«Εµβολιασµοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;»

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "«Εµβολιασµοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;»"

Transcript

1 Το Εθνικό ιαδηµοτικό ίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας στα πλαίσια της συνεργασίας του για την έγκυρη ενηµέρωση των πολιτών σε θέµατα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν µε την υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Ελλάς και τη συνεργασία της εξειδικευµένης εταιρείας New Event Generation, Ενηµερωτική Εκδήλωση για τους ηµότες, µε θέµα: «Εµβολιασµοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;» σε 10 ήµους-μέλη του Ε ΥΠΠΥ. ήµος Νεάπολης-Συκεών Στην κατάµεστη αίθουσα του Ωδείου, το κοινό καλωσόρισε ο συντονιστής της εκδήλωσης, Πρόεδρος του ηµοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του ήµου Νεάπολης-Συκεών κος Αριστείδης Γαλανός. Ο κος Γαλανός επισήµανε τη σηµασία της πρόληψης µέσω των εµβολιασµών, καθώς και τη σηµασία της ενηµέρωσης του κοινού µέσω αυτών των ενηµερωτικών εκδηλώσεων για την έγκαιρη προφύλαξη από σοβαρά και επικίνδυνα νοσήµατα όπως η γρίπη και ο πνευµονιόκοκκος. Πρώτος οµιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κος Αντώνης Καραντώνης, Γενικός Ιατρός, ο οποίος σε µια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση ανέπτυξε διεξοδικά τα χαρακτηριστικά της γρίπης και του πνευµονιόκοκκου, αναφερόµενος στα αίτια, τα συµπτώµατα και τις σοβαρές συνέπειές τους για τον οργανισµό παιδιών και ηλικιωµένων. Τόνισε την ανάγκη προστασίας του πληθυσµού µέσω του εµβολιασµού, καθώς σε παγκόσµιο επίπεδο αντιµετωπίζουµε τον τεράστιο αριθµό των 3 εκατοµµυρίων θυµάτων (απώλειες ζωής ή αναπηρίες) ετησίως, από τις σοβαρές επιπλοκές της γρίπης και της πνευµονιοκοκκικής νόσου. Ο κος Καραντώνης επεσήµανε επίσης, ότι απαραίτητος είναι ο εµβολιασµός και για τις ευπαθείς οµάδες ανεξαρτήτου ηλικίας, όπως οι διαβητικοί, καρδιοπαθείς, άτοµα που πάσχουν από Χρόνια Αποφρακτική Πνευµονοπάθεια (ΧΑΠ), καπνιστές και ανοσοκατεσταλµένοι. Και τα δύο εµβόλια καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταµεία. Στη συνέχεια, ο κος Θωµάς Βλάικος, Γενικός Οικογενειακός Ιατρός, αναφέρθηκε στο γενικότερο εµβολιαστικό φάσµα των ενηλίκων, αλλά και στην περιγραφή και τον τρόπο δράσης των εµβολίων, µέσω των οποίων προστατεύεται ο γενικός πληθυσµός από ασθένειες όπως η ηπατίτιδα Β, ο µηνιγγιτιδόκοκκος, η ιλαρά κ.α. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το εµβολιαζόµενο άτοµο προστατεύεται από τη δυνητική ανάπτυξη σοβαρών λοιµωδών νοσηµάτων, καθώς και ότι µέσω του εµβολιασµού µειώνεται η διασπορά των λοιµώξεων στην ευρύτερη κοινότητα µε µηχανισµό συλλογικής ανοσίας. Ο οµιλητής παρέθεσε ακόµα σηµαντικές πληροφορίες για την περίοδο, τη συχνότητα αλλά και τη σπουδαιότητα των εµβολιασµών. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Παγκόσµιος Οργανισµός Υγείας στοχεύει στην εξάλειψη όλων των νοσηµάτων για τα οποία υπάρχουν εµβόλια. Ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό και η συζήτηση ολοκληρώθηκε µε το µήνυµα «Ο εµβολιασµός σώζει ζωές». Όλοι θα πρέπει να θωρακίζουν την Υγεία τους µέσω του εµβολιασµού, πάντα µε τη συµβουλή και καθοδήγηση του ειδικού γιατρού.

2

3 ήµος Βέροιας Το Εθνικό ιαδηµοτικό ίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας και ο ήµος Βέροιας, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενηµέρωση των πολιτών σε θέµατα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν µε την υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Ελλάς και τη συνεργασία της εξειδικευµένης εταιρείας New Event Generation, Ενηµερωτική Εκδήλωση για τους ηµότες, µε θέµα: «Εµβολιασµοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;» στο ΚΑΠΗ ήµου Βέροιας, την Τετάρτη, 26 Νοεµβρίου Συντονιστής της εκδήλωσης σε µια κατάµεστη αίθουσα ήταν ο Αντιδήµαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας & Εθελοντισµού, Πρόεδρος Ν.Π. ΚΑΠΑ ήµου Βέροιας, κος Θεόφιλος Κορωνάς. Παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισµό ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Βέροιας, κος Πρόδροµος Ισαακίδης, ενώ παραβρέθηκαν επίσης οι κ.κ. ηµήτριος Θεοδωρίδης, Υπεύθυνος ΠΕ Υ Βέροιας, Αργύρης Φουκαλάς, Γραµµατέας Φαρµακευτικού Συλλόγου Βέροιας, Μαρία Παπαϊωάννου ιευθύνουσα Γ.Ν. Ηµαθίας (Μονάδα Βέροιας), καθώς και πλήθος ηµοτικών Συµβούλων, Συµβούλων της ηµοτικής Κοινότητας Βέροιας και Εκπροσώπων των Κοινωνικών Υπηρεσιών του ήµου. Την ενηµέρωση πραγµατοποίησε ο κος Χρήστος Κούτρας, Συντονιστής - ιευθυντής Παθολογικής Κλινικής Γ.Ν. Ηµαθίας (Μονάδα Βέροιας), Πρόεδρος Επιτροπής Νοσοκοµειακών Λοιµώξεων, ηµοτικός Σύµβουλος Βέροιας, Εντεταλµένος Σύµβουλος ηµοτικού Ιατρείου Βέροιας. Ο κος Κούτρας ανέπτυξε το θέµα της Πρόληψης µέσω του εµβολιασµού στους ενήλικες από σηµαντικά και επικίνδυνα νοσήµατα. Εστίασε στη γρίπη και τον πνευµονιόκοκκο και τις σοβαρές επιπλοκές που µπορεί να παρουσιάσουν (π.χ. πνευµονική εµβολή), ιδίως οι οµάδες υψηλού κινδύνου. Στις οµάδες αυτές ανήκουν τα µικρά παιδιά και οι ηλικιωµένοι άνω των 60 ετών, οι έγκυες γυναίκες, καθώς και ευπαθείς οµάδες ανεξαρτήτου ηλικίας, όπως οι διαβητικοί, καρδιοπαθείς, άτοµα που πάσχουν από Χρόνια Αποφρακτική Πνευµονοπάθεια (ΧΑΠ), καπνιστές και ανοσοκατεσταλµένοι. Ο εµβολιασµός αποτελεί την καλύτερη πρόληψη, καθώς προστατεύει τον οργανισµό από επικίνδυνες επιπλοκές όπως η πνευµονία. Χαρακτηριστικό είναι ότι περισσότεροι από άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο παγκοσµίως από την γρίπη και άνω από το 90% των θανάτων οφείλεται στην πνευµονία. Ακολούθησε συζήτηση µε το κοινό κατά την οποία απαντήθηκαν ερωτήσεις και απορίες, και δόθηκαν χρήσιµες οδηγίες και συµβουλές καθηµερινότητας. Βασικό συµπέρασµα της ηµερίδας είναι ότι η πρόληψη µέσω του εµβολιασµού είναι ο σηµαντικότερος σύµµαχος ενάντια σε σοβαρά και επικίνδυνα για τη ζωή νοσήµατα. Ο εµβολιασµός και ο έλεγχος της υγείας σε συνδυασµό µε την άσκηση και την ισορροπηµένη διατροφή, εξασφαλίζει καλύτερη ζωή.

4 ήµος Αγίας Παρασκευής Το Εθνικό ιαδηµοτικό ίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας και ο ήµος Αγίας Παρασκευής, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενηµέρωση των πολιτών σε θέµατα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν µε την υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Ελλάς και τη συνεργασία της εξειδικευµένης εταιρείας New Event Generation, Ενηµερωτική Εκδήλωση για τους ηµότες, µε θέµα: «Εµβολιασµοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;» στο Β ΚΑΠΗ Αγίας Παρασκευής, την Παρασκευή, 28 Νοεµβρίου Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η κα Βασιλική Σταθουλοπούλου, ηµοτική Σύµβουλος του ήµου Αγίας Παρασκευής, η οποία ευχαρίστησε τους παραβρισκόµενους για την θετική ανταπόκρισή τους, καθώς και όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης. Παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισµό ο ήµαρχος Αγίας Παρασκευής κος Ιωάννης Σταθόπουλος.

5 Την ενηµερωτική οµιλία πραγµατοποίησε η κα Ζωή Φωτεινού, Παθολόγος, Αντιδήµαρχος Κοινωνικής Πολιτικής ήµου Αγίας Παρασκευής. Η κα Φωτεινού τόνισε τη σηµασία της πρόληψης επικίνδυνων λοιµώξεων του αναπνευστικού µέσω του εµβολιασµού, παραπέµποντας το κοινό στη ρήση του Ιπποκράτη «Το προλαµβάνειν κάλλιον του θεραπεύειν εστί». Επικεντρώνοντας στους ιούς της γρίπης και του πνευµονιόκοκκου παρουσίασε τα αίτια, τους τρόπους µετάδοσης, καθώς και τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυµονούν για την υγεία µας. Οι νόσοι αυτοί απειλούν τα παιδιά, τους ηλικιωµένους, αλλά και τις ευπαθείς οµάδες ανεξαρτήτου ηλικίας, όπως διαβητικοί, καρδιοπαθείς, άτοµα που πάσχουν από Χρόνια Αποφρακτική Πνευµονοπάθεια (ΧΑΠ), καπνιστές και ανοσοκατεσταλµένοι. Ο εµβολιασµός ως µέθοδος πρόληψης, επιβάλλεται για τις παραπάνω οµάδες καθώς προστατεύει τον οργανισµό από επικίνδυνες επιπλοκές όπως η πνευµονία. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε µε ερωτήσεις που είχε την ευκαιρία το κοινό να υποβάλει στην οµιλήτρια και µε το µήνυµα «ο εµβολιασµός σώζει ζωές», για αυτό και θα πρέπει να διενεργείται µε σωστό προγραµµατισµό και πάντα µε την καθοδήγηση του ιατρού µας.

6 ήµος Ηλιούπολης Το Εθνικό ιαδηµοτικό ίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (Ε ΥΠΠΥ) και ο ήµος Ηλιούπολης, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενηµέρωση των πολιτών σε θέµατα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν µε την υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Ελλάς και τη συνεργασία της εξειδικευµένης εταιρείας New Event Generation, Ενηµερωτική Εκδήλωση για τους ηµότες, µε θέµα: «Εµβολιασµοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;» στο Α ΚΑΠΗ Ηλιούπολης, τη ευτέρα 2 εκεµβρίου Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κος Χρήστος Γιαννάκης, Αντιδήµαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης ήµου Ηλιούπολης. Ο κος Γιαννάκης ευχαρίστησε το το Ε ΥΠΠΥ για την άριστη συνεργασία και την πρωτοβουλία αυτής της εκδήλωσης και το κοινό για τη θετική του ανταπόκριση και παρουσία. Επίσης, ευχαρίστησε και συνεχάρη τους εξαίρετους οµιλητές για την υψηλού επιπέδου ενηµέρωση που προσφέρουν στους δηµότες της Ηλιούπολης, κ.κ. Ιωάννη Μυριοκεφαλιτάκη, Ρευµατολόγο, /ντή ΕΣΥ, Γ.Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας, Αντώνης Καραγιαννίδης, Επισκέπτης Υγείας και Αγγελική ιπλού, Νοσηλεύτρια Επιτήρησης Λοιµώξεων, MSc ιοίκηση Μονάδων Υγείας, Γ.Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας. Ο κος Μυριοκεφαλιτάκης, κατά την εισαγωγική οµιλία του, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των εµβολιασµών ως µέσο πρόληψης από σοβαρές ασθένειες όπως η γρίπη και ο πνευµονιόκοκκος, οι οποίες εγκυµονούν κινδύνους ακόµα και για τη ζωή του ασθενή λόγω των επιπλοκών που µπορεί να παρουσιάσουν, όπως η πνευµονία. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι οι πυλώνες της µακροζωίας σήµερα είναι η πρόληψη, βασικός άξονας της οποίας είναι ο εµβολιασµός, σε συνδυασµό µε τη σωστή διατροφή και τη φυσική άσκηση. Στη συνέχεια, ο κος Καραγιαννίδης, ανέλυσε τον ορισµό και τη δράση των εµβολίων, ενώ παρουσίασε τα απαραίτητα εµβόλια για παιδιά και ενήλικες, ιδίως για τους ηλικιωµένους αλλά και τις ευπαθείς οµάδες ανεξαρτήτου ηλικίας όπως ασθενείς χρόνιων νοσηµάτων, ανοσοκατεσταλµένοι κ.α. Τέλος, η κα ιπλού, εστιάζοντας στους ενήλικες, τόνισε ότι έχουν ανάγκη την ευεργετική προστασία των εµβολιασµών όσο και τα παιδιά, ενθαρρύνοντας το κοινό να ενηµερωθεί και να συµβουλευτεί τον γιατρό σχετικά µε τα διαθέσιµα εµβόλια, να ελέγξει την εµβολιαστική του κατάσταση και να εµβολιαστεί µε τα απαιτούµενα εµβόλια, ιδίως της εποχικής γρίπης και του πνευµονιόκοκκου. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε µε ερωτήσεις του κοινού προς τους οµιλητές και µε το µήνυµα ότι «η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία».

7 ήµος Ρεθύµνου Το Εθνικό ιαδηµοτικό ίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας και ο ήµος Ρεθύµνης, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενηµέρωση των πολιτών σε θέµατα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν µε την υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Ελλάς και τη συνεργασία της εξειδικευµένης εταιρείας New Event Generation, Ενηµερωτική Εκδήλωση για τους ηµότες, µε θέµα: «Εµβολιασµοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;» στο Σπίτι του Πολιτισµού, τη ευτέρα, 8 εκεµβρίου 2014.

8 Το κοινό καλωσόρισε ο Συντονιστής Ε ΥΠΠΥ του ήµου Ρεθύµνης, κος Βασίλης Βασιλάκης, Ψυχολόγος Νοσηλευτής, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους παραβρισκόµενους για τη θετική τους ανταπόκριση, καθώς και τις δύο οµιλήτριες κ.κ. Ελένη Ιωαννίδου, Παθολόγο Λοιµωξιολόγο, Επιµελήτρια Α, Παθολογική Κλινική Γ.Ν. Ρεθύµνου και Κωνσταντία Παυλάκη, Ειδικευόµενη Παθολόγο στο Γ.Ν. Ρεθύµνου, για την ενηµέρωση που προσέφεραν στους ηµότες για τη σπουδαιότητα της πρόληψης µέσω των εµβολιασµών. Παραβρέθηκαν επίσης και απηύθυναν χαιρετισµό οι κ.κ. Γεώργιος Γαλεράκης Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ρεθύµνου και Αυλοποτάµου κ. Ευγένιου, Μαρία Καββάλου, Εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύµνου και Γρηγόρης Τσιοµπίκας, Εντεταλµένος ηµοτικός Σύµβουλος σε θέµατα Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτικός Εκπρόσωπος του ήµου στο Ε ΥΠΠΥ. Κατά την ενηµέρωση, ο εµβολιασµός αναδείχθηκε ως ιδανικό µέσο πρόληψης και δηµιουργίας ασπίδας προστασίας για το γενικό πληθυσµό, που προφυλάσσει από σοβαρά νοσήµατα όπως η γρίπη και ο πνευµονιόκοκκος, τα οποία µπορεί να αποβούν µοιραία ακόµα και για τη ζωή. Οι επιπλοκές από τις νόσους αυτές είναι σοβαρές (π.χ. πνευµονία) και απειλούν κυρίως παιδιά και ηλικιωµένους, καθώς και ευπαθείς οµάδες ανεξαρτήτου ηλικίας, όπως διαβητικοί, καρκινοπαθείς, ανοσοκατεσταλµένοι, έγγυες κλπ. Είναι χαρακτηριστικό ότι περισσότεροι από άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο παγκοσµίως από την γρίπη και περισσότεροι από το 90% των θανάτων οφείλονται στην πνευµονία. Το κοινό είχε την ευκαιρία να υποβάλει ερωτήσεις στις οµιλήτριες και να καταγράψει χρήσιµες πληροφορίες οδηγίες και συµβουλές, σχετικά µε την πρόληψη και τον εµβολιασµό. Βασικό µήνυµα της ηµερίδας είναι ότι η πρόληψη µέσω του εµβολιασµού είναι ο σηµαντικότερος σύµµαχος της υγείας µας, σε συνδυασµό µε την ισορροπηµένη διατροφή και άσκηση.

9 ήµος Αγίας Βαρβάρας Το Εθνικό ιαδηµοτικό ίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας και ο ήµος Αγίας Βαρβάρας, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενηµέρωση των πολιτών σε θέµατα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν µε την υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Ελλάς και τη συνεργασία της εξειδικευµένης εταιρείας New Event Generation, Ενηµερωτική Εκδήλωση για τους ηµότες, µε θέµα: «Εµβολιασµοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;» στο Κέντρο Φιλίας & Αλληλεγγύης του ήµου Αγίας Βαρβάρας, σήµερα, 12 εκεµβρίου Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η κα Χριστίνα Καλή, ηµοτική Σύµβουλος ήµου Αγίας Βαρβάρας, Εντεταλµένη για θέµατα της Τρίτης Ηλικίας, η οποία καλωσόρισε το κοινό και ευχαρίστησε όλους τους παραβρισκόµενους για τη θετική τους ανταπόκριση και παρουσία. Επίσης, παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισµό ο Αντιδήµαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Αγίας Βαρβάρας, κος Ανδρέας Λεωτσάκος, ο οποίος δήλωσε: «Τα προγράµµατα πρόληψης και προαγωγής της υγείας αποτελούν προτεραιότητα για το ήµο Αγίας Βαρβάρας. Στόχος µας είναι η κάλυψη όλων των ευπαθών οµάδων µε τα απαραίτητα εµβόλια. Η προσπάθεια που γίνεται µέσω αυτών των ενηµερωτικών εκδηλώσεων για την ενηµέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού είναι πολύ σηµαντική και συντελεί στο να επιτύχουµε υψηλό τείχος προστασίας για το γενικό πληθυσµό, µέσω του εµβολιασµού».

10 Την ενηµέρωση για τους απαραίτητους εµβολιασµούς των ενηλίκων πραγµατοποίησε ο κος Αντώνιος Χατζηγεωργίου, MD, MSc, Πνευµονολόγος Φυµατιολόγος. Ο κος Χατζηγεωργίου, αναφερόµενος στη σπουδαιότητα των εµβολιασµών ως µέσο πρόληψης για την υγεία, είπε χαρακτηριστικά ότι τα εµβόλια αποτελούν την ιδανική λύση πρόληψης καθώς προστατεύουν από σοβαρά νοσήµατα, όπως η γρίπη και ο πνευµονιόκοκκος, τα οποία εγκυµονούν ακόµη και θανατηφόρες επιπλοκές. Επίσης, τα εµβόλια βοηθούν στη διατήρηση της καλής υγείας, συντελούν στην κατανάλωση λιγότερων αντιβιοτικών, ενώ ταυτόχρονα έχουν τεκµηριωµένο προφίλ ασφαλείας. Συνεχίζοντας ο οµιλητής, εστιάζοντας στη γρίπη και τον πνευµονιόκοκκο, ανέφερε ότι περισσότεροι από άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο παγκοσµίως από την γρίπη και άνω από το 90% των θανάτων οφείλεται στην πνευµονία. Ο εµβολιασµός είναι εξίσου απαραίτητος στους ενήλικες όσο και στα παιδιά, ενώ στις ευπαθείς οµάδες ανήκουν και οι έγκυες γυναίκες, καθώς και τα άτοµα που αντιµετωπίζουν χρόνια προβλήµατα υγείας ανεξαρτήτου ηλικίας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε µε ερωτήσεις από το κοινό προς τον οµιλητή, και µε το συµπέρασµα ότι ο εµβολιασµός είναι ένας από τους σπουδαιότερους σύµµαχους της υγείας και θα πρέπει µε την καθοδήγηση του γιατρού µας να φροντίζουµε για την προστασία µας και να µην παραλείπουµε τα απαραίτητα εµβόλια.

11 ήµος Εορδαίας Το Εθνικό ιαδηµοτικό ίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας και ο ήµος Εορδαίας, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενηµέρωση των πολιτών σε θέµατα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν µε την υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Ελλάς και τη συνεργασία της εξειδικευµένης εταιρείας New Event Generation, Ενηµερωτική Εκδήλωση για τους ηµότες, µε θέµα: «Εµβολιασµοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;» στο Α ΚΑΠΗ Πτολεµαΐδας, την Παρασκευή, 12 εκεµβρίου Το κοινό καλωσόρισε ο κος Απόστολος Καΐδης, Αντιδήµαρχος Κοινωνικής Πολιτικής ήµου Εορδαίας. Ο κος Καΐδης κατά το χαιρετισµό του ευχαρίστησε όλους τους παραβρισκόµενους για τη θετική τους ανταπόκριση και τους συντελεστές της εκδήλωσης για την άριστη διοργάνωση, καθώς και τον οµιλητή κο Κώστα ολιανίτη, Γενικό Παθολόγο ιαβητολόγο για την υψηλού επιπέδου ενηµέρωση που προσέφερε στους δηµότες της Εορδαίας. Ο κος ολιανίτης παρουσίασε τον ορισµό και το µηχανισµό δράσης των εµβολίων, για τη δηµιουργία ασπίδας προστασίας τόσο για τον εµβολιαζόµενο όσο και για το γενικό πληθυσµό. Τα εµβόλια έσωσαν και σώζουν εκατοµµύρια ζωές σε όλο τον κόσµο και η προστασία που παρέχουν από σοβαρά νοσήµατα όπως η γρίπη και ο πνευµονιόκοκκος είναι απαραίτητη, για την αποφυγή σοβαρών και επικίνδυνων για τη ζωή λοιµώξεων, όπως η πνευµονία. Εστιάζοντας στις δύο αυτές σοβαρές ασθένειες, ο κος ολιανίτης επεσήµανε την ανάγκη εµβολιασµού στα παιδιά, τους ηλικιωµένους και τις υπόλοιπες ευπαθείς οµάδες, όπως οι έγκυες, καθώς και άτοµα που αντιµετωπίζουν χρόνια προβλήµατα υγείας ανεξαρτήτου ηλικίας. Το κοινό είχε την ευκαιρία να υποβάλει ερωτήσεις στον οµιλητή και να καταγράψει σηµαντικές πληροφορίες για τους τρόπους µετάδοσης τόσο της γρίπης όσο και του πνευµονιόκοκκου, καθώς και χρήσιµες συµβουλές καθηµερινής πρακτικής για τον καλύτερο έλεγχο της υγείας, όπως άσκηση, ισορροπηµένη διατροφή και βέβαια πρόληψη µέσω του εµβολιασµού, µε την καθοδήγηση πάντα του ιατρού. Τα εµβόλια της γρίπης και του πνευµονιόκοκκου δε θα πρέπει να αµελούνται, καθώς θωρακίζουν την υγεία µας, έχουν τεκµηριωµένο προφίλ ασφαλείας και παρέχονται δωρεάν.

12 ήµος Καλλιθέας Το Εθνικό ιαδηµοτικό ίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας και ο ήµος Καλλιθέας, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενηµέρωση των πολιτών σε θέµατα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν µε την υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Ελλάς και τη συνεργασία της εξειδικευµένης εταιρείας New Event Generation, Ενηµερωτική Εκδήλωση για τους ηµότες, µε θέµα: «Εµβολιασµοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;» στο ηµαρχείο Καλλιθέας, την Πέµπτη, 16 εκεµβρίου Το κοινό καλωσόρισε η συντονίστρια της εκδήλωσης, Αντιδήµαρχος Κοινωνικής Πολιτικής ήµου Καλλιθέας, κα Άννα Γιαννακού Πάσχου. Παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισµό ο ήµαρχος Καλλιθέας κος ηµήτριος Κάρναβος, καθώς και ο κος Θεόδωρος Μετικαρίδης, εκπρόσωπος της Υφυπουργού Υγείας κας Κατερίνας Παπακώστα. Την ενηµέρωση του κοινού πραγµατοποίησαν οι ιατροί κ.κ. Ζαχαρούλα Κυριακάκη, Πνευµονολόγος Φυµατιολόγος και Σοφία Παπαντωνοπούλου-Βαζούρα, Ειδικός Παθολόγος. Κατά την παρουσίαση, έγινε αναφορά στο µηχανισµό δράσης των εµβολίων και επισηµάνθηκε ο υψηλός βαθµός προστασίας που παρέχουν από επικίνδυνα για τη ζωή νοσήµατα, τόσο σε ατοµικό επίπεδο για τον εµβολιαζόµενο, όσο και σε επίπεδο κοινότητας στην οποία δραστηριοποιείται. Η ενηµέρωση εστίασε στη γρίπη και τον πνευµονιόκοκκο και αναπτύχθηκαν οι τρόποι µετάδοσης, οι παράγοντες κινδύνου, τα συµπτώµατα και οι σοβαρές συνέπειες των ασθενειών αυτών για τον οργανισµό παιδιών και ηλικιωµένων. Παγκοσµίως ανά έτος υπολογίζονται σε 3 εκατοµµύρια οι απώλειες ζωής ή οι αναπηρίες που έχουν προκληθεί από επιπλοκές της γρίπης και του πνευµονιόκοκκου. Ο εµβολιασµός αποτελεί ιδανικό µέσο πρόληψης, καθώς έσωσε και εξακολουθεί να σώζει εκατοµµύρια ζωές και είναι απαραίτητος τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ηλικιωµένους. Επίσης, θα πρέπει να εµβολιάζονται οι διαβητικοί, οι καρδιοπαθείς, οι έγκυες γυναίκες, οι καπνιστές, τα άτοµα µε χρόνια νοσήµατα κ.α. Ένα ακόµη σηµαντικό όφελος των εµβολίων είναι ότι µειώνουν σηµαντικά τη λήψη αντιβιοτικών συνεισφέροντας έτσι στη µείωση της αντοχής των µικροβίων στα αντιβιοτικά. Τέλος, έγινε αναφορά στο γενικότερο εµβολιαστικό φάσµα των ενηλίκων και την ανάγκη διατήρησης και ενδυνάµωσης του τείχους προστασίας του γενικού πληθυσµού από σοβαρές ασθένειες όπως η ηπατίτιδα Β, η ιλαρά, ο µηνιγγιτιδόκοκκος, ο τέτανος κ.α. Ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό προς τις οµιλήτριες και η συζήτηση ολοκληρώθηκε µε το µήνυµα ότι µε την καθοδήγηση του ιατρού για τον έγκαιρο και σωστό εµβολιασµό, αποκτούµε ένα ισχυρό σύµµαχο για τη θωράκιση της υγείας µας.

13

14 ήµος ράµας Το Εθνικό ιαδηµοτικό ίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας και ο ήµος ράµας, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενηµέρωση των πολιτών σε θέµατα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν µε την υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Ελλάς και τη συνεργασία της εξειδικευµένης εταιρείας New Event Generation, Ενηµερωτική Εκδήλωση για τους ηµότες, µε θέµα: «Εµβολιασµοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;» στο ηµαρχείο ράµας, την Τετάρτη, 17 εκεµβρίου Το κοινό καλωσόρισε η Προϊσταµένη ΚΑΠΗ του Νοµικού Προσώπου του ήµου ράµας κα Φωτεινή Ντινάκη, ενώ παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισµό ο κος Κωνστανίνος Μπαϊρακτάρης, Εντεταλµένος Σύµβουλος Θεµάτων Υγείας του ήµου ράµας. Την ενηµέρωση πραγµατοποίησε ο κος Κωνσταντίνος Καϊρης, Ειδικός Οικογενειακής Ιατρικής, Υπεύθυνος ΚΑΠΗ Νοµικού Προσώπου ήµου ράµας. Ο κος Καΐρης, παρουσίασε το µηχανισµό δράσης των εµβολίων, τα οποία αποτελούν ιδανικό σύµµαχο για την υγεία, καθώς προλαµβάνουν σοβαρά νοσήµατα, µε επικίνδυνες ακόµη και για τη ζωή επιπλοκές. Εστίασε στη γρίπη και τον πνευµονιόκοκκο, νόσοι οι οποίες µπορεί να παρουσιάσουν θανατηφόρες επιπλοκές (π.χ. πνευµονική εµβολή), για τις οποίες είναι απαραίτητη η προστασία µέσω του εµβολιασµού στις οµάδες υψηλού κινδύνου. Στις οµάδες αυτές ανήκουν τα µικρά παιδιά και οι ηλικιωµένοι άνω των 60 ετών, οι έγκυες γυναίκες, καθώς και άτοµα που αντιµετωπίζουν χρόνια προβλήµατα υγείας ανεξαρτήτου ηλικίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι περισσότεροι από άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο παγκοσµίως από την γρίπη και άνω από το 90% των θανάτων οφείλεται στην πνευµονία. Ακολούθησε συζήτηση µε το κοινό κατά την οποία απαντήθηκαν ερωτήσεις και απορίες, και δόθηκαν χρήσιµες οδηγίες και συµβουλές καθηµερινότητας. Βασικό συµπέρασµα της ηµερίδας είναι ότι ο εµβολιασµός προστατεύει τη ζωή, τα εµβόλια είναι δωρεάν και έχουν υψηλό προφίλ ασφάλειας. Με τη συµβουλή πάντα του ιατρού δε θα πρέπει να παραλείπονται οι απαραίτητοι εµβολιασµοί παιδιών και ενηλίκων, ώστε να διατηρηθεί υψηλό το τείχος προστασίας τόσο σε ατοµικό επίπεδο όσο και στο γενικό πληθυσµό.

15 ήµος Αµπελοκήπων-Μενεµένης Το Εθνικό ιαδηµοτικό ίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας και ο ήµος Αµπελοκήπων-Μενεµένης, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενηµέρωση των πολιτών σε θέµατα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν µε την υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Ελλάς και τη συνεργασία της εξειδικευµένης εταιρείας New Event Generation, Ενηµερωτική Εκδήλωση για τους ηµότες, µε θέµα: «Εµβολιασµοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;» στο Α ΚΑΠΗ Αµπελοκήπων, την Πέµπτη, 18 εκεµβρίου Το κοινό καλωσόρισε ο Συντονιστής της εκδήλωσης, κος Νικόλαος Βαλάνος, Ορθοπαιδικός, Πρόεδρος ηµοτικού Συµβουλίου, Υπεύθυνος για θέµατα Υγείας του ήµου Αµπελοκήπων Μενεµένης. Ο κος Βαλάνος ευχαρίστησε όλους τους παραβρισκόµενους για τη θετική τους ανταπόκριση και παρουσία, καθώς και τον οµιλητή, κο ηµήτρη Καραπιπέρη, Παθολόγο Λοιµωξιολόγο, 424 Στρ. Νοσοκοµείο Θεσσαλονίκης. Ο κος Καραπιπέρης, ενηµέρωσε το κοινό για τους απαραίτητους εµβολιασµούς των ενηλίκων, επισηµαίνοντας ότι τα εµβόλια έσωσαν και εξακολουθούν να σώζουν εκατοµµύρια ζωές, καθώς προστατεύουν το γενικό πληθυσµό από επικίνδυνες ασθένειες όπως η γρίπη και ο πνευµονιόκοκκος, οι οποίες µπορεί να παρουσιάσουν σοβαρές επιπλοκές. Χαρακτηριστικό είναι ότι περισσότεροι από άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο παγκοσµίως από την γρίπη και άνω από το 90% των θανάτων οφείλεται στην πνευµονία. Η γρίπη και ο πνευµονιόκοκκος µεταδίδονται εύκολα µέσω σταγονιδίων. Πολλοί άνθρωποι (κυρίως τα παιδιά) είναι φορείς του πνευµονιόκοκκου, καθώς τον φέρουν στον ρινοφάρυγγά τους σε αδρανή κατάσταση. Από τις νόσους αυτές κινδυνεύουν παιδιά και ηλικιωµένοι, καθώς και χρόνιοι καπνιστές, διαβητικοί, ασθµατικοί, ασθενείς µε ΧΑΠ, καρδιοπαθείς, ανοσοκατεσταλµένοι, σε όποια ηλικία και αν βρίσκονται. Η ηµερίδα ολοκληρώθηκε µε συζήτηση µε το κοινό κατά την οποία δόθηκαν χρήσιµες οδηγίες και συµβουλές, ενώ έγινε ξεκάθαρο το µήνυµα ότι ο εµβολιασµός είναι η καλύτερη πρόληψη, εξίσου απαραίτητος στους ενήλικες, όπως και στα παιδιά. Επιπρόσθετα, τα εµβόλια της γρίπης και του πνευµονιόκοκκου είναι δωρεάν, έχουν υψηλό προφίλ ασφάλειας και δε θα πρέπει να παραλείπονται, πάντα µε τη συµβουλή του ιατρού.

16

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΛΕΒΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΗΜΟΥΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΓΛΥΦΑ ΑΣ ΚΑΙ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΛΕΒΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΗΜΟΥΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΓΛΥΦΑ ΑΣ ΚΑΙ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΛΕΒΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΗΜΟΥΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΓΛΥΦΑ ΑΣ ΚΑΙ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ Το Εθνικό ιαδηµοτικό ίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (Ε ΥΠΠΥ) και οι ήµοι

Διαβάστε περισσότερα

«Εμβολιασμοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;»

«Εμβολιασμοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;» Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας και οι Δήμοι Ηρακλείου Αττικής, Περιστερίου, Ηρακλείου Κρήτης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελληνικού Αργυρούπολης, Παύλου Μελά, Κορινθιών, Αγρινίου,

Διαβάστε περισσότερα

Στο Δήμο Παλλήνης Φλεβική Θρόμβωση Δήμος Παλλήνης Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας κος Αθανάσιος Ζούτσος κα Πόπη Ζινέλη κος Δημήτριος Χριστοδουλάκης

Στο Δήμο Παλλήνης Φλεβική Θρόμβωση Δήμος Παλλήνης Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας κος Αθανάσιος Ζούτσος κα Πόπη Ζινέλη κος Δημήτριος Χριστοδουλάκης Στο Δήμο Παλλήνης Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε η Ενημερωτική Εκδήλωση που διοργάνωσαν για τη Φλεβική Θρόμβωση ο Δήμος Παλλήνης και το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013, στο Δημαρχείο

Διαβάστε περισσότερα

«Ενημερωθείτε για την Υγεία σας, Ζήστε καλύτερα! Άνοια Νευροπαθητικός Πόνος λόγω Σακχαρώδη Διαβήτη Σεξουαλική Ζωή στην Τρίτη Ηλικία - Ακράτεια»

«Ενημερωθείτε για την Υγεία σας, Ζήστε καλύτερα! Άνοια Νευροπαθητικός Πόνος λόγω Σακχαρώδη Διαβήτη Σεξουαλική Ζωή στην Τρίτη Ηλικία - Ακράτεια» Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας και οι Δήμος Νεάπολης-Συκεών, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Πανελλαδική Εκστρατεία Ενηµέρωσης για την ορθή χρήση των Αντιβιοτικών. Η χώρα µας έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανθεκτικών µικροβίων

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Πανελλαδική Εκστρατεία Ενηµέρωσης για την ορθή χρήση των Αντιβιοτικών. Η χώρα µας έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανθεκτικών µικροβίων Αθήνα, 11 Νοεµβρίου 2014 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πανελλαδική Εκστρατεία Ενηµέρωσης για την ορθή χρήση των Αντιβιοτικών Η χώρα µας έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανθεκτικών µικροβίων Τη θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας οι Δήμοι Έδεσσας Αμπελοκήπων Μενεμένης Υγείας Πρόληψης Pfizer Ελλάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας οι Δήμοι Έδεσσας Αμπελοκήπων Μενεμένης Υγείας Πρόληψης Pfizer Ελλάς ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας και οι Δήμοι Έδεσσας και Αμπελοκήπων Μενεμένης στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας

Διαβάστε περισσότερα

Μια σηµαντική Πανελλαδική Εκστρατεία Ενηµέρωσης για την ορθή χρήση των Αντιβιοτικών και των Εµβολίων πρόκειται να πραγµατοποιήσει το Εθνικό ιαδηµοτικό ίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας, η Ελληνική Εταιρεία

Διαβάστε περισσότερα

Μη μεταδοτική πάθηση η Ψωρίαση

Μη μεταδοτική πάθηση η Ψωρίαση Μη μεταδοτική πάθηση η Ψωρίαση Περιστέρι Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχεία παρουσιάστηκαν στην ημερίδα με θέμα την Ψωρίαση, που διοργάνωσαν ο Δήμος Περιστερίου και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας, την

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Σοβαρός ο κίνδυνος Πνευμονικής Εμβολής από τη Φλεβική Θρόμβωση τόνισαν έγκριτοι επιστήμονες στην ενημερωτική ημερίδα στο Δήμο Αμαρουσίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Σοβαρός ο κίνδυνος Πνευμονικής Εμβολής από τη Φλεβική Θρόμβωση τόνισαν έγκριτοι επιστήμονες στην ενημερωτική ημερίδα στο Δήμο Αμαρουσίου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σοβαρός ο κίνδυνος Πνευμονικής Εμβολής από τη Φλεβική Θρόμβωση τόνισαν έγκριτοι επιστήμονες στην ενημερωτική ημερίδα στο Δήμο Αμαρουσίου Το 93% των σχετικών με τη Φλεβική Θρόμβωση θανάτων

Διαβάστε περισσότερα

Publication date: 30/11/ :32 Alexa ranking (Greece): 5531

Publication date: 30/11/ :32 Alexa ranking (Greece): 5531 http://argolida-net.blogspot.gr/ Publication date: 30/11/2016 10:32 Alexa ranking (Greece): 5531 http://argolida-net.blogspot.gr/2016/11/28112016.html Με επιτυχία πραγµατοποιήθηκε στο Δήµο Ναυπλιέων, Ενηµερωτική

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών (24 30 Απριλίου 2016)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών (24 30 Απριλίου 2016) Αθήνα, 25 Απριλίου 2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών (24 30 Απριλίου 2016) Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάθε χρόνο αφιερώνει την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου στα νοσήματα που προλαμβάνονται

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΑ ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΤΡΙΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 ΩΡΑ 4.

ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΑ ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΤΡΙΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 ΩΡΑ 4. ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΑ ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΤΡΙΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 ΩΡΑ 4.30ΜΜ Παρόντες: 1. κ. Γιώργος Πατούλης ήµαρχος Αµαρουσίου, Πρόεδρος 2. κ.

Διαβάστε περισσότερα

3/10/2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3/10/2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3/10/2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Διευρύνεται η πολύ επιτυχημένη Εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και τη σημασία των εμβολίων, με την 3 η φάση ενημέρωσης υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ

Διαβάστε περισσότερα

Εκδήλωση με θέμα: «Βία κατά των Γυναικών» στον ήμο Ιλίου

Εκδήλωση με θέμα: «Βία κατά των Γυναικών» στον ήμο Ιλίου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΗΜΑΡΧΟΥ Ίλιον, 26.11.2015 ελτίο Τύπου Εκδήλωση με θέμα: «Βία κατά των Γυναικών» στον ήμο Ιλίου Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση ενημέρωσης

Διαβάστε περισσότερα

Εμβολιασμό χρειάζονται και οι ενήλικες

Εμβολιασμό χρειάζονται και οι ενήλικες Ο εμβολιασμός προλαμβάνει 2-3 εκατομμύρια θανάτους παιδιών κάθε χρόνο Αρκετοί ενήλικες δεν γνωρίζουν ότι ο εμβολιασμός συνεχίζεται και στην ενήλικη ζωή Ανδρέας Κωνσταντόπουλος* Εμβολιασμό χρειάζονται και

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα με Θέμα Η ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΩΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ:

Ημερίδα με Θέμα Η ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΩΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ: Ημερίδα με Θέμα Η ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΩΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ: ΓΝΩΡΙΖΩ-ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ-ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ 2 Ιουνίου 2014 / 14 O Δημοτικό Σχολείο Ιλίου ΒΡΟΧΙΚΟ ΑΣΜΑ & ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Π. ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Λοιμώξεις στην Κοινότητα

Λοιμώξεις στην Κοινότητα Σχολή Επιστημών Υγείας Τμήμα Νοσηλευτικής Τρίτη 07 Μαΐου 2019 12.00 14.00 9 η Θεματική Ενότητα Μάθημα: ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ Ακαδ. Έτος: 2018 2019 Λοιμώξεις στην Κοινότητα Δρ. Ευτυχία Σ. Ευαγγελίδου ΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

2017 Αμφιθέατρο Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» Επιστημονικό. Ημερίδα. Εμβολιασμοί στον Γενικό πληθυσμό & σε Ειδικές Ομάδες Ασθενών 15

2017 Αμφιθέατρο Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» Επιστημονικό. Ημερίδα. Εμβολιασμοί στον Γενικό πληθυσμό & σε Ειδικές Ομάδες Ασθενών 15 Εταιρεία Παθολογίας Ελλάδος Ελληνική Εταιρεία Ανοσολογίας Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων Επιστημονική Ημερίδα Εμβολιασμοί στον Γενικό πληθυσμό & σε Ειδικές Ομάδες Ασθενών 15 Παρασκευή, Δεκεμβρίου 2017 Αμφιθέατρο

Διαβάστε περισσότερα

Σακχαρώδης Διαβήτης. Ένας σύγχρονος ύπουλος εχθρός

Σακχαρώδης Διαβήτης. Ένας σύγχρονος ύπουλος εχθρός Σακχαρώδης Διαβήτης Ένας σύγχρονος ύπουλος εχθρός Φιρούζα Κουρτίδου Ειδικός Παθολόγος με μετεκπαίδευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη Φιρούζα Κουρτίδου Ειδικός Παθολόγος Μετεκπαιδευθείσα στο Σακχαρώδη Διαβήτη Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΟΚΤ - NOE - ΔΕΚ 2014 ΦΕΒ - ΜΑΡ 2015 ΙΑΝ ΦΕΒ ΜΑΡ 2016 ΘΕΜΑ «ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ηράκλειο 29 /9 /2011 Αρ. Πρωτ. : ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε Ηµερίδα

Ηράκλειο 29 /9 /2011 Αρ. Πρωτ. : ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε Ηµερίδα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ταχυδροµική ιεύθυνση: Σµύρνης 26, ΤΚ: 71201, Ηράκλειο Κρήτης,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Με επιτυχία η Κίνηση «μαστ» για τον καρκίνο του μαστού, στη Λάρισα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Με επιτυχία η Κίνηση «μαστ» για τον καρκίνο του μαστού, στη Λάρισα ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με επιτυχία η Κίνηση «μαστ» για τον καρκίνο του μαστού, στη Λάρισα Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος σε άνεργες και ανασφάλιστες γυναίκες, από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με πρωτοβουλία

Διαβάστε περισσότερα

Καλωσορίσατε στο πρώτο Ολοκληρωμένο Διαβητολογικό Κέντρο!

Καλωσορίσατε στο πρώτο Ολοκληρωμένο Διαβητολογικό Κέντρο! Καλωσορίσατε στο πρώτο Ολοκληρωμένο Διαβητολογικό Κέντρο! Η αλματώδης αύξηση της συχνότητας του Σακχαρώδη Διαβήτη δημιούργησε την ανάγκη ίδρυσης οργανωμένων Κέντρων, τα οποία διαθέτουν όλα τα σύγχρονα

Διαβάστε περισσότερα

Αντιγριπικός Εμβολιασμός Εργαζομένων σε Χώρους Παροχής Υπηρεσιών Υγείας την Περίοδο Γρίπης

Αντιγριπικός Εμβολιασμός Εργαζομένων σε Χώρους Παροχής Υπηρεσιών Υγείας την Περίοδο Γρίπης Αντιγριπικός Εμβολιασμός Εργαζομένων σε Χώρους Παροχής Υπηρεσιών Υγείας την Περίοδο Γρίπης 2017-2018 Τελικά αποτελέσματα Εισαγωγή Οι εργαζόμενοι σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας (ΧΠΥΥ) είναι σε αυξημένο

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝ Παίδων «Η Αγία Σοφία»

ΓΝ Παίδων «Η Αγία Σοφία» συμμετοχή ελεύθερη ΓΝ Παίδων «Η Αγία Σοφία» 2019 E.T.S. EVENTS & TRAVEL SOLUTIONS Χορηγούνται 5 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CΜE-CPD) 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 DIVANI CARAVEL HOTEL Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ο Ν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

9 Νοεμβρίου 2016, Πτολεμαΐδα

9 Νοεμβρίου 2016, Πτολεμαΐδα Η ανάγκη πρόσβασης των νοσούντων από σπάνιες παθήσεις στα φάρμακα, αλλά και η όσο το δυνατόν πιο πρώιμη διάγνωση των παθήσεων αυτών, καθώς η έγκαιρη διάγνωση αποτελεί κρίσιμο παράγοντα στην πρόγνωση, τονίστηκε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες περιορισμού της διασποράς του ιού του Η1Ν1

Οδηγίες περιορισμού της διασποράς του ιού του Η1Ν1 E Θ Ν Ι Κ Ο Μ Ε Τ Σ Ο Β Ι Ο Π Ο Λ Υ Τ Ε Χ Ν Ε Ι Ο ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΙΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Ηρώων Πολυτεχνείου 9, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου 157-80, τηλ.: 7721568, 7721566 Fax: 7721567 Οδηγίες περιορισμού της διασποράς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚ ΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚ ΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 24 Ιουλίου 2013 ΕΚ ΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ Πραγµατοποιήθηκε το Σάββατο 20 Ιουλίου στο Βόλο εκδήλωση της Γενικής Γραµµατείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την Ηλεκτρονική

Διαβάστε περισσότερα

Σακχαρώδης διαβήτης και οικογένεια

Σακχαρώδης διαβήτης και οικογένεια ΟΡΓΆΝΩΣΗ: Τμήμα Ενδοκρινολογίας & Διαβήτη Ομίλου ΥΓΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ για Επαγγελματίες Υγείας και Κοινό ΓΡΑΜMΑΤΕΙΑ: SYNTHESIS GROUP S.A. δ / Αγίας Βαρβάρας 31, 164 52 Αργυρούπολη τ / 210 9609400

Διαβάστε περισσότερα

Αμφιθέατρο, 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας Ελεύθερη Συμμετοχή

Αμφιθέατρο, 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας Ελεύθερη Συμμετοχή Αμφιθέατρο, 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας Ελεύθερη Συμμετοχή Θα χορηγηθούν μονάδες Συνεχιζόμενης Ιατρικής και Συνεχιζόμενης Νοσηλευτικής Εκπαίδευσης T: +30 211 2118849 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

(cutis), (ciais, 1. SPC Zerbaxa, AINF /17-ZER-02/17

(cutis), (ciais, 1. SPC Zerbaxa, AINF /17-ZER-02/17 (cutis), & (ciais, ) 1 AINF-1191381-0037 53/17-ZER-02/17 1. SPC Zerbaxa, 2016. : A. 63, 174 56,.: 210 9897300, www.msd.gr ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Αγαπητοί Συνάδελφοι, Με ιδιαίτερη χαρά

Διαβάστε περισσότερα

Ηράκλειο 13 /09 /2012 ΠΡΟΣ ΜΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο 13 /09 /2012 ΠΡΟΣ ΜΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ταχυδροµική ιεύθυνση: Σµύρνης 26, ΤΚ: 71201, Ηράκλειο Κρήτης,

Διαβάστε περισσότερα

Η νόσος των πολλών ειδικοτήτων

Η νόσος των πολλών ειδικοτήτων ΗΜΕΡΙΔΑ Οστεοπόρωση Η νόσος των πολλών ειδικοτήτων Σάββατο 23 Μαΐου 2015 Αίθουσα Εκδηλώσεων 6 ου ορόφου, YΓΕΙΑ Οργάνωση: Αλέξανδρος Γεράκης & Παντελής Τριανταφυλλίδης Υπό την αιγίδα των: Επιστημονικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΞΕIΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟU ΣΥΣΤHΜΑΤΟΣ

ΟΞΕIΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟU ΣΥΣΤHΜΑΤΟΣ ΟΞΕIΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟU ΣΥΣΤHΜΑΤΟΣ (Σύντομη ενημέρωση από ERS - ELF) Οι οξείες λοιμώξεις κατώτερου αναπνευστικού συστήματος περιλαμβάνουν την πνευμονία (λοίμωξη της κυψελίδας του πνεύμονα),

Διαβάστε περισσότερα

15-16. maϊου ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. 1 Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Αναπνευστικών Νοσημάτων (Άσθμα, ΧΑΠ) που προκαλούν Διαταραχές της Οξεοβασικής Ισορροπίας

15-16. maϊου ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. 1 Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Αναπνευστικών Νοσημάτων (Άσθμα, ΧΑΠ) που προκαλούν Διαταραχές της Οξεοβασικής Ισορροπίας ο 1 Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Αναπνευστικών Νοσημάτων (Άσθμα, ΧΑΠ) 15-16 maϊου 2015 που προκαλούν Διαταραχές της Οξεοβασικής Ισορροπίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΩΝ ΘΩΡΑΚΟΣ ΚΑΡΔΙΑΣ - ΑΓΓΕΙΩΝ Σε συνεργασία

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούσι, 20/3/2015. ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10 ης Τριµηνιαίας Συνάντησης ήµων-μελών Ε...Υ.Π.Π.Υ

Μαρούσι, 20/3/2015. ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10 ης Τριµηνιαίας Συνάντησης ήµων-μελών Ε...Υ.Π.Π.Υ Μαρούσι, 20/3/2015 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10 ης Τριµηνιαίας Συνάντησης ήµων-μελών Ε...Υ.Π.Π.Υ Γ. Πατούλης: «Σχεδιάζουµε παγκόσµια, εκτελούµε τοπικά. 165 ήµοι στην κατεύθυνση µιας κοινής Πολιτικής και κοινών ράσεων

Διαβάστε περισσότερα

2 η Ημερίδα Πρόληψης κι Ελέγχου

2 η Ημερίδα Πρόληψης κι Ελέγχου 2 η Ημερίδα Πρόληψης κι Ελέγχου Λοιμώξεων Ενόπλων Δυνάμεων 27 Απριλίου 2018 Αμφιθέατρο, 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας Θα χορηγηθούν 5 μονάδες Συνεχιζόμενης Ιατρικής και 4 μονάδες Συνεχιζόμενης Νοσηλευτικής

Διαβάστε περισσότερα

Επιστηµονική επιτροπή. ιοικητικό Συµβούλιο ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΑΚΟΥ- ΒΟΥΤΕΤΑΚΗ- ΑΙΚΑΤEΡΙΝΗ ΚΑΝΑΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΡΤΣΟΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Επιστηµονική επιτροπή. ιοικητικό Συµβούλιο ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΑΚΟΥ- ΒΟΥΤΕΤΑΚΗ- ΑΙΚΑΤEΡΙΝΗ ΚΑΝΑΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΡΤΣΟΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Επιστηµονική επιτροπή ΑΚΟΥ- ΒΟΥΤΕΤΑΚΗ- ΑΙΚΑΤEΡΙΝΗ ΚΑΝΑΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΡΤΣΟΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Μέλος της ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ ΑΓΑΘΟΚΛΗΣ ΧΙΩΤΗΣ ΗΜΗΤΡΙΟΣ ιοικητικό Συµβούλιο Member of the Πρόεδρος: Α' Αντιπρόεδρος:

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Γ.Ν. ΧΙΟΥ «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ»

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Γ.Ν. ΧΙΟΥ «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ» 2Η ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Γ.Ν. ΧΙΟΥ «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ» ΣΕ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟ 1ο Π.Τ. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΕ ΤΕΛΙΚΌ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ «ΟΜΗΡΕΙΟ» ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ Τρίτη 04 Ιουλίου 2017: Ώρες: 18:00 μ.μ.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Πρόεδρος Ε ΥΠΠΥ, ήµαρχος Αµαρουσίου και Πρόεδρος ΙΣΑ Γ. Πατούλης µε τον Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Θ. Εξαδάκτυλο.

Ο Πρόεδρος Ε ΥΠΠΥ, ήµαρχος Αµαρουσίου και Πρόεδρος ΙΣΑ Γ. Πατούλης µε τον Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Θ. Εξαδάκτυλο. Ο Πρόεδρος Ε...Υ.Π.Π.Υ. και ήµαρχος Αµαρουσίου Γιώργος Πατούλης και ο ήµαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης εγκαινίασαν το πρώτο ΚΕΠ Υγείας Βόρειας Ελλάδας στο Πανόραµα. Tο µοναδικό ΚΕΠ Υγείας εκτός

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΠ Υγείας Δήμου ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

ΚΕΠ Υγείας Δήμου ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΕΠ Υγείας Δήμου ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ Ημέρα Παρασκευή Ώρες 09.00-15.00 Τηλέφωνο επικοινωνίας 2732 360570 & 27320 360536 Διεύθυνση Δημαρχείο Μονεμβασίας - 23052 Μολάοι Μάρτιος 2015 - Συνάντηση Εργασίας Απρίλιος

Διαβάστε περισσότερα

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ E. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ο.Τ.Α. & ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΝΟΣΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου. Χαμηλή η εμβολιαστική κάλυψη για το μηνιγγιτιδόκοκκο και τον πνευμονιόκοκκο σε παιδιά και εφήβους

Δελτίο Τύπου. Χαμηλή η εμβολιαστική κάλυψη για το μηνιγγιτιδόκοκκο και τον πνευμονιόκοκκο σε παιδιά και εφήβους Δελτίο Τύπου Πρώτη παρουσίαση των αποτελεσμάτων στο Δήμο Αμαρουσίου του προγράμματος παιδιατρικού ελέγχου του Υπουργείου Παιδείας και του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ Χαμηλή η εμβολιαστική κάλυψη για το μηνιγγιτιδόκοκκο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο Γ Ε Ν Ι Κ Ο Σ Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο Γ Ε Ν Ι Κ Ο Σ Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 18/08/2017 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ A1β/Γ.Π.: οικ. 55577 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αντιπνευμονιοκοκκικός εμβολιασμός

Αντιπνευμονιοκοκκικός εμβολιασμός Αντιπνευμονιοκοκκικός εμβολιασμός Μια υποτιμημένη ασπίδα προστασίας Παναγιώτης Ζώης Όλγα Καράμπαλη Ιδιώτες Πνευμονολόγοι Πνευμονιοκοκκική νόσος Προκαλείται: από τον πνευμονιόκοκκο (Streptococcus pneumoniae)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ... 02 ΕΠΙΤΡΟΠΗ... 03 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ... 04 ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ - ΟΜΙΛΗΤΕΣ... ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ...

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ... 02 ΕΠΙΤΡΟΠΗ... 03 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ... 04 ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ - ΟΜΙΛΗΤΕΣ... ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ... ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ... 02 ΕΠΙΤΡΟΠΗ... 03 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ... 04 ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ - ΟΜΙΛΗΤΕΣ... ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ... 06 08 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ... 09 01 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Aγαπητοί Συνάδελφοι,

Διαβάστε περισσότερα

Η αποτελεσµατικότητα των εµβολίων µέχρι σήµερα. Μαρία Χατζηστυλιανού Παιδίατρος-Ανοσολόγος Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ

Η αποτελεσµατικότητα των εµβολίων µέχρι σήµερα. Μαρία Χατζηστυλιανού Παιδίατρος-Ανοσολόγος Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ Η αποτελεσµατικότητα των εµβολίων µέχρι σήµερα Μαρία Χατζηστυλιανού Παιδίατρος-Ανοσολόγος Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ Η αποτελεσµατικότητα των εµβολίων µέχρι σήµερα Η βελτίωση του επιπέδου υγείας θνησιµότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013, ΩΡΑ 3.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013, ΩΡΑ 3. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013, ΩΡΑ 3.30ΜΜ Παρόντες 1. κ. Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ Α.Σ. «ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ» ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014. Τα ΤΟΠΣΑ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ Α.Σ. «ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ» ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014. Τα ΤΟΠΣΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ Α.Σ. «ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ», ΤΕΥΧΟΣ 2 Α.Σ. «ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ», Τρία Μοναστήρια, 74100, Ρέθυμνο Κρήτης http://www.topsa-rethymno.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ. Επιστηµονικός Υπεύθυνος: Ι. Κυριόπουλος

ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ. Επιστηµονικός Υπεύθυνος: Ι. Κυριόπουλος ΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΠΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α- ΕΝΟΤΗΤΑ 2 η : ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΟΓΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΤΡΕΙΟ ΙαΚ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Ιατροκοινωνικό Κέντρο) ΘΩΜΑΣ Β. ΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΟΣ ΙαΚ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΙΑΤΡΕΙΟ ΙαΚ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Ιατροκοινωνικό Κέντρο) ΘΩΜΑΣ Β. ΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΟΣ ΙαΚ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΙΑΤΡΕΙΟ ΙαΚ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Ιατροκοινωνικό Κέντρο) ΘΩΜΑΣ Β. ΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΟΣ ΙαΚ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Ο σκοπός λειτουργίας του ιατρείου στο ΙαΚ Καρδίτσας είναι να παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας στα άτομα του οικισμού

Διαβάστε περισσότερα

3η Ηµερίδα Λοιµώξεων και Αρχών Αντιµικροβιακής Θεραπείας

3η Ηµερίδα Λοιµώξεων και Αρχών Αντιµικροβιακής Θεραπείας ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019, 8:00 18:00 ΧΑΡΟΥΠΟΜΥΛΟΣ ΛΑΝΙΤΗ, ΛΕΜΕΣΟΣ Κ ΥΠΡΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ CYPRUS SOCIETY OF INTERNAL MEDICINE 1980 3η Ηµερίδα Λοιµώξεων και Αρχών Αντιµικροβιακής Θεραπείας ΣΥΝ ΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

E-mail ηµοσιογραφική ιάσκεψη για την Καρδιακή Ανεπάρκεια ηµοσιογραφική Εστία 6 Ιουνίου 2016 Περίπου 250 άτομα πεθαίνουν κάθε χρόνο από καρδιακή ανεπάρκεια στην Κύπρο Ευθύνεται για το 1-5% των εισαγωγών

Διαβάστε περισσότερα

Publication date: 08/11/ :00 Alexa ranking (Greece): 1067

Publication date: 08/11/ :00 Alexa ranking (Greece): 1067 http://www.sofokleousin.gr/ Publication date: 08/11/2016 11:00 Alexa ranking (Greece): 1067 http://www.sofokleousin.gr/archives/324497.html Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εµβόλια Ολοκληρώθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ-INTERNATIONAL BACCALAUREATE

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ-INTERNATIONAL BACCALAUREATE ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ-INTERNATIONAL BACCALAUREATE Ψυχικό, 4 Οκτωβρίου 2013 Προς τους γονείς των μαθητών του IB Η διασπορά της γρίπης στον σχολικό χώρο αποτελεί,

Διαβάστε περισσότερα

5 Απριλίου. θεραπεία. Καρκίνος πνεύμονα: Από τις βασικές αρχές στην εξειδικευμένη. Σάββατο ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Επιστημονική ημερίδα. Crowne Plaza Hotel

5 Απριλίου. θεραπεία. Καρκίνος πνεύμονα: Από τις βασικές αρχές στην εξειδικευμένη. Σάββατο ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Επιστημονική ημερίδα. Crowne Plaza Hotel Διοργάνωση: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» Επιστημονική ημερίδα Καρκίνος πνεύμονα: Από τις βασικές αρχές στην εξειδικευμένη θεραπεία WASSILY WASSILYEVICH KANDINSKY Harmonie

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙ Α ΥΓΕΙΑΣ (ΗΑΙ) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΑΣΩ GENERAL

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙ Α ΥΓΕΙΑΣ (ΗΑΙ) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΑΣΩ GENERAL 1 o ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙ Α ΥΓΕΙΑΣ (ΗΑΙ) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΑΣΩ GENERAL ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚ ΗΛΩΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑ ΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Κοπανάκι Φιλιατρά Γαργαλιάνοι Κυπαρισσία Πρόεδρος Μελιδώνης Ανδρέας Αντιπρόεδρος Λέπουρας Αντώνιος Γεν. Γραμματέας

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙ Α ΠΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Συνεδριακό Kέντρο «Ν. ΛΟΥΡΟΣ» ΜΗΤΕΡA ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ,

ΜΕΤΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙ Α ΠΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Συνεδριακό Kέντρο «Ν. ΛΟΥΡΟΣ» ΜΗΤΕΡA ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: , ΜΕΤΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙ Α ΠΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 Συνεδριακό Kέντρο «Ν. ΛΟΥΡΟΣ» ΜΗΤΕΡA ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Θα δοθούν 4 µόρια συνεχιζόµενης ιατρικής εκπαίδευσης ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 210 686 7229, 210 686 9110

Διαβάστε περισσότερα

Υπό την αιγίδα: Ιατρικής Σχολής. ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Υπό την αιγίδα: Ιατρικής Σχολής. ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Υπό την αιγίδα: ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Ένωσης Επιστημονικού Προσωπικού Νοσοκομείου O Ευαγγελισμός ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Πρόεδροι Σπύρος Ζακυνθινός

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝ Παίδων «Η Αγία Σοφία»

ΓΝ Παίδων «Η Αγία Σοφία» συμμετοχή ελεύθερη ΓΝ Παίδων «Η Αγία Σοφία» 2019 E.T.S. EVENTS & TRAVEL SOLUTIONS Χορηγούνται 5 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CΜE-CPD) 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 DIVANI CARAVEL HOTEL Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ο Ν

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑ ΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Κοπανάκι Φιλιατρά Γαργαλιάνοι Κυπαρισσία Πρόεδρος Μελιδώνης Ανδρέας Αντιπρόεδρος Λέπουρας Αντώνιος Γεν. Γραμματέας

Διαβάστε περισσότερα

ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α Αγγελική Πρεφτίτση

ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α Αγγελική Πρεφτίτση ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α Αγγελική Πρεφτίτση Όταν, σε ηλικία 11 ετών, µου ανακοίνωσαν ότι πάσχω από Κυστική Ίνωση, µια ασθένεια παντελώς άγνωστη σε µένα µέχρι τότε, είναι αλήθεια πως δεν θορυβήθηκα

Διαβάστε περισσότερα

20ό. Μετεκπαιδευτικό Συμπόσιο. Παρασκευή 7 Κυριακή 9 Ιουνίου 2013. Επιτροπή Νοτιοδυτικής Ελλάδος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας

20ό. Μετεκπαιδευτικό Συμπόσιο. Παρασκευή 7 Κυριακή 9 Ιουνίου 2013. Επιτροπή Νοτιοδυτικής Ελλάδος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Επιτροπή Νοτιοδυτικής της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας 20ό Μετεκπαιδευτικό Συμπόσιο Παρασκευή 7 Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 GRECOTEL OLYMPIA, ΚΥΛΛΗΝΗ www.synedra.gr Επιτροπή Νοτιοδυτικής της Ελληνικής

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΗΤΕΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΙ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ

ΟΜΙΛΗΤΕΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΙ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΙ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ Γανωτάκης Ε. Γκόγκου Α. Καλογεράκη Λ. Καριπίδου Μ. Κεφαλογιάννης Ν. Λιάτης Σ. Καθηγητής Παθολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης Παθολόγος - Διαβητολόγος, Επιμελήτρια

Διαβάστε περισσότερα

Διακοπή Καπνίσματος. Ευρωπαϊκές Κατευθυντήριες Οδηγίες για Ομάδες Υψηλού Κινδύνου (TOB.g) Βάσω Ευαγγελοπούλου, MD, PhD Πνευμονολόγος Εντατικολόγος

Διακοπή Καπνίσματος. Ευρωπαϊκές Κατευθυντήριες Οδηγίες για Ομάδες Υψηλού Κινδύνου (TOB.g) Βάσω Ευαγγελοπούλου, MD, PhD Πνευμονολόγος Εντατικολόγος Διακοπή Καπνίσματος Ευρωπαϊκές Κατευθυντήριες Οδηγίες για Ομάδες Υψηλού Κινδύνου (TOB.g) Βάσω Ευαγγελοπούλου, MD, PhD Πνευμονολόγος Εντατικολόγος TOB.g Tobacco Cessation Guidelines for High Risk Populations

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑ Α ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡ ΙΟΛΟΓΙΑ

ΟΜΑ Α ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡ ΙΟΛΟΓΙΑ ΟΜΑ Α ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡ ΙΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΗΤΗΣ: ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΕΥΚΑΡΠΙ ΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΝΟΣΩΝ ΟΡΙΣΜΟΣ Πρόληψη νόσων είναι οι διαδικασίες

Διαβάστε περισσότερα

Προληπτική Ιατρική και Δημόσια Υγεία. 2 η Ημερίδα Εμβολιαστικής Κάλυψης 4ετών Φοιτητών Ιατρικής. Υπό την Αιγίδα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών

Προληπτική Ιατρική και Δημόσια Υγεία. 2 η Ημερίδα Εμβολιαστικής Κάλυψης 4ετών Φοιτητών Ιατρικής. Υπό την Αιγίδα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΥΓΙΕΙΝΗΣ, ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ Προληπτική Ιατρική και Δημόσια Υγεία 2 η Ημερίδα Εμβολιαστικής Κάλυψης 4ετών Φοιτητών

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός του Προέδρου της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου. Δρα Χρύσανθου Γεωργίου, στη διάσκεψη τύπου

Χαιρετισμός του Προέδρου της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου. Δρα Χρύσανθου Γεωργίου, στη διάσκεψη τύπου Χαιρετισμός του Προέδρου της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου Δρα Χρύσανθου Γεωργίου, στη διάσκεψη τύπου για την «Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Σύνδρομο Εμβρυϊκού Αλκοολισμού και το Φάσμα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος : Όνομα: Θέση: ΑΓΡΙΝΙΟΥ Ιωάννα Τασολάμπρου Προϊσταμένη Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας Ηλ. Δ/νση : itasolamprou@agrinio.gr, pronoia2@agrinio.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΑΚΧΑΡΩΔΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ 1 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΑΚΧΑΡΩΔΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ 1 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΈΝΩΣΗ ΑΓΩΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ - ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ από την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ. Π. Γεωργίου. Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,

ΠΡΟΛΟΓΟΣ. Π. Γεωργίου. Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι, ΠΡΟΛΟΓΟΣ Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι, Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το Ρευματολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» θα πραγματοποιήσει Ημερίδα με θέμα: «Η Ρευματολογία στην

Διαβάστε περισσότερα

Ανακαλύπτοντας θεραπείες που βελτιώνουν και σώζουν τις ζωές των ανθρώπων

Ανακαλύπτοντας θεραπείες που βελτιώνουν και σώζουν τις ζωές των ανθρώπων Ανακαλύπτοντας θεραπείες που βελτιώνουν και σώζουν τις ζωές των ανθρώπων Περισσότερο από έναν αιώνα, ανακαλύπτουμε θεραπείες που σώζουν ζωές σε ολόκληρο τον κόσμο... και συνεχίζουμε Στην MSD, πάντοτε ανακαλύπταμε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013, ΩΡΑ 3.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013, ΩΡΑ 3. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013, ΩΡΑ 3.30ΜΜ Παρόντες 1. κ. Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΥΣΤΙΚΗΣ ΙΝΩΣΗΣ 2015

ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΥΣΤΙΚΗΣ ΙΝΩΣΗΣ 2015 ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΥΣΤΙΚΗΣ ΙΝΩΣΗΣ 2015 Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2015 ΕΝΑΡΞΗ Χαιρετισμοί Συνεργασίες 16.00 Δ. Κοντοπίδης Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Κ.Ι. Α. Ξανθός Υπουργός Υγείας Ε. Παπασάββας Διοικητής Αγ. Σοφία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ. Αλληλεπιδράσεις Καρδιαγγειακού και Αναπνευστικού Συστήµατος Εξελίξεις και Προοπτικές

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ. Αλληλεπιδράσεις Καρδιαγγειακού και Αναπνευστικού Συστήµατος Εξελίξεις και Προοπτικές 2018 Ηµερίδα Αλληλεπιδράσεις Καρδιαγγειακού και Αναπνευστικού Συστήµατος Εξελίξεις και Προοπτικές Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018 Mediterranean Beach Hotel, ΛΕΜΕΣΟΣ Διοργανωτές Ίδρυµα Θώρακας Κύπρου - CYPRUS RESPIRATORY

Διαβάστε περισσότερα

Εμβόλια : Συχνά Ερωτήματα & Απαντήσεις

Εμβόλια : Συχνά Ερωτήματα & Απαντήσεις Εμβόλια : Συχνά Ερωτήματα & Απαντήσεις Τί είναι εμβόλια; Ο Εμβολιασμός είναι ένας τρόπος προστασίας από σοβαρές μεταδοτικές ασθένειες. Το «αμυντικό» σύστημα του ανθρώπου που έχει εμβολιαστεί, μπορεί τις

Διαβάστε περισσότερα

Ermis Direct. Θα χρησιμοποιηθεί, σε περίπτωση βράβευσης, για την παρουσίαση της συμμετοχής στην τελετή απονομής και στα έντυπα της διοργάνωσης.

Ermis Direct. Θα χρησιμοποιηθεί, σε περίπτωση βράβευσης, για την παρουσίαση της συμμετοχής στην τελετή απονομής και στα έντυπα της διοργάνωσης. Ermis Direct Η έκθεση δεν θα πρέπει να ξεπερνάει συνολικά τις 10 σελίδες (μαζί με τις οδηγίες συμπλήρωσης των πεδίων). Για τις απαντήσεις θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέγεθος γραμματοσειράς 10 ή και μεγαλύτερο.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑ: 2/11/2010 ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑ: 2/11/2010 ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑ: 2/11/2010 ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Αρ. Πρωτ.: Γ32/1244 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Εβδοµαδιαία Έκθεση Επιδηµιολογικής Επιτήρησης της Γρίπης Εβδοµάδα 52/2010 (27 εκεµβρίου Ιανουαρίου 2011)

Εβδοµαδιαία Έκθεση Επιδηµιολογικής Επιτήρησης της Γρίπης Εβδοµάδα 52/2010 (27 εκεµβρίου Ιανουαρίου 2011) Εβδοµαδιαία Έκθεση Επιδηµιολογικής Επιτήρησης της Γρίπης Εβδοµάδα 52/2010 (27 εκεµβρίου 2010-2 Ιανουαρίου 2011) Κλινικό σκέλος επιδηµιολογικής επιτήρησης της γρίπης Κατά την εβδοµάδα 52/2010 (27 εκεµβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το πρακτικό της 17/ συνεδρίασης του ηµοτικού Συµβουλίου.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το πρακτικό της 17/ συνεδρίασης του ηµοτικού Συµβουλίου. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 11-7-2013 ΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 17 ΓΡ. ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. 328 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από

Διαβάστε περισσότερα

1 ο Πανελλήνιο Forum Επισκεπτών Υγείας «Πρόληψη & Προαγωγή Υγείας στον 21 ο αιώνα» 28-29 Σεπτεμβρίου 2012 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1 ο Πανελλήνιο Forum Επισκεπτών Υγείας «Πρόληψη & Προαγωγή Υγείας στον 21 ο αιώνα» 28-29 Σεπτεμβρίου 2012 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1 ο Πανελλήνιο Forum Επισκεπτών Υγείας «Πρόληψη & Προαγωγή Υγείας στον 21 ο αιώνα» 28-29 Σεπτεμβρίου 2012 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Παρασκευή 28/9/2012 8.45-9.00 Προσέλευση - Εγγραφή συνέδρων 9.00-9.30 Εισαγωγή - Χαιρετισμοί

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ. Ορθοπαιδική Κλινική

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ. Ορθοπαιδική Κλινική ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ Ορθοπαιδική Κλινική Συντονιστής Διευθυντής : Δρ Κοσμάς Παπαγεωργίου Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα -Δραστηριότητες Ακαδημαικού Έτους 2014-2015 { Μετεκπαιδευτικά Διακλινικά Μαθήματα των

Διαβάστε περισσότερα

ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΉ ΑΠΟΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΏΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΈΣ ΟΔΗΓΊΕΣ

ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΉ ΑΠΟΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΏΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΈΣ ΟΔΗΓΊΕΣ ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΉ ΑΠΟΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΏΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΈΣ ΟΔΗΓΊΕΣ Αυτός ο οδηγός γνώσεων περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την πνευμονική αποκατάσταση της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας και της Αμερικάνικης

Διαβάστε περισσότερα

Διοργάνωση Οργάνωση - Γραμματεία Χορηγός. Θεσσαλονίκης 12, 153 44 Γέρακας, Αττική Τηλ.: 210 6048260, Fax: 210 6047457 E-mail: tmouzakis@free-spirit.

Διοργάνωση Οργάνωση - Γραμματεία Χορηγός. Θεσσαλονίκης 12, 153 44 Γέρακας, Αττική Τηλ.: 210 6048260, Fax: 210 6047457 E-mail: tmouzakis@free-spirit. Διοργάνωση Οργάνωση - Γραμματεία Χορηγός ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΠΟΔΙΟΥ Πόντου 104, 115 27 Αθήνα Τηλ.: 210 7470089, Fax: 210 7470044 E-mail: emedip@otenet.gr, Web site: www.emedip.gr Θεσσαλονίκης

Διαβάστε περισσότερα

Εβδοµαδιαία Έκθεση Επιδηµιολογικής Επιτήρησης της Γρίπης 23 εκεµβρίου 2011

Εβδοµαδιαία Έκθεση Επιδηµιολογικής Επιτήρησης της Γρίπης 23 εκεµβρίου 2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Εβδοµαδιαία Έκθεση Επιδηµιολογικής Επιτήρησης της Γρίπης 23 εκεµβρίου 2011 Κατά την τρέχουσα περίοδο, γίνεται εβδοµαδιαία ανακεφαλαίωση των επιδηµιολογικών δεδοµένων

Διαβάστε περισσότερα

Υπό την αιγίδα: Ιατρικής Σχολής. ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Υπό την αιγίδα: Ιατρικής Σχολής. ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Υπό την αιγίδα: ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Ένωσης Επιστημονικού Προσωπικού Νοσοκομείου O Ευαγγελισμός ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠρόεδροΙ Σπύρος Ζακυνθινός Ιωάννης Καλομενίδης

Διαβάστε περισσότερα

4 ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Φυματίωσης

4 ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Φυματίωσης ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΠΑΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΘΩΡΑΚΟΣ Συνδιοργάνωση: Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία Ελληνική Ένωση Κατά της Φυματίωσης και των Νόσων του Αναπνευστικού Συστήματος 4 ο Πανελλήνιο

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ 18 ΑΝΩ ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ 18 ΑΝΩ ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ 18 ΑΝΩ ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Επιστημονική Ημερίδα "Η γυναίκα σήμερα, μέσα από μια βιοψυχοκοινωνική προσέγγιση" Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης 19 Μαρτίου 2016 Πρόγραμμα 09:00-09:15

Διαβάστε περισσότερα

Ώρα προσέλευσης 08:00 ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟ ΟΣ Η Μ Ε Ρ Ι Α. Μητρικός Θηλασµός Από το χθες στο σήµερα. 9 εκεµβρίου 2017 ΣΥΝΕ ΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν.

Ώρα προσέλευσης 08:00 ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟ ΟΣ Η Μ Ε Ρ Ι Α. Μητρικός Θηλασµός Από το χθες στο σήµερα. 9 εκεµβρίου 2017 ΣΥΝΕ ΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. Ώρα προσέλευσης 08:00 ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟ ΟΣ Η Μ Ε Ρ Ι Α Μητρικός Θηλασµός Από το χθες στο σήµερα 9 εκεµβρίου 2017 ΣΥΝΕ ΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΛΟΥΡΟΣ ΜΗΤΕΡΑ Οργάνωση Ομάδα Μητρικού Θηλασμού & Νοσηλευτική Διεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

Νοσηλευτική Διημερίδα Αναπνευστικών Παθήσεων

Νοσηλευτική Διημερίδα Αναπνευστικών Παθήσεων Παιδιατρικός Τομέας Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος Ελληνική Παιδοπνευμονολογική Εταιρεία Νοσηλευτική Διημερίδα Αναπνευστικών Παθήσεων 16-17 Νοεμβρίου 2012 Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΩΣ ΤΗΣ ΛΙΓΟ ΑΠ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ...

ΔΩΣ ΤΗΣ ΛΙΓΟ ΑΠ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ... ΔΩΣ ΤΗΣ ΛΙΓΟ ΑΠ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ... ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΣΥΡΟΥ - ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ 2 με 4 Σεπτεμβρίου 2011 Το συνέδριο είναι ανοιχτό και απευθύνεται σε πολίτες και σε επαγγελματίες υγείας! 2 ο ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό Σεµινάριο

Εκπαιδευτικό Σεµινάριο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΞΗ Εκπαιδευτικό Σεµινάριο Για τους Επαγγελµατίες Υγείας 16 Ιανουαρίου 2010 Αίγλη Ζαππείου Σύµφωνα µε τα κριτήρια της EACCME-UEMS θα χορηγηθούν

Διαβάστε περισσότερα

Εβδοµαδιαία Έκθεση Επιδηµιολογικής Επιτήρησης της Γρίπης 16 εκεµβρίου 2011

Εβδοµαδιαία Έκθεση Επιδηµιολογικής Επιτήρησης της Γρίπης 16 εκεµβρίου 2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Εβδοµαδιαία Έκθεση Επιδηµιολογικής Επιτήρησης της Γρίπης 16 εκεµβρίου 2011 Κατά την τρέχουσα περίοδο, γίνεται εβδοµαδιαία ανακεφαλαίωση των επιδηµιολογικών δεδοµένων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟΤΥΠΟΥ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ: ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

ΔΕΛΤΙΟΤΥΠΟΥ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ: ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ Λάππα, 9 Οκτωβρίου 2014 ΔΕΛΤΙΟΤΥΠΟΥ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ: ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ Ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς (Φ.Δ.Y.Κ.Σ.), πραγματοποίησε

Διαβάστε περισσότερα

Λοιμώξεις Αναπνευστικού

Λοιμώξεις Αναπνευστικού Λοιμώξεις Αναπνευστικού Οι λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος. 2) λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος.

Διαβάστε περισσότερα

Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, Γενικός Διευθυντής ΕΔΔΥΠΠΥ

Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, Γενικός Διευθυντής ΕΔΔΥΠΠΥ Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, Γενικός Διευθυντής ΕΔΔΥΠΠΥ 1. ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ 2. ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3. ΑΙΓΑΛΕΩ 4. ΑΓΡΙΝΙΟ 5. ΑΛΙΜΟΣ 6. ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ- ΚΑΜΑΤΕΡΟ 7. ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 8. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 9. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ Εισηγήτρια: Σουλτάνα Αυγέρη 1 Σακχαρώδης Διαβήτης (ΣΔ) Σύνθετη διαταραχή μεταβολισμού των υδατανθράκων που προκαλείται μερική ή ολική έλλειψη

Διαβάστε περισσότερα

Επιστημονική ημερίδα για τη Νόσο Alzheimer στον Δήμο Ιλίου

Επιστημονική ημερίδα για τη Νόσο Alzheimer στον Δήμο Ιλίου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ίλιον, 27.09.2016 Δελτίο Τύπου Επιστημονική ημερίδα για τη Νόσο Alzheimer στον Δήμο Ιλίου Επιστημονική μερίδα για τη Νόσο Alzheimer πραγματοποιήθηκε

Διαβάστε περισσότερα