Ηλεκτρονικές Δημοπρασίες Ενεργειακών Προϊόντων. Θανάσης Πετμεζάς Δ/νων Σύμβουλος

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ηλεκτρονικές Δημοπρασίες Ενεργειακών Προϊόντων. Θανάσης Πετμεζάς Δ/νων Σύμβουλος"

Transcript

1 Ηλεκτρονικές Δημοπρασίες Ενεργειακών Προϊόντων Θανάσης Πετμεζάς Δ/νων Σύμβουλος

2 Ιστορικό 1 η Δημοπρασία Αμερικάνικου Τύπου για Χαρτί Καταλόγων Η ΔΕΠΑ ξεκίνησε από τον Οκτώβριο 2012 δημοπρασίες πώλησης Φυσικού Αερίου. Εως τον Μάιο 2018, έχουν διοργανωθεί 24 πλειοδοτικές δημοπρασίες. Ο τύπος της δημοπρασίας είναι Αμερικάνικη Δημοπρασία με χρήση απεριορίστου αριθμού παρατάσεων. Η ΛΑΓΗΕ ξεκίνησε από τον Οκτώβριο 2016 δημοπρασίες πώλησης Ηλεκτρικής Ενέργειας. Εως τον Ιούλιο 2018, έχουν διοργανωθεί 8 πλειοδοτικές δημοπρασίες. Ο τύπος της δημοπρασίας είναι Αμερικάνικη Δημοπρασία με χρήση απεριορίστου αριθμού παρατάσεων Η ΡΑΕ ξεκίνησε από τον Δεκέμβριο 2016 δημοπρασίες Ηλεκτρικής Ενέργειας. Εως τον Ιούλιο 2018, έχουν διοργανωθεί 5 μειοδοτικές δημοπρασίες. Ο τύπος της δημοπρασίας είναι Αμερικάνικη Δημοπρασία χωρίς παρατάσεις

3 Χαρακτηριστικά Δημοπρασιών Ενέργειας Διαχείριση τιμών και ποσότητας σε πραγματικό χρόνο Οι ποσότητες παρουσιάζουν τις ακόλουθες ιδιαιτερότητες Υπάρχει η συνολικά διαθέσιμη ποσότητα που ορίζεται από τον διοργανωτή και ΔΕΝ μπορεί να μεταβληθεί κατά την διάρκεια της δημοπρασίας. Υπάρχει η ποσότητα ζήτησης που υποβάλλεται με την κάθε προσφορά του συμμετέχοντος Μπορεί να μεταβληθεί με ανω και κάτω όριο (ΔΕΠΑ, ΛΑΓΗΕ) Είναι σταθερή και αμετάβλητη (ΡΑΕ) Υπάρχει η δυνατότητα ζήτησης αποκλειστικά όλης της ποσότητας ή όχι. (όλα ή τίποτα) Σαν παράμετρος που ορίζεται σε κάθε προσφορά στην δημοπρασία (ΔΕΠΑ, ΛΑΓΗΕ) Είναι μονίμως ορισμένη για ΟΛΗ την ποσότητα που αντιστοιχεί με την εγκατεστημένη ισχύ (ΡΑΕ) Διάρκεια Δημοπρασίας Οι δημοπρασίες ρυθμίζονται Με σταθερή διάρκεια συνήθως 30 λεπτών, Με ονομαστική διάρκεια συνήθως 30 λεπτών και απεριόριστες παρατάσεις

4 ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΥΘΜΙΣΤΗ Να υπάρχει πλήρης Διαφάνεια Ηλεκτρονικός τρόπος, εκτενείς αναφορές και ανάλυση αποτελεσμάτων Να είναι πράγματι Ανταγωνιστική Οι κανόνες διεξαγωγής δημοπρασίας, να δημιουργούν ανταγωνιστικό περιβάλλον και όχι άγνωστες συνθήκες ανταγωνισμού. Να δίνει Ισότιμες Ευκαιρίες σε κάθε μορφή ενδιαφερομένου συμμετέχοντος Να λαμβάνεται υπόψη το μέγεθος της επένδυσης ΜW και να έχει ρόλο η στρατηγική του κάθε συμμετέχοντος στην εξέλιξη της δημοπρασίας ώστε να μην καταλήγει ως διαγωνισμός χαμηλότερης τιμής Να είναι αδιάβλητη Ο τύπος δημοπράτησης να είναι ουδέτερος και μην αφήνει χώρο για αμφισβητήσεις σε σχέση με το αποτέλεσμα από τους συμμετέχοντες Να μην προσθέτει Διοικητικά βάρη αλλά να αφαιρεί Η συμμετοχή στην δημοπρασία και η ηλεκτρονική αυτοματοποίηση της διαδικασίας να μην δημιουργούν ενστάσεις ως προς τους όρους διεξαγωγής που έχουν εκ της συμμετοχής των ενδιαφερομένων γίνει αποδεκτοί.

5 Κριτήρια επιλογής τύπου δημοπρασίας Μόνο χαμηλότερη τιμή Πολλαπλά κριτήρια, όπως κόστος, βαθμολογία, κλπ Ένας Νικητής με / χωρίς ισοπαλίες Ενας ή περισσότεροι Νικητές 1 ή περισσότεροι Νικητές ENGLISH SEALED Bid DYNAMIC Open Bid Τιμή & Ποσότητα YANKEE Συμφερότερη Δημοσίου Τmax, Kmin Multi Variable Bid Weighted (Β/Κ) Σταθμισμένη Multi Variable Bid math ranked DUTCH VICHERY JAPANESE scenario (rounds)

6 Εναλλακτικές Προτάσεις Δημοπρασιών Ενέργειας Τύποι δημοπρασιών Οι τύποι δημοπρασιών που μπορούν να εξυπηρετήσουν Δημοπρασίες Ενέργειας είναι οι ακόλουθοι Sealed Bid (κλειστός διαγωνισμός) Ολλανδική Δημοπρασία Αμερικάνικη Δημοπρασία με τρείς δυνατές παραλλαγές Χωρίς παρατάσεις και με έλεγχο εγκυρότητας χρόνου την έναρξης της επεξεργασίας της προσφοράς Χωρίς παρατάσεις και με έλεγχο εγκυρότητας χρόνου την άφιξης της προσφοράς στο σύστημα δημοπρασιών Με παρατάσεις (και πρακτικά αδιάφορο το που μετράται η εγκυρότητα χρόνου)

7 Sealed Bid Χαρακτηριστικά Διάρκεια 30 λεπτά χωρίς παρατάσεις 1 προσφορά από κάθε συμμετέχοντα. Καμία πληροφορία για το ανταγωνιστικό περιβάλλον. ΥΠΕΡ Δεν τίθεται θέμα χρόνου επεξεργασίας προσφορών, αλλά μόνο θέμα χρόνου άφιξης της προσφοράς εντός 30λέπτου. Δεν επηρεάζεται από τον αριθμό των συμμετεχόντων. ΚΑΤΑ Δεν δημιουργεί τις ανταγωνιστικές συνθήκες, διότι είναι η υποβολή μίας κλειστής προσφοράς, χωρίς κανένα στοιχείο από τον ανταγωνισμό, τις επικρατούσες τιμές ή τον χρόνο. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΒΛΗΤΗ διότι μπορούν να προκύψουν πολλές ισοδύναμες προσφορές, με την ιδία τιμή, σε έργα ιδίας δυναμικότητας, οπότε προκαλείται ζήτηση πάνω από την διαθέσιμη ποσότητα.

8 ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ Ορίζονται από τον διοργανωτή της Δημοπρασίας Ο χρόνος έναρξης και ο χρόνος κλεισίματος της δημοπρασίας. Η τιμή ανοίγματος, που είναι τιμή χαμηλή και μη αποδεκτή από την αγορά και αυξάνει σταδιακά από το σύστημα στην διάρκεια της δημοπρασίας. Το βήμα αναπροσαρμογής της τιμής και η περίοδος αναπροσαρμογής της τιμής. Η περίοδος αναπροσαρμογής δεν μπορεί να είναι λιγότερη από 1 λεπτό. Η αναπροσαρμογή τιμής είναι σταθερή ανά περίοδο και αυξάνει μόνο κατά ένα βήμα αυτόματα από το σύστημα. Διεξαγωγή Η τιμή ξεκινά από την χαμηλή τιμή έναρξης και μεταβάλλεται αυτόματα κατά ένα βήμα προς τα πάνω (αυξάνει) κάθε φορά που περνάει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αναπροσαρμογής. Η τιμή παραμένει σταθερή κατά τη διάρκεια κάθε χρονικού διαστήματος. Το σύστημα πληροφορεί τους διαγωνιζόμενους για την τρέχουσα τιμή και την εκάστοτε διαθέσιμη ποσότητα. Οι διαγωνιζόμενοι παρακολουθούν την σταδιακή αύξηση της τιμής προς τις τιμές της αγοράς αλλά την σταδιακή απομείωση της ποσότητας λόγω προσφορών άλλων διαγωνιζομένων. Με βάση τις ενδείξεις και την στρατηγική τους, έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν προσφορές στο χρονικό διάστημα που θα επιλέξουν, δηλ. στην τιμή που θα επιλέξουν. Ο διαγωνιζόμενος που (πρώτος) υποβάλει προσφορά κερδίζει την ποσότητα που του αναλογεί, στην τιμή που επικρατούσε εκείνο το χρονικό διάστημα. Η ποσότητα αυτή κατακυρώνεται αμέσως στον διαγωνιζόμενο και δεν είναι πλέον διαθέσιμη. Δεν μπορεί να υποβάλλει εκ νέου ποσότητα. Η δημοπρασία λήγει όταν φτάσει η ώρα λήξης της δημοπρασίας ή όταν εξαντληθεί όλη η διαθέσιμη ποσότητα (ότι προηγείται).

9 ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ Χαρακτηριστικά Διάρκεια εως 30 λεπτά, χωρίς παρατάσεις (μπορεί να κλείσει και νωρίτερα αν απορροφηθεί η ποσότητα) Ευκαιρία για 1 προσφορά από κάθε συμμετέχοντα. Συνεχής πληροφόρηση για το ανταγωνιστικό περιβάλλον. ΥΠΕΡ Είναι σενάριο που βασίζεται ξεκάθαρα σε στρατηγική, με την οποία ο συμμετέχων θα υπολογίσει βασιζόμενος σε ενδείξεις πραγματικού χρόνου, πότε θα δώσει προσφορά και με ποια τιμή Δεν επηρεάζεται πρακτικά από τον αριθμό των συμμετεχόντων. ΚΑΤΑ Υπάρχει μόνο μία ευκαιρία υποβολής προσφοράς σε κάθε συμμετέχοντα. Δεν υπάρχει το πλεονέκτημα της μικρότερης ποσότητας (ισχύος), παρά μόνο ο χρόνος και η επάρκεια διαθέσιμης ποσότητας

10 Χαρακτηριστικά ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ version 1 Διάρκεια 30 λεπτά χωρίς παρατάσεις H χρονική εγκυρότητα των προσφορών βασίζεται στον χρόνο ΈΝΑΡΞΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΊΑΣ προσφοράς. Συνεχής πληροφόρηση για το ανταγωνιστικό περιβάλλον. ΥΠΕΡ Είναι σενάριο που βασίζεται ξεκάθαρα σε στρατηγική, με την οποία ο συμμετέχων θα υπολογίσει βασιζόμενος σε ενδείξεις πραγματικού χρόνου, πότε θα δώσει προσφορά και με ποια τιμή Δεν οδηγεί σε μεγάλη πτώση τιμών ΚΑΤΑ Λόγω σειριακής επεξεργασίας, ο χρόνος έναρξης επεξεργασίας εξαρτάται από τον αριθμό των προσφορών στα τελευταία sec και αυξάνει ανάλογα με τον αριθμό αυτό, δηλ. με τον αριθμό συμμετεχόντων. Υπάρχει δυνατότητα «τεχνητής συμφόρησης» του συστήματος κατά τα τελευταία sec από συμμετέχοντες που μπορούν να υποβάλλουν συνεχώς άκυρες προσφορές π.χ. με την ίδια τιμή να πατούν συνεχώς το πλήκτρο «υποβολή».

11 ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ version 2 Χαρακτηριστικά Διάρκεια 30 λεπτά χωρίς παρατάσεις H χρονική εγκυρότητα των προσφορών βασίζεται στον χρόνο ΑΦΙΞΗΣ της προσφοράς. Συνεχής πληροφόρηση για το ανταγωνιστικό περιβάλλον. ΥΠΕΡ Καταργεί την πιθανότητα απόρριψης προσφοράς λόγω καθυστερημένης έναρξης επεξεργασίας που οφείλεται στο μέγεθος της μεγάλης ουράς στα τελευταία sec της δημοπρασίας Ακυρώνεται η δυνατότητα δημιουργίας «τεχνητής συμφόρησης» διότι κάθε προσφορά που αφικνείται εντός χρόνου, θα επεξεργαστεί. ΚΑΤΑ Επιτείνει τον «πανικό των τελευταίων δευτερολέπτων», όπου οι προσφορές αποστέλλονται χωρίς την αντίστοιχη πληροφόρηση για το αποτέλεσμα των προηγουμένων προσφορών του συμμετέχοντα ή των προσφορών των ανταγωνιστών του που επηρεάζουν τον συμμετέχοντα (κατάργηση στρατηγικής) Στα τελευταία δευτερόλεπτα, υλοποιείται στην ουσία ένας αριθμός «τυφλών παρατάσεων» όπου οι προσφορές προσομοιάζουν με sealed bids και δίνονται εν αγνοία του συμμετέχοντος σχετικά με το κατά πόσο και αν χρειάζεται να βελτιώσει την προσφορά του.

12 ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ version 3 Χαρακτηριστικά Διάρκεια 30 λεπτά με απεριόριστο αριθμό παρατάσεων H χρονική εγκυρότητα των προσφορών στην άφιξη ή επεξεργασία δεν είναι πλέον κρίσιμος παράγων. Συνεχής πληροφόρηση για το ανταγωνιστικό περιβάλλον. ΥΠΕΡ Μηδενίζεται πρακτικά η πιθανότητα απόρριψης προσφοράς, αφού κάθε προσφορά εντός τελευταίου τριλέπτου δημιουργεί νέα τρίλεπτη παράταση και ακυρώνεται η δυνατότητα δημιουργίας «τεχνητής συμφόρησης. Σε κάθε σημείο της δημοπρασίας, υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για την κατάσταση του συμμετέχοντος σε ότι αφορά την προσωρινή κατοχύρωση ή όχι ποσότητας. ΚΑΤΑ Δημιουργεί συνεχή και σταδιακή πτώση τιμών η οποία δεν έχει χρονικό ορίζοντα τέλους, καθόσον οι παρατάσεις είναι απεριόριστες σε αριθμό. Καταργεί τις στρατηγικές bidding που λαμβάνουν υπόψη πέραν της τιμής, την ποσότητα και τον χρόνο και «εκφυλίζεται» σε απόλυτα μειοδοτική, καθόσον ο μοναδικός παράγων που επικρατεί, είναι η χαμηλότερη τιμή.

13 Ποια δημοπρασία?

14 Με Παρατάσεις?

15 Με Εγκυρότητα χρόνου στην άφιξη προσφοράς?

16 Με Εγκυρότητα χρόνου στην έναρξη επεξεργασίας?

17 Η επεξεργασία κάθε bid στην YANKEE Στάδιο Γενικών Ελέγχων Κλείδωμα βάσης 1. Έλεγχος Εγκυρότητα συμμετέχοντος 2. Έλεγχος Χρόνου υποβολής προσφοράς σε σχέση με την ώρα ανοίγματος και την ώρα κλεισίματος. 3. Έλεγχος Χρόνου έναρξης επεξεργασίας προσφοράς, 4. Έλεγχος Εγκυρότητας τιμής, σε σχέση με την τιμή εκκίνησης και το βήμα 5. Έλεγχος Εγκυρότητας τιμής, σε σχέση με την τιμή της προηγούμενης προσφοράς (<15%) Στάδιο Ελέγχων ως προς τους κανόνες της συγκεκριμένης δημοπρασίας 1. Έλεγχος ποσότητας συμμετέχοντος 2. Σύγκριση προσφοράς με την «χειρότερη που δεν εχει ποσότητα» 3. Έλεγχος βελτίωσης της τιμής μονάδας Στάδιο Επεξεργασίας, Καταγραφής και Κοινοποίησης Αποτελεσμάτων 1. Δημιουργία ΝΕΟΥ πίνακα των καλύτερων 155 αποδεκτών προσφορών.(μία από κάθε συμμετέχοντα) 2. ΝΕΑ κατάταξη των 155 καλύτερων προσφορών, με πρώτο κριτήριο την τιμή, μετά την ποσότητα και μετά τον χρόνο. 3. ΝΕΑ προσωρινή διάθεση της συνολικής ποσότητας στην νέα λίστα κατάταξης & προσωρινή δέσμευση ποσοτήτων 4. ΝΕΑ καταγραφή της τιμής και ποσότητας για κάθε ένα από τους 155 συμμετέχοντες στην βάση 5. ΝΕΑ ανανέωση ολων των υπόλοιπων πληροφοριών της δημοπρασίας στην βάση (auction info) 6. Αποστολή αποτελέσματος προσφοράς Ξεκινά την επεξεργασία της επόμενης προσφοράς

18 Lessons learned?

19 #1 Δεν είναι ο αριθμός των προσφορών που δίνει «νίκη»

20 #2 Διαχείριση τιμής «στο τελευταίο λεπτό» It took It took 1 :00 1 :00 to the to the lowest lowest price, price to to drop drop from from 8072,5 to 68 to 63

21 Ευχαριστούμε για την προσοχή σας

Η Αμερικάνικη Πλειοδοτική Δημοπρασία (Yankee Forward Auction)

Η Αμερικάνικη Πλειοδοτική Δημοπρασία (Yankee Forward Auction) Η Αμερικάνικη Πλειοδοτική Δημοπρασία (Yankee Forward Auction) Η Αμερικάνικη Πλειοδοτική Δημοπρασία είναι ένας δημοφιλής τύπος δημοπρασίας που χρησιμοποιείται όταν ο «πωλητής» (που είναι και ο διοργανωτής

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕPΟΝΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΔΙΚΑΙΟΛOΓΗΤΙΚΩΝ & ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΤΙΜΩΝ ΣΤΑ ΕΡΓΑ Α.Π.Ε.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕPΟΝΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΔΙΚΑΙΟΛOΓΗΤΙΚΩΝ & ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΤΙΜΩΝ ΣΤΑ ΕΡΓΑ Α.Π.Ε. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕPΟΝΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΔΙΚΑΙΟΛOΓΗΤΙΚΩΝ & ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΤΙΜΩΝ ΣΤΑ ΕΡΓΑ Α.Π.Ε. Θανάσης Πετμεζάς Διευθύνων Σύμβουλος cosmoone Τα βήματα 1. Εγγραφή Εταιριών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΟΣ 8 ΤΕΧΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔAΠΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΑΔΜΗΕ ΑΕ.

ΤΕΥΧΟΣ 8 ΤΕΧΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔAΠΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΑΔΜΗΕ ΑΕ. ΤΕΥΧΟΣ 8 ΤΕΧΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔAΠΜ 41701 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΑΔΜΗΕ ΑΕ. ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Ηλεκτρονικοί Πλειστηριασμοί 1. Γενικό πλαίσιο ηλεκτρονικών

Διαβάστε περισσότερα

A. ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

A. ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ Παρακάτω μπορείτε να βρείτε συχνές ερωτήσεις απαντήσεις για το σύστημα της Cosmoone αποκλειστικά για τους εγκεκριμένους συμμετέχοντες. A. ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ 1. Ποια μπορεί να είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ & ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ μέσω Ηλεκτρονικής Δημοπρασίας Θανάσης Πετμεζάς Δ/νων Σύμβουλος cosmoone Τα βήματα 1. Εγγραφή Νομικών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Ν 1Π/2018 ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ. Εκποίηση 225 παλαιών, αποσυρμένων από την κυκλοφορία, λεωφορείων της Ο.ΣΥ. Α.Ε.

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Ν 1Π/2018 ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ. Εκποίηση 225 παλαιών, αποσυρμένων από την κυκλοφορία, λεωφορείων της Ο.ΣΥ. Α.Ε. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «Γ» ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Ν 1Π/2018 ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ Εκποίηση 225 παλαιών, αποσυρμένων από την κυκλοφορία, λεωφορείων της Ο.ΣΥ. Α.Ε. Αναφερόμενοι στην ανωτέρω εκποίηση παλαιών λεωφορείων,

Διαβάστε περισσότερα

Θανάσης Πετμεζάς Γεν. Δ/ντης cosmoone

Θανάσης Πετμεζάς Γεν. Δ/ντης cosmoone ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΕΝΤΑΞΗ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ Θανάσης Πετμεζάς Γεν. Δ/ντης cosmoone

Διαβάστε περισσότερα

Τα αποτελέσματα των Διαγωνισμών έργων ΑΠΕ του 2018 και ο σχεδιασμός των επόμενων

Τα αποτελέσματα των Διαγωνισμών έργων ΑΠΕ του 2018 και ο σχεδιασμός των επόμενων Τα αποτελέσματα των Διαγωνισμών έργων ΑΠΕ του 2018 και ο σχεδιασμός των επόμενων Δρ. Διονύσιος Παπαχρήστου Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, Ειδ. Επιστήμονας Συντονιστής Ομάδας Διαγωνιστικών διαδικασιών έργων

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΩΡΙΑ ΠΑΙΓΝΙΩΝ. Ενότητα 12: Δημοπρασίες ανερχόμενων και κατερχόμενων προσφορών. Ρεφανίδης Ιωάννης Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής

ΘΕΩΡΙΑ ΠΑΙΓΝΙΩΝ. Ενότητα 12: Δημοπρασίες ανερχόμενων και κατερχόμενων προσφορών. Ρεφανίδης Ιωάννης Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Ενότητα 12: Δημοπρασίες ανερχόμενων και κατερχόμενων προσφορών Ρεφανίδης Ιωάννης Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons. Για εκπαιδευτικό υλικό, όπως εικόνες,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 11/2018

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 11/2018 Πειραιώς 132 118 54 Αθήνα Τηλ.: 210-3727400 Fax: 210-3255460 E-mail: info@rae.gr Web: www.rae.gr ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 11/2018 Για την τροποποίηση της υπ αριθμ. πρωτ. ΑΠΕΕΚ/Α/Φ1/οικ. 172859 Απόφασης του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΕΣ ΔΕΠΑ

ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΕΣ ΔΕΠΑ FAQ για τη 7 η Δημοπρασία της ΔΕΠΑ για τους μήνες Απρίλιο - Μάιο - Ιούνιο 2014 ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΕΣ ΔΕΠΑ 1. Τι γίνεται αν δεν εξασφαλίσω ποσότητα ;... 2 2. Όροι παραλαβής ΦΑ μέσω της Δημοπρασίας...

Διαβάστε περισσότερα

Η εμπειρία και οι εντυπώσεις των επενδυτών από τους πρώτους ανταγωνιστικούς διαγωνισμούς Δρ. Σωτήρης Καπέλλος Πρόεδρος ΣΕΦ

Η εμπειρία και οι εντυπώσεις των επενδυτών από τους πρώτους ανταγωνιστικούς διαγωνισμούς Δρ. Σωτήρης Καπέλλος Πρόεδρος ΣΕΦ Η εμπειρία και οι εντυπώσεις των επενδυτών από τους πρώτους ανταγωνιστικούς διαγωνισμούς Δρ. Σωτήρης Καπέλλος Πρόεδρος ΣΕΦ Εξοικονόμηση ενέργειας, Τοπική Ανάπτυξη, Επιχειρηματικότητα Αθήνα, 10 Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Νο 1Π / 2016 ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ. Εκποίηση 168 παλαιών, αποσυρμένων από την κυκλοφορία, λεωφορείων της Ο.ΣΥ. Α.Ε.

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Νο 1Π / 2016 ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ. Εκποίηση 168 παλαιών, αποσυρμένων από την κυκλοφορία, λεωφορείων της Ο.ΣΥ. Α.Ε. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «Γ» ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Νο 1Π / 2016 ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ Εκποίηση 168 παλαιών, αποσυρμένων από την κυκλοφορία, λεωφορείων της Ο.ΣΥ. Α.Ε. Αναφερόμενοι στην ανωτέρω εκποίηση παλαιών λεωφορείων,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 12/2018

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 12/2018 Πειραιώς 132 118 54 Αθήνα Τηλ.: 210-3727400 Fax: 210-3255460 E-mail: info@rae.gr Web: www.rae.gr ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 12/2018 Για την τροποποίηση της υπ αριθμ. πρωτ. ΑΠΕΕΚ/Α/Φ1/οικ. 172859 Απόφασης του

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΓΑΘΩΝ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ Ι. Στο μέρος της διακήρυξης

Διαβάστε περισσότερα

FAQ για τη Δημοπρασία μηνός Δεκεμβρίου 2012 για τη ΔΕΠΑ

FAQ για τη Δημοπρασία μηνός Δεκεμβρίου 2012 για τη ΔΕΠΑ FAQ για τη Δημοπρασία μηνός Δεκεμβρίου 2012 για τη ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΕΣ ΔΕΠΑ 1. Τι γίνεται αν δεν εξασφαλίσω ποσότητα ;...2 2. Όροι πληρωμής του ΦΑ μέσω της Δημοπρασίας...2 3. Μεταβολή ποσότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 21 Ιουλίου 2014 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 21 Ιουλίου 2014 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 21 Ιουλίου 2014 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αποδοχή από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της πρότασης της ΔΕΠΑ Α.Ε. περί τροποποίησης των δεσμεύσεων που υιοθετήθηκαν με την υπ

Διαβάστε περισσότερα

Λύσεις Ηλεκτρονικών Προμηθειών

Λύσεις Ηλεκτρονικών Προμηθειών Λύσεις Ηλεκτρονικών Προμηθειών Το θέμα των Προμηθειών Το μη αναστρέψιμο γεγονός Το κόστος προμηθειών για προϊόντα, υπηρεσίες και έργα, υφίσταται κάθε χρόνο και εμφανίζεται ως πιεστικός παράγων στους προϋπολογισμούς

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 393/2016

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 393/2016 Πειραιώς 132 118 54 Αθήνα Τηλ.: 210-3727400 Fax: 210-3255460 E-mail: info@rae.gr Web: www.rae.gr ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 393/2016 Έγκριση των Τεχνικών Χαρακτηριστικών και των Όρων ηµοπρασίας των Προθεσµιακών

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικά στοιχεία για τις ανταγωνιστικές διαδικασίες έργων ΑΠΕ

Αναλυτικά στοιχεία για τις ανταγωνιστικές διαδικασίες έργων ΑΠΕ Αθήνα, 03.07.2019 Αναλυτικά στοιχεία για τις ανταγωνιστικές διαδικασίες έργων ΑΠΕ Ειδικότερα, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έχει πραγματοποιήσει σειρά ενημερωτικών ημερίδων και διαβουλεύσεων, τόσο για τις

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα για τις Ηλεκτρονικές Αγορές στην Ελλάδα

Έρευνα για τις Ηλεκτρονικές Αγορές στην Ελλάδα Έρευνα για τις Ηλεκτρονικές Αγορές στην Ελλάδα Αποτελέσματα της ομάδας Ιβ3 του e-business Forum Λευτέρης Κιοσές, Υποψήφιος Διδάκτωρ, Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, ΟΠΑ Κατερίνα Πραματάρη,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 65/2018

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 65/2018 Πειραιώς 132 118 54 Αθήνα Τηλ.: 210-3727400 Fax: 210-3255460 E-mail: info@rae.gr Web: www.rae.gr ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 65/2018 Τροποποίηση του προγράμματος διεξαγωγής των δημοπρασιών προθεσμιακών προϊόντων

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία εσόδων και τιμολόγηση στο διαδίκτυο

Δημιουργία εσόδων και τιμολόγηση στο διαδίκτυο Δημιουργία εσόδων και τιμολόγηση στο διαδίκτυο ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7 Στόχος Η κατανόηση των νέων δεδομένων στη άντληση εσόδων, τη διαχείριση κόστους και τη διαμόρφωση της τιμολογιακής πολιτικής. Το γενικό πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

«Δικαιώματα Προαίρεσης στο Δείκτη FTSE/ATHEX-Large Cap»

«Δικαιώματα Προαίρεσης στο Δείκτη FTSE/ATHEX-Large Cap» ΑΠΟΦΑΣΗ 13 «Δικαιώματα Προαίρεσης στο Δείκτη FTSE/ATHEX-Large Cap» Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. (Συνεδρίαση 13.11.2014) Αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις των

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 963/2018

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 963/2018 Πειραιώς 132 118 54 Αθήνα Τηλ.: 210-3727400 Fax: 210-3255460 E-mail: info@rae.gr Web: www.rae.gr ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 963/2018 Kαθορισμός ιοικητικά Οριζόμενης Τιμής κατά τις προβλέψεις της παραγράφου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 391/2016

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 391/2016 Πειραιώς 132 118 54 Αθήνα Τηλ.: 210-3727400 Fax: 210-3255460 E-mail: info@rae.gr Web: www.rae.gr ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 391/2016 Καθορισμός Διοικητικά Οριζόμενων Τιμών, κατά τις προβλέψεις της παραγράφου

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικές ηµοπρασίες

Ηλεκτρονικές ηµοπρασίες Ηλεκτρονικές ηµοπρασίες Του Ιωάννη Βάρδα Υποψήφιου ιδάκτορα Οικονοµικών Πανεπιστηµίου Κρήτης Συνεργάτη του Επιµελητηρίου για τη δηµιουργία του Ηλεκτρονικού Κέντρου Εµπορίου Κρήτης α. Εισαγωγή Η εκρηκτική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 82/2018

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 82/2018 Πειραιώς 132 118 54 Αθήνα Τηλ.: 210-3727400 Fax: 210-3255460 E-mail: info@rae.gr Web: www.rae.gr ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 82/2018 Αναπροσαρμογή της ετήσιας ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας, που διατίθεται μέσω

Διαβάστε περισσότερα

Η Πιλοτική Ανταγωνιστική Διαδικασία υποβολής προσφορών για Φ/Β Εγκαταστάσεις

Η Πιλοτική Ανταγωνιστική Διαδικασία υποβολής προσφορών για Φ/Β Εγκαταστάσεις Ημερίδα Η Πιλοτική Ανταγωνιστική Διαδικασία υποβολής προσφορών για Φ/Β Εγκαταστάσεις Δρ. Διονύσιος Παπαχρήστου Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, Ειδ. Επιστήμονας Επικεφαλής Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙA ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙA ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙA ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ Απρίλιος 2018 1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή... 6 2. Μητρώο ΣΣΔΠΠΗΕ...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Δημοπρασίες NOME Η εμπειρία από τη μέχρι σήμερα εφαρμογή

Δημοπρασίες NOME Η εμπειρία από τη μέχρι σήμερα εφαρμογή Δημοπρασίες NOME Η εμπειρία από τη μέχρι σήμερα εφαρμογή Δημήτρης Αμοργιανιώτης Διευθυντής Στρατηγικής και Λειτουργιών, WATT AND VOLT Μάρτιος 2019 Μηχανισμός Δημοπρασιών ΝΟΜΕ Υπό διαβούλευση από το 2014,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙA ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙA ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙA ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ Φεβρουάριος 2018 1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή... 6 2. Μητρώο ΣΣΔΠΠΗΕ...

Διαβάστε περισσότερα

Αυτόματος Μηχανισμός Ελέγχου Μεταβλητότητας

Αυτόματος Μηχανισμός Ελέγχου Μεταβλητότητας Αυτόματος Μηχανισμός Ελέγχου Μεταβλητότητας Αθήνα, Φεβρουάριος 2017 Λίστα Εκδόσεων Έκδοση Ημερομηνία Περιγραφή Έκδοσης 1.0 13/07/2012 Updated Web Version 2.0 24/02/2017 Updated Web Version Disclaimer The

Διαβάστε περισσότερα

FAQ για τη 12 η (τριμηνιαία) Δημοπρασία της ΔΕΠΑ για τους μήνες Ιούλιο -Αύγουστο - Σεπτέμβριο 2015

FAQ για τη 12 η (τριμηνιαία) Δημοπρασία της ΔΕΠΑ για τους μήνες Ιούλιο -Αύγουστο - Σεπτέμβριο 2015 FAQ για τη 12 η (τριμηνιαία) Δημοπρασία της ΔΕΠΑ για τους μήνες Ιούλιο -Αύγουστο - Σεπτέμβριο 2015 ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 1. Τι γίνεται αν δεν εξασφαλίσω ποσότητα ;... 3 2. Σύναψη Σύμβασης Πώλησης Φ.Α. μέσω της

Διαβάστε περισσότερα

Δημοπρασίες (Auctions)

Δημοπρασίες (Auctions) Δημοπρασίες (Auctions) Παύλος Στ. Εφραιμίδης Τομέας Λογισμικού και Ανάπτυξης Εφαρμογών Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Δημοπρασίες Σε μια δημοπρασία, κάποιο αγαθό πωλείται σε αυτόν

Διαβάστε περισσότερα

Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει στην διαχείριση του κυκλώματος της εικόνας της επιχείρησης. Παρακάτω προτείνεται μια

Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει στην διαχείριση του κυκλώματος της εικόνας της επιχείρησης. Παρακάτω προτείνεται μια Εικόνα Επιχείρησης Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει στην διαχείριση του κυκλώματος της εικόνας της επιχείρησης. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης

Διαβάστε περισσότερα

«Δικαιώματα Προαίρεσης στο Δείκτη FTSE/ATHEX-Large Cap»

«Δικαιώματα Προαίρεσης στο Δείκτη FTSE/ATHEX-Large Cap» ΑΠΟΦΑΣΗ 13 «Δικαιώματα Προαίρεσης στο Δείκτη FTSE/ATHEX-Large Cap» (Κωδικοποιημένη μετά τις από 30.10.2015, 1.12.2015, 28.4.2016 και 10.6.2016 αποφάσεις της Διοικούσας Επιτροπής Χρηματιστηριακών Αγορών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΕΩΣ ALPHA WEB TRADING

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΕΩΣ ALPHA WEB TRADING ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΕΩΣ ALPHA WEB TRADING Το μενού του ALPHA WEB TRADING αποτελείται από τις εξής επιλογές: Το Προφίλ μου Πρόσθετος Κωδικός Ασφαλείας* Προσωπικές Πληροφορίες* Αλλαγή Ψευδωνύμου Αλλαγή Μυστικού

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ» (ΕΣΗΔΗΣ) ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ

«ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ» (ΕΣΗΔΗΣ) ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ «ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ» (ΕΣΗΔΗΣ) ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ Έκδοση: 01.00 20/09/2013 Πίνακας Περιεχομένων Πίνακας Περιεχομένων...2 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ...3 1.1 Έναρξη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 353/2016

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 353/2016 Πειραιώς 132 118 54 Αθήνα Τηλ.: 210-3727400 Fax: 210-3255460 E-mail: info@rae.gr Web: www.rae.gr ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 353/2016 Καθορισμός ετήσιας ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας, που διατίθεται μέσω των

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙA ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙA ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙA ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ Ιούλιος 2018 1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή... 6 2. Μητρώο ΣΣΔΠΠΗΕ...

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙA ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙA ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙA ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ Οκτώβριος 2018 1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή... 6 2. Μητρώο ΣΣΔΠΠΗΕ...

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Microsoft Word Δημιουργία νέου εγγράφου Το σύστημα Βοήθειας του Word...

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Microsoft Word Δημιουργία νέου εγγράφου Το σύστημα Βοήθειας του Word... ΕΝΟΤΗΤΑ 3 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 91 Microsoft Word 2007... 9 92 Δημιουργία νέου εγγράφου... 20 93 Το σύστημα Βοήθειας του Word... 38 94 Μετακίνηση σε έγγραφο και προβολές εγγράφου...

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. (Συνεδρίαση )

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. (Συνεδρίαση ) ΑΠΟΦΑΣΗ 13 «Δικαιώματα Προαίρεσης στο Δείκτη FTSE/ATHEX-Large Cap» όπως τροποποιήθηκε με τις αποφάσεις των από 3.11.2009, 4.3.2010, 24.11.2010 και 01.11.2012 συνεδριάσεων του Δ.Σ. του Χ.Α. 1 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 3620/2009

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 3620/2009 ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 3620/2009 Πλειοδοτικός Διαγωνισμός περιόδου Οκτωβρίου 2009 για τον καταμερισμό και την εκχώρηση μηνιαίων δικαιωμάτων πρόσβασης στις διασυνδέσεις της Ελλάδας για εξαγωγές κατά το χρονικό

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙA ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙA ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙA ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ Σεπτέμβριος 1 «Μηνιαία Έκθεση Διείσδυσης και Μεριδίων Χονδρικής

Διαβάστε περισσότερα

Διαμετακόμιση ενέργειας και ανάπτυξη υποδομών. Γεράσιμος Αυλωνίτης Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας

Διαμετακόμιση ενέργειας και ανάπτυξη υποδομών. Γεράσιμος Αυλωνίτης Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Διαμετακόμιση ενέργειας και ανάπτυξη υποδομών Γεράσιμος Αυλωνίτης Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας 25.10.2007 Οφέλη για την Ευρώπη Ενίσχυση ασφάλειας εφοδιασμού Ενίσχυση συνθηκών ανταγωνισμού μέσω: 1. Διασύνδεσης

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα

Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ Ι Ο Ν Ι Ω Ν Ν Η Σ Ω Ν Σ Χ ΟΛ Η Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η Σ Κ Α Ι Ο Ι ΚΟ Ν Ο Μ Ι Α Σ Τ Μ Η Μ Α Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η Σ Ε Π Ι Χ Ε Ι Ρ Η Σ Ε Ω Ν ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 2/2019

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 2/2019 Πειραιώς 132 118 54 Αθήνα Τηλ.: 210-3727400 Fax: 210-3255460 E-mail: info@rae.gr Web: www.rae.gr ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 2/2019 Για την τροποποίηση της υπ αριθμ. Υ.Α.Π.Ε./Φ1/οικ. 2262 Απόφασης του Υπουργού

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα για τις Ηλεκτρονικές Αγορές στην Ελλάδα. Επιστήμης και Τεχνολογίας, ΟΠΑ Λευτέρης Κιοσές, Υποψήφιος Διδάκτωρ, Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης

Έρευνα για τις Ηλεκτρονικές Αγορές στην Ελλάδα. Επιστήμης και Τεχνολογίας, ΟΠΑ Λευτέρης Κιοσές, Υποψήφιος Διδάκτωρ, Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης Έρευνα για τις Ηλεκτρονικές Αγορές στην Ελλάδα Αποτελέσματα της ομάδας Ιβ3 του e Business Forum Κατερίνα α Πραματάρη, Επίκουρη Καθηγήτρια, α, Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, ΟΠΑ Λευτέρης Κιοσές,

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτήσεις Απαντήσεις

Ερωτήσεις Απαντήσεις Ερωτήσεις Απαντήσεις Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, στο πλαίσιο της υπ αριθ. 230/2019 Απόφασής της (ΦΕΚ Β 656/28.02.2019), με την οποία προκήρυξε τη διενέργεια κοινής ανταγωνιστικής διαδικασίας έργων ΑΠΕ,

Διαβάστε περισσότερα

«Ο θεσμός των μετακλητών υπαλλήλων»

«Ο θεσμός των μετακλητών υπαλλήλων» Αθήνα, 09/07/2012 «Ο θεσμός των μετακλητών υπαλλήλων» Ένα από τα προτεινόμενα μέτρα για την εξεύρεση ισοδύναμων δημοσιονομικών μέτρων είναι και η κατάργηση του δαπανηρού θεσμού των μετακλητών υπαλλήλων,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙA ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙA ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙA ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ Ιούλιος 2017 1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή... 6 2. Μητρώο ΣΣΔΠΠΗΕ...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός συναλλαγών. Σε Futures

Οδηγός συναλλαγών. Σε Futures Οδηγός συναλλαγών Σε Futures Περιεχόμενα Οδηγός Συναλλαγών σε Futures... 2 Κατάσταση Λογαριασμού... 2 Διαγράμματα... 2 Είδη Εντολών Futures... 2 1 Οδηγός Συναλλαγών σε Futures H Eurobank Equities σας καλωσορίζει

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 419/2019

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 419/2019 ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 419/2019 α) Οριστικός Κατάλογος Συμμετεχόντων στο Στάδιο Β της Κοινής Ανταγωνιστικής Διαδικασίας υποβολής προσφορών για σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 619/2016

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 619/2016 Πειραιώς 132 118 54 Αθήνα Τηλ.: 210-3727400 Fax: 210-3255460 E-mail: info@rae.gr Web: www.rae.gr ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 619/2016 Καθορισμός ετήσιας ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας, που διατίθεται μέσω των

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙA ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙA ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙA ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ Ιούλιος 2019 1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή... 6 2. Μητρώο ΣΣΔΠΠΗΕ...

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 436/2019

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 436/2019 ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 436/2019 α) Επί των οριστικών αποτελεσμάτων της Ηλεκτρονικής Δημοπρασίας της 15ης Απριλίου 2019 σύμφωνα με την υπ αριθμ. 1/2019 Προκήρυξη για τη διενέργεια Κοινής Ανταγωνιστικής Διαδικασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 164/2019

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 164/2019 Πειραιώς 132 118 54 Αθήνα Τηλ.: 210-3727400 Fax: 210-3255460 E-mail: info@rae.gr Web: www.rae.gr ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 164/2019 Αναπροσαρμογή της ετήσιας ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας, που διατίθεται

Διαβάστε περισσότερα

ATHEXGroup. Αυτόματος Μηχανισμός Ελέγχου Μεταβλητότητας (ΑΜΕΜ) Φεβρουάριος 2017

ATHEXGroup. Αυτόματος Μηχανισμός Ελέγχου Μεταβλητότητας (ΑΜΕΜ) Φεβρουάριος 2017 ATHEXGroup Αυτόματος Μηχανισμός Ελέγχου Μεταβλητότητας (ΑΜΕΜ) Φεβρουάριος 2017 Γενική Περιγραφή Η χρήση του ΑΜΕΜ περιορίζει την απότομη μεταβλητότητα των τιμών (market volatility), προκειμένου να εξασφαλιστεί

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙA ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙA ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙA ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ Δεκέμβριος 2018 1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή... 6 2. Μητρώο ΣΣΔΠΠΗΕ...

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙA ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙA ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙA ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ Νοέμβριος 2018 1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή... 6 2. Μητρώο ΣΣΔΠΠΗΕ...

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 3307/2009

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 3307/2009 ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 3307/2009 Πλειοδοτικός Διαγωνισμός περιόδου Οκτωβρίου 2009 για τον καταμερισμό και την εκχώρηση μηνιαίων δικαιωμάτων πρόσβασης στις διασυνδέσεις της Ελλάδας για εξαγωγές κατά το χρονικό

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. (Συνεδρίαση )

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. (Συνεδρίαση ) ΑΠΟΦΑΣΗ 14 «Δικαιώματα προαίρεσης στο δείκτη FTSE/ATHEX Mid 40» ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. (Συνεδρίαση 17.7.2008) Αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις των 3.2.3., 3.2.4.2. και 2.4.4.

Διαβάστε περισσότερα

Εικόνα 1: Κριτήρια αναζήτησης προϋπολογισμών

Εικόνα 1: Κριτήρια αναζήτησης προϋπολογισμών 1. Διαδικασία καταχώρησης προϋπολογισμών από το web-rescom Αναλυτικά βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε προκειμένου να εμφανίσετε, καταχωρήσετε ή και διορθώσετε τους ετήσιους και συνολικούς προϋπολογισμούς

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ /2018

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ /2018 Πειραιώς 132 118 54 Αθήνα Τηλ.: 210-3727400 Fax: 210-3255460 E-mail: info@rae.gr Web: www.rae.gr ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 1.248/2018 Καθορισμός ετήσιας ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας, που διατίθεται μέσω

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 4/2019

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 4/2019 Πειραιώς 132 118 54 Αθήνα Τηλ.: 210-3727400 Fax: 210-3255460 E-mail: info@rae.gr Web: www.rae.gr ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 4/2019 α) Για την έκδοση Απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο Τεχνολογίας Λογισμικού και Ανάλυσης Συστημάτων - 8 ο & 9 ο Εργαστήριο -

Εργαστήριο Τεχνολογίας Λογισμικού και Ανάλυσης Συστημάτων - 8 ο & 9 ο Εργαστήριο - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ 3 ο ΕΞΑΜΗΝΟ Εργαστήριο Τεχνολογίας Λογισμικού και Ανάλυσης Συστημάτων - 8 ο & 9 ο Εργαστήριο - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: Πρέντζα Ανδριάνα ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. (Συνεδρίαση )

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. (Συνεδρίαση ) ΑΠΟΦΑΣΗ 16 «Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης (ΣΜΕ) στο Δείκτη FTSE/ATHEX-20», όπως τροποποιήθηκε με τις από 5.4.2006 και 21.12.2006 αποφάσεις του Δ.Σ. του Χ.Α. Αφού έλαβε υπόψη: ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΕΤΑΕΝ. Αιολικοί σταθμοί και Ανταγωνιστικές διαδικασίες

ΕΛΕΤΑΕΝ. Αιολικοί σταθμοί και Ανταγωνιστικές διαδικασίες ΕΛΕΤΑΕΝ Αιολικοί σταθμοί και Ανταγωνιστικές διαδικασίες Δρ. Διονύσιος Παπαχρήστου Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, Ειδ. Επιστήμονας Δ/ντης Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων Αθήνα, Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. H Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Έχοντας υπόψη:

ΑΠΟΦΑΣΗ. H Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Έχοντας υπόψη: Μαρούσι, 22/7/2010 ΑΡΙΘ. AΠ: 573/14 ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΕΜΑ: Τροποποίηση της υπ αριθ. 562/30/22-4-2010 Απόφασης της ΕΕΤΤ «Έγκριση Τεύχους Προκήρυξης για την επιλογή Παρόχου Καθολικής Υπηρεσίας για την παροχή υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσίες Ηλεκτρονικών Προμηθειών για Δημόσιες Αναθέτουσες Αρχές

Υπηρεσίες Ηλεκτρονικών Προμηθειών για Δημόσιες Αναθέτουσες Αρχές Υπηρεσίες Ηλεκτρονικών Προμηθειών για Δημόσιες Αναθέτουσες Αρχές Λειτουργικές Προδιαγραφές Σκοπός Εγγράφου. Σε κάθε περίπτωση προμήθειας από φορείς του Δημοσίου, είτε μέσω έρευνας αγοράς και συλλογής προσφορών,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙA ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙA ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙA ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ Οκτώβριος 2017 1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή... 6 2. Μητρώο ΣΣΔΠΠΗΕ...

Διαβάστε περισσότερα

Line Follower v.1.2 Aegean Robotics Competition 2019

Line Follower v.1.2 Aegean Robotics Competition 2019 Κανονισμοί Line Follower 1. Σκοπός 1.1. Σκοπός της δοκιμασίας είναι να κατασκευαστεί ένα ρομπότ που θα ακολουθεί μια μαύρη γραμμή σε λευκό φόντο, με αρκετές εναλλαγές κατεύθυνσης στο μικρότερο δυνατό χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα

Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. (Συνεδρίαση ) ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ

Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. (Συνεδρίαση ) ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ 15 «Δικαιώματα προαίρεσης επί Μετοχών», Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. (Συνεδρίαση 13.11.2014) Αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις των 3.2.3.και 2.4.4. και

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 748/2018

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 748/2018 ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 748/2018 Αναπροσαρμογή της ετήσιας ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας, που διατίθεται μέσω των δημοπρασιών πώλησης προθεσμιακών προϊόντων ηλεκτρικής ενέργειας με φυσική παράδοση, καταμερισμός

Διαβάστε περισσότερα

INTEROP 2002. Η Ηλεκτρονική Αγορά των ηµοσίων Προµηθειών

INTEROP 2002. Η Ηλεκτρονική Αγορά των ηµοσίων Προµηθειών INTEROP 2002 Η Ηλεκτρονική Αγορά των ηµοσίων Προµηθειών Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» NET MEDIA LAB ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΗΜΟΣΙΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Το θεσµικό πλαίσιο των προµηθειών του Ελληνικού δηµοσίου στηρίζεται σε ένα

Διαβάστε περισσότερα

3η Ετήσια Ηλεκτρονική Δημοπρασία ΔΕΠΑ. Συχνές Ερωτήσεις

3η Ετήσια Ηλεκτρονική Δημοπρασία ΔΕΠΑ. Συχνές Ερωτήσεις 3η Ετήσια Ηλεκτρονική Δημοπρασία ΔΕΠΑ (αφορά τους μήνες Ιανουάριο Δεκέμβριο 2017) Συχνές Ερωτήσεις 1 Περιεχόμενα 1. Τι γίνεται αν δεν εξασφαλίσω ποσότητα ;... 3 2. Έχω οικονομικές εκκρεμότητες από προηγούμενη/νες

Διαβάστε περισσότερα

1o ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΚΥΠΡΟΥ Ενεργειακοί Πόροι της Κύπρου και τα νέα δεδομένα στην Ανατολική Μεσόγειο

1o ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΚΥΠΡΟΥ Ενεργειακοί Πόροι της Κύπρου και τα νέα δεδομένα στην Ανατολική Μεσόγειο 1o ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΚΥΠΡΟΥ Ενεργειακοί Πόροι της Κύπρου και τα νέα δεδομένα στην Ανατολική Μεσόγειο Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος Αντιπρόεδρος 26 η Ιανουαρίου, 2012 Ξενοδοχείο

Διαβάστε περισσότερα

Βασίλης Μαχαμίντ PhD Candidate Προκλήσεις και ευκαιρίες στο ενεργειακό δίκτυο της Κύπρου: Aποθήκευση ενέργειας Μικροδίκτυα Κανόνες αγοράς ηλεκτρισμού

Βασίλης Μαχαμίντ PhD Candidate Προκλήσεις και ευκαιρίες στο ενεργειακό δίκτυο της Κύπρου: Aποθήκευση ενέργειας Μικροδίκτυα Κανόνες αγοράς ηλεκτρισμού Διαλέξεις για την Ενέργεια και το Περιβάλλον 27/11/2018 Βασίλης Μαχαμίντ PhD Candidate Προκλήσεις και ευκαιρίες στο ενεργειακό δίκτυο της Κύπρου: Aποθήκευση ενέργειας Μικροδίκτυα Κανόνες αγοράς ηλεκτρισμού

Διαβάστε περισσότερα

(αφορά τους μήνες Απρίλιο Μάϊο- Ιούνιο 2017) Συχνές Ερωτήσεις

(αφορά τους μήνες Απρίλιο Μάϊο- Ιούνιο 2017) Συχνές Ερωτήσεις 19 η Τριμηνιαία Ηλεκτρονική Δημοπρασία ΔΕΠΑ (αφορά τους μήνες Απρίλιο Μάϊο- Ιούνιο 2017) Συχνές Ερωτήσεις 1 Περιεχόμενα 19 η Τριμηνιαία Ηλεκτρονική Δημοπρασία ΔΕΠΑ... 1 (αφορά τους μήνες Απρίλιο Μάϊο-

Διαβάστε περισσότερα

Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας των αριθμοδεικτών. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία

Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας των αριθμοδεικτών. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία Αριθμοδείκτες Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας των αριθμοδεικτών. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙA ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙA ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙA ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ Αύγουστος 2017 1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή... 5 2. Μητρώο ΣΣΔΠΠΗΕ...

Διαβάστε περισσότερα

(Κωδικοποιημένη μετά τις από και αποφάσεις της Διοικούσας Επιτροπής Χρηματιστηριακών Αγορών του Χ.Α.).

(Κωδικοποιημένη μετά τις από και αποφάσεις της Διοικούσας Επιτροπής Χρηματιστηριακών Αγορών του Χ.Α.). ΑΠΟΦΑΣΗ 15 «Δικαιώματα προαίρεσης επί Μετοχών», (Κωδικοποιημένη μετά τις από 30.10.2015 και 1.12.2015 αποφάσεις της Διοικούσας Επιτροπής Χρηματιστηριακών Αγορών του Χ.Α.). Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 747/2018. Διαδικασία δημοπρασιών για τη δέσμευση και κατανομή δυναμικότητας στο Σημείο Διασύνδεσης KHΠΟΙ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 747/2018. Διαδικασία δημοπρασιών για τη δέσμευση και κατανομή δυναμικότητας στο Σημείο Διασύνδεσης KHΠΟΙ Πειραιώς 132, 11854 Αθήνα Τηλ.: 210-3727400 Fax: 210-3255460 E-mail: info@rae.gr Web: www.rae.gr ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 747/2018 Διαδικασία δημοπρασιών για τη δέσμευση και κατανομή δυναμικότητας στο Σημείο

Διαβάστε περισσότερα

FAQ για την 2 η Ετήσια Δημοπρασία της ΔΕΠΑ για το έτος 2016

FAQ για την 2 η Ετήσια Δημοπρασία της ΔΕΠΑ για το έτος 2016 FAQ για την 2 η Ετήσια Δημοπρασία της ΔΕΠΑ για το έτος 2016 ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 1. Τι γίνεται αν δεν εξασφαλίσω ποσότητα ;... 3 2. Έχω οικονομικές εκκρεμότητες από προηγούμενη/νες Δημοπρασία/ες (Ετήσια ή Τριμηνιαία).

Διαβάστε περισσότερα

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Λαμβάνοντας υπόψη:

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Λαμβάνοντας υπόψη: ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 1026/2018 Διενέργεια τριών (3) Ανταγωνιστικών Διαδικασιών υποβολής προσφορών για σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σύμφωνα με τις διατάξεις του

Διαβάστε περισσότερα

Line Follower. 1. Σκοπός. 2. Η Δοκιμασία. 3. Το Ρομπότ. Line Follower v.1.1

Line Follower. 1. Σκοπός. 2. Η Δοκιμασία. 3. Το Ρομπότ. Line Follower v.1.1 Διοργάνωση : Line Follower 1. Σκοπός 1.1. Σκοπός της δοκιμασίας είναι να κατασκευαστεί ένα ρομπότ που θα ακολουθεί μια μαύρη γραμμή σε λευκό φόντο, με αρκετές εναλλαγές κατεύθυνσης στο μικρότερο δυνατό

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙA ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙA ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙA ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ Σεπτέμβριος 2017 1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή... 6 2. Μητρώο ΣΣΔΠΠΗΕ...

Διαβάστε περισσότερα

1. Κατηγορίες, Πίνακες και Μέθοδοι Διαπραγμάτευσης

1. Κατηγορίες, Πίνακες και Μέθοδοι Διαπραγμάτευσης 1. Κατηγορίες, Πίνακες και Μέθοδοι Διαπραγμάτευσης 1.1 Κατηγορίες Διαπραγμάτευσης Στο σύστημα ΟΑΣΗΣ ως Αγορά (Market) ορίζεται ένα σύνολο χρεογράφων τα οποία έχουν ταξινομηθεί στην ίδια ομάδα βάσει συγκεκριμένων

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΤΕΛΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΜΟΝΤΕΛΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΜΟΝΤΕΛΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Στο παρόν κεφάλαιο παρουσιάζουμε επιγραμματικά τα σημαντικότερα μοντέλα ηλεκτρονικών επιχειρήσεων. Στα επόμενα κεφάλαια αναλύουμε διεξοδικότερα κάθε ένα από

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ Εγχειρίδιο Χρήσης 4 ης Εικονικής Πλατφόρμας «e-marketing Online» Σχεδίασης νέων προϊόντων, σχεδίου μάρκετινγκ και ανάλυσης συμπεριφοράς

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙA ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙA ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙA ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ Δεκέμβριος 2017 1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή... 6 2. Μητρώο ΣΣΔΠΠΗΕ...

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙA ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙA ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙA ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ Δεκέμβριος 2016 Απρίλιος 2017 1 «Μηνιαία Έκθεση Διείσδυσης και Μεριδίων

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΑΠΛΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥ & ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΑΠΛΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥ & ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΑΠΛΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥ & ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ Περιεχόμενα 1. ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΔΙΑΚHΡYΞΗΣ... 2 2. ΤΡΟΠΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Συμμετοχής στις Διαδικτυακές μας Δημοπρασίες

Οδηγός Συμμετοχής στις Διαδικτυακές μας Δημοπρασίες Οδηγός Συμμετοχής στις Διαδικτυακές μας Δημοπρασίες Η Auto Auctions Η εταιρία Auto Auctions είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης της Auktion&Markt AG για Ελλάδα και Κύπρο, ενός από τους μεγαλύτερους οίκους

Διαβάστε περισσότερα

Βασικοί Ορισμοί των ΑΜΕΜ

Βασικοί Ορισμοί των ΑΜΕΜ Βασικοί Ορισμοί των ΑΜΕΜ Ο ΑΜΕΜ είναι μηχανισμός ελέγχου συναλλαγών ως προς τις διακυμάνσεις των τιμών τους, τον οποίο διενεργεί το Σύστημα με αυτοματοποιημένο τρόπο. Στατικό όριο: ορίζεται η διακύμανση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 230/2019

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 230/2019 ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 230/2019 Διενέργεια Κοινής Ανταγωνιστικής Διαδικασίας υποβολής προσφορών για σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙA ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙA ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΗΝΙΑΙA ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ Μάιος 2017 1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή... 5 2. Μητρώο ΣΣΔΠΠΗΕ...

Διαβάστε περισσότερα