WEB DESIGN Ο σχεδιασμός στο Web Design

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "WEB DESIGN Ο σχεδιασμός στο Web Design"

Transcript

1 WEB DESIGN Ο σχεδιασμός στο Web Design ΠΑΤΣΙΑΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

2 Web Design Είναι ο σχεδιασμός και η δημιουργία δικτυακών τόπων. Περιλαμβάνει : την αρχιτεκτονική πληροφοριών, τη διεπαφή χρήστη και την πλοήγηση. τη διάταξη της ιστοσελίδας, τα χρώματα και τις γραμματοσειρές.

3 Ομάδα Παραγωγής Ομάδα Περιεχομένου - Συλλογής Στοιχείων Ομάδα Ηλεκτρονικής Υλοποίησης - Σχεδιασμού Ομάδα Προγραμματισμού - Τεχνικής Ανάπτυξης Για τη δημιουργία μίας ιστοσελίδας είναι απαραίτητη: η συλλογή στοιχείων, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση. Εκτός, λοιπόν, από το πρώτο και το τρίτο κομμάτι, ένα εξίσου βασικό στοιχείο είναι ο σχεδιασμός.

4 Σχεδιασμός Ο σχεδιασμός αναφέρεται: στην επιλογή χρωμάτων και γραμματοσειρών, και στη διάταξη (αντιθέσεις, περασιές-στοίχιση και σχέση όλων των στοιχείων μεταξύ τους). Ο λάθος σχεδιασμός μπορεί: να προκαλέσει καταπόνηση των ματιών, να δημιουργήσει σύγχυση, να αποσπάσει την προσοχή, να μειώσει την αναγνωσιμότητα και να μειώσει την αποτελεσματικότητα του χρήστη. Επομένως, αυτό που έχει σημασία είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος φιλικού στον χρήστη στον οποίο απευθύνεται. Η κάθε ιστοσελίδα δεν δημιουργείται για προσωπικούς (μόνο) λόγους, αλλά επιτελεί έναν σκοπό (ενημερωτικό, εκπαιδευτικό, διαφημιστικό κ.λπ.).

5 Σχεδιασμός Έχοντας συλλέξει το υλικό-περιεχόμενο θα γνωρίζετε αν έχετε πολύ κείμενο ή/και εικόνες. Απαραίτητο είναι να ομαδοποιήσετε το υλικό. Αυτό θα σας οδηγήσει στο να ξέρετε αν έχετε πολλές κατηγορίες- menu, υποκατηγορίες κ.λπ. Στη συνέχεια μπορείτε να ψάξετε σε ιστοσελίδες που προωθούν templates, όπως Joomla, Wordpress κ.ά. Ωστόσο υπάρχουν δωρεάν πρότυπα, συνήθως με περιορισμένες δυνατότητες.

6 Σχεδιασμός Χαρακτηριστικά μιας επιτυχημένης ιστοσελίδας Οργανωμένη πλοήγηση Συνέπεια - συνοχή μεταξύ των σελίδων Απλότητα - Αισθητική Σωστή επιλογή χρωμάτων - γραμματοσειρών

7 Σχεδιασμός/Επιλογή χρωμάτων Η επιλογή του κατάλληλου χρώματος ή συνδυασμού χρωμάτων είναι πολύ σημαντική. Το χρώμα μπορεί: να τραβήξει την προσοχή και να καθοδηγήσει το μάτι του θεατή να οργανώσει πληροφορίες να μεταφέρει σκέψεις και μηνύματα εύκολα και γρήγορα να προκαλέσει συναισθήματα

8 Σχεδιασμός/Επιλογή χρωμάτων/ερμηνεία χρωμάτων Τα χρώματα προκαλούν φυσιολογικές αντιδράσεις, π.χ. το μπλε χρώμα: Επιβραδύνει το σφυγμό. Βαθαίνει την αναπνοή. Μειώνει την εφίδρωση. Μειώνει τη θερμοκρασία του σώματος. Ελαττώνει την όρεξη (πολύ λίγες γαλάζιες τροφές υπάρχουν στη φύση). Κατευνάζει και ηρεμεί. Συμβολισμός: Εκφράζει αλήθεια, αιωνιότητα, αθανασία, αρμονία, εμβάθυνση, διαλογισμό, ηρεμία, άπειρο. Συνδέεται με τη συνείδηση και τη διάνοια και εκφράζει τη νοημοσύνη. Συμβολίζει την καθαρή σκέψη και τη λογική συμπεριφορά. Υποδηλώνει σταθερότητα, εμπιστοσύνη και αντοχή στο χρόνο. Συνήθως συνδυάζεται με την αρρενωπότητα και αρνητικά με την κατάθλιψη, την ψυχρότητα και την απόσταση. Επιπλέον, είναι συνυφασμένο με το ταξίδι και την χαλάρωση.

9 Σχεδιασμός/Επιλογή χρωμάτων/ερμηνεία χρωμάτων Οι πιο σκούρες αποχρώσεις, όπως το ναυτικό μπλε, θεωρούνται συντηρητικές, παραδοσιακές, επίσημες και παραπέμπουν σε στολές, γι αυτό και χρησιμοποιούνται από εταιρείες. Υπονοούν σταθερότητα και κύρος, ασφάλεια και αξιοπιστία-εμπιστοσύνη. Αντιπροσωπεύουν τη γνώση και την ακεραιότητα. Τα ανοιχτά μπλε δημιουργούν πιο νεανικούς και γαλήνιους συσχετισμούς. Συνδέονται με την υγεία, την καθαριότητα και τη δροσιά. Τα φωτεινά μπλε είναι αναζωογονητικά και δροσιστικά. Τα πράσινα-μπλε συνδέονται περισσότερο με το μυστικισμό και την πνευματικότητα. Το γαλάζιο σε συνδυασμό με το πράσινο διεγείρουν σε μέγιστο βαθμό το ταλέντο και τη δημιουργικότητα στη ζωγραφική και τη μουσική.

10 Σχεδιασμός/Επιλογή χρωμάτων/ερμηνεία χρωμάτων Ένα σημαντικό στοιχείο, επομένως, είναι να συνδέσουμε τις χρωματικές επιλογές της ιστοσελίδας μας βασισμένοι σε ένα χρώμα, το οποίο συσχετίζεται με μία ιδέα, έννοια, μήνυμα που θέλουμε να μεταφέρουμε. Ακόμα, αν υπάρχει ένα σήμα-λογότυπο με συγκεκριμένο χρωματικό συνδυασμό, μπορούμε να βασιστούμε σε αυτόν.

11 Σχεδιασμός/Επιλογή χρωμάτων/χρωματικοί Συνδυασμοί Για να δημιουργήσουμε χρωματικούς συνδυασμούς ένα εξαιρετικό εργαλείο είναι ο χρωματικός κύκλος, ενώ σημαντικό βοήθημα είναι οι χρωματικές παλέτες.

12 Σχεδιασμός/Επιλογή χρωμάτων/χρωματικοί Συνδυασμοί Η Adobe διαθέτει τον Kuler (https://kuler.adobe.com/create/color-wheel/), έναν online διαδραστικό χρωματικό κύκλο, με τον οποίο μπορούν να δημιουργηθούν χρωματικές παλέτες με διάφορους τρόπους: Ορίζοντας ένα χρώμα ως αρχικό και επιλέγοντας χρωματικό σχήμα (π.χ. αναλογικό, μονοχρωματικό, τριαδικό, συμπληρωματικό) και τον αριθμό των χρωμάτων. Επιλέγοντας χρώματα από μία φωτογραφία. Χρησιμοποιώντας παλέτες που έχουν δημιουργήσει άλλοι χρήστες της εφαρμογής. Αξιόλογο εργαλείο είναι, επίσης, το Color Scheme Designer (http://paletton.com/#) όπου δίνεται η δυνατότητα να παρουσιαστούν τα χρώματα κάθε παλέτας (που επιλέγεται από το σχεδιαστή) σε προεπισκόπηση, για κάθε περίπτωση αχρωματοψίας.

13 Σχεδιασμός/Επιλογή χρωμάτων/χρωματικοί Συνδυασμοί Παράδειγμα αναλογικού χρωματικού σχήματος:

14 Σχεδιασμός/Επιλογή χρωμάτων/αναγνωσιμότητα Όταν δύο ή περισσότερες αποχρώσεις χρησιμοποιούνται μαζί, η αντίθεση στη φωτεινότητα (όχι η χροιά και ο κορεσμός) είναι αυτή που καθορίζει τη δυνατότητα ανάγνωσης ενός κειμένου. Τα συμπληρωματικά χρώματα προσφέρουν δυναμικές αντιθέσεις σε μία σύνθεση. Δεν αποτελούν όμως πάντα τον ιδανικό συνδυασμό σε μία γραφιστική δημιουργία. Όταν το χρώμα σχετίζεται με το κείμενο και το φόντο, η αντίθεση αυτή, ιδιαίτερα του κόκκινου με το πράσινο που έχουν την ίδια φωτεινότητα, προκαλεί σακκαδικές κινήσεις που εμποδίζουν την αναγνωσιμότητα. Επιπλέον, για τα άτομα με αχρωματοψία, με δυσκολία αντίληψης του κόκκινου και του πράσινου, οποιαδήποτε πληροφορία παρουσιαζόταν με τον παραπάνω τρόπο θα ήταν ουσιαστικά αόρατη.

15 Σχεδιασμός/Επιλογή χρωμάτων/αναγνωσιμότητα Όταν δύο ή περισσότερες αποχρώσεις χρησιμοποιούνται μαζί, η αντίθεση στη φωτεινότητα (όχι η χροιά και ο κορεσμός) είναι αυτή που καθορίζει τη δυνατότητα ανάγνωσης ενός κειμένου. Υπάρχουν διαδικτυακά εργαλεία, όπως το Color Contrast Comparison (https://www.joedolson.com/tools/color-contrast.php), τα οποία επιτρέπουν τον έλεγχο της αναγνωσιμότητας των κειμένων σε σχέση με το φόντο, εισάγοντας την δεκαεξαδική τιμή των χρωμάτων. Έλεγχος μεταξύ των χρωμάτων #202FFF (μπλε) και #FF0000 (κόκκινο)

16 Σχεδιασμός/Επιλογή γραμματοσειράς Πολλές φορές χρησιμοποιείται μεγάλος αριθμός γραμματοσειρών που (όπως και στην περίπτωση των χρωμάτων) μοιάζει σα να έχει παρασυρθεί ο σχεδιαστής από τις πολλές δυνατότητες που του δίνονται. Με τον όρο ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ εννοούμε μια σειρά τυπογραφικών στοιχείων, τα οποία ανεξαρτήτως μεγέθους και τύπου, είναι σχεδιασμένα με ανάλογους κανόνες και έχουν κοινά μορφολογικά χαρακτηριστικά (π.χ. Arial, Times New Roman). Υπάρχουν διάφοροι ΤΥΠΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ανάλογα με την κλίση, το πάχος και το πλάτος. Arial Arial Italic Arial Bold Arial Bold Italic Arial Condensed Arial Condensed Italic

17 Σχεδιασμός/Επιλογή γραμματοσειράς ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ ονομάζεται μια σειρά γραμμάτων, αριθμών και συμβόλων όπου όλα τα στοιχεία είναι μιας οικογένειας, ίδιου τύπου και ίδιου μεγέθους. Arial Bold Italic 20 στιγμών Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τη χρήση γραμματοσειρών. Να χρησιμοποιούμε ένα σχετικά μικρό αριθμό και να υπάρχει συνέπεια ως προς τον τρόπο χρήσης (τίτλοι, υπότιτλοι, κείμενα, menu, κουμπιά κ.λπ.).

18 Σχεδιασμός/Διάταξη-Layout Αφορά τη διάταξη των στοιχείων στα πλαίσια του χώρου που καταλαμβάνουν. Πρόκειται για μια διαχείριση μορφής και χώρου που στόχο έχει να καθοδηγήσει τον αναγνώστη. Στοίχιση - περασιές γραμμάτων και στοιχείων μεταξύ τους Δημιουργία πλαισίων προκειμένου - να αναδειχθούν κάποιες πληροφορίες, - να διαχωριστούν, - να ιεραρχηθούν. Αν όλα τα στοιχεία έχουν το ίδιο ύφος ο χρήστης γρήγορα θα απογοητευτεί και θα εγκαταλείψει την ιστοσελίδα.

19 ΠΑΤΣΙΑΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Εκπαιδευτικός ΠΕ18.26 Γραφιστικής

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΔΕΜΙΡΗ ΑΝΤΡΙΑΝΑ Α.Μ. 9558 ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΣΥΡΜΑΚΕΣΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΠΡΟΛΟΓΟΣ Σε εκατομμύρια ανέρχεται πλέον ο αριθμός των ανθρώπων σε ολόκληρο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΜΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΜΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΜΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΘΕΜΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ: Δημιουργία διαδραστικής ιστοσελίδας για το μάθημα της νανοηλεκτρονικής Υπεύθυνος : Δρ. Καναπίτσας

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ»

«ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ» Α Ρ Ι Σ Τ Ο Τ Ε Λ Ε Ι Ο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Θ Ε Σ Σ Α ΛΟ Ν Ι Κ Η Σ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ» REBUILDING

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΖΩΗΣ» ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΖΩΗΣ» ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΖΩΗΣ» ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Μία Προσαρμοστική Πλατφόρμα Πολλών Απόψεων και Προφίλ, για Εικονικές Εκθέσεις

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχιακή εργασία του

Πτυχιακή εργασία του ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ Πτυχιακή

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Εισαγωγή στη Διαφήμιση Γιώργος Κοκκίνης Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή,

Διαβάστε περισσότερα

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Πληροφορικής Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Πληροφορική και Διοίκηση

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Πληροφορικής Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Πληροφορική και Διοίκηση Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Πληροφορικής Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Πληροφορική και Διοίκηση Η διαφήμιση στο Διαδίκτυο ως μέσο άντλησης πληροφοριών

Διαβάστε περισσότερα

«Δημιουργία Εργαλείου Παραγωγής Περιεχομένου σε Web Site ( CONTENT MANAGEMENT TOOL )»

«Δημιουργία Εργαλείου Παραγωγής Περιεχομένου σε Web Site ( CONTENT MANAGEMENT TOOL )» ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Δημιουργία Εργαλείου Παραγωγής Περιεχομένου σε Web Site

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή

Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Συγγραφέας Μαριάνθη Καρατζά

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΠΟΛΥΜΕΣΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΠΟΛΥΜΕΣΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΠΟΛΥΜΕΣΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΛΩΡΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι ΠΟΛΥΜΕΣΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΜΕΣΑ,

Διαβάστε περισσότερα

1. Τα Κυριότερα Εργαλεία Ενηµέρωσης και Ευαισθητοποίησης σχετικά µε τον Εθελοντισµό

1. Τα Κυριότερα Εργαλεία Ενηµέρωσης και Ευαισθητοποίησης σχετικά µε τον Εθελοντισµό 1. Τα Κυριότερα Εργαλεία Ενηµέρωσης και Ευαισθητοποίησης σχετικά µε τον Εθελοντισµό Τα κυριότερα επικοινωνιακά εργαλεία ή µέσα που µπορούν να χρησιµοποιηθούν για την ενηµέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

1ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ. - Project ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

1ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ. - Project ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ - Project ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3,4,5 ΤΜΗΜΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ...5,6,7 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ...8,9,10 ΤΜΗΜΑ ΜΕΣΩΝ...10,11,13,14 ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ...14,15

Διαβάστε περισσότερα

2_ Επισκόπηση και δημιουργία προγράμματος σε Visual Basic

2_ Επισκόπηση και δημιουργία προγράμματος σε Visual Basic 2_ Επισκόπηση και δημιουργία προγράμματος σε Visual Basic Σκοπός Κεφαλαίου προσδοκωμενα αποτελεσματα διδακτικοι στοχοι Σκοπός του κεφαλαίου είναι να σας εισάγει σε έννοιες του προγραμματισμού και του περιβάλλοντος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ Μ.Δ.Ε. ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ MARKETING ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ Μ.Δ.Ε. ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ MARKETING ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ Μ.Δ.Ε. ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ MARKETING ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ: ΕΜΠΕΙΡΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ & ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ: ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ:

ΤΜΗΜΑ: ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: Τ.Ε.Ι ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΧΟΛΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΤΡΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥ ΑΣΤΩΝ: ΟΥΖΕΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 2/5/2012 1 Η ιστορία των ηλεκτρονικών υπολογιστών Η αρχή του 20ου αιώνα σημαδεύεται από τη μεγάλη ανάπτυξη της

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης. Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών. Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής & Πολυμέσων.

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης. Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών. Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής & Πολυμέσων. ΗΡΑΚΛΕΙΟ Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2011 Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής & Πολυμέσων Πτυχιακή εργασία Κατασκευή Τουριστικού Ενημερωτικού οδηγού

Διαβάστε περισσότερα

Υπολογιστικά Φύλλα Ms Excel 2007 2010 Βασικές δεξιότητες

Υπολογιστικά Φύλλα Ms Excel 2007 2010 Βασικές δεξιότητες Υπολογιστικά Φύλλα Ms Excel 2007 2010 Βασικές δεξιότητες Συγγραφέας: Βαγγέλης Γκιμπερίτης Επιμέλεια: Μαρία Ζάππα Κασαπίδη Υπολογιστικά Φύλλα: Περιεχόμενα ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Κεφάλαιο 1: Εισαγωγή & Εκκίνηση

Διαβάστε περισσότερα

Πλατφόρμα e-μάθησης βασισμένη στο Moodle

Πλατφόρμα e-μάθησης βασισμένη στο Moodle ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Πλατφόρμα e-μάθησης βασισμένη στο Moodle Συντάκτης: Γιάννης Σιακαβάρας Επιμέλεια: Μαρίνα Παπαστεργίου Moodle Ερευνητικό Έργο: Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο κατασκευής προσβάσιμων ιστοσελίδων και διαδικτυακών πυλών

Εγχειρίδιο κατασκευής προσβάσιμων ιστοσελίδων και διαδικτυακών πυλών Ελληνική Δημοκρατία Ευρωπαϊκή Ένωση Έργο συγχρηματοδοτούμενο κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» Άξονας 5 - Μέτρο 5.3 Παραδοτέο Π.3

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: «Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Αξιοποίηση εργαλείων web 2.0 στη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων

Αξιοποίηση εργαλείων web 2.0 στη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων 3ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Ημαθίας ΠΡΑΚΤΙΚΑ Αξιοποίηση εργαλείων web 2.0 στη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων Ελευθέριος Βέτσιος Φιλόλογος, 2 ο ΓΕΛ Πυλαίας Θεσσαλονίκης vetsios@gmail.com ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: Αξιολόγηση Websites Συστημάτων Ηλεκτρονικού

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση υπηρεσιών Τηλεδιάσκεψης και Aσύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Παρουσίαση υπηρεσιών Τηλεδιάσκεψης και Aσύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο Παρουσίαση υπηρεσιών Τηλεδιάσκεψης και Aσύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο Δρ. Αύγουστος Τσινάκος ΠΛΗΝΕΤ Δυτικής Θεσ/νίκης tsinakos@uom.gr Παν. Μακεδονίας Ομάδα Εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle

Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle (Έκδοση Moodle 1.9.5) Σουλτάνα Κάργα, Msc. Κατερίνα Κατσάνα, Msc. Φωτεινή Τρίμμη, Msc Άδεια Χρήσης: Creative Commons Το υλικό διατίθεται υπό την άδεια:

Διαβάστε περισσότερα

Design Management. Sex Toys για τη Diesel. Σπυριδούλα Οικονόμου Ειρήνη Παλιουδάκη Γεωργία Ελεάνα Σπανού Στέφανος Μοναστηρίδης

Design Management. Sex Toys για τη Diesel. Σπυριδούλα Οικονόμου Ειρήνη Παλιουδάκη Γεωργία Ελεάνα Σπανού Στέφανος Μοναστηρίδης Design Management Sex Toys για τη Diesel dpsd03037 dpsd03038 dpsd03045 dpsd03030 Σπυριδούλα Οικονόμου Ειρήνη Παλιουδάκη Γεωργία Ελεάνα Σπανού Στέφανος Μοναστηρίδης Diesel ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΑΡΚΑΣ Ο χαμαιλέων της

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχιακή εργασία. <<Κατασκευή ενός ιστοχώρου για την υποστήριξη της διαδικτυακής παρουσίας σχολείου>> ΧΟΥΒΑΡΔΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΝΟΥΣΗ ΣΟΦΙΑ Α.Μ.

Πτυχιακή εργασία. <<Κατασκευή ενός ιστοχώρου για την υποστήριξη της διαδικτυακής παρουσίας σχολείου>> ΧΟΥΒΑΡΔΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΝΟΥΣΗ ΣΟΦΙΑ Α.Μ. Πτυχιακή εργασία ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : ΝΟΥΣΗ ΣΟΦΙΑ Α.Μ. : 1958 ΧΟΥΒΑΡΔΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακές Βιβλιοθήκες

Ψηφιακές Βιβλιοθήκες Μία από τις πιο σηµαντικές εφαρµογές της επιστήµης της Πληροφορικής που έχει γνωρίσει ευρεία ανάπτυξη και εφαρµογή λόγω της µεγάλης διάδοσης του διαδικτύου είναι οι ψηφιακές βιβλιοθήκες (digital libraries)

Διαβάστε περισσότερα