Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του"

Transcript

1 1997L0078 EL Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του B ΟΔΗΓΙΑ 97/78/ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 18ης Δεκεμβρίου 1997 για καθορισμό των αρχών οργανώσεως των κτηνιατρικών ελέγχων των προϊόντων που εισάγονται στην Κοινότητα από τρίτες χώρες (EE L 24 της , σ. 9) Τροποποιείται από: Επίσημη Εφημερίδα αριθ. σελίδα ημερομηνία M1 Κανονισμος (ΕΚ) αριθ. 882/2004 του ευρωπαϊκου κοινοβουλιου και L του συμβουλιου της 29ης Απριλίου 2004 M2 Οδηγία 2006/104/ΕΚ του Συμβουλίου της 20ής Νοεμβρίου 2006 L Τροποποιείται από: A1 Πράξη περί των όρων προσχωρήσεως της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Δημοκρατίας της Εσθονίας, της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Δημοκρατίας της Λετονίας, της Δημοκρατίας της Λιθουανίας, της Δημοκρατίας της Ουγγαρίας, της Δημοκρατίας της Μάλτας, της Δημοκρατίας της Πολωνίας, της Δημοκρατίας της Σλοβενίας και της Σλοβακικής Δημοκρατίας και των προσαρμογών των Συνθηκών επί των οποίων βασίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση L A2 Συνθήκη Προσχώρησης της Κροατίας (2012) L Διορθώνεται από: C1 Διορθωτικό ΕΕ L 191 της , σ. 1 (882/2004)

2 1997L0078 EL ΟΔΗΓΙΑ 97/78/ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 18ης Δεκεμβρίου 1997 για καθορισμό των αρχών οργανώσεως των κτηνιατρικών ελέγχων των προϊόντων που εισάγονται στην Κοινότητα από τρίτες χώρες ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, Έχοντας υπόψη: τη συνθήκη για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, και ιδίως το άρθρο 43, την πρόταση της Επιτροπής ( 1 ), τη γνώμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ( 2 ), τη γνώμη της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής ( 3 ), Εκτιμώντας: (1) ότι τα ζωικά προϊόντα, τα προϊόντα ζωικής προέλευσης και τα φυτικά προϊόντα που υπόκεινται σε έλεγχο για την αποφυγή της διάδοσης μεταδοτικών ασθενειών για τα ζώα, περιλαμβάνονται στον πίνακα του παραρτήματος II της συνθήκης (2) ότι ο καθορισμός, σε κοινοτικό επίπεδο, των αρχών οργάνωσης των κτηνιατρικών ελέγχων των προϊόντων που προέρχονται από τρίτες χώρες συμβάλλει στην εξασφάλιση του εφοδιασμού και στη σταθεροποίηση των αγορών, εναρμονίζοντας, παράλληλα, τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας του ανθρώπου και των ζώων (3) ότι η εγκαθίδρυση της εσωτερικής αγοράς κατέστησε απαραίτητο τον καθορισμό κοινών αρχών για τους κτηνιατρικούς ελέγχους, δεδομένου ότι οι έλεγχοι στα εσωτερικά σύνορα καταργήθηκαν (4) ότι, μετά την έκδοση της οδηγίας 90/675/ΕΟΚ του Συμβουλίου, της 10ης Δεκεμβρίου 1990, για τον καθορισμό των βασικών αρχών σχετικά με την οργάνωση των κτηνιατρικών ελέγχων των προϊόντων προελεύσεως τρίτων χωρών που εισάγονται στην Κοινότητα ( 4 ), σημειώθηκαν εξελίξεις κατά την εφαρμογή της και αποκτήθηκε νέα πείρα ότι, για λόγους μεγαλύτερης διαφάνειας, η οδηγία αυτή πρέπει να τροποποιηθεί (5) ότι πρέπει να θεσπισθούν εναρμονισμένοι όροι για όλα τα προϊόντα ζωικής προέλευσης που εισάγονται στην Κοινότητα από τρίτες χώρες ότι, συνεπώς, πρέπει να ισχύει ενιαίο καθεστώς ελέγχου για τα προϊόντα αυτά και να γίνουν οι αντίστοιχες προσαρμογές (6) ότι πρέπει να θεσπιστούν κανόνες για τις παρτίδες που εισάγονται στην Κοινότητα χωρίς να έχουν υποβληθεί σε κτηνιατρικούς ελέγχους σε συνοριακό σταθμό επιθεώρησης (7) ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα κράτη μέλη μπορούν να επιβάλλουν πρόσθετους όρους για τα προς εισαγωγή προϊόντα ότι, κατά τη διεξαγωγή των ελέγχων, το ελέγχον κράτος μέλος πρέπει να λαμβάνει υπόψη του αυτές τις ειδικές εθνικές απαιτήσεις ( 1 ) ΕΕ C 285 της , σ. 7. ( 2 ) ΕΕ C 85 της , σ. 76. ( 3 ) ΕΕ C 66 της , σ. 43. ( 4 ) ΕΕ L 373 της , σ. 1 οδηγία όπως τροποποιήθηκε τελευταία από την οδηγία 96/43/ΕΚ (ΕΕ L 162 της , σ. 1).

3 1997L0078 EL (8) ότι, για τη μεταφόρτωση, σε πλοίο ή αεροπλάνο, προϊόντων με τελικό προορισμό εντός της Κοινότητας, πρέπει να θεσπισθούν σαφείς κανόνες σχετικά με το σημείο διενέργειας των ελέγχων (9) ότι η κοινοτική νομοθεσία προβλέπει ότι ορισμένα προϊόντα πρέπει να παρακολουθούνται από τον τόπο άφιξής τους στην Κοινότητα μέχρι τον τόπο προορισμού για να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία και η υγεία των ζώων ότι, γι' αυτό το λόγο, πρέπει να θεσπισθούν αυστηροί κανόνες (10) ότι πρέπει να θεσπισθούν αυστηροί κανόνες για τα προϊόντα που φθάνουν στα κοινοτικά σύνορα χωρίς να είναι η Κοινότητα ο τελικός προορισμός τους, ώστε να εξασφαλισθεί ότι τα εν λόγω προϊόντα θα εγκαταλείψουν την Κοινότητα (11) ότι πρέπει να γίνεται διαχωρισμός μεταξύ των προϊόντων που ανταποκρίνονται ή δεν ανταποκρίνονται προς τις κοινοτικές απαιτήσεις για εισαγωγή ότι, για να ληφθούν υπόψη οι διαφορές αυτές, πρέπει να θεσπισθούν ξεχωριστά συστήματα ελέγχου (12) ότι ο εφοδιασμός των θαλάσσιων και αεροπορικών μεταφορικών μέσων με προϊόντα ζωικής προέλευσης για το πλήρωμα και τους επιβάτες έχει μεγάλη εμπορική σημασία στην Κοινότητα ότι, συχνά, τα προϊόντα αυτά δεν ανταποκρίνονται προς τις κοινοτικές απαιτήσεις ότι, γι' αυτό το λόγο χρειάζονται αυστηροί κανόνες για να προστατευθεί η δημόσια υγεία και η υγεία των ζώων (13) ότι ένα κοινοτικό προϊόν που απορρίπτεται από μια τρίτη χώρα και επιστρέφεται στην Κοινότητα πρέπει να θεωρείται ότι δεν ανταποκρίνεται πλέον προς τις κοινοτικές απαιτήσεις ότι, γι' αυτό το λόγο, πρέπει να θεσπισθούν αυστηροί κανόνες για να προστατευθεί η δημόσια υγεία και η υγεία των ζώων (14) ότι πρέπει να προβλεφθούν συμπληρωματικές εγγυήσεις για να προληφθεί η απάτη και να θεσπιστούν εναρμονισμένα μέτρα για την καταστολή των δόλιων ενεργειών και των παρατυπιών (15) ότι η οδηγία 90/675/ΕΟΚ έχει τροποποιηθεί επανειλημμένα κατά τρόπο ουσιαστικό και, συνεπώς, με την ευκαιρία των νέων τροποποιήσεων που απαιτούνται, είναι σκόπιμο, για λόγους σαφήνειας και ορθολογισμού, να καταργηθεί και να αντικατασταθεί, ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΟΔΗΓΙΑ: A2 Άρθρο 1 1. Οι κτηνιατρικοί έλεγχοι σε προϊόντα από τρίτες χώρες που εισάγονται σε ένα από τα εδάφη που αναφέρονται στο Παράρτημα Ι διεξάγονται από τα κράτη μέλη σύμφωνα με την παρούσα οδηγία και τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 882/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2004 για τη διενέργεια επισήμων ελέγχων της συμμόρφωσης προς τη νομοθεσία περί ζωοτροφών και τροφίμων και προς τους κανόνες για την υγεία και την καλή διαβίωση των ζώων ( 1 ). ( 1 ) ΕΕ L 165, σ. 1.

4 1997L0078 EL A2 2. Κατά παρέκκλιση από την παρ. 1, οι αποστολές προϊόντων που προέρχονται από το έδαφος της Κροατίας και διέρχονται μέσω του εδάφους της Βοσνίας Ερζεγοβίνης στο Neum (διάδρομος του Neum) προτού εισέλθουν εκ νέου στο έδαφος της Κροατίας από τα σημεία Klek ή Zaton Doli, απαλλάσσονται από τους κτηνιατρικούς ελέγχους, εφόσον συμμορφούνται προς τις κατωτέρω απαιτήσεις: (α) Η Κροατία πρέπει να έχει προβλέψει, κατά ή πριν την ημερομηνία προσχώρησης, σημεία εισόδου στο βόρειο και νότιο άκρο του διαδρόμου του Neum επανδρωμένα και με πλήρη εξοπλισμό, και καθ όλα έτοιμα να επιβάλουν τις απαιτήσεις της παρούσας παραγράφου (β) Η Κροατία πρέπει να εξασφαλίσει ότι: (i) οι μεταφορές των αποστολών διενεργούνται μόνον με σφραγισμένα οχήματα, (ii) τα οχήματα που μεταφέρουν τις αποστολές έχουν σφραγιστεί με σφραγίδες μοναδικής αρίθμησης προτού εισέλθουν στο διάδρομο του Neum, (iii) δημιουργείται μητρώο, όπου καταγράφεται ποιες αριθμημένες σφραγίδες έχουν τοποθετηθεί σε ποια οχήματα, επιτρέποντας έτσι τη διενέργεια των απαιτούμενων ελέγχων, (iv) ο χρόνος εξόδου και εκ νέου εισόδου των οχημάτων που εισέρχονται στην επικράτεια της Κροατίας μεταφέροντας αποστολές καταγράφεται. ώστε να υπολογίζεται ο συνολικός χρόνος διέλευσης του διαδρόμου. (γ) Η Κροατία εξασφαλίζει ότι καμία αποστολή δεν μπορεί να εισέλθει εκ νέου στο έδαφός της εάν: (i) η σφράγιση του οχήματος έχει διαρραγεί ή αντικατασταθεί κατά τη διέλευση του διαδρόμου του Neum, και/ή (ii) ο συνολικός χρόνος διέλευσης υπερβαίνει σημαντικά τον αποδεκτό χρόνο διέλευσης, δεδομένης της συνολικής απόστασης της διέλευσης εκτός εάν η αρμόδια αρχή έχει διεξαγάγει εκτίμηση της επικινδυνότητας για την υγεία των ζώων και τη δημόσια υγεία και έχει θεσπίσει αποτελεσματικά, αναλογικά και στοχευμένα μέτρα βασιζόμενα στην εκτίμηση αυτή. (δ) Η Κροατία υποχρεούται να ενημερώνει τακτικά, και εφόσον κρίνεται αναγκαίο, την Επιτροπή για οιαδήποτε μη συμμόρφωση προς τις απαιτήσεις του σημείου β) και τα μέτρα που λαμβάνονται δυνάμει του σημείου γ). (ε) Εφόσον κρίνεται αναγκαίο, λαμβάνεται απόφαση για την αναστολή ή κατάργηση της παρέκκλισης από την παρ. 1, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθ. 29. (στ) Εφόσον κρίνεται σκόπιμο, θεσπίζονται λεπτομερείς κανόνες για την εφαρμογή αυτής της παραγράφου σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 29.

5 1997L0078 EL Άρθρο 2 1. Για τους σκοπούς της παρούσας οδηγίας, εφαρμόζονται, εφόσον χρειάζεται, οι ορισμοί του άρθρου 2 της οδηγίας 89/662/ΕΟΚ του Συμβουλίου, της 11ης Δεκεμβρίου 1989, σχετικά με τους κτηνιατρικούς ελέγχους που εφαρμόζονται στο ενδοκοινοτικό εμπόριο με προοπτική την υλοποίηση της εσωτερικής αγοράς ( 1 ), και στο άρθρο 2 της οδηγίας 90/425/ΕΟΚ του Συμβουλίου της 26ης Ιουνίου 1990 σχετικά με τους κτηνιατρικούς και ζωοτεχνικούς ελέγχους που εφαρμόζονται στο ενδοκοινοτικό εμπόριο ορισμένων ζώντων ζώων και προϊόντων με προοπτική την υλοποίηση της εσωτερικής αγοράς ( 2 ). 2. Επιπλέον, νοούνται ως: M1 C1 α) «προϊόντα»: τα προϊόντα ζωικής προέλευσης που αναφέρονται στις οδηγίες 89/662/ΕΟΚ και 90/425/ΕΟΚ, στον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1774/2002 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 3ης Οκτωβρίου 2002, για τον καθορισμό υγειονομικών κανόνων για τα ζωικά υποπροϊόντα που δεν προορίζονται για κατανάλωση από τον άνθρωπο ( 3 ), στην οδηγία 2002/99/ΕΚ του Συμβουλίου, της 16ης Δεκεμβρίου 2002, για τους κανόνες υγειονομικού ελέγχου που διέπουν την παραγωγή, μεταποίηση, διανομή και εισαγωγή προϊόντων ζωικής προέλευσης που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση ( 4 ) και στον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 854/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 29ης Απριλίου 2004, για τον καθορισμό ειδικών διατάξεων για την οργάνωση των επισήμων ελέγχων στα προϊόντα ζωικής προέλευσης που προορίζονται για κατανάλωση από τον άνθρωπο ( 5 ) περιλαμβάνονται επίσης τα φυτικά προϊόντα που αναφέρονται στο άρθρο 19 β) «έλεγχος εγγράφων»: η εξέταση των κτηνιατρικών πιστοποιητικών ή εγγράφων, ή άλλων εγγράφων τα οποία συνοδεύουν μια παρτίδα γ) «έλεγχος ταυτότητος»: η οπτική εξακρίβωση της αντιστοιχίας μεταξύ των κτηνιατρικών πιστοποιητικών ή εγγράφων ή άλλων εγγράφων που προβλέπονται από την κτηνιατρική νομοθεσία, και του προϊόντος δ) «φυσικός έλεγχος»: ο έλεγχος του ίδιου του προϊόντος, ο οποίος μπορεί να περιλαμβάνει έλεγχο της συσκευασίας και της θερμοκρασίας, καθώς και δειγματοληψία και εργαστηριακή εξέταση ε) «ενδιαφερόμενος για το φορτίο»: το φυσικό ή νομικό πρόσωπο το οποίο, σύμφωνα με τις διατάξεις του κανονισμού (ΕΟΚ) αριθ. 2913/92 του Συμβουλίου, της 12ης Οκτωβρίου 1992, περί θεσπίσεως κοινοτικού τελωνειακού κώδικα ( 6 ), έχει την ευθύνη κατά τις διάφορες καταστάσεις που αναφέρονται στον εν λόγω κανονισμό, στις οποίες ενδέχεται να βρεθεί η παρτίδα, καθώς και ο εκπρόσωπος που αναφέρεται στο άρθρο 5 του εν λόγω κανονισμού, και το οποίο αναλαμβάνει την ευθύνη αυτή όσον αφορά τα περαιτέρω των ελέγχων που προβλέπονται από την παρούσα οδηγία ( 1 ) ΕΕ L 395 της , σ. 13 οδηγία όπως τροποποιήθηκε τελευταία από την οδηγία 92/118/ΕΟΚ (ΕΕ L 62 της , σ. 49). ( 2 ) ΕΕ L 224 της , σ. 29 οδηγία όπως τροποποιήθηκε τελευταία από την οδηγία 92/118/ΕΟΚ. ( 3 ) ΕΕ L 273 της , σ. 1 κανονισμός όπως τροποποιήθηκε τελευταία από τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 808/2003 της Επιτροπής (ΕΕ L 117 της , σ. 1). ( 4 ) ΕΕ L 18 της , σ. 11. ( 5 ) ΕΕ L 139 της ( 6 ) ΕΕ L 302 της , σ. 1 κανονισμός όπως τροποποιήθηκε τελευταία από τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 82/97 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου (ΕΕ L 17 της , σ. 1).

6 1997L0078 EL στ) «παρτίδα»: ποσότητα ομοειδών προϊόντων η οποία καλύπτεται από τα ίδια κτηνιατρικά πιστοποιητικά ή έγγραφα, ή από άλλα έγγραφα που προβλέπονται από την κτηνιατρική νομοθεσία, η οποία μεταφέρεται με το ίδιο μεταφορικό μέσο προερχομένη από την ίδια τρίτη χώρα ή το ίδιο τμήμα αυτής ζ) «συνοριακός σταθμός επιθεώρησης»: κάθε σταθμός επιθεώρησης που ορίζεται και εγκρίνεται σύμφωνα με το άρθρο 6 για να διενεργεί τους κτηνιατρικούς ελέγχους στα προϊόντα προέλευσης τρίτων χωρών που καταφθάνουν στα σύνορα ενός από τα εδάφη του παραρτήματος Ι η) «εισαγωγή»: η θέση προϊόντων σε ελεύθερη κυκλοφορία καθώς και η πρόθεση θέσης προϊόντων σε ελεύθερη κυκλοφορία κατά την έννοια του άρθρου 79 του κανονισμού (ΕΟΚ) αριθ. 2913/92 θ) «τελωνειακός προορισμός»: ο προορισμός που αναφέρεται στο άρθρο 4, σημείο 15 του κανονισμού (ΕΟΚ) αριθ. 2913/92 ι) «όροι εισαγωγής»: οι κτηνιατρικές απαιτήσεις για τα προς εισαγωγή προϊόντα όπως προβλέπονται στην κοινοτική νομοθεσία κ) «αρμόδια αρχή»: η κεντρική αρχή ενός κράτους μέλους η οποία είναι αρμόδια για τη διενέργεια των κτηνιατρικών ελέγχων, ή οποιαδήποτε αρχή στην οποία έχει εκχωρήσει την αρμοδιότητα αυτή. ΚΕΦΑΛΑΙΟ I ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ Άρθρο 3 1. Τα κράτη μέλη μεριμνούν ώστε καμμία παρτίδα προερχόμενη από τρίτη χώρα να μην εισέρχεται σε ένα από τα εδάφη του παραρτήματος I εάν δεν έχει υποβληθεί στους κτηνιατρικούς ελέγχους της παρούσας οδηγίας. 2. Τα κράτη μέλη μεριμνούν ώστε κάθε παρτίδα να εισέρχεται σε ένα από τα εδάφη του παραρτήματος I μόνον μέσω συνοριακού σταθμού επιθεώρησης. 3. Τα κράτη μέλη μεριμνούν ώστε οι ενδιαφερόμενοι για το φορτίο να υποχρεούνται να κοινοποιούν τα στοιχεία εκ των προτέρων είτε συμπληρώνοντας τα αντίστοιχα σημεία του πιστοποιητικού που αναφέρεται στο άρθρο 5 παράγραφος 1 είτε παρέχοντας λεπτομερή περιγραφή γραπτώς ή σε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό υπόστρωμα της παρτίδας που αναφέρεται στην παράγραφο 1, συμπεριλαμβανομένων των παρτίδων που αναφέρονται στο άρθρο 9 και στο άρθρο 19 παράγραφος 1, στο κτηνιατρικό προσωπικό του συνοριακού σταθμού επιθεώρησης όπου προσκομίζονται τα προϊόντα. Τα κράτη μέλη μπορούν να ελέγχουν τα δηλωτικά των πλοίων και των αεροπλάνων καθώς και την αντιστοιχία τους προς τις προαναφερόμενες δηλώσεις και έγγραφα. 4. Οι τελωνειακές αρχές στις οποίες υπάγεται γεωγραφικά ο συνοριακός σταθμός επιθεώρησης εγκρίνουν τον τελωνειακό προορισμό των παρτίδων μόνον σύμφωνα με τις επιταγές του πιστοποιητικού που αναφέρεται στο άρθρο 5 παράγραφος Οι λεπτομέρειες εφαρμογής του παρόντος άρθρου, και ιδίως ο κατάλογος των υποβλητέων σε κτηνιατρικό έλεγχο προϊόντων, θεσπίζονται με τη διαδικασία του άρθρου 29.

7 1997L0078 EL Άρθρο 4 1. Κάθε παρτίδα υποβάλλεται στους κτηνιατρικούς ελέγχους στο συνοριακό σταθμό επιθεώρησης που αναφέρεται στο άρθρο 3 παράγραφος 2 από το προσωπικό της αρμόδιας αρχής υπό την ευθύνη του επίσημου κτηνιάτρου σύμφωνα με το άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο β). 2. Για κάθε παρτίδα, ο επίσημος κτηνίατρος συμβουλεύεται, βάσει των πληροφοριών που αναφέρονται στο άρθρο 3 παράγραφος 3, τη βάση δεδομένων που αναφέρεται στο παράρτημα I της απόφασης 92/438/ΕΟΚ του Συμβουλίου της 13ης Ιουλίου 1993 για τη μηχανογράφηση των κτηνιατρικών διαδικασιών εισαγωγής (σχέδιο Shift) ( 1 ). Επιπλέον, για κάθε παρτίδα που προορίζεται να εισαχθεί σε ένα από τα εδάφη του παραρτήματος I της παρούσας οδηγίας, ο επίσημος κτηνίατρος συμβουλεύεται, αν απαιτείται, τη βάση δεδομένων που αναφέρεται στο παράρτημα II της απόφασης 92/438/ΕΟΚ. Ο επίσημος κτηνίατρος μεριμνά ώστε να πραγματοποιούνται όλες οι εργασίες που απαιτούνται για την τήρηση της βάσης των δεδομένων που προβλέπονται από την απόφαση 92/438/ΕΟΚ. 3. Κάθε παρτίδα υποβάλλεται σε έλεγχο εγγράφων ανεξαρτήτως του τελωνειακού προορισμού της, για να διαπιστωθεί: α) εάν τα στοιχεία των κτηνιατρικών πιστοποιητικών ή εγγράφων, που αναφέρει το άρθρο 7 παράγραφος 1, αντιστοιχούν στις πληροφορίες που είχαν κοινοποιηθεί εκ των προτέρων σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 3 β) σε περίπτωση εισαγωγής, εάν τα στοιχεία των κτηνιατρικών πιστοποιητικών ή εγγράφων, ή άλλων εγγράφων, παρέχουν τα απαιτούμενα εχέγγυα. 4. Πλην των ειδικών περιπτώσεων που προβλέπονται στα άρθρα 9 έως 15, ο επίσημος κτηνιάτρος διενεργεί: α) έλεγχο ταυτότητος κάθε παρτίδας για να βεβαιωθεί, ότι τα προϊόντα ανταποκρίνονται στα στοιχεία των πιστοποιητικών ή εγγράφων που συνοδεύουν τις παρτίδες. Πλην των προϊόντων «χύμα» που προβλέπει η οδηγία 92/118/ΕΟΚ του Συμβουλίου, της 27ης Ιανουαρίου 1992, για τον καθορισμό των όρων υγειονομικού ελέγχου καθώς και των υγειονομικών όρων που διέπουν το εμπόριο και τις εισαγωγές στην Κοινότητα προϊόντων που δεν υπόκεινται, όσον αφορά τους προαναφερόμενους όρους, στις ειδικές κοινοτικές ρυθμίσεις που αναφέρονται στο κεφάλαιο I του παραρτήματος Α της οδηγίας 89/662/ΕΟΚ και, όσον αφορά τους παθογόνους παράγοντες, της οδηγίας 90/425/ΕΟΚ ( 2 ), η εργασία αυτή περιλαμβάνει: i) όταν τα προϊόντα ζωικής προέλευσης φθάνουν εντός εμπορευματοκιβωτίων, εξακρίβωση ότι οι σφραγίδες που επιθέτει ο επίσημος κτηνίατρος (ή η αρμόδια αρχή) όταν απαιτούνται από την κοινοτική νομοθεσία είναι άθικτες και ότι τα αναγραφόμενα στοιχεία αντιστοιχούν στα στοιχεία του συνοδευτικού εγγράφου ή πιστοποιητικού, ii) στις λοιπές περιπτώσεις: για όλους τους τύπους προϊόντων, έλεγχο της παρουσίας και της συμφωνίας των σφραγίδων, των επίσημων σημάτων ή των σημάτων καταλληλότητας που δείχνουν τη χώρα και την εγκατάσταση προέλευσης προς τις σφραγίδες και τα σήματα του πιστοποιητικού ή του εγγράφου, ( 1 ) ΕΕ L 243 της , σ. 27 απόφαση όπως τροποποιήθηκε από την πράξη προσχώρησης του ( 2 ) ΕΕ L 62 της , σ. 49 οδηγία όπως τροποποιήθηκε τελευταία από την οδηγία 96/90/ΕΚ (ΕΕ L 13 της , σ. 24).

8 1997L0078 EL για τα συσκευασμένα σε πρώτη ή δεύτερη συσκευασία προϊόντα, επιπλέον, έλεγχο της ειδικής σήμανσης που προβλέπεται από την κτηνιατρική νομοθεσία, β) φυσικό έλεγχο κάθε παρτίδας για: i) να διαπιστώσει αν τα προϊόντα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της κοινοτικής νομοθεσίας και βρίσκονται σε κατάλληλη κατάσταση για να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό που ορίζεται στο πιστοποιητικό ή στο συνοδευτικό έγγραφο. Οι έλεγχοι αυτοί πρέπει να διενεργούνται σύμφωνα με τα κριτήρια του παραρτήματος III, ii) να εκτελεί, με συχνότητα που θα ορισθεί πριν την 1η Ιουνίου 1999 διά της διαδικασίας του άρθρου 29: τις επιτόπιες εργαστηριακές δοκιμές, τις απαιτούμενες επίσημες δειγματοληψίες και να φροντίζει ώστε τα σχετικά δείγματα να αναλύονται το συντομότερο δυνατόν. 5. Οι λεπτομέρειες εφαρμογής του παρόντος άρθρου, θεσπίζονται με τη διαδικασία του άρθρου 29. Άρθρο 5 1. Μετά τη διενέργεια των απαιτούμενων κτηνιατρικών ελέγχων, ο επίσημος κτηνίατρος εκδίδει για τη συγκεκριμένη παρτίδα προϊόντων πιστοποιητικό το οποίο βεβαιώνει τα πορίσματα των προαναφερόμενων ελέγχων σύμφωνα με το υπόδειγμα του παραρτήματος Β της απόφασης 93/13/ΕΟΚ ( 1 ), και το οποίο προσαρμόζεται ενδεχομένως σύμφωνα με την παράγραφο 4 του παρόντος άρθρου. 2. Το πιστοποιητικό που αναφέρεται στην παράγραφο 1 συνοδεύει την παρτίδα: όσον χρόνο η παρτίδα παραμένει υπό τελωνειακή επιτήρηση, οπότε στο εν λόγω έγγραφο πρέπει να γίνεται αναφορά στο τελωνειακό έγγραφο, σε περίπτωση εισαγωγής, μέχρι την πρώτη εγκατάσταση που αναφέρεται στην οδηγία 89/662/ΕΟΚ, ή το πρώτο κέντρο ή οργανισμό προορισμού που αναφέρεται στην οδηγία 90/425/ΕΟΚ. 3. Εάν η παρτίδα είναι σε πολλά τμήματα, οι διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 ισχύουν για το καθένα από αυτά. 4. Οι λεπτομέρειες εφαρμογής του παρόντος άρθρου, συμπεριλαμβανομένων των προσαρμογών του Παραρτήματος Β της απόφασης 93/13/ΕΟΚ, θεσπίζονται με τη διαδικασία του άρθρου 29. Άρθρο 6 1. Οι συνοριακοί σταθμοί επιθεώρησης πρέπει: α) να γειτνιάζουν αμέσως με το σημείο εισόδου σε ένα από τα εδάφη του παραρτήματος I και σε τόπο ο οποίος ορίζεται ή εγκρίνεται από τις τελωνειακές αρχές σύμφωνα με το άρθρο 38 παράγραφος 1, πρώτο εδάφιο, στοιχεία α) και β) του κανονισμού (ΕΟΚ) αριθ. 2913/92 του Συμβουλίου. ( 1 ) ΕΕ L 9 της , σ. 33 απόφαση όπως τροποποιήθηκε τελευταία από την απόφαση 96/32/ΕΚ (ΕΕ L 9 της , σ. 9).

9 1997L0078 EL Ωστόσο, μπορεί να γίνει δεκτός, με τη διαδικασία της παραγράφου 2 και ένας συνοριακός σταθμός επιθεώρησης που βρίσκεται σε κάποια απόσταση από το σημείο εισόδου όταν τούτο απαιτείται για λόγους γεωγραφικών εμποδίων (όπως π.χ. οι αποβάθρες εκφόρτωσης, οι αυχένες) και, στην περίπτωση σιδηροδρομικής μεταφοράς, στον πρώτο σιδηροδρομικό σταθμό στάσης που ορίζει η αρμόδια αρχή β) να βρίσκονται υπό την αρμοδιότητα επίσημου κτηνιάτρου, ο οποίος και αναλαμβάνει την πραγματική ευθύνη των ελέγχων. Ο επίσημος κτηνίατρος μπορεί να επικουρείται από ειδικά εκπαιδευμένο βοηθητικό προσωπικό. Ο επίσημος κτηνίατρος εξασφαλίζει την πλήρη ενημέρωση των βάσεων δεδομένων που αναφέρονται στην τρίτη περίπτωση του άρθρου 1 παραγράφος 1 της απόφασης 92/438/ΕΟΚ. 2. Ο κατάλογος των συνοριακών σταθμών επιθεώρησης που ισχύει κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας οδηγίας μπορεί να τροποποιείται ή να συμπληρώνεται μεταγενέστερα με τη διαδικασία του άρθρου 29: α) με την προσθήκη οποιουδήποτε νέου συνοριακού σταθμού επιθεώρησης: που προτείνεται από τα κράτη μέλη, αφού η αρμόδια αρχή βεβαιωθεί ότι τηρούνται οι απαιτήσεις του παραρτήματος Β της παρούσας οδηγίας και της απόφασης 92/525/ΕΟΚ της Επιτροπής, της 3ης Νοεμβρίου 1992, για τον καθορισμό των όρων έγκρισης των μεθοριακών σταθμών της Κοινότητας οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με τους κτηνιατρικούς ελέγχους κατά την εισαγωγή προϊόντων που προέρχονται από τρίτες χώρες ( 1 ), που επιθεωρείται από την Επιτροπή σε συνεργασία με την αρμόδια αρχή του κράτους μέλους, β) με την ανάκληση της έγκρισης ενός συνοριακού σταθμού επιθεώρησης, όταν διαπιστώνεται ότι δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις του παραρτήματος II, είτε κατά τη διάρκεια ελέγχου που διενεργείται από την αρμόδια αρχή, είτε ύστερα από τις επιθεωρήσεις που προβλέπονται στο άρθρο 23 εάν το κράτος μέλος δεν λαμβάνει υπόψη του τα πορίσματα της επιθεώρησης αυτής εντός εύλογου διαστήματος και ιδίως εάν οι επιθεωρήσεις κατέδειξαν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία ανθρώπων ή ζώων. 3. Ένα κράτος μέλος πρέπει, για σοβαρούς λόγους, ιδίως δημόσιας υγείας ή υγείας των ζώων, να αναστείλει την έγκριση ενός συνοριακού σταθμού επιθεώρησης που βρίσκεται στην επικράτειά του, ενημερώνει δε την Επιτροπή και τα άλλα κράτη μέλη για την αναστολή αυτή και για τους σχετικούς λόγους. Η αποκατάσταση του συνοριακού σταθμού επιθεώρησης στον κατάλογο γίνεται μόνον σύμφωνα με την παράγραφο 2 στοιχείο α). 4. Η Επιτροπή καταρτίζει και δημοσιεύει κατάλογο των εγκεκριμένων συνοριακών σταθμών επιθεώρησης, καθώς και τις περιπτώσεις προσωρινής αναστολής της έγκρισης. 5. Έως ότου ληφθούν οι αποφάσεις που προβλέπονται στην παράγραφο 2 στοιχείο α), εξακολουθεί να εφαρμόζεται ο κατάλογος που καταρτίστηκε σύμφωνα με την οδηγία 90/675/ΕΟΚ με την επιφύλαξη της περίπτωσης που προβλέπεται στην παράγραφο Οι λεπτομέρειες εφαρμογής του παρόντος άρθρου θεσπίζονται με τη διαδικασία του άρθρου 29. ( 1 ) ΕΕ L 331 της , σ. 16.

10 1997L0078 EL Άρθρο 7 1. Κάθε παρτίδα που προορίζεται για εισαγωγή σε ένα από τα εδάφη του παραρτήματος I συνοδεύεται από το πρωτότυπο των κτηνιατρικών πιστοποιητικών ή εγγράφων ή το πρωτότυπο άλλων εγγράφων που απαιτούνται από την κτηνιατρική νομοθεσία. Το πρωτότυπο των πιστοποιητικών ή εγγράφων παραμένει στο συνοριακό σταθμό επιθεώρησης. 2. Υπό την επιφύλαξη του άρθρου 10, κάθε παρτίδα προϊόντων από τρίτη χώρα που προορίζεται για εισαγωγή σε ένα από τα εδάφη του παραρτήματος I υποβάλλεται σε έλεγχο ταυτότητος και σε φυσικό έλεγχο που προβλέπεται στο άρθρο 4 παράγραφος Η τελωνειακή αρχή επιτρέπει την εισαγωγή παρτίδων προϊόντων μόνον εάν, με την επιφύλαξη των τελωνειακών κανονισμών και των ειδικών διατάξεων που θα θεσπισθούν σύμφωνα με το άρθρο 10 παράγραφοι 2 και 3 και το άρθρο 18, αποδεικνύεται ότι έχουν διενεργηθεί ικανοποιητικά οι απαιτούμενοι κτηνιατρικοί έλεγχοι, ότι έχει εκδοθεί το σχετικό πιστοποιητικό σύμφωνα με το άρθρο 5 και ότι η αρμόδια αρχή έχει την εγγύηση ότι έχουν καταβληθεί ή θα καταβληθούν M1 C1 τα τέλη επιθεώρησης που αναφέρονται στον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 882/ Εάν η παρτίδα πληροί τους όρους εισαγωγής, ο επίσημος κτηνίατρος χορηγεί στον ενδιαφερόμενο επικυρωμένο αντίγραφο του πρωτοτύπου των πιστοποιητικών ή εγγράφων και εκδίδει, σύμφωνα με το άρθρο 5 παράγραφος 1, το πιστοποιητικό το οποίο βεβαιώνει ότι η παρτίδα είναι σύμφωνη με τους όρους αυτούς βάσει των κτηνιατρικών ελέγχων που διενεργήθηκαν στο συνοριακό σταθμό επιθεώρησης. 5. Οι συναλλαγές των προϊόντων που αναφέρονται στις οδηγίες 89/662/ΕΟΚ και 90/425/ΕΟΚ και των οποίων επιτρέπεται η εισαγωγή, σύμφωνα με την παράγραφο 3, του παρόντος άρθρου σε ένα από τα εδάφη του παραρτήματος I της παρούσας οδηγίας, πρέπει να πραγματοποιείται σύμφωνα με τους κανόνες που ορίζονται στις εν λόγω οδηγίες και ιδίως στο κεφάλαιο II. 6. Οι λεπτομέρειες εφαρμογής του παρόντος άρθρου θεσπίζονται με τη διαδικασία του άρθρου Όταν: Άρθρο 8 τα προϊόντα προορίζονται για κράτος μέλος ή περιοχή όπου ισχύουν ειδικές απαιτήσεις στο πλαίσιο της κοινοτικής νομοθεσίας, πραγματοποιήθηκαν δειγματοληψίες των οποίων όμως τα αποτελέσματα δεν είναι γνωστά κατά την αναχώρηση του μεταφορικού μέσου από το συνοριακό σταθμό επιθεώρησης, πρόκειται για εισαγωγές που έχουν επιτραπεί για ειδικούς σκοπούς, στις περιπτώσεις που προβλέπονται από την κοινοτική νομοθεσία πρέπει να κοινοποιούνται συμπληρωματικές πληροφορίες στην αρμόδια αρχή του τόπου προορισμού μέσω του δικτύου ΑΝΙΜΟ που προβλέπει η οδηγία 90/425/ΕΟΚ.

11 1997L0078 EL Κάθε παρτίδα προϊόντων που αναφέρονται στην παράγραφο 1, πρώτη και τρίτη περίπτωση, η οποία προορίζεται για άλλο κράτος μέλος, πρέπει να υποβάλλεται στον έλεγχο εγγράφων, έλεγχο ταυτότητος και φυσικό έλεγχο που προβλέπονται στο άρθρο 4, σημεία 3 και 4 στο συνοριακό σταθμό επιθεώρησης που βρίσκεται στην επικράτεια του κράτους μέλους στο οποίο εισέρχονται τα προϊόντα, για να εξακριβώνεται, ιδίως, το κατά πόσον τα εν λόγω προϊόντα πληρούν τους κοινοτικούς κανόνες που εφαρμόζονται στο κράτος μέλος ή την περιοχή προορισμού. Ωστόσο, το κρέας άγριων τριχωτών θηραμάτων που εισάγονται με το δέρμα τους υποβάλλεται σε φυσικό έλεγχο, εκτός από τον έλεγχο καταλληλότητας και την ανίχνευση καταλοίπων που προβλέπει η οδηγία 96/23/ΕΚ του Συμβουλίου, της 29ης Απριλίου 1996, περί λήψεως μέτρων ελέγχου για ορισμένες ουσίες και τα κατάλοιπά τους σε ζώντα ζώα και στα προϊόντα τους ( 1 ), που αναφέρονται στο κεφάλαιο II του παραρτήματος Γ που πρέπει να διενεργούνται σύμφωνα με την οδηγία 92/45/ΕΟΚ του Συμβουλίου, της 16ης Ιουνίου 1992, για τα υγειονομικά προβλήματα και τα προβλήματα υγειονομικού ελέγχου σχετικά με τη θανάτωση άγριων θηραμάτων και την εμπορία κρέατός των ( 2 ), στην εγκατάσταση προορισμού στην οποία το κρέας αυτό πρέπει να μεταφέρεται υπό τελωνειακή επιτήρηση διά της διαδικασίας της παραγράφου 4 πρώτη περίπτωση του παρόντος άρθρου μαζί με το πιστοποιητικό του άρθρου 5 παράγραφος 1. Τα πορίσματα των ελέγχων αυτών πρέπει να κοινοποιούνται στην αρμόδια αρχή που είναι υπεύθυνη για τον συνοριακό σταθμό επιθεώρησης εισόδου των προϊόντων αυτών. Ανάλογα με τα πορίσματα αυτά, η αρχή αυτή λαμβάνει τα μέτρα που προβλέπονται στο άρθρο Στην περίπτωση των προϊόντων που αναφέρονται στην παράγραφο 1, πρώτη και τρίτη περίπτωση, τα οποία εισέρχονται σε κράτος μέλος άλλο από το κράτος μέλος προορισμού, τα κράτη μέλη λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα ώστε οι παρτίδες να φθάσουν στο προβλεπόμενο κράτος μέλος προορισμού. 4. Τα προϊόντα, τα οποία, σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία, πρέπει να παρακολουθούνται από το συνοριακό σταθμό επιθεώρησης του τόπου άφιξης έως την εγκατάσταση του τόπου προορισμού, αποστέλλονται υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: οι παρτίδες αποστέλλονται μεταξύ του συνοριακού σταθμού επιθεώρησης του τόπου άφιξης και της εγκατάστασης του τόπου προορισμού υπό την εποπτεία της αρμόδιας αρχής, σε στεγανά οχήματα ή εμπορευματοκιβώτια που σφραγίζονται από τις αρμόδιες αρχές. Τα προϊόντα που αναφέρονται στην παράγραφο 1, τρίτη περίπτωση, πρέπει να παραμένουν υπό τελωνειακό έλεγχο μέχρι τον τόπο προορισμού σύμφωνα με τη διαδικασία Τ 5 του κανονισμού (ΕΟΚ) αριθ. 2454/93 της Επιτροπής της 2ας Ιουλίου 1993 για τον καθορισμό ορισμένων διατάξεων εφαρμογής του κανονισμού (ΕΟΚ) αριθ. 2913/92 του Συμβουλίου περί θεσπίσεως του κοινοτικού τελωνειακού κώδικα ( 3 ), σε συνδυασμό με το πιστοποιητικό το οποίο προβλέπεται στο άρθρο 5 παράγραφος 1 και στο οποίο διευκρινίζεται ο επιτρεπόμενος προορισμός, καθώς και, ενδεχομένως, η φύση της προβλεπόμενης μεταποίησης, ο επίσημος κτηνίατρος του συγκεκριμένου συνοριακού σταθμού επιθεώρησης ενημερώνει μέσω του δικτύου ΑΝΙΜΟ την κτηνιατρική αρχή που είναι υπεύθυνη για την εγκατάσταση του τόπου προορισμού της αποστολής σχετικά με τον τόπο καταγωγής και τον τόπο προορισμού του προϊόντος, ( 1 ) ΕΕ L 125 της , σ. 10. ( 2 ) ΕΕ L 268 της , σ. 35 οδηγία όπως τροποποιήθηκε τελευταία από την οδηγία 96/23/ΕΚ (ΕΕ L 125 της , σ. 10). ( 3 ) ΕΕ L 253 της , σ. 1 κανονισμός όπως τροποποιήθηκε τελευταία από τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1427/97 (ΕΕ L 196 της , σ. 31).

12 1997L0078 EL στην εγκατάσταση του τόπου προορισμού, τα προϊόντα υποβάλλονται στην επεξεργασία που αναφέρεται στην οικεία κοινοτική νομοθεσία, ο επίσημος κτηνίατρος του τόπου προορισμού, ή, στην περίπτωση του κεφαλαίου 10 του παραρτήματος I της οδηγίας 92/118/ΕΟΚ, ο επίσημος κτηνίατρος της ενδιάμεσης αποθήκης ο οποίος ενημερώνεται από τον υπεύθυνο της εγκατάστασης προορισμού, ή της ενδιάμεσης αποθήκης πρέπει να ανακοινώνει, στον επίσημο κτηνίατρο του συνοριακού σταθμού επιθεώρησης ο οποίος του γνωστοποίησε την αποστολή, εντός δεκαπενθημέρου, την άφιξη του προϊόντος στον προορισμό του, διενεργεί δε τακτικούς ελέγχους για να εξακριβώσει, ιδίως ελέγχοντας τα μητρώα εισόδου, την άφιξη των προϊόντων στην εγκατάσταση προορισμού. 5. Όταν αποδεικνύεται στην αρμόδια αρχή του συνοριακού σταθμού επιθεώρησης εισδοχής, και με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 20, ότι τα προϊόντα, τα οποία είχαν δηλωθεί προοριζόμενα για εγκεκριμένη εγκατάσταση, δεν έφθασαν ποτέ στον προορισμό τους, η αρμόδια αυτή αρχή λαμβάνει τα δέοντα μέτρα έναντι του ενδιαφερομένου για το φορτίο. 6. Τα κράτη μέλη υποβάλλουν στην Επιτροπή τον κατάλογο των εγκεκριμένων εγκαταστάσεων που αναφέρονται στην παράγραφο 4 για τα εν λόγω προϊόντα, σύμφωνα με τη σχετική κοινοτική νομοθεσία. Εάν η εγκατάσταση δεν τηρεί τις υποχρεώσεις κοινοποίησης, το κράτος μέρος μπορεί να ανακαλέσει την έγκριση και να επιβάλλει τις δέουσες κυρώσεις ανάλογα με τη φύση του διατρεχόμενου κινδύνου. Η Επιτροπή δημοσιεύει τον κατάλογο των εγκεκριμένων εγκαταστάσεων και εξασφαλίζει την ενημέρωσή του και την κοινοποίησή του στα κράτη μέλη. 7. Οι λεπτομέρειες εφαρμογής του παρόντος άρθρου, οι οποίες καταρτίζονται ύστερα από διαβούλευση με τις τελωνειακές αρχές, θεσπίζονται με τη διαδικασία του άρθρου 29. Άρθρο 9 1. Οι παρτίδες οι οποίες πρόκειται να εισαχθούν σε ένα από τα εδάφη του παραρτήματος I και οι οποίες φθάνουν σε ένα συνοριακό σταθμό επιθεώρησης αλλά προορίζονται για εισαγωγή μέσω άλλου συνοριακού σταθμού επιθεώρησης ο οποίος βρίσκεται στην ίδια επικράτεια ή στην επικράτεια άλλου κράτους μέλους, υποβάλλονται σε έλεγχο ταυτότητος και σε φυσικό έλεγχο στο συνοριακό σταθμό επιθεώρησης προορισμού, υπό την προϋπόθεση ότι η μεταφορά πραγματοποιείται διά θαλάσσης ή αέρος. Οι διαδικασίες που πρέπει να εφαρμόζονται στο συνοριακό σταθμό επιθεώρησης εισαγωγής που αναφέρεται στο άρθρο 3 παράγραφος 2 είναι οι εξής: α) εάν η παρτίδα μεταφορτώνεται απευθείας από ένα αεροπλάνο σε άλλο ή από ένα πλοίο σε άλλο, εντός της τελωνειακής ζώνης του ιδίου λιμένα ή αερολιμένα είτε αμέσως είτε μετά την εκφόρτωση στην αποβάθρα ή στο σταθμό επί διάστημα μικρότερο του ελαχίστου που ορίζει το στοιχείο β), η αρμόδια αρχή πρέπει να ενημερώνεται σχετικά από τον ενδιαφερόμενο για το φορτίο. Η αρμόδια αρχή μπορεί, κατ' εξαίρεση, όταν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των ζώων και τη δημόσια υγεία, να διεξάγει έλεγχο εγγράφων των προϊόντων βάσει του πιστοποιητικού ή του κτηνιατρικού εγγράφου καταγωγής ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου συνοδεύει τη συγκεκριμένη παρτίδα ή επικυρωμένου αντιγράφου των εγγράφων αυτών,

13 1997L0078 EL β) στις λοιπές περιπτώσεις εκφόρτωσης η παρτίδα πρέπει: i) να αποθηκεύεται επί ανώτατο και κατώτατο διάστημα και υπό συνθήκες που θα καθοριστούν με τη διαδικασία της παραγράφου 2, υπό τον έλεγχο της αρμόδιας αρχής, στην τελωνειακή ζώνη του λιμένα ή του αερολιμένα για να προωθηθεί σε ένα άλλο συνοριακό σταθμό επιθεώρησης διά θαλάσσιας ή εναέριας μεταφοράς, ii) να υποβάλλεται σε έλεγχο εγγράφων των προϊόντων σε αντιπαραβολή με τα έγγραφα που αναφέρονται στο στοιχείο α), iii) με την επιφύλαξη του άρθρου 20, να υποβάλλεται, κατ' εξαίρεση, σε έλεγχο ταυτότητος και σε φυσικό έλεγχο όταν πιθανολογείται κίνδυνος για τη δημόσια υγεία ή την υγεία των ζώων. 2. Οι λεπτομέρειες εφαρμογής του παρόντος άρθρου θεσπίζονται με τη διαδικασία του άρθρου Το Συμβούλιο, αποφασίζοντας με ειδική πλειοψηφία, προτάσει της Επιτροπής, μπορεί να υπάγει το παρόν άρθρο και την μεταφόρτωση επί του σιδηροδρόμου. Άρθρο Μετά από αίτηση του κράτους μέλους, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ή με δική της πρωτοβουλία, η Επιτροπή μπορεί με τη διαδικασία του άρθρου 29 να μειώσει τη συχνότητα των υλικών ελέγχων, υπό ορισμένες προϋποθέσεις και ανάλογα ιδίως με τα αποτελέσματα των προηγουμένων ελέγχων, όταν πρόκειται για προϊόντα με εναρμονισμένους όρους εισαγωγής. Συγκεκριμένα, πρέπει να τηρούνται οι εξής τρεις όροι: i) τα προϊόντα να προέρχονται από τρίτες χώρες ή περιφέρειες τρίτων χωρών οι οποίες προσφέρουν ικανοποιητικές υγειονομικές εγγυήσεις όσον αφορά τους ελέγχους στον τόπο καταγωγής των προϊόντων που προορίζονται για εισαγωγή σε ένα από τα εδάφη του παραρτήματος I, ii) τα προϊόντα να προέρχονται από εγκαταστάσεις που περιέχονται σε κατάλογο που καταρτίζεται σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία M1 C1, εφόσον η υποχρέωση αυτή προβλέπεται από την κοινοτική νομοθεσία. iii) να έχουν θεσπιστεί πιστοποιητικά εισαγωγής για τα συγκεκριμένα προϊόντα. 2. Πριν υποβάλει πρόταση για την παροχή των παρεκκλίσεων αυτών στα προϊόντα που προέρχονται από μια συγκεκριμένη τρίτη χώρα, η Επιτροπή υποβάλλει στην επιτροπή έκθεση για την τήρηση, εκ μέρους της εν λόγω τρίτης χώρας, των ακόλουθων κριτηρίων: α) εγγυήσεις που παρέχονται από την εν λόγω τρίτη χώρα για όλη ή τμήμα της επικρατείας της όσον αφορά την τήρηση των κοινοτικών απαιτήσεων, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων για τον έλεγχο των καταλοίπων β) υγειονομική κατάσταση των ζώων στη συγκεκριμένη τρίτη χώρα γ) πληροφορίες σχετικά με την υγειονομική κατάσταση στη χώρα δ) φύση των μέτρων που εφαρμόζονται στην τρίτη χώρα για τον έλεγχο και την καταπολέμηση των νόσων ε) διάρθρωση, αρμοδιότητες, ανεξαρτησία και προσόντα της κτηνιατρικής υπηρεσίας ή των άλλων αρμόδιων αρχών

14 1997L0078 EL στ) τήρηση των στοιχειωδών προδιαγραφών που προβλέπονται από την κοινοτική νομοθεσία όσον αφορά την υγιεινή κατά την παραγωγή ζ) τύπος του ή των προϊόντων και δυνητική επικινδυνότης τους η) κανόνες για την έγκριση ορισμένων ουσιών και τήρηση των απαιτήσεων της οδηγίας 96/22/ΕΚ του Συμβουλίου, της 29ης Απριλίου 1996, περί απαγορεύσεως της χρησιμοποιήσεως ορισμένων ουσιών με ορμονική ή θυρεοστατική δράση και των β-ανταγωνιστικών ουσιών στη ζωική παραγωγή για κερδοσκοπικούς λόγους και της οδηγίας 96/23/ΕΟΚ ( 1 ) θ) πορίσματα των κοινοτικών ή εθνικών επισκέψεων ελέγχου ι) πορίσματα των διεξαχθέντων ελέγχων κατά την εισαγωγή ια) ανάλυση του κινδύνου που συνιστούν η φύση, η παρουσίαση ή ο τρόπος μεταφοράς των προς εισαγωγή προϊόντων. 3. Με την επιφύλαξη της παραγράφου 1, είναι επίσης δυνατόν να αποφασίζεται, κατόπιν διαπραγματεύσεων αμοιβαία μείωση της συχνότητας των φυσικών ελέγχων, στο πλαίσιο συμφωνίας κτηνιατρικής ισοδυναμίας που συνάπτεται μεταξύ της Κοινότητας και μιας τρίτης χώρας. Οι μειώσεις αυτές εισάγονται στην κοινοτική νομοθεσία με τη διαδικασία του άρθρου Οι λεπτομέρειες εφαρμογής του παρόντος άρθρου θεσπίζονται με τη διαδικασία του άρθρου 29. Άρθρο 11 A1 1. Τα κράτη μέλη επιτρέπουν, εξ ονόματος όλων των κρατών μελών μέσω των οποίων πραγματοποιείται η διαμετακόμιση, τη διαμετακόμιση παρτίδων από μια τρίτη χώρα προς μια άλλη τρίτη χώρα, ή προς την ίδια τρίτη χώρα, μόνον όταν: α) οι παρτίδες αυτές προέρχονται από τρίτη χώρα, από την οποία δεν απαγορεύονται εισαγωγές προϊόντων στα εδάφη του παραρτήματος I, και προορίζονται για άλλη τρίτη χώρα. Η αρμόδια αρχή μπορεί να παρεκκλίνει από την απαίτηση αυτή στην περίπτωση που μια παρτίδα μεταφορτώνεται κατ' άρθρο 9 παράγραφος 1 στοιχείο α) απευθείας από ένα αεροπλάνο σε άλλο ή από ένα πλοίο σε άλλο, εντός της τελωνειακής ζώνης του ίδιου λιμανιού ή αερολιμένα, για να επαναποσταλεί, χωρίς άλλη στάση, στα εδάφη του παραρτήματος Α, σύμφωνα με γενικά κριτήρια οριζόμενα βάσει της παραγράφου 4 του παρόντος άρθρου β) η διαμετακόμιση αυτή έχει προηγουμένως εγκριθεί από τον επίσημο κτηνίατρο του συνοριακού σταθμού επιθεώρησης του κράτους μέλους όπου φθάνει για πρώτη φορά η παρτίδα σε ένα από τα εδάφη του παραρτήματος Ι γ) ο ενδιαφερόμενος του φορτίου αναλαμβάνει εκ των προτέρων την υποχρέωση να ξαναπάρει τη συγκεκριμένη παρτίδα εάν τα προϊόντα αυτά απορριφθούν, προκειμένου να εξασφαλίσει τη διάθεσή τους σύμφωνα με το άρθρο 17. ( 1 ) ΕΕ L 125 της , σ. 3.

15 1997L0078 EL Η έγκριση που αναφέρεται στην παράγραφο 1, εξαρτάται από την τήρηση των ακόλουθων όρων: α) οι παρτίδες που προσκομίζονται για διαμετακόμιση στο συνοριακό σταθμό επιθεώρησης συνοδεύονται από τα πιστοποιητικά ή έγγραφα του άρθρου 7 παράγραφος 1, και ενδεχομένως από επικυρωμένες μεταφράσεις αυτών β) η παρτίδα προϊόντων πρέπει να προσκομίζεται στον εν λόγω συνοριακό σταθμό επιθεώρησης για να υποβληθεί σε έλεγχο εγγράφων και ταυτότητος. Η αρμόδια κτηνιατρική αρχή μπορεί να χορηγεί παρέκκλιση για τον έλεγχο εγγράφων και ταυτότητος για τη θαλάσσια ή αεροπορική μεταφορά όταν η παρτίδα: δεν έχει εκφορτωθεί. Στην περίπτωση αυτή και υπό την επιφύλαξη του άρθρου 20, ο έλεγχος εγγράφων περιορίζεται σε εξέταση του δηλωτικού, μεταφορτώνεται κατά το άρθρο 9 παράγραφος 1 στοιχείο α) απευθείας από ένα αεροπλάνο σε άλλο ή από ένα πλοίο σε άλλο, εντός της τελωνειακής ζώνης του ιδίου λιμένα ή αερολιμένα. όταν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία ή την υγεία των ζώων ή όταν υπάρχει υπόνοια για παρατυπίες, πρέπει να διεξάγεται συμπληρωματικός φυσικός έλεγχος γ) σε περίπτωση διέλευσης από τα εδάφη του παραρτήματος I οδικώς, σιδηροδρομικώς ή δια ποτάμιας οδού, η παρτίδα αυτή: αποστέλλεται υπό τελωνειακή επιτήρηση, σύμφωνα με τη διαδικασία Τ 1 του κανονισμού (ΕΟΚ) αριθ. 2913/92, στο σημείο εξόδου από την Κοινότητα, μαζί με το έγγραφο που προβλέπεται στην παράγραφο 2 στοιχείο α) του παρόντος άρθρου και το πιστοποιητικό που προβλέπεται στο άρθρο 5 παράγραφος 1 στο οποίο αναφέρεται ο συνοριακός σταθμός επιθεώρησης από τον οποίο η παρτίδα θα εγκαταλείψει το έδαφος της Κοινότητας, μεταφέρεται, χωρίς διακοπή φόρτωσης ή κατάτμηση του φορτίου μετά την αναχώρησή του από το συνοριακό σταθμό επιθεώρησης του σημείου άφιξης, σε οχήματα ή εμπορευματοκιβώτια σφραγισμένα από τις αρχές. Κατά τη μεταφορά δεν επιτρέπεται κανένας χειρισμός επί του φορτίου, εγκαταλείπει την Κοινότητα μέσω συνοριακού σταθμού επιθεώρησης εντός τριάντα το πολύ ημερών από την αναχώρηση από το συνοριακό σταθμό επιθεώρησης εισδοχής, εκτός εάν χορηγείται γενική παρέκκλιση σύμφωνα με τη διαδικασία της παραγράφου 4 για να ληφθούν υπόψη δεόντως αιτιολογημένες καταστάσεις γεωγραφικής απομάκρυνσης δ) ο επίσημος κτηνίατρος που επιτρέπει τη μεταφορά ενημερώνει σχετικά τον επίσημο κτηνίατρο του συνοριακού σταθμού επιθεώρησης του σημείου εξόδου μέσω του δικτύου ΑΝΙΜΟ

16 1997L0078 EL ε) ο επίσημος κτηνίατρος του συνοριακού σταθμού επιθεώρησης εξόδου βεβαιώνει στο πιστοποιητικό που αναφέρεται στο άρθρο 5 παράγραφος 1 ότι οι συγκεκριμένες παρτίδες εγκατέλειψαν την Ένωση και διαβιβάζει αντίγραφο του εγγράφου αυτού στο συνοριακό σταθμό επιθεώρησης εισοδοχής με φαξ ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο. Αν ο επίσημος κτηνίατρος του συνοριακού σταθμού επιθεώρησης εισδοχής δεν ενημερωθεί για την έξοδο των προϊόντων από την Κοινότητα εντός της προθεσμίας που προβλέπεται στην παράγραφο 2 στοιχείο γ), τρίτη περίπτωση, απευθύνεται στην αρμόδια τελωνειακή αρχή η οποία διενεργεί όλες τις έρευνες για να διαπιστώσει τον πραγματικό προορισμό των προϊόντων. 3. Οι δαπάνες εφαρμογής του παρόντος άρθρου, περιλαμβανομένων των δαπανών επιθεώρησης και ελέγχου που προβλέπει, βαρύνουν τον ενδιαφερόμενο του φορτίου ή τον εκπρόσωπό του, χωρίς αποζημίωση από το κράτος μέλος σύμφωνα με τις αρχές που προκύπτουν εκ του άρθρου 1 της οδηγίας 85/73/ΕΟΚ. 4. Οι λεπτομέρειες εφαρμογής του παρόντος άρθρου, ιδίως δε η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των συνοριακών σταθμών επιθεώρησης των σημείων εισόδου και εξόδου, θεσπίζονται με τη διαδικασία του άρθρου 29. Άρθρο Οι παρτίδες προϊόντων από τρίτες χώρες, οι οποίες προορίζονται για ελεύθερη ζώνη, ελεύθερη αποθήκη ή τελωνειακή αποθήκη σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΟΚ) αριθ. 2913/92 μπορούν να γίνονται δεκτές από την αρμόδια αρχή μόνον εάν ο ενδιαφερόμενος του φορτίου έχει δηλώσει εκ των προτέρων ότι ο τελικός προορισμός των προϊόντων είναι η θέση τους σε ελεύθερη κυκλοφορία σε ένα των εδαφών του παραρτήματος I, ή ότι έχουν άλλο τελικό προορισμό ως τελικό προορισμό τους και εάν τα προϊόντα αυτά τηρούν ή όχι τους όρους εισαγωγής. Αν δεν διευκρινισθεί ο τελικός προορισμός, το προϊόν λογίζεται προοριζόμενο να τεθεί σε ελεύθερη κυκλοφορία σε έδαφος του παραρτήματος I. 2. Οι παρτίδες της παραγράφου 1 υποβάλλονται, στο συνοριακό σταθμό επιθεώρησης εισδοχής σε έλεγχο εγγράφων και ταυτότητος προκειμένου να εξασφαλισθεί ότι πληρούν τους εν λόγω όρους εισαγωγής. Ο φυσικός έλεγχος περιττεύει, εκτός αν πιθανολογείται σοβαρός κίνδυνος για την υγεία ανθρώπου και ζώων, όταν ο έλεγχος εγγράφων δείχνει ότι τα οικεία προϊόντα δεν πληρούν τις κοινοτικές προδιαγραφές. Οι παρτίδες αυτές πρέπει να συνοδεύονται από τα έγγραφα του άρθρου 7 παράγραφος 1, συνοδευόμενα ενδεχομένως από επικυρωμένες μεταφράσεις. 3. Αν κατά τους ελέγχους της παραγράφου 2 διαπιστωθεί ότι πληρούνται οι κοινοτικοί όροι ο επίσημος κτηνίατρος του συνοριακού σταθμού επιθεώρησης συντάσσει το πιστοποιητικό του άρθρου 5 παράγραφος 1 και τα τελωνειακά έγγραφα. Οι αρμόδιες κτηνιατρικές και τελωνειακές αρχές του σταθμού επιτρέπουν την εισδοχή σε αποθήκη ελεύθερης ζώνης, σε ελεύθερη αποθήκη ή σε τελωνειακή αποθήκη. Κτηνιατρικώς, τα προϊόντα αυτά θεωρούνται κατάλληλα να τεθούν αργότερα σε ελεύθερη κυκλοφορία.

17 1997L0078 EL Εάν, κατά τους ελέγχους της παραγράφου 2, διαπιστώνεται ότι τα προϊόντα δεν τηρούν τις κοινοτικές απαιτήσεις ο επίσημος κτηνίατρος του συνοριακού σταθμού επιθεώρησης συντάσσει αναλόγως το πιστοποιητικό του άρθρου 5 παράγραφος 1 και τα τελωνειακά έγγραφα. Οι τελωνειακές και κτηνιατρικές αρχές του συνοριακού σταθμού επιθεώρησης μπορούν στην περίπτωση αυτή να επιτρέψουν την εισδοχή σε αποθήκη ελεύθερης ζώνης, σε ελεύθερη αποθήκη ή σε τελωνειακή αποθήκη μόνο αν, τηρουμένου του άρθρου 16, πληρούνται οι εξής όροι: α) τα προϊόντα δεν πρέπει να προέρχονται από τρίτη χώρα τελούσα υπό απαγόρευση βάσει του άρθρου 11 παράγραφος 1 στοιχείο α), πρώτη φράση, β) οι αποθήκες των ελεύθερων ζωνών και οι ελεύθερες ή τελωνειακές αποθήκες πρέπει να εγκρίνονται από την αρμόδια αρχή για την αποθήκευση προϊόντων. Για να εγκριθούν, πρέπει να ανταποκρίνονται στις εξής απαιτήσεις: να αποτελούνται από κλειστό χώρο του οποίου τα σημεία εισόδου και εξόδου ελέγχονται διαρκώς, από τον υπεύθυνο αποθήκης. Στις αποθήκες μέσα σε ελεύθερη ζώνη, ολόκληρη η ζώνη πρέπει να αποτελεί κλειστό χώρο υπό τον συνεχή έλεγχο της τελωνειακής αρχής, να ανταποκρίνονται στους όρους έγκρισης που ορίζονται για τις αποθήκες στις οποίες αποθηκεύονται το ή τα συγκεκριμένα προϊόντα, από την κοινοτική νομοθεσία ή, ελλείψει αυτής, από την εθνική νομοθεσία, να προβαίνουν σε καθημερινή καταγραφή όλων των παρτίδων που εισέρχονται ή εξέρχονται από την αποθήκη κάθε μέρα, της φύσης και της ποσότητας των προϊόντων ανά παρτίδα και του ονόματος και της διεύθυνσης του παραλήπτη. Τα στοιχεία αυτά πρέπει να διατηρούνται επί τρία τουλάχιστον έτη, να διαθέτουν χωριστούς χώρους εναποθήκευσης ή/και/ κατάψυξης που επιτρέπουν την εναποθήκευση των προϊόντων που δεν τηρούν την κτηνιατρική νομοθεσία. Η αρμόδια αρχή μπορεί όμως, για τις υφιστάμενες αποθήκες, να επιτρέψει την χωριστή εναποθήκευση των προϊόντων αυτών στον ίδιο χώρο όταν τα προϊόντα που δεν πληρούν τις κοινοτικές προδιαγραφές εναποθηκεύονται σε κλειστό χώρο που κλειδώνει, να διεθέτουν χώρους για τους διενεργούντες τους κτηνιατρικούς ελέγχους. Αν οι έλεγχοι της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου καταδείξουν ότι ο ενδιαφερόμενος για το φορτίο έχει κάνει ψευδή δήλωση δυνάμει της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, ο τελευταίος αυτός υποχρεούται να προβεί στη διάθεση της παρτίδας σύμφωνα με το άρθρο Οι αρμόδιες αρχές λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα: για να ελέγχουν ότι διατηρούνται οι όροι έγκρισης των αποθηκών, για να αποφεύγεται η αποθήκευση των προϊόντων που δεν τηρούν τις κοινοτικές κτηνιατρικές απαιτήσεις στους ίδιους χώρους ή διαμερίσματα με τα προϊόντα που τις τηρούν,

18 1997L0078 EL για να εξασφαλίζουν αποτελεσματικό έλεγχο των εισόδων και εξόδων από την αποθήκη και, κατά τις ώρες πρόσβασης στις αποθήκες ή ζώνες, την εποπτεία από την κτηνιατρική αρχή. Μεριμνούν ιδίως ώστε τα προϊόντα που δεν τηρούν την κοινοτική κτηνιατρική νομοθεσία να μην εξέλθουν των χωρών ή διαμερισμάτων όπου ευρίσκονται, χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής, να διαθέτουν χώρους για τους διενεργούντες τους κτηνιατρικούς ελέγχους, για να διενεργούν κάθε απαιτούμενο έλεγχο ώστε να αποφεύγεται οποιαδήποτε αλλοίωση ή υποκατάσταση των προϊόντων που είναι αποθηκευμένα στις αποθήκες ή οποιαδήποτε αλλαγή της πρώτης ή της δεύτερης συσκευασίας ή μεταποίησης, 6. Για λόγους που αφορούν την υγεία ανθρώπων και ζώων, ένα κράτος μέλος μπορεί να απαγορεύσει την είσοδο, σε τελωνειακή αποθήκη, ελεύθερη αποθήκη ή ελεύθερη ζώνη, προϊόντων που δεν πληρούν τους όρους της κοινοτικής νομοθεσίας. 7. Οι παρτίδες δεν πρέπει να εισάγονται σε ελεύθερες ζώνες, ελεύθερη αποθήκη ή τελωνειακή αποθήκη αν δεν διαθέτουν τελωνειακή σφραγίδα. 8. Οι παρτίδες της παραγράφου 4 του παρόντος άρθρου δύνανται να εγκαταλείψουν μια ελεύθερη αποθήκη, μία τελωνειακή αποθήκη ή μία ελεύθερη ζώνη μόνο για να αποσταλλούν είτε προς τρίτη χώρα είτε προς αποθήκη προβλεπομένη στο άρθρο 13, είτε για να καταστραφούν υπό τον όρο ότι: η αποστολή προς τρίτη χώρα πρέπει να γίνει τηρουμένων των απαιτήσεων του άρθρου 11 παράγραφος 1 στοιχείο γ) και του άρθρου 11 παράγραφος 2 στοιχεία α), γ), δ) και ε), η μεταφορά προς αποθήκη αναφερομένη στο άρθρο 13 πρέπει να γίνει υπό την κάλυψη ενός εντύπου τελωνειακού ελέγχου Τ 1, με σχετική μνεία της διεύθυνσης της αποθήκης στο συνοδευτικό πιστοποιητικό που προβλέπεται στο άρθρο αυτό, η μεταφορά στον τόπο καταστροφής πρέπει να γίνει μετά από τη μετουσίωση των οικείων προϊόντων. Στη συνέχεια, οι παρτίδες αυτές αποστέλλονται, χωρίς εκφόρτωση του φορτίου και υπό την επίβλεψη της αρμόδιας αρχής, με στεγανά οχήματα η δοχεία σφραγισμένα από τις αρμόδιες αρχές. Οι παρτίδες δεν δύνανται να μεταφερθούν μεταξύ αποθηκών προβλεπομένων στο παρόν άρθρο. M1 C1 10. Τα κράτη μέλη υποβάλλουν στην Επιτροπή τον κατάλογο: α) των ελεύθερων ζωνών, ελεύθερων αποθηκών και τελωνειακών αποθηκών που αναφέρονται στην παράγραφο 4, β) των επιχειρήσεων που αναφέρονται στο άρθρο 13. Η Επιτροπή εξασφαλίζει τη δημοσίευση του καταλόγου του σημείου Α στην Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και ανακοινώνει στα κράτη μέλη τα ονόματα των επιχειρήσεων του στοιχείου β) παράγραφος 11.

19 1997L0078 EL Σε περίπτωση μη τήρησης των όρων που αναφέρονται στις παραγράφους 1-10 και στο μέτρο που οι όροι αυτοί εφαρμόζονται στην αποθήκη, η αρμόδια αρχή υποχρεούται να αναστείλει την έγκρισή της όπως αναφέρεται στην παράγραφο 4 στοιχείο β) ενημερώνοντας σχετικώς την Επιτροπή και τα άλλα κράτη μέλη. Σε περίπτωση παρατυπιών, εκ προθέσεως ή βαρείας αμελείας, επιβάλλονται, στον υπεύθυνο της μεταφοράς της παρτίδας μετά την αναχώρησή της από την αποθήκη, οι κυρώσεις που προβλέπονται από την εθνική νομοθεσία του οικείου κράτους μέλους. 12. Οι λεπτομέρειες εφαρμογής του παρόντος άρθρου, ιδίως όσον αφορά τις διαδικασίες ελέγχου που πρέπει να εφαρμόζονται κατά την άφιξη και την αναχώρηση των παρτίδων προς και από τις ζώνες ή τις αποθήκες αυτές, και τη μεταφορά των παρτίδων μεταξύ των ζωνών ή αποθηκών αυτών, τον τρόπο αποθήκευσης των προϊόντων και τους επιτρεπόμενους χειρισμούς τους, θεσπίζονται με τη διαδικασία του άρθρου 29. Άρθρο Οι επιχειρήσεις που εφοδιάζουν απευθείας τα θαλάσσια μεταφορικά μέσα με προϊόντα που αναφέρονται στο άρθρο 12 παράγραφος 4, για την τροφοδοσία του πληρώματος και των επιβατών πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις του άρθρου 12 παράγραφοι 1, 2, παράγραφος 4 στοιχεία α) και στ), σημεία 2, 3 και 4 και παράγραφοι 5, 6, 7 και 9, και: α) να εγκρίνονται προηγουμένως από την αρμόδια αρχή ως επιχειρήσεις β) να εφοδιάζονται με προϊόντα τα οποία δεν πρέπει να υποβάλλονται σε οποιαδήποτε μεταποίηση, εκτός εάν η πρώτη ύλη πληροί τις κοινοτικές απαιτήσεις γ) να διαθέτουν κτίρια των οποίων η είσοδος και η έξοδος ελέγχονται μονίμως από τον υπεύθυνο της αποθήκης. Όσον αφορά αποθήκες ευρισκόμενες σε ελεύθερη ζώνη, τυγχάνουν εφαρμογής οι απαιτήσεις του άρθρου 12, παράγραφος 4 στοιχείο β), πρώτη περίπτωση, δεύτερη φράση δ) να αναλαμβάνουν τη δέσμευση να μην θέσουν τα προϊόντα του άρθρου 12 παράγραφος 4 στην κατανάλωση σε έδαφος του παραρτήματος Ι ε) να ανακοινώνουν το ταχύτερο στην αρμόδια αρχή την άφιξη των προϊόντων σε αποθήκη του στοιχείου γ). 2. Οι επιχειρηματίες της παραγράφου 1 υποχρεούνται: α) να πραγματοποιούν τις παραδόσεις απευθείας στα θαλάσσια μεταφορικά μέσα, ή σε ειδικά εγκεκριμένη αποθήκη που βρίσκεται στο λιμάνι προορισμού, υπό την προϋπόθεση ότι πρέπει να λαμβάνονται μέτρα ώστε τα συγκεκριμένα προϊόντα να μην μπορούν σε καμιά περίπτωση να εγκαταλείψουν τη λιμενική ζώνη για άλλο προορισμό. Η μεταφορά από την αρχική αποθήκη μέχρι τον λιμένα προορισμού πρέπει να γίνει υπό τελωνειακή επίβλεψη σύμφωνα με την διαδικασία Τ 1 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 2913/92 και να συνοδεύεται από κτηνιατρικό πιστοποιητικό του οποίου το έντυπο θα καταρτιστεί με τη διαδικασία της παραγράφου 6

Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 37. Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο

Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 37. Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο Ε.Ε. Παρ. III(I) 1511 Κ.Δ.Π. 229/2004 Αρ. 3838,19.4.2004 Αριθμός 229 Ο ΠΕΡΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΣΤΟ ΕΝΔΟΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 9.2.2016 L 32/143 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (EE) 2016/166 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 8ης Φεβρουαρίου 2016 για τον καθορισμό ειδικών όρων που εφαρμόζονται στις εισαγωγές τροφίμων που περιέχουν ή αποτελούνται από φύλλα

Διαβάστε περισσότερα

L 39/12 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

L 39/12 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 39/12 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 10.2.2009 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 119/2009 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 9ης Φεβρουαρίου 2009 για την κατάρτιση καταλόγου τρίτων χωρών ή μερών αυτών από τις οποίες επιτρέπονται

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 29/24 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2017/186 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 2ας Φεβρουαρίου 2017 για τον καθορισμό ειδικών όρων που πρέπει να εφαρμόζονται στις εισαγωγές στην Ένωση φορτίων από ορισμένες τρίτες χώρες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 11 /04/2016 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 11 /04/2016 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 11 /04/2016 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΖΩΙΚΗΣ Αριθ. Πρωτ: 1104/44040 ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Βρυξέλλες, 27 Φεβρουαρίου 2018 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 21 Ιουνίου 2011 (OR. en) 11240/11 Διοργανικός φάκελος: 2010/0097 (CNS)

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 21 Ιουνίου 2011 (OR. en) 11240/11 Διοργανικός φάκελος: 2010/0097 (CNS) ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 21 Ιουνίου 2011 (OR. en) 11240/11 Διοργανικός φάκελος: 2010/0097 (CNS) AGRI 431 VETER 33 AGRILEG 76 AE 28 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 8.3.2019 C(2019) 1786 final ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 8.3.2019 για τη θέσπιση κανόνων σχετικά με τις ειδικές απαιτήσεις εκπαίδευσης του προσωπικού

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 14.3.2019 C(2019) 1922 final ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 14.3.2019 για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) 2016/2031 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 31.10.2017 L 281/21 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2017/1973 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 30ής Οκτωβρίου 2017 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 2074/2005 όσον αφορά τους επίσημους ελέγχους σε αλιευτικά προϊόντα που

Διαβάστε περισσότερα

(Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ) (2013/519/ΕΕ)

(Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ) (2013/519/ΕΕ) L 281/20 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 23.10.2013 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 21ης Οκτωβρίου 2013 για τον καθορισμό καταλόγου τρίτων χωρών και εδαφών από τις οποίες επιτρέπονται οι

Διαβάστε περισσότερα

1637 Κ.Δ.Π. 232/2004

1637 Κ.Δ.Π. 232/2004 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3838,19.4.2004 1637 Κ.Δ.Π. 232/2004 Αριθμός 232 Ο ΠΕΡΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΣΤΟ ΕΝΔΟΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 2006R1979 EL 10.02.2008 001.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1979/2006 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 22ας Δεκεμβρίου 2006 σχετικά με το

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 242/20 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 885/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 13ης Αυγούστου 2014 για τον καθορισμό ειδικών όρων που εφαρμόζονται στις εισαγωγές μπαμιών και φύλλων κάρι από την Ινδία και την κατάργηση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 23.4.2019 C(2019) 2910 final ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 23.4.2019 για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) 2017/625 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 290/3

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 290/3 31.10.2008 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 290/3 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1067/2008 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 30ής Οκτωβρίου 2008 για το άνοιγμα και τον τρόπο διαχείρισης των κοινοτικών δασμολογικών ποσοστώσεων

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 1990L0427 EL 03.09.2008 001.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΟΔΗΓΙΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 26ης Ιουνίου 1990 σχετικά με τους όρους ζωοτεχνικού και γενεαλογικού

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 12.3.2019 C(2019) 1847 final ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 12.3.2019 για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) 2017/625 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 261/26 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΕΕ) 2017/1841 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 10ης Οκτωβρίου 2017 για την τροποποίηση της εκτελεστικής απόφασης (ΕΕ) 2017/247 για ορισμένα μέτρα προστασίας σχετικά με την εκδήλωση εστιών

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγές, από τη Γροιλανδία αλιευτικών προϊόντων, ζώντων δίθυρων µαλακίων, εχινόδερµων, χιτωνόζωων και θαλάσσιων γαστερόποδων ***Ι

Εισαγωγές, από τη Γροιλανδία αλιευτικών προϊόντων, ζώντων δίθυρων µαλακίων, εχινόδερµων, χιτωνόζωων και θαλάσσιων γαστερόποδων ***Ι P7_TA(2011)0135 Εισαγωγές, από τη Γροιλανδία αλιευτικών προϊόντων, ζώντων δίθυρων µαλακίων, εχινόδερµων, χιτωνόζωων και θαλάσσιων γαστερόποδων ***Ι Νοµοθετικό ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 6ης

Διαβάστε περισσότερα

(Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ) (2011/874/ΕΕ)

(Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ) (2011/874/ΕΕ) 23.12.2011 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 343/65 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 15ης Δεκεμβρίου 2011 για τον καθορισμό καταλόγου τρίτων χωρών και περιοχών τους από τις οποίες επιτρέπονται

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΑ 2004/41/ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 21ης Απριλίου 2004

Ο ΗΓΙΑ 2004/41/ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 21ης Απριλίου 2004 30.4.2004 EL Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 57/ 33 Ο ΗΓΙΑ 2004/4/ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 2ης Απριλίου 2004 για την κατάργηση ορισµένων οδηγιών σχετικών µε την υγιεινή

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 18.10.2016 L 280/13 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2016/1832 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 17ης Οκτωβρίου 2016 για την τροποποίηση των υποδειγμάτων υγειονομικών πιστοποιητικών για τις εισαγωγές στην Ένωση παρασκευασμάτων

Διαβάστε περισσότερα

(Πράξεις για την ισχύ των οποίων δεν απαιτείται δημοσίευση) ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

(Πράξεις για την ισχύ των οποίων δεν απαιτείται δημοσίευση) ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 31. 12. 90 Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων Αριθ. L 373/ 1 II (Πράξεις για την ισχύ των οποίων δεν απαιτείται δημοσίευση) ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 10ης Δεκεμβρίου 1990 για τον καθορισμό

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 2011R0016 EL 31.01.2011 000.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 16/2011 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 10ης Ιανουαρίου 2011 για τον καθορισμό

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4136, 25/7/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4136, 25/7/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΝΟΜΟ Προοίμιο. Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ: L 31, 1.2.2002, σ. 1. ΕΕ: L 100, 8.4.2006,

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 2003R2336 EL 01.02.2010 002.002 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 2336/2003 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 30ής Δεκεμβρίου 2003 για καθορισμό

Διαβάστε περισσότερα

διαβίωση των ζώων στα υποδείγματα υγειονομικών πιστοποιητικών (Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ)

διαβίωση των ζώων στα υποδείγματα υγειονομικών πιστοποιητικών (Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ) 26.7.2013 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 201/31 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 717/2013 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 25ης Ιουλίου 2013 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 142/2011 όσον αφορά τις καταχωρίσεις

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 1993R2454 EL 04.03.2007 010.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΟΚ) αριθ. 2454/93 ΤΗΣΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 2ας Ιουλίου 1993 για τον καθορισμό ορισμένων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, 7.10.2009 COM(2009) 516 τελικό 2009/0146 (COD) C7-0211/09 Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Για την κατάργηση της απόφασης 79/542/ΕΟΚ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο - «Κανονισμός (ΕΟΚ) αριθ. 2377/90 του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της 23.6.2015

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της 23.6.2015 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 23.6.2015 C(2015) 4157 final ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 23.6.2015 για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1308/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 24.2.2015 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 52/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΕΕ) 2015/261 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 6ης Φεβρουαρίου 2015 για την τροποποίηση των αποφάσεων

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 1976L0756 EL 15.10.2008 009.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 27ης Ιουλίου 1976 περί προσεγγίσεως των νομοθεσιών των Κρατών

Διαβάστε περισσότερα

SANCO/6442/2009 Rev. 3 (POOL/D4/2009/6442/6442R3-EL.doc)

SANCO/6442/2009 Rev. 3 (POOL/D4/2009/6442/6442R3-EL.doc) EL SANCO/6442/2009 Rev. 3 (POOL/D4/2009/6442/6442R3-EL.doc) EL EL ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 23.4.2010 COM(2010)176 τελικό 2010/0097 (CNS) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για τον καθορισµό κανόνων εισαγωγής,

Διαβάστε περισσότερα

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του 2014R0947 EL 27.02.2015 001.001 1 Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του B ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 947/2014

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 6.2.2019 C(2019) 595 final ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 6.2.2019 για την τροποποίηση του παραρτήματος IX του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 999/2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 2001R1207 EL 18.02.2008 002.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B M1 Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 1207/2001 του Συμβουλίου, της 11ης Ιουνίου 2001, σχετικά με

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4218, 6/11/2009

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4218, 6/11/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΖΩΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟ Για σκοπούς διευκόλυνσης της εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

Σας αποστέλλονται συνηµµένα, για ενηµέρωση και εφαρµογή: 1.το ενοποιηµένο κείµενο της απόφασης της Επιτροπής 2000/572/ΕΚ καθώς και.

Σας αποστέλλονται συνηµµένα, για ενηµέρωση και εφαρµογή: 1.το ενοποιηµένο κείµενο της απόφασης της Επιτροπής 2000/572/ΕΚ καθώς και. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ Aθήνα, 24-10-2016 ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ.: 3390/118332 ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Τ.3225/295/Α0019/ Κοινοτική Διαμετακόμιση - Θαλάσσιες μεταφορές. Τ.3225/295/Α0019/ Κοινοτική Διαμετακόμιση - Θαλάσσιες μεταφορές

Τ.3225/295/Α0019/ Κοινοτική Διαμετακόμιση - Θαλάσσιες μεταφορές. Τ.3225/295/Α0019/ Κοινοτική Διαμετακόμιση - Θαλάσσιες μεταφορές Τ.3225/295/Α0019/26.06.1998 Κοινοτική Διαμετακόμιση - Θαλάσσιες μεταφορές Τ.3225/295/Α0019/26.06.98 Κοινοτική Διαμετακόμιση - Θαλάσσιες μεταφορές Σε συνέχεια της υπ' αριθ. Τ.10391/1918/24.11.1993, με την

Διαβάστε περισσότερα

23.3.2011 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 77/25

23.3.2011 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 77/25 23.3.2011 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 77/25 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 284/2011 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 22ας Μαρτίου 2011 για καθορισμό ειδικών όρων και λεπτομερών διαδικασιών για την εισαγωγή πλαστικών

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 2003R2305 EL 01.01.2008 004.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 2305/2003 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 29ης Δεκεμβρίου 2003 για το άνοιγμα

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3850, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3850, 30/4/2004 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΖΩΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ (ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3837, 16/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3837, 16/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, ΕΓΓΡΑΦΗ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ) ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2001 ΕΩΣ 2004 Προοίμιο. Για σκοπούς εναρμόνισης με

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΑ (EE).../ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΟΔΗΓΙΑ (EE).../ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 15.5.2019 C(2019) 3580 final ΟΔΗΓΙΑ (EE).../ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 15.5.2019 για την τροποποίηση της οδηγίας 2009/128/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου όσον αφορά

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 20 Ιουλίου 2017 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 20 Ιουλίου 2017 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 20 Ιουλίου 2017 (OR. en) 11435/17 AGRILEG 141 DENLEG 57 VETER 64 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Ευρωπαϊκή Επιτροπή 17 Ιουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 2003R1830 EL 11.12.2008 001.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1830/2003 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 22ας

Διαβάστε περισσότερα

6. Την µε αριθµό 1677/65137/ Κοινή Απόφαση των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων και Οικονοµίας και Οικονοµικών «έγκριση προγράµµατος οι

6. Την µε αριθµό 1677/65137/ Κοινή Απόφαση των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων και Οικονοµίας και Οικονοµικών «έγκριση προγράµµατος οι ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Μύρινα, 14 Ιουνίου 2016 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Αρ. Πρωτ.: 1358 ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΛΗΜΝΟΥ Προς: Π.Α.. /νση: ΜΥΡΙΝΑ ΛΗΜΝΟΥ Ταχ. Κώδ: 81400 Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Τροποποίηση του Κανονισµού 2074/2005

ΘΕΜΑ: Τροποποίηση του Κανονισµού 2074/2005 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ Aθήνα, 13-11-2017 ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ.:3852/120197 ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ & ΕΝ ΟΕΝΩΣΙΑΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΖΩΝΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. της 26ης Ιουνίου 1990

ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. της 26ης Ιουνίου 1990 18 8 90 Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων Αριθ L 224/29 ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 26ης Ιουνίου 1990 σχετικά με τους κτηνιατρικούς και ζωοτεχνικούς ελέγχους που εφαρμόζονται στο ενδοκοινοτικό

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 19.6.2014 L 179/17 ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 664//2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 18ης Δεκεμβρίου 2013 για τη συμπλήρωση του κανονισμού (EE) αριθ. 1151/2012 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 30/10 6.2.2015 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2015/175 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 5ης Φεβρουαρίου 2015 για τον καθορισμό ειδικών όρων που εφαρμόζονται στις εισαγωγές κόμμεος γκουάρ που κατάγεται ή αποστέλλεται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 Έγγραφο συνόδου 2004 C5-0588/2001 2000/0230(COD) EL 28/11/2001 Κοινή θέση η οποία καθορίστηκε από το Συµβούλιο στις 20 Νοεµβρίου 2001 ενόψει της έκδοσης της οδηγίας του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του 2007D0025 EL 05.11.2013 006.001 1 Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του B ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 22ας Δεκεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Tροποποίηση του κανονισµού (ΕΚ) αριθ. 798/2008. ΣΧΕΤ.: 1. Η µε αρ. πρωτ / εγκύκλιός µας

ΘΕΜΑ: Tροποποίηση του κανονισµού (ΕΚ) αριθ. 798/2008. ΣΧΕΤ.: 1. Η µε αρ. πρωτ / εγκύκλιός µας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ Aθήνα, 11/01/2016 ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ.: 44/2489 ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ &

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 330/50 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 13ης Νοεμβρίου 2014 για την τροποποίηση του παραρτήματος ΣΤ της οδηγίας 64/432/ΕΟΚ του Συμβουλίου όσον αφορά τη μορφή των υποδειγμάτων υγειονομικών πιστοποιητικών

Διαβάστε περισσότερα

(ΕΕ L 355 της , σ. 32)

(ΕΕ L 355 της , σ. 32) 1992L0102 EL 09.07.2005 002.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΟΔΗΓΙΑ 92/102/ΕΟΚ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 27ης Νοεμβρίου 1992 για την αναγνώριση και την

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 123/16 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2015/752 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 29ης Απριλίου 2015 για ορισμένες διαδικασίες εφαρμογής της συμφωνίας σταθεροποίησης και σύνδεσης μεταξύ των Ευρωπαϊκών

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 170/98 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΕΕ) 2017/1178 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 2ας Ιουνίου 2017 για την τροποποίηση της εκτελεστικής απόφασης (ΕΕ) 2016/2008 για τα μέτρα ελέγχου της υγείας των ζώων όσον αφορά την οζώδη

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 23.2.2017 COM(2017) 79 final 2017/0030 (NLE) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 479/2013 του Συμβουλίου, της 13ης Μαΐου 2013,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «ιευκρινήσεις επί της εγκυκλίου 1568/45937/ αναφορικά µε την καταχώρηση εµπόρων ζωικών υποπροϊόντων»

ΘΕΜΑ: «ιευκρινήσεις επί της εγκυκλίου 1568/45937/ αναφορικά µε την καταχώρηση εµπόρων ζωικών υποπροϊόντων» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 24/ 03/2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Αριθ. Πρωτ. : 1028/34552 ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ /ΝΣΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. για την τροποποίηση της οδηγίας 2001/83/ΕΚ όσον αφορά τη φαρμακοεπαγρύπνηση

Πρόταση ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. για την τροποποίηση της οδηγίας 2001/83/ΕΚ όσον αφορά τη φαρμακοεπαγρύπνηση ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 10.2.2012 COM(2012) 52 final 2012/0025 (COD) Πρόταση ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση της οδηγίας 2001/83/ΕΚ όσον αφορά τη φαρμακοεπαγρύπνηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΣΘΗΚΗ. στην έκθεση. Επιτροπή Νομικών Θεμάτων. Εισηγητής: Andrzej Duda A8-0017/2015

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΣΘΗΚΗ. στην έκθεση. Επιτροπή Νομικών Θεμάτων. Εισηγητής: Andrzej Duda A8-0017/2015 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Έγγραφο συνόδου 22.4.2015 A8-0017/2015/err01 ΠΡΟΣΘΗΚΗ στην έκθεση σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για ορισμένες διαδικασίες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 9.8.2017 C(2017) 5518 final ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 9.8.2017 σχετικά με την τροποποίηση του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 615/2014 για τις

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ,

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, Κανονισµός (ΕΚ) αριθ. 1830/2003 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συµβουλίου της 22ας Σεπτεµβρίου 2003 σχετικά µε την ιχνηλασιµότητα και την επισήµανση γενετικώς τροποποιηµένων οργανισµών και την ιχνηλασιµότητα

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 102(Ι) του 2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΘΕΣΠΙΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΑΕΡΙΩΝ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ ΝΟΜΟ

Αριθμός 102(Ι) του 2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΘΕΣΠΙΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΑΕΡΙΩΝ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ ΝΟΜΟ Ο περί της Θέσπισης Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπής Αερίων Θερμοκηπίου (Τροποποιητικός) Νόμος του 2006 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

(Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ) (2008/47/ΕΚ) (4) Η έγκριση αυτή μπορεί να χορηγηθεί προς τρίτη χώρα μόνο

(Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ) (2008/47/ΕΚ) (4) Η έγκριση αυτή μπορεί να χορηγηθεί προς τρίτη χώρα μόνο L 11/12 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 15.1.2008 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 20ής Δεκεμβρίου 2007 για την έγκριση ελέγχων πριν από την εξαγωγή που εκτελούνται από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΟΔΗΓΙΕΣ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΟΔΗΓΙΕΣ 7.12.2018 L 311/3 ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΔΗΓΙΑ (ΕΕ) 2018/1910 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 4ης Δεκεμβρίου 2018 για την τροποποίηση της οδηγίας 2006/112/ΕΚ όσον αφορά την εναρμόνιση και απλούστευση ορισμένων κανόνων στο σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

L 252/10 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

L 252/10 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 252/10 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 28.9.2011 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 961/2011 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 για την επιβολή ειδικών όρων που διέπουν την εισαγωγή ζωοτροφών

Διαβάστε περισσότερα

2009R0669 EL

2009R0669 EL 2009R0669 EL 01.10.2013 014.001 17 B ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ II Κοινό έγγραφο εισόδου (ΚΕΕ) (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9) C1 2009R0669 EL 01.10.2013 014.001 18 B (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9) (10) (11) (12)

Διαβάστε περισσότερα

H Προϊσταµένη της ιεύθυνσης

H Προϊσταµένη της ιεύθυνσης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ Aθήνα, 1/11/2016 ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ.:3464/121201 ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

739 Κ.Δ.Π. 117/2005 Ο ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΥΠΟ ΠΙΕΣΗ. Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 22(α) Για σκοπούς εναρμόνισης με τη πράξη της Ευρωπαϊκής

739 Κ.Δ.Π. 117/2005 Ο ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΥΠΟ ΠΙΕΣΗ. Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 22(α) Για σκοπούς εναρμόνισης με τη πράξη της Ευρωπαϊκής Ε.Ε. Παρ. ΙΠ(Ι) Αρ. 3963, 4.3.2005 739 Κ.Δ.Π. 117/2005 Αριθμός 117 Ο ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΥΠΟ ΠΙΕΣΗ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 22(α) Για σκοπούς εναρμόνισης με τη πράξη της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

που τροποποιεί την οδηγία 91/67/EOK σχετικά με τους όρους υγειονομικού ελέγχου που διέπουν

που τροποποιεί την οδηγία 91/67/EOK σχετικά με τους όρους υγειονομικού ελέγχου που διέπουν 11. 10. 95 I EL I Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων Αριθ. L 243/1 I (Πράξεις για την ισχύ των οποίων απαιτείται δημοσίευση) ΟΔΗΓΙΑ 95/22/EK ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 22ας Ιουνίου 1995 που τροποποιεί

Διαβάστε περισσότερα

Οι τροποποιήσεις αφορούν το ενδοκοινοτικό εµπόριο και κυρίως τον τρόπο εφαρµογής των διαδικασιών για τη διεξαγωγή του.

Οι τροποποιήσεις αφορούν το ενδοκοινοτικό εµπόριο και κυρίως τον τρόπο εφαρµογής των διαδικασιών για τη διεξαγωγή του. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ Αθήνα, 2-08-2019 ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ Αρ. Πρωτ.:1927/198404 ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ 1. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ & ΕΝ ΟΕΝΩΣΙΑΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 83/34 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (EE) 2015/479 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 11ης Μαρτίου 2015 περί κοινού καθεστώτος εξαγωγών (κωδικοποίηση) ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 21 Ιουνίου 2010 (OR. en) 8046/10 Διοργανικός φάκελος: 2010/0814 (NLE) SCH-EVAL 45 SIRIS 51 COMIX 246

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 21 Ιουνίου 2010 (OR. en) 8046/10 Διοργανικός φάκελος: 2010/0814 (NLE) SCH-EVAL 45 SIRIS 51 COMIX 246 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 2 Ιουνίου 200 (OR. en) 8046/0 Διοργανικός φάκελος: 200/084 (NLE) SCH-EVAL 45 SIRIS 5 COMIX 246 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 125/16 13.5.2016 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΕΕ) 2016/715 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 11ης Μαΐου 2016 για τον καθορισμό μέτρων σχετικά με ορισμένους καρπούς καταγωγής ορισμένων τρίτων χωρών με σκοπό την αποτροπή της

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. III(I) 5386 Κ.Δ.Π. 496/2002 Αρ. 3646,

E.E. Παρ. III(I) 5386 Κ.Δ.Π. 496/2002 Αρ. 3646, E.E. Παρ. III(I) 5386 Κ.Δ.Π. 496/2002 Αρ. 3646, 25.10.2002 Αριθμός 496 Οι περί Προστασίας από Ιονίζουσες Ακτινοβολίες (Επιτήρηση και Έλεγχος των Αποστολών Ραδιενεργών Αποβλήτων) Κανονισμοί του 2002, οι

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ L 156/2 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2015/949 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 19ης Ιουνίου 2015 για την έγκριση των ελέγχων που διενεργούνται από τρίτες χώρες σε ορισμένα τρόφιμα, πριν από την εξαγωγή τους,

Διαβάστε περισσότερα

PE-CONS 17/1/15 REV 1 EL

PE-CONS 17/1/15 REV 1 EL EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Στρασβούργο, 9 Ιουνίου 2015 (OR. en) 2014/0206 (COD) LEX 1613 PE-CONS 17/1/15 REV 1 CODIF 45 ECO 38 INST 92 MI 188 CODEC 406 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 11.2.2014 COM(2014) 4 final 2014/0033 (COD) Πρόταση ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση των οδηγιών 89/608/ΕΟΚ, 90/425/ΕΟΚ και 91/496/ΕΟΚ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 18.7.2016 COM(2016) 460 final 2016/0218 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τη σύναψη της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: Αποδέκτες Π. Χρυσούλα ηλέ H ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝH ΤΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΠΡΟΣ: Αποδέκτες Π. Χρυσούλα ηλέ H ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝH ΤΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ Aθήνα, 17. 08. 2017 ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ.: 2549/87486 ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ Πληροφορίες:Χρ. ηλέ/σ.ε.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο της Επιτροπής - D009364/03.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο της Επιτροπής - D009364/03. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 22 Δεκεμβρίου 2010 (03.01) (OR. en) 18255/10 COMER 241 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Για το Γενικό Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Jordi AYET PUIGARNAU,

Διαβάστε περισσότερα

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ EL L 341/10 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 18.12.2013 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 1352/2013 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 4ης Δεκεμβρίου 2013 για την κατάρτιση

Διαβάστε περισσότερα

L 93/34 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Πράξεις για την ισχύ των οποίων δεν απαιτείται δημοσίευση) ΕΠΙΤΡΟΠΗ

L 93/34 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Πράξεις για την ισχύ των οποίων δεν απαιτείται δημοσίευση) ΕΠΙΤΡΟΠΗ L 93/34 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 12.4.2005 ΙΙ (Πράξεις για την ισχύ των οποίων δεν απαιτείται δημοσίευση) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 4ης Απριλίου 2005 για τη θέσπιση απλοποιημένων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 27.6.2018 C(2018) 3973 final ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 27.6.2018 για την τροποποίηση του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 181/2014 όσον αφορά ορισμένες

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4083, 20/4/2006

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4083, 20/4/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΖΩΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟ Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

της 15ης Ιουλίου 1991

της 15ης Ιουλίου 1991 Αριθ. L 268/56 Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων 24. 9. 91 ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 15ης Ιουλίου 1991 για τον καθορισμό των βασικών αρχών σχετικά με την οργάνωση των κτηνιατρικών ελέγχων των

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 1997R0258 EL 07.08.2009 004.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 258/97 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 27ης

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 145/25

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 145/25 10.6.2009 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 145/25 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 484/2009 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 9ης Ιουνίου 2009 σχετικά με την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1975/2006 για τη θέσπιση

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 301/22 18.11.2015 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2015/2066 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 17ης Νοεμβρίου 2015 για τη θέσπιση, σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 517/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου,

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 18.1.2017 COM(2017) 17 final 2017/0011 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του κεκτημένου του Σένγκεν στον τομέα του συστήματος πληροφοριών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ ΙΙ. Άρθρο 310

ΤΙΤΛΟΣ ΙΙ. Άρθρο 310 9.5.2008 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 115/181 ΤΙΤΛΟΣ ΙΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο 310 (πρώην άρθρο 268 της ΣΕΚ) 1. Όλα τα έσοδα και τα έξοδα της Ένωσης, πρέπει να προβλέπονται για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΣΘΗΚΗ. στην έκθεση. Επιτροπή Νομικών Θεμάτων. Εισηγητής: Andrzej Duda A8-0047/2015

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΣΘΗΚΗ. στην έκθεση. Επιτροπή Νομικών Θεμάτων. Εισηγητής: Andrzej Duda A8-0047/2015 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Έγγραφο συνόδου 23.4.2015 A8-0047/2015/err01 ΠΡΟΣΘΗΚΗ στην έκθεση σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για ορισμένες διαδικασίες

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 4.2.2017 EL L 31/29 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΕΕ) 2017/198 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 2ας Φεβρουαρίου 2017 όσον αφορά τα μέτρα για την πρόληψη της εισαγωγής και της εξάπλωσης στην Ένωση του Pseudomonas syringae pv.

Διαβάστε περισσότερα

12848/1/18 REV 1 GA/ag ECOMP.2.B. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 26 Νοεμβρίου 2018 (OR. en) 12848/1/18 REV 1

12848/1/18 REV 1 GA/ag ECOMP.2.B. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 26 Νοεμβρίου 2018 (OR. en) 12848/1/18 REV 1 Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 26 Νοεμβρίου 2018 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2017/0251 (CNS) 12848/1/18 REV 1 FISC 397 ECOFIN 881 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ Ι Πεδίο εφαρµογής

ΤΙΤΛΟΣ Ι Πεδίο εφαρµογής Οδηγία 92/3/ΕΥΡΑΤΟΜ του Συµβουλίου της 3ης Φεβρουαρίου 1992 για την επιτήρηση και τον έλεγχο των αποστολών ραδιενεργών αποβλήτων µεταξύ κρατών µελών καθώς και προς και από την Κοινότητα ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

L 351/40 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

L 351/40 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 351/40 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 20.12.2012 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 1219/2012 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 12ης Δεκεμβρίου 2012 που αφορά τη θέσπιση μεταβατικών ρυθμίσεων

Διαβάστε περισσότερα