Η Οδηγία 42/2004/EC. (Απόφ. ΑΧΣ 437/05):

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Η Οδηγία 42/2004/EC. (Απόφ. ΑΧΣ 437/05):"

Transcript

1 Η Οδηγία 42/2004/EC (Απόφ. ΑΧΣ 437/05): Περιβαλλοντικοί στόχοι και μέτρα για την μείωση εκπομπών Πτητικών Οργανικών Ενώσεων (Volatile Organic Compounds) Α. Φαλιάγκας Χημικός Μηχανικός Γενικού Χημείου του Κράτους Διεύθυνση Πετροχημικών Τμήμα Β

2 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ Οι εκπομπές πτητικών οργανικών ενώσεων (ΠΟΕ, VOC) στην ατμόσφαιρα προκαλούν σχηματισμό φωτοχημικών οξειδωτικών - κυρίως όζοντος - στο επίπεδο του εδάφους, παρουσία ηλιακού φωτός και οξειδίων του αζώτου. Αυτή η αποκαλούμενη «θερινή αιθαλομίχλη» έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου, τη γεωργία και τη φυσική βλάστηση. Προκειμένου να περιοριστούν αυτές οι επιπτώσεις, απαιτείται λήψη μέτρων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για τη μείωση των εκπομπών VOC.

3 1.1 Ευρωπαικά Μέτρα Στην ΕΕ, σημαντικές πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή περιλαμβάνουν: 1) Την Οδηγία Εκπομπών Διαλυτών EC/13/ ) Την Οδηγία Ανώτατων Εθνικών Ορίων Εκπομπών, EC/81/2001 και 3) Την Οδηγία EC/42/2004 για τον περιορισμό των εκπομπών πτητικών οργανικών ενώσεων που οφείλονται στη χρήση οργανικών διαλυτών σε χρώματα διακόσμησης και βερνίκια και σε προϊόντα επισκευαστικής βαφής αυτοκινήτων.

4 1.1 Ευρωπαικά Μέτρα (συνέχεια) Η Οδηγία EC/13/1999 περιλαμβάνει εκπομπές από βιομηχανικές εγκαταστάσεις μόνο και το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα είναι μείωση 49% στις συνολικές εκπομπές VOC που προκαλούνται από τον άνθρωπο. Η δεύτερη (EC/81/2001) έχει συνταχθεί επειδή απαιτούνται πρόσθετες μειώσεις μέχρι 60% για να αποτραπούν οι πιο πάνω δυσμενείς επιπτώσεις. Η EC/42/2004 για πρώτη φορά θέτει περιορισμούς στη σύσταση, δηλαδή ποιοτικές προδιαγραφές σε προιόντα ευρείας κατανάλωσης, όπως τα χρώματα και βερνίκια διακόσμησης με σκοπό την υλοποίηση περιβαλλοντικών στόχων.

5 1.2 Διεθνή Μέτρα Σε διεθνές επίπεδο, στόχοι μείωσης εκπομπών VOC έχουν συμφωνηθεί μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της Οικονομικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη (UN/ECE) κατά τη διάρκεια της διάσκεψης του Γκέτεμπουργκ τον Δεκέμβριο του 1999.

6 1.3 Υλοποίηση στόχων Για την υλοποίηση των πιο πάνω φιλόδοξων στόχων που έχουν τεθεί, απαιτούνται ιδιαίτερες προσπάθειες. Στα πλαίσια των προσπαθειών αυτών, η Επιτροπή προσδιόρισε δύο τομείς στους οποίους υπάρχει η δυνατότητα τα μέτρα για μείωση των εκπομπών VOC να είναι οικονομικά αποδοτικά: (1) Ο τομέας επισκευαστικής βαφής (επαναβαφής) αυτοκινήτων (automotive refinishing) και (2) Η επαγγελματική και μη επαγγελματική χρήση διακοσμητικών χρωμάτων και βερνικιών (decorative paints and varnishes).

7 1.4 Στρατηγική υλοποίησης στόχων Αρχικά η Επιτροπή είχε δώσει προτεραιότητα σε προσεγγίσεις βασισμένες σε κίνητρα, όπως για παράδειγμα ο καθορισμός κριτηρίων για την Οικολογική Ετικέτα (Ecolabel) για τα διακοσμητικά επιχρίσματα. Μελέτες έδειξαν ότι τέτοιες διαδικασίες από μόνες τους δεν μπορούν να οδηγήσουν σε ικανοποιητική υλοποίηση των αρχικών στόχων. Προκειμένου να μελετηθεί η δυνατότητα και η οικονομική αποτελεσματικότητα περαιτέρω μέτρων στους προαναφερθέντες τομείς, η Επιτροπή ανέθεσε διάφορες μελέτες. Ορισμένα από τα αποτελέσματα των μελετών αυτών ενσωματώθηκαν στις οδηγίες που προαναφέραμε και την 42/2004, η οποία είναι μαζί με την 13/1999 είναι τα πρώτα βήματα για την υλοποίηση των στόχων μείωσης εκπομπών VOC.

8 2. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΤΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ (VOC) Ο όρος «VOC» χρησιμοποιείται ευρέως σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και την υγεία σε εργασιακές συνθήκες, αλλά γενικά δεν υπάρχει κοινά αποδεκτή χρήση του όρου VOC. Ορισμένες γνωστές περιγραφές αναφέρονται στο VOC ως «όλοι οι οργανικοί διαλύτες» (και συνδιαλύτες, cosolvents), ή χρησιμοποιούν το VOC για να περιγράψουν τις ενώσεις με μια συγκεκριμένη τάση ατμών, σημείο βρασμού ή τιμή POCP (δυναμικό σχηματισμού φωτοχημικών οξειδωτικών).

9 2.1 Ορισμοί του VOC Τέσσερις κοινοί ορισμοί του VOC σε χρήση είναι οι εξής: 1) VOC είναι όλες οι οργανικές ενώσεις με τάση ατμών πάνω από 10 Pa σε 20 ο C. 2) VOC είναι όλες οι οργανικές ενώσεις με αρχικό σημείο βρασμού κάτω από 250 ο C σε 1 atm. 3) VOC είναι όλες οι οργανικές ενώσεις με κάποια τιμή POCP (δυναμικό σχηματισμού φωτοχημικών οξειδωτικών). 4) VOC είναι όλες οι οργανικές ενώσεις που χρησιμοποιούνται ως διαλύτες ή συν-διαλύτες. Οι ορισμοί αυτοί δεν είναι ισοδύναμοι, δηλ. μία ένωση μπορεί να είναι VOC σύμφωνα με κάποιον ορισμό και να μην είναι με κάποιον άλλο.

10 2.2 Το VOC σύμφωνα με την EC/42/2004 Ο ορισμός 4 δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη νομοθεσία, επειδή δεν είναι λειτουργικός. Ο ορισμός 3 (POCP) εκφράζει μόνο την τάση μιας ένωσης να συμβάλει στο σχηματισμό όζοντος, ενώ μας ενδιαφέρουν και οι επιπτώσεις και σε άλλα θέματα περιβαλλοντικά και υγείας. Ο ορισμός 2 χρειάζεται τροποποίηση για να συμπεριλάβει όλες τι ενώσεις VOC (280 o C). Για τους λόγους αυτούς και μετά από μελέτες και μακροχρόνιες συζητήσεις αποφασίστηκε ο ακόλουθος ορισμός του VOC: «VOC είναι κάθε οργανική ένωση της οποίας το αρχικό σημείο βρασμού, μετρούμενο σε σταθερή πίεση kpa (1 atm), είναι μικρότερο ή ίσο των 250ºC»

11 2.3 Ορισμός VOC: Συμπεράσματα Με οποιονδήποτε από τους τέσσερις πιο πάνω ορισμούς, καλύπτεται το 90% περίπου των διαλυτών που χρησιμοποιούνται στα χρώματα και συναφή προιόντα. Από αυτή την άποψη, συζητήσεις για τον ορισμό του VOC θα ήταν καθαρά ακαδημαικού περιεχομένου. Ομως, η διαρκώς αυξανόμενη χρήση οργανικών ενώσεων χαμηλής πτητικότητας είναι δυνατόν να δημιουργήσει πρακτικά προβλήματα. Οι πιο πάνω ορισμοί αποκλίνουν σημαντικά όσον αφορά αυτές τις ενώσεις, το οποίο σημαίνει ότι πολλές τέτοιες ενώσεις μπορεί να μην είναι VOC σύμφωνα με τον ισχύοντα ορισμό αλλά να είναι σύμφωνα με έναν άλλο.

12 3. ΕΚΠΟΜΠΕΣ VOC ΑΠΟ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ Σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπάρχουν δύο σημαντικά προγράμματα με τα οποία συλλέγονται ή / και εκτιμούνται (estimated) στοιχεία σχετικά με εκπομπές VOC: (1) Το πρόγραμμα CORINAIR, που συντονίζεται από την European Environmental Agency και (2) Οι κατάλογοι που δημιουργούνται από την IIASA στα πλαίσια της ανάπτυξης του προτύπου RAINS. Το θέμα των εκπομπών VOC, η συλλογή και η αξιολόγηση δεδομένων γενικά, είναι αρμοδιότητα άλλων πρωτοβουλιών της Επιτροπής, όπως η οδηγία ανώτατων εθνικών ορίων εκπομπών.

13 3.1 Εκτίμηση εκπομπών VOC από διακοσμητικά επιχρίσματα στην Ευρώπη Χώρα Εκπομπές VOC (χιλιοτόννοι) Χώρα Εκπομπές VOC (χιλιοτόννοι) Austria 12 Μερ. σύνολο Belgium 16 Czech Rep 23 Denmark 8 Hungary 6 Finland 4.5 Poland 32 France 95 Μερ. σύνολο Germany 90 Slovakia 5.5 Greece 12 Slovenia 3 Ireland 4.5 Turkey 36 Italy 71 Luxembourg 0.5 Netherlands 27 Portugal 18 Spain 44 Sweden 18 UK 55 Μερ. σύνολο Σύνολο 581

14 3.2 Συνολικές εκπομπές VOC από τη χρήση διακοσμητικών επιχρισμάτων σε 21 ευρωπαϊκές χώρες Δραστηριότητα Use of decorative paints and varnishes Thinning & cleaning professionals 10% of VOC from solvent based products) Thinning & cleaning consumers 50% of VOC from solvent based products) Σύνολο Εκπομπές VOC (χιλιοτόννοι) 580 (rounded figure) (rounded figure)

15 3.3 Σχετική σημασία των εκπομπών VOC από διακοσμητικά χρώματα Οι συνολικές εκπομπές VOC που προκαλούνται από τον άνθρωπο στις 15 χώρες που συμμετείχαν στην οδηγία για τους διαλύτες ήταν χιλιότονοι το Τότε, οι εκπομπές VOC από διακοσμητικά επιχρίσματα σε αυτές τις 15 χώρες ήταν χιλιότονοι (IIASA 99), δηλ. το 4.2% των συνολικών εκπομπών VOC. Οι συνολικές εκπομπές VOC σε αυτές τις 15 χώρες αναμένεται για να είναι χιλιότονοι μετά την πλήρη εφαρμογή της Οδηγίας Διαλυτών μέχρι το Δεδομένου ότι η Οδηγία Διαλυτών δεν έχει σχέση με τις εκπομπές VOC από διακοσμητικά χρώματα, μια ίση μείωση 50% των εκπομπών VOC δεν είναι αναμενόμενη. Επομένως, η σχετική σημασία των εκπομπών VOC από τα διακοσμητικά χρώματα μπορεί να αυξηθεί εάν δεν ληφθούν κάποια πρόσθετα μέτρα. Αυτά τα μέτρα θεσπίζονται με την Οδηγία 42/2004.

16 3.4 Φυσικές εκπομπές VOC Τα στοιχεία από τους καταλόγους εκπομπών CORINAIR 94 παρουσιάζουν, ότι για τα τότε 15 κράτη μέλη της ΕΕ, οι εκπομπές VOC από τη φυσική βλάστηση και τη δασοκομία εκτιμούνται σε 3700 χιλιότονους για το έτος 1994 (AEA Technologies 99). Αυτό είναι ίσο με 20% περίπου των συνολικών εκπομπών VOC.

17 4. ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΕΡΝΙΚΙΑ: ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Είναι μίγματα πρώτων υλών, τα οποία εφαρμόζονται σε επιφάνειες κάτω από ευρύ φάσμα ανεξέλεγκτων συνθηκών, για να τροποποιήσουν τα χαρακτηριστικά τους, όπως εμφάνιση, αντισκωριακότητα κλπ. Τα χαρακτηριστικά που προσπαθούμε να επιτύχουμε σε μια φόρμουλα χρώμάτος είναι: Ευκολία εφαρμογής / φιλικότητα προς τον χρήστη Ποσοστό ξήρανσης Συμβατότητα Κατάλληλα διακοσμητικά αποτελέσματα Διάρκεια Προστασία

18 4.1 Σύνθεση Τα συστατικά μιας φόρμουλας επιχρίσματος είναι: Η συνδετική ύλη (ρητίνη, πολυμερές) Τα πιγμέντα (σκόνες χρωστικών, αντιδιαβρωτικών, κλπ.). Ο διαλύτης / το αραιωτικό Πρόσθετα και βοηθητικά (στεγνωτικά, τροποποιητές ρεολογίας κλπ) Η διαφορά μεταξύ χρωμάτων και βερνικιών είναι ότι τα δεύτερα είναι διαφανή, δηλ. δεν περιέχουν πιγμέντα ή περιέχουν ελάχιστες ποσότητες χρωστικών (stains).

19 4.2 Κατηγορίες Τεχνολογιών Επιχρισμάτων Τα επιχρίσματα διακρίνονται ανάλογα με το αραιωτικό, που χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση του ιξώδους, σε δύο μεγάλες κατηγορίες: Διαλυτογενή: Αραιώνονται με οργανικό διαλύτη, ο οποίος συμβάλει στο VOC της φόρμουλας. Υδατογενή: Αραιώνονται με νερό. Ως προς την χημική σύνθεση της συνδετικής ύλης, η τεχνολογία των διακοσμητικών επιχρισμάτων περιλαμβάνει δύο βασικούς τομείς: Διασπορές των βινυλικών και ακρυλικών πολυμερών σε υδατικά μέσα Πολυεστέρες ή αλκυδικά τροποποιημένα με λάδι ή λιπαρό οξύ. Η πρώτη κατηγορία είναι ευρέως διαδεδομένη στα επιχρίσματα τοίχων και γενικά στην αρχιτεκτονική κτιρίων. Η δεύτερη στις επιχρίσεις ξύλου όπως οι ξύλινες διακοσμίσεις, οι πόρτες και οι ξύλινες επενδύσεις.

20 4.3 Case Study: Κατανομή αγοράς υδατογενών / διαλυτογενών στο UK

21 4.4 Τεχνολογίες επιχρισμάτων πολύ χαμηλού & μηδενικού VOC Λόγω την διαρκώς αυξανόμενης ανάγκης για συνθέσεις επιχρισμάτων χαμηλότερου VOC, έχουν αναπτυχθεί νέες διαδικασίες πολυμερισμού, οι οποίες βασίζονται σε τεχνικές μοριακής αρχιτεκτονικής. Αυτές προσανατολίζονται σε επεμβάσεις στην: Μορφολογία του μορίου του πολυμερούς. Τοπολογία του δικτυώματος. Παραδείγματα τέτοιων προιόντων είναι: Υπερδικτυωμένα Πολυμερή Δενδριμερή

22 5. ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 42/2004, ΑΡΘΡΟ 3. Ταξινομηση των επιχρισματων αναλογα με τις απαιτησεις της Οδηγιας 42/2004: Επιχρίσματα Α. Προιόντα Παραρτήματος Ι Β. Προιόντα Μη-Συμμορφούμενα με το Παράρτημα Ι Γ. Προιόντα εκτός πεδίου Οδηγίας 42/2004 (ΚΥΑ 11641/1942, Οδηγία 13/1999 & άλλα)

23 5.1 Ομάδα Α: Προιόντα Παραρτήτος Ι Στην ομάδα αυτή περιλαμβάνονται οι εξής κατηγορίες: 1. Χρώματα και Βερνίκια (εκτός σπρέυ) Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει οικοδομικά και γενικής χρήσης διακοσμητικά και προστατευτικά χρώματα. 2. Προιόντα Επαναβαφής (Επισκευαστικής Βαφής) Αυτοκινήτων Χρώματα αυτοκινήτων για βαφεία οχημάτων, φανοποιίας και γενικού σκοπού. Τα προιόντα αυτά επιτρέπεται να κυκλοφορούν και να διακινούνται χωρίς περιορισμούς εφόσον το VOC που περιέχουν είναι εντός των προβλεπομένων ορίων (Πίνακας ΙΙ της Οδηγίας) και είναι επισημασμένα στη συσκευασία σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Οδηγίας (τουλάχιστον).

24 5.2 Ομάδα Β: Προιόντα Μη-Συμμορφούμενα με το Παράρτημα ΙI Στην ομάδα αυτή περιλαμβάνονται επιχρίσματα που προορίζονται για: Εργασίες Συντήρησης και Επισκευής σε Κτίρια ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ Ιστορικής και Πολιτιστικής Αξίας Εργασίες Συντήρησης και Επισκευής σε Αυτοκίνητα Αντίκες Η παραγωγή, χρήση και διακίνηση των προιόντων αυτών υπόκειται σε περιορισμούς και γίνεται μετά από αδειοδότηση από το ΓΧΚ.

25 5.3 Ομάδα Γ: Προιόντα εκτός του πεδίου εφαρμογής της Οδηγίας 42/2004 Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται: 1) Προιόντα που προορίζονται για χρήση σε δραστηριότητες που καλύπτονται από την Οδηγία 1999/13/ΕΚ, η οποία εναρμονίστηκε με την ΚΥΑ 11641/ ) Αλλα προιόντα που δεν καλύπτονται από την Οδηγία 2004/42. Τα προιόντα αυτά δεν καλύπτονται από την Οδηγία 2004/42/EC.

26 5.5 Επιθεωρήσεις-Έλεγχοι 1. Οι υπάλληλοι του Γενικού Χημείου του Κράτους, μετά από κατάλληλη εκπαίδευση, διενεργούν επιθεωρήσεις, ελέγχους και δειγματοληψίες σε χώρους παραγωγής, αποθήκευσης, εν γένει διάθεσης στην αγορά και χρήσης προϊόντων που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της απόφ. ΑΧΣ 437/05, με σκοπό τη διαπίστωση της εφαρμογής των διατάξεών της. 2. Οι δειγματοληψίες, εξετάσεις, επανεξετάσεις κλπ των δειγμάτων γενικά διενεργούνται κατά τρόπο ανάλογο με τις γενικές διατάξεις του Κώδικα Τροφίμων, Ποτών και Αντικειμένων Κοινής Χρήσης εκτός εάν προβλέπεται κάτι διαφορετικό. 3. Το Γενικό Χημείο του Κράτους, Δ/νση Πετροχημικών καταρτίζει τακτικά και έκτακτα προγράμματα επιθεωρήσεων για τη διαπίστωση εφαρμογής της απόφ. ΑΧΣ 437/05, τα οποία εκτελούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες επιθεωρήσεων, ή άλλες επιτροπές συγκροτημένες ειδικά για το σκοπό αυτό, κατόπιν προηγούμενης ή μη προειδοποίησης των επιθεωρουμένων. 4. Οι ανωτέρω επιθεωρήσεις γίνονται όπου είναι δυνατόν, σε συνδυασμό με επιθεωρήσεις για νομοθεσία περί επικινδύνων παρασκευασμάτων. 5. Τo Γενικό Χημείο του Κράτους, Δ/νση Πετροχημικών υποβάλλει έκθεση στην Επιτροπή σχετικά με τα αποτελέσματα του προγράμματος παρακολούθησης, για να αποδείξει τη συμμόρφωση με την Οδηγία 42/2004.

27 6. ΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ Ι ΚΑΙ ΙΙ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 42/2004/EC (ΑΠΟΦ. ΑΧΣ 437/2005) Στα παραρτήματα Ι και ΙΙ της Οδηγίας 42/2004 περιλαμβάνονται δύο κατηγορίες προιόντων, 1 και 2, οι οποίες αναφέρονται σε οικοδομικά χρώματα και χρώματα επισκευαστικής βαφής αυτοκινήτων, καθώς επίσης και τα προβλεπόμενα όρια VOC. Στη συνέχεια δίνεται μία περιγραφή αυτών των προιόντων.

28 6.1 Κατηγορία 1: Χρώματα και βερνίκια Ως χρώματα και βερνίκια θεωρούνται προϊόντα που περιλαμβάνονται στις υποκατηγορίες πιο κάτω, εκτός των αεροζόλ. Πρόκειται για επιχρίσματα που εφαρμόζονται σε κτίρια, στις διακοσμήσεις και συναρμογές τους, και συναφείς κατασκευές για διακοσμητικούς, λειτουργικούς και προστατευτικούς σκοπούς.

29 6.2 Υποκατηγορίες της κατηγορίας 1 α Eπιχρίσματα ματ εσωτερικών τοίχων και οροφών για εσωτερικούς τοίχους και οροφές με στιλπνότητα (gloss) 25@60º β Επιχρίσματα γυαλιστερά εσωτερικών τοίχων και οροφών για εσωτερικούς τοίχους και οροφές με στιλπνότητα >25@60º. γ δ Επιχρίσματα εξωτερικών τοίχων ορυκτών υποστρωμάτων Χρώματα εσωτερικών/εξωτερικών διακοσμήσεων και επενδύσεων από ξύλο, μέταλλο ή πλαστικό για εξωτερικούς τοίχους από λιθοδομή, πλινθοδομή ή γυψομαρμαροκονίαμα προορίζονται για εφαρμογή σε διακοσμήσεις και επενδύσεις, και σχηματίζουν αδιαφανές φίλμ. για υποστρώματα από ξύλο, μέταλλο ή πλαστικό. περιλαμβάνονται και τα υποστρώματα και τα ενδιάμεσα επιχρίσματα.

30 ε στ ζ η Βερνίκια και βαφές ξύλου εσωτερικών/εξωτερικών διακοσμήσεων Απορροφώμενες βαφές ξύλου Αστάρια Συνδετικά αστάρια Για διακοσμήσεις. Σχηματίζουν διαφανές ή ημιδιαφανές φίλμ για διακόσμηση και προστασία ξύλου, μετάλλου και πλαστικού. Στην υποκατηγορία αυτή περιλαμβάνονται οι αδιαφανείς βαφές ξύλου. Ως αδιαφανείς βαφές ξύλου νοούνται τα επιχρίσματα που δημιουργούν αδιαφανές φίλμ για διακόσμηση και προστασία του ξύλου από τις καιρικές συνθήκες, όπως ορίζεται στο πρότυπο EN στην κατηγορία των ημι-σταθερών προϊόντων. βαφές ξύλου οι οποίες, σύμφωνα με το πρότυπο EN : 1996, σχηματίζουν φιλμ με μέσο πάχος μικρότερο από 5µm, ελεγχόμενο σύμφωνα με τη μέθοδο 5Α του προτύπου ISO 2808 : επιχρίσματα με σφραγιστικές/απομονωτικές ιδιότητες για χρήση σε ξύλο ή τοίχους και οροφές επιχρίσματα σχεδιασμένα για να σταθεροποιήσουν σαθρά υποστρώματα ή να προσδώσουν υδρόφοβες ιδιότητες ή/και να προστατεύσουν το ξύλο από την κυάνωση

31 θ ι Ειδικά επιχρίσματα ενός συστατικού Ειδικά επιχρίσματα δύο συστατικών για εφαρμογές ειδικού τύπου, όπως για αστάρωμα ή τελική στρώση πλαστικού, αστάρωμα σιδηρών υποστρωμάτων, αστάρωμα ευπρόσβλητων μετάλλων όπως ο ψευδάργυρος και το αλουμίνιο, αντιδιαβρωτικό φινίρισμα, επίχριση δαπέδων, περιλαμβανομένων των ξύλινων και τσιμεντένιων δαπέδων, προστασία κατά της αναγραφής συνθημάτων, επιβράδυνση φλόγας, και για συμμόρφωση προς τα πρότυπα υγιεινής στη βιομηχανία τροφίμων ή ποτών ή στον τομέα των υπηρεσιών υγείας. ίδιες χρήσεις με την προηγούμενη υποκατηγορία, τα οποία όμως είναι δύο συστατικών. ια ιβ Πολύχρωμα επιχρίσματα Επιχρίσματα διακοσμητικών εφφέ επιχρίσματα τα οποία δίνουν αποτέλεσμα δύο ή πολλών χρωμάτων, απευθείας από την πρώτη επίστρωση. επιχρίσματα τα οποία δίνουν ειδικό αισθητικό αποτέλεσμα (εφφέ) όταν εφαρμόζονται σε επιφάνειες οι οποίες έχουν υποστεί ειδική προετοιμασία και προ-βαφή ή σε μια αρχική στρώση και στη συνέχεια υφίστανται ειδική επεξεργασία με διάφορα εργαλεία κατά τη φάση ξήρανσης.

32 6.3 Κατηγορία 2: προϊόντα επαναβαφής (επισκευαστικής βαφής) αυτοκινήτων Προϊόντα επαναβαφής (επισκευαστικής βαφής) αυτοκινήτων είναι τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται για την βαφή οδικών οχημάτων όπως αυτά ορίζονται στην οδηγία 70/156/ΕΟΚ, ή μέρους αυτών, η οποία πραγματοποιείται ως μέρος της επισκευής, συντήρησης ή διακόσμησης του οχήματος εκτός των εγκαταστάσεων κατασκευής των.

33 6.4 Υποκατηγορίες της κατηγορίας 2 α Προετοιμασία και καθαρισμός είναι προϊόντα που χρησιμοποιούνται για την απομάκρυνση παλαιών επιχρισμάτων και σκουριάς, με μηχανικό ή χημικό τρόπο, ή για να καταστεί δυνατή η πρόσφυση νέων επιχρισμάτων. (i) Προϊόντα προετοιμασίας (ii) Προκαθαριστικά περιλαμβάνουν καθαριστικό για πιστόλι (προϊόν για καθαρισμό πιστολιού ψεκασμού βαφής και άλλου εξοπλισμού), αφαιρετικά (προϊόντα αφαίρεσης παλαιών χρωματισμών), απολιπαντικά (συμπεριλαμβανομένων αντιστατικών τύπων για πλαστικά) και αφαιρετικά σιλικόνης. προϊόντα καθαρισμού για την αφαίρεση επιφανειακών ρύπων κατά την προετοιμασία και πριν την εφαρμογή των επιχρισμάτων.

34 β Χονδρά γεμιστικά / στόκκοι είναι παχύρρευστες ουσίες για την κάλυψη των βαθιών ατελειών της επιφανείας, πριν την εφαρμογή του υλικού προεργασίας (surfacer / filler)

35 γ Αστάρια είναι κάθε επίχρισμα για εφαρμογή σε γυμνό μέταλλο ή σε υφιστάμενα φινιρίσματα με σκοπό την παροχή αντιδιαβρωτικής προστασίας πριν την εφαρμογή ενός ασταριού προεργασίας (primer surfacer) Προεργασίας / γεμιστικά Αστάρια μετάλλου γενικής χρήσης Αστάρια φωσφάτωσης (wash primers) είναι επιχρίσματα για εφαρμογή πριν από την τελική στρώση, με σκοπό την αντίσταση στη διάβρωση, την αύξηση της πρόσφυσης της τελικής στρώσης και το σχηματισμό ομοιόμορφης επιφανείας, με πλήρωση των μικρών ατελειών της επιφάνειας. είναι επιχρίσματα για αστάρωμα, όπως προωθητικά πρόσφυσης, σφραγιστικά, προεργασίας επιφάνειας, υποστρώματα, αστάρια πλαστικών, στόκος «υγρό σε υγρό», γεμιστικά που δεν χρειάζονται τρίψιμο και γεμιστικά ψεκασμού. είναι επιχρίσματα που περιέχουν τουλάχιστον 0,5% κατά βάρος φωσφορικού οξέος και προορίζονται να εφαρμοστούν απευθείας σε επιφάνειες γυμνού μετάλλου για να προσδώσουν αντισκωριακές ιδιότητες και πρόσφυση επιχρίσματα χρησιμοποιούμενα ως αστάρια επιδεχόμενα ηλεκτροσυγκόλληση και διαβρωτικά διαλύματα για επιφάνειες από γαλβανισμένο μέταλλο και ψευδάργυρο.

36 δ ε Τελικά επιχρίσματα Ειδικά χρώματα φινιρίσματος είναι επιχρίσματα που περιέχουν πιγμέντα και εφαρμόζονται σε μία στρώση ή ως βάση πολλαπλών στρώσεων για να προσδώσουν στιλπνότητα και αντοχή στο χρόνο. Περιλαμβάνονται όλα τα σχετικά προϊόντα όπως βασικά και διαφανή (χωρίς πιγμέντα) επιχρίσματα: Βασικά επιχρίσματα Διαφανή επιχρίσματα είναι επιχρίσματα που περιέχουν πιγμέντα και δίνουν χρώμα ή άλλο επιθυμητό οπτικό αποτέλεσμα αλλά όχι τη γυαλάδα ή επιφανειακή αντοχή του συστήματος επίχρισης. είναι διαφανή επιχρίσματα τα οποία δίνουν την τελική γυαλάδα και αντοχή του συστήματος επίχρισης. περιλαμβάνονται επιχρίσματα για τελικές στρώσεις τα οποία προσδίδουν ειδικές ιδιότητες, όπως μεταλλική ή περλέ όψη, σε μονή στρώση, επιχρίσματα υψηλών επιδόσεων σταθερού χρώματος και διαφανή (όπως μη χαρασσόμενα και φθοριωμένα βερνίκια), ανακλώντα βασικά επιχρίσματα, τελικά επιχρίσματα ειδικής υφής (π.χ. σφυρήλατο), αντιολισθητικά, στεγανοποιητικά για το κάτω μέρος του αμαξώματος, επιχρίσματα ανθεκτικά στα γδαρσίματα, για εσωτερικό φινίρισμα και αεροζόλ

37 Παράρτημα ΙΙ.Α α β γ δ ε Υποκατηγορία προϊόντος Τύπος Φάση I (g/l*) (από ) Ματ εσωτερικών τοίχων και οροφών (Στιλπνότητα 25@60º) Γυαλιστερά εσωτερικών τοίχων και οροφών (Στιλπνότητα>25@60º) Εξωτερικών τοίχων ορυκτών υποστρωμάτων Εσωτερικών/εξωτερικών διακοσμήσεων και επενδύσεων από ξύλο και μέταλλο Βερνίκια και βαφές ξύλου εσωτερικών/εξωτερικών διακοσμήσεων στ Απορροφώμενες βαφές ξύλου Υ Δ ζ Αστάρια Υ Δ η Συνδετικά αστάρια Υ Δ θ Ειδικά επιχρίσματα ενός συστατικού Υ Δ ι Ειδικά επιχρίσματα δύο συστατικών Υ Δ ια Πολύχρωμα επιχρίσματα Υ Δ ιβ Επιχρίσματα διακοσμητικών εφφέ Υ Δ Υ Δ Υ Δ Υ Δ Υ Δ Υ Δ Φάση II (g/l*) (από )

38 Παράρτημα ΙΙ.Β Υποκατηγορία προϊόντος Επιχρίσματα ΠΟΕ g/l* ( ) α Προϊόντα Προετοιμασίας Προετοιμασίας Προκαθαριστικά β Χονδρά γεμιστικά / στόκκοι Κάθε τύπου 250 γ Αστάρια Προεργασίας / γεμιστικά Μετάλλου γενικής χρήσης Αστάρια φωσφάτωσης (wash primers) δ Τελικά επιχρίσματα Κάθε τύπου 420 ε Ειδικά χρώματα φινιρίσματος Κάθε τύπου 840

39 Εργαστηριακοί Ελεγχοι Δειγμάτων Κεντρικό Σημείο στον Εργαστηριακό Ελεγχο των δειγμάτων είναι η Προετοιμασία Δείγματος Ετοιμου για Χρήση. Ένα προιόν μπορεί να εφαρμόζεται με διαφορετικούς τρόπους (π.χ. πινέλο, ψεκασμό κλπ). Κάθε τρόπος εφαρμογής έχει διαφορετικές απαιτήσεις αραίωσης. Πχ. Εφαρμογή με ψεκασμό: ιξώδες sec, Ford Cup No. 4 Εφαρμογή με πινέλο: ιξώδες sec, Ford Cup No. 4 Τα δεδομένα αυτά είναι δυνατόν να αλλάζουν όσο παραμένει αχρησιμοποίητο το προιόν. Ένα δείγμα θεωρείται έτοιμο για χρήση όταν: «Εχει αραιωθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή στη συσκευασία του προιόντος και είναι κατάλληλο για την εφαρμογή και τη μέθοδο εφαρμογής που συνιστά ο παρασκευαστής μετά την αραίωση αυτή.»

40 Προβλεπόμενες Μέθοδοι Ελέγχου 1. Περιεκτικότητα σε VOC κατά ISO Περιεκτικότητα σε VOC για προιόντα που περιέχουν αντιδρώντα αραιωτικά (reactive diluents) κατά ASTM D-2369 Τα αντιδρώντα αραιωτικά είναι οργανικοί διαλύτες οι οποίοι αντιδρούν μεταξύ τους ή με την ρητίνη του χρώματος και τελικά ενσωματώνονται στο τελικό στεγνό φίλμ χρώματος. Τα αντιδρώντα αραιωτικά δεν λαμβάνονται υπόψη στον υπολογισμό των VOC.

41 Βοηθητικές / συμπληρωματικές Μέθοδοι Ελέγχου Προσδιορισμός VOC ISO Προσδιορισμός Πυκνότητας ISO 2811:1-4 Προσδιορισμός ύδατος Karl-Fischer ISO 760 Ιξώδες χρωμάτων και συναφών προιόντων με ISO Flow cups, ASTM D-5125.

42 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Οι εκπομπές VOC στην ατμόσφαιρα έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου, τη γεωργία και τη φυσική βλάστηση. Προκειμένου να περιοριστούν αυτές οι επιπτώσεις, η Επιτροπή λαμβάνει μέτρα για τη μείωση των εκπομπών VOC. Τα πρώτα βήματα προς την κατεύθυνση αυτή είναι οι οδηγίες 13/1999, 81/2001 και 42/2004. Δύο τομείς στους οποίους υπάρχει η δυνατότητα για λήψη αποδοτικών μέτρων για μείωση των εκπομπών VOC είναι (1) Ο τομέας επισκευαστικής βαφής (επαναβαφής) αυτοκινήτων και (2) Ο τομέας των διακοσμητικών χρωμάτων και βερνικιών Ο στόχος για τη μείωση των εκπομπών VOC από βιομηχανικές δραστηριότητες είναι χιλιότονοι μέχρι το 2010, δηλ. κατά 50%. Για να έχουμε μια ίση μείωση των εκπομπών VOC από τη χρήση διακοσμητικών χρωμάτων θεσπίστηκε η Οδηγία 42/2004. Το πεδίο εφαρμογής της Οδηγίας 42/2004 (απόφαση 437/2005) είναι οι ανωτέρω δύο τομείς.

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ο ΗΓΙΑ 2004/42/ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. της 21ης Απριλίου 2004

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ο ΗΓΙΑ 2004/42/ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. της 21ης Απριλίου 2004 30.4.2004 L 143/87 Ο ΗΓΙΑ 2004/42/ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 21ης Απριλίου 2004 για τον περιορισµό των εκποµπών πτητικών οργανικών ενώσεων που οφείλονται στη χρήση οργανικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 Έγγραφο συνόδου 2004 C5-0019/2004 2002/0301(COD) EL 14/01/2004 Κοινή θέση για την έκδοση της οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συµβουλίου για τον περιορισµό των εκποµπών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Τεχνική Έκθεση 2. Ενδεικτικός Προϋπολογισμός 3. Τεχνικές Προδιαγραφές Ελληνικό-Αργυρούπολη Ιανουάριος ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Η παρούσα αφορά την προμήθεια για την κάλυψη των αναγκών του Τμήματος

Διαβάστε περισσότερα

Metal 3in1. απευθείας στη σκουριά. Αντισκωριακό Λείο Γυαλιστερό βερνικόχρωμα για μεταλλικές επιφάνειες

Metal 3in1. απευθείας στη σκουριά. Αντισκωριακό Λείο Γυαλιστερό βερνικόχρωμα για μεταλλικές επιφάνειες απευθείας στη σκουριά Αντισκωριακό Λείο Γυαλιστερό βερνικόχρωμα για μεταλλικές επιφάνειες Εμποδίζοντας τη διείσδυση της υγρασίας παρέχει μακροχρόνια αντισκωριακή προστασία. Υψηλή αντίσταση στην υπεριώδη

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4077, 17/3/2006

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4077, 17/3/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΠΤΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΔΙΑΛΥΤΩΝ ΣΕ ΧΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ, ΒΕΡΝΙΚΙΑ, ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΦΑΝΟΠΟΙΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 16 Ιανουαρίου 2014 (OR. en) 5362/14 ENV 36

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 16 Ιανουαρίου 2014 (OR. en) 5362/14 ENV 36 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 16 Ιανουαρίου 2014 (OR. en) 5362/14 ENV 36 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: 13 Ιανουαρίου 2014 Αριθ. εγγρ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 22529 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Εναρμόνιση της Ελληνικής Νομοθεσίας προς την Οδηγία 2004/42/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβου λίου και του Συμβουλίου της 21ης Απριλίου

Διαβάστε περισσότερα

PROTECT 320 Technical Data Sheet LT

PROTECT 320 Technical Data Sheet LT Technical Data Sheet LT-02-12 22.06.2015 ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ - ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΑΣΤΑΡΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΑΣΤΑΡΙ Χαρακτηρίζεται από το να μην κολλάει το γυαλόχαρτο ακόμα και με δυνατό τρίψιμο. Ανάλογα με την

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ- ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ- ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ- ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ & ΕΙΔΩΝ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Σε ετήσια βάση ο Δήμος μας συντηρεί τα σχολεία του Δήμου,

Διαβάστε περισσότερα

PROTECT 321. Τεχνικό Φυλλάδιο. ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Καταλύτης Κανονικός & Γρήγορος ΗARD 10 ΤΗΙΝ 50. Ακρυλικό διαλυτικό Κανονικό, Γρήγορο & Αργό

PROTECT 321. Τεχνικό Φυλλάδιο. ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Καταλύτης Κανονικός & Γρήγορος ΗARD 10 ΤΗΙΝ 50. Ακρυλικό διαλυτικό Κανονικό, Γρήγορο & Αργό Τεχνικό Φυλλάδιο Ακρυλικό Αστάρι ΗARD 10 ΤΗΙΝ 50 ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Καταλύτης Κανονικός & Γρήγορος Ακρυλικό διαλυτικό Κανονικό, Γρήγορο & Αργό ΧΡΗΣΗ Μέσα Μεταφοράς Μηχανήματα & Εξοπλισμός ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Sigma Multiprimer 3195

Sigma Multiprimer 3195 Sigma Multiprimer 3195 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Μάιος 2013 Αντισκωριακό υπόστρωμα για εξωτερικές και εσωτερικές επιφάνειες, με βάση καινοτόμο συνδυασμό συνθετικών ρητινών ΣΚΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ Για αστάρωμα χάλυβα, γαλβανισμένου

Διαβάστε περισσότερα

Δάπεδα εργοστασίων, αποθηκών, γκαράζ Πισίνες, δεξαμενές, σιντριβάνια, βάρκες Μεταλλικές κατασκευές. Τύπος Υποστρώματος 75Α:25Β

Δάπεδα εργοστασίων, αποθηκών, γκαράζ Πισίνες, δεξαμενές, σιντριβάνια, βάρκες Μεταλλικές κατασκευές. Τύπος Υποστρώματος 75Α:25Β Περιγραφή Προιόντος To Neopox Special είναι υψηλών επιδόσεων εποξειδική αντιδιαβρωτική βαφή κατάλληλη για επιφάνειες που δέχονται μεγάλες μηχανικές καταπονήσεις, καθώς και άλλες που βρίσκονται μόνιμα ή

Διαβάστε περισσότερα

Spectral UNDER 385. Τεχνικό Φυλλάδιο. ΠΡΟΪΟΝΤΑ Εποξικό Αστάρι Σκληρυντής Χρωστική Μαύρη. Spectral UNDER 385 Spectral H 6985 Spectral Extra 745

Spectral UNDER 385. Τεχνικό Φυλλάδιο. ΠΡΟΪΟΝΤΑ Εποξικό Αστάρι Σκληρυντής Χρωστική Μαύρη. Spectral UNDER 385 Spectral H 6985 Spectral Extra 745 Τεχνικό Φυλλάδιο Δύο Συστατικών Εποξικό Αστάρι Spectral H 6985 Spectral Extra 745 ΠΡΟΪΟΝΤΑ Εποξικό Αστάρι Σκληρυντής Χρωστική Μαύρη ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Γρήγορο Στέγνωμα Πολύ καλή πρόσφυση σε μεταλλικές επιφάνειες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ Δ.Ε.Υ.Α.Χ. ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ : Τ.Υ. Δ.Ε.Υ.Α. ΧΑΝΙΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ Δ.Ε.Υ.Α.Χ. ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ : Τ.Υ. Δ.Ε.Υ.Α. ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ Δ.Ε.Υ.Α.Χ. ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ : Τ.Υ. Δ.Ε.Υ.Α. ΧΑΝΙΩΝ ΕΡΓΟ : ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ Ε.Ε.Λ. ΧΑΝΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΒΑΦΗΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

PROFESSIONAL ECO-LEADER

PROFESSIONAL ECO-LEADER PROFESSIONAL ECO-LEADER Οικολογικό, επαγγελματικό, πλαστικό χρώμα 04.05.2019 V02 Περιγραφή Εξαιρετικής ποιότητας, οικολογικό, πλαστικό χρώμα εσωτερικής χρήσης, κατάλληλο για όλων των ειδών τις επιφάνειες,

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Δημοκρατία Δήμος Χίου Δ/νση Τεχνικής Υπηρεσίας Αριθμός μελέτης:65/2017

Ελληνική Δημοκρατία Δήμος Χίου Δ/νση Τεχνικής Υπηρεσίας Αριθμός μελέτης:65/2017 Ελληνική Δημοκρατία Δήμος Χίου Δ/νση Τεχνικής Υπηρεσίας Αριθμός μελέτης:65/2017 Προμήθεια με τίτλο ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2017 Τεχνική Έκθεση Με την μελέτη αυτή προβλέπεται να

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 16.10.2013 COM(2013) 704 final ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Έκθεση σχετικά με την εφαρμογή της οδηγίας 2004/42/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Epoxy Aqua Paint. Epoxy Aqua Primer. Ειδικά Χρώματα. Εποξειδικό χρώμα νερού 2 συστατικών

Epoxy Aqua Paint. Epoxy Aqua Primer. Ειδικά Χρώματα. Εποξειδικό χρώμα νερού 2 συστατικών Ειδικά Χρώματα Epoxy Aqua Paint Εποξειδικό χρώμα νερού 2 συστατικών Εποξειδικό τελικό χρώμα νερού δύο συστατικών, εσωτερικής και εξωτερικής χρήσης, κατάλληλο για την προστασία τσιμεντένιων, μεταλλικών

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΧΗΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΧΗΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΧΗΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΗΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Χημικός, Προϊστάμενος Χημικής Υπηρεσίας Πατρών Γενικού Χημείου του Κράτους Πάτρα, 5-12-2007

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΕΙΔΩΝ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΩΔΙΚΟΣ CPV : 24200000-6 (ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΩΣΤΙΚΕΣ ΟΥΣΊΕΣ) Ενδεικτικός Προϋπολογισμός Μ/Μ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΕΙΔΩΝ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΩΔΙΚΟΣ CPV : 24200000-6 (ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΩΣΤΙΚΕΣ ΟΥΣΊΕΣ) Ενδεικτικός Προϋπολογισμός Μ/Μ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Αρμόδιος υπάλληλος: ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Τηλ.:

Διαβάστε περισσότερα

Spectral KLAR 535 MAT

Spectral KLAR 535 MAT Τεχνικό Φυλλάδιο KLAR 535 MAT Δύο Συστατικών Ακρυλικό Βερνίκι KLAR 535 Ματ H 6125 SOLV 855 PLAST 775 EXTRA 835 ΠΡΟΪΟΝΤΑ Βερνίκι Ματ Σκληρυντής Standard, Γρήγορος, Αργός Διαλυτικό Standard, Γρήγορο, Αργό

Διαβάστε περισσότερα

Basecoat WB GT Δελτίο Τεχνικών Πληροφοριών Ιανουάριος 2015 L /L Χρώματα διπλής επίστρωσης

Basecoat WB GT Δελτίο Τεχνικών Πληροφοριών Ιανουάριος 2015 L /L Χρώματα διπλής επίστρωσης Περιγραφή Υδατοδιαλυτό χρώμα διπλής επίστρωσης τελευταίας τεχνολογίας, ενός συστατικού. Διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία μεταλλικών και μη μεταλλικών αποχρώσεων καθώς και αποχρώσεων πέρλας. Έχει σχεδιαστεί

Διαβάστε περισσότερα

Επαλειφόμενη πολυουρία υψηλού πάχους κατάλληλη για στεγάνωση ταρατσών

Επαλειφόμενη πολυουρία υψηλού πάχους κατάλληλη για στεγάνωση ταρατσών Επαλειφόμενη πολυουρία υψηλού πάχους κατάλληλη για στεγάνωση ταρατσών Περιγραφή Προϊόντος Επαλειφόμενο στεγανωτικό πολυουρίας υψηλού πάχους, ιδανικό για εκτεθειμένες ταράτσες όπου απαιτούνται υψηλές μηχανικές

Διαβάστε περισσότερα

Δύο συστατικών επαλειφόμενη βραδύκαυστη πολυουρία

Δύο συστατικών επαλειφόμενη βραδύκαυστη πολυουρία Δύο συστατικών επαλειφόμενη βραδύκαυστη πολυουρία Περιγραφή Προϊόντος Πεδία εφαρμογών Επαλειφόμενο στεγανωτικό πολυουρίας κατηγοριοποιημένο κατά ΕΝ 13501-1 ως κλάση Ε σε δοκιμή αντίδρασης στη φωτιά σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Δύο συστατικών επαλειφόμενη πολυουρία

Δύο συστατικών επαλειφόμενη πολυουρία Δύο συστατικών επαλειφόμενη πολυουρία Περιγραφή Προϊόντος Πεδία εφαρμογών Επαλειφόμενο στεγανωτικό πολυουρίας, ιδανικό για ταράτσες όπου απαιτούνται υψηλές μηχανικές αντοχές. Κατάλληλο για εργασίες υγρομόνωσης

Διαβάστε περισσότερα

Επαλειφόμενο ταχυστέγνωτο ελαστικό σύστημα πολυουρίας κατάλληλο για δάπεδα.

Επαλειφόμενο ταχυστέγνωτο ελαστικό σύστημα πολυουρίας κατάλληλο για δάπεδα. Επαλειφόμενο ταχυστέγνωτο ελαστικό σύστημα πολυουρίας κατάλληλο για δάπεδα. Περιγραφή προϊόντος Το Neodur FT Elastic είναι ένα καινοτομικό σύστημα επαλειφόμενης πολυουρίας υψηλών στερεών, βάσεως διαλύτου

Διαβάστε περισσότερα

MARMOCRYL SILICONE-SILICATE Fine

MARMOCRYL SILICONE-SILICATE Fine Τεχνικό Φυλλάδιο MARMOCRYL SILICONE-SILICATE Fine Παστώδης, έτοιμος προς χρήση σοβάς, βάσεως υδρύαλου και σιλικόνης Λεία επιφάνεια Λευκός ή έγχρωμος Υδαταπωθητικός Ιδιότητες Το SILICATE Fine είναι ένας

Διαβάστε περισσότερα

Neopox W. Υδατοδιάλυτη εποξειδική βαφή δύο συστατικών. Χρήσεις. Ιδιότητες/ Πλεονεκτήματα. Τεχνικά Χαρακτηριστικά. Αναλογία ανάμιξης (κατά βάρος)

Neopox W. Υδατοδιάλυτη εποξειδική βαφή δύο συστατικών. Χρήσεις. Ιδιότητες/ Πλεονεκτήματα. Τεχνικά Χαρακτηριστικά. Αναλογία ανάμιξης (κατά βάρος) Υδατοδιάλυτη εποξειδική βαφή δύο συστατικών Χρήσεις Εφαρμόζεται σε δάπεδα και τοίχους εργοστασίων, καταστημάτων, εργαστηρίων, αποθηκών, κλιμακοστασίων, σφαγείων, σταθμούς αυτοκινήτων, πισίνες, ψυγεία (στις

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικές Οδηγίες Μάιος 2006

Τεχνικές Οδηγίες Μάιος 2006 Precleaners P980-251/9010 E1300 Τεχνικές Οδηγίες Μάιος 2006 INTERNATIONAL MASTER ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ V Πολυεστερικοί Στόκοι 2 - συστατικών Προϊόν Περιγραφή P551-1050 Στόκος γενικής χρήσης (για

Διαβάστε περισσότερα

Neoproof PU W. Πολυουρεθανική προστατευτική επίστρωση, υδατικής βάσης. Περιγραφή Προϊόντος

Neoproof PU W. Πολυουρεθανική προστατευτική επίστρωση, υδατικής βάσης. Περιγραφή Προϊόντος Πολυουρεθανική προστατευτική επίστρωση, υδατικής βάσης Περιγραφή Προϊόντος To Neoproof PU W είναι ενός συστατικού τροποποιημένη πολυουρεθανική προστατευτική επίστρωση ιδανικό για εκτεθειμένες ταράτσες.

Διαβάστε περισσότερα

Lawinit 2-K- Haftprimer

Lawinit 2-K- Haftprimer ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Νο. 233 Lawinit 2-K- Haftprimer Υδροδιαλυτό χαµηλη οσµη Ασφαλες. Ι. Το Προϊόν Το einza Lawinit 2-K-Haftprimer είναι υψηλής ποιότητας αντισκωριακο (2-συστατικών µε βάση εποξειδικη

Διαβάστε περισσότερα

Υδατοδιάλυτη εποξειδική βαφή δύο συστατικών. Πυκνότητα (EN ISO ) 1,50±0,1kg/l (Συστατικό Α), 1,12±0,1 kg/l(συστατικό Β) 100Α:25Β

Υδατοδιάλυτη εποξειδική βαφή δύο συστατικών. Πυκνότητα (EN ISO ) 1,50±0,1kg/l (Συστατικό Α), 1,12±0,1 kg/l(συστατικό Β) 100Α:25Β Υδατοδιάλυτη εποξειδική βαφή δύο συστατικών Χρήσεις Εφαρμόζεται σε δάπεδα και τοίχους εργοστασίων, καταστημάτων, εργαστηρίων, αποθηκών, κλιμακοστασίων, σταθμούς αυτοκινήτων και χώρους που αναπτύσσεται

Διαβάστε περισσότερα

Επαλειφόμενη πολυουρία υψηλού πάχους κατάλληλη για στεγάνωση ταρατσών

Επαλειφόμενη πολυουρία υψηλού πάχους κατάλληλη για στεγάνωση ταρατσών Επαλειφόμενη πολυουρία υψηλού πάχους κατάλληλη για στεγάνωση ταρατσών Περιγραφή Προϊόντος Επαλειφόμενο στεγανωτικό πολυουρίας υψηλού πάχους, ιδανικό για εκτεθειμένες ταράτσες όπου απαιτούνται υψηλές μηχανικές

Διαβάστε περισσότερα

1) ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΛΕΥΚΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ 100%

1) ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΛΕΥΚΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ 100% ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΑΡΧ/ΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΑΡΧ/ΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΥ Δ/ΝΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ 2.911,02 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΥ - ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ - ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Δύο συστατικών επαλειφόμενη πολυουρία

Δύο συστατικών επαλειφόμενη πολυουρία Δύο συστατικών επαλειφόμενη πολυουρία Περιγραφή Προϊόντος Πεδία εφαρμογών Επαλειφόμενο στεγανωτικό πολυουρίας, ιδανικό για ταράτσες όπου απαιτούνται υψηλές μηχανικές αντοχές. Κατάλληλο για εργασίες υγρομόνωσης

Διαβάστε περισσότερα

ελτίο Τεχνικών Πληροφοριών 1.0.3 Αστάρι / Σουρφασέρ

ελτίο Τεχνικών Πληροφοριών 1.0.3 Αστάρι / Σουρφασέρ Περιγραφή Το είναι ένα αστάρι σουρφασέρ ενός συστατικού µε βάση το νερό, και είναι κατάλληλο για συστήµατα επαναβαφής αυτοκινήτων. Μπορεί να χρησιµοποιηθεί σε εφαρµογές µε τρίψιµο ή υγρό σε υγρό σε συνδυασµό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΧΡ. ΧΩΡΟΥΣ, ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΗ ΟΔΩΝ κ.λ.π. ΠΡΟΫΠ ,34 ( με Φ.Π.Α.) ΑΡ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΧΡ. ΧΩΡΟΥΣ, ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΗ ΟΔΩΝ κ.λ.π. ΠΡΟΫΠ ,34 ( με Φ.Π.Α.) ΑΡ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΧΡ. ΧΩΡΟΥΣ, ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΗ ΟΔΩΝ κ.λ.π. ΠΡΟΫΠ. 3.499,34 ( με Φ.Π.Α.) ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Με την παρούσα τεχνική έκθεση προβλέπεται η προμήθεια χρωμάτων.

Διαβάστε περισσότερα

Επαλειφόμενο ταχυστέγνωτο αλειφατικό σύστημα πολυουρίας, κατάλληλο για δάπεδα

Επαλειφόμενο ταχυστέγνωτο αλειφατικό σύστημα πολυουρίας, κατάλληλο για δάπεδα Επαλειφόμενο ταχυστέγνωτο αλειφατικό σύστημα πολυουρίας, κατάλληλο για δάπεδα Περιγραφή προϊόντος Το Neodur Fast Track είναι ένα καινοτομικό σύστημα επαλειφόμενης πολυουρίας υψηλών στερεών, βάσεως διαλύτου.

Διαβάστε περισσότερα

Μέθοδος εφαρμογής υγρομόνωσης ταρατσών και προστασίας μεταλλικών κατασκευών

Μέθοδος εφαρμογής υγρομόνωσης ταρατσών και προστασίας μεταλλικών κατασκευών Μέθοδος εφαρμογής υγρομόνωσης ταρατσών και προστασίας μεταλλικών κατασκευών Περιεχόμενα 1. Υγρομόνωση σε επιφάνεια σκυροδέματος... 3 1.1. Προεργασία υποστρώματος... 3 1.1.1 Επισκευές σε στοιχεία σκυροδέματος...

Διαβάστε περισσότερα

Neodur Special. Πολυουρεθανική αλειφατική βαφή με διαλύτες, κατάλληλη για δάπεδα σε εξωτερικούς χώρους. Χρήσεις Ράμπες αποθηκών, γκαράζ

Neodur Special. Πολυουρεθανική αλειφατική βαφή με διαλύτες, κατάλληλη για δάπεδα σε εξωτερικούς χώρους. Χρήσεις Ράμπες αποθηκών, γκαράζ Πολυουρεθανική αλειφατική βαφή με διαλύτες, κατάλληλη για δάπεδα σε εξωτερικούς χώρους. Χρήσεις Ράμπες αποθηκών, γκαράζ Μεταλλικές κατασκευές, βεράντες Εξωτερικοί χώροι καταστημάτων Εξωτερικοί χώροι πλυντηρίων,

Διαβάστε περισσότερα

Primer Surfacer EP II

Primer Surfacer EP II Περιγραφή Εποξικό αστάρι σουρφασέρ δυο συστατικών, χωρίς χρωµικά, που πληροί τις προδιαγραφές για πτητικές οργανικές ενώσεις (VOC) και µε καλές ιδιότητες πρόσφυσης και αντοχής στη διάβρωση σε όλα τα υποστρώµατα

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ SikaCor System

ΦΥΛΛΟ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ SikaCor System ΒΑΦΗ ΥΨΗΛΗΣ ΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΓΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΜΗ ΣΙ- ΔΗΡΟΥΧΑ ΜΕΤΑΛΛΑ, ΧΑΛΥΒΑ, ΓΑΛΒΑΝΙΣΜΕΝΟ ΧΑΛΥΒΑ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Το σύστημα απαρτίζεται από τα εξής προϊόντα:

Διαβάστε περισσότερα

Προϊόντα Επιπλοποιίας

Προϊόντα Επιπλοποιίας Προϊόντα Επιπλοποιίας Η Basic είναι μια εταιρία παραγωγής βερνικιών και χρωμάτων για ξύλο. Τα συστήματα της εταιρίας μας απευθύνονται κυρίως σε επαγγελματίες επιπλοποιούς και ξυλουργούς. Με ενεργή παρουσία

Διαβάστε περισσότερα

NOVAKRYL 2+1 H.S Technical Data Sheet LT

NOVAKRYL 2+1 H.S Technical Data Sheet LT Technical Data Sheet LT-03-02 10.06.2013 ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ NOVAKRYL 2+1 HS - ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΒΕΡΝΙΚΙ 2+1 H.S ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Το NOVAKRYL 2+1 HS είναι ακρυλικό βερνίκι υψηλής περιεκτικότητας σε στερεά. Προσφέρει

Διαβάστε περισσότερα

Επαλειφόμενο ταχυστέγνωτο ελαστικό σύστημα πολυουρίας κατάλληλο για δάπεδα.

Επαλειφόμενο ταχυστέγνωτο ελαστικό σύστημα πολυουρίας κατάλληλο για δάπεδα. Επαλειφόμενο ταχυστέγνωτο ελαστικό σύστημα πολυουρίας κατάλληλο για δάπεδα. Περιγραφή προϊόντος Το Neodur FT Elastic είναι ένα καινοτομικό σύστημα επαλειφόμενης πολυουρίας υψηλών στερεών, βάσεως διαλύτου

Διαβάστε περισσότερα

Επαλειφόμενο ταχυστέγνωτο αλειφατικό σύστημα πολυουρίας χωρίς διαλύτες. Γυαλιστερό 2Α:1Β

Επαλειφόμενο ταχυστέγνωτο αλειφατικό σύστημα πολυουρίας χωρίς διαλύτες. Γυαλιστερό 2Α:1Β Επαλειφόμενο ταχυστέγνωτο αλειφατικό σύστημα πολυουρίας χωρίς διαλύτες. Περιγραφή προϊόντος Το Neodur Fast Track SF είναι ένα άκρως καινοτομικό σύστημα επαλειφόμενης πολυουρίας χωρίς διαλύτες. Στεγνώνει

Διαβάστε περισσότερα

Construction. Πίνακας Ασταριών για τα προϊόντα Sikaflex / SikaBond. Περιγραφή των Ασταριών Sika Primers. Περιεχόμενα:

Construction. Πίνακας Ασταριών για τα προϊόντα Sikaflex / SikaBond. Περιγραφή των Ασταριών Sika Primers. Περιεχόμενα: Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση 19/11/2009 Κωδικός:02.02.030 Πίνακας Ασταριών Sika Primer για τα προϊόντα Sikaflex / SikaBond Πίνακας Ασταριών για τα προϊόντα Sikaflex / SikaBond Περιγραφή των Ασταριών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΦΙΝΙΡΙΣΜΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΦΙΝΙΡΙΣΜΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΦΙΝΙΡΙΣΜΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ & ΕΠΙΠΛΟΥ Δρ. Κακάβας Β. Κων/νος Χημικός Kαθηγητής Εφαρμογών Email: kakavas@teilar.gr 5.0 ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Ασταριών για τα προϊόντα Sikaflex / SikaBond

Πίνακας Ασταριών για τα προϊόντα Sikaflex / SikaBond Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση 24/11/2006 Κωδικός:E.01.14 Πίνακας Ασταριών Sika Primer για τα προϊόντα Sikaflex / SikaBond Πίνακας Ασταριών για τα προϊόντα Sikaflex / SikaBond Περιγραφή των Ασταριών

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΕΠΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ -ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ ΒΕΡΝΙΚΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΞΥΛΙΝΩΝ - ΣΙ ΗΡΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ. Ηράκλειο, 30 / 04 / 2015

ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΕΠΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ -ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ ΒΕΡΝΙΚΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΞΥΛΙΝΩΝ - ΣΙ ΗΡΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ. Ηράκλειο, 30 / 04 / 2015 Ηράκλειο, 30 / 04 / 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ «Προµήθεια Χρωµάτων» ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για το έργο αυτεπιστασίας: /ΝΣΗ : ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ & ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ «Συντήρηση Σχολικών κτιρίων Α/θµιας & B/θµιας εκπαίδευσης»

Διαβάστε περισσότερα

Δάπεδα εργοστασίων, αποθηκών, γκαράζ Πισίνες, δεξαμενές, σιντριβάνια, βάρκες Μεταλλικές κατασκευές. Τύπος Υποστρώματος 75Α:25Β

Δάπεδα εργοστασίων, αποθηκών, γκαράζ Πισίνες, δεξαμενές, σιντριβάνια, βάρκες Μεταλλικές κατασκευές. Τύπος Υποστρώματος 75Α:25Β Περιγραφή Προιόντος To Neopox Special είναι υψηλών επιδόσεων εποξειδική αντιδιαβρωτική βαφή κατάλληλη για επιφάνειες που δέχονται μεγάλες μηχανικές καταπονήσεις, καθώς και άλλες που βρίσκονται μόνιμα ή

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικές Οδηγίες Οκτώβριος 2015

Τεχνικές Οδηγίες Οκτώβριος 2015 Premium Surfacer P565-5701, P565-5705 & P565-5707 H5620V Τεχνικές Οδηγίες Οκτώβριος 2015 INTERNATIONAL MASTER FOR PROFESSIONAL USE ONLY Προϊόν Γρήγορο Αστάρι P565-5801, P565-5805 & P565-5807 Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ Γιάννης Κ. Ζιώµας Αναπλ. Καθηγητής, Σχολή Χηµικών Μηχανικών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Σχολή Χηµικών Μηχανικών Το πρόβληµα Ησύνθεσητουατµοσφαιρικού

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικές Οδηγίες Μάιος 2006

Τεχνικές Οδηγίες Μάιος 2006 Τεχνικές Οδηγίες Μάιος 2006 INTERNATIONAL MASTER FOR PROFESSIONAL USE ONLY H5870V Γεμιστικά αστάρια P565-4501, P565-4505 & P565-4507 Προϊόντα Περιγραφή P565-4501 Γεμιστικό αστάρι Λευκό Spectral Grey 01

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ : Χρωμάτων και συναφών υλικών για συντήρηση εγκαταστάσεων του Δήμου Δράμας έτους 2012

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ : Χρωμάτων και συναφών υλικών για συντήρηση εγκαταστάσεων του Δήμου Δράμας έτους 2012 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ : Χρωμάτων και συναφών υλικών για συντήρηση εγκαταστάσεων του Δήμου Δράμας έτους 2012 αθλητικών ΕΝΔ. ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 14.980,79 Δράμα 29 06 2012 Ο Προϊστάμενος Τμήματος Προμηθειών H Διευθύντρια

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικές Οδηγίες Οκτώβριος 2015 INTERNATIONAL MASTER FOR PROFESSIONAL USE ONLY

Τεχνικές Οδηγίες Οκτώβριος 2015 INTERNATIONAL MASTER FOR PROFESSIONAL USE ONLY Τεχνικές Οδηγίες Οκτώβριος 2015 INTERNATIONAL MASTER FOR PROFESSIONAL USE ONLY Self Levelling Αστάρι P565-5601, P565-5605, P565-5607 Προϊόν Περιγραφή P565-5601 Self Levelling Αστάρι - SG1 P565-5605 Self

Διαβάστε περισσότερα

Επαλειφόμενο ταχυστέγνωτο αλειφατικό σύστημα πολυουρίας, κατάλληλο για δάπεδα

Επαλειφόμενο ταχυστέγνωτο αλειφατικό σύστημα πολυουρίας, κατάλληλο για δάπεδα Επαλειφόμενο ταχυστέγνωτο αλειφατικό σύστημα πολυουρίας, κατάλληλο για δάπεδα Περιγραφή προϊόντος Το Neodur Fast Track είναι ένα καινοτομικό σύστημα επαλειφόμενης πολυουρίας υψηλών στερεών, βάσεως διαλύτου.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ Κ.Α. 30.6661.46002 Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ 1.1. Πλαστικό εσωτερικού χώρου Τα προς προμήθεια

Διαβάστε περισσότερα

VIMEPOX TOP-COAT. Έγχρωμη εποξειδική επίστρωση δυο συστατικών

VIMEPOX TOP-COAT. Έγχρωμη εποξειδική επίστρωση δυο συστατικών VIMEPOX TOP-COAT Έγχρωμη εποξειδική επίστρωση δυο συστατικών Ιδιότητες Το VIMEPOX TOP-COAT είναι ένα έγχρωμο εποξειδικό σύστημα δυο συστατικών χωρίς διαλύτες. Το VIMEPOX TOP-COAT προσφέρει : Υψηλές μηχανικές

Διαβάστε περισσότερα

Στεγανωτικό υλικό πολυουρεθανικής βάσεως ενός συστατικού, με εύκολη εφαρμογή.

Στεγανωτικό υλικό πολυουρεθανικής βάσεως ενός συστατικού, με εύκολη εφαρμογή. Page 1/5 Στεγανωτικό υλικό πολυουρεθανικής βάσεως ενός συστατικού, με εύκολη εφαρμογή. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Το είναι υλικό ενός συστατικού το οποίο πολυμερίζεται με την υγρασία της ατμόσφαιρας και παράγει μια ιδιαίτερα

Διαβάστε περισσότερα

HYPERDESMO -D-2K. Πολυουρεθανική βαφή δύο Συστατικών, χαμηλής ελαστικότητας για σφράγισμα, στεγάνωση & προστασία δαπέδων και άλλων εφαρμογών

HYPERDESMO -D-2K. Πολυουρεθανική βαφή δύο Συστατικών, χαμηλής ελαστικότητας για σφράγισμα, στεγάνωση & προστασία δαπέδων και άλλων εφαρμογών Page 1/5 Πολυουρεθανική βαφή δύο Συστατικών, χαμηλής ελαστικότητας για σφράγισμα, στεγάνωση & προστασία δαπέδων και άλλων εφαρμογών ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Το HYPERDESMO -D-2Κ είναι βαφή πολυουρεθανικής βάσης δύο συστατικών,

Διαβάστε περισσότερα

Aqua All-Grund. ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Νο. 007A. Ι. Το Προϊόν

Aqua All-Grund. ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Νο. 007A. Ι. Το Προϊόν ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Νο. 007A Aqua All-Grund Ι. Το Προϊόν Τύπος: Το einza Aqua All-Grund είναι αντισκωριακο αστάρι ενός συστατικού, υδατοδιαλυτο, µε καλό γέµισµα, συµβατό µε το περιβάλλον, για εσωτερική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ «Προμήθεια Χρωμάτων» ΤΜΗΜΑ : Συντήρησης Σχολικών & Δημοτικών κτιρίων Κ.Α. 30-7331.049 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ «Προμήθεια Χρωμάτων» ΤΜΗΜΑ : Συντήρησης Σχολικών & Δημοτικών κτιρίων Κ.Α. 30-7331.049 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Ηράκλειο, 05 / 10 / 2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ «Προμήθεια Χρωμάτων» ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για το έργο αυτεπιστασίας: Δ/ΝΣΗ : ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ & ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ «Συντήρηση Σχολικών κτιρίων B/θμιας εκπαίδευσης» ΤΜΗΜΑ :

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικές Οδηγίες Ιούνιος 2006

Τεχνικές Οδηγίες Ιούνιος 2006 Product Name/Product Code Τεχνικές Οδηγίες Ιούνιος 2006 INTERNATIONAL MASTER FOR PROFESSIONAL USE ONLY Γεμιστικά Αστάρια/Υποστρώματα Σύστημα Υψηλών Στερεών P565-888 & P565-889 Προϊόν Περιγραφή P565-888

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ. ΠΡΟΫΠ ,34 ( με Φ.Π.Α.) ΑΡ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ. ΠΡΟΫΠ ,34 ( με Φ.Π.Α.) ΑΡ. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ. ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Με την παρούσα τεχνική έκθεση προβλέπεται η προμήθεια χρωμάτων. (πλαστικά χρώματα, χρώματα Διαγραμμίσεων, ριπολίνες κ.λ.π) Η παραλαβή θα γίνει τμηματικά σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ηράκλειο, 2/09/2010 ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ηράκλειο, 2/09/2010 ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ηράκλειο, 2/09/2010 ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Συντήρηση Σχολικών Κτιρίων Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Προμήθεια Χρωμάτων ΤΜΗΜΑ: Εκτέλεσης Κτιριακών Έργων Κ.Α. 30-7331.033 για το 2010 Αρμόδιος: Παπαδάκη-Μπιμπή

Διαβάστε περισσότερα

DESMOS LAC W. Σ. ΚΥΒΡΙΚΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε (ΒΕΡΝΙΚΙΑ ΧΡΩΜΑΤΑ) Φιλιππουπόλεως 30-561 23 Αµπελόκηποι Θεσσαλονίκη-Τηλ. 2310 730759.

DESMOS LAC W. Σ. ΚΥΒΡΙΚΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε (ΒΕΡΝΙΚΙΑ ΧΡΩΜΑΤΑ) Φιλιππουπόλεως 30-561 23 Αµπελόκηποι Θεσσαλονίκη-Τηλ. 2310 730759. Σελίδα 1 από 5 Πολυουρεθανική Λάκα Λευκή δύο (2)Συστατικών βάσης ρητινών ( πολυολών ) σε συνδυασµό µε κατάλληλα πιγκµέντα ( ιοξείδιο του τιτανίου ) απλωτικά µέσα,οργανσικούς διαλύτες ( αρωµατικοί υδρογονάνθρακες

Διαβάστε περισσότερα

LawiPur Versiegelung. ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Νο.145. Βερνίκι 2-συστατικών, υδατοδιαλυτο Νο. 77-002. Ι. Το Προϊόν

LawiPur Versiegelung. ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Νο.145. Βερνίκι 2-συστατικών, υδατοδιαλυτο Νο. 77-002. Ι. Το Προϊόν ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Νο.145 LawiPur Versiegelung Βερνίκι 2-συστατικών, υδατοδιαλυτο Νο. 77-002 Ι. Το Προϊόν Το einza LawiPur Versiegelung είναι µια άχρωµη-άοσµηυδατοδιαλυτη επίστρωση 2-συστατικών

Διαβάστε περισσότερα

Υβριδικό ελαστομερές στεγανωτικό ταρατσών. o C.

Υβριδικό ελαστομερές στεγανωτικό ταρατσών. o C. Υβριδικό ελαστομερές στεγανωτικό ταρατσών Περιγραφή προϊόντος Πεδία εφαρμογής Υβριδικό ελαστομερές στεγανωτικό ταρατσών νέας τεχνολογίας (UV Curable). Πιστοποιημένο προϊόν υψηλής ανακλαστικότητας και εκπομπής

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικές Οδηγίες Ιανουάριος 2015

Τεχνικές Οδηγίες Ιανουάριος 2015 Premium Surfacer P565-5701, P565-5705 & P565-5707 H5620V Τεχνικές Οδηγίες Ιανουάριος 2015 INTERNATIONAL MASTER FOR PROFESSIONAL USE ONLY H5672V Αστάρι Premium Surfacer P565-5701, P565-5705 & P565-5707

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικές Οδηγίες Οκτώβριος 2015

Τεχνικές Οδηγίες Οκτώβριος 2015 Premium Surfacer P565-5701, P565-5705 & P565-5707 H5620V Τεχνικές Οδηγίες Οκτώβριος 2015 INTERNATIONAL MASTER FOR PROFESSIONAL USE ONLY Προϊον Γρήγορο Αστάρι P565-5801, P565-5805 & P565-5807 Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ. Με τη σωστή επιλογή και εφαρµογή των κατάλληλων προϊόντων, θα διατηρήσετε την κατοικία σας σε άριστη κατάσταση για αρκετά χρόνια.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ. Με τη σωστή επιλογή και εφαρµογή των κατάλληλων προϊόντων, θα διατηρήσετε την κατοικία σας σε άριστη κατάσταση για αρκετά χρόνια. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι κατοικίες που βρίσκονται εκτεθειµένες σε συνθήκες µε έντονες κλιµατολογικές διακυµάνσεις πρέπει να προστατεύονται από όλους εκείνους τους παράγοντες που, µε το πέρασµα του χρόνου, µπορούν να

Διαβάστε περισσότερα

RUBBOL WF 3310 ΝΕΟ. Passion for wood. Αποτελεσματικότητα νέας γενιάς με κορυφαία προστασία

RUBBOL WF 3310 ΝΕΟ. Passion for wood. Αποτελεσματικότητα νέας γενιάς με κορυφαία προστασία Αποτελεσματικότητα νέας γενιάς με κορυφαία προστασία RUBBOL WF 3310 ΝΕΟ Ενδιάμεση και τελική επίστρωση μίας συσκευασίας για εξωτερικές ξύλινες κατασκευές. Passion for wood RUBBOL WF 3310: Ομορφιά, προστασία

Διαβάστε περισσότερα

Neoproof Polyurea L. Επαλειφόμενη αλειφατική πολυουρία

Neoproof Polyurea L. Επαλειφόμενη αλειφατική πολυουρία Επαλειφόμενη αλειφατική πολυουρία Περιγραφή Προϊόντος Επαλειφόμενο στεγανωτικό αλειφατικής πολυουρίας, ιδανικό για εκτεθειμένες ταράτσες όπου απαιτούνται υψηλές μηχανικές αντοχές και μεγάλη αντοχή στην

Διαβάστε περισσότερα

HYPERDESMO (CLASSIC VERSION)

HYPERDESMO (CLASSIC VERSION) Page 1/5 Στεγανωτικό υλικό πολυουρεθανικής βάσεως ενός συστατικού, με εύκολη εφαρμογή. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Το για πάνω από 30 χρόνια είναι το υλικό που προσφέρει λύσεις για την στεγάνωση σε πάνω από 60 χώρες. Είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΧΡΙ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΛΕΥΚΟ lt ,00 (ME Φ.Π.Α.) ΚΙΤΡΙΝΟ

ΜΕΧΡΙ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΛΕΥΚΟ lt ,00 (ME Φ.Π.Α.) ΚΙΤΡΙΝΟ ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΦΑΡΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ Πειραιάς: 12 Απρίλιος 2017 Συνημμένα: Τ.Π Σελίδες έξι (6) ΘΕΜΑ: ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ/ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ/

Διαβάστε περισσότερα

DECO CIRE. Πατητή τσιμεντοκονία οριζοντίων & καθέτων επιφανειών.

DECO CIRE. Πατητή τσιμεντοκονία οριζοντίων & καθέτων επιφανειών. DECO CIRE Πατητή τσιμεντοκονία οριζοντίων & καθέτων επιφανειών. Σελίδες: 4 111380 01018 Matt Satin Gloss Περιγραφή Παστώδες μονολιθικό κονίαμα έτοιμο προς χρήση, για εφαρμογή σε οριζόντιες και κάθετες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΧΗΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ & ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΧΗΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΧΗΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ & ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΧΗΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΧΗΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ & ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΧΗΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΟΡΦΟΠΟΥΛΟΥ Χημικός, Προϊσταμένη Β Τμήματος Χημικής Υπηρεσίας Καβάλας Γενικού Χημείου του Κράτους Καβάλα,

Διαβάστε περισσότερα

Πολλαπλών χρήσεων εποξειδικό σύστημα χωρίς διαλύτες για δημιουργία αυτoεπιπεδούμενων δαπέδων <4% <70% IR4

Πολλαπλών χρήσεων εποξειδικό σύστημα χωρίς διαλύτες για δημιουργία αυτoεπιπεδούμενων δαπέδων <4% <70% IR4 Πολλαπλών χρήσεων εποξειδικό σύστημα χωρίς διαλύτες για δημιουργία αυτoεπιπεδούμενων δαπέδων Χρήσεις To Epoxol Floor είναι κατάλληλη επίστρωση για δάπεδα εργοστασίων, βιοτεχνιών, πολυκαταστημάτων, αποθηκών,

Διαβάστε περισσότερα

λόγους είναι κατάλληλο για εξωτερικές ξύλινες επιφάνειες όπως: ξύλινα πλαίσια, ξυλεπενδύσεις, σοφίτες κ.τ.λ.π.

λόγους είναι κατάλληλο για εξωτερικές ξύλινες επιφάνειες όπως: ξύλινα πλαίσια, ξυλεπενδύσεις, σοφίτες κ.τ.λ.π. ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Νο. 077 Α Holz-Color Συνδυασµός χρωµάτων µε einza mix Ι. Προϊόν Το προϊόν einza Holz-Color είναι ένα υδατοδιαλυτο χρώµα για ξύλινες επιφάνειες για εξωτερικούς χώρους, για σουβά,

Διαβάστε περισσότερα

Ακρυλικό αστάρι και σφράγιση για ορυκτά υποστρώματα

Ακρυλικό αστάρι και σφράγιση για ορυκτά υποστρώματα Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση: 11/12/2009 Κωδικός: 08.03.030 Sika Level-01 Primer Ακρυλικό αστάρι και σφράγιση για ορυκτά υποστρώματα Περιγραφή Προϊόντος Το Sika Level-01 Primer είναι ενός συστατικού,

Διαβάστε περισσότερα

Epoxol Design. Eποξειδικό σύστημα χωρίς διαλύτες, κατάλληλο για δημιουργία διακοσμητικών αυτoεπιπεδούμενων δαπέδων

Epoxol Design. Eποξειδικό σύστημα χωρίς διαλύτες, κατάλληλο για δημιουργία διακοσμητικών αυτoεπιπεδούμενων δαπέδων Eποξειδικό σύστημα χωρίς διαλύτες, κατάλληλο για δημιουργία διακοσμητικών αυτoεπιπεδούμενων δαπέδων Χρήσεις To Epoxol Design είναι κατάλληλο για δάπεδα πολυκαταστημάτων, χώρων εστίασης, ξενοδοχείων ή κατοικιών.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΧΡΩΤΕΧ 2013

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΧΡΩΤΕΧ 2013 ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΧΡΩΤΕΧ 2013 ΥΛΙΚΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙ Α ΤΙΜΗ ARTAKRYL Εφαρμόζεται σε επιφάνειες σοβά, μπετόν κ.λπ. και προσφέρει μακροχρόνια προστασία σε κατασκευές εκτεθειμένες στις συχνά αντίξοες συνθήκες

Διαβάστε περισσότερα

ιαλύεται στο νερό, δηµιουργεί λεπτό/φυσικό φιλµ, και έχει εφαρµογή σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

ιαλύεται στο νερό, δηµιουργεί λεπτό/φυσικό φιλµ, και έχει εφαρµογή σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Νο.161 Aqua-Holzlasur Ι. Το προϊόν Είναι διαλυτό στο νερό, είναι κατάλληλο για εµποτισµό ξύλων µε ανοικτούς πόρους, και έχει γενική εφαρµογή σε όλες τις ξύλινες κατασκευές (εσωτερικών

Διαβάστε περισσότερα

J2370V. Τεχνικές Οδηγίες Δεκέμβριος Βερνίκι HS P HS Clearcoat P INTERNATIONAL MASTER FOR PROFESSIONAL USE ONLY

J2370V. Τεχνικές Οδηγίες Δεκέμβριος Βερνίκι HS P HS Clearcoat P INTERNATIONAL MASTER FOR PROFESSIONAL USE ONLY HS Clearcoat P190-6550 Τεχνικές Οδηγίες Δεκέμβριος 2015 INTERNATIONAL MASTER FOR PROFESSIONAL USE ONLY Προϊόν Βερνίκι HS P190-6550 Περιγραφή P190-6550 HS Βερνίκι P210-8632 HS Σκληρυντής - Γρήγορος P210-8633

Διαβάστε περισσότερα

Στεγανωτικό υλικό πολυουρεθανικής βάσεως ενός συστατικού, με εύκολη εφαρμογή.

Στεγανωτικό υλικό πολυουρεθανικής βάσεως ενός συστατικού, με εύκολη εφαρμογή. Page 1/5 Στεγανωτικό υλικό πολυουρεθανικής βάσεως ενός συστατικού, με εύκολη εφαρμογή. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Το είναι υλικό ενός συστατικού το οποίο πολυμερίζεται με την υγρασία της ατμόσφαιρας και παράγει μια ιδιαίτερα

Διαβάστε περισσότερα

NEA ΠΡΟΪΟΝΤΑ Μάιος 2015

NEA ΠΡΟΪΟΝΤΑ Μάιος 2015 NEA ΠΡΟΪΟΝΤΑ Μάιος 2015 ΧΑΡΤΟΤΑΙΝΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ Ταινία κάλυψης από κορεσμένο ημιρυτιδωμένο (κρεπ) χαρτί, επικαλυμμένη με ειδικά ανεπτυγμένη συγκολλητική ουσία από φυσικό καουτσούκ με βάση διαλύτη. Συνιστάται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΩ Κως, 30/11/2018 ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ.Πρωτ.: 2837 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΒΡΕΦΟΝ/ΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΚΩ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΩ Κως, 30/11/2018 ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ.Πρωτ.: 2837 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΒΡΕΦΟΝ/ΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΚΩ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΩ Κως, 30/11/2018 ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ.Πρωτ.: 2837 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΒΡΕΦΟΝ/ΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΚΩ Ταχ. Δ/νση: Άγιος Ελευθέριος, έναντι νέου Δημοτικού Σταδίου

Διαβάστε περισσότερα

Construction. Εποξειδική με οξείδια σιδήρου και τελική πολυουρεθανική βαφή EN 1504-2 08 0921. Περιγραφή Προϊόντος

Construction. Εποξειδική με οξείδια σιδήρου και τελική πολυουρεθανική βαφή EN 1504-2 08 0921. Περιγραφή Προϊόντος Construction Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση: 19/02/2014 (v1) Κωδικός: 07.06.050 Αριθμός Ταυτοποίησης: 010602000040000004 EG-System EN 1504-2 08 0921 EG-System Εποξειδική με οξείδια σιδήρου και τελική

Διαβάστε περισσότερα

RUBBOL WF Passion for wood. Άριστη προστασία από τις καιρικές συνθήκες, τις γρατζουνιές και τους ρύπους

RUBBOL WF Passion for wood. Άριστη προστασία από τις καιρικές συνθήκες, τις γρατζουνιές και τους ρύπους Άριστη προστασία από τις καιρικές συνθήκες, τις γρατζουνιές και τους ρύπους RUBBOL WF 3300 Ενδιάμεση και τελική επίστρωση 1 συσκευασίας για εξωτερικές ξύλινες πόρτες. Passion for wood Για βέλτιστη προστασία

Διαβάστε περισσότερα

resoltech 1010 Σκληρυντές Εποξικό σύστημα βάσης νερού

resoltech 1010 Σκληρυντές Εποξικό σύστημα βάσης νερού resoltech 1010 Σκληρυντές 1014-1016 Εποξικό σύστημα βάσης νερού Ματ ή Πολύ γυαλιστερό αστάρι & βερνίκι 1 / 1 Εύκολη αναλογία ανάμιξης κατά όγκο Καθαρίστε τα πινέλα και τα ρολά με νερό μόνο Εξαιρετικά λεπτόρρευστο,

Διαβάστε περισσότερα

Πολλαπλών χρήσεων εποξειδικό σύστημα χωρίς διαλύτες για δημιουργία αυτoεπιπεδούμενων δαπέδων IR4

Πολλαπλών χρήσεων εποξειδικό σύστημα χωρίς διαλύτες για δημιουργία αυτoεπιπεδούμενων δαπέδων IR4 Πολλαπλών χρήσεων εποξειδικό σύστημα χωρίς διαλύτες για δημιουργία αυτoεπιπεδούμενων δαπέδων Χρήσεις To Epoxol Floor S είναι κατάλληλη επίστρωση για δάπεδα εργοστασίων, βιοτεχνιών, πολυκαταστημάτων, αποθηκών,

Διαβάστε περισσότερα

HYPERDESMO - COLD CURE POLYUREA 2K

HYPERDESMO - COLD CURE POLYUREA 2K Page 1/5 Ψυχρή πολυουρία δύο συστατικών για στεγάνωση και προστασία ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Το είναι ένα σύστημα πολυουρίας δύο συστατικών για εφαρμογή με ρολό, βούρτσα ή σπάτουλα. Το υλικό πολυμερίζεται γρήγορα δημιουργώντας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΑΕΡΑ ΣΕ ΚΤΗΡΙΑ

ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΑΕΡΑ ΣΕ ΚΤΗΡΙΑ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΑΕΡΑ ΣΕ ΚΤΗΡΙΑ Έλεγχος Ποιότητας Υλικών ΛΕΙΒΑΔΑΡΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΡΑΓΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΘΗΝΑ 2007 ΕΙΣΑΓΩΓΗ O σύγχρονος τρόπος ζωής επιβάλλει σε πολλούς ανθρώπους να περνούν τουλάχιστον

Διαβάστε περισσότερα

KEIM GRANITAL TEXNIKO Δ Ε Λ Τ Ι Ο

KEIM GRANITAL TEXNIKO Δ Ε Λ Τ Ι Ο KEIM GRANITAL TEXNIKO Δ Ε Λ Τ Ι Ο Χρώμα για εξωτερικές επιφάνειες με βάση τα πυριτικά άλατα : - φιλικό για το περιβάλλον - οικονομικό - - προστατευτικό - ανεξίτηλο Φιλικό για το περιβάλλον Το ΚΕΙΜ-Granital

Διαβάστε περισσότερα

HYPERDESMO -D-2K. Πολυουρεθανική Βαφή ύο Συστατικών, Χαµηλής Ελαστικότητας, για Σφράγισµα, Στεγάνωση & Προστασία απέδων και άλλων Εφαρµογών.

HYPERDESMO -D-2K. Πολυουρεθανική Βαφή ύο Συστατικών, Χαµηλής Ελαστικότητας, για Σφράγισµα, Στεγάνωση & Προστασία απέδων και άλλων Εφαρµογών. Page 1/5 Πολυουρεθανική Βαφή ύο Συστατικών, Χαµηλής Ελαστικότητας, για Σφράγισµα, Στεγάνωση & Προστασία απέδων και άλλων Εφαρµογών. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Το HYPERDESMO -D-2Κ είναι βαφή, πολυουρεθανικής βάσεως, δύο

Διαβάστε περισσότερα

Συστατικό A = +43 o C Συστατικό B = +26 o C. Σύστημα. Αστάρι Sikalastic Metal Primer Περίπου 0.154l/m²

Συστατικό A = +43 o C Συστατικό B = +26 o C. Σύστημα. Αστάρι Sikalastic Metal Primer Περίπου 0.154l/m² Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση: 13/01/2014 (v1) Κωδικός: 04.05.090 Αριθμός Ταυτοποίησης: 010945074100000006 Sikalastic Metal Primer Sikalastic Metal Primer (Liquid Plastics Metal Primer) Αντιδιαβρωτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 14.7.2009 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 181/39 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 13ης Αυγούστου 2008 περί καθορισμού των οικολογικών κριτηρίων απονομής του κοινοτικού οικολογικού σήματος σε χρώματα

Διαβάστε περισσότερα

NEA ΠΡΟΪΟΝΤΑ Μάιος 2015

NEA ΠΡΟΪΟΝΤΑ Μάιος 2015 NEA ΠΡΟΪΟΝΤΑ Μάιος 2015 ΧΑΡΤΟΤΑΙΝΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ Ταινία κάλυψης από κορεσμένο ημιρυτιδωμένο (κρεπ) χαρτί, επικαλυμμένη με ειδικά ανεπτυγμένη συγκολλητική ουσία από φυσικό καουτσούκ με βάση διαλύτη. Συνιστάται

Διαβάστε περισσότερα