«Εµβολιασµοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;»

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "«Εµβολιασµοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;»"

Transcript

1 Το Εθνικό ιαδηµοτικό ίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας στα πλαίσια της συνεργασίας του για την έγκυρη ενηµέρωση των πολιτών σε θέµατα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν µε την υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Ελλάς και τη συνεργασία της εξειδικευµένης εταιρείας New Event Generation, Ενηµερωτική Εκδήλωση για τους ηµότες, µε θέµα: «Εµβολιασµοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;» σε 10 ήµους-μέλη του Ε ΥΠΠΥ. ήµος Νεάπολης-Συκεών Στην κατάµεστη αίθουσα του Ωδείου, το κοινό καλωσόρισε ο συντονιστής της εκδήλωσης, Πρόεδρος του ηµοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του ήµου Νεάπολης-Συκεών κος Αριστείδης Γαλανός. Ο κος Γαλανός επισήµανε τη σηµασία της πρόληψης µέσω των εµβολιασµών, καθώς και τη σηµασία της ενηµέρωσης του κοινού µέσω αυτών των ενηµερωτικών εκδηλώσεων για την έγκαιρη προφύλαξη από σοβαρά και επικίνδυνα νοσήµατα όπως η γρίπη και ο πνευµονιόκοκκος. Πρώτος οµιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κος Αντώνης Καραντώνης, Γενικός Ιατρός, ο οποίος σε µια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση ανέπτυξε διεξοδικά τα χαρακτηριστικά της γρίπης και του πνευµονιόκοκκου, αναφερόµενος στα αίτια, τα συµπτώµατα και τις σοβαρές συνέπειές τους για τον οργανισµό παιδιών και ηλικιωµένων. Τόνισε την ανάγκη προστασίας του πληθυσµού µέσω του εµβολιασµού, καθώς σε παγκόσµιο επίπεδο αντιµετωπίζουµε τον τεράστιο αριθµό των 3 εκατοµµυρίων θυµάτων (απώλειες ζωής ή αναπηρίες) ετησίως, από τις σοβαρές επιπλοκές της γρίπης και της πνευµονιοκοκκικής νόσου. Ο κος Καραντώνης επεσήµανε επίσης, ότι απαραίτητος είναι ο εµβολιασµός και για τις ευπαθείς οµάδες ανεξαρτήτου ηλικίας, όπως οι διαβητικοί, καρδιοπαθείς, άτοµα που πάσχουν από Χρόνια Αποφρακτική Πνευµονοπάθεια (ΧΑΠ), καπνιστές και ανοσοκατεσταλµένοι. Και τα δύο εµβόλια καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταµεία. Στη συνέχεια, ο κος Θωµάς Βλάικος, Γενικός Οικογενειακός Ιατρός, αναφέρθηκε στο γενικότερο εµβολιαστικό φάσµα των ενηλίκων, αλλά και στην περιγραφή και τον τρόπο δράσης των εµβολίων, µέσω των οποίων προστατεύεται ο γενικός πληθυσµός από ασθένειες όπως η ηπατίτιδα Β, ο µηνιγγιτιδόκοκκος, η ιλαρά κ.α. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το εµβολιαζόµενο άτοµο προστατεύεται από τη δυνητική ανάπτυξη σοβαρών λοιµωδών νοσηµάτων, καθώς και ότι µέσω του εµβολιασµού µειώνεται η διασπορά των λοιµώξεων στην ευρύτερη κοινότητα µε µηχανισµό συλλογικής ανοσίας. Ο οµιλητής παρέθεσε ακόµα σηµαντικές πληροφορίες για την περίοδο, τη συχνότητα αλλά και τη σπουδαιότητα των εµβολιασµών. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Παγκόσµιος Οργανισµός Υγείας στοχεύει στην εξάλειψη όλων των νοσηµάτων για τα οποία υπάρχουν εµβόλια. Ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό και η συζήτηση ολοκληρώθηκε µε το µήνυµα «Ο εµβολιασµός σώζει ζωές». Όλοι θα πρέπει να θωρακίζουν την Υγεία τους µέσω του εµβολιασµού, πάντα µε τη συµβουλή και καθοδήγηση του ειδικού γιατρού.

2

3 ήµος Βέροιας Το Εθνικό ιαδηµοτικό ίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας και ο ήµος Βέροιας, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενηµέρωση των πολιτών σε θέµατα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν µε την υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Ελλάς και τη συνεργασία της εξειδικευµένης εταιρείας New Event Generation, Ενηµερωτική Εκδήλωση για τους ηµότες, µε θέµα: «Εµβολιασµοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;» στο ΚΑΠΗ ήµου Βέροιας, την Τετάρτη, 26 Νοεµβρίου Συντονιστής της εκδήλωσης σε µια κατάµεστη αίθουσα ήταν ο Αντιδήµαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας & Εθελοντισµού, Πρόεδρος Ν.Π. ΚΑΠΑ ήµου Βέροιας, κος Θεόφιλος Κορωνάς. Παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισµό ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Βέροιας, κος Πρόδροµος Ισαακίδης, ενώ παραβρέθηκαν επίσης οι κ.κ. ηµήτριος Θεοδωρίδης, Υπεύθυνος ΠΕ Υ Βέροιας, Αργύρης Φουκαλάς, Γραµµατέας Φαρµακευτικού Συλλόγου Βέροιας, Μαρία Παπαϊωάννου ιευθύνουσα Γ.Ν. Ηµαθίας (Μονάδα Βέροιας), καθώς και πλήθος ηµοτικών Συµβούλων, Συµβούλων της ηµοτικής Κοινότητας Βέροιας και Εκπροσώπων των Κοινωνικών Υπηρεσιών του ήµου. Την ενηµέρωση πραγµατοποίησε ο κος Χρήστος Κούτρας, Συντονιστής - ιευθυντής Παθολογικής Κλινικής Γ.Ν. Ηµαθίας (Μονάδα Βέροιας), Πρόεδρος Επιτροπής Νοσοκοµειακών Λοιµώξεων, ηµοτικός Σύµβουλος Βέροιας, Εντεταλµένος Σύµβουλος ηµοτικού Ιατρείου Βέροιας. Ο κος Κούτρας ανέπτυξε το θέµα της Πρόληψης µέσω του εµβολιασµού στους ενήλικες από σηµαντικά και επικίνδυνα νοσήµατα. Εστίασε στη γρίπη και τον πνευµονιόκοκκο και τις σοβαρές επιπλοκές που µπορεί να παρουσιάσουν (π.χ. πνευµονική εµβολή), ιδίως οι οµάδες υψηλού κινδύνου. Στις οµάδες αυτές ανήκουν τα µικρά παιδιά και οι ηλικιωµένοι άνω των 60 ετών, οι έγκυες γυναίκες, καθώς και ευπαθείς οµάδες ανεξαρτήτου ηλικίας, όπως οι διαβητικοί, καρδιοπαθείς, άτοµα που πάσχουν από Χρόνια Αποφρακτική Πνευµονοπάθεια (ΧΑΠ), καπνιστές και ανοσοκατεσταλµένοι. Ο εµβολιασµός αποτελεί την καλύτερη πρόληψη, καθώς προστατεύει τον οργανισµό από επικίνδυνες επιπλοκές όπως η πνευµονία. Χαρακτηριστικό είναι ότι περισσότεροι από άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο παγκοσµίως από την γρίπη και άνω από το 90% των θανάτων οφείλεται στην πνευµονία. Ακολούθησε συζήτηση µε το κοινό κατά την οποία απαντήθηκαν ερωτήσεις και απορίες, και δόθηκαν χρήσιµες οδηγίες και συµβουλές καθηµερινότητας. Βασικό συµπέρασµα της ηµερίδας είναι ότι η πρόληψη µέσω του εµβολιασµού είναι ο σηµαντικότερος σύµµαχος ενάντια σε σοβαρά και επικίνδυνα για τη ζωή νοσήµατα. Ο εµβολιασµός και ο έλεγχος της υγείας σε συνδυασµό µε την άσκηση και την ισορροπηµένη διατροφή, εξασφαλίζει καλύτερη ζωή.

4 ήµος Αγίας Παρασκευής Το Εθνικό ιαδηµοτικό ίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας και ο ήµος Αγίας Παρασκευής, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενηµέρωση των πολιτών σε θέµατα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν µε την υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Ελλάς και τη συνεργασία της εξειδικευµένης εταιρείας New Event Generation, Ενηµερωτική Εκδήλωση για τους ηµότες, µε θέµα: «Εµβολιασµοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;» στο Β ΚΑΠΗ Αγίας Παρασκευής, την Παρασκευή, 28 Νοεµβρίου Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η κα Βασιλική Σταθουλοπούλου, ηµοτική Σύµβουλος του ήµου Αγίας Παρασκευής, η οποία ευχαρίστησε τους παραβρισκόµενους για την θετική ανταπόκρισή τους, καθώς και όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης. Παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισµό ο ήµαρχος Αγίας Παρασκευής κος Ιωάννης Σταθόπουλος.

5 Την ενηµερωτική οµιλία πραγµατοποίησε η κα Ζωή Φωτεινού, Παθολόγος, Αντιδήµαρχος Κοινωνικής Πολιτικής ήµου Αγίας Παρασκευής. Η κα Φωτεινού τόνισε τη σηµασία της πρόληψης επικίνδυνων λοιµώξεων του αναπνευστικού µέσω του εµβολιασµού, παραπέµποντας το κοινό στη ρήση του Ιπποκράτη «Το προλαµβάνειν κάλλιον του θεραπεύειν εστί». Επικεντρώνοντας στους ιούς της γρίπης και του πνευµονιόκοκκου παρουσίασε τα αίτια, τους τρόπους µετάδοσης, καθώς και τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυµονούν για την υγεία µας. Οι νόσοι αυτοί απειλούν τα παιδιά, τους ηλικιωµένους, αλλά και τις ευπαθείς οµάδες ανεξαρτήτου ηλικίας, όπως διαβητικοί, καρδιοπαθείς, άτοµα που πάσχουν από Χρόνια Αποφρακτική Πνευµονοπάθεια (ΧΑΠ), καπνιστές και ανοσοκατεσταλµένοι. Ο εµβολιασµός ως µέθοδος πρόληψης, επιβάλλεται για τις παραπάνω οµάδες καθώς προστατεύει τον οργανισµό από επικίνδυνες επιπλοκές όπως η πνευµονία. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε µε ερωτήσεις που είχε την ευκαιρία το κοινό να υποβάλει στην οµιλήτρια και µε το µήνυµα «ο εµβολιασµός σώζει ζωές», για αυτό και θα πρέπει να διενεργείται µε σωστό προγραµµατισµό και πάντα µε την καθοδήγηση του ιατρού µας.

6 ήµος Ηλιούπολης Το Εθνικό ιαδηµοτικό ίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (Ε ΥΠΠΥ) και ο ήµος Ηλιούπολης, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενηµέρωση των πολιτών σε θέµατα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν µε την υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Ελλάς και τη συνεργασία της εξειδικευµένης εταιρείας New Event Generation, Ενηµερωτική Εκδήλωση για τους ηµότες, µε θέµα: «Εµβολιασµοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;» στο Α ΚΑΠΗ Ηλιούπολης, τη ευτέρα 2 εκεµβρίου Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κος Χρήστος Γιαννάκης, Αντιδήµαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης ήµου Ηλιούπολης. Ο κος Γιαννάκης ευχαρίστησε το το Ε ΥΠΠΥ για την άριστη συνεργασία και την πρωτοβουλία αυτής της εκδήλωσης και το κοινό για τη θετική του ανταπόκριση και παρουσία. Επίσης, ευχαρίστησε και συνεχάρη τους εξαίρετους οµιλητές για την υψηλού επιπέδου ενηµέρωση που προσφέρουν στους δηµότες της Ηλιούπολης, κ.κ. Ιωάννη Μυριοκεφαλιτάκη, Ρευµατολόγο, /ντή ΕΣΥ, Γ.Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας, Αντώνης Καραγιαννίδης, Επισκέπτης Υγείας και Αγγελική ιπλού, Νοσηλεύτρια Επιτήρησης Λοιµώξεων, MSc ιοίκηση Μονάδων Υγείας, Γ.Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας. Ο κος Μυριοκεφαλιτάκης, κατά την εισαγωγική οµιλία του, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των εµβολιασµών ως µέσο πρόληψης από σοβαρές ασθένειες όπως η γρίπη και ο πνευµονιόκοκκος, οι οποίες εγκυµονούν κινδύνους ακόµα και για τη ζωή του ασθενή λόγω των επιπλοκών που µπορεί να παρουσιάσουν, όπως η πνευµονία. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι οι πυλώνες της µακροζωίας σήµερα είναι η πρόληψη, βασικός άξονας της οποίας είναι ο εµβολιασµός, σε συνδυασµό µε τη σωστή διατροφή και τη φυσική άσκηση. Στη συνέχεια, ο κος Καραγιαννίδης, ανέλυσε τον ορισµό και τη δράση των εµβολίων, ενώ παρουσίασε τα απαραίτητα εµβόλια για παιδιά και ενήλικες, ιδίως για τους ηλικιωµένους αλλά και τις ευπαθείς οµάδες ανεξαρτήτου ηλικίας όπως ασθενείς χρόνιων νοσηµάτων, ανοσοκατεσταλµένοι κ.α. Τέλος, η κα ιπλού, εστιάζοντας στους ενήλικες, τόνισε ότι έχουν ανάγκη την ευεργετική προστασία των εµβολιασµών όσο και τα παιδιά, ενθαρρύνοντας το κοινό να ενηµερωθεί και να συµβουλευτεί τον γιατρό σχετικά µε τα διαθέσιµα εµβόλια, να ελέγξει την εµβολιαστική του κατάσταση και να εµβολιαστεί µε τα απαιτούµενα εµβόλια, ιδίως της εποχικής γρίπης και του πνευµονιόκοκκου. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε µε ερωτήσεις του κοινού προς τους οµιλητές και µε το µήνυµα ότι «η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία».

7 ήµος Ρεθύµνου Το Εθνικό ιαδηµοτικό ίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας και ο ήµος Ρεθύµνης, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενηµέρωση των πολιτών σε θέµατα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν µε την υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Ελλάς και τη συνεργασία της εξειδικευµένης εταιρείας New Event Generation, Ενηµερωτική Εκδήλωση για τους ηµότες, µε θέµα: «Εµβολιασµοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;» στο Σπίτι του Πολιτισµού, τη ευτέρα, 8 εκεµβρίου 2014.

8 Το κοινό καλωσόρισε ο Συντονιστής Ε ΥΠΠΥ του ήµου Ρεθύµνης, κος Βασίλης Βασιλάκης, Ψυχολόγος Νοσηλευτής, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους παραβρισκόµενους για τη θετική τους ανταπόκριση, καθώς και τις δύο οµιλήτριες κ.κ. Ελένη Ιωαννίδου, Παθολόγο Λοιµωξιολόγο, Επιµελήτρια Α, Παθολογική Κλινική Γ.Ν. Ρεθύµνου και Κωνσταντία Παυλάκη, Ειδικευόµενη Παθολόγο στο Γ.Ν. Ρεθύµνου, για την ενηµέρωση που προσέφεραν στους ηµότες για τη σπουδαιότητα της πρόληψης µέσω των εµβολιασµών. Παραβρέθηκαν επίσης και απηύθυναν χαιρετισµό οι κ.κ. Γεώργιος Γαλεράκης Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ρεθύµνου και Αυλοποτάµου κ. Ευγένιου, Μαρία Καββάλου, Εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύµνου και Γρηγόρης Τσιοµπίκας, Εντεταλµένος ηµοτικός Σύµβουλος σε θέµατα Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτικός Εκπρόσωπος του ήµου στο Ε ΥΠΠΥ. Κατά την ενηµέρωση, ο εµβολιασµός αναδείχθηκε ως ιδανικό µέσο πρόληψης και δηµιουργίας ασπίδας προστασίας για το γενικό πληθυσµό, που προφυλάσσει από σοβαρά νοσήµατα όπως η γρίπη και ο πνευµονιόκοκκος, τα οποία µπορεί να αποβούν µοιραία ακόµα και για τη ζωή. Οι επιπλοκές από τις νόσους αυτές είναι σοβαρές (π.χ. πνευµονία) και απειλούν κυρίως παιδιά και ηλικιωµένους, καθώς και ευπαθείς οµάδες ανεξαρτήτου ηλικίας, όπως διαβητικοί, καρκινοπαθείς, ανοσοκατεσταλµένοι, έγγυες κλπ. Είναι χαρακτηριστικό ότι περισσότεροι από άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο παγκοσµίως από την γρίπη και περισσότεροι από το 90% των θανάτων οφείλονται στην πνευµονία. Το κοινό είχε την ευκαιρία να υποβάλει ερωτήσεις στις οµιλήτριες και να καταγράψει χρήσιµες πληροφορίες οδηγίες και συµβουλές, σχετικά µε την πρόληψη και τον εµβολιασµό. Βασικό µήνυµα της ηµερίδας είναι ότι η πρόληψη µέσω του εµβολιασµού είναι ο σηµαντικότερος σύµµαχος της υγείας µας, σε συνδυασµό µε την ισορροπηµένη διατροφή και άσκηση.

9 ήµος Αγίας Βαρβάρας Το Εθνικό ιαδηµοτικό ίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας και ο ήµος Αγίας Βαρβάρας, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενηµέρωση των πολιτών σε θέµατα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν µε την υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Ελλάς και τη συνεργασία της εξειδικευµένης εταιρείας New Event Generation, Ενηµερωτική Εκδήλωση για τους ηµότες, µε θέµα: «Εµβολιασµοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;» στο Κέντρο Φιλίας & Αλληλεγγύης του ήµου Αγίας Βαρβάρας, σήµερα, 12 εκεµβρίου Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η κα Χριστίνα Καλή, ηµοτική Σύµβουλος ήµου Αγίας Βαρβάρας, Εντεταλµένη για θέµατα της Τρίτης Ηλικίας, η οποία καλωσόρισε το κοινό και ευχαρίστησε όλους τους παραβρισκόµενους για τη θετική τους ανταπόκριση και παρουσία. Επίσης, παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισµό ο Αντιδήµαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Αγίας Βαρβάρας, κος Ανδρέας Λεωτσάκος, ο οποίος δήλωσε: «Τα προγράµµατα πρόληψης και προαγωγής της υγείας αποτελούν προτεραιότητα για το ήµο Αγίας Βαρβάρας. Στόχος µας είναι η κάλυψη όλων των ευπαθών οµάδων µε τα απαραίτητα εµβόλια. Η προσπάθεια που γίνεται µέσω αυτών των ενηµερωτικών εκδηλώσεων για την ενηµέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού είναι πολύ σηµαντική και συντελεί στο να επιτύχουµε υψηλό τείχος προστασίας για το γενικό πληθυσµό, µέσω του εµβολιασµού».

10 Την ενηµέρωση για τους απαραίτητους εµβολιασµούς των ενηλίκων πραγµατοποίησε ο κος Αντώνιος Χατζηγεωργίου, MD, MSc, Πνευµονολόγος Φυµατιολόγος. Ο κος Χατζηγεωργίου, αναφερόµενος στη σπουδαιότητα των εµβολιασµών ως µέσο πρόληψης για την υγεία, είπε χαρακτηριστικά ότι τα εµβόλια αποτελούν την ιδανική λύση πρόληψης καθώς προστατεύουν από σοβαρά νοσήµατα, όπως η γρίπη και ο πνευµονιόκοκκος, τα οποία εγκυµονούν ακόµη και θανατηφόρες επιπλοκές. Επίσης, τα εµβόλια βοηθούν στη διατήρηση της καλής υγείας, συντελούν στην κατανάλωση λιγότερων αντιβιοτικών, ενώ ταυτόχρονα έχουν τεκµηριωµένο προφίλ ασφαλείας. Συνεχίζοντας ο οµιλητής, εστιάζοντας στη γρίπη και τον πνευµονιόκοκκο, ανέφερε ότι περισσότεροι από άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο παγκοσµίως από την γρίπη και άνω από το 90% των θανάτων οφείλεται στην πνευµονία. Ο εµβολιασµός είναι εξίσου απαραίτητος στους ενήλικες όσο και στα παιδιά, ενώ στις ευπαθείς οµάδες ανήκουν και οι έγκυες γυναίκες, καθώς και τα άτοµα που αντιµετωπίζουν χρόνια προβλήµατα υγείας ανεξαρτήτου ηλικίας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε µε ερωτήσεις από το κοινό προς τον οµιλητή, και µε το συµπέρασµα ότι ο εµβολιασµός είναι ένας από τους σπουδαιότερους σύµµαχους της υγείας και θα πρέπει µε την καθοδήγηση του γιατρού µας να φροντίζουµε για την προστασία µας και να µην παραλείπουµε τα απαραίτητα εµβόλια.

11 ήµος Εορδαίας Το Εθνικό ιαδηµοτικό ίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας και ο ήµος Εορδαίας, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενηµέρωση των πολιτών σε θέµατα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν µε την υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Ελλάς και τη συνεργασία της εξειδικευµένης εταιρείας New Event Generation, Ενηµερωτική Εκδήλωση για τους ηµότες, µε θέµα: «Εµβολιασµοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;» στο Α ΚΑΠΗ Πτολεµαΐδας, την Παρασκευή, 12 εκεµβρίου Το κοινό καλωσόρισε ο κος Απόστολος Καΐδης, Αντιδήµαρχος Κοινωνικής Πολιτικής ήµου Εορδαίας. Ο κος Καΐδης κατά το χαιρετισµό του ευχαρίστησε όλους τους παραβρισκόµενους για τη θετική τους ανταπόκριση και τους συντελεστές της εκδήλωσης για την άριστη διοργάνωση, καθώς και τον οµιλητή κο Κώστα ολιανίτη, Γενικό Παθολόγο ιαβητολόγο για την υψηλού επιπέδου ενηµέρωση που προσέφερε στους δηµότες της Εορδαίας. Ο κος ολιανίτης παρουσίασε τον ορισµό και το µηχανισµό δράσης των εµβολίων, για τη δηµιουργία ασπίδας προστασίας τόσο για τον εµβολιαζόµενο όσο και για το γενικό πληθυσµό. Τα εµβόλια έσωσαν και σώζουν εκατοµµύρια ζωές σε όλο τον κόσµο και η προστασία που παρέχουν από σοβαρά νοσήµατα όπως η γρίπη και ο πνευµονιόκοκκος είναι απαραίτητη, για την αποφυγή σοβαρών και επικίνδυνων για τη ζωή λοιµώξεων, όπως η πνευµονία. Εστιάζοντας στις δύο αυτές σοβαρές ασθένειες, ο κος ολιανίτης επεσήµανε την ανάγκη εµβολιασµού στα παιδιά, τους ηλικιωµένους και τις υπόλοιπες ευπαθείς οµάδες, όπως οι έγκυες, καθώς και άτοµα που αντιµετωπίζουν χρόνια προβλήµατα υγείας ανεξαρτήτου ηλικίας. Το κοινό είχε την ευκαιρία να υποβάλει ερωτήσεις στον οµιλητή και να καταγράψει σηµαντικές πληροφορίες για τους τρόπους µετάδοσης τόσο της γρίπης όσο και του πνευµονιόκοκκου, καθώς και χρήσιµες συµβουλές καθηµερινής πρακτικής για τον καλύτερο έλεγχο της υγείας, όπως άσκηση, ισορροπηµένη διατροφή και βέβαια πρόληψη µέσω του εµβολιασµού, µε την καθοδήγηση πάντα του ιατρού. Τα εµβόλια της γρίπης και του πνευµονιόκοκκου δε θα πρέπει να αµελούνται, καθώς θωρακίζουν την υγεία µας, έχουν τεκµηριωµένο προφίλ ασφαλείας και παρέχονται δωρεάν.

12 ήµος Καλλιθέας Το Εθνικό ιαδηµοτικό ίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας και ο ήµος Καλλιθέας, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενηµέρωση των πολιτών σε θέµατα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν µε την υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Ελλάς και τη συνεργασία της εξειδικευµένης εταιρείας New Event Generation, Ενηµερωτική Εκδήλωση για τους ηµότες, µε θέµα: «Εµβολιασµοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;» στο ηµαρχείο Καλλιθέας, την Πέµπτη, 16 εκεµβρίου Το κοινό καλωσόρισε η συντονίστρια της εκδήλωσης, Αντιδήµαρχος Κοινωνικής Πολιτικής ήµου Καλλιθέας, κα Άννα Γιαννακού Πάσχου. Παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισµό ο ήµαρχος Καλλιθέας κος ηµήτριος Κάρναβος, καθώς και ο κος Θεόδωρος Μετικαρίδης, εκπρόσωπος της Υφυπουργού Υγείας κας Κατερίνας Παπακώστα. Την ενηµέρωση του κοινού πραγµατοποίησαν οι ιατροί κ.κ. Ζαχαρούλα Κυριακάκη, Πνευµονολόγος Φυµατιολόγος και Σοφία Παπαντωνοπούλου-Βαζούρα, Ειδικός Παθολόγος. Κατά την παρουσίαση, έγινε αναφορά στο µηχανισµό δράσης των εµβολίων και επισηµάνθηκε ο υψηλός βαθµός προστασίας που παρέχουν από επικίνδυνα για τη ζωή νοσήµατα, τόσο σε ατοµικό επίπεδο για τον εµβολιαζόµενο, όσο και σε επίπεδο κοινότητας στην οποία δραστηριοποιείται. Η ενηµέρωση εστίασε στη γρίπη και τον πνευµονιόκοκκο και αναπτύχθηκαν οι τρόποι µετάδοσης, οι παράγοντες κινδύνου, τα συµπτώµατα και οι σοβαρές συνέπειες των ασθενειών αυτών για τον οργανισµό παιδιών και ηλικιωµένων. Παγκοσµίως ανά έτος υπολογίζονται σε 3 εκατοµµύρια οι απώλειες ζωής ή οι αναπηρίες που έχουν προκληθεί από επιπλοκές της γρίπης και του πνευµονιόκοκκου. Ο εµβολιασµός αποτελεί ιδανικό µέσο πρόληψης, καθώς έσωσε και εξακολουθεί να σώζει εκατοµµύρια ζωές και είναι απαραίτητος τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ηλικιωµένους. Επίσης, θα πρέπει να εµβολιάζονται οι διαβητικοί, οι καρδιοπαθείς, οι έγκυες γυναίκες, οι καπνιστές, τα άτοµα µε χρόνια νοσήµατα κ.α. Ένα ακόµη σηµαντικό όφελος των εµβολίων είναι ότι µειώνουν σηµαντικά τη λήψη αντιβιοτικών συνεισφέροντας έτσι στη µείωση της αντοχής των µικροβίων στα αντιβιοτικά. Τέλος, έγινε αναφορά στο γενικότερο εµβολιαστικό φάσµα των ενηλίκων και την ανάγκη διατήρησης και ενδυνάµωσης του τείχους προστασίας του γενικού πληθυσµού από σοβαρές ασθένειες όπως η ηπατίτιδα Β, η ιλαρά, ο µηνιγγιτιδόκοκκος, ο τέτανος κ.α. Ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό προς τις οµιλήτριες και η συζήτηση ολοκληρώθηκε µε το µήνυµα ότι µε την καθοδήγηση του ιατρού για τον έγκαιρο και σωστό εµβολιασµό, αποκτούµε ένα ισχυρό σύµµαχο για τη θωράκιση της υγείας µας.

13

14 ήµος ράµας Το Εθνικό ιαδηµοτικό ίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας και ο ήµος ράµας, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενηµέρωση των πολιτών σε θέµατα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν µε την υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Ελλάς και τη συνεργασία της εξειδικευµένης εταιρείας New Event Generation, Ενηµερωτική Εκδήλωση για τους ηµότες, µε θέµα: «Εµβολιασµοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;» στο ηµαρχείο ράµας, την Τετάρτη, 17 εκεµβρίου Το κοινό καλωσόρισε η Προϊσταµένη ΚΑΠΗ του Νοµικού Προσώπου του ήµου ράµας κα Φωτεινή Ντινάκη, ενώ παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισµό ο κος Κωνστανίνος Μπαϊρακτάρης, Εντεταλµένος Σύµβουλος Θεµάτων Υγείας του ήµου ράµας. Την ενηµέρωση πραγµατοποίησε ο κος Κωνσταντίνος Καϊρης, Ειδικός Οικογενειακής Ιατρικής, Υπεύθυνος ΚΑΠΗ Νοµικού Προσώπου ήµου ράµας. Ο κος Καΐρης, παρουσίασε το µηχανισµό δράσης των εµβολίων, τα οποία αποτελούν ιδανικό σύµµαχο για την υγεία, καθώς προλαµβάνουν σοβαρά νοσήµατα, µε επικίνδυνες ακόµη και για τη ζωή επιπλοκές. Εστίασε στη γρίπη και τον πνευµονιόκοκκο, νόσοι οι οποίες µπορεί να παρουσιάσουν θανατηφόρες επιπλοκές (π.χ. πνευµονική εµβολή), για τις οποίες είναι απαραίτητη η προστασία µέσω του εµβολιασµού στις οµάδες υψηλού κινδύνου. Στις οµάδες αυτές ανήκουν τα µικρά παιδιά και οι ηλικιωµένοι άνω των 60 ετών, οι έγκυες γυναίκες, καθώς και άτοµα που αντιµετωπίζουν χρόνια προβλήµατα υγείας ανεξαρτήτου ηλικίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι περισσότεροι από άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο παγκοσµίως από την γρίπη και άνω από το 90% των θανάτων οφείλεται στην πνευµονία. Ακολούθησε συζήτηση µε το κοινό κατά την οποία απαντήθηκαν ερωτήσεις και απορίες, και δόθηκαν χρήσιµες οδηγίες και συµβουλές καθηµερινότητας. Βασικό συµπέρασµα της ηµερίδας είναι ότι ο εµβολιασµός προστατεύει τη ζωή, τα εµβόλια είναι δωρεάν και έχουν υψηλό προφίλ ασφάλειας. Με τη συµβουλή πάντα του ιατρού δε θα πρέπει να παραλείπονται οι απαραίτητοι εµβολιασµοί παιδιών και ενηλίκων, ώστε να διατηρηθεί υψηλό το τείχος προστασίας τόσο σε ατοµικό επίπεδο όσο και στο γενικό πληθυσµό.

15 ήµος Αµπελοκήπων-Μενεµένης Το Εθνικό ιαδηµοτικό ίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας και ο ήµος Αµπελοκήπων-Μενεµένης, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενηµέρωση των πολιτών σε θέµατα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν µε την υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Ελλάς και τη συνεργασία της εξειδικευµένης εταιρείας New Event Generation, Ενηµερωτική Εκδήλωση για τους ηµότες, µε θέµα: «Εµβολιασµοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;» στο Α ΚΑΠΗ Αµπελοκήπων, την Πέµπτη, 18 εκεµβρίου Το κοινό καλωσόρισε ο Συντονιστής της εκδήλωσης, κος Νικόλαος Βαλάνος, Ορθοπαιδικός, Πρόεδρος ηµοτικού Συµβουλίου, Υπεύθυνος για θέµατα Υγείας του ήµου Αµπελοκήπων Μενεµένης. Ο κος Βαλάνος ευχαρίστησε όλους τους παραβρισκόµενους για τη θετική τους ανταπόκριση και παρουσία, καθώς και τον οµιλητή, κο ηµήτρη Καραπιπέρη, Παθολόγο Λοιµωξιολόγο, 424 Στρ. Νοσοκοµείο Θεσσαλονίκης. Ο κος Καραπιπέρης, ενηµέρωσε το κοινό για τους απαραίτητους εµβολιασµούς των ενηλίκων, επισηµαίνοντας ότι τα εµβόλια έσωσαν και εξακολουθούν να σώζουν εκατοµµύρια ζωές, καθώς προστατεύουν το γενικό πληθυσµό από επικίνδυνες ασθένειες όπως η γρίπη και ο πνευµονιόκοκκος, οι οποίες µπορεί να παρουσιάσουν σοβαρές επιπλοκές. Χαρακτηριστικό είναι ότι περισσότεροι από άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο παγκοσµίως από την γρίπη και άνω από το 90% των θανάτων οφείλεται στην πνευµονία. Η γρίπη και ο πνευµονιόκοκκος µεταδίδονται εύκολα µέσω σταγονιδίων. Πολλοί άνθρωποι (κυρίως τα παιδιά) είναι φορείς του πνευµονιόκοκκου, καθώς τον φέρουν στον ρινοφάρυγγά τους σε αδρανή κατάσταση. Από τις νόσους αυτές κινδυνεύουν παιδιά και ηλικιωµένοι, καθώς και χρόνιοι καπνιστές, διαβητικοί, ασθµατικοί, ασθενείς µε ΧΑΠ, καρδιοπαθείς, ανοσοκατεσταλµένοι, σε όποια ηλικία και αν βρίσκονται. Η ηµερίδα ολοκληρώθηκε µε συζήτηση µε το κοινό κατά την οποία δόθηκαν χρήσιµες οδηγίες και συµβουλές, ενώ έγινε ξεκάθαρο το µήνυµα ότι ο εµβολιασµός είναι η καλύτερη πρόληψη, εξίσου απαραίτητος στους ενήλικες, όπως και στα παιδιά. Επιπρόσθετα, τα εµβόλια της γρίπης και του πνευµονιόκοκκου είναι δωρεάν, έχουν υψηλό προφίλ ασφάλειας και δε θα πρέπει να παραλείπονται, πάντα µε τη συµβουλή του ιατρού.

16

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΛΕΒΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΗΜΟΥΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΓΛΥΦΑ ΑΣ ΚΑΙ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΛΕΒΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΗΜΟΥΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΓΛΥΦΑ ΑΣ ΚΑΙ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΛΕΒΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΗΜΟΥΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΓΛΥΦΑ ΑΣ ΚΑΙ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ Το Εθνικό ιαδηµοτικό ίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (Ε ΥΠΠΥ) και οι ήµοι

Διαβάστε περισσότερα

«Εμβολιασμοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;»

«Εμβολιασμοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;» Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας και οι Δήμοι Ηρακλείου Αττικής, Περιστερίου, Ηρακλείου Κρήτης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελληνικού Αργυρούπολης, Παύλου Μελά, Κορινθιών, Αγρινίου,

Διαβάστε περισσότερα

Στο Δήμο Παλλήνης Φλεβική Θρόμβωση Δήμος Παλλήνης Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας κος Αθανάσιος Ζούτσος κα Πόπη Ζινέλη κος Δημήτριος Χριστοδουλάκης

Στο Δήμο Παλλήνης Φλεβική Θρόμβωση Δήμος Παλλήνης Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας κος Αθανάσιος Ζούτσος κα Πόπη Ζινέλη κος Δημήτριος Χριστοδουλάκης Στο Δήμο Παλλήνης Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε η Ενημερωτική Εκδήλωση που διοργάνωσαν για τη Φλεβική Θρόμβωση ο Δήμος Παλλήνης και το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013, στο Δημαρχείο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας οι Δήμοι Έδεσσας Αμπελοκήπων Μενεμένης Υγείας Πρόληψης Pfizer Ελλάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας οι Δήμοι Έδεσσας Αμπελοκήπων Μενεμένης Υγείας Πρόληψης Pfizer Ελλάς ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας και οι Δήμοι Έδεσσας και Αμπελοκήπων Μενεμένης στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας

Διαβάστε περισσότερα

«Ενημερωθείτε για την Υγεία σας, Ζήστε καλύτερα! Άνοια Νευροπαθητικός Πόνος λόγω Σακχαρώδη Διαβήτη Σεξουαλική Ζωή στην Τρίτη Ηλικία - Ακράτεια»

«Ενημερωθείτε για την Υγεία σας, Ζήστε καλύτερα! Άνοια Νευροπαθητικός Πόνος λόγω Σακχαρώδη Διαβήτη Σεξουαλική Ζωή στην Τρίτη Ηλικία - Ακράτεια» Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας και οι Δήμος Νεάπολης-Συκεών, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν

Διαβάστε περισσότερα

Μια σηµαντική Πανελλαδική Εκστρατεία Ενηµέρωσης για την ορθή χρήση των Αντιβιοτικών και των Εµβολίων πρόκειται να πραγµατοποιήσει το Εθνικό ιαδηµοτικό ίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας, η Ελληνική Εταιρεία

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Σοβαρός ο κίνδυνος Πνευμονικής Εμβολής από τη Φλεβική Θρόμβωση τόνισαν έγκριτοι επιστήμονες στην ενημερωτική ημερίδα στο Δήμο Αμαρουσίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Σοβαρός ο κίνδυνος Πνευμονικής Εμβολής από τη Φλεβική Θρόμβωση τόνισαν έγκριτοι επιστήμονες στην ενημερωτική ημερίδα στο Δήμο Αμαρουσίου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σοβαρός ο κίνδυνος Πνευμονικής Εμβολής από τη Φλεβική Θρόμβωση τόνισαν έγκριτοι επιστήμονες στην ενημερωτική ημερίδα στο Δήμο Αμαρουσίου Το 93% των σχετικών με τη Φλεβική Θρόμβωση θανάτων

Διαβάστε περισσότερα

Μη μεταδοτική πάθηση η Ψωρίαση

Μη μεταδοτική πάθηση η Ψωρίαση Μη μεταδοτική πάθηση η Ψωρίαση Περιστέρι Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχεία παρουσιάστηκαν στην ημερίδα με θέμα την Ψωρίαση, που διοργάνωσαν ο Δήμος Περιστερίου και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας, την

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΑ ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΤΡΙΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 ΩΡΑ 4.

ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΑ ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΤΡΙΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 ΩΡΑ 4. ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΑ ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΤΡΙΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 ΩΡΑ 4.30ΜΜ Παρόντες: 1. κ. Γιώργος Πατούλης ήµαρχος Αµαρουσίου, Πρόεδρος 2. κ.

Διαβάστε περισσότερα

3/10/2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3/10/2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3/10/2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Διευρύνεται η πολύ επιτυχημένη Εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και τη σημασία των εμβολίων, με την 3 η φάση ενημέρωσης υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ

Διαβάστε περισσότερα

Εμβολιασμό χρειάζονται και οι ενήλικες

Εμβολιασμό χρειάζονται και οι ενήλικες Ο εμβολιασμός προλαμβάνει 2-3 εκατομμύρια θανάτους παιδιών κάθε χρόνο Αρκετοί ενήλικες δεν γνωρίζουν ότι ο εμβολιασμός συνεχίζεται και στην ενήλικη ζωή Ανδρέας Κωνσταντόπουλος* Εμβολιασμό χρειάζονται και

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα με Θέμα Η ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΩΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ:

Ημερίδα με Θέμα Η ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΩΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ: Ημερίδα με Θέμα Η ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΩΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ: ΓΝΩΡΙΖΩ-ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ-ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ 2 Ιουνίου 2014 / 14 O Δημοτικό Σχολείο Ιλίου ΒΡΟΧΙΚΟ ΑΣΜΑ & ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Π. ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εκδήλωση με θέμα: «Βία κατά των Γυναικών» στον ήμο Ιλίου

Εκδήλωση με θέμα: «Βία κατά των Γυναικών» στον ήμο Ιλίου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΗΜΑΡΧΟΥ Ίλιον, 26.11.2015 ελτίο Τύπου Εκδήλωση με θέμα: «Βία κατά των Γυναικών» στον ήμο Ιλίου Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση ενημέρωσης

Διαβάστε περισσότερα

Ηράκλειο 29 /9 /2011 Αρ. Πρωτ. : ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε Ηµερίδα

Ηράκλειο 29 /9 /2011 Αρ. Πρωτ. : ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε Ηµερίδα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ταχυδροµική ιεύθυνση: Σµύρνης 26, ΤΚ: 71201, Ηράκλειο Κρήτης,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες περιορισμού της διασποράς του ιού του Η1Ν1

Οδηγίες περιορισμού της διασποράς του ιού του Η1Ν1 E Θ Ν Ι Κ Ο Μ Ε Τ Σ Ο Β Ι Ο Π Ο Λ Υ Τ Ε Χ Ν Ε Ι Ο ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΙΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Ηρώων Πολυτεχνείου 9, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου 157-80, τηλ.: 7721568, 7721566 Fax: 7721567 Οδηγίες περιορισμού της διασποράς

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούσι, 20/3/2015. ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10 ης Τριµηνιαίας Συνάντησης ήµων-μελών Ε...Υ.Π.Π.Υ

Μαρούσι, 20/3/2015. ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10 ης Τριµηνιαίας Συνάντησης ήµων-μελών Ε...Υ.Π.Π.Υ Μαρούσι, 20/3/2015 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10 ης Τριµηνιαίας Συνάντησης ήµων-μελών Ε...Υ.Π.Π.Υ Γ. Πατούλης: «Σχεδιάζουµε παγκόσµια, εκτελούµε τοπικά. 165 ήµοι στην κατεύθυνση µιας κοινής Πολιτικής και κοινών ράσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Με επιτυχία η Κίνηση «μαστ» για τον καρκίνο του μαστού, στη Λάρισα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Με επιτυχία η Κίνηση «μαστ» για τον καρκίνο του μαστού, στη Λάρισα ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με επιτυχία η Κίνηση «μαστ» για τον καρκίνο του μαστού, στη Λάρισα Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος σε άνεργες και ανασφάλιστες γυναίκες, από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με πρωτοβουλία

Διαβάστε περισσότερα

Επιστηµονική επιτροπή. ιοικητικό Συµβούλιο ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΑΚΟΥ- ΒΟΥΤΕΤΑΚΗ- ΑΙΚΑΤEΡΙΝΗ ΚΑΝΑΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΡΤΣΟΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Επιστηµονική επιτροπή. ιοικητικό Συµβούλιο ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΑΚΟΥ- ΒΟΥΤΕΤΑΚΗ- ΑΙΚΑΤEΡΙΝΗ ΚΑΝΑΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΡΤΣΟΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Επιστηµονική επιτροπή ΑΚΟΥ- ΒΟΥΤΕΤΑΚΗ- ΑΙΚΑΤEΡΙΝΗ ΚΑΝΑΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΡΤΣΟΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Μέλος της ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ ΑΓΑΘΟΚΛΗΣ ΧΙΩΤΗΣ ΗΜΗΤΡΙΟΣ ιοικητικό Συµβούλιο Member of the Πρόεδρος: Α' Αντιπρόεδρος:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚ ΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚ ΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 24 Ιουλίου 2013 ΕΚ ΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ Πραγµατοποιήθηκε το Σάββατο 20 Ιουλίου στο Βόλο εκδήλωση της Γενικής Γραµµατείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την Ηλεκτρονική

Διαβάστε περισσότερα

15-16. maϊου ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. 1 Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Αναπνευστικών Νοσημάτων (Άσθμα, ΧΑΠ) που προκαλούν Διαταραχές της Οξεοβασικής Ισορροπίας

15-16. maϊου ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. 1 Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Αναπνευστικών Νοσημάτων (Άσθμα, ΧΑΠ) που προκαλούν Διαταραχές της Οξεοβασικής Ισορροπίας ο 1 Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Αναπνευστικών Νοσημάτων (Άσθμα, ΧΑΠ) 15-16 maϊου 2015 που προκαλούν Διαταραχές της Οξεοβασικής Ισορροπίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΩΝ ΘΩΡΑΚΟΣ ΚΑΡΔΙΑΣ - ΑΓΓΕΙΩΝ Σε συνεργασία

Διαβάστε περισσότερα

9 Νοεμβρίου 2016, Πτολεμαΐδα

9 Νοεμβρίου 2016, Πτολεμαΐδα Η ανάγκη πρόσβασης των νοσούντων από σπάνιες παθήσεις στα φάρμακα, αλλά και η όσο το δυνατόν πιο πρώιμη διάγνωση των παθήσεων αυτών, καθώς η έγκαιρη διάγνωση αποτελεί κρίσιμο παράγοντα στην πρόγνωση, τονίστηκε

Διαβάστε περισσότερα

Καλωσορίσατε στο πρώτο Ολοκληρωμένο Διαβητολογικό Κέντρο!

Καλωσορίσατε στο πρώτο Ολοκληρωμένο Διαβητολογικό Κέντρο! Καλωσορίσατε στο πρώτο Ολοκληρωμένο Διαβητολογικό Κέντρο! Η αλματώδης αύξηση της συχνότητας του Σακχαρώδη Διαβήτη δημιούργησε την ανάγκη ίδρυσης οργανωμένων Κέντρων, τα οποία διαθέτουν όλα τα σύγχρονα

Διαβάστε περισσότερα

Ηράκλειο 13 /09 /2012 ΠΡΟΣ ΜΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο 13 /09 /2012 ΠΡΟΣ ΜΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ταχυδροµική ιεύθυνση: Σµύρνης 26, ΤΚ: 71201, Ηράκλειο Κρήτης,

Διαβάστε περισσότερα

Αντιπνευμονιοκοκκικός εμβολιασμός

Αντιπνευμονιοκοκκικός εμβολιασμός Αντιπνευμονιοκοκκικός εμβολιασμός Μια υποτιμημένη ασπίδα προστασίας Παναγιώτης Ζώης Όλγα Καράμπαλη Ιδιώτες Πνευμονολόγοι Πνευμονιοκοκκική νόσος Προκαλείται: από τον πνευμονιόκοκκο (Streptococcus pneumoniae)

Διαβάστε περισσότερα

Η αποτελεσµατικότητα των εµβολίων µέχρι σήµερα. Μαρία Χατζηστυλιανού Παιδίατρος-Ανοσολόγος Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ

Η αποτελεσµατικότητα των εµβολίων µέχρι σήµερα. Μαρία Χατζηστυλιανού Παιδίατρος-Ανοσολόγος Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ Η αποτελεσµατικότητα των εµβολίων µέχρι σήµερα Μαρία Χατζηστυλιανού Παιδίατρος-Ανοσολόγος Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ Η αποτελεσµατικότητα των εµβολίων µέχρι σήµερα Η βελτίωση του επιπέδου υγείας θνησιµότητας

Διαβάστε περισσότερα

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ E. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ο.Τ.Α. & ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΝΟΣΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ... 02 ΕΠΙΤΡΟΠΗ... 03 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ... 04 ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ - ΟΜΙΛΗΤΕΣ... ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ...

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ... 02 ΕΠΙΤΡΟΠΗ... 03 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ... 04 ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ - ΟΜΙΛΗΤΕΣ... ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ... ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ... 02 ΕΠΙΤΡΟΠΗ... 03 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ... 04 ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ - ΟΜΙΛΗΤΕΣ... ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ... 06 08 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ... 09 01 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Aγαπητοί Συνάδελφοι,

Διαβάστε περισσότερα

5 Απριλίου. θεραπεία. Καρκίνος πνεύμονα: Από τις βασικές αρχές στην εξειδικευμένη. Σάββατο ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Επιστημονική ημερίδα. Crowne Plaza Hotel

5 Απριλίου. θεραπεία. Καρκίνος πνεύμονα: Από τις βασικές αρχές στην εξειδικευμένη. Σάββατο ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Επιστημονική ημερίδα. Crowne Plaza Hotel Διοργάνωση: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» Επιστημονική ημερίδα Καρκίνος πνεύμονα: Από τις βασικές αρχές στην εξειδικευμένη θεραπεία WASSILY WASSILYEVICH KANDINSKY Harmonie

Διαβάστε περισσότερα

ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α Αγγελική Πρεφτίτση

ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α Αγγελική Πρεφτίτση ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α Αγγελική Πρεφτίτση Όταν, σε ηλικία 11 ετών, µου ανακοίνωσαν ότι πάσχω από Κυστική Ίνωση, µια ασθένεια παντελώς άγνωστη σε µένα µέχρι τότε, είναι αλήθεια πως δεν θορυβήθηκα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ. Επιστηµονικός Υπεύθυνος: Ι. Κυριόπουλος

ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ. Επιστηµονικός Υπεύθυνος: Ι. Κυριόπουλος ΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΠΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α- ΕΝΟΤΗΤΑ 2 η : ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΟΓΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ-INTERNATIONAL BACCALAUREATE

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ-INTERNATIONAL BACCALAUREATE ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ-INTERNATIONAL BACCALAUREATE Ψυχικό, 4 Οκτωβρίου 2013 Προς τους γονείς των μαθητών του IB Η διασπορά της γρίπης στον σχολικό χώρο αποτελεί,

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΤΡΕΙΟ ΙαΚ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Ιατροκοινωνικό Κέντρο) ΘΩΜΑΣ Β. ΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΟΣ ΙαΚ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΙΑΤΡΕΙΟ ΙαΚ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Ιατροκοινωνικό Κέντρο) ΘΩΜΑΣ Β. ΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΟΣ ΙαΚ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΙΑΤΡΕΙΟ ΙαΚ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Ιατροκοινωνικό Κέντρο) ΘΩΜΑΣ Β. ΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΟΣ ΙαΚ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Ο σκοπός λειτουργίας του ιατρείου στο ΙαΚ Καρδίτσας είναι να παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας στα άτομα του οικισμού

Διαβάστε περισσότερα

Η νόσος των πολλών ειδικοτήτων

Η νόσος των πολλών ειδικοτήτων ΗΜΕΡΙΔΑ Οστεοπόρωση Η νόσος των πολλών ειδικοτήτων Σάββατο 23 Μαΐου 2015 Αίθουσα Εκδηλώσεων 6 ου ορόφου, YΓΕΙΑ Οργάνωση: Αλέξανδρος Γεράκης & Παντελής Τριανταφυλλίδης Υπό την αιγίδα των: Επιστημονικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑ ΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Κοπανάκι Φιλιατρά Γαργαλιάνοι Κυπαρισσία Πρόεδρος Μελιδώνης Ανδρέας Αντιπρόεδρος Λέπουρας Αντώνιος Γεν. Γραμματέας

Διαβάστε περισσότερα

Εμβόλια : Συχνά Ερωτήματα & Απαντήσεις

Εμβόλια : Συχνά Ερωτήματα & Απαντήσεις Εμβόλια : Συχνά Ερωτήματα & Απαντήσεις Τί είναι εμβόλια; Ο Εμβολιασμός είναι ένας τρόπος προστασίας από σοβαρές μεταδοτικές ασθένειες. Το «αμυντικό» σύστημα του ανθρώπου που έχει εμβολιαστεί, μπορεί τις

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΥΣΤΙΚΗΣ ΙΝΩΣΗΣ 2015

ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΥΣΤΙΚΗΣ ΙΝΩΣΗΣ 2015 ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΥΣΤΙΚΗΣ ΙΝΩΣΗΣ 2015 Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2015 ΕΝΑΡΞΗ Χαιρετισμοί Συνεργασίες 16.00 Δ. Κοντοπίδης Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Κ.Ι. Α. Ξανθός Υπουργός Υγείας Ε. Παπασάββας Διοικητής Αγ. Σοφία

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑ ΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Κοπανάκι Φιλιατρά Γαργαλιάνοι Κυπαρισσία Πρόεδρος Μελιδώνης Ανδρέας Αντιπρόεδρος Λέπουρας Αντώνιος Γεν. Γραμματέας

Διαβάστε περισσότερα

Publication date: 08/11/ :00 Alexa ranking (Greece): 1067

Publication date: 08/11/ :00 Alexa ranking (Greece): 1067 http://www.sofokleousin.gr/ Publication date: 08/11/2016 11:00 Alexa ranking (Greece): 1067 http://www.sofokleousin.gr/archives/324497.html Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εµβόλια Ολοκληρώθηκε

Διαβάστε περισσότερα

20ό. Μετεκπαιδευτικό Συμπόσιο. Παρασκευή 7 Κυριακή 9 Ιουνίου 2013. Επιτροπή Νοτιοδυτικής Ελλάδος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας

20ό. Μετεκπαιδευτικό Συμπόσιο. Παρασκευή 7 Κυριακή 9 Ιουνίου 2013. Επιτροπή Νοτιοδυτικής Ελλάδος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Επιτροπή Νοτιοδυτικής της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας 20ό Μετεκπαιδευτικό Συμπόσιο Παρασκευή 7 Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 GRECOTEL OLYMPIA, ΚΥΛΛΗΝΗ www.synedra.gr Επιτροπή Νοτιοδυτικής της Ελληνικής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013, ΩΡΑ 3.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013, ΩΡΑ 3. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013, ΩΡΑ 3.30ΜΜ Παρόντες 1. κ. Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΗΤΕΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΙ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ

ΟΜΙΛΗΤΕΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΙ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΙ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ Γανωτάκης Ε. Γκόγκου Α. Καλογεράκη Λ. Καριπίδου Μ. Κεφαλογιάννης Ν. Λιάτης Σ. Καθηγητής Παθολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης Παθολόγος - Διαβητολόγος, Επιμελήτρια

Διαβάστε περισσότερα

Διοργάνωση Οργάνωση - Γραμματεία Χορηγός. Θεσσαλονίκης 12, 153 44 Γέρακας, Αττική Τηλ.: 210 6048260, Fax: 210 6047457 E-mail: tmouzakis@free-spirit.

Διοργάνωση Οργάνωση - Γραμματεία Χορηγός. Θεσσαλονίκης 12, 153 44 Γέρακας, Αττική Τηλ.: 210 6048260, Fax: 210 6047457 E-mail: tmouzakis@free-spirit. Διοργάνωση Οργάνωση - Γραμματεία Χορηγός ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΠΟΔΙΟΥ Πόντου 104, 115 27 Αθήνα Τηλ.: 210 7470089, Fax: 210 7470044 E-mail: emedip@otenet.gr, Web site: www.emedip.gr Θεσσαλονίκης

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ. Ορθοπαιδική Κλινική

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ. Ορθοπαιδική Κλινική ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ Ορθοπαιδική Κλινική Συντονιστής Διευθυντής : Δρ Κοσμάς Παπαγεωργίου Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα -Δραστηριότητες Ακαδημαικού Έτους 2014-2015 { Μετεκπαιδευτικά Διακλινικά Μαθήματα των

Διαβάστε περισσότερα

E-mail ηµοσιογραφική ιάσκεψη για την Καρδιακή Ανεπάρκεια ηµοσιογραφική Εστία 6 Ιουνίου 2016 Περίπου 250 άτομα πεθαίνουν κάθε χρόνο από καρδιακή ανεπάρκεια στην Κύπρο Ευθύνεται για το 1-5% των εισαγωγών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΩΣ ΤΗΣ ΛΙΓΟ ΑΠ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ...

ΔΩΣ ΤΗΣ ΛΙΓΟ ΑΠ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ... ΔΩΣ ΤΗΣ ΛΙΓΟ ΑΠ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ... ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΣΥΡΟΥ - ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ 2 με 4 Σεπτεμβρίου 2011 Το συνέδριο είναι ανοιχτό και απευθύνεται σε πολίτες και σε επαγγελματίες υγείας! 2 ο ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Νοσηλευτική Διημερίδα Αναπνευστικών Παθήσεων

Νοσηλευτική Διημερίδα Αναπνευστικών Παθήσεων Παιδιατρικός Τομέας Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος Ελληνική Παιδοπνευμονολογική Εταιρεία Νοσηλευτική Διημερίδα Αναπνευστικών Παθήσεων 16-17 Νοεμβρίου 2012 Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό Σεµινάριο

Εκπαιδευτικό Σεµινάριο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΞΗ Εκπαιδευτικό Σεµινάριο Για τους Επαγγελµατίες Υγείας 16 Ιανουαρίου 2010 Αίγλη Ζαππείου Σύµφωνα µε τα κριτήρια της EACCME-UEMS θα χορηγηθούν

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟΤΥΠΟΥ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ: ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

ΔΕΛΤΙΟΤΥΠΟΥ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ: ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ Λάππα, 9 Οκτωβρίου 2014 ΔΕΛΤΙΟΤΥΠΟΥ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ: ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ Ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς (Φ.Δ.Y.Κ.Σ.), πραγματοποίησε

Διαβάστε περισσότερα

Ermis Direct. Θα χρησιμοποιηθεί, σε περίπτωση βράβευσης, για την παρουσίαση της συμμετοχής στην τελετή απονομής και στα έντυπα της διοργάνωσης.

Ermis Direct. Θα χρησιμοποιηθεί, σε περίπτωση βράβευσης, για την παρουσίαση της συμμετοχής στην τελετή απονομής και στα έντυπα της διοργάνωσης. Ermis Direct Η έκθεση δεν θα πρέπει να ξεπερνάει συνολικά τις 10 σελίδες (μαζί με τις οδηγίες συμπλήρωσης των πεδίων). Για τις απαντήσεις θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέγεθος γραμματοσειράς 10 ή και μεγαλύτερο.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣΥΝΕ ΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣΥΝΕ ΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 24/9/2014 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣΥΝΕ ΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Γ. Πατούλης: «Υγεία 2020». Σπουδαίος ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Προαγωγή της Υγείας µε θεσµοθετηµένη συνεργασία µεταξύ Κράτους, Περιφερειών

Διαβάστε περισσότερα

1 ο Πανελλήνιο Forum Επισκεπτών Υγείας «Πρόληψη & Προαγωγή Υγείας στον 21 ο αιώνα» 28-29 Σεπτεμβρίου 2012 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1 ο Πανελλήνιο Forum Επισκεπτών Υγείας «Πρόληψη & Προαγωγή Υγείας στον 21 ο αιώνα» 28-29 Σεπτεμβρίου 2012 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1 ο Πανελλήνιο Forum Επισκεπτών Υγείας «Πρόληψη & Προαγωγή Υγείας στον 21 ο αιώνα» 28-29 Σεπτεμβρίου 2012 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Παρασκευή 28/9/2012 8.45-9.00 Προσέλευση - Εγγραφή συνέδρων 9.00-9.30 Εισαγωγή - Χαιρετισμοί

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑ Α ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡ ΙΟΛΟΓΙΑ

ΟΜΑ Α ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡ ΙΟΛΟΓΙΑ ΟΜΑ Α ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡ ΙΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΗΤΗΣ: ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΕΥΚΑΡΠΙ ΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΝΟΣΩΝ ΟΡΙΣΜΟΣ Πρόληψη νόσων είναι οι διαδικασίες

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙ-ΙΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΓΡΙΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΙΟ Α/Η1Ν1 ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ ΕΠΑΦΩΝ ΤΟΥΣ

ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙ-ΙΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΓΡΙΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΙΟ Α/Η1Ν1 ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ ΕΠΑΦΩΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙ-ΙΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΓΡΙΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΙΟ Α/Η1Ν1 ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ ΕΠΑΦΩΝ ΤΟΥΣ Ιούλιος 2009 Το παρόν έγγραφο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑ: 2/11/2010 ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑ: 2/11/2010 ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑ: 2/11/2010 ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Αρ. Πρωτ.: Γ32/1244 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Χώρος: Αμφιθέατρο Γ.Π. Νοσοκομείο Θεσ/νίκης ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Ώρα: 14:00-15:30 ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΠΟ ΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ Α.Σ. «ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ» ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014. Τα ΤΟΠΣΑ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ Α.Σ. «ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ» ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014. Τα ΤΟΠΣΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ Α.Σ. «ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ», ΤΕΥΧΟΣ 2 Α.Σ. «ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ», Τρία Μοναστήρια, 74100, Ρέθυμνο Κρήτης http://www.topsa-rethymno.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΉ ΑΠΟΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΏΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΈΣ ΟΔΗΓΊΕΣ

ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΉ ΑΠΟΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΏΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΈΣ ΟΔΗΓΊΕΣ ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΉ ΑΠΟΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΏΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΈΣ ΟΔΗΓΊΕΣ Αυτός ο οδηγός γνώσεων περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την πνευμονική αποκατάσταση της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας και της Αμερικάνικης

Διαβάστε περισσότερα

Λοιμώξεις Αναπνευστικού

Λοιμώξεις Αναπνευστικού Λοιμώξεις Αναπνευστικού Οι λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος. 2) λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013, ΩΡΑ 3.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013, ΩΡΑ 3. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013, ΩΡΑ 3.30ΜΜ Παρόντες 1. κ. Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

Θα πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας και να τον ρωτήσετε εάν θα πρέπει να εξεταστείτε για Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια

Θα πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας και να τον ρωτήσετε εάν θα πρέπει να εξεταστείτε για Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια Έχετε δυσκολία στην αναπνοή πιο συχνά από άτομα της ηλικίας σας; Βήχετε τις πιο πολλές ημέρες; Όταν βήχετε έχετε βλέννα ή φλέμα; Είστε τουλάχιστον 40 ετών; Είστε νυν ή πρώην καπνιστής; Εάν απαντήσετε ΝΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 20/09/2008

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 20/09/2008 Ησυµβολή τηςτοπικής ΤοπικήςΑυτοδιοίκησης σεπρογράµµατα προγράµµαταπρόληψης ΜιχάληςΓαβράς ηµοτικός Σύµβουλος Πρόεδρος ηµοτικών Ιατρείων Αγίας Παρασκευής Ορθοπαιδικός Χειρουργός Αναγκαιότητατηςπρόληψης ΟρόλοςτηςΤοπικής

Διαβάστε περισσότερα

EACCME-UEMS (CME-CPD)

EACCME-UEMS (CME-CPD) 16 2010 EACCME-UEMS (CME-CPD) 16 2010 08:30 09:00 ΕΓΓΡΑΦΕΣ 09:00-09:30 ΕΙΣΑΓΩΓΗ - ΔΙΑΛΕΞΗ Πρόεδρος : Αλέξης Σωτηρόπουλος Δεξιότητες επικοινωνίας & συμβουλευτικής στο χώρο της υγείας Βασιλική Κολυπέρα 09:30-11:00

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ 11 ΜΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ 11 ΜΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ 11 ΜΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (c.m.e. CREDITS) 2 ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Πρόεδρος Α. Πιτταράς

Διαβάστε περισσότερα

Μετεκπαιδευτικό Σεµινάριο. 26-30 Νοεµβρίου 2012. Χώρος ιεξαγωγής: Κλινική ΡΕΑ, 7ος όροφος (Λ. Συγγρού 383, Π. Φάληρο) Μητρικού Θηλασµού

Μετεκπαιδευτικό Σεµινάριο. 26-30 Νοεµβρίου 2012. Χώρος ιεξαγωγής: Κλινική ΡΕΑ, 7ος όροφος (Λ. Συγγρού 383, Π. Φάληρο) Μητρικού Θηλασµού Σύλλογος Επιστηµόνων Μαιών - Μαιευτών Αθηνών (ΣΕΜΜΑ) σε συνεργασία µε τη ΡΕΑ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική 26-30 Νοεµβρίου 2012 Χώρος ιεξαγωγής: Κλινική ΡΕΑ, 7ος όροφος (Λ. Συγγρού 383, Π. Φάληρο) Χορηγούνται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, Στο 2 ND ΑΤΗΕΝS HEALTH FORUM 2015 που διοργανώθηκε από την Palladian, υπό την αιγίδα του Σ.Φ.Ε.Ε (Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος) και της Π.Ε.Φ. (Πανελλήνια

Διαβάστε περισσότερα

Γράμμα Προέδρων. Πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής. Λάγιος Νικόλαος Κομνηνού Ελένη

Γράμμα Προέδρων. Πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής. Λάγιος Νικόλαος Κομνηνού Ελένη Γράμμα Προέδρων Σήμερα που η οικονομική κρίση μαστίζει την χώρα μας και ειδικότερα τον τομέα της υγείας είναι επιβεβλημένη και αναγκαία η συνεχής ενημέρωση και ενασχόληση με την επιστήμη της ιατρικής που

Διαβάστε περισσότερα

Αντιφυµατικός εµβολιασµός.

Αντιφυµατικός εµβολιασµός. Αντιφυµατικός εµβολιασµός. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Γ.Ε.:Γ32/1878/2-11-07 Σας κοινοποιούµε την υπ αριθ. πρωτ. Υ1/Γ.Π./126769/19.10.07 εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας & Κοιν/κής Αλληλεγγύης, σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Μπορούν οι Δήμοι να προσφέρουν πραγματικές πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας? Η εμπειρία του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Μπορούν οι Δήμοι να προσφέρουν πραγματικές πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας? Η εμπειρία του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Μπορούν οι Δήμοι να προσφέρουν πραγματικές πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας? Η εμπειρία του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Dr.Νικόλαος Ι. Βαλάνος Ορθοπαιδικός Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πρόκληση πώς να

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ!

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ! Σφραγίδα της εγκατάστασης-υπηρεσίας ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ! Υπόµνηση για γονείς και λοιπούς κηδεµόνες της διάταξης του άρθρου 34 παρ.5 εδάφιο 2 του Νόµου περί προστασίας

Διαβάστε περισσότερα

Γράμμα Προέδρων. Πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής. Λάγιος Νικόλαος Κομνηνού Ελένη

Γράμμα Προέδρων. Πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής. Λάγιος Νικόλαος Κομνηνού Ελένη Γράμμα Προέδρων Σήμερα που η οικονομική κρίση μαστίζει την χώρα μας και ειδικότερα τον τομέα της υγείας είναι επιβεβλημένη και αναγκαία η συνεχής ενημέρωση και ενασχόληση με την επιστήμη της ιατρικής που

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ 18 ΑΝΩ ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ 18 ΑΝΩ ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ 18 ΑΝΩ ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Επιστημονική Ημερίδα "Η γυναίκα σήμερα, μέσα από μια βιοψυχοκοινωνική προσέγγιση" Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης 19 Μαρτίου 2016 Πρόγραμμα 09:00-09:15

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ:

ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ: ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ: το κοστος για τους ασθενεις και το δημοσιο συστημα υγειας 18 Δεκεμβρίου 2014 Αμφιθέατρο της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης Η PALLADIAN COMMUNICATIONS SPECIALISTS διοργανώνει ημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 4 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 5 ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΟΜΙΛΗΤΩΝ 7 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 9 3 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Πρόεδρος: Αντιπρόεδρος: Γεν. Γραμματέας: Ταμίας: Ειδ. Γραμματέας:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΙΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΙΑ 2015 Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2015 Μουσείο της Ακρόπολης (Αμφιθέατρο) Πεζόδρομος Οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα Διοργάνωση Ελληνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Ιατρική-Οι ετεροπολικοί δεσμοί της με την ασφάλεια Security Manager Forum 2014 Καμπανάρου Σταματίνα

Ιατρική-Οι ετεροπολικοί δεσμοί της με την ασφάλεια Security Manager Forum 2014 Καμπανάρου Σταματίνα Ιατρική-Οι ετεροπολικοί δεσμοί της με την ασφάλεια Security Manager Forum 2014 Καμπανάρου Σταματίνα Ιατρός Ακτινοδιαγνώστης 1. Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο 2. Μονάδα Έρευνας Ακτινολογίας Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

3 η ΗΜΕΡΙΔΑ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ

3 η ΗΜΕΡΙΔΑ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ «ΘΡΙΑΣΙΟ» ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ 3 η ΗΜΕΡΙΔΑ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΜΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ (C.M.E. CREDITS) ΑΠΟ ΤΟΝ Π.Ι.Σ. ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ:

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικά 27 ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου η οποία έγινε την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009 στο Δημοτικό Μέγαρο.

Πρακτικά 27 ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου η οποία έγινε την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009 στο Δημοτικό Μέγαρο. Πρακτικά 27 ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου η οποία έγινε την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009 στο Δημοτικό Μέγαρο. Παρόντες 1. Σσολάκη Ευανθία - Πρόεδρος 2. Καλογερόπουλος Μιχαήλ -

Διαβάστε περισσότερα

Συστημική προσέγγιση που εφαρμόζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τη βελτίωση της Υγείας Μητέρας-Παιδιού: Εφαρμογή στη χώρα Χ

Συστημική προσέγγιση που εφαρμόζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τη βελτίωση της Υγείας Μητέρας-Παιδιού: Εφαρμογή στη χώρα Χ Συστημική προσέγγιση που εφαρμόζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τη βελτίωση της Υγείας Μητέρας-Παιδιού: Εφαρμογή στη χώρα Χ Έτος Δείκτες θνησιμότητας Δείκτες Αναπαραγωγικότητας Δείκτες Βρεφικής

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Πρόεδρος: Στυλιανή Ηρακλειανού. Αντιπρόεδρος: Φίλιππος Φιλιππίδης

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Πρόεδρος: Στυλιανή Ηρακλειανού. Αντιπρόεδρος: Φίλιππος Φιλιππίδης ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Πρόεδρος: Στυλιανή Ηρακλειανού Αντιπρόεδρος: Φίλιππος Φιλιππίδης Γεν. Γραμματέας: Μαρίνα Νούτσου Ταμίας: Χαρίλαος Δημοσθενόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΠΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Πρόεδρος Π.ΠΑΣΠΑΛΑΚΗ Ηράκλειο Πανεπιστηµιακό ΝοσοκοµείοΗρακλείου Τηλ.6976573613 ΠΑΓΝΗ:28103923828 FAX: 2810392827 Αντιπρόεδρος Μ. ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ Ηράκλειο Βενιζέλειο

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑΣ 8 Ο Π.Τ ΕΝΕ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΗΜΕΡΙΔΑΣ 8 Ο Π.Τ ΕΝΕ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1 ης ΗΜΕΡΙΔΑΣ 8 Ο Π.Τ ΕΝΕ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΠΙΣΤHΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Πρόεδρος: Ευαγγελία Παπαπασχάλη Αντιπρόεδρος: Κυριακή Σχοινά Μέλη: Άννα Δελτσίδου Κωνσταντίνος Κουτσιαρής Μαρία Πιλάλη Παύλος Σαράφης

Διαβάστε περισσότερα

Νεότερες Εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος ΙΙ

Νεότερες Εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος ΙΙ ΗΜΕΡΙΔΑ Νεότερες Εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος ΙΙ Σάββατο 26 Μαΐου 2012 Συνεδριακό Κέντρο Ν. ΛΟΥΡΟΣ, ΜΗΤΕΡΑ Ώρα προσέλευσης: 08:30 Διοργάνωση: Ηπατολογικό Τμήμα ΥΓΕΙΑ Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής:

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ. Ορθοπαιδική Κλινική. Συντονιστής Διευθυντής : Δρ Κοσμάς Παπαγεωργίου

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ. Ορθοπαιδική Κλινική. Συντονιστής Διευθυντής : Δρ Κοσμάς Παπαγεωργίου ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ Ορθοπαιδική Κλινική Συντονιστής Διευθυντής : Δρ Κοσμάς Παπαγεωργίου Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα -Δραστηριότητες Ακαδημαϊκού Έτους 2012-2013 { Μετεκπαιδευτικά Διακλινικά Μαθήματα των

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΕΓΧΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ: ΣΤΟΧΟΣ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΑΛΛΑ ΕΦΙΚΤΟΣ

ΕΛΕΓΧΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ: ΣΤΟΧΟΣ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΑΛΛΑ ΕΦΙΚΤΟΣ Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Λ Ο Ι Μ Ω Ξ Ε Ω Ν ΕΛΕΓΧΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ: ΣΤΟΧΟΣ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΑΛΛΑ ΕΦΙΚΤΟΣ Αμφιθέατρο Λατσείου Κέντρου Εγκαυμάτων ΓΝΕ «ΘΡΙΑΣΙΟ» Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015 ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΜΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

1 η ΗΜΕΡΙΔΑ ΝΟΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΑΜΦΙΘΕΑΣΡΟ ΛΑΣΕΙΟΤ ΚΕΝΣΡΟΤ ΕΓΚΑΤΜΑΣΩΝ, ΓΝΕ «ΘΡΙΑΟ» 20 ΙΑΝΟΤΑΡΙΟΤ 2015 ΧΟΡΗΓΙΚΟ ΠΑΚΕΣΟ

1 η ΗΜΕΡΙΔΑ ΝΟΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΑΜΦΙΘΕΑΣΡΟ ΛΑΣΕΙΟΤ ΚΕΝΣΡΟΤ ΕΓΚΑΤΜΑΣΩΝ, ΓΝΕ «ΘΡΙΑΟ» 20 ΙΑΝΟΤΑΡΙΟΤ 2015 ΧΟΡΗΓΙΚΟ ΠΑΚΕΣΟ 1 η ΗΜΕΡΙΔΑ ΝΟΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΑΜΦΙΘΕΑΣΡΟ ΛΑΣΕΙΟΤ ΚΕΝΣΡΟΤ ΕΓΚΑΤΜΑΣΩΝ, ΓΝΕ «ΘΡΙΑΟ» 20 ΙΑΝΟΤΑΡΙΟΤ 2015 ΧΟΡΗΓΙΚΟ ΠΑΚΕΣΟ Αγαπητοί χορηγοί, Η Οργανωτική Επιτροπή τησ Ημερίδασ, λόγω των περιοριςμών τόπου

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ, ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ, ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ, ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ Φ. ΚΑΛΥΒΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Παιδίατρος- Ιατρός Δημόσιας Υγείας

Διαβάστε περισσότερα

Ο Διαβήτης στα παιδιά και στους εφήβους

Ο Διαβήτης στα παιδιά και στους εφήβους Ο Διαβήτης στα παιδιά και στους εφήβους Δρ Γεώργιος Ι Κούρτογλου Παθολόγος-Διαβητολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής ΑΠΘ Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει πλέον ο σακχαρώδης διαβήτης και οι προβλέψεις για το μέλλον

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΙΛΙΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ Υπο την Επίβλεψη και την Ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Απόλλων ΕΕΧΟΤ. Λάρισα Αµφιθέατρο «Ιπποκράτης» Ιατρική Σχολή Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας Βιόπολις, θέση Μεζούρλο

Απόλλων ΕΕΧΟΤ. Λάρισα Αµφιθέατρο «Ιπποκράτης» Ιατρική Σχολή Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας Βιόπολις, θέση Μεζούρλο ΕΕΧΟΤ Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής & Τραυµατολογίας Απόλλων 2016 Θ Ε Σ Σ ΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ Α Λ Ο Ν Ι Κ Η - Ξ Α Ν Θ Η - Π Α Τ Ρ Α Λ Α Ρ Ι Σ Α Υπό την αιγίδα του Συνεργαζόµενοι φορείς Ορθοπαιδική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ιουνίου 2016 ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ιουνίου 2016 ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 13/6/2016 ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή 500 περίπου συνέδρων ολοκληρώθηκε στις 12 Ιουνίου το τριήμερο Ανοικτό Συνέδριο Κοινωνίας Πολιτών για την

Διαβάστε περισσότερα

Νευρογενείς Διαταραχές Ούρησης σε ασθενείς με Κατά Πλάκας Σκλήρυνση

Νευρογενείς Διαταραχές Ούρησης σε ασθενείς με Κατά Πλάκας Σκλήρυνση Νευρογενείς Διαταραχές Ούρησης σε ασθενείς με Κατά Πλάκας Σκλήρυνση Αθήνα 10-11 Μαρτίου 2011 Αίγλη Ζαππείου - Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΑ Ι Νευρογενείς Διαταραχές Ούρησης σε ασθενείς με Κατά Πλάκας Σκλήρυνση Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

Μ ε τ α β ο λ ι κ ά Ν ο σ ή μ α τ α τ ω ν Ο σ τ ώ ν. "Βιβλιογραφική Eνημέρωση"

Μ ε τ α β ο λ ι κ ά Ν ο σ ή μ α τ α τ ω ν Ο σ τ ώ ν. Βιβλιογραφική Eνημέρωση Μ ε τ α β ο λ ι κ ά Ν ο σ ή μ α τ α τ ω ν Ο σ τ ώ ν "Βιβλιογραφική Eνημέρωση" 1 2-3 Mαρτίου 2012 Ξενοδοχείο Πορταριά Πορταριά, Πήλιο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΕΜΜΟ Ευχαριστίες Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης

Διαβάστε περισσότερα

4 ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Φυματίωσης

4 ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Φυματίωσης ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΠΑΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΘΩΡΑΚΟΣ Συνδιοργάνωση: Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία Ελληνική Ένωση Κατά της Φυματίωσης και των Νόσων του Αναπνευστικού Συστήματος 4 ο Πανελλήνιο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ GREEK SOCIETY FOR INFECTION CONTROL

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ GREEK SOCIETY FOR INFECTION CONTROL 8 ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελέγχου Λοιμώξεων 4-6 Νοεμβρίου 2015, Αθήνα «Πολεμάμε τις λοιμώξεις βελτιώνοντας τη συμμόρφωση» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ (Ε.Ε.Ε.Λ.) Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 Η Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

Αντιβιοτικών στις. 12 ο. Ορθολογική Χρήση. Συνήθεις Λοιμώξεις. Πρόγραμμα. Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Λοιμώξεων 04-05

Αντιβιοτικών στις. 12 ο. Ορθολογική Χρήση. Συνήθεις Λοιμώξεις. Πρόγραμμα. Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Λοιμώξεων 04-05 Διοργάνωση Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελέτης & Εκπαίδευσης στην Πρόληψη & Αντιμετώπιση των Λοιμώξεων Δ Παθολογική Κλινική Ιατρικής Σχολής Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών 12 ο Μετεκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ 2 ΚΑΡΝΑΒΑ ΘΑΛΕΙΑ 1, ΚΑΡΝΑΒΑ ΘΑΛΕΙΑ 1, ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ 2

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ 2 ΚΑΡΝΑΒΑ ΘΑΛΕΙΑ 1, ΚΑΡΝΑΒΑ ΘΑΛΕΙΑ 1, ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ 2 1 ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ Τ.Ε. Γ.Ν.ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣ 2ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ- ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ Τ.Ε. Γ.Ν. ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ "ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ" ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΙΑΤΡ» ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ: Ενεκρίθη ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ: Ενεκρίθη ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Αθήνα, 8 Ιουνίου 2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ: Ενεκρίθη ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Ενεκρίθη ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών

Διαβάστε περισσότερα

Νεφρολογικό Συµπόσιο Κεντρικής Ελλάδος Α Ανακοίνωση. εκεµβρίου. Λάρισα Ξενοδοχείο Larissa Imperial. Ακαδηµία Νεφρολογίας Κεντρικής Ελλάδος

Νεφρολογικό Συµπόσιο Κεντρικής Ελλάδος Α Ανακοίνωση. εκεµβρίου. Λάρισα Ξενοδοχείο Larissa Imperial. Ακαδηµία Νεφρολογίας Κεντρικής Ελλάδος Aκαδηµία Νεφρολογίας Κεντρικής Ελλάδος ιοργάνωση Ακαδηµία Νεφρολογίας Κεντρικής Ελλάδος Χορήγηση Πιστοποιητικού µε µόρια (credits) Συνεχιζόµενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME - CPD) Υπό την αιγίδα Τµήµατος

Διαβάστε περισσότερα

ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ 6 ΜΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ TEΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ 6 ΜΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ TEΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ 6 ΜΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (c.m.e. CREDITS) TEΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η σωστή χρήση των αντιαιμοπεταλιακών και αντιπηκτικών φαρμάκων στην καθημερινή κλινική πράξη Διοικητικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

Μέρα Νταλαντύσε Αχµέτι Φλούτουρα

Μέρα Νταλαντύσε Αχµέτι Φλούτουρα Μέρα Νταλαντύσε Αχµέτι Φλούτουρα πολυσύνθετο εξελισσόµενο θέµα Τέλη 90 ο ιό ήταν θανατηφόρο Σύνδροµο επίκτητη ανοσολογική ανεπάρκεια (AIDS) 1998 πρώτε αποτελεσµατικέ θεραπείε Χρόνιο νόσηµα Ο φορέα συνεχίζει

Διαβάστε περισσότερα