Η Ίδρυση της Θήβας περιγράφεται από τους γοητευτικότερους μύθους της Ελληνικής μυθολογίας. Στα ομηρικά έπη οι μύθοι την απέδιδαν στους αδελφούς Ζήθο

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Η Ίδρυση της Θήβας περιγράφεται από τους γοητευτικότερους μύθους της Ελληνικής μυθολογίας. Στα ομηρικά έπη οι μύθοι την απέδιδαν στους αδελφούς Ζήθο"

Transcript

1

2 Ο Δήμος Θηβαίων είναι δήμος της περιφέρειας της Στερεάς Ελλάδας. Συστάθηκε με το πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των δήμων Θήβας, Βαγίων, Πλαταιών και Θίσβης. Ο πληθυσμός του σύμφωνα με την απογραφή του 2011 είναι κάτοικοι. Έδρα του νέου δήμου ορίστηκε η Θήβα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα Καλλικράτης ο νέος δήμος συνορεύει με τους δήμους Ορχομενού, Αλιάρτου, Λεβαδαίων και Τανάγρας από τον νομό Βοιωτίας,με τον δήμο Χαλκιδέων από τον νομό Εύβοιας και με τον δήμο Μάνδρας Ειδυλλίας από τον νομό Αττικής.

3 Η Ίδρυση της Θήβας περιγράφεται από τους γοητευτικότερους μύθους της Ελληνικής μυθολογίας. Στα ομηρικά έπη οι μύθοι την απέδιδαν στους αδελφούς Ζήθο και Αμφίονα. Άλλοι μύθοι απέδιδαν την ίδρυση της πόλης στον Κάδμο, γιο του Αγήνορα, Βασιλέα της Φοινίκης.

4 Ο ΠΑΛΑΙΟΣ ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΚΟΝΤΙΤΟ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΑΧΙ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΠΥΡΙ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

5 Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών είναι από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μουσεία στην Ελλάδα, καθώς μερικές από τις συλλογές που περιλαμβάνει είναι σπάνιες ή μοναδικές στο είδος τους. Τα εκθέματά του προέρχονται από ανασκαφές στη Βοιωτία και καλύπτουν χρονολογικά τον πολιτισμό της περιοχής από τα παλαιολιθικά χρόνια έως τους μεταβυζαντινούς χρόνους.

6

7 Μαρμάρινο τρόπαιο µε εννέα ανάγλυφες ασπίδες σε ανάµνηση της νίκης των Θηβαίων επί των Λακεδαιµονίων στα Λεύκτρα. Η συντριβή των Λακεδαιµονίων επετεύχθη χάρη στη στρατιωτική µεγαλοφυΐα του Επαµεινώνδα που εφάρμοσε το σύστηµα της «Λοξής φάλαγγας» και της ανδρείας του Ιερού λόχου του Πελοπίδα.

8

9 5 χλµ δυτικά των Θηβών βρίσκονται τα λείψανα του ιερού του θηβαϊκού Καβιρείου. Το Καβίρειο, ήταν ένα ιερό τοπικής λατρείας, αφιερωµένο στο θεό Κάβιρο, στο θεό Παίδα αλλά και στην «καβιραία ήµητρα». Στο Ιερό των Καβίρων δηµιουργήθηκε ένας φυσικός αµφιθεατρικός χώρος µπροστά ακριβώς από το χώρο που κατέλαβε αργότερα ο ναός.

10

11 Αμέσως ανατολικά της ακρόπολης της μυκηναϊκής Θήβας βρίσκεται το σύστημα των δύο λόφων που είναι γνωστοί ως «Καστέλλια». Στους λόφους αυτούς βρισκόταν ένα από τα σημαντικότερα νεκροταφεία της μυκηναϊκής πόλης. Μεταξύ των δύο λόφων διερχόταν ο δρόμος που έφτανε στη Θήβα ξεκινώντας από τα λιμάνια του νότιου Ευβοϊκού κόλπου και για τον λόγο αυτό πολλοί πλούσιοι τάφοι είχαν ανοιχθεί στις πλευρές των δύο λόφων που έβλεπαν προς τον δρόμο. Οι σημαντικότεροι από αυτούς βρίσκονταν στη βόρεια πλευρά του νότιου λόφου, όπου ο επισκέπτης, πριν περάσει το τείχος της πόλης, μπορεί να δει έναν επιβλητικό θαλαμωτό τάφο με τοιχογραφικό διάκοσμο και πλούσια ευρήματα.

12

13 Στη προσπάθεια μας να αναδείξουμε στοιχεία που συνδέονται με τον τουρισμό στην περιοχή της Θήβας μας βοήθησε ο καθηγητής μας κύριος Κοτρονόπουλος Δημήτριος, ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος της Θήβας, παραχωρώντας μας συνέντευξη. Μας ανέφερε τρία ξενοδοχεία για την διαμονή και τουριστικά αξιοθέατα, όπως το μουσείο της Θήβας, το Άλσος του Μοσχοποδίου, το Άλσος της Αγίας Τριάδας καθώς και την αρχαία Κάδμεια. Όσο αναφορά τις εκδηλώσεις υπάρχει ο βλάχικος γάμος, μια σειρά εκδηλώσεων, τα Πινδάρεια, καθώς και αρκετές θεατρικές παραστάσεις που μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει στο θέατρο Μοσχοποδίου. Ως προς την ψυχαγωγία υπάρχουν αρκετά κλαμπ, ταβέρνες και καφετέριες για όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες.

14 Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθεί κάποιος την Θήβα είναι προς το τέλος του καλοκαιριού όπου υπάρχει το παζάρι ή τις αποκριές που οι επισκέπτες μπορούν να πάρουν μέρος στις διάφορες εκδηλώσεις, όπως ο βλάχικος γάμος. Ακόμα ανέφερε πως οι άνθρωποι είναι αρκετά φιλόξενοι. Τέλος μας είπε πως δεν έχουν καταφέρει να αναδειχτούν τα τουριστικά αξιοθέατα τα οποία θα τραβούσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Σίγουρα αυτό μπορεί να βελτιωθεί αρκετά όπως και κάποια άλλα προβλήματα της πόλης.

15 Τα παράλια της Βοιωτίας φιλοξενούν κάποιες από της πιο καθαρές και όμορφες ακτές της χώρας. Από αυτές ξεχωρίζουν: ο Άγιος Βασίλειος, ο Άγιος Νικόλαος, το Σαράντι, η Αντίκυρα, τα Άσπρα σπίτια, το Καλαμάκι, η Λιβαδόστρα, η Ζάλτσα και η Αλυκή, η οποία είναι ένα από τα δημοφιλέστερα παραθαλάσσια θέρετρα της Βοιωτίας.

16 Πρόκειται για έναν μικρό, πανέμορφο οικισμό, χτισμένο στην έξοδο μιας κοιλάδας. Διαθέτει δυο-τρεις ταβέρνες και κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια, όμως είναι γνωστός για τις παραλίες του, και οι δύο με χοντρή άμμο.

17 Ακολουθώντας την διαδρομή για τον Άγιο Βασίλειο, ένας παράδρομος οδηγεί στο Καλαμάκι, ενός ακόμα μικρού οικισμού με μία όμορφη παραλία με χοντρή άμμο.

18 Η βασική παραλία του Δήμου Πλαταιών είναι γνωστή όχι μόνο για τα καταγάλανα νερά της, αλλά και για τον αρχαιολογικό χώρο που βρίσκεται από πάνω της, με το οχυρωματικό φρούριο της Ακρόπολης της Κρεύσιδος. Από την θάλασσα της Λιβαδόστρας είχε ανασυρθεί πριν μερικές δεκαετίες ένας χάλκινος Ποσειδώνας, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών. Κοντά στην παραλία θα βρείτε και μία συμπαθητική ταβέρνα.

19 Η Αλυκή είναι ένα από τα δημοφιλέστερα παραθαλάσσια θέρετρα της Βοιωτίας. Ο κόλπος της είναι ιδιαίτερα γραφικός, με ταβερνούλες και μία καφετέρια, ενώ οι παραλίες της έχουν χοντρή άμμο και βότσαλο

20 Δίπλα στην Αλυκή βρίσκεται η μεγαλύτερη από τις παραλίες της περιοχής, την οποία σπάνια «πιάνει» αέρας. Απέναντι από την παραλία υπάρχει ένα μικρό νησάκι, ο Κούβελος, στο οποίο υπάρχουν αρχαία ερείπια και έχουν βρεθεί θραύσματα αγγείων. Ακόμα πιο ανοιχτά φαίνονται μερικά ακόμα ερημονήσια, τα οποία προσφέρονται για ψάρεμα και κυνήγι.

21 Στην δημοτική ενότητα Θίσβης, στον οικισμό Σαράντη, ο μικρός, πεντακάθαρος κόλπος, είναι στρωμένος με ψιλό χαλίκι και «στολισμένος» με ψηλά αλμυρίκια που προσφέρουν άφθονη σκιά. Στην δεξιά άκρη της παραλίας συγκεντρώνονται μερικές συμπαθητικές ψαροταβέρνες και καφετέριες.

22 Είναι μια πανέμορφη παραθαλάσσια περιοχή της Βοιωτίας με δύσκολη πρόσβαση.

23 Είναι παραθαλάσσιο χωριό του νομού Βοιωτίας και έχει τρεις οικισμούς, τον οικισμό της Αντίκυρας, του Αγίου Ισίδωρου και της Αγίας Σωτήρας. Ακόμα είναι γνωστή για τις πανέμορφες παραλίες που διαθέτει.

24 Βρίσκονται στο νομό Βοιωτίας, είναι οικισμός του δημοτικού διαμερίσματος Διστόμου και είναι διάσημα για τις πεντακάθαρες παραλίες του.

25 Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Κοτρονόπουλο Δημήτριο για την συνέντευξη που μας παραχώρησε.

26 Χαλιμούρδας Βασίλης Καραστέργιος Στέλιος Κουτσούρη Κωνσταντίνα Φασλία Ρεντίνα

«Το σταυροδρόµι του πολιτισµού» Ένας προορισµός για όλες τις εποχές του χρόνου!

«Το σταυροδρόµι του πολιτισµού» Ένας προορισµός για όλες τις εποχές του χρόνου! ήµος ΘΗΒΑΙΩΝ 2 ΘΗΒΑ «Το σταυροδρόµι του πολιτισµού» Ένας προορισµός για όλες τις εποχές του χρόνου! Έδρα του ήµου είναι η επτάπυλη και επτάλοφη Θήβα, πόλη πανάρχαια και σεβαστή στην ιστορία και την παράδοση.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΛ ΑΛΙΑΡΤΟΥ Σχολικό έτος: A Τετράμηνο Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ, ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ; Τουριστικός οδηγός για Βοιωτούς και επισκέπτες

ΓΕΛ ΑΛΙΑΡΤΟΥ Σχολικό έτος: A Τετράμηνο Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ, ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ; Τουριστικός οδηγός για Βοιωτούς και επισκέπτες ΓΕΛ ΑΛΙΑΡΤΟΥ Σχολικό έτος: 2014-2015 A Τετράμηνο Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ, ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ; Τουριστικός οδηγός για Βοιωτούς και επισκέπτες Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Τζοβάρα Πολυξένη (ΠΕ06) ΟΜΑΔΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΤΕΛΛΙΑΝΩΝ «Ο ΚΕΡΑΜΟΣ»

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΤΕΛΛΙΑΝΩΝ «Ο ΚΕΡΑΜΟΣ» ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΤΕΛΛΙΑΝΩΝ «Ο ΚΕΡΑΜΟΣ» Εικόνα 1.Διαδρομή προς το Καστέλλι Το Καστέλλι (Τοπική Κοινότητα Καστελλίου Φουρνής) βρίσκεται στην Ανατολική Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στην περιφέρεια της

Διαβάστε περισσότερα

4. Πού βρίσκεται το Δημαρχείο Λιβαδειάς; α. Στην οδό Μπουφίδου β. Στην οδό Καραγιαννοπούλου γ. Στην οδό Φίλωνος δ. Στην οδό Σοφοκλέους

4. Πού βρίσκεται το Δημαρχείο Λιβαδειάς; α. Στην οδό Μπουφίδου β. Στην οδό Καραγιαννοπούλου γ. Στην οδό Φίλωνος δ. Στην οδό Σοφοκλέους 1. Πού βρίσκεται ο Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων (ΚΤΕΛ) Λιβαδειάς; α. Στην οδό Χαιρωνείας β. Στην οδό Φίλωνος γ. Στην οδό Αγ. Αθανασίου δ. Στην οδό Βενιζέλου 2. Πού βρίσκεται ο Σιδηροδρομικός Σταθμός

Διαβάστε περισσότερα

Οι Μαθητές: Αγγελόπουλος Ηρακλής Ανδρεσάκης Κωνσταντίνος

Οι Μαθητές: Αγγελόπουλος Ηρακλής Ανδρεσάκης Κωνσταντίνος Οι Μαθητές: Αγγελόπουλος Ηρακλής Ανδρεσάκης Κωνσταντίνος Ο Πειραιάς (Αρχαία Ελληνικά: Πειραιεύς) είναι πόλη της περιφέρειας Αττικής και διαθέτει τον σημαντικότερο λιμένα της Ελλάδας και της ανατολικής

Διαβάστε περισσότερα

Karystos Beach Front - Εύβοια. οικολογικό συγκρότημα

Karystos Beach Front - Εύβοια. οικολογικό συγκρότημα Karystos Beach Front - Εύβοια οικολογικό συγκρότημα Περιγραφή συγκροτήματος Συγκρότημα τεσσάρων οικολογικών και βιοκλιματικών εξοχικών κατοικιών σε οργανωμένο παραθεριστικό οικισμό, με άμεση πρόσβαση στην

Διαβάστε περισσότερα

Διοικητικό Συμβούλιο. Οργανωτική Επιτροπή

Διοικητικό Συμβούλιο. Οργανωτική Επιτροπή Διοικητικό Συμβούλιο Επίτιμος Πρόεδρος: Χ. Τούντας Πρόεδρος: Ε.Α. Σκληρός Γεν. Γραμματέας: Σ. Στεργιόπουλος Ταμίας: Α. Σωτηρόπουλος Μέλη: Π. Μερκούρης Ε. Χανιωτάκης Γ. Αθανασόπουλος Βάρδα Α. Βασιμπόσης

Διαβάστε περισσότερα

<< ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΜΥΚΗΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΩΦΕΛΕΙΕΣ >>

<< ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΜΥΚΗΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΩΦΕΛΕΙΕΣ >> 1 Ο ΕΠΑΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΤΑΞΗ Α ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 2014 : > ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΜΥΚΗΝΩΝ Από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα. Χτισμένη πάνω

Διαβάστε περισσότερα

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 ΔΕΥΤΕΡΑ, 1 Ιουλίου Άφιξη στο ξενοδοχείο Ιλισός και τακτοποίηση στα δωμάτια 17:30 Κέρασμα και συνάντηση με τους υπεύθυνους των Θερινών Σχολείων 20:30-23:00 ΤΡΙΤΗ, 2 Ιουλίου 09:30-10:00

Διαβάστε περισσότερα

Μικροί Εξερευνητές στη Βόρεια Εύβοια

Μικροί Εξερευνητές στη Βόρεια Εύβοια Μικροί Εξερευνητές στη Βόρεια Εύβοια Ημέρες Ταξιδιού 3 Εξερεύνηση στα μαγευτικά τοπία και στις πανέμορφες παραλίες της Βόρειας Εύβοιας! Από: Christina Koraki ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 Για την περιοχή/πόλεις

Διαβάστε περισσότερα

Διοικητικό Συμβούλιο. Οργανωτική Επιτροπή

Διοικητικό Συμβούλιο. Οργανωτική Επιτροπή Διοικητικό Συμβούλιο Επίτιμος Πρόεδρος: Χ. Τούντας Πρόεδρος: Ε.Α. Σκληρός Γεν. Γραμματέας: Σ. Στεργιόπουλος Ταμίας: Α. Σωτηρόπουλος Μέλη: Π. Μερκούρης Ε. Χανιωτάκης Γ. Αθανασόπουλος Βάρδα Α. Βασιμπόσης

Διαβάστε περισσότερα

Διοικητικό Συμβούλιο. Οργανωτική Επιτροπή

Διοικητικό Συμβούλιο. Οργανωτική Επιτροπή Διοικητικό Συμβούλιο Επίτιμος Πρόεδρος: Χ. Τούντας Πρόεδρος: Ε.Α. Σκληρός Γεν. Γραμματέας: Σ. Στεργιόπουλος Ταμίας: Α. Σωτηρόπουλος Μέλη: Π. Μερκούρης Χ. Ξυπνητός Γ. Αθανασόπουλος Βάρδα Α. Βασιμπόσης Βλαχιώτης

Διαβάστε περισσότερα

Διοικητικές Μεταβολές των Δήμων και των Κοινοτήτων

Διοικητικές Μεταβολές των Δήμων και των Κοινοτήτων Δ. Πλαταιών Ν. Αττικής και Βοιωτίας 20/04/1835 Σύσταση του δήμου με έδρα τον οικισμό Κόκλα Ο οικισμός Καπαρέλι προσαρτάται στο δήμο Πλαταιών Ο οικισμός Μονή Αγίας Τριάδος προσαρτάται στο δήμο Πλαταιών

Διαβάστε περισσότερα

Διοικητικό Συμβούλιο Επίτιμος Πρόεδρος: Χ. Τούντας Πρόεδρος: Ε.Α. Σκληρός Γεν. Γραμματέας: Σ. Στεργιόπουλος Ταμίας: Α. Σωτηρόπουλος Μέλη: Π. Μερκούρης

Διοικητικό Συμβούλιο Επίτιμος Πρόεδρος: Χ. Τούντας Πρόεδρος: Ε.Α. Σκληρός Γεν. Γραμματέας: Σ. Στεργιόπουλος Ταμίας: Α. Σωτηρόπουλος Μέλη: Π. Μερκούρης Πρόλογος Αγαπητοί Συνάδελφοι, Με χαρά σας προσκαλούμε στα 2 προγραμματισμένα Εκπαιδευτικά Σεμινάρια της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα πραγματοποιηθούν το 2017. Πριν από επτά χρόνια κάποιοι από εμάς,

Διαβάστε περισσότερα

Το Νησάκι βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας και μόλις 25χλμ από την πόλη της Κέρκυρας.

Το Νησάκι βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας και μόλις 25χλμ από την πόλη της Κέρκυρας. Το Νησάκι είναι άλλο ένα ήσυχο και γραφικό χωριό στη βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας. Στο παρελθόν, σύμφωνα με τους παλιούς χωρικούς, το Νησάκι ήταν ένα μικρό βραχώδες νησί, το οποίο ενώθηκε με την στεριά

Διαβάστε περισσότερα

Η Βοιωτία θεωρείται από αρχαίους και συγχρόνους ιστορικούς καθώς και γεωγράφους, περιοχή ευνοημένη από τη φύση και τη γεωπολιτική θέση της.

Η Βοιωτία θεωρείται από αρχαίους και συγχρόνους ιστορικούς καθώς και γεωγράφους, περιοχή ευνοημένη από τη φύση και τη γεωπολιτική θέση της. Η Βοιωτία θεωρείται από αρχαίους και συγχρόνους ιστορικούς καθώς και γεωγράφους, περιοχή ευνοημένη από τη φύση και τη γεωπολιτική θέση της. Βρίσκεται στο κέντρο σχεδόν της ελληνικής χερσονήσου, πάνω στο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥ ΑΣΤΩΝ: ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΥ ΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΘΕΜΑ: ΜΕΘΟ ΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΙΤΙ

Διαβάστε περισσότερα

Πάσχα στα «πόδια» της Χαλκιδικής Άγιον Όρος, 5 μέρες. 18 22 Απριλίου 2014

Πάσχα στα «πόδια» της Χαλκιδικής Άγιον Όρος, 5 μέρες. 18 22 Απριλίου 2014 Σίνα 14 & Ακαδημίας, τηλ. 210 3642707, φαξ. 201-3642707 e-mail: info@cosmorama.gr Πάσχα στα «πόδια» της Χαλκιδικής Άγιον Όρος, 5 μέρες 18 22 Απριλίου 2014 Μόνο σε εμάς θα βρείτε: Πλούσιες πρωινές ξεναγήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟ ΚΑΣΤΡO ΤΗΣ ΚΩ Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ

ΣΤΟ ΚΑΣΤΡO ΤΗΣ ΚΩ Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡO ΤΗΣ ΚΩ Το Κάστρο των Ιπποτών είναι ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία της Κω. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό και επιβλητικό είναι ένα από τα αξιοθέατα που κάθε επισκέπτης του νησιού πρέπει να

Διαβάστε περισσότερα

Το νησάκι της Δοκού απέχει 7 ναυτικά μίλια από το

Το νησάκι της Δοκού απέχει 7 ναυτικά μίλια από το ΔΙΑΔΡΟΜΗ 5 ΝΗΣΟΣ ΔΟΚΟΣ Προβλήτα στο ΚΑΣΤΕΛΛΙ ΚΑΣΤΡΟ Κορυφή ΔΟΚΟΥ Μήκος διαδρομής Χρόνος χωρίς στάσεις Ομορφιά διαδρομής 5,8 χλμ. 2 ώρ. 05 3 * Το νησάκι της Δοκού απέχει 7 ναυτικά μίλια από το λιμάνι της

Διαβάστε περισσότερα

Στη Λίμνη Κεριού μπορείτε επίσης να κάνετε καταδύσεις και να εξερευνήσετε τις κοντινές θαλάσσιες σπηλιές.

Στη Λίμνη Κεριού μπορείτε επίσης να κάνετε καταδύσεις και να εξερευνήσετε τις κοντινές θαλάσσιες σπηλιές. Ζάκυνθος Η Ζάκυνθος, το Φιόρε του Λεβάντε είναι ένα ακόμη νησί του Ιονίου προικισμένο από τη φύση με μοναδικές ομορφιές. Είναι το νοτιότερο νησί του συμπλέγματος και το τρίτο σε έκταση και πληθυσμό των

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΔΟΣ Β έως ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΙΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2014

ΠΕΡΙΟΔΟΣ Β έως ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΙΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2014 Κυριακή, 6 Ιουλίου Άφιξη στην Αθήνα. Μεταφορά στο Ξενοδοχείο Κέρασμα και συνάντηση με τους υπέυθυνους των Θερινών Σχολείων Δείπνο - Διανυκτέρευση 08:30-09.30 Πρωϊνό 09:30-10:00 του Ιδρύματος Ωνάση. Η Στέγη

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ Α1 Β ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ Α1 Β ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ Α1 Β ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΝΕΟΛΙΘΙΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΧΟΙΡΟΚΟΙΤΙΑΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ ΕΝΕΤΙΚΑ ΤΕΙΧΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

«Μίνι» νησιώτικη απόδραση στο νησί του φιστικιού, τη διαχρονική Αίγινα! (Κυριακή 15/9)

«Μίνι» νησιώτικη απόδραση στο νησί του φιστικιού, τη διαχρονική Αίγινα! (Κυριακή 15/9) «Μίνι» νησιώτικη απόδραση στο νησί του φιστικιού, τη διαχρονική Αίγινα! (Κυριακή 15/9) Επειδή η επιστροφή το Σεπτέμβριο από το μεγάλο ελληνικό καλοκαίρι πέφτει κάπως «βαριά» εμείς θα προσπαθήσουμε να παρατείνουμε

Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Αλιάρτου Θεσπιών

Δήμος Αλιάρτου Θεσπιών Δήμος Αλιάρτου Θεσπιών Η ομάδα μας αυτό το τετράμηνο ασχολήθηκε και εμβάθυνε πληροφοριακά στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλιάρτου στα πλαίσια του μαθήματος : «Project : Ζούμε στη Βοιωτία γνωρίζουμε για

Διαβάστε περισσότερα

Λόγοι υψηλής ελκυστικότητας της Μυκόνου και δυνατότητα εφαρμογής του μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης της σε άλλους προορισμούς

Λόγοι υψηλής ελκυστικότητας της Μυκόνου και δυνατότητα εφαρμογής του μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης της σε άλλους προορισμούς Λόγοι υψηλής ελκυστικότητας της Μυκόνου και δυνατότητα εφαρμογής του μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης της σε άλλους προορισμούς Σαακιάν Χρήστος Απρίλιος 2013 Εισαγωγή Η παρούσα εργασία ασχολείται με τη Μύκονο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΣΑ για Δημοτικά Έργα (45%)

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΣΑ για Δημοτικά Έργα (45%) ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΣΑ για Δημοτικά Έργα Δ. Ακραιφνίας Ν. Βοιωτίας 9 9 0 Αριθμός έργων : ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΚΡΑΙΦΝΙΑΣ. (Απόφαση Π.Ε.Π.) /0/, 9η ΠΕΠ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΩΝ ΜΙΝΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Χ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΚΡΑΙΦΝΙΑΣ (Απόφαση

Διαβάστε περισσότερα

2ο Γυμνάσιο Αγ.Δημητρίου Σχολικό έτος ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ "ΣΠΑΡΤΗ" ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΜΗΜΑ Γ 5 ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

2ο Γυμνάσιο Αγ.Δημητρίου Σχολικό έτος ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΠΑΡΤΗ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΜΗΜΑ Γ 5 ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 2ο Γυμνάσιο Αγ.Δημητρίου Σχολικό έτος 2017-2018 ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ "ΣΠΑΡΤΗ" ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΜΗΜΑ Γ 5 ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: κα ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ Πίνακας

Διαβάστε περισσότερα

Οργαν ικότητ α Τηλέφωνο ΦΑΞ

Οργαν ικότητ α Τηλέφωνο ΦΑΞ Μορι οδότ ηση Οργαν ικότητ α Τηλέφωνο ΦΑΞ e-mail Δήμος Ονομασία ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ 6 2262067328 2262067328 mail@dim-mavrom.voi.sch.gr ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ Γ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ορισμός εκπροσώπου στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Θηβαίων. «1. Στους δήμους με πληθυσμό μεγαλύτερο από δέκα χιλιάδες (10.

Ορισμός εκπροσώπου στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Θηβαίων. «1. Στους δήμους με πληθυσμό μεγαλύτερο από δέκα χιλιάδες (10. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Θήβα, 22/10/2014 ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Α.Π.: 31017 ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ * * * * * * * * * * * * Γραφείο Δημάρχου Ταχ. Δ/νση: Κύπρου 3, Θήβα ΠΡΟΣ: Πίνακας αποδεκτών Τ.Κ 32200 Πληροφορίες: Θεοφάνης

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ H Πάτρα μας είναι μια όμορφη πόλη.την αγαπάμε.απλώνεται απο την Παραλία ως το Κάστρο.Χωρίζεται στην Επάνω και Κάτω πόλη που ξεχωρίζει με τη σωστή ρυμοτομία της,τους κήπους

Διαβάστε περισσότερα

Εικόνες από τη Σαλαμίνα. Photo Album. by Πρίμπας Γεώργιος. Γιώργος Πρίμπας

Εικόνες από τη Σαλαμίνα. Photo Album. by Πρίμπας Γεώργιος. Γιώργος Πρίμπας Εικόνες από τη Σαλαμίνα Photo Album by Πρίμπας Γεώργιος Γιώργος Πρίμπας Σαλαμίνα. Προηγούμενα σχετικά αφιερώματα: Κυνόσουρα εδώ. Η Σπιναλόγκα του Σαρωνικού εδώ, Το σκεπτικό στη δημιουργία του παρόντος

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ 1ο «Προσδιορισμός κενών οργανικών θέσεων και διαπίστωση υπεραριθμιών» (8748 και 8749/ )

ΘΕΜΑ 1ο «Προσδιορισμός κενών οργανικών θέσεων και διαπίστωση υπεραριθμιών» (8748 και 8749/ ) ΘΕΜΑ 1ο «Προσδιορισμός κενών οργανικών θέσεων και διαπίστωση υπεραριθμιών» (8748 και 8749/15-7-2014) Το Π.Υ.Σ.Π.Ε. Βοιωτίας έχοντας υπόψη του: 1. Τις διατάξεις του Π.Δ. 50/1996, όπως τροποποιήθηκε με το

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιάζοντας μία εκπαιδευτική περιήγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

Σχεδιάζοντας μία εκπαιδευτική περιήγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών Σχεδιάζοντας μία εκπαιδευτική περιήγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών Αθηνά Παπαδάκη Αρχαιολόγος Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας Επιμορφωτικό Σεμινάριο Θήβα 8 Σεπτεμβρίου 2016 Διαχρονικά ο πολιτισμός της

Διαβάστε περισσότερα

Αναρτήθηκε από τον/την Δρομπόνης Σωτήριος Πέμπτη, 18 Απρίλιος :48 - Τελευταία Ενημέρωση Πέμπτη, 18 Απρίλιος :49

Αναρτήθηκε από τον/την Δρομπόνης Σωτήριος Πέμπτη, 18 Απρίλιος :48 - Τελευταία Ενημέρωση Πέμπτη, 18 Απρίλιος :49 Στις 17 Απριλίου 2013 επισκεφθήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων. Η αρχαιολόγος κα Τσάλκου (την οποία θερμά ευχαριστούμε) μας παρουσίασε τα πολύ εντυπωσιακά ευρήματα της περιοχής μας δίνοντάς μας αναλυτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΑΧΩΒΑ-ΒΟΛΟΣ-ΠΗΛΙΟ-ΣΚΙΑΘΟΣ

ΑΡΑΧΩΒΑ-ΒΟΛΟΣ-ΠΗΛΙΟ-ΣΚΙΑΘΟΣ ΑΡΑΧΩΒΑ-ΒΟΛΟΣ-ΠΗΛΙΟ-ΣΚΙΑΘΟΣ Αράχωβα-Δελφοί-Ιτέα-Γραβιά- Γοργοπόταμος-Στυλίδα-Βόλος- Πήλιο-Σκίαθος-Εύβοια-Χαλκίδα- Αθήνα Αναχωρήσεις: 8/7, 15/7, 22/7, 29/7, 5/8, 12/8, 19/8, 26/8 Με απευθείας πτήσεις της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1Ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΙΜΟΥ «ΘΟΥΚΥΔΙΔΕΙΟ» ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2012-2013 ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΣΙΚΕΛΙΑ Παρασκευή 12/04/2013 : ΑΘΗΝΑ ΠΑΤΡΑ ΕΝ ΠΛΩ Αναχώρηση για Πάτρα. Σάββατο 13/04/2013 : ΜΠΑΡΙ METAΠΟΝΤΙΟ - TONAΡΕΛΛΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 55 τ.μ.

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 55 τ.μ. www.urbanexperts.gr id:1118791 Ενοικιάζεται διαμέρισμα 55 τ.μ. Άνω Ιλίσια Αθήνα- Κέντρο 600 Περιγραφή Α) ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΡΟΦΟ (2ΟΣ ), 55 ΤΜ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΨΕΩΣ, ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΑΧΩΒΑ-ΒΟΛΟΣ-ΠΗΛΙΟ-ΣΚΙΑΘΟΣ

ΑΡΑΧΩΒΑ-ΒΟΛΟΣ-ΠΗΛΙΟ-ΣΚΙΑΘΟΣ ΑΡΑΧΩΒΑ-ΒΟΛΟΣ-ΠΗΛΙΟ-ΣΚΙΑΘΟΣ Αράχωβα Δελφοί-Παρνασσός-Γραβιά- Αγόριανη-Θερμοπύλες-Βόλος-Πήλιο- Σκίαθος-Εύβοια-Χαλκίδα-Αθήνα Αναχωρήσεις: 7/7, 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8, 25/8 Με απευθείας πτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΜΥΚΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΜΥΚΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΥΚΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ: ΜΑΪΣΤΡΕΛΛΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ, ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ Ν.ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΥΚΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΜΥΚΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΥΚΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΜΑΡΤΙΟΣ 2017 Α ΜΕΡΟΣ - ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ Ο ΜΥΚΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Στα πολύ παλιά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ TAXIWAY

ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ TAXIWAY ΠΕΡΙΓΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ TAXIWAY Αξιότιμοι συνεργάτες. Το Ραδιοταξί Taxiway με στόλο 1200 συμβατικά ταξί, 2 ειδικά διαμορφωμένα ταξί α.μ.ε.α και ένα 9θέσιο ιδιόκτητο πολυτελές ταξί, αποτελεί τη μεγαλύτερη

Διαβάστε περισσότερα

Το Elounda Ilion απέχει 8 χιλιόμετρα από την ζωντανή πόλη του Αγίου Νικολάου και 2 χιλιόμετρα από το γραφικό ψαροχώρι της Ελούντας.

Το Elounda Ilion απέχει 8 χιλιόμετρα από την ζωντανή πόλη του Αγίου Νικολάου και 2 χιλιόμετρα από το γραφικό ψαροχώρι της Ελούντας. Περιγραφή 1 Το ξενοδοχείο Elounda Ilion, βρίσκεται στην Ελούντα της Κρήτης, την περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ως τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα και ήσυχα θέρετρα

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΑΝΑΓΥΙΑ. Χριστιάνα Γεωργίου Γ'1 - Δημοτικό Σχολείο Ανάγυιας Πηγή Κοινοτικό Συμβούλιο Ανάγυιας

Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΑΝΑΓΥΙΑ. Χριστιάνα Γεωργίου Γ'1 - Δημοτικό Σχολείο Ανάγυιας Πηγή Κοινοτικό Συμβούλιο Ανάγυιας Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΑΝΑΓΥΙΑ Χριστιάνα Γεωργίου Γ'1 - Δημοτικό Σχολείο Ανάγυιας 2015-2016 1 Πηγή Κοινοτικό Συμβούλιο Ανάγυιας Γεωγραφική Θέση και Ονομασία Η κοινότητα βρίσκεται σε πεδινή περιοχή και περιβάλλεται

Διαβάστε περισσότερα

Χαρά μας να σας παρέχουμε φιλοξενία!!!...

Χαρά μας να σας παρέχουμε φιλοξενία!!!... Χαρά μας να σας παρέχουμε φιλοξενία!!!... Λίγα λόγια για τον Νέο Μαρμαρά Ο Νέος Μαρμαράς ιδρύθηκε το 1922 από πρόσφυγες που προέρχονταν από το νησί του Μαρμαρά της Προποντίδας. Ο επισκέπτης μπορεί να χαρεί

Διαβάστε περισσότερα

Μυκηναϊκή θρησκεία. 3. Από την ανασκαφή θρησκευτικών κτηρίων στα ανάκτορα και ιερών σε οικίες

Μυκηναϊκή θρησκεία. 3. Από την ανασκαφή θρησκευτικών κτηρίων στα ανάκτορα και ιερών σε οικίες Μυκηναϊκή θρησκεία Τα στοιχεία που διαθέτουμε για αυτήν προέρχονται: 1.Από την εικονογραφία σφραγιστικών δακτυλιδιών, σφραγίδων, τοιχογραφιών και αντικειμένων μικροτεχνίας (ελεφαντουργίας κλπ). Κεντρική

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραµµα Day 1 Συγκέντρωση στο αεροδρόµιο Λάρνακας και αναχώρηση για τη Σάµο µε απευθείας πτήση. Άφιξη και µεταφορά στο ξενοδοχείο.

Πρόγραµµα Day 1 Συγκέντρωση στο αεροδρόµιο Λάρνακας και αναχώρηση για τη Σάµο µε απευθείας πτήση. Άφιξη και µεταφορά στο ξενοδοχείο. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗ ΣΑΜΟ - 8 Μέρες Γνωρίστε από κοντά το καταπράσινο νησί του παγκοσµίως γνωστού µαθηµατικού Πυθαγόρα µε τις µεγάλες ονειρικές αµµουδιές, τα πεντακάθαρα βαθυγάλανα νερά και τις υπέροχες διαδροµές

Διαβάστε περισσότερα

Ταξίδι στην Καβάλα. Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα.

Ταξίδι στην Καβάλα. Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα. Ταξίδι στην Καβάλα Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα. Ταξίδι στην Καβάλα Παρασκευή, 28 Αύγουστος 2015 Παραλία Άσπρης Άμμου Αφήνοντας την πόλη της Καβάλας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Λαμία, Απρίλιος 218 Η δημογραφική εικόνα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της χώρας και περιλαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΛ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ Α ΤΑΞΗ Η ομάδα μας

ΕΠΑΛ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ Α ΤΑΞΗ Η ομάδα μας ΕΠΑΛ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ Α ΤΑΞΗ 2014-15 Η ομάδα μας Μαθητές: Αλπέντζος Θωμάς Αλπέντζος Άγγελος Κοτζάι Δημήτριος Καραδήμας Νεκτάριος Κουζέλης Δημήτριος Κουζέλης Κων/νος Αδαμόπουλος Κων/νος Θεοδωρόπουλος Αθανάσιος

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Προτάσεις για την Τουριστική Ανάπτυξη και προβολή της Τοπικής Κοινότητας Στράτου» Κύρια πύλη δευτερεύουσα πύλη πύλη Ακρόπολης Παραποτάμια πύλη

ΘΕΜΑ: «Προτάσεις για την Τουριστική Ανάπτυξη και προβολή της Τοπικής Κοινότητας Στράτου» Κύρια πύλη δευτερεύουσα πύλη πύλη Ακρόπολης Παραποτάμια πύλη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Στράτος 29-12 - 2011 ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ Αριθμ. Πρωτ.: ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΡΑΤΟY ΠΛΗΡ: Πατσέας Αναστάσιος ΤΗΛ: 6978558904 Π Ρ Ο Σ Κο Αντιδήμαρχο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΡΑΝΑ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ ΝΗΣΙ ΛΟΚΡΟΥΜ ΜΟΣΤΑΡ

ΤΙΡΑΝΑ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ ΝΗΣΙ ΛΟΚΡΟΥΜ ΜΟΣΤΑΡ ΤΙΡΑΝΑ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ ΝΗΣΙ ΛΟΚΡΟΥΜ ΜΟΣΤΑΡ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 6/46 ΗΜΕΡΕΣ Περιλαμβάνονται: Μεταφορές/περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*. Ημιδιατροφή

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ;

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ; Ο ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΎΝΟΛΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΏΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΉΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΎΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΘΑΛΆΣΣΙΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΚΤΈΣ ΜΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ. ΣΥΝΗΘΩΣ,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΓΕΑ. Γνωριμία με μια πόλη της αρχαίας Αρκαδίας ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΓΕΑ

ΤΕΓΕΑ. Γνωριμία με μια πόλη της αρχαίας Αρκαδίας ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΓΕΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΓΕΑ ΤΕΓΕΑ Γνωριμία με μια πόλη της αρχαίας Αρκαδίας Εύη Αργυροπούλου Αρχαιολόγος MA- Διπλωματούχος ξεναγός Τ: 697.323.2989 email: evan.argyropoulou@gmail.com Στάση 1η Αρχαιολογικό

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 272/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 272/ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7/13-6-018 ΘΕΜΑ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΝΕΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ 1 Πίνακας Αποτελεσμάτων μικροβιολογικής

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητική Εργασία με θέμα: «Θήβα-Προοπτικές ανάπτυξης»

Ερευνητική Εργασία με θέμα: «Θήβα-Προοπτικές ανάπτυξης» Ερευνητική Εργασία με θέμα: «Θήβα-Προοπτικές ανάπτυξης» Στόχος της ερευνητικής εργασίας Με αυτή την ερευνητική εργασία θα επιχειρήσουμε να αναδείξουμε την πόλη της Θήβας και τις προοπτικές ανάπτυξης που

Διαβάστε περισσότερα

Χίος. Η Μυροβόλος. 4 έως 7 ημέρες

Χίος. Η Μυροβόλος. 4 έως 7 ημέρες Η Χίος είναι το κατάλληλο μέρος για διακοπές αν: - Θέλετε να επισκεφθείτε ένα μέρος με αυθεντική τοπική κουλτούρα - Θέλετε να θαυμάσετε μοναδικά μνημεία και αξιοθέατα - Θέλετε να κάνετε τα μπάνια σας σε

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα εκδρομής ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ

Πρόγραμμα εκδρομής ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ Πρόγραμμα εκδρομής ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ Προορισμός: 3-5 Πηγάδια Το χιονοδρομικό κέντρο των τεσσάρων εποχών Το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια βρίσκεται στην δυτική πλευρά του όρους Βέρμιο σε υψόμετρο 1430-2005

Διαβάστε περισσότερα

Από τα παιδιά της Β 2

Από τα παιδιά της Β 2 Από τα παιδιά της Β 2 Γιαλούσα Η Γιαλούσα βρίσκεται στην Καρπασία. Είναι κοντά στο Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα. Το χωριό οφείλει το όνομα του στη θέση του, που είναι δίπλα από τη θάλασσα. Οι κάτοικοι

Διαβάστε περισσότερα

Επίσκεψη στην Αρχαία Αγορά

Επίσκεψη στην Αρχαία Αγορά Επίσκεψη στην Αρχαία Αγορά Η Αγορά ήταν η μεγαλύτερη πλατεία της πόλης. Η πλατεία άρχισε να χρησιμοποιείται ως δημόσιος χώρος από τα αρχαϊκά χρόνια. Μέχρι τότε στην περιοχή υπήρχαν σπίτια και τάφοι. Ο

Διαβάστε περισσότερα

Αρχαίος Πύργος Οινόης Αρχαίο Φρούριο Ελευθερών Αρχαιολογικός χώρος Οινόης. Γιώργος Πρίμπας

Αρχαίος Πύργος Οινόης Αρχαίο Φρούριο Ελευθερών Αρχαιολογικός χώρος Οινόης. Γιώργος Πρίμπας Αρχαίος Πύργος Οινόης Αρχαίο Φρούριο Ελευθερών Αρχαιολογικός χώρος Οινόης Γιώργος Πρίμπας Το παρόν φωτογραφικό άλμπουμ είναι ένα αφιέρωμα για τους τρεις μεγάλης αρχαιολογικής αξίας χώρους στην περιοχή

Διαβάστε περισσότερα

Ακολούθησέ με... στην ακρόπολη των Μυκηνών

Ακολούθησέ με... στην ακρόπολη των Μυκηνών ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ TMHMA ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ακολούθησέ με... στην ακρόπολη

Διαβάστε περισσότερα

Κυριότερες πόλεις ήταν η Κνωσός, η Φαιστός, η Ζάκρος και η Γόρτυνα

Κυριότερες πόλεις ήταν η Κνωσός, η Φαιστός, η Ζάκρος και η Γόρτυνα Ηφαίστειο της Θήρας Η Μινωική Κρήτη λόγω της εμπορικής αλλά και στρατηγικής θέσης της έγινε γρήγορα μεγάλη ναυτική και εμπορική δύναμη. Οι Μινωίτες πωλούσαν τα προϊόντα τους σε όλη τη Μεσόγειο με αποτέλεσμα

Διαβάστε περισσότερα

Tο πρώτο μου Ταξίδι. Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα.

Tο πρώτο μου Ταξίδι. Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα. Tο πρώτο μου Ταξίδι Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα. Tο πρώτο μου Ταξίδι Δευτέρα, 28 Σεπτέμβριος 2015 Οικισμός Αβδήρων Τα Άβδηρα βρίσκονται λίγο πρίν

Διαβάστε περισσότερα

Οι βάρκες μας πληρούν όλους τους κανονισμούς ασφαλείας των Ελληνικών Λιμενικών αρχών και είναι αναγνωρισμένες με ISO 9001.

Οι βάρκες μας πληρούν όλους τους κανονισμούς ασφαλείας των Ελληνικών Λιμενικών αρχών και είναι αναγνωρισμένες με ISO 9001. Κάντε τις διακοπές σας ονειρεμένες με την άνεση και την πολυτέλεια που σας προσφέρουν τα σκάφη Βlue Bay. Η ενοικίαση ενός σκάφους σίγουρα θα αποτελέσει την πιο συναρπαστική ανάμνηση των διακοπών σας. Ανακαλύψτε

Διαβάστε περισσότερα

Τουρκία: Ο παράδεισος της Ανατολής

Τουρκία: Ο παράδεισος της Ανατολής Τουρκία: Ο παράδεισος της Ανατολής Βρίσκεται στην ΝΔ Ασία και συνορεύει με την Ελλάδα, Βουλγαρία, Ιράν, Ιράκ, κ.α. Είναι ένας εύκολος προορισμός, αφού κανείς μπορεί να πάει εκεί είτε με αεροπλάνο είτε

Διαβάστε περισσότερα

Greek Dreams. Μένεις στην Αθήνα Ζεις στο Μαρμάρι!

Greek Dreams. Μένεις στην Αθήνα Ζεις στο Μαρμάρι! Greek Dreams Μένεις στην Αθήνα Ζεις στο Μαρμάρι! Sustainable Properties Η νότια Εύβοια είναι ένα ξεχωριστό μέρος πού συναρπάζει! Η νότια Εύβοια μοιάζει να μην είναι νησί. Όμως είναι ένας μαγευτικός τόπος,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΚΡΙΠΟΥ

ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΚΡΙΠΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΚΡΙΠΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η μονή της Παναγίας Σκριπού της Ορχομενιώτισσας της Βοιωτίας, κοντά στον αρχαίο Ορχομενό, περιλαμβάνει το πιο σημαντικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ

ΕΡΕΥΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ ΕΡΕΥΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ alco THE PULSE OF SOCIETY ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΕΝΤΟΛΕΑΣ: ΤΥΠΟΣ: ΔΕΙΓΜΑ: ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ: ΧΡΟΝΟΣ: ALCO Ε.Ο.Τ. ΠΟΣΟΤΙΚΗ (ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ) 1.500

Διαβάστε περισσότερα

6 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΩΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΑΤΜΟΣ - ΛΕΙΨΟΙ

6 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΩΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΑΤΜΟΣ - ΛΕΙΨΟΙ ΑΘ ΜΩΡΑΙΤΗΣ Ο.Ε. TOURIST AND TRAVEL AGENCY ΠΑΤΡΩΝ 19 ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΤΗΛ. : 27410-28588 FAX: 27410-25073 e-mail: moraitis.kor@hotmail.com www.narkissostravel.gr 6 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΩΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 13

Διαβάστε περισσότερα

Χώρος Διεξαγωγής. Αξιοθέατα*

Χώρος Διεξαγωγής. Αξιοθέατα* Χώρος Διεξαγωγής Το 4ο Εργαστηριακό Πρόγραμμα Σπουδών (Autumn School) του Τμήματος Κοινωνιολογίας θα διεξαχθεί στην Μυτιλήνη της Λέσβου. Η Λέσβος έχει πληθυσμό 85.330 κατοίκους, ανήκει διοικητικά στην

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΟ, ΠΗΛΙΟ, ΜΕΤΕΩΡΑ 30, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 1, 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΟ, ΠΗΛΙΟ, ΜΕΤΕΩΡΑ 30, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 1, 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ : 2016-17 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΟ, ΠΗΛΙΟ, ΜΕΤΕΩΡΑ 30, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 1, 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1 η μέρα Ξεκινήσαμε το πρωί στις 8:00 από τα Ν. Μουδανιά και, μετά

Διαβάστε περισσότερα

4-6 ετών. Νίκη Δεληκανάκη & Ελίνα Επιτροπάκη

4-6 ετών. Νίκη Δεληκανάκη & Ελίνα Επιτροπάκη 4-6 ετών Νίκη Δεληκανάκη & Ελίνα Επιτροπάκη Σειρά: Μαθηματικά Παραμύθια, Ηράκλειο 2012 Τίτλος: Ο Κύκλος που έψαχνε για ταίρι Εκπαιδευτικοί στόχοι: -Μαθηματικά, γεωμετρικά σχήματα, ο κύκλος και οι ιδιότητες

Διαβάστε περισσότερα

ΤΣΟΥΡΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: ΒΙΔΑΛΗ ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΜΠΑΧΑΚΗ ΑΣΠΑΣΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2010

ΤΣΟΥΡΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: ΒΙΔΑΛΗ ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΜΠΑΧΑΚΗ ΑΣΠΑΣΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2010 ΤΣΟΥΡΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: ΒΙΔΑΛΗ ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΜΠΑΧΑΚΗ ΑΣΠΑΣΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2010 Ανθηδών: είναι το μέρος που δίδει άνθη. Κατά τον Παυσανία πήρε το όνομα της από τον βασιλιά

Διαβάστε περισσότερα

Ο τόπος µας. Το σχολείο µας. Πολιτισµός. Η τάξη µας

Ο τόπος µας. Το σχολείο µας. Πολιτισµός. Η τάξη µας Ο τόπος µας Το σχολείο µας Πολιτισµός Η τάξη µας Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ Ανάµεσα στις ακτές του νοµού Μαγνησίας και τη Σκόπελο και απέναντι από το Πήλιο, βρίσκεται η Σκιάθος, ένα νησί µε έκταση 48 τετραγωνικά χιλιόµετρα.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΣΔΡΟΛΙΑ 7 η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία Αγιάς. Ανάδειξη και αξιοποίηση.

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΣΔΡΟΛΙΑ 7 η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία Αγιάς. Ανάδειξη και αξιοποίηση. ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΣΔΡΟΛΙΑ 7 η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία Αγιάς. Ανάδειξη και αξιοποίηση. Στρατηγική θέση της Αγιάς Η περιοχή της Αγιάς χαρακτηρίζεται κυρίως από την εύφορη κοιλάδα

Διαβάστε περισσότερα

Σουλτανάτο του Ομάν Κάστρα της Ερήμου, Μπαχρέιν, 5 ημέρες

Σουλτανάτο του Ομάν Κάστρα της Ερήμου, Μπαχρέιν, 5 ημέρες Ηράκλειο : Ζωγράφου 12 τηλ. 2810 280040-fax 2810281506 Αθήνα : Σαχτούρη 103 Πειραιάς τηλ. 210 3319761 e-mail : roundtravel@roundtravel.gr www.roundtravel.gr Σουλτανάτο του Ομάν Κάστρα της Ερήμου, Μπαχρέιν,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Η Σύρος είναι νησί των Κυκλάδων. Πρωτεύουσά της είναι η Ερμούπολη, η οποία είναι πρωτεύουσα της Περιφέριας Νότιου Αιγαίου αλλά και του πρώην Νομού Κυκλάδων. Η Σύρος αναπτύχθηκε ιδιαίτερα

Διαβάστε περισσότερα

Διακοπές - Fly & Drive

Διακοπές - Fly & Drive Διακοπές - Fly & Drive Γενικές πληροφορίες Η Ικαρία είναι γνωστή ως το Νησί της Μακροζωίας και της χαλάρωσης, κάτι το οποίο θα το επιβεβαιώσετε με την πρώτη σας γνωριμία με τους ντόπιους κατοίκους του

Διαβάστε περισσότερα

Βοιωτία Τόπος Ιστορικός

Βοιωτία Τόπος Ιστορικός Βοιωτία Τόπος Ιστορικός ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ VIOTIA CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY Λ. Κουτσοπετάλου1, Λιβαδειά, Τ.Κ. 32100, Τηλ.22610-28281, fax: 22610-21347 Παράρτημα Θήβας : Δίρκης 20, Θήβα, Τ.Κ.

Διαβάστε περισσότερα

Περπατώντας στην ªÂÛ ÈˆÓÈÎ fiïë

Περπατώντας στην ªÂÛ ÈˆÓÈÎ fiïë Περπατώντας στην ªÂÛ ÈˆÓÈÎ fiïë Σπάνια έχει κάποιος την ευκαιρία να διαβεί 2400 χρόνια ιστορίας, συγκεντρωµένα σε µια έκταση 58,37 εκταρίων που περικλείεται ανάµεσα στα τείχη της Μεσαιωνικής Πόλης. Έναν

Διαβάστε περισσότερα

Η Πόλη έξω από τα Â Ë

Η Πόλη έξω από τα Â Ë Η Πόλη έξω από τα Â Ë Είναι τόσα πολλά αυτά που έχει να κάνει και να δει ο επισκέπτης της Πόλης της Ρόδου, τόσες πολλές οι επιλογές που σίγουρα δεν θα πλήξει. Μέρες ολόκληρες θα µπορούσε κανείς να περάσει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΣΧΑ 2018 ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ 4* ΑTHOS PALACE ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ Ι.Χ.

ΠΑΣΧΑ 2018 ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ 4* ΑTHOS PALACE ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ Ι.Χ. ΠΑΣΧΑ 2018 ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ 4* ΑTHOS PALACE ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ Ι.Χ. Από 115 για 2 Διανυκτερεύσεις Από 5 εώς και 9 Απριλίου 2018 Early booking μέχρι 18/03 ΠΑΣΧΑ 2018 ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ Σας προσκαλούμε

Διαβάστε περισσότερα

Η βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας είναι από τις πιο εντυπωσιακές του νησιού. Σας παρουσιάζουμε τους πιο δημοφιλής και γραφικούς προορισμούς:

Η βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας είναι από τις πιο εντυπωσιακές του νησιού. Σας παρουσιάζουμε τους πιο δημοφιλής και γραφικούς προορισμούς: Οδηγός Βορειοανατολικής Κέρκυρας Η βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας είναι από τις πιο εντυπωσιακές του νησιού. Σας παρουσιάζουμε τους πιο δημοφιλής και γραφικούς προορισμούς: - Μπαρμπάτι - Νησάκι - Καμινάκι

Διαβάστε περισσότερα

Η εμπερία του Αγίου Ρωμανού!

Η εμπερία του Αγίου Ρωμανού! Η εμπερία του Αγίου Ρωμανού! Ημέρες Ταξιδιού 4 Βιώστε την εμπειρία που προσφέρει ο Άγιος Ρωμανός, έχοντας ως βάση το Εν Πλώ! Υπέροχη φύση με εύκολη πρόσβαση σε όλα τα σημεία του νησιού. Από: Wondergreece

Διαβάστε περισσότερα

Ταυτότητα της Έρευνας... σελ. 4

Ταυτότητα της Έρευνας... σελ. 4 ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Ταυτότητα της Έρευνας... σελ. 4 ΜΕΡΟΣ Α : Στοιχεία για τους επισκέπτες της Ελλάδας 1. Αριθμός ημερών παραμονής στην Ελλάδα... 7 2. Αριθμός επισκέψεων στην Ελλάδα για διακοπές...

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτισμός - Events - Διασκέδαση - Αθλητισμός [4] ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013

Πολιτισμός - Events - Διασκέδαση - Αθλητισμός [4] ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 Πολιτισμός - Events - Διασκέδαση - Αθλητισμός [4] Ευχές για την νέα χρονιά Αρχαία Τύρινθα 6o Παλαμήδειο Πρωτάθλημα Η Εθνική ομάδα Νέων της Αυστρίας στο Τολό Εθελοντική αιμοδοσία στο Τολό Εορταστικές εκδηλώσεις

Διαβάστε περισσότερα

Π Α Ρ Ο Σ HOTELS. Cavos Hotel. Hippocampus Hotel. Mary Hotel. Bilia Hotel. Hotel Aratos. Iris Boutique Hotel

Π Α Ρ Ο Σ HOTELS. Cavos Hotel. Hippocampus Hotel. Mary Hotel. Bilia Hotel. Hotel Aratos. Iris Boutique Hotel Πάρος Θελκτική και δίχως απαιτήσεις. Μειλίχια και πολυδιάστατη. Θα σας προσφέρει ό,τι επιθυμείτε, αφήνοντάς σας ελεύθερο να επιλέξετε. Στο δημοφιλέστερο σύμπλεγμα νησιών στο Αιγαίο, τις Κυκλάδες, η Πάρος

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΜΑΘΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΘΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Ιερό Αφροδίτης Π α ν α γ ι ώ τ η ς Ν ε ο φ ύ τ ο υ Β 2 Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μαρία Χατζημιχαήλ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Γενική Εισαγωγή..σελ.3 Ιστορική αναδρομή..σελ.3 Περιγραφή του χώρου.σελ.4

Διαβάστε περισσότερα

Εξορυκτική Δραστηριότητα & Τουρισμός: Μπορούν να συνυπάρξουν;

Εξορυκτική Δραστηριότητα & Τουρισμός: Μπορούν να συνυπάρξουν; Εξορυκτική Δραστηριότητα & Τουρισμός: Μπορούν να συνυπάρξουν; 4 th International Forum Mineral Resources in Greece: A Driving Force for Economic Development Ομιλητής: Γεράσιμος Δαμουλάκης Δήμαρχος Μήλου

Διαβάστε περισσότερα

ιάπλασn ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΙΟΥΛΙΟΣ νέα Μπολατίου

ιάπλασn ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΙΟΥΛΙΟΣ νέα Μπολατίου : Κυριακής Μεγαλομ. : Ευφημίας Μεγαλομ. : Μαρίνης Μεγαλομ. : Προφήτου Ηλία : Παρασκευής Οσιομ. : Παντελεήμονος Μεγαλομ. Χάλκινο αγαλματίδιο του Οφέλτη, του οποίου ο θάνατος ήταν η αιτία της ίδρυσης των

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΛΥΒΟΣ ΕΦΤΑΛΟΥ - ΣΚΑΛΑ ΣΥΚΑΜΙΑΣ ΣΥΚΑΜΙΑ - ΛΕΠΕΤΥΜΝΟΣ ΑΡΓΕΝΟΣ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΚΑΤΣΙΛΕΜΟΝΑ ΒΑΦΕΙΟΣ - ΜΟΛΥΒΟΣ

ΜΟΛΥΒΟΣ ΕΦΤΑΛΟΥ - ΣΚΑΛΑ ΣΥΚΑΜΙΑΣ ΣΥΚΑΜΙΑ - ΛΕΠΕΤΥΜΝΟΣ ΑΡΓΕΝΟΣ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΚΑΤΣΙΛΕΜΟΝΑ ΒΑΦΕΙΟΣ - ΜΟΛΥΒΟΣ ΜΟΛΥΒΟΣ ΕΦΤΑΛΟΥ - ΣΚΑΛΑ ΣΥΚΑΜΙΑΣ ΣΥΚΑΜΙΑ - ΛΕΠΕΤΥΜΝΟΣ ΑΡΓΕΝΟΣ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΚΑΤΣΙΛΕΜΟΝΑ ΒΑΦΕΙΟΣ - ΜΟΛΥΒΟΣ 1. ΜΟΛΥΒΟΣ ("Αλώνια") Αρχή διαδρομής Το σημείο έναρξης ή λήξης της διαδρομής. Η διαδρομή είναι κυκλική

Διαβάστε περισσότερα

Εικόνες & Τοπία. Οι Εικόνες

Εικόνες & Τοπία. Οι Εικόνες Οι Εικόνες Ο χρόνος σμίλεψε πάνω της αισθητική αρχετυπική. Εικόνες παλιές και φυσικές της προσδίδουν μια δύναμη μαγνητική πάνω στον επισκέπτη που της παραδίνεται μαγεμένος με το παιχνίδι της ζωής, κρατώντας

Διαβάστε περισσότερα

Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. ΑΕ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΘΗΒΑΣ

Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. ΑΕ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΘΗΒΑΣ Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. ΑΕ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΘΗΒΑΣ Διαχείριση Αστικών Στερεών Απόβλητων στο Ν. Βοιωτίας ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ( ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ, Αλέξανδρος Μπαξεβανάκης, ΒΠΠΓ

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ, Αλέξανδρος Μπαξεβανάκης, ΒΠΠΓ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ, Αλέξανδρος Μπαξεβανάκης, ΒΠΠΓ ΔΙΟΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΟΝΟΜΑΣΤΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Το αρχαίο Δίον του Ολύμπου βρίσκεται 15 χλμ. νότια της Κατερίνης, στους πρόποδες του Ολύμπου δίπλα στο

Διαβάστε περισσότερα

Η Λίνδος απέχει 50 χλμ. νότια από την πόλη της Ρόδου. Ο οικισμός διατηρεί το χρώμα και την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Κυρίαρχο στοιχείο ο

Η Λίνδος απέχει 50 χλμ. νότια από την πόλη της Ρόδου. Ο οικισμός διατηρεί το χρώμα και την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Κυρίαρχο στοιχείο ο Η Λίνδος απέχει 50 χλμ. νότια από την πόλη της Ρόδου. Ο οικισμός διατηρεί το χρώμα και την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Κυρίαρχο στοιχείο ο ρομαντισμός, που καταλαμβάνει τον επισκέπτη, μόλις φθάσει στο

Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Δομής: Δήμος Αλιάρτου - Θεσπιέων Δομές στο Δήμο: 3

Δήμος Δομής: Δήμος Αλιάρτου - Θεσπιέων Δομές στο Δήμο: 3 Δήμος : Δήμος Αλιάρτου - Θεσπιέων Δομές στο Δήμο: 3 Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αλιάρτου Δήμος Αλιάρτου - Θεσπιέων Δήμος Αλιάρτου - Θεσπιέων Επωνυμία 386 ΜΦΠΑ & Δ. ΒΡΕΦ. Σταθμός ΔΚΕ Αλιάρτου (Α1.1)

Διαβάστε περισσότερα

Κωνσταντίνος Ι. Ανδριανόπουλος

Κωνσταντίνος Ι. Ανδριανόπουλος Κωνσταντίνος Ι. Ανδριανόπουλος City Breaks Τουρισμός πόλεων / Αστικός Τουρισμός Μια από πλέον δημοφιλείς εναλλακτικές μορφές τουρισμού οι οποίες σήμερα φαίνονται να έχουν ιδιαίτερη απήχηση στην προσπάθεια

Διαβάστε περισσότερα

124 Χάρμα ιδέσθαι... ΜΑΓΟΥΛΑ 125

124 Χάρμα ιδέσθαι... ΜΑΓΟΥΛΑ 125 ΜΑΓΟΥΛΑ 123 ΜΑΓΟΥΛΑ Μαγούλα: Κωμόπολη έδρα ομώνυμης κοινότητας (τώρα δήμου) του διαμερίσματος Δυτ. Αττικής, με υψόμετρο 60μ. στις δυτικές παρυφές της πεδιάδας της Ελευσίνας (Θριάσιο Πεδίο). Για το όνομα

Διαβάστε περισσότερα

Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ «ΑΓ. ΣΟΦΙΑ» Η ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ

Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ «ΑΓ. ΣΟΦΙΑ» Η ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ «ΑΓ. ΣΟΦΙΑ» Η ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ «ΑΓ. ΣΟΦΙΑ» Η ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ Η σημερινή βασιλική «Αγ. Σοφία» βρίσκεται στο κέντρο της κύριας νεκρόπολης της αρχαίας πόλης Σέρντικα. Σ αυτή την περιοχή έχουν ανακαλυφθεί

Διαβάστε περισσότερα