174/ Θέση του Συµβουλίου (05218/3/2010 C7-0077/ /0237(COD))

A7-0174/ Θέση του Συµβουλίου (05218/3/2010 C7-0077/ /0237(COD)) 2.7.2010 A7-0174/ 001-051 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 001-051 κατάθεση: Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισµού Σύσταση για τη δεύτερη ανάγνωση Antonio Cancian ικαιώµατα των επιβατών λεωφορείων και πούλµαν A7-0174/2010 (05218/3/2010

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Βρυξέλλες, 14 Απριλίου 2014

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Βρυξέλλες, 14 Απριλίου 2014 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Βρυξέλλες, 14 Απριλίου 2014 Συντονισμένη δράση για την επιβολή της νομοθεσίας οδηγεί σε μεγαλύτερη συμμόρφωση με τα δικαιώματα των καταναλωτών στους δικτυακούς τόπους εμπορίας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ Ρύθµιση θεµάτων για την εφαρµογή του Κανονισµού (EK) 1107/2006 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συµβουλίου, για τα δικαιώµατα των ατόµων µε αναπηρία και των ατόµων µε µειωµένη κινητικότητα όταν ταξιδεύουν

Διαβάστε περισσότερα

Σας υποβάλουμε προσφορά ταξιδιωτικού πακέτου για τις εκθέσεις BIOFACH & VIVANESS 2016 που διεξάγονται στη Νυρεμβέργη - Γερμανία.

Σας υποβάλουμε προσφορά ταξιδιωτικού πακέτου για τις εκθέσεις BIOFACH & VIVANESS 2016 που διεξάγονται στη Νυρεμβέργη - Γερμανία. Ταξιδιωτικό Πακέτο ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ 3 ημέρες/2 νύχτες 11-13 Φεβρουαρίου 2016 Σας υποβάλουμε προσφορά ταξιδιωτικού πακέτου για τις εκθέσεις BIOFACH & VIVANESS 2016 που διεξάγονται στη Νυρεμβέργη - Γερμανία. Α)

Διαβάστε περισσότερα

Ανάλυση Προγράμματος Εισαγωγή. Fly Away. Για να ταξιδεύετε χωρίς έννοιες.

Ανάλυση Προγράμματος Εισαγωγή. Fly Away. Για να ταξιδεύετε χωρίς έννοιες. Ανάλυση Προγράμματος Εισαγωγή Fly Away Για να ταξιδεύετε χωρίς έννοιες. 01 Ανάλυση Προγράμματος Εισαγωγή Fly Away Ταξίδι, όπως το έχετε φανταστεί! Σήμερα, τα ταξίδια τείνουν να γίνουν αναπόσπαστο μέρος

Διαβάστε περισσότερα

8693/15 ΘΚ/νικ 1 DG E 2 A

8693/15 ΘΚ/νικ 1 DG E 2 A Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 19 Μαΐου 2015 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2013/0072 (COD) 8693/15 AVIATION 52 CONSOM 75 CODEC 678 ΕΚΘΕΣΗ Αποστολέας: Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

αναφέρεται στη Σελίδα Ειδικών Στοιχείων του Ασφαλιστηρίου ή σε σχετική Πρόσθετη Πράξη.

αναφέρεται στη Σελίδα Ειδικών Στοιχείων του Ασφαλιστηρίου ή σε σχετική Πρόσθετη Πράξη. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ ΛΟΓΩ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ 1. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ To Συμπληρωματικό αυτό Συμβόλαιο αποτελεί μέρος του Βασικού Ασφαλιστηρίου στο οποίο είναι προσαρτημένο. Ισχύει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ~ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ #1

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ~ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ #1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ~ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ #1 ΜΕΡΟΣ ΣΕΙΡΑ ΚΑΡΤΩΝ PLATINUM (ως καθορίζεται στην σελίδα 2 πιο πάνω) ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΠΟΣΟ 1 ΑKΥΡΩΣΗ και ΔΙΑΚΟΠΗ (ενός Ταξιδιού από τον Κάτοχο της Κάρτας λόγω περιστάσεων πέραν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ

ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ Αναγνώριση Χειριστών Πρωτεύοντες Χειριστές Πελάτης Διαχειριστής Δευτερεύοντες Χειριστές Γραφείο Ενοικίασης Αυτοκινήτων Ξενοδοχειακός Πράκτορας Αναγνώριση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ (LLP) ERASMUS - ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ Ακαδημαϊκό έτος :...

ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ (LLP) ERASMUS - ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ Ακαδημαϊκό έτος :... Παράρτηµα V.5 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ------ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ (Ι.Κ.Υ.) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Όροι και Προϋποθέσεις Προωθητικής Ενέργειας Καρτών MasterCard

Όροι και Προϋποθέσεις Προωθητικής Ενέργειας Καρτών MasterCard Όροι και Προϋποθέσεις Προωθητικής Ενέργειας Καρτών MasterCard Το Πρόγραμμα «Alpha Spend and Win» (το «Πρόγραμμα») της Alpha Bank Cyprus Ltd (η «Τράπεζα») ισχύει από την 1 η Ιανουαρίου 2019 έως και την

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ:

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ: ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ: Κατόπιν αγοράς µίας εκ των παρακάτω συσκευών HTC Smartphones (HTC Desire Χ, WINDOWS PHONE 8S BY HTC, HTC ONE SV, WINDOWS PHONE 8X BY HTC, HTC ONE X 16GB, HTC

Διαβάστε περισσότερα

1. Χρεώσεις Δωματίου. 1. Εξασφάλιση Κρατήσεων

1. Χρεώσεις Δωματίου. 1. Εξασφάλιση Κρατήσεων 1. Χρεώσεις Δωματίου Η χρέωση των studios αφορά τη φιλοξενία 2 ατόμων. Για την προσθήκη επιπλέον ατόμου πέραν των 2, γίνεται 20% προσαύξηση στην τιμή του studio αν είναι ενήλικας και 10% αν είναι παιδί

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «DISNEYLAND BONUS MASTERCARD»

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «DISNEYLAND BONUS MASTERCARD» ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «DISNEYLAND BONUS MASTERCARD» H Τράπεζα ALPHA BANK A.Ε. (εφεξής Τράπεζα), διοργανώνει Προωθητική Ενέργεια (εφεξής «Προωθητική Ενέργεια») για τους κατόχους καρτών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΑΠΟ 15/4/13 ΕΩΣ 20/4/13 ΑLKYONIS: 3.900 LYMPERAKOS TOURS 3.840 FLASKIS TRAVEL 3.739,25 LOVE YOUR HOLIDAYS 3.702 αλλά δεν ελήφθη υπόψη επειδή

Διαβάστε περισσότερα

Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται στον τομέα της οργάνωσης και διεκπεραίωσης του ταξιδιωτικού προγράμματος στις μεγαλύτερες εκθέσεις του εξωτερικού.

Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται στον τομέα της οργάνωσης και διεκπεραίωσης του ταξιδιωτικού προγράμματος στις μεγαλύτερες εκθέσεις του εξωτερικού. ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ, 16-19.03.2016 Ταξιδιωτικό Πακέτο ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ 4 ημέρες/3 νύχτες 16-19 Μαρτίου 2016 Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται στον τομέα της οργάνωσης και διεκπεραίωσης του ταξιδιωτικού προγράμματος στις

Διαβάστε περισσότερα

Χίος, Μυτιλήνη. Πάμε Αιγαίο! Λιμενικοί Πράκτορες. ...με προνόμια και παροχές! HELLENIC SEAWAYS Α.Ν.Ε.

Χίος, Μυτιλήνη. Πάμε Αιγαίο! Λιμενικοί Πράκτορες. ...με προνόμια και παροχές! HELLENIC SEAWAYS Α.Ν.Ε. Γενικοί Όροι Ταξιδίου C M Y CM MY CY CMY K 16/4/2014 10:47:50 πµ Που πάμε μαζί... 1. Προσελευση στο λιμάνι Ο επιβάτης υποχρεούται να προσέρχεται στο πλοίο μισή ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα απόπλου

Διαβάστε περισσότερα

Συντάχθηκε απο τον/την Αδμίν Τετάρτη, 04 Μάιος :07 - Τελευταία Ενημέρωση Παρασκευή, 26 Δεκέμβριος :32

Συντάχθηκε απο τον/την Αδμίν Τετάρτη, 04 Μάιος :07 - Τελευταία Ενημέρωση Παρασκευή, 26 Δεκέμβριος :32 Καλώς ήλθατε στο Ηλεκτρονικό Κατάστημα azores.gr. Το Ηλεκτρονικό μας κατάστημα παρέχει τις υπηρεσίες του προς εσάς (επισκέπτη ή πελάτη) μόνο εφόσον αποδεχθείτε τους όρους χρήσης που διέπουν την λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑ ΕΙΓΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ. (Πρόγραµµα ΙΝΤΙ)

ΠΑΡΑ ΕΙΓΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ. (Πρόγραµµα ΙΝΤΙ) ΠΑΡΑ ΕΙΓΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ (Πρόγραµµα ΙΝΤΙ) Η οικονοµική διαχείριση ενός σχεδίου, για παράδειγµα στο πλαίσιο του προγράµµατος INTI, συνήθως υπόκειται στις

Διαβάστε περισσότερα