ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ ( )

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ (2007 2011)"

Transcript

1 ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ ( )

2 Ο ήμος Λεμεσού ασκεί την κοινωνική πολιτική του μέσω της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας. Το ημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού θέλοντας να συμβάλει στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων και θεωρώντας απαραίτητη τη συνεργασία και το συντονισμό με άλλους αρμόδιους φορείς, αποφάσισε και στην Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας συμμετέχουν σαν ισότιμα με τους ημοτικούς Συμβούλους Μέλη, εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού, του Γραφείου Ευημερίας, του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Λεμεσού, του Συνδέσμου Κοινωνιολόγων και του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών, η βοήθεια και η συμβολή των οποίων είναι πολύτιμη. Η Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας συνεδριάζει τακτικά μια φορά το μήνα και από το 2007, σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση παρευρίσκονται εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων με σκοπό την ενημέρωση των Μελών της Επιτροπής και κατ επέκταση του ημοτικού Συμβουλίου, για τα θέματα με τα οποία ασχολούνται, τη συζήτηση και την εξεύρεση τρόπων συνεργασίας με τον ήμο Λεμεσού.

3 Λόγω της υπογραφής από το ήμαρχο Λεμεσού του Ευρωπαϊκού Χάρτη για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες, το έργο της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας επικεντρώθηκε κυρίως στην επεξεργασία και την εφαρμογή του Χάρτη. Προκειμένου να αξιοποιηθεί και εφαρμοστεί με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο ο Ευρωπαϊκός Χάρτης, ο ήμος Λεμεσού μέσω της Επιτροπής, πραγματοποίησε το Σεπτέμβριο του 2008 ημερίδα με αρκετούς ομιλητές μεταξύ των οποίων και των αρμοδίων Υπουργών. Η Επιτροπή αφού επεξεργάστηκε τις ομιλίες και τις παρεμβάσεις που έγιναν στην ημερίδα εξέδωσε τα πορίσματα αυτής τα οποία παρουσιάστηκαν τον Οκτώβριο του Σκοπός των πορισμάτων είναι να εντοπίσουμε ποιες από τις πρόνοιες του Ευρωπαϊκού Χάρτη εφαρμόζονται από τον ήμο Λεμεσού και πως μπορούν να εφαρμοστούν οι υπόλοιπες σε συνεργασία πάντα με άλλους αρμόδιους κρατικούς και μη κυβερνητικούς φορείς.

4

5 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

6 EUROPE FOR CITIZENS ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Επειδή ο Ευρωπαϊκός Χάρτης επιβάλλει στις τοπικές αρχές να εφαρμόζουν πολιτικές που να βοηθούν στην κοινωνικοποίηση των εξαρτωμένων ατόμων (παιδιών, ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ανάγκες) και επιπλέον αναγνωρίζει ρητά ότι συνήθως την ευθύνη της φροντίδας και της φύλαξης των εξαρτωμένων ατόμων την έχει η γυναίκα μητέρα ή αδελφή ή θυγατέρα ή σύζυγος, ο ήμος Λεμεσού μετά από εισήγηση και τον συντονισμό της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας υλοποίησε το πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες» με θέμα «η κοινωνικοποίηση των εξαρτωμένων ατόμων μέσα από την πρακτική εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Χάρτη για την ισότητα των φύλων στις τοπικές κοινωνίες»

7 Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε πλήρως από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2010 και ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2011 Εκτός από τον ήμο Λεμεσού που ήταν ο συντονιστής εταίρος, συμμετείχαν οι ήμοι Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου Κρήτης και Φιλιππούπολης Βουλγαρίας. Σκοπός του προγράμματος ήταν η ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των συμμετεχόντων ήμων και πολιτικών που εφαρμόζονται σε σχέση με τα εξαρτώμενα άτομα, ώστε αυτά να κοινωνικοποιούνται και παράλληλα να «ελευθερώνονται» τα άτομα που έχουν την ευθύνη της φύλαξης και της φροντίδας τους.

8 Στην αντιπροσωπεία του ήμου Λεμεσού η Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας εισηγήθηκε και συμμετείχαν και οργανώσεις που ασχολούνται με το θέμα του προγράμματος, δίνοντάς τους έτσι την ευκαιρία να δουν από κοντά τις πολιτικές που εφαρμόζονται από τους άλλους συμμετέχοντες ήμους, αλλά και να μεταδώσουν και τις δικές τους εμπειρίες και πολιτικές.

9 Συμμετέχοντες στην αντιπροσωπεία του ήμου Λεμεσού - Οι Γυναικείες Οργανώσεις των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων - Τα Γυναικεία Τμήματα των Συντεχνιών - η Οργάνωση Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών Λεμεσού - Η Οργάνωση Νέων Π.Ο.Α.Α «Ήφαιστος» - Ο Όμιλος Κωφών Λεμεσού - Το Συμβοούλιο Ευημερίας Τυφλών - Το Ίδρυμα «Άγιος Στέφανος» - Το Ίδρυμα «Θεοτόκος, - Το Ίδρυμα ατόμων με ειδικές ανάγκες «Άγιος Στυλιανός» - Ο Σύνδεσμος γονέων ενηλίκων «Απόστολος Λουκάς» - Ο Σύνδεσμος γονέων και φίλων παιδιών με ειδικές ανάγκες - Ο Σύνδεσμος για άτομα με αυτισμό - Η Πρόσβαση - Η Εστία Ενηλίκων Λεμεσού - Το Παττίχειο Κέντρο Απασχόλησης Ενηλίκων - Ο Παιδικός Σταθμός Αντώνη και Ινώς Χατζηπαύλου.

10 ΛΕΜΕΣΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 2010

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20 ΠΑΙ ΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΝΤΩΝΗ & ΙΝΩΣ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΟΥ

21 ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

22 ΕΣΤΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ

23 ΠΡΟΣΒΑΣΗ, ΣΥΝ. ΓΟΝΕΩΝ 7 ΦΙΛΩΝ ΠΑΙ ΙΩΝ ΜΕ ΕΙ ΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΚΥΠΡΟΥ, ΘΕΟΤΟΚΟΣ, ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΟΥΚΑΣ

24

25

26

27

28

29

30

31 ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2010

32

33

34 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 1 6 ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2011

35

36

37

38

39

40

41

42 ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΙΟΥΝΙΟΥ, 2011

43

44

45

46 ΛΕΜΕΣΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2011

47

48

49 Με το τέλος του προγράμματος υποβλήθηκε εισήγηση από την Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας, η οποία εγκρίθηκε από το ημοτικό Συμβούλιο για να ζητηθεί να από τον ήμο Λεμεσού να του παραχωρηθεί κρατική γη στην οποία να ανεγερθούν σύγχρονες εγκαταστάσεις που να περιλαμβάνουν κέντρα ημερήσιας φροντίδας και φύλαξης ατόμων με ειδικές ανάγκες, χώρους δημιουργίας, χώρους φιλοξενίας και χώρους λειτουργίας προγραμμάτων για άτομα με ειδικές ανάγκες. Αυτή η απόφαση θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τις Εθελοντικές Οργανώσεις.

50 ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΗΜΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ Πρόκειται για τον πρώην ημοτικό Παιδικό Σταθμό Αγίου Ιωάννη και σε αυτόν στεγάζονται τα εξής προγράμματα: Κοινωνικό Παντοπωλείο Ελεύθερα Χέρια Κοινωνική Εργασία στον ρόμο Ανοιχτό Σχολείο

51 ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΧΕΡΙΑ Αυτό το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2007 σαν Ευρωπαϊκό. Όταν έληξε ο ήμος Λεμεσού αποφάσισε να το συνεχίσει. Εδώ και 2 χρόνια περίπου συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο πλαίσιο του μέτρου επιχορήγησης Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την εφαρμογή κοινωνικών προγραμμάτων. Στόχος του προγράμματος είναι η υγιής απασχόληση παιδιών ηλικίας από 12 έως και 17 ετών κατά τις απογευματινές ώρες, προκειμένου οι γονείς και ιδίως οι μητέρες να είναι ελεύθερες να βγουν στην αγορά εργασίας, γνωρίζοντας ότι τα παιδιά τους βρίσκονται σε ασφαλή χέρια. Συγκεκριμένα προσφέρονται δωρεάν γεύμα, διάβασμα των μαθημάτων του Σχολείου, μαθήματα χορού, μουσικής και διάφορες δραστηριότητες. Φέτος το πρόγραμμα έχει αναβαθμιστεί με τη βοήθεια αρκετών χορηγών.

52 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΡΟΜΟ Το άλλο πρόγραμμα το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων είναι το «Κοινωνική Εργασία στον ρόμο». Συγκεκριμένα ο ήμος Λεμεσού πριν από δύο περίπου χρόνια προσέλαβε μια Κοινωνική Λειτουργό η οποία συχνάζει τις απογευματινές ώρες σε χώρους όπου μαζεύεται η νεολαία με σκοπό να προλαμβάνει τα φαινόμενα νεανικής παραβατικότητας και επιπλέον να βοηθά στην ομαλή ένταξη των αλλοδαπών στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Προς αυτόν τον σκοπό διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις, όπως ποδηλασία, τουρνουά ταβλιού, μουσικές εκδηλώσεις με κυπριακά και αλλοδαπά συγκροτήματα κ.α. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του προγράμματος είναι εξαιρετικά. Αυτές τις μέρες ολοκληρώνονται και τα Σεμινάρια Κατάρτισης Εθελοντών, στα οποία συμμετείχαν 35 εθελοντές που επιθυμούν να προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στο πρόγραμμα.

53

54 ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ Ο ήμος Λεμεσού σήμερα 23 Νοεμβρίου 2011 εγκαινιάζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο το οποίο θα προσφέρει δωρεάν προϊόντα σε άτομα και οικογένειες που θα επιλέγονται βάσει κριτηρίων για περίοδο μέχρι 6 μηνών. Τα προϊόντα προσφέρονται δωρεάν από διάφορες εταιρείες, προμηθευτές, υπεραγορές, φορείς και άτομα. Μέσω του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού έχουν δηλώσει ενδιαφέρον, περίπου 60 άτομα για να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σε αυτό το πρόγραμμα

55 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΝ ΥΝΑΜΩΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Από τον Μάρτιο του 2010 μέχρι τον Ιανουάριο του 2011 λειτούργησε το Εργαστήριο Ενδυνάμωσης Γυναικών με τη συμμετοχή 36 ενήλικων γυναικών ηλικίας από 20 μέχρι 70+ ετών. Αυτό το πρόγραμμα συγχρηματοδοτήθηκε από τον Εθνικό Μηχανισμό για τα δικαιώματα της Γυναίκας που υπάγεται στο Υπουργείο ικαιοσύνης και ημοσίας Τάξεως και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το LC Educational. Σκοπός του εργαστηρίου ήταν η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα της γυναίκας. Η λειτουργία του εργαστηρίου ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο και τα αποτελέσματά του παρουσιάστηκα στις 19 Μαρτίου 2011 σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, με θέμα «η συμμετοχή της γυναίκας στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου».

56 Θεματικές Ενότητες Α ΜΕΡΟΣ: 1. Εισαγωγή στις βασικές αρχές ισότητας των φύλων 2. Η διάσταση του φύλου στην ενδυνάμωση των γυναικών 3. Αυτοεικόνα/Αυτοβελτίωση 4. ιαχείριση σχέσεων 5. Σχέσεις γονέων παιδιών 6. Σχέσεις ζευγαριού 7. Σεξουαλικότητα χωρίς προκαταλήψεις 8. ιαχείριση συγκρούσεων 9. ιαχείριση άγχους 10.Ενδοοικογενειακή βία/βία κατά των γυναικών 11.Ανοιχτή συζήτηση: Αξιολόγηση προγράμματος από τις συμμετέχουσες

57 Β ΜΕΡΟΣ: 1. ικαιώματα και Υποχρεώσεις 2. ιαζύγιο και συνέπειες 3. Γυναίκες και υγεία: Συμβουλευτική χωρίς σεξισμό 4. Ανοιχτή συζήτηση: Συχνά προβλήματα των γυναικών 5. ιατροφικές διαταραχές 6. Γυναίκες και εργασία: Ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας 7. Σεξουαλική παρενόχληση 8. Γυναίκα και ανεργία 9. Τεχνολογία και γυναίκες 10. Αναγκαιότητα κατάρτισης στις νέες τεχνολογίες 11. Ανοιχτή συζήτηση; Αξιολόγηση προγράμματος από τις συμμετέχουσες

58

59

60 ΕΚ ΗΛΩΣΕΙΣ

61 Στις 28 Νοεμβρίου 2007 πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Φίλων ημερίδα με θέμα «Καρκίνος του παχέως εντέρου: μπορεί να προληφθεί» και με ομιλητές τους ιατρούς Σίμο Μαλά, Στέλιο Πετρόπουλο και Νίκο Σταύρου Στις 8 Ιουλίου 2009 δόθηκε διάλεξη από τον ρα Λιασίδη με θέμα «Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας και μέθοδοι πρόληψής του»

62 Στις 26 Ιανουαρίου 2009, ο ήμος Λεμεσού, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας, θέλοντας να τιμήσει τον συνθέτη Στέλιο Πισή, διοργάνωσε σε συνεργασία με τη CYTA, τη μουσική εκδήλωση «Παράθυρο στο Φως» και όλα τα έσοδα που ανήλθαν στο ποσό των δόθηκαν στον Σύνδεσμο Μυοπαθών Κύπρου.

63 Στις 2 εκεμβρίου 2009 πραγματοποιήθηκε ημερίδα σε συνεργασία με το Παρατηρητήριο Ισότητας Κύπρου με θέμα «Ισότητα για όλους και όλες, μάθε τα δικαιώματά σου και διεκδίκησέ τα»

64 Από τον Φεβρουάριο του 2009 και κάθε χρόνο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Γραφείο Ευημερίας παιδικό καρναβαλίστικο πάρτυ προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε ορφανά παιδιά και παιδιά απόρων οικογενειών να διασκεδάσουν. Πριν από μερικές μέρες η εταιρεία CXC TOYS μας ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προσφέρει δωρεάν σε αυτά τα παιδιά καρναβαλίστικες στολές για το καρναβάλι του 2012

65

66 Από το 2009 πραγματοποιούνται εκδηλώσεις κάτω από τον τίτλο «Για Ένα Καλύτερο Κόσμο» που σκοπό έχουν την κοινωνικοποίηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες και την κατάργηση των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων και στόχος μας είναι να καταστούν θεσμός και να πραγματοποιούνται κάθε χρόνο. Συγκεκριμένα:

67 (α) ημιουργικά Εργαστήρια Τον Ιούλιο του 2009 λειτούργησαν στον ημόσιο Κήπο σε συνεργασία με Εθελοντικές Οργανώσεις, ημόσια Σχολεία και Ειδικά Σχολεία, εργαστήρια με τη συμμετοχή παιδιών με ειδικές ανάγκες και παιδιών χωρίς κάποια ιδιαιτερότητα. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η εμπέδωση της ιδέας ότι υπάρχει χώρος στην κοινωνία μας για όλους και ότι όλοι μπορούμε να συνυπάρξουμε χωρίς προκαταλήψεις, έτσι ώστε να δίνεται η ευκαιρία στα άτομα με ειδικές ανάγκες να κοινωνικοποιηθούν.

68 (β) Εκδήλωση και έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών Τον εκέμβριο του 2009 διοργανώθηκε εκδήλωση και έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών σε συνεργασία με την Ομάδα Εθελοντισμού της Α Τεχνικής Σχολής Λεμεσού και τη συμμετοχή οχτώ Εθελοντικών Οργανώσεων (Ίδρυμα «Άγιος Στέφανος», Εργαστήριο Τέχνης του Ιδρύματος «Θεοτόκος», Ίδρυμα ατόμων με ειδικές ανάγκες «Άγιος Στυλιανός», Σύνδεσμος Γονέων Ενηλίκων «Απόστολος Λουκάς», του Σύνδεσμος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, του Σύνδεσμος για άτομα με αυτισμό, Επαγγελματικό Εργαστήρι «Πρόσβαση» και Πρόγραμμα «Ίκαρος» του Κοινοτικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Πελενδριού). Η έκθεση φιλοξενήθηκε στο ημοτικό Μέγαρο Λεμεσού για μία εβδομάδα.

69

70

71

72 Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας, ξεκίνησε η εκστρατεία του ήμου Λεμεσού με θέμα «Για Ένα Καλύτερο Κόσμο», η οποία έχει ενταχθεί στα μέτρα που λαμβάνει ο ήμος Λεμεσού για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Χάρτη για την ισότητα των φύλων στις τοπικές κοινωνίες. Στόχος της εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας με κινητικά προβλήματα, με νοητική υστέρηση, οι τυφλοί, οι κωφοί, τα άτομα με δυσλεξία και γενικά τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Στην ουσία, το ζητούμενο είναι η αλλαγή νοοτροπίας έτσι ώστε να μάθουμε να σεβόμαστε τα δικαιώματα αυτών των συνανθρώπων μας, να προσπαθούμε να διευκολύνουμε τη ζωή τους και να τους δίνουμε την ευκαιρία να συμμετέχουν ισότιμα στην κοινωνία.

73 Η εκστρατεία ξεκίνησε την σχολική χρονιά και αναμένεται να ολοκληρωθεί αυτήν την σχολική χρονιά. Σε αυτήν συμμετέχουν ο ήμαρχος και τα Μέλη του ημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού, οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετέχουν στην Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας του ήμου Λεμεσού και εκπρόσωποι των Εθελοντικών Οργανώσεων που σκοπό έχουν την παροχή βοήθειας και φροντίδας σε άτομα με ειδικές ανάγκες και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους. Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, διανέμεται στους μαθητές φυλλάδιο το οποίο παρέχει συμβουλές για τον τρόπο συμπεριφοράς μας απέναντι στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Το κείμενο συντάχθηκε από την κα Λίτσα Χαραλάμπους - Κοινωνική Επιστήμονα και έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

74

75

76 Στις 16 Οκτωβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε εκστρατεία ενημέρωσης για την δωρεά οργάνων σε συνεργασία με το Παρασκευαϊδειο Χειρουργικό και Μεταμοσχευτικό Κέντρο και το περιοδικό VIVENDI η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας ρος Χρίστου Πατσαλίδη. Η εκστρατεία ξεκίνησε από την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου με σκυταλοδρομία του Σωματείου ρομέων Περικλής ημητρίου και κατέληξε στον χώρο στάθμευσης του Εναερίου.

77

78

79

80 Στις 10 εκεμβρίου 2010, ο ήμος Λεμεσού τίμησε τους εθελοντές αιμοδότες δημότες του οι οποίοι πρόσφεραν αίμα πέραν από 30 φορές.

81

82

83

84 Με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας πραγματοποιήθηκε στις από την Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας του ήμου Λεμεσού ημερίδα με θέμα «η συμμετοχή της γυναίκας στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου». Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του Εργαστηρίου Ενδυνάμωσης Γυναικών του ήμου Λεμεσού, την ανάγνωση εμπειριών των συμμετεχουσών και την απονομή των πιστοποιητικών συμμετοχής.

85

86 Στις πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Σύνδεσμο για άτομα με διαβήτη Κύπρου, ημερίδα με θέμα «Μαζί μαθαίνουμε περισσότερα στην οποία μίλησαν διακεκριμένοι Ελλαδίτες και Κύπριοι ιατροί.

87

88

89

90

91

92 Το 2012 θα είναι το Ευρωπαϊκό Έτος για την ενεργό γήρανση. Έτσι ο ήμος Λεμεσού στις 7 εκεμβρίου, 2011 διοργανώνει σε συνεργασία με το LC Educational ημερίδα με αυτό το θέμα και με κύριο ομιλιτή τον ρα Κωνσταντίνο Προύσκα ( ιδάκτορ Γεροντολογίας)

93 Ο ήμος Λεμεσού, όταν του δίνεται η ευκαιρία προβαίνει στην πρόσληψη ατόμων με ειδικές ανάγκες, κάτι το οποίο έπραξε πρόσφατα. Στις διάφορες εκδηλώσεις του ήμου Λεμεσού υπάρχει μεταφραστής στη νοηματική ώστε να μπορούν να τις παρακολουθούν και τα κωφά άτομα και επιπλέον υπάρχει εισήγηση της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας για την αγορά υπηρεσιών από μεταφραστές στη νοηματική οι οποίοι θα βοηθούν τα κωφά άτομα στην εξυπηρέτησή τους από τις Υπηρεσίες του ήμου Λεμεσού.

94 ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ Το Κέντρο Κοινωνικής Προσφοράς Λεμεσού είναι ίδρυμα το οποίο δημιουργήθηκε το 2004 από τον ήμο Λεμεσού και το Γραφείο Ευημερίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Μέσω του Κέντρου Κοινωνικής Προσφοράς λειτουργεί ο παιδικός σταθμός Αντώνη και Ινώς Χατζηπαύλου, ο οποίος καθημερινά προσφέρει φιλοξενία σε παιδιά ηλικίας από 2 μισή μέχρι και 4 μισή ετών από τις 8π.μ μέχρι και τις 6μ.μ.

95 Επιπλέον μέσω του Κέντρου Κοινωνικής Προσφοράς Λεμεσού λειτουργεί το Πολυδύναμο ικοινοτικό Κέντρο, στο οποίο εργοδοτείται μια Κοινωνική Λειτουργός και μια Ψυχολόγος και προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες, συνεργάζεται δε άψογα με τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων καθώς και με την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού, τις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (Ζ.Ε.Π) και τον Αστυνομικό της Γειτονιάς. Επίσης στο Κέντρο προσφέρονται μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών για τις γυναίκες της περιοχής Αγ. Αντωνίου και άλλα μαθήματα σε συνεργασία με τα Επιμορφωτικά Ινστιτούτα Λεμεσού και σε συνεργασία με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου πραγματοποιούνται βιωματικά εργαστήρια και διοργανώνονται εκδηλώσεις.

96

97 Στον ίδιο χώρο του Παιδικού Σταθμού Αντώνη και Ινώς Χατζηπαύλου, λειτουργεί σε συνεργασία με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου η παιγνιοθήκη στην οποία απασχολούνται τις απογευματινές ώρες παιδιά ηλικίας από 5 μέχρι και 12 ετών.

98 Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σαν ήμος, εφόσον στην Κύπρο δεν είναι θεσμοθετημένη η εμπλοκή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα κοινωνικά ζητήματα και παρά τον χαμηλό προϋπολογισμό που διαθέτουμε για την ανάπτυξη κοινωνικών προγραμμάτων, εντούτοις έχουμε βάλει σαν στόχο την εμπλοκή μας στα κοινωνικά ζητήματα με κάθε δυνατό τρόπο ώστε να βάλουμε κι εμείς έστω ένα μικρό λιθαράκι για μια καλύτερη κοινωνία.

99 Θεωρώ πολύ σημαντικό να αναφέρω ότι όχι μόνο τα Μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας του ήμου Λεμεσού αλλά και ολόκληρο το ημοτικό Συμβούλιο με επικεφαλής τον ήμαρχο, όταν τίθενται κοινωνικά θέματα για συζήτηση και προτάσεις για άσκηση κοινωνικής πολιτικής, αφήνουμε πίσω μας όσες πολιτικές διαφορές μας χωρίζουν και με πνεύμα ομαδικότητας και πλήρους συνεργασίας προσπαθούμε όλοι για το καλύτερο.

100 ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ Στους συναδέλφους μου ημοτικούς Συμβούλους Στην υπηρεσία του ήμου Λεμεσού και ιδιαίτερα στη ημοτικό Γραμματέα κα Γιωργούλλα Λεωνίδα, στη Γραμματέα της Επιτροπής κα Ελένη Λεωνίδου, στη Λειτουργό του προγράμματος «Κοινωνική Εργασία στο ρόμο» κα Χριστίνα Τσιαμπαρτά, στην Λειτουργό του προγράμματος «Ελεύθερα Χέρια» κα Έφη Χαραλάμπους και σε όλους τους δασκάλους, στις Λειτουργούς του Γραφείου Ευρωπαϊκών Θεμάτων κα Εύρη Χρυσοστόμου και κα Χριστίνα, στις κες Παυλίνα Παύλου και Μαρία Αντωνίου Σε όλους τους χορηγούς των κοινωνικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων Και φυσικά στον ήμαρχο κ. Ανδρέα Χρίστου που όχι μόνο αποδεχόταν τις εισηγήσεις της Επιτροπής αλλά συνέβαλλε ουσιαστικά και στην υλοποίησή τους

101 Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας Εύη Φ. Τσολάκη ημοτικός Σύμβουλος Λεμεσού Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας του ήμου Λεμεσού 23/11/2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2007-2016 Ο Δήμος Λεμεσού ασκεί την κοινωνική πολιτική του μέσω της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας. Το Δημοτικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικά 29 ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου η οποία έγινε την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010 στο Δημοτικό Μέγαρο.

Πρακτικά 29 ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου η οποία έγινε την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010 στο Δημοτικό Μέγαρο. Πρακτικά 29 ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου η οποία έγινε την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010 στο Δημοτικό Μέγαρο. Παρόντες 1. Ανδρέας Χρίστου - Δήμαρχος 2. Τσολάκη Ευανθία - Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικά 45 ης Συνεδρίας Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας ημερομηνίας 20 Απριλίου 2011

Πρακτικά 45 ης Συνεδρίας Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας ημερομηνίας 20 Απριλίου 2011 Παρόντες: Πρακτικά 45 ης Συνεδρίας Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας ημερομηνίας 20 Απριλίου 2011 1. Σσολάκη Εύη Πρόεδρος της Επιτροπής 2. Καρεκλάς Ανδρέας Μέλος 3. Καλογερόπουλος Μιχάλης Μέλος 4. Καυκαλιάς

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικά 35 ης Συνεδρίας της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας ημερομηνίας 7 Ιουλίου 2010

Πρακτικά 35 ης Συνεδρίας της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας ημερομηνίας 7 Ιουλίου 2010 Πρακτικά 35 ης Συνεδρίας της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας ημερομηνίας 7 Ιουλίου 2010 Παρόντες : 1. Εύη Τσολάκη - Πρόεδρος της Επιτροπής 3. Καυκαλιάς Ανδρέας - Μέλος 4. Καρεκλάς Ανδρέας - Μέλος 5. Στούππας

Διαβάστε περισσότερα

Κέντρο Κοινωνικής Προσφοράς

Κέντρο Κοινωνικής Προσφοράς Κέντρο Κοινωνικής Προσφοράς Το Κέντρο Κοινωνικής Προσφοράς είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2004 με πρωτοβουλία του Δήμου Λεμεσού και των Κοινωνικών Υπηρεσιών του κράτους και έχει

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα 1 ον : Αιτήσεις για κρατική χορηγία σύμφωνα με τις πρόνοιες των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Θέμα 1 ον : Αιτήσεις για κρατική χορηγία σύμφωνα με τις πρόνοιες των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πρακτικά 39 ης Συνεδρίας της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας ημερομηνίας 21 Οκτωβρίου 2010 Παρόντες : 1. Εύη Τσολάκη - Πρόεδρος της Επιτροπής 2. Καρεκλάς Ανδρέας - Μέλος 3. Χωματάς Χρίστος - Μέλος 4. Στούππας

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικά 27 ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου η οποία έγινε την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009 στο Δημοτικό Μέγαρο.

Πρακτικά 27 ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου η οποία έγινε την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009 στο Δημοτικό Μέγαρο. Πρακτικά 27 ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου η οποία έγινε την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009 στο Δημοτικό Μέγαρο. Παρόντες 1. Σσολάκη Ευανθία - Πρόεδρος 2. Καλογερόπουλος Μιχαήλ -

Διαβάστε περισσότερα

(4 συναντήσεις για την ολοκλήρωση της Οµάδας που ξεκίνησε το προηγούµενο

(4 συναντήσεις για την ολοκλήρωση της Οµάδας που ξεκίνησε το προηγούµενο ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ» ΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2006 ΡΑΣΕΙΙΣ ΓΙΙΑ ΓΟΝΕΙΙΣ.. Αποδέκττεςς ~500 γονείίςς = 1000 παιδιιά ΟΜΑ ΕΣ ΓΟΝΕΩΝ µε παιδιά προσχολικής, παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικά 34 ης Συνεδρίας της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας ημερομηνίας 27 Μαΐου 2010

Πρακτικά 34 ης Συνεδρίας της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας ημερομηνίας 27 Μαΐου 2010 Πρακτικά 34 ης Συνεδρίας της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας ημερομηνίας 27 Μαΐου 2010 Παρόντες : 1. Ανδρέας Χρίστου - Δήμαρχος 2. Εύη Τσολάκη - Πρόεδρος της Επιτροπής 3. Καλογερόπουλος Μιχάλης - Μέλος 4.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΥΤΧ. «Λεμεσός: Μια πόλη, ο κόσμος όλος!» ΟΜΙΛΙΑ ΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝ ΡΕΑ ΧΡΙΣΤΟΥ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΥΤΧ. «Λεμεσός: Μια πόλη, ο κόσμος όλος!» ΟΜΙΛΙΑ ΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝ ΡΕΑ ΧΡΙΣΤΟΥ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΥΤΧ «Λεμεσός: Μια πόλη, ο κόσμος όλος!» ΟΜΙΛΙΑ ΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝ ΡΕΑ ΧΡΙΣΤΟΥ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 Με ιδιαίτερη ικανοποίηση σας παρουσιάζουμε σήμερα τους στόχους και το περιεχόμενο του πρώτου

Διαβάστε περισσότερα

888 ΧΡΟΝΙΑ. Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπηρεσίας 2013-2014. χεν θεσσαλονίκης ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

888 ΧΡΟΝΙΑ. Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπηρεσίας 2013-2014. χεν θεσσαλονίκης ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπηρεσίας 2013-2014 888 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ χεν θεσσαλονίκης Μητροπόλεως 18 546 24 Θεσσαλονίκη Τηλ.: 2310-276 144 Fax: 2310 276 144 E-mail: xenthesalonikis1@windowslive.com

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ PESTALOZZI PROGRAMME COUNCIL OF EUROPE MINISTRY OF EDUCATION AND CULTURE (CYPRUS) PEDAGOGICAL INSTITUTE ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ EΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ. Αποδέκτες ~ 450 γονείς ~ 650 παιδιά

ΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ. Αποδέκτες ~ 450 γονείς ~ 650 παιδιά ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ» ΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ. Αποδέκτες ~ 450 γονείς ~ 650 παιδιά ΟΜΑ ΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ( ιάρκεια κάθε Οµάδας: 8 δίωρες εβδοµαδιαίες συναντήσεις). Οµάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Το Κέντρο Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ» των δήµων Ιλίου, Πετρούπολης, Καµατερού, Αγίων Αναργύρων σε συνεργασία µε τον Οργανισµό κατά των Ναρκωτικών,

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Το Κέντρο Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ» των δήµων Ιλίου, Πετρούπολης, Καµατερού, Αγίων Αναργύρων σε συνεργασία µε τον Οργανισµό κατά των Ναρκωτικών, ΙΛΙΟΝ,16/09/2009 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Κέντρο Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ» των δήµων Ιλίου, Πετρούπολης, Καµατερού, Αγίων Αναργύρων σε συνεργασία µε τον Οργανισµό κατά των Ναρκωτικών, ΟΚΑΝΑ, συνεχίζει τις δράσεις στη τοπική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ ΖΗΛΑΚΟΥ 1 ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ- ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016 Για δεύτερη χρονιά, διοργανώθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Ανασκόπηση. Έργου Κεπάκυ Ενώνουμε τα χέρια χτίζουμε χαρά

Ανασκόπηση. Έργου Κεπάκυ Ενώνουμε τα χέρια χτίζουμε χαρά Ανασκόπηση Έργου Κεπάκυ 2017 Ενώνουμε τα χέρια χτίζουμε χαρά Ανασκόπηση Έργου Κεπάκυ 2017 Αγαπητοί φίλοι, Με ικανοποίηση σας παρουσιάζουμε εν συντομία το έργο του ιδρύματος μας για το 2017, που κλείνουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ»

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ» ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ» ΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2007 ΡΑΣΕΙΙΣ ΓΙΙΑ ΓΟΝΕΙΙΣ.. Αποδέκττεςς ~300 γονείίςς = 600 παιιδιιά ΟΜΑ ΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ( ιάρκεια κάθε Οµάδας: 7-10 δίωρες εβδοµαδιαίες συναντήσεις).

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΟΔΥΣΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΛΑΚΑΤΑΜΙΑΣ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 1 ΓΕΝΙΚΑ Το εκπαιδευτικό ταξίδι στις Βρυξέλλες είχε διάρκεια 4 τεσσάρων ημερών, από τις 02/11/2010

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ»

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» Εισηγήτρια: Έφη Γουνελά Στέλεχος της ΕΕΤΑΑ ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ & ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Η υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

«Υπερασπιστές των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων»

«Υπερασπιστές των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» Εθνικό Πρόγραμμα Κατάρτισης Νέων Ρομά και μη Ρομά στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τον Εθελοντισμό και τις Ηγετικές Ικανότητες Ενημερωτικό υλικό προγράμματος ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Οι «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων»

Διαβάστε περισσότερα

Οµάδα Γονέων µε παιδιά στην εφηβεία στο ήµο Ελευθερίου-Κορδελιού.

Οµάδα Γονέων µε παιδιά στην εφηβεία στο ήµο Ελευθερίου-Κορδελιού. ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ» ΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2005 ΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ.. Αποδέκτες ~ 400 γονείίς = 800 παιιδιιά ΟΜΑ ΕΣ ΓΟΝΕΩΝ µε θέµατα «Επικοινωνία στην οικογένεια» ή «Γονέας και Έφηβος»

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Πτυχιούχος Τµήµατος Κοινωνικής Θεολογίας, Θεολογικής Σχολής Πανεπιστηµίου Αθηνών. ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Πτυχιούχος Τµήµατος Κοινωνικής Θεολογίας, Θεολογικής Σχολής Πανεπιστηµίου Αθηνών. ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΠΟΥ ΕΣ Mεταπτυχιακό ίπλωµα Ειδίκευσης στις Γυναικείες Σπουδές/Σπουδές του Φύλου (Πάντειο Πανεπιστήµιο, Τµήµα Κοινωνιολογίας Τµήµα Θεολογίας Θεολογικής Σχολής Πανεπιστηµίου Αθηνών).

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΦΙΛ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΡΑΣΕΙΣ -ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΡΟΦΙΛ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΡΑΣΕΙΣ -ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΦΙΛ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΡΑΣΕΙΣ -ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΩΣΕ ΖΩΗ Εταιρεία Αρωγής Παιδιών με Αναπηρία Δημητρακοπούλου Π. 2, 111 41, Άνω Πατήσια τηλ. 210 68 35 451 web site: www.dosezoi.gr [1] Λίγα λόγια για εμάς.. Η Εταιρεία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΙΜ. ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ, 27-08-2013

ΔΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΙΜ. ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ, 27-08-2013 ΔΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΙΜ. ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ, 27-08- ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΤΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

2 ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας

2 ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας 2 ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας 15 Νοεμβρίου 2018 Συντονιστής ΕΕ (ΠΕ70) Απόστολος Παρασκευάς Δρ. Παιδαγωγικής Θεσμικό πλαίσιο: Οργάνωση και λειτουργία νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων Π.Δ. 79/ΦΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική που αφορά την προώθηση των δεσμών συνεργασίας του σχολείου με τους εξωτερικούς φορείς που εμπλέκονται στη σχολική διαδικασία

Πολιτική που αφορά την προώθηση των δεσμών συνεργασίας του σχολείου με τους εξωτερικούς φορείς που εμπλέκονται στη σχολική διαδικασία Πολιτική που αφορά την προώθηση των δεσμών συνεργασίας του σχολείου με τους εξωτερικούς φορείς που εμπλέκονται στη σχολική διαδικασία ΣΤΟΧΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΧΡΟΝΟΔΙΑ ΓΡΑΜΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 1. Αποτελεσματική

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Περισσότερα. στις ιστοσελίδες μας. στο www.gcsc.ac.cy. Ιανουαρίου. 8 Νοεμβρίου.

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Περισσότερα. στις ιστοσελίδες μας. στο www.gcsc.ac.cy. Ιανουαρίου. 8 Νοεμβρίου. The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2014 - Τεύχος 44 8 Νοεμβρίου Ο Στέλιος Μιχαηλίδης, διακρίνεται με έπαινο στον επαρχιακό ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαίδευση. Εισηγήσεις σε Συνέδρια

Εκπαίδευση. Εισηγήσεις σε Συνέδρια Αικατερίνη Σκαπέτη Προσωπικά Στοιχεία Διεύθυνση: Μυκηνών 19, Καλλιθέα Ημερομηνία Γέννησης: 05/05/1986 Οικογενειακή Κατάσταση: Άγαμη Τόπος Γέννησης: Αθήνα Τηλέφωνο: 2130345556-6947597995 Εκπαίδευση Master

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ Σεπτεµβρίου - εκεµβρίου 2014 Χαραλαµπία Ζηλάκου Εντεταλµένη ηµοτική Σύµβουλος Βρεφονηπιακών Σταθµών ήµου Πειραιά ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ ΖΗΛΑΚΟΥ 1

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ Σεπτεµβρίου - εκεµβρίου 2014 Χαραλαµπία Ζηλάκου Εντεταλµένη ηµοτική Σύµβουλος Βρεφονηπιακών Σταθµών ήµου Πειραιά ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ ΖΗΛΑΚΟΥ 1 ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ Σεπτεµβρίου- εκεµβρίου 2014 Χαραλαµπία Ζηλάκου Εντεταλµένη ηµοτική Σύµβουλος Βρεφονηπιακών Σταθµών ήµου Πειραιά ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ ΖΗΛΑΚΟΥ 1 ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Ο ήµος Πειραιά διαθέτει συνολικά

Διαβάστε περισσότερα

Δρ Αθ. Μιχαηλίδου Ευριπίδου

Δρ Αθ. Μιχαηλίδου Ευριπίδου Ισότητα των Φύλων στην Εκπαίδευση Δρ Αθ. Μιχαηλίδου Ευριπίδου Διευθύντρια Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Διατμηματική Επιτροπή για την Ισότητα των Φύλων Δομή της παρουσίασης Ό ρόλος της εκπαίδευσης στην εξάλειψη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «ROBOTICS4ALL»

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «ROBOTICS4ALL» ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «ROBOTICS4ALL» Συγγραφέας: Οργανωτική Επιτροπή ROBOTEX CYPRUS Σελίδα: 1 Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 2. Συμμετοχή... 3 3. Τομείς & Θέματα... 3 4. Είδη Κατασκευών... 3 5. Παρουσιάσεις...

Διαβάστε περισσότερα

3 Εισδοχή Οι Νηπιαγωγοί μας

3 Εισδοχή Οι Νηπιαγωγοί μας Πίνακας 2 Περιεχομένων Το Σχολείο μας 3 Εισδοχή Οι Νηπιαγωγοί μας 4 Σχολικό Έτος και Αργίες Ωράριο 6 Οι καθημερινές μας Οι Δραστηριότητες 7 εργασίες μας 9 Κατ οίκον Εργασία Οι Αξιολόγηση 10 Εγκαταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

αντιπροσωπεύουν περίπου το τέσσερα τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού διαμορφώνονται νέες συνθήκες και δεδομένα που απαιτούν νέους τρόπους

αντιπροσωπεύουν περίπου το τέσσερα τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού διαμορφώνονται νέες συνθήκες και δεδομένα που απαιτούν νέους τρόπους Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο Εργαστήριο με θέμα «Παιδική φτώχεια και ευημερία : 'Έμφαση στην κατάσταση των παιδιών μεταναστών στην Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ένωση» 17 Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργαζόμαστε για μια

Συνεργαζόμαστε για μια NEWSLETTER 2 ο Ειδικό Αφιέρωμα Συνεργαζόμαστε για μια ανοιχτή, πολυπολιτισμική κοινωνία ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε το Έργο 4.1.β/12: «Ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Δράσεις στη Δημοτική Εκπαίδευση

Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Δράσεις στη Δημοτική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Δράσεις στη Δημοτική Εκπαίδευση Επιχορηγήσεις δράσεων Αγωγής Υγείας Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού προβαίνει στην επιχορήγηση δράσεων Αγωγής Υγείας που αναπτύσσουν τα

Διαβάστε περισσότερα

ΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ. Αποδέκτες ~ 670 γονείς ~ 1300 παιδιά

ΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ. Αποδέκτες ~ 670 γονείς ~ 1300 παιδιά ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ» ΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011 ΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ. Αποδέκτες ~ 670 γονείς ~ 1300 παιδιά ΟΜΑ ΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ( ιάρκεια κάθε Οµάδας: 8-10 δίωρες εβδοµαδιαίες συναντήσεις)

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικό Σημείωμα Αρετή Κυπραίου. Ψυχολόγος

Βιογραφικό Σημείωμα Αρετή Κυπραίου. Ψυχολόγος Βιογραφικό Σημείωμα Αρετή Κυπραίου Ψυχολόγος Προσωπικά Στοιχεία Διεύθυνση: Σίφνου 12, Αγία Παρασκευή και Γαμβέτα 4, Αθήνα Τηλέφωνα: 211 7507337, 210 6397236, 693 6740308 Ε-mail : aretikypreou@yahoo.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: Δράμας Όνομα: Αποστολίδου Ελένη Θέση: Υπάλληλος στο Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Δράμας. Ηλ. Δ/νση:eapost@dimosdramas.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ - Τι είναι τα Πολύκεντρα Νεολαίας;

ΕΙΣΑΓΩΓΗ - Τι είναι τα Πολύκεντρα Νεολαίας; ΕΙΣΑΓΩΓΗ - Τι είναι τα Πολύκεντρα Νεολαίας; Τα Πολύκεντρα Νεολαίας είναι πρόγραμμα του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, που λειτουργεί εδώ και 10 χρόνια. Τα Πολύκεντρα Νεολαίας είναι χώροι ελεύθερης έκφρασης

Διαβάστε περισσότερα

«ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ»

«ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ» ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΥΠΗΚΟΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2011: ΥΕ/ΥΑ/ΕΤΕ/01.2012 Δράση [Αρ. 4] "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ" ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: «ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ» συγχρηματοδοτείται από

Διαβάστε περισσότερα

Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού ΙΑ (Κ.Β )-Τσίρειο

Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού ΙΑ (Κ.Β )-Τσίρειο Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού ΙΑ (Κ.Β )-Τσίρειο 2015 2016 Διευθύντρια: Μαρία Τράγγολα Παπά Συντονιστής: Γιώργος Σολωμού Υποστηρικτής Π.Ι.: Δρ Έλενα Χριστοφίδου Αριθμός τμημάτων: 9 τμήματα (ανά 3 σε κάθε Δ,

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας

Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, ως ο κατεξοχήν δημόσιος φορέας στον τομέα της κοινωνικής προστασίας και καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού, έχουν ως αποστολή την

Διαβάστε περισσότερα

«Μαζί για την γυναίκα» Κακοποίηση: Ισότητα και Ενεργή Κοινωνία

«Μαζί για την γυναίκα» Κακοποίηση: Ισότητα και Ενεργή Κοινωνία «Μαζί για την γυναίκα» Κακοποίηση: Ισότητα και Ενεργή Κοινωνία 1 Ο NEWSLETTER ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015 Ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Νομού Ηρακλείου ξεκινά μια σειρά ενημερώσεων της κοινής γνώμης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΚΤ 2011-2012 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΚΤ 2011-2012 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΚΤ 2011-2012 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΕΑΠΑΠ) ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2007-2013

Διαβάστε περισσότερα

Σε αυτό το τεύχος. Τα ΤΟΠΣΑ σελ. 02. Σεμινάρια Κατάρτισης σελ. 03. Ημερίδα Δικτύωσης Αναπτυξιακών Συμπράξεων σελ. 04

Σε αυτό το τεύχος. Τα ΤΟΠΣΑ σελ. 02. Σεμινάρια Κατάρτισης σελ. 03. Ημερίδα Δικτύωσης Αναπτυξιακών Συμπράξεων σελ. 04 Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Ν Ι Κ Η Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Η Ε Κ Δ Ο Σ Η Τ Η Σ Α. Σ. «Σ Υ Ν - Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α Α Π Α Σ Χ Ο Λ Η Σ Η Σ» Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 3 - Ι Ο Υ Ν Ι Ο Σ 2 0 1 4, Τ Ε Υ Χ Ο Σ 2 Α.Σ. «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017 ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017 Σεπτέμβριος 2016 Συνεδρία Διοικητικού Συμβουλίου -Προετοιμασίες για την Τελετή Έναρξης του Προγράμματος Επιμόρφωσης Νοσηλευτών. Οκτώβριος 2016 -Συνεδρία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ Ι ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (Το έντυπο να συμπληρώνεται ηλεκτρονικά και σε περίπτωση δυσκολίας χειρόγραφα αλλά ευανάγνωστα)

ΕΝΤΥΠΟ Ι ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (Το έντυπο να συμπληρώνεται ηλεκτρονικά και σε περίπτωση δυσκολίας χειρόγραφα αλλά ευανάγνωστα) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑ & ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΝΤΥΠΟ Ι ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (Το έντυπο να συμπληρώνεται ηλεκτρονικά και σε περίπτωση δυσκολίας χειρόγραφα αλλά ευανάγνωστα) ΟΝΟΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ: ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝ ΙΑΜΕΣΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝ ΙΑΜΕΣΟΙ ΦΟΡΕΙΣ Προγράµµατα και Έργα που Συγχρηµατοδοτούνται από τα ιαρθρωτικά Ταµεία και το Ταµείο Συνοχής για την Περίοδο 2007-2013 2013 έσπω Τοφαρίδου ΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ 16 Νοεµβρίου 2011 οµή της Παρουσίασης Πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Δ/ΣΗ ΚΟΙΩΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΜΗΙΑΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩ Σκοπός: Εφαρμογή Προγραμμάτων Κοινωνικής Πολιτικής στους Τομείς της Πρόνοιας, της Παιδείας και της Υγείας. ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΤΙΚΕΙΜΕΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΑΛΚΥΟΝΗ" Ο Σύλλογος ΑΛΚΥΟΝΗ, είναι φιλανθρωπικό σωματείο μη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΑΛΚΥΟΝΗ"

ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΚΥΟΝΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΑΛΚΥΟΝΗ" Ο Σύλλογος ΑΛΚΥΟΝΗ, είναι φιλανθρωπικό σωματείο μη

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΧΑΙΡΑ ΓΕΝΟΒΕΦΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

ΜΑΧΑΙΡΑ ΓΕΝΟΒΕΦΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΜΑΧΑΙΡΑ ΓΕΝΟΒΕΦΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 117 Α ΕΛΕΥΣΙΝΑ 213-0291616, 6942440449 : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο machairag@yahoo.gr Εκπαίδευση και κατάρτιση 2003-2007

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΙΜΑ ΤΑΞΗΣ - ΣΧΕΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ Επίδραση στην Επίδοση των Μαθητών

ΚΛΙΜΑ ΤΑΞΗΣ - ΣΧΕΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ Επίδραση στην Επίδοση των Μαθητών Πιλοτική Εφαρμογή της Ενιαίας Πολιτικής για την Επαγγελματική Μάθηση των Εκπαιδευτικών Λειτουργών στο Περιφερειακό Λύκειο Μ. Κουτσόφτα-Α. Παναγίδη Παλιομετόχου Παρουσίαση:Νίκος Πρωτοπαπάς Διευθυντής ΚΛΙΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΑ Α ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταµείο στην Κύπρο Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου: OPENDAYS2011 Τεχνολογικό Πανεπιστήµιο Κύπρου Λεµεσός, 15 Νοεµβρίου 2011 Αλέξανδρος Αλεξάνδρου Προϊστάµενος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το 2007 και Καταληκτικές Ημερομηνίες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το 2007 και Καταληκτικές Ημερομηνίες ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το και Καταληκτικές Ημερομηνίες Το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης -2013 απευθύνεται σε όλους τους τομείς και επίπεδα εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

Υποομάδα Στόχου 4. Κεντεποζίδου Νατάσσα- Τσακιρούδη Τριάδα- Τσάμτσας Γιώργος- Τσαπατσάρη Ευαγγελία

Υποομάδα Στόχου 4. Κεντεποζίδου Νατάσσα- Τσακιρούδη Τριάδα- Τσάμτσας Γιώργος- Τσαπατσάρη Ευαγγελία Διασφαλίζουμε την ελεύθερη, ισότιμη και ποιοτική εκπαίδευση προάγοντας τις ευκαιρίες για δια βίου μάθηση Υποομάδα Στόχου 4 Κεντεποζίδου Νατάσσα- Τσακιρούδη Τριάδα- Τσάμτσας Γιώργος- Τσαπατσάρη Ευαγγελία

Διαβάστε περισσότερα

Β. Πρόγραμμα Βοηθών Διευθυντών Σχολείων Μέσης Γενικής και Μέσης

Β. Πρόγραμμα Βοηθών Διευθυντών Σχολείων Μέσης Γενικής και Μέσης ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Διευθυντικών Στελεχών στην Εκπαίδευση Το Έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) κατά 85% και από εθνικούς πόρους

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. 26 Μαρτίου Διευθυντές/Διευθύντριες Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. 26 Μαρτίου Διευθυντές/Διευθύντριες Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.:7.11.11 7.10.06 Aρ. Τηλ.: 22800724 Αρ. Φαξ: 22428277 E-mail: dde@moec.gov.cy 26 Μαρτίου 2018 Διευθυντές/Διευθύντριες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2016 Ο

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2016 Ο Πρώτα οι Πολίτες ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2016 Ο Πρώτος Λόγος στους Πολίτες Δήμος Έγκωμης...Πρώτα η Έγκωμη Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι - ΔΗΜΟΣ ΕΓΚΩΜΗΣ 1. Κασινίδης Κωστάκης (Ντίνος) Γεννήθηκε το 1958 στον Πεδουλά.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΪΜΑΚΛΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΪΜΑΚΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΪΜΑΚΛΙΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ «Προωθώντας την ποιότητα και την ισότητα: Μια δυναμική προσέγγιση βελτίωσης της σχολικής αποτελεσματικότητας» Οι τομείς προτεραιότητας

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του Προγράμματος

Σκοπός του Προγράμματος Σκοπός του Προγράμματος Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου παρουσιάζουν το χρηματοδοτικό πρόγραμμα πρόληψης και παρέμβασης «PIN #prevention and #intervention» Σκοπός του προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ERASMUS Το σχολείο μας τη φετινή χρονιά υλοποίησε 2 ευρωπαϊκά προγράμματα. Το 1 ο αφορά τη δράση ΚΑ1 και το 2 ο τη δράση ΚΑ2

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ERASMUS Το σχολείο μας τη φετινή χρονιά υλοποίησε 2 ευρωπαϊκά προγράμματα. Το 1 ο αφορά τη δράση ΚΑ1 και το 2 ο τη δράση ΚΑ2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ERASMUS+ 04.06.2015 Το σχολείο μας τη φετινή χρονιά υλοποίησε 2 ευρωπαϊκά προγράμματα. Το 1 ο αφορά τη δράση ΚΑ1 και το 2 ο τη δράση ΚΑ2 ΚΑ1 1 η διαφάνεια: Τον Ιούλιο του 2014 εγκρίθηκε από

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ (ΙΝΕΚ-ΠΕΟ)

ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ (ΙΝΕΚ-ΠΕΟ) ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ Καλωσορίσατε στο δεύτερο ενημερωτικό δελτίο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος PROGRESS «Δράση Ενάντια

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ 1 ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, Αγαπητοί συνάδελφοι, Ισότητα. Ένα θέμα με τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις μεσούσης μάλιστα της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής

Διαβάστε περισσότερα

Social Solidarity in Cyprus: Human Rights for all. Εισαγωγή. Στόχος

Social Solidarity in Cyprus: Human Rights for all. Εισαγωγή. Στόχος 1 Social Solidarity in Cyprus: Human Rights for all Εισαγωγή Ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός «Νεολαία για Ανταλλαγή και Κατανόηση» (YEU Cyprus), πιστεύοντας ότι η συμβολή των νέων και η εμπλοκή τους στην

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ 1. Ελένη Μαραγκάκη σε συνεργασία με Νίκο Βασιλάκη, Ελίζα Ιατράκη, Ιωάννη Κομονταχάκη, Ειρήνη Μαστοράκη Α/Α ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Περιγραφή Συμβουλευτικής ανήκει στην ευρύτερη κατηγορία των Συμβουλευτικών Κέντρων. Τα Συμβουλευτικά Κέντρα

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρόσκλησης: 02/3.1/1/ Αρ. Φακ.: Τηλ.: Ημερομηνία: 27 Οκτωβρίου, 2009

Αρ. Πρόσκλησης: 02/3.1/1/ Αρ. Φακ.: Τηλ.: Ημερομηνία: 27 Οκτωβρίου, 2009 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Διαχειριστική Αρχή Αρ. Πρόσκλησης: 02/3.1/1/10.2009 Αρ. Φακ.: 04.02.022.08.03.03 Τηλ.: 22602835 Ημερομηνία: 27 Οκτωβρίου, 2009 Γενικό Διευθυντή Υπουργείου Εργασίας και

Διαβάστε περισσότερα

Δημόσιο Νηπιαγωγείο Λιοπετρίου

Δημόσιο Νηπιαγωγείο Λιοπετρίου Δημόσιο Νηπιαγωγείο Λιοπετρίου Υποστήριξη επαγγελματικής μάθησης μέσω Έρευνας-Δράσης «Κλίμα Τάξης» Σχολική Χρονιά: 2015-2016 Πολυδύναμο κέντρο Λιοπετρίου 4 Δημόσια τμήματα (94 παιδιά) 1 Κοινοτικό τμήμα

Διαβάστε περισσότερα

Θεματική Εβδομάδα «Σώμα και Ταυτότητα»

Θεματική Εβδομάδα «Σώμα και Ταυτότητα» Θεματική Εβδομάδα 2016-17 «Σώμα και Ταυτότητα» Υλοποίηση στο Γυμνάσιο Θεματικής Εβδομάδας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης σε ζητήματα Διατροφής, Εθισμού-Εξαρτήσεων και Έμφυλων Ταυτοτήτων 1 Ενίσχυση της

Διαβάστε περισσότερα

Δικαιώματα & Υπηρεσίες για τα Άτομα με Νοητική Αναπηρία

Δικαιώματα & Υπηρεσίες για τα Άτομα με Νοητική Αναπηρία Δικαιώματα & Υπηρεσίες για τα Άτομα με Νοητική Αναπηρία Ελένη Δημητρίου Ψυχολόγος Λειτουργός Έγκαιρης Παιδικής Παρέμβασης Επιτροπή Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ατόμων με Νοητική Αναπηρία Επιτροπή Προστασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ CREATIVE PRIMARY SCHOOL PARTNERSHIPS WITH VISUAL ARTISTS (CREARTE) ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης Απρίλιος 2016

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ιουνίου 2016 ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ιουνίου 2016 ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 13/6/2016 ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή 500 περίπου συνέδρων ολοκληρώθηκε στις 12 Ιουνίου το τριήμερο Ανοικτό Συνέδριο Κοινωνίας Πολιτών για την

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε θεματικό Δίκτυο για το Ν. Καζαντζάκη

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε θεματικό Δίκτυο για το Ν. Καζαντζάκη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ηράκλειο, 09-11-2016 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ Αρ. Πρωτ: 140 & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ 1 ης, 5 ης, 6

Διαβάστε περισσότερα

Χ ΑΙ Ρ ΕΤΙΣΜΟ Σ ΔΗΜ ΑΡ Χ Ο Υ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛ ΩΣ Η ΑΛ Λ ΗΛΕΓΓΥΗΣ «ΟΛΟΙ ΜΑΖ Ι ΜΙ Α ΑΓ Κ ΑΛ Ι Α»

Χ ΑΙ Ρ ΕΤΙΣΜΟ Σ ΔΗΜ ΑΡ Χ Ο Υ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛ ΩΣ Η ΑΛ Λ ΗΛΕΓΓΥΗΣ «ΟΛΟΙ ΜΑΖ Ι ΜΙ Α ΑΓ Κ ΑΛ Ι Α» Χ ΑΙ Ρ ΕΤΙΣΜΟ Σ ΔΗΜ ΑΡ Χ Ο Υ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛ ΩΣ Η ΑΛ Λ ΗΛΕΓΓΥΗΣ «ΟΛΟΙ ΜΑΖ Ι ΜΙ Α ΑΓ Κ ΑΛ Ι Α» 12.04.2014 Κυρίες και κύριοι, Οι μέρες που ζούμε είναι κρίσιμες. Η εποχή που βιώνουμε δεν είναι εύκολη για κανέναν.

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π. - Μ.Ε.Α.); Εργαζόμενοι στα Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π. - Μ.Ε.Α.

Τι είναι τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π. - Μ.Ε.Α.); Εργαζόμενοι στα Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π. - Μ.Ε.Α. Τι είναι τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π. - Μ.Ε.Α.); - Θεσμός κοινωνικής πρόνοιας συχρηματοδοτούμενος από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού

Διαβάστε περισσότερα

Προγράμματα Ειδικής Αγωγής στη Μέση Εκπαίδευση

Προγράμματα Ειδικής Αγωγής στη Μέση Εκπαίδευση Προγράμματα Ειδικής Αγωγής στη Μέση Εκπαίδευση Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, μετά από πολύχρονες προσπάθειες που χρονολογούνται από το 1991, πέτυχε τη δημιουργία νέου θεσμικού πλαισίου που να ρυθμίζει

Διαβάστε περισσότερα

Το σύγχρονο ολοήµερο σχολείο στην Ελλάδα «Τµήµατα δηµιουργικής απασχόλησης» µε πρωτοβουλία των γονέων (1985) Η πρώτη µορφή ολοήµερης εκπαίδευσης στην Ελλάδα ξεκίνησε από τους γονείς Πρόβληµα φύλαξης των

Διαβάστε περισσότερα

20 η ΣΥΝΟΔΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΕΡΟΝΤΩΝ «Προς μια κοινωνία για όλες τις ηλικίες» 20 χρόνια Λειτουργίας της Βουλής των Γερόντων

20 η ΣΥΝΟΔΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΕΡΟΝΤΩΝ «Προς μια κοινωνία για όλες τις ηλικίες» 20 χρόνια Λειτουργίας της Βουλής των Γερόντων 20 χρόνια Λειτουργίας της Βουλής των Γερόντων Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια λειτουργίας της ΒΓ. Η ΒΓ ως θεσμός, ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1999 από το Επαρχιακό Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΧΑΡΝΕΣ 25/09/2012 ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ Είναι ένα ΟΡΓΑΝΟ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΟ, που ιδρύεται σε κάθε σχολική μονάδα, εκφράζει τους γονείς μέσα στο σχολείο και που η παρουσία του είναι νομικά κατοχυρωμένη

Διαβάστε περισσότερα

Social Solidarity in Cyprus: Human Rights for all. Εισαγωγή

Social Solidarity in Cyprus: Human Rights for all. Εισαγωγή 1 Social Solidarity in Cyprus: Human Rights for all Εισαγωγή Είναι κοινώς παραδεκτό ότι οι κοινωνίες είναι με τέτοιο τρόπο οργανωμένες, ώστε συχνά είναι αδύνατο τα άτομα να απολαμβάνουν πλήρως τα δικαιώματα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ Στο πλαίσιο της ευρύτερης επιστημονικής κοινότητας, η συζήτηση η οποία αφορά στην εκπόνηση πολιτικών προστασίας του παιδιού και της οικογένειας εστιάζει,

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί συνάδελφοι Δήμαρχοι και εταίροι στο πρόγραμμα, αγαπητοί εκπρόσωποι των Κοινοτήτων Μεταναστών,

Αγαπητοί συνάδελφοι Δήμαρχοι και εταίροι στο πρόγραμμα, αγαπητοί εκπρόσωποι των Κοινοτήτων Μεταναστών, Χαιρετισμός του Δημάρχου Λεμεσού, κ. Νίκου Νικολαϊδη στη δημοσιογραφική διάσκεψη για την ολοκλήρωση των δράσεων του έργου «Λεμεσός, μια πόλη ο κόσμος όλος» για το έτος 2017, τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη. Mε ιδιαίτερη χαρά παρευρίσκομαι στις εργασίες του 13 ου

Ομιλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη. Mε ιδιαίτερη χαρά παρευρίσκομαι στις εργασίες του 13 ου Ομιλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη στο 13 ο Πανελλήνιο Συνέδριο αιρετών γυναικών Φίλες και φίλοι Mε ιδιαίτερη χαρά παρευρίσκομαι στις εργασίες του 13 ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αιρετών Γυναικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ. ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7.00 8.30 Προσέλευση παιδιών 7.00 8.30. 8.30-9.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ. ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7.00 8.30 Προσέλευση παιδιών 7.00 8.30. 8.30-9. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ 9.00-1 Ομαδικά Παιχνίδια 9.00 10.00 9.00-1 Αξιοποίηση εκπαιδευτικού βιβλίου 9.00 10.00 1-12.30 1-1-12.30 Τae Kwon Do 1- Νερομπογιές-Κατασκευές Ζαχαροπλαστική

Διαβάστε περισσότερα

αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες Σύμβολο της μεθόδου "Κείμενο για Όλους" Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Τμήμα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Μάρτιος 2009 Ποια είναι τα δικαιώματα των μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες Ο Νόμος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Θεσσαλονίκη 10/9/2014 ΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Αρ. Πρωτ:66854/17751 /ΝΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Θεσσαλονίκη 10/9/2014 ΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Αρ. Πρωτ:66854/17751 /ΝΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Θεσσαλονίκη 10/9/2014 ΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ:66854/17751 /ΝΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ Πληροφ: Α. ΦΑΡΜΑΚΗ Βας. Γεωργίου 1 Α τκ:54640 ΤΗΛ: 2313317198 Προς - To ηµοτικό Συµβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική σχολείου που αφορά την παροχή ευκαιριών μάθησης

Πολιτική σχολείου που αφορά την παροχή ευκαιριών μάθησης Πολιτική σχολείου που αφορά την παροχή ευκαιριών μάθησης Δραστηριότητες Υπευθυνότητες Χρονοδιάγραμμα Μέσα / πηγές Αξιολόγηση 1. Αξιοποίηση εκδρομών όχι μόνο για ψυχαγωγικούς σκοπούς αλλά κυρίως για εκπαιδευτικούς.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΤΡΑ, 17 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΤΡΑ, 17 Φεβρουαρίου 2015 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ταχ.Δ/νση: ΝΕΟ Πατρών-Αθηνών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2011-2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2011-2012 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ Αγαπητοί Δημότες, Το πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα «Ανοικτό Σχολείο» Δήμου που λειτουργεί στο τώρα και τρία χρόνια θα συνεχίσει να λειτουργεί και με την νέα σχολική

Διαβάστε περισσότερα

Aνάπτυξη υποστηρικτικών δομών για LGBTQI /ΛΟΑΤΚI φοιτητές/τριες

Aνάπτυξη υποστηρικτικών δομών για LGBTQI /ΛΟΑΤΚI φοιτητές/τριες ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α Πράξη «Υποστήριξη Δομών Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών» - Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση» Ίδρυμα ΑΠΘ Πρόσωπο Επικοινωνίας Ονοματεπώνυμο Δήμητρα Κογκίδου,

Διαβάστε περισσότερα

ηµήτρης Ι. Βεζυράκης 1 Βιογραφικό του ηµήτρη Ι. Βεζυράκη

ηµήτρης Ι. Βεζυράκης 1 Βιογραφικό του ηµήτρη Ι. Βεζυράκη Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α ηµήτρης Ι. Βεζυράκης Ο ηµήτρης Βεζυράκης του Ιωάννη και της Ελένης γεννήθηκε στη Σητεία της Κρήτης το 1959. Είναι Κοινωνικός Λειτουργός, έγγαµος µε ένα παιδί. Από το

Διαβάστε περισσότερα

ANAΡΤΗΤΕΑ. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ Της ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ Της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ANAΡΤΗΤΕΑ. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ Της ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ Της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Αρ. Πράξης: 436 ANAΡΤΗΤΕΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ Της ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ Της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Νέα Ιωνία, σήµερα ΤΡΙΤΗ 20 ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ΦΟΡΕΑΣ: Διεύθυνση Ελέγχου, Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων Αρ. Φακ.: 16.3.5.002 ΕΠ Τηλ.: 22800123 Ημερομηνία: 31 Ιουλίου 2008

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

ΕΡΕΥΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ Παρακαλούμε όπως το συμπληρωμένο ερωτηματολόγιο επιστραφεί το αργότερο ως τις 10 Απριλίου 2015 με τους εξής τρόπους: ταχυδρομικώς με τον προπληρωμένο φάκελο που έχετε λάβει στη

Διαβάστε περισσότερα