Κ Υ Τ Τ Α Ρ Ι Κ Ε Σ Θ Ε Ρ Α Π Ε Ι Ε Σ - Α Ν Ο Σ Ο Γ Ε Ν Ε Τ Ι Κ Η



Σχετικά έγγραφα
Η υπογραφή αυτής της συµφωνίας για τη διασφάλιση. Λειτουργία βάσει της ελληνικής νοµοθεσίας και της ευρωπαϊκής οδηγίας για τις τράπεζες κρυοσυντήρησης

Ισοθερμική Τσάντα. έντυπο ενημέρωσης δεν επιστρέφεται

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΟΠΑ

Μην αποθηκεύετε απλώς τις πληροφορίες σας, διαχειριστείτε τις

Η Προσωποκεντρική Προσέγγιση στη Διδασκαλία και τη Μάθηση

Η Βίωση με μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα (MΔΣ)

1. Πότε χρησιμοποιούμε την δομή επανάληψης; Ποιες είναι οι διάφορες εντολές (μορφές) της;

Ερμηνευτική ΚΦΑΣ ΠΟΛ 1004/2013

ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΠΡΩΗΝ Τ BANK

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΣΤΕΡ INSTITUT PASTEUR HELLÉNIQUE

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ

ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ. ΤΩΝ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΤΟΥ ESY.net

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ. Ψυγειοκαταψύκτης NFE-320. "Teka"

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

Τι είναι τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία;

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΕΡΙΟΥ (ΔΕΠΑ) Α.Ε. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΕΠΑ Αρ. 653/10/ΔΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΦΥΛΑΞΗΣ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΕΠΑ Α.Ε.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΛΙΑΡΤΟΥ (ΔΗ.Κ.Ε.ΑΛ.)

ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

15PROC

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΑΜΕΙΟΥ Α.Π.Ε. ΚΑΙ ΕΞ.Ε. ΣΧΕΔΙΟ «ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2014

ΧΑΡΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ (Χ.Υ.Κ.) ΤΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΟΡΜΠΙΤ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Α.Ε.

ώστε να αναπτύξει ένα πολλά υποσχόμενο tης θεοδώρας τσώλη

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΤΕΥΧΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

Κατανοώντας το θάνατο και τη δωρεά

ΦΥΛΟΣΥΝΔΕΤΗ ΑΓΑΜΜΑΣΦΑΙΡΙΝΑΙΜΙΑ (Χ-α-γ-σφαιριναιμία) X-Linked Agammaglobulinaemia (XLA)

Οργάνωση & Διαχείριση Σχολικής Τάξης χώρος - κλίμα - σχέσεις

«Παραγωγή ασφαλών και υγιεινών προϊόντων»

Transcript:

Κ Υ Τ Τ Α Ρ Ι Κ Ε Σ Θ Ε Ρ Α Π Ε Ι Ε Σ - Α Ν Ο Σ Ο Γ Ε Ν Ε Τ Ι Κ Η Τράπεζα Μεσεγχυματικών Κυττάρων

Τι είναι τα Μεσεγχυματικά στελεχιαία κύτταρα ( MSCs); Αποτελούν ετερογενή πληθυσμό πολυδύναμων αρχέγονων μη-αιμοποιητικών κυττάρων, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να διαφοροποιούνται σε οστεοκύτταρα, χονδροκύτταρα, λιποκύτταρα, τενοντοκύτταρα, μυοκύτταρα και αστροκύτταρα. Επίσης, τα κύτταρα αυτά παρέχουν στα αιμοποιητικά πολυδύναμα προγονικά κύτταρα το απαραίτητο υπόστρωμα για την ανανέωση και διαφοροποίηση τους. Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των μεσεγχυματικών κυττάρων του ομφαλίου λώρου; Απομονώνονται εύκολα από την βαρτόνειο γέλη του ομφαλίου λώρου. Μπορούν να καλλιεργηθούν στο εργαστήριο για να αυξηθεί ο αριθμός τους, γεγονός που αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση ακόμη και με τα αιμοποιητικά κύτταρα, των οποίων ο πολλαπλασιασμός στο εργαστήριο είναι δύσκολος. Ο χρόνος καλλιέργειας των μεσεγχυματικών κυττάρων από την βαρτόνειο γέλη είναι σύντομος. Μπορούν να καταψυχθούν σε υγρό άζωτο και διατηρούν την ικανότητα καλλιέργειάς τους μετά την απόψυξη, καθώς και την ικανότητα τους να διαφοροποιούνται σε διάφορους άλλους κυτταρικούς πληθυσμούς.

Εφαρμογές & δυνατότητα Ποιες είναι σήμερα οι εφαρμογές των μεσεγχυματικών κυττάρων; Στην καθημερινή κλινική πρακτική τα μεσεγχυματικά κύτταρα εφαρμόζονται στους ακόλουθους τομείς: 1. Μεταμόσχευση: βοηθούν στην καλύτερη εγκατάσταση των αρχέ- γονων αιμοποιητικών κυττάρων στον μυελό των οστών, ενώ προστα- τεύουν τον λήπτη από την απόρριψη. 2. Αναγέννηση ιστών, όπως η ανάπλαση χόνδρων. 3. Φλεγμονώδεις και Νευροεκφυ- λιστικές παθήσεις, όπως η Πολλαπλή Σκλήρυνση, η Αμυοτρο- φική Πλάγια Σκλήρυνση και η Σήψη. Τι δυνατότητα παρέχει σήμερα το ΙΙΒΕΑΑ αναφορικά με τις κυτταρικές θεραπείες με μη αιμοποιητικά κύτταρα; Προσωπική-οικογενειακή φύλαξη των κυττάρων από οποιαδήποτε πηγή προέρχονται.

Άποψη εσωτερικού χώρου ΙΙΒΕΑΑ Πώς και πότε γίνεται η μεταφορά και παράδοση του τμήματος του ομφαλίου λώρου; Η παράδοση του φιαλιδίου με το τμήμα του Ομφαλίου λώρου θα πρέπει να γίνεται εντός του 1ου 24ωρου. Σε αντίθετη περίπτωση το δείγμα ΔΕΝ θα γίνεται δεκτό. Εάν η παράδοση δεν είναι άμεση (αμέσως μετά τον τοκετό) θα πρέπει να φυλάσσεται σε ψυγείο (όχι κάτω από τους 4 C). Η σύμβαση που συνοδεύει το δείγμα θα πρέπει να είναι συμπληρωμένη είς διπλούν. Μετά την κατάθεση του χρηματικού ποσού οι γονείς παραλαμβάνουν: Tην μια σύμβαση υπογεγραμμένη, Aπόδειξη πληρωμής και Βεβαίωση καλλιέργειας και Κρυοκατάψυξης των μεσεγχυματικών κυττάρων του παιδιού τους. Η παράδοση του δείγματος γίνεται από Δευτέρα έως Παρασκευή από 8:30 έως 15:00, Σαββατοκύριακα και Αργίες από 10:00 έως 14:00 ΙΒΕΤ